Defrisarea politică si Cutia Pandorei

FullSizeRender 13

Daca ar trebui sa compar iesirea in strada, de ieri, a tinerilor, in mai multe orase din tara, m-as gandi nu atat la ce s-a intamplat in ianuarie 2012 in Piata Universitatii, ci, mai curând, la revolta tinerilor din Franta, din mai 1968. Evident, ceea ce s-a intâmplat la Clubul Colectiv, tragedia de acolo, cu o dimensiune emotională imensa, a reprezentat „scânteia” ce a declansat, extrem de rapid, prin mesaje fb, iesirea in stradă. Sigur că acesti tineri, in majoritate de 20-30 de ani, nu pot să cunoască in intregime ce s-a intâmplat „in ultimii 26 de ani”. Lozincile lor, diferite (dar confectionate din aceleasi materiale si scrise cu aceleasi litere), vizeaza global, „clasa politică” dar, concret, politicieni dintr-o singură zonă politică. Interpretarea mea este că iesirea in stradă s-a datorat unor nemultumiri multiple, fiecare din miile de tineri având propria sa nemultumire – unii nemultumiti ca nu au un loc de muncă, altii nemultumiti de locul de muncă, altii nemultumiti de statutul lor in cadrul multinationalelor. Unii, nemultumiti de situatia revolutionarilor, altii, nemultumiti de echipele de fotbal pe care le sustin (dovadă săriturile pe loc specifice tribunelor de fotbal). Nu stiu dacă, pentru ei, stigmatizarea comunismului mai este importantă asa cum era (si pare ca mai este) pentru părintii lor. Există acum insă o nemultumire generală care insumează multiple nemultumiri individuale – foarte diferite. O acumulare de fapte, de evenimente, de trăiri, de aspiratii neimplinite.  Toate acestea au generat o imensă tensiune socială. Desigur, nu vreau să cred că au existat diversiuni sau manipulări. Intr-o societate democratică, asttfel de lucruri nu se pot intâmpla…

Victor Ponta a făcut un lucru extrem de intelept. A lăsat fără obiect, prin demisia lui, o actiune care s-ar fi dezvoltat in bulgăre de zăpadă. Apoi, l-a determinat si pe primarul Piedone să demisioneze si a aruncat un cartof fierbinte in bratele lui Johannis, ale lui Dragnea si ale liderilor PNL. Dacă se păstrează Coalitia, desemnarea unui candidat de premier se va dovedi dificilă. PNL, constient de acest lucru, va milita pentru alegeri anticipate – decizie greu de pus in practică, mai ales că ele ar trebui să aibă loc cam cu o jumătate de an inaintea celor la termen. Si in conditiile in care trei sferturi din parlamentari, care nu se vor mai regăsi pe viitoarele liste, nu vor putea fi convinsi de o astfel de strategie. Pentru Johannis, a forta numirea unor candidati „no name” pentru a obtine, in două rânduri, un vot de neincredere in Parlament, este riscant prin consecintele ce pot apare in ceea ce inseamnă propriul său mandat. A forta desemnarea unui guvern minoritar PNL ar fi, de asemenea, riscant, in ambele variante.

Ponta si-a ales un motiv oportun pentru a iesi, deocamdată, din scenă. Rămân in scenă cei care sprijină „tăierea la ras” a clasei politice, „defrisarea politică”, neintelegând că schimbările trebuie realizate in mod gradual. Deschiderea Cutiei Pandorei in momentul in care există instabilitate politică la frontierele României – vezi situatia din Ucraina, din Republica Moldova, din Marea Neagră, anumite abordări din Ungaria, nu mi se pare un lucru foarte intelept. Iar desfăsurarea acestor evenimente, in momentul in care are loc la Bucuresti Reuniunea la vârf a sefilor de stat din Europa centrală si de est, va slăbi mesajul si semnificatia acestei intâlniri. Nu stiu de ce mi-au venit in minte si unele evenimente de la Chisinău…

PS Vă rog să-l ajutati pe Băsescu să inteleagă că nu este vorba de distractia tinerilor si de cluburi. Este mult mai mult decât atât. Inclusiv de cele două mandate ale sale.

117 Răspunsuri to “Defrisarea politică si Cutia Pandorei”


  1. 2 Cris noiembrie 4, 2015 la 2:37 pm

    Da, și eu cred că e vorba de frustrări personale datorate neputinței persoanelor frustrate care ori nu au calificări cerute pe piață, ori nu sunt prea inteligente, ori nu sunt prea muncitoare, ori nu vor să muncească fizic ci doar cu mapa fiindcă au niște diplome (câte diplome în țara asta!)…
    Să dai vina pe Oprea fiindcă un motociclist a căzut într-o groapă nesemnalizată de cei care au făcut-o, în condițiile în care orice motociclist putea să cadă chiar dacă nu era de la Rutieră, să dai vina pe Piedone că patronii clubului și organizatorii manifestării n-au respectat legile, să afirmi cu convingere că Piedone și funcționari din primărie au luat mită de la patroni și organizatori, să dai vina pe Ponta pentru corupție în general, sunt pretexte cusute cu ață albă.
    Să nu aștepți rezultatele anchetelor și hotărârile judecătorești, să dai verdicte pe FB și în stradă, sunt manifestări primitive care n-au nicio legătură cu democrația și statul de drept.

  2. 3 geo vasile noiembrie 4, 2015 la 2:38 pm

    corect e vor apărea…încolo, dl opinionist percepe exact fenomenul și în cunoștință de cauză

  3. 4 Andrei noiembrie 4, 2015 la 2:40 pm

    Bună ziua,

    Se pare că v-aţi informat de la televizor legat de motivaţia (şi componenţa) participanţilor la protest. Vă invit alături de noi în stradă, ca să luaţi de la faţa locului pulsul.

  4. 5 centru noiembrie 4, 2015 la 2:46 pm

    Eu nu sunt atat de sigur ca faceboocii ar fi nemultumiti si tensionati .
    Nu sunt deloc sigur ca aceeasi facebooci damboviteni ar fi mai fericiti si multumiti la Bordeaux sau Lisabona ( Franta si Portugalia , cu un somaj enorm in randul tinerilor lor , nu plang dupa geek-ii bucuresteni ) unde n-ar gasi un loc de munca superior ospatarului sau femeii de serviciu .
    Faceboocii nemultumiti bucuresteni , clujeni , ieseni si timisoreni nu incap in charterele pentru Grecia , vara , iar daca un week-end pe luna nu merg la Sinaia sau Mamaia sunt cei mai tristi de pe Pamant .
    Habar n-au , acesti facebooci hedonisti , ce inseamna comunismul ( aveau , cei mai batrani , 8 ani in 1989 ) si depaseste capacitatile lor intelectuale si culturale sa le explici ca Ponta , 17 ani la caderea lui Ceausescu , nu poate fi asimilat regimului lui Stalin , Castro sau Dej .
    Nu cred ca cedarea in fata unei manifestari de forta este un lucru bun .
    Iar manipularea ororii din subsol este enorma – Mediapro a dezgropat un blog al eroului chitarist Rugina , de acum un an , in care victima coruptiei PSD ( daca asa vrem sa numim ca propriul grup a lansat foc in spatiul inchis ) scrie , intre doua tururi : ” sa dispara aceasta hidra monstruoasa care se numeste PSD ” ? ! ? ! .
    Iohannis este la fel de vinovat ca Ponta de incendiu , nu el este seful Statului ? sau el nu are nici o raspundere , niciodata ?
    De Gaulle nu a abandonat corabia in mai 1968 – dimpotriva , isi asuma rolul de sef de Stat si venea intre 3 si 5 mai in Romania , unde cerea sa viziteze Craiova ( pretext pentru a-si vedea un coleg de la St Cyr , generalul Polihron Dumitrescu ) si trecea chiar pe la Topoloveni …( au trecut cumva in vizita la Craiova si Topoloveni ultimii sefi de stat de romani , asa cum a facut-o de Gaulle ? )

  5. 6 Cris noiembrie 4, 2015 la 2:52 pm

    Și ce mai vedem noi scris pe pancardele tinerilor și mai puțin tinerilor frumoși și liberi?
    „PSD, PC, UNPR = aceeași mizerie”, de unde rezultă că PNL, UDMR și PMP nu sunt mizerie.
    „Toate partidele sunt corupte. Fără partide!”
    Ei, asta din urmă e foarte interesantă. O mare parte din ielectorat nu mai vrea partide.
    Dar ce vrea? că doar societatea trebuie condusă.
    Le dau eu o idee:
    Să-și aleagă Ioh vreo 30 de oameni care să fie și Parlament și guvern, ei să legifereze, ei să guverneze, să nu mai existe niciun partid.
    Și-am terminat domne cu corupția, cu parlamentarii și miniștrii care cheltuiesc o grămadă de bani.
    Dar ce facem cu județele și primăriile?
    Are Ioh destule cunoștințe cinstite, corecte și competente pe care să le numească șefi de județe și primari. Nu mai trebuie consilii județene, locale…Prea multă cheltuială și corupție.
    Cei numiți de Ioh vor fi cinstea întruchipată, ielectoratu va fi mulțumit, treburile vor merge bine și gata!
    Cum? nu sunteți toți de acord ca Ioh să-i numească?
    Dar cine vreți să-i numească? Deci tu vrei ca X să-i numească, tu Y, tu Z, tu A, tu B…
    Cine decide care să fie omul cu numirile?
    Și cine decide care să fie cel care să desemneze omul cu numirile?…

    Prin anii ”30, Garda de Fier și mulți electori cereau același lucru: să nu mai existe partide. Și partidele au fost desființate.

  6. 7 dorucoarna noiembrie 4, 2015 la 2:54 pm

    Viorel a plecat definitivv din politica, nu uitati cele ce i se vor reprosa!
    Strada nu va accepts decat alegeri anticipate!
    J va trebui sa forteze dizolvarea parlamentului.

    PS. Hahahaaaa!

  7. 8 Cornu noiembrie 4, 2015 la 2:58 pm

    Securistii care manevreaza binomul Coldea & Kovesi au castigat.
    Traiasca Presedinte Ciolanis si cei care-l manevreaza din zabala.
    Aserviti am fost, aserviti vom ramane … serviciile nu dorm niciodata.
    Mizerabili mai sunt neoliberalii astia, care au speculat politic acest trist eveniment, arde-i-ar focul de gunoaie umane !

  8. 9 nastase noiembrie 4, 2015 la 3:05 pm

    Andrei,
    eu am scris că fiecare avea motivele sale, extrem de diverse. Si că s-a acumulat multă tensiune socială. Există o altă analiză (nu lozinci)?

  9. 10 nastase noiembrie 4, 2015 la 3:06 pm

    geo vasile,
    fundamentală observatia!

  10. 11 Centru noiembrie 4, 2015 la 3:11 pm

    De ce mai avem Stat , guvern , presedinte , parlament , alegeri , daca cateva sute – mii de persoane pot , vorbind toti deodata , pune in discutie totul ?

  11. 12 Spiridon noiembrie 4, 2015 la 3:11 pm

    Cele 2 trunchiuri de copaci taiati sant gaunosi si scorburoasi .Ce am observat la ” cel tanar ” este ca scorbura este neagra ,acentuata , si are potential major de inbolnavire cronica…Cine reprezinta copacul tanar cine reprezinta copacul mai varstnic ? Eu banuiesc simbolistica !Si mai ales cine i-au taiat !

  12. 13 krantz noiembrie 4, 2015 la 3:23 pm

    Vă înţeleg dle Năstase că, dintr-un spirit de castă, vă apăraţi colegii de breaslă. Dar nu uitaţi că în situaţia de acum am ajuns din cauza modului în care şi dvs aţi ales să faceţi politică.

  13. 14 papasha noiembrie 4, 2015 la 3:35 pm

    Stimata gazda , la postarea mea anterioara ( azi 12:58 ) re: CAT DE IEFTIN SI DE USOR NE VINDEM LA ALTII , m-am referit exact la ultimul dvstra paragraf , inainte de PS .

    In conditiile actuale , foarte delicate , o criza politica interna , poate sa ne duca ( cu mult si binevoitor ajutor extern , dar si intern de catre prietenii si aliatii lui ponta cand avea papagalul 70% din electorat ) la o „””regionalizare””” …… Tare mi-as dori sa fiu un proroc mincinos !

    Mie mi-au mai venit in minte si alte desfasurari de strada a oamenilor cinstiti si satui de jegurile politice , DAR CARE AU FOST MANIPULATE CU PERFIDIE , DE CATRE ” PROFESIONISTI BINEVOITORI CU AGENDE ASCUNSE ” , IAR REZULTATELE SE VAD CAM PESTE TOATE ” MAIDANELE ” SI IN CAM TOATE ” PRIMAVERILE ” ……

    Din pacate , eu nu stiu cum se poate face schimbarea in mod graduat , caci , in 26 de ani , aia batranii si competentii , care „au dat spaga” ca Romania sa intre in NATO si in EU ( sa le dea Dumnezeu sanatate ! ) , sunt inlocuiti de aia tineri parveniti si hoti , care lasa in urma lor numai PARJOLUL ( sa-i bata Dumnezeu ! )

  14. 15 ceir noiembrie 4, 2015 la 3:38 pm

    Guvernul Ponta a facut multi pasi inainte , dar nu de ajuns, tupeul politic este inca mare ( vezi basascu si lideri pdl ) ,dorinta de putere a coruptilor nu s-a terminat, acum s-a ivit o noua oportunitate pentru ei , sa vedem cum v-a gestiona strada evenimentele .Ponta a procedat corect ,nu va dati voi vinovatii demisia mi-o dau eu . Daca strada nu a mai vrut guvernul aliantei sa vedem ce pune in loc ,,,,, ????. Guvernul meu.

  15. 16 serbanfl noiembrie 4, 2015 la 3:51 pm

    „Nu stiu de ce mi-au venit in minte si unele evenimente de la Chisinău…” :))
    Da – pare atmosfera din Franța 1968, poate chiar mai mult.
    Mai acum vreo 15 ani am citit că neamțul ce era în fruntea manifestaților din Franța, devenise un cetățean foarte responsabil și era primarul unei localități bavareze. Acum nu văd nici o legătură cu șeful comisiei de politică externă din Parlamentul german, care l-a vizitat mai ieri/alaltăieri pe Johannis, dar nu și pe Ponta care, a precizat oaspetele, „trebuie vizitat de altcineva”!
    @dorucoarna
    noiembrie 4, 2015 la 2:54 pm
    Ce faci dacă Ponta nu pleacă definitiv din politică?
    Eu sunt convins că am să-l văd iar, la loc de frunte, în viața politică.

  16. 17 ZeV noiembrie 4, 2015 la 4:03 pm

    Cris
    noiembrie 4, 2015 la 1:48 pm

    Din pacate, Romania tinde sa fie condusa de galeriile de fotbal si de butonacii de pe feisbuc instigati din cotloanele serviciilor secrete. Partea proasta este ca acesti oameni nu-si vor asuma niciodata vreo responsabilitate publica si nu vor recunoaste in veci ca ei au ceva de schimbat prin partile esentiale….vor continua sa se erijeze in ,,justitiabili” ad hoc albi si imaculati care le stiu pe toate fara sa fie nevoie sa si demonstreze asta, iar cei care trebuie sa se schimbe sunt priN definitie ceilalti. Mai precis, cei care nu dau like-uri pe paginile de feisbuc ale ,,revolutionarilor”. (Z)

  17. 18 Baronul Munchhausen noiembrie 4, 2015 la 4:15 pm

    Nu pot fi de acord cu dvs, d-le Nastase, atunci cand catalogati drept foarte inteligenta „miscarea” lui Ponta. A arunca cartoful fierbinte(sic, cacofonia!) in bratele lui Johannis, nu este gestul unui om politic responsabil pentru destinele cetatenilor. Daca tot vroia sa demisioneze, Ponta trebuia sa faca aceasta retragere vizavi de situatia lui juridica(desi este doar trimis in judecata, nu condamnat), nicidecum dupa protestul a 15000 de tineri. Pai, nu zicea Ponta ca el nu demisioneza decat daca ii va cere parlamentul? S-a pronuntat cumva parlamentul si nu stiu eu? Nu spunea el ca se simte puternic deoarece in 2012 a fost votat de nu stiu cate zeci de mii? sau ca anul trecut l-au votat vreo 5 milioane? Pai, demisioneaza la cererea celor 15000?, Nu s-a gandit nimeni de la psd sa organizeze o manifestatie in sprijinul lui Ponta? Sunt sigur ca ar fi adunat peste 50 000 de pensionari, oameni cu experienta, nu niste tineri fara educatie si cultura politica,, adica de cel putin trei ori mai multi decat cei care i-au cerut demisia.. Daca e vorba sa demisioneze trebuia sa gaseasca alta motivatie, fiindca ceea ce a spus nu e credibil.
    Da, situatia este destul de urata, luand in considerare si evenimentele internationale din apropierea granitelor Romaniei. La asta nu s-au gandit sefii psd de azi?
    Johannis nu vad ce ar putea face in conjunctura actuala. Un guvern care sa se bucure de o majoritate solida in parlament nu se poate forma acum decat tot pe baza coalitiei psd-unpr-alde-minoritati. Deci, cartoful fierbinte poate fi retrocedat de Johannis, psd-ului, cu consecintele de rigoare.
    Alegerile anticipate pot fi organizate, dar e necesara o intelgere la varful clasei politice(apropo, de lozinca Adidas: daca vrei cu adevarat, poti). Ceea ce mi-e foarte greu sa cred ca se va intampla.

    P.S. Acum cativa ani, cand Schroeder a pierdut sustinerea parlmentara in urma schimbarii raporturilor de forte din Bundesrat, ca efect al rezultatelor unor alegeri din landuri, s-au organizat alegeri anticipate, tocmai pentru ca prin astfel de alegeri se putea debloca situatia. Aceea a fost intr-adevar o solutie inteligenta

  18. 19 ZeV noiembrie 4, 2015 la 4:19 pm

    Daca eu as fi Yohannis, as incerca sa impun partidelor sa desemneze un candidat comun, care sa asigure stabilitate si sa pregateasca viitoarele alegeri.
    Dar tare ma tem ca acest presedinte supraestimat nu are puterea si viziunea de a propune altceva decat isi doresc liderii PNL si va incita in continuare sustinatorii iresponsabili din strada pentru a forta demisia/dizolvarea Parlamentului in vederea organizarii alegerilor anticipate. Sa nu uitam ca Yohannis a propagat in mediul virtual lozinca penibila ,,coruptia ucide”. As fi tare curios daca este opera lui Mihalache, sau presedintele…a gandit singur. (Z)
    Nu coruptia a ucis, ci beneficiarii tolerantei statului. Dar daca statul ar fi intrat cu forta in club, inainte de tragicul indendiu, si ar fi scos lumea din sala pana la numarul 80 (declarat de patroni), feisbucistii ar fi iesit si mai furiosi, pe motiv de incalcare a libertatilor si drepturilor omului.
    Mai mult, faptul ca si liderul BOR a fost atacat, ma duce cu gandul ca manipularea nu se face numai de pe teritoriul Romaniei.
    Pe acest fond complicat, nu este exclusa revenirea in forta a lui Traian Basescu, devenit mare ,,patriot” si ,,unionist” in ultimul timp.
    Cat despre Ponta, prin decizia de azi, isi pastreaza un potential important de credibilitate pentru viitoarele cicluri electorale.
    Felicitari si iti multumesc Victor Ponta pentru felul in care ai guvernat tara pana acum.

  19. 20 George Ban noiembrie 4, 2015 la 4:23 pm

    Ambasada ne-a mai eliminat un jucător. România mai are doar portarul pe teren.

  20. 21 ZeV noiembrie 4, 2015 la 4:25 pm

    sadicu
    noiembrie 4, 2015 la 10:41 am

    Bine ai revenit. Astept si revenirile lui Blaga, Boc, Boagiu, Basescu (de ce nu ?) etc. in folosul poporului roman. Atentie, Sadicule: INTREGULUI popor roman. Aseara, in Bucuresti , am avut un micro-fragmentel, recte, ,,revolutionarii” de profesie specializati in contre cu jandarmii bucuresteni.
    Sa ma scuze colegul cu acelasi nume, nu ma refer, desigur, la el. Z)

  21. 22 borat noiembrie 4, 2015 la 4:37 pm

    Ca parte din segmentul de populatie la care face referire acest post, consider ca interpretarea dvs. din primul paragraf (pe fondul unor nemultumiri nespecifice aprinse de catastrofa din clubul Colectiv, oamenii au iesit in strada) expune un truism. Va provoc sa citati vreun protest de amploare anti-establishment din ultimii ani care nu a intrunit aceste doua conditii (nemultumire difuza si scanteie).

    In acest sens, impresia mea este ca propuneti cu abilitate o teza irelevanta (hering rosu), pentru a distrage atentia de la fondul problemei: in urma dezastrului din Colectiv, nimeni nu si-a asumat prin demisie raspunderea la nivel politic.

    Fireste ca la nivel tehnic se gasesc usor vinovatii – diverse persoane din organigrama, cu responsabilitate directa. Insa ceea ce s-a intamplat in Colectiv reprezinta un esec masiv al intregului aparat de stat (local si central) in a-si proteja cetatenii (chiar impotriva lacomiei unor iresponsabili). Ni se pare inadmisibil – din motive absolut evidente – sa nu existe raspundere la nivel politic pentru aceasta tragedie.

    Singura forma de asumare a raspunderii la nivel politic fezabila intr-un astfel de caz este demisia (pentru ca lipsa de initiativa/activitate legislativa sau executiva in diverse domenii – care a dus la dezastru – nu atrage raspunderea de drept). Consideram ca nu exista vreun fel in care poti sa-ti ceri scuze pentru moartea a 32 de oameni si ranirea altor zeci si sa ramai in functie.

    In plus, desi poate parea un pretext pe fondul nemultumirii, din punctul nostru de vedere tragedia din Colectiv este doar o recapitulare la scara mai mare a unui sir de evenimente similare (nu este prima data), care au aratat cat de lipsiti de responsabilitate sunt, de fapt, cei care ne conduc.

    In consecinta, urmarind starea de fapt la 4 zile de la momentul tragediei, pur si simplu nu aveam ce altceva sa facem decat sa cerem in strada demisii.

  22. 23 Andy noiembrie 4, 2015 la 4:39 pm

    … turma e usor de manat. Ca uitati, au iesit si au strigat ca nu-i mai vor pe politicienii actuali. Alora care au strigat sigur ca nu le-a pasat ca in locul politicienilor actuali e nevoie sa pui altii (mai curati).
    Uite ,,cinstitul” calimente a si sarit sa zica ,,nu ne vreti pe noi (penelistii singura alternativa) atunci votati-i pe bulgari” (Ha, Ha, Ha).
    Deaia zic, noua putere (aia care s-a format in ultimii 10 ani) are un plan bine pus la punct pe care-l implementeaza ,,pas cu pas”. Vor scoate cativa acoperiti din joben si o sa-i fluture prin fata multimii. Fiind noi, nouti, poporul o sa-i digere si o sa-i accepte ca si conducatori.
    In ultimul timp popoarele (mai mici sau mai mari) sunt conduse cu multa manipulare. Asa-i si pe la noi. Gasesti subiectul si pe baza emotiei (bineinteles ca motivata) accelerezi, iar nr. celor care pun botul se tripleaza. Asa-i cu oamenii. Fiecare dupa cat il duce capu’. iar ,,adevaratii” capitalisti castiga. Intotdeauna.
    In perioada 2004-2014 au avut nevoie de cei de la pro ca sa distreze lumea pentru ca ei sa ocupe institutiile de forta ale statului iar dupa 2014 e nevoie de altii (antena 3 de ex.) ca sa dea lovitura finala pentru a scapa tara de politicienii autohtoni. Si daca nu ne-o conduce calimente sau bulgarii sigur ca o sa se gaseasca cativa ,,capitalisti cinstiti” de pe alte continente care o sa se bage.
    Important e ca s-a venit cu ideea alternativei la politicienii nostrii (altii de afara … si sigur nu bulgarii, pentru cine pricepe cum sta treaba). In prima faza pititi in spatele unor marionete de pe la noi iar apoi pe fata, asa ca sa ne rada in nas si sa ne explice cum sta treaba cu capitalismul (si nu democratie, ca tot aud vanturat termenul si nu se potriveste deloc pe meleagurile astea).

  23. 24 Toma Silviu-Adrian noiembrie 4, 2015 la 5:09 pm

    „Mingea” este acum in terenul domnului Dragnea, dupa opinia mea nu are „tehnica” fostilor presedinti ai partidului. De la dl. Johannis nu am asteptari, are acum un vis implinit…ce nu e un cartof fierbinte ci o bomba cu ceas. Nu-ti dori ce nu poti menegeria. Suntem intr-o situatie delicata ce trebuie rezolvata la nivel politic de oameni politici cerebrali…din nefericire acesti oameni nu mai sunt in prim-planul scenei politice dar ei inca „exista” ca formatori de opinie.

  24. 25 Bogdan noiembrie 4, 2015 la 5:27 pm

    Referitor la aceasta fraza:

    „Rămân in scenă cei care sprijină „tăierea la ras” a clasei politice, „defrisarea politică”, neintelegând că schimbările trebuie realizate in mod gradual.”

    Daca ar fi sa interpretam exact in acest fel, ar insemna ca nici cei care au iesit in decembrie 1989 in strada nu au avut dreptate, fiind de blamat si, nu-I asa?, ar fi trebuit sa doreasca doar schimbari realizate in mod gradual si nu schimbarea radicala a regimului si trecerea la un regim democratic. Schimbarile graduale se aplica uneori si nu intotdeauna.

  25. 26 Cris noiembrie 4, 2015 la 5:36 pm

    Mai am o soluție:
    Oameni din rândurile celor care au ieșit în stradă, din rândurile celor care tună și fulgeră pe FB, oameni cinstiți, integri, competenți, ca de altfel toți cei care au strigat „demisia!”, să se ofere să fie parlamentari, guvernanți, primari, șefi de județe, lucrători în administrație…
    Așa vom fi liniștiți că am dat țara pe mâini bune, nu vom mai cheltui cu alegerile…
    De ce nu se oferă să înlocuiască ei „clasa politică”?

  26. 27 Irina Marcusanu noiembrie 4, 2015 la 5:50 pm

    dupa defrisarea romaniei de catre politicieni romani, toti politicienii romani -exceptiile, de numarat pe degetele de la o mana, confirma asertiunea mea-, de coniventa cu oricine le-a dat o mana de ajutor, nu este normal sa vina si defrisarea politicienilor ? intreb.

  27. 28 calin 1 noiembrie 4, 2015 la 6:08 pm

    Oare pot citi si eu in aceeasi cheie postarea d-lui Nastase?! ,,…unii nemultumiti ca nu au un loc de muncă, altii nemultumiti de locul de muncă, altii nemultumiti de statutul lor…,,

  28. 29 Dana noiembrie 4, 2015 la 6:15 pm

    Din punctul de vedere al jocului politic va dau dreptate, posibil ca Ponta a facut o miscare buna pentru a demonstra ca e mai rau fara el pe termen scurt. Dar, la fel ca restul politicienilor, uitati ca scopul lor la guvernare este sa ne reprezinte, nu sa alerge dupa cat mai multa putere. Si concluzia articolului este ‘vai ce baiat smecher’! Si asta nu cred ca il avantajeaza deloc. Chiar nu puteti intelege ca nu asta va e menirea!?

  29. 30 Centru noiembrie 4, 2015 la 6:21 pm

    Triumf in corpul de armata MediaPro si in corpul de armata Basescu .
    Cine ar spune ca PDL ar fi fost laminat in alegeri in 2012 , ca Basescu , Udrea , Videanu si Iohannis nu ar fi toti patru usi de biserica ?
    Basescu da , ca un Napoleon , sugestii si comenzi .
    Chiar Udrea are drept la cuvant , chiar ea face propuneri pentru cum sa se guverneze !
    Iohannis a vazut ieri ” cele mai potrivite demonstrantii din viata lui ” ( siiic , siiic ! ) si , daca nu stiati , Ponta este un fel de Ceausescu in 17 decembrie 1989 , tineti-va bine : ” au trebuit sa moara oameni ca sa demisioneze ” .
    Marii oameni de Stat Dragnea si Zgonea vor avea taria sa suporte inca doua nopti de ” demonstrantii anti-coruptie ” ale electoratului PDL sau vor dizolva PSD in primele minute ale manifestatiei Facebook din aceasta seara ?
    Cat despre masina de presa putrida a lui Adrian Sarbu , plina forma : ” cum de a picat atat de greu ? ” – Iulian Anghel , politrucul Ziarului Financiar ; ” nu va mai suportam , animalelor de politicieni ” – articol semnat de un patolog , Mixich , pe Hotnews ; peste tot Mediafax face colaje cu grandioasele manifestatii ” potrivite ” de ieri ( asteptand pe cele organizate azi , SRI si Coldea sunt la post ! ) si citeaza ” presa mondiala ” care saluta caderea coruptului si asasinului de la Colectiv , Ponta …
    Am un sentiment de greata pe care l-am avut in seara de 21 septembrie 1991 – ortacii sunt , cateva mii , la Bucuresti unde au atacat guvernul , batut recrutii din Jandarmerie ( un recrut din Alba a murit , ars de viu , de sticlele Molotov ale ortacilor ) , securistii din Palatul Victoria ( Gabor ) , cum ne asteptam , nu trag in minerii negri ci in gura-casca bucuresteni de departe ( bate saua sa priceapa iapa ) si omoara un pusti de 20 de ani si o mama de familie , ortacii merg si la Congresul PNT , stramosul in imbecilitate al PDL , care ii aplauda dar sunt infruntati deschis la intrarea in Parlament de un batran de 80 de ani , Ratiu , singur in fata a 50 de namile ( mi se pare ca un ortac chiar ridicase mana , dar aveam camere ) .
    TVR , 21 septembrie 1991 , Telejurnal , va amintiti ? doi sarlatani vin in direct – Cornescu – Ring ” minerii au dreptate . Uitati-va ce paine mananca ” – ne arata un aluat rau dospit – guvernul este de vina ; al doilea sarlatan – Manzat , pe un ton martial ” a facut mari greseli acest guvern . Si mari ” .
    Retraim acele momente rusinoase dar nu-i avem pe Iliescu , Nastase , Iorgovan , Ratiu , ci pe Dragnea , Basescu , Coldea , Adrian Sarbu ….

  30. 31 Ghita Bizonu' noiembrie 4, 2015 la 6:23 pm

    Sefu Baselu stie perfect ca “ că nu este vorba de distractia tinerilor si de cluburi. Este mult mai mult decât atât. Inclusiv de cele două mandate ale sale.” Cestia este ca “altii” nu inteleg
    Ce nu puteti intelege (si matale si Tontelu) este ca daca daca nu dai gloatei capu lu Motoc gloata va cere capul tau .
    Asa ca băseii au cerut capul lui Victus ….si o parte a gloatei i-a urmat…

    Hm .. si a castigat alegreile zicand ca este procuror.
    Subirodnat a uitat sa zica …

  31. 32 Ghita Bizonu' noiembrie 4, 2015 la 6:26 pm

    Sefu

    Există o altă analiză
    Cat dai ?!

  32. 33 Flori noiembrie 4, 2015 la 6:47 pm

    Basescu s a trezit si el din bautura in speranta ca prinde si el un loc pe undeva sa o scape pe blonda ne necazuri ca i este tare greu fara ea!

  33. 34 Dumitru Popa noiembrie 4, 2015 la 6:51 pm

    Eu zic ca toti romanii sunt corupti (vezi cand dai cadou la invatator, doctor.., ii pregatim de mici pe copiii despre avantajele coruptieie). Ideea este ca un infractor-Johanis trebuie sa puna un priministru. Ce ati dori sa fie. Acum este timp de mitinguri. Dar totusi a ars o carciuma!!! 7,5 milioane nu au putut sa dea jos un betiv presedinte si 25000 de oameni de carciuma sa dea jos un guvern? Nu este normal si nu are cum sa revina la normal ceva in tara asta.

  34. 35 Mihaela Erika Petculescu noiembrie 4, 2015 la 7:44 pm

    @Centru + Blogideologic

    Istoria ne învaţă cu nu este bine nici să ne luăm dorinţele drept realităţi, nici să căutăm răzbunare şi nici să avem dreptate prea devreme. Iredentismul nu înseamnă patriotism şi nu a rezolvat niciodată conflictele pe cale paşnică. Încercaţi să reflectaţi la ceea ce s-a străduit N. Titulescu să realizeze şi poate veţi înţelege ; dacă nu a reuşit, aceasta se datorează atât ostilităţii din interior faţă de viziunea sa politică – deschidere faţă de URSS + alianţă cu Franţa – cât şi cascadei de evenimente externe pe care nu avea cum să le prevadă ori să le contracareze.

    Aşa că insist, în contextul politic actual numai în cadrul unei înţelegeri cu Rusia se poate soluţiona problema minorităţilor transfrontaliere. Cât despre moldoveni, când România le va oferi destule avantaje, mai mult ca sigur că vor dori să se unească. Dar până atunci mai este ceva timp. Pentru moment, sunt în stadiul în care li se pare mai convenabilă dubla cetăţenie care le permite să devină în acelaşi timp şi cetăţeni europeni.

  35. 36 Mihaela Erika Petculescu noiembrie 4, 2015 la 7:45 pm

    Demisia guvernului

    Niciodată fiinţa umană nu a fost mai uşor de manipulat decât în prezent. Mass-media pătrunde în fiecare cămin şi, speculând vizual şi auditiv orice eveniment, mai ales tragediile, răstălmăceşte faptele obiective în interesul patronilor trusturilor de presă şi ne induce modul în care trebuie să gândim. De vineri noaptea încoace, guvernul şi autorităţile sunt făcute responsabile de măcelul acelor tineri nevinovaţi. «Doctorul Moarte», «Arabetele» (chiar pe acest blog ) a fost etichetat Dr. R. Arafat, cel care a creat unul dintre cele mai performante servicii de intervenţii de urgenţă din Europa. Ce contează ? „Să iasă oamenii la protest !” am fost îndemnaţi. Şi masele manevrate prin internet ( aceleaşi care au ieşit în stradă şi pentru Johannis ) s-au conformat, neînţelegând că de fapt vineri noaptea am întrezărit pentru câteva ceasuri trăsăturile hidoase ale capitalismului cu faţă umană cu care suntem ademeniţi, un sistem economic ce nu poate supravieţui decât dacă obţine profit maxim cu minimum de investiţii ( la noi, izolare fonică ieftină şi angajări la negru, în ţări mai „avansate”, softuri capcană ce trişează la testele de poluare ! ) De la mass-media până la cercurile politice, i s-a reproşat de fapt guvernului Ponta lipsa de măsuri restrictive faţă de întreprinzătorii particulari, adică faţă de cei despre care ni se spune că sunt un exemplu de urmat pentru că doar ei crează locuri de muncă şi măresc PIB-ul, ţinându-i în plus în spinare pe bugetari. Cu alte cuvinte, apologeţii dreptei au acuzat guvernul că a dus o politică de dreapta şi a arătat indulgenţă faţă de afaceriştii care nu respectă întru-totul legea. Dar aşa se face peste tot în lume acumularea de capital : vezi incidentul similar din SUA de prin 2003 unde au murit peste 100 de oameni – şi nu şi-a mai dat nimeni demisia !

    Ponta s-a retras. O mişcare tactică neaşteptată, dar oricum mai bună decât inerţia în care s-a complăcut până acum PSD. Dacă partidul iese de la guvernare, poate să sufle agresiv în ceafa iohaniştilor. Se apropie iarna cu problemele ei specifice, viitoarele guverne vor fi în chingi nebeneficiind de majoritate parlamentară şi vor trebui să implementeze măcar în parte criticile pe care le-au adresat guvernului demisionar : nesuplimentarea pensiilor şi salariilor, renunţarea la micşorarea fiscalităţii, riscând astfel să-şi alieneze atât populaţia cât şi mediul de afaceri. În aceste condiţii, alegerile parlamentare anticipate ar putea deveni un atu pentru PSD!

    Noi însă va trebui să decidem până la alegeri, anticipate sau nu, în ce tip de societate vrem să trăim. Într-un stat ce se identifică cu „piaţa” ori într-unul ce investeşte în oameni şi nevoile lor ? Într-o societate care reînnoieşte tradiţia accesului egalitar la „bunul public” sau într-un stat minimal cu pomeni sociale puţin convingătoare ? Ne tentează cumva în continuare lumea în care crizele periodice şi inevitabile ale sistemului capitalist îi fac pe bogaţi şi mai bogaţi, iar pe săraci şi mai săraci ? Sau poate o societate despuiată de concurenţa dintre partidele politice ? Ori una a micilor proprietari ? Un comunitarism extins bazat pe cultul responsabilităţii?…

    Să nu uităm că de răspunsul nostru depinde ziua de mâine ! Politica este o preocupare morală ce poate influenţa realitatea chiar mai mult decât tehnica.

  36. 37 Luminita Arhire noiembrie 4, 2015 la 8:02 pm

    În “manifestaţia spontană” de ieri, printre tinerii frumoşi şi liberi, am căutat din ochi, în cele câteva minute pe care le-am acordat evenimentului ( perfect previzibil, de altfel, în întreaga lui desfăşurare) , figura bine-cunoscută a lui Claudiu Crăciun. Eram sigură că era undeva, acolo, lider neîncoronat, reactivat întocmai şi la timp, îmbrăcat şic şi revoltat, având vorbele de protest la el, aşa cum, când a fost cazul, dânsul a fost mereu prezent, pentru că o masă aşa de mare de manevră nu poate fi lăsată de capul ei, fără s-o îndrumi discret cum să treacă de la demisia lui Piedone la dărâmarea lui Ponta.

    Am aflat din presă că domnia-sa , la ora 21.58 , conducea coloana pe Calea Victoriei şi striga la portavoce că vrea comisii, anchete si demisii .
    Claudiu Crăciun este iepuraşul din jobenul uriaş al Alinei Mungiu, dânsul este “societatea civilă” căreia puţin îi pasă de ceilalţi civili, protestatarul de profesie, dar, să ne înţelegem, niciodată la întâmplare, ci bine-bine ţintit, tipul de teoretician care poate pune mâine de-o mişcare a cetăţenilor frumoşi, liberi şi intransigenţi la rupere, cu condiţia ca aceştia să nu fi citit prea mult în viaţă şi să fie suficient de docili ca să poată fi transformaţi de tânărul şi neliniştitul Santa Claus de România în lădiţe de marmeladă, cu care să blocheze străzile când vrea el şi, mai ales, oricând o cere CAUZA.

    Demisia lui Victor Ponta a produs un fenomen de implozie în mijlocul unei revolte ce tocmai îşi lua un nemaipomenit avânt .

    De aceea, bucuria de a fi reuşit dărâmarea Guvernului Ponta va fi aşa…ca un fel de amor fără orgasm, căci punctul “de fierbere” nu mai are cum să vină.

    În locul liberalilor,m-aş teme de o astfel de frustrare.
    În locul lui Iohannis, mi-aş citi mai atent mesajele de pe FB.

  37. 38 Radu Humor noiembrie 4, 2015 la 8:05 pm

    Dacă ieşirea în stradă s-ar fi făcut spontan, şi nu sorosist de-a binelea, cum foarte logic şi corect sesizează @Marc-us rediviv, pe firul anterior, sunt sigur că speranţele noastre ar fi căpătat ceva contur !
    Faptul că iniţiativa, dar mai ales momentul ales aparţine din nou, cuiva din umbră, ceea ce vedem în faţă, fiind nişte corporatişti cărora, dragă Doamne, „le-a ajuns cuţitul la os” ( ei, care sunt plătiţi ca-n Occident 😉 ) , cărora li s-au adăugat şi nişte tineri şi vârstnici cărora chiar le-a ajuns, ca majorităţii românilor ce au ghinionul să fie contemporani cu o clasă politică lipsită de orice ce fel de calităţi manageriale, dar plină de oportunişti, oameni de nimic, nulităţi perfecte, numite în funcţii după criterii absurde şi loialităţi dubioase, ba mai mult, în ultimul timp şi după criterii străine Statului de drept. Îngenuncheat ! :mrgreen:
    Se pare că cineva râde mânzeşte, unii zic, nemţeşte, deşi n-are mustaţă ca
    alţii, deloc mirat de ocazia ivită, moartea stupidă şi absurdă a unor tineri, chiar dacă pur întâmplătoare şi nu abil ticluită ( măcar prin crearea incredibilă a tuturor condiţiilor necesare pentru înfăptuirea acestui carnagiu, în care răniţii îi invidiază pe cei care au murit :mrgreen: ), dar, vorba cuiva : Să vedem ce va urma ! Dacă nu se schimbă măcar aţa cu care e cusută această tristă poveste , pentru unii, pentru alţii mană cerească, ci doar Guvernul, vorba cântecului” geaba lună, geaba stele, rămân doar mândrele tele”..

  38. 39 anonim noiembrie 4, 2015 la 8:20 pm

    ,,a fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se produca”
    E un autodenunt in direct pentru un act terorist si o scapare a presedintelui Iohannis. La noi fazele de comando sunt cenzurate complect si teoretic si incendierea navelor din Rouen intra in categoria comandourilor cenzurate pentru ca Moscova reusea obtinerea ruperii relatiilor diplomatice dintre Romania lui Ceausescu si occidentali.

  39. 40 Luminita Arhire noiembrie 4, 2015 la 8:28 pm

    @Andrei vă invită, domnule profesor , în stradă, să luaţi pulsul revoltei şi să cunoaşteţi nemijlocit motivaţiile şi componenţa “mişcării”. @Andrei are, probabil, o altă motivaţie decât cele enumerate de dumneavoastră, şi pe care, oarecum, le-am recunoscut şi eu aseară.

    În această situaţie, @Andrei este un “atom liber”, lipsit de necesara coeziune care ar transforma mişcarea lor eterogenă într-o forţă greu de manipulat .

    Bine folosită, generaţia FB a făcut din Iohannis preşedinte, deşi a văzut că e mai “prostănac” în confruntările electorale decât însuşi Geoană. Bine , chiar dacă a observat că nu e prea deştept, asta se vede de la o poştă, dar poate că e cinstit, în schimb ? Oare este? Cu 6 case făcute din meditaţii-daruri de nuntă- vânzări anterioare? Cu limuzine puse la dispoziţie de BMW , a cărui imagine devenise în ultimii ani? Cu trafic de copii, pentru care nu-şi mai aminteşte exact ce “cadouri” a luat dar recunoaşte că a luat ? Sau poate, dacă nu e nici deştept, şi nici cinstit, o fi un băiat de treabă? Oare este? Cel care plănuieşte să dea jos Guvernul, cu bune performanţe, utilizând DNA-ul? Care e numai preşedintele liberalilor, nu şi preşedintele celorlalţi? Care este de acord cu orice tip de destabilizare, numai pentru a-şi aduce “guvernul său ”, care a mai distrus România o dată, la Palatul Victoria?

    Şi totuşi, în inteligenţa sa vizionară, generaţia FB, l-a ales.

    Şi de ce n-ar fi aşa…soţul meu îmi spune că atâta vreme cât Facebook-ul a devenit un liant mai puternic pentru tânăra generaţie decât însăşi limba română, e perfect logic…
    ……………………………………………………………………………………………..

    Mama m-a întreabat: oare dacă în COLECTIV CLUB ar fi fost 50 de cupluri de pensionari, care-şi aniversau “nunta de aur”, împreună cu invitaţii lor şi scânteile săreau de pe tortul festiv, iar oamenii ar fi ars acolo, sărbătoriţi şi invitaţi, oare mai ieşea cineva în stradă ? N-am ştiut ce să-i răspund…

  40. 41 Leo noiembrie 4, 2015 la 8:37 pm

    Eh, desteapta mutare a facut Ponta… Pe langa momentul ales, i-a lasat fara vocabular pe Johanis, Gorghiu si Blaga, care cnosteau un singur cuvant: „demisia”. Acu’ trebuie sa mai puna mana pe carte si sa mai invete cuvinte noi…
    Pe de alta parte, daca Presedintele gandeste cum vorbeste, tare ii e teama ca o sa se suprapuna alegerile anticipate cu cele la termen…

  41. 42 ZeV noiembrie 4, 2015 la 8:43 pm

    O alta parte amar-amuzanta in aceste evenimente….avem un presedinte prizonier in propriul populism. Un populism de mucava, fara continut si perspectiva, in care se afunda inexorabil ca intr-o mlastina vetusta. Avem un presedinte condus (partial) de suporteri de fotbal si de consileri incompetenti.
    Vorba domnului Adrian Nastase: Cand deschizi cutia Pandorei pentru a ajunge la putere, risti sa fi devorat de noii ,,pitbuli” ai anarhiei.. Din pacate, acest om face si va face enorm de mult rau Romaniei. Mult mai mult decat Traian Basescu, deoarece nu are staiful unui politician capabil sa detina, sau sa preia controlul in momente critice.
    Un papagal, cum am spus deseori…rau am mai ajuns.
    Dar bine ca ai mei copii nu vor ramane in Romania.

  42. 43 Cris noiembrie 4, 2015 la 8:47 pm

    Politician e cel care aplică niște politici în anumite domenii: finanțe, social, bugetar, sănătate, învățământ…
    Cel care aplică politici nu trebuie să fie neapărat membru al unui partid. Isărescu a fost pentru un timp politician.
    Așadar, și „tehnocratul” e politician când trece la guvernare sau legiferare.
    Și dacă se dizolvă TOATE PARTIDELE, cei care vin la guvernare vor fi TOT politicieni fiindcă vor aplica politici.

    Eu aș fi de acord ca toți actualii membri ai partidelor să iasă din partide, iar în locul lor să intre protestatarii, tinerii frumoși și liberi, „activiștii” de pe FB… între 18 și 35 de ani, apoi unii dintre ei să candideze, să se ofere voluntar, să facă cumva să înlocuiască actuala „clasă politică”. Să vedem rezultatul!

  43. 44 Adrian B. noiembrie 4, 2015 la 8:53 pm

    Eu cred ca trebuia sa-i ” defriseze ” Ponta pe toti basistii astia in decembrie 2012 . Din cate imi aduc aminte , pentru acest lucru l-au ales peste 70% din electori .

    Din pacate , dansul a preferat sa bata palma cu Basescu a 2-a zi dupa alegeri , sa numeasca in fruntea parchetelor niste tortionari basisti , sa se inconjoare de tot felul de securisti , ba chiar sa guverneze cu basisti ( Valcov , Dragnea , etc. ) contribuind din plin la mocirla de astazi .
    Nu era greu de anticipat ca se va ajunge la deznodamantul de astazi …

    Nu mai pomenesc de caracterul si incompetenta acestui domn care a preferat sa investeasca in birocratie si institutii de represiune , in straini si multinationale si de cealalta parte sa-i asupreasca pe romani cu impozite , controale si taxe din cele mai aberante .
    A fost o perioada in care si eu am crezut in Victor Ponta si l-am votat dar cred ca aceasta funtie a fost o palarie prea mare pentru acesta .

  44. 45 Ioan Albu noiembrie 4, 2015 la 9:03 pm

    In logica normala a evenimentelor, aseara, prima oprire ar fi trebuit sa aiba loc la locuinta patronului de la crasma cu pricina…. asta ar fi fost o reactie normala… Alta reactie normala ar fi fost sa se informeze care cluburi sunt in neregula. Ca doar acesti protestatari, privind media de varsta a multimii, sunt cei mai in tema cu situatiile acestor localuri, in care isi petrec majoritatea timpului, si sa le picheteze pentru a le inchide…. dar normalitatea in Romania si in lume este departe de ratiune ( chiar si animalele au o ordine foarte clara in deciziile si comportamentul lor)…
    Acum vreo 5 ani credeam ca lumea a ajuns la un nivel al evolutiei in care poate renunta la traditia religiei si a politicului dar m-am inselat.,, Suntem prea primitivi ca sa destingem valorile morale si sa fim capabili sa organizam o societate arborescenta bazata pe disciplina, profesionalism si responsabilitate care sa tinda catre un ideal superior mediocritatii cotidiene… nu suntem capabili sa ne asumam un rol si nici nu stim sa conlucram, respectandu-ne reciproc rolurile(de la respectul pentru omul de la salubrizare care strange mizeria in urma noastra pana la respectul pentru cercetatorul capabil sa inoveze si sa ne usureze viata)….
    Astazi, dupa cateva sute de ani, avem acelasi „tipar” de cetateni care scandeaza: „capul lui Motoc vrem” si dupa aia se vor intoarce la „bordeele” lor, satisfacute fiind de apartenenta la un grup suficient de puternic, capabil sa schimbe lucruri la un nivel mai inalt… neinteresandu-i absolut deloc consencintele acesteia….
    Aceste grupuri influientabile reprezinta un pericol pentru Romania, in privinta caruia SRI, MAI si alte institutii nu fac absolut nimic…. Un grup de cateva zeci de mii de oameni agresivi care rastoarna guverne, arunca in haos alegerile, influienteaza adoptarea unor legi sau arestarea unor persoane….
    Avem de-a face cu un sistem „Distributed Denial of Service (DDoS)” la nivel social asemeni sistemului de atac din domeniul informatiilor…

  45. 46 Fragmentarium Politic noiembrie 4, 2015 la 9:22 pm

    Stabilirea unui precedent pentru manualul politic romanesc: Demisia premierului Victor Ponta nu are legatura cu guvernarea. O fi bine, o fi rau? Premierul Victor Ponta a demisionat si trebuia sa demisioneze, apelul catre intelectuali a avut efect, dar motivul nu a avut legatura cu guvernarea. A i se pune incendiul de la Clubul Colectiv in pasivul guvernarii nu este tocmai kosher, efectul de acolo este rezultatul unei politici sataniste, infiltrate probabil si cu ajutorul coruptiei, dar in mod cert si in cea mai mare masura datorita carentelor educationale si culturale. Nu numai ale scolii, dar si ale familiei si ale singurei institutii de educatie morala, care este biserica. Prin asemenea brese educationale si culturale, politica satanista ar fi putut patrunde in mandatul oricarui guvern de oriunde din lume, asa cum statisticile, in special occidentale, o demonstreaza din plin, fara sa fi vazut insa pe undeva vreo demisie de guvern pentru un asemenea motiv (ca fapt divers, daca in State asa ceva ar fi operant ar insemna o cvasiperpetuare a instabilitatii guvenamentale, ceea ce ar fi o bizarerie). Chiar daca bilantul guvernarii sale este pe plus la capitolele economic si social, de altfel cele fundamentale pentru o buna guvernare, Ponta ar fi trebuit sa demisioneze in momentul in care i s-a deschis dosar penal si a fost trimis in judecata de catre DNA, ar fi fost singurul motiv real si justificat de demisie. Eu unul nu aplaud nicio demisie la cererea „glasului strazii”, mai ales cand este laturalnic. Miile sau zecile de mii de glasuri sunt totusi o minoritate in raport cu milioanele de electori. Nici Obama, pentru ca nu am o comparatie mai reprezentativa, nu ar face asa ceva, la scara romaneasca nici Basescu nu a facut-o, ambii pe buna dreptate. Cred ca doua chestiuni sunt esentiale in transarea unor astfel de probleme, raportarea la un standard unic al justitiei si al democratiei, in ultimul caz prin revenirea la majoritate. http://www.contributors.ro/politica-doctrine/demisia-piromanului-politic-victor-ponta/

  46. 47 mihaelataniastoica noiembrie 4, 2015 la 9:24 pm

    Am putea să ne imaginăm vocea unui mareşal pe care l-a a avut sau ar fi meritat să-l aibă România:

    „Sunt goluri strategice. De revizuit cursul mişcării în „torna, torna, frate!” Concentrare maximă, riscuri mari!”

  47. 48 Adrian B. noiembrie 4, 2015 la 9:40 pm

    @ zev @ cris @ luminita arhire @ serbanfl

    Niciodata nu i-am dorit raul lui Ponta . A fost o vreme in care am crezut in el si l-am votat de fiecare data . Insa , in opinia mea , acest baiat nu avea ce cauta in aceasta functie ! Motivele le-am enumerat de mai multe ori .

    La situatia de astazi nu s-a ajuns din cauza criticilor mele ci chiar din cauza deciziilor lui … Daca in decembrie 2012 avea barbatie si isi respecta promisiunile cu care a castigat alegerile , astazi era liniste in tara , el era tot prim ministru , eu nu-mi mai exprimam dezamagirile si toata lumea era multumita .

    Lui Victor Ponta ar trebui sa-i ” multumiti ” ca vor ajunge iarasi borfasii aia de PDL-isti la putere . El a facut posibil acest lucru …

  48. 49 papasha noiembrie 4, 2015 la 11:22 pm

    Quo vadis Romania ?

    De ce mi-a fost frica , s-a intamplat .

    ” Piatza ” , ametita de marea victorie de ieri ( demisiile papagalilor ) , cere astazi niste revendicari care se pot rezolva numai in 2-3 generatii ( reformarea clasei politice , schimbarea parlamentarilor , eradicarea coruptiei , formarea de noi partide, etc ) !!! .

    Nu vad nimic clar ce va fi si cu cine va fi peste 30 de zile . Ce punem in loc ?

    Iarasi cu blaga , gorghiu ,boagiu , anastase , flatulatu’ bassecu , boc, orban ?

    ” Piatza ” nu are o agenda , dar profesionistii externi , impreuna cu cozile lor de topor interne , au una foarte clara .

  49. 50 Silviu-Adrian Toma noiembrie 4, 2015 la 11:33 pm

    Mingea este acum in terenul domnului Dragnea, dupa opinia mea nu are „tehnica” fostilor presedinti ai partidului. De la dl. Johannis nu am asteptari, are acum un vis implinit…ce nu e un cartof fierbinte ci o bomba cu ceas. Nu-ti dori ce nu poti menegeria. Suntem intr-o situatie delicata ce trebuie rezolvata la nivel politic de oameni politici cerebrali…din nefericire acesti oameni nu mai sunt in prim-planul scenei politice dar ei inca „exista” ca formatori de opinie.

  50. 51 adanic noiembrie 5, 2015 la 12:00 am

    Manifestatiile din strada din aceste momente, este un gest de revolta nascut din senzatia de neputinta a schimbarii unei atmosfere apasatoare datorate coruptiei generalizate provocate de clasa politica. Oamenii sunt scarbiti de modul cum oamenii politici inteleg sa se achite de menirea pentru care au fost alesi si care in loc de asta isi vad numai de satisfacerea interseselor lor. Oamenii simt ca se sufoca intr-o atmosfera de indolenta, superficialitate, ignoranta in aproape toate sferele economice unde spaga, coruptia este la ordinea zile. In orice directie te indrepti dai de coruptie, tupeu, mojicie, nesimtire, ticalosie. Oamenii percep ca toate acestea vin de la cei din sfera politica ce au avut putere de decizie in sfera economica si sociala a tarii. Din pacate, cei ce se revolta acum in strada nu vor avea o solutie, pentru ca nu are cine sa le-o dea. Nu avem o alternativa la actuala clasa politica. Vom fi obligati sa alegem tot dintre ei. Este prea tarziu sa nascocim un alt sistem care sa-i faca pe oamenii care prin fibra lor nu sunt in stare de rele, sa faca un pas in fata. Pentru ca lucrurile sa mearga rau, e suficient ca oamenii buni sa nu se implice. Este in afara firii sa vezi oameni onesti, sa se autopropuna in a-i conduce pe altii. Acesti oameni au un mare simt al datoriei si daca ai un sistem prin care sa-i atragi si sa-i pui la treaba, poti cu adevarat sa obtii rezultate pe placul oamenilor. Din pacate, revolta oamenilor care trag ponoasele metehnelor clasei politice, nu va duce la o rezolvare a problemelor lor. Vom trai mai departe in aceasi mocirla in care ne afundam din ce in ce mai mult. Nu avem din pacate stiinta, educatia si nici puterea de a ne schimba destinul pe care noi insine l-am croit prin indulgenta fata de cei tupeisti, corupti, mincinosi. Strigatul acestor tineri din strada pleaca in eter, ajunge nicaieri. Ne vom alege doar cu un mare zbucium in societatea romaneasca pana cand oamenii vor obosi si apoi o vom lua de unde am ramas.
    PS. Atata timp cat presa, crezind ca face audienta, persista in a-i aduce in prim plan, bagandu-i in seama, pe cei ce ne-au distrus si care acum ne dau lectii, nu vom putea inainta. Trebuie sa auzim de ei doar atunci cand intra pe poarta inchisorii. Daca continuam sa amestecam lucrurile rele cu cele bune, vom zapacii oameni, nestiind ce sa mai creada. Pericolul este ca oamenii care au in ei drogul vorbirii sa-i deruteze pe cei ce-i asculta. Important este nu sa asculti multi oameni ca feluri ci multi ca valoare. Asta trebuie sa inteleaga cei ce se vor formatori de opinii.

  51. 52 T-Rex noiembrie 5, 2015 la 12:28 am

    Romania este o tara instabila, cu o democratie fragila si foarte multi tineri care nu inteleg ce inseamna de fapt lucrul asta. Pe linga ei roiesc tot felul de grupuri de interese.

    Nu o multime trebiue sa schimbe un Guvern, ci o majoritate. Deci daca 25000 oameni ies in strada sa ceara ca Guvernul sa cada pentru ca …atunci majoritatea care a ales aceasta putere de ce nu are dreptul sa isi pastreze puterea? Pentru mine seamana a lovilutie cu acordul Guvernului. Demisia lui Ponta mi se pare semn de slabiciune, pentru ca a ales un moment potrivit sa iasa din scena, probabil pe calcule politice. Sigur, politicienilor le e teama de gloata si DNA.

    De asta acum se folosesc politic incepind cu dl. Iohannis. Declaratia lui ca au trebuit sa moara oameni ca sa cada Guvernul e greu de inghitit, pentru ca el asteapta demult orice, dar orice sa se intimple ca sa aibe motiv sa ceara sa isi aduca unul convenabil lui. Ma ingretoseaja cum se folosesc toti de moartea acestor nevinovati.

    In ce tara din UE, sau SUA, sau Canada ati auzit ca un Guvern se lasa dat jos in modul asta (citi tineri au murit in SUA ucisi in Universitati, a demisionat Obama?)? Cind au loc tragedii raspund penal cei vinovati, confirm legii. Asta se intimpla intr-o democratie, SE APLICA LEGEA. Alegerile democratice, doar ele, trebuie sa schimbe puterea, nu cu o minoritate si presioune mediatica si jocuri politice in care se implica Presedintele.

  52. 53 Luminița Arhire noiembrie 5, 2015 la 12:55 am

    O, dar așa cum am bănuit, nu numai ”ucenicul vrăjitor” Claudiu Crăciun agită bagheta magică la revoluție, ci chiar și vrăjitoarea-șefă Alina Mungiu Pippidi și-a introdus coada de mătură în miezul evenimentelor. Se desfășoară întâlniri, puneri la cale , se fac liste cu profilul moral al viitorului …viitorului…nu știu ce, dar care ne va conduce foarte OK , și vom fi cu toții fericiți.

    Lumea se joacă de-a revoluția …se vehiculează pentru rolul de premier numele lui Dacian Cioloș ( un fel de Petre Roman la zi) a cărui notorietate în rândul poporului român , avându-se în vedere dubla lui cetățenie, este absolut remarcabilă; dânsul este cunoscut mai ales la Vaslui …și la Alexandria, tinerii frumoși și liberi din cele două municipii l-au propus, cred, prim-ministru…

    Doamna Pippidi mă invită să intru în România curată…mă șterg bine pe preșuleț, mă uit să n-am vreun fir de praf pe tălpile pantofilor , bat la ușa și intru… În ROMÂNIA CURATĂ, sus , în stânga , mă întâmpină madam Alina Mungiu… în colțul din dreapta, figura luminoasă a prea-curatului Cristi Dănileț…între ei doi, pe la mijloc, imaculatul Cătălin Tolontan. Aha, deci așa arată puritatea!

    S-ar părea că am intrat într-o curățătorie ecologică , deoarece există multe odăi : pentru un Parlament curat, pentru Universități curate, pentru o Presă curată, pentru o Comisie de patrimoniu curată…e atâta curățenie în jur , încât mă dor ochii și-mi vine să strănut. Apoi îmi amintesc că după o campania dintr-asta pentru un Parlament-fată mare, respectiv în legislaura 2004-2008, Coaliția pentru puritate a găsit în neregulă 95 de persoane de la PSD+PUR, 9 persoane de la Alianta DA, 46 de persoane de la PRM si 3 de la UDMR.

    Nu-i așa că-i tulburător de apolitică acțiunea care i-a depistat cu ”acțiuni împotriva statului de drept” pe Ecaterina Andronescu, Răzvan Theodorescu și Șerban Nicolae, ca să citez doar câțiva, în timp ce Cristi Boureanu, William Brînză, Anca Boagiu, Anca Constantinescu, Dumitru Puzdrea, Sandu Gabriel și Vasile Blaga, tot așa ca să dau doar câteva exemple, erau recomandați prin simplul fapt că nu apăreau nici din greșeală pe vreo listă neagră…deci, votați-i cetățeni, au girul nostru!

    Cu apoliticii ăștia de la SAR negociază reprezentanții pieței acum. Au făcut și-un barem pentru admiterea pe lista scurtă pentru Guvern.

    Mă uit la băiatul ăsta cu lista, lider al unei organizații studențești și mă înfior când spune cum a purtat el discuții TOTAL APOLITICE cu SAR…dacă le-ar fi vizitat măcar site-ul , unde orientarea politică, plătită din greu cu niște bani deloc românești, miroase ca un cămin de canalizare fără capac, poate că ar fi înțeles de ce lista următorului Guvern, de largă circulație pe dragul de FB, este , de fapt, Lista lui Soroș…

  53. 54 Adrian B. noiembrie 5, 2015 la 1:34 am

    @ serbanfl

    te rog sa nu mai raspandesti minciuni pe blog si sa citesti cu atentie ceea ce scriu . Eu nu sunt anti PSD . Din ’90 încoace am votat numai PSD si reprezentantii lui ( inclusiv pe Ponta ) . De cca. 2 ani încoace am fost anti Ponta . Atat si nimic mai mult . Motivele le-am expus .

  54. 55 T-Rex noiembrie 5, 2015 la 2:21 am

    Spuneam ca ce se intimpla in Romania e atipic. In orice tara democrata, daca nu ai autorizatie de manifestatie, politia te ia la ciomageala sa eliberezi carosabilul.Vad ca demonstrantii vor un nou sistem, unii vorbesc de politicieni bogati si restul saraci. OK, si oare nu s-a inteles inca ca peste tot asta inseamna democratia? Si ce fel de sistem „nou” se vrea si se poate implementa? Eu cred ca e multa confuzie, si din pacate puterea a fugit acasa. Cistiga anarhistii? Cineva va face bani si din demonstratiile astea. Prea multa naivitate si idealism strica.

  55. 56 Adrian B. noiembrie 5, 2015 la 3:45 am

    Am sa incerc si eu o analiza proprie a ceea ce se intampla astazi in Romania …
    Practic , toata aceasta drama a fost scanteia unor manifestatii de nemultumire generala care au fost speculate politic de Iohannis & Co.

    Ati explicat foarte bine : nemultumiri din cele mai diverse adunate de-a lungul anilor . Totodata , nemultumirile celei mai defavorizate categorii sociale din Romania – tinerii – si cei mai imprevizibili si greu de stapanit .
    Pentru ca tinerii din Romania , asa cum ati spus , ori nu au job-uri , ori au salarii mizere , ori n-au locuinte , ori n-au educatie , ori sunt sclavi in multinationale , ori se simt asupriti de sistem . Dar au multe aspiratii … neimplinite .

    Iar când politicienii pierd contactul cu realitatea si cu oamenii se intampla ceea ce s-a intamplat astazi .

    Nu doresc sa analizez miscarile politice facute de Ponta , Dragnea sau Iohannis . De asemenea , nu cred ca cei care au deschis Cutia Pandorei sunt interesati in vreun fel de bunastarea Romaniei . Din punctul meu de vedere aceia sunt niste marionete in mainile strainilor si interesul lor este sa ne puna la pamant , sa tina puterea cu orice pret , sa nu mai aiba nicio opozitie si nu ar ezita chiar sa ne arunce intr-un razboi .
    Cine are impresia ca Iohannis reprezinta interesele romanilor este cel putin naiv …

    Eu doresc sa ma refer la SOLUTIA pentru toate aceste nemultumiri .
    Pentru ca am impresia , ca multi oameni si chiar politicieni nu prea inteleg care-i solutia iesirii din aceasta stare .
    Am auzit zilele acestea zeci de tineri si politicieni care spuneau ca ” Asa nu se mai poate ! ” , ” Trebuie facut ceva ! ” , etc.
    Dar nimeni nu spunea CE TREBUIE FACUT !!!

    Eu personal , cred ca SINGURA solutie la toate aceste probleme este crearea unei economii puternice si competitive si sprijinirea initiativei private romanesti .

    Toti banii vin din ECONOMIE . Daca nu ai economie nu ai nici locuri de munca , nici salarii , nici sanatate , nici educatie , nici infrastructura , nici echipe de fotbal . Nu ai nimic ! Daca guvernantii nu vor intelege aceste lucruri suntem pierduti !

    Toate energiile si inteligenta acestei tari trebuie canalizate spre aceste obiective : o economie puternica , crearea de locuri de munca , atragerea de capitaluri , investitii inteligente , exploatarea in folos propriu a resurselor naturale , noi piete de desfacere , diversificarea economiei , sprijinirea investitorilor romani , etc .
    Iar aceste lucruri se pot face doar prin legi simple si clare , prin eliminarea birocratiei , prin reducerea aparatului de stat , prin impozite si taxe mici , fara institutii de represiune . Cu un mediu de afaceri prietenos in care sa ai incredere sa investesti bani si sa nu-ti fie frica ca-ti pierzi banii sau ca vei deveni victima unor abuzuri .
    Cu politicieni care sa apere interesele romanilor si nu ale Chevron sau RMGC . Cu politicieni care sa apere interesele clientilor abuzati de banci , de institutiile statului sau de companiile de utilitati .

    Eu nu stiu pe ce planeta traiesc domnii zev , George ban , serbanfl sau doamna arhire . Insa , pe planeta pe care traiesc eu , ultimii 10 ani au fost groaznici . Si in special ultimii 5-6 ani . Au fost ani de saracie , de privatiuni , de pribegie . Pot sa spun ca niciodata nu mi-a fost mai greu decat acum.
    Iar ceea ce vad in jurul meu ma inspaimanta : prieteni cu familii care si-au pierdut locuintele si locuiesc cu parintii cate 9 persoane in 2 camere , 3 prieteni plecati la munca in strainatate doar luna trecuta , mici intreprinzatori care-si inchid firmele numai de frica anaf , patroni care nu-si mai pot plati nici telefonul , oameni care primesc somatii de la finante pe sume incredibile inventate de stat , batrani care s-au deconectat de la caldura ca sa aiba bani de medicamente , oameni batjocoriti de autoritati , aberatii legislative aparute peste noapte , legislatie sezoniera , etc.

    Practic , guvernantii ultimilor ani au construit un MECANISM de saracit , de umilit si de strivit oamenii !!! Cum altfel pot fi intrepretate actiunile Guvernului , DNA , SRI , ANAF , etc. ?

    Vorbeam zilele trecute cu o cunostinta care-mi spunea ca s-a trezit cu contul blocat de anaf pentru o datorie de 90 de lei . S-a dus la anaf si a platit banii iar dupa cateva zile ( platile apar in sistem dupa 48 h ) s-a dus sa obtina adeverinta pentru deblocarea contului . Functionarii de la anaf i-au spus ca a mai aparut in sistem un rest de 8 lei . Iarasi a platit si s-a dus din nou dupa adeverinta . Functionarii i-au spus ca a mai aparut inca un rest de 1, 30 lei . Trecusera vreo 10 zile si nu reusise sa deblocheze contul desi platise toata suma !!! Sistemul de computere al fiscului genera tot felul de penalitati si nu se putea inchide pe zero . Dupa cca. 10 zile pierdute , cei de la anaf i-au recomandat sa alimenteze din nou contul cu 90 lei ca sa-i traga automat banii desi platise toata suma !!! A trebuit sa plateasca de doua ori acel debit .
    Toti dadeau vina pe computer …

    .

  56. 57 Columb noiembrie 5, 2015 la 5:44 am

    Când te afli în fruntea unui guvern ca cel din România era înțelept dacă se dedica luptei anti-corupție și dacă înainte de toate își dădea singur peste mână. Mai era înțelept dacă își dovedea valoarea nu prin copieri. Se putea spune că primul ministru a făcut un lucru înțelept dacă era întelept. Din jenă și condescendență este „elegant” să lustruiești și să sugerezi că înțelepciunea și nu frica a mânat un coleg de partid să demisioneze din funcția de prim ministru. În timpul alegerilor pentru președenție dl Ponta a eliminat din pagina personală de pe Facebook multa lume care îl incomoda. Premeditat și-a restrâns șansa de a auzi și alte păreri. Nu dorea să se știe că i se spun adevăruri.

  57. 58 Angela noiembrie 5, 2015 la 7:35 am

    Eu cred ca este adevarat DEFRISARE POLITICA, a fost o mana criminala ,care a pus focul. Nici un incendiu neprovocat nu se propaga in 10 secunde , iar medicii au spus ca au gasit leziuni nemaiantalnite la un incendiu normal . Mortii sunt victime colaterale in razboiul pentru suprematia puterii.,Greu de dezmembrat caracatita mafiota.

  58. 59 gheorghe noiembrie 5, 2015 la 9:01 am

    …. aveau nevoie de un Dragnea necondamnat definitiv si de un Oprea inca neanchetat pentru a scapa de Ponta care, extrem de inteligent, a plecat singur … mai au oare nevoie de Drgnea si Oprea …?

  59. 60 blogideologic noiembrie 5, 2015 la 9:05 am

    @Columb
    Cred că nu l-ai citit pe Anton Pann.

  60. 61 blogideologic noiembrie 5, 2015 la 9:20 am

    @Mihaela Erika Petculescu
    Perseverare diabolicum..

  61. 62 Spiridon noiembrie 5, 2015 la 9:32 am

    Are perfecta dreptate …dar vreau sa-i spun un lucru firesc: clasa politica este expresia la „indigo” a poprului roman ! Trebuie investit puternic in educatie ptr. a se schimba mentalitatea .Cum sant ei asa santem noi „pulimea” cum zice ” belferul ” Oprescu ( apropo : cand il vad pe asta il vad pe „miticul” bucurestean sadea)…asa ca …vremea trece noi vom ramane la fel …NOUA NE TREBUIE O REVOLUTIE SPIRITUALA PTR. A FII ALTFEL !

  62. 63 blogideologic noiembrie 5, 2015 la 9:32 am

    @Bogdan
    Preşedintele Franţei Raymond Poincaré (1860-1934), perceput de francezii timpului său ca « l’homme providentiel », medita stoic : „Mă întreb dacă toate relele ce au căzut peste noi nu le datorăm uciderii regelui Ludovic XVI la Revoluţie”. Toate nenorocirile se vor năpusti peste Franţa atunci când cutia Pandorei va fi deschisă prin execuţia suveranului, impasibil la propriul chin. Chiar şi Robespierre s-a opus execuţiei, nu din motive umanitare, din raţiuni statale superioare, pentru a menţine preeminenţa absolută a Franţei în lume. Numai noi, românii, l-am ucis pe Nicolae Ceaşescu la „revoluţie.”

  63. 64 blogideologic noiembrie 5, 2015 la 9:40 am

    @borat
    Ce legătură de cauzalitate găseşti între Victor Ponta şi „dezastrul din Colectiv” ?

  64. 65 Centru noiembrie 5, 2015 la 9:59 am

    Si daca manifestatiile sunt pur si simplu stimulate de puteri straine ?
    Mai 1968 in Franta pareau active in stimularea haosului serviciile germane , amandoua , si cel din Vest , si cel din Est …

  65. 66 Cris noiembrie 5, 2015 la 10:12 am

    Mai am o soluție (nu sunt omul abstracțiunilor, ci al acțiunilor concrete):

    Să fie dizolvate toate partidele actuale, iar protestatarii să înființeze partide în care să intre doar oameni până în 35 de ani care n-au fost membri ai niciunui partid actual, oameni care se consideră integri, cinstiți, și care să candideze la alegeri.
    Toți primarii, șefii de județe și consilierii să demisioneze, iar în locul lor să candideze de asemenea acești oameni noi.
    Propun și câteva nume de partide noi: Partidul Integrilor, Partidul Oneștilor, Partidul Colectiv, Partidul Rockerilor, Partidul Strada, Partidul Celor Curați, Partidul Indignaților…
    Astfel, electoratul va avea de ales doar dintre oameni corecți și toate relele se vor îndrepta.
    În privința electoratului ne-integru, ce să zic? Să n-aibă voie să voteze? Ar fi o soluție, dar trebuie ca acest electorat să recunoască faptul că e ne-integru. Cum îl facem să recunoască?

    Acum, referitor la statul de drept:
    Piedone și funcționari din primărie sunt acuzați de unii electori că ar fi luat mită de la cei trei cu clubul. S-a dovedit fără putință de tăgadă acest lucru? Știu că procurorii abia au început anchetele. Dacă se va dovedi, acei unii electori vor avea satisfacția că au avut dreptate. Dar dacă nu se va dovedi?
    Ponta e acuzat de unii electori că e de acord cu corupția și că nu a luat măsuri împotriva corupților. Ce poate să facă legal prim-ministrul în privința unor slujbași ai statului bănuiți că au luat mită? Ce poate să facă un șef din administrație în privința unor subalterni bănuiți dar nedovediți, atâta timp cât aceștia au ocupat funcțiile prin concurs sau în urma alegerilor, conform legilor?
    Nu e mai bine să fie lăsați procurorii să facă anchete, rechizitorii și să-i trimită pe bănuiți în judecată? Apoi, nu e mai bine să se aștepte hotărârile judecătorești înainte de a stigmatiza oamenii?
    Să nu mai vorbim de eventuale erori judiciare! Să presupunem că judecătorii nu vor greși!
    Oricum, nu e mai bine să așteptăm? dacă tot vrem stat de drept…

  66. 67 Cris noiembrie 5, 2015 la 10:36 am

    Mai am o soluție:

    Să se dizolve toate partidele și să se înființeze un singur partid în care să intre numai oameni integri!
    Cine să certifice integritatea lor? Monica Macovei și Alina Mungiu.
    Să stea ELE la intrare și să facă selecția!
    Apoi, din acest partid curat, să se ofere să candideze cei mai buni, iar electoratul să aleagă dintre cei mai buni!
    Cine să hotărască care sunt cei mai buni? Cristian-Tudor Popescu.
    Așa, terminăm cu corupția, neregulile și incompetența.

    Am o mulțime de soluții concrete, numai că oamenii integri trebuie să se implice în acțiuni și să-i dea la o parte pe ne-integri.
    Cetățeni integri din toată țara, introduceți-vă în Parlament, guvern, administrația centrală, cea locală, ministere, instituții de stat, regii autonome, agenții… și faceți treabă!

  67. 68 Ghita Bizonu' noiembrie 5, 2015 la 10:56 am

    Dumitru Popa

    fiecare societate cu prioritaile ei.
    A noastra cu „comunitarii” si „cluburile”

    Da cel mai amuzanat este ca tinerii indiganti (dintre care destui „corporatisti”) cer acum Mai Mult STAT. Statau sa ins[ecteze temeinic cluburile sa fie sigure. Cluburile nu scolile sau spitalele …

    A da.Intampplator – cica ziele astea s-au vandut extinctoare in dispwerare. magaiznele d eprofil au rams doar cu cele din dotarea proprie …

  68. 69 ZeV noiembrie 5, 2015 la 11:05 am

    Este de necrezut unde s-a ajuns. Jurnalisti iresponsabili, care incita la anarhie, mediatizeaza la saturatie un grup turbulent de manifestanti frustrati impanati cu galeriile de fotbal, pe care ii asimileaza cu o asazsia constiinta civica a natiunii.
    Cateva zeci de mii de tineri care au foarte mult timp de pierdut, nu reprezinta, dupa parerea mea, Romania si, in niciun caz, nu au vreo legatura cu democratia. Cu bune, cu rele, s-a construit, totusi, un stat democratic in Romania. Normal, cu romani de toate felurile, pentru ca, in fond, asa sunt romanii: diversi.
    Jurnalistii inconstienti si populisti au indus ideea ca toti politicienii sunt corupti si incompetenti si ca toti trebuie sa fie schimbati, chiar cu riscul haosului, anarhiei si instabilitatii economico-financiare a unei intregi natiuni.
    Cu cine ? Ei, aici e problema…toti vorbesc doar despre tot felul de profile de apostoli ai neamului, curati, super-competenti, carismatici, servili si ascultatori de doleante populare pe care sa le indeplineasca fara cracnire (indiferent de sursa de finantare) si care sa faca legile la consultare cu copiii din pietele publice.
    Toti spun ,,sa schimbam ceva in tara asta”, ba chiar, cer pana si demolarea BOR-ului. Ma gandesc ca poate n-ar strica sa se schimbe destinatia Catedralei si sa se organizeze acolo un imens club de muzica rock extrem. Poate ca asta isi doresc, printre altele, demolatorii (mai mult sau mai putin) inconstienti de institutii si valori nationale instigati de cine stie unde prin intermediul acestei toxine numita Facebook atent supravegheata de anumite mari servicii secrete ale lumii ,,civilizate”.
    Dar cand le ceri sa articuleze un nume, nimeni nu stie ce sa spuna. Am ajuns sa vad interviuri luate unor copii de scoala generala care vorbesc senin ca vor o tara frumoasa, senina, mult bine si, probabil, mai putine materii de invatat in scoala. Poate, cel mult, sa se adauge o istorie a rock-ului si ceva educatie sexuala. Nu ca ar fi nestiutori in materie.
    In Marea Britanie, ieri, politia a intrat in coliziune cu studenti nemultumiti care incercau sa intre intr-o institutie a statului legata de acordarea de burse. In Marea Britanie, s-a propus ca bursele sa fie transformate intr-un fel de imprumuturi pe care studentii sa le restituie esalonat.(!)
    In Romania, romanilor li s-a urat cu binele. Unii romani nu vor, de fapt, capitalism, ci un fel de socialism original in care statul sa faca, statul sa dea, statul sa reglementeze, dar fara sa afecteze dreptul nocturn la distractie al tinerilor. In Romania, un grup de feisbucisti vor ca altii (evident, nu ei, pentru ca ei nu stiu cum) sa le organizeze un fel de Utopie pe teritoriul national. Daca stam si ne gandim, poate ca ideile initiale ale lui Ion Iliescu (cele legate de socialismul original), le-ar fi venit tinerilor de azi ca niste manusi, dar ei nu realizeaza acest lucru. (Z)
    Imi aduc amine ca in decembrie 1989, studentii au strigat:
    ,,NU MAI VREM REPARTITII !. VREM SA NE ALEGEM NOI, LOCURILE DE MUNCA !”.
    Si…li s-a indeplinit dorinta. Acum vor ca statul sa le asigure job-uri, normal, bine platite si musai in birouri. Doar nu va imaginati ca un absolvent de ,,Comunicare” sau ,,Administratie publica” la facultati private de trei ani isi doresc sa activeze efectiv la ,,munca de jos”.
    Sper ca Presedintele, Parlamentul, partidele si partea constienta a societatii civile vor ajunge la un consens, extrem de important si necesar pentru asigurarea stabilitatii Romaniei pe termen lung. Daca institutiile statului se vor dovedi in continuare labile si timorate in fata valului de tupeu emotional si distructiv – cu participarea unor derbedei din galeriile de fotbal, un popor intreg va avea de suferit, iar credibilitatea Romaniei ca stat partener in NATO si UE, un stat situat la granita acestor organizatii, se va duce abrupt spre zero.
    Ce face restul populatiei ? Daca nu vor iesi sa contracareze valul de anarhie generat de grupuscule de anonimi mascati si/sau dubiosi (printre care au fost atrasi si oameni de buna credinta dar naivi) care nu respecta regulile democratice, sa nu spuna ca le merge din rau in mai rau. Nu este normal ca o tara democratica ce are de gestionat problematica complexa economico-sociala, o tara care trebuie sa-si asigure serviciile, salariile si apararea, sa fie lasata pe mana unor pustani carora, in mare masura, nu le-a placut niciodata sa invete carte, dar vor ,,sa arda” misecuvenist niste etape in viata lor.
    Invatati mai copii, maturizati-va, atingeti nivelul de capabilitate pentru asumarea directa a responsabilitatii, dupa care veniti sa ne cereti votul.
    Da, votul ! Oricat de frustrati va simtiti acum, in urma cu 26 de ani, poporul roman si-a castigat dreptul de a alege. Ca a ales uneori mai bine, sau mai putin bine, nici eu, DAR NICI VOI, O MANA DE OAMENI, nu am/nu aveti dreptul sa-l judecam !
    ps
    Sa va fie rusine, jurnalisti iresponsabili de la B1, iRealitatea, Romania TV si Antena 3. Ani de zile ati stimulat si escaladat conflictul politic, de dragul ratingului, ati incitat la nesupunere civica si la anarhie, ati tocat politicienii la hurta, ati invitat in studiouri doar figurile controversate puse pe cearta. Poate va va auzi Dumnezeu si va va da ce meritati: o tara fara institutii, dar si fara sponsorii care va platesc reclamele inepte. Sa nu va imaginati ca in Romania va veni vreun investitor dupa mitingurile anti-Rosia Montana, anti-gaze de sist si anti-orice nu convine pustimii isterizate si manipulate.
    Un dobitoc de la A3 spune tocmai acum ca…trebuie marit salariul minim la 500 de euro (ca in afara)!.
    Nu conteaza deficitul bugetar si nici nu trebuie sa ne caciulim la organizatiile financiare internationale (ne spune tot el)!
    Culmea, taman cand guvernul Ponta incepuse un proces de normalizare salariala, urmand sa promoveze in noiembrie o lege a salarizarii si crestea, etapizat, salariul minim.
    Cum vrei tu, mai ziaristule de kko (de la A3), eu iti spun sa chemati organizatia Anonymous sa dea bani la oameni fara imprumuri. Eventual cash, cu sacul, in pietele publice, exact ca Dan Diaconescu la Oltchim.
    Poate aveti noroc pana la urma sa i se faca mila doamnei Merkel (de dragul neamtului de la Sibiu) si va decide sa unifice Romania cu Germania.

  69. 70 Cornu noiembrie 5, 2015 la 11:30 am

    Am gasit aceasta postare pe un forum ortodox …

    Să ne trezim puţin la realitate, să ieşim din emoţia indusă a momentului şi să privim lucrurile la rece. Zilele acestea asistăm la o lovitură de stat clasică, în stil latino-american. Preşedintele Klaus Iohannis, după ce nu a reuşit parlamentar sau prin negocieri politice să impună „guvernul meu” încearcă acum să-l instaleze, căţărându-se pe pe emoţia şi cadavrele tinerilor morţi în groznicul şi tragicul accident de la club Colectiv.

    După demisia premierului Victor Ponta, care nu-l plâng şi care trebuia să plece încă de anul trecut după pierderea alegerilor prezidenţiale, Klaus Iohannis ne spune la o conferinţă de presă negru pe alb: „ a fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se întâmple”. E un mesaj subliminal către public că, în sfârşit, folosindu-se de emoţia unei dramatice întâmplări, Klaus Iohannis îşi poate căţăra pe memoria celor morţi „guvernul meu” mult dorit. Pe un singur om l-am mai văzut aşa fericit, că poate profita de o tragedie umană pentru a ajunge la putere: Ion Iliescu la revoluţia din decembrie 1989, când a trebuit să moară o mie de tineri ca el să-şi poată consolida puterea.

    E interesant de observat şi analizat cum serviciile secrete au pornit operaţiunea „revoluţiei de pe Facebook”: toate partidele, parlamentul, clasa politică, instituţiile statului sunt de vină pentru toate relele, mai puţin comandantul suprem ce dă ordinul pe unitate: Klaus Iohannis. Deşi ies zeci de mii de oameni în stradă să protesteze, nu am auzit odată să se strige: „Jos Iohannis”, să se aprindă lumânări la Palatul Cotroceni. Revoluţionarii de pe Facebook îşi fac profesionist şi punctual treaba, foarte bine manipulaţi de oamenii din servicii. Presa mainstream şi televiziunile generaliste de ştiri instigă la revoltă împotriva corupţiei politicienilor, dar nu se suflă o vorbă împotriva preşedintelui Klaus Iohannis. Mai mult, Klaus Iohannis face declaraţii, de om parcă căzut din pom, de pe lună sau venit proaspăt de pe Marte, împotriva clasei politice, de parcă nu ar fi fost primarul Sibiului 14 ani şi liderul unui partid politic parlamentar la putere.

    Revoluţionarii de pe Facebook sunt tineri manipulabili sau naivi, majoritatea sub 30 de ani, mulţi fără familie, copii sau slujbe şi fără experienţă de viaţă, dar care cred tot ci li se postează pe contul reţelei de socializare de către „băieţii deştepţi”. Nu neg dreptul tinerilor de a protesta, e datoria lor morală de a o face, critic doar manipularea acestora în interese politice împotriva românilor. Alţi feisbucişti sunt recunoscuţi ca „mitingişti de profesie” în marile oraşe, care nu au lucrat o zi cu carte de muncă, nu plătesc taxe şi impozite, nu merg la biserică, primesc bani de la fundaţii internaţionale, dar urlă din gură de şarpe că „vrem spitale, nu catedrale”, ţara noastră fiind cam pe ultimul loc la procente privind biserici/ cap de locuitor din Europa şi oricum acestea se ridică din banii enoriaşilor, nu de la bugetul de stat.

    De fapt, se doreşte neapărat să se lovească în BOR singura instituţie care a mai rămas a românilor, restul preşedinţie, guvern,servicii, fabrici, resurse naturale, păduri, mine sunt pe mâni străine. Trebuie să mai cadă doar BOR ca soroşiştii de serviciu să se liniştească. Să nu uităm! Bartolomeu Anania, Mitropolitul Clujului spunea acum câţiva ani:”Ca să distrugi o țară o ataci din interior. Și ca ei să distrugă România sunt conștienți că trebuie întâi să distrugă Biserica Ortodoxă”.

  70. 71 George Ban noiembrie 5, 2015 la 11:32 am

    Pentru adeptii eliminarii totale a actualei clase politice si ai conducerii tarii de catre adolescenti, bibliografia recomandata este

    无产阶级文化大革命
    adica Marea Revolutie Culturala Proletara,
    condusa de Mao Tze Dun, intre (circa) 1965 – 1975.

    Nu redescoperim noi roata!

  71. 72 Cornu noiembrie 5, 2015 la 11:33 am

    continuare …

    Pe de altă parte, în dorinţa lui oarbă de putere Klaus Iohannis, care se vrea un Putin mai mic al României, încurajează revolta pe Facebook. Mai nou, cred că nici nu mai trebuie ca preşedintele să facă alegeri, să aibă parlament sau partide politice, care sunt esenţa democraţiei, ci manevrând cu serviciile mediul online poate numi şi demite primari sau premieri, să numească partide la guvernare cu un singur click.

    Tineretul României a ajuns să trăiască într-un mediu virtual, în care de cele mai multe ori îşi doreşte lucruri ce ţin de utopie, nu de o democraţie reală şi consolidată. Azi, în România se votează, se alege şi se demite pe Facebook. E o schizofrenie socială totală încurajată de Klaaus Iohannis, care acum e pe val şi crede că va fi veşnic vedeta internauţilor. Numai că roata se întoarce, că aşa e Istoria şi va veni ziua când va fi şi el demis pe …Facebook.

    România a ajuns ţara cu o democraţie originală în Europa, aşa cum o dorea Ion Iliescu în 1990: se iau cu asalt partidele, parlamentul, Biserica, democraţia şi se ridică în slăvi instiţiile de forţă DNA şi SRI, de ce nu mâne noul NKVD. Să bem un pahar cu apă rece să ne trezim la realitate şi să ne uităm geopolitic puţin în jurul României. Şi nu vedem lucruri clare şi sigure pentru ţară. Cei care pun de un Euromaidan pe Facebook în România nu doresc binele ei.

    La Est avem o Rusie a lui Putin în plină expansiune în fostul spaţiu ex-sovietic şi care şi-a atras Siria şi Irakul de partea sa, ca state candidate la asociere. La Chişinău se întâmplă o prăbuşire de guvern şi un haos politic de care profită pro-ruşii lui Dodon şi Usatîi. În curând, Republica Moldova va deveni ţară membră a Uniunii Euroasiatice. La Chişinău şi Bucureşti nu avem guverne.

    Nu cred că e o coincidenţă! Parcă cineva vrea haos cu orice preţ.

    La vest este o Ungarie, cu un regim autoritar şi un premier de fier care a bătut palma cu Putin şi nu ştim clar ce urmăreşte cu autonomia şi revizionismul în Transilvania.Tot la vest avem o Germanie care nu vrea să se rupă de Rusia, ba, dimpotrivă, îl pune pe Junckers să facă cu ochiul lui Putin, ca să plece americanii din Europa. Eu vă spun ca istoric: întotdeauna când Rusia s-a înţeles bine cu Germania, două ţări au avut mereu de suferit: România şi Polonia.

    Şi eu mă întreb acum retoric: la ce şi la cine foloseşte acest Euromaidan permanentizat pe Facebook, această revoluţie continuă de tip troţkist în marile oraşe româneşti? României în niciun caz! Oare pentru ce mare putere joacă acum Klaus Iohannis în acest context geopolitc delicat, în care economia ţării se îndreaptă spre dezastru datorită instabilităţii politice şi sociale? Cine are interesul să fie haos în România? Eu ştiu doar un lucru, că cine au făcut Euromaidanul la Kiev şi „primăvara arabă” la Damasc au adus doar sânge, moarte şi foamete!

    Ţin prea mult la ţara mea, la poporul meu, la Biserica noastră şi la pacea socială ca să nu fiu de acord cu o revoluţie făcută pe Facebook, de alţii împotriva neamului românesc. Schimbările se fac democratic la urne şi în parlament, nu pe reţele de socializare. Iar preşedintelui Klaus Iohannis, care îşi aduce „guvernul meu” pe emoţia produsă de morţii de la Colectiv îi transmit o vorbă a cronicarului Miron Costin: „Multe începuturi dulci, sfârşituri amare!”

  72. 73 R2D2 noiembrie 5, 2015 la 11:56 am

    „Nu stiu de ce mi-au venit in minte si unele evenimente de la Chisinău…”

  73. 74 ZeV noiembrie 5, 2015 la 12:00 pm

    Hopa…buna miscare a Presedintelui !
    De la inaltimea functiei prezidentiale, a ridicat extrem de sus stacheta celor din Strada: sa trimita reprezentanti la discutii. O sarcina extrem de grea, iar pe feisbuc apar deja anumite indoieli ca diverse personaje dubioase stau la panda pentru a confisca, sa-i spunem, mesajul generos al unor oameni de buna credinta – pe fond.
    Si Ion Cristoiu merita felicitat: ,,ce-i aia ,,strada” ? Ce sa spuna ,,strada” (un conglomerat polimorf, derutat si partial mainipulat) ? O comedie, o copilarie, care trebuie sa inceteze, cat economia merge inca bine.”
    Dar , totusi, Presedintele trebuie sa faca ceva inteligent pentru a arata ca tine cont de mesajul strazii. CT Popescu, recomanda, cinic, ca Yohannis ar trebui sa mearga el in mijlocul multimii. Eu cred ca a facut-o la misto. Ce sa-i spuna strada lui Yohannis ?
    Probabil cam asa: ,,V-am votat si ne-ati promis ,,un altfel de politica”.
    Le raspund eu pe blog: Mai baieti si fete cucuiete: De ce nu l-ati intrebat ce vrea de fapt sa faca pentru Romania, in afara de a pune la putere ,,partidul sau”? Ce proiect are pentru Romania ? Ati votat cu aceeasi inconstienta cu care iesiti acum in piete.
    Presedintele este fortat de Constitutie, de responsabilitatea fata de o tara intreaga si fata de parteneri, sa va asculte. Dar nu mai mult de atat.
    Mergeti la scoala, mai baieti si fete, si veti obtine si locuri de munca bine platite, desigur, daca veti dovedi companiilor ca sunteti competenti. Nu mai dati vina pe stat, pentru mediocritatea si neadaptarea voastra.
    ..Si nu uitati: pierdeti mai putine nopti in fum de tigara, in multi decibeli si in iz de alcool. Companiile au program de zi si trebuie sa fiti apti de munca.

  74. 75 ZeV noiembrie 5, 2015 la 12:39 pm

    Adrian B.
    noiembrie 4, 2015 la 9:40 pm

    Cauza situatiei actuale este legata de tradarea liberalilor, in frunte cu Crin Antonescu, care, in loc sa pastreze unitatea USL, pana la alegerile din noiembrie 2014, au preferat sa tradeze partenerul, familia politica liberala si sa introduca in PNL ,,calul troian” Yohannis. Un om incontrolabil si orgolios, o marioneta a unor cercuri externe care a bulversat scena politica.
    Nu uita niciun moment pentru ce am votat cu totii:
    Victor Ponta-PREMIER, Crin Antonescu-PRESEDINTE.
    Victor Ponta nu si-a dorit niciodata sa candideze, el, la prezidentiale. I-a cerut-o partidul, dupa plecarea PNL, deorece un partid atat de mare nu concepea sa se lipseasca de un candidat propriu. Victor Ponta a incercat pana in ultimul moment sa pastreze si/sau sa refaca USL-ul. Oricum, cu consecventa, i-a pastrat programul de guvernare pana la capat.
    Mai mult, numai cineva complet nerealist isi putea imagina ca dupa esecul de la referendum, un premier in functie, atat de atent monitorizat de cancelariile occidentale, avea de ales intre a semna si a nu semna un pact institutional de coabitare cu Traian Basescu.
    Daca d-ta crezi ca Ponta ne-ar fi putut scapa de Basescu, presupunand ca acesta l-ar fi nominalizat ca premier fara acel acord, inseamna ca esti cel putin naiv, stimate coleg. De asemeni, cred ca a efectuat numirile corecte, in acel moment, la Parchete. I-ati mai auzit pe liberali sa o conteste, acum, pe doamna Kovesi ? Deci, si ei cred ca Ponta a procedat corect, desi n-o recunosc explicit. Mai ales ca Vestul euro-atlantic o aduleaza. (Z)
    In fine, exact asta era solutia: Stransul dintilor in unitate pana la castigarea alegerilor prezidentiale de catre Crin Antonescu.
    Nu spun ca numai d-ta ai vreo vina care a influentat lucrurile in rau, ci multi ca d-ta, luati laolalta. A critica aberant tot ce a facut, in plan economic, Victor Ponta, sistematic si insistent precum picatura chinezeasca, autist si fara argumente economice credibile, denota lipsa de viziune si iresponsabilitate. Ca sa nu spun rea intentie.
    ps
    Cel putin Sadicu si Doru Coarna sunt onesti pe fata si de la inceput: Cu Basescu pana la capat. 😉

  75. 76 Mihai Florian noiembrie 5, 2015 la 1:41 pm

    Toti medici au spus ca nu au mai vazut arsuri de acest gen !
    Combinatia de gaze toxice era una dubioasa rau !
    In cateva minute intreaga incinta a luat foc si tot la fel de repede s-a stins !
    Am inteles ca pompieri nu au folosit prea multa apa !
    Nu sufar de scenarita dar cand am auzit stirea instantaneu m-am gandit la cazul Mihailesti (caz in preajma alegerilor din 2004 ) si atunci am inceput sa ma intreb :
    De ce se intampa tragedii in apropierea unor alegeri ?
    De ce cand tara merge bine cineva trebuie sa o opreasca ?
    De ce ….?
    De ce …. ?
    As vrea sa cred ca peste ani cineva nu va dezgropa dosarul clubului colectiv dupa modelul Mineriadei sau rapirea din Serai pardon din IRAK si noi tot inclusiv demonstranti de astazi si sa mai aflam
    cine mai stie ce minunatie !

  76. 77 Irina Marcusanu noiembrie 5, 2015 la 2:09 pm

    @blogideologic

    Cand afirmi ca : „numai noi, românii, l-am ucis pe Nicolae Ceaşescu la „revoluţie.”” te referi la intreaga societate romaneasca, ori „nuantele sumbre” al afacerii le-ai lasat la latitudinea fiecaruia. ?

  77. 78 Cris noiembrie 5, 2015 la 2:15 pm

    Notez cu amuzament, că nu mai pot să mă mir de nimic:

    DNA anchetează mersul lui Oprea cu coloană și antemergător.
    Direcția Națională Anticorupție îl suspectează pe Oprea că ar fi dat mită ca să i se asigure coloana oficială?
    Aștept să fie chemați la DNA cei din M.I. care se presupune că ar fi luat mită ca să-i asigure lui Oprea coloana auto.
    La rând stă dosarul coloanei patriarhului.

    Propun ca DNA să le deschidă dosare tuturor coloanelor de automobile care stau în ambuteiaje în București la orice oră din zi.
    DNA va fi surprins să afle că multe automobile sunt ale tinerilor frumoși și liberi și ale familiilor lor în care fiecare membru are mașină, mai puțin minorii, uite-așa! să moară de ciudă toți politicienii corupți!

  78. 79 blogideologic noiembrie 5, 2015 la 2:24 pm

    Moartea filosofului francez René Girard, inventatorul şi teoreticianul sintagmei „dorinţa mimetică”. René Girard a fost apreciat în Silicon Valley, mai ales de către inventatorul şi antreprenorul Peter Thiel, care a ajuns să fie miliardar în dolari. Să nu uit a zice : René Girard a fost un mare admirator al moralistului francez La Rochefoucauld. http://www.lemonde.fr/livres/article/2015/11/05/l-anthropologue-et-academicien-francais-rene-girard-est-mort_4803285_3260.html

  79. 80 papasha noiembrie 5, 2015 la 2:40 pm

    1. ‘ rai al dracu de jumate de om , pseudo ziarist si gunoi de consilier al barbosului puscariabil de la 4 , animalule .

    pai cum adica animalule , sa nu-si sarbatoreasca cineva ziua de nastere ca-i doliu national ?

    a facut-o omul , cu colegii , la locul de munca , obiceiuri omenesti care se tin de cand lumea si pamantu’ .

    „Zi de doliu național și șeful SPP, gen. Pahonțu, face paranghelie în sediul instituției de ziua lui. Demisia! P.S.: La paranghelie sunt prezenți toți șefii SPP”, afişa pe pagina sa de socializare Ovidiu Zară, consilier local la sectorul 4

    2. la puscarie cu arabetele slinos tocator de zeci de milioane de euro :

    Pe platforma unde era amplasat clubul Colectiv au mai avut loc trei incendii ,
    arabetele a afirmat că nu ştie de ce nu au avut loc verificări până acum .
    Cu toate că arabetele a susținut că ISU nici măcar nu știa de existența clubului, martorii din dosar au declarat că au fost mai multe controale ale Inspectoratului, chiar anul acesta.

    Explicatii aiuritoare ale slinosului de prostit romanii :

    ”Aici putem să dăm ca o întrebare către colegii de la ISU București. Nu am răspunsul aici. Eu știu că au trimis controale acolo, dar pe platforma Pionierul, cel puțin din ce mi s-a explicat, erau alte hale care erau departe de locul în care funcționa discoteca. Platforma este foarte mare din câte am înțeles. Ei dacă au avut incendiu într-o hală care era separată au stins incendiul, au verificat, după care au avut în altul, au stins și au verificat”.

    3. Miroase a anarhie : ghiolbanis invita „strada” la consultari !!!!!
    Pai ce mesaj e asta ghiolbanis , 35000 de oameni conteaza si 7 500 000 de votanti n-au contat ( remember us ) ???

    4. Felicitari democrat-liberalilor ca merg azi in dealul cucuvelei la consultari geriatrice cu NOUA CLASA POLITICA :

    Mircea Ionescu Quintus si co-presedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga.
    ( Blaga: Suma de 5 milioane de euro sau dolari nu a fost adusă la PDL , deci el stie de suma , dar nu stie unde a fost dusa !)

    Sa vezi si sa nu crezi , ca pe astia „””tineri si reformati””” , ” strada ” ii crede si-i accepta , huooo slugi vandute si cu mani pulate ( sau cum s-o zice corect pe limba lu’ Celentano dai din coooor ) !

    5. Mesaj apoteotic al lui ponta pe facebuci :

    “Un om de succes este cel care reușește să construiască o fundație solidă din pietrele pe care alții le-au aruncat către el.”

  80. 81 serbanfl noiembrie 5, 2015 la 3:21 pm

    Nu-mi place că noul PNL a preluat nu numai oamenii din PDL, ci și aceeași nonșalanță privind cheltuirea banilor publici. Ei îi cer lui johannis să provoace alegeri anticipate, probabil prin desemnarea ca premieri a unor indivizi imposibil de votat. Sigur că nemernicii știu că aceste anticipate se vor desfășura după legea electorală veche, adică iar vom ajunge la un număr mare de parlamentari.
    Dacă asta vor distracție pe banii mei – atunci:
    – să se angajeze, în scris, că PNL va suporta toate cheltuielile generate pentru parlamentarii suplimentari, pe toată durata mandatului Parlamentului ales în acest fel
    – în caz că și următoarele alegeri se vor ține înainte de termen, participarea PNL la al doilea rând de alegeri anticipate să fie acceptată NUMAI DUPĂ CE TOȚI MEMBRII ACTUALI (noiembrie 2015), vor deconta cheltuielile alegerilor anticipate organizate după reglementarea veche
    – pentru garantarea asigurării fondurilor menționate se va verifica dacă declarațiile de avere ale membrilor PNL, ca și a lui johannis, însumează o sumă acoperitoare și se va aplica sechestru asigurator ( în caz că nu ajung averile lor se pot accepta donații de la societatea civilă )
    :))

  81. 82 alice noiembrie 5, 2015 la 3:37 pm

    ZeV
    noiembrie 4, 2015 la 4:19 pm,
    Si eu ii multumesc lui Victor Ponta. Si mai sper in revenirea Dlui Nastase in prim-planul vietii politice.
    Indraznesc sa cred ca teama de stanga adevarata a facut serviciile sa gestioneze in modul acesta atat de periculos situatia.
    Le era teama. De Nastase, de Alexandru Atanasiu, de Ponta, cu voia dvs de Ion Iliescu.
    Au lucrat „pas cu pas” si pe mai multe fronturi: au introdus calul troian Dragnea, au asmutit DNA ul pe tot PSDul, au incercat intimidarea politicienilor cinstiti, aliati ai PSD (vezi cazul Tariceanu), apoi au cumparat la bucata ce a mai ramas (Zgonea, Dancu…,Rus era parte din joc). Contextul international i-a facut insa sa-si piarda rabdarea.
    Succesul trilateralelor guvernamentale romano-sarbo-bulgare, perspectiva unor aliante strategice regionale initiate de guvern, repozitionarile marilor jucatori, toate astea au grabit „masurile luate in teren” si avem ceea ce vedem acum.
    Ca sa nu mai fie loc de-ntors, vom ceda ce-a mai ramas romanesc, pe ultima suta de metri. Cand corporatiile vor pleca de-aici, dupa ce vor fi parjolit tot, vor lasa o populatie prostita intr-o nedumerire vesnica, asa cum au ramas zeci de ani cubanezii, tanjind dupa visul american…

  82. 83 dorucoarna noiembrie 5, 2015 la 3:46 pm

    Serbanfl si Zev,
    Ponta a distrus partidul, nu eu!
    Eu doar am avertizat ca aici se va ajunge…
    Pe viitor puneti unul cu gandire profunda! Veti vedea repede ca toate pomenile promise sunt nesustenabile, adica minciuni…
    Oricum, pas cu pas ati pierdut!

  83. 84 blogideologic noiembrie 5, 2015 la 5:12 pm

    @Irina Marcusanu
    Răul (dictatura lui Nicolae Ceauşescu) este rău. Dar fără acest Rău, este şi mai rău!

  84. 85 papasha noiembrie 5, 2015 la 5:40 pm

    @ alice

    Pai daca democrat – liberalii l-au scos la incalzire si-l tin la geam , pe tanara speranta , tataie de 91 de ani ( ca sa nu le taie astia pensia ) , nu vad absolut nici un motiv pt. care Nastase , cel mai complet om politic al Romaniei de dupa rebeliune incoace , la frageda varsta de 65 , sa nu revina ( daca nu i-o fi scarba si lui de ce vede ! ) .

    E clar ca le e frica de omul asta ( si pe-afara dar mai ales pe d-inauntru) , ca daca se intoarce , nu mai face el greselile alea d-intai , si-i leaga el inainte .

    Orice om de buna credinta trebuie sa recunoasca treaba asta , chiar daca a facut si el greseli mai mici sau mai mari , pt. care a platit insa , cu varf si indesat .

    Asta e parerea mea !

    PS !!! Am probleme cu laptop-ul meu ; uneori , si n-am nici cea mai mica idee de ce , nu trimite tot textul , iar ultimele paragrafe ale postarilor mele nu se vad , ce-o fi asta , ce-avem noi aicea ???

  85. 86 ion adrian noiembrie 5, 2015 la 6:24 pm

    Fiindca in acest text va citez este corect sa-l postez si aici nu numai pe contributors.ro:

    Personal il dispretuiesc profund pe dl Palada ba chiar mai mult deca pe alt sociolog si ma refer la Vadim care fiind cel mai bun agent voluntar al AVO macar nu era constient de ce face. Palada este constient si stie ce face dar si la el ca si in 2005 la Adrian Nastase vine un moment cand spune adevarul, cand spune cu adevarat ce gandeste.
    A.N. la cateva ore dupa ce s-a anuntat victoria lui Basescu in turul doi a spus o propozitie dupa mine epocala si citez aproximativ:
    “Exista doua Romanii cea a saracilor si a celor putin instruiti de la sate si orase mici si cea mai instruita si ceva mai instarita a celor din orase. Primii m-au votat, ceilalti l-au votat pe Basescu si m-au invins” Dl AN a mai reluat ideea celor doua Romanii dar a carmit-o destul de mult intrand pe ideologii si alte cele dar adevarul l-a spus atunci confirmand proverbul “Gura pacatosului adevar graieste”.
    Personal recunosc si spun de cate ori am ocazia ca in prmul rand conteaza emisia si abia apoi emitatorul si atunci la AN emisia a fost intru adevar ca si acum la Palada.
    Eu sunt de acord cu tot ce spune Palada si nu cred ca este ceva la misto, dar daca daca el asa a vrut si crede ca a si reusit asa ceva, s-a inselat si se aplica proverbul cu gura pacatosului..
    Drept dovada reiau textul dsale ::

    “O seamă de români, mulţi, au votat cu Ponta şi au vrut ca acesta să fie Preşedintele României. În acelaşi timp, o altă seamă de români, mulţi şi ei, au votat să iasă Iohannis Preşedintele României. Cei mai mulţi dintre aceştia – şi care s-au dovedit a fi mai mulţi decât ăia care îl voiau pe Ponta – au următoarele caracteristici dominante. A micuţ: sînt de regulă mai tineri, mai frumoşi şi mai sălbateci. Şi b micuţ: îl urăsc pe Ponta cu toată sinceritatea tinereţii lor de frumoşi anti-comunişti, anti-sovietici, anti-chinezi, anti-pesedişti”.

    Asa este dle Palada sunt niste tineri frumosi si poate ca si “furiosi” dvs alegand termenul de “salbatec” care in acest context nu poate fi tradus peiorativ ci doar spre cinstea lor :poate ca furiosi dar mai ales liberi. Intentionat sau din greseala ati ales bine.
    Desigur ca termenul “ura” este exagerat dar si daca il urasc nu este rau cai raul si minciuna trebuie urate iar Ponta alaturi de dvs dle Palada este un exponent al lor.Iar cat despre anticomunisti sunt de acord cu dvs, constient sau nu, fiind liberi, nu pot fi decat anticomunisti si anti orice sistem nivelator cum este cel soviectic, chinez sau pesedist.

  86. 87 ion adrian noiembrie 5, 2015 la 6:28 pm

    Singura solutie corecta si constitutionala in actuala situatie a Romaniei este :INTOARCEREA LA POPOR si asta inseamna ALEGERILE ANTICIPATE cat mai rapid organizate iar voi sa va organizati la fel de rapid ca sa le faceti fata cu succes.

  87. 88 Radu Humor noiembrie 5, 2015 la 6:34 pm

    Se cer insistent spitale, nu catedrale, cu aluzie directă la cea a Neamului !
    Expresie care-i scoate din minţi pe unii, din păcate nu toţi de alte neamuri, cum se zice, ci chiar de români de-ai noştri, se pare, fără nici un Dumnezeu, sau mai rău, al căror singur Dumnezeu este Banul !
    BOR se limitează a da dojenitor din cap, mizând pe pedeapsa divină, în loc să explice că România este cam pe la mijlocul ţărilor europene într-un clasament al nr. de biserici, raportat la nr. de locuitori !
    În schimb, raportat la numărul de evrei , e adevărat, cel recunoscut oficial, nu cel care creşte, asemeni voinicului, într-o zi, cât alţii în 10 ani ( se pare că trag tare din urmă musulmanii 😉 ) avem cu siguranţă mult prea multe sinagogi ( cam la egalitate cu bisericile catolice), raportat la numărul de cetăţeni care le folosesc.
    Ba, mai mult, toate întreţinute de Statul Român, sau de comunităţile locale, deoarece , beneficiarii lor, săracii, n-au de unde suporta cheltuielile de întreţinere şi reparare a clădirilor vechi de aproape un secol !
    O facem noi, ca buni creştini ce suntem !
    Unii zic că şi de proşti….

  88. 89 papasha noiembrie 5, 2015 la 6:53 pm

    Iar e lumea-n strada !

    Isi dau ei ( tinerii astia frumosi din piata si de pe strazi ) oare seama ce se poate intampla in cazul unor provocari profesionist aplicate , din care sa rezulte niste raniti si un mort sau doi acolo ?

    Cine si cati din strada se duc maine in dealul cucuvelei , sper ca nu prea multi , ca aia n-au asa multe scaune , ei au bani numai pt. deplasari externe ?

    nkvdista monika , cu ong-ul ei cu baterii se va duce la consultari , dar ong-ul aleia care da p-afara din fulare ?

  89. 90 Adrian B. noiembrie 5, 2015 la 6:55 pm

    @ zev

    Toata tara asta stie ca Ponta & Co. ( Dragnea , Ghita , Maior , Oprea ) l-au tradat si sabotat pe Crin Antonescu . Cred ca numai tu n-ai aflat asta …

  90. 91 nastase noiembrie 5, 2015 la 6:58 pm

    papasha,
    cred că ai un laptop foarte inteligent.

  91. 92 Adrian B. noiembrie 5, 2015 la 7:18 pm

    D-le Nastase , toata aceasta ” defrisare politica ” era anuntata de cca. 10 ani de zile . Toata lumea stia ca Basescu vrea sa-si elimine toti adversarii politici , arestandu-i . Dealtfel , dumneavoastra ati fost prima victima a sistemului securist creat de Basescu si condus de Morar si Kovesi .

    Lumea a inteles acest lucru si in 2012 , PSD a castigat alegerile cu peste 70 % tocmai ca sa-i rada pe acesti securisti odiosi .

    Insa d-ul Ponta a preferat tradarea si coabitarea cu acesti ticalosi dandu-le ragaz sa se intareasca si sa-si schimbe modul de operare .
    Când colegii dansului erau arestati pe capete , multi nevinovati , nu avea nicio reactie .
    Când se întâmplau abuzuri inimaginabile dansul nu avea nicio reactie . Când DNA facea campanie electorala , dansul nu avea nicio reactie .
    Când DNA ii proteja pe PDL-isi dansul nu avea nicio reactie .
    Când au arestat-o pe d-na Rarinca dansul n-a avut nicio reactie .
    A fost foarte revoltat doar când sistemul securist l-a atacat direct pe el si familia lui …

    In decembrie 2012 , d-ul Ponta trebuia sa iasa la TV si sa ceara demisia lui Basescu si a tuturor oamenilor lui Basescu din justitie si sa numeasca in locul lor oameni corecti .
    Atat trebuia sa faca Victor Ponta !

    Din punct de vedere uman imi pare rau de Victor Ponta dar el isi merita soarta ! A pierit exact pe limba lui …
    Era doar o chestiune de timp pana când il mancau sobolanii astia de basisti .

  92. 93 ZeV noiembrie 5, 2015 la 7:29 pm

    doru cparna

    Ma rog, om fi pierdut, dar cine a castigat, din moment ce nu concureaza ?
    (Z)

  93. 94 papasha noiembrie 5, 2015 la 7:41 pm

    Cu siguranta ca asa este , alta explicatie nu exista .
    Sa ne traiasca ce ne este drag !

    PS
    Acum pe Digi 24 il vad pe un tebecist barbos , „statut” cu siguranta , dar si un pic oparit , care vrea ca strada sa-si faca partide si sa vina la consultari !!!
    Injectii in cap direct , nu consultari !!!

  94. 95 Adrian B. noiembrie 5, 2015 la 7:42 pm

    @ Spiridon

    Cel pe care-l critici ( Sorin Oprescu ) este profesor universitar si un chirurg care a salvat mii de vieti . Dumneata esti un analfabet basist care vii sa ne spui ca trebuie investit in educatie ?

  95. 96 MARCUS noiembrie 5, 2015 la 8:28 pm

    @ nu, nu domnu’ Nastase, are dreptate papasha, si mie mi se intampla la fel.

  96. 97 Luminita Arhire noiembrie 5, 2015 la 8:38 pm

    Deci: “Guvern-Parlament fără condamnaţi definitiv cu executare sau cu suspendare”. Întrebări: condamnaţii definitiv, fără probe, nici directe, nici indirecte, se pun? Condamnaţii pe baza unor dosare cu caltaboşi şi ţuiculiţă, fabricate la DNA, se pun? Dacă doamna Rarinca, un simbol în ultimul an al agresiunii şi abuzului judiciar împotriva cetăţeanului ar vrea să candideze pentru legislative, de exemplu, ar fi acceptată pe listă de tinerii frumoşi şi liberi , sau ar fi lustrată, avându-se în vedere că a primit “cu suspendare”? Dar Liviu Dragnea , care, într-un fel sau altul, a fost susţinut în demersul lui de 7 400 000 de oameni ( dintre care mulţi au uitat vara lui 2012) , şi care a luat , şi el , “cu suspendare” fiindcă ne-a chemat la vot? Dacă vreuna dintre victimele colaterale ale răzbunărilor politice (Marina Popovici, profesorul Mencinicopshi, alţii… oameni de înaltă ţinută morală care au acceptat suferinţa arestului pentru a nu-şi vinde constiinţa ) ar vrea să candideze, s-ar putea ? Dar “deţinuţii politici ” ai regimului Băsescu , după ce şi-au ispăsit condamnarea nedreaptă şi au epuizat pedepsele post-penitenciar, ar putea?

    Deci: “Fără imunitate parlamentară şi guvernamentală de nici un fel ”. Întrebări: Trebuia arestat preventiv Victor Ponta pentru faptul că , acum opt ani, era prieten cu un alt avocat pe care l-a socotit bun, după 2012, de a fi ministru? Trebuia arestat preventiv Varujan Vosganian pentru că a luat O DECIZIE POLITICĂ în perioada lui de ministeriat? Dar imunitatea prezidenţială TOTALĂ este legitimă şi morală în cazul eliminării tuturor celorlalte?

    Deci:” Confiscarea INTEGRALĂ în termen de 3 luni a averilor politicienilor și oficialilor condamnați definitiv pentru corupție ” Întrebări: adică şi a celor dobândite legal?A fost corectă confiscarea averii, aşa cum s-a făcut la Dan Voiculescu ? E corect ca Dinu Pescariu să rămână cu averea intactă, doar pentru că a făcut denunţuri? Mai are atunci importanţă stabilirea unui prejudiciu , din moment ce se confiscă la grămadă?

    Deci:”Numirea unui prim-ministru care nu face parte dintre actualii lideri ai clasei politice” Întrebare: guvernul va fi politic? Cum se va impune un astfel de premier în faţa miniştrilor care, poate, sunt mai lideri decât el? Care va fi puterea reală a unei astfel de marionete? Nu mi-l daţi exemplu pe Ponta Victor, la el a fost o situaţie pasageră…când a fost numit premier era, fără nici un dubiu, „el lider maximo”…

    Aceste “revendicări ” sunt semnalate ca fiind cele mai frecvente în piaţă. Ele dovedesc nivelul de confuzie, dezinformare, manipulare, infantilism politic al unei – bănuiesc- importante părţi a contestatarilor…
    …………………………………………………………………………………………………..
    Aflu că tinerii frumoşi şi liberi au ieşit la “revoluţie”, dar si-au dat seama că, după o anumită oră, nu mai au metrou. Au cerut metrou… şi li s-a dat…
    E o revoluţie de tip nou – fără vărsare de sânge dar cu obligaţia statului de a le asigura revoluţionarilor mijloacele optime de transport în comun…

  97. 98 Ghita Bizonu' noiembrie 5, 2015 la 8:46 pm

    Zev

    cand scrii Mai mult, numai cineva complet nerealist isi putea imagina ca dupa esecul de la referendum, un premier in functie, atat de atent monitorizat de cancelariile occidentale, avea de ales intre a semna si a nu semna un pact institutional de coabitare cu Traian Basescu. uiti ca VVP avea in spatele sau 60% din voturi …
    In conditiile astea discutia era simpla : conteaza ce voteaza poporul sau ce zice mme Reding?!

    Azi, VVP primeste rezultaul – extrem de previzibil – al pactului ala … Este acuzat ca a „fraudat” a „evazionat fiscal” si dracu mai stie ce .
    CVomplet previzibil.
    Si cum o va plati. Iohannis i-a semnat condamnarea : „A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă” …
    Ca a avut sucese ? Pai tocmai asta a provocata lacomia : „sunt bani de furat! hai la putere sa ..”

    Si fi listinit – Victus va fi condamnat. Cu executare. Fiindca este necesar .
    Ai vazut artcolul din The Guardian? Ala cu Kodruta ?
    Dragule se schiteaza profil prezidential …. si ptr asta Ponta trebuieste condamnat .
    Ito atrag atentia supra unor date..
    Mandatul lui Kaiser Klaus va gata in 2019 . Decembrie
    Al doilea mandata la DNA va expira tot in 2019. Februarie parca .
    Ginesti matginea?
    Deci
    Vinovat nevinovat Victor Ponta condamnat!!

    Si nu ma acuza pe mine ca as fi sefui PAP

  98. 99 Luminita Arhire noiembrie 5, 2015 la 8:51 pm

    @ZeV,noiembrie 5, 2015 la 12:39 pm

    Şi de la mine, prietene, se vede la fel… FIX la fel!

  99. 100 Luminita Arhire noiembrie 5, 2015 la 9:04 pm

    @Ioan Albu noiembrie 4, 2015 la 9:03 pm

    Bine scris, concis, logic, argumentat …bine-ai venit, Ioan Albu !

  100. 101 Mikael Tincu noiembrie 5, 2015 la 9:38 pm

    (Mihai Puflea-Ionescu)

    Ce vă mână pe voi în luptă, „tineri frumoși”? – breviar al esenței anti-democratice a revendicărilor străzii:

    «Reducerea cu 40% a numărului de parlamentari» – reduce reprezentarea cetățenilor în conducerea statului, și mai cu seamă pe cea a grupurilor marginale, minoritare, dezvantajate, diminuează diversitatea de opinii necesară dezbaterii democratice.

    «Ridicarea pragului electoral la 8%» – la fel ca mai sus. În plus o astfel de revendicare poate fi îndreptată doar împotriva UDMR, partid moderat a cărui prezență în Parlament a limitat potențialul formării de grupuri cu adevărat extremiste ale minoritarilor maghiari nereprezentați politic, pentru că restul partidelor „de buzunar” ce au intrat ilegitim în Parlament au făcut-o nu pe cont propriu ci în alianță cu un partid mai mare sau prin formarea la limita legii a unor grupuri parlamentare noi independent de voința electoratului. Dealtfel această revendicare vine împotriva revendicărilor acelorași indivizi din iarna trecută, când se cerea simplificarea înființării partidelor politice și micșorarea pragului electoral.

    «Limitarea dreptului de a candida prin abilitarea ANI sau a altor instituții (inclusiv instituțiile de represiune) să verifice și să interzică candidatura foștilor membri PCR / celor ce au deținut funcții de conducere înainte de ’89 / celor ce au deținut funcții politice până acum / etc. » – încălcarea drepturilor omului prin introducerea noțiunii de „vină colectivă”, încălcarea abuzivă a dreptului de a fi ales, oferirea de puteri potențial discreționare unor instituții de forță. Oferă justificarea demagogică a unui mod de acțiune totalitar de felul „Revoluției Culturale” Maoiste, epurărilor staliniste, etc.

    «Schimbarea Patriarhului BOR» – încălcarea libertății cultelor și a dreptului comunității creștin-ortodoxe de a se autoguverna. Subordonarea ideologică a bisericii similar practicilor din regimurile totalitare.

    «Eliminarea finanțării cultelor de la bugetul de stat» – deși până la un punct justificată de abuzurile în această materie, eliminarea completă a finanțării cultelor ar nega rolul lor de furnizori de servicii publice, ar nega rolul statului de a proteja patrimoniul cultural și diversitatea acestuia, ar pune în imposibilitatea de a funcționa numerose culte minore și ar favoriza în mod nejustificat acele culte ce dispun de resurse financiare proprii.

    «Instalarea unui guvern de tehnocrați» – eliminarea principiului democratic al constituirii pe baze politice a guvernului, pentru a asigura reprezentativitatea si sancționabilitatea sa de către corpul electoral, cu iluzia independenței tehnocratice și cu arbitrariul autorității absolute oferite de „profesionalism” la fel cum stalinismul își justifica incontestabilitatea deciziilor prin „materialismul științific” ori fascismul prin imperativul național. Acest tip de guvernare nereprezentativă însă învestită cu autoritatea de necontestat a „științei” este aceeași care a justificat totalitarismul măsurilor austeritare ale FMI, care a condus la deficitul democratic din UE, care astăzi suspendă rezultatul votului democratic din Portugalia din rațiuni de „interes național” și de „politică fiscală”. Independența autorității tehnocratice față de interesele capitalului fiind demonstrată de atâtea ori a nu exista, rezultă că revendicarea străzii este înlocuirea subordonării guvernului (și) față de cetățeni cu subordonarea sa exclusiv față de capital.

    [va urma]

  101. 102 Radu Humor noiembrie 5, 2015 la 9:51 pm

    Din cei 10.000 de manifestanţi din Piaţa Universităţii, nu se găsesc măcar 1.000 care să se deplaseze spre Cotroceni ?
    Sau măcar spre ambasada SUA, să-şi manifeste deplinul lor acord pentru faptul că Johanes nu poate lua nici o hotărâre importantă de unul singur, fără acceptul acestui vitreg Big Brother ?! :mrgreen:
    De o asemenea impertinenţă nu dădeau dovadă nici măcar Molotov, cu toţi alogenii care au au adus pe tancurile lor comunismul în România.
    Dacă pentru asta s-a murit în 89, înseamnă că cei care sunt acum în stradă nu sunt decât nişte jalnici profitori, iar dacă nu pentru asta , ci pentru libertate, cei de acum pentru ce mai ies în stradă ? Să apere imixtiunea în trebile Ţării, cum agramat, dar profund convins că aşa ceva nu trebuie să se întâmple într-un stat independent şi suveran, striga pe singurul canal TV , cel împuşcat în noaptea de Crăciun ?!
    În ce ţară trăim, şi mai ales ce vremuri ?!

  102. 103 adanic noiembrie 5, 2015 la 10:51 pm

    A 3-a zi de revolta-n strada. Oamenii cer schimbarea totala a clasei politice. Toata revolta a pornit de la dezgustul fata de indiferenta si dispretul clasei politice fata de nevoile reale ale cetatenilor. Prin clasa politica ei vad in special tot ce inseamna parlamentari, senatori si deputati. Aici ei vad ca se-ntampla cele mai mari abuzuri, nedreptati, cardasii, coruptie, nepasare si lacomie pentru a-si asigura tot felul de avantaje si privilegii care mai de care mai nerusinate. Oamenii vad cum acestia sunt peocupati de acordarea pentru sine de salarii si pensii speciale, de apararea celor corupti in fata justitiei, de satisfacerea propriilor interese si mai putin de interesul general al societatii. Fenomenul se simte insa si la nivel local, la prefecturi, consilii judetene, locale, primarii. Nu Ponta, nu guvernul este principala tinta a protestatarilor. Nu ei reprezinta intraga clasa politica. Ei au fost pusi la guvernare de clasa politica. Cu toate greselile lui Ponta (vezi adunarea de pe stadionul national, urcatul in barca pe o baltoaca de 10 cm, plecarea in Dubai pentru a urmari o cursa de masini imediat dupa pierderea alegerilor, candidatura la presedintia tarii, desi nu avea sanse, opunerea numirii lui Iohanis ca viceprim ministru si ministru de interne, contrele cu Iohanis dar si cu adversarii politici, nepotrivite cu statutul unui om de stat, etc), ce nu au legatura cu activitatea ca prim ministru in domeniul economic, nu se poate sa nu recunoastem ca Ponta a luat unele masuri curajoase micsorand taxele si majorand venituriile unor categorii mari de cetateni, intuind ca resursele banesti se regasesc in economia gri si aplicand principiul sanatos ca e mai bine sa iei mai putin de la mai multi decat mai mult de la putini, intarind si inasprind in acelasi timp masurile de colectare a taxelor. Daca punem in balanta bunele si relele, Ponta iese mult pe plus. Desi a fost nevoit sa treaca prin furcile caudine, a reusit totusi sa iasa la liman. Faptul ca era la cheremul unor falsi prieteni si sustinatori, era previzibil ca el sa fie nevoit sa scoata pana la urma castanele din foc, caci “sustinatorii” s-au lepadat de el. Si a cazut. S-au mai corect spus, si-a luat jucariile si a plecat spunandu-le celor de dupa el “descurcati-va. Acum sa va vad.”. A gresit cand a spus “sper ca demisia mea sa satisfaca cererile protestatarilor”. Nu el era principalul vizat ci intreaga clasa politica. Revolta oamenilor din aceste zile se datoreaza insa in mare masura si presedintelui Iohanis. Dupa alegeri, desi promisese o altfel de politica, o Romanie a lucrului bine facut, Iohanis s-a retras ca ursul in barlog lasand clasa politica sa-si faca de cap. Practic, a disparut din peisaj. Cetatenii, vazandu-se parasiti, abandonati pana si de cel in care-si pusesera sperante, vazand cum cei ce-si zic demnitari in frunte cu presedintele tarii, presedintii camerelor, isi fac salarii si pensii speciale dupa model ocicidental in timp ce ei erau remunerati dupa model oriental, vazand cum se coalizeaza cu toti penalii impotriva justitiei, nu au mai rezistat si au rabufnit. O prima masura impotriva parlamentarilor ce se poate face imediat, ar fi sa-i facem sa plece din Casa Poporului, de unde n-e privesc de sus, uitandu-se la noi ca la niste furnici si sa se mute in Sala Palatului. Poate acolo, in lipsa fotoliilor confortabile si a aerului rarefiat sa se trezeasca si sa faca ce trebuie sa faca pentru popor. Asa facem o mare economie si obtinem si o mai mare productivitate a muncii. Prea se cred deasupra noastra cand de fapt nu sunt decat niste slujbasi ai poporului.

  103. 104 Irina Marcusanu noiembrie 5, 2015 la 11:11 pm

    @papasha,@nastase,

    in 2012 a fost ok, ori 2012 nu se pune ? 😦

    @blogideologic

    ti-a trecut prin minte ca pentru unii „raul” de care vorbesti a insemnat 10-15-18-25 de ani de puscarie comunista, sistemul de reeducare Gherla, ori de-a dreptul glontul, pentru ca, nu-i asa, „lupta de clasa” presupunea eliminarea fizica a celorlalte clase.

    intreaba-le pe cele cateva zeci de mii de femei, multe mame a 2-3 copii, care in anii `80 au murit de septicemie, in urma avorturilor emiric facute, pe patul spitalelor, insa fara asistenta medicala, dar supravegheate non stop la capataiul patului, nu de medici, ci de catre bratul inarmat al PCR, baietii de la secu, cat de mare a fost pentru ele „raul” si daca pentru ele ar fi fost mai bine fara acest „rau necesar”.

    cei care l-au impuscat pe ceasca nu sunt nici pe departe „poporul roman”.
    o mana de bravi „deviationisti rusofoni” ai PCR, sub obladuirea si cu sprijinul direct al fratelui cel Mare, au facut-o pentru a acoperi urma asasinatului -nu ca l-as/i-as plange. este in traditia lor sa se asasineze intre ei.

  104. 105 Adrian B. noiembrie 5, 2015 la 11:59 pm

    Patronul Expirat revine cu un nou mesaj: Administraţia Financiară a Sectorului 5 mi-a impus o taxă de spectacole de 1,6 milioane de euro. E aberant şi anormal .

    http://adevarul.ro/news/eveniment/patronul-expirat-revine-nou-mesaj-administratia-financiara-sectorului-5-mi-a-impus-taxa-spectacole-16-milioane-euro-e-aberant-anormal-1_563b0fdcf5eaafab2c51e4ac/index.html
    …………………………………………………………………………………………………..

    Nu-i asa ca e frumoasa tara asta ?

    Vedeti cum facea tehnocratul Victor Ponta bani la buget ? Din pix !!! Primesti acasa o hartie cum ca ai sa le dai 1,6 milioane $ !!!!!!!!!!!!
    Daca esti slab , faci infarct si mori . Daca esti tare , te lupti in instante ani de zile ca sa pierzi .
    Un caz asemenator l-am relatat si eu cu circa o luna in urma .
    Individul asta in loc sa lupte cu Basescu si mafia lui , a ales sa lupte cu cetatenii si cu intreprinzatorii privati . Sa-i nenoroceasca si sa-i stoarca de ultimul ban .
    Cam asta-i cresterea economica de care ne tot spunea premierul : abuzuri , japca , nesimtire , institutii care te distrug .
    Asta-i adevarata Cutie a Pandorei .

    Probabil ca domnii zev , George ban , serbanfl si madam arhire vor spune ca sunt exagerat . Ca Ponta e cel mai bun PM din lume si ca e normal sa patesti asa ceva . Ca asa e in UE si-n tarile civilizate … 🙂
    Postul meu nu se adreseaza lor .

  105. 106 Adrian B. noiembrie 6, 2015 la 12:02 am

    @ papasha

    Unii spun ca pe laptop poti sa te si cantaresti . Nu incerci ? Sa-mi spui si mie daca merge …

  106. 107 T-Rex noiembrie 6, 2015 la 12:13 am

    Eu am solutia: Sa facem primul parlament din lume cu roboti japonezi. Ca astia nu sunt corupti, si nu trebuie realesi. Pot fi usor programati sa faca legi, si nu se incurca la vot cu bilele albe si negre.

    Am rezolvat:

    1. Curatarea clasei politice. Robotii pot fi usor stersi de praf. Check.
    2. Un parlament necorupt. Primul robot care se lasa corupt poate fi dezansamblat si studiat de DNA fara sa mai fie nevoie de aviz pentru arestare preventiva. Robotii nu au drepturi. Check.
    3. Nu e nevoie de inregistrari ambientale, ca pot sa si le faca singuri. Serviciile fac economii. Check.
    4. Un parlament mic. Trei roboti sunt suficienti sa reprezinte cele trei provincii istorice. Check.
    4. Un parlament ieftin. Robotii nu necesita escorta politiei. Check.

    Romania, tara de (viitor) dor.

  107. 108 socot noiembrie 6, 2015 la 12:29 am

    „Desigur, nu vreau să cred că au existat diversiuni sau manipulări. Intr-o societate democratică, asttfel de lucruri nu se pot intâmpla…”

    @nastase

    🙂 Democrația (și nu numai “la noi”) este caracterizată, apud M. Vulcănescu, de “1. imposibilitatea unei guvernări eficace, 2. incompetență…iar viciul mare al vieții noastre publice e…lipsa de pregătire politică a populației.” Deci, deși foarte dureros și tragic, nu trebuie să surprindă:

    1. efectele tip Turnul Siloamului (Lc. xiii, 1-5) sau idiosincratice, cum le numește, în mod pertinent, blogideologic, chiar de tip tragic ca cel curent și care nu este specific României numai (vezi The Station nightclub fire, în 2003, în SUA, de exemplu, cu 100 de victime, https://en.wikipedia.org/wiki/The_Station_nightclub_fire, sau colecția de astfel de evenimente tragice de pe wikipedia, https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Nightclub_fires_started_by_pyrotechnics, cel mai recent listat fiind Kiss nightclub în 2013 în Brazilia, 242 victime!). Unele riscuri de acest tip pot fi prevenite—esența lor “stohastică” însă face imposibilă atît prevenirea tuturor (reducerea probabilității) cît și minimizarea impactului (amplitudinea). Taleb are o teorie (și oarece recomandări de mitigare) care construiește pe acest concept (https://en.wikipedia.org/wiki/Taleb_distribution)—dar există deci limite “naturale” chiar și pentru incompetență!

    2. exploatarea evenimentelor psihologic și social (Ellul; el observa de asemenea ușurința relativă cu care massa poate fi “propagandizată” față de individul singular, cu atît mai “vîrtos” cu cît massa e definitorie democrației) dar și specific politic. Propaganda este poate răspunsul puterii la cuvîntul lui Lăpușneanu—proști, dar mulți–transformarea unei societăți prin promovarea unui „individualism aritmetic” e specifică iarăși democrației. Modul de educare politică a populației este astăzi la TV sau pe internet mai peste tot în lume. De aceea au încă mare trecere formele (la modă) fără fond (Maiorescu) probabil deoarece “conducătorii noștri, educați într-un occident care-i uluia, au vrut, prin decrete, să transforme vechea noastră națiune de țărani într-o copie fidelă a statelor occidentale…[dar] [r]ealitatea socială a refuzat să se conformeze…” (Gusti); și, ar zice unii, cu atît mai rău pentru realitate, de unde și aceste convulsiuni sociale, politice și religioase

    Nici chiar pînă azi nu am reușit, de exemplu, “să facem o *metafizică a dorului*, atît de semnificativă la un popor *cumpătat*…în care să ne căutăm sensul misiunii noastre proprii.” (iar Vulcănescu, subl. în original) De aici poate și confuzia străzii, foarte bine prinsă în postare, cu privire la variile și uneori nedefinitele nemulțumiri. Problema e calitativă—aceast fapt plusează natura necesară unor soluții, care se pot ajuta de artimetic-cantitativ și “ingineresc”, bineînțeles, dincolo de economic (slujbe), social (spitale, deși în America rata biserici/spital 62-la-1 iar în România 41-la-1, http://www.activenews.ro/stiri-social/Minciuna-are-picioare-scurte.-In-Suedia-sunt-97-de-spitale-la-4.000-de-biserici-in-SUA-sunt-350.000-de-biserici-la-5.500-de-spitale.-Romania-are-un-spital-la-43.000-de-locuitori-SUA-are-1-la-56.000.-CIFRELE-126270) și politic (“clasa politică”, “vrem 300 nu 600”, etc., deși nu de aici vor proveni soluțiile, ci numai o probabilă îmbătare cu apă rece pînă la convulsiunea următoare).

    „Toate vechi, și nouă toate”–din fericire, sau din păcate.

    —-
    Mircea Vulcănescu. Iarăși problema democrației la noi
    Dimitrie Gusti. La science de la realite sociale, 1941

    Socot.

  108. 109 Radu Humor noiembrie 6, 2015 la 12:29 am

    „…. recenta campanie a Directiei Nationale Anticoruptie nu trebuie vazuta decat in acest context, ca o lupta a frontului de influenta american de indepartare a agentilor rusi si rusofili de pe scena politica si economica romaneasca.”

    Interesant !

  109. 110 blogideologic noiembrie 6, 2015 la 12:31 am

    Oteţ Paisie (ori Paisie din Hilandar, întemeietorul istoriografiei bulgăreşti): “De ce ţi-e ruşine să te numeşti bulgar?” / Măreţul dar ipoteticul Han Kubrat, menţionat prima dată în documentul epigrafic de la rîul Orhon (aflat între Lacul Baikal şi Mongolia), un Han întemeietor al confederaţiei Bulgariei Mari la anul 632, este ţinut în mare stimă atât de către istoriografii bulgari, cât şi de cei maghiari. După ultimii, marele Arpad, fiul lui Almoş, şi întemeietorul Imperiului Ungar, ar fi un urmaş al său. Basmul istoriografic bulgaro-maghiar sună poate frumos. Povestea se complică şi atinge confuzia atunci când adaugă (sau este pus să adauge) un detaliu incredibil episcopul Ioan din Nikiu. Unde-i Nikiu? Este oraş în “delta biblicelor sinte” (vezi “Epigonii” lui Mihai Eminescu). Documentul scris de către episcopul Ioan din Nikiu s-ar mai fi păstrat doar în limba etiopiană. La fel ca şi Cartea 1 Enoh ce l-a inspirat pe Mihai Eminescu în a scrie “Luceafărul” (că doar n-o să credem teoria intelectualului evreu Moses Gaster, o ipoteză literară despre influenţa fondatoare şi singulară a textelor neamţului Richard Kunisch asupra Luceafărului eminescian!). Episcopul Ioan din Nikiu spune că măreţul Han Kubrat ar fi fost doar un minion al împăratului Heraklius! Altă sursă veche, şi geografic mai îndepărtată, care ne vorbeşte despre bulgarul Han Kubrat, ar fi o piatră cu înscrisuri găsită la frontiera dintre Siberia şi Mongolia. Este documentul epigrafic de la rîul Orhon, curs de apă situat între Lacul Baikal şi Mongolia. Documentul a fost scris (sau ar fi fost scris, zice-se) pe la începutul secolului VIII de Turcii Ghiok Apuseni (cunoscuţi de asemenea şi sub denumirea de “turcii albaştri”). Am vorbit pe alt fir despre “ruptura iraclidă” sau disrupţia iraclidă în Romania Orientală pontică, o ruptură imputabilă în mod strict gestionării defectuoase a Istoriei noastre de către iniţiativele geopolitice ale împăratului roman Heraklius, ele fiind terenul pe care istoricul Henri Pirenne detectează un punct de ruptură. Domnitorul Petru Rareş avea deja această percepţie, după cum ne dovedeşte Enciclopedia murală de la mănăstirea Moldoviţa. Aici este bine să subliniez că după moartea marilor noştri istorici Nicolae Iorga şi Gheorghe Brătianu, memoria istoricităţii noastre a fost bine păstrată şi transmisă, direct ori subliminal, în lecţiile de Teologie Politică Română Ortodoxă predate publicului credincios de către măicuţele firoscoase de la Moldoviţa. Eu folosesc termenul “firoscos” în sensul propus de Bogdan Petriceicu Haşdeu (în revista Columna lui Traian din 1883, pagina 242, venind direct din cuvântul latinesc philosophus, chiar dacă DEX zice c-ar fi “ipoteză gratuită”). Documentul epigrafic de la rîul Orhon vorbeşte despre “hanul bulgar Kubrat”. Iar mai departe intervine construcţia ossianică fantasmagorică după model scoţian James MacPherson pentru asertarea “drepturilor bulgarilor” peste noi. Însă pe baza “rupturii iraclide” au fost construite slavizarea şi arabizarea. Cred că trebuie să dislocăm istoria noastră din această gangă.

  110. 111 Luminița Arhire noiembrie 6, 2015 la 1:17 am

    Pentru ca meniul manifestațiilor să fie complet, Andreea Esca e și ea pe-acolo. Mă gândesc că protestează împotriva evaziunii fiscale…

    Vine să pună umărul și ”uniți salvăm”…

    Uniți? Să fim serioși…În realitate, nu este decât o adâncire a faliei care s-a creat din 2010, pe când omul gras și bugetar, cu salariu mic, dar care s-a dovedit că poate fi și mult mai mic, dacă se străduiește Băsescu Traian, era cățărat în spatele costelivului lucrător în multinațională.

    Atunci am auzit tot de la genul ăsta de frumoși și cu cinci ani mai tineri la vremea aia, că bugetarii pot să se ducă dracului… că pensionarii prea trăiesc mult și consumă inutil banii spitalelor…că nefericiții cu ajutor social sunt musai bețivi sau leneși…că ”generația ratată a tatălui meu ”…

    S-au sinucis mulți oameni în perioada aceea – majoritatea erau bugetari . Nimeni n-a ocupat Piața Universității pentru atâta lucru…

    Apoi Czeke Atilla a închis spitalele, unele dintre ele abia refăcute și dotate, și am văzut cum erau cărați bătrânii cu perfuziile și pungile de dren la vedere către alte destinații , suficient de îndepărtate ca aparținătorii să nu poată ajunge. Cu basmale legate sub bărbie, cu poșeta din alte vremuri strânsă la piept, pentru bătrânicile cele înlăcrimate, mutarea din spitalul de lângă casă a fost un traumatism similar cu mutarea unor răniți netransportabili. Anonimi și triști… nimeni n-a știut dacă li s-a scurtat bruma de zile ce le mai rămăsese…Și iar Piața Universității a rămas goală.

    La începutul anului, o Românie întreagă a aflat de la Gabriel Sandu, care nu era pe nici o listă neagră a Alinei Pippidi, despre niște operațiuni de mituire cum nu s-au mai văzut , cu zeci de milioane de euro, recunoscute și de toți ceilalți participanți. Nici un tânăr frumos și liber nu a ieșit cu o coală dintr-un bloc de desen și-un slogan mâzgălit pe ea, în Piața Universității, pentru asta…

    Acum însă, nenorocirea a lovit fără cruțare, ca un asteroid uriaș, exact în planeta lor , atât de îndepărtată de planetele bugetarilor, bătrânilor sau oamenilor fără speranță. Și, dintr-o dată au văzut cum corupția de 1 000 de lei strecurați în buzunarul unui funcționar oarecare, ucide, în timp ce pe lângă corupția de zeci de milioane de euro, cu corupător de renume mondial, au trecut nepăsători.

    REALITATEA TV , isterică, își clamează victoria de a fi rezistat ”presiunilor uriașe ale regimului Ponta”. Adică presiunilor de a-și plăti taxele și impozitele … au rezista, bravo! Și acum sunt trup și suflet cu tinerii din piață, care nu mai pot cu corupția și cu evaziunea asta fiscală!

    Și care vor ”fără comuniști și fără securiști ”, în timp ce scriu pe genunchi, emoționați, liste în care Macovei e ”ministresa” Justiției !

    Credeți-mă, falia de care vă spun a ajuns cât Marele Canion …

  111. 112 T-Rex noiembrie 6, 2015 la 1:18 am

    Ascultam un tinar curatzator de clasa politica la tv, care facuse o lista „Nufarul”, ca sa avem o clasa politica mai uscata, mai curata. Unul din criteriile ce vor schimba pozitia Terrei pe orbita se refera la comunisti. Dom’le daca ai fost comunist sau securist esti Necurat. As fi vrut sa-l intreb pe acest Nero daca primesc totusi UTCisti, ca m-as fi inscris si eu. Fac dus zilnic!

  112. 113 T-Rex noiembrie 6, 2015 la 2:01 am

    E totusi foarte interesant ce se intimpla cu aceasta generatie a caror parinti au construit comunismul. In comunism nu exista aceasta prapastie intre bogati si saraci. Elitele comuniste aveau privilegii mult mai mici decit bogatanii corupti de azi.

    Ce vor ei, acesti tineri – eu asa deslusesc – e „omul nou” dar nu comunist, ci capitalist. Domnilor, marile familii de politicieni din tari UE, SUA si Canada s-au format si dezvoiltat financiar pe baza de business. Banii fac politica in capitalism, nu ideile. Ideile sunt doar propaganda.

    Nu mi-e insa clar daca romanii din strada vor capitalism democratic. Limitele acestui capitalism cu fata de democratie este coruptia legalizata, ce se numeste azi „lobby”. Democratia azi se numeste „plurocratie” si serveste in principal interesele celor cu bani.

    Ce vrea de fapt aceasta masa de oameni care demonstreaza?”Alianta” nu va permite o „democratie originala” in Romania.

    Sa presupunem ca se linistesc lucrurile si ca Presedintele va sti sa dezamorseze situatia. Romanii vor fi foarte dezamagiti, chiar si cu o clasa politica pe care ei au „curatzat-o”. Vorbim de natura umana aici. In fiecare roman e un mic texan care invirte o pusca si un cont plin cu bani.

    Si eu visez, dar am ajuns un cinic pentru ca traiesc de multi ani in ‘raiul’ capitalist dezvoltat. Stiu bine care sunt limitele sistemului capitalist. Visez ca acesti tineri din Romania sa „blow my mind”. Si sper sa nu se transforme visul in cosmar. Dar ma tem pentru mari deziluzii.

  113. 114 Fragmentarium Politic noiembrie 6, 2015 la 8:06 pm

    O idee nesabuita: Victor Ponta, tapul ispasitor

    Ce simplu si, mai ales, ce linistitor si ce acoperitor ar fi ca Victor Ponta sa fie tapul ispasitor pentru toate neimplinirile ultimului sfert de veac. Sa credem ca l-am descoperit pe impostorul ideologic, pe ideologul fara ideologie. Ar fi, volens nolens, o ironie usturatoare pentru sfarsitul sau nesfarsitul ideologiilor. Sa ne iluzionam ca l-am aflat pe urmasul social-democratilor totalitari. Am oferi, gratuit, un deliciu pentru fascisti si comunisti, care s-ar tavali pe jos de ras sa afle cat de innobilati sunt de o asemenea comparatie sau invecinare. Sa ne involburam ca am dat in vileag progenitura ideologica si dictatoriala a lui Ceausescu, care a platit cu viata, iar Ponta, iata, plateste macar prin demisie, cum ricanam democratic. A mai ramas ca cineva sa scrie cu de la sine putere intr-un act de acuzare, cum a facut Silviu Brucan in decembrie 1989, ca Victor Ponta are miliarde in banci straine si ca se pregatea sa fuga din tara.

    Pai daca protestele astea din noiembrie au drept cauza declansatoare tragedia de la Clubul Colectiv, ce magician nevazut a potrivit atat de bine toate detaliile macabre, care ele si numai ele au facut ca premierul Ponta sa-si dea demisia? Cand nici motiunile si nici dosarele penale nu au reusit acest lucru? Intelege cineva ce vreau sa spun? Cat de bezmetica este ideea politica, pentru ca nu din civic vine, ci din politic, ca e dinafara sau dinauntru e mai putin important, ca Victor Ponta ar fi vinovat de hazardul sau planificarea evenimentului pentru care si-a depus mandatul de premier? Pentru ca e limpede, fara vinerea arsa Guvernul Ponta ar fi ramas la locul sau, iar pana la urmatoarele alegeri mai era doar o azvarlitura de bat.

    Imbatati de faptul ca sinistrul i-a ajutat sa scape de Ponta (nici cel putin ca l-au dat jos nu se poate spune) si ca le-a dat motivul sa ceara alegeri anticipate, prin care spera sa obtina majoritatea parlamentara si guvernarea, Iohannis si PNL nu-si dau seama ce picioare de lut pun scenariului lor. Cand aburii betiei politice si emotiei publice vor trece, ce va ramane in loc, o teorie a conspiratiei, de care oportunistii si inconstientii au legat caderea unui premier si a unui guvern? Cat de solide vor ramane terenul si temelia noii constructii guvernamentale, care se incearca sa se injghebeze din pietre care se arunca spre stabilitatea politica si cresterea economica de pana acum? Daca raspunsurile privind viitorul sunt mai greu de formulat, ar trebui ca cele privind trecutul sa fie, daca nu mai lesne de dat, mai la indemana de analizat si evaluat critic, prin reveniri de ori cate ori este nevoie asupra a ceva care, prin actiunile noastre si prin consumurile de toate felurile, au capatat o constituenta palpabila, materiala. Intrebarea mea de final este: Poate cineva sa explice de ce proiectul democrat-liberal a fost un esec, de ce cel social-liberal a fost un semiesec, dar de ce cand cel social-democrat a inceput sa o ia viguros in sus, a fost brutal doborat la pamant?


  1. 1 Năstase: Ponta și-a ales un motiv oportun pentru a ieși, deocamdată, din scenă | Politic Scan Trackback pe noiembrie 4, 2015 la 3:57 pm
  2. 2 Aprob, dar raman sceptic… « Motanul Incaltat Trackback pe noiembrie 4, 2015 la 4:23 pm
  3. 3 socot Trackback pe noiembrie 7, 2015 la 5:44 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!