Anunt!

 

imgres-1

 

 

 

 

 

Dragi prieteni,

deoarece pregatesc unele modificari ale blogului, va rog sa acceptati sa suspend, pentru cateva zile, activitatea pe blog.

Va multumesc!

Publicitate

18 Răspunsuri to “Anunt!”


 1. 1 Un alegator august 13, 2016 la 12:23 pm

  Ok ! Va asteptam cu drag si mare intres in continuare .

 2. 3 ZeV august 15, 2016 la 8:58 am

  Adrian B.
  august 13, 2016 la 7:53 pm

  Te simiti barbat dupa ce ai intepat cu sete si ,,cum se cuvine” tastele la adresa doamnei Luminita Arhire ? Sper ca ai pus o husa pe monitor in scopul protectiei acestuia, daca in rest te-ai simtit complet liber si eliberat de frustrari si complexe.

 3. 4 ZeV august 15, 2016 la 9:09 am

  Liviu Bejan

  Daca vrei sa ne inviti la o discutie serioasa, ai putea, de exemplu, sa imaginezi un cadru de incurajare a cooperarii economice la Marea Neagra si de strangere a relatiilor cu vecinii.
  Orice alta varianta este in dezavantajul Romaniei.
  Daca d-ta iti imaginezi ca America va investi masiv in Romania, inseamna ca te-ai legat cu lanturi de o lume paralela existenta doar in filmele SF.
  Sau, in jocurile cu pokemoni.
  (Z)
  PS
  Daca iese Trump, ce-o sa faci ? Vei pleca in vestul Europei ?
  (Z)

 4. 5 Fragmentarium Politic august 15, 2016 la 10:46 am

  Putem, dar nu vrem!

  „Putem reactiva oricând moțiunea de cenzură. (…), a declarat duminica seara la Antena 3 presedintele PSD, Liviu Dragnea. „Avem majoritatea, (…) mulți parlamentari din afara partidelor noastre care ar susține o moțiune de cenzură”, dar „este imposibilă instalarea unui guvern bun în perioada următoare”, a mai afirmat seful PSD.

  Cred ca unele pasiuni din PSD, probabil si din ALDE, s-au mai domolit, dupa acest cel mai recent punct de vedere al lui Liviu Dragnea, care mi se pare matur si intelept. In plus, s-ar evita consumarea inutila a unor energii de care campania va avea foarte mare nevoie. O turnura aventuroasa a evenimentelor, cu o posibila criza politica, ar fi ultimul lucru de care societatea romaneasca sa aiba nevoie in acest moment.

  Dar… niciodata sa nu spui niciodata. Nu intotdeauna excesul de scrupule este perceput ca o virtute. Daca tehnocratii si liberalii vor interpreta neactivarea motiunii de cenzura ca o slabiciune sau un fapt pe care Dragnea nu l-ar face niciodata, cu siguranta ca se vor obraznici si se vor deda la decizii dintre cele mai de dreapta, speculand votul majoritatii in folosul nu numai al unui guvern minoritar, ci si al unor interese minoritare.

  PSD a facut doua lucruri in premiera in aceasta tara, pe care niciun guvern si niciun partid nu le-a facut. Primul, guvernul Ponta si-a dat de buna voie demisia, aratand ca un guvern poate pleca de la guvernare in mod elegant, prin vointa proprie, nu numai trantit prin motiune de cenzura. Al doilea, ca, in opozitie fiind, poate demite guvernul, intrunind majoritatea, dar nu o face pentru ca nu este preocupat de politicianism si de obtinerea puterii cu orice pret, ci de o politica sanatoasa si o buna guvernare.

  S-a vorbit mult despre argumentele economice, sociale sau de politica externa (privind codul fiscal, noul buget, absorbtia zero a fondurilor europene, dispretul fata de unele categorii sociale importante, zero azimuturi de cooperare cu vecinii si in regiune etc.), care ar indreptati o motiune de cenzura, dar mai putin despre motivatia politica a motiunii si alternativa la motiune.

  Aspectul politic care ar motiva motiunea ar fi legat, neindoielnic, de necesitatea de a nu intra in alegeri cu minciuna “neutralitatii” tehnocrate si cu un vid de reprezentativitate al guvernului.

  Cred insa ca ar exista chiar si o alternativa la motiune, dincolo de orice masuri de guvernare ar lua cabinetul Ciolos, anume asumarea politica a guvernarii, care este fatis liberala. Este de neascuns ca guvernul tehnocrat este un guvern al PNL, prin urmare ar fi fair play sa iasa de sub steagul fals si sa si-l asume pe cel real. PSD ar putea recompensa aceasta asumare politica a guvernarii prin renuntarea la motiunea de cenzura.

 5. 6 Ghita Bizonu' august 15, 2016 la 6:01 pm

  Romania = Fantasyland

  Zilele astea observ ca Romania devine o tara a fanteziei… precum Narnia, Azeroth, Westeros samd..

  Acum ceva ani citeam o povestire SF intituilata Pasari de Prada.
  In povestioara aia se inventa un dispozitiv , dotat si cu inteligenta artificiala, numit Pasare de Prada, care urma sa previna crimele. Nashpa ca le prevenea ucigand agresorul – da in definitiv nu era mare pierdere ptr societate daca ucidea pe unu care se pregatea sa omoare sau pe un violator?!
  Ma rog un politai era nitel cam sceptic – nu poti pune o masina sa rezolve o problema umana …. si avea dreptate. Ca Pasarile de Prada invatau din mers. Asa ca au ajuns sa considere ca si o operatie de apendicita este un act de violenta ce trebuieste oprit. Sau o cezariana.
  Apoi Pasarile de Prada au inceput sa apere animalele din abatoare.. apoo soarecio de pisici, iepurii de vulpi si morcovii de iepuri. Ba si graul de agricultorulcare dorea sa il secere …
  Haos total. Si in timpul asta banditii si hotii de tot soiul au reluat activitatea in forta!
  Iute iute se comanda un Soim care sa elimine Pasarile de Prada
  Bie-nteles ca carcotasul ala a zis iar ca masina nu o sa rezolve problema ..
  Si povestirea se termina cu un Soim nou noutz care termina prima sa Pasare de Prada ….. insa in acelasi timp descopera ca mia sunt si alte forme de viata numa bune de ucis!!!!

  E bine mi-am adus aminte de aceasta povestire citind ca la la Cabinetul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Lehliu – Gara Pasarile de Prada DNA au instalat o o camera video, care a surprins activitatea ambientala din perioada octombrie – decembrie 2014. Adica DNA a „descoperit” ca „in aceasta perioada, peste 100 de pacienti care se prezentau la doctor, lasau pe birou ori strecurau in buzunarul halatelor cele doua cadre medicale sume modice, din proprie initiativa, cate o ciocolata ori sume de regula de 5 lei – 10 lei, arareori 50 lei. In niciunul din aceste cazuri, nu s-a identificat, si niciun pacient nu a a discutat cu medicii in sensul unei intelegeri ca in schimbul neinsemnatelor atentii sa beneficieze de vreun favor. Pe baza acestor filmari, vajnicii anchetatori i-au chemat la DNA pe pacienti, acestora li s-au aratat filmele, iar de frica oamenii au recunoscut ca au dat atentiile. Sub presiunea anchetei, multi pacienti au fost determinati sa scrie denunturi. Cine s-ar apuca sa dea denunt ca a dat o ciocolata sau 5 lei – 10 lei la un medic din proprie initiativa? De retinut, chiar si in aceste conditii, niciun pacient nu a declarat ca ar fi negociat cu medicii sa li se faca un favor, chiar procurorii recunoscand in rechizitoiu acest lucru.” ( http://www.luju.ro/dezvaluiri/cazuri-patologice/dna-atat-poti-unde-e-pericolul-social-arest-pentru-o-ciocolata-si-sume-de-5-lei-10-lei-strecurate-benevol-de-pacienti-in-buzunarul-medicului-dna-si-cativa-judecatori-exaltati-au-arestat-si-condamnat-doua-cadre-medicale-din-lehliu-la-2-ani-si-8-luni-inchis )
  Cele 2 cadre medicale medic Corina Ileana Dima si asistent medical Paula Achimla de la Cabinetul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Lehliu – Gara au fost condamnate la 2 ani si 8 luni, cu suspendare de catre Tribunalul Calarasi (si au mai sata 2 luni la „preventiv”

  Acum nu zic ca, de (prea) multe ori, nu se da mita sau nu „se baga spaga” la Cabinetele de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca .. asa ca din sanatos tun sa iesi handicapat 425,149 % si sa iei indemnizatie sau sa iesi la penzie medicala INSA ce sa vezi? Nu au anulat nici o pensie de handicapat, nu au gasit nici o vina celor doua ca ar fi solicitat dar mi-te ca au dat certificate original false (adica sa „ateste” ca ala e in carucior dar ala poa alerga suta de metri in 13,5 secunde!).
  Si mai bine in rechiztoriu Pasarile de Prada DNA scriu “Martorii antementionati au aratat in denunturile si declaratiile lor ca prezentandu-se la Cabinetul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Lehliu – Gara, fie pentru emiterea deciziei asupra capacitatii de munca, fie pentru revizuirea deciziei medicale deja obtinute, au remis celor doua inculpate sume cuprinse intre 5 – 200 lei sau alte foloase (ciocolata, cafea, branza, tigari), drept recompensa pentru modul in care acestea s-au comportat cu ocazia solutionarii problemelor pentru care s-au adresat cabinetului pentru a nu fi lasati sa astepte o perioada indelungata intocmirea deciziilor sau pentru ca ‘asa se obisnuieste cand mergi la doctor’. De asemenea, martorii audiati au confiat ca nu li s-au pretins banii si foloasele date inculpatelor de catre acestea, actiunile lor fiind rezultatul vointei proprii.”
  Deci kakaya
  MITA ? Foloase necuvenite ! (mita este o infractiune „activa” in care mituitu cere sai se dea ca sa faca … folosu necuvenit este „pasiv” , vinovatu acepta o „recompesa” post daca ala de da este multumit si are de unde)
  Ca aceleasi Pasari de Prada DNA recunosc ca asa era cutuma ca cei care se duc la medic sa lase o mica atentie … si eu tin minte cand o femeie mai in varsta de la tara ma intreba cat se da la doctor. Si saraca era in policlinica cu plata de la Morarilor! Platise deja consultatia dar ea, biata taranca , „stia” ca „trebuie” …
  Culmea este ca aceleasi Pasari de Prada DNA -hai ca e prea buna sa pun cote!:

  au clasat cauza in privinta a circa 100 de pacienti pe motiv ca “acestia au denuntat faptele de dare de mita mai inainte ca organul de urmarire penala sa fi fost sesizat in legatura cu aceasta”, fiind evident ca solutia este una in contradictie flagranta cu realitatea, cata vreme oamenii au vorbit doar dupa ce au fost citati – la cateva luni dupa comiterea faptelor – dupa ce li s-au aratat filmarile ori li s-a spus / sugerat ce se stie in legatura cu ce au facut in cabinetul medical. Pe orice logica de bun simt, nu se poate crede ca peste 100 de pacienti au dat buluc la DNA sa denunte doua cadre medicale din Lehliu – Gara, pentru ca le-au dat din proprie initiativa o ciocolata ori 5 lei – 10 lei.

  Urmand logica pereat mundus cele 2 Pasari de Prada DNA (Carmen Tundrea si Gheorghe Popovici) ar trebui cercetate pentru „fals intectual” (Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcţionar public aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu ştiinţă de a insera unele date sau împrejurări, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Art. 321 NCP)

  Pi-ţi va daţi voi seama ca de data asta procurorii DNA au depasit orice limita a normalei imbecilitaţi indusa politic? Adica alea 2 muieri care au primit niste fleacuri „din cutuma”* (nu zic ca este bine!) au fost pedepsite la fel cu bastanii din lotu Microsoft?
  Ca procurorii DNA se poarta la fel cu Pasarile de Prada a lui Silbeverg („traznesc” o vulpe care vrea sa manance un iepure si dupa 15 minute iepurele salvat ptr ca urecheatu vrea sa mance o salata! dar ratand individu care ucide cu sange rece o famile!) alergand dupa coruptie rateaza cazurile MARI de sute de milioane euro/parai?!

  In aceiasi ilogica gen Inteligenta Artificiala de genu Pasare de Prada se inscrie si demersu unei „avocate” (bashita PMPista) care a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în cazul preşedintelui Senatului pe care l-a acuzat că a beneficiat de un tratament preferenţial din partea poliţiştilor atunci când şi-a preschimbat permisul de conducere.

  http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2016/08/14/57b0977d5ab6550cb8c1a368/646×404.jpg?1471192578

  Sa mori tu fa!
  Da ce se mai aude cu sesizarile depuse de primul ministru?
  Nici atat:

  ca au fost depuse de premierul care nu trebuia!
  Ma rog in ce ne priveste fantezia este cam distopica…

  * un gnl eu „nu dau”. INSA .. un martisor, niste ghiocei, poa chiar o ciocolata cand am de-a face cu muierile … ca cum sa zic asa cum zicea si judecatorea Coţofană? Ca „femeile frumoase si inteligente primesc si cadouri.” Asa ca daca nici un ghiocel ce o sa creada ea (asistenta medicului) ca cred eu despre ea? Si cum o sa bage acu in mine?! [Asa ca Daniela a ras cand i-am zis ca se pare ca luatu de sange ii prieste si ca este cam Vampirela. A ras : pai 10 ani am lucrat la donatori de sange! Si baga acu in vena mea curat fi frumos … Da pe bune chiar este draguta – mai ales cand „trage” vreo 3 eprubete de sange „straluceste!” !])

 6. 8 trexsr august 15, 2016 la 11:26 pm

  Incerc sa postez in formatul nou. A fost destul de dificil pentru un „mos” ca mine; a trebuit sa-mi fac cont WordPress, si apoi sa cer permisiune. Contul „T-Rex” era luat de altcineva, asa ca am facut unul nou „trexsr” (Sr, Senior). Deci, eu sunt, „T-Rex”, dar o sa me vedeti semnind „trexsr”. Ca sa stiti cu cine discutati 🙂 si sa nu incerce cineva sa ma impersoneze cu „T-Rex”. Dar eu sunt unul, si ultimul dinozaur 🙂

 7. 10 andresclara august 16, 2016 la 10:39 pm

  Ok, nicio problema, domnule prim-ministru Adrian Nastase! Va iubim!

 8. 11 Cris august 18, 2016 la 8:14 am

  Surprizăăă!

 9. 12 fostă basarabeancă august 26, 2016 la 6:20 pm

  proba

 10. 13 diasporean august 27, 2016 la 12:32 am

  Regret ca inca activitatea pe blog pare oprita.

  Dupa ce Merkel s-a intilnit cu Holland si Renzi pe insula italiana, azi s-a intilnit cu Tarile Visegrad. O mare palma pentru Romania si Bulgaria, care se vede ca NU conteaza in UE. Diplomatia noastra e in deriva maxima pe tema asta, pentru ca Romania nu reuseste sa aibe o voce in UE, mai ales in timpurile astea critice. Iohannis nu e in poza grup cu Merkel, cu Orban, asta e realitatea!

  Tarile Visegrad vor armata europeana. Romania ce pozitie are vis-a-vis de propunerea asta


 1. 1 Ce se intampla cu sportul romanesc? « Motanul Incaltat Trackback pe august 18, 2016 la 5:16 am
 2. 2 Robespierre a fost un criminal, dar nu o lichea… « Motanul Incaltat Trackback pe august 18, 2016 la 6:43 pm
 3. 3 Cum e posibil asa ceva…? « Motanul Incaltat Trackback pe august 20, 2016 la 7:26 pm
 4. 4 De ce n-am criticat in termeni duri Guvernul de tehnocrati…? « Motanul Incaltat Trackback pe august 22, 2016 la 7:49 pm
 5. 5 Ce scriam acum exact 13 ani… « Motanul Incaltat Trackback pe august 23, 2016 la 9:37 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: