Motivarea sentinţei – Câteva adevăruri simple şi câteva întrebări naive

 

 • Sentinţa ca iluminare

Sentinţa în dosarul afişelor electorale a fost dată la 20 iunie, după numai 5 săptămâni de la începerea recursului. Ţinând seama de faptul că, în motivare, se precizează că instanţa nu putea consulta dosarul decât sâmbătă şi duminică, consideraţi că era posibil ca fiecare judecătoare să fi citit cele 33.000 de pagini (peste 100 de volume) ale dosarului în cele 4-5 week-enduri? Sau s-a dat mai întâi minuta de condamnare?

 • Sentinţă în devălmăşie

În general un proces trece pe la trei instanţe diferite – tribunal, curte de apel, Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie – judecătorii de la cele trei instanţe fiind complet separaţi, judecând în clădiri separate.

În cazul meu, după ce ministrul Predoiu şi prietenii săi au realizat „mica reformă în justiţie” (în principal pentru mine), judecătorii de la fond şi din recurs sunt colegi de birou în aceeaşi secţie (secţia penală a ICCJ) sau chiar în relaţii naş-fin.

Înainte de „mica reformă”, judecătorii recursului (9 nu doar 5) proveneau de la toate secţiile ICCJ. Era mai rău?

 • Sentinţă cu pasaje „plagiate”?

Actuala motivare pare, mai curând, o motivare a motivării sentinţei date de 2 colegi judecători de la fond (Ionuţ Matei şi Ioana Bogdan).

Aşa se explică şi faptul că, în noua motivare, sunt preluate pasaje întregi cu aprecieri subiective ale judecătorilor fondului, fără să se menţioneze acest lucru. Cum se numeşte acest procedeu în viaţa civilă?

 • Influenţă şi autoritate de preşedinte de partid asupra unor ne-membri de partid?

Întrebarea pare stupidă, nu naivă. Totuşi, ideea de bază a rechizitoriului şi a motivării sentinţei este aceea că mi-am exercitat „influenţa şi autoritatea de preşedinte al PSD” asupra celorlalţi inculpaţi, în condiţiile în care niciunul din cei 5 nu este şi nu a fost membru al PSD.

 • A fost eludat avizul Parlamentului

Inspectoratul de Stat pentru Calitate în Construcţii – instituţie de stat (nu de partid) joacă un rol important în construcţia rechizitoriului DNA şi al motivării sentinţei. Dacă era vorba, să spunem, de influenţat ISC, cine putea să „influenţeze” ISC şi pe conducătorii săi, preşedintele PSD sau primul ministru? Veţi răspunde, în mod inteligent, că premierul, desigur. Da, dar atunci ar fi fost nevoie de avizul Parlamentului. Judecătorii nu au observat acest lucru. Obiectivul era important. Trebuia dat, rapid, un exemplu…

 

 • „Trofeul Calităţii” chiar a avut loc

Din motivare ar reieşi că diverşi cetăţeni au dat bani la Eurografica pentru a se realiza afişe, pixuri pentru mine. În realitate, ei au plătit o taxă pentru a participa la o serie de evenimente – „Trofeul Calităţii” – unde şi-au prezentat lucrările, au luat premii, au primit produse de promovare, au participat la mese colegiale şi la spectacole festive. Ce a rămas din taxe a fost profitul organizatorilor.

 • De ce nu a fost bună expertiza independentă comandată de instanţa de fond?

Expertiza independentă comandată de judecători, stabilea prejudiciu zero pentru ISC, contrazicând raportul de constatare fabricat de DNA. De aceea, expertiza a fost înlăturată! Chiar dacă fapta incriminată era considerată o faptă de pericol, ar fi fost jenant să se accepte că ISC nu a avut prejudiciu. De aici şi circul DNA cu Grăjdan, care, încă din 2009, afirmase că ISC a avut doar beneficiile rezultând din organizarea evenimentului şi că nu a suferit niciun prejudiciu.

 • La recurs, toate probele solicitate au fost respinse

Între altele, am cerut audierea unui număr de martori. S-a considerat că cei 5 martori acceptaţi pentru mine şi câte o jumătate de martor pentru ceilalţi inculpaţi erau de ajuns şi că, în felul ăsta se asigură un raport echitabil cu cei 972 de martori ai acuzării!

 • Principiul „egalităţii armelor”

Instanţa de recurs a explicat în motivare că principiul egalităţii armelor nu are menirea de a garanta o egalitate matematică între părţi, în sensul că pentru fiecare martor propus de procuror şi admis de către instanţă să se admită şi unul în apărare. Corect, raportul de 1:1, în toate cazurile, ar fi, probabil, greu de asigurat. Dar 200:1 (972 de martori ai DNA faţă de 5 ai mei) nu vi se pare uşor exagerat?

 • Procurorii şi judecătorii sunt interşanjabili

Ştiţi deja că doamna Ioana Bogdan – care a făcut parte din completul de la fond – nu are un decret prezidenţial de numire ca judecător.

În esenţă, judecătorii recursului au considerat că nu are importanţă, deoarece „stabilitatea” procurorilor este echivalentă cu „inamovibilitatea” judecătorilor. Dincolo de implicaţiile pentru acest proces, mie, ca jurist, mi-e greu să accept o astfel de teză.

Nu ştiu ce părere au ceilalţi judecători.

 • Pentru regimul Băsescu, faptele mele sunt, oricum, imprescriptibile

În motivare se dezvoltă o teorie care este corectă în cazul răzbunărilor politice – faptele adversarilor politici nu se prescriu. Sunt invocate tot felul de construcţii juridice pentru a se demonstra că aşa zisele fapte, de acum 8 ani, nu intră sub imperiul prescripţiei speciale. Era de aşteptat.

 • Am fost candidatul DNA la prezidenţiale

Am aflat din rechizitoriu şi din motivări (fond şi recurs) că eram candidatul de facto al PSD la prezidenţiale, încă din ianuarie-februarie 2004. Nu ştiam. Eu credeam că în acea perioadă (ianuarie-februarie) ne ocupam, la partid, de alegerile locale (s-a văzut că rezultatul lor nu a fost spectaculor, s-au schimbat apoi structurile de conducere ale partidului, au avut loc tensiuni etc.).

Prima dată când am anunţat intenţa de a candida a fost la Washington, în iulie 2004 în Biroul Oval, la un briefing cu presa, în urma întâlnirii cu preşedintele Bush. Hotărârea venea după o serie de sondaje de opinie de după alegerile locale.

În aceste condiţii, puteam oare, în ianuarie-februarie 2004, (de fapt, primele discuţii despre eveniment, la nivelul ISC, au avut loc în toamna lui 2003) „să pregătesc” evenimentul Trofeul Calităţii pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2004, nefiind candidat?

 • Vasile Blaga – viitorul candidat la prezidenţiale din partea PDL

Judecătorii de la fond şi de recurs au descoperit o nouă legitate politică: preşedinţii partidelor sunt candidaţii partidelor lor la prezidenţiale. Am încercat să explic faptul că nu există o astfel de regulă – este suficient să analizăm istoria partidelor de la noi şi din străinătate. A fost inutil. „Prezumţia” asta a fost preluată şî în motivarea de la recurs.

 • În 2004 nu au fost decât alegeri prezidenţiale. Nu ştiaţi?

După 2004, hărţuirea politică din partea lui Traian Băsescu m-a vizat, în principal pe mine. Nu PSD-ul – care era important ca eventual, viitor „tovarăş de drum” (s-a întâmplat în 2009) sau pentru a masca, la unele instituţii – cu unii membri ai PSD – un simulacru de „coabitare”.

De aceea, deşi alegerile prezidenţiale au avut loc în acelaşi timp cu alegerile parlamentare (nu ca în 2008-2009, când s-au desfăşurat separat) pixurile, afişele, şepcuţele, brichetele invocate au fost permanent prezentate în legătură exclusivă cu alegerile prezidenţiale, deşi, se ştie, în 2004, campania pentru prezidenţiale şi parlamentare s-a realizat de o echipă comună a PSD (şi PUR), iar materialul de campanie a fost conceput, realizat şi distribuit în devălmăşie şi pentru prezidenţiale şi pentru parlamentare.

 • Şi Băsescu şi-a făcut afişe la Eurografica

Eurografica era, se pare, tipografia cea mai mare unde partidele îşi comandau afişele electorale. Nu era o „firmă de casă” a PSD. De exemplu, şi Traian Băsescu şi-a făcut afişe acolo în 2004. S-a spus lucrul ăsta, inclusiv la recurs. Nu am găsit nicio menţiune în textul motivării. De ce oare?

 • Momentul în care mi-am folosit influenţa

„La momentul la care inculpatul şi-a folosit influenţa sau autoritatea (ianuarie-februarie)…” Nu există nici un fel de probe pentru a stabili, în perioada celor două luni, întâlniri, comunicări, dialoguri între mine şi ceilalţi inculpaţi. Nici o probă în acest sens. Pare cumva că am acţionat ezoteric asupra lor, orbindu-i cu autoritatea mea. Să fim serioşi…

 • Teoria „sferelor de influenţă”

Aţi aflat deja, ceilalţi 5 inculpaţi, deşi nu erau membri de partid, erau în „sfera de influenţă” a preşedintelui PSD. Teoria asta este susţinută prin diverse omisiuni. Spre exemplu Irina Jianu  – se spune în motivare – „a fost numită ca inspector general de stat adjunct în cadrul ISC, instituţie aflată în subordinea ministerului lucrărilor publice din guvernul condus de inculpatul Năstase, în calitate de prim ministru” (nu de preşedinte de partid!).

Desigur, se omite să se spună că numirea ei a fost făcută de Miron Mitrea, pentru că cel propus, iniţial, de el, se îmbătase cu o seară înainte – aspecte clarificate în proces. Şi multe altele.

 • Nu există probe directe dar există probe indirecte, examinate în vrac

Pentru că nu există probe de vinovăţie (şi) instanţa de recurs a considerat că anumite evenimente (organizarea „Trofeului Calităţii”) dar şi anumite prezumţii, coincidenţe, pot tine loc de probe.

 • Intenţie directă sau indirectă?

„Deşi aparent, pentru existenţa infracţiunii la nivel subiectv, ar fi necesară doar o intenţie directă calificată (înfracţiunea fiind exclusiv comisivă n.b.) …o asemenea faptă, din punctul de vedere al ICCJ – completul de 5 judecători – poate fi comisă, însă, şi cu intenţie indirectă”.

Cazul meu fiind unul special, era nevoie deci şi de schimbarea doctrinei în materie.

 • Pedeapsa – ca exemplu

Pare ciudat, dar pedeapsa nu a fost stabilită pentru nişte fapte probate, ci pentru a se da un exemplu. Din câte ştiu, aceasta era şi filozofia în timpul inchiziţiei sau al justiţiei staliniste.

 • De ce doi ani de închisoare cu executare?

Simplu. Dacă pedeapsa cu închisoarea era la minim – un an – nu se mai putea da pedeapsa complementară de doi ani. Şi atunci, pentru că am peste 60 de ani – după 4 luni, de la sfârşitul lui octombrie, puteam să particip la campania electorală şi să candidez în continuare.

De ce pedeapsa de doi ani închisoare cu executare şi nu cu suspendare? Simplu, dacă pedeapsa era cu suspendare nu se putea da o pedeapsă complementară şi, din nou, puteam candida.

E destul de clar, nu?

Exemplu pentru alţii? Nu, categoric, o operaţiune politică. Şi o concluzie tristă. Nu ştiu cât se amestecă politica în justiţie dar nu îmi este clar că nu există situaţii în care justiţia se amestecă în politică. „Paradigma Năstase”.

 • Lecţia de educaţie civică pentru DNA

La finalul motivării, puteţi citi o lecţie de educaţie civică pe tema individualizării pedepselor, adresată procurorilor DNA, în legătură cu recursul lor.

Este, mai curând, o justificare. Merită să o citiţi.

 • Spre CEDO

Să nu vă aşteptaţi să scriu 469 de pagini (cât are motivarea). Dar să fiţi siguri că voi prezenta mai multe lucruri la CEDO.

108 Răspunsuri to “Motivarea sentinţei – Câteva adevăruri simple şi câteva întrebări naive”


 1. 2 Octavian noiembrie 27, 2012 la 5:19 pm

  La CEDO veti castiga 100%, doar sa aveti rabdare.Cu rabdarea treci si marea si…cine rade la urma rade mai bine!

 2. 3 dtucra noiembrie 27, 2012 la 5:28 pm

  Astept solicitarea dvs. la CEDO. Va doresc putere si succes!

 3. 4 Micu Iustin Robertino noiembrie 27, 2012 la 5:48 pm

  Domnule NASTASE ADRIAN, judecatorii obedienti dictatorului v-au transformat intr-un martir. Sunteti un ”Trofeu al calitatii” pentru un DNA jalnic, format in mare parte din persoane lipsite de pregătirea necesară şi care se menţin în funcţii prin şantaj şi violenţe de tot felul. Procurorii DNA folosesc abuziv şi ilegal banii publici şi mijloacele tehnice de urmărire şi ascultare, pentru a-şi spori puterea asupra celorlalţi şi a-şi asigura propria bunăstare. Metodele şi procedeele acestui organism sunt brutale, intolerabile şi incompatibile cu principiile statului de drept, iar rezultatul este o stare generală de angoasă şi de disperare fără limite.

 4. 5 George Ban noiembrie 27, 2012 la 5:56 pm

  Nu pot sa cred! Chiar 469 de pagini are motivarea? Pentru o condamnare de doi ani? Pai cat o avea atunci pentru 25 de ani? Cam 6000 de pagini pe putin!
  Idioti ne mai cred, numai ca idiotenia lor proprie este inimaginabil de uriasa… Jigodii puturoase, cu MS (Marele Sconcs) in frunte!

 5. 6 Cris noiembrie 27, 2012 la 6:44 pm

  O mizerie, domnule Năstase.
  Idiotul ăla ne-a nenorocit societatea. Toate sunt cu susu-n jos.
  Ce naiba a avut electoratul în 2004? Au fost beți cu toții? Eu nu l-am vrut nici primar. L-am cumpărat din prima.
  Tot mai sper ca societatea românească să-și revină, ca aceia fără carte și educație să treacă la locul lor, nu în fruntea statului.

 6. 7 Cris noiembrie 27, 2012 la 6:45 pm

  Nu vă lăsați! Faceți tam-tam internațional!

 7. 8 blogideologic noiembrie 27, 2012 la 6:46 pm

  @Micu Iustin Robertino
  Bine scris !

 8. 9 serbanfl noiembrie 27, 2012 la 7:58 pm

  Aș vrea să fiu de față când fosta procuroare transferată, ilegal, ca judecător, adică făra inamovibilitate, va afla că, în solidar cu Statul, va avea de plătit despăgubiri lui Adrian Năstase!
  Nu fiți milos, cereți cel puțin 1 mild. euro – numele dumneavoastră era un brend și trebuie să redevină ce a fost!

 9. 10 Radu Humor noiembrie 27, 2012 la 8:34 pm

  Singura posibilitate de a ieşi, ei judecătorii, dar mai ales Justiţia, din incredibila penibilitate şi injustiţie în care s-au plasat prin această memorabilă motivare , care le-a luat peste 5 (cinci) luni din viaţa, mai ales politică, ar fi recunoaşterea de către judecătorii în cauză a faptului că un asemenea rebut judiciar a fost posibil ca urmare a presiunilor venite de la Cotroceni !
  Altfel va rămâne o mizerabilă pată, pe firma nici aşa prea luminoasă a împărţitorilor de dreptate !
  Şi asta acum ! Nu după ce Băsescu va fi în o posibilă situaţie asemănătoare cu cea de acum a victimelor sale politice !
  Sincer să fiu, n-am crezut niciodată că tirania, frica şi prostia pot naşte asemenea monştri drapaţi în robe de culoarea călăilor de odinioară.
  Măcar ăia purtau cagule…
  Ăştia poartă, duc cu ei, doar vina de a fi înspăimântător de slugarnici şi lipsiţi de orice fărâmă de demnitate !
  Una din condiţiile absolut necesare, de când lumea, pentru apariţia ulterioară a martirajului 🙄

 10. 11 IRIMESCU CATALIN noiembrie 27, 2012 la 9:41 pm

  Dle Prim Ministru va doresc tot binele si multa bafta la CEDO .

 11. 12 costy noiembrie 27, 2012 la 10:10 pm

  cel mai destept om din toate timpurile care a contribuit la bunul mers al ROMÂNIEI
  a avut numerosi studenti la drept pe care i-a invățat cum să il aresteze!!!
  culmea soartei!!!!

 12. 13 Maximmouse@hotmail.com noiembrie 27, 2012 la 10:13 pm

  Stimate Domnule Prim Ministru,

  Citesc si ma crucesc. Oare cat va mai dura nenorocirea asta? Sper sa se termine intr-o buna zi. este incredibil, inacceptabil , ce justitie este asta…sa ne Fereasca Dumnezeu.

  Desi , din punctul lui de vedere , incarcerarea dvs, este pentru satanail, cea mai mare realizare din viata lui de politician, ca toate „realizarile” sale, este ceva monstruos.La un moment dat a zis ca nu el are pe maini sangele lui Adrian Nastase. Ba, oricum am pune aceasta problema, ca a facut-o pentru altii, tot el a fost mana care a executat.

  Sa observam, asociatia fostilor detinuti politici, cea care ar fi trebuit sa ia atitudine ferma impotriva acestui abuz inimaginabil, s-a derobat cu indignare de o eventuala apropiere intre ea si D. Nastase. Este infiorator! Daca acest rechizitoriu, nu este politic, atunci ce este? Subliniau intr-un comunicat nesemnat, ca Nastase este un infractor, in nici un caz detinut politic…Hmm , deci, detinerea politica este monopolul lor absolut? ar fi comic, daca nu ar fi gretos.

  Revolta, ura, dezumanizare..asta este ceea ce simt acum. Incerc , sa nu ma las dezumanizat de criminalii astia portocalii….

  Nici macar nu-mi mai produce placutul sentiment de astepatre exercitiul democratic al alegerilor care sunt aproape. Ma gandesc, CE ar putea curata Romania de rugina asta omiprezenta si omnipotenta de culoare portocalie? CINE va putea restitui TIMPUL pe care l-am trait in tovarasia acestor diavoli scarbavnici? NIMENI. Asa ca, orice revansa , caci va fi, va fi tardiva, nu inutila, dar tardiva.

  Stiu, nu eu trebuie sa gandesc asa, copiii nostri vor trai , in mod sigur, intr-o lume mai buna…si totusi ma incearca o mare parere de rau. Istoricii, vor consemna aceasta perioada de abuzuri, coruptie, strivire a fiintei nationale, vom povesti si noi nepotilor, daca ii vom avea pe langa noi, si nu intr-o tara straina si departata, despre cum a fost…

  Intrebarea care se pune , si nu voi inceta sa mi-o pun mereu, este : atat de multi monstri vietuiesc printre noi? Cum a fost posibil sa incalece astia o natiune intreaga in felul acesta odios?

  Inchei, putin maii am si incep sa ocarasc, asa ca, mai bine inchei.

  Astept sa reveniti, sunt bucuros ca monstii acestia nu v-au infrant, citesc cu interes tot ceea ce scrieti, chiar daca nu mai sunt asa alert la comentarii, pentru ca am inceput sa aloc din putinul timp liber torpilelor pe site urile de stiri unde destui portocalii se zbantuie in dracii aia mari, zvacolirile lor fiind din ce in ce mai violente , pe masura ce se apropie votul popular.

  Cu stima.

 13. 14 ionut anghel noiembrie 27, 2012 la 10:42 pm

  Nu v-am placut mult timp ca politician. In 2004 chiar am votat impotriva dvs. L-am ales prima data si ultima pe Basescu ( e una din putinele decizii din pe care le regret ). MI-ati devenit simpatic prin 2008 cred cand erati in opozitie. Ce a-ti patit acum nu mi-as dori sa pateasca nici Basescu, nici oricare alt om din Romania. Precedentul creat cu dvs se poate aplica acum pentru orice cetatean roman. Supar un DOMN (vorba proverbului romnesc: „a fi OM e lucru mare”) pus bine si imi arata el ca ma poate infunda. As vrea sa facem o speta fictiva: ” Administratorul cladirii in care are firma pentru care lucrez biroul cere1000 euro sa repare centrala si defapt avea nevoie de doar 200 euro si eu sunt seful celui care l-a angajat. Peste 2 luni imi cumpar o centrala de la aceeasi firma care a reparat centrala. Concluzia judecatorilor: Eu mi-am cumparat centrala cu 800 euro mai ieftin pe care instalatorul i-a sutit.” Asta am inteles eu din motivare si din tot procesul dvs. Sper ca le CEDO sa fi-ti indreptati.

  P.S. Nu-s naiv sa cred ca a-ti fost un incoruptibil, dar nu va pot acuza pentru lucrurile pentru care a-ti fost acuzat fara probe.

 14. 15 Anghel Ionut noiembrie 27, 2012 la 10:45 pm

  Nu v-am placut mult timp ca politician. In 2004 chiar am votat impotriva dvs. L-am ales prima data si ultima pe Basescu ( e una din putinele decizii din pe care le regret ). Ati devenit simpatic pentru mine prin 2008 cred cand erati in opozitie. Ce a-ti patit acum nu mi-as dori sa pateasca nici Basescu, nici oricare alt om din Romania. Precedentul creat cu dvs se poate aplica acum pentru orice cetatean roman. Supar un DOMN (vorba proverbului romnesc: „a fi OM e lucru mare”) pus bine si imi arata el ca ma poate infunda. As vrea sa facem o speta fictiva: ” Administratorul cladirii in care are firma pentru care lucrez biroul cere1000 euro sa repare centrala si defapt avea nevoie de doar 200 euro si eu sunt seful celui care l-a angajat. Peste 2 luni imi cumpar o centrala de la aceeasi firma care a reparat centrala. Concluzia judecatorilor: Eu mi-am cumparat centrala cu 800 euro mai ieftin pe care instalatorul i-a sutit.” Asta am inteles eu din motivare si din tot procesul dvs. Sper ca le CEDO sa fi-ti indreptati.

  P.S. Nu-s naiv sa cred ca a-ti fost un incoruptibil, dar nu va pot acuza pentru lucrurile pentru care a-ti fost acuzat fara probe.

 15. 16 Bibicu noiembrie 27, 2012 la 11:10 pm

  Moto : Mai mare ruşinea decât pantaloni !

  17 ADEVĂRURI şi 6 ÎNTREBĂRI (3,4,7,14,19,21)
  ce vor sta la baza studiului de caz în toate facultăţile de drept ale lumii.
  1. Sentinţa ca iluminare
  2. Sentinţă în devălmăşie
  3. Sentinţă cu pasaje „plagiate”?
  4. Influenţă şi autoritate de preşedinte de partid asupra unor ne-membri de partid?
  5. A fost eludat avizul Parlamentului

  6. „Trofeul Calităţii” chiar a avut loc
  7. De ce nu a fost bună expertiza independentă comandată de instanţa de fond?
  8. La recurs, toate probele solicitate au fost respinse
  9. Principiul „egalităţii armelor”
  10. Procurorii şi judecătorii sunt interşanjabili
  11. Pentru regimul Băsescu, faptele mele sunt, oricum, imprescriptibile
  12. Am fost candidatul DNA la prezidenţiale
  13. Vasile Blaga – viitorul candidat la prezidenţiale din partea PDL
  14. În 2004 nu au fost decât alegeri prezidenţiale. Nu ştiaţi?
  15. Şi Băsescu şi-a făcut afişe la Eurografica
  16. Momentul în care mi-am folosit influenţa
  17. Teoria „sferelor de influenţă”
  18. Nu există probe directe dar există probe indirecte, examinate în vrac
  19. Intenţie directă sau indirectă?
  20. Pedeapsa – ca exemplu
  21. De ce doi ani de închisoare cu executare?
  22. Lecţia de educaţie civică pentru DNA
  23. Spre CEDO

  Toate cele 5 judecătoare (Livia Doina Stancu, Sofica Dumitraşcu cea care l-a eliberat pe Hayssam din închisoare, Marcela Cobzariu, Ioana Alina Ilie şi Florentina Dragomir) au fost unse la Curtea Supremă în Regimul Băsescu (!!!). Nu deţin date despre regularitatea ciclului.
  Nu ştiu ce le-a dat să înghită Guvernatorul dar în seara aceasta el a afirmat la B1TV că „o broscuţă mai merge dar un porc e mai greu de înghiţit” (se referea la VVP).
  Acţiunea CEDO trebuie să se deruleze urgent. Succesuul va fi sigur şi devastator.

 16. 17 Adrian B. noiembrie 27, 2012 la 11:13 pm

  Cred ca veti avea dedicat un episod in ” Memorialul durerii ” . Dealtfel , d-na Lucia Hossu Longin si-a si exprimat dorinta de a face acest film , cu abuzurile la care ati fost supus de oamenii lui Basescu . Plus CEDO , etc.
  Dorinta mea personala ar fi sa reveniti in prim planul politicii din Romania. Prezenta d-voastra in politica imi asigura o oarecare siguranta si confort. Eu chiar am nevoie de intelectualul si omul politic Adrian Nastase !
  Va doresc multa sanatate si tot binele din lume !

  Cu respect , Adrian B.

 17. 18 papasha noiembrie 27, 2012 la 11:40 pm

  PROCES POLITIC = NASTASE NEVINOVAT = CASTIG LA CEDO GARANTAT = 100 DE MILIOANE DE EURO = JOS BASHESCU SI SLUGILE LUI ENKAVEDISTE = AFARA CU JAVRELE DIN TARA = IESITI LA VOT PE 9 DECEMBRIE !!!

  PS Coane Adriane , cand o sa le iei banii la prosti , poate-mi dai si mie o mie , doua de Euro , ca sa-mi schimb electrocasnicele , ca ma bate nevasta-mea la cap .

 18. 19 Radu noiembrie 28, 2012 la 12:08 am

  Domnule Nastase,

  Inteleg ca vreti sa mergeti la CEDO, e dreptul dumneavoastra, si ca intelegeti sa va bateti pana in panzele albe cu cei care v-au tarat intr-un proces pe care il considerati incorect cel putin din 18 motive expuse mai sus.

  Dimneavoastra insa puteti aprecia justetea procesului nu doar ca inculpat ci si ca om politic, sau ca simplu cetatean. Primele 100 de pagini ale explicarii deciziei arata pe larg ceea ce eu consider a fi o caracatita bine pusa la punct construita sa albeasca bani negri si sa-i pompeze in circuitul politic. Sunt exemple cat se poate de clare, pag. 60 e doar unul, dar sunt documentate acolo zeci de documente oficiale, sute de cifre, care arata traseul banilor negri de la ISC catre materiale electorale utilizate in campania din 2004.

  Sunt toate astea inventate ? Daca nu, ce credeti despre ceilalti inculpati ? Au fost acuzati pe nedrept, sau ei chiar au comis ilegalitati ? Si daca da, au comis, daca s-au folosit 4 lei negri la fiecare leu alb in campania dumneavoastra electorala asa cum indica cifrele din documentul ICCJ, nu ar trebui sa va disociati o data pentru totdeauna, public si fara rezerve, de ceilalti condamnati in acelasi proces ? Tot ce am putut auzi eu pana acum a fost regretul exprimat de dumneavoastra ca ceilalti Irina Jianu & Co. s-au transformat in victime colaterale ale unei rafuieli politice al carei tinte erati dumneavoastra. Credeti in continuare ca Jianu si ceilalti sunt doar niste victime colaterale si nu infractori dovediti cu varf si indesat ?

 19. 20 Buda Viorica noiembrie 28, 2012 la 12:28 am

  Eu cred foarte tare si foarte repede ,in reabilitarea dvoastra. Abea astept sa va vad pe baricade , ne dati speranta , incredere .Va asteptam cu drag,

 20. 22 blogideologic noiembrie 28, 2012 la 4:54 am

  Belakunismul nu a murit ! “Justiţia arădeană a reinventat iobăgia. Instanţa a dispus retrocedarea inclusiv a cimitirului şi a bisericii. Nadăş a fost înapoiat urmaşilor unui grof maghiar.” http://www.romanialibera.ro/actualitate/locale/justitia-aradeana-a-reinventat-iobagia-285425.html

 21. 23 blogideologic noiembrie 28, 2012 la 5:25 am

  Noua lege a minelor : “La 25 martie 2009 a fost înregistrată, cu nr.240, propunerea legislativă pentru modificarea si completarea Legii minelor, Legea nr.85/2003, cu modificările şi completările ulterioare. Conform acesteia, după art.10 se introduc 16 noi articole, cele mai multe cuprinzând derogări de la legile existente, cu scopul de a crea cadrul juridic pentru exproprierea românilor din România, de fapt cea mai mare naţionalizare a proprietăţilor imobiliare ale cetăţenilor români, realizată de către titularii licenţelor de exploatare a substanţelor minerale utile. Conform art.102, Se declară de utilitate publică lucrările miniere pentru exploatarea substanţelor minerale utile, care se execută în baza unei licenţe de exploatare. La art. art.103, se precizează că „Pentru lucrările declarate de utilitate publică în condiţiile art.102, expropriator este Statul Român, prin titularii licenţelor de exploatare, operatori economici. Conform art. 108, Plata despăgubirilor pentru imobilele ce urmează a fi expropriate…se face de titularul de licenţă direct titularilor drepturilor reale, în numerar sau prin consemnarea sumelor într-un cont bancar la dispoziţia acestora. Comisia de verificare a dreptului de proprietate şi de negociere a cuantumului despăgubirii, de fapt Comisia de expropriere, este condusă de reprezentantul titularului de licenţă. Expropriatorul efectuează plata despăgubirilor pentru imobilele ce urmează a fi expropriate, în cazul în care proprietarul a acceptat suma propusă. Dacă nu s-a ajuns la învoială între părţi privind cuantumul despăgubirii sau dacă persoanele notificate nu s-au prezentat pentru negociere, expropriatorul se adresează instanţelor judecătoreşti, care nu pot da termene (în cursul judecăţii) mai mari de 7 zile. Prin derogare de la Legea nr.46/2008 – Codul silvic, titularul licenţei poate scoate definitiv din fondul forestier naţional orice suprafaţă. Prin derogare de la prevederile art.92 din Legea fondului funciar, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară emite autorizaţia de scoatere a terenului din circuitul agricol, la solicitarea persoanei care deţine licenţa. Prevederile licenţei rămân valabile pe toată durata acesteia, cu excepţia apariţiei unor eventuale dispoziţii legale mai favorabile titularului. Propunerea legislativă conţine multe alte derogări de la legislaţia existentă.” (Gheorghe Funar) http://www.romanialibera.ro/actualitate/locale/funar-guvernantii-pregatesc-o-noua-nationalizare-285417.html

 22. 24 blogideologic noiembrie 28, 2012 la 6:09 am

  “Transmisia culturii de la o generaţie la alta este afectată de o insecuritate permanentă.” Ştiam adevărul acesta, îl citisem demult, de când am terminat facultatea, dar îi pierdusem urma. Nici acum nu l-am redat în forma originară, ci doar într-o exprimare echivalentă. Aşa cum l-am dat, îi aparţine filosofului Serge Cantin, profesor la universitatea din Quebec în oraşul Trois-Rivières. Despre forma originară, îmi amintesc că îi aparţinea unui neurolog Canadian, şi fusese publicată într-o carte cu gândurile acelui om despre trecerea de la fundamentul şi mişcările neuronale, la mişcările în societatea umană. Revista “Contemporanul” din Bucureşti făcea un scurt rezumat al ideii. Am decupat petecul acela de hârtie tipărită şi l-am lipit într-un registru cu coperţile tari. Aveam multe pe acolo. Culese după ce parcurgeam o cantitate uriaşă de material tipărit haotic. Dar uneori, cenzura nu ghicea, dar eu da!, venea şi o ideologie importantă. Filosoful din Quebec era, chiar este!, la fel ca noi. Adică interesat de identitatea naţională, precum şi de Ideologia de nation-building.

 23. 25 blogideologic noiembrie 28, 2012 la 6:55 am

  Gânduri mai vechi despre Mircea Vulcănescu exprimate/citite pe un forum de ziar : „Peste tot unde există oameni, există lăcomie, dar nu ca în mioritica Românie. Iată, o dovedeşte Mircea Vulcănescu, un sfânt printre diavoli, care au aruncat masca să se vadă coarnele parţial în comunism, şi total după 1989. Vulcănescu s-a născut la 1904, un sfânt prin corectitudine într-o lume de fanarioţi, ajuns prin cinste şi inteligenţă la 33 ani director general al vămilor din România. În această poziţie cheie a prins în capcană o hienă flămândă ce se pregătea prin trambulină de ministru urcat acolo cu şpaga să intre în tagma ciocoilor tip Scatiu. Viitorul ciocoi N. nu l-a iertat, M.V, a plătit scump, dat afară de la vămi. Apoi, cei ce luptau împotriva ciocoilor, după 1945 n-au crezut în onestitatea unică a acestui OM, şi l-au ucis la 48 de ani. De ce să nu vină FUKUSHIMA într-o astfel de lume?” @ Amicii : Ştie cineva unde se poate găsi o descriere mai explicită a episodului ?

 24. 26 Bibicu noiembrie 28, 2012 la 8:33 am

  PĂI DA

  „O broscuţă mai merge dar un porc e greu de înghiţit !” a zis Guvernatorul în seara asta la B1tv ( se referea la VVP).
  Poporu crede, pe bune, că Guvernatorul ar înghiţi şi fecalele „porcului” numai să rămână încă 2 ani la Cotroceni.

 25. 27 raluca mihai noiembrie 28, 2012 la 8:46 am

  Eu vreau sa stiu cand si cum o sa plateasca basescu pentru tot.

 26. 28 Bibicu noiembrie 28, 2012 la 9:22 am

  PENTRU UN MEDIU CURAT

  Traian Băsescu – o epavă care scârţâe din toate închieturile, şi la „vânturle” UE trase de la Bucureşti. Sabordarea este singura soluţie raţională. Peste 12 zile torpila populară trasă sub linia de plutire o va trimite în istorie. Şobolanii PDL-ARD-UDMR şi târfele îngrozite se ascund în uriaşe prezervative umplute cu ipsos, pentru ca după dezvelire să populeze cu falusuri pustiurile conştiinţei umane.
  Pentru un mediu curat, votaţi numai candidaţii USL, pe 12 decembrie 2012

 27. 29 Marian Nicolae noiembrie 28, 2012 la 10:37 am

  http://www.cotidianul.ro/stelian-tanase-nu-va-conta-rezultatul-de-la-urne-ci-interesul-personal-al-lui-basescu-200789/

  Totusi, Romani, cu R mare cat casa, va rog iesiti la vot si exercitati-va dreptul castigat cu un pret mai mare decat credeti.

  Un drept castigat la schimb, in decembrie 1989, cu controlul ocultei evreiesti asupra destinelor noastre ale tuturor romanilor.

  Un drept castigat cu sangele tinerilor ucisi de pomana in decembrie 1989,

  Un drept castigat in contra-partida cu frigul reinstalat in casele noastre,

  Un drept castigat la schimb cu distrugerea a mai mult de 1250 de mari intreprinderi ROMANESTI,

  Un drept castigat cu inchiderea celor 67 de spitale romanesti de catre Basescu, Boc si oculta evreiasca care nu au zidit nici macar o caramida la zidurile respectivelor spitale,

  Un drept castigat prin pierderea la apel a mai mult de 3 milioane de romani, din randurile noastre,

  Un drept castigat prin uciderea batranilor nostri si a copiilor nostri de catre un sistem sanitar sub-capacitat si sub-finantat in care medicii lucreaza sprijinindu-se pe umerii pacientilor,

  Un drept castigat prin schimbul in galantare cu mere din Austria, Ungaria si alte tari prietene, de parca in Romania nu ar creste asa ceva,

  Un drept castigat cu piererea controlului asupra gazelor si petrolului romanesc, astfel incat acum platim pretul la litrul de benzina dublu fata de cel din 2008, la un pret al barilului de petrol inferior aceleiasi perioade,

  Romani, acum sau niciodata croiti-va alta soarta!

  Romani, iesiti la vot altfel ni se desfiinteaza ROMANIA NOASTRA, primita in dar de la parintii nostri !

  Ne pierdem pamantul stramosesc udat de sangele strabunilor nostri !

  Ne pierdem fruntasii tarii, ROMANI ca Adrian Nastase si deputatul Ion Stan !

  Iesiti la vot, va rog eu, un roman la fel ca si voi SATUL DE MIZERIA DIN ROMANIA.

  IESITI LA VOT VA ROG SI VOTATI PENTRU ROMANIA NOASTRA A ROMANILOR SI NU PENTRU ROMANIA EVREILOR !!!!

  Va multumesc si va astept la vot !

 28. 30 Doru Coarna noiembrie 28, 2012 la 11:07 am

  De fapt, o asemenea sentinta este CATASTROFALA pt viitor!

  Realizeaza cineva ca daca asa arata o motivare si o sentinta pt ceva nedemonstrat si comic la scara nationala si internationala, cum vor arata acelea pt cele sustinute cu probe clare, scrise, interne si externe, cu distrugerea imaginii tarii, cu sabotarea intereselor Romaniei, etc., etc., ???

  Realizati cum vor fi cele in cazul responsabililor regimului Basescu?

  Realizati ca numai PPE-ul si Dep. de Stat i-ar putea salva… unde, in Instanta unui stat de drept?

  Este mare pacat ca atat de multi prosti au in tara asta, painea si cutitul pe mana! Nu s-au gandit ca toate astea li se intorc la fel?

  Dle Nastase, cand veti iesi, eu sper sa militati pt proiecte serioase, trebuie sa cereti desfiintarea hahalerelor si in primul rand interferentele de tot felul dintre stat si afaceri, dintre justitie si politica, dintre servicii si politic, si altele cateva de acelasi gen, dar in primul rand numirile politice. Oricine trebuie sa promoveze numai pe baza de vechime, de experienta, de competenta.

 29. 31 Adi noiembrie 28, 2012 la 11:44 am

  Nu inteleg cit de prost am putut sa fiu ca sa te votez. Teribil.

 30. 32 Marian Nicolae noiembrie 28, 2012 la 12:36 pm

  http://www.cotidianul.ro/arcelormittal-acuzata-de-santaj-si-minciuna-in-franta-200745/

  Ministrul francez al Industriei cere ArcellorMittal să respecte Franţa şi să permită naţionalizarea unui combinat încă viabil, fără a mai recurge la şantaj. Totul a pornit de la solidarizarea guvernului cu sindicaliştii din Lorena. Se pune întrebarea daca Sidex nu va avea de suportat eventualele “pierderi” din Franţa şi cât de determinaţi vor politicienii români

 31. 33 Marian Nicolae noiembrie 28, 2012 la 12:43 pm

  Se pare ca si altii vad acelasi pericol, sub aceeasi denumire, indiferent de culoarea politica…….:

  http://www.incont.ro/lumea-in-contul-tau/scandal-in-ungaria-in-parlament-s-a-cerut-o-lista-a-evreilor-din-tara.html

  „Deputatul Marton Gyongyosi, care face parte din partidul de extrema dreapta Jobbik, a provocat un val de critici internationale dupa ce a cerut in Parlamentul de la Budapesta ca toti evreii din Ungaria sa fie inregistrati pe o lista.

  El a sustinut ca acestia reprezinta un risc la securitatea nationala.”

 32. 34 Marian Nicolae noiembrie 28, 2012 la 12:52 pm

  Ministrul Economiei:
  „Am sesizat Parchetul pentru prejudicii de 6 milioane de euro facute de PDL la Oltchim”

  http://www.incont.ro/companii/ministrul-economiei-am-sesizat-parchetul-pentru-prejudicii-de-6-milioane-de-euro-facute-de-pdl-la-oltchim.html

  „Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat intr-un comunicat ca a sesizat Parchetul si ANAF in legatura cu suspiciuni de coruptie si prejudicii de sase milioane euro aduse Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) si ca acest combinat a fost „capusat de firmele PDL” .

  „Pana in prezent, am depus sesizari la organele abilitate, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si la ANAF, sesizari al caror obiect viza suspiciuni grave de coruptie si prejudicii estimate deja la peste 6 milioane de euro, in conditiile in care controlul nu a fost inca finalizat”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

  Daniel Chitoiu ii raspunde astfel presedintelui PDL, Vasile Blaga, care a declarat, marti, ca ARD ii cere premierului Victor Ponta „sa se deplaseze din studiourile de televiziune la Combinatul Oltchim” si sa-l demita „pe asa-zisul ministru al Economiei, Daniel Chitoiu”, informeaza Mediafax.

 33. 35 Florea Dumitrescu noiembrie 28, 2012 la 1:28 pm

  Domnului Traian Băsescu,
  Preşedintele nelegitim al ţării

  DEMISIA, DOMNULE BĂSESCU!

  O NOUĂ VIOLARE A CONSTITUŢIEI ROMÂNIEI

  1. În zilele de 16, 20 şi 26 noiembrie 2012 aţi avut noi ieşiri publice şi v-aţi amestecat în campania electorală, cu poziţii partizane, cu acuzaţii împotriva adversarilor politici ai partidului pe care-l susţineţi (PDL).
  Aţi încălcat din nou rigorile Constituţiei, în special articolul 84, aliniatul (1), dar şi alte articole; trebuia să nu vă mai amestecaţi în campania electorală, cum vă obligă Constituţia.
  Din nou aţi încălcat articolul 30, articolul (7), care interzice defăimarea ţării şi a naţiunii. Aţi reluat minciunile şi denaturările dvs. despre statul de drept.
  Din nou obligaţi societatea civilă să vă atragă atenţia că săvârşiţi fapte grave, anticonstituţionale. În felul acesta, adăugaţi încă trei noi dosare cărora li se aplică rigorile Constituţiei, articolul 95.
  2. La minciunile, înşelăciunile şi hoţiile, conţinute în declaraţiile dvs. din 16,20 şi 26 noiembrie 2012 vă vom răspunde din poziţia societăţii civile în curând, prin mai multe studii şi analize.
  3. Recomandarea făcută de dvs. în declaraţia din 12 noiembrie 2012 altor politicieni să-şi dea demisia pentru simple suspiciuni, vă rugăm încă odată să o puneţi în aplicare în ce priveşte persoana dvs., care are peste 15 dosare penale blocate în mod nejustificat de Justiţie, în special de Procuratura Generală şi DNA.
  Demisia imediată, domnule Băsescu, spre binele ţării şi al poporului român. Este ceasul al doisprezecelea.
  4. Print-o nouă scrisoare vom face o informare domnului J.M. Barosso, doamnei Comisar V. Reding şi doamnei Cancelar Angela Merkel despre această încălcare repetată a Constituţiei României.

  28 noiembrie 2012

  Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”

  Florea Dumitrescu
  Gheorghe Stroe
  Cristian Apostol

 34. 36 Argusdre noiembrie 28, 2012 la 1:29 pm

  Cred ca USL trebuie sa modifice legile betivei aleia de Macovei, astfel ca judecatorii si procurorii sa poata raspunde si ei in fata legii pentru actiuni vedit nelegale.Pai la ceea ce face acum Justitia, prin faptul ca desi este sesizata asupra numeroase infractiuni ale fostilor guvernanti, iar aceasta se face ca nu vede, dupa mine inseamna un fel de pactizarecu infractorii…
  Nu se mai poate asa, noi vrem ca justitiabilii sa raspunda si ei in fata legii, iar USL sa stie ca daca nu vor trage la raspundere toate aceste javre care s-au adunat in jurul dementului national, va plati in viitor la fel cum plateste acum PDL-ul.

 35. 37 Ion German noiembrie 28, 2012 la 2:06 pm

  La pag. 260 a sentintei judecatorii spun: „O asemenea situaţie nu poate însă, prin ea însăşi, să conducă la concluzia nevinovăţiei persoanei cercetate”. Situatia la care fac referire este lipsa de dovezi directe.
  Inteleg ca judecatorii au plecat de la „premisa de vinovatie” si faptul ca nu exista dovezi directe de vinovatie inseamna ca asta nu trebuie sa duca la concluzia nevinovatiei? Deci nu trebuie dovedita vinovatia ci nevinovatia?
  S-a dus naibii si constitutia si C.pr.Pen. Da’ ce mai conteaza…

 36. 38 papasha noiembrie 28, 2012 la 2:38 pm

  Ia d-aicea Coane Adriane , niste probe proaspete care sa te ajute sa castigi la CEDO actiunea cu PROCESUL POLITIC AL „JUSTITIEI INDEPENDENTE ” A LU’ ENKAVEDISTU’ DE LA ANVERS SI A LU’ PROCUROAREA COMUNISTA , NAPARCA DIN SPERMA ENKAVEDISTA !!!
  CE COINCIDENTA , 5 DIN 5 JUDECATORI , NUMITI DE GUVERNATORUL ” JAVRA ORDINARA ” , CA SA-L EXECUTE PE NASTASE .
  VIZIONARE PLACUTA , IAR JAVRELE pdl-iste si ard-iste SA-SI IA NOTITE , SA STIE CE URMEAZA ( PE BUNE ).

  http://www.antena3.ro/romania/dezvaluiri-uimitoare-despre-cei-care-l-au-condamnat-pe-adrian-nastase-si-legaturile-lor-cu-traian-basescu-193718.html

  TRAIASCA ROMANIA ! PE 9 DECEMBRIE , IESITI LA VOT ,CU FRUNTEA SUS , NU VA FIE FRICA , DE DATA ASTA N-ARE CINE SA-L MAI SALVEZE ( DUPA REFERENDUM , CAM TOT VESTUL S-A UMPLUT DE CACAT CU MINCIUNILE GUVERNATORULUI HAZNA , SI IN PLUS , EI STIU CA JAVRA NU LE MAI POATE LIVRA , PE GRATIS , NIMIC DIN CE LE-A PROMIS , IN AFARA DE NISTE TINICHELE DE AGATAT IN PIEPT ! )

 37. 39 Marian Nicolae noiembrie 28, 2012 la 4:08 pm

  Al lu’ Tismaneanu ne ia de prosti pe toti…..nu cumva evreii au implementat comunismul in Romania????

  http://www.contributors.ro/global-europa/stanga-evreii-si-antisemitismul/

 38. 40 Marian Nicolae noiembrie 28, 2012 la 4:29 pm

  Arhipelagul România şi războiul elitelor:
  reconstrucţie naţională şi regăsirea Europei

  Autor Adalbert Klein

  http://www.contributors.ro/administratie/arhipelagul-romania-si-razboiul-elitelor-reconstructie-nationala-si-regasirea-europei/

  „O elită cripto-comunistă a supravieţuit în România mai bine de 20 de ani mimând oportunist şi formal un ataşament mai mult sau mai puţin vag exprimat pentru valorile euro-atlantice adoptat ca unica soluţie de auto-perpetuare după prăbuşirea în 1991 a sistemului de alianţe geopolitice patronat de Uniunea Sovietică. Particularitatea anului 2012 rezidă în maturizarea transformărilor din societatea românească până la un nivel dincolo de care balanţa fragilă a coabitării în societate riscă să declanşeze un iremediabil proces de eroziune a intereselor şi conexiunilor acestei elite politico-economice.”

  Raspuns autorului „nicknamed” Adalbert Klein:

  Sunt convins ca daca romanii ar fi fost aborigeni sau papuasi, reactia noastra a romanilor ar fi fost pusa pe seama …..primitivismului nostru.

  Cum nici pe departe nu poate fi vorba de acest lucru, de ce sa nu-i facem pe romanii nationalisti pur si simplu cripto-comunisti…..este mai simplu si mult mai usor digerabil in intoxicarea opiniei publice atat romanesti cat si internationale……

  Nu stimate domn Klein Adalbert, sa stiti ca nu suntem nici comunisti si nici cripto-comunisti….doar ROMANI care in curand vom scrie unde trebuie:

  PE AICI NU SE MAI TRECE !!!!!

 39. 41 blogideologic noiembrie 28, 2012 la 5:49 pm

  Comportamental / Imediat după 9 decembrie, trebuie să tratăm toate pieţele, deci şi apa, şi informaţia, şi energia etc, în termenii economiei politice comportamentale (behavioral economics). Iar aici, aşa cum arată profesorul americano-israelian Dan Ariely, unul dintre marii specialişti ai domeniului, se fură din atenţie, se înşeală, nu se procedează cu onestitate http://www.ted.com/talks/dan_ariely_on_our_buggy_moral_code.html Trebuie să ne aşteptăm la orice-i rău, ne avertizează Dan Ariely cu onestitate.

 40. 42 teostanc noiembrie 28, 2012 la 6:16 pm

  Ce le-am scris unor persoane antipatice:

  Lui Danilet

  Domnule, vorbiti de probe. Poate ati citit altceva! Judecatorii aceia cred ca sunt niste literati sau filozofi frustrati care s-au orientat catre justitie. CURAT MURDAR, COANE … DANILET!

  Guvernatorului

  Dle Băsescu, pensiile trebuiau acordate cu prevederile legii încă din 2012.
  Cine v-a împiedicat s – o faceţi ?
  Sunteţi, în continuare, sămânţă de scandal şi discordie în societate.
  De 1 Decembrie, vă urez, nu tot ce vă doriti, ci sa aveţi parte de tot ce ne dorim!
  SUNTEŢI NOMINA ODIOSA!
  PS
  Aşi putea să aduc multe argumente pentru afirmaţia de mai sus dar, zi de zi, dovediţi ca aşi face-o degeaba.
  Trăiască România!

  si

  1. Nu s-au dat bani pentru armata în ultimii 4 ani şi acum îl trageţi de urechi pe Ponta. Ar trebui să vă urecheaţi singur.

  2. USL atacă instituţiile statului pentru ca ele sunt ocupate de preşedinte.

  3.Preşedintele României este agent electoral. Cine a îndrăznit să-l atace pe Regele Mihai!?

 41. 43 fotbaldragosteamea noiembrie 28, 2012 la 7:53 pm

  Justitia,in speta de factura feminina,se amesteca in politica.Sunteti jurist.Ati observat ca din completul de cinci ,nu a fost nici un barbat?Eu consider acest lucru inacceptabil.Propun echilibrarea completelor si pe factura de sex.Nu este normal ca sa existe un matriarhat in justitie.Personal nu am incredere in totalitate in modul de gandire al femeilor.Tot timpul am avut divergente cu ele,pe motiv ca gandim diferit.Este clar,si o mie de pagini daca s-ar scrie,fara probe nu au nici o valoare…Va asteptam in libertate! Sa ocupam prezentul.

 42. 44 Gabriela Pavel noiembrie 28, 2012 la 8:33 pm

  D-le Prim Ministru,
  Este dramatic pentru tara, pentru statul de drept sa se „execute” astfel de motivatii. Va urez putere si tenacitate in demersurile d-voastra.

 43. 45 dlnimeni noiembrie 28, 2012 la 9:51 pm

  Domnule Nastase, continuati cu CEDO si cu Dumnezeu si cu speranta inainte. Povestea legata de dumneavoastra se deruleaza cumva din inertie, deoarece electoral folosul a inceput sa fie minim; mai exista, poate, motivatia unei razbunari si a unor justificari de ascensiuni si cariere. Retineti insa un aspect: pentru a planifica o politica de arestari cu un an inainte de al doilea mandat, dl Traian Basescu trebuie sa aiba o promisiune privind imunitatea sa dupa ce nu va mai fi presedinte; ceea ce inseamna nu doar ca el se subordoneaza cuiva, ci si ca acel cineva are suficienta putere.

 44. 46 alinamoise noiembrie 28, 2012 la 10:00 pm

  Aceasta motivare aberanta reprezinta dovada cat se poate de clara ca Adrian Nastase este DETINUT POLITIC! din pacate cu complicitatea asa zisilor „democrati” din UE si SUA!
  – este si dovada ca Romania nu mai este un stat democratic, dar nici independent si suveran
  – Adrian Nastase este exemplul pe care Sistemul a vrut sa-l dea oricarui OM de Stat din lume, care ar mai vrea sa-si pastreze demnitatea sa si a poporului pe care-l reprezinta!

 45. 48 Bibicu noiembrie 28, 2012 la 11:45 pm

  – Ştii că Traian Băsescu înghite o broască, Nicuşor ?
  – De iar rămâne cheia-n gât, bunico…

 46. 49 Karakas noiembrie 29, 2012 la 12:58 am

  Sunt gelos pe Dl Gitenstein. A primit decoratie cu patalama pentru ca iubeste Romanie. Nu doar ca a primit-o cu spiciuri falnice, bisuri si aplauze, dar toata „lumea buna”, incepind cu Ministrul de Externe, care a facut propunerea, pina la Primul Ministru si terminind cu Guvernatorul Sef, toti i-au multumit pentru contributia „personala” la intarirea ‘pretiniei’ cu marele popor frate de la Apus. Am fost pur si simplu coplesit de emotie nationalist-erotica, iar dragostrometrul meu pentru Parteneriatul Startegic a atins cote maxime. Cred ca si racheta americana din scutul de stele a prins drag de romanul din mine, urindu-mi sa ma vada cit de curind, sa ne sarutam cu foc.

  Mari specialisti suntem la pupat locurile moi…oare cind o sa beneficieze si Ambasadorul Romaniei la Washington de atita atentie de la Obama si echipa sa?

 47. 50 Adrian B. noiembrie 29, 2012 la 1:28 am

  Respectul meu pentru d-ul Mihai Gadea in urma emisiunii de aseara , cu privire la abuzurile comise impotriva d-lui Adrian Nastase !
  Respectul meu pentru domnii Victor Ciorbea si Mircea Ionescu – Quintus , pentru luarile de pozitie pro Adrian Nastase :

  ” D-ul Adrian Nastase va fi reabilitat mult mai repede decat isi inchipuie unii . Adevarul va iesi la iveala ! ” , Mircea Ionescu – Quintus

  Respectul meu pentru toti oamenii curajosi din aceasta tara , care lupta impotriva abuzurilor si a statului politienesc !

  Simt ca acest nemernic care este Traian Basescu ( impreuna cu slugile sale !) se apropie de momentul T0 ! Adica momentul cand vor plati pentru toate mizeriile pe care le-au facut ! Cred ca aceasta este si cauza disperarii care i-a cuprins pe Basexu si pe Udrea : jigniri , istericale , …

 48. 51 blogideologic noiembrie 29, 2012 la 1:40 am

  Gândind cu claritate la tulburările de personalitate. Este vorba aici despre una una dintre cele mai dificile noţiuni, care te defineşte ca om prin felul în care îţi faci alegerile personale. Dincolo de “modul standard”, antropologii mentali descoperă acum o mulţime de “triburi” ce înfăţişează comportamente bizare http://www.nytimes.com/2012/11/27/health/clearing-the-fog-around-personality-disorders.html?pagewanted=1&ref=general&src=me Articolul descrie rezultatul unei întâlniri în cadrul Asociaţiei americane de psihiatrie, care va pune la vot un nou sistem de diagnostic pentru tulburările de personalitate.

 49. 52 Marian Nicolae noiembrie 29, 2012 la 9:00 am

  Există indicii privind o făcătură „tip DNA”
  Ion Stan, mai vânat decât Carlos Şacalul
  Autor Lucian Gheorghiu

  http://www.cotidianul.ro/ion-stan-mai-vanat-decat-carlos-sacalul-200876/

  În scandalul „Stan” lucrurile s-au limpezit acum după ce referatul procurorilor a devenit (tot pe căi neortodoxe = nelegale) public. Deputatul PSD Ion Stan a făcut obiectul unei urmăriri operative ca în filme, de parcă ar fi unul dintre cei mai temuţi terorişti.

  Un denunţător aflat sub controlul procurorilor

  Ion Stan, deputat extrem de incomod prin dezvăluirile făcute despre unele servicii secrete şi Traian Băsescu trebuia anihilat cu orice preţ. Şi s-a găsit şi modalitatea. Din referatul DNA aflăm că pe data de 22 octombrie 2012, din senin, un cetăţean numit Dima Nicuşor Sorin s-a prezentat la DNA susţinând că în iunie 2009, în campania pentru europarlamentare şi în noiembrie 2009 în campania pentru prezidenţiale, „la cererea deputatului PSD, Ion Stan, a fost determinat să participe cu sume de bani pentru cumpărarea de cadouri electorale”. Cine cunoaşte însă metodele de lucru ale procurorilor şi a mai căutat pe net şi date despre Dima Nicuşor Sorin îşi poate da seama foarte uşor cum au stat lucrurile. Ce am găsit pe internet despre „denunţător”. Vă prezentăm un titlu din publicaţia Ring: „Asociaţii s-au lepădat de traficantul de medicamente Sorin Dima” şi un paragraf dinr-un articol de pe site-ul Ancheteonline.ro: „Sorin Nicuşor Dima, denunţătorul deputatului Ion Stan este capul unei reţele de traficanţi de medicamente, care a fost săltat de mascaţi acum 1 an de zile, dar apoi pus în libertate. Acesta este anchetat pentru spălare de bani şi pentru că a ţepuit mai multe firme partenere (farmacii, bănci, firme distribuitoare de medicamente)”.

  Din acest moment, denunţul voluntar „cade” şi este clar că procurorii au căutat un personaj aflat sub controlul lor dar care să îl cunoască pe Stan (cu care eventual să făcut şi ceva afaceri) şi care era dispus să joace într-un film regizat de DNA. Până aici, procurorii nu sunt deloc convingători. „Denunţătorul” le-a povestit procurorilor că în 2009 ar fi plătit 387.345 lei pentru produse electorale – găletuşe, şi a primit promisiuni ce ar fi constat în „câştigarea unor contracte”, promisiunile fiind făcute de Ion Stan şi – atenţie – senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, în prezent preşedinte al C.J.Dâmboviţa. Este deci introdus un nou personaj în ecuaţie. Aici, există un aspect care generează noi suspiciuni în privinţa rechizitorului: În mai – iunie 2009, deşi se afla la guvernare, PSD nu deţinea puterea în judeţ, iar în toamna anului 2009, PSD era ieşit de la guvernare. Este dificil de crezut că Stan şi Ţuţuianu ar fi putut promite marea cu sarea, atât timp căt la şefia CJ se afla atunci duşmanul lor numărul 1, PDL-istul Florin Popescu,

  Ion Stan – noul inamic public nr.1

  Conform referatului DNA pe 26 octombrie 2012, „denunţătorul” vine la DNA şi spune că a fost sunat în zilele de 24 şi în dimineaţa zilei de 26 de Ion Stan, dar că nu i-a răspuns preferând să anunţe procurorii. De aici este deja vizibil – suntem în faţa unei „scăpări” a procurorilor – că Sorin Dima este în slujba procurorilor. Tot în ziua de 26 octombrie, la sediul PSD are loc o întâlnire între Ion Stan şi Sorin Dima. În referatul DNA nu se precizează cine a avut iniţiativa întâlnirii. Discuţia de la sediul PSD este înregistrată, mai mult ca sigur Sorin Dima fiind „echipat” cu aparatură specifică. Concluzia procurorilor după această discuţie: „a reieşit că într-adevăr Stan Ion, Ţuţuianu Adrian şi Rovana Plumb ar fi beneficiat de sponsorizarea efectuată în campaniile anterioare de către firmale lui Dima Nicuşor Sorin”. Aici apare un nou personaj – Rovana Plumb – actualmente candidată PSD într-un colegiu din Dâmboviţa. Concluziile de „etapă” ale procurorilor sunt însă relativ şubrede. Pentru europarlamentarele din 2009, PSD Dâmboviţa şi Rovana Plumb nu aveau de ce să „transpire” prea tare. Rovana Plumb era locul 2 pe lista candidaţilor şi ar obţinut mandatul de europarlamentar şi dacă la nivel de ţară PSD ar fi luat doar 6%. O dovadă în plus: conform referatului, pentru campania din mai-iunie 2009, Stan (sau oamenii săi – nu reiese clar din document) au primit produse doar în valoare de 67.797 lei din cei 387.345 lei primiţi sub formă de „produse electorale”. Interesant este că apare şi termenul „sponsorizare”, ceea ce într-o campanie electorală este ceva normal, dacă sunt respectate regulile fiscale.

  Conform referatului rezultă că pe 11 şi 14 noiembrie Stan se mai întâlneşte cu Sorin Dima, şi evident acesta vine echipat cu aparatura de înregistrare. Tot din referat rezultă că la aceste întâlniri Stan ar fi stabilit un calendar pentru obţinerea unor tranşe de bani (4 X 15.000 lei) pentru achiziţionarea unor produse de campanie. În toată această perioadă – reiese din refereat – Stan a fost în permanenţă filat, fotografiat şi filmat. Pe 22 noiembrie, ziua „livrării” ultimei tranşe de bani – şoferul lui Ion Stan este dat ca intermediar”, deputatul PSD este dus la DNA şi de-asemenea este reţinut şi şoferul.

  Ion Stan: discuţiile sunt aranjate

  Cotidianul.ro l-a contactat miercuri seara pe deputatul Ion Stan. L-am întrebat dacă recunoaşte, dacă sunt reale transcripturile înregistrărilor ambientale. Am primit următorul răspuns: „Am avut discuţii cu Sorin Dima. Ceea ce apare însă în transcrieri reprezintă însă discuţii colate, adică aranjate. Au împreunat într-un paragraf ce am discutat în zile diferite, ca să iasă ceea ce urmăreau ei. Atât am de spus acum”.

  O dovadă clară că transcriptul este bine „aranjat”

  Prima discuţie înregistrată (cea din sediul PSD din ziua de 26 octombrie 2011) conţine un „flagrant” privind colarea transcriptului. Urmăriţi cu atenţie fragmentul din transcript, în fapt, primul existent şi primul prezentat în referat:

  Stan Ion: Serios? Băi eu pentru asta te-am chemat. Că am revenit la relaţii mai bune cu ăştia (…) M-a pus să candidez, candidez, nu ştiu ce…Văd că mă invită la toate chestiile, la toate sindrofiile. Astăzi a ţinut de mine să mă duc la munte cu ei …(neinteligibil)…nu sunt în forţă…

  ………………….

  Stan Ion: ce vrei tu să faci şi…Uite, acum, bun, am revenit la relaţii de normalitate cu el, azi m-am dus cu el la munte, la…(neinteligibil)…

  Deci, aici procurorii ne „servesc” două fragmente din discuţia avută vineri 26 octombrie 2012, la prima întâlnire Stan-Dima. Se poate observa că Stan îi spune că un „el” (probabil preşedintele CJ, Ţuţuianu)l-a invitat la munte, iar ceva mai încolo Stan spune că „s-a întors de la munte”. Repetăm, procurorii susţin că este vorba de discuţia din 26 octombrie. Ion Stan nu putea să spună în aceiaşi şi că urmează să meargă la munte şi că s-a întors de la munte. Deci este clar că – aici sigur – suntem în faţa unei dicuţii aranjate.

  (va urma)

 50. 53 Marian Nicolae noiembrie 29, 2012 la 9:06 am

  Fiti ROMANI si sprijiniti-l pe ROMANUL ION STAN !!!!

  UNUL PENTRU TOTI SI TOTI PENTRU UNUL !!!!!

  Fiti patrioti fratilor ca nu mai e mult si scapam tara de evreii care vor sa ne fure Romania de sub nas !!!!

 51. 54 Marian Nicolae noiembrie 29, 2012 la 9:15 am

  Aspectele strategice ale acţiunilor Uniunii Social-Liberale

  http://romanian.ruvr.ru/2012_08_24/86036503/

  „Numirea Monei Pivniceru la Ministerul Justiţiei este prima mare victorie a USL în perioada de după referendum. Ar fi interesant de ştiut dacă liderii acestei formaţiuni mai au iluzii în privinţa motivelor pentru care membrii CSM care au obstrucţionat de la 6 august numirea noului ministru au decis totuşi să se întrunească în număr suficient pentru a lua act de demisia doamnei Pivniceru.”

 52. 57 George Ban noiembrie 29, 2012 la 12:06 pm

  Stiati ca ARD, fiind o alianta de 3 partide, are un prag electoral de 9 %? Nu-l indeplineste, dispare! Doamne-ajuta!

 53. 58 Marian Nicolae noiembrie 29, 2012 la 12:36 pm

  Chiar ma asteptam sa iasa la scena deschisa si domnul Caramitru, unul dintre „revolutionarii” de frunte din 1989.

  Numai intrebarea cand va iesi la scena deschisa mi-am pus-o….iaca raspunsul…….

  http://www.cotidianul.ro/ion-caramitru-regele-nostru-traieste-romania-a-pierdut-20-de-ani-200897/

  Lucru care ma duce din nou cu gandul aici:

  Si la raspunsul acesta:
  Nu domnule Caramitru, Romania NU MAI ARE NEVOIE DE MONARHIE !!!!

  Va rog sa-i transmiteti Printului Charles ca epopeea de 23 de ani A LUAT SFARSIT.

  Noi romanii ne-am saturat de minciuna.

  ROMANIA NUMAI PENTRU ROMANI !

  Lovitura de stat impotriva romanului Nicolae Ceausescu NU VA DUCE LA DITRUGEREA ROMANIEI nici de catre fostul rege Mihai I nici de catre evrei nici de catre anglo-saxoni !!!!

  Basta !!!!

  Ati vrut un raspuns clar, iata raspunsul:
  Nu conducerii straine a Romaniei, nu conducerii evreiesti a Romaniei prin Traian Basescu, NU conducerii straine prin regele Mihai I.

 54. 59 grigore noiembrie 29, 2012 la 12:57 pm

  uitati-va la „judecatorul” Danielet si aveti in fata dvs.”caricaturile „care coduc justitia in Romania.

 55. 60 grigore noiembrie 29, 2012 la 12:59 pm

  atunci cind judectorii si procurorii vor plati pentru nedreptatile care le comit in exercitarea functiei lor, numai atunci vom avea o justitie cu adevarat europeana.

 56. 61 angelaglobal noiembrie 29, 2012 la 1:03 pm

  Wow 467 de pagini! Cred ca cineva va poarta pica rau, probabil vreun student eminent pe care l-ati refuzat la doctorat 🙂

 57. 62 blogideologic noiembrie 29, 2012 la 1:04 pm

  Ce statut au întreprinderile economice ale serviciilor secrete din România ? Pentru că ele nu au nici statut strict privat, dar nici un statut public şi liber . Dar mi se pare deosebit de evident că ele sunt otrava vieţii economice din România. În general, numai întreprinderile cu avantaj competitiv înregistrează un succes pe piaţă. Dar ele nu pot avea în nici un caz un avantaj competitiv, ci numai un avantaj de situaţie. Situaţia economică din România nu se poate ameliora fără desfiinţarea întreprinderile economice ale serviciilor secrete din România.

 58. 64 dlnimeni noiembrie 29, 2012 la 1:23 pm

  Marian Nicolae: Hai sa zicem ca Lucian Gheorghiu este un ziarist onest, desi eu unul am avut mari banuieli pe vremuri ca se vinduse lui Catarama si ca era foarte partinitor. Lucrurile specificate de el in articol sunt destul de bine inchegate, iar niste pedelisti importanti de pe acolo ar putea avea influenta necesara aranjarii unui necaz mare pentru dl Stan. Imi ramine insa o intrebare: de ce tinea dl Stan asa de tare la o relatie cu un domn Dima asa de patat si cu probleme? Inteleg ca dl Stan il suna pe dl Dima (traficant si tepuitor banuit, delator, iata, certificat), ca il convoaca pe dl Dima in sediul partidului sau, ca, in discutiile cu dl Dima, are exprimari ca spre un apropiat si nu foarte onorante pentru, posibil, colegii sai de partid (cine sunt „astia”, care l-au pus sa candideze?). Nu avea pesedeul alti sustinatori? Nu imi vine sa cred. As dori sa am o imagine mai clara in ceea ce priveste acest aspect. Altfel, ideea ca ar putea fi alocati aproape 400000 lei galetuselor mi se pare relativ hazlie: e vorga de galetuse, nu de galeti, care, acum se vind la bucata cu 4 lei, posibil deci costul la fabrica sa fie mai mic de 2 lei una, posibil si 1,50 lei, la cantitati de 100K bucati – si care costau in 2009, tinind cont de cresterea preturilor, aproape la jumatate. Conform Wiki, Dambovita are usor peste o jumatate de milion de locuitori (multi dintre ei plecati, insa, probabil, in strainatate la munca) asa incit aproape un sfert de milion de galetuse erau planificate pentru mai putin de jumatate de milion de cetateni. Ce mai, omul si galetusa! Iar asta de la un singur „sponsor”!
  De-a lungul timpului am auzit si citit numai lucruri bune despre dl Stan , suficient ca sa suspectez si eu o lucratura. Insa as dori sa vad lamurit si aspectul de mai sus; fiindca este si vorba veche „spune-mi cu cine te insotesti…”

 59. 65 Ghita Bizonu' noiembrie 29, 2012 la 1:26 pm

  CEDO ? Pai ia sa vedem :

  Dans sa décision en l’affaire Frimu et 4 autres requêtes c. Roumanie (requête nos 45312/11, 45581/11, 45583/11, 45587/11, 45588/11), la Cour européenne des droits de l’homme déclare, à l’unanimité, les requêtes irrecevables. Cette décision est définitive.
  L’affaire concerne la révision à la baisse, selon la loi n° 119/2010, des montants des pensions de retraite d’anciennes employées du personnel auxiliaire de justice en vue de maintenir l’équilibre budgétaire de l’Etat en période de crise économique.
  Plusieurs arrêts de cour d’appel donnèrent raison au maintien de l’ancien montant des pensions, tandis que d’autres tinrent la mesure de correction à la baisse, justifiée.
  La Cour estime qu’il n’y a pas eu divergence de pratique judiciaire dans des situations analogues, mais application proportionnée de dispositions législatives clairement définies à des situations personnelles différentes.
  En tout état de cause, la Cour rappelle qu’elle considère acceptable une période d’environ deux ans, voire plus, de pratique judiciaire oscillante, avant l’intervention d’un mécanisme qui la rendra cohérente.

  Principaux faits

  Les requérantes, Mmes Ana Maria Frimu, Judita Vilma Timar, Edita Tanko, Marta Molnar et Lucia Gheţu, sont des ressortissantes roumaines, nées respectivement en 1951, 1950, 1950, 1954 et 1948 et résidant à Zabala, à Sfantu Gheorghe et à Sancraiu (Roumanie). Après avoir été greffières pendant trente ans pour des parquets et des tribunaux, elles prirent leur retraite entre 2006 et 2008.

  En vertu de la loi n° 567/2004, le montant des pensions représentait en moyenne 80 % du dernier salaire brut versé avant le départ à la retraite. Afin d’assurer l’équilibre budgétaire en période de crise économique, plusieurs régimes spéciaux de pension – dont celui du personnel auxiliaire de la justice – furent abrogés par la loi n° 119 du 30 juin 2010. Les pensions furent recalculées et la conséquence de la mise en place de ce nouveau système fut la diminution des retraites des requérantes.

  Les requérantes contestèrent les décisions administratives de re-calcul de leurs droits de pension. Le tribunal de première instance jugea que la diminution constituait une ingérence dans le droit au respect des biens, qui n’était pas proportionnée au but poursuivi, à savoir le rétablissement de l’équilibre budgétaire. Cette diminution était définitive et concernait plus de la moitié de la pension, mettant ainsi en danger le maintien d’un niveau de vie décent.

  La Caisse départementale des pensions fit appel. En s’opposant à cet appel, les requérantes invoquèrent plusieurs arrêts définitifs des cours d’appel donnant gain de cause à des plaignants qui se trouvaient dans une situation identique à la leur. La cour d’appel accueillit les pourvois et rappela en premier lieu que la cour constitutionnelle avait reconnu la conformité de la loi n° 119/2010 à la Constitution. Elle souligna ensuite que la partie contributive des retraites avait été maintenue, la suppression n’affectant que la partie non-contributive financée par le budget de l’Etat. Elle observa que le montant des pensions après re-calcul était proche de la moyenne des pensions du régime général et supérieur à la pension minimum garantie par la loi et elle conclut que la diminution du montant des pensions ne constituait pas une atteinte disproportionnée au droit au respect des biens. Elle justifia cette mesure par le besoin de rétablir l’équilibre budgétaire et de refonder le système des pensions sur des bases équitables.

  Ca si in Europa <b<daca-i ordin cu placere!! si CEDo are si ea mcile sale idiosincrazii sau cum vreti sa zicepti!

 60. 68 Marian Nicolae noiembrie 29, 2012 la 4:03 pm

  Socialiştii europeni, scandalizaţi de comportamentul locatarului de la Cotroceni
  Mahalaua şi ameninţările lui Băsescu, aduse în atenţia liderilor instituţiilor UE
  de Ioana Radu

  http://www.cotidianul.ro/mahalaua-si-amenintarile-lui-basescu-aduse-in-atentia-liderilor-institutiilor-ue-200916/

  Preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Serghei Stanişev, afirmă că este „dezamăgit şi şocat de comportamentul preşedintelui Traian Băsescu” şi că acesta reprezintă „o ameninţare evidentă la adresa standardelor democratice şi constituţionale”, informează un comunicat la PES dat publicităţii joi la Bruxelles.

  PES critică afirmaţiile din interviul lui Traian Băsescu acordat B1 TV pe 27 noiembrie, în care, cu doar zece zile înainte de alegerile din România, l-a catalogat pe premier drept „mincinos”, „prost” şi „porc”. De asemenea, se menţionează în comunicatul PES, Băsescu a mers mai departe, ameninţând că nu-l va nominaliza pe Victor Ponta premier chiar dacă USL va câştiga majoritatea absolută în alegerile de la 9 decembrie. În prezent, USL este creditat cu 62% din intenţiile de vot, aminteşte PES.

  „Aceasta este o ameninţare vădită la standardele democratice şi constituţionale. Este deja o îngrijorare faptul că el a ales să recurgă la un asemenea limbaj incendiar şi să intre el însuşi în campania electorală deşi deţine o funcţie care ar trebui să rămână neutră politic, însă ameninţarea de a nu-l desemna pe domnul Ponta depăşeşte limita”, a afirmat Stanişev, potrivit comunicatului PES.

  Serghei Stanişev a făcut apel la liderii instituţiilor Uniunii Europene să condamne comportamentul lui Traian Băsescu.

  „Ameninţarea preşedintelui României reprezintă un afront la adresa Constituţiei. În timpul verii UE a fost extrem de vigilentă în monitorizarea standardelor democratice şi respectarea de către actorii politici a Constituţiei. Le cer acum să aplice aceleaşi standarde precise”, a spus Stanişev.

  Stanişev a adăugat că „acest comportament al lui Băsescu indică o creştere a disperării acestuia”.

  „Am încredere că poporul român va vedea dincolo de aceste manevre. Avansul semnificativ şi ferm din sondaje al lui Victor Ponta indică faptul că românii vor ca ţara lor să se îndrepte spre o direcţie mai calmă şi mai progresistă”, concluzionează liderul PES.

  Întrebată despre escaladarea atacurilor verbale dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta, Pia Ahrenkilde-Hansen, purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, a refuzat să comenteze situaţia politică din România în conferinţa de presă zilnică de joi a executivului comunitar.

 61. 70 Marian Nicolae noiembrie 29, 2012 la 5:07 pm

  Hollande estime que Nétanyahou n’a pas été „correct” lors de sa visite en France

  http://www.lemonde.fr/politique/article/2012/11/08/hollande-estime-que-netanyahou-n-a-pas-ete-correct-lors-de-sa-visite-en-france_1788109_823448.html

  „Le président François Hollande a accusé le premier ministre israélien, Benyamin Nétanyahou, de ne pas avoir été „correct” lors de sa visite en France, transformant en „meeting électoral” la cérémonie d’hommage aux victimes juives de la tuerie de Toulouse.

  „Nétanyahou était venu faire campagne en France, on le savait. Son déplacement était prévu en deux temps à Toulouse, recueillement, puis discours”, a déclaré le président français, selon des propos rapportés par l’hebdomadaire satirique Le Canard enchainé, et confirmés par l’AFP. „Comme j’étais là, il a un peu resserré son discours, mais ce n’était pas bien de transformer cette cérémonie en meeting électoral”, a ajouté François Hollande devant plusieurs médias, dont l’AFP, dans l’avion qui l’emmenait au Liban, dimanche. Le premier ministre israélien „n’a pas été correct”, a insisté le chef de l’Etat français. La conversation était censée être „off the record”, selon un usage tacite qui permet notamment aux hommes politiques de parler plus librement aux journalistes sans que leurs propos soient publiés. „

 62. 71 Luminita Arhire noiembrie 29, 2012 la 6:45 pm

  Demolatorul Romaniei , piaza rea a Romaniei , citeste , cu cocarda-n piept un text pe care i l-a conceput – in rarele momente cand il utilizeaza – vreun consilier bine platit ; vorbeste despre dezbinare , despre institutii , ceva despre natiune , hop si diaspora , hai si cu militarii romani din teatrele de operatiuni … Si ca sa contracareze actiunea ANTENEI 3 , roaga romanii sa arboreze drapelul , un drapel cat de mic , acasa , la birou , pe unde se poate … De 1 Decembrie va spune : romanii mi-au ascultat indemnul , uite ce multi au arborat drapelul , pentru ca asa i-am rugat eu! Asa cum in 29 iulie pe toti cei care au stat acasa i-a socotit votantii lui , asa ii va socoti pe 1 Decembrie pe toti cei cu steaguri la balcoane ca fiind insufletiti de indemnul lui ! Sa vorbeasca despre sentimentul national unul care a adus in pragul isteriei sau in pragul depresiei o tara intreaga este la fel de imoral ca si cum un tortionar ar povesti induiosat la televizor cat de mult ii iubeste si ii respecta pe nefericitii pe care i-a interogat .
  Suntem la o receptie pentru Ziua Nationala … In fapt , suntem la o adunare a apropiatilor sai . El si-a facut datoria , cred : a trimis invitatii si pentru „porcul” de Ponta si pentru „adormitul” de Antonescu – chiar este de mirare de ce nu au venit , nici unul , nici celalalt .
  A mers in schimb Ghise si inteleg ca l-au dat afara in numele concordiei nationale !

 63. 72 mihaela noiembrie 29, 2012 la 7:40 pm

  mult succes si mulia sanatate si putere! sunt convinsa ca pana la urma va veti dovedi nevinovatia!

 64. 73 blogideologic noiembrie 30, 2012 la 2:34 am

  @Marian Nicolae
  Mulţumesc pentru semnalarea opiniilor lui Stanişev.

 65. 74 blogideologic noiembrie 30, 2012 la 6:33 am

  Trebuie să pregătim organizaţiile economice ale României să funcţioneze acceptând şi asimilând rapid abordarea de tip “Smart-grid + Big Data” în optimizarea decizională a reţelelor de energie provenind din surse multiple şi diverse http://www.planete-plus-intelligente.lemonde.fr/villes/smart-grid-big-data-nos-organisations-sont-elles-pretes-_a-13-2077.html

 66. 75 Intrusul noiembrie 30, 2012 la 8:07 am

  Sa va traiasca feciorul !Sanatateee !

 67. 76 grigore noiembrie 30, 2012 la 9:23 am

  pentru Andrei LA MULTI ANI si multa sanatate

 68. 77 Natalia Grigore noiembrie 30, 2012 la 9:24 am

  La multi ani, Andrei Nastase! Multa sanatate, Domnule Nastase!

 69. 78 constantin dan (@Constantin98Dan) noiembrie 30, 2012 la 9:34 am

  Cred ca este pentru mine emotia anului ( dupa gestul locuitorilor satului George Cosbuc de a incerca sa construiasca o casuta pentru 7 micuti orfani de mama ) : o braileanca l-a interpelat ieri pe strada pe Ponta : ” sa-l scoateti pe Nastase de acolo ! ” .
  O femeie simpla , o anonima , nebagata in seama de nimeni , care se gandeste la Adrian Nastase in secundele in care il vede trecand pe langa ea pe prim-ministrul tarii .
  Bunul simt popular , vocea natiunii vorbea prin aceasta braileanca . La fel ca un vecin de la tara al bunicilor mei , saracul satului ( nu era betiv , avea multi copii ) care in anii 1960-1970 striga in sat seara ” noi nu suntem romani adevarati , caci nu plecam in Basarabia sa o eliberam de rusi ” – asta intr-un sat amarat , izolat si uitat din Ardeal – tot bunul simt popular , tot vocea profunda a natiunii era .

 70. 79 Genoveva noiembrie 30, 2012 la 9:42 am

  Astazi este Sf.Andrei.Va doresc sanatate,sa va traiasca fiul si regret ca nu puteti sa sarbatoriti acasa ,impreuna aceasta zi.Cred ca Dumnezeu va face dreptate si ma rog s-o faca mult mai repede decat ne asteptam.Am avut un soc atunci cand s-a dat motivarea dar si de gestul facut de americani.Eu am avut impresia ca dincolo de zidul casei nu mai exista nimic.Vreau sa uit si primiti din partea mea,simbolic un frumos buchet de trandafiri rosii.

 71. 80 ancaf noiembrie 30, 2012 la 10:38 am

  Sa va traiasca Andrei!

 72. 81 Maximmouse@hotmail.com noiembrie 30, 2012 la 12:39 pm

  @Marian Nicolae

  ma refer la postarea ta ref. Monarhie.

  Sigur, daca partizanul Monarhiei, ar fi sa fie numai caramitru, nu cred ca as putea sa fiu monarhist! 🙂 🙂

  Este un subiect delicat, mai ales pentru cei care s-au nascut si s-au implinit ca republicani.Nu pui cazul ca , despre ceea ce nu stii, sau trait, ar fi bine sa vorbesti cat mai putin? In aceasta problema, se cuvine facuta o informare riguroasa si nepartinitoare a publicului, dupa care facut referendum, inainte de referendarea noii Constitutii. as vrea sa ma intelegi corect, fara patima , nu se pune problema ca musiu charla sa devina ceva in Regatul Romaniei, si sunt de acord ca lucrarile lui pe aici, in Ardeal ( asa definita Transilvanie!) nu sunt dezinteresate absolut de loc…dar de aici si pana sa uiti ca Romania are Casa Regala de Romania?

  Nu exista nici o alta solutie de reglementarea acestei probleme decat consultarea populara, vezi tu alta?

  Dar un presedinte ca satanail, cum e, dar unul ca ceausescu? s-a dovedit ca scorul la dictatori este net in favoarea republicii!! Sunt acesti doi presedinti , cu acent pe DINTI, un argument in favoarea republicii, sau unul in favoarea monarhiei CONSTITUTIONALE?!

 73. 82 Maximmouse@hotmail.com noiembrie 30, 2012 la 12:43 pm

  @ Adi?

  Pe mine m-ai votat? In ce imprejurare?!

 74. 83 Maximmouse@hotmail.com noiembrie 30, 2012 la 12:54 pm

  @Gghita Bizonu’

  Mda, de asta ma tem si eu.Dupa ce s-au muncit sa il incarcereze pe dl. Nastase, atat ei cat si altii prin bratul lor inarmat, satanail, ma indoiesc…

  Ue, o organizatie in care politicul si o namila de birocratie bugetofaga , au ajuns la statutul de dictatura, nu mai este credibila in nici una din organizatiile sale. Ce ma asigura pe mine , ca la CEDO nu sunt tot zegreni, motoci, aspazii, danileti, ghici, haineli, macovei? NIMIC. Dupa cat de repede s-au infipt acestia , enumerati, in structurile juridice ale statului nostru,dupa cucerirea puterii de catre „popularii” basescu si tariceanu, apoi , nu am nici un motiv sa ma indoiesc ca, exact acelasi lucru s-a intamplat si in structurile juridice ale Europei…din pacate.

  Evinent, exista solutii, nu numai o solutie! 🙂 🙂 🙂

 75. 84 Fault noiembrie 30, 2012 la 2:12 pm

  SFATURI AVICOLE PENTRU 09.12.2012

  (R) Când alegeţi cocoşii pentru prăsilă întrebaţi şi găinile.

 76. 85 blogideologic noiembrie 30, 2012 la 3:17 pm

  @Constantin98Dan
  Într-o seară, pe vremea lui Ceauşescu. Aş zice eu, tocmai trecuse amurgul civil. Eram în Craiova, urcasem în autobuz pe la Parcul Bibescu, în direcţia Centru. Nu era lume. La următoarea staţie, urcă un biet estropiat de război, dar avea aparent toate membrele, şi puţină carne pe oase, dar foarte mult sub greutatea normală. Era o mică berărie în staţie, poate băuse şi o gură de bere, dar nu cred că mai avea camarazi. Îl aud, fiind eu surprins plăcut, cum bătrânul luptător pentru ţara noastră începea inimos un marş militar : „Trecem Nistrul …!” Nu mai ţin minte restul. Şi fusese un luptător pentru pământul ţării. Frontiera până la Bugul pontic fusese recunoscută în anul 1740 (Winston Churchill scrie în Memorii că a recunoscut-o iar, pentru România condusă de Ion Antonescu, în cel de al doilea război mondial). Garantată de cea mai mare putere a lumii de atunci, Franţa absolutistă, prin dorinţa tînărului rege Louis XV precum şi a bătrânului cardinal de Fleury. O copie încă perfect valabilă a Capitulaţiunii de la 1740 (prin recunoaşterea anglo-americană) se păstrează la Constantinopol. Mihai Eminescu îl aminteşte pe sultanul generos, în comparaţia : „Braţ molatec ca gândirea unui împărat poet”. Iacob Negruzi observă că Limba Română atingea un moment al desăvârşirii atunci. Constantin Noica le spune multora povestea. Bizar că în „Jurnalul de la Păltiniş”, Gabriel Liiceanu nu îi aminteşte semnificaţia, ca un bun patriot. Dar este oare un patriot Gabriel Liiceanu?

 77. 86 Fault noiembrie 30, 2012 la 5:05 pm

  „Numai azi nu e mâine.”

  TREI CULORI CUNOSC PE LUME

  Trei culori cunosc pe lume
  Ce le țin de-un sânt odor,
  Sunt culori de-un vechi renume
  Suveniri de-un brav popor.
  Roșu-i focul ce-mi străbate,
  Inima-mi plină de dor
  Pentru sânta libertate
  Și al patriei amor.
  Auriu ca mândrul soare
  Fi-va-l nostru viitor
  Purui în eternă floare
  Și cu luci netrecător
  Iar albastrul e credința
  Pentru țară ce-o nutrim
  Credincioși fără schimbare
  Pân’ la moarte o să-i fim
  Pân’ pe cer și cât în lume
  Vor fi aste trei culori
  Vom avea un falnic nume
  Și un falnic viitor
  Iar când, fraților, m’oi duce
  De la voi ș-oi fi să mor
  Pe mormânt, atunci să-mi puneți
  Mândrul nostru tricolor

  Notă : Melodia a fost compusă de « comunistul »
  Ciprian Porumbescu.
  Ce-am avut cu acest cântec superb ? De ce l-am
  dosit ?

 78. 87 blogideologic noiembrie 30, 2012 la 6:09 pm

  Opinii Keyserling / Aveam la facultatea din Bucureşti, un coleg ungur care venea din Cluj. Când unii dintre colegii regăţeni l-au întrebat, cu amabilitate nu cu ostilitate, de ce nu a rămas la Cluj să facă facultatea, a răspuns : “Păi ce să învăţ eu la Cluj?” Este adevărat că provenea dintr-o familie de intelectuali maghiari de elită, care împărtăşeau opinii de tip Keyserling.

 79. 88 Marian Nicolae noiembrie 30, 2012 la 7:42 pm

  @Maximmouse@hotmail.com

  Corecta observatia. Intr-adevar nu am trait pe vremea regelui, dar, am intrebat pe oamenii in varsta, nu unul singur, pe toti pe care i-am intalnit.

  Raspunsul acestor romani in varsta????

  Pe vremea regelui a fost aceeasi mizerie pe care o vedem in acest moment….in Romania, caci despre Romania vorbim.

  Socat???
  Eu unul da, am fost socat.

  Singura perioada in care Romania s-a ridicat dintr-o natiune agrara intr-o natiune industrializata a fost perioada asa zis comunista…..multumita si romanului Ceausescu.

  Societatea romaneasca a clacat in momentul in care FMI-ul i-a cerut romanului Ceausescu sa plateasca inainte de termen imprumuturile luate. De aici lipsa mancarii pentru romani, lipsuri de tot felul care s-au adunat si au devnit o mare nemultumire populara care abil manipulata a fost directionata catre asa zisa Revolutie Romana care n-a fost decat un coup d’etat pentru distrugerea a tot ceea ce a cladit o generatie, practic parintii nostri.

  Socat????
  Aveti motiv.

  Noi romanii deabea acum ne dam seama ce-am pierdut, dupa ce nu le mai avem…despre fabrici vorbesc….despre industrie vorbesc, despre echipele in care romanii lucrau impreuna fara ura si sila din ziua de azi, ducandu-se la …job…..

  Am sa fiu pragmatic mai jos:

  Problema Casei Regale Romane este una fara iesire:
  Avem un rege batran, care practic ar fi obligat sa preia o tara distrusa si s-o refaca aproape de la zero.

  Regele nostru nu mai are putere sa faca acest lucru.
  Drept pentru care nepoti aparuti de nici nu stii unde, scoliti in scoli englezesti, da, tot de acolo de unde vine si Printul Charles, nu vor face decat sa puna mana pe Romania dupa care sa respecte deal-ul cu evreii, adica Noua Declaratie Balfour, cu exterminarea aferenta a romanilor…exterminare deja inceputa……by the way….

  Practic pentru Romania, Monarhia nu mai reprezinta nimic, decat o alta forma de distrugere a ceea ce a mai ramas din aceasta tara.
  QED

 80. 89 Marian Nicolae noiembrie 30, 2012 la 7:49 pm

  @Maximmouse@hotmail.com

  PS. Nu incape asemanare intre un constructor al Romaniei (romanul Ceausescu) si un cioclu al Romaniei ( evreul Basescu)

  Romania nu se indreapta atata timp cat avem acest popor de pradatori fara nici un Dumnezeu in mijlocul nostru: EVREII !!!!

 81. 90 Marian Nicolae noiembrie 30, 2012 la 7:53 pm

  @blogideologic,

  Cu placere.
  Ma bucur ca apreciati.
  Se mai intampla sa gasim si lucruri bune, nu numai mizerii pe internet.

 82. 91 dlnimeni noiembrie 30, 2012 la 9:35 pm

  Marian Nicolae: anumite opinii ale dumneavoastra din comentarii pot aduce prejudicii blogului dlui Nastase. Fara sa fac politie sau cenzura a blogului – si fara sa va contest libertatea ca dumneavoastra sa aveti orice opinii doriti – va adresez rugamintea de a va abtine, in comentariile dumneavoastra de pe acest blog, sa va expuneti aici acele anumite opinii. Daca vorbele pe care vi le-am adresat va supara, atunci va rog sa va ginditi la dl Nastase.

 83. 92 blogideologic noiembrie 30, 2012 la 11:04 pm

  @Marian Nicolae
  Scurt timp înainte de final, Ceauşescu a fost informat de premierul turc Turgut Ozal despre ce urmează să se întâmple. Ceauşescu nu l-a ascultat, însă până la urmă turcul tot a plătit cu viaţa pentru dezvăluirile făcute. Turgut Ozal făcuse studii foarte solide în America. Printre altele, i-a spus regula filosofului American John Dewey (despre care Noam Chomsky aprecia că a fost cel mai inteligent om din secolul XX) : Să dea mâncare copiilor, dacă vrea să crească o naţiune puternică.

 84. 93 blogideologic decembrie 1, 2012 la 12:26 am

  Cred că după 10 decembrie trebuie începută lupta pentru eradicarea pseudo-ideologiei securiste ce vrea să treacă drept „naţionalism românesc”. Bâlciul ăsta cu “a fi minţit în faţă” trebuie să înceteze.

 85. 94 blogideologic decembrie 1, 2012 la 6:29 am

  Nu mi-ar plăcea, nu îmi place, să văd continuată politica vechii securităţi faţă de ţăranul român. Aici pe blog eu am pledat de multe ori pentru valoarea extraordinară a sistemului răzeşesc pentru condiţiile sistemului economic românesc. În programul USL nu am văzut inserată sprijinirea echivalentului modern (drive-farmer) al sistemului răzeşesc. În afară de asigurarea securităţii alimentare pentru o lume ameninţată cu foametea, sistemul răzeşesc asigură şi apărarea ţării prin convocarea unei armate locale. . Oricum, nu se poate nega faptul că Nicolae Ceauşescu a iniţiat şi a sprijinit un program uriaş de transformare intelectuală a ţării, program destinat în primul rând să ajute procesul de luare a deciziilor corecte pentru propăşirea economică. Ce anume a blocat acel program generos, realmente entuziasmant? Faptul că World Bank şi FMI au început să pompeze în ţară sume imense în sprijinirea industrializării forţate prin achiziţionarea de fierărie, care nu se sprijinea şi pe dezvoltarea concomitentă a unei raţionalităţi instrumentale. Tot ceea ce i se cerea în schimb liderului român era „să strângă şurubul”. Afirm că Nicolae Ceauşescu a fost împins să devină dictator prin politica adoptată de World Bank şi FMI faţă de România, ai cărei experţi o învăţau să investească prioritar în capitalul echipemantier tangibil, în vreme ce exact la acel timp America executa un U-turn de politică macroeconomică pentru a investi prioritar în capitalul necorporal intangibil! Dolarii pe care îi primea Nicolae Ceauşescu erau „bani falşi” pe care România trebuia să-i achite înapoi Americii ca bani reali. Într-adevăr, pe la începutul anilor 1970, „marele prieten” al lui Nicolae Ceauşescu, vorbesc despre Richard Nixon, decuplase dolarul american de contraponderea sa în aur. America tipărea în neştire hârtie de culoare verde, primită apoi de România prin mijlocirea Băncii Mondiale. A urmat apoi imitarea timidă a modelului vest-german de organizare microeconomică. De fapt numai o tentativă firavă sprijinită de comunistul rutean, foarte dur şi extrem de inteligent, Emil Bodnăraş, poate cel mai decent participant la actul de la 23 august 1944. Emil Bodnăraş va insista ulterior pe necesitatea introducerii capitalismului în organizarea microeconomică a întreprinderilor socialiste! Economia Germaniei Federale de atunci era una dintre cele mai eficiente din lume. Era o economie socială de piaţă, care îmbina trăsăturile economiei de piaţă liberă şi caracteristicile unei economii planificate tipice unui stat socialist. Iar în organizarea microeconomică a întreprinderilor şi chiar în macroeconomie se practica informaţia asimetrică. În România, aplicarea acestui model al „informaţiei asimetrice” a fost interpretată ca justificare pentru cenzura la diverse nivele de informare. Aşa s-a instaurat, treptat, dictatura unicei persoane cu putere decizională. După cum au fost create şi condiţiile care au dus la generarea mândrei clamări muncitoreşti : „Noi muncim, nu gândim!”. Românii nu s-au putut opune la diktatul din 1878 decât prin acel ineficient Numerus Clausus. Românii sunt învinuiţi extern de anti-semitism doar pentru că au vrut să înalţe un baraj la influxul agresiv de carpetbaggers în România! Ştim precis că tocmai sărăcirea „talpei ţării” provocată de acei carpetbaggers a provocat insurecţiile ţărăneşti culminând cu aceea din anul 1907. Romancierul Liviu Rebreanu surprinde corect în Răscoala faptul că insurecţia populară de la 1907 era orientată şi împotriva ‘elitelor româneşti’ care adoptaseră cultura consumeristă. Evenimentul românesc de la 1907 aminteşte Evul Mediu cel mai negru, exploziile sociale de tip jacquerii precum răscoala de la Bobâlna şi răscoala lui Ghiuri Doja. Statul român de după 1877 furnizează resurse doar pentru „puii de cuci”. „Ciocoi pribeag, adus de vânt!”, exploda mânia lui George Coşbuc. Anafora „Noi vrem pământ!” înseamnă cerinţa de restatuare a valorii ‚sistemului thematic’, George Coşbuc era profund inserat în memoria veche din Romania Orientală. Apoi, Mircea Vulcănescu avea şi el toată dreptatea să noteze că realitatea sătească din perioada interbelică deţinea în perspectiva sa culturală „izvoarele autentice ale vieţii noastre româneşti.” Dacă în seara zilei de 21 decembrie 1989, în nefericitul discurs televizat, dictatorul Nicolae Ceauşescu ar fi recurs la ‚sistemul thematic’, anunţând că măreşte ‚lotul personal’ al ţăranului la un pogon, răzvrătirea românească s-ar fi stins. Muncitorii noilor fabrici veneau de la ţară. Marea greşeală lui Nicolae Ceauşescu a fost aceea că nu l-a imitat suficient de mult pe Stalin care a combinat ‚sistemul thematic’ medieval cu industrializarea rapidă pentru a câştiga Marele Joc pentru Rusia, împotriva lui Adolf Hitler. Când vizitează Rusia aflată în plin Război de Apărare a Patriei, generalul francez Charles de Gaulle constata uimit, dar fără să înţeleagă fenomenul istoric, existenţa unei surse tainice de energie a ruşilor simpli. Aceasta provenea din resursa ‚lotului personal’ al ţăranului pe care limba rusă îl numeşte creştin. Spre deosebire de limba franceză, care îl numeşte păgân. Proclamarea „independenţei” noastre la 1877 a fost un act de teatru absurd cu titlul „Tichia de mărgăritar a chelului”. Discursul independentist al lui Mihail Kogălniceanu din Parlament pregăteşte textul lui Eugen Ionescu din Cântăreaţa cheală. Dependenţa noastră de acel imperiu otoman prin Capitulaţii asigura legitimitatea noastră ca Romania, pregătind întru continuitate Romania Neoacquistica. Independenţa noastră efectivă se va obţine abia prin prăbuşirea imperiului turcesc în primul război mondial. Gestul politic al lui Kemal Atatürk, când desfiinţează Imperiul Otoman, a dat legitimitate deplină şi pentru România independentă chemată România Mare, parte din Romania Neoacquistica. Abandonarea Capitulaţiilor la 1877-1878 a fost locus causandi pentru împământenirile care au condus la sângerosul an 1907.

 86. 95 Marian Nicolae decembrie 1, 2012 la 4:03 pm

  @ dlnimeni,

  Am notat, multumesc pentru observatie.

 87. 96 Marian Nicolae decembrie 1, 2012 la 4:03 pm

  @ blogideologic,

  Asa este, aveti dreptate.

 88. 97 Marian Nicolae decembrie 1, 2012 la 4:12 pm

  @ dlnimeni,

  Daca am iesit din profilarea impusa romanilor si am depasit limita incercand sa-i trezesc pe romani, aici pe blogul domnului profesor pe care-l stimez profund, imi cer sincer iertare.

  Nu am facut acest lucru decat pentru simplul motiv ca-mi pasa si doresc ca copilul meu si copiii nostri sa mai aibe o tara in care sa nu fie cetateni de mana a doua, pentru ca alte minoritati sa aibe intaietate si sa continue exterminarea poporului roman.

  Cateodata un dus rece face bine.
  Acesta a fost dusul rece pentru ca romanii sa-si dea seama de ceea ce li se intampla si cine sunt vinovatii.

 89. 98 dlnimeni decembrie 1, 2012 la 7:36 pm

  Marian Nicolae: ma bucura faptul ca ati inteles si ca nu v-ati suparat.

 90. 99 Marian Nicolae decembrie 1, 2012 la 8:10 pm

  @ dlnimeni,

  Eu nu ma pot supara cum zice vorba veche romanesca:

  Ca vacarul pe sat….
  Sunt doar un roman intr-o mare de romani care inoata cumva impotriva curentului impus de altii romanilor….

  Sper din toata inima ca si ceilalti romani sa inteleaga ceea ce fac eu si sa inoate in acelasi sens in care inot si eu.

  Atunci vom fi puternici si vom inota cu totii spre mal si nu spre mijlocul oceanului…..

 91. 100 Marian Nicolae decembrie 2, 2012 la 8:50 am

  @ blogideologic:

  Poison ‘found’ in exhumed body of former Turkish president Turgut Ozal

  Newspaper says evidence of toxic substances has shown up in autopsy investigating allegations of foul play

  Reuters in Istanbul
  guardian.co.uk, Monday 26 November 2012 13.17 EST
  http://www.guardian.co.uk/world/2012/nov/26/turgut-ozal-turkey-poison-autopsy

  Evidence of poisoning has been found during an autopsy on the exhumed body of Turgut Ozal, the Turkish president who led the country out of military rule in the 1980s, according to a national newspaper.

  There have long been rumours that Ozal, who died of heart failure in 1993, aged 65, was murdered by militants of the „deep state” – a shadowy nationalist strain within the Turkish establishment of the day. Ozal had angered some with his efforts to end a Kurdish insurgency and had survived an assassination bid in 1988.

  His body, dug up last month on the orders of prosecutors investigating suspicions of foul play, contained the banned insecticide DDT and the related compound DDE at 10 times the normal level, said newspaper Today’s Zaman, citing sources from the state Forensic Medicine Institute (ATK).

  „Ozal was most likely poisoned with four separate substances,” sources told the paper, naming the toxic metal cadmium and radioactive elements americium and polonium as substances also found in Ozal’s remains.

  Forensic institute officials declined to comment.

  Suleyman Demirel, who succeeded Ozal as president, dismissed the claims. „I don’t agree with any of the allegations that Turgut Ozal was murdered,” he said, according to state-run news agency Anatolian.

  Ozal, whose economic reforms helped shape modern Turkey by easing the state’s grip on business, was in poor health before his death and underwent a triple heart bypass in the US in 1987.

  His moves to end a Kurdish insurgency and create a Turkic union with central Asian states have been cited as motives for would-be enemies in „deep state”, where security establishment figures and criminal elements colluded.

  It was leaders of Turkey’s armed forces who appointed him as a minister after a period of military rule following a 1980 coup.

  He went on to dominate Turkish politics as prime minister from 1983 to 1989, and then as president until his death.

  He survived an assassination attempt in 1988 when a rightwing gunman shot at him during a party conference.

  Turkish political history has been littered with military coups, alleged anti-government plots and extra-judicial killings. A court is currently trying hundreds of people suspected of links to a nationalist underground network known as Ergenekon, accused of plotting to overthrow the government.

  A media report at the start of November said Ozal’s autopsy had revealed high levels of the pesticide strychnine, but the ATK subsequently denied the report.

  The head of the ATK has said the institute aims to complete its work in December and that its report would be handed over to prosecutors.

 92. 101 Marian Nicolae decembrie 2, 2012 la 8:56 am

  4 Poisons Found in Late Turkish President’s Remains – Report
  World | November 24, 2012, Saturday

  http://www.novinite.com/view_news.php?id=145437

  Four different poisonous substances have been detected in the remains of former Turkish President Turgut Ozal, forensic tests indicate, according to a Turkish media report.

  Sources from Turkey’s Council of Forensic Medicine (ATK) have told Today’s Zaman that Ozal may have been poisoned with four separate poisonous substances.

  Ozal, whose body was exhumed from his İstanbul grave as part of an investigation into the circumstances of his death, was killed by a highly deadly poison, according to a report that appeared in a Turkish newspaper earlier this month.

  Among poisonous substances which were found in Ozal’s remains were DDT, DDE, as well as radioactive elements Americium and Polonium, the report says.

  Experts have also detected the presence of cadmium in his body, according yo Today’s Zaman.

  Halil Turgut Ozal (October 13, 1927 – April 17, 1993) was Prime Minister of Turkey (1983–1989) and President of Turkey (1989–1993). As Prime Minister, he transformed the economy of Turkey by paving the way for the privatization of many state enterprises.

  Ozal died on April 17, 1993, of a suspicious heart attack while still in office, leading some to believe in an assassination plot. His wife Semra Ozal has claimed for years he was poisoned by lemonade and she questioned the lack of an autopsy.

  Curiously enough, the Turkish President died after a reception at the Bulgarian Embassy in Ankara, held on April 16, one day before him passing away. He, allegedly, drank the lemonade precisely at that reception.

  Tags: Turkish, Forensic Medicine Council, poison, heart attack, suspicious, Turgut Ozal, exhumed, president

 93. 102 Fault decembrie 2, 2012 la 8:17 pm

  „O miscare posibila din partea lui Basescu nu e sa evite sa-l numeasca premier pe Victor Ponta, ci sa amane numirea lui pana la un moment? Pana cand ce? Pana cand, eventual, Victor Ponta ofera garantii. Garantii publice sau garantii negociate. Si sunt multe de negociat, de la vreun gest politic la vreo numire. Poate a ministrului Justitiei, cel care trebuie sa numeasca, la randul sau, cativa oameni foarte importanti – procurorii sefi de la DNA sau Parchetul General.”

  http://www.ziare.com/basescu/victor-ponta/ce-glont-de-argint-are-basescu-pentru-ponta-1204839#comentarii

  Guvernatorul îşi va negocia „pielea”, dacă nu, chiar viaţa. A vrut să aibă garanţii de la un evreu cu cetăţenie dublă – MRU, dar n-a mers. Ce nu ştie el este că românii îl vor după gratii, pe viaţă, chiar în dispreţul unui trai auster. Încearcă un domn, subtil, să sperie gazda care admite unele comentarii, îndemnând „la abţinere în a se exprima anumite opinii.” Acel domn nu a înţeles că datorită unor scenarii de sorginte evreiască stă-n colivie AN ? Sunt indicii clare că meleagurile mioritice sunt vizate pentru inevitabila translaţie ce se va produce din Israel într-un viitor nu prea îndepărtat ? Abţinerea României la ONU, de săptămâna trecută, a fost împotriva voinţei populare. Evreii trebuie să plătească material pentru comunismul care a nenorocit o lume şi suferinţele ce le produc, deliberat, la umbra mârşavului ban.

 94. 103 andrei grosu decembrie 2, 2012 la 8:49 pm

  Personal mi-as fi dorit sa fi avut ocazia de a face recurs la CEDO mai devreme si sa puteti candida la parlamentare. Insa vin si europarlamentarele unde cred ca ati putea fi mai folositor Romaniei, daca mai doriti!


 1. 1 Motivarea sentinţei – Câteva adevăruri simple şi câteva întrebări naive | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe noiembrie 27, 2012 la 7:36 pm
 2. 2 Despre un lucru care nu e in regula… « Motanul Incaltat Trackback pe noiembrie 28, 2012 la 4:11 am
 3. 3 Insecuritate în transmisia culturii « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe noiembrie 28, 2012 la 6:15 am
 4. 4 Masurile lui Tariceanu « Motanul Incaltat Trackback pe noiembrie 30, 2012 la 12:35 am
 5. 5 Ocupând viitorul « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe noiembrie 30, 2012 la 7:03 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: