Conţinutul acestui blog aparţine autorului, adică Adrian Năstase, mai puţin anumite părţi care sunt atribuite cu menţiunea altora, prin preluare. Reproducerea a orice găsiţi aici se poate face liber, dar cu bun simţ. Ideală este chiar şi amintirea sursei. O semnalare prealabila pentru acord n-ar fi nici ea prost vazută.

Desigur, încalcarea acestei convenţii reciproce într-un mod prejudicios, rău intenţionat, poate duce la consecinte care ar putea fi evitate, dacă exista o fărâmă de respect şi deontologie.

De asemenea, răspunderea morală, juridică sau de orice alt tip a celor prezentate, aparţin în totalitate autorului, fie el al blogului (Adrian Năstase) sau al comentariilor (cititorii).

Aici veţi găsi opinii personale. Ele nu implică deloc poziţii oficiale ale familiei, apropiatilor, colaboratorilor sau partenerilor.

Pentru anumite lămuriri privind participarea interactivă la discutii, puteti citi detalii de aici.

Comentariile trec toate de moderare, când pastreaza limita decenţei. În cazul în care nu vă apar comentariile, motivul vă va fi explicat „cât de” imediat prin e-mail (dacă îl veti lăsa pe cel corect), de către unul dintre voluntarii care administrează acea secţiune.

88 Răspunsuri to “Disclaimer”


  1. 1 viorel iunie 27, 2007 la 10:26 am

    Domnule Nastase
    Nu sint un admirator al dvs. Dimpotriva.
    Cel mai mult ma deranjeaza aerul de permanenta superioritate fata de interlocutori, indiferent daca acest lucru se justifica sau nu.
    Ceea ce nu observa admiratorii dvs, interesati sau nu, este ca sinteti initiatorul si promotorul „baietilor destepti”. Si prima regula a acestei gasti este azi am nevoie de tine ma folosesc de tine, miine nu mai am nevoie de tine nu te mai cunosc, ba chiar te si lovesc ca sa nu se prinda ceilalti ca am fost in aceeasi barca. Si cum de cele mai multe ori discipolii reusesc sa-si depaseasca profesorii, de ce va mira ca „admiratorii” de ieri azi nu va mai cunosc si va mai scapa si cite un brinci.
    Ceea ce m-a scos de cele mai multe ori din sarite este argumentul competentei echipei de baieti destepti din psd. Care? Poate „baietii destepti”.
    Cind un om, in cazul dvs profesor si cercetator in probleme de drept, face o infractiune in cunostinta de cauza si cu premeditare, ar trebui pedepsit mult mai aspru. Corect ?
    Cum justificati in aceasta situatie existenta matusii Tamara?

  2. 2 Gelu Ruscanu iunie 27, 2007 la 5:43 pm

    Domnule Nastase,

    Am stat mult pe ganduri pana sa a ma decide sa va scriu. O fac acum pentru ca dumneavostra imi oferiti prilejul si va multumesc pentru asta.

    Sunt trecut de varsta exuberantei si a pot spune chiar ca sunt la varsta deplinei maturitati sociale, daca se poate spune asa ceva despre cineva tocmai trecut de prima jumatate de secol de viata. Din cei 50 de ani, am dedicat studiului circa de de ani, parcurgand treptele elocintei ce la gradinita pana la doctorat (in economie) si trecand prin doua facultati si un masterat. Spun astea nu cu emfaza ori grandilocventa, ci petru a va da, in parte cel putin, un criteriu de evaluare a celui care va scrie.

    Nu sunt militantul nici unui partid, nu am facut, la modul formal, parte din nici un partid post-decembrist, cu toate ca am am fost tentat sa ma atasez de PSD cand era condus de dumneavoastra insa nu am facut-o pentru ca erati atunci la putere si ar fi parut ca fiind un „vanator de zestre”. Dupa ce ati pirdut puterea m-as fi alaturat dumneavoastra dar „noapte cutitelor lungi” din partid m-a dezgustat profund si fata de noii lideri nu ma simteam in masura sa imi angajez o parte din resursele afective, psihice si profesionale. Am fost tentat, mai apoi, dupa ce s-a slobozit asupra-va furtuna din launtru si din afara, sa imi defulez tumultul si naduful pentru ceea ce in mine luase dimensiunile unui drame personale de-a dreptul, sa ma inscriu in alt partid, al dumneavoastra poate, ori altul. Nu am facut-o pentru ca am sperat SA VA INTOARCETI.

    Domnule Nastase nu sunt un novice in ale politicii. Am scris, printre altele, un curs de „Metode de analiza potitica” pe care l-am predat ani de-a randul, aici, in Timisoara. Mi-am faurit si educat o minte suficient de scrutatoare ca sa pot discerne intre aparente si trainicie, intre spoiala si temeinicie. Am cultivat studentilor mei sentimentul ca „NEMO DAT QUOD NON HABET” si adevarata substanta se afla doar in sistemul axiologic caruia simti ca ii aparti si care te cuprinde. Dumneavostra, domnule Nastase, din aceasta perspectiva, aveti toate ingredientele intelectuale si moral-volitive pentru a fi liderul autentic care, pentru mintile deschise, sa fie un reazam, sunteti „condamnat la izbanda” si daca veti crede cu tarie ca in tara asta sunt destui, de tipul NON MULTAM SED MULTUM, care sa va urmeze, atunci, abia atunci VA VETI FI IMPLINT VOCATIA SI MENIREA.

    Tot ce vi s-a intamplat si inca e pe cale sa vi se intample este datorat blestemului nostru ancestral, acela de a ne devora liderii autentici si de a cultiva mediocritatea, nevoia paranoica de tutela, gandirea dihotomica si, mai cu seama, minima rezitenta in gandire. Eu SUNT CONVINS CA TEAMA DE CEEA CE ATI PUTEA REPREZENTA i-au facut pe farisei din preajma dumneavoastra sa va abandoneze atunci cand simteati mai multa nevoie de a simti un umar ferm langa umarul dumneavoastra. Ii detest mai mult pe acestia decat pe cei din afara partidului care erau, intr-un fel, in drept sa va „loveasca”. Eu sunt unul din cei care crede cu tarie in SEMPER FIDELIS, eu sunt dintre aceia care se incapataneaza sa creada ca UBI PATRIA IBI BENE, nu invers.

    Domnule Nastase, numele meu real nu este acesta, nu ma cheama „Gelu Ruscanu”. L-am imprumutat doar de al personajul tragic din Jocul Ielelor, de Camil Petrescu. La fel ca el, ca Gelu Ruscanu, si eu cred cu tarie in puterea morala a adevarului, a adevarului absolut, chiar daca acesta nu exista, dar putem cel putin sa ne apropiem asimtotic de el, asa cum Lucian Blaga o credea (in Trilogia cunosterii). Nu vreau sa par in nici un chip patetic, dar am cumpanit adanc pana sa va exprim aceste ganduri, mai cu seama dupa ce v-am vazut si ascultat aseara la Turcescu. Pentru o mai temeinica intelegere, m-am trezit la ora 5 pentru a urmari inca o data, in reluare, emisiunea de aseara.

    Asadar, domnule Nastase, cred cu tarie si deplin temei ca nu vi se potriveste defel postura de „EXISTENTA TRAGICA” asa cum o vedea D.D. Rosca.

    NU AVETI DREPTUL SA ABANDONATI UN DRUM PE CARE ATI PORNTI SI PE CARE UNUL CA MINE SI INCA MULTI ALTII DORESC SA VI SE ALATURE.

    AVETI MULTE DE OFERIT SI MULTE PILDE DE DAT IN POLITICA ACESTEI PARTI DE BALCANI.

    AVETI INTELIGENTA, RAFINAMENTUL, ENERGIA SI FORTA DE A TRECE PESTE CEEA CE ACUM VA IMPOVAREAZA.

    NU VA SCHIMBATI DE DRAGUL LOR. CREDETI-MA DOMNULE NASTASE CA „EI” ASTA URMARESC, DE DUMNEAVOSTRA LE E TEAMA, CEL CARE A BIRUIT. DACA VA VETI SCHIMBA VETI DEVENI UN BIET EPIGON, ASA CUM SUNT EI. VA CONJUR: NU O FACETI. IN FELUL ACESTA DE A FI ESTE PUTEREA DUMNEAVOASTRA, asa cum forta lui Samson statea in parul sau si nemurirea lui Ahile in calcaiul sau.

    Nici nu banuiti domnule Nastase cati sunt gata sa va urmeze. EU UNUL O VOI FACE, INDIFERENT CAT VA FI TRUDA DE MARE.

    SUNATI NUMAI DIN TULNIC SI VETI VEDEA …

    Si un ultim gand: NU SUNTETI NICI AROGANT, NICI SARCASTIC, NICI BATJOCORITOR, NICI CORUPT, NICI CORUPTIBIL si, sper din tot sufletul … NICI LAS.

    Va cer scuze pentru ca v-am scris atat de mult. M-as bucurea sa cititi tot ce am scirs si sa-mi raspundeti. Daca veti putea. Daca nu … nu.

    Va multumesc.

  3. 3 Voicu iulie 2, 2007 la 10:40 pm

    Am avut si eu ocazia sa cunosc politica in cei mai frumosi ani din viata( anii de liceu ), care tocmai s-au incheiat. Si cel de la care am invatat-o cu adevarat sunteti dumneavoastra! Cred in dumenavoastra, si am crezut mereu si voi crede mereu in puterea dumneavoastra politica si in calitatile dumneavoastra!

    Sunt tanar si eu, la inceput de drum, dar vreau ca acest drum sa-l urmez cu incredere si cu incurajare si sa-l urmez ca un PROFESIONIST si nu ca un AMATOR. Sunt un om increzator, cu spirit de initiativa, particip activ in tot ceea ce realizez si chiar pun mere mult suflet in ceea ce fac. URASC mediocritatea si submediocritatea oamenilor, nepasarea si pesimismul. Eu sunt Leu ca zodie, imi place sa fiu eu idolul meu, am vise, am calitati, am o cultura politica si nu numai foarte puternica, si mereu am reusit sa ma descurc cu bine in viata asta. Am trecut prin foarte multe greutati la varsta mea frageda, dar am reusit cu bine sa trec peste ele, si voi trece in continuare, deoarece am incredere in initiativa si profesionalism.

    Tocmai de aceea va felicit pentru blog si astept cu nerabdare reintoarcerea dumneavoastra in politica. Probabil ca veti fi singurul meu idol de-altfel, eu fiind o persoana foarte rebela si libertina, nu prea accept sa urmez calea nimanui, imi place sa imi construiesc singur calea, dar in Dumneavoastra ma regasesc pe mine si imi regasesc idealurile si conceptiile mele, si pentru aceea va voi urma exemplul si oricand va fi nevoie veti avea votul meu.

    Faceti ca si restul populatiei sa aiba increderea ce o am eu in dumneavoastra! Sunteti puternic! Sunteti sigur pe dumneavoastra! Sunteti o elita intelectuala! Puteti si veti reusi! Niciodata sa nu va dati batut! Asta am invatato eu de la viata recent…. Mult succes, La Multi Ani si salutari de aici din inima ardealului!

  4. 4 Costy iulie 6, 2007 la 4:52 pm

    IDEEA DE CONSTITUŢIE LA ROMÂNI

    Ideea unei noi Constitutii, care sa dea o noua viziune în România, pare sa prinda contur, mai ales în perioada după aderarea la UNIUNEA EUROPEANĂ. Se pare ca actuala Constitutie nu mai face faţa atacului din toate parţile, Guvernul pare atacat de Presedinte, Presedintele e nemultumit de puterea pe care o are, opozitia, de orice culoare, vrea schimbare, intelectualii par sa fie pregatiti de un nou val de „ munca patriotică „, pe principul că ţara are nevoie de noi … sau noi avem nevoie de ţară pentru o imagine bună …
    Din această perspectivă, ar trebui vazut prima dată ce viziune aveam asupra viitorului României, fără viziune un popor piere …
    Pendularea între dictatură, democraţie originală, elititism şi guvernarea directă a poporului din Piaţa Publică, e mare, viziunea nu pare a se fi coagulat în societatea românească.
    Sunt mulţi amatori de a propune mereu ceva nou, ei ştiu, par să ne sugereze cu toţii, sunt oameni cu doctorate în ţară sau în străinătate, dar Petre Ţuţea ne-a lăsat moştenire un avertisment: aflarea în treabă la români, ca metodă de lucru …
    Printre intelectualii cu pretenţii, se află şi persoane direct interesate, departe de ideea de obiectivitate, independenţă, de voinţă, sunt, apoi, avocaţi mereu buni să propună, să reformuleze, să dea decizii, chiar în locul judecătorului …
    De ce suntem nemulţumiţi de noi ? pare prima întrebare, pentru că nemulţumirea atrage ideea de schimbare. Ceva nu merge, deci ?
    Curtea Constituţională nu ţine cont de restul puterilor, nu-i aşa ? Dar am aplaudat noua structura, la vremea potrivită …
    Apare o nouă structură, ANI, care nu are bază în Constituţie, ca instituţie, dar am răspuns cerinţelor UE, am făcut ceea ce ni s-a cerut şi am fost în unanimitate de acord …
    Preşedintele poate fi suspendat, dar ne pare rău că am facut-o …
    Parlamentul nu poate fi suspendat, dar ne pare rău că nu se poate face …
    Guvernul funcţionează pe un Program adoptat de o alianţă care nu mai există …
    Vrem separaţia puterilor în stat, dar parcă justiţia e prea independentă, sau impertinentă, pardon, ca să ne exprimăm la subiect …
    Excepţiile de neconstituţionalitate sunt numeroase, dar ne pare rău când o lege este neconstituţională, era aşa de europeană …
    Condamnăm trecutul, dar e mai frumos dacă se condamnă doar ceea ce nu ne convine …
    Condamnăm ce nu ne place, dar din perspectiva luptei de clasă, pe care am condamnat-o …
    Vrem justiţie independentă, dar nu avem bani, iar pe de altă parte, ar fi mai potrivită medierea dintre justiţiabili …
    Avem arbitraj comercial şi civil, dar preferăm instanţa de judecată, pentru că este mai independentă …
    Avem dreptul la apărare în orice litigiu, dar Baroul nu –şi poate alege la timp şi corect liderii, apoi apar Barouri Paralele …
    Contradicţiile ar putea continua, dar până la urmă, orice fel de Constituţie avem trebuie să o respectăm. Desigur, dacă se decide o nouă viziune, se vor adopta, conform acestei viziuni, noile reguli constituţionale.
    Câteva lucruri sunt certe :
    1. Sunt prea mulţi parlamentari.
    2. Legislaţia europeană are prioritate înaintea legislaţie interne.
    3. Dreptul de proprietate este garantat indoielnic, cu un avocat bun, putina fantezie şi un prieten la Primarie, poti lua averea altuia …
    4. Lămurirea aspectelor legate de proprietatea publică, interes public, domeniu public, la nivelul practic …
    5. Atribuţiile Curţii Constituţionale pot fi preluate de o secţie a Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie.
    6. Deciziile Curţii Constituţionale nu mai pot fi atacate, dar ar fi bună o cale de atac, undeva, nu se ştie unde …
    7. Avocatul Poporului nu este prezent în viaţa socială în mod concret.
    8. Există libertate sindicală, dar avem nevoie de Consiliul Social, iar pe de altă parte proiectele de legi sunt făcute public înainte de a fi adoptate …Deci prea multe organisme …
    9. Consiliul Legislativ nu poate pune ordine în legislaţie …
    10. Sunt prea puţine fonduri, iar nevoile sunt în sănătate, la ministerul muncii, în agricultură, în instituţiile locale, nu în organisme paralele administrate de politicieni.
    11. Justiţia ar putea fi apropiată de oameni prin arbirajul ce ar putea fi organizat pe lângă consiliile locale, dar cu arbitri specializaţi în drept …
    12. Există liberatea de a profesia în diferite domenii, dar se pune mereu problema unor autorizaţii, licenţe, etc, astfel că IMM –ul cel real, din economia de fiecare zi, are nevoie de peste 300 de avize şi autorizaţii … Dacă ai autorizaţie, eşti valabil, dacă nu …mai poţi profesa la altul, băiat deştept …

    Problema care se pune este una de esenţă: ce viziune este în spatele unei Constituţii ? Asta trebuie să rezolvăm noi, românii …
    Domnul Iliescu, din funcţia de Preşedinte a dorit o Constituţie, a avut-o, dar a aplicat-o domnul Băsescu. Domnul Băsescu, în calitate de Preşedinte îşi doreşte o altă Constituţie, dar o va aplica altul, care va dori o altă Constituţie…
    Cred că trebuie să rezolvăm o problemă importantă: să facem o un lucru bun, dar să-l facem până la capăt, nu să ne oprim mereu şi să spunem că nu e bun, iar cei din Europa să spună: iată, acest lucru îl luăm de la români, e bun …
    Dacă nu respectăm actuala Constituţie, nu o vom respecta nici pe următoarea, s-a creat o civilizaţie care mereu vrea altceva şi asta nu e bine. Educăm generaţiile mai tinere să nu respecte legea prezentă, viabilă, aplicabilă, asta vor învăţa ei, să spună mereu că nu e bine, că trebuie altceva. …Şi aşa se formează, sunt pregătiţi să spună că viitoarea Constituţie nu e bună …
    La „ gura „ metroului, nea Ghiţă îţi impachetează cireşele culese cu grijă pentru a fi vândute trecătorilor, în hârtia smulsă din proiectele legilor care nu s-au mai aplicat niciodată, dar pentru care Guvernul a plătit bani grei consilierilor să le redacteze, să devină proiecte … Cireşele sunt coapte, zemoase …vremurile s-au copt …
    Iată ce aflatăm din Scriptură :

    “ Pro 15:22 Punerile la cale nu se înfăptuiesc unde lipseşte chibzuirea, dar ele îşi iau fiinţă cu mulţi sfătuitori. „ sau
    “ Pro 24:6 Cu oricâtă dibăcie te vei război, biruinţa se dobândeşte cu mulţi sfătuitori. „
    Totuşi Iisus Hristos a spus astfel : „ Daţi cezarului ce este al cezarului si lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu … “

    Nu-i aşa că avem tendinţa de a da mai mult cezarului …
    Dar când vom avea o nouă Constituţie, ce forme a luat UNIUNEA EUROPEANĂ între timp, mai au rol naţiunile ?
    Iniţiativa modificării Constituţiei este una importantă şi vine din disperarea societăţii civile de a face lucrurile să funcţioneze. În spatele acestei iniţiative de modificare sunt persoane importante din cultura română, greutatea cuvântului lor atrage atenţia, dar mecanismele, formele şi, aparent, ţintele sunt altele…
    Intelectualii care au pornit hotărâţi, în prezent, sunt altceva decât înainte de 1989, ei sunt oameni de afaceri, au deja intereselor lor – de imagine, financiare, de structură şi de viziune.
    Aderarea României la UNIUNEA EUROPEANĂ ar fi putut deja avea un alt impact, mai ales pentru cei cu iniţiative în domeniile ce atrag valoare, creativitate, cultură, de adâncime, pentru clasa mijlocie, pentru intelectualii din toate domeniile.
    Clasa politică nu a permis acest lucru, încă, e nehotărâtă, priveşte lucrurile prin interesele proprii sau de partid, e ruptă de realitatea României, deşi se străduieşte să facă faţă, să armonizeze legislaţia europeană la realităţile interne, suprapus şi peste interesul capitalului străin în România.
    Grupul de iniţiativă format din intelectuali de elită are ca motiv disperarea, e o disperare justificată, dar provine şi din neputinţă, din depărtarea de omul simplu, din căutarea lucrurilor profunde la care puţini au acces. Dar intelectualii au interese proprii, aproape formează o structură de tip politic, pentru că par a avea acelaşi program şi aceleaşi ţinte. Acum nu mai fac parte din grupul intelectualilor obişnuiţi, care suferă pentru idealurile lor corecte, într-un mediu ostil, cu resurse limitate, trăind izolaţi, dedicaţi suferinţei, cum scria Nichita Stănescu, nu mai sunt „ activişti ai suferinţei „, ei deja au creat adevărate brand-uri pe piaţa culturii, „ brandul Humanitas „, sau „ Dilema „, sunt formatori de opinie, prezenţi pe bani buni la principalele posturi de televiziune, sau radio, publicaţiile lor se vând bine, abordează cu mult curaj într-o ţară creştină temele de atracţie ca misticismul, povestirea istoriei altfel, din interior, din partea spectaculoasă, care, poate nu s-a petrecut niciodată, dar care atrage clientul intelectual.
    Intelectualii deja au afaceri bine structurate, negociază, ştiu să preţuiască munca pe care o fac, ştiu „ preţul corect „ , au consultanţi, relaţii în mediul lor, beneficiază de o poziţie importantă pe piaţă, în faţa organelor statului, trec cu bine proba fiscului, prin folosirea inteligentă a legislaţiei specifice, au reacţii de capitalist, au şi resurse pe care altă dată nici nu le visau. Fac, adică, o bună concurenţă celor cu bani din diverse domenii care se văd dintr-o dată puşi în situaţia să se lupte nu numai cu persoane importante, dar şi numele firmei. Asta incomodează, dar necesită şi o repliere a intelectualilor, care vor trebui să fie mult mai obiectivi, mult mai deschişi, declarându-şi interesele şi opiniile. Sunt adică un partid. Nu se mai pot ascunde, nu mai pot găsi scuze …
    Alipirea lor faţă de o persoană deja deranjează, dacă doresc o Constituţie a unei alte Republici şi trebuie să aleagă în mod corect calea: Parlamentul. Cu tot dispreţul şi toată disperarea pentru Parlament, să facă presiune, să promoveze variante, să accepte realitatea, nu sunt singuri, mai toate partidele au variantele lor de Constituţie, vor trebui să accepte lupta, cu politicienii, cu avocaţii, cu Guvernul şi chiar cu Preşedintele. Dacă nu vor aborda corect problema, vor fi doar nişte intelectuali cu bune intenţii care au eşuat lângă o persoană. Şi, cred, mai există structuri cu potenţial, ca marile case de avocatură, sau firmele de publicitate, sau ziarele, sau „ ong „ -urile bine poziţionate pe piaţă, cu brand format, cu premii.
    Dar necesitatea şi concurenţa va duce la rezultatul corect. Această grupare nu are de ce se plânge: are valoare, are viziune, are resurse, formează o structură unită, are nume, un nume care vinde bine.
    Ei nu mai pot veni cu replica: ce vă legaţi de noi, şi alţii au beneficiar de fonduri publice şi partidul acela şi celălalt, pentru că asta se va întoarce împotriva lor, adică de ce aceleaşi mijloace ca la politicieni ? De ce aşa, de ce la fel ? La aceste răspunsuri vor trebui să găsească o cale potrivită.
    Pentru a treia republică e nevoie şi de a treia cale, mai curată, mai corectă, mai angajată, mai puternică, cu rezultate. De obicei intelectualii nu par a fi pragmatici. Gruparea aceasta are deja puterea experienţei, a reuşit, a format „ brand „ – ul celei de a treia Constituţii. Trebuie să-şi asigure riscurile şi obligaţiile.
    Cum va reacţiona cetăţeanul ?
    Politicienii se ştie, îi vor trata ca pe un partid concurent, dar cetăţeanul cum va privi iniţiativa acesta, a treia cale ?

    Cât de târziu este în Babilon ? …

    Constantin Stancu
    21 iunie 2007 –

  5. 5 daso cado iulie 8, 2007 la 6:23 pm

    chiar domnul nastase posteaza…? nu prea cred

  6. 6 costel iulie 10, 2007 la 5:38 pm

    as dori sa va semnalez un site interesant. poate va aruncati ochii pe el…
    ati putea recunoaste prieteni (si cu si fara ghiliele) mai vechi 🙂
    iata si un exemplu:
    http://www.newspascani.ro/modules/news/article.php?storyid=2072

  7. 7 Mircea octombrie 8, 2007 la 12:19 pm

    Domnule Nastase, nu vreau sa cred ( nu pot sa cred), ca Dvs. sunteti pasiv la ce se intampla in PSD. Nu imi vine sa cred ca puteti lasa partidul pe mana unor neaveniti ( mai nou veniti ) in partid care cu orice pret se tin de scaunele de pe podium . De cand au preluat ( se stie cum ) partidul totul merge prost. D-nul presedinte s-a inconjurat prin filiale numai de oameni fideli lui si camarilei, sustinand teoria ca e vremea tinerilor , iar comunistii trebuie inlaturati, etc. Din pacate ” suflul” nou adus in partid de „primavara de la Cluj” nu a adus si simpatizanti sau membri in partid, dimpotriva. Se pirde pe linie. Tineri nu au venit , iar votantii lui Iliescu ( care dupa cei de la Cluj- Dancu au murit in cei 17 ani de la revolutie ) incep sa paraseasca pe cel care subordoneaza partidul presedintelui jucator si Pd-ului si ingroasa randurile PC si Romania Mare. CE-i de facut? Ati mai ramas Dvs si D-nul Iliescu catre care se indreapta sperantele celor care mai cred in PSD. Cat mai se poate astepta ? Pana dupa alegerile din noiembrie? Pana la anul? Pana cand comenzile in partid vin dinafara ? Din afara partidului, din afara tarii ? Trecem la atii ? Ce facem ? D-nul Iliescu a avut o pozitie, relativ la ultimele evenimente si fata de Geoana, mai mult decat buna si apreciata si de cei din afara partidului. Asa va dorim si pe Dvs, si nu numai. Am sa revin.
    Pe curid si mult curaj !

  8. 8 alfita octombrie 15, 2007 la 12:47 pm

    Buna ziua domnule Nastase

    N-as vrea sa va scriu toate opiniile mele aici pe blog.Va asigur insa ca va apreciez si sper ca mediocritatea in care se scalda acum PSD-ul sa dispara.Nu depinde decat de cei din interior, mai luminati la minte decat Geoana, sa rezolve aceste probleme.As avea rugamintea sa-mi spuneti cum as putea sa ajung in audienta la Dvs. fara sa ma lovesc inca o data de birocratia existenta in Romania.Am nevoie de indrumari si sfaturi pertinente si sper sa le obtin de la Dvs.Va multumesc.

  9. 9 Andreea Iordache octombrie 30, 2007 la 4:41 pm

    Domnule Nastase, v-ati gandit sa introduceti in Parlament un proiect de lege care sa reglementeze comunicarea dintre bloggeri si intre bloggeri si ceilalti?
    Si vreau sa va mai intreb de ce ati ales sa parafrazati un slogan al Academiei Catavencu, mai ales ca ati avut atatea divergente cu ei?

  10. 10 florescu ilarian noiembrie 22, 2007 la 8:05 am

    A devarul,puterea….Poate ca strabaterea „desertului” era OBLIGATORIE pentru un lider de anvergura dv.Poate ca abia acum,fortat la o mai mare luciditate,privind spectacolul din „sala” veti putea intelege mai bine care sint problemele reale ale oamenilor simpli,dece milioane de romani au migrat cum n-au facut-o nici pe vremea invaziilor barbare,otomane,rusesti….Poate acum veti intelege mai profund „marea muta” careia ,ciclu electoral dupa ciclu electoral,i se cerseste votul in maniere de o vulgaritate demna de evul mediu occidental(tocmai mi-a sunat una la usa inminindu-mi o cana cu sigla PD si multe scrisori,calendare si pliante cu basescu….) si cu un dispret fabulos la adresa inteligentei fiecaruia dintre locuitorii acestei tari:adica ti-am dat o cana,tu voteaza-ne…..Ca la pomeni,lipsesc luminarile,vinul din cana si coliva de pe servetel….Cred deci ca este extrem de bine ca ati pierdut aceste alegeri,asta pentru ca numai asa va puteti intoarce la dv.insiva,la vise dvs. la sperantele si ideile pe care le aveti,cred ca nimai asa pûteti avea o privire mult mai clara asupra situatiei in care a ajuns aceasta tara,asupra ADEVARATELOR EI NEVOI….doamne sint atitea de spus,despre acest subiect,si de facut….Practic aceasta tara trebuie RECONSTRUITA INTEGRAL,juridic,economic ,social ,cultural,invatamint,agricultura,militar,si mai ales in domeniul inventiilor si inovatiilor fiinca acolo exista,ca si in cazul tinerilor supradotati,o mina Fabuloasa de aur care nu asteapta decit sa fie pusa in opera de un centru tehnologic f.bine dotat si pazit….Mi se amesteca gindurile si ideile in minte de cite lucruri s-ar putea face,si mai ales ar trebui facute,incit scriind aceste rinduri imi dau seama ca este un gest aproape inutil….asta pentru ca ar trebuii sa va scriu o carte cu ce s-ar putea face din si cu aceasta tara care inca mai poate fi fabuloasa.In schimb ramin cu disperarea ca avem niste politruci pe post de oameni politici care nu au mindria de a lasa in urma, ceva durabil ,frumos,util,pentru tara lor,ceva care sa le aduca aminte oamenilor de valoare si vointa lor si care sa fie adevaratele modele pentru generatiile care vin!Poate ca totus stadiul economic,social,cultural….in care se afla acum,dupa 17 ani de desert ar impune existenta unui partid socialist adevarat,care sa fie in stinga PSD.Cred ca daca ati face apel la intelectualitatea de stinga sa participe la un astfel de proiect politic ,inca,a-ti mai gasi entuziasti,cu atit mai mult cu cit O STINGA ADEVARATA IN ROMANIA NU EXISTA….si cred ca o mare parte din oamenii simpli si amariti v-ar vota !Oricum PSD este expirat,a reusit Geoana sa-si duca misiunea la capat….i-a facut praf credibilitatea !Imi cer scuze ca am mincat din timpul dv. va urez succes si sper ca veti revenii in prim-planul politicii din tara,fara sa fi uitat nimic din ceea ce aflati,invatati si intelegeti in aceasta perioada de adevarata maturizare politica si umana pe care o strabateti….(era sa uit:fara cea mai mica intentie malitioasa va rog ca& intre doua vizite la paris ,bahrein….sa faceti si cite o mica escala la un sat amarit din romania,sa stati acolo doua trei zile-singur sa-i ASCULTATI PE OAMENI si in felul acesta sa capatati si puterea si cunostintele pentru a putea sa va bateti cu toti basesti si geoanii din politica romanesca….ceva imi spune totus ca parisul si …pogoanele sint incompatibile….)

  11. 11 VASILESCU STEFAN decembrie 12, 2007 la 5:09 pm

    SUNT PENSIONAR IN VARSTA DE 70 ANI SI MA ADRESEZ DVS CU APELATIVUL DE PRESEDINTE,PE MERITAT PENTRU TOT CE ATI FACUT IN ACEASTA CALITATE PENTRU PSD.
    VA ADRESEZ RESPECTUOS RUGAMINTEA DE A MA AJUTA SA OBTIN PENTRU MINE SI SOTIA MEA 2 BILETE LA REVELIONUL PENSIONARILOR ORGANIZAT LA ROMEXPO DE PRIMARUL SECTORULUI 5 DL.MARIAN VANGHELIE PENTRU CA DE 3 ANI INCERC SA OBTIN DAR FARA SUCCES.
    NEPOTUL MEU MA AJUTA SA AJUNGA ACEST MESAJ RUGAMINTE LA DVS.
    VA ROG SA PRIMESC RASPUNS LA ADRESA DE E-MAIL:danyel_tita@yahoo.com
    CU DEOSEBIT RESPECT.

  12. 12 Anca-Ioana ianuarie 9, 2008 la 11:39 pm

    Prima data cand am mers la cursul de tranzactii internationale si l`am vazut pe prof.univ. mi`am amintit de Adrian Nastase. Stilul de a vorbi, de a se comporta, vocea si chiar putin din fizic aduceau cu dumneavoastra. Este posibil sa`l cunoasteti pentru ca am inteles ca a facut parte dintr`un minister. Datorita asemanarii cu dumnevoastra a ajuns sa fie profesorul pe care il apreciez si il respect mult , mi se pare un om cum rar intalnesti. Sunteti un om foarte destept, care are toate calitatile pt a fi presedintele unei tari. Mi`as fi dorit asta pt Romania, dar poate nu e prea tarziu. Chiar daca ati fost implicat in multe „afaceri” cat de adevarat este nu stiu dar cred ca ati invatat din greseli si stiti cum sa actionati pe viitor. As vrea sa cred ca nu ma insel in privinta dumnevoastra , dar in prezent va admir foarte mult. Sunteti un om cu adevarat inteligent si asta se observa din discutiile si interviurile cu dumnevoastra si sincer mi`ar place sa va intalnesc in realitate. Un 2008 cu bucurii, putere , sanatate si intelepciune in tot ceea ce vreti sa realizati.

  13. 13 nistor marian ianuarie 22, 2008 la 10:47 am

    Buna ziua, Domnule Adrian Nastase.

    Nu am experienta politica, si nici macar nu ma pot considera un bun analist politic, sau un fin observator al vietii politice.O viata politica, care prin actiunile sale influenteza in mod direct vietile si traiul oamenilor.
    Este usor de observat si de concluzionat ca o parte a politicienilor nu au nimic comun cu aceasta tara, cu acesti cetateni care traiesc din ce in ce mai greu.
    Dumneavoastra, sunteti capabil sa restabiliti ordinea in aceasta tara, dumneavoastra sunteti capabil sa manifestati interes pentru rezolvarea problemelor care tin de bunul mers al economiei.
    In fiecare zi, suntem intoxicati cu fel de fel de scandaluri politice, stiri, care mai de care, doar pentru a se creea impresia ca ceva se intampla si in aceasta tara. Realitatea, dupa parerea mea, este ca aceasta regie are rolul de amagire, de parada, de distragere a atentiei pentru problemele reale si grave. Imi cer scuze, pentru comentariile mele, dumneavoastra aveti o cunoastere si intelegere a acestui fenomen mult mai ampla decat noi cetatenii.
    Va rog sa reveniti in viata politica mult mai implicat, pentru-ca este destul de greu sa vezi unele personaje politice care fac parada zilnica, si pozeaza precum vedetele, cat despre alti politicieni, sa ne fereasca Dumnezeu sa ne conduca.

    Va rog, reveniti, luptati pentru aceasta tara pentru acesti oameni, (desi, uneori unii dintre noi nu meritam buni conducatori}

    Va doresc succes si as dori sa cunosc, atat cat se poate planurile dumneavoastra de viitor privind politica

  14. 14 Nada ianuarie 26, 2008 la 4:14 pm

    Domnule presedinte,(va rog sa nu ne dezamagiti ,sper sa va putem spune asa)

    Stiu ca nu va este usor sa o luati de la capat,dar cred ca aveti o datorie fata de cei care v-au votat in 2004 si fata de multi altii care regreta ca nu v-au votat atunci.

    Aveti sanse mari sa reusiti, tot ce trebuie sa faceti este sa veniti cu un program prin care sa puteti reda demnitatea si siguranta zilei de maine pentru romani.
    Opriti jaful banilor publici, acestia nu trebuie sa mearga la baietii destepti ci trebuie sa se intoarca la bugetul de stat. Aveti parghii sa faceti asta.
    Admiteti langa dumneavoastra numai persoane de caracter care sunt in stare sa se jertfeasca pentru o idee, fiti primul care dati semnalul pentru intronarea,cinstei,dreptatii si spiritului de jertfa.
    Construiti o clasa politica noua care sa nu mai fie pusa pe capatuiala din bani publici.

    Ne sunteti dator cu acest lucru.
    Mult succes !

  15. 15 scorpio ianuarie 30, 2008 la 2:38 pm

    Domnule Adrian Nastase,
    Sunt unul din milioanele de cetateni ai acestei tari care urmarim, atunci cand timpul ne permite, spectacolul oferit de clasa politica. Nu pot spune ca va simpatizez in mod deosebit, cu atat mai putin partidul din care faceti parte, deoarece personal nu am avut si nu am afinitati cu partidele si oamenii politici de stanga.
    Insa, sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului, si sa recunoastem ca in momentul de fata sunteti poate singurul om politic european din Romania, in comparatie cu cei care conduc astazi aceasta tara.
    Pot spune ca in 2004 am creditat cu votul meu actuala conducere, nefiind insa un vot de incredere pentru proiectele politice ale domniilor lor, ci mai mult un vot de blam acordat primului ministru de atunci. A fost o eroare, creditand un lider politic care nu are nici o afinitate cu liderii politici ai structurilor din care Romania face parte, dimpotriva, fiind mai apropiat de liderii tarilor lumii a treia sau de ciobanii mioritici, tinzand sa devina un nou Ceausescu, cu singura diferenta ca ” batranul ” chiar se pricepea.
    Convingerea mea este ca veti avea puterea de a reveni pe primul plan al scenei politice, considerand ca statutul de victima a unui sistem judiciar jalnic, comandat politic, nu trebuie sa vi se potriveasca. Atunci cand o veti face, sper sa vad ca ati invatat din greselile trecutului, ca veti reforma cu adevarat partidul din care faceti parte, precum si clasa politica, iar noi, oamenii de rand, sa fim pusi in sfarsit in postura de a vota nu in functie de numarul de dosare, de mandate de arestare, de solutiile hilare ale procurorilor din camarila de palat, de glume mai mult sau mai putin inspirate facute la un colt de strada, ci in functie de proiecte viabile pentru aceasta tara.
    Reformati Romania, intoarceti spatele trecutului si poate vom invata sa va privim cu stima ca pe presedintele nostru.

  16. 16 Gabriel februarie 21, 2008 la 9:04 pm

    Soarela va rasari mereu . Ai incredere in timpul care vine. Si in tine.
    ,,Cuvintele nasc realitate ”

    Sunt secretarul orasului Zarnesti–,,Bateria Albastra”

  17. 17 nada februarie 23, 2008 la 11:55 am

    Felicitari!!!

    Ziua de ieri sa fie doar inceputul unui sir de succese pe care sunt sigura ca sunteti capabil sa le inregistrati.
    As vrea sa cred ca toate succesele dumneavoastra in plan politic se vor rasfrange in viata economica si sociala a celor multi care asteapta salvarea de la dumneavoastra.
    Fiti la inaltimea asteptarilor noastre si veti ramane in istoria romanilor!
    Ce poate fi mai frumos decat sa poti fi slujitorul devotat al unui popor care te pretuieste?

    Imi permit sa va atrag atentia sa fiti atent la cei cu care veti lucra,pentru ca o parte din ei va vor uri mai intens dupa succesul de ieri.Cu cat ii veti ajuta mai mult cu atat ura lor va creste. Stiu foarte bine ce spun.Am trecut prin asa ceva la o scara mai mica.
    Va doresc mult succes, putere de munca ,linistea meritata de frumoasa dumneavoastra familie si sa nu ne inselati asteptarile.

  18. 18 nada februarie 24, 2008 la 3:10 pm

    Nu aminteste nimeni de discursul domnului Iliescu.A fost fantastic.
    Daca domnul Geoana era atat de inteligent incat sa profite de sfaturile pe care i le putea da domnul Iliescu, probabil ca acum nu era lumea atat de pornita pe revenirea in fruntea partidului a domnului Nastase.

    Domnule Nastase,
    Am apreciat faptul ca nu ati concurat la presedintia partidului impotriva domnului Iliescu, aceasta dovedeste ca sunteti o persoana de caracter

    In ceea ce-l priveste pe domnul Geoana as vrea sa spun urmatoarele:

    -dansul si-a atins pragul de competenta in functia de ministru de externe,daca intelegea acest lucru astazi nu mai era ridiculizat de toata lumea
    -de curand a spus ca daca PSD-ul castiga alegerile vrea sa faca guvernul,parerea mea este ca ar fi o catastrofa pentru tara(un prim ministru trebuie sa aiba o minte clara, sa poata lua decizii corecte,ferme in timp util, sa fie capabil sa recunoasca adevaratii profesionisti si sa nu-i fie teama ca va fi pus in umbra de ei etc.)

    Se spune ca conducatorii sunt oglinda noastra,dar din pacate nu pot sa ma recunosc in nici unul din ei.

  19. 19 Aleodor Daniel Paunescu februarie 29, 2008 la 12:25 pm

    Domnule Profesor, Domnule Presedinte
    V-am apreciat intotdeauna, dar echipa pe care va bazati (voluntari!?)mai trebuie disciplinata si chiar instruita!
    Chiar daca,din motive care n-au depins de mine, am fost tinut la
    distanta de dv. am reusit performanta sa nu va fiu opozant!
    Cu toata disponibilitatea si prietenia,
    Aleodor Daniel Paunescu, Comisia de agric. din C.D.

  20. 20 MIRON COSTIN aprilie 14, 2008 la 2:06 pm

    Domnule Adrian Nastase

    Trebuie sa recunosc ca va admir foarte mult ca intelectual.Mai nou,va citesc si editorialele din Jurnalul National si trebuie sa recunosc(din nou!)ca sunteti mai bun ca foarte multi gazetari.Imi place nespus de mult ironia inteligenta si talcul spuselor dvs.din aparitiile televizate.
    Nu am inca o apartenenta politica(nici macar membru P.C.R.nu am fost,desi m-au obligat!),iar daca ma voi inscrie vreodata intr-un partid,acela va fi unul de stanga.
    Ca om politic ati facut cateva greseli imense,nu as vrea sa le insirui acum si nici sa o fac pe politologul.Va spune ceva termenul de ,,baron local”?Cred ca da si din pacate acestia au atins apogeul cand dvs.conduceati P.S.D.-ul.Pe unul dintre acestia ii cunosc foarte bine si cred ca daca mai guvernati si perioada 2004-2008,acesta cumpara intreg orasul cu oameni cu tot!
    Exista un zvon ca la alegerile prezidentiale,la ora 14 aveati 10 procente peste Basescu,insa Cineva a facut in asa fel sa castige totusi altcineva decat dvs.,pentru ca…NU SE MAI PUTEA!
    Intr-o seara l-am auzit pe Ion Cristoiu ca, de cand ati ajuns din nou in fruntea P.S.D.-ului,nu-i mai raspundeti la telefon!Sa fie vorba de acea aroganta de care se tot vorbeste ca va domina personalitatea?!

  21. 21 Sirghi Viorel Ionut mai 4, 2008 la 11:32 pm

    Domnule Adrian Nastase

    Va rog loati atitudine in cazul statiuni de cercetare baneasa Va rog din tot sufletul inplicativa si cu siguranta veti primi mi de multumir si de aprecieri
    am convigerea ca veti citi acest mesaj si veti actiona in a indeparta pe acei nenorocit ca doresc cu ori ce pret distrugere institutului de cercetare

    Va multumesc

  22. 22 meanpower mai 22, 2008 la 6:53 pm

    care domn fraţilor? e un simplu blogger… el cu ce se deosebeste de ceilalti bloggări? Că il cheama Năstase? Si pe mine ma cheama Trofim si nu ma laud. Şi nu cred ca sunt vre-un domn. Oricum, nu Năstase scrie, ci „voluntarii”. Numai bine-» http://www.pkbv.wordpress.com

  23. 23 marola iunie 16, 2008 la 9:34 am

    Domnule Nastase cum comentati situatia politica actuala a municipiului Campina si faptul ca membrii marcanti ai PSD Campina au facut o alianta politica cu PD-l si PIN? Eu am o mare stima pentru dumneavoastra dar de filiala PSD Campina imi e greata sa ma apropii. Rezultatele slabe de la alegerile locale ale PSD-ului oare nu le dau de gandit domnilor de acolo? Oare nu inteleg ca vor pierde din electorat in mod continuu si constant daca nu vor promova oameni tineri?

  24. 24 alexandru ionescu iulie 11, 2008 la 11:56 am

    As dori parerea dvs. despre faptul ca mostenitorii Bragadiru, raposat in 1915, au aparut abia in anii nostri si nu in perioada interbelica

  25. 25 gorcea iulie 25, 2008 la 4:53 pm

    eu nu va critic nu va laud va intrb doar dak vreti sa ma adaugati in blogroll linku blogului meu este http://gorcea.wordpress.com si sa nu afistati commentu acesta va multumesc

  26. 26 razvan capra ianuarie 28, 2009 la 12:29 am

    Apreciez si sunt de acord intru totul cu ce spune domnul gelu ruscanu,nu sunt un tip cu studii si de mult tot vreau sa va scriu,in aceasta seara mi-am facut curaj.Este destul de tarziu pt a ma lansa in vreun comentariu mai elaborat,ce pot spune este ca ma bucur din inima sa vad ca aveti oamenii alaturi de dumneavoastra si f bine ca sunt si opinii contra,asta pt a va tine atentia treaza.Nu va lasati doborat de misei,succes si pe curand.

  27. 27 ana februarie 4, 2009 la 11:59 am

    Domnule Nastase.
    Va apreciez mult ca om intellectual si ca un politician cu experienta ce sunteti ,dar mai ales ca un adevarat prezicator politic .
    Daca ne întoarcem la “PREDICŢIILE” d-voastra din anul 2007 , putem sa vedem ca la Sibiu s-au adeverit si citand ceea ce atit spus ca:” Între timp la Sibiu, în campania electorală, partidele mari şi mici s-au zbătut care mai de care să convingă alegătorii să-i voteze. Doar FDGR-ul a stat liniştit, convins că va ieşi câştigător (De unde ştia? Au printre ei clarvizionari ori au “manipulat” ceva voturi?)” pot sa apreciez faptul ca am simtit cu totii ca PSD-ul nu sa implicat suficient in acele alegeri in oras (dacat in zone poate in zonele de la sate) si astfel prezicerile d-voastra s-au adeverit la noi in SIBIU.
    Eu in 2004 am depus o adeziune la PSD Sibiu –dupa care nu m-a mai chemat nimeni sa depun juramant si sa platesc cotizatie , nu am devenit membru si astfel partidul eu cred c-a pierdut nu numai un membru ci si increderea altor voturi ,iar motivul pentru care nu m-am interesat a fost si faptul ca timp de 10 ani am facut audit bancar si niciodata nu aveam timpul si spatial necesar sa ma ocup de acesta optiune .
    Astfel ca in anul 2008 m-am gandit sa merg din nou la sediul PSD si sa vad daca pot sa reiau o alta inscriere in PSD(desigur , am luat legatura cu reprezentantul meu zonal si astazi depun juramantul de primire ca membru).
    Va scriu toate acestea , deoarece personal consider ca organizatia duce lipsa de membrii care sa simta ca pot sa vina alaturi de echipa PSD pentru a fi implicaţi ca agent al schimbări si/sau sau poate ca tot aceeasi care au fost si sunt in continuare in functii in acest partid (nu contest ca n-au experienta),dar cred c-a venit vremea sa se mai reformeze putin acest partid pentru imagine macar ,iar FEMEILE sa fie promovate in procent mai mare ,deoarece (dupa cum probabil vedeti si la D.na Nastase ) sexul frumos relationeaza are spatiu de comunicare si relationare foarte importanta incepand de la copii pana la batrani.
    Eu cred ca Sibiul este totusi un oras de infuenta euro-internationala sociala …….si cred ca poate fi identificat ca un punct important pe agenda PSD-ului, spun asta deoarece foarte multe persoane importante de pe glob….sunt interesate sa viziteze/revina si/sau sa aiba de-a face cu acest mic pol Carpatin.
    Va urez mult succes in continuare si va asteptam cu nerabdare sa veniti la SIBIU,eventual poate aveti in vedere ceva programe de pregatire politica sau de drepturile omului , programe pentru care sunt foarte interesata fiind de profesie jurista .
    Va rog sa scuzati eventuare cacofonii sau inadvertente din text .

  28. 28 Schwyz februarie 25, 2009 la 12:26 pm

    Avelo Bahtalo Elvetia !
    Rusine pentru mass-media manelizata din Romania !

    Presa din Franta a inceput sa ne catalogheze tigani acum 15 ani.
    Presa din Italia nu ne scoate din tigani, iar elvetienii ne spun ciori si corbi.
    Norvegienii se plang ca sunt victime ale inselaciunilor din partea tiganilor romani care le vand cupru pe post de aur.

    Toate aceste natiuni au insa un numitor comun: presa locala, ziaristii din aceste tari, isi apara conationalii, aratand cu degetul Romania, natiune care in proportie de 70 % ajunge in Europa sa se identifice cu sintagma de „Tzigania” sau tara tiganilor europeni.

    Cum s-a ajuns aici ? Nu discutam despre impotenta diplomatiei romanesti care, si-a facut o traditie din a fi una din cele mai, nu slabe, ci fricoase, lipsite de reactie diplomatii europene, care nu face mai nimic sa apere pozitia romanilor in lume [ in Elvetia ciorile de romani sunt striviti in presa de o saptamana si nu exista inca nici o reactie oficiala a MAE, ca doar de aia platim taxe si impozite ], ci discutam despre faptul ca, in Romania, este poate singura situatie in care mass-media, nu numai ca nu ia apararea romanilor care tind sa fie identificati cu etnia rroma, insa promoveaza o Romanie manelista.

    Discutam cu un prieten, manager la o companie elvetiana din Romania, care, pe marginea atacurilor la adresa romanilor din Elvetia, despre care am scris aici http://www.urbaniulian.ro/2009/01/07/presa-elvetiana-s-a-dezlantuit-in-atacuri-furibunde-la-adresa-ciorilor-de-romani-mae-somata-de-intervina-oficial, mi-a transmis aceste lucruri :

    „Draga Iulian,
    Vad si remarc, pe buna dreptate, ca romanii sunt supusi unui tir de acuzatii ingrijoratoare in Elvetia. Sincer este prima oara cand in tara mea, conationalii mei se pronunta cu asemenea agresivitate la adresa unei natiuni europene, insa, hai sa vedem cum s-a ajuns aici. Eu, stii bine, lucrez si locuiesc in Romania de 5 ani.

    Dragule, sunt socat de faptul ca, in presa romana, nici macar un singur ziar nu a scris editoriale de atitudine fata de linsajul mediatic la care sunteti supusi in Elvetia.
    Sunt surprins sa vad ca oficialii din politica voastra externa se fac ca nu vad si ca nu aud, si nu se declara, oficial, macar ingrijorati de escaladarea acestor lucruri la adresa romanilor in presa elvetiana.

    Pai daca voi nu va aparati, cine sa va apere ? Stii de exemplu faptul ca, au existat luari de pozitie din partea presei germane, adica au ajuns ziaristii nemti sa-i apere pe romani, in vreme ce ziaristii vostrii nu spun nimic ? Pentru un elvetian este o chestiune ciudata, pe care o poate elucida doar traind in tara voastra.
    Pentru ca, sa ma ierti insa, programele voastre TV abunda de productii centrate pe imaginea tiganilor.

    De Revelion am vazut o chestiune groteasca, am vazut cum niste valori istorice ale romanilor, erau jucate de catre niste celebritati locale carora voi le spuneti manelisti.
    Fetita mea, invata la scoala germana din Bucuresti, iar colegii ei, discuta in pauze despre aventurile unei printese in filmul Inima de Tigan.
    In ziarele voastre, nuntile, divorturile si viata tiganilor fac cap de afis, astfel incat intreaga imagine a tarii este construita in jurul lor, astfel incat, cum vreti sa nu fiti identificati cu ei ; adica, cultura voastra ca popor deja este asimilata de cultura tiganilor romani, si cred ca este un eveniment unic, in care o etnie fara civilizatie sa domine un intreg popor si aici ma refer la faptul ca, vina o poarta mass-media care este centrata si preocupata sa faca audienta, exacerband la maximum imaginea tiganilor, astfel incat, in mod firesc tara voastra a ajuns sa fie asimilata cu locul de bastina al tiganilor europeni.”

    Sinuosul drum al lebedei din Austria catre graterele faraoancelor si magraonilor a trecut invariabil prin presa romana. Iata ca aceasta goana dupa audienta, care implica scoaterea in prim-plan al non-valorilor, al manelistilor, au adus Romania la stadiul de cultura facuta sub coviltirul carutei.

    Mega-productii gen Inima de Tigan sau Regina, nu trebuie sa uitam ca au avut audienta maxima de exemplu in ziua alegerilor, atunci cand ROMANII [ nu rromii ] nu fost mai preocupati sa nu rateze episodul respectiv, decat sa isi exercite dreptul la vot.

    Am facut aceasta paralela pentru ca, in cursul acestei dimineti am discutat telefonic cu Ambasadorul Romaniei la Berna.

    Domnul Sava, s-a declarat incantat de faptul ca sunt preocupat de imaginea romanilor in Elvetia, si sincer mi s-a parut a fi un diplomat, care este plin de intentii bune, insa este cam legat de maini si de picioare. Asta pentru ca, dansul mi-a spus ca a informat MAE despre ceea ce se intampla in presa elvetiana la adresa romanilor [s-au lipit ostentativ afise infatisand ciorile de romani inclusiv pe strazile oraselor elvetiene ] si asteapta o reactie a oficialilor romani. Insa, interesante sunt cifrele avansate de domnia sa, care ne demonstreaza faptul ca, Elvetia chiar era ultima tara din Europa care avea dreptul sa ne catalogheze drept ciori, si sa discute, despre un referendum care sa interzica cetatenilor romani, dreptul la libera circulatie pe teritoriul tarii lor.

    Astfel pe piata muncii din Elvetia exista circa 750000 de muncitori straini, in aceasta tara posibilitatea de a muncii la negru fiind redusa.
    Din acesti 750000 de muncitori straini din Elvetia, doar putin peste 3900 sunt romani, adica sub un procent, astfel incat prezenta romanilor este extrem de redusa.
    Insa, din acesti 3900 de romani care muncesc in Elvetia, si din cauza carora nu mai au loc sa respire elvetienii, in proportie de 90 % sunt oameni de o inalta probitate profesionala si morala :
    manageri MBA, profesori, medici adica romani care reprezinta cu cinste tara noastra. Este evident astfel faptul ca, cel putin in cazul acestor atacuri xenofobe din presa elvetia, MAE trebuia sa intervina, pentru ca romanii se simt efectiv abandonati de toata lumea, adevarati fii ai ploii.

    Un profesor roman care preda la catedra unei universtitatii din Berna imi spunea : ” Am invatat la Oxford , predau de peste 20 de ani, insa nu am crezut ca o sa apuc ziua in care, la curs, studentii sa ma intrebe daca nu cumva si eu am rude tigani in familie ! Nimeni nu ne apara, nici presa romana, nici autoritatile romane, nimeni, astfel incat nu ne mai ramane decat sa ne punem cenusa in cap, sau sa renuntam pur si simplu sa mai declaram ca suntem romani ! Inainte de ’89 eram priviti cu simpatie aici, noi romanii, eram considerati oameni eminenti, insa in numai 20 de ani, am ajuns sa primim in bloc eticheta de tigani.
    Si cum sa nu o faca, daca in presa romana nimeni nu vorbeste de romanii de succes, de romanii inteligenti, si asta pentru ca ziarul se vinde numai daca il are pe prima pagina pe Guta, Minune, etc. Eu refuz sa ma las manelizat, insa asta se pare ca este echivalent cu a renunta sa ma mai consider roman.
    Tara mea se cheama Romania, nu RRomania!”

    Asa poate ajunge si la un ilustru oficial, care sa ne apere CA DOAR DE ACEEA II PLATIM NU ??????????????

  29. 29 Alexandra Ivan martie 1, 2009 la 8:24 pm

    Domnule Nastase, sunt din Focsani, eleva la liceu si tatal meu este fan Adrian Nastase, iar toata familia noastra va admira si va iubeste. Pe 21 februarie a fost ziua tatalui meu si doresc sa-i fac o surpriza oferindu-i o carte de-a dvs. cu dedicatie. Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez ca sa obtin de la dvs. acest dar pentru tatal meu, cat ma costa si cum sa va trimit contravaloarea .
    Cu convingerea ca a-ti inteles doleanta mea, va multumesc anticipat si astept un raspuns.

  30. 30 euroschneider martie 12, 2009 la 9:45 am

    Ciudat … imi fac blog sa scrie „voluntarii” in el…
    Domnule Nastase, de ce nu preferati sa aveti un blog mai mic, mai discret, dar scris de dumneavoastra insiva? Cred ca v-ati face un favor mai mare in acest fel, unde oamenii chiar ar avea certitudinea ca vi se adreseaza personal si ca tot personal dumneavoastra le veti raspunde?
    Imi pare a fi totusi un plus de respect fata de cei care va citesc blogul.

    Salutare
    Daniel Schneider

    euroschneider@gmail.com
    tel. +49.1522.297.23.17

    P.S. Informatiile de contact sunt reale, imi asum responsabilitatea pentru sfatul oferit mai sus! 🙂

  31. 31 Adrian P. aprilie 13, 2009 la 8:02 pm

    m am tot gandit daca sa va scriu sau nu un mesaj … am apreciat in cele din urma ca nu am nimic de pierdut daca va scriu cateva randuri.

    citeam pe blogul dvs materialul despre comisarul european si incercam sa mi l incipui pe omul politic Adrian Nastase in acest rol; vi s ar potrivi, insa instinctul imi spune ca ati fi un foarte bun presedinte pentru Romania. cred ca ati putea sa canditati ca independent, cum a facut Oprescu la capitala, ati castiga cu o campanie agresiva bine conturata *contextul politic actual v ar putea fi in avantaj*. in ceea ce priveste obtinerea semnaturilor pentru depunerea candidaturii v ar ajuta o campanie realizata cu implicarea multor vedete autohtone *si cred ca sunt multe care ar dori sa va sustina*

    in situatia in care nu veti candida din partea PSD sau ca independent, cred ca as fi un pic derutat cu cine sa votez: Geoana sau Antonescu …. inclin ca multi altii pentru al doilea ….

    ideea mea cu candidatura independenta e riscanta, dar cu multa munca cred ca poate fi pusa in aplicare cu succes …. aveti un vot asigurat din partea mea si o campanie gratis in randul meu de prieteni, mult succes!

    in incheiere va doresc un Paste Fericit alaturi de cei dragi!

    Adrian

  32. 32 Viorel iunie 16, 2009 la 7:56 am

    Poate ca Basescu este doar un cabotin..Cabotin?Scena de duminica: Cu figurantii discipllinati ai guvernullui , si un monolog enfatic, autoritar, categoric, sententios cam dezlanat si gol de continut a avut pentru mine, in mod straniu o reactie neasteptata. O cucoana cu bigudiuri si in capot a organizat o conferinta de presa in fata blocului cu alte distinse 3 cucoane, imbigudiite ,incapotate si parfumate cu aroma de tocanita, analizind cu competenta : oh!, ai auzit draga? Dl. Basescu, ce „pleasca”! – si aici am realizat ca doamnele cu pricina erau la curent cu filozofia unui mare ganditor al culturii romane! Cinste voua doamnelor

  33. 34 marius iulie 5, 2009 la 9:48 pm

    Buna seara !
    Stimate domnule Adrian Nastase,
    Presedinte al Consiliului National PSD,

    Am stat si am tot cugetat de ceva vreme daca sa va scriu sau nu un mesaj pe blog. In cele din urma am apreciat ca nu am nimic de pierdut daca va scriu cateva randuri, ba dimpotriva.

    Fara ipocrizie si cu multa sinceritate va spun ca Va apreciez mult atat ca intelectual, cat si ca politician cu o deosebita experienta si pasionat de ceea ce faceti, dar mai ales ca om, asa dupa cum spune o veche zicala: ” a fi om e lucru mare”. Spun toate acestea cu gand curat ca unul care isi dorea foarte mult sa Va intalneasca si sa va cunoasca personal, avand aceasta ocazie acum cativa ani , moment care pe mine m-a marcat. De ce spun asta? , pentru ca V-am cunoscut intr-o biserica, Biserica monument si „mama” a Bucurestiului, „Bucur Ciobanul”.Probabil ca dumneavoastra nu va mai amintiti ,dar oricum nu asta e motivul pentru care eu Va trimit acest mesaj!Dar ca sa pun capat ideii, acum am – prin voia lui Dumnezeu- posibilitatea de a Va intalni mai des, fapt care treptat constat ca duce la o schimbare , zic eu in bine, a modului meu de afi si a gandi!Si pentru asta Va multumesc!
    Ma uit cu tristete si cu durere in suflet, ca tanar al acestei tari – poate ca unul fara un prea mare viitor, cum tara noastra a fost vanduta „bucatica cu bucatica” aproape in intregime (ca a mai ramas zacamintele naturale , printre care si aurul, aurul cu care am scapat de robia turcilor , aurul cu care am tinut timp de 500 de ani manastirile grecesti din Muntele Atonului, etc.) … poate ca Romania nu a fost chiar „granarul „Europei, dar tot mai producea ceva, pe cand acum suntem o tara , iertati-ma ca spun, „groapa de gunoi”-unde toti parvenitii vin , si cu acordul autoritatilor, isi fac de cap!!! Industria e la pamant, turismul nu mai vorbim, infrastructura, agricultura, etc., etc. Dupa ce am privatizat aproape toate companiile nationale, am uitat ca mai e cate una ramasa … poate CFR in intregime?!poate BNR!!
    Asect pasaj poate continua, desi se poate sa va par revoltator, firea mea nu este asa.Dar ma doare,ma doare ca sunt strain in tara mea, tara a carei libertati a fost aparata cu pretul vietii chiar de catre bunicii mei, poate si ai dumneavoastra!
    De ce Va scriu? Pentru ca dumneavoastra si cei apropiati puteti schimba, acum cat inca mai este timp, traiectoria acestei tari spre bine.(Poate o sa-mi spuneti ca ea afost schimbata spre bine odata cu intrarea in UE, dar cred ca nici dumneavoastra nu sunteti prea sigur de aceasta in adancul sufletului).Avem nevoie de capacitatea excelentei voastre, de puterea si in final de fapte concrete!Acum e clipa cand ne putem lasa pe noi pe „locul doi” si sa punem inainte valorile poporului nostru, valoarea noastra de roman! Spune una din cantarile Bisericii noastre stamosesti:” Ce este viata noastra?! Cu adevarat floare si abur si roua de dimineata!!! … pentru ca toti vom muri, toti vom pieri!Imparatii si mai marii, capeteniile si dregatoroii, bogatii si sarcaii … toti intru aceeasi cinste vom fi ,si fiecare dupa faptele sale sau se va preamari sau se va rusina (in iad)!!”.Este foarte adevarat .Nimic nu vom lua cu noi dincolo in afara da fapte , pentru care vom da raspuns la judecata! Acum este momentul in care sa puneti piciorul in prag si sa vedeti relitatea sociala care ne inconjoara si bineinteles sa incercam sa o schimbam! Oamenii, care au mai ramas doar cu credinta in suflet, au acum nevoie de dumneavoastra, politicienii de azi, sa fiti sinceri si bine intentionati, sa fiti dispusi ca altadata mai marii domni ai Tarilor Romane de a va sacrifica pentru tara asta care este pe langa altele si „Gradina a Maicii Domnului.”Sa stiti ca daca lumea inca mai exista, aceasata se datoreaza in mod deosebit romanilor (si nu spun asta ca o nebunie), romanilor cu credinta in suflet care se roaga neincetat in toata lumea!
    Sa luam spre exemplu agricultura!De nu avem agricultura?!Va spun eu sigur ca din cauza oamenilor, a taranilor care lucreaza si acum cu sudoare pamantul (oameni la 90 de ani) cu speranta si credinta ca vor avea din ce trai la iarna, nu s-a ajuns la situatia dezastruoasa actuala! Unde e Baraganul de alta data ? Va spun eu.In contul Euroest, Metropolis …. etc.,adica in afaceri imobiliare!Rusinos, ne-am vandut pana si pamantul!!Si .. nimeni nu vede ,nimeni nu face nimic!!Exista o solutie: politica adevarata, dupa cum cu siguaranta stiti mai bine decat mine, se face pe teren, printre oameni!Nu ai cum sa faci statistici din birou, nu-i puteti ajuta pe oameni fara sa-i cunoasteti, asa dupa cum „nu poti bea apa daca nu duci cana la gura”. Agricultura poate re/inflori daca ii ajutati pe oameni,.Cum sa-i ajutam?Lasati-i sa munceasca , oferitile facilitati de a-si promova roadele, ajutati-i in cultivarea tarinilor!!Romanul NU S-A FERIT NICIODATA DE MUNCA!!Eu sunt cresct la tara si va spun sigur asta.Sa incepa controalele la asociatiile agricole pentru a se vedea ce fac cu banii primiti din diferite surse institutionale, ce fac cu pamanturile (sute de ha vandute la straini), etc.
    ….. Acum ,odata cu asa zisa „criza”(CREATA artificial) permiteti , si nu dumneavoastra personal, ca guvernul sa lase fara paine la gura sute de mii de angajati, de oameni care vor sa munceasca si nu pot! Dar ce sa facem daca Ritzi trebuie sa se distreze, si alti, si altii … toti! Sunt un pic revoltat … pentru ca aceste masuri aberante ma afecteaza si pe mine personal, mai exact familia mea!Singura sursa de intretinere a familiei mele lucreaza in CFR, sau mai bine zis aproape ca lucra!!!!Dupa ce tata a slujit aceasta companie tim de 35 de ani, acum cativa ani a fost disponibilizat, dar a ami ramas mama, pana acum insa pentru ca iata o noua disponibilizare.!!Si .. din ce sa mai traiasca oamenii acestei tari!!!
    Dar nu mai continui!Odata pentru ca nu mai pot si in al doilea rand pentru a nu va retine din timpul dumneavoastra pretios si calculat cu precizie!

    Va multumesc sincer ca ati citit acest, sper eu nu plictisitor, messaj!

    Va doresc din suflet sa fiti sanatos, Bunul Dumnezeu sa Va pazeasca si sa va dea putere in tot ceea ce faceti si sa aveti in casa dumneavoastra liniste , pace si multa bucurie!!
    Cu multa consideratie,
    Marius
    (din 2003, membru trup si suflet al PSD)

    P.S. imi cer iertare daca au intervenit si erori de ortografie

  34. 35 Radu Viorel septembrie 30, 2009 la 12:34 pm

    Stimate domnule Nastase,

    De ce nu negociati cu PDL acum. Ei sunt in avantaj. Este o ocazie unica de a le cere luna de pe cer. Propuneti tot ceea ce doriti pentru a se misca tara inainte
    – reducerea ministerelor, ca tot sunt cam multe
    – remanierea Elenei Udrea prin desfiintare minister
    – desfiintarea paritatii si sa aventi mai multi ministri
    – implementarea masurilor din programul anticriza al PSD
    – mentinerea lui Dan Nica in postul de vicepremier,
    renegocierea protocolului, etc.
    Cred ca ar trebui sa iesiti in fata sa aveti o intalnire, sa le inaintati propunerile si apoi le puteti face publice.

    Cui stima,

    Radu D. Viorel

  35. 36 daniel. octombrie 29, 2009 la 2:45 pm

    Domnule Adrian Nastase sunt un elev din Focsani Vrancea elev la o postliceala sanitara ce este condusa de un consilier judetean din partea pd-l Negoita Consatantina si de cand a inceput campania electorala suntem nevoiti sa o insotim unde este nevoie , de exemplu ieri am fost nevoiti sa o insotim la o campanie sustinuta de ministerul tineretului condusa de sorina placinta si duminica suntem chemati sa ne strangem si sa mergem cu niste autocare la bacau sa asistam la discursul lui traian basescu asa ce este de neexplicat cum suntem folositi in diverse mijloace politice. Am acceptat sa merg si eu pt ca sa vad pana unde poate ajunge setea de putere ce se manifesta in conturi umflate ale unor alesi locali. Imi cer scuze pt limbajul neadecvat , dar sunt un tanar simplu ce atrebuit sa muncesc de mic pt a-mi castiga existenta si nu am mai avut timpul necesar lecturii suplimentare necesare imbogatirii vocabularului.

  36. 37 marin decembrie 11, 2009 la 12:32 pm

    Pentru noi NIMIC nu este mai sfant acum decat DREPTATEA. Avertizam pe cei care ne conduc ca nu vom inchide ochii pana nu ne vom recastiga onoarea, demnitatea, imaginea si drepturile pierdute. Mai mult, va trebui sa cerem daune morale nu POPORULUI ci tuturor parlamentarilor si demnitarilor care au fost partasi la aceasta mizerie legislativa statuata in Legea 329/2009. Sper sa va ganditi cu totii la modalitatea aceasta. Nu este drept sa scuipi in obrazul celui pe care-l chemi sub arme sa-si dea viata pentru tara si sa-i iei un drept de onoare, legitim. Cineva trebuie sa plateasca. Trebuie sa-i gasim, sa-i nominalizam, persoana cu persoana si sa le cerem sa raspunda penru actiunile lor. Altminteri, democratia din Romania este doar… un vis de adormit copiii!

    asteptam o solutie si in ceea ce priveste chemarea in judecata a celor care se fac vinovati, inclusiv a celor 6 membri din CC. Dupa parerea mea acestia se fac mai vinovati decat toti vinovatii din tara asta – practic au fost partasi la nationalizarea unor drepturi fundamentale fara sa tina cont de niciun fel de prevedere legislativa europeana sau constitutionala de natura interna ci doar de DIRECTIVA COMANDANTULUI SUPREM.
    Daca se poate, intrebati pe Doamna avocat despre o solutie in acest sens. Pana la urma trebuie sa existe o atitudine impotriva abuzului de orice fel iar daca astazi nu zicem nimic, maine nimic, o dictatura cumplita se va asterne peste aceasta tara.
    POLITICIENII DE DUZINA TREBUIE SA PLATEASCA!
    MAGISTRATII DE DUZINA TREBUIE SA PLATEASCA!

    NU VREAU SA-MI VAD COPILUL CRESCAND IN MIZERIA IN CARE AM TRAIT NOI!

    Asteptam un punct de vedere in acest sens. Va multumesc!

  37. 38 marius dinu februarie 13, 2010 la 9:53 pm

    Buna ziua Domnule Prof.Univ.Dr. Adrian Nastase,
    Numele meu este Marius Dinu si sunt un admirator al Dvs. atat ca personalitate publica, politica cat si ca activitate profesionala. Va admir pentru ca va mentineti verticalitatea in politica , indiferent de problemele care s-au abatut asupra Dvs. din toate partile, dar tind sa cred si sa sper ca toate greutatile nu au facut decat sa va intareasca si sa va convinga sa mergeti mai departe in viata si in politica. Acum este un moment important in istoria PSD si partidul are nevoie de Dvs. , de capacitatea Dvs. de conducere, de organizare si revigorare a partidului. Asa cum „Romania Europeana ” afost si este o carte de capatai in ceea ce priveste guvernarea unei tari, asa sunt convins ca si „Proiectul Adrian Nastase” pentru PSD, este de natura sa recladeasca partidul, recladire de care are nevoie Romania pentru a avea un partid puternic de opozitie si de viitoare guvernare, cat si membrii de partid. Sper sa reusiti sa aplicati in practica angajamentele Dvs. fata de membrii de partid si oricare ar fi rezultatul alegerilor , Domnul Presedinte Ion Iliescu a creat si a dezvoltat acest partid, Dvs. l-ati mentinut si l-ati adus si mentinut la putere, si partidul are in continuare nevoie de Dvs. Va doresc mult succes la alegerile PSD si sa va ajute Dumnezeu sa fiti sanatos si puternic si sa realizati tot ce doriti. Doamne Ajuta!
    Cu respect,
    Marius Dinu

  38. 39 nastase adrian nicolae februarie 16, 2010 la 7:40 pm

    Domnule profesor!
    Dupa cuvantarea de astazi a dlui vanghelie, imi expun un punct de vedere, ce reflecta in opinia mea starea PSD. PSD este o mare orchestra filarmonica in care, vioristul canta la tobe, trombonistul la pian, clarinetistul la harpa, samd. Dirijorul, alesul, trebuie sa vegheze si cu orice risc sa interzica astfel de substitutii. Altfel spus tehnicienii sa rezolve probleme, politicienii sa vorbeasca, vangheliii sa invete romana, samd.
    Altfel, succes!

  39. 40 Sirghi Viorel februarie 25, 2010 la 10:54 am

    Stimate domn…

    Acum nustiu ce sa mai cred D-nul:Diaconescu a fost ajutat sa creasca,in plan profesional si social de catre acest partid PSD nu inteleg de ce a facut aceasta intelegere cu cei de la PD-L este regretabil pentru noi cei care suntem votanti ai PSD sa vedem cum oameni care investim in formarea lor prifesionala sa plece de la noi din partid.
    D-nul Adrian Nastase Am speranta ca prin pozitia pe care o aveti in partid si faptul ca noul presedinte este D-nul Ponta, Omul acesta este crescut si format de catre dvs, am rugaminte sa faceti tot ce tine omeneste de dvs sa curatati partidul de asfel de oameni care nu fac alceva decat sa triasca pe spinare partidului.
    Va doresc domnule Adrian Nastase multa sanatate si intelepciune si putere de munca.

    Viorel Sirghi

  40. 41 buta hortensia martie 14, 2010 la 1:24 am

    domnule Nastase dintre toti oamenii puternici si influenti ai acestei tari apelez la dumneavoastra intr-o problema foarte importanta pentru mine un simplu om in varsta de 28 de ani. Am o mare rugaminte la dumneavoastra va rog sa luptati pentru reabilitarea Maresealului Antonescu. Trebuie facut ceva ungurii l-au reabilitat pe Horthy in 1993,daca sunt corecte informatiile pe care le detin, deci noi de ce nu? sunt foarte emotionata, si poate dumneavoastra nici nu o sa cititi ce v-am scris dar eu sper ca un om de valoarea dumneavoastra sa isi dea seama de importanta acestui lucru. va multumesc si va rog sa ma scuzati ca am indrasnit a va scrie

  41. 42 ozo martie 16, 2010 la 6:18 pm

    Draga Hortensia ai gresit blogul… sau persoana. Dar chiar daca vei incerca sa gasesti pe cineva interesat de aceasta idee.. cam greu! in acest moment de furaciune, abuzuri politice si legislative si mai ales indiferenta. Antonescu, chiar daca oficial ramane un tradator (vorba vine), pentru noi cei care ne intereseaza istoria acestei tari este cel care ne-a salvat de la pieire.

    Domnule Nastase am si eu o intrebare (cu o mica fraza la inceput): Asa cum de fiecare data dati dovada de un adevarat spirit politic si de un mod de a aborda problemele acestei tari, cum foarte putini il au. (am spus acest lucru nu pentru ca as fi un fan Nastase sau PSD- nici nu sunt) Iar acest lucru se vede cand doriti raspunsuri favorabile sau vreti sa obtineti ceva… CHIAR NU VA INTRESEAZA CAT DE MULT ISI BAT ACESTI AFONI POLITICI DE PENSIONARII MILITARI? Nu am vazut nici o pozitie ferma din partea dumneavoastra, sau aceasta problema este prea infima… sau poate daca era o problema care aparea inainte de alegeri… Electoratul nu uita! dar mi-e teama ca electoratul in Romania a fost asa de indobitocit, infometat si mintit incat nu mai conteaza nici macar asta.. Zic eu.

  42. 43 buta hortensia martie 17, 2010 la 8:32 pm

    Poate aveti dreptate si pe nimeni nu mai intereseaza istoria poporului roman dar vreau si sper sa va inselati. Nu vreau sa accept ca ne-am lasat indobitaciti de vremurile grele pe care le traim (sa nu uitam ca vremuri grele am trait sau mai bine zis ati trait si pe vremea comunismului dar asta nu va facut sa va pierdeti dragostea de eroi si tara). Cat despre blog eu cred ca nu l-am gresit cred ca d-nul Nastase va citi acest mesaj si poate il va interesa . Nu imi vine in minte alt om puternic si influent care sa il intereseze aceasta problema minora poate pentru noi, mare pentru natiunea noastra.
    P.S. va multumesc pt interesul dumneavoastra si sper sa reusesc ceva

  43. 44 nastase martie 17, 2010 la 10:47 pm

    buta hortensia,

    am citit mesajul.

  44. 45 Adrian Solcan aprilie 21, 2010 la 9:52 pm

    Domnule Adrian Nastase,

    Buna ziua, ma numesc Adrian Solcan, am 20 de ani si in urma cu cateva zile am pus mana pe o carte care m-a inspirat mult si care m-a facut sa-mi schimb putin optica in ce priveste politica de tranzitie a Romaniei. Cartea in dicutie se numeste „Adrian Nastase, de la Karl Marx la Coca Cola” si sunt sigur ca va este familiara.

    Va scriu deoarece va urmaresc blogul de ceva vreme, declaratiile din presa cat si declaratiile din Parlament si va consider o persoana resursa atat pentru mine cat si pentru generatia mea.

    Personal, sunt apolitic, si am fost asa pentru ultimii 4 ani. Exista prea putine motive care m-ar putea face sa intru astazi in politica, dar vreau si sper ca aceasta situatie sa se schimbe. Nu mi se pare normal ca tinerii sa se fereasca de politica si orice tanar ce intra in politica sa fie din start asociat cu un sistem corupt si degradant. Cred ca este de responsabilitatea mea sa ma asociez politic si sa caut sa aduc schimbari pozitive pentru comunitatea si pentru tara mea. ( si intentionez sa fac acest lucru in urmatorii 6 ani).

    In prezent reprezint tinerii din Romania in forumul Natiunilor Unite si sunt membru in 4 ONG-uri de/pentru tineret. 60% din timp il dedic voluntariatului si efortului de aducere de valoare adaugata comunitatii mele (Bistrita mai exact).

    Mesajul acesta este o invitatie adresata catre dumneavoastra de a lucra cu tinerii. Viziunea mea este de a se organiza la Bistrita un workshop, un training si o dezbatere in care actorul principal sa fiti dumneavoastra in calitate de om politic cu o experienta de 20 de ani in domeniu. Cred ca ati putea intradevar sa inspirati o noua generatie de tineri care mai apoi sa devina promotori ai schimbarilor pozitive ( va scriu dumneavoastra si nu altcuiva deoarece in cartea amintita, ati vorbit mult despre importanta pasiunii, viziunii si formarii unei adevarate echipe – si, va cred!).
    Toate elementele organizatorice pot cadea in responsabilitatea mea, daca dumneavoastra sunteti dispus sa acceptati invitatia.

    Imi intaresc invitatia si prin faptul ca Bistrita este un oras superb in aceasta perioada a anului 🙂

    O zi geniala,
    Adi S.

  45. 46 Vasile iunie 3, 2010 la 7:14 pm

    Mă întrebam dacă mă puteţi ajuta la completarea acestui articol: http://statisticiromania.wordpress.com/ministere/ . Ar fi cumva interesant, spun eu, să vedem cum sunt distribuiţi aceşti 1,2 milioane de bugetari. Se poate? nu am găsit până aucm nicăieri aceste cifre pentru vreunul din ministerele de acolo.
    Vă mulţumesc,
    Vasile Gh.

  46. 47 neusercon noiembrie 8, 2010 la 12:55 am

    D-le Nastase,
    Cu greu si cu imensa circumspectie indraznesc sa scriu urmatoarele. Si totusi, v-ati pus oare problema de ce oamenii sunt neincrezatori in ceea ce priveste PSD? De ce in aceste momente in care partidul ar trebuii sa creasca el cam bate pasul pe loc? Nu doresc eu, un om oarecare, neinteresant, cu jumatate din viata petrecuta pe bancile diverselor institutii de invatamant, sa dau verdicte sau sa trag concluzii. Eu doar constat. Rugati-l pe dl. Negoita sa se uite mai atent in fieful pe care-l pastoreste, si sa vada cum majoritatea organizatiilor judetene sunt infiltrate direct la varf de clanurile interlope. Cum insisi sefii de filiale, sub masca unor reprezentanti onorabili ai obstilor respective, nu sunt decat niste pescuitori in ape tulburi, facand si desfacand aliante dupa cum le dicteaza interesul personal. Faceti o analiza si incepeti sa zicem cu Tunari si Stefanestii de Jos.

  47. 48 Oana decembrie 18, 2010 la 11:21 pm

    Constientizati faptul ca sistemul medical ne omoara copii? Nu avem legi cu care sa ne cerem dreptatea mortilor! Sa imi doresc ca altii sa fie in situatia mea, de exemplu, ca masuri sa fie luate?

  48. 49 Mofturosul roman martie 10, 2011 la 9:00 pm

    Cindva, de mult, circula un banc: cica Lenin ar fi spus ca mai ales pe dusmani trebuie sa-i tii aproape, ca sa-i poti supraveghea. Nu l-am cunoscut pe Lenin, dar am cunoscut sistemul construit de el, un sistem care a-nceput prin a se multiplica si a sfirsit prin a se dezintegra…
    D-stra insa imi sunteti cunoscut si, chiar daca nu impartasesc multe din ideile d-stra, va felicit pentru „deschiderea” de care dati dovada (clar!) pe acest blog personal dind „bun de tipar” criticilor.
    Iar fiindca „Aici veţi găsi opinii personale. Ele nu implică deloc poziţii oficiale…”, astept cu interes revenirea lui Adrian NASTASE „personalul” intr-o pozitie oficiala.

  49. 50 ticuta2IV1940 mai 10, 2011 la 5:08 pm

    Iata acum ce a spus la televiziunea publica Basescu, intrebat fiind despre acest comentariu:

    “Mihai Rădulescu: Apropo de clasa politică şi de acest acord, dacă ne uităm pe blogul lui Adrian Năstase, populaţia spunea – ar trebui să se aştepte la măsuri chiar mai dure decât a anunţat Jeffrey Franks. Potrivit fostului premier, FMI deţine un document extrem de dur despre România privind perioada 2010-2013, pe care îl ţine secret. Deci există un program mai dur decât ăsta, pe care… secret?

    Traian Băsescu: Nu, nu. Astea intră în propaganda de tip bolşevic, să sperii. De fapt, foarte mulţi au vrut să fie un eşec, România să intre în derapaj. Şi ştiţi foarte bine, au fost trusturi de presă, care primul obiectiv a fost descurajarea populaţiei, prăbuşirea moralului populaţiei şi sădirea neîncrederii în Guvern. Uite că acest Guvern a reuşit să tracteze România din criză, împotriva voinţei foarte multora.”
    Domnule Nastase ,Basescu are perfecta dreptate,aceasta criza a fost favorizata si accentuata si de partidele politice din opozitie din 2008 pana in prezent cand si PSD si PNL s-au opus la orice masura legislatoiva venita din partea guvernului pentru redresarea economiei si reformarii statului unde PSD si PNL aveau interese sa nu se schimbe nimic.Sistemul de sanatate al Romaniei este distrus in anii de guvernare PSD , iar din opozitie PSD a santajat guvernul Tericeanu impunandui-se masuri, favorabile opozitiei, pentru a a nu cadea guvernul Tericeanu.
    Masurile luate, in prezent de guvern,vor scoate tara din criza bine-nteles cu efecte nepopulare dar ,mai periculos pt. populatie va fi atunci cand se promite ca vor primi si nu exista, practic, posibilitati asa cum procedeaza astazi opozitia.

  50. 51 Vasile, august 27, 2011 la 11:08 am

    Viorel,

    Nu aveti dreptate, culmea ca adevarul este acolo dar dumneavoastra din prea multa iubire pentru Sefu, aberati.
    Obiectiv ,semantic si cum mai vreti Matusa Tamara nu exista e moarta,asa ca exprimarea dumneavoastra este aiurea, faptul ca a existat o asemenea matusa din partera sotiei de sorgine super instarita a sistemului imaculat comunist , nu ar trebui sa va mire cum tot asa bogatia matusei poate fi doar o poveste de tip nou, doar banii nu i-a luat din contrabanda
    pe piata , ci daca imi aduc aminte bine sursa ,exproprierile si altele sunt chestii uitate de romani.
    Seful dumneavoastra Basescu este intradevar unul dintre cei mai saraci romani, cind imprumuta bani de la fie-sa cind invers o imprumuta pe aceasta cu cite un milion de euri ca cautati in propria ograda inainte ca sa……aberati.
    Nastase are o fata intradevar care exprima o anume aroganta are poate si in ochi cite o strafulgerare rautacioasa dar in nici un caz nu are rautatea si apetitul negativ de a distruge oameni,istitutii , propria tara!
    Din aberatie in prostie , seful , promotorul baietilor isteti a fost si ramane Ion Iliescu, saracul avid de putere a adus pe lume , vorbesc de lumea politica doi fii , sau poate mai multi.
    Primul fiu a fost deschizatorul de drumuri Traian Basescu , nu de drumuri in sensul de autostrazi ,a nu acolo a ingropat inainte de a ingropa flota excedentul din banii pensionarilor a promovat legi dupa 1990, legi ale economiei de piata care l-au ajutat mai tairziu sa jogleze cu o parte din averea tarii.
    Vorbiti prin prisma individului care habar nu are ca legea societatilor commerciale din 31/1990 a fost imbunatatita personal de seful dumneavoastra cu capitotul ipoteca/ipotecare ,adaos care i-a permis sa imprumute pentru totdeauna ,imediat 16 nave norvegienilor si inca vro 30 grecilor si prietenilor apropiati.
    Daca corelam cine si cum a facut legea societatilor comerciale in anul 1990 atunci descoperim si pe cel care a stat la origina baietilor destepti, care este cu totul altceva decit baietii aroganti!

  51. 52 tesoruccio49 noiembrie 7, 2011 la 1:55 pm

    Bunul simt a devenit o floare rara in Romania,sunt necesari oameni ca dv. da-ti clasa la multi politicieni romani .

  52. 53 S.I. decembrie 5, 2011 la 1:19 pm

    Nu mi-a placut politica, am evitat sa ma implic. Insa, intr-o perioada din viata mea am fost membru P.S.D. Desi nu am avut multa tragere de inima la inceput, am facut parte din echipa social democrata si curand, am ajuns sa respect si sa apreciez oamenii din P.S.D. M-am retras din cauza profesiei mele, insa cu sufletul sunt alaturi de ei. Dar va intreb: de ce lasati oamenii de valoare sa plece din P.S.D.? Cristian Diaconescu nu trebuia sa plece, Mircea Geoana trebuia „educat” sa nu se ajunga in situatia de a fi pus pe fuga. Mircea Geoana este un om nepatat si s-a dovedit capabil in perioada cand a fost ministru de externe. Trebuie sa va apropiati talentele si sa le convingeti sa lupte alaturi de voi. Si va mai intreb ceva: de ce ati facut un pact atat de umilitor cu P.N.L.-ul? Pentru situatia actuala eu ii vad raspunzatori si pe liberali. Nu cred ca a uitat cineva cum a fost guvernul Tariceanu . Eu cred ca P.S.D.-ul are sanse reale sa castige singur. Prin atragerea talentelor , a oamenilor verticali si fara a face compromisuri . Asta ne dorim, oameni verticali care sa lupte pentru Romania! Sa salveze padurile de la taiere, apele de la distrugere , monumentele, cainii, spitalele, sa prioritizeze problemele, sa nu mai arunce banii pe achizitii, servicii si in buzunarele proprii… Atatea solutii de rezolvare a problemelor…Guvernul Nastase a fost cel mai bun si imi pun speranta ca veti alege o cale corecta si veti castiga!

  53. 54 lory decembrie 15, 2011 la 1:15 pm

    Domnule Nastase, tot ce vreau este sa va felicit pentru dreptatea care vi s-a facut astazi. Ati redevenit spinul amar din coasta PDL-ului. BRAVO.Acum va revine sarcina de a transforma „spinul” intr-un „par” si sa face-ti ceva cu „bravii nostri conducatori”.

  54. 55 dragos gruia ianuarie 27, 2012 la 10:59 pm

    Domnule presdinte ! Chiar daca ne-am plictisit nu avem ce face fara un politician de profesie !Sunt un cetatean care m-am nascut cu spiritul doctrinei sociale ,am incercat sa fac mult mai mult decat au facut ,oameni care au stat si vor sta in universitate . M-iam asumat un risc ,de a vorbi asa cum a-ti facuto si dumneavoastra .Rezulatul DNA! aveam nevoi de o reforma clara in sistemele „de aparare a constitutiei” unitate si consens in actiunile informative ale tuturor seviciilor ,doar in spiritul de facto a-l constitutiei! ,DOMNULE PROFESOR ADRIAN NASTASE! TATA A DOI BAIETI SI CETATEAN A-L ROMANIEI DINTR-O FAMILIE RESPECTABILA!VA INTREB:CATI ROMANI MAI SUNT IN ROMANIA?!DACA DUMNEAVOASTRA CLASA POLITICA IMPREUNA ,CU ACEST EPIGON VA-TI PUNE ACESTA INTRBARE ,VE-TI DA O LECTIE DE ISTORIE !cuvinte ca dragostea de tara se pronunta a rareori [citez] este momentul ca dumneavoastra sa o faceti ! romani sunt incarcati emotional.toti avem pacate !dar nu crime!!!! !SUNT UN ROMAN DIN PUTINI CARE AU MAI RAMAS!

  55. 56 Marius mai 15, 2012 la 11:06 am

    Superb blog! In general, pertinente comentarii!
    Succes, domnule Adrian Nastase!

    Sugestie pentru moderatori: in timpul validarii mesajelor, puteti umbla pe ici pe colo la ortografie? Cred ca este o forma de cenzura acceptata si de catre cei care posteaza. Restul publicului chiar si-o doreste.

    Un inginer

  56. 57 Costel D mai 15, 2012 la 9:58 pm

    Domnule Nastase ,v-am promis ca daca ajungeti la guvernare va dau un program guvernamental putin mai greu de aplicat dar super eficient care va revolutiona sistemul financiar national. Daca va mai intereseaza ati-mi un raspuns.

  57. 58 Maria iunie 20, 2012 la 11:08 pm

    Domnule Prim-ministru,va doresc sanatate .Imi pare rau de mizeria prin care trebuie sa treceti.Fiti tare! Sper sa treceti cu bine de operatie.!
    Sa va ajute Dumnezeu !

  58. 59 libertate iunie 21, 2012 la 12:33 pm

    Adevarul este gratuit si sper plin de inteles.

    – Este bine sa gandesti doar binele tau propriu.

    – Este bine sa ai respect pentru orice reprezinta viata,( de exemplu: o furnica).

    – Formula fericirii: Vreau sa simt, sa stiu cu toate organele de simt binele si eternitatea .. !

    – Vreau sa am libertate !

    Sa aveti parte numai de bine !

  59. 60 RODICA iunie 21, 2012 la 7:29 pm

    Domnule Adrian Nastase!
    Am simtit nevoia imperioasa de a va transmite ,pe aceasta cale ,frustrarea pe care o simt ,eu ,cetatean de rand ,in raport cu aceasta in care ,din nefericire ,dupa doar 22 de ani ,am ajuns sa traim!Nu este nevoie de nici un fel de dovezi ,ca sa se poata concluziona ca ,ceea ce vi se intimpla este opera unui impostor cu numele Basescu!Cata vreme ,a adus la putere o gasca de banditi,inculti ,pusi numai pe capatuiala,cata vreme ,Romania a ramas fara o avutie nationala ,anume ,flota ,cata vreme nimeni din infractorii din jurul lui nu pateste nimic ,ce poti sa spui decat ca ,traim intr-o cumplita dictatura ,sub masca democratiei!
    Eu ,mi-as dori sa va reveniti cat mai repede ,sa va adunati puterile si gandurile ,ca ,slava domnului nu duceti lipsa si sa incepeti ,chiar daca in stare de retinere,ca ,doar,pastrand proportiile, si Iisus a fost condamnat pe nedrept,cu toate armele posibile, o lupta serioasa, impotriva dusmanului de moarte al dumneavoastra dar si al natiei romane ,Traian Basescu!
    Dumnezeu sa va intareasca !
    Mult curaj!
    Rodica Nistor

  60. 61 Marian Dumitrache iunie 22, 2012 la 11:12 pm

    Domnule PRIM MINISTRU
    ONOARE S-AU MOARTE – BUREBISTA
    ONOARE S-AU MOARTE – MIHAI VITEAZU
    ONOARE S-AU MOARTE – TUDOR VLADIMIRESCU

    UN SUFLET MARUT T-EA CONDAMNAT ;; JACK DANIELSS – O BAS..NA DE OM.
    FAPTELE SI SPIRITUL TE INALTA. ELECTORATUL CUMPARAT SI SUFLETELE FRUSTRATE TE CONDAMNA .

  61. 62 mihai niculae iunie 27, 2012 la 9:46 am

    Multa putere si intelepciune va doresc Domnule Nastase……..dar mai ales sa aveti credinta ca intr-o buna zi ( nu prea indepartata ),vi se va face dreptate………imi pare foarte rau pentru tot ceea ce v-au facut…….
    Sper ca Dumnezeu sa nu ii ierte inainte de a afla adevarul……..sa le fie RUSINE!!!!!!!!!!!!!!

  62. 63 mihai niculae iunie 27, 2012 la 12:44 pm

    Privesc la televizor…schimb canalele….revad,revad,revad,revad la nesfarsit aceleasi imagini cu fostul premier iesind pe targa din spitalul Floreasca.
    Aud vocea unui semidoct urland cat il tin bracinarii <>…………asa sa fie oare?
    Am un sentiment cat se poate de ciudat,imi miroase a razbunare…imi miroase a dictatura(a justitiei)…imi miroase a ura…imi miroase urat..imi pute!!!!!!!!!!!
    O sa regret toata viata ca nu am venit si eu aseara la spital sa va vad……..as fi urlat si eu:”Tineti-va tare domnule prim ministru..nu va lasati..fiti puternic!!!!!!!”
    Nu-i lasati sa va doboare,politica romaneasca mai are mare nevoie de dvs,va asteptam sa reveniti si mai puternic decat ati fost.
    Ma bucur,ii multumesc lui Dumnezeu ca sunt contemporan cu un om ca dvs.
    In numele tuturor celor care mai au bun simt,va multumesc pentru tot ceaa ce ati facut pentru Romania…………in rest nimic nu mai conteaza.
    Dumnezeu sa va aiba in paza!

  63. 64 mihai iulie 1, 2012 la 9:34 pm

    Buna seara, Domnule Prim Ministru in aceasta seara la-m urmarit la antena 3 pe Andrei era trist dar hotarat sa aiba grija de dumneavoastra va rog sa nu cedati, va rog sa faceti un efort sa treceti peste aceasta perioada grea.

  64. 65 c-tinescu stefania iulie 2, 2012 la 4:01 pm

    D-le Nastase,SIMT,ca nu sinteti nici arogant,nici infatuat,nici….,pt.ca va vad altfel,nu in aparenta estropiata de umori imunde,ci mult mai adanc!Va rog sa nu va lasati coplesit de inimicitia celor care prefera sa fie dusmani decat sa-nvate ce-i IUBIREA,pt.ca este mai usor doar sa primesti decat sa dai,caci asta -nseamna iubirea,A DA.Stiu ca sinteti un om devotat politicii,de aceea v-am si catalogat ca fiind o „masinarie politica” ,iubindu-va si acceptandu-va asa cum sinteti,veti constata ca aceasta experienta desi inextricabila a fost DIVINA, va va ridica pe niste culmi spirituale pe care nu le-ati fi atins ,iar asta va va ajuta in ascensiunea politica.IMI permit sa va dau un sfat [fiind mai in varsta],uitati de ego si calauziti-va doar dupa SINELE DIVIN.Asa sa fie,in cinstea vietii!

  65. 66 Diana Alexandra august 21, 2012 la 10:19 am

    Buna ziua!hehe

    Va scriu in timp ce urmaresc un post de televiuziune cu multe antene, ar trebui sa se anunte decizia CCR…
    Trista scena politica fara Domnul Adrian Nastase care sa poata da replici sublime si subtile….Nu v-am simpatizat niciodata, poate pentru ca am doar 23 de ani si abea acum caut sa invat de ce avem nevoie de atatea legi, de atatea jocuri politice, atatea partide etc.
    Invat politica, invat sa citesc printre randuri cand ascult diverse declaratii, ma chinui sa inteleg o viitoare derulare a actiunilor, ies in strada!

    M-a trezit glontul ce nu v-a omorat!M-ati trezit !
    Imi doresc sa contribui si sa sustin trezirea dumneavoastra!

    Cu respect pentru un diplomat!
    Diana Alexandra

  66. 67 mihai august 25, 2012 la 9:40 pm

    Domnule Nastase
    In rarele momente de sinceritate ale „prim matelotului tarii”,acesta a recunoscut in direct la un post TV (probabil sub influenta bahica deoarece se stie ca betivii si copii mici spun adevarul),ca a-ti fost cel mai bun premier al tarii.
    Mare a fost bucuria basistilor,cand au reusit cu ajutorul justitiei „independente”,sa inlature chiar si provizoriu omul politic de care se temeau cel mai mult.
    In acel moment in mintea multor oameni,inzestrati de natura cu mai mult de un neuron,s-a nascut urmatoarea intrebare:
    Cine ramane sa lupte cu gasca portocalie,deoarece actualii guvernanti sunt mult prea timizi in raport cu tupeul basistilor?
    Din nefericire nu avem inca un raspuns la intrebare si faptele petrecute in ultima vreme dovedesc ca „sfiala” guvernantilor este speculata si de „prietenii si aliatii”occidentali.
    Este jenant pentru un popor,care se mandreste cu inaintasi precum Kogalniceanu,Iorga,Titulescu si multi alti adevarati barbati de stat,sa fim desconsiderati de multe tari,care nu existau pe harta Europei,cand acest popor lua fiinta.
    Europei ar trebui sa i se spuna ferm,ca nu acceptam statutul de „colonie bananiera”,chiar daca momentan prima demnitate in stat o detine prin frauda un DICTATOR.
    Momentan stim ca nu aveti posibilitatea sa influentati actualii guvernanti sa fie mai fermi,in ceea ce priveste relatiile cu partenerii europeni,sau sa-i sprijiniti in lupta impotriva caracatitei portocalii,dar speram ca dupa alegerile parlamentare,sa revenim la normalitate si democratie.
    Multa sanatate si putere de a trece peste aceasta perioada nemeritata a vietii.

  67. 68 Robert septembrie 15, 2012 la 9:38 pm

    Domnule Nastase,va doresc din suflet multa sanatate si mult noroc.

  68. 69 sanducrist noiembrie 27, 2012 la 8:20 am

    „NU AVETI DREPTUL SA ABANDONATI UN DRUM PE CARE ATI PORNT SI PE CARE UNUL CA MINE SI INCA MULTI ALTII DORESC SA VI SE ALATURE.
    AVETI MULTE DE OFERIT SI MULTE PILDE DE DAT IN POLITICA ACESTEI PARTI DE BALCANI.
    AVETI INTELIGENTA, RAFINAMENTUL, ENERGIA SI FORTA DE A TRECE PESTE CEEA CE ACUM VA IMPOVAREAZA.”sunt cuvintele domnului Gelu Ruscanu pe care le-as fi spus si eu de aveam verbul dumnealui.Suntem langa dumneavoastra, va rog rabdati si REVENITI !

  69. 70 Grigore Ana decembrie 24, 2012 la 4:09 pm

    De peste doua mii de ani , Nasterea lui Iisus Hristos ne aduce lumina.O lumina din care ne impartasim cu bucurie ca dintr-un simbol al desavarsirii.Din tot sufletul meu , steaua magica a acestor sarbatori sa va aduca liniste si speranta!Craciun fericit!Fam. Grigore -Suceava

  70. 71 Ireene Nicolaescu februarie 16, 2013 la 2:19 pm

    Asa cum am mai spus o intr o alta postare a mea pe blogul dvs la fel ca domnul Gelu Ruscanu pe care am avut placerea sa l citesc pe nerasuflate,consider ca aveti toate calitatile necesare de lider adevarat care cu sau fara voia lui a primit o mare responsabilitate data spun eu de destin-continuarea luptei impotriva celor care vor raul tarii.Ati platit cu varf si indesat greselile facute dar dar si greselile celor care v au tradat! E trist ca multi va adreseaza cuvinte vulgare, corupt, baiat destept etc.Va rog asumati va ce ati gresit, cum fac oamenii de onoare si mergeti mai departe! E limpede ca vi se pun in spate si alte fapte care nu le ati comis, continuati sa ignorati aceste fapte! Cu timpul vor intelege si cei care se grabesc acum sa arunce cu pietre sau bolovani! Nimeni nu este fara pacat in aceasta lume spune un citat biblic, iar cel care considera ca este asa sa arunce piatra! De mii de ani acest lucru a fost probat si in cazul dvs cei care strigau hotul erau mai patati cu mult fata de persoana dvs! Poporul a inteles….Sunteti o minte stralucita care a cultivat spiritul deschis si forta de a schimba raul in bine! Nu abandonati politica, un vechi proverb romanesc spune-nu mor caii cand vor cainii…..si cainii cand vor stapanii!
    Cu respect,
    Ireene Nicolaescu.

  71. 72 Mircea Pirvu martie 6, 2013 la 12:43 am

    buna seara domnule profesor sint un admirator al dv. si al partidului ..psd.. imi pare sincer rau de ceea ce vi sa intimplat dar incet ,incet sper sa va reveniti si sa stati acolo unde va este locul. acest om numit ..basescu nu merita nici sa ii rostesti numele dar altceva .nu a putut face nimic macar pentru cei care lau votat dar pentru ceilalti romini.va felicit pentru tot ceea ce ati facut pentru tara.sa mai stea inca 20 de ani presedinte si nu va ajunge la sfertul academic al dv. nu stie decit sa acuze.daca cineva ar gindi ar avea multe de invatat de la dv. stimate domn profesor. va admir prin ceea ce faceti pentru aceasta tara si pentru cee ce ati facut. avem nevoie de un partid puternic,.democratic, sa faca ceva pentru tara, sa demonstreze ceva .
    va admir familia care a fost alaturea de dv.va rog sa veniti cit mai repede in partid sa canddidati la presedentiepentru ca va asteapta tara sa fie condusa de un om capabil,desteptplin de bunatate .candidind dv.si cistigind poate vom termina pentru intotdeaunacu acest cuvint ,,escu,, ce nu se mai termina niciodata. imi cer scuze daca vam deranjat,sper sanu o fi facuto.asvrea si eu o carte de-adumneavoastra pe la noi nu avem de unde lua .cu respect;; pirvu mircea com. tetoiu.sat.nenciulesti jud.vilcea.

  72. 73 Demian martie 17, 2013 la 7:33 pm

    Sunt alaturi de dumneavoastra,va tin pumnii !

  73. 74 Dragos martie 18, 2013 la 4:01 pm

    Felicitari, domnule Prim-Ministru !

  74. 75 A.T. martie 18, 2013 la 4:30 pm

    Domnule Nastase,
    ‘relele’ de care sunteti acuzat, nu ca ar fi bine insa le-ar face aproape orice roman daca ar avea imprejurarile necesare. Am dubii numai cu ‘tentativa’ la care nu cred ca s-ar inghesui multi…

  75. 76 elena iliescu martie 18, 2013 la 4:52 pm

    Ce ma bucur pentru dumneavoastra si familia dumneavoastra !!!!!
    HAIDETI MAI REPEDE ACASA!!!!Felicitari pentru familia pe care o aveti!!!!

  76. 77 marcel martie 19, 2013 la 3:45 pm

    Simate domnule Nastase sunt de 20 de ani un mare simpatizant al dvs dar si al partidului din care faceti parte si va scriu pt ca sa va spun ca abia am asteptat clipa cand veti fi liber. sper ca nu veti ramane dator in timp celui care a orchesrtat aceasta nadreptate. Cu stima!

  77. 78 Hortensiu Aldea - Iasi aprilie 5, 2013 la 6:13 pm

    Profesor Adrian Nastase -colectionar
    ,,Ura politică este păcatul care poate anula orice judecată”
    Elena Văcărescu

    In viata politica romaneasca actuala, disputele politice au dobandit caracterul primitiv ,,al luptei de clasă pe viata si pe moarte” inlocuind disputa firească de conceptii, principii si idei-fairplay-ul.
    Adrian Nastase este unul dintre exponentii de prim rang ai politicii romanesti contemporane prin functii si prin realizari: prim-ministru, ministru de externe recunoscut pe plan European( 1990 -1992), preşedinte al Camerei Deputaţilor ( 1992 – 1996 ), prim-ministru ( 2001 – 2004 ),profesionist al stiintei dreptului, un adevarat intellectual, un mare iubitor si cunoscator de arta;mentor si creator al unor importante institutii de cultura si arta. Este un ironic, un caustic cu mediocritatea cu puteri administrative, cu un simt al umorului cu totul special, chiar in situatii dramatice.
    O personalitate mare are calitati si defecte pe masura .Personalitatile nu suporta unitati de masura obisnuite, nu poat fii judecate dupa un numitor comun.
    Imi reamintesc cu placere cum l-am cunoscut pe Adrian Nastase inainte de anii “89”.
    Iubitor de arta, am avut sansa sa cunosc familia unui distins si important avocat din Bucuresti cu ascendenta in lumea criticilor de arta interbelici si a carei sotie fusese colega de generatie cu Constantin Piliuta si Traian Bradean, in clasa profesorului Alexandru Ciucurencu.
    Locuiau intr-o eleganta vila florentina din Cotroceni unde am fost incantat de o frumoasa colectie de arta cu lucrari de Petrascu, Tonitza, Sirato, S.Mutzner, Lucian Grigorescu, Ciucurencu, Piliuta si altii. Erau cunoscatori, stiau valoarea lucrarilor si se bucurau de ele cu adevarat. Un iubitor de arta adevarat iti vorbeste despre farmecul lucrarii, de imprejurarile in care a achizitionat-o, de fostul proprietar, dar mai niciodata nu discuta de valoarea materiala a lor. La sfarsitul vizitei, entuziasmat de frumusetea lucrarilor, scuzandu-ma ca nu este prea elegant am insinuat fara nici o speranta : Doamnă … daca vreodata doriti sa instrainati vreuna dintre lucrari, va rog sa va ganditi si la mine si voi fi aici imediat !
    Au trecut ani… si primesc un nesperat mesaj: Locuinta noastra a fost atribuită unui personaj politic si trebuie sa ne mutam si trebuie sa achizitionam un alt apartament… va asteptam in vizită.
    Am inteles fondul mesajului si am ajuns la Bucuresti cat am putut de repede. Familia traia un moment de tracasare, oboseala si incertitudine. Persoane trecute de 60 de ani trebuiau sa renunte la vechi habitudini de o anumita calitate, formate timp de decenii.
    Ramasesem cu gandul in mod special la doua lucrari ale lui Ciucurencu din perioada in care se afla in plina consacrare: o natura statică şi un nud in interior,lucrarii ralizate la cativa ani dupa experianta pariziana. Intr-un cadru deosebit de civilizat au inceput cunoscutele negocieri. Pretul era destul de piperat. La un moment dat am vrut sa renunt la una din lucrari care era mai tehnica si pentru care nu eram pregatit in acel moment sa ii receptez valoarea.
    Suflet de colectionar adevarat, in afară de orice interes material, doamna se confeseaza : Aş dori ca aceste două lucrări să rămână împreună, aşa le-am achizitionat si noi în urmă cu ani; aşa sunt reproduse în toate albumele Ciucurencu. Dacă nu aveti posibilitatea acum să le achizitionati, alegeţi-vă o altă lucrare pentrucă de aceste două lucrari se interesează şi un tânăr jurist, domnul Adrian Năstase.
    In cele din urmă, imprumutandu-mă şi la insistenţele pictorului Brădean, am reuşit să achizitionez ambele lucrari.
    In timp, tot înainte de `89, la aceeaşi familie am avut ocazia să mă concurez cu eleganţă cu domnul Adrian Năstase şi la alte lucrări. La asemenea nivel s-a creat o anumită simpatie si de fiecare dată, la fiecare vizită devenise un obicei si intrebam : puteti sa imi spuneti ce lucrare a mai achizitionat domnul Adrian Nastase … ?! Când lua o lucrare, să zicem preferată şi de mine, ii transmiteam felicitări pentru achiziţia făcută şi, îmi place să cred, că această empatie era reciprocă.
    După evenimentele din `89 pe care, personal, le consider o lovitură de stat, domnul Adrian Nastase a ajuns, în timp, o personalitate marcantă a PDSR-ului.
    Eu, fiu de fost deţinut politic nevinovat al regimului comunist eram un simpatizant cunoscut al nefericitei Convenţii Democratice.
    Domnul Adrian Nastase soseste in Iasi in campania electorala in fruntea unei importante delegatii a PDSR-ului. Desigur, fruntaşii locali ai partidului, dupa sedinta cu tot activul ii propusese un program in care să-i transmită anumite doleanţe personale sau, aşa zise ,,de partid”. În ciuda programului administrativ stabilit de oficialităţi, domnul Adrian Nastase a hotărât, deşi a fost insistent sfătuit să renunţe, din considerente politice, să viziteze colecţia unui “adversar politic”.
    Aşa am avut plăcerea dupa ani sa ne cunoaştem personal şi să constat înca o dată pasiunea domniei sale de iubitor de arta. A venit insotit de domnul senator I.Solcanu.Cu placere si nostalgie a recunoscut cateva lucrari pe care ne-am concurat in tineretea noastra de colectionari (Ciucurencu, Lucian Grigorescu, etc). Cu ocazia acestei vizite, am realizat calitatile sale de colectionar prin faptul ca atentia sa nu s-a oprit numai la lucrarile consacrate ale unor mari artisti (Pallady, Petrascu, Corneliu Baba) ci şi asupra unor lucrări de profesionisti mai putin cunoscuti: Nutzi Acontz, Lucia Dem Balacescu, Gh.Vânătoru, M.Cămăruţ si chiar ale unor tineri. Stând impreună in fata diverselor lucrări am avut posibilitatea să cunosc o personalitate politica autentică, de o modestie exemplară şi de un mare rafinament în aprecierea unei opere de artă. De asemenea, am avut ocazia să mă coving ca personalitatea sa are anumite principii de comportament social şi ştie să îmbine obligaţiile profesionale cu viaţa sa personală.
    Ori de cate ori un semidoct ajuns parlamentar prin nu se stie ce joc de culise aduce in discutie aroganta domnului Adrian Năstase, imi reamintesc zâmbind cu câtă naturaleţe a dat buna ziua unei femei simple din casă, încinsă cu un şort şi legată la cap cu un batic tradiţional şi cât de elegant i-a mulţumit pentru un banal pahar cu apă. Trebuie să inţelegem că o personalitate ,prin obligaţiile pe care le are nu poate să fie apropiat cu orice agent electoral care aduce voturi.
    Ironia, simtul umorului, este un mod de a trăi a domnului Adrian Nastase, aşa cum am avut ocazia să il vedem in situaţii dificile din punct de vedere juridic si administrativ.
    Refuză percheziţia parchetului ca principiu, apelând la un artificiu juridic, dar invită reprezentanţii mass-mediei să îi viziteze apartamentul pe care sa il prezinte publicului, demonstrând că nu are nimic de ascuns.
    “Presa liberă” mercenară a avut grijă să dezinformeze publicul naiv cu tot felul de inepţii pentru a crea atmosfera propice urmatoarelor represiuni. “Colectia lui Adrian Nastase are nenumarate falsuri” (o fii investitor? este un nepriceput?! este un colectionar rapace?!) atât cât s-a putut vedea la televizor este posibil ca o serie de lucrări să reprezinte copii de epocă ale unor lucrări cunoscute.
    Cine a avut ocazia sa viziteze galeria de arta a palatului Sans Soucci de la Dresda a putut să vada ca printul elector avea în colecţia sa, pe langa lucrarile originale ale unor artisti consacrati si copii comandate unor artisti ai epocii dupa lucrari celebre, apropiate sufletului sau.
    Nu toata lumea poate avea un Titzian! dar o copie facuta de un profesionist te poate consola !
    “Are o biblioteca cu carti de mare valoare”; pentru un intelectual autentic o biblioteca buna ar trebui sa fie o infractiune curentă. Maestrul Cristoiu, în loc să identifice niste carti cu adevarat valoroase a pus mana pe un aproape obisnuit Regulament Organic. Daca in tineretea sa trecea de la sediul central al U.T.C.-ului de pe Calea victoriei la libraria anticariat Kreţulescu, putea să achizitioneze o asemenea lucrare cu pretul unei sticle de wisiky prost H.Bannister.In acea perioada eu am achizionaţionat un Regulament Organic venind de la Iaşi.
    Cu ocazia aceleiaşi emisiuni televizate din apartamentul domnului Nastase, am avut ocazia sa apreciem calitatea reprezentanţilor diverselor televiziuni care au fost asa “de rafinati” încat nu stiau ce văd si nici ce ar fi trebuit să vadă. Din punct de vedere juridic, situatia domnului Adrian Nastase era dificilă, de neinvidiat, aşa cum se va vedea mai târziu şi, cu toate acestea, colecţionarul adevărat şi-a prezentat colecţia în toată amploarea ei, cu pasiune.
    In interiorul apartamentului au fost prezentate si o serie de piese decorative, de origine extrem-orientală, probabil din China. Nu pareau de mare valoare si cred ca prezenţa lor in colecţia familiei reprezenta mai mult o expresie a slăbiciunii doamnei Dana Nastase, în amintirea tatălui domniei sale care a fost oficialitate a României socialiste in China.
    Vă destăinui din experienţa familei mele: afecţiunea paternă a sotiei mele mi-a inclus in colectie o serie de lucrări banale capatate de la socrul meu. La urma urmei ,o colectie poate fi si un bazar sentimental (I.Minulescu), nu un muzeu de familie.
    Am asistat cu totii la execuţia juridică şi mediatică a domnului Adrian Nastase. După boală şi moarte – privarea de libertate este o situaţie îngrozitoare pentru orice om cu constiinţă sau cu un anumit nivel intelectual.
    Tentativa de suicid în sine reprezintă un gest de demnitate prin care se sfidează o hotărâre juridică pe care personal am considerat-o nedreaptă si pe care istoria o va judeca “in dreptatea ei”. Se pare ca nu am avut calitatea umană de a aprecia un gest la înălţimea lui.
    Pentru educatia studentilor de la Facultatrea de drept aş propune stagiu obligatoriu care sa fie reprezentat de executarea a câtorva zile de detentie in diferite conditii administrative (puşcarie sau arestul poliţiei) pentru a patrunde actul psihologic al privării de libertate, tot aşa cum toti viitorii medici sunt obligaţi să treacă prin sălile de disecţie de la anatomie sau în saloanele de reanimare în care ei vor fi magistraţii care pledeaza pentru viaţă încercând să condamne moartea.
    Am fost dezgustat de masacrul mediatic al unui act de justiţie in care au fost prezentate cu sadism diversele momente din calvarul domnului Adrian Nastase. Mass- media partizană a fost de o primitivitate, lipsită de orice demnitate pentru o societate civilizată cu adevarat.
    Această observaţie ar trebui sa fie un semnal de alarmă ca profesional si moral acest lucru să nu se mai repete.
    Providenţa a făcut ca viaţa să invingă si Adrian Năstase s-a dovedit invingător intr-o situaţie limită.
    Ironia si umorul sau trebuie sa-i sfideze pe cei ce din adversari politici au devenit canibali.(parafraza dupa Iuliu Maniu- 1947).
    Dupa ce a fost plimbat timp de opt ani prin una din sălile Tribunalului Bucuresti, Adrian Năstase isi probeaza mult clamata “aroganţă” dar şi ironia constitutională, revendicând ca una din aceste săli să-i poarte numele!
    In faţa acestei personalităţi daţi-mi voie sa mă simt vinovat.
    prof.dr.Hortensiu Aldea
    01 Martie 2013

    Tel.0742778411
    Maill aldea_h@yahoo.com

  78. 79 Pierre Ta mai 4, 2013 la 5:17 pm

    Din pacate, domnum Adrian Nastaqe are perfecta dreptate: exista prea multi Iuda in societatea romaneasca; iar unii au fost re-evaluati!
    Ceea ce uitam cu totii e ca Iuda este, de foarte multe ori, permanent alaturi de noi, gata sa ne tradeze!
    Avem prea multa incredere in unii dintre cei care vor sa para ca sunt aproape de noi, dar care ne-ar vinde pentru mai putin de de arginti!
    Si, daca chiar si Isus a fost tradat de un discipol al sau, noi, un muritorii de rand de ce nu am putea fi tradati?!
    Paste linistit!

  79. 80 sandu ianuarie 9, 2014 la 7:45 pm

    va doresc multa sanatate si foarte multa rabdare ; va iesi soarele si pe strada noastra (spun noastra pt ca dumneavoastra NE apartineti); imi pare rau ca , noi romanii , suntem lasi : trebuia sa fim in strada ; acum suntem la mana si bunul plac al lui antonescu !

  80. 81 Vsile februarie 19, 2014 la 4:21 pm

    Viorel,

    Nici eu nu sunt nastatist dar asta nu inseamna sa fiu si tampit sa-i interzic cuiva dreptul de a avea o „tamara” si sa fiu logic ..
    Daca pentru dumneata povestea este subreda atunci inseamna ca apriori
    nu-i acorzi individului prezumtia de nevinovatie, sau sansa oricarui individ de a avea o ruda cu stare.V-ati gandit vreo data cine au fost rudele acestei matusi si ce pozitii ocupau ele pe vremea lui Ceausescu ,daca vreti nu neaparat politic dar si implicit material?
    Cred ca aveti porniri ticalos-basiste si de aici si alte probleme de perceptie a vietii altfel decit falsa figura a aceluia care va creaza sau va obliga sa elucubrati nepermis.
    De ce nu va intrebati cum o persoana din sistemul de stat a fost milionar pe vremea lui Ceausescu si si-a perpetuat starea ca slujbas de stat si pe vremea lui Iliescu si a lui Constantinescu si a lui Nastase…si a lui înşuşi?

  81. 82 sandu aprilie 15, 2014 la 3:54 pm

    Ramaneti preferatul meu om politic ! Dumneavoaostra sunteti sansa ratata a Romaniei ! Dupa cele ce vi s-a inscenat nu mai iubesc Romania, nu ma mai impresioneaza suferinta romanilor : o merita ! Stam si savuram vorbaria goala de la tv ! Asa ne ” aparam ” soarta asa sa traim !

  82. 83 D.Prunea iunie 22, 2014 la 11:20 am

    La Multi Ani !

  83. 84 Vio iunie 25, 2014 la 12:50 pm

    La multi ani, domnule Adrian Nastase! Chiar daca o fac cu cateva zile mai tarziu, urarea mea este facuta din inima. Va doresc sa aveti parte de sanatate si nu uitati ca foarte multi romani va sunt alaturi.

  84. 85 Pierre Ta august 20, 2014 la 8:13 pm

    Nous vous attendons !

  85. 86 ignatv.vlahos65@gmail.com august 22, 2014 la 4:00 am

    va fi singura postare -incercare-
    pote ar fi momentul schimbarii, poate ceva va miscat si interior (de suferinta este mult mai multa decat a-ti indurat, poate va inspirati si din vorbele unor iubitori de neam de unul pare ca la-ti studiat btancoveanu dar sunt multi alti precum parintele Arsenie Boca……..). pe scurt dsca a-ti simtit ceva din suferinta natiei si a mai ramas ceva uman in interior (dupa tota batjocora suportata de natiune -resurse concesionate, pentru care stramosi s-au sertfit Decebal -aurul cofiscat care a scos imperi din criza -capetele Btancovenilor etc, acum au fost cedate pe nimic, nici mari vrasmasi nu le vine sa creada cat de usor a fost……)
    si ca sa inchei POATE ca a venit momentul unei schimbari si unul din membri familiei in umbra vastei experiente si cu plecarea urechi spre sfatul batranului VA CANDIDA dar foarte IMPORTANT INDEPENDENT nu inrolat, nu mai are nevoi de campanie a fost suficienta pana acum.
    daca intradevar comparati suferinta cu cea a Brincovenilor, si mai simtiti ceva pentru putini ROMANI ce am mai ramas pe aici atunci E MOMENTUL, daca nu brum bun si mult noroc in pribegi!
    despre noi noroc bun, mai stam un-pic, CINEVA TREBUIE SA STINGA SI LUMINA

  86. 87 vsile ianuarie 26, 2015 la 1:19 pm

    Domnule Nastase, strict in cadrul diclaimerului,

    Credeti ca este normal ca sa mi se publice pe blog date personale, adresa fotografie, nume , fara consintamantul meu?

    Daca dumneavoastra credeti ca este normal , lasati in continuare delatorii sa-si faca de cap?

    Ma gandesc ce mult va plac postarile despre vsile ale Luminitei Arghirie, le cititi probabil cu placere in amintirea mizeriilor publicate despre dumneavoastra de mizerabili!


  1. 1 M-a sunat Horia Alexandrescu sa zic ca nu e adevarat… « blogul lui radu popa Trackback pe iulie 17, 2007 la 11:28 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!