Acest blog este redactat de Adrian Năstase în persoană.

Dacă vă miraţi de ce sunt „prea puţine” înjurături, ei bine, da, comentariile trec printr-un firesc proces de moderare. La aceasta iau parte o mână de oameni (voluntari) care încearcă să le facă publice cât de repede, pentru o coerenţă în conversaţii. Totuşi, în mod absolut cert, nu va trece mai departe nici o injurie (la adresa autorului dar şi a oponenţilor săi, de aşa zisă „suţinere”). Intră mesajele contra, dacă sunt decente, chiar dacă în aceşti termeni sunt totuşi virulente. Nu intră mesajele fără sens. Din motivul logic căci nu îl au.

Vă mulţumim pentru potenţiala înţelegere, la fel cum vă înţelegem potenţiala nemulţumire.

385 Răspunsuri to “Lămuriri”


  1. 1 Nospheratu iunie 22, 2007 la 5:30 am

    Domnule Nastase, in primul rand ‘LA MULTI ANI!’ si tot ce va doriti, sa vi se implineasca! Bon, mai departe, sincer sa fiu mi-ati fost mult timp in lista celor mai antipatice personalitati, undeva pe locul 2 dupa Domnul Ion Iliescu. Au trecut ceva ani, am emigrat neconvins in America, de fapt am pendulat ametit intre California si Bucuresti cautand ca oricare liniste si echilibru. Incet, incet, inedita scena politica romaneasca evoluand, de fapt mai degraba continuandu-si sinuosul drum (o evolutie implica si ceva progrese), ati inceput sa imi deveniti simpatic. Comparand prestanta si prestatiile Dvs cu cele ale actualilor guvernanti chiar mi-ati rasturnat lista de care aminteam mai sus si va pot asigura ca nu e doar parera mea. Ca oricare incerc si eu sa vazlesc in capitalismul de alcov din Romania, si sa ma detasez de tot ce tine de politica – scena actuala e mult prea groteasca pentru a-mi pune macar in intentii sa o diger. (nu ca cea internationala ar fi mai sus – se pare ca asta e linia generala – se poarta presedinti mitocani, impotenti intelectual si la case mai mari – vezi USA si Franta, proaspat intrata in club). Pana una alta ma bucur ca ati devenit mai uman, mai aproape de ‘talpa’ prin acest blog. Culmea e ca suntem cumva vecini (ai mei au o casa in Cornu de Sus din vremea cand era un sat normal, de care nu stia nimeni) si stiu foarte bine cat de mari va sunt ‘palatele’ (ma rog, face parte din riscul meseriei Dvs). Pentru necunoscatori e bine de stiut: casa Dvs din Cornu in afara de faptul ca este facuta cu bun-gust si deosebita ca pozitie si arhitectura este absolut normala, chiar mica (no offense). Ok, inca odata: La multi ani! salutari si va invit pe forumul meu http://www.artbay.ro – FORUMUL ARTELOR – poate reusim, prin prisma pasiunilor comune, sa-i facem cunoscuti pe cei care au fost binecuvantati sa se poata exprima prin arta!

  2. 2 Naidin Petre iunie 22, 2007 la 5:58 am

    Pentru colegul meu deputat ,1992-2004,Adrian Nastase,de la care am invatat ca un student ce este politica-cat mai multe, placute si de substanta pentru poporul roman.Cea mai reusita guvernare,cel de pe strada judeca si,deja,se pronunta: cand era Adrian Nastase!Pensie,loc de munca,sanatate,dezvoltari infrastructura in localitati,investitii mondiale si speranta de viata-va fi bine,nu peste 50 de ani,ci dupa 10-„saraca ,tara bogata-in cantece!”.Mii de cetateni au fost si la mine la cabinetul parlamentar-interpelare si HG de acordare ajutoare de urgenta sau financiare(acum, motociclistu`emite la o HG la 9 luni;se scrie ca 3 mil.de romani sunt …;sa nu ne trezim in 2008 ca 1/2 sunt spanioli;deja 3 doamne de ca cabinet s-au maritat in Italia.De ce?-nu de drag….).Da,Herr Adrian-la multi ani si pentru noi in frunte!

  3. 3 Lucian Bogdan Dumitriu iunie 22, 2007 la 7:32 am

    La multi ani cu sanatate si numai bucurii!

    Cu deosebita consideratie,
    Lucian Bogdan Dumitriu

  4. 4 Mithos iunie 22, 2007 la 9:12 am

    La multi ani si multa sanatate. As fi curios sa aflu ce conteaza cel mai mult in viata pentru dvs. De fapt anticipez ca o sa puneti familia pe primul loc, poate ca acum va pare rau ca nu v-ati facut mai mult timp pentru familie…De ce v-ati bagat in politica? Ce ati sperat sa obtineti? Daca asteptarile dvs au fost altele decat banii, de ce nu v-ati retras din lumea corupta a politicii? Sau sunteti unul din jucatorii mari asa cum se vehiculeaza? Si o ultima intrebare, cum ati facut primul milion si daca v-a adus el fericire?

    ….eu nu judec, cel mai bun judecator este chiar constiinta ta ….

  5. 5 Stefan Moromete iunie 22, 2007 la 10:44 am

    Domnule Nastase,

    Aniversarea poate o sa va indemne la reflectie asupra succesului si decaderii politice in general, si al dumneavoastra in particular. Nu stiu daca ati tras ceva concluzii, vazand numai mesajele de lauda de deasupra, si nu stiu daca mesajul meu va fi publicat, dar sper sa’l cititi personal. Ziua de nastere sa va fie un prilej de a reflecta la ce ati facut si la ce mai puteti face.

    Ati avut ocatia sa conduceti Tara. O ocazie unica, pe care ati avut’o dumneavoastra si nu altii, totul datorita a trei persoane: Marx. Engels si Lenin. Daca va scriu de unde va scriu – Spania, va scriu tot datorita acestor trei domni enumerati anterior. Cei trei domni precum v’au propulsat pe dumneavoastra pe o anumita cale, m’au imbrancit pe mine, inainte de a ma fi nascut, pe o alta.

    Ei sunt mana moarta a istoriei ce ne’au influentat. Socialismul victorios e mort sau mumificat (URSS, Korea, Cuba, mausoleul lui Lenin) iar kapitalismul putred ce suge sangele proletariatului se pare ca nu’i asa putred ci are vitalitate iar proletariatul se lasa bucuros sa fie supt de sange de catre proprietarii mijloacelor de productie.

    Sunteti o persoana inteligenta si probabil ca cele de mai sus le’ati realizat de multa vreme. Sa facem un efort de imaginatie si sa ne imaginam istoria fara acesti trei domni. Unde ati fi dumneavoastra si unde asi fi eu? Probabil ati avea o casa de avocatura de succes, iar eu asi fi fericit in Silistea Gumesti, filosofand despre cele ale vietii in fiecare dupa-amiaza. Fieraria lui Iocan poate ar exista reala in multe sate din tara si nu ar fi doar o abstractiune intr-o carte.

    Unde suntem in realitate? Dumneavoastra sunteti un ex-prim ministru cu o lista consistenta de probleme, frustrari plus un blog iar eu undeva in capatul opus al Europei cu o alta lista de probleme, frustrari si cu Silistea Gumesti incuiata intr-un sertar al mintii si doar virtuala.

    Ati avut ocazia sa schimbati ceva. Ati avut puterea executiva. Probabil ca mana moarta a istoriei a fost prea grea. Nu cred in a doua sansa, si probabil ca veti fi doar un spectator al istoriei, sansa actoriei fiind deja consumata.

    De ceva vreme a venit randul Morometilor din Spania si de aiurea sa rupa ceea ce trei domni au facut in trecut. Ruperea nu este politica, nici violenta nici spectaculoasa. Este tacuta, prelinsa si cuminte, prin rabdarea taraneasca cu care ne adaptam, incapatanarea cu care trimitem bani in tara si modelul pe care o sa’l urmam cand ne vom intoarce. Pentru ca ne vom intoarce. Ce vrem? Sa aducem Romania pe cursul unde ar fi fost fara cei trei fauritori de istorie. V’ati gandit vreodata la Romania din aceasta perspectiva?

    Moromete al lui Preda se scula la 4 dimineata ca sa ajunga din Silistea Gumesti la Bucuresti la amiaza. Tot atat timp imi trebuie si mie din Spania pana la Baneasa.

    Cu stima,

    Moromete din Spania

    P.S. Cititi / recititi Ostinato si Basarabia scrise de Paul Goma. Franchetea o sa va oripileze. Insa Romania interbelica inca traieste in Paul Goma. Este vie. Si este…contagioasa.

  6. 6 Melissa iunie 22, 2007 la 11:52 am

    Sa-mi fie iertata inca o postare in aceeasi zi, dar de mult am vrut sa intru pe acest blog. Din punctul meu de vedere, eu cred ca scena politica va ramine deschisa. Am ajuns sa va vad ca pe un reprezentant al intelectualilor desi, culmea, tot ce s-a intamplat din 2004 incoace impotriva dv. a fost ca si o condamnare a acestei calitati a domniei voastre, ca si cum ar fi un defect! Si, in general, impotriva intelectualilor acestei tari, efectiv condamnati sa priveasca grobieni pe scena politica. De parca dv (sau Geoana, sau Titus Corlatean, sau Nica, ma rog, lista e mai luna si eu scriu la repezeala, alte persoane din PSD ati fi defecti pentru ca aveti stil si educatie, capatate prin eforturi personale, evident, eforturi pe care alti politicieni (nu mai vreau sa dau nume) le iau in ris si cistiga voturi prin nesimtire si asa-zisa „gura-mare”. De aceasta nesimtire si fraternizare cu „baietii de cartier” eu personal ma simt jignita si astept altceva pe scena politica, ceva cum a fost intre 2000-2004, poate chiar mai bun. Protectia sociala s-a facut intr-adevar simtita, si nu vorbesc aici pt mine, pentru ca sunt tinara si pot inca sa muncesc, dar am parinti si bunici pensionari, care acum se chinuie. Ar mai fi multe de spus, dar inchei, o sa mai intru, imi place deschiderea dv. fata de „public” prin acest blog. A fost dovada de mult curaj si m-a surprins placut! Va urez succes!

  7. 7 Paul iunie 22, 2007 la 2:11 pm

    La multi ani si tot ce va doriti!

  8. 8 ELIANA iunie 22, 2007 la 4:33 pm

    LA MULTI ANI!!!!!!!!!!!!!!

  9. 9 Franck iunie 22, 2007 la 4:41 pm

    La multi ani si cat mai multa tenacitate pt a reveni in avanposturile politicii romanesti !

  10. 10 Catalin Stanculescu iunie 22, 2007 la 4:41 pm

    Domnule Nastase, va rog sa ma iertati. Va rog sa ma iertati pentru ca in perioada 2000-2004 nu v-am crezut si aveam impresia ca toate discursurile semanau intre ele si nu au un continut concret. Dar s-a dovedit ca nu era chiar asa si in spatele vorbelor stateau totusi fapte concrete, fapte pe care astazi nu le mai vedem sau mai bine zis nu le mai simtim. In ultima sedinta de guvern din 2004 ati aprobat indicatorii tehnico-economici ai unui mare proiect de modernizare pentru termocentrala Turceni. Nici pana in ziua de azi acest proiect nu a demarat si se afla inca in stadiul de licitatii. Multe voci spun ca daca acum era tot Nastase premier, proiectul era inceput demult. Oameni ca d-voastra sau Dan Ioan Popescu sau Iulian Iancu au fost mai mult decat locomotive pentru energetica romaneasca. Dupa doi ani jumatate de PD si PNL, locomotiva pe care ati predat-o la schimbare a deraiat. In doi ani termocentrala a schimbat patru directori generali, patru schimbari de organigrame si de aici implicit imixtiuni ale politicului in activitatea energetica, schimbari de care imi e si rusine sa vorbesc. Domnule Nastase, va rog sa ma iertati ca in 2004 am votat cu alianta portocalie, am crezut ca asa vom realiza ceva, mai mult si mai bine. Acum regret si nu cred ca voi putea fi iertat. De ziua d-voastra am sa va fac cadou un vot pentru viitor. La multi ani!

  11. 11 Radu C iunie 22, 2007 la 5:55 pm

    LA MULTI ANI !!! Domnule Adrian Nastase LA MULTI ANI !!! sa reveniti acolo unde va este locul adica in fruntea stangii din Romania si in fruntea tarii.LA MULTI ANI va doreste un student din Craiova

  12. 12 Lucian iunie 22, 2007 la 6:59 pm

    Mai bine mai tarziu decat niciodata: La multi multi ani fericiti alaturi de tot ceea ce va este drag pe aceasta lume. 🙂

  13. 13 mati iunie 23, 2007 la 12:40 am

    Multă sănătate şi La mulţi ani! Felicitări pentru Mihnea , succes pe mai departe.Cred cu convingere că mai aveţi un cuvânt de spus în politică,
    Indemnul meu: Mergeţi înainte!
    Cu mult respect.

  14. 14 medeea iunie 23, 2007 la 10:18 am

    mulţumim pentru muzeul hărţilor! l-am văzut şi mi-a plăcut foarte mult.

  15. 15 alin iunie 23, 2007 la 2:47 pm

    Domnule Presedinte,

    Sunt un Tsd-ist care va sustine, va felicita pentru realizarile si caracterul Dumneavaoostra puternic si va considera singura solutie viabila pentru partidul nostru, intr-o echipa in care sa se regaseasca si Sorin Oprescu.
    Mult succes!

  16. 16 Natalia iunie 23, 2007 la 3:40 pm

    „La multi ani!” pentru Mihanea. Aveti o familie minunata!
    Asteptam reintoarcerea dumneavoastra pe sena politicii romanesti. Ati dovedit ca sunteti, nu bun, ci foarte bun. Aveti multi sustinatori in tara. Ne-am saturat de circ

  17. 17 stavri iunie 24, 2007 la 12:02 pm

    Deci ne-ati cam spart mr. Nastase. Acu’ aveti si blog??? Va invidiez intr-un fel, inseamna c-aveti timp liber. Nu mai bine va numarati…posturile si banii? Sau chiar n-aveti vreo intrare pe la vreo televiziune sau vreun ziar sa va spuneti opiniile???

  18. 18 marcus iunie 25, 2007 la 11:28 am

    Domnule Nastase,
    Cu permisiunea dvs. voi posta pe blog-ul dvs., viziunea mea(un simplu poporean) asupra modului si sensului in care si catre care se desfasoara politica dimboviteana in momentul de fata, cu precadere „politicele” lu’prezidelu’.Daca veti gasi deplasat acest mod de abordare va rog sa-mi comunicati si eu voi lua masurile respective de autosistare productie literara proprie.
    In conditiile actuale cred totusi ca este cazul sa „ne mai si ridem” putin, citeodata.Deci:
    „Sub titluri de’o schioapa precum: „Base Hero, Putin K.O.”, „Go Base, Go!”, „Keep Walking Base !”, „Base, the New Superstar”, toate marile cotidiene internationale dedica in paginile lor de inceput de saptamina spatii generoase magistralei prestatii a presedintelui Romaniei d-l traian basescu cu ocazia summit-ului de la Zagreb dedicat resurselor energetice si gestionarii acestora, prin care pur si simplu l-a spulberat si umilit pe presedintele rus Vladimir Putin dintr-o singura fraza.
    Toti analistii politici sint de acord si in cuvinte elogioase subliniaza in comentariile lor noua pozitie de incontestabil lider european zonal cistigata de Romania, ca urmare a interventiei curajoase si bataioase a presedintelui acesteia, care l-a ingenunchiat fara drept de apel pe puternicul lider de la Kremlin.
    Cel mai pertinent comentariu pe aceasta tema ii apartine totusi ca de obicei, Agentiei de Presa Erevan News, motiv pentru care il redam in continuare:
    „Cuvintele cheie folosite de d-l Presedinte Traian Basescu in discursul acestuia, cu trimitere directa la pozitia Rusiei in aceasta privinta, au constat in sublinierea faptului ca Romania nu va accepta niciodata ca tarile detinatoare de mari resurse energetice(Rusia) sa le foloseasca drept arme politice, ele trebuind sa se rezume in a le considera drept o marfa chiar daca strategica, supusa regulilor economiei de piata.
    Presedintele rus Vladimir Putin a receptionat aceasta lovitura directa in plina figura si vadit marcat(mai ales ca intirziase o ora) si totodata rusinat de pozitia adoptata de tara sa pina in acest moment, si-a recunoscut spasit greseala, jurindu-se in acelasi timp pe rosu ca nu va mai face.
    In continuare, Domnia sa a aratat ca daca pina acum a tratat cu dispret suveran si a ignorat total declaratiile belicoase anti-rusesti venite din partea omologului sau de la Cotroceni, de data aceasta nu mai poate trece indiferent pe linga acestea si in consecinta ca este de acord ca politica energetica a resurselor rusesti de energie sa fie dictata de la Bucuresti, functie de necesitatile din zona.
    Astfel atit preturile cit si cantitatile de energie necesara si modalitatile de transport ale acesteia, vor fi de acum incolo prerogativa stricta a presedintelui Romaniei, d-l Traian Basescu.
    Totodata ca semn al bunelor intentii ale Federatiei Ruse, Putin a mai declarat ca este de acord cu retragerea trupelor rusesti din Transnistria, ca va sustine revenirea Basarabiei la Patria Mama, ca va retroceda tezaurul Romaniei pina la ultima piesa insotita de compensatii materiale, ca va sustine Romania in problemele litigioase pe care aceasta le are cu Ucraina, ca va proceda la topirea rachetelor balistice indreptate catre Romania si ca va transforma metalul astfel obtinut in medalii comemorative cu efigia d-lui Basescu insotita de inscriptia „Base deus Balcani”, ca va lasa la latitudinea Autoritatii Navale Romane de la Constanta dreptul de control si dirijare al traficului navelor maritime comerciale si militatre sub pavilion rus, in afara apelor teritoariale ruse in cele internationale ale Marii Negre, astfel incit aceasta dupa ce a fost pe rind lac grecesc, turcesc si rusesc sa devina pe drept lac romanesc.
    In vederea statutarii tuturor acestor stipulatii se va incheia si semna un tratat romano-rus, sarbatorit printr-o masa tovaraseasca la Golden Blitz, tratat care va consfinti pentru totdeauna statul de vasal al Rusiei fata de Romania.
    Presedintele Putin a mers mai departe si a dat ca termen prim de indeplinire al acestor angajamente data de 30 Februarie 2008, cu posibilitate de prelungire nu mai tirziu de 01 Aprilie 2008.
    Concluzionind, Agentiade Presa Erevan News, reitereaza succesul deplin repurtat de cel mai mare animal politic al tuturor timpurilor, d-l presedinte Traian Basescu, care printr-o singura fraza a ingenunchiat urs-ul, citind in acelasi timp si cel mai sugestiv titlu aparut in presa internationala, respectiv in ziarul Izvestia: „SECURIST-UL lor a fost mai „cool” decit KGB-istul nostru”. ”
    N.R. „Putin a scos Romania de pe harta energetica a Europei de Est”.
    Daca ieri, functie de rezultatul intrevederii basescu-Putin de la Zagreb, ma pregateam sa declar: „Jos palaria Domnule Presedinte Traian Basescu!”, astazi nu pot spune decit: „Iar ai facut-o de oaie basescule! „

  19. 19 POPA GABRIEL iunie 25, 2007 la 4:54 pm

    SALUTARI DE LA NAVODARI ! VA SUSTINEM DOMNULE NASTASE.

  20. 20 MATEI NICOLAE iunie 25, 2007 la 5:00 pm

    La multi ani ! Chiar daca e mai tarziu dar urarea e sincera.

  21. 21 biscuitul iunie 26, 2007 la 10:43 pm

    Domnule Nastase,

    Incredibila aceasta perioada care se tot intampla de 2 ani si jumatate. Incredibila si ascensiunea domnului Geoana. Incredibila si prezenta domnului Basescu pe scena politica a unei tari membre a Uniunii Europene.
    Tin totusi sa cred urmatoarele: pentru un politician, adevarat „animal politic”, o asemenea perioada nu face decat sa l intareasca. Odata trecuta perioada aceasta, si se pare ca e deja pe sfarsite, dumneavoastra domnule Nastase veti suferi un „upgrade”. Conditia esentiala, tind sa cred, este sa trageti invataturile necesare precum: respectati oamenii cu verticalitate langa dumneavoastra, aparati-va oamenii cand sunt atacati si mai ales tratati-va oponentii ca atare, nu le permiteti sa scape cand sunt certati cu legea.
    Daca nu stiati care sunt oamenii „cu sina spinarii”, mai mult ca sigur i-ati aflat in acesti doi ani si jumatate.
    Daca nu stiati in sprijinul cui nu ati sarit atunci sper sa fi inteles: tot partidul acesta, PSD, trebuie sa fie unit.
    Daca nu stiati cui ati permis sa scape…. nu mai continui pentru ca si asta stiti.
    Cred ca odata intelese aceste lucruri domnule Nastase, veti putea nu doar prelua conducerea PSD ului, dar si a tarii, alaturi de o echipa de profesionisti, pe care sa ii respectati pentru ceea ce fac si mai ales sa le recunoateti meritele pe viitor.
    Cam atat pentru dumneavoastra. Domnul Turcescu nu va citi acest mesaj probabil, dar sper ca solda lui Vantu sa nu se termine prea devreme… desi Cotidianul o duce extrem de prost, iar Realitatea este o gaura neagra…

  22. 22 Grinnerw Waldemar iunie 26, 2007 la 10:49 pm

    Nu te-am ascultat multa vreme, iti urmaream doar pasii prin tenebrele negru-griului din „economia” romaneasca sau a ta, draq stie. Azi te-am ascultat, incercand sa surprind in discursul, spasirea, bunul simt si lucruri de genul asta care sa-mi dea de inteles ca ai inteles ce ti s-a-ntamplat. Insa tu esti in continuare un mare arogant si nesimtit, care ai condus mafia din romania o gramada de ani prin interpusi ca miki spaga si nicu gheara, pe toate nivelurile. Sutul in turul tau mare si poate ptr unii apetisant, am impresia ca incepe sa te scoata in fata, revii mai arogant si mai nesimtit in politica proasta a partidului tau. Ca fiinta umana iti spun La multi ani insa sa stii, te-am urat, te urasc si te voi ura toata viata, fara sa mi se fi intamplat vreodata ceva din cauza ta(inca), si te urasc doar ca om politic si hot la drumul mare si mai am in spate toata populatia de bun simt a romaniei. La MUlti Ani!

  23. 23 claudia iunie 27, 2007 la 10:21 am

    Optiunea blog-ului, cred ca este o miscare teribil de buna..Manipularea si distorsionarea imaginii, practicata cu maiestrie de cei ‘’ buni ’’ isi poate astfel exersa celelalte forme, de la tehnici empirice pana la stiinta, de la minciuna pana la fanatism, fara insa a primi satisfactie in ‘’filele’’ de jurnal ale unui om care a ales si aceasta forma de comunicare. In timp, am asistat la rezultatele sugestiilor pentru diverse formule de prezentare populara, mai mult sau mai putin potrivite profilului sau uman. Nu vreau sa le comentez.
    Ma gandeam adesea, ca un om interesat de parerile celor care scriu pe forumul deschis al editorialelor sale, nu iubeste nativ globul de cristal in care s-au straduit modelatorii sai, sa ii demonstreze ca trebuie sa fie expus publicului. Daca nu iubeste nativ barierele, daca nu poate fi oprit din creatie cu precadere in perioada de penurie a creatiei, daca intelege latura principiala a retragerii temporare a ustensilelor de lucru pentru a nu periclita constructia in care crede, daca stie sa-si retraiasca pasiunea vanatorii chiar daca intr-un moment esential nu a stiut sa o valorizeze, cred ca investitia umana poate readuce premiul, la statutul sau, de recunoastere.
    In fila de jurnal a acestei zile se adauga, doar cu voia posesorului o constatare: toti cei ‘’rai’’ avem o problema in ce priveste modul de adresare, cu totii ezitam in fata abordarii directe, cu totii respectam spatiul vital al interlocutorului, dar cu toate acestea, stim cu totii ca nu iubim barierele impuse de stridenta vocilor si de bocancii duri ai oamenilor ‘’ la moda ’’ ai zilelor noastre. Fiecare dintre noi, va mai aduce o caramida pentru momentul in care lumea chiar e pregatita sa aleaga sa locuiasca in casa la care doar visa.
    O zi buna!

  24. 24 Sky-Hunter iunie 27, 2007 la 6:30 pm

    Salut intentia Dvs. de a modera commenturile vulgare si fara sens. bLogul caruia i-ati dat nastere este un loc un puteti interactiona, comunica si conecata la o parte din populatia consumatoare de internet. Majoritatea Tineri.

    Succes si sper sa nu reununtati la acest tip de comunicare si interactiune.

  25. 25 Mihai Dragomirescu iunie 27, 2007 la 11:05 pm

    Dnule Nastase,

    As dori sa va felicit pentru blog. Este o miscare inteligenta si cu siguranta va va aduce multe beneficii.

    Am o singura nelamurire care ma framanta de mai mult timp si ma bazez pe onestitatea dvs si a colaboratorilor dvs pentru a primi un raspuns.

    Ce pozitie aveti despre Francmasonerie? Sunteti membru? Daca da, cine mai este membru dintre apropiatii dvs?

    Ma multumesc si cu raspunsul la prima intrebare….sau daca necesita prea mult timp, poate e mai usor raspunsul la a doua intrebare?

    Cu respect,
    Mihai

  26. 26 Adrian iunie 28, 2007 la 12:57 pm

    Buna ziua!
    Am inteles ca sunteti ocupat de aceea nu am sa va retin mult.
    Vreau sa va intreb:Nu credeti ca in „perioada”Dvs. v-ati indepartat/renuntat de/la persoane competente si apropiate profesional si v-ati inconjurat de diversi oportunisti?
    Daca vi se va oferi o noua sansa, le-o veti oferi la randul Dvs?
    Cu stima!

  27. 27 marcus iulie 5, 2007 la 1:01 pm

    LOVE STORY MIORITICO-POLITIC
    Dar plingeti romani a iubitilor soarta,
    Ursita sa fie condamnata de’un tata.
    Bintuit de orgolii si ambtitii meschine
    Ce-au ucis din nascare sentimente divine.

    Ea, o Elena, olimpica fiinta
    El, un Andrei, condus de credinta
    In iubirea eterna pentru a modei zeita
    Si uitind in elanu-i de paterna matrita.

    Rasfatata de Zeus si bine dotata,
    Ea are insa parte de’un mirlan, nu de tata.
    Iubind un Adonis, produs de guzgan
    Rozaliu si slinos, comentat de’un golan.

    Iubirea celesta consumata’n mister,
    Fu brusc intrerupta de pretinsul boier.
    Ce se da imparat si stapin de popor
    Dar orbit de minie, se deda la omor.

    Ucigind fara mila, grosolan si meschin
    O idila ca’n filme cu tragic destin.
    Politicul puse mai presus de’orice lucru
    Anuntindu-si poporul, ca Hrebe nu-i va fi cuscru.

    Irinel si Monica,Bahmutanca, Prigoana
    Privesc siderati la al lor circ pus pe goana
    De noul spectacol, dat de doi porumbei
    Transformati din prostie, din zei in pigmei.

    O Romanie intreaga, uimita si muta
    Urmareste iubirea nesfirsita’ntr’o nunta.
    Ci in mocirla, insulte s’oroare
    Produse de’un tata lipsit de onoare.

    O presa bolnava, iesind din mister
    Prezinta isteric, o drama’n cartier.
    Pe pagini intregi cu tiluri de’o schioapa
    Dezvolta’un subiect pentru o lume mioapa.

    Si lumea aceasta cuprinsa d’amoc
    Nu vede sfirsit in al tarii noroc.
    Ninsi de ani pensionarii, umili muritori
    Neputinciosi nu’nteleg politicieni oratori.

    Ce’n lupta sterila, de patimi absurde
    Ii fac pe batrini pamintul sa ude.
    Sfirsindu-si trairea, dar nu ca strabuni
    Ci fiind azi subiect de dispute’n minciuni.

    Pina cind acest circ cu marionete defecte
    Generind doar durere prin de doi bani efecte?
    Trezeste-te Neam si pune’o de munca
    De nu vrei o tara condusa spre duca!

  28. 28 Cristian Sandache iulie 9, 2007 la 6:23 pm

    Stimate d-le Adrian Nastase,

    Desi nu mai sunt membru al PSD din aprilie 2005, am minimala obiectivitate de a recunoaste ca ati fost cel mai valoros premier postdecembrist al Romaniei. In ciuda multelor controverse legate inca de imaginea si activitatea dvs, faptele sunt cele care vorbesc. Probabil, daca v-ati fi inconjurat de oameni necinici si cu o moralitate ireprosabila, destinul dvs politic ar fi fost astazi altul. Desigur, ati avut colaboratori de valoare, dar perceptia opiniei publice a fost finalmente oarecum negativa. V-am admirat intotdeauna inteligenta fosforescenta, cultura personala vasta, perfectionismul. Nu v-am acceptat acea aroganta pe care probabil n-o manifestati in planul structurii umane, dar care (din pacate pentru dvs) v-a fost aplicata pe intreaga „suprafata” a brand-ului propriu. Va citesc cu interes editorialele din „Jurnalul National” si descopar un analist foarte competent, cu o devastatoare ironie, capabil de plastice incizii asupra tesuturilor macerate de amatorism ale vietii noastre politice. Paradoxal: n-am schimbat niciodata cu dvs mai mult de o vorba-doua de salut, desi pe acea vreme (2000-2004) eram eu insumi deputat de Iasi al PSD. Mi se parea ca nu pot avea acces la dvs decit plutocratii si cei ce reprezentau cu adevarat „nume consacrate” ale partidului. Desi ati declarat in repetate rinduri ca va bazati pe tineri, nu intotdeauna am trait aceasta senzatie. Acum, revenit la catedra si pastrind pentru lumea politica doar acel interes dictat de noua mea postura (sunt si editorialist incepind din 2005 la doua cotidiene iesene), pot spune ca va privesc altfe. Sunteti (in mod categoric) mult mai uman, mai interesant si chiar mai plauzibil. Va pot privi cu adevarat ca pe un Om, pentru ca aveam sentimentul in trecut ca riscati a va metamorfoza intr-un fel de statuie. Poate nici dvs nu va doreati asta, dar probabil ca n-ati avut taria de a respinge toate cliseele si de a discerne intre aprecierile sincere si cele pur conventionale.. Un om politic de calibrul dvs intelectual ar fi trebuit sa stie acest „amanunt”, altminteri decisiv.. Nu stiu care va fi viitorul dvs politic, dar cred ca nu puteti fi considerat in niciun caz, un politician „clasat” ori „casat”. Dimpotriva.
    PS: Felicitari ptr „Romania Europeana”. Mi-am procurat cartea dvs de la sediul Institutului „Ovidiu Sincai”, profitind de un drum facut la Bucuresti. E un volum care ar trebui sa intre in bibliografia obligatorie a fiecarui student la politologie si n-ar trebui sa absenteze din biblioteca niciunui intelectual, fie el de stinga sau nu.. Valoarea unui om (in special aceea intelectuala) n-are nicio legatura cu ideologiile. O ai, sau nu.. In rest, va doresc sanatate dvs si familiei, putere de lupta si revenire cit mai grabnica in groapa cu lei a politicii romanesti.

  29. 29 Eugen iulie 12, 2007 la 12:28 pm

    Ce diferenta intre comentariile din primele zile si cele mai noi.
    Aplaudacii dv. au tacut. Ei va sustin pt. ca le-ati dat ciolane de ros. Tot ei va mai sustin inca pt. ca spera sa mai „roada din Romania”.
    Cum de nu intelegeti aceste lucruri simple…

  30. 30 Narci iulie 12, 2007 la 10:49 pm

    Ca va apreciez , cred ca nu are sens sa va spun.Cred ca ar fi ideal sa reveniti pe scena politica, tara noastra are nevoie de cineva cu nivelul dumneavoastra de diplomatie si de pregatire.

    Doresc sa va pun o intrebare la care sincer nu stiu daca puteti sa ma indrumati sau sa-mi dati o vaga ideie.In anul 2001, la fel ca multi alti compatrioti am cumparat actiuni la Fondul pentru dezvoltare turistica Sighisoara, am luat la cunostiinta, ca acum acest fond , nu mai exista sau s-a transformat, intrebarea mea este:
    se mai pot vinde acele actiuni, sau sunt o investite pierduta, ce se poate face.
    Va ramin profund indatorata pentru un raspuns.

    Cred ca cea mai buna SOLUTIE pentru ROMANIA este intoarcerea d-voastra pe scena politica.

  31. 31 marilena iulie 14, 2007 la 10:26 am

    Stimate domnule Nastase,
    Ma numar printre persoanele care va aprecieaza si care nu crede in aceste dosare asa zise de coruptie, fabricate normal de DNA, si am o intrebare pt dvs: cum comentati declaratiile lui Mircea Geoana referitoare la dosarele care vor iesi?
    http://www.gandul.info/actual/geoana-il-infunda-nastase-dosare-grele.html?3927;854410

  32. 32 alexandra iulie 17, 2007 la 5:47 pm

    Domnule Nastase,
    V-am votat la alegerile din 2004 cu speranta ca Romania isi va continua drumul inceput , cu speranta in continuitate si reforma, dar ca sa vezi m-am trezit cu domnul Basescu presedinte si de atunci va spun sincer ca ma distrez copios , a reusit sa transforme toata tara intr-o comedie. Nu cred ca a existat o zi in care cei aflati la putere acum sa-si vada de treaba pentru care au fost alesi. In orice caz , daca PSD si Adrian Nastase erau corupti , cei de azi de la putere sunt pe langa corupti si incapabili , asa ca… . Nu-mi ramane decat sa astept alegerile viitoare sa vad daca ma mai duc la vot. Nu cred ca mai are rost. V-o spune un om de 22 de ani si asta cred eu ca e trist pentru romania pentru ca nu sunt singurul om tanar care gandeste asa.

  33. 33 Erica Vasas iulie 17, 2007 la 6:37 pm

    Imi pare rau pentru tot ce se intampla in aceasta tara si pentru tot ce vi se intampla. Nu va pierdeti speranta Dumnezeu e drept el ne cunoaste inima nu populismele rostite de unii. Eu nu sunt membra de partid si nici nu am fost, dar daca veti deveni din nou seful vreunui partid va promit ca voi devenipentru prima data membru de partid
    Cu respect Erica Vasas

  34. 34 Erica Vasas iulie 17, 2007 la 6:58 pm

    Imi pare rau pentru tot ce se intampla in aceasta tara si pentru tot ce vi se intampla. Nu va pierdeti speranta Dumnezeu e drept el ne cunoaste inima nu populismele rostite de unii. Eu nu sunt membra de partid si nici nu am fost, dar daca veti deveni din nou seful vreunui partid va promit ca voi deveni pentru prima data membru de partid
    Cu respect Erica Vasas

  35. 35 bogdan iulie 19, 2007 la 4:40 pm

    domnule nastase
    numele meu este andrei bogdan si sunt un mare admirator al dvs.in calitate de profesor al facultatii de drept din cadrul universitatii bucuresti,cum comentati starea deplorabila a justitiei romanesti la momentul actual si din punctul dvs de vedere cam care ar fi perspectivele unui student in an terminal al acestei facultati(cazul meu).cum este posibil ca un absolvent al acestei prestigioase facultati sa nu pota sa aiba asigurat un loc de munca si sa fie pus laolalta cu absolventii altor facultati de profil*(particulare).
    va rog sa nu mi ocoliti acest comment.
    cu respect,
    bogdan

  36. 36 ALEXANDRU VALERIU iulie 20, 2007 la 2:57 pm

    Cred ca PSD e pe urmele PNCD si PUNR. Aceste doua partide au fost create si distruse de „ARDELENI” ce se aseamana cu actualul „GRUP DE LA CLUJ”. Nu stiu daca toti „ARDELENII” provin din Ardeal prin bunci sau trezit nascuti in Ardeal si gandesc ca „miticii”.
    Cred ca eticheta „PROSTANAC” a fost corect atribuita. Nu uitati d-ule Nastase ca toti care sunt acum cu nasul pe sus erau NIMENI fara un ILIESCU si un NASTASE. Asta e marea rasplata pentru increderea pe care o acordam unor oameni la un moment dat. De ce nu faceti publice si relatile lui GEOANA cu presedintele Constantinescu , caci in SUA a fost trimis de PSDR ? Mi se pare ca intrece in tupeu pe generalul Geoana care la dus de mana la Iliescu si asa a urcat pe scara politicii.
    Am doua intrebari , la care nu se poate raspunde inca :
    1. Pensiile securistilor, militenilor, procurorilor, judecatorilor au fost acordate pentru a fi platiti sa nu vorbeasca ?
    2. „Micul Titulescu” a fost procuror in procesul MEGAPOWER . A fost corect in atitudinea avuta in proces. Mi-am adus aminte acum, vavand la televizor nunta celui care nici la 18 ani era in cosiliul de administratie al firmei (STOLOJAN)

  37. 37 sartori iulie 20, 2007 la 3:00 pm

    Stimate Domnule Prim-ministru,

    Am dubitat asupra oportunitatii trimiterii acestui mesaj, dar admiratia constanta si cerebrala pe care o am fata de Domnia Voastra, ma indeamna sa va scriu. Sincer vad ca oportuna intoarcerea la o formula colegiala pentru moment de conducere a PSD unde sa fiti Cap limpede. Performati pe linia pe care a-ti apucat-o de cateva luni si cred ca va fi bine. Sunt un tip din gama intelectualilor de stanga, chiar daca cu experiente occidentale de lunga durata(si poate de aceea nu mi-e frica sa recunosc ca sunt asa) si cred ca alergizarea lui Geoana la demersurile Domniei Voastre e de bun augur. Geoana e ambivalent si ambiguu (si cred ca o stiati) si gustul public solicita in acest moment, timp tare numit de Pierre Chaunu, un tip decis, rational, diplomat cum sunteti Dumnevoastra.
    Atentie la oamenii cu care lucrati. Inca trebuie sa invatati sa alegeti mai cu grija colaboratorii. Cam toti au fost o treapta, doua, trei sub Dumnevoasra, dar au avut multi inoculata samanta tradarii in sufletele lor de tranzitie. Putina circumspectie nu strica.
    Cu alese ganduri,

    Sartori

  38. 38 Sorin Amelian iulie 20, 2007 la 5:04 pm

    Nu ti-e rusine?

  39. 39 mark iulie 20, 2007 la 9:28 pm

    vad ca cenzura a la Nastase exista si pe bloggul sau. mesajul meu de ieri a disparut. ce frumos! Dl Nastase nu permite intrebari directe.

    ii citesc comentariile, interesante de altfel, despre PSD. uita insa sa ne explice coruptia si furtul din timpul guvernarii sale. uita sa explice cum si-a consttruit Zambaccian si Cornu, uita de matusi Tamara si de atatea altele. Pana la urma uita si celebra fraza a taticului sau ideologic I Iliescu „eu conjug diferit de dl Nastase verbul a avea”. pana si bolsevicul din tata in fiu Iliescu se saturase de coruptia premierului Nastase.

    speram ca acest domn sa aiba curajul sa raspunda. nu o are. deci nu merita sa revina in politica romaneasca.

  40. 40 Petrom iulie 20, 2007 la 9:34 pm

    Va rugam sa ne oferiti citeva detalii despre privatizarea Petrom.

    Va multumim

  41. 41 narci iulie 21, 2007 la 1:16 pm

    Buna ziua d-le Adrian Nastase,
    doream sa-mi raspundeti la aceea intrebare referitoare la valoare (acum) a unei actiuni de la Parcul Dracula din Sighisoara, consider ca nu ati avut timp sa raspundeti la toate intrebarile care va sunt adresate, insa astept daca se poate un raspuns.

    In legatura cu politica, cred ca sunteti inconjurat de multi oameni care sunt perversi din punct de vedere al caracterului, atentie mare la d-nul GEOANA.

    Ce civilizat si ce atitudine sfioasa si intelepta avea inainte de a ajunge la conducerea partidului si ce ….caracter are acum ….
    Cu respect, Narci

  42. 42 Amalia iulie 24, 2007 la 2:49 pm

    Domnule Adrian Nastase,ce parere aveti de canicula asta „bucuresteana„mai ales cu codul asta rosu de acum?Noi,locuitorii Bucurestiului ce am putea face in situatia asta?Sa stam tot timpul sa ne vaitam ca „vai ce cald„e si nu stiu mai cum?Sau sa luam cutitu` si sa ne taiem venele?Pentru iresponsabilitatea autoritatilor si a unor oameni necivilizati care arunca deseuri in stanga si in dreapta noi trebuie sa suportam acest chin?Cand va putea si Romania sa fie intr-adevar in loc public,un loc social in care sa ne putem plimba linistiti fara sa ne gandim la aerul toxic din jurul nostru?Cand vom putea sa respiram usurati spunand„Avem in Romania politicieni respectabili si care au grija ca aceasta„carma„ a tarii sa nu se uzeze si sa nu se „infecteze„ de mizeria bolnava din creierele unora?Cand?Pot sa spun ca in 2004 la legeri v-am votat cu tot respectul si sinceritatea fiind convinsa ca sunteti un om ce isi respecta responsabilitatile si stie ce este acela „patriotism„,dar domnule Adrian Nastase,pot fii sigura si acum dupa 3 ani de la acele alegeri?Ma mai pot incredinta ca sunteti un om ce stie sa carmuiasca tara cu stiinta?Mai pot crede ca doriti numai si numai binele tarii,si nu banii?Mai ales acum dupa acel caz cu Zambaccian si Tamara,dar in fine sa nu vorbim de acestea…Spuneti:mai pot avea incredere ca sunteti acelasi om pe care l-am votat cu incredere in 2004????????????????????????? Cu respect Dinu Amalia,35 ani,Bucuresti

  43. 43 Silviu Alexandru iulie 27, 2007 la 9:12 am

    Domnule Nastase, apreciez ca sunteti cea mai puternica personalitate din peisajul politic romanesc. Din acest considerent, ar trebui sa va continuati cariera politica fara asocieri cu PSD. Infiintarea unui partid politic ar fi cea mai buna solutie. Clasa politica trebuie reformata.

  44. 44 cristi iulie 29, 2007 la 5:43 am

    numai admiratori, dl-Nastase, impresionant, actuali sustinatori, nu? :))
    frumos, din partea dumneavoastra sa intrati pe BLogosfera, un mod de manipulare, in masa..pt.creduli. pentru o saptamana mi-ar place sa fiu in echipa dumneavoastra de voluntari, aveti idee de ce?..a..pai va spun eu, pentru a pastra toate mesajele licentioase la adresa dumneavoastra si a le publica, ulterior pe un alt blog. aveti o strategie frumoasa 10 mesaje ..de admiratori, lingusitori, pupincuristi un mesaj impotriva ..inteligent as punea spune dar nu pentru toti muritorii de rand, pe care sperati sa ii gasiti pe net.
    Va spun de pe acum, „reteaua” romaneasca e bine formata din oameni care stiu ce gandesc, pe sleau va vorbesc, in rapel va zdrobesc …
    Si daca noi, nu, atunci cine..generatia de maine, voi?mai bine nu! mie rushine ca traiesc in romania, corupta dar nu mi-e rushine ca sunt roman, roman nu rroman cum multe cotidiane ..din europa ..atribuie etnia rroma, romanilor…citesc ziarele, si sunt constient, ca o buna mare..parte mint..dar imi place stiti de ce? pentru ca in acelasi timp, cerceteaza si dezgroapa, intr-un final va ingroapa!
    de incheiere ..va urez un an frumos..si punetzi la ciorap..de pe acum, Dl.Adrian Nastase, ca vremurile ce se anunta a veni…vor fi grele!

  45. 45 Socrate iulie 30, 2007 la 11:46 am

    Domnule Nastase,
    Ma bucur ca aveti timp pentru a discuta si pe aceasta cale cu foarte multi prieteni si chiar dusmani, deoarece stiti foarte bine cu totii avem si prieteni dar si dusmani si indiferenti fata de ceea ce se intampla cu noi. J.P.Sartre scria undeva ca „aproape sau departe unii de altii suntem cu totii raspunzatori de ceea ce ni se intampla rau sau bine”.Sunt multe aspecte pe care doresc sa le discutam, fie si in aceasta maniera deoarece pot oferi o experienta concreta care va poate si ne poate ajuta. Am fost pe timpul Guvernului PSD pe o functie de conducere si am o imagine a ceea ce a insemnat intr-un anumit spatiu derapajul politic. Sunt un necunoscut pentru dv. dar unul dintre cei care a participat la cateva lansari de carte dupa ce nu a-ti mai fost prim-ministru si cu parere de rau am constatat ce atitudine au unii dintre colegii nostri de partid, oamenii politici, care au fost alaturi intr-un Guvern performant.Cred ca stiti la ce vreau sa ma refer.
    Ceea ce doresc sa dezvolt eu din tot ceea ce am vazut si simtit in spatiul politic al PSD si nu numai dar pe mine PSD-ul ma intereseaza este calitatea umana sau cum spunea Kant-vointa buna(caracterul), caci daca acesta nu este, nimic nu este. Or din acest pct de vedere noi am neglijat acet aspect in partid ca si multe alte aspecte. Dar asupra acestora voi reveni in urma unui raspuns primit de la dv.
    Cu stima si prietenie,
    Socrate

  46. 46 Liana iulie 31, 2007 la 12:53 pm

    Din Craiova toate gandurile bune pentru intreaga familie si sperantele ca lucrurile vor reveni la normal , urari de la colega voastra din facultate, suntem alaturi de voi si suntem siguri ca lucrurile se vor schimba in bine. Speram cat de CURAND !
    Liana

  47. 47 nu conteaza august 25, 2007 la 3:39 pm

    Domnule profesor,

    Felicitari pentru blog. E un direct si super-cool 😉 de a comunica cu publicul tinar. Daca toti politicienii ar avea cate un blog lumea s-ar schimba mai repere, România la fel. Dincolo de asta, cred ca ar fi o idee foarte buna sa distribuiti prin intermediul blogului sau pe pagina web personala macar o parte dintre cartile dumneavoastra. Pe de o parte nu se gasesc in librari, pe de alta parte, in vremurile noastre, foarte multi si-au facut o pasiune din a citi carti in format electronic (pdf sau oricare altul). Personal, cred ca ar fi o idee excelentă, cu atat mai mult cu cat politica noastra nu prea a produs opere intelectuale si analize doctrinare serioase. Ar fi pacat ca lucrarile respective sa stea ascunse prin biblioteci, acum cind comunicarea este facilitata atat de mult de Internet.
    Sunt sigur ca intelegeti mai bine decit altii ce inseamna Internetul pentru cultura tinara si ca sunteti in favoarea unei asemenea initiative.

  48. 48 madalin septembrie 4, 2007 la 5:26 pm

    D-nule Nastase, urmand ideea pe care a folosit-o si Darius ‘daruindu-va’ acest blog, am facut si eu asta pentru primarul orasului Tg-Jiu (orasul meu). Credeti ca-i puteti lasa un comentariu dandu-i cateva sfaturi despre cum sa-l foloseasca ? Sau despre beneficiile pe care le-ati avut de cand aveti acest blog ? Puteti bineinteles sa-i explicati si partea proasta lucrurilor, dar sunt sigur ca acesta ar fi un pas inainte pentru Domnia Sa, Florin Carciumaru.

    Va multumesc.
    P.S: Adresa blogului D-nului Primar Florin Carciumaru este: http://primar.tg-jiu.ro

  49. 49 Valeriu septembrie 5, 2007 la 4:22 pm

    Acest text a fost redactat de către Darius Groza, în persoană.

  50. 50 execelta septembrie 21, 2007 la 5:40 pm

    Baronul PSD Liviu Dragnea, anchetat de DNA pentru deturnare de fonduri UE
    cel mai nou nume aflat în atenţia DNA.
    Făcând parte din echipa lui Mircea Geoană, Dragnea a fost prezent ieri dimineaţă la guvern, la o întrunire despre fondurile europene. Adevărul a obţinut în exclusivitate amănunte din dosarul aflat la DNA.

    Plimbatul cu bacul, pe banii UE
    Începuturile afacerii datează din 1994, când Guvernul Văcăroiu decide deschiderea unui punct de control pentru trecerea frontierei Turnu Măgurele-Nikopol şi a unei vămi. În anul 2001, Consiliul Judeţean Teleorman, în frunte cu Liviu Dragnea, împreună cu Consiliul Local Turnu Măgurele realizează un proiect pentru înfiinţarea punctului de control şi a unui serviciu de tip bac şi îl înaintează Ministerului Dezvoltării şi Prognozei, de la acea vreme, spre aprobare. Proiectul PHARE de cooperare transfrontalieră între România şi Bulgaria, având ca beneficiari cele două autorităţi publice, este aprobat, având un cost total de realizare de 4,5 milioane de euro. Astfel, UE contribuia cu 3.300.000 de euro, în timp ce CJ Teleorman şi CL al municipiului Turnu Măgurele urmau să cofinanţeze cu restul sumei, 1.200.000 de euro.

    Terenul pentru investiţie, fără acte de proprietate
    Pentru demararea lucrărilor era necesară găsirea unui teren adecvat. Zis şi făcut. 52.400 mp de teren intravilan, din domeniul public al Consiliului Local Turnu Măgurele, sunt transferaţi în 2002 municipiului Turnu Măgurele, suprafaţa devenind tot atunci „domeniu privat”. După ce poziţia amplasamentului este schimbată din perpendicular cu Dunărea, în paralel cu fluviul, motivându-se apartenenţa terenului societăţii TURNU S.A., primăria din Măgurele afirmă că nu există acte de proprietate pe acel teren, se arată în dosar.

    Defrişări cu acte false
    În joc intră însă un al doilea teren forestier aflat în proprietatea statului şi administrat de Romsilva. Iniţial, terenul era rezervat pentru construirea unei baze de agrement şi nicidecum pentru un punct de control. Deşi CL Turnu Măgurele cunoştea litigiul, hotărăşte trecerea terenului din proprietate publică în proprietate privată, elaborându-se hotărâri fără acoperire legală. Folosind documente false, autorităţile din Turnu Măgurele obţin în cele din urmă trecerea pădurii şi defrişarea ei pentru începerea lucrărilor. Primarul Mohani Nicolae, din Turnu Măgurele, Liviu Dragnea şi Gabriel Davidenco, arhitectul-şef, au încălcat cu bună ştiinţă legislaţia privind regimul terenurilor şi executarea construcţiilor, se mai precizează în dosarul acestui caz. Astfel, eliberarea certificatului de urbanism şi cererea de construcţie au fost făcute cu încălcarea prevederilor în vigoare, în timp ce autorizaţia de construcţie a fost emisă fără să aibă avizele necesare privind utilităţile publice şi infrastructura. Mai mult, după ce poziţia terenului a fost schimbată, nu au mai fost emise acte noi, nici măcar un nou titlu de proprietate.

    şapte licitaţii pentru un feribot supraevaluat
    Aşa cum era procedura, beneficiarii proiectului, adică CJ Teleorman şi Primăria Turnu Măgurele, trebuiau să se ocupe de achiziţionarea unui feribot pentru traversarea Dunării şi tot echipamentul necesar, ca parte a cofinanţării proiectului. În acest sens, primăria trebuia să contribuie cu 40% din sumă, în timp ce CJ Teleorman participa cu 60% din contravaloarea vasului. Printr-o hotărâre din 2004, CL Turnu Măgurele a însărcinat CJ Teleorman să organizeze licitaţia achiziţionării bacului, care s-a desfăşurat nepermis de anevoios, pe parcursul unui an întreg (ianuarie 2004-ianuarie 2005), soldată cu nu mai puţin de şase licitaţii eşuate. De data aceasta, beneficiarii se hotărăsc să încalce legea de-a dreptul şi să achiziţioneze un feribot second-hand. Negociind direct cu firma germană Verkehrsbetriebe Wesermarsch Gmbh., Primăria Turnu Măgurele şi CJ Teleorman vor cumpăra un vas din 1978, autorizat să circule doar până în august 2008, pe care plătesc 775.000 de euro! Totodată, se apelează la o firmă bucureşteană pentru aducerea bacului din Germania, onorariul fiind de nu mai puţin de 282.199 de euro! Surse din Direcţia Naţională Anticorupţie ne-au declarat că dosarul instrumentat iniţial de Departamentul de Luptă Antifraudă stă la baza unor cercetări penale în acest moment. Procurorii DNA strâng acum probe pentru trimiterea în judecată, sub multiple acuzaţii: deturnări de fonduri, falsuri, abuz în serviciu.

    Dragnea: „Este o comandă politică”
    Liviu Dragnea a declarat telefonic pentru Adevărul că ar fi vorba de o comandă politică. El spune că deja dosarul în cauză a fost cercetat de Corpul de Control al primului-ministru, mai precis de Departamentul Antifraudă, dar afirmă că rezultatele acestei anchete nu ar fi corecte. În privinţa terenurilor, Dragnea spune că există carte funciară pe acestea şi că suspiciunile privindu-l pe cel provenit de la Ministerul Apărării s-ar datora faptului că funcţionarii de la MApN au greşit în hotărârea de guvern dată în acest sens. El spune că feribotul nu a mai fost achiziţionat prin licitaţie, deoarece a fost vorba de „bani româneşti” şi că legea nu îl obligă la acest lucru. După această convorbire, Dragnea a revenit, fiind interesat de unde a obţinut Adevărul detalii despre dosar.

  51. 51 Mmsv.lizabon msv.lizabon ircea Cosma septembrie 27, 2007 la 6:42 pm

    consider ca ar trebui conceput un mod nou de abordare a viitorului acestei tari: Anularea consecintelor pactului Ribentropp-Molotov pentru Romania nu numai condamnarea acestuia cum s-a facut in 1991. Ce parere aveti?

  52. 52 Mmsv.lizabon msv.lizabon ircea Cosma octombrie 2, 2007 la 8:27 pm

    RRomania nu va putea mentine forta de munca in tara decit daca un guyern serios isi asuma salariul minim de 450 euro.

  53. 53 cmv.albn ircea Cosma octombrie 6, 2007 la 10:33 pm

    Reuniunea de la Brasov a fost un mic nimic. Care sunt solutiile pentru o revenire a PSD pe scena politica ca un partid puternic ,credibil,optimizant sidatator de sperante/?. Ce parere aveti de mizeria din Italia?

  54. 54 CaltaBosh octombrie 29, 2007 la 11:46 pm

    Recentul scandal “palinca si caltabosi pentru domnul ministru” a aratat la ce nivel e “pragul de onestitate” al demnitarilor romani. De aici si un efect secundar al scandalului rasfrant si asupra unor scandaluri mai vechi. De exemplu scandalul termopanelor: la debutul scadalului parea socant ca un prim-ministru ar putea fi cumparat cu atat de putin (argument speculat din plin de domnul Nastase si de corul adulatorilor lui Nastase); de cand cu “rectificarea pragului de cinste” al demnitarilor chiar si varianta “termopane pentru domnul prim-ministru” devine plauzibila.

  55. 55 nquotes noiembrie 18, 2007 la 10:55 am

    Please Please add my site among your featured sites:

    http://www.enewsreference.com (Every Country!)

    Banner @: http://www.enewsreference.com/link_exchange.shtml

    Over 80,000 links to Major news media newspapers, radio and television websites in the world. Recently have the distinction of reaching over 100,000 hits daily.

    Thank you!!

  56. 56 Viorel noiembrie 21, 2007 la 4:41 pm

    Citind comentariille dv. dle. Nastase, am remarcat un spirit analtic deosebit facind portretul unui potential dictator. Se va ajunge la dictatura in Romania mileniului lll ?
    Exista o solutie anterioara, aplicata si incununata de succes ? Istoria o ofera.
    Avem nevoie de :
    1.Un conducator, unic, imaculat, vajnic carismatic
    2.O categorie de damnati.
    3.Un aparat propagandistic bine pus la punct.
    4.Un puternic instrument de represiune.
    5.Un popor frustrat..

    1.Dl. Hinkel, un ‘ erou’ in Marele Razboi , ascet si antialcolic, patriot inflacarat cu un discurs necrutator –
    – D. Banescu, aviator erou , mai putin antialcolic, patriot inflacarat-
    2.. D. Hinkel indreapta degetul acuzator catre pakistanezi. -.impotriva celor corupti, imbogatitilor de razboi .(Evident, pakistanezii lor, nu ai nostri.) Pentru Fouquier-Tinville, ei nu drept de aparare.Acuzarea este suficienta !
    -dl. Banescu indreapta decetul acuzator catre corupti.( Evident,coruptii lor nu ai nostrii). Pentru Manovei-Tinville, avocatul are doar dreptul de a tace ! Un tanar avocat, dl. Chinariu, crede ca se incalca drepturile omului. Este anchetat !
    3.D. Hinkel il insarcineaza pe dr. Golens cu creiarea unui minister al propagandei. Dr. Golens creiaza mitul Omului Perfect : Hinkel
    -Dl. Banescu creiaza Partidul Deodorant – care creiaza imaginea omului perfect : d. Banescu !
    4. .D. Hinkel creiaza Gescapoul.
    dl. Banescu creiaza DNA
    5 Un popor frustrat
    Citat : Ce baftă pe conducatori că oamenii nu gândesc.
    Adolf Hinkel !
    A fost dl Hinkel un dictator ?
    Nu dle Nastase ; a fost un paranoic.
    Si cred ca toti marii dictatori ai lumii- Pot Pot, Mao, Stalin, Ceausescu erau niste bieti paranoici !

    Scuze pentru greselile ortografice in privinta numelor proprii.Nu sunt perfect!

  57. 57 Alina noiembrie 26, 2007 la 12:57 am

    Domnule Nastase,
    Imi permit sa posetz pe blogul dumneavoastra o simpla viziune, personala de astfel, cu speranta ca poate macar o veti citi:
    M-am saturat de politicieni care de fiecare data, mai ales in pragul campaniilor, scot la iveala numai bube, care in loc sa se confrunte pe idei, pe programe de guvernare, pe strategii se confrunta pe dosare.Mai scoatem dosare de la DNA sau dosare ale fostilor informatori.A trecut acest regim de trista amintire… sa il lasam in urma si sa mergem mai departe.Multi au fost informatori…si se stie bine ca in vremea aceea cateodata mai erai si constrans intr-un fel sau altul.Nu ar fi mai bine sa trecem peste acest prag?Cat despre coruptie…m-am obisnuit si cu aceasta idee…de mult si deja nu cred ca mai avem vreo speranta intrucat coruptia la noi porneste de la ultimul taran pana la cel mai inalt nivel si asta este tot o consecinta fostului regim.Pornind astfel de la premisa ca majoritatea(sa nu cataloghez pe toata lumea) sunt corupti inca am speranta ca macar tara noastra sa fie reprezentata de niste oameni capabili care isi merita posturile pe baza studiilor, abilitatilor politice si diplomatice.Din pacate in aproape nici o guvernare nu am avut parte de asta.
    Cel mai agasant este faptul ca indiferent de guvernare atacuri vor fi lansate din opozitie pt faptul ca ca acea guvernare nu este buna, nu e oportuna.Ca fost Prim Ministru sigur stiti ca oricata vointa ai sa faci ceva intotdeauna te impiedica ceva …si nu este foarte usor sa pui in aplicare un plan.Intotdeauna vom da peste niste „gigi contra” sau peste aceasta birocratie care ne ingroapa pe toti.Este foarte usor sa critici.De ce nu lasam Guvernul…oricare ar fi el…si asa cum este el sa isi fac treaba…sa isi finalizeze planurile…sa nu le mai punem piedici si sa le acordam sprijinul si la sfarsit vom vedea daca a fost bine sau nu…daca mai merita sa ramana sau nu.
    Desi mai degraba de conceptie liberala, sub nici o forma social democrata trebuie sa recunosc ca ati avut una din cele mai bune „prestatii” de premier postdecembrist,insa asta nu va justifica multe dintre faptele dumneavoastra.
    Sunteti un om destul de rational, clar un om diplomat si ati avea toate atributele unui bun politician daca va „curatati” imaginea, sunteti fair-play, daca va detasati de restul care se „impung” cu dosare sau recurg la alte tertipuri, daca dovediti ca puteti fi diferit de ceea ce ati reprezentat(si poate ca inca mai reprezentati – tipul cu termopanele, cu ouale si cu matusa tamara) si de ce inca multi reprezinta

  58. 58 Alina noiembrie 26, 2007 la 1:04 am

    Si apropo de coruptie
    Sincer nu cred ca exsita un om care sa nu fi participat la procesul de coruptie…fie ca dai bani agentului de circulatie sa nu primesti ameda/ puncte, fie ca dai un pachet de cafea nu stiu cui sa iti faciliteze ceva.Credeti ca numai daca este vorba de o suma importanta de bani se incadreaza la coruptie?Eu cred ca nu.Si asta este problema…ca ne asteptam de la altii sa nu faca ceva, dar nici noi nu dam un exemplu in acest sens…este un cerc vicios.Si apoi..coruptie coruptie…dar cum o dovedesti?Dintre toti ilustrii nostri juristi, de marile contracte de interes public se ocupa niste incompetenti, niste semianalfabeti…drept exemplu Dinu Patriciu…”ochiometric” se vede ca fura…dar cum demontrezi asta?Pana una alta…si in mod legitim…fiecare se bucura de prezumtia de nevinovatie pana cand se dovedeste contrariul(daca se poate dovedi)

  59. 59 reformacj decembrie 4, 2007 la 3:18 pm

    D-le Nastase! Sper ca nu puneti batista pe tambal, si uitati de adevaratii complotatori din PSD(ioan rus, dancu si puscas) carora li se datoreaza acest rezultat dezastrus de la europarlamentare.Cred ca d-ra Anca Alexandrescu ade dreptate in ceea ce priveste parerea d-sei fata de acest pseudo grup de la cluj. Nu uitati cum va poceau la sedintele PSD de la cluj

  60. 60 reformacj decembrie 4, 2007 la 3:37 pm

    q.v.d. 15% pe judetul cluj si sub 19% pe cluj-napoca.Considerati ca aceste rezultate sunt reprezentative pentru PSD-ul adevarat, din 2004? Atunci sa nu uitati de acesti fermenti ai raului, clujeni, care au facut tot posibilul sa va murdareasca si chiar sa va faulteze.

  61. 61 Aeno decembrie 6, 2007 la 1:50 pm

    Cum poti fi un bun candidat la presedentie:
    Prima cale: Reteta Vadim Basescu
    vorbesti mult, infiereaza, dar atentie: E periculos sa faci ceva util. Poti sa gresesti…Deci stai. Si arunci vina pe altii.

    Basescu a fost elevul silitor a lui Vadim; Sloganul JOS MAFIOTII, SUS POPORUL, IN TEPE.au fost preluate dela Vadim, care a reusit odata! A doua oara demagogia dlui Vadim nu a mers.
    Basescu a imitat o reteta de succes si a reusit. Cat ii va merge lui Basescu, nu stiu.Dar semne de oboseala si plictis al POPORULUI s-au vazut la referendum.
    Bilantul Basescu:
    Cearta la primarie (Vreau consiliu..) Rezultat; Bucurestiul e jalnic.
    Scandal ca presedinte:
    Guvern o banda de mafioti- un mesaj incredibil adresat investitorilor straini. Dar cu priza la POPOR! Asta aduce imediat voturi!
    Parlamentari talhari buni de aruncati peste balustrada..Toti (cei ce nu ma iubesc) sunt mafioti..
    Nu pomeni numele lui Stolo, Flutur, ei vor beneficia de NUP

    A doua cale:
    Ridica in slavi ceva, ce ai facut si a placut POPORULUI. Nu are importanta daca a fost o stupiditate.
    Este varianta Stolojan de crestere a popularitatii
    Confiscarea valutei întreprinderilor, a societăţilor comerciale şi a populaţiei obligaţi s-o schimbe în lei la un curs fixat arbitrar.
    Cu o inflatie de 200% in fapt a fost un FURT echivalent cu celebra stabilizare din anii 50!
    Suntem singurul popor unde exista zicala cu capra vecinului. .
    Milioane de oameni, fara un dolar au aplaudat cu frenezie actul de confiscare! Sa nu ne mira ca inca mai are popularitate! Atentie rudelor capsunarilor din Spania, zidarilor din Italia; Valuta voastra va fi in pericol cu dl. Stolojan!
    A treia cale: fi onest, recunoasteti greselile, si eventual, daca ai realizat ceva, explica. Este calea sigura de a pierde.
    O mie de voci te vor diseca, analiza, condamna, greselile recunoscute vor fi evidentiate, amplificate, altele vor fi adaugate…
    Si totusi…cand a treia cale se va realiza: Cand :”Desteaptate Romane” va avea un sens!

  62. 62 Aeno decembrie 12, 2007 la 12:40 pm

    Din editorialul de azi din Jurnalul National :
    „De aceea, marele său proiect pentru România e balansul permanent între haos şi dictatură. Actualul context în care s-a plasat ţara noastră nu face posibile dictaturile. Dar nu interzice haosul.”
    Sunteti convins de asta dle Nastase?
    Dictatura se poate instala si.. democratic.
    – Nu Aeno, nu se mai poate!
    .Se poate dle Nastase! „Avem” multe solutii.
    Iata doua:
    a/ Exact ce ati spus: Intoxica, arunca anatema pe cei „contra mea”. ” pe mine salvatorul patriei, 322 de ticalosi vor sa ma execute pentruca „Eu, Aeno” vreau fericirea poporului. Sustinut de alde ……., Parlamentul trebuie desfiintat.. etc, etc. Calomniaza, calomniaza , ceva tot ramane…
    -„EU Aeno” am muncit o viata intreaga pentru a-mi cumpara casa Mihaileanu, iar ticalosul de Nastase are termopane …
    -Nu te cred Aeno…nimeni nu va crede asta..
    – Dar in mai, 75% din oameni au crezut ..
    b/
    – Vezi tu Aeno, avem alegeri libere si democratice..

    -Sigur; si in 1933 Germania a avut alegeri libere si democratice..
    Dar sa aplicam o regula aritmetica simpla: Dl Tokes, aliatul meu de conjunctura , obtine in Teleorman ~800 de voturi, dela 80 de maghiari…Aplicand regula, „EU unicul patriot” voi obtine 180 milioane de voturi dela 18 milioane de alegatori, pentru republica super prezidentiala!
    Nu, nu va fi dictatura. Va fi o republica ultra democrata, condusa „unic” de sigurul om cinstit al Mapamondului.. Creat pentu a conduce..
    Se poate dle Nastase!
    Ce va fi dupa? Zeificarea. Dece? deja sunt Zeus!

  63. 63 nelinistitu decembrie 21, 2007 la 7:50 am

    Influenta iminentei crize energetice mondiale in peisajul politic si economic romanesc. Cum se va evita anarhia, prin dictatura si rationalizare?

  64. 64 nelinistitu decembrie 21, 2007 la 8:02 am

    Un articol al d-stra il consider binevenit pe tema crizei energetice.

  65. 65 s3ptember ianuarie 7, 2008 la 12:21 pm

    Yes,we know that 🙂 dar aici,atunci,nu mai e libera exprimare.Cititorii unui blog isi pot exprima parerile cat de explicit vor,ma rog,asta era cand s-a infintat „Blogging-ul” , nu cand l-au stricat alti …

  66. 66 N. F. RACZ-Oradea ianuarie 23, 2008 la 10:35 pm

    V-am simpatizat pentru că sunteţi o persoana distinsă, inteligentă şi hotărâtă în ceea ce decideţi că este mai bine pentru români.Poate că din grija de a îndeplini condiţiile pentru intrarea în Uniunea Europeană, v-aţi încreyut prea mult în apropiaţi ţi v-aţi subestimat adversarii politici şi mai ales pe sepia cu figura torsionată de răutate care tronează ca un uzurpator ce este.
    Oricum viaţa merge înainte.
    Cînd veţi reveni vă voi căuta să închinăm o cupă de şampanie.
    Succes!!

  67. 67 N. F. RACZ-Oradea ianuarie 23, 2008 la 10:57 pm

    Domnule Adrian Năstase
    Revin cu rugămintea de a reflecta pentru viitor la reformarea Ministerului Muncii.
    Fiind în acest sistem de 19 ani, simt tot mai mult vidul de legislaţie din acest domeniu.Faptul că nu se renunţă la carnetele de muncă păstrându-se un sistem depăşit , crearea unor aşazise arhive de copii care nu sunt luare în seamă de instanţe, cooptarea ăn sistem a tot mai multor ingineri care sunt incompatibili din punct de vedere al pregătirii profesionale ţi multe alte aspecte care trebuiesc clarificate.Personal am câştigat în instanţa un proces impotriva sistemului,este strigător la cer să deranjezi pentru că eşti competent.
    Am încredere că veţi avea puterea să schimbaţi o parte din acest rău!
    Să nu uitaţ că sunt mulţi care vă apreciază şi să fiţi convins că din punct de vedere profesional, oricînd P.S.D. are oameni care pot să conducă- n-am să folosesc cuvântul BINE pentru că s-a degradat în faţa românilor de cănd l-a folosit matelotul în urarea pe care ne-a adresat-o nouă dar el se referea numai la el-

    Vă doresc putere sănătate succes aveţi, şi vă doresc să deschidă românii bine ochii când vor vota!
    EXCELSIOR

  68. 68 costi ianuarie 29, 2008 la 10:17 pm

    Domnule Nastase,

    In primul rand tin sa imi manifest sincera NEDUMERIRE in ceea ce va priveste.
    De ce?

    Pai, cine nu se intreaba, unde e ” arogantul, coruptul, imaginea negativa a partidului, cel ce TREBUIA sa piarda, etc „?????.

    Un amanunt : Nu sunt, nu am fost si, cine stie, nu voi fi vreodata membru al PSD, PDSR, oricare alt partid cu derivatie din ” matca ” FSN.

    Domnule Nastase,
    Nu stiu. nu cred, ca imi veti raspunde vreodata, dar va rog un singur lucru:
    Faceti ce credeti de cuviinta, puneti lucrurile la punct la PSD si dati-mi o sansa: Vreau sa votez conform convingerii mele, poate chiar impotriva dvs., doctrinar, principial, dar nu ca acum, IMPOTRIVA UNUI DICTATOR.
    P.S. M G, il cunoasteti, hai sa se dea 1/2 pas mai in spate. A dovedit-o, e duplicitar, nesigur si NECREDIBIL ( o spune un … PNL-ist. )

    Multumesc pt. atentie si va asigur, ACUM, dupa 3 ani, de regretul ca nu v-am votat atunci!

    Toate bune!

    C. . ., PNL Bucuresti

  69. 69 Jurmoni Catalin ianuarie 30, 2008 la 12:33 am

    Domnule Adrian Nastase,
    Va salut cu mare respect in calitate de membru al PSD,deoarece duminica am completat o adeziune pentru a adera la acest partid,deoarece am citit din intamplare statutul partidului de pe site-ul oficial unde intrasem..Am 20 de ani,sunt din localitatea Hateg,jud. HD,sunt student la Politehnica din Timisoara,sectia Hidrotehnica si am o problema financiara din cauza TAXEI DE INMATRICULARE.Am aceasta problema indirecta,nu fiindca mi-am cumparat eu personal masina,ci mama mea,in duminica ce a trecut.Masina a costat 10.700 euro,cumparata din piata de masini Hunedoara.Mama mea a achitat pretul integral al masinii…DAR!!masina trebuie inscrisa la Registrul Auto.Mama mea a muncit ani de zile pentru a strange bani,lucreaza la Finante in oras la Hateg…nu e nici un sef.Pe 1 ianuarie am avut cu familia un accident cu vechea masina deoarece ninsese.iar pe drum era sticla,nici un material antiderapant…sare…nimic.
    Masina a fost praf si nu s-a mai refacut.In fine…a dat toate economiile ei,care erau in LEI!!!ca asa a spus domnul Isarescu:”LEUL E PUTERNIC”,pierzand cateva sute de RON de pomana.Acum problema e ca trebuie achitata taxa de prima inmatriculare care costa 890 euro.La o masina din 2005,euro 4,are emisiile de CO2 fffffffmici.Plus ca trebuie platita inregistrarea la Registru,numere platite,verificare tehnica platita….se ajunge la 2000 euro.Deci practic masina costa 12.700 euro.
    Domnule Nastase,va rog din suflet sa luati cat se poate atitudine la aceasta taxa care este de domeniul fantasticului,nu are nici o baza legala,si de pe urma careia domnu’ ministru de finante,ca nu vreau sa-i scriu numele,jecmaneste lumea in ultimul hal.L-am urmarit in aceasta seara la „Sinteza Zilei” de la Antena 3,unde era si Ilie Serbanescu care i-a „dat peste nas” ministrului.Acest ministru habar n-are ce vorbeste,nici macar nu stie exact despre ce e taxa,o da in sus si in jos cu procente,da niste explicatii de te ia rasul….explind el ca „taxa reprezinta un procent favorabil din pretul masinii” si ca „pe oameni ii ustura nasul de la poluare”(sunt cuvintele dumnealui),pai atuncea domnule ministru care esti habarnist,dece nu impozitezi pentru poluare si rabele si autobuzele de 20 de ani care sunt niste furnale pe roti.
    Deci domnule Nastase,luati atitudine deoarece acest ministru impreuna cu politica sa si a celorlalti liberali…democrati….aterizati din intamplare la conducere SUNT O RUSINE NATIONALA.
    Va multumesc,sper ca imi va fi citi mesajul,am fost instiintat ca va fi o intrunire de partid luna aceasta la Geoagiu-Bai,poate o sa veniti si dumneavoastra sa facem o poza impreuna.Mult succes!

  70. 70 Alex februarie 6, 2008 la 10:07 am

    Buna ziua d-l NASTASE.
    V-am vazut aseara intr-o emisiune televizata si mi-am amintit despre acest blog.
    Va stimez. N-as vrea sa se inteleaga ca am intrat pe blog pentru mai stii ce interese. Nu am decat interesul lucrului bine facut.
    Pentru interesul national, daca nu suna prea pompos, va rog sa luptati. Aveti multi sustinatori. Dati-le ocazia sa va demonstreze sustinerea dezinteresata. Deci LUPTATI !
    Alex

  71. 71 Liana februarie 12, 2008 la 10:03 pm

    Aceleasi ganduri si incurajari ca in mesajul din 31 iulie 2007, ora 12.53 p.m. („Lamuriri”), ba chiar mai mult ACUM !
    Liana

  72. 72 Viorel O. februarie 17, 2008 la 1:18 pm

    Un exercitiu de logica (hilara)
    Basescu are dreptate.
    Prima afirmatie: Iliescu a condus guvernul Constantinescu.
    Just: Inamicul no. 1 a lui Iliescu era PNT, care trebuia discreditat. Din interiorul guvernarii. Si a gasit instrumentul: Basescu, un bun executant. A ascultat de ordin si a reusit.
    Se indoieste cineva ca Basescu nu a ascultat de glasul stapanului?
    A urmat recompensa: In 2004, Iliescu se dezice de Nastase si ii netezeste calea spre presedentie.
    Cui? Lui Basescu.Oricum , Ilescu nu mai avea ce pierde.Si in 4 ani dosarul flota este pus la index.
    A doua afirmatie: Iliescu conduce guvernarea actuala.
    Cu cine? Il are pe Stolojan. Un om extrem de apropiat a lui Iliescu.Suficient de slugarnic. Acesta creiaza grupul dizidentilor PLD, majoritatea cu probleme penale pe care politia politica DNA le declare NUPuri.
    Deci Iliescu coordoneaza PD-L.
    Dece Patriciu nu mai conduce guvernul in viziunea lui Turcan si Udrea este un mister usor de descifrat: Placa uzata…
    Iliescu conduce Romania prin Basescu…
    Creiaza chiar o mezalianta dinastica: mostenitorii tronului:Basecu+ Hrebenciuc. O gluma, evident..
    Apropo dle Nastase: Prin ce sa remarcat Stolojan ca PM? Confiscarea valutei? Stolojan declara ca a fost impusa de Iliescu. Asa este? Iliescu nu a invirmat si nici nu a confirmat. Chiar as dori un raspuns.
    Felicitari pentru intoarcerea in politica! Poate ca ar fi prima oara cand voi vota un reprezentant al stangii.
    Dar nu pe dl. Geoana !

  73. 73 simibela februarie 26, 2008 la 4:25 am

    Sefule nu pot sa zic mai mult decat iar faptul ca dl Geoana incearca sa stea cu,curul in doua barci cu siguranta ii va dauna,partea proasta e ca afecteaza interesele si imaginea partidului.
    faptul ca l-a invitat pe dl Basescu la acel congres nu a facut decat sa se descalifice,pacat de anii petrecuti in diplomatie.Personaje gen Basescu trebuie tinuti la mare distanta.Toata stima si pentru dl Iliescu

  74. 74 Constantin Musescu februarie 26, 2008 la 4:00 pm

    Felicitari pentru intoarcerea in politica. Romania are nevoie de un om ca tine. Sunt multi cei care vorbesc dar putin cei care trec si la fapte. Adriane, hai sa trecem la fapte ca sunt atatea de facut in tara asta.
    Sprijin neconditionat si lobby permanent. Numai cei care cred cu adevarat vor invinge.
    Felicitari pentru mentinerea dar mai ales curajul acestei initiative – blog !

  75. 75 zamfir cristiana februarie 27, 2008 la 1:53 pm

    DACA TRATATI CU INDIFERENTA MEMBRII PARTIDULUI , SI ACUM PE ULTIMA 100 DE METRI II INDEPARTA-TI PE CEI CARE V-AU FOST LOIALI , SI TOLERATI PE CEI CARE II SIMPATIZEZA PE ACTIVISTII PNL” ESTE FOARTE DUREROS

  76. 76 JeanS martie 6, 2008 la 9:57 am

    Vestea reantoarcerii pe scena politica, ma bucurat foarte mult.Imi doresc, ca la primele alegeri sa pot pune stampila „votat” pe numele Adrian Nastase in buletinul de vot pentru functia de presedinte, mai mult sa castigati aceste alegeri.
    Va urmaresc cu interes fiecare aparitie publica si sentimentul meu, de cetatan al acestei tari, este ca dumneavoastra sunteti persoana cea mai potrivita care sa ma reprezinte.
    Consider ca a venit vremea sa ramana in urma „strambele” si rautatile inutile. Pentru mine si pentru tara asta, cred ca exista lucruri mult mai importante de facut, pe care mai mult ca sigur le meritam.

  77. 77 virgil martie 9, 2008 la 12:00 pm

    treaba e asta domnule nastase; te-am vazut acum 4 ani la jw-marriott, la conferinta investment u.s., erai crispat, stresat, etc.; nea nelu era jovial

    chestia e ca opozitia e buna! matale daca erai tot pm, nu contribuiai intelectual, eventual administrai tara (mai bine, mai rau, etc.) doar atata

    acuma fiind in opozitie, sa felicitam marinaru care te pune sa gandesti, sa fii activ, sa te aperi (cand e cazul) astfel esti om de opozitie cum ne trebe

    daca erai pus pe vinatoare (ca umflatii care nu fac nimic bun social) nu
    reuseai sa contribui la edificarea opinie publice

    speranta este ca atunci cand vei avea iarasi puterea, sa-ti amintesti :

    „suprematia apartine interesului public” –- restul sunt doar gogosi

    asadar nu uita adi draga: cine nu-si aminteste de interesul public este de nicari, si ramane in istorie un oarecare; accesul ideilor la omul cocotat sus
    ramane piatra dumitale de incercare; sa vad daca imi raspunzi in acea zi!

  78. 78 Alexandru Tertisco martie 19, 2008 la 6:22 pm

    Corectati va rog in Lamuriri….(la adresa autorului dar şi a oponenţilor săi, de aşa zisă “suţinere”)…. SUSTINERE in loc de sutinere.
    Merci.

  79. 79 Dragos martie 25, 2008 la 11:18 pm

    Si in aceasta seara la emisiunea cu D’na Firea a-ti fost la inaltime. Astept sa reveniti la conducerea TARII acolo unde este locul pe care il meritati . sunteti un adevarat luptator si multi romani se vor convinge caAdrian Nastase este omul intelept,politicianul de care au nevoie si nu de scandaluri . Avem nevoie de o viata buna si nu de o saracie care ne ameninta la tot pasul, avem nevoie de liniste si prosperitate . Apreciati oportunitatea cadrelor militare in rezerva la punerea in aplicare a proiectelor sociale, politice si economice pe care le promovati ?

  80. 80 Benoni martie 26, 2008 la 2:07 pm

    Ddomnule Nastase avem nevoie de oameni ca dumneavoastra,acei oameni care sa faca in asa fel incat lucrurile sa se miste in tara aceasta intr-o directie buna.m-am saturat sa mai ;traiesc bine! Traim intr-o saracie cumplita,dar cel mai dificil lucru este ca mi-am pierdut speranta.În 2004 eram foarte încrezător atunci când a-ţi candidat la funcţia de preşedinte.Aştept să reveniţi în forţă pe scena politica românească.

  81. 81 Octavian aprilie 2, 2008 la 1:30 am

    Domnule Nastase, e prima oara cand intru pe blogul dumneavoastra. Ceea ce ma contrariaza este faptul ca gasesc aici NUMAI POLITICA. As fi vrut sa gasesc aici cate ceva despre Adrian Nastase omul, sa gesesc si ceea ce este in spatele mastilor politice… ceva legat de faptul ca ati terminat Sfantul Sava ca sef de promotie, la fel si facultatea de drept.

    Am auzit ca sunteti un mare iubitor de arta. Poate obiectele de la aceasta casa de licitatie va vor interesa. Mie imi plac si poate cu ocazia asta ne veti arata si cate ceva despre omul, nu politicianul, care scrie acest blog. Nu vreau sa ma intelegeti gresit, nu vreau transformarea acestui blog in un tabloid, pur si simplu vreau sa aflu si ce ganditi si in alte domenii decat politica.

    Deosebit respect.

  82. 82 gabi aprilie 2, 2008 la 3:53 pm

    Domnule Nastase,

    Explicati-mi si mie o chestiune. De ce sustineti cota progresiva de impozitare? In felu in care vad eu problema, cu cat muncesc mai mult cu atat dau un procent mai mare la stat. Este o absurditate. Am o firma care face cifra de afaceri sa zicem de 50 de milioane de dolari anual. Nu numai ca platesc o carutza de bani la stat cu TVA, dar si impozitul imi creste.
    Analizand situatia: Eu ofer locuri de munca iar un bugetar pe 10 milioane nu. Eu fac sa circule 50 de milioane $ in tara, bugetarul 10 milioane lei. Cu banii dati de mine NUMAI din TVA se modernizeaza un spital, iar cu banii de la acel bugetar se cumpara 2 pansamente. Sa nu uitam ca eu beneficiez de ACELEASI servicii de la stat ca si acel bugetar. Va rog lamuriti-ma. Va multumesc

  83. 83 Alexandru S. aprilie 5, 2008 la 12:13 am

    Buna seara D-le Presedinte!

    Mi-e greu sa accept ca un cetatean care ruleaza 50 de milioane $ anual poate sa confunde plata TVA cu un virament personal si nu constientizeaza ca agentul economic este doar un colector care „transfera” sumele TVA, de la cumparatorul fina, la buget.
    In asemenea conditii, sunt convins, ca se impune o dezbatere mai larga asupra cotei unice vs. cota progresiva. Simplist vorbind, am putea sa ne scandalizam si asupra diferentei de impozit dintre o Dacia si un BMWX5!?
    Insa, in esenta, n-as crede ca cei care ruleaza aceste cifre de afaceri reprezinta tzintele electorale ale PSD pentru ca, intr-o evaluare pesimista a ratei profitului de numai 4%, un astfel de business-man ramane cu aprox. 1,2 mil$ brut (dupa deducere TVA si impozitare profit si dividende) adica , omul nostru „scoate” 100000$ pe luna. Si asta in praful din Romania!!!
    Ceea ce , se pare ca este f. greu de acceptat din partea acestor capitalisti de cumetrie, este idea ca, aceste afaceri sunt realizate prin contributia a mii sau zeci de mii de clienti (uneori captivi) care cumpara o marfa sau un serviciu. Cu alte cuvinte, TOATE afacerile au o baza sociala de aceea societatea trebuie sa recupereze gradual un beneficiu , pe masura beneficiului realizat de afacerea respectiva.
    Au creat locuri de munca? Bravo lor, premiul inseamna milioane de $! Dar ce facem atunci cand distrug locuri de munca, pentru ca eu am auzit si de falimente si de someri si de muncitori care nu si-au primit salariile si au ramas pe drumuri. Ati auzit dumneavoastra de vreunul care a venit cu milioanele lui de $ sa imparta pe la vreo fabrica sau alta, sa ajute muncitorii ramasi pe drumuri? Sunt convins ca multi vor considera halucinanta o asemenea idee.
    Evident ca , o asemenea filozofie fiscala nu poate fi decat apanajul unui partid social-democrat care, la modul pragmatic ar trebui sa reprezinte ferm interesele celor care nu realizeaza suta de mii de $ nici macar pe an si aici includem down-class, working-class si midle-class adica circa 85% din populatia Romaniei. Catzi dintre acestia sunt orientati spre PSD?

    Din pacate, trebuie sa observ, domnule Presedinte, ca partidul nostru nu emite niciun semnal in sensul acesta. In opinia mea cred ca partidul nu mai emite nici un semnal viabil, cel putin asta este senzatia mea, aici pe plan local (unde europarlamentarele au „marcat” 12%).
    Cineva spunea mai sus sa sunati din tulnic. Are dreptate intr-un fel, dar sa nu uitam ca Avram Iancu a sfarsit tragic, iar motzii lui au mai robit 70 de ani sub unguri. Cu tot respectul, nu cred in solutiile de avarie si nici in omul providential, iar pe de alta parte, nici eu, nici dvs. si nici cei 85% nu ne permitem 70 de ani.
    Cred in schimb in abilitatile dvs de leadership si in modernizarea societatii romanesti, care intr-un final trebuie sa se produca. Cred ca , in aceste timpuri, societatea noastra are , mai degraba, nevoie de un Cuza-voda capabil sa o modernizeze adecvat vremurilor si spiritului actual.
    Cu deosebita stima.

  84. 84 ion aprilie 24, 2008 la 6:03 pm

    Sarbatori fericite.

  85. 85 Florin aprilie 27, 2008 la 2:34 pm

    Domnule Adrian Nastase va doresc ,,PASTE FERICIT” si va rog implicati-va cu toate resursele in castigarea BUCURESTIULUI.

  86. 86 Sirghi Viorel Ionut aprilie 29, 2008 la 12:39 pm

    D-nul:Adrian Nastase va rog inplicativa in aceasta sitoatie in care 2 lideri marcanti ai partidului sunt in sitoati nu togmai buna, ce dumnezeului se intinpla la centru nu da bine in teritoru
    legat de acel scandal aparut in cotidianul, ce va asteptati ca adversari dvs sa stea cuminti si sa nu munceasca. Ieu stiu si sunt intcrezator in justetea dvs. dar asta nu este de ajuns iesit cu teme care sunt de mare inportanta pentru Romania

    Sper ca PSD sa ia primaria capitalei

  87. 87 Ionutz mai 3, 2008 la 9:09 pm

    Domnule Nastase, toata admiratia pentru dumneavoastra! Si spun treaba asta la modul absolut serios!
    Totusi este ceva ce eu nu am reusit a intelege… cand erati prim-ministru va urmaream aproape fiecare aparitie la tv, cu aceeasi admiratie de care vorbeam ceva mai sus… si… la o emisiune ati afirmat ca sunteti o persoana foarte informata desi unii nu ar crede asta (este ceea ce am retinut eu), lucru evident, firesc fata de functia dumneavoastra.
    Ei, fata de acest lucru imi permit a va intreba de ce nu ati actionat in mod concret impotriva celor din partidul dumneavoastra despre care s-a tot scris in presa ca ar fi facut si dres tot soiul de nenorociri prin orasele sau judetele lor?
    Ati asteptat deciziile judecatorilor de condamnare a acestora desi sunt convins ca stiati din ce material sunt croiti acesti indivizi?
    Nu ati putut actiona impotriva lor? Ce a putut impiedica un om atat de puternic in statul roman la acea vreme, cu o inteligenta atat de rafinata ca a dumneavoastra si, sunt eu convins, cu un curaj de veritabil lider national sa actioneze impotriva lui X, Y sau Z mari baroni despre care stiati ce au fost la viata lor, ce praduiala practica??????

    Cu respect,
    Un curios

  88. 88 bogdan25 iunie 6, 2008 la 10:17 am

    vreu sa v-a aduc in atentie un fapt legat de alegerile locale din turul 2 din mun.hunedoara.stiu ca de la centrul partidului s-a dat dispozitia ca PD-L sa fie izolat in toata tara si sa se blocheze accederea lui si reprezentantilor lui la primari si diverse functii,dar in hunedoara nu se respecta aceasta directiva de partid,psd o sa sustina candidatul nicolae schiau,candidatul pd-l in turul 2.ce sa mai intelegem noi alegatorii?!?!actualul primar,nicolae schiau e principalul motiv pt subdezvolatarea hunedoarei de azi,nu cred ca ar fi intelept ca psd sa contribuie la realegerea unui primar incompetent.cu stima si respect mi-as dori sa luati masuri in legatura cu situatia de mai sus….si daca cumva va permite timpul,sa imi trimiteti un raspuns in legatura cu cele relatate la adresa de mail radu_bog2003@yahoo.com sau pe blogul dv

  89. 89 sorin petrescu iunie 22, 2008 la 7:55 pm

    Stimate Domnule Adrian Nastase,

    Este 22 iunie si am un gand bun pentru Dumneavoastra. Va urez La multi ani, multa fericire in familie si sanatate.

    Cu respect,
    Sorin Petrescu

  90. 90 Vali august 25, 2008 la 2:23 am

    Sint curios cind se va renunta la taxa unica. Sint liberal si stiu ca e buna pe o perioada de tranzitie, dar cit va dura perioada asta? Problema cu taxa unica e ca discrepanta dintre saraci si bogati creste galopant. Chiar in tari ca America sau UK, unde este taxa progresiva, discrepanta creste. Aveam un coeficient GINI de 30 prin anii 90, cred ca am ajuns pe la 40 si asta nu e prea bine. In tari ca Danemarca, Suedia e de 25, in Cehia, Ungaria 27-30. Acest coeficient masoara discrepanta dintre bogati si saraci. Sa nu ajungem ca in America Latina, cu un GINI de 55, unde 5% din populatie controleaza 90% din avere.
    Sper ca guvernantii sa ia in calcul faptul ca in citiva ani va trebui sa revenim la taxa progresiva, ca in economiile bine asezate (tot occidentul civilizat). Altfel o sa avem tot felul de Becali miliardari cu o populatie relativ saracita (chiar daca noi ne vom gindi ca salariile cresc, cresc ele, dar nu cit ar trebui). E o problema serioasa, unde as putea sa dezbat asta?

  91. 91 Vasile Tiple august 27, 2008 la 1:14 am

    Buna seara.
    In primul rand vreau sa va intreb (ca tot am posibilitatea) ce parere aveti despre acordarea (redobandirea) cetateniei romane etnicilor romani din tarile vecine avand in vedere ca pentru a putea solicita redobandirea guvernul condus de Dv la acea vreme a emis un ordin prin care pentru a putea depune actele de redobandire este necesara o sedere legala neintrerupta de 4 ani. Vreau sa va intreb daca credeti ca acest lucru este corect pentru noi deoarece eu ma aflu in aceasta postura de etnic roman absolvent al unei facultati din tara (Facultatea de Drept unde v-am avut si ca profesor) cu o sedere neintrerupta de aproape 7 ani iar cu dosarul pentru cetatenie depus de mult timp la Ministerul Justitiei si pot sa spun cu tristete nerezolvat nici pana in prezent. In situatia mea sunt foarte multe persoane iar ceea ce se intampla este trist si umilitor si pentru mine si pentru statul roman. Doresc sa va intreb pe aceasta cale de ce statul roman nu face nimic pentru a remedia aceasta situatie iar cei care indeplinesc condiitiile si vor sa (re)devina cetateni romani sunt impiedicati in acest demers? De ce acest lucru nu ii intereseaza pe cei de la guvernare , de ce nu s-a facut nimic in acest sens de nici unul dintre guvernele postcomuniste? Procedura si birocratia este ingrozitoare eu fiind un exemplu viu al lipsei de organizare, eficienta si transparenta a Ministerului Justitiei in aceasta problema. Din momentul in care am indeplinit cei 4 ani de sedere legala am depus actele pentru redobandire. Nici pana in momentul de fata nu am redobandit cetatenia. Va dau un singur exemplu de raspuns al unei functionare din cadrul Biroului Cetatenie la intrebarea mea:”Ce sa fac pana primesc avizul pozitiv de la Comisia de Judecatori insarcinata cu rezolvarea dosarului meu?
    Raspuns: ” Va intoarceti acasa si asteptati o instiintare de la Consulatul Roman cu privire la cerea Dv.” Raspuns care poate sa vina dupa multi multi ani.
    Va multumesc pentru atentie si sper sa aveti un raspuns pentru mine si poate si un sfat.

  92. 92 Ion Medeleanu august 29, 2008 la 3:12 pm

    Sunt un student oarecare si cu speranta ca cititi aceste randuri tin sa va exprim admiratia mea pentru ce-ati realizat.
    De respectul pe care vi-l port mi-e si frica sa va trimit acest mesaj.
    Sper ca in viitorul apropiat sa va vad acolo unde va este locul.
    Ion Medeleanu

  93. 93 DELO august 31, 2008 la 6:52 pm

    Domnule Nastase ,eu sunt o persoana care va apreciza foarte mult,va rog ca in momentul in care veti ajunge la putere sa rezolvati problemele din sistemul sanitar.Este posibil intr-o tara ca Romania,membra a UE,sa nu ai curajul sa mergi la doctor pentru ca nu ai de unde sa le dai bani (spagi)din salarul mic pe care-l castiga majoritatea cetatenilor.

  94. 94 anto septembrie 5, 2008 la 9:36 pm

    Buna seara! Astazi m-am convins ca trebuie sa incep sa-mi spun parerea si altfel decat o facem pana in acest moment. Astfel incat am decis sa ma inscriu in singurul partid care ma reprezinta. Am tot cautat informatii, am comparat, am analizat… de fapt mi-am depus candidatura de membru in partidul din care face parte singurul Politician si Diplomat adevarat din tara noastra! Si recunosc, imi doresc un tutore, fie el si virtual, de la care sa pot invata cat mai mult. Pentru ca, Stimate Domnule Adrian Nastase, avem nevoie de Dumneavoastra, in pozitie de frunte, cat mai repede ca sa punem tara asta la locul pe care il merita, dar si pentru a avea de la cine invata CE TREBUIE si CUM TREBUIE sa facem pentru „O viata mai buna!” Noi avem nevoie de experienta, cunostintele si forta absolut incredibila pe care o degajati ca sa putem reusi, iar Dumneavoastra aveti nevoie de noi, asa, tineri si fara experienta, dar cu multa dorinta de a reusi, pentru a continua ceea ce s-a inceput in anii 2000-2004!

    Am cam ratacit de atunci, am pierdut timp pretios si imagine, am lasat pe altii sa ne-o ia inainte si stim cu totii cat suntem de mandri ca natie si cat de rusine ne este sa vedem ca tarisoare mai „mici” au inteles mai repede mersul busolei!

    Ii privesc drept in ochi pe colegii sau prietenii mei francezi, englezi… cand spun: Romania – dezvoltare economica – infrastructura – politica sociala – parteneriat – investitii straine – urbanism – uniune europeana – … cand va apucati de treaba? Doare cand raspunsul invariabil romanesc este: trebuie sa treaca o generatie, sa se spele natia asta de pacate, sa invatam cum se face… Cand altii trec ca TGV-ul prin gara pe la Peris si nu au ce avem noi, romanii!

    Citind mesajele de mai sus, sunt frumos surprinsa de cate ganduri bune au fost trimise de catre tineri care mai stiu sa spere si sa viseze ca in tara lor poate fi si bine! Dar va incredinteaza sperantele lor!

    Am refuzat sa raman dupa studii in tara Regelui Soare, crezand cu tarie ca si la noi se poate trai foarte bine. Am muncit mult si mi-am demonstrat mie ca am avut dreptate! Iar prin ce am facut pana acum, am demonstrat strainilor ca Romania nu este o tara de orfani, femei… „altfel”, ca sa nu fim „grobieni”, saraci si puturosi! Ca suntem o forta si ca stim sa reusim!

    Cred ca urmatorul pas este sa ma implic mai mult in proiectele de viitor, care ne vor schimba imaginea!

    Asa ca, Stimate Domnule Adrian Nastase, cu bucurie, nu-mi ramane decat sa va multumesc pentru ca aveti timp sa ascultati ganduri si sperante spre bine ale celor mai mici si fara experienta… sa va multumesc pentru curajul de „ne pas avoir baisser les bras” si de a reveni in forta in lumina reflectoarelor, sper eu, pentru pozitia de TOP!

    Cum radacinile imi sunt in Prahova, voi cauta sa integrez structurile, sa ma pun in pozitia de elev activ si incomod, pentru ca „maine” sa pot spune ca sunt fericita ca am mai dat o sansa tarii mele si nu am dat bir cu fugitii pe „taramul fagaduintei”… ca doar mai trebuie sa ramana si cineva pe aici, macar sa lase cortina si sa stinga lumina!

    La cat mai sus, intr-adevar acolo unde va este locul!
    aa

  95. 95 Paraschiv Elena septembrie 17, 2008 la 6:57 am

    Am avut mare incredere atunci cind,ma-am decis sa revin in tara mea si dumneavoastra conduceati guvernul,cu domnul Geoana ministru de externe.Care este raspunsul dvs.la „Povestea mea”din 15.04.2008,www.telem.ro?Astept.

  96. 96 Bogdan Ion septembrie 21, 2008 la 9:22 pm

    Sunt extrem de revoltat pe declaratia lui Geona(nici nu merita sa ii mai spun domn) Cum e posibil sa promita 20.000 euro pentru fiecare persoana care se intoarce in Romania? … si 60% finantare dintr-o evenuala afacere ce ar porni-o respectivii!!!!??? Eu care am stat in tara ca un prost, am pierdut nopti, luni, ani din viata mea, facand foamea si umplandu-ma de datorii sa demarez o afacere (start up) finantata de ANIMMC… pentru 7000 de euro, platesc tone de rate si ma chinui sa dezvolt o afacere de productie. Pana acum eram inebunit sa vina PSD-ul inapoi la putere. Am fost in „doliu” dupa alegerile trecute cand ati pierdut. Dar dupa vestea asta total necinstita prefer PD-L -ul cu bataie!!! Oare cati oameni revoltati sunt ca mine in tara asta??? Cati se chinuie sa demareze din fonduri proprii o afacere, sa plateasca taxe statului iar voi, o data ajunsi la putere, sa aruncati cu taxele date de mine altora care nu prezinta nici o garantie … plus ca dati suma mai mare decat eu care am obtinut-o PRIN MUNCA si nopti nedormite si partial o returnez!>!?!?!?!? EU AM PLATIT CINSIT TAXE IN TARA ASTA SI NICI MACAR O MASINA NU AM …MUNCESC CA UN NEBUN CATE 18 ORE PE ZI. Un plan de afaceri si unul de fezabilitate m-a secat sa le realizez, observ ca nu am castigat decat experienta caci voi sunteti absolut neloiali. Ori Geoana e cumplit de prost ori eu sunt un monument de prostie crezand in ideile de baza ale partidului vostru!!!!!!??!?!?

  97. 97 Bogdan Ion septembrie 21, 2008 la 9:26 pm

    P.S Domnule Nastase, habar nu am daca veti citi asta dar sincer simteam nevoia sa ma descarc cuiva care sper din ot sufletul sa ii poata transmite ideile mesajului anterior. NU va admir pentru ca i-ati transmite ci pentru ca sunteti un om de isprava si ati scos tara asta din rahat. Respectele mele!

  98. 98 Bumbac Georgeta septembrie 28, 2008 la 6:22 pm

    Buna Ziua ! Am 36 de ani si inca traiesc cu speranta ca in Romania vor fi apreciate si valorile. V-am votat ( ca partid si ca persona ), pentru simplul fapt ca va admir, pe dvs. Ma coplesiti de fiecare data, si ma simt fericita sa ascult oameni destepti. Sunt functionar public (M.E.F.) de 11 ani, de cand am terminat facultatea, am un master in adm.publica si un doctorat in economie (2007), sunt lect.univ. la Univ.Spiru Haret . Va rog din suflet sa faceti ceva, sa schimbati ceva, sa ma bucur ca traiesc in Romania. M-am saturat sa fiu condusa de agramati, prosti, etc. In ultimii 4 ani a fost calvarul vietii mele. Cu toate ca am avut realizari pe plan profesional, am avut senzatia ca toate aceste titluri nu imi vor folosi la nimic. Am speranta ca in noiembrie o sa fiti primii, iar la anul o sa va pot felicita pentru postul de presedinte. Sunt casatorita si am 2 copii ( 2 fete), si credeti-ma ca nu-mi vine sa le indrum spre catre. Eu provin dintr-o familie de oameni simplii si am muncit foarte mult sa ajung aici, dar pentru ca nu sunt amanta nimanui si pentru ca nu am stat niciodata in pozitia de „ghiocel” (capul plecat), nu am putut sa ocup vreo functie. Traiesc cu speranta ca va veni soarele si pe strada mea, si ca, fetele mele vor trai intr-o alta lume, in care valorile vor fi asezate corespunzator. Va multumesc ca ati avut rabdare sa-mi cititi mesajul, si astept sa vina ziua sa va felicit ca presedinte. Cu multa stima, Georgeta Bumbac

  99. 99 Aristotel octombrie 19, 2008 la 6:26 pm

    Nu cunosc cauza – dar cunosc efectul.Multi doresc ca alesi sa fie cat mai slab pregatiti,profesional, politic si cultural. Chiar si partidele ii tin pe cei competenti mai in spate.Ne trezim apoi cu alesi de care ne este rusine ,care efectiv nu ne reprezinta .Se aleg conducatori , care pot fi manevrati.Azi zic una , maine alta . Si incet , incet s-a dus incredirea in partid.O mare parte din electorat , cu toata dorinta lui nu stie cum este mai bine sa voteze si cu cine.

  100. 100 onu ionescu octombrie 22, 2008 la 9:52 pm

    Domnule A Nastase,
    Ma adresez cu nemultumirea verificata de viata, ca HRP are dreptate despre noi in caracterizarea literara(sic!) prezentata.Pana la urma, amsenzatia ca suntem o haita de caini, dezlantuiti unii impotriva celorlalti,fara a sti de fapt ce vrem. Nucred ca nivelul scazut de trai ne face astfel . Inclin sa percep in gena noastra, ceva inferior, subuman, care in afara de orautate dezmatata nu are alte emotii, alte perceptii, alte reactii. Stiu, unii dintre turbatii dezlantuiti, precum latratul la luna, nu mi-ar accepta opinia, blasfemiez pe Maria Sa Gloata, care in haita, este atotputernica si omnipotenta, care in exprimarea stupiditatilor este omniscienta.Un prieten de-al meu, mi-a spus o gluma : stiu ca stramosii romanilor au fost extraordinari si viteji, dar mi-e teama ca in luptele istorice purtate, cei de care-mi vorbesti, au murit ca niste eroi ce erau ;
    si au ramas dupa ei, cei de azi, care iarta-ma nu le calca pe urme si nu va fac cinste.La inceput, m-am suparat pe el dar, in sinea mea i-am dat dreptate si m-am impacat cu el.Incepusera sa-mi placa discernerile lui exotice, mergand la esenta lucrurilor.Intr-o deplasare in Africa, am vazut maimutele la ele acasa. De ce oare,mi-au lasat senzatia ca ma aflam la un miting , in care aprecierea interlocutorului dezavuat era noianul de huiduieli, cu dare umede scurgandu-li-se din gurile furibund deschise?
    Va prezint scuze pentru asemenea apreciere, dar sufar cand privind spectacolul romanului real, pe fereastra si pe sticla tv,nu vad nici o iesire din marasmul inferioritatii speciei noastre.Ba da, scriind aceste randuri, sa incerc sa ma imunizez printr-o doza de indiferenta suveran dispretuitoare!
    Primarul nostru s-a straduit sa infrumuseteze locurile prin rasadire de flori.Credeti ca au rezistat? IN cateva zile, au fost furate.Ma gandisem sa-i recomand printr-un e- mail, ca pe timp de noapte, sa le stropeasca cu otrava. Poate,asa, vom intelege ca hotia poate fi mortala. Dar, sa ma opresc! Cine stie ce aberatii prin care sa-mi depasesc gena strabuna!
    Cu multa apreciere,in ciuda tuturor cantaretilor la luna, ABID,22.10.08.

  101. 101 Adrian noiembrie 6, 2008 la 3:45 pm

    Domnule Nastase
    Sunt din Mizil si am o oarecare varsta , prin urmare va cunosc traseul politic si nu numai de dupa 1989 . Va cunosc din toate mediile si ma numar printre cei care nu va simpatizeaza deloc . Ba nu , mint , va simpatizez pentru un singur lucru , anume ca in toti acesti ani ati fost fidel unui singur partid . In rest nimic . De fapt daca e sa continui partidul in care ati fost si sunteti e o strutocamila a politicii romanesti . De ce credeti ca are nevoie Mizilul de Adrian Nastase ? Ca sa nu intreb de ce are nevoie Adrian Nastase de Mizil …. Mizilul are nevoie de cineva care sa instaureze ordine si disciplina , autoritate pe care in Mizil nu o exercita niciuna din autoritatile statului . Va imaginati ca la Mizil nu sie lumea cat sunteti de controversat ? Va imaginati ca la Mizil lumea e mai putin informata ? Cat credeti ca mai tine jocul de imagine pe care il practicati la pensionari si nostalgicii FSN -ului si PDSR-ului ? Ati ales Mizil pentru ca aici traiesc romani muncitori ? Pai romani muncitori sunt si in alte parti . Fiti realist si spuneti ca ati ales Mizilul pentru ca aveti interese in zona . Sinceritatea onoreaza domnule Nastase . Fiti sincer . Mizilul e sarac pentru ca nimeni pana acum nu s-a interesat de el . Ca nu a avut interese in zona ca sa se preocupe . Mizilul va ramane un oras sarac in care oameni ca dumneata vor deveni bogati . Ati fost primit la Mizil cu bunavointa de cine ? De proscan poate care e binevoitor cu cei care au influenta de orice fel . Un om caruia i se pot reprosa multe , chiar si faptul ca nu a fost consecvent unei doctrine politice , daca ar fi urmarit vreodata asa ceva . El a avut mereu o alta doctrina , personala . Dar aici e mult de discutat . Atentie mare la acest om domnule Nastase … Mai mult nu va spun . Eu de ce nu stiu ca sunteti cetatean de onoare al Mizilului ? Pentru ca noua nu ni se da importanta , pe noi nu ne intreaba nimeni daca dorim sa acordam acest titlu cuiva . Acestea sunt apanajele celor cu functii . Cand un primar va ofera acest titlu aveti convingerea ca cetatenii orasului va acorda acest titlu ? Daca da va inselati . Integrarea Romaniei in NATO si UE este o eroare care va duce tara la distrugere lenta prin aservire fata de marile puteri . Eu unul nu am incredere in Adrian Nastase si nu cred ca ma va putea convinge sa ii acord votul meu . Proscan va poate aduce voturile tiganilor desi nu cred ca mai pot fi prostiti cu gratare si bere ( poate santajati ) iar pensionarii sunt electoratul de baza al lui Adrian Nastase . La Mizil sunt destui . Cine stie poate reusiti … Incercati , e un risc mai mic decat sa nu incercati deloc .

  102. 102 vaste noiembrie 12, 2008 la 7:26 pm

    imi poate raspunde cineva la o intrebare care ma obsedeaza de 4 ani si la care nu a vrut nimeni sa-mi raspunda inafara Curtii constitutionale, dar si aceasta, cu un raspuns prin care se eschiva? Ce l-a impiedicat, in noiembrie 2004, dupa constituirea noului parlament, pe presedintele Ion Iliescu, sa desemneze un prim ministru? Este ceva ce-mi scapa, desi am citit cu atentie Constitutia? MULTUMESC!

  103. 103 Ionita S.G. noiembrie 17, 2008 la 6:08 pm

    In primul rand buna ziua(sau buna seara;depinde cand cititi aceste randuri)
    Stiu ca sunteti o persoana foarte ocupate,dar sper sa puteti sa ma ajutati cu ceva.
    Am o mare problema legata de fiul meu.Fiul meu s-a nascut in Italia si acum ma chinui sa ii fac certificat romanesc de nastere.Mai e o problema mare,si aceea fiind ca nu mai locuiesc in Italia datorita lipsei de munca acolo unde eram eu si stau in Spania.Sotia mea este acum in Romania impreuna cu fiul meu si ii trebuie certificatul de nastere italian cu apostila de la Haga pusa in provincia Siena,unde locuiam inainte.Momentan nu am nici timpul necesar si nici posibilitatea financiara sa ma duc in Italia sa pun aceasta apostila pe documentul respectiv.Am cautat sa ma invart prin toate locurile posibile ca sa poot face ceva,dar in zadar…Din pacate,in Italia nu am pe nimeni in care sa am incredere ca sa se duca sa puna aceasta Apostila…Cum sa fac?Acum nici sotia nu poate veni in Spania cu baiatul pt ca nu are documentele necesare ale baiatului.Eu daca ma duc in tara nu rezolv nimic,si sa ma duc in italia,dupa sa ii trimit actele in romania,sa ma intorc in spania,sa ii trimit bani sa vina si ei,asta dupa 6-8 luni cat dureaza sa scrie la pc o hartie in care scrie”certificat de nastere” la noi in romania.Cum sa procedez?Ce ar trebui sa fac?Chiar nu conteaza ca suntem europeni?De ce trebuie neaparat Apostila?Si de ce dureaza asa de mult sa scoata la imprimanta un certificat de nastere…Cu multa stima,Ionita S.G.

    P.S.:Dak aveti vreo idee in aceasta privinta si ma puteti ajuta,va rog din suflet sa imi trimite-ti un mail la adresa sdoddo@yahoo.es Va multumesc pt timpul acordat!!!

  104. 104 maria noiembrie 26, 2008 la 8:32 am

    fac apel la inteligenta dvs de necontestat si va cer sa ne scapati de dreapta insuportabila.multa bafta,sinteti ultima noastra speranta

  105. 105 dragnea stelian noiembrie 30, 2008 la 8:10 pm

    multi si-au pus speranta in dumneavoastra. sa va tineti de promosiuni.SA VA FACETI, OBLIGATOIRIU, BIROU PARLAMENTAR IN MIZIL. Nu fugiti de probleme, sunt inerente. comportati-va normal, simplu (vezi ion iliescu) si veti avea mare capital politic in viitor. Asa sa va ajute Dumnezeu.

  106. 106 Gelu decembrie 1, 2008 la 10:37 am

    Felicitari pentru victorie!!!! Multa bafta in continuare, nu cedati functia de prim ministru oportunistului de „tariceanu „(gunoaiele pot fi scrise si cu litere mici deoarece au o identitate comuna,doar numele proprii incep cu litera mare)care se viseaza inca patru ani in scaun.Mai bine aliati-va cu PD-L si sa nu mai vad unguri ministri ca mor de inima la 36 de ani.Va fi greu pentru dumneavoastra acum dar cred ca Dumnezeu va va ajuta si veti reusi sa intrati la guvernare,imi doresc din tot sufletul acest lucru.Multa diplomatie si mult tact in urmatorul an pentru a spala noroiul cu care ati fost improscat de „basescu”(valabila explicatia de mai sus) si ai lui ,pentru a recastiga capitalul pierdut iar la alegerile de la anul sa iesiti invingator din primul tur ca ziarele sa poata scrie a doua zi „a naufragiat vaporul iar marinarul a murit”(de ciuda).Cand veti intra la guvernare verificati pretul platit pentru BMV-urile cu care se plimba tariceanu pentru a” plati si el pretul corect” si sa mai stea si el pe la usile DNA in urmatorii 4 ani,trebuie redeschis dosarul „Flota” pentru ca si marinarul sa raspunda pentru ceea ce a facut.Bafta multa DOMNULE NASTASE,bafta multa PSD!!!!!!

  107. 107 Gavrilescu Paul decembrie 8, 2008 la 8:40 pm

    Sunt un votant PSD. Astazi sunt dezamagit si chiar tradat. Cuvintele despre necesitati suverane care au condus la aceasta decizie par demagogice. Se putea face acelasi lucru si din opozitie.
    Cred ca partidul va pierde multi sustinatori.

  108. 108 ciprian decembrie 10, 2008 la 2:28 pm

    Domnule Nastase din pacate ceea ce au crezut generatiile de la 1989 s-a spulberat.Compromisul rational pe care il face PSD-UL e o mare greseala.Ati pierdut si dumneavoastra cat si domnul Iliescu sansa sa fiti in vreo carte de istorie la categoria „mari barbati de stat”Neamul acesta nu va va aseza alaturi de Stefan cel Mare,Constantin Brancoveanu sau Horia ,Closca si Crisan. Ati inchinat tara pentru un pumn de galbeni.Si asta se numeste tradare.

  109. 109 Mihai decembrie 16, 2008 la 5:11 pm

    D-le Adrian Nastase,

    Va rog, daca se poate, sa lamuriti colegii d-voastra din PSD sa nu mai accepte atat de usor invitatii la posturi de TV (anti-PSD), precum Realitatea Tv, unde atat „invitatii” cat si moderatorii sunt anti-PSD in mod vadit si nesimtit. Mai mult, ati castiga increderea electoratului, daca ati dovedi la aceste invitatii mai multa duritate (asa cum merita interlocutorii) si chiar plecarea din emisiuni justificand acest motiv.
    Am ajuns acolo incat, orice neavenit devine „analist” fara a cunoaste elemente minime din sectorul respectiv pe care-l comenteaza, dar fac pe autostiutorii iar colegii d-voastra nu se remarca prin a le demonstra in mod foarte dur acest lucru, sfidandu-i. Pacat ca d-l Nicolae Serban nu a intrat in Parlament, pentru ca el impreuna cu d-vastra stiu sa dea raspunsuri la obiect, insa altii va scad din popularitate, mai bine nu s-ar prezenta.

    Va multumesc

  110. 110 Mihai decembrie 24, 2008 la 5:00 pm

    D-le Adrian Nastase,

    In pragul Sfintelor Sarbatori ale Craciunului si Anului Nou „va sorcovesc” atat pe d-voastra cat si partidul d-voastra „La multi ani!”, mai multa coeziune si respect fata de electorat.
    Doresc sa va reamintesc d-le Nastase ca ceea ce fac unii colegi ai d-voastra (Mitrea, Voicu, Iliescu, „Miky Spaga” & Comp.) nu intaresc acest partid al d-voastra ci dimpotriva, incearca sa-l dezbine. Sa stiti d-le Nastase ca acum acest partid are o sansa istorica, sa se faca remarcat prin ceea ce face ori sa ajungeti sub pragul de 5%, datorita „flamanzilor” si „nesimtitilor”, a „refulatilor” care in prezent fac front comun cu PNL, uitand ca indiferent ce se va intampla, PSD va fi ciuca batailor. Nu este posibil ca un fost „sindicalist” (Mitrea), sa aiba asemenea iesiri pentru ca nu a reusit sa puna mana pe „ciolan”. Prestatiile la TV a unora precum Voicu, Miky Spaga etc. arata ca acestia nu merita sa-i mai votam vreodata. Aprob comportamentul alesilor PDL care nu se dau in „stamba” nici la TV nici in presa scrisa dovedind coeziune si solidaritate.
    Ar fi bine sa-i amintiti si d-lui Voiculescu ca prin „goarnele rasuflate si refulate” ale PC, loveste in imaginea si asa sifonata a PSD, uitand ca PNL nu va guverna niciodata nici cu PSD nici cu PC.
    Imi pare rau d-le Nastase ca in ultimul timp deveniti o dezamagire din ce in ce mai mare.

  111. 111 MIO decembrie 25, 2008 la 5:07 pm

    CRACIUN FERICIT! VA DORESC,DIN TOATA INIMA,SARBATORI FERICITE,UN AN MULT MAI BUN SI MAI RELEVANT,CAPACITATEA DE A REVENI PRINTRE CEI MAI DE SEAMA POLITICIENI SI CHIAR IN FRUNTEA STATULUI,MULTA SANATATE SI GANDURI BUNE! LA MULTI ANI !

  112. 112 Liana decembrie 26, 2008 la 2:09 pm

    Aceleasi ganduri si incurajari ca in mesajul din 31 iulie 2007 si 12 februarie 2008 . (”Lamuriri”), ba chiar mai mult ACUM !
    Sarbatori fercite si un An Nou cu sanatate si bucurii
    Liana (Craiova)

  113. 113 nimeni ianuarie 4, 2009 la 3:14 pm

    DOMNULE NASTASE AS DORII SA VA SPUN O POVESTE ,LA CARE AS VREA SA IMI LASATI UN RASPUNS , NU STIU CAT DE FOLOSITOR …MA ROG …..AS DORII UN RASPUNS DACE SUNTETI BINEVOITOR.O SA INCEP CU ZIUA IN CARE AM INTRAT LA FACULTATE SI ERAM ATAT DE FERICIT CA NU ERAM UN PILOS ,BINEINTELES NESTIIND CE MA VA ASTEPTA SI ASTA NUMAI PENTRU CA TRAIESC INTR-O TARA ASA DE FRUMOASA DAR PLINA CU OAMENI MEDIOCRII PENTRU CA AM INVATAT UN LUCRU E MAI BINE SA FI PROST DECAT MADIOCRU ,MEDIOCRITATEA NASTE MONSTRII.INCHIPUITICA O TARA PLINA DE OAMENI CARE NU FAC NIMIC ASA CUM AR TREBUI SI TOTUSI FAC O MESERIE SAU ALTA .AVEAM ATATEA VISE DAR TOTUL A LUAT O TURNURA CUM NU M-AS FI ASTEPTAT VREODATA .DUPA CE AM TERMINAT FACULTATEA ……… NU A FOST DELOC USOR SA CONVIETUESC CU OAMENI CARE PRETIND A FI CEVA CE EI NU SUNT AM CREZUT CA O SA POT SA IMI FAC MACAR MESERIA ……………O DOAMNE CAT DE NAIV AM PUTUT SA FIU ……….DE CE TOCMAI IN ROMANIA TARA PE CARE AM IUBIT-O TARA IN CARE AM CREZUT CA VOI TRAI SI PE CARE O VOI SERVII TOT RESTU VIETII.NICI VORBA SA IMI FAC MESERIA ASA ……… LA UN NIVEL IN CARE SA POT SA MA SIMT OM ……BANII FACEAU TOTUL ,NU CONTA CALITATEA UMANA CU CAT MAI PUPINCURIST ,MISEL ,MEDIOCRU CU ATAT ERAI MAI POTRIVIT PENTRU FRUMOASA NOASTRA TARA ROMANIA ….NU ,NU SUNT IRONIC ROMANIA E CHIAR O TARA SUPERBA,PACAT CA OAMENII CARE O CONDUC NU SUNT INDEAJUNS DE ROMANI ADICA……..MEDIOCRII IN TOT CE FAC SI NU CONTEAZA CE MESERIE PRESTEZI TOTI AU ACELASI TEL ………….IN CELE DIN URMA DUPA LUNGI LUPTE PENTRU CA AU FOST DESTUL DE MULTE AM HOTARAT SA PARASESC ROMANIA DAR…….. SURPRIZA……..BLESTEMUL DE A FI CETATEAN ROMAN NU S-A SPULBERAT …DE CATEVA LUNI TRAIESC IN MAREA BRITANIE, UNDE NOI ROMANII SUNTEM UN FEL DE OAMENI CARE VIN DIN SOMALIA..NU CA A FI SOMALEZ E RAU GANDINDU–MA MAI BINE DAR CA SA ZIC ASA NISTE FOMISTI NENOROCITI CARE AM TRAIT IN COMUNISM OAMENI FARA CAPATAI…….CE SA MAI ZIC …IMI VINE CHIAR SA RAD ,DAR CHIAR ASA E.NU VA PUTETI IMAGINA SI CEL MAI CURIOS E CA NIMENI NICI UN OM IN PUTERE NU FACE NIMIC
    SI DINTRE TOATE TARILE CARE AU INTRAT IN 2004 SI 2007 NOI SUNTEM CEI MAI NENOROCITI DE SOARTA .SE SCRIU ARTICOLE DESPRE NOI DE PARCA SUNTEM ANIMALE NU OAMENI ,DACA AU PROBLEME CU IMIGRATIA ,ROMANII DACA AU PROBLEME DE ORICE FEL ROMANII SI STITI DE CE PENTRU CA NOI NU DAMI NICI O REPLICA ORICE S-AR ZICE DESPRE NOI .NOI ROMANII SUNTEM FOARE PUTINI IN UK DAR PENTRU CA CELELATE TARI ISI APARA CETATENI DAU REPLICI LA ARTICOLE SUNT DEMNI INTR-UN CUVAN NU PERMIT SA FIE CALCATI IN PICIOARE NOI SUNEM TINTA TUTUROR BARFELOR PENTRU CA CEASTA TARA ESTE O TARA DE BARFITORI CE AUD ASTA SPUN SI EI NU CERCETEAZA SA VADA CARE E ADEVARUL ..NU VREAU SA MAI INTRU IN AMANUNTE CA SI DESPRE EI AS AVEA MULTE DE SPUS DAR CINE SA MA ASCULTE.PROBLEMA ESTE CA PROBABIL EXISTA OAMENI PLATITI SA FACA LOBI PENTRU NOI DAR NU FAC NIMIC SI AMBASADA PROBABIL LA ORA LA CARE VA SCRIU MANANCA CA DOAR E LUNCH-UL, PAI CUM ,CRED CA SUNT FOARTE FERICITI.IAR DE CEI DIN TARA CE SA MAI ZIC CRED CA NU AU HABAR DE NIMIC ..NU..CRED MAI DEGRABA CA NU II INTERESEAZA.DIN 2007 DE CAND AM INTRAT ENGLEZII NE-AU PUS RESTRICTII DE MUNCA CARE SA NE UMILEASCA NU PENTRU ALTCEVA,CA SA NE FOLOSEASCA CA PE NISTE SCLAVI,ERA MAI CORECT SA NU AVEM NICI UN DREPT LA MUNCA DECAT SA SPUNA SA MERGEM IN AGRICULTURA SA MUNCIM IN PLOAIE. NICI O ALTA TARA NU FACE ASTA POATE SA VINA SI DIN AFRICA EI POT SA MUNCEASCA ORICE.DA EI ZIC CA NUMAI PENTRU CEI FARA STUDII DAR E O MINCIUNA CA….. CHIAR DACA AI STUDII NU POTI SA GASESTI IMEDIAT DE LUCRU ITI TREBUIE ANI SI ESTI OBLIGAT SA MUNCESTI IN AGRICULTURA CA ALTCEVA NU POTI,STIU FOARTE BINE CA SI STUDENTII LOR CAND TERMINA NU ISI GASESC DE LUCRU SI FAC ORICE.CE SA MAI ZIC ACU LA SFARSITUL LUI 2008 TREBUIA SA DEA UN RASPUNS SI NE-AU PRELUNGIT RESTRICTILE .CE UE DACA NOI NU AVEM DREPTURI, BA CHIAR TOT CE SE FACE ESTE DICRIMINATORIU .MUNCESC PACHISTANEZI CHINEZI NU STIU ENGLEZA SI TOT SE ANGAJEAZA SI AU DREPTURI EGALE LA ORICE TIP DE MUNCA.IAR DACA GASESTI UN LOC DE MUNCA IN MESERIE TREBUIE SA APLICE PENTRU TINE ANGAJATORUL SA AI UN WORK PERMIT SA ASTEPTE 3 LUNI SA ITI DEA UN RASPUNS DACA T-IL ELIBEREAZA SI ANGAJATORUL SA DEMONSTREZE DE CE T-EA LUAT PE TINE SI NU PE UN ENGLEZ SI ASTA NUMAI DACA VREA SA ANGAJEZE UN ROMAN,CE POATE AS FIE MAI JALNIC …DOAMNE ASTA E DISCRIMINARE CRASA ,CU CE AM PACATUIT SA SE COMPORTE ASA.EI STIU CA ROMANII NU VIN AICI SI CA NU SUNT PRE MULTI DAR DACA NIMENI NU FACE NIMIC EI SE FOLOSESC DE NOI.STITI DE CE………PENTU CA ENGLEZI SUNT DISPERATI CA SUNT MULTI IMIGRANTI SI GUVERNUL LOR SE FOLOSESTE, CA SA II LINISTEASCA ,DE NOI CA SI CUM DACA NU AVEM NOI ROMANI VOIE LA MUNCA AR OPRI IMIGRATIA ..CAT DE ABSURD ..NOI SUNTEM PUTINI CEI MAI MULTI SUNT DIN AFARA SPATIULUI EUROPEAN ,DAR SE FOLOSESC DE NOI ,DACA NIMENI NU ZICE NIMIC .MAI SUNT MULTE DE ZIS DAR ALTA DATA……..POATE

  114. 114 Nicu Ardelean ianuarie 6, 2009 la 8:19 pm

    Domnule Adrian Nastase de ce credeti ca plang analistii la TV dupa liberali,de parere de rau sau ca sa arate coltii actualei Puteri ? Oare chiar merita sa plangem dupa ei ? Daca nu-i strangea PSD-ul si PD-ul de boase , distrugeau Romania ca in 1996-2000, cu cei 15.000 de specialisti mafioto-liberali .

  115. 115 simona ianuarie 8, 2009 la 8:16 pm

    Excelenta,

    Pentru ca suntem la inceput de an 2009, va rog sa imi permiteti sa va urez un sincer LA MULTI ANI, multa sanatate si implinirea tuturor dorintelor.

    De asemenea, sper din tot sufletul ca domnia voastra sa deveniti urmatorul presedinte al Romaniei !

    Cu alese consideratiuni,

    simona neculae

  116. 116 andrei p ianuarie 9, 2009 la 11:34 am

    Domnule Nastase ,este posibil ca aceasta lege prin care nu poti primi pensie si salar,sa afecteze pensionarii de boala gr.1 ,care primesc pe cuponul de pensie si inemnizatia de handicap gr.1 ,ea fiind corespunzatoare salariului minim pe economie? Dumnevoastra ati dat aceasta lege in 2001.Ce parere are PSD de aceasta situatie?

  117. 117 Cucu ionel ianuarie 19, 2009 la 7:24 pm

    Este prima data cand intru pe paginile acestui blog, astfel ca va rog sa-mi iertati eventualele erori de scris sau greseli de exprimare, emotiile sunt destul de mari. In primul rand, va doresc traditionalul La Multi Ani, sanatate si fericire, sa aveti parte de tot ce va doriti, cu atat mai mult daca este in interesul nostru, al romanilor. Legat de acest lucru, al interesului romanilor, va rog sa ma iertati daca va supar, dar am o intrebare, de fapt mai multe: de ce s-a blocat tiparirea permiselor de pescuit de catre ANPA? Se urmareste a se modifica legea pescuitului sportiv si de agrement? In ce sens? Permisele sa fie eliberate obligatoriu de o asociatie? Asocierea sa fie obligatorie ptr. a putea obtine dreptul de a pescui pe apele publice ale tarii? Daca raspunsul la ultimile intrebari este da, va rog sa ma iertati ca va spun, dar nu cred ca astea sa fie interesele poporului roman! Daca nu ma credeti, daca aveti ceva timp liber, sa intrati pe site-uri de pescuit sa vedeti opiniile pescarilor, va recomand site-ul rapitori.ro sau lapescuit.net. Va rog sa nu mai faceti greseala de a nu lua in calcul ceea ce au de spus oamenii de rand, s-ar putea sa aveti ceva surprize negative la urmatoarele alegeri. Va doresc toate cele bune!!

  118. 118 Nicu Ardelean februarie 6, 2009 la 10:16 am

    Ce parere aveti domnule Nastase de votul juristilor liberali impotriva dumneavoastra ? Parca erau prietenii dumneavoastra ?!

  119. 119 Fabian Anton februarie 10, 2009 la 9:31 pm

    Catalogul cotelor de arta, prima lucrare de acest gen din Romania ce pune la dispozita cititorilor si colectionarilor de arta cotele de piata ale tuturor operelor de arta (grafica, pictura, sculptura) prezente in casele de licitatii din Romania va fi publicat la sfirsitul lunii aprilie.
    Lucrarea a fost alcatuita de renumitii gazetari si anticari interbelici Arsavir Acterian si Radu Sterescu si adaugita cu informatii privind cotele de arta din perioada 1990-2009.
    Pentru definitivarea acestui proiect facem un calduros apel catre toti cei interesati sa sprijine prin donatii editarea acestui volum.
    Pentru detalii va rugam sa contactati editorul pe adresa din comment

    Va multumim

  120. 120 arkana februarie 27, 2009 la 2:05 pm

    sa spunem ca am o prietena care lucreaza intr-o autoritate din subordinea guvernului. de o luna de zile presedintele autoritatii a fost schimbat. noul presedinte a venit (cum e si normal uneori) cu propria echipa. printre acestia se afla si un consilier personal. acesta insa nu prea se tine de treaba si o hartuieste sexual pe acea prietena a mea. ce se poate face practic intr-o asemenea situatie?

    astept un raspuns,
    va multumesc!

  121. 121 gabi_bt martie 13, 2009 la 12:55 pm

    Stiu un banc care de fapt e adevarat: Prin anii 70 niste activisti culturali „metodisti” li se zicea, au agatat prin peregrinarile lor de serviciu o profesoara de la tara „mai usoara”. Au invitato la oras si dupa o masa bine udata la carciuma iau propus sa o duca undeva. Unde sa o duca, unde… Au gasit cu greu un dormitor pentru electricieni sezonieri. S-au asezat ei pe treaba dar la un moment dat devine groasa, ajungand la rand si electricienii. Aici fata a fost geniala. Suparata foc a zis: „Va bateti joc de un cadru didactic”. Nu stiu de ce m-a dus gandul la Roberta noastra care dupa gestul miocanesc cu scaunul pretinde sa i se raspunda ca unei doamne. Hai sictir, fa…

  122. 122 sandu martie 24, 2009 la 6:38 pm

    Domnule Nastase,iata nemultumirea mea pentru acest guvern:-in 30 noiembrie am votat cu PSD[Alianta PSD-PC] si ce am obtinut acum:-1]legea pensiei 250/2006 nuse respecta:2]-impozit pe pensie a pensionarolor cu handicap[>1000lei se mentine[ma repet punctul de pensie si legea grupelor de munca nu se mai aplica:-3]nici eu,nici sotia n-am mai primit pt.2009 tichetele de transport[mereu veneau odata cu pensiile din decembrie de la casa de pensii[acum cu acest guvern nu au mai venit,indicindu-ne sa facem plimbari inutile la ITPH Trivala -Pitesti.;-4]pe luna ianuarie in baza aceluiasi contract de energie din 16.01-11.02/2009[f.310628455620.01/2009,contor nou[de la 3 kwh-283kwh]=contor cu viteza,am platit dublu si mai mult[acum contorul arata peste 450kw in doua luni!!!!,asta cu contoarele noi s-a intimplat la toti locatarii[mie mi-a lasat copia bonului de schimbare a contorului nou[dar vrednic pt.CEZ Craiova si infect pt. noi],atentiune!….fara a semna la ,,consumator”cum ar fi fost normal[nu avem usa inchisa la scara blocului,neavind interfon ,iar contoarele sunt la parterul blocului.Scuzati-ma [poate]pentru ca v-am plictisit,dar intreb :DE CE ATITA BATAIE DE JOC? UNDE MA NAI POT ADRESA?[exceptie facind Biserica Domnului Nosrru Isus Cristos]Sper sa primesc un raspuns,!Cu sincere salutari si mult respect pentru dumneavoastra.Va urez un Paste Fericit!P.S.Mi-ati trimis o carte[Zambaccian,pentru care inca odata va multumesc si-mi cer iertare ,daca v-am suparat,

  123. 123 sandu martie 24, 2009 la 7:39 pm

    P.S.Avem studii superioare[eu si sotia,iar baiatul de 23 ani,are doar liceul de informatica {+1/2 an la Universitatea PITESTI,de unde l-am retras din lipsa banilor naveta cu maxi-taxi Mioveni-Pitesti.-plus bani de buzunar pt. covrigi,biscuiti,etc,aprox.5.5 milioane lei/persoana aveam atunci,acum avem putin peste 8 milioane,el sta acasa nu are serviciu,iar noi suntem pensionari! la virste de 55 ani.Iata tragedia noastra.Cu siguranta ne multumim cu atit si zic:,,-fereasca Dumnezeu de mai rau.

  124. 124 sandu martie 26, 2009 la 9:34 am

    Imi e frica de faptul ca nu mai pot fi corect[asa ma consider,,CORECT SI CINSTIT”,am achitat pina acum absolut orice datorie[atit la stat cit si la semenii mei].Azi imi e imposibil sa mai fiu corect,doar de-as putea trai cu aer[care nu se plateste si….cam atit.]Va rog spuneti-mi de ce s-a ajuns aici,deoarece nu am convingerea ca doar un om poate fi vinovat de starea din ROMANIA.Cu respect !

  125. 125 sandu martie 26, 2009 la 10:03 am

    Ca fost absolvent de studii superioare,dorsc un trai normal,dar din nefericire legile tari nu se mai respecta[pot proba in cazul meu acest lucru.Echiar asa de mare criza economico-financiara,sau este MARE CRIZA MORALA A SOCIETATII????????????????

  126. 126 sandu martie 28, 2009 la 1:43 pm

    Domnule Nastase,dreptatea mea nu tine de foame.[p.s.Mi-ati raspuns anul trecut,ca am dreptate.]Sa speram in mai ,,bine:,dar… ….ma-ndoiesc!Succes!

  127. 127 sandu martie 29, 2009 la 12:17 pm

    Imi cer scuze de greselile gramaticale facute in textele de mai sus,dar nu si de nervozitatea ce m-a cuprins cind v-am scris, de realitatea de azi din Romania!![Azi mi-am venit in fire[mai trebuie sa-si intre in aceeasi stare si guvernantii,responsabili de deciziile luate.]Asa sa le ajute DUMNEZEU!

  128. 128 sandu martie 30, 2009 la 2:47 pm

    Sarbatori fericite!Paste fericit!

  129. 129 sandu aprilie 11, 2009 la 1:27 pm

    Mi s-a inlocuit contorul,deci s-a rezolvat ceva.Ramine…..restul……plus……tacere si cugetare.

  130. 130 sandu aprilie 13, 2009 la 7:23 am

    Va doresc sarbatori fericite de Sf. Paste,dvs.,familiei dvs.,tuturor romanilor de buna credinta!Succes!

  131. 131 cristina aprilie 21, 2009 la 7:14 pm

    Domnule Nastase, va admir pentru perseverenta cu care tineti sa va spuneti parerea. Nu va cunosc personal, dar de fiecara data cand va aud, va vad imi dati un imbold sa merg mai departe. Suntem oarecum intr-o situatie asemanatoare ( pastrand proportiile) in ceea ce priveste exprimarea opiniilor. Eu am sfarsit prin a fi izolata de restul. Asta pentru ca se simt amenintati de pregatirea pe care o am in plus fata de ei (scuzati-mi lipsa de modestie). Si cred ca si la dumneavoastra e la fel. Daca veti avea puterea sa rezistati, sunt sigura ca veti reusi sa va realizati ce v-ati propus. Eu va pot dori doar sanatate, de restul aveti singur grija……..

  132. 132 sandu aprilie 23, 2009 la 6:09 am

    Si ,,tacerea” e un raspuns!Doamne ajuta!LA MULTI ANI pentru toti cei care isi sarbatoresc ziua sfinta!

  133. 133 Danezia mai 8, 2009 la 3:30 pm

    Toate cele bune pentru cel mai destept om politic..Mi-as fi dorit sa fiti dumneavoastra candidatul PSD-ului la prezidentiale…
    Sper ca intro buna zi, lumea sa faca diferenta si sa constientizeze prostimea unui om ca Basescu, un adevarat Catavencu al ideii de patrie !!

  134. 134 sandu mai 10, 2009 la 3:38 pm

    Buna ziua!Domnule Nastase ,va rog trimiteti si mie [contracost,eventual prin posta ramburs] cartile:-1],,Romania Europeana „si ,,Zambaccian 2”.Multumesc anticipat!ADRESA:

  135. 135 N. Ionescu mai 17, 2009 la 10:57 pm

    Buna seara,

    As dori de la dvs.o adresa de email pe care sa va pot trimite cateva intrebari tip interviu pentru o cercetare. Studiez comunicare si relatii publice si realizez o lucrare de final de an. Tema cercetarii isi propune sa prezinte blogul ca instrument de comunicare pentru politicieni.

    Multumesc!
    Toate cele bune!

  136. 136 sandu iunie 20, 2009 la 10:14 am

    LA MULTI ANI! ,tot ceea ce doriti sa vi se infaptuiasca.Cu mult respect!

  137. 137 Lenuta Chiriac - Popescu iunie 21, 2009 la 7:50 pm

    Cu ocazia aniversarii dumneavoastra, va urez un sincer La Multi Ani !

    Lenuta Chiriac – Popescu (sector 2 PSD)

  138. 138 sandu iunie 22, 2009 la 8:00 am

    LA MULTI ANI!

  139. 139 Constantin iunie 22, 2009 la 10:56 am

    Exista , fireste , in viata fiecaruia dintre noi ,conturate, repere :

    de consecventa ideologica , de probitate profesionala ,de echilibru praxiologic , de sobrietate civica ,de gandire perena …

    Ei bine ,daca conteaza ,dumneavoastra ,Domnule Adrian Nastase ,sunteti pentru mine un asfel de reper .

    Si pentru ca pretextul acoperitor al anilor pe care-i impliniti imi permite sa va fac astazi acesta declaratie , adaug la ea cele mai dragi si sincere urari:

    Multi si frumosi ani !

    Cu deosebita consideratie

    Constantin MITACHE
    Vicepresedinte PSD Tulcea

  140. 140 George Popescu iunie 22, 2009 la 11:32 pm

    Cand v-am intalnit prima data, era martie 1990, m-ati impresionat prin tot ceea ce va deosebea de ceilalti viitori lideri ai FSN: comunicativ, preocupat de viitor, un spirit liber de explorator.
    Ieri v-am reintalnit. Parca m-am intors in timp si am privit acelasi om din 1990, 1991, 1992 … (sa fie oare acei ani „preistoria” noastra ?)
    Sunt multumit ca v-am regasit si un slogan uitat pare sa revina: „am pornit impreuna – continuam impreuna !”

    La multi ani !

  141. 141 sandu iulie 4, 2009 la 6:23 am

    A sosit ceasul in care este adevarata zicala populara:,,SCAPA CINE POATE”!Restul…..e……..desartaciune!Cu stima!Acelasi copil.

  142. 142 sandu iulie 7, 2009 la 7:56 am

    Imi transmit,…..de Nichita Stanescu ,,Fara sa vreau,fara sa vrei,fara sa vrea/traim,erai,era./Va fi DOAMNE,va fi/alb,rosu,gri./Conventie,conventiune!/Pe cele cinci degete te pup minune,/pe cele doua lungi picioare/pe cele doua maini cu subtioare./Oh si deasupra capul verde/si mai deasupra norul negru…./Vine un duh care ma pierde/TOT DEMN SI TOT INTEGRU…

  143. 143 Alexandru iulie 12, 2009 la 5:46 pm

    Domnul Adrian Nastase citeste:,,IMI TRANSMIT”de Nichita Stanescu.Acesta este titlul pentru dvs. si cel ce citeste poezia.Va multumesc sincer pentru incurajare si va spun ,ca nu ma mai ingrijoreaza nici ,,lucrurile” majore.[ma cunosc bine,din ce in ce mai bine]pentru a ma mai ingrijora ceva.Cu acelasi respect!

  144. 144 babu iulie 17, 2009 la 9:32 pm

    Abramburica va trage in jos.
    Domnule Presedinte, va rog sa interveniti pe langa abramburica sa-si retraga ordonanta de urgenta legata de Universitatea Spiru Haret. Nu mi se pare corect. Am ales aceasta universitate pentru ca avea taxa cea mai mica si care ne=o permiteam din salariile noastre de nimica. La celelalte facultati taxele sunt de 3 – 5 ori mai mari. Eu cred ca trebuie recunoscute eforturile noastre. Iar ocuparea locurilor vacante sa se faca prin concurs si sa cistige cel mai bun, indiferent de facultatea absolvita. Daca ramane cum a stabilit abramburica JUR ca n-am sa mai votez niciodata cu PSD-ul si sunt convins ca toti absolventii de la Universitatea Spiru Haret vor face ca mine. Daca nu va pasa de noi va vom trata cu aceiasi moneda.

  145. 145 LAURA CHERGEA POADARU iulie 18, 2009 la 12:41 pm

    Cu deosebit respect,
    In atentia domnului ADRIAN NASTASE!

    SCRISOARE DESCHISA

    Onorata doamna ministru, Ecaterina Andronescu!

    In pofida atator acuzatii, pareti o femeie intelegatoare!
    De ce va luati dupa Gabriel Liiceanu si ne considerati tampiti, jignindu-ne? Il respectam pe domnul Liiceanu pentru eruditia lui, dar pe la Biserica Ortodoxa se vede si se stie ca nu trece! Crestinul care-si face semnul crucii nu-si face semenul tampit, nu-l judeca! Asa l-a dat Dumnezeu, iar el ne incearca. Chiar pe Liiceanu si Plesu, iar la Judecata de apoi nu se va numi nici Liiceanu, nici Plesu! Nu uitati ca si pe Adrian Paunescu l-au facut porc si tot ei pe la spate va ironizeaza si pe Dvs. in fel si chip…!
    In Universitatea Spiru Haret studiaza unii membri ai Uniunii Scriitorilor din Romania si multi specialisti aflati la a doua facultate deja, in varii domenii: stiintele comunicarii, drept, s.a, cunoscute! Chiar toti sunt tampiti?
    Ar fi bine ca domnul presedinte Basescu sa fie informat si sa constientizeze ca nici el nu este agreat cu adevarat de aceste personalitati! Dar acest aspect ramane de culise!

    Onorata doamna ministru, Ecaterina Andronescu!

    1.De ce nu vreti nicicum sa intelegeti, asemenea unor jurnalisti aserviti, ca invatamantul la distanta este o necesitate a societatii informationale? Prin 2002 nu exista! Astazi e alta situatia!
    De ex. verificati ca la Facultatea de Jurnalism am dat in mai multe randuri lucrarile practice si cei de la ID, peste 30-50 de articole scrise, din diferite tematici, facem practica in institutii mass-media, de cultura si invatamant s.a.!
    Au aparut e-learningul, platformele de examinare blackboard!
    Invatamant la distanta in amfiteatru cu 50-100 de studenti, nu mai e invatamant la distanta!
    Exista peste tot in lume, stiti bine!
    2.Un alt aspect este pregatirea profesionala si reconversia celor care nu mai sunt tineri – si va amintesc sa nu folositi numai cuvantul tineri, amintind de invatamant. Sunt multi care din varii motive sunt nevoiti sau doresc sa faca reconversie profesionala si nu-si pot permite abandonarea locurilor de munca, din tara sau strainatate, si sa urmeze forma ZI! (Vedeti doar cazul celor 2000 de studenti ID de la Madrid!)
    3.Universitatea Spiru Haret nu a cerut bani de la bugetul statului! Din contra, aduce!
    4.Absolventii au solicitat dupa pregatirea lor si sustinerea examenelor diplome si nu locuri de munca! Acelea le vor obtine nu cersind si fluturand diploma, ci numai daca sunt intr-adevar pregatiti, in urma sustinerii concursurilor, fie la bugetari, fie in mediul privat!
    5.La formele ID am avut aceeasi programa analitica, examene identice cu cei de la ZI si in plus au dat licenta la forma de ZI a specializarilor acreditate USH (licenta a fost aceeasi pentru toate formele de invatament la USH!). Intrebarea mea este de ce MEC nu tine cont de acest aspect si doreste reevaluare? Este un abuz clar! Ne constrangeti sa pornim proces, sa facem proteste nedorite de nimeni, sa ne plangem forurilor internationale si sa va depunctam pentru discriminare! Si suntem destui de multi!
    6. Exista niste procese si sentinte ale justitiei, pana acum cu semnale favorabile USH, ale caror existenta insasi, posibila finalitate si repercusiuni ar trebui sa dea de gandit serios juristilor Ministerului si ai Guvernului!

    Onorata doamna ministru Ecaterina Andronescu!

    In urma aspectelor prezentate, conchid ca suferinta noastra se resfrange de la indirect, deja direct, asupra imaginii intregii Romanii si o va afecta si in context international!
    Se putea si s-ar mai putea si rezolva totul fara scandal, angoase, tam-tam-ul care nu cred ca va foloseste sau ne foloseste, reglementandu-se din toamna acreditarile la specializari! Si-atat ajungea!

    Sa va ajute Dumnezeu sa faceti cat mai mult bine!

    UN LICENTIAT AL UNIVERSITATII SPIRU HARET

  146. 146 Sandu iulie 20, 2009 la 5:53 am

    UNA MAI AM …de acealasi N.S.:,,Una ma am,dar nu spun care-i/si nici nimica nu mai zic de-acum./Cantecul Larei/cercel mi-a atarnat azi de ureche si de fum./Ma clatin,dar ce ochi vederea/o gaura mi-ar face-o peste chip./Alaltaierea/de foame am mancat nisip./Mai fara frunze si mai fara oase/m-artat inalt si suplu si verzui./Intoarse/sunt aratarile lui NU-i.”

  147. 147 Sandu iulie 21, 2009 la 7:52 am

    Erata:-mai[in loc de ma];m-arat[in loc de m-artat.]SIGUR NERVOZITATEA-MI e de vina,dar……………………………..va trece[???!!!!??] odata cu mine.

  148. 148 marian iulie 27, 2009 la 12:20 pm

    Va dores suucces si multa putere de munca pentru ca veti avea doar o optiune: aceea de a relua conducerea PSD dupa alegerile din toamna, indiferent de castigatorul prezidentialelor.

  149. 149 banyai danila (dani) iulie 27, 2009 la 10:16 pm

    ce se intimpla cu politicienii basescieni daca subiectul nastase nu o sa mai fie un subiect, ce manipulare josnica chiar suntem………..? in prezidentiale conteza un politician care nu participa e prea putin pentru mine care traiesc cum traiesc nu ma pling dar nici nu am cu ce ma lauda

  150. 150 sandu august 2, 2009 la 3:02 pm

    Domnule Nastase,va rog nu va mai prefaceti[ma refer la Alianta PSD-PC,in ansamblu,nu la Dvs.], ca nu stiti cine guverneaza[mai precis cine NU GUVERNEAZA]tara!Inca din anul 2008[am mai spus asta],la B1 tv,un ,,tov.”spunea,,voi forma un guvern cu larga majoritate in parlament,le voi inmina PLANUL CA SA GUVERNEZE TARA” .Asa,ca aceasta coalitie,,SIREATA”,ne va duce spre un viitor luminos[conform planului tovarasului.] Restul este……………………..TEATRU de adormit copii prin mass-media,care profita din plin de evenimente .Sa traim bine?????????????????????????????????????Traiti si traim ,cum puteti si cum putem.ASTA DA ,DEMOCRATIE!

  151. 151 sandu august 3, 2009 la 3:50 pm

    ROMANIA ,TREZESTE-TE!

  152. 152 licitatii august 23, 2009 la 6:15 pm

    ETERNA SI FASCINANTA ROMANIE!

  153. 153 sandu august 24, 2009 la 8:03 am

    …………………………………………………………………………………….. ,,De te-ating,sa feri in laturi,/De hulesc,sa taci din gura./Ce mai vrei cu a tale sfaturi,/Daca stii a lor masura? Zica toti ce vor sa zica,/Treaca-n lume cine-o trece;/Ca sa nu’ndragesti nimica,/Tu ramai la toate rece”[GLOSSA de Mihai Eminescu-fragment.]P.S.Din pacate Domnule Adrian Nastase,am ajuns in situatia in care in ROMANIA nu sunt ,,DOUA CETE”impartite de D-l EMINESCU,precum stiti,ci chiar mult mai multe[….si in PSD-ul Dvs.]….,oricum ,,Vremea trece,vremea vine”si bineinteles ca romanul este asteptat la vot,sa voteze [iarasi]promisiuni desarte.Inchei cu ,,IN DULCELE CLASIC-de Nichita Stanescu:,,Hai da-mi la loc piciorul,mana/si orb ma lasa inlauntru-mi./Da-mi clipa,ora,saptamana/si pe deasupra numai vulturi./Am sa maninc putin pamant./poate sa mistuie cu el/interiorul ochi cel al lui,,sunt”/In revederea lui acel-/,,A fi mai orb decat am fost”/mai dinainte de-a ma naste./A fi mai mort decat am fost”/de dinainte de-a ma naste.”Va urez numai bine!Cu stima si mult respect!…acelasi ,,copil”.

  154. 154 sandu august 24, 2009 la 8:36 am

    Veti gasi intelegerea amintita [cu luni in urma]la POSTA ROMANA?Poate,dupa alegeri!!!!???!!!!!!!!!

  155. 155 Alexandru august 26, 2009 la 3:33 pm

    Va rugam sa-mi trimiteti o carte[ati motivat ca n-ati gasit intelegere la Posta Romana pentru a-mi face o surpriza[poate dupa alegeri gasiti ,,aliatul de nadejde”,la Posta Romana.Eu astept.Cu respect!

  156. 156 Cosmin septembrie 7, 2009 la 3:06 pm

    URIAN MARCEL COSMIN, in calitate de consilier local in Consiliul Local Sighisoara, judeţul Mures, solicitam sprijin in modificarea sau abrogarea art. 2 alineatul 1 din O.U.G. 68/ 28 mai 2008 privind vânzarea spatiilor proprietate privata a statului sau a unitatilor administrativ teritoriale cu destinaţia de cabinete medicale, precum si a spatiilor in care se desfasoara activitati conexe actului medical.
    Solicitam modificarea art. 2 alineatul 1 din O.U.G. 68/ 28 mai 2008., care este următorul cuprins: „Dispozitile prezentei ordonate de urgenta nu sunt aplicabile spatiilor medicale situate in imobilele aflate in zona de protecţie a unui monument istoric.”
    Din textul ordonatei de urgenta rezulta ca imobilele situate in zona de protecţie a unui monument istoric nu se pot înstrăina pe când imobile monument istoric se pot înstrăina in baza acestui act normativ după exercitarea dreptului de preemţiune prevăzut de legea 422/ 2001.

    Te imbratisez!

  157. 157 alexandru/mioveni septembrie 9, 2009 la 6:01 pm

    Prin posibilitatea Dvs. DOMNULE ADRIAN NASZTASE,permiteti-mi sa le transmit pede_LEILOR din ROMANIA ,condusi in mod viclean de TOV. Basescu un mesaj.Iata-l:dragi semeni romani pedelisti si ….!!!!????,va rog doar 30 de secunde de gandire:..ati fosat de centru-stanga ,apoi intr-o noapte cand SEFUL DUMNEAVOASTRA SUPREM [probabil a visat,dar mai precis a primit instructiuni de unde trebuia]ati devenit din pdl partid de stanga,brusc ,,DE DREAPTA”Oare TOV.Basescu cu ajutorul vostru ne mai poate ,,MINTI INCA CINCI ANI?”Rog un rasapuns .P.S,Primuli-l doresc de la D-l Adrian Nastase,apoi altele de la cine doreste.LIBERTATE TUTUROR SI MULTA SANATATE ,nu in ultimul rand sloganul:,,SA TRAITI BINE!”[posibil sa-i cunoasteti autorul]

  158. 158 alexandru/mioveni septembrie 9, 2009 la 6:03 pm

    Erata:Nastase in loc de Naztase.[asa este cand esti nervos in mod obiectiv.]

  159. 159 Sorina septembrie 21, 2009 la 2:02 pm

    Domnule Nastase, in primul rand, as vrea sa va felicit pentru ca va ocupati de acest blog si ca aduceti lamuriri si omului de rand care va deveni in scurt timp, acaparat in totalitate de aceasta tumoare portocalie.
    Am urmarit discursul presedintelui Basescu in Parlament : un discurs obisnuit de-al acestuia, unul cu tendinte caustice si totodata infantile( atunci cand a afirmat ca daca a facut ceva gresit,au fost de vina altii) ….puerila concluzie,as zice eu. Insa, printre toate gogomaniile pe care le-a afirmat cu nonsalanta,am remarcat si faptul ca a recunoscut libertatea deplina a presei,desi in Dambovita, mai exact in Targoviste (orasul meu) lucrurile nu stau exact asa cum a afirmat Basescu, unul din trusturile locale de aici neavand niciodata acces la conferintele de presa ale Organizatiei Judetene PD-L (reporterilor acestuia fiindu-le inchisa usa in nas, ba chiar incuiata). Tototdata,la vizita presedintelui in orasul nostru , acestora le-a fost interzis sa-i adreseze macar o intrebare. Cum este posibil ca un presedinte de tara sa afirme cu atata dezinvoltura lucruri care nu au nicio legatura cu faptele pe care acesta le face?
    Desi am doar 18 ani,marturisesc ca sunt satula si oripilata de prezenta acestui personaj pe scena politica si cu toate acestea, sunt mandra ca sunt romanca,nu mi-as parasi tara pentru nimic in lume, doar pentru ca nu mi-am pierdut speranta si inca mai am convingerea ca nu este totul pierdut,ca Romania este demna de a fi o tara europeana.
    Imi voi exercita dreptul la vot si voi avea credinta ca PSD-ul va iesi invingator, mai exact domnul Mircea Geoana , care, apropo, la Conferinta judeteana in orasul Targoviste din data de 20 septembrie, a vorbit frumos despre dumneavoastra, asa cum meritati sa se vorbeasca oricand si oriunde , la adresa domniei voastre. Multa sanatate si sa ne ajute bunul Dumnezeu, sa ne bucuram pe 6 decembrie din trei motive : pentru ca vom scapa de Basescu, il vom avea pe domnul Geoana,presedinte si nu in ultimul rand, pe d-voastra ca premier.

  160. 160 Alex septembrie 25, 2009 la 7:46 am

    Nici numele lui Ceausescu ,in mass-media comunista de pana in 1989,nu a fost asa de mult afisat si pronuntat,ca al acestui ,,domn prezident”Traian Basescu,cum ii spunea mai daunazi d-na Pivniceru.Ajunge!Mai este putin pana la alegeri [si……………,,toamna se numara bobocii si prezidentii.]Sa traiti bine!

  161. 161 Alexandru septembrie 25, 2009 la 8:10 am

    Adevarul supara si doare.

  162. 162 Alexandru octombrie 2, 2009 la 11:34 am

    Domnule Nastase ,va rog cu respect,[stiu ca sunteti un f.f.foarte bun jurist]sa ma lamu[RIDZI]riti si pe mine ,precum si pe alti romani:1]- daca s-a mai intamplat asa ceva in Europa,eventual in lume[preluarea a cate doua portofolii de ministere si daca da,unde?;2]-ce fel de democratie este aceasta de la noi!!!???;3]-cum a fost si este posibil ,ca un singur om[fie el,, PORECLIT IN MASS-MEDIA ZEUS”],sa ,,tavaleasca in picioare o intreaga tara-ROMANIA?;4]-de ce nu canmdidati la presedintia ROMANIEI?Cu speranta si convingerea ca-mi veti raspunde la intrebarile sus mentionate,lamurindu-ne,va multumesc anticipat,urandu-va ,,SUCCES LA CONGRESUL PSD!”Cu mult si sincer respect!Al.

  163. 163 Alex octombrie 15, 2009 la 10:54 am

    In vederea alegerilor prezidentiale[eventual si parlamentare dupa ce vad ca se-ntampla!!!????!!!.cum .pede-LEII SI SEFUL LOR SUPREM,vor sa-si impuna vointa asupra majoritatii!!!!!?????[desi putini,minoritari,sfideaza regula ,,democratiei”.Pana cand?Pana la alegeri.IATA MESAJUL:,,ROMANIA ,TREZESTE-TE!”{[P.S.Clauza:-nu voi avea dreptate daca,,” majoritatea cedeaza si le face ,,inca odata jocul lor ,pe spinarea noastra.]}DEOCAMDATA AVEM UN HAOS GENERALIZAT!EUROPA ,rade de noi.Tipic romanesc,sau democratie ,,made in ROMANIA”SA TRAITI ……bineeeeeeeeeee,dragi romani,oriunde v-ati afla!

  164. 164 Al. octombrie 19, 2009 la 7:08 am

    Felicitari pt. discursul coerent de aseara si sper sa fie inteles de cat mai multi romani.SUCCES!

  165. 165 Al. octombrie 20, 2009 la 7:10 am

    In zilele de 22.11.09,respectiv 06.12.09,noi romanii vom alege intre:-ipocrizie,fariseism,golanie,[disolutia statala]si DEMOCRATIE,SINCERITATE,OMENIE,si mai cu seama ………LINISTE SI UNITATEA NATIONALA.Romani,aveti putrea deplina si libertatea de a alege!P.S.Chiar nu v-ati saturat de atat ,,CIRC SI ….mai putina paine???!!!

  166. 166 Al. octombrie 22, 2009 la 7:39 am

    La BUCURESTI este ,,curat-murdar”!Cu stima!

  167. 167 Al. noiembrie 5, 2009 la 12:25 pm

    La BUCURESTI,ramane tot,,CURAT-MURDAR”,darn-avem ce face,doarece,,traim in ROMANIA”[citat celebru al simpaticului M.B.]P.S. ,,Succesuri”[din celebra EBA].Pe romaneste va zic:-SUCCES,Domnule Nastase!

  168. 168 B.M. sau Mata Hari noiembrie 6, 2009 la 3:41 pm

    Domnule presedinte, sunt mandra ca v-am votat in 2004 si v-as mai vota daca mi s-ar cere.Multe probleme sunt in tara si as dori ca sa procedati la o intelegere a fortelor anti Basescu ca sa nu ajungem iar sub dictatura. Sunteti un politician capabil si influent, serio si de buna credinta in aceasta tara. Dupa cum se vede, Basescu administreaza Romania ca pa propria mosie si isi pune prietenii si slugile in functii inalte tocmai pentru a avea cine sa-i apere interesele si sa-i acopere dosarele cu afaceri dubioase.Basescu nu are nevoie de premier pentru Romania, ci are nevoie de premier personal care sa lucreze in interesul lui. PD-L ul a devenit un partid de slugi ale lui Basescu, lingai si gudurosi, care vor avea soarta PNT.Nu lasati tara pe mana lui Basescu, faceti in asa fel incat sa stopati dictatura lui Basescu si abuzurile lui. Poate multi au uitat lozinca:Basescu, Ceausescu, Romania, e aceeai situatie ca inainte de 1989 cu partidul unic care se vrea singur la putere, cu un presedinte cu puteri depline si care sa poata acumula averi uriase pe seama saracilor. Guvernul BOC este singurul guvern de tip FANARIOT care a luat de la saraci si a dat la bogati, a luat din banii de incalzire ai saracilor si a dat la bogati, la TURISM, 38 mil. euro , in loc sa dea animalelor care mor de foame , guvernul a dat bani pentru iarba verde pe timp de iarna.Ce sa mai intelegem??? Curtea de Conturi mai are vreo posobilitate de sanctionare a celor ce se fac vinovati de smecherii din banii publici? Curtea Constitutionala a devenit o institutie aservita lui Traian Basescu.Daca ei nu au un hotarari cu putere de lege, la ce ii mai tinem acolo si la ce ii mai platim? La ce bun 9 judecatori la Curte cand puteam avea unul singur, ca tot una e!!!!!!!!!!! Poate facem un parlament cu 3 camere si 3 parlamentari, nu-i mai usor asa?A treia camera sa fie antecamera, cu camerista, pat, bar, baie, sauna, coafor,etc. tip motel, ca e mai modern, eeeeeeeeeeeeeeee!!!Nu spun mai multe ca-mi vine sa rad!Sau poate un parlament fara nici o camera si numai ante camera, cu tot tacamul pregatit pentru vizita presedintelui.Lasand gluma la o parte, domnule presedinte, eu va admir si va voi sustine si pe viitor, si puteti conta pe votul meu in 22 noiembrie desi nu sunt membra PSD.Cautati mapa profesionala a lui Liviu negoita si afacerile sale impreuna cu declaratia sa de avere si veti descoperii multe , si veti avea parte de surprize de campanie. Sanatate, si va urmaresc blogul, SUCCES-uri pe viitor.

  169. 169 Alexandru noiembrie 8, 2009 la 1:58 pm

    Domnule Nastase,nu cumva parlamentarii unei tari [senatori si deputati]reprezinta ,,POPORUL”?Daca asa este ,va rog spuneti-i si tov.B.T.,in sensul ca, Romania ,nu sta rau ca nr. de parlamentari ,comparativ cu alte state din UE,raportandu-ne la raportul :- parlamentar/nr. romani din ,,popor”comparativ cu celelalte state.,,S-auzim de bine!”Cu stima si sinceritate!Copilul.

  170. 170 Alexandru noiembrie 9, 2009 la 4:04 pm

    Imi cer scuze,deoarece am gresit,in mesajul de mai sus repetand inutil cuvintele:-,,comparativ cu celelalte state”,dar nu sunt nici in parlamentul Romaniei,nici la UE, [dar sunt economist],cu mai putine ,,SUCCESURI”in viata[ decat E–na B–-cu.]Succes,domnule Adrian Nastase!Succes domnului Mircea Geoana,Aliantei PSD-PC,chiar si majoritaii..indezirabile cu interese la GRIVCO!!!!???? si sper[alaturi de 3/4 din ,,poporul cu drept de vot si nu numai], ca incepand cu 06 dec. a.c.,viata politica din ROMANIA sa intre in normalitate.P.S.Impardonabil ,incidentul dintre M. Dinescu[mare sustinator T.B. cu ani in urma]si insul T.B.Penibil,nu????????????????????????????????????

  171. 171 Al noiembrie 15, 2009 la 1:39 pm

    A fi,sau a nu fi?,,Ciprian Nastasiu-fost procuror DIICOT”.Cum comentati Dvs.??????????????

  172. 172 Al noiembrie 15, 2009 la 1:41 pm

    O K!Mesajul susmentionat,neaprobat ,inca.

  173. 173 Razvan noiembrie 22, 2009 la 9:24 pm

    Domnule Adrian Nastase, ma scuzati ca va interpelez pe aceasta cale, dar as dori o parere din partea unui om ca dumneavostra, referitor la Parlamentul unicameral; personal nu cred ca era momentul pentru un „referendum” si nici nu consider ca un astfel de Parlament ar ajuta cu ceva Romania.

  174. 174 Al noiembrie 24, 2009 la 3:46 pm

    A INEBUNIT LUPUL,Domnule Nastase?Ce spuneti?Acelasi Al.I.

  175. 175 Adriana decembrie 3, 2009 la 3:56 pm

    Astzi m-am hotărît sa scriu. Nu sunt implicată în politică decit atit cit imi trebuie. Imi place personajul Adrian Năstese, pentru că este un exemplu de om politic, un intelectual adevărat,un domn născut şi nu făcut … un om deschis, a cărui privire te pătrunde. Suntem născuţi în aceeaşi zi, la ceva ani diferenţă, dar zodia demonstrează adevăr în felul de a fi al omului. A fost o intîmplare fericită să ne cunoaştem, dar totuşi nimic pe lume nu este intimplător. Suntem firi luptătoare, care greu pot fi invinse. Poate viaţa ne va oferii şi alte ocazii să ne intîlnim, mai ales că tot soarte face ca să avem o serie de cunoştinţe comune, dar şi oameni pe care să nu îi iubim.

  176. 176 corpusi decembrie 7, 2009 la 7:28 pm

    v-au furat in 2004…nu ati / nu s-a luat nici o masura…in 5 ani s-au profesionalizat…iar voi parca nici nu sunteti impreuna…unul face vizite in al 12 ceas…nu stie sa se apere…se bucura inainte de vreme…lasa fraiiele…si drumul liber…iar altii ” mai harnici” nu chefuiesc, numara, aranjeaza, potrivesc si …”teapa” se repeta …dar acum e un „fleac”, experienta a contat…si in plus, sprijinul pe care l-ati acordat in distrugerea sistemului de invatamant a fost mana cereasca pentru crearea noilor „votanti” de azi…
    Pentru ca sunt…dar multi… solutia, va venii tot de la ei…

  177. 177 Al. decembrie 8, 2009 la 9:19 am

    ROMANIA,este blestemata!Scandal asigurat inca cinci ani de zile.LA MULTI ANI,ROMANIA[cu o parte somnolenta, alta adormita,alta infometata si ultima parte a ,,baietilor destepti” PARTE NESIMTITA,cu insi nesimtiti.

  178. 178 Al. decembrie 8, 2009 la 9:30 am

    LA MULTI ANI,ROMANIA!Tovarasu’,v-a aruncat de pe scena a doua palarie,cu dragoste,de data asta una galbena,[d-l Vosganian nefiind pe scena ca in anul 2004.]P.S.,,Fiecare ,,POPOR”isi are presedintele [conducatorul] pe care-l merita.”L-i se potriveste acest presedinte,ROMANIEI PORTOCALII”,cealalta ROMANIE ,deocamdata nu are ,,PREZIDENT”.Ambele Romanii nu au ,,stat de drept”,iar moguluii unora ,sunt mai buni ca mogulii altera.,,Traim in ROMANIA si asta ne ocupa tot timpul”[M.B.]Adevarat, a grait!

  179. 179 Al. decembrie 8, 2009 la 10:11 am

    ERATA:,,altora”, in loc de ,,altera”[se potriveste si altera in a altera alegerile=atribut portocaliu,alegeri alterate].Oricum, ne-am remarcat si de aceasta data in lume si EUROPA, ca fiind corupti,traim [simtim]intr-o tara corupta cu alegeri ,nu libere si cinstite ,ci ,,DIRIJATE”intr-un anumit sens,prin fraude,conform zicalei:-,,scopul,scuza mijloacele.DE CE OARE??????????????????????????????,,Unde esti tu TEPES,doamne /,ca punand mana pe ei,/sa-i imparti in doua cete ,/ in smintiti si in misei”NU MAI SUNT AZI VALABILE,DEOARECE SUNTEM IMPARTITI.Depinde unde se regaseste si pozitioneaza fiecare din romani.Deoarece ,vin sarbatorile ,va uez traditionalul ,,LA MULTI ANI!,TUTUROR,ORIUNDE VA AFLATI.,,La multi ani,2010!”S-auzim ……….de bine!

  180. 180 Al. decembrie 8, 2009 la 10:54 am

    Pe,,r”,puneti-l la MESAJUL DE MAI sus la urez[ in loc de uez].Multumesc!

  181. 181 Al ianuarie 12, 2010 la 11:07 am

    Domnule Adrian Nastase,cum este posibil{[va spuneam asta inca din anul 2009-dupa emisiunea de la B1TV/NOIEMBRIE/2008,,le dau programul,trebuie doar sa-l puna in practica”,era vorba de majoritatea solida PSD-pdl,apoi ca tavalugul a reusit ,,TOTUL”T.B.-citat.]},ca un singur,, om -politic”,sa faca ce doreste in tara noastra,,i-am ciuruit!???!!!!!expresie de MARE ,,PREZIDENT”!!!!!”Daca doriti sa-mi raspundeti,astept cu nerabdare raspunsul Dvs.Cu respect si……..,,La multi ani!”va spun ,intr-un tarziu.Copilul.

  182. 182 Rotaru Jean ianuarie 12, 2010 la 7:23 pm

    D-le Nastase,
    V-am vazut mai des in ultima vreme la TV dezbatand probleme de etica a partidelor. Va sugerez sa deschideti o dezbatere pe blog,pentru a se veni cu solutii care vor sta la baza intocmirii unui COD de conduita a partidelor din Romania. Principiile prevazute in acest COD ar trebui cuprinse in statutul fiecarui partid; efectuandu-se astfel o evaluare globala a acestora.

  183. 183 Al ianuarie 13, 2010 la 7:11 am

    Doctrina pd-LEULUI,este ,,dupa cum bate vantul in PPE,sau pe romaneste ,lasa mai,,SCAPA CINE POATE”,,,ciocu’ mic,caci suntem la purerea maxima posibila”.VOI:[pensionari,profesori,functionari publici,depindeti de ce culoare politica sunteti,iar daca veti fi ,,portocalii”,veti trai bine.LA RESTUL[1/2 din,, popor”]va sugeram :,,Sa traiti bine!,dar din anul 2020 incolo!!!!!!????????????”[din T.B. citire.]

  184. 184 Liana ianuarie 16, 2010 la 12:13 pm

    Aceleasi urari de sanatatre, fericire si impliniri de la Liana, fosta voastra colega din Craiova, cu speranta ca ne vom mai intalni in curand.

  185. 185 sora virgil ianuarie 22, 2010 la 9:59 pm

    Am receptionat cateva propuneri din noua lege a pensiilor si m-au intrigat cele referitoare la modalitatea de stabilire a valorii punctului de pensie.Aprobarea acestor propuneri in Parlament ar conduce la aparitia unor fenomene nocive,cu repercursiuni dureroase,mai ales pentru persoanele ce vor iesi la pensie incepand cu a treia decada a secolului 21.Doresc sa transmit observatiile mele departamentului de politici sociale din cadrul PSD dar nu stiu cum sa procedez.Ma puteti ajuta?

  186. 186 Manuela ianuarie 22, 2010 la 10:44 pm

    @sora virgil

    Aveti un raspuns pe email.
    Multumim.

  187. 187 Daniel Pavel ianuarie 23, 2010 la 1:08 am

    dezbaterea de la Ramada Majestic a fost interesanta, dar, imi doresc, in viitor ca astfel de intalniri sa fie interactive; participantii, vor fi foarte multi fara nume sonore, sa aiba mai mult curaj in discutii, iar, pentru asta cred ca organizatorii trebuie sa ii ajute putin. E mai greu la inceput.
    Revenind la dezbatere as puncta urmatoarele:
    – sali mei incapatoare pe viitor
    – din temele propuse, dupa parerea mea, s-a discutat destul de putin
    – inteleg ca tema momentului este Congresul PSD, insa, sper ca vom avea suficient timp sa rezolvam si nevoile lui
    – mi-a placut vioiciunea discursului dl. Iliescu si sunt oarecum surprins de afirmatia privind revolutionarii, care, de fapt, au fost marea majoritate membri de partid. Nu pot decat sa-i dau dreptate. Imi pare rau ca niciodata, nimeni din PSD, ori de aiurea, nu a raspuns, nenumaratelor atacuri la adresa dl.Iliescu privind revolutia si mersul societatii romanesti. Ei, bine, au trecut 20 de ani de la revolutie, jumatate din aceasta perioada Romania a fost condusa de cu totul alte persoane, fie Presedinti de tara, fie Prim Ministri. De ce nu au schimbat in mai bine acestia Romania?
    In privinta revolutiei dl. Ion Iliescu este atacat permanent de tot felul de persoane care sunt mai degraba certate cu munca si de 20 de ani nu fac decat sa traiasca pe spinarea altora. Candva voi reveni cu detalii.
    Pentru ca este singura persoana din PSD care prin autoritatea, discursul si cunostinta politica pe care le detine domnul Adrian Nastase trebuie sa candideze la Presedentia partidului, deoarece, numai asa, atat PSD, cat si Romania mai au o sansa. Este foarte tarziu asa ca voi reveni alta data.

  188. 188 Al ianuarie 27, 2010 la 10:50 am

    SINCERE FELICITARI PENTRU PRESTATIA DE LA realitatea tv,de aseara ,in dialogul cu d-l Dumitrescu.UNITATE PSD!SUCCES,domnule Adrian Nastase!Cu stima,respect si consideratie!Un ,,ins pensionar”.

  189. 189 liviu ianuarie 31, 2010 la 5:27 pm

    Domnule Nastase,sint un sustinator al dumneavoastra de 20 de ani.Am apreciat in toti acesti ani,felul in care ati facut politica,si mai ales cum ati condus guvernul romaniei in cei 4 ani cit ati fost prim ministru.As dori sa reveniti in fruntea P.S.D-ului considerind ca sinteti singurul care poate uni si duce partidul inaite cu succes.Fiind clujean,as vrea sa va informez ca in judetul Cluj,precum si in municiiul Cluj-Napoca,conducerea filialei judetene a P.S.D.-ului nu a desfasurat nicio activitate pentru mobilizarea electoratului in vederea participarii la alegerile pentru parlament,pentru presedintie,etc.Conider ca solutia pentru o mai buna activitate de partid aici la Cluj,ar fi o noua conducere.Cu stima si respect deosebit,va doresc la multi ani si succese depline P.S.D.-ului,pentru a ajunge cit mai repede la guvernare.

  190. 190 Sandu februarie 1, 2010 la 3:01 pm

    V-am suparat?Imi cer scuze,nu mai scriu.

  191. 191 Aya februarie 1, 2010 la 4:11 pm

    @

    Sandu

    De ce si la ce replici aici- si acum?

  192. 192 rouademunte februarie 3, 2010 la 8:14 pm

    Buna seara,

    si inainte de toate ….felicitari pentru blog !

    Cu ocazia aceasta pot sa va intreb personal daca aveti idee ce s-a mai intamplat cu actiunile de la ” Dracula Park”.Am cumparat si eu 10 actiuni in valoare de 1000lei dupa ce dvs. ati cumparat 100 de actiuni in faza de promovare a proiectului.Am si eu intrebarile urmatoare:

    1. ce ati facut dvs. cu cele 100 de actiuni..?
    2. ce pot sa fac si eu cu cel 10 actiuni ale mele si daca mai au vreo valoare..?

    In speranta unui raspuns, va multumesc mult !

    Tudor.

  193. 193 Sandu februarie 4, 2010 la 2:00 pm

    Succes Aya!

  194. 194 bogdan11 februarie 12, 2010 la 12:29 am

    Imi doresc sa va vad ajuns la putere 6 luni !Atat!

  195. 195 marian rms februarie 13, 2010 la 6:07 pm

    e drept sunteti unica solutie pentru psd desi a-ti facut destule greseli , in special intarirea baronilor locali dar totusi cred in experienta si demnitatea dvs chiar daca sunt membru forta civica. succes si sa va ajute dumnezeu .

  196. 196 Bogdan P Alexandru februarie 16, 2010 la 10:12 am

    Domnule Adrian Nastase.
    Retragerea Dumneavoastra de la candidatura pentru Presedentia PSD are legatura cu noul an chinezesc ?
    Ati asteptat intrarea in noul an chinezesc calendarisic pentru a face acest pas inportant in viata Dumneavoastra politica ?
    Fiind un tigru de metal, ca si mine ,consider ca intr-o mare masura decizia Dumneavoastra are legatura cu acest eveniment caledaristic .
    Va multumesc
    Bogdan

  197. 197 Al. februarie 16, 2010 la 2:32 pm

    Domnule Nastase,iata ca :,,a fost odat’_un un PSD;MARE PARTID,dar…..nu mai e”.De ce oare???………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. P.S.Un ,,OM”mai respecta doctrina ;se mai certa cu clica;ION cu nume,dar poreclit ,,BUNICA”;el respecta cu cinste ,doctrina lui;-doctrina PSD-ului;-El fiind si seful statului.El dadea multe povete,dar…..n-a avut pe cin’sa-nvete.Acum cand vede ce se-ntampla -n cumetrie;a apelat la….palarie;-pe care -acum a dat-o jos,spunand:_,,ASA CEVA E……F.F.F. FOARTE RUSINOS”.LA MULTI ANI DOMNULE ION ILIESCU!

  198. 198 Al. februarie 16, 2010 la 2:35 pm

    Completare:_p.s.acum nu mai respecta nici el doctrina ;-se cearta doar ,,firav” cu……NINA”

  199. 199 Daniela februarie 20, 2010 la 11:12 pm

    Nu pot sa mai tac. Sunt simpazinant Psd din 2001 ( carnet din 2009), structura din judet nu a permis unui om care este lector la o Universitate)dar sunt marginalizata ca sunt doctor in stiinte medicale, ca vorbesc, si nu sunt vanghelizata. D-le Nastase aparati democratia si nu prostia de genul ,, dragostea mea,…, Va rog faceti ceva sa nu ne fie rusine. Cu dvs. si cu d-l V. Ponta sper ca avem o sansa . Nu fac parte din delegatie pentru ca mi-am manifestat dezgustul si reprosul(in termeni fini) fata de prestatia candidatului pentru PRESEDINTE.
    Va rog sa-mi iertati limbajul care nu ma onoreaza si nu ne onoareaza pe noi, poporul roman. Sunt suparata pentru ca acest partid ma reprezinta prin crezul meu dar nu prin oameni care ma fac sa-mi fie rusine.

  200. 200 NicolleRinos februarie 25, 2010 la 2:34 pm

    Domnule Nastase sunt membra PSD de 20 de ani, practic am ramas alaturi de acest partid indiferent de transformari. Acum 20 de ani aveam 30 de ani acum am 50. Am vazut si simtit toate problemele acestui partid si de fiecare data am avut incredere. In ultimii 5 ani incet, incet mi-am perdut increderea in anumite persoane din PSD. Domnul Geoana nu m-a convins niciodata desi l-am votat. L-am votat pentru ca sun „un soldat” corect. Despre domnul Diaconescu i-am spus fiului meu cu ceva tim in urma ca nu-mi place privirea si felul in care raspunde la unele intrebari atunci cand apare la tv. Poate este un profesionist dar omul nu stie cum sa se comporte. Asteapta sa fie „dadacit” de unele persoane din partid ba sa ramana. Gresit! Jocul a fost facut de el – Diaconescu – si Oprea pentru a putea pleca mai usor din PSD. Cei care fac asa ceva nu ne reprezinta. Joaca teatru desi el nu si-a facut campanie de loc, a sustinut ceva dar de vineri seara dorea sa se retraga. Drum bun celor plecati! Noi cei ramasi suntem mai puternici fara ei!
    Va rog domnule Nastase cu priceperea dvs, sa-l ajutati pe domnul Ponta un tanar de viitor. Il rog pe aceasta cale pe dl Ponta sa fie ” o nuca tare” si sa nu cedeze celor de teapa lui „Spaga” si Diaconescu. Ne are pe noi cei multi alaturi!

  201. 201 Al martie 3, 2010 la 1:38 pm

    DORIM UN STAT DE DREPT SI MULTA LIBERTATE!Acestea au fost printre obiectivele FSN-ului.

  202. 202 Al martie 5, 2010 la 3:14 pm

    Prevad o,, ROMANIE PORTOCALIE SI INFOMETETA”.,,SA TRAITI BINE !”Asa meritati dragi ,tovarasi rumani”,ca asa ati votat.Pentru progres si prosperitate,..TOT INAINTE,dragi pretini”!Dumnezeu sa va aiba in paza![asa………a zis tov..Vasilescu de la BNR,iar ,,ilustrul ministru finantist,tov.Vladescu a zis,,romanii singuri vor ies din criza”.NU?Cata dreptate au acesti tovarasi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Cu bine!

  203. 203 edilimobiliare martie 17, 2010 la 5:55 pm

    Cat timp ati fost la conducerea guvernului nivelul de afaceri al inteprinderilor mici si mijlocii au cunoscut un drum prosper in care erai sustinut in deschiderea unei afaceri si relatia ierarhica intr-o firma era intr-un punct stabil in care era multumit si patronul firmei dar in acelasi timp si salariatul , acum nimic nu mai merge.Doar lozinca ‘Sa traiti bine!!’ intr-o saracie prospera si fara perspective profesionale.
    Va urez succes si va sustin in tot demersul politic pe care-l inteprindeti!

  204. 204 diana martie 22, 2010 la 5:04 pm

    eram sigura ca nu imi va fi aprobat comentariul in legatura cu ce v-am intrebat despre noua ordine mondiala si masoneria si implicit despre dumneavoastra ..si tacerea e un raspuns !

  205. 205 mihai aprilie 1, 2010 la 12:31 am

    Domnule Adrian Nastase,
    Imi cer scuze ca nu sunt la subiectul dumneavoastra dar doream sa va cer cateva : sfaturi , pareri daca se poate, tinand cont ca sunte-ti un om de succes.Va multumesc si va rog sa nu ma uita-ti.

  206. 206 diana aprilie 1, 2010 la 3:45 pm

    Ca sa devii un om de succes mai intai trebuie sa inveti sa scrii.Asta daca nu vrei sa ajungi ca si basescu cu b mic .Bani da,cultura ba.

  207. 207 Al. aprilie 4, 2010 la 9:02 am

    HRISTOS A INVIAT!Sarbatori fericite!La multi ani!Cu respect!Copilul.

  208. 208 Al. aprilie 4, 2010 la 9:05 am

    HRISTOS A INVIAT!.Cu respect!Copilul [din a doua ROMANIE.]

  209. 209 fixpink mai 11, 2010 la 11:15 pm

    Eu sunt foarte curioasa daca v-ati schimbat parerile despre bloguri. Ma refer aici la cele scrise in postul acesta https://nastase.wordpress.com/2007/07/18/blogul-carciuma-a-satului-global/ 🙂

    Cu stima si respect astept cu interes raspunsul dumneavoastra.

  210. 210 Andrei Muresanu mai 19, 2010 la 3:12 pm

    Mda , mie unu imi place romanica asta! in timpu liceul ( acuma sunt in a 12) am luat locu 1 national la proiecte de mediu si am participat la 2 olimpiade internationale unde am avut rezultate remarcabile… cand stau asa si ma gandesc , imi vine sa rad de ce miam ales fix Stiinta Mediului ca domeniu de actiune :)), auziti la mine Romania :)) stiinta mediului in romania , ecologia in romania :)) poi romania nu cunoaste asta , in orice caz am gasit facultate in afara 🙂 intro tara civilizata si corecta care nu isi alunga elitele … romania din pacate sia alungat elitele in strainataturi :)) si va mirati ca nu e nimei sa faca reforma aici :)) poi nu este cine sa faca … Reforma Domnului boc e apa de ploaie oameni dragi , praf in ochi . asa ca uita poveste trista a inca unui tanar extrem de inteligent cu rezultate remarcabile cu un potential extraordinar….. care din pacate e silit sa plece in alta tara ( cel mai probabil voi fii adoptat de tara cu pricina )si sa faca cariera acolo . 🙂 si mie imi place romania !:)) ma apuca rasu , cand ne vad stramosi nostri Enescu Eminescu etc… saraci sa intorc cu fata spre pamant si mai sapa 2 metri sau 3 ca sa scape de rusinea ca suntem de acelasi neam:)) suntem de rasu curcilor , sacul de talhari al europei … Romania , Romania tara mea de glorie tara mea de dor….

  211. 211 Dani mai 25, 2010 la 9:42 pm

    Îmi „provoacă repugnă”, ca să-l citez pe prietenul Mircea Badea, că trebuie să fiu eu delatorul de serviciu, dar tot răul spre bine, poate foloseşte la ceva şi oricum nu sunt membru PSD, aşa că nu umbresc partidul cu fapta mea incalificabil-abominabilă.
    Vi se pare normal faptul că la Hunedoara a luat naştere o glorioasă alianţă PDL-PSD-PC la nivelul Consiliului local? Sigur, Hunedoara e un oraş mic, de 70.000 locuitori (oare cu ce diferenţă a pierdut alegerile dl. Geoană?) şi, bineînţeles, nu toţi cu drept de vot. Ei vor spune, probabil, că au făcut asta pentru „binele comunităţii”. Aşa o fi. Aşa o fi ? Că dacă mărşăluiesc alături de cei de la PDL, care sunt soldaţi disciplinaţi şi nu se abat de la indicaţiile şefului suprem, am văzut ce „bine al comunităţii” urmăresc.
    Totuşi, s-a întrebat vreodată cineva din conducerea PSD de ce într-un oraş sărac, (fost) siderurgist şi minier, PSD-ul nu a câştigat niciodată – niciodată – niciodată alegerile locale? A câştigat PNL-ul, a câştigat PDL-ul, dar PSD-ul, niciodată. Păi, poate ar fi cazul să se întrebe.

  212. 212 Cornel mai 27, 2010 la 10:01 pm

    Domnule Nastase , am o stima deosebita pentru dumneavoastra si Domnul Iliescu , dar ma simt jenat ca am putut vota si am adus acestui partid peste 1000 de voturi cu resurse financiare proprii cand vad ca in fruntea partidului apare un ingamfat si infumurat .In emisiunea de la 22,30 la Realitatea a aparut nu un presedinte de partid ci scuzati cuvintele usoare de mai sus ci un fraier daca nu un prost.Degeba incerca cineva sa-i explice ca trebuie sa fie mai maleabil ca el o tinea una si buna.
    Fac parte din generatia medie am 47 ani ,dar cred ca decit sa votez un partid cu un asemenea conducator mai bine ma lipsesc.Asta cred ca e mai prost ca Basescu.Faceti ceva cu el ca altfel va duceti de rapa.Duceti-l pe la domnul Iliescu sa-l invete sa vorbeasca ,caci altfel pierdeti tot.
    Cu stima
    Cornel

  213. 214 Al. iunie 8, 2010 la 4:43 am

    Domnule Nastase ,,SUCCESURI” multe va urez.!

  214. 215 Vlasin iunie 10, 2010 la 6:37 pm

    Buna ziua d-le Nastase.
    Scriu o lucrare de diploma pe tema feminismului in Romania, si m-ar interesa opinia d-voastra cu privire la felul in care aceasta ideologie/miscare e primita (sau nu) in randul cetatenilor, dar si in mediul politic si care sunt sansele de izbanda a unui asemenea curent, tinand cont ca tinta acestuia e egalitatea sanselor intre barbati si femei, si ridicarea conditiei sociale, politice si economice a femeilor. Considerati ca in secolul XXI mai e nevoie de o astfel de miscare sau nu? si daca da, cum ar trebui sa se manifeste aceasta?

    Va multumesc, si astept raspunsul d-voastra!
    Cu mult respect,
    Larisa

  215. 216 Al iunie 24, 2010 la 8:35 pm

    „La multi ani!”Restul=T…..a….c…..e….r…..e……!C……………O……….P……..I…L………….U………L!!!???=STAT DE DREPT „marca inregistrata tip basescu”.”MIZERABILII portocalii.”.

  216. 217 Al iunie 26, 2010 la 5:07 pm

    AJUNGEEEEEEE!STOP HAOSULUI GENERALIZAT!ROMANIA ARE O GUVERNARE NERUSINATA,SUSTINUTA[nu stiu de ce!!!???si pt. ce!!!???] de F .M.I.;BEI,etc…,CU SLUGI NERUSINATE,MINCINOASE,FARA „CARACTER”.Uita ce spuneau” ieri”,ling unde au scuipat,ne mint cu nerusinare acesti ,,INSI”pede-LEI ai lu’ base securistul,demagogul si ipocritul,in scopul bine stabilit si anume de a ,,FURA”in numele salvarii noastre.RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  217. 218 Alin iulie 7, 2010 la 11:47 pm

    stau si ma intreb domnule Nastase cand ati avut timp sa bloguiti ..

  218. 219 Alin iulie 7, 2010 la 11:49 pm

    ETERNA SI FASCINANTA ROMANIE!

  219. 220 Al iulie 12, 2010 la 2:56 pm

    Domnule Adrian Nastase acum …….. :{_”D.A.din anul 2005,avem ETERNA SI FASCINANTA Romanie ……..portocalie in [„ciocu’ mic cu TUPEU MARINARESC”]}!Oare pana cand???!!!

  220. 221 unomcaregandeste august 11, 2010 la 9:58 pm

    Buna ziua,

    Domnule Nastase am si eu o intrebare. Referitor la impozitarea averilor mari, exista oameni care s-ar putea sa se incadreze la acea taxa de solidaritate propusa de Gabriel Oprea, dar care si-au obtinut o avere prin mosteniri ale unor bunuri facute de parintii sai. Sincer 1% din acest activ poate insemna cateva mii de euro. Sunt multi oameni care au obtinut o avere prin mostenire , o avere corect dobandita pentru care parintii lui au muncit din greu , nicidecum usor cum spune dl Oprea. Multi dintre acesti oamenu nu isi permit sa plateasca aceste cateva mii de euro si ar insemna sa dea din ceea ce ei castiga muncind din greu (munca impozitata deja si proprietati deja impozitate) .Cum pot face acesti oameni pentru ca nu este vorba nici pe departe de o taxa de solidaritate in cazul lor. O solutie ar fi sa vanda tot si sa plece din Romania, mai ales ca unii dintre acestia au meserii cautate in afara si ar putea obtine usor o alta cetatenie. Chiar nu este nevoie de oameni instariti in aceasta tara ? Cum vedeti dvs acesta situatie ? Poate fi vorba de solidaritate daca aceste proprietati au fost dobandite in 2 generatii si cu foarte multa munca si sacrificii. Multumesc cu respect!

  221. 222 bianca august 23, 2010 la 8:24 am

    http://savebianca.blogspot.com VA ROG DIN SUFLET CITI-TI SI FACE-TI CUNOSCUT BLOGUL MEU VA ROAGA O COPILA DE 17 ANI FARA VIITOR .CU RESPECT BIANCA .

  222. 223 claudiu petrescu septembrie 6, 2010 la 7:13 pm

    Doresc sa fiu sincer cu dumneavoastra: va pierdeti timpul si „time is money”. Inceracti sa mergeti mai printre oameni. N-aveti nicio sansa. Pentru o minte cultivata lucrurile ar trebui sa va fie foarte clare: timpul dumneavoastra si al partidului dumneavoastra a apus demult. Ati inselat sperantele unui popor si ati distrus o tara. Spun acest lucru cu multa certitudine. Acelasi mesaj pentru PNL, PNTCD si PDL. Cele doua partide „istorice” au tinut poporul roman la bordeie, tablita, opinca si condeie; ei la Paris si iobagii pe ogoare. Cand nu au mai pututu rabda (vezi poezia lui Cosbuc) au tras in ei (1907, 1933). Si-au adus aminte de popor cand l-a chemat la razboi: sa le puna pusca in mana, iar ei sa o stearga in tari straine (vezi Ratiu).

    Parintii mei au trait vremurile acelea si-mi spuneau de cele doua cam asa: „sa ne fereasca Dumnezeu sa mai vina astia din nou la putere; sunt mai spurcati decit comunistii”. Dupa revolutie, si dumnealor si dumneavoastra, ajutati de clanuri de interese mafiote, de minti reduse (cei ce aleg dupa moaca si cravata, alias Tetea Lae de la oi), cu eroare si nostalgici, cu TV-ul si jurnalul, ati venit la putere. Practic vi s-a oferit sansa de a va manifesta prin fapte. In raspuns v-ati etalat hotia, furtisagul, s.a.m.d. In popor este o vorba: „o data vede nasul puta finului”, excludem oul din prezenta.

    Pentru detalii incercati sa cititi presa din acele vremuri, procesele lui Petru Groza, dosarele pentru care au fost inchisi de comunisti o mare parte dintre ei. Nu apartin si nu am apartinut vreunui partid exclus a ma banui de influente. Aceste aliante (partide) pentru mine si familia mea inseamna murdarie, mizerie, jeg, etc; voi apelati la eleganta, prostind lumea si le numiti politica si politicieni. Vorbim aici de caltabosi, distrugeri de bunuri nationale – acte criminale in putine cuvinte. Ati distrus o tara si un popor. Ar fi o rusine pentru istoria tarii mele sa stati alaturi de Balcescu, Avram Iancu, Brincoveni, Antonescu si multi alti eroi!

    Cu stima!

  223. 224 Al septembrie 9, 2010 la 2:03 pm

    TARA ARDE SI „baba se piaptana”!MINUNE BASESCIANA:- „BATE VANTU-N BUZUNARELE NOASTRE,DAR………………BATE VANTU[S.O.V.]SI PE ECRANELE TV.DE CE?…..[spuse „Zeus”cu naduf,aaaa vreti bani,vreti paine?Ia luati voi de la mine [si gasca mea portocalie si nu numai ],putin MAI MULT CIRC,pentru a va trece foamea.P.S.Acest „Ins,saracu de el!”,parca este hopa Micica si anume ce-i faci,cum ii faci ,el”insul saracul”cade intotdeauna in picioare,pina intr-o zi cand „va pieri in mod natural,nu-i asa”?……dupa acea zi ,istoricii vor avea de lucru,nu gluma.ROMANIA,TREZESTE-TE!S_auzim si de ……….bineeeee,dupa aceasta rafala,pardon,acest „vant tras cu atata sete de Base.”

  224. 225 Al septembrie 20, 2010 la 12:38 pm

    ROMANIA,trezeste-te![din somnolenta si amorteala.]Lasati ,dragi romani „bunul simt”,bun simt ce este inexistent la conducatorii[decidentii politici]ai tarii.Oare,a murit speranta???Oare se traieste bineeeeeeeeeeeeeeeee????????????!!!!!!!!!!!!!!!

  225. 226 Al septembrie 21, 2010 la 2:10 pm

    TO. Basescu si ai lui,sa se duca d______i.[6000000 de aemnaturi pentru demiterea „RAULUI”.RUSINEEEEEEE!

  226. 227 Al septembrie 21, 2010 la 2:12 pm

    ERATA: :semnaturi in loc de „aemnaturi”

  227. 228 Al septembrie 24, 2010 la 6:30 am

    Mortua est![…………..pentru toti politicienii , mai precis pentru aceea care se dau „NEMURITORI”.]
    – poezie compusa de Mihai Eminescu
    Făclie de veghe pe umezi morminte,
    Un sunet de clopot în orele sfinte,
    Un vis ce îşi moaie aripa-n amar,
    Astfel ai trecut de al lumii hotar.

    Trecut-ai când ceru-i câmpie senină,
    Cu râuri de lapte şi flori de lumină,
    Când norii cei negri par sombre palate,
    De luna regină pe rând vizitate.

    Te văd ca o umbră de-argint strălucită,
    Cu-aripi ridicate la ceruri pornită,
    Suind, palid suflet, a norilor schele,
    Prin ploaie de raze, ninsoare de stele.

    O rază te-nalţă, un cântec te duce,
    Cu braţele albe pe piept puse cruce,
    Când torsul s-aude l-al vrăjilor caier
    Argint e pe ape şi aur în aer.

    Văd sufletu-ţi candid prin spaţiu cum trece;
    Privesc apoi lutul rămas… alb şi rece,
    Cu haina lui lungă culcat în sicriu,
    Privesc la surâsu-ţi rămas încă viu –

    Şi-ntreb al meu suflet rănit de-ndoială,
    De ce-ai murit, înger cu faţa cea pală?
    Au nu ai fost jună, n-ai fost tu frumoasă?
    Te-ai dus spre a stinge o stea radioasă?

    Dar poate acolo să fie castele
    Cu arcuri de aur zidite din stele,
    Cu râuri de foc şi cu poduri de-argint,
    Cu ţărmuri de smirnă, cu flori care cânt;

    Să treci tu prin ele, o sfântă regină,
    Cu păr lung de raze, cu ochi de lumină,
    În haină albastră stropită cu aur,
    Pe fruntea ta pală cunună de laur.

    O, moartea e-un chaos, o mare de stele,
    Când viaţa-i o baltă de vise rebele;
    O, moartea-i un secol cu sori înflorit,
    Când viaţa-i un basmu pustiu şi urât. –

    Dar poate… o! capu-mi pustiu cu furtune,
    Gândirile-mi rele sugrum’ cele bune…
    Când sorii se sting şi când stelele pică,
    Îmi vine a crede că toate-s nimică.

    Se poate ca bolta de sus să se spargă,
    Să cadă nimicul cu noaptea lui largă,
    Să văd cerul negru că lumile-şi cerne
    Ca prăzi trecătoare a morţii eterne…

    Ş-atunci de-a fi astfel… atunci în vecie
    Suflarea ta caldă ea n-o să învie,
    Atunci graiu-ţi dulce în veci este mut…
    Atunci acest înger n-a fost decât lut.

    Şi totuşi, ţărână frumoasă şi moartă,
    De racla ta razim eu harfa mea spartă
    Şi moartea ta n-o plâng, ci mai fericesc
    O rază fugită din chaos lumesc.

    Ş-apoi… cine ştie de este mai bine
    A fi sau a nu fi… dar ştie oricine
    Că ceea ce nu e, nu simte dureri,
    Şi multe dureri-s, puţine plăceri.

    A fi? Nebunie şi tristă şi goală;
    Urechea te minte şi ochiul te-nşală;
    Ce-un secol ne zice ceilalţi o deszic.
    Decât un vis sarbăd, mai bine nimic.

    Văd vise-ntrupate gonind după vise,
    Pân’ dau în morminte ce-aşteaptă deschise,
    Şi nu ştiu gândirea-mi în ce o să stâng:
    Să râd ca nebunii? Să-i blestem? Să-i plâng?

    La ce?… Oare totul nu e nebunie?
    Au moartea ta, înger, de ce fu să fie?
    Au e sens în lume? Tu chip zâmbitor,
    Trăit-ai anume ca astfel să mori?

    De e sens într-asta, e-ntors şi ateu,
    Pe palida-ţi frunte nu-i scris Dumnezeu.

  228. 230 Al octombrie 1, 2010 la 7:51 am

    La re[nevedere]!

  229. 231 yra octombrie 3, 2010 la 2:37 pm

    Va admir de cand erati prim-ministru si as avea o propunere pt dvs.,s-o prezentati in guvern.V-ati gandit vreodata de cati bani are nevoie o familie sa isi trimita copilul in primul an de scoala?Ce poti cumpara cu o alocatie de 42 lei?un ghiozdan?Ar trebui sa se dea un mic ajutor,macar cat costa rechizitele,la fiecare copil ce incepe scoala,sau macar la familiile cu venituri mici,Nu ati putea propune o asemenea lege,va rugam?

  230. 232 Radu octombrie 7, 2010 la 5:40 pm

    As sugera ca in cazul in care intrati la putere, sa luati masuri drastice privind coruptia, fiscalitatea, economia subterana etc.
    O masura, care cred ca ar fi foarte benefica, ar fi inlocuirea capilor Autoritatii Nationale a Vamilor si a unitatilor subordonate acesteiacu oameni CINSTITI, CORECTI.
    Serviciile de informatii interne ale M.A.I. si M.Ap. pot sa identifice militari apti, DEMNI, care sa fie detasati la conducerea unitatilor subordonate ANV, pentru o perioada determinata de timp pana la aducerea la suprafata a viciilor acestei institutii.

  231. 233 Al octombrie 15, 2010 la 7:47 am

    PARTIDUL pdl+”zeus”={[„gloabele lu’PETRE TUTEA,care trebuie aruncate la lada cu gunoi[zoaie politice,zic eu citindu-l pe B.Teu”]In sfarsit …….poate va avea si un sfarsit acest „CIRC POLITIC ,CE DUREAZA DIN luna ianuarie 2005.!!!???”DESTEAPTA-TE ROMANE”!

  232. 234 Al octombrie 15, 2010 la 8:08 am

    Si totusi……….,VA ADMIR,domnule Adrian Nastase.Deci la……VEDERE SI MULT SUCCES CONGRESULUI PSD-ului!Salvati ce se mai poate salva[repunerea normelor statuui de drept in REPUBLICA ROMANIA,tara pe care cu totii o iubim,chiar daca graim altceva,iar „unii dau sfaturi sa o parasim”]Cu pretuire si stima!Copilul.

  233. 235 Al octombrie 18, 2010 la 7:07 am

    HAI ROMANIA!HAI PSD!si……………………………………….Hai DINAMO!!Poate,poate,poate……………vin vremuri mai „LINISTITE”pentru romani!!!???SUCCES PSD![P.S. „succesurile” lu'” eba” scriu cu litere mici precum e si ea,sa ramana la „pede-LEII hoti si inumai”,”insi” al carui „partid fara doctrina”,mai prescis „partid cotit[de la stanga la dreapta in numai o noapte] sper sa in urmele pnt-cd-ului ,partid care mie mi-a facur mult,mult,mult rau ,pensionandu-ma la doar 46 de ani!!!???DE CE???Cu simpatie ,domnule Adrian Nastasesi va felicit pentru prestatia politica in cadrul partidului cu adevarat cel mai democratic partid din ROMANIA.HAI ROMANIA!TREZESTE-TE ROMANIA!

  234. 236 yra octombrie 21, 2010 la 7:47 pm

    Am ramas surprinsa cand am vazut cati au iesit in strada in Franta !!! Si doar pt ca vor sa le schimbe varsta pensionarii de la 60 la 62 ani… doar pt atita lucru!!! iar la noi… NISTE LASI =ASTIA SUNT ROMANII !!

  235. 237 Al octombrie 28, 2010 la 12:59 pm

    Buna ziua,domnule Nastase!Eu m-am „lamurit”pana peste cap de starea natiunii romane si cred ca nu mai avem nicio sansa de a schimba ceva cu aceasta „DICTATURA LA „CHEREMUL lui „zeus”care in luna noiembrie 2008 la B1 tv a stabiklit „traseul ce trebuie de urmat[si….din nefericire v-a tarat si pe Dvs. ca partid sa participati la acest „DEZASTRU”,luindu-va la guvernare[ mai bine zis la ne_GUVERNARE,pana anul trecut cand v-a „usuit”rapid.]Deci in tara avem:-un stat de „biciuiala la dispozitia unui „ins”,o „GASCA MIZERABILA ” compusa din:{[- pede-LEII lacomi si furaciosi,”lacheii migratori fara cap si coloana vertebrala”,”[cotitori politici”] si…..”ungurii foarte bogati,la fel imorali[pt. ca cei de rand ca noi nu au nicio vina si-s f.f.foarte cumsecade.]}]P.S. S-auzim de…….bineeeeeeeeee,pana-n anul 2014,sau mai tarziu [cum graia”CIURUITORUL TARII”],anume prin anii 2020-2025[bineinteles cine va mai trai atunci.Deocamdata[in jungla numita „ROMANIA”] se aplica perfect principiul :-„scapa cine poate”,iar „zeus”spune de fiecare data :”ramane cum am stabilit”,iar”hopa-mitica ,prim-ministrul miticilor de ieri”,oricum ar cadea,cade tot in picioare[exceptie a facut in 2005!? ,cand la A1 in emisiunea lu’ Gheorghe,a cazut in cap si s-a produs declicul de care avea nevoie.]Despre Roba „domnului”,pardon a lu’ zeusce sa zic ,zic ce a zis si d-na pesedista ieri :”motiunea ar trece,daca voturile le-ar numara Roberta[eu ii spun missa lu’ „, basel”,sau TO_VULUI BASESCU,zis „tavalugul”???Rusinicaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa la „portocalii si cei din „HAITA LOR”!

  236. 238 Laura decembrie 30, 2010 la 8:09 pm

    Buna seara,
    Am o rugaminte la Dumneavoastra, daca puteti sa-mi spuneti , care este situatia despagubirilor cf Legii 209/2003. Au fost persoane care au depus dosarele cam dupa aprob Lg si au fost despagubiti in 2007.
    Tata a depus dosarul doar in 2007 si inca nimic. Pe langa dansul, multi alti cunoscuti cu varste majoritatea de peste 70 de ani, sunt in aceeasi situatie ca a tatalui meu. Acum iar au mai primit unii de prin sudul tarii. Ce poate sa faca tatal meu, unde sa se intereseze de situatia dosarului ?
    Multumesc, o seara placuta !
    Cu stima, Laura

  237. 239 Al ianuarie 5, 2011 la 1:54 pm

    O ALIANTA POLITICA_:PC-PNL-PSD+noi cei fara apartenenta politica,saraci,dar …..multi=LOVE=…………….[ca-n box],ULTIMA REPRIZA,in vederea „SALVARII DEMOCRATIEI SI A STATULUI DE DREPT din REPUBLICA ROMANIA.De aceea zic:UNITATE!FRATERNITATE!,dar …..mai ales LIBERTATE! HAI ROMANIA!S-auzim si de……binele promis,care nu mai vine.”SUCCES!”

  238. 240 Al februarie 5, 2011 la 3:42 pm

    HAI ROMANIA!UNITATE!

  239. 241 Shop Jurnalul februarie 11, 2011 la 5:33 pm

    Buna ziua, domnule Adrian Nastase

    Suntem colegii dumneavoastra de la Shop Jurnalul, trustul INTACT, comercializam acele inserturi pe care le prezinta Mircea Badea la sfarsitul emisiunii, carte, muzica si film aparute alaturi de Jurnalul National, Felicia, Saptamana Financiara si Gazeta Sporturilor.

    Suntem de cativa anisori pe piata si avem mare succes iar recent spunem “nu!” e-bookurilor si promovam hartia ingalbenita a cartilor vechi.

    Avem si un blog nou-nout si desigur ca va aflati si dumneavoastra in blogroll-ul nostru!

    Apreciem daca ne-ati putea introduce shop-ul online Shop Jurnalul. ro in blogroll-ul dumneavoastra.

    Multumim!

  240. 242 Al martie 1, 2011 la 1:26 pm

    EPILOG.Ce se intampla azi in lume pe plan „economico-financiar -social”[inclusiv in Romania] „ESTE PREMEDITAT” de un centru de putere puternic,conceput in stil „CARACATITA”,nu stiu de „UNDE!!!”,dar asta este parerea mea.TOTUL SE FACE PE „DOS”,PENTRU HAOS SI DEZORDINE,PENTRU EXTERMINAREA CU BUNA STIINTA A MASELOR POPULARE,A NOASTRA,A SEMENILOR NOSTRI.Acest „centru mondial de putere dictatoriala”are un „SCOP BINE DEFINIT,CU UN TERMEN BINE DEFINIT DE REALIZARE A ACESTUI SCOP ,AMBELE SUNT PESTE PUTEREA NOASTRA DE ACTIUNE”.Mai putem spera???Mai putem spera sa, …. sa,………sa,….s-auzim si de bine???Poate……,caci speranta moare ultima.HAI ROMANIA!HAI ROMANIA!HAI ROMANIA!

  241. 243 Al martie 7, 2011 la 8:20 am

    Va redau mai un raspuns pentru mine,in speranta ca…….s-a schimbat atitudinea celor de la Posta Romana[„decat niciodata,mai bine mai tarziu”]”Domnule Alexandru Irindea, nu v-am raspuns pentru ca am vrut sa va fac o surpriza. Din pacate nu am avut un aliat de nadejde in Posta Romana.”[ Din Raspunsuri /31.mai.2009.]Cu stima ,pretuire si consideratie!Astept cu multa rabdare.

  242. 244 Al martie 7, 2011 la 8:22 am

    erata: -dupa mai,urmeaza cuvantul”jos”[Va redau mai jos….

  243. 245 Ionut B. martie 11, 2011 la 2:17 am

    Pate intr-o zi va veti reveni cu totii si poate ca in acea zi veti realiza ca noi poporul suntei cei pe care trebuie sa ii reprezentati, ca interesele noatre sunt cele pentru care trebuie sa luptati chiar daca interesele noastre ar putea fi impotriva voastra ca si indivizi iar apartenenta pol;itica in ochii nostrii, a marii majoritati a populatiei, este irelevanta. Suntem oameni si vrem sa fim condusi, avem nevoie de asta! Dar cand cu vorba buna nimeni nu pare sa ia in seama este posibil ca in curand sa realizati ca tot tinerii sunt cei care au „redus” comunismul si tot tinerii sunt „prietenii” vostri. Totul tine de vointa si de elementul declansator.
    In rest, succes in ceea ce faceti!
    Cu stima,
    Un tanar

  244. 246 Al martie 13, 2011 la 6:28 pm

    ……..Si totusi mai scriu!!!????????????……Domnule Adrian Nastase,credeam ca n-o sa mai scriu nimic pe blogul Dumneavoastra,dar …..iata si ultimele mele cuvinte de pe{[ „pretiosul blog,unde scriu doar „ELITELE CU CARTE”???[fara a avea pretentia de a fi luate in seama,nu sunt „deontolog,politician,analist,…etc.,etc.,etc.,…]}”INTREBARE:- de ce va bateti joc de noi ?[ma refer la toti politicienii,fie dumnelor de la putere,fie de la opozitie],anume” de ce va intelegeti in ascuns”,pentru calea ce trebuie urmata de ROMANIA ?Iata argumentul meu:-toti faceti un „joc de glezna”si dati unda verde TUTUROR PLANURILOR „DIABOLICE” IMPOTRIVA NOASTRA,A POPORULUI.Au fost nenumarate motiuni de cenzura ,dar…,cu o esceptie toate au „PICAT „[eu sunt convins ca au picat cu acordul tuturor politiciuenilor[putini la numar,care traiesc decent,fata de noi”plebea societatii”,vorba aceea:-‘satulului nu-i pasa de falmand”,dar pe cine intereseaza???asta???].In concluzie[chiar daca v-am plictisit si poate „enervat”]iata prognosticul meu de miercuri:_motiunea cade ,iar dumneavoastra [toti politicienii va veti vedea de treburile dvs,. ,de afacerile dvs,.,,….,iar noi „RAMANEM TOT CUM SUNTEM”,cf. zicalei:-‘”vin ai nostri,pleaca ai nostri,noi ramanem tot ca pr…i,tot cumsuntem”Un „ADIO”etern!

  245. 247 Al martie 13, 2011 la 6:30 pm

    „Numai Dumnezeu poate vindeca sufletele noastre.”
    Sfantul Ioan Gura de Aur.AMIN!

  246. 248 Robert martie 16, 2011 la 9:48 pm

    Domnule Nastase,ce parere aveti despre discursul domnului Geoana,Mihaela dragostea mea,ha ha ha ?Eu cred ca il „apreciati” pentru acel discurs,declaratie,ha ha ha .

  247. 249 Al martie 17, 2011 la 7:20 am

    ……..Si totusi mai scriu!!!????????????……Domnule Adrian Nastase,credeam ca n-o sa mai scriu nimic pe blogul Dumneavoastra,dar …..iata si ultimele mele cuvinte de pe{[ „pretiosul blog,unde scriu doar „ELITELE CU CARTE”???[fara a avea pretentia de a fi luate in seama,nu sunt „deontolog,politician,analist,…etc.,etc.,etc.,…]}”INTREBARE:- de ce va bateti joc de noi ?[ma refer la toti politicienii,fie dumnelor de la putere,fie de la opozitie],anume” de ce va intelegeti in ascuns”,pentru calea ce trebuie urmata de ROMANIA ?Iata argumentul meu:-toti faceti un “joc de glezna”si dati unda verde TUTUROR PLANURILOR “DIABOLICE” IMPOTRIVA NOASTRA,A POPORULUI.Au fost nenumarate motiuni de cenzura ,dar…,cu o esceptie toate au “PICAT “[eu sunt convins ca au picat cu acordul tuturor politiciuenilor[putini la numar,care traiesc decent,fata de noi”plebea societatii”,vorba aceea:-‘satulului nu-i pasa de falmand”,dar pe cine intereseaza???asta???].In concluzie[chiar daca v-am plictisit si poate „enervat”]iata prognosticul meu de miercuri:_motiunea cade ,iar dumneavoastra [toti politicienii va veti vedea de treburile dvs,. ,de afacerile dvs,.,,….,iar noi “RAMANEM TOT CUM SUNTEM”,cf. zicalei:-’”vin ai nostri,pleaca ai nostri,noi ramanem tot ca pr…i,tot cum suntem”

    A RAMAS CA-N TREN.A RAMAS CUM A STABILIT „zeus”.”Altii fac legipentru a dobandi glorie.Sa-i iertam.Altii fac legi pentru a avea aur.Sa-i dispretuim.Legiuitorul oamenilor a spus adevarul numai de dragul de a-l spune.Sa-i cercetam cuvantul scris.”[PITAGORA, Legile morale si politice.]A RAMAS CA-N TREN.A RAMAS CUM A STABILIT „zeus”.”

  248. 250 Robert martie 19, 2011 la 9:24 pm

    Buna seara Domnule Nastase,si ce mai faceti.Daca ati lasa un mesaj mai jos, ce bine ar fi,dar si fara aste ok.
    Am vazut ca ati incercat ca candidati la sefia PSD,dar nu stiu de ce ati incetinit,ati avut sansa,dar va lipsit curajul,sustinerea,nu stiu ce,dar va lipsit ceva,si nu cred ca Victor Ponta este mai potrivit ca dumneavoastra la sefia PSD,este bun dar dumneavoastra erati indicat.
    Despre blog ce sa zic,cel mai bun de pana acum,ati fost inspirat cu acest blog,mai invat si eu cate ceva,decat sa intru pe hi5,sa pierd vremea,sa ard gazul,pe blog mai dau de Domnul Al,este cam suparat,cam dezamagit,dar un mare om,un Intelectual desavarsit,si cu intentii bune.Si chiar sunt curios pe cine ati votat Domnule Al? in rest multa sanatate,si mult noroc.

  249. 251 Al martie 21, 2011 la 8:53 am

    Am votat intotdeauna cu partidul care a prmovat principiile:-„echitate,forta,echilibrul”,partid ce nu si-a modificat doctrina intr-o noapte[ca pd-„LEUL”lu’Zeus],PSD,partid care sub guvernarea lui salariile cresteau,pensiile de asemenea erau indexate in raport cu inflatia.P.S.Am detestat „marea gafa „facuta de PSD,in iarna anul 2008,cand s-a aliat cu pdl-ul,acceptand „indicatiile tovarasului Basescu”.DE CE???Sa dea raspuns la intrebare conducerea de atunci a PSD-ului,in frunte cu d-l Geoana Mircea.In rest…………inchei cu urarea lu’ „Zeus” catre „popor”:”Sa traiti bineeeeeeeeeeee![….prin anii 2025-2030.]

  250. 252 Al martie 30, 2011 la 8:04 pm

    ianuarie 3, 2009 la 9:05 am
    Ce se-ntimpla in Romania,este rezultatul a 19 ani de salbaticie,imoralitate,hotie,desfriu,jegul a ajuns valoare,iar moaralitatea,cinstea au ajuns la aprecierea creierelor mici,,DEFECTE”SA TRAITI BINE!LA MULTI ANI,ROMANI!……………………………………………………………………………CITITI ,,GLOSSA,,de Mihai Eminescu”,apoi daca nu va place.rasfoiti-l pe I.L.Caragiale ca ,,nici nu stiti ce pierdeti”

  251. 253 Al aprilie 1, 2011 la 6:28 am

    august 2, 2009 la 3:02 pm
    Domnule Nastase,va rog nu va mai prefaceti[ma refer la Alianta PSD-PC,in ansamblu,nu la Dvs.], ca nu stiti cine guverneaza[mai precis cine NU GUVERNEAZA]tara!Inca din anul 2008[am mai spus asta],la B1 tv,un ,,tov.”spunea,,voi forma un guvern cu larga majoritate in parlament,le voi inmina PLANUL CA SA GUVERNEZE TARA” .Asa,ca aceasta coalitie,,SIREATA”,ne va duce spre un viitor luminos[conform planului tovarasului.] Restul este……………………..TEATRU de adormit copii prin mass-media,care profita din plin de evenimente .Sa traim bine?????????????????????????????????????Traiti si traim ,cum puteti si cum putem.ASTA DA ,DEMOCRATIE!

  252. 254 Al aprilie 1, 2011 la 6:29 am

    …………………si a fost si este guvernata.”Sa traiti bine!!!?????

  253. 255 VERA aprilie 1, 2011 la 12:30 pm

    http://www.cosmindanila.ro/
    VA ROG FRUMOS SA-L AJUTATI!!!!

  254. 256 Al aprilie 11, 2011 la 12:41 pm

    ATENTIE ROMANI!Au loc primele alegeri libere din „partidul portocaliu si ticalos”.Vi se mai pregateste inca 5-6 ani de „rabdari prajite ,alegeri dinainte castigate [cf. visului micutului „boci”,pardon „boc”si asa cum ziceam[in ” decembrie 8, 2009 la 9:19 am]:
    ROMANIA,este blestemata.Vom avea scandal asigurat inca cinci ani de zile.LA MULTI ANI,ROMANIA[cu o parte somnolenta, alta adormita,alta infometata si ultima parte a ,,baietilor destepti” PARTE NESIMTITA,cu insi nesimtiti si dansuri „pe ritmurile lu’ Talmacean”[asta cand ne este foame.]

  255. 257 Al mai 11, 2011 la 7:47 pm

    Felicitari,domnule Adrian Nastase pentru interventia facuta la A3-tv.Succes in continuare!Succes USL!S-auzim si de bine!Cu stima!_A.I.

  256. 258 Al mai 17, 2011 la 6:05 pm

    Catre UE si …USL :OPRITI „portocalizarea”ROMANIEI!OPRITI JAFUL ROMANIEI!OPRITI INFOMETAREA CU BUNA STIINTA A „poporului”.OPRITI GENOCIDUL!!!SA PLECE „”gasca ticaloasa „”de la fraiele tarii.Oare ne mai salveaza cineva????????????……………………………[321!!!]

  257. 259 Al mai 17, 2011 la 6:46 pm

    pardon …….322?????……………………………….Ajunge cu atata „”MODERNIZARE cu atatea SUCCESURI””,ce s-au dovedit a fi doar……………………TEPE,…TEPE….TEPE,care s-au transformat in BARNE si …………STALPI DE F.F.FOARTE INALTA TENSIUNE!!!!!Avem democratie-n parlament????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![unde-s interesele celor multi???]Ne mai reprezinta pe noi cineva???

  258. 260 Al mai 23, 2011 la 6:06 pm

    REPUBLICA EUROPEANA ROMANIA,sau „{[ROMANIA RAPOSATULUI OCTAVIAN PALER”]}ESTE:_ROMANIA CU OAMENI TRISTI,ROMANIA CU OAMENI BOLNAVI.ROMANIA CU OAMENI FLAMANZI,CARE TRAIESC ,ASISTA , PRIVESC[daca mai pot] niste”SMECHERI”MULTI CHIAR FARA CARTE”CUM „JEFUIESC FARA PIC DE RUSINE „.OARE PANA CAND????????????

  259. 261 Al mai 30, 2011 la 3:05 pm

    Bucurie desarta a „naivilor de buna credinta”………..,A pierdut „Zeus” procesul cu Surupaceanu?Nimic mai fal,,,s.Este… „teatru de papusi”,sa creada „poporul” ca „El nu este invincibil”si poate fi invins,Atentie!LA RECURS VA CASTIGA”insul zeus”.Sa traiti bine!!!????

  260. 262 Al mai 31, 2011 la 4:31 am

    Inca din anul 2005,”Zeus”,A DAT SI MAI DA……INCA.. „TEME DE LUCRU PT. ACASA „mass-mediei ,pe care”….cica „, o respecta odata”[doar verbal,prin declaratii false proprii,nu si………… in fapt],doar pentru a insela „””b/oporul””” sa-l voteze.Ati uitat asa de repede meciurile cu Tariceanu si… nu numai???Va amintiti???????????? .{[„insul”este un maiestru in deturnari de………… tot felul!!!pentru a abate atentia[aceluiasi „b/opor”] de la” mizerabilul trai zilnic”………. ]} Sa traiti!!!….bine????????????????????????????????

  261. 263 Al iunie 2, 2011 la 1:25 am

    Al. spunea:

    octombrie 15, 2009 la 10:54 am
    In vederea alegerilor prezidentiale[eventual si parlamentare dupa ce vad ca se-ntampla!!!????!!!.cum .pede-LEII SI SEFUL LOR SUPREM,vor sa-si impuna vointa asupra majoritatii[poporului]!!!!!?????[desi putini,minoritari,sfideaza regula ,,democratiei”.Pana cand?Pana la alegeri.IATA MESAJUL:,,ROMANIA ,TREZESTE-TE!”{[P.S.Clauza:-nu voi avea dreptate daca,,” majoritatea cedeaza si le face ,,inca odata jocul lor ,pe spinarea noastra.]}DEOCAMDATA AVEM UN HAOS GENERALIZAT!EUROPA ,rade de noi.Tipic romanesc,sau democratie ,,made in ROMANIA
    IATA INCA O TEMA PENTRU ACASA=CONSTITUTIA.Ha!Ha!Ha!Se adevereste zicala”:-tara arde si base[pardon]babase pieaptana.”S-auzim si de bine!

  262. 264 Al iunie 2, 2011 la 2:13 am

    Alex.era Al.

  263. 265 Al iunie 2, 2011 la 3:12 pm

    Al. spune:

    august 24, 2009 la 8:36 am
    Veti gasi intelegerea amintita [cu luni in urma]la POSTA ROMANA?Poate,dupa alegeri!!!!???!!!!!!!!!

    Alegerile din 2012.

  264. 266 Al iunie 4, 2011 la 1:36 pm

    Avand morisca[pe „boc”],”tov.”Basescu si-a tras si satar [pe deontologul analist!!!]Lazaroiu,IN VEDEREA ATINGERII SCOPULUI PROPUS:-„sa aduca la sapa de lemn „boporul”[altadata foarte iubit,bineinteles mintindu-l „la greu”.]P.S.Ce este spus ieri,azi e „minciunica”.Sa traiti !Bine???

  265. 267 Al iunie 8, 2011 la 12:02 pm

    nu conteaza spunea:
    august 25, 2007 la 3:39 pm
    Domnule profesor,

    Felicitari pentru blog. E un direct si super-cool de a comunica cu publicul tinar. Daca toti politicienii ar avea cate un blog lumea s-ar schimba mai repere, România la fel. Dincolo de asta, cred ca ar fi o idee foarte buna sa distribuiti prin intermediul blogului sau pe pagina web personala macar o parte dintre cartile dumneavoastra. Pe de o parte nu se gasesc in librari, pe de alta parte, in vremurile noastre, foarte multi si-au facut o pasiune din a citi carti in format electronic (pdf sau oricare altul). Personal, cred ca ar fi o idee excelentă, cu atat mai mult cu cat politica noastra nu prea a produs opere intelectuale si analize doctrinare serioase. Ar fi pacat ca lucrarile respective sa stea ascunse prin biblioteci, acum cind comunicarea este facilitata atat de mult de Internet.
    Sunt sigur ca intelegeti mai bine decit altii ce inseamna Internetul pentru cultura tinara si ca sunteti in favoarea unei asemenea initiative.

  266. 268 Al iunie 8, 2011 la 12:04 pm

    Alex spunea:
    octombrie 15, 2009 la 10:54 am
    In vederea alegerilor prezidentiale[eventual si parlamentare dupa ce vad ca se-ntampla!!!????!!!.cum .pede-LEII SI SEFUL LOR SUPREM,vor sa-si impuna vointa asupra majoritatii!!!!!?????[desi putini,minoritari,sfideaza regula ,,democratiei”.Pana cand?Pana la alegeri.IATA MESAJUL:,,ROMANIA ,TREZESTE-TE!”{[P.S.Clauza:-nu voi avea dreptate daca,,” majoritatea cedeaza si le face ,,inca odata jocul lor ,pe spinarea noastra.]}DEOCAMDATA AVEM UN HAOS GENERALIZAT!EUROPA ,rade de noi.Tipic romanesc,sau democratie ,,made in ROMANIA”SA TRAITI ……bineeeeeeeeeee,dragi romani,oriunde v-ati afla!

  267. 269 Al iunie 8, 2011 la 12:07 pm

    Alex spunea:
    octombrie 15, 200Alex spune:

    octombrie 15, 2009 la 10:54 am
    In vederea alegerilor prezidentiale[eventual si parlamentare dupa ce vad ca se-ntampla!!!????!!!.cum .pede-LEII SI SEFUL LOR SUPREM,vor sa-si impuna vointa asupra majoritatii!!!!!?????[desi putini,minoritari,sfideaza regula ,,democratiei”.Pana cand?Pana la alegeri.IATA MESAJUL:,,ROMANIA ,TREZESTE-TE!”{[P.S.Clauza:-nu voi avea dreptate daca,,” majoritatea cedeaza si le face ,,inca odata jocul lor ,pe spinarea noastra.]}DEOCAMDATA AVEM UN HAOS GENERALIZAT!EUROPA ,rade de noi.Tipic romanesc,sau democratie ,,made in ROMANIA”SA TRAITI ……bineeeeeeeeeee,dragi romani,oriunde v-ati afla!

  268. 270 Al iunie 9, 2011 la 9:49 am

    Ne intalnim dupa alegeri[bineinteles,daca mai au loc,deoarece cu” judetoaiele”astea 7-8,cate-or fi ele……..!!!!!?????,……………………………………………………………nu se stie niciodata.]S-auzim si [poate!!!????]de …………bine!P.S.Am strigat mult,mult,mult,fara sa ma auda[ca si pe multi alti semeni]in ……………….DESERT,LA USA SURZILOR.[desigur,ma refer la oamenii politici care „ne decid soarta”.]AM OBOSIT!

  269. 271 Al iunie 14, 2011 la 11:44 am

    Tutu-[n jur] portocaliu,/cad balcoane pe trotuiuare./ Nu e nimeni grijuliu,/ca sa mai aiba rabdare,/blocurile sa repare./ Guvernantii-atata stiu,/Sa le spoiasca-n portocaliu.p.s.Iata draga Traienica si avioanele”pica”.NUMAI „boc al tau fratie”/Este ales pe „VECIE”,V-ATI LEGAT PE VECINICIE!!!Oare,asa o sa fie?????

  270. 272 Al iunie 14, 2011 la 11:49 am

    erata: trotuare in loc de trotuiuare.[si guvernul……………………….”mai greseste”]

  271. 273 Al iunie 14, 2011 la 1:49 pm

    Catre domnul administratoe de seit,va rog nu publicati „tampeniile de mai sus”,cu scuzele ce se impun din partea mea.VA MULTUMESC![ anticipat].

  272. 274 Al iunie 14, 2011 la 5:06 pm

    Va rog mult,stergeti toate mesajele mele de la „lamuriri”.VA MULTUMESC ANTICIPAT![{Dece?DIN ANUL 2005,M-AM LAMURIT.]}

  273. 275 Al iunie 15, 2011 la 1:29 am

    Astăzi e 15 iunie, :;[122 ANI DE LA MOARTEA LUI MIHAI EMINESCU]:

    Doina

    Mihai Eminescu

    DOINA

    De la Nistru pân’ la Tisa
    Tot Românul plânsu-mi-s’a,
    Că nu mai poate străbate
    De-atâta străinatate.
    Din Hotin şi pân’ la Mare
    Vin Muscalii de-a călare,
    De la Mare la Hotin
    Mereu calea ne-o aţin;
    Din Boian la Vatra-Dornii
    Au umplut omida cornii,
    Şi străinul te tot paşte
    De nu te mai poţi cunoaşte.
    Sus la munte, jos pe vale
    Şi-au făcut duşmanii cale,
    Din Sătmar pân’ în Săcele
    Numai vaduri ca acele.
    Vai de biet Român saracul!
    Îndărăt tot dă ca racul,
    Nici îi merge, nici se ‘ndeamnă,
    Nici îi este toamna, toamnă,
    Nici e vară vara lui,
    Şi-i străin în ţara lui.
    De la Turnu ‘n Dorohoi
    Curg duşmanii în puhoi
    Şi s’aşează pe la noi;
    Toate cântecele pier,
    Sboară paserile toate
    De neagra străinatate;
    Numai umbra spinului
    La uşa creştinului.
    Îşi desbracă ţara sânul,
    Codrul – frate cu Românul –
    De secure se tot pleacă
    Şi isvoarele îi seacă –
    Sărac în ţară săracă!

    Cine-au îndrăgit străinii,
    Mânca-i-ar inima câinii,
    Mânca-i-ar casa pustia,
    Şi neamul nemernicia!

    Ştefane Măria Ta,
    Tu la Putna nu mai sta,
    Las’ Arhimandritului
    Toată grija schitului,
    Lasă grija Sfinţilor
    În seama părinţilor,
    Clopotele să le tragă
    Ziua ‘ntreagă, noaptea ‘ntreagă,
    Doar s’a ‘ndura Dumnezeu,
    Ca să ‘ţi mântui neamul tău!
    Tu te ‘nalţă din mormânt,
    Să te aud din corn sunând
    Şi Moldova adunând.
    De-i suna din corn odată,
    Ai s’aduni Moldova toată,
    De-i suna de doua ori,
    Îţi vin codri ‘n ajutor,
    De-i suna a treia oară
    Toţi duşmanii or să piară
    Din hotară în hotară –
    Îndrăgi-i-ar ciorile
    Şi spânzurătorile!

    Odihnească-se în pace!

  274. 276 Al iunie 15, 2011 la 1:38 am

    „Citim pentru că nu avem destul timp să gândim, să trăim, să experimentăm. Cei care nu-şi dau seama de cât de multe posibilităţi ale gândirii şi simţurilor există nu citesc pentru că nu au nevoie.
    Citesc pentru că vreau să văd ce aş fi putut fi dacă n-aş fi fost.” (Zenab Abdel Gawad)

  275. 277 Al iunie 22, 2011 la 5:45 am

    „La multi ani”!

  276. 278 Al iunie 30, 2011 la 2:05 pm

    Pentru”zeus”si gasca portocalie:_”PÉNSIE s.f. Sumă de bani care se acordă (lunar) persoanelor care au ieșit din producție pentru limită de vârstă sau sunt ori au devenit inapte de a munci. ♦ Sumă de bani acordată anual de stat, de o instituție etc. cuiva, ca recompensă pentru merite sau servicii speciale. [Gen. -iei, var. pensiune s.f. / < fr. pension].
    Sursa: DN | Adăugată de LauraGellner | Greșeală de tipar | Permalink

  277. 279 Al iulie 11, 2011 la 4:16 pm

    Pdl+bt+boc+…………+…………+3″naufragiatii”eui-as numi”ZOAIELE” lu’ base+fmi[folosind ca unealta guvernul]=DICTATURA TIRANILOR CARE NE RESTRUCTUREAZA „CU FORTA”,IN TIMP CE EI[o mare parte ] ISI UMFLA CONTURILE cu nerusinare.JOS DICTATURA!JOS TIRANIA!Vrem urgent sa fim consultati ,prin a merge la vot.P.S.Tov. Basescu,cum ramane cu „boporul”,cu intoarcerea la popor???

  278. 280 Al iulie 26, 2011 la 12:20 pm

    „Daca doi oameni sunt de acord in toate privintele, poti sa fii sigur ca doar unul dintre ei gandeste.”
    {[LEGILE LUI MURHPY- AFACERI DE STAT-]}P.S.Intrebare:_oare cine-i acela care…….. gandeste???!!!!{[[RASPUNS:-„OMUL CU PANTOFUL RUPT”,de la f.m.i._via Cotroceni. ]]}

  279. 281 Al august 15, 2011 la 12:03 pm

    OMULE DE STAT!INVATA STIINTA NUMERELOR CA SA STII IN CE ORDINE SA ASEZI OAMENII.SUFLETELE OMENESTI SEAMANA CU NUMERELE ;NU SUPRAVIETUIESC DECAT ATAT CAT ARE RANGUL CARE I SE DA.[„PITAGORA._LEGILE MOLRALE SI POOLITICE”.]

  280. 282 irindea AL. august 15, 2011 la 6:22 pm

    Sfat penntru Bas escu:”Intreaba-te totdeauna asupra fiecareia din actiunile tale”Ce fel de fapta fac si ce inriurire va aveaasupra mea?Oare ma voi cai dupa savarsire ei?Peste putina vreme o sa mor[numai daca Zeus isi da seama ca va muri]si totul imi va fi indifernt.Atunci ,ce-mi mai pot dori in plus,daca ceea ce fac in clipa de sunt faptele unei fiinte rationale si sociale ,care se bucura de aceleasi drepturi ca zeii?”

  281. 283 irindea AL. august 15, 2011 la 6:26 pm

    Am omis sa spun ca citatul ii apartine lui Marcus Aurelius cu foarte mult timp in urma.

  282. 284 Magda august 30, 2011 la 10:04 pm

    Buna seara,
    Sunt din Romania, inca o romanca care si-ar dori sa traiasca aici pana la apus, cu bunele si relele vietii…
    Oare guvernul PDL este o „rea” a vietii? ma gandesc din ce in ce mai serios ca este una daruita de un PSD pe care l-am agreat mereu.
    Greselile dumneavoastra ne-au daruit un presedinte absolut cretin, in 2004, slabiciunile PSD-ului ne-au pricopsit cu un ETERN guvern BOC, iar in 2009 tesatura balbelor a fost desavarsita, prin prestatia lamentabila a ciudatului Geoana – iata-ne cu acest Basescu si guvernul lui de pampalai infometati, sadici si incoerenti, penibile dar durabili.
    La ce credeti ca va foloseste inteligenta, prestanta, experienta si chiar increderea unora dintre noi, daca noi in fiecare zi constatam ca nu aveti solutii pentru toate loviturile ce va sunt si ne sunt aplicate de indivizii acestia?
    Cum se poate ca un Basescu sa gaseasca drum de iesire pentru atingerea scopurilor sale marsave, iar voi o masa considerabila de oameni scoliti sa fiti vesnic pusi la colt si legati de maini si de picioare?
    Nu intelegeti, ca diabolicul Basescu are un discurs care ajunge tinta la „poporul” biciuit de el si obtine mereu ceea ce-si propune, iar voi veniti cu filozofii pe care le lansati in eter pentru un procent extrem de mic al populatiei, care daca nu va merge la vot, va alege sa plece din tara, dezamagit ca nimeni nu-l mai poate reprezenta in tara sa?

    Eu cred ca dumneavoastra sunteti dator poporului roman cu gasirea unei strategii pentru iesirea din situatia imposila in care ne aflam cu totii si cand sup asta ma gandesc la faptul ca l-ati ridicat, ajutat, sprijinit, pus ministru de „n” ori si mai ale l-ati iertat pe Basescu, De ca nu este astazi Basescu in arest, nu a avut justitia destule motive, sau a existat un troc; de ce a avut el ocazia sa candideze pentru Cotroceni; nu-l cunostea nimeni dintre cei care ii erau in preajma?

    Domnule Adrian Nastase, sunt foarte multe de spus, este clar ca fiecare dintre dumneavoastra politicienii cu „creier” aveti nenumarate vini care acum se rasfrang distrugator asupra Romaniei. Nu s-a actionat tinand cont ca s-ar putea si pierde, va rog sa luati in calcul foarte serios ca s-ar putea ca el sa castige din nou, iar voi sa admirati sondajele pe care le-ati aruncat pe piata anul acesta. Imi face senzatia ca acele sondaje i-au folosit tot lui Basescu, pentru ca se pare ca el se relanseaza, iar USL ramane in urma. USL poate isi va merita infrangerea, dar noi romanii ce vina avem in ecuatia aceasta

    Nu-l mai suport pe Ponta intelectualul si procurorul, care-l ponegreste pe Basescu si se rafuieste cu Udrea pe subiecte mici si tampe – cu tonul ala fara inflexiuni, parca si-a pierdut vlaga ce Dumnezeu.

    Un individ care acuza, o face vehemnet prin totalitate, prin accente si mai ales cu multa, multa insistenta, nu intre doua curse de masini si doua concedii cu familia.

    Poate ar trebui sa va ganditi la miscare inteligenta de schimbare prin gasirea unui lider care sa fie urmat de popor, asa cum a parut sa fie Basescu in 2004.
    Cu Ponta nu veti avea sanse, are deja stigmatul de „infantil” pus de Basescu si poate chiar are putina dreptate.

    Ma opresc aici, sper ca deja stiti toate cele insirate de mine.

    Cu stima,
    Magda Ghetau

  283. 285 Al septembrie 21, 2011 la 2:28 pm

    Da,astept pana la viitoarele alegeri……………………………[daca se mai organizeaza!!!!!!!!!!!!???]Cu bine!

  284. 286 Al septembrie 24, 2011 la 1:33 pm

    Dan Diaconescu: „Visul meu a fost sa OTV-izez toata tara si am reusit.”

  285. 287 Alexandru octombrie 4, 2011 la 5:41 am

    „VISURI NARUITE”

    „Sistematic. Si constant. Nu ca cineva si-ar fi propus cu tot dinadinsul sa ne nenoroceasca, dar in dorinta lor de a prospera, de a detine cat mai multa putere, au ajuns sa ne deposedeze de sperante, visuri si incredere.

    Care mai sunt asteptarile romanilor in acest moment? In cine mai cred ei? Ce visuri mai avem astazi in legatura cu viitorul nostru? Vedem doar cum numarul celor care isi doresc sa evadeze din aceasta tara creste de la luna la luna.

    Aceeasi cacealma politica pare ca ne este oferita incontinuu dupa ’89. Politicienii se prefac a lupta cu crizele, modernizarea si integrarea noastra in civilizatie, in timp ce tot ei isi protejeaza familiile, isi asigura oamenii care i-au ajutat sau ii vor ajuta, platesc din bani publici datorii de campanie electorala, care au fost sau vor urma.

    Pe scurt, in timp ce ne prostesc in fata amagindu-ne cu discursuri goale de continut si pline de ipocrizie, tot ei lasa sa se scurga banul public aiurea. Lor sau apropiatilor.

    Acelasi lucru s-a petrecut si pe vremea lui Nastase si a lui Tariceanu si astazi, in timpul celor patru sau cinci mandate ale lui Boc. Nimic nu a evoluat, in ciuda plimbarilor mai dese pe la televizor ale celor cu castuse la maini. De cele mai multe ori, ele raman imagini de arhiva.

    Chiar daca ajung sa fie umiliti putin in fata unei natiuni, ei toti revin acasa. Mai increzatori in sistemul care ii apara fara gres atunci cand poate – in Parlament (Ridzi, Pasat) sau in Justitie direct (Bercea Mondialu si toti ceilalti eterni cercetati, dar niciodata judecati pana la capat).

    Pentru ca Europa ne-a umilit lasandu-ne la granita civilizatiei, ai nostri politicieni s-au trezit fortati sa ia masuri. Nu ca ar fi vrut, ci pentru ca altfel ar fi fost trasi de urechi si aratati cu degetul – acelasi deget pe care oriunde il pune Basescu, plesneste rana coruptiei si mafiei – in vazul intregii lumi.

    Ma intreb ce anume din specificul nostru ne face vulnerabili dintotdeauna in fata tentatiei guvernantilor de a ne duce de nas, de a ne amagi mereu cu promisiuni desarte. Mai mult de atat, ultima moda este de a ne plimba prin fata, ca pe ursi, loturi intregi de arestati, de la politicieni, manelisti, vamesi, moguli si primari pana la prezentatori tv, este pusa in scena cu scopul de a credibiliza un sistem putred de 21 de ani.

    A incerca sa arestezi acum toata Romania, toti bugetarii din administratie si nu numai, doar pentru ca exista conceptia generala ca acest fenomen depaseste orice granita a imaginitiei, este o incercare sinucigasa, pana la urma. Cu atat mai mult cu cat, la final, toti cei pe care i-ai plimbat cu catuse la maini vor deveni vedete sau, si mai rau, direct prezidentiabili.

    Arestarile si prigoana impotriva coruptiei si traficantilor s-au declansat brusc. La aproape sase ani de la promisiunea cu care, de exemplu, Traian Basescu a castigat alegerile din 2004 – celebrele „tepe” din Piata Revolutiei. S-a pornit si vanatoarea de corupti. Sa prespunem ca nu e nicio problema cu decalajul de timp.

    Poate ca sistemul a fost atat de bolnav, incat a fost nevoie de jumatate de deceniu pentru a putea declansa un control in vami sau pentru a-ti aduce aminte ca, in Romania, oriunde te uiti dai peste trafic ilegal de orice, sistem mafiot si coruptie.

    Cel mai mare pericol este ca prin aceste hairupisme ipocrite si fara nicio finalitate se distrug si ultimele sperante si visuri ale celor care inca isi mai imaginau si visau la o altfel de tara. Una normala si sanatoasa. Nu una in care sa ai sentimentul ca esti sclavul si supusul unor al’de Bercea Mondialu, Elena Udrea, Elena Basescu sau Mircea Basescu, Monica Iacob Ridzi, Roberta Anastase sau altii ca ei.

    Astfel se ucide, usor si pe nesimtite, increderea unui popor intreg in posibilitatea ca intr-o zi, candva, aceasta tara sa poata fi recucerita si insanatosita. Nu mai poti sa speri, pentru ca daca te uiti in celelalt colt iti aduci aminte de Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Adrian Nastase sau inca necoptul Victor Ponta.

    Ii vezi pregatindu-se sa le ia locul actualilor si sa repete milimetric porcariile si mizeriile celor care astazi le sunt stapani si sefi.

    Si asa se fura o natiune. Astazi un strop, maine altul, pana cand vin altii si mai flamanzi si iau si mai mult. Iar noi renuntam. Astazi la speranta, maine la tara. Ei au castigat din nou si au luat totul. Noi am pierdut si ceea ce nu am avut niciodata. ”

    Joi, 24 Februarie 2011, ora 18:05
    Sursa: Ziare.com

  286. 288 Alexandru octombrie 13, 2011 la 1:31 am

    ROMANIA=CONGLOMERAT DE „INSI”,FARA CONDUCERE STATALA,AZI ESTE IN HAOS…………………………… ROMANIA,TREZESTE- TE! …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

  287. 289 Alexandru octombrie 24, 2011 la 2:31 pm

    MESAJUL

    PREŞEDINTELUI CASEI NAŢIONALE DE PENSII PUBLICE
    OCAZIONAT DE ZIUA INTERNAŢIONALĂ A
    PERSOANELOR VÂRSTNICE
    MESAJUL „MASAJELOR” DE LINISTIRE

    Dragii noştri părinţi şi bunici,
    Ziua de 1 Octombrie, desemnată din anul 1991 ca Zi Internaţională a Persoanelor Vârstnice, este o zi specială pentru toţi, tineri şi vârstnici deopotrivă.
    În toate societăţile, persoanele vârstnice au jucat şi joacă un rol inestimabil, deschizând calea, ocrotind, călăuzind paşi, picurând suflet şi înţelepciune pentru ca, la un moment dat…….. să ajungă pe “Banca Amintirilor”. Ce poate fi mai sigur, însă, decât lucrul făptuit într-o viaţă şi căldura sufletească lângă care au înflorit atâţia muguri.

    De aceea astăzi, mai mult decât în oricare altă zi a anului, oferim respect concetăţenilor nostri vârstnici pentru imensa lor contribuţie în dezvoltarea societăţii din care facem parte cu toţii. Vorbim despre oameni a căror experienţă de viaţă şi înţelepciune este extrem de importantă deoarece ne ajută să înţelegem mult mai bine atât trecutul, cât şi prezentul, şi în special viitorul, oameni cărora le suntem datori pentru tot ce au oferit de-a lungul vieţii lor .
    Acum mai mult ca oricând, apreciind înţelepciunea cu care înfruntaţi vremurile, simţim nevoia să ne manifestăm solidaritatea şi sentimentele de respect faţă de cei care au adăugat, după puterile lor, trepte pe scara devenirii noastre.
    Omagiul meu pentru toţi cei ajunşi în “toamna vieţii”!
    Fie ca această zi să vă aducă sănătate şi speranţă, iar casa să vă fie plină de copii şi nepoţi.
    LA MULŢI ANI!

    Domnica Doina PÂRCĂLABU
    – BUCUREŞTI, 1 octombrie 2011 –

  288. 290 Alexandru octombrie 24, 2011 la 3:01 pm

    Si pensia…………nu mai vine.[suma e „colosala”,de- aia nu vine la timp, este de{[ circ]a 300lei]},adica…234 lei.”Sa traim bine???”P.S.De aceea, [re]citesc mesajul doamnei de mai sus si…parca „MA SATUR”,chiar… mi se face sete,de-atata „foame”.

  289. 291 Alexandru octombrie 24, 2011 la 3:03 pm

    CATA IPOCRIZIE,PORTOCALIE!!!

  290. 292 Alexandru octombrie 24, 2011 la 3:15 pm

    Fara comentarii!Halal moderatori!

  291. 293 Alexaorndru noiembrie 7, 2011 la 9:42 pm

    Unor parlamentari Trista realitate

    În multe ţări, sub mândrul soare,
    Democraţia e în floare.
    E-n floare dulcea Românie
    Doar când e vorba de… mafie!

    Cu priviri ce te ingheata
    Si purtare de gealati,
    Isi arunca multe-n fata.
    Astia-s:niste nespalati.

  292. 294 Alexaorndru noiembrie 8, 2011 la 2:21 am

    La multi ani tuturor,de ziua Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril!

  293. 295 Alexaorndru noiembrie 8, 2011 la 3:33 pm

    La multi ani!

  294. 296 Alexandru noiembrie 10, 2011 la 4:24 pm

    Penibil.

  295. 297 Alexandru noiembrie 13, 2011 la 3:56 pm

    Rusinica!

  296. 298 TRAIAN TANASA (@traianasanat) decembrie 4, 2011 la 12:57 pm

    Vad mistuirea PDL-ului in flacara violeta!!!

    “Previziunea” mea este: PDL-ul va fi mistuit de flacara violeta, ca o razbunare a neindeplinirii promisiunilor electorale ale lui Base, sustinut orbeste de PDL.

    PPDD e predestinat sa aprinda si sa inteteasca flacara, pana la mistuirea totala a PDL-ului!!!!

    Aud scancetele sfarsitului in nimicnicie …. !!!

    Atentie la PPDD!!!

    Puterea mobilizatoare a versurilor marelui Eminescu va „inteti” flacara, inmiindu-i puterea.

    http://www.youtube.com/user/traianasanat

  297. 299 Alexandru decembrie 6, 2011 la 3:25 pm

    Propun taierea cu 50% a pensiilor[numai a acelora sub 1500 lei si eliminarea indemnizatiei de handicap,…eventual „eutanasierea” acestor pensionari,…unde se cred ei ca traiesc???DOAR E CRIZA SI…MULTA AUSTERITATE.

  298. 300 Alexandru decembrie 6, 2011 la 7:07 pm

    Ala, bala,portocala:_1]-„Cei ce au primesc.Cei ce pot – fac.Cei ce nu pot – ii invata pe altii.Cei ce nu- i pot invata pe altii – administreaza.; 2]-Tehnologia este dominata de doua tipuri de oameni:
    -a) cei care inteleg ceea ce conduc;
    -b) cei care conduc ceea ce nu inteleg.[Legile lui Murhpy-Management.]Sarbatori fericite!

  299. 301 Alexandru decembrie 10, 2011 la 2:59 am

    Completare la pct.b]-„DICTATÓR ~i m. 1) Suveran care guvernează în mod absolut și autoritar; despot; potentat; tiran. 2) fig. Persoană care exercită o activitate tiranică; tiran; satrap; despot. 3) (în Imperiul Roman) Conducător de armată ales de senat și învestit cu puteri nelimitate pentru un anumit timp (în cazuri excepționale). /<fr. dictateur, lat. dictator ."
    Sursa: NODEX | Adăugată de siveco | Greșeală de tipar | Permalink "SA TRAITI !!!????…………bine!"[t.b.,ori b.t.]Sarbatori fericite…"tutulora"!

  300. 302 Alexandru decembrie 13, 2011 la 9:53 am

    IN MEMORIAM LUI NICHITA STANESCU:–––––––––––––––––––––––––––
    Poezia

    Poezia este ochiul care plânge.
    Ea este umărul care plânge,
    ochiul umărului care plânge.
    Ea este mâna care plânge,
    ochiul mâinii care plânge.
    Ea este ţapa care plânge,
    ochiul călcâiului care plânge.
    O voi, prieteni,
    poezia nu este lacrimă
    ea este însuşi plânsul,
    plânsul unui ochi neinventat,
    lacrima ochiului
    celui care trebuie să fie frumos,
    lacrima celui care trebuie să fie fericit.

  301. 303 Alexandru decembrie 15, 2011 la 4:55 pm

    „Virtutea justitiei consta in moderatie, atunci cand e reglementata cu intelepciune.”[Aristotel] „Justitia nu este altceva decat convenienta celui mai puternic.”.[Platon]. FELICITARI,domnule Nastase!

  302. 304 Alexandru decembrie 15, 2011 la 5:13 pm

    Certurile politicienilor

    „Când azi e totul de import,
    Te-ntrebi de nu suntem datori
    Să facem încă un efort,
    Spre-a importa conducători.”

    epigramă de Dan Căpruciu din Sonatele sonete. Sonete epigramatice, epigrame, Oarecum sonate (2011)

  303. 305 Alexandru decembrie 25, 2011 la 6:52 pm

    Alexandrudecembrie 25, 2011 la 11:23 am

    “Asteptam, fiecare separat sau in familie, un inceput care sa nu mai insemne durere si nostalgii, ci doar recunostinta.”Intrebare logica:-pentru ce sa avem[mai precis sa am doar recunostiinta?P.S.iMI DAU SEAMA CA N-O SA -MI RASPUNDETI .Si totusi,va urez din inima:_La multi ani!Sarbatori fericite!

    Comentariul tău e în așteptare.

  304. 306 Nicu decembrie 27, 2011 la 10:35 pm

    Acum inainte de final de an sunt prea „intunecat” sa va raspund la aceasta intrebare; precis dupa sarbatori.

    Sarbatori fericite ! si un calduros LA MULTI ANI !

  305. 307 Alexandru decembrie 28, 2011 la 6:52 am

    „Nu am avut nimic de oferit nimanui,cu exceptia propriei mele confuzii”

    [http://www.rightwords.ro/citate/autor/jack-kerouac–1829]P.S.Este scuzabil,daca nu este facuta cu intentie.Altfel,,,imi voi creea „a doua parere despre Dumneavoastra”[va fi cu adevarat ultima si definitiva.Prima este aceea cand asteptam o surpriza de la Dvs.,dar din cauza Postei Romane,neonorata ,unde nu ati gasit”intelegere”,apoi am amanat-o eu dupa alegerile de la anul!!!????…]Cu respect si inc-odata traditionalul „La multi ani!”…ACELASI COPIL NEBUN.

  306. 308 Alexandru ianuarie 2, 2012 la 7:21 am

    Mihai Eminescu
    –––––––––––––––––––––––––––
    Cu mâine zilele-ţi adaogi…

    Cu mâine zilele-ţi adaogi,
    Cu ieri viaţa ta o scazi
    Şi ai cu toate astea-n faţă
    De-a pururi ziua cea de azi.

    Când unul trece, altul vine
    În astă lume a-l urma,
    Precum când soarele apune
    El şi răsare undeva.

    Se pare cum că alte valuri
    Cobor mereu pe-acelaşi vad,
    Se pare cum că-i altă toamnă,
    Ci-n veci aceleaşi frunze cad.

    Naintea nopţii noastre umblă
    Crăiasa dulcii dimineţi;
    Chiar moartea însăşi e-o părere
    Şi un vistiernic de vieţi.

    Din orice clipă trecătoare
    Ăst adevăr îl înţeleg,
    Că sprijină vecia-ntreagă
    Şi-nvârte universu-ntreg.

    De-aceea zboare anu-acesta
    Şi se cufunde în trecut,
    Tu ai ş-acum comoara-ntreagă
    Ce-n suflet pururi ai avut.

    Cu mâine zilele-ţi adaogi,
    Cu ieri viaţa ta o scazi,
    Având cu toate astea-n faţă
    De-a purure ziua de azi.

    Priveliştile sclipitoare,
    Ce-n repezi şiruri se diştern,
    Repaosă nestrămutate
    Sub raza gândului etern.
    La multi ani!
    [PS.Valabila si…pentru 15 ianuarie ]
    p–––––––––––––––––––––––––––

  307. 309 sinziana ianuarie 4, 2012 la 3:06 pm

    Un singur lucru ma sidereaza. De ce a uitat poporul asta sa reactioneze, sa dea replica? Este evident, tuturor ne merge prost, majoritatea de mult nu mai sustine nimic din ceea ce se intampla in tara asta. Si totusi nu vrem sa mai avem opinie, drept… uneori nicimacar la alegeri.

  308. 310 Alexandru ianuarie 6, 2012 la 2:12 am

    Astept cu nerabdare ” mielul de Paste”,in locul „raspunsului” si „surprizei”promise ,domnule Presedinte Adrian Nastase.Cu stima si respect!VICTORIE USL![P.S.Nu sunt Nicu,ci ……..Sandu.]

  309. 311 Alexandru ianuarie 10, 2012 la 7:08 pm

    De ce nu-l suspendati pe „dictator”?Ce trebuie sa mai faca pentru a fi suspendat???Alo!…SMURD-ul?S.O.S. ROMANIA!

  310. 312 Alexandru ianuarie 15, 2012 la 8:24 pm

    DEMOCRAȚÍE= Formă de organizare și de conducere politică a societății, care proclamă suveranitatea poporului. 2) Formă de guvernare a statului, bazată pe separația puterilor in stat și pe votul universal. PS-De doi-trei ani” IN ROMANIA ,DEMOCRATIA SI SEPARATIA PUTERILOR IN STAT AU FOST CALCATE-N PICIOARE DE TOV.Basescu Traian.T.B. si guvernul si-au incalcat propriile legi[vezi legea pensiilor…s.a.]

  311. 313 Alexandru ianuarie 17, 2012 la 3:45 am

    FELICITARI! S-A ADEVERIT CE ATI SCRIS MAI JOS CU UN AN IN URMA:
    Avertizare…
    Publicat februarie 16, 2011 General 89 Comments

    Am primit zilele acestea, o analiza interesanta referitoare la ultimele evolutii politice. Iata o parte din acest text:

    T.BASESCU si apropiaţii sai acţionează in prezent după un plan care vizează menţinerea la putere a sa si a PDL.

    Planul respectiv cuprinde intre altele si următoarele elemente de strategie:

    I. Actiuni la nivelul PDL

    1. Diminuarea constanta a puterii si influentei lui V. BLAGA si a apropiaţilor sai, “pana la limita menţinerii unităţii partidului”;

    2. “Trecerea in afara puterii de decizie “a lui V. BLAGA, R. BERCEANU, A. VIDEANU si a altora care nu se aliniază intocmai ideilor si acţiunilor lui T.BASESCU si E.UDREA. Un accent deosebit se pune pe preocuparea de a nu permite coeziunea si funcţionarea recent createi USL.

    3. In acest context, se acţionează ca E.UDREA sa detina cat mai multe prerogative la nivelul PDL si in plan guvernamental.

    In acest scop, liderii din teritoriu au fost informaţi “pe cai adecvate” despre faptul ca E. UDREA ar urma sa preia conducerea PDL, sa devină prim ministru sau sa acceada la alte funcţii in stat.

    4. Pentru dezvoltarea grupului din jurul lui T. BASESCU si E. UDREA se pregătesc condiţiile pentru oferirea de funcţii in PDL si in “viitorul guvern”, lasandu-se “in ofsaid” greii din partid care se impotrivesc grupului respectiv.

    5. La nivelul serviciilor secrete, procuraturii, justiţiei, etc. s-au lansat informaţii privind “riscurile” la care se vor expune foarte mulţi in cazul in care T. BASESCU si PDL vor pierde puterea. Pe aceasta linie, se va trece la masuri de promovare, cointeresare materiala, si punctual, la şantajarea celor care “nu tin aproape” din cadrul instituţiilor respective.

    6. Vor fi exploatate datele existente si se vor obţine noi date care sa fie folosite la nevoie impotriva celor care, prin acţiunile si poziţiile lor, ar putea afecta “unitatea partidului in jurul lui T. BASESCU”, inclusiv celor care s-ar pregăti sa părăsească PDL. In acest sens, sunt atent monitorizate contactele cu reprezentanţi ai PSD, PNL si PC.

    7. In perspectiva alegerilor din PDL, au fost elaborate mai multe soluţii alternative:

    – se vor pregăti pentru a candida la preşedinţia PDL mai multe persoane care ar putea ceda, in final, in favoarea ELENEI UDREA;

    – intrarea concomitenta in cursa a ELENEI UDREA si a lui GH. FALCA iar, in cazul in care condiţiile vor permite, retragerea acestuia din urma in favoarea primei;

    – in cazul in care evoluţiile vor fi in defavoarea acestui obiectiv, se va acţiona de la inceput, pentru susţinerea realegerii lui E. BOC la conducerea PDL.

    8. In perioada urmatoare, pe fondul acţiunilor anticoruptie, vor fi “sacrificaţi” unii membri ai PDL, care urmează sa fie deferiţi justiţiei pentru diferite fapte penale.Arestarile pe linia vămilor intra in acest context.

    Sunt vizaţi:

    – principalii oponenţi ai ideilor lui T. BASESCU si E. UDREA, care sunt cunoscuţi cu fapte ilegale;

    – cei care, in ciuda averilor mari acumulate, “au contribuit insuficient la bugetul PDL”;

    – cei care au conexiuni de afaceri cu V. BLAGA sau cu alti principali oponenţi ai cuplului T. BASESCU-E. UDREA;

    9. La nivelul unor lideri din PDL, se fac comentarii negative privind iniţiativa recalculării pensiilor. Evenimentul este calificat ca o “gafa de proporţii”, cu consecinţe grave pentru PDL, principalul vinovat fiind considerat T. BASESCU. Acesta a dispus masuri de incetare a acestor comentarii, teama principala fiind aceea ca va fi afectata dezvoltarea grupului care ar trebui sa se construiască in jurul lui T. BASESCU si E. UDREA.

    II. Actiuni la nivelul altor partide

    1. Pentru menţinerea UNPR in sfera de influenta a lui T. BASESCU, s-au dispus masuri de “rezolvare a problemelor penale” cu care sunt cunoscuţi unii membri ai acestui partid.

    “Finalizarea” acestor probleme urmează sa se producă efectiv cand PDL isi va asigura menţinerea la putere. Pana la momentul respectiv sunt menţinute condiţiile de şantaj asupra celor in cauza;

    2. S-au dispus masuri care sa stopeze revenirea in prim-planul vieţii politice romaneşti a lui A. NASTASE si C. P. TARICEANU. Vor fi lansate inclusiv diversiuni la nivelul celor doua partide;

    3. Se vor analiza cu atenţie diferentele de opinie existente la nivelul unor lideri PSD si PNL, cu scopul impiedicarii unei bune evoluţii a USL si chiar spargerea acestor partide;

    4. Se vor lansa informaţii cu caracter diversionist la adresa grupurilor ILIESCU-NASTASE, V.PONTA, M.GEOANA, C.ANTONESCU, C.P.TARICEANU, L.ORBAN etc, cu scopul de a crea disensiuni intre grupurile respective, dar mai ales intre conducerile celor doua partide;

    5. Se vor iniţia acţiuni de provocare pentru a se putea proba infracţiuni ca: mita, fals si uz de fals, abuz in serviciu etc, fiind vizate firme gestionate sau care au legaturi directe cu lideri ai opoziţiei.

    6. Pentru discreditarea pe plan extern a USL se va acţiona pentru informarea instituţiilor europene despre activităţile ilegale comise de către lideri ai uniunii respective.

    7. Au fost prevăzute fonduri pentru cointeresarea unor personalităţi ale societăţii civile, sponsorizarea unor ONG-uri etc, in scopul folosirii acestora, in tara si in strainatate, de a “ataca si contracara” acţiunile USL si de a compromite liderii acestei uniuni;

    8. Principalele iniţiative ale lui V. PONTA si C. ANTONESCU vor fi puse in “directa conexiune” cu preocupările lui I. ILIESCU, A. NASTASE, V. HREBENCIUC si alti grei din PSD. Se va urmări acreditarea ideii ca aceştia impreuna cu C.P.TARICEANU “vor pune mana pe USL” iar PNL va fi “inghitit” de PSD;

    9. Vor fi exploatate unele frustrări ale lui M. GEOANA cu scopul de a-i tempera criticile la adresa lui T. BASESCU si de a-l folosi impotriva lui V. PONTA, A. NASTASE, I. ILIESCU si altii. Se va apela inclusiv la şantaj pentru a-l determina sa aiba o poziţie” cat mai favorabila PDL”.

    10. Se vor lansa informaţii cu caracter diversionist si se va acţiona pe linia DNA pentru compromiterea unor primari PSD si PNL cu scopul final de a “sufoca” principalele centre de putere politica din tara ale celor doua partide. Argesul a fost doar un test;

    11. Vor fi selectaţi patronii unor firme care au conexiuni cu liderii USL, vor fi ascultaţi prin mijloace tehnice cu scopul de a se ajunge la posibile fapte ilegale comise impreuna cu V. PONTA, C. ANTONESCU si persoane din anturajul lor;

    12. Prin declanşarea campaniei de arestări la nivelul vămilor din România, T.BASESCU urmăreşte mai multe obiective si anume:

    – sa-si creeze o imagine pozitiva de iniţiator si luptător impotriva corupţiei;

    – sa scoată “la suprafata” vinovati care au conexiune cu oponenţii sai si ai ELENEI UDREA. Sunt vizaţi in mod direct V. BLAGA si apropiaţii sai, pentru a fi determinat la nevoie (V. BLAGA) sa renunţe la candidatura pentru preşedinţia PDL;

    – sa se identifice martori si alte probe pentru “compromiterea” lui C.P.TARICEANU si a lui A. NASTASE cu scopul stopării revenirii lor in prim-planul vieţii politice romaneşti;

    – sa obtina date cu caracter compromiţător despre alti lideri USL.

    III. Actiuni la nivelul electoratului

    1 . Organizarea de sondaje, acţiuni de propaganda etc. care sa evidenţieze “creşterea” in procente a PDL la cote care de fapt sa fie atinse prin furt electoral. Este mai mult decât edificatoare maniera in care A.VIDEANU a precizat recent “creşterea constanta” in sondaje a PDL. Aceste”previziuni” fixeaza, de fapt, cotele care vor fi atinse prin acţiunile de furt;

    2. Strategia dupa care se va acţiona pe linia celor prezentate mai sus conţine intre altele următoarele:

    – proiectarea in mentalul populaţiei a creşterii constante in sondaje a PDL pana la un nivel “sensibil apropiat” de cel al opoziţiei;

    – pe măsura ce se desfăşoară procesul electoral, populaţia va fi “ţinuta la curent” cu existenta unei “diferente minime” intre PDL si USL in favoarea opoziţiei;

    – pana la momentul incetarii votării, aceasta diferenţa va scadea, iar prin tehnica de fraudare, in final PDL “va devansa” USL cu un număr mic de voturi pentru a da credibilitate falsului proces;

    3. Elementul de noutate al acestor preocupări il constituie modificarea legislaţiei privind organizarea alegerilor, cu accent pe votul prin corespondenta. Introducerea acestui sistem are in vedere doua aspecte:

    – furtul de voturi din afara României ca intenţie de principiu;

    – asigurarea mecanismului cu care spre finalul procesului de votare se va “ajusta” acea mica diferenţa, respectiv trecerea ei in favoarea PDL.

    4. Prin promovări in plan politic, oferirea de funcţii la nivelul unor instituţii de stat si chiar şantaj, vor fi create noi centre de influenta la nivelul unor firme, companii etc. care sa promoveze metodele si formele practicate de PDL pentru atragere de electorat.

    5. Declanşarea masurilor de racolare a unor primari si consilieri ai opoziţiei de la sate pentru a accepta atragerea votanţilor si falsificarea unor documente in favoarea PDL. Acest truc presupune:

    – o intelegere care sa arate o prezenta mult mai mare la vot decât cea reala;

    – impartirea falsa pe partide a numărului participanţilor la vot cu un avantaj cert pentru PDL.

    – “logica” acestor falsuri in comun are la baza ideea de”a da bine la nivelul conducerilor partidelor respective”;

    – intrarea, pe baza interesului material in aceste mecanisme, presupune o compromitere din care cei atraşi sa nu mai poată iesi;

    – falsificarea documentelor de identitate a unor persoane pentru a vota in mai multe localităţi;

    – folosirea numelor unor persoane plecate din tara, a persoanelor cu handicap, bătrâni sau bolnavi care nu se pot deplasa si trecerea lor in contul PDL;

    – identificarea studenţilor plecaţi din cămine cu scopul consemnării lor ca votanţi in favoarea PDL, in principal prin falsificarea sau înlocuirea unor procese verbale;

    6. Rezolvarea unor probleme de infrastructura, sănătate, dosare penale etc. in localităţile rurale, cu condiţia ca populaţia sa accepte votarea in favoarea PDL. Mecanismul a funcţionat cu succes la alegerile anterioare, cu interesul si acceptul primarilor si consilierilor corupţi din opoziţie.

    7. Actiuni de descurajare pentru neparticiparea la vot a electoratului opoziţiei cu mobilizarea totala a militantilor PDL.

    8. Angrenarea unităţilor de jandarmi pentru inlocuirea documentelor si a sacilor cu voturi inainte de a se ajunge la locul centralizării.

    9. Constituirea unor noi partide, satelit, care se vor inscrie in cursa electorala. Scopul este acela de dispersare a electoratului si in final, sprijinirea PDL.

    10. Ca element de psihologie sociala, T. BASESCU insista pe continuarea masurilor de austeritate si chiar aducerea majorităţii populaţiei in pragul foametei, sub legendele crizei economice, urmând ca in pragul alegerilor locale sa se procedeze la “relaxarea” acestei situaţii si chiar la pomeni electorale.

    Aceasta diversiune are in vedere:

    – crearea unei stări de disperare a populaţiei;

    – proiectarea ideii ca masurile austere au fost de stricta necesitate, cu avantaje pe termen lung in favoarea populaţiei sărace;

    – scoaterea la iveala a unor rezultate bune ale masurilor luate cu consecinţe in creşteri salariale, condiţii de munca, ajutoare etc. in pragul alegerilor.

    – “iniţiatorul si susţinătorul” acestor masuri de “salvare a romanilor” va fi T. BASESCU.

    11. Principala preocupare a lui T. BASESCU, in contextul acestor acţiuni, este asigurarea organizării alegerilor de către actuala putere dar mai ales de a se salva de la o eventuala suspendare si scoaterea sa in afara vieţii politice.

    *

    * *

    Atacul ANI asupra liderilor sindicali are ca scop deturnarea atentiei de la responsabilitatea PDL privind coruptia din vami si “fragezirea” liderilor sindicali in perspectiva unor miscari sindicale si a modificarii Codului Muncii.

    Vom vedea, impreuna daca aceste scenarii vor fi puse in aplicare…

  312. 314 Cristi ianuarie 17, 2012 la 11:45 am

    Revin cu acelasi mesaj pe care vi l-am adresat in urma cu doua saptamani (pe site-ul personal) si nu am primit raspuns. Ati discutat despre probleme de politica externa la o emisiune tv pe care am vizionat-o in anul 2011. (Ideea care mi-a ramas in minte este legata de modul de a actiona si ati spus „e fara sentimente”). Am rasfoit deja linkurile internetului si pe site-ul personal si nu am gasit. Va rog sa imi indicati, sau eventual sa reluati explicatia.
    Astept cu nerabdare.
    Va multumesc!

  313. 315 Alexandru ianuarie 23, 2012 la 12:39 am

    ALO!Nu mai vrem morti ,nici sange,nici infirmi [ca in decembrie 1989],ci o schimbare urgenta si mai ales „PASNICA”de regim ,prin vointa „POPORULUI”.Intelegeti,domnule Basescu,pana nu este prea tarziu!

  314. 316 Alexandru ianuarie 23, 2012 la 12:49 am

    P.S.Am mai avut o sansa de schimbare „pasnica” ,[cand era o majoritate solida in parlament] ,prin ” DESEMNAREA CA PRIM-MINISTRU”,a primarului Sibiului,dar l-ati refuzat ,preferandu-l pe „tovarasul” Boc[din nefericire pentru ROMANIA.]

  315. 317 Alexandru ianuarie 23, 2012 la 1:22 pm

    DE CE NU AU VENIT IN PARLAMENT [LA… BALCOANE]SI SUSTINATORI AI OPOZITIEI???…..ERA SIMPLU ,EI SUNT MULTI IN PIATA UNIVERSITATII SI….. MULT MAI MULTI PE STRAZILE ORASELOR DIN TARA …SI FOARTE ,FOARTE,FOARTE MULTI IN CASE TREMURAD DE FRIG SI RABDAND DE FOAME.RUSINE PDL!RUSINE BASESCU!CE MAI TREBUIE SA FACEM SA NE VEDETI SI SA NE CREDETI,ca traim bineeee???

  316. 318 Alexandru ianuarie 25, 2012 la 2:58 pm

    „Acest vot mă obligă, o dată mai mult, să respect ceea ce am afirmat cu prilejul lansării mele la candidatura supremă în stat şi să-i asigur, încă o dată, pe cetăţenii ţării că voi fi preşedintele tuturor românilor, un preşedinte puternic, imparţial, activ, care se va pune, 24 de ore din 24, la dispoziţia naţiunii române. Aceasta este promisiunea mea faţă de poporul român.”[t.b.”/20 decembrie 2004].PS NE-AM LAMURIT!

  317. 319 Alexandru ianuarie 29, 2012 la 7:39 am

    Sunt lamurit si de dumneavoastra.ESTE JALNIC CE SE INTAMPLA.

  318. 320 Alexandru ianuarie 29, 2012 la 9:19 am

    Cine iarta are dreptate,mania greseste.[Voltaire]

  319. 321 Jonathan Joachimowitz februarie 4, 2012 la 5:21 pm

    Apreciez guvernarea Dvs. ca una buna, echilibrata uitamdum-a la indicatorii macroeconomici dar as vrea sa ne spuneti ce a fost cu privatizarile GAZULUI si PETROLULUI care din cate stiu (sper sa nu ma insel) in periada guvernarii Dvs. s-au facut. Precizez, l-am votata pe Domnul traian Basescu in 2004, m-a dezamagirt si drept urmare nu l-am mai votat in 2009 iar acum il desconsider si mai mult. Omul asta a pierdut contactul cu realitatea, este efectiv nebun si noi un popor nevrotic l-am votata in 2004 🙂 …
    Cu respect si consideratie

    Jonathan Joachimowitz

  320. 322 Alexandru februarie 6, 2012 la 3:20 pm

    Vrem urgent alegeri anticipate[in iunie ,odata cu localele,esalonate la diferenta de 1-2 saptamani.]!VICTORIE!VICTORIE!VICTORIE!S-auzim de bine!

  321. 323 Alexandru februarie 7, 2012 la 3:21 am

    STUPOARE!…………Se repeta „filmul”cu Johanis,dar…….situatia „poporului”este mult schimbata[diferita]din punct de vedere al nemultumirilor.OARE,pana cand acest”ins”[prezident\ ne ia drept prosti???CE-I DE FACUT???????

  322. 324 Alexandru februarie 7, 2012 la 6:49 am

    ROMANIA,TREZESTE-TE!

  323. 325 Alexandru februarie 7, 2012 la 7:20 am

    NOTA PE INTELESUL TUTUROR{[inteleg aceasta nota…..peste85-90%][mai putin pede_”LEII si…Tov. „basescu”,din nefericire”]}:_coalitia actuala este mincinoasa,deoarece parlamentarii sai nu au sustinere in „popor”,fiind compusa din”traseisti” cumparati,mituiti,santajati.]OARE CE E DE NEINTELES ,PENTRU A AVEA ALEGERI ANTICIPATE SI A REINSTAURA DEMOCRATIA IN ROMANIA???PS.TOTI „dictatorii” greu au cedat si cedeaza.

  324. 326 Alexandru februarie 7, 2012 la 3:38 pm

    INTREBARE:_…cate procente a obtinut „gaschca punr”in alegerile parlamentare anterioare cu trei ani in urma?PS Poate stie tov. Berca!!!,sau tov.Oprea,sau tov Diaconescu,sau!!!cine stie???

  325. 327 Alexandru februarie 8, 2012 la 7:37 pm

    MAREA SCHIMBARE:_Alta Marie,cu …….palarie”SIE”In ce tara traim?ROMANIA,INCOTRO?PS.Pdl,[…fost partid socialist ]…si-a tras ministru „de dreapta”[… un fost si mare COMUNIST,pana-n … anul 1989.]Sa traim bine???????JOS DICTATURA!

  326. 328 Alexandru februarie 9, 2012 la 5:40 pm

    S.O.S.ROMANIA!

  327. 329 sandu cristina februarie 10, 2012 la 9:26 am

    VA ROG MULT SPUNETI-NE DACA SCAPAM DE presedintele „DEMOCRAT” basescu ???????????? SPUNETI-NE DACA MAI POATE INFLORI SPERANTA ??????????? NECAZURILE PE CARE LE-AM TRAIT IN 2011 NU AU FOST USURATE SI DE SPERANTA; PENTRU MINE EA ABIA MAI RASUFLA(eu (in iulie) si sotul(in septembrie) am devenit someri); OMUL POATE INDURA ORICE DACA SE „AMAGESTE” CA TOATE VOR TRECE INTR-O BUNA ZI;VA IMPLOR SPUNETI-NE CE A FOST SAU CE ESTE IN MINTEA LUI PONTA DE S-A ARUNCAT PE MUGURASUL DE SPERANTA CE RASARISE ?!?!?!?!?!?!

  328. 330 criss2012 martie 16, 2012 la 3:10 pm

    Sper ca postez unde trebuie intrebarea.

    Va urmaresc de mult activitatea (26) inclusiv blogul.

    Prima intrebare: Ce IQ aveti ? (eu as aprecia 160 dar astept un raspuns)

    Multumesc!

  329. 331 Alexandru aprilie 13, 2012 la 11:48 am

    Va urez un Paste ferict si tot ce va doriti!Cu stima!

  330. 332 Alexandru aprilie 21, 2012 la 4:21 am

    Domnule Nastase Adrian,care este vina pensionarilor ca sunt pusi pe drumuri si sunt umiliti in tara europeana, ROMANIA ,pentru recuperarea banilor opriti abuziv?N-ar fi mai bine sa plateasca cei care au gresit si cu o noua OG ,sa se intre in normalitatea „statului de drept”?PS.Un muncitor cand greseste la locul de munca ,este taxat si plateste,dar „insii”astia „”portocalii[mai recent verzi]”de ce nu platesc???Unde suntem,in jungla…….???Cu respect!

  331. 333 Alexandru aprilie 30, 2012 la 11:18 pm

    Propun sloganul alegatorului roman ,pentru alegerile locale si parlamentare :”Evrika!Evrika!”

  332. 334 Cristiana iunie 21, 2012 la 5:24 pm

    Sanatate, sanatate, sanatate ! La multi ani, DOMNULE Nastase ! Luptati pentru viata dumneavoastra, bucurati-va de familie, de cartile dvs. si de toate lucrurile care uneori par marunte ! Indiferent cat v-ar incatusa sunteti un om mai liber decat oricare dintre noi prin spirit si onoare.

  333. 335 Matilda iunie 21, 2012 la 11:14 pm

    Va doresc sanatate din toata inima! Dumnezeu sa va ocroteasca! Viata dv este mult mai importanta pentru dv, pentru familia dv si, desigur, pentru toti romanii care stiu sa aprecieze perioada in care dv ati condus destinele Romaniei, pentru toti cei care stiu sa va aprecieze la adevarata dv valoare!
    Este nevoie de dv, pentru ca tinerii politicieni, si nu numai, au ce invata din experienta dv, din tinuta ireprosabila a omului Adrian Nastase.

  334. 336 Lumi iunie 22, 2012 la 5:28 am

    La multi ani,va doresc din suflet.Intotdeauna ati fost un om puternic,va rog sa fiti in continuare,in special pentru familia dumneavoastra.Chiar daca veti fi incarcerat,trebuie sa fiti puternic,pentru poporul roman sunteti acelasi mare om.Va doresc multa,multa sanatate si mult curaj asa cum ati avut intotdeauna.

  335. 337 elena iunie 22, 2012 la 12:30 pm

    La multi ani domnule Nastase! Sa va ajute Dumnezeu sa va ridicati si sa mergeti mai departe, linistit alaturi de familia dumneavoastra! Un gand bun si de la noi! Elena Souissi

  336. 338 Daniela Cernea iunie 22, 2012 la 2:13 pm

    La multi ani ,multa sanatate! Sunt convins ca Dumnezeu va va ajuta sa invingeti sistemul creat intentionat sa va distruga cariera si viata.V-au produs o mare nedreptate,fiti puternic,va sprijinim cu gandurile bune in tot ce o sa intreprindeti.
    Cu respect Calin Cernea

  337. 339 Dan Vasilescu iunie 22, 2012 la 6:52 pm

    LA MULTI ANI ! Cu sanatate si bucurii de la cei dragi. Sa va dea Dumnezeu sa treceti peste aceasta „clipa nefericita”. Sa stiti ca simpla dumneavoastra existenta „ii agaseaza pe unii”. Reveniti si dovediti-le ca „nu mor caii cand vor javrele(caini sunt prea nobili pentru asemenea indivizi)”

  338. 340 Nita Ana Rdica iunie 22, 2012 la 7:00 pm

    La Multi Ani,sa fiti puternic asa cum v-am vazut noi intodeauna ca D-zeu a avut grija de dvs si sa stiti ca dupa noi sunteti un adevarat om politic.Familia mea va apreciat intoadeauna si dorim ca adevarul sa iasa la lumina pana in final ca mai aveti multe de spus in politica omaneasca.Multa sanatate va uram si de asemena si familiei si sa treceti cu totii cu bine peste aceasta ca viata trebuie sa mearga inainte.

  339. 341 anca iunie 22, 2012 la 10:45 pm

    La multi ani!Multa sanatate si liniste sufleteasca, domnule Nastase. Nu am vrut sa treaca aceasta zi fara sa urez ,,La multi ani ” unui om care nu stiu cat e de iubit de oameni, dar care sigur este iubit de cineva de acolo de sus si care nu v-a parasit intr-un asemenea moment de ratacire.Nu ma pricep la politica, nu fac parte nici dintr-un partid politic si nici nu sunt in masura sa va judec, ( nici nu va cunosc ca persoana),dar presupun ca sunteti o persoana sufletista din moment ce vi s-a acordat a doua sansa la viata si n-ati fost lasat sa va dati batut.Multa putere d-voastra si familiei, aveti pentru ce lupta si nu uitati niciodata :”Cineva acolo sus va iubeste”

  340. 342 Ovidiu Iacob iunie 23, 2012 la 11:48 am

    In primul rand, va doresc multa sanatate! La multi ani si multa putere! Dumnezeu sa va rasplateasca, asa cum crede de cuviinta .
    Nu demult, m-am intalnit cu dumneavoastra, inainte de alegerile locale, facand parte din localitatile unde dumneavoastra sunteti deputat, Gradistea din judetul Prahova. Ceea ce nu am avut ocazia sa va transmit, din cauza programului incarcat al vizitei dumneavoastra, este ca, din putina experienta de viata, fiind tanar, se traia cu mult mai bine in timpul guvernarii dumneavoastra , decat in vremurile acestea urate, nu exista atata ura politica, iar in consecinta, populatia nu avea de suferit in urma nenumaratelor atacuri politice din ziua de azi.
    Toate cele bune!

  341. 343 VIOREL iunie 23, 2012 la 6:42 pm

    V-am admirat pe tot parcursul activitaíi de pe cele mai ridicate trepte ale
    Romaniei, v-am elogiat atunci cand ati sprijinit judetul meu la implementarea unui mare proiect de dezvoltare pe care apoi Flutur l-a
    trimis la cosul de gunoi cu toate ca era in plina emplementare, v-am aplaudat cand ati revenit la conducerea PSD si atunci cand infruntati
    lacheii lui Basescu din justitie, dar imi pare foarte rau ca acel nenorocit de glont n-a lovit tinta adevarata a majoritatii romanilor si v-ati ranit singur, rana care a creat suferinta oamenilor onesti si cinstiti, oamenilor care, poate in tacere v-au iubit si acum datorita curajului de erou de care ati dat dovada va iubesc si mai mult si va dorisc insanatosire grabnica si „LA MULTI ANI”!
    Va asteptam din nou printre noi, in sanul familiei, chiar daca va fi cazul peste maxim 8 luni, cand speram ca in mod cu totul legal sa va ia locul pentru o inzecita perioada cel ce v-a ajutat sa ajungeti aici.
    Sanatate, intelepciune, putere de a trece peste toate nedreptatile si sa va cresteti si educati nepotii si stranepotii.
    Inca o data LA MULTI ANI!

  342. 344 halasz walentina iunie 23, 2012 la 10:16 pm

    la multi ani domnule profesor Adrian Nastase. Va doresc multa sanatate mai ales in aceste clipe. Sunt cu sufletul alaturi de familia dumneavoastra si
    doamnei Dana Nastase ii doresc sa fie tare si sa stie ca Dumnezeu are grije de toata lumea. Halasz Walentina.

  343. 345 Decebalus iunie 25, 2012 la 1:17 am

    Adriane fii tare!!!
    De aici din Canada, un sincer LA MULTI ANI! si insanatosire grabnica!
    Nu mor caii cand vor cainii.
    Daca familia Dvs are nevoie de ajutor ,nu trebuie decat sa-mi dati de stire.
    Doamna, fiule suntem alaturi de voi!
    Repet, orice nevoie de aici,sa veniti aici,dati-mi un semn!
    Cu deosebita consideratie,
    Decebalus

  344. 346 Ioana iulie 1, 2012 la 9:11 pm

    Va doresc multa sanatate ..sa fiti puternic si sa va intoarceti cat mai repde la familia care va iubeste ..Eu va vad ca un invingator.

  345. 347 Alexandru Ciuca iulie 1, 2012 la 9:13 pm

    Suntem alaturi de dumneavoastra cu sufletul! Fiti demn in continuare cum va sta bine!
    Va dorim SANATATE si putere!
    Alexandru Ciuca si familia

  346. 348 marinela serban iulie 1, 2012 la 9:38 pm

    stimate domnule „singurul adevarat prim ministru al Romaniei”sunt o persoana din anonimat care va admira si va pretuieste nespus.suntem multi alaturi de domnia voastra, personal as dori daca ar fi posibil sa fiu in locul dvs. va dorim sanatate si putere si va rugam rezistati pentru ca noi sa avem fericirea de a va admira si iubi, fericirea de a-l avea printre noi pe TITANUL ADRIAN NASTASE .

  347. 349 tarotioana iulie 1, 2012 la 10:26 pm

    Noroc si sanatate, DOMNULE ADRIAN NASTASE! Va rog sa nu incercati sa va mai luati viata, stiu ca ati suferit mult si……..viata e data de DUMNEZEU si nu putem sa ne-o luam singuri. Apoi, eu nu va cunos personal dar stiu ca sunteti un om puternic. Tara nu are multi oameni de calibrul dv. In concluzie, nu lasati tara fara dv., avem nevoie de oameni ca dv. Ati fost izbit de pamant de indivizi certati si cu legea si cu Dzeu, o sa va ridicati, o sa vedeti! In 2-3 luni, cel tarziu, veti fi din nou „la inaltime”. Nu ma intrebati de unde stiu, stiu si gata. Capul sus, asa cum l-ati avut in salvare, desi mi-au dat lacrimile, am fost mandra de dv., bravo! Lumea a inceput sa se lamureasca in ceea ce va priveste. Va urez sanatate fizica si psihica, raul facut dv. se va intoarce impotriva celor care vi l-au facut insutit.
    Dumnezeu sa va apare si sa va ajute sa iesiti cu bine din aceasta incercare!
    Cu respect, mandrie si multa afectiune,
    Ioana Oram

  348. 350 gabriel iulie 2, 2012 la 1:37 pm

    ati citit ce a spus titulescu ,unde este unitate este putere ,dezbina si stapineste, asta sintem , am perdut speranta ,nu mai cred in sanse ,se cearta toti ca nebunii .poate iliescu sa mai elaboreze vreo strategie dar e batrin . s-ar putea sa fi si incercat sa-i adune dar nu a mai reusit.. pacatul lui este ca ia lasat sa-si bage mina pina la umar . era nevoie de oameni bogati dar au facuto de oaie . pareri isi dau toti dar adevarul e unul . increderea se cistiga greu dar se perde usor . si sa nu uitam proverbul nostru ” unde este minte multa este si prostie multa „

  349. 351 Lu august 19, 2012 la 2:16 pm

    Rabdare! Basescu va va lua locul, sint sigura. Numai bine si sperana va doresc!

  350. 352 Nicusor si muti altii august 19, 2012 la 3:44 pm

    Domnule Nastase ,fiti tare caci Ardealul e cu dumneavoastra!
    Multa sanatate si putere sa puteti trece peste tot raul care vi sa facut !

  351. 353 Grada Gheorghe august 19, 2012 la 5:53 pm

    Domnule Năstase , aveți încredere că Dumnezeu vă va ajuta sa treceți peste ceea ce v-au dat oamenii , că din toate acestea ve-ți ieși mai puternic și că tot ceea ce alții au dorit sa vi se întâmple , se va întoarce împotriva lor.:)
    Felul dvs. de a fi , personalitatea puternica , modul în care am văzut ca ați condus ministerele din care ați făcut parte m-au determinat să am încredere în dvs. și mai mult , sa nu îmi pierd încrederea niciodată .
    Nu fac parte din niciun partid politic , suntem apropiați ca vârstă și consider că dvs. mai aveți multe de spus în politica acestei țări care are nevoie de oameni politici ca dvs. pe care sunt convins ca nimeni și nimic nu-i poate opri . Să fiți convins că în țara asta sunt mulți oameni care gândesc ca mine . Vă doresc sa treceți cu bine peste toate . Gândiți-va la viața ca la ceva ce Dumnezeu vi-a dat-o cu bunele și relele ei . Vă salut cu adânc respect . GHIȚĂ DE LA TIMIȘOARA

  352. 354 FRANCISC ELISABETA august 21, 2012 la 9:47 am

    Le este teama ca puteti castiga alegerile, sunteti departe de ei – din toate punctele de vedere!!Sa aveti in continuare forta si sanatate.
    Cu respect,
    veronica

  353. 355 Ioan_Hunedoreanul august 21, 2012 la 10:06 am

    Domnule Nastase,
    multumesc Bunului Dumnezeu ca a randuit sa nu cadeti asa cum multi ar fi vrut. Va multumesc si dvs. ca scrieti. Nu intotdeauna am fost de partea dvs., dar acum sunt. Nu sunt cinic, nu pot fi, dar poate ca asa a trebuit sa se intample, sa putem gandi altfel, si dvs., si eu. Va „citesc” destul de recent. Nu scrieti rau. Din aceasta cauza va multumesc. Cred ca deabia acum valoarea dvs. poate fi completa. Nu voi scrie mult acum. Prefer sa va „citesc” si, poate intr-o zi, sa pot sa va vad. La final am o mica rugaminte – ciudat, tot noi cei de afara va rugam ceva – scrieti. Scrieti in continuare. Va promit ca eu va voi „citi”. Multa sanatate, si putere de la Dumnezeu !
    Astept urmatoarea „erata”
    PS. Cand bunicul meu era acolo, tot politic, sobolanii aia mari erau cu ei in paturi. Se vede ca timpul nu a prea schimbat mare lucru din ’59.
    Cu respect si consideratie
    Ioan Hunedoreanul

  354. 356 Re-Mus septembrie 5, 2012 la 2:25 pm

    Buna ziua

    Ma numesc Remus(si atata –cred ca este de ajuns) .Am si eu doua sau mai multe intrebari , SPER SA AM SI RASPUNS LA ELE CAND O SA AVETI TIMP SI DE MINE–SEPARAT .Vad ca aveti atatia de multi sustinatori incat vorbesc si in numele altora.Eu nu sunt un sustinator actual ,am fost iar ceea ce ati facut din tara asta m-a facut sa nu va mai sustin.Multi din cei ce va sustin o sa ma blameze sau cei ce vor vedea measajul meu nu o sa il publice sper ca dumnevoastra sa decideti daca va aparea sau nu pe blog .De fiecare data cand cautam ceva , nu ne lasam pana nu gasim acel ceva -cautam cearta -gasim cearta,cautam bani -gasim bani … .
    1) DE CE IN MOMENTUL IN CARE ATI FOST LA GUVERNARE NU ATI FACUT CEVA SI PENTRU NOI ASTEA DE V-AM VOTAT SA NE MEARGA BINE?
    2) de ce nu doriti ca poporul sa va iubeasca prin ceea ce faceti pentru el sa fiti stimati si aclamati ,sa nu trebuiasca sa umblati cu bodyguarzi dupa dumneavoastra ,iar acestia sa fie platiti din buzunarul nostru?
    3)De ce s-au aprobat la aderarea Romaniei la spatiul Schengen masuri care au dus la distrugerea agriculturii ,transportului …?

    Daca o sa imi raspundeti la acestea o sa mai indraznesc sa continui cu intrebarile.Sa aveti o sedere cat mai scurta acolo si poate dupa aceea veti gandi mai constructiv,poate veti poavatui pe cei apropiati sa nu mai greseasca deliberat … .

  355. 357 Re-Mus septembrie 5, 2012 la 2:28 pm

    Am vazut mai sus ceva de genul rabdare Basescu va va lua locul,eu le doresc tuturor nu numai lui Basescu sa va ia locul si nu pentru 8 luni ci pentru ani grei de puscarie,pentru subminarea economiei si alte acte aduse in dauna tarii……

  356. 358 florin u. septembrie 8, 2012 la 4:30 pm

    Domnule Nastase sunt asa de indignat de ce vi sa intamplat ca nu am cuvinte sa pot descrie ! Ce vreau sa va transmit acum este multa sanatate si sa dea Dumnezeu sa fiti ce ati fost si mai mult decat atat !

  357. 359 valentin ioanitescu septembrie 11, 2012 la 9:59 am

    Domnule Re-Mus
    Dupa cum despartiti numele in silabe banuim ca sunteti Mus- termen marinaresc. Dl Nastase acum nu stiu daca mai conteaza. Suntem unii care-l citim. Cine conteaza acum e Marinarul Cel Mare. Acesta are sa dea niste raspunsuri Tarii intregi.
    1. Ce a facut cu FLOTA ?
    2. Unde sunt banii nostrii ?
    (cand era la transporturi, si mai ales la Cotroceni)
    ma refer la drumuri si CFR
    3. De ce nu tine cont de votul meu ? Liber exprimat

    Sa ne fereasca Dumnezeu pe toti sa se adanceasca criza.

    Apropos, domnule RE Mus, dlui presedinte Basescu i-ati pus vreo intrebare din cele de mai sus ?

  358. 360 Adrian Pop octombrie 8, 2012 la 3:13 pm

    Stimate d-le Năstase

    Î-mi place să cred că situaţia dvs. actuală are şi părţi bune pe lângă cele rele, pe care le ştim cu toţii…
    Una ar fi timpul pe care acum îl puteţi acorda (pe lângă lectură şi cunoaşterea cât mai profundă a actualităţii politice şi culturale interne şi internaţionale) cunoaşterii cetăţeanului român simplu, a mentalităţii şi psihologiei acestuia, lucru de care va trebui să ţineţi mai mult cont în viitor.
    Alţii au ştiut mai bine să se aplece pe aceasta şi fără prea multe programe credibile, cu doar doă lozinci pe care să le înţeleagă oricine au obţinut un succes de necrezut pentru orice om cu scaun la cap…..
    De asemenea vă propun ca în perspectiva experienţei acumulate să faceţi un top cu cele mai mari greşeli şi „greşeli” pe care dvs. personal credeţi că le-aţi făcut în ultimele două decenii considerând pe Adrian Năstase în următoarele trei ipostaze:
    1. Adrian Năstase – cetăţeanul, omul de familie
    2. Adrian Năstase – politicianul
    3. Adrian Năstase – ministrul
    Aceste topuri aţi putea să le reevaluţi mereu şi la o adică, peste câteva luni, să le folosiţi în activitatea dvs. viitoare…. timpul trece foarte repede.
    Urări de bine, cu stimă
    Adrian Mihai

  359. 361 marian32 noiembrie 8, 2012 la 6:14 pm

    Domnule Nastase, in primul rand eu va apreciez ca om si mai apoi ca politician. Desi sunt student, adica stiu despre politica cam cat stiu si ceilalti tineri de varsta mea, pot spune deschis ca in perioada in care ati fost la guvernare lucrurile erau cat se poate de normale. Adica era bine in perioada guvernarii dvs. iar tara avea un viitor. Acum nu mai are, dovada fiind chiar lipsa de conduita morala, ignoranta, pasivitatea si evenimentele sociale la care asistam.

  360. 362 Alexandru noiembrie 9, 2012 la 6:41 pm

    AN,catre mine:”Domnule Alexandru Irindea, nu v-am raspuns pentru ca am vrut sa va fac o surpriza. Din pacate nu am avut un aliat de nadejde in Posta Romana.”…asta era…cam de multi ani.

  361. 363 Alexandru noiembrie 9, 2012 la 7:05 pm

    Cu respect si consideratiune….Acelasi. Noapte buna. ps.[{Sincer,nu mai doresc nimic ,de la nimeni.][TOTU-I DESARTACIUNE.”Ecleziast”]}

  362. 364 Alexandru noiembrie 10, 2012 la 12:11 pm

    OK.Am inteles.Cu respect deosebit.PS-S-auzim de bine.

  363. 365 giolfan noiembrie 24, 2012 la 12:57 pm

    .nu mi-ai lasat un raspuns personal, dar stii de ce? pentru ca suntem multi care te iubim si nu poti sa comunici cu toti! Exercitii de libertate? da, esti omu liber, noi suntem prizonierii lu Basescu! Multumesc pentru carte! Ce ar vrea strainii sa aiba un ADRIAN NASTASE! Ta-un inchis pentru ca stii ce sa faci pentru noi astia multi! Nu e personala treba, ne-a lovit pa noi cu arestarea aia ilegala! Lupta te rog pentru unificarea actelor normative, asta e reforma adevarata! Si sa nu cumva sa uiti cat te iubim!

  364. 366 sanducrist decembrie 26, 2012 la 7:40 am

    Va dorim tot binele din lume ! Nu ne abandonati ! Mai rezistati ! Va iubim !

  365. 367 dorelcotan decembrie 26, 2012 la 1:08 pm

    Va salut domnule Nastase! Apreciez rabdarea dumneavoastra cu care asteptati finalizarea pedepsei si a badjocurii pe care o indurati. Vreau sa va incurajez amintindu-va de un mare erou NELSON MANDELA care dupa 27 de ani a revenit pe scena devenind presedinte. Acelasi lucru astept si de la dumneavoastra, ca sa demonstrati dusmanilor ca sunteti un invingator!

    Cu stima Dorel Cotan

  366. 368 dorelcotan decembrie 26, 2012 la 7:13 pm

    Va salut domnule Nastase! Apreciez rabdarea dumneavoastra cu care asteptati finalizarea pedepsei si a badjocurii pe care o indurati. Vreau sa va incurajez amintindu-va de un mare erou NELSON MANDELA care dupa 27 de ani a revenit pe scena devenind presedinte. Acelasi lucru astept si de la dumneavoastra, ca sa demonstrati dusmanilor ca sunteti un invingator!

    Cu stima Dorel Cotan
    dorelcotan@gmail.com

  367. 369 Negru Vasile ianuarie 1, 2013 la 1:20 pm

    Politicienii sunt de doua feluri:1. Cei care pornesc in alegeri cu vointa de a face bine poporului si care rareori ajung sa fie alesi, si 2. Cei care manipuleaza poporul, adica il pacalesc ca sa ii aleaga. Aceasta a doua categorie este la conducerea Romaniei de la „lovilutie” incoace. Merg in parlament, in guvern, jurand cu mana pe Biblie ca vor fi trup si suflet pentru tara si iata unde a ajuns tara asta! Au profitat de lacomia multor oameni pe care i-au adus in jurul lor, oameni care au rolul de a lauda „personajul”, de a-l peria pana cand acesta chiar crede ca este un izbavitor al neamului si ii priveste pe ceilalti, pe oamenii care l-au ales, ca pe niste tampiti care nu merita sa fie izbaviti. Dar, iata ca din intamplare (chiar daca intamplarea se numeste Basescu, asta nu are importanta), unul dintre acesti corifei ajunge la puscarie din cauza averii dobandite ilegal, prin furt. Ajuns acolo, dupa un act las, o asa-zisa tentativa de sinucidere (daca chiar voia sa faca asta avea timp berechet!!!), ce credeti ca face personajul? Descopera! Ca exista Phoenix-ul drogatilor pe care isi propune sa ii izbaveasca. Shit! Ma interb: cat timp a condus guverne, cum de nu a descoperit ca vreo 6-7 milioane de romani muncesc pe branci ca sa ii intretina pe ceilalti, copii, pensionari, hoti, pungasi, politie, armata, popi, functionari publici, parlamentari (300?), guvernanti…? Cum, domnule Nastase, nu ne-ati observat, chiar pe noi, cei care muncim, care producem, care exportam, care facem pib-ul ala, ca nu e facut de voi, din pix, e facut de oameni care, dupa un an de munca nu au bani nici macar sa petreaca un concediu decent. Cum ai putea descoperi toate aceste lucruri cand unii te compara cu Nelson Mandela si tie iti place? A intrat minciuna in voi, traiti in minciuna, traiti din minciuna si mai aveti tupeul sa ne dati noua lectii? Cui? Celor 3 milioane de romani plecati la munca in strainatate? Celor care au ramas aici sa munceasca pentru voi? Chiar ne credeti tampiti pe toti? Stiu ca in sineta ta vei zambi si vei spune: Da! Sunteti tampiti! Dar, domnule Nastase, va veni si ziua aceea! Nici Ceausescu nu a crezut ca va veni. Si-a batut joc de popor. Cu ce sunteti voi mai buni? Cum va invatati voi copii? In cinste si demnitate? Unde este demnitatea voastra? Are Iliescu demnitate? Are Basescu demnitate? Sau Ponta, Antonescu, Fenechiu etc? Un timp am crezut ca Romaniei ii merge prost pentru ca este condusa de politicieni diletanti, dar nu este asa. Este condusa de o clica. Sper ca lovitura care ti-a fost data sa iti deschida ochii spre noi, oamenii adevarati, si sa le spui prietenilor tai de la conducere ce ar putea sa faca pentru noi. Nu pentru putorile care nu au muncit niciodata si statul ii intretine din banii nostri! Nu pentru talhari si pentru hoti! Aceia au deja legi permisive. Iti doresc un an luminat, un an in care sa poti face lucruri cu adevarat bune.

  368. 370 Silviu Diaconu ianuarie 7, 2013 la 4:27 am

    Silviu Diaconu

    La Multi Ani Domnule ADRIAN NASTASE!

    Vreau sa va spun ca traiesc in Canada de mai mult de 10 ani. Ca mine sint multi altii in SUA, Europa, sau pe alte continente.
    Multi se dovedesc a fi niste adevarate talente, care in Romania nu ar fi fost remarcati daca eventual nu intrau in politica.
    Care este ideea Dumneavoastra despre plecarea masiva a romanilor din Romania, indeosebi a celor cu studii superioare?
    De ce acesti oameni se fac remarcati numai daca isi parasesc tara natala.

    O zi buna in continuare,
    Silviu Diaconu

  369. 371 Paul ianuarie 15, 2013 la 6:50 am

    O zi frumoasa excelenta!
    Nu stiu daca va amintiti de mine si consider putin important acest lucru.
    Stiu situatia dumneavoastra in amanunt si consider toata aceastea o gafa a unora,care vor plati in definitiv,dumneavoastra stiind foarte bine,la cine si la ce ma refer.Doresc doar sa va ajut,nu stiu cum,dar sincer asta vreau,asta doresc si asta am facut intotdeauna …! Stiu prin ceea ce treceti,mai este putin si totul se va termina.Nu mai este mult,dar cu rabdare vom trece si peste asta.Eu si familia mea,toti prietenii comuni pe care-i avem se gandesc la dumneavoastra si traim cu speranta ca toate se vor termina curand.
    Azi este ziua Dacianei si v-am scris in speranta ca poate in vreun fel veti avea posibilitatea sa o felicitati.
    Cu toata dragostea si sinceritatea,oricand la dispozitia dumneavoastra si a familiei dumneavoastra,

    P&N

    ps:cei care intretin site-ul ma pot gasi…

  370. 372 frumusica februarie 11, 2013 la 3:28 pm

    Candva…………., acum cca 6 ani v-am scris un
    comentariu pe blog! L-am scris pentru ca asa simteam la acel
    moment. Cu toate ca n-am primit niciodata raspuns de la dvs, cu
    toate ca nimic din ceea ce speram atunci nu s-a intamplat…cu
    toate acestea va apreciez in continuare! Am suferit atunci cand ati
    avut acea cumpana cumplita, am suferit ca si cum erati membru al
    familiei mele…. Maine este o zi importanta, foarte importanta
    pentru dvs si la fel de importanta pentru mine, si mai els pentru
    tara aceasta care nu stiu cu ce a gresit in trecut de plateste atat
    de cumplit acum. Imi doresc nespus sa reusim maine, imi doresc sa
    va revad in cadrul public, si mai ales imi doresc sa puneti
    amprenta pe toata aceasta viata politica, haotica din ce in ce mai
    mult! Cand ma gandesc la dvs, imi vine in minte privirea dvs la
    externarea din spital….a vazut acolo, in acea privire, o
    demnitate rar intalnita in societatea noastra, am vazut in acea
    privire omul puternic, eroul…..mi-as dorii sa pot adopta acea
    privire a dvs cand in fata mea se afla oameni fara scrupule, fara
    caracter, fara demnitate…. In urma cu 6 ani lucram in
    administratia publica locala……de la sfarsitul anului 2011 m-am
    transferat in administratia centrala,de unde aveam mari asteptari.
    Aceste mari asteptari s-au transformat in mari dezamagiri, si
    paradoxul este altul din punctul meu de vedere:la momentul la care
    am ajuns, la conducere se afla o clasa politica pe care am
    detestat-o, dar care nu a stiut sa colaboreze cu mine la un inalt
    grad profesional. Asta nu a schimbat cu nimic sentimentul meu legat
    de acea clasa politica, insa am apreciat profesionalismul. Formarea
    mea socialista m-a facut sa ma bucur nespus in mai cand clasa
    politica a fost in locuita cu „ai mei”. Era o bucurie nemasurabila
    care s-a transformat din print in broasca…..exact asa.
    Dezamagirile au luat brusc locul bucuriilor si cel mai cumplit e ca
    ele se amplifica pe zi ce trece! Ce este mai grav ca punctul meu de
    vedere este impartasit de mai multi colegi, persoane cu care intru
    in contact. In cadrul partidului trebuie sa se simta prezenta dvs,
    trebuie sa se puna amprenta calitatii umane, trebuie sa dispara
    marsaviile pe care le-am detestat la ceilalti. Nu vreau sa ajung la
    celebra concluzie, uzitata de multa lume „toti sunt la fel”!!!! NU
    NU NU ….dumneavoastra nu sunteti asa!!!!! Poate de data aceasta
    voi primii un raspuns……zambesc…asta in masura in care aveti
    timp si disponibilitate. Acum 6 ani m-am semnat cu numele meu, si
    am suportat anumite consecite, acum, dat fiind cele intamplate
    atunci am sa va rog sa-mi permiteti, si sa nu va indoiti de
    verticalitatea mea morala, sa ma semnez cu un pseudonim. Maine vom
    avea o zi frumoasa……………..

  371. 373 anca perigueux aprilie 2, 2013 la 9:52 pm

    Am intrat in acest spatiu pentru ca simt organic nevoia de putina demnitate, de un plus de noblete si luciditate intelectuala. Ma sufoca mocirla in care se scalda politicul romanesc creata si intretinuta de Basescu. Norocul meu ca traiesc in Franta si privesc totul ca pe un spectacol care ma doare. Cred ca in Romania as deveni depresiva sau chiar mai rau, asa cum sunt unii forum-isti de exemplu. Parca timpul s-a oprit in loc pentru romani, nimic nu se schimba, totul se invarte in jurul lui Basescu, parca suntem blestemati.

  372. 374 Dumitru aprilie 11, 2013 la 5:11 pm

    Ma bucur ca ati ajuns acasa alaturi de cei dragi si imi doresc sa redeveniti acel ADRIAN NASTASE din perioada 2000-2004. PSD-ul are nevoie de dvs. Chiar daca nu sunt membru PSD, am simpatizat cu acest partid tot timpul.
    Imi pare tare rau de ce se intampla cu acest partid si regret ca dl. PONTA sa schimbat atat de mult. Cred ca se joaca cu nervii nostri si cu demnitatea noastra.Cum poti sa faci o intelegere cu BASASCU? Cine ii permite sa-si bata joc de cei care l-au votat?Am obosit sa-i iau apararea in fata colegilor mei si sa-i gasesc tot felul de scuze, dar a devenit la fel de obraznic ca si prietenul lui BASE, are aceasi aroganta ca si el si ce este cel mai grav ca a inceput sa trateze pe toata lumea cu acelas dispret.
    Avem nevoie de cineva care sa tina si cu noi cei simpli si multi. Fiica mea a terminat Univ. Politehnica Bucuresti ,sef de promotie , a terminat masterul si doctoratul la Univ. Politehnica, si sta acasa de mai bine de 6 luni de zile , deoarece nu are unde profesa. Ce tara este aceasta care nu stie sa-si respecte valorile?Daca suntem saraci inseamna ca trebuie sa ne cersim propriul nostru drept?Ce ati fi facut dvs. daca unul dintre fii ar fi fost in aceasi situatie ca fiica mea? Daca nu va cer prea mult asi dori o parere de la dvs. (stiu ca nu va ajunge la dvs. acest email)
    Va doresc numai bine!

  373. 375 Mihai aprilie 19, 2013 la 7:59 pm

    Domnule Adrian Nastase,

    Sunteti un om ,fara indoiala,mult peste media politicienilor de astazi din punct de vedere al culturii si perceptiei intelectuale.Considerati dumneavoastra ca poporul Roman nu ar avea nimic sa va reproseze?Considerati ca in calitatea in care ati servit tara ati facut-o absolut corect?
    Considerati ca este normal sa detineti posesiunile pe care le detineti in conditiile in care starea natiunii este ceea care stiti desigur ca este?
    Daca experienta prin care ati trecut ar fi macar in parte utila unor concluzii
    obiective dumneavoastra chiar ati putea fi revelatia a ceea ce nu trebuie sa faca un om politic cinstit in Romania.Sunteti in stare sa va calcati pe orgoliul si asa terfelit si sa recunoasteti ca nici dumneavoastra nici cei care ne conduc astazi nu ati pus sau nu pun interesul natiunii inaintea interesului personal.Romania este in continuare in starea de jalnica saracie si inapoiere in conditiile in care un om ca dumneavoastra ar putea ridica
    cateva probleme de morala a celor care conduc natiunea.Ati putea ,ca un om din interior,deschide ochii conationalilor?Ati castiga prin asta fara indoiala respectul peste generatii al Romanilor.Poate ca mie imi este usor sa va sugerez asa ceva.Dar dumneavoastra puteti sa o faceti.Merita sa va sacrificati posteritatea pentru cateva spatii locative si ….?
    Astept raspunsul dumneavoastra

    Cu stima
    Mihai

  374. 376 Pavel iunie 17, 2013 la 10:34 pm

    Domnule Nastase,
    In primul rand va doresc multa sanatate intregii familii si spor in tot ce faceti mai departe.In mitocania lui Basescu va incerca si in continuare sa va sicaneze manevrand in continuare justitia si facind dosare politice tuturor adversarilor politici.Sunt ingrijorat de ucenicul dumneavoastra politic, Victor Ponta care coabiteaza cu Basescu si ce e mai rau ca numeste in fruntea justitiei oameni din mafia lui Baseascu c are sunt la friile puterii.Din pacate dupa prostanacul Geoana PSD-ul mai are un neputincios in persoana lui Victor Ponta manevrat de Basescu.Acest personaj, .Basescu are un tupeu de neimaginat, dupa ce 70% din alegatori te resping la vot in loc sa te retragi, vii rinjind in fata poporului si spui ca esti presedintele ales si tii cu poporul. Ce referendum mai vrea ? iar incearca teme populiste, paote mai reuseste inca odata sa pacaleasca romanii ? Dca mai reuseste sa pacaleasca inca odata pe romani, aceasta jigodie ordinara cum l-au numit politistii,atunci ne meritam soarta.Basescu a produs in Romania numai vrajba si ura, dar nu e plata fara rasplata, pentru ca cine seamana vint culege furtuna. Am 62 de ani si sper sa apuc ziua cid dispare acest personaj din politica romaneasca, duca-se pe mare si sa ia si pe Udrea cu el ca tot aramas fata fara cocos.Ce pacat ca un politician de talia dumneavoastra ,care a condus intrarea in NATO si UE, a fost scos din politica de aceste sinistre personaje .Oare cat vor mai rabda romanii ca gasca basista sa manevreze cum vrea politica basista. Cind justitia din Romania va fi cu adevarat libera ? Cand SRI va lasa din brate pe Basescu si va intercepta si personaje din gasca basista?Oare mai apuc ziua cand suntem cu adevarat liberi, si nu panditi si santajati de gasca basista?

  375. 377 EUGENIA MARZESCU iunie 22, 2013 la 6:56 pm

    Domnule Adrian Nastase, eu si familia mea va dorim la multi ani, sanatate si sa va pastrati acelasi spirit liber si… ironia care v-a facut dusmani, dar si prieteni.
    Sunt convinsa ca viitorul va demonstra in ceea ce va priveste ca veti fi iarasi ce-ati fost si mai mult decat atat.

  376. 378 marieta decembrie 3, 2013 la 12:05 pm

    ramin fara glas si comentarii in fata acestui monument

  377. 379 Marian G ianuarie 8, 2014 la 7:23 pm

    buna seara.am placerea sa va scriu si sa va urez multa sanatate fam nastase.mereu vam admirat pt ceea ce ati facut si felul dumneavostra de a fi.mai pot spera sa revenitii in politica?romania are nevoie de oameni de calibrul dvs.

  378. 380 iustinvictorius mai 17, 2014 la 9:16 pm

    Lămuriri firești, normale și concrete.
    Din nefericire chiar există oameni care nu se pot abține să nu aducă jigniri, injurii si comentarii neortodoxe, iar acest fel de comentarii dacă nu ar fi oprite și sortate, nimeni altul nu ar fi de vină decât deținătorul blog-ului !
    În încheierea acestui comentariu vreau să vă felicit Dle Adrian Năstase pentru toate postările pline de sens, adevăr si pentru modalitatea de a spune lucrurilor pe nume și de pe urma cărora am învățat foarte mult !

  379. 381 Cristian Copilau august 21, 2014 la 3:29 pm

    Buna ziua Domnule Nastase,

    Sper ca mesajul meu sa va gaseasca bine si in sanatate.
    Sper de asemenea ca mesajul meu sa fie totusi postat pe site si sa si primieasca un raspunsul dvs.

    As dori sa enumerati, macar in mare, motivele pentru care dvs. considerati ca ati fost mai bun decat dl. Basescu. Mai bun ca politician, ca om, ca negociator, ca aparator al interesului national etc. Vorbesc de executia mandatului 2000-2004, nu de declaratiile de intentie de acum. Nu doresc incriminarea d-lui Basescu. Doresc evidentierea dvs. prin comparatie.
    Pentru ca, lasand la o parte aderarea la NATO si la UE, unde negocierile de aderare iar mai apoi executarea tratatului de aderare ne-au transformat intr-o colonie, nu se vad cu ochiul liber deosebiri doctrinare sau strategice intre dvs.
    Multumesc,
    Cristian Copilau

  380. 382 Edu adrian noiembrie 13, 2014 la 11:49 pm

    Domnule Adrian Nastase , am avut onoarea sa va cunosc personal la sediul Psd – Cred ca veti reusi sa reveniti in fruntea Psd-ului , Aveti foarte multi sustinatori si daca credeti cu adevarat toate dorintele dvs se vor indeplini din toate punctele de vedere. Succes domnule Nastase

  381. 383 emilia noiembrie 20, 2014 la 10:42 am

    Domnule Adrian Nastase, ca inalta competenta in materie de Drept, va intreb daca Legea electorala permite propaganda in ziua votului, asa cum marturiseste ca a facut cel care s-aocupat de propaganda on line a castigatorului.va multumesc.http://www.cotidianul.ro/omul-care-a-coordonat-campania-pe-internet-a-lui-iohannis-251676/

  382. 384 Alex iunie 22, 2016 la 6:22 pm

    Buna ziua, cu ocazia zilei as dori sa va fac cadou un site si un domeniu personalizat.Siteul va fi responsivw (adică prietenos cu dispozitivelor mobile.) Dacă îmi acceptați cadoul va rog să îmi trimiteți un email.


  1. 1 Raspunsuri « ministru >> prim-ministru >> blogger Trackback pe februarie 26, 2012 la 5:09 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!