O nouă lansare de carte la Fundatia Titulescu

Coperta1

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Cercetare și Editura Cetatea de Scaun vă invită astăzi, 3 noiembrie a.c., începând cu ora 17.00, la lansarea volumului „Istoria lumii contemporane. De la Revoluția bolșevică până în zilele noastre (1917 – 2015)”, a prof.univ.dr. Gheorghe ONIȘORU. Alături de autor, vor lua cuvântul dr. Florian BANUși dr. Liviu ȚĂRANU, istorici. Moderator: prof.univ.dr. Adrian NĂSTASE, președintele FET.

Evenimentul are loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1.

37 Responses to “O nouă lansare de carte la Fundatia Titulescu”


 1. 1 Nicolae Puscasu noiembrie 3, 2015 la 1:38 pm

  Si o istorie a educatiei poporului roman in general ar trebui ca multi si-au pierdut respectul fata de tot ce e frumos si de respectat .

 2. 2 Fragmentarium Politic noiembrie 3, 2015 la 2:36 pm

  Schimbarea in bine prin vot si norma: Demiterea sistemului (nu de persoane). Unde am gresit in 1989? In procedura de demitere si abandonare a regimului sau in alegerea caii revolutiei? O demisie sau o demitere nu rezolva problemele de sistem. Intotdeauna se gaseste un inlocuitor. Poate chiar mai “hieratic” sau mai “mega-” decat demisionarul sau demisul. Adevarata solutie rezida in demisia sau demiterea a insasi sistemului. Nu o revolutie, care de fiecare data a fost opera acelui “devil in history”. Nu o rascoala antirandaseasca sau anticamatareasca, ca in noua sute sapte. Intre flacarile sataniste de la celebrarea rockerista si cele ale unei revolutii sau razmerite nu exista nicio deosebire. Diavolul este mereu revolutionar si razvratit. Instrumentele normale ale schimbarii/modernizarii/reformarii sunt electorale si legislative. Nu trebuie sa pacatuim prin uitarea discursului pro-stat de drept si alunecarea in extrema negarii statului de drept. Pacatul acestei negatii consta in faptul ca aceasta negatie ajunge in cele din urma sa fie o negatie a omului. Siluirea lumii prezente cu credinta ca prin aceasta se poate ajunge la fericirea unei lumi viitoare este o mare inselatorie. Dostoievski si apoi Berdiaev au luminat ca nimeni altii acest adevar, mijlocirea raului inseamna cadere si iremediabil. Daca altii s-au inscris pe drumul normalitatii prin vot si norma, adica prin mijlocirea unor mijloace ale binelui, si noi putem. http://www.contributors.ro/reactie-rapida/sensibili-ca-un-capac-de-wc-despre-tembelismul-ciocoiesc/

 3. 3 papasha noiembrie 3, 2015 la 3:18 pm

  http://www.realitatea.net/raed-arafat-a-explicat-conitiile-in-care-isu-va-inchide-cluburile-care-nu-respecta-legislatia_1823106.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

  DE CE N-AI FACUT-O INAINTE SA SE INTAMPLE TRAGEDIA NENOROCITULE , CU TOATE EXPLICATIILE TALE , JEGULE TOCATOR DE ZECI DE MILIOANE SI DE PROSTIT ROMANI ?

  Arabetele la puscarie ! El e ala cu procedurile , ALEA CARE NU EXISTA !

 4. 4 blogideologic noiembrie 3, 2015 la 4:14 pm

  Ciudate personaje domnitoare înainte de Epistemologia lui Coresi. Succesul extraordinar al lui Mihai Viteazu pentru istoria noastră se datorează şi Epistemologiei lui Coresi !

 5. 5 Mihaela Erika Petculescu noiembrie 3, 2015 la 7:18 pm

  Strategia răsăriteană

  În condiţiile în care Strategia Naţională de Apărare a Ţării se preocupă aproape exlusiv de relaţiile noastre vest-europene şi transatlantice, se impune fără îndoială necesitatea elaborării şi a unei strategii răsăritene a României faţă de Ukraina, faţă de „sora” noastră Moldova, şi – mai ales – faţă de Rusia ; dacă este indispensabil să facem parte din blocul vestic, trebuie în acelaşi timp să fim deschişi faţă de Rusia pentru a ne realiza obiectivele în Est. O înţelegere cu Rusia nu ar însemna o trădare a intereselor naţionale ale României, ci din contra o concretizare a lor, aşa cum a încercat şi N. Titulescu prin deschiderea sa faţă de URSS conjugată cu tentative de a întări alianţa României cu puterile occidentale, în special cu Franţa, care la vremea aceea reprezenta cea mai mare forţă militară a Europei ( încă un exemplu că factorii geo-politici nu se schimbă pe perioade istorice scurte ! )

  Cu toate acestea, este încă prematur să se pună problema rezolvării disputei frontaliere dintre Chişinău şi Tiraspol ori a reunificării Republicii Moldova cu România ; oricum, steagul unirii nu trebuie agitat de noi ci de moldoveni, eventual în cadrul unui nou referendum, căci la cel din 1994, 95,4 % din populaţie a votat împotrivă.

  Moldova dintre Prut şi Nistru împărtăşeşte de secole o comunitate lingvistică, istorică şi culturală atât cu România cât şi cu Rusia, aşa că multor moldoveni le este greu să-şi definească o identitate etnică precisă. Dacă noi vorbim de o majoritate românească în Republica Moldova (2/3), un număr semnificativ al romanofonilor de acolo se consideră doar «moldoveni» şi vorbitori de limbă moldovenească – concept lingvistic inexistent, dar extrem de politizat. ÎnTransnistria procentul este invers : două treimi din populaţie sunt slavi rusofoni ( 28,3 % ukrainieni, 25,4 % ruşi şi 1,9 % bulgari ) şi aceştia se tem pentru statutul şi identitatea lor. Introducerea de către autorităţile de la Chişinău a alfabetului latin în locul celui chirilic şi legea privind obligativitatea pentru funcţionarii de stat de a folosi limba română/moldovenească a fost resimţită ca o constrângere de către populaţia majoritar slavă a centrelor urbane de peste Nistru şi a dus la proclamarea pe 2 sept. 1990 a Republicii Transnistriene, deşi a rămas în continuare formal o diviziune administrativă a Rep. Moldova. Un adevărat nod gordian, ce ar fi putut fi evitat dacă România, în loc să se manifeste ostil, ar fi încercat să ajungă la o înţelegere cu Rusia, pentru care susţinerea independenţei Transnistriei nu reprezintă o problemă majoră ci doar una de prestigiu, aceea de a nu abandona un număr destul de redus de co-naţionali.

  Pe lângă problemele etnice, Rep. Moldova este dependentă economic de Rusia, de la care priveşte gaz mai ieftin – începînd cu trimestrul II 2015 – decât cel cumpărat din România prin conducta Iaşi-Ungheni şi într-o cantitate suficientă pentru a supravieţui economic şi a nu îngheţa de frig! Să nu uităm şi de instabilitatea politică endemică din Moldova, cu lupte ( la propriu ! ) între pro-ruşi şi pro-europeni, aceştia din urmă implicaţi în scandaluri monstruoase de corupţie. Plus celebra şi nefasta «restitutio in integrum» care îi sperie pe fraţii noştri moldoveni întrucât mulţi români au fost nevoiţi să-şi părăsească proprietăţile de acolo şi urmaşii lor ( mai mult sau mai puţin legali ) ar avea dreptul să le revendice !

  Multă prudenţă aşadar cu vehicularea ideii unirii în contextul actual, deja tensionat datorită restructurării echilibrului geo-politic mondial – vezi redefinirea sferelor de influenţă în Orientul Mijlociu. În loc să reglementeze probleme rămase nerezolvate, ipoteza – deocamdată improbabilă – a reunificării tuturor teritoriilor locuite de români riscă să creeze noi convulsii ( împingându-i eventual pe slavii din Transnistria către Ukraina şi nu înspre Moldova ) şi, în plus, dificultăţi României pe plan internaţional.

 6. 6 Cârcotaşu noiembrie 3, 2015 la 7:48 pm

  @ Fragmentarium politic,

  Instrumentele normale ale schimbarii/modernizarii/reformarii sunt electorale si legislative.

  Aşa o fi, da’ unde? Că la noi dacă AMBASADA nu e de acord cu rezultatul votului şi dacă muşchii AMBASADORULUI sau a altui emisar de-al „marelui licurici” vrea altceva, geaba facem alegeri, geaba referendumuri, geaba ştim şi noi care-ar fi normalitatea.

 7. 7 Marc_us rediviv noiembrie 3, 2015 la 8:33 pm

  De un an intreg presedintele Romaniei se strofoca sa-si agoniseasca guvern personal, deja fostii prieteni ai USL, deveniti infocati sprijinitori ai lui Iohannis si ai ambitiei lui, spun ca nu. Inca nu a reusit, dar cel mai probabil in zilele urmatoare va reusi.
  insa reusita lor este posibila, cu pretul vietii a peste 30 de tineri, alaturati celorlalte sute si mii de tineri furati in ultimii 15 – 20 de ani.

  In zadar le-ai explica acestor oameni ca pretul iesirii lor in strada este fix, costul vietii acelor 32 de tineri plecati prea devreme de printre noi, sau costul suferintei crunte al celorlalti aflati in stare grava.

  Si tot in zadar le-ai explica ca nu pentru cei care au murit sau sufera de zilele trecute, marsaluiesc ei, ci pentru cei care de-un an incoace fac eforturi supra-omenesti sa schimbe un guvern, sa-si vada orgoliul implinit, matul si casele la adapost, ei si protejatii lor, nu numai din ultimii 10 ani incoace.
  In zadar le-ai explica acestor oameni, ca nu sunt in strada decat cu pretul vietii acelor oameni care au murit, si ca nu pentru ei, protesteaza, ci pentru cei care cu o marsavie de neanchipuit incomparabil mai mare decat a lui Basescu care deja pare o floare.

  Marsavia acestor oameni, si modul in care au folosit tragicul accident deja asteptat, daca nu planificat, pentru perioada de implinire a unui an de la mandatul acestui mare mizerabil, este la fel de grava, daca nu cumva dintr-un anumit aspect, este cu mult mai grav, decat accidentul insasi.

  Cum sa le explici acestor oameni sinceri si de buna credinta, ca pentru ca ei sa fie in aceasta seara in strada, a fost necesar sa moara peste 30 de oameni nevinovati, cum sa le explici acestor tineri neimplicati politic si spre dezamagirea lor total nepregatiti si necunoscatori in ale acestor oameni mizerabili si ale propagandei lor, care ar face sa paleasca si propaganda bolsevica, ca sunt in strada, doar in urma unei campanii murdare de propaganda al carui cost atat ei, cat si noi, si viitoarea generatie il vom suporta.
  Cum, si de unde sa mai ai energie sa le explici acestor oameni ca sunt acolo, doar in urma unei strategii murdare urmarite cu mare tenacitate de un an incoace.
  Nu ai avea cum, ar fi in zadar, cand vor intelege va fi prea tarziu atat pentru noi, cat si pentru ei, si cu atat mai mult si pentru cei care au sperat acum 25 de ani.

  Nu si-au pus nicio clipa problema, ca demisia primarului sectorului 4 o cer, la comanda, si nu ca urmare a tragediei de la club, pentru asta ar putea sa raspunda direct cei responsabili de autorizari. Nu si-au pus problema ca nimic nu poti sa schimbi sub presiune, nimic nu se poate schimba intr-o situatie de emotie maxima, ca nimic nu se poate realiza, atunci cand scopul de fapt ascuns al actiunii este cu totul altul.
  Demisia primarului de la sectorul 4 i-o cer deoarece, acesta era cu siguranta candidatul la primaria generala.
  Nu inteleg acestia ca modul in care pun presiune pe autoritatile competente de a-l scoate din cursa si de a-l introduce pe candidatul propriu respectiv, domnul Nicusor prezent deja pe toate gardurile tuturor sectoarelor, candidat deja luat sub aripa protectoare a propagandei deja scump platite prin domnul vladut, nu inteleg ca acesta este o actiune ilegala, imorala, si total nedemocratica.

  Ce se intampla astazi in strada, dupa 25 de ani de la alte evenimente tragice, nu este decat un exercitiu pus in scena de propaganda care i-a folosit si in noiembrie 2014, si in niciun caz, un exercitiu democratic.

 8. 8 Mikael Tincu noiembrie 3, 2015 la 8:38 pm

  Vad pe facebook si nu numai o populatie plina de ura care doreste schimbarea domnilor Ponta si Oprea. Si culmea ca nu sunt toti tineri si usor de manipulat. Am ajuns asa de ‘comunisti’ incat cerem Guvernului sa ne faca curat in casa? Privati la profit si de stanga atunci cand este vorba despre riscuri si responsabilitati. Incet si sigur am ajuns dintr-un popor si un stat o populatia si un teritoriu conduse prin manipulare si circ. Devine inspaimantator. O bezna asemanatoare a fost in 18 in URSS si in 40 la noi. Cu siguranta totul va fi mai ‘soft’ exact cum revolutia orange a fost mai soft decat cea rosie dar pagube si victime colaterale vor fi. Dumnezeu sa ne aibe in paza!
  @blogideologic- am mai auzit pe internet despre o presupusa teorie a conspiratiei si se poate sa aveti dreptate.
  @Adrian Nastase – nu stiu cum va ‘muta’ A3 dar Realitatea- Gusa- Rares Bogdan incearca de citeva zile sa induca o stare de panica si de revolta speculand iresponsabil si imoral aceasta drama. Sper sa reusiti sa intelegeti evolutia evenimentelor si sa limpeziti lucrurile.

  Romania nu are strategie de aparare si securitate deoarece toti cei care au invins URSS au fost epurati imediat dupa ’89 cu sprijinul aliatului extern. Malita si Corneliu Vlad sunt cei mai cunoscuti publicului larg. Au fost inlocuiti cu impostori precum Plesu and Co. Romania nu are oameni politici, dvs. fiind singurului cu educatie, caracter si potential. De altfel prezenta dvs. pe blog demonstreaza acest lucru. Restul sunt fie hiene fara dimensiune spirituala precum Basescu (evident cu un instinct fantastic) fie forme fara fond.

 9. 9 Centru noiembrie 3, 2015 la 8:41 pm

  De douazeci si cinci de minute incoace gura nu-i mai tace lui Radulescu la Telejurnal ; stiam cu totii ca PSD nu place echipei basiste – securiste de la Stirile TVR – dar in cazul unei Televiziuni Publice , de stat , ne asteptam la o anumita moderatie – Radulescu se intrece pe sine insusi – imagini in intuneric care nu se mai termina cu indignatii care il vor pe Ponta , tremur al buzelor si neastampar in ochi asteptand cu nesat al 33 – lea mort ( de care nici nu le pasa ) , o emisiune , la patru zile de la accident , care nu a auzit de altceva de anuntat …
  Ca iresponsabilii grupului heavy , de care nimeni nu auzise pana vineri , s-au inteles cu alti iresponsabili , ” geek” – ii care chipurile „administrau ” sala ” , sa nu se plateasca chirie daca aduc ” 400 de persoane ” , nici Radulescu , nici ProTV si nici ceilalti isterici nu spun nimic … ca pirotehnicieni au furnizat artificii intr-o sala cu o iesire de 80 – 100 de metri patrati , inchisa , culme a idiotiei , nimeni nu spune nimic …
  PS – Mihaela Erika Petculescu – un pic de decenta fata de noi , romani , chiar daca sunteti activata de altii , vi se pare excesiv ? Da , locuitorii din Hancesti , Straseni , Nisporeni , Purcari , Glodeni si sute de alte comune basarabene , 100 % romanesti , au ” legaturi lingvistice si culturale cu Rusia ” ; maine veti debita ca sunt ” moldoveni ” , nu romani ;
  veti face tabula rasa aupra raptului din 1812 – 1940 , pactului Ribentropp Molotov , deportarii in Siberia a 50000 de familii de tarani in 1941 – 1949 , crimelor NKVD acolo ;
  dupa cei ce va dicteaza ineptiile cominterniste , ” 94 % din basarabeni ” au refuzat ” Unirea cu Romania ” in 1994 !
  nu va compromiteti in halul asta cu aceste enormitati , ca si delirul cu sasii – svabii SS care impuscau ” partizani ” in Rusia , lasati serviciile altora care va dicteaza aceste cuplete sa le semneze singuri !

 10. 10 Luminita Arhire noiembrie 3, 2015 la 8:55 pm

  @Adrian B.

  Prietene, pe 24 septembrie, a.c., domnul Adrian Năstase vă transmitea următorul mesaj:

  “@nastase septembrie 24, 2015 la 8:39 am
  Adrian B.,
  comentariile exclusive despre Ponta, indiferent de subiectul pus in discutie, incep să fie obositoare. Cred că toti colegii de blog au inteles părerea ta despre Ponta. Să trecem si la alte teme…”

  Nu mă îndoiesc că ştiţi să citiţi… dar oare şi înţelegeţi ce citiţi? Adică pricepeţi ce vă solicită, pe un ton mai mult decât respectuos, gazda noastră, când scrie cele de mai sus?

  Între 24 septembrie şi 3 noiembrie sunt 40 de zile şi 24 de comentarii ( 4 între 24 şi 30 septembrie, 19 în octombrie şi 1 în noiembrie) în care ne descrieţi ce îngust la minte, ce securist, ce miliţian, ce ticălos, ce laş, ce dedat la nepotisme, ce lipsit de viziune şi -în general – ce lipsit de calităţi, este premierul.N-am pus la socoteală link-urile care vă servesc părerile- aş fi dublat numărul , probabil, dar le-aş fi făcut şi o reclamă nemeritată unor propagandişti de duzină.

  N-ar fi nici o problemă, numai că mai aveţi , cred, sute de comentarii pe aceeaşi temă, cu aceleaşi cuvinte, cărora le schimbaţi doar locul în frază şi în generoasele enumerări. Mă gândesc cu neplăcere că după ce va dispărea Ponta din scaunul de premier , veţi folosi exact aceleaşi sintagme pentru următorul, şi următorul, şi următorul…

  V-am mai întrebat, nu aţi răspuns, aşa că mai întreb o dată: pentru cine şi pentru ce categorie de IQ postaţi chestiile astea?

  Şi-n altă ordine de idei, de ce vă revoltă faptul că Ordinul Arhitecţilor este de părere că orice „reamenajare”, cu schimbare clară de funcţiune declarată iniţial, într-un spaţiu dat, ar trebui să aibă în spate un proiect? Ce bani vă închipuiţi că „suge” OAR din povestea asta? Nu lucraţi cu astfel de lucruri, deci opiniile dumneavoastră sunt simple „urechisme”. De ce-ar fi „şacali ” nişte organizaţii profesionale?

  Aflu că în Centrul Vechi, un bar de la etaj nu are scară, ci doar ascensor (nu pot verifica informaţia, dar a fost utilizată de mai multe ori în ultimele zile) . Şi lucrul este posibil dacă s-a împărţit clădirea , ca un tort, şi scara a rămas dincolo, iar noului proprietar i s-a părut mai simpatic să nu mai construiască o scară. E , într-adevăr simpatic, dar numai până la primul incendiu, primul cutremur, primul scurt-circuit… Acestea sunt , de obicei situaţiile când patronii află , scoţând victimele de sub dărâmâturile fumegânde, că liftul sau lifturile nu constituie cale de evacuare, în NICI O SITUAŢIE .
  Dacă întrebau unul dintr-ăia „sugători de bani ”, cum le spuneţi dumneavoastră, cred că aflau şmecheria asta înainte de a merge la închisoare pentru omor din culpă.

 11. 11 Adrian B. noiembrie 3, 2015 la 9:38 pm

  Niste RETARDATI MINTALI nu pot lua decat masuri de retardati ; adica sa dea cu barda si cu bata … Masurile reactive ale acestor indivizi sunt , bineinteles : amenzi uriase imposibil de platit ( te condamna la faliment si la moarte ) , inchidere si sistarea activitatii . Bineinteles ca pe langa cluburi au introdus si localurile de alimentatie publica in OUG .

  Niciunde nu se pomeneste de activitate de indrumare , de informare , sa-i ajuti pe intreprinzatori sa rezolve aceste probleme .

  Nimeni nu pomeneste despre legile si normele ABERANTE care fac aproape imposibil pentru intreprinzatori sa obtina aceste autorizatii de functionare . Orice om si-ar dori sa fie in ordine cu actele dar este IMPOSIBIL sa indeplinesti normele pe care acestia le impun .

  Citeam zilele trecute ca nici National Arena nu indeplineste normele celor de la ISU si ca acestia au refuzat sa semneze PV de receptie al lucrarii !!!
  Pai daca un stadion construit de Strabag acum 3 ani , dupa un proiect german si in care s-a bagat aproape 100 mil. Euro nu indeplineste normele alora de la ISU , asta inseamna ca avem o problema cu ISU si cu legislatia romaneasca . Ca legislatia este aberanta si aia de la ISU sunt niste cretini . Chiar nimeni nu sesizeaza aceste lucruri ?

  Spunea un domn ca cei de la ISU l-au obligat sa-si monteze intr-o hala noua un sistem de sprinklere care costa 200 000 Euro si obligatoriu de la una din cele 6 firme agreate de ISU in Romania !!! Pai cine are 200 000 de euro pentru sprinklere ?

  Dupa mintea lui Ponta si a altor trepadusi ca si el ar trebui inchisa toata economia romaneasca si amendati toti intreprinzatorii . Sa ramana numai procurori , sifoane si securisti in tara asta . Si romanii sa mearga la club in strainatate . Sunt convins ca in mintea astora ca Ponta & Co ar trebui inchise si Venetia si Bazarul din Istambul si Piata Plaka din Atena , etc. si patronii amendati cu milioane de Euro .

  …..
  De fapt , Victor Ponta este o clona a lui Basescu si prin tot ceea ce face este continuatorul politic al acestuia . Este la fel de ticalos , la fel de pervers si la fel de toxic ca si Basescu si mafiotii lui ( Boc , mRU , Berceanu , Videanu , Blaga , etc. )
  Cred ca orice zi petrecuta de acest pacalici in fruntea tarii este o nenorocire pentru aceasta tara . Chiar daca aia care vor veni sunt si mai ticalosi , Ponta trebuie sa plece . Este o rusine pentru tara asta …

  …………………………………………………………………………………………………….

  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va putea opri funcţionarea unui club, dacă nu respectă normele de apărare împotriva incendiilor. Este măsura pe care a adopat-o Guvernul în şedinţa de astăzi, prima după tragedia din clubul Colectiv. Raed Arafat a explicat, după şedinţa de Guvern, care sunt condiţiile în care un club poate fi INCHIS sau AMENDAT de către ISU.

  Raed Arafat, secretar de stat în cadrul MAI, a precizat că obiectivele care au autorizaţie de incendiu, dar care au facut modificări ulterioare vor fI AMENDATE iar activitatea va fi SISTATA până când revine în legalitatea. Totodată, în cazul obiectivelor care nu au autorizaţie, există alte trei variante, una dintre ele prevăzând ca dacă obiectivul are celelalte acte necesare, se dă AMENDA de până la 100 000 de lei, dar se da o perioadă în care poate intra legalitate si atunci continua activitatea, fara a inchide amplasamentul.

  ” O sa explic hotărârea de Guvern care a fost emisia azi:

  1. Obiectiv care care are autorizatie la incendiu care are dar la control se costată că au facut modificari, atunci AMENDA si SISTAREA ACTIVITATII pana la revenirea in legalitate.

  2. Obiective care nu detin autorizatie de incendiu si atunci vor fi 3 variante:

  a. daca nu are autorizatie la incendiu dar are toate actele necesare, in acesta situatie se da AMENDA dar pana la 100 000 de lei, dar se da o perioada în care poate intra legalitate si atunci ca sa nu ii afectam activitatea, continua activitatea, fara a inchide amplasamentul.

  b. nu are autorizatie de securitate pentru incendiu, însă a obținut toate actele si avizele dar are incalcari grave, atunci AMENDA si INCHIDERE . Cel care constată inchiderea sau sigilarea se face direct de ISU. Cel care constată trece la INCHIDERE , procedura o gasiti in OUG”, a explicat Arafat.

  Reamintim că Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, ajutoarele pentru familiile victimelor din clubul Colectiv, care se ridică la 5000 de lei pentru fiecare victimă şi 10.000 de lei pentru femeia de serviciu care lasă în urmă cinci copii orfani.

  Altă noutate este posibilitatea ca ISU să INCHIDA cluburi care pun în pericol viaţa oamenilor, după ce face verificări. Verificările pot fi făcute de inspectorii ISU însoţiţi de jandarmi şi aceştia pot închide clubul respectiv pentru 60 de zile.

  „Adoptăm ordonanţa de urgenţă prin care le dăm putere direct celor de la ISU, nu autorităţi locale, nu altcineva, să verifice aceste localuri în care au loc acţiuni care implică foarte multă lume să le verifice din punctul de vedere al respectării condiţiilor protecţia împotriva incendiilor şi a catastrofelor şi să ia pe loc măsura INCHIDERII acestora, SIGILARE până la momentul la care îşi îndeplinesc condiţiile”, a arătat premierul.

  Totodată, primul-ministru a precizat că „sunt măsuri dure, măsuri extreme”, dar nu se INCHID cluburile din ţară, ci doar acelea care nu respectă regulile şi doar ” pe perioada în care trebuie să-şi facă ceea ce de fapt trebuiau să facă din timp şi anume să aibă toate măsurile necesare ca să nu se mai repete tragedia care a avut loc vineri”.

  Ponta a precizat că ordonanţa de urgenţă va avea un singur articol care dă deptul legal celor de la ISU să închidă cu sigiliu acele localuri şi cluburi care pun în pericol viaţa oamenilor, urmând ca acestea să fie redeschise în cazul în care iau măsurile necesare pentru siguranţa publicului.

  Ponta a mai spus că măsura se impune pentru că „nu putem accepta ca ceea ce s-a întâmplat vineri să se mai repete”. În acelaşi timp, el a acuzat birocraţia şi lipsa de responsabilitate a funcţionarilor care, altfel, au revendicări salariale. „Aud zilnic cereri de măriri de salarii. (…) Nu vrea nimeni să fie mai responsabil, toată lumea vrea salariul mai mare. Salarii mai mari o să fie când o să fie mai multă competenţă şi mai multă responsabilitate”, a adăugat Victor Ponta, precizând că mesajul este foarte clar „şi pentru ministerul de Finanţe şi pentru autorităţi locale.

  „Nu cred că putem spune că în 25 de ani am progresat, dimpotrivă avem mai multă birocraţie şi lipsă de responsabilitate”, a mai afirmat Ponta. Şeful Executivului a mai spus că vom avea din nou „nenorociri” dacă lucruile nu se schimbă în administraţie.

  „Pe de-o parte avem iresponsabililate şi chiar lăcomie din partea celor care desfăşoară activităţi comerciale în care sunt implicaţi foarte mulţi oameni, pe de altă parte măsuri dure nu putem să le lăsăm doar la autorităţile locale pentru că nu au capacitatea de a implementa măsuri atât de dure şi combinaţia de iresponsabilitate şi lăcomie din partea celor care au asemenea activităţi comerciale, lipsa de capacitate instituţională a autorităţilor locale şi birocraţia, cea pe care o ştiţi foarte bine şi pe care o reproşez dumneavoastră miniştrilor pentru că aveţi mii de funcţionari care sunt de 5 ani, de 10 ani, de 20 de ani în ministere, în primării care plimbă hârtii şi când apar necazuri schimbăm guverne, schimbăm miniştri, schimbăm primari, dar de fapt ei rămân tot acolo şi fac tot ce au făcut până acum şi o să avem iarăşi nenorociri şi degeaba am câştigat bătălia cu economia că bătălia cu birocraţia nu am câştigat-o şi ştiţi foarte bine acest lucru”, a spus Victor Ponta, conform Mediafax.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/raed-arafat-a-explicat-conitiile-in-care-isu-va-inchide-cluburile-care-nu-respecta-legislatia_1823106.html#ixzz3qSEwuAEa
  Follow us: @realitatea on Twitter

 12. 13 Marc_us rediviv noiembrie 3, 2015 la 10:09 pm

  In ultimii 25 de ani ne-a fost furat tot ce o tara are mai de pret, tinerii, cei care fara sa realizeze repeta ceea ce vor altii ca ei sa spuna, fara se se intrebe de ce, si mai ales, fara sa realizeze ca tara sunt ei, parintii si bunicii lor, si ca ei merita o tara, si nu sa aiba statul vesnic de imigranti, sau a unei comunitati etnice.
  Tot in acesti ultimi 25 de ani ne-au fost furate si distorsionate intelesurile lor, trecutul, si armata, si batjocorit batranii.

  In aceste zile, dupa tragedia petrecuta, ne-a fost furat sensul intrebarii pentru ce, ne sunt omorati si tinerii. Dar nu inteleg de ce ne-a fost furat si sensul intrebarii, pentru cine.

  Daca acei tineri si nu numai, scosi in strada cu pretul platit atat de scump, odata pentru ei si pentru parintii lor, iar pe alta parte de catre intreaga tara, si nu numai cu costul fizic si spiritual, dar trebuie sa avem in vedere si costul real pe care o societate saracita de catre prietenii domnului presedinte Iohannis, si respectiv, noua starcitura nationala, care a inceput sa guste din placerea banilor si a celebritatii, si ma refer la fiul de pripas, propagandistul on-line, nu isi pun problema ca protestul lor, de fapt, nu este al lor ci protestul nemernicilor, care nu ii considera decat o lista intreaga de alti oameni pe care sa si-i bifeze ca obiecte de care sa dispuna la urmatoarele alegeri. Este jenant atat pentru ei, cat si pentru presedintele care a beneficiat in comparatie cu Traian Basescu, de sprijinul masiv, al oamenilor de acasa, in al caror vot, acesta si-a bagat picioarele.

  Cat de nemernic poti sa fii, sa speculezi un moment atat de tragic cu scopul de a-ti vedea visul implinit, la un de la mandatul nemeritat. Cat de nenorocit sa fii sa folosesti suferinta unor oameni ca sa iti consolidezi un aparat, mai rau decat a facut-o predecesorul tau, si doar cu scopul vadit de a prelua controlul intregii puterii in tara.

  Nu mi-am pus problema niciodata, ca tara asta poate sa mearga din rau in mai rau, in ceea ce ii priveste pe cei pe care sunt alesi sa vegheze la siguranta si viitorul copiilor tarii noastre, cum ii posibil, sa speculezi ultima picatura de energie si emotie a oamenilor, ca sa faci loc candidatilor de tip marioneta precum Nicusor Dan, sau sa incerci sa scapi de contracandidatii tai, in conditiile in care sute de oameni sufera la modul infernal, iar costurile si logistica necesara ingirijirii lor, necesita atata atentie, atatea resurse, atata liniste si respect pentru suferinta lor. De ce nu puteau domnul Iohannis si propagandistul gunoi on-line al carui nume nici nu merita sa il retii, sa astepte sa vada evolutia starii de sanatate a acestor oameni, si mai ales cursul evenimentelor care ne pandesc, si care ar putea sa ne arda pe toti, ca natie. Dorinta, de a-si arata puterea de rege al caselor si proprietatilor, in fata oamenilor, si mai ales, la un an de mandat, sa fie asta.

  Ma mahnit atat de profund reactia si disponibilitatea oamenilor care au iesit in aceasta seara, de a se lasa fraieriti si inselati, de un smecher care-a prins gustul banilor si celebritatii cum este paduchele tausance, sau cum naiba i s-o scrie numele, in conditiile in care, singura solutie pe care ar fi putut sa o adopte acestia in aceste zile, ar fi fost sa fie solidari cu adevarat cu suferinta acelor oameni, sa le fie cu adevarat alaturi, sa se mobilizeze in strangerea de fonduri pentru a-i ajuta pe acestia si pe parintii lor sa treaca printr-un astfel de momente grele, sa astepte sa vada evolutia lor, sa se trezeasca ei cu adevarat si sa nu mai puna presiune pe acei oameni care ar trebui sa cerceteze in liniste, cauzele producerii evenimentului care a omorat gravitatia, odata cu trupul fragil al multora dintre tinerii distrusi. Si apoi sa caute raspunsuri la intrebari, viata intai de toate si respectul pentru suferinta parintilor acelor tineri.

  Astazi am vazut in presa, chipurile scrisoarea unei mame ale fiicei decedate deja, in cumplitul accident, nu mai stiu daca nu cumva planificat. Stupoare, mama unei sataniste, isi zicea ea revoltata, si mama care trebuie sa intelegeti, ca in logica tembelului patentat vladut, a avut si a gasit timp totodata sa urmareasca presa si mai ales declaratia lui Pavelescu, pe care sincer eu nu am citit-o in intregime, si apoi sa redacteze o cat se poate de lunga scrisoare in care sa ii raspunda acestuia cat se poate de fidel.

  Repet, in cazul in care nu s-a inteles, in logica imbecilului patentat, care dupa alegerile din noiembrie anul trecut isi imagineaza, ca a prins luna in sac, acea mama, a carei fiica decedase, in conditii greu de imaginat, a gasit timp sa citeasca presa, sa se uite la televizor si sa ii raspunda lui Pavelescu, intelegeti?
  In alta ordine de idei, daca aceasta cucoana mama, chiar ar fi gasit timpul fizic si sufleteste disponibil pentru a concepe o astfel de scrisoare fara logica atunci cu siguranta, ca cucoana mama cel mai probabil, nu isi merita o fiica. Ca sa nu mai spun, ca daca acesta cucoana, ne zice, ca fiica ei, atat de solicitata in cursul saptamanii, in loc sa gaseasca timpul necesar sa ii fie alaturi, a ales sa isi petreaca seara in clubul mortii in detrimentul unei seri linistitite alaturi de ea, atunci cu siguranta cucoana mama este una dintre cauzele principale pentru care fiica ei, totusi matura, si angajata intr-o multinationala, si-a pierdut atat de prematur, viata.
  Nu am citit declaratia lui Pavelescu in intregime, ci doar partea referitoare la institutia doliului national, iar declaratia mi s-a parut in regula, numai ca aparatul de propaganda on-line, de care se foloseste la discretie papagalul domestic, nu are cum sa inteleaga adevaratul sens, din simplul motiv ca nu au cu ce, pentru taste sunt folosite doar degetele, in cazul lor, nu este nevoie si de cap.
  Altfel ar fi inteles, ca atat omul acela, cat si altii, printre care ma numar si eu, nu am afirmat, ca zilele de doliu sunt prea multe, ci doar ca nu exista reglementari suficiente, astfel incat sa nu fie folosite abuziv.
  In cazul meu, daca am in vedere durerea si afectiunea pe care simt, pentru tinerii care au platiti nesimtirea unora, consider ca o suta de zile nu ar putea fi necesare pentru a mi-o acoperi, naparci fara creier, si fara inima, motiv pentru care lasati naiba la o parte propaganda ieftina dobitoci patentati, si lasati oamenii in pace, sa aleaga in liniste si in cunoastinta de cauza, si mai ales, sa fie cu adevarat oameni si sa fie solidari cu oamenii aflati in suferinta groaznica. Ce pacat sa auzi oameni maturi, jurnalisti cu experienta insirand ineptii, nimic nu iese sub presiunea strazii, in mod progresiv, si nu brusc, m-am gandit, ca macar asta s-a inteles in ultimii 25 de ani.
  Daca opiniile mele vi se par prea multe, sau prea taioase, imi pare rau, am invat demult, ca orice cuvant sau opinie spuse la timpul potrivit, in sprijinul aflarii adevarului sau ale pacii, sunt asemenea unor caramizi, adaugate unei constructii, nu mai repet cui apartin, ma gandesc deja ca cititorii acestui blog stiu deja.

 13. 14 Fragmentarium Politic noiembrie 3, 2015 la 10:13 pm

  Avionul rus cazut in Egipt: Daca a fost doborat, mijloacele vor vorbi. Dupa ce vineri noaptea a lovit Romania, sambata dimineata tragedia a lovit Rusia. Cronica neagra a Halloweenului a inregistrat 32 de morti, pana acum, in incendiul de la concertul rock din Clubul Colectiv si 224 de morti in prabusirea unui avion civil rus in peninsula egipteana Sinai. Ne-a luat Halloweenul la rand, strangand tributul de sange pentru celebrarea lui Satan, despre care avertiza o fosta satanista din San Francisco? Nu resping rolul intamplarii sau coincidentei, dar nici al planificarii, cand sunt prea multe. In cazul accidentului aviatic, daca acesta nu a avut legatura cu sarbatoarea pagana, dar avionul a fost doborat, atunci cu siguranta are legatura cu Al Doilea Razboi Rece, declansat prin politica sanctiunilor. De fapt, cu Al Treilea Razboi Mondial, care este nedeclarat si dus in ascuns, adica ezoteric, cum o spun cu superioritate “Illuminati”, prin folosirea a cel putin trei mijloace neconventionale, de razboi asimetric: terorismul, steagul fals si invazia migrantilor. Potrivit expertilor din echipa de ancheta de la fata locului, defectiunea tehnica si eroarea umana sunt excluse. Avionul s-a rupt in aer, la mare altitudine, fapt sustinut de aria mare de imprastiere a fragmentelor, de 20 de kilometric patrati. Doar o actiune externa ar putea explica prabusirea cursei charter, au preliminat responsabili din aviatie. Pe baza datelor de pana acum, cauza terorista, care initial a fost respinsa, revine in atentie, desi presedintele egiptean a dat asigurari ca zona accidentului este complet controlata si ca revendicarea prabusirii de catre “Statul Islamic” este doar propaganda. Ipoteza lovirii de la sol cu o racheta de tipul celor care pot fi lansate de pe umar, de care dispune “SI” in Sinai, nu este impartasita de catre nimeni. Explozia unei bombe la bord este putin probabila, avand in vedere standardele in materie ruse de identificare si masurile de securitate la imbarcare din zona de conflict. Daca nu a venit de jos sau din interior, atunci posibilitatea care a mai ramas de investigat ar fi ca lovitura sa fi venit de sus, dinspre sateliti sau din cosmos. Dintr-o data, aceasta pista nu ne mai duce catre “SI” si nu mai pare imposibila, ci catre un stat efectiv, o mare putere, de care este despartit de un voal, dar impreuna cu care reprezinta doua fete ale aceleiasi monede. Reactiile americane fata de catastrofa aviatica rusa din Sinai au fost surprinzator de neuzuale. Mai degraba psihologice decat politice, de ochii lumii decat de grija rusilor, un episod, cred, cum altcumva?, din razboiul informational. Doua anunturi, de luni, unul al administratiei americane, de oferire a sprijinului in anchetarea prabusirii avionului rus, celalalt al serviciilor americane de informatii, ca nu exista indicii ca ar fi fost un act terorist, contrasteaza puternic cu respingerea coooperarii cu Rusia in bombardamentele din Siria, cu nedomolitele sanctiuni antirusesti si cu decizia presedintelui Obama de a desfasura forte speciale americane pe teren in conflictul sirian. Probabil ca nu vom afla adevarul curand, mai probabil din motive de neoportunitate decat de neaflare. Dar va fi aflat, iar daca avionul a fost doborat, mijloacele folosite vor vorbi.

 14. 15 Luminița Arhire noiembrie 3, 2015 la 11:02 pm

  Chiar mă întrebam în cât timp mobilizarea de pe FB se va transforma într-o frumoasă acțiune de răsturnare a Guvernului… că doar nu se mai mulțumește nimeni să muște doar din Piedone, nici măcar nu mai este atât de apetisant ca acum câțiva ani, iar Oprea e plin de pioneze și de ace de siguranță și-i înțeapă-n cerul gurii…Ponta? Cu Ponta e mai simplu… doar se știe că toată lumea îl urăște…așa cum, mai țineți minte? acum niște ani multă lume îl ura și pe premierul Adrian Năstase… că-i corupt…arogant…vânzător de țară… nemăsurat de bogat…că are Rembrandtzi pe pereți, la vedere, ca la tot omu′ megaloman…Tinerii frumoși și groaznic de liberi nu-l mai vor nici pe blândul Bănicioiu, nici pe ticălosul de Arafat…
  Să plece toți corupții ăștia…

  Mă gândeam astăzi că drama de acum câteva zile din clubul COLECTIV a început, de fapt, de la o declarație pe proprie răspundere. Dar cum a apărut DECLARAȚIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE , ca piesă șovăielnică în obținerea unui aviz de funcționare?

  Cred că toată lumea știe ce este acela COD CAEN .
  Oricum, e bine să ne reamintim:

  ”Experţii în economie şi drept au creat un sistem special pentru a clasifica toate activitatile economice din România, numite Coduri CAEN… Actualizarea Clasificării activităţilor din economia naţională – CAEN (CAEN Rev. 1 a devenit CAEN Rev. 2), aprobată prin Ordinul preşedintelui Institutului Naţional de Statistică nr. 337/2007, a fost determinată de necesitatea respectării prevederilor Regulamentului Comisiei Europene nr. 1.893/2006 de modificare a Regulamentului Consiliului Comunităţii Economice Europene nr. 3.037/90 privind NOMENCLATORUL ACTIVITĂȚILOR DIN COMUNITATEA EUROPEANĂ – NACE Rev. 2.”

  Deci România, fată cuminte și doritoare de a se integra într-o comunitate care-i dă repetate șuturi în fund, pe unde-o prinde, și-a făcut temele, și-a întocmit CODUL CAEN și apoi l-a adaptat perfect la legislația europeană, prin revizii.

  Să mergem așadar în catalog și să vedem încadrarea sub care se desfășurau diverse activități în COLECTIV CLUB.
  Să vedem ce scrie la COD 5630, adică pentru ce tip de activitate s-a eliberat Autorizația de funcționare:

  ”COD CAEN 5630 BARURI SI ALTE ACTIVITATI DE SERVIRE A BAUTURILOR
  Aceasta clasa include activitatea de pregatire si servire a bauturilor pentru consumul imediat în incinta .Aceasta clasa include:-baruri-bodegi-saloane de servit cocktail-uri-DISCOTECI (unde servirea bauturilor este predominanta)-berarii-cafenele-baruri care servesc sucuri de fructe-standuri mobile de vânzare a bauturilor Aceasta clasa exclude:-comertul bauturilor ambalate/preparate, vezi 47-comert cu amanuntul al bauturilor prin intermediul automatelor, vezi 4799-activitatea discotecilor si a ringurilor de dans fara servire de bauturi, vezi 9329”

  Deci patronii afacerii s-au încadrat corect… era discotecă, să zicem, și se serveau băuturi alcoolice…

  Din ceea ce s-a spus astăzi, DECLARAȚIA PE PROPRIE RĂSPUNDERE a fost adoptată de Consiliul Local al Sectorului 4. Dacă m-ați întreba pe mine cum a apărut, eu aș răspunde că , într-un târziu, un funcționar de la AUTORIZAȚII , a observat că , așa cum se face încadrarea în CODUL SUPER-EUROPEAN, între discotecă și bar ar putea fi o diferență de multe sute de cetățeni într-un spațiu mai mult sau mai puțin închis . Dar, atâta vreme cât nu există o documentatie în spate, cum să ne dăm seama dacă sunt 12 locuri la mese sau 800 de locuri în picioare? Ne bazăm pe sinceritatea solicitantului…Și solicitantul a spus 80 de locuri la mese !

  Nevinovat…atâta doar că există un contract între deținătorul sălii și al Autorizației de funcționare și organizatorul evenimentului muzical, în care stă scris: ”dacă vor fi SUB 400 de participanți se va plăti chirie pentru sală, dacă vor fi PESTE 400 , nu se va plăti nimic”
  ……………………………………………………………………………………………………

  După declarațiile de astăzi, date în fața judecătorului și preluate de toată presa, cred că , în curând, cei trei asociați întreprinzători vor fi priviți de tinerii frumoși și liberi, ca niște îngeri care n-au dorit altceva decât să le facă lor spectacole frumoase, să le dea muzici bune și băuturi spirtoase mișto, ceva aproape non-profit și atât de gingaș…

  În același timp, va deveni din ce în ce mai evident că Ponta-i vinovat!

 15. 16 blogideologic noiembrie 4, 2015 la 12:16 am

  @Mihaela Erika Petculescu
  Iar intervii cu o diversiune: „Introducerea de către autorităţile de la Chişinău a alfabetului latin în locul celui chirilic şi legea privind obligativitatea pentru funcţionarii de stat de a folosi limba română/moldovenească a fost resimţită ca o constrângere de către populaţia majoritar slavă a centrelor urbane de peste Nistru şi a dus la proclamarea pe 2 sept. 1990 a Republicii Transnistriene, deşi a rămas în continuare formal o diviziune administrativă a Rep. Moldova. Un adevărat nod gordian, ce ar fi putut fi evitat dacă România, în loc să se manifeste ostil, ar fi încercat să ajungă la o înţelegere cu Rusia, pentru care susţinerea independenţei Transnistriei nu reprezintă o problemă majoră ci doar una de prestigiu, aceea de a nu abandona un număr destul de redus de co-naţionali.”
  Populaţia rusofonă cu stare materială bună din Transnistria este formată din pensionari militari ruşi, pentru care care Transnistria este cam la fel ca Florida pentru pensionarii americani. Ei primesc pensia lor în ruble de la autorităţi care se află la Moscova. Apoi, cunoaşterea perfectă a limbii ruse este îndoielnică în chiar imperiul rus. Ţin minte că înainte de 1989 am văzut un film sovietic cu o intrigă creată chiar de această circumstanţă. Adevărul este că Rusia ţine activată reţeaua belakunistă din România, şi de aici tot „scndalul unguresc” ce se face în Transilvania de fiecare 15 martie. Iar în 1990 s-a invocat la Târgu Mureş calul lui Horty, care să vină la Târgu Mureş şi să facă „spume în sânge de român” cu picioarele lui. Actul din 2 septembrie 1990 din Transnistria este corelat, declanşat, de actul anti-românesc de la 15 martie 1990 petrecut la Târgu Mureş. Apoi, în esenţă, politica Rusiei faţă de ţara noastră este ghidată de principiul Buharin-Gorbaciov. Ai văzut dumneata ceva semne de schimbare în această atitudine geopolitică ?

 16. 17 Luminița Arhire noiembrie 4, 2015 la 1:10 am

  Cred că România înnebunește încet-încet , și în această Românie nebună, dornică de revoluție, permeabilă la cele mai fanteziste conspirații, care nu mai seamănă cu nimic din ceea ce am cunoscut și am iubit, îmi va fi, probabil, tot mai greu să respir, chiar și fără cianurile emanate ba de la Roșia Montana, ba de topirea vreunei fonoizolații, dintr-un club.

  Nebunia și iresponsabilitatea se manifestă așa:

  Cu o morgă grețoasă marele ziarist Bogdan Chireac colindă ca o fantomă televiziunile și scrie înfierbântat articole de fond despre cum ar trebui trimiși, de urgență, în străinătate, tinerii aflați pe lama subțire a unei supraviețuiri mai mult speranță, decât probabilitate. Asta deși TOȚI medicii, politicoși dar fermi, încearcă să-i explice ignorantului autosuficient și mofluz că acești răniți sunt mai fragili decât o aripă de fluture…că nu pot suporta diferența de presiune a unui transport cu avionul…că ar fi doar un traumatism care să încline definitiv balanța dinspre viață către moarte și ceață…Dar încăpătânatul Bogdan Chireac, mândru că are o idee, nu poate înțelege că obsesia domniei sale poate face enorm de rău membrilor familiilor celor arși, care sunt și ei o rană vie și se agață de elucubrațiile rostite ritos de unul care nu are nici o legătură cu medicina dar…”asta cred eu, doamna Grecu …e părerea mea …” și titrează în propriu-i ziar: ”Răniții de la Colectiv sunt CAZAȚI, nu TRATAȚI. Dați-le o șansă: evacuați-i din România! ”

  Radu Ulmeanu, alt exemplar patentat al presei românești, are altă idee și se grăbește să ne-o pună pe masă: dar dacă incendiul de la COLECTIV a fost un act criminal , pregătit minuțios de Gabi Oprea , pentru ca să acopere celălalt scandal , în care vinovata era o groapă, dar nătângii din fața televizorului au văzut altfel? Imbecilitatea asta flocoasă apare în jurnalul quality, COTIDIANUL ; ca să evite o previzibilă chemare în judecată după o astfel de emisie puturoasă, temerarul domn Ulmeanu nu-l numește pe Oprea, dar nici nu ne dă alternativa de a ne îndoi că despre el este vorba.

  Turcescu Robert, care de când s-a deconspirat are aceleași opinii și scrie exact la fel ca atunci când era acoperit și căra ghiozdănelul de pietre în spate, scrie că morții sunt mult mai mulți, dar Guvernul ascunde adevărul , și de aceea i-a plasat pe răniți în diferite spitale, ca să nu ne dăm noi seama de proporțiile tragediei. Poate n-o să credeți, dar sunt destui idioți care-și închipuie că așa s-a și întâmplat !

  Dana Grecu spune la ANTENA 3 că-și ia și ea copilul , să meargă la Revoluție… păi, tocmai Republica de la Ploiești să stea deoparte, când țara fierbe? Radu Tudor, un personaj tot mai ridicol, prin lipsa cronică a unei opinii proprii, îi ține isonul…

  În ticăloșia lui, Băsescu avea totuși dreptate când spunea că presa este o vulnerabilitate la siguranța națională…bine, pe-atunci FB era doar un țânc, nu-i crescuseră acești canini de vampir , și Băsescu nu l-a observat. Acum , însă , îl observă…și cere cluburi pentru tineri, într-un program similar cu ”prima casă” , el, prietenul celor frumoși și revoltați, da…da… le va da el muzică rock, Red Bull, tablete, telefoane mobile de ultimă generație, prezervative…numai să-l voteze…

  Iohannis, încet la minte, dar dotat cu instinctul celui căruia Dumnezeu a trebuit să-i dea totuși ceva care să suplinească mintea, talentul și cumsecădenia, a văzut din nou oportunitatea de a scăpa de Ponta, folosindu-se, abject, de-o tragedie fără egal. Așa că declară, pe arealul Facebook, singura lui patrie și singurul mediu în care președintele nostru chiar există, următoarele:

  ”Sunt impresionat de manifestările din această seară. Este o mișcare de stradă, care vine din dorința oamenilor de a le fi respectate condiția și demnitatea. Am înțeles că se cere și se așteaptă, pe bună dreptate, ca cineva să-și asume răspunderea politică.
  Următorul pas trebuie să fie al politicienilor, care nu pot ignora acest sentiment de revoltă”.

  Așa zici? Păi cum, fără anchetă? Fără instituții care să cerceteze? Fără implicarea statului de drept? De unde știi tu că e o răspundere politică, așa, ca pentru un caz de corupție, după cum cred și frumoșii ăia tineri din stradă, lucrători în multinaționale, prea puțin preocupați dacă nu cumva multinaționalele lor adorate îi mituiesc pe funcționarii noștri, ca să ia contracte, în urma cărora revoltații primesc niște salarii barosane, din care își permit autismul social și escapadele în Piața Universitătii, cu căștile pe urechi, cerând demisia Guvernului?

  Dacă Diavolul vrea să piardă o țară, mai întâi îi ia mințile …

 17. 18 Adrian B. noiembrie 4, 2015 la 3:26 am

  Ponta si Oprea s-au folosit de Voiculescu si de Antene ca sa ajunga la putere , apoi s-au lepadat de el si acum ii confisca si sediile . Nu m-ar mira ca Oprea sa nu-i ia si biroul lui Voiculescu , cu tot cu fotoliu si secretara .
  Frumos , nu ? Oameni de mare caracter … ” Dreptate pana la capat ”

  http://www.profit.ro/stiri/social/exclusiv-oprea-a-cerut-finantelor-sa-ii-dea-pentru-mai-sediile-antenei-si-grivco-a-fost-deja-redactata-hg-14471169

 18. 20 blogideologic noiembrie 4, 2015 la 6:23 am

  Un eseu interesant despre simplitate şi complexitate oferit de editorialistul David Books în NYT. E totuşi discutabil citatul dintr-un autor pe care nu-l cunoşteam (Oliver Wendell Holmes): „The chief work of civilization is just that it makes the means of living more complex. Because more complex and intense intellectual efforts mean a fuller and richer life. That means more life. Life is an end to itself and the only question as to whether it is worth living is whether you have enough of it.” http://www.nytimes.com/2015/11/03/opinion/the-evolution-of-simplicity.html?action=click&pgtype=Homepage&module=opinion-c-col-left-region&region=opinion-c-col-left-region&WT.nav=opinion-c-col-left-region&_r=0

 19. 21 blogideologic noiembrie 4, 2015 la 8:28 am

  Gheorghe Zafiu împotriva patrimoniului muzical românesc. S-a tot vorbit pe aici despre „muzica populară”. Aş vorbi mai curând despre categoria de „patrimoniu muzical românesc.” Domnul Gheorghe Zafiu, un tînăr inteligent şi dinamic pe care îl respect mult, este pornit să distrugă acest patrimoniu muzical românesc. Trecându-l la categoria de „muzică de mahala”. Şi domnul Gheorghe Zafiu, ca director al postului de radio EuropaFM are toate mijloacele la dispoziţie. Să dau un exemplu concret, iară nu unul de gedankenexperiment. Este bine-cunoscută modulaţia lentă a atitudinii eurasiatice faţă de sinucidere, de la Est la Vest. În Japonia, sinuciderea prin harakiri este chiar onorabilă, în timp ce creştinismul occidental, biserica romano- catolică în particular, o interzice cu desăvârşire. Între cele două atitudini total contrare, se află atitudinea intermediară a unor popoare turcice din Asia Centrală: sinuciderea trebuie precedată de povestirea necazurilor în prezenţa unei pietre; doar dacă piatra se va sparge auzind atâta suferinţă îndurată, abia atunci sinuciderea e îngăduită. Un ecou al acestui eres îl întâlnim în cântecul nostru cel vechi: „Piatra, piatra de e piatră, şade jumătate-n apă, o calcă carul şi crapă, of, of, of, of, inima mea multe rabdă”. Cântecul de patrimoniu muzical românesc a fost interpretat magnific, pe EuropaFM, de Monica Anghel.

 20. 22 Centru noiembrie 4, 2015 la 10:10 am

  Atipica ghedesista , aceasta doamna Petculescu .
  In general ghedesistii il denigreaza sau il ignora pe domnul Adrian Nastase , nu-i vin sa-i scrie pe blog .
  Ghedesistii pareau inrolati in slujba unor Fundatii Soros , a intereselor Ungariei lui Matyas Suros si Arpad Göncz , de o obedienta de sclav in fata SUA lui Bush tatal , Germaniei lui Kohl si Frantei lui Mitterand .
  Ghedesisti care sa scrie la dictarea Moscovei , pana la d-na Petculescu nu am vazut .
  Ghedesistii sunt , se stie , anti-nationali , tot ce e legat de Romania e negativ , tot ce s-a facut – se face e zero , Istoria ei nu sunt nici dacii , nici romanii , nici principatele si domnitorii , Horea , Avram Iancu , Scoala Ardeleana , Dealul Spirii , Islaz sau Grivita , nu Istoria ei sunt pecenegii si cumanii ,mai tarziu un iredentism nationalist caruia i-au cazut victima civilizatii superioare , tolerante si europene ca dubla monarhie ( care omora , civilizat si in public , pe roata si taia corpurile pentru a le afisa in fata taranilor in toata provincia ) , minoritati prigonite ca ungurii si evreii etc cel putin asta inteleg eu din lungile si doctele articole din 22 ale lui Adamescu , Liiceanu , Enache , Cornea ,Pipiddi , Paleologu .
  Ce spune , cand vorbirea ii merge mai repede decat gandirea , d-na Petculescu ?
  ” N-a existat continuitate daco – romana ” .
  ” N-a fost deportata intreaga minoritate germana in Rusia in 1945 , ci doar familiile voluntarilor SS ” .
  ” Basarabia are legaturi lingvistice , istorice si culturale atat cu Romania , ci si cu Rusia ” – Rusia aflata de 2000 km de Nistru ! , Rusia care a lichidat elita intelectuala de acolo si a spalat creierul taranilor moldoveni ( ” nu exista tara mai indepartata pentru noi decat Romania ” spunea in anii 1990 Literatura si Arta ) , tinuti intr-o conditie de colonie agricola care sa furnizeze Imperiului tutun si struguri , cu uzine ” de televizoare ” la Balti in care muncitorii erau doar rusi adusi de departe …

 21. 23 Adrian B. noiembrie 4, 2015 la 10:22 am

  @ lumi arhire

  Banuiesc ca sunteti conductor arhitect sau desenator devreme ce reactionati asa de violent . Si v-ati gandit sa profitati si dumneavoastra de pe urma acestor drame … Dupa parerea dumneavoastra , un plus de birocratie si de nesimtire in tara asta nu mai conteaza , asa-i ?

 22. 24 Adrian B. noiembrie 4, 2015 la 10:39 am

  Sa inchida primaria si sa-i dea lui Chiolhannis amenda de 100 000 lei . Asa ar fi corect . Cred ca astia de la ISU or sa ajunga un fel de DNA al cluburilor .
  Oare cei de la DNA au autorizatie PSI ? Sa-i inchida si pe ei .

  http://www.cotidianul.ro/primaria-sibiu-fara-autorizatie-de-securitate-impotriva-incendiilor-270798/

 23. 25 sadicu noiembrie 4, 2015 la 10:41 am

  Săvârşitu-s-a!!! 🙂

 24. 26 centru noiembrie 4, 2015 la 11:09 am

  Sa plasam incendiul din subsol in iunie 2010 – ii vedeti pe Protevisti si teveristi isterizati , pe marele animator cultural Cabral indignat (” ne-au schilodit prietenii ” ), pe facebook-isti cerand capete de sef de guvern si presedinte ?
  Va imaginati un Boc sau un Basescu haituiti din cauza unui grup rock marginal si a trei locatari iresponsabili de sala de subsol care lanseaza foc intr-o sala plina si inchisa ?
  Vi-l imaginati pe Blaga convocandu-l pe Boc si cerandu-i sa plece ?
  E ceea ce se intampla astazi .
  Securitatea basista a obtinut ce a vrut .
  Multumiri lui Ponta pentru ce a facut bun : stabilitate si crestere economica , un mediu economic prietenos ,anularea masurilor scelerate de scadere a salariilor ale lui Basescu , un buget cu incasari record , reluarea ( declarativa ) a lucrarilor la autostrada Transilvania , distrusa de Basescu , o rezistenta in fata Securitatii camuflate in DNA si a constelatiei inchizitoriale PDL Mediapro .Adevarul Gandul Romania Libera , o rezistenta in fata arogantei moscovito – budapestane si un cap un pic mai sus in fata trimisilor SUA .
  Stiu ca pare derizoriu dar de ieri avem castigator desemnat , contestatii trecute , pentru inca 17 km din autostrada Transilvania , la vest de Cluj ( numai ca trebuie sa si vrei sa lucrezi cu adevarat ) .
  Sa-i reprosam sabotarea investitiilor inecate in avize – comisii – cadastre – fonduri rectificate in fata privilegierii pomenilor , compromisurile cu puterea basista ( de ce a acceptat-o pe Kovesi ? de ce a tolerat echipa ostila de la TVR Stiri timp de patru ani ? de ce nu a incercat sa scuture copacul basist al SRI ? ) , sustinerea foarte timida a lui Adrian Nastase linsat ( o coincidenta ) la a doua luna de guvern PSD si haituit imediat a doua oara 14 luni mai tarziu , o campanie electorala catastrofala , cu rurali in maiou rosu pe National …

 25. 27 Luminița Arhire noiembrie 4, 2015 la 11:19 am

  @Adrian B.

  băiatul îngust la minte, securistul pe lângă care Traian Băsescu a fost mic copil, milițianul, tehnocratul albanezo-italian, alogenul patentat și-a depus mandatul; cu el pleacă și răcanul analfabet, pentru că face parte din Guvern… și Bănicioiu, că și el e ministru în echipa alogenului…

  N-ați luptat degeaba! Abia acum se deschid porțile luminii pentru frumoasa noastră țară! Așteptăm ”Guvernul meu”-via Iohannis plini de încredere și bucurie, așteptăm noile ploconeli la FMI , la ambasade, la licurici .

  Sper ca pentru următorul premier să vă diversificați puțin discursul, în sutele de comentarii care vor veni. Mult succes !

 26. 28 ZeV noiembrie 4, 2015 la 12:46 pm

  Luminita Arhire

  Va asigur ca domnul Adrian B, va vorbi si de acum inainte tot de Victor Ponta.
  Nu ramane decat sa-l privim cu ingaduinta (pe domnul Adrian B. n.r.) si sa ne amuzam….nu credeti ca orice blog are nevoie (si) de un bufon ? (Z)
  ps
  Sugerez antipontistilor de pretutindeni urmatoare actiune/decizie:
  Sa darame Catedrala Mantuirii Neamului si sa ceara guvernului X sa transforme, printr-o finantare asidua, toate cluburile din Romania, in lacasuri de cult. Nu este nevoie sa spun spre slava cui.

 27. 29 papasha noiembrie 4, 2015 la 12:58 pm

  ponta demisioneaza exact de ziua bashinistului fecalos .
  asa cadou mai zic si eu .
  dragoste cu nabadai .

  parerea mea , e ca numai papagalul ala umflat de primar cu tzacalie de la sect . 4 si cheliosu’ de arabete mincinos si nerusinat trebuiau sa fie bagati la puscarie , ATAT !

  hai sa vedem acum , popor roman , PE CINE ALEGETI , ca mie mi-este scaraba de ce vad , si mai ales DE CAT DE IEFTIN SI DE USOR NE VINDEM LA ALTII .

 28. 30 Cris noiembrie 4, 2015 la 1:32 pm

  Ei, da! În sfârșit li s-a împlinit dorința fierbinte opozanților lui Ponta, electorat și politicieni.
  De ce să nu fie și oamenii ăștia fericiți după atâția ani în care au fost nefericiți?
  E așa de aproape transpunerea în viață a visului lui Ioh de a avea guvernul lui! În sfârșit vom avea un guvern PNL, poate cu Predoiu în frunte, da! da! cu Predoiu în frunte!
  În sfârșit lucrurile vor merge bine, vom trăi bine și vom avea de toate, nimeni nu va mai da și primi mită, nu va mai avea loc niciun incendiu, nicio nenorocire, electoratu va deveni cinstit și corect, va respecta legile și normele, economia va crește ca Făt-Frumos într-o zi, ce mai! mă bucur enorm că viața mea se va schimba în foarte bine.

  Mulți acuză funcționarii Primăriei sector 4 de luare de mită de la patronii clubului. S-a dovedit asta?
  Mulți îl consideră pe Ponta vinovat pentru că în țară se dă și se ia mită. În consecință, dacă va fi un guvern PNL, nu va mai exista corupție.
  Dacă Ponta e vinovat de corupția din țară, Ioh nu e?
  De ce trebuia să demisioneze Piedone? S-a dovedit că n-a respectat legile și hotărârile Consiliului Local? S-a terminat ancheta?

 29. 31 Cris noiembrie 4, 2015 la 1:48 pm

  Au manifestat în stradă zeci de mii de protestatari anti-Ponta. Sunt convinsă că în țară sunt milioane anti-Ponta, dar și milioane pro-Ponta. Cine poate spune câți sunt d-ăia și câți d-ăilalți?
  Există milioane pro-Ioh și milioane anti-Ioh. Sigur nu mai sunt 8 milioane pro, sigur numărul lor scade de la an la an din motive obiective și subiective.
  Cum de e atât de sigură Gorghiu că „oamenii” vor guvern PNL?

  Acum, că există perspectiva ca PNL să guverneze, Gorghiu și Blaga au mai scăzut vocile. De ce? Fiindcă știu că-i așteaptă zile grele, că după 3 luni de la instalare, ielectoratu le va cere și lor demisia, îi va acuza de corupție, incompetență, de toate relele care se petrec în țară, de toate neputințele lui, ale ielectoratului.
  Dacă acum Ponta e considerat vinovat de o nenorocire întâmplată undeva în țară, și ei vor fi considerați vinovați de orice nenorocire se va petrece în țară, de orice nerespectare a legilor de către electorat.
  Și-atunci, iar mitinguri, proteste demisii…alt guvern, alt Parlament, alți lideri…
  Dar din rândurile ielectoratului nu demisionează nimeni?

 30. 32 Liviu Bejan noiembrie 4, 2015 la 1:54 pm

  „Scoală, cocoană, și te bucură, că ești și dumneata mumă din popor; scoală, c-a venit libertatea la putere!” – I.L. Caragiale

 31. 33 centru noiembrie 4, 2015 la 2:03 pm

  @sadicu – esti sub medie . Mediocru in tot . O remarca absolut idioata de semi-taran care se crede Mme de Stael . Savarsitu-s-a . Doare ?

 32. 34 papasha noiembrie 4, 2015 la 2:08 pm

  hai la vot romani sa-l alegem pe sinistrul dobitoc cu toata familia lui pulitica ..!

  http://www.comisarul.ro/politic/alt-dobitoc-sinistru/calimente-pnl-daca-strada-nu-_611361.html

 33. 35 serbanfl noiembrie 4, 2015 la 2:23 pm

  S-a dus naibi și contractul pentru Cernavoda 3 și 4 !
  Era programată semnarea, de către Prim Ministru, în noiembrie la Beijing.
  Felicitări Adrian B. ca și tuturor celorlalți anti Ponta și anti PSD.
  Producția de energie electrică este aproape unica resursă a oricărui guvern.


 1. 1 Care ar trebui sa fie rolul inspectiilor…? « Motanul Incaltat Trackback pe noiembrie 3, 2015 la 9:54 pm
 2. 2 Principiul geopolitic Buharin-Gorbaciov | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe noiembrie 4, 2015 la 12:24 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: