O promisiune mai veche: invitam bloggerii la Congresul PSD

Avand in vedere propunerea si invitatia lansate aici, dar si numarul mare al reactiilor pozitive primite pe blog, va pot confirma ca PSD va pune la dispozitie un spatiu adecvat bloggerilor care doresc sa participe la Congresul de pe 16 octombrie, care va avea loc la Sala Palatului.

Pornind de la propunerile voastre, dar si de la cateva propuneri de-ale mele, va mai pot spune ca proiectul Masa Bloggerilor a suferit cateva mici modificari. In primul rand, a disparut masa si a aparut loja. Bloggerii vor fi invitati sa ia loc in lojele Salii Palatului, ceea ce ma face sa schimb denumirea „proiectului” in Loja Bloggerilor.

Spuneam la congresul TSD ca partidul nostru are cele mai multe bloguri si are cea mai inchegata prezenta pe retelele sociale. O dovada in plus care sa-mi sustina afirmatia a fost faptul ca propunerea de a invita bloggeri la Congres, supusa votului in BPN-ul de luni, a trecut, colegii mei fiind foarte deschisi la invitarea bloggerilor, noilor lideri de opinie din mediul online, sa relateze live de la acest eveniment important al partidului.

Modalitatea de inscriere este foarte simpla. In perioada 7-14 octombrie va invit sa trimiteti un e-mail la adresa psdweb2.0@gmail.com. Doritorii sunt rugati sa isi ofere datele de identitate complete, o adresa de mail activa, pe care o verifica zilnic, precum si un link catre blogul proprietate personala. De asemenea, va anunt inca de pe acum ca primii inscrisi vor fi „primii serviti”, iar pozitionarea voastra in lojele respective va tine cont de ordinea inscrierilor. Cei care doresc sa fie pozitionati langa alti bloggeri participanti sunt rugati sa ne comunice acest lucru. Pe mail veti primi si datele referitoare la ora de incepere a evenimentului si informatii despre responsabilul de la intrare, care sa va conduca catre Loja Bloggerilor.

157 Răspunsuri to “O promisiune mai veche: invitam bloggerii la Congresul PSD”


  1. 1 Adrian-Andrei Arhire octombrie 6, 2010 la 7:24 am

    O idee foarte buna!!!!Felicitari pentru initiativa

  2. 2 Vasile, octombrie 6, 2010 la 7:32 am

    Dl. AN ,

    Dintr-un text recent al dumneavoastra fara sa citesc din context inteleg ca nu-i invitati si pe blocarii carcotasi!

  3. 3 George Serban octombrie 6, 2010 la 7:53 am

    Excelenta initiativa pentru un partid atat de prezent in spatiul virtual, incepand cu liderii cei mai importanti.

  4. 4 Pali octombrie 6, 2010 la 8:29 am

    Interesant,…invitati si presedinti de organizatii nestatutari sau / si oameni de bine?

  5. 5 Marcus octombrie 6, 2010 la 9:34 am

    Sa Ne Fie Tarana Usoara!

    Limba noastra mostenit-a cuvant nou de prin Fanar,
    Lang-un voda, uns de Poarta, epitetul ciubucar,
    Care atasat la gena fu transmis ereditar
    Si adus la rang de arta de alt voda marinar.

    Functie de stapanire si de interesu-n joc,
    Folosit cum se cuvine pentru chiomb fu cu noroc.
    Cunoscu chiar si mutatii: mita, spaga in argou,
    El e astazi crez politic, decretat de-un fals erou.

    Care dandu-i noi valente l-a impus de etalon
    Slugile-i pupinbasiste folosindu-l drept jalon.
    N-avem parte-a societatii in care acest cuvant
    Sa nu fie chintesenta, facand legea pe pamant.

    Haos e in toata tara, colaps in economie
    Ce ajunsa-n prag de moarte e tinuta-n terapie.
    Numai ca la aparate, vraci peste resuscitare,
    E chiombila cu-a lui clica, toti in gat cu foame mare.

    Tratamentul ce-i aplica cu perfuzii de-mprumut
    Doar lor le aduce surse prin ciordeala la avut.
    Dupa iarna care vine cu acest medicament,
    Anul nou ne va aduce, drept cadou, un faliment.

    De nu vom gasi vointa sa iesim cu toti in strada
    Si sa alungam sacalii ce-si impart asa o prada
    Ne vom aduna la vara la priveghi si la coliva,
    Ingropand ce mai ramas-a dintr-o natie naiva.

  6. 6 Larisa octombrie 6, 2010 la 10:08 am

    Super! Va rog sa-mi pastrati un loc central in Loja Bloggerilor. Voi trimite si un mail in acest sens.

  7. 7 Lucia Verona octombrie 6, 2010 la 10:12 am

    Excelentă iniţiativă, voi veni şi sunt sigură că va fi o experienţă foarte interesantă.

  8. 8 Theodora octombrie 6, 2010 la 11:08 am

    @Adrian Nastase
    Domnule presedinte Adrian Nastase,
    Dumneavoastra spuneti ca PSD-ul are cele mai multe bloguri.
    Eu eram convinsa ca NU este asa si banuiam ca ati fost dezinformat
    Deoarece observ ca dumneavoastra sustineti din nou acest lucru este clar ca eu nu cunosc realitatea.
    Am deplina incredere in dumneavoastra si stiu ca niciodata nu ati sustine un neadevar

    Problema este la mine si o sa o rezolv la congres.
    O sa imi notez toate URL-ul tuturor blogurilor PSD-iste si o sa citesc zilnic ce posteaza ceilati bloggeri PSD-isti.
    Imi cer scuze ca am insitat pe acesta tema dar doresc sa va asigur ca am fost bine intentinata.
    Ma bucur ca situatia este asa cum ati prezentat-o dumneavoastra si nu cum am crezut eu

    Asa este normal. Sa fim cei mai puternici din blogosfera si pe Faceebook deoarece suntem cel mai puternic partid.
    Cu deosebit respect
    Theodora Marinescu

  9. 9 mirela octombrie 6, 2010 la 11:09 am

    Foarte interesant! Mai ales ca situatia politica actuala, si in special comportamentul de tip feudal al presedintelui, a generat noi grupuri sociale marginale care, neavand alta sansa, aleg sa se manifeste in lumea virtuala. Ce ma surprinde, probabil aceasta constatare v-a determinat si pe dumneavoastra sa aveti o astfel de initiativa, este ca aceste grupuri se manifesta extrem de constient si devin din ce in ce mai importante datorita caracterului de echilibru si inovare pe care il introduc la nivel social, in raport cu clasa politica.
    Felicitari!

  10. 10 Fragmentarium Politic octombrie 6, 2010 la 11:29 am

    Sub patronajul presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, ieri, in aula mare a Universitatii Romano-Americane, si-a reluat dezbaterile Clubul de la Bucuresti, aflat la a sasea editie, cu o tema incitanta: “Romania, incotro ?”, care a atras, alaturi de elita intelectualitatii de stanga, reunind politicieni, academicieni, universitari si reputati experti si specialisti in diverse domenii, un public numeros, in care tinerii au fost o prezenta marcanta.

    Adancirea crizei actuale si neputinta dreptei guvernante de a o depasi, probleme care reprezinta o stare de alarma si de urgenta pentru reflectia politica romaneasca, au sensibilizat si orientat gandirea si actiunile social-democratilor in directia identificarii si fundamentarii unui raspuns alternativ viabil, care sa redeschida perspectivele Romaniei. In acest cadru s-a inscris si dialogul din cadrul Clubului, care a dat consistenta catorva idei si concluzii, pe care le voi evoca succint.

    In demersul politic de dupa Revolutie s-au impus doua orientari, cea interbelica (restitutio in integrum), in prima parte , si cea neoliberala, in ultimii ani, cea de-a treia, social-democrata, ramanand o alternativa pentru viitor. In Romania s-a impartit tot ce se putea imparti, ceea ce a dus la scaderea vertiginoasa a productiei, facand ca muncitorimea industriala, factorul motor al Revolutiei, sa devina principalul perdant al acesteia. In Ungaria, Cehoslovacia si Germania, unde erau guverne de dreapta, s-a decis sa nu se restituie nimic in natura, ci sa se acorde despagubiri in bani, in limite relativ suportabile pentru popor (maxim 75.000 de dolari). Tot comparativ, in Romania s-au distrus si CAP-urile, desi principiul asocierii agricole nu era un patent comunist, acesta venind, pe filiera istorica, de la taranisti, Mihalache fiind cel care-i indemna pe tarani sa se asocieze. O alta greseala a fost cea cantitativist-neoliberala, de rupere a cresterii economice de resorturile ei sociale, in dauna dezvoltarii economico-sociale durabile, care implica si aspecte care tin de calitatea vietii.

    Ceea ce ne-am propus la inceput nu ne-a iesit. In loc sa devenim o tara capitalista democrata, am involuat spre o tara subdezvoltata. Suntem mai degraba o societate precapitalista decat una capitalista, orientata spre subdezvoltare decat spre dezvoltare. Societatea capitalista e o societate a muncii salariate, dar Romania nu e o societate care da de lucru oamenilor, care sa se preocupa de ocuparea fortei de munca. Solutia normala e preturi mari, salarii mari, dar in Romania e invers, salarii mici si preturi mari (amintind de tarile din zona coloniala). Cauza principala e sistemul de distributie. Am ramas anchilozati in Romania intr-o distributie a avutiei, in locul unei distributii a veniturilor, ceea ce a dus la mari disparitati sociale. Cum veniturile sunt cele care se consuma (spre deosebire de avutie), in momentul in care productia s-a prabusit cei care au pierdut au fost cei care depindeau de aceasta, salariatii. S-a terminat cu distributia de avutie, de bogatie, distributia prin venituri este noul trend social, sustinut de social-democrati.

  11. 11 ionut octombrie 6, 2010 la 11:36 am

    excelenta idee, eu deja m-am inscris. 🙂

  12. 12 analist octombrie 6, 2010 la 11:54 am

    @contele, doru coarna, anonimul venetian
    O fi si pentru noi invitatia valabila?

  13. 14 contele octombrie 6, 2010 la 12:00 pm

    1. Dacă scrii pe bloguri eşti blogger sau trebuie să ai un blog ( clasat eventual până la poziţia 979457 ) ca să aspiri la foncţia asta de lider de opinie ? Că mie-mi place să fiu lider , fie el şi de opinie . Din păcate , după cum văd , trebuie să ai un blog proprietate personală … Deci eu sunt un fel de necalificat care munceşte pe moşia altora . Acum înţeleg de ce se uită unii de sus la mine … Eu sunt negrul ăla de-acum 200 de ani care n-are drepturi de cetăţean …virtual . Ăia cu blog sunt albii …Iar ăia din primii 30.000 sunt aristocraţii . Observ că şi-n virtual e ca-n lumea reală : important e să ai proprietate ; nu ai , eşti un nimeni .
    Şi unii au câte două – trei proprietăţi virtuale . Propun lui Boc să impoziteze pe cel de-al doilea blog cu o sumă , pe cel de-al treilea , dublu , şi tot aşa…
    Fraţi negri , aşa nu se mai poate ! Fraţi negri din tot virtualul , uniţi-vă ! Vremea sclaviei a trecut ! Colegilor de aici , propun înfiinţarea unui blog al nostru , proprietate personală . O să ajungem pe primul loc , băgăm reclamă şi , pe lângă drepturile cetăţeneşti virtuale recuperate , vom câştiga şi o mulţime de bani .

    2. Dacă printr-o minune se acceptă şi invitaţi dintre necalificaţi , propun ca Aya să stea lângă Sibilla şi LePrince lângă Iepurele de Martie . Dacă e prin preajmă şi-un stomatolog pe lângă ultimii doi , cu atât mai bine .
    Ştiu că toată lumea vrea să stea lângă mine dar nu cred că pot veni . Sunt invitat la un dineu la Casa Regală de …şi-apoi n-am blog , sunt un conte necalificat … în virtual .

  14. 15 Aya octombrie 6, 2010 la 12:32 pm

    @

    Adrian Nastase

    RASPUNS (SI RUGAMINTE!!!) DE LA YAD VASEM- MOISE BERCOVICI

    Tuesday, October 05, 2010
    For future reference, please use
    reference number(…)

    Bucarest
    ROMANIA

    Dear Madam,

    Thank you for using our website and your comment regarding the record about Berkowitch Moshe.

    We kindly ask you to write a letter providing us with all personal information about this person. Please write a short biography – no more than half a page – sign it and send to the address below:

    Hall of Names
    Yad Vashem
    POB 3477
    Jerusalem 91034

    Thank you for your assistance.

    Sincerely,

    ________________
    Sarah Yitshaki
    Hall of Names
    Yad Vashem

    Ma interesasem (folosind site-ul lor) despre datele privindu-l pe Moise Bercovici Erco, apoi, vazand ca lipsesc date revelante despre el, le transmisesem ca a fost un pictor roman (roman evreu) si adaugasem link-urile catre „Convoiul 37” si catre datele aparute in echivalentul MO francez legate (SI) de el- de unde se pot afla, prin coroborare, informatii de mare precizie si interes.

    Acum, ei vor sa afle ce se mai cunoaste despre el („please, write a letter provinding us with all personal information (…) write a short biography”).
    Deci, am descatusat totul!
    Cand Yad Vasem raspunde astfel, nu inseamna ca se doreste doar contabilizarea unor date!!!!

    Voi scrie acea scurta biografie elocvent, astfel incat sa trezeasca dorinta de cunoastere amanuntita, de natura a declansa o reactie in lant astfel incat restituirea binemeritata sa se produca prin efort multiplu si conjugat.

  15. 16 Marcus octombrie 6, 2010 la 12:34 pm

    Ecaterino, Vedea-te-as Moarta !

    Astazi, din pacate, n-am vazut-o pe Ecaterina din celebrul hit interbelic, nici moarta, nici cu dric cu cai mascati la poarta, ci am vazut nici mai mult, nici mai putin, decat Romania ucisa fara nicio remuscare de decizia Curtii Constitutionale de a valida Legea Pensiilor in forma in care ea i-a fost inaintata. Si odata cu Romania, am ingropat si statul de drept, lasand cale libera instaurarii celei mai negre dictaturi din cat a vazut tara noastra pana acum (si Slava Domnului, am avut parte de ceva activitate in acest sens). Acum putem spune fara drept de replica faptul ca, si aceasta reduta in calea poftelor basiste a fost nu doar cucerita, ci calcata de-a dreptul in picioare de Basescu si sleahta sa de mafioti si ca lupta teribila terminata prin alt jaf la drumul mare din Parlamentul Rusinii Nationale, care s-a soldat cu inclinarea balantei Justitiei Supreme in favoarea Puterii prin impunerea judecatorului agreat de Basescu, s-a terminat cu victoria clara a totalitarismului impotriva democratiei.
    Intr-un stat in care mamaliga romaneasca abia reuseste sa adune cateva mii de protestatari, este evident faptul ca orice speranta in revenirea la putinele valori democratice castigate dupa 1989, a devenit practic o himera si ca va trebui sa ne resemnam si sa ne ducem crucea decisa de o mana de manelisti redusi mintal pe fondul fraudarii grosolane a alegerilor prezidentiale.
    Marii lideri ai Opozitiei se supun in mod firesc deciziei CC, ba inca ne si asigura ca aceasta nu avea cum sa tina cont de furtul pe fata practicat de curvetu’ Anastase, furt care a facut posibila aceasta noua si ultima palma data democratiei.
    Da, domnilor, intr-adevar, Judecatorii CC sunt rezidenti in Luna si din cand in cand, atunci cand ii cheama Basescu, coboara pe Pamant si-i mai livreaza cate-o lege de care are neaparata nevoie sa bage acest neam de urgenta in tarana. Este evident faptul ca ei habar n-au avut de modul in care aceasta lege a trecut prin Parlamentul Rusinii Nationale, ei nu au acces la televiziune, ziare etc , ba mai mult, ca orice judecatori care se respecta, judeca legati la ochi, motiv pentru care n-au putut vedea imaginile mai mult decat elocvente in care Roberta din Nazareth, transforma 80 de voturi in 160 si satisfacea astfel pohtele cotroceniste.
    Tot ce i-a mai ramas acum chiombului sa faca este de a inchide si cele doua televiziuni, care mai mentin cat, decat aprinsa flacara sperantei la romani si totul s-a terminat.
    Dar in conditiile in care vedem cum trec legile de CC, acest lucru nu-i decat o formalitate, asa ca in curand vom reveni la programul TVR de una ora pe zi, in care vor fi elogiate maretele realizari ale Conducatorului.
    Rusine sa va fie, nemenicilor si nu v-ar mai muri multi inainte, javre ordinare ce sunteti!

  16. 17 Aya octombrie 6, 2010 la 12:48 pm

    @

    Contele

    Eu te rog sa vii.
    Mi-ar face mare placere sa stau langa tine si langa Print.
    Este onorant pentru (femeia) Aya ca, aflata intr-o loja, sa fie „incadrata” de (un) Conte si (un) Print.

  17. 18 alex octombrie 6, 2010 la 1:02 pm

    Da, deci s-a validat, urmeaza sa se promuuulge. Sa vedem daca domnul Ponta se tine de cuvant…

  18. 19 alex octombrie 6, 2010 la 1:36 pm

    Am vazut acum declaratia domnului Ponta cu privire la decizia CC. Sa vedem acum daca presedintele are incredere in sondaje sau nu 🙂

  19. 20 Vasile, octombrie 6, 2010 la 1:39 pm

    Un Domn conte negru , mare minune, ajuns sclav pe mosiile nevirtualilor, propune asociatii nefiliale pentru sporirea PIBului stomatologilor.
    De fapt de dintii musafirilor ,altii decit cei infiltrati de servicii ,care nu se regasesc sub umbrela membranilor de partid se vor ocupa cu prisosinta serviciile…alea ale alora cu salarii nesimtite!

  20. 21 Victor V. octombrie 6, 2010 la 2:06 pm

    Discutând cu un prieten despre PIB-urile țărilor fost comuniste, am ajuns să ne uităm la următorul set de grafice:

    http://www.google.com/publicdata?ds=wb-wdi&met=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:ROM&dl=en&hl=en&q=gdp+romania#met=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:ROM:CZE:BGR:HUN

    Se poate vedea cu ochiul liber „eșecul cotei unice” (LOL)

    Dacă nu merge link-ul, căutați pe Google „GDP Romania” și dați click pe primul grafic. Adăugați sau ștergeți țări după gust. Nu adăugați US că nu se mai vede graficul României. Pentru Ghiță: US sunt cei cu „autoliza”. Încearcă să-mi arăți fenomenul pe grafic.

    În schimb se văd: „integrarea europeană” la țările vest-europene și deceniul pierdut al Japoniei. Distracție plăcută!

  21. 22 analist octombrie 6, 2010 la 2:26 pm

    @cititor in stele
    La inceput de stire,am crezut ca, in sfarsit, ne putem intalni intr.un cadru, fie si congresul. Ca cei, cu care am discutat demult odata, ii pot vedea carne si oase. Ca dl. Nastase,plictisit, poate, de neputinta clasei politice de la putere si opozitie de a avea o viziune clara asupra situatiei actuale doreste sa vada si altceva.Insa, cand am vazut raspunsul contelui, m.am limpezit la minte.Minunile nu se intampla. Pur si simplu, nu au prioritate.

  22. 23 Blizzard octombrie 6, 2010 la 2:36 pm

    Pai poate pune PSD-ul o camera si baga streaming live de la lucrarile Congresului pe site-ul partidului.

  23. 24 alex mazilu octombrie 6, 2010 la 2:53 pm

    O initiativa excelenta !

  24. 25 Larisa octombrie 6, 2010 la 2:59 pm

    @Aya,

    Pana la urma AN ne-a incadrat si pe noi : „Loja bloggerilor” – dragutz.

    🙂

  25. 26 Dani (geologul) octombrie 6, 2010 la 3:15 pm

    Cineva mi-a atras atentia asupra volumului „Dreptul la lene”, autor Paul Lafargue.
    Cartea scrisa in 1880 prezinta o situatie care imi da impresia ca seamana leit cu Romania 2010, statul Basescu-Boc.

    Lafargue descrie o „spirala infernala” care duce la acea situatie.
    Punctele cele mai importante sunt, pe scurt, urmatoarele:

    1. Oamenii muncesc tot mai multe ore si produc tot mai mult ca sa castige tot mai mult – asa li se cere “ideologic” de catre societate (Lafargue se refera la cea capitalista) pentru ca angajatorii (Lafargue se refera doar la marii industriasi/ patroni; eu spun ca e valabil si pentru stat) au nevoie de oameni “motivati” care sa produca mai mult, sa se imbogateasca ei mai mult; lenea (eu pun aici: definita prin a nu munci pana la epuizare si peste program si avand mai multe joburi, oamenilor spunandu-li-se mereu ca nu muncesc destul, ca sunt lenesi, dandu-li-se mereu exemplul altora, din alte tari, carora li se se spune acelasi lucru si li se da exemplul altora din alte tari s.a.m.d.) nu e buna, din punctul lor de vedere, caci oamenii nu muncesc destul (pentru ei) si nu se inregimenteaza (cum doresc ei).

    2. Produsele incep sa nu se mai vanda, fiind prea multe, piata e saturata, iar oamenii nu mai au bani, salariile oferite fiind insuficiente pentru a face fata ofertei; intervine publicitatea care convinge oamenii sa cumpare.

    3. Oamenii sunt stimulati de publicitate, vor sa cumpare; muncesc mai mult, ca sa castige mai mult, sa poata cumpara. Multi cad prada tentatiei de face si credite in acest scop.

    4. La un moment dat sunt atat de multe produse pe piata ca nu mai are cine le cumpere, dar spirala infernala continua: oamenii continua sa munceasca mai mult, ca sa ne plateasca creditele, si sa consume mai mult.

    5. Daca tot sunt dispusi din ce in ce mai multi oameni sa munceasca tot mai mult, de ce sa fie angajati 10 oameni in loc de 7, sau chiar 5, ca doar vor munci suficient cei 5 deja angajati, daca sunt bine prinsi in credite si dorinte de consum. Este o cauza solida a somajului. Astfel, tot mai putini oameni muncesc tot mai mult, calitatea produselor/ serviciilor scade, dar nu conteaza pentru cei care angajeaza (eu pun aici, pentru ca se potriveste perfect: Romania 2010, angajator statul Basescu-Boc) caci banii vin si asa (eu pun aici: in primul rand pentru privilegiatii politici si acolitii acestora).
    Somerii? Treaba lor!

    6. Creditele sunt din ce in ce mai numeroase si mai mari, caci cine intra in cercul lor iese greu.

    7. La un moment dat piata crapa: locuri de munca, credite, imobiliarul, totul pica.

    Este o impresie sau Romania 2010 (statul Basescu-Boc) se afla acum in acest al 7-lea moment?
    Acelasi autor explica faptul ca daca fiecare om in parte ar munci mai putin ar putea trai toti mai bine, somajul ar scadea, iar nivelul de viata al populatiei s-ar imbunatati. Parca nu e absurd ce spunea Lafargue acum peste 100 de ani. Este o impresie sau e valabil pentru Romania 2010, statul Basescu-Boc?

  26. 27 McGogoo octombrie 6, 2010 la 3:27 pm

    m-am inscris si eu

    sunt curios… nu am mai fost la un congres PSD de ceva timp.

  27. 28 Bibliotecaru octombrie 6, 2010 la 3:37 pm

    Ideea este bună. Sper să fie bloggeri care vor face live blogging, eventual vor înregistra tot congresul pentru a-l pune pe net. De ce nu şi o transmisie în live de la congres.

  28. 29 ramo octombrie 6, 2010 la 3:49 pm

    Cateodata ma simt atat de mandra de voi. E o stare de spirit foarte frumoasa. P.S. Victor Ponta, felicitari pentru prestatia/prestanta pe care ai avut-o la emisiunea lui Ciutacu. Esti un baiat inteligent. Mai astept sa ma impresioneze Antena 3 si B1 si ma declar fericita. Cred ca pot sa astept mult si bine….in privinta Antenei 3, mai ales tinand cont de faptul ca am decis sa nu mai urmaresc postul, pentru ca ma indispune ingrozitor. Nu-s masochista. Pentru B1 as avea cateva propuneri, sper sa gasesc persoana potrivita cu care sa discut. Realitatea a fost destul de ok dar de cand l-au arestat pe Vantu s-a dus naibii neutralitatea lor. Macar de nu ar fi asa drama queens. Asta ma indispune cel mai tare. Si sa nu se discute deloc despre tragedia care a avut loc in Ungaria…sau chestiuni importante de interes global…e o mare cacaleata. De Basescu este foarte foarte rau si Romania e in dezastru m-am saturat pana peste cap. M-am decis sa nu ma mai uit decat la desene! Forma de protest. :))) Of, of! Scuze pentru „za rambling speech”. 😛

  29. 30 Dragos octombrie 6, 2010 la 4:01 pm

    Citesc&plang, respectiv plang&citesc…..plang….tastez…plang…pe obraz lacrima-mi curge…in cadere atinge tasta Ctrl…tastez: Doamneeee ! de ce nu m-ai facut blogherist ? de ce ? de ce ? de ce ?
    Parca lumea toata mi-e impotriva ..mi se rupe ceva din mine (intr-un numar divizibil cu 7).

    Unde ai fost Zana-Ursitoare de Blog la taierea-mi de mot ? A ?

  30. 31 axxa101 octombrie 6, 2010 la 4:12 pm

    D-le Nastase tot am asteptat ” zvacul ” P S D-ului , acel liant care sa uneasca oamenii, sa doreasca sa faca ceva impreuna , sa capteze energiile pozitive – dar NIMIC . Chiar vreti sa vede-ti oameni simpli dandusi foc sau facand gesturi radicale ? Stiti bancul cu D-zeu si Sf. Petru ? Dupa impartirea pamantului natiunilor , au facut o plimbare de care s-a minunat tare mult Sf. Petru cand a vazut bogatiile date Romaniei – la care D-zeu i-a raspuns sa aibe rabdare sa vada ce conducatori capata.

  31. 32 Theodora octombrie 6, 2010 la 4:28 pm

    Un blogger este cel care are blog .
    Cei care comenteaza sunt doar commentatori.
    Domnul Adrian Nastase a spus ca: “Spuneam la congresul TSD ca partidul nostru are cele mai multe bloguri si are cea mai inchegata prezenta pe retelele sociale. O dovada in plus care sa-mi sustina afirmatia a fost faptul ca propunerea de a invita bloggeri la Congres, supusa votului in BPN-ul de luni, a trecut, colegii mei fiind foarte deschisi la invitarea bloggerilor, noilor lideri de opinie din mediul online, sa relateze live de la acest eveniment important al partidului.”
    Am inteles ca am gresit atunci cand am afirmat ca PSD-ul nu are cele mai multe bloguri

    Am deplina incredere in afirmatiile domnului presedinte Adrian Nastase. Stiu ca niciodata nu ar sustine un neadevar si imi pare rau ca m-am indoit fie macar si pentru o secunda de spusele dansului. Am gresit si mi-am cerut scuze.
    Ma bucur din suflet ca situatia este aceea pe care a prezentat-o domnul Adrian Nastase si nu cum credeam eu.
    Nu inteleg insa de ce unii COMENTATORI (si aici ma refer DOAR la Aya si LePrince) doresc sa ocupe locul a doi bloggeri. Ei nu sunt bloggeri, sunt comentatori.
    Ei pot sa participe ca invitati speciali de exemplu dar nu inteleg ce sens ar avea sa stea printre bloggeri.
    In situatia in care cei doi insista sa participle arogandu-si calitatea de blogger eu RENUNT la eventualul loc pe care as fi putut sa il ocup in aceea loja in favoarea unui blogger din provincie.
    Sincera sa fiu nici nu cred ca prezenta Ayei si a lui LePrince printre bloggerii Sibilla, Marcus, Blogideologic si altii care au fost insultati de cei doi este o idee buna. Din cate am vazut aici, Aya si LePrince nu se pot abtine sa nu provoace scandaluri. Nu vreau sa fiu parte a acelui scandal asa ca renunt eu daca vin ei

    Pentru ca domnul Adrian Nastase nu o sa ma pedepseasca pentru afirmatiile pe care le-am facut o sa ma pedepsesc singura.
    Cum pedeapsa sa stau in aceeasi loja cu Aya este mult prea mare o sa aleg o pedeapsa mai usoara si o sa renunt la participare.
    Voi prelua pe blogul meu articolele pe care le vor scrie prietenii mei.

  32. 33 Doru Coarna octombrie 6, 2010 la 4:47 pm

    @ Adrian Nastase,
    analist, contele, anonimul venetian, All: CIS1030

    Sambata 9 oct. orele 10.30 reluam in IIB activitatea Clubului de Idei.

    Probabil vom avea si noi o loja separata, Loja Clubului de Idei, alaturi de cea a bloggerilor autentici. Spre deosebire de ei care vor posta „in direct” de la lucrarile congresului, noi vom avea de contactat liderii organizatiilor judetene pentru demararea proiectului nostru, aprobat de dl. presedinte Adrian Nastase inca de asta-vara. Amanunte, sambata. Oricum, pana la congres vom avea o intalnire de grup cu dansul.
    Maine va confirm prin SMS.

  33. 34 Theodora octombrie 6, 2010 la 5:29 pm

    Am paricipat la reuniunea Clubului de la Bucuresti


    Am paricipat la reuniunea Clubului de la Bucuresti
    Marti, 05.10.2010, la invitatia presedintelui de onoare al PSD domnul Ion Iliescu, am avut onoarea sa particip la ultima reuniune a Clubului de la Bucuresti.
    La reuniunea care a avut loc la Universitatea Româno-Americană, au fost prezente numeroase personalităţi politice, ale mediului academic şi universitar, mass-media. Între cei prezenţi s-au numărat preşedintele PSD domnul Victor Ponta, preşedintele Curţii de Conturi Nicolae Văcăroiu, fostul premier Petre Roman, academicianul Răzvan Theodorescu, senatorii PSD Ecaterina Andronescu, Ioan Mang, Avram Crăciun, Valer Dorneanu, deputatul PSD Valeriu Zgonea, fostul ministru ţărănist al Finanţelor Mircea Ciumara, Alexandru Mironov, Dan Mircea Popescu, Ghiorghi Prisăcaru, Vasile Secăreş, Vladimir Pasti, Alexandru Athanasiu si Octavian Stireanu.
    Ii multumesc pe acesta cale domnului Ion Iliescu care, pe blogul domniei sale, a invitat bloggerii sa participe la acesta reuniune.
    Tema celei de-a VI-a reuniuni a Clubului de la Bucuresti a fost “România încotro?”
    Reuniunea a fost prezidata de domnul Ion Iliescu.
    Au sustinut prelegeri domnii Vladimir Pasti, Alexandru Athanasiu si Octavian Stireanu.
    Domnul Vladimir Pasti a sustinut o prelegere cu tema Paradoxul tranzitiei romanesti.
    Analistul Vladimir Pasti considera ca: In ţara noastră “Este nevoie de o administraţie coerentă. Nu avem sau nu există semne că am avea o administraţie eficientă şi coerentă pe termen lung“
    “Nici un razboi nu ar fi putut sa distruga productia din Romania asa cum a facut-o privatizarea”
    “Cu toate ca Romania a urmat toate sfaturile, s-a integrat in toate institutiile Europe si internationale, a aderat la UE si a intrat in NATO , ceea ce a rezultat nu a fost ceea ce ne-am dorit. Am obtinut o societate precapitalista, orientata spre subdezvoltare in loc de un capitalism dezvoltat.”
    “In Romania ocuparea fortei de munca se situeaza intre 57 % in mediul urban si 62% in mediul rural, in conditiile in care Institutul de Statistica din Romania inregistreaza ca ocupata orice persoana care lucreaza cel putin o ora pe saptamana. Intr-o societate capitalista moderna , ocuparea fortei de munca se situeaza in jurul valorii de 75%. In Romania dintr-o populatie de 10 milioane doar 4 milioane lucreaza, iar acestia sunt formati in mare masura din mici proprietari – situatie comparativa cu Romania secolului al 19-lea.”
    La capitolul reformării administraţiei, domnul Ion Iliescu a remarcat că toate partidele, în ultimii 20 de ani, “s-au luptat să-şi pună clientela politică”.
    “Una dintre marile noastre slăbiciuni a fost calitatea administraţiei, care nu a strălucit niciodată prin eficienţă şi care a fost întotdeauna dominată de tendinţe de birocraţie. (…) Clientelismul politic a deteriorat grav acel aparat care trebuie să realizeze toate obiectivele despre care vorbim aici. Avem un aparat administrativ aşa cum este şi cu toţii suntem de vină. Toate partidele s-au luptat să-i pună clientela. Nu se formează uşor un specialist. La noi, însă, s-au produs nişte chestiuni scandaloase în acest domeniu. Au fost înlăturaţi competenţii, ca să se pună clientela politică”, a afirmat domnul Ion Iliescu.
    Domnul Ion Iliescu a reamintit despre măsura luată de guvernarea PSD, Legea funcţionarului public, care trebuia să asigure stabilitate.
    “Dar, din păcate, s-au găsit cei care să evite prevederile acestei legi. (…) Trebuie să curmăm acest lucru, să asigurăm calitate corpului profesional din administraţie care să se recruteze pe baza de concurs şi nu pe bază de clientelă. Se schimbă miniştrii, dar secretarii de stat să rămână, trebuie să intram în aceste reguli ale civilizaţiei”, a subliniat presedintele de onoare al PSD.
    In prelegerea sa domnul Alexandru Athanasiu a vorbit despre Modelul social european.
    “În România, într-o confuzie de noţiuni, într-o abureală de proiecte, primul pas este să stabilim ce înţelegem prin modelul de dezvoltare europeană fundamentală”
    “Problema fundamentală este cum ordonăm societatea românească, pe ce temei o ierarhizăm. Trebuie să avem în vedere obiectivele care ar trebui să fie meritocratice. Trebuie să urmărim obiectivul reordonarea ierarhiei în societatea românească”
    “o societatea nu poate progresa prin celulită, prin bătrâni, cu tot respectul faţă de aceştia”.
    Domnul Octavian Stireanu, şeful Departamentului de sinteză şi comunicare al PSD, a prezentat o sinteză a unor soluţii preconizate de PSD pentru ieşirea din criză şi relansarea economică şi socială.
    ”Dacă există o problemă socială gravă care n-a fost niciodată abordată de oamenii politici, este problema sărăciei şi a bogăţiei. După 20 de ani, aceasta nu mai poate fi ocolită. Trebuie să avem o poziţie clară cu privire la săracii şi bogaţii României, propunând soluţii clare” a spus domnul Octavian Stireanu
    “Este necesar sa tinem seama de ce se intampla in jurul nostrum. UE a adoptat Strategia de la Lisabona, cu trei piloni interconectati: cresterea economica si competitivitate, dezvoltare durabila si incluziune sociala si ocuparea fortei de munca. Este un proiect cuprinzator pentru toti si aplicabil de catre toti, cu exceptia Romaniei. Dupa semnarea, in 2005, a Tratatului de aderare, Romania nu a stiut sa se sincronizeze cu ideiile comunitatii din care facem parte. Platim cotizatie la un club pe care nu stim sa il frecventam. Nu trebuie neaparat sa construim viziuni originale. Proiectul European –al celor trei coordonate-trebuie urmat si de tara noastra”
    “10 cadre dintr-o viziune social-democrată”:
    1. Necesitatea unui nou model
    2. Reinoire prin dezvoltare durabila
    3. Recastigarea valorilor muncii si solidaritatii
    4. Doi pasi inapoi spre o atitudine noua
    5. Cum eliminam saracia, cum umanizam bogatia
    6. O noua relatie intre munca si capital
    7. Ce relatie stabilim intre stat si piata?
    8. Refacerea sistemului energetic national
    9. Criterii europene si politicile social
    10. Respect egal din partea autoritatii publice.

  34. 35 Marcus octombrie 6, 2010 la 5:46 pm

    Lasati-ma In Pace, N-am Chef Sa Va Raspund!

    Asta a fost “raspunsul” unei muraturi basinoase, judecator la CC, cand a fost intrebat de ziaristi, despre e crede in legatura cu frauda cat roata carului petrecuta in Parlamentul Rusinii Nationale si avand-o ca autoare pe curvetu’ de renume deja mondial Roberta Anastase.
    Pai sa n-ai, bah apendice basit, ca doar pe tine te plateste cu basculanta ma-ta si basescu, pentru a valida legi antipopulare, nu te platesc cei pe care cu seninatate tu ii condamni la moarte!
    Hai sa-ti fac un desen, sa intelegi ce ai validat, poate iti revine chefu’! Mare parte din cei disponibilizati la o adica, sunt persoane trecute de cincizeci de ani, persoane care chiar daca conditiile economice de la un anumit moment dat isi revin la normal, pe ei nu-i mai angajeaza nici dracu’, asa ca pana la varsta pensionarii raman muritori de foame fara absolut niciun venit care sa le asigure supravietuirea, ori ducand varsta pensionarii peste limite normale, atat ei cat si cei carora sa zicem ca santatea le permite sa traiasca pana in prag de varsta pensionarii, practic se intorc in tarana inainte de a apuca sa se bucure macar o data de venirea postaritei cu pensia. Asa ca problema pensionarilor a fost rezolvata pe tiparul nazist al “solutiei finale” aplicat de Hitler evreilor. Ori talica, clona dumnezeiasca pe acest pamant, nu ai chef sa raspunzi la astfel de intrebari, cheful revenindu-ti doar in ziua de salariu cand te duci cu geamantanul sa-ti iei banii munciti de viitoarele tale victime. Nenorocitilor!
    Pe de alta parte, rasu’-plansu’, vorba unui mare poet, in cazul liderilor de partide, de sindicate etc care ne anunta pompos ca se vor adresa chiombalaului pentru a nu promulga legea si a o retrimite in Parlament. Stau si ma intreb astia sunt beti, nebuni sau prosti de-a binelea cand iau apa rece drept alcool dublu rafinat si ne-o trag noua la gioale cu ce actiuni inteligente urmeaza ei sa intreprinda pentru a respecta democratia, devenita pentru Basescu inlocuitor de hartie igienica?
    Pai cine-i autorul acestei marsavii si ticalosii fara seaman, dragii mosului?
    Maica Teresa, Sfantu Petru, Moastele Sfintei Parascheva?
    Nu, dragalasilor, daca nu stiati este chiombaila, care si-a asumat public frauda curvetului, anuntand totodata ca va semna promulgarea legii respective. Il vedeti voi pe avorton dezicandu-se atat de cele “promise” cat mai ales de Roberta din Nazareth?
    Hai sa fim seriosi, baietei de va dati lideri la fel si fel de chestii, intr-o Romanie care a ajuns sa faca doar ce “vrea” muschii unui singur lider si s-o lasam asa, cum a cazut, daca idei intr-adevar constructive, cum ar fi scoaterea masiva a romanilor in strada soldata cu debarcarea pe stil decembrist a acestor nemenici care nu mai tin cont de absolut nimic, nu va trec prin minte!
    Adica ei au voie sa faca varza statul de drept, insa noi trebuie sa jucam dupa reguli si sa respectam Constitutia si legile tarii, rugandu-i cu frumosu’ sa ne lase sa ne vedem de ale noastre ?
    Treziti-va, fratilor, ca purceaua-i moarta de mult in cotet, iar nivelul cacatului in care ne-a bagat chiombu’ a depasit cu mult cotele maxime impuse de o vidanjare de urgenta.

  35. 36 Dl.Goe octombrie 6, 2010 la 5:52 pm

    Oooo! As veni si eu la congres (ador congresele). Mi-ar placea enorm sa privesc spectacolul de acolo de sus, din Loja Bloggerilor (de rit suedez) dar numai daca as fi plasat alaturi de bloggerul Nastase. Se poate?

  36. 37 Dl.Goe octombrie 6, 2010 la 5:59 pm

    Theodora de unde stiti ca Aya si LePrince n-ar avea blog-uri? Poate ca au. D-voastra aveti? Sunteti sigura? Eu nu sunt. Si apoi pana la congres mai e destul timp. Un blog se creaza in 5 minute. Ce se va intampla cu revolta d-voastra daca veti constata ca Aya si LePrince au blog?

    Un fel de dreotate aveti si d-voastra insa: Aya si LePrince chiar n-ar avea ce cauta printre Sibilla, Marcus, Blogideologic, Theodora si alti pseudo-bloggeri din hiperspatii. Totusi cred ca dl. Nastase (in ingeniozitatea si generozitatea sa) a vizat in invitatia sa cercuri mult mai largi de sustinatori la congres, la galerie…

  37. 38 Observator octombrie 6, 2010 la 6:01 pm

    @Victor V – iar vrei sa ne aduci aminte ca economia duduia in timpul guvernarii Tariceanu. Duduia, duduia. O stim si noi, dar oare cei 7 mld (sper sa nu gresesc) trimisi anual din Spania si Italia se supuneau impozitarii cu cota unica? Sau speri sa fi fost toti impozitati in tara de origine?

    In rest, imi stii parerea, nu sunt adepta impozitarii aberante, iar strict la capitolul munca cred in continuare ca taxa numai unica nu a fost, iar mica si mai putin.

  38. 39 Observator octombrie 6, 2010 la 6:10 pm

    @contele, Aya, LePrince – Era cat pe-aici sa ma inscriu si eu. Stau cam prost cu timpul, dar am zis ca merita sa iau o zi de tip office-out si sa merg la congres. Blog – fac rost. Nu am facut eu campanie electorala pe el, dar am poze. O fi bun? Dar cand am vazut ca se bate lumea pe locuri m-am gandit si eu sa renunt pentru cineva din provincie. Cu o conditie: fara nazuri cum ca nu vrea sa stea langa Aya si LePrince. Astept relatarile.

    Cu bine,

  39. 40 Ioan octombrie 6, 2010 la 6:13 pm

    Zilele trecute i-am transmis lui tb o invitatie sa plece si sa ne lase.; evident nu am fost primul. Lista expeditorilor este lunga cat o zi de post, se stie doar. Mai apoi, convins ca purced la un gest crestin, l-am rugat ca la plecare sa nu-l uite pe guvernator, cu care au format un tandem redutabil. Acum observ ca trebuie musai sa-i urce in arca sa de duca si pe judecatorii de la cc, deveniti sub vrerea aceluias tb mutanti autentici. Ati vazut cum se fac ei ca judeca patrusprezece zile pline si ce hotarari javresti (de la javra) trag ei din condei. Si mai ales cum pierde opozitia unita toate bataliile. Chiar si ieri au fost inca odata ridiculizati de anaztaza; a fost victoria basistilor impotriva oricarei miscari prezente si viitoarea a opozitiei, de ce nu a suspendarii. Seara, ati vazut, erau toti in par pe la televiziuni; isi lingeau ranile. Ce scene grotesti, ce teatru absurd. Negresit cu acesti lideri jucam pe o mana moarta. Si ar mai fi ceva important de aflat. Dece nu este retras dl Nica in randul doi. Ca zau prea se balbaie si prea ii este teama sa deschida gura; sau mai sti, ma tem ca nu are nimic de spus. Noroc cu moderatorul care il scoate de fiecare data din incurcatura.

  40. 41 Mihnea Georgescu octombrie 6, 2010 la 6:34 pm

    Mulţumesc pentru Invitaţie, dar nu am timp sâmbăta aceea. Muncesc. O salut pe distinsa Doamnă Aya, mi-ar fi făcut o imensă plăcere să o cunosc în viaţa reală.

  41. 42 Viorica Buda octombrie 6, 2010 la 7:01 pm

    Eu fac parte din delegatia jud. Salaj, dar mi-ar place si sa cunosc bloggarii.Trebuie sa ma inscriu , o sa pot sa-i vizitez?

  42. 43 exasperat octombrie 6, 2010 la 7:02 pm

    Mai întâi, felicitări pentru un demers extraordinar.

    Apoi, offtopic, vă scriu în leg cu tot mai desele sesizări la C. C-ţională pt diverse probleme. Nu credeţi că s-a ajuns ca un gest extraordinar care este sesizarea C.C. a ajuns o banalitate? Ceva obişnuit, la ordinea zilei…
    Nu e anormal într-o democraţie normală?

    Petruţ – Tgv

  43. 44 Rodica octombrie 6, 2010 la 7:28 pm

    Domnule Presedinte,tot timpul va-ti inconjurat de oameni destepti.Victor Ponta este un om de valoare , dar ce cauta Banicioiu pe langa el nu stiu.N-are sare piper si nici prea multa minte.Ma gandesc cum sunt tinerii din PSD daca au un astfel de presedinte , fara vocatie , fara viziune , fara…Mai e ceva oameni ca Mitrea DIPopescu,IRus,IMPascu,si alti grei valorosi ai PSD ar trebui cooptati.Sunt slabuti Rizea,negoita si alti asemenea lor care vor ramane doar lipitori de afise sau eventual sponsori.Uitati ranchiunele si uniti-va.PSD e partidul cu cele mi multe capacitati , dar din pacate , divizate.Astept un comentariu.

  44. 45 LePrince octombrie 6, 2010 la 7:28 pm

    @Adrian Nastase

    „Optiunea zero deficite” este o frumoasa „intoarcere din condei”. Nu ar trebui insa sa uitam contextul european si regional,si mai ales faptul ca Romania nu e singura pe lume. Am mai spus ca nu sunt impotriva impozitarii diferentiate, si ca nu sunt un partizan feroce al „cotei unice”. Consider ca la vremea respectiva aceasta a fost un lucru benefic, dar acum nu mai este de actualitate. Paradoxul insa este ca in Romania, totalul impozitelor nu este unul mic. As spune chiar ca notiunea de „cota unica” tine astazi mai mult de mesajul si discursul politic, decat de realitatea unei impozitari reduse sau care sa produca plus valoare pentru companii, persoane sau societate. Parerea mea este ca impozitarea ar trebui redusa, folosita ca arma de descurajare\incurajare, si mai ales simplificata. Ceea ce traim astazi este nu numai haotic, dar si foarte impovarator pentru sectorul privat. Orice crestere de impozite, va face rau doar celor care datorita specificului de activitate,sau a costurilor prea mari, nu se vor putea reloca. Adica celor mici. Cei de la mediu in sus vor avea intotdeauna mecanismul relocarii la indemana. Accentul ar trebui pus pe cresterea bazei de impozitare. Aici ar fi mult material de lucru, iar pentru PSD un excelent material de lucru politic. Ar fi si un instrument de educare a romanilor, care in ultimii ani au capatat atitudini si obiceiuri consumeriste ridicole, ineficiente si as spune chiar, periculoase. Importatorul social-democrat de Ferrari nu va simti prea mult, chiar impozitat cu 40%(se poate si adapta-reloca) , dar consumatorul final se va gandi de doua ori daca va trebui sa plateasca drept impozit anual valoarea unei masini de mic litraj. Si daca vom corobora acesta cu declaratia de venit, s-ar putea obtine un cocktail interesant. Astazi, nu exista nici o legatura intre cele doua aspecte, totul e facut „dupa ureche”. Nu vad nimic in discursul PSD care sa arate ca se gandeste la o unificare a „datelor”, astazi, nu stie stanga ce face dreapta si invers(fara nuanta politica, desigur).
    S-auzim de bine.

  45. 46 LePrince octombrie 6, 2010 la 7:32 pm

    @Adrian Nastase

    Numirea ca raportor , ma face sa intrezaresc o geana de lumina pe cerul cenusiu al problematicii tiganilor din Romania.
    Poate ne povestiti despre discutiile avute pe temele pe care le mentionati, Moldova si Ucraina ar fi interesante ca „subiecte”.
    S-auzim de bine.

  46. 47 LePrince octombrie 6, 2010 la 7:46 pm

    @Adrian Nastase

    Chestia cu subinteleasa obligativitate a blogului propriu mi se pare discriminatorie. Adica eu, un print bloggerist pe blogurile altora, de ce n-as beneficia de marinimia ospitaliera a PSD-ului? Asteptarile mele erau altele. Credeam ca voi primi chiar o invitatie „speciala”, personalizata, pentru a participa. Imi facusem si planuri, ma gandeam ca in cadrul congresului ma lipesc de o adeziune, de o functioara in partid, ceva. Din nou sunt trist ca nu pot trece de conditiile de participare. Neavand blog, iar buletinul l-am pierdut, e clar ca nu pot participa. Frumos din partea PSD ar fi fost sa rezerve o loja si comentatorilor, nu doar bloggerilor. Sigur, eu va inteleg, as putea sa-mi inchipui ce ar insemna pentru unii colegi de partid participarea mea sau a altor comentatori de pe blog la congres in calitate de „invitatii lui Adrian Nastase”. Din delicatete, nu doriti sa-i puneti pe aceia intr-o postura jenanta.
    Ma voi consola insa, ramanand aproape, undeva prin virtual, si din cand in cand pe blog. Asta in conditiile in care nu veti face frumosul gest de a acorda o loja, „aripioarei”. Oricum, o clarificare a notiunii de „blogger” si de „proprietar de blog”, ar fi binevenita.

    S-auzim de bine.

  47. 48 LePrince octombrie 6, 2010 la 7:57 pm

    @Aya
    @Contele

    Sunt foarte trist. Credeam ca voi fi invitat drept „invitati de la alte partide si forte politice”, in calitate de initiator al „aripioarei de blog”. Se pare ca nu. Iar ca blogger, ce sa spun? Eu nu sunt un blogger in adevaratul sens al cuvantului, nu fac parte din „retele de bloguri”, sunt doar un print neinteles, comentator de blog. Iar buletinul l-am pierdut, ceea ce face participarea practic imposibila. Nu as sti sa comunic datele personale, si nu cred ca voi fi primit doar cu certificatul de print fanariot. Contele e cinic, si vrea sa ma plaseze langa Iepure, ca sa nu pot fi atent din cauza mirosului. Plus ca ar fi posibil sa trebuiasca apoi sa-i platesc si implanturi dentare. Iar de Sibilla mi-e frica, ca preoteasa zamolxiana, ar putea sa-mi susure incantatii si diverse chestii wodoo-dacice.
    Si mai am o problema. Sunt foarte usor deocheabil, sensibil la energiile negative(ca orice print) . Si cum la ultimul congres au fost aduse vrajitoare pentru atacul cu flacari violet, mi-e teama ca asemenea evenimente s-ar putea repeta.
    Asa ca voi ramane un comentator printre multi altii, si voi incerca sa extind aripioara de blog. La congresul „ aripioarei de blog” de anul viitor, as vrea sa fim putin mai multi. Desigur, vom cere d-lui Nastase sa accepte sa fie „special guest”, iar Aya si contele vor fi observatori speciali (daca pana atunci nu se hotarasc sa devina membri).
    S-auzim de bine.

  48. 49 Bibliotecaru octombrie 6, 2010 la 7:59 pm

    @ Adrian Năstase
    Această reclamă mă jigneşte:

    Este ceva de făcut său românii au ajuns o bătaie de joc pentru americani.

  49. 50 LePrince octombrie 6, 2010 la 8:03 pm

    @Aya

    Blaga are „retea in retea”, asa este, esti informata. Mecanismul este bine pus la punct si intretinut, urmand a fi pus in miscare atunci cand trebuie. Acesta este un moment cand va trebui ca masinaria sa fie pusa in miscare. In asemenea cazuri, „graba strica treaba”, iar Blaga a avut destul timp la dispozitie sa perfectioneze si sa intretina mecanismele. Va urma o perioada interesanta. Baconschi si Fundatia (la a carei organizare se lucreaza de multa vreme) se vor situa de „partea cealalta”, si vor actiona la vedere ca „think tank”, dar si pe linie executiva. Sa vedem.

  50. 51 LePrince octombrie 6, 2010 la 8:08 pm

    @Aya

    Uneori, suntem „alesi” sa facem ceva. In privinta lui Bercovici, ai fost „aleasa” sa-i linistesti spiritul. Si ai dreptate, precum frumos spui, „noi oamenii, avem nevoie si de imagini”. In privinta tabloului, e posibil sa fie unul cu totul nou, dar din nou e posibil sa „aduca” cu un altul. Sa vedem ce putem face. Voi reveni.
    S-auzim de bine.

  51. 53 LePrince octombrie 6, 2010 la 8:19 pm

    @Doru Coarna

    Eu sunt cel care a comentat in legatura cu Blaga, Aya nu are nici un amestec. Tonul utilizat , pentru cei care „ma cunosc” drept comentator, arata clar ca nu e o informatie certa, verificata, dar informatia exista, si are un sambure de adevar. Ce va fi mai departe , vom vedea. Faptul ca tu simplifici, crezand ca datorita unei stiri inca incerte, PSD sau PNL „vor adormi” pe valul „autodistrugerii adversarului”, arata doar ce intelegi din politica. Cum iti poti inchipui ca PSD „se va duce la culcare” pentru ca am postat ca Blaga isi da\si-a dat demisia din PDL?Este cert oricum ca Blaga e „foarte suparat”, ceea ce nu va ramane fara consecinta. Demisia e scrisa, poate si depusa, dar informatia nu a fost inca rasuflata presei.
    In privinta faptului ca „n-as avea ce oferi”, cum spui, ma raliez Ayei in a-ti multumi ca ma pui pe acelasi plan cu AN. Modest, am aratat aici ca am, totusi, ce oferi. Si te asigur ca ,de pe palierul meu, ofer atunci cand am ocazia si in real destul de multe. In privinta lui AN, nu ma pot compara in privinta ofertei intelectuale, si sigur nu sunt la acelasi nivel de oferta in ceea ce priveste sansele politice sau de oportunitate pe care AN le poate acorda. Nici nu cred ca pot egala vreodata, si nici nu mi-am propus. Ceea ce este insa cert, e faptul ca AN are multe de oferit in continuare, ma surprinde ca tu pui la indoiala acest lucru. Oricum , desi exista „cautatori de aur” pe acest blog, consider ca majoritatea exista aici pentru alte motive decat „goana dupa aur”. Dar oricum, nu vad care e legatura pe care o faci, cine a vorbit de „oferta”?
    In privinta Theodorei si Sibillei, eu zic sa iei ibuprofen daca te doare „cap’sorul”, si daca te doare tare de tot, pune-ti si o compresa. Nu pot sa cred ca ai fost atat de „neatent” sa nu vezi ca am raspuns la unele provocari, si asta din 2 in 3, sau am sanctionat incercari de „infiltrare” cu doze de derizoriu pe care uneori, diversi, au incercat sa-l injecteze aici.
    Si nu incerca sa „pictezi” ironii pe tabela cu bucata de creta, nu stii sa manuiesti creta, si „scartaie”. Bufeurile tale ironice sunt cel mult o imitatie.
    De ce consideri ca „a fi parsiv” e neaparat un lucru rau? Parsivenia poate fi simpatica, daca e bine folosita si bine dozata. De exemplu, eu te simpatizez in special in momentele tale de parsivenie, atunci cand esti smecheroid si insinuant.
    S-auzim de bine.

  52. 54 i.nicolae octombrie 6, 2010 la 8:23 pm

    @Contele
    Ma inscriu in „coopetativa”

    Sa auzim de bine.

  53. 55 i.nicolae octombrie 6, 2010 la 8:38 pm

    Domnule Nastase scuze nu am fost „pe faza” dar se pare ca propunerea mea cu privire la recuperarea PET-urilor si a ambalajelor din sticla si aluminiu (cuti bere) a fost prinsa din zbor de un parlamentar si propusa unor comitete si comisii.Aveti vreun „amestec” in treaba asta,sau v-a fost frica sa nu-i suparati pe bietii proprietari de supermarketuri,impunandu-le acest lucru? Sau poate ideea nu e buna?Eu tot cred ca am scapa macar de una din „mizeriile” din tara asta.

    Sa auzim de bine.

  54. 56 Iluminatu octombrie 6, 2010 la 8:51 pm

    Clasa muncitoare se amuză

    CORELARE SUMBRĂ

    – Care a fost ultima dorinţă a bătrânei lui Preş.?
    – Să fie îngropată la aceiaşi dată şi oră cu “Pensiile”.
    – D-aia au amânat pronunţarea cioclii de la CCR !!!

  55. 57 dlnimeni octombrie 6, 2010 la 9:06 pm

    Off-topic: Curtea constituţională distruge democraţia.

    Astazi, curtea constituţională a dat undă verde legii pensiilor. Dincolo de ceea ce va fi rău pentru pensionari, dincolo de ideea ca dra Anastase ar vedea dublu – semn ca ori ar trebui sa se trezeasca din turmentare ori ar trebui să meargă la oftalmolog – ori că ar fi furat voturi – semn că ar trebui să mearga la puşcărie – caracteristica acestei legi este aceea ca a fost adoptată de catre parlament cu vizibilă minoritate de voturi, deci şi cu minoritate reprezentativă. Cum democraţia este denumită şi dictatura majorităţii, rezultă că parlamentarii pedelişi, dra Anastase şî curtea constituţională distrug democraţia. Odată precedentul creat, drumul dictaturii minorităţii este deschis. În mod amar-glumeţ, ne putem imagina că de acum încolo orice grup minoritar de parlamentari, ori chiar un singur parlamentar vor putea aştepta plecarea celorlalţi acasă spre a vota ce legi vor dori, putând pretinde apoi că au fost 170 de voturi pentru. Urmare a aceluiaşi precedent, curtea constituţională va trebui să aprobe legile votate minoritar. Vedem deja urmări, dl Boc da din nou hotărâri de guvern. Mă întreb dacă onor curtea constituţională a luat decizia cu majoritate sau cu minoritate de voturi. Dacă a decis cu majoritate de voturi, atunci de ce nu a decis cu minoritate de voturi, conform procedurii drei Anastase? Oricum, membrii curţii constituţionale ne arată că tare mult le-ar place intr-o dictatură: în acest fel nu ar mai purta povara propriei conştiinţe, ar fi impăcaţi să decidă tot timpul aşa cum vor cei de la putere.

  56. 58 Florin octombrie 6, 2010 la 9:06 pm

    Dle.Nastase,
    Va scriu dupa socul avut la aflarea verdictului CC. Sunt cu 10 zile mai mare ca Dvs. si ma gândesc cu groaza ca peste 5 ani voi fi pensionar cu pensia calculata conform acestei legi imbecile. Si nu sunt socat atât de faptul ca guvernul a dat aceasta lege ci de faptul ca votul unui fost pesedist ( Ioan Predescu ) ne-a omorât speranta. Va rog sa cititi si scrisoarea lui Mihai Malaimare aflata pe blogul lui Ioska si daca numai jumatate din afirmatiile lui sunt adevarate situatia este deosebit de grava. Stau si ma intreb care au fost criteriile dupa care acest om a fost propus pentru inalta functie de judecator la CC.
    Cum a fost posibil ca un om alcoolic, santajabil sau senilizat sa fie propus pentru acest post?
    Nu pot întelege slaba prestatie a opozitiei in aceasta situatie extrem de grea. Nu cred ca veti reusi sa dati jos guvernul prin motiunea de cenzura si deasemenea nu cred ca veti reusi suspendarea lui Basescu.
    Am fost si sunt pesedist convins, chiar si fara carnet, dar încep sa am mari semne de întrebare asupra ceea ce va face PSD ca situatia sa se îmbunatateasca, nu imediat, sa vedem o raza de speranta în viitor.

    Cu stima si cu speranta de mai bine,
    Florin

  57. 59 Consilieru octombrie 6, 2010 la 9:44 pm

    tratament anti Basexu

  58. 60 Paul octombrie 6, 2010 la 9:48 pm

    Domnule Nastase,

    Este excelenta ideea Lojei Bloggeristice. Dar nu ar avea niciun farmec daca nu s-ar instala in fata numitei loje si niste scaunele de ratan pentru Liderul de opinie (Contele), Liberul de opinie (LePrint) si Liderul de anti-opinie (Harabula). Desigur, cu conditia ca acesti din urna, pardon: urma 🙂 lideri sa fie dispusi a fi luati in primire in data de 16 octombrie :).

  59. 61 Paul octombrie 6, 2010 la 10:00 pm

    Contele,

    tu, cand sustii ca nu ai blog, te referi la faptul de a nu avea blogurile-ti inregistrate in Romania, nu?, de frica introducerii jugului impozitului diferentiat care va apasa pe umerii si tastaturile bietilor lideri de opinie virtuali, nespa? De fapt, tu ti-ai transferat toate blogurile, cu angajati cu tot, in vreun paradis fiscal decorat cu fibre optice gratis (in forma de ghirlande hawaiene 🙂 🙂 ) si conectat „moca” la reteaua NASA, asa-i? 🙂

  60. 62 Victor V. octombrie 6, 2010 la 10:03 pm

    @ Fragmentarium Politic

    „In loc sa devenim o tara capitalista democrata, am involuat spre o tara subdezvoltata. Suntem mai degraba o societate precapitalista decat una capitalista”

    Am fost o țară capitalistă democrată în perioada 2000-2008. Apoi am devenit o dictatură, cu participarea extraordinară (în rol de figuranți) a lui Mircea Geoană și PSD-ului.

    Pentru ca transformarea (în rău) să fie completă ne mai trebuie și un partid naționalist puternic (genul „România este a românilor”), care eventual să câștige 20-25% din voturi.

    Problema principală nu este economică (cotă unică sau diferențiată) ci reîntoarcerea la democrație și depolitizarea statului. Apoi putem să discutăm cât dorim dacă doctrina social-democrată este superioară celei liberale (sau libertariene).

  61. 63 ORASAN IOAN octombrie 6, 2010 la 10:07 pm

    Astazi s-a produs o ruptura definitiva intre statul nedrept si noi cetatenii,ultima institutie care trebuia sa fie un sfat al batranilor,unde balanta intelepciunii trebuia sa incline intodeauna spre cinste,dreptate si adevar,a fost si acesta ocupat politic s-au mai bine zis a trecut din slujba tarii in slujba jupanului.Un prieten necajit de ce s-a intamplat si se intampla cu legea pensiilor spune ca se simte calcat in picioare de cei carora luna de luna le da bani prin impozite si taxe sa lucreze pentru el cetateanul,iar domnii si doamnele de la putere efectiv isi bat joc de el,fraudeaza legea pensiilor iar Curtea Constututionala legalizeaza frauda si cu siguranta jupanul va promulga legea,banii tarii adunati de la toti bunii platitori ii impart preferential intre ei ca sa nu faca nimic,scolile,spitalele,pensionarii si salariatii primesc atat de putin ca te miri cum de mai supravietuiesc.Si totusi eu cred ca nu este destul de rau atata vreme cat numarul din strada al celor nemultumiti este nesemnificativ,cu o mica corectie totusi,din provincie ar veni mai multi dar sunt lipsiti de mijloacele de deplasare,foarte multi din participantii la proteste sunt nemultumiti de lipsa de solidaritate a bucurestenilor,de parca acestia ar trai in alta tara si ar avea un alt guvern decat cel al bocului si probabil nu peste multa vreme bucurestenii ar vrea provincia sa li se alature dar nu va mai fi posibil pentru ca acestia nu vor mai vrea si nici nu vor mai avea resursele necesare deplasarii.Ar mai fi o incercare ca aceste proteste sa fie organizate duminica,sa vedem daca si atunci cand nu merg la munca,bucurestenii vor da dovada de solidaritate si de dorinta de libertate si democratie si nu de sprijin a coruptiei si minciunii,faptul ca guvernantii si Traian Basescu nu sunt la lucru este mai putin important,ca oricum dialogul cu ei este unul al surzilor si acestia nu se tem decat de un numar mare de nemultumiti si uniti.

  62. 64 Paul octombrie 6, 2010 la 10:15 pm

    Aya,

    eu iti inteleg graba de a te deghiza in femeie si de a te incojura de personaje de basm (conti si printi), dar te sfatuiesc, totodata, sa te pastrezi sobra si realista pe data de 16 octombrie, cand va avea loc un eveniment important si serios.
    Halloween-ul este abia pe 31 octombrie. Cred ca poti avea rabdare pana atunci pentru petrecerea cu masti, nu? 🙂

  63. 65 Aya octombrie 6, 2010 la 10:47 pm

    @

    Dragos

    Vrei sa vii impreuna cu mine la Congres?

    P.S.
    Nu plange, te rog! Nu (doar n-am crezut ca) acum!
    Eu am un iepuras din plus- Iohann il cheama (am mai multi, dar el e, cum sa spun, cel mai cel) si cand sunt trista mi-l lipsesc de obraz. Nu stiu cum (doar el sie e face!) dar imi e mult mai bine si pot chiar zambi.
    Vorbesc serios: uite, ti-l „dau” o clipa” prin blog.

  64. 66 Walt Disney octombrie 6, 2010 la 11:19 pm

    @AN

    A avea un blog personal este o conditie? Poate ca era suficient sa fi activat pe acest blog, mai ales ca este blogul care a deschis apetitul pentru acest tip de comunicare tuturor liderilor din PSD care au urmat.

  65. 67 Paul octombrie 6, 2010 la 11:29 pm

    Victor V.,

    se pare ca, macar in principiu, esti de acord cu ideea de impozitare in general; ca aceasta impozitare ar fi sub forma de cota unica sau diferentiata, nici nu mai conteaza.
    Pai, nici nu cred ca e putin lucru pentru un libertarian, cum te declari :).
    Inseamna ca esti pe drumul cel bun. Aproape ca si florin m., care, atunci cand a simtit amenintarea convertirii la idei mai… sanatoase, nu a fugit ca diavolul de tamâie (nostalgic, in cautarea aromei de smoala 🙂 ), ci a pastrat doar un sanatos moment de reculegere dupa care, sunt sigur, va admite ca in SOCIETATE (de consum sau societate in sensul de comunitate de indivizi) deciziile unilaterale nu ar trebui luate decat de catre majoritate, iar nu de catre indivizi, sau minoritati, sau piata (?) :).

  66. 68 Paul octombrie 6, 2010 la 11:54 pm

    Le Print,

    te prezinti in continuare ca liber de opinie :), simplut, dar constipat, si cu texe prefabricate (a se citi: reciclate 🙂 ).
    De ce nu te destinzi si tu putin? De ce nu-ti prezinti proteza intr-un zambet larg cu 32 de dinti albi-albi (portelanati, desigur), care sa-i impresioneze pe interlocutori?
    Parca erai mai comic atunci cand bagai dedicatii, fara numar, pardon: fara link; pe care ii cereai Ayei sa-l dea… 🙂

  67. 69 Aya octombrie 7, 2010 la 12:50 am

    @

    Paul

    Promit sa vin cu „deghizarea naturala de femeie”.
    Alta, „de schimb”, nu am.
    Daca te asteptai sa vina acolo o alta „Aya”- eventual, „masculina”, imi pare rau, dar iti sunt inselate asteptarile.

    Citez din mesajul tau: „Pe 16 octombrie va avea loc un eveniment important si serios.”
    Multumesc, fusesem informata.

  68. 70 Aya octombrie 7, 2010 la 1:02 am

    @

    Le Prince

    Citez:
    „Baconschi si Fundatia (la a carei organizare se lucreaza de multa vreme)(…) vor actiona la vedere ca „think tank”””.
    Da.
    Este de vazut daca „se vor situa de „partea cealalta””.
    Nu cunosc amanunte despre „partea executiva”.
    Asa cum „simt” aceste evenimente, mai degraba nu- sau nu deocamdata.
    Baconschi este, totusi, un intelectuala de rasa si ii cam e suficient ca a acceptat umilinta participarii (si umilinta compromiterii publice, prin acceptare) intr-un guvern cu ridicolul cicriminalul Boc pe post de sef (nu-si va fi imaginand cineva ca are un dram de respect macar, pentru el) si cu Nutzi ot Pleschcoi pe post de „colega sefa”.

  69. 71 Aya octombrie 7, 2010 la 1:04 am

    @

    Le Prince

    Citez:
    „Blaga are „retea in retea”, asa este, esti informata.”

    Cunosc bine (poate, mai bine decat ma cunosc pe mine insami) unul dintre cei la care m-am referit.

  70. 72 Aya octombrie 7, 2010 la 2:23 am

    @

    Le Prince

    Eu credeam ca sunt deja membra.
    Nu ma voi fi priceput sa ma fac bine inteleasa.
    Acum am reusit?

    P.S.
    Legat de congres:
    Te rog, nu spune ca nu vii. Lasa-mi bucuria de a incerca sa „te gasesc”, „chercher ton ame dans les froids dans les flammes” (amintind de o minunata melodie).
    In rest, nu-ti face griji.
    E in preajma un izvor tainic, dainuind in dimineata cu „apa ne-nceputa”, tocmai buna de descantec.

    Te invit, cu drag, s-o ascutam pe Celine Dion
    („J’irai chercher ton ame dans les froids dans les flammes/ Je te jetterai des sorts pour que tu m’aimes encore”):

  71. 73 Aya octombrie 7, 2010 la 2:32 am

    @

    Le Prince

    Imi spui: „In privinta tabloului, e posibil sa fie unul cu totul nou, dar din nou e posibil sa „aduca” cu un altul. Sa vedem ce putem face. Voi reveni.”

    Astept cu incredere.
    Oricum ar fi, e „el” daca a vrut sa fie descoperit de mine (imaginea barbatului, pictorului din acel tablou ma „bantuie”, dar nu se lasa „prinsa” pentru a-mi aminti unde l-am vazut- daca nu cumva imi va fi fiind „aratat”, dar sigur exista!) si trebuie sa-l aflu „aleasa” fiind sa-i linistesc spiritul, cum superb ai spus.

  72. 74 Aya octombrie 7, 2010 la 2:39 am

    @

    Dl Goe

    Citez:
    „Mi-ar placea enorm sa privesc spectacolul de acolo de sus, din Loja Bloggerilor (de rit suedez) dar numai daca as fi plasat alaturi de bloggerul Nastase. Se poate?”

    Uneori ai un umor teribil.

  73. 75 Aya octombrie 7, 2010 la 2:43 am

    @

    Mihnea Georgescu

    Placerea ar fi fost reciproca. Vor aparea, fara indoiala, si alte ocazii.

  74. 76 Aya octombrie 7, 2010 la 2:52 am

    @

    Observator

    Poate, la intrarea in loja bloggerilor ar trebui pus un fel de anunt- avertisment (te rog, nu te gandi la Dante!).
    Ceva in genul realistei zicale „vecinii si rudele ti le da Dumnezeu, doar prietenii ti-i alegi”.
    Oricum, indiferent de locul unde s-ar aseza fiecare, tot „alaturi de ceilalti” este.

  75. 77 Aya octombrie 7, 2010 la 3:04 am

    Stiam ca Pasti spune doar platitudini- observ ca a inceput sa debiteze, public, si prostii dintre cele mai jenante.
    Va fi fost emotionat de „ilustra” (insist asupra ghilimelelor) prezenta a mentorului sau, Secares.

    Prezenta acestor doi indivizi, Pasti si Secares, (mai ales a lui Secares) este, pentru cineva cu feed back, cel putin, un semnal de alarma.
    Pentru ca in jurul PSD se simte din ce in ce mai puternic „parfumul puterii”, au aparut intr-o noua tentativa de a „invada spatiul”, pe alte cai, dupa ce nu le-a reusit cea din 2000?

  76. 78 Aya octombrie 7, 2010 la 3:17 am

    @

    Le Prince

    Deficit zero nu existe- e o utopie contabiliceasca (care, daca ramane la acel nivel, nu ridica probleme dar daca, parafrazandu-l pe Ricoeur, „sparga capsula” utopiei si se „intrupeaza” in punct de program politic de guvernare- fie si ca tendinta!- se transforma in pericol).
    Am detaliat la sectiunea „Optiunea zero deficite” (textul din octombrie 6, 2010 la 10:37 pm).

    Mai exista, acolo, un alt comentariu al meu care cred ca te-ar interesa, legat de posibilul interes al unora (care, dupa anumite semne, par a-si da si silinta!) de a-i „oculta” lui Adrian Nastase calitatea (personala- ia, te rog, cuvantul si in acest sens) si imaginea de om de stat autentic.

    Daca ai timp sa le citesti si sa-mi raspunzi, as dori sa-ti aflu parerea.

  77. 79 Aya octombrie 7, 2010 la 3:20 am

    @

    Le Prince

    M-am gabit.
    Corect (si mai nuantat- nu ma refer la repetitie): „legat de posibila intentie a unora”.
    Interesul este subinteles.

  78. 80 Mihnea Georgescu octombrie 7, 2010 la 6:46 am

    @ Aya

    Pictorul BERCOVICI nu este cumva rudă cu Ministrul BERCEANU? 🙂 😉

  79. 81 Mihnea Georgescu octombrie 7, 2010 la 6:48 am

    @ Larisa

    Păcat că nu ne putem întâlni în „Lojă”! 😉 Poate în alte loje, ne vom vedea… iubesc Discreţia!

  80. 82 Doru Coarna octombrie 7, 2010 la 6:55 am

    @ LePrince,

    Ibuprofen, cap’sor, insinuant, smecheroid, scartaiala, parsiv…

    Atat poti? Te-ai suparat ca te-am numit doar Aya-ist? Pai nu se compara, imi raspunzi disproportionat amice, trebuia sa te bucuri ca si de enumerarea alaturi de dl Nastase, dar NU, tu aspiri la titlul de Aya-eur…

    OK, ti-l atribui, bucura-te de el in anonimatul acela convenabil !

    PS …inloc sa iesi cu noi la o „bere” dupa congres…

    M-ai facut sa intreb p-aici la ce este bun Ibuprofenul… asta nu se iarta!

  81. 83 Ram0na octombrie 7, 2010 la 6:59 am

    AN,
    Nefiind din Bucuresti, am si eu o rugaminte. Incercati sa transmiteti Congresul pe net, printr-o camera web. As vrea sa vad cu ochii mei, sa apreciez cu mintea mea si nu cu a presei sau a vuvuzelelor opozitiei.

  82. 84 Doru Coarna octombrie 7, 2010 la 7:18 am

    @ Aya,

    dupa cum merg treburile, pregateste cat mai multi iepurasi!

    Fie-mea are un peste urias, tot din plus, il cheama Meru, sta pe coada si aripioare intr-un colt si cand nu-l foloseste ca fotoliu face cu el „conversatie”, vad ca functioneaza terapia asta…

    In fapt, Johann, Meru, ce conteaza, decat Ibuprofen asa cum recomanda la modul avizat tanarul de mai sus…

  83. 85 Vasile, octombrie 7, 2010 la 7:33 am

    Marcus C(x)CCistul care nu dorea sa raspunda este un fost mare PSDRist promovat la PSD si apoi la CC.
    Problema este clara din PSD treci la CC si apoi la scleroza..sau direct in alzhaimer ar trebui sa ne intrebam ce se va intampla cu aceia care din PD au trecut in PDL apoi in CC sau in administrarea statului roman si ghidonarea spre iad a calitatii vietii pe pamantul romanesc…. ..normal ar fi sa treaca direct in DNA!

  84. 86 contele octombrie 7, 2010 la 8:32 am

    @ analist
    Pe unde-ai umblat , domnule ? Pe ” cititor ” nu l-am mai văzut demult pe aici .

    @ i . nicolae
    Am luat cunoştinţă de adeziunea ta .

  85. 87 contele octombrie 7, 2010 la 9:01 am

    @ Aya

    Mulţumesc pentru cuvintele frumoase dar pe 16 octombrie voi fi la Istanbul . Dă-mi , te rog , trei locuri pe care le-ai vizita dac-ai fi în locul meu ( timpul este scurt ) .

  86. 88 Irina octombrie 7, 2010 la 9:08 am

    Este o idee buna….Chiar inspirata..In acest fel putem discuta despre transparenta in acest partid..So… bravo celor care au avut asemenea idee…

  87. 89 contele octombrie 7, 2010 la 9:15 am

    @ Paul

    Oricum , stima mea de sine a fost grav deteriorată când am aflat de uriaşa diferenţă dintre un blogger şi-un amărât de comentator . Ca terapie m-am gândit să-mi acord titlul de ” master commentator ” . Cum să mă explic , dacă bloggerul este ofiţer iar comentatorul soldat , mă gândesc că ” master commentatorul ” ar putea fi un soi de subofiţer . Măcar . Un fel de plutonier major .
    Mulţumesc că ai folosit expresia ” personaje de basm ” şi nu ” personaje de poveste ” … E o mică diferenţă .
    Tu cum te deghizezi de Halloween ? În bărbat ? 🙂
    Sunt curios cum arăţi fără mască : aşa de deştept şi simpatic şi-aşa fan pentru ” jugul ” numit impozit diferenţiat … Ceva nu se leagă … Apropo , ţi-ai donat jumătate din salariu luna asta ?

  88. 90 Theodora octombrie 7, 2010 la 9:30 am

    @Dl.Goe
    Sunt sigura ca Aya si LePrince nu au avut blog pana ieri pentru ca daca ar fi avut, la cat sunt de laudaraosi, AR FI AMINTIT ACEST LUCRU DE 20-30 DE ORI PE ZI. Aya face super analize (desi eu cred ca sunt insuficiente pentru ca nu se vede nici o imbunatatire a situatiei) 🙂 LePrince o acompaniaza cu laude si exclamatii de amiratie.
    Sigur ca un blog se creaza in 5 minute dar nu poti in 5 minute sa scrii pe el cat au scris altii intr-un an sau doi.
    Despre blogul meu poti sa spui ce vrei tu dar nu inteleg de ce extinzi discutia la Sibilla, Marcus si Blogideologic. Foarte bine eu sunt „pseudo-blogger din hiperspatiu” si de aceea am luat hotararea sa nu particip CA SA NU II DERANJEZ PE SUPERCOMENTATORII ECHILIBRATI, MODESTI SI INTELECTUALI cu prezenta mea.
    Este foarte bine ca domnul presedinte Adrian Nastase „a vizat in invitatia sa cercuri mult mai largi de sustinatori la congres, la galerie…”. Problema este ca, dupa ce Aya si LePrince, au jignit o mare parte din comentatorii de aici, este foarte greu ca intalnirea deintre ei si ceilalti sa fie una linistita. Cum Nu vreau sa fiu PARTE A UNUI SCANDAL INEVITABIL, am renuntat SA MA INSCRIU. NU ESTE BINE NICI ASA? VREI TU NEAPARAT SA PARTICIP?
    La intrebarile si afirmatia:”D-voastra aveti? Sunteti sigura? Eu nu sunt.” nu pot sa iti spun decat ca DACA TU NU POTI SA INTELEGI CEEA CE VEZI este posibil sa ai niste simptome de AUTISM. Ma refer la tendinta de a repeta cuvinte si fraze spuse de altii si la imposibilitatea de a-si concentra atentia si de a fi coerent.
    Sa auzim si de bine!!!

  89. 91 popateapa octombrie 7, 2010 la 11:36 am

    Domnule Președinte Năstase
    Privesc cu bucurie,da si cu scepticism aceasta invitatie! Exemplul miscarii sindicale din Romania care tinde sa devina tot mai mult ce a fost inainte de ’89,cat si modul de abordare a problemei opozitiei,micile sicane intre domnul Ponta si domnul Geoana,dintre domnul Ponta si domnul Antonescu,acum cand trebuie sa existe o coeziune maxima a opozitiei,ma dezorienteaza! V-as sugera sa aveti grija de unele persoane rauvoitoare ce vor sa se infiltreze,precum AYA,Printul,etc.Nu sunt membru PSD insa opiniile mele sunt in mare masura in cadrul orientarii de stanga!
    Cu tot respectul
    Popa

  90. 92 popateapa octombrie 7, 2010 la 11:39 am

    Ca sa intelegeti scepticismul meu cititi si ultimele doau postari de pe blogul meu http://popateapa.wordpress.com „Dezamagire 5 oct.2010” si „Impresii sedimentate…..”

  91. 93 dlnimeni octombrie 7, 2010 la 11:48 am

    Victor V.: mai inainte de concluzii, va sugerez sa aruncati o privire si pe site-ul http://www.worldwide-tax.com/ .

  92. 94 Jr. octombrie 7, 2010 la 12:25 pm

    Domnule preşedinte Adrian Nastase, mi-aţi dat o veste minunată pe care o aşteptam: posibilitatea de a participa la Congresul PSD din 16.10.2010.
    Sunt bolnav de dorinţa participării, dar foarte trist că nu ştiu dacă îndeplinesc condiţiile; eu nu am blog personal.
    Voi trimute totuşi un e-mail cu datele personale, comisia de organizare le va verifica şi cu siguranţă va decide în consecintă. Eu nu sunt decât un comentator modest care se războeşte cu toţi postatori pe forumuri susţinând ideile PSD. Numai „Forum” Antena 3 înregistrează în jur de 250 de mesaje, alte bloguri, alte forumuri. Oricum, DA sau NU, aştept un răspuns.

  93. 95 Marcus octombrie 7, 2010 la 12:39 pm

    @Don Basil: ii stiu istoria, dar crezi ca mai conteaza la 83 de ani ai sai din ce partid provine? Eu spun ca acum conteaza cine-i deconteaza funeraliile, cu fanfara si salve de AKM, ori PSD-ul, nefiind la Putere, nu prea sta bine cu cei 30 de arginti 🙂
    sa fii iubit
    marcus

  94. 96 Marcus octombrie 7, 2010 la 12:42 pm

    @Theodora: pai d-l Goe iti raspunde tie din prea mult curaj, stie ca daca mi se adreseaza direct s-ar putea sa fie urecheat rau de tot pe motiv de caragialisme incurabile si sa n-aiba replica 🙂
    sa fii iubita
    marcus

  95. 97 Paul octombrie 7, 2010 la 12:53 pm

    Contele,

    avand in vedere tema discutiei noastre tabu :), cred ca de Halloween m-as deghiza, pentru tine, in recuperator de taxe si impozite.
    Cred ca la auzul avertismentului Trick or TREAT!, mi-ai umple buzunarele cu bomboane si apoi ai fugi in Seychelles.

  96. 98 Marcus octombrie 7, 2010 la 1:01 pm

    @Doru Cornea: esti bine crescut, man! La modul lui de comportament, de pusti cu fata in plina eruptie de acnee si cu reviste XXX sub pat, sensibil la famece matusalemice, lio prins aduce mai mult a voyeur decat a aya-eur. 🙂
    sa fii iubit
    marcus

  97. 99 Paul octombrie 7, 2010 la 1:09 pm

    Aya,

    cu placere (ti-am reconfirmat informarea deja obtinuta, referitoare la seriozitatea momentului 16 octombrie).

    In alta ordine de idei, confirma-mi si tu, te rog, corectitudinea afirmatiei tale care suna asa: „cand sunt trista mi-l lipsesc de obraz ” (pe Iohann, iepurasul – n.b.).
    Mai exact, cand zici ca il „lipsesti de obraz”, inseamna ca-i jupoi obrazul bietului iepuras?! Un fel de „obrazotomie”?
    Sper ca e o simpla greseala de tasssstatura :), iar nu dovada ca te ocupi cu jupuirea iepurasilor, ca hobby. Pentru ca, in cel de-al doilea caz, deja ar incepe sa se adune cam multi iepuri „fara obraz” prin zona (incluzandu-l si pe Iepurele de Mars, desigur :)).

  98. 100 analist octombrie 7, 2010 la 2:26 pm

    @contele, aya,cititor in stele, instalatorul, anonimul venetian, harabula,printul,blogideologic,paul,marcus,theodora,doru coarna, vasile, mihnea georgescu,victor,bibliotecaru,george serban,fragmentarium politic,larisa,exasperat,le prince.

    Sper sa mergeti la congres, cativa dintre voi, si sa luati si ceva functii pe acolo. Nu ca sa va infiltrati cum sugereaza careva aici pe blog, ci sa schimbati ceva din osatura partidului. Oricare dintre voi este peste media delegatilor.Eu, in locul dl. nastase, avand in vedere contributia voastra la ridicarea moralului cand geona hotarase deja soarta congresului, faceam un departament special.Al celor necalificati.

  99. 101 Dl.Goe octombrie 7, 2010 la 2:59 pm

    @Aya – Eu vorbeam serios. 🙂

    @Theodora – Aveti dreptate.

  100. 102 Dragos octombrie 7, 2010 la 3:05 pm

    Aya

    Sar’na !

    pentru nimic in lume n-as pierde aceasta parangh..acest festival cultural. Vorba aia: „vedi congresso psd e poi muori”.
    Afisul promite cateva momente must-see:

    1. domnul Ponta doreste sa afle secretul flacarii violet de la domnul Basescu (Mowgli)=> karaoke pe:

    2. Iepurele prezinta publicului un nenorocit-distrus-vai mama lui cu privire fixa si firicel de saliva in coltul gurii (Marcus), legendat ca votant Basescu. Ion I. intr-o rubasca alba cu cristale swarovki, ochelari de soare D&G si lant cu secera&ciocan ii pune mana pe frunte, intoneaza Internationala in rusa si spune: fii insipid si scrie versuri stupide ! Asta, rablagitu’, Marcus, face ca toti dracii se da cu capul de pereti, breakdance si urla: m..e Basescu ! …(sala in delir)..

    3. Tanti Cati Garantata o joaca pe Fecioara Maria cu tot tacamul: iesle, oi, ingeri, magi, Ion I. Papusa aduce a Ponta bebe…http://www.youtube.com/watch?v=zxld3T6cq8Q&feature=related

    4. Gazda noastra isi face intrarea „ca din cer” (vezi Doamne !) intr-o pelerina tip Batman purtand pe cap un cerc tip/gen sfant. Ledurile cercului formeaza un foarte frumos joc multicolor de lumini.

    5. Biletele de papagal, ghicitul in ghioc si caii sunt in mod evident, nici o surpriza, apanajul lu’ Marean.

    6. Sibilla, cu un sarpe boa pe gat, inghite si scuipa flacari.

    7. ritual de sacrificare a nevinovatei Marinescu Theodora dupa o idee a „desteptului” Manole Mester.

  101. 103 Doru Coarna octombrie 7, 2010 la 5:11 pm

    @ Paul,

    mi-l imaginez pe print cu obrazul jupuit si capul burdusit de ibuprofen…

  102. 104 Ghita Bizonu' octombrie 7, 2010 la 6:35 pm

    Victor V.

    Grafic? Uu cu udatorarea SUA si miliardele bagate in banci nu doresti ?! Poontiac out ! Mercury out ! Saturn out ! Omani ajunsi in sterada nu mai stiu cati .
    Deficit comercila astronomic . Ce fvalarea are un PNB bazat pe avocati urcati in Lexus si Mertzane ?
    Criminalitate in crestere .. elevi care comit asasinate in gupa in scoli . Misto.
    Si ma rog Japonia a pierdut doar un deceniu … SUA vreo 3.
    Si da graficu Not adjusted for inflation….. Dolaru de azi nu mai este dolaru din 1970 …

  103. 105 Ghita Bizonu' octombrie 7, 2010 la 6:47 pm

    Victor V

    uitasem . In 1968 o uncie de aur putea fi cumpaerata cu 35 $ .

  104. 106 Victor V. octombrie 8, 2010 la 1:11 am

    @ Paul

    „deciziile unilaterale nu ar trebui luate decat de catre majoritate, iar nu de catre indivizi, sau minoritati, sau piata (?)”

    Formularea corecta este: deciziile unilaterale nu ar trebui luate decat de catre majoritate (piata), iar nu de catre indivizi, sau minoritati fie ei si reprezentanti ai statului

    PS: scuze pentru raspunsurile intarziate – sunt plecat din tara.

  105. 107 Victor V. octombrie 8, 2010 la 1:19 am

    @ Ghita Bizonu

    Citind postarea ta, mi-am dat seama ce grea e viata in SUA. Pun pariu ca deja s-au format cozi la ambasada Romaniei, pentru emigrare.

    „SUA a pierdut 3” – daca socotesti de la Friedman sunt 4. Dar de ce zici ca-s pierdute? N-au mai evoluat bizonii in SUA de atunci?

  106. 108 Victor V. octombrie 8, 2010 la 1:21 am

    @ dlnimeni

    Nu inteleg la ce va referiti.

  107. 109 Aya octombrie 8, 2010 la 2:50 am

    @

    Paul

    Sigur ca a fost o greseala de tastare! Il lipesc pe Iohann- iepuras de obraz si ma simt alinata. Cum ai putut fi malitios, cand imi e drag?

  108. 110 Aya octombrie 8, 2010 la 2:53 am

    @

    Doru Coarna

    Doru, in afara de vibrantul mesaj adresat lui Paul mai ai si alte astfel de „expresii” ale imaginatiei?

  109. 111 Aya octombrie 8, 2010 la 3:23 am

    @

    Dragos

    Sunt cateva puncte cam spaimoase. Eu ma pregatisem pentru altceva (si iti spun un secret: poate, pentru ca am vazut prea multe din celelalte in marele spectacol, imi plac povestile cu happy- end):

  110. 112 Aya octombrie 8, 2010 la 3:31 am

    @

    Contele

    Iti spun primele trei locuri pe care mi le-am amintit cu mare drag si in care m-as duce daca ar fi sa stau o singura zi in Istanbul (sunt mult mai multe, desigur): Moscheaa albastra, vechiul Bazar si as merge sa-mi cufund mana in mare si s-o mangai.

  111. 113 Aya octombrie 8, 2010 la 4:07 am

    @

    Doru Coarna

    Doru, il „blagoslovesti” degeaba pe Print cu sufixele „yeur” si „ist” adaugate nickname-ului meu.
    Iti spun sigur ca nu e asa.

    Ar mai fi ceva- de obicei, un personaj precum cel insinuat de tine priveste la un cuplu. Asa ca altii sunt „yeur-ii” si „ist-ii”, cei avand ca permaneta preocupare (ce pare a-i „incalzi” teribil) urmarirea, cu sufletul la gura, a schimbului meu de replici cu Printul.

    Vrei sa dau nume (stai linistit, nu esti pe lista- nu ai de ce!)?
    Deocamdata, nu- se stiu singuri. Dar, daca insista, ma mai gandesc!

    Vad ca „unii”, pe care ii consideram prieteni si care mai si afirmau ca ma respecta, insista in legatura cu o minciuna in egala masura ridicola si grosiera, desi cunosc adevarul. Penibilul atitudinii s-ar putea traduce (ca si in cazul altcuiva) prin „strugurii sunt acri”. Nu stiam ca pofteau la ei- acum am aflat. Pofta ii priveste, nu asta e problema, dar modul penibil in care mint incercand sa si-o mascheze.
    Acei „unii”, care cunosc adevarul, mint cu buna stiinta si rea credinta.

    Ei bine, respectivii „unii”- ca sa folosesc, din eleganta, un plural- sunt acei „yeur-i” si „ist-i” care se aseaza in fata ecranului de la rasaritul soarelui ca nu cumva sa ajunga altii pe primul rand.
    Asteapta, cu rasuflarea intretaiata, cu ochii larg deschisi, umezindu-si buzele in timp ce bat darabana pe marginea fotoliului si isi misca sparmodic, din cand in cand, picioarele, sa apara „scena” Aya si Printul.

    Dupa ce privesc „scena” cu nesat si o reiau, de multe ori, se linistesc pentru moment, doar cat sa dea si ei asaltul mimand „moralismul ironic”.
    In general, oamenii trateaza „moralist” ceea ce nu mai pot (sau nu au putut vreodata, desi si-ar fi dorit, in secret) sa faca.

  112. 114 Aya octombrie 8, 2010 la 4:08 am

    @

    Doru Coarna

    Uitasem, imi pare rau.

    Salutari cordiale lui Meru de la Iohann!

  113. 115 Aya octombrie 8, 2010 la 4:11 am

    @

    Mihnea Georgescu

    Ar vrea Berceanu sa fie ruda cu un asemenea geniu artistic, dar nu e!

    P.S.
    Ti-am mai spus ca Berceanu nu are vreo legatura cu acel tip de nume (generic vorbind).

  114. 116 Aya octombrie 8, 2010 la 4:12 am

    @

    Dl Goe

    Daca ai umor cand vorbesti serios, ar trebui sa perseverezi.

  115. 117 M.Voicu octombrie 8, 2010 la 6:22 am

    @ CONTELE octombrie 7, 2010 la 9:01am spune: @ Aya „…pe 16 octombrie voi fi…. Dă-mi , te rog, trei locuri pe care le-ai vizita (la Istanbul)… dac-ai fi în locul meu ( timpul este scurt )”
    Scuze cã intervin:
    1) Cisternele de apã subterane ale vechiului Constantinopol
    2) Palatul Beylerbeyi (e pe malul Bosforului şi se vede bine la o cursã regulatã cu orice vaporaş în zonã). E minunat pe din afarã. Dacã aveţi timp veţi avea aceeaşi impresie şi vãzându-l în interior !). A fost reşedinţa ultimului sultan, şi a lui Ataturk.
    3) „Înalta Poartã” (este joasã, sã intre cei plecaţi de şale – la figurat; acolo, atunci !) – intrarea la palatul vizirului (~), în zona Topkapi, vã ia doar o privire, dar câtã istorie !

  116. 118 Vasile, octombrie 8, 2010 la 8:55 am

    Interventie peste interventia lui Voicu
    Scuze ca intervin, dar daca ati vizitat toate cele , Faceti o talpa in Taxim , la intrarea dinspre Hilton pe stange va opriti si serviti o super masa tuceasca,la Haci Baba, restaurantul are clasa prin calitatea producselor super culinare!
    Dupa circa trei sute de metri dreapta colt este un magazin de delicatese turcezi, si cumparati Saray Helvasi , este un produs de „nu ma uita istorie „!

    Daca nu va descurcati urmariti pe o harta a Istanbuluilui restaurantul ” Haci Baba”

  117. 119 Vasile, octombrie 8, 2010 la 8:59 am

    Marcus,

    Bas conteaza , atata timp cit amintesti de cei 30 de arginti!

  118. 120 Doru Coarna octombrie 8, 2010 la 9:48 am

    @ Aya,

    iti multumesc ca nu ma bagi in categoria aceea speciala, ma simt bine unde sunt si-mi ajunge.

    Gelozia, bat-o vina! este insa mereu pe ordinea de zi a romanului… si stii, aceste lucruri nu pot fi explicate. Mai este si problema „tablourilor mentale” in care iti poti completa expresii, stari si gesturi adaugate unor „fetze albe”, pe care nu le cunosti, este cazul bloggerilor… si aici predomina tentatia imediata, e greu sa-ti rezisti, recunosc.
    Deci nu interpreta imediat, in chestii d-astea mai mult detaliile conteaza iar ele vin ulterior si indescifrabil, nu?

    O zi placuta!

  119. 121 Marcus octombrie 8, 2010 la 10:21 am

    @Aya: narcisismu’ e boala grea, iar preaplinu’ de sine, nu de putine ori, sfarseste igienizat prin vidanjare. La mine-n batatura strugurii sunt foarte dulci, iar muraturi mi-am pus singur asa ca nu poftesc la acrituri subiect de voyeur-ism princiar.
    sa fii iubita
    marcus

  120. 122 Bibliotecaru octombrie 8, 2010 la 10:34 am

    @ analist
    Personal nu mă voi înscrie într-un partid până ce el nu va deveni unul cu adevărat susţinător de democraţie. România, în acest moment (după părerea mea, desigur) este departe de a avea un astfel de partid. Eu unul m-am oferit să spun cum anume se poate face un partid cu adevărat funcţional într-o şi pentru democraţie, desigur, în 8 sau 10 ani (nu am soluţii de transformări peste noapte, trebuie schimbată şi mentalitatea… aici e mai greu), nimeni nu a dorit să asculte ce am de spus. Invitarea bloggerilor este un gest frumos de deschidere a partidului, dar totuşi cred că asta se reduce cam la acest lucru. Personal nu voi fi acolo, aşa cum am declinat şi invitaţiile de la celelalte partide.

  121. 123 Vasile, octombrie 8, 2010 la 12:41 pm

    Mai sus altetele lor vobersc de hainele – fetele deghizate de o sarbatoare care nu ne apartine , decit daca vreti doar de un anume bonjurism juvenil.
    Imi inchipui ce bine ii va sta printului si cit de real poate fi ca cersetor!
    Aya de tine nu mai spun nimic ca te superi pe mine daca iti spun ca eu nu am nimic cu coada!

  122. 124 M.Voicu octombrie 8, 2010 la 1:16 pm

    CONTE, faţã de octombrie 7, 2010 la 9:0am, pe lângã oct. 8, 2010 la 6:22am,
    @ Vasile, octombrie 8, 2010 la 8:55am spune: Faceţi o talpã în Taxim , la intrarea dinspre Hilton… este un magazin de delicatese turceşti, şi cumpãraţi Saray Helvasi , este un produs de “nu mã uita istorie “!
    • * * * Când vã veţi uita la Hilton, acolo, sã ştiţi cã pe 22 decembrie 1989 la prânz am „dat o masã” cu directori de la fabrici din Iaşi şi Câmpu Lung Muscel – cu care eram pentru contractare la export de fire sintetice din ultimele investiţii, fire care aveau secţiune stelatã ca un fulg de nea (!) şi o gaurã longitudinalã pe mijloc (!), şi toate astea la grosime mai micã decât un fir de pãr (!)
    • Dupã ce ne-am întors, fabricile le-au mâncat… moliile. Asta pentru istorie, sã se ştie ce erau „mormanele de fier vechi” – importate din occident, dar care au fost anihilate la noi; cã le plãtiserãm deja !

  123. 125 analist octombrie 8, 2010 la 2:15 pm

    @bibliotecaru
    Bloggerii au fost invitati si la congresul trecut, chiar au aparut pe posturile de televiziune vorbind despre congres. As fi dorit sa vad o deschidere catre cei care,prin vocea lor au reusit sa stranga randurile in momente grele.

  124. 126 Vasile, octombrie 8, 2010 la 2:35 pm

    M.Voicu,

    Grandoarea nu se combina de cele mai multe ori cu bunul gust ,chiar si in cazul unei „delicatete”.
    Fiarele noastre ruginite prematur sunt reprosul meu facut dl. Nastase in amnezicul articol „Greselile istorice se platesc ,inclusiv tacerea”

  125. 127 Aya octombrie 8, 2010 la 3:14 pm

    @

    Marcus

    Ma surprinde faptul ca faci o grava confuzie intre constiinta valorii personale (sub toate aspectele!) si narcisism.
    Daca ai „jucat” aceasta confuzie doar pentru a ajunge la ineleganta sugestie a „vidanjarii preaplinului de sine”, iti semnalez ca ai incercat sa folosesti ca „punte” exact contariul ei- mai exact, o fractura logica.

    Constiinta valorii personale se afla totdeauna in tandem cu respectul de sine. Acestea nu au si nici nu trebuie sa aiba preaplin.

    P.S.
    1. Observ ca te autoincluzi in categoria „strugurii sunt acri”. Eu nu facusem nominalizari. Mai mult, esti primul care isi semnaleaza „prezenta” (a propos de preaplin de sine, banuiesc ca ai dorit sa fii cap de lista).

    2. Spui ca ai muraturi pe care le-ai „pus singur”.
    Pofta buna!

  126. 128 Aya octombrie 8, 2010 la 3:24 pm

    @

    vasile

    Pe tine nu ma supar (oricum, in general oamenii nu ma pot supara, dar intrista).
    E drept, ma enervezi uneori (acum, nu)- dar asta e cu totul alta discutie.

    N-am inteles sugestia legata de „coada” (nici nu insist!) dar apreciez faptul ca, desi nu prea esti iertator din fire si nici nu prea „alegi” in „neiertarea” ta, inteleg ca acum m-ai omis deliberat din „lot”.

  127. 129 Aya octombrie 8, 2010 la 3:58 pm

    @

    Doru Coarna

    Nu aveam cum sa te includ acolo pentru ca nici „prin preajma locului” unde se afla „grupati reactiv” respectivii nu ai trecut vreodata.

    In rest, am de spus doar ca nu am „interpretat imediat”, dar am pus o concluzie in urma observarii unor lucruri in timp, legate de „evolutia” personajelor in cauza.

    Iti spun atentiei rapida reactie declansata exact de acea concluzie: au inceput auto-nominalizarile pentru „strugurii sunt acri”- cineva a „deschis lista”.

    Asta arata, fara putinta de tagada, ca respectivii au ajuns in stadiul in care isi percep reactiile personale fata de „scenele Aya- Print” (reactii din categoria „strugurii sunt acri”) comparativ cu ale celorlalti- si, ca atare, calificabile pentru clasamente.

    Sa vedem daca si ceilalti isi pot depasi o fireasca timiditate in astfel de cazuri. Oricum, pot sta linistiti, sunt cunoscuti.

    Juriul va analiza forta de expresie a „trairii” fiecaruia si ii va desemna pe primii trei- acestia meritand, preaplin, treptele podiumului- cu motivatiile aferente.

  128. 130 Aya octombrie 8, 2010 la 4:11 pm

    @

    Doru Coarna

    Corect: „Iti supun atentiei rapida reactie declansata exact de acea concluzie: au inceput auto-nominalizarile pentru “strugurii sunt acri”- cineva a “deschis lista”.

  129. 131 mumu12345 octombrie 8, 2010 la 4:13 pm

    Domnule Nastase, am vazut ca v-ati straduit sa rezugraviti exteriorul edificiului si sa puneti o firma mai trendy. Apoi am observat ca ati investit in schimbarea tapetelor. Vad ca ati facut efortul sa innoiti mobila si lenjeriile.
    Dar, vai! Zadarnic tot efortul.
    Cred ca a venit timpul sa schimbati „fetitele”. Au imbatranit, s-au naravit, s-au umplut de fite si le e gandul doar la capatuiala.
    Stabilimentul de lux, pe care l-ati conceput, tinde sa semene tot mai mult cu un lupanar sordid din Dudestii de altadata, mai ales ca o lupana ordinara, trecuta bine de a treia tinerete, vrea sa interpreteze rolul de matroana.
    Este pacat, zau, de timpul pierdut si atata truda.

  130. 132 Marcus octombrie 8, 2010 la 4:26 pm

    @Aya: eu ti-am sugerat sati vezi de treaba, de camtari cu dedicatie si sa ma lasi in pace. De vrajeli sunt satul ca de mere padurete si de majorete ajunse la varsta pensionarii. lasa-mi latura de mitocanism sa tea la locul ei, nu o deranja, mai ales ca nu esti in casa ta. Stii bine ca aceleasi reactii de repulsie fata de transformare a forumului lui Cristoiu de la JN, in posta erotica, ai stranit si in urma cu cinci ani. Atunci am crezut ca este un accident, acum vad ca tine de patologie. Las-o, te rog jos, n-o mai face sa dea alarma in Capitoliu si toata lumea va fi multumita. Cat despre prins. baiatu le are cu fuga, de el ii zice eschiva, de nu se vede om cu persoana. Multumeste-te cu mesajele cu inimioara si nu sari la bataie ca nu se stie rezultatul, mai ales ca te dai de ceasu’ mortii ca respecti gazda. That’s tha last warning (mama, ce de Hollywood am pus-o !)
    sa fii iubita
    marcus

  131. 133 Dl.Goe octombrie 8, 2010 la 4:30 pm

    @Aya – As persevera dar mi-e teama sa nu patesc cum ai patit tu, adica sa depasesc punctul fara intoarcere… si sa ramîi si fara coledzi…

    Si-apoi, draga mea, tu esti pe aici unicat. Cati pot sesiza umorul unui vorbitor serios?… Bine, daca vrei tu ma las de glume…

  132. 134 krudus octombrie 8, 2010 la 4:36 pm

    Vin si eu !..sunt tare curios sa vad cum arata in carne si oase prozelitii pupin_ _ ai d-lui Nastase Zambacc.Promit sa fac si poze !

  133. 135 Vasile, octombrie 8, 2010 la 5:06 pm

    Aya,

    Scuzat sa fiu dar la km de fraza plictisitoare care ar fi mai de citit daca ati putea sa o „traduceti ” in mesajul succint daca vreti al unui Caragiale ,precum si la setea de a marca ce nu va convine cu un „ba pa ma=ti ” regasit intr-o frazeologie scolasta , ma obliga , sa va aduc aminte ce v-am repetat de atatea ori…………………
    Treaba cu coada era pina la urma o gluma proasta,pe care e mai bine ca nu ati inteleso , asa ca ma abtin de la explicatii!

  134. 136 Marcus octombrie 8, 2010 la 7:00 pm

    @krudus: de ce sa faci altfel de poze, mai baiete, v-a lasat maimutica din capul staului fara subiect cu ” ‘mneai matoala+autograf” si acum nu mai aveti ce face cu mobilele si bacnota de 1$? Sezi bland baiete, si ia ca la loz in plic, „mai trage o data”, in sensul ca daca ai destula rabdare si nu sunt pensionari furiosi in jur, s-ar putea sa mai stea base mumos pentru o poza de ferpar, asa ca pentru kurdus.
    sa fii…
    marcus

  135. 137 Marcus octombrie 8, 2010 la 7:49 pm

    @cum este corect, ca am gresit: „krucudus” sau „kurcudus”?
    ups, am bagat un „cu’ pi dos!
    sa fii cu dus
    marcus

  136. 138 Aya octombrie 9, 2010 la 1:20 am

    @

    Marcus

    Mai am ani buni pana la varsta pensionarii.
    Ca sa fie si mai clar, facand aceasta afirmatie (ca mai am ani buni pana la varsta pensionarii) am in vedere situatia actuala, in care inca nu s-a modificat legea. Oricum, acea varsta va creste si, in baza unui calcul elementar, voi avea si mai multi ani pana la pensie.

    Inteleg cine este cea despre care incercai sa transmiti, complet neadevarat (ca sa nu spun altfel) ca ar fi „majoreta sexagenara”- nici gand sa am 60 de ani, mai am serios pana acolo (ca a nu spui ca nu ai inteles: de depasit, nici vorba).

    De fapt, incercarea ta total gratuita (si lipsita de cea mai elemenatra eleganta) de a-mi crea o imagine falsa era evidenta dupa ce, in urma descrierii fotografiei mele, oricine ma putea vedea pe Facebook, la prietenii lui Adrian Nastase. Tu ai avut si „repere suplimentare”- dar ai continuat cu seria „inelegantelor” (e un eufemism).

    Preocuparea ta speciala fata de „scenele Aya- Printul” ma fac sa cred ca nu am gresit in ceea ce am spus.

    Cred ca deja am trecut cu vederea suficient de multe atitudini de caverna din partea ta, aparute „coincindent” cu intensul meu schimb de replici cu Printul (pretextele insailate ale atacurilor tale nu conving).

    Marcus, nu-ti imagina ca esti infailibil- cu atat mai putin ca nu ti se poate face fata.
    Te asigur ca, fara a folosi expresiile grosiere (ca sa nu spun altfel) de care ai inceput sa faci uz si cu mine (nu mai discut de cum ii tratezi pe altii) sunt o buna manuitoare a armei numita sugestie incisiva.
    N-ai avut prilejul sa faci cunostinta cu mine in aceasta postura dar, daca deschizi ostilitatile, astepta-te la riposta asumand daunele (ale tale, desigur).

  137. 139 Aya octombrie 9, 2010 la 1:26 am

    @

    Vasile

    Iti multumesc pentru delicatetea de a nu-mi „decripta” glumele proaste. Nu le gust.

    Nu am inteles nici ce „ascund” acele „…….” dar am retinut ca oricum mesajul nu este dintre cele agreabile. Nu insist.

  138. 140 Aya octombrie 9, 2010 la 1:56 am

    @

    Dl Goe

    Altii sunt cu „pac la Razboiu'” ca sa nu ramaie fara coledzi. Se vad cu ochiul liber.

    Depinde de fiecare ca „le point de nonretour” sa fie cel visat de alchimisti- sau nu. Daca acela este, „coledziul” le revine pentru totdeauna.

    P.S.
    Ma faci sa afirm truisme: cel mai bine se glumeste serios.

    P.S.2
    Eu n-am ramas fara coledzi. Nu te teme nici tu. La nevoie, ne votam reciproc.

  139. 141 Aya octombrie 9, 2010 la 1:58 am

    @

    Dl Goe

    Corect: „Daca acela este, “coledziul” revine pentru totdeauna.”

  140. 142 Ghita Bizonu' octombrie 9, 2010 la 5:44 pm

    Victor V

    Mistocarala ieftina nu ajta la esamotarea adevarului .
    Da, in SUA se traiest4e mia bine ca in Romania
    Da in SUA s-a inregistat o scadere a puterii de cuparare a calsei de mijloc in paralel cu crwesterea numarului de milionari .
    Da , dolarul nu mai este ce era in 1970 . Insa trebuie sa fii imbecil sa presupui din asta ca leul ar fi mai grozav decat dolarul. Intrebarea este : tu esti ? Raspunsul iti apartine ! (adica daca dolaru de azi este la fel ca cel din 1970 … ori ca leul este mai ghrozav decat dolarul )
    Si daca rezultatele teoriilor tale nu au fost asa de stralucite in SUA (care era si a ramas INCA prima economie mondiala ) ce te face sa crezi ca vor d rezultate mai bune in Romania ? au ca Romanai ar putea suprorta „siccesurile” alea ?

  141. 143 raduhumor octombrie 10, 2010 la 5:47 pm

    @Goe !
    Iar ai luat-o razna si te uiti printre garduri , la cum se maimutaresc oamenii mari !
    Treci imediat acasa , si lasa flirturile pe aici, ca in primul rand n-ai cu cine, si dupa aia, ca inca n-ai cu ce 😳

    Vezi ca una ca aia iti papa banii de hotdog si inghetata , te pupa usor pe frunte ( ca sa te umple de ruj si de rusine) si te trimite acasa nemancat si nerezolvat decat la buzunare , nu si-n restul pantalonilor :oops:. Daca nu vii singur il trimit pe tataie sa te ia, ca altfel o iei de la alde @Marcus, sau mai rau , si de la inca vreo doi fugiti/plecati de-acasa cu noaptea-n cap si ramasi asa si peste zi 🙄
    Nu-ti mai spun care-s, ca curios cum te stiu ai sta pana i-ai afla si deocamdata nici eu nu-i stiu bine , ca uneori par la locul lor 🙄
    Mamitzica , care te iubeste la fel de mult , nu ca astia de pe aici !

  142. 144 un membru octombrie 11, 2010 la 10:41 am

    Domnule presedinte, din moment ce suntem un/singurul partid de stanga, permiteti-mi o propunere de adaugat la brosura coordonata de Dvs.(eventual in completare la pct.45):
    * Institutiile statului vor utiliza formate digitale de stocare a datelor numai daca acestea au sursa deschisa, fiindca accesul cetatenilor la informatia publica trebuie sa fie GRATUIT. Orice aplicatie cumparata de institutiile publice trebuie sa fie insotita si de codul-sursa, deoarece statul nu isi permite sa fie client-captiv al unei firme private.
    Cu stima,

  143. 146 dlnimeni octombrie 11, 2010 la 2:54 pm

    Victor V. : nu -i nimic, nu mai este important. Rog ignorati mesajul meu precedent.

  144. 147 petre c octombrie 14, 2010 la 4:46 pm

    Sunt un adversar al dumneavoastra domnule adrian nastase !! Ne jigniti inteligentza cu acest blog !!
    Rezultatele guvernarii dumneavoastra se resimt si astazi !!
    As vrea sa vad probitatea dumneavoastra morala !! Incercati sa nu va mai ascundeti si sa va amanati procesele !!
    In rest, observati si dumneavoastra ca psd Nu s-a reformat de loc ! E la fel; de corupt ca…intotdeauna ! Are o ierarhie de valori total intoarsa pe dos !! Promovati oameni precum aura vasile sau vanghelie ! Partidul psd este cel mai capitalist partid , condus de o persoana (!!??) al carui socru este miliardar si cu bona filipineza !!
    Sunt sigur ca aceasta parere a mea NU va apare ! Va fi o dovada in plus pentru dumneavoastra ca sunteti inca in era Ион Илиесцу КГБ

  145. 148 andrei octombrie 16, 2010 la 2:15 pm

    Am si eu o solutie pe care cred ca ati putea-o include in noul vostru program: Ce-ar fi sa va luati de manuta cu aia de la PDL, PNL, PRM, PUR si alte formatiuni care mai evolueaza pe scena politica a romaniei de 20 de ani incoace si sa va carati naibii cu totii sa va faceti undeva o tara a voastra. Chiar nu va prindeti ca lumea s-a saturat de voi? Ati pus tara asta pe chituci !


  1. 1 Loja blogerilor PSD | 7 ani Trackback pe octombrie 6, 2010 la 4:51 pm
  2. 2 Am paricipat la reuniunea Clubului de la Bucuresti « Hai ca se poate! Trackback pe octombrie 6, 2010 la 5:25 pm
  3. 3 Declaratii despre despre deciza CCR si o stire pe surse aproape de necrezut « Hai ca se poate! Trackback pe octombrie 6, 2010 la 5:48 pm
  4. 4 Merem la Congres, că dacă-i musai, apoi cu plăcere! | Pensiuneaedenjibou's Blog Trackback pe octombrie 6, 2010 la 10:27 pm
  5. 5 Dumnezeu are braţe mai lungi decât justiţia. « Sfinxul Trackback pe octombrie 7, 2010 la 2:08 am
  6. 6 O promisiune mai veche: invitam bloggerii la Congresul PSD | RoDigg News Trackback pe octombrie 8, 2010 la 11:31 am
  7. 7 Bloggerii vor avea o loja speciala la Sala Palatului | Blogul Monicai Marinescu Trackback pe octombrie 11, 2010 la 10:53 pm
  8. 8 Careul de dame şi dispariţia « Oana Stoica Mujea Trackback pe octombrie 12, 2010 la 5:58 pm
  9. 9 Adrian Năstase: Loja Bloggerilor « La Rotundu Trackback pe februarie 2, 2011 la 4:23 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!