Congresul TSD

Ieri, am participat la Congresul TSD. Puteti citi, mai jos, discursul pe care l-am rostit acolo:

„Dragi colegi mai tineri,

Sunteţi o generaţie de excepţie, care are în faţă o misiune cumplită: să cureţe România de mizeria portocalie din ultimii ani. Avem un mare avantaj: adversarul nostru este tot mai mic. Euripide spunea că nimic nu se compară cu imaginea unui vechi duşman pe care l-a părăsit norocul. Aşa este astăzi duşmanul nostru, Traian Băsescu.

Peste ani, îi transmit un mesaj: Traiane, nici nu ştii cât de mic începi să fii!

Traian Băsescu a făcut câteva greşeli de când e preşedinte. Vreu să enumăr aici doar două dintre ele: primul mandat, şi al doilea mandat! Poate îl ajutăm ca al doilea să fie mai scurt!

Epoca Băsescu se apropie de final. Iar ce va urma va trebui să fie epoca voastră, epoca unui nou început.

Băsescu n-o să cadă din cauza unui puci pus la cale de moguli. Ci o să cadă din cauza furiei oamenilor pe care i-a batjocorit. Când tai salariile şi pensiile, când minţi mereu, când te cerţi cu oamenii pe stradă, când dai palme alegătorilor tăi – la ce te poţi aştepta?

Se spune că istoria este scrisă de învingători. E timpul să redevenim învingători. Auziţi de prea mult timp în jur vocile unor slugi care spun cum tot PSD-ul este de vină pentru tot ce  fura clientela PDL, pentru poliţiştii care au ieşit în stradă sau pentru tot ce mai minte Băsescu.

Eu vreau să vă amintesc că PSD este partidul care a fost mereu în avangardă în România:

–         Noi am pornit revoluţia, şi, indiferent de scenariile care s-au suprapus atunci peste evenimentele din decembrie, Romania a intrat pe un drum al schimbarilor democratice, bazate pe o constitutie de tip occidental;

–         Noi am început reformele şi am creat economia de piaţă, cu cel mai bun guvern de după revoluţie;

–         Noi am dus România în NATO şi UE, noi am făcut ordine in economie si am adus pace sociala in tara;

–         Noi am redus sărăcia şi am creat locuri de muncă;

–         Iar azi, tot noi avem cele mai multe bloguri şi conturi de Facebook din România!

De mâine, va trebui ca tot noi să curăţăm după mizeria pe care o fac astăzi Băsescu şi Boc. Nu-i nimic, o vom face. Cum am strâns după CDR, putem face la fel şi după PDL. Iar daca nu vor scapa de Basescu,  PDL va avea aceaşi soartă ca şi PNTCD.

O vorbă celebră spunea că minciuna este temelia bunelor maniere. Din acest punct de vedere, Traian Băsescu este un paradox. Fiindcă, în acelaşi timp, minte, dar nu are nici bune maniere. El a inspirat generaţii de pedelişti să devină agramaţi, obraznici, tupeişti, agresivi şi chiar infractori. Modelul său de politician este format din  Hoară si Bercea Mondialu’. Asta este oferta lor pentru români, şi cu astfel de oameni vor ei să convingă.

Nu ştiu dacă aţi observat, dar nu prea există bancuri cu Băsescu şi alţi preşedinţi. Ştiţi, genul acela cu “Obama, Sarkozy şi încă cineva” Ştiţi de ce? Fiindcă Băsescu nu prea se vede cu preşedinţi. Iar bancurile trebuie să fie credibile ca să aibă umor. Glumele sunt un lucru foarte serios, asta o spunea Churchill; fiindcă spun câte ceva despre contextul care le face posibile. Ştiu că vă e ruşine cu preşedintele pe care îl aveţi. Dar nu va mai fi nevoie să-l suportaţi prea mult! Însă pentru asta trebuie să muncim cu toţii. Împreună.

Voi va trebui să faceţi o altfel de politică. Voi veţi fi avangarda partidului, iar imaginea noastră trebuie să fie în continuare aceea de partid care deschide drumul. Veţi fi avangarda unui partid tot mai modern. Noi suntem partidul care a reuşit să ducă România în NATO, să încheie negocierile de aderare la UE, să dea o speranţă românilor că în ţara asta se poate trăi cu adevărat bine. Nu vă lasaţi călcaţi în picioare! Trebuie să fiţi mândri că sunteţi pesedişti!

Generaţia voastră e formată din cei care erau adolescenţi la Revoluţia din 1989. Aveţi marea şansă că nu ati avut legatura cu comunismul. De aceea, voi trebuie să ridicaţi şi mai mult ştacheta faţă de predecesorii voştri! Nu este uşor, fiindcă aveţi două repere foarte complicate: cel mai bun preşedinte al României, domnul Ion Iliescu; şi, aşa cum recunoşatea chiar şi Băsescu, cel mai bun guvern de după 1989, cel din 2000-2004.

Tinereţea începe să fie un atu. Socialiştii sunt conduşi, peste tot în Europa, de tineri. Din cele 32 de partide socialiste care fac parte din PSE, 21 au preşedinţi sub 55 de ani, 10 preşedinţi sub 45 de ani, iar 6 sub 40 de ani. Ce ne spun aceste cifre? Că tinerii sunt cei care au preluat conducerea în stânga europeană.

Am încredere că noua conducere a TSD va transforma această organizaţie într-una chiar mai eficientă decât pe vremea lui Victor Ponta. Aveţi şansa de a fi cei mai puternici, şi de a demonstra că meritaţi să conduceţi acest partid.

Să nu credeţi că va fi uşor. Lui Victor Ponta i-a fost mai uşor ca preşedinte TSD decât vă e vouă acum. Pe vremea lui, ţara o ducea din ce în ce mai bine, oamenii erau mai liniştiţi, puteam să construim în linişte. Acum nu mai există nimic din toate astea. România e foarte agitată, iar oamenii – disperaţi. Einstein spunea că stomacul gol nu-ti dă cele mai bune sfaturi politice. Fac o paranteză, pentru cei care îi transcriu acest discurs lui Traian Băsescu: Einstein a fost un om de ştiinţă, fizician şi filosof printre altele, nu o marcă de whisky.

În final, pentru că m-ati ascultat in liniste, vreau să vă povestesc ceva.

Ştiţi de câţi membri PDL e nevoie ca să schimbi un bec?

1.     de unul care să spună că becul nu trebuie schimbat – e bine-mersi, luminează perfect,

2.     de al doilea care să spună că, de fapt, PSD-ul împreună cu mogulii inventează faptul că becul ar fi stricat

3.     de al treilea care să spună că, dacă într-adevăr becul e stricat, el a fost stricat de Ion Iliescu în perioada mineriadelor

4.     de al patrulea care să apară la B1 şi să ne explice cum, de fapt, problema cu becul este rezultatul unei conspiraţii ruseşti

5.     de al cincilea care să aloce un buget semnificativ la ministerul Turismului, care să lanseze o campanie pe CNN pentru achiziţionarea unui bec nou

6.     de al şaselea care să-şi dea demisia de vinovăţie

7.     de al şaptelea care să-l critice imediat pe al şaselea pentru faptul că becul s-a stricat

8.     de al optulea care să acuze toţi românii, în bloc, pentru că nu se mai sătură de becuri

9.     de Emil Boc, care să decidă că, de a doua zi, toate becurile trebuie reduse cu 25%, iar toţi beneficiarii de lumină trebuie să plătească impozit de 50% pe bec

10.  Şi, în fine, de Radu Moraru, care să relateze versiunea corectă a întregii poveşti.”

118 Răspunsuri to “Congresul TSD”


  1. 1 Bibliotecaru octombrie 3, 2010 la 8:30 am

    @ Adrian Năstase

    Nu ştiu cum se întâmplă, dar discursul politic a început să fie ocupat mai mult de „partidele celorlalţi”.

    Priveam şi la Emil Boc cum punea ieri în discursul oficial de premier al domnului Boc conţinea…

    De asemenea, guvernul pe care îl conduc nu va repeta greşelile Guvernului Tăriceanu, când au fost angajate cheltuieli bugetare fară să aibă o susţinere pe termen mediu şi lung. Aceste lucruri nu se vor mai repeta şi am spus tuturor că ieşirea din criza economică în care ne aflăm nu se va face prin politici populiste. Politicile populiste în acest moment pot îngropa România.

    De ce era nevoie de această „intrare” în discursul oficial al Primului Ministru din România.

    Şi domnia voastră vorbiţi tinerilor din TSD, în loc de necesitatea de a se pregăti serios, ca viitori specialişti în guvernare, învăţând (macro)economie, drept, administraţie şi, în primul rând, filosofie politică, despre eleganţă, intelectualitate, respect, coloană vertebrală dreaptă… le insuflaţi o agitaţie împotriva PDL şi Emil Boc şi, în fruntea listei, împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Eu nu pot fi de acord cu insuflarea spaimelor spre tânăra generaţie. Transmiterea răutăţii şi a războiului între partide nu poate fi un lucru benefic. Dacă şi peste 20 de ani politica se va face la fel ca astăzi, eu cred că partidele politice „vor domni” peste membrii de partid, că alţi cetăţeni nu vor mai fi.

  2. 2 Adrian-Andrei Arhire octombrie 3, 2010 la 8:35 am

    Ce bine ar fi sa aveti dreptate Domnule Nastase, si perioada asta cumplita portocalie sa ia sfarsit cat mai repede. Cunosc destul de bine tinerii din PSD si pot spune ca sunt multi capabili printre ei, iar daca li se va da incredere vor demonostra calitatile si competentele dobandite……….numai sa scapam odata de ,,ciuma” asta portocalie care contamineaza tot!!!!!!!!!

  3. 3 exasperat octombrie 3, 2010 la 8:38 am

    M-am bucurat să vă privesc ieri în mare formă. Sper să ajungeţi şi pe la noi cât de curând.

    Şi m-am mai bucurat pt faptul că TSD Dâmboviţa, are, în sfârşit, un vicepreşedinte la nivel naţional: http://exasperat.wordpress.com/

  4. 4 Doru Coarna octombrie 3, 2010 la 8:46 am

    @ Adrian Nastase

    11. de un Traian Basescu care sa spuna ca becul a fost schimbat cu unul mai slab sub dictatura sa, ca se numeste „modernizare”, si ca becul defapt ii apartine

    12. de un AN care sa ne povesteasca epopeea reala a becului simultan cu un program definit in Departamente care sa-i sustina versiunea

    13. si de mine, care ma intreb ce program sa-mi fac azi, duminica.

    PS. Remarcati, mi-a revenit locul 13, „cu voia Dvs, ultimul de pe…”.

  5. 5 mirela octombrie 3, 2010 la 8:46 am

    Va felicit pentru acest discurs.Eu sunt una din acei adolescenti care in ’89 am trait caderea comunismului in plin si am simtit schimbarile la nivel social intr-un mod acut as putea zice.Ati preluat tara cand toti romanii erau debusolati dupa 45 de ani de cenzura din toate punctele de vedere,cand nimeni nu stia ce inseamna democratie si libertate de exprimere.Ati avut curajul raspunderii in fata tuturor ca totul va intra in normal curand si asa a fost.Din pacate s-a permis multora sa creeze la nivel social ideea ca numai cei de dreapta sunt bogati ,culti si in acest fel poporul nu a mai avut cum sa vada tote evaziunile fiscale la nivel social care au fost si sunt facute.Este adevarat si ca stanga in toata europa este condusa si formata numai din tineri.Va pot confirma cu tarie pentru aici unde traiesc am multi prieteni de varsta mea chiar si mai tineri ca mine care merg la scolile de politica si s-au inscris in partid sa invete lucruri noi…sau tot ceea ce le-a fost interzis sa stie pana in acest moment din punct de vedere social iar scolile sunt infiintate de stanga evident care a vazut setea de cunoastere a tinerilor si acum ii ajuta.Eu personal va multumesc din suflet pentru ajutorul si incurajarile date tinerilor de astazi.Avem nevoie de voi!!!

  6. 6 alex.dumitrascu octombrie 3, 2010 la 9:03 am

    Usor domnule Nastase. Regimul Basescu va cadea datorita proastei guvernari, a incompetentei si a nesocotirii legilor economice, nicidecum datorita ‘adeziunii maselor” la PSD.

  7. 7 Pali octombrie 3, 2010 la 9:09 am

    Felicitari pentru discurs,…pacat ca nu ati adoptat versiunea mea ref.la Traiane nici nu stii….e un pic mai morbid dar cred ca avea mare succes fiind rostit de dvs.

  8. 8 LePrince octombrie 3, 2010 la 9:15 am

    @Adrian Nastase
    @All

    (Ar fi trebuit sa-l pun la articolul anterior)

    Este evident ca PSD ar dori sa schimbe ceva in sistemul de impozitare a bancilor, dar nu spune exact ce. Probabil e prea devreme. In fond, textul, in afara analizei asupra activitatii si evolutiei sistemului bancar, nu doreste sa lamureasca ceva, vrea doar sa starneasca comentariu, aprobare sau contrazicere. Textul postat este „o mostra”, pentru a testa reactii.
    Este adevarat ca bancile , si nu de ieri, de azi, sunt un „stat in stat”. Prin ARB, sau prin alte asociatii profesionale, au stiut sa-si asigure printr-un lobby destul de la vedere o pozitie privilegiata in sistemul economic romanesc. In Romania, as spune ca bancile functioneaza ca un cartel monopolist. Prin asociatiile profesionale(exista si alte domenii care , prin asociatiile profesionale fac lobby eficient pentru a-si asigura si imbunatati profitul, dar asta alta data), acestea isi impun partenerului de discutie legislator , un punct de vedere anterior convenit „inter pares”. Orice nou venit, daca a dorit sa ia o parte din „tort”, a trebuit sa se supuna regulilor anterior stabilite de cei deja existenti sau de „cei mari”, avand astfel garantia ca vor avea macar cateva „firimituri”. Toate bancile prezente in Romania functioneaza dupa acelasi tipic. Statul este principalul client al bancilor. In general, nu exista nici un incentive pentru sistemul bancar sa „iasa” din pluton. Cu siguranta profiturilor facute pe seama imprumuturilor de stat si a comisioanelor, cu marje de profit uneori impresionante si contracte cu populatia „negociate” doar teoretic, bancile se scalda in suficienta asigurata de autoritati. Autoritatea pare „fermecata” , sedusa de eleganta bancilor, constituite in asociatii „nevinovate si feciorelnice” gen ARB. De fapt, exista o dualitate a suficientei: a autoritatilor(comoda si profitabila „suficienta”) si a sistemului bancar in sine.
    Nu stiu , pentru ca dl Nastase nu spune, ce ar dori sa schimbe PSD in reglementarea domeniului bancar. Orice incercare de a schimba „apa calduta” in care se scalda bancile, se va lovi de lobby-ul bancar extrem de bine pus la punct. Inclusiv incercarea de a suprataxa bancile , care va fi bine publicitata(de catre asociatiile bancare) ca o incercare de a incarca nota de plata a consumatorului final, adica a utilizatorului de servicii bancare. Nu cred ca PSD are forta sau vointa politica necesara pentru a se lupta cu sistemul bancar.
    Nu cred nici ca taxele suplimentare ar duce la o imbunatatire a relatiei bancilor cu populatia sau cu mediul de afaceri. Orice taxa suplimentara aplicata bancilor se va regasi in comisioane sau in dobanzi, pentru beneficiul teoretic ca banii suplimentari incasati din taxe va proteja consumatorul sau va folosi populatiei ori mediului de business.
    Dl Nastase spune ca bugetarii sau altii, sunt „sclavii bancilor”. Eu zic ca nu „sunt” ci au „devenit” sau „s-au facut” sclavi, atrasi de fata morgana numita consumerism. Dupa 2000 in special, a existat o „betie generalizata” a consumului, alimentata constient de banci, fara ca cineva sa fi incercat macar sa administreze un antidot. Oricine ar fi vorbit pesimistic intre 2000 si 2008 , ar fi fost privit ca o ciudatenie, un Warburg modern. Nu-mi amintesc ca cineva sa fi jucat rolul „cassandrei” moderne. Trebuie sa recunoastem ca 2000-2008 au fost o „goana dupa aur”, cine nu „profita”, imprumutand si cumparand era considerat cel putin „out of fashion”, „obsolite” sau macar „redus”. Autoritatea a legitimat, sustinut, incurajat si profitat de pe urma acestui fenomen.
    In privinta „fricii de a iesi la manifestatie” de la final,daca ea exista, nu cred ca PSD are posibilitatea de o elimina. Venit la putere, va plati PSD creditele angajate de bugetari sau de altii pentru a-i transforma pe acestia in „oameni liberi”? Sau nu va mai filma manifestatiile? Si daca da, cum ii va convinge pe oameni sa nu ia alte credite? Crede oare PSD ca odata venit la putere orice revendicari vor fi implinite, si prin aceasta orice nemultumire eliminata? Incheierea este pur politica.
    Personal, cred ca orice incercare de crestere a impozitelor(in context international si mai ales, regional), in orice domeniu, in acest moment este o greseala, pe langa faptul ca este si inutila. Impozitele mari vor afecta acel mediu de afaceri care nu poate sa se relocheze fiscal.Adica pe cei mici. Si in final, loveste in micul consumator, deja afectat de masurile economice aberante ale guvernului Boc.
    S-auzim de bine.

  9. 9 LePrince octombrie 3, 2010 la 9:17 am

    @All

    Firul anterior a adus o multime de comentarii. Le-am citit, si pot spune ca nu am surprize. Desigur, inclin sa le dau dreptate lui florin m, victor v, sau daniel, si sa imi intaresc convingerea ca ghitz sau blegideologic nu sunt altceva decat nostalgicii unor vremuri demult depasite. Sibilla nu se poate abtine sa nu „bata apa” in privinta aceleiasi obsesii. As observa ca dpdv psihologic tinde sa devina un „caz”.
    S-auzim de bine.

  10. 10 LePrince octombrie 3, 2010 la 9:18 am

    @Marele gremlin ideologic, humpty-dumpty, ideologul sfertosibilinic

    Incercarea de „conceptualizare” a unor greseli de tastare a lui Ghitz de Mauvaisefoi, si transformarea acestora in „notiuni” , trecandu-le prin filtrul „intelectual” al Sibillei, este , probabil , o gluma proasta. Textul tau din oct.3,5:55am, nu e decat o noua dovada a „nevolniciei” intelectual-ideologice in care te zbati,pe care doresti sa o transformi, stangaci, in teorie.

  11. 11 LePrince octombrie 3, 2010 la 9:20 am

    @Adrian Nastase

    Banicioiu este un soi de epigon al lui Victor Ponta. Probabil, PSD nu mai are nici un fel de ingrijorare in privinta castigarii alegerilor viitoare, din moment ce Banicioiu, unul din cei mai slabi comunicatori si vorbitori ai PSD, este reales presedinte TSD, si pe deasupra cu „toate mainile sus”.O astfel de emulatie unanima, nu a mai fost atinsa de foarte multa vreme in PSD. Spuneti :„o altfel de politica”. Oare? Credeti?
    S-auzim de bine.

  12. 12 LePrince octombrie 3, 2010 la 9:20 am

    @Aya

    Am trimis. S-a primit?

  13. 13 Marcus octombrie 3, 2010 la 9:36 am

    @all: vedeti aici : http://marcus64.wordpress.com/2010/10/02/recunoastere-internationala-pentru-basescu/#comments Statu-Ia Basescu calare pe iapa preferata, Elena, in lupta cu mogulii.
    sa fiti iubiti
    marcus

  14. 14 vasile octombrie 3, 2010 la 9:48 am

    Domnule Nastase am votat cu PSD ,fata mea, actualmente studenta la medicina – buget- Davila s-a in scris in PSD anul trecut , i sa dat carnetul dupa care nimeni din organizatia Prahova nu a mai contactat-o , e un simplu votant , acum sa aflu despre congres de fina d-lui Ponta , sunt dezamagit. Nu asa se face selectia pt viitorul PSD ,lua-ti exemplu poetului Adrian Paunescu care prin anii 80 cauta talentele autentice prin provincie cu celebra emisiune tv ” Antena va apartine”, nu mai criticati PDL de nepotism , ca vad ca plaga e generala

  15. 15 Ioan octombrie 3, 2010 la 9:50 am

    @ off topic

    Mai ieri guvernatoru’ a dorit sa fie filmat de aproape, sa intre din prim plan in rolul lui preferat de ceva timp; cel de starleta de bordel provincial cu grai pasaresc. Spre nesansa lui prim planul a fost luat de ecoul unei postari din acest spatiu in care scarba si dispretul au fost consacrate la noi ca unitati de masura din sistemul de evaluare a nemerniciei. Evident eu nu am nici un merit, incerc numai sa-mi motivez un punct de vedere la imaginea dominanta a unui portret la care tusa ce strabate panza tabloului este copia fidela a modelului. Acum insa doresc numai, ca si altadata, sa il apropii pe ultimul dintre urmasii lui Ion I. Campineanu de Basescu; doara ei doi, Isarescu si Basescu, se aseamana azi ca doua polonice ruginite pline ochi cu zer acrit. Ei nutresc, si nu de ieri de azi, o ura viscerala fata de pensionari carora le doresc moartea. In plus spre deosebire de noi, ca toti suntem cumparatori cel putin odata pe zi, numai ca ei nababii ignorand realitatea nu au tinut la pret; fiind vorba de cumpararea mandatelor proprii. Chiar daca pe taraba se afla azi Banatul si Ardealul. (pentru cei interesati vezi partidul ardelenilor si simpatizantii.) Privindu-l deunazi pe guvernator inconjurat de bancheri, l-am asemuit pentru o clipa cu patriarhul BOR la o ceremonie de la Palatul Cotroceni. Un patriarh cu roba caraghios de scurta, asemenea sortului gri al concetatenilor nostri aflati la cules de capsuni. Sumele trimise acasa de capsunari pana mai an, cca 6/7 mild euro/an, i-au adus nu odata guvernatorului (si nu numai lui) zambetul pe buze. Dar, ca parinte, nu s-a gandit o clipa la copii capsunarilor lasati acasa in voia sortii. Nu, pentru ca el „Patriarhul” face politica altora aliniati deo-potriva aici si in lumea stramta a mediul bancar si nebancar; sustinand fara jena ca este chipurile apolitic. Acum, vezi Doamne, a prins aripi ce ofera purtatorului, de ce nu, si viziune politica. Il ingrijoreaza populismul televizat. Si nivelul datoriei publice il ingrijoreaza; sustine chiar ca datoria publica ne-ar apartine noua tuturor. Asa declara el, dar nimeni dntre cei de fata (din fata microfonului) nu ii aminteste de pledoaria desantata pentru centura si nici de visul comun devenit realitate prin mijloace oculte. (targ ordinar si ecrocherie dovedita matematic) S-au mai sti, azi cand numarul detractorilor sai creste exponential s-a gasit si omul care sa il arate cu degetul ca pe unul dintre artizanii, daca nu principalul artizan al indatorarii iresponsabile a poporului roman, a dezastrului generalizat. Si mai este de retinut un alt adevar vazut chiar si de un novice. Ei, Isarescu si Basescu, au format de de mult un tandem si tot in tandem si pe aceiasi bicicleta trebuie trebuie sa plece.

    PS

    Si mai e ceva de adaugat, detaliu ce ne situiaza printre ciudatii Europei Unite; chiar ai lumii. Vedeti dv la noi in piata exista trei unitati monetare: leul, ronul si milionul. La piata de produse agro-alimentare, si nu numai, se utilizeaza la schimb leul si in vorbire milionul; desi milionul nu mai exista de mult. Exista doar sarmanul leu. In mediul bancar se foloseste ronul; desi lgislatia in vigoare nu ii mai recunoaste existenta de mult. Milionul se mai foloseste si la televizor de membrii guvernului Boc V, de M Gadea la Sinteza zilei si de unii dintre parlamentari. E rusinos. Si carei institutii credeti ca se datoreaza anomalia, ciudatenia? Tare sunt curios sa vad lista cu sponsorizari pe anul in curs a BNR; sa vezi acolo jaf nineaca; ca obrazul subtire cu cheltuiala se tine. Ca zice o alta mumie de la BNR, ce ne crede pe toti imbecili, ca daca cheltuiala nu se realizeaza suma aferenta se toaca sau se da la topit, dupa caz. Ca daca se face venit la trezorerie este o mare ilegalitate. Asa s-a motivat, la inceputul anului, si achizitia scandaloasa, in plina criza, a cca 10 autoturisme BMW X5. Si nimeni nu a suflat o vorba. Asa cum de altfel nu a suflat o vorba Mugur Isarescu in toata perioada guvernarii Adrian Nastase, tacand malc.

  16. 16 LePrince octombrie 3, 2010 la 10:10 am

    @All

    Blaga a demisionat din PDL. Dar e inca „secret”.Se pare ca PDL se va scinda. Oare dl Nastase se bucura? Eu nu cred.

  17. 17 Vasile, octombrie 3, 2010 la 10:14 am

    Ca de obicei sunt sincer,

    Nu mi-a placut contextul in care i s-a transmis lui Traian Basescu ce unitate de masura a valorii o reprezinta.
    „Basescu nici nu sti cit de mic incepi sa fi” ar fi fost nimerita ca replica in Parlament sau intro dezbatere directa pe sticla……………..acum e deja rasuflata!
    Nu mi-a placut nici gluma lui Dragnea gluma care confirma ca paradoxuri tip Traian Basestu coexista si in PSD.
    Nu mi-au placut impleticelile dl.Ponta , care nu s-a lasat pina nu la rememorat pe Che.
    Nu mi-a placut sarcastica PSDista remarca PDL vas avea aceiasi soarta ca PNTeul o realitate pina la un anumit punct , despre un PNT care altruist a pierit a pe un esafodaj anacronic lasat ca zestre de PSDR. pentru ca pe noul curent si politica creat de acestia,curent pro NATO si pro european sa triumfe guvernarea Nastase Iliescu !
    Il dau cuvintul dl. Harabula , urmeaza ,Aya!

  18. 18 Harabula octombrie 3, 2010 la 10:27 am

    Intr-o emisiune TV, dintre acelea cu blonde vopsite, o cantareata dansatoare comentatoare, sau ceva in genul acesta, a fost rugata sa povesteasca ceva interesant din viata ei.
    -Acasa la mine, in spatele gradinii, langa un zid ieria mure.
    -!?
    -Ieria mure.
    -!?
    -Ieria mure.
    -Aaa! Erau mure. Spune asa fato. Vino sa te pup.Esti grozava. Si ce s-a intamplat?
    -Am cazut cu fundul in mure si m-am urzicaaat!

    Dupa cum vedeti cea mai grozava aventura a fetitei astea a fost o cazatura intre mure.

    Povestea asta are un tâlc. O parte a tineretului de astazi, crescut in acvariu, ferit de drame, nu cred ca este pregatit sa faca fata sfidarilor lumii moderne. Am spus: o parte.
    Nu stiu cum se face dar in politica s-au selectat tocmai tineri de acest gen. Cea mai dramatica intamplare din viata lor este cazutul in fund intre urzici.
    Tinerii adevarati pot fi gasiti la transnationale, initiind afaceri, incercandu-si norocul in strainatate etc.

    Domnul Nastase gandeste la fel ca mine despre tineret. O dovedeste tonul jucauş al discursului sau.

  19. 19 anonim octombrie 3, 2010 la 10:36 am

    Va stimez si va respect dar permiteti-mi sa va intreb ceva (nu numai pe dvs.ci si partidul dvs.): vorbiti foarte frumos, uneori convingator dar cind o sa si faceti ceva concret ? mai putem spera ca vom scapa de situatia aceasta ingrozitoare ? Simt ca nu mai am aer, aproape ca paralizez sub puterea privirii atotcunoscatoare si atotcuprinzatoare a cobrei portocalii. Am aproape 60 de ani, am trait din plin toate umilintele si ororile regimului trecut, sa astept muscatura fatala si inevitabila ? Voi mai apuca sa rasuflu usurata ? Toata lumea din Opozitie se lauda ca are solutii, are experienta, se pricepe la una, alta, dar chiar nu exista nici o modalitate de a ne scapa de starea aceasta de deznadejde ?

    Cu respect, o biata pensionara amarita si fara speranta

  20. 20 Aurora Soare octombrie 3, 2010 la 10:37 am

    Excelent discursul, felicitari!

  21. 21 olimpiu65 octombrie 3, 2010 la 10:41 am

    chestia asta cu ,,Traiane nici nu stii…” suna a plagiat, mai frumos ar fi o promisiune solemna de eficientizarea sistemului justitiei si mai ales a celeritatii lui plus poza lui Traian cu catuse la maini pt multe dosare.
    Basescu si sleahta lui obedienta trebuie sa stie ca singurul mod in care vor iesi de pe scena politica va fi cu catuse la maini. o cere mai ales boborul lor inselat care i-a votat ani de zile, dar si noi doritorii de justitie dreapta

  22. 22 Mihnea Georgescu octombrie 3, 2010 la 10:46 am

    Aţi redevenit Arogant.

  23. 23 iceberge octombrie 3, 2010 la 10:56 am

    Stimate d-le Nastase:
    1.Aveti multa dreptate in ceea ce priveste necesitatea disparitiei mizeriei din tara asta.
    2.Nu pot sa cred,dar vad(!) ca tocmai dvs vorbiti despre acest lucru!
    3.Generatie de exceptie?!Sper ca glumiti daca va referiti la TSD,imi pare nespus de rau,dar in afara faptului ca sunt impertinenti,ce le-ati insuflat?Cinstit,nu-mi dau seama cine se compara cu dvs.din TSD,dar eu as fi mult mai precaut cand girez actiunile si mentalitatile unor tineri politicieni…marunti!
    4.Cam tarziu pentru revansa cu d-l presedinte si ca sa fiu sincer,nici nu cred ca merita sa faceti referire in discurs…
    5.Lasati actiunile altor partide si precizati clar natiei noastre cum rezolvati problema locurilor de munca si a egalitatii de sanse:cu cota progresiva?! Asteptati sa avem avutie(care nu va suparati,se creeza altfel) si apoi veniti si distribuiti…Apropo,stiti cine a introdus ajutorul social? Parca este Legea 416/2001…

  24. 24 Revizorul tehnic de trenuri octombrie 3, 2010 la 11:01 am

    CURIOZITATE INFANTILĂ

    Privind Camera Deputaţilor la televizor, Răducu întreabă :
    – Mami, unde o fi dispărut Zâna Cobiliţă(RA) de câteva zile ?
    – A trimis-o nenea Adrian să numere ouăle…pensionarilor !

  25. 25 blogideologic octombrie 3, 2010 la 11:31 am

    Ce avalanşă de vituperări din partea nick-ului @LePrince la adresa textului :+Teleptualii Steampunk / Sigur, termenul foarte reuşit “teleptual” a fost inventat de colegul @Ghita Bizonu’ şi propus prima oară pe acest blog. Eu foloseam mai mult sintagma „culturnicii de elită” de la GDS, SAR, IPP şi alte ONG-uri neruşinat stipendiate, colega noastră @Sibilla îi ştie pe toţi. Dar certamente se poate spune că intelectualii membri la Grupul pentru Dialog Social, la Societatea Academică Română, la Institutul pentru Politici Publice (ca şi cum ar exista şi ‘politici private’ , aceea se cheamă civerniseală, ‘tovarăşi dragi’!) sunt teleptualii Steampunk care privesc lumea prin telectroscop (miraculoasă invenţie nonfuncţională din cultura Victorian/Edwardiană) şi văd trecutul, prezentul şi viitorul. Când privesc şi ascult ‘abureala discursului’ ţinut la televiziuni de Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Adina Mungiu-Pippidi, Vladimir Tismăneanu, şi Sorin Ioniţă, când privesc spectacolul ostentativ al “transpiraţiei intelectuale”, ineluctabil îi văd ca pe o garnitură de teleptuali Steampunk, garnitură alcătuită din personaje de ONG-uri care nu pot avansa pe axa intelectuală universalistă întrucât rotiţele lor de gândire nu sunt angrenate pe realitatea românească.+
    Nu trebuie să fii specialist în psihanaliza textului ca să-ţi dai seama care dintre numele citate : +Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Adina Mungiu-Pippidi, Vladimir Tismăneanu, şi Sorin Ioniţă+, l-a sensibilizat într-atâta pe nick-ul @LePrince.

  26. 26 Theodora octombrie 3, 2010 la 11:59 am

    @Adrian Nastase
    Domnule presedinte Adrian Nastase, mi-a placut foarte mult discursul dumneavoastra de la congresul TSD.
    Am urmarit o parte din el in transmisiune directa la Antena 3 si restul l-am citit aici pe blogul dumneavoastra.
    Excelent discurs! Felicitari!
    Am o singura nedumerire in ceea ce priveste urmatoarea dumneavoastra afirmatie: „Iar azi, tot noi avem cele mai multe bloguri şi conturi de Facebook din România!”
    Poate avem cele mai multe conturi pe Facebook dar in ceea ce priveste blogurile, cu respect va instiintez ca dupa parerea mea ati fost informat gresit.
    NU, NU AVEM CELE MAI MULTE BLOGURI SAU DACA ELE CHIAR EXISTA NU SUNT SUFICIENT DE ACTIVE, NU SE VAD. AICI NU CONTEAZA CANTITATEA CI CALITATEA
    UN BLOG BUN TREBUIE SA FIE ACTIV, CU UN ARTICOL NOU LA CEL PUTIN 2 ZILE, CU CEL PUTIN 1000 DE VIZUALIZARI PE ZI SI CEL PUTIN 100 DE COMENTARII LA ARTICOL.
    Am spus un blog bun, NU UN BLOG FOARTE BUN.
    UN BLOG FOARTE BUN AVETI DUMNEAVOASTRA.
    In acest moment intr-un clasament al celor mai bune bloguri din tara dumneavoastra sunteti pe pozitia 38 si eu pe pozitia 216 (cea mai buna pozitie a blogului meu a fost 104 pe 20 iulie 2010) din 59.017 de bloguri.
    http://www.zelist.ro/bloguri/nastase.wordpress.com/evolutie.html
    In clasamentul blogurilor romanesti de pe WordPress sunteti pe locul 9 iar eu pe pozitia 61.

    Top Blogs


    Unde sunt blogurile PSD-iste in aceste clasamente? Care este de fapt rolul unui blog? Este suficient sa il deschizi si sa ridici pe blog un articol pe luna pe care sa nu il citeasca nimeni?

    Am scris aceste randuri nu din dorinta de a va contrazice, domnule presedinte Adrian Nastase, ci pentru ca am considerat ca trebuie sa cunoasteti situatia reala
    PENTRU COMENTATORII DE PE ACEST BLOG “INTELECTUALII” CARE OBISNUIESC SA MA ATACE – NU AM VRUT SA FAC NICI O COMPARATIE INTRE BLOGUL MEU SI CEL AL DOMNULUI PRESEDINTE ADRIAN NASTASE. AM VRUT DOAR SA ARAT CARE ESTE POZITIA ONORANTA A BLOGULUI MEU. POZITIE PENTRU CARE AM FACUT UN OARECARE EFFORT PE CARE CEI CARE NU AU BLOG NU IL POT INTELEGE.
    Cand am incercat sa ii vorbesc unui consilier de-al dumneavoastra despre o retea de bloguri PSD-iste am fost IRONIZATA.
    Mi s-a spus ca NU AM FACUT MARE LUCRU IN CAMPANIA ELECTORALA SI CA LUPTA DE PE BLOGURI NU ARE PREA MULTA IMPORTANTA, CA MI SE PARE MIE CA ESTE IMPORTANT CEEA CE FAC, PENTRU CA NOI BLOGGERII SUNTEM RUPTI DE REALIATE.
    Pentru dumnealui sunt importanti doar cei care lipsesc afise.
    SIGUR CA SUNT FOARTE IMPORTANTI SI ACESTI OAMENI. SI EU AM LIPIT AFISE CAND ERAM MAI TANARA SI STIU CA NU ESTE DELOC USOR.
    Nu este adevarat ca bloggerii sunt rupti de realitate. Va informez domnule presedinte ca noi, bloggerii din Bucuresti, ne cunoastem intre noi si ne intalnim ca sa participam la mitinguri. Cei mai multi dintre noi locuiesc in blocuri din cartierele muncitoresti, mergem cu RATB-ul si cu metroul, auzim si vedem greutatile oamenilior simpli si nu avem cum sa fim rupti de realitate.
    In incheiere vreau sa va reasigur ca aveti tot respectul, admiratia si increderea mea si sa va intreb domnule presedinte Adrian Nastase daca si dumneavoastra credeti ca ceea ce fac eu pe blog este neimportant
    Pentru ca daca este asa eu renunt sa ma scriu articole impotriva lui Basescu Traian si a acolitilor lui, revin la ideea initiala a blogului si ma apuc sa scriu povestioare SF.
    Asta am vrut sa fac in septembrie anul trecut cand mi-am deschis blogul dar am vazut ca se apropie campania electorala si am zis ca este mai important sa scriu despre durerea si necazurile poporului roman si despre hotiile lui Basescu Traian si a ale apropiatilor lui.
    Stiu ca sunteti deosebit de ocupat dar pentru mine este foarte important raspunsul dumneavoastra. NU ARE ROST SA CONTINUI UN LUCRU INUTIL
    Cu deosebit respect
    Theodora Marinescu

  27. 27 Sibilla octombrie 3, 2010 la 12:08 pm

    Emil Boc: 2012 va fi din punct de vedere politic anul PD-L – SĂ-I FIE ŢĂRÂNA CUM PLUMBUL PE PIEPT ! AMIN!

    @Ioan,
    Să plece ! C-o fi vremea… numai cei neguraţi la mansardă de oareşce * iluminaţi * declară c-au încredere totală-n… guşteri. Mugurică spune acum cestii pe care le putea spune demult tare, semn că a primit un * mesaj *, a cam expirat borşul şi s-a comandat tocăniţă, ce să-i faci,aşa-i cu unele * mituri * precum mimozele se…

    @li-oprin-sulea…
    Iar te zburleşti la Lună, majkă… ai dă grijă numa, nădragii nu ţin de cochetărie, cazul tălică, ci de patologic,cum spusăi, eu, nu tu, unicul CAZ irecuperabil, pe onoarea mea şi EU AM, tălică… nema nişta, numai schelăiturile…
    Nu te bosumfla, mai dă pe gâtlej un deţ de tăriu, tancule rusesc, apoi ia o pauză, promit că vei avea nevoie,dacă tot n-ai înţeles că pechinezii oricât s-ar strădui nu sunt ciobăneşti mioritici, deci, ciuti. Să nu te vaiţi că nu-ţi zisăi şi de data aista…
    Dă-i pace d-lui Filipaş, e demn de tot RESPECTUL. Da de un să şti tu ce-i acela… tălică nema doga, nema demnitate, nema lacăt la meliţă. Nu suporţi să n-ai dreptate şi cam NU ai.
    hauvidărzent, bibi…
    P.S. zapisu, majkă, unde-i ? Ştiu, nema .

  28. 28 Sibilla octombrie 3, 2010 la 12:35 pm

    @Bibliotecaru,
    * Şi domnia voastră vorbiţi tinerilor din TSD, în loc de necesitatea de a se pregăti serios, ca viitori specialişti în guvernare, învăţând (macro)economie, drept, administraţie şi, în primul rând, filosofie politică, despre eleganţă, intelectualitate, respect, coloană vertebrală dreaptă… le insuflaţi o agitaţie împotriva PDL şi Emil Boc şi, în fruntea listei, împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Eu nu pot fi de acord cu insuflarea spaimelor spre tânăra generaţie. Transmiterea răutăţii şi a războiului între partide nu poate fi un lucru benefic. Dacă şi peste 20 de ani politica se va face la fel ca astăzi, eu cred că partidele politice “vor domni” peste membrii de partid, că alţi cetăţeni nu vor mai fi. * – CORECT !

    Seriopzitate,coloană vertebrală, respect… şi să fie OAMENI mai întâi de toate şi orice,că de guşteri strecuraţi pe oriunde şi peste tot ne lămurirăm şi lehamite… n-am a da exemplu decât plaiurile cărăşene unde şi la muheri şi la tineri, acelaşi teatru ieftin şi degeaba, dar, las să vorovească viitoarele sondaje, eu dosta vorovii şi-n van… ce seriozitate, ce responsabilitate, care respect, nu tu convocări ale berourilor, nema activităţi, foncţii şi-atât şi v-a costa, căci oamenii de rând văd, aud, nu-s cretini cum se crede. Ar părea că pesedelei chiar nu-i pasă nici de * imagine *, nici de voturile minus pe zi ce trece… Nah, cei ca tine, druje Biblio,cei ca dumneamea, suntem incomozi şi zburaţi cu prima ocazie, c-aşa-i când spui bubelor pe nume şi d-aia vulturii se-nalţă şi se menţin găinile toante şi oareşce cârlani oportunişti, spele cu ei pe clăbăţ teritoriu, că zisăi, nu de centru zic, în teritoriu scârţâie rău şi nima n-aude, nu vede. Noi să fim sănătoşi c-avem nevoie la câte-om mai vedea/auzii în acelaşi hal de se * mere *, părerea mea e că se şade pe loc cu mari * speranţe * de-a rostogola natrag ( napoi ).
    Din câte ştiază dumneamea reactualizarea bazelor de date musai să fie moşite şi de duduile preşe la muheri,da cică n-au timp, e deajuns că se conversează cu rovanele şi că-s ţinute-n braţe, reactualizările, Tatăl cu mila.. deci, seriozitate, responsabilizare, …
    Nu fac zicere şi nu propag rezbeluri dar nu pot să mă prefac că nu constat oareşce bârne şi să scandez doar despre paiele altora, cu aista ce-aş/am face ? Nimic.
    S-a tot amânat curăţenia, s-a tot * analizat * nush ce… c-a rămas pălămida, dar mai ştii, o fi cu/de folos băgarea furcii/greblei în furnici, că-s incomode. Se mere oare pe ideea * unii latră caravana-şi vede de drum.. *… care drum şi al cui, în favoarea cui şi-atunci despre ce echitate socială om mai vorbi…
    Apăi * succesuri * şi mai dihai la * abcesuri * org muheras cărăşene, că d-aia râd adversarii, au de ce şi d-aia pute de trăsneşte, d-atâtea văluri, văluri… păcat că nu le poartă pe cap cine s-ar impune, ci le ţin pe ochi.

  29. 29 Dragos (défendeur) octombrie 3, 2010 la 12:42 pm

    „…obraznici, tupeişti, agresivi şi chiar infractori”

    Daca l’amour este incadrata la criminalité atunci ma declar violateur de la loi.

    http://www.trilulilu.ro/elena74/36eb95f6b0c1b0

  30. 30 Fragmentarium Politic octombrie 3, 2010 la 12:43 pm

    Domnule Adrian Nastase, felicitari pentru discursul politic, care este, de departe, unul de excelenta, in ceea ce priveste substanta si portanta ideilor ! Acesti tineri chiar au nevoie de modele politice.

  31. 31 i.nicolae octombrie 3, 2010 la 12:49 pm

    Astia suntem.Mistouri,replici si platit polite,ceva concret ioc.Tineretul PSD sa ia drept exemplu pe dl.Vintu ,ca asta vorbeste frumos,este manierat si stie sa traga tepe de sute de milioane.Aavut Geoana ce sa invete de la el.

    @ Vasile
    Da ce credeai ca numai Base are fata sau nepoti?In Romania nepotismul este ridicat la rang de virture.De aia suntem unde suntem.

    Sa auzim de bine.

  32. 32 nastase octombrie 3, 2010 la 12:59 pm

    iceberge,

    apropo de legea 416, va citez (din memorie) din Traian Basescu : in 2004 erau 6,5 milioane de asistati sociali, in 2009 erau 13,5 milioane!

    Cred in continuare in nevoia solidaritatii sociale. Asta nu inseamna ca accept ideea smecheriilor locale facute in jurul acestei legi.

  33. 33 LePrince octombrie 3, 2010 la 1:52 pm

    @Theodora

    Parerea mea este ca blogul tau este foarte important.Nici nu as concepe sa traiesc fara blogul tau. Pentru mine, totul se imparte intre „inainte de blogul Theodorei” si „dupa aparitia blogului Theodorei”, a devnit un reper cultural si temporal. Articolele tale (din care am vazut cateva mostre aici) sunt de-a dreptul fantastice . Mai ales cele inspirate din reluarea emisiunilor Antenei 3 , sunt de o originalitate exceptionala. Ai o inclinatie naturala spre literatura SF cu accente de comedie neagra. In locul tau as incerca si alte abordari, de exemplu m-as apuca de dramaturgie. Cu ambele maini. Nu stiu cum te descurci cu redarea dialogurilor, dar incheierile tale sferice, de inspiratie rebreniana, ma duc cu gandul spre clasici. Sunt sigur ca si dl Nastase iti va raspunde la fel, dar eu zic sa te ocupi in continuare cu SF-ul. In fond , de ce spui ca ai schimbat sensul blogului dintr-unul SF intr-unul redundant politic? Mie imi lasa impresia ca ai continuat , tot timpul, sa urmaresti acelasi concept abstract SF-istic. Nuantele umoristice pe care le-ai introdus sunt savuroase. Iar prezenta psd-ismului, cetoasa si invaluita in mister pe blogul tau, face ca totul sa capete accente combinate de samanatorism si romantism. SF-ul este la tine doar un element in stil rococo. Bling-bling ideologic ar putea sa te ajute cu noi cuvinte sau noi notiuni inventate de el si verificate de Sibilla. Ce zici? De ce nu le soliciti concursul?

    PS Daca as fi PSD, odata venit la putere , as declara blogul tau de utilitate publica.

  34. 34 Florin octombrie 3, 2010 la 2:23 pm

    Daca ii spuneati congresul LSD, suna mai bine

  35. 35 blogideologic octombrie 3, 2010 la 2:25 pm

    @ LePrince
    Prin crearea termenului „teleptual”, colegul nostru @Ghita Bizonu’ a dovedit, din nou!, că este un tip extrem de cult şi de inteligent. Personajul real care se ascunde aici sub nick-ul Ghita Bizonu’ a făcut de fapt un joc de cuvinte. Nu l-ai înţeles. Păcat. Personajul real @Ghita Bizonu’ este dintr-o familie de refugiaţi din Cernăuţi. La gimnaziul din Cernăuţi a studiat şi Mihai Eminescu, profesorul său de limba română fiind Aron Pumnul. La moartea acestuia în 1866, elevii scot o broșură: “Lăcrămioarele învățăceilor gimnaziști la mormântul prea-iubitului lor profesoriu” în care apare și poezia La mormântul lui Aron Pumnul semnată M. Eminoviciu, privatist. Aron Pumnul a scris cartea „Lepturariu romanesc. Cules din scriptori romani prin comisiunea denumita de catre naltul ministeriu al invatamintului, asezat spre folosinta invataceilor din clasa I si II a gimnasiului de jos. De Arune Pumnul, profesoriu de limba si literatura romana in gimnasiul plenariu din Cernauti.” Sursa http://www.stavropoleos.ro/files/tiparituri_romanesti.pdf . Colegul nostru @Ghita Bizonu’ a creat un termen compozit exact în spiritul intelectual românesc de la Cernăuţi. Sper că nu te-ai supărat.

  36. 36 exasperat octombrie 3, 2010 la 2:30 pm

    @ nastase,

    Ceva mai jignitor decat faptul ca Basescu se refera la pensionari ca la asistati social nu exista.

  37. 37 nic octombrie 3, 2010 la 2:42 pm

    @Le Prince
    Pfiu, ce destept esti taica!!! Ce i-ai mai zis-o Theodorei!
    Nu-i asa ca acum te simti mai bine si mai barbat?
    E, acum ca ai terminat de umflat in pene, ia du-te tu frumusel la locul tau si incearca sa-ti fortezi totusi neuronul ala sa produca si un gand cu sens.

  38. 38 Victor V. octombrie 3, 2010 la 2:44 pm

    @ Adrian Năstase

    Excelent discurs! Umor și ironie de bună calitate (nici prea subtilă, nici prea grăsuță) – cred că a fost exact ceea ce așteptau juniorii. Presupun că s-au amuzat. Mi-a plăcut mai ales: „nu prea există bancuri cu Băsescu şi alţi preşedinţi. Ştiţi, genul acela cu “Obama, Sarkozy şi încă cineva” Ştiţi de ce? Fiindcă Băsescu nu prea se vede cu preşedinţi.” și „Einstein a fost un om de ştiinţă, fizician şi filosof printre altele, nu o marcă de whisky.”

    Acum și critica:

    1. E păcat să folosiți „perlele” lui TB. Ar trebui să încercăm să găsim ceva nou.

    2. Aș fi sărit peste „revoluția” din 1989 (chiar dacă ați folosit „disclaimer”) – se știe că au fost Ț revoluții în 6 luni, toate cu suport rusesc.

    3. Dl. Iliescu a fost cel mai bun președinte în 2000-2004. Totuși nu este cel mai tare „brand” pozitiv. Încă mai întâlnesc oameni care atunci când aud de Iliescu îi apuca turbarea. Asocierea (Iliescu=13-15 iunie, mineriade, despot luminat, comunism cu față umană) este mult prea puternică. Un sociolog foarte cunoscut spunea că MG a pierdut 5% doar că a apărut cu Iliescu, Vanghelie și Mazăre impreună.

  39. 39 blogideologic octombrie 3, 2010 la 3:24 pm

    Un comentariu economic interesant pe un forum de ziar central : „O posibila partida de sah inceputa de KGB si deturnata de CIA dar aparent castigata de cei care doresc si sunt interesati de o noua ordine economica mondiala. Scenariul pe care vi-l propun este o fictiune si poate sa fie adevarat numai in masura in care acte secrete influenteaza, decid au sunt uneori la baza unor schimbari mondiale. Astfel de acte partial secrete se discuta la G& sau G20, de exemplu. Destramarea URSS a fost posibila dupa caderea Zidului Berlinului dar Gorbaciov a initiat Perestroika pentru a flexibiliza un sistem economic inchistat in propriile modele ineficiente. S-a dorit o modernizare a comunismului, spre un model de piata, chiar si cu riscul pierderii unor sateliti, dar pastrand esenta socialista. Se stia ca limitele sunt ale pietelor care nu au monede convertibile si incarca oferta fara a vea recunosterea interna a valorii prin pret si nici expunerea mondiala din burse. Estul alimenta prosperitatea Vestului. America a intuit posibilitatea integrarii estului in sistem largind puterea pietelor prin globalizare dar aceasta integrare nu se putea face dacat cu un Plan Marshall. Cum banii planului Marshall nu au existat, s-a inventat sistemul Madoff sau jocul piramidal al PIETELOR VIRTUALE in jurul vectorilor de CRESTERE GLOBALA identificati a fi BANCILE, INVESTITIILE IN IMOBILIARE, AUTO, PETROL, RETAIL. Aparitia crizei era de anticipat, necunoscuta fiind numai CAND se va declansa. Serviciile secrete cunosteau cu UN AN IN AVANS ca se va declansa o criza FINANCIARA GLOBALA. Germania a fot una din piesele de pe tabla de sah si poate nici nu s-a intuit cum va esua un proiect ce se dorea de DEZVOLTARE. Vorbesc de esec pentru ca desi UNIFICAREA a fost un EXPERIMENT ECONOMIC REUSIT, pretul globalizarii din care facea parte este CEL MAI MARE ESEC DIN ISTORIA MODERNA ECONOMICA. In cazul Germaniei avem cele doua situatii, CEL MAI REUSIT PROIECT economic din lume, prin CONVERSIA bazei de productie din piete inchise specifice comunismului in baza de productie a economiei fundamentate pe piete libere si ESECUL GLOBALIZARII ce se bazeaza pe MONEDA FORTE ca motor ce alimenteaza PIATA LIBERA gandita sa absoarba profitul generat de monedele slabe si capacitate productivă SUPRADIMENSIONATA. Ne aflam la punctul de INFLEXIUNE cand fie se abandoneaza piata libera prabusind monedele forte actuale, fie se INTEGREAZA monedele inca nerecunscute ca forte dar care sustin CRESTEREA pietelor.”

  40. 40 Spiridus octombrie 3, 2010 la 3:38 pm

    Pentru presa, discurs bun…
    Pentru tinerii PSD, nu stiu (ca sa nu zic altfel)…
    Daca (tipul de politician) Banicoiu e „viitorul PSD”, cred ca nu putem avea mari sperante de la clasa politica. Daca va uitati (ne uitam) mai atent la tinerii liderii politici social-democrati din Occident la care faceti referire, veti constata ca difereanta e ca de la cer la Pamant, nu in avantajul PSD-istilor romani.
    Vedeti numai ce faceau ei la varsta lui Banicoiu…
    Mie- greu sa inteleg cum de nu puteti sa atrageti macar cativa lideri tineri care sa induca o alta imagine despre politicieni. Pai, acest Banicioiu e un epigon modest al lui Ponta. Care nici el nu transmite vreun mesaj de speranta. Populismele si agresivitatea unui discurs de „tip Basescu pe stanga”, pe care le promoveaza insistent Ponta, copiat de Banicioiu, nu se vand decat unui electorat neinstruit. Dar poate asta e obiectivul PSD, si-atunci imi cer scuze!

  41. 41 Doru Coarna octombrie 3, 2010 la 3:44 pm

    @ LePrince,

    vad acum pe Antena3 ceva despre caderea pietei imobiliare si este subtitrat: „MACARALE, DORM IN SOARE ZI DE ZI, MACARALE…”.

    Datorita cui? Sa fie Theodora sau Sibilla implicate?

  42. 42 blogideologic octombrie 3, 2010 la 3:45 pm

    Nicolae Manolescu : „Ce enormă dezamăgire felul în care Herta Müller a răspuns la întrebările lui Gabriel Liiceanu în dialogul lor de la Ateneu! Înainte de orice, mi s-a părut nepotrivită cu statura ei morală flatarea unui public doritor să audă exact ceea ce i se spunea. Herta Müller a jucat, evident, un rol. Faptul că l-a jucat perfect, ca o mare actriţă, e departe de a putea fi considerat o scuză. Aplauzele la scenă deschisă dovedeau că mesajul ei trecuse rampa.” Sursa http://asymetria-anticariat.blogspot.com/2010/10/nicolae-manolescu-ce-nu-vrea-sa-stie.html

  43. 43 Theodora octombrie 3, 2010 la 3:53 pm

    Drept la replica
    @LePrince
    De ce tu si Aya (pritena PUPINBASISTULUI Tismaneanu) va permiteti sa raspundeti la comentariile care nu va sunt adresate?
    Daca ai fi fost atent (dar probabil ca iti este foarte greu sa te soliciti atat de mult) ai fi vazut ca am scris „@Adrian Nastase”.
    Daca nu intelegi ce inseamna asta iti spun eu acum, acel comentariu NU ti se adresa tie ci domnului presedinte Adrian Nastase.
    Pentru mine esti UN NIMIC RAUTACIOS CU ARERE NEMOTIVATE DE SUPERIORITATE, UN IMPOTENT din punct de vedere bloggeristic.
    Nu ma intereseaza care este parerea ta despre blogul meu.
    Pe mine ma intereseaza parerea cititorilor si comentatorilor mei si pana una alta pozitiile blogului meu spun totul despre valoarea blogului.
    Cativa politicieni din alt partid au o parere buna despre blogul meu si am primit chiar invitatia de a ma inscrie in acel partid.
    Alti politicieni de la alt partid m-au rugat sa prezint programul lor politic pe blogul meu. De ce oare? Daca blogul meu este de 2 lei asa cum doreste LePrince sa spuna. Sa inteleg ca toti cei care imi apreciaza blogul sunt niste prosti si LePrince este destept? 😀
    Clasamentele acelea se fac tinand seama de numarul de vizualizari si de numarul de comentarii.
    Tu LePrince, nu esti capabil decat sa ataci pe acest blog diversi comentatori, sa darami, sa jignesti, sa MINIMALIZEZI ACTIVITATEA SI VALOAREA ALTORA.
    DE CE FACI TU ASTA?
    PROBABIL CA ITI IMAGINEZI CA ASA TE RIDICI PE TINE, ASA ESTI TU MAI VALOROS. 😀
    Am intalnit destui oameni ca tine CARE VOR SA SE RIDICE PRIN DENIGRAREA ALTORA. Oamenii de genul asta imi provoaca sila.
    Tu ar trebui sa iti dai plame „cu ambele maini” desi NU sunt sigura ca
    acest exercitiu fizic te-ar putea trezi la realitate.
    Sper ca de acum incolo SA AI DECENTA SA NU TE MAI BAGI IN SEAMA NEINTREBAT. Asta ar fi trebuit sa inveti in cei 7 ani de acasa.

  44. 44 Spiridus octombrie 3, 2010 la 3:56 pm

    Am uitat sa va informez ca PSD e in opozitie. Nu exista nici o garantie ca va castiga viitoarele alegeri. Mai ales ca nici nu se stie cand vor avea loc.
    Poate ca e bine sa aveti in vedere si acest aspect. Cu atat mai mult cu cat, la ultimele alegeri (cele prezidentiale), PSD a fost TOTAL pe dinafara in ceea ce priveste urmarirea procesului electoral, a numararii voturilor etc. Probabil, PSD considera ca a fost bine asa, nu de alta, dar nimeni nu a platit pentru asta (in afara de pierderea alegerilor, bineinteles, dar asta nici nu se mai pune).

  45. 45 Fragmentarium Politic octombrie 3, 2010 la 4:22 pm

    @Blogideologic:

    Un scenariu interesant, care pare a avea o anumita acoperire in realitatea geostrategica si geoeconomica. In general, cam asa se intampla, cand din confruntarea a doi actori „super-grei” castiga tertul (neprevazutul isi ia intotdeauna partea cea mai mare !), acesta din urma fiind, in cazul de fata, noua ordine economica mondiala. Dupa parerea mea, prima ramura a inflexiunii respective nu ar fi de dorit, in schimb cea de-a doua ar aduce avantaje de tipul win-win…

  46. 46 alex.dumitrascu octombrie 3, 2010 la 4:24 pm

    Ultima replica a lui Basescu in campania din 2004:
    „Adriane tu nici nu stii cat de mic incepi sa fii” a fost aroganta si de prost gust.
    Nee cam ajunge. A

  47. 47 D-ale carnavalului octombrie 3, 2010 la 4:39 pm

    Congresul TSD – Trepădușii Social „Democrați”

    Liderii PSD vorbesc despre idealuri înalte, folosesc discursuri elaborate și îndeamnă tinerii să facă toate lucrurile pe care ei nu le-au făcut și nu le vor face niciodată. Ca niște politicieni adevărați gândesc “X”, vorbesc “Y” și execută “Z”. Nimic nou. Asta s-a întâmplat și se întâmplă mereu cu orice politician de la orice partid. Ei vorbesc despre democrație, însă impun alegerea noului-vechi președinte TSD. Se disociază de “comunism” însă promovează comportamentul te tip UTC-ist. Iar dacă peste această ipocrizie vădită putem trece cu ușurință, mă opresc la prostia de care dă dovadă acest partid în ansamblul deciziilor sale, fie ele publice sau de culise. Cum pot liderii PSD și TSD să manifeste aceeași amnezie pentru care critică poporul român? Liderii social democrați ori sunt uituci, ori sunt tâmpiți, dar în orice caz nu au scuză pentru genul de oameni pe care îi promovează. Să-i luăm la rând pe săracii-bogați tineri-bătrâni care se află deja sau se insinuează acum subtil în conducerea TSD:
    1. Începem cu preferatul meu dl. George “Dosar-Penal” Păduraru.

    Pentru cei care nu îl cunosc, dl. George Păduraru este “prodigiosul” lider al Uniunii Studenților din România, care a reușit să aducă USR de la o organizație credibilă ce număra mii de membrii, la o organizație politică formată doar din persoana proprie. Dl. Păduraru a avut grijă să lingă în fund puterea portocalie în nenumărate rânduri și a supt de la licuriciul chior… cam ce s-a putut. I-a înjurat pe PSD-iști, pe doamna Ministru Andronescu și a penetrat verbal întreg sistemul educațional cu un tupeu nesimțit demn de Cristian Boureanu. Pe unde a putut și cum a știut mai bine, a ridicat osanale “conducătorului iubit” Băsexu și PD-L-iștilor cu un entuziasm întrecut poate doar de Radu Moraru.

    http://www.mediafax.ro/politic/basescu-politicienii-care-nu-au-venit-la-usr-sarbatoresc-un-an-de-la-suspendarea-presedintelui-2567543

    Servind în continuare puterea portocalie, s-a ales cu un post confortabil de consilier al doamnei Ministru Ridzi la MTS. Împreună cu doamna Ridzi, așa cum învățase la USR, a făcut ce știa el mai bine: deturnare de fonduri, fals în acte, alte “șpârle” și găinării. Iar după cum spune proverbul “prostul dacă nu e și fudul parcă nu e prost destul”, penalul Păduraru și-a bătut toată sula de Comisia de Anchetă Parlamentară “Ridzi”, adică fix de noii săi colegi din PSD. Nu e minunat?

    http://www.livenews.ro/politic/noi-jigniri-in-comisia-ridzi-consilier-mts-amenintat-cu-evacuarea-dupa-ce-a-pretins-scuze-pentru-calificativul-obraznic-primit.html

    2. Continuăm prezentarea tinerelor nonvalori promovate de PSD cu dl. Președinte TSD: Nicolae “Eșec” Bănicioiu.

    În trecutul său “glorios”, în calitate de președinte al USR, a negociat cu diverse partide intrare în politică și s-a pupat cu Adrian Năstase și Victor Ponta. Ales Președinte al TSD a început să-i înjure pe Ponta, Năstase și Vanghelie, pentru ca astăzi să-i pupe iar în pendulă pe toți cei trei pentru susținere. Nicu Bănicioiu a reușit să nu se lase mai prejos decât doamna Anastase, pe care o critică înverșunat, atunci când și-a prelungit mandatul de președinte TSD de la 2 la 4 ani, aplicând retroactiv și neregulamentar o modificare la statutul TSD pe care a inginerit-o din mers. Astăzi a fost re-ales prin VOT DESCHIS de o unanimitate “democratică” (exact ca la PCR/UTC), pentru ca ULTERIOR să se voteze, tot deschis și cu aceeași unanimitate tâmpită, o MODIFICARE a statutului TSD care face posibilă alegerea președintelui TSD prin vot deschis. Cum?!! Pe scurt, mai întâi s-a votat la vedere și abia apoi s-a decis că se poate vota la vedere prin ridicare de mână.

    Conchid prin “mărețele” realizări din mandatul distinsului Președinte TSD: caravana roșie și “ecologizarea” unui mic segment al râului Dâmbovița. Bravo!! Bravo!!! De trei ori bravo!!!

    3. Continuând enumerarea ajungem și la capitolul nepotism cu domnișoara Ioana “Cumetrie” Pop

    După ce s-a spus că la OT-PDL e foarte nasol pentru că Președintele PD-L Tiran Băsexu și-a promovat fiica pe postul de Secretar General, aflăm ca la TSD e “democrație maximă”, pentru că Președintele PSD Victor Ponta nu și-a promovat fiica ci fina, fix pe același post de Secretar General. Blondă precum se află, n-a fost capabilă “să editeze câteva fraze” la congres și a citit de pe foaie un discurs extrem de plat despre niște experiențe personale pe care orice om normal le poate verbaliza cu destulă ușurință. S-a plâns despre săracii “părinții noștri”, deși ea împreună cu părinții săi au mai mulți bani decât toți părinții noștri la un loc. În final, nu putem uita că “pioasa domnișoară” Ioana Pop, licențiată în teologie, și-a părăsit soțul pentru un amant mai tânăr din București. Amin.

    4. Închei cu toți ceilalți parveniți

    Nu în ultimul rând, vreau să îi menționez la grămadă pe toți aceia care lipsiți de calități sau pregătire au parvenit, prin limbi bine plasate, în forurile de conducere ale TSD la nivel național, fără ca măcar să aibă vechimea statutară minimă de 2 ani ca membrii de partid. Ei sunt acei copii de casă, argați de nădejde care fără un “tătuc politic” n-ar fi în stare nici să treacă singuri strada. Ei sunt aceia care, în miezul congresului, își întreabă cu seninătate colegii dacă PSD este de stânga sau de dreapta. Cunosc diverse cazuri în care unii dintre aceștia au fost dați afară din sediul de partid și/sau excluși din organizația de bază pentru incompetență. În consecintă: să-i promovăm!

    M-am bucurat atunci când dl. Ponta a preluat conducerea PSD, atunci când PSD a revenit la valorile autentice de stânga, atunci când opoziția a redevenit credibilă, atunci când votanții băsiști s-au lepădat de iubitul lor conducător. M-am bucurat ca boul… Ce viitor poate avea nația asta uitată de Dumnezeu, când toate valorile fug din țară, iar nonvalorile sunt promovate pentru a conduce destinele unui popor format din restul proștilor care au rămas aici. Cred că mă sustrag foarte curând și vă las în pace, să vă descurcați între voi, pentru că oricum îmi dați impresia că vă cam încurc.

  48. 48 Victor V. octombrie 3, 2010 la 4:49 pm

    @ LePrince

    Mă raliez și eu comentariului d-rei. Chiar așa. Te bagi tot timpul în discuțiile altora. Ia să-ți faci blog și să ajungi pe locul 216 și pe urmă să vorbești. În plus trebuie să remarci că d-ra a fost drăguță cu tine și nu a facut „Pfiu!” decât în primul comentariu, cel pe care l-a semnat „nic”. Deși ideea cu „Nu-i asa ca acum te simti mai bine si mai barbat?” a început-o sub pseudonimul „nic” și-a terminat-o cu sub propriul nume când te-a făcut de-a dreptul „UN IMPOTENT din punct de vedere bloggeristic”.

    Însă acum chiar sunt curios. Cum arată cineva potent din punct de vedere bloggeristic? Așa ca Ghiță Bizonu’? Dar el nu are blog, are forum. Sau ca Blogideologic?

  49. 49 Victor V. octombrie 3, 2010 la 5:05 pm

    @ Le Prince

    În cazul în care nu ai înțeles întrebarea o detaliez. Postările trebuie să fie scurte, groase și noduroase, pline de erori de ortografie, ca la Ghiță? Sau lungi, subțiri și netede (șlefuite și întortocheate) ca la Blogideologic?

    Se socotesc ideile sau numărul de cuvinte și/sau erori de ortografie? Postările conținând cuvinte sau texte în alte limbi se punctează suplimentar? Sau dimpotrivă se depunctează și se punctează exprimarea neaoșă, chiar dacă nu folosește diacritice?

  50. 50 Dl.Goe octombrie 3, 2010 la 5:20 pm

    Nastase: „Dragi colegi mai tineri,

    Sunteţi o generaţie de excepţie, care are în faţă o misiune cumplită: să cureţe România de mizeria portocalie din ultimii ani. Avem un mare avantaj: adversarul nostru este tot mai mic…”

    Superb. Caragiale e mic copil, iar Adrian Nastase incepe sa semene din ce in ce mai mult cu… Ion Iliescu, la vorba si la port. Intr-un final va deveni sarac si cinstit. Partea interesanta este ca merge, domnule, merge treaba…

  51. 51 iceberge octombrie 3, 2010 la 5:32 pm

    @Nastase

    Aveti dreptate in formularea finala.Eu am incercat sa va reamintesc ca pe aceasta zona „premierul de fier” nu s-a vazut…Si,va rog foarte mult,feriti-va sa dati citate din T.B.Pentru D-zeu,chiar inseamna ceva pentru dvs.?Astept reactia vis-a-vis de pensionari!

  52. 52 Anonimul Venetian octombrie 3, 2010 la 5:34 pm

    Aya spune:
    octombrie 2, 2010 la 2:11 pm
    @

    PENTRU CEI INTERESATI

    Psihanaliza textului este specialitatea mea.
    Daca nu a fost clar: sunt unul dintre bunii specialistii in psihanaliza textului.
    Nu este elegant sa spun eu daca sunt cel mai bun specialist in domeniu, dar sigur sunt foarte putini de nivelul meu (oricum, pot fi numarati pe degete respectivii specialisti).

    Aveti dreptate, doamna, nu numai ca afirmatia dumneavoastra e lipsita de eleganta, e de-a dreptul grosiera.

    P.S.
    Voi fi intotdeauna de partea dumneavoastra cand vreun necioplit va depasi limita bunei cuviinte, dar, pana una alta, vom ramane pe pozitii diametral opuse.

    Cu consideratie.

  53. 53 Dl.Goe octombrie 3, 2010 la 5:34 pm

    @Harabula: „Dupa cum vedeti cea mai grozava aventura a fetitei astea a fost o cazatura intre mure.”

    Harabula ca mai mereu comentariile dumitale au sare si piper, au nerv si puncteaza esentialul pe intelesul tuturor… totusi mai multa atentie zic eu ca n-ar strica… Ma rog acum o sa-mi spui ca: Daca-as sti povestea vietii asteia cu care lupti…etc. Totusi ca lider de opinie pe acest blog (pe care-l vizitez aproape in exclusivitate pentru mesajele tale) ar trebui sa stii ca toata lumea e cu ochii pe tine. Faptul ca esti popular ar trebui sa te determine sa mentii standarde ridicate si nu sa te complaci cu faptul ca esti nitel mai bun decat gloata si sa cobori odata cu ea.

    Acum o sa vina d-na Aya (fiind si d-ta ca si dl. Nastase pe lista favoritilor) si o sa-mi spuna ca a fost doar „typo”. Nu cred.

  54. 54 Anonimul Venetian octombrie 3, 2010 la 5:53 pm

    @Le Prince,

    Vad ca taxezi lipsa de modestie a Teodorei, desi, doamna respectiva isi justifica cu date o anumita pozitie a blogului ei, nu vad, insa, sa taxezi invreun fel, lipsa de modestie a Ayei referitoare la o autoclamata expertiza.
    Poti sa raspunzi fara a considera apriori ca Aya are dreptate ?

  55. 55 iceberge octombrie 3, 2010 la 6:46 pm

    @Theodora

    Ai dreptate…dar nu stiu de ce te agiti?? Chiar nu stii ce se intampla!?O singura intrebare:Daca iti trimit programul lui „Alba ca Zapada” il diseminezi tot cu atata pasiune?

  56. 56 Observator octombrie 3, 2010 la 7:37 pm

    Pare-se ca a fost o atmosfera destinsa, presarata cu glume pe ici pe colo.

  57. 57 Observator octombrie 3, 2010 la 7:45 pm

    @Theodora – Draga mea, daca tu crezi ca postarile tale din campania electorala au adus voturi PSD-ului, daca tu crezi ca articolele tale zilnice aduc macar 1 vot nou pe zi la PSD eu zic sa fii multumita si sa nu ceri nimic pentru ca ce e mai frumos decat multumirea lucrului bine facut? (apropo, dar cum ai facut sa monitorizezi voturile aduse de blogul tau?)

    Daca insa fiecare articol de-al tau nu face altceva decat sa te scape pe tine de niste frustrari sau nemultumiri prin scris, de ce oare ar trebui sa fii trecuta intr-un alt registru de catre consilierii PSD, ca doar scrii pentru binele tau?

    Cu bine,

  58. 59 TRADATORUL DRAGNEA octombrie 3, 2010 la 8:21 pm

    RAdu tudor e platit de dragnea…incredibil…cand scapati de analfabeti in psd?

  59. 60 Ionel Trandafir octombrie 3, 2010 la 8:42 pm

    Retorica dlui Nastase, demonstreaza o schimbare benefica de registru. Sincer, mi-a placut si cred ca in acest fel oamenii vor vedea diferenta dintre populistii aflati la guvernare si valoarea alternativei ce „mocneste” inca in asteptarea iesirii la rampa. Si in rest…, haaaaaideti odata cu suspendarea aceea mai repede, caci trebuie sa deschid fereastra pentru a iesi mirosul de mojici.

  60. 61 Harabula octombrie 3, 2010 la 8:57 pm

    @Dl. Goe
    Bineinteles ca ai dreptate (in privinta greslii de tastare). Imi cer iertare.
    Mi-e lehamite sa-mi recitesc propriile comentarii. Pe ale altora le citesc in diagonala. Altele deloc.
    Ma mir ca ma mai citeste cate cineva. Comentariile mele de pe acest fir n-au nici un chichirez din moment ce nu m-a injurat nimeni.

  61. 62 neinfectat de comunism octombrie 3, 2010 la 9:31 pm

    @a.nastase
    de ce dusmanii politici va acuza ca ati fi dresorul unor diverse animale politice? ce e in capul acestor dictatori de dreapta?

  62. 63 Theodora octombrie 3, 2010 la 9:58 pm

    @Observator
    1. Nu am scris nicaieri cate voturi cred eu ca a adus blogul meu in campania electorala.
    2. NU AM CERUT NIMIC.
    3. AM VENIT CU O PROPUNERE DE CREARE A UNEI RETELE DE BLOGURI PSD-ISTE PENTRU CA AM INTELES CA DOMNUL ADRIAN NASTASE APRECIAZA COMUNICAREA PRIN BLOGURI
    4. Nu am nici o problema cu domnul consilier. ESTE O PERSOANA TANARA SI INTELIGENTA. CRED CA ESTE POSIBIL SA AVANSEZE INTR-O POZITIE IMPORTANTA IN PSD PENTRU CA ARE TALENT. STIE CUM SA POARTE O DISCUTIE CU UN OPOZANT POLITIC. DOAR CA EU NU ERAM IMPOTRIVA CI PENTRU.
    5. Nu am cerut sa fiu trecuta intr-un alt registru. DE CE INSINUEZI ASTA? ESTE FOARTE URAT CE INCERCI SA FACI.
    6. DE CE NU SCRII DESPRE SUBIECT SI ANUME DESPRE NECESITATEA CREARII UNEI RETELE DE BLOGURI PSD-ISTE? CE PARERE AI TU DESPRE ASTA SI NU DESPRE CE CREZI TU CA URMARESC EU, CATE VOTURI AM ADUS SAU NU AM ADUS
    7. DE CE TE SIMTI OBLIGATA SA RASPUNZI LA UN COMENTARIU CARE NU TI SE ADRESEAZA?

  63. 64 Read this! octombrie 3, 2010 la 10:15 pm

    Decat sa faceti consurs de cimilituri cu PD-ul mai ati spune raspicat ca Romania, la aproape 90 de ani de la sfarsitul Celui De-al Doilea Razboi Mondial, este inca tinta unor atacuri salbatice, de moarte, ale strainilor de diverse semintii. Spuneti lucrurilor pe nume, si natiunea Romana, profund crestina, cu radacini traco-geto-dacice milenare, va va fi recunoscatoare. Ramaneti cu capul in nisip, si veti pieri cu totzii, ca o generatie ratata de politicieni tradatori !!!

  64. 65 Theodora octombrie 3, 2010 la 10:37 pm

    @iceberge
    1. Ma agit pentru ca MIE CHIAR IMI PASA.
    2. Raspunsul meu este un NU categoric. 🙂 Eu sunt Scufita Rosie si nu il suport pe Albu ca Zapadu de cand a ajuns primarul Bucurestiului, a eutanasiat cainii maidanezi si a lovit cu capul in gura chioscarii disperati.
    3. Astept cu nerabdare ziua in care lui Albu ca Zapadu o sa ii cada masca lipita pe fata si tot poporul o sa il vada pe Balaurul cel rau. Ziua aceea este foarte aproape.

  65. 66 mada octombrie 4, 2010 la 12:43 am

    Cand voi vedea in primul esalon al fiecarui partid important din Romania (y compris PSD) cel putin 5(cinci) persoane, tinere sau mai putin tinere, cu studii serioase in Economics, Social Sciences, Law, si cu un academic record de inalt nivel obtinut la o institutie universitara/academica de prestigiu din strainatate, atunci voi incepe sa cred ca Romania poate avea o sansa. Pana atunci, tara aceasta , dimpreuna cu politicienii sai, nu face altceva decat sa se „periferizeze”, ca sa parafrazez titlul unei carti foarte interesante a lui Ivan Berend (un important profesor de modern economic history) : „Central and Eastern Europe : Detour from the periphery to the periphery”. Asta face Romania, se „periferizeaza” in continuu , inclusiv economic (in stiinta economica exista conceptul de „economie periferica”) , si nuare cine sa o intoarca din drum.
    Faceti un exercitiu simplu: aruncati o privire peste CV-urile catorva politicieni de varf europeni si am sa enumar, absolut aleatoriu, cateva nume care imi vin acum in minte: Radek (Radoslaw) Sikorski-ministru de externe polonez, Jan(Jacek) Rostowski-min. de finate polonez, Ed si David Miliband -actualul lider al Partidului Laburist si celebrul sau frate, Alenader Stubb-ministru de externe finlandez si lista poate continua pana maine (puteti compara si CV-urile eurodeputatilor bulgari cu cele ale eurodeputatilor romani sio veti avea mari surprize in ceea ce priveste studiile). Ce au oamenii acestia in comun, in afara mediului din care provin (unii dintre ei)? -pai, o educatie de elita, dobandita in universitati si/sau institutii academice de mare prestigiu-ceea ce spune despre sistemul de selectie in/din politica in special si al elitelor in general din tarile respective.
    Imi pare rau sa o spun, dar, doar cu cateva exceptii, membrii clasei politice din Romania (nu imi place cuvantul „politician) sunt foarte, foarte provinciali -de la idei, viziune si exprimare , si pana la atitudine (posture, manners, etc.) -daca ar fi sa le gasesc un corespondent imagistic, as spune ca arata ca niste contabili de CAP, cu sau fara pix dupa ureche.
    Sincer, e mare nevoie de omanei educati, care sa aiba habar de marile idei care au influentat si modelat lumea (embedded liberalism, neoliberalism, keynesianism, si multe

  66. 67 mada octombrie 4, 2010 la 12:45 am

    Continui: si multe altele, ca si despre notiuni de economie si de social sciences foarte precise. Fara acestea, vor fi aceleasi discursuri, gen „jos X; sa reparam ce se mai poate repara; sa schimbam veata (sic) oamenilor….”-ca sa citez doar cateva din frazele auzite azi pe tv.

  67. 68 Daniel octombrie 4, 2010 la 1:40 am

    @Anonimul Venetian si altii ca el
    Anonimule, cam cati analisti ai cunoscut in viata ta si de ce nivel? Sau doar te bagai in conversatie?
    Personal cunosc destui analisti, dintre cei mai buni. Nu pot sa spun daca Aya este cel mai bun, dar probabil este cel mai talentat.
    Eu am facut cateva analize pe acest blog. Aya a scris niste masterpiece-uri. Sigur ca sunt deschis la orice parere, dar poate ar fi mai bine ca cei care critica sa prezinte cateva analize proprii (politice, economice, nu conteza). Asa am vedea cu cine discutam.

  68. 69 Aya octombrie 4, 2010 la 3:07 am

    @

    Le Prince

    Astazi am vazut si nu am avut timp sa raspund.
    Pictorul Moise Bercovici Erco m-a captivat.
    Parca „mi-a deschis” cai pentru a-i scoate viata din nemeritata uitare.

    Sunt fericita ca, pornind de la el, am reusit sa ajung la concluzii legate de asasinatele politice din perioada 1942-1944, comise la Auschwitz, ale caror victime au fost romani (evrei romani).

    Realizez ca pot fi restituite biografia si (sper, in mare parte) opera sa pic torului Moise Bercovici Erco- stiu si cum.

    Dincolo de acest lucru- extraordinar in sine…
    Nebanuitele „cai ale Marelui Arhitect” (nu am cum sa nu trimit la acea minunata si elocventa remarca facuta de cineva pe blog) au scos la iveala existenta asasinatelor politice de la Auschwitz ale caror victime au fost romani (romani evrei- in numar de 601) din Paris.
    A mai aparut, ca fiind evidenta, complicitatea criminala intre Moscova- Bucuresti- Berlin in perioada 1942- 1944 („pusa in opera” si via Ambasada Romaniei din Paris, unde se afla „fulminant avansatul” Eugen Ionescu exact pe postul „corespunzator” institutionalizatelor- la propriu!- cenzuri si propagande antisemite din Franta, care au interzis orice articol si au scos din circulatie- printre altele- cu scopul distrugerii, cartile legate de adevaratul fenomen artistic care a fost pictorul Moise Bercovici Erco).

    Sunt absolut convinsa ca se va afla totul despre ce s-a intamplat cu pictorul Moise Bercovici Erco. Daca nu mai repede, atunci sigur in 2015- de asta pot fi sigura. Sperantele mele sunt indreptatite de un articol aparut in „Le Figaro” in 2 iulie 2010, cu titlul „Les archives de la police sous l’Occupation en ligne en 2015”. L-am descoperit duminica (ieri).

    Citez chapeau-ul: „Procès-verbaux d’interrogatoires, lettres de délation… La préfecture de police de Paris est sur le point de lancer la numérisation de ses archives datant de la Seconde guerre mondiale, afin de les mettre à disposition du grand public à partir de 2015.”

    Textul este ilustrat cu o fotografie sub care sta scris:
    „Photo prise en 1942 de Juifs internés dans le camp de Drancy, en Seine-Saint-Denis, après avoir transité par le stade du Vélodrome d’Hiver à Paris. Crédits photo : AFP”.
    Deci, fotografia e facuta umediat dupa „Val d’Hiv”- dinnoaptea de 15- 16 iulie 1942 („ora H” fiind 3 a.m.), considerata de francezi „la plus grande operation de police”, „la plus grande rafle que la ville (Paris; n.A.) ait connue depuis l’arrestation des Templiers et la Saint-Barthélemy.”

    In fotografie, chiar in prim plan, in stanga (cum o privesti) apare un barbat cu basc usor inclinat spre sprinceana dreapta. Se remarca foarte clar. Croiala pardesiului deschis la culoare, o anume savanta asortare a nasturilor destul de mari, negri, cu garnitura gulerului de tipul celor special croite pentru a fi semi-ridicate si cu bascul- totul rimand cu sprincenele negre, arcuite, bine conturate- fularul alb, felul nonsalant in care isi tine mainile in buzunarele evident plasate special „mai sus” au, ca ansamblu, un „quelque chose” specific parand a trada artistul.
    E atragator, magnetic, de o frumusete mai degraba expresiva si pare a avea cel mult 40 de ani. Nu poarta steaua galbena cusuta in stanga, „regulamentar” (fusese impus de putina vreme acest lucru).
    M-a socat, m-a atras din prima clipa. Nu stiu cine e barbatul, dar ar putea fi pictorul Moise Bercovici Erco. Asta am simtit: ca ar putea fi el. Daca e asa, inseamna ca fusese ridicat in acea noapte din Montparnasse.

    Desigur, fiecare viata de om este de o inestimabila valoare. Fiecare om este unic si irepetabil.
    In unii dintre oameni, insa, scanteia divinitatii e mai puternica, data lor pentru a fi „lumini”. Printre ei sunt geniile artistice.
    Pictorul Moise Bercovici Erco a fost, fara indoiala, nu doar un geniu artistic, dar un fenomen. Datele avute inca de la inceput despre el (gratie celui care semneaza DlNimeni, a carui implicare a cantarit foarte greu in deschiderea drumului catre adevar, atat prin sintetizarea ideilor cat si prin laborioasa si eficienta documentare) il indicau ca fiind un talent unic, altcineva nereusind, in afara de el, sa ramana, fara intrerupere, timp de opt ani, tete d’affiche la Salonul de toamna (singurul care reusise, anterior, sa se mentina pe aceasta pozitie- dar pentru doi ani, nu pentru opt!- fusese van Gogh, in 1889 si 1890).

    Cei care, in urma unei sinistre complicitati (in care unii vor fi fost implicati cu dorinta expresa de a-l anihila, altii prinsi intr-un teribil joc, fara a sti ce valoare are acel om) il vor fi sortit mortii, la Auschwitz, „la data fixa” pe genialul pictor Moise Bercovici Erco, se fac vinovati de o crima avand dimensiuni uriase. Nu au ucis doar omul, dar au ucis artistul si, astfel, viitoarele sale tablouri. Au contribuit la disiparea operei sale, din infama dorinta de a sterge urmele abominabilei crime, „rod” al unor complicitati.
    Daca Ambasada Romaniei- prin atasatul cultural Eugen Ionescu (foarte repede ajuns secretar cultural) ar fi intervenit, soarta pictorului Moise Bercovici Erco ar fi fost, cel mai probabil, alta, iar opera nu i-ar fi fost imprastiata (am mare speranta ca va putea fi reunita). Departe de mine de a-i scuza pe nazistii germani (incalificabila „solutie finala” spune totul despre ce „simtaminte” am pentru ei) dar nu e un secret ca erau „ingaduitori” fata de arta si o interventie la nivel de atasat cultural i-ar fi facut, probabil, sa „inchida ochii”, eliberandu-l pe pictor.

    Este imposibil ca Eugen Ionescu sa nu fi cunoscut, macar in urma listelor trimise la ambasada, soarta pictorului Moise Bercovici Erco (cetatean roman!).
    Este de-a dreptul incredibil sa nu fi stiut cine este, cel putin data fiind faima acestuia (si faptul ca in 1938, cand pictorul era tete d’affiche al Salonului, deja de multi ani, Eugen Ionescu se afla la Paris ca bursier).
    Nu s-a preocupat de eliberare- asta, daca nu cumva va fi fost implicat in arestarea pictorului Moise Bercovici Erco (creditez aceasta idee).

    Cat de mult imi doresc sa pot participa nemijlocit la „stergerea prafului” de pe urmele acum descoperite ale pictorului Moise Bercovici Erco!
    As sti cum s-o fac si, asa cum „au venit” la mine informatii pe „cai atipice” (e drept, in urma documentarii facute de DlNimeni) sigur as putea pune lesne cap la cap tot ce as descoperi (si sigur „mi s-ar arata” detaliile acolo unde sunt „ascunse”) pentru a reface adevarul intreg.
    Asta, legat de artist.

    Cred cu tarie ca de la descoperirea unui adevar sinistru legat de un pictor genial (asasinat politic la Auschwitz) se va descoperi intreaga increngatura a tuturor crimelor politice (cel putin, ale caror victime au fost romani- evei romani- din Franta) comise, prin complicitatea Moscova- Bucuresti- Berlin, sub pretextul represaliilor si deodata cu „solutia finala”.
    Pentru soarta acelor oameni (601 la numar) TOATE aceste „trei puncte” ale „axei” Moscova- Bucuresti- Berlin sunt la fel de vinovate.

    Pornind de la pictorul Moise Bercovici Erco, as spune chiar ca „axa Moscova- Bucuresti- Berlin” se face vinovata de un „holocaust cultural”, ucigand, prin gazare (dupa ce va fi trecut prin groaznicul, umilitorul drum intr-un vagon de vite, de la Drancy la Auschwitz) un intreg univers de creatie artistica.

  69. 70 Aya octombrie 4, 2010 la 3:58 am

    @

    Le Prince

    Rasu’- plansu’, vorba lui Nichita!

    Spune ca nu se compara, dar se compara.
    Spune ca un „blog bun” (cu sublinierea „nu unul foarte bun”) trebuie sa aiba (in afara unei frecvente a comentariilor stabilita, nu stiu in baza carui criteriu, de pesoana in cauza) cel putin 100 de comentariu la fiecare post! Persoana in cauza a furnizat, cu aceata ocazie, ridicola interpretarea marxista a valorii bloggeritului: acumularea cantitativa- saltul calitativ!

    Afirma ca bloggul ei e bun invocand argumentul numarului de comentarii. In baza „argumentului”, nu se califica- de fapt, se „auto- descalifica”.
    Nu stiu cu ce consilier de la PSD a discutat (si nici daca a discutat) dar, daca este asa cum a spus, anume ca- vorba lui Caragiale- a tratat-o cu refuz, inseamna ca respectivul va fi avut „ochi bun”.

    A propos de insistenta ei ca ar avea „blog PSD-ist”, nu inteleg de unde pana unde aceasta idee. La fel, nu inteleg de unde ideea unora de pe aici ca ar fi pesedista colega respectiva.
    Ea insasi a spus (nu cu multa vreme in urma) ca a incercat sa se inscrie online in PSD si nu a reusit.
    Cand i s-a replicat ca ar fi bine sa se deplaseze pana la sediul PSD de sector si sa completeze o adeziune, a raspuns ca nu stie unde se afla!
    (A propos, evident spune o minciuna prin aceea ca, atunci cand era „mai tanara”, a lipit afise, in campania electorala, pentru PSD.
    Daca nu stie (cel putin, dupa ce trecuse ceva timp de la alegerile din 2009, nu stia, conform propriilor afirmatii- logic, nu va fi stiut nici cand era „mai tanara”, ca sa o citez) unde sunt sediile PSD, cum a ajuns sa preia afisele, ca sa le poata lipi (nemaidiscutand de faptul ca afisele nu se incredinteaza chiar primului venit, din ratiuni lesne de inteles)?

    Banuiesc ca, realizand gafa facuta, se va zbate ca pestele pe uscat incercand sa gaseasca o explicatie. O idee (daca o dezvolta se va adanci si mai tare in penibil): avea un prieten/o prietena care lipea afise pentru PSD si l-a/a ajutat/-o (eventual, mai dramatic, acea persoana s-a imbolnavit sau cine-stie-din-ce-cauza nu a mai putut lipi afise- sau nu a putut deloc- si, decizand sa infrunte cerbicia necunoscutului, a inlocuit-o).

    Sper ca vei fi remarcat (eu m-am amuzat copios) incercarea nedibace de a sugera ca, daca nu i se da un „loc de frunte” in ierarhie (eventual, un fel de coordonator al bogurilor pesediste, cum le numeste ea) se duce la „alt partid” care i-a trimis deja semn ca ii pune „covor rosu”.
    Ca sa vezi si sa nu crezi!
    Care ar putea fi partidul ala atat de „neindestulat” de „talente”?

    S-ar putea parui, dupa un timp, cu un alt exemplar bloggeristic, care nu stiu daca s-a inscris, intre timp, in PSD dar cu ceva vreme in urma sigur nu era. In schimb, se lauda cu ispravile sale pesibiselidenoidilanisime si, in lipsa de argumente in favoarea unor merite personale, defila cu fotografia cuiva, strigand cat o tinea „vocea” ca unii si altii care fac analize l-ar „injura” pe cel „aratat”, desi asa ceva e fals. Ca si persoana care ameninta (hilar!) cu „alt partid”, si aceasta a vizat un „postisor” (macar atat, de talia diminutivului) in PSD.

  70. 71 Aya octombrie 4, 2010 la 4:05 am

    @

    Harabula

    Replica ta din octombrie 3, 2010 la 8:57 pm imi aminteste (mutatis mutandis) de Mircea Dinescu.
    Citez din memorie:
    „Il dau in judecata pe Vadim pentru ca, saptamana asta, in „Romania mare” nu m-a injurat si nu mi-a balacarit nici familia”.

    P.S.
    Se intampla cu niste ani in urma.

  71. 72 Aya octombrie 4, 2010 la 4:08 am

    @

    Anonimul Venetian

    Am siguranta ca poti mai mult decat precara argumentatie din octombrie 3, 2010 la 5:53 pm.

    P.S.
    In alta ordine de idei:
    Iti multumesc pentru eleganta disponibilitatii de a-mi fi alaturi in situatii dezagreabile.

  72. 73 Aya octombrie 4, 2010 la 4:13 am

    @

    Victor V.

    In pofida a ceea ce s-ar putea crede, te asigur ca „acea perla” (asa pare, la prima vedere) va produce un efect atomic.

  73. 74 Ghita Bizonu' octombrie 4, 2010 la 4:50 am

    Salve Titus!
    ba m-am suparat …
    Mie nu-mi place sa-mi insusesc meritele altora . „Teleptual” nu este al meu … e de prin folclorul sectorului 2 cu referinta la nu mai stiu ce activist de partid care odata se pare ca a zis „noi teleptualii” ….. si termenu a avut ceva „rasunet” …

  74. 75 Aya octombrie 4, 2010 la 5:32 am

    @

    Le Prince

    HORIA DAMIAN

    Mi-am amintit ceva important.

    Adrian Nastase a postat, in 16 mai 2009, textul „HORIA DAMIAN”.

    Citez:
    „Nu-l cunosteam pe Horia Damian. L-am cunoscut recent, la Paris, in atelierul sau. M-a bucurat invitatia pe care mi-a transmis-o. Il stiam din lucrarile pe care i le admirasem cu diferite prilejuri. Un artist extraordinar, un supravietuitor al unor vremuri complicate, Horia Damian a cunoscut, dupa ajungerea sa spectaculoasa la Paris, prin 1946, incercarile si experimentele artistice din Franta dar si din celelalte tari europene si din cele doua Americi. In plus, vizitele sale, din fiecare an, in India au dat operei lui artistice un fundament si un continut extrem de puternice.

    Nascut in 1922, Horia Damian expune in diferite expozitii sau muzee, de la varsta de 20 de ani. In Franta a lucrat cu Fernand Leger si l-a intalnit, in mai multe randuri, pe Brancusi.”

    Horia Damian a ajuns in Franta in 1946, la 24 de ani, avand deja o cariera de artist plastic.
    In acel an, in cercurile artistice din Paris sigur se discuta (inca- sau abia se descatusasera discutiile) despre soarta cumplita a pictorului Moise Bercovici Erco (ucis in 1942 la Auschwitz) care fusese tete d’affiche timp de opt ani la Salon, situatie nemaiegalata vreodata de cineva.
    Este exclus ca Brancusi sa nu fi discutat despre el.

    Cred ca Horia Damian este unul dintre putinii aflati in viata care ar putea da informatii legate de ceea ce a cunoscut- auzind (sau chiar vazand, in cercurile artistice)- in epoca, despre Moise Bercovici Erco.
    Nu este exclus sa aiba- sau sa stie cine are sau ar putea avea- carti legate de acel real fenomen artistic, albume cu reproduceri.

    Nu este exclus sa stie unde se afla- sau s-ar putea afla- cel putin unele dintre picturile lui Moise Bercovici Erco (sau sa spuna cine crede ca ar putea sti- opinia unui artist ca el, care a trait in Paris la scurt timp dupa plecarea dintre cei vii a lui Moise Bercovici Erco, este foarte valoroasa.)

    Dupa ce a adus in discutie acest important subiect, Adrian Nastase, prin Horia Damian, ar putea deschide cea mai importanta usa (sau gasi cel mai direct capat de fir) catre restituirea biografiei si operei lui Moise Bercovici Erco.

  75. 76 Aya octombrie 4, 2010 la 5:43 am

    @

    Le Prince

    Am vrut sa corectez imediat dar am trecut la altceva si am omis.

    La mesajul pe care ti l-am adresat in octombrie 4, 2010 la 3:07 am (legat de pictorul Moise Bercovici Erco):

    Corect: „fotografia e facuta imediat dupa “Vel d’Hiv”.

  76. 77 LePrince octombrie 4, 2010 la 6:35 am

    @Anonimul Venetian

    Nu cred ca o putem banui pe Theodora doar de „lipsa de modestie”. Mai mult, as spune ca la mijloc este un interes mascat de paravanul „voluntariatului inaltator”. Nu inteleg de ce considera ca blogul sau are ceva a face cu ideile de stanga sau cu PSD.
    In privinta Ayei, consider ca a demonstrat ca poate descifra cu usurinta un text, ceea ce face afirmatia sa credibila. Exista psihanaliza prin analiza textului. Nu stiu daca este un specialist de top, dar cu siguranta este un bun analist si poate citi cu usurinta printre randuri.
    In aceasta privinta ai un oarecare partizanat. Daca Aya a justificat afirmatia pe care o face prin analizele sale si de multe ori prin profilaxia unor incercari de deturnare a sensului acestui blog, prin extragerea corecta a mesajului real din unele comentarii, Theodora nu a demonstrat nimic. Blogul sau este o chestiune personala, nu contine nimic care sa propage idei, sa starneasca controversa sau sa analizeze ceva. E doar un spatiu virtual de preluare a stirilor negative la adresa actualei puteri. Atat.
    Comparatia pe care o faci este ca si cum ai incerca sa cantaresti „greutatea intelectuala” a doua entitati extrem de diferite cu aceeasi „balanta de farmacie”. Daca la Theodora ai putea fi precis, Aya nici macar nu „incape” pe talerul unei balante mari. Iti trebuie un cantar care cantareste tone.
    Hai sa ne mentinem in limitele obiectivitatii, indiferent de simpatii sau antipatii.
    S-auzim de bine.

  77. 78 LePrince octombrie 4, 2010 la 6:37 am

    @Doru Coarna

    Si mie imi plac unele melodii romanesti ale anilor’60-70. Nu ma asteptam insa sa le vezi pe Theodora si Sibilla in postura de „macaragioaice”. De ce esti parsiv?

  78. 79 LePrince octombrie 4, 2010 la 6:43 am

    @ „Doamnei” sibilinoidaloide

    Pentru o secunda, am avut mari emotii, am crezut ca-mi cereti buletinul. Cand am recitit, si am vazut ca-mi cereti doar „zapisul”, m-am linistit. Am mostenit o colectie de „zapisuri” de la strabunicul meu, ducele. La acelea va referiti?

  79. 80 LePrince octombrie 4, 2010 la 6:50 am

    @ Victor V

    Sunt foarte trist, dar trebuie sa recunosc ca am fost dezamagit ca Theodora nu s-ar „deda” la „nebunii bloggeristice” cu mine deoarece ma considera „impotent bloggeristic”. Nu stiu cum a descoperit , dar am vazut ca prefera „lungi, subțiri și netede (șlefuite și întortocheate) ca la Blogideologic”, te-am citat. Se pare ca Ghitz Bichon, cu a sa „groasa, noduroasa si plina de greseli de ortografie”(iar te-am citat), nu intra in preferintele sale. Textele in limbi straine, se pare ca nu o pasioneaza.
    Permanent, scopul meu a fost sa-i arat Theodorei „virilitatea” mea bloggeristica, dar se pare ca am dat gres. Desi „m-a vazut”, nu ma crede. Eu cred ca vrea doar sa imprastie zvonuri rautacioase. Astept timpuri mai bune, pentru un nou asalt la „castitatea bloggeristica”.
    Oricum, ar fi interesant sa ne explice ce inseamna „impotent bloggeristic”. Oare exista si „frigiditate bloggeristica”? Sau e doar apanajul partii masculine? Oare cei care doar citesc blogul, dar nu comenteaza, ar putea fi numiti „voyeuristi” bloggeristici? Cum ai putea explica de exemplu „exhibitionismul” bloggeristic, ma intreb. Toate aceste notiuni pot fi translate in vritual?
    Eu cred ca de multe ori, prin exprimarea de aici, unii comentatori isi dezavluie, inconstient, unele fantasme ale subconstientului. Oare Theodora face parte din acestia? Nu stiu ce sa zic.
    Oricum, ai fost simpatic, ca de obicei.
    S-auzim de bine.

  80. 81 LePrince octombrie 4, 2010 la 6:54 am

    @ Blegideologic

    Nu ma supar. Incercarea ta de a forta o greseala de tastare a lui Ghitz , incadrand-o la „inventii” lingvistice, este amuzanta. Personal, nu-l vad pe Ghitz bichon in postura lui Aron Pumnul.Sigur, speculatii se pot face, dar eu o vad ca pe o greseala de tastare. Daca am analiza textele lui Mauvaisefoi, am putea gasi multe astfel de greseli pe care le-am putea interpreta drept notiuni noi, inspirate de mari carturari ai natiei romane. Intre timp, poate ne explici textul pe care nu ai avut niciodata curajul sa-l descifrezi pentru noi, ceilalti, si pe care l-ai postat acum cateva luni. Ghitz te-ar putea ajuta. Redau:

    „Mecanica post-aristoteliană bizantină aducea mai mult cu formularea enciclopedistă d’Alembertiană din secolul XVIII, decât cu formularea newtoniană din secolul XVII. Dar nu a fost găsit niciodată textul doveditor al tălmaciului arab din marea salvare culturală mutazilită.”

  81. 82 Doru Coarna octombrie 4, 2010 la 7:04 am

    @ Harabula,

    iti stau eu oricand la dispozitie amice, daca tu chiar simti nevoia…

    Totusi, nu e vorba de injuraturi ci de faptul ca la topicul TSD este greu de spus ceva defetist, nu? Sa le lasam o sansa copiilor, noi ne-am consumat-o pe a noastra.

  82. 83 LePrince octombrie 4, 2010 la 7:06 am

    @Theodora

    Din tot ceea ce ai spus pana acum se intelege ca tu scrii din convingere, din dorinta de a face prozelitism psd-istic, si pentru a incerca sa schimbi ceva in tara asta. Scrii pentru ca il urasti pe Basescu si pdl, pentru ca ii iubesti pe psdisti si doresti venirea la putere a PSD, moment in care in Romania, toate problemele vor fi ca si rezolvate. Doresti sa-i vezi plecati pe cei actualmente la putere, pe care ii consideri vinovati de toate relele pamantului, si ai o vendetta personala cu Basescu, care ti-a distrus chioscul, chiosc pe care tu il vedeai drept viitor luminos, eventual inceputul unui imperiu al chioscurilor.Esti un voluntar PSD virtual, un blogger de placere, totul facut cu altruism, fara a astepta ceva. De ce ai mai scrie? Ai mai putea avea blogul pentru ca doresti ceva de la PSD, pentru a-ti omori timpul, sau pentru a-ti putea face prieteni prin virtual. Sau alte motive. Faptul ca ai putea astepta ceva de la PSD nu ar fi un lucru rau, daca ai recunoaste. Banuiala lui Harabula, care te vedea drept „salivand la usa macelariei” este una indreptatita, prin urmare. De ce te-ai suparat? Daca ar fi astfel, ce ar fi rau in asta? De ce nu ai recunoaste?
    In aceste conditii, de ce ai nevoie de aprobarea si incurajarea d-lui Nastase? Daca totul este altruist, nevinovat, dezinteresat, voluntar si spontan, de ce ai dori aprobarea si sprijinul unui consilier PSD? Daca dl Nastase ti-ar raspunde astazi si ti-ar spune ca blogul tau este inutil PSD-ului, te-ai opri? Daca da, inseamna ca nu esti sincera nici macar cu tine insuti. Ai demonstra ca totul nu este un voluntariat dezinteresat. Ai expus de multe ori, situatia precara in care te gasesti. Timpul pierdut cu un blog facut din convingere, fara scop personal, pentru binele general, un soi de Florence Nightingale a blogurilor, o Maica Tereza a virtualului, ar putea fi utilizat pentru rezolvarea unor probleme existentiale.Ingrijorarea privind blogurile psdiste intrece , se pare, cu mult preocuparea pentru rezolvarea problemelor strict personale(descrise de tine ca fiind la limita supravietuirii). Nu prea e logic, insa.
    De ce nu propui PSD formarea „organizatiei de bloguri” in cadrul partidului, la fel cum exista organizatia de femei sau de tineret. Ai putea sa devii presedinta organizatiei.
    Te asigur ca nu doresc sa te denigrez, nu am intentia de a te minimaliza, iar la „topuri bloggeristice” nu ma pricep.Articolele pe care le expui sunt doar „ecouri” slabe ale unor comentarii TV sau ale altora pe care tu le repeti. Exista asa-numitii „vorbitori ecou”, care stand la spatele unui speaker, repeta ultimele cuvinte ale celui care chiar vorbeste. Translatat, blogul tau este un „blog ecou”, sau un „ajutor de blog”. Cei care iti apreciaza blogul, il apreciaza ca un spatiu virtual de exprimare, nu il apreciaza politic, si nu cred ca ai reusit sa convingi pe cineva sa devina psdist. Ai putea sa-mi spui de exemplu prin ce este blogul tau un „blog de stanga”?
    Logica „voluntariatului” tau nu este cea pe care incerci sa o induci, imi pare rau.
    PS Nu-ti mai intitula replicile „drept la replica”te rog, sunt timorat si emotionat cand vad asa ceva. Si recunoaste ca te-ai simtit minunat ca nu te-am ignorat.

  83. 84 LePrince octombrie 4, 2010 la 7:07 am

    @All

    Se pare ca Blaga se organizeaza deja, pentru scindarea PDL. Recenta „defectiune” a unui deputat PDL de Galati nu este straina de acest apropiat eveniment. Ma intreb ce va iesi,probabil momentul anuntarii demisiei deja depuse, va fi si momentul „bombei”.

  84. 85 Vasile, octombrie 4, 2010 la 7:13 am

    Dl.Goe „aplecat” peste „leader” apreciaza indeaproape harabula ,precum o facea sau mai o face cititorul atunci cind descopera o anumita alta fata a lui Ion Creanga citind dintr-o anume poveste stiuta de toata lumea , dar nepovestita de maria sa cititoriul, Povestea ……! (chestia cu „dar cuvantul de la urma de ce l-ai mancat” este deja plagiat!
    Luat de valurile de la mal l/2bula are momente de dubla sincertitate atunci cind vorbeste despre propria persoana sau momente de sinceritate emanate din substanta traian boc,atunci cind sincer il taxeaza pe AN din cauza asta „fizzanalista” noastra cea mai calificata va putea deduce de ce propriile dansului texte ,dupa propria afimatie,ii produce lui l/2bula
    greata sau ca sa-l citez,” Mi-e lehamite sa-mi recitesc propriile comentarii.”

  85. 86 Ghita Bizonu' octombrie 4, 2010 la 7:41 am

    Sensul acestui blog se pare ca esteaecala de a oferi insului cu pretentii princiare (?!) locu in care sa se desfasoare … 16 mesaje din 87 !
    Si ca cam ce are de zis : Teodora pe nu mai stiu cate randuri ….
    Ma rog aici Teodora greseste grav – adica cu, pe blogy lu Adrian Nastase sa incerce sa voroveasca despre o retea a blogurilor PSD iste? Pai unde naiba se ajunge daca PSD istii ar vorbi nitel si despre ei si politica lor ? Asta nu7 este admisibil tovarasi !
    Ce dracu doar s4=a stabilit = blogu asta este blogul intelectualitatii orange.
    Si oricum PSD nu are nevoie de voturile prostimii ci alea calificate ….Ce este asa de greu de inteles ?

  86. 87 Vasile, octombrie 4, 2010 la 7:45 am

    Un domn de mai sus dar de mai jos decit epateaza cu nickul, de profesie scrib, crezindu-se si terapeut, persifleaza textul unuia care greseste voit, de parca patentul ar fi unul mecanic , o scula a electricianului , pescar amator, pe care o pelicanul o inghite pentru ca patentul ar avea ampreta pescarului amator!.
    Rar l-am vazut , recunosc ca totusi l-am vazut , pliat dar neintoxicat precum
    Harabula pe critci care ar face obiectul acestui blog cu adevarat interesant!

  87. 88 Ghita Bizonu' octombrie 4, 2010 la 7:46 am

    mada

    ce ar fi ca dintai sa inveti sa vorbesti romaneste ?

    cu studii serioase in Economics, Social Sciences, Law, si cu un academic record de inalt nivel obtinut la o institutie universitara/academica de prestigiu din strainatate,
    Sa stii ca in limba romana avem terenii necesari .. de cel putin 100 de ani !

  88. 89 Vasile, octombrie 4, 2010 la 7:47 am

    „amprenta”!

  89. 90 Doru Coarna octombrie 4, 2010 la 8:17 am

    @ LePrince,

    ai citit pe dos amice, cele doua nu se fac vinovate cu nimic legat de situatia generala, ca noi toti dealtfel, altii sunt vinovatii reali insa tactica este de a descoperi vinovati la indemana este intotdeauna pendinte puterii… TU GUVERNEZI? Daca nu, atunci nu te inteleg. Daca vrei ca sa nu te inteleg, atunci inteleg…

  90. 91 Doru Coarna octombrie 4, 2010 la 8:20 am

    @ LePrince,

    Eu parsiv cu tine? De ce?

  91. 92 Doru Coarna octombrie 4, 2010 la 9:55 am

    @ LePrince,

    M-am luat cu amanuntele, este serioasa povestea cu Blaga?

  92. 93 Viorel Dobre octombrie 4, 2010 la 10:51 am

    LePrince spune:
    octombrie 4, 2010 la 7:07 am

    Se pregateste Alba ca Zapada?

  93. 94 Observator octombrie 4, 2010 la 11:24 am

    @Theodora – eu nu prea inteleg ce e reteaua asta de blog-uri psd-iste. Si nici utilitatea-i nu mi-e clara. Dar daca tu zici ca ai facut campanie pe blogul tau, banuiesc ca ar fi trebuit sa monitorizezi si efectual campaniei. De aceea te-am intrebat cate voturi ai adus. Si sauna domnului Geoana tot campanie s-a numit si nu a avut un rezultat pozitiv.

  94. 95 DANIEL STANCU octombrie 4, 2010 la 11:32 am

    Excelent discursul dumneavoastra domnule Adrian NASTASE.De fiecare data ati stiut sa punctati atunci cand a fost nevoie.Sunteti Omul potrivit ,la MOMENTUL potrivit.Va felicit.Cu stima,DANIEL STANCU

  95. 96 carmen octombrie 4, 2010 la 12:32 pm

    Felicitari!

  96. 97 Vasile, octombrie 4, 2010 la 1:05 pm

    Un domn de mai sus , dar in realitate de mai jos ,zvoneste voit sau nevoit de o desprindere a lui Blaga de marele om de stat (de stat doua mandaturi)!!!!
    E clar Vasile B va intra in PSD , urmeaza Traian B!
    E tarrrreee!

  97. 98 Theodora octombrie 4, 2010 la 1:11 pm

    @Victor V
    Nu scriu comentarii decat de pe id-ul Theodora.
    Comentariul scris de “nic” nu imi apartine. Pentru asta poate sa garanteze doamna Manuela. Cele doua comentarii sunt trimise de pe IP-uri diferite.
    De ce nu poti sa accepti ideea ca nu toti oamenii sunt de accord cu tine, Aya, LePrince si prietenii?
    Nu am nimic de ascuns. Ma banuiesti pe mine de ce faceti voi
    Se poate vedea foarte clar ca Aya posteaza si de pe LePrince.
    @Anonimul Venetian
    Daniel spune: “Anonimule, cam cati analisti ai cunoscut in viata ta si de ce nivel? Sau doar te bagai in conversatie? Personal cunosc destui analisti, dintre cei mai buni. Nu pot sa spun daca Aya este cel mai bun, dar probabil este cel mai talentat.Eu am facut cateva analize pe acest blog. Aya a scris niste masterpiece-uri. Sigur ca sunt deschis la orice parere, dar poate ar fi mai bine ca cei care critica sa prezinte cateva analize proprii (politice, economice, nu conteza). Asa am vedea cu cine discutam.”
    LePrince spune: “In privinta Ayei, consider ca a demonstrat ca poate descifra cu usurinta un text, ceea ce face afirmatia sa credibila. Exista psihanaliza prin analiza textului. Nu stiu daca este un specialist de top, dar cu siguranta este un bun analist si poate citi cu usurinta printre randuri.”
    Parerea mea: Nu pot sa am incredere in analizele facute de o persoana care este prietena cu PUPINBASISTUL Tismaneanu.
    Ce incredere pot sa am intr-un om care are asemenea prieteni?
    Doua proverbe romanesti: “Cine se aseamănă, se adună” si “Spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să îţi spun cine eşti”.
    Chiar daca “castiga premiul Nobel pentru analizale ei” 🙂 eu tot nu am incredere in ele

    Ce scrie Volodea Tismaneanu , prietenul Ayei, pe blogul lui:
    1. Despre incercarea de suspendare a lui Basescu Traian : ”Este evident vorba de un proiect menit sa destabilizeze sistemul politic pentru a recupera pozitiile pierdute si pentru a-l elimina din joc pe principalul adversar al oligarhiei pesedisto-penelista”
    2. Despre ce face Basescu Traian de sase ani de cand este presedintele tarii: ”Ceea ce-l irita cel mai mai tare pe Ion Iliescu in cazul Basescu este exact efortul de cladire a statului de drept, deci opusul propriilor sale stradanii” Deci asta crede PRIETENUL AYEI DESPE CE FACE BASESCU 🙂 „CLADESTE STATUL DE DREPT”
    3.Despre suspendarea lui Basescu Traian din 2007: ”Suspendarea lui Traian Basescu in 2007 a fost un puci parlamentar organizat de o coalitie a revansei, amoralitatii si coruptiei. Se pare ca Ion Iliescu, […..], incearca sa-l repete”
    4. Si o minciuna grosolana: ”In cazul lui Ion Iliescu, actualele declaratii sugereaza o revenire la pasiunile anilor 1945-1946 cand participa cu ardoare la distrugerea democratiei romanesti.” ION ILIESCU IN 1945 AVEA 15 ANI SI ERA ELEV deci nu avea cum sa participle la distrugerea democratiei romanesti.
    Pentru toate minciunile scrise de Volodea Tismaneanu despre Ion Iliescu vreau sa spun doar atat: SA ITI FIE RUSINE TISMANEANU!!!!
    Aya este prietena din copilarie cu acest nemernic si nu numai ca nu se dezice de el dar il si apara. Cat tupeu!!!!! Aya se “aduna” si se “insoteste” cu Tismaneanu si se declara PSD-ista 🙂 🙂 🙂
    In concluzie NU AM INCREDERE IN AYA SI IN ANALIZLELE EI oricate laude ar primi ea de la prietenii ei de pe acest blog. PENTRU MINE AYA ESTE UN MARE NIMIC LA FEL CA SI PRIETENUL EI Volodea Tisminetki

  98. 99 Aya octombrie 4, 2010 la 4:58 pm

    @

    Le Prince

    Iti semnalez ce scrie despre noi o colega, alta decat cea sibilinoidaloida (dar asociabila cu aceasta)- citez: „Se poate vedea foarte clar ca Aya posteaza si de pe LePrince”.

    Stiam ca doar colega sibilinoidaloida intra in starea repetitiva in care, invariabil, incepe prun a ma confunda cu tine- reciproca fiind, evident, valabila.
    Nu banuiam ca astfel de stari sunt contagioase.

    Dincolo de asta, nu inteleleg ce vrea sa spuna prin aceea ca eu postez (citez)” de pe” tine?

  99. 100 Aya octombrie 4, 2010 la 5:37 pm

    @

    Theodora

    Rar mi-a fost dat sa intalnesc un „exemplu de scoala” atat de clar, care sa se preteze la psihanaliza textului, precum cel postat de tine in octombrie 4, 2010 la 1:11 pm.

    Nu voi expune ce reiese pentru ca este evident (ar fi o jignire la adresa tuturor celor care stiu sa patrunda dincolo de aparente).
    Exista si alte motive de retinere.

    Iti dau un sfat cat se poate de sincer (in urma lecturii textului tau): ai mare, mare grija la mistificari (ma refer la subconstient). S-ar putea sa-ti joace niste „feste” foarte dureroase.

  100. 101 Aya octombrie 4, 2010 la 5:57 pm

    @

    Observator

    Cate mici rectificari (la octombrie 4, 2010 la 11:24 am):
    Nu era „sauna” (se poate!?)- era „spa”.
    Nu era in campanie- dar intr-o companie cu care a batjocorit campania.

    P.S.
    Ce nu este clar legat de „reteaua blogiloidala”?
    Vrea sa fie „sefa de retea”- un fel de replica a „sefului de cuib”.
    Din pacate pentru ea, a gresit locul.

    P.S.2
    Ii ceri prea mult.
    Cum sa-si poata monitoriza rezultatele politoblogiloidale din campanie cand acestea sunt atat de mari si de multe incat, aplicand in oglinda principiul valabil in cazul utopie- ideologie, au „spart capsula” realului metamorfozandu-se in virtual(e)?

  101. 102 Theodora octombrie 4, 2010 la 7:16 pm

    @Aya
    Mistificari? Ce mistificari?
    ADICA NU A SCRIS PRIETENUL TAU MIZERIILE ALEA?
    Tot ce am scris intre ghilimele sunt cuvintele iubitului tau prieten Tismaneanu care primeste bani de la statul roman ca sa ATACE SOCIAL DEMOCRATIA SI PE ION ILIESCU

    Cum pot sa te cred eu pe tine ca esti social democrata cand ai un asemenea prieten? Nu te dezici de el, il aperi cu indarjire si la randul tau arunci soparle pe blogul asta.
    Nu m-as mira sa aflu intr-o zi ca si tu ai primit bani pentru comentariile de aici in care il ataci pe presedintele de onoare al PSD. Sau o faci din convingere?
    Sa am grija? Nu mai spune? Si daca nu am grija ce faci?
    Ii trimiti pe fostii colegi ai mamei tale sa ma bata la talpi?
    SA INTELEG CA MA AMENINTI?
    REZOLV USOR PROBLEMA ASTA.
    STIU CUM TE CHEAMA SI CINE ESTI SI DACA MI SE INTAMPLA CEVA RASPUNZI… ASA CA GRIJA MARE 🙂
    In locul tau as fi foarte ingrijprata pentru soarta mea.
    GRIJA MARE IONICA ILIE!!!! GRIJA MARE!!!!
    SA NU CUMVA SA MI SE INTAMPLE CEVA RAU ……

  102. 103 popateapa octombrie 4, 2010 la 7:17 pm

    Din pacate vad ca unele comentarii,chiar daca nu contin cuvinte vulgare ci referiri la activitatea de securisti a unora ce posteaza pe site nu apar ! Pacat?

  103. 104 Theodora octombrie 4, 2010 la 7:18 pm

    @Observator
    EXTRAORDINAR CATI ADEPTI ARE TISMANEANU PE ACEST BLOG.

  104. 105 popateapa octombrie 4, 2010 la 7:19 pm

    Printul si cu aia au umplut blogul cu comentarii iar al meu nu s-a publicat ?
    Oare este doar cu numele al domnului Nastase?

  105. 106 Theodora octombrie 4, 2010 la 7:30 pm

    @Aya
    Cu toate eforturile tale multe din comentariile trimise de tine de pe ID-ul Le Prince suint destul de usor de depistat.
    Ca te crezi tu superioara nu este chiar asa de grav dar faci o mare greseala cand ii crezi pe ceilalti foarte prosti.
    Daca fac un test cu baietelul vecinlor care are 12 ani si el isi da seama cand comentezi tu de pe ID-ul lui Le Prince si cand comenteaza el.
    Sunt ridicole eforturile astea si nu inteleg de ce le faci.
    Nu merita 🙂

  106. 107 Doru Coarna octombrie 4, 2010 la 7:35 pm

    @ Fetele,

    doare capu’ deja, ajunge!

  107. 108 popateapa octombrie 4, 2010 la 7:58 pm

    Vad ca acest blog a fost monopolizat de doaua persoane,anti PSD sigur!Acum sunt sigur,blogul acesta este manipulat de oameni necinstiti1 Era prima data cand incercam sa exp[un niste ganduri de simplu alegator si consumator de politica! Pacat de Blog si numele ce-l poarta? Cai tot Aya si printul guverneaza aici!

  108. 109 nastase octombrie 4, 2010 la 8:51 pm

    Theodora, Aya

    Acesta este ultimul comentariu acceptat pe blog din dialogul reciproc. As vrea sa ne ocupam de alte subiecte. E suficient scandal in jurul nostru.

  109. 110 Theodora octombrie 4, 2010 la 9:25 pm

    @Adrian Nastase
    Am inteles si imi cer scuze!
    Nici nu mai conteaza ca de acesta data LePrince a inceput si Aya a atatat focul.
    Trebuia sa ma abtin dar imi este foarte greu sa stau si sa primesc fara sa ma apar.
    Cu deosebit respect
    Theodora Marinescu

  110. 111 Aya octombrie 4, 2010 la 11:11 pm

    @

    Adrian Nastase

    Este prima oara cand i-am replicat colegei dupa foarte multa vreme.
    Nu i-am spus ceva neadevarat si nici nu cred ca formularile mele au depasit limitele bunului simt- nu amintesc ce neadevaruri jenante a scris ea, in nenumarate randuri, despre mine, iar eu am tacut.

    Ar fi trebuit sa am intelepciunea de a tacea si acum.
    O voi avea.

  111. 112 Aya octombrie 5, 2010 la 12:03 am

    @

    Adrian Nastase

    Este chiar ultimul meu mesaj pe acest subiect si am rugamintea sa fie postat considerand corect sa mi se permita sa lamuresc situatia si sa demontez niste neadevaruri.

    Cred ca este firesc sa ma apar aratand cel putin diferenta (as numi-o, cosmica) intre ce afirm eu si ce mi se pune pe seama.

    Eu i-am spus colegei (referitor la o postare- chiar de scoala, la propriu, pentru psihanaliza textului) sa aiba grija legat de mistificari, opera subconstientului. Se stie ca acestea pot juca feste foarte dure. Nu am afirmat altceva. Textul meu sta marturie in acest sens.

    Ea mi-a replica acuzandu-ma ca „o amenint” (?!?)
    In ce consta amenintarea si unde am formulat-o?

    Mai aflu ca as fi afirmat in replica mea foarte scurta la care m-am referit ca as nega faptul ca nu-stiu-cine a mistificat (?!?) nu-stiu-ce (?!?) spunand (citez) „niste mizerii”, dupa care urmeaza acuza ca as primi bani sa postez pe acest blog (se intelege ca de la dusmanii social- democratiei din Romania) si sa-l „atac” pe Ion Iliescu (?!?).

    Apoi, bulgarele se rostogoleste si aflu ca ar urma sa-i trimit la colega de blog pe „fostii colegi ai mamei mele sa o bata la talpi” (?!?) totul sfarsindu-se intr-un real delir in care mi se spune sa am mare grija sa nu i se intample ceva (ei), intrucat imi cunoaste numele si (se intelege din context) adresa s.a.m.d.
    (Finalul dovedeste clar cine ameninta pe cine- asta nu e o problema, daca as fi avut vreodata sentimentul fricii demult faceam infarct).

    Trec peste absoluta mizerie a referirii murdare la mama mea, care s-a dus demult, cand as fi avut mai multa nevoie de ea.
    Trec si peste jignirea colosala ca mama ar fi lucrat intr-o institutie care se ocupa cu „batutul la talpi”.
    Vfreau sa lamuresc lucrurile.
    Mama mea, de care sunt foarte mandra, a lucrat in inaltul spionaj economic international, care avea ca scop sustinerea industriei romanesti.
    I-as spune colegei ca si acum- cu unele rectificari, modernizari- industria romaneasca produce in baza informatiilor aduse de mama si de colegii ei (mai clar, din vremea cand mama era in viata).
    A afirma, despre niste oameni foarte bine pregatiti profesional si cu rara capacitate de a-si risca viata, cu seninatate, as spune (mama era o fiinta foarte relaxata totdeauna) furnizand informatii de varf pentru industria Romaniei, ca, de fapt, ceea ce faceau este „bataie la talpi” inseamna o batjocura de proportii.
    I-as mai spune colegei ca intr-o perioada in care cercetarea industriala de varf era subfinantata, mams mea si colegii ei au sustinut tocmai industria de varf, in care lucrau multi romani care reuseau, astfel, sa isi intretina onorabil familiile.

    Nu stiu pe ce maidan obisnuieste sa-si faca documentarea cea care mi-a batjocorit mama si a luat in deradere sacrificiul unui intreg serviciu de elita al Romaniei, dar sigur ca nu are buni sfatuitori.

  112. 113 Sibilla octombrie 5, 2010 la 1:38 am

    * Prefer inscripţia „Intrarea interzisă” decât „Nu există ieşire”! *

    * Nu trimiteţi daltonişti după cai verzi; pot veni cu altceva! *

    * Cât de mult vă sperie pesimismul meu. Îmi închipui cât de speriaţi aţi fost de optimismul meu. *

    * Niciun fulg de zăpadă din avalanşă nu se simte vinovat. *

    Politică înaltă

    Depinde

    Pe cine
    ai
    călcat
    pe
    bombeu

    Pe
    Diavol

    sau

    Pe
    Bunul Dumnezeu
    ( Costel Zăgan )

  113. 114 Aya octombrie 5, 2010 la 10:01 pm

    @

    Dl Goe

    Iti replic cu riscul de a-mi spune ca „am reactionat la stimul”. Treaba ta!
    Abia acum am vazut postarea in care il acuzai pe Harabula ca nu stie sa faca un acord. Banuiesc ca nici tu nu crezi ce spui!
    Evident, a „mancat” un „i” (astea- asteIa).

    Ma intreb, daca manca litera „s”, ce aveai de spus? Ca are un defect de vorbire?

  114. 115 popateapa octombrie 7, 2010 la 11:56 am

    A devenit jenanta obsesia „astia” de a se lua la harta cu toti!

  115. 116 Dragosd octombrie 8, 2010 la 5:11 pm

    In ultimii 5 ani nivelul de trai a scazut, adica de cand a venit Pdl la putere.
    Nu avem mancare, toate sunt scumpe, inflatia creste.
    Pentru ca in Pdl nu sunt politicieni de valoare, ci doar oameni ce cauta ciolanul.


  1. 1 Teleptualii Steampunk « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe octombrie 3, 2010 la 11:43 am
  2. 2 Congresul TSD | RoDigg News Trackback pe octombrie 3, 2010 la 5:47 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!