Fântâna care îți îndeplinește Dorințele

20141117-192100.jpg

Ieri seara am ajuns la Nuremberg in timp ce se anunțau rezultatele la alegeri. Sigur, departe de ce as fi așteptat eu si mulți dintre voi. Va fi timp pentru analize si pentru căutarea de soluții. Oricum, sper ca fractura politica din tara sa nu se accentueze. Ar fi nevoie de o noua etapa de colaborare între palate. Se dorea ca puterea sa nu fie strânsă intr-un singur mănunchi si, iată, aceasta dorința a fost ascultata…Vom vedea la ce va duce ea in următoarele luni. In ceea ce ma privește, mi-as dori ca aceasta colaborare sa ducă la construirea unei politici externe consensuale si a unei politici interne bazate pe dialog.
Revenind la orașul Nuremberg – oraș distrus in proporție de 90 la suta de Aviația aliata in Al Doilea Război Mondial – in centrul vechi, restaurat, se găsește o fântâna, construită prin secolul 14, cunoscuta sub numele de Fântâna frumoasa. Tradiția spune ca dacă învârti inelele care se găsesc pe gardul ei dorintele tale se vor împlini. Aseară, invartind acele inele, mi-am dorit ca viitorul sa ne aducă mai multă intelepciune.

66 Răspunsuri to “Fântâna care îți îndeplinește Dorințele”


  1. 2 andrada noiembrie 17, 2014 la 8:45 pm

    Dezamagitoare zi …..in care iar, …. am rememorat prostia tinerilor din 2004 la fel de …isterici si convinsi de ….marile calitati basiste ..!!..am avut in familie adepti care si-au regretat votul dar …ce folos, cu mintea de pe urma ..!.acum …la fel ,habar n-au cat ii vor costa iar alti 5 ani pierduti in lupte sterile cu camarila basista ,flamanda si pusa pe rele si razbunare….depinde de johanis daca va fi …ce a promis …dar nu cred ..e slab si nepregatit …

  2. 3 T-Rex noiembrie 17, 2014 la 9:00 pm

    In politica cistiga cine musca mai tare, dar stie sa arate cui trebuie ca a fost doar o imbratisare afectuoasa. In numele democratiei, a statului de drept si a Sfantului Ban! Viitorul nu cred ca o sa aduca mai multa intelepciune. Poate in alta dimensiune, sau univers paralel!

  3. 4 Cornu noiembrie 17, 2014 la 9:09 pm

    La cata prostie e la noi in tara, ma tem ca intelepciunea e doar un mod prin care putem explica „esecul”, un mod dovedit neproductiv de cele trei esecuri succesive. In lumea reala firmele se afla permanent in competitie, clientii sunt fluctuanti iar masurile de fidelizare sunt sustinute prin politici dinamice. E asa greu sa aplicati in viata politica acest concept?
    De cate ori trebuie sa mai pierdeti alegerile pana veti incepe sa faceti ceva? Dl Nastase, din pacate Dl Victor Ponta a obtinut cel mai slab si mai umilitor scor din cele trei de pana acum. Greselile din trecut si intelepciunea acumulata la ce l-au ajutat?

  4. 5 Cârcotaşu noiembrie 17, 2014 la 9:55 pm

    Aha, v-aţi pus dorinţele într-o fântână. Bun aşa. Oare ce făcea Băsescu la ora când dv. vă puneaţi dorinţa, să zicem, aruncând o monedă în Fontana di Trevi? (Aceeaşi chestie) Diferenţa de ocupaţie ne dă rezultatul alegerilor din 2004, 2009 şi acum, din 2014.

  5. 6 papasha noiembrie 17, 2014 la 10:01 pm

    Am fost si noi acolo , dragut loc , am frecat inelele , iar apoi ne-am dus in piata din spate unde am baut vin fiert si am mancat carnati cu varza si strudel cu mere .
    Da , sa speram intr-o mai multa intelepciune , de accord , dar in primul rand , sa mai speram si la o decizie favorabila cat mai rapida de la CEDO , si vorbim noi altfel in 2016 , cu gura mamii lor !!!
    Draga prietene , tu crezi sincer ca Ponta a inteles cu adevarat ce l-a lovit (si de ce a iesit dezastrul asta )?

  6. 7 stejarul noiembrie 17, 2014 la 10:04 pm

    Pontache si grupul de la Cluj , trebuie sa vada si ei orasul. Si domnul Oliviu Gherman si domnul Iliescu si (eu zic „profesia” le califica pentru o vizita ) doamnele Iliescu si Andronescu… pacat ca tovarasul Teoreanu nu mai este printre noi.

  7. 8 George Ban noiembrie 17, 2014 la 10:08 pm

    Domnul Năstase știe cel mai bine de ce Ponta a fost obligat să cedeze. Doar și dânsul a pățit același lucru. Cine mai trăiește 50 de ani va afla… În orice caz, poporul a votat corect!

  8. 9 Radu noiembrie 17, 2014 la 10:38 pm

    PSD se duce de rapa daca nu gaseste o modalitate sa vorbeasca cu diaspora. Au fost 400 000 care au votat ieri si vor fi un milion data viitoare dupa ce se va introduce votul prin corespondenta. PSD vorbeste pe chinezeste in Ardeal si intr-o limba martiana pentru romanii din diaspora. Toti consulii trimisi de PSD prin lume sunt sinecuristi de profesie care si daca ar vrea nu ar sti cum sa participe la viata diasporei. Exemplul cel mai clar e Melescanu, promovat de PSD ca raspuns la problemele enorme din primul tur, care Melescanu nu vrea decat o batranete calma, nu are nici un strop de energie sau vointa sa rezolve problemele diasporei.
    Am spus aici in urma cu o saptamana ca demisia lui Corlatean oficializeaza punctul de vedere ca PSD si-a batut joc la primul tur. 400 000 romani din diaspora s-au prezentat la vot si au stat in ploaie cate sapte ore la cozi interminabile. Stiti ce faceau in alea sapte ore? Telefonau in Romania rudelor si le rugau sa-i razbune la vot.

  9. 10 Radu noiembrie 17, 2014 la 10:44 pm

    Inca ceva:

    In 2009 diaspora a ales presedintele pentru ca cei din Romania erau nehotarati. Ieri au facut-o pentru ca PSD-ul a subestimat enorm legaturile dintre romanii plecati si cei ramasi si s-a incapatanat sa-i umileasca pe cei plecati pornind de la ipoteza stupida ca in Paris sau in alta parte nu pot vota 2000 oameni decat daca Baconschi e ambasador. In 2016 tot diaspora o sa aleaga presedintele, dar asta pentru ca se va vota prin corespondenta si vor vota un milion din cei plecati. Daca PSD-ul se incapataneaza sa trateze diaspora cu dusmanie, cum a facut cand si-a batut joc de Patapievici (asta e un exemplu din cele o mie existente) nu va mai castiga decat alegerile locale in Oltenia.

  10. 11 lumi noiembrie 17, 2014 la 10:58 pm

    AS DORII SA VA REVAD LA TV, SA NE MAI VORBITI. POATE IMI TRECE ACEASTA SUPARARE…
    Luminita A.

  11. 12 Ghita Bizonu' noiembrie 17, 2014 la 11:18 pm

    Cornu

    si ey eram injurat ca sunt PAP . Da io ziceam ca doar perde electorat .
    Detest sa am dreptate !!

  12. 13 Luminita Arhire noiembrie 17, 2014 la 11:35 pm

    Există și multe alte motive în afara celor enunțate deja pentru care Victor Ponta a pierdut alegerile . Am să transcriu mai jos, în modul cel mai sintetic, opinii pe care le-am auzit de-a lungul timpului despre candidatul PSD, păreri preschimbate în conduită de vot , fără nici un filtru rațional, în 16 noiembrie . În ziua votului toate au folosit ca argumente forte de respingere fără drept de apel .

    -are ochelari
    -are fizionomie de asiatic
    -seamănă cu un tocilar
    -seamănă cu un profesor pe care nu puteam să-l sufăr
    -seamănă cu un coleg care m-a bătut în școala generală
    -e prea tânăr
    -zâmbește tot timpul
    -vorbește tot timpul
    -e prea încrezut
    -etc,etc,etc…

    Toți cei citați mai sus făceau parte, cred , din tabăra nehotărâților ; manipularea trivială a forțat ieșirea la vot , pentru ca tocilarul , ochelaristul , colegul bătăuș, imaturul , zâmbărețul , palavragiul , infumuratul, etc,etc,etc… să fie în sfârșit pus la punct .

    Dacă ne-am fi întors în anul 2000, utilizând factorul emoțional grosier , așa cum s-a întâmplat acum câteva zile , Vadim Tudor ar fi fost aclamat ca președinte în Piața Universității .

    Boris Vian , ”Spuma zilelor ”…”Esențialul în viață e să emiți despre tot judecăți apriorice . Se dovedește, într-adevăr , că masele dau totdeauna greș, iar indivizii au totdeauna dreptate …. ”

  13. 14 Dodo noiembrie 17, 2014 la 11:38 pm

    Rasturnarea spectaculoasa a rezultatului alegerilor de duminica ,neasteptata si nedreapta ,este copia fidela a ceea ce s-a intamplat in 2004 ,cand milioane de romani erau convinsi ca veti castiga dvs. si a ceea ce s-a intamplat in 2009 ,cu Mircea Geoana .Manevra mafiei basiste este identica.Nu poate fi invinsa ,pentru ca este ajutata si de licuriciul cel mare,caruia nu-i plac social democratii care vor bine poporului.Din pacate sau din fericire ,nici eu nu stiu cum este mai bine,sustinatorii partidului Social Democrat sunt prea linistiti,prea cu bun simt,ca alfel ar fi iesit „revolutie”.Am citit comentariu unui votan nemultumit de rezultat ,care spunea:”Tara e albastra ,vai de ….noastra !” Sper sa nu fie asa.Va doresc numai bine !

  14. 15 Radu Humor noiembrie 17, 2014 la 11:40 pm

    Atâta timp cât Klaus Iohannis va face în aşa fel încât să nu dea impresia că este prizionierul de lux al Cotroceniului şi al găştii de mutanţi politici ce gravitează în jurul lui Băsescu, merită toată încrederea noastră !
    Dacă se vor adeveri suspiciunile că este doar păpuşa ţinută în geam până la sosirea executorilor străini, s-ar putea ca elanul de astăzi să se transforme într-o qvasi tragedie naţională, redeschizând spinoasa problemă că pentru ţara asta nu se găseşte leacul care s-o scape de necazuri. Interne şi externe !
    P.S.
    S-ar putea să fi greşit direcţia de învârtire a rotiţelor de la celebra fântână .
    În loc de stânga, să le fi învârtit spre dreapta şi iată ce-a ieşit 😉

  15. 16 Fragmentarium Politic noiembrie 17, 2014 la 11:49 pm

    Dictatura statului de drept, mai aproape ca niciodata: Vor coabita institutional presedintele Iohannis si premierul Ponta? (un prim design post-electoral)

    Daca nu o va face din proprie initiativa, va fi foarte greu ca Victor Ponta sa fie urnit de la Palatul Victoria. Coalitia de guvernare si-a reconfirmat continuitatea, in timp ce ACL nu mai exista, presedintele PDL Vasile Blaga a anuntat, luni dimineata, intr-un mesaj de multumire, ca alianta electorala si-a incetat functionarea azi-noapte, de la orele 12:00.

    Numai o motiune de cenzura ar mai putea-o face, altfel, Ponta va ramane bine-merci premier perfect constitutional, pana la alegerile parlamentare din 2016. Iohannis nu pare grabit sa schimbe majoritatea parlamentara si sa puna pe umerii PNL pasivul guvernarii PSD. Tactic ar fi sa-i lase pe sociali-democrati sa se ingroape singuri si pe termen lung, cum s-a intamplat cu PDL, si cred ca asa se va si intampla…

    Mult mai dificila va fi situatia post-mandat a lui Basescu, care se va vedea prins intre ciocanul Ponta si nicovala Iohannis (sau invers), intre vointa de putere a premierului, care nu va avea nicio remuscare in a face din penalii din propriul partid o moneda de schimb, si determinarea anti-coruptie a presedintelui ales.

    Daca legile gratierii, amnistiei si imunitatii nu vor fi “picate”, vor fi de asteptat consecinte pentru puterile legislativa si executive. Poate chiar anticipate duble. Partizanatul lor politic le va pierde, ghilotina echidistantei puterii judecatoresti va cadea peste capetele fiarei transpartinice a coruptiei, fara sa aleaga dupa culoarea politica…

    Statul de drept va deveni, astfel, singura dictatura, dorita, implorata si acceptata de catre cetateni.

  16. 17 florin ungureanu noiembrie 17, 2014 la 11:56 pm

    este candidatul psd care a mancat cea mai mare bataie din 90′ incoace ! Si a meritat-o ! Daca a ales niste lepre sa-l reprezinte pe el si partidul gen firea , tudorache , birchal , ristea, stefanescu ………..astia reprezinta psd-ul ? pai lumea doar cand o vede pe firea si au senzatii de voma iar femeile gravide nici nu se uita la stefanescu. Ca sa nu mai vorbim de membrii cabinetului : niste ilustri necunoscuti si vai de mama lor , cu pregatire profesionala precara oameni care nu au condus un birou , un serviciu , ceva , o structura organizatorica , NIMIC ! Dar probabil nu asta conta ci ce grad de rudenie au cu ponta sau cine i-a dus de mana sau ce cercuri de interese i-au promovat sau pe cei care i-a gasit in carciuma de fite LOFT…….un guvern de mare rahat ! Probabil ca veti strege comentariul meu din motive de „securitate’…………dar in adancul sufletului stiti ca am dreptate ! In concluzie cu aroganta , obraznicia si golania de care a dat dovada sa zica merci ca nu au intrat oamenii in seara votului in sediul din k10 sa-i dea afara cu suturi in dedos ! Dar va asigur ca noi membrii de partid astia simpli de 15 ani de 28 unii , altii de 20 , in partid nu il iertam si s-ar putea sa ne saturam de jocurile facute de lideri si sa venim cateva sute in vizita la partid sa le cerem socoteala ! S-ar putea ca locul sa fie cam stramt si aglomeratie la iesire ! In rest ne este dor de dumneavoastra !

  17. 18 leo noiembrie 18, 2014 la 12:30 am

    eu nu l-am votat pe ponta dintr-un singur motiv: a preferat sa puna noi taxe si impozite, decat sa impoziteze cultele religioasa sau sa legalizeze prostitutia. a preferat sa ne accizeze pe noi suplimentar, sa platim benzina mai scumpa ca in germania, decat sa-i supere pe popii ordinari care isi desfasoara bine-mersi afaceri de miliarde ascunsi sub protectia bisericii, neplatind nimic la stat. ia uite domnule victor viorel cum poporul roman nu e chiar asa slab cum il credeai tu. apropo: cate autostrazi a construit domnul viorel cu banii din acciza de 7 centi? s-a tot laudat cu asta.

  18. 19 Titus Filipas noiembrie 18, 2014 la 12:31 am

    Naţiunea română în groapa subconceptuală / Succesul candidatului Klaus Iohannis a fost asigurat de acele persoane, foarte multe, care văd roşu când aud de comunism. Dar … comunismul a creat locuri de muncă. Iar imigraţia înspre diaspora determinantă la voturi este alcătuită de aceia care n-au locuri de muncă. Cum au fost create locurile de muncă în România, şi cum au dispărut ele ? Au fost create prin aplicarea modelului de creştere economică Robert Solow (nu-i comunist) în România, de către dictatorul (comunist) Nicolae Ceauşescu (Dumnezeu să-l ierte!). Cum au fost distruse locurile de muncă în România? Prin aplicarea premeditată a politicii destructive şi anti-naţionale de către prim-ministrul instalat în decembrie 1989, domnul Petre Roman (neam de alogeno-cominternist bine antrenat în scheme). Păcălind populaţia României, Petre Roman determinat-o să-şi vândă drepturile sale (părţile sociale) în valoare uriaşă asupra economiei României pe un “blid de linte”. Actualmente domnul Petre Roman face parte din ACL-PNL. Tot domnul Petre Roman a creat la începuturi Partidul Democrat care i-a oferit sprijin politic esenţial lui Traian Băsescu. Acum PD a devenit PNL într-un circ politic sinistru căruia nu i-au scăpat nici măcar bătrânii naţional-liberali. Nu demult, Adrian Ursu de la Antena 3 l-a întrebat pe domnul Petre Roman despre felul cum putem ieşi din groapa economică şi din starea de marasm a naţiunii române. Petre Roman a bâiguit ceva neclar despre “competitivitate”. Pe bună dreptate Adrian Ursu răspundea : “N-am înţeles nimic!”. După mine, domnul Petre Roman se află în aceeaşi groapă subconceptuală unde s-a cantonat, temporar, naţiunea română post-1989. Totuşi, Petre Roman are dreptate. Naţiunea română are nevoie să înveţe “competitivitatea” pentru a putea ieşi din groapa subconceptuală şi din marasmul economic. Dar nici Petre Roman, nici ACL-PNL, habar nu au cum se face aceasta. Aici, pe blogul Adrian Năstase, sîntem câţiva (nu doar eu) care ştim cum. Expozeurile noastre nu sunt identice, dar sunt echivalente. Să nu vă închipuiţi cumva că este vreun expozeu comunist (deşi, aparent, eu aşa am început)!

  19. 20 Ghita Bizonu' noiembrie 18, 2014 la 12:42 am

    Traiasca coabiatarea! Traisca Codrutza!!

    Discutam cu un amic … pornit foarte impotrva PSD si „por##ui de Ponta” . Ma rog incercand sa agflu ce a fost rau … printre altele am auzit ca prea este corupt, prea lacom de paduri prea cu totii la DNA.
    Asta im timp ce sesizari ale guvernului zac in nelucrare ….

    E… Coabitare ! Codruta! Propusa si insusita de Coabitac…

    Care Coabitac este acum sfatuit sa demisoneze de prea fidelul sau Zev (zec?!) la noiembrie 17, 2014 la 12:08 pm la Statistici…. Feri-ma doamne de preteni …

    E ,, si cu dorinte, Nu stiu ce v-ati dorit dar se prea poa sa n u se implineasca. Asta daca nu v-ati dorit inca o portie de penzion … Eu in locu menavaostra as inchide blogul si as disparea in „peisaju” orrorpean …sperand sa fiu uitat . „

  20. 21 sadicu noiembrie 18, 2014 la 2:55 am

    (n-o sa mai dorm niciodata peste zi…ma simt de parca as fi baut toata noaptea precedent). 🙂
    …………………………………………………………………………………………………………..
    Mai oameni buni,treziti-va la realitate ,macar in ceasul al 12-lea si incercati sa intelegeti adevarata semnificatie a votului de ieri.
    ESTE VORBA DE REVOLUTIA IMPOTRIVA CLASEI POLITICE SI ASA CUM AM SPUS DE MULTE ORI,”NU VA MAI RAMANE PIATRA PE PIATRA.
    Nu mai suntem in 2012 ci cu un pas in anul 2015 iar starea de spirit a populatiei s-a schimbat in mod radical.
    Dar apropos de 2012,si cel 7,4 milioane de povesti de adormit copii.
    Ma mira faptul,ca uni dintre voi care sunteti buni ordocsi si ca atare iubitori de adevar,nu ati observat faptul ca la refendumul din acel an si acea vara foarte fierbinte,media de prezenta pe tara a fost sub 40%,iar in vreo 5-6 judete dominate de PSD,scorul de prezenta a fost aproape dublu decat media).La 40 de grade afara,cand lumea se grabeste sa meraga spre mare sau munte,foarte multi turisti au ales ca destinatie de ”racorire”,Telormanul,Mehedintiul,Gorjul s.a.m.d.
    In multe comune din sud sau est prezenta la urne cuprinsa intre 100% si 300%. FRAUDA DE LA REFERENDUM A FOST DOVEDITA.
    Procurorii nu s-au dus in acele zone sa investigeze toate fraudele,pentru ca I-ar fi prins anul 2050.
    Nu s-au dus nici sa-i intimideze pe oameni sa nu mai voteze ci sa-i intimideze SA NU MAI VOTEZE DE DOUA ORI.
    Astfel,frauda de la referendum,a fost dovedita cateva luni mai tarziu,la alegerile generale,cand in favoarea USL au mai votat doar 4,5 milioane de alegatori.
    Au plecat de langa PSD,liberalii si la urmatorul scrutin in favoarea pesedistilor au mai votat doar 2,5 milioane alegatori.In procente 37%.
    Sunt date seci,adevarate si mai ales reale,iar restul sunt povesti.
    Revenind la alegerile de duminica…de ce s-a grabit Ponta sa-si anunte infrangerea?
    Doua motive:
    Asa cum am prevazut,pe strazi au fost duminica sute de mii de oameni furiosi,(la fel de furiosi ca in 1989),pentru bataia de joc din diaspora.
    Televiziunile au prezentat imagini doar din cateva orase mari,dar lumea a fost in strada peste tot,inclusiv la Sebes.
    Al doilea motiv al cedarii: votul multiplu care s-a repetat,(de data asta din disperare..pe motiv ca ,daca pierdem,scapa cine poate).In realitate,in favoarea lui Ponta au votat in jur de 4 milioane de alegatori.Nu cred ca mai investigheaza nimeni aceasta frauda pentru ca nu mai conteaza.
    Dar oricum,daca guvernul trimitea urne in toate ”catunele” din Europa unde traiesc comuinitati mari de romani ,asa cum a procedat in tara si prelungea peste tot ,programul la urne pana la ora 24,cu toata frauda ,scorul era de 70% la 30% in favoarea lui Klaus Iohanis.
    Dar nu mai conteaza si totul e bine cand se termina cu bine.
    La fel ca in cazul lui Ion Iliescu si Traian Basescu,”castigatorul ia totu”.
    Si unul si celaltat,dupa castigarea alegerilor,au crescut in popularitate cu cel putin 20%. In consecinta,oricum,la ora asta Iohanis are 70% popularitare iar aceasta popularitate,ii confera ,pe langa popularitate si foarte multa forta.
    Iohanis nu este un produs al PNL,(iar cand Ponta l-a intrebat cum se numeste nu stiu ce presedinte al CJ,a tacut pentru ca chiar nu-si cunoaste activul).Actualul Presdinte al Romniei este ,printre altele si un ”proiect”.
    Un proiect al celor care au hotarat ca estul europei trebuie maturat de coruptie,(vezi gestul plin de semnificatie al puscasilor marini americani care intr-o zi s-au apucat sa curate plaja din Mamaia).
    …………………………………………………………………………………………………………..
    Ce anticipez ca se va intampla in perioada urmatoare?
    Pai in PSD se va declansa marea paruiala.
    Ponta nu si-a putut ajuta cu nimic baronii din partid care au problem cu justitia pentru ca nu avea cum. Institutii precum DNA,ANI,DICOT,CSM,ICCJ,sunt institutii protejate de forurile europene si departamntului de stat American.
    Totusi ,in loc sa le spuna verde in fata cum stau lucrurile,i-a aburit .
    O mare parte dintre ei,s-au prins ca sunt dusi cu presul si au inceput sa faca valuri.Astfel,pentru a nu scapa lucrurile de sub control,tocmai in preajma alegerilor,Ponta a inceput sa-i intimideze si santazeze prin intermediul unor institutii cum ar fi spre exemplu serviciile.Sebastian Ghita a fost folosit pe post de ”tarnacop”.
    Numai ca de ieri seara,,(lucru firesc),serviciile si alte institute l-au abandonat pe Ponta care in momentul de fata este un om terminat.
    Nu-si va putea pastra functia de Premier,ca macar sa imparta bani,pentru ca in curand nu va mai avea nici macar majoritate simpla in parlament.
    Unde sa mai punem ca dupa ziua de ieri,DNA si Laura Codruta Kovesi au din nou ”vant in pupa”.
    Anchetele s-au oprit intre cele doua tururi pentru ca,procurorii,care sunt si ei oameni,s-au temut .
    Exista posibilitatea,(ma fac doar ca presupun),ca Ponta,dupa castigarea alegerilor,(ranforsat cu foarte multa popularitate),sa schimbe directia de mers extena a Romaniei,la fel cum a facut Orban cu Ungaria.
    In primul rand ar fi schimbat liniile de finantare traditionale versus bani de la rusi si chinezi.
    Romania theoretic ar fi ramas in UE si NATO la fel cum theoretic a ramas si Ungaria. Drept consecinta,monitorizarea pe justitie si coruptie din partea forurilor occidentale ar fi devenit un fel de ”apa de ploaie” si in apa de ploaie s-ar fi transformat si DNA,DICOT,ANI,s.a.m.d.
    Miza votului de ieri nu a fost doar interna ci mai ales externa.
    Observ ca pe unele televizuni,sunt ”jurnalisti” care-si dau ochii pe spate si se fac ca nu inteleg prezenta masiva la urne si unul dintre measjele importante,(altaturi de ”jos clasa politica”).
    Acea lozinca prezenta pe strazi dar mai ales in mediul virtual,”Jos Comunismul” are o traducere clara:vrem sa ramanem in Europa si de asemenea parteneri ai SUA…punct!
    …………………………………………………………………………………………………………..
    Cred ca nu vor trece multe zile pana cand institutiile mentionate mai sus se apuca de treaba…de fapt,reiau munca de unde au lasat-o cu 2 saptamani in urma.
    Ii compatimesc pe cei cu problem penale din PNL pentru ca isi imagineaza ca Iohanis o sa le asigure spatele.Iohanis n-o sa asigure spatele nimanui.
    Sunt dosare grele pe masa procurorilor :Microsoft,EADS,Loteria Nationala,privatizarea CFR Marfa,retrocedari de terenuri si paduri..etc,etc.
    Cred de asemenea ca determinarea oamenilor de a se merge pana la capat nu mai poate fi stapanita.
    Vom avea alegeri anticipate iar partidele vor fi obligate de imprejurari sa se prezinte cu candidati noi si fara probleme de ordin penal.
    Va fi putin deranj,dar altfel nu vom avea nici o sansa sa ne vindecam ca societate.

  21. 22 sadicu noiembrie 18, 2014 la 2:59 am

    @errata
    pe langa legitimitate in loc de pe langa popularitate

  22. 23 nastase noiembrie 18, 2014 la 8:08 am

    Radu Humor,
    Se anuntasera deja rezultatele…

  23. 24 Titus Filipas noiembrie 18, 2014 la 8:21 am

    Ctitoriile în modernitatea semantică / “Cum anume am greşit?”, mă întreb eu. În filmul My Fair Lady, cu scenariul scris în vena lui Bernard Shaw (piesa Pygmalion), se explică limpede felul în care limbajul de calitate construieşte societatea britanică întru modernitatea secolului XIX. În iepoca Nicolae Ceauşescu (să dăm Cezarului ce-i al Cezarului, pentru că a fost un Cezar!) era folosit supărător de frecvent (pentru mine) cuvântul “ctitoriile”. Nicolae Ceauşescu “punea tot sufletul” în asemenea acţiuni. Dar, abia acum observ eu, “a pune tot sufletul” echivalează cu “a se investi pe sine însuşi” într-o acţiune publică. Motiv pentru care Nicolae Ceauşescu a şi fost ucis în “revoluţia română” condusă de alogenocominternişti. Am să mai dau câteva exemple de echivalenţe în modernitatea semantică: 1/ to commit to something – s’investir dans quelque chose – a ctitori ; 2/ to invest in property – investir dans l’immobilier – a ctitori ; 3/ to pour money into something – investir lourdement dans quelque chose – a ctitori; 4/to put one’s all into something – s’investir complètement dans quelque chose – a ctitori. Numai că, voi fi eventual admonestat – şi pe bună dreptate- un investitor străin nu vine în România pentru a ctitori !

  24. 25 Alexandra Iordachi noiembrie 18, 2014 la 9:21 am

    Doamne ajuta! Pe langa intelepciune avem foarte mult nevoie de o noua mentalitate si de un spirit mai rational care sa ne ajute sa facem fata educatiei germanice care cred ca isi va pune acum amprenta pe societatea romaneasca. Sper in asta, dar in acelasi timp am si rezerve gandindu-ma ca spiritul latin n-are nimic in comun cu cel germanic. S-auzim numai de bine!…. Poate fi romanul muuult mai pragmatic??!!!…Ramane de vazut.

  25. 26 Albu Constanţa noiembrie 18, 2014 la 10:08 am

    Răsfoind celelalte comentarii aş vrea să spun că încă nu suntem serioşi.Unii nu l-au vrut pe Ponta că are chelari,figură de tocilar,zâmbeşte tot timpul,seamănă cu băiatul care l-a caftit în copilărie,alţii găsesc scorul în alegeri deplorabil.Eu cred că noi,electoratul ,nu suntem suficient de copt.Victor Ponta a avut 5 milioane şi ceva de voturi.Să nu uităm,Băsescu a devenit preşedinte cu acest scor”deplorabil.”Victor Ponta este un prim ministru care a dovedit ceva,şi care mai are încă lucruri de spus în politica românească.Referitor la votul masiv din străinătate,el a fost manipulat după cum ştiţi de către cine ştiţi,care se crede o Jeanne D’Arc,a politicii româneşti.Eu am vorbit cu mulţi părinţi ai copiilor plecaţi afară,care mi-au spus că nu intenţionează să vină nici acum nici în alt timp aici.Votul de duminică a fost pentru ei un motiv de distracţie.,ceva chic şi de bon tonAşa că…să ne vedem fiecare de treburile noastre şi să fim mai critici cu noi şi apoi cu alţii.

  26. 27 vsile, noiembrie 18, 2014 la 10:30 am

    „Legenda” spune ca apriori venirii lui Hitler la putere prin nu stiu ce secol locul unde se afla acum fantana era un stabiliment al evreilor unde prin traditie , proprietatile evreiesti nu puteau fi confiscate.
    Ca sa elibereze locul „si traditia” imparatul ,primarul ,autoritatile de atunci au dat foc pietii cu evrei cu tot.
    Se spune ca un inel din cele invirtite de domnul Nastase ar fi de aur si ca el ar purta noroc !
    Inelul respectiv o fi fost oare invirtit / intors si de Hitler ? Ce noroc si cu Nurembergul asta , noroc ca nu a fost ocupat de rusi ca altfel fantana ar fi fost acum in Red Square , in imediata vecinatate a mausoleului si a lui Putin!

    Sadicule, dumneata insusi esti o erata! Incerci oare sa-mi imiti stilul?De emotie si bucurie cinica ai mazgalit impardonabil propria dumitale limba alta data corect asezata gramatical.
    Ai si circumstante toti colegii PSDisti dupa acest blog impardonabili ca si seful suprem , au incercat sa induca in opinia cetatenilor faptul ca dl. Johannis ar fi un produs basist de unde si lamentabilele dumitale idei care se doresc pliate pe aberanta idee a fraudarii referendumului din 2012.
    In prostia dumitale uiti ca atunci Traian Basescu te-a indemnat si si-a indemnat mizerabil acolitii sa nu iasa la vot, pentru ca daca ar fi iesit ..alegerile ar fi fost de mult cistigate …..de Dl. Antonescu!

    Si dl. Ponta a incercat sa manipuleze mizerabil alegatorii si-a acordat sie insusi prea multe prerogative , prea multe oportunitati si-a cumparat insa de fapt propriul electorat , partea de electori care au votat in 2012 , partea care facea parte din USL fara a fi PSDista de data asta a votat asa cum era si normal contra PSDeului si de aici si rezultatul.

    E cam greu sa intelegi cum a frudat Traian Basescu alegerile si cum a incercat Dl. Ponta sa le fraudeze dupa acelasi piedestal al puterii!

  27. 28 liketor noiembrie 18, 2014 la 10:41 am

    @Titus Filipas, un DA hotarat (si un like) pentru comentariul de la 12:31.

  28. 29 Cris noiembrie 18, 2014 la 10:41 am

    Îmi exprimam ieri speranța ca Ioh să nu fie ca Băsescu în privința respectării Constituției și prerogativelor sale. Încă mai sper, considerându-l un om civilizat, cu o educație aleasă, corect și democrat, dar aud niște porunci din gura sa care mă pun pe gânduri:
    1. Guvernul „să poftească” cu Bugetul în Parlament!
    2. Parlamentarii să supună la vot Legea amnistierii și s-o „pice”!
    3. Parlamentarii să încuviințeze toate cererile procurorilor în privința arestării unor parlamentari!
    4. Președintele în funcție (aici a zis „îl rog”, recunosc) să-i demită pe ambasadorii și consulii care nu au organizat votarea „corespunzător”.

    În primul rând, Ioh nu e încă președinte până la decizia Curții Constituționale.
    În al doilea rând, președintele nu are voie să le ordone parlamentarilor să discute o lege și cum s-o voteze. Nu asta înseamnă separația puterilor în stat?
    În al treilea rând președintele nu are voie să le ordone parlamentarilor să aprobe toate cererile de arestare. O cerere poate fi aprobată sau nu. Dacă toate cererile ar trebui să fie aprobate, n-ar mai fi nevoie de cereri. În toate țările UE parlamentarii analizează argumentele procurorilor și apoi hotărăsc. Uneori aprobă, alteori – nu.
    În al patrulea rând, un președinte elegant și civilizat nu are voie să folosească cuvinte din argoul băieților de cartier și din vocabularul reporterilor media fără carte și educație de-acasă: să „pice” legea. Corect, să respingă legea. „Nu au organizat votul corespunzător” e o exprimare folosită mult în comunism. După corespunzător trebuie să urmeze ceva: corespunzător dorințelor mele, corespunzător normelor, corespunzător așteptărilor… Așadar ar fi trebuit să spună „corespunzător legii” pentru ca doritorii să meargă la lege să să vadă ce articol au încălcat MAE și ambasadorii.
    În al cincilea rând, președintele trebuie să fie politicos și bine-crescut. „Să poftească guvernul cu Bugetul” nu e o exprimare de om bine-crescut.

    Mă opresc aici cu speranța că au fost niște scăpări din partea lui Ioh. Sper din toată inima.

  29. 30 Cris noiembrie 18, 2014 la 11:01 am

    Un motiv de mândrie al celor care se bucură de victoria lui Ioh e faptul că l-au votat mulți foarte-tineri cu „educație”.
    Lăsând la o parte faptul că mă îndoiesc că foarte-tinerii au principii solide, experiență, educație politică, interes față de viața politică, informații adevărate în privința politicilor economice, sociale…luate de un guvern sau altul (de orice guvern), că știu ce e cu democrația, statul de drept, stânga și dreapta, capitalismul și comunismul, constat că mulți foarte-tineri cu „educație” cum se zice acum (asta însemnând diplome)
    1. Proferează cele mai scabroase vulgarități pe rețelele de „socializare”.
    2. Sunt violenți verbal și fizic.
    3. Se exprimă extrem de defectuos oral și în scris.
    4. Bat reporteri din media care nu-l susține pe Ioh.
    5. Amenință cu bătaia și moartea.
    6. Sunt total de acord cu modul dictatorial al președintelui de a lua decizii.
    7. Nu promovează Bacalaureatul într-un procent mare.
    8. Nu reușesc să-și găsească locuri de muncă din cauza lipsei sau slabei calificări.
    9. Dau mită prin licee și universități de stat sau private ca să obțină o bucată de carton pe care scrie diplomă.

    Cum e cu „educația”? Dacă prin educație înțelegi diplomă, iată că s-a dovedit că nu au cultură generală și nici de specialitate.
    Dacă prin educație înțelegi cei șapte ani de-acasă, iată că exprimarea și comportamentul dovedesc că nu-i au.
    Cei care nu au „profilul” de mai sus sunt extrem de puțini.

  30. 31 cotrocelular noiembrie 18, 2014 la 11:02 am

    @Radu Humor, din cateva declaratii ale lui Tariceanu se desprinde ideea ca acesta a alocat, ca premier, intr-un singur an, Sibiului lui Johannis circa 100 milioane de euro (40 de milioane pentru aeroport si alte zeci de milioane pentru altele) si ca, daca ar fi primit de la guvern aceiasi bani, aproape orice oras din tara ar fi aratat ca Sibiul. Johannis insa a contabilizat politic la el banii primiti de Sibiu de la guvern(e). Nu am vrut sa mai fac agitatie suplimentara in campanie, dar din documente fluturate prin fata camerei TV la o televiziune, am realizat ca asa zisul capital german invocat de el erau cateva fime ale unuor sasi cu sedii prin comunele de pe langa Sibiu. Asadar, Johannis este unul dintre acei oameni caruia ii place sa conduca pe banii altora, de care e plina lumea, si are propria gasca de „constructori” pe care acum va trebui sa o promoveze de la primarie la nationala. Momentul decontului pentru sprijinul politic se apropie si ma tem ca bugetul prezidential de 8 milioane euro anual si 180 de angajati va fi total insuficient, mai ales daca, asa cum s-a zvonit, el a utilizat si banii rusesti ai lui Usatai.El intra la Cotroceni total dator unor grupuri politice cu care nu poti glumi, iar traficul de influenta nu va fi suficient, va trebui sa incerce sa il darame pe Ponta, fiindca vezi tu, scumpule, nu ajung banii la foamea din gaturile lor. Si mai vezi tu ca, daca Basescu a dat foc portului Rouen, ceea ce e reprobabil, dar e un gest holliwoodian, Johannis, dupa declaratiile acesteia, a batut o femeie, ceea ce il incadreaza in alta clasa de curaj si cinism. Johannis, care, in mod straniu, a inceput a porunci inca dinainte de a fi presedinte juruit si care dovedeste o ciudata pretentie pentru un buget now, cand prietenul Boc a dat bugete si dupa anul nou, este un copil cu prea multe moase, dar care are, in afara de solutia de a-i servi pe toti, ceea ce a foarte greu si solutia voievodala de a-si aduna creditorii la ospat si de a le da foc. Johannis merita deci increderea voastra, insa nu si pe a mea. Chiar deloc. Absolut deloc.

  31. 32 activul noiembrie 18, 2014 la 11:04 am

    @ Fragmentarium politic, care este pasivul PSD? Nu scriu tendentios, chiar nu am facut un inventar si nu imi strica putin ajutor.

  32. 33 Petrache noiembrie 18, 2014 la 11:48 am

    Ce am constatat: Elena la …Paris, Monica in Albion, Nastase ca de obicei la proces, dar de asta data la procesul celor care au incendiat parlamentul pentru a putea da vina pe …comunisti(la ei se numea reichstag).

  33. 34 ML noiembrie 18, 2014 la 12:30 pm

    @ Luminita Arhire

    Am impresia că ați fost alături de mine sâmbătă, la o întâlnire cu câteva rude, dintre care o parte venite din Franța. ”Argumentele” lor pentru votul împotriva lui Ponta erau chiar cele enumerate de dvs.: are figură asiatică, poartă ochelari (moment în care am vrut să intru sub masă de rușine, fiindcă și eu am ochelari, iată o vinovăție impardonabilă! ). În schimb, Iohannis „arată bine”. A fost singura calitate pe care i-au găsit-o, și, după cum s-a văzut, s-a dovedit arhisuficientă.
    M-am mirat doar cum aceleași persoane l-au votat pe băsescu în 2004 și 2009, și n-am primt răspuns. Probabil c-au văzut în el un Adonis mut…

    Mă gândesc că, dacă se mențin actualele criterii, viitorii candidați ar trebui să-și pună lentile de contact, să facă operații estetice, și să tacă. Sau nu… depinde de ceea ce reușesc maeștrii în marketing și comunicare să inducă în mentalul unor colectivități.

  34. 35 mumu12345 noiembrie 18, 2014 la 12:48 pm

    Noroc că părinţii majorităţii votanţilor lui Iohannis nu au gândit la fel ca el despre familie şi urmaşi, că rămânea bietul sas fără alegători.

    @ v(a)sile

    Viorele, nu mi-a povestit nimeni atcineva cu excepţia ta despre cele ce-am spus în comentariile mele anterioare despre tine. Multe l-ai scris cu mânuţa ta şi le-ai slobozit pe net, iar altele mi-le-ai spus tu însuţi în cele câteva convorbiri telefonice pe care le-am purtat.
    Dar, aşa cum spuneam, sinapsele tale suferă.

  35. 36 mihailandrei noiembrie 18, 2014 la 1:08 pm

    Klaus Werner Iohannis o sa recupereze datoria Germaniei?

    Se răsucesc strămoşii si eroii noştri în morminte văzând ce-a ajuns România de care-şi bat joc toţi îngâmfaţii lumii!’
    România a alimentat economia de război a Germaniei cu petrol, cereale, precum şi produse industriale.
    Plata s-a făcut în aur şi armament, dar nici până în prezent, Germania nu s-a achitat de datorii, şi nu vorbim aici despre datoriile de război!
    http://mihailandrei.wordpress.com/2014/11/17/klaus-werner-iohannis-o-sa-recupereze-datoria-germaniei/

  36. 37 mihailandrei noiembrie 18, 2014 la 1:08 pm

    Senatul a respins in dec 2011 propunerea de înfiinţare a comisiei speciale privind datoria istorică pe care nemţii o au către ţara noastră, asta pe vremea cand Vasile Blaga era Preşedintele Senatului, cica BNR a identificat date suplimentare potrivit cărora Germania nu are datorii istorice faţă de România.

  37. 38 Criticos noiembrie 18, 2014 la 3:09 pm

    Dle A.Năstase, observaţi şi pe aici pe blogul dvstră motivaţii ca „nu l-am votat pe Ponta pentru că…” Nici una singură de „l-am votat pe Iohannis pentru că”.
    În al doilea rând, să-l vezi şi să-l auzi pe Iohannis, după care să speri că va face o politică nu ştiu de care, ar fi de tot râsul, dacă nu ar fi de plâns. Riscul despre care vorbea comentatorul de aici nu există, pentru că un risc ănseamnă implicit şi posibilitatea unei soluţii favorabile. Or asta nu există. Marea tragedie naţională, despre care pomenea comentatorul, este în curs de desfăşurare.
    Apreciez totuşi cuvântul de îmbărbătare. Şi-mi vine în minte un vers arghezian:”Păstreză-ţi lacrima. O să fie nevoie.”

  38. 39 vsile, noiembrie 18, 2014 la 3:17 pm

    Profesore ,profesore , esti gand la gand cu zev!

    Chiar asa de usor ai uitat istoria domnule Filipas cum de iti amintesti de Kuciuc si uiti ziua de ieri?
    Adica Petre Roman PM de o noapte al Romaniei , sau poate gresesc un an, acela care a fost inlocuit de o mineriada pusa la cale de Tov. Iliescu pentru ca programul de trecere la economia de piata sa esueze (program la care au lucrat peste o mie de specialisti din Romania dar si din afara tarii program supravegheat parca de Academia Romana sau de un membru marcant al academiei „nealogen”? sa nu mai fie indeplinit si sa se treaca la un program cu adevarat de sorgine comunist cu o economie de piata de mascarada cu formarea unei noi clase sociale imbogatita prin distrugerea propriei economii nationale ,adica premierul de un an sa fie vinovat si nu cei de mai multi , foarte multi ani?
    Chiar asa sa-i ataci „cominternismul” lui Roman si sa nu sufli o vorba de originile si istoria aceluia care A CALAUZIT POLITICA SI ECONOMICUL DIN ACEASTA TARA PESTE 10 ANI, urmat de un alt produs comunist din tata-n fiu Traian Basescu ?
    Pai cine nu l-a lasat pe tovarasul in fine domnul de acum Iliescu sa puna cu o mare majoritate in parlament bazele unei economii alta decit aceea atribuita lui Petre Roman? Nu cumva clica din PSDR si PSD aliata in furt national si demagogie cu ceilalti politicieni din alte partide?
    Eu nu am fantezii logistice ca dumneata dar sa enunti o asamenea absurditate si sa nu spui adevarul este dezamagitor pentru un roman , oltean , urmas al marelui Mihai, pentru un dascal care ar trebui sa informeze si nu sa dezinformeze elevii si de ce nu si plebea care, uite, ca este avida de adevar !!
    Iar Ceausescu sa putrezeasca acolo unde ar fi trebuit sa stea de prin anii 1980!

  39. 40 santinela noiembrie 18, 2014 la 5:26 pm

    Probabil nu va aparea ce spun acum dar sint cumplit de dezamagit.Cind trebuia sub orice forma sa sprijiniti acest partid,acest candidat dumneavoastra cu „excursiile” pe afara !
    Va doresc o viata linistita la Cornu !

  40. 41 Oscar Wilde noiembrie 18, 2014 la 6:48 pm

    La Nurnberg s-a hotarat ca toate bunurile confiscate de la organizatiile fasciste sa nu fie niciodata retrocedate. Se pare ca domnul Johannis nu stie acest lucru, dar este profesor de fizica, stiinta exacta, si stie ce rol il joaca, astazi, comunicarea virtuala! PSD-istii le au cu istoria, cu unitatea in cuget si in simtiri, cu unitatea nationala si au ignorat ca generatia tanara este ignoranta la acest capitol, dar receptiva la comunicarea virtuala. Asadar, Johannjis este Presedintele virtual ( tot preda el optica), care nu va putea fi prins niciodata, pentru ca nu exista. Asa ca va scapa de toate acuzatiile cu copiii vanduti, cu casele, cu propietatile retrocedate, incompatibilitatea, iar apoi cu ignoarea principiului separarii puterilor in stat etc.
    Ce dorinte va mai putea indeplini o fantana, unui roman, care nu a fost niciodata virtual, deci a fost ceea ce multi romani si-ar dori!
    Earnest

  41. 42 Moft noiembrie 18, 2014 la 7:34 pm

    Cu cine ati votat d-le Nastase? Ah, uitasem … Tot raul spre bine, macar ati scapat de statul la coada. Si oricum votul e doar un moft, nu?

  42. 43 Marc noiembrie 18, 2014 la 8:05 pm

    Ma imbolnavesc de inima, domnilor! Ataea persupuneri, cand este clar, ca lumina zilei, ce s-a intampla. Manipularea pe retelele de socializare si tradarea din jurul lui Victor. Sunt mai multi vinovati, dar nu este momentul pentru schimbari, atentie, capul sus si inainte, v-a veni momentul potrivit. Intre altele, prefectul de Bihor(PSD), in ziua votului, facea propaganda pentru Johanis si il denigra mizerabil pe Victor.

  43. 44 Adrian B. noiembrie 18, 2014 la 8:30 pm

    @ leo & sadicu

    Sunteti doi basishti de kkt !

  44. 45 nastase noiembrie 18, 2014 la 8:58 pm

    Santinela,
    Cred ca nu aveți informațiile corecte.

  45. 46 iubitaluimm noiembrie 18, 2014 la 9:20 pm

    iohanis a castigat pe si dupa principiul sectar.
    am citit un articol pe razboiintrucuvant care m-a facut sa privesc victoria lui iohanis ca fiind o victorie pe principiu sectar. iata articolul: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/09/19/controlul-mintii-in-noul-totalitarism-cum-suntem-guvernati-prin-tehnici-sectare-transformate-in-metode-de-conditionare-a-gandirii-si-comportamentului-falsa-trezire-fanatizarea-eticheta-teori/#comment-322730
    kakatul iohaneziat era prezentat ca „democratul” iar ponta ca fiind un „dictator” mai ceva ca basescu, comunist care „atenteaza” la democratie prin „interzicerea” dreptului de vot cetatenilor din diaspora. super tare in mizerabilitate trebuie sa recunosc. super tare. au venit pe piata cu un moafle pampalau si au castigat printr-o tehnica super simpla dar abjecta de tip sectar. „democratii din diaspora” unii dusi probabil cu autocare din tara au sarit sa-si apere turma democrata si evident sa-l puna pe fuga pe ponta prin boicoturile din diaspora si din piata universitatii. FANTASTICCCCCCCC CEVA DE NEIMAGINAT DE MINE. NU MI-AS FI PUTUT INCHIPUI. EFECTIV CEVA FANTASTIC CAT DE SIMPLU AU LUCRAT DAND ROMANIEI UN KAKAT PE POST DE PRESEDINTE. PFOAIIIIIIIIIIIII
    SA NU UITATI CE AU FACUT! SI SA NU ACUZATI ROMANII DE PROASTE ALEGERI! CA NU AU STIUT ROMANII CE FAC DEFAPT. CU TOTII CADEM IN ASTFEL DE CAPCANE.

  46. 47 paduchele plesuv noiembrie 18, 2014 la 9:30 pm

    @Adrian B., Leo este unul dintre cei mai vechi bloggeri de pe blogul dlui Nastase, cand scria el aici tu de abia exersai bastonase, te rog sa iti iei seama.

  47. 48 iubitaluimm noiembrie 18, 2014 la 10:08 pm

    domnule nastase va rog eu scoateti-l pe ponta din guvern ca sa nu-l sfasie ca il vor omori daca ramane acolo. si dumneavoastra stiti si cunoasteti ce dureri ati avut cand ati fost ucis. scoate-ti-l cat mai rapid. „ce tie nu-ti place altuia nu face” nici macar prin neamestec cand stiti ce il asteapta.

  48. 49 Vsile, noiembrie 18, 2014 la 11:23 pm

    Mumule eu nu am dorit sa-ti spun nimic in plus am confirmat cea ce amicul marcus a dorit sa reaminteasca prietenilor din PSD care l-au sponsorizat sa-si scrie carticica vietii si am ocolit sa amintesc despre nemernicia amicului Marcus, eu am reamintit si certificat ce ai spusadica de citeva ipostazele nefaste in care am post pus de numele domnului Nastase dar am avut logica si taria sa votez cu el atunci cind am simtit ca pericolul vine din alta parte.
    Diferenta dintre mine si tine este ca eu am apreciat inteligenta,altruismul prietenia ,sinceritatea , niste maruntisuri care tie iti lipsesc cu desavarsire!

  49. 50 Pierit-au Dacii? noiembrie 19, 2014 la 4:48 pm

    Dorinta mea e ca cel care l-a sfatuit sa il acuze, in mod mincinos si josnic, pe Antonescu ca „s-a inteles” cu Basaul, sa plece de langa Victor Ponta.

  50. 51 iubitaluimm noiembrie 19, 2014 la 6:16 pm

    personal consider ca, curtea constitutionala nu ar trebui sa -l valideze pe klaus iohanis in functia de presedinte. motivul este cat se poate de simplu si de bun simt.
    noi, suntem o tara cu 80% ortodocsi conform ultimului recensamant.
    reprezentanti ai BOR au sustinut pe VIctor Ponta.
    deci: cei 80% populatie a romaniei a sustinut pe VIctor Ponta.
    concluzia: doar 20 % populatie a romaniei l-a putut vota cu adevarat pe klaus iohanis.
    cei 20 % populatie a romaniei (cu si fara drept de vot. sa zicem cu drept de vot) a rasturnat balanta printr-o tehnica mizerabila si reprobabila si imorala facand acuzatii calomnioase la adresa adversarului sau, numindu-l pe ponta comunist si dictator, acuzand nefondat ca acesta vrea sa obstructioneze dreptul de vot al celor din diaspora. prin urmare recomand:
    1. Victor ponta sa dea in judecata pe toti cei care l-au facut comunist si l-au acuzat ca vrea sa obstructioneze dreptul de vot al diasporenilor.
    2 . sa conteste la curtea constitutionala constitutionalitatea alegerilor. plus ca alegerile nu au fost libere ci influentate de tehnica sectara unde s-au folosit numai calomnii la adresa lui ponta.. ortodocsii care au votat cu klaus iohanis au votat cu acesta in urma calomniilor facute de diverse persoane pe net si la tv la adresa lui ponta. nu au stiut ce fac defapt. alegerile nu au fost libere ci manipulate cu calomnii si tehnici reprobabile si imorale.

  51. 52 iubitaluimm noiembrie 19, 2014 la 6:22 pm

    trebuie atacata si decizia curtiiconstitutionale cu privire la orele de religie pe acelasi motiv. noi nu mai suntem laici. ci majoritar ortodocsi deci nu au cum majoritarii sa munceasca in plus pentru 3 atei completand tot felu de hartii. religia este din oficiu materie care se preda in scoli. cei 3 atei sa ramana cu dreptul de a nu participa la orele de religie.

  52. 54 iubitaluimm noiembrie 19, 2014 la 7:01 pm

    miting pentru invalidarea alegerilor care nu au fost alegeri libere. poporul nu poate vrea ceva daca este dezinformat. eu nu pot vrea cremes daca mi se spune ca acesta contine cianura de potasiu.
    si miting pentru schimbarea constitutiei in sensul in care noi nu suntem laici suntem majoritar ortodocsi. recensamantul a demonstrat asta. astfel se rezolva si cu orele de religie.

  53. 55 matriarhul noiembrie 19, 2014 la 10:38 pm

    @iubitaluimm, cultural vorbind Papahagi este un nimic pe langa patriarhul Daniel. Dimensiunea culturala a lui Daniel este foarte mare.

  54. 56 Florin.P noiembrie 20, 2014 la 12:20 am

    @iubitaluimm
    Serios ? Mor de ras !

  55. 57 Sibilla noiembrie 20, 2014 la 2:57 am

    rezultate previzibile, acum și evidente ! cum buba se face că și de data aista le-am nimerit….
    colegii mei de pe feudă sunt cu toții martori, deși mă privesc pieziș ( ! ), am spus limpede că pierdem pe prostia noastră : gafe și greșeli, lașități,. abordări păguboase, pufuleți și pufarine menținute-n peisaj, etc etc… însumate, dau ce PSD n-ar fi meritat șți nu mă refer la actualul PSD ci lșa cel de care mi-e dor tare !!
    Mi-am făcut datoria față de partid și VP, eu da, alții… BA ! daaar, poate că o fi vreun Bine pentru partid să se trezească la realitate, la trista realitate ! n=-o spun cu ranchiună, nici cu patimă, cu mâhnire și speranță că… poate, poate… într-o zi…

  56. 58 santinela noiembrie 20, 2014 la 9:57 am

    Domnule Nastase daca este asa imi cer scuze !

  57. 59 vsile, noiembrie 20, 2014 la 10:50 am

    iubitaluimm , cu o singura ca o exceptie mai de graba va definiti prin aberrantis!

    L-ati intrecut chiar si pe Zev , sunteti pur si simplu ridicol!

    Dumneata doresti fortat sa le atribui ortodoxilor ,epitete nespuse ca necinstea si minciuna ,dumneata chiar crezi ca majoritatea electorilor care au votat pro Johannis au avut ceva cu dl. Ponta , mesajul a fost unul impotriva partidelor la modul general si printr-o conjunctura favorabila opozitiei mesajul electorilor s-a indreptat impotriva PSDeului , cel mai ne-reformat partid , partidul cu cei mai multi curupti din Europa !
    Dumneata si altii ca dumneata nu te-ai intrebat , ever, de ce PSDeul a ramas nefractionat de-a lungul anilor in ciuda burienilor care au umplut ogorul semanat cu intentii cred eu bune de comunistul Iliescu ? oare ideologia i-a tinut strans nu altceva?

    PS.
    Aveti dreptate insa doar ca idee cu intirzierea nejustificata a deciziei CCReului privind incompabilitatea lui Johannis , este impardonabila intirzierea inaltei curti , dar cine gestioneaza pina la urma justitia in Romania, Basescu , interesele dansului sau in ultima vreme interesele
    se sinecura ale judecatorilor inaltei curti.
    Oare alegerea presedintelui Johannis nu a incurcat deja un verdict deja dat?

  58. 60 Marian Nicolae noiembrie 20, 2014 la 12:42 pm

    Intelepciunea este un lucru despre care putem spune ca nu ne prisoseste niciodata…..dimpotriva…..

  59. 61 asta e... noiembrie 21, 2014 la 2:37 pm

    Stiam demult ca romanii nu sunt uniti. Incetul cu incetul au devenit o masa de manevra si nici nu isi dau seama de asta. Am calculat ca la referendum daca ar fi venit cei ce au fost acum, Base ar fi fost in mod corect si democratic demis. 6 milioane au votat cu Base acum si 7,5 impotriva lui atunci. Deci a fost o frauda si o pierdere de timp si bani pe care nimeni nu vrea sa o observe…S-ar parea ca multi calculeaza km 0 al democratiei abia de acum dar nu au inteles cu cine au votat. Parerea mea e ca mergem spre o dictatura comandata prin media.
    Timpul e singurul care va spune ce e si nu stiu cati or sa il asculte. A zis Dan Puric ca cei de acum sunt amnezici si asa e. Mai zicea si Iorga: Cine uita, nu merita!
    Cu 6 milioane alegi un presedinte si cu 7,5 milioane se calca in picioare dorinta unui popor. E atat de simplu!
    As vrea sa vad si eu 1 km de democratie facuta in Romaina! Peste cati ani? O sa fie vreodata? Nu cred.
    De fapt este undeva democratie? Nicaieri. E doar o vorba ca oricare alta. In occident lumea traieste ca in inchisoare si nici nu stiu macar asta…iar noi dorim sa fim ca ei…e trist! De fapt noi nici nu stim ce dorim, e suficient ca doresc altii.

  60. 62 Costi noiembrie 22, 2014 la 3:17 pm

    Mi se pare curioasa analiza facuta aici.Rasturnarea de scor este nemaiintalnita dar asta nu se explica prin lovitura se stat si actiunea unor grupari fascistoide dupa mintea lui Severin ci intra in logica unui fenomen descris de Nasim Taleb ca lebada neagra.
    Daca facem la rece o analiza a activitatii lui Ponta ca prim ministru si a aliantei USL pe care a condus-o impreuna cu Antonescu observam :
    – Obiectivul indepartarea lui Basescu de la presedintie -esuat copilareste.
    – Amendarea constitutiei esuata.
    – Regionalizarea esuata.
    USL venit la guvernare pe un val de proteste impotriva RMG si prospectiunilor pentru gazele de sist schimba brusc atitudinea dintr-una de critica intr-una de sprijinire.
    – instabilitate la ministerul invatamantului, ministrii schchimbati pentru plagiat.
    Esuarea privatizarii CFR marfa si Oltchim acesta din urma intr-un mod burlesc cu DD mergand cu o masina plina cu saci cu bani.
    Arestarea lui Fenechiu in timp ce era ministru.
    Reforma sanatatii – niciun progres
    Relatii externe. Disparitia timp de trei zile din viata publica in timpul vizitei doamnei Nuland- comportament infantil.
    In timpul vizitei in SUA TV -ul transmite o intalnie Ponta- Muresan intr-o sala de baschet. Daca era spectator Obama mai zic.
    Sef la TSD, o trambulina pentru viitorii conducatori ai PSD este pus un cantaret-Sturzu.
    Lansarea candidaturii pentru functia de presedinte de trei ori. Nimeni nu a mai facut asa ceva.
    Au fost si rezultate in domeniul economic si al absorbirii fondurilor europene dar atata infantilism te sperie.

  61. 63 vsile, noiembrie 24, 2014 la 5:36 pm

    asta nu e!

    Stimate domn in cei 7.5 milioane anti-basescu ii omiti de Antonescu-Johannis si intregul segment votant anti-basist al liberalilor ,aceia care uite ca au votat impotriva facaturii Tariceanu , printre altele.
    Asa ca fi mai exact nu mai dezinformati lumea cu cei 7.5 milioane contra cei 6 milioane chiar sunteti idioti?

  62. 64 asta e... noiembrie 26, 2014 la 2:28 pm

    Vsile,

    La referendum au fost in mod sigur 7,5 milioane impotriva lui Base. Cati ar fi fost pentru? Mai multi? Mai putini? Eu am calculat ca 6 mil maxim. Tu ce crezi? Din lasitatea celor ce nu au fost la vot nu vom sti niciodata exact dar mai mult de 7,5 nu aveau cum sa vina…. Li s-a cerut sa nu vina…si nu au venit. Acum li s-a cerut si vina si au venit. Sunt 6 milioane. Asa am putut sa ii numar in sfarsit. Nu trebuie sa ma jignesti ca nu e frumos. E doar politica si in politica nu trebuie pusa pasiunea. Pasiunea orbeste. Hai sa incercam sa vedem adevarul.


  1. 1 Fântâna care îți îndeplinește Dorințele | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe noiembrie 17, 2014 la 10:07 pm
  2. 2 Naţiunea română în groapa subconceptuală | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe noiembrie 18, 2014 la 12:36 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!