Ce se intampla, Doctore?

 

images-1.jpg

Diagnosticul pe care l-ar pune un „doctor” societatii noastre, in acest moment, ar putea  fi  acela de metastaza politica: disolutia partidelor mari, inflatia de partide de apartament, eliminarea liderilor politici importanti, decredibilizarea miscarilor civice, tensiuni sociale in cascada, apatia alegatorilor. Si o forma de masochism international – „uitati-va la noi, avem cel mai mare numar de corupti”, „uitati-va la noi si premiati-ne, avem cele mai multe prostituate in Occident”, „avem cele mai tari imagini cu copii de romi pe gropile de gunoi”, „avem zilnic batai intre clanurile rome”. In loc sa corectam astfel de situatii, prin politici  si strategii sociale, ne infundam, tot mai mult,  intr-o  mlastina din care va fi greu sa iesim. In conditiile in care doua judete de romani au parasit deja tara.

Frustrarea generala, legata de lipsa infrastructurilor de transport, pierderea  locurilor de munca, marul otravit al breslelor luptand pentru cresterea salariilor intr-o economie care se restrange, dominatia tot mai puternica a marilor companii straine, cuplata cu diminuarea suprafetelor agricole in proprietate romaneasca, anuntarea unor candidaturi  hilare la alegeri, toate acestea arata un peisaj sumbru al societatii romanesti in Anul I al gubernarii tehnocrate.

Semnificativ mi se pare efortul „muntelui” Basescu, care dupa nenumaratele teorii despre schimbarea clasei politice, a produs, dupa un deceniu, cu noul sau partid, un „soricel” pentru alegerile de primar, din iunie.

Condamnarea lui Dragnea. Asa cum am presupus anul trecut, ea s-a produs inaintea campaniei pentru locale, intr-o strategie impecabila. El a trebuit tinut – cum spun americanii – intr-o lesa scurta. Evident ca PSD este in fierbere. Se accentueaza divergentele intre tabere,  inclusiv intre cei care sunt, posibil, manevrati din afara partidului. Sigur ca se incearca schimbarea presedintelui PSD inainte de alegeri. Adversarii de acum, colegii de altadata (PNL), presedintele independent al Republicii (care doreste, poate ca, in mod similar obtinerii „guvernului Meu”, sa obtina si „partidul Meu” de stanga, iar dupa alegerile din toamna „guvernul meu USL”). Singurul dezinteresat este Geoana, care stiindu-se curat cu campaniile electorale, cere ca Dragnea sa-si dea demisia.

Eliminarea lui Orban si degringolada PNL. Nu am avut o relatie apropiata cu Orban, dar eliminarea lui, din cursa pentru primaria Bucurestiului, la momentul „oportun”, mi s-a parut cusuta cu ata alba. Poate insa ca i s-a aratat o pisica mai mare. Pe de alta parte, experimentul cu „iepurasul” Munteanu, a aratat fragilitatea struto-camilei PNL/PDL.

Cand am fost condamnat, in dosarul Afiselor electorale, cu cei 974 de martori, in baza unor „probe indirecte”, conform carora ar fi trebuit sa stiu de felul in care se finanta campania, Basescu, dupa nenumarate comentarii publice, se lauda, la Bruxelles si in tara, ca a fost un act de „vitejie” politica faptul ca Romania si-a condamnat un fost prim-ministru. Spunea ca acea condamnare era exemplara. Neintelegand ca a deschis o periculoasa Cutie a Pandorei.

(„Completul de cinci judecători condus de Livia Doina Stanciu, preşedinta Înaltei Cuţi de Casaţie şi Justiţie, a publicat motivarea sentinţei din dosarul Trofeul Calităţii în care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare. În motivare, cei cinci magistraţi susţin că Năstase este vinovat pentru că, ” în perioada ianuarie-februarie 2004, inculpatul Năstase Adrian, în calitate de preşedinte al Partidului Social Democrat, s-a folosit de influenţa sa pentru a obţine foloase necuvenite, reprezentând contravaloarea unor materiale de propagandă electorală”).

In Romania, se pare ca atat revolutiile cat si contra-revolutiile isi „mananca copiii” – Cuza,  Maniu, Antonescu,  Patrascanu, Iliescu, Munteanu. Am dat cateva nume, aproape la intamplare.

In timpul asta, Europa se pregateste sa intre intr-o noua criza economica, Uniunea Europeana nu-si poate defini viitorul, America se indreapta spre o presedintie Trump, Rusia cauta solutii alternative pentru vechile formule ideologice si dupa pierderea gazului natural si a petrolului ca instrumente de influenta si de putere regionale.

Romania pare insa ca a revenit la statutul de suzeranitate, statut pe care si-l consolideaza zilnic.  Oferind tributul anual de corupti pentru Bruxelles si Washington, asigurand functionarea marilor companii si a mall-urilor in tara, isi poate vedea, in continuare, de propriile jocuri balcanice marunte. Succes in alegeri!

64 Răspunsuri to “Ce se intampla, Doctore?”


  1. 1 Adrian B. aprilie 23, 2016 la 11:41 am

    http://www.dcnews.ro/radu-tudor-il-taxeaza-pe-victor-ponta-m-am-saturat-eu_503694.html

    Cat de parsiv si de infantil este Victor Ponta … L-a apucat curajul dupa ce-a aruncat partidul in haos .

    De ce nu a curatat partidul când era seful pSD ?
    De ce nu i-a desconspirat atunci pe toti acoperitii ?
    De ce nu a luat masuri pentru curatarea partidului ?
    De ce , de ce , de ce …

    De ce ? Pentru ca si Victor Ponta este tot din gasca aia si curatenia trebuia inceputa chiar cu el si cu rudele si apropiatii lui …

  2. 2 Cornu aprilie 23, 2016 la 12:02 pm

    Se pare ca in curand si gasca basistilor va fi tocata marunt de „secta securista”, „binomul” SRI/DNA (SRI calare pe DNA), iar in viitorul apropiat aceeasi soarta o va avea si gasca lui „ciolanis”. La cat de multa prostie este in aceasta tara ar trebui sa nu ne mai miram. Sunt aprope convins ca „creierele” din „secta securista” sunt niste bieti imbuibati ai vechiului sistem securist, niste nulitati umane avide sa-si conserve privilegiile.

    De la un parlament plin de sobolani speriati de cel mai mic zgomot de catuse nu ai ce pretentii sa mai ai. Tariceanu a ramas singurul care mai are curajul sa spuna lucrurilor pe nume, ati mai vazut pe vreunul sa-l sprijine ?

    Ponta a fost izolat si in curand va fi si el condamnat. Stam si noi si ne miram ca prostii … si aplaudam, ca pe vremea venirii minerilor, cum „secta securista” face „curatenie”. Cat de prosti suntem ? Maxim !

    Ne-au calcat toti prostii astia de securisti in picioare cum au vrut zeci de ani si o vor face in continuare … si noi vom ramane cu credinta si nadejdea ca Dumnezeu nu ne va lasa. Pacat ca „Memorialul durerii” nu mai ajuta pe nimeni … degeaba este dat la televizor, ca gainile tot gaini raman.
    Speranta moare ultima … asa ne incurajam, dar saraca e moarta demult.

    Dl Nastase, va admir curajul si demnitatea de va exprima ca un om liber !

  3. 3 ZeV aprilie 23, 2016 la 12:20 pm

    liviu bejan
    aprilie 23, 2016 la 10:20 am

    De ce sa te porti urat, prietene ? Pentru ca iti spun adevarul ?
    Oricum, nu poti concura cu papasha, Adrian B. si bizonu’. (Z)
    Daca vrei sa te sustin in continuare, poti sa incepi prin a respecta sarbatorile neamului romanesc (crestin ortodox de ceva timp si nu putin), chiar daca esti, eventual, liber cugetator.
    O fi murit florile pomilor, dar nimic nu este intamplator pe lume si nimic nu este in zadar….chiar daca Heraclit, intr-un moment de depresie, a spus ce a spus. Pana la urma, moartea este doar o etapa necesara. Nu mai este mult pana la renasterea sperantei.
    Un ateu ar spune: ,,Da, astept rodul”. Dar un crestin s-ar gandi la cu totul altceva. (Z)

  4. 4 ZeV aprilie 23, 2016 la 1:03 pm

    Alegatorul roman de stanga nu este atat de sofisticat sa analizeze evenimentele in maniera in care o faceti dvs, domnule Nastase, sau colegul dvs, Fragmentarium.
    Alegatorul roman de stanga stia de mult timp ca ,,sistemul” va reconfirma condamnarea politica a domnului Dragnea.
    Eu, cel putin, inteleg lucrurile cam asa: ,,ICCJ a dat un verdict de ,,nevinovat” cu auto-suspendare (eventuala) din functia de lider al PSD”. (Z)
    Daca s-ar fi aplicat corect legea (admitand ca ,,asimilarea” cu un act de coruptie nu este grosolan fortata)_si/sau ar fi existat probe concludente, un inalt demnitar vinovat de coruptie nu putea primi decat o pedeapsa cu executare. Repet, DOAR O PEDEAPSA CU EXECUTARE.
    Vorba domnului Chireac: ,,Practic, Liviu Dragnea a primit o medalie”.
    Decizia ICCJ se dovedeste un mare esec al Justitiei romane, legata cu lesa de interesele unor entitati externe. Poate un esec chiar mai mare decat cel asociat condamnarii dvs, domnule Adrian Nastase.
    De fapt, s-a devoalat, pentru cetateni, realitatea cenusie ca exista forte care ignora si dispretuiesc votul democratic in Romania. Aceasta este semnificatia sentintei. Eu, spre exemplu, ma simt mobilizat sa merg la vot, chiar daca PSD (prin reducere la absurd) ar candida cu soferii si/sau portarii. (Z)
    Oricum, nimic nu se va schimba semnificativ in administratie. Va ramane, in continuare, semi-blocata.
    Dar sa-l fereasca Dumnezeu pe ,,sistem” de furia a milioane de romani, daca se va intra adanc intr-o noua austeritate, Nici feisbucul nu-l va mai putea salva.

    Sper ca si o buna parte din electoratul roman, va gandi in mod similar si va merge la alegeri cu mintea cat mai limpede.
    ps
    Colegul Fragmentarium scrie:

    ,,Deci, daca niste suspecti penali se retrag, si astia sunt de dreapta, un politician de stanga, Liviu Dragnea, care este condamnat definitiv nu are de ales, trebuie sa respecte regula de retragere/renuntare, pentru a proteja imaginea PSD.”

    COMENTEZ: Cine decide ca imaginea PSD trebuie respectata ? Pesedistii insisi, sau adversarii de dreapta ? Sa fim putin seriosi, domnule intelectual Fragmentarium Politic. (Z)
    In fond, spre deosebire de Orban, sau Basescu, veleitari in campanie, Liviu Dragnea nu candideaza la nicio functie publica. Este o diferenta esentiala. Din acest motiv, retorica lui Yohannis arata ca aceasta marioneta habar nu are ce este aceea prerogativa constitutionala prezidentiala. Medierea se face intre puterile statului, iar partidele sunt entitati private. Poate de aceea, vreun consilier ceva mai rasarit l-a sfatuit sa se limiteze la o parere exprimata pe Facebook, careia, noi, ii acordam prea multa importanta. (Z)
    Individul, a ramas, pana la urma, un biet politician proptit din afara care a pacalit, in 2014, ajutat de servicii, o buna parte dintre romani. Dar, poate ca tot raul este spre bine
    Daca PSD, care nu are de ales si TREBUIE sa-si sustina liderul (altfel, ar admite ca tot activul PSD s-ar face vinovat de coruptie la Referendum), va pierde alegerile, va pleca si Dragnea. Este cat se poate de simplu. Dar nu cred ca plecarea acum a lui Dragnea va amplifica sansele electorale ale PSD, dimpotriva.

  5. 5 ZeV aprilie 23, 2016 la 1:26 pm

    Scrieti ca ,,Rusia cauta solutii alternative pentru vechile formule ideologice si dupa pierderea gazului natural si a petrolului ca instrumente de influenta si de putere regionale.”

    Aici indraznesc sa va contrazic, domnule Nastase. Sper ca fara suparare. (Z)
    Dimpotriva, Europa importa tot mai mult gaz rusesc IEFTIN pe coridorul Nordic (care ocoleste Ucraina) prin Gazprom. De pretul redus profita si Norvegia.
    Va rog sa cititi ultimele informatii in acest sens.
    E adevarat, se incearca o compensare cu gaz lichefiat adus din SUA, dar terminalele sunt insuficiente, iar noi investitii sunt mult prea mari in raport cu avantajele economice, intr-o Europa in pragul crizei.
    Chiar si pe mine ma surprind viziunea pe termen lung si capacitatea de adaptare ale lui Vladimir Putin. (Z)
    Democratia clasica are un dezavantaj strategic: alegerile repetate si campaniile prelungite fragilizeaza Occidentul. De aceea se cauta febril solutii pentru implementarea cat mai rapida a ,,statului de drept” in teritoriile colonizate, astfel incat ,,sistemele” sa nu mai depinda de politicieni. In plus, se introduc tot mai multi bani in structuri de putere transnationale. Dar si acestea au un mare dezavantaj: Sunt excesiv de birocratizate si trebuie sa gestioneze o populatie ,,de mana a doua” in crestere si imprevizibila, o populatie care, in mare proportie, nu a renuntat la reperul credintei, spre deosebire de cetatenii occidentali laicizati. Si de aceea Vestul este vulnerabil in connfruntarea cu terorismul. In loc sa i se opuna cu valori, vesticii cred cu naivitate ca tot forta, grupuscule in strada (solidare in jurul decadentzei), serviciile si armele rezolva problemele.
    Nu este departe ziua in care sistemul global de sorginte occidentala va face implozie, pe fondul lipsei de repere si a inechitatilor flagrante.
    Eu am o mare admiratie fata de doua state: Marea Britanie si Israel. Nu intamplator aceste state si-au prezervat o substantiala independenta fatza de sistemul global. inclusiv moneda si armata.

  6. 6 Ghita Bizonu' aprilie 23, 2016 la 2:27 pm

    Ne- cumintenia mentala a bogatasilor nostri se vede f bine si in cazul Cumintenia Pamantului..

    Cf datelor vechiculate am avea cativa insi cu averi favuloase .. castigate in 25 de ani … Care cheltuie bani pe te miri ce..

    In alte parti , zise civilizate, s-ar fi gasit unu sa dea scurt 11 milioane si sa aiba o mica pretebtie : undeva la baza statuii sa fie pusa discret o eticheta „donata de Xulescu” . Astfel incat si peste 100 de ani sa fie pomenit ca „generosul donator si sprijinitor al culturii romanesti” (cu rizicu ca mortu sa se tavaleasca de ras in somptuosul cosciug „eu si cultura!!! Hihihii ce gluma buna am facut!!!” )

  7. 7 Ghita Bizonu' aprilie 23, 2016 la 2:43 pm

    Mi-ma amintit de o cestie legata de opere de arta…
    „Chinezariile” de mare valoare din OPccident incep sa se mute in China!
    Cun iese una la vabzare hopa! Apre chinezul sau societatea comerciala chineza care ofera MULT! Imbatatbil de mult! De fpat se pare ca de ani de zile nu se mai ajunge la licitatie .. este de ajuns sa apara informatia ca X ar vrea sa vanda cutare piesa ..
    SI cei care le cumpara gasesc o cale sa le expuna (ori donatie catre muzeu ori expozitie praticulara.. Cu vreo 20 de ani in urma o companie chineza care si-a inauguirat un sediu cu f multe zeci de etaje la Beijing a expus in uriasul hol de la intrare o vestita colectie „obtinuta” in timpul nu stiu carei interventii „civilizatoare” . Duminica accesul in hol este liber si gratuit) Pentru ei este o mandrie ca „repatriaza” aceste comori artistice … ceva in genul „barbarii au luat prin jag .. noi mai civilizati rascumparam si REDAM!”

  8. 8 George Ban aprilie 23, 2016 la 3:17 pm

    „Ne-au calcat toti prostii astia de securisti in picioare cum au vrut zeci de ani si o vor face in continuare … si noi vom ramane cu credinta si nadejdea ca Dumnezeu nu ne va lasa.”
    Absolut de acord, Dle Cornu! Orice altă discuție devine inutilă. În orice caz, poporul nu are cum să fie vinovat. Speranța este să apară cineva care să îi iubească pe români mai mult decât pe sine însuși. Aceasta se poate întâmpla mâine, sau peste 50 de ani, sau niciodată. Cum ne-o fi Norocul! Stiți că Noroc este un Diavol, nu un Dumnezeu…

  9. 9 Doru Coarna aprilie 23, 2016 la 3:26 pm

    @ ZeV,

    stii de ce? Pai m-am gandit ca-i mai bine sa-L caut eu pe El, decat El pe mine… Si ca sa fiu sincer cu tine pana la capat, L-am cam dibuit si acum ma minunez de maretia Sa. Ma simt impacat cu toate cele pt ca nu mai am intrebari, am aflat tot ce se putea afla sau intelege… Mai departe urmeaza ca altii sa amenajeze poteca, eu am pus doar lespezile ca sa poata pasi… sunt solide, insa urcusul e dificil…

    @ Nastase,

    intotdeauna mi-a placut cat de concis scrieti, dar postarea de azi bate recordul! Asa este, disolutie totala! Eu cred ca sarabanda politicii a devenit infernala deoarece clasa politica clasica, cea cu putere de decizie, simte ca trebuie sa dispara! Cred ca globalizarea o va schimba definitiv in executanta corecta si cinstita, in urma unor ratiuni inca indisponibile noua, desi imaginabile… Si mai cred ca statul de drept este impus ca sa asigure aceasta tranzitie de mentalitate. Si cred ca asta-i ceva bun.
    Stiu ca astfel se pierd multe, in primul rand uzante, dar daca se castiga siguranta din predictibilitate, este mai mult decat suficient. Dealtfel, nu vad cine sa impiedice clasa politica sa guverneze coerent si sa abandoneze lupta politica inutila, in favoarea unor masuri imperios necesare. Altminteri, oricum am ambala politica, tot jaf asupra tarii ar ramane…

  10. 11 ZeV aprilie 23, 2016 la 3:37 pm

    Adrian B.
    aprilie 23, 2016 la 11:41 am

    Cu atatea intrebari retorice (,,deceuri” n.mea), exista riscul, draga coleg, sa vorbesti singur in casa. In aceste conditii, daca locuiesti la etaj, te sfatuiesc sa nu te apleci prea tare peste balustrada baconului. Victor Ponta, sa nu uiti, este vinovat si de legea gravitatiei. Sper, cel putin, ca masa dumitale sa nu amplifice, subiectiv, forta de impact, in cazul nedorit ca…..
    ,,Curte imperiala” fara bufon n-are niciun fason.
    (Z)
    ps
    Cine ar fi trebuit sa asaneze partidul de Victor Ponta & Co, ar putea sa exercite aceasta actiune si acum. Altfel, ,,trebuia” chiar sunt ridicol, stimate coleg.
    (Z)

  11. 12 Cris aprilie 23, 2016 la 3:40 pm

    Bună analiză! Un tablou sintetic a la Goya.

    Eu cred că, pentru a se trezi la realitate, societatea românească trebuie să experimenteze ceea ce cea mai mare parte a ei clamează de zor:
    Dispariția partidelor mari și a politicienilor experimentați, înlocuirea lor cu partide noi compuse din membri până în 38 de ani, lideri și guvernanți de până în 38 de ani, care n-au mai fost membri de partid și n-au mai guvernat.

    Bineînțeles că după un an, și aceștia vor fi politicieni, „clasă politică”, vor avea neîmpliniri și vor fi acuzați de electorat sau de procurori, dar boboru trebuie să vadă cu ochii lui și s-o simtă pe pielea lui.

    Știu precis ce-o să zică boboru:
    „cât au fost societate civilă, tinerii frumoși au fost cinstiți. Cum au devenit politicieni, s-au stricat”.

    Părerea mea nu s-a schimbat: electoratul refuză să se privească pe sine în oglindă, are o imagine deformată despre sine.
    „Mămăile care vând pătrunjel, ceapă verde și usturoi fără taxe nu trebuie amendate de Fisc”, se revoltă electoratul.
    În Codul Fiscal trebuie specificat expres:
    MĂMĂILE CARE VÂND PĂTRUNJEL, CEAPĂ VERDE ȘI USTUROI LA COLȚUL STRĂZII FAC EXCEPȚIE DE LA TAXARE.

    Dar mai trebuie specificat de la ce sumă în sus trebuie taxat un comerciant. De la 500 de lei? De la 1000? De la 5000?

    Altfel, când mergem în Franța, Spania, Belgia…ne place că nu există mămăi cu pătrunjel pe străzi…

  12. 13 Marian Nicolae aprilie 23, 2016 la 3:42 pm

    Bun articolul dumneavoastra domnule profesor.

    Din pacate metastaza se intinde peste tot in …”statul roman modern”.

    Ca vorbim de politica, de justitie…(care justitie…???) de invatamant, de armata, (care armata ?…) nemtii dupa Primul Razboi Mondial ca natiune invinsa a avut dreptul sa aibe o armata de numai 100.000 de oameni, inclusiv ofiterii….

    Noi romanii, mai cu mot, ca de obicei, dupa ce ni s-a distrus incepand cu 1990 industria, economia, agricultura, FLOTA Comerciala…padurile, moravurile, mai avem drept la 50.000 de oameni armata regulata….

    Numai 50.000 de oameni, fara a fi suferit vreo infrangere in vreun razboi declarat dupa 1990….

    O sa-mi spunti ca am ramas in urma, ca de fapt razboiele nu se mai fac ca pe timpuri, asa cum am invatat eu, totusi sa stiti ca sunt la curent si cu noul ordin pe unitate….Cunosc si noul tip de razboi nedeclarat care se duce impotriva lumii crestine, razboiul acoperit, sau razboiul conspirat, un razboi deosebit de mizer si care se duce cu o ura si o meticulozitate demne de o cauza mai buna.

    Observam cum floarea romanilor este smulsa dintre noi si aruncata la cimitir, iar aici vorbesc inclusiv despre cei care au fost colegi de blog cu noi, printre acestia ai putem numi pe Bibliotecarul, Titus Filipas si altii care au scris aici pana cand la un moment dat retragandu-se pe ultimul drum din fata navalitorului strain, ajutati fiind sa mearga pe acel ultim drum chiar de catre acest navalitor strain, au plecat pana la urma pe acel drum……

    Ce facem va intreb?

    Cat ne mai mintim unul pe altul, spunandu-ne ca totul este de la super in sus, uitandu-ne la emisiuni TV despre bucate, muzica si numai lucruri bune si alese.

    Totusi nu vi se pare ca avem aerul de a asculta ultima melodie, pe puntea Titanicului, in timp ce acesta contiua sa ia apa la bord si sa se lase intr-o parte…???

    Ne ducem la fund dragilor, in sunetul orchestrei care ne canta cumva Prohodul, fara a-l avea in partiturile cu care orchestra a urcat la bord.

    Iar noi ascultam cu o placere morbida, stiind inconstient ca pana la urma ne vom odihni cu totii pe fundul Atlanticului, nu departe de fosta Atlantida…..

    Ce facem cu noile generatii care se nasc si care nu au gustat inca viata si nici nu au invatat cele de trebuie sa le invete pe acest taram?

    Dupa noi Potopul, nu se mai aplica, deoarece potopul, ca institutie este o institutie perimata. Nu mai este la moda, pur si simplu…..Vom gusta un alt tip de sfarsit, dar retineti nu este vorba despre sfarsitul lumii cum era odata ci doar despre sfarsitul unei lumi.

    Totul se va face cu o precizie chirurgicala iar cei care vor ramane vor putea scrie despre acest lucru si povesti noilor generatii care vor veni dupa noi, pentru ca aceste generatii sa nu faca greselile noastre.

    Cum de am ajuns aici….???
    Unde ati fost cu totii, romani traitori in asta Romanie, atunci cand ni s-au taiat si dat la fier vechi fabricile si uzinele noastre?
    De ce n-ati zis nimic?

    Iata, se pune de distrugerea sistemului energetic national.
    Adica in curand nu vom mai avea nici curent electric in case, ce sa mai vorbim despre industrie…(care industrie…???)

    De ce nu faceti nimic?
    Va veni iarna din nou si de asta data avem toate sansele sa nu mai avem nici caldura in case. Nici apa potabila.

    De ce taceti?
    Sunteti de acord banuiesc cu acest Genocid care s-a abatut asupra noastra din moment ce NU obiectati.

    De ce taceti?
    Curand ultimile voci care se ridica impotriva cruntei nedreptati care ne-a fost rezervata vor fi obligate sa taca.

    Atunci cand si aceste ultime voci vor tacea, voi ce veti face, veti tacea in continuare sau veti lua locul celor care NU vor mai fi printre noi…???

    De ce taceti?
    Nu murim decat odata in asta viata.
    Diferenta sta in faptul daca mori in genunchi sau darz pe picioarele tale.

    Romani sunteti voi sau gluga de coceni…???
    V-ati uitat oare stramosii…???

    De ce taceti…????

  13. 14 Cris aprilie 23, 2016 la 3:51 pm

    Cred că, și în privința romilor, și în privința etnicilor români, problema e educația de acasă, sau mai bine zis lipsa ei.

    Atât timp cât în familie copilul vede că părinții încalcă legile în fiecare zi, AȘA va face și el.
    Atât timp cât părinții vor fi indulgenți cu ei înșiși și exigenți cu „clasa”, AȘA va fi și copilul.

    Părinții ocolesc Fiscul la greu? copilul va ocoli și el Fiscul mai dihai, căci iada sare casa. Părinții nu l-au învățat că fiecare leu ajuns în Buget contează pentru școli, policlinici, spitale, muzee, Poliție, Justiție…
    Copilul învață că el n-are nicio obligație față de stat, numai statul are obligații față de el.

    Cu o asemenea mentalitate, nu se poate construi o societate modernă, democratică.
    Cu toate tabletele și smartfoanele lor, cu toate călătoriile lor în alte țări, cei mai mulți rămân niște personaje din Evul Mediu.

  14. 15 centru aprilie 23, 2016 la 5:14 pm

    Liviu Bejan – va invit sa va comportati civilizat cu colegii de pe blog , oricine ar fi ei ( nu vorbesc de mine , invitat sa tac , sa spun ce vrei tu in plus eu unul care nu intelege nimic de la cel care stia ca Regele ar fi mort si congelat de o luna ) .
    Poate sa fie optiunea pentru Rusia o greseala ?
    Sa lasam si alte alternative Romaniei …
    Cum spunea Antonescu ” sa lasam si alte variante de negociere , tratative cu altii si cu alte echipe , daca pierd eu ” – ii lasa pe Barbu Stirbey , pe Cretzianu , Visoianu si Maniu sa vorbeasca cu anglo-americanii si rusii stiind ca era condamnat si distrus pe aceste filiere …

  15. 16 liviu bejan aprilie 23, 2016 la 5:39 pm

    @ZeV. Cum adica, ma port urat?

  16. 17 centru aprilie 23, 2016 la 5:43 pm

    Se pare ca singurul succes in infrastructura pe 2016 al regimului tehnocrat este inaugurarea centurii ocolitoare Est a orasului salajean Jibou , 10000 de locuitori , 10 km , investitie locala de 5 milioane de euro datorita actiunii primaritei locale , cu fonduri europene .
    Jiboul , pentru cei ce nu stiu , este orasul natal al handbalistului anilor 70 Stefan Birtalan , campion mondial si un nod feroviar important in Nord Vestul tarii .
    Lucrare de care nimeni nu stia nimic la Bucuresti ( nimic in comun cu CNADR ) si inceputa inaintea regimului tehnocrat , terminata in discretie absoluta acum doua luni si descoperita astazi de suporterii Internet ai PDL si infrastructurii .
    Sa revin la ” Stalin si invazia germana ” , editura Perrin 2011 , Gabriel Gorodetsky – citez , pagina 73 : ” ocuparea Bucovinei septentrionale era motivata de consideratii strategice . Ea ii dadea lui Stalin controlul cailor feroviare intre Ucraina si Basarabia , via Cernauti si Lvov . Schulenburg a facut eforturi supraomenesti de a-i ascunde lui Hitler consideratiile strategice ale lui Stalin , prezentand ocuparea Bucovinei ca o miscare impusa Kremlinului de cercuri ucrainiene apropiate lui Stalin .Subliniind ca Molotov nega pretentiile sovietice asupa Ucrainei Subcarpatice ( zona fosta ceha vecina cu Maramuresul ) , Schulenburg trecea sub tacere adevaratele motivatii ….. Molotov incepe sa pregateasca terenul anexiunii care trebuie sa aiba loc cand ” atentia statelor beligerante se polarizeaza pe frontul occidental ” . … Stalin stie ca trebuie sa actioneze repede … La 22 iunie i se face cunoscut lui Schulenburg , convocat de urgenta la Kremlin , ca chestiunea Basarabiei ” nu poate suferi nici o intarziere ” ; Molotov nu e dispus nici sa-l lase pe Schulenburg sa aiba timpul sa-si consulte guvernul …
    pagina 75 – ” In noaptea de 26 iunie Molotov prezinta romanilor ujn ultimatum cerand evacuarea imediata a Basarabiei . Cererea romanilor de prelungire a negocierilor , o ora dupa expirarea ultimatumului , este respinsa . Schulenburg este informat ca Armata Rosie a primit ordinul sa treaca Nistrul si ca ordinul nu va fi retras .
    … primind ultimatumul , regele Carol ,” litttéralement hors de lui ” , convoaca ambasadorul german . Doua ore suplementare sunt acordate romanilor pentru a-si organiza retragerea , stiind ca sunt considerati responsabili de siguranta trenurilor , a podurilor , a pistelor de aterizare si de complexele industriale …. Stalin , incantat de indrazneala lui , este incapabil sa vada cum actiunea lui plasase Romania sub influenta Germaniei ” …

  17. 18 ZeV aprilie 23, 2016 la 6:46 pm

    liviu bejan

    Prietene, dupa parerea mea, tu ar trebui sa intelegi cel mai bine sensurile cuvintelor asociate in propozitiile logice pe care le asterni pe ,,hartie”. (Z)
    Eu nu am afirmat ca te porti urat, ci am prezumat un potential (ce transpare din formularea : ,,De abia m-ai sustinut, nu pot sa ma port urat cu tine”) asociata, foarte probabil, cu un ton decent_retinut de iritare, intentie a carei eventuala materializare am apreciat-o ca fiind inoportuna.
    Intelegi ? Vorbesc despre preventie si , nu in ultimul rand, despre adevar. Niciodata un adevar nu ar trebui sa ne faca sa ne simtim mai putin confortabil. Dimpotriva.
    De exemplu, un adevar este ca astazi toti cei ce poarta numele de Gheorghe merita toate urarile noastre de bine, iar maine, sa ne bucuram de marea sarbatoare a neamului romanesc ortodox.
    Sincer, dupa un post prelungit, abia astept sa servesc o portie de peste cu usturoi si mamaligutza. (Z)
    Desigur, dupa ce revin acasa, impreuna cu sotia, de la Liturghia din semnificativa Duminica a Floriilor.

  18. 19 ZeV aprilie 23, 2016 la 6:50 pm

    erata la 3:37 pm

    Altfel, ,,trebuia” chiar suna…..

  19. 20 liviu bejan aprilie 23, 2016 la 6:56 pm

    @centru. Cum adica, ma port necivilizat? Ce tot zici acolo? Chestia cu regele mort si congelat a lansat-o Victor Roncea, cred ca daca imi rasfoiesti dosarul, gasesti acolo ca am facut precizarea, ori macar am scris ca am citit afirmatia pe undeva. Ori ai zis asta ca avertisment ca ma fisezi?

  20. 21 ZeV aprilie 23, 2016 la 7:02 pm

    Doru Coarna

    Deocamdata, prin metodele fizicii, Dumnezeu ne-a daruit o ,,urma”. O fi asta Calea catre El ?
    Momentan, Stephen Hawking se incapataneaza sa creada ca exploziile initiale au fost pur spontane si s-au petrecut in mod necesar.
    Daca eminentul savant vorbeste despre o ,,necesitate”, cum poate sa existe o necessitate primordiala, fara o vointza exterioara ei ?

  21. 22 fostă basarabeancă aprilie 23, 2016 la 7:09 pm

    @năstase,

    când gândesc eu, cu mintea mea sucită și neînțeleasă de nimeni, aceste lucruri, aproape că reușesc să mă conving eu pe mine însămi, singură-singurică, aducându-mi și inventându-mi contra-argumente, că mă înșel. Mă păcălesc, eu pe mine , că umblu mereu cu ochii după drobul de sare, că bocesc mortul înainte să întindă picioarele, că sunt o fire prăpăstioasă, că mi se trage de la tiroidă, că toate îmi apar deformate și îngrozitoare, că nu toate avioanele vor pica din cer (mai ales cele care mă interesează pe mine), că nu-i chiar așa de negru dracu’…

    Dar când le spuneți dumneavoastră, intru direct în depresie.

  22. 23 liviu bejan aprilie 23, 2016 la 8:28 pm

    @ZeV. Tu si cu onorabilul Centru cum doriti sa ma conversez cu voi ca sa va par civilizat? O adresare cu „inaltimile voastre” e bine? „Excelente”? Voi incerca, sa vedem.
    Mai intai, marea sarbatoare a stramosilor de dinainte de crestinism. Crestinii ortodocsi sarbatoresc intrarea Domnului in Ierusalim. Deniile (acest nume, deni, cu siguranta grec sau latin, o fi venind de la dinarul macedonian?).
    Pofta buna la masa!

  23. 24 liviu bejan aprilie 23, 2016 la 8:30 pm

    @All. Inaltimile Voastre, Excelente! Un sfat prietenesc: atentie la hypermarketuri, acum, de sarbatori, pe mine, vineri, Kaufland m-a furat in mod institutionalizat de 16 lei, insemnand 7% din valoarea cumparaturii.

  24. 25 liviu bejan aprilie 23, 2016 la 8:36 pm

    Una dintre maretele realizari ale Guvernului Lui este aceea ca un kilogram de macrou a ajuns sa coste, in hypermaket, cam cat un kilogram de vaca. Cum alinierea de pret s-a facut prin cresterea pretului la macroaie, e greu de crezut ca abundenta de vaci inregistrata odata cu acest Guvern a jucat un rol.

  25. 26 Adrian B. aprilie 23, 2016 la 9:52 pm

    Cine pune botu’ la ” certuri ” din astea regizate cred ca are cam tot atatia neuroni cati are si ” celebrul ” politist Marian Godina .
    Cred ca nici bietul Zev ( care are resurse nelimitate de naivitate ) nu ar crede o astfel de stire …

    http://www.dcnews.ro/basescu-catre-boc-emile-a-venit-timpul-sa-predai-stafeta-unuia-mai-bun-decat-tine_503717.html

    http://www.cotidianul.ro/basescu-ciocnire-cu-boc-draga-emile-280080/

  26. 27 Adrian B. aprilie 23, 2016 la 10:17 pm

    @ Zev
    aprilie 23, 2016 la 10:22 am

    Bizoane, tu te-ai ramolit de tot ? Fara coabitare, Ponta ar fi avut deja (la pasiv) doi-trei ani de inchisoare…(Z)
    Asa, cel putin, a guvernat bine in ultimii ani, marind sansele actuale ale PSD in alegerile care urmeaza.
    Voi chiar nu pricepeti ca nu se putea guverna impotriva curentului marilor puteri si al oengeurilor lor care fac cu bolta si presiune pe votul poporului roman ?
    Bizoane, mai iesi, draga, la aer. Ce naiba, parca aveti un blocaj neuronal indus de ,,flacara violet”.
    …………………………………………………………………………………………………

    Prietene , tu chiar ai impresia ca toti politicienii din lumea asta sunt niste rame ?
    Ca toti oamenii sunt lipsiti de caracter , fricosi si cacaciosi asa ca dumneata si ca idolul tau Ponta ?
    Chiar ai impresia ca toti politicienii sunt inconsecventi si isi schimba opiniile si ideile in functie de conjunctura ? Asa ca dumneata ?

    Prietene , GHINION !
    Nu toti oamenii/politicienii sunt ca dumneata sau ca Victor Ponta .

    Uita-te cu ATENTIE in jurul tau ( nu te uita foarte departe ; la tarile din jurul nostru ) si vei vedea si politicieni competenti , patrioti si curajosi !

    Nu te supara ca-ti spun dar cel ramolit pari dumneata . Din scrierile lui Ghita Bizonu ai ce invata dar dumneata nu faci decat sa lauzi un loser patentat care a aruncat in haos un partid , care si-a innodat coada cu toti ticalosii si care a pus o economie pe butuci . Si care acum se lamenteaza …

  27. 28 Adrian B. aprilie 23, 2016 la 10:24 pm

    Barsha pump provides irrigation water, but doesn’t need fuel

    http://www.gizmag.com/aqysta-barsha-pump/34588/

  28. 29 Fragmentarium Politic aprilie 23, 2016 la 10:30 pm

    Von Münchhausen de White House: Barack Obama laudă „atitudinea curajoasă” a Angelei Merkel în criza refugiaților și îndeamnă Germania să contribuie cu efective militare în estul Europei

    Barack Obama a laudat, intr-un interviu acordat cotidianului german Bild, ceea ce a numit „atitudinea curajoasa” a cancelarului german Angela Merkel in criza refugiatilor. „Consider ca atitudinea cancelarului Merkel, precum si cea a multor germani, in criza refugiatilor a fost curajoasa”, a apreciat liderul de la Casa Alba. Presedintele american a mai spus ca Germania nu trebuie sa poarte singura “responsabilitatea” crizei, ci sa o “imparta mai just” cu celelalte state europene.

    Care “justete”, care “responsabilitate”, de ce si cu cine sa o “imparta”? Daca ar fi fost in tara lui Pinocchio, probabil ca liderul de la Casa Alba ar fi fost surprins sa vada cat de mult i-ar fi crescut nasul cand a facut aceste afirmatii. Cum insa in narativul german exista un alt personaj simbol al afirmatiilor imaginare, nu putem decat admite ca Obama ar putea fi trecut, alaturi de celebrul baron, pe asa-numita “lista neagra” a familiei nobiliare Münchhausen.

    Daca mai exista vreo indoiala in privinta identificarii pamfletare a lui Obama cu Münchhausen, cu siguranta va fi risipita de dezvaluirile unor surse citate de revista Der Spiegel. Potrivit acestora, presedintele american va cere Germaniei sa se implice mai mult in misiunile NATO de “aparare” a statelor din Europa de Est, cu efective suplimentare care ar urma sa fie trimise in Romania, Polonia si Tarile Baltice. “Apararea” de Rusia, o amenintare inventata, inexistenta.

  29. 30 Mihaela Erika Petculescu aprilie 23, 2016 la 10:54 pm

    Medicina este din păcate incapabilă să trateze instaurarea unui regim autocrat bazat pe teroare judiciară şi epurare politică.

    Salvarea nu poate veni decât din partea alegătorilor, care însă nu se mai simt reprezentaţi de proprii aleşi şi nici nu se mai regăsesc în programele şi discursurile electorale fără coloratură politică, favorabile toate „mondializării” şi investitorilor, în detrimentul celor care muncesc pentru a avea din ce trăi sau care au muncit o viaţă întreagă pentru o pensie amărâtă. De aici, exodul masiv către partidele populiste ce oferă o falsă senzaţie a puterii şi o falsă soluţie prin extremismul şi intoleranţa limbajului lor ultra-naţionalist şi anti-globalizant.

    Capitalismul totuşi se bazează pe profit, aşa că dreapta politică – care prin puterea ei financiară controlează mass-media, deci propaganda – va fi votată în continuare de cei ce obţin profit şi de cei care vor să ajungă la masa bogaţilor, ori măcar să culeagă câteva fărâmituri căzute pe jos. Stânga însă nu a reuşit să-şi depăşească complexele declanşate de căderea blocului comunist, nici să găsească soluţii globalizării actuale ce înlesneşte transferul de capital către zonele unde protecţia socială este minimă şi mâna de lucru ieftină. A mai fost afectată şi de micşorarea dramatică a ponderii muncitorimii ca urmare a revoluţiei tehnologice : foştii muncitori – deveniţi „angajaţi” – nu au spirit de clasă şi încearcă să găsească fiecare soluţii personale, nicidecum sociale ori colective. Dar ce s-a dovedit şi mai nociv încă este încercarea liderilor partidelor tradiţionale de stânga de a-şi însuşi doctrina neo-liberală a statului minimal : un exemplu flagrant al acestei tendinţe a fost acceptarea de către guvernul Ponta a măririi în continuare a valorii plăţilor către sistemul pensiilor private obligatorii, un experiment unic impus ţărilor fost-comniste şi inexistent în cele capitalist-dezvolate, şi aceasta în condiţiile existenţei unui deficit – de altminteri, normal – la bugetul de pensii de stat ! Prin asemenea măsuri şi altele similare a fost alienată o bună parte a electoratului tradiţional de stânga format preponderent din cei care au nevoie de un stat puternic pentru a-şi încasa salariile şi pensiile, pentru a se bucura de servicii corespunzătoare, de o asigurare socială eficientă şi de un învăţământ performant şi gratuit la toate nivele. Dezamăgiţi, ei se lasă seduşi de demagogia extremistă, şovinistă şi xenofobă, cu accente fasciste.

    Pentru a ieşi din acest cerc vicios, partidele de stânga ar trebui să-şi reia poziţia de apărare a intereselor elementelor productive ale societăţii şi nu a celor parazitare, cum fac în prezent.

  30. 31 adanic aprilie 23, 2016 la 11:57 pm

    A pune un diagnostic corect al starii actuale privind societatea romaneasca, ne-ar trebui nu un “doctor”, adica un “specialist”, ci un om cu o judecata simpla, neviciata de tot acest spectacol mediatic grotesc, infantil, tembel ce se deruleaza pe ecranele TV, de dimineata pana seara, creind in mintea celor ce asista, un talmes balmes din care cu greu pot sa scoata o idée cat de cat clara a ceea ce se-ntampla. Moderatorii, fara exceptie, au in cap ideea fixa ca trebuie sa conduca discutia spre a satisface cerinta patronului care-I plateste. Cate posture private, tot atatea interese meschine de a prezenta situatia din unghiurile vazute de patroni. Aproape ca te simti jenat cat de prosti ne cred cei ce incearce sa ne indese in minte fel de fel de teorii fie pe teme economice, fie sociale fie politice care nu fac alceva decat sa tulbure mintea celor ce nu sunt pregatiti si nici prea preocupati de politica. Nici-o dezbatere nu se finalizeaza cu masuri concrete. Totul se limiteaza de a purta voba din gura unuia in gura altuia rapid si fara sens fara sa te lase cu o idée clara depre ce s-a discutat. Ba sunt bani, ba nu sunt bani. Ba avem crestere economica, ba n-avem. Ba e bine ca starpim coruptia, ba nu-I bine. Ba avem justitie ba n-avem. Cine, ce sa inteleaga. Se dau pensii si salarii speciale la unii, la altii se iau. Pentru unii este obligatorie contributia la pensii, pentru altii nu. Unii fura o paine si iau 2 ani, altii fura sute de milioane si iau 2 saptamani cu suspendare. E tare nu ?. Ce sa mai intelegi din aceste situatii altceva decat ca suntem dominati de hotie, tupeu si mitocanie. Basescu ne zice ca suntem condusi de o Secta de Securitate National (SSN) ce urmareste distrugerea, decredibilizarea (numai a) institutiilor politice. Dar oare mai exista institutii de stat care sa nu fie impanzite, conduse de oameni politici ? Dar ce poate sa faca acesta secta, sa stea sa asiste pasiv la jefuirea acestei tari ? Sa zica mersi cei ce se vaita ca sunt urmariti cand incearca sa bage mana-n banii poporului. Caci altfel sa-I fereasca Dumnezeu de furia poporului care la o adica le-ar lasa casele lipsite de continut iar casele vor devenii azile pentru batrani sau cantine sociale pentru saraci. Basescu, cu a lui obraznicie dobandita pe mare, ne ia de tampiti si crede ca daca ne asmute impotriva institutiilor ce-ncearca cat de cat sa tina hotia-n frau, noi vom iesi-n strada si-l vom protesta impotriva SSN. Tariceanu, un alt specimen ce ne crede tampiti vrea sa puna sub controlul lui urmarirea convorbirilor. Nu zau. Se observa in ultimul timp in atac moribund impotriva SRI si DNA. Dar sare-n ochi ca tocmai cei ce au furat, fura si vor sa mai fure, fac scandal. Nu l-am auzit pe nea Ghoeoghe sau pe nea Vasile de la sat sau de la oras ca I se-ncalca drepturile si libertatile fundamentale daca sunt interceptati, ascultati. Atata perfidie din partea oamenilor politici, in special al celor din parlament care mai au si tupeul sa creada sis a sustina ca ne reprezinta si de accea au drept la facilitate speciale. Unul de la partidul lui tariceanu vroia ca dupa deputatie sa fie numit ambasador sau macar consul pe undeva daca se poate in tarile calde, ca merita dupa atata efort in slujba cetateanului. In concluzie, tare ma tem ca suntem in situatia de a trebui sa facem o incizie adanca in clasa politica si sa-ndepartam cat mai repede putregaiul.

  31. 32 santinela aprilie 24, 2016 la 6:55 am

    PSD-ul totusi are o „VOCE” pe care ar trebui sa o urmeze,o voce care critica,spune ce stie si are dreptate si care nu POATE fi oprita de „binom” Aceasta voce alaturi de Tariceanu ar trebui sa uneasca politicienii si sa-i faca sa lupte.Este vorba de Serban Nicolae !
    Politicieni nu fiti legume domnule.Dati-le peste BOT nulitatilor si slugilor de Stanciu,Kovessi,Lalici,Papici,Camelii,CSM si alte structuri din astea,faceti LEGI clare si in fata acestora indivizii de teapa celor enumerati mai sus vor disparea ca magarii-n ceata !

  32. 33 Ghita Bizonu' aprilie 24, 2016 la 7:44 am

    Tariceanu „condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul ‘Referendumul’ poate induce în mod pervers la o concluzie revoltătoare: la referendumul din 2012, românii NU l-au vrut demis pe Băsescu, pentru că în realitate Liviu Dragnea ar fi falsificat indirect rezultatele votului

    Clar? Ca apa de izvor? Ca votca? Ca ginu?
    Dar a mai zis ceva Aceste interpretări absolut originale sunt parte a unei acţiuni concertate, prin care în procesul alegerilor intervin instituţii de forţă ale statului care cenzurează ‘de facto’ puterea politică, în loc că lucrurile să stea invers. Am putea spune că, sub lozinca luptei anticorupţie, instituţii de forţă ale statului fac o preselecţie nemaiîntâlnită a candidaţilor şi viitorilor aleşi.

    Hm … imi aduc aminte cum in 2012 Codruta a INTERZIS procurorilor sa se prezinte in fata unei comisii parlamentare … (În 24 mai 2007, Consiliul Superior al Magistraturii – când acest for era condus de judecătorul Anton Pandrea, de la instanţa supremă (întrre timp pensionat-n.r.) – a hotărât că procurorii nu pot fi citaţi şi obligaţi să se prezinte în calitate de martori în faţa comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituţionale, fac parte din autoritatea judecătorească. http://revista22.ro/17642/.html )

    Mde si uite asa am ajuns … ca functionari numiti sa se erijeze ca cenzoro ai , nu ai politicii ci, a democratiei!

    Tariceanu „ De multă vreme, am fost o voce singulară în a trage semnale de alarmă privind dezechilibrul puterilor în stat şi acapararea nedemocratică a puterii politice de către forţele oculte. La semnalele mele, în marea ei majoritate, clasa politică s-a mulţumit cu rolul de spectator. Cred că, indiferent de apartenenţa politică, a venit momentul când trebuie să acţionăm solidar pentru salvgardarea libertăţilor câştigate cu multe sacrificii la Revoluţie.”

  33. 34 Cris aprilie 24, 2016 la 8:08 am

    @ fostă basarabeancă

    Vă iubesc.

  34. 35 Cris aprilie 24, 2016 la 8:17 am

    Cât privește motivarea hotărârii de condamnare a d-lui Năstase în dosarul finanțării campaniei prezidențiale, sigur că d-l Năstase era și prim-ministru, și șef de partid, și candidat, și cu toate astea avea timp să se ocupe și de strângerea banilor pentru campania electorală,
    în vreme ce ceilalți candidați, precum Băsescu, care nu erau atât de ocupați,
    NU AVEAU TIMP SĂ SE OCUPE DE STRÂNGEREA BANILOR, deci habar n-aveau de unde veneau banii.

    Dacă AȘA a fost, d-l Năstase ar fi trebuit să fie ales măcar pentru faptul că e un al doilea Napoleon.

  35. 36 ZeV aprilie 24, 2016 la 8:30 am

    liviu bejan
    aprilie 23, 2016 la 8:28 pm

    Nu te stradui excesiv, fii d-ta insuti.
    Iisus nu si-a renegat niciodata aparteneta/ascendenta, ci, evreii farisei l-au rastignit pe cruce, nerecunoscand in El pe fiul lui Dumnezeu. Spre dosebire de crestini.
    Citez:
    ,,Evanghelia după Matei începe cu genealogia lui Isus Hristos şi menţionează faptul că Isus este fiul lui David, fiul lui Avraam (Matei 1:1). Denumirea de „Fiul lui David” (deşi David a trăit cu 1000 de ani înaintea lui Isus) este împlinirea profeţiei lui Nataan către David: „Când ţi se vor împlini zilele şi vei fi culcat cu părinţii tăi, Eu îţi voi ridica un urmaş după tine, care va ieşi din trupul tău, şi-i voi întări împărăţia. El va zidi Numelui Meu o Casă, şi voi întări pe vecie scaunul de domnie al împărăţiei lui. Eu îi voi fi Tată, şi el Îmi va fi fiu…” (2 Samuel 7:12-14) Isus a fost numit „Doamne, tu eşti fiul lui David” de câteva ori în Sfânta Scriptură, de oameni care, prin credinţă, căutau milă sau vindecare. Femeia a cărei fiică era chinuită de un demon (Matei 15:22), cei doi orbi de pe drum (Matei 20:30) şi orbul Bartimeu (Marcu 10:47), toţi au strigat la Fiul lui David după ajutor. Titlurile de onoare pe care aceştia le-au dat Lui declarau de fapt credinţa lor în El. A-L numi Domn exprima sensul dor de a înţelege dumnezeirea Lui, domnia şi puterea, iar prin numirea Lui „fiul lui David”, ei Îl declarau pe El a fi de fapt Mesia. „

  36. 37 George Ban aprilie 24, 2016 la 8:50 am

    B.uticaru’ a mai repurtat un succes impotriva cenzurii bunului simț: „căcăcios”. El o fi constipat, săracul!

  37. 38 Doru Coarna aprilie 24, 2016 la 9:37 am

    @ ZeV,

    este o prostie, desigur! In primul rand, de unde materia aia care s-a comprimat pana la explozie, sau energia echivalenta? Apoi, cum de au aparut prin Big-Bang numai cateva particule elementare plus alte cateva efemere, stranii? Si de ce toate particulele elementare sunt identice si stabile, respectiv? Si ce este dincolo de limita universului, infinitul? Adica ce? Astea doar asa, de distractie!

    Ideea e ca fizica nu este formalizata, adica trebuie in permanenta derulate experimente caci nu se poate calcula totul, ori asta arata ca ea este o pseudostiinta la fel medicina, chimia, economia si multe alte d-astea care reprezinta doar colectii de observatii si de rationamente recurente, extensive, de multe ori eronate caci d-aia mor oamenii la doctor si saracesc tarile. Asa se face ca avem o viziune pur mecanicista asupra universului, bazata pe bobitele elementare plus cateva campuri recunoscute si verificate in mod cert. Evident, campurile sunt materiale dpdv filosofic, dar toate astea nu sunt constitutite intr-un sistem formal a.i. fizica sa fie stiinta pura, precum matematica. Gandeste-te la avantaj, daca ar fi stiinta pura s-ar putea calcula si prevede totul, n-ar mai fi nevoie de teorii care sa fie verificate apoi experimental si costisitor, treci direct la aplicatii!

    Pe calea asta fizicienii isi pierd timpul si stagneaza progresul dar ies bani, fiind evident ca nu s-a mai pasit serios inainte de zeci de ani, insa noroc ca s-a progresat tehnologic, dar asta e opera inginerilor, nu a teoreticienilor fizicii care au probleme insurmontabile in a explica balansul energie-materie la nivelul universului… Dar au mintit, au observat gaurile negre si au inventat materia neagra, apoi energia neagra, tot incercand sa rezolve paradoxul… Evident, calea s-a infundat asa ca au trecut la ciocniri cu energii uriase ca sa vada ce iese, au gasit ceva cu masa estimata de ei si au conchis ca e particula lui Dumnezeu, desi in realitate este un dipol cuantic iar universul este constituit numai din asa ceva, este pe toate drumurile si nu trebuie sa toci miliarde, ca primarii romani pe pansele, ca sa ii gasesti, ei constituie atat spatiul cat si materia.

    Sigur, la un moment dat sponsorii nu le vor mai da bani ca sa tot defineasca chestii care nu exista, si vor trebui sa apuce pe alt drum! Acolo vor gasi deja lespezile alea, asta-i tot. Ii astept la cotitura! Le voi explica totul, vor avea nevoie de timp ca sa digere si sa-si schimbe conceptiile, apoi n-au decat sa proiecteze absolut orice, de la generatoare de energie pana la calatorii intergalactice si sanatate la nivel cuantic… Omenirea s-ar situa deci pe alta treapta a evolutiei, probabil va deveni o civilizatie galactica si nu stiu daca va mai fi nevoie de politicieni… Eeei, va fi pt ca va escalada si lacomia, vor fi interese si implicit, conflicte… daca nu intre oameni, atunci intre civilizatii si probabil intre civilizatiile dominante din universuri distincte… Doar ca nu vor mai avea ce fura, se vor bate pe dominatie, pe sefie, ca in orice partid, lumea insa nu va mai suferi din cauza asta…

  38. 39 Cârcotaşu aprilie 24, 2016 la 10:57 am

    @ Liviu Bejan,
    Scuze, nu pe mine m-ai întrebat dar eu n-aş fi pus-o. Te afli în eroare:

    Crestinii ortodocsi sarbatoresc intrarea Domnului in Ierusalim. Deniile (acest nume, deni, cu siguranta grec sau latin, o fi venind de la dinarul macedonian?).

    Deniile nu semnifică intrarea în Ierusalim. O sursă laică, DEX-ul, spune:

    DÉNIE, denii, s. f. (În ritualul creștin ortodox) 1. Serviciu divin compus din vecernie, utrenie și ceasul întâi, în perioada Postului Mare, mai ales în Săptămâna Patimilor. 2. Priveghere. – Din sl. [bu]dĕnije, sb. denije.

    O sursă bisericească, de fapt una din miile existente pe Goagăl, http://www.crestinortodox.ro/paste/saptamana-patimilor/deniile-saptamana-patimilor-118261.html

  39. 40 Luminita Arhire aprilie 24, 2016 la 11:20 am

    Pentru ca o țară să devină o caricatură și-o schimonoseală de ”stat de drept”, interesele externe și ticăloșia internă, bine livrată și la export, sunt obligatorii… dar tot nu-i destul pentru obținerea unui rezultat mulțumitor, dacă nu adăugăm și PROSTIA. Prostia a devenit personaj principal de când și interesații externi și ticăloșii interni au observat că le este nu numai de folos, ci chiar indispensabilă.

    ”Schimbarea” , ”suflul nou”, ”rebranduirea” PSD , a fost gândită în altă parte . Pentru că, pare împotriva firii să faci curățenie în casă punând o bombă artizanală în sufragerie… e o soluție gospodărească bizară . E drept că dacă sufrageria dispare, nu mai trebuie să ștergi praful de pe televizor și nici să aspiri covorul persan. Deși pare o prostie, am observat , totuși, că Zgonea Valeriu, pare încântat de soluția asta. Dacă este real că a ieșit de la discuțiile cu colegii de partid trântind ușa și mârâind printre dinți ”…partid de penali… nu aveți moralitate…”, înseamnă că nu a priceput nici măcar care-i ”cluul” condamnării lui Dragnea, ”clu” pe care , Onorata Instanță l-a ținut, totuși, la vedere, ca-ntr-un bol de sticlă. Adică, pentru ce a fost condamnat Dragnea? Pentru manopere oculte într-un scrutin? Dar i-a interzis Onorata Instanță drepturile civile ? Nici gând… Atunci, vrea oare Onorata Instanță ca Dragnea să procedeze similar și la aceste alegeri? N-ar avea sens. Deci, care este logica acestui tip de condamnare? Să-l țină în continuare în ”lesa scurtă”? Păi, le era mai simplu să-l sugrume cu ”lesa scurtă” și să-i ridice dreptul de a mai fi om politic pentru câțiva ani. Condamnarea lui Dragnea, însă, în această formă, este o invitație pentru acesta să rămână președintele partidului. Numai că Zgonea n-a observat evidența…

    La PNL în schimb, prostia este exuberantă, prolifică și epidemică. Poate și pe ei i-ar fi ajutat mai cu elan instituțiile de forță să se curețe de tot, dacă n-ar fi observat că se descurcă perfect și singuri. Cuplul conducător a devenit ținta glumelor populare ( se spune că bucureștenii nu mai ies pe stradă de frică să nu-i pună Gorghiu & Blaga candidați la Primăria Generală) și cu cât face mai multe declarații , cu fața aia serioasă , madam Gorghiu, cu atât se adâncește în ridicol. Toată suflarea a așteptat , cu emoție și preocupare, să-i ceară demisia lui Dragnea. Imperturbabilă, a dat în gropi și i-a cerut-o. De altfel și prima intervenție televizată a ultimului (???) candidat la Primăria Generală, Predoiu Cătălin, a stârnit hohote de râs. Îmi amintesc de o adunare PNL, undeva în Moldova, pe un frig strașnic, când cei mai inteligenți și mai spilcuiți membri și simpatizanți liberali au stat câteva ore cu ușile sălii deschise, de le-au înghețat discursurile pe buze, deoarece ”așa au zis ăia de la ISU”; întrebați a doua zi , ”ăia de la ISU” au răspuns că ei au solicitat UȘI DESCUIATE, NU DESCHISE !!! La PNL , dacă prostia ar avea iz penal, am putea vorbi de o desfășurare în ”grup infracțional” și în ”formă continuată”.

    Așadar nu avem partide politice, nu avem parlament, dar în schimb nu avem guvern și președinte. Faptul că mai suntem încă în viață, ca popor, e un miracol, însă nu cred că ar trebui să ne ambiționăm să credem, prostește, că un astfel de miracol se va derula continuu.

    P.S. Soțul meu îmi spune: ”A trecut multă vreme de când Antonescu era CRIN , și nu VARZĂ DE BRUXELLES ca acum, iar Partidul Național Liberal era IRIS … Că pe urmă a fost STÂNJENEL, iar acum e doar BĂȘINA SASULUI”( acesta din urmă e numele vechi și foarte popular, prin zona Sibiului, al aceleiași flori; îmi cer scuze pentru exprimarea frustă, dar nu pot contrazice geniul popular) .

  40. 41 Adrian B. aprilie 24, 2016 la 12:24 pm

    Poze din Bucurestiul interbelic

  41. 42 Marian Nicolae aprilie 24, 2016 la 12:29 pm

    După SUA, alte două mari puteri ar putea trimite trupe militare în România!

    DE TUDOR MATEI / ȘTIRI, POLITIC / Publicat: Duminică, 24 aprilie 2016, 08:34 / Actualizat: Duminică, 24 aprilie 2016, 08:57 /

    http://www.activenews.ro/stiri-politic/Dupa-SUA-alte-doua-mari-puteri-ar-putea-trimite-trupe-militare-in-Romania-132563

    După SUA, alte două mari puteri ar putea trimite trupe militare în România!

    În curând, în România ar putea ajunge noi trupe militare străine, asta după ce SUA controlează deja două baze armate, la Deveselu și Mihail Kogălniceanu.

    Germania și Marea Britanie ar putea trimite soldați în România pentru descurajarea Rusiei, scrie Der Spiegel, care anunță că Barack Obama va cere o implicare mai mare a NATO în misiunile de apărare a statelor din partea de est a Alianței Nord-Atlantice, efective suplimentare ale alianței urmând a fitrimise în România, Polonia și țările baltice.

    Barack Obama se va întâlni luni, în orașul german Hanovra, cu Angela Merkel, cu președintele Franței, Francois Hollande, cu premierul Italiei, Matteo Renzi, și cu șeful Guvernului de la Londra, David Cameron.

    Conform surselor citate, Statele Unite se așteaptă ca Germania și Marea Britanie să trimită efective militare în România, Polonia, Lituania, Letonia și Estonia.

    Chiar și Statele Unite vor trimite militari suplimentari în Europa de Est, inclusiv în România, începând din anul 2017, motivul invocat fiind garantarea securității pe fondul acțiunilor Rusiei.

  42. 43 Marian Nicolae aprilie 24, 2016 la 1:30 pm

    Domnule profesor, cunoscandu-va drept un iubitor al vietii artistice si culturale, nu ma pot impiedica sa nu va impartasesc randurile triste de mai jos:

    SCANDALUL de la Operă – Balerina Ileana Iliescu:
    „Ce a ajuns astăzi compania de balet, condusă de străinul Johan Kobborg? ”
    de Monica Stoica, Letitia Provian, Bucuresti 13 aprilie 2016
    http://www.mediafax.ro/cultura-media/scandalul-de-la-opera-balerina-ileana-iliescu-ce-a-ajuns-astazi-compania-de-balet-condusa-de-strainul-johan-kobborg-15247931

    Cunoscuta balerină Ileana Iliescu deplânge soarta companiei de balet de la ONB, după ce Johan Kobborg a fost desemnat director artistic, căci, spune artista, Kobborg „a importat balerinii lui plătiţi de trei ori mai mult decât românii” şi „a desfiinţat mai tot repertoriul de succes al baletului”.

    Balerina Ileana Iliescu:
    „Ce a ajuns astăzi compania de balet, condusă de străinul Johan Kobborg? ”
    Într-un comunicat remis MEDIAFAX, Ileana Iliescu îl acuză tranşant pe Johan Kobborg: „Ce a ajuns astăzi compania noastră de balet, condusă de un străin, danezul Johan Kobborg, cel care impune balerinilor să vorbească engleză, el refuzând limba ţării în care „lucrează”? A desfiinţat mai tot repertoriul nostru de succes al baletului universal, înlocuindu-l cu piese importate de el, de la Londra, cele ce au fost scoase din scenă ca depăşite de timp, dar valabile la Bucureşti pentru sume nu indiferente.

    A importat balerinii lui plătiţi de trei ori mai mult decât românii care au ţinut nivelul companiei zeci de ani, astăzi puşi la „colţ”. Absolvenţii şcolii de coregrafie, în minoritate la angajare faţă de străinii acceptaţi fără audiţii anunţate cum prevede legea. A fost distrusă arhiva baletului nostru, istoria acestuia. Sălile de balet sunt private de orice fotografie a balerinilor care au scris istoria acestei companii sau a celor care au dansat până la apariţia acestui individ. Maeştrii noştri de valoare dăduseră numele lor sălilor de balet şi acestea au dispărut.

    Totul negat. Baletul românesc a murit. Pentru că timp de 50 de ani viaţa mea a marcat scena bucureşteană şi internaţională , îmi permit să constat, cu durere în suflet, că am devenit străini în ţara noastră (Opera bucureşteană).”, spune una dintre cele mai mari prim-balerine pe care le-a avut Opera Naţională Bucureşti.

    Balerina Ileana Iliescu mărturiseşte că nu pricepe de ce s-a implicat Alina Cojocaru în conflictul de la Operă. „Trebuie să recunosc nedumerirea mea în ceea ce priveşte implicarea balerinei Alina Cojocaru, cea pe care o admir ca fiind o mare personalitate a baletului internaţional, ea susţinându-l pe şeful baletului, Kobborg. Este inoportună intervenţia ei în problemele baletului nostru, din care nu face parte, decât atunci când este invitată să danseze anumite roluri pe scena bucureşteană.”, a mai exprimat balerina.

    „Demisia domnului Kobborg este binevenită, în speranţa numirii unui şef de compartiment demn de valoarea baletului Operei Naţionale Bucureşti.

    Vreau să sper că ziua în care ne vom recunoaşte identitatea de balerini români, nu este departe, oferind publicului nostru ceea ce merită.”, conchide cunoscuta balerină.

  43. 44 Marian Nicolae aprilie 24, 2016 la 1:43 pm

    Aflam mai multe lucruri, nu neaparat bune sau de calitate despre acest individ Kobborg, care se pare ca s-a reintors la Opera:

    Un balerin cu tupeu:
    Johan Kobborg ne ameninţă că ne dă în judecată pentru că i-am publicat contractul cu Opera Română de 7.307 euro/lună. Din banii noştri
    Author: eXpress – March 23, 2015

    Johan Kobborg – Mediafaxhttp://www.ziaristionline.ro/2015/03/23/un-balerin-cu-tupeu-johan-kobborg-ne-ameninta-ca-ne-da-in-judecata-pentru-ca-i-am-publicat-contractul-cu-opera-romana-de-7-307-euroluna-din-banii-nostri/

    Balerinul Johan Kobborg (foto) are, fără îndoială, mult tupeu. După ce a încasat 7.307 euro (32.880 lei) într-o singură lună la Opera Română, în condiţiile în care un balerin român primeşte până la 2000 de lei, mai face şi scandal. Balerinul nostru, deşi este plătit de noi, contribuabilii români, n-ar vrea să se ştie cu cât. Cică banii noştri ţin de “viaţa lui privată” şi e treaba lui câte sute de pensii şi alocaţii de copii îi îndeasă “managerul” Operei Razvan Dincă la ciorap.

  44. 45 centru aprilie 24, 2016 la 2:03 pm

    Pentru ca e duminica si avem timp , sa citam ziarista americana contesa Rosie G. Waldeck , trimisa saptamanalului american Newsweek la Bucuresti in iunie 1940 , in cartea sa ” Athénée Palace ” , editions de Fallois , Paris 2014 :
    pagina 89 , capitolul ” Basarabia ” : ” in 27 iunie , la micile ore ale diminetii , am auzit zgomotul portierelor trantite in fata Athénée Palace . Hamali adormiti ingramadeau un curios sortiment de bagaje in holul alb , ca si tablouri , candele de argint , mici mese in lemn de trandafir , covoare Aubusson , pe care pasagerii automobilelor le aduceau .
    Alte masini nu intarziau sa vina , pline de noroi si praf , cu alti pasageri ai caror copii epuizati se alungeau intre cosurile cu imbracaminte si obiectele de arta .
    Pe banca de piatra ocupata obisnuit de groom-i o femeie alapta un sugar .
    Parul ei in dezordine cadeau pe fata ei imaculata si ratacita , si sub paltonul ei deschis se vedea o rochie sport sifonata . Paltonul ei era de vizon si ea avea mai multe brose cu diamante legate de hainele ei .
    Acesti oameni erau mari proprietari din Basarabia si Bucovina , printi si conti cei mai multi , daca nu baroni . Debarcarea lor la hotel era prima manifestare a unei serii de evenimente ce avea sa influenteze destinul Romaniei si cursul celui de-al doilea razboi mondial : Stalin era pe punctul sa anexeze doua provincii importante ale Romaniei , o zona de 49644 km2 cu 3464952 locuitori , era inceputul sfarsitului Romaniei Mari care va conduce la abdicarea lui Carol si dupa aceea la revolutia gardista .
    In cele doua provincii nimeni nu se astepta sa vada rusii venind …
    … chiar daca ziarele nu suflasera un cuvant despre criza la pranz nimeni nu putea sa o ignore . La Athénée Palace aveam chiar si detalii .
    Aparent Stalin reclama Bucovina , care nu apartinuse niciodata Rusiei , ca ” dobanda ” a ” imprumutului ” de 20 de ani a Basarabiei romanilor . Aceasta revendicare punea in mod particular romanii ” hors d’eux ” .
    … In toate cafenelele din Romania se vorbea bineinteles de saptamani de pericolul rusesc dar nimeni nu il credea posibil . Stalin n-ar fi indraznit niciodata , se spunea , sa acapareze o zona de materii prime facand parte din zona lui Hitler , sub nasul economistilor si tehnicienilor lui emeriti in Romania .
    Cele doua provincii reprezentau 20 % din porumbul Romaniei , 20 % din grau , 32 % din sfecla de zahar si toate oile ei caracul , principalul produs de export spre America .
    ….. In acea zi , 27 iunie , romanii nu aveau de ce sa rada , cand , la pranz , asteptau in piata sub soarele arzator , in loc sa se duca acasa pentru dejun …. Grupuri tacute observau numeroasele masini parcate in curtea Palatului Regal si cele care depuneau ministrii lui Carol si inaltii functionari in uniforme albe . Valeti cu sosete albe pana la genunchi ii conduceau la liftul luminat pana la primul etaj unde marile candelabre venetiene erau aprinse . Vazandu-le multimea stia ca sub presedintia lui Carol se reunea Consiliul de Coroana . Sub candelabrele venetiene , in decorul jumatate italienesc , jumatate bizantin al salii patriarhul trebuia sa ia loc alaturi de Rege , cu vesmintele lui aurite acoperite de un val negru . ..
    …. Carol , destabilizat la maximum dupa caderea Frantei , credea ca Hitler ar fi apreciat si aparat o Romanie nazista , crease un partid nazist , in ciuda sfaturilor dr Neubacher si dr Fabricius ; Carol nu -si dadea seama ca germanii detestau conversiunile naziste instantanee …
    … Spre seara tensiunea in Bucuresti era insuportabila , chiar daca ziarele si radioul nu dadeau noutati . Singura stire era ca Fuhrerul trebuia sa dea un mesaj Palatului inaintea sfarsitului ultimatumului rus .
    …. Multimea in fata Palatului crescuse de la pranz . Oamenii erau nelinistiti . Luna se ridica deasupra Palatului , si , in timp ce caldura scadea , starea de nervozitate a multimii se agrava . Cativa incepura sa intoneze Imnul de Stat cu accente amenintatoare si sa huiduie Regele .
    Traversand piata sa iau masa la Cina o intalnii pe Frau von Coler : ” saracii oameni , sunt atat de rau pregatiti pentru ce va urma . Cand vad cum alte popoare sunt atat de rau conduse ma bucur ca noi germanii il avem pe Fuhrer . Cu el ne simtim in securitate ” …
    La Cina o orchestra interpreta melodii romanesti vag orientale … Un sommelier in varsta anunta ca astazi recomanda ” des asperges sauce hollandaise suivies de jambon de Westphalie et de framboises fraiches a la créme . Mesenii aveau mintea altundeva , la Palat , si se intrebau asupra deciziilor Consiliului si mai ales asupra mesajului lui Hitler ….ministrul roman al Propagandei se apropiase de masa noastra : Fuhrerul ii cerea lui Carol sa cedeze . Vestea se raspandi in tot restaurantul . Carol avea sa cedeze o parte din marea lor Romanie … in timp ce orchestra canta o femeie cu o vesta de vulpe argintie incepu sa planga incetisor , lasandu-si machiajul sa curga pe puiul din farfuria ei …

  45. 46 Adrian B. aprilie 24, 2016 la 6:07 pm

    RESPECT Catalin Radulescu !

    http://www.cotidianul.ro/lider-psd-despre-zgonea-acest-securist-280112/

    Lider PSD despre Zgonea: „Acest securist…”

    Lideri PSD îi cer demisia lui Valeriu Zgonea, după ce acesta din urmă i-a sugerat lui Liviu Dragnea să se retragă din fruntea partidului ca urmare a sentinței de vineri. Liderul PSD Diaspora Cătălin Rădulescu îi cere lui Zgonea să-și dea demisia și din fruntea partidului și de la conducerea Camerei Deputaților, numindu-l „securist” pe numărul doi în PSD.

    ” În calitatea mea de preşedinte PSD Diaspora, mă raliez preşedintelui Organizaţiei PSD Olt şi îi cer public demisia domnului Valeriu Zgonea atât din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cât şi din funcţia de preşedinte executiv al PSD şi din cea de membru PSD. Am fost primul care de doi ani am sesizat implicarea acestui securist în blocarea oricăror modificări leislative ale codului penal, ale incompatibilităţilor şi conflictului de interese, modificări care ar fi diminuat abuzurile procurorilor DNA şi dosarele politice făcute la comanda liderilor politici. Toată activitatea acestui om a fost pentru a distruge PSD şi pentru a elimina toţi liderii politici importanţi şi cunoscuţi din toate judeţele din PSD pentru ca împreună cu o gaşcă masonică-securistă să pună mâna pe PSD aşa cum au pus mâna şi pe Camera Deputaţilor. A fost şi este aservit SRI-ului, DNA-ului şi altor puteri străine care vor să distrugă tot ce este românesc: clasa politică, Parlament, oameni de afaceri. Cer tuturor liderilor politici PSD, preşedinţilor de organizaţii PSD din ţară, parlamentarilor PSD să ceară public demisia acestui trădător şi să fie solidari cu demersul nostru „,
    scrie Rădulescu pe Facebook, care a fost condamnat recent la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

    De asemenea, preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat că Zgonea ar trebui să-şi dea demisia din toate funcţiile deţinute în PSD în urma conflictului cu Dragnea. „Eu cred că Valeriu Zgonea ar trebui să-şi dea demisia din toate funcţiile deţinute în partid pentru poziţia pe care a luat-o vizavi de preşedintele PSD, după hotărârea nedreaptă care a fost dată. Condamnarea la doi ani cu suspendare în dosarul Referendumului este nedreapă şi susţin în continuare acest lucru pentru că Dragnea a făcut ceea ce au făcut toţi membrii de partid PNL, PSD şi PC. Cu toţii am făcut acelaşi lucru“, a afirmat Paul Stănescu pentru Mediafax.

    Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a avut un mesaj ironic faţă de comportamentul lui Zgonea. „Domnul Valeriu Zgonea este un om politic de foarte mare anvergură şi, din această cauză, propunerea sa (n.r.- de retragere a lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD) pare de neînţeles pentru muritori. După părerea mea, nu-l merităm şi vom vedea ce putem face în această situaţie“, a declarat, duminică, pentru News.ro Dumitru Buzatu.

  46. 47 liviu bejan aprilie 24, 2016 la 7:16 pm

    Un link catre o pagina cu link-uri catre diverse televiziuni din Republica Moldova.
    http://tvlivemd.blogspot.ro/

  47. 48 liviu bejan aprilie 24, 2016 la 8:21 pm

    @Carcotasu. Ce mai faci? Ceea ce ai remarcat (si taxat) este o ironie, eu fiind un partizan al de-slavizarii limbii noastre bisericesti

  48. 49 liviu bejan aprilie 24, 2016 la 8:23 pm

    @ZeV. Intotdeauna sunt eu insumi. Ma bucur ca stii atatea detalii despre viata Domnului Dumnezeului nostru Iisus Cristos.

  49. 50 centru aprilie 24, 2016 la 8:45 pm

    De-ale birocratiei ingrozitoare CNADR si Transporturilor , exacerbate in anii Ponta si mai ales in Era Tehnocrata ( unde Kafka atinge paroxismul ) .
    Raport al odioasei CNADR privind executia centurilor ocolitoare :
    ” centura Radauti – 0 % realizat – se studiaza posibilitatea rezilierii contractului datorita modificarii proiectului tehnic din 2011 ”
    „centura Tecuci – 14,77 % realizat – contract reziliat in 2013 , cand constructorul a realizat 14,77 % din obiectiv . Contract semnat ( nota mea – din nou ? cu acelasi ? ) cu prilejul rediscutarii contractului in 2014 . In prezent se efectueaza o expertiza tehnica a segmentelor lucrate inainte de a fi dat ordinul de incepere ”
    ” centura Bucuresti – unul din cele 3 sectoare – contract reziliat datorita slabei mobilizari . In prezent se studiaza posibilitatea de finantare POIM si se va organiza modalitatea de licitare ” .
    ” centura Targu Jiu – lucrari intarziate de un Ordin Prezidential impiedicand constructorul sa insuseasca un teren ” ? ! ( Basescu ? Iohannis ? la Targu Jiu ? )
    Nu va speriati , se lucreaza la Brasov , Carei , Craiova .
    La autostrazile incepute de Ponta acum trei ani si doi ani Puterea tremura de frica sa acorde autorizatiile de lucrare fara sa se acopere de nspe mii avize , studii si res-studii …
    A pronuntat cineva cuvantul arma automata ?

  50. 51 Adrian B. aprilie 24, 2016 la 10:38 pm

    Pana la urma va trebui sa candideze la functia de primar , d-ul d-ul Mircea Ionescu Quintus

    http://www.evz.ro/imagini-cu-catalin-predoiu-si-cristian-sima-imgid-2.html

  51. 52 fostă basarabeancă aprilie 25, 2016 la 5:39 am

    Cris,

    sper că sunteți mai rezistentă decât mine. Mi se pare pecetluit destinul nostru; chiar și așa, am hotărât să mă pun de-a curmezișul lui până mor. Și sper să nu mor degrabă. Am senzația că nu mai avem despre ce vorbi: totul este clar și nimic nu mai are rost – nici florile, nici arta, nici școala, nici alegerile, nici efortul de a fi bun și corect. Ne-a rămas numai să rezistăm?

  52. 53 fostă basarabeancă aprilie 25, 2016 la 5:44 am

    Luminița Arhire,

    Clasa politică are stânjenei răsădiți la cap (în dreptul crucii). Apropo de numele popular al acestei flori. Așa a început oare totul? Cică să nu crezi înțelepciunea populară!

  53. 55 George Hălărescu aprilie 25, 2016 la 7:28 am

    În apărarea lui Dragnea
    http://stiriglobalizare.ro/?p=1321

  54. 56 liviu bejan aprilie 25, 2016 la 9:16 am

    Ieri, cautand o anumita vorba de spirit, am reintalnit, in procesul de cautare, fraza atribuita lui Napoleon: „In politica prostia nu este un handicap”. Cred ca e bine sa o readuc in atentie.

  55. 57 ZeV aprilie 25, 2016 la 9:43 am

    liviu bejan
    aprilie 24, 2016 la 8:23 pm

    Nu e vorba de a stii, ci de a crede. In acest caz, stiinta deriva din credinta. Daca nu crezi, exista riscul sa devii superficial, ba chiar pueril ironic. (Z)
    ps
    Putem deslaviza orice, de asemeni, putem demola toate catedralele ortodoxe existente si sa le inlocuim cu bisericutze din lemn, specifice epocii iobagiei. In fond, nu suntem o colonie ? Sau, nu avem o mentalitate de colonie ? Cat mai multe trupe NATO pe teritoriul (fost) national, ne vor ajuta sa deslavizam tzara pana la piele. (Z)
    pps
    Cred ca te-am bagat suficient in seama pentru aceasta saptamana. Dupa Sarbatori, vom mai vedea. Poate mai apar si alti ,,colaboratori” interesanti pe blog.
    (Z)

  56. 58 George Ban aprilie 25, 2016 la 9:54 am

    Luminita Arhire:

    „Așadar nu avem partide politice, nu avem parlament, dar în schimb nu avem guvern și președinte.”

    Da, dar avem de cine râde! Si asta nu-i chiar asa de rau!
    Felicitari pentru seninatatea si detasarea Dvs, generatoare de poante antologice! Cea cu cetatenii care nu mai ies din casa de frica sa nu ii puna PNL candidati la Primarie, e tare de tot!

  57. 59 Fragmentarium Politic aprilie 25, 2016 la 3:15 pm

    Forţe politice oculte au aruncat PSD într-o criză artificială. Pericolul unei Românii electorale invalide. Ce-i de făcut? Tipuri de răspunsuri posibile (1)

    Unul din marii profesori ai acestei tari pe care am avut sansa sa-l am, pentru care desi nu i-am fost discipol am nutrit sentimente ca fata de un maestru, spunea ca orice eveniment politic trebuie judecat pe cont propriu. Practic, acest lucru inseamna sa iei fenomenul din realitatea politica si sa-l duci in laboratorul mintii tale, pentru a-l analiza cu instrumentele pe care intuitia, cultura si experienta ti le-au randuit in acest sediu propriu, ferit de influente si manipulare. Urmeaza apoi comparatia, care poate spune foarte multe despre tine si despre celalalt sau ceilalti, in termeni de acuratete a analizei, de limitele de informare sau de aparatura conceptuala, de validare a concluziilor si multe altele.

    Ceea ce s-a intamplat, in acest an electoral si premergator, cu cel mai mare partid din Romania, PSD, al carui leadership a fost literalmente decimat de catre forte politice oculte cu mijloace ale institutiilor de forta, invita in modul cel mai serios la analiza sistemica si reactii de normalizare. Condamnarea definitiva a presedintelui PSD, Liviu Dragnea, in dosarul “Referendum”, a fost un pumnal politic infipt cu mana justitiei in spatele unui adversar politic, inaintea bataliei alegerilor locale. Totul este imbibat de politica, episodul, interventiile de pe margine, consecintele. Iohannis, PNL, PPE, nu aveau ce sa caute in acest film. Momentul loviturii este politic. Miza este politica. Calculul este politic. Intriga sconteaza pe castiguri electorale pe seama pierderilor obtinute din paralizia si dezorganizarea adversarului. Unda de soc este cu bataie lunga, pana la alegerile parlamentare.

    Lucrurilor trebuie sa li se spuna pe nume, nu folosind eufemisme, a fost un asasinat de imagine politica a unui lider si a unui partid, efectuat de oameni in roba la comanda politica. Capul de acuzare a fost fals si politic, sentinta, de intimidare. Nu pot fi condamnate actiuni care tin de ratiunea de a exista a oricarui partid politic dintr-un regim democratic. Campania de informare si mobilizarea la vot pentru demiterea constitutionala a unui presedinte de republica pentru ca nu si-a respectat contractul electoral, pe care l-a inlocuit unilateral cu un regim autoritar si de austeritate, a fost legitima si necesara. Alegatorii au dreptul la autoaparare politica prin organizarea lor in partide. In lumea civilizata, partidele sunt arme de lupta si aparare ale intereselor cetatenilor. Acolo unde se intampla altfel, domneste strambatatea si trebuie destituita. Nu va fie frica, nu v-a fost in comunism, sa nu va fie nici in neoliberalism.

    In toata aceasta afacere dezastruoasa pentru democratie si alegeri, in care amestecarea politicului, juridicului si electoralului este provocatoare de o criza tridimensionala, politicianist-judiciarist-electoralista, care ameninta cu o Romanie electorala invalida, recunoastem complexul de inferioritate si aviditatea de putere ale celor care se conduc dupa impulsul raului: “daca nu te poti ridica la nivelul lor, coboara-i sub nivelul tau”. Este politica lipsei de fair play, a ticalosiei, a gastii mafiote, care o data cuibarita in structurile statului, prin varii metode, demagogice si populiste, va amintiti de cat de infamant s-a dovedit acel amagitor “Sa traiti bine!”, se cramponeaza de putere, pe care incearca sa si-o eternizeze prin mijloace ilegale si imorale, prin a-si trage “ascendenta” din incalcarea ascunsa a regulilor, din subteran, din intuneric, din lovituri pe la spate.

    Din scandalul care a izbucnit in aceste zile, PSD si-a dat seama, cu stupoare, ca este un partid infiltrat de agenti secreti, care vor sa captureze sau sa rupa partidul. Efectul reusitei ar fi catastrofal pentru cea mai mare masa de oameni care se afla inapoia unui partid romanesc, nu ar mai avea cine sa o reprezinte si sa-i apere drepturile politice. Ca o ironie amara, PNL nici macar nu-si da seama ca a fost la randul sau infiltrat, ca nu mai are controlul asupra sa. Tot ca o palida consolare, PSD stie cel putin cum sta, mai are sanse de contracarare. Din punerea cap la cap a franturilor din istoria de leadership a PSD (dar si a PNL), ne dam seama ca infiltrarea s-a produs dupa regula masonica a obedientei, de supra-“identificare” cu ideologia, cu politica si cu partidul, prin activism, gesticulatie, tonalitate neobosite, menite a fi impunatoare si a atrage atentia. Ceea ce vedem acum, unirea unei/unor voci din PSD cu corul PNL in a-i cere demisia lui Liviu Dragnea si in a-l izola in propriul partid, fara sanse dupa parerea mea, si pe esichier, in mod cert pe dreapta (cat de dulcinée era Alina Gorghiu cu Liviu Dragnea, cand ii cerea demisia lui Victor Ponta!), dar, exceptand PSRO, nu si pe stanga, este faza a doua, de trecere de la obedienta la dizidenta. Nu este un secret, asa s-au spart sau capturat partide si tari, insa in cazul PSD faza a treia, colapsul sau capturarea nu s-a produs. Inca.

  58. 60 liviu bejan aprilie 26, 2016 la 9:19 am

    @ZeV. Te-a fript chestia cu de-slavizarea, este? Nu de alta, dar vad ca ai luat-o cu „voi, aia care omorati negri!”, adica pe aratura. Nu ma indoiesc de faptul ca puteti demola, ma indoiesc de faptul ca puteti construi. Nu e foarte frumos sa initiezi un dialog, dupa care sa pasezi interlocutorul, sa nu te trezesti ca scrii in zadar, in viitor. Apropo de fudulia cu bagatul in seama, stii ca este un proverb cu fudulul,nu? Hai, Paste Fericit!

  59. 61 oscar wilde aprilie 26, 2016 la 2:33 pm

    Societatea românească este bolnavă, pentru că majoritatea oamenilor care o alcătuiesc sunt bolnavi și ei creează relații bolnave, sortite eșecului din momentul realizării lor. Care sunt bolile românilor? Instabilitate emoțională, uitarea colectivă, ignoranță privind rolul fiecărei puteri în stat și față de principiile funcționării unei reale democrații.

  60. 62 ZeV aprilie 26, 2016 la 5:56 pm

    Marian Nicolae
    aprilie 24, 2016 la 12:29 pm

    Barak Obama, aflat la finalul carierei politice, braveaza, stimate coleg.
    Dvs chiar luati in serios aiurelile unui babuin pe care, in America, nu-l mai baga nimeni in seama ?
    Eu sunt convins ca marile tari europene sunt suficient de responsabile si de independente in materie de politica externa. Germania are interese economice comune cu Moscova, iar pe de alta parte, chiar daca unora nu le place, Rusia este si va ramane parte a Europei.
    Din pacate, noua , romanilor, nu ne place in Europa. Decat daca ni se da. Orice si oricat, fie fonduri europene (pe hartie), fie cativa firfirei depusi cu ingaduinta in paharelul de unica folosintza. Deci, sa asteptam, cu incredere, vizele….In fond , am asteptat deja vreo 70 de ani si n-am murit. Mai putem rabda inca pe-atata. (Z)
    ps
    Cine spune ca americanul nu vine in Romania ? Iata ca un ministru al guvernului Ciolos negociaza (cica) ,,in secret” cu o companie americana careia nu i-a dezvaluit numele. A spus doar atat: ,,Incepe cu T si se termina cu esla” 😉
    Nici vorba de trafic de influenta, doar n-o fi o firma romaneasca. (Z)
    Depasind faza ironica, as spune ca acesti oameni, dornici sa lase si ei o ,,dara” in activitata lor de ,,incompecrati” de meserie chiar ne cred prosti, daca isi imagineaza ca noi vom inghiti galusca. Adica ce sa facem noi cu masinile electrice de 35000 de euro ? Le punem pe capota panouri solare ? Cine investeste si in infrastructura si statii de incarcare ? Ce autonomie are un automobil electric ? Cat costa intretinerea si repararea unui astfel de vehicul ? De unde curent electric si la ce pret ? Nu a fost bun proiectul de continuare a constructiei reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, dar vom avea eoliene. Daca nu va bate vantul , se va face curent de la avioanele americane care ne vor tranzita demonstrativ (din Marea Britanie la Kogalniceanu si invers), din cand in cand, privindu-ne ,,de sus”. Sa vada daca nu cumva ,,indraznim” a ne trezi la realitate. (Z)

  61. 63 Marian Nicolae aprilie 29, 2016 la 9:54 am

    @ ZeV, aprilie 26, 2016 la 5:56 pm

    De regula, atunci cand vrei sa-ti faci o parere bine pozitionata despre o anumita firma, te uiti intai la politica firmei respective si cauti sa vezi cine sunt actionarii, adica decidentii acelei firme.

    Dupa ce ai inteles cine sunt actionarii si priceput politica dusa de acestia prin intermediul directorilor, deabea atunci, daca vrei sa lucrezi cu firma respectiva te apropii de directorul general si-i faci oferta de colaborare.

    Oferta o vei face numai daca crezi ca merita sa lucrezi cu firma respectiva.

    Obama este un simplu angajat al Corporatiei Americane, o firma la care Obama NU este actionar. Este doar director, fara a avea putere de semnatura decat daca primeste confirmare de la actionarii majoritari.

    Cam asa stau lucrurile, vazute prin prisma unui fost corporatist.
    Daca am gresit, va rog sa ma corectati.


  1. 1 Ipoteza lui Năstase, confirmată de condamnarea lui Dragnea: PSD fierbe. Ironie la Geoană - Agenda Primarului Trackback pe aprilie 23, 2016 la 1:52 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!