Nicolae Titulescu, Nicolae Raicoviceanu

IMG_20160730_0001.jpg

Am gasit, de curand, o fotografie, din presa românească a anilor ’30, reprezentându-i pe Nicolae Titulescu si pe Nicolae Raicoviceanu, iesind de la o reuniune a Ligii Natiunilor, la Geneva.

Mi-am adus aminte, văzând această fotografie, de un interesant volum, realizat sub auspiciile Fundatiei noasttre, in 2003,, intitulat „Nicolae Titulescu – Nicolae Raicoviceanu, mărturiile unei prietenii. Culegere de documente”, volum realizat de Emil Păunescu, Nicolae Petrescu si George G. Potra.

Poate veti avea timp să-l răsfoiti, pentru a simti atmosfera tensionata, premergătoare razboiului.

 

 

 

Publicitate

52 Răspunsuri to “Nicolae Titulescu, Nicolae Raicoviceanu”


 1. 1 centru august 4, 2016 la 9:00 pm

  Romania este si in 2016 cel mai mare producator european de porumb .
  Recolta de grau pare sa fie si ea fabuloasa .
  Suntem raspunzatori de o scadere a pretului mondial de grane prin productia noastra .
  Subiecte pe care nu le afli din media romaneasca , care pare sa nu stie decat ca ” seceta a facut prapad in Olt ” ( TVR 1 , Telejurnal ) asteptand cu nerabdare ” nametii ” din iarna si inundatii la Vatra Dornei , daca nu da Dumnezeu o crima sordida ne multumim cu defilarea in catuse a unui administrator de rafinarie sau deputat , asa cum suntem distrati de Securitate de vreo zece ani .
  Aflu aceste lucruri de la marii comercianti straini de cereale , ca un anume Rylko , citat de revista Capital .
  Cine ajuta la crearea si valorificarea acestor bogatii ?
  Multinationalele elvetiene ( Glencore ) sau americane ( Cargill , Bunge ) care gasesc clienti internationali pentru cumparare , achizitioneaza cerealele in tara ( in 1995 autoritatile ” romane ” , fara multinationale in tara , declarau graul romanesc ” bun ca furaj ” , asa nu ne batem capul cu exportul ) investesc in depozite si se ocupa de recoltele viitoare – adica au in vizor cultivatorii din Baragan sau Insula Mare a Brailei .
  Despre rolul benefic al comerciantilor ” straini ” – in anii 1930 vinul din regiunea mea era cumparat de negustori evrei din Cernauti ( barba , palarie ) care gaseau clienti pentru el si dadeau de lucru la numeroase familii de viticultori locali – dupa 1945 acesti negustori evrei au disparut si cu ei orice urma de viticultura in regiunea mea …

 2. 2 Radu Humor august 5, 2016 la 12:04 am

  Am asistat în emisiunea lui Rareş Bogdan, din seara aceasta de la Realitatea, la o emisiune extraordinară, edificatoare, imparţială şi lămuritoare cu privire la situaţia din Turcia. Meritul revine, aproape în exclusivitate celor doi invitaţi, Ionuţ Cojocaru şi Ştefan Popescu, doi „turcologi”, cum titra postul respectiv, de o distinsă ţinută profesională, al căror expozeu a încântat pur şi simplu audienţa postului. Deşi Rareş Bogdan vroia, prin scurtele lui intervenţii, vădit sugerate din regie, să mai dreagă busuiocul cu ceva corectitudine politică, cei doi au făcut o expunere exactă a evenimentelor, deosebit de lămuritoare a situaţiei de fapt ce a dus la ultimele evenimente din Turcia, care cu siguranţă nu convin celor aflaţi în umbra puciului eşuat, dar se pregătesc, probabil mult mai direct pentru destabilizarea Turciei, un stat ce devine din ce în ce mai incomod prin performanţele lui economice şi independenţa vădită faţă de cei care se vedeau prea repede stăpâni pe mersul şi direcţia acestei ţări !
  Felicitări !

 3. 3 Adrian B. august 5, 2016 la 6:12 am

  Gheorghe Ursu, victima colegilor, a unui jurnal intim citit indiscret si a opozitiei fata de partid (rechizitoriu)

  Joi, 4 august 2016, 20:34 Actualitate | Esenţial

  Disidentul Gheorghe Ursu a fost „turnat” la Securitate de colegii sai de institut, care au cautat in sertarele biroului inginerului, i-au gasit jurnalul in care nota idei intime si ganduri opuse regimului, ceea ce a atras deschiderea dosarului informativ „Udrea”, dosar ce, finalmente, a condus la moartea barbatului, ca urmare a torturilor, noteaza News.ro.

  Informatiile din rechizitoriul prin care tortionarii disidentului Gheorghe Ursu au fost deferiti justitiei releva faptul ca faza incipienta a dosarului, care, in final, s-a soldat cu decesul acestuia, a inceput de la o curiozitate a colegilor sai de la Institutul la care lucra.

  Concret, arata procurorii militari de la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului instantei supreme, Gheorghe Ursu era, initial, in relatii neutre cu Securitatea, era cunoscut ca avand un membru de familie in Statele Unite ale Americii si nu intrase sub incidenta controalelor aspre ale Securitatii.

  Fiind bine informat, noteaza procurorii in rechizitoriu, „inginerul Ursu a facut uz de actele juridice internationale la care Romania a aderat si a solicitat in permanenta viza pentru calatorii turistice in Europa, dar si pentru intalnirea cu fiica sa, S.O., plecata definitiv din Romania, din anul 1983, in SUA”.

  ” Conform datelor existente la dosar, verificarile nu au relevat aspecte negative si, la data de 2.10.1984, Directia a II-a din Departamentul Securitatii Statului a avizat „pozitiv” plecarea in SUA, in vizita la fiica sa, urmand a se elibera pasaportul turistic de catre o U.M. din Bucuresti”, se mai arata in documentul citat.

  Procurorii mai noteaza ca, datorita cunostintelor pe care le avea, despre tratatele mondiale la care tara aderase la acea vreme, Ursu vizitase numeroase tari precum Grecia, Turcia, Spania, Elvetia, Franta sau Olanda.

  In continuare, anchetatorii militari detaliaza motivele ce au stat la debutul dosarului informativ deschis pe numele disidentului, sub umbrela caruia tortionarii Securitatii l-au ucis pe inginerul Gheorghe Ursu.

  ” La data de 22 decembrie 1984 prin „nota de semnalare in cadrul S.I ” nr. 865 din 22.12.1984 a fost transmisa informatia ca o lucratoare din cadrul Institutului pentru Sistematizare Locuinte si Gospodarire Comunala, desenatoarea Croitoru Parguta, „impreuna cu colegi de serviciu Petre Elena, Serban Liviu, Mihai Viginia, Stanciulescu Maria, Bobei Remus, au observat ca seful de colectiv, numitul Ursu Gheorghe, aproape zilnic, facea insemnari intr-un registru cu coperti cartonate, pe care il tinea in sertarul biroului sau, printre dosare”. „In una din zile, in lipsa acestuia, subalternii i-au luat registrul, curiosi, sa vada ce contine si au constatat urmatoarele: majoritatea insemnarilor se refereau la viata sa intima, precum si la caracterizarea membrilor colectivului pe care il conduce, caracterizari calomnioase. La mijlocul registrului au gasit mai multe pagini in care numitul Ursu Gheorghe Emil avea facute insemnari calomnioase la adresa conducatorului partidului si statului nostru””, se arata in rechizitoriu.

  Aceasta „nota de semnalare” a declansat la acea data ample cercetari pe numele inginerului.

  Astfel, noteaza procurorii militari, fosta Directie a II-a din Departamentul Securitatii Statului, care avea in supraveghere informativa Institutul de Cercetari si Proiectare pentru Sistematizare Locuinte si Gospodarire Comunala Bucuresti, „afland despre existenta acestui jurnal si de continutul lui, a dispus, la data de 04.01.1985, deschiderea unui dosar de urmarire informativa cu numele conspirativ „Udrea”, cu toate ca, din punct de vedere juridic, simpla consemnare a unor impresii si pareri intr-un jurnal intim, fara a le face publice si fara a le discuta in public, nu avea nicio relevanta penala”.

  Ca o prima masura, se arata in documentul citat, „s-a solicitat Directiei de Pasapoarte anularea aprobarii de ridicare de catre Ursu Gheorghe Emil a pasaportului pentru efectuarea vizitei in SUA, la fiica sa”.

  In cadrul planului de masuri din dosarul de urmarire informativa a lui Gheorghe Ursu s-a stabilit „instruirea informatorilor si dirijarea acestora pentru a stabili cu exactitate care sunt reactiile acestuia, pana la efectuarea cercetarii informative, cat si dupa; discutii cu persoanele din baza de sprijin pentru a stabili activitatea zilnica desfasurata si atitudinea sa fata de sarcinile profesionale; verificarea insemnarilor din jurnalul personal, paragrafele cu continut ostil la adresa conducerii superioare de partid si de stat, persoanele care au luat cunostinta de acest inscris; efectuarea de perchezitii pentru a stabili daca subiectul mai detine si alte inscrisuri cu acelasi caracter ostil; verificarea relatiilor pe care subiectul le are cu alte persoane, a legaturilor sale in timpul urmaririi informative; investigatii la domiciliu (perchezitii secrete) si in cooperare cu ofiterii U.M. 0800/F, se vor lua masuri de supraveghere a subiectului in afara programului de lucru, prin reteaua informativa a acestei unitati; verificarea subiectului la domiciliu prin mijloace T.O. (tehnica operativa) pentru stabilirea legaturilor suspecte din tara si strainatate si intentiile de viitor ale acestuia; relatiile subiectului cu membrii bibliotecilor americane si franceze; verificarea anturajului subiectului cu lumea scriitorilor sau poetilor romani (Nina Cassian, Dan Desliu, Geo Bogza, Eugen Jebeleanu si altii) si daca acestia au vreo influenta asupra lui; verificarea daca are legaturi cu persoane cu manifestari ostile regimului si daca desfasoara manifestari propagandistice; verificarea tuturor materialelor de corespondenta din tara si strainatate”.

  „Toate aceste masuri erau motivate numai prin aceea ca susnumitul avea un jurnal la locul de munca, in care nota diferite aspecte cu caracter anticomunist si anticeausist”, conchid anchetatorii militari in rechizitoriul tortionarilor lui Ursu.

  Tortionarii lui Gheorghe Ursu au fost trimisi in judecata de procurorii militari din Parchetul instantei supreme, maiorul in rezerva Marin Pirvulescu si colonelul in rezerva Vasile Hodis, fosti ofiteri ai Departamentului Securitatii Statului, fiind acuzati de infractiuni contra umanitatii, iar fostul ministru al Internelor George Homostean si fostul sef al Securitatii Tudor Postelnicu, de complicitate la aceste infractiuni.

  Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat, luni, ca procurorii militari ai Sectiei Parchetelor Militare au finalizat cercetarile in cauza cunoscuta sub numele de „cazul Ursu” si au dispus trimiterea in judecata a lui Marin Pirvulescu, Vasile Hodis, George Homostean si Tudor Postelnicu.

  Potrivit rechizitoriului, in perioada ianuarie – noiembrie 1985, inginerul disident Gheorghe Emil Ursu a facut obiectul urmaririi informative si judiciare, pentru acte sau fapte considerate ostile regimului comunist, fiind arestat la 21 septembrie 1985 si decedand in 17 noiembrie 1985, in Spitalul Penitenciar Jilava.

  „Pentru a disimula adevaratul obiect al cercetarii disidentului Ursu Gheorghe Emil si pentru a putea face „dovada” ca nu exista un dosar politic pe numele acestuia, organele de securitate au „inventat” infractiunea de detinere si operatiuni interzise cu mijloace de plata straine”, potrivit PICCJ.

  In realitate, potrivit probelor din dosar, reprezentantii Departamentului Securitatii Statului erau interesati de aspecte cum ar fi legaturile lui Gheorghe Ursu cu postul de radio Europa Libera, relatiile si discutiile acestuia cu lumea literara si artistica din tara si din diaspora, precum si impresiile consemnate in jurnalul acestuia despre politica statului si despre conducatorii partidului si statului comunist.

  Marin Pirvulescu si Vasile Hodis sunt acuzati ca au exercitat actiuni represive si sistematice fata de Gheorghe Ursu, in perioada in care acesta a facut obiectul urmaririi informative si judiciare pentru acte sau fapte considerate „ostile regimului comunist”. De asemenea, Pirvulescu, principalul anchetator al lui Gheorghe Ursu, secondat de Hodis, au participat la torturarea sistematica si, in final, la uciderea disidentului.

  „Inculpatii Parvulescu Marin si Hodis Vasile, in calitate de ofiteri in cadrul Directiei a VI-a Cercetari penale din Departamentul Securitatii Statului, au exercitat actiuni represive si sistematice (filaj, urmarire informativa, perchezitii, audieri sistematice, acte de violenta fizica si psihica) asupra victimei inginerul disident Ursu Gheorghe Emil, actiuni care au avut ca urmare producerea de suferinte fizice sau psihice grave si au fost de natura sa-i aduca o atingere grava a drepturilor si libertatilor fundamentale, in principal a dreptului la viata”, au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.

  George Homostean si Tudor Postelnicu sunt acuzati de procurorii militari ca, in cursul lunilor octombrie si noiembrie 1985, au transmis catre ambasadele Romaniei de la Paris si Washington documente oficiale prin care au disimulat caracterul represiv si politic al actiunilor intreprinse de Parvulescu si Hodis impotriva lui Gheorghe Ursu, in perioada in care acesta a facut obiectul urmaririi informative si judiciare.

  „De asemenea, la solicitarea comunitatii internationale si a unor oameni politici din SUA de a primi informatii referitoare la situatia disidentului roman, acestia au ascuns caracterul represiv al actiunilor indreptate impotriva lui Ursu Gheorghe Emil, inculpatii Homostean George si Tudor Postelnicu inlesnind astfel savarsirea faptelor comise de inculpatii maior (rez.) Parvulescu Marin si col. (rez.) Hodis Vasile. Totodata, in exercitarea abuziva a functiilor detinute, cei doi fosti demnitari au intreprins demersuri dolosive in scopul ascunderii cauzelor reale ale cercetarii disidentului Ursu Gheorghe Emil si, ulterior, ale cauzelor decesului acestuia”, a precizat PICCJ.

  Dosarul a fost trimit in judecata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

  Pana acum, pentru moartea lui Gheorghe Ursu au fost condamnate trei persoane: Marian Clita, fost coleg de celula cu Gheorghe Ursu, Tudor Stanica, fost sef al Directiei Cercetari Penale, si Mihail Creanga, fost sef al Arestului Militiei Capitalei.

 4. 5 Oscar Wilde august 5, 2016 la 8:42 am

  Ce vremuri şi ce oameni! Astăzi avem cam aceleaşi vremuri dar alţi oameni!
  În timp ce noi, patrioţii, visăm la România Mare, alţii visează la destrămarea României. Aşa cum Titulescu a fost înlăturat, aşa au fost şi vor fi înlăturaţi toţi ca el.

 5. 6 liviu bejan august 5, 2016 la 9:12 am

  @Adrian B. Ai putea completa informatia de presa cu ceea ce mai stii despre oameni si vremuri?

 6. 7 Doru Coarna august 5, 2016 la 1:34 pm

  Dar sa observam si alte lucruri din poza cu Titulescu si Raicovicianu, cei doi ieseau de la Natiunile Unite, Geneva, in paltoane destul de ponosite, priviti cu atentie poza, erau singuri, fara echipe de consilieri cu mape pt ca aveau valoare ei insisi, lipsa garzi de corp, lipsa coloana limuzine blindate cu motociclisti insotitori, lipsa multimea de fotografi acreditati… Toti erau mult mai modesti desi comunismul nu facuse ravagii inca… Politica nu costa statele atat cat costa acum!

  Si nu vreau sa aud de lipsa atentatori, Sarajevo abia se incheiase…

  Sa fim deci cinstiti, ceea ce face politica azi, ca si alte institutii dealtfel, este absolut fara precedent, toti isi jefuiesc temeinic popoarele cheltuind fara limita si control spre propria desfatare, si rezultate ioc!

  Dle Nastase, stiti cumva, sau ne puteti spune, ce salariu si ce pensie avea un parlamentar roman in perioada interbelica? Pt ca, din cate stiu eu, se duceau pe banii lor in parlament si stateau acolo tot pe banii lor si nici vorba de pensii!!!!!!!!!!!!! Toti erau bogati sau reprezentau bogatii din judetul respectiv, statul nu-i platea pt interesele lor sau acelora… treaba lor cum ii recompensau respectivii… Bogatii pregateau cate doi-trei, apoi populatia vota unul si acesta prezerva interesele „investitorului” si desigur, cam deloc pe cele ale votantilor, insa statul, adica tara, nu platea decat pe seful senatului si cabinetul sau! Nici vorba de cohorte de angajati, paznici, securisti, soferi, garaje uriase de masini si mentenanta, drepturi peste drepturi si avntaje peste avantaje, pt ca sa voteze toti identic asa cum vrea partidul… Nu mai spun despre fonduri de stat pt partide, nici vorba! Faceau politica pt ca doreau ei, nu-i angaja statul ca sa simuleze activitatea politica pluripartida si democratia! De ce? Pai cum sa plateasca un partid de la putere pe altul aflat in opozitie, din banii tarii? Acei bani erau ai partidului de la putere? Nu, deci nu. Azi insa se joaca comedia intitulata politica, cu actori de mai mare mila si de tot rasul, spun asta pt ca uneori au chiar si umor, un umor trist desigur… Nimeni nu crede nici in ceea ce face si nici macr in ceea ce spune, toti vaneaza clientul si comisionul in timp ce fraierii le platesc salariile, pensiile, cabinetele, vacantele, concediile, calatoriile, pe care tot ei si le pot ajusta cum doresc…

  Sincer, cred ca nici n-ar mai trebui sa amintiti de Titulescu si de politica acelor vremuri…

 7. 8 ZeV august 5, 2016 la 2:13 pm

  Referitor la:

  Adrian B.
  august 4, 2016 la 5:41 pm

  Nu cred ca exista cineva in aceasta lume, care sa nu-si dea seama, la un moment dat, cat de nociva este ura, pentru minte si suflet si cat de mult poate distorsiona adevarul despre realitatea in care vrei sa crezi, sau iti propui sa-l transmiti altora.
  Stimabilul coleg, inversunat pana la moarte (fizic vorbind, pentru ca se poate muri, anticipat, si in alte modalitati) impotriva domnului Victor Ponta, isi dezinformeaza colegii si induce in eroare cititorii acestui blog de elita. Si o face cu o nerusinare impardonabila.
  Nu este importanta ura acestui domn, libertatea de exprimare fiind garantata (teoretic) in democratie, ci faptul ca isi delega discernamantul actualului guvern de incompetent, un guvern de birocrati bruxellezi ratati care minte/mint cu nerusinare cu privire la impozitarea veteranilor.
  Domnul Adrian B. nu citeste sursa, el reproduce din comunicatele isterice ale guvernului, carora le acorda credit pe nemestecate, desi, in mod evident, guvernul Ciolos a interpretat tendentios prevederea corespunzatoare din Codul Fiscal. Sunt foarte curios daca domnul nostru coleg a absolvit o facultate, sau toata stiinta de carte a domniei sale se trage din scoala vietii si/sau mecanismele practice ale comertului stradal liber.
  In Codul Fiscal scrie foarte limpede:
  ,,Sunt scutite de impozitare bunurile, terenurile si imobilele aflate in proprietatea, sau in co-proprietatea veteranilor de razboi.”
  Nu exista decat o singura interpretare logica: Nu se impoziteaza nici un fragment din bunul mobil, sau imobil, indiferent daca acesta/acestea se afla in proprietate totala, sau partiala a veteranului de razboi. Prin urmare, avem de-a face cu un Cod Fiscal extrem de generos cu veteranii de razboi si extreme de limpede.
  Actualul guvern, in dorinta sa de a scoate bani din orice, s-a folosit de chichita reprezentata de cuvantul ,,co-proprietate” pentru a impozita partea bunului care revine unui alt membru al familiei, sau unei alte persoane, ceea ce este o manipulare grosolana a legii, o distorsionare a ei.
  De fapt, guvernul Ciolos a comis o ilegalitate, avand in vedere ca in Codul Fiscal se spune precis ca INTREGUL bun este scutit de impozitare, indiferent de cota ce-i revine veteranului : 100%, sau < 100%.
  Confuzia, voita, sau nu (din incompetentza) provine din reinterpretarea definitiei impozitarii proprietatii. Doamna Dragu a decis sa inlocuiasca, punctual, impozitarea bunului cu impozitarea persoanei, in speranta ca acest ,,amanunt" va trece neobservat, prin adoptarea unor norme de aplicare abuzive.

  Sper ca domnul Drgnea si PSD sa se tina de cuvant si sa promoveze o motiune de cenzura.

  ..Cat despre colegul nostru care a generat acest comment, nu pot sa spun decat atat (citand din mine insumi): ,, Doamne, vindeca-l de ura pentru a se putea bucura de viata si de adevar".

  ps
  La un moment dat, Mircea Badea si colega sa (despre care, sincer, nu cred ca si-a luat bacul), au reintrat pe post spunand ca nu au inteles nimic.
  In acest caz, stimabili jurnalisti, eu va propun sa va cautati un alt loc de munca. Sau, daca ceva nu intelegeti, recomandati telespectatorilor domniilor voastre sa intre pe acest blog.

 8. 9 Radu Humor august 5, 2016 la 3:32 pm

  Cam ce urmări ar avea în altă ţară, o asemenea declaraţie a unui şef de stat, cum îi plăcea lui să i se spună, dar să se şi intituleze, vorba unuia :
  – Mă intitulez, ….escu ! 😉 :
  – Sunt oameni pe care i-am făcut, din nimic, generali cu patru stele !!!!
  Sau, mai pe şleau, ăsta „făcea din căkt bici, şi-l punea să pocnească !”
  În nebunia lui, scălâmbul acesta îşi bate joc, în continuare, în ultimul hal,
  de funcţia pe care a reuşit s-o ducă într-un derizoriu incredibil, de elitele ( câte mai sunt 😉 ), ale Armatei Române, dar şi de noi, cei care nu-l trimitem urgent unde-i e locul ! :mrgreen:
  Chestia cu mama pică, odihnească-se în pace, săraca !
  Dar în puşcării, mai este loc…
  Chiar nu-l pune nimeni la punct pe descreieratul ăsta?!
  A strâns atâtea dovezi compromiţătoare despre toţi cei care ar putea să-i oprească înaintarea bezmetică spre compromiterea în continuare a celei mai înalte funcţii din Stat ?!
  Incredibil ! :mrgreen:

 9. 10 Radu Humor august 5, 2016 la 3:42 pm

  Tony Blair, fostul premier britanic, primeşte 6.000 de lire sterline pentru un minut de discurs sau conferinţă ţinută, pe unde reuşeşte să fie invitat ( cică de onoare :mrgreen: ), dar mai ales, să se autoinvite !
  Poate, la sumele astea, până la urmă va explica şi cum poţi fi criminal de război (autorecunoscut !) fără să primeşti nici un fel de pedeapsă ?!
  Ba, mai mult, să primeşti şi bani pentru asta … 😉

 10. 11 centru august 5, 2016 la 4:17 pm

  Interesante amanunte despre activitatea lui Catalin Drula – ONG Pro Infrastructura , copilul minune al eficientului Ciolos , intr-un comentariu pe Digi24 al unei doamne care pare angajata in Ministerul Transporturilor .
  Citez : ” declaratii are voie sa faca doar Catalin Drula , tupeist si mincinos , afirmand presei ca doar el se bate cu balaurul birocratiei . Care organizeaza mega-sedinte de mai multe ori pe saptamana pe care le paraseste primul , dupa 5 minute , pentru afaceri personale . Prezenta lui nu a impiedicat reparatiile proaste la podul de la Agigea , nici intarzierile enorme de pe santiere ” ….
  Sa speram ca , pentru binele Romaniei , scenariile domnilor generali de 40 de ani de la SRI nu se vor realiza in noiembrie la alegeri si ca vom scapa de acest Ciolos gol si de toata banda lui de amici amatori si incompetenti …

 11. 12 Fragmentarium Politic august 5, 2016 la 6:15 pm

  Tehnocratia reportocalizeaza Romania: Guvernul Ciolos calca pe urmele guvernelor neoliberaliste. Majoritatea parlamentara trebuie sa reactioneze

  In urma fuziunii dintre PNL si PDL, “noul si marele PNL” s-a transformat pe nesimtite in noul si marele PDL. Tehnica de infiltrare si preluare a controlului din interiorul partidului-gazda isi are originea in geopolitica neoliberalismului. Prin teritorializare, care tinteste in principal statalitatea, etnicitatea sau religia unui popor sau unei natiuni, geopolitica neoliberalismului pune incetul cu incetul stapanire pe entitatea-gazda.

  Cel mai elocvent exemplu de teritorializare politica si geopolitica este recenta tentativa de lovitura de stat din Turcia, care a fost opera retelelor de radicalizare guleniste, dirijate din SUA de catre un fost imam. Autoexilatul Fethulah Gulen si-a abandonat turcitatea si islamicitatea in favoarea unei geopolitici neoliberaliste anti-statul turc. Retelele guleniste efectiv au “ros” din interior statalitatea turca, patrunzand in varii institutii (armata, justitie, scoli, universitati, media etc.), pana aproape de punctul de slabiciune care le-ar fi permis sa preia puterea prin intermediul unei lovituri de stat. Nici partidul turc de guvernamant, AKP, nu a scapat de gulenizare, desi a fost intr-o masura mai mica.

  Am facut aceasta mica incursiune in “ingineriile” politice si geopolitice neoliberaliste de teritorializare pentru a intelege ce se intampla si ce se poate intampla in Romania. Cu atat mai mult cu cat in Romania teritorializarea geopolitica neoliberalista a ajuns la trista performanta, probabil unica in Europa, de a fi tintit si Justitia. De multe ori cu succes.

  “Teritorializarea” partidelor, chiar a guvernului si a parlamentului, se face dupa o schema de infiltrare si preluare a controlului relativ similara. Pe zi ce trece devine tot mai evident ca guvernul tehnocrat Ciolos se coloreaza politic. Aparent, cu culoarea politica a PNL si a presedintelui Klaus Iohannis. Aparent, deoarece “marele PNL” este de fapt marele PDL. Guvernul “Zero” se portocalizeaza. In absenta absorbtiei fondurilor europene, a investitiilor, a locurilor de munca, Guvernul “Zero” va ajunge probabil Guvernul “Negativ”, cu cresterea economica in zona negativa. Ca si guvernele neoliberale PDL. Un indiciu semnificativ de reproducere a guvernarilor neoliberale este taierea drepturilor veteranilor. Asa a inceput si Guvernul Boc. Cu politica “taierilor”. Dar se pare ca ciolosistii sunt disperati, nu au alte surse de fiscalizare, de cele putine si grase au consemn sa nu se atinga. Ori, o corelatie este simpla, nema economie, nema fiscalizare.

  Daca teritorializarea geopolitica neoliberalista a partidelor, a presedintiei, a guvernului tehnocrat, a justitiei sunt deja fapte, ce a mai ramas? Evident, Parlamentul. Este intemeiata ingrijorarea ca la alegerile parlamentare din toamna sa cada si aceasta ultima reduta? Foarte probabil. Cum? Prin manipulare, cum atrageau rusii atentia asupra alegerilor prezidentiale americane. Ori prin trucare, cum sustinea candidatul republican Donald Trump si respingea presedintele democrat Obama. Asa cum au aratat alegerile prezidentiale din ultimii 12 ani din Romania, cu stanga politica jos, dreapta politica sus si geopolitica neoliberala inauntru sau deasupra tuturor, ar fi o amagire sa credem ca alegerile parlamentare din noiembrie sau decembrie vor iesi din aceasta logica de razboi rece interideologic si interpartinic. Culmea e ca tot acest joc electoral se va face pe mana majoritatii parlamentare a stangii. Ce ar fi de facut? Motiunea de cenzura! Acum este momentul. Un guvern PSD-ALDE-UDMR-Minoritati, cu un premier ca Dragnea sau Tariceanu, va reusi in urmatoarele trei luni sa opreasca inrautatirea situatiei economico-sociale a Romaniei si sa continue apoi dezvoltarea, cu un program de guvernare pe patru ani.

 12. 13 Adrian B. august 5, 2016 la 6:27 pm

  Victor Ponta dixit :

  ” Nu pretind că fiecare cuvânt din Codul Fiscal este perfect ca și Biblia. Au scris la el mulți oameni din zona tehnică, a fost dezbătut cu multe asociații și organizații profesionale, votat în Parlament de doua ori chiar, promulgat de Președinte și publicat în Monitorul Oficial! Și sigur mai există greșeli de îndreptat! Eu sunt responsabil pentru viziunea și filosofia proliberală a acestuia și mă mândresc cu asta!

  În cazul impozitarii proprietăților veteranilor de război, nu este însă vorba de o greșeală în Codul Fiscal (care dacă ar fi existat putea fi rapid îndreptată)! Gravă este reacția Dlui. Cioloș – în loc să spună că verifică și rectifică (ceea ce e normal pentru un Guvern în funcție, mai ales care se pretinde tehnocrat) a făcut un jalnic atac politic la PSD, fostul guvern, Parlament sau presă! Ca în final să vadă că nu are dreptate și nici nu a rezolvat problema!

  Și tot așa va fi anul 2016, cu tehnocrații din ce în ce mai ineficienți, din ce în ce mai dornici să prindă posturi după alegeri, cu atacuri politice din partea acestor, dar cu rezultate ZERO! Și în 2017 vine nota de plată!”, a mai zis premierul.
  ………………………………………………………………………………………………

  Hai sa vedem ce zice un coleg de-al d-lui Ponta :

  http://www.evz.ro/un-primar-psd-reclama-aberatiile-codului-fiscal-emis-de-guvernul-ponta.html

 13. 14 Cris august 5, 2016 la 7:10 pm

  În vreme ce în media italiană, franceză…aud mai des cuvântul „comunitățile” decât cuvântul „autoritățile”, în media noastră aud doar cuvântul „autoritățile”.

 14. 15 Radu Humor august 5, 2016 la 9:48 pm

  Ştire bombă !
  Mugur Isărescu a anunţat oficial…, nu, nu vă bucuraţi ;), cât câştigă lunar, nu că demisionează !
  Ăsta vrea să fie împuşcat ca Ceauşescu, că l-a depăşit deja în longevitate funcţiei ?!

 15. 16 Adrian B. august 5, 2016 la 9:48 pm

  Democratii au inceput sa foloseasca metodele utilizate la export si in politica interna . La aceste alegeri , americanii vor avea de ales intre retragerea aureliana a SUA de pe mapamond ( Trump ) si WW3 ( Clinton ) …

  http://www.cotidianul.ro/am-lucrat-pentru-cia-votez-hillary-clinton-285812/

 16. 17 Radu Humor august 5, 2016 la 10:23 pm

  Nu-i banc, e Banciu :
  Nevastă-sa o sună pe soacră:
  – Poți să-mi spui cine schimbă copilul dacă se c..ă pe el?
  Soacra:
  – Desigur că totdeauna mamă-sa, draga mea.
  Nora:
  – O.K. Poți sä vii pe la noi?
  Fiul tău iarăși s-a îmbătat și s-a c…t pe el !!!

 17. 18 George Ban august 6, 2016 la 7:24 am

  Cioloș adoptă năravul lui Pinocchio în scandalul impozitării veteranilor

  Autor: Florin Pușcaș, Redactor
  Publicat: 05/08/2016, http://www.stiripesurse.ro

  Dintre premierii români din ultimii 26 de ani, Dacian Cioloș mi s-a părut cel mai decent. Nu doar pentru accentul lui molcom de Sălaj, de la o aruncătură de băț de locul în care am crescut, ci pentru atitudinea și discursul din care răzbat bunele intenții. Simpatia personală face scandalul din aceste zile și mai amar. Dacă nevoia de ripostă politică este de înțeles, cu adevărat dezamăgitor este apelul la mistificări.

  Un scandal a izbucnit după ce veteranii de război s-au trezit cu decizii de impozitare a unor proprietăți, pe cota parte deținută de alți membri ai familiei, în contextul în care noul Cod Fiscal prevede scutirea de impozit. Dragnea îl amenință pe Cioloș cu moțiunea de cenzură, iar Cioloș, în loc să-și asume greșeala, aruncă „pisica moartă” înapoi în curtea PSD, a fostului Guvern Ponta mai precis.

  Ponta și Dragnea sunt penali și antipatici, iar Cioloș e onest și spălat, deci sigur premierul spune adevărul. Acesta pare să fi fost raționamentul folosit inclusiv în presă. Nu-mi face nicio plăcere să vă stric reflexele mentale, dar în acest caz premierul Cioloș, intenționat sau din neștiință, a lansat în spațiul public o mistificare cusută cu ață albă. Dacă ar fi să adoptăm varianta optimistă, am putea crede că întregul episod își are originea în lipsa de experiență a premierului în domeniul minciunilor sfruntate.

  Și acum explicația logică, disponibilă la un click distanță pentru oricine ar fi vrut să comenteze în cunoștință de cauză:

  Noul Cod Fiscal, ART. 456 – Scutiri

  (1) Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru:

  r) clădirile aflate în proprietatea sau coproprietatea veteranilor de război, a văduvelor de război şi a văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război;

  Așadar, Codul Fiscal prevede clar că veteranii de război, văduvele veteranilor de război sau văduvele nerecăsătorite beneficiază de scutire la impozitul pe clădiri sau pentru terenuri când acestea sunt deţinute în proprietate sau coproprietate. Problema impozitului apare din prevederile HG 159/2016, publicată în aprilie. Din dorința de a restrânge lista celor care beneficiază de scutiri (la fel ca în vechiul Cod Fiscal), Guvernul Cioloș a introdus pe lista celor care plătesc impozit și soțiile veteranilor de război, forțând o defalcare care nu se face decât în caz de divorț. Astfel, dacă noul Cod Fiscal prevede scutirea pentru toată proprietatea, conform HG, scutirea se aplică doar pe cota parte deținută de veteran.

  Hotărârea nr. 159/2016 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1/2016

  E. Titlul IX „Impozite şi taxe locale”

  3. La punctul 23, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (41), cu următorul cuprins: „(41) În aplicarea prevederilor art. 456 alin. (1) lit. p), r), s), t) din Codul fiscal, în cazul clădirilor aflate în coproprietate, scutirea de impozit pe clădiri se acordă corespunzător cotei-părţi din dreptul de proprietate asupra clădirii.”

  Întregul scandal a pornit de la Hotărârea de Guvern, nu de la Codul Fiscal conceput de vechiul Executiv. Textul legal sursă, legea noului Cod Fiscal, lege organică, acorda scutirea pentru clădire în sers larg, ținând cont de ipoteza coproprietății. Textul de interpretare din HG nu este doar necesar, ci este și neconstituțional. Se adaugă restricții la o lege organică printr-un act normativ cu rang inferior.

  Bre buticare, scuze, ceva?

 18. 19 centru august 6, 2016 la 7:51 am

  Scena extraordinara in 2011 intr-un autobuz din Chisinau , asa cum o vad pe Youtube , azi , 5 ani mai tarziu .
  O cearta intr-o femeie in varsta , romanca ( moldoveanca ) , cu naframa si parul alb , si o rusoaica voinica , cam 50 de ani , ochelari si o minunata dictie in limba lui Puskin .
  Batrana moldoveanca striga ” aici e Romania ! esti pe pamant romanesc ! vorbeste romaneste ” !
  Rusoaica , iritata la culme ( un sclav sa discute , ati mai vazut ? ) ” cand era Romania aici nu aveati nici electricitate , va luminati cu lampi de petrol ! Mama mi-a spus ca venind aici casele erau cu pamant pe jos ! ” .
  Adversarii , in lipsa de argumente , vin intotdeauna cu discursul inferioritatii culturale a romanilor .
  Ungaria , la cele doua tratate de pace de la Paris , 1920 si 1946 , avea carute cu dosare aratand incultura romanilor iar astazi primul lucru pe care un ungur de la noi il spune este ” totul se distruge ” ( subinteles romanii nu stiu administra ceea ce Vaterland Ungaria a lasat ) .
  URSS , ce argumente in 1940 ? ” Romania nu stie administra Basarabia ” ( vezi starea drumurilor ) , asta in fata argumentului zdrobitor din nota ultimatumului ” slabiciunea militara a URSS este de natura trecutului ” .
  Dupa logica aceasta Danemarca si Suedia ar trebui sa ocupe Bulgaria si Grecia , sa le administreze mai bine !
  PS – desi taica Basescu a sabotat intre 2005-2007 orice lucrare , ca apoi sa le opreasca in 2010 iar Ponta in 2013 sa dea generos 38 milioane de dolari lui Bechtel sa plece din Bihor , Statul Roman plateste peste zece milioane de dolari pe an pentru autostrada Transilvania unei firme de control de calitate franceza , Egis … Contractul cu Egis a fost facut pe intreaga lungime prevazuta , de la Bors la Brasov , 550 km ! Egis ia banii ca si cum s-ar lucra – circula pe acest traseu , cand 6 ani nu s-a lucrat nimic iar azi se lucreaza la 9 km si poate , poate , in viitor se vor lucra la 40 km spre Targu Mures si 17 km spre Zalau ….

 19. 20 Ghita Bizonu' august 6, 2016 la 8:55 am

  Adrian B.
  vrei poa sa zici victima a propriei „neglijente”…
  a) In epoca aia trebuia sa stii ca regimu e represiv si ca daca ai relatii la vedere cu Strainezia .. ei bine trebe sa fii atent!!! Si ca scripta manent (sa fiu cinstit .. eu si amicii mei cam eram de parere ca a tine un jurnal este o operatiune periculoasa ca ar putea fi intr-o zi „proba” .. da noi stiam ca regimu este represiv)
  Apoi … cand te dadeau in gat apropiatii tai de la serviciu … inseamna ca „aveau” si motive. Eu stiu un caz in care un director s-a „gandit bine” sa isi schimbe secretara cu una „model mai recent” … A doua zi directorul era arestat … fiindca secretara stia cam multe! Vreo 7 ani de puscarie …
  Si ma minunez .. sa tii jurnalul la indemana tuturor..mai ales cand scrii cestii neplacute despre colegii tai ?!

  As mai observa ca dizidentu era si directir sau fots director, memebru vechi al PCR … si ca prezenta suficiente garantii sa tot primeasca pasaport ptr vizite in vest (in timp ce latii aveau dificultatai si ptr o excruseie la Varna!)
  Après la guerre, Gheorghe Ursu était étudiant à l’École Polytechnique et avait adhéré au mouvement de la Jeunesse Progressiste (affilié au parti communiste), dont il est bientôt devenu le secrétaire. Comme son père, médecin à Galati, Babu imaginait le communisme comme une sorte d’utopie française des années 1940 ou bien du XIXe siècle. Il croyait, comme son ami Camil Baciu, « que les choses seront telles qu’elles sont décrites dans les livres. Mais dès que nous nous sommes aperçus que ce n’était pas du tout comme dans les livres, dès que nous nous sommes posé des questions à haute voix, ils ont commencé à nous calmer, à nous appliquer des sanctions. Babu était constamment sanctionné par le parti. Et moi aussi… Babu, lui, parce qu’il disait tout ce qui lui passait par la tête » ( http://www.erudit.org/revue/ethno/2003/v25/n1/007132ar.html )
  Adica voi a zice ca tovarasu in cauza credea ca represiunea ii viza doar pe altii… (ca altfel .. macar daca isi tinea jurnalul acasa… era intreg si azi!)
  b) regimul valutei. Era strict – eu am cunoscut 2 care ptr un fleac de 2-3 $ au luato batataie tzapana de la melitie… ba ala mai nenorocos si 30 de zile de ptrivare de libertate .
  E ..insa cei care ca Ursu aveau prilejul sa merga intr0o excursie in vest .. sa fim cinstiti cam toti aveau niste valuta acasa (in cel mai ilegal mod) Sa nu mai zic ca la intoarcerea acasa riscai saia 1-3 $ (daca erau banite .. naspa, Daca erau monezi -maruntis- scapai . Pia nu scapai ptr juma de kil de monezi de 20 pfeningi … insa puteai avea 4-5 $ in maruntis. Tot ilegal dar nu isi bateau capul cu maruntisul! Asta o stiu de la cineva care odata la 2 ani ..ma rog pensionari fara importanta , f discreti care cel mult au comentat o singura data „si lasand la o parte ca imi iubesc tara dvoastra chiar credeti ca la 63 de ani am de gand sa devin cersetor in Italia si sa va las dvoastra apartamentul meu?!”)
  Asa ca eu cred ca in cazul in speta chiar au gasit ceva valuta

  –––––––––––––––––––––
  Atentie – cele de mai sus nu sunto scuza ptr modulin care a fost omorat. De fapt „tratamentul” la care a fost supus era prohibit legal si in RSR ….
  Insa nu incetez sa ma mir (de vreo 40 de ani!) cum cei (sau fii celor) care au ajutat la instaurarea regimului comunist credeau ca repriunea ii priveste doar pe ceilalti … Noi invatasem sa ne tibem gura … da „aia” se credeau indeptatatiti sa „fluiere in biserica”

  A da..cam toti cei care ieseau in Vest de capul lor erau „solicitati” adica erau trasi de limba. Si asa stia Securitatea si unde isi tinea dna Ierunca zaharul ptr cafea.. Cunoscutul meu (ala de zicea de maruntis) a explicat cum poti sa te descurci cu un minim de bani (75 $ persoana 15 zile!), a mai dat alte „relatii” absolut inutile si .. a fost lasat in pace (el presupunea ca „bagat in ######”) ca inutil …. insa baietii ambili i-au dat niste ponturi ptr Franta, Austria si Germania (locuri unde se putea descurca cu 75$ … somn ieftin , o ciorba calda pe buzunarul lui samd). A nu nu erau dobitoc ci un ins care stia perfect ca regimul era represiv prin definitie ….

 20. 21 liviu bejan august 6, 2016 la 10:19 am

  @Adrian B., Ghita Bizonu’. Amintindu-mi vremea, moravurile si obiceiurile ei, pot zice fara sa ma insel ca ofiterul de securitate responsabil de respectivul institut cunostea despre jurnal, insa Gheorghe Ursu nu a patit nimic cat timp chestiunea nu a devenit publica. Mai departe, omul a avut, probabil, ghinionul de a da peste niste descreierati care si-au imaginat ca au dat peste o afacere care le-ar putea aduce folos in cariera.
  Cateva invataturi confirmate de poveste:
  1. Daca pozitia pe care o ocupati presupune sa aveti un sigiliu, atunci folositi-l de cate ori este nevoie, fara teama de ridicol.
  2. Fiti constienti ca preocuparea prioritara a salariatilor pe care ii aveti in subordine este aceea de a va face rau si purtati-va in consecinta.
  3. Ca si in armata, aveti grija ca subordonatii sa fie tot timpul ocupati; altfel vor avea timp sa gandeasca, mai ales in sensul punctului 2.

 21. 22 ZeV august 6, 2016 la 10:45 am

  Am ascultat sfatul domnului Nastase si am salvat un comentariu in Notepad si, cu voia moderatorului, il repostez.
  Fac acest lucru deoarece domnul Ciolos a deformat realitatea mult prea grosolan si trebuie, prin urmare, sa primeasca un raspuns adecvat. Atat el, cat si antipontistii orbiti de ura si frustrare din spatial virtual.
  In fond, prin acest comentariu, le intind o mana. (Z)

  Referitor la:

  Adrian B.
  august 4, 2016 la 5:41 pm

  Nu cred ca exista cineva in aceasta lume care sa nu-si dea seama, la un moment dat, cat de nociva este ura pentru minte, trup si suflet si cat de mult poate distorsiona adevarul despre realitatea in care vrei sa crezi, sau iti propui sa-l transmiti altora.
  Stimabilul coleg, inversunat pana la moarte (fizic vorbind, pentru ca se poate muri, anticipat, si in alte modalitati) impotriva domnului Victor Ponta, isi dezinformeaza colegii si induce in eroare cititorii acestui blog de elita. Si o face cu o nerusinare impardonabila.
  Nu este importanta ura acestui domn, libertatea de exprimare fiind garantata in democratie (prezumandu-se ca autocontrolul asociat educatiei si constiintei de sine functioneaza), ci faptul ca isi delega discernamantul actualului guvern de incompetenti, un guvern de birocrati comunitari ratati si politizati la extrem care minte/mint insolent cu privire la impozitarea veteranilor.
  Domnul Adrian B. nu citeste sursa, el reproduce din comunicatele isterice ale guvernului, carora le acorda credit cu ochii mintii inchisi, desi, in mod evident, guvernul Ciolos a interpretat tendentios si superficial prevederea corespunzatoare din Codul Fiscal. Sunt foarte curios daca domnul nostru coleg a absolvit o facultate, sau toata stiinta de carte a domniei sale se trage din scoala vietii si/sau mecanismele practice ale comertului stradal liber.
  In Codul Fiscal scrie foarte limpede:
  ,,Sunt scutite de impozitare bunurile, terenurile si imobilele aflate in proprietatea, sau in co-proprietatea veteranilor de razboi.”
  Nu exista decat o singura interpretare logica: Nu se impoziteaza nici un fragment din bunul mobil, sau imobil, indiferent daca acesta/acestea se afla in proprietate totala, sau partiala a veteranului de razboi. Prin urmare, avem de-a face cu un Cod Fiscal extrem de generos cu veteranii de razboi si extrem de limpede.
  Actualul guvern, in dorinta sa de a scoate bani din orice, s-a folosit de chichita reprezentata de cuvantul ,,co-proprietate” pentru a impozita partea bunului care revine unui alt membru al familiei, sau unei alte persoane, ceea ce este o manipulare grosolana a legii, o distorsionare a ei.
  De fapt, guvernul Ciolos a comis o ilegalitate, avand in vedere ca in Codul Fiscal se spune precis ca INTREGUL bun este scutit de impozitare, indiferent de cota ce-i revine veteranului : 100%, sau < 100%.
  Confuzia, voita, sau nu (din incompetentza) provine din reinterpretarea definitiei impozitarii proprietatii. Doamna Dragu a decis sa inlocuiasca, punctual, impozitarea bunului cu impozitarea persoanei, in speranta ca acest ,,amanunt" va trece neobservat, prin adoptarea unor norme de aplicare abuzive.

  Sper ca domnul Dragnea si PSD sa se tina de cuvant si sa promoveze o motiune de cenzura.

  ..Cat despre colegul nostru care a generat prezentul comment, nu pot sa spun decat atat (citand din mine insumi): ,, Doamne, vindeca-l de ura pentru a se putea bucura de viata si de adevar".

  ps
  La un moment dat, Mircea Badea si colega sa (despre care, sincer, nu cred ca si-a luat bacul), au reintrat pe post spunand ca nu au inteles nimic.
  In acest caz, stimabili jurnalisti, eu va propun sa va cautati un alt loc de munca. Sau, daca ceva nu intelegeti, recomandati telespectatorilor domniilor voastre sa intre pe acest blog.

 22. 23 ZeV august 6, 2016 la 10:53 am

  Domnul Florin Puscas (reprodus de George Ban), a inteles perfect despre ce este vorba in controversa privind impozitarea veteranilor. Excelent.
  Incepe, totusi (domnul Puscas), cu:

  ,,Dintre premierii români din ultimii 26 de ani, Dacian Cioloș mi s-a părut cel mai decent”.

  Comentez: Cand nu muncesti, nu gresesti. Deci, esti perfect, ca un sugar.
  Din pacate, daca sugarul suge lapte, Ciolos suge euroi. Multi euroi. Imi explica, domnul Puscas, de ce/pentru ce ?

 23. 24 Cris august 6, 2016 la 11:34 am

  Domnul Goe și-a luat doctoratu.

  Îl cunosc pe d-l Goe de mic. Băiat de bani gata, n-apuca să formuleze până la capăt vreo dorință, că mamițica i-o și îndeplinea.

  Prin liceu s-a târât cu profesori particulari și cu cadourile cu care mamițica îi îndopa pe profii de la școală.
  După sute de ore de engleză cu profesor acasă, d-l Goe zicea „come in Romania!”, în loc de „come TO Romania!”.

  La terminarea liceului, mamițica i-a promis că, dacă intră la facultate, îi ia mașină. D-l Goe a oftat și a stat câteva luni în casă plictisit de corvoadă, dar…a primit mașina, căci a-nvățat mumos și a intrat cu 6 și un pic la o facultate la care nu era cine știe ce concurență.

  Ca să treacă toate restanțele și să nu rămână repetent, mamițica îi schimba anual mașina cu una mai frumoasă și mai scumpă.
  Mașinile, aspiratoare de pițipoance, îl ajutau pe d-l Goe să schimbe pațachinele ca pe șosete.
  Mamițica îl săruta și-l scuipa să nu-l deoache.

  După ce s-a târât prin facultate, d-l Goe a ajuns să-și susțină lucrarea de licență elaborată cu ajutor substanțial din partea unui cadru universitar stimulat de mamițica.
  Mamițica l-a îmboldit pe odor să-și ia masteratul, cu toate că, după obținerea lui, d-l Goe stătea tot acasă pe cuptor.
  Niciun loc de muncă nu era bun pentru el, iar mamițica blestema partidele și guvernele.

  Într-o zi, roasă de invidia față de alți colegi ai d-lui Goe, care își luaseră titlul de doctor, mamițca l-a ambiționat pe tânărul Goiță să și-l ia și el.
  D-l Goe a cam mustăcit, gândindu-se la numărul pârțotinelor pe care le-ar rata, dar mamițica a apelat iar la un universitar fără prejudecăți, care, pentru 5.000 de euro, s-a învoit să-i facă lui Goișor teza. (Un secret nu poate fi ținut decât dacă-l știe o singură persoană. De la două în sus, e imposibil).

  Așadar, d-l Goe a continuat să meargă, ca și până atunci, la munte și la mare, înăuntru și afară, în cluburi și la „concerte” de bătut toba, iar la sfârșitul sfârșitului, a clămpănit și el un pic la calculator, anunțându-și cunoștințele cu o voce obosită că „lucrează la teză”.
  Înainte de susținerea tezei, a învățat poezia pe de rost, și iată-l pe d-l Goe doftor!

  A luat diploma, a înrămat-o, a pus-o în vestibul, pentru ca nu cumva s-o rateze vreun musafir, și s-a întors la activitățile preferate: cluburi, sex, hăndrăleală, trai nineacă pe banii babacăi.

  Mamițica a sunat toate rudele, cunoștințele și vecinii, ca să-i anunțe că odrasla ei e doftoroi, l-a sărutat dulce pe Goiță și l-a scuipat de trei ori ca să nu-l deoache.
  Ce-i drept, amândoi merită să fie scuipați.

  (Câți doctorași d-ăștia or fi între sutele de mii?)

 24. 25 liviu bejan august 6, 2016 la 12:44 pm

  Apusul soarelui, compozitie de Mayumi Kato.
  La pian: Kumi Eguchi si Paul Barton.
  Auditie placuta!

 25. 26 Fragmentarium Politic august 6, 2016 la 1:01 pm

  Cartea castigatoare, nejucata?

  Vom avea o toamna cand se vor numara si bobocii din politica? Foarte probabil, avand in vedere ca va fi o toamna electorala. Cand, inaintea bataliei strategice a alegerilor parlamentare, primele lupte tactice, de prepozitionare, se vor da in precampanie.

  La fel de probabil, multi dintre cei din armada majoritatii parlamentare nu vor trece clasa. Daca acest lucru se va intampla, motivul va fi destul de stupid. Cum altfel ar putea fi calificata nestiinta de a-ti citi cartile din mana, intre care se afla si cartea castigatoare?

  Presupunand totusi ca au fost bine citite, fara indoiala ca decisiva va ramane alegerea momentului in care cartea castigatoare sa fie jucata. Urmarind jocul de vara de pana acum, cred ca putem fi cu totii de acord ca momentul de oportunitate nu a trecut, ci urmeaza.

  Sa facem un calcul sumar. Septembrie, octombrie, noiembrie, sunt trei luni pana la alegeri. Dintre acestea, noiembrie va fi de campanie, septembrie si octombrie, de precampanie. Din motive electorale, de timp pentru inscrierea pe turnanta de campanie, si parlamentare, de reluare a sesiunii, septembrie ar fi cea mai indicata pentru motiunea de cenzura.

  Da, motiunea de cenzura este cartea castigatoare a majoritatii parlamentare. De fapt, o carte castigatoare pentru Romania, pe care majoritatea parlamentara va fi obligata sa o joace, in interesul economiei si populatiei.

  Iesirea din criza si austeritatea neoliberale, adusa de guvernul de stanga al lui Victor Ponta, nu este un dat pentru totdeauna. Ea poate fi intoarsa din drum de lipsa de viziune si de solutii pe termen lung a tehnocratiei neoliberale, care vede prin lentilele “aici” si “acum”, ale ochelarilor profitului.

  Motiunea de cenzura va prabusi “guvernul meu”, dar ar putea sa se rasfranga si asupra credibilitatii presedintelui Klaus Iohannis. Daca acesta va prefera criza politica in locul stabilitatii. Incapatanarea de a nominaliza un premier al majoritatii nu este democratica, ci un semn de cezarism, care oricand poate trece Rubiconul. Dar oare democratia alegerilor ar putea arunca si ea zarurile?

 26. 27 Doru Coarna august 6, 2016 la 2:24 pm

  @ FP,

  ok, pleaca incompetentii, dar ce ne facem cand se reintorc hotii?

  Din aceasta dilema nu puteti iesi, am zis!

 27. 28 Taica Lazar august 6, 2016 la 2:30 pm

  „Intelectuali…ati pus in pericol Transilvania” ar spune un cunoscut personaj din filmul „Cel mai iubit dintre pamanteni” si nu ar fi singurul, Petre Pandrea spunea ca viata desantata si neglijent-depravata a lui Titulescu la Paris a contribuit la materializarea Dictatului de la Viena, cu toate acestea un singur lucru este fara echivoc…avea Titulescu un palton nene, treceai iarna cu el pocnind din degete!

 28. 29 Doru Coarna august 6, 2016 la 2:46 pm

  Iata, va deschid tuturor un nou front de atac: ambasadorul SUA s-a intalnit cu primarul general al capitalei! Amestec, neamestec, poate tradare?

  Va las sa dezvoltati…

  Eu ma limitez a va spune ca astept cu nerabdare promisa fluidizare a traficului din Bucuresti, si toate celelalte…

 29. 30 Adrian B. august 6, 2016 la 3:28 pm

  @ zev @ George ban

  Eu n-am nimic personal cu cetateanul Ponta . Sa fie sanatos ! Am ceva cu politicianul Ponta care este o catastrofa umana si un incompetent ! Si nu avea ce sa caute in acel post …

  Ponta recunoaste chiar el , asa mai voalat , ca este o greseala in codul fiscal si este revoltat ca de ce n-au reparat-o tehnocratii 🙂 Cititi cu atentie declaratia lui .

  Dealtfel , tot codul fiscal este o colectie de tampenii de la un capat la altul , este plin de cretinisme , de noi impozite si taxe , de cresteri ale celor existente , de aberatii , inaplicabil si produce efecte grave pentru cetateni si mediul de afaceri din Romania .

  http://www.evz.ro/un-primar-psd-reclama-aberatiile-codului-fiscal-emis-de-guvernul-ponta.html

  http://incont.stirileprotv.ro/social/la-fiecare-firma-noua-alte-doua-se-inchid-romania-campioana-regionala-la-insolvente.html

  http://www.capital.ro/ciolos-in-codul-fiscal-sunt-niste-aberatii-l-am-modificat-de-trei-ori.html

  http://ziarulunirea.ro/una-dintre-aberatiile-noului-cod-fiscal-contributie-de-792-de-lei-din-nimic-pentru-asigurarile-de-sanatate-342858/

  http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/surprizele-toxice-noul-cod-fiscal-taxa-saracie-accize-mai-mari-tigari-impozite-mai-mari-cladiri-contributii-pensii-pfa-1_55f6e9bdf5eaafab2c995002/index.html

  Nu o spun eu , o spun majoritatea oamenilor din tara asta , cei care se lovesc de el , cei care trebuie sa-l puna in aplicare si toate scandalurile INTERMINABILE care au aparut de la intrarea lui in functiune .
  As relua toate scandalurile dar sunt prea multe .

  Insa voi n-aveti cum sa intelegeti lucrurile astea pentru ca sunteti doi decrepiti incapabili sa gandeasca cu caputul lor , doi yes-mani tristi , doi frustrati care in viata lor n-au facut nimica si care vorbesc numai din povesti .

  Si inca ceva , imi sunteti datori cu o zi din viata ! Cam atata mi-am pierdut cu voi doi ca sa va raspund la provocari si la alte prostii pe care le scoateti pe goarna .

 30. 31 Cris august 6, 2016 la 3:51 pm

  @ Doru Coarnă

  Cred că aveți o imagine idilică asupra politicii interbelice. Luați presa vremii, apoi analizați ascensiunea legionarilor care, precum Nicușor et co azi, bălăcăreau toate partidele și toți politicienii.
  De ce au avut succes legionarii? Pentru că îi cântau în strună electoratului „sătul de politică”.
  Cum s-a ajuns la interzicerea partidelor de către Carol II, înființarea partidului unic, Frontul Renașterii Naționale, și instaurarea dictaturii carliste?

  Poate, peste o sută de ani, unii vor vorbi foarte frumos despre politicienii și politica de azi…

 31. 32 Adrian B. august 6, 2016 la 4:01 pm

  http://www.dcnews.ro/cristian-ghinea-atacat-dur-de-speciali-ti-in-fonduri-europene_512752.html

  Ministrul Ghinea s-a războit, online, cu Andrei Linu, manager de raportare și calitate la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, specialist în fonduri europene.

  ” Mie mi-a dat block pe pagina lui de facebook acum mai mult de o lună, când i-am comentat că în loc să stea de război cu Ghiță+Ponta, mai bine ar dinamiza odată Helpdesk-ul ăla, de care mi-a promis cu altă lună înainte că s-ar ocupa. Rezultat: block. Deci omul e histrionic, nu suportă niciun fel de critică și va ieși la contra-atac să susțină că este atacat la comandă de PSDiști și idioții utili vor continua să aplaude din lăbuțe, că e rost de circ și bălăcăreală între tehnocrați si psdiști.

  Că tare le place la români de demagogii diletanți, știm asta de zeci de ani. Răstimp, noi, experții și consultanții de fonduri, privim consternați cum se umflă „absorbția”, dar așa de mult, încât ne-a copleșit; zeci de mii de șomeri, proiecte care nu demarează nici în 2016, apeluri prelungite, amânate, contractare cu calendar nerespectat, sistem informatic dezastruos care se blochează când scrii și este chin să înscrii un proiect în el, apeluri scrise de diverși oengiști din camarila proprie care sunt dedicate doar unor cazuri speciale și care arată că nu cunosc deloc sistemul de învățământ…să mai continui?”, notează stiripesurse.ro.

  Cristian Ghinea, politician fix stilul Ponta; vorbește mult

  ” Nu as generaliza la toți tehnocrații, eu apreciez mult pe unii dintre ei, dar în cazul lui Ghinea, să știți că este exemplarul de politician demagog perfect , fix stilul Ponta , care vorbește mult , se laudă și aruncă tot felul de cifre și valori , cel putin la comunicare și umflat pompieristic imaginea personală se pricepe , ca să ascundă cît de diletant este. Să vă prezint eu (și sunt multi experți și consultanți care știu că spun adevarul) câteva din „realizîrile” dânsului ?

 32. 33 centru august 6, 2016 la 4:45 pm

  Comentariul angajatei Transporturilor asupra boy-ului ciolosist Drula , vizibil inca alaltaieri pe articolul Digi , a fost STERS ( Facebook sau Digi , la cererea cui ? Drula nu este suficient de important pentru a o obtine singur ) ….
  Cred tehnocratii ca mintind si ascunzand adevarul vor impiedica oamenii sa vada cat sunt de goi ?
  PS – Daimler creeaza o noua uzina la Sebes , reconditionarea cutiilor de viteza – cum o prezinta presa romaneasca ? – citez , Ziarul Financiar ” Romania atrage cea mai mica investitie Daimler in regiune . Dupa estimarile ZF , nu depaseste 100 milioane de dolari . Ungaria atrage o investitie de un miliard de dolari ” – prezentare simpatica si placuta , nu ? nicicum nu e bine , nu ne plac o suta de milioane de dolari de la Daimler ca nu avem miliardul Ungariei … fanariotismul nu a murit cu disparitia mavroghenilor si mavrocordatilor , spiritul lor traieste pe Dambovita …

 33. 34 Ghita Bizonu' august 6, 2016 la 6:18 pm

  Auz o intrebare stupida ” ce facem daca copilul nostru este inebunit de pokemon?”.

  Eu sunt „retrogard”, „reactionar” si „traditionalist” Asa ca am o idee universala : purtati curea ! Se recomanda curea cu o latime de 3-3,5 cm si 3-4 mm grosime, grea, de preferinta taiata dintr-una de transmisie ….
  ATENTIE : batutu copilului este o „satisfactie” cam sadica, adictiva si care cere mult autocontrol! Numarati loviturile si la max 50 opriti-va-ti!! Ca plodu trebe doar „corectat” nu casapit! Da 40 merge .. daca in 5 sedinte nu intelege … este cazul sa apletati la un psihiatru (ca plodu ori e rau cazut in manie, ca poa devenit masochist si ca nu este cazul sa deveniti voi sadici! Insa in mdo nomral nu este cazul sa va pricati de moca placere „traditionalista” (cu conditia sa nu devina lunara. Deja o data pe luna este prea mult! Ptr starea dvoastra de sanatate mintala!) Si inmcercati sa nu ranjiti plini de satisfactie obscena …. ca atunci plodu va zice ca sunteti perversi nu suparati! Atitudinea recomandata este una de plictis superior „as avea ceva mai placut de facut ….”

 34. 35 Fragmentarium Politic august 6, 2016 la 7:07 pm

  Căderea unui steag fals dezvăluie fața hâdă a minciunii: Rebelii și jihadiștii din Siria s-au coalizat în cucerirea de poziții strategice în sudul Alepului / Rebel zici, jihadist zici / Rebelii și jihadiștii, mijloace subordonate unui scop geopolitic unic

  O coaliție formată din rebeli și jihadiști sunt pe punctul de a asedia cartiere guvernamentale din Alep (nord), după ce au ocupat sâmbătă poziții strategice ale regimului în sudul orașului sirian.

  Armata Cuceririi (Siriei?) a preluat controlul bazei de armament, unde se află importante muniții, și o mare parte din baza artileriei. Ea ar putea taia ruta de aprovizionare ce duce la cartierele guvernamentale din Alep.

  Fostul Front Al-Nusra, rebotezat Frontul Fateh al-Cham dupa ce si-a schimbat subordonarea, trecand de la Al-Qaida la Armata Cuceririi, a anunțat sâmbătă preluarea controlului asupra a două baze și a unei a treia poziții militare în același sector.

  Televiziunea siriană a relatat la rândul său despre desfășurarea de lupte în cele trei locații.

  Această răsturnare de situație intervine la trei săptămâni după ce forțele regimului, ajutate de armata rusă, au impus un asediu cartierelor rebele din Alep situate în estul orașului. De atunci, grupările rebelilor și jihadiștilor încearcă să spargă asediul.

  Divizat din 2012 în cartiere controlate în est de către rebeli și în cartiere controlate în vest de către forțele proregim, Alepul reprezintă o miză majoră a conflictului.

  http://www.agerpres.ro/externe/2016/08/06/siria-jihadistii-si-rebelii-au-cucerit-pozitii-strategice-in-sudul-alepului-osdo–12-51-43

  Dezvaluirea unitatii de actiune dintre fortele mult timp asa-zise “rebele” si fortele jihadiste, cat si a subordonarii lor unui scop geopolitic unic, este ca aceasta survine dupa ce secretarul de stat american John Kerry a declarat luni, 1 august, in fata ziaristilor la Washington, ca termenul-limită stabilit de SUA pentru tranziția în Siria a expirat.

  http://www.agerpres.ro/externe/2016/08/02/termenul-limita-stabilit-de-sua-pentru-tranzitia-in-siria-a-expirat-08-46-51

  Aproape simultan sau la timp scurt, s-au inregistrat 28 de civili ucisi in bombardamente ale rebelilor asupra Alep, incluzand copii si femei. Un alt mit s-a spulberat, al “revolutiei siriene” pentru ca “sirienii sa nu mai fie bombardati”. Aceasta minciuna a fost raspandita si in propaganda jihadista despre recentele atentate teroriste din Europa.

  Interesant pentru cei care studiaza psihologia fanatismului jihadist, care parca ar fi un epos rupt dintr-o secta sinucigasa de tip Jim Jones, spalata pe creier si subordonata unei vointe criminale, este ca savarsirea crimelor teroriste s-a facut in virtutea faptului ca jihadistii “au jurat credinta Statului Islamic”. Adica unei organizatii geopolitice, care se adapa din “conflictul civilizatiilor”. Infratirea rebeli-jihadisti sterge practic fortata diferentiere politica a rebelilor de jihadisti, pe care scopuri geopolitice au incercat sa o impuna, dar si anuleaza tactica de “rebrenduire” din terorista in “rebela” a Al-Nusra Front. Paradoxal sau nu, „infratirea” si esecul „rebrenduirii” vor consolida legitimarea nationala a regimului presedintelui Al-Assad, care ar putea specula ca a avut dreptate cand a sustinut inexistenta unor deosebiri de fond intre rebeli si jihadisti.

  http://www.agerpres.ro/externe/2016/08/02/siria-28-de-civili-ucisi-in-bombardamente-ale-rebelilor-asupra-alep-osdo–01-34-1

  http://www.agerpres.ro/externe/2016/07/28/siria-frontul-al-nusra-anunta-ruptura-de-al-qaida-si-schimbarea-denumirii-devenind-jabhat-fatah-al-sham-19-54-57

 35. 36 Luminita Arhire august 6, 2016 la 7:52 pm

  Nu vă este frică, prieteni, pentru că trăim într-o astfel de țară, în care CAZUL PAHONȚU a fost posibil?

  O foarte interesantă analiză face Ion Spânu, în COTIDIANUL, cu privire la modul, lipsit de orice echivoc, în care mușamalizarea cazului a început din noaptea nenorocirii. Nu este vorba aici de erori de relatare săvârșite de o presă ineptă, ci despre INFORMAȚIILE care i s-au servit în mod voit cu lacune și inexactități chiar de către oficialități. Pentru că TOATE oficialitățile au mințit. Din clipa în care comunicatele dar și „scurgerile pe surse” au extras cei doi înalți ofițeri SPP din tragica întâmplare, înseamnă că TOATE informațiile instituțiilor au fost măsluite din start.

  Am ascultat interviul luat colonelului Petre Soare la ANTENA 3, în platou, fără „ acoperire”, de astă dată. Am calculat cu aproximație, cât i-a luat generalului Pahonțu să străbată cei 170 de metri, care-l despărțeau de victimă. Până să ajungă generalul, Petre Soare a venit de la cei 15 metri care-l separau de Ion Popa; l-a privit pe acesta căzând; a strigat că s-a petrecut un incident de tragere; a încercat deja să-i dea primul ajutor celui rănit; a îndepărtat cele două arme, pe care le considera un pericol; i-a telefonat generalului iar acesta nu a răspuns; a constatat decesul prietenului său; a telefonat șoferului lui Pahonțu, care i-a răspuns; l-a așteptat să vină , de la cei 400 de metri distanță; când a venit, acesta a constatat că nu mai era nimic de făcut … , la un minut, două, după toate cele de mai sus, a apărut , din direcția din care pornise glonțul, și generalul…

  M-am întrebat de ce i-a luat atâta timp, dacă distanța era de doar 170 de metri, conform datelor din dosar…Apoi l-am ascultat pe Băsescu Traian rostind ceva incredibil: că da, fusese informat de șeful SPP, dar „vă spun sincer, atunci eu nici n-am știut că omul a murit” . Pare o minciună clasică, marca Băsescu, nu-i așa?

  M-am întors cu gândul la generalul Pahonțu, panicat și singur, în pădure, după ce tocmai și-a auzit subordonatul strigând că s-a produs un incident de tragere…Avea telefonul la el… în locul lui, prieteni, dumneavoastră cui i-ați fi telefonat ? Unui amic? Unei rude? Sau unuia care avea ÎNTR-ADEVĂR PUTEREA de a vă scoate din belea?

  Într-o singură ipostază Băsescu Traian ar fi putut fi informat de general cu privire la incident, fără însă ca informarea să cuprindă și „amănuntul” că omul a murit: în acele 10-15 minute, mult prea multe pentru orice om ca să străbată 170 de metri. Și asta din simplul motiv că în acest interval nici Lucian Pahonțu însuși nu știa că Ion Popa nu mai trăiește…

  Toată presa lui Băsescu Traian s-a repezit să-l calce în picioare pe Petre Soare, cu argumente derizorii sau penibile. De ce oare? Din dragoste pentru Lucian Pahonțu?

 36. 37 centru august 7, 2016 la 7:48 am

  Ungaria are deja doua medalii de aur la JO , dupa prima zi , locul 2 pe planeta .
  O tara mandra , demna ( tot ce e maghiar e dupa ei fantastic , si o cred toti ) cu o populatie care incearca sa aiba un nivel de educatie ridicat – ungurii sunt printre cei mai mari consumatori de carte din Europa , in bisericile unguresti in cel mai modest sat aveti o persoana care canta la orga interpretand solfegiile citite …
  Nu exista cultura clanului de amici care se bat pe burta si amesteca viata personala cu cea profesionala – gen partidele romanesti sau FRF cu conducatori care se bat pe umar cu cumetrii din cluburi – presa – Armata – Politie – patroni de intreprinderi de cofetarie si hoteluri sau cultivatori , incompetenti si iresponsabili , tinand piturci si iordanesti catastrofali decenii antrenori .
  Ungaria investeste in formarea tineretului sportiv , in baza …
  PS – numele orasului din Walonia , Charleroi , in viziunea beotienilor de la Telejurnalul public romanesc : ” Charles Roi ” …

 37. 38 centru august 7, 2016 la 8:30 am

  Emotionante cele 16 afise contra unirii cu Romania pe care politicianul Igor Dodon le-a raspandit in intregul Chisinau , asa cum ne spune ziarul basarabean Timpul .
  1 ) „Unirea cu Romania inseamna disparitia identitatii noastre statale ”
  2)” Unirea cu Romania inseamna disparitia limbii si natiunii noastre moldovenesti ”
  3) ” Unirea cu Romania arata ca suntem prostii lumii , ca ne-am dat tara altora ”
  4 ) ” Unirea cu Romania arata ca nu ne-am meritat independenta din 1991
  5 ) „Unirea cu Romania inseamna suprimarea a zeci de mii de posturi din administratie „( comentariul articolului – da , cine va mai fura ? , comentariul meu – da , cei care sunt astazi ambasadori – ministri – deputati ” moldoveni ” nu vor fi , sigur , ambasadori romani la Buenos Aires )
  6 ) ” Unirea cu Romania inseamna confiscarea imediata a zeci de mii de hectare de pamant „( sic ! mosierii romani cu monoclu si favoride vor expropria si goni in codri taranii basarabeni ? )
  7) „Unirea cu Romania va aduce imediat aici jandarmii romani ” ( comentariul articolului – da , sa vina , in doua saptamani ne recuperam miliardul disparut din banca )
  8) ” Unirea cu Romaniei ne va transforma in cateva judete de periferie ” ( comentariul articolului – e mai bine gubernie ruseasca de periferie , nu ?)
  9 ) ” Unirea cu Romania inseamna razboi civil , pentru ca multi moldoveni se vor impotrivi ” ( amenintare si a rusofililor de pe acest forum , comentariul meu – daca gospodin Putin recurge la scenariul ucrainean si inarmeaza – trimite in Basarabia militii rusesti plus cativa rusofoni locali , da , dar teroristii pot fi eliminati )
  10 ) ” Unirea cu Romania inseamna pierderea nordului Moldovei , a Gagauziei si Transnistriei ” ( comentariul articolului – ce vorbeste Dodon de nordul Moldovei ( Hotinul ? ) – suntem in razboi cu Ucraina ? iar Transnistria este astazi a noastra ? de ce sa pierdem ” Gagauzia ” ?)
  11 ) ” Unirea cu Romania inseamna ca tot patrimoniul si bogatiile noastre trec in mana romanilor ” ( comentariul articolului – vom avea o tara cu munti si mare , delta si Soroca )
  12 ) ” Unirea cu Romania ne va transforma in colonia NATO si poligon NATO ” ( comentariul articolului – nu e deranjat de soldatul rus din stanga Nistrului )

 38. 40 Fragmentarium Politic august 7, 2016 la 12:33 pm

  Am citit un text, pe Contributors, care pleaca de la premisa “vinovatiei” Islamului. Autoarea provoaca o intrebare irepresibila, propunand in acelasi timp o cale (insuficient constientizata, cred). Haideti sa analizam impreuna in ce masura afirmatia unei vinovatii monoteiste se sustine, in conditiile in care monoteismul reclamat se prezinta de facto ca un conglomerat politeist.

  Juramantul de credinta pe care jihadistii il fac organizatiei terorist-geopolitice Daech, autointitulata “Statul Islamic”, este de fapt un juramant facut unei secte religioase, care are un Dumnezeu al ei, diferit de cel al Islamului. Dumnezeul Daech al jihadistilor este un Dumnezeu lumesc, care se impodobeste cu cateva versete smulse din Coran, asa cum salbaticii din triburile canibale din vechime se impodobeau cu diferite relicve ale victimelor lor. “Coranul” jihadistilor este “Conflictul civilizatiilor”, o carte laica, de geopolitica.

  Cand jihadistii isi insotesc crimele teroriste de strigatul “Allahu Akbar!”, ei de fapt isi afirma credinta in Daech, caruia i-au facut juramantul. In mod logic jihadistii ar trebui sa strige “Daech Akbar!”. Ar atrage insa atentia asupra blasfemierii si abjurarii deschise. Papusarii Daech au luat de la inceput in calcul acest lucru. De aceea ii pun pe adepti sa strige “Allahu Akbar!”, fara de care papusarea ar fi fost din start un esec lamentabil. Dar, in acelasi timp, le cere sa-si faca cunoscut in mod public juramantul fata de Daech.

  Consecinta implicita a acestei cerinte a Daech, care ii aduce putere si recrutare, este de control si manipulare a mintilor, prin care adeptii devin simple obiecte vorbitoare in mainile manipulatorilor, docile pana la sinucidere si crime. Problema de manipulare extrema sau totala a fost istoric prezenta in toate religiile monoteiste. Azi, o mai intalnim din cand in cand la unele secte religioase, care, desi se revendica de la mari religii monoteiste, isi afirma un alt Dumnezeu, caracteristic.

  Daca vom judeca fiecare religie monoteista prin Dumnezeii sectelor care le paraziteaza, vom ajunge la concluzia ca de fapt acestea sunt politeiste. In interiorul monoteismului declarat si asumat se afla mai multi Dumnezei, un politeism nedeclarat si neasumat. Politeismul a reinviat sau nu a murit niciodata? Cand Moise ii spunea Faraonului ca Dumnezeul evreilor este mai mare decat Dumnezeul egiptenilor, practic profetul si etnarhul recunostea politeismul. Victoria ulterioara a monoteismului a prabusit imperiile egiptean si roman, deschizand calea Dumnezeului global. Poate si pe cea a globalismului si unipolarismului politic, “cantate” de Obama, dar vehement respinse de republicanul Donald Trump si criticate chiar din interiorul democratilor, de catre Bernie Sanders? Ar fi o speculatie politica, pe care Iisus Hristos a respins-o din prag ca pe o tentatie satanica, cand nu s-a lasat ademenit de oferta de a deveni un rege politic. Nici macar unul politico-religios. Calea sugerata discret de text, impartasibila, probabi, ar fi ca monoteismul sa se scuture de toti idolii cu pretentii de dumnezei din interior.

  http://www.contributors.ro/editorial/pe-cind-un-examen-de-con%c8%99tiin%c8%9ba-al-islamului/

 39. 41 Doru Coarna august 7, 2016 la 1:03 pm

  …inclusiv gradinitele, am decis sa-mi reiau studiile…

 40. 42 Luminita Arhire august 7, 2016 la 4:28 pm

  DOI PROCURORI ȘI GÂNDURILE LOR

  Astăzi am găsit în COTIDIANUL.ro, la rubrica OPINII.COMENTARII, un text aparținându-i lui Constantin Sima, Președintele Asociaţiei Procurorilor din România, material cu titlul „ Demnitatea de a fi român” .

  După ce descrie , extrem de plastic, umilirea picătură cu picătură a cetățeanului român aflat pe aeroportul din Florența, după ce își pune întrebări legitime în legătură cu rostul TAROM-ului pe planetă sau în Univers, Președintele Asociației Procurorilor din România trage următoarele concluzii: „… Amânaţi sine die cu extinderea acordului Schengen, ameninţaţi continuu cu Mecanismul de Cooperare şi Verificare înfiinţat special pentru România şi Bulgaria, cetăţenii noştri se simt marginalizaţi în spaţiul european pe care îl iubesc, îl respectă, la progresul căruia contribuie după propriile puteri şi din care consideră că geografic, istoric şi cultural fac parte… În urmă cu două săptămâni, într-un interviu acordat unui post de televiziune, UN FOST PREMIER AFIRMA CĂ UNIUNEA EUROPEANĂ ESTE ÎN PLIN PROCES DE RECONFIGURARE, IAR DACĂ ROMÂNIA NU CERE NIMIC, NU VA PRIMI NIMIC…”

  Poate cititorii platformei COTIDIANUL.ro nu știu sau nu sunt interesați să-și amintească depre care anume fost premier este vorba în frază. Noi însă, prieteni, știm sigur la cine se referă domnul Constantin Sima. Căci procurorul Constantin Sima citează, fără emoții și fiind perfect de acord cu cel citat, din intervievatul Adrian Năstase. Pentru domnia-sa nu creează o barieră mentală ipostaza de a fi de acord cu „un condamnat” căruia, o ilustră fostă procuroare cu gândire de satrap considera sub „demnitatea” ei să-i acorde atenție: „…Nu răspund unui condamnat…Nu are ce lecţii să dea – repet: lecţiile lui pot fi numai despre cum fură şi chiar nu trebuie promovate…” ( Monica Macovei, 27.07.2016)

  Domnul Constantin Sima nu iubește de fel MCV-ul la care ex-procuroarea se închină și dimineața, și la prânz, și seara…( „Încercați să nu opriți MCV… MCV a fost extrem de eficient , și cred că, dacă acest mecanism nu exista, astăzi în România nu am mai avea DNA, care este o instituție de foarte mare succes”- Monica Macovei 14 aprilie 2015) și nici nu cere Europei să nu intrăm în spațiul Schengen pentru că în România se dau, în Parlament, când și când, lovituri de stat . (…„Astăzi Ponta si USL dau o lovitură de stat, au înlocuit legea cu propriile pofte tiranice…România a ieșit de pe harta Schengen și nu trebuie să mai aștepte nimic în această privință” -Monica Macovei, iulie 2012, în Parlamentul European).

  Spre deosebire de vietatea numită Macovei Monica , având o încadrare incertă în familia „Hominidae”, domnul procuror Constantin Sima este un cetățean român normal. Fără să știe acest lucru, normalitatea domniei sale îmi hrănește mie speranța că nu e totul pierdut.

 41. 43 George Ban august 7, 2016 la 5:46 pm

  Victor Ponta, 7 august 2016:

  „Să mai dezumflam o „gogoasa tehnocrata” – cea despre „greaua mostenire” / si de ce nu pot tehnocratii sa ia de la Uniunea Europeana mai mult de ZERO euro in 2016 – desi au anuntat ca este prioritiatea lor „Zero”!!! Va spun eu de ce – pentru ca sunt incompetenti ( si fac scandal sperand sa ascunda asta)!

  Si sa vedem cum (deocamdata) scorul la pregatirea pentru absorbtia fondurilor structurale este : „Guvernul Ponta ” contra „Guvernul Ciolos”
  32-1 !!! Ca la Liga a 3a😂😂😂!
  Imi pare rau ca il fac de ras pe Dl Ciolos, dar de cand s-a hotarat sa faca politica inconjurat de incompetenti cu gura mare, domnia sa din pacate se face de ras singur in fiecare zi!

  Intre timp , doar ca o paranteza, cred ca s-a lamurit toata lumea ( inclusiv
  Dl Ciolos) ca:

  1. Impozitarea proprietatilor veteranilor a fost prevazuta gresit intr-o Hotarare de Guvern din 2016 – in Codul Fiscal din 2015 totul era foarte bine si clar
  2. Din fondurile structurale alocate Romaniei noul Buget al UE in 2016 se vor absorbi ZERO ( nici macar 0,18 cat spune un Gaga de ministru)- cei 57 milioane Euro pomeniti de Guvernanti in comunicatele lor se erau de fapt de la Agricultura
  3. Nu s-au cheltuit peste 140 milioane Euro, banii prevazuti in Buget pentru irigatii in 2016 , nu din vina cuiva ci pt ca propriul ministru al Agriculturii a pierdut timpul ( si banii) pentru o Strategie care exista deja

  Acum – despre fonduri europene!

  4. Dl Ciolos, din nou pacalit de caricaturile de ministri pe care ii are alaturi, a spus ca intarzierile in accesarea fondurilor europene sunt din cauza „grelei mosteniri” din 2015 ( cand am luat aproape 5 miliarde de Euro de au crapat de ciuda functionarii europeni ) !
  Sa vedem cu cifre si date oficiale ca deocamdata scorul intre Guvernul Ponta si Guvernul Ciolos este 32-1 !!!!! E bine mai competentilor😀? E bine mai deontologilor?

  Situatia la zi se prezinta astfel :
  In data de 06.08.2016, din informatiile oficiale de pe site-ul MFE, pentru perioada 2014-2010, proiecte noi, se afla finalizate si publicate un total de 33 ghiduri, din care:
  – 32 au fost initiate de guvernul Ponta, 2 initiate de guvernul Ciolos (din care 1 finalizat)
  – 32 au avut prima dezbatere publica in timpul guvernului Ponta,
  – 12 ghiduri au fost finalizate de guvernul Ponta / 21 finalizate de guvernul Ciolos (din care 20 au fost initiate de guvernul Ponta)

  In mandatul guvernului Ciolos la MFE, in 10 luni, exista doar 1 ghid care a fost initiat si finalizat de ministrii Aura Raducu si Cristian Ghinea.

  Va atasez – pentru cei interesati si pt specialisti – tabelul cu datele de mai sus detaliate!”

  http://www.stiripesurse.ro/decizie-a-guvernului-ciolos-domeniul-cu-prioritate-la-fondurile-europene_981852.html

 42. 44 Ghita Bizonu' august 7, 2016 la 5:56 pm

  [b]Diaspora romaneasca sau „ba progenitura e fiu ma-ti nu fi-miu!”[/b]

  Acum ceva timp in urma unu Mircea Pal din Partidului Liberal Reformator (PLR) a zis ceva de diaspora si printre altele le-a reprosat ca progeniturile lor sunt educate pe banii contribuabililor din România .. si unii inteligenti chiar asa au zis ca copii lor nu sunt … progenituri! Ma rog nu ma bag or fi bitangi din mama-n fiu …

  Insa serile astea ma avut ocazia sa ma desfat urmarind o emisoune in care Matreatza Diapsora cea populata de Supermani salva Romania noastra cea plina de asistati, asistaci, hoti, banditi si cersetori … Ca cica ea Matreatza Diapsora ne trimite bani ca sa nu crapam de foame si ca cum ea Matreatza Diapsora e al mai tare investitir strain mai ceva ca Ford, Renualt, Lidl si vancile falimtului asut-ogrecesc toate impreuna cu banditii de la Eliot fund si aia cu arurl ….(partial de acord.. Juma din „investitori” straini sunt ori vanzatori de piei de cloasca atunci ca cand nu este cam „jmecheri” in cel mai negativ sens …neopenal)
  Totu in sos electiotral ca Matreatza Diapsora trebe ajutata sa voteasca findca memvrii ei e prea dezinterasati pri putoriosi si prosti ca sa scrie o scrisorica si sa o puna la posta! (scrisoarea nu fiica!)

  E si acu dat-mi voe sa fiu nitel scarba ca cand ridic o O dă (o-n dna ma-sa) Matretzei Diaspore :


  Diaspora (satmga) isi da raportu material si votu lu FADERE (brunetu din stanga) adevraratau reprzentanat al diaporei si a societaii romanesti care dreapta voteste

  si presu ei prea jmecher (observati ca arata cumva cma etnic? „Sil vu ple monsiu!”

  FADERE – o asociaţie din Diaspora vrea să câştige 1000 euro de la bugetul ţării pentru fiecare român care nu a reuşit să voteze
  Am primit, şi am citit stupefiaţi, de la o asociaţie românească din Austria un comunicat din partea cunoscutei organizaţii FADERE – Federaţia asociaţiilor de români din Europa – condusă de omul de afaceri Daniel Tecu (foto), care doreşte să facă bani pe seama statului român pentru fiecare român care nu a reuşit să voteze în Diaspora. FADERE este o federaţie care a cuprins acum câţiva ani peste 185 de asociaţii româneşti din Europa şi astăzi mai are doar circa 100 de organizaţii, datorită implicării în acţiuni politice în favoarea preşedintelui Traian Băsescu.

  FADERE, Federaţia asociaţiilor de români din Europa pregăteşte o plângere penală împotriva tuturor diplomaţilor care prin gesturi si actiuni au ingreunat votul pentru românii din diaspora. Se va face plangere penală tuturor acelora care au „ascuns” ştampile de vot pentru mai mult timp în ziua votului, au mers la cozile de români formate pentru a vota si i-au rugat să plece acasa pentru ca nu vor mai avea timp sa voteze, si tuturor acelora care si-au permis să închidă portile sectiilor de vot inainte cu 10 sau 15 minute. FADERE va depune plîngere penală şi împotriva foştilor Ministrii de Externe, domnul Titus Corlăţean si Teodor Melescanu pentru refuzul înfiinţării de secţii în locurile cu comunitati mari de români din diaspora. De asemenea se va face plângere penală împotriva Prim Ministrului, Victor Ponta, pentru neglijenta in serviciu, avandu-se în vedere că în data de 2 noiembrie, foarte multi români din afara ţării nu au putut vota, iar domnia sa nu a dat Ordonanţa de Guvern pentru a instala mai multe secţii de vot in diaspora.

  Pe lângă aceste demersuri FADERE vine cu o iniţiativă mai mult decât ciudată. Conducerea asociaţiei vrea să deschidă şi un proces civil în care să ceară Guvernului României daune de 1000 euro pentru fiecare român din diaspora care nu a putut vota la Alegerile Prezidentiale din 2014. Banii câştigaţi vor fi folosiţi pentru proiecte sociale destinate românilor din afara ţării. În traducere liberă asta înseamnă că românii plătitori de taxe şi impozite din ţară, dacă Guvernul pierde procesul, vor trebui să plătească către FADERE daune de milioane de euro pe fiecare român din Diaspora care nu a reuşit să voteze la alegerile prezidenţiale. Nu înţelegem de ce FADERE nu a dat în judecată statul român şi în 2009 când s-au format aceleaşi cozi la ambasadele şi consulatele din Europa şi să ceară bani de la românii din ţară, loviţi crunt şi sărăciţi de criza economică. Se pare că unii oameni din Diaspora au găsit soluţii ingenioase de a face bani pe seama statului român şi a românilor care au avut curajul să rămână în ţară.
  http://www.napocanews.ro/2014/11/fadere-o-asociatie-din-diaspora-vrea-sa-castige-1000-euro-de-la-bugetul-tarii-pentru-fiecare-roman-care-nu-a-reusit-sa-voteze.html

  Clar? Ca votca? Ca aquavitu?! Ca ginu?!
  Si toti se bazeaza pe mitul ca Matreatza Diapsora sal;veaza Romania si buivetu de stat prin remiterile ei …

  Datele statistice sunt clare: structura populaţiei României ilustrează un model de economie care nu va fi funcţional pe termen lung, atâta timp cât vor exista mai mulţi asistaţi social decât contribuabili: 5,3 mili­oa­ne de pensionari, 8,2 milioane de asistaţi so­cial (aici sunt introduşi şi copii), 1,2 mili­oane de bugetari şi 400.000 de angajaţi din com­paniile de stat sunt susţinuţi din contribuţiile, taxele şi impozitele plătite de cei 3,1 milioane de angajaţi rămaşi în mediul privat.

  Asa ca o paranteza as observa ca angajatu de la Hidroelectrica sau Nuclearelectrica sau Termoelectrica (intreprinderi de stat) este mult mai productiv decat magajatu privat de la un distribuitor de energie electrica sau un guard de la BGS samd (angajati de la privati)
  Insa sa citesti si sa nu crezi : joi, 28 Iulie, 2016 Octavian ȘTIREANU Sărut mâna, “Doamna Diaspora”! scria

  dacă 3 milioane de români din diaspora trimit către rude 3 miliarde de euro pe an – pe care propaganda îl socoteşte „aport la PIB“ – apoi alţi 3 milioane de români rămaşi în ţară produc restul de PIB, adică peste 135 de miliarde de euro. Cum stăm cu „aportul“? Cu aceştia ce facem? De votul lor cine are grijă? Dar de copiii lor?.

  Deci aportul Coamei Diaspora este sa zic asa cam mic …. mult prea mic! Daca dna Diasproa ar fi domnul … divortul s-ar pronunta f rapid ptr „nepotrivire de caracter” (incerca dragule cu o pisica ca poa ptr ea esti satisfacator !)
  Insa propagandistii Matretzei Diaspore o tin matzu-gaia – eri trimit banii care ne salveaza! Ei trimit bani copiilor si parintilor lor si ptr asta ar trebui sa le ridicam statuie… ca din vanii aia se plateste si TVA cand se cumpara paine sau se plateste buleftrica. De parca eu nu as plati TVA si accize! Sa nu mai zic de impozitele datorate pe proprietate!

  De fpat tragismul situatiei constra in faptul ca votul „disaporei” este maipulat in favaorea celor care au dezindrutrializat masiv si au provocata migratia…
  Ce supra cu adevarat este inca o manipulare… eu cred ca cei care zbiara cel mai mult despre „aportul” lor (ha!) sunt si cei care au aprotul minim. Fiindca in gnl cei care trerimit sunt in marea lor majoritate insi cu coupataii modeste .. Aia cu ocupatii de gten ingioneri, meddici, samd isi permit sa isi ia familia cu ei si nu mai trimit nimic. Sau cel mult banii ptr impozte pe proprietati – lori asta nu este un motiv sa le ridic statuie! Ca si eu platesc impozot ptr casa!
  On fine nervat este si tabloul pe care o „animita parte a presei” pro Diaspora tinde sa il zugraveasca .. dati-mi voie sa citez o parere culeasa de pe un forum :

  . Exista oameni in tara asta, printre care ma numar si eu, care dau o droaie de taxe la stat. Daca un diasporean trimite in medie 500 euro pe luna in tara, unii, inclusiv eu, dam aproape 2000 de lei(450 euro) impozit pe venit. Iar restul ramas, salariul net, il bagam tot in economia romaneasca. Singura diferenta este ca eu nu ma erijez in erou al neamului. Am un salariu bun pentru ca am MUNCIT, am facut niste scoli, m-am tinut de treaba si am incercat sa avansez la mine in tara. Acum ma trezesc ca sunt desconsiderat in ultimul hal de unii care au plecat in afara. Unii care, in marea lor majoritate, au 7-8 clase si au invatat meserie de la taticu’ prin curte.
  E un pic suparator ca dupa o zi de munca sa vina unul care conduce masina de gunoi prin Cipru sa spuna ca fara el as ajunge la cantina saracilor. E un pic deranjant sa vina altul sa imi spuna, dupa zile cu 13-14 ore de munca:”eu te tin pe tine, eu sunt erou pentru ca spal babe in Italia, tu esti un parazit care imi mananca banii”. Dar nu poti sa spui ca din taxele platite de tine exista spitale, scoli, (asa cum sunt ele, macar sunt), fiindca incep injuraturile de morti, copii, neveste, mame, tati.
  Din limbajul si comportamentul „eroilor” am inteles de ce Romania este cunoscuta in afara ca: Gipsyland, tara hotilor, raiul cersetorilor, etc. Deh, nu poti sa fi „erou” peste tot.

  Cam asa stam.
  Si sa nu uitam – problema se reincinge fiindca numa vreo 3.000 de disporitani au trmis o scrisorica „fa Ambasado io Gigel sin Trascon vreu sa votez in Tarascon!”.

  A da. Nu incercati sa ma convingeti. Ultima data cand am profitat de Dispora a fost vorba de o friptura, 3 beri si un Chivas de 12 ani. De la o fosta colega de serviciu azi inginer software in Canada .. ACUM 3 ANI.

  DA AMINTITI-VA : PIB ul Romaniei ptr 2015 era de cca 159 de miliarde de euro

 43. 45 Ghita Bizonu' august 7, 2016 la 6:05 pm

  Proma poza este asta :


  Diaspora (satmga) isi da raportu material si votu lu FADERE (brunetu din stanga) adevraratau reprzentanat al diaporei si a societaii romanesti care dreapta voteste

 44. 46 Radu Humor august 7, 2016 la 9:02 pm

  Ce fac ruşii ? :

  „Zeci de cărți publicate cu sprijinul Fundației Soros, ONG declarat indezirabil de Moscova, anul trecut, au fost arse la un colegiu din Rusia, anunță un site local care citează o scrisoare oficială a Ministerului Educației, conform Moscow Times.

  „În decembrie 2015, bibliotecile colegiilor din regiunea Komi au fost inspectate pentru a găsi literatură educațională publicată in cadrul unui proiect al Fundației Soros”, se spune în scrisoarea menționată. Astfel de cărți au fost găsite in douĂ librării, iar in una dintre ele un număr de 53 de cărți au fost confiscate și distruse prin ardere”, se spune în document.

  S-a constatat că activitățile Fundației pentru o Societate Deschisă și ale Fundației de Ajutor pun în pericol sistemul constituțional și securitatea națională a Rusiei, afirma la finele anului trecut, Maria Gridneva, purtător de cuvânt al procurorului general al Rusiei.

  Autoritățile ruse consideră că toate cărțile publicate cu sprijinul Fundației Soros duc la o perecepție pervertită asupra istoriei Rusiei și inoculează directive ideologice străine de ideologia populară a Rusiei, motiv suficient pentru ca acestea să fie confiscate.

  În noiembrie 2015, Fundația Soros a fost declarată „indezirabilă” în Rusia, procurorul general al Rusiei declarând că ONG magnatului american pune în pericol ordinea constituțională și securitatea țării.”

  Şi ce facem noi :

  a-Colectiv-www.activenews.ro/stiri-social/Un-politician-despre-festivalul-UNTOLD-Se-invoca-AntiHristul-Tinerii-frumosi-si-sclavi-au-uitat-cand-urlau-dup135617

  Cine procedează (mai) corect ?! 😉

 45. 47 Ghita Bizonu' august 8, 2016 la 3:17 pm

  George Ban

  3. Nu s-au cheltuit peste 140 milioane Euro, banii prevazuti in Buget pentru irigatii in 2016 , nu din vina cuiva ci pt ca propriul ministru al Agriculturii a pierdut timpul ( si banii) pentru o Strategie care exista deja
  Da da Stategia aia noua trebe platita nu?!

  E si asta imi aduce aminte de ASTA :
  Dupa ce la finalul anului trecut, CNADNR a prezentat o harta in care apareau cinci propuneri de variante de traseu pentru autostrada Sibiu-Pitesti, se pare ca actuala conducere a ajuns la concluzia ca tot planurile lui Nicolae Ceausescu sunt mai bune.

  Traseele europene importante s-au stabilit in 1972, atunci cand a fost semnat acordul TIR, iar Romania lui Nicolae Ceausescu a semnat acest acord, mai ales ca pe teritoriul tarii noastre a fost trasat unul din cele mai importante culoare europene – IV, sau actul TEN -T

  Nicolae Ceausescu s-a apucat de A1 si A2, reusind sa finalizeze sectorul Bucuresti – Pitesti, iar proiectantii fostului dictator au reusit sa traseze si segmentul Pitesti – Sibiu, care, in realitate, pe Valea Oltului, nu are nimic comun cu cele cinci variante desenate de catre CNADNR in toamna si este cu mult mai ieftin.

  Acesta deja se afla depus intr-un memoriu transmis la Bucuresti de directorul de investitii, Alin Goga, din cadrul DRDP Craiova. Este traseul pe care il proiectasera, pana in 1989, specialistii lui Ceausescu.

  Pornind de la Sibiu, acesta coincide cu studiile postdecembriste, pana la Caineni. Insa nu coboara pe Valea Oltului, ci merge spre Greblesti, pe Valea Boia, spre Boisoara, pe la nordul satului Podeni si al satului Mlaceni, spre Valea Topologului, „zona fiind foarte buna pentru edificarea acestui tronson”, spune Goga.

  „Tronsonul are o lungime aici de 20 de km fata de 30, varianta 1 a CNADNR, fara sa mai fie nevoie de 3 tunele si un pod peste raul Olt, ci doar de un tunel in zona de dupa satul Mlaceni, spre Salatrucu (economia ar fi de circa 150 de milioane de euro).”

  Acest drum a fost folosit si de armata romana in Primul Razboi Mondial.

  Memoriul a fost depus la CNADNR si la Ministerul Transporturilor, demonstrandu-se ca specialistii de pe vremea lui Ceausescu se informau la fata locului si nu desenau harti colorate pentru divertisment
  http://www.ziare.com/sibiu/stiri-actualitate/hartile-lui-ceausescu-salveaza-autostrada-sibiu-pitesti-ce-au-gasit-specialistii-in-ele-6257999

  Mde sa nu fim rai … „specialistii” din vremea moastra nu deseneaza harti colorate pentru divertisment ci pentru „Studii de Fezabilitate” care sunt platite de fiecare npu ministeriat (ca d’aia se catiga alegerile!) si ori de cate ori necesitatea o cere (unu „nou” a cumprata un nouteren care „trebuieste” contruit contra mare despagubire!)
  Pe cand in 1972 daca tit faceai interminabile „Studii de Fezabilitate” te premiau aia ori cu ceva glonate, pri inchisoare sau macar te trezeai la Dracu-n patru sa matchezi potelcile ptr ovine si suine!

  Ca asta este adevarul – traseele (bune!) sunt tot alea din anii 70 poa ar fi fost de schiombat niste maruntisuri gen o noua marca de ciment sau un nou adotitv ptr bitum

 46. 48 Fragmentarium Politic august 8, 2016 la 4:53 pm

  DC, intre unii care fura mai putin si altii care fura pe rupte, de ramane dupa ei ca in urma lacustelor, pe care i-ai alege?

 47. 50 liviu bejan august 8, 2016 la 8:21 pm

  @Radu Humor. Dar care este istoria corecta a Rusiei?

 48. 51 Radu Humor august 10, 2016 la 10:15 pm

  O ştii tu, sau Soroş mai bine ?
  Şi nu vorbesc neaparat de cea ajustată după nevoi politice, ci de cea rămasă în izvoare istorice .
  Oricum ar fi, e mai curată decât a SUA, pe care-o pupaţi toţi în fundul inimilor voastre…


 1. 1 Raspunsuri catre cititorii blogului « Motanul Incaltat Trackback pe august 6, 2016 la 9:49 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: