Despre denunturi in Vechiul Testament

vineyard-3-izabela-si-ahab.jpg

Istoria se repetă. Nu trebuie să va mirati. Denunturile functionează demult . Dovadă: Cartea a treia a Regilor, Capitolul 21 din vechiul Testament:

„1. Iar după aceasta iată ce s-a mai întâmplat: Nabot Izreeliteanul avea în Israel o vie lângă curtea lui Ahab, regele Samariei.
2. Şi a grăit Ahab cu Nabot şi a zis: „Să-mi dai mie via ta, ca să-mi fac din ea o grădină de verdeţuri, căci e aproape de casa mea; iar în locul ei îţi voi da o vie mai bună decât aceasta, sau dacă îţi convine mai bine, îţi voi da argint cât preţuieşte ea”.
3. Nabot însă a zis către Ahab: „Să mă ferească Dumnezeu să-ţi dau eu moştenirea părinţilor mei!”
4. Şi a venit Ahab acasă trist şi mânios pentru cuvântul care i-l spusese Nabot Izreeliteanul, zicând: Nu-îi dau moştenirea părinţilor mei. Şi cu duhul tulburat, s-a culcat în patul său, s-a întors cu faţa la perete şi n-a mâncat.
5. Atunci a intrat Izabela, femeia lui la el şi i-a zis: „De ce este întristat duhul tău şi nu mănânci?”
6. Iar el a zis: „Când am vorbit cu Nabot Izreeliteanul şi i-am zis: Dă-mi via ta pe bani, sau dacă vrei, să-îi dau altă vie în locul ei, el a zis: Nu-ţi dau via mea, că este moştenirea părinţilor mei”.
7. A zis Izabela, femeia lui: „Ce cârmuire ar mai fi în Israel, dacă tu ai face tot aşa? Scoală, mănâncă şi fii cu voie bună, că via lui Nabot Izreeliteanul ţi-o dau eu!”
8. Apoi ea a scris scrisori în numele lui Ahab, le-a pecetluit cu inelul lui şi a trimis aceste scrisori la bătrânii şi la fruntaşii din cetatea lui Nabot, care locuiau cu el acolo.
9. În scrisori însă ea scria aşa: „Vestiţi tuturor să postească post şi puneţi pe Nabot înaintea poporului.
10. Şi aduceţi doi oameni netrebnici să mărturisească împotriva lui şi să spună: Ai hulit pe Dumnezeu şi pe rege; şi apoi să-l scoateţi afară şi să-l ucideţi cu pietre şi aşa să moară”.
11. Şi au făcut bărbaţii cetăţii lui Nabot, bătrânii şi fruntaşii care locuiau cu el în cetate, aşa cum le poruncise Izabela şi cum era scris în scrisorile trimise de ea lor:
12. Au vestit post tuturor şi au pus pe Nabot înaintea poporului.
13. Atunci au ieşit doi oameni ticăloşi. şi au stat împotriva lui Nabot şi au mărturisit aceşti oameni răi în faţa poporului şi au zis: „Nabot a hulit pe Dumnezeu şi pe rege”. Iar ei l-au scos afară din cetate şi l-au bătut cu pietre şi a murit.
14. Apoi au trimis la Izabela să-i spună: „Nabot a fost omorât cu pietre”.
15. Auzind Izabela că Nabot a fost bătut eu pietre şi a murit, a zis către Ahab: „Scoală şi ia în stăpânire via lui Nabot Izreeliteanul, care n-a vrut să ţi-o vândă cu bani; că Nabot nu mai trăieşte, ci a murit!”
16. Când a auzit Ahab că Nabot Izreeliteanul a fost ucis, şi-a rupt hainele sale, s-a îmbrăcat cu sac, şi apoi s-a sculat Ahab ca să se ducă la via lui Nabot Izreeliteanul şi să o ia în stăpânire…”

76 Răspunsuri to “Despre denunturi in Vechiul Testament”


  1. 1 Marian Nicolae aprilie 20, 2016 la 1:58 pm

    Observam totusi ca este vorba despre un denunt mincinos.

    Iar cei doi „martori” numai martori nu se pot numi.

    Acelasi lucru se intampla in Romania din 1990 incoace.

  2. 2 ancapad aprilie 20, 2016 la 2:30 pm

    yap, asa se face … instructiuni cat se poate de clare …

  3. 3 Nichita Laurentiu aprilie 20, 2016 la 2:45 pm

    Aici nu e vorba de denunț ci este abuz de putere si crima!

  4. 4 Ghita Bizonu' aprilie 20, 2016 la 3:15 pm

    Topul celor mai mari 10 companii energetice din regiunea Europei Centrale şi de Est este dominat fără drept de apel de companiile din Polonia. Cehia este prezentă cu două companii, iar Ungaria cu una singură, MOL, care este însă a doua cea mai mare companie energetică din regiune.

    România, ţara cu a doua cea mai mare capacitate de producţie a energiei din regiune după Polonia şi cu un mix de resurse de invidiat, nu are nicio companie în topul celor mai mari firme de energie electrică din zonă. De asemena, România este singura ţară din regiune care şi-a împărţit producătorii în funcţie de resurse, cărbuni, hidro sau nu­cle­ar, în timp ce vecinii săi şi-au construit companii puternice tocmai prin mixul de energie pe care-l vând.
    http://www.zf.ro/companii/petrom-a-treia-scadere-de-business-dintre-greii-regiunii-in-energie-15265745

  5. 5 ZeV aprilie 20, 2016 la 3:29 pm

    Denuntul, daca este bazat pe adevar, nu este un lucru rau, in principiu.
    Este rau denuntul mincinos, dar este si mai rau denuntul obtinut prin santaj de catre procurori, chiar daca acesta din urma este sustenabil.
    In SUA, orice proba obtinuta pe cai ilegale (definite ca atare de legislatia americana), este nula de drept in Instanta.
    Ma rog, nici americanii nu sunt perfecti, dar au scuza ca inchisoarea de la Guantanamo nu este situata pe teritoriul american. Si nici avioanele CIA cand stationeaza pe diverse aeroporturi. (Z)

  6. 6 Mikael Tincu aprilie 20, 2016 la 3:30 pm

    IF— by R. Kipling
    If you can talk with crowds and keep your virtue,
    Or walk with Kings—nor lose the common touch,
    If neither foes nor loving friends can hurt you,
    If all men count with you, but none too much;
    If you can fill the unforgiving minute
    With sixty seconds’ worth of distance run,
    Yours is the Earth and everything that’s in it,
    And—which is more—you’ll be a Man, my son!

    http://www.poetryfoundation.org/poems-and-poets/poems/detail/46473

  7. 7 AndreiPops aprilie 20, 2016 la 3:59 pm

    foarte ilustrativ…

    aveti dreptate ‘Ce-a fost va mai fi şi ce s-a făcut se va mai face; nu este nimic nou sub soare.’

  8. 8 Doru Coarna aprilie 20, 2016 la 4:26 pm

    Ma rog, Ahab dorea sa faca o gradina de verdeturi, lucru mai bun decat via, si totusi a fost nevoie de un denunt… Progresul presupune denunturi?

    Dar este vorba de vechii evrei, cine poate crede ca Nabot n-ar fi preluat el ideea?

    Revenind la verdeturile noastre, Rares Bogdan sustine ca Iohannis va fi suspendat in 2017 pt ca „refuza sa preia cu adevarat puterea”… Mai sustine si ca stanga va dizolva complet dreapta… Sper sa nu! Dreapta are rolul ei iar stanga fara dreapta n-are sens, asa ca nimeni nu va mai da lovituri de gratie…

    Iata insa cheia in care trebuie interpretata situatia:

    Nu este vorba de stanga ci de clasa politica, daca experimentul lui Iohannis reuseste si treaba merge, romanul va vedea ca se poate si fara clasa politica, adica fara hoti, profitori si imuni care-si legiuiesc carierele cum le convine lor! Evident, si stanga si dreapta au pornit la atac, dar perfid: baga legi care storc guvernul tehnocrat de marafeti sau nu pot fi onorate, ca sa-l compromita in ochii populatiei!

    Iata doar cateva exemple:

    Au scos de la naftalina o lege din 1994 care a fost imposibil de aplicat 22 de ani, au marit amenzile si i-au dat-o lui Iohannis ca s-o promulge! Putea el sa nu promulge legea cu bulina rosie? A promulgat-o, pravaliile s-au inchis si adio bani la buget! Bineinteles, blocurile raman tot neconsolidate deoarece consolidarea lor costa mult mai mult decat valoarea lor de piata! Romanii insa sunt lasati sa locuiasca in ele si se pot prabusi linistiti cu blocurile, important este sa se inchida pravaliile de la partere…

    Au marit stipendia mamicilor, putea Ioh sa n-o promulge? Normal insa, nu-s bani! Se vor lua de la investitii, deci adio toate cele…

    Si-au marit salariile si toate celelalte, ba chiar si-au dat o lege prin care, chiar daca pierd la legislative, sa ramana functionari de rang inalt… Conform carui principiu? Alternativa era motiunea de cenzura, bineinteles.

    Au fortat legea darii in plata ignorand fix pe cei care au dat banii, bancherii, putea Ioh sa n-a promulge? Asta a pus pe butuci singurul domeniu cu capital romanesc care inca functiona din plin si avea piata asigurata, domeniul constructiilor si al anteprenoriatului, deci adio alti bani la buget, plus somaj…

    Lista poate continua, dar iata cat de ticaloasa este onor clasa noastra politica, distruge Romania doar ca sa-si asigure ei, o mana de ticalosi, supravietuirea si privilegiile…

    Partea proasta esta ca nici Iohannis si nici Ciolos nu pricep perfidia parlamentului si in loc s-o sanctioneze public si constitutional, se supun copilareste… Treaba lor, n-au decat, dar asta distruge amarata de economie pur romaneasca! Deci nu Ciolos distruge tara, asa cum canta toate televiziunile impreuna cu Viorel, ci clasa politica pt ca sa existe!

    qed.

  9. 9 T-Rex aprilie 20, 2016 la 4:41 pm

    Nu degeaba ii spune „Cartea Cartilor”. Se pare ca fiecare specie are o matrice proprie spatiu-timp din care nu are cum sa „evadeze”, si de aici si repetitiile astea in decursul istoriei. Nimic nou sub Soare, in afara de tehnologie. O fi si asta parte din Geneza, ca lucrurile inca nu s-au asezat dupa primele acte de Creatie?

  10. 12 Adrian B. aprilie 20, 2016 la 6:45 pm

    Noile arme folosite de SUA in rafuielile internationale cu tarile incomode ( Rusia , Iran , Argentina , Venezuela , etc. ) sunt judecatorii si tribunalele : US Supreme Court , Curtea Internationala de la Haga , Curti de Arbitraj , etc.
    In unele tari ( Romania , Argentina , Brazilia , etc. ) ei se folosesc si de procurori pentru a-si atinge scopurile .

    Cred ca viitorul acord TTIP va duce aceste lucruri intr-o zona si mai periculoasa …

    http://www.trtworld.com/europe/france-belgium-freeze-russian-assets-over-yukos-case-3377

    https://www.rt.com/usa/340387-us-iran-pay-victims/

    http://sputniknews.com/business/20160420/1038344370/ukraine-naftogaz-gazprom-russia.html

    http://www.cnsnews.com/news/article/us-judge-argentine-assets-considered-commercial-dispute

  11. 13 Adrian B. aprilie 20, 2016 la 7:05 pm

    Tradarea si turnatoria sunt cele mai mizerabile exprimari ale fiintei umane .

    Din pacate , conducatorii Romaniei de astazi nu considera la fel si chiar se folosesc de astfel de slabiciuni si de mizerii . Nici ei ( Basescu , Kovesi , Macovei , etc. ) nefiind cu nimic mai buni decat acestia …

  12. 14 Adrian B. aprilie 20, 2016 la 7:26 pm

    Daca nu ar fi ei , de cine am mai rade , nu ?
    Urmasii Bratienilor : Blaga , Gorghiu si Predoiu …

    http://www.cotidianul.ro/catalin-predoiu-noul-candidat-al-liberalilor-279921/

  13. 15 ZeV aprilie 20, 2016 la 7:58 pm

    Doru Coarna
    aprilie 20, 2016 la 4:26 pm

    Chiar ai o problema.

  14. 16 ZeV aprilie 20, 2016 la 8:03 pm

    Doru Coarna

    Cele mai populiste masuri legate de mamici au fost initiate de partidul…..(Z)
    PS
    Ati incercat sa pacaliti electoratul sa identifice ,,clasa politica corupta si rea”, doar cu PSD.
    N-a prea reusit scenariul, domnule din vest. De aceea esti suparat ? (Z)

  15. 17 ZeV aprilie 20, 2016 la 8:11 pm

    In fine, PNL are candidatul pe care il merita. Adica, un lider marcant al fostului PDL, dar care este liderul organizatiei de Bucuresti, post ocupat, candva, de Elena Udrea. (Z)
    Cum spunea si Victor si spun si eu, bietul Marian Munteanu a fost bataia de joc a unei adunaturi amorfe de derutati care nu pot sa fuzioneze decat printr-o explozie de proportii. (Z)
    Dar daca MM va candida, totusi ? Incepe sa-mi fie simpatic, mai ales, ca a spus adevarul despre oenegeurile parazite si antinationale abonate la finantare de la buget. Unele au acces preferential si la bugetele altor tari.

  16. 18 liviu bejan aprilie 20, 2016 la 8:33 pm

    Intr-un fel, scoaterea dlui Marian Munteanu din cursa pentru primaria generala este regretabila; el a faptuit o serie de renuntari pentru aceasta candidatura si acum poate contabiliza daune personale. Ceea ce pot constata, inca nu stiu daca pozitiv sau negativ, este ca meridianul energetic al candidaturii este acelasi. Si mai cred ca dl Predoiu ar trebui sa fie atent la el insusi: trecerea rapida de la o stare de spirit la alta, opusa, in timp scurt, are o denumire de boala; psihica.

  17. 19 liviu bejan aprilie 20, 2016 la 8:53 pm

    Fie-mi ingaduita o diversiune, care ne va gadila orgoliul national, aceasta pana voi reflecata nitel la subiectul propus de dl Nastase, legat de care tocmai mi-a trecut prin cap ideea ca ar putea ca Vechiul Testament sa incurajeze delatiunile, ca si regretul ca nu am oe cine denunta.
    Deci, au fost date publicitatii rezuntatele studiului Driver Power in Marea Britanie, considerat un studiu foarte reprezentativ. La fiabilitate, Toyotele cu Lexus cu tot au urcat fata de anul trecut, luand partea leului in top 10, primul loc al unei europene fiind ocupat de poporul frate cehoslovac, locul 8 cu Skoda Citygo. N-am apucat sa ma mir bine ca am vazut ca automobilele Dacia sunt percepute, la acelasi capitol, ca mai fiabile decat automobilele Renault cu care impart organele. Logan MCV locul 15, Sandero locul 19, Duster cred ca pana in 30, toate in companii selecte, presarate printre Toyota si Suzuki. De exemplu Logan MCV este clasata exact intre Lexus RX Mk.II si Toyota Prius MK.III ceea ce este onorant. Dar sa nu va silesc sa – mi cititi prea mult scrierile si sa pun link-ul:
    http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/driver-power/64280/most-reliable-cars-2016

  18. 20 Fragmentarium Politic aprilie 20, 2016 la 8:54 pm

    Îmbălsămarea” memoriei lui Gabriel Liiceanu este prematură. Este și nedreaptă, doar pentru trecut. Filosoful are o datorie și față de prezent

    Fara indoiala, Gabriel Liiceanu are o statura filosofica inconfundabila, este un filosof cu opera, in special dupa 1989, un noician si un heideggerian. Imi amintesc ca un apropiat din anii ’80, pentru care foloseam apelativul de “filosof”, ma corecta de fiecare data, spunandu-mi ca filosof era Constantin Noica, restul erau profesori de filosofie. Anii au trecut si cam acelasi lucru se spune, acum, despre discipolul lui Noica. Desigur, România lui Nicolae Ceaușescu nu era Ungaria lui János Kádár, comunistul sangeros care cu sprijinul trupelor sovietice i-a luat locul lui Imre Nagy, care a fost condamnat la moarte si executat, dupa ce sentința a fost aprobată în prealabil de Comitetul Executiv al Partidului Comunist Maghiar. [In subsidiar, este ciudata coincidenta de antisovietism la Imre Nagy (v. 1956) si Nicolae Ceausescu (v. 1968), ca un fel de “fratietate pentru suveranitate”, un subiect spumant, poate ar merita o paralela.]

    Cred insa ca “imbalsamarea” memoriei lui Liiceanu este prea devreme, mai are inca multe de spus “in” filosofie si “despre” politica. “Inghetarea in proiect”, cum suna una dintre licentele sale politico-filosofice, nu-i este caracteristica. Incontestabil, este un filosof de dreapta, dar nu un fanatic de dreapta, un inrobit de ideologia dreptei si un orb la politica de dreapta, grosso modo vorbind. Nu stiu daca Gabriel Liiceanu a fost inscris in PCR, asa cum a fost Heidegger in NSDAP, ambele cred ca la fel de formale, dar ultimul a criticat depersonalizarea, instrainarea si conceptiile rasiale pe care le-a adus nazismul. Liiceanu insa nu a avut critici despre comunism, mai mult, a avut pagini de marxism, despre care acum ne grabim sa spunem, edulcorant, ca erau “lipite”, trecem chiar linia si-l scoatem “antimarxist”.

    Ceea ce este greu de inteles la actualul Liiceanu este “mutenia” lui fata de derapajele de austeritate sociala, “dragostea pentru semenii săi, umiliți și insultați” l-ar fi obligat la impotrivire, dar si tacera fata de exclusivismul politic al “profitorilor timpurilor de tristețe și înjosire”. Probabil, si asta ar putea fi o circumstanta favorizanta, Liiceanu nu se grabeste cu atitudinea critica fata de un singur guvern sau un singur presedinte de dreapta, asteapta confirmarea unor constante in mai multe cazuri. Si lui Lech Walesa i-a mai trebuit inca un sfert de secol pentru a-si face cunoscuta a doua dezamagire.

    Privind comunismul, am o vaga indoiala ca acesta s-ar fi ocupat cu “organizarea urii”, e prea neprofitabila si consumptiva, cred ca ne orbim singuri, comunismul isi organiza interesele de dominatie mondiala, de revolutie mondiala, de ordine unipolara, cum spunem azi, ceea ce este palpabil si profitabil, absolut si etern, nu relativ si pasager ca un sentiment, ca o bula care se sparge. La fel si fascismul, scopul vizat a fost tot o ordine unipolara, mijlocul a fost altul, razboiul mondial. Noi inca pacatuim cu definirea totalitarismului, limitandu-l la cadre interne, la o tara sau alta, la un regim sau altul, fara sa luam in calcul scopul sau de grandoare totala, la nivel global.

    http://www.contributors.ro/cultura/20170/

  19. 21 centru aprilie 20, 2016 la 9:09 pm

    Ce mai tace Internetul … cat de cuminti stau hipsterii … pe forumurile animate de militantii Binelui ( adica PDL si sucursalele ) nu auzi o critica , nu auzi clasicul ” mi-e rusine ca sunt roman ” … acum un an vuia crangul de indignare in fata lui ” Mickey Mouse ” ca nu se misca repede in infrastructura , astazi …
    O tacere de cimitir in fata goliciunii actiunii Epocii Ciolos Iohannis in infrastructura .
    Raportul incalificabilei CNADR ( 6000 de angajati , o minoritate de ingineri constructori si o majoritate de rubedenii ale unor gratte – papier ) pe 2016 .
    Ce lucrari avem in curs la centuri ocolitoare ?
    De numarat la o mana – Centura Carei ( 80 % gata , inceputa de Ponta ) , Centura Sud Craiova ( cam 87 % gata , inceputa acum cateva secole ) , centura Targu Jiu ( 17 % , regimul Ciolos nu reuseste sa faca Cadastrul Gorj sa colaboreze cu constructorul ) , centura Brasov ( 80 % gata , reziliata odata de Sova , se lucreaza cu viteza melcului ) .
    Deci in tr-o tara de 237500 km2 , a doua din Europa de Est , avem santiere de constructie in curs pentru 5 orase !
    Centurile Tecuci , Bacau , Targu Mures sunt omorate de birocratia formidabila a legalistului regim Ciolos , paralizat de frica de a gresi .
    Autostrazile ? ( toate incepute de Ponta ) –
    – sectorul de la granita Bors Barcau , dat unei firme spaniole , miroase a reziliere – e ceea ce convine regimului care scapa astfel de cheltuieli si batai de cap – firma e prezentata ca ” de apartament ” – dar Corvasam construieste linii de tramvai la Barcelona si este prima firma spaniola de constructii , un gigant ; regimul ii incurca cat poate interzicandu-le sa cumpere studiul de fezabilitate romanesc al Iptana , obligandu-i sa faca ei un alt studiu si refuzand sa le spuna cat este alocat sectorului in 2016 ( spaniolii cer un avans pentru incepere )
    – Targu Mures Campia Turzii , sunt impotmoliti in cadastru si terenuri agricole , titluri de proprietate lipsa ; au reusit sa rezilieze 10 km care legau autostrada de Targu Mures ; zero lucrari pe cei 40 de km
    – Deva Lugoj – la nodul strategic de la Ohaba sunt vazuti 5 ( cinci ) muncitori ! constructorii lucreaza in ilegalitate fara autorizatiile de constructie care nu vin ( sunt obligati sa aiba front de lucru )
    – Sebes Turda – 4 loturi , 40 % gata pe doua , 12 % pe unul si 7 % pe altul , vor sa rezilieze contractul pe cel cu 7 %
    O catastrofa , en somme …
    Si tace Internetul , tace Facebook-ul , nimeni nu spune nimic …

  20. 23 liviu bejan aprilie 20, 2016 la 9:46 pm

    Am gresit, la Driver Power am comentat scorul general si nu fiabilitatea!

  21. 24 Ghita Bizonu' aprilie 20, 2016 la 9:49 pm

    De rasu’ plansu’ cestia cu Mariab Munteanu…

    Se mira ca la poarta noua de reactiile la catindatira lu Munteanu. Ce naiba astia e (e ca mintal sunt redusi la 1 copil tanpit sau 1 ramolit lipsit de memeorie) picati din luna?

    1) se stiau , sa zic asa, tinichele din coada lui Munteanu… acuzle cu simpatiile legionare daca nu mai mult (dupa parerea mea nu chiar fara suport), pozitiile cam nationaliste, „ortodoxismul” (intre ghilimele ca la MM este cam politica aparteneta lui religioasa), episodul cu Magureanu samd

    2) se stiau (sau trebuiua stiute) fixurile „societaii civile”

    3) trebuia anticipata reactia „societaii civile”

    4) trebuia anticipata reactia .. sczue a finatatorilor „societaii civile”

    Acu geaba unii (inclus Munteanu) se oripileaza ca numa cativa e „societate civila” (e ca este Gyuri Soros), Ca acum 26 de ani si el MM era „societate civila” iar 85% din populatie nu era considerata a fi compusa nici macatr din .. persoane!
    Acu unii geaba e oripilati ca au inetrvenit poa si „factorio externi”. In 2012 se tavalaeau de fericire,, aplaudau pre Barosu democratiei din Romania si pe Gordon ziceti mersi ca nu va impusca lunestistii!

    Incredbila este insa putina gandire si mai ales parohialismul satesc al alaora de l-au facut catindat (poa la Quintus e doar varsta venerabila) care se pare ca nu stiu pe ce lume traiesc..

    Ar fi de ras daca nu de plans …

    A si ptr Doru Coarna si Iohannis „neamtu cel preacinsit” (da cam cu falsu’ !) e tot politician !

  22. 25 liviu bejan aprilie 20, 2016 la 10:00 pm

    Totusi era fiabilitatea. In fine, oboseala.

  23. 26 Luminita Arhire aprilie 20, 2016 la 10:57 pm

    DESPRE PROSTIE , studiu de caz

    SUBIECT: Radu Tudor

    Diuntr-un motiv care îmi scapă, Radu Tudor este convins că politica ANTENEI 3 este menită, de ceva vreme, să-l pupe în zona dodoloață pe Klaus Iohannis. Dintre toți, când nu se bagă în față Mihai Gâdea, Radu Tudor este cel mai zelos … poate că-n fantezia lui erotică așa și trebuie să arate ”licuriciul cel mare”, adică măcar doi metri să aibă, fără căciulă de nutrie rezemată pe urechi…nu-i nevoie să mai și lumineze, că ar fi excesiv…

    Așa că ieri, la SINTEZA ZILEI, a înălțat în slăvi inițiativa extraordinară a președintelui de a returna adevăratului proprietar al casei din strada Bălcescu, municipiul Sibiu, suma de 12 500 de euro, contravaloarea a 5 luni de încasat chirie pentru un imobil pierdut definitiv în instanță. A urmat o comparație total aiurea cu Băsescu și casa din Mihăileanu, deși spețele nesimțirii celor doi președinți sunt total diferite și până la ora asta ar fi trebuit să afle și Radu Tudor acest adevăr fundamental. După ce a înălțat o odă în metru antic onestității cu totul excepționale care l-a împins pe președintele în funcție să dea înapoi, cu parcimonie, chiria pe numai cinci luni din cele 14 x 12 luni de exploatare fără drept a unui imobil dobândit cu acte ”fotoshopate” la fix, a rezultat că pentru Radu Tudor aspectul pozitiv era ”banu′ înapoi” în timp ce felul suprarealist în care a dobândit președintele casa, era un amănunt oarecare.

    Asta în cazul lui Klaus…

    Pentru că, peste o jumătate de oră, Radu Tudor a uitat complet că inventarea unor moștenitori , ca să pui gheara pe o casă, e un detaliu și-o șotie nevinovată , de care ne râdem de ne prăpădim , și când, în dezbatere, a apărut felul IDENTIC în care clanul Cârpaci a dobândit imobilele din centrul vechi al Timișoarei, dintr-o dată analistul militar și-a dat seama că e vorba de FAPTE PENALE!!! Și dă-i și luptă, și tânguie-te că e posibil să obții imobile în centrul unui oraș inventând, monstruos, moștenitori, și că nu-s încă la ocnă țiganii care s-au ocupat cu așa ceva. Am fost siderată… cazurile erau, spun încă o dată, trase LA INDIGO! Numai că la președinte era ”hai, treacă de la mine…” iar la țigani era ”marș la pușcărie, infractorilor !”

    Înțeleg problemele existențiale ale ANTENEI 3…Sunt legitime. Văd ce li se-ntâmplă jurnaliștilor de-acolo în procesul cu Codruța Kovesi. Observ sărăcia și puținătatea decorului în care își fac programul . Remarc întreruperile bruște ale emisiunilor, momentele cu sunetul suspendat de defecțiuni tehnice, peste care se așază doar încercarea , eroică uneori , a colectivului, de a supraviețui unui sistem care doreste cu orice preț să-i ia gâtul.

    De aceea nu pot pricepe de ce Radu Tudor și-ar pune speranța într-un cal mort și împăiat , care rânjește încremenit în geamul livingului de la Cotroceni.

  24. 27 Radu Humor aprilie 20, 2016 la 11:54 pm

    Sunt curios dacă semnalarea unor fapte precum cel relatat încă din 2011, dar rămas fără urmări până în prezent, când subiectul, aflat tot timpul sub pulpana partidului ce clamează şi susţine , mai abitir decât toţi principii de etică şi corectitudine politică ( PNL, fost PDL) se află în prezent foarte aproape de cel de-al patrulea mandat, ascensiunea sa material- financiară şi nepotismul dus la extrem ( doar nepoţii nu lucrează încă la Primărie pentru că nu au vârsta ) nemai putând fi oprită, deoarece de acum, nu actele, ci banii vorbesc, sunt curios, repet dacă această postare poate fi catalogată ca un denunţ ?!
    Menţionez că cei care mi-au trimis articolul, ghidându-se probabil după numele sub care postez, doresc să-şi păstreze anonimatul, pentru a nu fi supuşi, în cel mai bun caz oprobriului public şi în cel mai rău caz posibelor represalii :represaliilor .
    Mă gândesc că poate ar trebui să ia atitudine mai ales cei care sunt de aceeaşi etnie cu unele dintre victimele acestui sârguincios colaborator al vechii securităţi ( evreii şi maghiarii, dacă românii sunt mai iertători de felul lor !), dar probabil şi a celei noi, dat fiind că a fost recrutat şi imediat după 89 de către unul din ONG-urile sorosiste şi trimis imediat în străinătate pentru desăvârşirea „aptitudinilor” şi actualizarea lor !
    De remarcat că recent şi-a activat un coleg de nebunii securistice, ongist ca şi el, ce a inoculat în cel mai pur stil comunist, vechea cultură a zonei, numindu-l din nou la conducerea centrului cultural, cumulând pensia cu salariul, în timp ce fostul, abia numit ( absolvent de IATC, ce a făcut în doi ani, mai mult decât hoaşca comunistă în cei 40 de ani) a fost dat afară pe motiv de incompetenţă ( în realitate descoperise anumite mişmaşuri financiare, şi nu numai, ale fostului !) .
    Era să uit : Toate contestaţiile făcute până în prezent nu au ajutat la nimic, astfel că PNL-ul se va mândri din nou cu un asemenea primar, aflat deja la al patrulea mandat, a cărui ascensiune pare a fi de neoprit, oamenii lui veghind peste tot, deci şi la urne !
    Dar n-ar trebui să-i uităm nici pe cei care-l susţin fraudulos de la nivel mult mai înalt !
    Dacă ăsta-i denunţ, mi-l asum şi eu, dar dacă-i un strigăt de disperare a unor cetăţeni rămaşi neputincioşi ( cu dreptatea-n mână) în faţa unor evidente nedreptăţi, ar fi cazul să-l audă şi alţii !
    Încă ar mai fi timp ! Dar şi timpul !
    http://www.obiectivdesuceava.ro/local/ce-a-facut-alin-ursaciuc-colaboratorul-securitatii-comuniste/

  25. 28 Cris aprilie 21, 2016 la 8:44 am

    Nu mă deranjează denunțul în sine, ci faptul că unele vin foarte târziu, după ani.
    Insul care scrie obidit că i s-a cerut mită, iar el a dat ca să-și rezolve problema, a trăit atâta timp torturat de faptă și, în cele din urmă, n-a mai putut și i-a scris procurorului…
    Mi s-ar părea mai corect ca, imediat după ce ți se cere mită, să te duci la Poliția Judiciară care să organizeze un delict flagrant, proba cea mai zdrobitoare pentru condamnarea împricinatului.

  26. 29 Cris aprilie 21, 2016 la 9:07 am

    În disperare de cauză, Predoiu s-a sacrificat și candidează.
    De ce n-a candidat de la început? Cred că n-a vrut să-și ia răspunderea, așa cum n-au vrut nici ceilalți PNL-iști notorii, și că îi e frică de DNA, așa cum le e frică și celorlalți PNL-iști notorii.
    Probabil că unii din rândul doi ar fi vrut, însă sondajele nu-i avantajau, așa cum nu l-au avantajat pe Bușoi.

    Îmi propun să mă informez despre candidații cu ceva șanse, pentru că, deocamdată, n-am preferințe. Îmi place Firea pentru că are logică, știe să se comporte în relațiile cu oamenii, e energică, realistă și bună organizatoare, însă va trebui să-i cunosc și pe ceilalți.

    Afirmația „nu e competent” nu se susține, dat fiind faptul că niciunul n-a mai fost primar, așa că n-are experiență.
    Aș fi atentă la felul în care își vor prezenta intențiile și la obiectivele însele. Am pretenția că intuiesc care sunt obiectivele fanteziste.

    Apoi, o să-mi atragă atenția cel care se va referi și la rolul Consiliului General, și la rolul direcțiilor și salariaților primăriei, fiindcă, fără toți aceștia, primarul nu poate să facă mai nimic.

    Un „jurnalist” cunoscut (nu mai pot cu „jurnaliștii” ăștia!) zicea că primarul Bucureștilor are miliarde pe mână…
    Nu, stimabile, nu primarul hotărăște de unul singur ce se face cu banii.
    Dar, dacă oameni de la care ai avea pretenții, nu știu asta, ce să aștepți de la „oamenii simpli”, cum se zice acum?

  27. 30 ZeV aprilie 21, 2016 la 11:50 am

    liviu bejan
    aprilie 20, 2016 la 9:17 pm

    Oricand cu placere.

  28. 31 ZeV aprilie 21, 2016 la 12:13 pm

    Luminita Arhire

    Nu stiu cat de mult ,,l-a impins onestitatea” pe smenarul neamt de mana a doua de la Cotroceni (adica un fel de ,,englez” din ,,Australia”) sa restituie cateva procente din cv chiriei, eu sunt tentat sa cred ca a fost impins de consilieri. Cred ca are si acum un fir direct cu Dan Mihalache. (Z)
    PS
    Radu Tudor este si el un om. Si ca orice om, are la randu-i limite, slabiciuni si fixisme. De ce il sustine pe Yohannis ? Poate pentru ca isi pune speranta ca nemtii isi doresc revansa fata de Rusia dupa ce tancurile rusesti au ajuns la Berlin (in al doilea razboi mondial_n.mea). (Z)
    Apropo de est, iata ca astazi un smenar primeste la Bucuresti un alt smenar (al carui nume este prezent in Panama Paper), recte, presedintele afacerist (sau viceversa) al Ucrainei.

  29. 32 Oscar Wilde aprilie 21, 2016 la 12:50 pm

    Despre denunțător și despre japiță am scris pe blogul meu acum un an, spunându-mi părerea. Denunțul e dinaintea Bibliei, dar a devenit politică de stat în Roma Antică, politică religioasă în perioada Inchiziției, iar la noi a devenit politică juridică!
    Marian Nicolae,
    Codul Hamurabi, scris acum 4000 de ani, pedepsea cu moartea pe denunțătorul mincinos, iar judecătorului care judeca pe baza unui denunț mincinos i se lua dreptul de a mai judecata, pe lângă alte pedepse care i se aplicau.
    Luminița Arhire,
    Antema 3 își ia măsuri de precauție și scoate la înaintare, pe rând, câte un realizator, care scoată câte o perlă. Am înțeles acest lucru, când am văzut că fiicei lui Voiculescu i s-a deschis un proces, pe acuzații destul de grave. Trebuie și ei să-și apere patronul și să supraviețuiască!
    Fragmentarium Politic,
    L-am citit pe Liiceanu în studenție. Îi citeam eseurile despre filosofii contemporani care nu fuseseră traduși la noi și ale căror cărți se aflau doar la sălile de lectură ale profesorilor, unde puteai pătrunde doar cu un bilet de voie dat de profesor, argumentat ( cum ar fi realizarea unui referat sau a lucrării de diplomă). Acum nu-l mai citesc, pentru că îl consider un mizerabil. De fapt nici nu știu ce a mai scris, pentru că nu mă mai interesează. Poate greșesc, dar ăsta este modul meu de a protesta împotriva unui intelectual mizerabil.

  30. 33 Marian Nicolae aprilie 21, 2016 la 2:37 pm

    Stratfor sfătuieşte România să devină lider regional, colaborând cu Rusia

    Sputnik Moldova POLITICĂ
    12:05 21.04.2016(reînnoit 12:06 21.04.2016) http://sputnik.md/moldova_romania_politics/20160421/6124913.html#ixzz46SnUkViQ

    Cea mai mare problemă a României este dependenţa de Uniunea Europeană în ceea ce priveşte finanţarea, dar şi lipsa de încredere în propriile forţe a elitelor din ţară, a declarat preşedintele companiei de consultanţă geopolitică Stratfor, George Friedman.

    BUCUREŞTI, 21 apr — Sputnik. Potenţialul economic al României este imens pentru extinderea afacerilor în Ucraina, Rusia, Balcani şi estul Mediteranei.

    George Friedman, preşedintele centrului de consultanţă Stratfor, consideră că România are o piaţă mare şi un potenţial uriaş în a-şi extinde afacerile în Ucraina, în Balcani şi în estul Mediteranei. Aşezarea geopolitică a României între Orientul Mijlociu, Uniunea Europeană, Rusia si Balcani ar putea fi folosită în favoarea dezvoltării, menționează ziare.com.

    „Romania are oportunitatea să aibă o piaţă internă mare, dar este şi în apropiere de Balcani, Ucraina, Mediterana de Est, locuri în care puteţi să creşteţi şi să faceţi afaceri”, a afirmat Friedman la o conferinţă organizată la Bucureşti.

    În viziunea strategului american, doar două state — România şi Polonia — dispun de pieţe interne suficient de mari pentru a fi lideri regionali. Dar pentru a deveni lider regional, România trebuie să îşi reducă dependenţa finanaciară de Uniunea Europeană, să îşi cultive încrederea în sine şi să îşi înfrângă teama de Rusia.

    „România are două mari provocări: referinţa la Uniunea Europeană, dependenţa în materie de finanţare şi lipsa de încredere în sine”, a subliniat George Friedman.

    Președintele Stratfor a mai spus că România nu trebuie să se bazeze pe exportul de energie pentru a se dezvolta. Însă sistemul bancar trebuie stimulat să finanţeze firmele mici si mijlocii. Friedman, un eurosceptic convins, e de părere că România nu trebuie să intre în zona Euro.

    ––––––––
    nota Roninjaune:

    Dupa umila mea parere, atunci cand vine vorba despre…Geopolitica, te uiti in primul rand cine vorbeste si abea dupa aceea, daca merita, asculti si ceea ce are de spus in acest domeniu acum la moda se pare….

    Avand in vedere ca cele de mai sus sunt spuse de catre domnul George Friedman, presedintele Stratfor…..personal, tot in umila mea parere, cred ca decidentii de la Bucuresti ar trebui sa deschida urechile mari si sa-l asculte pe domnul Friedman, deoarece o sti domnia sa ceva ce noi, umili muritori de rand nu avem nici cea mai mica idee.

    Drept pentru care, n-ar strica ca ai nostri decidenti sa se prezinte cu caciula in maini pe treptele…Kremlinului, sa dea buna ziua cum se cuvine si sa intrebe cu umilinta in glas daca si noi romanii…sau in sfarsit ce a mai ramas din noi….putem da o mana de ajutor in BRICS.

    O parere umila si zic eu de bun simt din partea unui dac simplu de la munte….Heniu ai zice la munte, pentru curiosi…..si da, noaptea ni se plimba ursul prin curte fara nici o problema….

    NU…toaleta o avem tat in fundu’ curtii…asa ca……
    Mai treceti si alta data pe la noi, caci bucurosi tare suntem de oaspeti…..

    PS, Sper sa-mi gustati umorul.

  31. 34 Doru Coarna aprilie 21, 2016 la 3:08 pm

    @ ZeV,

    citeste atent, vorbeam despre clasa politica! As fi vrut eu sa fie doar PSD…

    @ Ghita,

    Iohannis este tot atat de politician pe cat este de presedinte… Daca te referi la casa confiscata, n-avea de unde sa stie cum si-a insusit-o amicul de la care a cumparat jumatatea, dar altii n-ar putea justifica cum de au, dupa 10-15 ani de munca la stat, 6-7 case in Bucuresti…

    Dar fiti linistiti, presedintii romani nu mai pot fi suspendati, fara varan si fara Viorel!

  32. 35 Radu Humor aprilie 21, 2016 la 4:02 pm

    Aflu că dacă un parlamentar îşi angajează soţia la cabinetul său, ANI se sesizează imediat : conflict de interese, incompatibilitate ( în cel mai bun caz) !
    Dacă-i angajată amanta, ANI n-are nici o treabă . Eventual, se poate sesiza soţia. Din oficiu … 😉
    Dacă un primar îşi angajează cumnaţii şi cumnatele, dar şi toţi prietenii de afaceri la primărie şi soţia în postul de director al celei mai mari instituţii de învăţământ din oraş, nici ANI, dar nici altă instituţie nu mai are nimic de obiectat ! Cît despre cetăţenii, care revoltaţi şi desconsideraţi, fac peste tot sesizări, ştie domnul primar cum să le rezolve că doar e la al patrulea mandat şi a strâns destulă experienţă, destui bani (cam un milion de euro de mandat, au calculat unii !) şi destule relaţii suspuse, care-l ţin în braţe şi-l apără de rele, sau de răi, care nu văd cu ochi buni cum creşte averea primarului şi acoliţilor săi într-un ritm ameţitor !
    În schimb organele abilitate, nu-s deloc interesate de aceste aspecte, minore pentru ei !
    P.S.
    Aflăm că parlamentarii, până acum doar senatorii, au respins proiectul de lege care ar urma să pună în aplicare rezultatul Referendumului prin care 88, 89 % dintre români, cu o prezenţă de vot apropiată de 60 %, deci perfect valabil, au hotărât ca în Parlamentul României să fie maximum 300 de parlamentari !
    Votul decisiv revine Camerei Deputaţilor, care fără o intervenţie hotărâtă a socităţii civile , va vota la fel ca şi Senatul :
    Doar două voturi pentru şi o abţinere, iar restul împotrivă !
    Împotriva noastră, a celor care-i plătim ( şi încă regeşte !) pe aceşti mutanţi care nu că uită, dar nici nu cunosc pentru ce au fost aleşi acolo. De fapt pe ei îi interesează doar să-şi scoată banii daţi la partid pentru accederea pe locuri eligibile şi mărirea continuă şi nesimţită a tuturor privilegiilor .
    Cum să laşi la mâna lupilor dreptul de a-şi stabili ei numărul de oi ce le revin la fiecare atac în haită ?!
    Un fel de :
    – Mănânci calule ovăs ? 😆 :mrgreen:
    Ce face Curtea Constituţională, celelate puteri din stat, dar mai ales ce face ambasadorul Statelor Unite când vede că parlamentul României este pe cale de a depăşi numeric Congresul american !
    Dacă nu s-ar fi băgat, mult prea insistent, depăşindu-şi chiar prerogativele diplomatice, în alte probleme, cu mult mai neînsemnate ( pentru noi, că pentru ei… 😉 ), poate că n-ar aştepta nimeni, nici acum, o luare de poziţie vis-a-vis de acest subiect !
    Hai, domnule ambasador, curaj !
    Sau poate vreţi să vă alăturaţi sutelor de mii de oameni ce vor mărşălui prin Capitală pentru a opri această samavolnicie ?!
    Nu vă speriaţi, nu sunt prorus ! 😉

  33. 36 Adrian B. aprilie 21, 2016 la 5:29 pm

    @ zev

    🙂 Mare caracter …

    …………………………………………………………………………………………………….

    ZeV
    aprilie 20, 2016 la 3:29 pm

    Denuntul, daca este bazat pe adevar, nu este un lucru rau, in principiu.
    ……………………………………………………………………………………………………..

  34. 37 liviu bejan aprilie 21, 2016 la 5:48 pm

    Marturisesc ca nu am reusit sa imi dau seama de ce dl Nastase a facut acest istoric al delatiunii ca procedeu si arta. Insa am reusit sa ajung la concluzia ca delatiunea este recomandata de crestinism, din moment ce avem exemplificarea, cu final fericit, oferita publicului de catre dl Nastase. Ceea ce ma face sa cred ca eu ne-denuntand si nici macar parand pe nimeni, am avut un compartament anticrestin. Aspectul este ca, chiar daca as dori sa recuperez, nu am pe nimeni pe care sa il denunt ca sa imi iasa si mie ceva: o vie, niste vin, ori niste parale. Interesant in exemplul dlui Nastase ca paratul nu comite nici o fapta reprobabila, el este pur si simplu inlaturat de la bunurile sale prin procedeul si arta delatiunii. Daca stau bine sa ma gandesc, orice individ inlaturat lasa un loc liber care trebuie fr Dar daca eu nu am denuntat pe nimeni (rusine mie, voi verge in iad!) in viata mea, am fost denuntat inca de copil, ceea ce, daca as fi citit acest articol al dlui Nastase acum 45 de ani, mi-ar fi deschis ochii asupra drumului si sortii mele in viata. Pentru ca, atunci, in clasa a VII-a, pe cand eu frecventam nu doar scoala, ci si un cerc de foto de la casa pionierilor, nu banuiam ca un alt cerc, cel al tinarului denuntator, functiona si el in conditii obscure. Astfel ca, in culmea gloriei mele scolare, m-am trezit denuntat la profesoara de biologie pentru faptul ca am propus colegilor sa nu reparam tablia stricata a catedrei ca sa putem vedea prin fanta astfel creata. Marturisesc ca ani de zile nu mi-am dat seama, nu-s nici eu prea inteligent, de la ce mi se tragea in orele de biologie; ca sa-mi tin statutul a trebuit sa mananc cartea astfel ca, in clasa a 8-a, cand m-am mutat in alt oras, am facut senzatie raspunzand singur, la tabla, timp de doua ore, in care am fost interogat din botanica, zoologie, anatomie si materia la zi, si am umflat primul decar dat dupa patru ani de zile. Desi pare, din exemplul de mai sus, ca postura de denuntat are si avantaje, chestiunea nu e valabila decat pe termen scurt; pe termen mediu si lung, denuntatorii ajung nu doar sa fie mai apreciati decat denuntatii ci sa o si duca mult mai bine; vezi si exemplul dlui Nastase, in care paratul se intorce acasa fericit ca i-a zis-o rigai, insa doar cu asta se alege. De aceea, pentru cei tineri nu am decat un sfat aproape leninist: denuntati, denuntati, denuntati! Delatiunea este o trasatura a ingerilor.

  35. 38 liviu bejan aprilie 21, 2016 la 9:05 pm

    Domnule Nastase, cred ca nu peste mult timp veti scrie un articol despre Opera romana. Dar atentie: desi e o lume a artei si frumosului, e urat ce se intampla acolo; de exemplu, ieri, cunoscuta soprana Angela Gheorghiu a publicat o scrisoare deschisa; in doar cateva ore, un site pro-putere a difuzat mizerii la adresa Angelei Gheorghiu; chiar daca ar fi adevarate, tot mizerii se cheama.

  36. 39 Adrian B. aprilie 21, 2016 la 9:25 pm

    Acum inteleg si eu de ce isi tinea Darius Valcov banii in cavouri …

    Mai ramane sa inteleg si cele doua impozite introduse de tehnocratul domn Ponta in noul Codul Fiscal : impozitul pe NIMIC ( plata sanatatii de catre cei fara venituri ) si NATIONALIZAREA prin impozitare ( cresterea aberanta a impozitelor pe proprietati astfel incat sa nu mai poata fi platite ) .
    Adica mutarea poverii fiscale de pe umerii marilor multinationale pe umerii celor mai saraci .

    http://www.agerpres.ro/economie/2016/04/21/in-cazul-a-18-banci-din-23-pentru-un-depozit-de-1-000-de-lei-pe-un-an-deponentul-inregistreaza-pierdere-la-scadenta-finzoom–13-24-39?ref=yfp

  37. 40 Luminita Arhire aprilie 22, 2016 la 12:59 am

    Vă mai amintiți, prieteni, bancul vechi cu Bulă invitat de învățătoare să spună o frază despre o întâmplare trăită de curând ? Ridicându-se în picioare, eroul nostru relatează: „Am fost la pădure, cu tata , să tăiem niște lemne, și când a înfipt tata toporul într-un brad, o așchie a sărit și i-a intrat în fund”. Cu o mică roșeață în obraz, învățătoarea îi reproșează delicat : ”Fraza e corectă, Bulă… dar puteai s-o spui și tu mai pe ocolite…Ia să vedem, încerci din nou? ” „Sigur, doamna învățătoare”, zice Bulă bucuros. „ Așadar : am fost la pădure, cu tata , să tăiem niște lemne, și când a înfipt tata toporul într-un brad, o așchie a sărit, a ocolit bradul, a ocolit trei tufișuri de lângă brad, a ocolit un frasin bătrân, a ocolit un pin uscat, a ocolit un mușuroi de furnici, a ocolit un lăstar de stejar, dar până la urmă tot i-a intrat în fund !!!”

    Ei, poate că este o atitudine reprobabilă , dar eu de bancul ăsta mi-am adus aminte când am văzut a patra nominalizare a Partidului Național Liberal la Primăria Generală a Capitalei… l-a ocolit așchia cât l-a ocolit pe Predoiu Cătălin, dar până la urmă, pișichera, tot i-a nimerit turul pantalonilor! Și iată-l, mândru candidat, taman acolo unde nu și-ar fi dorit în veci să fie. Pentru că sunt două posibilități: să se aleagă ( imposibilitate, de fapt, dar hai să zicem , de dragul raționamentului…) și atunci pa! pa! funcție de premier, că tot partidul se va bucura că a scăpat de el…sau să nu se aleagă, cu -surpriză!- aceeași consecință asupra viitorului politico-social al lui Predoiu , că nimeni n-o să-i mai dea, nici din greșeală, vreun guvern pe mână! Sigur că nici așa, fără participarea la scrutinul pentru Primăria Generală, nu i-ar fi dat nimeni ceva miniștri în custodie, dar asta e altă discuție…

    De neuitat pentru mine este ultima motiune de cenzură a liberalilor împotriva Guvernului Ponta, în 29 septembrie 2015, când Blaga și Gorghiu ședeau la căldură, în aula Parlamentului, în timp ce Predoiu Cătălin , afară, în frig și ploaie, cu glasul său semeț, însuflețea niște nimeriți pe-acolo și niște aduși cu autobuzele, conturând o realitate mult mai palidă decât declarația cu cei 15 000 de susținători frenetici care, de la adăpostul umbrelelor, ar fi trebuit să oblige guvernul Ponta să-și ia tălpășița…

    Dar nici măcar despre Cătălin Predoiu nu este vorba aici… ci despre conducerea PNL, reprezentată, mai ales, prin fermecătoarea duduie Gorghiu, căci ea este, de obicei, mai vorbăreață . Așadar:

    CANDIDAT 1, LA PRIMĂRIA GENERALĂ- CRISTIAN BUȘOI
    6 ianuarie 2016, Alina Gorghiu : „… Cristian Bușoi este un candidat energic, care are un program foarte bun. Până la alegeri are toate atuurile pentru a demonstra că este nu doar cel mai bun candidat, ci și că are șansele cele mai mari de a câștiga. Are toată susținerea mea și a partidului pentru a reuși. Este alt profil de candidat, unul care inspiră seriozitate. Nu este acel candidat spumos dar care să facă administrația praf, așa cum s-a întamplat până acum la Primăria Capitalei”.

    CANDIDAT 2, TOT LA PRIMĂRIA GENERALĂ – LUDOVIC ORBAN
    3 aprilie 2016, Alina Gorghiu : „În 2 tururi, probabil că în București am câstiga răsunător…în 2 tururi problema se schimbă fundamental. Voturile de pe dreapta se vor concentra pe candidatul Ludovic Orban și vom câștiga la procente foarte multe deasupra oricărui alt competitor….de ce nu reușim să facem un agreement pe partea dreaptă a scenei politice bucureștene și să ne grupăm în jurul lui Ludovic Orban care are cele mai mari șanse să câștige Capitala? Este singurul care poate bate contracandidatul de la PSD!.”

    CANDIDAT 3, EVIDENT, LA PRIMĂRIA GENERALĂ – MARIAN MUNTEANU
    12-13 aprilie 2016, Alina Gorghiu : „Mie mi se pare că am făcut alegerea perfectă…Marian Munteanu pornește de la un nivel de notorietate și credibilitate foarte ridicat…Am ales să optăm pentru un reprezentant al societății civile care va fi sprijinit de PNL. Avem nevoie de împrospătare, de bătut palma cu societatea civilă, de un parteneriat real cu ONG-urile din România… Recunosc că Marian Munteanu a fost unul din preferaţii mei. Am fost mai mulţi din conducere care am avut această idee. Toată lumea a agreat că este o candidatută extraordinară. Pe lângă partea de simbolistică, este şi un om ancorat în realitate…. E un tablou pe care mi-l doream demult la PNL şi îl avem…. După reacţii, este lovitura potrivită pentru a câştiga…. Cred că prezenţa domniei sale a fost necesară pentru a-i face pe colegi să înțeleagă că e o opţiune serioasă, că aduce o gură de oxigen şi că reprezintă imaginea pe care PNL şi-o doreşte.”

    CANDIDAT 4, AȚI GHICIT, TOT LA PRIMĂRIA GENERALĂ – CĂTĂLIN PREDOIU
    21 aprilie 2016, Alina Gorghiu : ”…Domnul Cătălin Predoiu este în mod ferm, neechivoc, susţinut din interiorul partidului de toţi membrii PNL. Chiar dacă unii încearcă deja să inducă altă idee, este un adversar redutabil pentru PSD, pentru că transmite tot ceea ce nu transmite PSD prin candidaturile pe care le oferă Bucureştiului: decenţă, un proiect, viziune pentru bucureşteni, integritate şi seriozitate”

    Deh, ochi alunecoși…inimă zburdalnică… ea cu toți patru a cochetat politic…Alina-fată, de-atâtea ori i-ai cerut demisia lui Ponta Victor, că ajunsesem să cred că ești expertă și că ți-ai luat diploma de excelență cu lucrarea ”DEMISIA PE ÎNȚELESUL TUTUROR”. Acum însă, așa , între noi , fetele: tu chiar știi ce-i aia o DEMISIE, sau doar ți s-a părut că sună mișto în frază?

  38. 41 Adrian B. aprilie 22, 2016 la 4:23 am

    http://www.agerpres.ro/economie/2016/04/21/in-cazul-a-18-banci-din-23-pentru-un-depozit-de-1-000-de-lei-pe-un-an-deponentul-inregistreaza-pierdere-la-scadenta-finzoom–13-24-39

    Oricum , faptul ca scoti mai putini bani de la banca decat ai depus mi se pare cazul FERICIT !

    Cazul NEFERICIT mi se pare atunci când ai depus bani la banca si te intalnesti cu una dintre situatiile de mai jos , introduse in ultimii ani in codul fiscal de catre cei doi titani ai politicii romanesti ( Boc si Ponta ) :

    1. te trezesti cu conturile blocate de anaf ( cred ca 1 din 5 romani au muscat-o asa )

    2. te trezesti cu conturile golite de anaf pentru niste datorii inventate din
    urma cu T ani ( cred ca 1 din 3 romani a patit acest lucru ! )

    3. te trezesti cu poprire pe conturi de la vreun executor judecatoresc pentru cine stie ce aberatie , abuz sau chiar pentru vreo alta persoana ( cred ca 1 din 5 romani )

    4. ti se confisca valuta pe motive de interes national ( vezi cazul anilor ’90 cu Teodor Stolojan )

    5. apare vreun scenariu gen Cipru când peste noapte afli ca ti s-au confiscat banii din cont pentru ca …

    6. te trezesti vanat de anaf pe motiv de legea 18 reactualizata de procurorul Viorel Ponta .

    7. vreun interlop si-a facut cumparaturile cu vreun card fals din contul tau .

    8. cutiile de valori nu mai este cazul deoarece sunt mai vulnerabile decat cutiile postale si cuiburile de berze .

    9. se supara Monica Macovei pe tine si-ti face vreo confiscare din aia extinsa

    10. te da Cruduta Colvesi in judecata pentru calomnie si-ti cere vreo 250000 euro .

    11. banca da faliment ( sunt prea multe ca sa le enumar ; Columna , Bancoop , Internationala a Religiior , Bancorex , Albina , Dacia Felix , etc.)

    12. banii depusi de tine la banca sunt dati cu titlu de credit Elenei Udrea sau fiicei lui Baselu .

    etc.

    Intr-adevar , CAVOUL ramane cel mai sigur instrument de economisire si pastrare a banilor , cu cel mai bun randament si cu cea mai buna protectie . Este combinatia perfecta intre cont si cutie de valori , cu acces 24/24 ore si 7/7 zile si cu autoservire .
    Omul de incredere al lui Victor Ponta care intamplator 🙂 este si sotul Laviniei Sandru – d-ul Darius Valcov – merita toate aprecierile pentru acest nou produs bancar pe care l-a lansat si promovat si care in lumina ultimelor evenimente interne si internationale cred ca va lua un avant extraordinar .

  39. 42 Ghita Bizonu' aprilie 22, 2016 la 6:40 am

    Mandru ca sunt Roman!!

    Invazaia de ieri a a ANAF in petele Tg Jiului m-a umplut de mandire paftriotica : uite dom’le ce tari suntem! Uite cum lupat ANAF de sub conducerea inteleapta a tehnocratului Julien impotriva alaora care fenteaza fiscul prin Panama!
    Sigur cva septuagenara care a avut nevooe de salvare NU are conturi in Panama dar ne impiedicam noi de fleacuri? C acum a zis ala de la finante
    „Vorbim de toleranță zero la evaziune – asta se face nu prin tratarea efectelor, ci prin identificarea cauzelor ce generează evaziunea”
    Nu poate fi tolerată neplata impozitelor și taxelor, indiferent de motiv”
    Ai vânat, ai săpat după rădăcini? Cum ai putut să trăiești șase luni fără să câștigi nimic? Nu cumva vorbim nu de faptul că nu ai câștigat, ci de faptul că nu ai declarat?
    ca cum a zis secretarul de stat din Ministerul Finanțelor, Gabriel Biriș
    Asa ca so ABAF pa babele care vanbd stevie si marar!

    Pai sa nu te simti mandru de atata vigilenta? SI de fa[tau ca confirma ca suntem patria aburdului ca nu am auzit sa fie facuta ceva vamuire printre marii importatori de legume-fructe..

    Ma simt mandru si de desele interventii a lui Isarescu Mugurel in favoarea bancilor Mai ales ca cand citesc
    In cazul a 18 bănci din 23, pentru un depozit de 1.000 de lei pe un an deponentul înregistrează pierdere la scadență (Finzoom) – AGERPRES

    Ma simt mandru si de justitia noastra. Mai ales ca cand areteaza o mama care si-a „rapit” prorpoil copil si a fugit din Canada veneind in Romania.
    Tampita credea ca ca fi aparata in Romania!! Doar ptr ca este romanca!
    Ma mai simt mandru de justitia noastra l-a inhatat pe corputii Ponta si Șova care printr-un contract daks (?!) de prestari servicii au diminuat (cica ) impoztele slatite de Șova (par platite de Ponta) da care nu are nici o neplacere la hemoroizi ca mari firme fac excat acelasi lucru folosindu-se de diverse off shores …
    Si mai mandru ma simt ca cel de la finate este el insusi implicat in cestii u off shores.
    Adica este un tehnocrat in evaziune fiscala!!!

    Cum sa nu fii mandru ca esti roman si nu mai esti in tara ta stapan?!

    într-o anumită limită care poate fi obținută prin plafonarea bazei de calcul a contribuțiilor sociale.

  40. 43 Cornu aprilie 22, 2016 la 6:46 am

    O dovada, desi nu mai era nevoie, ca mama prostilor e mereu gravida. Darwin ar zice ca am evoluat … din pacate dovezile nu confirma acest lucru.
    O alta dovada va fi rezultatul alegerilor din Bucuresti …

  41. 44 ZeV aprilie 22, 2016 la 1:57 pm

    Romania este pe punctul sa piarda contactul cu Eurovision. Si asta dupa ce s-a cheltuit o gramada de bani, de catre TVR, la preselectia reprezentarii Romaniei.
    Bani care au amplificat datoria Televiziunii Romane.
    Recent, gimnastica romaneasca a ratat participarea la Olimpiada.
    Simona Halep, presata si stresata de tot felul de comentatori sportivi dubiosi(in frunte cu CTP si Tolontan-doua caritcaturi posdecembristre in zona media), pierde meci dupa meci.
    Guvernul tehnocrat nu gaseste 14 milioane pentru Eurovision, asa cum nu a gasit 6 milioane pentru ,,Cumintenia Pamantului” a lui Brancusi.
    Mai mult, se pare ca birocratii din guvernul capitalului strain si al oengeurilor finantate din bani publici (vorba lui Ilie Serbanescu) vor sa inghete salarii si sporuri salariale, implementand cerintele FMI , FARA ca Romania sa detina o ,,centura de siguranta” printr-un acord parafat cu aceasta institutie a neoliberalismului globalist.
    Dar e bine…e foarte bine. Nu-i asa prieteni antipontisti ? In fond, n-am avut cutremure, n-am avut inundatii catastrofale, deci, e bine…e foarte bine. Este meritul tehnocratilor, ca ne-au ferit de calamitati. (Z)
    Ce pacat ca domnul Ponta nu a aplicat mai devreme masurile de geniu ale achimasilor, irimestilor, ciolosilor si prunelor + restul legumelor si fructelor de la palatul Victoria. Ar fi ramas cu siguranta in functie. (Z)

  42. 45 ZeV aprilie 22, 2016 la 2:04 pm

    Abia acum, Livia Stanciu a decis politic. Parerea mea este ca pe aceasta doamna nu o duce pur si simplu capul.
    In situatia lui Dragnea, emitand o sentinta incerta de tip ,,gri”, Justitia romana devedeste cateva lucruri:
    1. Nu crede , de facto, in vinovatia lui Dragnea;
    2. Se teme, totusi, de DNA si Ambasada;
    4. Se teme, totusi, sa ingradeasca ferm libertatea votului – BAZA DEMOCRATIEI;
    3. S-a implicat politic, dorind sa loveasca in imaginea politica a lui Liviu Dragnea si a PSD;
    Absolut penibil. Avem o justitie de care ne-am putea lipsi. Oricum adevaratele prejudicii raman in buzunarele denuntatorilor. (Z)

  43. 46 Ghita Bizonu' aprilie 22, 2016 la 3:57 pm


    Altu mai gras ca pe Dragnea l-au ras!
    Se pregateste …. Victor?!
    Cand am scis ca va PLATI „coabitarea” mi s-a zis ca as fi papa al Partidului Anti Ponta
    Din pacate puteti observa chioar daca sunteti „cu ocghii latg inchisi” ca am avut dreptate (eu am avut o gramade de „esece” asa ca le-ma invatar „mirosul”)

  44. 47 Ghita Bizonu' aprilie 22, 2016 la 4:50 pm

    Hm .. acu auz de e foloase nepatrimoniale necuvenite prin capitalul de imagine!
    Atunci hai sa va arat niste exemple :


    pqai chair imagine necuvenita ! Prea seamana anii 60 si parca imi aduc aminte de o poaza cu alta blonda!


    Sa fie arestata! Mai ales ca unii zic ca buzele nu ar fi chiar de la mama natura!


    Pai sa arati asa nu este un folos necuvenit dpv al imaginii?! Nu ii poate aduce foloase electorale(voturi) necuvenite (din partea junilor frustati si a babalacilor uituci)?!

    Si in fine, la urma dar nu cel din urma :
    http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1688/4592102/2/basescu.jpg?width=400
    http://www.agerpres.ro/agerpres/imageResize?path=http%3A%2F%2Fwww.agerpres.ro%2Fmedia%2Fimages%2F2010-04%2F04081400-847882102.jpg&size=6
    Adica cum ? Preizdelu este nmevoit sa isi cumpere singir apa plata? Sau ce cata in Duster cand de fpata are mertz si coloana oficiala de la bujet ? Nu e si asta „foloase nepatrimoniale necuvenite prin capitalul de imagine” de „om ca noi” aia de rand?! (am si eu in comotete pe unu cu un Duster.. cu tapiterie de piele! Da base nu sta in garsoniera..)

  45. 48 Luminita Arhire aprilie 22, 2016 la 5:49 pm

    Ruşine , “dez-onorantă instanţă” condusă de Livia Stanciu ! Ruşine maximă, Partid aşa-zis Naţional şi aşa-zis Liberal, exprimându-te prin gura parazitului pedelist care a invadat şi a copleşit definitiv gazda liberală ! Ruşine “prostănacă”, Mircea Geoană! Ruşine enormă şi plină de “fatigue”, Valeriu Zgonea!

    Nu am avut vreo simpatie specială , vreodată, pentru Liviu Dragnea. Dar este o a nu ştiu câta condamnare politică pe care societatea românească o înghite şi o digeră în tăcere, deşi ar trebui să-i provoace o dispnee fatală, precum bucăţica de măr otrăvit blocată în esofagul delicat al Albei ca Zăpada.

    Greaţa provocată de toţi impostorii ăştia autori şi profitori ai condamnărilor cretinoide, ilogice, anacronice, care sapă şanţuri adânci în încrederea publicului în Justiţia Română, nu se drege, pur şi simplu, cu METROCLOPRAMID.

    În 2012 , după Referendum, Kovesi a fost abordată de nişte reporteri oarecare cu întrebări despre vânătoarea cu hăitaşi-procuroraşi a ţăranilor votanţi , pe dealuri şi prin biserici, şi-mi amintesc precis ce a răspuns: că ei trebuie să cerceteze, DAR, IMPARŢIALI CUM ÎI ŞTIM, EI CERCETEAZĂ ŞI ACŢIUNEA DE ÎMPIEDICARE A VOTULUI, PENTRU CARE ERAU DESTULE PLÂNGERI PENALE ( era plin FB de idioţi mândri că le-au reţinut cărţile de identitate unor angajaţi sau că i-au ameninţat că dacă apar cu autocolantul pe buletin la desfac contractele de muncă) . A mai auzit cineva vreodată ceva despre aceste dosare?

    Am impresia că Zgonea, care-şi freca mânuţele, dornic să ia partidul de-a gata şi să-i dea un brânci pe scări lui Dragnea Liviu, a suferit o traumă majoră la neoronul de partid, cel din partea stângă, în timp ce neoronul din dreapta, înregistrat la Ambasada Americană, abia mai mişcă puţin din urechi, neliniştit.

    Ştiu, veţi spune, prieteni, nu-i mare lucru să pierzi doi neuroni, i se întâmplă fiecăruia, în fiecare zi…Da, aşa e, nu-i chiar dramatic, dar doar cu condiţia să-ţi mai rămână şi alţii…

  46. 49 Luminita Arhire aprilie 22, 2016 la 8:13 pm

    @Doru Coarna,aprilie 21, 2016 la 3:08 pm

    „Daca te referi la casa confiscata, n-avea de unde sa ştie cum si-a insusit-o amicul de la care a cumparat jumatatea”…

    Prietene, totuşi… totuşi… lumea se mai şi informează pe aici, nu poate să înghită chiar toate gogoşile pe care vă propuneţi să le popularizaţi… Dacă nu ştiţi nimic despre subiect, există informaţii şi o documentare foarte serioasă pe platforma RISE PROJECT. Faceţi-vă temele , vă rog… Nu vreţi să aflaţi pe ce sumă a vândut ăla jumătate de casă şi să vă întrebaţi în intimitatea trăirilor dumneavoastră extrem de sensibile : „dar oare de ce dracului o fi făcut aşa ceva un om normal la cap?” Găsiţi documente, scheme pentru cei care nu-nţeleg din prima, cronologie…tot. Mult succes!

  47. 50 ZeV aprilie 22, 2016 la 8:31 pm

    Adrian B.
    aprilie 21, 2016 la 5:29 pm

    Daca tu vezi pe strada un derbedeu lovind o femeie si incercand sa-i fure cerceii si inelele, ce ai face ?
    Sau o masina accidentand un om, dupa care dispare ? Dar tu apuci sa-i memorezi numarul de inmatriculare….
    Ai tine telefonul inchis ? Bravo, ,,cetatene”. (Z)

  48. 51 Marian Nicolae aprilie 22, 2016 la 9:02 pm

    @ Oscar Wilde, aprilie 21, 2016 la 12:50 pm

    „Despre denunțător și despre japiță am scris pe blogul meu acum un an, spunându-mi părerea. Denunțul e dinaintea Bibliei, dar a devenit politică de stat în Roma Antică, politică religioasă în perioada Inchiziției, iar la noi a devenit politică juridică!

    Marian Nicolae,
    Codul Hamurabi, scris acum 4000 de ani, pedepsea cu moartea pe denunțătorul mincinos, iar judecătorului care judeca pe baza unui denunț mincinos i se lua dreptul de a mai judecata, pe lângă alte pedepse care i se aplicau.”
    –––––––––––-
    Sunt de acord atat cu codul Hamurabi cat si cu comentariul dvs.

    Am totusi cateva nelamuriri si va rog sa ma descurcati:

    1. Ce facem totusi daca avem de-a face cu un denunt perfect legal, un denunt care pur si simplu ar putea salva nu numai un popor si o tara dar chiar mai mult de atat, sa spunem intreaga Crestinate cu majuscula la crestinatate.

    2. Ce facem daca judecatorul, sau chiar mai rau, judecatorii judeca stramb cu rea vointa indiferent de probele cat se poate de adevarate care li s-au adus si prezentat in dosar, TOCMAI pentru ca acestia sa NU greseasca.

    3. Tinand cont de faptul ca judecatorii au judecat stramb cu rea credinta, acestia merita sau nu pedeapsa cu moartea, bineinteles judecand dupa codul Hamurabi, din moment ce oricum la noi nu se mai respecta nici Codul Penal si nici Codul de Procedura Penala ?

    4. Cum cantarim, bineinteles folosind balanta Justitiei, atunci cand un intreg sistem juridic da gres sau este falimentat moral cu buna stiinta…?????

    Punem toata Magistratura pe butucul calaului…???
    DA sau NU…???

  49. 52 liviu bejan aprilie 22, 2016 la 9:13 pm

    Inteleg ca dl Dragnea a primit, definitiv, doi ani de inchisoare cu suspendare (suspendare de ce? De grinda? De carlig?) . Sentinta este evident politica iar acest lucru trebuie afirmat cu tarie, traim intr-o tara in care inca mai exista (pentru cat timp?) dreptul la opinie si libertatea de a o exprima. Deasemeni, sa-l felicitam pe dl Tariceanu care sustine aceeasi concluzie sus si tare. Insa, in exprimarea opiniei mele ca dlui Dragnea i s-a facut o nedreptate, nu trebuie sa uit comportamentul criticabil pe care dl Dragnea l-a avut in perioada dintre procese – comportament evidentiat si blamat si de catre comentatori de pe blogul dlui Nastase. Iar daca demisia sa , in aceasta perioada preelectorala, ar provoca, in adevar, daune partidului sau, o un pas inapoi al dlui Dragnea este de luat in discutie dupa alegerile locale si parlamentare. Alegeri pe care ii urez sa le castige, ca prea multe alegeri a pierdut pana acum.

  50. 53 fostă basarabeancă aprilie 22, 2016 la 9:15 pm

    Uite că nu-i cu executare, da’ parcă-i mai cu decizii capcană. Acum să-l văd pe Dragnea! Pot spune că i-au dat funia ca să se spânzure singur. Indiferent de decizia pe care o va lua, rezultatul va fi același: Adio… și nu am cuvinte…

    Nu-l respect deloc de când „l-a dat” pe V. Ponta, însă dosarul lui e o făcătură de doi lei.

    P.S. Înafara subiectelor, sunt în urmă: basarabenii, în mare proporție, nu doresc reunirea. Românii de rând în ce proporție și-o doresc? Serios, știe cineva pe cineva care vrea? Înafară de noi.

  51. 54 ZeV aprilie 22, 2016 la 9:32 pm

    bizoane, tu esti musulman ?
    😉
    Unde vezi tu ,,folos necuvenit” in imaginea alinutzei ? Este cat se poate de decenta, ba chiar as remarca (parerea mea) ca ii cam lipseste feminitatea si e cam trasa la fatza.
    Ei, daca privim mai sus la Udrea, se schimba problema: cand ridicam ochii, se ridica si..parul in cap (doar nu te-ai gandit la ce m-am gandit eu). 😉

  52. 55 ZeV aprilie 22, 2016 la 9:43 pm

    liviu bejan
    aprilie 21, 2016 la 5:48 pm

    Prietene, citeste cu atentie…este vorba de Vechiul Testament. Delatiunea din exemplul domnului Nastase se refera la evrei. (Z)
    Crestinismul a aparut la ,,momentul zero” al istoriei, adica, odata cu venirea lui Iisus pe Pamant.
    Asta nu inseamna ca daca nu denunti mincinos esti anti-evreu…desi, parca m-as abtine sa trag prea repede o concluzie…

  53. 56 Ghita Bizonu' aprilie 22, 2016 la 10:59 pm

    ZeV

    Ce nu ioti calr ce i se pregateste lu Dragnea? Chair si lui se pare ca ii era neclar…INSA sentinta aceasta era NECESARA.
    Mai ales ca vin alegerile

    Si nu stou cu care amti{ontisti te certi pe aici… Aia care [au dat jos nu frecventeaza acest blog.. Aia care l-au adus la 3 Coceni pe KWI nu frecvemteaza acest blog.
    Insa eu acuzat ca as fi fost antiPonta, mare papa al PAP am viotat cui el, am, fost la mitingu de lansare (sinirizarre agresiva, basii erau dati prea tare)
    InsaTontelu dragul de el a platit greselile din 2012 .. iata inca una:
    http://www.cotidianul.ro/daniel-morar-procuror-general-interimar-195705/

    Asa ca nu stiu cu cine te certi tu pe aici.

  54. 57 Adrian B. aprilie 23, 2016 la 2:36 am

    Nu credeam ca voi ajunge vreodata avocatul lui Dragnea ( din cauza fostei sale apartenente pDL ) dar astazi am realizat ca anumite analize ale mele in ceea ce-l privesc s-ar putea sa fi fost gresite !

    Metodele de actiune ale statului politienesc s-au schimbat foarte mult din 2013 încoace in asa fel incat astazi este foarte dificil sa mai distingi taberele sau cine este baiatul bun si cine este cel rau in lupta politica .

    In principiu , plutonul de executie a ramas acelasi !
    Dosarul lui Dragnea a fost fabricat de odiosul cuplul Kovesi – Coldea , condamnarea a fost data de sinistra executanta Livia Stanciu , corul de tzutzeri acuzatori este acelasi ( Basescu , Iohannis , Blaga , Macovei , Gorghiu , Geuana , etc. ) .

    In plus , apar la vedere oamenii SRI-ului din PSD ( Zgonea , Georgian Pop , Mihai Tudose , Radu Moldovan , etc. ) pregatiti sa dea asaltul final asupra partidului astfel incat acest partid sa ajunga o anexa a statului politienesc .

    Pe Facebook , d-ul Ponta isi da si el cu parerea si mai arunca cate o sopirla uitând ca el este vinovatul principal pentru situatia in care se afla astazi tara si PSD-ul si ca acei tradatori din PSD au fost promovati chiar de el …

    Personal , cred ca PSD-ul trebuie sa-si faca curat in ograda proprie si sa se debaraseze de toti tradatorii si dubiosii gen Zgonea , Georgian Pop , Radu Moldovan , Mihai Tudose , Victor Ponta , Ilie Sarbu , Ioan Rus , George Maior , etc. Chiar si de Liviu Dragnea care nu este capabil sa lupte cu acest sistem securist .
    PSD-ul va trebui sa-si gaseasca niste lideri CURAJOSI care SA EXPLICE oamenilor ceea ce se intampla cu adevarat in aceasta tara , ce jocuri fac cei mentionati mai sus , cine este ” master of puppets ” si care sa LUPTE cu toate puterile cu acest sistem securist .
    In caz contrar , in cativa ani PSD-ul va disparea ca partid …

  55. 58 George Ban aprilie 23, 2016 la 7:06 am

    Iată cine dă lecții:
    Rata sinuciderilor în SUA a atins cel mai mare nivel din ultimii 30 de ani. Față de 1999, creșterea este de 24 %. Cele mai mari creșteri sunt la bărbații albi intre 45 – 64 de ani (45 %) si la femeile din aceeași grupă de vârstă (64 %).
    După părerea autorilor americani ai acestei statistici, cauzele principale ale sinuciderilor sunt dificultățile economice și consumul exagerat de medicamente opiacee. (Asta cu medicamentele cred că e o „găselniță” a lor… n. mea)
    (BBC, 23 aprilie 2016)

  56. 59 liviu bejan aprilie 23, 2016 la 8:02 am

    La prima vedere, sentinta definitiva in procesul Dragnea a impartit PSD in doua tabere. La o a doua privire, in mai multe, deoarece nu cred ca Zgonea si Dragnea s-au certat in prezenta presei.

  57. 60 Marian Nicolae aprilie 23, 2016 la 8:45 am

    @ Adrian B. aprilie 21, 2016 la 9:25 pm

    Interesanta ideea cu banii tinuti in cavou….
    Pentru dobanda (pozitiva…) banuiesc ca trebuie sa relationezi bine cu administratorul de cimitir.

  58. 61 Fragmentarium Politic aprilie 23, 2016 la 9:19 am

    Un măcel numit alegeri: PNL, implodat. PSD, decapitat. Vom culege, nu vom alege!

    Cand oportunitatile nu exista sau sunt firave, ele se creeaza sau se modeleaza. Este o lectie de manual, excelent invatata si aplicata de catre marii maestri ai manipularii. Pentru a o putea contracara, trebuie sa faci parte din aceeasi inalta clasa. Din acest punct de vedere, este dificila, poate chiar ingrijoratoare, o evaluare a PNL si PSD, care par lipsite de firul ariadnic pentru a iesi din labirint, in care este neclar daca au fost aruncate sau au intrat de buna voie.

    Asociez PNL si PSD deoarece, ca partide mari, traditionale, sunt o tinta comuna a acelorasi forte politice, autointitulate “noi” si “curate”, care vor sa le impinga in zone marginale si sa le ia locurile de influenta si putere din politica romaneasca. De cat de “noi” si de “curate” sunt MP si M10 ne putem da seama privind spre varfurile acestor partide, care indiferent de ce baze au sau vor avea se vor inscrie, inevitabil, in ideologia liderilor lor, de sorginte populara si esenta neoliberala (integrationista si supranationala).

    Dar mai este un motiv pentru care consider ca PNL si PSD impartasesc aceeasi drama. Impreuna, aceste partide istorice cu ideologii diferite au avut un parcurs de exceptie, sub sigla USL. Caracteristicile de “national” si de “social” ale celor doua partide au coexistat intr-o formula de buna guvernare. Impletirea anti-neoliberalismului si anti-austeritatii sociale a fost o abordare inovativa a principiului universal al unitatii in diversitate. Este profund gresit a face din aceste doua mari partide niste dusmani “naturali”, nu este in interesul economic si social al romanilor, in interesul unei Romanii unite si suverane.

    Deocamdata, impingerea politica si electorala a PNL intr-o groapa de potential pare sa fie o “reusita”. Aceasta este consecinta directa a megaproductiei care a rulat pe ecranele dreptei, in principal pe cel al PNL, avand drept intriga desemnarea si apoi retragerea candidaturii lui Marian Munteanu la Primaria Capitalei. Dupa parerea mea, artizanii care au tesut intriga devastatoare in jurul lui MM au fost aceiaiasi care au “eroizat-o” pe sefa DNA, Codruta Kovesi, care a fost, astfel, plasata in pozitia de “regina” pe tabla de sah a regimului politic care se va naste la sfarsitul acestui an electoral.

    Indreptarea pasilor lui MM catre PNL s-a datorat, foarte probabil, intentiei sincere a acestui tanar politician de a reda sau reabilita particula de “national” din denumirea partidului, pe care in mod cert si-a pierdut-o sau si-a atenuat-o de cand cu incumetrirea cu PDL. Insa PDL nu a facut decat sa se joace cu sentimentele nationale ale lui MM, asa cum o fac unii pradatori cu victima, de care au agatat toate relele extremei drepte, ca pe niste “condimente” intr-un ritual canibal. Dar nu PNL a facut parte din planul lui MM, ci MM a facut parte din planul PDL.

    Ce a urmat, vede toata lumea. Autostrada dreptei s-a inchis pentru liberalismul clasic, national si s-a deschis neoliberalismului supranational. Neoliberalistii sunt singuri pe autostrada dreptei. Catalin Predoiu are doar morga de penelist, s-a rebranduit, in certificatul de nastere politica este pedelist. Ciprian Cucu este un emzecist, i s-a dat drumul in arena candidatilor pentru primaria generala din lesa lui M10, aflata in mana Monicai Macovei. Robert Turcescu este candidatul PMP, al lui Traian Basescu. Nu are importanta filiala care va castiga competitia, importanta este corporatia mama, Basescu-Macovei-Kovesi &Co. Tinta macelului politico-electoral a fost atinsa, PNL a implodat.

    Vineri, macelul s-a mutat pe partea stanga. Cu toata forta de izbire, careia i s-a alaturat si Klaus Iohannis, prin declaratia de ultima ora, in care i-a cerut lui Liviu Dragnea sa se retraga de la conducerea PSD. Dupa ce mai inainte acelasi lucru il ceruse si PNL. Dragnea a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul „Referendumul”. Un complet de 5 judecători, condus de Livia Stanciu, care a prezidat judecarea si a altor mari dosare intentate unor lideri ai stangii, a majorat pedeapsa în cazul lui Liviu Dragnea de la un an închisoare cu suspendare, cât primise la instanța de fond, la doi ani de închisoare cu suspendare. Completul a majorat și termenul de încercare în cazul liderului PSD, de la trei la patru ani.

    Formal, Liviu Dragnea ar trebui sa se retraga, desi ceilalti lideri i-au cerut sa ramana, mai putin presedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, o delimitare cu o motivatie neclara (nu se stie daca este de principiu sau de ambitie de succesiune). Victor Ponta i-a cerut si el lui Dragnea sa nu abandoneze partidul in mainile “ofiterilor acoperiti sau descoperiti”. Decapitarea PSD este ca si executata. Vanturarea pana la satietate a regulii ca daca ai dosar penal trebuie sa te retragi din functii sau din competitie face parte din plan. Ultima “renuntare”, a lui Traian Basescu la candidatura la PMB, a fost demonstrativa, menita sa sublinieze, o data in plus, de la inaltimea de autoritate a unui fost presedinte, regula de incompatibilitate dintre penal si electoral. La fel a facut-o si Ludovic Orban. Deci, daca niste suspecti penali se retrag, si astia sunt de dreapta, un politician de stanga, Liviu Dragnea, care este condamnat definitiv nu are de ales, trebuie sa respecte regula de retragere/renuntare, pentru a proteja imaginea PSD.

    Ca demonstratiile sunt sau nu false este o alta problema, dar lupta anti-sistem nu poata fi dusa prin incalcarea regulii jocului, este “solutia” cea mai proasta si mai lipsita de sanse, duce la izolare, stigmatizare si infrangere absoluta. Altul trebuie sa fie raspunsul, soft nu hard, care nu pare sa fi fost gasit, este in cautare. De remarcat ca suspectii penali Basescu si Orban nu au renuntat la functiile politice, ci doar la candidaturi. Insa una peste alta, regula “penal esti, proscris esti” este universala, trebuie sa ramana viabila si extensibila, ca masura de sanatate politica aplicabila tuturor, fara exceptie. Nu resetezi regula, ci jucatorii, pe defectori, pe cei care triseaza.

    Partea buna in ceea ce-l priveste pe Liviu Dragnea, stiu, a spune ca exista o parte “buna” intr-o drama politica suna cinic, dar asta e realitatea, este ca liderul PSD a fost scos definitiv de sub incidenta banuielii, mai discrete sau mai zgomotoase, ca pentru a-si scapa pielea ar fi facut blat cu sistemul, care a ramas in picioare dupa plecarea lui Basescu de la Cotroceni. Sistemul politico-judiciarist de dreapta tocmai ce a mai facut, in mod oficial, inca un erou si un dizident antiliberalist, pe stanga esichierului, prin condamnarea definitiva a social-democratului Liviu Dragnea.

    Daca este sa tragem o “concluzie”, desi sunt de acord cu Voltaire ca este o prostie, mai ales in situatii efervescente, cu rate mai de schimbare, as spune ca toata dramoleta pusa in scena de dreapta sistemica are un impact cu adevarat negativ asupra alegerilor, atat asupra celor pentru “presedintia mica”, cum poate fi considerat primariatul Capitalei, care are circa 10% din populatia Romaniei, cat si asupra celor parlamentare. Practic, nu vom alege, ci vom culege. Celebrele cuvinte ale lui Klaus Iohannis, “Ce-a fost de ales, s-a ales! Acum trebuie să ne-apucăm de treabă!”, din Discursul după alegerile prezidenţiale (17 noiembrie 2014), le vom auzi, din nou, in toamna lui 2016.

  59. 62 ZeV aprilie 23, 2016 la 10:01 am

    Luminita Arhire
    aprilie 22, 2016 la 8:13 pm

    Gresit, ar trebuie ca dvs sa faceti efortul de a-l informa pe colegul Coarna Doru. Sa nu spuna dupa aceea ca nu stie.
    Timpul dumnealui e limitat, ocupat fiind cu mecanica cuantica. Il cauta pe Dumnezeu. Din pacate pentru el, nu poate depasi ,,inaltimea” palatului Cotroceni. (Z)

  60. 63 ZeV aprilie 23, 2016 la 10:06 am

    George Ban
    aprilie 23, 2016 la 7:06 am

    ,,Cele mai mari creșteri sunt la bărbații albi intre 45 – 64 de ani (45 %) si la femeile din aceeași grupă de vârstă (64 %).”

    Foarte normal, din moment ce albii au ajuns o majoritate tolerata, in SUA. Cu exceptia, desigur, a elitelor albe, cele care au inventat ,,corectitudinea politica” pentru a controla ,,multiculturalist” societatea.
    Divide (cu masura) et Impera. (Z)

  61. 64 ZeV aprilie 23, 2016 la 10:08 am

    Adrian B.
    ,,Metodele de actiune ale statului politienesc s-au schimbat foarte mult din 2013 încoace in asa fel incat astazi este foarte dificil sa mai distingi taberele sau cine este baiatul bun si cine este cel rau in lupta politica”

    BINGO !
    (Z)

  62. 65 ZeV aprilie 23, 2016 la 10:12 am

    fostă basarabeancă
    aprilie 22, 2016 la 9:15 pm

    Eu, spre exemplu, nu doresc unirea cu Basarabia. Avem si-asa destule poveri. In principal, pe noi insine.

  63. 66 liviu bejan aprilie 23, 2016 la 10:20 am

    @ZeV. De abia m-ai sustinut, nu pot sa ma port urat cu tine. Asa e, de la vechiul testament incoace, nimic nu mai e cum a fost! Pai ce tanar mandru si frumos eram eu pe vremea aia, sa fi vazut poza mea cu pretenarul Moise! Pusca si cureaua lata, ziceai ca sunt Boc! Iar acum… Pana si Floriile, sarbatoarea infloririi pomilor, a ajuns sa aiba loc dupa ce florile pomilor s-au cam trecut. Noroc ca ne-a luminat Heraclit, care, privind la o halba cu bere din Efes, a zis, amarat: totul curge.

  64. 67 ZeV aprilie 23, 2016 la 10:22 am

    Bizonu

    „Cand am scis ca va PLATI „coabitarea” mi s-a zis ca as fi papa al Partidului Anti Ponta”

    Bizoane, tu te-ai ramolit de tot ? Fara coabitare, Ponta ar fi avut deja (la pasiv) doi-trei ani de inchisoare…(Z)
    Asa, cel putin, a guvernat bine in ultimii ani, marind sansele actuale ale PSD in alegerile care urmeaza.
    Voi chiar nu pricepeti ca nu se putea guverna impotriva curentului marilor puteri si al oengeurilor lor care fac cu bolta si presiune pe votul poporului roman ?
    Bizoane, mai iesi, draga, la aer. Ce naiba, parca aveti un blocaj neuronal indus de ,,flacara violet”.

  65. 68 Ghita Bizonu' aprilie 23, 2016 la 3:50 pm

    ZeV(zecea)

    Tu ca vechi basist esti iremediabil…

    Daca nu „coabita” nu avea cum face puscarie..*
    Daca nu se lasa calcata in picioare de Kovessi, daca nu gandea ca un subordonat „eu procuror ea Procuror general” si o schimba si erau urmarite sesizarile Curtii De Contrui si ale corpului de control al primului ministru… el era „Eroul Anticoruptiei” Spaima Banditilor, Victor Nickephoros (ca azi tit este Sf Gheorghe cel Purtator de Victorie) Cel care ne Salveaza de Corupti.
    Plus rezultatele care le-a avut ca premier …
    Ma rog a avut consilieri prosti. Mai rau decat el..

    Cum am zsi el nu este un alpha. Este cel mult un beta , mai sigur delta daca nu cumva delta.

    Consilieri sai erau in mod cel cel mult delta daca nu cumva epislon sau eta.
    Asa ca tine…

    Sper sa ii placa unde va ajunge … oricum nyuma prin neoroc va da peste unul dintre vechii „clienti” ai procurorului Ponta

    SI cat despre „bolta” ta.. daca stai ca prosta aeste normal . Daca nu devii respectabi precum celalt Vioctor dar Orban (mascul alpha in mod clar) Cert este ca vrand sa placa altira a pierdut puterea pe care eu prin votul meu i-0am incredintat-o.

    In fine.. data find aplecarea mea catre SF o sa iti citez un „proverv” al unei rase inexistente: daca Dumnezeul Vanatorii te arunca in abisul uitarii arunca-i sfidarea ta in fata! (Ziua Intrarcerii lor de Poul Anderson). Aceia cu „bolta” nu sunt chiar Dumnezeul Vanatorii … si ar fi fots mai atenti.
    (experienta personala .. candva eram un baiat „bine crescut” dar am ajuns in armata. Si in ziua cand m-am satirat sa aud ca „toti te bate toti te-njura ….” am pus mana pe cutit si ma urlat te „vreau sa iti beau sangele” am devenit brusc respectabil. Atat de respectabil ca am luat altora tigara din gura si am fumat-o eu …. si toti ziceau „ce te pui cu nebunu?” [unu- in lipsa de tutun deveneam f „nervos”. Doi – stiau ei „ceva” …] )
    Scuze ZeV(zecea), da Ponta cand a iscalit „coabitarea” a isacalit cwererea „vreau la puscarie”
    Scuze ZeV(zecea), da Ponta cand a iscalit „coabitarea” sd=a cu bolta pe votul meu
    Scuze ZeV(zecea), da tu nu esti nici gama , poa Eta (in sensul japonez) mai sigur de la lambda catre omega!

    Si ZeV(zecea) eu nu cred in „flacara violet” … chiar daca nu sunt credincios raman tributar culturii crestine …

    * daca eu te „omor” tu nu mai poti sa imi faci nimic!

  66. 69 nastase aprilie 23, 2016 la 5:47 pm

    Ghita Bizonu,
    am sters un cuvant.

  67. 70 nastase aprilie 23, 2016 la 5:49 pm

    All,
    as vrea sa continuam sa ne respectam, ca persoane si ca idei. Pare cumva ca temperatura politica, in crestere, isi pune amprenta si pe unele comentarii.

  68. 71 Ghita Bizonu' aprilie 23, 2016 la 11:57 pm

    Stimata gazda

    tot stergand cuvinte ati ajuns sa fiti lipsit pana si de dreptul de a vota!
    Dar ma rog blopgul domniei voastre, regulile dumneavoastra….

  69. 72 nastase aprilie 24, 2016 la 7:13 am

    Ghita Bizonu,
    vreau sa pastram o relatie civilizata pe blog chiar atunci cand avem pareri divergente.
    In ceea ce priveste votul, unii nu au inteles, s-ar putea ca ceea ce scriu eu aici să conteze mai mult decăt un singur buletin la sectia de vot.


  1. 1 Despre denunturi in Vechiul Testament - Pe Bloguri Trackback pe aprilie 20, 2016 la 2:58 pm
  2. 2 Plictiseala… « Motanul Incaltat Trackback pe aprilie 20, 2016 la 6:36 pm
  3. 3 Codul lui Năstase | Biziday Trackback pe aprilie 21, 2016 la 7:02 pm
  4. 4 Situatia politica actuala pe plan intern. Scurta analiza « Motanul Incaltat Trackback pe aprilie 22, 2016 la 3:20 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!