Noi, Europa si americanii

FullSizeRender

Saptamana incepe cu doua subiecte suculente – acordul cu Grecia si autosuspendarea lui Ponta. Este evident, pentru mine, in confruntarea dintre UE si Grecia au castigat americanii. Indiferent de datorii si de extravaganta guvernului Tsipras, a prevalat importanta strategica a Greciei. Asa cum s-a intamplat, si dupa razboi, prin optiunea lui Churchill, ilustrata in celebrul servetel impartasit cu Stalin. Acum, exista riscul ca Grecia sa balanseze in cealalta „tabara” si acest lucru putea afecta noua balanta in Noul Razboi Rece. Chestiunea aceasta nu se pune cu Romania. In oricare din solutiile guvernamentale, Romania este deja „dobandita” spatiului atlantic. De aceea, instabilitatea politica de la noi este privita ca un joc intern, fara semnificatie strategica. Nu stiu de ce s-a autosuspendat Victor Ponta. Banuiesc ca a avut motivele sale. Poate insa ca ar fi trebuit sa se sfatuiasca si cu colegii sai, in forurile de conducere ale partidului. Atunci cand ai impresia ca ai rezolvat o problema, apar numeroase altele, ce vor trebui si ele rezolvate…

Publicitate

65 Răspunsuri to “Noi, Europa si americanii”


 1. 1 cristipantazescu iulie 13, 2015 la 10:23 am

  Glumeață fotografia cu puii!

 2. 2 Adrian B. iulie 13, 2015 la 11:18 am

  @ luminita arhire

  Nu m-am referit la numele sotului d-voastra . Intrebarea cu schimbarea numelui a fost doar o gluma ” a la Ponta ” …

  Observ insa ca incepeti sa luati totul in nume personal , sa jigniti si sa va comportati ca o zarzavagioaica din Bulgaria .
  Probabil aveti impresia ca sunteti detinatoarea adevarului absolut , vedeta acestui blog , diriginta mea sau cenzorul acestui blog . Este tot o forma de confuzie si de superficialitate .
  Iar ca sa nu va mai impiedicati de comentariile mele , va recomand din nou cu caldura sa sariti peste ele . Eu de mult nu le mai citesc pe ale dumneavoastra …

 3. 3 Adrian B. iulie 13, 2015 la 11:22 am

  Cum a supravieţuit George Topârceanu masacrului de la Turtucaia, apoi a ajuns prizonier la bulgari: „Oamenii păreau nişte cadavre care s-au sculat”

  http://adevarul.ro/locale/focsani/cum-supravietuit-george-toparceanu-masacrului-turtucaia-apoi-ajuns-prizonier-bulgari-oamenii-pareau-cadavre-s-au-sculat-1_559ff2ebf5eaafab2c7034ee/index.html?ref=yfp

 4. 4 ZeV iulie 13, 2015 la 11:31 am

  Regret tot mai mult ca Victor nu a facut ceea ce eu am simtit ca fiind necesar, la primul meu impuls dupa alegerile din decembrie 2014, adica, sa-si depuna mandatul de premier in fata lui Traian Basescu (cat acesta mai era inca in functie) si simultan sa cedeze scaunul de presedinte al PSD.
  Evident ca si Dragnea trebuia sa faca, in sincron, pasul inapoi.
  Dreapta nu era pregatita pentru a guverna, prin urmare, se putea ajunge la alegeri anticipate in martie 2015.
  Daca lumea vrea continuarea dreptei basiste, daca lumea nu se teme de austeritate (conform sondajelor), atunci sa lasam dreapta sa guverneze. Dar cel putin, in baza votului cetatenilor, nu prin aranjamente in Parlament, sau prin actiunile politice ale DNA.
  Acum, sunt extrem de nedumerit de ce Victor Ponta renunta la conducerea PSD , dar ramane premier. Ori ramai in toate functiile, ori pleci din toate functiile. Nu merge cu jumatati de masura pentru a prelungi ambiguitatea coalitiei si agonia PSD. Partidul trebuie sa se stranga in el insusi si sa analizeze, decuplat de grija guvernarii, ce va face in viitor.
  Nu mai merge cu tactica de a-l impinge mereu pe Ponta in fata si in acelasi timp sa-l toci marunt pe toate mediile, si din interiorul partidului, si din afara lui, acuzandu-l de toate relele pamantului si/sau cerandu-i sa apuce luna de pe cer. Ma si mir ca a rezistat psihic pana acum, la tonele de injurii/amenintari/presiuni venite dinspre Basescu, dinspre PNL, dinspre Cotroceni , dinspre ,,Justitia independenta”, dar si din randurile sustinatorilor PSD. Cred ca a ajuns la limita de suportabilitate. Ca si unii dintre noi, de altfel.

 5. 5 Mikael Tincu iulie 13, 2015 la 11:42 am

  De ce avem nevoie de un control civil al SRI si o paralela cu arestul preventiv
  Rather, as Jessen’s notes explain, torture was used to “exploit” detainees, that is, to break them down physically and mentally, in order to get them to “collaborate” with government authorities. Jessen’s notes emphasize how a “detainer” uses the stresses of detention to produce the appearance of compliance in a prisoner. http://www.truth-out.org/news/item/205:exclusive-cia-psychologists-notes-reveal-true-purpose-behind-bushs-torture-program

 6. 6 Centru iulie 13, 2015 la 11:54 am

  Ponta crede in competenta si onestitatea celor ce il acuza ?
  Nu vede ca este o actiune cu toate trasaturile Securitatii anilor 70-80 , la ordin de sus si opera securistilor , rezultatul imaginatiei lor ?
  Auto-suspendarea , departe de a-l proteja , il va expune si mai mult in fata atacurilor acestor militari fara cultura , crescuti in cultul fortei si a ierarhiei , a cultului sefului care urla ordine …
  Isi inchipuie ca este in fata Justitiei din filmele lui Gian Maria Volonte ?

 7. 7 Ghita Bizonu' iulie 13, 2015 la 12:54 pm

  ZeV

  cap ai .. minte ce-ti mai trebuie?

  Poat e, ar fi fots indciat ca dupa alegerile prezidentiale sa fi trecut altcineva in fruntea partidului. Poate.
  Insa Ponta trebuia sa raman premier . Punct.

  Dar se pare ca nu pra integeti cum se sta si cum se joaca treaba.. Asa cum si Ponta a gresit („C’est pire qu’un crime, c’est une faute”) cand nu a cominicat nici cu cei mai apropiati colaborataiori din partid.. cadna decis autosuspendarea. Asa cam retragerea la Istambul , chiar daca motovata medical, nu a fots bine acoperita mediatic. Si nici absenta sa din fruntea trebilor nu a picat bine. Poa daca aici mai exista un presedinte de partid …
  Si voi astai ajunsi la ce? ar fi buine sa va mai extindeti limita de suportabilitate … si sa tineti minte … voi nu reperezentati nimic!!! NIMIC!!! fara votacii din spatele PSD dispareti.

 8. 8 alexandru.b iulie 13, 2015 la 12:55 pm

  Bună ziua!
  Îmi povestea o cunoştinţă o întâmplare din anii 50-60. Condus la scara avionului de către un ofiţer, Mareşalul Palatului care pleca,, urmare unei înţelegeri cu autorităţile, în Anglia l-a întrebat pe acesta: spuneţi-mi şi mie ce aţi avut cu Pătrăşcanu? Şi s-a urcat în avion. Păstrând proporţiile…

 9. 10 gheorghe iulie 13, 2015 la 1:14 pm

  Privind acordul cu Grecia nu cred in interventia americanilor, de la ultimul razboi mondial si pana astazi tehnologia militara a evoluat mult, foarte mult, facand ca pozitiile geostratege de atunci sa nu mai fie chiar atat de strategice.

  Cred ca pur si simplu Europa nu a riscat ca Grecia sa se redreseze in afara ei, ar fi fost un exemplu extrem de periculos care ar fi servit perfect strategia americanilor pentru destramarea Uniunii Europene. Strategie care, in afara calului troian care este Anglia, a avut ca etape atat dezmembrarea Jugoslaviei cat si unirea celor doua germanii in speranta ca o Germanie unita si puternica va intra in conflict de interese europene cu Franta, locomotiva initiala a acestei uniuni.

 10. 11 T-Rex iulie 13, 2015 la 1:50 pm

  Am inteles ca prejudiciul fata de stat ar fi zero in dosarul Ponta. In timp ce Justitia incearca sa recupereze zero lei de la Ponta, toti „bampirii” ce au supt bani publici ilegal, si care fie i-au dat PDL, fie si-au tras „case”, fie au „investit” in Dubai, sunt bine merci. Nimeni nu ii cheama la DNA.

  Citi bani a recuperat Justitia din dosarele celor ce au prejudiciat statul? Exista niste date statistice? Daca nu, de ce nu sunt?

  In ce proveste scandalul cu Moschea, e ea „cea mai mare din Europa”, sau nu? Daca e, intr-adevar ar trebui ca dl. Ungureanu sa isi puna intrebari. Nu e de ignorat scenariul in care grupari islamice finantate de alte state sa incerce sa se infiltreze in state slabe din Europa. Avem exemplul Bosniei, baza de antrenament pentru islamisti. Asa ca inteleg duiosia cu care se discuta despre asta, dar serviciile chiar trebuie sa lase Justitia si sa se ocupe de problemele lor.

 11. 12 blogideologic iulie 13, 2015 la 3:03 pm

  @Adrian B.
  Atunci când a fost prim-ministru, Mihail Kogălniceanu a dat dovadă de lipsă de prudenţă geopolitică, acordând favoruri imense revoluţionarilor bulgari. Revoluţionarii şi-au organizat armata, au trecut la politica de bulgarizare masivă a majorităţii româneşti, ne-au pregătit dezastrul de la Turtucaia. Şi au mai fost alte rele. Revoluţionarii bogomili au fost scouts pentru „evenimentele din decembrie 1989”. Articolul la care trimiteţi spune : „Turtucaia este o localitate aflată astăzi în Bulgaria, care a aparţinut de România şi care făcea parte din Cadrilaterul redobândit de vecinii de la Dunăre în anul 1940.” Şi care-i numele Ţării acesteia, o Ţară aflată între Mare şi Dunăre ? Politicianul Mihail Kogălniceanu, care o integrează în România, îi dă numele Dobrogea. A fost o greşeală geopolitică imensă. Gafele geopolitice îl caracterizează îndeobşte pe Mihail Kogălniceanu. Astfel, creaţia maximă a secolului XIX românesc nu este „Independenţa naţională de la 1877”, loc de „pupat toţi” – autohtoni şi carpetbaggers-, sub atentă supraveghere internaţionalistă. Numele principatului dintre Mare şi Dunăre, moştenit de Mircea cel Bătrân (Veteranul adică), era Carvuna ! Trebuie să înţelegem că istoricul anti-român Lucian Boia nu acţionează pe un spaţiu gol, ci pe un teren factice care a fost creat prin neglijenţa geopolitică de proporţii colosale a politicianului Mihail Kogălniceanu ! Chiar şi contele-cancelar von Beust cerea la 1868 intervenţia Imperiului Otoman împotriva sa, pentru că prea îi proteja pe faţă pe revoluţionarii bogomili.

 12. 14 Doru Coarna iulie 13, 2015 la 4:00 pm

  OK, va spun eu povestea ca sa intelegeti de ce s-a autosuspendat Viorel: niste baieti l-au jucat pe Johannis cu triplarea salariilor si acesta a ramas in offside, dar s-a trezit definitiv vazand cu cine are de-a face.

  Duminica i s-a pregatit un nou offside: cica niste unionisti veniti pe jos vroiau la Cotroceni, deci J era in situatia lost-lost, daca ii primea se supara Putin ca presedintele Romaniei incurajeaza unionismul, asa cum ne-am supara noi daca secuii s-ar duce la Budapesta, daca nu-i primea se supara poporul PSD… iar ca J sa nu descifreze offside-ul trebuia sa i se umple sufletul cu o victorie, autosuspendarea lui Viorel de la conducerea PSD, plus o dilema, cu moscheea!!! Bineinteles ca J e mai inteligent ca Vio si a dejucat manevra, si-a chemat avionul la Sibiu si s-a dus in Spania, iar Vio a ramas autosuspendat… ba s-a ales si cu mari dezamagiri prin PSD…

  Dar epopeea continua: toti s-au prins si s-au suparat pe premierul care isi pune in situatii dificile toti presedintii sub care serveste, adica sistemul, asa ca azi luni Vio a devenit in mod oficial INCULPAT si s-a ales si cu poprire pe avere… si daca mai greseste, cine stie ce mai pateste… Desi eu cred ca i se accepta cam multe nazbatii…

  Este insa extrem de interesant jocul Viorelului: nu te poti autosuspenda dintr-un partid pe facebook, trebuie sa-ti chemi colegii intr-un for statutar si sa le comunici intentia ta, sa asiguri preluarea atributiilor si continuitatea prin propuneri nu prin numiri din Turcia, chestii d-astea, cu exceptia cazului in care nu dai doi bani pe partid… Apoi, ce sprijin mai astepti in parlament de la ai tai, dupa ce i-ai minimalizat retragandu-te si impunandu-le tot tu un succesor convenabil, fara perspectiva in marea politica?

  De-acum e doar o chestiune de timp… si imi pare nespus de rau ca Viorel nu si-a investit energia in directii benefice Romaniei, ci in jocuri simpliste dar periculoase… Baiatul asta a primit absolut toate sansele si (s-)a servit in/din toate directiile, i s-a acceptat orice si nu i s-a refuzat nimic, dar tot degeaba… Ba a mai fost lansat si de trei ori in campanie prezidentiala cu familie cu tot, nu-i mai ajungeau stadioanele… si artistii…

  Cat o fi costat guvernarea Ponta, Romania? Pana acum, desigur…

  Nu mai tine nici cu minciuna, nici cu jocurile si nici cu macaneala, vedeti pe cine alegeti! D-asta ii tot spuneam dlui Nastase, presedintele de partid sa fie un staroste si sa pregateasca urmasi pt toate functiile din stat, dar sa candideze numai cel mai pregatit, un om nu le poate face pe toate… le poate avea pe toate, dar nu va sti ce sa faca cu ele caci dupa o vreme simturile i se tocesc…

 13. 15 Centru iulie 13, 2015 la 4:02 pm

  @Luminita Arhire – eu citesc 20 % dintre mesajele postate , restul vin de la persoane pe care le consider sau victime ale unor afectiuni neurologice degenerative in raport cu varsta , sau cu tulburari de personalitate patologice , sau agentii transparenti ai unei tari aproape vecine care incearca sa-si ia revansa nici ea nu stie bine impotriva cui si pentru ce .
  De ce raspundeti , de ce cititi ?

 14. 16 Radu Humor iulie 13, 2015 la 4:13 pm

  Să înţeleg că tot aşa ca-n poză arată acum şi PSD-iştii ?!
  Rămaşi şi ei fără cloşcă politică …? 😉
  P.S.
  Grecii pot câştiga enorm de mult, dacă ştiu, şi dacă li se permite să negocieze de pe poziţii naţionaliste !
  Iar pe lângă ei, pot câştiga şi alţii .
  De data asta, nu cei care câştigă deobicei…

 15. 17 ZeV iulie 13, 2015 la 5:04 pm

  Adrian B.
  iulie 13, 2015 la 11:18 am

  N-as fi intervenit daca nu m-as fi simtit jignit eu insumi de un comentariu penibil si nesimtit al unui semen de acelasi sex care tine mortis sa arate ca este tare..in clantza.
  Interventia mea este menita sa arate ca exceptiile de la normalitate nu intaresc intodeauna regula, dimpotriva.
  Cred, ne-stimate Adrian B, ca te mananca invidia vis a vis de diferenta de clasa intre comentariile doamnei Luminita Arhire si aiurelile dumitale patimase, autiste si arogante, proprii unui ins putin simtitor, coplesit de frustrari si neimpliniri.
  Inteleg ca Victor Ponta va iesi curand din peisaj si , in panica fiind, trebuie musai sa-ti gasesti alte tinte…..din pacate, ,,tinta” Luminita Arhire este mult prea sus pentru munitia dumitale limitata asa ca, daca nu vrei sa etalezi doar un mare fass improscat pesudomasculinoid, iti propun sa te comporti ceva mai barbateste. Adica, sa inveti sa-ti respecti colegii, indeosebi, colegele.

 16. 18 Ghita Bizonu' iulie 13, 2015 la 5:04 pm

  Coruptia!

  Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA si şefa Biroului pentru Eurasia şi Europa din cadrul Departamentului de Stat, în timpul unei vizite la Dubrovnik, Croaţia, vineri 10 iulie:

  În România, avem un parteneriat prin care pregătim procurorii să identifice, să investigheze şi să trimită în judecată cazurile de corupţie
  ……………………………
  Corupţia‬ rămâne un impediment major în calea progresului din această regiune. Este cancerul care slăbeşte democraţiile, creşte şomajul şi tulburările civile. Mai mult decât atât, deschide vulnerabilităţi pe care autocraţii, statele petrolifere şi extremiştii violenţi le exploatează. Toţi cei care caută să provoace probleme aici găsesc o poartă deschisă atunci când banii murdari pot cumpăra politicieni corupţi şi subminează guvernarea democratică şi statul de drept

  Ea a mai spus că pentru a limita „acţiunea forţelor anti-democratice”, SUA au un parteneriat cu Europa Centrală şi de Est prin „Emerging Donor Challenge Fund”.
  http://www1.gandul.info/stiri/victoria-nuland-despre-cancerul-coruptiei-din-balcani-si-europa-de-est-deschide-vulnerabilitati-pe-care-statele-petrolifere-si-extremistii-le-exploateaza-14584954

  Si acu sa vedem APLICAcaTIUNEA celor zise de madama aia :

  Ultranaţionalişti puternic înarmaţi au instalat duminică seara baraje rutiere în vestul Ucrainei, pentru a împiedica forţele de securitate să-i dezarmeze, la o zi după un schimb de focuri cu poliţia în oraşul Mukaceve, soldat cu doi morţi.
  Serviul ucrainean de securitate SBU a îndemnat duminică luptători din cadrul grupării paramilitare Pravâi Sektor (Sector Dreapta) – care au jucat un rol central în demonstraţiile ce au condus la îndepărtarea de la putere a fostului preşedinte prorus Viktor Ianukovici, anul trecut – să predea armamentul şi să se predea „pentru a evita o (nouă) baie de sânge”, relatează AFP în pagina electronică.

  Pravâi Sektor a fost coloane vertebrala a Euromaidanului.
  In urma victoriei “fortelor provest” sprijinite inlcus de Nulanda a fots eliberata Iulia Timoshenkp. Ca sa fie eliberata a trebuit sa fie desfintat um articol de cod penal. Unu in legatira cu coruptia …

  O sursă din domeniul securităţii a declarat pentru AFP că schimbul de focuri de sâmbătă a avut loc în timpul unei întâlniri între ultranaţionalişti şi „criminali” locali care încercau să-şi „delimiteze sferele de influenţă” în zonă – o placă turnantă în traficul cu ţigări.
  Pravâi Sektor a afirmat că membrii săi au fost atacaţi de către „bandiţi” afiliaţi unui ales despre care susţine că ar fi un „traficant de droguri” şi a acuzat poliţia că se află în solda unui politician prorus. (Mediafax : http://www.mediafax.ro/externe/ultranationalisti-infrunta-forte-de-securitate-in-vestul-ucrainei-in-urma-unui-incident-armat-14582108) </blocquote
  Deci cam asa stam cu anticoruptii. Sa nu zic ca mai zilili trecute “indeoendentii” nostri magistrati se inghesuiau sa pupe pantofu unuia de la Ambasada SUA dim Bucuresti . Ca ei este independenti numa fata de nedemocrati de la Bucuresti nu fata de functionarii numiti ai SUA … Care functionari cu amabilitate nu observa ca zeci de sesizari ale Curtii de Conturi sau ale Corpului De Comtrol al Primului Ministru zac in nelucrare la DNA . Sau cum zicea predecesorul asteia :

  In România, ne-am exprimat îngrijorarea noastre despre amenințările la adresa instituțiilor democratice și independența sistemului judiciar. Am fost deosebit de preocupați de desfășurarea referendumului pentru demiterea președintelui, deoarece guvernul părea să schimbe regulile în timpul procesului și au fost acuzații credibile de fraudă și încercările de a constrânge Curtea Constituțională a alegătorilor. Am fost încântați să vadă guvernul respecte angajamentul de a respecta deciziile Curții. Suntem plini de speranta ca România va ieși din această criză cu o dedicație reînnoită la conservarea puterea și independența instituțiilor sale democratice
  Philip H. Gordon , Asistentul Secretarului, Biroul de Afaceri Europene și Eurasiatice la US-Central Europe Forum Strategie, Centrul de Analiză Politică Europeană (CEPA) din 20 septembrie 2012

  Deci titu este clar. Ca apa de izvor si votka Smirnoff.
  Tovarasa Nuland precuvanta acu 3 zile. Despre corupti,” şomajul şi tulburările civile. Mai mult decât atât, deschide vulnerabilităţi pe care autocraţii, statele petrolifere şi extremiştii violenţi le exploatează”.
  Azi premierul devine inculpat in diarul de coruotie Sova. Da nu preaq se intege ca care coruptie da fie ..
  In Iocraina se lasa cu vubuaiala intre givern si “firtele democratice” inarmate da se combate coruptia la noi ca sa fie preintampinate manifestarile extremiştiilor violenţi .. da?!

 17. 19 ion iulie 13, 2015 la 5:08 pm

  1.1. Grecia nu este România! (apropo de prima chestiune, prima parte).
  1.2. România nu este Grecia! (partea a doua).
  2. Dacă până acum a făcut și bune și mai puțin bune, și este de înțeles acest lucru, comportamentul domnului premier de a anunța pe FB(!), renunțarea la funcția de președinte al partidului, fără a se consulta cu cei din conducere, indică mari probleme pentru persoana respectivă! Cel puțin asta este imaginea pe care o primesc din media, eu, un oarecare! Mă întreb dacă așa procedează sau a procedat, ca regulă, dl. Ponta, în activitatea domniei-sale ca ministru, premier, etc.! Poate îi explică cineva că nu așa se face! Poate mama domniei-sale, dacă în altcineva nu are încredere! Zic și eu!

 18. 20 Gruia lui Novac iulie 13, 2015 la 5:18 pm

  Ponta plagiaza din nou. De data asta, se pare, ca l-a plagiat pe Adrian Severin. Daca ne amintim bine , dupa scandalul din PE cu banii pretinsi pentru lobby, Severin s-a tinut „tare” si nu a demisionat din PE asa cum au facut ceilalti doi colegi aflati in aceeasi barca cu Severin, adica prinsi cu fofarlica. A demisionat insa din psd, tocmai pentru „a nu afecta imaginea partidului”. Si, culmea, Severin a demisionat chiar de ziua lui de nastere. N-am fost prezent la acea sedinta de partid, dar sunt sigur ca majoritare au fost felicitarile si urarile, nicidecum criticile din partea colegilor.
  Ponta face si el un pas in acest sens.Nu era, oare, mai bine sa fii asteptat pana in 20 septembrie ca sa-si anunte retragerea, pentru a respecta scenariul propus de A. Severin??? Am zis mai sus ca l-a plagiat pe Severin, dar acum, recitind scrisoarea lui ponta adresata colegilor din psd, constat ca nu reiese deloc ca ar fi o demisie, ci doar o prelungire sine die a interimatului Rovanei Plumb. Deci, nu mai sunt nici eu sigur ca l-a plagiat pe Severiin, fiindca atunci s-a scris clar ca e vorba de o demisie, in timp ce acum se poate vorbi doar de o auto-suspendare.
  Foarte curioasa, insa, optica ilustrata de ponta: decizi sa te retragi din toate functiile detinute la psd, cica, din motive de a proteja imaginea partidului, dar nu scoti un cuvant despre imaginea Romaniei care este obligata „sa defileze” in continuare cu un prim ministru acuzat de fapte de coruptie. Rimeaza aceasta atitudine cu sloganele din campania electorala din toamna anului trecut(„mandru ca sunt roman” si altele similare), in conditiile in care, in plus, iti incalci propriile promisiuni(„daca voi fi pus sub urmarire penala, am sa demisionez”)???
  Si acum o intrebare pentru ceilalti forumisti: „Vi se pare normala atitudinea lui Ponta care decide de unul singur, in probleme importante pentru psd, punandu-si colegii in fata faptului implinit ?”
  Spun asta fiindca mie mi se pare o completa desconsiderare la adresa celor din staff. Sau, ma insel, adica cineva totusi stia ce va urma?

 19. 21 ZeV iulie 13, 2015 la 5:21 pm

  ..Din fragmentul scapat de ambasada – dintr-un discurs al trepadusei Victoria Nuland – se recunoaste in mod explicit (cel mai limpede de pana acum), care este ratiunea de a fi a ,,statului de drept”: prin procurori fara mama, tata si tara, scoliti de americani si bine remunerati, se urmareste descurajarea oricaror ,,influente” din afara arealului de interese al SUA asupra politicienilor din tarile satelite.
  Nu este exclus ca Victor Ponta sa plateasca tribut pentru incercarile sale de a deschide Romania (si) spre alte azimuturi.
  Cineva, tine mortis sa ne adoarma ireversibil constiintele (intr-un cosmar perpetuu) prin amenintare, santaj, teroare, recte, inocularea fricii si extirparea totala a instinctului national. Vor reusi, ei ? Cu ajutorul nostru, al majoritatii cetatenilor, au toate sansele. Teoria probabilitatii este de partea lor.

 20. 22 Mihaela Erika Petculescu iulie 13, 2015 la 5:35 pm

  Sfetnici răi ?

  Nu ştiu cine sunt sfătuitorii care-l povăţuiesc pe V. Ponta, dar l-au îndemnat să ia o decizie greşită. Auto-suspendarea este un semn de slăbiciune. Până şi o persoană cu o inteligenţă sub media poporului român – mă refer la Alina Gorghiu – a sesizat fisura de raţionament din comportamentul premierului : dacă consideră că problemele sale cu justiţia fac rău partidului, atunci de ce nu se gândeşte că fac şi mai rău guvernului şi ţării ?

  Trist, foarte trist. Victor Ponta a arătat încă o dată că, în ciuda calităţilor sale remarcabile, nu are capacitatea de a aprecia semnificaţia politică a momentului.

 21. 23 Mihaela Erika Petculescu iulie 13, 2015 la 5:37 pm

  Beţia puterii

  Germania şi sateliţii ei s-au opus până în ultimul moment unui acord cu Grecia, protestând că nu cred în sinceritatea măsurilor preconizate de guvernul elen. A. Tsipras, care şi el a încercat să şantajeze până acum cât a putut, nu a îndrăznit să folosească un limbaj « politically incorrect » şi să întrebe de ce s-a mai negociat atunci timp de 5 luni ? Lipsa de încredere înseamnă că de la bun început Germania nu intenţiona să se ajungă la un compromis, ci doar la un dictat umilitor pentru Atena.

  De cealaltă parte, Angela Merkel trebuie să fi resimţit rezultatul referendumului din Grecia drept un afront personal. Însă capacitatea sa cameleonică de a se adapta momentului este proverbială ( vezi saltul spectaculos făcut de la Partidul Comunist din RDG la Creştin Democraţii de dreapta ai lui Helmut Kohl ) Altceva a silit-o pe cancelară să se arate neînduplecată : viitoarele alegeri. Angela Merkel este victima propriei propagande faţă de electoratul său, căruia i s-a inculcat ideea că Germania susţine financiar Europa, deci i se poate permite orice, şi că leneşii de greci trăiesc pe spinarea nemţilor. Se trece sub tăcere faptul că Germania însăşi are o datorie suverană uriaşă, mai mare decât a Greciei, pe care nu mai reuşeşte de ani buni să o achite. Intransigenţa de care a dat dovadă Angela Merkel aminteşte dureros de linia dură adoptată de un alt „Führer” german la negocierile ce au precedat celui de-al Doilea Război Mondial, tot fără concilieri sau compromisuri.

  F. Hollande – care, în ciuda unui demaraj dificil, dobândeşte încetul cu încetul statura unui lider politic internaţional – a fost nevoit să o avertizeze public pe doamna cancelar că riscă să distrugă Uniunea. În cele din urmă, s-a ajuns la un acord, preliminar ce-i drept, dar care permite comunităţii europene să nutrească speranţe pentru viitor.

 22. 24 Fragmentarium Politic iulie 13, 2015 la 6:19 pm

  Orgiile Barbie: Prima carte, ultima cadere. O analiza care porneste de la dreapta, nu de la stanga, privind retragerea lui Victor Ponta de la conducerea PSD poate parea cel putin ciudata. Insa daca nu vom intelege ca dreapta a declansat un razboi preventiv asupra stangii, motivata de ambitii politice excesive, aidoma celor geopolitice din deceniul bellic american, nu vom avea nicio sansa sa ajungem la sursa raului care a transformat competitia democratica a partidelor intr-una lipsita de scrupule. In urmarirea si vanatoarea politica din teritoriul irakian invadat, americanii au pus, ne amintim, imaginile adversarilor pe cate o carte de joc, incepand cu tinta cea mai importanta pe cartea cea mai mare. Daca aceeasi simbolistica ar fi fost sau este utilizata de catre Iohannis si PNL pentru inlaturarea lui Victor Ponta de la sefia Guvernului si a PSD, fara indoiala ca prima carte i-ar fi fost sau ii este rezervata. Dupa retragerea de ieri si dupa chemarea de azi la DNA, cartea Ponta este deja inclinata, ar fi ultima cadere, daca se va continua sa se traga de sforile papusii Barbie. Care ar fi cheia de interpretare rationala a retragerii lui Ponta? In primul rand, ca este o manevra tactica, nu strategica. Cei care-i asteapta sau ii cer demisia imediata “si” din functia de premier ori nu au citit bine anuntul de pe facebook, ori supraliciteaza o falsa victorie, amagindu-se ca Ponta ar fi cedat pozitia de partid datorita asalturillor lor de presiune si ca, daca le vor intensifica, premierul va fugi cu lasitate de la postul incredintat de catre electorat. Victor Ponta nu a folosit cuvantul “demisie” ori expresia “depunere de mandat” sau de “pas inapoi”, ci si-a anuntat “decizia de a nu mai ocupa nicio functie de conducere in partid, pana in momentul in care imi voi demonstra nevinovatia”, cu alte cuvinte o problema temporara, inauntrul unui termen, ceea ce inseamna autosuspendare, pana cand cauzele care au generat-o vor primi o solutionare. In al doilea rand, este un act unilateral, izvorat din vointa personala, nu a altora si, mai ales, de responsabilitate fata de partid, aceasta ultima chestiune avandu-si originea in posibilitatea de alegeri anticipate, pe care PNL si le doresc mai explicit si mai vocal ca niciodata. Este evident ca PNL incearca sa-si creasca sansele ajungerii la guvernare prin legarea alegerilor anticipate de o solutie “Barbie” in dosarul juridic al premierului Ponta. Cand spun “Barbie” nu o fac ca figura de stil, ci, din pacate, ca o probabilitate foarte mare ca unii procurori sa fie manevrati precum o papusa, din moment ce incalca prezumptia de nevinovatie, inscrisa in Constitutie. Cele doua evenimente, anuntarea intentiei de anticipate si chemarea la DNA, au capatat, brusc, in ultimele zile, o amplificare ca de pregatire a opiniei publice, amplitudinea si rapiditatea cu care s-au succedat alimentand ideea ca nu ar fi intamplatoare. Cred ca aceasta legatura va deveni tot mai vizibila, pentru din ce in ce mai multi.
  In al treilea rand, se inchide principala directie de atac catre PSD, care va putea sa se ocupe cu mai multa destindere, incredere si eficienta de problemele vietii interne, eventual de cele de campanie. Cred ca solutia interimatului a avut un bun inceput de experimentare, un eventual congres, cel putin atata timp cat coalitia va functiona, continuand linia de buna guvernare, nu ar fi tactic indicata din doua considerente. Primul, Ponta nu ar trebui expus, un congres ar trebui sa se pronunte pentru un nou leadership, ori nu schimbi calul in galop, cu atat mai mult daca e in fruntea cursei. Al doilea, s-ar da apa la moara PNL, i-ar confirma tendentiozitatile si speculatiile, ar spune ca mazilirea presedintelui principalului partid de la guvernare nu ar fi compatibila cu un bun premier si o buna guvernare. Altfel spus, partidul ar submina autosuspendarea, pozitionandu-se, volen nolens, in siajul afirmatiilor lui Traian Basescu, ca aceasta ar fi “o miscare de imagine” a lui Victor Ponta, ori ale Alinei Gorghiu, ca ar fi “o diversiune”. Ce ar putea face PSD ar fi o declaratie politica de solidaritate cu decizia lui Victor Ponta si de confirmare sau clarificare a conditiilor de incetare a autosuspendarii. Decuplarea functiilor de presedinte de partid si de sef de guvern nu este o idée noua, a mai fost abordata si de catre stanga si de catre dreapta, cred ca nici cumulul, nici decuplarea nu sunt bune sau rele prin ele insele, catre asemenea calificari le poate conduce doar mediul in care se exercita, una sau alta. Poate ca presiunile crizei grecesti sau ucrainene, ori, intern, posibila campanie electorala ar fi oportune si pentru o astfel de experimentare, desi parerea mea este ca partidul si guvernarea sunt doua lucruri distincte, care nu se pot amesteca, mai ales in conditii de coalitie, care, cum corect a subliniat presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, trebuie sa mearga mai departe. In ipoteza ca o pronuntare judecatoreasca il va obliga pe premier sa plece din fruntea Guvernului, reactivarea interimatului, pe perioada determinata constitutional si, apoi, gestionarea curenta, pana la alegeri anticipate, daca va fi cazul, vor fi solutii necesare si legitime, pentru stabilitate. Oricum, pana la definitivarea expertizei contabile, in august, cand Ponta va fi din nou audiat, masuri dispuse, azi, de catre DNA, nimic nou, pe frontul care-i opune pe premier si procurori, nu ar trebui sa se intample. Fapte bune!

 23. 25 Mihaela Erika Petculescu iulie 13, 2015 la 6:55 pm

  Stimate ZeV,

  Nu prin aranjamente în Parlament, ci prin votul cetăţenilor a venit la putere T. Băsescu, cu un program electoral ce nu conţinea decât slogane demagogice, de genul : „Impermeabil la corupţie” ! Astăzi pare o glumă proastă. Nu are rost să discutăm felul în care acest primitiv a reuşit să inducă sentimentul că este omul forte al momentului, cel care „rupe pisica”; am vrut doar să amintesc cât de uşor o parte a electoratului se poate lăsa manipulată.

  Alegerile anticipate nu sunt o soluţie. În primul rând, nu au mai avut niciodată loc în România post-decembristă : este o procedură greoaie din punct de vedere constituţional, necesitând ca un guvern să cadă mai întâi de trei ori. Aranjamentele din Parlament de care vorbiţi reprezintă de fapt presiunea exercitată de PNL + fostul PDL care, neavând nimic de oferit, încearcă pe de o parte să mai profite de popularitatea ( în scădere ) de care încă se bucură Iohannis, iar pe de alta să obţină capital electoral de pe urma îmbunătăţirii vieţii economice prin măsurile luate de actualul guvern ; aceste efecte pozitive vor continua în cascadă în perioada următoare ( măririle salariale au devenit sustenabile, de ex. ) şi ei doresc practic să le paraziteze. Mai există un motiv : pentru moment, se exercită şantajul juridic doar asupra stângii, însă dosarele peneliştilor/pedeliştilor există, dosare grele referitoare la spălare de bani, delapidări, corupţie şi trafic de influenţă, iar DNA nu le poate ţine ascunse la nesfârşit. De aici, graba opoziţiei de a ajunge cât mai repede la putere, înainte ca însuşi electoratul de dreapta să poată fi influenţat în mod negativ. Aşadar, orice întârziere devine catastrofală pentru PNL : „mitologia” Iohannis este în cădere liberă, guvernul Ponta capitalizează succesele economice, iar bomba dosarelor penale riscă să explodeze.

  Cât priveşte criticile aduse lui V. Ponta, unele sunt totuşi motivate : chiar nimeni nu poartă responsabilitatea că în România electoratul de stânga se reduce în acest moment doar la un electorat remanent ? Şi apoi, pentru un adevărat politician, critica poate fi de multe ori constructivă. Românii nutresc încă multe speranţe în ceea ce-l priveşte pe premier !

 24. 26 Adrian B. iulie 13, 2015 la 7:26 pm

  http://www.cotidianul.ro/sechestru-pe-averea-lui-victor-ponta-264727/

  http://www.dcnews.ro/traian-basescu-prima-reac-ie-dupa-ce-ponta-a-fost-inculpat-oficial-acolo-s-au-falsificat-probe_480009.html

  O vorba veche spune ca :

  ” Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti ! ”

  Decizia de ieri a d-lui Ponta de a parasi conducerea PSD-ului este doar ultima din lungul sir al deciziilor de neinteles luate de domnia sa dupa decembrie 2012 !

  – pactul de coabitare cu ticalosul de Basescu

  – sicanele facute lui Crin Antonescu si jocul la doua capete din USL care au dus in final la destramarea aliantei si aparitia lui Iohannis

  – numirea tuturor procurorilor lui Basescu in structurile de conducere ale Parchetelor si serviciilor secrete dupa ce acestia au facut abuzuri de neimaginat

  – s-a inconjurat de tot felul de tradatori si de securisti ( Ilie Sarbu , George Maior , Ioan Rus , Gabi Oprea , Sebi Ghita , etc. )

  – calmul si linistea cu care dansul asista la abuzurile statului politienesc condus de Basescu si care sacrifica aproape zilnic vieti si cariere de oameni

  – a asistat la macelarirea PSD-ului de catre DNA

  – toate minciunile pe care le-a turnat in acesti ani fara sa clipeasca

  – in toti acesti ani d-ul Ponta nu s-a atins cu nimic de Basescu sau de oamenii lui desi acestia faceau ticalosii pe banda rulanta

  – nu a dorit sa schimbe legile justitiei care contineau prevederi aberante

  – nu a dorit sa introduca raspunderea magistratilor

  – etc.

  Toate aceste fapte ne zugravesc profilul politicianului Ponta : las , fricos , parsiv , avid de putere , oportunist .

  Bineinteles ca la un moment dat a venit si rândul lui …

  Totusi , cea mai buna descriere a politicianului Ponta a facut-o Patrick Andre de Hillerin

  http://www.conteledesaintgermain.ro/sarabanda-coincidentelor-sau-ordin-secret-pe-unitate/06-06-2015

 25. 27 Luminita Arhire iulie 13, 2015 la 7:52 pm

  @ Adrian B.iulie 13, 2015 la 11:18 am

  1.Întrebarea a fost strict personală : “@ luminita arhire -Tot românii v-au schimbat numele ?”; răspunsul meu, politicos, a fost, desigur, la fel de personal. Ah, dacă aţi crezut că în modul acesta faceţi o glumă “a la Ponta ”, aţi făcut, de fapt, O CONFUZIE…poate din SUPERFICIALITATE …sau, poate, N-AŢI ÎNŢELES CE-AŢI SCRIS…

  2.Alăturarea dintre “bulgari ”şi „Oamenii păreau nişte cadavre care s-au sculat…” crează altă CONFUZIE, deoarece, din păcate, descrierea nu este despre bulgari, ci despre soldaţii români care se aflau în lagăr. Sau este cumva o SUPERFICIALITATE şi aţi făcut trimitere la un text pe care nu l-aţi citit?

  3. A fost doar o SUPERFICIALITATE sau chiar n-aţi mai ÎNŢELES pe 6 iulie ceea ce aţi scris pe 5 IUNIE, deşi pe 5 IUNIE păreaţi destul de sigur că aţi greşit cu numai câteva zile în urmă, pe 1 IUNIE ?

  Pentru conformitate:

  @ Adrian B.iunie 1, 2015 la 11:22 pm Este cel mai FRICOS si penibil prim ministru pe care l-a avut tara asta ! Niciodata n-am crezut ca exista oameni mai penibili decat Boc si MRU . Uite ca se poate : Victor Ponta !

  @ Adrian B.iunie 5, 2015 la 6:22 pm p.s. Începând de astazi nu voi mai spune nimic rau de d-ul Ponta . Chiar imi pare rau ca l-am atacat si cred ca de multe ori am fost prea dur cu dansul si am gresit fata de dansul .

  @ Adrian B.iulie 6, 2015 la 6:27 pm Pe bune , mie mi se pare ca d-ul Victor Ponta este mult , mult mai basist decat Traian Basescu in persoana !!! Omul chiar are gandire de militian , de plutonier major .

  4.A JIGNI – conform DEX :” a insulta, a ofensa, a ultragia, (livr.) a injuria, a invectiva, a vexa, (pop.) a sudui, (fig.) a atinge, a răni, (livr. fig.) a leza”.

  Am făcut eu asta? A spune despre cineva că este SUPERFICIAL, că face dese CONFUZII sau că, uneori, NU ÎNŢELEGE CEEA CE SCRIE, sunt simple constatări, nu jigniri.

  Jignire ar fi dacă aş folosi astfel de cuvinte: “sifilitic , avorton , paduche flausat, rapciuga de om, retardat, cretin, atârnător, jegos, prostan, lingebizda,” etc. …ZARZAVAGIOAICĂ? Se pune oare şi ZARZAVAGIOAICĂ?

  Astea ar putea fi jigniri, dar dumneavoastră ştiţi bine că nu eu le folosesc…poate ştiţi şi cine le utilizează, în vocabularul cui se găsesc?

  Să nu vă împăunaţi, ca altădată, că vă monitorizez…exemplele sunt atât de “la îndemână”, încât ar fi păcat să nu le utilizez.

 26. 29 mihaelataniastoica iulie 13, 2015 la 8:31 pm

  Ponta ştie de ce.

  În sfârşit!

 27. 30 criza, de pseudonime iulie 13, 2015 la 9:10 pm

  Nu credeam vreodata, ca dupa momentul ianuarie 2007, si mai ales dupa, cand *in timp ce unii dantuiau la un moment de *decernare, a unui premiu, moment de reusita al poporului noastru, fara ca premiantii petrecareti sa fi avut vreun merit, ba dimpotriva, reusind prin forta distructiva a unor indivizi sa-si asume cu migala si pricepere, efortul unei echipe fara culoare politica convinsa sa se alature unei cauze nobile, *ceilalti, premiantii de drept, *isi petreceau momentul, acel moment binemeritat de poporul nostru indiferent de corul detractorilor ca n-ar fi fost asa, insotiti de cohortele de chiuitori, pe holurile tribunalelor.
  Moment de maxima mahnire pentru toti aceia care au inteles semnificatia ambelor ipostaze ale, momentului de maxima umilinta, defaimare, si de impovarare a tarii si memoriei colective a acesteia.

  Dupa aproape opt ani de la acest moment, astazi am revazut si retrait un alt moment jalnic, jenant umilitor, si nu pentru un anumit om politic sau partid, ci pentru o intreaga tara, pentru imaginea in ansamblu a unei tari.

  Prima vizita oficiala externa a unui presedinte asociata imaginii unui inalt demnitar al statului roman, nu oricine ci insasi prim ministrul tarii, surprins intr-o ipostaza asemantoare, premiantului de drept al anului 2007.

  Si ca si cand nu ar fi fost suficient, imaginile au fost insotite si de documentare si interviuri ale unor personaje dintr-un scenariu bine facut, respectiv, al mineriadei.
  Asta s-a putut vedea la tv, in Spania si in Romania in timpul efectuarii primei vizite externe a Presedintelui Romaniei intr-o tara care gazduieste temporar sau definitiv o buna parte a concetatenilor nostri pe ai caror parinti si stramosi, religie sau demnitate nationala, acesta nu da doi bani. Si culmea vizita considerata deja o reusita.
  Si presedinte caruia i-au fost legitimate prin vot, in noiembrie 2014 situatii cu mult mai jenante si mai grave decat cele ale prim ministrului.

  Si daca tot ati redus deznodamantul din Grecia, la vesnica abordare, ei bine, cu atat mai mult dvs, ar trebui sa intelegeti ca aceasta vesnica confruntare, nu s-a terminat decat o data cu happy end, iar momentul acesta a fost 1989.
  Stiti ma intreb, de data asta, in caz ca, ce motive ar mai invoca partenerii nostri, care sunt mai degraba narav, decat reflex dobandit? Printre ultimele declaratii date presei de catre Nicolae Titulescu, stranse si strecurate printre telegramele sau ultimele discursuri ale acestuia, am gasit cateva randuri care m-au determinat sa va adresez aceasta intrebare-reflectie, anume ca intre Turcia si Marea Britanie, de exemplu, exista un tratat, cu o valoare mai insemnata decat intre cele cinci subiecte, balcanice.

 28. 31 Adrian B. iulie 13, 2015 la 9:12 pm

  Cum erau plătiţi torţionarii : cât câştiga Ion Ficior în anii `60. Securiştii şi miliţienii primeau salarii mult mai mari faţă de restul românilor

  http://adevarul.ro/locale/constanta/cum-erau-platiti-tortionarii-castiga-ion-ficior-anii-60-securistii-militienii-primeau-mai-mari-fata-restul-romanilor-1_559d39dcf5eaafab2c5ec968/index.html?ref=yfp

  Exact ce se intampla si astazi : organele de represiune si nomenclaturistii au salarii de 10-15 ori mai mari decat profesorii , medicii si angajatii obisnuiti !
  Adica un stat politienesc …

 29. 32 centru iulie 13, 2015 la 9:17 pm

  Pentru ca e Ziua Frantei , pentru ca Mitterand ne fascineaza Imi permit sa citez din cartea unui dezvoltator francez de anvergura , Pellerin ( ” La Défense passe a l’attaque ” – Calman – Levy ) cum a fost adus metroul in cartierul de afaceri La Défense in anul 1992 :
  ” Situatia era aceasta : la La Défense , Statul si-a asumat intotdeauna riscurile si a luat marile decizii , in timp ce cele 3 comune – Nanterre , Puteaux si Courbevoie – se multumeau sa incaseze taxele … pana ce un ministru dinamic sa ia decizia de prelungire , metroul se oprea la podul de la Neuilly . Epad – ului ( intreprinderea care administra zona ) nici ca-i pasa .Asa ca abandonase doua teritorii , cartierul Gambetta , coborand spre Sena , si cartierul Valmy , inapoia Marelui Arc , excluzandu-le din zona de interes national . Cu toate acestea cele doua cartiere aveau un potential enorm , de 300000 m2 de birouri fiecare .
  Sigur de calculele mele , l-am vazut pe ministrul Transporturilor si al Echipamentelor , Paul Quillès .Il stiam inteligent si capabil sa inteleaga in cateva minute unde se situa interesul general .
  – Am terminat turnul Pascal dar IBM France vrea 70000 m2 de birouri . Singurul loc disponibil este Gambetta . Cand voi termina toate demolarile si reconversiile , cand voi vinde taxele funciare pentru constructii , voi avea un cont de exploatare de 300 a 400 milioane de franci , care revin Statului . Va sugerez un simplu transfer : va serviti de aceasta suma pentru a realiza promisiunea neonorata de a aduce linia 1 la La Défense .Comunele Nanterre , Puteaux si Courbevoie vor participa si ele la finantare .
  – Interesant , mi-a raspuns ministrul .
  … eram in China , cand am primit un telefon in miez de noapte de la Paul Quillès . Imi anunta ca era numit ministrul Apararii , dar ca proiectul , de comun acord cu succesorul lui , Auroux , ramanea in picioare . Cum am prevazut , Epad a varsat Statului cele 300 milioane de franci iar finantarea metroului a putut fi asigurata ” .
  Un pic diferit de CNADR – ul national , de Ministerul Transporturilor de la noi , de lentoarea , birocratia si ineficacitatea lor , nu ?
  Cum vad cum au reusit sa incurce construirea a 3 km de autostrada in Bucuresti , de 3 ani , ca nimeni nu mai intelege nimic … nimic nu se lucreaza spre strada bucuresteana Petricani … cum au intarziat inadmisibil , 14 luni , Lugoj Deva , in ” studiul dosarelor ” in 2012 – 2013 , si cum intarzie ordinele de executie pentru centura Bacau si Campia Turzii Targu Mures , pierzand timp si finantare pretioasa ( ocazie ca acum , sa ne finanteze UE 85 % din costurile infrastructurii , nu stiu cand o sa mai vedem iar in Istorie totul e relativ ) …

 30. 33 Adrian B. iulie 13, 2015 la 10:10 pm

  SUA a ” pregatit ” procurorii romani sa aresteze tot PSD-ul si toate elitele din afaceri si politica .

  http://www.cotidianul.ro/victoria-nuland-in-romania-avem-un-parteneriat-prin-care-pregatim-procurori-264747/

  La fel au procedat si in Argentina când il ” pregateau ” pe acel procuror sa o aresteze pe Cristina Kirchner .

  http://www.strategic-culture.org/news/2015/01/31/argentina-prosecutor-death-cia-vs-cristina-fernandez.html

 31. 34 Radu Humor iulie 13, 2015 la 10:34 pm

  Asistentul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, şefa Biroului pentru Eurasia şi Europa din cadrul Departamentului de Stat, a declarat că SUA colaborează cu România în combaterea corupţiei, fenomen care rămâne o problemă în regiunea Balcanilor şi Europei Centrale şi de Est.

  „În România, avem un parteneriat prin care pregătim procurorii să identifice, să investigheze şi să trimită în judecată cazurile de corupţie”, a declarat Victoria Nuland în timpul unei vizite la Dubrovnik, Croaţia, vineri 10 iulie.

  Madama poate lua în gură orice, inclusiv corupţie. Mai ales din România, care am observat că-i place la nebunie !
  Nu, nu România, ci slugile pe care le-a cumpărat şi le dirijează de zor !
  Din păcate doar într-o singură direcţie :
  Cei care nu acceptă pe gât bocancul lui Kerry, sau toacele Victoriei (yankeylor asupra românilor ) !
  Prin asta pot păcăli naivii, sau se pot păcăli singuri ( nu-i exclus ca datele primite să oglindească o realitate falsă, sau să ascundă parşiv furturile unora din gaşca de la noi, sau din cea de la ei ).
  Atâta timp cât peste EADS şi Microsoft se aşterne o tăcere criminală, cât timp unul ca Băsescu nu-şi poate găsi, nu celula, ci palatul, în care să-şi petreacă restul vieţii păzit nu de gardieni, ci de SPP, Berceanu, Videanu, Igaş, Falcă, Boc, Olteanu sau Isărescu, adevăratul păpuşar ce s-a săturat şi el de condus România, se plimbă nestingheriţi printre noi, Victoritza asta, Nulă(nd) din pdv al credibilităţii, nu poate produce decât zâmbete ironice, sau înjurături neaoşe !

 32. 35 Ghita Bizonu' iulie 13, 2015 la 10:40 pm

  A pus cineva o intrebare buna : CINE vrea pielea lui Ponta?!
  Nu Iohannis, nici macar Alina Girghiu sau Lulutza nu .. CINEVA mare de afara …

  Oricum daca tineti minte scriam ceva despre “coruptie” si autostrazi ..daca nu tinti minet apai aici este : https://nastase.wordpress.com/2015/07/02/orizontul/#comment-251995

  Din pacate din lene samd nu am mai facut partea a 2a (unu afcea niste lucrari si mi-a cazut curentul.. “dosarul” bibilit vreo 150 minute s-a dus .. )
  Insa pe scurt.
  Gibverbul Ponta este “vinovat” de a fi facut ceva ordine in Hidroelectrica. Guvernul Pinta a drajjzat si cu termiocerntarlele – azi in Complexul Oltenia .. exact cele reprzentate de Sova – care a pledat impotriva Alinei Gorghiu, Frumusica a pierdut si se pare ca nu suporta …

  Actiunile guvernului Ponta au “bulversat” zona energiei din Romania si nu numai .. A deranjat mult capital strain. A de energie se pare ca este interesat si Ghitenstein ..
  Si ar mai fi .. Ponta este acuzat de stoparera investitiilor.. si unii sugeau bine de la autostrazi care nu se faceau.. Firme straine!
  Si pe undeav este cioneva ptr care plange Nulanda ..

 33. 36 Luminița Arhire iulie 14, 2015 la 12:44 am

  Deseori m-am gândit la Victor Ponta ca la acel premier care guvernează stând cu picioarele într-un lighean cu acid sulfuric. Situația lui a fost constantă timp de trei ani, n-a ieșit nici o clipă din recipientul de porțelan, în schimb, din timp în timp, cineva a mai redus sau a sporit concentrația acidului.

  Nu cred că a existat o asemenea înțelegere distructivă , o asemenea ”monstruoasă coaliție” pentru eliminarea un alt premier în funcție, până acum . Asta pentru că, în guvernarea lui Adrian Năstase, presa ticăloșită nu era încă ”băiat mare”, mai avea un pic de caș la gură, iar Monica Macovei, cu Daniel Morar în sacul cu echipament sportiv, bătea doar mărunt din picioare și se încălzea pe margine, așteptând cu interes încheierea mandatului și pierderea alegerilor prezidențiale.

  Or, Victor Ponta este ca pisica lui Morcoveață, nu vrea să-și dea duhul, deși personajul cu numele exotic Morcoveață-Băsescu-Iohannis-Gorghiu-Blaga-DNA-Propaganda, nășit în afara granițelor, a încercat, pe rând, cele mai sadice metode de suprimare.

  Ca să moară însă, pisicii ar trebui să i se facă lehamite de viață, și să nu-și mai dorească să apuce ziua de mâine.

  La Istambul, sau Constantinopole, așa cum îi place premierului să spună, cred că a fost pentru prima oară de la preluarea mandatului când agresiunea corozivă a încetat pentru o scurtă perioadă de timp, și, în ciuda operației și a neplăcerilor fizice aduse de aceasta, perspectiva asupra propriului viitor i s-a schimbat lui Victor Ponta. Cred că acum tentația de a renunța este mult mai mare decât înainte și există o logică profund omenească pentru această schimbare. Eh, pisica pare să contemple deja veșnicia care o așteaptă…

  Nu foarte departe, un alt premier, tânăr și el, ambițios și el, care a strălucit în ovațiile unui popor determinat ”să-și ia țara înapoi” printr-un referendum al cărui slogan ”OXI” a devenit un fel de laitmotiv al ridicării din genunchi , se întoarce ”pe scut ” de la Bruxelles . Se spune că nu va rezista, pentru că a semnat pentru o formulă de cedare a suveranității care va suna pentru greci ca o trădare. România, semnatară și ea, acum trei ani, prin premierul Victor Ponta, a unei deplorabile liste cu ”must do”-uri, a privit cu speranță spre răzvrătirea greacă, de parcă ar fi așteptat propria-i revanșă. N-a fost să fie…

  Doamna Victoria Nuland vorbește despre corupția din România… oare despre ce altceva ar putea să vorbească? … Dânsa ne spune „în România avem un parteneriat prin care pregătim procurorii să identifice, să investigheze și să trimită în judecată cazurile de corupție” .

  Îmi pare rău să spun asta , dar citind eu cuvintele doamnei Nuland mi-am adus aminte de STARE DE ASEDIU , filmul din 1972 al lui Costa Gavras (ah, grecii ăștia de stânga…), relatând acțiunile cetățeanului american Daniel A. Mitrone (Yves Montand ) în Uruguay, în anul 1969 .

  Sigur că e doar o paralelă nefericită…sigur că e doar rezonanța nostalgiei mele pentru America Latină… sigur că era doar un excepțional film comunist…sigur că după 43 de ani metodele ”asistenței” americane sunt mult mai subtile…

 34. 37 ion iulie 14, 2015 la 3:11 am

  Domnul Ponta este urmarit de dreapta stramba a Romaniei dar nu avem ce sa facem cand majoritatea lumi este condusa de dreapta trebuie sa o indreptam si noi asta inseamna ca smecheri tip stim noi care sa se linisteasca sa nu mai fure

 35. 38 blogideologic iulie 14, 2015 la 6:02 am

  Linii din editorialul NYT consacrat acordului la criza grecească : “Nu s-a discutat cum poate să fie micşorată datoria suverană grecească, nici felul cum să se pună viaţă în economia muribundă a Greciei.” Privatizările forţate seamănă cu o “revoluţie distructivă”, experiment catastrofal prin care a trecut şi România. http://www.nytimes.com/2015/07/14/opinion/the-eurozones-damaging-deal-for-greece.html?action=click&pgtype=Homepage&module=opinion-c-col-left-region&region=opinion-c-col-left-region&WT.nav=opinion-c-col-left-region&_r=0

 36. 39 Ghita Bizonu' iulie 14, 2015 la 7:02 am

  Plus alti candidati :
  Miliardarii Beny Steinmetz, Seth Klarman, John Paulson, Thomas Kaplan şi Gary J. Goldberg, care se află în spatele companiei Gabriel Resources care doreşte să extragă aurul de la Roşia Montană, au decis să se canalizeze pe alte obiective miniere din Patrulaterul Aurifer din Munţii Apuseni şi au pus ochii pe exploatarea de la Băişoara, din judeţul Cluj. Într-un document recent al Gabriel Resources, se arată că firma autohtonă Rom Aur va continua activitatea pe un teren pus la dispoziţie de Primăria Cluj-Napoca, condusă de Emil Boc. Actul poartă semnătură administratorului Rom Aur, Nicolae Gruia Suciu. Această societate apare ca având acţionar unic Gabriel Resources BV Nederland. În zona Băişoara activează pe un segment conex o firmă apropiată fostului ministru Ioan Rus. Conform localnicilor, cu muncitorii de la NapocaMin, s-a efectuat curăţarea gurilor vechi de mine din zonă.
  Asta ar explica junele acuze ca nu ne tinem de promisiuni.
  Insa numeni nu explica ale cui promisunui…. si nimeni nu vrea sa cerceteze cum s-a ajuns de la prelucrarea ramsitelor flotate la minweritu de aur .. CINE A DAT APROBAREA? Sau daca aprobarea aia chiar exista … (adica a fots data de cine trebe nu de un portar sau sef de aprovizionare)

  Ca griarea are un naume „er etnic”? Pai cam asa steau lucruile si prin anii 20-30 cand toto groare cam etnuica de americani dorea petrolul pe care Bratieni ca niste egoiti il sdpreau numa ptr romani …

 37. 40 blogideologic iulie 14, 2015 la 7:28 am

  Germania, de la momentul “Stunde nul” (anul 1945) la altă “Sonderweg”(cale specială)? Un statu quo ante care dădea Franţei primordialitatea politică în Europa se pare că nu se mai aplică. Transformarea mărcii în euro a fost operaţiune otrăvită. În principiu, trebuia să lege Germania de Europa. Dar practic a legat ţările europene mici şi slabe de Germania. Legătură pe care populaţia Greciei, de exemplu, o resimte ca pe o cămaşă de forţă. Turbo-dominarea economică a Germaniei bazată pe maşinăria exportului de maşini îi dă acum Voinţa diktatului disciplinei, predictabilităţii, austerităţii. Problemă tipic germană. SURSA http://www.nytimes.com/2015/07/14/opinion/roger-cohen-the-german-question-redux.html?rref=opinion&module=Ribbon&version=context&region=Header&action=click&contentCollection=Opinion&pgtype=Blogs
  Titus Filipas

 38. 41 Ipar Charisse iulie 14, 2015 la 7:38 am

  Cred ca o importanta omisiune politica a fost nepublicarea listei persoanelor din guvernarile basiste pentru care corpurile de control au cerut deschiderea de cercetari penale. Inca nu este foarte tarziu. Ca si cetatean, cer sa se faca acest lucru.

 39. 42 fostă basarabeancă iulie 14, 2015 la 7:59 am

  Cât au stat și s-au gândit europenii cum să facă ei să fie bine în loc de rău, iată că a venit educatoarea, le-a dat câte două palme la fund și cazu-i rezolvat. Mai degrabă, cred că s-au înțeles să acopere gaura punând mână de la mână, astfel împăcând și capra, și varza.

 40. 43 Cris iulie 14, 2015 la 8:31 am

  Pentru Grecia, NU s-a transformat în DA, adică așa cum ar fi trebuit să voteze niște oameni realiști și responsabili.
  Tratez Grecia ca pe o familie nesăbuită care are venituri mici, dar vrea să mănânce bine, să se îmbrace bine, să aibă vacanțe minunate, o casă mare și frumoasă, mobilier de calitate bună, să beneficieze de utilități fără economie…
  Cu ce bani?
  Luăm împrumut și pe urmă vedem noi ce facem. Poate ne iartă creditorii.
  (Banii dați de creditori au venit din cer, nu de la țări contribuabile și cetățeni UE contribuabili…).
  Cum să ne ceară banii înapoi? Noi l-am dat pe Aristotel.
  Să vă dea Aristotel bani!

 41. 44 Cris iulie 14, 2015 la 8:43 am

  O mai fi vreo altă țară cu procurori bătuți în cap ca unii dintre ai noștri?
  Ponta, zice procororu, a primit 40.000 de euro de la firma de avocatură (pe care nu-i merita, ce treabă au procurorii cu remunerarea în sectorul privat?), iar cu o parte din ei și-a cumpărat 2 apartamente de lux (în perioada în care apartamentele MODESTE aveau prețuri astronomice, DAR cele de lux).
  Deci cu vreo 20 – 30.000 de euro și-a luat 2 apartamente de lux…
  E foarte bine că Ponta n-a dat nicio declarație în fața procororului. Ce să declari referitor la o asemenea idioțenie?
  Poate doar „amice, ești idiot!”
  Sper ca judecătorii să nu fie la fel de idioți, deși sunt câteva exemple în istoria recentă…

 42. 45 Cris iulie 14, 2015 la 8:46 am

  Dacă se dovedește că demnitari români au luat mită de la Microsoft și EADS, sper că procurorii școliți de americani îi vor lua în colimator și pe cei de la Microsoft și EADS care au dat mită…

 43. 47 Ipar Charisse iulie 14, 2015 la 10:06 am

  Astazi este ziua nationala a Frantei. Franta ne-a sustinut in momente istorice importante din trecut. Franta nu este inca o tara pe deplin democratica, fiindca ambasadele ei nu umbla sa bage la puscarie, in tarile mai mici, politicienii care nu intra in planurile lor politice, dar si democratia se invata, incetul cu incetul. La Multi Ani, Franta!

 44. 48 Ipar Charisse iulie 14, 2015 la 10:50 am

  Circula pe internet:
  – Am vazut la televizor ca „vremea va fi inchisa”.
  – Cred ca DNA exagereaza!

 45. 49 ZeV iulie 14, 2015 la 11:13 am

  Mihaela Erika Petculescu
  iulie 13, 2015 la 6:55 pm

  Alegerile anticipate nu reprezinta o solutie in acest moment.
  Alegerile anticipate AR FI PUTUT FI o solutie, imediat dupa alegerile din decembrie 2014.

 46. 50 ZeV iulie 14, 2015 la 11:29 am

  Fragmentarium Politic
  iulie 13, 2015 la 6:19 pm

  Nu este o autosuspendare ci o demisie ,,de facto” asa cum a lasat Victor Ponta sa se inteleaga (in interviul acordat lui Mihai Gadea n.r.).
  De fapt, atat partidul are motive sa fie suparat pe Ponta, cat si Ponta pe partidul care l-a impins fortat in fata – sa participe la niste alegeri pe care nu si le-a dorit in postura de candidat la prezidentiale. Practic, Victor Ponta a fost un fel de tap ispasitor pentru toate slabiciunile partidului.
  Acum, partidul are posibilitatea sa dovedeasca sustinatorilor ca detine lideri-alternativa viabili. (Z)

 47. 51 Pali iulie 14, 2015 la 12:00 pm

  @ Radu Humor

  Foarte tare observatia cu „fara closca” !!! desi eu cred in continuoare ca acest „mic Titulescu” nu a fost si nu este decat o marioneta absolut penibila si mai nou si penala in mana unor papusari !Am spus si repet,…este un om de nimic !

 48. 52 Radu Humor iulie 14, 2015 la 12:08 pm

  Alţii sunt mai patrioţi decât noi !
  Manifestatie in Georgia, impotriva degenerarii fizice si morale a tarii
  Publicat pe Jul 14, 2015 î
  (proteste, manifestatii, miting)
  Desfiintati organizațiile anti-stat din Georgia! – acesta este apelul participantilor la un miting recent din Tbilisi, Georgia, la care au participat clerici și credincioși din mai multe biserici.
  Ei sustin ca unele organizatii non-guvernamentale, finantate de un număr de țări occidentale, promoveaza coruptia în Georgia.
  Nu este adevărat că ele exprimă voința publicului, au declarat manifestantii, pentru că, de fapt, aceste organizații exprima puncte de vedere nepopulare, apartinand unor agenți ai unor state străine, aflati în Georgia.
  Acțiunile lor au un caracter anti-stat, conform unui reprezentant al “Uniunii Părinților Ortodocși”, și promit degenerarea fizica si morala a Georgiei.
  Țara trebuie să lucreze cu organizații non-guvernamentale care sunt finanțate de popor, au mai spus manifestantii, cerand limitarea activitatii organizatiilor non-guvernamentale straine.

 49. 53 Luminita Arhire iulie 14, 2015 la 2:16 pm

  @Centru iulie 13, 2015 la 4:02 pm, @ZeV iulie 13, 2015 la 5:04 pm

  Eu vă mulţumesc şi pentru sfaturi, şi pentru apreciere.

  Tatăl meu, un cinefil împătimit, mi-a spus odată, pe când eram copil: „Luminiţa, să ştii că şi în cel mai prost film de pe pământ tot vei găsi ceva bun, tot vei vedea un peisaj deosebit sau măcar …o femeie frumoasă…”

  Mă gândesc că, uneori, chiar şi prin ploaia de semne de exclamare , curgând şuvoi peste exacerbarea unor sentimente confuze, poate că este, totuşi, ceva de citit.

 50. 54 Adrian B. iulie 14, 2015 la 2:18 pm

  @ luminita arhire

  Stimata doamna Arhire , cred ca este a 5 -a oara când ma interpelati si imi monitorizati postarile sau pamfletele . Nu inteleg motivele pentru care faceti acest lucru ( din lipsa de activitate , din ranchiuna , la ordin , … ) dar as vrea sa va reamintesc ca in Romania exista inca libertate de exprimare , ca oamenii sunt diferiti si au opinii diferite iar dumneavoastra nu sunteti nici proprietarul si nici cenzorul acestui blog .
  Antipatia d-voastra fata de mine este evidenta si de aceea va recomand cu caldura sa va concentrati mai mult pe postarile dumneavoastra pentru a evita alte discutii viitoare .
  ….

 51. 55 Adrian B. iulie 14, 2015 la 2:20 pm

  @ centru

  Sa inteleg ca expertul in autostrazi imaginare si transport in comun ( centru ) a identificat pe blog un agent secret care monitorizeaza /analizeaza postarile celorlalti ( luminita arhire ) si un bolnav psihic ( zev ) care da tuturor lectii de politica/economie si-i cearta pe toti .

 52. 56 blogideologic iulie 14, 2015 la 2:41 pm

  „Se dă filozof” / Când încerci să gândeşti spontan, independent şi natural pe teme ideologice, eşti acuzat imediat de persoane conectate cu securitatea (cea veche şi cea nouă) : „Se dă filozof.”

 53. 57 Draghi Puterity iulie 14, 2015 la 3:52 pm

  Doar o remarca – pozitia guvernului grec nu mi s-a parut deloc extravaganta, ci realista. Un exemplu:

  Grecia e pedepsita crunt in acest moment tocmai pentru ca indraznit sa se opuna acestei noi forme de neo-colonialism implementat prin metode preponderent financiare. Conducerea SUA, cea a UE sau a Germaniei, ca reprezentante a marelui capital globalist, urmaresc pana la urma aceleasi interese. Dintr-o astfel de perspectiva, guvernul grec poate parea, intr-adevar, „extravagant”.

 54. 58 nastase iulie 14, 2015 la 7:27 pm

  Adrian B.,
  Mi-am permis să sterg ultimile două rânduri.

 55. 59 nastase iulie 14, 2015 la 7:29 pm

  Pali,
  indemnul de final mi s-a părut nepotrivit.

 56. 60 Cris iulie 14, 2015 la 8:02 pm

  Nu vreau nicio alegere anticipată. Să mă lase cu chematul la urne toată ziua-bună-ziua!
  Sunt destule și alea la termen. Abia fură cele prezidențiale, imediat vin cele locale…
  Vor alegeri tot la 6 luni?
  Să stea naibilor la un loc și să-și aștepte rândul! Dacă or să câștige, or să guverneze, dacă nu, să mai stea o tură!

 57. 62 Pali iulie 17, 2015 la 9:59 am

  @ nastase

  Domnule Presedinte,

  Stiti mai bine decat mine ca,am dreptate !Insa,…apreciez faptul ca nu ati sters postarea.Intr-o zi poate,….intr-o zi,…o sa-mi dati dreptate,Repet,vorbesc SI din experienta personala in relatia cu acest individ sinistru!!!


 1. 1 Noi, Europa si americanii - Pe Bloguri Trackback pe iulie 13, 2015 la 10:26 am
 2. 2 Adrian Năstase nu ştie de ce s-a autosuspendat Victor Ponta | Politica ta Trackback pe iulie 13, 2015 la 1:16 pm
 3. 3 As putea s-o contrazic pe D-na. Nuland… « Motanul Incaltat Trackback pe iulie 13, 2015 la 5:03 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: