La Manastirea Sinaia

Sambata, am plecat la Sinaia, pentru a vizita, impreuna cu familia si cu mai multi prieteni, Castelul Peles si Manastirea Sinaia.
Mai intai, cateva cuvinte despre „Catedrala Carpatilor” – Manastirea Sinaia, ctitoria spatarului Mihail Cantacuzino, zidita la 1695. Istoria manastirii si a Cantacuzinilor am citit-o in cartea Ieromonahului Nectarie Magureanu avand ca titlu „Manastirea Sinaia”, publicata la Bucuresti, in 2000. Biserica a fost zugravita de un extraordinar pictor de biserici – Parvu Mutu. De altfel, la muzeul manastirii, pot fi vazute cinci icoane superbe, realizate de acelasi pictor. La intrarea in biserica, in pridvorul deschis, poate fi admirata fresca „Judecatii obstesti”, unde apar insa si multe costume de epoca.

Alaturi de biserica veche, intre anii 1842-1846, a fost construita o biserica noua, realizata din piatra si caramida. Pictura a fost inceputa de un anume D. Catulescu si finalizata, in 1903, de un ucenic al lui Lecompte de Nouy, pictorul contoversat care a restaurat mai multe biserici in acea perioada. In pronaos, se afla si doua icoane daruite, in 1903, de catre tarul Nicolae al Rusiei. Tot in biserica, este amplasat epitaful executat de Ana Roth, timp de trei ani, la sfarsitul secolului 19.

La Manastirea Sinaia se gasesc cinci tipuri de cruci: crucea lui Stefan cel Mare (crucea infipta in semiluna, simbol al biruintei crestinismului), crucea greceasca (crucea cu bratele egale), crucea latina ( crucea cu brate inegale), crucea slava ( crucea cu mai multe brate orizontale) si crucea soare ( soarele inscris intr-o cruce latina).

Trebuie sa recunosc insa primul imbold de a merge la Manastirea Sinaia a fost acela de a vedea locul in care a fost inmormantat Take Ionescu. Am incercat sa inteleg de ce Titulescu, dupa o viata in care a cunoscut marile personalitati ale lumii, in 1940, in testamentul sau, cerea sa fie inmormantat la Brasov. „Take Ionescu sus, la Sinaia” si el, „la picioarele lui”, la Brasov.

Cavoul lui Take Ionescu se afla in curtea veche a Manastirii Sinaia, langa paraclis, intr-un mic gang. La fel ca si Titulescu, mai tarziu, Take Ionescu a murit departe de tara, la Neapole, in 1922. Prin grija celei de-a doua sotii, el a fost adus in tara si inmormantat la Sinaia. Un motiv era si acela ca, in 1864, venit in convalescenta la manastire, se vindecase de holera. Micul mausoleu are si doua fresce realizate de Costin Petrescu. Pe unul din pereti sunt scrise cateva cuvinte ale celui care a avut un rol extrem de important in unirea teritoriilor romanesti dupa primul razboi mondial: „Nedreptatile pe care mi le-au facut altii mie nu cer nimanui sa le regrete, caci eu le uit; acelea pe care le-am facut eu altora nu cer nimanui sa le ierte, caci eu le regret”.

IMG_2900 IMG_2891 IMG_2886 IMG_2902 IMG_2903 IMG_2910

31 Responses to “La Manastirea Sinaia”


 1. 1 blogideologic decembrie 29, 2013 la 1:19 pm

  Un regal !

 2. 4 Fragmentarium Politic decembrie 29, 2013 la 4:11 pm

  Interesanta colectia de cruci, impresionant epitaful!

 3. 5 blogideologic decembrie 29, 2013 la 4:49 pm

  “Ultimele opt şcoli româneşti din Transnistria au clipele numărate. Regimul separatist de la Tiraspol vrea să le închidă” http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/ultimele-opt-scoli-romanesti-din-transnistria-au-clipele-numarate-regimul-separatist-de-la-tiraspol-vrea-sa-le-inchida-321559.html

 4. 6 dlnimeni decembrie 29, 2013 la 6:25 pm

  Am speranta ca stridiile sa ne mai scape de niste politicieni romani.

 5. 8 Flavia decembrie 29, 2013 la 8:01 pm

  Foarte frumos.
  Un An Nou minunat, CU DUMNEZEU INAINTE!

  Cu deosebita consideratie,
  Flavia

 6. 9 George Ban decembrie 29, 2013 la 8:09 pm

  Un an cu sănătate în libertate vă urez!
  Și mulți, mulți ani de putere de muncă în folosul celor mulți și de putere de luptă cu scârboasele lichele!

 7. 10 Radu Humor decembrie 29, 2013 la 8:12 pm

  Aşadar, să ne mai bucurăm, cât putem :mrgreen:

  Asta explică multe !
  Scandalos !

  MAI MULTE LIMBI, O SINGURĂ VOCE
  “Uniunea Europeană se îndreaptă spre un totalitarism care doreşte să devină o religie de stat, o religie ateistă, nihilistă… o religie, care va deveni obligatorie pentru toţi.”
  Planul ocult de cucerire a Europei se desfăşoară sub ochii noştri şi cu acceptul nostru. Al III-lea Război Mondial are loc chiar acum. Nu cu tunuri, ci cu vorbe. Nu cu armate, ci cu aşa-zişii “politicieni” corupţi.
  Vrem sau nu, ne opunem sau nu, în final Europa va fi cucerită.

  Ce se întâmplă? Ce reprezintă de fapt Uniunea Europeană?

  Uniunea Europeană este un proiect conceput încă de la începuturile sale ca promovând interesele unei elite industrial/financiare în aşa fel încât să “scape” de sub controlul naţional. Ideea fundamentală a Comunităţii Europene a fost să se erodeze puterea şi autoritatea statelor naţionale tocmai pentru a se da frâu liber acestor interese industrial-financiare.

  În anii 1980 Consiliul European a pus în circulaţie un afiş interesant, înfăţişând Turnul Babel (reprodus după o pictură din 1563 a pictorului flamand Peter Brueghel cel Bătrân). O macara în jurul căreia se văd nişte muncitori, stelele Uniunii Europene precum şi sloganul “Mai multe limbi, o singură voce”, completează imaginea.

  Semnificaţia este cât se poate de clară: construirea unui nou turn Babel a început în forţă.

  Babel era un oraş unde întreaga omenire era unită, toţi oamenii vorbind o singură limbă. Turnul Babel nu era construit pentru a aduce slavă lui Dumnezeu, ci era dedicat unei religii false. Însă Dumnezeu (scris în ebraică YHWH; tradus în română ca Yahweh, Iehova, sau cel mai adesea, Domnul), văzând că oamenii păcătuiau împotriva lui, le-a încurcat limbile şi a împrăştiat oamenii pe tot Pământul).

  Turnul EuroBabel cum a fost supranumit, chiar a fost construit la Strasbourg şi în el se găseşte acum Parlamentul European. Clădirea a fost inaugurată în 1999.

  Edificiul din Strasbourg este locul şi unui alt simbol păgân adoptat de UE, pe unul din pereţii interiori fiind zugrăvită răpirea Europei de către Zeus. Potrivit legendei greceşti, Zeus a dorit să se înfrupte din nurii prinţesei feniciene Europa. Ca să îi intre în graţii, el s-a transformat într-un taur de o frumuseţe răpitoare şi a îngenuncheat la picioarele tinerei. Aceasta s-a urcat pe taur, care a plonjat în apă, a înotat până în insula Creta, răpind-o pe frumoasa prinţesă. “Cine nu-şi cunoaşte istoria, riscă să o repete”. Pentru cei avizaţi, actualitatea clasicului dicton sare în ochi atunci când privim similitudinile dintre mitul fondator al Europei şi naşterea modernă a Uniunii Europene. Potrivit legendei, acum 4500 de ani, minciuna, seducţia şi violul au fost armele folosite de Zeus, travestit într-un taur alb, pentru a pune mâna pe frumoasa prinţesă feniciană Europa. Astăzi, aceleaşi metode – secretomania, dirijismul dim umbră şi violul conştiințelor – sunt utilizate de “arhitecţii” proiectului european pentru a ispiti un întreg continent şi a-l face să cadă în braţele celui care va fi echivalentul contemporan al tatălui păgân al zeilor antici.

  Semnificaţia statuii este următoarea:

  – populaţia vede o Europă frumoasă şi mândră călare pe un taur puternic (o economie puternică).
  – de fapt taurul îl reprezintă pe ZEUS (masonii) care prin minciuna şi înşelătorie pun mâna pe Europa şi o răpesc. De menţionat faptul că Europa s-a lăsat păcălită şi de bună voie s-a urcat pe taur (ţările Europei de bună voie au intrat în comunitate).

  UE, cel mai “grandios” şi mai “democratic” proiect din istoria modernă a omenirii, aşa cum este caracterizat de liderii continentului, e în realitate opera unei elite oculte, care a construit pas cu pas, din umbră, edificiul european.

  Scena seducerii este pictată şi la Bruxelles, pe bolta celuilalt sediu al Parlamentului European, pe o suprafaţă de trei ori mai mare decât mărimea naturală a personajelor. Mai mult, europenii care vizitează capitala UE se pot “delecta” privind statuia plasată chiar în faţa sediului Consiliului European, în care Europa este înfăţişată călărind taurul zeiesc.

  Acest simbol este reprodus şi pe timbre, cum a fost cel emis cu ocazia alegerilor parlamentare din Marea Britanie, în 1979, sau pe moneda euro comemorativă pusă în circulaţie în Italia, unde Europa, aşezată pe taur, este reprezentată ţinând în mână un stilou şi Constituţia Europeană. Nici nu se putea găsi ceva mai “sugestiv”.

  DEJA TOATE ACESTEA SE ÎNTÂMPLĂ
  Europa nu a putut fi cucerită prin razboi, dar va fi cucerită prin mijloace economice şi financiare. Enorma presiune financiară la care este supusă România în momentul de faţă nu are alt scop decât cucerirea ei.
  Când nu mai ai frontiere, nu mai ai monedă naţională, nu mai ai armată, ţi-au distrus industria şi agricultura, sistemul de învăţământ şi de sănătate, ţi s-au furat toate resursele şi eşti obligat să te supui legilor comunităţii europene, eşti deja cucerit. Traian Băsescu ştia acest lucru în momentul când România semna acordul cu FMI. În mai 2010, referindu-se la programul FMI, Băsescu declara: “Traian Băsescu: Acest program ne menţine suveranitatea. Ţările care sunt în mare dificultate financiară cedează mare parte din suveranitate.” În iulie 2010 “Angela Merkel propune ca ţările-membre UE care fac excese bugetare să-şi piardă suveranitatea.” Deci întâi ne îndatorează prin acordul cu FMI, fluturând ideea că luăm împrumut ca să putem plăti pensiile şi apoi ne preiau suveranitatea şi ţara va fi practic condusă de “investitorii care vor cumpăra obligaţiunile statului respectiv”. Ce va urma? Putem să ne dăm seama din declaraţia lui Rocco Buttiglione, fost candidat nominalizat de preşedintele Comisiei Europene: “Uniunea Europeană se îndreaptă spre un totalitarism care doreşte să devină o religie de stat, o religie ateistă, nihilistă … o religie, care va deveni obligatorie pentru toţi.” SISTEMUL este atât de bine conceput încât s-a gândit şi la cei săraci, la CEI CE VOR SĂ SE REFUGIEZE în păduri, să evadeze şi să fugă de controlul total. Astfel LEGEA 171/2010: prevede că nu doar copacii sunt ai statului în PĂDURI, ci şi ciupercile, murele, perele pădureţe, plantele medicinale, peştele din apele de munte, din crescătorii, bălţi şi iazuri din fondul forestier, răşina etc., iar recoltarea lor constituie contravenţie şi se pedepseşte. (Vezi Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, publicată în Monitorul Oficial 513 din 23 iulie 2010).
  – Va urma desfinţarea parlamentelor naţionale, desfiinţarea funcţiei de şef al statului (probabil vor mai fi 1 sau 2 alegeri prezidenţiale şi gata).
  – Va exista un singur parlament, cel european şi un singur preşedinte al Europei.
  – La noi va fi numit probabil un guvernator, iar ţara va ajunge o anexă a marilor puteri.
  – Pentru ca suveranitatea ţării să poată fi transferată cât mai uşor către cei ce vor conduce în final întreaga lume, este necesar ca statul să fie cât mai suplu iar funcţiile lui să fie reduse la minim. De aceea e nevoie de concedieri masive în sistemul bugetar, de vânzarea tuturor activelor de stat şi desfinţarea serviciilor publice, învăţământ, sănătate etc.

  Toti conducatorii pe care i-am avut de la aşa-zisa Revoluţie încoace ne-au trădat şi ne-au vândut.

  Argumente referitoare la cele prezentate mai sus încep să vină din ce în ce mai multe şi într-un ritm accelerat, ceea ce înseamnă că am intrat deja în zona periculoasă în care destinele noastre, ale fiecăruia, vor fi pentru un timp în mâna celor care fac aceste jocuri şi noi nu avem cum interveni. Trecerea aceasta forţată prin tumultul istoric pe care îl trăim se va lăsa şi cu victime colaterale, aşa că cine rezistă şi scapă e bine, iar cine nu… asta e… Lupta împotriva populaţiei se duce pe toate planurile: religios, politic, economic, financiar, social, cultural, mediatic, medical.
  Scopul final este reducerea populaţiei globului sau înrobirea ei, eliminarea clasei de mijloc (va exista doar un grup elitist de bogaţi care vor conduce lumea şi restul populaţiei vor fi săraci şi supuşi) şi instaurarea Noii Ordini Mondiale în care un Guvern Mondial unic va conduce şi controla toată planeta.
  În mod normal, informaţiile probate şi argumentate, prezentate mai sus, precum şi o mulţime de alte informaţii de acest tip, ar trebui să reprezinte ştiri de primă mână pentru mass-media. Şi totuşi televiziunile şi presa în general nu suflă o vorbă despre aceste lucruri. Nici măcar să fie prezentate ca fapt divers sau curiozităţi. Nu v-aţi întrebat de ce? Populaţia este masiv dezinformată prin mass-media. Niciodata nu o să aflaţi aceste lucruri privind la televizor.

  Întemeierea Uniunii Europene prin fraudă
  Actul de întemeiere al Uniunii Europene s-a bazat pe o fraudă grosolană, fiind una dintre cele mai mari operaţiuni de manipulare colectivă din istoria omenirii. Tratatul de la Roma, semnat în urmă cu o jumătate de secol, a fost de fapt un document cu pagini goale, parafat cu mare pompă de lideri care au interpretat magistral commedia dell’arte pusă în scenă în capitala Italiei. Dezvăluirile şocante făcute de unul dintre protagoniştii ceremoniei desfăşurate la 25 martie 1957 au confirmat cele mai sumbre temeri ale celor ce văd în proiectul construcţiei europene materializarea unei utopii pentru subiecţii expuşi consecinţelor acesteia. Existenţa atâtor momente controversate în procesul de constituire a Uniunii Europene, marcat de la punctul zero şi până în prezent de fraude, conspiraţionism şi eludarea regulilor democratice naşte în mod legitim următoarea întrebare: ce forţe se află la cârma proiectului UE şi ce scopuri sunt urmărite?
  Un posibil răspuns la această întrebare este dat de prestigiosul istoric César Vidal, potrivit căruia, pentru a înţelege ce se întâmplă în Europa trebuie luat în considerare fenomenul francmasoneriei. În cartea “Masonii: Istoria celei mai puternice societăţi secrete”, apărută la editura Planeta, 2005, Vidal documentează rolul discret dar imens jucat de francmasoni în formarea Uniunii Europene. Spre exemplu, istoricul spaniol afirmă că “proiectul Constituţiei Europene a fost elaborat de un francmason, Valéry Giscard D’Estaing” (fost preşedinte al Franţei în perioada 1974-1981, preşedintele Convenţiei Europene care a redactat textul tratatului constituţional – n.a.), că “masonii controlează Internaţionala Socialistă şi s-au înfiltrat puternic în partidele de dreapta” şi că aceştia exercită “o influenţă masivă în lumea comunicaţiilor şi în special în educaţie, justiţie şi forţele armate.” Referirile privind rolul jucat de Valery Giscard d’Estaing în geneza tratatului UE şi-au găsit o confirmare şi în mărturiile celebrului fost dizident sovietic, Vladimir Bukovsky, care a avut acces la arhivele Partidului Comunist al URSS. Într-o alocuţiune rostită în acest an la Bruxelles, Bukovsky a dezvăluit că, în ianuarie 1989, o delegaţie a Comisiei Trilaterale (organizaţie privată care grupează aproximativ 300-350 dintre cei mai influenţi lideri politici şi economici ai planetei), formată din ex-premierul japonez Yasuhiro Nakasone, ex-preşedintele francez Valéry Giscard d’Estaing, bancherul american David Rockefeller şi fostul secretar de stal al SUA, Henry Kissinger, s-a întâlnit cu Mihail Gorbaciov pentru a-l convinge că URSS trebuie să se integreze în marile instituţii financiare ale lumii, GATT, FMI şi Banca Mondială. Potrivit lui Bukovsky, la un moment dat Giscard d’Estaing a luat cuvântul şi i-a spus lui Gorbaciov: “Domnule preşedinte, nu pot să vă spun exact când se va întâmpla – probabil într-un interval de 15 ani – dar Europa va fi un stat federal şi trebuie să vă pregătiţi pentru aceasta.” Bukovsky nu şi-a putut reţine uimirea faţă de capacităţile profetice ale lui d’Estaing: ”Asta se întâmpla în ianuarie 1989, într-o vreme în care tratatul de la Maastricht din 1992 nici măcar nu fusese schiţat. Cum de ştia Giscard d’Estaing ce se va întâmpla în următorii 15 ani? Şi, surpriză-surpriză, cum de a devenit autorul constituţiei europene în 2002-2003? Iată o întrebare foarte bună. Miroase a conspiraţie, nu-i aşa?”
  În toamna anului 2004, un imens scandal bulversa scena politică europeană. Rocco Buttiglione, candidatul nominalizat de preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, pentru portofoliul Justiţiei, Libertăţii şi Securităţii, era respins de una din comisiile Parlamentului European, pe motiv că este mult prea conservator. În viziunea grupurilor euro-parlamentarilor socialişti şi ecologişti, “vina” lui Buttiglione, un catolic practicant, a fost afirmaţia făcută în cadrul audierilor cum că homosexualitatea este un păcat. Confruntat cu opoziţia furibundă a majorităţii Parlamentului European, care a ameninţat cu un vot de blam la adresa întregii Comisii, Barroso a retras candidatura lui Buttiglione. În locul acestuia, Italia l-a nominalizat pe ministrul de externe Franco Frattini, şi se părea că toate controversele vor fi date repede uitării. Înainte însă de a pleca de la Bruxelles, Buttiglione a aruncat bomba, acuzându-l pe înlocuitorul său de apartenenţă la o societate secretă. În momentul felicitării pentru candidatura lui Frattini la postul de comisar european, politicianul creştin-democrat a afirmat: ”Sper ca audierile lui să meargă bine şi nimeni să nu îl întrebe dacă este francmason. Dacă vor face aceasta nu va fi decât repetarea aceleiaşi injustiţii care mi s-a făcut şi mie”. Ulterior, în cadrul unei dezbateri desfăşurate la Milano, Buttiglione a spus că principiul după care funcţionează instituţiile europene este “Afară cu creştinii, înăuntru cu francmasonii”. Declaraţiile lui Buttiglione au atins un subiect-tabu în mass-media oficiale, deşi la nivelul elitelor politico-economico-financiare acesta face parte din categoria “secretul lui Polichinelle”, adică a acelor realităţi pe care toată lumea le cunoaşte, dar aproape nimeni nu vorbeşte în public despre ele. Cu alte cuvinte, marea “taină” a procesului de construcţie a Europei Unificate este paternitatea sa masonică, recunoscută cu mândrie chiar de arhitecţii din umbră ai edificiului UE. În schimb, la nivelul maselor, cărora li se inculcă versiunea originii postbelice a UE, se cunosc prea puţine despre faptul că proiectul Europei unite datează încă de la mijlocul secolului XIX.

 8. 13 Stoica Mihaela decembrie 30, 2013 la 12:18 am

  Jocul oglinzilor…

  Tot ce există este oglindă pentru tot ce există. Ceea ce văd în oglinzile în care mă privesc şi numesc bine este o imagine a mea pe care o accept, iar ceea ce numesc rău este o imagine a mea pe care nu o accept.

  Înţelegând că în noi este sintetizat întregul univers ca potenţialitate şi că manifestarea mea în lume este o răsfrângere în miliarde de oglinzi, pierd credinţa că binele din intenţia mea va reuşi să găsească unghiul din care să fie citit ca adevăr de orice ochi va încerca să-l înţeleagă. Nu pot decât să gândesc că dacă dăruirea mea întorcându-mi-se m-ar ferici, gândul este bun, căci este măsura gândirii şi simţirii mele din acea clipă. Devenind eu oglindă a mea mă pot cuprinde în gândul bun ascuns în forme pe care le accept fără să le recunosc.

  Din mine însumi, nemaiieşind strigătele de surpriză, spaimă sau refuz ale nerecunoaşterii în monştrii din oglinzile în care mă privesc, se va naşte lumina care mă va ajuta să îmblânzesc monştrii din mine.

  În triunghiul celor trei chipuri care te înconjoară este istoria ta. Singura din care poţi renaşte. Oglindeşte-te în ele cu toată lumina fiinţei tale, fără de altă căutare şi te vei întoarce pe crugul tău. Doar la ele gândindu-te să spui cuvintele lui Tache Ionescu, căci sunt singurele fiinţe din univers pentru care existenţa ta este măsura vieţii lor. Aşază în ochii tăi oglinda în care ei să-şi vadă frumuseţea, curajul şi puterea pentru că doar de la ei tu poţi primi înapoi ceea ce ai rătăcit un timp.

 9. 14 Vsile decembrie 30, 2013 la 8:06 am

  Adrian B.

  Observ , prin atacurile repetate, ca aveti o fixatie cu aceasta doamna.Pina la urma o persoana care a reusit ceva personal ,nu neaparat in lumea femeilor ci si in lumea barbatilor.
  Adica pina la urma probabil ca nefiind vorba de un politician de profesie cum ar fi doamna Rowana , Elena (care vreti dumneavoastra)ci de o persoana serioasa nu va prea prieste si ce sa faceti si dumneavoastra ca fiecare chibit bagati degetele in gura si fluierati!

 10. 15 Doru Coarna decembrie 30, 2013 la 8:54 am

  dlnimeni,

  fii linistit ca nu le da stridii, alea trebuie sa fie hiperproaspete, de regula sub aceasta denumire se serveste carne de scoica obisnuita, adica de midie, din conserva… s-a constat de-a lungul timpului ca este cea mai sigura varianta, atunci cand e vorba de alimentatie publica… si cu sos mariner, adica unt, usturoi oparit ca sa nu produca halena, patrunjel, lamaie, putina apa si putin ulei de masline, si cam atat…

  Stridiile se servesc numai in restaurante pescaresti, specializate, situate chiar pe mal de mare, si care au asa ceva in meniu in mod traditional. Altfel, e tare riscant…

 11. 16 lulu decembrie 30, 2013 la 10:03 am

  Dumnezeu sa va ocroteasca!…frumos…

 12. 17 blogideologic decembrie 30, 2013 la 10:37 am

  Atentate cu glonţ la Atena împotriva reşedinţei ambasadoriale a Germaniei. Unii elini blamează Germania de relele ce provoacă suferinţa Greciei. http://www.lemonde.fr/europe/article/2013/12/30/grece-tirs-contre-la-residence-de-l-ambassadeur-d-allemagne-a-athenes_4341189_3214.html

 13. 18 Vsile decembrie 30, 2013 la 2:02 pm

  Radu Humor,

  Nico o grija daca UE nu a reusit inca sa puna laba pe Ukraina ,cine stie cit de curind vor pune mana pe o tara islamica , destul de mare, destul de puternica , tara care ar putea sa consume din interior acest colos , dupa cum se vede cu picioare de lut!
  Si uite asa ce nu a reustit cu armele turcii o sa reuseasca pe cai aparent pasnice , sa readuca „maurii” la dominatie in Europa!
  Si uite asa nu vom mai fi obligati sa invatam ruseste ci o limba mult mai usoara ,fara gramatica limbilor germanice sau latine o limba fara trecut dar cu mare viitor!

 14. 19 Cris decembrie 30, 2013 la 4:31 pm

  Splendidă mănăstirea!
  N-am mai vizitat-o demult.
  Foarte interesante informațiile pe care ni le-ați dat!
  Fotografiile sunt excelente. Ce s-a maturizat Mihnea!

 15. 20 Doru Coarna decembrie 30, 2013 la 5:55 pm

  @ Radu Humor,

  si care ar putea fi alternativa? Sau hai sa n-o dam dupa tufis, cum putem evita globalizarea? Daca stie cineva o alternativa la centralizarea puterii, sa posteze aici repede, ca sa patentam ideea inca din 2013 A.D….

  Pamantul e ca un vas cu vreo 7 miliarde de mateloti, il poarta marea prin Univers cum l-a purtat de vreo 5 miliarde de ani… ce sa facem, sa trecem toti la babord sau la tribord si sa inclinam copaia? Nu, rezonabil este sa acceptam la lumea sa stea peste tot, ba chiar sa incurajam echipartitia asta astfel ca sa existe un centru, iar la centru trebuie sa fie un sef care sa asigure chiar echipartitia… In conditii de balamuc generalizat, denumita suveranitatea statelor, un nou razboi mondial va apare negresit, e vorba de nivelul de trai, imputinarea resurselor, starea economiei mondiale, piete, etc., etc….

  Eu nu cred ca-i mare scofala totusi, in definitiv la fel trebuie sa se fi simtit si triburile cand a aparut prima oara statalitatea, apoi statele cand au aparut uniunile… iar acum uniunile cand va apare guvernarea mondiala…

  Ah, daca ar inventa cineva o mancare ce poate fi sintetizata din aer si apa de mare, sau vreo energie tot din astea, atunci DA, am scapat, insa uite nu-i…

  Sigur ca este regretabil, dar decat un WWIII care nu ar face 60 000 000 de victime ci cateva miliarde prin deranjul global produs, mai bine asa…

  Si mai este un motiv: dupa WWII omenirea s-a reconstruit deoarece existau inca resurse pe planeta, acum insa… WWIII ne-ar trimite fix in preistorie… Vrea cineva sa revina la traiul in bordei, la vanatoare (de ce? ca suntem multi), la pescuit (de ce?, ca pestii i-am cam papat), la agricultura de subzistenta (unde, cu ce, cum o aperi?), si pe cine sa hranim, pe cei tineri si cu restul ce facem, ii halim?… Exista deja destule filme postapocaliptice, ar trebui sa ne satisfaca pana la ultima curiozitate imbecila…

  Parerea mea. Ca sa nu credeti ca oi fi vreun mason, sau vreun simpatizant…

 16. 21 Ursuletul decembrie 30, 2013 la 6:57 pm

  La ceea ce ati scris dvs. as adauga faptul ca dupa revolutie timp de 3 luni a locuit la Manastirea Sinaia Preafericitul Patriarh Teoctist care a trebuit sa parasesca capitala din cauza „anticomunistilor”.Pentru cei care participa duminica de duminica la slujba de la Manastirea Sinaia si pentru toti cei de pe blog as posta una din” fericiri” si anume”Fericiti cei prigoniti pentru dreptate'”.Cand mai ajungeti in Sinaia nu ezitati sa vizitati si Casa memoriala” George Enescu” situata in cartierul Cumpatul unde o sa vedeti pianul maestrului si multe lucruri interesante.

 17. 22 Marian Nicolae decembrie 30, 2013 la 9:15 pm

  @ blogideologic decembrie 29, 2013 la 8:13 pm

  Este un fel de a spune lucrurilor pe nume……

 18. 23 Marian Nicolae decembrie 31, 2013 la 8:56 am

  @ Doru Coarna decembrie 30, 2013 la 5:55 pm

  Argumentele dumneavoastra sunt realiste.

  Totusi, bunul Dumnezeu nu a vrut ca intreaga omenire sa fie pusa intr-o singura copaie. Stiti povestea cu ouale, pe care este bine sa le pastrezi in mai multe copai……

  Va reamintesc povestea Turnului Babel, unde acelasi bun Dumnezeu a incurcat limbile oamenilor pentru a nu putea termina turnul…….

  Readuc in discutie o comparatie pe care am facut-o cu ceva vreme in urma: Uitati-va in oglinda, deschideti gura si spuneti-mi ce vedeti.
  Veti descoperi ca aveti dinti in gura, la plural.

  Oare de ce Dumnezeu nu a facut doua bare osoase, una inferioara si una superioara, bine ascutite, pentru ca omul sa mestece fara griji pana la adanci batraneti ? Sa fie oare din cauza posibilitatii aparitiei unei infectii care sa duca la distrugerea intregului sistem masticator bazat doar pe doua bare osoase ?????

  De aici necesitatea ca in locul a doua bare osoase sa avem dinti.
  Daca un dinte se cariaza dincolo de posibilitatea de a-l repara, il scoatem….

  Lucrurile sunt bine asezate in lume, este deajuns sa privim in jurul nostru si sa rationam. Nu putem veni noi niste primate parlite sa refacem intreg sistemul planetar dupa chipul si asemanarea noastra, deoarece va da gres.

  Oare de ce unii sunt mai egali decat altii, prin jefuirea legalizata a resurselor naturale ale unor tari in beneficiul altora mai smechere.

  Evenimentele care vor urma in lume vor arata ca Guvernul Mondial nu este iesirea din criza indusa de catre altii…..criza indusa tocmai pentru a veni cu aceasta solutie, cea a Guvernului Mondial……..

 19. 24 buceginatura2000 decembrie 31, 2013 la 7:29 pm

  Manastirea Sinaia a fost si va ramane un simbol al credintei ortodoxe. Trebuia sa cereti permisiunea de a vedea si vechiul paraclis. De asemenea, si muzeul manastirii adaposteste o seama de obiecte culturale, ce merita vazute. Cartea ieromonahului Nectarie Magureanu este cea mai complexa marturie scrisa despre manastirea Sinaia.
  Va invit intr-un periplu cultural prin Brasov. Veti regasi mormantul lui Nicolae Titulescu si testamentul sau. Poate ca in Brasov s-a regasit mereu marele diplomat roman:
  http://buceginatura2000.wordpress.com/2013/10/13/descoperiti-brasovul-istoria-recenta-si-veche-a-brasovului-ii/

  Revin la manastirea Sinaia, intemeiata de spatarul Mihail Cantacuzino. Acest ctitor are o statuie superba in Bucuresti, langa Biserica Parohiei Coltea. Din pacate, desi in jurul manastirii Sinaia s-a intemeiat statiunea omonima, nu se regaseste in Valea Prahovei, nici macar un bust al spatarului Mihail Cantacuzino. Statuia o puteti vedea aici:
  http://buceginatura2000.wordpress.com/2013/12/29/traseu-prin-bucuresti-muzeul-national-de-istorie-naturala-grigore-antipa-restaurant-la-ceaunu-crapat-biserica-parohiei-coltea-muzeul-national-de-istorie-manastirea-stavropoleos/
  Cand dv erati la manastirea Sinaia, noi eram la statuia ctitorului manastirii 🙂

  Ca o alta mentiune, la muzeul din Sinaia sunt expuse si 2 piese din presupusul tezaur dacic „Tablitele de la Sinaia”.

  La Multi Ani si ca fie ca 2014 sa va aduca numai bucurii!

 20. 25 Felipe H. Harper ianuarie 1, 2014 la 3:34 am

  Pentru cei pasionați de arta religioasă se poate menționa că la Mănăstirea Sinaia se găsesc cinci tipuri de cruci: crucea lui Ștefan cel Mare (care se găsește pe cupola vechii biserici), crucea grecească (cu brațe egale și care se găsește deasupra intrării în biserica mare), crucea latină (cu brațe inegale pe turnurile pronaosului marii biserici), crucea slavă (de inspirație barocă, cu mai multe brațe orizontale, pe cupola centrală a marii biserici) și soarele înscris într-o cruce latină (pe turnul clopotniței).

 21. 26 dlnimeni ianuarie 1, 2014 la 10:56 am

  Doru Coarna: asa a crezut si Take Ionescu.
  La multi ani! Sa aveti un 2014 cu noroc, sa fiti tare ca statuia lui David, bogat precum Cressus si frumos ca…alegeti dvs!

 22. 27 Doru Coarna ianuarie 2, 2014 la 9:43 am

  @ Marian Nicolae,

  nu, Dumnezeu a instaurat o unitate in diversitate, si asta pt toate speciile! Cu placa osoasa raspunsul e simplu, dintii sunt mai fiabili, daca se strica unul nu-ti intrerupi existenta, il scoti si gata… treci pe regim de avarie…

 23. 28 Doru Coarna ianuarie 2, 2014 la 9:55 am

  @ dlnimeni,

  multumesc asemenea!

  Totusi, ca sa fiu sincer, pe mine nu ma anima extremele, de prea multe ori ele s-au dovedit a fi simple accidente de tot felul… Cred ca-n viata este mai bine sa faci doar lucrul pt care ai fost creat, trebuie sa-ti descoperi abilitatile native de-a lungul anilor de formare si apoi pe alea sa ti le valorifici, indiferent ce inseamna asta… Evident, nu exista om multilateral ci doar erori multilaterale… Tocmai de aceea nu inteleg de ce dl Nastase continua ca creada ca seful unui partid trebuie musai sa fie si premier iar apoi presedinte… Rezultatul acestei naraveli s-a vazut si se tot vede, nu numai ca oameni extrem de valorosi pot pierde totul, dar altii, poate mai valorosi, sunt tinuti pe tusa datorita ambitiilor multilaterale ale liderului, si apoi, daca acesta o plezneste, intregul partid trece pe tusa pe nemerit, ani buni!

  Este pura tampenie sa legi printr-o cutuma oamenii unii de altii, se rateaza astfel perioade extrem de prolifice din viata fiecaruia dintre ei, pt o simpla greseala a liderului… Dar ma rog, numai asa poate fi dusa tara de rapa…

 24. 29 Marian Nicolae ianuarie 5, 2014 la 11:17 am

  @ Doru Coarna ianuarie 2, 2014 la 9:43 am

  Corect.
  Totusi, pentru a va demonstra simplu prezenta Creatorului, am sa va rog sa va uitati in crestetul capului al oricarui om de pe acest pamant.

  Vartejul din varful capului, caci despre acesta este vorba, pastreaza Numarul de Aur, sau Sirul lui Fibonacci in structura sa………acelasi lucru pe care-l vedem in constructia oricarei galaxii……..

  Acolo este semnatura Creatorului nostru, bunul Dumnezeu, chiar in crestetul capului…..ascuns la…vedere…….

 25. 30 Marian Nicolae ianuarie 5, 2014 la 11:24 am

  @ Doru Coarna ianuarie 2, 2014 la 9:43 am

  Povestea cu Anunnaki care au creat omul nu este altceva decat o…poveste

  Atunci pe Anunnaki cine i-a creat, alti Anunnaki????

  Anunnaki si alti asemenea nu sunt altceva decat ingeri cazuti…..care se vor intoarce pentru a distruge Creatia Domnului – Omul.

  Pana la urma Zecharia Sitchin nu este decat parte dintr-un intreg…….


 1. 1 Scoala nr. 10 « Motanul Incaltat Trackback pe decembrie 30, 2013 la 12:00 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: