Orizontul…

FullSizeRender copy 2

Este Rasaritul? Este Apusul? Oricum, in fotografia pe care am facut-o la Cornu, orizontul pare destul de intunecat. Poate ca doar de la Cornu. Din pacate, situatia din Grecia, in mod categoric, ne va afecta. Iar pokerul jucat la masa Eurogrupului ne invata lectia dura a capitalismului dar si lectia responsabilitatii in raport cu populismul. Sunt foarte curios care va fi rezultatul  referendumului de duminica din Grecia. Pentru ce se intampla in Romania, nu mai am curiozitati…

70 Responses to “Orizontul…”


 1. 1 Radu Humor iulie 2, 2015 la 4:52 pm

  S-ar putea să vă intereseze !
  Şi nu numai pe dvs. 🙄

  Încă de la bun început aţi aplicat principiile agriculturii biodinamice?
  În 1975, am cumpărat ferma Thorshøjgård, care se afla pe un sol foarte sărac, pentru că voiam să arăt că, şi în astfel de condiţii, revenirea de la agricultura industrială la cea naturală este posibilă cu succes. Când am început, nu ştiam că această fermă va juca un rol aşa de important în Danemarca, dar din fericire, în ultimii zece ani, au început să apară rezultate peste aşteptările mele, iar danezii au început să înţeleagă că e timpul să şi ofere ceva naturii în schimb, nu doar să ia de la natură. În acest moment, lumea e dominată de o viziune în care agricultura înseamnă doar satisfacerea unor nevoi egoiste, tipică pentru un mod de viaţă egoist. După părerea mea, e timpul să ne deşteptăm şi să oferim la rândul nostru ceva pentru tot ceea ce am primit, mai ales că, după cum ne arată ştiinţa, totul în lumea noastră este conectat. În experienţa mea de la fermă, am avut nenumărate ocazii să observ aceste conexiuni: cum insectele, solul, plantele, animalele şi noi, oamenii, trăim într-o simbioză.
  Când am început să fac agricultură, în Danemarca nu exista practica biodinamică, bazată pe învăţături ale lui Rudolf Steiner. În anii ’20, un grup de studenţi l-a întrebat pe Steiner ce părere are despre fertilizatorii chimici, iar ca răspuns el a ţinut în 1924 mai multe prelegeri despre propria viziune asupra agriculturii. Rugămintea lui Steiner a fost ca aceste prelegeri să nu fie făcute publice decât după 50 de ani de la moartea lui, când umanitatea va fi evoluat suficient cât să le poată înţelege principiile. Chiar 1975, s-au tradus şi publicat aceste prelegeri, pe care le-am aprofundat şi am mers să discut despre ele cu alţi fermieri danezi, individual.
  http://totb.ro/cum-am-rezistat-prin-agricultura-in-timpul-razboaielor-la-fel-trebuie-sa-rezistam-acum-in-epoca-reglementarilor/?utm_source=news-2015-06-23&utm_medium=email&utm_campaign=%E2%80%9CCum_am_rezistat_prin_agricultur%C4%83_%C3%AEn_timpul_r%C4%83zboaielor,_la_fel_trebuie_s%C4%83_rezist%C4%83m_acum,_%C3%AEn_epoca_reglement%C4%83rilor%E2%80%9D

 2. 3 Centru iulie 2, 2015 la 5:18 pm

  Orizontul este intunecat din cauza nebuniei moscovite si a domniei in Rusia a celor numiti ” siloviki ” – adica cei cu epoleti , serviciile , militarii . O tara imensa condusa de un despot si o clica servila – unde in Europa si in lume mai vedeti asa ceva ?
  Saracii greci .
  Mi se rupe inima de mila lor .
  La Atena cafelele sunt pline de lume , discutii infierbantate care se termina intotdeauna printr-un comentariu care provoaca un ras general – dupa Le Figaro ( incerc sa-mi inchipui , cunoscand capacitatile intelectuale si cultura oamenilor de la noi , care ar fi comentariile de la Beclean , Craiova sau Constanta care ar provoca ” un ras generalizat ” ) . Stavros , 21 de ani , spune – ” ma platesc cu intarziere . Foarte bine . Am un motiv sa nu platesc curentul . In plus , am timp sa stau seara pe plaja ” .
  Referendumul organizat de provocatorii de extrema stanga le va plati si datoriile ?
  Eu sunt ingrijorat pentru ca Banca Romaneasca si Alpha Bank sunt banci grecesti cu clienti si afaceri la noi .
  Out of topic – sa inteleaga cine poate , eu nu mai pot . Masterplanul stabileste investitiile prioritare in infrastructura pe urmatorii 20 de ani – cale ferata , aeroporturi , autostrazi – drumuri nationale , sisteme integrate de transport – aeroport – metrou- tren – cale rapida , porturi .
  Nicaieri Masterplanul nu vorbeste de autostrada Sighisoara Fagaras ( nu ca nu am vrea noi , dar nu apare ) . Totusi , CNADR finanteaza cu 20 de milioane de lei un studiu de fezabilitate pentru acest segment .
  Concluzia ? CNADR si Ministerul Transporturilor nu comunica si nu se sincronizeaza intre ele .
  Iar Masterplanul lui Rus pare o hartie neluata in seama .
  Ca la noi .

 3. 4 Barbos Radu iulie 2, 2015 la 5:45 pm

  nu numai la Cornu orizontul e asa de intunecat suntem genul de oameni carora nimic nu le place lupta pentru putere si atat ii intereseaza ce urmari ar putea avea criza din Grecia? sigur nu odata ajunsi la ciolan nimic nu mai conteaza legat de poker cred ca suntem mana moarta!

 4. 5 Mikael Tincu iulie 2, 2015 la 6:09 pm

  Pe noi ne va ajuta China, singura tara care nu uita niciodata nici binele si nici raul. O personalitate potrivita pentru a initia asemenea contacte sunteti dumneavoastra, domnule Adrian Nastase iar fundatia FET mijlocul. Aveti experienta, aveti mijloace si in curind si norocul va fi de partea dvs. Ginditi-va ca tot raul e spre bine si toate vin la vremea lor. Per asper ad astra!

 5. 6 ZeV iulie 2, 2015 la 6:14 pm

  Eu sunt foarte curios ce va urma dupa referendum, oricare ar fi rezultatul….mai ales ca vreau sa merg in insule prin august…
  (Z)

 6. 7 ZeV iulie 2, 2015 la 6:23 pm

  Cris
  iulie 2, 2015 la 9:37 am

  As face un referendum si in SUA, cu urmatoarea intrebare:
  ,,Vreti ca Grecia sa ramana bastionul NATO la Mediterana?”
  Prevad raspunsul popolatiei americane, mai ales dupa cei 38 de morti din Tunisia.
  (Z)
  ps
  Draga Cris, dupa parerea mea, cedarea de suveranitate ar trebui sa coste marile puteri. Nu credeti ?

 7. 8 TREIDE 95 iulie 2, 2015 la 7:18 pm

  Depinde de unde spre ce este privit cerul: de la apus, sau de la răsărit, de felul cum trec norii…de la est la vest sau invers, depinde mult și de privirea celui care urmărește această imagine…O și atâtea criterii ar fi spre a afla de fapt ce privim! Apusul. Sau Răsăritul. Oricum noi, ca simplii muritori pe acest tărâm dintre Dunăre, Mare, Tisa, …am cam fost la „răscruce de vânturi”. Și de nori. Și, în orice timp istoric ne-am afla, tot de așa ceva am avut parte. De ce oare?

 8. 9 fostă basarabeancă iulie 2, 2015 la 7:55 pm

  Bine că vă regăsesc sănătos (sau măcar sper, din moment ce mai aveți chef de public)!
  Și vă mulțumesc pentru asta.

  Multă, multă vorbărie. Toată lumea vorbește, slobozește ipoteze, analizează faptele și emite concluzii, propune soluții (uneori), dar cine face măcar ceva? Nu-mi amintesc cine (parcă persoana cu pseudonim sub formă de semn de punctuație) se revolta că nu ne revoltăm, că poporul român nu se indignează în veci și pururi, că suntem ca ciobănașul moldovean, resemnatul din dicționar, ce mai! Altă dată aș fi fost cam de aceeași părere, pe când eram mai cruduță și credeam că tot ce zboară se mănâncă, credeam că lumea este la picioarele mele, numai să vreau și ea s-ar fi lăsat cucerită! Cât de neadevărat, ce eroare! Entuziasmul meu s-a tocit, s-a ros, e plin de găuri precum portofelul! Nu că nu m-aș indigna, dar mai calm, fără să-mi sară muștarul cât colo, fără vorbe tari și nervi încinși.

  Ne-am decis, acum niște ani, să trecem la fapte. În gaura asta de lume, în care nu am posibilitatea să-mi trag internet, pentru că aștept să vină fibra optică pe jos din America, am înființat o grădină tradițională, am construit (mai mult cu mâinile noastre) o casă, toate într-un stil rustic, bolovănos aproape, cu materiale naturale din zonă, fiind concepute autonom, fără cheltuieli în domeniul tehnologic. Sobe pe lemne (oricum nu este gaz), fântâni, curățătura de la vie și livadă o reciclăm în combustibil. Poate să se oprească și curentul (ceea ce nu e rar, și câte 3 zile consecutiv), ne descurcăm. Sare avem la sac, cât despre restul, producem de toate, rezistăm mai mult de o lună, poate să fie zăpada cât casa, fără să ieșim din curte. De aceea nu prea le pot acorda circumstanțe atenuante plângăcioșilor care sună pe la televizoare când ninge și nu-i pâine la magazinele de la țară. Cultivăm numai soiuri autohtone, nemodificate genetic, perfect adaptate la clima locală. Am vrut să arătăm lumii că se poate și în comuniune cu natura.

  Vin musafiri pe la noi. Ca să-i introducem și mai bine în sânul naturii și al vieții naturale, a tradițiilor locale, i-am dus în vizită pe la gospodăriile bătrânești unde mai găseam piuă de scos untul, găleți de lemn în care se mulgeau pe vremuri oile la stână, căruțe cu roți de lemn, vârtelniță, babe torcând cu fusul în august (nu mai este de prașilă, o lună mai relaxată la grădină), se spală lânile de oi, se vopsesc cu fiertură de coji de nucă verzi, coji de ceapă, se pregătesc pentru țesutul de la iarnă… Dar cine mai pune stativele acum, ca să țese cânepa în prosoape și cordelele în țoale, să aleagă covoare de lână moldovenești? Cuciu!

  Atunci m-am gândit să fac rost de-un război vechi, indiferent de starea în care se află, ca să-mi facă soțul meu unul nou, conform modelului. Poate mă apuc de țesut. Nu se știe niciodată. Să vezi și să nu crezi ce-am pățit! M-am luat de un moș văduv, fost activist de partid, personaj important în comună pe vremea regimului îngropat, să-mi dea stativele rămase de la baba lui moartă, i-am explicat și pentru ce. Mi-a cerut 10 milioane în schimb, dacă vreau să iau modelul, nu conta că-l returnez. Am căutat în altă parte, însă n-am găsit pe la nimeni. M-am dus în viteză la moșneagul meu sucit, ca să mă târguiesc, dar stativele, s-au dus, pa! Dacă n-am plătit din prima, le-a pus pe foc! Să cad jos!!! M-a bulversat definitiv el și toată lumea care le-a aruncat și mai demult! Gata cu entuziasmul, dă-o naibii de natură și de lume! Gata!!! Bani, bani și iar bani, nimic nu va mai conta nici pentru mine!

  Și nimic pe lume nu-i întâplător, toate-s rânduite să se întâmple atunci când e cazul. V-am mai destăinuit câte ceva din modul meu de viață dublu: rural și urban. În peregrinările noastre din oraș la țară și înapoi, m-am săturat de drumurile patriei de la marginea hărții, unde te ferești de o groapă și dai într-un șanț, unde toate cârciumile sunt la drum, nici un om nu-i treaz pe seară,unde toate căruțele stau nesupravegheate, așteptând stăpânul să iasă din crâșmă, chiar în mijlocul drumului european; unde trebuie să ies în fiecare seară cu o vărguță ca să-mi păzesc florile din fața gardului de vacile care umblă slobode pe aceeași șosea, tot pe traseul acesta, am avut o mică revelație. Știu că povestea mea e cam lungă (sper din inimă că nu vă plictisesc), dar vreau să înțelegeți contextul exact al acestei întâmplări.

  Într-o zi de luni, zburam cu noaptea în cap spre oraș, ca să nu întârziem la școală. În crucile drumului, în pădure la Guranda, ieșit de pe un drum secundar ce ducea către un sat pe care nu-l cunosc din cauză că nu este indicator, stătea la ocazie un moșneag de o sută de ani, cu un morman de de traiste, bocceluțe, desagi, putinele și alte feluri de bagaje ce nu ar avea acces pe un aeroport în ziua de azi. Făcea disperat din mână, ieșit inconștient în mijlocul șoselei. Am oprit mai mult de frică să nu-l omor, decât cu intenția de a-l lua cu mine în mașină. Moșul nu mă întreabă unde mă duc, înșfacă mai multe odată și se grăbește la portbagajul meu. Mă văd nevoită, oarecum și de rușine față de vârsta lui, să-l ajut și să mă rețin și cu problemele lui, eu, care întârzii oricum!

  Omul n-avea nici o jenă, m-a întrebat cum mă cheamă, unde mă duc, de unde m-am luat pe aceste meleaguri și de ce umblu fără bărbat pe drumuri. Am râs cu poftă mai întâi și l-am întrebat unde se duce cu bagajele astea. Pasagerul meu a oftat și a făcut o pauză lungă, care mi-a dat de înțeles că povestea lui e una adâncă și importantă. „Apoi, fată, mă duc la băiat să-i duc de una, de alta de pe la țară, că la oraș e greu!” „Ce băiat, întreb eu, că mata ai vreo nouăzeci de ani, mai ai „băieți?” Îmi spune, bietul de el, că „băiatul” are aproape șaizeci de ani, că sunt cheltuieli mari la bloc, nu-i ajung banii, că îi dă și o parte din pensie pe lângă găini, cartofi, ceapă, fasole, lapte, brânză ,smântână, pătrunjel, câte o jumătate de porc la Paști și la Crăciun, ouă pentru strănepoți, bulion de casă, compoturi, dulcețuri… lista lui n-avea sfârșit!!! Îmi venea să-l duc înapoi, să-l caut pe „băiat” și să-i dau o bătută soră cu moartea! L-am întrebat, bâlbâită, dacă „băiatul” are nevastă, dacă-i sănătos și de ce acceptă așa ceva de la un om bătrân de un secol. Explicația lui poate lăsa tablou pe oricine: „Trebuie să ajutăm tinerii să construiască această țară! Din nou. Vezi tu, nemții au lucrat gratis după război ca să reconstruiască Germania și ca să plătească datoriile. Patria mai presus de orice!”

  Am tăcut, pentru că am intrat în stare șoc. El continuă: „Tot ce s-a construit până acum în țara asta, s-a construit pe spinarea țăranului român; noi am hrănit copiii noștri cu toate de la țară, ca să se descurce în oraș, să poată munci, să poată crește copii sănătoși, pentru că nu se putea așa ceva pe bonurile lui Ceaușescu! Noi, fată, continuă mai înflăcărat moșul, am lucrat pe toate fronturile: baba lua câte două norme singură pe an, ținea vacă, porci, păsări, grădină, ne ținea pe toți cu de-ale gurii și eu munceam pe șantiere pentru lemn, ciment și țiglă ca să putem să ne facem un paravan, o șură, o bucătărie de vară; copiii noștri au făcut tot ce vezi cu ochii! Fabrici și uzine, șosele, portul din Constanța, Canalul, orașele cu blocuri, teatre, hoteluri… Tot! Dacă nu eram noi să-i hrănim cum trebuie, dacă nu le-am fi dat tot ce-am avut, dacă nu lucram ogoarele să plătim datoriile țării, pe dracu’ mai făcea țara asta fără noi!” „Și acum, de ce mai cari bagaje?” am îndrăznit eu, cu teamă, să intervin în discursul plin de vervă. „Pentru că nu vă descurcați! Iată de ce! Și dacă trebuie, o să mai trăiesc cinzeci de ani ca să-mi fac datoria față de țară, pentru că mie personal, nu-mi trebuie nimic! Eu n-am purtat chiloți până la optsprezece ani, numai cămașă de cânepă, încinsă cu sfoară la mijloc; la unsprezece ani am luat plugul de coarne, am trecut foamea și mi-am îngropat două surori de șaptesprezece și nouăsprezece ani pe vremea tifosului, nu mă tem de nimic!”

  Pe lângă noi, pe contrasens, a trecut un tractor. Iar eu mă bucur din suflet și azi, pentru că sunt convinsă că patriotul meu înflăcărat nu știe că nu-i făcut la Brașov, nu știe ca are aer condiționat, computer de bord, radar pentru lucrul de noapte și pilot automat; nu știe că pot lua telefonul mobil și pe loc am acces la tot ce se mișcă pe fața pământului, pot afla mersul bursei la Londra și la Tokio, dacă vreau; pot afla vremea pe toată săptămâna, acum, în acest moment, în mijlocul pădurii; nu știe că pot face atâtea lucruri apăsând pe un buton, că un copil poate face o mulțime de lucruri „gâdilând” un monitor; nu știe că găina din portbagaj nu mai contează decât pentru fiul său nerușinat și leneș, că nu mai contează în construcția întregii țări, așa cum, am convingerea, că a contat acum cincizeci de ani! Da, mă bucur din suflet pentru neștiința lui. M-am întristat, în schimb, pentru că mă simțeam ca la o înmormântare. Îngropăciunea patriotismului, sacrificiului de sine, iubirii de neam și de țară…

  Știți, atunci am avut senzația, în acel moment, că tot Universul, cele trecute și cele viitoare, cele bune și cele rele, toate făcutele și nefăcutele,sărăcia și bogăția, afacerile și plugul de lemn, nevinovații și perverșii, toate, încap în oglinda unei singure picături de apă, ca în globul magic al afurisitului de Woland! Toate se găseau la un loc, amestecate fără cap și fără coadă, la mine în mașină, pe bancheta din dreapta!

  Se întâmplă să mă revolt, să mă indignez, să mă cuprindă entuziasmul și patriotismul, dar, spre deosebire de tovarășul meu de drum, am impresia că nu văd luminița de la capătul tunelului uneori, am convingerea, adeseori, că nimic n-are rost. Poate că nici el n-o vede, dar e hotărât să „construiască țara asta”, ori să moară încercând, pentru că, el personal, „n-are nevoie de nimic” pentru sine…

 9. 10 gima iulie 2, 2015 la 8:02 pm

  va salut domnule prim ministru. foto afisat de Dvs arata un apus. cunosc Cornu, am si eu o casa acolo. va urez sa aveti puterea de a mai fi inca o data pe culmea valului in Romania. cu respect

 10. 11 Luminita Arhire iulie 2, 2015 la 8:11 pm

  Nu ştiu dacă vă mai amintiţi, dar un JUDECĂTOR AL CURŢII CONSTITUŢIONALE (am scris cu majuscule, ca să ne pătrundem de întreaga importanţă a funcţiei), a fost reţinut o noapte pe motive de struţi şi cordelină, iar apoi a fost extras din Onorata Curte pentru “CAPRELE IRINUCĂI”.Suntem, aşa cum am mai spus şi-n alte dăţi, o ţară veselă şi relaxată.Cu nepreţuita ocazie a tranzacţiei prezumtive cu zburdalnicele capre, aveam să urmărim, în direct şi la o oră de vârf, un delator ca la carte, privind ţara în ochi… adică unul care n-a aşteptat ca fapta să se petreacă pentru ca să o denunţe. Unul care doar ”…a auzit el ceva”…şi simţindu-se un cetăţean responsabil a dat fuguţa la DNA “să spuie”ce-a auzit . Cică de frică, pentru ca nu cumva, doamne fereşte, ilustrul şi nepătatul său nume să fie antrenat în circuitul caprelor în natură.

  Despre capră, putem spune că este un animal simpatic, atâta timp cât n-a atins vârsta maturităţii; după ce a atins-o, ţapul cel atât de drăgălaş şi afectuos pe când era ied, prezintă nişte obiceiuri de împerechere care lasă în stare de perplexitate mulţi îngrijitori tineri şi neexperimentaţi. Deci, despre capre şi ţapi măcar putem povesti ceva… dar ce se poate povesti despre o tigaie? Pentru că, iată,de curând, cenuşăreasa bucătăriilor de tot felul, devine şi ea corp delict pe lângă formaţia de capre.

  Cică un cetăţean la fel de onest ca şi ăla care a denunţat afacerea virtuală cu caprine, a adus la DNA, ca probă, DOUĂ TIGĂI ! Obiectele îi aparţinuseră lui Sebastian Ghiţă, senator al României, şi erau material de campanie electorală! Mă întreb: dacă n-ar fi cărat cetăţeanul tigăile la DNA, ce i se putea întâmpla? Să zicem că-i făceau percheziţie, şi-i găseau un teflon cu omletă şi unul cu cartofi prăjiţi…oare cum ar fi constatat procurorii că dânsul îşi prepara prânzul în “corpul delict”? Asta , dacă ar fi întrebuinţat materialul de campanie exact în scopul pentru care a fost fabricat şi pus pe piaţă! Dar cetăţeanul se pare că le-a păstrat neatinse… fundul lor delicat din aluminiu, cu striuri circulare, n-a fost pus niciodată pe flacără deschisă sau pe reşou: el le-a ţinut, deci, în scop de …”la un caz,… pac! la «Războiul ! »…ceea ce a şi făcut.

  Nu mai sper ca în cursul vieţii mele urâţenia, hidoşenia asta de relaţie interumană, să se mai schimbe; am trăit normal înainte de 1990 şi am trăit la fel, în ciuda bulversării istoriei, şi nişte ani de după. Am putut vorbi, şi înainte, şi o perioadă după 1990, fără senzaţia că partenerul meu de discuţie m-ar putea înregistra, cu telefonul, cu pixul , cu cravata, cu floarea de nuntă prinsă la rever…dacă am ajutat pe cineva , nu m-am gândit că aş putea fi antrenată într-o afacere ocultă de trafic de influenţă…dacă am dăruit, pentru că aşa am vrut eu, nu mi-a trecut prin cap că s-ar putea interpreta ca mită…dacă am făcut o ghiduşie, “cu clasa” , şi în ciuda “represaliilor” ce ni se promiteau, nu ne-am pârât unii pe alţii, am zis că am făcut ceva frumos, iar nu că tocmai am pus de-un grup infracţional, ad-hoc…

  Normalitatea, firescul, viaţa trăită cu bucurie, nu cred că se mai pot întoarce, din simplul motiv că timpul se desface imperturbabil din caierul lui nesfârşit, şi cei bătrâni care au gustat din această băutură a zeilor, ies inevitabil “natural din sistem”, cu o nostalgie devastatoare, despre care nu pot povesti, iar cei tineri nici măcar nu ştiu ce înseamnă “a trăi normal”, aşa că n-au cum să-şi dorească ceva ce nu-şi imaginează cum arată…

 11. 12 ZeV iulie 2, 2015 la 9:34 pm

  …dupa cei 38 de morti din Tunisia si cele aproape 100 de persoane (in mare parte militari) aruncate in aer in Sinaiul egiptean….una din cele mai mari tragedii din istoria medie si recenta a Egiptului.
  Anterior, procurorul general al Egiptului a fost asasinat.
  Este rau, este condamnabil…dar, cu atat mai mult, trebuie identificate adevaratele cauze, pentru ca alti oameni nevinovati sa nu mai moara.
  ……………………
  Revenind la Grecia: Inteleg ca in Polonia, nici puterea si nici opozitia nu doresc o intrare iminenta in zona euro. Deci, este mai bine, conform viziunii unei natiuni (pe care NOI, romanii, o dam mereu exemplu de dezvoltare), in afara zonei euro.
  Prin urmare, nu vad nicio problema daca Grecia va reveni la moneda nationala. Ba chiar ar fi mai ieftin pentru turisti. (Z)

 12. 13 Radu Humor iulie 2, 2015 la 9:55 pm

  http://www.hotnews.ro/stiri-russia_report-20272592-rusia-statul-interzice-orice-finantare-pentru-ong-urile-clasificate-drept-agenti-strainatatii.htm
  Aştept ziua când şi ai noştri tineri ce la Paris sau la Bruxelles învaţă, nu la gât cravata cum se face nodul, ci cum să-ţi trădezi Ţara, să nu mai poată suge de la două vaci ! S-o sugă doar pe una !

 13. 14 Adrian B. iulie 2, 2015 la 10:02 pm

  Eu n-am nicio emotie . Grecii vor vota la referendumul de duminica NU in proportie de peste 60% . Va urma o perioada de turbulente si probabil trecerea la drahma . Vor functiona in paralel doua valute : drahma si euro . Cu timpul lucrurile se vor aseza .
  Sa ne uitam la ceea ce s-a intamplat in Argentina , Islanda , Ecuador si putem avea o proiectie a viitorului Greciei .

  Oricum , grecii sunt un popor darz cu niste conducatori foarte curajosi care impun respect . Eu personal cred ca erau decisi demult sa renunte la euro si au tras de timp cat au putut ca sa-si rezolve din probleme si au jucat si la cacealma . Un fel de aterizare controlata …

  O analiza la rece a crizei grecesti o puteti gasi in articolele lui Joseph Stieglitz si Paul Krugman ( Laureat al Premiului Nobel pentru Economie )
  Dealtfel , amândoi recomanda NU …

  http://www.theguardian.com/business/2015/jun/29/joseph-stiglitz-how-i-would-vote-in-the-greek-referendum

  http://mobile.nytimes.com/2015/06/29/opinion/paul-krugman-greece-over-the-brink.html?_r=2&referrer

  Ca efect al referendumului din Grecia s-ar putea sa asistam si la o devalorizare a leului in raport cu euro , probleme la bancile romanesti cu capital grecesc si cozi pe la bancomatele noastre . Cine stie ?
  Si de ce nu , începutul unui proces de descompunere a UE , pe model grecesc . O miscare centrifugala care sa impinga in afara zonei euro tari ca Spania , Portugalia , Italia , etc.

 14. 15 Radu Humor iulie 2, 2015 la 10:40 pm

  Văd că vă declaraţi oripilaţi de sporurile pe care le primeau câteva categorii de oameni ( ai muncii ! ) din Grecia, fără să ştiţi avantajele pe care şi le trag unii care nu produc decât mătreaţă, cum zicea cineva ! 🙄
  De unde până unde, la nişte oameni inteligenţi ca voi, atâta urmă de slugărnicie ?!
  Din moment ce omul s-a născut liber, cum s-a putut ajunge ca el să fie adus în starea actuală de sclavie ?!
  Păi, problema care ar trebui s-o pună nişte oameni inteligenţi ar fi, de ce ăia primesc astfel de sporuri şi noi , nu ?!
  Vă spun eu că toţi am putea benreficia de două salarii anuale în plus ( primele de Crăciun şi de Paşte) cu condiţia ca hienele care ne conduc să dirijeze ca Lumea, lumea asta prost făcută, în care urât mirositori fac cu totul altveva… 😳
  Dacă o singură zi de război în Siria de ex. costă 70 milioane de dolari, şi sunt cu zecile războaiele şi cu sutele de mii zilele acestea blestemate în care se moare şi se distruge într-o veselie nebună, închipuiţi-vă cum ar arăta Lumea în care toţi aceşti bani s-ar folosi, să zicem pentru acordarea unor asemenea sporuri ( a câta sutime din această sumă ar fi folosită pentru aceste sporuri şi altele, la nivel mondial ) şi cât ar mai rămâne pentru un trai omenesc pentru toţi locuitorii acestui Pământ 😉
  Dar n-ar mai avea unii miliarde, pe care probabil speră să le ia cu ei în mormânt, făcute din industria de armament, farmaceutică, dar mai ales din camăta ordinară, la nivel planetar pe care o desfăşoară aceste bănci, toate încăpute pe mâinile unor descreieraţi care se cred Dumnezei !
  Dacă suma totală a banilor rezultaţi din activităţi economice, productive a ajuns să fie mai mică decât cea “realizată” din speculaţii financiare, activitate ce nu produce nici măcar un ac, nici un bun material, ce fel de viitor poate avea o asemenea nebunie ce se vrea generalizată prin crearea unui singur guvern mondial !
  O lume fictivă, bazată pe o exploatare sălbatică a marii majorităţi de către o mână de descreieraţi ! :mrgreen:
  Iar dacă are cineva bunul simţ de a respecta Omul, această creaţie a lui Dumnezeu, nu a lui Darwin cum ne mai învaţă unii ( se zice că maimuţele după ce au văzut ce-a ieşit în urma evoluţiei, au renunţat la ea 😉 ), se găsesc nişte oameni să critice asemenea acte lăudabile !
  Păi, să nu vină sfârşitul Lumii ?!
  Dar, vorba cuiva :
  – Ce, asta-i Lume ?! Poate, lume…

 15. 16 Adrian B. iulie 2, 2015 la 11:26 pm

  @ zev

  Stiu , ne-ai spus tuturor ca esti fascinat de Darius Valcov .

  Eu sunt de moda veche . Apreciez si respect economisti ca si Mircea Cosea , Mihai Tanasescu , Nicolae Vacaroiu , Florin Georgescu . Economisti remarcabili , competenti si rationali care au trecut tara asta prin perioade foarte dificile .

  Pe vremea acestora , dumneata erai BASIST …

  Nu dau doi bani pe parerile unor economisti ca si Ilie Serbanescu , Darius Valcov , Ioana Petrescu , Gabriel Biris , Ionut Popescu , Alo Militianu Ialomitianu , Liviu Voinea si alti rataciti din astia care-si dau cu parerea prin studiourile TV .

 16. 17 Mihaela Mihai iulie 3, 2015 la 12:13 am

  Nici eu… Iar orizontul este in permanenta miscare. Vine el soarele si in gradinina noastra, a celor care stim a-l cauta cu privirea ridicata.

 17. 18 Adrian B. iulie 3, 2015 la 7:39 am

  O zi neagră. Norul radioactiv se întoarce!

  Posted: 01/07/2015 by Contele de Saint Germain in Editoriale

  Și când spun asta nu mă refer doar la revenirea lui MRU în nucleul dur al politicii noastre sforiste ci la tot ce ascunde această manevră. Klaus Iohannis are un plan. În care MRU este folosit ca monedă de schimb pentru Predoiu.
  Debarcarea lui Ponta pare iminentă. Oprea și-a trecut cu bine, ieri, testul de escortă de lux. Fandoselii lui că e de partea lui Ponta la guvernare și de partea lui Iohannis la securitate națională i s-a oferit o ieșire onorabilă. Ponta va fi scos din joc prin alte mijloace decât trădarea uneperiștilor în Parlament și atunci Oprea va fi liber să se dăruiască total lui Iohannis. Pentru că angajamentul lui de fidelitate era față de Ponta, nu față de PSD.
  În pachetul negociat de Iohannis – PNL cu Oprea, piesa de rezistență ce a decis bătutul palmei a fost oferirea poziției de prim – ministru generalului de intendență, în schimbul manevrei de izolare letală a lui Victor Ponta, manevră condusă chiar de Oprea la votul de ieri.
  Pentru că ce altceva înseamnă votul de ieri din Parlament, la numirea lui MRU, decât argumentul necesar pentru a putea spune, și poporului pontist și cancelariilor străine, că gata, alianța condusă de PSD a pierdut majoritatea dobândită în 2012. O astfel de demonstrație, deși șchioapă la o analiză serioasă, era indispensabilă puciștilor iohanniști pentru a evita acuzele de lovitură de stat ce le-ar fi șubrezit serios legitimitatea. După tentativa eșuată de a-l îndepărta pe Ponta prin intermediul unui procuror DNA care fabrică peste noapte un dosar ridicol, și-au dat și ei seama, din sondaje, că populația nu este chiar atât de proastă precum și-ar dori. Oamenii trebuie duși de nas cu trucuri mai convingătoare, iar asta necesită străduință și respect pentru aparențe.
  Cine a salvat aparențele, înclinând votul de ieri, din Parlament, în favoarea puciștilor iohanniști? Exact marele strateg în izmene apretate, Gabriel Oprea!
  Așadar, în noul guvern ce se prefigurează, portocaliu ca și norul radioactiv de care credeam că am scăpat odată cu cenzurarea guvernului MRU în 2012, poziția de prim – ministru promisă lui Cătălin Predoiu și, prin el, fostului PDL, va reveni lui Gabriel Oprea. În aceste condiții, nu trebuia dată o compensație oamenilor lui Blaga pentru acest sacrificiu? Ba da! Și tocmai asta a făcut Klaus Iohannis impunându-l pe MRU la conducerea SIE.
  Ce decurge de aici?
  Două variante par a fi cele mai probabile.
  1. Gabriel Oprea prim-ministru pe termen lung (până la alegerile din 2016), cu Cătălin Predoiu Ministru al Justiției în noul guvern. Dosarele de la DNA vizându-i pe Oprea, Blaga, Predoiu, Gorghiu și alți băsiști de rit nou (printre care, evident, însuși Traian Băsescu) vor fi adânc îngropate spre nelucrare în fișetele instituției iar noi ne vom pricopsi la orizont, pe direcția palatului Victoria, cu puhoi de particule radioactive de tip Sulfina Barbu, George Ialomițianu, Traian Igaș și alte reziduuri cancerigene.
  2. Gabriel Oprea prim-ministru pe termen scurt (până i se va pune și lui pe tapet un dosar) și un guvern „al meu” ales cu mai multă decență decât cel din varianta 1. Semnalul subliminal transmis printr-o astfel de opțiune, mai moderată în materie de sfidare a electoratului, ar fi că binomul SRI – DNA are mână liberă să-și continue cruciada justițiaristă inclusiv în rândurile PNL (dacă va dori).
  Pentru această zi neagră, cu aceste perspective metastazice, avem a adresa mulțumirile și recunoștința noastră, în ordine, lui Crin Antonescu și lui Victor Ponta. Cu o mențiune specială pentru Klaus Iohannis, care ne arată pe zi ce trece că nu doar ticăloșia agresivă și golănească a lui Traian Băsescu poate sminti această nație ci și ticăloșia lui, tăcută și subversivă.
  Domnilor, trebuie să recunosc, ne-ați prostit bine!

 18. 19 blogideologic iulie 3, 2015 la 8:26 am

  Istoricul Francisc Pal aşază dinastia Corvineştilor sub semnul aleatoriului : „Şcoala istorică de la Cluj, tocmai în anii regimului comunist, iniţial prin vocea lui Francisc Pall, a atras atenţia asupra erorii produse prin confuzia dintre numele apostolului Matia – pe care l-a purtat în realitate regele Ungariei – şi cel al evanghelistului Matei, dat acestui suveran de istoricii români.” SURSA http://septemcastra.cluj.travel/2010/03/de-ce-matia-si-nu-matei-sau-matyas-povestea-unor-nume-ilustre/ Academicianul Ioan-Aurel Pop adaugă : „Cine are răbdare să parcurgă textul până la sfârşit va afla de ce este corect să spunem Matia Corvin, şi nu Matei.” Însă domnia sa nu a sesizat mesajul subliminal pe care îl propagă imprecaţia fabricată de istoricul clujan Francisc Pal. Apostolul Matia a fost ales prin tragere la sorţi în locul lui Iuda Iscarioteanul. Or, procedura asta introduce automat aleatoriul în discursul istoric despre dinastia Corvineşitilor. Trebuie să recunoaştem că istoricul Francisc Pal a fost un propagandist belakunist extrem de subtil.

 19. 20 Mentes l'Aigle iulie 3, 2015 la 9:08 am

  In istoria umanitatii , care se intinde pe zeci de mii de ani, daca nu sute mii fiecare om si-a avut ghinioanele lui, indiferent cat de mult si de intens s-a rugat la divinitatea momentului. De aceea, nu ma voi plange de faptul ca grecii au ajuns, chiar in timpul vietii mele, in situatia de a nu mai putea pacali pe nimeni. Votul lor de la referendumul pe care il vor avea va fi , in esenta, impartit intre votul celor care au inteles ca drumul european se bazeaza pe o minima corectitudine financiara si al acelora care considera ca, in continuare, lumea trebuie sa le dea bani cu care sa traiasca bine fara a-i mai inapoia vreodata. Viitorul grecilor se anunta dificil oricare ar fi rezultatul. Acceptand sistemul UE, vor avea de platit oricum o mare parte din datorie, mai bine de 320 miliarde de euro nu pot fi sterse cat ai clipi. Neacceptandu-l, vor intra intr-un joc economic si politic periculos pentru ei. Moneda cu care este batut un asa mare tam-tam va fi probabil speculata pentru a usura soarta statului, dar nu si a populatiei. Insa nimic nu va putea fi facut fara o restructurare economica. Si o restructurare a mentalitatilor. Neacceptand sistemul, va fi si mai rau; ideea ca se vor da cu rusii este destul de fantezista, rusii au inceput sa dea semne ca au probleme cu banii lor, dar sa le dea grecilor mai bine de 300 miliarde de euro. O inchinare a tarii catre chinezi ma tem ca nu va fi acceptata chiar de catre acestia din urma. Situatie in care poate ar fi bine ca Romania sa-si aduca aminte ca grecii au luat de la noi, pe filiera religioasa, echivalentul a cam 4 miliarde de euro anual, timp de multe decenii, daca nu chiar vreo doua secole.

 20. 21 Mentes l'Aigle iulie 3, 2015 la 9:10 am

  Dar poate ca, odata cu Grecia, ar trebui sa ne gandim si la Moldova, aflata si ea intr-o situatie financiara dificila, dupa furtul miliardului de euro din bancile lor.

 21. 22 blogideologic iulie 3, 2015 la 10:02 am

  În cartea sa din 2005, „Cum câştigă cei slabi, războaiele” (Cambridge University Press), Ivan Arreguin-Toft invoca drept explicaţie conceptul de conflict asimetric. Dar văd că Arreguin-Toft nu aminteşte deloc rolul jucat de ideologie în rezultatul războiului SUA-Vietnam. În 1968, prima parte din an, când urmam şcoala de ofiţeri de rezervă din Bacău, profesorul de instrucţie tactică, locotenent-colonelul Băisan, ne-a revelat câteva detalii ale rolului jucat de colaborarea între ideologiiile militare din România şi Vietnam în câştigarea acelui război. Amândouă ideologiile naţionale erau variante ale Ideologiei primare (dar în Vietnam, generalul Giap a predominat faţă de interpretarea ideologică a liderului comunist Ho Shi Min). În august 1968, URSS şi câţiva sateliţi obedienţi au atacat Cehoslovacia, dar n-au îndrăznit să atace România ! Rezultatul conflictului între Vietnam si SUA era vizibil. Tacticienii ruşi/sovietici chiar au acordat forţă reală ideologiei naţionalismului românesc ! Ce s-a întâmplat în decembrie 1989, pentru ce a cedat atunci România atât de uşor ? Cred că de vină a fost revoluţia culturală ghidată de belakunism, care a slăbit sentimentul naţional românesc. Alegerea recentă de la SIE ne arată că o situaţie similară se întâmplă şi acum. Căci o ţară, în care serviciile secrete sunt controlate de alogeni, certamente n-are viitor.

 22. 23 Ghita Bizonu' iulie 3, 2015 la 1:33 pm

  -Dreptate unde esti?
  – Aici dar am mancat si eu!

  Alina Gorghiu nu a fost în stare să ia examenul de admitere la Drept, motiv pentru care a terminat la celebra fabrica de juristi a lui Momcilo Luburici si a Corinei Dumitrescu, impreuna cu celelalte „staruri” ale profesiei juridice: Elena Udrea şi Ana Birchall.

  Daca credeti ca asta este de rau …

  – See more at: http://www.amosnews.ro/biografii-neromantate-alina-gorghiu-2015-01-01#sthash.DfJ4sCfD.dpufhttp://www.amosnews.ro/biografii-neromantate-alina-gorghiu-2015-01-01

 23. 24 serbanfl iulie 3, 2015 la 1:40 pm

  Se zice că-i bine să faci ce zice popa și nu ce face popa.

  http://www.mediafax.ro/externe/interventie-rara-a-conducerii-bisericii-ortodoxe-recomandarea-facuta-grecilor-de-arhiepiscopul-ieronim-al-ii-lea-14538775

  Cine a fost în Grecia, mai ales în insule – atenție ZeV(!), stie că acolo episcopul este cam la nivelul la care era un Prim-Secretar PCR de județ, în România ante 1990.
  Reamintesc că și la noi județele din Moldova și Dobrogea au votat precum a fost îndemnul Prea Fericitului.
  Sincer, nu cred că vor fi mulți greci ce vor asculta de sfatul argentinienilor, păcat!
  Eu am reținut că PRIMA doleanță a creditorilor Greciei a fost: să se reducă drastic avantajele exagerate de care se bucură Biserica!
  Episcopul a uitat sau a fost ajutat să uite?!
  Dar la noi, după toate șicanele făcute de băsescu și gașca lui, ce l-a făcut pe Daniel să uite și să ceară vot împotriva lui Ponta, în condițiile în care PSD, inclusiv prin Guvernul Ponta, a fost permanent favorabil construirii Catedralei, alocând și sume importante de bani?!

 24. 25 Doru Coarna iulie 3, 2015 la 3:40 pm

  Trebuie sa fim optimisti si sa nu ne facem sange rau de grija altora, grecii au mai trecut prin asta si s-au descurcat, toti vor sa-i ajute ca sa nu paraseasca Uniunea si moneda, iar singurul care va plati va fi premierul care a mintit in scop electoral, ca are el solutia-minune… dar ma rog, asta-i boala generala…

  Rusia isi calibreaza noua zona de influenta, nu au treaba cu noi decat in masura in care le deranjam planurile… e treaba lor si a alora din respectiva zona…

  NATO isi intareste pozitia strategica in estul Europei iar asta deranjeaza, insa se va gasi un modus-vivendi in zona intre ei, au mai facut-o, si gata… Balamucul se datoreaza politicienilor care astfel gasesc prilejul sa-si arate implicarea si devotamentul, prin media… Pe rusi evident ca nu-i intereseaza acesti micimani, ci doar rezultatele…

  Radiatiile de la Cernobal sunt departe de nivelul de atentie si si mai departe de cel de pericol… Insa tot media a lansat alarma ca incendiul de vegetatie ridica radiatiile in atmosfera… Este drept ca asa se intampla, insa au mai fost incendii de la explozie si nu s-a ridicat mare lucru…

  Acum oamenii trebuie speriati, si toti dementii astia asta incearca, vorbesc de media…

  In plus, Premierul nostru spune ca AVEM O ECONOMIE STABILA SI PE CRESTERE, deci putem sta linistiti! Sigur, spunea si ca vom deveni independenti energetic de Rusia, probabil platind cel mai mare pret din UE… Despre d-astia e vorba…

  Treburile se transeaza intre dulai, doar potaile schelalaie…

 25. 26 Doru Coarna iulie 3, 2015 la 3:49 pm

  @ Centru,

  pai nu ti-am spus ca o autostrada facuta costa si inseamna cheltuieli, in timp ce un hiper-studiu de (pre)fezabilitate inseamna doar castig?
  Pana cand nu vor legifera ceva legat de oportunitatea cheltuielilor, mereu asta se va intampla, ori asta n-o vor face niciodata pt ca e greu sa demonstrezi ca panselutele sunt oportune…

  Iar master-planul ala acolo va ramane, pe hartie! Insa nu asa, se vor apuca sa-l modifice, sa-l imbunatateasca, si tot asa ad calendas… sigur-sigur insa, nu vom vedea autostrazi cel putin cateva generatii… Probabil cand aia vor circula zburand cu jet-pack-uri, ne vor construi si noua drumuri, ca noi nu suntem capabili…

 26. 27 Ghita Bizonu' iulie 3, 2015 la 3:53 pm

  Suntem pregătiţi să ajutăm Grecia să iasă din criză cooperând în ceea ce priveşte turismul, energia, comerţul” Ahmet Davutoglu ,premierul turc islamo-conservator !

 27. 28 Radu Humor iulie 3, 2015 la 5:24 pm

  Datoria Greciei era 130% din PIB în 2010, a ajuns la 180% din PIB în prezent.
  Asta înseamnă o creștere de 50% în numai 5 ani.
  Să facem și un calcul: 130 – 50 = 80. Atât era procentul datoriei Greciei, raportat la PIB-ul său, în 1993.
  Cu alte cuvinte, măsurile „înțelepte” ale Troicii au ridicat datoriile Greciei în 5 ani cât au reușit politicienii ei să o facă, aproape de capul lor, în 17 ani.

  Iar acum aceiași „specialiști” doresc să impună, în continuare, măsuri similare.

  Atâta timp cât Grecia a aplicat politicile impuse și a ajuns în această situație, credeți că trebuie să continue pe același drum, sau ar trebui să mai încerce și altceva?

  Austeritatea nu este o cauză a crizei, ci o politică nefundamentată economic pe care multe state din UE au aplicat-o în criză (Marea Britanie este cel mai bun exemplu, ei au aplicat austeritate pe pâine). În schimb, SUA au aplicat niște măsuri de stimulare ale economiei – chiar dacă s-au îndatorat mai mult pentru asta.

  Care a fost rezultatul?
  Să comparăm PIB și datoria raportată la PIB din 2009 cu cele din 2014:
  – SUA: creștere de 14% a PIB, creștere cu 25,5% a datoriei raportate la PIB
  – UK: scădere de 7% a PIB, creștere cu 37,1% PIB

  Teoria economică mainstream a fost confirmată, o dată în plus, de realitate. Aceeași teorie pe care se bazează, de altfel, și propunerile Syriza.

 28. 29 blogideologic iulie 3, 2015 la 5:50 pm

  Televizioniştii lui CTP au reuşit să-l zăpăcească pe domnul Florea Dumitrescu. http://www.gandul.info/financiar/cum-a-trait-romania-tragedia-greaca-ministrul-de-finante-care-a-semnat-primul-acord-cu-fmi-povesteste-ziua-in-care-ceausescu-a-ajuns-in-incapacitate-de-plata-14529419, care acum îl blamează pe Niolae Ceauşescu pentru “foametea” din România. În realitate +FMI a şantajat România sa-si vanda resursele. La sfârşitul anului 1982, România atingea vârful datoriei externe de 11 miliarde USD, fiind dependentă de Fondul Monetar Internaţional. Ceausescu a folosit acesti bani ca sa industrializeze intreaga Romanie. Presată de FMI, țara noastră ar fi urmat să intre în blocaj financiar şi încetare de plăţi urmând a fi nevoită să-și vândă resursele naturale cum s-a întâmplat 25 de ani mai târziu. 1985 – Ceausescu rupe acordul cu FMI, si hotaraste plata integrala a datoriei externe a Romaniei. Numai că Nicolae Ceauşescu a luat FMI-ul prin surprindere, hotărând după 1985 să facă plata tuturor datoriilor externe înainte de termen, România nemaintrând în capcana tranzacţiilor bursiere întinsă de FMI și a vânzărilor pe bursele internaționale ale unor active ale Statului Român. Din cauza FMI-ului, mare parte din producţia agricolă şi industrială a ţării a trebuit să ia calea exportului, creând deja cunoscutele cozi la produsele alimentare.+ Problema “foametei din România” trebuie tratată corect în contextul “factor market” şi al ideologiei fiziocrate. Echiparea industriei românesti, ei da, industriei românesti!, se facea cu „bunuri de capital” (capital goods). Acestea nu se achizitioneaza de pe piata bursiera, ci de pe piata factorilor de productie http://en.wikipedia.org/wiki/Factor_market_(economics) Citez din articol : „Firms obtain the inputs or factors of production in the factors markets”. Calitatea pietei de factori de productie din USA face automat ca „bunurile de capital” (capital goods) folosite pentru echiparea industriei românesti de catre Nicolae Ceausescu sa fi fost high tech la vremea aceea. Bunurile capitale sunt durabile. Acumularea datoriei suverane în perioada Ceausescu, si plata ei prin traditionala moneda fungibila româneasca, anume cerealele si carnea de vita hranita cu cereale, a fost justificata de construirea unei industrii românesti extrem de moderne, bazata pe capital tehnic High Tech la momentul 1989. Laureatul premiului Nobel pentru economia politica, Vassily Leontieff, scrie în mod expres în lucrarile sale ca bunurile capitale (capital goods) sunt caracterizate prin durabilitate. Principiul lui Vassily Leontieff mai este justificat si de faptul ca exista totodata notiunea de ‘vintage capital’ referitor la acel capital tehnic uneori realmente mai vechi, dar care continua sa fie folosit cu succes într-o industrie care este managerial corect condusa. Clamarea primului ministru Petre Roman, imediat dupa ce a preluat puterea în România, ca “industria româneasca este un morman de fiare vechi”, contrazice flagrant principiul lui Leontieff. Din stupiditate ? Nu cred. Premeditat ? Asa cred. Petre Roman face parte dintr-o familie de alogeno-cominternisti venita în tara pe tancuri sovietice, cu obiectivul de a distruge România.

 29. 30 Ursuletul iulie 3, 2015 la 6:14 pm

  Si eu sunt curios ati vota cu „da” sau cu ” nu ” la referendum?

 30. 31 Mihaela Erika Petculescu iulie 3, 2015 la 6:54 pm

  Situaţia din Grecia ne va afecta fără îndoială, însă nu neapărat în mod negativ. Chiar în cazul celui mai sumbru scenariu – ieşirea din zona euro – s-ar putea ca România să devină extrem de atractivă pentru investitorii ce vor părăsi Grecia. Să aşteptăm aşadar, în tihnă, rezultatul referendumului.

  Din contra, situaţia de la noi este într-adevăr sumbră : aseară, la Antena 3, Alina Gorghiu a schiţat (oficial ) programul politic al instaurării unei dictaturi de dreapta. Pe scurt : cum devine cineva incomod, Pac ! procesul penal. Asta doreşte electoratul, ne asigură Domnişoara Gorghiu. Şi ne garantează că la fel a păţit şi Bill Clinton : dovedit sperjur în faţa Marelui Juriu, a pierdut alegerile. De fapt, Bill Clinton era la al doilea mandat aşa că nu mai putea candida, dar de ce să-şi încarce co-preşedinta PNL creierul cu asemenea cunoştinţe futile ? Are treburi mai mai importante de făcut. Să dărâme guvernul Ponta, de exemplu. Ce contează că a repus ţara pe picioare după jaful făcut de băsiştii ajunşi astăzi iohannieni ?

  Şi totuşi, dacă ne gândim bine… Logic, dosarul fabricat lui Şova ar trebui să fie urmat de dosarul chiar al Alinei Gorghiu. Erau doar în aceeaşi barcă, numai că la capete diferite. Ştiţi ceva ? Până la urmă, poate vom apuca ziua când va prinde viaţă zicala populară : cine sapă groapa altuia cade în ea !

  Cât priveşte Răsăritul şi Apusul, România a ales deja ; cu toate acestea, pentru siguranţă, este bine să te uiţi în toate direcţiile, ca atunci când traversezi strada. Ciudat că Victor Ponta, fost copilot de curse, ignoră un asemenea truism !

 31. 32 blogideologic iulie 3, 2015 la 6:56 pm

  Cum s-a construit industria în Japonia http://www.theguardian.com/world/2015/jul/03/battleship-island-a-symbol-of-japans-progress-or-reminder-of-its-dark-history Domnul Tomoji Kobata povesteşte cât de greu i-a fost. Conchide : “Viaţa era incredibil de grea. Însă n-aş vrea să schimb cel mai mic lucru. Mi-a dat forţa interioară ce m-a făcut capabil să rezist şi mai târziu prin viaţă.”

 32. 33 Marcus iulie 3, 2015 la 7:10 pm

  Alinuta Si Isus

  Erevan News isi informeaza cititorii ca in cursul vizitei pe care d-l Presedinte Yohannis a efectuat-o a invitatia Papei’ acesta i-a saranjat lideruui PNL, Alina Gorghiu, o audienta la Domnul Nostru Isus in vederea rezolvariii unor probleme de partid referitoare la fostii pedelisti. Pe surse redam continutul acestei audiente:

  Alinuta: – Doamne, te rog din tot sufletul, invata-ma si pe mine cum sta treba cu Invierea, deoarece electoratul nu prea vede cu ochi buni resuscitarea si prezentarea pe listele PNL a defunctilor din PDL!

  Domnul Nostru Isus; – Alinuta, fata draga, chestia cu Invierea nu prea o stiu nici eu, deoarece de asta se ocupa Tata, pot insa sa aranjez cu evreii ultraortodocsi sa va imprumute Zidul Plangerii, sa aiba romanii care l-au votat pe Yohannis unde sa se dea cu capul cand se vor trezi din transa,

  A consemnat ptr. Dvs

  Varujan Artinian

 33. 34 Ghita Bizonu' iulie 3, 2015 la 7:53 pm

  Mihaela Erika Petculescu

  Donsilara in cauza nu prea isi incarca capu cu multe cestii – inclus aia de „baza”ca acuzarea trebe sa demonstreze nu..

  Insa tocamia faptulca giv Ponta a pus cat de cat tara pe pcioare starneste apetiturile Alinutzei si a gastii sale „sunt bani de furat!!!”

 34. 35 nastase iulie 3, 2015 la 7:55 pm

  Gima,
  Așa este. Seara buna!

 35. 36 Ghita Bizonu' iulie 3, 2015 la 9:24 pm

  Quis custodiet ipsos custodes? sau cum coNruptia, prostia , romanofobia si xenofilia distrug Romania ..(patea Ia)

  Dl Nastase mi-a amintit ceva atunci cand s-a „ocupat” nitel de unu acuzandu-l ca ar fi cap de porc (capu de porc dand niste racituri DE-LI-CIOA-SE! nu e cazu si aluia..)
  Dintai sa redau nitel din Nastase studiul de fezabiliate si finantarea podului care pe tine nu te ajută la turismul din Bulgaria au fost realizate cu ajutorul si cu banii UE, la solicitarea bulgarilor, bă. S-or fi imprumutat bulgarii si la Bancorex. Deci podul ăla există, bă. El a fost făcut nu pentru tine ci pentru motive financiare, pentru ca tirurile lor, alea grecesti si alea turcesti să plătească taxe mai mici la noi – pentru un traseu mai scurt prin România decat cel pe la Giurgiu. Si să lase mai multi bani in Bulgaria. Bulgarii au fost mai destepti decât noi in chestiunea asta.

  Decizia să se facă podul la Calafat a fost luată in 2000, de Emil Constantinescu. Acordul a fost semnat, din partea română, de premierul Mugur Isărescu. După ani de zile de dispute. Bechetul a pierdut, tată. Asta-i viata. Din motivul asta, finantarea podului a fost făcută numai de bulgari (cu exceptia rampei de coborâre in România). Amplasarea a fost stabilită, bă, pe traseul Coridorului IV aripa sudică, intre localitătile Istanbul, Salonic, Sofia, Craiova, Arad, Budapesta, Bratislava, Viena, Praga, Dresda. Stiu, o să spui că dacă eram eu la guvern, nu se lua decizia asta.

  Mintile putine si „corecte” au observat decat acel apelativ poporan sipudic au schimbat subectu : Podul Calafat-Vidin

  Un subiect al lui Lucifer de important ptr noi.
  Cu multi ani in urma, pe vremea cand Basescul era doar in PDist controversat care devenea celebrissim prin panseul „iarna nu-i ca vara” si sinistru al Transporturilor ei bine zisul Traian(utzu) a condus niste negocieri prin Vest a a zis ca s-a luptat ca 20 de lei (era inflatie bashoalda rau si 20 era o moneda care nici nu mai mertoa sa te apleci sa o ridici) ca sa nu acepte podul ala care scotea Constanta de pe harta
  Romania propunea ca alternativa Turnu Măgurele-Nicopole (care urma sa fie facut pe cornonamnetul unui nou baraj pe Dunare) sau Bechet-Rahova.
  Culmea este ca Romania mai dorese ea si in anii 70 un pod pe la Vidin .. refuzat de partea bulgara … refuzul fiind obscur marelui public si deloc „fratesc” : in zona Vidin au ramas cam multi romani!!!
  Dar acum in anii 90 conta banu … iar abnu iese si din transport si trafic air „cirdoarele europene” nui ne pica prea bine la portofleac si stomac :

  Stabilirea acestor coridoare a făcut ca Sofia să devină un punct de intersecție între aripa sudică a Coridorului IV, Coridorul VIII și ramura C a Coridorului X. Iordanka Ganceva, cercetător la Institute for Market Economics din Sofia, sublinia într-un studiu[59] că pentru guvernul bulgar a devenit prioritară aripa sudică a Coridorului IV, pentru că ea lega Bulgaria și întreg Sud-Estul Europei (prin coridoarele VIII și X) de Europa de Vest, în timp ce aripa nordică a Coridorului IV devenea o prioritate a guvernului român, care spera printre altele la sporirea importanței portului Constanța. Dar, sublinia doamna Ganceva:
  „Construcția unui pod între Vidin si Calafat va scoate Bucureștiul de pe coridorul de transport către Europa Occidentală și în general va scurta tranzitul prin România. România preferă dezvoltarea infrastructurii pe direcțiile:
  1) Budapesta – București – Constanța – Istanbul, ceea ce va aduce portul Constanța într-o poziție cheie;
  2) Budapesta – București – Giurgiu – Sofia – Kulata – Salonic, ceea ce va menține tranzitul de lungă distanță prin România și rolul Bucureștiului de nod crucial de transport.”

  Wiki – de unde ati vrea?!

  Isna bone woody la cap , presedintele dinamic si activ, lider regional , profesorul Emil Constantinescu – Tzapu’ tare dornic sa se dea provest si european si nati-o rupta si naiba mai stie ce a pus botu’ fara ca cei 15.00 de specialisti sa zica ceva .. asa ca cedeaza …
  Este drapt ca mai inainte Bodo Hombach coordonatorul Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est ne-a onorat cu prezenta sa la Arad unde l-a uimit pe Tzap cu adancimea panseurilor sale vestice

  „Colaborarea în cadrul Pactului de Stabilitate cu partenerii români merge foarte bine. Pactul este un element real și important pentru integrarea europeană. Coridorul IV înseamnă foarte mult: căi de comunicație feroviare, rutiere, energetice și de telecomunicații. Avem în vedere construirea unui pod între Calafat și Vidin, pod ce va aduce foloase tuturor.”
  ………………..
  „Dacă romanii au putut face un pod, putem să facem și noi unul. O Dunăre care pe 500 de kilometri n-are un pod, înseamnă pentru mine Ev Mediu. În mod sigur și drumurile de acces vor fi realizate, căci altfel am face doar un monument al eroilor. Nu vrem așa ceva.”

  Si findca profesorul dinamic si activ nu sporta Evul Mediu intaziat (si era de geologie nu de geografie economica!) a pus ,scuzati, botu’ si „trei zile mai târziu, pe data de 28 martie, premierii român și bulgar din acea perioadă, Mugur Isărescu și Ivan Kostov, au semnat la București, în prezența președintelui Constantinescu și a lui Bodo Hombach, documentul privind construcția celui de-al doilea pod ” (всички уики – как иначе?!)

  Daca va uitati pe harta aia cu coridoarele veti vedea ca este precum titlul cartii aelia „Un pod prea indepartat” .. asa ca „normal” ca intersul ropmanesc a fots minim catre nul.. si e nu mai scriu!

  Insa daca va uitati din nou pe harta aia vreti vedea ca dpv „european” Romania nu prea se egzista bre! DOua coridiaore dion care unu – garie podului trece prin coltui de S-V , altu ce trece Moldpva – util, extrem de util ptr Moldova cea merau lasata la urma – dar lasand „neacoperita” Trasnilvania si legatira ei cu restu Tarii…

  Pesemne ca guvernul Nastase s-a uita cu atentie pe harta si a ajuns la concluzia „Bechtel!” .
  Pacat ca basescu a uitat ca este din Constanta si a marsat pe ideea ca Bechtel si Vinci is doar de ciubuc nu de interes national. S-a bizuit si pe reactia negativa a „Europei” care nu era interesata decat de a se lega de Grecia si Istambul si a declarat ca o a doua autostrada nu este necesara .. si aia „inteligenti si activi” au pus botu’ si au votat si contra Bechtel … si alu tainu’ lu’ Rafarinu’!
  SI ca sa scoatza Constanta de pe harta …

  Si circu continua si azi… Diversi bine ganditori ai „dreptei” constestat utilitatea autostrazii prin Ardeal … bieti „intelectuali” crezand ca autostrada este doar ptr a merge la gratar la Sinaia-Predeal … si latra la ea precum la luna..Prostie , romanofobie sau xenofilie?!

 36. 37 Petrache iulie 3, 2015 la 9:35 pm

  Nu e bine, Natiune, nu e bine(2)
  Am comparat drumul tarii din ultimii zece ani cu peripetiile astronautilor de pe Apollo-13. Explozie la bord pe drumul spre Luna(criza mondiala), diferite improvizatii pentru a salva vietile celor trei samd. Chiar si raspunsul la intrebarea legata de directia in care se indrepta tara, desi parea uneori paradoxal era totusi explicabil(directia era gresita pentru ca nava se indeparta de Pamant neavand suficient combustibil pentru a se intoarce)… Se termina cele doua nefericite mandate consecutive, nava …simuleaza ca se inscrie pe orbita de satelit al Lunii(cum era programul initial) si de fapt se foloseste de gravitatia lunara doar pentru a se inscrie pe traiectoria spre Terra. Drumul spre casa ar fi egal ca durata cu cel pana la Luna, aterizarea urmand sa fie lina, fiind vorba de fapt de o …amerizare in ocean(dupa cum era programat si dupa cum s-a si aflat mai tarziu- si ca sa nu agitam spiritele sa precizam ca era vorba de cel mai linistit dintre oceane)… Iata insa ca apare KJ si nu stiu unde ar putea fi incadrat(scuzati expresia), nu mai am timp sa revad filmul, dar pentru cei care au deschis mai tarziu aparatul tv e bine sa precizam ca pe ecrane ruleaza in continuare filmul de anul trecut cu presedintele jucator si guvernator care si el simuleaza ceva… Simuleaza deci ca a evitat sindromul presedintelui jucator atunci cand spune ca e treaba Parlamentului sa schimbe guvernul, in realitate dorindu-si in continuare guvernul sau si actionand impotriva Constitutiei pentru a inlatura guvernul actual. Astfel incat apare utila recomandarea catre tinerii frumosi si liberi de a-si face rezerve de tastatura, pentru ca multe degete se vor rupe atunci cand vor dori sa-si ia cu adevarat tara inapoi, fiind previzibila o sustinere a lui KJ din exterior inca si mai puternica decat cea pe care a primit-o TB…

 37. 38 centru iulie 3, 2015 la 9:50 pm

  N-au romanii clasa , n-au …
  Il vedeti pe regele Spaniei sau pe presedintele Austriei insotiti acasa la ei in fata camerelor de sefii lor de protocol ?
  I-a vazut cineva pe ofiterii de protocol din strainatate vizibili peste tot , la TV ?
  Ceausescu ii avea , in ultimii sai ani , pe doi ofiteri de protocol care apareau , increzuti , in spatele lui – amandoi cu un inceput de chelie , costum negru , Securitate cu majuscule – unul a devenit celebru dupa Revolutie – Nicolcioiu ? – simuland nebunia si facand sa dispara o suma de bani , consistenta , a Statului ,in folosul sau , intre intoarcerea Tiranului din Iran si cadere .
  Astazi locul celor doi securisti ceausisti cu mapele in spatele Tiranului este luat de sefa de Protocol de la Cotroceni , o doamna bruneta , tunsa scurt , care apare ca o regina indrumand invitatii la dreapta , la stanga , tantosa in spatele fanfarei , nu poti sa scapi de ea … nu ca nu mi-ar fi antipatica dar nimeni de la Quirinale sau Elysée nu se afiseaza ostentativ ca sef al Universului … si asta miroase a spectacol de clasa securista … in securism am ramas , nu am scapat de securism , de standardele lui de valori , de civilizatia securismului …

 38. 39 Petrache iulie 3, 2015 la 10:28 pm

  Tema propusa aminteste si de situatia Romaniei, aflata mereu! Intre Orient si Occident, nu doar ca pozitie geografica ci si ca mentalitate. Astfel se explica paradoxul ca desi avem un parteneriat strategic cu cei mai vestici dintre apuseni, se are in vedere construirea in Capitala a celei mai mari moschei din Europa, de fapt un centru cultural pentru rasariteni cu care am fost in conflict(provocat de ei, nu de noi) timp de cinci secole. Desi de cateva decenii tocmai diferentele culturale au tinut Turcia in afara UE.

 39. 40 T-Rex iulie 4, 2015 la 12:06 am

  Am urmarit-o pe doamna Gorghiu la Antena 3. Deci nu va fi austeritate sub un guvern PNL aripa DL. Nu austeritate, dar ce va fi? In afara de asta nu am inteles ce mare brinza o sa faca PNL daca vine la guvernare. Adica, cu ce va fi mai bine in buzunarele romanilor? Intrebarea e: vor taia din ce au dat PSD? Vor da in continuare padurile la austrieci? Incearca Ungureanu sa ia Gojdu inapoi? Ceva vor da si romanilor? Inteleg insa ca e greu sa spui ca ce vei face va aduce mai multa bunastare. Apreciez asta. In rest, doamna G. nu e inca la un plafon la care sa ceara altora sa se ridice. Inca destul de slabutza retorica, iar eschivarea sa aproape permanenta de la intrebari incomode nu e compensata cu nimic interesant. De exemplu, la intrebarea incomoda despre obstinatia cu care PNL vrea sa il puna pe Predoiu PM, doamna G ar fi putut sa faca macar o gluma, pentru ca raspunsul „sa-i dam o sansa” e superflu..id.

 40. 41 T-Rex iulie 4, 2015 la 1:19 am

  Doua lucruri pe scurt:

  1. In buna traditie romaneasca, nu stim cum sa ne mai guduram pe linga stapinii lumii. Am ramas dind din coada, cu prioritatea nationala de a adera la EURO in 2019. Ma intreb: e vreun politician in Romania cu mintea intreaga, sau macar partial limpede?

  2. Grecii din diaspora nu pot vota la referendum in strainatate. Trebuie sa mearga in Grecia sa voteze. Oare sunt mai putin democrati ca romanii, sa-i ignore pe grecii lor din alte tari?

 41. 42 blogideologic iulie 4, 2015 la 5:21 am

  @Mihaela Erika Petculescu spune :+Situaţia din Grecia ne va afecta fără îndoială, însă nu neapărat în mod negativ. Chiar în cazul celui mai sumbru scenariu – ieşirea din zona euro – s-ar putea ca România să devină extrem de atractivă pentru investitorii ce vor părăsi Grecia.+
  Doamne fereşte de-acei „investitori”!

 42. 43 blogideologic iulie 4, 2015 la 5:22 am

  @ Doru Coarna (cum te cheamă în realitate?)
  Tu, care ai făcut „revoluţia” şi ai rupt astfel ţesătura societală a României, primeşti o bogată şi nemeritată rentă de situaţie de la statul român. Care se îndatorează mereu pentru indivizi dubioşi şi neidentificabili, ca tine, cei care au distrus România încă vie până în decembrie 1989.

 43. 44 Ghita Bizonu' iulie 4, 2015 la 6:43 am

  Un Weckend distractiv ptr Intunecimea Sa Nelegiuita

  Ptr Satana sambata asta incepe bine ..
  De ce? Pai cica ca cand saracu da de pomana boigatului se bucura Dracu’!
  Si iata niste stiri ptr veselirea lui :

  Fonduri publice pentru ajutorarea expansiunii bogatilor in tarile sarace :

  http://www.economica.net/expansiunea-lidl-si-kaufland-din-romania-au-fost-finantate-de-banca-mondiala_103478.html

  Atât Banca Mondială cât şi BERD, ambele instituţii publice finanţate prin contribuţiile cetăţenilor, au fost create cu scopul de a ajuta la dezvoltarea statelor nevoiaşe. Mai mult, printre atribuţiile Băncii Mondiale se numără şi aceea de a reduce sărăcia din lume. Ce au toate acestea de-a face cu expansiunea unui gigant al comerţului alimentar şi cu una dintre cele mai bogate familii din lume?

  Oficialii Băncii Mondiale şi ai BERD şi-au explicat decizia, potrivit The Guardian, prin faptul că dezvoltarea lor în statele mai puţin dezvoltate ar duce la crearea de noi locuri de muncă, la noi pieţe desfacere pentru producătorii locali, dar şi la creşterea accesului persoanelor sărace la mâncare bună şi accesibilă.

  Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. http://www.economica.net/expansiunea-lidl-si-kaufland-din-romania-au-fost-finantate-de-banca-mondiala_103478.html#ixzz3etOhHbKe

  Liberalismul de opozitie sau la dracu cu princiili tarisca ciolanu!

  http://adevarulfinanciar.ro/articol/afacerea-cu-tva-ce-se-afla-de-fapt-in-spatele-consumului-in-crestere/
  De sa se afle? Pai ce sutyin liberalii de naiba mai stie cand!

  Compania de cercetare Nilsen a publicat un studiu din care reiese că în primele săptămâni de după scăderea TVA la alimente consumul a crescut cu 17%. Potrivit cercetării, alimentele care au captat atenția cumpărătorilor au fost carnea, brânza, băuturile non-alcoolice şi snacksurile.

  Din perspectiva producătorilor, nu consumul crescut ar fi principalul efect al ieftinirilor, ci o reacție firească a cumpărătorilor care s-au mutat de pe piața neagră pe cea fiscalizată.

  iLiberalii la oi s-ar duce ! Da nu l;e place barzna dulce si nici oaia ca pute!

  http://www.capital.ro/au-scazut-taxele-economia-rasufla-usurata-dar-atentie-la-efectele-ascunse.html

  „Grecia este un exemplu de ce se poate întâmpla într-o ţară unde se iau decizii politice comuniste, în lipsa unei viziuni consecvente, pe termen lung”, a spus Gilda Lazăr.

  „Aşa se poate întâmpla în orice ţară unde Guvernul ia astfel de decizii pe care toată lumea le va plăti la un moment dat. Sunt bucuroasă că voi plăti mai mult la magazin, dar când văd că în acelaşi timp cresc ajutoarele sociale, salariul minim, pensile, apar pensii noi, mă gândesc şi la scadenţă. Irlanda a fost aproape de ce e Grecia azi, dar printr-un program de austeritate şi-a revenit. De asemenea, Spania şi Portugalia îşi revin”, a adăugat oficialul JTI.
  Adica scad taxele da cresc preturile madam Lazar?!

  Curs de propstologeala la
  http://cursdeguvernare.ro/de-ce-nu-se-redreseaza-grecia-evolutia-din-ultimii-zece-ani-prin-comparatie-cu-romania-si-alte-state-europene.html

  Primul, Grecia este una dintre cele două țări ale UE ( alături de Italia) în care productivitatea reală a muncii pe persoană angajată a scăzut între 2004 și 2014 și singura în care productivitatea reală a muncii pe ora lucrată s-a diminuat, rămânând sub nivelul de referință din 2010.

  Al doilea, Grecia este țara din UE în care remunerarea salariaților ca pondere în PIB este cea mai scăzută cu excepția (notabilă) a României. Or asta înseamnă fie muncă la negru sal la gri într-o proporție semnificativă, fie un efect suplimentar pe scăderea nivelului de trai, atât direct, prin plata mai redusă a muncii cât și indirect, prin impozitele insuficiente colectate pentru plata pensiilor.

  Concluziile se impun de la sine.
  Da ca astia de la curs sunt PROSTI!!!
  Ca ar mai fi o deosebire maricica intre Grecia si Romania … Dacia.. Ford .. plus nu mai stiu cate uzine si fabrici.
  Ca geaba pupa el fundu’ babuinului aplaudand zalhanuaua sociala din 2010-2011 ca adevraul este ca Grecia este o tara nitel prea mare ca sa traisca doar din turism ….. si alte servicii gen dus tava, plimbat catelu sau banci.

  ANRE si miodelu adevarului dupa ba’Secu: „jur ca nu ma dat cu pumnu in copil … ” eu as adauga ca nu i-a dat nici cu sutu, nici cu ciocanu in cap, nici cu toporu nici nu l-a gazat.

  Afirmatia ca ‘traderii exporta energie ieftina din Romania, subventionata prin certificate verzi dupa care o reimporta la pret dublu’, este un nonsens. Conform art. 28 din Legea 123/2012, producatorii de energie electrica din Romania nu pot exporta direct energie electrica. Ca urmare, ei nu pot vinde in afara PZU decat pe alte platforme OPCOM, de unde poate fi achizitionata doar de furnizori si traderi inregistrati in Romania, sau direct consumatorilor finali. In consecinta, energia produsa de centrale din surse regenerabile nu poate fi exportata direct si, ca urmare, nici reimportata. Aceasta energie poate fi intr-adevar revanduta pe PZU la un pret mai mare decat cel cu care a fost achizitionata initial, dar acest lucru face parte din mecanismul de piata si nu are legatura cu exportul sau importul si se intampla si in lipsa cuplarii pietelor.

  Totodata, in conformitate cu prevederile art. 10 alin. (3) din Legea nr. 220/2008, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare (Lege), in situatia in care tintele nationale de energie electrica din surse regenerabile de energie sunt indeplinite, energia electrica din surse regenerabile care beneficiaza de sistemul de promovare instituit prin Lege poate fi exportata. Mentionam faptul ca la nivelul anului 2014, ponderea energiei electrice produse din surse regenerabile de energie in totalul consumului final brut de energie electrica al Romaniei a fost de 44%, fata de 35% cat este prevazut la nivelul anului 2015.

  In concluzie, asa cum am aratat, exportul/importul depinde doar de pret si de capacitatea de schimb disponibila pe granita, iar prin mecanismul de cuplare se exporta/importa in mod implicit doar pana la egalizarea preturilor sau atingerea limitei de capacitate.

  ANRE are in vedere rezervarea unei capacitati pentru alocarea prin mecanismul de cuplare a PZU si a solicitat OTS sa realizeze o consultare publica in acest sens. In urma acestei consultari publice si luand in considerare avantajele alocarii implicite prin mecanismul de cuplare s-a solicitat Transelectrica sa inceapa negocierile cu partea ungara in vederea rezervarii de capacitate pentru alocarea implicita intr-o proportie de circa 30%. Mentionam ca negocierile sunt in curs de desfasurare
  Insa ce-i drept este drept – i-a dat un dos de laba peste bot copilului, despre asta era vorba!!
  Asa si ANRE .. se face ca ploua cand totu se invarte in jurul pretuluii subventionat-masiv!!!- al electicitatii „regenerabile” tratat peferential . Ca este investitiri straini pe banii mei!!!
  Adica ca cum ziceam sa il bucur pe Printul Astei Lumi …

 44. 45 ZeV iulie 4, 2015 la 6:45 am

  Marcus

  Defunctii din PDL nici nu trebuie sa fie inviati. Este suficienta impaierea lor si agatarea etichetei pe care scrie ,,garantat Yohannis”…si gata , vine votul. (Z)
  In legatura cu donsoara Alinutza, problema cu Invierea este delicata, deoarece, compania acestui personaj feminin dulce-lamaios este un factor inhibitor pentru un asemenea fenomen cat se poate de natural, in conditii normale.
  (Z)

 45. 46 blogideologic iulie 4, 2015 la 7:45 am

  Criticul literar Dan Culcer scrie pe blogul său : + Onoarea de a fi etichetat drept « târâtură» de Maria Banuş (Extras din opera postumă Maria Banuş, Însemnările mele, ediţie îngrijită de Geo Şerban – fragmente din Volumul II. 1945-1999).+ Redau un excerpt semnificativ : + G. Călinescu, Lumea, 2 decembrie 1945: Eminescu şi iudaismul. „Antisemit n-a fost niciodată şi ceea ce se socoteşte antisemitism e numai o anume poziţie fiziocratică faţă de «clasa sterilă», după expresia lui Quesnay. Lucrurile trebuie odată puse la punct. (Trupa evreiască la Iaşi. Eminescu, elogios despre jocul actorilor).” Este o notă lipsită de comentarii. De ce o transcrie Maria Banuș? Ca să semnifice că este de acord cu opinia istoricului literar, sau ca să nu uite că și G. Călinescu a fost un antisemit, devreme ce cutează să afirme că Eminescu nu a fost antisemit.+

 46. 47 Marcus iulie 4, 2015 la 7:54 am

  Cotroceniu Ca Cotroceniu, Da’ Sa Te Tii Invieri Si Spalari De Morti La Locale Si Parlamentare!

  Dupa ce ne-a dat proba evanghelica de avatar cu lesu’ lu’ MRU, resuscitat, spalat, cosmetizat cu unguiente din fonduri protocolare guvernamentale si prezentat Parlamentului pentru o noua descalecare de, Mutulica poate fi sigur ca in ciuda putorii pestilentiale de putregai emanata de cadavrele pedeliste cooptate in noul partid asa zis liberal, personaje sinistre care au facut politica de genocid a basescului posibila cat timp marioneta boccie si pitica s-a aflat la carma tarii, la viitoarele alegeri parlamentare vor invia precum Lazar si apoi dichisite si fardate de cioclii din partidul liberal vor fi prezentate alegatorilor drept oferta cea mai de succesuri la inlocuirea guvernarii pesediste, pe care partidul Bratienilor o poate produce pentru binele tarii.

  Romanului i se va oferi din nou alternativa diavolului reprezentata de toti oamenii basescului in frunte cu Blaga, Anastase, Funeriu, ala cu oile stiutoare de carte din Bucovina (ca-mi scapa numele!) si multi alti asemenea lor, alternativa inscrisa cu litere de aur pe listele cu candidati ai PNL.

  Spun asta dupa ce aseara, inarmandu-ma cu multa rabdare si un vagon de lamai, am ascultat spovedania Alinutei la emisiunea lui Gadea pe postul Antenei 3. Aceasta, spre surprinderea mea (cred ca trasese ceva pe nas intru calmare), n-a mai facut spumite la gura plina cu ocari si scarna impotiva PSD, in schimb ne-a dat la toti de inteles ca, ce daca (spre a da doar un exemplu de logica liberala) Predoiu, ca pupator de cur basist, a facut posibila prin semnatura sa condamnarea romanilor la focurile Gheenei, determinand conationali de-ai nostri sa se sinucida, deoarece nu au mai putut sa-si plateasca ratele la banci, sau pe bolnavii de cancer sa moara din lipsa de medicamente si ca ce daca acelasi Predoiu, intr-un regim de crunta austeritate dispusa de bunul plac al basescului, i-a dat liberatate de semnatura manei sale drepte, Alina Bica, sa-i imbogateasca pe cumparatorii de drepturi litigioase (mafiotii epocii retrocedarilor), atata timp cat acesta nu mai este in partidul chiombului, este numai bun de prim ministru din partea onor liberalilor. Nu are rost sa plictisesc audienta cu toate spusele Alinutei, spuse lipsite de orice logica elementara, pline de eschive de tot rasu’ de la intrebari punctuale si o demagogie a la Catavencu imbunatatita de prestatii a la Hoara, deoarece in esenta d-na Alina ne-a promis o intalnire de zile mari in conditiile producerii minunii Invierii colective pe modelul celei evanghelice pe dealul de la Cotroceni.

  Acum, nu zisele Alinutei imi dau fiori reci, ci faptul ca am vazut si trait modul de reactie al unei parti insemnate a electoratului mioritic care, desi e la coada vacii europene din punct de vedere al nivelului de trai, isi ridica coada raioasa si se da de dreapta, votandu-l de doua ori pe basescu si pe criminalii sai, iar mai nou punand, pe ritm de hip hop si Feisbuc botu’ la promisiunile tacute ale burgmaistrului de Hermmanstadt care a facut posibila Invierea Spionului Unghiera.

 47. 48 Donkeypapuas iulie 4, 2015 la 8:34 am

  Oare de ce era România să intre în incapacitate de plată în anul 1999? Din cauza „odioşilor” din CDR? Păi să ne reamintim (şi să le reamintim şi răspândacilor) că în acel an guvernul Radu Vasile era nevoit să se caute şi în chiloţi de bani pentru a acoperi datoriile făcute de… guvernele FSN şi FDSN (actualul PSD) între 1990 şi 1996. Şi nu eram nici sub acoperirea politică a UE (adică a… tiparniţei cu euro) – aşa cum e Grecia acum, nici militară a NATO (iarăşi şi cum e Grecia). Aşa că mai lăsaţi frazele sforăitoare, stimaţi răspândaci. Grecia nu a murit de grija noastră atunci, în 1999. Ea a profitat în schimb. A devenit marele investitor PRIVAT (sic!) care a cumpărat Romtelecom (iar apoi a ţinut pe loc dezvoltarea comunicaţiilor, cel puţin în domeniul internetului). Mai apoi a jucat masiv la ruleta speculei imobiliare din România, prin reţeaua de bănci tot greceşti. Dacă mai ţineţi minte, stimaţi propagandişti, cam jumăate din băncile care se găseau în România anilor 2006-2007 erau greceşti, greceşti. Mai apoi au dat chix iar oalele sparte eu trebuit suportate tot de români, care au strâns cureaua. Şi oare numai în România s-au întins mai mult decât îi acoperea plapuma? Aş mai fi înţeles dacă am fi avut în Grecia ambiţiile unui „dragon” economic, măcar de nivelul Turciei. Dar nici vorbă de aşa ceva. Şi turcii au trecut printr-o criză majoră. Dar nu s-au lamentat atât! Şi ei sunt pe aceleaşi coordonate geografice, şi ei au tabieturi orientale dar n-am auzit pe cineva să se ţipe aşa cum fac tovarăşii lui Tsipras!

 48. 49 blogideologic iulie 4, 2015 la 9:40 am

  Deşi Junimist, deci aflat principial în opoziţie cu paşoptiştii Ideologi, Mihai Eminescu este Ideolog fiziocrat, calificând “clasa sterilă” drept “pătura superpusă”.

 49. 50 blogideologic iulie 4, 2015 la 10:58 am

  “Thomas Jefferson este principalul exponent pe care îl profilezi atunci când gândeşti la experimentul American de a furniza libertate poporului Americii, precum şi speranţă întregii lumi pentru viitor.” http://www.nytimes.com/2015/07/04/opinion/what-did-lincoln-really-think-of-jefferson.html?action=click&pgtype=Homepage&module=opinion-c-col-right-region&region=opinion-c-col-right-region&WT.nav=opinion-c-col-right-region&_r=0

 50. 51 puncte de suspensie iulie 4, 2015 la 11:57 am

  Fericiti fauritorii de Pace (…), … Departe de mine de a ma include in aceasta nobila categorie, insa am invatat din predicile Inaintemergatorului sau din „Discursul” lui Nicolae Titulescu, un discurs cat un compendium, daca nu adevarata Biblie a diplomatiei, ca un singur cuvant sau initiativa in scopul de a pastra Pacea, poate fi stavila intre moarte si viata, intre falsitate si adevar, credinta sau hulire.

  Mai pe scurt, am incercat si eu cu umila mea putinta sa atrag atentia asupra unei situatii care poate degenera spre infern, si ale carei consecinte pot fi ireversibile, de multe ori aici duc situatiile in care adevarul urla si minciuna troneaza cu casti la urechi.
  Sa pui sub semnul egalitatii situatia din Iugoslavia, si aplicarea sanctiunilor in cazul Serbiei cu cele din Ucraina, denota totala inadecvare la prezent, totala iresponsabilitate, crasa necunoastere a realitatii, precara capacitate de evaluare a situatiei, rea-credinta, si in final striga in gura mare, adevarul.
  Si mai pe scurt, unde nu e, si Dumnezeu gaseste justificari pentru anumite decizii.

  @ fosta basarabeanca, in cazul anumitor persoane nu este necesar sa priveasca spre cer, spre adevar, ca sa afle adevarul in ceea ce-i priveste sau ii privesc pe altii, este necesar doar sa deschida gura, sau sa foloseasca tastatura, si cuvintele vorbesc in numele lor, sau ne spun cui apartin, pilda dvs despre batranul respectiv, intareste cele spuse de mine, cuvintele noastre spun totul despre noi, arata diferenta dintre adevar si falsitate.

  Imi este teama ca nu ati inteles sensul celor spuse de mine, daca cititi cu atentie, separati ideile si trageti linie intre cuvinte, puteti sa gasiti numitorul comun, in cazul respectiv, stiu bine ce am spus, numitorul comun a fost revolta intr-adevar, dar nu la poporul roman acela cat mai e, m-am referit, acesta a stiut sa taca si sa astepte intotdeauna, cu intelepciune, de revoltat insa, clasa politica post-decembrista si toti aceia care ar fi putut sau ar putea sa faca ceva si nu au facut, ar trebui sa se revolte fata de pasivitatea lor in raport cu adevaratele probleme ale cetatenilor.

  Acum daca tot ati reusit sa ma readuceti in vazduh, haideti sa va amuz un pic, ca nu cumva sa va faceti rau injurandu-ma inutil, haideti sa luam un caz relevant, si pe intelesul tuturor.

  Stiti care este diferenta dintre un copil crescut cu burta goala, in conditii precare si unul crescut in conditii normale , ambii cu apetit pentru tot ce zboara?

  In cazul primului cel crescut in lipsuri, privirea in vazduh, eventual dupa tot ce zboara, este justificata, acesta aptitudine mai tarziu putand fi transformata in abilitate, echivalenta unui munte de aur.

  In schimb, in cazul unui copil crescut in conditii normale, ale unui mediu normal acest apetit de a privi la cai verzi pe pereti, in gol si nu spre stele poate sa fie doar semnalul prezentei unei deviatii.

  Reformulez, tocmai v-am vorbit despre diferenta dintre o aptitudine, transformata in abilitate, si autism sau chiar debilitate infantila, oligofrenie, cunosc sensul fiecarui termen folosit fie el redat si asa.

  Dupa seral e am dat la medicina si psihologie, si culmea am invatat si chiar mi-a placut, dar dupa cum v-am spus am avut o problema cu a reda mecanic sau formal cunostintele acumulate, am obtinut note bune la scoala doar acolo unde profesorul nu m-a intrebat ce-am avut de invatat astazi, ci doar, cum vezi mata situatia din Orientul mijlociu, asta dupa prezentarea situatiei atat cat ii permitea timpul si intelegerea profesorului respectiv, iar eu chiar luasem in serios subiectul, la 13 ani, deja la 20 in stadiul acela precar de instruire stiam deja care ar putea sa fie cursul in cazul pasului de la Camp David intuit si el, spre nimic. Acum dupa 25 de ani de la momentul respectiv, de impiedicat in toate covoarele sau sters peretii din dreptul usilor, si nu precum in cazul preferatelor voastre, ci doar din timiditate si cunoscut varful nasului, caut sa folosesc timpul si cunostintele ramase asa cum cred de cuviinta, nu intotdeauna resusesc, este greu cu trimisul izmenelor prin curier, dar stiti dvs, cu timpul, si cu o anumita categorie, niciun razboi nu-i castigat. Va salut, si nu uitati cuvintele spun totul despre noi, arata intotdeauna adevarul, sau falsitatea, depinde in ce directie vrei sa privesti.Si nu va mai expuneti inutil

 51. 52 puncte de suspensie iulie 4, 2015 la 12:17 pm

  (…) sau sa compari situatia din Ucraina cu demersurile lui Hitler de invadare a anumitor teritorii, denota o indepartate totala de realitate, lipsa totala de respect pentru valorile umanitatii in contradictie totala cu declaratiile port-drapel de aparator al lor, crasa rea-vointa si maxima provocare si in niciun caz, o simpla opinie, de exemplu, venita din partea unui nimeni ca mine, ci din partea ditamai personalitatii internationale.

  Despre categorisirea unitatii de masura a rationamentului propriu, nu pot decat sa o includ in categoria concursului pentru cautarea a o mie de solutii pentru acoperirea unui flagrant deficit, propriu.
  Sunt purtatorul propriilor ganduri si nicidecum ale altora, in cazul in care exista dubii.
  Dumnezeu sa ne-ajute!

 52. 53 centru iulie 4, 2015 la 12:39 pm

  D’ale CNADR :
  – constructia centurii bacauane , in regim de autostrada , este blocata de inspectorii DNA – persoane nedelicate au cerut turcilor constructori bagatela de 4 milioane de euro pentru atribuirea contractului – turcii au reclamat la DNA
  – 150 de milioane de euro costa constructia a 60 de km de autostrada de la Bors la Suplacu de Barcau , 120 de milioane de euro costa 16 km de autostrada de la Nadasel la Mihaiesti ( vest de Cluj ) , deci 16 km costa la fel de mult ca 60 de km – pentru ca cei 16 km sunt proiectati ca viaducte (?! )cea mai mare parte ( relief de dealuri banale , triste , goale , de argila )
  – raspuns la memoriul unei persoane intreband de constructia centurii Timisoara Sud – se raspunde scriind de centura … Iasi !
  – raspuns la intrebarea ” cand se incep lucrarile la autostrada Campia Turzii – Targu Mures ? ” – ” constructorii au fost desemnati ” ( nu asta era intrebarea )
  – toate , dar toate proiectele din Masterplanul lui Rus sunt supra , supra si supra-evaluate in costuri
  Cateva exemple ?
  Drumul expres intre aeroportul Otopeni si autostrada Ploiesti Bucuresti – 9 kilometri – 43 de milioane de euro .
  Centura Zalau ( 11 km ) – 41 de milioane de euro .
  Centura Timisoara Sud – 14 km – 48 de milioane de euro .
  Ca sa va ajut sa intelegeti cat de mult se umfla artificial aceste facturi , va spun cat a costat Franta in anul 2007 constructia autostrazii Bordeaux – Pau ( 150 de kilometri ) – 150 de milioane de euro …

 53. 54 puncte de suspensie iulie 4, 2015 la 1:07 pm

  @ fosta basarabeanca nu va amagiti cu gandul ca v-as fi raspuns ca o reactie fata de falsa dvs observatie, ca si in cazul celalalt la care am facut trimitere mai sus, pot sa fac diferenta intre o actiune de provocare a unei reactii oarecare ca raspuns fata de o falsa provocare si provocarea, determinarea unui efect.

 54. 55 Radu Humor iulie 4, 2015 la 1:32 pm

  Ministrul elen de finanțe, Yanis Varoufakis, a acuzat sâmbătă creditorii internaționali ai țării sale de ‘terorism’ și de intenția de a-i ‘umili pe greci’, cu o zi înaintea referendumului prin care aceștia se vor pronunța asupra ultimelor propuneri de acord ale instituțiilor creditoare, transmite AFP.

  ‘Ceea ce fac cu Grecia are un nume: terorism’, a acuzat Varoufakis, într-un interviu acordat cotidianului spaniol El Mundo.

  ‘De ce ne-au obligat să închidem băncile? Pentru a le insufla oamenilor teamă. Și când este vorba despre a răspândi frica, numim acest fenomen terorism’, a susținut ministrul elen, referindu-se la politica dusă de creditori Atenei — Fondul Monetar Internațional, Banca Centrală Europană și Uniunea Europeană.

  gherghin 04 Jul 11:10
  Nu ca as fi un sustinator al syrizei dar in conjunctura actuala cred ca acest personaj care este Tsipras are multa dreptate sa consulte poporul vis-a -vis de conditiile puse de grupul euro si FMI( Bancherii acestor doua entitati financiare nu au facut altceva decat sa perceapa o dobanda care a impovarat nu numai Grecia ci toate tarile din euro grup. Daca stam sa analizam SI Ungaria si Polonia au negociat foarte dur cu UE numai romania a plecat capul ca o sluga neputincioasa. Iar consecintele se vad. Cred ca in actuala situatie in care se afla europa este foarte probabil sa apara pe scena politica partide cu politici comunistoide cel putin la nivel declarativ , iar daca se va continua cu politici de distrugeri a economiilor nationale asa cum a dorit germania in ultimii 20 de ani in cadrul UE numai pentru a-si vinde produsele sale pe pietele din estul europei pe bani dati imprumut, cu dobanzi mari, nu face altceva decat sa forteze tarile care au trecut printr-o perioada comunista sa ia masuri similare Greciei .

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/referendum-grecia-ziua-care-poate-decide-soarta-europei_1737421.html#ixzz3ev5NgwjB
  Follow us: @realitatea on Twitter

  P.S.
  Până unde a ajuns prostia omenească, datorată manipulării ordinare făcute de iudeo-masonerie :
  În loc să-i susţinem pe fraţii noştri de cruce greci, îi criticăm alături de nişte cămătari împuţiţi care-i acuză pe cetăţenii Eladei că trăiesc prea bine ( vezi idioţenia cu sporurile !). În loc să ne dorim şi noi să trăim la fel, luptând pentru reducerea taxelor letale, cum le numesc chiar ei, într-o bătaie de joc dusă la extrem, noi ne dorim ca dobitocii, să moară capra vecinului !
  Nu mai vorbesc de faptul că nimeni n-are curajul să-i întrebe pe ei din ce trăiesc de mii de ori mai bine decât grecii, din moment ce nu produc nici măcar un ac !
  Să vedem, au măcar curajul să spună că din CAMĂTĂ !? :mrgreen:
  Treziţi-vă !
  Ori, n-ascultaţi nici (de) Imnul României ?!

 55. 56 Radu Humor iulie 4, 2015 la 3:31 pm

  Televizioniştii lui CTP au reuşit să-l zăpăcească pe domnul Florea Dumitrescu. http://www.gandul.info/financiar/cum-a-trait-romania-tragedia-greaca-ministrul-de-finante-care-a-semnat-primul-acord-cu-fmi-povesteste-ziua-in-care-ceausescu-a-ajuns-in-incapacitate-de-plata-14529419, care acum îl blamează pe Niolae Ceauşescu pentru “foametea” din România. În realitate +FMI a şantajat România sa-si vanda resursele. La sfârşitul anului 1982, România atingea vârful datoriei externe de 11 miliarde USD, fiind dependentă de Fondul Monetar Internaţional. Ceausescu a folosit acesti bani ca sa industrializeze intreaga Romanie. Presată de FMI, țara noastră ar fi urmat să intre în blocaj financiar şi încetare de plăţi urmând a fi nevoită să-și vândă resursele naturale cum s-a întâmplat 25 de ani mai târziu. 1985 – Ceausescu rupe acordul cu FMI, si hotaraste plata integrala a datoriei externe a Romaniei. Numai că Nicolae Ceauşescu a luat FMI-ul prin surprindere, hotărând după 1985 să facă plata tuturor datoriilor externe înainte de termen, România nemaintrând în capcana tranzacţiilor bursiere întinsă de FMI și a vânzărilor pe bursele internaționale ale unor active ale Statului Român. Din cauza FMI-ului, mare parte din producţia agricolă şi industrială a ţării a trebuit să ia calea exportului, creând deja cunoscutele cozi la produsele alimentare.+ Problema “foametei din România” trebuie tratată corect în contextul “factor market” şi al ideologiei fiziocrate. Echiparea industriei românesti, ei da, industriei românesti!, se facea cu „bunuri de capital” (capital goods). Acestea nu se achizitioneaza de pe piata bursiera, ci de pe piata factorilor de productie http://en.wikipedia.org/wiki/Factor_market_(economics) Citez din articol : „Firms obtain the inputs or factors of production in the factors markets”. Calitatea pietei de factori de productie din USA face automat ca „bunurile de capital” (capital goods) folosite pentru echiparea industriei românesti de catre Nicolae Ceausescu sa fi fost high tech la vremea aceea. Bunurile capitale sunt durabile. Acumularea datoriei suverane în perioada Ceausescu, si plata ei prin traditionala moneda fungibila româneasca, anume cerealele si carnea de vita hranita cu cereale, a fost justificata de construirea unei industrii românesti extrem de moderne, bazata pe capital tehnic High Tech la momentul 1989. Laureatul premiului Nobel pentru economia politica, Vassily Leontieff, scrie în mod expres în lucrarile sale ca bunurile capitale (capital goods) sunt caracterizate prin durabilitate. Principiul lui Vassily Leontieff mai este justificat si de faptul ca exista totodata notiunea de ‘vintage capital’ referitor la acel capital tehnic uneori realmente mai vechi, dar care continua sa fie folosit cu succes într-o industrie care este managerial corect condusa. Clamarea primului ministru Petre Roman, imediat dupa ce a preluat puterea în România, ca “industria româneasca este un morman de fiare vechi”, contrazice flagrant principiul lui Leontieff. Din stupiditate ? Nu cred. Premeditat ? Asa cred. Petre Roman face parte dintr-o familie de alogeno-cominternisti venita în tara pe tancuri sovietice, cu obiectivul de a distruge România.

 56. 57 Radu Humor iulie 4, 2015 la 6:04 pm

  Neobişnuitul obiect care a fost atins de buzele “Doamnei de Fier” a fost scos la vânzare pe site-ul http://www.justcollecting.com şi oferă celor interesaţi şansa de a “primi” un sărut de la Margaret Thatcher.

  Fostul premier britanic Margaret Thatcher a folosit acest şerveţel pentru a-şi îndepărta de pe buze excesul de ruj roşu în timpul unui turneu pe care l-a efectuat în SUA, în anul 2000.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/un-sarut-de-la-margaret-thatcher-un-servetel-cu-urmele-rujului-doamnei-de-fier-scos-la-vanzare_1737608.html#ixzz3evnncRRJ

  Pe când şi o mostră de hârtie igenică de-a Cristinei Lagarde, sau vreun tampon de-al Vivianei 😉
  Dacă nu, măcar un prezervativ folosit de-al lui Strauss Kahn, sau vreun pampers de-al moştenitorului tronului britanic 😉 ( nu de-al lui Charlles…) 🙄 )

 57. 58 Ghita Bizonu' iulie 4, 2015 la 6:36 pm

  Da .. este o dofernmta intre Grecia si Romania.
  Romania a imbogatit Grecia , Nu si invers!
  In Romania veniturile sunt mai mici decat in Grecia.. Muti romani („puturosi”) s-au dus in Greia sa munceasca inclus in constructii..

  Grecii au „mancat” banii din UE … Romanii nu!

  Politicenii greci – la fel de coruoyi ca si cei romani daca nu mai rau – au luat bani de lalatii (UE, romani) si au impartit cu poporul lor. Mai un al 14 lea salariu, mai o penzie babana , mai ceva acolo de vreo 150 euro …
  Politicienii romani, mai ales cei „europeni” au luat de la popor, au saracit popri si in beneficiul grecilor …

  Azi, grecii sunt uniti. Vor sa li se dea.
  Nu si romanii. „Euripeni” nostri isi „vor tara ianpoi” ca sa dea de la mine la latii si sa isi pastreze si ei un ce ciubuc acolo..

  Asa ca grecii au autistrazi. Noi NU!!!

 58. 59 blogideologic iulie 4, 2015 la 6:43 pm

  @Cris spune :+Ungaria, de exemplu, făcea doar autobuze Ikarus și le făcea bine.+ Iar americanii (prin vocea senatorului Tom Lantoş) obligau România să le cumpere. Erau atâta de multe, încât circulau din 10 în 10 minute, cu doar câţiva pasageri. Nu contează ! România are atâtea hidrocarburi, încât îşi poate permite luxul!, judeca senatorul Tom Lantoş. Până când s-a enervat dictatorul Nicolae Ceauşescu, şi ţara noastră a început să producă autobuze. Cele cu burduf constituiau deliciul ţigănuşilor, care foloseau acordeonul de cauciuc drept loc de joacă. A intervenit controlul muncitoresc („teroarea” lui Nicolae Ceauşescu) care îi mai tempera cu morală ! Ehei, ce vremuri cumplite.

 59. 60 Ghita Bizonu' iulie 5, 2015 la 8:19 am

  Polonezul cel periculos

  Cel mai periculos este că Putin e un aventurier
  Brzezinski: Suntem în plin Război Rece

  Zbigniew Brzezinski, fost consilier pe probleme de securitate al președintelui Jimmy Carter (1977-1981) vorbește pentru Der Spiegel despre un război rece. Brzezinski, în vârstă de 87 de ani, lucrează acum pentru Centrul de Studii Strategice Internaționale din Washington.

  Îl comparați pe Putin cu Hitler?

  Cred că sunt câteva asemănări, dar și câteva diferențe. Hitler nu a fost interesat să facă bani pentru el însuși. Putin are un interes secundar în a strânge avere și aceasta implică oarecum o altă perspectivă în viață, în sensul că poate tempera pornirile. Însă ce este periculos este că Putin este un aventurier.

  http://www.cotidianul.ro/brzezinski-suntem-in-plin-razboi-rece-264241/

  Din pacate Brez asta este mai aventurier decat Putin.., Scuze da Putin este al dracului de previzibil …. trebuia sa fi tampit sa crezi ca Rusia nu va reactiona dupa Maidan….Insa acest Zbigniew Brzezinski nu isi desminte ascendenta poloneza .. acum vreo 20 de ani vorbea despre ziua in care Rusia va fi in plus pe harta… Zoceti ce vreti, polonezi au destule calitati, votca buna si muieri frumoase INSA sunt aventurieri, increzuti si au prostul obicei sa se dea mari exact ca un pudel care se da la caini lupi! Cm stiti ce pateste pudelul sau ce pati Polonia in 39? … (ca si in 38 se dadeau jmecheri de credeai ca sunt axa Europei)

  A da. Mai este si mincinos. Polonezu. Ca „saracu” si „modestu” Hitler a strans ceva bani …. ceva mia multi. Cartea „Averea lui Hitler” estimează valoarea totală a averii fostului lider nazist la 4,5 miliarde de euro! Cica numa vanzarea lui „Mein Kampf” oo adusese 70 milioane RM …

  Vedeți o soluție care să evite escaladarea crizei?

  Cred că solutia trebuie identificată în urma unor compromisuri și cadrul fundamental este aplicarea în Ucraina a exact acelorași măsuri care au oferit pace și stabilitate Rusiei și Finlandei în urmă cu zeci de ani. Ucraina trebuie să fie liberă să-și aleagă identitatea politică, filozofia politică și să le instituționalizeze prin relații apropiate cu Europa. Dar în același timp, Rusia trebuie să fie asigurată în mod credibil că Ucraina nu va deveni membră NATO. Cred că aceasta este formula unei soluții.

  Polacu’ se pare ca „uita” cam ce dorea Maidanu. Si nu din cauza varstei!
  Polacu’ uita ca o „anumita parte a presei” mondiale de 20 de ani „baga batul prin gard” scriind iar si iar despre Ucraina care se imaprte intre Ucraina vestica procatolica si a rasariteana ortodoxa. Si nu prea aia care este filomuscaleasca …
  Polacu’ uita cam multe incat sa il banuiesc ca de fpat el a fots aventurierul care a data sfaturi gresite si a atatat Maidanul .. visand sa „razbune” Polonia sec XVIII …

  Am aflat multe despre NSA în ultimii ani. Când erați consilier pe securitate națională NSA intercepta comunicațiile cancelarului Helmut Schmidt?

  – Am simțul răspunderii pentru fosta mea funcție și din acest motiv nu voi discuta despre asta.

  Adica sunt in @@@at pana peste cap si din responsabilityate nu pot recuunoaste de ce put ca o buda!!!
  Insa este in mult mai multi ###ati decat recunoaste!!!

 60. 61 ZeV iulie 5, 2015 la 8:29 am

  ..Apusul nu inseamna sfarsitul, dimpotriva, un preambul al renasterii.
  Apusul este o pauza de odihna si reculegere in torente de stihuri…
  Apusul contine in el si tristetea moderata, dar si speranta.

 61. 62 blogideologic iulie 5, 2015 la 10:41 am

  Narativul “psihologiei victorioase” a maselor în două evenimente contemporane : votul “OXI” grecesc din 5 iulie, şi enciclica papei Francisc care cheamă la o resuscitare robespierriană (adică dinainte de 9 Thermidor anul II) a politicii. FMI ameninţă lumea cu un covor de bombe financiare. Dictatorul Nicolae Ceauşescu le-a evitat în anul 1989, dar s-a pomenit apoi cu o “revoluţie” exogen indusă la Timişoara.

 62. 63 Donkeypapuas iulie 5, 2015 la 1:18 pm

  @Ghiţă Bizonu’
  Chestia cu partea de vest a Ucrainei care ar fi catolică este O FABULAŢIE. Conform statisticilor, doar prin Galiţia găsim un procentaj foarte puternic de uniaţi şi catolici, adică în extremitatea vestică. Majoritatea covârşitoare a creştinilor e reprezentată de ortodocşi – dezbinaţi în trei ierarhii. Problema stă în faptul că nivelul religiozităţii este foarte scăzut – la fel ca şi în Rusia – undeva la 45-50% din populaţie, procentaj în care se includ TOATE religiile şi confesiunile. Religiozitatea cea mai mare o au tătarii din Crimeea, la fel şi natalitatea. Aşa că acest război pune în conflict două popoare ortodoxe. Mi se pare că există un factor care deosebeşte Ortodoxia rusească şi aceea ucrainiană, sau cel puţin mentalităţile pe durată lungă, şi aici cred că ar putea fi un criteriu de luat în seamă atunci când se dezbate tema „geopoliticii Ortodoxiei”. În Rusia, începând cu Petru cel Mare, asupra Bisericii Ortodoxe a fost impus un regim drastic de influenţă iluministă, un cezaro-papism care a înrobit total Biserica, punând-o în slujba ţarului şi intereselor imperiale. În Ucraina însă – iar aici un rol l-a avut şi mitropolitul Petru Movilă al Kievului – unde jurisdicţia era a Constantinopolului (nu a Moscovei) – Biserica Ortodoxă s-a manifestat mult puternic în plan naţional, social şi politic.

 63. 64 fostă basarabeancă iulie 5, 2015 la 1:53 pm

  puncte de suspensie
  iulie 4, 2015 la 1:07 pm
  Acesta nu e un răspuns la nerăspunsul de la falsa observație (d.p.dv.d.v.).Mi s-a părut că vă adresați comunității acestui blog. Poate credeți (ori știți) că mulți sunt politicieni. Se poate. Greșeala mea.

  Să vă înjur? Vorbiți despre tot ce vă taie capul, nu trebuie să cereți voie de la nimeni, e liber cuvântul; cu toate că moi, je ne suis pas Charlie. Drept să spun.

 64. 65 fostă basarabeancă iulie 5, 2015 la 2:10 pm

  @puncte de suspensie

  Acum să nu vă păcăliți cu gândul că nimeni nu-și dă seama de ce ați simțit nevoia să epatați, folosind un anumit limbaj în postarea nerăspuns. Asta, dacă tot vorbim de amuzament.

 65. 66 blogideologic iulie 5, 2015 la 3:18 pm

  @Donkeypapuas spune : +Din cauza „odioşilor” din CDR? Păi să ne reamintim, şi să le reamintim şi răspândacilor+
  Ce înseamnă „răspândac” ? Pentru cine ştie bine Limba Română cultă, termenul corect este colportor.

 66. 67 Doru Coarna iulie 5, 2015 la 5:18 pm

  @ blogi,

  eu ma iau de tine personal? Tu de ce te iei de mine, mai ales ca ma compromiti aici pe blog debitand despre mine numai demente, care vad ca-ti anima capul cam in tot ceea ce scrii? Ai ramas in pana de subiecte?

  Continua cu singurul lucru pe care-l stii, copy-paste din Wiki!

  Chiar daca te tot simti frustrat si nu-ti trece nicicum, cauta-ti alta tinta, eu nu-ti mai raspund pt ca ai sarit calu’ cu o obraznicie nedemna nici macar pt un oltean…

 67. 68 Donkeypapuas iulie 5, 2015 la 9:11 pm

  @blogideologic
  Iar pentru cel ce ştie textele celor de la Divertis (primăvara lui 1990), răspândacul este cel ce difuzează minciunile colportate de „zvoneur”.

 68. 69 blogideologic iulie 6, 2015 la 12:21 pm

  @Donkeypapuas spune : +Iar pentru cel ce ştie textele celor de la Divertis (primăvara lui 1990), răspândacul este cel ce difuzează minciunile colportate de „zvoneur”.+
  Salut ! Nu-s fan Divertis (nici nu-i critic!). A pronunțat cineva cuvântul „zvoneur” ? Eu am auzit atunci doar barbarismele „răspândac” şi „zvonistică”, inventate de profesorul universitar Oliviu Gherman. Dar este de notorietate faptul că bravul profesor Oliviu Gherman n-a excelat vreodată în cunoaşterea Limbii Române culte! Numai de bine, …

 69. 70 blogideologic iulie 6, 2015 la 2:20 pm

  @Donkeypapuas spune : + În Ucraina însă – iar aici un rol l-a avut şi mitropolitul Petru Movilă al Kievului – unde jurisdicţia era a Constantinopolului (nu a Moscovei) – Biserica Ortodoxă s-a manifestat mult puternic în plan naţional, social şi politic.+
  “Ucraina în plan naţional” ha, ha, ha! Păi asta-i lozinca lui Iosif Stalin! Dar Moghilev este un oraş fondat de români! La fel ca Liovul (deşi occidentalii spun altceva, influenţaţi de Lazăr Şăineanu). Ce să mai zicem despre Olbia pontică, străveche posesiune basarabă aflată la 1600 sub flamura lui Mihai Viteazu!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: