„Cele Două Românii”, lansarea celui de-al doilea tiraj, la Gaudeamus

Duminică, 23 noiembrie, la ora 12, va avea loc, la Complexul Romexpo, Pavilionul Central, Sala Cupola, lansarea volumului meu, „Cele Două Românii”, al doilea tiraj. Va fi si un prilej de a compara campania electorală din 2004 cu cea de acum…

Invitatii mei, la această lansare de carte, vor fi  scriitorul Lucian Avramescu, deputatul Ionut Vulpescu, profesorul universitar Cristian Niculescu – directorul editurii, alături de jurnalistul Alessandra Stoicescu.

 

95 Răspunsuri to “„Cele Două Românii”, lansarea celui de-al doilea tiraj, la Gaudeamus”


 1. 1 Cris noiembrie 18, 2014 la 10:21 am

  Felicitări! La cât mai multe lucrări și la cât mai multe tiraje în cât mai multe exemplare!

 2. 2 Cris noiembrie 18, 2014 la 11:21 am

  Sperietoarea de pe rețelele de „socializare” cu comunismul redivivus a funcționat „la maxim”, cum ar zice un tânăr cu „educație”. X o să aducă comunismul.
  O, nu, nu vrem comunism! au strigat înspăimântați „capitaliștii” și „democrații”.

  Ce propovăduiește și aplică un partid comunist?
  1. Proprietatea comună. În cazul de față, ar naționaliza tot ce a fost trecut în proprietate privată. (Unde am auzit cuvântul „naționalizare”? Nu la Udrea?)
  2. Partidul unic. Toate celelalte partide ar fi interzise.
  3. Cenzura, suprimarea libertății de exprimare.
  4. Planificarea centralizată a economiei.
  5. Ignorarea cererii și a ofertei, a legilor economiei de piață.
  6. Un singur post TV (TVR 1) și câteva ziare care să laude politicile aplicate de partidul de guvernământ.
  7. Băgarea la închisoare sau la ospiciu a celor care cârtesc împotriva regimului.
  Și încă…

  Știu cei care au înghițit gogoașa cu „vine comunismul” ce presupune comunismul? Nu cred. Poate știu câțiva dintre cei care au răspândit gogoșile, dar nu le-au spus celor care le-au înghițit.
  În condițiile astea, să- consider pe făcătorii și mâncătorii de gogoși AVANSAȚI? Haida de!

  Mai mult, sunt convinsă că „anticomuniștii” ăștia VOR COMUNISM CU TOATĂ FIINȚA LOR pentru că părinții și rudele care au trăit în comunism le-au spus că: în comunism statul îți dădea loc de muncă și locuință, îți dădea salariu și pensie mare, prețurile erau mici, magazinele erau pline, nu era hoție și corupție nici la nivel macro, nici la nivel micro, demnitarii erau patrioți și țineau cu țara, făceau fabrici și uzine care exportau mărfuri ultra în toată Europa și lumea, bătându-le pe cele franceze, germane, britanice… Ceaușescu era un om bun și iubitor de popor… Pe când acum, statul nu-ți dă casă, masă, serviciu, pensie, salariu mare…

 3. 3 Cris noiembrie 18, 2014 la 11:36 am

  Addenda la „X va aduce comunismul” e „comunismul chinez”.
  Faptul că vrei să ai relații economice cu China înseamnă că vrei să introduci „comunismul chinez” (!)

  În primul rând, China e comunistă doar cu numele, în sensul că nu există în viața politică decât un partid, numit comunist, pentru că multipartidismul la 1,3 miliarde de locuitori ar duce la anarhie și la moartea societății omenești pe Terra.
  În al doilea rând, de zeci de ani China are creștere economică anuală de 7-8%, stabilitate fiscală, și are mari șanse să devină în curând, dar foarte curând una dintre cele mai mari puteri economice din lume.
  În al treilea rând, proprietatea privată, firmele mari și mici private sunt preponderente, iar economia de piață funcționează de câteva zeci de ani.
  În al patrulea rând, capitalul chinez a pătruns în toate continentele începând cu cel american.
  În al cincilea rând, toate țările dezvoltate și emergente se bat pe relațiile cu China și investițiile chineze.
  În al șaselea rând, toți „înaintații” ăștia cu „educație” care cred gogorița cu comunismul chinez sunt niște tâmpiți (unii cu diplomă, alții fără bucata aia de carton).
  Că sunt tâmpiți, asta e! Dar să te mai și lauzi cu ei…

 4. 4 ZeV noiembrie 18, 2014 la 11:39 am

  Multi dintre colegii suparati ca au fost etichetati drepti P.A.P.-isti, se refuleaza acum si se bat cu pumnul in piept, siguri pe ei:

  ,,Vedeti, prostilor, NOI am avut dreptate ! NOI stim ce trebuia sa faca, sau sa nu faca prostanacul de Ponta !
  V-am spus ca Ponta este un idiot care, in loc sa dea de pamant cu Basescu in 2012, a incheiat pactul de coabitare si a propus nume controversate la Parchete I”.

  Eu, le raspund: Prieteni, ati fost si sunteti si acum in eroare. Intr-o eroare de esenta. In actualul climat geopolitic, nimeni, nu ar fi putut sa reediteze, dupa alegerile parlamentare din 2012, o procedura de destabilizare, in contra presiunilor concentrate si concertate aplicate din afara. Am vrut parteneriate cu SUA si marile puteri, asta avem:
  -statul de vasalitate.
  Asa cum ne arata istoria miilor de ani, niciodata un stat mic si dezbinat, cu politicieni slabi si de miza mica, nu va fi privit ca partener egal de catre arogantii suzerani.
  Am spus deseori: nu te asezi in fata torentului spre a-i schimba directia, ci, te pozitionezi cu spatele si incerci sa-l deviezi cu pasi marunti, treptat, pana ii inversezi albia la 180 grade. Aproape pe nesimtite. Si Pamantul pare plat, dar are o raza de curbura.
  Victor Ponta a fost tanarul naiv si entuziast cu viziune pro-euroatlantica, pro-unire a romanilor de pretutindeni prin masuri concrete (nu vorbe), ,,ochelaristul tocilar” care chiar a crezut ca Romania are nevoie de un altfel de Presedinte.
  Dar a avut SI ARE in spate un partid imbcsit cu panza de paianjen a trecutului. Am vazut cine participa la sedintele organizatiilor locale: boshorogi cu mainile tremurande coplestiti de nostalgia trecutului, domnisoare competente in facerea de cafele, activisti inchistati in proceduri perimate de campanie:
  ,,Sa fim vigilenti ! Iesiti si bateti din poarta in poarta ! Lipiti afise ! Zbierati prin megafoanele mobile: Ponta este…face..etc ”
  Cand treceam pe strada, imi era rusine sa vad remorci tractate cu mesaje stridente de campanie. Imi venea sa ma ascund, de parca s-ar fi vazut pe fata mea ca sunt suporter al lui Victor Ponta.
  Iacata ca si eu m-am trezit in curte cu doua sacose cu sigla PSD. Le-am ridicat de jos cu scarba, doar pentru ca aveam nevoie dun pix. Din pacate, am gasit doar unul. Probabil, un activist de teren l-a bagat pe celalat in buzunar. (Z)
  Oare cu ce bani s-au cumparat aceste mizerii ?
  In tot acest timp, specialistii in manipulare pe Facebook lucrau febril.
  Acesta este pesedul lasat mostenire de Ion Iliescu: ,,Mai draga, faceti activitate politica la baza, lamuriti oamenii, dati-le brosuri, statute, sa invete ce este politica PSD-ului.”
  CARE politica, domnule Ion Iliescu ? Au trecut 25 de ani, domnule Ion Iliescu. Dvs aveti un singur lucru comun cu tinerii NEINREGIMENTATI POLITIC care au decis : ,,libera cugetare”. Asa ati spus in confruntarea cu Emil Constantinescu care v-a intrebat daca ,,credeti in Dumnezeu”.
  Numai ca sub ,,umbrela” libertatii dvs de constiinta, au inflorit si s-au imbogatit sforarii hrebenciuci. Din pacate pentru PSD, sforarii acelisti au invatat sa foloseasca feisbucul si sunt inca in libertate. (Z)
  In fine, ma intreb daca Victor Ponta are vreo influenta in partid. Nu cred, oricum, nu mai mare decat Ion Iliescu.
  De asemeni, ma mai intreb, cum de este posibil ca Liviu Dragnea sa apara cu figura lui absolut enervanta de calm teatral sa dea declaratii la televizor, in loc sa se ascunda in pesterile anonimatului, pentru vecie ? Aceeasi observatie si vis a vis de alti purtatori de opinie ai PSD.
  Acum inteleg cat este de diferit Ponta de restul partidului, oricum, diferit de nucleul dur al partidului.
  Anterior, I-a sanctionat pe Sova si Ghita ca au facut nustiuce declaratii nepotrivite si a cerut sa nu se mai vina cu declaratii despre competitia pentru functii interne in PSD, in perioada de campanie prezidentiala.
  El a vorbit, el a auzit. Dragnea a iesit iarasi (spre a-i da replica luiSova), spunand sarcastic: ,,voi candida, impreuna cu Ghita la sefia PSD.”
  Victor Ponta a ramas astfel de fazan.
  Victor Ponta nu poate controla partidul. Daca nu vrea sa-si depuna mandatul de premier, cred ca ar face foarte bine daca ar demisiona, cel putin, din functia de presedinte al PSD.
  Asa cum arata acum, PSD este un partid mort, sau, in cel mai bun caz, tinut in viata cu perfuzii de Ion Iliescu, piatra de moara care a dus inevitabil la amprenta de ,,comunist” pentru orice membru sau simpatizant PSD.
  Cat timp Ion Iliescu isi va da cu parerea despre ce trebuie sa faca, sau sa nu faca, PSD-ul, lumea isi va aminti de mineri si de Piata Universitatii. Piata in care Victor Ponta a fost, dar putini stiu, sau iau in considerare asta. De aceea, Victor Ponta, ori isi cauta oameni cu care sa reformeze, in spirit european, partidul-fosila, ori o ia pe drumul lui.
  Este inteligent si are viitorul in fata. Are de asemeni o mare obligatie fata de cei de buna credinta care l-au votat, fie ca sunt in PSD, fie ca sunt simpli cetateni ai Romaniei, oriunde ar fi acestia si care cred ca adevarul absolut nu este la dreapta, asa cum au crezut si cred inca, o mare parte dintre cetatenii Suediei. Natiune – exemplu de civilizatie, echilibru, armonie si solidaritate sociala.

 5. 5 ZeV noiembrie 18, 2014 la 11:41 am

  erata
  -statut de vasalitate

 6. 6 ZeV noiembrie 18, 2014 la 12:15 pm

  ps
  Yohannis, chiar daca s-ar putea dovedi o papusa gonflabila, nu este prost.
  El nu a cerut, ACUM, ca Ponta sa pleca de la guvernare. El stie ca ACL, devenit (doar cu numele) PNL, mai are de ,,lucrat” la repartizarea functiilor interne SU NU-SI DORESTE GUVERNAREA IN ACEST MOMENT, De asemeni, sunt convins ca nici strainatatea nu-si doreste destabilizarea Romaniei, in aceasta perioada. Dar cand PNL va fi pregatit, la momentul potrivit, i se va cere, imperativ, lui Ponta, sa plece, sub presiune amenintarii stradale.
  Deocamdata, va fi liniste, pana cand Ponta va face bugetul, iar Parlmentul va adopta, sau pica, legile cerute de Yohannis si sforarii lui din afara.
  Ce va face Victor Ponta, pe termen mediu ?
  Nu stiu, dar sunt foarte curios. Oricum, nu poate sa nu faca nimic pe linie de partid. Trebuie sa faca ceva radical: ori el, ori greii si baronii partidului, fie ei tineri, sau batrani.

  Mai spun ceva si inchei, pe moment:
  S-ar putea, intr-un caz fericit, ca victoria zdrobitoare a lui Yohannis sa nu-i convina lui Traian Basescu, chiar daca basistii au contribuit la victorie. Dar adevarata victorie au inregistrat-o oamenii NEINREGIMENTATI POLITIC. Basescu si Udrea STIU asta, de aceea se cam agita prin comunicate si pe facebook. (Z)
  Si ATENTIE: cred ca nici celor din ACL nu le prea convine ca Yohannis a plecat acasa si I-a lasat pe politicieni sa se spele pe cap cu probemele lor mai mult, sau mai putin, marunte. (Z)
  Lui Traian Basescu i-ar fi convenit sa castiga Ponta, dar la o diferenta de 1-2 procente. Astfel, s-ar fi putut erija in ,,sef al Opozitiei” si ar fi putut arunca tara in haos pentru ca oamenii lui sa-si mentina puterea.
  Deci, ma intreb: este constient Yohannis cine l-a votat si ce raspundere are ? Are el puterea sa ramana independent de politicieni ? Daca da, basismul si ura romano-romana ar putea deveni istorie.
  Totusi, nu stim inca cine este, ce vrea si ce poate, acest Yoahhnis.
  S-a ajuns aici eminamente EMOTIONAL, iar vina o poarta, in principal, PSD si, in ceva mai mica masura, insusi Victor Ponta.
  Victor Ponta ar fi trebuit sa accepte dezbaterea pe un teren neutru si nu sa insiste, prin stafful lui de kko, pe prezenta la cele patru televiziuni comerciale.
  Niciodata o televiziune de nisa, adica de scandal, nu va asigura suficienta vizibilitate si credibilitate la nivelul de ,,staif” impus cu obligativitate unui candidat la presedintia unui stat.

 7. 7 Spiridus noiembrie 18, 2014 la 12:23 pm

  2014 a fost o campanie total diferita de 2004. Iar 2016 va fi, de asemenea, cu totul altceva decat ce-am avut pana acum, in materie de campanie electorala.
  De la PSD nu am mari asteptari, e un partid incapabil sa se reformeze. Va muri lent, dar sigur, pana cand va fi inlocuit de o alta forta de stanga.
  Din pacate, din ce aud, nici alianta care l-a sprijinit pe Iohannis nu a inteles mesajul votului din turul II. Ei cred ca din cauza lor a castigat Iohannis. Au si iesit la rampa cu tot felul de declaratii. Fac deja eforturi sa ajunga la putere in prima parte a anului viitor. Pe ce baza?
  Pentru un observator neutru, e clar ca este nevoie de schimbare – de oameni, proiecte, politici si atitudini care sa raspunda asteptarilor mari ale electoratului. Acest lucru este valabil pentru toate fortele politice. Cine nu intelege acest lucru doar intarzie iesirea sa din scena. Si ne costa tot pe noi amanarea decesului lor politic.

 8. 8 mihaelataniastoica noiembrie 18, 2014 la 12:33 pm

  Mă bucur că există cele două Românii aşa cum mă bucur că există principiul dualităţii. În măsura în care am reuşi să acceptăm că viaţa înseamnă evoluţie şi că orice proiect implică o verificare permanentă a relaţiei între cauze şi efecte, sau şi mai simplu, o legătură implicită între ultimul pas făcut, punctul de plecare şi punctul de sosire, cele două Românii ar putea constitui în orice moment unghiul de focalizare a proiectului de ţară care ar trebui asumat de fiecare nou-sosit în zona de acţiune.

  Eroarea de fond care generează cercul vicios în care sunt prinse cele două Românii este constituită de faptul că fiecare nou-sosit ascultă în momentul învestirii aceeaşi şi aceeaşi melodie: ” We are the champions”, sau, mai rău, îşi loveşte pumnii unul de celălalt strigând printre buze: „Sâc-sâc!” Fapt care declanşează o dorinţă nebună în cel învins de a se pregăti să dea o replică.

  Şi uite aşa” doi paşi la stâng binişor/ şi alţi doi paşi la dreapta lor”, ne legănăm într-o continuă aşteptare a viitoarelor alegeri.

  În mod, în aparenţă paradoxal, mă simt, în acest context, nemaipomenit de bine. Cred că în niciun alt punct de mişcare politică pe harta postdecembristă a istoriei României, oamenii politicii nu au avut un câmp mai larg de bătaie.

  Orice este posibil. Erori vor face doar cei care, neînţelegând nici acum, în al doisprezecelea ceas, ce vor, se vor concentra în continuare pe masa de joc a altora.

  Toţi cei care au foarte bine definit scopul, sau punctul în care vor să se aşeze pentru următoarea etapă de viaţă vor şti să construiască masiv în acest context atât de generos din punct de vedere al intensităţii provocărilor şi numărului posibilităţilor implicate de intensitatea provocărilor.

  Am scris ieri pe pagina de facebook (https://www.facebook.com/pages/Mihaela-%C5%9Fi-Marius-Poll-Stoica/324167981008450?fref=ts) un articol-poveste căruia i-am asociat o imagine ce surprinde extrem de clar strategia de mişcare a celor care au mizat pe forţa de penetrare a unui nume scris cu literă dublă în mentalitatea unui grup ţintă care îşi doreşte cu ardoare să fie asociat unei astfel de culturi.

  O minte însufleţită de dorinţa aprigă de supravieţuire a intuit unde se ascunde forţa de propulsie a energiei nehotărâţilor: în umilinţa îndurată de cei 25 de ani în care au stat cu mâna întinsă pe la casele occidentalilor până când i-au determinat pe francezi să ne creeze un brand de ţară ce surprinde foarte bine această suferinţă:”Donnez moi un euro, s’il vous plaît!”

  Noi nu puteam intui această mişcare, deoarece nu cunoaştem gustul acestei umilinţe. Cel care trecea umil prin spatele lui Merkel, cel care a urlat în sinea lui în timp ce era batjocorit pentru această nepuţinţă de a se compara cu cei cu care alesese să fie comparat A INTUIT. Dintre toţi românii el a avut cea mai mare motivaţie să găsească o soluţie. Şi a găsit-o. Pe valul aceasta face surfing acum, în timp ce toţi îşi exprimă uluirea privind îngroziţi valul. De pe plaja pe care au fost aruncaţi cei ce se vedeau deja ajunşi la destinaţia mult aşteptată, imaginându-şi că marea este pistă de formula 1, nu se vede bine încă cine este pe creasta valului.

  Ce facem acum? Eu ştiu?

  Aşa cum spuneam, sunt nenumărate posibilităţi. Dacă tot eşti în siguranţă pe mal, poţi să te duci puţin mai departe şi să faci plajă( sau să mănânci floricele- popcorn, în traducere românească), să aştepţi să se spargă valul, să vezi cine şi cum şi ce se mai poate face după ce se va linişti marea. Sau poţi să desoperi ce senzaţii copleşitoare trăiesc cei care fac surfing sub valuri şi ştiu să se ridice pe coamă dintr-o singură mişcare, la timpul potrivit. Poţi să te aşezi în genunchi şi să te rogi la Dumnezeu să nu fii înghiţit de valul acesta uriaş, promiţând că de acum încolo vei fi cuminte şi nu vei mai face prostia de a pleca pe mare fără să o anunţi pe mama.

  Şi câte altele. Pe plajă se face plajă, se fac castele de nisip, se construiesc vapoare şi vaporaşe, se joacă cu găleuşa şi cu formele…de plastic sau din alte materiale…, mă rog.

  Ce fac eu? Eu organizez primirea triumfală a celui care stă cocoţat pe creasta valului. Lucrez la carul alegoric pe care îl voi invita să urce ca să-l plimb prin cetate pentru a fi sigură că va putea fi aclamat de toţi care abia aşteaptă să i se închine.

  Şi pentru că sunt în mod iremediabil îndrăgostită de Creangă, cred că voi folosi strategia din „Capra cu trei iezi”. Hm! Eu ştiu, poate este bună şi cea din „Povestea porcului”.

  Mă mai gândesc.

  La Focşani este oricum ceaţă.

 9. 9 sadicu noiembrie 18, 2014 la 1:48 pm

  IMAGINI DIN ROMANIA REALA PE CARE O IUBESC SI O RESPECT.
  POVESTEA MERGE MAI DEPARTE. 🙂
 10. 10 papasha noiembrie 18, 2014 la 3:29 pm

  I-auzi frate ce zise raspopitu’ ala accidentatu’,…. ratziaidracu , dupa ce ginerica a luat-o-n bot mai rau ca oricine din istoria recenta …..ce tupeu are asta :

  „Facem o analiză să vedem de ce s-a întors rezultatul în turul II ( tu nu esti in stare sa faci analize mai vito ! ) .
  Nu-mi dau seama unde s-a greşit( ??????? ce-a zis asta ????? ).
  S-ar putea ca fitilul să fi fost în Diaspora ( noooooo , exclus , nu se poate asa ceva !!!!!! ).
  Pot fi şi alte cauze interne” ( cin-sa fie , cin-sa fie ma vito , poate aroganta lu’ginerica cu umflatii lui de consilieri de kkat , sau poate patzakina aia de tzoapa purtatoare de vorbe – udrea psd-dizda , aia care i-a ridiculizat pe toti saracii de romani care nu pot avea copii , sau tractoristu’de dragnea-pdl , sau poate geniul de guitza ala sau cum dracu-l cheama , sau marele grup de ganditori de la CLUUUUUUJ ), hai ca m-ai infuriat vita obraznica si nesimtita !

 11. 11 papasha noiembrie 18, 2014 la 3:47 pm

  continuare , din suparare ….

  Draga prietene , daca chiar mai vrei sa faci ceva pt. partidul tau , recomanda-le la toti piticii nesimtiti si obraznici sa fie mutzi si sa se ascunda printre bolovani si sa nu fie aroganti , obraznici si nesimtiti , ca altfel o sa se trezeasca cu „maidanul” la poarta .
  Sa dea Dumnezeu sa fiu eu profet mincinos !

 12. 12 Doru Coarna noiembrie 18, 2014 la 3:59 pm

  Dragi copii,

  in cele ce urmeaza am sa va scriu pe scurt despre motivul real pt care presedintii PSD pierd automat alegerile prezidentiale, insa pe scurt.

  NU STIU SA SE BATA!!!

  Despre ce e vorba: ati urmarit desigur un meci de box. Cei doi sunt profesionisti, deci lupta dupa scheme, in doua planuri simultane. In primul mentin permanent contactul cu adversarul, se imping in el, lovesc usor in toate partile… in al doilea, un prim pumn in ochiul stang, daca e dreptaci, ii inchide acestuia jumatate din campul de lupta… se continua contactul iar dupa o vreme, un pumn in ficat in rapeste acestuia jumatate din energia disponibila… se continua contactul si un pumn in nas sau arcada il lasa fara niste sange… Asa lupta profesionistii!

  Sa vedem cum lupta amatorii: se precipita nervosi carand simultan pumni si picioare aiurea si anapoda, cu tensiunea 20, injura, promit, gafaie, scuipa…

  Sa vedem cum lupta SUPERBASE: intai identifica dusmanul, Voiculescu, apoi campul de lupta, tot ce este in jurul acestuia, apoi incepe lupta, mentine contactul cu adversarul iesind zilnic si spunand aceleasi lucruri, ala e turnator, Ponta e mincinos si corupt, antenele fac propaganda, etc, apoi aplica lovitura in ochi, si Voiculescu intra la parnaie… apoi mentine iar contactul, iar iese si spune ca asta-i turnator, ala e plagiator, corupt si mincinos, Ghita e periculos, etc, apoi urmeaza lovitura in ficat, antenele pierd sediile si minimalistul de Badea iese cu masuta in decor, suparat irevocabil… va manca si el bataie apoi, de la un profesionist si tot ca si voi, nu va pricepe nimic… Incepe iar contactul, iar iesiri zilnice, turnatorul, plagiatorul, propagandistii de la A3, Ghita, urmeaza lovitura in nas, Ponta e din SIE… si tot asa! Iar contact, filmuletul cu economista Plusica in fata MTO-ului… iar contact zilnic, filmuletul cu pisicul mieros… Ma rog, aici a facut o pauza, astepta sa i se nasca urmatorul Basescu si oricum, stia ca mai are de dat doar un branci lui Victorel…

  Cu mare risipa de cuvinte v-am aratat cum se bat profesionistii si cat de bine le aplica regulile Superbase. D-aia castiga mereu!

  Sa-l vedem pe improvizantul vostru cum lupta: precum amatorii, ameninta, minte, promite, cumpara, jigneste, ataca, si asa face toata liota sa, a se citi stafful sau de campanie, de la Dragnea pana la Firea si Olguta…

  Concret, regula e sa mentii permanent contactul dar sa ataci cu toata forta un singur punct vital odata, pe rand! Asta o stie orice militar, nu insa si voi…

  Ce face Ponta: pai face cele de mai sus si se lupta, ca fraierul, pe trei fronturi, ca hitler: se bate cu Johannis, se bate cu Superbase, si ce-i vine lui in scufie, sa se bata si cu multimea care voia sa voteze, ingradindu-le un drept constitutional cu smecherii sieiste de care nu mai puteau aia din strada, cica-i prostea, cuvintele lui… deci el nu stie sa se bata si se apuca sa cafteasca trei odata!
  Normal ca Superbase isi cheama basistii si pisicul isi pune in cap populatia… Pana la urma, n-a mai fugit nea Nelu pe usa din spate de 25 de ani, dar uite ca n-a uitat, l-a ajutat junele Ponta sa-si aduca aminte… La fel toti greii, dumineca seara au tras un camion de jandarmi in poarta si all-terrain-urile negre fugea la umbra camionului pe trotuar, spre Arcul de Triumf… S-a vazut clar la tv, desi era seara fraierii nu stinsesera pozitiile, acestea sunt automate la asemenea masini si oricum, Chiseleful e bine iluminat…

  Sintetizand, desi era erodat de guvernare si ajunsese de tot rasul, omu’ s-a apucat sa se bata cu trei adversari redutabili deodata… cand de fapt el trebuia sa lupte strict cu cel mai slab dintre ei, cu sasul, si atat!

  Normal, daca a sosit si vreun telefon, a pus capac… dar asta n-o stim!

  Concluzie: in campania electorala nu trebuia sa-i promita lui Superbase puscaria de Craciun, nu a facut decat sa-l aduca in ring! Ori, Superbase are meciuri mari in picioare, el trafica ceea ce nu trebuia si incendia nave prin porturile lumii, intr-o vreme in care Ponta o pupa pe furis in cartile de poze, ca orice baiat, isi dorea s-o ceara de sotie pe Alba ca Zapada si cei 7 pitici… Si nu trebuia sa se joace cu furia populara, s-a mai jucat unul si a trait fix o saptamana dupa aceea… Victorel a scapat usor, tare usor… daca o fi scapat, urmeaza a vedea… Eu cred ca-i cam penala rau afacerea…

  In sfarsit, cum lupta alesul: pai asa cum vorbeste, Ponta l-ar fi facut zob daca se limita doar la lupta cu el… Dar nu, ti-ai gasit, era pe resurse infinite de tot felul! Johannis lupta incet si metodic, folosind ce-i pica cel mai bine, antiteza fata de adversar! Este o chestie extrem de inteligenta, nu cere resurse, nu cere pregatire prealabila, ajunge sa faci opusul a ceea ce face celalalt… ca si cum te-ai retrage din calea pumnului, zambind, adversarul urmand a se descalifica singur in ochii audientei… I-a reusit de minune!

  Nu stiu, sper ca ati inteles… Treaba cu tinerii e buna, doar ca trebuie gasiti unii de calitate, nu mai recrutati dintre cei dispusi la orice, altminteri voi si baronii vostri nu mai puteti pacali pe nimeni…

  Si inca ceva, la fel au patit si gazda, si Geoana… dar cel putin acestia au luptat direct cu Superbase, Victorel nici macar nu trebuia s-o faca… dar n-ar mai fi el, Mickey Mouse…

  Adevaratii perdanti sunteti insa voi, tzutzerii! Voi veti trai nefericiti 10 ani… sigur ca nu vi-o doresc, dar stiu ca o meritati… Voi l-ati umflat pe Ponta dincolo de bretelele spilhozului, lingandu-l si apreciindu-l total anapoda… sigur, nici lui nu i-a venit greu sa va creada…

  Sigur insa, populatia asteapta indeplinirea promisiunilor electorale iar liberalii va lasa sa le onorati… Sunteti vraiste! Pacat! Data viitoare, daca vreti sa mai castigati vreodata, chemati oameni lucizi!

 13. 13 Ghita Bizonu' noiembrie 18, 2014 la 4:34 pm

  Kaiser Hlaus apare dinnopu pe stecla si da indicacatiuni pretioasse de o inestimabila importanta teoretica si praftica
  Ma rog e german si la astia democratia nu intra decat cu B24 si Sherman …

  Insa ptr a n-a oara el zice ca azi nu vorbesc asta … Sau acum nu . Sau ,., Ma=-m lamurit : dom profesore de fizica are mintea precum tramvaiu, Nu merge decat pe sine .. dingtai trebe sa treaca pe la Mandravela ca sa ajunga la Piata de Flori!!

 14. 14 Fragmentarium Politic noiembrie 18, 2014 la 4:55 pm

  Oportunitatea de decoruptizare este si pentru UDMR: Kelemen Hunor are sansa sa-si curete partidul de penali, care il pun in contradictie cu curentul anticoruptie din secuime (al doilea design post-electoral)

  Evaluarile Vestului si Estului coincid in privinta raspandirii endemice a coruptiei in tarile post-comuniste. In aceasta zona geopolitica, nu exista tara sau partid care sa nu fi cunoscut ravasirea provocata de virusul coruptiei.

  In turul doi al alegerilor prezidentiale, romanii si maghiarii s-au prezentat in numar record la urne si si-au dat voturile, covarsitor, aceluiasi candidat, Klaus Iohannis. Victoria neasteptata si la scor a lui Iohannis in fata lui Victor Ponta, ultimul asociat cu imaginea unui lider si candidat al unui partid corupt, a fost in mod clar un semnal anticoruptie. In istoria alegerilor democratice, a fost pentru prima data cand romanii nu au mai votat negativ si maghiarii etnic, ci si unii si altii au votat la fel, anticoruptie. Or, daca vrem, votul negativ si votul etnic au primit un alt nume, votul anticoruptie, comun pentru majoritatea concetatenilor. Votul anticoruptie a batut votul negativ si votul etnic, romanii si maghiarii s-au unit impotriva aceleiasi boli social-politice, care le macina normalitatea convietuirii.

  Noua situatie, de dupa alegeri, este extrem de imbucuratoare, pentru ca numai de pe o platforma anticoruptie comuna putem construi “o tara ca afara”, cum au sunat, frecvent si acut, unele sloganuri non-etnice ale cetatenilor acestei tari, dupa ce au inceput sa cutreiere lumea si sa vada standardele statelor de drept. Decomunizarea, aspiratia originara care a declansat procesele de reformare si modernizare din Europa de Est si din Romania, este atat de intim legata de decoruptizare, incat nu cred ca succesul primeia va fi posibil fara succesul celei de-a doua. In opinia mea, evidenta nu mai poate fi ascunsa sau ignorata, rezistentele anticoruptie sunt de fapt rezistente antidecomunizare.

  Este de netagaduit ca si UDMR are coruptii ei, o demonstreaza votul anticoruptie al maghiarilor, care, ca si romanii, s-au saturat de coruptii din propriile randuri si din propriile partide. Aceasta similaritate de saturatie face ca problema care se pune pentru Kelemen Hunor, dupa alegeri, sa fie aceiasi ca a colegului de generatie si de coalitie Victor Ponta, desi la o alta scara si la un alt partid. Hunor va trebui sa aleaga intre a continua sa cautioneze imunitatea coruptilor din UDMR, ceea ce il va plasa impotriva curentului anticoruptie din secuime, dar si din plan national si international, si a curata partidul de flagelul coruptiei, care pune in pericol sanatatea politica si viitorul comunitatii maghiare. Financial Times a titrat corect, “Furia romanilor fata de coruptie a condus la Victoria lui Iohannis.”

  Alegerea lui Kelemen nu a fost simpla, se pare ca hotararea lui Victor Ponta de a ramane in functia de premier si a lucra cu presedintele pentru tara a cantarit greu in decizia liderului maghiar, ca UDMR sa ramana la guvernare. Ca si liderul PSD, cel al UDMR a inteles corect ca lupta anticoruptie are alte sanse, multiplicate, de pe pozitii guvernamentale. La acest obiectiv national se adauga cel specific, logica potrivit careia interesele minoritatii maghiare vor fi mai bine reprezentate si promovate fiind fara cusur. Cedarea gratuita a pozitiei de guvernare, la jumatate de mandat, ar putea aduce riscul ramanerii in afara guvernarii pana la alegerile parlamentare din 2016, ceea ce nu e de neglijat si nu e nici politic, in ultima instanta, avand in vedere ca tinta oricarui partid este ajungerea la guvernare.

  Din aceasta perspectiva, declaratia unui baron local, un adevarat grof UDMR, Borboly Csaba, prin care deformeaza mesajul anticoruptie al alegatorilor maghiari, este cel putin o eroare strategica, prin care il pune pe liderul Uniunii in contradictie cu trendul anticoruptie din maghiarime. Borboly Csaba, care are grave probleme cu justitita si statul de drept, pentru care anul trecut a fost retinut si acuzat, alaturi de alte 12 persoane, de fapte de coruptie, a escamotat cu buna stiinta prioritatea luptei anticoruptie, pe care a dus-o pe o linie secundara. In prim-plan a adus un subiect fals al turului doi al alegerilor, ramanerea la guvernare sau trecerea in opozitie. “Votantii maghiari ne-au aratat incotro sa mergem”, a rastalmacit Borboly Csaba rezultatul votului, sustinand iesirea UDMR de la guvernare. De ce oare? Poate pentru ca o pozitie marginala a UDMR, pana la viitoarele alegeri, ar duce-o la mana baronilor locali si ar reaprinde etnicismul extremistilor, umbrind lupta anticoruptie?

 15. 15 Cris noiembrie 18, 2014 la 5:21 pm

  Băsescu se ocupa cu schimbarea majorității din Parlament, în afara alegerilor parlamentare.
  Ioh a afirmat că vrea să facă o altfel de politică, să schimbe modul de a se face politică. Acum a afirmat că vrea să schimbe configurația Parlamentului.
  Nu face exact ce a făcut Băsescu?

  S-a recurs la devansarea alegerilor parlamentare față de cele prezidențiale (la 4 ani și la 5 ani) pentru ca votul la parlamentare să nu fie contaminat de cel la prezidențiale, iar electoratul să nu fie influențat.
  Acum vor să se facă alegeri parlamentare de câte ori trebuie ca să iasă partidul președintelui?

  Ioh cam anticipează și nu mă așteptam la asta din partea lui. Credeam că e echilibrat și realist. În locul lui, aș avea răbdare până la înscăunarea efectivă, pentru că nu se știe ce se poate întâmpla până atunci.

 16. 16 Mihaela Erika Petculescu noiembrie 18, 2014 la 5:29 pm

  Radiografia unei înfrângeri

  Ardealul şi-a dovedit din nou tendinţa separaţionistă, şi nu pentru că cei de la Bucureşti vorbesc chinezeşte, ci pentru că, indiferent dacă UDMR este sau nu la guvernare, maghiarii vor vota întotdeauna împotriva oricărui candidat/partid cât de cât naţionalist. La fel şi românii ardeleni, ce aspiră – în nostalgia lor după un trecut imperial alături de Austria (care, totuşi, i-a ţinut întotdeauna într-o poziţie subordonată) – la o descentralizare haotică.

  Nici limba marţiană nu este de vină pentru votul diasporei româneşti care, de 25 de ani încoace, este precumpănitor reacţionar (psihologia modernă explică motivele aceestui proces în rândul emigranţilor).

  Ce s-a petrecut în ţară este mai grav:

  Electoratul stabil al PSD-ului (cca 38%) a votat politic. Tot politic au votat şi neo-băsescienii (ACL, electoratul Monicăi Macovei, al Elenei Udrea şi al lui William Brânză). Meciul s-ar fi încheiat în avantajul lui Ponta dacă electoratul apolitic (majoritar) nu ar fi votat tot cu Iohannis în turul II. De ce? Pentru că acest electorat este, visceral, unul de dreapta, fanatizat de propaganda mass-mediei, mai ales tineretul ce priveşte cu jind spre Occident, imaginându-şi că acolo umblă câini cu covrigi în coadă şi sperând că Iohannis o să-i ademenească în România. Tinerii (masă electorală uşor manevrabilă, lipsiţi de experienţă, grăbiţi şi în căutare de răspunsuri/soluţii facile) au făcut să basculeze votul atunci când li s-a fluturat în faţa ochilor pe Internet (o nouă armă electorală) fantoma comunismului – o aberaţie, deoarece această ideologie izvorâtă din comunitarismul iudaic şi care a luat forma dictaturilor comuniste s-a prăbuşit în Europa tocmai datorită incapacităţii sale de a gestiona problemele economice generate de societatea contemporană.

  Şi aici apar cele două greşeli fundamentale săvârşite de coaliţia PSD-UNPR-PC-UDMR-PPDD:

  1. Nominalizarea lui V.Ponta drept candidat la preşedenţie.
  Ar fi fost suficient un singur calcul aritmetic după alegerile euro-parlamentare pentru a realiza că preşedintele unui partid receptat de stânga (deşi, în realitate, de centru-dreapta) nu va ralia, în afara celor 38% de care dispune în mod stabil, decât o mică parte din voturile electoratului apolitic, şi asta în ciuda alianţelor. S-a dovedit că o treime din electoratul lui Tăriceanu a preferat să voteze împotriva intereselor candidatului lor din turul I (căci Tăriceanu va fi prima ţintă pe care neo-băsescienii îşi vor pune tunurile încercând să-l scoată din viaţa politică); un pic mai mult de jumătate din voturile electoratului lui Vadim Tudor au mers spre Ponta (cu un mesaj prea puţin patriotard pentru ei), şi cam tot atâtea din partea lui Dan Diaconescu (în mare parte, votanţi anti-sistem). Nu ştiu care a fost procentul din partea D-lui Meleşcanu, o excelentă alegere ca ministru de externe, datorită experienţei şi calmului de care dă dovadă.
  Este inutil să mai vehiculăm nume acum, însă cu Sorin Oprescu drept candidat, am fi reuşit –poate – să păstrăm măcar Bucureştiul.
  La această eroare de strategie s-a adăugat şi una tactică: neatragerea maselor prin avantaje financiare (populiste sau nu, n-are importanţă) într-un an electoral. Căţi dintre investitorii/angajatorii care au beneficiat de reducerea CAS au votat pentru Ponta ? Un număr infim, fără îndoială, în timp ce întregi categorii socio-profesionale au mers la vot având doar promisiuni în buzunar. Oare nimeni nu se întreabă ce s-a întâmplat cu masivul electorat de stânga lăsat de Ion Iliescu moştenire lui Adrian Năstase ? A dispărut în neant, urmând legile firii ? Unii, cu siguranţă, da, ceilalţi însă au migrat, nemulţumiţi.

  2. Lipsa de control asupra mass-mediei, în proporţie covârşitoare oficină a propagandei de dreapta, deci pro-Iohannis. Doar Antena 3 şi România TV au mai spart acest monopol, însă şi ele au adus multe deservicii candidaturii lui Ponta. Mihai Gădea & comp. s-au lansat într-o cruciadă anti-Băsescu, importantă fără îndoială, însă de o utilitate relativă, pentru că Băsescu devenise o ţintă falsă, nemaiputând candida. L-au atacat şi pe Klaus Iohannis, dar nu au făcut sistematic o propagandă pro-Ponta în rândul audienţei lor (mari şi susceptibilă de a vota cu acesta). Din contra, Dana Grecu a continuat să se lamenteze despre caracterul celui care a acceptat Pactul de Coabitare cu Băsescu (o simplă colaborare instituţională, fără de care România ar fi plonjat în haos); Mircea Badea declara că nu votează cu Ponta (abia duminică la ora 18 şi-a schimbat părerea), în întreg postul excepţie făcând Mugur Ciuvică. Astfel, s-a transmis la nivel general un mesaj electoral confuz, în totală opoziţie cu cel radical al mass-mediei băsesciene.

  Să învăţăm, aşadar, lecţia care se impune.

  Şi, până la urmă, tot răul este spre bine. Victor Ponta, practic singurul om politic de talie internaţională de care dispune România la ora actuală, este mult mai de folos în calitate de prim ministru. Am scăpat de un preşedinte cu atitudini dictatoriale; ne-am procopsit cu altul, ce-i drept (inodor, incolor, fost dealer de copii, traficant de case, etc. – însă n-avem încotro, trebuie să arătăm respect faţă de funcţie). Este datoria Parlamentului de a-l menţine pe noul preşedinte în limitele rolului său constituţional şi să nu-i mai permită să adune toate frâiele puterii în mâinile sale.

  Putem, deci, spera în schimbarea în bine a României, atât pentru noi, cât şi pentru cei ce vin după noi.

 17. 17 Luminita Arhire noiembrie 18, 2014 la 6:32 pm

  Se pare că în această campanie electorală prezidenţială nimeni nu a ţinut seama de programele candidaţilor şi cel mai adesea s-a spus că nu au existat programe; totuşi ceva, ceva trebuie să fi rămas în mintea alegătorului din temele electorale, considerate cam nebuloase, ale candidaţilor . Respectiv, nu cred să fi fost ieşire publică a lui Victor Ponta fără enunţarea principalului punct din proiectul său de viitor preşedinte –Republica Moldova lângă România la masa Uniunii Europene în 2018, anul aniversării celor 100 de ani de la Marea Unire .

  Şi Klaus a avut nişte idei , de care a auzit tot poporul : micşorarea TVA-ului , independenţa Justiţiei, respingerea Legii amnistiei şi a graţierii şi renunţarea LA ORICE FEL DE IMUNITATE (!!!!) .

  Victor Ponta , cel mai serios şi cel mai angajat partener al Moldovei pentru parcursul european a pierdut alegerile la Chişinău cu 21% ; Klaus şi-a ajdudecat o victorie magnifică de 79%.

  Klaus nu a fost niciodata la Chişinău sau la Cernăuţi ; spune că nici nu avea rost , deoarece cele două localităţi nu sunt pe teritoriul României. Mai precizează , chiar n-am înţeles de ce , în ce ţară se află localitatea Cernăuţi ; pentru unul care nu ştie cum se numeşte “judeţul de lângă Constanţa” şi care crede că Deva este judeţ , probabil este o performanţă că s-a uitat pe hartă dincolo de Prut .

  Cetăţenii români din Moldova s-au înghesuit la urne cu entuziasm şi relatările radiofonice vorbeau despre hore încinse în faţa secţiilor de votare .

  Logica îmi spune că fraţii noştri moldoveni au dansat Hora Unirii pentru reducerea TVA-ului din ţara vecină ; şi pentru renunţarea la „greţoasele „imunităţi , tot peste graniţă; pentru ca Înalta Curte să rămână verticală ca o lumânare în România cea frăţească ; împotriva amnistiei şi a graţierii la Jilava sau la Poarta Albă .

  Normal , numai 21% au votat pentru prăpăditul amănunt al accederii Moldovei în Uniunea Europeană.

 18. 18 Cris noiembrie 18, 2014 la 6:36 pm

  Ioh: Parlamentul să ia în discuție încuviințările venite din partea Justiției!

  1. Parchetul nu e Justiție.
  2. Parchetul n-a trimis încuviințări.
  3. Avem un nou președinte care nu vorbește corect românește, după Ceaușescu și Băsescu.

 19. 19 aplaudac noiembrie 18, 2014 la 6:37 pm

  Al doilea tiraj? Bravo!

 20. 20 ZeV noiembrie 18, 2014 la 6:56 pm

  ….Ma intrebam, mai sus, cine este si ce vrea neamtul Klaus Yohannis.
  Astazi am aflat. Este un …politruc de duzina si nimic mai mult. Un politruc pentru care legea nu se aplica, ca deh, domnia lui este aleasa de popor. In schimb, parlamentarii, cu totii musai infractori prin definitie (indiferent de probe si sentinte definitive), trebuie arestati preventiv la hurta, ca pe ei nu I-a ales poporul. I-a ales Sfantul Duh.
  Stimabilul, asa cum, din pacate, ma asteptam, a afirmat:
  ,,Vrem sa preluam guvernarea, in 2015, sau 2016. Nu vrem guvernarea ACUM.”
  Nimic nou sub soare…doar nu-si imagineaza cineva ca sasul este nascut din spuma marii, curat ca lacrima si dreptac din nascare si ca va renunta la dreptacia dobandita subit si fara statut, imediat dupa votul popular.
  Incep sa-l regret pe Traian Basescu. Cel putin, cu el s-a putut guverna, cat de cat eficient. (Z)
  De aceea, repet: Victor Ponta sa-si depuna mandatul la Cotroceni ACUM, in fata lui Basescu, iar noua alianta USL sa nu desemneze premierul si sa nu participe la guvernare , ci, doar sa voteze noul guvern in Parlament.
  In fond (emotional n,r,) asta au vrut votantii si demonstrantii. Asta au vrut, asta sa primeasca, ca asa este in democratie.
  Si-asa. politrucii acelisti asteapta bugetatul, ca sa aiba ce contesta. Eu spun sa-l faca ei. Sau, un guvern eminamente din tehnocrati, cu un premier desemnat de Basescu, ar multumi pe toata lumea. Vom avea, in premiera, un Parlament aflat in integralitate si simultan, atat la putere, cat si in opozitie. (Z)
  Sau vor anticipate ? Sa mergem, atunci, la anticipate. De aceasta data, noul PNL cu Blaga, Videanu, Anastase, Ialomiteanu, etc, nu se va mai putea ascunde sub pulpana neamtului.
  Luminita, George Ban, sa nu disperam, ci, sa ne distram si noi de pe margine. La urma urmei, viata trebuie traita, exact asa cum ne-a dat-o Dumnezeu. Acelasi Dumnezeu, sper sa dea minte si pesedistilor. (Z)

 21. 21 ZeV noiembrie 18, 2014 la 9:53 pm

  Cris
  ,,2. Partidul unic. Toate celelalte partide ar fi interzise.”
  Asa este, doamna Cris. Pe langa cliseul cu ,,comunismul”, a functionat, in campanie, si acela cu ,,partidul-stat” (cu referire evidenta la PSD).
  Luminita Arhire se intreba , ca si mine, cine este si ce va face Yohannis.
  Iata ce a spus astazi, in calitate de ,,presedinte mediator al tuturor romanilor”:
  -Nu vreau un guvern PSD cosmetizat. PNL vrea toata puterea, fie la inceputul lui 2015, fie in 2016 – dand astfel semnalul ACELORASI negocieri in scopul de a schimba majoritatea in Parlament. Parca am mai auzit aceasta ,,placa” si prin 2004. (Z)
  Am pierdut, cu totii, 10 ani din viata. Nu-i nimic, acum o luam de la inceput, in purul si traditionalul stil romanesc, evident, cu aceiasi oameni arhicunoscuti, mai ales, din perioada 2009-2012. Macar daca am fi intinerit si noi, in sincron, cu 10 ani si am putea sa uitam. Daca stiti pe cineva care imi poate spala creierul, chiar va rog sa-mi dati adresa/nr.telefon/e-mail, etc. (Z)

 22. 22 analist noiembrie 18, 2014 la 10:10 pm

  @zev Ma uimesti. Dupa cat de mult ai tinut partea lui VP acum faci in sfarsit comentarii pertinente. Sadicu si Doru Coarna ca de obicei, cu o analiza fara cusur. Sigur, o cauza a esecului este, in interior, incapacitatea de a reforma PSD imediat dupa caderea lui Goana, si va fi principala cauza a prabusirii pe termen lung. Cine a citit Fundatia va intelege ca PSD de acum este Imperiul de acolo, e doar o chestiune de timp. Asa cum ma cunosc unii mai vechi pe acest blog, stiu ca mi-am asumat sa contribui la reformarea partidului pentru a evita esecul de acum. Acesta a fost motivul pentru care am fost pe acest blog. Probabil, ca voi fi contactat din nou, de mai marii partidului sa-i ajut. De data asta, nu ma mai intereseaza. Nu mi-am imaginat vreodata ca romanii vor ajunge sa stea cu orele sa voteze….si sa le fie refuzat acest lucru. E prea mult pentru mine. Romanii din Diaspora sunt adevaratii patrioti care din 1990 au trimis tot timpul banii lor Romaniei. Urez mult succes poporului PSD, eu ma retrag din acest partid.

 23. 23 Luminita Arhire noiembrie 18, 2014 la 10:24 pm

  @Mihaela Erika Petculescu noiembrie 18, 2014 la 5:29 pm
  Foarte interesantă analiza. Sunteți un observator fin și rațional .

  @ZeV noiembrie 18, 2014 la 6:56 pm
  Cum să disper, Zev? Sunt în opoziție cu președintele din seara în care, spre rușinea mea și cu blestematul și neglijentul meu vot, a fost ales, în 2004. Au trecut zece ani de opoziție de atunci –din 16 noiembrie au început următorii cinci ani de opoziție .
  Am fost tristă, într-adevăr, în seara votului; pentru România am fost tristă , văzând cum, încărcată cu felurite valize și papornițe , iar a rămas pe peron uitându-se lung la trenul care dispare în zare, dar bucurându-se că a dobândit o trotinetă .
  Spectacolul continuă . La fel și comentariile mele.

 24. 24 ZeV noiembrie 18, 2014 la 10:27 pm

  Mihaela Erika Petculescu
  Stimata doamna, nu va suparati, electoratul de stanga lasat mostenire de Ion Iliescu nu mai exista de mult, sau, s-a diminuat drastic pe cale biologica.
  Tocmai stigmatul lui Ion Iliescu asupra PSD, a tras partidul in jos, etichetat drept ,,communist”. Se stie ca Ion Iliescu nu si-a ascuns niciodata nostalgiile neo-comuniste.
  Dvs spuneti ca trebuia desemnat Oprescu ? Va asigur ca distinsul primar nu ar fi intrat nici macar in turul doi.
  Dvs sunteti ilustrarea perfecta a blocajului mental in care a intrat PSD si din care, vad ca nici acum, in al 14-lea ceas, nu poate iesi. Sa fiti sanatosi, dar stanga, in aceasta forma si cu aceeasi adresabilitate exclusiva spre pensionari si cei cu studii putine, manipulabili cu sacose si bannere, va pierde mereu, in urmatorii 50 de ani, alegerile pentru presedinte.
  Nu Ponta este de vina. Ponta a fost singur in confruntarea cu masinaria basista sustinuta si finantata din afara. De aceea spun: daca PSD nu se reformeaza, sau nu este reformabil, Victor Ponta, un tanar cu viziune si apetenta pro-romaneasca si pro-europeana, ar trebui sa mearga pe un alt drum politic.
  Ce spuneti ? ,,neatragerea maselor prin avantaje financiare (populiste sau nu, n-are importanţă) într-un an electoral” ?
  Doamna, profesorii universitari au primit, din cate stiu, vreo 700 de lei in plus.
  Ii cunosc, cu totii s-au simti jigniti, constientizand manipularea. Toti, aproape toti, au votat Yohannis.
  Ce mai spuneti ? ,,Am scăpat de un preşedinte cu atitudini dictatoriale;”?
  Ei, asta e buna…chiar o credeti ? Eu cred ca am scapat de Scaraotchi si am dat de fiu’su. Iar daca ridicam pulpana, mai vedem si o puzderie de boci, buci, toace, orbani si videni, toti cu cornitze si coditze de toata frumusetea. Mai urmariti evenimentele. (Z)
  PSD trebuie sa-si regandeasca din temelie strategiile de campanie, pornind de la un lucru simplu: sa prezume ca cetateanul-tina are un grad mediu semnificativ mai mare de inteligenta decat cel din 1990. Desigur, poate fi manipulat cu metode sofisticate, de aceea a aparut Facebook in America si, aproape imediat, in restul lumii. (Z)

 25. 25 Luminita Arhire noiembrie 18, 2014 la 11:48 pm

  Toată lumea face analize pe marginea înfrângerii lui Victor Ponta ; unele sunt temeinice și interesante, altele caraghioase , altele de-a dreptul obraznice , venind din zone mass-media care , chipurile, l-au susținut , dar n-au ezitat ca zilnic să-i toarne , cu destul cinism , cheseaua de dulceață în galoși.
  Iată și opinia mea despre acest tip extrem de atipic de victorie zdrobitoare în alegeri , avându-se în vedere profilul derizoriu al câștigătorului , căruia nu reușesc să-i găsesc măcar două-trei trăsături demne de un președinte.

  Eu cred că ”masa” de cetățeni , ghemul vâscos și compact format aparent din indivizi , dar care, transformat în ”mulțime ” nu mai are nici o urmă de particular , este o fiară absolut imprevizibilă. În general , mulțimea este amorfă , extrem de greoaie în reacții și susceptibilă de a se trezi din ațipire prin stimuli cu totul surprinzători .
  Este ca și cum ai dori să brodezi o țesătură groasă și apretată cu un ac bont; încerci să străpungi materialul într-un loc , nu poți , încerci alături , și tot așa pînă când acul intră deodată în material cu o ușurință de neînchipuit , deși pânza pare peste tot la fel de ostilă .

  Așadar:

  Li s-au tăiat salariile cu 25% și n-au ieșit în stradă. Cu greu reușeau sindicatele să-i adune la un ”pinguin” în Piața Victoriei.
  Le-au impozitat pensiile și abia au protestat niște bieți bătrâni pe la Galați sau la ”baricada” mobilă de la Cotroceni.
  Le-au închis spitalele și s-au revoltat doar câțiva lângă lacătul pus pe porți, scandându-și disperarea.
  Le-au mărit TVA-ul și au cumpărat totul-totul mai scump dar nu au reacționat.

  Însă, într-o seară , Băsescu a atacat UN SINGUR OM – Raed Arafat- rostind cu cinism celebrele : ”ghici, ghicitoarea mea ! ” . Și miracol – mulțimea a ieșit din inerție, animalul fabulos si-a mutat trupul mătăhălos în stradă și n-a mai plecat de acolo până n-a dispărut Boc și până n-a căzut prin moțiune de cenzură MRU.

  La fel cred că s-a întâmplat și acum; dacă votul din diaspora s-ar fi organizat în primul tur de scutin așa cum s-a organizat pentru cel de-al doilea , nehotărâții ar fi stat acasă, moțăind în fața televizorului și Victor Ponta ar fi câștigat sau, poate , ar fi pierdut, dar la o diferență minimă.

  Campaniile pe internet și în special pe rețelele de socializare au succes deplin în măsura în care acul cel bont găsește acel milimetru pătrat în care pătrunde cu ușurință ; între cele două tururi de scrutin niște propagandiști , mulți, fără îndoială ajutați și de niște cetățeni mai șulfiți în ale manipulării , l-au găsit . După prima înțepătură , restul broderiei a fost un fleac.

 26. 26 Fragmentarium Politic noiembrie 19, 2014 la 12:34 am

  ZeV, Romania nu are nevoie de o criza guvernamentala in prag de iarna si intr-un moment de slabiciune politica, de incapacitatea de a construi o noua majoritate parlamentara, stabila si functionala, pana in 2016. Cine si de ce sa se lege la cap, daca nu-l doare?! Sau faptul ca durerile de cap vor fi pentru Romania nu intereseaza pe nimeni? Cred ca pozitia liderului UDMR ar trebui sa-i inspire si pe ceilalti lideri din clasa politica. Presat din interior si din exterior sa iasa de la guvernare, Kelemen Hunor a demonstrat ca provocarea unei instabilitati guvernamentale ar trebui sa fie ultimul lucru la care sa se gandeasca un politician. In treacat spus, am impresia ca in baza unor afinitati de varsta si a unor obiective comune (de modernizare si europenizare a constructiilor politice, de lupta impotriva coruptiei etc.), intre cei doi lideri de partide exista o relatie simpatetica, care cu siguranta va rodi in beneficiul tuturor. Revenind, cu un presedinte nou si fara abilitati, nu o spun din partizanat sau ostilitate politica, dar administratia prezidentiala este altceva decat o administratie locala, si fara un prim-ministru sau cu unul la fel de nou si de inabilitat, lucrurile o vor lua la vale, fiind foarte probabil sa se opreasca in punctul de unde am plecat (deja pericolul unei a treia recesiuni in zona Euro si in UE a fost semnalat). Nu am folosit intamplator sintagma „administratie prezidentiala”, specifica regimurilor in care presedintele este si seful guvernului, presupun, pe baza unor franturi de informatii, ca obiceiurile presedintelui-jucator s-ar putea sa cunoasca o a doua viata. Victor Ponta ar trebui sa faca exact ceea ce a declarat, sa ramana in functie si sa lucreze cu presedintele pentru tara. Evident, va trebui sa inlature ceea ce nu a mers, sa faca schimbari in esalonul intai, Teodor Melescanu s-a cerut singur afara, dar ar trebui sa o faca si altii, ma gandesc la zona campaniei (nu dau nume, se stiu), dar si in esalonul doi, unde rezultatele alegerilor au fost slabe. Un lucru esential, sa nu uitam ca premierul a vrut sa ramana premier, nu sa devina presedinte, pe consecinte chiar nu stiu de ce ar trebui pedepsit un premier performant pentru esecul unui proiect prezidential care probabil nu l-ar fi confirmat pe premier. Nu mai vorbesc de cei din zona penala, PSD va trebui sa inceapa cu el, sa dea un exemplu, un precedent care sa formeze regula. Nu mai avem timp de irosit, in jurul nostru au loc prefaceri in care trebuie sa devenim un subiect activ, nu unul reactiv sau, mai rau, un obiect al geopoliticii. Guvernele dreptei au ramas pe pozitii tot ciclul electoral, din 2008 pana in 2012, prin remanieri succesive, in conditii mai grele. De ce PSD sa procedeze altfel, sa se autovulnerabilizeze si sa se autoexcluda, cand este evident ca o buna guvernare va tine nu de schimbarea guvernului, ci de remanieri oportune si succesive?

 27. 27 serbanfl noiembrie 19, 2014 la 12:44 am

  Iar aud/citesc acuze la adresa PSD, la adresa candidatului PSD, care n-au fost capabili să fructifice avantajul din primul tur.
  Foarte adevărat, dar nu-mi place cum sunt împărțite meritele între cei ce au contribuit major la marea ratare.
  Felicitări pentru m.macovei și v.blaga. Chiar și băsescu și-a adus un aport substanțial.
  Eu am însă o altă părere.
  Există un post TV, de știri, post al cărui patron este și fondatorul unui partid de 2%, dar care partid este în Parlament, pentru că-i aliat permanent al PSD.
  Interesant este că, oridecâteori s-a ivit ocazia, realizatorii diverselor emisiuni și-au declarat, majoritar, afinitatea liberală și chiar au dovedit simpatii dedicate special pentru anumite personalități liberale ca: Gen.Dobrițoiu, D.Barbu, I.Ghișe sau M.Diaconu. De altfel, oamenii sunt lideri de audiență, cu cel puțin două emisiuni, de ani buni. Bravo lor! Halal să le fie!

  Și mai interesant este faptul că acum se declară complet nemulțumiți, chiar se simt trădați, de prestația PSD, mai ales a lui V.Ponta. Păi prima mare greșeală a fost încrederea absolută acordată realizatorilor de la acel post!

  Sigur, postul este pe primul loc la audiență, între posturile de știri, însă această situație se datorează și pentru oarece bunăcredință, generată de poziționarea patronului, acordată PSD, mai mare decât la alte posturi. Atât timp cât populația s-a manifestat la vot, de ani buni, majoritar de stânga, prezența liderilor politicii de stânga sigur a adus spor de audiență. (Că votul populației a fost deturnat de PD și mai recent de PNL – cel fost în USL, este de notorietate și nu am a mai comenta.) Adică, au existat avantaje reciproce, atât pentru PSD, cât și pentru respectivul post TV, inclusiv pentru partidulețul fondat de patronul postului.

  Revin și întreb – de ce atât de multă încredere acordată acestui post TV? La sus pomenita afinitate pentru liberali, consider că este de evidențiat că doi realizatori au merite deosebite în pierderea Președinției de către Ponta.

  Campion de anduranță este cel ce a cerut unui Prim Ministru PSD, mai exact lui Adrian Năstase, intervenție în justiție, dar respectivul nu a făcut-o. Subiectul l-am mai comentat și nu-i momentul să revin asupra lui. Individul este profund dezamăgit de rezultatul alegerilor prezidențiale și, în stilul caracteristic, localizează cauzele foarte departe de el. Păi, la ce efect de aștepți când afirmi că nu contează cine candidează, poate să candideze și Alina Plugaru, el o susține și o votează, numai să nu apară Președinte vreo persoană legată de băsescu? Dar când declari că nu mergi la vot pentru că Ponta îl are în Guvern pe Ioan Rus? Dar când nu-i de acord că Ponta s-a ținut de cuvânt și a adus la guvernare pe cei de la UDMR, așa cum promisese, dar nu reușise de la început datorită fostului coechipier Crin Antonescu? Că în final a declarat că va merge totuși să voteze, nu mai contează – era vizibil că i s-a cerut/impus să o facă!

  Lovitura cea mai tare a venit, exact în ultima zi permisă pentru propagandă electorală, de la cea mai cață dinte realizatoarele de emisiuni TV, din România. Sigur, nu a fost nimic surprinzător, că a atacat imaginea lui Ponta, a mai făcut-o și chiar s-a lăudat că mama lui Ponta nu a avut nimic a-i reproșa, în fond se legase de aspecte puțin semnificative din activitatea Premierului. Dar atunci, în ultima zi de campanie electorală, a lansat o ipoteză idioată, cu efect pervers. A fost ziua în care Curtea Constituțională a refuzat să admită că Președintele băsescu poate fi judecat pentru șantaj, iar renumita cață a concluzionat că, având în vedere că peste cca o lună băsescu oricum își va pierde imunitatea și va putea fi judecat pentru tot ce a făcut, decizia C.C.R. nu prea mai are legătură cu băsescu ci cu viitorul Președinte, adică Ponta, cel ce, după primul tur era marele favorit !!! Adică instituțiile statului au început să dea semnale că nu se va schimba nimic la Cotroceni!

  Adică vreau să spun că cei doi realizatori TV pot fi mândrii că i-au netezit calea lui Iohannis.

  Și mai vreau să spun că zicala „Prietenul la nevoie se cunoaște” este abuziv utilizată și când, de fapt, este cazul expresiei „Prieten de nevoie”, mai ales când este greu de precizat dacă cine-i la nevoie cere ajutorul și-i este acordat sau il primește fără a face o solicitare.

 28. 28 Adrian B. noiembrie 19, 2014 la 1:35 am

  @ vsile

  Vorbesti de dorintele si nazuintele romanilor care au ales Basescu si apoi iarasi Basescu prin Iohannis !

  De fapt e vorba de foarte multi tineri care habar n-au pe ce lume traiesc , needucati si saraci cu duhul care au cazut victima unor manipulari ordinare din partea unui aparat odios de manipulare si opresiune condus de Basescu !

  Si din care faci parte si tu si sadicu si mai multi care postati aici …

  Tu cu cine crezi ca vorbesti ? Chiar ai impresia ca toti tinerii din tara asta sunt idioti ? Sau vesnic drogati ca Tudor Chirila ?

 29. 29 Cornu noiembrie 19, 2014 la 5:11 am

  Dl Ponta trebuie sa ramana prim-ministru. Orice ar spune opozitia, oricat l-ar infiera, nu trebuie sa le faca jocul acestor javre portocalii. Sa castige alegerile parlamentare opozitia, noul PNL, daca este in stare, dupa o noua lege prin care sa fie scazut numarul de parlamentari si anulat votul uninominal.

  Ce spun Blaga si restul pnl-istilor, chiar nu este important, lumea s-a saturat de minciunile lor, principala preocupare trebuie sa fie impotriva aparatului de propaganda si dezinformare din mediul on-line.

  Cu perseverenta si calm, Dl Ponta poate fi premier inca 5 ani si mai apoi poate ajunge presedinte, la o varsta mult mai adecvata functiei de presedinte. Adevarata putere o are guvernul si nu Presedintele, Iohanis trebuie asezat acolo unde-i este locul, fara a mai face compromisuri, mai ales ca acum un cvorum de 30% este suficient pentru a fi suspendat.

  Zero compromis, perseverenta, masuri economice bune, lupta impotriva coruptilor portocalii cu toata forta, sunt doar cateva sugestii care-i vor pune cu botul pe labe pe proaspetii liberali portocalii. Dl Ponta trebuie sa se asigure ca Basescu va fi judecat pentru ilegalitatile comise, iar cu Iohanis trebuie sa colaboreze rece, strict institutional, nu trebuie sa fie prieten si nici nu trebuie sa aiba incredere in el. PSD-ul trebuie sa aiba maturitatea necesara si sa-i excluda pe toti cei care au adus deservicii de imagine acestui partid, de ex Ioan Rus, Vanghelie, Negoita, etc. Va doresc succes!

 30. 30 vsile, noiembrie 19, 2014 la 8:32 am

  Adrian B.

  Dar ai constatat pe propria dumitale piele si de ce nu , experienta de viata, ca nu toti tineri sunt ca dumneata adica aliati ai marii coruptii.

  O doamna/domnisoara de maI sus decit domnia voastra face o radiografie
  pertinenta a infrangerii PSDeului si nu a domnului Victor Ponta asa cum se trambiteaza de acolitii acestuia si in aceiasi masura de opozitie si spre deosebire de agitatori orbi si surzi constata ca masivul electorat de stanga stabilizat de Iliescu si Nastase a inceput sa inteleaga de marea coruptie din politicul romanesc dar in mod special din PSD , si de aici alunecarile de teren nebanuite de agitatorii ieftini din partid!

  Razmerita din PSD , agatarea de putere a domnului Ponta nu va indica nici acum ca dl. Ponta este o marioneta in miinile barobilor si ca o data cu pierderea puterii toti risca sa fara un nucleu partizat la Vacaresti?

  Chiar nu ati inteles nimic din aruncarea la gunoi a legii amniistiei de catre aceia care au ticluito? Chiar nu v-ati intrebat cum dreacu s-au intors peste o singura noapte , impotriva propriilor lor dorinte?

  Un membru marcant , inteligent din PSD a luat in deradere mesajul primit de la majoritatea electorilor si cu o ironie demna doar de dl. Nastase a trambitat ceva de genul „Poporul are intodeauna dreptate , daca au ales atunci ar fi timpul ca PSDeul sa faca un pas inapoi si sa-i lase pe cistogatori sa conduca” O mizerie ieftina a inteligentului domn Negoita, Pai domnule Negoita atunci faceti un pas inapoi si in parlament si provocati alegeri anticipate….aveti curaj?
  Eu sincer il stimam pe acest om de afaceri devenit politician …dar am constatat ca acolo unde este multa inteligenta este si multa meschinarie.

  Nu stiu daca se poate accesa vre-un site / blog al domnului Johannis si pentru dansul am un mesaj:

  Domnule Johannis eu v-am votat pe dumneavoastra ca presedinte si nu doresc sa va vad alaturi de blaga,nutzi,macovei, predescu, tradatorii care au plecat din PNL ca sai se alature lui Traian Basescu.
  Domnule Johannis daca nu ati inteles de ce nu ati primit un sprijin direct de la un om de onoare din PNL poate singurul atunci ar trebui sa reflectati ca eu v-am votat ca pe un presedinte al tuturor romanilor excluzind apriori pe anti-romanii din aceasta tara familia si prietenii ,acoliti domnului Traian Basescu.
  Prin declaratia din 18-XI-2014 ati avut prima alunecare , nu imi este destul de clar dumneavoastra ati facuto ca sef al PNLeului sau ca Presedinte al Romaniei si al tuturor romanilor indiferent daca acestia sunt pro PNL sau pro PSD?

 31. 31 blogideologic noiembrie 19, 2014 la 8:52 am

  Anunţul lui Victor Ponta, că va scoate România din jugul FMI, s-a dovedit de rău augur pentru el.

 32. 32 sfanta treime noiembrie 19, 2014 la 9:10 am

  @Mihaela Erika Petculescu, un sfert din electoratul lui Tariceanu, nu o treime. Trei sferturi au votat cu Ponta.

 33. 33 ZeV noiembrie 19, 2014 la 9:15 am

  Fragmemtarium
  Din nou iesiti din context cu afirmatia:
  ,,Un lucru esential, sa nu uitam ca premierul a vrut sa ramana premier, nu sa devina presedinte”
  Domnule, formularea intreaga si corecta este urmatoarea:
  ,,Un lucru esential, sa nu uitam ca premierul a vrut sa ramana premier, nu sa devina presedinte, IAR PRESEDINTE SA DEVINA CRIN ANTONESCU, IN NUMELE USL”.
  Sesizati diferenta ?

  De asemeni: ,,nu stiu de ce ar trebui pedepsit un premier performant pentru esecul unui proiect prezidential care probabil nu l-ar fi confirmat pe premier. :
  Domnule coleg, dvs va auziti ce spuneti ? Pai tocmai aici a lucrat propaganda dreptaca, l-a vunerabilizat pe Ponta tocmai la capitolul ,,buna guvernare”, prin denaturarea tuturor indicatorilor economici ai Romaniei.(vezi ,,recesiunea” imaginara din propaganda dreptei).
  Asa este, Ponta este al doilea cel mai bun premier postdecembrist, dar, dupa cum s-a vazut, IMAGINEA si PERCEPTIA conteaza, din moment ce facaura ordinara cu diaspora – chipurile oprita intentionat de la a-si exercita un drept constitutional – a reusit atat de usor.
  Veti vedea ca dupa prezentarea bugetului, Yohannis si ACL vor incepe campania de continuare a demonizarii si demolarii lui Victor Ponta, inclusiv cu ajutorul strazii, pentru a acapara intreaga putere. Daca ceva nu va merge, vor spune: ,,guvernam pe bugetul lui Ponta”.
  De aceea spunL Ponta sa-si depuna mandatul ACUM. Speram ca ati inteles ca ma astept ca Basescu sa refuze si sa-i ceara lui Ponta sa continue.
  Basescu nu e prost si nu-l priveste cu ochi buni pe Yohannis.
  In atare situatiune Basescu nu poate deveni lider al opozitiei, deoarece nu voturile basistilor au inclinat balanta ci, ale celor manipulati prin facebook si care au venit in numar suplimentar la vot. (Z)

 34. 34 ZeV noiembrie 19, 2014 la 9:36 am

  analist
  Tin si acum partea lui Victor Ponta, chiar daca mai are , ca noi toti de altfel, multe de invatat. Cat traim, invatam si ne adaptam, nu de asta existam in aceasta lume ?
  Spun doar ca PSD nu este nici pe departe la inaltimea liderului sau.
  ps
  Cat despre sadicu (cel care confunda cu ,,tara” grupurile de agitatorI din Romania de la CATEVA SECTII DE VOTARE DIN STRAINATATE CU VIZIBILITATE PROGRAMATA si suporteri de fotbal ce, chipurile, ,,matura” clasa politica) si dorul coarna (cel cu ,,rocada”), mai scutiti-ma/ne.
  Cred ca si ei rad de se prapadesc cand gasesc pe cate unul care ii lauda.
  (Z)

 35. 35 vsile, noiembrie 19, 2014 la 9:53 am

  Cornu-le,

  Ce dracu domnule in ce tara traiesti dumneata pai dl. Negoita, primarul PSD este javra portocalie , chiar asa va jigniti sefii?

 36. 36 vsile, noiembrie 19, 2014 la 10:15 am

  Inteleg domnule Nastase si chiar toata stima pentru dl. Avramescu un artist fin inteleg si prezenta noului elev al domnului Iliescu , stralucitul tanar de stanga Ionut Vulpescu acela care spunea despre Johannis ca a fost infrint de Ponta cu un scor ca la handbal, un tanar de viitor un bun contraatacant cu o replica coerenta dar fara inteligenta previziunii zilei de miine, , nu pot comenta prezenta obligatorie a domnului profesor universitar, sef al editurii si nici nu va intreb doar ma intreb ce cauta acolo doamna Stoicescu ?

  Nu credeti ca ar fi timpul sa va apropriati si de alti ziaristi , cu alte orientari ,decit acia care sunt doar simpli trambitasi?

  Nici o data nu este tarziu domnule Nastase , oricare om cu orientare „de bine” ar putea sa va vada din alt unghi , ei da nu va mai ganditi la acest junghi fatarnic Cristoiu, interesele meschine ale acestuia sunt de fiecare data imprevizibile, aproprierea de Cristoiu a fost o eroare !

 37. 37 Doru Coarna noiembrie 19, 2014 la 10:30 am

  @ Cornu,

  ar trebui sa ramana premier, dar toti aliatii sai de guvernare vor uza de pozitia sa slaba si vor emite pretentii uriase, ganditi-va la UDMR, la PPDD, si chiar UNPR! Va trebui sa accepte compromisuri, sa cedeze, si asta il va decredibiliza si mai mult pe el si PSD in ochii electoratului… Merita? Sa-ti spun eu cine-ti infige cel mai bine cutitul in spate?

  Daca vrea sa mai salveze un minim de ceva, ar trebui sa se retraga si cine stie, peste niste ani poate va reveni! Este tanar si mai are multe de invatat. Altminteri, nu cred ca va reusi sa mentina unitatea din partid si alianta, nu cred ca va putea prezenta un buget credibil, nu cred ca va reusi sa onoreze pomenile electorale, iar toate astea vor eroda si mai mult imaginea sa si a partidului… PSD a reusit intotdeauna sa se reinventeze numai sacrificand pana la capat prezidentiabilul perdant, iar el poate ramane in plan secund, gata oricand sa revina pe prima scena.

  Despre relatiile sale internationale cu alti lideri, nu mai vorbesc.

  Este greu de priceput ca aici, la granita estica a NATO si UE, trebuie o tara monolit, fara nici o nuanta stangista care poate oricand pactiza cu China si Rusia? Cum credeti ca liderii lumii civilizate isi pot convinge contribuabilii sa trimita in Romania investitii, tehnologie, resurse de tot felul si furnituri militare acum, cand Putin n-a mai stat pana la desert la summit-ul G20? Omul se grabea, avea treaba! Flancul estic are ca verigi slabe pe noi si pe bulgari, iar ranforsarea acestuia cere incredere deplina din partea aliatilor, in definitiv aia isi iau de la gura ca sa ne dea acolo, o speranta minima, mai ales ca toti au probleme economice…

  Apoi, s-a dovedit ca veriga de succes din USL a fost PNL, nicidecum PSD, chiar daca s-a schimbat liderul si unii au scindat, desi toti credeam asta… voturile s-au dus dupa orice candidat PNL la prezidentiale, indiferent de alianta cu PDL! Si daca nici Ponta n-a avut resurse si sprijin, ce sa mai zic?

  Victor sa se gandeasca bine, daca va continua pierde tot si el si PSD, daca se retrage lasa loc reinventarii si raman sanse pe viitor! Ambitia personala sau a familiei nu folosesc la nimic dupa ce ai pierdut…

 38. 38 bagator de seama noiembrie 19, 2014 la 10:36 am

  Vad, cand privesc in jur, doua idei obsesive despre PSD: comunismul si reformarea. Cu comunismul e ceva foarte ciudat: atunci cand acest partid marcheaza un succes vizibil in buzunare, nu e comunist. Daca scade TVA, nu e comunist; daca creste pensiile, nu e comunist; daca cresc salariile, nu e comunist. In orice alta ocazie, este comunist. Ma intreb cum pot suporta unii si de ce nu depun ei cereri pentru ca salariile sa le ramana mici si pensiile ciuntite, pentru a plati impozit pe profitul reinvestit, toate acestea pentru a-si arata aversiunea fata de PSD. De ce nu platesc ei, benevol, 24% TVA la paine si de ce se duc sa se trateze in spitalele redeschise de PSD-isti.
  Intermission: nu am vazut nici un „cadou” pentru electori in aceasta campanie electorala.
  Reforma: cum nu castiga PSD un moment electoral, cum incep sa rasune , din toate directiile, voci care cer reformarea acestui partid. Iar cei gata sa arate si cum trebuie sa fie partidul reformat sunt chiar adversarii lui.
  Sigur ca, odata ce partidul rateaza victoria in alegeri, trebuie facute in interior analize si inlocuiri ale acelor persoane ale caror rezultate nu au corespuns asteptarilor. Trebuie deasemeni facute si investigatii, de exemplu, am banuiala ca fruntasi ai PSD au continuat a fi interceptati in campanie electorala, ceea ce a facut ca planurile electorale ale PSD sa fie cunoscute, de cine credeti? De verificat daca, in afara telecomunicatiilor, nu cumva a crescut o recolta bogata de microfoane pe sub mese. Dl Nastase stie ce inseamna sa-ti afle unii planurile de aparare si sa ti-o ia inainte.
  Fara a confuza mijloacele cu scopurile, adica a face dintr-o reforma un scop in sine, imi permit sa indic cateva persoane care ar trebui inlocuite:
  1. Dl Sarbu. Nu fiindca l-a atacat dl Nicolae, insa ar trebui sa observe si el ca nu familia Basescu detine cele mai multe functii simultan in stat, ci familia Sarbu-Ponta, care contine trei inalti functionari de stat. Adica bugetari. Este, cred, momentul ca dl Sarbu sa reintre in activitatea privata, pentru a nu periclita viitorul politic al ginerelui sau si fiicei sale.
  2. Vanghele. Vanghele nu a fost niciodata personajul ideal ca lider politic al stangii capitalei. In plus, are probleme de tip penal in ceea ce priveste viata sa amoroasa, asa ca, poate, e mai bine sa faca un pas lateral sau inapoi.
  3. Hrebenciuc. De-a dreptul scandalos ce a putut sa faca acest om, stiind ca e interceptat. In opinia mea, trebuie exclus din PSD, chiar daca s-a suspendat.
  4. Mazare. Vremea liderilor judeteni de tip sud-american a cam trecut, este momentul ca PSD sa ii caute un inlocuitor.
  5. Rus. Cu rezultate slabe in Ardeal, cred ca Rus trebuie sa ofere o sansa de afirmare politica unuia dintre colegi.
  6. Dragnea. Imi place dl Dragnea, insa , daca retin bine, se afla la al treilea rand de alegeri pe care partidul nu le castiga. Poate ca ar fi mai bine ca el sa treaca in alt domeniu si sa dea o sansa si altui coleg de partid.
  Trebuie clarificata urgent situatia fruntasilor PSD din afacerea Microsoft. Daca, intern, partidul ajunge la concluzia ca nu sunt imaculati, atunci ei trebuie sa fie rugati sa se retraga. O atentie speciala dnei Andronescu si dlui Atanasiu, critici neiertatori ai regimului Basescu si, deci, posibil a fi implicati de nevinovati, pentru discreditare publica. La fel in ceea ce priveste celelalte afaceri aflate la orizontul judiciar.
  Afacerea EADS este o chestiune complicata, din care se intampla sa cunosc cate ceva. In fapt, cred ca afacerea nici nu s-ar fi iscat daca nu candida Johannis si daca EADS nu intra in concernul Airbus, adica nu trecea de la germani la francezi. Asa incat germanii pot fi mai linistiti justitiari stiind ca francezii vor fi prima mana care va primi cartoful fierbinte. In perioada respectiva, aveam si eu de oferit ceva bun pentru securizarea frontierelor asa ca m-am interesat si iata ce am aflat la momentul respectiv, de la o persoana mai cunoscatoare, al carei nume chiar ca nu mi-l amintesc, las la o parte ideea aflata chiar din start ca aplicatia nu era pentru astia ca mine. Primul lucru, ca securizarea frontierelor trebuia data germanilor, politic, un plocon de un miliard de dolari pentru a le obtine bunavointa. Altfel, pentru germani frontierele noastre nu ar fi fost niciodata securizate. Ati vazut ca, primind contractul, pentru ei frontierele noastre au devenit sigure, nu insa si pentru francezi. Fiind dat contractul unui concern care mai securizase si alte frontiere, toata furnitura era stabilita de la alte proiecte, din alte tari, ale EADS. Am aflat astfel dinainte ca supravegherea in termoviziune a litoralului pe se va face cu Galileo (care cred ca dadea si masini Rover, daca imi amintesc) si ca radarele terestre de securitate vor fi radare meteo finlandeze, existand niste sanse, care nu stiu in ce masura s-au si concretizat, ca romanii sa prinda si ei o bucatica de contract pe partea de software. In urmare, dat fiind latura politica importanta a chestiunii, nu cred ca dl Nastase e implicat, insa nu stiu ce or fi facut altii pe dedesubt.
  Inchei zicand ca dl Ponta ar trebui sa isi stabileasca un set minim de principii de la care sa nu abdice, altfel o va pati mai rau.Am vazut deja ca, pe vremea aliantei cu old PNL, a sustinut penali din PNL, din solidaritate cu dl Antonescu, domn care a sfarsit prin a-l stuchi pe dl Ponta in ochi, politic vorbind. Iar dl Ponta a pierdut triplu: si pentru ca a sustinut penali si pentru stucheala si pentru ca si-a intarit imaginea unui tip duplicitar si mincinos.
  Domnule Nastase, este posibil ca in curand sa va solicit o audienta, fie personal fie doar prin e-mail, in care sa va rog sa imi dati niste sfaturi, de care cred ca am nevoie.

 39. 39 blogideologic noiembrie 19, 2014 la 10:42 am

  http://en.wikipedia.org/wiki/Money_creation#mediaviewer/File:Money-creation.gif O imagine lămuritoare privind mecanismul creării de bani printr-o politică monetară expansionistă mijlocită de “sistema” rezervei fracţionare bancare (un sistem în care băncile deţin numai o fracţiune din depozite sub formă de rezerve). Puţini oameni ştiu că 97% din oferta de bani (“money supply”) nu este creată de către banca centrală, ci de băncile comerciale sub formă de împrumuturi. Aceasta este o sursă majoră de instabilitate în economie.

 40. 40 sadicu noiembrie 19, 2014 la 12:34 pm

  Asa cum anticipam,procurorii DNA s-au intors de azi din concediu.
  Duminica,romanii nu au votat masiv doar in favoarea lui Klaus Iohanis ci si in favoarea celei mai performante si functionale institutii din Romania si anume Directia Nationala Anticoruptie.
  De azi inainte DNA va defila si vom vedea,asa cum am spus inca de acum 2 ani,”mult sange pe pereti”.
  Ma repet:cei care au fost si sunt cinstiti,cei care nu au furat:NU AU MOTIVE A SE TEME.
  Candva am scris un mesaj al carui titlu era:”depesederizarea Romaniei”.
  In momentul de fata intreaga structura pesedista bazata in principal pe functionarimea din institutiile deconcentrate,primarii,prefecturi,s.a.m.d,,este timorata si dornica sa se ”predea”.
  PNL are azi o bila alba din partea mea deoarece,in interior exista un fel de ”ordin pe unitate”…acela de a nu se incarca cu tradatori si traseisti,care deocamdata se respecta.
  Dumnica seara pesedistii din Ardeal au pus lacate la sedi si nici nu au mai dat pe acolo.
  Intrebare catre pesedisti si functionarimea din dotare:DE CE VA TEMETI FRATILOR?
  Spuneti ca ati guvernat bine in ultimii 3 ani iar lumea este fericita.
  De asemenea,eu care sunt de buna credinta,banuiesc ca voi cei care sunteti platiti din bani publici,nu v-ati implicat in campania electorala si nici nu ati deturnat fonduri publice in favoarea unuia dintre candidatii la presedentie,nu-i asa?
  Actualul PSD care nu are nici o legatura cu valorile social democratiei,(iar oamenii cu viziuni de stanga,chiar merita un partid de stanga autentic,cum la fel,oamenii cu viziuni de dreapta merita un partid autentic de drepata…nu e cazul deocamdata cu actualul PNL dodolotz),trebuie sa ”moara” dar nu dintr-o data,ci incet,incet..sub spectrul umilintei.
  Da,de aceasta data sunt cu adevarat sadic si in aceste zile traiesc clipe de maxima satisfactie. De ce?
  Pai,organizatorii alegerilor din acest an,si anume pesedistii,si-au batut joc de niste confrati de-ai mei care din 1998 si pana in zilele noastre,au facut mult bine Romaniei.
  Diaspora,(cel mai mare investitor ”strain” in economia roamneasca),a fost umilita in cel mai mizerabil si dispretuitor mod.
  Cei care au ajutat bugetul national,cei care au contribuit intr-o mare masura la cresterea PIB,cei care prin plecarea peste hotare,au debarasat bugetul asigurarilor sociale de o mare povara,cei care,prin trimiterea a 60 miliarde de euro in tara,au contribuit la crearea de locuri de munca si stimularea consumului intern…ei bine,tocmai acesti oameni au fost nevoiti sa se aseze la coada in fata sectiilor de votare cu noaptea in cap,(ca pe vremea lui Ceausescu).Acesti oameni minunati si ambtiosi au stat duminica la cozi kilometrice pe trei randuri,pentru a isi exercita un drept fundamental si anume DREPTUL LA VOT.
  Determinarea lor a atras atentia intregului mapamond.Romania este astazi aplaudata in exterior la fel cum a fost aplaudata in 1989.
  Intrega diplomatie romaneasca nu a reusit sa faca pentru tara in 25 de ani,cat au facut acesti romani minunati in 2 duminici.
  Alegerea in functia de presedinte a unui etnic german,contribuie si mai mult la acest spor de imagine pozitiva in favoarea Romaniei.
  Pesedistii,s-au dovedit insa foarte buni organizatori pentru electoratul sau de baza,cel care este dependent de stat,de-o viata.

 41. 41 Ghita Bizonu' noiembrie 19, 2014 la 1:12 pm

  ZeV, serbanfl si nu numai

  Avantajul din primul tur este relativ in sens einsteinian …

  Ptr turul 2 conteaza “rezervele”…
  In turul I Ponta a avut cca 40 %. Iohannis cca 30%. Urmau sa isi dispute cele 30% date altora.
  Cati dintre cei care votasera cu Macovei, Udrea samd ar fi votat cu Ponta ?!
  Deci Iohannis avea “rezerve” Ponta nu! Ponta a reusit sa mai stranga vreo 5%. Restu de 25 au mers la Johanescu. Nici o minune.
  Cestia cu alegatorii in plus din al doilea tur nu infirma cele de mai sus – din cele 30% voturi in „disputa” majoritatea au mers „dincolo”.

  Ma rog s-a invatat ceva din experienta 2004 .. insa de ani de zile electoratu’ lu’ Vadim nu mai este ce a fost!

  Dupa mine o mare greseala ( pire qu’un crime! cum ne-a invatat ducele de Tarent) a fost o atitudine prea detasata in turul I cand decizia a fost mancam alune si ne uitam la TV … atunci se putea incerca sa se mai obtina cateva procente. Dupa turul I deja optiunile pro/contra PSD erau stabilite.

  Asta este o cestie care se poa aplica in multe domenii.. Cine nu are resurse sa castige din prima runda ar trebui sa aiba rezerve ptr runda 2a!

  Cam asa vaz io lucurile.. ma rog asta gandeam si inainte da ce rost avea sa le spui …. ca ar fi fost interpretate ca atac PAP.

  Sa nu uit. Am discuta cu vreo 3 care au votat cu Iohannis. Ma rog mai mult dorinte confuze dar parca incepe o noua „era” . Mesajul este „anticomunist” insa „baza” (sperante, cereri) este mai alta decat cea din anii 90. Ar fi de lucru ptr sociologi (daca PSD are asa ceva) cu conditia ca ologii aia sa fie mai preocupati de „ce dracu vor astia?” decat de ce a scris Zizeck sau Derrida sau mai stiu io cine. De lucru ptr o echipa a PSD (oare ce naiba fac aia de la Ovidiu Sincai), de aflat ce naiba doresc cu adevarat junii de pe facebuci samd.
  Si mai multa atentie la „ce se zice”. Ma gandesc la reprosu facut lu Ponta „au plecat de-acas fiindca nu va pasa!” asta in conditiile in care guvernu Boc a reusit „performanta” sa mai trimita in bejanie cateva sute de mii !!
  (a da.. As incepe cu studiul flutirasilor proIohannis.. unde de ex citesc De ce nu-l vrem pe Ponta # pentru ca a promis scaderea TVA la 19% dar nu a facut-o!. Dovada vie ca inteligentii care au votat contra „comunistului” Ponta au memorie cam cat caracuda ..)

 42. 42 George Ban noiembrie 19, 2014 la 1:21 pm

  În special pentru L Arhire și ZeV:

  Eu cred ca greșim dacă ne lansăm în explicații mai mult sau mai puțin sofisticate pentru ce s-a întâmplat. Și mai grav este să acuzăm pe Ponta, Dragnea, etc., sau chiar poporul roman. Nu, Ponta nu a greșit, a demonstrat clar că e cu un cap deasupra lui J. Poporul român a votat conform sondajelor anterioare. Internetul a fost vinovat doar de isterizarea unor amărâți cu capul.
  Ceea ce explică totul se poate spune în câteva cuvinte: SUA nu vor să riște cu un regim social-democrat în apropierea Rusiei. În gândirea lor criminal de simplistă, social-democrat=comunist. Ca urmare, orice ne-social-democrat, oricât de prost, este mai bun decât un „comunist”.
  În virtutea ideii de mai sus, orice metodă e bună pentru stoparea „comunismului”. Măsluirea votului e cea mai simplă dintre ele, mai ales în era calculatoarelor. Micile diversiuni cu „diaspora” nu au făcut decât să abată atenția de la aberația cifrelor finale.
  Repet, Dl Năstase știe cel mai bine știe ce s-a intamplat, pentru că a pățit-o exact la fel.

  Eu voi rămâne în continuare un social-democrat, chiar dacă voi fi singurul din România.

 43. 43 anonim noiembrie 19, 2014 la 1:59 pm

  Greseala PSD-ului a fost ca a acceptat prea usor dreptul la proprietate strainilor si pentru asta a pierdut multe voturi. E nevoie de o reorientare si de o mai mare apropriere fata de mediul rural si sa fie cu iertare daca va supar .

 44. 44 Cris noiembrie 19, 2014 la 2:55 pm

  Părerea mea e că parlamentarii au fost nevoiți să cedeze populismului, în privința Legii amnistierii. Toți susținătorii lui Ioh au avut grijă să treacă sub tăcere faptul că legea i-ar fi exceptat pe cei condamnați pentru corupție și alte fapte foarte grave.
  Toți au răspândit cu succes ideea că „corupții” neamului vor fi eliberați.
  Prevăd însă că mai devreme sau mai târziu legea va trebui să fie aprobată pentru că UE ne va pune să alegem între două soluții:
  1. Amnistiați condamnații mărunți care sunt cu miile (așa cum fac periodic și Italia, Franța, Spania…) pentru a face loc în închisori.
  2. Construiți închisori noi și alocați fonduri pentru ca deținuții să aibă un minimum de condiții de viață. I-ați închis ca să-i corectați, nu ca să-i exterminați.

  Dacă o să alegem soluția 2, vor trebui crescute niște taxe.
  Dacă s-ar putea, aș zice să crească taxele pentru cei care au tunat împotriva legii.

 45. 45 Cris noiembrie 19, 2014 la 3:03 pm

  Votul prin corespondență nu e chiar atât de simplu, iar votul electronic e foarte riscant.
  Hackerii au reușit să compromită sisteme informatice mai complicate, și n-or să poată ei să pervertească votul electronic?
  Eu zic că, dacă se va introduce votul prin corespondență, cei din afară se vor dezumfla urgent, iar numărul lor va scădea dramatic, lucru pentru care mă voi bucura.
  Chiar dacă ar avea toți aceeași opțiune cu a mea, deci ar crește șansele candidatului meu, n-aș vrea ca ei să voteze (vorbesc de cei care s-au stabilit în alte țări, nu de cei aflați la studii sau temporar).

 46. 46 Ghita Bizonu' noiembrie 19, 2014 la 3:32 pm

  De ce nu va avea ursu caoda …
  A se vedea Adevarul de azi niste scrisorele adreate Kaiser Kalus ;; recomand pe aia a lu Gotiu indivod cam contestatar, cu vederi ecologiste. De la Cluj – unde „socoetatea civica” cam protestatara o „arde-n stanga radicala” laund=o razna peste parloagele patriei
  Mi se face si mila ..saracii de ie de ce crred ca vor priimi latceva decat le-a dat raul cel mai mic adica Umil dobiBoc?

 47. 47 ZeV noiembrie 19, 2014 la 3:55 pm

  George Ban
  Nu, nu vei ramane singurul social democrat din Romania.
  Totusi, PSD are o mare problema: se lasa foarte greu reformat.
  Iata, se aude ca vor fi dati afara oameni care au indraznit sa critice prestatia (EXECRABILA n.r.) staff-ului de campanie, sau, care au propus retragerea PSD in opozitie.
  Complet gresit, dupa parerea mea. DRAGNEA este acela care trebuie sa plece ! Cred ca daca ii mai vad mustata la televizor si morga de individ impasibil care este imposibil sa greseasca cu ceva (crede el n.r.) si care vorbeste pana se plictisesc jurnalistii, ma impusc in cap. (Z)
  Domnule Dragnea : PLEACA DOMNULE, ODATA !
  Oricum, ai sa pleci cu catuse. (Z)
  PSD, ramanand la guvernare, va pierde catastrofal.
  Acum are sansa sa plece, cat este Basescu la Cotroceni.
  ATENTIE: Yohannis este un dictator potential mai rau decat Basescu. Iata, va invita la ceremonia de investire pe Majestatea Sa, Regele Mihai, cel facut tradator de Basescu. Nu este evident, ce semnificatie are aceasta invitatie ? Yohannis ISI VA CERE SCUZE in numele statului roman.
  (Z)
  Intodeauna sistemele totalitate si-au inlocuit dictatorii prin masinatiuni obscure. Cei noi au preluat toata puterea, iar cei vechi au intrat , ori in uitare, ori in puscarie, ori in mormant (precum Ceausescu).
  ps
  Iti place, prietene, cum reactioneaza Parlamentul Romaniei la ,,indicatiile” pretioase ale unui potential incompatibil nici macar investit in functie ?
  NEVERTEBRATUL de Zgonea spunea ca isi da demisisa daca nu este picata legea gratierii. Le tremura chilotii pe ei. Iata, prietene in ce hal a ajuns pesedeul.
  Eu spun ca TOTI parlamentarii Romaniei sa-si ataseze la brat o banderola pe care sa scrie: PREZUMAT INFRACTOR.
  La ce ne mai foloseste Parlamentul ?
  Aici am ajuns, George. Ma……pe…….si maine as pleca din aceasta tara pe care nu o mai simt a mea.

 48. 48 Cris noiembrie 19, 2014 la 4:05 pm

  United Kingdom elections:

  Elections are administered locally. In each lower-tier local authority, the actual polling procedure is run by the Acting Returning Officer.
  Anyone who is a national of the UK can apply every year to the Electoral Registration Officer in the district in the UK where they reside with a considerable degree of permanence, to be listed in that area”s Electoral Register.
  British citizens residing outside the UK can register as an overseas voter, provided that they were on the Electoral Register in the UK within the previous 15 years.
  For British citizens who moved abroad before they were 18 years old, they can still qualify for registration, with the 15 years period calculated from the date their parent(s)/guardian ceased to appear in the Electoral Register.

  E bine să urmăm exemplul țărilor civilizate, cu democrație veche.
  Să vedem cum pot vota și italienii, francezii, spaniolii, elvețienii, germanii…care nu trăiesc în țările lor natale!
  Cine știe din surse sigure, să expună principiile!

 49. 49 ZeV noiembrie 19, 2014 la 4:07 pm

  Adrian Nastase
  Iata ce scrie ,,amicul” dvs domnul Sadicu:
  ,,Candva am scris un mesaj al carui titlu era:”depesederizarea Romaniei”.
  In momentul de fata intreaga structura pesedista bazata in principal pe functionarimea din institutiile deconcentrate,primarii,prefecturi,s.a.m.d,,este timorata si dornica sa se ”predea”.
  ……………………………………………………………………………………………….
  Actualul PSD care nu are nici o legatura cu valorile social democratiei,(iar oamenii cu viziuni de stanga,chiar merita un partid de stanga autentic,trebuie sa ”moara” dar nu dintr-o data,ci incet,incet..sub spectrul umilintei.”

  Permitand o asemenea mizerie pe blogul dvs, probabil ca va doriti indepartarea celor care va sustin, sustin reformarea PSD, au sustinut si sustin liderul acestei formatiuni – Victor Ponta si, sustin, in general, social democratia in Romania.
  Daca este asa, atunci nu vad ce sens are ca eu, Luminita Arhire, George Ban sau Cris, sa ne mai pierdem timpul.
  Lasati propagandistii far’de scrupule ai dreptei sa zburde cu tupeu in ograda domniei voastre.
  Cu stima pentru ospitalitate si pertinenta comentariilor dvs, poate ne revedem intr-o lume mai buna.

 50. 50 Doru Coarna noiembrie 19, 2014 la 4:09 pm

  @ Cris,

  pai nici guvernul Ponta nu a vrut, esti taman buna de pierdut alegerile!

 51. 51 Cris noiembrie 19, 2014 la 4:25 pm

  „Electoratul are totdeauna dreptate” e o ironie folosită și de dl. Năstase în 2004, doar că dl. Năstase a spus-o ironic, cum trebuia, iar Ponta a spus-o serios, ori fiindcă nu știe că e o ironie, ori fiindcă n-a vrut să inflameze spiritele.
  De fapt maxima „majoritatea are totdeauna dreptate” a fost contrazisă masiv de-a lungul istoriei.
  Un exemplu dintre multele e alegerea lui Hitler și susținerea lui timp îndelungat de către o largă majoritate.
  Problema e că, dacă a greșit majoritatea sau nu, se vede abia după multă vreme.

 52. 52 Cris noiembrie 19, 2014 la 4:39 pm

  Deși nu mai era nevoie, vine o altă dovadă că procurorii fac niște abuzuri inimaginabile: acuzarea Ecaterinei Andronescu.
  Bag mâna în foc pentru ea, așa cum bag mâna în foc pentru alți demnitari din alte partide.
  Aproape sigur, deși nu se știe niciodată, ea va fi absolvită, dar imaginea ei va rămâne pătată pentru totdeauna.

  Jurnalistul Vlad Georgescu de la Europa Liberă mărturisește că media germană refuză să scrie despre afacerea EADS și că l-a sfătuit să stea la un loc.
  Ei?

 53. 53 Ghita Bizonu' noiembrie 19, 2014 la 5:24 pm

  În urma acestor alegeri, eu am priceput un singur lucru: trăim într-un paradox. În ultimii 20 de ani, au fost cinci alegeri prezidențiale și de fiecare dată am avut de ales între BINE și RĂU. De patru ori am votat BINELE, totuși în țară este RĂU. Ăsta este paradoxul românesc.

  Evident, există și o excepție, în 2000 am votat RĂUL (pentru că era mai mic). După ce am votat RĂUL, am scăpat de vizele pentru UE, România a intrat în NATO și a încheiat negocierile de aderare la UE, țara fiind practic admisă în Uniune. În plus, am avut 4 ani de creștere economică, între 5 și 9,1%. Asta a fost creșterea economică a României în anul 2004, conform datelor de pe site-ul băncii mondiale: 9,1%. Colac peste pupăză, această creștere economică a fost obținută fără bulă imobiliară, fără deficit, fără îndatorarea în valută a poporului și nici a statului.

  Dacă vă gândiți că ceea ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale a fost o anomalie, ei bine nu a fost. În Capitală s-a întâmplat exact același lucru. Timp de aproape 20 de ani bucureștenii și-a ales bine primarul general. Binele ăsta a avut și nume, mai multe chiar: Crin Halaicu, Victor Ciorbea nu contează că a fost primar doar câteva luni, apoi Viorel Lis, Traian Băsescu (de două ori) și Adriean Videanu. Paradoxal, deși bucureștenii au votat BINELE, în București a fost rău.

  În 2008, nu știu ce s-a întâmplat (poate a fost un moment de rătăcire, poate le-a luat Dumnezeu mințile), bucureștenii l-au votat primar pe Sorin Oprescu. În scurt timp, lucrările publice demarate în urmă cu ani de zile au început să fie finalizate. Bucureștenii au văzut ba un pod inaugurat, ba un stadion. Nu le-a venit să creadă! În Capitală nu se mai făcuse nimic de 20 de ani (în afară de turnuri peste catedrale, dar asta e o altă poveste). S-au dus să vadă minunile cu ochii, să le atingă! De atunci, au finalizate și inaugurate numeroase lucrări publice, însă oamenii nu mai merg să se închine la ele ca la sfintele moaște. A devenit o normalitate. Acum bucureștenii o ard cool în Centrul Vechi, care în 2008 arăta ca Dresda, în 1946, însă a fost renovat în cea mai mare parte.

  Sunt ferm convins că există o morală în povestea asta, însă nu îmi dau seama care este.

  Ion Stoica

  Comentariu furat de pe Critic Ayac

 54. 54 Luminita Arhire noiembrie 19, 2014 la 6:10 pm

  @George Ban noiembrie 19, 2014 la 1:21 pm

  Am precizat în primul comentariu din seara votului că nu am nimic a-i reproşa lui Victor Ponta şi nici staff-ului său de campanie ; dacă ar fi pierdut cu un procent poate m-aş fi întrebat dacă se putea face mai mult .
  Dar votul a fost total dezechilibrat şi atipic. S-au atins nişte cote aberante ale isteriei şi urii din partea „democraţilor” de dreapta . Simpla afirmaţie că ai votat cu Ponta poate să te coste în momentul acesta nişte dinţi din faţă adunaţi în batistă în miezul minunatei civilizaţii ardeleneşti, şi ştiu exact ce spun . Aşa că , „dreaptă- dreaptă „dar cu EXTREMĂ în preambul.

  Sunt convinsă că nu veţi rămâne singurul social-democrat din România .

  La fel cum sunt convinsă că eu voi continua să gândesc cu neuronii mei , fără impulsuri imbecile propagate pe reţelele de socializare .

  Pe de altă parte, domnule George Ban , noi suntem „enclavă” şi dumneavoastră ştiţi asta, aşa cum ştiu mulţi dintre cei care scriu aici ; de aceea , de fapt , ni s-au intersectat drumurile .

  Fiind „enclavă” , este posibil să avem o gamă mai variată de frustări , dar şi o putere de supravieţuire mult mai mare decât ceilalţi.

 55. 55 Adrian B. noiembrie 19, 2014 la 6:29 pm

  @ vsile

  esti un liberal adevarat : o jigodie , un tradator , discurs dublu , provocator , diversionist …

  Zilele trecute spuneai despre mine ca sunt un oarecare ion adrian care scrie pe nu stiu ce bloguri si te-ai inselat ! Acuma – in aceeasi logica – spui despre mine ca sunt corupt fara sa ma cunosti si sa stii cu ce ma ocup !

  Eu nu te cunosc si nu stiu cine esti dar pot sa-ti spun un lucru cu certitudine : esti o mare jigodie si un om fara caracter ! Si nu-ti face cinste de loc cu ce te ocupi !

 56. 56 Luminita Arhire noiembrie 19, 2014 la 6:48 pm

  ERATA : frustrări , desigur ….

 57. 57 blogideologic noiembrie 19, 2014 la 7:10 pm

  AEP, autoritatea electorală permanentă, mai face altceva în afara paginii sale web http://www.roaep.ro/ ? Cred că domnul Titus Corlăţean a greşit într-un mod fundamental atunci când şi-a asumat vinovăţia într-o chestiune unde responsabilitatea ţinea de conducerea de la AEP. Traian Băsescu a băgat atâta groază în clasa politică românească, încât aceasta nici măcar nu mai poate să gândească !

 58. 58 Cris noiembrie 19, 2014 la 7:18 pm

  Boboru e satisfăcut de faptul că toate cererile de arestarea parlamentarilor pentru cercetări au fost aprobate.
  În Constituție scrie că Parlamentul POATE aproba arestarea, deci nu e obligat, deci cercetările pot fi făcute de procurori cu suspecții în libertate.
  Fiindcă deocamdată Constituția e asta care e, deci procurorii trebuie să trimită cereri, propun ca ele să se oprească la registratura Parlamentului, iar funcționarul administrativ/ instalatorul/ portarul/ menajera să pună o ștampilă cu APROBAT și să le trimită la Parchet.
  Ce rost are să mai fie predate la comisiile de specialitate, parlamentarii să citească referatele procurorilor, documentele anexate…? Timp pierdut.
  Dacă se va modifica Constituția, să se șteargă din ea „imunitatea” asta nenorocită (dar a președintelui – nu!), iar parlamentarii să fie arestați pe loturi, câte 10 câte 10, la fiecare denunț patriotic făcut de oameni de bine.

  Nu încetez să mă întreb cum Dumnezeu se întâmplă că la toate alegerile ielectoratu alege pe plan local și central numai necistiți din rândurile lor de români cinstiți care rămân pe dinafara Parlamentului, primăriilor, consiliilor locale și județene… Insule de oameni necinstiți într-o mare de oameni cinstiți…

 59. 59 Gruia lui Novac noiembrie 19, 2014 la 7:43 pm

  @ All

  Au trecut , iata, trei zile de la „marea batalie de la Austerlitz” si inca invinsii nu au reusit sa-si adune ranitii si „mortii” de pe campul de lupta.
  Desigur, dupa razboi, se gasesc destui strategi care sa critice tactica aleasa, sau sa reproseze invingatorului ca nu merita sa castige din diverse motive.
  Domnilor, inainte de a va lega de persoana d-lui Johannis si de cata pregatire au tinerii care au votat cu domnia sa, v-as ruga sa tineti seama ca n-a fost o batatlie ca in evul mediu intre doi calareti inarmati cu spade, sulite si buzdugane.
  Eroii acestei dispute sunt votantii. Mi se pare lipsa de bun simt, ca sa nu spun mai mult, sa-i acuzi pe tinerii care s-au mobilizat la vot gratie retelelor de socializare, jignindu-i ca fiind lipsiti de judecata limpede.
  Dar cei lipsiti de educatie sau cu cel mult 8 clase(cca 1800.000, in total) care au votat in turul I cu Ponta au mai mult discernamant politic, fiindca au fost atrasi cu diverse pomeni?
  Dintre toate postarile de mai sus, cea mai anapoda mi s-a parut cea apartinand lui @Cornu. Fiti atenti ce vrea de la Ponta acest participant:

  „Zero compromis, perseverenta, masuri economice bune, lupta impotriva coruptilor portocalii cu toata forta, sunt doar cateva sugestii care-i vor pune cu botul pe labe pe proaspetii liberali portocalii. Dl Ponta trebuie sa se asigure ca Basescu va fi judecat pentru ilegalitatile comise, iar cu Iohanis trebuie sa colaboreze rece, strict institutional, nu trebuie sa fie prieten si nici nu trebuie sa aiba incredere in el. PSD-ul trebuie sa aiba maturitatea necesara si sa-i excluda pe toti cei care au adus deservicii de imagine acestui partid, de ex Ioan Rus, Vanghelie, Negoita, etc. Va doresc succes!”

  Ma intreb de cand un prim ministru trebuie sa dirijeze justitia impotriva adevrsarilor politici? De cand un prim ministru trebuie sa-si aserveasca justitia si „sa se asigure ca Basescu va fi judecat pentru ilegalitatile comise”? In plus, cica, Ponta trebuie sa duca un adevarat razboi rece cu presedintele nou ales.
  Tovarase Cornu, nu stiu ce hram porti, ce varsta si ce pregatire profesionala ai, dar gandesti exact ca un comunist din anii ’50. Pe de alta parte, vad ca ai o fixatie gen Olguta vasilescu vizavi de liderii din Ardeal ai psd: nu poate fi decalarat vinovat Rus( sau Dancu ori altul) pentru insuccesele psd in Ardeal fiindca pe aici nu domina spiritul de turma precum in Oltenia. Ardelenii nu sunt atat de repeziti la vorba precum Ponta, o dezbatere intre un pesedist oltean si un ardelean de alta culoare politica nu trebuie judecata dupa viteza cu care se emit minciuni sfruntate (de ex ca ICCJ ar fi infirmat plagiatul sau ca MAE German nu ar da voie sa se organizeze sectii de votare decat in cladirea ambasadei si consulatelor, etc) ci pe adevar si respect reciproc(adica nu-i consumi timpul alocat partenerului, prin metoda intreruperii abuzive si repetate)

  O alta problema este cea a capacitatii intelectuale a d-lui Johannis. Sunt in eroare grava toti cei care il judeca dupa viteza cu care replica. Ponta turuie precum un motor de Ferrari, dar nu prea spune nimic interesant, nimic original. pana si cifrele de pe „fituicile”(cum le-a denumit Klaus) erau rodul muncii echipei, fiindca s-a vazut ca fara hartiile acelea, Ponta nu mai avea verva, doar aroganta.
  De unde stiti voi, cei care il considerati pe ponta net superior lui Johannis, ca nu va inselati? Ponta , de exemplu, ne-a aratat de cateva ori ca are lapsusuri in materie de drept, dar nu stim daca Klaus a uitat logica fenomenelor fizice, pe care se bazeaza judecata unui om atunci cand este confruntat cu practica.

  Mai discutam daca vom avea ocazia, adica daca veti apuca sa cititi acest mesaj….

 60. 60 grupul politic al bitilor cracanati noiembrie 19, 2014 la 9:22 pm

  @Cris; patrunderea intr-un sistem informatic este posibila numai daca sunt lasate porti de intrare in sistem, ori daca, eronat sau deliberat, software-ul sistem permite transferul controlului in exterior.

 61. 61 sadicu noiembrie 19, 2014 la 9:41 pm

  @ZeV…coada intre picioare precum face pisicul fricos si fuga in concediu. 🙂
  …………………………………………………………………………………………………………..
  Afirmam in urma cu ceva timp ca esti campionul previziunilor care nu se implinesc niciodata si mai mult,se implinesc exact pe dos.
  Ti-am spus sa intri in arhiva si sa-ti recitesti toate mesajele pentru a constata ca toate postarile tale din ultimii 2 ani,sunt lipsite de orice valoare.
  Tot ce ai spus ca..sigur,sigur,sigur…se va intampla…sigur,sigur,sigur s-a intamplat exact invers.
  Si daca tot intri in arhiva,citeste si postarile mele pentru a constata ca previziunile mele s-au adevarit la ..virgula.
  In legatura cu ultimele evenimente:am spus ca vom fi la inceput cateva zeci de mii de oameni in strada apoi cateva sute de mii? Am spus!
  S-a adevarit? Da!
  Am spus ca sasul nostru din Ardeal va castiga alegerile?
  Nu doar ca le-a castigat dar v-a batut mar chiar si la voi acasa.
  …………………………………………………………………………………………………………..
  Dar gata?…ti-ai scos din vocabular sintagma ”noi romanii”? 🙂
  Nu mai veniti voi romanii ortodocsi cu barbosii in sutane in frunte peste noi basistii si dreptacii? 🙂
  Parca spuneai ca dupa alegeri,o sa va apucati voi romanii sa ne educati pe noi basistii si dreptacii.Cand incep orele? 🙂
  Nu doar ca nu mai ai curajul sa rostesti ”noi romanii”,dar de dumnica nu mai ai curajul sa rostesti nici macar :noi moldovenii,noi locuitorii din judetul Iasi,noi locuitorii orasului Iasi..si daca te scutur mai bine…nici macar,noi lucuitorii din cartierul in care locuiesc. 🙂
  V-am batut din nou cum nu ati fost batuti pe vremea cand ati fost,copii mici si obraznici”.
  In rest ce-ar mai fi de discutat? Ce mai era de discutat dupa ce Germania a infins Brazila cu 7-0?
  Si totusi…stai pe aproape ca altfel,nici nu sti ce pierzi. 🙂

 62. 62 T-Rex noiembrie 19, 2014 la 9:49 pm

  Declaratiile recente ale lui Lavrov despre NATO ar trebui sa dea de gindit conducatorilor Romaniei. Un razboi nu mai este de negindit judecind dupa declaratiile recente ale lui Lavrov si Putin si actiunile de consolidare militara a Rusiei. Cred ca Iohannis are nevoie nu doar de o politica atlanticista, dar de o politica de stat in vecinatatea Rusiei, care ar fi printre primele afectate in cazul unui conflict militar.

  Cred ca lucrurile au luat o turnura foarte proasta dupa Brisbane. Vizita ulterioara a ministrului de externe german la Moscova nu pare sa fi produs nimic pozitiv. In lipsa altor semnale, ma astept ca Rusiei sa raspunda la ceea ce ei vad ca o inceracre a americanilor de a ii cuceri. Declaratia lui Putin e foarte grava. Nu stiu daca la Bucuresti se intelege asta si daca se actioneaza in interesul national, care ar trebui sa fie masuri de promovare a pacii in paralel cu cele de intarire a apararii nationale.

 63. 63 blogideologic noiembrie 19, 2014 la 10:01 pm

  Antologica Iohannis / +Claudiu Pândaru: Domnule Iohannis, câte case aveţi domne… ?
  Klaus Iohannis: Câte scrie în declaraţia de avere.
  Claudiu Pândaru: Păi, spuneţi-le!
  Klaus Iohannis: Citiţi-o, şi veţi vedea !
  Claudiu Pândaru: Sunt cinci, şapte…
  Klaus Iohannis: Exact câte scrie acolo. Sînt convins că aveţi un exemplar, puteţi să studiaţi…Scrie şi câţi metri pătraţi…Pot să vă spun şi adresa, dacă doriţi.
  Claudiu Pândaru: Apreciaţi şi dumneavoastră drept corect, dreptul oricui de a pune nişte întrebări. Cum aţi ajuns în posesia lor ?
  Klaus Iohannis: Cumpărându-le.
  Claudiu Pândaru: Cu ce bani?
  Klaus Iohannis: Banii mei.
  Claudiu Pândaru: Făcuţi de unde, domnule … ?
  Klaus Iohannis: Făcuţi din muncă cinstită.
  Moderatorul Claudiu Pândaru începe să rîdă…
  Claudiu Pândaru: Aţi fost profesor.
  Klaus Iohannis: Da, am fost şi profesor.
  Claudiu Pândaru: Uneori salariul de profesor abia le permite unora să trăiască de la o lună la alta.
  Klaus Iohannis: Da, este o mare problemă.
  Claudiu Pândaru: Profesorii, învăţătorii, educatorii se întreabă, eu cu ce am greşit, de ce nu am reuşit ca prin muncă cinstită ca domnul Iohannis să am şase case?
  Klaus Iohannis: Ghinion…+
  Comentariul meu : Cererea de meditaţii la fizică depindea foarte mult de conjuctura economică. Perioada cea mai favorabilă s-a înregistrat în epoca Nicolae Ceauşescu, atunci când se construiau industriile României. România avea nevoie de ingineri. Iar proba de fizică era obligatorie pentru admiterea la politehnică. Nicolae Ceauşescu primea bani de la World Bank pentru acele industrii. O parte din acei bani mergea în salariile tehnicienilor şi inginerilor. Părinţii care lucrau în acele industrii vroiau să îşi orienteze pruncii pe aceeaşi direcţie din economie.

 64. 64 Fragmentarium Politic noiembrie 19, 2014 la 11:16 pm

  Romania, sub domnia unui stereotip politic: Guvernatorii se schimba, angajamentul si poporul raman la fel. Au inceput sa apara mesaje din Vest privindu-l pe apropiatul predator de stafeta de la Cotroceni. Unul mi-a atras atentia. Angajamentul proaspatului presedinte Traian Basescu (in decembrie 2004 iesise invingator in alegerile prezidentiale), in fata Council on Foreign Relations-Washington, din februarie 2005, ca nu va lasa Romania pe mana spoliatorilor, hotilor si talharilor, este considerat de unii analisti si istorici drept un juramant de vasalitate, dupa indelungatul obicei stabilit de Inalta Poarta (Bizantyon sau Constantinopol in limba greaca, Tarigrad in vechile texte romanesti, Istanbul, azi, incepand din 1930). Aceasta opinie este impartasita de mare parte a romanilor, in special prin prisma austeritatii de pana in 2012, a referendumului de demitere din acelasi an si a concesiilor facute lobbystilor si corporatistilor vestici privind resursele naturale romanesti. Potrivit acestei credinte populare, tinta afirmatiilor de “spoliatori”, “hoti” si “talhari” a fost chiar poporul roman, dupa modelul guvernatorilor, care tineau sub ascultare populatiile din colonii prin proferarea unor astfel de acuzatii. Privind “prietenia pe viata”, pe care un politician o declara altui politician, sper sa fie adevarata. L-ar contrazice, astfel, pe lordul Palmerston, care spunea ca in politica nu exista sentimente eterne, ci doar interese eterne. In 2024, cand predator va fi Klaus Iohannis, stereotipul se va repeta: Pleaca al lor, vine al lor, noi ramanem tot cum vor…
  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/portret-de-presedinte-despre-traian-basescu/

 65. 65 sodicul noiembrie 19, 2014 la 11:23 pm

  @sadicul, nu te impauna atata, ai scris si scrii o gramada de prostii pe aici.
  Tie nu ti-e rusine sa jignesti o multime de oameni pe motive religioase? Nerusinatule!
  @gruia lui novac: tu ce faci, iti exersezi limbajul politic pe aici? In primul rand, PNL nu mai este partid liberal (dar national!) ci popular. In al doilea rand nu toti „all” il judeca pe Johannis dupa viteza cu care cuvinteaza. Insa asta nu inseamna ca rezultatul judecatii ii este mai favorabil. Tot asa cum pentru tine Johannis va fi intotdeauna un presedinte bun, orice ar face.

 66. 66 filiform noiembrie 19, 2014 la 11:29 pm

  Un bun prilej de a reciti, cei interesati, articolul de filozofie politica despre ” minoritatea constienta”, in prima lui parte, scris in 2011 de Omulsicetatea:
  http://omulsicetatea.wordpress.com/2011/01/28/minoritatea-constienta/

 67. 67 fizicienii de durenmatt noiembrie 19, 2014 la 11:34 pm

  @blogideologic, tu stii ce cerere mare de fizicieni a fost in Sibiu in ultimul sfert de secol? Pentru orice profesie se cauta un fizician. Chiar si ca sa fii somer trebuia sa fii absolvent de fizica. Eu as adauga o intrebare scriselor tale: si-a platit omul impozitele pe meditatii? Ia sa verificam la ANAF, ce venituri din meditatii declara el si ce impozite platea?

 68. 68 Ghita Bizonu' noiembrie 19, 2014 la 11:36 pm

  E … nu stoiu ce cred aioa de l-au votatara pe Iohanescu .. da sa vedem ce crez altii ..
  Deci din digi24.ro Financial Times: Rezultatul alegerilor prezidențiale din România, probabil cel mai bun eveniment politic din Europa
  Din care extrag urmatoarele citate :
  „Rezultatul alegerilor prezidenţiale din România s-ar putea dovedi cel mai bun eveniment politic din Europa anul acesta fiind încurajator pentru cele trei lucruri pe care le arată despre Europa Centrală şi de Est: politica etnică problematică, lupta continuă împotriva corupţiei şi competiţia între alianţa euroatlantică şi Rusia. (…) Rezultatul alegerilor din România oferă speranţa unui viitor al toleranţei
  Deci un viitor al tolerantei ..?! Era cumva pusa sub semnul ingtrebarii ? E pe la noi un partid precum UKIP sau Jobick?!
  Da sa continuam :
  „În unele privințe, România este mai puțin expusă decât vecinii ei la presiunea rusă. Depinde mai puțin de energia rusească. Ca națiune latină care cândva a pierdut teritorii în fața Uniunii Sovietice, este imună la panslavism și nu-și face iluzii despre modul în care Kremlinul folosește puterea. Cu toate aceastea, din când în când se aude că politicieni români de rang înalt exprimă în particular ideea de a face o înțelegere cu președintele Vladimir Putin ce ar oferi Rusiei dominația permanentă asupra sud-estului Ucrainei”, scrie autorul articolului, Tony Barber. „Dl Iohannis e puțin probabil să se joace cu astfel de idei. Capolitician de centru-dreapta, etnic german, are relații excelente cu Angela Merkel. Împărtășește aceleași vederi în privința pericolului reprezentat nu numai de intervenția Rusiei în Ucraina, dar și în ceea ce privește sprijinul pentru Transnistria. În mandatul lui Iohannis, este de așteptat ca România să contribuie la o poziție mai coerentă și mai unită a UE împotriva Rusiei”
  hm vedeti boldirile!!
  Cam ce va sugereaza ?! Auz?

  ma rog ala Barbieru scrie si ca cum FT subliniază că Iohannis nu poate schimba totul peste noapte, dar ascensiunea sa la Preşedinţie este un semn că politicienii nu vor scăpa probabil nepedepsiţi pentru abuzul de putere Dar este de prsupus ca inteligentii de votaci iohanisti nu prea rsusesc sa intelaga asta . Ca cum zicea si aia Gorghiu ca amicii de ai ei au asteptari infinite .. iar „Westu” asteapta ce? Sa fortze cumva pe ANgelika sa nu mai cimpere gaze de la rusi ?!

  E.. gutzanii care au stat ore in sir la coada o sa patza ca cu specilaistii lu Emil. Ca au asteptat sa li se dea si ni-s-a luat!!

  Da observati ce scrie asta : scensiunea sa la Preşedinţie este un semn că politicienii nu vor scăpa probabil nepedepsiţi pentru abuzul de putere. Adica se cer niste motzoci. E nevoie de detalii ?!

 69. 69 papasha noiembrie 19, 2014 la 11:40 pm

  Felicitarile noastre , noi suntem printre acei privilegiati , posesorii unui exemplar , cu dedicatie ( ajuns la pg.679 „Primavara Social Democrata ” ) !
  Asteptam epuizarea si al celui de-al doile tiraj si sa urmeze si nr.3…… !

  @ off topic

  =ar putea ponta sa le ceara banii inapoi la toti consilierii aia de kkat , care l-au ingopat de viu ?

  =fenomenul „uniti salvam….” , a lovit din nou !

  =intrebarea pt. toti mancatorii de borsh este : de data asta cine i-a mai platit mai ramelor ? rusii , americanii , masonistii , sau vaticanistii ?

  =cine a stiut sa-i capaciteze p-astia , a castigat !

 70. 70 Sibilla noiembrie 20, 2014 la 4:01 am

  Am pierdut ! Am pierdut pe mana noastra… Si ca partid si ca tara! Ce ramane de facut? Multe! Cine inca nu a inteles e fie rau intentionat, fie prost, fie total dezinteresat iar dezinteresul, la nivel de partid e rezultatul „ managementului „ gestionat deloc bine de catre echipa de conducere, iar la nivel de tarisoara … ei bine inca un semnal ca ceva e putred sub soare, ca ceva nu merge si daca nu remediem si predam armele si nu luptam pentru noi toti, atunci ne vom fi meritand soarta. Nadajduiesc sa NU capitulam ci sa strangem randurile, sa continuam sa luptam!
  Sunt mahnita, tare mahnita… Cei care ma cunosc ( nu cei care ma doar stiu ) , aceia stiu ca… ca pentru mine personal, rezultatul acestor alegeri a fost unul previzibil! Mi-am facut mereu datoria fata de partid, in felul meu, am incercat sa scutur si sa aduc cu picioarele pe pamant , sa vaza realitatea, sa-I scutur, pe cat mai multi. N-a depins de mine sau, nu doar de mine ca n-au avut nici dorinta, nici putinta sa ia in seama, sa ia in calcul, mamicuta lui de calcul, si ceea ce-am tot spus eu si cei ca mine si care existam desi suntem ignorati, marginalizati si persiflati de catre…. ai nostri !
  Pentru PSD, vb strict despre PSD ( ! ) pierderea acestor alegeri este benefica si stiu ce afirm CU discernamant. N-am reusit in toti acesti ani sa reformam acest partid. Am facut niste achizitii : oameni cu bani. Doar oameni cu bani pentru care activitatea de partid nu e absolut necesara. Nu s-a acordat nicio atentie avertismentelor facute de catre Adrian Nastase, cel care a foarte bine punctat faptul ca transferul intre generatii se impune facut intr-un anume fel si-l citez pe Adrian Nastase , Politician pe care numai de prostie NU il poti suspecta : “Eu cred in continuare in necesitatea “coabitarii” generatiilor. Si in politica si in activitatea guvernamentala sau in cea parlamentara. ( … ) “ ““Head hunting” pentru Romania ar trebui sa insemne, in opinia mea, nu doar atragerea tinerilor spre guvernare ci si valorificarea experientei celor mai in varsta. Intr-o formula de echipa si pentru transmiterea stafetei. “
  NU am acordat suficienta atentie semnalelor transmise noua de catre electorat ! Tara pare ca merge sub anumite aspecte inainte, PSD bate pasul pe loc si aceasta NU e bine. Mediul online a devenit o arma, o platforma de nu doar socializare. L-am lasat pe mana unor neaveniti, ca deh, au bani… asa, si… Nu am acordat suficienta atentie tinerilor din Romania, tineri care nu au locuri de munca, nu au prea multe perspective, nu au, din pacate, modele ori decid sa urmeze “ modele “… Sunt dezorientati, confuzi, sunt furiosi acesti tineri si aceasta SI din vina noastra. Ca sa nu mai pomenesc ca sub aspectul nevoilor cu care se confrunta tinerii patriei, sunt furiosi pe buna dreptate.
  Am marginalizat oameni cu experienta, muncitori, capabili si abili, am pus la loc de frunte tot soiul de loaze, tipe agatate scai de reverele unor domni “ politicieni “ in detrimentul inteligentei. Le-am oferit cu dezinvoltura si inconstienta acestor tipe si functii, arzand etape, si locuri de munca bine remunerate si autoritate, stergand pe jos cu cei care muncesc, au merite si sunt capabili. Alta barn ape care daca o toleram, perpetuam si n-o oprim, e vai steaua noastra, ca partid. Am dat crezare celor ce mereu au jucat la doua capete si am dat cu incrancenare prosteasca cu tifla celor ce au fost transanti, criticii-constructivi ! Ori acei critici sunt mai credibili si vor devein si mai vocali pentru ca s-au dovedit a fi fost deloc aroganti si suficienti, ci, cei cu adevarat cunoscatori.
  Si-aici o sa spun ceva ce va surprinde pe multa lumea, venind din partea constantului adversar al lui Frunzaverde, adicatelea , dumneamea : ei bine, a avut dreptate Sorin Frunzaverde cand a spus ca aroganta si suficienta ne-au “ ajutat “ sa obtinem rezultatele pe care le-am obtinut la aceste alegeri. Repet, niciodata NU voi fi fan, cu atat mai putin prieten al “ ayatollahului “, dar niciodata nu l-am catalogat pe acesta ca fiind prost, dimpotriva, mereu am subliniat ca poseda o inteligenta nativa, mult peste media multor sanchi politicieni, din pacate, inteligenta canalizata deseori diabolic.
  Am acordat insuficienta atentie “ fenomenului diaspora “ ! Si e una din barnele noastre:
  „Diaspora a fost un punct slab al PSD și al guvernării noastre. Sigur că s-a produs și un exod masiv de români din străinătate, și contactele cu țara in general au fost delicate, dificile și mai ales contactele politice. Cred că partidul nu a dat atenția cuvenită relațiilor cu …
  S-a ajuns la 3 milioane de români care au plecat din țară, și care lucrează în condiții dificile, grele. Cred că a fost o slăbiciune că nu a dat o atenția cuvenită unei legături și politice dincolo de legăturile cuvenite cu ambasadele, cu structurile de stat”, a declarat Presedintele de onoare al PSD, dl. Ion Iliescu.
  Aceste Alegeri prin rezultatele lor – perpetuarea Mafiilor PD-L, mentinerea in peisaj a camarilei DEMISULUI, a personajelor de foarte trista , speram noi, amintire ( Videanu, Blaga, Anastase, Frunzaverde, Udrea, Boc, etc etc ) NU aduc nimic bun pentru tara, NIMIC BUN !!
  De-aceea e absolut necesar sa RAMANEM LA GUVERNARE, daaaar : daca vom continua sa raspundem la tot soiul de comenzi venite de la tot soiul de stapani sau fifi-inaripati care se erijeaza in stapani… daca vom continua sa ignoram realitati, daca vom subestima abilitatile adversarilor nostri care vor miza pe motiuni de cenzura si p e presiunea strazii cu scopul inhatarii cu japca a guvernarii ( !! ), daca nu ne vom debarasa de balast, de nonvalori si mere otravite, daca nu remediem greselile si nu stopam gafele, daca nu redevenim social-democrati si nu cautam prin toate mijloacele sa ne aproiem de oameni, sa ne ridicam la nivelul asteptarilor lor, daca…. atunci ne pasc 10 ani de Opozitie si mai grav, riscam sa chiar disparem din peisajul politichiei mioritice si asa vai arhitectonica ei !!!
  Nu pot concluziona fără să atrag atenția asupra următoarelor :
  Curajul se vede in apararea patriei !
  Ce aș transmite Diasporei :
  Nimeni nu pleacă de drag, de bună voie , de prea mult bine ci pentru mai bine, în bejenie ! Vinovați pentru destrămarea familiilor, pentru dor și lacrimi, pentru sărăcie, nevoi, sunt mulți ! Totuși : o datorie mare avem nainte de cele după familie, aceea de-a rămâne patrioți, aceea de-a face ceva concret pentru Patrie, aceea de-a NU trăda Patria, aceea de-a iubi Patria mumă ! Și-atunci, nu ești masă de manevră a nimănui, nu te lași dus de val, nu ești plastilină în mâna unor agitatori direct interesați, nu ești lacheul nimănui – e deajuns să gândești, să fii tu, să nu rămâi dator Patriei, să-ți iubești Patria, să nu răspunzi provocărilor de niciun fel dar să fii onest față de Patrie ! Patria noastră NU merită să fie colonie divizată, dezbinată în beneficiul vreunei mari puteri – aceasta dacă și numai dacă avem destulă minte și iubire și onestitate și mai ales Demnitate să NU o trădăm, să NU o vindem pe iluzii și să NU uităm nimic din ce a făcut rău Patriei, românilor, familiilor noastre !
  ” Tara este ca si o iubire.
  Nu poti sa spui ca o iubesti de la departare. Iubirea are nevoie de intelegere, de sprijin, de cuvinte atunci cand o doare. Cand este prost imbracata are nevoie de haine sau cel putin de intelegere.
  Tara o poti iubi de la distanta, asa cum iubesti un film de la Holywood.
  Tara se iubeste stand cu ea, sau daca imprejurarile te-au dus departe facand ceva in mod activ pentru ea.
  nu poti sa iti iubesti tara o data la patru ani.
  daca faci asa…sa nu ai pretentii de la ea! ”
  ați votat pentru DESTRĂMAREA PATRIEI , naivilor !!!!
  ” Deci e comunistă, hein ? Nu regiunile, invenție stalinistă impusă de ruși, tot în comunism, sînt problema, ci revenirea la formula antebelică a județelor, valabilă și astăzi, după ce România a respins planul de (dez)integrare sovietic (planul Valev) care ar fi vrut să grupeze economic regiunile românești cu cele bulgare, ungare, etc, cu intenția de a distruge coerența industrială și agricolă a țării și de a scoate decizia din mîna autorităților naționale.
  Comunistă, hein ? Cu “comunismul” ăsta vrei să se lupte “entuziaștii” cu caș (de Sibiu) la gură, care au citit în manualele sorosiste de istorie despre regionalistul Sabin Gherman și despre madam Mungiu-Pippidi, tovarăși… pardon, camarazi de idei cu Lucian Boia, demitificatorul “mercenarului” Mihai Viteazul ?
  Nici nu a fost confirmat, nici nu s-a instalat, abia au trecut 2 zile și deja a dat comenzi, s-a răstit și a afirmat că vrea toată puterea, iar acum… ni se semnalează, prin oficină de presă, că tot sîntem luați de proști, direct tema de bază: regionalizarea “anticomunistă”.
  Înțelegeți acum de ce trebuia inventat acest neamț reformat, fost șef al UDMR-ului german, și trebuia cocoțat peste 6.300.000 de voturi anti, dar care se pun drept legitimitate acordată de români dumnealui, cel gata de a susține “discuția serioasă” despre destrămarea României ? ”
  https://conumishu.wordpress.com/2014/11/19/johannis-contra-unitatii-romaniei/
  Aș mai atrage atenția Diasporei și la :
  Radu Tudor scrie despre mișcarea făcută de Renate Weber, care a decis să plece din PPE în ziua în care Iohannis a devenit președintele României. ( !!!!!!!!!!!!!!!!!! ) – ASTA SPUNE F MULTE DESPRE RĂUL CE S-A ABĂTUT PE CERUL ROMÂNIEI DEVENITĂ O COLONIE DEZBINATĂ A GERMANY ! Johannis e LACHEUL coanei Merkel, NU patriot român, punct.
  „Foarte interesanta miscarea facuta de Renate Weber. Un etnic german, un politician liberal valoros, un jurist de marca in domeniul drepturilor omului (!) pleaca din PPE in ziua in care Iohannis devine presedintele Romaniei. Aceasta decizie are cu siguranta un substrat serios, nu e facuta la plezneala.
  In momentul de fata, trei polticieni cu orientare liberala sunt in ALDE si nu in PPE, unde sunt PNL, PDL, PMP si UDMR : Renate Weber, Norica Nicolai si Mircea Diaconu (independent).
  http://www.dcnews.ro/radu-tudor-weber-nicht-iohannis-warum_459775.html?fb_action_ids=761626220591197&fb_action_types=og.likes
  Și câteva întrebări pentru Victor Ponta pe care dumneamea NU l-a trădat da-mi vine să urlu numele unora care au făcut-o și nu pot ( !!! ):
  – pentru ce mama naibii a plătit zăbăuci precum Mirel Palada și deasemeni șleahta de-și zice ” echipa VP ” pe rețelele de socializare ??!!! că iară-mi amintesc cum singura lor ” realizare ” fu să ne îngrădească pe noi, pesediștii CU opinii, multe critice dar constructive…
  – la ce i-a folosit achiziția sanchi consilier Wesley Clark cu apucăturile lui Thaci ( UCK ) și pus doar pe… căpătuit pe oriunde e miros de petrol, gas ??!!
  – de ce nu are și nu a avut VP, un consilier de imagine CITĂV care să se și priceapă la câte ceva???!!!
  – pentru ce mama naibii nu tine seama de sfaturile AN-ului ??!!!
  – de ce la noi, spre deosebire de cloaca, haita de hiene a Mafiilor PD-L, sinteza și comunicarea e la pământ, de ce am trimis la naiba comunicatorii, de ce nu suntem organizați bine în online, de ce cei care muncesc mai ales în online nu sunt motivati, remunerati la o adică, că orice muncă se plătește ( implică ore de muncă, cheltuieli, plata curentului, netului, neglijarea altor sarcini, etc ) – da ne fălim că menținem în partid tovarăși potenți financiar și cam atât de mansarda lor..
  – cum buba de s-a ajuns până aici : să fie chiar PSD un partid de canibali, ne sfâșiem unii pe alții, ne dinamităm din interior, ne trădăm, etc – până când ???
  NU vreau să dispară PSD !! NU avem voie să permitem asta ! Trebuie să ne revenim, să ne adunăm de pe miriști, să luptăm și să încetăm cu comportamentul de FĂTĂLĂI ! Și să REDEVENIM cu adevărat social-democrați că văz pe feude ” stimabili ” care numai aista NU sunt, deși ziceau că ar fi !
  ” Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator. ”
  Petre Ţuţea

  p.s. personal am atras repetat atenția și la nivel de județ ( ! ) și lui VP și la nivel central că nu e de glumit, neglijat cu mediul online, cu Diaspora, cu tot ce tine de comunicare, cu aproierea de Oameni, dar… dar parcă s-au încrâncenat să-mi demonstreze musai că io-s ne-bună pentru lumea lor ” bună”. Măcar dumneamea e constantă și social-democrat și bine-intenționat și pot fi suspectată de orice, numai că aș da dovadă de lașitate , BA ! NU eu sunt fătălău, nici de docilitate nu mă poa suspecta careva, darămite de a nu spune lucrurilor pe nume și deseori cu nume !
  p.p.s. nu doresc polemică cu absolut NIMENI de pe acest blog ! să mă evite cui nu-I convine prezența mea ori spusele mele, punct.

 71. 71 blogideologic noiembrie 20, 2014 la 6:00 am

  Destrăbălarea ideologică anti- românească şi anti-ortodoxă de pe http://www.contributors.ro/editorial/acuz/ Să nu uităm că această oficină de propagandă în linie a fost creată la iniţiativa culturnikului Vladimir Tismăneanu, fiul bolşevicului pro-sovietic Lioncik Tismineţki, acela care a coordonat eficient şi cu foarte mult succes, începând cu anul 1948, arderea cărţilor de învăţătură românească aflate în bibliotecile publice şi particulare din România. Excelează prin virulenţă în acest număr execrabil din contributors.ro domnul (?) Adrian Papahagi, partizanul candidatului prezidenţial Klaus Iohannis.

 72. 72 blogideologic noiembrie 20, 2014 la 6:07 am

  În mesajul său de victorie după alegeri, domnul Klaus Iohannis s-a adresat exclusiv partizanilor săi. Bănuiesc că a fost un lapsus voluntar, destinat să producă urmări care să mute România de pe făgaşul firesc al istoriei sale. Astfel, +După victoria zdrobitoare în alegeri, “martorii lui Macovei” dau startul “REVOLUŢIEI” NEO-IACOBINE ŞI NEO-BOLŞEVICE, chemând “la arme” împotriva Bisericii ortodoxe române: BOR este “TUMOARE PE CORPUL SOCIAL AL ŢĂRII”; se cere DEMISIA PATRIARHULUI DANIEL.+ SURSA http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/11/17/razboiul-cultural-abia-incepe-bor-este-tumoare-sociala-papahagi-cere-demisia-patriarhului-daniel/

 73. 73 Doru Coarna noiembrie 20, 2014 la 8:45 am

  @ blogi,

  KJ era intrebat pt a nu stiu cata oara despre acelasi lucru, doar pt ca patronii postului respectiv incasau stipendii de la guvernul Ponta si trebuiau sa-l mentina mereu in atentia oprobiului public cu aceleasi teme convenabile contracandidatului, iar asta, sasul, se prinsese si raspundea plictisit si cam la misto, lasandu-i sa-si faca numarul. Doar nu iti inchipui ca e prost si nu stie sa elaboreze raspunsuri… in fond si tu esti fizician si nu vorbim despre Vanghelie…

  Avantajul a fost al sau pana la urma, pt ca desi nu multi romani detin 6-7 proprietati, toti vor ca asta sa fie permis, nu condamnabil. Deci sasul gandeste adanc si evalueaza impactul final, nu cel de moment!

 74. 74 Doru Coarna noiembrie 20, 2014 la 9:07 am

  @ Cris,

  se poate vota oricum in baza CNP-ului si renuntand la secretomania legata de optiunea personala, deci chiar telefonic. Votul este un drept constitutional si se exercita in mod liber, deci nu are de ce sa fie secret, iar daca cineva iti face mizerii pt cum ai votat, dai la procuror o nota si respectivul trebuie scos din joc, daca-i la stat dat afara automat, daca-i patron interzis de la vot vreo 10-20 de ani sa zicem, ca sa-i ajunga…

  Cata vreme nu exista transparenta totala si nu pot verifica daca a fost inregistrat corect votul meu pe un site public al BEC, vor dainui vesnic suspiciuni de fraudare. Sa fim seriosi, doar nu votam partide teroriste sau naziste, votam forte politice care exista in mod legal in Romania.

  Evident, calculatorul va gasi CNP-urile multiple si tot evident, le va anula pe toate. Apoi ulterior, STS poate depista de unde au fost trimise voturile multiple pe un CNP, il poate valida pe cel real si lua de ciuf pe cei care l-au multiplicat.

  Eventual, se poate prevede o etapa suplimentara, a doua zi, de confirmare, fiacare sa-si trimita inca o data optiunea, poate chiar si un cod aleatoriu emis de calculator, si e greu de presupus ca cei care au multiplicat votul cuiva vor face toate multiplicarile la fel si a doua oara, pt ca nu vor multiplica doar cateva voturi, ci sute de mii sau milioane! Un PC care ar face asta permanent este usor de depistat!!! Apoi putina puscarie si le va trece tuturor cheful de vot multiplu!

  Singura problema este ca trebuie scosi din joc mortii, nebunii si condamnatii fara drept de vot, iar asta este ceva imposibil intr-o tara incapabila sa faca un recensamant cat de cat precis.

 75. 75 vsile, noiembrie 20, 2014 la 9:07 am

  Blogi,

  Iar esti plin de ura si ajungi din nou cu o uratura drept in aratura!

  P:ai intrebarile prea-cinstitului Pandaru se pliaza si pe domnul Profesor Nastase ?
  Intrebarea esentiala ar fi fost „cite case avea Johannis inainte de a fi primar” si eu observ ca aceasta intrebare esentiala lipseste si la Pindaru dar si la dumneata!
  Restul schema cu meditatia asa cum bine cunoasteti a mers nu numai pe vremea lui Ceausescu dar si dupa .Acum oamenii isi mediteaza copii din grupa pregatitoare sau nici atata lucru nu stiti?

  Un vechi prieten semi – american imi trimite un mesaj educativ american in care suntem instructionati de un domn chel cum sa devenim buni alegatori precum alegatorii lui Obama intro tara in care doar turistii sunt inteligenti.
  Ce cuprindea in esenta mesajul o scurta fraza care amintea ca despre suspendarea actiunii DNA impotriva firmei rusesi LUKOIL! Acum nu stiu si nu cred ca ancheta a fost suspendata , eu cred ca merge inainte si incearca sa le gaseasca rusilor niscvai probleme , si cum nu se poate ca un organ de ancheta sa nu descopere ceva , probabil ca si va redescoperi apa calda. Deocamndata ca echilibru economic LUKOILUL foloseste propriul titei adus din Rusia dar si o parte per care o cumpara de la PETROM-OMV si gratie lor consumul propriului titei exploatat de OMV-PETROM nu a atins cotele cele mai inalte de extractie.Asa cum spuneam bulgarii si rusii ii dau bice si extind in draci una din cele 6 mari rafinarii ale lumii la Burgas si atunci vom mai vedea.
  Deci tot mesajul de re-educare al romanilor se rezuma de fapt la LUKOIL !
  De ce am readus in discutie subiectul pentru ca de cealalta parte , ii dau o veste proasta premierului Ponta care probabil ca nu stie ca Citibank Romania una din sucursalele marelui CITBANK USA , isi restrange activitatea pe Romania , si incepind cu martie 1015 vor ramane in tara doar cu sucursalele din Bucuresti-Timisoara-Brasov-Cluj , de aici se observa si promisiunile desarte ale negrului de la Casa Alba , lipsa unui ambasador de profesie in Romania …si multe altele.
  Ei dl Johannis sa te vad cum inlocuiesti Citi- mall cu Deutsche – mall!

  Adrian B,
  Esti dovada clara a unui PSDisti cinstit si onest!

  Ce ai facut dumneata pentru societate se vede cum tot asa de bine se vede ce am facut eu!
  Sunt pe acest blog putini indivizi care ma cunosc , unii din pacate au plecat pentru ca asa este in viata Dumnezeu ii cheama la el pe cei buni.
  Daca amicii mei care ma cunosc nu ar fi fost niste mecchini ti-ar fi tras o palma la poponetul prost garantand ca eu nu sunt nici unul dintre atributele pe care cu generozitate mi le atribui.
  Dar asta este cine nu-i PSDist e rau sau PNList nu-i asa pe acelasi calapod pe care Iliescu si Traian Basescu l-au pus pe rege! Sau PSDisti sunt mai buni ca PNLIsti sau invers PNListi ar fi mai buni pa PSDistii?
  Sa nu incurci ca de obicei sintagmene si oamenii ,singurul care a apropriat intr-un moment de rascruce, pentru Romania , Casa Regala de guvern a fost dl. Adrian Nastase!

  PS.
  Se pare ca am tot mai multi prieteni , noroc ca nu a iesit din nou Iliescu la alegeri ca cine stie ori ma linsau ori ma trimiteau la Gherla!

 76. 76 George Ban noiembrie 20, 2014 la 9:25 am

  Sibilla

  Exceptional! RESPECT!

 77. 77 Doru Coarna noiembrie 20, 2014 la 9:33 am

  @ Sibilla,

  esenta democratiei functionale este de o vota intotdeauna cu cel mai slab, astfel ca nimeni sa nu ajunga sa detina intreaga putere! KJ a declarat ca vrea toata puterea, insa asta este ceea ce vrea el, mai ramane ca voi PSD si aliatii vostri, sa abdicati, sa tradati sau sa va incovoiati… ca de obicei!!!

  Ca sa va dispara temerile, a mai spus ca nu vrea traseisti, deci la bucata, ca voi, ci en gros, partide intregi, astfel ca sa existe un bloc de dreapta si unul de stanga! Evident, cei de stanga trebuie prin ideologie, sa nu mai fure din ceea ce are poporul, adica…. in timp ce cei de dreapta se pot hazarda economic o vreme, apoi stanga repara, samd.

  Fara parlament, nu se poate face regionalizarea etnica, iar cea administrativa este inutila si costa mai mult decat formula actuala, si fara popor nu se poate modifica constitutia.

  Eu v-am zis ca nimeni nu vrea partid-stat, insa am crezut ca la cat de ticalosi se arata a fi, exista sigur un blat… si continui sa cred ca a existat si ca a fost tradat convenabil, din ratiuni geopolitice, in ultima clipa.

  Pana la urma, cineva a gandit pentru Romania! Inclusiv alegatorii!

 78. 78 blogideologic noiembrie 20, 2014 la 9:55 am

  Felicitări, Ecaterina Andronescu ! Ieri, în ciuda atâtor presiuni spre aculturaţia băsist-iohannistă, Doamna profesoară universitară Ecaterina Andronescu a dovedit un spirit extraordinar de lucid şi calm. Domnia sa afirma că adoptă modelul intelectual Nicola Iorga care spunea : “Tot ce vezi este educaţie; tot ce auzi este educaţie.” Eu cunoşteam aforismul într-o variantă formal puţin diferită, însă perfect echivalentă semantic. Oricum, şi în această formă se vede “prezenţa” (concept esenţial în dialogul epistolar între Ioan Eliade Rădulescu şi Costache Negruzzi în prima jumătate a secolului XIX ; fără să caut eu neapărat un argument protocronist, ceea ce, totuşi, este!, în secolul XX Jacques Derida relua conceptul de “prezenţă” stârnind hohotul de rîs intens al lui Mircea Cărtărescu care nu pricepea nimic).

 79. 79 vsile, noiembrie 20, 2014 la 10:05 am

  Cu logica, daca ai noroc , te nasti ,

  dar daca nu o imbunatatesti ramai ca bietul meu coleg tanar si ilogic!

  Un baietel probabi mai mic in virsta decit cel mai mic fiu al meu , ma insulta pe motivul de dansul descoperit ca eu as fi PNList adica m-a desconspirat la fel ca si Dl. Nastase sau Marcus ca nu as fi PSDist., desi eu nu am afirmat nici o data ca as fi fost unul sau altul. Pe vremuri am cochetat din simpatie pentru dl. Coposu cu PNTeul dar o data cu moartea acestuia au murit si sperantrele mele in urmasii lui Coposu si in special in Diaconescu&Co.
  Cu ideile dl. Coposu ale unui taranist care are o sorginte de stanga ,pentru cei care nu cunosc acest lucru ,am ramas, si de aici poate o gandire spre o stanga curata dar in nici un caz una corupta formata din bisericute , familii , baroni si politicieni ieftini!
  Dar vorbeam de logica , dupa ce a citit un mesaj de mai sus colegul mai tanar decit copii mei , poate ceva mai rasarit ca varsta dar nu si ca logica decit cel mai in varsta nepot al meu ,spune „@ vsile

  esti un liberal adevarat : o jigodie , un tradator , discurs dublu , provocator , diversionist
  inchei citatul .Tanarul este revoltat ca l-as fi facut partas la multe din mizeriile si minciunile reiterate pe rand de politicul romanesc , acum fiind vorba de PSD, descrisi ca atitudine de prea lunga lista de penali din acest partid.Nu am negat nici o data insa ca altii ar fi mai breji ba mai mult daca ar fi avut logica ar fi retinut ca in acelasi mesaj spuneam de PNL ca ar avea
  „Domnule Johannis daca nu ati inteles de ce nu ati primit un sprijin direct de la un om de onoare din PNL poate singurul atunci ar trebui sa reflectati ca eu v-am votat ca pe un presedinte al tuturor romanilor”.
  Ai inteles Adriane …un singur om de onoare?
  Da este adevarat m-am folosit de adrianul numelui tau ca sa-l fortez pe adevaratul adrian , asa cum imi spunea ironic o alta colega cu logica dumitala „sa-si dea arama pe fata”, si a facuto sub propria semnatura!

  Dar pentru tine tinere e mai greu sa intelegi ca nu toti cei care te lauda se si stimeaza sau te iubesc cu adevarat.
  Ma uitam , surprins la postura dl. Serbanescu, zis miki , un corupt ca toti politicienii romani care au beneficiat de partid intr-un fel sau altul ,ramas singur fara ca vreun coleg sa-i vorbeasca sa-l incurajeze in vreun fel, si prin asociere ma gandeam la pozitia fostului sef al dl. Serbanescu , lasat de Ponta in aceiasi posura si reinventat de parca nu s-ar fi intamplat nimic dupa razboi!
  Cam greu tinere cam greu sa pricepi ca viata nu este abnegatia pentru un partid sau altul!
  Simpatiile mele pentru domnul Nastase ,colegule mai tanar, nu ma fac nici PSDist cum nici antipatiile nu ma transforma in PNList , critica este ceva mai greu de inteles nu in mod special pentru membrii sau simpatizantii unui partid , critica este un mijloc de educare respins in general de toti membrii societatii si de aici si reactii precum reactia dumitala juvenila!
  Constat insa ca te uiti prea mult sau ca esti usor influentabil de mesajele dezumflatului dezbracat de caracter M. Badea sau la saracutul inocent domn. Gadea!

 80. 80 blogideologic noiembrie 20, 2014 la 11:15 am

  “Deci” domnul Claudiu Pândaru de la Gândul Live l-a prins într-o capcană conceptuală pe “sasul care gândeşte adânc”. Cât despre elucubraţia că “patronii postului respectiv încasau stipendii de la guvernul Ponta” aceasta este imediat demontată prin atacul vulgar de la Gândul Live asupra unui clip publicitar realizat de menestrelul Tudor Gheorghe în favoarea candidatului prezidenţial Victor Ponta. Mai zice @Doru Coarnă despre “KJ […] doar nu îţi inchipui că e prost …” Ei, da. Nu doar că îmi închipui, dar şi pot demonstra. Cum perora un bun fizician şi pedagog britanic, iniţierea practică pentru învăţarea fizicii clasice se face deja bine pe la vârsta de patru ani. Or, într-un alt interviu, Klaus Iohannis afirma că el n-are vreo amintire din copilărie ! Îmi amintesc eu, umilul refugiat din Basarabia, că în capitala culturală olteană din Câmpia Băileştilor găseam în joacă un arsenal fascinant de componente mecanice simple – care ţineau în esenţă de orologerie- şi care fuseseră adunate – şi probabil folosite inventiv-inovativ în felurite chipuri de construcţii maşiniste de către un inventator băileştean pe numele său “Domnul Leştaru”. Care la vremea mea nu mai exista, doborât de vârstă şi de boală. Şi nu era unicul inventator oltean din Băileşti ! Îmi aduc aminte, tot de pe vremea aceea, de zborul unui avion cu motor şi structură din lemn de balsa ce avansa viu şi la mică înălţime deasupra străzii Locotenent Becherescu (doar strada aceasta despărţea gospodăria cumpărată de bunicul meu Grigore Filipaş de Piaţa Centrală din oraşul Băileşti). Sclipiri proaspete ale metalului polizat din zona motorului erau indiciile unei construcţii recente. Apoi, să amintesc că în bucătăria de vară a familiei Leştaru exista un ţest roman pentru pâine. Ni s-a făcut – eram mai mulţi copii îngăduiţi să privim acolo- o demonstraţie practică însoţită de explicaţii. Probabil că bătrânul inventator băileştean Leştaru care îşi instruise familia avea şi solide noţiuni de termodinamică, pentru că atunci am înţeles eu principiile domului radiativ. Nimic, nimic, nimic despre drumul iniţiatic clasic în fizică pe care l-aş fi dorit eu prezentat cumva şi în Amintirile din copilărie ale sasului Klaus Iohannis de la Sibiu.

 81. 81 Gruia lui Novac noiembrie 20, 2014 la 11:29 am

  @ sadicu

  Nu vreau sa afirm sus si tare ca Johannis va fi cel mai …. presedinte. Lumea a judecat dupa ceea ce stia, adica este un bun gospodar, este un om care nu face exces de vorbarie, ba dimpotriva, este laconic, dar rezultatele lui se vad cu ochiul liber. Daca sibienii l-au reales de 3 ori pana acum inseamna ca e ceva de capul acestui om. Gandeste-te ca in 2000, cand a castigat prima oara, a fost un adevarat pariu pentru sibieni. Cine era FDGR si ce reprezenta el atunci, comparativ cu celelalte formatiuni politice?
  Eu cred ca Ponta a pierdut intai si intai din cauza minciunilor de care nu se poate dezbara, probabil, nici in somn. Si nu e vorba despre lucruri pe care lumea informata sa nu stie care e situatia reala. Cand cineva te minte in fata desi e foarte probabil ca adevarul sa fie cunoscut deja sau sa fie aflat in clipa urmatoare, cum sa-i mai dai credit acestui om?
  Ponta a pierdut si din cauza arogantei si impertinentei afisate. Cum e posibil sa-l jignesti in direct la tv, acuzandu-l pe Johannis ca s-ar comporta ca un mosier, cand omul te-a rugat sa nu-l mai intrerupi cand vorbeste pe timpiul alocat lui si, mai mult, el te-a lasat sa vorbesti?
  Ponta a pierdut mai ales fiindca a fost perceput drept o marioneta in mainile baronilor locali. Cat este sau nu de adevarata aceasta perceptie nu avem cum sa stim cu exactitate, dar toata peroratia lui Ponta impotriva DNA si ANI ori a ICCJ a lasat o proasta impresie fiindca a-i apara pe un Nicolescu, Duicu, Mazare, etc, pe motiv ca ar fi victimele lui Traian Basescu, cand existau probe clare impotriva lor, nu este de natura sa te convinga ca este omul de care are nevoie tara.
  In fine, in contextul in care ambasadele din Occident au cerut sporirea numarului de sectii in statele UE fiindca din 2009 incoace a crescut simtitor numarul romanilor in tari precum Germania, Marea Britanie, Franta, etc, iar tu guvern si MAE te faci ca ploua si refuzi, a devenit clar ca ti-e frica de votul diasporei. Atata vreme cat acesti oameni, aflati la munca sau studii in strainatate, nu si-au pierdut cetatenia romana, ei au drept de vot conform legii. Nici in 2009, desigur, nu au fost suficiente sectii de votare, dar nici participarea nu a fost atat de mare ca acum.
  La Paris, in 2009, cica ar fi votat 3800 de oameni, iar Baconski pentru a fluidiza procesul a dat voie ca votantii sa vina cu formularele direct completate, astfel ca au putut vota toti cei 3800. Scandalul pornit din tabara lui Geoana a fost complet aiurea fiindca avansul lui Basescu a fost de vreo 70000 de voturi, nicidecum de 3800 cati au votat la Paris.
  Si, acum, culmea culmilor, guvernul Ponta si MAE au gasit drept solutie salvatoare pentru fluidizarea procesului de vot, in turul II, exact masura lui Baconski, pentru care a fost atat de blamat, jignit, acuzat de psd.
  Sangele, apa nu se face, spune un proverb, asa ca este explicabil de ce rudele din tara ale persoanelor plecate peste hotare, au iesit la vot in turul II, chiar daca au stat acasa in primul tur, cand au vazut umilinta la care au fost supusi cei din Torino, Paris, Londra, Munchen, etc
  Eu sunt un optimist moderat de felul meu, deci nu am chiuit de bucurie cand Ponta si-a recunoscut infrangerea, nici cand Johannis ne-a anuntat ca va urma o schimbare de politica. El este doar un om, iar pentru schimbare este nevoie de mull mai multi ca sa urneasca Romania din loc.

 82. 82 vsile, noiembrie 20, 2014 la 2:10 pm

  Sibila,

  Pentru mine nu esti surprinzatoare , esti ,cel putin dupa acest blog singura persoana membra a PSD demna de respect si admiratie.

  Personal te-am spijinit mereu chiar si atunci cind colegii de partid deviau in critici ieftine sau absurde.

  Din pacate tu nu poti reforma acest mamut , atata timp cit ai avut probleme intro organizatie mai mica.

  Pe vremuri pe acolo era fieful ,zona sub influenta PSDista a fostului prieten al domnului Iliescu ,si actualmente prieten a lui Basescu, Ioan Talpes ,cred ca l-ai cunoscut personal si pe moment ti-a facut o impresie buna ……cei si cu camaleonismul asta !

 83. 83 blogideologic noiembrie 20, 2014 la 4:30 pm

  @analist
  Care sunt „cauzele de stagnare” şi „cauzele de accelerare” în cazul real românesc? Fără Asimov.

 84. 84 Cris noiembrie 20, 2014 la 8:01 pm

  Lăudabil, Ioh și-a lansat o carte, autobiografia, într-o librărie, angajându-se să promoveze CARTEA în rândurile poporului.
  Sunt convinsă că votanții lui foarte-tineri îi vor urma exemplul și vor da năvală în librării, își vor umple casele cu cărți pe care le vor citi și reciti și despre care vor vorbi pe rețelele de „socializare” astfel: o vulgaritate scabroasă, o carte, o înjurătură birjărească, o carte, o amenințare cu moartea, o carte, o jignire la adresa celor care nu l-au votat pe Ioh, o carte…

  În campanie n-am băgat în seamă acuzațiile aduse de ambele tabere candidaților, dar îmi amintesc că, apropo de problema celor șase case ale familiei Ioh, Băsescu a zis că, atunci când a auzit de la Ioh că le-a cumpărat din meditații, a râs singur în biroul lui de la Cotroceni. După o săptămână i-a pierit râsul. Și-a dat seama că se poate să-ți cumperi șase case din meditații (după ce ai dat taxele la Fisc, firește).

 85. 85 vsile, noiembrie 21, 2014 la 8:59 am

  vsile,
  noiembrie 20, 2014 la 2:10 pm
  Sibila,

  Pentru mine nu esti surprinzatoare , esti ,cel putin dupa acest blog singura persoana membra a PSD demna de respect si admiratie.

  Personal te-am spijinit mereu chiar si atunci cind colegii de partid deviau in critici ieftine sau absurde.

  Din pacate tu nu poti reforma acest mamut , atata timp cit ai avut probleme intro organizatie mai mica.

  Pe vremuri pe acolo era fieful ,zona sub influenta PSDista a fostului prieten al domnului Iliescu ,si actualmente prieten a lui Basescu, Ioan Talpes ,cred ca l-ai cunoscut personal si pe moment ti-a facut o impresie buna ……cei si cu cameleonismul asta !

 86. 86 Doru Coarna noiembrie 21, 2014 la 10:37 am

  @ Blogi,

  sunt fizicieni si fizicieni… Intr-adevar, in zona populara apar, daca stii sa privesti, inovatii spectaculoase, dar ele se datoreaza nevoii omului simplu, sau fara mijloace, de a rezolva anumite probleme specifice gospodariei sale. Nu Fulton a inventat turbina, roata de apa era demult inventata de catre morari…

  In privinta subventiilor: tu crezi ca vreunul dintre jurnalistii romani deschide gura sau apuca pixul din simpatie? OK, atunci inseamna ca traim in tara marilor pasiuni…

  Personal si sincer, nu cred ca KJ va face fata provocarii, tara este prea deteriorata pt a se mai putea face ceva, dar cel putin sa ramana asa, sa nu se deterioreze si mai mult! Un regim VP ar fi deteriorat-o sigur, si mai mult.

  Si mai este ceva, constructia europeana ne-a adus in acest punct, trebuie ca toti europenii sa constientizeze ca sunt frati, daca nu prin origini, macar prin vocatie si destin. Se vede ca si romanii au inceput sa inteleaga acest lucru, desi n-as fi crezut asta inainte de alegeri. La halul in care ne-au adus politicienii in 25 de ani, UE este singura noastra sansa de a supravietui. Problema insa o reprezinta aceeasi clasa politica si nu numai de la noi, ci din toate tarile UE, astia nu vor sa-si piarda privilegiile pe mosiile lor nationale! Probabil ca vor mai trebui alti 25 de ani pana cand lumea sa-i shutuiasca pe strada peste tot si sa-i faca sa se apuce si ei de o treaba constructiva. Evident, nu toti sunt retrograzi dar ei au caracteristica de a sustine una si de a face alta! Amatorismul lor costa pe toata lumea prea mult! Nu se poate fara politica, dar politicienii trebuie sa inteleaga ca ei trebuie sa caute modalitati de a satisface poporul care-i plateste, si atat! Daca au alte viziuni sau alte metode, sa ramana cu ele dar sa nu se intrebe de ce nu sunt alesi.

  Cel mai la indemana exemplu de nesimtire este remanierea ce se anunta! Pai VP a pierdut alegerile, el trebuie remaniat, nu guvernul sau partidul! Stia ca asta-i miza si totusi s-a bagat, acum trebuie sa platesca el, nu altii tot asa, la misto, de ochii lumii, in acelasi stil de a-i prosti pe prosti, cu care s-a, si ne-a obisnuit… Crezi ca Oprea n-ar putea guverna? Bine nu cu Plushica, trebuie readus Georgescu de la BNR o vreme…

  Crezi ca daca lingaii vor continua cu linsul, il vor ajuta si vor putea repara ceva? Nu vor face decat sa creasca reactiunea impotriva PSD, adica vor pierde toti pt un singur om care are un orgoliu demn de oameni de mare capacitate si valoare, nu de un imatur decompensat. Apoi, VP s-ar putea reinventa in cativa ani, pe cand PSD nu se poate reinventa decat daca trage oblonul si reapare, cu alti oameni, peste vreo 20 de ani! Partidele se reinventeaza mult mai greu decat un om…

  Dar in fine, treaba lor, oricum nu asculta de nimeni si de nimic… ei stiu ca trebuie sa ramana la ciolan, si atat! Desi nu inteleg, dupa cum decurg lucrurile cu Justitia, cam stai degeaba la ciolan… Ciolanul de acum incolo, sta in munca, in inovatie, in curaj, in…

  Si inca ceva, toti baietii astia au adunat cu japca niste averi fantastice cat pt zeci de generatii, tot nu le ajunge? Ce Dumnezeu mai vor? Chiar nu se poate respira de ei, sau trebuie sa ajungem sa le dam ceva ca s-o putem face?

 87. 87 Cris noiembrie 21, 2014 la 6:02 pm

  Un comentator cu pseudonim vulgar (cum ar putea să fie un votant „educat” de-al lui Ioh, altfel decât vulgar?) mă „instruiește” în de-ale informaticii.
  1. E foarte tânăr și de-aia are certitudini.
  2. Are altă părere în materie decât Pentagonul, NSA…, dar cine sunt cei de la Pentagon, NSA… care n-au avut, nu-i așa? un „specialist” așa ca el?
  3. Cred că va fi unul dintre viitorii huiduitori lui Ioh. Și în privința lui Băsescu a fost la fel: cei mai înverșunați susținători l-au înjurat cel mai tare în cele din urmă.

 88. 88 analist noiembrie 22, 2014 la 8:01 am

  @blogi
  Afirmatia cu pricina am facut-o inca de vreo cativa ani…Asa merge chestia asta cu previziuni pentru viitor…Ca sa iti dau un exemplu….cand PDL facea niste chestii nepopulare….prin 2010…toata lumea se vaita ce ne facem…iar eu evaluam cat de mult va gresi viitoarea guvernare a USL care inca nu se formase….in momentul in care DL. Nastase a renuntat la candidatura in favoarea lui VP, a devenit clar pentru mine, ca daca reforma in PSD nu se va realiza in acel moment, va urma o prabusire…Diferenta intre mine si analistii de la televizor e una singura….Ei spun vai ce surpriza…..iar eu spun…era inevitabil….
  @doru coarna Mai tii minte. te intrebam odata daca mai exista oameni corecti in Romania…a devenit vital pentru Romania ca ei sa domine viata politica…de unde naiba putem gasi atatia? Asta trebuie sa fie intrebarea celor care vor sa conduca tara.

 89. 89 blogideologic noiembrie 22, 2014 la 2:57 pm

  @ Analist
  Nu prea văd eu cum poţi face instituţionalizarea Fundaţiei lui Asimov în România.

 90. 90 analist noiembrie 23, 2014 la 10:24 am

  @blogi
  Tara are doar nevoie de o clasa politica care sa nu franeze tot timpul viata romanilor de zi cu zi. Primul pas in aceasta directie va fi alegerea consilierilor lui Ioha, Am participat la revolutie, am luat parte la Fenomenul Pietii, am fost unul din liderii LS care au reprezentat Opozitia fata de FSN, cand Romania era in genunchi stiu cum functioneaza PSD, PNL de acum…e momentul care cei care nu s-au implicat in politica si sunt din clasa de mijloc, asa subtire cum este ea acum, sa se implice…..

 91. 91 Lucian noiembrie 23, 2014 la 7:04 pm

  Domnule Presedinte Adrian Nastase, va rog sa-mi spuneti modul in care as putea intra in posesia volumului „Cele Doua Romanii” si cu un autograf din partea dumneavoastra daca se poate. Din pacate distanta care ma separa de Bucuresti de 500km face practic imposibila prezenta la oricare din lansarile pe care le-ati avut. Cu deosebita stima va doresc multa sanatate atat dumneavostra cat si familiei dv.

 92. 92 Sibilla noiembrie 24, 2014 la 1:17 am

  @vsile,
  @ Doru Coarnă,
  NU l-am cunoscut perso, mă lasă sloi cameleonul cela… sloi ce-mi înfioară spinarea când auz numele ăluia, altor cameleoni aidoma !
  Deacord cu cele enunțate de Doru… mă aștept la trădări ! rațiuni geopolitice – DA și NU NUMAI.
  ” Convingerea mea e că inteligenţa i-a fost dată omului pentru a se îndoi. Ar fi nu doar ridicol să-mi închipui că adevărurile mele sunt, neapărat, mai adevărate decât adevărurile altora. Ar fi şi dăunător. M-aş lipsi pe mine însumi de şansa de a înţelege ce am greşit.- Octavian Paler
  S-auzim și de BINE ! Doamne Ajută !!

 93. 93 nastase noiembrie 24, 2014 la 12:50 pm

  Lucian,
  vor fi câteva volume disponibile la Fundatia Titulescu, la dna Mihaela Drăghici. Gasiti coordonatele pe siteul Fundatiei.

 94. 94 vsile, noiembrie 24, 2014 la 5:30 pm

  Apropo de raposatul domn Paler a crescut un idiot nu un urmas demn !
  Gadea a fost „yes-manul” lui Paler , ramas cu ceva de la dl.Paler s-a ridicat ca moderator anti-basescu , pierzindu-si obiectul de activitate a involuat galopant pina la „low-manul” pupincurist de azi!


 1. 1 “Cele Două Românii”, lansarea celui de-al doilea tiraj, la Gaudeamus | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe noiembrie 18, 2014 la 10:11 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: