Din surse

Din surse neconfirmate, am aflat ca, in perioada urmatoare, prin incredintare directa, se vor produce noile carti de identitate pentru cetatenii romani, de catre o companie straina. Acestea vor contine si un cip cu toate datele personale si, desigur,acestea vor fi si la dispozitia companiei respective. O fi adevarat, n-o fi adevarat?

31 Răspunsuri to “Din surse”


  1. 1 dodo mai 6, 2009 la 8:17 am

    Ne mai mira? Si ministrul este al PSD nu? Sa speram ca nu va fi adevarat, si nu vom face acesta nebunie? Noi avem datele cetatenilor din alte tari? SI NU VREAU SA DAU DOVADA DE AUTARHIE! Dar totusi..!

  2. 2 sandu mai 6, 2009 la 8:32 am

    Asta ne mai lipsea!In rest…………………………..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????

  3. 3 Român amărât mai 6, 2009 la 8:55 am

    Da, cu observaţie

    Optez pentru un astfel de paşaport, cu o singură
    doleanţă : să fie cipuite corect stările erective,
    obligatoriu cu redare axonometrică a realităţii.
    Am şi explicaţie valabilă pentru mai toţi conaţionalii :
    noi trecem prin lume remarcati doar cu ce avem în
    cap şi nădragi

  4. 4 bătăiosu mai 6, 2009 la 9:12 am

    Noi, cei din tabara nationalist-crestina, atragem de mult timp atentia asupra acestui lucru. Ne indreptam cu pasi repezi spre o societate supravegheata si controlata care ne va transforma in niste animale dezumanizate, bune doar de pus la jug, fara constiinta si personalitate. Dvs. ar trebui sa va concentrati mai putin atentia asupra luptei politice interne, si mai mult asupra a ceea ce se intampla in exterior, deoarece semnalele vin dinspre SUA si UE, iar ai nostri le urmaresc fara impotrivire. De implanturile cu microcipuri, caci acesta este scopul final, nu va scapa nimeni, nici dvs., ca fost prim-ministru, nici Basescu, ca fost presedinte, nici Gigi de la tomberon.

    Dumnezeu sa va dea gandul cel bun!

  5. 5 Marcus mai 6, 2009 la 9:31 am

    Imi cer scuze pentru off topic:
    Cosmarurile lui Traian

    Intr-o dimineata frumoasa de primavara, dupa cateva nopti de amor nereusit, in ciuda tuturor tehnicilor folosite de ea si a unei cantitati impresionante de afrodisiace combinate cu Viagra si vin moldovenesc “Puterea Ursului”, Lenny isi ia inima in dinti si-l intreaba pe Romeo de Basarabi:

    – Traienele ce-i cu tine, ce ti s-a intamplat iepuras, oare nu-ti mai plac, sau ai gasit pe altcineva?

    – Nu comoara ochilor mei, nu tu esti problema ! Problema este ca, de cand si-a anuntat Crin candidatura la presedentie, noapte de noapte, atunci cand reusesc sa atipesc un pic, am acelasi cosmar, care pur si simplu ma scoate din minti si ma secatuieste de puteri.

    – Povesteste-mi dragule ce visezi, poate gasim impreuna o solutie !

    – Pai se face ca dupa ce voi pierde alegerile in toamna, voi reveni la meseria mea, ocazie cu care pe o furtuna naprasnica voi naufragia pe o insula locuita de un trib de canibali al carui sef este Crin. Dupa ce acestia ma gasesc, ma leaga cu mainile la spate de un copac, pentru ca a doua zi sa ma faca ciorba de porc si sarmale. In vis se face ca toata noaptea ma rog la Dumnezeu sa ma scape de belea si atunci cand orice speranta pare pierduta, din ceruri se aude o voce tunatoare care mi se adreseaza:

    – Traiane vrei sa scapi?

    – Da Doamne, multumescu-ti ca mi-ai auzit ruga, spune-mi ce trebuie sa fac.

    – Traiane, trebuie sa belesti p..a!

    – Pai cum Doamne, nu pot, am mainile legate la spate.

    – Nu-i nimic Traiane, dimineata cand tribul condus de sef isi va incepe dansul ritual in jurul tau, prinzi un moment in care Crin este cu spatele la tine si-i arzi un sut in fund.

    Zis si facut, a doua zi totul decurge conform planului, Traian profita si-i trage un sut in fund lui Crin, la care se aude din nou vocea:

    – Ei bine Traiane, ai vazut cum ai belit p..a!
    sa fiti iubiti
    marcus

  6. 6 Codrin Scutaru mai 6, 2009 la 9:31 am

    Sunt curios cand vor sa dea drumul la licitatie. In perioada de dupa alegerile europene? Banuiesc ca marii beneficiari nu vor fi cetatenii ci comisionarii politici de la diverse partide.

  7. 7 Codrin Scutaru mai 6, 2009 la 9:41 am

    Nu am vazut bine prima data. Incredintare directa???
    E strigator la cer! Are cineva de incasat spaga de campanie?

  8. 8 Dinu mai 6, 2009 la 11:21 am

    Poporul roman v-a votat, iar voi l-ati redus la cenusa…Toti vom avea de dat un raspuns la judecata viitoare. Doar n-om trai in etern…
    Se zice ca va veti mantui asa cum a facut-o Iuda, direct in iad: o fi adevarat, n-o fi adevarat…

  9. 9 Alex mai 6, 2009 la 11:34 am

    Ideea este ca nu cumva responsabilitatea sa fie aruncata inspre PSD. Camera Deputatilor a adoptat fara sa clipeasca (in unanimitate) legea prin care, incepand din 2011, vom avea cipuri in buletine precum vacile. Asta in timp ce UE a lasat-o mai moale cu cipurile (v-am prezentat un raport al Comisiei Europene din 2005); banuiam ca la bani se reduce totul. Inclusiv graba oficializarii noilor acte de identitate.

    A inceput deja o campanie de strangere de semnaturi pentru organizarea unui referendum impotriva buletinelor electronice (este nevoie de un milion de semnaturi pentru referendum), depinde insa ce partid reuseste sa si-l treaca in „palmares”…

  10. 10 Alex mai 6, 2009 la 11:35 am

    Intrebare (retorica?): a cui este firma care produce cartile de identitate electronica?

  11. 11 Cârcotaşu mai 6, 2009 la 11:36 am

    Greu de crezut. Compania străină, probabil israeliană va furniza echipamentele şi cardurile şi cip-urile virgine, iar înscrierea o va face, ca şi până acum, direcţia de resort din IGP.
    Sigur, speculaţii… gârlă.

  12. 12 Dragos mai 6, 2009 la 11:51 am

    Ce chestie ! Nenorocitii ! Asta inseamna ca toate informatiile de pe laptopul meu Dell sunt accesibile si la compania Dell….inseamna ca piesele artistului Adrian Wonder Kid sunt accesibile si companiilor Traxdata, Memorex, Basf…….inseamna ca tot ce scriu este accesibil companiilor ce fabrica hartie, pixuri, creioane, stilouri….inseamna ca tot ce ‘produce’ un bebe este accesibil firmelor de pampersi….

    E foarte grav !

  13. 13 Miclaus mai 6, 2009 la 12:03 pm

    Dar populatia a fost consultata in aceasta privinta? Confidentialitatea datelor reprezinta o chestiune f importanta, cum este posibil ca datele cetatenilor romani sa fie la dispozitia unei firme private.

  14. 14 Draghi Puterity mai 6, 2009 la 12:05 pm

    Dupa ce ne-a vandut flota cine stie cui si bunastarea si viitorul bancherilor chiar eram curios ce o sa mai vanda Basescu. Uite, ne vinde acum si datele personale. Ce mai urmeaza? ADN-ul? Sufletul?

  15. 15 Paul mai 6, 2009 la 12:29 pm

    Domnule Nastase,

    Ca o firma straina va veni in Romania ca sa produca ceva, fie si carti de identitate, nu mi se pare ceva iesit din comun. Evidenta populatiei, chiar daca aparent are legatura cu acea dimensiune afectiva care da nastere sentimentului de apartenenta nationala, nu este, in realitate, cu nimic mai speciala decat orice alta statistica nationala. Era cu totul altceva daca o firma straina venea sa preia controlul frontierelor Romaniei sau a Apararii nationale, sau daca am fi inlocuit judecatorii romani ai Curtii Constitutionale cu niste straini :).
    Cat despre cardurile de identitate efective pe care le vor face „strainii” pentru romani, in afara detaliului ca vor avea si „altii” acces la adresele, la numarul centimetrilor si la coloritul ochilor romanilor (ca „date personale” nu inseamna ca iti oferi codul PIN de la contul in euro si codul de acces in vila, nu? 🙂 ), deci simpla injectare a plasticului din care vor aparea cartile de identitate romanesti, dupa parerea mea, nu poate aduce niciun prejudiciu populatiei in general. S-ar putea ca anumiti „plasticatori” autohtoni sa se supere ca le-a „suflat” un strain afacerea, desi, pana la urma, incredintarea directa este facuta, legal vorbind, prin contracte cu cifre destul de ridicole.
    In concluzie, in afara de a-mi poci mutra strainii in pozele din viitoarea-mi carte de identitate :), nu vad ce rau ar putea sa-mi produca aceasta afacere.
    Deci, poate fi adevarat ca ne lasam identitatile pe mana strainilor; ca doar inaltii responsabili din MAI n-au alta grija decat ca populatia sa nu sufere prejudicii si sa beneficieze de cele mai bune oferte posibile!

  16. 16 Dragos mai 6, 2009 la 12:56 pm

    Tot eu deranjez :

    Sa fiti cu bagare de seama/atentie sporita la printere !

  17. 17 Dragos mai 6, 2009 la 12:57 pm

    Motto : STRAINII SI BASESCU ESTE RAI !

  18. 18 Marcus mai 6, 2009 la 1:27 pm

    Inconstienta mass-media

    In cursul zilei de ieri toate posturile tv au prezentat o stire, in care se relata ca 11 marinari romani au fost luati ostateci de piratii somalezi, in apele golfului Aden. De ceva vreme astfel de stiri au intrat oarecum in cotidian, zona respectiva, fiind la momentul actual, cea mai nesigura zona de navigatie din lume, din acest punct de vedere.
    Tampenia unor asa-zisi jurnalisti de televiziune a constat in faptul ca, in lipsa de imagini provenite din cazul respectiv si din dorinta de senzational si audienta, s-au apucat nici mai mult, nici mai putin decat sa dea imagini de arhiva cu o nava ciuruita de gloante trase de pirati, asociind imaginile respective cu numele navei recent capturate. Ne putem imagina cam ce a fost in sufletele familiilor celor unsprezece nefericiti, cand au vazut imaginile respective si au tras concluzia ca nava din imagini era nava pe care se aflau marinarii romani. Dementa, neprofesionalism, inconstienta toate bune de sanctionat drastic de CNA. Dar CNA nu are timp sa vada toate astea, ei se ocupa sa-l amendeze la ordin prezidential pe Mircea Badea.
    Halal sa va fie „meseriasilor”!

  19. 19 ion+ mai 6, 2009 la 1:53 pm

    ar trebui sa se treaca direct la chipurile implantabile sunt si mai sigure si mai ieftine,oricum asta’i viitorul,indiferent ca ne place sau nu.ps.aberatiile religioase nu-si au locul in pr.asta.

  20. 20 Ciprian L. mai 6, 2009 la 1:55 pm

    La cit sa estimam comisionul?

  21. 21 Paul mai 6, 2009 la 3:17 pm

    Domnule Nastase,

    In completare la postarea mea precedenta, pentru a mai „dezbate” putin 🙂 si din cauza ca am impresia ca insistati (la fel cu majoritatea colegilor de blog) mai mult pe detaliul „non-romanismului” prestatorilor de Carti de identitate romanesti, decat pe detaliul acordarii fara licitatie a contractului, ei bine, imi permit sa amintesc principiul egalitatii de tratament in cadrul UE, principiu care nu permite Romaniei sa elimine din start competitorii straini la acordarea contractelor de la noi. Cel putin nu pe cei care incearca sa activeze doar in domenii care n-au legatura cu puterea publica si cu conservarea interesului general, adica domenii in care Directiva „servicii” nr. 2006/123/CE ne-ar permite sa fim xenofobi :). Mai exact, conditia nationalitatii romane in cadrul atribuirii unui contract public romanesc ar putea fi acceptata de catre UE doar in cazul in care obiectul contractului respectiv ar avea legatura cu interesele generale ale Romaniei, adica situatia in care s-ar pretinde ca prestatorii contractului sa aiba un raport de solidaritate speciala cu Romania, acea reciprocitate legata de drepturile si indatoririle care fundamenteaza sentimentul national, fara de care derularea contractului in cauza ar putea fi nociva pentru tara.
    In continuare, probabil ca UE (CJCE, de fapt) ar considera inlocuirea cartilor de identitate drept o competenta administrativa, care se regaseste pe lista de derogari a Directivei „servicii” (care obliga statele membre sa-i trateze in mod egal pe toti prestatorii de servicii din cadrul UE, indiferent de nationalitate).
    Totusi, nu e sigur ca instanta UE nu ar limita derogarea, in cazul unui proces, la doar anumite niveluri ale serviciului administrativ scos la concurs. CJCE a limitat intr-o speta din 1982 (18 mai 1982 Comisia vs. Belgia) derogarea de la punctul 4 al articolului 39 al Tratatului CE, derogare care permite statelor membre sa rezerve pentru conationali anumite functii publice. Curtea a decis atunci ca doar anumite niveluri superioare ale functiilor publice comporta o dimensiune nationala, care face indispensabila ocuparea postului de catre o persoana cu nationalitatea statului in cauza (de exemplu, seful de Stat Major trebuie neaparat sa aiba nationalitatea statului pe care-l serveste).
    Asadar, cred ca ar fi destul de dificil sa ne opunem legal angajarii unei companii straine insarcinate sa ne „tipareasca” pe bucatile de plastic si in cipurile care vor constitui noile carti de identitate romanesti. Pentru ca, repet, nivelul de atasament national prezent in aceasta afacere nu mi se pare a fi atat de inalt incat sa faca necesara angajarea exclusiv a unei firme romanesti pur-sange.

  22. 22 instalatorul mai 6, 2009 la 3:21 pm

    Marcus, dar ce ziceti de stirea ca autoritatile au anuntat familiile ca marinarii sunt in siguranta? I-or fi capturat piratii ca nu erau destui la masa, se strica mincarea si se trezea bautura? Ori poate autoritatile or fi avind legaturi cu piratii? E adevarat ca si autoritatile practica tot un soi de piraterie (ori ar fi mai degraba corsari), dar chiar asa legaturi strinse cu somalezii?

  23. 23 instalatorul mai 6, 2009 la 3:24 pm

    Nu mai vreau sa am identitate, e bine? M-am nascut, ba chiar am si imbatrinit, nu poate zice nimeni ca nu exist.

  24. 24 Cârcotaşu mai 6, 2009 la 3:32 pm

    Şi dacă totuşi aveţi informaţia din „surse”, în timp ce sunteţi solidar cu colegii din guvern, sper că nu-l excludeţi pe dl. Nica dintre „colegi”, şi, totuşi aveţi asemenea bănuieli, totul devine şi mai confuz. Am şi mai mari motive de întristare, deşi e puţin probabil să vă intereseze. Rezultă că la nivel de conducere PSD ceaţa e şi mai mare decât mi-o puteam imagina.
    În asemenea condiţii Dumnezeu cu mila! Singura speranţă.

  25. 25 horya mai 6, 2009 la 4:56 pm

    nu autoritatilor romane le trebuie aceste informatii , altii sunt cei curiosi.

  26. 26 ana mai 6, 2009 la 8:22 pm

    Bine-spus, instalatorul!

  27. 27 Marcus mai 7, 2009 la 9:05 am

    @Instalatorul: intamplator cunosc foarte bine situatia din zona. Somalezii traiesc practic la nivelul Comunei Primitive, fara niciun pic de exagerare, se conduc dupa legea celui mai tare, nu au guvern, sefii de trib fac legea, toate acestea in conditiile unei saracii cumplite. In Somalia de Nord se practica inca, canibalismul. Vai de mama lor ! De fapt am povestit cate ceva din aceasta stare de lucruri, in cartea mea „May Day, Sabordarea Flotei Romane, care din pacate nu a fost primita in librarii din cauza de basescu, pomenit in carte drept co-autor la dezastrul flotei.
    Sa fii iubit
    marcus

  28. 28 florin mai 7, 2009 la 7:22 pm

    Pt ion – Daca vrei poti sa-ti mai pui un cip si in ureche ,ca tot se poarta .
    P.S.Fa o cerere daca asta-ti doresti.


  1. 1 Adrian Nastase: „In perioada urmatoare se vor produce noile carti de identitate. Acestea vor contine si un cip cu toate datele personale” « Saccsiv’s Weblog Trackback pe mai 6, 2009 la 10:04 am
  2. 2 Adrian Năstase: “Cărți de Identitate cu Cipuri pentru Români” | Avangarda Naţională Română Agenţia de Ştiri Trackback pe mai 6, 2009 la 8:01 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!