Despre Suferinta si Inviere

De cateva zile, la Cornu, am pregatit gradina pentru primavara si am citit diverse carti, la intamplare. Am descoperit, intre altele, ”Mica Biblie cu icoane”, publicata in 1913, deci exact in urma cu o suta de ani, de catre Nicodem, Episcopul Husilor.

Am recitit Patimile si moartea lui Iisus, reamintindu-mi si pasajele din cartea lui Bulgakov – Maestrul si Margareta. Fiecare dintre noi isi infatiseaza, probabil, personajele acelor intamplari – Iuda, Caiafa, Ana, Pilat, Irod, Petru – sub diferite  infatisari. ”Iata, mana vanzatorului cu Mine este la masa”, a spus Iisus la cina de taina ucenicilor sai. ”Pe care-l voi saruta, acela este, prindeti-l si-l duceti cu paza” le-a zis Iuda, in gradina Ghetsimani, ostenilor adusi sa-l prinda pe Iisus. Mi-a ramas in minte raspunsul lui Iisus: ”M-ati prins. Dar acum vi-i vremea, cand stapaneste intunericul in toata puterea lui”.

M-am oprit mai mult asupra ucenicului Iuda (citisem, mai demult, si o carte interesanta despre el, ”re-evaluat”). Remuscarea lui este tardiva. Ea nu mai poate schimba istoria. ”Gresit-am de am vandut sange nevinovat”  spune el arhiereilor atunci cand afla ca Iisus a fost condamnat la moarte, arunca argintii in templu si se spanzura. Din pacate, evenimentele vietii sunt irepetabile.

La Cornu, astazi e innorat. Asa sunt si gandurile mele. Dupa luni de zile, ascult din nou Wagner. Astept Lumina de la miezul noptii, semnul ca suferinta a ramas in urma. Semnul (re)invierii din fiecare an.

Dragi prieteni,  va doresc sa intampinati Duminica Invierii cu pace in suflet si speranta renascuta!

 

92 Răspunsuri to “Despre Suferinta si Inviere”


  1. 1 Theodora mai 4, 2013 la 9:59 am

    Pace in suflet si speranta renascuta!

  2. 2 Vania mai 4, 2013 la 10:01 am

    Sărbători luminate!

  3. 3 Gavrila mai 4, 2013 la 10:02 am

    Un Paste cu sanatate si bucurii in mijlocul familiei dv ce v-a fost alaturi la clipe de cumpana!
    Iar cand doriti a iesi din gandurile mai grele/inchise, va recomand din inima mintii Rienzi – desi pentru unii nu e chiar politically correct.

  4. 4 Daneti Cristina mai 4, 2013 la 10:09 am

    Domnule Adrian Nastase,daca la Cornu astazi e innorat,gandurile dvs ar trebui sa devina din ce in ce mai senine..Ati vazut ce sansa la o noua viata ati primit in 20 iunie?!Ar trebui sa o valorificati,sa va adunati puterile si sa va ridicati!!!Mai aveti atatea de facut pentru Romania!!!!!
    Desi n-am fost sustinatoarea dvs,ei bine,m-ati determinat sa va ascult,sa va citesc si REcitesc articolele,sa REcitesc Bulgakov,pentru ca incet dar sigur v-am „reevaluat” (daca tot este atat de folosit acest termen) si am concluzionat ca sunteti o VALOARE!
    Paste Fericit va doresc!La Timisoara e soare…

  5. 5 nicu mai 4, 2013 la 10:15 am

    Am indurat mai toata viata mea suferinta,ne-am sacrificat mai toate drepturile,am pus adesea de la noi,totul,am sperat ca odata ajunsi sa detinem puterea de a dobandi un trai decent,o vom avea,de unde ,dupa ce ii alegem in urma unor promisiuni desarte EI,NE UMILESC fara scrupule,ne tavalesc prin naivitatea noastra,suferinta,blestem rasfrant ca urmare a credulitatii noastre,elocinta lor mincinoasa,ne-a tavalit cu sarcazm intr-un mod greu de imaginat,INVIERE,…cand ,…nu mai cred in asta,am deja 60 de ani,…..

  6. 6 Bogdan Alexandru Duca mai 4, 2013 la 10:36 am

    Ce îi lipsește lui Adrian Năstase? Are de toate. Are moșie, are avere, are o familie frumoasă, pare sănătos, are liniște, are un statut public excelent…. Se pare că a redescoperit și credința- ceea ce este minunat.

    Îi lipsește însă cineva care să îl învețe că nu dă bine să te crezi little Jesus (sau poate el se crede the big Jesus?) și să insinuezi pe blog că de fapt tu ai pătimit pentru popor. Poate pentru grupul de mafioți din PSD. Dar ăia nu sunt din popor ci …din topor.
    Ar trebui să îl învețe că Dumnezeu este bun și iubitor de oameni dar și drept.
    Poate chiar să îi spună că un mare sfânt, în tinerețe, furase o vită și nu a fost prins. Apoi au trecut anii, a devenit călugăr, mare ascet.
    Însă la bătrânețe a fost acuzat și condamnat că ar fi furat o găină. Evident, nu o făcuse așa că s-a plâns lui Dumnezeu că e condamnat pe nedrept. Răspunsul Domnului nu a întârziat: Nu ai furat tu găina, dar nu uita că tot hoț ești. Ai furat vita aceea în tinerețe. Și nu ai fost pedepsit pentru ea. Mulțumește că ai fost pedepsit pentru vită cât pentru o găină. 🙂

    Ar trebui să îl convingă pe robul lui Dumnezeu Adrian că nu e suficient să citești ediții speciale din Biblie, ascultând Wagner, pentru a îți pune în ordine relația cu Dumnezeu.

  7. 7 Vivian Oancea mai 4, 2013 la 11:02 am

    Pastele este promisiunea ca Dumnezeu ne reinnoieste in fiecare primavara. Fie ca aceasta promisiune a Pastelui sa iti umple inima cu pace si bucurie! Paste fericit!

    vivianoancea@gmail.com

  8. 8 Radu Humor mai 4, 2013 la 11:04 am

    Cu siguranţă, în ce vă priveşte, patimile dvs ( e prea mult spus, dar fiindcă-i săptămâna lor ) au născut un alt om (încă nu pun majuscula, mai aştept !).
    Se zice că dacă belşugul şi fericirea lumească, de cele mai multe ori nasc monştri, suferinţa naşte caractere, oameni cu frica lui Dumnezeu.
    Bine aţi venit !
    Şi bucuraţi-vă că aţi ajuns !
    Sărbători în lumină !

  9. 9 ZeV mai 4, 2013 la 11:21 am

    Poate ca pana la urma, rolul Iudei a fost benefic pentru mantuirea oamenilor pacatosi..ganditi-va si la asta, domnule Adrian Nastase. 😉
    Pana la urma, sacrificiul Domnului , parte a unui Plan mai vast, a fost prevazut de prooroci cu mult timp inainte si totul s-a indeplinit programatic, spre luminarea si redarea sperantei intregii umanitati.
    Paste fericit !

  10. 10 tudor mai 4, 2013 la 11:44 am

    @A N

    Multumim pentru urari, asemenea si dumneavoastra.

  11. 11 blogideologic mai 4, 2013 la 12:16 pm

    Dar deştept de mai crezi măi, @Bogdan Alexandru Duca ! Ai construit pentru Adrian Năstase exact predica de care ar fi capabil şi un ONGhist Monica Macovei. Ne-am cam săturat de ăştia ca tine pe aici !

  12. 12 CC mai 4, 2013 la 1:05 pm

    Paste fericit, impreuna cu urari de ganduri senine! E bun si Wagner, dar il prefer pe Beethoven, chiar pe Gershwin!

  13. 13 George Ban mai 4, 2013 la 1:09 pm

    LUMINÃ din LUMINÃ!

  14. 14 Grosu Dorel mai 4, 2013 la 1:10 pm

    Domnule Nastase , sunteti politicianul cu cele mai multe fapte bune facute pentru acest popor . Nu ca nu puteau fi mai multe si mai importante , dar sunteti detasat fata de restul plutonului de politicieni , si asta in sensul bun . Incercati sa va detasati de ce vi s-a intamplat ( ca de uitat nu poate fi vorba ) si priviti inspre inainte , cu multumire catre Dumnezeu ca v-a dat posibilitatea sa va vadeti sotia si copii si cu ajutorul lui , nu peste mult timp nepotii . Va doresc „Paste fericit” si restul vietii petrecut in liniste si pace sufleteasca ; ati demonstrat prea multa putere ca sa nu puteti realiza si aceste deziderate .
    Cu deosebita srima si respect , ing . Dorel Grosu

  15. 15 anonim mai 4, 2013 la 1:12 pm

    Fiecare guvernare e o patima pentru alegatori. Paste fericit !

  16. 16 radu mai 4, 2013 la 1:13 pm

    Paste fericit, domnule Prim ministru!
    Ma tem ca sentimentele dvs. sumbre sunt date de tradarea ucenicului Ponta si a partidului si de procesele care vi se pregatesc. Va doresc sa treceti cu bine peste toate incercarile!

  17. 17 Adrian B. mai 4, 2013 la 1:41 pm

    Paste fericit si multa sanatate !

    Cu respect , Adrian B.

  18. 18 gabriella mai 4, 2013 la 1:56 pm

    Fie ca Sfanta Sarbatoare a Invierii Domnului sa va aduca cele 4 taine divine: incredere, lumina, iubire si speranta.
    Paste Fericit!.

  19. 19 teostanc mai 4, 2013 la 1:58 pm

    Sarbatori fericite tuturor!

    Sa devenim un popor normal, la care lupta politica sa fie un mijloc pentru a construi si nu un scop in sine. Iar cand nu ne merge bine sa nu mai aruncam vina pe altii (oculta, masonii, evreii, rusiii, mosadul cia, s.m.a.) ci sa punem osul la treaba, nu numai la politica. Doamne ajuta!

  20. 20 Criticos mai 4, 2013 la 2:05 pm

    Sărbători fericite cu lumină în suflet!

  21. 21 justitiaru mai 4, 2013 la 2:12 pm

    @Bogdan Alexandru Duca
    Pilda ta din Scriptura este plina de miez, dar dupa stilul tau golanesc ma tem ca nu Dumnezu te inspira ci mai ales diavolul de la Cotroceni care a furat nu o gaina sau un bou ci i-a furat ca in codru pe „boii de romani ” si a patronat un sistem mafiot antiuman si antinational care a delapidat nu numai zeci de miliarde de euro din buget dar a furat si liberatati democraticece elementare si a instiutuit un sistem institutional securist-mafiot de represiune politica pe care l-ar putea invidia si cei mai odiosi dictatori.
    Ce pilda din Sfanta Scriptura gasesti potrivita pentru Satan de la Cotroceni ?
    Astept cu nerabdare sa ne Impartesti inca o mica mostra din marea ta intelepciune .

  22. 22 Cris mai 4, 2013 la 2:35 pm

    @Bogdan Alexandru Duca:
    Domnul Năstase nu are moșie și nici „avere”. Are un apartament de nici 200 m.p. și o casă de vacanță. A ocupat funcții mari din 1990, a avut și are o casă de avocatură, soția nu a fost niciodată casnică, familiile celor doi au fost destul de înstărite. Amândoi au beneficiat de moșteniri. Pare sănătos, zici. Zici bine „pare”. Are liniște, zici. Te asigur că nu are. Nu poți avea liniște când ai fost nedreptățit.
    Domnul Năstase nu se crede Jesus și nici nu insinuează că a pătimit pentru popor. Afirmă doar că a fost și e nedreptățit.
    În privința „mafioților” și „oamenilor din topor” din PSD, din ăștia există în toate grupările politice, chiar și în gruparea ta. R. Ungureanu, de pildă, e un ins necinstit și profitor. Și dacă ar fi numai el…
    În privința parabolei, dacă te consideri pro-european, ar trebui să știi că, într-un stat de drept, un om nu poate fi condamnat pe „lasă, că știm noi că ai furat acum mulți ani o vită, chiar dacă acum nu am găsit probe”.
    Cât despre Wagner, fiecare ascultă muzica la care are acces. Tu, de exemplu, – muzică ușoară, domnia sa – Wagner.
    Îți recomand să nu-i mai duci grija domnului Năstase. Rămâi cu opiniile tale și fii activ în grupusculul preferat, că are mare nevoie de activiști. Și n-ar strica să-ți dai niște răspunsuri ție însuți la întrebările: ești corect? cinstit? respecții toate legile? ocolești Fiscul? faci treabă bună la locul de muncă? îți respecți semenii? contribui cu ceva la dezvoltarea societății?

  23. 23 cristina mai 4, 2013 la 2:42 pm

    Wagner nu este potrivit pentru starile acestea. Cred ca Mozart v-ar face mult mai bine.
    Paste fericit!

  24. 24 Cris mai 4, 2013 la 2:42 pm

    Domnule Năstase, vă doresc, dumneavoastră și celor pe care îi iubiți mult, un Paște senin care să mai împuțineze, dacă e posibil, tristețea acumulată în ultimii ani.
    Mă rog pentru dumneavoastră, așa cum știu și pot, pentru darea pe față a adevărului, odată și odată.
    Sănătate și seninătate!

  25. 25 teostanc mai 4, 2013 la 2:45 pm

    Bogdan Alexandru Duca mai 4, 2013 la 10:36 am

    ” Îi lipsește însă cineva care să îl învețe că nu dă bine să te crezi little Jesus (sau poate el se crede the big Jesus?) și să insinuezi pe blog că de fapt tu ai pătimit pentru popor. Poate pentru grupul de mafioți din PSD. Dar ăia nu sunt din popor ci …din topor. ”

    Cred ca ai citit in alt blog. Omul nu se lamenteaza, nu se lauda, doar traieste apropierea marii sarbatori.

    Creștinii, de Pasti, cauta sa nu aiba invidii, dusmanii, etc. Nu este cazul d-tale.

  26. 26 papasha mai 4, 2013 la 3:17 pm

    Draga prietene ,
    Interesante si profunde sunt cele gandite si scrise azi .

    Nu te mai gandi la trecut , trecut in care ai batut toate recordurile bune , dar si rele ( de ne invidiat ) la cate IUDE ai avut pe linga tine ( unii mai palizi , altii mai bronzatei , fara numar , fara numar ) !

    Cum #@&*@#**masii i-ai adunat in jurul tau , pentru mine ramane cea mai mare enigma , dar , ce-a fost a fost , s-a dus , PE CAPUL LOR SA FIE !

    Prezentul , dar , mai ales viitorul conteaza ! Ai toate motivele din lume sa fii fericit , cu asa familie minunata a carei capetenie esti , prietenii adevarati , care au fost cu tine si la bine si la mai putin bine , si oamenii , care te sustin din suflet , neinteresati de functii si galoane .
    Multa lume , dar foarte multa lume stie ca TU nu ti-ai spus INCA ultimul cuvant in politica romaneasca ( unii se bucura , altii se constipa ) .

    Deci , fruntea sus , pieptul inainte , nu zicem nimic de dusmani Saptamana asta ( dar se stie ! ) , si un Paste Fericit cu Cei Dragi !

    PS Lasa-l un pic pe depresivul de Wagner la altii , si mai pune si tu un Strauss , Mozart , Verdi , etc

  27. 27 Cornu mai 4, 2013 la 3:20 pm

    Domnule Adrian, aveti grija de sanatatea Dvs si lasati problemele politice pe un plan secundar. Dumnezeu va face oricum ce este mai bine pentru noi, chiar daca pe termen scurt nu ne dam seama de aceste lucruri … Va doresc un Paste luminat alaturi de familie.

  28. 28 blogideologic mai 4, 2013 la 3:29 pm

    “Curajul emoţional”, o demonstraţie nouă pentru “cheia succesului.” Am mai vorbit pe aici de curând despre sinergia transhumanistă. În principiul Google, cel al Universităţii Singularităţii, sinergia transhumanistă completă ar fi adusă de patru elemente notate convenţional N (nanotehnologiile) B (biologia) C (ştiinţele cognitive) I (informatica). Dar pentru tema înainte anunţată sunt suficiente două elemente sinergice, C şi I. Am mai vorbit şi despre firma Kenexa care lucrează cu BIG DATA în domeniul I. Tim Geisert, directorul de marketing de la Kenexa, plecase de la locul comun că “personalitatea extravertită” marchează succesul vânzărilor. Observaţia mai nouă, bazată pe BIG DATA, pune acum în planul principal pentru succesul vânzărilor “curajul emoţional”, adică o capacitate de a urmări ţinta chiar după un răspuns negativ http://internetactu.blog.lemonde.fr/2013/05/03/le-recrutement-et-la-productivite-a-lheure-des-big-data/

  29. 29 Karakas mai 4, 2013 la 3:30 pm

    Drama lui Iisus se repeta la nesfirsit. Cind ne lasam semenii de izbeliste, fara un rost si fara o paine, asta nu e o forma de tradare? Cind unii iau de la gura copiilor altora ? Cind ne punem fundurile in Mercedes in timp ce altii mor de sete ? Cind creem si folosim armele cele mai sofisticate, si uitam sa cultivam pacea si iubirea semenilor?

    Sunt curios daca cei de sus se gindesc la iertare. Probabil doar cit pot sa o cumpere de la vreo biserica.

  30. 30 Doru Coarna mai 4, 2013 la 3:31 pm

    Paste fericit tuturor!

  31. 31 LIA M.-GR mai 4, 2013 la 3:58 pm

    Invierea Domnului sa va sporeasca sanatatea si belsugul.Multa putere si intelepciune.Paste Fericit!

  32. 32 petrucruciat mai 4, 2013 la 4:03 pm

    Mulțumim ptr. urări și va dorim tot ce e mai bine pentru d-voastră !
    Din lecturile mele din Biblie am retinut mesajul de trecere la Legea Noua. Inaintea lui Hristos functiona Legea Talionului (dinte ptr. dinte si ochi ptr.ochi), o prelungire a luptei ptr. existenta mostenita de la animale, s-a ajuns aproape de exterminarea fizica intre oameni. Cine accepta noua lege se adreseaza unui judecator cu conditia esentiala de a primi verdictul fara conditii, adica este dispus sa se sacrifice. Iisus putea sa evite crucificarea, dar pentru el era importanta implinirea Legii. Apostolii sai s-au lepadat de Hristos pretinzand ca nu l-au cunoscut, desi cu o seara inainte au cinat impreuna. Nimic nu s-a schimbat, politicienii nostri sustin ca e o facatura si dupa ce scapa de la puscarie. In alte parti isi fac harachiri sau macar nu simuleaza ! Mai analizati uralele ptr BARABA de la congresul psd sau dialogul talharilor rastigniti

  33. 33 Adrian B. mai 4, 2013 la 4:03 pm

    @ Bogdan Alexandru Duca

    Nu era cazul , nu era locul si nu era momentul pentru astfel de rautati ! As fi vrut sa-ti spun mai multe , dar cand ti-am vazut profilul pe Facebook , am realizat ca oricum esti batut de soarta !
    Din pacate , trebuie sa toleram si sa acceptam printre noi tot felul de semi- handicapati frustrati , cu mintea incetosata de ura si razbunare !

    Oricum , eu iti doresc sa fii sanatos si sa ai un Paste fericit !

    Si , te rog din suflet sa faci un exercitiu ! Incearca pentru cateva minute , sa te pui in locul celui pe care il injuri pe acest blog ! Gandeste-te cum ar fi ca presedintele tarii sa te vrea la puscarie , cum ar fi ca procuratura sa-ti deschida peste noapte vreo 46 de dosare penale , cum te-ai simti ca din 2 in 2 zile sa trebuiasca sa te duci pe la DNA , cum te-ai simti sa fi judecat de pupilele lui Basescu , cum te-ai simti sa te trezesti nevinovat la puscarie , etc.

  34. 34 Adrian B. mai 4, 2013 la 4:12 pm

    @ Bogdan Alexandru Duca

    Cred ca am depistat si motivul rautatilor tale …

    https://www.facebook.com/bogdan.alex.duca

    Un click pe Activities

  35. 35 Adrian B. mai 4, 2013 la 4:15 pm

    @ Bogdan Alexandru Duca

    https://www.facebook.com/bogdan.alex.duca

    un click pe Activities si ce sa vezi …

    http://www.facebook.com/pages/IsraelRomania-relations/115866068428018

    poze cu Basescu , poze cu Roberta Anastase , bla , bla , bla .

  36. 36 Criticos mai 4, 2013 la 4:20 pm

    @Bogdan Alexandru Duca
    Frumos nume şi uite cine-l poartă!! Nicio lumină nu poate străbate în întunericul din care eşti făcut! Poartă-ţi „înţelepciunea” pe la gaşca ta şi nu te mai pripăşi pe-aici Cine ştie; o fi rămas vreun oscior din vita japoneză pe la MRU şi vreo rămăşiţă de alcool prin sticlele chiorului. Nu mai bune pentru unul ca tine.

  37. 37 George Ban mai 4, 2013 la 4:48 pm

    Il felicit pe Dl Adrian Nastase ca ne arata si „parerile” unor jigodii pe acest blog. Cine ar fi lasat sa jigneasca pe Udrea pe blogul ei, asa cum jigneste BAD aici? De blogul lui Basescu nu vorbesc, pentru ca el, marele „democrat”, nu e capabil nici macar de asa ceva…

  38. 38 Ionel Trandafir mai 4, 2013 la 4:50 pm

    Lumina in suflet si multa intelepciune chiar si acelui neinsemnat @duca-se pe pustiuri de netrebnic si neghiob de mirean, ca pacatosi om fi cu totii dar sa mai si faci valuri in pozitie de contestatar pilduitor e prea de tot… pilda lui se vrea la inaltimea reflectiei dlui AN despre Inviere..adica sa contra ataci murdar in Zi de-mpacare cu tine insuti ma face sa cred ca esti un big Gica Contra. Cand contra ataci, castigi in defavoarea ta, e mai bine sa taci si sa castigi in favoarea ta… in rest dle NAstase continuati lupta iar noi va vom fi alaturi..!

  39. 39 Iluminatu mai 4, 2013 la 4:59 pm

    “Dupa luni de zile, ascult din nou Wagner. “

    Două remarci : v-aţi născut în aceiaşi zi ca şi Wagner (22. mai 1813 ) ; în curând se vor împlini 200 de ani de la naşterea lui Richard Wagner (ce petrecere va fi în Israel !).
    Pe plan european, dar şi mioritic, “Amurgul zeilor”nu mai poate fi amânat.
    Să iubeşti şi când eşti răstignit, e peste puterea de înţelegere a tâmpilor…
    Miracolul Învierii să vă umple sufletul şi călăuzească paşii !

  40. 40 ZeV mai 4, 2013 la 4:59 pm

    blogideologic
    Daca domnul Adrian Nastase este tolerant cu domnul Bogdan Alexandru Duca, mi se pare firesc sa luati exemplul distinsei gazde, MAI ALES, in preajma Marii Sarbatori. Daca nici acum nu puteti fi tolerant, nu veti putea fi niciodata. Nu inteleg de ce ati fi dvs mai catolic decat Papa (?) 😉
    La randu-mi, m-am cam saturat, eu insumi, de aerele dumitale exclusiviste…dar, in fine, fiind mai tolerant, nu pot spune decat: continuati, stimate domn. Cum altfel sa ne cunoastem mai bine ?
    😉
    Prin intoleranta, faceti un mare deserviciu domnului Adrian Nastase.

  41. 41 serbanfl mai 4, 2013 la 5:08 pm

    @Nicu, ora 10:15
    Fiecare primim o viață și obligația de a o trăi. Fiecare trebuie să-și caute echilibrul, în funcție de situația concretă ce trăiește, în modul care i se potrivește. Unii ascultă muzică și citesc. Îmi permit să vă sugerez să recitiți gazelul lui Coșbuc – Lupta vieții. Poate ar fi bine să meditați și la reușita doamnei Veronica Aneta, din Iași. Despre dânsa am aflat:
    „Eu am un defect, un handicap. Dar sunt medic pensionar, sunt o persoană respectată. Ei s-au legat de mine, de defectul meu”. “Nu pot să stau să fiu lovită!” „Eu n-am avut părinţi, nici mamă, nici tată, am crescut la casa de copii, am luptat mereu, am luptat şi acum”.
    Chiar dacă nu toată lumea-i mulțumită de repunerea calomniei și insultei în Codul penal, doamna (dacă-i pensionară – a depășit 60 de ani!) Aneta a obținut o nouă victorie în luptele ei cu viața.
    @Bogdan Alexandru Duca, ora 10:36
    La aflarea veștii la Răzvan Temeșan a avut succes la CEDO, Doru Braia spumega de furie. Dumneata ai timp să te pregătești pentru momentul când Adrian Năstase va câștiga, la rându-i.

  42. 42 ZeV mai 4, 2013 la 5:09 pm

    Paste Fericit, domnule Adrian Nastase
    Paste Fericit, domnule Victor Ponta.
    Paste Fericit, domnule Crin Antonescu
    …evident ca si voua, celorlalti, adica, tuturor cetatenilor Romaniei indiferent de optiunea politica, va doresc numai bine, in Lumina Invierii.

  43. 43 M.Voicu mai 4, 2013 la 5:38 pm

    @Sfânta Evanghelie după Ioan
    20.= Adevărat, adevărat zic vouă: Cel care primeşte pe cel pe care-l voi trimite Eu, pe Mine Mă primeşte; iar cine Mă primeşte pe Mine primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine.
    21.= Iisus, zicând acestea, S-a tulburat cu duhul şi a mărturisit şi a zis: Adevărat, adevărat zic vouă că unul dintre voi Mă va vinde.
    22.= Deci ucenicii se uitau unii la alţii, nedumerindu-se despre cine vorbeşte.
    23.= Iar la masă era rezemat la pieptul lui Iisus unul dintre ucenicii Lui, pe care-l iubea Iisus.
    24.= Deci Simon Petru i-a făcut semn acestuia şi i-a zis: Întreabă cine este despre care vorbeşte.
    25.= Şi căzând acela astfel la pieptul lui Iisus, I-a zis: Doamne, cine este?
    26.= Iisus i-a răspuns: Acela este, căruia Eu, întingând bucăţica de pâine, i-o voi da. Şi întingând bucăţica, a luat-o şi a dat-o lui Iuda, fiul lui Simon Iscarioteanul.
    27.= Şi după îmbucătură a intrat satana în el. Iar Iisus i-a zis: Ceea ce faci, fă mai curând.
    28.= Dar nimeni din cei care şedeau la masă n-a înţeles pentru ce i-a zis aceasta.
    29.= Căci unii socoteau, deoarece Iuda avea punga, că lui îi zice Iisus: Cumpără cele de care avem de trebuinţă la sărbătoare, sau să dea ceva săracilor.
    30.= Deci după ce a luat acela bucăţica de pâine, a ieşit numaidecât. Şi era noapte.

    Cred cã am povestit altãdatã; prin anii ’90, poate în 1995 mã îmbarcasem în avionul pentru Munchen. Locul meu s-a nimerit lângã Pãrintele Galeriu. Aşa, vreo douã ore ”am fost în cer” ! Prima rugã a fost sã-mi explice singularitatea descrierii Cinei la unul din Evanghelişti. Mi-a rãspuns prompt: ”la Ioan”. Aveţi mai sus textul relevant; nu vã reţin cu amãnunte. La întrebarea mea despre ce s-ar fi întâmplat dacã Iuda nu trãda, mi-a dat o explicaţie elaboratã pe care nu mai am puterea s-o evoc – din vina mea.
    Poate revedeţi în textul de mai sus: Acela este, căruia Eu, întingând bucăţica de pâine, i-o voi da… şi Iisus i-a zis: Ceea ce faci, fă mai curând.
    Mi-a rãmas adevãrul – pe care îl am întotdeauna în vedere când vine vorba de ”reformã”: Fiul omului merge precum îi este dat, dar vai de acela prin care se va pierde

  44. 44 Draghi Puterity mai 4, 2013 la 5:52 pm

    @Bogdan Alexandru Duca

    Tu nu intelegi cu adevarat spiritul invataturii lui Isus, desi te straduiest atat de mult sa arati lucrul asta. Pacat…

  45. 45 Amadeus mai 4, 2013 la 5:57 pm

    Stimate Domnule Nastase,
    Va dorim ca Sarbatoarea Invierii sa va ajute sa traiti „nasterea din nou„ despre care vorbeste Isus… Sa fiti sanatos impreuna cu toti cei dragi!
    Va recomandam sa urmariti urmatorul link:

    http://www.sperantatv.ro/web/iudaa-sindromul-tradarii-17-04-2013

  46. 46 grigore mai 4, 2013 la 6:11 pm

    am petrecut zile frumoase impreuna la Cornu. ati prea multi Iuda prin preajma dvs. Nu ii amintesc eu dar cred ca i-ati gasit.In rest numai de bine.
    Paste fericit!

  47. 47 dookuhaka mai 4, 2013 la 6:41 pm

    Am ajuns aici din intamplare: am fost incantat de maniera de prezentare a postarii dvs in RL – suna ca un rondel! O mini/legenda se impune: Iuda=Ponta??? Daca nu sunt suficent de adanc, corectati-ma!

  48. 48 Iluminatu mai 4, 2013 la 7:24 pm

    Moto : Cu moartea pre moarte călcând !

    “Cercetătorii occidentali sunt îngrijoraţi: chinezii au creat o

    GRIPĂ LETALĂ

    O echipă de cercetători chinezi a creat în mod intenţionat o nouă tulpină letală de gripă într-un laborator veterinar.
    Cercetarea controversată a presupus combinarea virusului H5N1 al gripei aviare (formă letală dar transmisă cu greu între oameni) cu o tulpină din 2009 a H1N1 care se răspândeşte foarte repede în rândul oamenilo.
    Cercetătorii susţin că încearcă să imite ceea ce se întâmplă în natură atunci când două tulpini formează un hibrid, un virus care se transmite de la mamifer la mamifer. În total, echipa a format 127 de hibrizi virali diferiţi. Observaţiile au scos la iveală că cinci dintre aceşti hibrizi se transmit cu uşurinţă pe calea aerului între porcii de guinea din laborator.
    Ying Zhang, Hualan Chen şi colegii lor de la Academia Chineză pentru Ştiinţă au creat experimentul pentru a studia modul în care s-ar combina cele două tulpini în mod natural (lucru care nu este exclus să se întâmple). În cazul în care fenomenul s-ar produce pe cale naturală, atunci, graţie acestei cercetări, specialiştii ar putea avea deja antidotul.
    Totuşi, cercetarea nu este lipsită de critici. „Ei susţin că fac asta pentru a ajuta la dezvoltarea vaccinurilor. În realitate, adevăratul motiv este acela că sunt mânaţi de ambiţie oarbă. Statisticile referitoare la evitarea scăpări acestor boli din laborator nu sunt foarte liniştitoare”, a declarat Lord May, de la Oxford, fost chief scientist pentru guvernul britanic. “

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cercetatorii-occidentali-sunt-ingrijorati-chinezii-au-creat-o-gripa-letala_1173722.html#ixzz2SNopEYGE

    Moartea petrece-n birt,
    Muritorii-şi fac de cap.
    Ochiade dulci şi flirt
    Încornoratului satrap
    ………………………..
    Haideţi cu toţii, nene, la tăiere
    Cu gândul la promisa Înviere !

  49. 49 Marian Nicolae mai 4, 2013 la 7:41 pm

    Acum le este vremea, cand intunericul stapaneste in toata puterea lui…..

    Dar, dupa cum stim, dupa intuneric vine lumina…………

    Capul sus, nu sunteti singur.

    Va doresc un Paste Fericit si….Speranta, singura care a ramas in Cutia Pandorei…..

    A propos de Wagner, se pare ca medicul prescrie Ride of the Valkyries…….

    Sarbatori Fericite.

  50. 50 Marian Nicolae mai 4, 2013 la 8:34 pm

    @ justitiaru mai 4, 2013 la 2:12 pm

    ADEVAR GRAIT-ATI.

  51. 51 Marian Nicolae mai 4, 2013 la 8:44 pm

    @ Bogdan Alexandru Duca mai 4, 2013 la 10:36 am

    Comentariul dumneavoastra nu cred ca-si avea rostul.

    Eu cel putin, atunci cand nu stiu cu ce se mananca caviarul, tac din gura sa nu ma fac de ras, ma uit in stanga, ma uit in dreapta, astfel cu putin noroc, comesenii chiar ma vor lua de ….filozof…..

  52. 52 Stampila din Evanghelie mai 4, 2013 la 9:03 pm

    Căutările, întrebările şi frământările Dumneavoastră sunt ale oricărui om ce îşi respectă calitatea de creştin. Aş vrea să cred că suntem îndrăgostiţi de Dumnezeu şi astfel stând lucrurile, tânjim neîncetat după El. Căutăm neobosit chipul uman al lumii, doar-doar vom găsi vreo trăsătură care să ne amintească de frumuseţea Genezei. Vremea hidoşeniei din întuneric a trecut… Şi puterea ei. Ori, nădăjduim că a trecut. Bucuraţi-vă! Bucuraţi-vă şi Dumneavoastră, tot astfel cum mă bucur şi eu şi toţi cei care au pătimit, bucuraţi-vă de Lumina lui Hristos!

  53. 53 Horia Bud mai 4, 2013 la 9:25 pm

    „PAŞTE LUMINAT!”va doresc din tot sufletul.

  54. 54 Gabriela G. mai 4, 2013 la 9:38 pm

    Paste luminat si fericit, dumneavostra si intregii familii!

  55. 55 Vali Calcan mai 4, 2013 la 9:58 pm

    Paste luminat,alaturi de familie.Nu fiti trist Dumnezeu este mare, o sa vedeti ca rugandu-va profund veti dobandi o liniste si pace interioara pe care nici nu o banuiati.

  56. 56 Buda Viorica mai 4, 2013 la 10:04 pm

    Reale ginduri si dureroase concluzii.
    Dorim tuturora ,ca Invierea Lui Isus ,sa fie si invierea noastra.

  57. 57 Monica mai 4, 2013 la 10:16 pm

    Sarbatoarea Sfanta a Invierii ,sa fie, pentru Familia Dumneavoastra, cu Bucurii, Sanatate si Impliniri !! Va oferim,cu mult drag si respect,-Oda Bucuriei !!

  58. 58 Nicoleta mai 4, 2013 la 10:29 pm

    Va doresc multa sanatate, liniste sufleteasca si impacare cu sine.Continuati sa luptati. Nu sunteti singur.

  59. 59 adanic mai 4, 2013 la 11:20 pm

    Comentariul lui AN, dupa parerea mea, face aluzie la TB. Nu stiu daca au stat la aceeasi masa dar stiu ca au locuit la un moment dat in aceasi cladire. Unul la un etaj, celalalt la alt etaj. Cred ca AN a fost invins de justitie si nu de TB. AN nu este un om simplu, nestiutor in materie de drept ci din contra, este profesor universitar in drept. A avut toata stiinta de ai invinge pe judecatori si procurori si de a iesi castigator. Stie bine cum functioneaza legile, cum se poate folosi de ele pentru a nu cadea in capcana sau sa iesi din incurcaturi. Nu cunosc cazul in care a fost condamnat dar sunt mirat ca nu a avut puterea sa evite si sa iasa nevinovat, chiar daca TB ar fi fost cumva implicat. Adevarul este intotdeauna simplu. Minciuna e complicata. Cred ca AN, mai degraba s-a complicat fiind prea sigur din pozitia pe care a avut-o si a tratat chestiunea ca pe ceva banal, neinsemnat si lipsit de consecinte. Aceste greseli vin ca urmare a credintei ca esti prea important, ca tu decizi soarta celor neinsemnati si nu invers. Probabil ca in acele vremuri AN nu s-a mai gandit la Dumnezeu. Ori, el este mereu deasupra noastra. Am presimtirea ca TB o va pati mai rau. A patruns cu barda in viata noastra. Acest lucru nu poate ramane fara urmari. Pentru ca suntem in ziua pastelui, sa ne dorim ca tuturor sa ne vina gandul cel bun pentru acest popor si pentru aceasta tara. Dumnezeu nu vrea slavire, el vrea dreptate.

  60. 60 Regina Buburuza mai 5, 2013 la 1:15 am

    Paste linistit alaturi de cei dragi !

  61. 61 corina s. mai 5, 2013 la 4:17 am

    Sarbatori fericite, pace in suflet ,alaturi de cei dragi. multa sanatate si nu uitati ca Dumnezeu nu-i uita niciodata pe cei carora le da sa duca mai mult decat ei cred ca ei pot duce…. Nu uitati Iov!
    Cristos a inviat!

  62. 62 intrusul mai 5, 2013 la 6:16 am

    HRISTOS A INVIAT !

  63. 63 mihailuican mai 5, 2013 la 8:37 am

    Cristos A’nviat! Pace, Sanatate si Intelepciune. Pasi mici si multi pe calea cea inspirata. Apoi sunati din bucium…. 🙂

  64. 64 Rusnakov mai 5, 2013 la 8:55 am

    Va doresc un Paste Fericit alaturi de cei dragi

  65. 65 M.Voicu mai 5, 2013 la 8:56 am

    M.Voicu mai 4, 2013 la 5:38 pm
    @Sfânta Evanghelie după Ioan
    Z’ce: Comentariul tău e în așteptare.

  66. 66 Georgette Schwarz (@avrenim50) mai 5, 2013 la 10:10 am

    Hristos a inviat! Va doresc multa sanatate si un Paste cat mai fericit!

  67. 68 dtucra mai 5, 2013 la 10:45 am

    Dumneavoastra ati avut experienta invierii; nu lasati intunericul sa va recuprinda, nu sunteti singur. Mai lasati-l pe Wagner si mai bine urmariti puii care ies din gaoace/se nasc la ferma, e mai pozitiv.
    Pasti luminos!

  68. 69 vasiloi mai 5, 2013 la 10:48 am

    @duca Ma mir sincer ca exista oameni ce simt nevoia sa citeasca de sarbatori din blogul lui Nastase si sa gandeasca asa.Incearca blogul lui Macovei,acolo deranjezi mai putin.Te rugam.

  69. 70 Andrei L mai 5, 2013 la 11:02 am

    Hristos a inviat domnule Nastase! V-am vazut aseara la biserica si apoi cum stateati vis a vis de aceasta impreuna cu sotia si cu Andrei si prietena lui.Sa va dea Dumnezeu putere de lupta si sa ne scapati definitiv de acest pigmeu ce se numeste astazi Presedintele Romaniei!

  70. 71 Cris mai 5, 2013 la 11:23 am

    A înviat Isus Cristos (Isus cel Aurit)! Spuneți-le tuturor vestea minunată și să ne bucurăm!
    Domnul nostru să ne aibă în pază și să ne dea gândul cel bun!
    A-nviat Cristos!

  71. 72 Marian Nicolae mai 5, 2013 la 12:10 pm

    @ adanic mai 4, 2013 la 11:20 pm

    Atunci cand falsu-i lege in tara lui Minciuna Imparat, poti sa fii doctor in drept, ca tot ajung ei sa te traga in…piept…….

  72. 73 nastase mai 5, 2013 la 12:17 pm

    Gavrila,
    Rienzi este cred prima opera a lui Wagner. Scrisa sub influenta traditiei italiene. Foarte diferita de operele de mai tarziu. Mai putin eroica, mai putin adanca.

  73. 74 blogideologic mai 5, 2013 la 3:09 pm

    @adanic spune : „Cred ca AN a fost invins de justitie si nu de TB.”
    Cred că nu aţi urmărit cu atenţie interviul domnului Bogdan Popovici. Problema cu Daniel Morar este că are tot acelaşi grad de cunoaştere în Ştiinţa Dreptului, ca şi ex-ministrul Traian Igaş în Ştiinţa Gramaticii. Adrian Năstase a fost condamnat printr-o „inginerie juridică”. Mai precis, un eveniment eminamente economic, vorbesc despre târgul Trofeul Calităţii, şi ale cărui operaţiuni se încadrează în Codul civil, a fost transferat fără probe logice, printr-o bizară „inginerie juridică”, pur arbitrar, fără dovezi, şi cu interzicerea martorilor apărării, în cadrul Codului penal pentru a se încropi astfel o falsă jurisprudenţă. Cum declara mândru şi necugetat domnul procuror şef Daniel Morar, s-a creat artificial „un precedent judiciar […] important pentru cazuistica judiciară” pe baza căruia “judecătorii nu mai au reticenţe în a aplica pedepse aspre.” Ceea ce a făcut domnul procuror şef Daniel Morar este o jignire la adresa gândirii juridice în România, şi chiar o jignire la adresa culturii române din Vechiul Regat ! Dar influenţa juridică ungurească din Ardeal, aceea de a pune Codul penal în lumină (evident, Tripartitele medievale, cu principiul ardicat întru putere de către nobilimea maghiară după moartea împăratului Sigismund de Luxembourg ce îngrijise drepturile pentru UNIVERSITATEA VALAHĂ, adică pentru o legalitate juridică în care prosperaseră Iancu de Hunedoara şi Matei Corvin) şi de a interzice Codul civil de sorginte romană, a fost preponderentă în gândirea juridică a procurorului Daniel Morar. Acesta nu-i “sistem de drept” în România , ci este doar un sinistru gedankenexperiment pus în lucrare de jurişti cu probitate îndoielnică aflaţi în serviciul necondiţionat al matelotului, reprezentantul Terorii. Într-un experiment distopic, procurorii Monica Macovei, Daniel Morar, şi Laura Codruţa Kovesi supuneau o exprimare a societăţii civile, cu funcţionarea normată de Codul Civil modelat după Codul Roman care precede cu aproape două milenii Codul Penal, unui bizar Cod Penal MMacovei distorsionat de tradiţia de familie a Securităţii şi cu o interpretare subiectivă dată de către această tripletă de procurori. Dar le spun şi acestora că sub forma în care ajunge şi se aplică în România, Codul Penal nu este longobard, nici de sorginte medieval-maghiară, ci a fost modelat principial de către Revoluţia Franceză prin legile Constituantei din toamna lui 1791, legi care incorporau gândirea juridică iluministă exprimată în textele lui Montesquieu şi Cesare Beccaria. Principiul numărul unu pe care trebuie să-l reţinem din gândirea juridică iluministă privitoare la Codul Penal este acela că se pedepsesc numai “crimele adevărate”, nu şi „ofensele artificiale” !

  74. 75 NICOLETTE ORGHIDAN mai 5, 2013 la 3:17 pm

    Cristos a Înviat, aducând cu El Lumina pe care toți trebuie s-o purtăm în suflet și-n gândire, aducând cu El înțelegerea, iertarea, încurajarea, regăsirea de sine. Aceste sărbători, miezul primăverii, numai bune pentru adunat gânduri curate, sincere, dat drumul înțelepciunii și întors la realele noastre fapte bune. Suntem, datori să ajutăm pe cei aflați în situații deosebite, suntem datori să ne ajutăm propria ființă să nu se prăbușească lovită de atâtea nedreptăți. Cristos a Înviat! Forța noastră renaște și învie o dată cu noi înșine!

  75. 76 Gavrila mai 5, 2013 la 3:21 pm

    Intr-adevar, Rienzi e una dintre primele opere wagneriene/in fapt, a treia, si prin prizma contextului istoric – sfarsitul anilor ‘830, anunta pe linia marii opere franceze acel risorgimento sintetizat de miscarile ’48 – iste.
    In acord cu programul de creare a unei lucrari totale de arta, Wagner a compus o opera ce energizeaza elanul revolutionar spre tinte apoteotice, din registrul unui mesaj solar.
    Este aici motivul ce m-a determinat sa v-o sugerez ca un exercitiu de reinvigorare si optimism in contextul unor cauze pertinente pentru care militati in spatiul public/politic romanesc.
    Nu gandesc ca se vor fi gasind prea multi oameni destinati prin har ca dv pentru proiecte nationale de anvergura.
    Despicati Marea Rosie si calauziti oamenii prin emancipare din pauperizarea materiala si morala spre taramul fagaduintei.
    Submit spre referinta un link din Le Monde ce-mi pare extrem de peremptoriu : http://mondediplo.com/2013/05/01tyranny

  76. 77 Roxana Iordache mai 5, 2013 la 3:54 pm

    @nastase. Hristos a înviat! Să ne bucurăm!

    Superbă postare şi dacă o antipatică foloseşte asemenea termen înseamnă că aţi comis-o. 🙂

    Dar căinţa lui Iuda nu a fost tardivă, ci proastă. Adică, s-a căit prost sau rău. Că dacă se căia bine, atunci făcea ca Petru, plângea cu amar, le arunca nelegiuiţilor arginţii în faţă, după care mergea la picioarele Mântuitorului, lângă tâlharul cel mântuit.

    Condiţia umană asumată înseamnă să faci voia Domnului, în sensul că niciodată Dumnezeu nu vrea răul omului. Partea proastă e că, adesea, omul alege rău. Sau prost. De unde şi (de)căderea.

    Sfintele Sărbători de Paşti să vă aducă sănătate şi pace luminată! Petrecere frumoasă, împreună cu toţi cei dragi – cu două şi patru picioare! 🙂 Apropo, poate, totuşi, mai postaţi câte ceva despre animăluţe. Plus poze. 😛

    P.S. Aţi citat din Luca. Evangheliştii se completează, sfânta istorie e rotundă prin tuspatru. Adică, Matei precizează modul în care Hristos i s-a adresat lui Iuda: PRIETENE (26, 50).

    P.S. 2. Încercaţi Rahmaninov (câtă bucurie izvorâtă lumii din durerea exilului). Oricum, suferinţa nu rămâne niciodată în urmă. Ea face parte din condiţia umană asumată. Ea e începutul bucuriei, fiindcă fără suferinţă, omul nu pricepe nimic. Rari sunt oamenii care, având parte doar de bucurii lumeşti, să priceapă condiţia umană. Adică, să-şi amintească de Dumnezeu.

  77. 78 Adrian B. mai 5, 2013 la 4:26 pm

    @ adanic

    Esti cel putin la fel de parsiv ca si Traian Basescu …

  78. 79 georgeta restea mai 5, 2013 la 4:35 pm

    UN PASTE FERICIT LUMINA MULTA IN SUFLET SI CUGET ,D.STRA ATI FOST O VAPAIE PERMANENTA CHIAR SI CAND A FOST FOARTE GREU. DORESC SA FITI ALATURI DE NOI CEI MULTI CARE CRED SI VA APRECIAZA INTELIGENTA SI INSTRUIREA INTELECTUALA. SA FITI FERICIT ALATURI DE FRUMOASA D.STRA FAMILIE DIN CARE CU PERMISIUNEA D.STRA NOI CARE VA DORIM BINELE SUNTEM O PARTICICA DIN EA. INCREDERE IN PROPRIILE FORTE .
    PASTE FERICIT

  79. 80 justitiaru mai 5, 2013 la 7:09 pm

    @Adanic

    1)Afirmi „Cred ca AN a fost invins de justitie si nu de TB”.
    Evident ca ai dreptate.chiar in cele mai sumbre dictaturi ca cea stalinista de pilda, niciodata Stalin nu era in completul de judecata.Dar ce sa vezi dracie adversarii politici ai lui Stalin erau intotdeauna condamnati de judecatorii
    „independenti”..Exact ca in Romania unde BaSecu clameaza zi si noapte ca justitia este absolut independenta.Eu chiar il cred .Tu nu?
    Tot asa si Ceausescu spunea ca in comunism se manifesta adevarata democratie populara.Dovada ca l-au impuscat „democratic”.de un complet de judecata „complect „independent”.

    2)Eu de altfel m-am convins definitiv ca justitia este cu 100% „independenta”,(si nu cum sustin gurile rele de la A3) exact cum sustine baSecu,.La referendum,amvazut cu cata celeritate este judecata o chestiune de stat de inaltii judecatori CCR..Astfel am vazut-o pe Aspazia Cojocaru declarand pe scarile CCR ca referendumul trebuie anulat,iar dupa cateva zile a declart aceeasi Aspazia in mod „independent” ca nu a spus niciodata ce a spus.Atunci mi-am dat sema definitiv cat de prost sunt eu si cat de profunzi sunt judecatorii „independenti” ,incat ea m-a convins ca nu am auzit ceeace am auzit si nu am vazut ce am vazut.”.De asemenea actiunea „Erata” operata de judecatorul „independent” Minea in toiul noptii m-a convins iarasi de „independenta” si corectitutdinea justiei .Minea a actionat complect „independent” ,fara prezenta celorlalti judecatori, cum ar crede un neavenit, schimband complect continutul deciziei CCR si spunand ca ce au decis judecatorii CCR a fost o mica „eroare materiala” care trebuie corectata.
    Inatai judecatorii CCR au decis „independent” in plen de 9 judecatori ca trebuie actualizxate listele electorale ,iar dupa aceea Minea a decis „independent” de unul singur ca listele sunt f. bune ca sa ramana BaSecu.

  80. 81 ZeV mai 5, 2013 la 7:29 pm

    Doru Coarna
    1. Ma determinati sa revin la semnificatia pedepsei, nu de dragul dvs, ci, pentru a nu se crea confuzie in randul cititorilor.
    Deci:
    ,,CODUL PENAL
    TITLUL III

    PEDEPSELE

    Capitolul I

    DISPOZITII GENERALE

    Art. 52

    Pedeapsa si scopul ei

    Pedeapsa este o masura de constrângere si un mijloc de reeducare a condamnatului. Scopul pedepsei este prevenirea savârsirii de noi infractiuni.

    Prin executarea pedepsei se urmareste formarea unei atitudini corecte fata de munca, fata de ordinea de drept si fata de regulile de convietuire sociala. Executarea pedepsei nu trebuie sa cauzeze suferinte fizice si nici sa înjoseasca persoana condamnatului”
    COMENTEZ:
    Domnule, incerc sa va fac sa intelegeti ca intervin pe textele dvs, fara nici o legatura cu Victor Ponta…pur si simplu, este vorba de a contracara eventualele confuzii care s-ar putea crea in randul cititorilor atunci cand navigati pe ipotenuze, desi, campiile sunt strabatute si de sosele nationale, judetene si comunale.
    2. Legat de boul-tata si vaca-mama, as spune că , intra-devar, boul ar fi de-a dreptul genial daca ar reusi sa produce viţei, cu ajutorul unei vaci normale, fara nici o interventie divina din afara. 😉
    Vă asigur că domnul Remus Cernea ar ciuli imediat urechile si ar incerca aplicarea metodei la perechile de gay. 😉
    Repet, nu mai ganditi relativismul in mod mecanicist.
    Cand am vorbit de crearea mamiferului, bineinteles ca nu m-am referit la re-producere…nu este nevoie de geniu pentru asta, este pur si simplu nevoie de ….stiti dvs…presupun, cel putin.
    😉
    Actul de creatie se refera, evident, la entitatea complexa si autonoma numita mamifer, dar este la fel de valabil si in cazul reptilelor si pasarilor.
    Re-cititi cartea Facerii din Vechiul Testament.
    😉
    Totusi, este un reflex de geniu intelegerea de catre om a cicuitului laptelui in natura, pana cand ajunge, fei in burta vitelului, fie in cea a omului. Desigur, nu in postul Pastelui.
    😉

  81. 82 ZeV mai 5, 2013 la 7:58 pm

    teostanc
    Va multumesc pentru comentariile de pe 4 mai 1:58 pm si 2:45 pm, care ma determina sa cred ca, virgula, crestinismul, care inseamna toleranta tocmai pentru ca presupune limpezime a crezului , nu si-a epuizat resursele.
    Doar cine se indoieste de tot si toate este intolerant cu cei care au pareri diferite si aparent complet opuse.
    Desigur, toleranta nu exclude critica, as spune ca dimpotriva. Permite o critica adevarata, cu argumente, bazata pe ascultarea/citirea atenta a partenerului de dialog.

  82. 83 adanic mai 5, 2013 la 10:42 pm

    Cand am afirmat ca „AN a fost invins de justitie si nu de TB” am vrut sa spun ca persoanele (implicate in proces) cu functii de judecatori si procurori din justitia pe care o avem azi l-au invins pe AN. Eu personal, am avut impresia ca AN ca un bun specialist in drept poate fi imbatabil in confruntarea cu multi dintre procurori sau judecatori chiar daca acestia asculta de factorul politic, tocmai pentru ca vad cat de subtiri si aiuritoare sunt acuzatiile si condamnarile date de magistrati. Tocmai pentru ca vad cat de ineficienta, injusta si corupta este in multe cazuri justitia (exemplele sunt numeroase), sunt nedumerit cum de AN nu a putut evita condamnarea. Oare nu adevarul ci minciuna, complicitatea, smecheria inving ?

  83. 84 nastase mai 6, 2013 la 9:45 am

    Gavrila,
    multumesc. Interesant articolul din Le Monde!

  84. 85 Draghi Puterity mai 6, 2013 la 1:55 pm

    @Roxana Iordache

    Condiţia umană asumată înseamnă să faci voia Domnului, în sensul că niciodată Dumnezeu nu vrea răul omului. Partea proastă e că, adesea, omul alege rău. Sau prost. De unde şi (de)căderea.

    Cu genul asta de rationament poti argumenta orice. Daca iese bine, e pentru ca asa a vrut Dumnezeu. Daca iese prost, e pentru ca oamenii nu au inteles sau respectat voia lui Dumnezeu.

    De unde si fariseismul…

  85. 86 justitiaru mai 6, 2013 la 3:49 pm

    @Adanic
    Indrugi numai bazaconii, dar cu anumite intentii marsave..
    Ce legatura au cunostiintele juridice intr-un proces politic in care organele justitiei actioneaza la comanda politica, ca in perioada stalinista?
    Ce conteaza ca In procesul „Trofeul calitatii” procurorii si judecatorii nu au gasit fapte care sa probeze implicarea lui Nastase,dar au decis sa-l condamne ca asa vor muschii lor(fiind vorba de un complet de judecata de femei ma abtin sa spun ce voiau ele),numai ca sa ” dea exemplu” !!!???
    Ce conteaza ca in „Procesul Zambaccian” D-l Nastase a descoperit o mare suma de bani introdusa in mod fraudulos la dosar desi ei erau emisi la o data ulterioara faptelor incriminate.Cineva a anchetat aceasta marsvie ?
    Ghici ghicitoiarea mea din ordinul cui au fost introdusi la dfosar zeci de mii de dolari falsi ?
    Justitia independenta,ha ?
    Baietica mai du-te cu ursul si cauta alti fraieri sa le vinzi gogosile.tale cotroceniste. Tu o faci pe naivul in stil basist de 2 parale si vrei sa derutezi atentia de la clanul mafiot din justitie comandat direct de la cotroceni.,
    Scurt pe doi :Nu tine smecheria !

  86. 87 radu mai 6, 2013 la 5:19 pm

    @ZeV: daca dvs. sunteti cel pe care-l intalneam candva pe blogul lui Cr. Preda, dati-mi voie sa va strang mana. M-as bucura daca dialogurile noastre de acolo au contribuit la reorientarea dvs. politica. ma bucur sa ne revedem de aceeasi parte a baricadei. Plecaciune, Hristos a Inviat!

  87. 88 ZeV mai 7, 2013 la 7:22 am

    @radu
    Eu sper ca vom depasi conceptul de baricada, avand in vedere ca traim cu totii in Romania, stat national, unitar si indivizibil. Sau..nu e tocmai asa ?
    😉
    Domnului CPreda am incercat sa-i explic ca este intr-o fundatura ideologica mizand totul pe asazisa cale europeana, contrapunand-o vointei cetatenilor romani, dar….pe cine asculta distinsul telectual ? Ultima data l-am vazut in spatele Udrei (la Congresul PDL n.r.), asa cum domnul Neamtu radia din spatele Monicai Macovei dupa referendumul din 2012.
    Greu se mai gasesc, in ziua de azi, barbati politici.
    Dupa parerea mea, femeile au promovat in politica, nu datorita unor calitati nemaipomenite de politicieni ci, datorita slabiciunii barbatilor.
    😉

  88. 89 marinus mai 7, 2013 la 10:00 pm

    Domnul Isus iarta si a iertat pe cei ce l-au batjocorit,El s-a jertfit pentru noi oamenii…cert este cei care vor sa il primeasca cu adevarat in viata sa este un lucru foarte bun! ma refer Domnului Nastase ca daca a fost nevinovat s-au vinovat toti vom da socoteala Domnului Isus la judecata,de altfel tin sa mentionez ca daca ai gresit si te rogi din toata inima Lui Dumnezeu El iti va ierta toate pacatele ,asta fiind sa te pocaiesti in fata Lui ,sa iti para rau cu adevrat „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.” (Ioan 3:16) …Domnule Nastase dati averea la saraci si gandti-va sa strangeti comori in ceruri nu aici unde molia le mananca!Matei 6:19-21
    19. Nu va strangeti comori pe pamant, unde le mananca moliile si rugina si unde le sapa si le fura hotii;

    20. ci strangeti-va comori in cer, unde nu le mananca moliile si rugina si unde hotii nu le sapa, nici nu le fura.

    21. Pentru ca unde este comoara voastra, acolo va fi si inima voastra. Matei 6


  1. 1 Despre Suferinta si Inviere | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe mai 4, 2013 la 10:56 am
  2. 2 Pasti fericit! « Motanul Incaltat Trackback pe mai 4, 2013 la 5:07 pm
  3. 3 Adrian Nastase: Iuda despre care vorbeam pe blog nu este Ponta si nu spun acum cine este - Gogoloi Trackback pe mai 13, 2013 la 5:24 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!