92 Răspunsuri to “Congresul PSD”


  1. 1 Eduard Rădulescu aprilie 21, 2013 la 12:47 pm

    PSD e intreg din nou. Acasa, acolo unde va este locul.Alaturi de partid.Iar peste 2 sau 3 ani v-asteptam revenirea in forta si tinta clara: Palatul Cotroceni! Nu vad niciun motiv pentru care la viitoarele alegeri prezidentiale sa nu fiti port-stindardul nostru in lupta pentru Cotroceni. Nu vad alta persoana mai potrivita pentru acea pozitie, din partea noastra. Presedintele Ponta are suficient timp sa devina un premier de forta aidoma dvs. si sa candideze dupa ce implineste 50 de ani. E nevoie de o anumita greutate si intelepciune pentru postul acela, iar dvs. sunteti cel mai potrivit. Plus ca, astfel, i-am oferii lui T.B. cel mai bun motiv cu putinta sa fuga din tara sau poate, sa cedeze nervos si sa-l vedem vesel la „balamuc” sau si mai bine,treaz si sobru, la puscarie pentru foarte multi ani.

  2. 2 LuciaGusatu aprilie 21, 2013 la 12:59 pm

    D-le prim-ministru ,primirea ce v-a fost facuta de presa, de colegii d-voastra la Congresul P.S.D., a fost absolut normala si de asteptat. Doar un handicapat mintal a uitat ce ati realizat pentru cetatenii Romaniei si pentru P.S.D. De aceea oamenii din tara asta va considera un reper, un om cu realizari notabile si de interes general.Dezamagirea vine de la urmasul d-voastra de la care se astepta altceva, iar scrisoarea deschisa a d-lui Valer Marian dezvaluie multe. Pacat!

  3. 3 Maia Blaj aprilie 21, 2013 la 1:17 pm

    Da a fost o primire calduroasa- asa cum meritati. Dragnea, acest mic Stalin al PSD (ca tot de la functia de secretar general a ajuns si Stalin mai marele PCUS) a spus fara sa vrea un mare adevar – ati platit pentru tot partidul, o suma de inocenti, mai putin inocenti, vinovati si delatori, intr-un cuvant o suma de lasitati. Sunteti un om bun domnule Nastase, dar sper sa iertati, dar sa nu uiati NICIODATA.
    PS Sper ca nu v-am stricat sentimentul festiv cu al meu comentariu….si eu sunt un om bun, dar stau mai rau la partea cu iertatul.

  4. 4 Vivian Oancea aprilie 21, 2013 la 1:26 pm

    E foarte frumos tot ce se intampla si cred ca totul va lua drumul normalitatii in ceia ce va priveste,o mica rugaminte NU UITATI DE CEI RAMASI LA GREU VICTIME A LUI BASESCU SI AI LUI ! vivianoancea@gmail.com

  5. 5 NICOLETTE ORGHIDAN aprilie 21, 2013 la 1:30 pm

    Prietenii adevărați știu întotdeauna să fie aproape de cel care are nevoie, prietenii adevărați știu că doar apropierea și dragostea lor pot ridica un nevinovat iar în poziția verticală pe care i-o cunosc și apreciat demult. Amintirilie cu care v-ați legat de acest partid nu se pot uita, fac parte din însăși viața pe care o trăiți, iar recăpătarea echilibrului, moralului, revenirea la viața normală de părinte, profesor, om politic țin cred eu și de prietenia adevărată, curată cu care cei, pe deplin adevărați vă-nconjoară. Fie ca a ceastă primă ieșire în lumea politică să fie de bun augur, să-nsemne adevărata revenire la viața normală a unui om, care plin de cultură, strategie politică, diplomație, reușește să-mpărtășească și celor doritori de a cunoaște, tainele acestei vieți; viața politică se trăiește mult, mult mai greu decât cea normală, dar forța cu care sunteți înzestrat, caracterul, cultura d-voastră reușesc cred să readucă în prim-plan pe profesorul Adrian Năstase.

  6. 6 Adrian B. aprilie 21, 2013 la 1:54 pm

    Chiar asa , nu a gasit d-ul Ponta un loc in conducere pentru d-nii Alexandru Athanasiu , Nicolae Vacaroiu , Serban Nicolae , etc. ? Politicieni cu adevarat inteligenti , oameni cu caracter si care au ce transmite electoratului !

    In schimb , d-ul Ponta s-a inconjurat de toate nulitatile , de toti basishtii , de toti tradatorii , de toti oportunistii si oamenii fara caracter : Tata Socru , Ioan Rus , Gabi Oprea , Vio Hrebenciuc , Dan Sova , Constantin Nita , Vanghelie , etc.

    Parerea mea personala este ca PSD-ul si d-ul Ponta au tras cea mai mare TZEAPA electoratului romanesc ! Efectiv isi bat joc de cei aproape 70% din romani care au votat cu USL-ul !

    In ceea ce va priveste , este normal ceea ce s-a intamplat ! Pentru ca , totusi , sunteti cel mai bun politician din Romania ! Cu mult peste tot ceea ce ofera clasa politica romaneasca …

  7. 7 andrada aprilie 21, 2013 la 2:03 pm

    Ma bucur ca v-ati reluat locul de drept intre colegii de partid ,PSD-ul are mare nevoie de d-voastra si la fel romanii care asteapta schimbarile in bine promise ! USL-ul chiar daca este o coalitie, are oamenii capabili sa transpuna in realitate masurile economice care sa ridice nivelul de trai si d-voastra chiar puteti contribui major si cu experienta dar si cu o viziune calificata !!

  8. 8 Bursumac Lucia aprilie 21, 2013 la 2:19 pm

    Dumnezeu e mare si drept!Curaj ,valorile ies deasupra.

  9. 9 Mihaela Mihai aprilie 21, 2013 la 2:36 pm

    In sfarsit ! Incepeti sa primiti respectul pe care-l meritati. Poate va amintiti, acum deja 4-5 ani, v-am vizitat si v-am indemnat sa va scuturati de apasarea amaraciunii provocate de atacurile lui Basescu si tradarile altora.
    V-am somat, pur si simplu, sa nu va lasati abatut si sa ne reveniti, cu constiinta valorii dumneavoastra si cu cea a misiuni pe care aceasta v-o impune. Aveti o misiune istorica fata de poporul roman.
    Am crezut intotdeauna in dvs si am asumat-o public, atunci cand toti taceau. Sunt cu atat mai fericita astazi sa vad ca nu m-am inselat.
    Asadar, respirati adanc si recastigati-va increderea in fortele dvs. Sunteti din rasa invingatorilor, carora incercarile dure le ascut intelepciunea.
    Sa fie intr-un ceas bun !
    Va rog, transmiteti salutari familiei dvs, si admiratia mea pentru curajul si demnitatea lor.
    Cu prietenie,
    Mihaela Mihai

  10. 10 GIM aprilie 21, 2013 la 2:50 pm

    Daca fostul premier Adrian Nastase a cazut victima manevrelor membrilor PSD, care l-au tradat, (el devenind un erou), atunci nu credeti ca ar fi normal ca actualul partid pe care l-a construit sa-i poarte numele?

  11. 11 VALI CALCAN aprilie 21, 2013 la 2:50 pm

    daca ar fi 30 de politicieni ca Adrian Nastase tara asta ar arata altfel,mare pacat ca ati pierdut alegerile prezidentiale,mult a mai pierdut tara asta.Aveti grija de sanatatea dumneavoastra si familia frumoasa pe care o aveti,nu mor caii cand vor cainii.

  12. 12 Anca Doina Marina aprilie 21, 2013 la 3:43 pm

    Domnule Nastase suntem multi cei care va iubim,care v-am fost in preajma chiar si 10 ani ( Fundatia Secolul XXI) si carora poate ne-ati uitat numele si este normal dar va rugam sa nu uitati ca pe FB ati format un grup ,,Eu sustin Adrian Nastase si unde cativa am incercat sa mentinem vie imaginea dvs. Nu toti stiu sa intre pe blog asa ca va rugam sa va alturati din nou grupului unde sunteti administrator si sa fiti alaturi de noi . Cu stima ,Anca Doina Marina ( Neamtu in trecut ) PSD Runcu Dambovita ,fost Contabil sef Fundatia secolul XXI.Si va mai urez inca o data bineati venit acasa ,asa cum v-am urat si la congres la Bucuresti.Este mare nevoie de dumneavostra si veti constata asta si singur..

  13. 13 Taranul aprilie 21, 2013 la 4:05 pm

    @Vali Calcan. Ma tem ca daca am avea acesti 30 de politicieni,ne- ar conduce tot un zurbagiu.”Oare unde au fost romanii,cind afost ucis viteazul’.Dar cind a fost inchis Nastase?Nu bagati de seama ,ca tradatorii sint reevaluati?Ce cauta Rus in conducerea partidului,trebuie reanimat grupul de la Cluj, pentru ca este Nastase liber?Atentie Ponta!Urmezi si cine a tradat o data,Rus a facut-o si a 2 oara,cert o va mai face.

  14. 14 Centru aprilie 21, 2013 la 4:13 pm

    Si eu am fost miscat de ovatiile in picioare . Aceeasi emotie ca cea provocata de interpelarea brailencei anonime in toamna ( sa-l scoateti afara pe Nastase ! ) In mod normal presedintele PSD trebuie sa fie Adrian Nastase . Fara el la conducere facem pact cu Basescu in 2008 ( eliminandu- l pe cel care il neutralizase , excelentul Tariceanu ) si -i facem responsabili pentru investitii pe unii care au reusit sa fie detestati de toata tara in 5 luni , ca Sova .Apropo , ca e duminica , cine are timp si e interesat sa caute forumul peundemerg , subiectul autostrada A1 . Cetatenii au facut colecta ( 2000 de lei ) , au filmat din avion lucrarile Deva Sibiu cu ajutorul unui pilot amator din Cluj , vedeti paginile 430 431 . Gestul acestor necunoscuti este impresionant .Asta e societatea civila ; asta e Romania ; braileanca , oamenii care isi rup de la gura pentru un film aerian , absolut dezinteresat …

  15. 15 Mariana Radescu aprilie 21, 2013 la 4:35 pm

    Felicitari pentru omul si politicianul Adrian Nastase !

  16. 16 Taranul aprilie 21, 2013 la 5:10 pm

    D-le Prim Ministru,va rog sa-mi scuzati modul de adresare,va respect foarte mult,dar am vrut sa exprim toata indignarea mea.Sint psd-ist din 22 dec 1989 si fac alergie la ce se intimpla in partid in ultimele luni.

  17. 17 Doru Coarna aprilie 21, 2013 la 5:44 pm

    Cred ca am fost primul de aici care, pe firul trecut, se vede ora, am observat enormul respect pe care invitatii congresului l-au aratat, ridicandu-se in picioare, NUMAI in cazul dlui Nastase. Am remarcat si sentimentul puternic trait de gazda si iata, confirmat acum aici.

    Totusi, sa fim atenti: festivismul demoleaza tot! Si ascunde tot! Cand apar lingaii si festivismul, inseamna ca deja caderea s-a amorsat. Stiu, pare mult prea devreme, dar veti vedea! Si problema noastra, a romanilor, este ca intotdeauna unul singur plateste, indiferent ca-i Ceasca, Nastase (scuze pt alaturare!), Stanculescu, Basescu sau Ponta. Veti vedea, daca se va plati vreodata pt binefacerile guvernarii basiste, doar acesta va plati, niciodata udrea, videnii si restul gastii pedeliste. Niciodata un Rus, ci doar Ponta!

    Toti oamenii astia merg pe aceeasi idee absolut tampita si total confirmata: apartenenta la ceva nu-ti asigura imunitatea ci iti permite doar sa gresesti mai mult, pana ajungi sa platesti singur! De aceea cazurile respective devin intotdeauna grave si singulare! Fiecare din respectivii s-a crezut un ales, dar nu era al Proniei asa cum a crezut, ci al serviciilor…

    Dle Nastase, mie, prin conjunctura, imi este indiferent, insa trebuie creat un nucleu, probabil din Departamente, care sa faca si ceva politica economica buna iar guvernul s-o implementeze urgent. Sa nu credeti ca presedintele reales stie totul, el doar risca, si tot de conjunctura, insa va plati doar el pt toate greselile si abuzurile celor din partid si din guvern… Altminteri veti asista la aruncarea primelor pietre din strada inspre PSD destul de curand, spre fericirea adversarilor, bineinteles.

    Si inca ceva: exista destul de multi demolati mintal care-si inchipuie ca PSD va putea impune propriul prezidentiabil. Nimic mai fals! Daca PSD merge in directia asta, va pierde tot! Si asa a cam pierdut jumatate din electorat, cel inteligent, datorita numirilor, pactului, listei, vanzarilor, iar daca persista in inselarea asteptarilor celor multi, va pierde tot! Nu uitati ca la prezidentiale se voteaza preponderent dupa simpatie, nu dupa partide, iar Antonescu ceva are ce altii n-au si nu sare in extreme, precum Ponta sau Basescu, peste noapte. Asta denota fie instabilitate, fie labilitate, servilism.

    Daca Dvs. ati fi renuntat la timp la o anumita privire, erati acum in al noualea an de mandat si Romania in al 13 an de crestere consecutiva! Si ati fi avut 301 cartuse! Sigur, ar mai fi trebuit sa va repozitionati nitel cu finanta mondiala, dar era ceva extrem de simplu atunci pt Dvs. Asa ati pierdut, Baselu’ ranjea enorm si fusese raportor la BM… si-a suportat inclusiv suvitza, atat cat a trebuit… toti posesorii de suvitza si cheliosii au rezonat… si apoi, odata ales, cand si-a dat cu spray de dur, s-a chelit „international” si ne-a aparut in toata splendoarea, sarind de la „semen” la „suprem”… Atunci a cazut si Nutzi de pe deal, odata cu suvitza…

    Cred ca sunt in asentimentul multora dintre colegii de pe blog sa spun ca noi suntem aici! Oricum ne erati dator cu o intalnire, Dvs ati propus-o, vedeti arhiva.

  18. 18 Cris aprilie 21, 2013 la 5:57 pm

    Primirea ați meritat-o pe deplin.
    M-am temut pentru inima/cordul dv. în acele momente, fiindcă eram sigură că erați foarte emoționat.
    Admir oamenii care rămân în același partid, orice ar fi, orice s-ar întâmpla cu acel partid.
    Când PD-ul condus de Bs vota împotriva intrării PSD în Internaționala Socialistă, susținea că el e sigurul partid de stânga din România, iar în 2007 a trecut brusc la „dreapta”. PD-ul ăsta e ca un bețiv care merge pe uliță în zig-zag. Poate cade într-un șanț…

  19. 19 Marian Nicolae aprilie 21, 2013 la 6:08 pm

    Domnule presedinte,

    Noi rumanii suntem in spatele dumneavoastra, va sustinem, chiar daca iesim la iveala numai la vreme de ……ananghie, suntem totusi langa dumneavoastra si cand se vor servi……..placinte.

    Marcus zice sa fiti iubit.
    Eu as zice simplu….sunteti iubit…….

    Ce-si poate dori un om mai mult?

    Simplu, va iubim.

  20. 20 Ana Simon aprilie 21, 2013 la 6:13 pm

    Ati venit unde va este locul. Nu stiu daca toti de acolo s-au bucurat sincer.Sigur au fost printre ei prieteni ai vulpii cu purici. Trebuie sa va feriti de ei. Nu au nimic sfant.

  21. 21 BOBOCEL PROFIRA aprilie 21, 2013 la 6:26 pm

    Domnule Adrian Nastase va doresc multa sanatate si putere sa treceti peste momentele grele ce va apasa sufletul. Sunt convinsa ca va veni si momentul in care lucrurile se vor aseza, limpezi si se va confirma pe deplin locul DV. in politica romaneasca. Va felicit pentru Demnitatea si puterea de a merge mai departe! Inca mai aveti multe de realizat in politica romaneasca! Multa sanatate!

  22. 22 alice aprilie 21, 2013 la 6:28 pm

    Dle Nastase, in primul rand va felicit pentru demnitate! Si va felicit pentru familia dumneavoastra frumoasa!

    Vreau sa va supun atentiei (exclusiv dvs.), cateva ganduri pe care le-am scris in dimineata asta pe blogul unui prieten:

    “Mi-a trecut prin cap un scenariu care ar explica tacerea dlui Nastase din ultima perioada pe blog (referitor la tradarea lui Ponta), dar explica si hartuirea lui in inchisoare dupa 1 ianuarie.
    Sunt din ce in ce mai sigura ca baietii lui Sarbu au negociat in acest timp cu dl Nastase, cu toate mijloacele, predarea definitiva a partidului catre Ponta. Doar asa are sens tot circul pe care l-au facut procurorii la procesul privind eliberarea conditionata. Doar asa are sens declaratia de atunci a lui Dragnea („mi-e dor de AN”), omul solicita postul de presedinte executiv…
    L-au incoltit pe Adrian Nastase, inclusiv cu prezenta Baronesei Nicholson(care a precizat ca miscarea din vara nu a fost constitutionala), au dat verde la eliberarea lui dupa ce a acceptat tot (i-au pus in fata inclusiv perspectiva procesului Zambaccian) apoi l-au adus la Congres sa oficializeze public: te iubim, dar adio!(asta pentru doamnele admiratoare din partid). Pentru toate aceste manevre l-au folosit si pe Ion Iliescu (care, in discurs a explicat clar succesiunea!). Chiar Ponta a spus vineri la tribuna o fraza: „Vad ca liderii sunt mai aplaudati dupa(!) ce nu mai sunt in functie!”
    Acum sunt siguri ca Adrian Nastase nu va mai emite nicio pretentie in viitorul apropiat(4 ani). In sfarsit, planul pus la punct de mai bine de doi ani a dat rezultate.
    1. crearea USL pentru legitimarea cererilor
    2. umflarea cu bani si sinecuri a grupului de la Cluj
    3. sustinerea, folosindu-se de PNL, PC si Antene a nemultumirilor populatiei
    4. numirea lui Ponta PM
    5. debarcarea (de forma) a lui Basescu,pentru a castiga alegerile si pentru ca, in viitor(se confirma acum) sa scape de „aliati”
    6. o data identificat adversarul unic din interior (Adrian Nastase), lucrat din greu la nimicirea lui. Paranteza: nu cred ca AN are aceleasi ganduri cu pustiul sau. A cazut intr-o capcana si l-a adus la tv, apoi, la congres.
    P.S. ma intreb cine a instrumentat, de fapt, condamnarea lui Adrian Nastase! Cred ca si el se intreaba.”

    Nu-i asa ca e odios?

    Iar ultima stire din presa, conform careia sceleratul de la Cotroceni (cu devieri de comportament cum am vazut la garaj, la Congresul PDL, la perdeluta) e luat de bun sa conduca NATO, ma face sa cred ca suntem cu totii luati de tampiti!

  23. 23 mi-e sila aprilie 21, 2013 la 6:32 pm

    Am vazut congresul PSD cum de altfel si congrelele PNL,PDL,PC,UDMR si cu sila am constatat ca noi,multimea suntem cu ale noastre iar politicienii cu ale lor.
    Suntem ultima tara din Europa si de asemenea rusinea ei.
    In 22 de ani actuala clasa politica impreuna cu asa zisii oameni de afaceri din anturajul lor,au furat impreuna tot ce se putea fura lasand o tara in paragina.Ei s-au imbogatit i timp ce majoritatea dintre noi am saracit.
    Se imbratiseaza unii cu altii si se apaluda unii pe altii: au reusit in viata!
    Dar inca odata va intreb:ce legatura avem noi ceilalti cu aplauzele si imbratisarile lor?
    Odata la 4 sau 5 ani traimi cu impresia ca votul nostru conteaza.Conteaza pe dracu!
    Ei sunt o famile care simuleaza conflictul putere-opozitie.

  24. 24 sep aprilie 21, 2013 la 6:39 pm

    Dl.Nastase ,frumos mesaj, frumoase poze , dar ce este mai important este ca ati luat parte la acest eveniment (in postul pastelui ortodox) si ati fost impreuna cu familia PSD.
    Ceea ce este foarte important in acest Moment este ca aveti experienta si sunt alaturi de dv.prietenii,colegii si o familie minunata (care va reprezinta) , iar prin ceea ce transmiteti SE CREEAZA VALOARE ENERGETICA .
    Mergeti inainte ca este nevoie de dv.acum si in viitor !

  25. 25 dlnimeni aprilie 21, 2013 la 6:47 pm

    Domnule Nastase nu comentez senzatii si sentimente atit de frumoase si nepretuite – si nici nu adaug ca pentru restul exista Master Card. Doresc numai sa va amintesc ca, din punct de vedere politic, dincolo de miile de inimi pe care le-ati simtit batind la unison cu a dumneavoastra, exista vreo citeva inimi care va folosesc – si unii si altii si ceilalti. Si exista, tot politic, in continuare pericolele sa fiti folosit si sa fiti tinut ancorat intr-o perioada care este acum trecut si despre care sper ca trecut va si ramine. Iar, in esenta, pericolul este nu faptul ca, la exclamatia „te-am vazut!” vor raspunde cu „te-am vazut ca m-ai vazut!”, ci ca vor intreba „si ce daca?”

  26. 26 mihaela aprilie 21, 2013 la 6:54 pm

    m-am bucurat pentru primirea care ati avut-o la Congres!meritati din plin! sper sa va vedem si sa va ascultam mai des!aveti grija de dl Ponta! este pe drumul cel bun, dar are nevoie de sfaturile dvs!

  27. 27 dlnimeni aprilie 21, 2013 la 6:54 pm

    Sper ca domnul Papandreu a venit sa caute manageri romani pentru firmele grecesti, ca pe aici de manageri greci m-am saturat.

  28. 28 Adrian B. aprilie 21, 2013 la 6:58 pm

    Diversiune sau sfarsitul lumii?

    http://www.dcnews.ro/2013/04/basescu-secretar-general-nato-decizia-finala-in-aprilie-2014/

    Daca ajunge kretinul acesta pe functie , o sa inceapa al 3-lea razboi mondial !!! Incredibil !

  29. 29 Adrian B. aprilie 21, 2013 la 7:04 pm

    Asa sunt rasplatiti tradatorii de tara ! Ne-a vandut , ne-a umilit , ne-a tradat , ne-a mintit , ne-a dezbinat , ne-a furat , etc. Acuma , bate palma cu d-ul Ponta si pleaca in alta misiune !

    http://www.dcnews.ro/2013/04/basescu-secretar-general-nato-decizia-finala-in-aprilie-2014/

  30. 31 Flavia aprilie 21, 2013 la 8:14 pm

    Ma bucura nespus ca ati fost primit in maniera bine cunoscuta. Totusi, am sperat ca vi se va da cuvantul la congres. Dar, dupa cum bine s-a vazut, n-a avut voie sa vorbeasca decat cine spunea „ceea ce trebuie”. Fara nemultumiri, fara comentarii. Fara aluzii, mai mult sau mai putin transparente la masurile luate in dispretul electoratului in ultima vreme. Din acest motiv, unii nu au avut voie nici sa candideze, nici la presedentie, nici pentru posturile de vicepresedinti.
    Iar faptul ca domnul Alexandru Athanasiu a lipsit de la acest congres PSD imi produce o adevarata amaraciune. Mi-e groaza sa nu se intample asa cum spunea Domnia Sa inainte de propunerea publica a doamnei Kovesi de catre premier: chiar daca pleaca Basescu, sa nu lase urmasi care sa-i semene. Si mi-e groaza ca acesti urmasi sa si-i lase tocmai prin PSD.

  31. 32 Valeria aprilie 21, 2013 la 8:43 pm

    Am fost in Sala Palatului domnule Adrian Nastase si am fost fericita. V-am aplaudat in picioare cu toti cei prezenti si am trait alaturi de dumneavoastra, emotii greu de descris. Bine ati revenit ACASA !!! Aici va este locul pentru ca, avem nevoie de tot ce ne-a lipsit prin plecarea domniei – voastre. Il rog pe Dumnezeu sa va aiba in paza !!!!

  32. 33 Mirela aprilie 21, 2013 la 8:50 pm

    Faza cu singurul vot impotriva, venit precis la initiativa lui basescu, n-o stiam. Dar nici nu ma mai mir, ma multumesc sa injur in gand si sa-i doresc stiu numai eu ce.
    Ma bucur ca ati avut o primire calda la congres si ca in acest fel vi s-a confirmat cata lume va apreciaza si va respecta.

  33. 34 exasperat aprilie 21, 2013 la 9:11 pm

    Nu veţi fi niciodată „invitat”. De fapt, ghilimele noţiunii surprind asta.

  34. 35 k aprilie 21, 2013 la 9:26 pm

    V-am urmarit, aproape cu nesat, iesirile publice din ultimele zile. Si am fost incantat sa va (re)cunosc! Nu stiu de ce a fost nevoie de atata suferinta, ca sa va putem cunoaste cu adevarat. Politicienii n-ar trebui sa mizeze pe atentia noastra, suntem prea obositi sa supravietuim in tara asta si satui sa ratacim intr-un labirint de oglinzi sparte, in care toate-s deformate si nimic nu e ceea ce pare.

  35. 36 Buda Viorica aprilie 21, 2013 la 9:50 pm

    Domnule presedinte ,in calitatea mea de participant la congres ,m-am simtit fericita si onorata sa pot sa ma ridic in picioare si sa va aplaud . Acelasi sentiment , sincer va marturisesc ,ca l-am simtit la toti colegii.Momentul asteptat de catre noi ,era tocmai acela, sa va stim pe dumneavoastra ,cu noi. Adoua zi ,ati fost aplaudat indelungat si since .Deci va pretuim mult si ne dorim sa reveniti oficial.Bucurativa de respectul nostru,bine meritat.

  36. 37 blogideologic aprilie 21, 2013 la 10:12 pm

    “head hunting” / Domnul Adrian Năstase a explicat public existenţa unor fapte penale http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/domnul-adrian-nastase-a-explicat-public-existenta-unor-fapte-penale-299662.html Tocmai ce îl auzeam pe Oreste că dezvoltarea USA s-a bazat pe “head hunting”. Un exemplu îl citiţi în trilogia lui Theodore Dreiser, “Financiarul”. Românii de duzină nu au genul acesta de certitudini intelectuale. Cel de al treilea ochi pretins noocratic, al procurorului Daniel Morar, a inventat o maşinărie juridică infernală ţintind implacabil creierul domnului Adrian Năstase. Vulgul românesc aplauda incandescenţa portocalie.

  37. 38 blogideologic aprilie 22, 2013 la 6:49 am

    Recunoaşterea meritelor omului politic Adrian Năstase, recunoaştere produsă la cel mai recent congres PSD, mi se pare a fi fost cu totul şi cu totul de aşteptat. Cu toate că, adaug eu, această recunoaştere “în masă” n-a fost un proces bazat pe o analiză de profunzime, ci unul foarte superficial. În fine, bine că a fost şi aşa … Ce s-a uitat, la ultimul congres PSD ? Faptul că actualul director al SRI, domnul George-Cristian Maior, a fost recrutat dintre cadrele PSD. Or, “noblesse oblige”, aş dori să reamintesc. Un coleg de blog ne spunea că +Alvin Toffler a declarat că ştiinţa şi tehnologia se vor dezvolta într-un ritm atât de rapid, încât cei mai mulţi oameni nu vor putea să “digere” acest aflux de informaţii+ Cum tratează actualul SRI, sub conducerea domnului George-Cristian Maior, tematica aceasta care este vitală pentru o naţiune ? Mai ales în lumina pactului de coabitare, când ştim că serviciile secrete ce în principiu ar trebui să fie în sprijinul României revin acum unui joc totalmente absurd şi complet anti-românesc condus de către preşedintele Traian Băsescu. Ultimul număr remarcabil din Revista Română de Studii de Intelligence care se achita, cât de cât onorabil, de sarcina a-i ajuta pe români +să “digere” acest aflux de informaţii+ a fost publicat demult, tocmai prin decembrie 2011. Numărul cel mai recent al revistei române de studii de Intelligence, prezentat acum patru zile de Antena3 (emisiunea lui Mircea Badea) este doar masivă înşiruire de vorbe fără sens pronunţate de Cristian Tabără. Totul fiind asezonat cu o mulţime de fotografii ale aceluiaşi Cristian Tabără, în culori, şi pe o hârtie de foarte bună calitate. Şi totul pe bani publici ! Aceasta arată că “preşedintele jucător” Traian Băsescu a intervenit deja pentru tulburarea bunei funcţionări a SRI. Comisia parlamentară pentru controlul SRI nu iniţiază o anchetă ? Parlamentarii PSD n-au măcar un minim respect pentru oamenii care i-au votat în totală bună credinţă ?

  38. 39 blogideologic aprilie 22, 2013 la 7:45 am

    A murit biologul François Jacob, specialist în genetică celulară şi recipientul premiului Nobel pentru medicină în anul 1965 http://www.lemonde.fr/disparitions/article/2013/04/21/le-prix-nobel-et-resistant-francois-jacob-est-mort_3163759_3382.html

  39. 40 Marian Nicolae aprilie 22, 2013 la 8:05 am

    @ blogideologic aprilie 22, 2013 la 6:49 am

    Va spun eu ca lucrurile se vor termina rau.

    Conform legilor lui Murphy, atunci cand lucrurile merg rau, nu pot merge decat ….mai rau………..

    Totul depinde de gradul de patrundere al caldurii in escalope…
    Unii prefera friptura rare, iar unii medium rare, pe cand altii well done……..

    Daca ma intrebati pe mine, cateodata servesc friptura in sange, adica rare, alteori bloody well done….acum depinde de dispoztia sufleteasca pe care o am in ziua respectiva, cumulat cu trairile sufletesti avute cu cateva zile in urma la care se adauga intrega dispozitie sufleteasca din ultimii opt ani……

    Totul asezonat cu un varf de sare, la care se adauga piper dupa gustul fiecaruia……….

    Bon apetit……..

  40. 41 Marcus aprilie 22, 2013 la 8:20 am

    Domnule Nastase,ma bucur sincer ca tonul aplauzelor binemeritate pe care l-am dat noi, cei cativa, pe acest forum la eliberarea dvs. a fost inmiit multiplicat la Congresul PSD. Acum veti intrelege, poate, asa cum va scriam intr-o postare anterioara, ce a insemnat incapatanarea imbecila a basescului de a va condamna nedovedit intr-o caricatura de proces politic.
    sunteti iubit
    marcus

  41. 42 Marian Nicolae aprilie 22, 2013 la 8:35 am

    @ Doru Coarna aprilie 21, 2013 la 5:44 pm

    Bade Coarna, problema noastra ca popor, este ca ……nu mai avem probleme…….

    Industrie NU mai avem, economie NU mai avem, agricultura NU mai avem, guvern avem dar…..nu-i al nostru ca si presedintele dealtfel, Dumnezau sa-i dea dupa inima sa.

    Practic suntem niste oameni fericiti……..este adevarat, unii sunt mai fericiti decat ceilalti dar totul datorat bogatiei sau saraciei……duhului fiecaruia dintre noi.

    Eu unul sunt foarte fericit, o tin intr-un orgasm de dimineata pana seara si am sa va spun de ce:

    Nici partide nu mai avem……

    Am scapat de inca o grija, practic….ce atatea parlamentari pentru alegerea ministrilor, strambe, mici sforarii, negocieri si alte asemenea sulemeneli….nu ne mai doare capul…..altii decid acum pentru noii……..

    Daca va fi bine?

    Nu, va fi apocaliptic de rau, dar ce conteaza…ACUM distractia este maxima si tinde sa se ….perpetueze……..pana la sfarsitul lumii asteia din care facem noi rumanii parte………

    Dupa, oricum nu ne mai intereseaza, vom intre in istorie…in cartea de istorie la fel ca si celelalte popoare sterse de pe fata acestei planete, cum ar fi aborigenii tasmanieni, australieni, unele triburi de indieni americani.

    O sa fie bine, se va invata la scoala despre noi, chiar daca noi…nu vom mai fi, existential vorbind pe aceasta planeta…….

    Vom fi catalogati imediat langa Troia, stiti povestea cu caderea Troiei…..

    Azi disparuta un pic…redescoperita cateva mii de ani mai tarziu de catre un Heinrich Schliemann.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Troy

    Probabil ca acesta ne va fi sfarsitul, daca NU facem nimic in acest sens……

  42. 43 grigore aprilie 22, 2013 la 8:38 am

    eu astept o alta revenire in partid ,nu aceasta, in rest numai de bine.

  43. 44 mirela aprilie 22, 2013 la 9:33 am

    Si mie mi s-a parut ciudata postura de invitat, dar adevarata calitate nu se descifreaza in aparente si conjuncturi. Insa si mai ciudat mi s-a parut discursul domnului Ponta. Dupa parerea dansului – foarte ciudat dealtfel sa folosesti aprecieri personale intr-un discurs in cadrul unui congres cu tema istorica – „120 de ani de social democratie” – este ca PSD-ul preluat de dansul era un partid pierdant, urat de oameni. Sa fi uitat domnul Ponta ca PSD-ul preluat de dansul castigase alegerile si era cat pe ce sa-si impuna presedintele daca domnul Gioana, prin greselile facute, nu ar fi lasat loc jocurilor facute in diaspora? Sau mai mult, sa nu-si fi dat seama domnul Ponta ca poporul roman este prin fibra un popor social democrat?
    Lipsa unui politician de talia dumneavoastra este din ce in ce mai vizibila si cred ca va produce, in viitor, efecte serioase pentru PSD.
    Felicitari pentru tinuta!

  44. 45 Cris aprilie 22, 2013 la 9:44 am

    @Adrian B.:
    Oricine a vrut a candidat la postul de vicepreședinte. N-au fost restricții. Cei care au candidat, fie că au câștigat, fie că nu, sunt membri ai unor organizații din regiunile respective. Mie mi se pare firesc ca un vice care are în coordonare o regiune să fie de acolo, și nu din București.
    Apoi, eu am o altă părere despre unii dintre oamenii pe care i-ați înșirat. De exemplu, eu găsesc că Atanasiu e un ins mediocru, cu toată profesoria lui. Văd asta după felul în care vorbește și după ceea ce spune.

  45. 46 George Ban aprilie 22, 2013 la 9:49 am

    Domnule Adrian Nastase,
    Poate aveti timp sa interveniti pentru rezolvarea acestei probleme:

    Pentru tehnicienii blogului:

    Am semnalat problema imposibilitatii accesului la comentarii de pe telefonul mobil (si de asemenea de pe e-book reader). Cred ca am o explicatie: Pagina de plecare a blogului D-lui Nastase nu mai contine doar ultimele 10 articole ca pana acum, cu restul articolelor puse la „Intrari mai vechi”, grupate tot cate 10, in ordine cronologica inversa (vezi blogul corinacretu.wordpress.com). Nu, in pagina de plecare se pare ca sunt TOATE articolele!!! Eu am reusit sa ajung, prin baleiere in jos, pana la inceputul lui 2012. Dar pentru asta mi-au trebuit cam 10 minute, pe calculatorul desktop!!! In felul acesta, gasirea unui articol mai vechi este foarte dificila, aproape imposibila. De asemenea, asa cum am spus, cantitatea uriasa de informatie din pagina de plecare, face ca informatiile de pe blog sa nu poata fi preluate in totalitate de un dispozitiv mai „slab” decat un desktop (telefon mobil, etc.).

    Va rog sa corectati aceasta eroare si sa grupati, ca inainte, cate 10 articole pe cate o pagina separata de site.

    Va multumesc!

  46. 47 Cris aprilie 22, 2013 la 9:51 am

    Le amintesc celor care, pe drept cuvânt, îl repudiază pe Ioan Rus că un membru de partid nu poate fi exclus de către conducerea de la vârf, ci numai de organizația din care face parte, prin vot.
    Dacă organizația a găsit de cuviință că Rus nu trebuie exclus pentru ce a făcut și spus, ceilalți nu au ce face. Eu l-aș fi aruncat cât colo, dar…
    De asemenea, dacă Rus a dorit să candideze pentru vicepreședinție pe regiunea lui (cred că a avut și contracandidat) și a fost ales, nu văd ce putea Ponta et co să facă.
    Când propuneți ceva, aveți în vedere democrația de partid!

  47. 48 teostanc aprilie 22, 2013 la 9:53 am

    A fost o recunoștere a meritelor dlui Năstase și a simpatiei de care se bucură. Nu sunt psd-ist dar și eu m-aș fi ridicat în picioare să-l aplaud.

  48. 49 Marian Nicolae aprilie 22, 2013 la 9:55 am

    @ alice aprilie 21, 2013 la 6:28 pm

    Punctul dumneavoastra de vedere de-a dreptul incisiv, s-ar putea sa nu fie prea departe de adevar……..

    Eu personal cam tot pe acolo am vazut lucrurile, practic un Ion Iliescu, la varsta venerabila de peste 80 de ani, predand stafeta nu celor de 60 de ani, ( Adrian Nastase) ca tot a amintit domnia sa acest lucru, ci direct celor de 40 de ani, adica domnul Ponta…..sarind peste cel care a….fondat un pic Partidul PSD…..

    Deh, cum ar zice regretatul Toma Caragiu:

    Asa e-n tenis…….

    Iar noi rumanii avem un guvern care pur si simplu NU ne reprezinta……

  49. 50 cristina aprilie 22, 2013 la 11:13 am

    Macar de-ar fi sinceri colegii dumneavoastra de partid, dar mi-e teama ca sant niste ipocriti. Sant putini PSD-isti cu caracter. Au vazut ca v-ati bucurat de o simpatie atat de mare in randul cetatenilor si nu au avut incotro. Dar, daca va aminiti perioada dupa 2005, cand va cam izolasera si au votat pentru inlocuirea dvs. de la conducerea Camerei Deputatilor, pentru nulitatea r.anastase….
    Iar Dragnea, la Congres, a spus un adevar, ca „dumneavoastra ati platit pentru ei”, cu alte cuvinte si ei au furat, dar nu au patit nimic. Adica la „repartizarea aleatorie” a dosarelor in justitie, realizata de catre Basescu pentru adversarii sai politici, ati picat tocmai dumneavoastra. Nu Mitrea, nu Hrebenciuc, nu Oprisan, nu Sarbu, nu Dragnea, nu Aghaton, s.a.m.d.
    Dar Ponta mi s-a parut oarecum deranjat la discursul lui Crin Antonescu, referitor la reevaluarea lui Basescu. Si nici nu a aplaudat, fiind preocupat de telefonul mobil. Probabil primise deja injuratura de la basescu. Nu stiu, dar baiatul asta pare complet lipsit de fermitate si demnitate in relatia cu Basescu. Asa l-ati invatat? Si intr-adevar, presedintii alesi, toti prietenii….lasa mult, mult, de dorit. Iar Dragnea, inainte sa vorbeasca, si sa mai apara la TV, poate mai trece pe la scoala. E mediocru, nu stiu de ce ii acordati atat credit intelectual.

  50. 51 Gaby.B aprilie 22, 2013 la 11:49 am

    Este ceva normal, asa se intampla peste tot ca la o sedinta in care isi face aparitia cineva nou sa se reintregeasca noi oportunitati de dezvoltare.

  51. 52 Carmen Daniela Diaconu aprilie 22, 2013 la 11:58 am

    Primele congrese din viata mea au fost de neuitat ! Multumesc si acum profesoarei mele de ¨Economie politica¨ pentru blandete ! Foarte criticatele spectacole grandioase de atunci le privesc cu alti ochi acum. Doar scopul lor mi se mai pare deplasat. Sa mergi o luna intreaga la repetitii pe stadion, sa faci un exercitiu sincron cu sute de alti copii care oricum erau fiecare in parte cuprinsi in programe sportive scolare… Eu de exemplu eram la cros, volei, baschet, tenis de masa, clubul de radio, orientare turistica, sanitarii priceputi si stafeta de pompieri . Inafara de aceste activitati scolare mergeam la scoala de muzica la violoncel si cantam in corul scolii cu care aveam competitii interscolare locale si judetene. Dupa clasa aVII-a am facut sport de club. Am avut rezultate nationale care mi-au adus satisfactii deosebite pentru un copil. Timp de cativa ani am fost plecata la concursuri si cantonamente in toata tara pe banii clubului. Nu mi-am cumparat niciodata echipament sportiv. Am primit sub forma de premii: ceas, aparat de fotografiat, ghiozdan, rechizite, jocuri si-o multime de alte lucruri. Am fost ani de zile la ¨panoul de onoare¨ al orasului impreuna cu colegele mele de club. Ce vremuri !
    S-au schimbat multe de la acele congrese.
    Vad ca azi sportul in scoala este o gluma proasta .Premierea copiilor depinde de un sponsor sau de multe ori de cine este tata sau mama. Sportivii care ridica Drapelul Romaniei pe catargele lumii nu pot fi premiati inainte de-a cadea ¨ frunza ¨ ca suntem in criza! Olimpicii la matematica, fizica, chimie, inventica etc. nu sunt bagati de nimeni in seama, societatea se misca prea lent pentru ei iar costul unui panou de onoare digital este o obraznicie la adresa bugetului. La acest congres am aflat ca PSD-ul va lansa o platforma digitala, de parca le-ar folosi la ceva. Computerul este un instrument, ce poate face cu el o institutie condusa de D-lui Remus Pricopie de exemplu?
    http://www.antena3.ro/inregistrari/income-magazine-cu-adrian-maniutiu-95-20-04-2013.html
    Mi s-a mai intamplat un lucru straniu acum cateva saptamani in metrou. S-au asezat langa mine doi tineri care erau foarte prinsi intr-o conversatie cu niste hartii in mana. Discutau pasionati pe marginea unor probleme de chimie cam la modum ¨uite aici este asa, dar aici nu-ti da asa…¨. I-am ascultat pret de cateva statii si-apoi le-am spus : ¨Sper sa ramaneti in tara¨ ! Raspunsul lor m-a dezorientat fiindca a fost cu totul altul decat m-am asteptat : ¨Multumim¨ ! Dar eu nu le facusem un compliment, mi-am exprimat o speranta. De ce oare un tanar multumeste unui trecator din metrou care-si exprima o speranta ? Eu cred ca intre intrebarea mea si raspunsul lor a mai fost o conversatie nerostita !
    Este posibil ca doctrina de partid sa-i ajute pe cei aflati azi la putere sa traga macar niste linii care indica directia si sa faca macar acele lucruri cu costuri minime si beneficii majore in orientarea poporului in viitor?

  52. 53 Marian Nicolae aprilie 22, 2013 la 12:06 pm

    Se pare ca domnul presedinte Ponta a mostenit anumite lucruri ale PSD care vin la pachet odata cu masina de serviciu, biroul, laptop-ul, telefonul mobil si alte lucruri faine pe care le si merita dealtfel prin alegerea sa ca Presedinte al PSD – fara pic de ironie !

    Acele anumite lucruri trebuiesc bine administrate pentru ca nu stii cand ai nevoie de ele…si s-ar putea ca exact acele lucruri al caror nume nu trebuie pronuntat, sa ajute la iesirea din cine stie ce impas, pe care viitorul vi l-ar putea ascunde, domnule presedinte.

    Caile Domnului sunt necunoscute.

    In rest, domnule presedinte Victor Ponta, sper ca Dumnezeu sa va ofere o parte din intelepciunea sa, astfel incat atat Partidul PSD cat si Guvernul Ponta sa beneficieze pe deplin de pe urma acestei intelepciuni.

  53. 54 alergatorul aprilie 22, 2013 la 12:14 pm

    Domnule Nastase, exceptionala primirea de care v-ati bucurat la Congres. Pentru Adrian Nastase este foarte bine! Pentru social-democratie insa, din punctul meu de vedere, desi Congresul a fost organizat la superlativ, este un pas inapoi. Eu , aflat in afara partidului, regasesc pe lista cu alesi in pozitii de conducere, oameni care nu-mi inspira entuziasm. De ce domnul Vanghelie si nu Alexandru Athanasiu ? De ce domnul Nita si nu Iulian Iancu ? Si sunt multe, multe „de ce”-uri. PSD ar fi trebuit sa faca pasi majori spre cristalizarea doctrinei si a prezentarii acesteia. Promovand un anumit tip de oameni ( se spune ca ar fi buni organizatori) niciodata nu se vor face pasi inainte. Vor veni catre partid numai veleitari, mici oportunisti. Am vazut o intalnire a tinerilor PSD acum 2-3 saptamani – m-am ingrozit ! Chemati elite, domnule Nastase , altfel, incet, incet partidul acesta va deveni un PDL.

  54. 55 Marian Nicolae aprilie 22, 2013 la 12:24 pm

    Cum vad ca am fost deja cenzurat, revin cu tot materialul…

    Cum sunt sigur ca proiectului Rosia Montana i se va da lumina verde in curand, ar fi bine sa citim articolul de mai jos…..

    David Alan Paty, director executiv al Fundației Culturale Roșia Montană, consultant IT din SUA
    “În America, Europa și în Canada, proiectul Roșia Montană n-ar putea nici măcar ieși de pe planșeta de desen”

    http://www.cotidianul.ro/in-america-europa-si-in-canada-proiectul-rosia-montana-n-ar-putea-nici-macar-iesi-de-pe-planseta-de-desen-211865/

    Spicuim:

    – La Roșia Montană, o companie fără nici o experiență în minerit face legea. S-ar putea întâmpla acest lucru în SUA?

    – Aceste lucruri se întâmplă și în America. Diferența este că americanii tind să aibă un respect puternic pentru mediu și pentru patrimoniul lor, reflectat în programele puternice ale organizațiilor neguvernamentale și în legile pentru protecția patrimoniului cultural și natural. Ca urmare, este mai dificil pentru companii să încalce legea sau să facă ravagii în mediul natural. Nu mă onorează faptul că RMGC are acționari americani. Doar Newmont Mining deține aproape 20% din Gabriel Resources. Newmont este una dintre cele mai mari companii miniere de aur din lume și mulți analiști cred că va prelua RMGC în caz că va începe proiectul. Majoritatea oamenilor nu își dau seama că Newmont Mining nu se va considera responsabilă pentru promisiunile făcute până acum, prin viu grai, prin presă și prin reclamele de la TV, de către RMGC. Compania care a promis mii de locuri de muncă și o viață bună pentru Valea Arieșului va dispărea. În locul ei va veni o corporație gigant care nu se va simți obligată cu nimic. Să nu uităm că Newmont Mining a fost implicată într-o controversă uriașă la o mină de aur din Peru. Ei au fost acuzați de poluarea apei și a mediului și de distrugerea unei comunități.

    Poate o astfel de corporație, cu o moștenire atât de controversată și cu un pedigree atât de pătat, să fie demnă de încrederea românilor?

    „Românii ar avea mult de pierdut, și sper că își vor da seama de acest lucru înainte de a fi prea târziu”

    – Cunoașteți deja prea lunga istorie a proiectului minier Roșia Montană. Ce este acesta: capitalism primitiv, cucerirea unei țări sărace, corupție la nivel înalt?

    – Nu este o coincidență faptul că proiecte precum cel propus de RMGC sunt planificate în comunități izolate ca Roșia Montană. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă Rosia Montană ar fi fost un sat locuit de milionari sau de celebrități. Proiecte mari, cum ar fi acesta, sunt planificate pentru zonele rurale cu statut socio-economic scăzut, pentru că numai în aceste locuri nada banilor îi poate determina pe oameni să abandoneze bunuri pentru care strămoșii lor au luptat de secole; numai aici oamenii pot întoarce spatele vecinului lor și închide ochii atunci când comunitatea lor este distrusă. Orice companie, indiferent cât e de mare, începe cu un bărbat sau cu o femeie care are dorința de a poseda putere și bani. În același mod, RMGC a fost generată de dorința unui om (Frank Timiș – n.red.) de a câștiga avere pentru el însuși, prin resursele naturale ale României.

  55. 56 alice aprilie 22, 2013 la 12:31 pm

    Multumesc, Marian Nicolae

    Cred ca se impune o repozitionare a PSD pe valorile social-democratiei si nu il vad DECAT pe Adrian Nastase intruchipand liderul real, stabil si cu gandire libera, capabil sa renasca increderea in PSD.
    Ion Iliescu, prin prestatia de la Congres mi-a amintit de „sovaielile cu pretentie diplomatica” ce-l caracterizau odinioara, iar Victor Ponta si cei care il sprijina au profitat de conjunctura nefavorabila in care s-a aflat AN si au transformat PSD in exact tipul de gasca pe care l-am detestat la PDL.

    Oribil. Si descalificant pentru politica romaneasca.

  56. 57 Maria aprilie 22, 2013 la 12:47 pm

    Am retrait si eu impreuna cu dvs. acele clipe de emotie iar toata atmosfera creata in jurul dumneavoastra m-a uns la suflet.
    M-am bucurat enorm !

  57. 58 Marian Nicolae aprilie 22, 2013 la 1:42 pm

    Niţă, dispus să strice tot sistemul energetic.

    Acțiunile Petrom nu se vând
    Crişan Andreescu / 17 Apr 2013

    http://www.dcnews.ro/2013/04/nita-dispus-sa-strice-tot-sistemul-energetic-actiunile-petrom-nu-se-vand/

    Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie, a declarat că dacă tot strică sistemul energetic va merge până la capăt. Niță a mai spus că nu se gândeşte să vândă pe bursă un pachet de până la 10% din acţiunile statului la OMV Petrom.

    “Nu cred că vindem acţiunile la Petrom, am în vedere un alt mod de lucru. Dacă tot stric tot în sistemul energetic, merg până la capăt”, a afirmat Niţă într-o conferinţă de presă.

    În ultimele zile, Niţă a fost subiectul unor critici aduse de presă şi de către oameni politici, privind luarea unor măsuri precum spargerea Hidroelectrica, transferul Transelectrica la Ministerul de Finanţe, accesul garantat în piaţă pentru complexurile Oltenia şi Hunedoara şi înfiinţarea unor sedii Transgaz şi Romgaz la Bucureşti.

  58. 59 Marcus aprilie 22, 2013 la 2:16 pm

    @Cris: ai de-i criticam pana acum si-i numeam pupinbasisti s-au imputinat simtitor, oare de ce unii simt nevoia sa le ia imediat locul cu pupinpontisme si ce-i mai grav cu pupinrusisme? Nu-i suficient ce-a facut Pontta cu „coabitarea” si cu resuscitarea celui mai basist dintre basisti, chipurile sub acoperire, dar il stim toti ca pe spionul Popescu (daca nu stii bancul, ti-l spun eu), onorabilul domn Rus?
    sa fii iubita, fata neichii, si incearca sa gandesti tu, ca se apropie saptamana luminata
    marcus

  59. 60 ZeV aprilie 22, 2013 la 2:45 pm

    Domnul Ponta semnează, sub atenta observaţie în prezenţă a domnului Antonescu, acordul de coabitare cu domnul Basescu ;
    Domnul Ponta o reevaluează pe doamna Kovesi ;
    Domnul Basescu il reevaluează pe domnul Ponta ;
    Doamna Udrea il reevaluează pe domnul Ponta ;
    Domnul Chiliman il reevaluează pe domnul Mihai Răzvan Ungureanu ;
    Domnul Tariceanu il reevaluează pe domnul Mihai Răzvan Ungureanu ;
    Domnul Crin Antonescu il reevaluează pe domnul Sorin Frunzaverde ;
    Domnul Crin Antonescu il reevaluează pe domnul Stanisoară ;
    Domnul Kelemen Hunor speră să fie reevaluat de domnul Crin Antonescu ;
    Domnul Vosganian coabitează concurând cu domnul Basescu, la capitolul întrecerii capitaliste utilizând barbutul vânzării de patrimoniu productiv şi strategic naţional ;
    Domnul Basescu anunţă, diversionist, că s-ar putea reîntoarce la politica de Dâmboviţa (pentru a bulversa fortele politice romanesti), iar mai recent, inoculează, cu acelasi scop, varianta acceptării unei funcţii importante la NATO ;
    În tot acest timp, în tot acest vacarm tipic românesc , domnul Victor Ponta încearcă să guverneze, mai precis, să reevalueze şi să armonizeze cele două guverne aproape paralele şi să facă instituţiile esenţiale ale statului român funcţionale. Mda…putini, din păcate, realizează cât este de greu. Dar, de unde, atâta ,,intelegere” la românii nerăbdători ca fetele la măritat ?
    Românii spun: vreau, deci poţi ! Si de nspe ori ! Că de aia te-am ales !
    😉
    De luni bune, presa focalizează insistent pe ce spune şi, uneori, face Băsescu, venind în întâmpinarea jocurilor politice ale acestuia, pe care le amplifică artificial în mentalul colectiv şi demonstrând pentru a nu ştiu câta oară că jurnalistul nu are scrupule: are doar nevoie de rating şi bani. Mormane de bani, privaţi şi/sau bugetari, dacă se poate.
    Să vedem dacă domnul Ciutacu, îşi va putea menţine salariul de 15000 euro per lună, marte şi pământ, mai mult de şase luni. 😉
    În toată această nebunie, românii continuă să privească la televizor cu ochii bulbucaţi şi tocmai de aceea, ajung să înţeleagă tot mai puţin ce se întâmplă în jurul lor. 😉
    Colegii de pe blog, unii dintre ei, au rămas încremeniţi pe proiectul ,,Jos Băsescu” şi se agaţă cu disperare, cu ghearele şi cu dinţii, de omul providenţial care este, în viziunea lor, domnul Adrian Năstase.
    Sunt perfect de acord cu ei, domnul Năstase este unul dintre cei mai vizionari şi experimentaţi politicieni români. TOCMAI DE ACEEA, domnul Nastase conştientizează, ba chiar ne-o spune de-a dreptul, că domnia sa nu poate face nimic în politică, deocamdată, priorităţile domniei sale fiind cu totul altele. În primul rând, are de dus o bătălie cu justitia română şi cu CEDO, înainte de a-si reocupa locul de drept , recte, de Presedinte al Consiliului National al PSD, functie păstrată vacantă, cu menţiunea expresă a domnului Ponta în acest sens, până când domnul Năstase va depăşi interdicţiile impuse de legislaţia în vigoare si obstacolele de imagine asociate cu statutul său de condamnat definitiv, chiar dacă pe baza unui dosar neconvingător şi a unor decizii de instanţe ce par a fi atacabile. Dar asta e o altă chestiune, pe care, doar domnul Nastase, in mod institutional, o poate rezolva.
    Chiar si in aceasta situatie, cuvantul domnului Nastase este ascultat, pe bună dreptate, de sustinatorii sai, inclusiv, atunci cand spune că domnul Ponta a abordat cu responsabilitate şi pragmatism probleme spinoase care ţin de normalitatea funcţională a instituţiilor statului.
    Dar, oare, chiar este luat serios în seamă ? Sau, influenţa tabloidelor de breaking news este mai puternică ? That is the question.
    Domnul Adrian Năstase mai transmite ceva susţinătorilor săi: Băsescu nu poate fi demolat, decât, construind lângă el şi ÎN JURUL LUI, altceva, mult mai viabil, chiar dacă, uneori, mai sunt necesare, ,,cărămizi” din structura veche destinată perisării şi demolării, bucată cu bucată şi pas cu pas, astfel încât ,,implozia” pe care o cer ultimativ cei ce nu au răbdare să nu ducă la consecinţe imprevizibile şi greu reparabile. Si din motivul invocat , chiar daca exagerat (de sadicu n.r.) , că Big Brother stă cu ochii şi…urechile pe noi.
    Iată, câteva teme de reflecţie, stimaţi colegi de/cu cetăţenie română, in apropierea marii sarbatori a Pastelui.
    Eu voi participa la toate evenimentele impus de traditia ortodoxiei romanesti, voi sta la slujba de Inviere pana pe la orele 3:30 am, pentru a consfinti, astfel, incheierea marelui post, iar televizorul meu va sta deschis pe Trinitas TV in toata saptamana patimilor. Poate că ceva lumină cu urme de liniste ne va penetra, pana la urma, sufletele.
    Din tot acest balamuc, se desprinde o singura concluzie şi vă sfătuiesc să nu o minimalizaţi:
    Unicul partid, cu adevărat mare şi cu vocaţie de construcţie, este, ca întotdeauna, PSD. Celorlalte, le cresc, aproape în fiecare primăvară, ,,lăstari” noi, de regulă, prin altoire. După ce cresc, se desprind de corpul principal, prin efectul natural al forţei centrifuge. 😉
    Prin urmare, cu bune, sau cu rele, deciziile majore în politica românească, în următoarea perioadă, vor fi luate, evident şi în cea mai mare parte fundamentală, de PSD.
    Iar un partid puternic, are nevoie de un lider puternic si nu de ajutoare de băgători de seamă care ştiu să spună doar: ,,nu e bine asa !”.
    I-aş întreba eu: ,, Dar cum, mă dragă băiete şi fătucă ” ? Spuneţi:1, 2, 3… inginereşte, fără floricele, fasoane şi linkuri, intr-o perpetuă formă fără fond suficientă sieşi. ”
    Sigur, ar fi ideal ca aceste decizii să mulţumească pe toată lumea, intr-o unanimitate idilică. Dar, chiar dacă s-ar intampla asta, tot se vor gasi voci care sa spună, ca la Congres, ca este prea mult plictis aducător aminte de vremuri de mult apuse. 😉
    Una dintre ele va fi, sigur, a domnului Remus Cernea, despre care, nimeni nu s-a gandit că, virgulă, coabitează mai bine pe subiecte de corectitudine politică cu domnii Stein de la Washington, sau cu fosta membră MISA – doamna vice-guru Monica Macovei, chiar mai bine decât o face domnul Băsescu, un familist convins, de altfel. Si foarte iubitor de fiice. Dar despre viitorul politic al familiei Basescu, eventual, după Paste.
    😉
    Totusi, am o ultimă întrebare retorică, pe care nu mă pot abţine să o aştern prin intermediul tastelor: Cine o fi, oare, coabitantul perfect al domnului Băsescu, în România anilor 2005-2013 ?
    Am un răspuns în minte, dar dacă aş spune , repede, ,,presa română” (indiferent din ce zonă de interese provine publicatia/televiziunea), poate că aţi pune mâna pe pietre.
    Ei ? Interesant şi tulburător, nu-i aşa ? A naibii picătură chinezească, cine o fi inventat-o. As fi curios să aflu ce părere au despre responsabilitatea lor, doamna Dana Grecu , respectiv, domnii RaduTudor, Mihai Gadea si Mircea Badea. Obsesiile lor i-au facut domnului Basescu un mai mare bine, sau un mai mare rău, prin publicitate negativă de tip: taca-taca-taca, virgulă, care, în fond , tot publicitate se cheamă ? Valabil şi cu referire la doamna Elena Udrea.
    Tare sunt curios cine va fi lăsat, în fine, să construiască în România, in liniste , responsabilitate si normalitate, de o presă atrasă, precum hienele, doar de cadavre, distrugere, calamitate, scandal, bârfă, disensiune , ceartă ca la uşa blocului, miştocăreală, scenariu ocult, can can, mijloace ilegale de interceptare/ascultare (gen camera ascunsă n.r.) si …surse niciodată devoalate, toate acestea, tipice unui regim inchizitorial si diversionist, la concurenţă cu securitatea statului, neexistând, din păcate, o lege mai dură a presei care să o apere de ea însăşi.

  60. 61 dlnimeni aprilie 22, 2013 la 3:07 pm

    Blogideologic: de ce credeti ca a fost publicat acel articol in Romania Libera?

  61. 62 blogideologic aprilie 22, 2013 la 3:20 pm

    Greu cu strategiile ! „Comisia Europeană consideră necredibilă şi lipsită de calitate documentaţia transmisă de guvernul român pentru acordul de parteneriat pentru viitoarele fonduri structurale. În joc sunt peste 21 de miliarde de euro. Din scrisoarea trimisă de Comisia Europeană la Palatul Victoria reiese că, pe lângă lipsa de credibilitate şi calitate a documentaţiei se poate vorbi şi de incompetenţă. Şi asta pentru că priorităţile sectoriale înşirate de „toate ministerele” depăşeau alocarea de 21,8 miliarde de euro, prevăzută pentru exerciţiul financiar 2014-2020. Guvernul României a retransmis documentaţia la Comisia Europeană dar în acelaşi mod, pe liste de finanţare, fără a prezenta şi strategiile cerute.” http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/guvernul-ponta-criticat-de-comisia-europeana-299931.html

  62. 63 Adrian B. aprilie 22, 2013 la 4:30 pm

    @ Cris

    Daca d-voastra il considerati pe d-ul Alexandru Athanasiu un MEDIOCRU si pe d-ul Ioan Rus un GENIU , eu ce mai pot spune ?

    Nu va suparati ! V-ati facut liceul la Seral ?

  63. 64 Adrian B. aprilie 22, 2013 la 4:32 pm

    Priviti cum lucreaza procuratura din Romania ! Daca in cazul acesta au procedat asa , incercati sa va inchipuiti cum au procedat cu d-ul Nastase …

    http://www.cotidianul.ro/trei-fotografii-care-arunca-in-aer-rechizitoriul-din-dosarul-elodia-211887/

  64. 65 Maximmouse aprilie 22, 2013 la 4:42 pm

    @Marian Nicolae,

    Stimate forumist, I Iliescu este , in ciuda celor peste 80 de ani ai sai, foarte bine ancorat in realitate.Stafeta o preia cel care poate, care este in cursa. DEOCAMDATA, stimata noastra gazda, nu poate fi in cursa , datorita „prevazatoarei” condamnari care i-a fost administrata de „justitia independenta” Iti atrag insa atentia : intre 60 si 80 de ani sunt cam 20 de ani….mi se pare acoperitor.Vom avea ocazia sa il vedem pe dl. Nastase in concurs . la timpul potrivit.

  65. 66 Adrian B. aprilie 22, 2013 la 4:53 pm

    Sa radem cu Constantin Nita !

    http://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/nita-strica-tot-da-teapa-de-cel-putin-8-milioane-de-euro-statului-ministrul-pentru-energie-a-dat-peste-cap-vanzarea-actiunilor-transgaz-cu-declaratii-neavenite-641697.html

    Asta-i un mare personaj ! Basescu & Boc sunt glume proaste pe langa caraghiosul acesta ! Cred ca d-ul Mihai Bendeac ar trebui sa se AUTOSESIZEZE DIN OFICIU si sa-l imite pe acest nefericit , care prin 2009 a mai reusit o performanta mondiala : sa inchida aprox. 144 000 de firme ( in 6 luni !) cu vestitul sau impozit forfetar !
    Si apoi , ne-a spus senin ca a fost o decizie gresita !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    De oameni din astia are tara nevoie ! :))

  66. 67 ROTARIU aprilie 22, 2013 la 5:05 pm

    eu doresc doar sa va urez multa sanatate si, mai ales -sa va felicit, alaturi de Doamna, pentru calitatile de PARINTE …

  67. 68 Maximmouse aprilie 22, 2013 la 5:16 pm

    Stimate Domnule Prim Ministru,

    Primirea cu ovatii pe care ati avut-o la congres, mi-a incalzit inima.Indiferent de ce crede fiecare, referitor la aceasta primire, ea a fost incarcata de emotie si bucurie din partea delegatilor. Cum spuneam, repet, Dumnezeu le potriveste pe toate.Cum va fi….va fi.Timpul ne va arata ,mai repede , mai tarziu, cine a avut dreptate.

    Va felicit pentru placuta experienta traita la congres, va doresc toate cele bune, si acuma viu la interes:

    Ati vazut IRL? Phiiii! satana nu mai are rabdare! roade fraul, da din copite! ce ziceti? nici la plenarele PCR n-am auzit discurs mai taios si mai amenintator decat al lui chiliman. valeeeeeu! Ce ne spune noua asta? Ne spune cachiliman (intentionat! 🙂 🙂 ), are dosar mare la Cotroceni.bravos! Dar maTusa? s-ar fi asteptat cineva? Imi aduc aminte de musca, tot o diva liberala de care nimeni nu s-ar fi indoit niciodata….Si acesta este un aspect al primaverii politice, asa-i?! 🙂 🙂

    Evident, Crinul are solutia in mana, si fara indoiala o va folosi.ii doresc succes, avem alte treburi, mult mai importante decat giumbuslucurile satanei. Este si amuzant pana la un moment dat, cum povesteste kiliman ce il preocupa : Constitutia, regionalizarea, in general subiecte la care incearca, dupa puteri ,sa puna si ei o talpa, spre satisfacerea satanei….he, he , putem spune ca le citim in suflet ca intr-o carte….:) 🙂

    Ecourile congresului PSD in presa sunt surprinzatoare….majoritatea comentatorilor, il gasesc triumfalist , acuma , cinstit, nu este de ce sa fie triumfalist? S-ar fi cuvenit sa se bata in parte, sa se jeleasca pentru ca au castigat alegerile pe toata linia?! Asa, si „siropos”. Ma rog, congresul pdl a fost , din acest punct de vedere mult mai interesant,mai picant 🙂 :)….ma tem ca presarii nostri s-au cam dezobisnuit de normalitate…Lunga perioada a guvernarii satanei a lasat o sete de cearta, de violenta, de mitocanie, pe care , daca nu baga bine de seama , societatea romaneasca o va resimti un timp destul de lung de aici incolo. asta este aspectul care m-a frapat si la initiativa aceea, dusmania, scrasnirea dintilor, violenta de gandire macar, daca nu se poate in fapte.

    P.S Tariceanul ne sugereaza ca irl este un grup de discutii….da mai taricene , asa este , nu aveti loc sa dezbateti ideologie in „sanul ” PNL?!: dar baiat destept, ba chiar abil, fara dosare semnificative, sta in priveala! 🙂 🙂

    Cu stima! 🙂 🙂

  68. 69 calin aprilie 22, 2013 la 5:28 pm

    E fortata interpretarea, „reintoarcerii in partid” sau „reintoarcerii acasa”, in ceea ce va priveste.Adica cum,i-ati primit in PSD (sub umbrela caruia sau cam primenit baietii)si acum ei va ureaza „bun venit”? Se simte lipsa sinceritatii din discursul si din sufletul lor.Sper sa gasiti o cale sa puteti deveni iarasi nr 1(daca asta va doriti cu adevarat).Va v-a fi foarte greu,dar nu imposibil.Veti avea un singur sprijin – oamenii acestei tari satui de nonvalori. Dati-le o sansa sa-si repare greseala din 2004.Se asteapta o decizie clara din partea Dvs,chiar daca e ptr viitorul putin mai indepartat.Cu deosebit respect. PS.Toata stima ptr cei care s-au exprimat sincer, ovationindu-va.

  69. 70 dorucoarna aprilie 22, 2013 la 5:39 pm

    ! Marian Nicolae,

    te lauzi intens vad… anglais-uri, escaloape… cum naiba poti manca atatea legume?… si dupa toate astea, normal, orgasm diurn complet! E ca naiba!
    Lasa legumele ca nu fac chiar atat de bine precum spun doctorii… cand iti vei infunda rinichii si vei face diabeticus, imi vei da dreptate… Niciun animal nu consuma legume, in mod natural… Nu am vazut cal sapand dupa morcovi sau porc dupa ceapa, dar daca le-ai da creveti sa vezi ca mananca… Verdeturi, fructe, seminte! Asta-i solutia! Tot ce creste spontan, plus carnet, peste, cocosh, porc slab, antricot gras de vita nu mai des de odata per semana…

    Bai, e drept ca nu mai avem probleme! Guvernul, ah Doamne! cum sa fi desemnat Baselu’ un premier pe care nu era 100000000000000000001% sigur ca-i numai al lui? Si tot ii e frica de tradare, ca cine tradeaza recidiveaza! Vom afla odata si de ce, ma rog, cei care nu sufera de banuieli perpetue… Cica USL a castigat! Ce? Au castigat unii din USL niste functii de la predecesori, democrat-liberalii, noi insa nimic. Mie de regula imi venea energia electrica vreo 130, azi 170! In conditiile in care este excedent neexistand industrie… Iar sambata seara s-a si oprit! Rahat! Eu de fapt am pierdut… dar asta facem toti de 23 de ani, pierdem sindicalizat!

    Cu Schliemann n-ai dreptate… pe noi nu ne va dezgropa nimeni, ar exista riscul de reactivare a virusului complex al prostiei, lenei si minciunii, dar exista si contraexemple, asa ca defapt vorbim despre lacomie oarba… nu va risca nimeni! Idiotii astia ar ajunge cate unul pe o insula si ei cred ca asta-i telul. Nu, omul e animal social desocializat recent!

    Acum, cand Baselu’ va pleca la NATO si Ponta la ONU, Antonescu la BM si Vanghelie la NASA, noi vom ramane singuri acasa si putem construi o noua tara in care se vor imbogati infernal alti cativa si vor saraci restul despre care primii vor spune tot asa, ca nu muncesc! Pai zi si tu, mai merita? Merita, daca aia suntem noi, nu? D-asta spun ca nu ne vor dezgropa niciodata, asta-i chiar virusul!

    Defapt e invers, nu pleaca Baselu la NATO pt ca a venit NATO aici la el, ce, vrei sa se petreaca pe drum? Ii vor aduce aici biroul ala de secretar general si gata! Nu stiu daca isi va mai gasi vreo vila in care sa si-l instaleze ca le-a cam luat pe toate… Dar il poate instala la Dante in mijlocul piscinei, pe o pluta ancorata de fund, s-ar duce inot la birou, iti dai seama ce fericit ar fi?

  70. 71 tudor aprilie 22, 2013 la 6:14 pm

    adrian nastase nu are nevoie de recunoasterea niciunui congres: eu inteleg implinirea destinului sau in afara jocului politic formal.
    are educatia, experienta si inteligenta necesare.

    altfel, deloc surprinzatoare iritarea dlui ponta pentru ca sorin rosca stanescu ” se lupta cu sri ul” !!!!!!??
    in naivitata mea imi imaginam ca orice incercare a parlamentului in sensul controlului actvitatii serviciilor secrete de salutat!

  71. 72 analist aprilie 22, 2013 la 6:36 pm

    @doru coarna
    Intalnirea mult asteptata si promisa va fi mult mai dificila acum, cu marea de admiratori. Se va repeta, probabil, ca in cazul portilor deschise la departamente in care sefii de tineret de la judete vor trimite oamenii din judete, in general sefii de pe localitati sate si orase, lumea va zice uite ce de tineri aici. Iar noi, astia care mai spera la o Romanie a celor care traiesc aici vom bate in continuare apa in piua pe aici. Cooptarea noastra in departamente o vad complet inutila in conditiile actuale, iar introducerea noastra ca secretari executivi nu numai ca este o himera dar si tardiva. Zarurile sunt deja aruncate.

  72. 73 ZeV aprilie 22, 2013 la 6:53 pm

    Adrian B.
    Domnul Niţă a propus un impozit forfetar, care, se discută şi acum în guvern, total diferit, ca principiu, în raport cu impozitul minim aplicat de domnul Pogea în 2009.
    Impozitul forfetar nu s-a aplicat pana acum in Romania, dar se aplică , pe scara largă, in multe ţări europene.
    Stiu aceste lucruri, deoarece, spre deosebire de dumneata, care vorbesti despre mediul privat, eu chiar lucrez in aceasta zona, pe specialitatile invatate la facultate si mai ales, după…. 😉
    Nu stiu daca domnul Cris a facut liceul la seral, dar, pe masura ce trece timpul si va cunosc tot mai bine, sunt tot mai convins ca dumneata nu ai fi trecut nici de Bac, fără copiuţă.
    In alta ordine de idei, cred ca obraznicia si mojicia dumitale au depasit orice limită. Cu ce a gresit domnul Adrian Nastase de s-a pricopsit cu un aemenea parazit nesimtit ca tine pe blog ?
    Cum , cineva, exprima păreri negative despre anumite persoane, dar nu despre voi, sariti in sus de parca ati fi rude de gradul intâi, cu respectivii.
    Iar daca cineva spune ca Ponta isi asuma responsabilitati si nu aprinde fitile de bombe, iarasi, acel cineva, este, în mintea infirbantata a catorva dintre voi, basist, sau pupincurist.
    Culmea, cand domnul Nastase exprimă idei oarecum similare, nu indraznizi sa-l atacati, in lasitatea si parsivenia unora dintre dvs…va e frica, probabil, sa nu va baneze, nu-i asa ?
    Macar admiteti ca plauzibilă (nu vorbesc despre o certitudine) ipoteza că in spatele vostru, al acelora care urlati ca din gura de sarpe cu acuza de ,,bashisti” ,atunci cand pe blogul unui lider PSD, un alt lider PSD este apreciat cu moderatie si cu anumite conditii, deci, că în spatele vostru, cineva ţine în mână un card permanent alimentat.
    Dacă este asa, vă spun: să vă fie ruşine…iar dacă nu, nu pot spune decât, să vă dea bunul Dumnezeu sănătate si viaţă lungă. Ca să apucaţi ziua în care Crin va fi, în sfârşit, presedinte al Romaniei.
    😉

  73. 74 blogideologic aprilie 22, 2013 la 7:59 pm

    @ Cris
    Multă stimă, îmi place cum scrieţi, dar tot atât de mult îmi place să-l ascult pe domnul Alexandru Athanasiu la TV. Sper că nu am jignit pe nimeni …

  74. 75 ZeV aprilie 22, 2013 la 8:57 pm

    Maximmouse
    Ce să le facem liberalilor, în perpetuă căutare de mentori, lideri şi busolă (marină n.r.) ? 😉
    Bieţii de ei.. de vreo 20 de ani se chinuie să se maturizeze, le cresc, mereu, noi aripi şi aripioare de pufuleţi, numai tuleiele, ale naibii, refuză să crească. 😉 😉
    Am mai remarcat , în ditiramba chilimanului şi acuza că Crin este posedat de mirajul şi vocea Rusiei. (sic!)
    Nah belea, am auzit-o şi pe asta. 😉
    Păi nu-i mai bine un Congres al PSD pe care l-aş numi ,,al normalităţii ?”
    Desigur, nu le place la jurnalistii de tip: ,,cum comentati ce a spus X despre dvs ? „….după care, mormanul de fete blonde aleargă la X : ,,cum comentaţi replica dumnealui despre dvs ?” 😉

  75. 76 alice aprilie 23, 2013 la 4:36 am

    ZeV,
    „bătălie cu justitia română şi cu CEDO, înainte de a-si reocupa locul de drept , recte, de Presedinte al Consiliului National al PSD, functie păstrată vacantă, cu menţiunea expresă a domnului Ponta în acest sens”- poate pentru cei care cred in Alba-ca-Zapada.

    Si de unde pana unde „batalia” cu CEDO????
    CEDO e o institutie de incredere, la care se apeleaza cand instantele de la noi calca-n strachini.

  76. 77 Marian Nicolae aprilie 23, 2013 la 8:27 am

    Sunt inca aici……pe meterezele cetatii sfaramate, ranit si sangerand, cu sabia franta si ciobita……..

    Multamita “bravilor si vitejilor voievozi” de ne-au condus pana acuma, noi, talpa tarii, soldatii chemati sa aparam ceea ce-au risipit cei-nalti voievozi, nu reusiram sa pastram cetatea. Nu din rea vointa, sau lasitate, Doamne feri, ci pur si simplu din cauza tradarii, o tradare adanc inradacinata in sufletul si simtirea unor romani, ajutata un pic. e adevarat si de galbenii vrasmasului……

    Iata ca amu in Anul Domnului 2013, la cateva milenii departare de cetatea Troiei, o alta cetate pelasga, numita Romania, cazu in maini vrasmase, cu acordul si incuviintarea mai sus mentionatilor “bravi si viteji voievozi”, care in loc sa se bata pe campul de bataie, preferara in schimb sa-si umple cuferele cu bani iara pamantul tarii sa-l instraineze pe nica toata……..

    Apai noi rumanii ce facem amu?
    Vrasmasu-n cetate si-n cramele noastre dadu navala, infruptandu-se cu ale neamului vinuri si bunataturi toate si facandu-si deja planul sa-si aduca frati, surori si nepoti sa danseze si sa serbeze cu totii la Parastasul Romaniei.

    Unde esti tu Stefan Doamne, dar tu Voda Mircea, unde esti tu Tepes Voda si Viteazule Mihai ?

    Sculati dara din morminte si porniti la batalia pentru tara, ca asti nepoti de azi se dovedira far de curaj si far de onoare la a tarii adunare de vineri si de sambata…

    Sculati dara vrednici voievozi de odinioara sa vedeti ce curve va inlocuira la a Patriei carmire…..far de barba si far de mandrie, ei nu mai gandesc la a Patriei nemurire…….

    Sa va dea Dumnezau la tati dupa inima voastra, ai de inca mai aveti asa ceva in piept…….de nu, prafu’ sa se aleaga de voi sa ramaneti tati in cracii goi……

    Asa sa va ajute Dumnezau !!!!

  77. 78 Marian Nicolae aprilie 23, 2013 la 8:48 am

    @ dorucoarna aprilie 22, 2013 la 5:39 pm

    Bade Coarna m-ai facut sa rad cu lacrimi, cu toate ca sufletul mi-i cernit….

    Mai e si virusul tradarii, al de-i mai rau ca Ebola, pentru ca vedem cu totii ce-a ramas in jurul nostru….

    D-aia n-o sa ne dezgroape nimeni…….

    Nici amu, nici altadata……..

  78. 79 Marian Nicolae aprilie 23, 2013 la 8:51 am

    @ Maximmouse aprilie 22, 2013 la 4:42 pm

    Doamne ajuta, sa va auda Dumnezau.

  79. 80 Marian Nicolae aprilie 23, 2013 la 8:59 am

    @ alice aprilie 22, 2013 la 12:31 pm

    Cu placere.

    Asa este, gazda noastra, Adrian Nastase, obligata sa mai stea un tur, ca la Monopoly……este singurul om care mai are coloana vertebrala, pe care l-am urmat si-l voi urma in oricare batalie pentru Tara, pentru Patrie.

    Restul, material de umplutura, ……chiar daca-mi vor umple frigiderul cu carne azi….eu unul stiu cine am fost, cine sunt si unde ma duc…….

    Oare ei stiu ????

    Banul e bun pana la un punct.
    Dincolo de acel punct NU mai are valoare, din simplul motiv ca se masoara cu alta masura…………

  80. 81 ZeV aprilie 23, 2013 la 9:24 am

    Stimata Alice
    BĂTĂLÍE, bătălii, s. f. …….. ♦ Fig. Încordare, efort în vederea îndeplinirii unui scop. Bătălia pentru îndeplinirea planului.
    Orice institutie de incredere, asa cum este CEDO, analizeaza documente, marturii si probe, abia apoi emite o decizie definitiva. Pregatirea apararii in cazul domnului Nastase, presupune elaborararea si implementarea unei strategii cu faze determinate, astfel incat natura verdictului final sa fie, cu maxima probabilitate, favorabila domnului Nastase.
    Vedeti, stimata colega, am incercat sa va explic cu un limbaj tehnic, o banala metafora.
    Daca CEDO nu ar fi de incredere, nici nu s-ar pune problema angajarii intr-un efort inutil, cu finalitate previzibila. 😉
    Daca va fi nevoie, am sa explic la detaliu si eventualele bancuri.
    😉
    Apropo, cum comentati situatia actuala din PNL , versus disciplina din PSD ?
    Care din ele raspund, mai bine, asteptarile romanilor ?
    Probabil ca domnul Maximmouse ar fi fost tentat, in acest context, de o gluma, dar inca nu sunt sigur ca apreciati o astfel de maniera. Mai astept.
    😉

  81. 82 ZeV aprilie 23, 2013 la 9:26 am

    erata
    Care din ele raspunde mai bine asteptarilor romanilor ?
    scuze

  82. 83 Marian Nicolae aprilie 23, 2013 la 1:06 pm

    Moştenirea lui Patapievici la ICR (I)
    În depozitul de carte stau nevândute publicaţii în valoare de 500.000 euro

    http://www.cotidianul.ro/in-depozitul-de-carte-stau-nevandute-publicatii-in-valoare-de-500000-euro-211931/

    Spicuim:

    Ancheta cotidianul.ro, în colaborare cu ziaristionline.ro, scoate la iveală dovezi concrete ale jafului de la ICR sub mandatul lui H-R Patapievici: editarea unor cărţi care zac şi acum în depozit, plata unor publicaţii care să scrie pozitiv despre ICR, acordarea de bani pentru traducerea discreţionară a unor clienţi ai ICR etc.

    Publicăm astăzi prima parte a documentarului nostru, prin prezentarea unor informaţii oficiale, pe care le-am solicitat de la noua conducere după încheierea verificărilor Curţii de Conturi.

    500.000 DE EURO RISIPIŢI PE CĂRŢI ŞI REVISTE CARE ZAC ÎN DEPOZITUL ICR

    Curtea de Conturi a constatat că în depozitul ICR există „cantități mari de volume plătite, ce nu au putut fi vândute, de editarea de publicații ce nu se vând, cu autori remunerați, dar fără redacții care să se preocupe și de difuzarea acestora”.

    Astfel, „la 31.12.2012, valoarea totală a stocului era de 2.066.674 RON. În anul 2010 au rămas în stoc cărți și reviste de peste 2,3 milioane RON, care nu au fost valorificate, deși s-a plătit pentru ele”.

    Răspunsul ICR faţă de această situaţie este cît se poate de semnificativ: „Cea mai mare parte a stocurilor de cărți și reviste provine din tirajele editate de ICR între anii 2007 și 2010. Curtea de Conturi a constatat că nu au fost luate măsuri pentru diminuarea acestora.”

    CAMPIONII CĂRŢILOR NEVÎNDUTE SÎNT IULIAN CAPSALI ŞI IOANA POPESCU

  83. 84 Marian Nicolae aprilie 23, 2013 la 1:35 pm

    Stati asa ca s-a modificat schimbarea…nu mai facem Uniunea Statelor Europene…..

    Hubert Védrine demontează utopia federalismului în Europa
    ”Trebuie să abandonăm ideea unor State Unite ale Europei’

    http://www.cotidianul.ro/trebuie-sa-abandonam-ideea-unor-state-unite-ale-europei-211900/

    «Uniunea Europeană nu va primi niciodată suficient sprijin popular pentru a impune federalismul, astfel încât ar trebui să renunțe la ideea de a clădi Statele Unite ale Europei», după modelul unui super-stat, a declarat fostul șef al diplomației franceze, socialistul Hubert Védrine, pentru site-ul Euractiv, la o conferință New World Forum desfășurată sub coordonarea Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare în Europa (OCDE) în Paris. Prin două propoziții clare, oficialul francez a rezumat perfect obstacolul insurmontabil care va sta mereu în calea creării unui asemenea «super-stat european» în formulă federală: «Germanii nu vor mai suporta să acopere costurile pentru alte state membre din UE, iar cetățenii europeni nu vor accepta pierderea suveranității țărilor lor, așa cum presupune modelul federalizării», a precizat Hubert Védrine. Fostul ministru de externe francez a afirmat răspicat:

    «Nu cred o secundă într-o viziune supra-națională, în care statele naționale și-ar transfera competențele lor la un nivel mai înalt de reprezentare și în care ele însele ar acepta să fie reduce la nivel de regiuni. Popoarele europene nn vor acepta niciodată așa ceva. Și acest lucru, începând chiar cu germanii…». Hubert Védrine și-a exprimat sceptiscismul în legătură cu posibilitatea de a omogeniza culturile diverse ale Europei și demnitățile naționale ale statelor care compun UE într-un super-stat birocratic. «Când americanii au creat Statele Unite ale Americii, ei i-au adunat laolaltă pe americani. La fel s-a întâmplat când cancelarul Bismarck i-a unit pe germani ca să creeze o unitate federal. În cazul unei Europei federale, se potrivesc afirmațiile lui Charles de Gaulle care a spus că nu poți face o omletă din ouă fierte tari», a subliniat ironic Hubert Védrine. El a sugerat europenilor să abandoneze repede viziunea federalistă, chiar dacă o minoritate de adepți ai acestei soluții pentru viitorul Europei vor fi dezamăgiți. «Un asemenea abandon va descuraja poate cele 0,01% dintre persoanele care sunt fani ai federalismului. Noi un trebuie să ne comparăm cu Statele Unite», a spus el.
    ––––––––––––
    nota Roninjaune:

    Ce coincidenta dom’le, ce sa vezi………..

    Dupa distrugerea si faramitarea reusita a Cehoslovaciei, impartita acum in inima minabilei Europe in doua state diferite cu acelasi popor.

    Dupa faramitarea, pisarea si chiar „diluarea” fostei Iugoslavii in mai multe statulete fara o anumita identitate proprie.

    Dupa distrugerea populatiei romane ( – mai bine de 3 milioane de romani) jefuirea industriei nationale (- 1256 mari intreprinderi romanesti),. distrugerea economiei, vanzarea petrolului, distrugerea sistemului sanitar (-67 spitale in sistem) si jefuirea ca in codru a caselor de pensii si asigurari sociale, nu mai vorbim despre agricultura saraca, moarta si neingropata (lipsa banilor pentru cele trebuincioase inhumarii),

    Stiti ce dragi romani?

    S-ar putea sa ramaneti voi frumusel in tara voastra (noroc ca n-au reusit inca sa ne rupa Ardelaul de Patria Muma) SARACI SI RUPTI IN FUND ca pe timpul Vremurilor Biblice.

    Nu va convine?

    Ciocu mic ca poate patiti ce-a patit biata Iugoslavie…….
    Ziceti Bogdaproste suflati in lumanare si valea, ca v-apuca ploaia…..

    Cand noi cei mari din UE avem nevoie sa va mai jefuim ceva va cautam noi, nu ne scrieti, nu ne trimiteti e-mail-uri, de telefoane cred ca nu-i cazul sa mai amintesc……..

  84. 85 Marian Nicolae aprilie 23, 2013 la 2:07 pm

    Fiti atenti aici va rog:

    O dovada a cinismului european, dupa ce ne-au distrus Statul Roman, stat care putea plati salarii onorabile medicilor romani:

    Comisar european: dacă vreți să nu vă plece medicii, majorați-le salariile…

    http://www.cotidianul.ro/comisar-european-daca-vreti-sa-nu-va-plece-medicii-majorati-le-salariile-211966/

    Comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, Andor Laszlo, a declarat marţi, la Cluj-Napoca, la o întâlnire cu oamenii de afaceri, că soluţia pentru stoparea plecării medicilor spre ţările din vestul Europei este o mai bună remunerare a acestora de către <<>> sau locale, transmite Mediafax.

    Întrebat,marţi, la o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţul Cluj, dacă există o strategie de oprire a plecării medicilor din statele est-europene către cele din vest, comisarul european Andor Laszlo a spus că dacă o ţară sau o municipalitate consideră că plecarea medicilor creşte riscul ca funcţionarea sistemului medical să fie o problemă, ele însele trebuie să găsească strategii adecvate.

    „Libertatea de a merge oriunde în UE la muncă se aplică şi medicilor şi altor profesii. Dacă o ţară sau o municipalitate consideră că plecarea medicilor creşte riscul ca funcţionarea sistemului medical să fie o problemă, ele însele trebuie să găsească strategii adecvate, în special o mai bună remunerare a medicilor”, a spus Andor Laszlo.

    Andor Laszlo a participat, marţi, la Camera de Comerţ şi Industrie Cluj, la o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţ. El a sosit la Cluj-Napoca luni seară şi a avut o întâlnire cu oficialităţile judeţene şi cu reprezentanţi ai mediului universitar.

  85. 86 Marian Nicolae aprilie 23, 2013 la 4:01 pm

    Din ciclul prostia sau mai degraba o rea vointa a legiuitorilor nostri
    Goana după terenuri în România:

    Un pumn de fier într-o mănuşă de catifea
    Autor: Capital.ro Vineri, 19 Aprilie 2013

    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/180934.html

    În România, resursele naturale au devenit obiect de investiţii lacome şi masive. Terenurile sunt acaparate în mai multe scopuri – agricultură, minerit, energie, turism, resurse de apă şi speculă.

    Potrivit unor informaţii, aproximativ 800.000 de hectare, sau 6% din terenul agricol românesc, s-ar putea afla deja în mâinile unor corporaţii transnaţionale – se arată într-un raport cu tema ”Concentrarea terenurilor, acapararea pământului şi eforturile oamenilor în Europa”, publicat de think-tank-ul internaţional pentru politici progresiste Transnational Institute (TNI), cu sediul la Amsterdam.

    În acest caz, Europa este deopotrivă avidă de pământ, un loc de acaparare a terenurilor şi un context al unui astfel de fenomen. Fenomenul este ascuns în spatele imaginii armonioase a aderării României la UE, inclusiv liberalizarea pieţei naţionale pentru cumpărători străini, subliniază raportul.

    Ţara este ideală pentru investiţii în terenuri şi produse agro-industriale. Caracteristicile sale naturale o fac potrivită pentru culturile de cereale, zone mari sunt potenţial disponibile, iar terenurile costă mai puţin decât în restul Europei. Zonele rurale sunt abandonate, lăsând în urmă o populaţie locală îmbătrânită şi vulnerabilă, care nu are prea multe alternative decât să accepte sosirea unor corporaţii europene agro-industriale, care se instalează legal, prin închiriere sau achiziţionare de terenuri.

    În plus, legislaţia şi sprijinul guvernamental favorizează investitorii la scară largă. Probabil că unele elemente de speculaţie pentru a obţine subvenţiile profitabile ale Politicii Agricole Comune (PAC) a UE reprezintă unul dintre factorii care determină acest fenomen al acaparării. Jumătate din subvenţii au fost primite în 2012 de 1% din fermieri, toţi aceştia având dimensiunea fermei lor de peste 500 de hectare.

    Cu toate acestea, legalitatea aparentă este ca o mănuşă de catifea care ascunde agresivitatea pumnului de fier ce conduce fenomenul, consideră raportul. Terenul este confiscat masiv, iar controlul asupra beneficiilor exploatării acestuia, precum şi puterea de a decide cu privire la utilizarea lui sunt monopolizate în mâini private, mai notează raportul. (Sursa: Agerpres)

  86. 87 Marian Nicolae aprilie 23, 2013 la 4:37 pm

    Retineti un lucru, se intampla in Romania romanilor, condusa de straini !!!

    Industria, pe mâna străinilor.

    Doar extracţia de cărbune şi industria alimentară mai sunt la români
    Autor: Mădălina Panaete

    http://www.zf.ro/analiza/industria-pe-mana-strainilor-doar-extractia-de-carbune-si-industria-alimentara-mai-sunt-la-romani-10782166

    Aproximativ 2.800 de companii industriale înregistrează afaceri de 55 miliarde de euro şi profit de peste două miliarde de euro, în condiţiile în care mai bine de 90% din industriile din România sunt controlate de companii cu capital majoritar străin, arată o analiză a ZF pe baza lucrării „Capitalul majoritar străin în companiile-noduri de pe principalele pieţe din România“, al cărei coautor este profesorul doctor Cezar Mereuţă.

    Aceste 2.800 de companii acoperă 83% din cifra de afaceri a celor 26 de sectoare ale industriei analizate.

    Companiile străine domină 21 din cele 25 de pieţe industriale, companiile cu capital autohton, privat şi de stat, fiind majoritare ca cifră de afaceri doar în cazul a cinci industrii: cărbune (100% români), alte activităţi extractive (86%), industria alimentară (65%), activităţi anexe ex­trac­ţiei (58%) şi industria construcţiilor metalice (53%). Dintre aceste pieţe, doar industria alimentară şi cea a construcţiilor metalice sunt private.

    Deci singurele pieţe care au mai rămas în mâinile românilor sunt extracţia de cărbune şi activităţile asociate, precum şi industria alimentară. În industria construcţiilor metalice ponderea este la jumătate români-străini.

    La nivelul anului 2011 funcţionau în industrie aproximativ 40.000 de companii, adică 10% din totalul întreprinderilor active în acel an în România, ceea ce arată cât de dependentă este economia românească de alte domenii, cum sunt comerţul sau serviciile, în primul sector activând peste 170.000 de firme.

    „Este un mediu de afaceri care încă nu e matur, sunt multe firme mici şi foarte mici. Pentru o întreprindere în industrie îţi trebuie foarte mult capital, iar numărul acesta foarte mare de companii din comerţ arată că toţi se îndreaptă către un sector în care n-ai nevoie de foarte mult capital“, a declarat omul de afaceri Florin Pogonaru. El consideră că faptul că în economie predomină companiile din comerţ este un lucru normal, care se întâmplă şi în alte ţări, nu numai în România.

    Cele 40.000 de companii industriale au realizat în 2011 o cifră de afaceri de 65 miliarde euro, adică numai 30% din afacerile totale înregistrate de companiile româneşti.

    Cele mai importante sectoare sunt în ordine fabricarea autovehiculelor rutiere, care a acumulat în 2011 o cifră de afaceri totală de 8,9 miliarde euro, industria alimentară, cu un rulaj de 8 miliarde euro, extracţia petrolului şi a gazelor naturale cu o valoare a afacerilor de aproape 5 miliarde euro, urmate de industria metalurgică în valoare de 4,8 miliarde euro şi fabricarea produselor din cocserie cu afaceri totale de 4,2 miliarde de euro.

    Aceste cinci pieţe însumează 30 mld. euro şi aproape 8.000 de angajaţi, adică aproape jumătate din afacerile totale ale industriei din România şi 20% din numărul total de angajaţi care activează în domeniu.

    Cele mai mici cinci sectoare ale industriei în funcţie de cifra de afaceri cumulată în 2011 sunt: alte activităţi industriale cu afaceri totale de 288 milioane euro, în care lider este DPR Draxlmaier Procese de Producţie, extracţia cărbunelui cu afaceri totale de 396 milioane euro, alte activităţi extractive în valoare de 416 milioane euro, fabricarea produselor din tutun cu rulaje în 2011 de 560 milioane euro şi activităţi anexe extracţiei cu afaceri totale de 615 milioane euro.

    În industria alimentară activează aproape 7.000 de companii, acesta fiind unul dintre cele mai importante sectoare ale industriei.

    Străinii domină următoarele industrii: fabricarea produselor din cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, în care lider este Rompetrol Rafinare, fabricarea produselor din tutun, domeniu în care cea mai mare companie din punct de vedere al afacerilor este JTI Manufacturing.

    În aceste domenii companiile-noduri cu capital străin realizează 100% din cifra de afaceri a celor mai importante companii.

    Urmează fabricarea autovehiculelor rutiere, unde străinii deţin 98% din cifra de afaceri a celor mai importante companii, industria metalurgică în care străinii au o pondere de 94% şi fabricarea calculatoarelor cu 90%. La polul opus, românii domină doar cinci domenii din 26.

    Astfel, singurul domeniu în care nu există nicio companie cu capital majoritar străin este extracţia cărbunelui. Urmează alte activităţi extractive, în care românii deţin 86% din totalul afacerilor, industria alimentară cu 65% şi activităţi anexe extracţiei cu 58%.

    Pentru tabele intrati pe site.

  87. 88 Andreea Ligia Zeneci aprilie 23, 2013 la 11:15 pm

    That depressing moment when you dip your cookie into milk for too long, it breaks off, and you wonder why bad things happen to good people.

  88. 89 aida aprilie 24, 2013 la 8:26 am

    Acest Congres fara Dumneavoastra si fara Dl Iliescu , nu ar fi avut valoarea si importanta de care s-a bucurat. Toti oamenii din sala v-au asteptat, au spertat sa va vada, sa va vorbeasca, sa va spuna cat de mult le lipsiti, sa va spuna cat de greu le vine sa se adapteze noului mod de a face politica in Romania. Sala v-a aplaudat cu dragoste, cu respect, cu dorinta de revenire a Dumneavoastra in primele randuri. Am fost acolo si am simtit freamatul si emotia salii. Atitudinea si educatia Dumneavoastra impun respectul nostru al tuturor.

  89. 90 Marian Nicolae aprilie 25, 2013 la 9:36 am

    Moştenirea lui Patapievici la ICR (II)
    Topul profitorilor ICR şi al editurilor străine umflate de banii noştri

    http://www.cotidianul.ro/topul-profitorilor-icr-si-al-editurilor-straine-umflate-de-banii-nostri-212093/

    După auditul efectuat de Curtea de Conturi a României la Institutul Cultural Român (ICR) sub conducerea lui H-R Patapievici a ieşit la iveală dimensiunea unui jaf uriaş, de care a profitat clientela politică aservită fostei Puteri. Datele pe care le prezentăm şi în acest episod sînt oficiale, provenind din documentele contabile ale ICR.

    În episodul de ieri, în ancheta realizată de cotidianul.ro şi ziaristionline.ro, am prezentat situaţia incredibilă a stocului de carte nevîndută, care zace în depozitul ICR, a cărui valoare depăşeşte 500.000 de euro, bani pe care vechea conducere a ICR i-a aruncat pe apa sîmbetei.

    Datele pe care vi le prezentăm în acest episod vizează finanţările externe, adică sumele plătite unor edituri străine pentru a publica volumele clienţilor ICR, precum şi situaţia cheltuielilor de deplasare, protocol şi drepturi de autor oferite „neo-boierilor”, adică lui Vladimir Tismăneanu, Norman Manea, Lucian Ban şi mulţi alţii.

    TOPUL PROFITORILOR ICR

    Primele zece persoane care au primit cele mai mari finanţări directe de la ICR sînt următoarele:

    – Lucian Ban – 993.880 RON,
    – Mihai Chirilov – 142.543 RON,
    – Norman Manea – 112.347 RON,
    – Vladimir Tismaneanu – 102.539 RON,
    – Ion Horia Leonida Caramitru – 76.675 RON,
    – Mircea Cartarescu – 48.048 RON,
    – Dan Lungu – 37.817 RON,
    – Matei Vișniec – 33.039 RON,
    – Dan Sorin Perjoschi – 30.485 RON,
    – Amalia Perjoschi – 25.616 RON.

    Medalia de aur a finanţărilor ICR: pianistul Lucian Ban

    În mod surprinzător, pe primul loc se află Lucian Ban, un pianist american de jazz, originar din România, care, într-un interviu pentru „Forula AS”, declara:

    „Eu nu pun mare preţ pe ideea de patriotism”!

    Pe patriotism, nu, dar pe banii banii patriei, da!


  1. 1 Congresul PSD, o reușită | VioBota Trackback pe aprilie 21, 2013 la 10:35 pm
  2. 2 Trei oameni « Motanul Incaltat Trackback pe aprilie 21, 2013 la 11:19 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!