Joi, 25 aprilie, la orele 15, va avea loc – la sediul din Soseaua Kiseleff 47 al Fundatiei Europene Titulescu – lansarea volumelor 4 si 5 din seria „Blog’n roll”, cuprinzand selectii din articolele publicate de mine pe blog, in 2011 si 2012. Va astept cu placere.
24 Răspunsuri to “Lansarea volumelor 4 si 5 din „Blog’n roll””
- 1 Trackback pe aprilie 22, 2013 la 7:51 pm
- 2 Trackback pe aprilie 22, 2013 la 9:14 pm
Ma bucur. 🙂
Felicitări !
Felicitari !
Perioada 1971-2000 a fost cea mai călduroasă din ultimele 14 secole http://www.lemonde.fr/planete/article/2013/04/22/la-periode-1971-2000-la-plus-chaude-de-ces-quatorze-derniers-siecles_3164027_3244.html
FELICITARI acesta este Adrian Nastase pe care eu il stiu si-l sustin,va rog nu-i lasati pe mitocani si rai sa va umileasca,oare acest popor va putea sa va aline macar putin nedreptatile suferite,ce va scrie istoria peste 100 de ani,vor avea curajul cei avizati sa spuna adevarul.
Un reper ideologic liberal a fost publicat oficial în România anului 1985. Vorbesc despre cartea INGINERIA CUNOAŞTERII, scrisă de academicianul Edmond Nicolau. Bineînţeles, omul de ştiinţă român a fost forţat atunci să respecte limitările regimului comunist. Astfel, cartea lui Edmond Nicolau era cu mult mai puţin liberă decât cartea lui Ioan Eliade Rădulescu scrisă în secolul XIX. Dar unele capitole au fost elaborate de academicianul Edmond Nicolau aproape în stilul folosit de Ioan Eliade Rădulescu în Echilibrul între antiteze. De exemplu, capitolul PROBLEMA METODEI. Aşa cum am mai spus pe aici, Metoda este tot un drum, dar el este urmat nu întâi, ci doar imediat după “Drumul iniţiatic”. În general, discursurile acestea secunde sunt folosite drept cazuri particulare ale unor instrumente psihologice care permit un control al funcţiilor psihologice superioare, şi ele joacă un rol foarte important în construcţia cunoştinţelor unui individ. Nu este o legătură cu pravoslavnicia, dar este necesar să amintesc faptul că natura dialogică a limbajului îl determina pe semioticianul rus Mihail Bahtin (http://en.wikipedia.org/wiki/Mikhail_Bakhtin) să considere că oricare enunţ reprezintă doar un fragment „dintr-o discuţie ideologică la scară mare.” Crezul filosofului rus Mihail Bahtin a fost puternic modelat de ideologia lui Nicolai Karamzin. Bahtin însuşi percepea subliminal această identitate ideologică între sinele său şi Karamzin. Pentru a se disculpa într-un fel, –nu faţă de lumea exterioară ci faţă de sine însuşi–, Mihail Bahtin creează conceptul de polifonie a ideologiilor diverse prezente în acelaşi narativ. Tot Mihail Bahtin a introdus distincţia între discursul primar şi discursul secund. Repet, să nu credeţi că am făcut pledoarie camuflată pentru pravoslavnicie ! A fost o introducere şi un anunţ pentru ceea ce sper că va urma, din partea mea. O replică la afirmaţiile ministrului Culturii, demnitarul Daniel Barbu, cel care îl transforma cu ceva timp în urmă aproape într-o insectă microscopică pe foarte importantul teolog ortodox român Dumitru Stăniloae. A fost, zic eu, un discurs neglijent al demnitarului Daniel Barbu despre teologul Dumitru Stăniloae.
Sînt stupefiat de un fapt de observaţie : Cum a ajuns CTP să fie un personaj atât de important, atât de proeminent, în presa românească ?
@ ZeV
D-ul Adrian Nastase este un mare lider ! Din acest motiv sunt mahnit si nu pot gusta ” caractere ” ca si Ioan Rus , Gabi Oprea , C-tin Nita , Vanghelie , …
Petre Roman : Un revoluţionar stalinist. Constatare făcută la o emisiune Secvenţial.
Ieri 22 aprilie 2013 Adunarea Generalã a acţionarilor OMV Petrom S.A. a avut pe ordinea de zi la punctul (4): ”aprobarea propunerii Directoratului de acoperire a pierderii contabile reportatã provenitã din aplicarea pentru prima datã a IAS 29 ”Raportarea în economiile hiperinflaţioniste” (în România a avut efecte pânã la data de 1 ianuarie 2004), prin transferul unei sume de 13.318.955.276 RON din contul „Ajustãri ale capitalului social” în rezultatul reportat.”. Mãsura a venit mult întârziatã
Astfel, de la 5.664,41 milioane RON, capitalul social devine 18.983,96 milioane RON.
Am propus sã se respecte filogenia capitalului social : ajustãrile privesc numai contribuţia la capitalului social a foştilor acţionari ai Petrom S.A. – recunoscutã ca subevaluatã contabil pânã în anul 2003 – anul privatizãrii, şi am propus sã se corecteze şi structura acţionariatului – în care, astfel, ponderea capitalului românesc devine majoritarã iar a OMV ar deveni 15,5% ❗
Sincere felicitari !
@ Adrian B. aprilie 22, 2013 la 11:04 pm
Din pacate, perioada aceasta infecta din Istoria Romaniei nu are nevoie de mari lideri ci de tipi insipizi, inodori si incolori, capabili sa-si vanda si mormantul propriei mame, numai pentru simplul motiv ca este intr-o zona buna, cu mare cautate, trendy …….si bineinteles pentru pretul astronomic pe metrul patrat……….
Buna dimineata Romania, cum spunea un coleg de-al nostru de pe blog….
Felicitări și la mai multe!
Sănătate și serenitate!
SAL MADALIN CU MULT DRAG
Nu pot să ajuuungg :((((
Dar vreau și eu volumele. Cu semnătura Președintelui.
@ M. Voicu,
Ca de obicei expuneţi numai rezultatul raţionamentului. Acesta rămânând necunoscut, rezultatul nu poate fi apreciat. În consecinţă, totul e abscons. Regret!
e mult mai usor sa arunci cu pietre in copacul plin de roade, numit adrian nastase, decit sa construiesti, sa faci , sa lasi ceva in urma ta.nastase= un urias cu frunte-n soare= ceahlaul politicii postdecembriste.sa-i de DUMNEZEU SANATATE!
@Cârcotaşu aprilie 23, 2013 la 1:16 pm
La aprilie 23, 2013 la 6:48am am citat textul cum apãrea în materiale; misleading e îndeosebi ‼”pierdere contabilã reportatã”‼
FILOGENIA
Marile unitãţi economice au fost integral în proprietatea Statului Român.
Privatizarea de masã a privit atribuirea unei fracţii de 30% din capitalul social cãtre cetãţenii români îndreptãţii.
Din Societatea Naţionalã Petrom a fost desprins Petrom S.A. şi Guvernul a vândut din acţiunile Statului: a cedat acţiuni de atâţia lei pentru atâţia lei (sau valutã).
CONTinABILITATEA
”Din aplicarea pentru prima datã a IAS 29 ”Raportarea în economiile hiperinflaţioniste” (în România a avut efecte pânã la data de 1 ianuarie 2004)”, a rezultat un excedent de capital de 13.318.955.276 RON, adicã f’o 3 miliarde euro – eu înţeleg cã exprimarea ”pierdere contabilã reportatã” e un eufemism pentru subevaluare contabilã pânã în anul 2003 – anul privatizãrii.
PROPUNERI
La 22 aprilie 2013 Adunarea Generalã a Acţionarilor OMV Petrom S.A. a aprobat transferul acestei sume din contul „Ajustãri ale capitalului social” în rezultatul reportat. În acest fel, de la 5.664,41 milioane RON, capitalul social devine 18.983,96 milioane RON.
Am propus sã se respecte filogenia capitalului social, adicã de unde provine el; trei miliarde euro nu pot proveni din doar sutele de milioane plãtite de OMV
Ajustãrile privesc numai contribuţia la capitalul social a foştilor acţionari ai Petrom S.A. – Statul Român în primul rând; am propus sã se corecteze şi structura acţionariatului – în care, astfel, ponderea capitalului românesc devine majoritarã 💡
@Florin Negoita,
chapeau pentru cea mai grozava/apta metafora pentru cine este Adrian Nastase in contextul ultimelor doua decenii in Romania – Ceahlaul politicii nationale.
Subscriu cu mandrie si recunostinta acestei titulaturi!
@gavrila>daca multi gandeam si eram mai apropiati de principiile si aspiratiile politice ale lui adrian nastase, il ajutam sa evite erori inerente in politica, formam o echipa sudata sufleteste, principial si romineste, evitam sincope si coborasuri, urcam muntele, eram undeva mai sus si mai bine, dar jerfa sa a salvat partidul, modul de gandire si actiune colectiva, primenirea generatiilor si a idealurilor in politica. ne vedem joi.
@Florin Negoita,
din pacate sunt numai un prieten dela antipozi pentru cauza amfitrionului nostru si deci nu pot participa joi la lansarea de carte dela Fundatia Titulescu.
Nutresc speranta ca-i veti putea transmite D-lui Nastase salutarile si urarile mele de bine pentru cauza pentru care atatia de pe acest blog militam.
Hai Romania!
Colajul dintre o veche si antica masina de scris, genul anilor 1940 si ecranul contemporan al unui laptop este extrem de reusita.
Super ideea.