Antena 3 – ora 21.30

Adrian Nastase este astazi invitatul lui Mihai Gadea la emisiunea „Sinteza Zilei”Antena 3, ora 21.30.

Emisiunea poate fi urmarita live aici.

Transcrierea emisiunii o puteti descarca aici.

 

Echipa AN

198 Responses to “Antena 3 – ora 21.30”


 1. 1 Catalina Popescu aprilie 17, 2013 la 11:46 am

  Succes!!! Suntem alaturi!:)

 2. 2 Marian Nicolae aprilie 17, 2013 la 11:48 am

  Va vom urmari la televizor domnule profesor in aceasta seara.

 3. 3 Cris aprilie 17, 2013 la 12:47 pm

  Aștept cu emoție să vă văd și să vă aud.
  Sper să nu aveți neacazuri din pricina participării.
  Sănătate și serenitate!

 4. 4 Karanda Ş. aprilie 17, 2013 la 1:51 pm

  Domnule AN, la ce emoţii să se aştepte românii în următoarele 20 de luni ?

  Ce ne aşteaptă în următorii 40 de ani:
  Alvin Toffler şi-a anunţat predicţiile

  Alvin Toffler, născut în 1928, este una dintre cele mai influente voci din domeniul afacerilor şi din cel intelectual. Odată cu publicarea primei sale lucrări, „Şocul viitorului”, Toffler a creat o nouă disciplină, futurologia, bazată pe studiul schimbării şi pe impactul pe care aceasta îl are asupra afacerilor şi culturii. Graţie lui Toffler, futurologia este considerată în prezent ştiinţa care defineşte forţele şi tendinţele care modelează viitorul în economia actuală, bazată pe informaţii.
  Printre celelalte volume publicate de Alvin Toffler, devenite bestseller la scurt timp după publicare, se numără „Al Treilea Val”, „Război şi antirăzboi”, „Puterea în mişcare” şi, recent, „Crearea unei noi civilizaţii”.
  Pe parcursul următorilor 40 de ani, femeile vor dispune de o putere de decizie fără precedent, migraţia musulmană către Occident se va amplifica, iar mersul la birou nu va mai fi de actualitate, susţine scriitorul şi futurologul american Alvin Toffler.
  Africa de Sud va beneficia de o creştere economică susţinută, în timp ce Orientul Apropiat va deveni „un amestec de religii, mişcări religioase şi etnii”, se afirmă în studiul realizat de Toffler Associates, un cabinet de consultanţă înfiinţat de scriitorul şi futurologul american de succes Alvin Toffler, autorul celebrului roman „Şocul viitorului”, publicat în 1970.
  În acelaşi an, Alvin Toffler a declarat că ştiinţa şi tehnologia se vor dezvolta într-un ritm atât de rapid, încât cei mai mulţi oameni nu vor putea să „digere” acest aflux de informaţii şi vor fi tentaţi să se „deconecteze” de la acest ritm de viaţă mult prea trepidant.
  Multe dintre previziunile sale, referitoare la rapiditatea transmiterii de informaţii, acceptarea mariajelor homosexuale şi accelerarea ritmului de producere a catastrofelor ecologice, s-au adeverit în anii care au urmat.

  Pentru următoarele patru decenii, Alvin Toffler afirmă că un număr tot mai mare de oameni îşi vor cultiva propriile legume şi îşi vor produce singuri alimentele, pentru a depinde tot mai puţin de marii producători şi distribuitori din industria alimentară.
  Internetul de mare viteză va deveni o veritabilă normă în domeniu, iar videoconferinţele, devenite deja o practică curentă în zilele noastre, le vor permite angajaţilor din viitor să nu mai meargă la birou şi să lucreze din orice colţ din lume.
  Doar câteva ţări vor mai fi considerate în viitor „state poliţieneşti” – în principal Coreea de Nord şi Iran.
  China îşi va consolida statutul de putere economică majoră, se va alia cu Brazilia şi cu India pentru a influenţa ratele de schimb ale monedelor, dar şi cu Venezuela şi cu câteva state africane pentru a-şi asigura necesarul energetic.
  Statele Unite ale Americii vor depinde de China pentru a se aproviziona cu şapte metale rare, indispensabile pentru fabricarea unor bunuri de larg consum, dar şi a unor dispozitive şi produse specifice, precum radarele, armamentul, instalaţiile eoliene şi automobilele hibride.
  Dezvoltarea unor forme alternative de energie va creea „perdanţi într-o lume post-hidrocarburi”, precum Arabia Saudită, Iran, Irak, câteva state din zona Golfului Persic, dar şi Rusia şi Venezuela.
  Creştinismul se va extinde în ţările din emisfera sudică, iar musulmanii vor emigra în număr mare către ţările din Occident.
  Schimbările climatice vor genera o serie de conflicte, iar topirea gheţarilor va conduce la descoperirea unor noi zăcăminte minerale şi petroliere. Creşterea nivelului apelor mărilor şi oceanelor va provoca o deplasare masivă a populaţiei din zonele de coastă.
  Fenomenul de îmbătrânire a populaţiei va conduce la creşterea de patru ori pe plan mondial a cheltuielilor totale cu pensiile şi cu îngrijirile acordate persoanelor în vârstă, iar sistemul american al asigurărilor de sănătate va înceta să existe în forma sa actuală.
  La rândul lor, femeile vor ocupa tot mai multe posturi importante, procentul femeilor aflate în posturi de conducere urmând să atingă un nivel de neimaginat în urmă cu câţiva ani.
  Rapiditatea cu care vor fi transmise informaţiile va determina omenirea să intre în era „petabyte-ului”, o unitate de măsură de stocare şi de putere informatică superioară deja mult uzitatului gigabyte; un HDD de 2000 PB permite stocarea culturii intregii omeniri de când există ea şi până azi.
  Politica de cluster va continua şi se va impune, urmând ca în perioada următoare să existe grupuri de firme şi nu concerne mari ca în momentul de faţă.
  Sursa de energie a viitorului va fi formată din:
  – captarea şi înmagazinarea energiei solare;
  – utilizarea fisiunii nucleare;
  – utilizarea energiei libere;
  – utilizarea energiei vidului;
  – utilizarea energiei magneto-gravitaţionale;
  şi va determina un nou tip de civilizaţie, cu alte caracteristici decât cea actuală, definită drept civilizaţia hidrocarburilor .

 5. 5 Adrian B. aprilie 17, 2013 la 2:18 pm

  Succes diseara la TV ! Romania are nevoie de dumneavoastra , mai mult ca niciodata !

 6. 6 NICOLETTE ORGHIDAN aprilie 17, 2013 la 3:06 pm

  Așteptăm cu nerăbdare, d-nule Prim Ministru! Pentru mulți dintre noi, ați rămas adevăratul prim-ministru al României, cu atâtea reforme și planuri începute, muncite, direcționate și care, iată s-au bucurat alții de reușita și finalizarea lor. Dar mai înainte de toate ați fost și rămas poate ministrul de externe cu activitatea cea mai bogată și-n mandatul căruia, România a reușit cât de cât să se facă auzită, cunoscută, în Europa și-n lume. Arătați-mi în cei 8 ani de mandat Președintele în exercițiu câte ,,ieșiri” externe, întâlniri bilaterale, ori de stat a avut? Mă bucur că trustul ,,Intact” a înțeles, văzut și apreciat valoare omului, profesorului, omuli politic, ministrului drian Năstase și astăzi avem bucuria de a-l vedea în pltoul emisiunii ,,Sinez Zilei”. Felicitări, d-nule Gâdea pentru gândul bun și inițiativa d-vostră!

 7. 7 k aprilie 17, 2013 la 3:14 pm

  Daca-mi permiteti, un sfat: sa vorbiti asa cum scrieti. Lasati-va mastile acasa, ajutati-i pe cei care va vor privi sa cunoasca OMUL Adrian Nastase. Si spuneti adevarul, atat cat se poate… Poate va veni o zi in care sa puteti spune adevarul pana la capat. Este tot ceea ce mai putem spera, caci dreptate pana la capat nu va fi prea curand. Din fericire, dreptatea nu o fac doar oamenii… Va tinem pumnii pentru diseara!

 8. 8 Doru Coarna aprilie 17, 2013 la 3:26 pm

  Este bine ca aveti umor, emisiunea s-a anuntat de cateva zile…

  Succes maxim!

 9. 9 alergatorul aprilie 17, 2013 la 3:34 pm

  Am toata increderea ca aceasta aparitie va reprezenta INCEPUTUL. Mult succes !

 10. 10 Mihaela Mihai aprilie 17, 2013 la 3:42 pm

  Abia astept sa savurez, in fine, discursul dvs inteligent si punctat de umor fin. Va voi urmari, cu aceeasi convingere si consideratie din totdeauna. Va tin pumnii, stiu ca nu stiti sa fiti altfel decat remarcabil. Salutari sotiei dvs ! Cu drag, Mihaela Mihai

 11. 11 grigore aprilie 17, 2013 la 3:43 pm

  SUCCES SI INCERCATI SA EXPLICATI PE INTELESUL TUTUROR FRA A FOLOSI UN LIMBAJ PREA COMPLICAT?CIT MAI DIRECT

 12. 12 georgeta restea aprilie 17, 2013 la 4:01 pm

  sunt momente in viata cand timpul parca sta pe loc..imi este dor de d.stra abia astept sa va vad.va doresc ce doresc si copiilor mei. va astept sa reveniti in viata politica.

 13. 13 ZeV aprilie 17, 2013 la 4:08 pm

  Adrian B.
  Romania are nevoie de politicieni cu viziune, de consens si de unitate in interes national.
  Romania nu are nevoie de vectori purtatori de ura si revansism, in genul celor promovate de dumneata. Desigur, pe bloguri, unde nu te vede nimeni. In viata reala, sunt convins ca esti un ins pasnic, cumsecade si cat se poate de normal. Bine ca nu avem darul de a ne citi, unii altora, gândurile.
  😉

 14. 14 LuciaGusatu aprilie 17, 2013 la 4:17 pm

  Vom fi foarte multi cei care va ascultam. Succes!

 15. 15 Doru Coarna aprilie 17, 2013 la 5:51 pm

  @ Karanda S.,

  a cam zbarcit-o AT: SUA nu va decade, deja urmeaza o crestere lenta si sanatoasa, insa ceilalti vor avea mari probleme! Dealtfel am mai scris pe aici ce se vrea cu criza asta, nu este criza ci revalorizarea monedei americane, iar daca priviti investitiile, veti remarca ceva simplu, e criza doar pt saraci, pt bogati nu-i!

  Din clipa in care hidrocarburile se vor scumpi imputinandu-se, multe tragedii se vor derula pe glob! Abia atunci concernele americane vor scoate din sertare tehnologiile pastrate la secret pt a nu perturba inutil economia mondiala, si sa te tii progres pe ei! Nu le-au scos pana in prezent deoarece exista alternativa hidrocarburilor, dar cand pretul celor noi devine competitiv astea scumpindu-se, devine rentabil sa le scoti. Normal ca pana la urma si acestea se vor generaliza, dar sa vezi cat ne va costa sa le obtinem!

  Dealtfel, in ultimii ani, fonduri importante au fost dirijate spre domeniul energiei si retrase din alte domenii, inclusiv de la cercetarea spatiului!

  Asta pot spune sigur-sigur! Cred ca se vor orienta pe medicina, crearea de organe artificiale, si sisteme de propulsie bazate pe hidrogen. Vor tinti in continuare fuziunea, dar mai e pana s-o reuseasca in sens tehnic.

  Nu pot spune insa ce vor face ceilalti, nu vad China sa guverneze planeta, trebuie prea multa experienta si nu o au, stiu si ei ca asa ceva costa enorm si ca-ti asumi o raspundere aproape infinita! Vor gasi ca-i suficient sa stapanesti pietele pe produse generaliste si de tehnologie medie-inalta!

  Ceilalti probabil ca vor forma un fel de club al romanticilor, pastrandu-si economiile dependente de ultimele resurse de hidrocarburi, vor spune ca au si le este suficient, si ca cine vrea n-are decat sa-si importe din SUA o masina sau o centrala pe hidrogen…

  Criza asta-i pt saraci, printre care si noi, restul se reorganizeaza, profita ca sa-si reduca cheltuielile, inclusiv cele sociale, pt ca stiu, va urma o perioada de supravietuire pe viata si pe moarte, adica cei care vor muri vor incerca intai sa-si obtina o ultima sansa, deci nu vor renunta la nicio posibilitate! Terorismul va fi la ordinea zilei, insa terorism strategic: distrugerea punctelor-cheie ale celui cu sansa la viata, vorbim insa de tari!

  Este obiectiv, altfel nu se poate si nu poate nimeni face altcumva!

  Ca sa inchei optimist: Romania va supravietui! Noi nu prea…

 16. 16 Adrian B. aprilie 17, 2013 la 6:05 pm

  @ ZeV

  Iarasi ai uitat sa-ti iei medicamentele ! Sau le-ai luat cu alcool …

  P.S. Eu scriu pe blogul acesta chiar de la aparitia lui . Eu nu l-am votat niciodata pe Basescu ( asa cum ai recunoscut dumneata ca ai facut-o de 3 ori !) , nu am fost niciodata implicat in politica , nu traiesc din politica si spun exact ceea ce gandesc din postura de simplu cetatean ( chiar daca unor ipocriti ca d-tale nu le convine !) . Iar daca dumneata admiri oamenii mincinosi , fara caracter, fara respect si fara recunostinta , atunci sa fii sanatos !

  Chiar nu am nevoie de sfaturile d-tale si ale altor 2-3 penibili ( santinela , sadicu , etc. ) care ati aparut pe acest blog in urma cu cateva luni !

  Dar e greu sa intelegi d-ta ( probabil , vreun functionar ingust la minte si inregimentat politic ! ) cum e cu caracterul …

 17. 17 mihaela aprilie 17, 2013 la 6:25 pm

  Va astept cu emotie.Este emisiunea mea preferata,deci este o bucurie dubla.Mult succes

 18. 18 constantin dan (@Constantin98Dan) aprilie 17, 2013 la 6:52 pm

  Astept cu nerabdare sa va vad .
  Sa moara Securitatea basista de necaz !
  Ati invins raul , ati iesit cu un prestigiu marit dintr-o incercare care i-a distrus moral si fizic pe toti demnitarii supusi aceleiasi probe cumplite in anii 1950 .
  Bine pentru Paste , infrangerea raului si revenirea , iertati-mi blasfemia dar situatiile nu sunt foarte indepartate – macar ca nimeni in tara , nici macar Trinitas , nu pare capabil sa transmita un mesaj simplu si sincer in genul ” bucurati-va , Isus a inviat ! ”
  In alta ordine de idei , cuvinte adevarate si taioase rostite de Anca Boagiu : ” de ce indivizi care nu vor fi maturi la 80 de ani sunt numiti ministri ? Daca nu vor sa lucreze pentru tara , sa se odihneasca , sa plece acasa . Sova trebuia sa continue contractul cu Bechtel pentru cei 64 de kilometri , nu sa-l rezilieze … „

 19. 19 papasha aprilie 17, 2013 la 7:16 pm

  CINE-SI BATE JOC DE ……… ASTA , DE-O-NPINGE-N FATA LA ……. MICROFOANE ?
  SARACA , MILIONAREASA LU’ TATA , CE-O FI VRUT SA SPUNA MICUTA GUVERNANTA ?
  CE VOCABULAR MARET SI STUFOS , CATA CURSIVITATE IN EXPRIMARE !
  http://www.dcnews.ro/2013/04/eba-o-noua-perla-in-pe-vezi-ce-a-slobozit-de-aceasta-data/
  PARCA NE-A BLESTEMAT DUMNEZEU , CINE REPREZINTA COLONIA ROMANIA LA BRUXELLES , PE SACI DE BANI ADEVARATI !
  ASA NE TREBUIE , CA NU AVEM SPIRIT CIVIC SI CA NU STIM SA NE IMPLICAM IN TREBURILE TARII , ATUNCI CAND TREBUIE , SI CUI NU-I PLACE CE ZIC , SA ……. MAI STEA O DATA !!!!

 20. 20 Flavia aprilie 17, 2013 la 7:37 pm

  De cand asteptam sa va revedem si sa va reauzim!

 21. 21 ZeV aprilie 17, 2013 la 8:04 pm

  Adrian B.
  Foarte bine ca spui ce gandesti, dar de ce o faci cu ura ?
  Chiar iti este indiferent daca esti luat in serios , sau nu ?
  Daca da, inseamna ca scrisul dumitale este un fel de fuziune la rece, in sensul refularii de sine. 😉
  Nu e mai bine, totusi, sa o faci in intimitate , iar pe blog, sa incerci a dialoga detensionat si cu calm ?
  😉

 22. 22 ZeV aprilie 17, 2013 la 8:06 pm

  Draghi Puterity
  ,,Victor Ponta e prea tanar ca sa inteleaga ce capital imens a avut reusind sa redea coerentza societatii romanesti in spatele unei idei, a unei dorinte. Ar fi putut muta muntii cu asta.”
  COMENTEZ:
  Da, muntii se pot muta, doar intr-un singur mod: prin demolare.
  In alta ordine de idei, eu, sincer, nu inteleg ce-si doresc oameni ca dvs. Oricum, Ponta nu va candida la functia de presedinte al Romaniei, si-l va sustine, in continuare, pe Crin Antonescu, singurul deţinător al discursului iniţial. Desigur, daca PNL-ului nu-i va trece prin minte sa spargă USL.
  În rest, statul trebuie să functioneze, iar premierul, înţelegând asta, GUVERNEAZĂ.
  Mai rămâne ca domnul Antonescu să finalizalize revizuirea Constituţiei cu cel puţin 6 luni înainte de alegerile prezidenţiale din 2016.
  Totusi, ne/vă place sau nu, primul ministru are dreptate…Romania are nevoie de un proiect politic adevărat, mai presus de ,,a fi sau a nu fi”, legat de un simgur om, fie el şi Traian Băsescu.
  Să ştiţi că Victor Ponta nu-şi pune speranţe, aşa cum facem noi din fotolii, în lipsă de altceva, Victor Ponta acţionează pur şi simplu. În fiecare zi, văd, prin vacarmul steril al televiziunilor, ceea ce mie, ca alegător şi cetăţean suveran responsabil pentru viitorul copiilor săi, mi se pare semnificativ.
  Faptul că nu toţi au ochi să vadă, nu-i nimic…până la urmă, coabitarea bazată pe respectul statului dintre generalul Maximus şi împărat, s-a încheiat în sensul firescului, iar mulţimea excitată din arenă a înţeles cum stă treaba, aplaudând frenetic.
  😉

 23. 23 Mirela aprilie 17, 2013 la 8:29 pm

  La fix m-am uitat aici, ca inchisesem tv-ul cu intentia sa nu-l mai deschid in seara asta…. dar acum m-am razgandit :). Suces !

 24. 24 Mirela aprilie 17, 2013 la 8:30 pm

  Succes, desigur….

 25. 25 anonim aprilie 17, 2013 la 8:52 pm

  Prea lacrimogen.

 26. 26 Catalina Popescu aprilie 17, 2013 la 8:55 pm

  Ce schimbat sunteti Dle. Nastase… De acesti ochi,de aceasta privire aveati nevoie in fata celor ce nu va inteleg vorbele.
  Fiecare dintre noi avem un moment in viata, in care trebuie sa cantarim tot ceea ce a fost pana atunci si ceea ce am fost noi. Este momentul cand Dumnezeu ne mai da o sansa. Cred ca asta s-a intamplat si in cazul dumneavoastra si citesc in privirea dumneavoastra, ca nu ati ratat aceasta sansa.
  Sa fiti sanatos si va doresc din suflet pacea sufleteasca!
  Iar daca au existat si prieteni care nu v-au stat aproape in aceste momente, nu va lasati cuprins de durere, mai sunt si trecatori prin viata noastra… doar trecatori!
  Tot binele!

 27. 27 grigore aprilie 17, 2013 la 8:59 pm

  urmaresc in direct aceasta emisiune, foarte bine, sunt alaturi de dvs. si va astept foarte repede in vita politica, astia de acum sunt „varza” habar nu au cum sa guverneze aceasta tara. multa sanatate si sa auzim numai de bine

 28. 28 papasha aprilie 17, 2013 la 9:00 pm

  OMULE ,
  OMULE ,
  OMULE ,
  ESTI UN MARE DOMN !
  ESTI UN MARE DOMN !
  ESTI UN MARE DOMN !
  SA-TI AJUTE DUMNEZEU ASA CUM VREI TU !
  SA-TI AJUTE DUMNEZEU ASA CUM VREI TU !
  SA-TI AJUTE DUMNEZEU ASA CUM VREI TU !
  NE ESTI TARE DRAG , MAI DRAG CA NICIODATA !
  NE ESTI TARE DRAG , MAI DRAG CA NICIODATA !
  NE ESTI TARE DRAG , MAI DRAG CA NICIODATA !
  NICI NU MA ASTEPTAM CA PRIMA IESIRE LA RAMPA , SA FIE ALTFEL !
  NICI NU MA ASTEPTAM CA PRIMA IESIRE LA RAMPA , SA FIE ALTFEL !
  NICI NU MA ASTEPTAM CA PRIMA IESIRE LA RAMPA , SA FIE ALTFEL !
  BINE AI REVENIT , OMULE !
  BINE AI REVENIT , OMULE !
  BINE AI REVENIT , OMULE !
  NICI PRIN MINTE NU-TI TRECE SA STII CATI SUNTEM CU TINE !!!
  NICI PRIN MINTE NU-TI TRECE SA STII CATI SUNTEM CU TINE !!!
  NICI PRIN MINTE NU-TI TRECE SA STII CATI SUNTEM CU TINE !!!

 29. 29 Vyo Vintila (@Vyo_Vintila) aprilie 17, 2013 la 9:15 pm

  Sunteti o somitate! Va urmarim cu respect si cu emotie, la fel cum o faceam la cursurile dumneavoastra! Multumim ca ne-ati invatat lucruri extraordinare! Invatam cate ceva de fiecare data cand va auzim vorbind sau va citim articolele! Meritati tot respectul din lume!

 30. 30 blogideologic aprilie 17, 2013 la 9:31 pm

  Ce ţin eu deosebit de mult să subliniez. Experienţa pe care o povesteşte domnul Adrian Năstase în această seară este legată intim, subtil, de istoria culturii române contemporane. Să nu uităm “băltirea de potenţial” prin care a trecut cultura română în “epoca Traian Băsescu” ; ea era născută politiceşte din “epoca Elena Ceauşescu”. Sigur, nume de culturnici elitişti reliefate în toată această perioadă care începea înainte de luna decembrie 1989 sunt, din păcate, multe. Am să evidenţiez performanţele lor pseudo-culturale cu un termen inventat de poetul – matematician Ion Barbu / Dan Barbilian, termen pe care filosoful scriitor de o delicateţe stilistică deosebită, Adrian Rogoz, mă invita, aproape că mă forţa!, să-l evit : “pulofonii”! Editorul de la Humanitas, ideologul securist-comunist Gabriel Liiceanu, a dovedit nesimţirea infinită de a o forţa pe doamna Marie-France Ionesco să valideze “pulofoniile” sale !

 31. 31 una aprilie 17, 2013 la 9:54 pm

  ce ma bucur cand va aud si va vad zambind … e nevoie de intelepciunea dvs. Va rog sa-l sfatuiti pe V. Ponta … are nevoie de viziunea dvs. Din pacate in PSD nu prea mai sunt lideri. Si din declaratiile lui se pare ca sunteti printre putinii de care chiar asculta. Doamne ajuta sa fie si tara asta pe un fagas de normalitate, sa-si recastige demnitatea si sa vedem in cativa ani oamenii mai putin incruntati pe strazi. Va sunt aproape sufleteste si CRED in dvs.

 32. 32 Sorin Gyorgyfalvi aprilie 17, 2013 la 10:23 pm

  Domnule Adrian Nastase,

  Bineinteles ca urmaresc emisiunea cu mare atentie, dar nu ma pot abtine sa comentez. Sunteti de o buna credinta incurabila, si daca ar fi ca vreodata sa va reprosez ceva ar fi faptul ca nu reusiti sa vedeti perversitatile oamenilor din jur. L-ati trimis pe Danilet sa citeasca lucrarea dvs. referitoare la libertatea de exprimare. M-am tavalit pe jos de ris. E ca si cum l-ati trimite pe boc sa-si citeasca propria lucrare: Separația puterilor în stat :))))))

  Mi-i s-a parut foarte hilar faptul ca ati spus-o ca si cum daca Danilet ar fi citit cartea dvs s-ar fi luminat imediat si si-ar fi cerut scuze pentru afirmatii :)))

  Domnule Nastase, oamenii astia (care l-au sustinut pe basescu) pentru mine se impart in 2 categorii mari si late: cei cu creierul neted ca sticla, si cei care se folosesc de ei… A treia categorie nu exista. Ambele categorii sunt dependente una de cealalta si sunt tinute laolalta printr-un singur liant: lipsa totala de caracter.

  Ma bucur ca v-am revazut cu macar un gram de speranta in ochi, pentru ca atunci cind v-au inchis am avut impresia ca pentru noi cei de-afara s-au risipit absolut toate sperantele. M-am simtit atunci extrem extrem de neputincios, si nici azi nu mi-am prea revenit. Mi-au placut in mod special citeva din vorbele dvs., pentru care va transmit variantele mele la aceleasi ginduri:

  In timp ce unii par ca pierd de fapt cistiga, iar alti care aparent cistiga de fapt pierd…

  Si miine va fi prima zi din restul vietii noastre…

 33. 33 Constantin Nicolaescu aprilie 17, 2013 la 10:35 pm

  Un interviu extraordinar! Pentru a fi decriptat trebuie revazut si analizat! Am perceput un Adrian Nastase altfel,, mai tolerant, mai bun,, mai ingrijorat de soarta celor multi! Sau este acelasi om pe care noi il descoperim abia acum! Sau poate ca unii dintre noi nu il vor intelege niciodata! Poate el este pentru o alta lume nu pentru aceasta mizerie in care ne aflam, inca!

 34. 34 Alexandru Ivanescu aprilie 17, 2013 la 10:46 pm

  Domnule Nastase, povestea dumneavoastra personala este impresionanta si m-a emotionat. Insa asteptarile mele de la dumneavoastra sunt mult dincolo de empatia fata de situatia personala. Pe mine ma intereseaza reforma autentica a justitiei ca element esential al unei societati civilizate. Sper ca nu credeti ca ceea ce vi s-a intamplat a fost posibil doar fiindca au existat persoane care v-au dorit condamnarea. Multe alte persoane sunt condamnate nevinovate de justitia romana fara o comanda politica. Calitatea justitiei si vulnerabilitatile ei sunt probleme esentiale. Si as vrea sa va amintiti ca nici atunci cand aveati putere lucrurile nu mergeau altfel. Intr-un sistem judiciar in care lucrurile sunt mult prea fluide in fiecare zi este mult mai usor sa se intample si procese comandate, dar nu numai de centre de putere politica, ci si de alte centre de putere. Va mai amintiti Armaghedonul? Dar marea operatiune contra MISA? Si multe altele! Revenind, astept de la dumneavoastra ca jurist, ca intelectual si ca om care a trecut prin experienta abuzurilor repetate ale sistemului judiciar, sa propuneti public si sa va implicati in dezbaterile din societatea civila legate de reformele autentice necesare pentru a avea un sistem judiciar corect in care in imensa majoritate a cazurilor sa se faca dreptate, iar erorile judiciare sa fie doar exceptia execeptiilor. Un sistem in care abuzul sa fie sanctionat imediat, nu justificat si acoperit institutional. Un sistem in care tot omul sa inteleaga clar ceea ce este permis si ceea ce este interzis, nu ca acum cand totul este interpretabil. Daca sunteti dispus sa va implicati in aceasta directie voi reveni cu opinii mele legate de vulnerabilitatile principale din sistemul judiciar.

 35. 35 Ionut aprilie 17, 2013 la 10:49 pm

  Ca student la ASE am participat la o selectie facuta de un sindicat studentesc pentru a participa la niste cursuri de economie tinute de Profesor Adrian Nastase. Nu m-am calificat si mi-a parut rau. Uitandu-ma la emisiune iar imi pare rau ca nu am avut ocazia sa particip la acele cursuri. Am vazut in seara aceasta la emisiune un om inteligent si cu mult potential. Mult succes in continuare, domnule profesor!

 36. 36 Draghi Puterity aprilie 17, 2013 la 10:50 pm

  Felicitari pentru emisiune! M-au bucurat si consideratiile privind diferentza dintre sperantze si stratgii. 😉 Poate asa mai aud si altii…

 37. 37 dlnimeni aprilie 17, 2013 la 10:50 pm

  Domnule Nastase, cred ca a ati avut o buna prezenta in aparitia televizata si, mai ales, o prezenta foarte echilibrata. O emisiune interesanta, aproape ca nu am sesizat cind au trecut doua ore. Mi-a fost de folos sa va urmaresc, am reusit sa imi lamuresc citeva lucruri pe care nu le aveam lamurite din articolele dumneavoastra de pe blog. Va rog sa primiti aprecierea mea pentru emisiune, pentru calitatea pe care i-ati dat-o.

 38. 38 Dumitru. aprilie 17, 2013 la 10:50 pm

  Domnule profesor, afost o lectie extraordinara de demnitate. Va doresc, in continuare, multa sanatate intregii familii, mult succes si va astept acolo unde va este locul, in frunte, sa crape de ciuda.

 39. 39 CC aprilie 17, 2013 la 10:50 pm

  V-am urmarit la A3 cu drag, in prima parte cu strangere de inima, apoi cu speranta pentru ca s-a vazut ca nu ati fost infrant. Dimpotriva: v-ati aratat mai „bogat” decat va stiam.!!!”Bogat” intelectual si emotional, evident! Dar nu ma pot impiedica sa exclam: Doamne, ce risipa! Ce blestem apasa pe poporul asta de nu este capabil sa-si respecte valorile, ba chiar le devoreaza? Cred ca din acest motiv, in istoria noastra, am bajbait mai tot timpul. Va doresc din toata inima sa reveniti in forma in care v-am admirat mereu! Succes!

 40. 40 silviacristocea aprilie 17, 2013 la 11:03 pm

  am auzit,prima data,expresia de justitie imanenta de la tatal meu,un om intelept,dar si inteleptit de viata…acum,si de la dvs….ca sunteti inteligent,destept,erudit…sti cu totii ca sunteti,o recunosc di dusmanii…dvs…dar v a inteleptit si pe dvs viata…m am intristat intr-un fel..poate ca eu,nefiind inca inteleptita,am un dor pt exprimarile caustice,care in seara asta au lipsit…cel mai trist mi s a parut maturizarea baietilor…mamele exista pt a suferi pt copii lor si,daca au noroc,pt a se bucura.din cana in cand, pt ei…va doresc sa va bucurati de tot si toate,nu veti putea fi un monte cristo pt ca structural nu sunteti,dar fiti AN!

 41. 41 Taranul aprilie 17, 2013 la 11:05 pm

  Sintem o tara de nebuni,daca am fost in stare sa alegem intre Nastase si base,pe base!D-le prim,as vrea mai multa energie,mai incisiv,Romanii sint cu dumneavoastra!

 42. 42 Catalin Poalelungi aprilie 17, 2013 la 11:33 pm

  Viitorul Adrian Nastase (Bine ati venit!)
  Este spectaculos si incredibil si un template teribil aplicat marilor figuri ale istoriei: ei se remarca dupa o perioada de ratacire, au crestere si distinctie pana cand sistemul pe care chiar ei poate il vor fi ridicat le vrea capul, apoi ajung intr-un dureros surghiun si pierd iremediabil ceva sau pe cineva, ca sa fie intorsi de destin si pusi exact pe locul si in rolul de unde vor scrie istoria care sta sa vina!

  Cine sunt cei care au avut interesul de a ajunge Adrian Nastase la inchisoare, in umbra politica si la intunericul adevarului? Ei se cunosc intre ei, si-au impartit tara, flota, aurul si petrolul, armele ei si banii ei din banci, au vandut un popor cu tot cu morminte si cu fetii din burtile mamelor!

  Inevitabil le vine randul!
  http://cpoalelungi.blogspot.ro/2013/04/viitorul-adrian-nastase.html#!/2013/04/viitorul-adrian-nastase.html

 43. 43 Dan Doboseriu aprilie 17, 2013 la 11:47 pm

  EXIGENŢĂ

  Năstase, dovedind că are încă sânge rece ,
  I-a dat notă lui Ponta, de numai nouă plus ;
  Nu s-ar fi-ndurat, de loc, să-i dea un zece ,
  Deşi sunt mulţi cei care … i-ar fi dat-o sus .

 44. 44 Andrei aprilie 18, 2013 la 12:43 am

  Stimate Domnule Prim Ministru,

  V-am urmarit aseara in cadrul emisiunii Sinteza Zilei si in timpul interventiei lui Mircea Badea ati facut aluzie la judecata imanenta. Kant spunea ca judecata imanenta trebuie intotdeauna dublata de una empirica. Insa cea empirica functioneaza in Romania? Intrebarea este retorica si de aceea va apreciez si mai mult raspunsul dat.

 45. 45 rodica aprilie 18, 2013 la 12:55 am

  Sunteti special ! V-am urmarit nu doar vorbele ,dar si tinuta -impecabila .V-ati respectat de-a lungul timpului nu doar pe dv ci si functiile pe care le-ati ocupat .Felicitari mamei dv caci e un merit si al dumneaei . ps Aveti dreptate , Ponta e din ce in ce mai bun dar nu si-a facut echipa valoroasa .Ce cauta acolo Nita , Banicioiu , Cazanciuc , nu mai vorbesc de penelisti

 46. 46 blogideologic aprilie 18, 2013 la 1:00 am

  @ Cătălin Poalelungi
  Doamne, ce text ! Strălucit !

 47. 47 Draghi Puterity aprilie 18, 2013 la 2:07 am

  @ZeV

  In alta ordine de idei, eu, sincer, nu inteleg ce-si doresc oameni ca dvs.

  Aveti dreptate, nu intelegeti.

 48. 48 Sibilla aprilie 18, 2013 la 3:11 am

  @Draghi Puterity,
  vrei să spui că SE IMPUNE ca hăia, alții, SĂ IA NOTIȚE ! ( ȘI MĂ OPRESC, CĂ SUDUI, RECUNOSC !! )

 49. 49 Sibilla aprilie 18, 2013 la 3:16 am

  Consiliului Naţional al PSD şi al Congresului PSD din perioada 19-20 aprilie 2013
  Voi fi prezentă. La Ateliere : comunicare și socio-informațională. Ca invitat NU delegat – nu corespund ( sunt unică și irepetabilă 😛 ) – și țin musai să precizez : merg să întâlnesc Oameni, oameni la care țin mult : Adrian Năstase, desigur, prietenii bloggeri și alți câțiva…

  Și-o să vă povestesc mai apoi !! TOT !!

  În câteva ore mă pornesc : s-aud ” argumentele ” alea cu pesedeaua – o singură voce :))))) că m-am nervat dija nervos, auuuuu…. spiritul de turmă, tune buba-n el, uh !
  În fine, la naiba cu mulți ! Abia aștept să-l revăd pe AN !!!

 50. 51 ZeV aprilie 18, 2013 la 7:11 am

  Draghi Puterity
  Vreau sa cred ca dvs intelegeti mai bine si aveti in minte scenariul alternativ cu Victor Ponta refractar la orice compromis.
  Poate veti avea amabilitatea sa ni-l expuneti )scenariul n.r.) in cateva cuvinte, ca sa intelegem si noi, cei profani, ce am fi putut avea si am pierdut.
  😉
  In alta ordine de idei, domnul Adrian Nastase a fost magistral. Vad ca nimeni nu a remarcat ce a spus esential acest distins politician patruns pana la nivel de celula şi ADN de sentimentul responsabilitatii.
  Domnul Nastase a spus ca acordul de coabitare trebuia semnat de TOTI liderii importanti ai coalitiei. Ar fi fost un gest barbatesc de asumare responsabila, de preferat in raport cu cautionarea ipocrita doar prin prezenţă, menită să salveze aparenţele unui fals puritanism care nu construieşte nimic. Puritanismul, mai ales cel aparent, întotdeauna, a demolat, nu a construit. Exemplul caporului sters si frustrat care si-a dorit un Reich de 1000 de ani, este , cred eu, perfect edificator.

 51. 52 Flavia aprilie 18, 2013 la 7:16 am

  Aseara ne-ati oferit noi motive de apreciere reverentioasa. Sunt convinsa ca toti cei cazuti sub tirul ultimelor mitralieri asa-zis politice din ultima vreme au resimtit prestatia Domniei Voastre din emisiunea lui Mihai Gadea ca pe un adevarat „pansament” si ca pe un prilej de „inviere”.
  Sper ca sambata sa ridicati PSD-ul in picioare, si la propriu, si la figurat!
  Totusi, daca nu se va intampla asa, ganditi-va ca noi cei de acasa, care suntem mult mai multi si care inca ne incapatanam sa facem politica bunului simt, ramanem toti in picioare aplaudand in Domnia Voastra adevaratul barbat de stat, notiune rara in Romania zilelor noastre, cand nasterea de tripleti de catre mama lichelelor atinge un ritm tot mai galopant.

  Cu deosebita consideratie

 52. 53 alice aprilie 18, 2013 la 7:40 am

  Corect, echilibrat, elegant.
  Felicitari, Dle Nastase!

 53. 54 Gabriela Savitsky aprilie 18, 2013 la 7:52 am

  Taranul,

  „Năstase” din 2004 nu era încă făcut. Acesta este Adrian Năstase, pe care l-am văzut cu toţii aseară. Fără sclipirea aceea ironică şi trufaşă din ochi. Fără şfichiuirile sarcastice – unele, da, savuroase – ale întorsăturilor frazei. Acesta este viul şi vibrantul Adrian Năstase, trecut prin purgatoriul propriei morţi (de bunăvoie îmbrăcând mantia lui Nessus) şi prin praful celei mai de jos experienţe umane (pierderea libertăţii). Şi a rezistat. Şi a ieşit renăscut. Acum poate să fie, să se facă, să devină orice. Pentru că Este.

 54. 55 ZeV aprilie 18, 2013 la 8:02 am

  Foarte corect, doamna Luminita Arhire 17.04.2013 6:06 pm.
  Intrebarea dvs este pertinenta:
  ,,Putem sa-l demitem pe coabitant ?”
  Poate îi convingeti dvs, pe colegii suparati pe domnul Ponta, sa raspunda, cu calm, la aceasta intrebare.
  Din pacate, ma astept la un singur raspuns: ,,nu-l putem demite pe unul, dar il putem demite pe celalalt”. 😉
  A doua intrebare, ipotetica, cu siguranta nu va primi decat un raspuns, evident evaziv, de cel putin 1 m lungime. Intrebarea ar putea fi:
  ,,Ce urmeaza ? ”
  …Iar o a treia, chiar că ar putea fi de antologie, prin raspunsurile potentiale estimabile:
  ,,Cine câştigă ? ”
  😉

 55. 56 Marian Nicolae aprilie 18, 2013 la 8:03 am

  Buna dimineata domnule profesor, va multumesc, sunt inca aici….

 56. 57 ZeV aprilie 18, 2013 la 8:05 am

  erata 7:11 pm
  exemplul caporalului
  scuze

 57. 58 Gavrila aprilie 18, 2013 la 8:06 am

  Cat de necesar a fost pentru noi toti acest catharsis prin adevar si asumare.
  Ati travesat Kalahari si ati ajuns la celalalt capat mai bun, mai puternic, mai iubit si cu o fortificata credinta in Dumnezeu. Iata toate atributele ce va fac un distins om de stat si care v-au fost daruite spre folosul Cetatii.
  Faceti de’acum inainte ce va dicteaza inima si constiinta – fiti convins ca noi toti va vom urmari si sprijini; deh, avem nevoie social-organica de un lider autentic!

 58. 59 Marian Nicolae aprilie 18, 2013 la 8:12 am

  @ Constantin Nicolaescu aprilie 17, 2013 la 10:35 pm

  Sunt oameni care se nasc in avans fata de vremea lor si ……..de contemporanii acestora………gen Basescu & Co.

  Dar, asa cum stim deja, totul are un rost pe acest pamant…..de aceea se pare ca trebuie sa suferim, pentru a iesi mai buni, dincolo de furcile caudine……

 59. 60 Marian Nicolae aprilie 18, 2013 la 8:20 am

  @ Draghi Puterity aprilie 18, 2013 la 2:07 am

  Cu toata modestia, unii dintre noi stiu ce vor cei ca ZeV & Co.

  Cititi Protocoalele Inteleptilor Sionului si veti intelege si dumneavoastra cat de stramba este lumea in care traim……..

 60. 61 constantin dan (@Constantin98Dan) aprilie 18, 2013 la 8:21 am

  Daca nu este ascultat in partid si nu poate indeparta gasca de filfizoni vorbareti , inconsecventi si impotenti propulsati in mai 2012 in posturi vitale pentru tara ( in mai mic un guvern CDR 1997 mai putin prapastios ) ce folos ? Oamenii vor lucruri concrete , investitii pentru viitor si copiii lor , o calitate a vietii mai buna ( care nu se limiteaza la mariri populiste de salarii fara acoperire economica ) ,persoane competente in functii , de la antrenori de Nationala la generali de armata si Ministri ai Marilor Proiecte , o tara respectata , si nu umilita , in afara !

 61. 63 Iluminatu aprilie 18, 2013 la 8:49 am

  …RETURUL

  „Analfabetul viitorului nu va mai fi cel care nu știe să citească, ci acela care nu știe să înțeleagă.“ – Alvin Toffler (n. 03.10.1928)

  Aseară, la Antena 3, Adrian Năstase şi-a început cursul de alfabetizare în masă a analfabeţilor viitorului.

  “Pentru mine, Traian Băsescu nu mai există”, a repetat AN, lăsând în seama “justiţiei imanente”, ceea ce nu trebuie să-I fie dat omului a face.

  Când Adrian Năstase s-a confesat că după mulţi ani a reluat “tenisul”, am înţeles cât este de puternic şi hotărât, că vor urma mingiile capodoperei sale “sportive”, care îi vor surprinde cu fundurile descoperite pe cei ce au ignorat… returul.

 62. 64 grigore aprilie 18, 2013 la 8:49 am

  acesta este adevaratul ADRIAN NASTASE pe care eu il cunosc de multa vreme.multi romani nu l-au cunoscut si nu l-au apreciat, atunci cind trebuia, la adevarata valoare si acum platim . mare pacat ca nu a fost inteles si ajutat de partid in 2004.

 63. 65 Marian Nicolae aprilie 18, 2013 la 8:52 am

  Suntem noi oare Generatia de pe Urma, sau Ultima Generatie ???

  Intrebari, intrebari, intrebari existentiale care nu au acces la un raspuns clar si edificator.

  Oare chiar s-au terminat sufletele in Rai pentru noii nascuti care vor veni?

  Atunci nu avem de facut decat sa punem undeva in orbita un mare afis:

  Atentie, aici sunt tigri…..

 64. 66 Doru Coarna aprilie 18, 2013 la 8:54 am

  Ce mi-a placut: schimbul de replici cu Gadea ref. la coabitare, Dvs ati fi coabitat? Dura intrebare, Atunci reformulez, daca erati VP ati fi coabitat? Atunci Da!

  Observi mai ZeV, AN nu ar fi semnat un act de coabitare, accepta insa ca un premier despre care nu a putut sa spuna cum e, a trebuit sa semneze! Mai mult, al treilea om, CA, nu a semnat, dovedind acelasi aluat de barbat politic cu al dlui Nastase! A, sigur, daca semnau toti trei era caz de iesire in strada, semnand doar doi insa, fraierii inca mai au de ce sa-si anine speranta aia vesnica a lor, care-i si caracterizeaza…

  Un alt aspect: cazul lui Adrian Nastase naste emotii puternice si toata lumea ar vrea ca epopeea sa continue in varianta de succes, Nastase revine si invinge, iar modul in care prezinta dansul acum intamplarile genereaza rezonante sufletesti firesti, umane, lucru rar in cazul politicienilor, mai ales al celor mari care au luat decizii grele, uneori impotriva interesului national dar in scopul unui accept, al unui progres, al unei realizari de succes, rezultate ulterior recunoscute chiar si de catre adversari!

  Nu trebuie insa confundata rezonanta cu realitatea! Revenirea dlui Nastase ar fi extrem de dificila, extrem de periculoasa pt Domnia sa, si cu foarte mici sanse de izbanda! Fortele care l-au invins nu au disparut, ele detin puterea absoluta si sunt mai puternice ca oricand! Jocul politic s-a radicalizat si este periculos pt un om in situatia dansului, se lupta cu arme interzise, cu bani, cu functii, cu dosare, cu tradari, cu santaje, cu cumetrii… Sigur ca mereu a fost asa, insa acum toate astea au ca finalitate puscaria, nu se mai opresc doar la discreditare, doar la distrugerea imaginii oponentului… Iar puscaria, oricat de tare te crezi, iti modifica complet psihicul, caracterul, dinamica cerebrala, poate te radicalizezi daca scapi, insa devii calm si previzibil, adica ineficace.

  Trebuie inteles ca starea de libertate fortifica psihicul individului tot asa cum leul din Africa ramane leu, iar leii lui Camataru sunt pisiciti… Cand pe perioade lungi de timp trebuie sa faci altceva decat gandesti sau iti doresti, psihicul sufera si ca sa evite asta, se reinventeaza, adopta automat o alta conduita, mai moale, mai permisiva cu tine insati obligatoriu, dar si cu altii, mai umana am zice noi… Numai ca astea te scot din starea de animal politic, de pradator de top! Cum sa imbraci iar tricoul invingatorului cand inca il ai pe cel al invinsului, chiar daca ego-ul stie ca ai dreptate!

  Mai intervine si sanatatea, caci toate astea lasa urme iar psihicul, cu cat este mai evoluat, cu atat sufera si se distruge mai tare deoarece constientizeaza exagerat situatia… Iar psihicul suferind distruge si restul organismului, dezorganizandu-l, poate doar deregland metabolismul pt o perioada si apoi intervine adaptarea si convalescenta, revenirea, sau definitiv, in cazurile triste cu sechele… Un detinut uzual, iese de acolo razand si spunand ca totul a fost pe nedrept si ca se va razbuna, le va rupe el capu’ tuturor, un intelectual autentic iese complet demolat…

  In fine, toate astea puse una peste alta, plus familia, cei doi baieti de exceptie, pe mine unul m-ar face sa contemplu linistit gainile alea de la Cornu si sa le numar ouale… In definitiv mi-as spune eu, am urcat atat cat s-a putut de sus si am facut cum se putea mai bine, dar am primit tot ce se putea mai rau, imi ajunge, am si alte indatoriri!

  Sigur ca nu-mi permit sfaturi, spun doar ce-as face eu. Daca dl Nastase alege sa reia lupta, il atentionez ca trebuie sa lupte cu sistemul si cu comunitatea a carui anexa este sistemul, nu cu Baselu’, si nu vad nicio sansa…

  Insa poate spune tuturor asa: stiti de ce nu merge treaba? Pt ca nu construim toti acelasi lucru, unii construiesc statul capitalist, altii statul de drept, altii statul democratic, altii pe cel politicianist, pe cel basist, si pe toti astia ii anima in fel si chip, cei ce construiesc societatea informationala globalizata, cea care pune in opera, care aduce la indeplinire maretul plan al globalizarii. Ca Romania sa reuseasca, trebuie sa cumpere bilet de supravietuire la chestia asta, sau sa reinventeze jocul. Ultimul care a incercat asta a fost Ceasca… Dar trebuie platit doar pretul corect, nu excesiv! Daca stii sa faci pretul, celalalt te apreciaza, ca la Istanbul, iar daca nu negociezi ci dai cat iti cere, se si supara pe tine… Se cheama ca nu ai simtul pretului, al pietii, al valorii, al monedei, al realitatii in definitiv, sau ca esti un simplu ticalos care dai de la tara orice doar ca sa iti cumperi si sa-ti securizezi slujba…

  Atat le-as spune, poate ar pricepe, poate nu, dar pot bifa si fapta asta, dupa care as reinspecta cotetele…

 65. 67 Marian Nicolae aprilie 18, 2013 la 9:08 am

  @ blogideologic aprilie 18, 2013 la 1:00 am

  Am citit si eu textul lui Catalin Poalelungi, cred ca merita sa fie postat aici.

  Viitorul Adrian Nastase

  http://cpoalelungi.blogspot.ro/2013/04/viitorul-adrian-nastase.html

  Cat poate face un om in viata? Atat cat ii lasa Dumnezeu scris in destin! De la regula asta nu se abate nici Adrian Nastase, noul, din nou nascutul, viitorul Adrian Nastase!

  Nimic nu este intamplator si iata ca omul asta iese de la priponul impus si nemeritat dupa 9 luni, o nastere de om! E altul! Este cel din viitor, in felul lui deja un Muadib, ca in Dune!

  El stie pentru ce traieste si se resimte fizic dupa socul, dupa trecerea in noua sa viata, in cealalta parte a destinului, trecere pentru care au suferit toti cei de alaturi si care il iubesc si pretuiesc dupa cum bine merita!

  Iesirea lui in media va urma. Un singur om, poate scoate, in numele istoriei si salvarii neamului si tarii asteia, din mainile multor forme brutale si nemiloase de amenintare pentru care nu suntem pregatiti si suntem letal de expusi?!

  Numele Adrian Nastase si trupul, atat au ramas din cel care a fost, care nu mai poate fi nici judecat si nici apreciat in niciun fel. Omul asta, actorul destinului sau de exceptie, vine din viitor si tot, dar absolut tot ceea ce este astazi in picioare si pare atotputernic, nu conteaza in comparatie cu viitorul si viziunea institutiei(dupa cum s-a apreciat pe merit in timpul emisiunii la Antena3) Adrian Nastase.

  El nu are nevoie sa fie titular de functie, este inevitabil liderul si sursa inspirational-vizionara, cel care pune caramida conceptului de viitor in care oamenii de aici poate vor trai si poate vor avea macar iluzia unei sanse.

  Nu Traian Basescu conteaza, el este o unealta inveninata a altora care au avut interesul si au efectiv nevoie ca Adrian Nastase sa fi fost umilit, decredibilizat si poate chiar aruncat in umbra ascunsa a puscariei, pentru ca ceea ce el cunoaste si isi aminteste, poate oricand rascoli destule lucruri fragil asezate. Acesti oameni cu interes de asemenea natura sunt si la el in partid si langa Traian Basescu. Ei sunt un grup transpartinic, apropiati si componenti ai servicilor secrete si practicanti cu constanta a unui abuz care a anemiat aproape fatal intreaga fiinta nationala! Ei trebuie sa iasa la lumina, se vor manca intre ei cand le va veni sorocul iar cel care ii va vinde va fi cel care isi va negocia pielea si averea, pentru ca sa poata pleca nestingherit in locuri unde isi va plati libertatea, tihna, placerile dar va tanji, ca fiecare dintre noi, dupa pamantul asta de care suntem legati si dincolo de moarte! Timpul nu e departe!

  Adrian Nastase este scapat din mana si din socoteala omeneasca. El se resimte si este vadit slabit dar are destinul de partea sa! Nu este nevoie sa revina in politica, mai ales in tigania si orbecaiala care se practica astazi peste tot.

  Refacand partidul sau din interior, moral si mai ales orientandu-l ideologic, el va sti cum sa inspire pe cei mai tineri si cu energii fizice explozive, care nu se vor impiedica de nicio constructie adversa si vor realiza lucruri pe masura si in numele celor carora le vor solicita votul!

  Nu exclud revenirea sa la putere, la modul direct si personal dar aceasta revenire, in fapt, va fi o venire la putere a altei persoane decat cea care a fost, a institutiei Adrian Nastase!

  Pana unde il va duce destinul pe omul asta? Pana acolo unde va construi o generatie reala de lideri, ar fi intr-adevar un act unic de destin in istoria tarii asteia chinuite si o sansa de viitor pentru toti!

  Nici dusmanii lui din afara PSD si nici cei din PSD nu stiu cum sa il perceapa si cantareasca pe Adrian Nastase, pentru ca el este un vestitor, el anunta viitorul inevitabil!

  Prin contrast, in timp ce Adrian Nastase vorbea la Antena3, pe RealitateaTv, Ioan Rus, dialoga cu Rares Bogdan. Trecutul mic, marunt si gaunos, spasmodic, puternic in contraste si inevitabil fata de viitorul care sa sta sa vina in ziua de maine!

  O parte din viitorul asta, pe care il va trai si il vom trai! Adrian Nastase deja il stie, lamurindu-si-l inca de pe cand era desprins de lumea de aici, privind-o de la distanta grosimii zidului inchisorii. Desprinderea asta ii era dureros de necesara pentru a putea ajunge cine este astazi, un om care va scrie istoria, un om de maine!

  Este spectaculos si incredibil si un template teribil aplicat marilor figuri ale istoriei: ei se remarca dupa o perioada de ratacire, au crestere si distinctie pana cand sistemul pe care chiar ei poate il vor fi ridicat le vrea capul, apoi ajung intr-un dureros surghiun si pierd iremediabil ceva sau pe cineva, ca sa fie intorsi de destin si pusi exact pe locul si in rolul de unde vor scrie istoria care sta sa vina!

  Cine sunt cei care au avut interesul de a ajunge Adrian Nastase la inchisoare, in umbra politica si la intunericul adevarului? Ei se cunosc intre ei, si-au impartit tara, flota, aurul si petrolul, armele ei si banii ei din banci, au vandut un popor cu tot cu morminte si cu fetii din burtile mamelor!

  Inevitabil le vine randul!

  Imi amintesc ca Benjamin Disraeli spunea ca omul capricios crede in sansa iar cel de caracter crede in destin! Karma, neh?

 66. 68 Marian Nicolae aprilie 18, 2013 la 9:10 am

  Ca de obicei, scribd.com ma lasa sa incarc materiale cu….portia………acum da, acum nu…..

  Acum NU…….

 67. 69 Cris aprilie 18, 2013 la 9:24 am

  V-am ascultat cu emoție. V-ați schimbat interior, era de așteptat, dar nu în rău. În orice caz, sunteți un om puternic, uau! Vă invidiez forța interioară. Și eu sunt un om puternic, însă dv. mă întreceți cu mult.
  Nu fac niciun pronostic asupra evoluției dv. O să vă urmăresc cu interes.
  În privința Justiției Imanente, cred că există. Am simțit-o pe pielea mea.
  Sănătate, că-i mai bună decât toate!

 68. 70 Cris aprilie 18, 2013 la 9:37 am

  @Taranul:
  Cu toată stima pe care v-o port, eu nu fac parte din „țara de nebuni”. Nu l-am votat NICIODATĂ pe Bs. Nici măcar pentru primărie.
  Părerea mea e alta: încet-încet, după 1990, calitatea electoratului a scăzut direct proporțional cu numărul diplomelor. Nu se mai face educație în familie, iar școala e slabă, cu toate „reformele” sau din cauza „reformelor”. De aceea, cei care au posibilități materiale își trimit copiii la școli serioase din Vest. Cei mai mulți posesori de diplome sunt niște ignoranți cu aere și tablete. Neavând educație și cultură generală, nu poți să vezi oamenii valoroși. Sigur că-ți plac cei ca tine: fără educație și fără carte. Ce sunt cei care-l plac pe Bs? Niște neamuri proaste ca și el. Eu nu sunt neam prost, deci nu-mi place Bs.

 69. 71 dtucra aprilie 18, 2013 la 9:38 am

  Nu „din pacate” ati avut revolverul in buzunarul stang, ci „din fericire”. Intotdeauna „din fericire”, sa nu va indoiti de asta. Ati fost absolut formidabil aseara, desi prima ora a fost tare ezitanta si m-am temut ca n-o s-aveti puterea sa iesiti la suprafata. Sper sa va revad curand. Numai bine, dumneavoastra si intregii familii.

 70. 72 Cristian aprilie 18, 2013 la 9:47 am

  Mi-a placut !

  Dar vreau mai mult ! Mult mai mult !

  Stiu, sunt nesimtit si trag de-un om care abia isi trage sufletul raspirand incet aerul primaverii.
  Dar vreau mai mult nu neaparat pentru mine cat pentru noi.

 71. 73 ZeV aprilie 18, 2013 la 9:49 am

  @sadicu, spune:
  ,,Insa tare mi-e teama ca din mainile actualei puteri va iesii o constitutie la fel de personalizata si in consecinta ,slaba.”
  COMENTEZ:
  Nu cred ca va iesi o Constituţie nouă, în timp util.
  Dar, dacă reiau constarea dvs că între 2001-2004 regula jocului a impus-o un premier cu personalitate, rezultă că se poate trăi, foarte bine şi cu actuala Constituţie.
  La urma urmei, trebuie să ne rafinăm noi înşine acurateţea opţiunii, astfel încât, să ajungă ,,sus”, doar oameni care ştiu să respecte regulile nescrise ale bunului simţ şi nu să abuzeze de lacunele inefabile din lege.
  Altfel spus, alternativa dvs cu un presedinte cu puteri sporite, dar care, respins de parlament in demersul sau de a investi un guvern ar urma sa demisioneze, mi se pare cel putin nastrusnica.
  Eu inteleg ca Antena 3, dar si celelalte televiziuni se simt ca pestele in apa, daca in Romania este instabilitate, conflict, bârfă şi o cvasi-perpetuă campanie electorală in preajma unor alegeri de cel putin doua ori pe an.. Problema este că totul costă şi plătim tot noi.
  Si-asa, cineva a inventat o formulă extrem de păguboasă, numită ,,an electoral”. De ce nu am spune, la urma urmei, ,,cincinal electoral”, că tot ne place gâlceava şi talk-show-urile care nu construiesc, niciodată, nimic ?
  Cred că, mai presus de o noua Constitutie, care, oricum, nu va multumi niciodata toate partile implicate intr-un război făr’de rost, se impune propria noastră reformă imanentă.
  Mereu aud oameni care spun: nu sunt eu de vină pentru că simt , gândesc şi acţionez aşa, politicienii sunt vinovaţi.
  Păi atunci, oameni buni, ne condamnăm singuri ca specie. Si celelate specii trăiesc, uneori in adversitate, intr-o goană perpetuă după hrană materială şi teritoriu, trăind doar pentru a mânca, a bea, a procrea şi…a muri, fără ca cineva să bage de seamă, sau, echilibrul Universului să fie afectat în vreun fel.
  Unii, mor înainte de decesul efectiv, din păcate. Asta se întâmplă când se înfing, cu bună ştiinţă, în insectarul fixismului ideatic şi ideologic.
  😉

 72. 74 Laura B. aprilie 18, 2013 la 10:12 am

  Poate ca Dumnezeu ne ingaduie uneori cutremure , dar nu pentru a ne darama si risipi, ci pentru a ne reconstrui , mai frumos , mai bine , mai trainic . Aceasta mi se pare forta adevarata unui om: renasterea .
  A vazut aseara un om renascut , demn , asumat .
  Va doresc sanatate multa , dumneavoastra si celor dragi !

 73. 75 Ghita Bizonu' aprilie 18, 2013 la 10:20 am

  ZeV a scris aprilie 18, 2013 la 8:02 am

  Foarte corect, doamna Luminita Arhire 17.04.2013 6:06 pm.
  Intrebarea dvs este pertinenta:
  ,,Putem sa-l demitem pe coabitant ?”

  Unu va fi demis . Incepe sa nu mai aiba importanta care din ei !! Dupa prumele incurcaturi economice (care se cam anunta) va fi necesar capu lu Motoc! Acu depanda cared in cei 2 catindatu va dori sa se sacrifice ptr binele celuilat .

  Zev ori e un ingenuu (adica e si zec!) ori un bashit sub acoperire (agent de influenta) Presupun ca de fapta el basheste pe aici . Si pregateste cadereea capului lu Tonta.
  Iar io zic :sa fie primit! Ca daca tontelu crede ca l-am votat ca sa isi bata joc de mine … ete na mi-o fi cumva mila de ala care s-a uit in copac pe baza votului meu. Daca va trage dupa el si partiduletu apai vina partidului e ca s-a rupt de electoratu sau ptr d’alde Rin Hotel, Ghita Irealiateta sau Truica Snagovitu…

 74. 76 santinela aprilie 18, 2013 la 10:27 am

  Domnule Nastase emisiunea a fost placuta si ati avut o prestatie foarte buna.Dupa ce terminati cu problemele judiciare va propun ceva.Ce ar fi sa scrieti o carte in care sa demontati „stiintific” ,din punct de vedere juridic, motivarile,deciziile si hotaririle procurorilor si judecatorilor care au fost implicati in cauzele dvs ? Da, acele acte juridice „produse” de astia incompetenti si slugi la stapinire. Parca vad- titluri de „Asa nu !” si care sa inceapa cu numele judecatorului sau procurorului in cauza alaturat „capodoperelor lor” desfiintate apoi juridic pentru uzul studentilor de la drept. Ar fi excelent, mai ales ca unii din lingaii astia basisti cred ca si predau pe la niste facultati.

 75. 77 elena aprilie 18, 2013 la 11:12 am

  V-am urmarit aseara captivata.
  Am pierdut prima parte in care s-a vorbit despre evenimentul din 20 iunie, si poate ca e mai bine.
  Am fost captivata si m-am aflat, toata emisiunea, pe inaltimi.
  Va multumesc! si multumesc lui Dumnezeu ca a dorit sa nu va ia dintre noi.
  Va doresc multa sanatate si putere de munca pentru a fi prezent in viata publica si politica spre binele nostru, al cetatenilor acestei tari.
  Va doresc de asemenea multe bucurii si impliniri alaturi de familia dvs.
  Mamei dvs. multa sanatate si bucurii!
  Si nu in ultimul rand, FELICITARI pentru interviul de aseara.
  A fost deosebit! Ma impresionat in cel mai inalt mod cu putinta decenta emotiilor, sentimentelor, a gandurilor exprimate. Pe langa aceeasi finete a comportamentului de om politic si diplomat.
  Toate cele bune!

 76. 78 ioana2008 aprilie 18, 2013 la 11:15 am

  felicitari pentru ieri si pentru puterea pe care o dovediti acum intors inapoi…aseara am inteles de ce va uraste basescu…el nu va fi niciodata un intelectual de calibrul dvs….si mai ales cand compari cele doua vagaboande analfabete cu baietii dvs aproape mi se face mila de el…..cu toate ca sunt crestina as aplica …ochi pt ochi…dar putin altfel…sa-l vad la coada la vorbitor sa duca sampon pt Eba…care …ritzi…se stie….poate voi trai suficient de mult sa vad „imanenta” functionand…hihi.
  mi-am adus aminte ce a spus Iosif Boda mai demult , cand toti va vedeau terminat in 2004 cand toti cretinii s-au repzit sa voteze diavolul, citez aprox…urma lui Nastase se vede de pe luna ca si zidul chinezesc…asa este va tin pumnii in continuare

 77. 79 Marcus aprilie 18, 2013 la 11:17 am

  Domnule Prim Ministru, Nastase, Nu Ne Duceti Cu Presu, Caci Nu Sunteti Plesu !!

  O spun cu mana pe inima si constient ca-mi voi lua ceva injuraturi, acum in Santul Post al Pastelui, de la foarte putinele capuse pupinbasiste care, cantonate in zona anal-prezidentiala, se hranesc inca din sange alcoolizat cu Chivas pe banii contribuabilului roman. Si o spun pentru ca m-am bucurat sincer cand l-am vazut pe d-l Nastase, din nou liber, pe un platou de televiziune, emanand un aer de intelectual sadea trecut nemeritat si vindicativ politic prin furcile caudine ale unei justitii respondenta la comanda prezidential-cotrocenista. Daca Adrian Nastase ar fi fost condamnat pe bune, in urma unui proces corect, bazat pe probe si toate celea ce duc la o condamnare fara dubii intr-o justitie neaservita politic, aceste randuri nu ar mai fi incarcat memoria PC, dar asa este cazul sa-mi exprim bucuria.
  Dar despre condamnarea d-lui Nastase am mai scris si nu acest subiect doresc sa-l dezvolt astazi, ci foarte pe scurt sa incerc sa-i dau eu un raspuns aplicat si la obiect unei intrebari careia domnia sa i-a dat un carcater retoric, si anume:”Cui a servit condamnarea sa?”.
  Voi incepe prin a spune cui NU i-a servit aceasta condamnare, ba mai mult i-a facut un imens deserviciu, si anume lui chiombila. Actul de razbunare golaneasca a sfertodoctului securist Basescu impotriva politicianului si intelectualului de marca Adrian Nastase, s-a intors exact ca un bumerang impotriva lui Uciga-l Toaca si a aratat unei societati intregi satula deja de samavolniciile si caraghioslacurile comise de impostor, ca Basescu nu este altceva decat un animal, Punct.
  Paradoxal este faptul ca respectiva vendetta i-a folosit chiar d-lui Nastase, transformat de imbecil in martir politic, iar ca experienta de viata, chit ca s-ar fi lipsit bucuros de ea, i-a aratat d-lui Nastase ca toti suntem muritori si oricand putem deveni victimele racilelor care domina anumite caractere visceral-razbunatoare ca in cazul pitecantropului de la Cotroceni.
  Dar atat cu asta.
  In continuare, cu parere de rau, de pe umila mea pozitie de profan in ale politichiei sau Dreptului Constitutional (cu toate ca datorita lui Basescu avem acum cateva milioane de romani specialisti in aceasta materie, care se intreaba: cum este posibil?) tin sa-l atentionez pe d-l Adrian Nastase, ca desi laudabila solidaritatea d-lui cu propria sa creatie, Micul Tontulescu, totusi incercarea sa de ducere cu presu’ a puletilor prin justificarea “pactului Ponttatrop-Basescov”, de pe pozitia similitudinilor dintre coabitarea din regimul politic din Franta si haloimisul in care ne-a bagat chiombu cu larga participare a lui Ponta in Romania este total falsa si vadit manipulativa.
  In argumentatia sa d-l Nastase porneste de la premiza falsa ca:
  “În România, ca şi în Franţa, pierderea alegerilor (sau a majorităţii parlamentare) de către partidul său, reprezintă pentru preşedinte o grea încercare, atât sub aspectul “orgoliului”, cât şi din punct de vedere al exercitării concrete a unora dintre prerogativele sale.”
  In Romania conform Constitutiei tarii, odata ales, presedintele nu mai are practic nicio treaba cu partidul sau, sau cu orice alta grupare politica, el devenind automat si obligatoriu neutru din punct de vedere politic.
  Atunci unde este similitudinea d-le Nastase?
  In aceeasi nota manipulativa d-l Nastase continua:
  “Problema coabitării se pune, însă, în definitiv, în relaţiile dintre preşedinte şi noua majoritate parlamentară. Deci, între executiv şi legislativ.“
  In Franta DA, domnule Nastase, unde aveam republica prezidentiala, in Romania NU, domnule Nastase, unde presedintele, constitutional, nu are absolut nimic de-a face cu executivul, el putand fi doar subiect de invitatie la anumite sedinte ale guvernului.
  Deci semnul egal intre modelul de coabitare francez si cel Ponttatrop-Basescov nu sta in picioare de niciun fel, chit ca dorinta autorului de a spala obrazul pupilului este mai mult decat evidenta.
  Suplimentar la argumentatie imi permit, in prostia si ignoranta mea in materie, sa afirm ca hartia semnata de premier si presedinte, pe langa faptul ca din punct de vedere al efectelor juridice este nula si neavenita, ea putand fi folosita cel mult drept hartie igienica, deoarce “coabitarea” dintre cei doi este definita si reglementata fara a se lasa loc de interpretari de Constitutia tarii, reprezinta totodata un act de complicitate a premierului la siluirea Legii Mama pe care prezidelu’ o practica plin de elan tineresc si virilitate de mai bine de opt ani de zile. Totodata, poate d-l Ponttatrop nu si-a dat seama cand a comis-o, dar il scoaste la sorici pe nesimtitu’ de Basescu in ochii europenilor, necunoscatori in ale Constitutiei din tara noastra (vezi Merkel, care habar nu avea ca presedintele poate fi demis prin suspendare si Referendum), legitimandu-i manareala de la Referendum-ul prin care a fost demis de o majoritate covarsitoare a romanilor si dand totodata apa la moara celor care au acuzat USL-ul de tentativa de lovitura de stat (sac!).
  Un lucru as mai avea de adaugat, pornind de la exemplul prin care d-l Nastase il compara pe chiombila cu o vulpe impuscata de pe care fug puricii si anume ca individului, decat sa i se aplice din nou un tambalau de suspendare, poate fi lasat sa crape dracului in neputinta sa.
  Numai ca deciziile luate de Ponttatrop, in urma angajamentelor pe care si le-a luat prosteste prin semnarea unui petec de hartie, dovedesc ca nici pe departe nu-i vorba de asa ceva, ba dimpotriva Ponta este dispus sa-i faca fel si fel de concesii cu efecte castastrofale pe termen scurt si mediu ignarului razbunator de la Cotroceni, fara sa se gandeasca la faptul ca prin asta loveste emotional si nu numai in milioane de romani de buna credinta.
  In rest: Bine ati revenit, Domnule Prim Ministru, Nastase!

 78. 80 ioana2008 aprilie 18, 2013 la 11:18 am

  si inca ceva…imaginea cu vulpea si cu puricii este geniala…ca si atitudinea dvs in caz…, perfecta…

 79. 81 elena aprilie 18, 2013 la 11:21 am

  „M-a”
  Imi cer scuze!

 80. 82 daniela semenescu aprilie 18, 2013 la 11:58 am

  Multumesc, sper ca a fost o emisiune de bun augur, adica o sa va mai vada poporul in lumina Dumneavoastra advarata, nu cum va descriu …. aia mici.
  Va rog din toata inima sa va ganditi la o serie de CONFERINTE LA ATENEU- „Dialogurile lui Adrian Nastase”-fara comper, fara altcineva. Dumneavoastra si cu noi, cei din sala.
  Sunt convinsa ca ar fi un succes deplin, nu despre politica explicit (caci ce nu e politica) dar despre ce considerati, orice subiect vi se potriveste, orice spuneti este minunat. Abia astept sa se inghesuie si cine nu te astepti…. Desi programul anuntat aseara e supraincarcat. Stiti, e pacat ca atata lume care ar putea beneficia de cunostintele, intelepciune, atat de rare acuma. Am certitudinea ca viata politica nu e numai in interiorul partidului si influenta Dumneavoastra poate fi chiar cu mult mai mare in viata cetatii-Romania din „situatia” de „fara de partid”, ridicol dar vor intelege toti si asta poate fi chiar amuzant pentru noi.
  Cu muulta simpatie si speranta sa va vad/ascult la conferinte cu public larg.

 81. 83 Mirela aprilie 18, 2013 la 12:24 pm

  Ati fost elegant ca de obicei, din toate punctele de vedere. Si mi-a plăcut să aud că aveti multe planuri de viitor, that”t the spirit ! Și sănătate maximă si urări de bine mamei Dvs.

 82. 84 minnie aprilie 18, 2013 la 12:30 pm

  Va apreciaza, in sfarsit, oamenii de rand cu pretentii de ‘telectuali (adica jurnalistii). In sfarsit, ”v-ati corectat”: nu mai sunteti ”arogant” si ”ironic”. Asa ca meritati ”bunavointa” lor. Ce nu inteleg ei este ca asa ati fost mereu: uman (ca altfel nu erati de stanga), puternic, destept. Doar ca va tineati (cam prea mult) emotiile acasa. De-asta v-au urat, Dle Nastase. De-asta nu v-au ales si l-au preferat pe Basescu (care plange, rade, nu se exprima ”complicat” si totul in vazul lumii – ca doar asta intereseaza). Acum le sunteti accesibil. Asa li se pare. Bine ca asa li se pare. Oamenii astia au putere: pot face praf imaginea cuiva. Curtati-i. Invitati-i la cafea, asa cum ati spus aseara.
  Jurnalistii astia sunt calare pe o putere uriasa. Cand ii vad cum se plang ca agenda publica e facuta de Basescu… Deloc adevarat. Ei sunt cei care aleg subiectele.
  Despre Dvs: jos palaria !!! Am vazut aseara un om mare, onest siesi si vietii lui. Pur si simplu va respect din toat inima. Sa va dea Dumnezeu sanatate si incredere !
  Am auzit aseara ca nu puteti dormi noaptea cateodata. Un tratament la homeopat garantat rezolva chestiunea !!!

 83. 85 Cornelia M. Balas aprilie 18, 2013 la 12:53 pm

  Domnule prim-ministru,
  felicitari pentru modul elegant, uman si barbatesc prin care v-ati comportat ieri la emisiunea Antenei 3. Eu una am avut emotii foarte mari atunci cand v-am vazut gata de a intra in emisiune – au fost emotiile revederii.
  Sunt bucuroasa sa constat ca ati ramas acelasi om integru pe care il stiam si sunt si mai bucuroasa ca acum se vede si mai clar discrepanta dintre calitatea de om special a lui Adrian Nastase si cea de persoana abjecta a lui basescu.
  Va multumesc!

 84. 86 dlnimeni aprilie 18, 2013 la 1:19 pm

  Despre viata cea noua a dumneavoastra: domnule Nastase: cunosc un domn ( si cu siguranta ca nu va este necunoscut nici dumneavoastra) care si-a inceput cariera politica la virsta pe care o aveti dumneavoastra acum: are astazi 85 de ani si a fost de trei ori parlamentar si a fost sef de comisie parlamentara. Asa ca este timp destul pentru o noua viata politica.

 85. 87 Radu Humor aprilie 18, 2013 la 1:48 pm

  Se vede că vă strânge puţin cămaşa de apostol în care v-au băgat unii şi că nu vă simţiţi pre lejer în noua ipostază ( cu sabia lui Ponta deasupra capului 😉 ).
  Dar e din ce în ce mai clar că sunteţi naşul acestei coabitări, care până la urmă se dovedeşte că-i serveşte numai lui Victoraş ( care se pare că de data aceast a avut grijă (şi) de copii.), celălalt fiind oricum împuşcat cu cele aproape 8 milioane de gloanţe trase la Referendum ( dovadă că purecii portocalii au început să părăsească cadavrul !)
  Victoraş în schimb are acoperire la toate măsurile pe care le ia ( parcă într-o mare veselie 🙄 ) şi cam toate împotriva celor ce indirect, l-au votat !
  Iar la orice nemulţumire, scoate din buzunar fiţuica coabitării pe care-o trânteşte pe masa oricărei discuţii, mai ales cu liberalii !
  Cam la fel cum fac cei cu certificate false de handicapat ( schimonosindu-se,fie fizic, fie fluturând vreo foaie de hârtie pe care nimeni n-ajunge s-o citească vreodată 😉 )
  Că, adică uite ce „buba” are el şi nimeni n-are voie să-l tragă la răspundere pentru toate cele nepermise pe care le face ( ba se bagă-n faţă peste rând, ba cerşeşte, ba ciordeşte, ba minte, ba păcăleşte, ba mai şi înjură, dacă nu-i iese pasienţa ).
  Eu unul pot pune pariu că toată această mascaradă ( la care cu bună dreptate Antonescu n-a vrut să participe !) este doar pentru transferul puterii oculte de la Băsescu la Ponta ! Şi atât !
  Ce au de câştigat românii din asta ?
  Ipotenuza !

 86. 88 Fragmentarium Politic aprilie 18, 2013 la 2:01 pm

  Despre un interviu si o a doua coabitare

  Purgatoriul detentiei nu te face neaparat mai bun, uneori, si sunt destule statistici ingrijoratoare in acest sens, la iesire aflam o rafinare a raului. Depinde si de sistemul de reciclare, dar si de materia de intrare. Evident, lucrurile stau cu totul altfel in cazul unei inscenari judiciare, pe motive politice. Este suficient sa citesti Jurnalul fericirii, al lui Nicolae Steinhardt sau sa fi urmarit primul interviu in libertate al lui Adrian Nastase pentru a gasi aceeasi confirmare, natura umana poate atinge, in situatii de exceptie, o tarie asemanatoare rocii bazaltice, pe care nici incandescenta vulcanica nu o poate distruge.

  Am vazut aseara, la Antena 3, un Adrian Nastase spiritualizat de nedreptate si suferinta, care a tinut dreapta cumpana judecatilor si viziunilor politice. Probabil ca interviul sau fluviu, de 2 ore, va avea un efect de reasezare a multor placi tectonice ale politicii romanesti, magnitudinea unora dintre idei iesind efectiv din matca a ceea ce am cunoscut in ultimii ani. Politica, am citit printre randurile interviului, nu trebuie sa fie grevata de mize, orgolii sau razbunari personale, ci trebuie sa fie intotdeauna un taram al intereselor nationale, dar nici trecutul nu trebuie sa impieteze asupra viitorului, pentru ca, asa cum spunea Parintele Justin Hodea, staretul manastirii unde Steinhardt s-a retras in calugarie si ortodoxie, Satana care vede ca nu te poate duce in pacat incearca sa te tulbure cu trecutul.

  Cred ca nimic nu poate fi mai relevant pentru o infrangere care te inalta, comparativ cu o victorie care te coboara, de care Adrian Nastase amintea in interviu, citandu-l pe Nicolae Iorga, decat marturisirea ca nu nutreste niciun fel de ganduri de ura sau razbunare fata de Traian Basescu, ca nu va privi cu manie in urma, ci cu incredere inainte, ca desi personal nu este de acord cu numirea lui Kovesi la DNA, politic o poate intelege. Nu este nicio indoiala, in caratele unei asemenea gandiri aflam si pretuirea de care se bucura omul politic social-democrat. Oare cati politicieni, vazand modelul Nastase, se vor rusina de succesele lor lichelesti?

  Ascultandu-l pe Adrian Nastase, mi s-a verificat inca o data ideea ca fapte aparent de neinteles din politica inalta ies din schemele inguste de gandire cu care cei mai multi se obisnuiesc, dar si ca o strategie care este inteleasa de omul de rand, de politicianul mediocru sau de catre adversar este fatalmente o strategie proasta. Sa ne imaginam numai la cat de perdanta poate fi strategia unui general pe care o inteleg pana si soldatii! Ceea ce vreau sa spun, si veti vedea mai jos de ce, este ca politica inteligenta poate fi inselatoare ca intr-un joc de carti, in care se poate castiga la cacealma, sau ca intr-un joc de biliard, in care efectul util iese din ricoseu.

  Sunt indivizi, si nu ma refer aici numai la politicieni, ci si la analisti si jurnalisti, care nu au inteles ca Victor Ponta a evoluat de la „micul Titulescu” la un mare politician (presupun ca s-a inteles ca nu iau in calcul criticile tactice aduse premierului, absolut normale, ci pe cele care izvorasc din perceptii strategice). Adrian Nastase si-a exprimat, in interviu, aceasta ultima apreciere, si nu cred ca fara acoperire, daca privim la arhitectura relatiilor de putere din USL si dintre premier si presedinte, in care aflam doua tipuri de presiune, care necesita un management politic extrem de sensibil.

  In mod practic, dupa parerea mea, Victor Ponta traieste cea mai iesita din comun situatie politica, aceea de a gestiona simultan doua coabitari, prima, cu presedintele, cea de-a doua, cu polul de centru-dreapta din USL. Cea care a condus la aceasta realitate este ideologia binara, atat din interiorul puterii executive, cat si din cel al aliantei social-liberale. Chiar daca mai putin constientizata, coabitarea din USL, dintre ideologia de centru-stanga si cea de centru-dreapta, este un fapt care nu poate fi negat, dupa cum protocolul aliantei si intelegerile de partajare a puterii guvernamentale reprezinta, prin ele insele, un pact de coabitare. Cu alte cuvinte, coabitarea ideologica duce la coabitare in administrarea puterii, indiferent ca este vorba despre o putere a statului sau o putere a unei aliante, iar cand acest lucru este hotarat sau validat de catre electorat, nimic nu ar mai fi de adaugat.

  Faptul ca Adrian Nastase l-a apreciat cu o nota mare pe Victor Ponta mi se pare a tine de esenta lucrurilor, care cu siguranta se va reconfirma la Congresul PSD de sambata. In ceea ce priveste nota mai mica data USL-ului, cred ca explicatia ar trebui cautata in unele grupuscule discursive din PSD si PNL. Succes Congresului PSD!

 87. 89 Theodora aprilie 18, 2013 la 2:13 pm

  Daca Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman atunci “dictatura parlamentara” de care se teme Elena Basescu – EBA, sotia lui Sida, ineamna o dictatura a poporului prin reprezentantii sai, alesi in mod democratic prin vot.
  Elena Basescu nu vrea “dictatura parlamentara” – Dictatura lui Basesecu era mai buna?
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/04/17/elena-basescu-nu-vrea-dictatura-parlamentara-dictatura-lui-basesecu-era-mai-buna/

 88. 90 ioan aprilie 18, 2013 la 2:23 pm

  Bine ati revenit! Sa fie intr-un ceas bun!

 89. 91 Taranul aprilie 18, 2013 la 2:54 pm

  @Cris.O leaca de carte stiu si eu,am facut scoala cind erau cite 7 insi pe loc la concursul de admitere.Nu l-am votat niciodata pe matroz,dar a fost adus la putere de voi,orasenii,care va credeti mai grozavi.In echipa lui sint toti desteptii gen Liiceanu,Papahagi,Macovei,Preda,Fostul presedinte al ICR si alti semidocti.Am stingacii in utilizarea laptopului,dar nu inseamna,neaparat ca sint neinstruit.

 90. 92 Adrian B. aprilie 18, 2013 la 2:59 pm

  Felicitari , d-le Adrian Nastase ! Ati demonstrat inca o data ca sunteti un OM SUPERIOR ! Sunteti cu un cap deasupra tuturor politicienilor din Romania ! Nici cei mai mari dusmani ai d-voastra nu va pot contesta inteligenta , nivelul de cultura , intelepciunea , echilibrul , toleranta , diplomatia si eleganta . Dar mai ales inteligenta !

  Iar comparatia aceea dintre Basescu si o vulpe moarta ( sau ranita ! ) de pe care sar purecii , este criminala ! Cred ca am ras vreo doua ore …

  In ceea ce priveste intrebarile lui Mircea Badea ( cu care eu rezonez 100% !) as avea de facut un comentariu .

  Eu va inteleg tacerea si momentele prin care treceti !
  Dar eu , ca simplu cetatean , neimplicat politic si care nu v-am cunoscut niciodata , NU POT SA ACCEPT nedreptatile la care ati fost supus !
  Pentru ca aici nu este vorba de revansa sau numai de dumneavoastra ! Este vorba despre niste TICALOSI ( Traian Basescu si slugile sale !) care se folosesc de institutiile statului pentru a-si elimina adversarii politici sau persoanele incomode .
  Iar acesti indivizi trebuie PEDEPSITI !
  Cred ca la asta s-a referit Mircea Badea…

 91. 94 sep aprilie 18, 2013 la 3:21 pm

  o vorba din batrani spune as :ASCLTAT-TI INIMA SI SUFLETUL, atunci cand esti victima unei umilinte ! gandeste bine, analizeaza si fa pas cu pas ceea ce trebuie.Asta a-ti facut di Dv Dle Nastase si va felicit ca sunteti la fel de puternic ca altadata.
  Glasul poporului este cel ce va transmite simtamintele lui si , cum dv sunteti un om mai Special stiti cum sa abordati problema ANALIZEI.
  NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA ; dar eu mai zic ceva „nu-ti dori ca s-ar putea sa se-ndeplineasca!” si deci SCHIMBAREA ROMANIEI TREBUIE SA SE REALIZEZE:
  POPORUL ESTE CHINUIT ; DESTRAMAT SI SUPUS UNOR ENERGII NEGATIVE FARA CONTROL; de aceea trebuie sa fie unit si sa caute cele mai bune solutii.Este adevarat ca POPRUL GRAIESTE si POLITICIENII TREBUIE SA ADUCA LA INDEPLINIRE CEEA CE ESTE MAI BUN PENTRU NATIUNE SI VECINATATE.
  SUCCES LA CONGRESUL PSD ; eu cred ca mintile luminate vor fi incarcate cu energia necesara gasirii TUTUROR SOLUTIILOR !

 92. 95 Marian Nicolae aprilie 18, 2013 la 3:34 pm

  Domnule profesor, demnitatea dumneavoastra de om mandru, condamnat pe nedrept, reiese din fiecare cuvant pe care l-ati spus.

  In legatura cu ceea ce a spus domnul Marian Vanghelie:

  ” Adrian Năstase este deja o instituţie.”

  Cred ca putem adauga fara sa ne inselam, in ciuda dusmanilor dumneavoastra si ai dusmanilor acestei tari ca:

  Adrian Năstase a devenit o legenda, Adrian Năstase a devenit un mit al unei Romanii profund nedreptatite de catre vecinii sai si in general de catre comunitatea internationala.

  O Romanie nedreptatita tot la fel ca si fostul sau Prim-ministru….

  Adrian Năstase…….

 93. 96 Marcus aprilie 18, 2013 la 4:17 pm

  De Rasul Anusului (pe blogul meu apare forma agreata de academie „cur”), Elenina+Chiombila=Luv

  “Membru de bază al Fundației Mișcarea Populară, Elenina Nicuț, a declarat, într-un interviu acordat pentru Kamikaze, că nu-și poate explica cum “pot unii oameni să-l urască atât de tare” pe președintele Traian Băsescu.

  Întrebată cum este este șeful statului, Elenina Nicuț, a afirmat: “Am spus-o și o mai spun. O capodoperă. Îmi recunosc simpatia pentru el, de altfel declarată în nenumărate rînduri. Mă uitam la el și întrebam cum pot unii oameni să-l urască atât de tare. E singurul care râde cu gura până la urechi, mai mult decât îmi reușește mie”, a spus avocata, precizând că Traian Băsescu, la prima întrunire cu liderii Mișcării Populare, și-a declarat sprijinul pentru acțiunile viitoare ale fundației.”

  vezi poza la mine pe blog

  Am spus-o și o mai spun. O capodoperă.
  N.A.: La cum arata originalul mult mai potrivita este forma de masculin: “un capodoper”.

  Elenina cea focoasa, iubitoare de frumos,
  Il gasi pe badea chiombu “capodoper barbatos”.
  Nu ma intrebati ce-i asta, stie doamna avocat,
  Care prin asa sintagma puse motul la c….t.

  Si-i acoperi chelia cu strat gros de auriu
  Ce il tine si fereste sa se duca pe pustiu.
  Ba, mai mult, si hahaitu-i ea-l facu de mare fala
  Un motiv pentru chiombila sa imbrace tol de gala.

  Sa-si ia laurii de Mister, varianta pentru Miss
  Chit ca noi cu mic cu mare pus-am votu’ pe demis.
  Eleninei, avocata, i-a cazut insa cu tronc
  Si la asternut cadana isi doreste-un dobitoc.

 94. 97 Cris aprilie 18, 2013 la 4:21 pm

  Total de acord cu dv. în ceea ce-l privește pe Bs: trebuie ignorat cu desăvârșire. Trebuie lăsat să se zbuciume la B1, la congresele avocaților și notarilor, și ar fi bine dacă televiziunile de știri nu l-ar băga în seamă în afară de acțiunile europene la care el va participa inevitabil. Din păcate, televiziunile îl bagă în seamă pentru că ăsta e jobul lor.
  Dacă Ponta și USL s-ar lupta cu el, ar însemna că el contează. Dacă nu se vor război cu el, e un semn că el a trecut la „și altele”.

 95. 98 exasperat aprilie 18, 2013 la 4:43 pm

  Cam așa arată un OM DEMN.

 96. 99 Jr aprilie 18, 2013 la 4:46 pm

  Domnule profesor Adrian Năstase, doresc să vă spun că nu aţi fost singur niciun minut la închisoare. Pentru că am înţeles nedreptatea ce vi s-a făcut, cu gândul şi sufletul am fost mereu lângă dumneavoastra. Dacă ar fi fost posibil aşi fi acceptat să execut o parte din pedeapsă. Am auzit mai mulţi cetăţeni care vă apreciază spunând vorba asta: „mai bine stăm noi pe rând la închisoare şi eliberăm omul atât de folositor societăţii”. Am aşteptat eliberarea domnului Adrian Năstase aşa cum am aşteptat să vină primăvara cu toate binefacerile ei. Poate numai familia a fost mai grăbită, mai emoţionată şi mai dornică să vă vadă acasă. Pentru publicul larg drama dumneavoastră a trecut la rubrica „Aşa NU!” Sunteţi aici; Suntem din nou împreună; Idialurile noastre de pace şi dreptate s-au păstrat nealterate; O vom lua de la capăt şi vom învinge până la capătul celălalt. Acum sunteţi aici; Bine aţi venit acasă domnule Adrian Năstase. Am aşteptat cu emoţie revenirea dumneavoastră în viaţa publică. Un milioan de telespectatori au dorit să vă vadă în interviul de aseară oferit la Antena 3. Aprecierile asupra prestaţiei dvs. sunt la superlativ. Doamne ajută.

 97. 100 Despina aprilie 18, 2013 la 5:11 pm

  Vârf de audiență 7,1%, cf. Radu Tudor, ccea ce va să zică foarte mult pentru un canal de nișă. Revenirea publică a fost așteptată și bine primită, însă am mari îndoieli cu privire la autenticitatea sentimentelor prietenești ale vorbăreților din PSD. Că mulți purtători de cuvânt aveți dintr-o dată!

 98. 101 constantin dan (@Constantin98Dan) aprilie 18, 2013 la 5:24 pm

  Dupa ce reproduce agentia Mediafax , care apartine ingrozitorului trust care detine si ProTV ,la originea manelizarii Romaniei in anii Basescu , Ion Iliescu ar fi destul de ostil reintrarii lui Adrian Nastase in functii importante : ” reper moral ” , ” se va orienta spre viata profesionala , fiind studios ” .
  Nu stiu cat e de adevarat , dar nimeni , nici Basescu , nici Macovei , nici Iliescu nu cred ca au de ce da indicatii si orientari lui Adrian Nastase .
  Nu PSD-ul care este astazi , in 2013 , asa cum este , cu o generatie de ” tineri ” vadit incompetenta si carierista ( Miron Mitrea pe langa Sova este un monument de competenta si daruire in munca , e usor sa spui ” nu sunt bani , asteptam finantare privata ” – asteapt-o , cine o sa lucreze pentru tine , trantorule ? ) , are nevoie de Adrian Nastase , Romania , toti , avem nevoie de Adrian Nastase .
  Daca Iliescu nu-l gratia , in mod absolut idiot , pe Cozma , in noiembrie 2004 , nu dadea pretexte aliatilor PSD de atunci sa treaca cu arme si bagaje in tabara basista – in 2004 alianta DA avea cred 30 % din voturi , furnizandu-i trisorului Basescu un Parlament si un guvern la dispozitie , timp de opt ani …

 99. 102 George Ban aprilie 18, 2013 la 5:31 pm

  Domnule Adrian Nastase,

  Absolut de acord cu tot ce ati spus! Faptul ca gandim la fel ma bucura tare mult!

 100. 103 George Ban aprilie 18, 2013 la 5:33 pm

  @Marcus
  Daca va declarati „profan”, „prost” si „ignorant”, ce valoare pot avea spusele Dvs?

 101. 104 George Ban aprilie 18, 2013 la 6:16 pm

  Dle Nastase, am uitat sa va felicit pentru actiunea la CEDO! Acum inteleg de ce Morar si CSM sunt atat de disperati cu judecatorul nostru de acolo.

 102. 105 MIO aprilie 18, 2013 la 6:21 pm

  BINE ATI REVENIT!!! Sunteti un MARE OM si un MARE DOMN!!! Nu se poate exprima, in cuvinte, bucuria de a va revedea la TV, (la Congres nu am sanse- ce fericita as fi sa va intalnesc….). V-am ascultat cu maxima atentie si am constatat ca sunteti LA FEL DE PUTERNIC, desi se observa o oarecare tristete; v-a marcat aceasta perioada f.f.f.grea, insa nu v-a daramat si ma bucur nespus de mult. Am remarcat si faptul ca sunteti mai disponibil, (sigur ca avand atatea responsabilitati si in politica si in viata personala nu aveati cum sa fiti si aproape de noi), sunteti mai BUN din toate p.d.v. si noi toti avem multe de invatat de la OMUL SUPER-DOTAT, ADRIAN NASTASE. Sa va dea Dumnezeu viata lunga si sa ne bucuram de noile proiecte pe care le veti impartasi cu noi.

 103. 106 George Ban aprilie 18, 2013 la 6:26 pm

  O problema pentru tehnicienii blogului: de circa o saptamana, pe telefonul mobil intra doar textul articolului, NU si TEXTELE comentariilor. Din comentarii vad doar imaginea-cod, autorul, data-ora si linkurile (daca sunt) din postare. Blogul Corina Cretu, care este tot la „wordpress”, il vad complet. Aveti vreo explicatie? Va multumesc!

 104. 107 dlnimeni aprilie 18, 2013 la 6:39 pm

  Fragmentarium politic: frumos comentariul dumneavoastra. Va ofer raspunsul meu la intrebarea dumneavoastra cu „lichelestile”: nici unul.

 105. 108 Pierit-au Dacii ? aprilie 18, 2013 la 6:40 pm

  Foarte bine, pentru prima prestatie dupa o lunga absenta.

  Continutul insa – ghidat de intrebarile lui Gadea, a fost ca o mancare chinezeasca – dupa juma’ de ora iti este din nou foame… : )

  „Ce a fost”, s-a dus. „Ce va urma” e mai important. Cine sunt prietenii, cine sunt dusmanii, care sunt atuurile Romaniei, care sunt punctele slabe?? Lucrurile trebuie spuse pe fata, atat cele vazute cat si cele ne-vazute…

 106. 109 Andreea Ligia Zeneci aprilie 18, 2013 la 6:48 pm

  Am urmarit cu foarte mult drag si interes emisiunea in care ati fost invitat aseara. Ma uit rar la TV si trebuie sa recunosc ca au fost mai inteligente raspunsurile decat intrebarile. Rezonam 🙂

 107. 110 Dan Doboseriu aprilie 18, 2013 la 7:06 pm

  CULMEA MIZERIEI

  De la”javra ordinară” la “vulpea împuşcată”
  E totuşi un progres pe care l-a făcut Băsescu ,
  Căci puricii fugiţi de pe spinarea-i nespălată ,
  Îl vor umple de păduchi pe … micul Titulescu .

 108. 111 Gabriela Bucur. aprilie 18, 2013 la 7:41 pm

  Prezenta dumneavoastra ,aseara ,la emisiunea Sinteza zilei,a fost pe masura Institutiei Adrian Nastase.Felicitari.

 109. 112 Aya aprilie 18, 2013 la 8:36 pm

  @

  Adrian Nastase

  POUR SORTIR L’ESPRIT DU CACHOT (…) GROUPONS-NOUS ET DEMAIN

 110. 113 Adrian aprilie 18, 2013 la 9:03 pm

  Pentru ce va plingeti daca oricind PSD are posibilitatea sa-l suspende pe Basescu?

 111. 114 calin aprilie 18, 2013 la 9:33 pm

  Ati dat clasa ca de obicei.Scopul ciclopului si a gastii lui a fost sa va distruga.Nu si-au atins scopul.DUMNEZEU A VRUT ALTFEl.Va felicit sincer.Sper ca toti cei care v-au dorit raul sa fi vazut emisiunea.Sint sigur ca nu au dormit linistit azi noapte.Am 40 de ani, sper sa-mi dati ocazia de a va mai vota de citeva ori.In fotbalul romanesc exista HAGI si restul,in gimnastica, NADIA si restul,in politica NASTASE si… la distanta …ceilalti.Va felicit ,va respect si va asteptam.Cu drag,calin.

 112. 115 Ana aprilie 18, 2013 la 9:35 pm

  Am urmarit emiunea aseara.Raspunsurile au fost pe masura personalitatii .. Mi-a placut in mod deosebit un raspuns…Nu v-ati razbuna pe cel care a dispus condamnarea dvs.
  In acel moment, mi-am adus aminte de o carte grozava „Pescarusul Jonathan Livingston ” de Richard Bach. I-am dat-o sa citeasca cu ani in urma si copilului meu.
  L-am intrebat ce l-a impresionat.Mi-a raspuns ca replica pe care a dat-o pescarusul Livingston atunci cand a fost intrebat cum poate iubi un card de pasari care tocmai a incercat sa-l ucida?
  „- Nu poti iubi ura si rautate… ”
  Reiau aceste cuvinte minunate de fiecare data ,cand ura si rautatea imi da tarcoale.
  Intr-adevar , nu putem iubi ura si rautate

 113. 116 calin aprilie 18, 2013 la 10:44 pm

  Am si eu o intrebare.Cosmin Gusa asta ce interese serveste?Dupa ce s-a laudat prin presa ca i-a „prezis”Donmului Adrian Nastase ce i se v-a intimpla (spunea,intr-un interviu mai vechi, ca i-a transmis personal premierului,acasa la Cornu,unde,dupa spusele lui sint vecini, ca e ff incomod pt ce v-a fi tara asta condusa de guvernator)cit ciclopul v-a fi presedinte,acum debiteaza alte enormitati,sper din toata inima sa nu fie adevarate.Gasiti interviul pe DC NEWS.Poate stie cineva.Sint f curios.

 114. 117 blogideologic aprilie 19, 2013 la 4:36 am

  Aflu acum, sursa fiind ziarul RL, că includerea Roşiei Montane pe lista siturilor de salvgardare UNESCO are nevoie de o ultimă semnătură. Cea a ministrului Culturii din România, anume domnul Daniel Barbu ! După câte ştiu eu, Daniel Barbu este membru PSD. Ne va anunţa congresul PSD schimbarea politicilor faţă de protecţia mediului? Şi nu chiar în sensul cel bun, ca să folosesc aici doar un eufemism virtuos. Roşia Montană este cea mai veche localitate din România, atestată cu documente de 1870 de ani. Acolo sunt situri istorice, sunt multe biserici, cimitire, acolo sunt oameni cu vechi rădăcini. Zelul firmei RMGC, în spatele căreia se ascunde un om extrem de bogat, totodată un ideolog anti- România, vorbesc despre George Soros, este orientat mai ales către ştergerea acestor dovezi istorice de continuitate pentru noi. La fel s-a întâmplat în Dobrogea, unde bisericuţa antică din localitatea care a fost locul de naştere al călugărului scit Ioan Cassian, un intelectual care scria în latina populară a locului, –la acea vreme Dobrogea se chema Sciţia Mică–, a fost rasă de pe faţa pământului de către o firmă franceză. Asta se întâmpla imediat după ce Raportul Tismăneanu, care condamna protocronismul românesc, a fost citit în parlamentul României ! Roşia Montană este considerată de UNESCO cel mai mare zăcământ de metale preţioase din Europa şi este estimată la peste 100 miliarde de euro. În spatele proiectului stau vulturi de pradă de talia unui George Soros, partener permanent al tentativelor de colosală prăduire a României care au loc sistematic după 1989. Speculatorul George Soros este acţionar indirect la Roşia Montana Gold Corporation (RMGC), el deţinând părţi sociale la compania Newmont, care este, la rândul ei, „partener junior“ al firmei care vrea să exploateze aurul din localitatea din Apuseni, compania româno-canadiană Gabriel Resources, partenerul statului român în Roşia Montană Gold Corporation (RMGC). Problema Roşiei Montane nu este una „locală“, deoarece pe lângă RMGC (compania care vrea sa exploateze la Roşia Montană) mai există companiile Carpathian Gold şi European Goldfields, de asemenea canadiene, cu aceiaşi acţionari, dar cu cote de participaţii diferite, care au concesionat perimetrul minier al întregilor Munti Apuseni, şi până în Nord, în Maramureş, la Rovina şi Baia Sprie, astfel că situaţia de la Roşia Montană se poate multiplica în toata zona Apusenilor.

 115. 118 blogideologic aprilie 19, 2013 la 8:07 am

  Căutarea exoplanetelor cu semne favorabile ecosferei (adică posibilităţii utopice de vieţuire umană) mi se pare doar alibi copilăresc, însă utilizat frenetic de către actuala administraţie USA pentru politicile iresponsabile destinate distrugerii planetei Pământ http://www.nytimes.com/2013/04/19/science/space/2-new-planets-are-most-earth-like-yet-scientists-say.html?hp&_r=0

 116. 119 ZeV aprilie 19, 2013 la 8:15 am

  @ghiţă bizonu’
  Îmi permit un sfat : abandonează pajiştea confortabilă şi suculentă de primăvară şi urcă, din mers, în trenul PSD care avansează inexorabil pe rampa încrederii publice. Ia cu dumneata şi restul oilor rătăcite ale poporului ales, pentru că ultimul vagon se apropie. 😉
  Singurul care ţine pasul, pare a fi Klaus Werner Iohannis , deoarece, Isarescu si Oprescu nu candidează.
  😉

 117. 120 Despina aprilie 19, 2013 la 8:21 am

  Rectificare: domnul Daniel Barbu, distinsul ministru al culturii, este membru PNL.

 118. 121 ZeV aprilie 19, 2013 la 8:22 am

  Domnul Adrian Nastase zâmbeşte mucalit citind odele făr’de sfârşit care îl ridică, virtual, si (prea)în avans pe piedestalul liderului providenţial salvator al naţiunii.
  Mulţi dintre concetăţeni mei s-au transformat, în în ultimii ani, în bi-stabile: dacă într-o poziţie adulează, în cealaltă şi prin definiţie, demolează.
  Atenţie, a nu se confunda bi-stabilul în ,,de două ori stabil”, sau, ,,şi mai stabil”. 😉
  Domnul Adrian Năstase nu a ieşit mai purificat, ci, mai înţelept. Este perfect conştient că în acest moment, partenerul de tenis al domniei sale este CEDO.
  Dacă va învinge, poate merge linistit in orice turneu de mare şlem.
  😉

 119. 122 ZeV aprilie 19, 2013 la 8:29 am

  Marcus
  Singurul presedinte care a incercat ,,sa devina automat si obligatoriu neutru din punct de vedere politic”, a fost domnul Emil Constantinescu.
  Evident, a sfarsit prin a se declara invins de sistem.
  😉

 120. 123 blogideologic aprilie 19, 2013 la 8:51 am

  Costul acţiunilor celebrei firme paradisiace iDarling (Apple) a scăzut cu 44 % faţă de septembrie 2012 http://www.nytimes.com/2013/04/19/technology/after-apples-rise-a-bruising-fall.html?hp Să am oarece îngrijorări pentru colegii de blog (ONGhiştii lui Monica Macovei) care se lăudau pe aici că au investit masiv în acţiunile iDarling ?

 121. 124 ZeV aprilie 19, 2013 la 9:11 am

  Ceea ce nimeni nu vrea sa vada, sau, inca nu le-a cazut fisa, este ca domnul Adrian Nastase, acelasi super-subtil om pe care il cunosc, chiar daca mai..uman ( 😉 ), a facut o afirmatie plina de tâlc:
  Victor Ponta are de condus doua guverne: unul pesedist si unul liberal.
  Asta inseamna: greutatea misiunii premierul este amplificata de elemente de natura subiectiv-ideologica, ceea ce face mult mai dificila gestionarea activitatii executivului, in raport cu multiplele probleme complexe ale societatii romanesti, PROBLEME CARE SUNT MAI PRESUS DE IDEOLOGII. In atare conditiuni, domnul Adrian Nastase spune (fara cuvinte): sunt indeajuns atitudinile de gicacontra ale domnului Sorin Frunzaverde, iar cei care sunt inca in PSD, au obligatia de a face zid in jurul premierului. Iar premierul, a inteles ca nu se poate mentine facand jocurile crinilor carnivori…adica, trebuia sa inchida, fie si temporar, un conflict institutional, pentru a-si putea indeplini sarcina de a guverna, in interes national si implicit, al partidului. Europa este cu ochii pe noi si nimeni nu poate impiedica asta, oricat am trage storurile. 😉
  Cu cei de langa el, se poate descurca mai bine : remanierea este doar in mana premierului. Dar premierul, calm si echilibrat, nu se grabeste si bine face. 😉
  Strategia liberala este simpla si veche de cand lumea: isi sapă partenertul de coalitie, oricare ar fi el. La acest capitol, se bine aseamănă cu PD-ul domnului Băsescu ostilizat împotriva domnului Victor Ciorbea. 😉
  Am luat apărarea liberalilor certat-o pe Sibilla cand exploda cu sfichiuri in directia traseistilor din PDL, recte, Frunzaverde si Stanisoara, sau, privea oarecum chioras spre Iohannis, dar iata că, având, probabil, ceva informatii in plus din teritoriu, a avut, în linii mari, dreptate.
  PNL-ul, stie ca decizia lui Ponta se va dovedi una castigatoare, in raport cu imaginea sa publică, pe termen lung, de aceea, a inceput atacurile sub centură, ultimul, impotriva domnului Niţă.
  Totuşi, au noroc de un premier cu viziune, care, refuză orice comentariu negativ, în public, la adresa miniştrilor liberali si ţine în mână de fier întreg cabinetul.
  Deh, un discipol-aşchie al domnului Adrian Nastase, rămâne, întotdeauna, în preajma ,,trunchiului” si stie sa joace sah. Acum, la mutare este domnul Crin Antonescu, mai ales dupa ultimul sondaj de opinie. Va intra, domnul Crin Antonescu, in criza de timp, in ceea ce priveste modificarea Constitutiei, singura, de altfel, sarcină a domniei sale ?
  😉
  ps
  Si a mai spus ceva important domnul Adrian Nastase….USL-ul are o problemă de coeziune, fiind un proiect politic iniţiat de sus în jos, prin acordul liderilor. Dar, la bază, mişcările tectonice se ţin lanţ…existând riscul ruperii unei părţi din toron, fir cu fir, până…… ? 😉
  Sper că Dumnezeu le va da, totuşi, tuturor, mintea cea de pe urmă. Că altfel, vorba domnului Doru Coarnă, o generatie se va sfarsi ireversibil, lasand viitorimii sarcina de a plati oalele sparte (in capete) de oameni-prizonieri în propriile minţi. Iată, domnul Nastase a ramas, mereu, mult mai liber, chiar daca altii au vrut sa-l izoleze definitiv.
  😉

 122. 125 Marcus aprilie 19, 2013 la 9:14 am

  @George Ban: exact valoarea spuselor unui profan, prost si ignorant, ce va este neclar, sau pe astia ii eutanasiem ca pe vremea lui Hitler?
  sa fiti iubit
  marcus

 123. 126 ZeV aprilie 19, 2013 la 9:20 am

  Fragmentarium Politic 2:01 pm
  Exceptional

 124. 127 Doru Coarna aprilie 19, 2013 la 9:26 am

  Este rau si cu prea multi laudatori… peste ei insa se distinge o categorie mai aparte, cei care se identifica cu subiectul… Evident, se identifica ei singuri, nu-i identifica nimeni…

  As avea insa o intrebare: daca dl Nastase ne asigura ca pt dansul este o surpriza cat de mult a progresat Victor Ponta, si daca acesta a comis acele numiri, a semnat acel pact, a admis acea lista de la Barroso si a pierdut astfel cel putin 30% din electorat, de unde, de la ce nivel a plecat el atunci cand l-a instalat Basescu premier anul trecut?i Si daca l-a ales pe el, ma intreb cum erau ceilalti, alternativele, MRU si restul? Si daca erau toti aia atat de tristi, cum mama naibii a pastorit, asta cel putin, spumant sau sampon, cum il numesc antenistii, SIE?

  Sa ne intelegem: nu le reprosez nimic, fara ei ne-am plictisi, dar am dreptul sa ma sperii cand diletantismul celor care ne conduc, irumpe deranjant!

  Desi asa stand lucrurile alternativa nu-i, asa ca ii urez un sincer succes dlui Ponta la congres si in general, sper sa nu-l termine Baselu’ ca pe ceilalti…

  @ Aya,

  draga noastra, iti multumim din inima pt frumosul cadou facut tuturor, asta ne mai lipsea… Esti periculoasa rau, era sa-mi ramana caviarul in gat…

  PS. Data viitoare poate ne intrebi si pe noi daca ne place, daca am vrea, daca ne-am dori… si abia apoi ne postezi gluma!

 125. 128 freshblog aprilie 19, 2013 la 9:32 am

  Am vazut emisiunea si va doresc multa bafta in proiectele viitoare!!

 126. 129 dlnimeni aprilie 19, 2013 la 10:07 am

  Marcus: onorabilul Baron are mare noroc ca, datorita comentariilor unuia dintre domnii de pe aici, ajungem sa ne intrebam ce facem cu timpul nostru, in fond si la urma urmei – si sa nu mai analizam modul in care onorabilul Baron isi impleteste cuvintele si ideile de dincolo de ele. Insa onorabilul Baron a publicat recent o poezie frumoasa, merita sa o cititi si sa il felicitati pentru ea. Cit despre comentatorul nostru politruc ( care, de fapt, este doi, urmatorii trei,…) care stie sa acuze acum, dar nu a stiut sa multumeasca, macar, blogerilor pentru contributia la succes, sunt de-a dreptul incintat ca i-a dat avizul sau dlui Nastase (domnule Nastase, asta este, trebuie sa obtineti aprobari pentru ceea ce publicati pe propriul blog!) si ca, pentru moment, se multumeste sa-si aprecieze gindirea ca fiind la acelasi nivel cu a dlui Nastase.
  Una peste alta, Marcus, am senzatia ca parca pentru acest congres al pesedeului nu a mai rezervat nimeni un colt al blogerilor macar undeva, pe podea, pe unde isi arunca delegatii gunoaiele. Vedeti daca dl Nastase nu mai poate pune o vorba buna si pentru noi, sa respire si blogerii acelasi aer ?
  Asa ca simbata, dimineata, voi fi de gasit in cimitir. Nu ca mort, deocamdata.

 127. 130 blogideologic aprilie 19, 2013 la 10:54 am

  Vasile LECHINŢAN, Ioan LĂCĂTUŞU: +Despre retrocedările masive de proprietăţi prevăzute de guvernul Ponta/ Prim ministrul României, Victor Ponta, a anunţat recent că va angaja răspunderea guvernului pentru proiectul legii imobilelor naţionalizate şi retrocedarea masivă, în natură, a unor proprietăţi naţionalizate de guvernele comuniste. Atragem respectuos atenţia opiniei publice că în Transilvania, după decembrie 1989, sub masca retrocedărilor s-au comis numeroase abuzuri, pescuinsu-se în ape tulburi, şi s-au împroprietărit de fapt unele instituţii religioase maghiare, care nu au fost niciodată proprietare ale unor imobile ce le-au fost atribuite deja de instanţe guvernamentale şi judecătoreşti din România. La fel s-a procedat şi cu pădurile, din cadrul composesoratelor silvice, forme asociative a căror membri erau şi români în zona Harghita-Covasna şi acum au devenit pur maghiare. Ne-am aştepta astfel ca mai întâi guvernul actual să treac la cercetarea acestui fenomen jignitor pentru memoria istorică a românilor din Transilvania, nevoiţi să iasă astfel din centrele oraşelor transilvane ca în perioada Evului Mediu, pe timpul constituţiilor medievale ale Ardealului. Nu suntem de acord nici cu restituirea în natură a unor imobile unde funcţionează grădiniţe, şcoli, licee, universităţi, indiferent dacă proprietarul a fost o instituţie de cult sau persoană particulară, întrucât se ajunge în Transilvania la fenomenul sus-amintit. De asemenea, sute şi mii de comunităţi rurale din Transilvania nu au mai revenit la greco-catolicism, de bună voie, şi atunci fenomenul retrocedării către vechiul proprietar, pur şi simplu prin efectul unei legi hei-rupiste, devine un atac nedrept la viaţa spirituală a comunităţilor reale, de astăzi, şi nu o lege binecuvântată în numele unei dreptăţi atemporale şi la urma urmei inumane. Chiar împăratul Iosif al II-lea, în timpul lungii sale domnii (1765-1790), când în Transilvania erau numeroase conflicte între români pentru biserici cu ocazia trecerii de la o religie la alta, era atent, prin dispozitii clare, ca biserica să le revină enoriaşilor care au rămas majoritari într-o comunitate. Principiul de drept nu era unul strict juridic, ci se considera că biserica era a comunităţii, nu a unei religii. Premierul Victor Ponta a anunţat, totodată că atunci când va angaja în Parlament răspunderea Guvernului pentru proiectul legii proprietăţilor naţionalizate, va cere cultelor “toate scuzele”, în numele României pentru abuzurile de sub regimul comunist, “asumând ceea ce s-a întâmplat negativ în istoria României”, şi a lansat un apel către aceste culte ca să susţină proiectul de lege. Considerăm ca este acesta un gest nobil, dar dacă nu este dublat concomitent de acelaşi demers de către cultele maghiare din România, faptul va apărea o pură formalitate de complezenţă, deoarece şi cultele maghiare trebuie să-şi ceară scuze pentru opresiunea de secole a reprezentanţilor lor, starea catolică, starea reformată şi starea unitariană din Dieta Transilvaniei, care au privat pe românii transilvăneni mai mult de o jumătate de mileniu de participare la viaţa politică a ţării, i-au ţinut pe români şi pe religia lor doar ca toleraţi şi nu ca pe cetăţeni cu drepturi depline în ţară. De asemenea, reprezentanţi ai acestor culte au condus atrocităţi contra românilor la 1848-1849 şi după Dictatul de la Viena, în perioada 1940-1944 în Transilvania. Aşadar, fiind mare nevoie de o reconciliere istorică româno-maghiară, se impune un asemenea gest şi din partea reprezentanţilor cultelor maghiare. Sperăm astfel că este momentul unei evaluări drepte şi umane a fenomenului retrocedărilor, bine cumpănite şi nu conjuncturale, pentru ca societatea românească sa fie împăcată că sunt făcute de o naţiune conştientă şi demnă, şi nu de o populatie spăşită, aflată în treabă, sub vremi.
  Adoptarea unui asemenea legi, înseamnă o nouă “condamnare” a făuritorilor României Mari, după martirajul acestora în închisorile comuniste, şi o întoarcere în istorie, în urmă cu sute de ani. Repararea unor nedreptăţi istorice, nu poate fi făcută, prin comiterea altora, mult mai grave şi prin afectarea profundă a interesului naţional, pe termen lung.+ Sursa http://asymetria-anticariat.blogspot.ro/2013/04/despre-retrocedarile-masive-de.html

 128. 131 Gavrila aprilie 19, 2013 la 11:41 am

  D-le Nastase,

  dupa ce am infierat cu fermitate proletara calitatea multora din cei ce s/au fost cocotati in jilturile inalte ale justitiei din tara, ma grabesc sa semnalez ca talentul acestui neam a fost din nou foarte bine reprezentat la recentele competitii internationale.
  Intr-adevar, studenti in Drept dela Universitate au castigat la Viena si apoi Strasbourg competitii studentesti de cea mai inalta clasa pe domeniu de justitie.
  Poate ii puteti include intr-un think-tank menit a codifica mai bine sistemul legal al Romaniei si pe care cu onor si brio il puteti coordona.
  Dupa Comaneci si Hagi, ne trebuie si cativa juristi de talie internationala ce v-ar putea urma exemplul/si poate chiar intrece – deh, un profesor excelent va educa intotdeauna studenti sa-l emuleze si intreaca.

 129. 132 George Ban aprilie 19, 2013 la 11:53 am

  Este foarte clar, Victor Ponta ii deranjeaza pe „activistii” cu creier mic si ceafa groasa ai PSD. Sper ca PSD-istii normali sa fie mai activi si sa-i inlature.

 130. 133 Marcus aprilie 19, 2013 la 12:29 pm

  Strict Autentic- Se Intampla In Tara Coabitarii !

  Asa cum ma laudam, ca orice cioara care-si preaslaveste puii, in capitolul “Despre mine” al acestui blog :”Altufelu’ am o familie pe care o iubesc si ma iubeste, posesoarea celei mai valoroase comori din lume, doua fete cucuiete, frumoase si foc de destepte.”, dintre care una, cea mica, actualmente lucreaza la o televiziune locala unde, printre altele, este producatorul, realizatorul si gazda unei emisiuni pe teme economice.
  Motiv de mandrie pentru paunul din mine care, abuzat sexual de grijile bugetului familiei, tot mai violentat de valoarea facturilor lunare care trebuiesc achitate, bulversat de pretul gigacaloriei in urbea natala (care ar justifica aducerea agentului termic in regim de urgenta de pe planeta Uranus) si increzator in libertatea si independenta presei in minunatul stat de drept basist, deunazi am avut urmatorul dialog cu a mica:
  – Auzi ma, tata, daca tot ai tu emisiunea aia pe teme economice de ce nu inviti la una din editii si pe stabii de la RADET sa-i intrebi cum se face ca noi platim cel mai mare pret al gigacaloriei din toata tarisoara asta, chit ca o mare parte din agentul termic este furnizat d’acilea de la doi pasi, prin gazele extrase din Marea Neagra? Cred ca tot concitadinu’ tomitan ar fi interesat de niste raspunsuri in acest sens.
  – Pai, nu putem, tata!
  – De ce, printeso?
  – Simplu, daca dam in RADET, dam in primar care este si seful PSD pe judet, dam in primar, dam in patronul nostru care este subordonat primarului pe linie de partid. Pricepi cum vine schema? Pricep, dar nu inteleg, ma rog, asta este. Dar uite, am alt subiect tare. Il stii pe vecinu’ de la unu. Fii atenta ce-a patit omu’. Cu vreo luna in urma a primit de la Fisc o instiintarte cum ca are de plata impozit pentru o masina pe care de fapt el a vandut-o cu acte in regula in anul 1987. Mergand la Fisc sa lamureasca problema, Fiscul l-a trimis initial la Politie sa aduca o dovada, dovada care n-a valorat nimic atunci cand omu’, dupa ce-a pierdut vreo doua zile la Politie, le-a adus-o. I s-a explicat ca daca asa apare in actele lor, n-are ce face trebuie sa plateasca impozitul altfel il executa silit. Singura solutie ar mai fi o hotarare judecatoreasca definitiva. Zis si facut, vecinul a dat fiscul in judecata si apoi a venit la mine spunandu-mi ca judecatoarea i-a cerut declaratii de la vecini si cunoscuti din care sa reiasa ca omu’ nu a condus si nu a parcat in fata blocului niciun mijloc de trasport personal in toata aceasta perioada. I-am dat declaratia respectiva, dar ma gandeam ca ar fi interesanta o emisiune cu astia de la Fisc pe care sa-i intrebi cum este posibil asa ceva in tara in care evaziunea fiscala este rege si papa o treime din bugetul national.
  – Pai, nici asta nu se poate!
  – De ce, tot primaru’?
  – Nu, chiar Fiscu’ da ordin in banca si ne blocheaza conturile, tu chiar nu vrei sa mai contribui si eu la bugetul familiei?
  – Valeu, nu, tata, lauda-i, fata tatii, poate te lipesti si de vreo prima!
  Si atunci, va intreb eu, iubiti compatrioti cum sa nu fii mandru ca traiesti in tara coabitarii si a armoniei depline intre mult iubitii nostri lideri, indiferent de culoarea lor politica

 131. 134 Marcus aprilie 19, 2013 la 12:45 pm

  @D-l Nimeni: Aveti perfecta dreptate. Nu stiu alti cum sunt, dar eu cand ma gandesc cat de putini mai eram pe acest blog sa-i mai tinem d-lui Nastase de urat , atunci cand din motive ce nu tineau de vointa domniei sale nu ne putea raspunde si cand vad acuma, vorba ilegalistului PCR, cat de multi am ramas de cand d-l Nastase este din nou OK, parca ma apuca sa ma intreb ca Hamlet: to be, or not to be ! 🙂 🙂 . In ceea ce priveste creatia distinsului nostru amic de rang nobiliar, i-am cautat capodopera, insa nu i-am gasit-o, poate imi dati un link in eventualitatea ca as dori sa-i raspund cu o poezea. Pana una alta un mic memento, dar nu mori (Doamne Apara si Pazeste!) 🙂
  Baronului von Minciunescu de la contestarul lu’ Chiombu’ Pinocchio Voda

  Din reziduuri princiare, adunate din vidanje
  Unii si-au facut un titlu si viseaza apanaje.
  Functie de cantitatea ce au strans-ntr-o olita
  Azi se dau baroni sau celea, vanatori de ceva vita.

  Pe bloguri isi incordeaza muschii lor siliconati
  Daca insa-i scuturi bine, sunt in fond niste ratati.
  Zdrenturosi sunt in gandire, dar cu ifose-n tinuta
  Isi dau aere ca calu cand mai bese pe sub crupa.

  Toat-aceasta-adunatura cu pretentii de elita
  Pe chiombila il adora, camarila-i mult hulita.
  De te-ncumeti cu o vorba sau dojana sa ii certi
  Sarlele te-ataca-n haita, biata gasca de puleti.
  sa fiti iubit
  marcus

 132. 135 Marcus aprilie 19, 2013 la 12:48 pm

  @ZeV decat sa dai raspunsuri aiurea, mai bine, vorba unui iliustru scriitor american, taci deoarece risti sa confirmi ceea ce se banuieste doar.
  sa fii iubit
  marcus

 133. 136 Adrian B. aprilie 19, 2013 la 12:58 pm

  @ ZeV

  Esti tacanit rau de tot , omule ! Tu nu ai de lucru ? Stai toata ziua pe blog si BASHESTI basisme ? Sau asta-i meseria ta ca sa stai pe blogul acesta si sa intri in polemici cu ceilalti comentatori ?
  Du-te omule si cauta-ti un serviciu unde sa nu se vada ca esti stupid !
  Dar daca l-ai votat de 3 ori pe Basescu , inseamna ca esti irecuperabil !

 134. 137 blogideologic aprilie 19, 2013 la 3:13 pm

  @ Despina
  Mulţumesc pentru rectificare.

 135. 138 Doru Coarna aprilie 19, 2013 la 4:02 pm

  @ George Ban,

  crezi ca este cazul sa ne asteptam la surprize la acest congres, din partea activistilor cu cefele groase? Ca nu stiu de ce ne informezi pe noi, cred ca secretarul general al PSD ar trebui sa stie asta, si eventual, noi nu, deloc chiar!

  Stai linistit, pozitia lui Victor Ponta este atat de solida incat daca maine ar vota, prin absurd, si opozitia, el tot va fi reales…
  M-au miscat insa aplauzele primite de dl Nastase, atat ca durata cat si ca intensitate, a fost singurul ex-lider la care intreaga sala a simtit nevoia sa se ridice in picioare!
  Si nu mi s-a parut necesara observatia dlui Ponta, ca si-ar fi dorit altadata aceste aplauze… in fine, inspiratia vine si pleaca, patim toti la fel…

 136. 139 papasha aprilie 19, 2013 la 4:46 pm

  DRAGA PRIETENE , CRED CA AR TREBUI SA CITESTI CU MARE ATENTIE ARTICOLUL DIN ” THE GUARDIAN „.
  http://www.guardian.co.uk/world/2013/apr/16/fbi-arrest-bribery-10bn-mountain
  PARCA INCEPE SA SE FACA LUMINA IN BEZNA „COLONIZARILOR” DE AIUREA SI DE PE LA NOI !
  MENTIONAREA ACTORIOR PRINCIPALI , AR TREBUI SA DEA FURNICATURI PE SPINARILE VANDUTILOR , INCA IN LIBERTATE !

 137. 140 Luminita Arhire aprilie 19, 2013 la 4:48 pm

  Un PDL-ist de-o medriocritate perfecta , numit Tinel , vorbeste lejer despre revenirea lui Adrian Nastase si ma gandesc ce jalnic este sa nu ai capacitatea intelectuala de a-ti cunoaste locul , ca caraghios este sa-ti inchipui ca daca ti-l alegi adversar politic pe Adrian Nastase automat devii un egal de-al lui si poti sa-ti dai cu parerea , fara sa sesizezi penibilul intamplarii .
  Un omulet care n-a stralucit prin nimic in vietisoara lui opineaza ” ….a fost o ironie de-a lui Dragnea , doar partidul nu si-l poate lua reper moral pe A.N. ” .Ehei , Tinel , Tinel cam ce stii dumneata despre „repere morale „? Cam cum arata „reperele morale” pentru tine ? Marunt si pitit printre P.D.L. -istii tai , tu n-ai luat vreodata o decizie adevarata … ai ridicat manuta asa cum Mircea Toader ti-a aratat cu degetul ( si cand el s-a incurcat in ridicarea degetului , ai votat si tu probabil aiurea , la fel cum au facut si ceilalti ) . N-ai fost vreodata mai sus de genunchiul broastei , Tinel , si acum , vorbind , incerci sa te sui pe spinarea unui pachiderm si nici nu stii ce lucru bun faceai daca ai fi pastrat tacerea …
  Tinel , mama acestui domn care nu reprezinta pentru tine un reper moral , aflata la o varsta venerabila , nu a iesit din casa , cladindu-si propria inchisoare in semn de solidalitate cu fiul sau , incarcerat pe nedrept , atata vreme cat Adrian Nastase a fost in penitenciar … daca ai aflat acest lucru , macar sesizezi din ce familie face parte acest om ? Si care sunt „valorile morale ” in interiorul acestei familii ?
  Imi pareai inofensiv si sters , pana mai ieri – genul nici -nu-strica nici n-ajuta – ; sau poate pareai asa pentru ca nu te ascultam niciodata .
  Dar , pentru ca vorbesti despre „repere morale „, as fi curioasa daca :
  Ti-ai pune pistolul la tampla in apararea nevinovatiei tale ?
  Ai refuza cu indignare posibilitatea de a face cerere de gratiere ?
  Ai scrie in continuare impotriva celor care te-au condamnat , din inchisoare , stiind ca asta poate fi o circumstanta agravanta , la eliberarea conditionata ?
  Ai darui Romaniei din lucrurile pe care le iubesti , cat sa deschizi un muzeu ?
  Oare nu se vad si de la dumneata in cele de mai sus niste trasaturi morale, cum ar fi onoare , demnitate , verticalitate , generozitate ?

  P.S.Utilizarea excesiva a diminutivelor , in textul de mai sus , in ceea ce il priveste pe Gheorghe Tinel , nu este deloc intamplatoare .

 138. 141 Cris aprilie 19, 2013 la 5:52 pm

  Am văzut felul în care ați fost primit la congres. M-a emoționat foarte mult. Mă bucur foarte mult că sunt mulți oameni care vă apreciază.
  Sănătate și seninătate!

 139. 142 Dan Doboseriu aprilie 19, 2013 la 6:44 pm

  PESCĂRIŢA

  De ziua ei, acum pe douăzeci şi patru ,
  Am să-i fac cadou o undiţă şi-o lotcă ,
  Şi-o s-o vedeţi pe EBA- serios, nu latru
  În Oceanul Arctic, pescuind … la copcă .

 140. 143 George Ban aprilie 19, 2013 la 7:12 pm

  @Marcus
  De ce sa-i eutanasiem? Este mult mai simplu sa nu ii credem…

 141. 144 Adrian B. aprilie 19, 2013 la 7:32 pm

  Pentru cei care au putin timp , le RECOMAND sa urmareasca aceasta prezentare ( TED Summit )a inginerului Fahad Al – Attiya despre cum se incearca rezolvarea problemei apei si a hranei in Qatar ! O tara care are rezerve de apa , pentru doar 2 zile !

  Veti vedea prezentarea unui om cu viziune , a unui om capabil si responsabil !

  Cand astfel de oameni vor lua locul unor indivizi sinistrii precum Viorel Hrebenciuc , Constantin Nita , Maria Grapini , Daniel Chitoiu , Daniel Constantin si altii , atunci aceasta tara va fi salvata !

  Va doresc , vizionare placuta !

  ps. TED Summit is

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Conferin%C8%9Bele_TED

 142. 145 Taranul aprilie 19, 2013 la 7:46 pm

  D-le prim ministru,ma bucur pentru modul in care ati fost primit la congresul partidului astazi.Ii felicit pe participanti pentru caldura cu care va primit.O meritati cu prisosinta! In lumea aceasta se mai gaseste si recunostinta.

 143. 146 analist aprilie 19, 2013 la 10:43 pm

  @nastase
  Transmite-ti va rog delegatiei din Arges multe salutari din partea mea. In special presedintelui pe care nu l.am mai vazut de un car de ani.

 144. 147 Motanul Incaltat aprilie 20, 2013 la 3:06 am

  Domnule Nastase,
  Sunteti vedeta de necontestat a Congresului PSD! 🙂
  Aveti o popularitate in crestere sau mi se pare mie? Chiar as dori sa vad niste sondaje de opinie!

 145. 148 ZeV aprilie 20, 2013 la 6:47 am

  Crin Antonescu a tinut un discurs la Congresul PSD.
  Evident că a insistat că proiectul de care s-a legat cu lanţuri, numit ,,Jos Basescu”, este, în viziunea dumnealui, a priori faţă de orice altceva.
  Mi-aş permite să-i spun domnului Antonescu că cea mai bună normă de aplicare a acestui proiect generos, este procedura finalizată şi implementată de revizuire a Constitutiei.
  Astfel, ar arăta naţiunii că este un politician responsabil, care, atunci când demolează ştie şi ce va pune în loc. Altfel, nu văd de ce am crede că stilul Băsescu va muri definitiv odată cu instaurarea la butoanele cotroceniste ale micului muzeograf , fost profesor de provincie la Solesti-Vaslui, coplesit doar de reflexul propriului chip oglindit în ochii interlocutorului.
  Cred, pe de altă parte, că PSD ar trebui să ia aminte la adevarata coabitare: cea dintre domnul Băsescu şi domnul Vosganian. Ambii se înţeleg perfect la capitolul privatizare in integrum. Să dăm tot, primului venit, numai să scăpăm de povară. Daţi, fraţilor, totul. Dar cine ne cumpără, sper să ia şi măcănitorii cu pretenţie de români sadea, făcători de praf, de toate culorile politice, cu ei. Să nu ni-i lase nouă pe cap şi să ne ceară de mâncare. Sau de băut, după ce li se usucă cavităţile. Bucale.
  😉

 146. 149 ZeV aprilie 20, 2013 la 6:50 am

  Marcus
  Uneori, am impresia că uiţi că nu eşti pe blogul tău. Atunci când mă voi decide să te onorez cu vizita mea, te voi anunţa, în prealabil. Evident, cu prezentarea unei cereri de audienţă.
  Desigur, acest lucru se va produce, eventual, în decembrie 2014.
  😉

 147. 150 George Ban aprilie 20, 2013 la 7:51 am

  @Adrian B. zice:

  „Cand astfel de oameni vor lua locul unor indivizi sinistrii precum Viorel Hrebenciuc , Constantin Nita , Maria Grapini , Daniel Chitoiu , Daniel Constantin si altii , atunci aceasta tara va fi salvata !”

  Era mai bine cu Udrea, Igas („branconierul”), Videanu, Funeriu si ceilalti?

  Oricum, nu poti avea pretentii la conducatori mai buni atunci cand tu nu stii limba romana: „sinistri”, nu „sinistrii”!

 148. 151 Radu Humor aprilie 20, 2013 la 8:11 am

  Lumea începe să-şi pună mari speranţe în omul Năstase şi ar fi păcat să nu aflăm şi punctul său de vedere http://roxanaiordache.wordpress.com/2013/04/19/tuterii-lui-ponta-se-tem-de-adrian-nastase-sistemul-de-un-tandem-nastase-antonescu/

  P.S. Nu înţeleg de ce am un comentariu intrat în aşteptare.
  Mai ales că tipul căruia îi răspund, destul de politicos, îşi permite să atace furibund pe unul din cei mai importanţi oameni politici ai momentului 🙄

 149. 152 Marian Nicolae aprilie 20, 2013 la 8:24 am

  Probabil ca prezenta gazdei noastre ieri la deschiderea Congresului PSD, a deranjat multa lume.

  SIGUR a deranjat primirea si aplauzele de care a beneficiat fostul detinut politic Adrian Nastase, ieri in Sala Palatului, in cadrul deschiderii Congresului PSD.

  Adrian Nastase a dovedit ca este RUMAN !!!

  Ramane ca si ceilalti romani sa dovedeasca acelasi lucru……..

 150. 153 ZeV aprilie 20, 2013 la 8:47 am

  ..Mi-a placut si discursul domnului Kelemen Hunor, despre reevaluare.
  Cel putin aparent, forta politica de uniune nationala, chiar exista, asa cum mi-o doream, exprimand asta intr-un comment anterior.
  Nu vad nici un motiv sa nu se treaca la reforma si treaba, sistematic si serios, inclusiv, pe tema atat de spinoasa a regionalizarii, ce reprezinta unul dintre angajamentele majore ale USL.
  Extirparea basismului inseamna, de fapt, eliminarea urii si intolerantei din viata politica. Nimic nu se poate construi pe ura. Poate fi asta un exemplu pentru intreaga societate ?
  Desigur, raspunsul este da. Pe de alta parte, trebuie sa avem rabdare ca oscilatiile toxice induse de basism, cu reverberatii si in lumea pestriţă a virtualului, sa devina unele amortizate si sa nu intoarca efectele, intr-un cerc vicios perpetuu, inapoi, la varful institutiilor statului pe care sa le antreneze in zona periculoasa a rezonanţei cu risc de rupere.
  Pana acum, Victor Ponta s-a dovedit imun si…e bine asa.
  Dar, este constient ca va fi foarte dificil sa coabiteze cu Crin Antonescu. Chiar mai dificil decat cu Traian Basescu, oricum, un produs expirat. Dar si reciproca este la fel de valabila.
  Ne asteapta vremuri foarte interesante, in primul rând pentru presă, tocmai pentru ca nu sunt perfect previzibile.
  😉

 151. 154 Marcus aprilie 20, 2013 la 9:20 am

  @George Ban Una este a nu crede si alta este sa ai intelepciunea de a admite o argumentatie perfect logica. Oricum nimeni nu va obliga la nimic.
  sa fiti iubit
  marcus

 152. 155 Marcus aprilie 20, 2013 la 9:21 am

  Daca Pedeleu Nu E, Nu-i Bai, E Pesedeu Plus Oamenii Lui Tontulescu!

  Motto:
  Un guzgan mic rozaliu,
  Durduliu si cam chefliu
  Preaslaveste pe diliu
  Confirmad ca e candriu.

  Nu ne mai facem bine ca popor decat cu zeama de clopot si alifie de lopata in situatia in care, dupa toata mascarada asta cu coabitarea, vom continua sa legitimam maimutoii astia de-si zic politicieni prin votul nostru. Oricat de curva ar fi politica, si este, asa ceva numai la casa de nebuni poti intalni. Pe modelul lui Oprisan care, la momentul semnarii protocolului dintre PSD si PDL in anul 2008, batea niste cruci de zicei ca-i un sobor de preoti reunit pentru sfintirea unui lift, preslavindu-l totodata pe barbatul de stat si superomul politic Basescu Traian, pentru ca numai noua luni sa-l injure din nou mai abitir decat birjarii interbelici, guzganul portocaliu ,Hrebenciuc, santajat probabil de Merkel, Barosso, Banca Mondiala, FMI si DNA c omite astfel de afirmatii de intors stomcaul pe dos: “Basescu face bine si cu suflet”. Si continua in ritmul asta sa-i ridice osanale belzebutului de ti se scoala parul in cap ca la filmele horror auzind ce-i poate bese mintea marelui eximbarligator pesedist.
  Acum ca Micul Tontulescu si-a scos artileria propagandist-papagaliceasca sa incerce sa prosteasca poporu’ cu televizoru’ in ceea ce priveste imbecilitatea comisa de el prin acceptarea unei intelegeri cu Uciga-l Toaca, poate ar mai inghiti ciupitu’, dar sa auzi un pesedist de calibru excuscrului rozaliu cantand imnuri si ode “capodoperului” din capul statului, asta chiar tine de patologic. Oamenii astia n-au pic de caracter, mandrie, orgoliu, personalitate etc sunt pur si simplu niste muhaiele in mainile carora Dumnezeu si-a batut joc de un popor punand destinele acestuia la mezat.
  Ma gandeam sa-i aduc aminte rozaliului cum isi batea joc Videanu de “Viorache” la numaratoarea voturilor pentru prezidentiale sau cum ne spunea chiar el despre Basescu cu subiect si predicat ca-i un betiv nenorocit.Dar, m-am razgandit. Nu ai cui sa te adresezi cu apel la uzul ratiunii. Imbecilul tot imbecil crapa indiferent de cate eforturi ar face cei din jurul lui sa-l aduca pe linia de plutire.
  Sunt curios cam ce actiuni de proslavire mai are in vedere echipa de osanalisti pupinbasisti ai lui Ponttatrop pentru a-i alina basescului suferinta cauzata de divortul live de pedeleu.
  Pentru ca daca pedeleu nu este, nu-i bai, este pesedeu!

 153. 156 analist aprilie 20, 2013 la 11:24 am

  @doru coarna
  Activitistii cu ceafa groasa zici….Iar suntem pe aceeasi lungime de unda.

 154. 157 analist aprilie 20, 2013 la 11:33 am

  @blogideologic
  Ce parerea sloganul de la congres in care scrie 120 de social democratie ? Adica ce sa inteleg ca PSD este urmasul Partidului creat in 1893, un partid ce reprezenta proletariatul roman? Dupa masinile de afara nu s-ar zice. Recunosc visez si eu la un partid care sa apere interesele celor care muncesc, dar pentru asta PSD actual are nevoie de o schimbare substantiala.

 155. 158 Flavia aprilie 20, 2013 la 12:45 pm

  Concurenta mare la PSD! Tot un candidat si-o functie! Fiecare asteapta „fara emotii” sa castige. Si cica dumneavoastra ati fi fost, pe vremuri, „dictator”. Ati afirmat ca Victor Ponta nu are inca in sprijinul sau o echipa puternica. Puternici mi se par toti cei din staff-ul lui Ponta, dar nu mai pot garanta pentru onestitatea niciunuia dintre acesti oameni fata de noi, toti cei multi (si fraieri, probabil, dupa parerea lor), care n-am avut altceva mai bun de facut anul trecut decat sa le urcam sacii in caruta.

 156. 159 blogideologic aprilie 20, 2013 la 1:20 pm

  @ Analist
  Mulţumesc pentru intervenţia dumneavoastră din aprilie 20, 2013. Nu mi se pare chiar atâta de rău. Cel puţin în comparaţie cu primul parlament FSN-ist la care mă gândeam recent, rumegând eu mărturisirile unei rude prin alianţă care făcea parte din el. Spunea că a fost o stare de greaţă continuă pentru el. A refuzat să mai participe şi la continuarea lui, deşi era foarte bine cotat de către “feseniştii de bine” (dacă a existat realmente asemenea noţiune concretă!). Fiind fost deţinut politic, ruda mea le oferea acelor “fesenişti de bine” o legitimitate la care ei ţineau mult. Fusese eliberat din puşcăria politică în anul 1964, la ordinele lui Gheorghiu-Dej. În anul 1965, familia noastră extinsă, de refugiaţi basarabeni din judeţul Soroca (aflaţi certamente pe linia doctrinară a lui Constantin Stere) pregătise o întâlnire şi o lungă discuţie între noi. El, ruda mea îndepărtată, fusese arestat fiind student medicinist la Iaşi, eu după episodul arestării mele din anul 1956 mă ferisem de repetir. Nu am să ascund că tema discuţiei dintre noi era ideologică. Primară. A fost surprins să constate că noi, cei de „afară“, gândeam la fel ca ei. Aşa cum am mai spus pe aici, rumegasem foarte mult prin lectură cartea psihologului asociaţionist- senzualist Henri Wallon tradusă în anul 1964 de către academicianul Alexandru Duţu. Domnul Adrian Năstase l-a cunoscut personal. Mi se pare că foarte recent, la congresul PSD, domnul Adrian Năstase a subliniat bine tema distincţiei ideologice necesare între PSD şi PNL. Dar, şi domnul Adrian Năstase ştie probabil foarte bine, trebuie mers mult mai departe (dinspre partea PSD-istă) în continuarea acestui discurs. Avem nevoie de un spaţiu şi de o platformă pentru desfăşurarea acestor resurse. Sper că ele vor fi. Nu putem uita, social-democraţia nu poate uita!, construcţia de modele economice. Deocamdată numai pentru întreprinderi sociale având funcţii de cerere “în scară”. Toate cele bune !

 157. 160 blogideologic aprilie 20, 2013 la 1:39 pm

  +Scrie-i lui Daniel Barbu! Includerea Roşiei Montane pe lista UNESCO are nevoie de o ultimă semnătură: a ministrului Culturii. Deşi includerea Roșia Montană pe Lista Tentativă a României pentru UNESCO se bucură de o largă susţinere, deşi valoarea sa şi potenţialul de includere in Listă sunt semnalate de zeci de organizaţii si de specialişti și cu toate că sunt întrunite toate procedurile care implică opinia avizată a specialiştilor, inclusiv recomandarea explicită a Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice, astăzi lipseşte încă semnătura ministrului Daniel Barbu, care, procedural, reprezintă doar un pas, ultim, tehnic. Societatea civila îi solicită ministrului Culturii să deblocheze procedura de includere a Roșiei Montane în Patrimoniul Universal prin semnarea documentelor necesare acestei includeri. În acest fel, la fel ca multe alte personalităţi ale vieţii noastre interne şi internaţionale, şi ministrul ar arăta respect și responsabilitate față de patrimoniu și valorile asociate lui, față de expertiza specialiștilor care s-au exprimat și față de opinia publicului larg care sprijină recunoașterea și asumarea valorii universale a Roșiei Montane. Includerea Roşiei Montane pe Lista Tentativă a României pentru includerea în Patrimoniul Universal UNESCO este un demers care trebuie să fie prioritar pentru orice autoritate însărcinată cu protecţia patrimoniului, şi cu atât mai mult a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional!+ Sursa http://www.romaniacurata.ro/articol-3951.htm

 158. 161 ZeV aprilie 20, 2013 la 1:58 pm

  Simpaticul Marcus, zis si păunul, ne spune infatuat la 9:20 am ca ofera plebeilor de pe blog, o argumentatie perfect logica.
  Sincer, stimabile, as prefera una imperfect logica. Cel putin, ar fi perfectibila.
  😉 😉
  In alta ordine de idei, stimate detinator de blog-monolog, nu poti iesi din fixatia ,,Jos Basescu”, decat intr-un singur mod: cumpara-ti un Kalashnikov de la basarabeni. L-am folosit in armata, te asigur ca bate cu precizie de la 300 de metri.
  😉
  Altfel, eu, cel putin, si poate, domnul George Ban, nu voi/vom iesi la niciun referendum aventurist care sa va refuleze voua veninul care da pe din afara.
  Descurcati-va singuri, fratilor, dar nu contati pe Victor Ponta. Omul asta a fost ales sa guverneze. Nu va place, votati cu Papa de la Roma in 2014.
  Oricum, va castiga cine va decide poporul roman si nu talibanii partidelor.
  Apropo, tu al carui partid esti taliban ?
  😉

 159. 162 Adrian B. aprilie 20, 2013 la 2:03 pm

  @ George Ban

  Mai bine urmareai prezentarea de pe http://www.ted.com ! Ai fi inteles mai bine ce vreau sa spun !

  Dar probabil ca d-ta esti impresionat de Vanghelie si de Nita …

 160. 163 Marcus aprilie 20, 2013 la 3:13 pm

  @ZeV: Nu ma anunta, ies eu din cand in cand!
  sa fii luminat
  marcus

 161. 164 Doru Coarna aprilie 20, 2013 la 3:39 pm

  Ceea ce n-am inteles eu din congresul asta este ce are de gand sa faca PSD-ul… Sigur va face bine si tot ceea ce trebuie, va actiona, va lupta, se va mobiliza samd, dar concret, in afara de consolidarea puterii si averii baronilor, ce va face? Sirul de masuri economice se dovedeste a fi o calarire a calului de lemn, doar ei se lupta cu ceva care nu raspunde! Si nici nu inainteaza, doar se leagana! Pe cal, VP cu trompeta si tichie de carton sufla, vesteste izbanzi si rade, se ridica-n sa… Pe undeva pe cal scrie insa USL…

  Iata fapte: s-a dus la o intrunire a oamenilor de afaceri din afara, neintelegand ca aia doar cara afara profit! Sau intelegand! Oamenii de afaceri romani, nebagati in seama si care, la un loc, aveau peste 2 mil. de angajati romani, au trebuit sa-si incropeasca o asociatie care sa mai sensibilizeze guvernul celor oropsiti, social-democrat, si liberali, liberal… Guvernul asta este atat de social-liberal ca nu sta de vorba nici cu amaratii si nici cu patronii, nu discuta decat cu strainii! Credeam ca-i guvernul lui Basescu, dar cum acesta a fost si am vazut ca inca mai este salariatul Bancii Mondiale si deci si al FMI, si guvernul apartine tot astora.
  Va fi deci bine… de asta guvernul va vinde tot si apoi se va retrage, adica va fi retras, ca sa permita Miscarii Populare sa ia puterea politica intr-o tara cu o constitutie si o regionalizare facute pe comanda. Nu stiu ce se va alege de Victor Ponta, altminteri om tanar si de perspectiva reala, dar intrat intr-un joc extrem de centrifug… Cand alienii vor invarti mai tare roata, zboara… Abia acum se intelege alegerea lui Basescu in privinta premierului, cine altul s-ar fi compromis chiar asa slugarind alienii si interesele lor? Sarmanii membri PSD traiesc un vis care se va dovedi intr-o dimineata, ca in 2004 si 2009, un cosmar… si urmeaza iar desertul… un desert pe care doar baronii il vor parcurge in calesti savurandu-si prajitura, restul tot pedestru, cu pesmetii in desaga… E drept ca ceilalti vor bantui flamanzi, toti insa orbi…

  Nici dl Nastase nu are ce face desi constientizeaza astea cred ca mai bine decat mine, astea-s fortele care i-au numarat si dansului bine de tot ouale, nu Monica si nici Baselu’, aia-s simbriasi, executanti, un fel de calai…

  Deh, d-asta spuneam ca Baselu’-i mai bine pozitionat, el a nimerit usa in spatele careia se decide, ceilalti habar n-au cui servesc contra pesmeti…

  Sa serbam insa realegerea! De viitor sa nu ne pese, ca nu ne apartine…

  Si ah! ca sa nu mai fiu acuzat iar de defetism: Ura!

 162. 165 Draghi Puterity aprilie 20, 2013 la 3:55 pm

  @ZeV

  Nu pot eu sa-mi cumpar atatea lamai cate postari… interesante poti produce tu.

 163. 166 dlnimeni aprilie 20, 2013 la 4:36 pm

  Domnule Nastase, felicitari pentru primirea in congres! Cit pe ce, cred, sa va puna si in vitrina partidului!

 164. 167 dlnimeni aprilie 20, 2013 la 5:11 pm

  Cred ca momente de gindire si reculegere de mai mare profunzime ca in cimitir nu exista. In astfel de momente m-am gindit ca acest congres pare a fi unul al coabitarilor: coabitarea cu dl Basescu, coabitarea cu dl Antonescu si, de ce nu, coabitarea cu dl Nastase.
  Vorbele dlui Dragnea cum ca ei ar fi trebuit intemnitati in locul dlui Nastase m-au uns pe suflet, dar nu am inteles de ce nu le-a rostit inainte de intrarea dlui Nastase in penitenciar.
  Dis de dimineata, am procedat ca toti marii barbati de afaceri ai neamului si anume in loc sa imi cumpar un covrig de 20 de bani mi-am cumparat unul de 10 bani si, infrinindu-mi astfel pofta trupeasca a lacomiei, am ramas cu 10 bani de investit. Asa au inceput si Tiriac si Patricu si Catarama, care a renuntat la o banana, care la o inghetata si cu banii economisiti au intrat trimfatori in afaceri. Am asteptat o indicatie de la congresul guvernantilor asupra directiei de urmat: sa investesc cei 10 bani in petrol, sa cumpar cu ei aur, sa cumpar o mare intreprindere ori sa construiesc una, mai degraba? Nu am reusit sa aflu. O mai fi avind nevoie cineva de investitori romani? Strainii, in orice caz, nu.
  Faptul ca dl Ponta nu are nici un contracandidat valabil mi se pare pagubos pentru pesede. Nu in sensul ca dl Ponta nu ar merita fotoliul de presedinte ci pentru faptul ca un partid asa de mare, cu 600000 de membri care nu este in stare sa dezvolte doua sisteme de idei, doua viziuni, in doctrina asa de cuprinzatoare a social – democratiei, pare un partid paralizat, din punct de vedere al gindirii politice.
  De la Herodot citire: Dintr-un lighean de aur in care isi spalau picioarele oaspetii lui, Amasis puse sa se faca statuia unui zeu, care primi indata adorarea egiptenilor, Amasis chema atunci pe principalii sai oaspeti si, povestindu-le istoria ligheanului, adauga ca si el, pina a nu fi rege, nu era decit un cetatean obscur, dar ca, odata urcat pe tron, este vrednic de respectul si omagiile supusilor sai.
  Dupa care am intilnit un palat funerar, din marmura neagra, in care, intr-un soi de gravura, eroul era reprezentat in pantaloni scurti si slapi. Si de gindirea si reculegerea mea s-a ales praful, fiindca am inceput sa rid, atit cit se poate ride intr-un cimitir.

 165. 168 dlnimeni aprilie 20, 2013 la 5:33 pm

  Marcus: pare sa fie vorba de oameni care urmeaza mai degraba persoane decit idei, ceea ce solicita mai degraba creierul mic decit creierul mare. Poate ca, in acest moment,in pesede nu sunt idei chiar asa de multe si, atunci, ar trebui sa ne ingrijim si noi, din afara, sa ajutam ca, totusi, oamenii acestia sa aiba la ce se gindi, in afara de la ce pozitii sa acceada si ce foloase personale ar putea trage. Uitati, va propun sa-i persuadam pe domnii in chestiune ca sa devina sustinatori ai doctrinei comunizarii femeilor. Este o idee de pe vremurile lui Platon si Socrate (bietul Socrate, ar fi pus-o pe Xantipa la colectiv!) si pe care leninismul nu a adoptat-o, deci e clar ca nu este o idee bolsevica si care, deci, ar putea fi discutata. Va dati seama ce atractie pentru talk show-uri ar fi aceasta tema, si cu siguranta ca ar apare si un numar de sustinatoare ale ei! O piine de mincat pentru politicienii dornici de faima. Fiti atent si la acest text vechi, al unui autor onorabil: „astfel, in Libia de Sus, la unele semintii, femeile sunt comune, insa copiii nascuti se impart [tatilor] dupa asemanarile lor;”

 166. 169 casandra aprilie 20, 2013 la 5:37 pm

  Congres?!
  Concert. Play-back.

 167. 170 ZeV aprilie 20, 2013 la 6:10 pm

  Draghi Puterity
  Mi-ati dat o idee…pe care o voi transmite domnului Daniel Constantin.
  Poate extinde experimentul cu reducerea TVA si la citrice.
  😉
  Marcus
  Eu n-am de unde sa stiu cand iesi, din moment ce nu intru niciodata.
  😉

 168. 171 Marian Nicolae aprilie 20, 2013 la 6:23 pm

  @ZeV

  Acum am vazut Ordinul de Zi pe Unitate…..
  Asa cum am spus mai inainte, eu sunt mult prea mic pentru un congres atat de mare.

  Drept pentru care trebuie sa ma conformez, urandu-i presedintelui reales al PSD, domnul Victor Ponta o conducere inteleapta atat in functia de presedinte cat si in cea de premier.

  Totusi, domnule presedinte, va rog sa nu uitati ca la altitudinea la care navigati dumneavoastra, atmosfera este foarte rarefiata, orice greseala, cat de mica are repercursiuni grave asupra personalului navigant dar mai ales asupra celor 19 milioane de pasageri.

  Pentru a evita asemenea probleme, vreau sa va anunt ca eu personal imi ofer in continuare serviciile partidului, servicii de care puteti beneficia si dumneavoastra, daca doriti acest lucru.

  Romanii si Romania trec primii, noi, noi doar servim acest popor, va rog sa nu uitati acest lucru.

  Cu stima,
  Marian Nicolae.

 169. 172 Marian Nicolae aprilie 20, 2013 la 6:30 pm

  @ZeV

  Vad ca acum te iei de Marcus…..

  Bag seama ca nu am scapat nici unul de aici, de pe blogul domnului profesor.

  Fii bun te rog si savureaza-ti victoria efemera in liniste, iara pe noi rumanii, lasa-ne sa ne lingem ranile……

  Sa fii iubit cum zice Marcus.

 170. 173 ZeV aprilie 20, 2013 la 7:16 pm

  Cineva, de pe blog , a ramas cu un gust amar ca domnul Ponta nu a avut contracandidat. Dar, imi amintesc un Congres anterior, cand, urmare a unor jocuri de culise, a castigat domnul Mircea Geoana, dupa o suita de lovituri de teatru, cu Cristian Diaconescu in ,,abandon du travail”, sau cu intorsaturi de situatie in ceea ce priveste pozitionarile greilor partidului.
  Va spun, sincer, ca acela a fost momentul in care am intors spatele PSD.
  Mai recent, am urmarit , siderat, circul de la PDL, cu fluieraturi, cu acuze de frauda, cu deplasari in teritoriu pentru cumparare de voturi si presiune pe delegati.
  Va place, asa, stimati domni ?
  Mie, va spun sincer, nu.
  Sper ca domnul Victor Ponta sa nu dezamageasca, are sustinerea perfect normala si justificata a partidului si IMPLICIT sustinerea , cu voie sau mai făr’de voie, a celorlalte partide din coalitie, chiar daca este incomod pentru parteneri.
  Si domnul Ponta si partenerii, vor trebui sa armonizeze aceasta struto-camila social-liberala, LA GUVERNARE. Aceasta este de fapt marea miză, mare problema si provocare pentru USL si nu aiurelile de presa tabloida legata de numiri ale procurorilor, sau tratate de coabitare institutionala, perfect normale intr-un stat de drept.
  Evident, pentru a reusi, fie prin convingere si dialog, fie prin FORŢĂ, dacă este nevoie, PSD avea nevoie de un lider puternic, sustinut in unanimitate, in calitate de premier al guvernului Romaniei.
  Exista destui detractori in afara, sau, chiar in interiorul PSD. Bine ca s-au poziţionat cu capu…..la fund. In fine, pe bloguri, nu-i vede nimeni. 😉

 171. 174 dlnimeni aprilie 20, 2013 la 7:22 pm

  Poate, cineva care este membru al pesede si participant la congres sa ma informeze si pe mine daca dl Alexandru Athanasiu, fruntas pesedist, a primit, din partea congresului, o binemeritata lauda, ori pozitie in partid, pentru modul sclipitor si devastator totodata in care a aratat, la televizor, romanilor erorile si lipsurile prezidentiale, politice si umane ale dlui Basescu? Maestre Athanasiu, va rog sa primiti omagiul meu!

 172. 175 Marian Nicolae aprilie 20, 2013 la 7:52 pm

  Senatorul Valer Marian tulbură petrecerea politică de realegere a lui Victor Ponta
  Scrisoare deschisă către tata socru al PSD

  http://www.cotidianul.ro/scrisoare-deschisa-catre-tata-socru-al-psd-211763/

  „Preasfinţia voastră politică,

  Timp de patru ani v-am purtat respect şi am manifestat loialitate faţă de dumneavoastră, dar în ultimele luni am observat, atât eu cât şi alţi colegi din Senat şi din PSD, o mutaţie comportamentala si implicit caracterială, bruscă şi urâtă. Am vazut că şi dvs. o susţineţi pe Laura Codruţa Kovesi fostul procuror general al României, pentru funcţia de procuror şef al DNA. Am vazut că aţi încercat să puneţi beţe în roate constituirii unei comisii speciale de anchetă privind interceptările telefonice ale magistratului Corneliu Bârsan, judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Am constatat (pe pielea mea) că marţi, 16 aprilie 2013, aţi încercat, cu concursul purtătorului de cuvânt al grupului senatorial al PSD şi al unui vicepreşedinte PSD al Senatului, să mă obstrucţionaţi să prezint declaraţia politica intitulată „Procurorul şef Morar, sluga preaplecată şi avocatul principal al preşedintelui Basescu”.

  Aţi încercat cu câtva timp în urmă să mă convingeţi aluziv să nu-l mai critic pe generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, motivând că acesta ar fi trecut de partea noastră.

  > În şedinţa de plen a Senatului din 8 aprilie 2013, a fost votată hotărârea de constituire a comisiei de anchetă în cazul Bârsan, în pofida opoziţiei celor care aveau SRI-ul în suflet sau în spate. Cu ocazia respectivă, preşedintele Senatului a solicitat tuturor liderilor de grup să nominalizeze membri propuşi în această comisie. Întrucât nu eraţi prezent în sală, au făcut nominalizările celorlalte grupuri politice, timp în care doi vicelideri ai grupului PSD, senatorii Alexandru Cordoş şi Florin Constantinescu, s-au consultat cu colegii prezenţi şi au întocmit o listă cu propunerile PSD, pe care m-au înscris primul.

  După câteva minute aţi apărut în sala de plen, unde v-a fost prezentată lista, şi aţi prezentat propunerile PSD. Subsemnatul nu am fost nominalizat , iar ulterior cei doi vicelideri mi-au spus că le pare rău că am fost tăiat de pe listă. Cu câteva săptămâni înainte mi-aţi spus dvs. că vă pare rău că, deşi m-aţi propus membru în Comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei, preşedintele Victor Ponta nu
  a spus nici DA nici BA, iar ulterior a apărut un alt nume în locul meu (fost strungar la bază, absolvent întârziat, la fără frecvenţă, al unei facultăţi obscure de drept).

  > Sunt membru al Ligii luptătorilor din decembrie 1989 (fără certificat) şi atunci am luptat, inclusiv cu arma în mână, pentru eliminarea unui clan odios şi a unei camarile nătânge şi inculte, parvenite şi pupincuriste. Atunci mi-am jurat că nu o să mai accept niciodată în viaţa mea vreo tendinţă dictatorială sau autoritaristă, în care promovarea politică sau profesională să se facă pe bază de clan, soţie, socrie, năşie, veresie, linguşeală, fanariotism, clientelism ş.a. Mi-am jurat că nu o să mai accept un regim personal şi cu atât mai puţin unul familial, cum a fost dictatura lui Ceauşescu.

  > Astăzi constat cu tristeţe că de mai an, după victoriile electorale din 2012, aproape toate hotărârile importante pentru PSD nu se mai iau în forurile conducătoare ale PSD, respectiv în Biroul Permanent Naţional, în Comitetul Executiv Naţional sau în Consiliul Naţional, cum se întâmpla în perioada foştilor lideri Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Mircea Geoană, şi cum se întâmplă la celelalte partide parlamentare democrate si consacrate (PNL, PDL, UDMR).

  > La fel, nu se mai discută şi nu mai iau hotărâri în grupurile parlamentare ale PSD. Hotărârile cele mai importante, inclusiv ungerea de miniştri sau de şefi de agenţii, sunt luate de preşedintele premier Victor Ponta cu socrul senator Ilie Sârbu, cu soţia europarlamentar Daciana Ponta şi cu naşul director George Maior de la SRI. Acestea se iau de regulă la masa vegetală de duminică de la vila dvs. din Bucureşti sau din casa dvs. de vacanţă de la Breaza. La unele hotărâri sunt consultaţi şi amicii juni turciţi Robert Negoiţă, Nicolae Bănicioiu, Cristian Rizea şi Dan Şova (pe care i-aţi etichetat, într-o discuţie în grup, „puţoii ăia de la Rin Grand Hotel, care-l fac pe Victor să piardă zile şi nopţi, făcând legi, constituţii şi guverne, cu sticla de whisky într-o mână şi cu trabucul în cealaltă, în timp ce Victor nu bea, fiind vegetarian) sau consilierii personali Ovidiu Miculescu şi Vlad Stoica. Restul partidului nu mai contează. Sau nu mai există. Totuşi PSD nu se reduce numai la şi nu se traduce Ponta, Sârbu, Daciana.

  Pe de altă parte, majoritatea liderilor şi membrilor PSD nu va accepta proiectul de cumetrie personală şi transatlantică ca naşul Maior să devină în curând nr. 2 în partid şi potenţial candidat pentru funcţia de preşedinte al României ori pentru cea de premier.

  > Nu sunt supărat pe dvs. pentru că în al doilea mandat nu mi-aţi dat nicio funcţie în grupul senatorial al PSD sau în comisiile parlamentare. Pentru că aşa, cum mi-aţi spus şi dumneavoastră, nu v-am cerut niciodată vreo funcţie. Nu sunt supărat nici pentru că am pierdut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii, autoturismul şi biroul din dotare.

  Pentru că, orişicum, nu m-am prea folosit de ele.

  Nu sunt supărat nici pentru că ginerele dumneavoastră m-a tăiat de pe lista propunerilor pentru Comisia pentru revizuirea Constituţiei, întrucât o să am posibilitatea să-mi spun cuvântul în plenul Senatului (unde nu mă puteţi tăia şi de la microfon). Nu sunt supărat pentru că dvs. m-aţi tăiat de pe lista de propuneri pentru Comisia specială de anchetă în cazul Bârsan, întrucât o să pot colabora cu aceasta ca voluntar (mai ales că mi-au fost desconspirate recent două cârtiţe dragi SRI şi SIE de la grefa CEDO).

  Nu sunt supărat nici pentru că, la Conferinţa Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, a trebuit să renunţ la funcţia de preşedinte al acesteia, deşi toate cele 65 de organizaţii locale ale PSD au adoptat rezoluţii privind susţinerea candidaturii mele pentru un nou mandat, iar în plenul conferinţei, la propunerea primarilor social-democraţi, mi s-a acordat un vot unanim de încredere. Mi-am zis în sinea mea ardeleană că probabil aceasta este recompensa sau compensaţia pe care mi-o acordă conducerea superioară a partidului pentru că în nefasta perioadă 2010

  – 2012, când foarte puţini din PSD îndrăzneau să crâcnească, am luptat cu armele parlamentare (declaraţii politice, interpelări, întrebări) cu preşedintele bandit Traian Băsescu şi cu camarila sa din serviciile secrete (şefii SRI, SPP, STS, DGIPI), DNA (procurorul şef Daniel Morar), Parchetul General (procurorul general Laura Codruţa Kovesi), ANI (Cătălin Macovei şi Horia Georgescu), Ministerul Administraţiei si Internelor (ministrul Traian Igaş), ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului (Elena Udrea). Sau, m-am gândit că poate aceasta este recompensa sau compensaţia pentru faptul că, sub conducerea mea, Organizaţia Judeţeana Satu Mare a PSD a reuşit cele mai bune rezultate din istoria sa, la alegerile locale din iunie 2012, cand USL a obţinut funcţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean şi de primar al municipiului Satu Mare, precum si cel mai mare număr de primari, consilieri locali şi consilieri judeţeni, după monopolizarea timp de 12 ani a conducerii administraţiei locale de către UDMR (care s-a bazat pe electoratul maghiar, cu o pondere de 38-40% din cadrul populaţiei judeţului). Am sesizat însă cu tristeţe că preferaţi liderii judeţeni care vă toarnă în pahar şi în buzunar, cum este cazul unora din Sud sau din Banat.

  > M-am supărat şi revoltat însă în sinea mea când, înainte de alegerile parlamentare, mi-aţi spus că generalul Florian Coldea, primul –adjunct al directorului SRI, a trecut de partea noastră, dându-mi de înţeles că n-ar trebui să-l mai atac prin declaraţii sau interpelări. M-am supărat şi revoltat, la fel, când recent aţi perorat pe un post de televiziune că fostul procuror general Laura Codruţa Kovesi este cea mai bună variantă pentru funcţia de procuror şef al DNA.

  M-am supărat şi m-am revoltat când am aflat că aţi afirmat în anturajul dvs. că fostul preşedinte social-democrat Ion Iliescu trebuie ţinut la distanţă, iar fostul lider Adrian Năstase trebuie ţinut în închisoare cel puţin până după Congresul PSD (programat în data de 19-20 aprilie 2013).

  > M-am supărat şi m-am revoltat în urmă cu câteva saptamâni, când m-ați întrebat, cam scortos, ce căuta jurnalistul Ovidiu Ohanesian în sala de şedințe a Grupului senatorial al PSD, de parcă sala ar fi fost mosia dvs, iar Ohanesian ar fi fost un
  proscris şi primul consilier parlamentar care a trecut pe acolo.V-am răspuns că l-am angajat de aproape trei ani consilier la cabinetul meu senatorial şi că venise să îşi reînnoiasca legitimația, însă ați răbufnit că, în urmă cu 5-6 ani, jurnalistul Ohanesian ar fi publicat o ştire în care sustinea că Victor Ponta ar fi fost racolat de un serviciu secret, respectiv de SIE.

  > Cel mai mult m-a supărat şi revoltat însă faptul că, deşi a trecut aproape un an de la preluarea guvernării de către USL, anturajul dvs. nu a acordat prioritate sau preeminență problemelor importante ale ţării şi nevoilor vitale ale oamenilor (simpli, de afaceri, de cultură ş.a.). În locul vânării principalilor vinovaţi de dezastrul ţării şi de umilirea şi sărăcirea românilor, şi in detrimentul soluţionării problemelor economice şi sociale, aţi acordat prioritate şi preeminenţă goanei după sinecuri şi grijii personale şi instituţionale pentru umplerea propriului portofel. Şi codrul (alias directorul general Romsilva, Adrian Crăciunescu) şi asfaltul (alias ex-ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi) şi energia (alias ministrul Constantin Niţă) şi unele judeţe (Giurgiu, Timiş, s.a) vorbesc. Şi m-a supărat şi m-a revoltat mult şi faptul că, după alegerile parlamentare din decembrie 2012, aţi fost mentorul pactului nefast de coabitare între premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu, după ce, după alegerile parlamentare din noiembrie 2008, dvs. şi preşedintele Băsescu aţi fost artizanii pactului nociv şi eşuat de guvernare dintre PSD şi PNL. Orizontul de aşteptare al românilor a fost şi este foarte mare faţă de USL, dar, din păcate, după un an de guvernare, şi numărul nemulţumiţilor de USL este mare: tineri, vârstnici, muncitori, agricultori şi intelectuali, preoţi şi militari, oameni de afaceri şi oameni de cultură.

  > Chiar daca aţi avut parte de un congres unanim, triumfalist şi „victorios” şi probabil vă credeţi pe cele mai înalte culmi ale gloriei şi puterii politice, reveniţi-vă, pentru că nu este totul pierdut. Reveniţi la gânduri şi la fapte mai bune faţă de semenii ce şi-au pus speranţa într-o bună şi dreaptă guvernare a USL!

  Faceţi dreptate până la capăt! Promovaţi competenţa profesională şi integritatea morală! Puneţi interesul public si interesul naţional înaintea propriilor interese! Nu vă aplecaţi în faţa înaltelor porţi doar cu gândul şi frica la propria carieră politică! Să nu dăm frâu total burgheziei din noi şi cosmopolismului de aiurea. Să încercăm să facem o societate nouă, mai bună şi mai dreaptă, din care să eliminăm tarele comunismului totalitar şi tarele capitalismului barbar şi în care să conveargă ce a fost bun în sistemul socialist cu ceea ce este bun în sistemul capitalist, în concordie cu principiile umanismului şi creştinismului.

  Nu mai avem voie sa înşelam încrederea şi speranţa românilor.

  Altfel, este foarte posibil ca, mai curând decât credeţi, să apară şi
  în Romania o reacţie şi o mişcare mai radicală, o Mişcare Socială şi Natională, de genul Syriza, care a învins anul trecut în Grecia atât stânga social-democrată (PASOK) cât şi dreapta conservatoare (Noua Democraţie), succesul său neaşteptat fiind titrat de la Financial Times la Financiarul la modul „Syriza, partidul care a uimit şi zguduit Europa”.

  > Închei cu speranţa că nu aţi fost contaminat total de microbii politici dâmboviţeni, având în vedere originile dvs. bănăţene şi după ce cu niciun deceniu în urmă eraţi un apropiat al Grupului ardelean de la Cluj.

  > Bucureşti, Senator
  > 20.04.2013 Valer Marian

  PS1: Cu două săptămâni în urmă, v-am trimis un e-mail prin care v-am transmis principalele motive pentru care, conform unor discuţii purtate în lumea politică şi în lumea serviciilor secrete, aţi fi şantajabili din partea preşedintelui Băsescu şi dvs. şi ginerele dvs. Nu mi-aţi răspuns, nici măcar nu mi-aţi mulţumit.

  Am pregătit între timp şi a doua scrisoare deschisă către preşedintele PSD Victor Ponta, intitulată „Victoraş, ai grijă de copii?!”. Trebuie să recunosc că am plagiat-o pe tovarăşa academician doctor docent de tristă amintire, Elena Ceauşescu, acestea fiind ultimele cuvinte pe care i le-a adresat generalului Victor Stănculescu, după ce a urcat împreună cu Nicolae Ceauşescu în elicopterul chemat pe sediul CC al PCR pentru a-i salva de frica mulţimii revoltate.

  Ţin să precizez că nu este vorba de copiii preşedintelui Ponta, cărora le doresc tot binele din lume şi sunt sigur că reprezintă principala dvs. preocupare în calitate de bunic. Scrisoarea mea se referă la copiii Securităţii din politică, administraţie şi economie, precum şi la copiile Securităţii din actualele servicii secrete. Inclusiv la cei şi la cele din umbră sau din lumea fantomelor.

  Românii vor afla și motivele pentru care sunt șantajați anumiți politicieni de frunte ai țării de către președintele Traian Băsescu și camarila sa : apartenență la servicii secrete, scandaluri familiale, relații homosexuale, relații sexuale cu prostituate minore, implicare în acte de fraudă sau de corupție, ș.a.

  > PS2: Săptămâna trecută m-a căutat la cabinetul parlamentar un preot pensionar din judeţul meu care mi-a spus că v-a fost coleg de seminar teologic şi m-a atenţionat să fiu atent la caracterul dumneavoastră pentru că, în timpul şcolii bisericeşti, aveaţi obiceiul să le intraţi colegilor sub piele, să vă puneţi bine cu toţi, să le daţi chiar de mâncare şi de băut pentru, că proveneaţi dintr-o familie mai avută, iar apoi turnaţi tot ce spuneau directorului seminarului. Ar fi interesant şi util să ne spuneţi cine este directorul la care ne turnaţi acum.

  > PS3: Zece gărzi tunse scurt sau rase pe cap (skinheads) ale președinteluipremier Victor Ponta mi-au interzis astăzi accesul în perimetrul de vot de la congresul PSD, motivând că au ordin de sus și spunându-mi că nu pot să spună de la cine, când le-am cerut să-mi explice care sunt motivele și cine este persoana care a dat dispoziție în acest sens. Episodul a fost filmat de consilierul meu locotenentul Gheorghe Alexandru și a provocat mirarea mai multor delegați, inclusiv a unor colegi parlamentari, în condițiile în care m-am prezentat, eram primul înscris pe lista de delegați a Organizației județene Satu Mare a PSD, aveam ecusonul de delegat la gât și insigna de senator pe reverul sacoului, și le-am prezentat mandatul de vot, cartea de identitate și legitimația de senator.

  Probabil că Ponta s-a speriat după ce alaltăieri am anunțat într-o conferință de presă că voi încerca să iau cuvântul la acest Congres.

  Orișicum, nu intenționam să votez pentru funcția de președinte al PSD, ci doar pentru funcțiile de vicepreședinți. În urma acestui episod, fără precedent în analele PSD și ale tinerei democrații autohtone, Ponta nu mai reprezintă pentru mine mare lucru. În ultimile luni am aflat motivele pentru care, după cum mi-ați mărturisit mie și altor colegi de la Satu Mare cu câțiva ani în urmă, nu ați fost de acord la început să vă devină ginere și ați cedat doar după doi ani de plânsete ale fiicei și soției dvs.

  Acum îmi explic pe deplin afirmația unui alt naș celebru al ginerelui dvs., generalul reevaluat vicepremier Gabriel Oprea : „Victor Ponta nu are niciun Dumnezeu”. Mai curând de cât crede, Ponta va trebui să dea seama în fața gărzilor naționale autentice în rândurile cărora a fost declarat deja proscris.

 173. 176 Gabriela Nicolescu aprilie 20, 2013 la 7:53 pm

  Gabriela Nicolescu
  aprilie 20, 2013 la 7:11 pm
  Buna seara Domnule Presedinte,
  Legat de finalul seriei de coabitare voi expune si eu o parere cu bunavointa D-voastra si a colegilor de discutie. Pentru coabitare avem motive pragmatice care tin de deblocarea unor actiuni, de reprezentarea cat de cat unitara in exterior pentru a ocoli penibilul declaratiilor contradictorii, de necesitatea unui oarece respiro pentru a mai si guverna. Avem si impotriva argumente destule care tin de caracterul special al presedintelui, mincinos, lipsit de minima onoare, razbunator, conflictual pana la Dumnezeu si mai departe..Despre coabitare vorbeste insa si senatorul Valer Marian intr-o scrisoare deschisa adresata Tatalui Socru. Si asta nu-mi place deloc si nu gasesc argumente deloc favorabile Sfintiei sale, daca cele declarate sunt doar in parte adevarate. E vorba nu de coabitare de fapt ci de pactizare, colaborationism, actiune in defavoarea partidului. http://www.cotidianul.ro/scrisoare-deschisa-catre-tata-socru-al-psd-211763/

 174. 177 Centru aprilie 20, 2013 la 9:37 pm

  Festivismul Congresului e justificat ? Poate finantele tarii sunt gestionate mai putin infantil , fara credite de 20 miliarde de euro luate pentru un secol si disparute camarila basista stie unde . Poate excesele Securitatii basiste sunt limitate azi . Dar Ponta e slab , diversiuni ca dezinformarea cu aflatoxina in porumb sunt lansate de pe solul nostru , tara ramane prada isteriei nebune a unor televiziuni controlate de cine ?sovinism in secuime , violenta si insecuritate in societate . Izolare externa . Nici un santier de infrastructura deschis dupa mai 2012 , ca e pista aeroportului Iasi sau facila autostrada Arad Nadlac sau de intrarea Autostrazii Ploiesti in Pipera ( 6 km ! ) …. Toate investitiile la care se lucreaza – daca se lucreaza si nu sunt ,, pazite ,, ca Bors Barcau au fost deschise de Boc !

 175. 178 Maia Blaj aprilie 20, 2013 la 10:00 pm

  Am vazut interviul de la Antena 3. Domnul Nastase, un „rac” (stiti ca suntem aceeasi zodie?), inteleptul cetatii a vorbit cumpatat, uneori din voce razbatea si emotia. Ceea ce vreau sa spun este ca in seara asta am auzit o concluzie extraordinara de la un liberal (Mircea Diaconu – alt nedreptatit) despre destinul domneavoastra domnule Nastase – primirea de la Congresul PSD a fost ca o inchidere de paranteza deschisa atunci cand ati fost obligat de LASITATEA propriilor colegi sa demisionati din functia de presedinte al Camerei deputatilor. Deodata mi-am dat seama ca de fapt tradarea si LASITATEA camarazilor dumneavoastra a fost mai nedreapta si mai dureroasa decat orice v-au facut dusmani dumneavoastra. In sala aceea de la congres, care va aplauda in picioare, erau si multi din cei care v-au tradat si v-au lasat de izbeliste pe sistemul „scapa cine poate”. Ma intreb daca chiar avea nevoie PSD de acest sacrificiu ritualic sau a fost pur si simplu lasitate marunta, egoism, dezertare de la spiritul uman? Acum, cand opinia publica va este alaturi, este usor sa iesi in fata si sa vorbesti despre martiriul lui Nastase, dar unde au fost acesti domni de-a lungul anilor in care DNA-ul lui Morar fabrica dosare care nu aveau la baza decat niste delatiuni pe care nici un copil nu le-ar fi crezut? Daca in primul moment primirea pe care v-a facut-o congresul PSD m-a emotionat, in momentul urmator nu am putut sa nu simt o revolta pentru acei tradatori ascunsi in spatele ropotelor participantilor la congres. Oare or fi simtit macar un pic de rusine si cainta?

  Da domnule Nastase, s-a inchis o paranteza, iar dumneavoastra ati iesit MORAL invingator. Feriti-va de lichelele lingusitoare – sunt destui prin PSD. Cand vad ca un Ioan Rus, mizerabil manipulator, a ajuns vicepresedinte, nu pot sa nu ma gandesc daca sa mai ies la vot sau sa mai votez cu PSD, un partid care permite unui asemenea individ sa ajunga in conducerea partidului si poate, de ce nu, guvernator peste o bucata buna de Transilvania.
  Mult noroc si….ganditi-va la viitorul politic a lui Andrei. E timpul!

 176. 179 mihaela aprilie 20, 2013 la 10:31 pm

  m-am bucurat enorm ca v-am vazut la Congres! mult succes si sanatate!sa ramaneti neschimbat! avem nevoie de mintea dvs sclipitoare!va asteptam!

 177. 180 Radu Humor aprilie 20, 2013 la 10:47 pm

  Draghi Puterity
  aprilie 20, 2013 la 3:55 pm
  @ZeV

  Nu pot eu sa-mi cumpar atatea lamai cate postari… interesante poti produce tu.!

  Ai dreptate, dar mai e ceva curios :
  Nu-i chip să-l atingi nici cu o floare, că te trezeşti la …banare 🙄
  E, cum s-ar zice, un tip de-al casei 😉

 178. 181 blogideologic aprilie 21, 2013 la 7:50 am

  @Karanda Ş
  Sunt foarte bine venite prezentările dumneavoastră pentru predicţiile viitorologului Alvin Toffler. Aş dori numai să adaug comentarii la fraza : +Rapiditatea cu care vor fi transmise informaţiile va determina omenirea să intre în era “petabyte-ului”, o unitate de măsură de stocare şi de putere informatică superioară deja mult uzitatului gigabyte.+ Unitatea cea nouă este folosită pentru cantităţile foarte mari de informaţie din IT, care sunt practic aproape imposibil de prelucrat folosindu-se instrumentele clasice de gestionare a bazelor de date precum şi tehnicile clasice de programare. Fraza de acroşaj, catch-phrase, buzzword, sloganul de branding, în fine, tagline, pentru aceste cantităţi foarte mari de informaţie din IT a devenit BIG DATA (cu timide încercări de traducere în franceză prin “grosses données” ori în spaniolă prin “grandes volúmenes de datos”).

 179. 182 Marian Nicolae aprilie 21, 2013 la 8:39 am

  Daca nu ma insel, fara a da alte nume…..tot la fel a castigat si Hitler puterea in Germania, cu promisiuni de genul “Deutschland uber alles” si rasa ariana este superioara celorlalte, pentru a sfarsi mai tarziu cu un glont in tampla, in ruinele Berlinului….

  Cei care se imbata cu puterea atat de efemer detinuta si….pierduta, uitand ca sunt in pozitia respectiva pentru a-si ajuta propriul popor, risca sa-si termine existenta trista pe aceasta planeta in acordurile false ale orchestrei Titanicului, in drum catre fundul Atlanticului…….

  Sic Transit Gloria Mundi……….

 180. 183 dlnimeni aprilie 21, 2013 la 8:39 am

  ZeV: „Cineva, de pe blog , a ramas cu un gust amar ca domnul Ponta nu a avut contracandidat.” Nu vreti sa scrieti cine?
  Legat de aceasta, daca gindirea dumneavoastra se limiteaza doar la a aplica principiul tertului exclus fata de doua situatii ne – imbucuratoare de la congresele sirurilor de guvernanti, atunci va depling.
  Numirile procurorilor, ca si „tratatul” de coabitare fac parte din guvernare. Inteleg, deci,ca guvernarea dlui Ponta – in interpretarea dumneavoastra – este o aiureala de presa tabloida. Sa stiti ca modul in care intelegeti dumneavoastra lucrurile nu ma mai mira. Ceea ca inca ma mira, insa nu cred ca pentru mult timp, este faptul ca aveti exact acelasi stil cu al propagandistilor basisti de duzina.
  Cum adica, prin forta? Nu vreti sa explicati? Si, legat de aceasta, ne ziceti si noua cine este autorul expresiei „nu stii? te-nvatam. nu poti? te-ajutam. nu vrei? te-obligam!”? Si cum intelegeti folosirea fortei? Detasamente pesediste de batausi? Escadroane pesediste ale mortii? Introducerea, la partid, a salutului obligatoriu „forta fie cu tine?”
  Chiar ca va voi ignora, un dialog cu dumneavoastra e pierdere de vreme. Va sugerez, cum ii scriam lui Marcus, ca, pentru dezvoltarea dumneavoastra politica, sa imbratisati ideea comunizarii femeilor. Ca sa aveti si dumneavoastra o idee.

 181. 184 Marcus aprilie 21, 2013 la 8:50 am

  @D-l Nimeni 🙂 🙂 🙂 🙂 . Sau daca nu comunizarea femeilor, macar de-un matriarhat s-o punem si tot ar fi mai intersant decat acum.
  sa fiti iubit
  marcus

 182. 185 Marcus aprilie 21, 2013 la 8:51 am

  Rus, Aceasta Permanenta Martoaga Troian Basescu Din Cetatea PSD

  Motto:
  La Poarta raiului se infiripa Cassius Clay si bate de intrare:
  -Cine-i acolo, intreaba Sfantul Pentru?
  – Sunt eu Cassius Clay, i-am batut pe toti pe pamant, am castigat tot ce se putea si acum vreau sa intru in Rai.
  – Asteapta afara, veni raspunsul.
  Cat timp astepta la poarta, apare un mertan avand pe bancheta din spaste un individ cu o sticla de palinca in mana si pe genunchi doua pitipoance.
  Poarta Raiului se deschide automat si se inchide dupa ce intra automobilul cu pasagerii in el.
  Cassius Clay, enervat, bate din nou la poarta.
  – Ce mai vrei, vine intrebarea Sfantului Pentru.
  – Pai, bine, Sfinte, eu am dus viata sportiva, am castigat toate meciurile, i-am batut pe toti si drept multumire nu sunt primit in Rai, iar pe ala de intra acum nici macar nu l-ati intrebat cine este, ca sa nu mai vorbim de modul in care a intrat in Rai.
  – Nici nu trebuia sa-l intrebam, raspunse Sfantul Petru. L-am recunoscut din prima, este Ioan Rus de la Cluj si l-am primit asa deoarece, in timp ce tu i-ai batut pe toti pe pamant si ai castigat tot ce se putea, Rus nu numai ca n-a batut pe nimeni, dar a pierdut tot ce se putea in materie de alegeri.

  Orice i se poate reprosa lui Ponta, dar faptul ca n-ar fi mai consecvent chiar si decat tragatorul la carul lui Grigorescu, asta nu. Dupa ce Rus, inspirat de Domnul nostru Isus cand a inmultit painea si pestii, a procedat la fel cu romanii inscrisi pentru Referendum, de s-au suparat chinezii pe noi ca mai aveam putin si le luam fata in Cartea Recordurilor, facand astfel posibila magaria cu castigarea scrutinului de catre capodoperu’ cotrocenist la masa verde, iata-l acum recompensat de Pontta cu o ditai regiune de condus in cadrul partidului.
  Ce este rizibil in toata aceasta afacere consta in faptul ca in timp ce grecii, ca sa le reuseasca stratagema cu vestitul cal au actionat intr-un secret deplin prefacandu-se ca pleaca, doar Cassandra prinzandu-se dar inutil de jmecherie, pentru ca oricum nimeni n-o asculta, la noi toata lumea stie si spune in gura mare ca Rus este martoaga lui capodoperu’, scoasa de asta in targ ca s-o faca de ras ca-i batrana, costeliva, fara dinti in gura, numai Tontulescu nu stie saracutu si ori de cate ori are ocazia si-l etaleaza pe Rus pe frunte ca in zicerea cu paducehele iesit la promenada. Stau si ma inreb, in tot Ardealul ala nu s-o gasi si un pesedist, pesedist ci doar pastisa asta de Rus care rezoneaza doar la comanda cotrocenista?
  O fi Rus cumva uns cu miere de albine si nu stim noi care-i simtim duhoarea sulfuros-basista de la mii de kilometri distanta?
  De ce s-o incapatana oare Pontta nu numai sa-l mentina in PSD, dar sa-l mai crediteze si cu functii inalte de conducere in partid, ca in alea guvernamentale ne-a aratat ce poate?
  L-o avea Rus cu ceva la mana de nu stie nici macar chiombila?
  Greu de spus sau de ghicit, cert este faptul ca Rus a fost din nou inscaunat in fruntea social-democratilor, liber sa-i faca jocurile basescului si sa submineze din interior in fata alegatorilor de buna credinta acest partid.

 183. 186 Marian Nicolae aprilie 21, 2013 la 8:53 am

  @ Doru Coarna aprilie 20, 2013 la 3:39 pm

  Aveti dreptate….ura, ura, ura……….

  Imi cer scuze ca nu pot striga mai tare, sunt inca racit………

 184. 187 Draghi Puterity aprilie 21, 2013 la 8:58 am

  @ZeV

  Nu asta era solutia, dar in fine… fiecare pasare, pe limba ei piere.

 185. 188 Marian Nicolae aprilie 21, 2013 la 9:00 am

  @ Marcus aprilie 20, 2013 la 9:21 am

  Asa este Marcus, ai zis-o bine.
  Sa fii iubit.

 186. 189 Marian Nicolae aprilie 21, 2013 la 9:03 am

  @ Maia Blaj aprilie 20, 2013 la 10:00 pm

  Cred ca Andrei s-a maturizat fortat de ceea ce reprezinta cu adevarat……Politica………fara a aminti ce-a mai veche dintre meserii…….

  Rimeaza din nou, recunosc, fara voia mea…

 187. 190 Marcus aprilie 21, 2013 la 10:40 am

  @Domnule Nastase, observ faptul ca dupa p perioada in care pe blogul Dvs., ramasesem doar cativa veterani sa va mai tinem de urat si sa „ne radem” de inchizitorul Dvs. zbanghiu, imediat ce s-au limpezit apele odata cu revenirea Dvs. in forta, s-au inmultit prin metoda Rus de clonare o poporului roman cu drept de vot si postacii pupinbasisti (ca la portocaliii le-o zis tatucu live, le teveu, adio!), postaci care-si permit (nu ca n-ar fi haioasa treaba) sa ne urecheze pe unii dintre noi, pe motiv ca indraznim sa ne folosim propriile tartacute pentru a gandi, in loc sa ne insusim viziunea Pontta asupra „coabitarii” si incantarii de osanale lui Uciga-l Toaca. Mi-am insusit cele ce mi-ati transmis intr-un comentariu anterior si nu-mi bat capul cu asemenea specimene. Asta nu ma opreste insa sa remarc succesul de care se bucura la momentul in care posteaza, ei nefiind supusi niciunei piedici de la lupta cea dreapta, in timp ce mie, par exampl, fie nu mi se da drumul la comentarii in timp util, fie nu li se da drumul de nicio culoare.
  Nu ma supar, doar am remarcat, mai ales ca experienta aceasta este un deja vu, din timpurile cand ma razboiam cu hoardele portocaliii pupinbasiste erijate in clasa nobiliara si nenea disclaimer ma faulta doar pe mine, nobilii ramanand nesanctionati.
  Oricum avand in vedere ca materialul de astazi si nici poezeua dedicata EBA-ei (sac!) nu au trecut va rog lasati macar link-ul sa treaca.
  http://marcus64.wordpress.com/2013/04/21/rus-aceasta-permanenta-martoaga-troian-basista-din-cetatea-psd/
  cu respect
  sa fiti iubit
  un veteran care nu cere pensie 🙂

 188. 193 ZeV aprilie 21, 2013 la 5:34 pm

  dlnimeni
  Am spus FORŢĂ, nu forţă brută cu efecte contondent-distructive.
  😉
  Sincer să fiu, percepţia mea este că domnul Marcus, de altfel, un coleg onorabil şi inteligent, se apropie, aproape până la identificare, de stilul talibanilor băsişti.
  De altfel, talibanismul tuturor nu diferă prin nimic, dacă i se aplică modulul matematic. Îi cunosc bine pe băsişti, vă asigur, am avut meciuri grele cu ei.
  😉
  Vă readuc în atenţie o banală definiţie:
  FÓRȚĂ, forțe, s. f. I. 1. Capacitate pe care o au ființele vii de a depune un efort, de a executa acțiuni fizice prin încordarea mușchilor; putere fizică, vigoare, tărie. ◊ Tur de forță = acțiune greu de realizat, care cere multă putere fizică, multă abilitate și multă energie morală. 2. Tărie, putere. ♦ Energie (morală). ♦ Aptitudine, capacitate, putință de a realiza ceva. ◊ Loc. adj. De forță = foarte capabil. 3. Persoană înzestrată cu putere și cu energie, care acționează intens într-un anumit domeniu de activitate.
  COMENTEZ:
  Recitiţi accepţiunea de la pct.2 şi 3, pentru a se înţelege ce vreau să comunic.
  PS
  Cam des, vă exprimaţi poziţia că nu veţi mai intra în dialog cu mine. Nu mă surprinde, încă din şcoala generală mi se spunea orice, şi de bine şi de rău, dar nu putea nimeni să mă ignore.
  😉


 1. 1 Lucian Blaga | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe aprilie 18, 2013 la 12:44 am
 2. 2 Consiliului Naţional al PSD şi al Congresului PSD din perioada 19-20 aprilie 2013 | Sfinxul Trackback pe aprilie 18, 2013 la 3:12 am
 3. 3 Boston… « Motanul Incaltat Trackback pe aprilie 19, 2013 la 3:05 am
 4. 4 Darul neaşteptat | Gabriela Savitsky Trackback pe aprilie 19, 2013 la 1:07 pm
 5. 5 Mechel… « Motanul Incaltat Trackback pe aprilie 20, 2013 la 2:44 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: