Auto-denunt: Eu l-am umilit pe Traian Basescu!

Recunosc, sunt vinovat: in toti acesti ani, eu sunt cel care l-a umilit pe Traian Basescu. Sunt atat de mult exemple, incat nici nu stiu de unde sa incep:

–          Eu l-am fortat, in 2004, in campania prezidentiala, pe Traian Basescu sa-l inlocuiasca pe Thedor Stolojan si sa planga din cauza asta. Poveste care l-a cam umilit…

–          Eu l-am facut pe Traian Basescu sa imi construiasca, prin procurorii sai, vreo 40-50 de dosare din care, de-a lungul acestor ani, nu s-a ales mai nimic, motiv care l-a facut sa se simta umilit…

–          Eu l-am facut sa trimite emisari la toate bancile din Europa, din Marea Chinei si din diverse off-shore-uri pentru a gasi conturi de-ale mele; a descoperit ca nu exista astfel de conturi si asta l-a umilit foarte tare…

–          Eu m-am gandit sa merg la tribunal de vreo 200 de ori in ultimii ani, doar pentru a socializa cu judecatori si procurori pe care Traian Basescu nu i-a sunat niciodata personal. Si acest lucru l-a umilit, pentru ca s-a gandit ca pregatesc actiuni electorale in justitie.

–          Eu am lasat, in 2004, Romania cu vreo 800 de mii de salariati bugetari, pentru ca, in perioada sa de guvernare,  Traian Basescu sa creasca numarul lor spre 1,4 milioane, pentru a avea de unde sa il scada acum, la 1,1 milioane; si asta cred ca l-a umilit.

–          La fel, situatia datoriilor – in 2004, Romania  avea datorii reduse si deficite bugetare foarte mici (1,3% din PIB); a fost nevoie ca Traian Basescu sa vina, sa le mareasca, iar acum sa se laude cum incepe sa le scada, conform parabolei cu rabinul care sfatuieste pe cel  cu o locuinta insuficienta pentru familie, sa ia in casa si animalele din curte…

–          De fapt, cred ca umilinta suprema a fost ca Traian Basescu a fost nevoit sa recunoasca, dupa toti acesti ani, cine a fost cel mai bun prim ministru. Din cauza mea…

Dar nu sunt singurul care s-a gandit sa-l umileasca pe Traian Basescu in acesti ani. E chiar pacat ca noi toti, cei care am contribuit la umilirea sa, nu ne-am gandit un pic si la sentimentele si emotia acestui om care se sacrifica pentru tara si pentru istorie.

–          Jurnalista pe care a facut-o “tiganca imputita” l-a umilit enorm pe presedinte, fortandu-l sa se duca  la consiliul anti-discriminare, pentru a da explicatii; cum de nu s-a gandit ziarista respectiva la ce umilinte il va supune pe presedinte?

–          Fostul premier, Petre Roman, este un alt personaj care l-a umilit pe Traian Basescu prin tot ce l-a fortat pe acesta sa faca impotriva sa. Basescu s-a umilit, actionand impotriva lui Roman, ajungand sa il dea, practic, afara din partidul care-l adoptase, lucru care, sunt convins, i-a produs enorm de multe probleme morale presedintelui Basescu.

–          Regele Mihai il cam umileste pe Traian Basescu prin faptul ca exista, prin actele si gesturile sale istorice, care il forteaza pe Traian Basescu sa creeze alternative regale, ceea ce, pentru el, este o mare umilinta. Pe de alta parte, ii permite sa se distanteze de Casa Regala, pentru ca doar regii abdica, nu si comandantii de nava. Exemplul cel mai bun l-a dat comandantul navei de croaziera „Costa Concordia”.

–          Jurnalistii de la Antene l-au umilit extraordinar pe Traian Basescu, dar nu prin acuzatiile si dezvaluirile normale pe care le fac, ci prin aceea ca, pentru a la contracara mesajul, Traian Basescu este nevoit sa apeleze la prietenii de la CNA, chiar sa mareasca numarul lor, sa afle ca au fost amenintati cu moartea sau chiar sa introduca in strategia de siguranta nationala presa, cu totul, ca amenintare la adresa sigurantei nationale a Romaniei.

–          Ca sa nu mai vorbesc de romanii care aleg sa plece din tara si care, prin comportamentul si deciziile lor, il fac pe presedinte sa se simt profund umilit – mai ales ca este nevoit sa le explice unor nerecunoscatori cum disponibilizarile, taierile si greutatile sunt doar un sut in fund pentru a avansa, pentru a progresa, pentru a reusi in alte societati, cu salarii mai mari…

–          Lista este lunga. Sunt sigur ca si voi veti gasi alte exemple…

Vreau sa inchei cu indemnul de a inceta, noi toti, sa il mai umilim pe Traian Basescu. Are si el dreptul la adulatie, la cultul personalitatii, la o realitate paralela, la camarila si la oameni care sa il ajute sa depaseasca mai usor impactul nefericit al realitatii. Sigur ca exista solutii electorale iar eu sugerez ca “iesirea din umilinta” a presedintelui (ca sa folosesc un stil de exprimare de tip prezidential) sa se faca democratic, rapid si fara dureri.

72 Răspunsuri to “Auto-denunt: Eu l-am umilit pe Traian Basescu!”


  1. 1 Nistor Nicolae martie 13, 2012 la 12:33 pm

    excelent! va citesc cu placere d-le profesor ADRIAN NASTASE!

  2. 2 Nicu Lupsa martie 13, 2012 la 12:38 pm

    Da’ si eu l-am umilit pe Traian Basescu!

    -Pentru ca nu l-am votat niciodata;

    -Pentru ca-l fac pervers si nemernic de cate ori am prilejul;

    -Pentru ca-l dau exemplu negativ fiicei mele;

    -Pentru ca mi-am atarnat la poarta casei, un baner pe care am scris „Accesul strict oprit pentru lingaii lui Basescu”.

    …si-ar mai fi, dar cred ca v-am edificat si cu-atat!

  3. 3 lupulainen martie 13, 2012 la 12:39 pm

    Excelent articol!
    Poate va faceti timp si pentru continuarea listei!

  4. 4 Cristina martie 13, 2012 la 12:39 pm

    Cred ca ar trebui sa ne autodenuntam cu totii. Mai ales cei care am ales sa ramanem in tara, fortandu-l pe presedinte (nu indeajuns!) sa admita ca existam si ca oricand am putea sa ne cerem drepturile omenesti. Il umilim mereu pentru ca nu avem destul curaj sau poate ca avem prea mult bun simt sau prea multa demnitate sa nu-i amintim permanent toate gafele facute constient sau inconstient, voit sau nevoit…

  5. 5 lupulainen martie 13, 2012 la 12:44 pm

    A! Inca ceva pentru care ar trebui sa se simta umilit: cum sa-l intrebe cineva asa ceva: http://www.youtube.com/watch?v=rLBCl0_ZvA0 ? Sa ne fie rusine ca ne intereseaza lucrurile astea despre o persoana atat de publica precum presedintele tarii!

  6. 6 Cristina martie 13, 2012 la 12:50 pm

    Asa si eu l-am umilit pe Traian Basescu. Si asta pentru ca l-am votat, acordandu-i o incredere nemeritata.

  7. 7 George Ban martie 13, 2012 la 1:02 pm

    Cea mai mare umilinta a suferit-o cand 5 milioane de alegatori l-au obligat sa sufere inca 5 ani la conducerea Romaniei.

    Concluzia la care marinarul ar vrea sa ajungem: daca ne urati pe mine si pe PDL-isti, daca vreti sa trecem prin cele mai mari chinuri, votati-ne inca o data!

    Tataie, de data asta nu mai tine figura!

  8. 8 ZOE, fii barbata ! martie 13, 2012 la 1:04 pm

    @nastase,

    Felicitari, super tare articol ! Sa vedeti spume la gura dupa articolul asta !
    Mare minune sa nu iasa iar ca sarpele la drum, sa ne mai împroaste cu putin venin.

  9. 9 centru martie 13, 2012 la 1:07 pm

    Se umileste si infiintand o sectie maghiara a Medicinei la Targu Mures , mergand pe drumul bantustanizarii Romaniei , asa cum altii au deja bantustanizat teritoriul actualei Republici Moldova … Ungureanu – ” solutie tehnica ” pentru medicina in ungureste – ca sa faca pe placul unor sovini primitivi de la UDMR … Parca incep sa devina la fel de gretosi ca inaintasii lor din 1997 -2000 , care permiteau altor brute sa scoata pe brate calugaritele greco-catolice ROMANCE – ioi Istenem – de la Odorheiu Secuiesc …

  10. 10 Ghita Bizonu' martie 13, 2012 la 1:18 pm

    Sa va zic una … rea de tot.
    Se pare ca ne asteapta vremuri nasoale dpv economic.
    In primul rand din cauza zapezilor. Apoi mentinera unor drumuri inchise Apoi blocarea vamilor prin masuri adtive… Astea au insemnat faptul ca marfurile nu au mai circulat. Adica nu au fost facute livrariele – nici de produse finite, nici de semifinite samd necesare productiei. Adica contracte anulate – inclusv la export!- adica bani pierduti . Se prea poa in urmatoarele luni ca unii sa trebuiasca sa inchida portile. Adica somaj, lipsa la buget , debalansarea soldului de comert …
    Noroc ca avem un premier tanar intectual cu masterat la Vadu Boului care o sa .. Ce?
    Asa ca va mai urma o noua umilinta catre Frank Pingea Rupta: dai si mie un ban!!!!

  11. 12 Theodora martie 13, 2012 la 1:43 pm

    „Asociatia Arad, kilometrul 0”, va organiza miercuri 14 martie ora 17.00, „Marsul desteptarii”.
    Manifestanţii au anunţat că vor fi înarmaţi cu ceasuri deşteptătoare, cu ajutorul cărora speră să-i trezească din apatie pe arădeni.

    Marsul Desteptarii in Arad – Cinste protestatarilor din Sibiu! – Asteptam sa sa trezeasca tara

  12. 13 Lucian D martie 13, 2012 la 1:51 pm

    O parte dintre noi l-au umilit votand pentru Parlamentul European pe distinsa dansului copila , total straina de limba materna a tatalui dansei !
    O alta parte l-au umilit pentru ca, in spiritul locului , nu l-au laudat dupa ce a plecat de la spritul cu Becali la volanul umilei sale masini !
    O alta parte l-a umilit stupefiant in momentul in care nu a aruncat televizorul pe geam la celebra pseudo-dictatoriala ” …ghici ghicitoarea mea ! ”
    Copilul care si-a luat o palma in campanie l-a umilit pentru ca necrestineste nu a intors fata sa-si mai capete una !

    Si lista poate continua !

  13. 14 Ghita Bizonu' martie 13, 2012 la 1:52 pm

    Din Adevarul :

    O fetiţă de 10 ani, elevă la Şcoala Generală din satul Viişoara, judeţul Dâmboviţa, a murit, luni, după ce a căzut în fosa septică din curtea şcolii, iar alţi doi copii, care au căzut şi ei în fosă, au fost salvaţi de către personalul unităţii de învăţământ.

    Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Raluca Florescu, a declarat că incidentul s-a petrecut în spatele şcolii, unde trei copii au mers să se joace, iar la un moment dat o placă din beton cu care era acoperită fosa septică a cedat, iar copiii au căzut.

    Stire proaspata.
    Ptr asta Vacselu nu se va simti umilit. In definitiv el a bagat o rata intreaga in ******.

  14. 15 Cristina martie 13, 2012 la 1:53 pm

    Si… l-am mai umilit pe Traian Basescu prin dotarea insuficienta in sistemul sanitar, obligandu-l sa se trateze in strainatate ori de cate ori are nevoie. Si l-am mai umilit, tot din cauza sistemului sanitar prost finantat, prost dotat, prost organizat la urma urmei, milogindu-ne sa fim trimisi a ne trata afectiunile in strainatate ori de cate ori motivam ca nu avem cum sa ne tratam in tara. Si il mai umilim atunci cand, bolnavi fiind si fara medicamentele necesare, ne incapatanam mereu sa supravietuim.

  15. 16 videotuturialotel martie 13, 2012 la 2:17 pm

    cred ca a-ti uitat acel jurnalist numit Gaozar

  16. 17 videotuturialotel martie 13, 2012 la 2:20 pm

    Sint membru psd. si mai cred ca ar trebui sa lasati aroganta deoparte cu toti daca vreti sa reusiti in continuare

  17. 18 iuliana iuliana martie 13, 2012 la 2:34 pm

    eu ma simt umilita citind acest articol

  18. 19 Ghita Bizonu' martie 13, 2012 la 2:48 pm

    O fi motiv de mandrie ?!
    Cica procentu alocat Sanatatii de catre Romania este inferior mediei africane!!!
    Acu nu stiu – o fi de bine?! O sa zica nemttii: bravo asa! vrem si noi!! si englezii :bravos natiune ! halat sa-ti fie !! si traiasca Basescu?
    Sau o sa se laude africanii : ba la noi e mai bine ca-n UE ?!
    Oricum rezultate absolut normale al reformei basesti . Refirma prin bagare in .. hazna .
    Mai zic decat ca in timp ce Basolini ne anunta triumfator Lfara refoemele mele ajungeati ca Grecia grecii tipa ca le este frica sa nu ajunga ca romanii. Pesemne ca in curand si congoleziivor tipa ca le este frica sa ajunga ca romanii…

  19. 20 Popa Bogdan martie 13, 2012 la 2:50 pm

    Bravo!!! Extraordinar de bine spus!!!Cred ca e cea mai buna ironie la adresa lui Basescu de cand a inceput sa fie presedinte.

  20. 21 mihai martie 13, 2012 la 2:54 pm

    Domnule Adrian Nastase umilitil iarasi, deveniti dumneavoastra Presedintele Romaniei pentru o Romanie mai prospera, ca la ce capacitate sunteti mai mult ca sigur o vom duce mai bine. ne-am saturat sa ne conduca un marinar cu haita lui de pirati. Asa ca Doamne ajuta sa castigati. Dar ca sa castigati trebuie sa candidati. Pe Crin Antonescu nu il vrem Presedinte. nu stie sa fie diplomat se enerveaza repede si isi pierde controlul. Cat despre domnul Ponta, ar trebui sa il mai cresteti putin ca nu prea este dumnealui de presedinte. Asa ca un gram de speranta al Romanilor se gaseste la dumneavoastra.

  21. 22 Gaborul martie 13, 2012 la 3:29 pm

    Basescu,pe langa faptul ca se vede victima unor umilinte,a avut intotdeauna obsesia de a ramane cu o imagine pozitiva in istorie,lucru demonstrat de incercarea de intarire a relatiilor cu Republica Moldova,de incercarea de intrupare in artizanul axei Washington-Londra-Bucuresti(oricum are o deosebita admiratie pentru cineva care e vazut de anumiti istorici ca al treilea om in ierarhia unei alte Axe),de jignirile la adresa Regelui Mihai,de incercarea prezentarii existentei unei pozitii de forta a Romaniei in relatiile cu tari precum Franta si Olanda.
    Dupa parerea mea,chiar si insistenta de a vorbi despre formarea Statelor Unite ale Europei(a vorbit pe aceasta tema si in Parlament) poate avea,drept motiv,pe langa altele,speranta ca in viitorul nu foarte indepartat aceasta structura va prinde contur,si el se va putea prezenta,nu in memorii ci la o emisiune de la o televiziune aservita,un vizionar al geopoliticii europene.

  22. 23 Doru Coarna martie 13, 2012 la 3:38 pm

    Da’ cand a auzit-o pe europarlamentara aia de fie-sa spunand ca unii nu vrea sa vorbesc cu tine, nu s-a simtit Mara Sa -ce nu abdica- umilit?

    Cand plange la drapel, tot umilit? Dar daca drapelul ar avea stelutze…?
    Nu, atunci plange de mandrie, ca sportivii pe podium… Doar ca acestia sunt invingatori regulamentari, iar el nu a invins decat furand startul si chiar si asa, doar la fotografie… cu fotografia facuta de subordonatii lui…

    Pana si premierul sau olimpic l-a umilit incarcand sa-l scape doar cu CAS-ul, total insuficient, desigur. Pe asta a prins-o si a corectat-o: salariile! Insa cand si asta a inceput s-o dea in gropi, pe ungureste, cum sa nu te simti…?

    Nutzi insa a absorbit corespunzator, fara sa-l umileasca. Daca proasta n-ar fi impartit pantofi cu toc pe la tara si peste stricat, o punea premier acum…

    Cred ca asistam la momentul din care toate i se incurca Voievodului, se incurca in vorbe, in planuri, in promisiuni, in intelesuri, in politici… Eu astept insa cu nerabdare momentul in care se va incurca in bani si in libertate! Atunci sa vezi umilire, ca tot asteapta UE mari capturi…

    A fost, si este inca din nefericire, suficient de abil ca sa faca din cauza sa personala, cauza altora, a securitatii, a unor partide de talhari si tradatori, a unor umili servitori racolati de aiurea, a unor profitori verosi de-ai casei. Acestia inteleg ca aceste vremuri nu se vor mai intoarce prea curand pt ei, si-l sustin fara sens… dar ei nu se simt umiliti, ci doar el! Grija banilor pt toti astia, o poarta singur, prea singur…

    Adevarata sa umilinta deriva insa din insatisfactia rezultatelor sale.
    Daca psihologul sau nu-i da de cap -deh!-, sa citeasca fraza asta…

    De vina sunt toti ceilalti pt ca el nu se simte fericit, implinit, total, plenar, suprem si fara egal. Si-i pacat, zau, tara asta i-a dat totul si i-a inghitit toate dementzele si-i refuza tocmai asta, caci emotia finalului il macina acum: daca tara va proceda precum vaca si la sfarsit ii rastoarna galeata? Lui si la toti? Ee?
    Vom urmari deci relatia dintre cele doua entitati, vaca si tara.
    O fi vaca mai desteapta, o fi tara?

  23. 24 Ghita Bizonu' martie 13, 2012 la 4:11 pm

    Io voi austeriate! Da’ numa’ ptr catei (grecotei , balcanici si alti PIGS ca pe engelza nu e hitlerism)

    Cica die große Frau Angelika are unele dificulati sa mentina Ordung und Disziplin in bugetu Doicei :
    Pactul fiscal, către o aplicare selectivă
    Germania nu poate aplica măsurile de austeritate impuse altor state UE

    http://www.cotidianul.ro/germania-nu-poate-aplica-masurile-de-austeritate-impuse-altor-state-ue-175947/
    Si atunci ce ne mai aia cu patul Procustului fiscal ? Ca asa fura si cu criteriile de la Maastricht .. primi la incalcat au fost Franta si Germania (ordinea e alfabetica!)

  24. 25 Vali martie 13, 2012 la 4:17 pm

    A jigni e altceva decat a umili 🙂

  25. 26 blogideologic martie 13, 2012 la 4:26 pm

    @ centru
    Este ideologia maghiarizării graduale. Istoricii Paul Lendvai şi Domokos Kosary arată cum funcţionează. Metodologia este bine pusă la punct.

  26. 27 George Ban martie 13, 2012 la 4:58 pm

    A sarit si Madam Cocos din baie:

    Ea a afirmat că există nenumărate situaţii umilitoare pentru femeile din politică atunci când sunt judecate după felul în care arată:

    „Toate femeile din politică au genţi şi pantofi . Au fost vremuri când am avut o singură pereche de pantofi , aceeaşi pereche, zi de zi (vai, vai, vai, ce drama! n.mea). Pe vremea aia nimeni nu mă întreba dacă am nevoie de a doua pereche. Acum, că am mai mult de o pereche, toată lumea se întreabă de ce am mai mult.”

    Ce cameleoana stupida!

  27. 28 Porthos martie 13, 2012 la 5:08 pm

    Felicitări! E perfect adevărat. PREȘEDINTELE Traian Băsescu se simte foarte umilit. Au fost două mandate umilitoare.

  28. 29 casandra martie 13, 2012 la 5:35 pm

    @Ghita Bizonu’

    Contrariata de afirmatia ta referitoare la cheltuielile pentru sanatate am cautat in baza de date a Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

    Organizatia publica datele definitive, din 2008, ale cheltuielilor totale pentru sanatate din toate statele lumii, in Raportul anului 2011.
    Romania a cheltuit pentru sanatate, cumulat din toate sursele, 5,4% din PIB.
    Am cautat statele cu chetuieli comparabile si am gasit:
    1. Belarus – 5,6% din PIB
    2. Camerun – 5,3% din PIB
    3. Coasta de Fildes – 5,4
    4. Gambia – 5,5
    5. Kirghizistan – 5,7
    6. Mali – 5,6
    7. Nigeria – 5,2
    8. Senegal – 5,7
    9. Tonga – 5,0
    10. Zambia – 5,9

    Crezi ca ne putem compara cu Republica Democratica Congo? Nici gand! Cheltuielile totale pentru sanatate sunt acolo 7,3% din PIB.

    Dă clic pentru a accesa EN_WHS2011_Full.pdf

    Sigur, respectivele state sunt sarace si cheltuiala pentru sanatate pe cap de locuitor nu este prea mare, dar cat au impart mai echitabil.

    La acest indicator (cheltuieli sanatate per capita), cu 397$ in 2008 ne apropiem de Cuba (458$), dar mai avem.
    http://www.statistiques-mondiales.com/sante.htm
    De abia am depasit Gabon (346$) si am egalat Panama (396$).

    Ce zici, ar fi situatia asta motiv de umilire?

  29. 30 Bibliotecaru martie 13, 2012 la 6:06 pm

    @ Adrian Năstase
    Da, dar Traian Băsescu a spus „să-ţi fie ruşine Dinu Patriciu!” 😀 Nu v-a recunoscut deloc meritele 😆

  30. 31 George Ban martie 13, 2012 la 6:27 pm

    Pana acum, in capul nostru era o harababura generala privind ce vrea UDMR la Tg Mures. Era vorba ba de o linie de invatamant, ba de o sectie, putini ziceau de o facultate. Harababura a fost intens alimentata de prompteristele noastre de doi bani, care nu stiu pe ce lume se afla. Acum, in sfarsit este clar:

    La Tg Mures exista UNIVERSITATEA DE MEDICINA SI FARMACIE. Conform proiectului guvernului, rezultat in urma santajului UDMR, aceasta Universitate va cuprinde urmatoarele facultati:
    1. Facultatea de Medicina
    2. Facultatea de Medicina Dentara
    3. Facultatea de Farmacie
    4. Facultatea de Medicina si Farmacie, cu predare in maghiara (si engleza, sanchi!).

    Deci Universitatea DE MEDICINA SI FARMACIE cuprinde o noua FACULTATE: Facultatea DE MEDICINA SI FARMACIE .

    Coincidenta de nume dintre Universitate si Facultate este alta smecherie aparent idioata, care ascunde insa intentia transformarii viitoare a acestei noi Facultati intr-o noua UNIVERSITATE. Aceasta ticalosie se intampla pe banii nostri! Asa ca votati fratilor PDL, UNPR, UDMR, PPDD etc. si asezati-va cu spatele! Dar nu va ingramaditi, va vine randul la fiecare!

  31. 32 serbanfl martie 13, 2012 la 7:13 pm

    O veche zicala ne spune: „greseala recunoscuta este PE JUMATATE IERTATA”.
    Astept, cu mare interes, sa vad cum procedati penrtu intregire!
    Imi permit sa va propun sa va ganditi daca n-ar fi mai bine ca de aceasta data, nu ca in anul 2000, sa nu mai iertati pe nimeni, dar chiar pe nimeni, dintre cei ce abuzeaza de puterea acordata de populatie sau obtinuta fraudulos.

  32. 33 d'Artagnan martie 13, 2012 la 7:23 pm

    ”Jurnaliștii” de la Antene ar fi fost de dorit să lipsească din pamflet.

    Trebuie să recunoaștem că spațiul nostru public este o mocirlă. Chiar și dul Năstase s-a împotmolit în ea.
    Băsescu a avut, după părerea mea, o exprimare greșită, nu poți să afirmi că funcția de Președinte a însemnat o mare umilință. Probabil a vrut să spună că a trebuit să suporte numeroase insulte și jigniri, ceea ce nu-i același lucru.
    Senzația de umilință este subiectivă, a fi umilit ține, la urma urmei, de chiar aprecierea persoanei care se consideră umilită. Cu alte cuvinte, dacă cineva îmi aduce jigniri, mă critică, mă înjură, mă bate, mă învinge la ceva, eu pot sau nu să mă consider umilit. Mă pot considera eventual jignit, învins, criticat degeaba, tratat cu rea credință. Dar nu umilit. Aceasta este deci o senzație pur subiectivă. Dacă pe deputatul Popescu presa îl acuză, de exemplu, că a furat sute de mii de euro, asta nu înseamnă că dul Popescu ar trebui să se simtă umilit. Dacă dumnealui știe că adevărul este altul nu are motive să se simtă umilit ci doar jignit. Ca să nu mai spun că și dacă a furat s-ar putea să nu se simtă umilit. Ci doar mirat că s-a aflat.
    Așa că Președintele nu ar trebui să se simtă umilit ci eventual jignit.

  33. 34 serbanfl martie 13, 2012 la 8:03 pm

    @d’Artagnan
    Te-ai grabit sa-ti incasezi sinecura! In DEX gasesti ce inseamna sa fi umilit. Cred ca era cu folos sa-ti compui eseul pe varianta:
    UMIL, -Ă, umili, -e, adj. 1. Care are o atitudine modesta, de om simplu, sarac, fara pretentii ; care are o atitudine supusa, ascultatoare, smerita.

  34. 35 M.Voicu martie 13, 2012 la 8:49 pm

    Cãutai proiectul hotãrârii moşâtã la Guvern privind linia pentru UMF Tg.Mureş; nu-l gãsii pã saitul M.Ed.; o fi şi nu-l gãsãsc io ? Nu ştiu când a mai semnat Marco Bela în locul Prim-ministrului – care este în viaţã şi nu este indisponibil. O fi vre-un sãmn ?
    Constituţia dispune în Art.32 alin.2: «Învãţãmântul de toate gradele se desfãşoarã în limba românã. În condiţiile legii, învãţãmântul se poate desfãşura şi într-o limbã de circulaţie internaţionalã», şi în alin.3: «Dreptul persoanelor aparţinând minoritãţilor naţionale de a învãţa limba lor maternã şi dreptul de a putea fi instruite în aceastã limbã sunt garantate; modalitãţile de exercitare a acestor drepturi se stabilesc prin lege».
    Ce-aflai din media e cã în învãţãmântul superior se acordã locuri separate şi pã limbi.
    Îmi aduc aminte cã la admiterea în facultate, înainte de 1960 existau examene separate, cu locuri rezervate pentru pepiniera de cadre – unde se intra pânã la blanã. Nu eram eligibil, dar n-am invocat inegalitatea de şanse la pregãtirea în aceeaşi profesiune; cine-ar fi fãcut-o atunci ?
    Cine-o face acum ?
    1) La mintea mea, învãţãmântul superior nu este un loc de instrucţie;
    2) Sunt curios dacã la armata-militarã se face şi instrucţie în limba maghiarã, ţigãnescã ş-alte d’astea, ne-internaţionale…

  35. 36 Theodora martie 13, 2012 la 8:56 pm

    Ce ne facem acum?
    Si Elena Udrea s-a simtit umilita. 🙂

  36. 37 Adrian B. martie 13, 2012 la 9:00 pm

    Pe acest individ HIDOS la chip si la suflet , l-a umilit destinul , pentru ca s-a nascut cu o fata de retardat si cu un caracter mizerabil ! Acest REBUT UMAN cred ca infecteaza si penicilina ! Este un individ cu grave probleme psihice , un om de o rautate patologica care a trait numai in zodia distrugerilor. Orice lucru a atins acest individ , s-a naruit ! Eu personal , cred ca umilintele lui Traian Basescu nici macar nu au inceput ! Atunci cand va pierde puterea , TB va pierde TOTUL ! Si va antrena dupa el pe toti sinistrii aia care-l sprijina sa faca tot felul de abuzuri ! Abia atunci va simti TB ce inseamna umilinta … Cat priveste pe cei care-l fezandeaza usor-usor , cei mai buni mi se par de departe : Mircea Badea , Mihai Gadea , Mugur Ciuvica , Cornel Nistorescu ! Acestia au reprezentat adevarata Opozitie din Romania ultimilor 8 ani!
    Din pacate , d-voastra sunteti victima celor mai mari abuzuri ale acestui regim !Sunteti victima directa a lui Traian Basescu , care a asmutit un intreg sistem represiv impotriva d-voastra ! Iar ceea ce-i macina pe acesti calai , este DEMNITATEA dumneavoastra !
    Eu sunt convins ca adevarul va iesi la iveala si toti cei care s-au facut vinovati de abuzuri impotriva dumneavoastra vor plati !

  37. 38 M.Voicu martie 13, 2012 la 9:40 pm

    @ George Ban martie 13, 2012 la 6:27 pm, scrie ref. ”Facultatea de Medicinã şi Farmacie, cu predare în maghiarã (şi englezã, sanchi!). … Coincidenţa de nume dintre Universitate si Facultate este altã şmecherie aparent idioatã, care ascunde însã intenţia transformãrii viitoare a acestei noi Facultãţi într-o noua UNIVERSITATE. Aceastã ticãloşie se întâmplã pe banii noştri! Aşa ca votati fratilor PDL, UNPR, UDMR, PPDD etc. si asezati-va cu spatele! Dar nu vã îngrãmãditi, vã vine rândul la fiecare!”
    Chiar aşa.
    O doamnã Enache, care într-un film la RFI comenta dupã evenimentili de la Târgu Mureş cum e barbarizat ”ungurul Cofariu”, a fost numitã ambasadoare a României – de Domnul Preşedinte Iliescu; ce coHunsilieri a avut ❗

  38. 39 M.Voicu martie 13, 2012 la 10:27 pm

    Corecţie/completare la martie 13, 2012 la 9:40 pm
    Era dupã ”evenimentili de la Târgu Mureş din 1990”. Desigur, emisiunea nu era RFI; era o televiziune francezã pe care am urmãrit-o la Paris la începutul lunii mai 1990 în dimineaţa zilei când urma sã revin spre ţarã (participasem la Adunarea Generalã a societãţii mixte în care reprezentam un acţionar al statului Român !). La aeroport mi s-a spus cã este acolo şi personal de la Ambasada României, şi le-am semnalat ce abia vãzusem la TV (contrar adevãrului, deşi atunci deja se ştia Domnul Cofariu nu era ungur, ci român). Le-am sugerat sã protesteze oficial; ei mi-au rãspuns cã erau multe d’astea…
    N-o sã-mi ziceţi nimic de asta; n-au zis nici ei. Ce erau ei instructaţi de Ministerul de Externe al României ? Dacã mai aveam…

  39. 40 Jerry muschetarul martie 13, 2012 la 11:05 pm

    De fapt, d-le Nastase, l-ati umilit din momentul in care s-a trezit cu mandatul de presedinte in 2004, si cum sa nu fie stiind ca nu l-a castigat, ci i-a fost oferit,

    @d’Artagniene, nu mai umbla cu caraitoarea neagra vopsita, a zis clar, a zis clar ca nici o functie nu i-a adus atata umilinta precum cea de presedinte, ce umilinta mai mare de-atat vrei? In cazul in care nu-ti ajunge asta, mai tine una, absenta de la festivitatile desfasurate cu ocazia zilei nationale a Romaniei, i-a exemplu circul pe care il fac cei de la udmr in preajma zilei nationale a Ungariei, prin comparatie, ce dovada mai mare de loialitate fata de Ungaria a udmr mai vrei?

  40. 41 Bibicu martie 13, 2012 la 11:53 pm

    MILUIT şi UMILIT

    Cele două cuvinte, poate neântâmplător, conţin aceleaşi litere !
    Şi tot neântâmplător, poporul te-a MILUIT pân’ te-a UMILIT cu funcţia de Preşedinte pentru a-ţi stăvili ţârcâiala dintre ploape.
    Mă bate gândul, Băsescule, să-ţi explorez calviţia cu mausul, localizându-ţi „bubiţa neagră”, concentratorul tău de inteligenţă, pe care să dau click-dreapta Tatălui, şi fără salvare, spre coşul veşniciei…
    Ai să-ţi rupi ţoalele, tăvălindu-te prin glod ca balabustele – rudele tale, umilitule !

  41. 42 Sibilla martie 14, 2012 la 2:18 am

    @Theodora,
    zisă : serbanfl
    martie 13, 2012 la 8:03 pm
    evident, nici fata lui tanti Petrutza n-a citit DEX-ul 😉

  42. 43 Iceflame martie 14, 2012 la 2:40 am

    „Umilirea” lui Basescu???

    Praf in ochii romanilor…

    In fapt, situatia e complet diferita;

    Basescu, Udrea si ceilalti rechini si rechinitze (sic!) portocalii

    si-au facut plinul in conturi si proprietati, abil pitite in

    cele 4 colturi ale lumii; acum isi pregatesc iesirea cat mai discreta

    din scena pentru a se bucura in pace, ei, copiii, nepotii, stranepotii si

    stra-stra-stranepotii lor, de ceea ce au jefuit in acesti ultimi ani de umilire

    sistematica si absolut deliberata a poporului roman.

    Domnule Nastase, pe acesti talhari nu ajunge sa ii trimiteti sa va numere

    ouale; odata ajuns la putere, PSD-ul va trebui sa ii stranga PE EI de oua,

    la modul propriu, cu menghina ori clestele de cuie…

    Numai asa vom putea afla si noi cate ceva despre cele miliarde date la

    dos pe timp si motiv de criza…

    P.S. Foarte bun articolul dumneavoastra. Felicitari !

  43. 44 Adrian B. martie 14, 2012 la 3:53 am

    L-am urmarit si eu pe MRU 007 in actiune la Antena 3 : un GRETOS cu aere de superioritate ; tupeu si sete de putere mai mari decat ale stapanului sau ; nimic uman in comportamentul si spusele lui ! Genul de militian ingust la minte , cu ambitii fara limite…Vai de mama noastra ce ne va astepta si cu asta ! Cand il vad si pe tristul asta ma apuca dorul de Emil Bok ! Foarte tare faza cu nevasta-sa , un medic de exceptie , care ” incarca ” vreo 7 mii Euro/luna de la Petrom pt. consultanta in anestezie ?!!!!!!!!!!!!!!! Banuiesc ca d-na 007 – care apropo , cred ca are sub 40 de ani ! – este prin Academia Medicala a Romaniei sau macar vreun amarat de Profesor Universitar , daca a fost aleasa de Petrom sa le dea consultanta , pentru un sac de bani ! Banuiesc , nu stiu ! Dar pot sa-mi inchipui ce medic de exceptie poate fi d-na 007 la treizeci si ceva de ani…

  44. 45 George Ban martie 14, 2012 la 7:46 am

    Confuzia privitoare la UMF Tg Mures continua chiar si azi, si chiar pe Antena 3! Se vorbeste in continuare de „o linie cu predare in limba maghiara”.

    Dragi prompteriste, nu este nici linie, nici suprafata, nici corp geometric, este O NOUA FACULTATE!

  45. 46 d'Artagnan martie 14, 2012 la 7:54 am

    @ serbanf

    Aşa zici că s-a simţit Băsescu: „atitudine modesta, de om simplu, sarac, fara pretentii ; care are o atitudine supusa, ascultatoare, smerita.”?!
    Ce om,ce politician!

    Ai idee la ce ghişeu trebuie să mă prezint ca să-mi încasez chestia aia…sinecura sau cum îi zici?

  46. 47 blogideologic martie 14, 2012 la 8:16 am

    În discuţia cu moderatorul Mihai Gâdea de la televiziunea Antena3, primul ministru al României, domnul Mihai Răzvan Ungureanu, aminteşte la un moment dat o carte de lingvistică scrisă de academicianul Alexandru Graur. Se ştie că lingvistul Alexandru Graur promova pe vremuri teoria că limba moldovenească este diferită de limba română ! În fine, Mihai Răzvan Ungureanu purtase cu puţin timp înainte convorbiri cu liderii culturali maghiari, domnii Marko Bela şi Kelemen Hunor. Este păcat că domnul Mihai Răzvan Ungureanu nu dezvăluie extensia pretenţiilor liderilor culturali maghiari faţă de România ! Domnul Mihai Răzvan Ungureanu a fost şeful unui serviciu românesc important, SIE ! Ne-am aştepta să aibă nervi mai tari, şi să nu divulge nimic. Totuşi Mihai Răzvan Ungureanu este în mod evident un tip infatuat şi „slab de înger” ! Pe principiul „ghici ghicitoarea mea!”, domnul MRU îi oferea lui Mihai Gâdea un eres. În convorbirile cu liderii Marko Bela şi Kelemen Hunor, au fost comise nu doar „bâlbe”, ci au fost oferite nişte cedări totale, care ameninţă în mod teribil statul naţional unitar chemat România. Iar premierul MRU nu devăluie miza şi negocierile de cedare a unor părţi din Moldova către maghiari ! Înfiinţarea iredentistă a facultăţii maghiare la Târgu Mureş a fost în mod evident un act anti-românesc flagrant, în spiritul ideologiei belakuniste, bază, pe vremuri, pentru formarea Regiunii Autonome Maghiare. Dar acum s-a cedat infinit mai mult ! Repet, discuţia lui MRU cu moderatorul Mihai Gâdea s-a făcut în „coada” unor discuţii politico-etnice care fuseseră în mod flagrant anti-româneşti. Referirea la „lingvistica lui Graur” prelungeşte contextul abordării net anti-româneşti ! Am amintit ideologia maghiarizării graduale. Istoricii Paul Lendvai şi Domokos Kosary arată cum funcţionează. Metodologia este bine pusă la punct. A fost bine rodată după anul 1867. Nu sînt eu un „extremist român” dacă spun că metodologia va fi aplicată mai departe. Este evident că după înfiinţarea iredentistă a facultăţii maghiare la Târgu Mureş, peste şapte ani minoritatea maghiară din România va cere printr-un nou mare scandal politic, şi rezidenţiatul în limba maghiară, precum şi locuri speciale în România pentru medicii de etnie maghiară. Este clar că ei intenţionează mai departe maghiarizarea ceangăilor, şi ruperea zonelor locuite de aceştia din trupul României. Însă nu doar aceasta. Categoric că fără de vreo intenţie de a ne dezvălui adevărul, domnul MRU a comis totuşi o „bâlbă” mare. În felul acesta, am putut constata şi noi trădarea de ţară comisă la convorbirile dintre MRU şi liderii culturali maghiari. Nu cred că această trădare de ţară nu a fost comisă fără acceptul total venit din partea preşedintelui Traian Băsescu ! Oricum, liderii UDMR vizează să achiziţioneze mult mai mult din teritoriul României decât ţinutul ceangăilor ! La fel ca Traian Băsescu şi culturnicii udemerişti, iată, ni s-a dovedit că primul ministru Mihai Răzvan Ungureanu îi consideră pe etnicii români a fi „stupid people”. Un fost şef din serviciile de spionaj, domnul Mihai Răzvan Ungureanu, are o scăpare involuntară de informaţie strict secretă, către noi. De ce n-ar pricepe „bietul rumân”? Repet, contextul era anti-românesc, anti-românesc, anti-românesc la maximum. Mihai Răzvan Ungureanu, întreabă, bazându-se pe cartea lui Alexandru Graur, care-i pluralul de la „Iaşi” ? Aţi zice că-i întrebare absolut fără de noimă. Dar ea ne dezvăluie nebănuitele pretenţii teritoriale faţă de România ale liderilor udemerişti. Şi ei nici măcar n-au mai aşteptat „cei şapte ani” până la rezidenţiatul medicilor maghiari. Trădarea de ţară a fost deja negociată de către MRU, bănuiesc că într-o conivenţă totală cu „preşedintele jucător”. Crezându-ne proşti pe toţi, Mihai Răzvan Ungureanu întreabă : Care-i pluralul de la „Iaşi” ? Evident că Iaşii sau Iazygii. Or, despre Iaşi sau Iazygi, istoricii maghiari afirmă că sunt strămoşii lor !

  47. 48 d'Artagnan martie 14, 2012 la 8:22 am

    Jerry muschetarule,

    Eu n-am zis că nu a zis clar:”Funcţia de preşedinte a reprezentat pentru mine cea mai mare umilinţă a vieţii mele”, eu spun că a zis prost. Eu susţin că una vrut să spună şi altceva i-a ieşit. Cum să fie o funcţie de Preşedinte o umilinţă în sine?!
    Uite, tu îmi spui că umblu cu cioara vopsită…adică sunt un fel de mincinos. În logica lui Băsescu ar trebui să mă plâng că funcţia de muschetar reprezintă pentru mine o mare umilinţă. Ceea ce, evident, nu este adevărat.
    Ce treabă au Ungaria, absenţa, festivităţile, udmr cu ce vorbim noi?!

  48. 49 ZOE, fii barbata ! martie 14, 2012 la 8:43 am

    MRU sau AROGANTA GRETOASA
    „Un expert este o persoana care stie din ce în ce mai mult despre din ce în ce mai putin, pâna când stie totul despre nimic.” ( Murphy)
    Acest expert, m-a facut sa rezist cu greu la emisiunea lui Gâdea desi aveam alaturi 1kg de lamâi !
    Execrabil si abject, acest individ, nu numai ca ne-a jignit inteligenta dar pur si simplu ne-a demonstrat ca nu da doi bani pe noi si ca probabil multi îl vor
    regreta chiar, pe Bok. Nu ma apuc acum sa relatez cele discutate, probabil ca multa lume a vazut emisiunea si n-are rost sa ma enervez din nou, aducând pe tapet obraznicia cu care a persiflat pe toata lumea.
    Un singur lucru vreau sa punctez si anume gestul incalificabil de a-l arunca pe Victor Ponta la „groapa cu lei” pentru ca sa fie „devorat” de acestia !
    Lasând cu multa perversiune impresia ca „i-a scapat”, a afirmat ca l-a sunat pe Ponta, chiar ieri, dând astfel impresia ca de fapt ei sunt nu numai în relatii bune ( nu e nimic rau în asta – ca nu ne apucam acum sa ne batem la propriu ) dar si colaboreaza ! Se stie clar ca asta nu da bine la publicul USL si ca lumea este sensibila la nuante. Dupa câteva momente, a schitat o scuza, spunând ca spera ca Ponta sa nu se supere ca a facut public acest amanunt. Perfidie sau ce ?! Sigur, apoi a afirmat ca-l va suna si pe Antonescu sa-l consulte, pentru ca ieri nu a avut timp.
    Aceste sopârle fac parte din planul sinistru de distrugere al USL, sau sunt numai niste bagatele ?
    O emisiune care m-a oripilat, mi-a lasat un gust amar de neputinta si desnadejde si m-a facut sa am cosmaruri azinoapte !
    Numai Dumnezeu stie, ce se va alege de noi si de aceasta tara, atât de greu încercata !

  49. 50 Bibicu martie 14, 2012 la 8:47 am

    Aseară, invitatul lui Gâdea de la Antena 3
    n-a putut camufla obişnuita obrăznicie
    a etniei sale.

    MeReU se tot căzneşte
    Să ne-nveţe româneşte.
    Noi l-am crede de i-ar creşte
    Bucăţica ce-i lipseşte…

  50. 51 ZOE, fii barbata ! martie 14, 2012 la 8:57 am

    @Draga Bibicule,

    Îti multumesc, ca mi-ai adus un zâmbet în aceasta dimineata destul de trista pentru mine, dupa ce aseara mi-am muscat din pumni ca sa rezist la emisiunea lui Gâdea !
    Stiu ca esti un maestru al anagramarilor, al jocurilor de cuvinte inteligente si
    nu numai. Dar ai si o inima calda si esti un adevarat patriot.
    Kisses !

  51. 52 Vasile, martie 14, 2012 la 9:02 am

    Intre serbanfl. si fostul conte ajuns muschetar adica slujbas de si cu sinecura,

    Vorbind de sinecura si de efortul unui basist de a drege cit de cit cea ce nu mai poate fi dres decit prin inlocuirea pieselor uzate va pot preciza prin ceace citesc si nu ma minunez, ca si dl. Nastase care stapanesce la propriu si la figurat proprietatea termenilor, aluneca ,sper ca intentionat inspre greseala aparenta de confuzie a termenilor a lui Basescu , care se doreste victimizat , uite ca la fel ca si AN!

    De fapt ,corect ar fi fost „Ne-am umilit reciproc” ! Poate doar o mica diferenta i-a despartit pe cei doi barcagii ai infernului seful PNA Amariei si seful DNA Morar! Ce i-a despartit pe cei doi in afara faptului ca AN+Iliescu
    au domnit un mandat pe cind Basescu doua, poate t doar …timpul!

    Pai domnule Nastase in doua mandate este si normal sa dai totul , ca doar in cel de al doilea mandat tampitii care-l alegeau pe Traian in trei ocazii au reusit sa se lamureasca cu cine au de a face, adioca paradoxul doi care de fapt este trei!

    Compte,

    Pai dumneavoastra primiti sinecura in cont , nu ca ati fi umilit sa stati la coada dar ar fi neprofesionist ca pentru o mana de argiinti sa va ….!!

  52. 53 Vasile, martie 14, 2012 la 9:07 am

    Theodora,

    Elena U , a fost mereu deasupra ..mentionata si de insusi Presedintele Romaniai ca a fost deasupra si la absortie, deci nici o data umilita!

  53. 54 serbanfl martie 14, 2012 la 9:30 am

    @d’Artagnan
    Te citez: „Probabil a vrut să spună că a trebuit să suporte numeroase insulte și jigniri, ceea ce nu-i același lucru.”
    Daca citesti in DEX afli ca umilit este si cel „care suporta jigniri”.
    Retrag indemnul de a scrie un eseu despre primul sens al adjectivului UMIL – ma adresam unei persoane cu simtul umorului. Scuze!
    Deci dumneata poti reface insemnarea pe baza explicatiilor, din DEX, pentru adjectivul UMILIT, adica, asa cum am mentionat mai sus.

    @Sibila
    Sper ca Theodora nu se va simtii umilita (jignita).

  54. 55 George Ban martie 14, 2012 la 10:01 am

    Ungureanu este gol!

    Nu exista plural la nume proprii! Deci nu putem pune „Iasi” la plural, la fel cum e absurd sa intrebam care e pluralul de la „Timisoara”, sau „Craiova”, sau „Bacau”, sau chiar „Ungureanu”.

    Dl PM si-a dezvaluit subtirimea pojghitei sale de cultura…

  55. 56 M.Voicu martie 14, 2012 la 10:30 am

    @blogideologic martie 14, 2012 la 8:16 am ~În discuţia cu moderatorul Mihai Gâdea de la televiziunea Antena3, primul ministru al României, domnul Mihai Răzvan Ungureanu, bazându-se pe cartea lui Alexandru Graur, a întreabat care-i pluralul de la „Iaşi” ?~
    ► Am urmãrit multe din prelegerile lui Alexandru Graur, radiodifuzate, şi apoi televizate când nu se ocupa spaţiul de emisie cu rapp-uri ş.a. asemenea, care primeazã astãzi – şi se simte. Atunci îl vedeam des la Casa Oamenilor de Ştiinţã unde impunea prin spiritul drept – ca statura sa.
    Formaţia mea e alta, dar într-o ştiinţã (care defineşte), îmi e greu sã accept cã un substantiv propriu ar putea avea plural – şi sã fie totuşi substantiv propriu ! (nu formã de plural, cã şi scaunul are formã de masculin, dar…); ca la Constituţie, unde par mai multe înţelesuri, numai unul trebuie sã fie corect ❗
    ► Exemplul adus tam-ne-sam de Mihai Răzvan Ungureanu prilejuieşte @blogideologic, observaţia: ”despre Iaşi sau Iazygi, istoricii maghiari afirmă că sunt strămoşii lor !”

  56. 57 ZOE, fii barbata ! martie 14, 2012 la 10:47 am

    Dar pluralul la Ceausescu o fi cumva Basescu ?!

  57. 58 ZOE, fii barbata ! martie 14, 2012 la 10:59 am

    Parafrazându-l pe Eminescu… toata Idish-ungurimea e nepoata lui Traian !
    Si uite asa s-a mai nascut un „geniu” in spatiul Carpato-Danubiano-Pontic, ca sa nu moara de plictiseala celalalt „geniu” al genului neutru !
    Cât despre pluralul oraselor, poate ne spune „Luminatia Sa” care este pluralul la Bucuresti sau la Pitesti, Marasesti etc. ( daca vrea poate sa spuna si rima, ca tot se apropie Pastele) !

  58. 59 ZOE, fii barbata ! martie 14, 2012 la 11:01 am

    Erata

    la postarea 10:47

    Dar pluralul la Ceausescu, o fi cumva Basesti ?!

  59. 60 M.Voicu martie 14, 2012 la 1:32 pm

    @ ZOE, fii barbata, martie 14, 2012 la 10:59 am
    ► Mãrãşeşti înseamnã sfârşitul invaziei în rãsãrit; Rommel (fostul viitor mareşal al Reichului) a cunoscut românii la Oituz. 10% dintre români au murit în primul rãzboi mondial – 10% la romani însemna decimare; România n-a putut fi ”destabilizatã” nici aşa
    …mulţi ar trebui sã se roage ca Mãrãşeştii sã n-aibã plural ❗

  60. 61 Jerry muschetarul martie 14, 2012 la 11:20 pm

    @d’Artagnian,
    cavalere, de-asigur ca manuiesc cuvintele tot atat de bine precum adevaratii muschetari sabia, motiv pt care intotdeauna inainte de-ale folosi le aleg si le cantaresc cu grija. Tot cu grija le-am cantarit si in cazul tau atunci cand ti-am zis sa nu mai incerci sa vopsesti pasarea fiindca nu era cazul,era vopsita gata cand a dat-o afara. Putem sa vorbim si sa interpretam „ce a zis” presedintele, nu ce ai fi crezut ca „ar fi gandit sau vrut sa spuna”, iar ce a avut de zis,a zis.

    Cat despre a doua problema, ca sa intelegi ar trebui sa faci parte din categoria celor rupti de realitate, stii de cea in care un presedinte al tarii ar trebui sa considere o mare onoare si responsabilitate functia pe care o ocupa, si in care sa-si aleaga si cantareasca cu mare grija fiecare cuvant.

  61. 62 ZOE, fii barbata ! martie 15, 2012 la 8:43 am

    @M.Voicu,

    Deviem de la subiect, nu au nicio legatura datele istorice cu subiectul comentat. Era vorba de substantivul propriu Marasesti nu despre razboi.
    Cât despre decimare, lasa-l pe Cezar sa „discute”!

  62. 63 Bibicu martie 15, 2012 la 9:28 am

    @ ZOE, fii bărbată !

    NU TE BIZUI PE UMBRA STAFIILOR, BĂSESCULE

    În spatele multor dioptrii, cu amplitudine mică joacă ochii guzganului, conştient că va fi prezent pe un milion de sticle unde îl aşteaptă o veritabilă disecţie naţională. La 43 de ani simte absenţa aerului condiţionat în studioul Antenei 3 ! Urechea stângă pe care exasperant focalizează cameramanul, este invadată de nestăpânitul roşu inconfundabil al flamurii proletare. Dar dacă – Doamne fereşte – se încadrează în cele trei stări simptomatice cumulative ale tumorilor cerebrale : înroşirea urechilor, uscarea pielii capului, căderea părului ? Altfel cum ar fi acceptat o funcţie pentru care efectiv nu are chemare !
    Nu-şi cere scuze faţă de leneşii octogenari şi nici pentru cele 85 de victime ale iernii polare, în majoritate ale neputinţei sale. Cât despre un prinos creştin, nici că-şi află locul
    pe buzele subţiri şi feţele lui Argus care se tot schimbă mai abitir ca bazoanele sărăciei.
    Temporizează, malaxează cuvintele din întrebările care trebuie să rămână fără răspuns, invocă un „Graur mascat” născut în 19oo, apelează la similitudini nedovedite, joacă la richichichi cartea Danielei pentru potul conflictului de interese, şi…pleacă mulţumit că şi-a luat încă un doctorat (în plurale)…

    PS. Marx îşi freacă barba pârlită în iadul capitalist, şoptind : Nepoate MeReU să vii curât la noi !

  63. 64 M.Voicu martie 15, 2012 la 12:50 pm

    @ZOE, fii barbata !, martie 15, 2012 la 8:43 am
    Subiectul cu pluralul a apãrut p’aice, şi nu Dumneavoastrã l-aţi tranşat.
    Cât despre Cezar, toatã lumea ştie cã 2 ori 2 fac patru, dar pe cel astenic asta-l enerveazã – mai ales când nu vrea sã se discute holocaustul împotriva cetãţenilor români în istoria veche şi nouã, ”democraticã”

  64. 65 M.Voicu martie 15, 2012 la 12:55 pm

    Completare la martie 15, 2012 la 12:50 pm
    @ZOE, fii barbata !, martie 15, 2012 la 8:43 am
    Obama şi Cameron se referirã la istorie, deşi embarrasssing one !

  65. 66 Jerry muschetarul martie 15, 2012 la 5:35 pm

    „d’Artagnan” , ” rupti de realitate, de acea realitate in care functia de presedinte este o onoare dar si o mare responsabilitate.”

  66. 67 d'Artagnan martie 16, 2012 la 9:18 am

    Jerryy Muşchetarule,
    Declari un pic fanfaron : „cavalere, de-asigur ca manuiesc cuvintele tot atat de bine precum adevaratii muschetari sabia, motiv pt care intotdeauna inainte DE-ALE folosi le aleg si le cantaresc cu grija”
    Cred că nu trebuie să mai scot eu sabia, te răneşti singur cu cuvintele…Vezi că te-ai înţepat în „de-ale”…

  67. 68 Cris martie 20, 2012 la 6:04 pm

    Fiindcă nu știe românește bine, în loc să spună „am fost jignit, umilit”, a spus „funcția de președinte a fost o umilință pentru mine”, ceea ce e cu totul altceva. Trebuie să deduci ce vrea să spună.
    E un neam prost fără carte și fără educație. Un derbedeu.
    Pentru mine, electoratul care l-a votat, fie și numai o dată, e de neiertat. Chiar și PNL, care l-a susținut în 2004.


  1. 1 A 61-a zi pentru România | Teologie pentru azi Trackback pe martie 13, 2012 la 12:54 pm
  2. 2 Adrian Nastase: Eu sunt cel care l-a umilit pe Traian Basescu | NeoMania.ro Trackback pe martie 13, 2012 la 1:43 pm
  3. 3 Auto-denunt: Eu l-am umilit pe Traian Basescu | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe martie 13, 2012 la 2:47 pm
  4. 4 “Aici suntem ăştia ai noştri, mămică, de când ne ştim” « Motanul Incaltat Trackback pe martie 14, 2012 la 4:50 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!