Reuniunea Comisiei juridice a APCE

Ieri, am participat, la Paris, la reuniunea Comisiei juridice a Adunarii parlamentare a Consiliului Europei.

Au fost discutate cateva teme interesante: inacceptabilitatea restrictiilor la adresa libertatii de circulatie, cu titlu de sanctiune pentru luari de pozitie politice; situatia persoanelor deplasate in Caucazul de nord, reintoarse in regiune; preeminenta dreptului, cu referire la situatia din Ucraina etc. Sa nu uit, a fost prezentat si aprobat in unanimitate, proiectul celui de-al patrulea protocol aditional la Conventia europeana a extradarii, proiect pregatit de colegul nostru, Tudor Pantaru.

A avut loc si un interesant schimb de opinii cu Gianni Buquicchio, presedintele Comisiei de la Venetia. Raspunzand la o intrebare pe care i-am pus-o, presedintele Comisiei de la Venetia a subliniat ca, in istoria rapoartelor si avizelor Comisiei, raportul elaborat la cererea guvernului condus de mine, privitor la drepturile statelor inrudite (kin states) de a dezvolta relatii cu minoritatile aflate pe teritoriul altor state (era vorba de o lege a guvernului Orban care incalca drepturi suverane ale Romaniei) a reprezentat „un best seller”.

A mai fost un subiect, destul de delicat, legat de viata politica si constitutionala din Belgia – incercarea de a se introduce, temporar, o dispozitie in corpul Constitutiei Belgiei, pentru a permite rezolvarea actualei crize politice.

5 Responses to “Reuniunea Comisiei juridice a APCE”


 1. 1 ZOE, fii barbata ! martie 13, 2012 la 12:03 pm

  @nastase

  Si… cum e vremea la Paris, se pregateste de primavara sau mormanele de zapada zac pe rigola ca n-au avut utilaje la deszapezire ?
  Vorbea lumea pe acolo de ultima isprava a fiului ( 15 ani) lui Sarko care se distreaza aruncând cu rosii într-o politista ?

 2. 2 Marcus martie 13, 2012 la 12:04 pm

  Udemereu De la Revizionism La Recidivism Tipic Maghiar

  Vazand ca nu au putut deocamdata, chiar avandu-l 100% de partea lor pe Basescu, sa ia Ardealul en-gros, redesenat pe harta Romaniei prin regionalizarea dorita cu ei, ungurii sustinuti la greu de acelasi presedinte TRADATOR al romanilor, au revenit la tactica lor de dezmembrare a tarii prin mica parcelizare si trecerea in stapanitrea noilor cuceriri nu neaparat teritoriale prin metoda en-detail.
  Inarmati cu o Lege a Educatiei supercontestata de toate fortele progresiste din tara si trecuta cu japca prin Parlamentul Romaniei, aflat la discretia contabilizarii voturilor prin furtul grosolan practicat de hoata de Anastase, ei se prevaleaza acum de anumite prevederi ale acestei legi si o pun de o noua zavera cu conotatii etnice la Targu Mures pe motiv ca vor musai o facultate numai in limba maghiara in cadrul UMF-ului din localitate.
  Pas cu pas, conform strategiei lor, ei reusesc in acest mod sa mute Ungaria in Romania de care practic nu-i mai leaga nimicuta decat banii romanesti luati de la guvernul Romaniei pentru functionarea in conditii satisfacatoare a institutiiilor locale si dezvoltarea infrastructurii.
  Am asistat neputinciosi cum au batjocorit imnul Romaniei in favoarea celui al Ungariei, cum au renuntat la Ziua Nationala a Romaniei, considerata de ei zi de doliu national, in favoarea Zilei Nationale a Ungariei, la Tricololorului romanesc in favoarea arborarii celui maghiar, la enclavizarea bucatica cu bucatica a Har-Cov-ului prin fortarea parasirii acestor teritorii romanesti de catre putinii romani care mai ramasesera in zona, la renuntarea la invatarea limbii romane ca limba nationala si tratarea ei drept limba straina si la cate si mai cate umilinte au vrut muschii lor doar pentru a-l sustine la Putere pe mizerabilul din fotoliu de presedinte de la Cotroceni.
  Cu cat tupeu vin acum si santajeaza pe fata guvernul roman cu iesirea de la guvernare, daca nu le sunt satisfacute doleantele, invocand legea dar uitand ca, la guvernare fiind, i-a durut exact in spate cand guvernul a incalcat in mod grosolan alte legi, actiune care s-a soldat cu starea jalnica in care ne aflam astazi din toate punctele de vedere, este de-a dreptul revoltator. Sa speram ca dezbaterea publica, protestele studentimii romane si nu numai din Targu Mures, Justitia romana si poate in final putinul bun simt care se presupune ca-l mai au ne vor permite si noua, cetateni cu drepturi depline ai acestei tari ca, daca intamplator suntem spitalizati in Ardeal, sa ne vorbeasca doctorul romaneste si nu in maghiara ca asa e normal in TARA NOASTRA.
  Pe de alta parte, graba cu care Cel Ungurean este dispus sa satisfaca cererile UDMR-ului nu dovedeste altceva decat faptul ca acest Unugureanu nu este altceva decat o clona putin mai inalta a lui Boc, alta sluga obedienta a chiombului care a si declarat public ca “daca Ungureanu performeaza bine, indiferent de cine va castiga alegerile, el tot pe el il va nominaliza pentru functia de Prim Ministru”.
  Si iata ca Ungureanu promite, “performand” chiar mai bine decat fetitele de pe centura si din parcari.

 3. 3 Doru Coarna martie 13, 2012 la 4:02 pm

  @ Marcus,

  taci ca-i tot o petarda… ce mare smecherie e ca la o universitate se preda in maghiara? Crezi ca s-ar intampla ceva? Nu se preda deja in destule scoli? E acolo o mana de bozgorasi care vor si ei acum, la spartul targului, niste functii de decani, rector, sefi de catedra si titluri universitare, dar si sa le poata acorda… Asta-i tot!

  Dupa cum vezi, Piata Universitatii nu mai vrea demisia sau democratie, vrea sa-si pastreze niste unii, pozitiile. Parca ar costa ceva….
  Bozgorasii isi pot face o universitate intreaga numai a lor, cu fonduri de la Budapesta, oricand… doar ca Tokes are caimacul, nu udemereul care acum trebuie sa performeze, sa arate ca a reusit ceva pana la alegerile astea care vin… Si cum pana si Ponta vede acolo, si in toata Transilvania, o zona speciala, cu oameni speciali care au nevoi speciale, astia s-au simtit incurajati si forteaza printr-un santaj, pt rezultate…

  Vulnerabilitatea Romaniei este consecinta vulnerabilitatii pozitiei presedintelui ei care atarna de un fir de atza tinut in mana unor straini, chiar daca-s unguri din Romania… Este numai vina lui ca din atatea jocuri a ajuns in situatia asta precara care-l face acum sa se simta umilit… Asa ca si-a pus trupele sa starneasca un protest si DNA-ul sa dreseze niste atentionari.

 4. 4 eficientaenerg martie 13, 2012 la 8:03 pm

  Document 7658/1996-Raportul Comisiei juridice si drepturilor Omului-Raportor
  Adrian Severin,
  Grup Socialist ,Romania
  Principii directoare-Lustratie-
  d. Aplicarea numai posturilor unde este loc de a gandi ca individul constituie un pericol deloc neglijabil pt.drepturile omului sau democratiei : numirea in functii publice a titularilor cu responsabilitati importante in ceea ce priveste elaborarea si punerea in lucru a politicilor guvernamentale privind securitatea interna sau posibilitatea de a ordona si/sau comite violari ale drepturilor omului-politie,securitate si informatii , si cele de magistrat-judecator sau procuror ;
  e. Nu se aplica functiilor elective (dreptul de a fi ales nu poate fi retras decat prin decizie judecatoreasca si nu o lustratie administrativa) ;
  g.Interdictie nu mai mare de 5 ani, caci nu trebuie subestimata capacitatea individului de a modifica in sens bun comportamentul sau si obisnuintele sale ;
  h.Persoanele care au ordonat sau comis violari grave ale drepturilor omului sau au fost complici la un un grad neneglijabil al acestor violari pot fi interzisi din functii ;cand o organizatie a comis violari-un membru, angajat sau mandatar este considerat ca a participat , daca este un inalt responsabil si daca probeaza ca nu a participat ;
  i.Nu poate fi obiect al unei masuri unice de lustratie in legatura cu asocierea sa cu o organizatie sau activitati conduse pentru o organizatie ,care era legala epocii.


 1. 1 Reuniunea Comisiei juridice a APCE | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe martie 13, 2012 la 11:02 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

<span>%d</span> blogeri au apreciat: