Cu Dana, Mihnea si cu Decebal la Cazane


La acest sfarsit de saptamana, am fost la Orsova si in Lunca Dunarii. Pentru Mihnea a fost prima data cand a ajuns la Cazane. Calatoria cu barca, printre stanci, este, intr-adevar spectaculoasa. Mai multe detalii, cand ma intorc.

24 Răspunsuri to “Cu Dana, Mihnea si cu Decebal la Cazane”


 1. 1 Cris august 8, 2016 la 12:53 pm

  Arătați bine toți trei, dar, cel mai bine e, firește, juniorul.
  Mă bucur că vă plimbați.

 2. 2 Adrian B. august 8, 2016 la 1:56 pm

  Codul Ponta în ţara cu două mâini stângi

  Opinii • Editorial – Simona Popescu

  Mare agitaţie zilele acestea. Canicula nu creşte numai agresivitatea animalelor, ci şi pe a anumitor oameni politici. Codul fiscal marca Ponta a fost lăudat de propaganda PSD ca fiind cel mai bun din istoria recentă a României. În realitate, acesta a fost cea mai mare cacealma a guvernării precedente. Acest cod îi nenorocea pe cei fără venituri, pe cei care lucrează în străinătate, pe deportaţii regimului stalinist, dar şi pe veteranii de război. Parcă ar fi fost făcut de foştii pecerişti ca să-şi ia revanşa că în decembrie 89 au pierdut, parţial, puterea.

  Ulterior, actualul guvern a luat totuşi nişte măsuri tardive, de corectare a unor măgării evidente ale acestei capodopere de nesimţire numită pompos Cod Fiscal. Culmea insolenței este că tot pesediştii se plâng de acest cod, ameninţând cu o moțiune de cenzură. Este adevărat că acest guvern însăilat, total neperformant şi urechist, nu a meritat nici un moment să conducă România. Dacă pesediştii vor să depună o moţiune de cenzură au o mie de motive să o facă, mai puţin Codul Ponta.

  Ce nu observă însă nimeni este că la noi există două mari partide, care se luptă pentru putere, amândouă fiind de stânga. Nu va înfierbântaţi prea tare, e destul de cald afară! Marele PNL a iniţiat sau a votat măsuri de stânga mai ceva decât PSD-ul. Creşteri de pensii, de salarii, de alocaţii, creşterea salariului minim şi alte măsuri de stânga, toate au fost ori propuse, ori votate cu două mâini şi, oricum, aplaudate de peneliştii frenetici în prostia lor, crezând că aşa vor obţine capital electoral. Să vedem însă de ce greşesc fundamental liberal-socialiştii. Există o masă consistentă de electorat, formată din bugetari, pensionari şi asistaţi social. Această masă se ”bucură” de orice măsură de stânga luată de politicienii avizi de voturi. Ei însă asociază întotdeauna aceste măsuri cu foştii comunişti, adică PSD-ul, indiferent cine le-ar propune şi le-ar vota. Cum? Datorită propagandei din ultimii 26 de ani. Este vorba de un electorat stabil, foarte conservator, şi prea puţin interesat de subtilităţile politice. Indiferent cine le va mări pensiile, alocaţiile, ajutoarele sociale sau salariile, etc., există votanți care vor fi de părere că PSD şi aliaţii lor au făcut acest lucru sau că i-au forţat pe cei de la putere, prin diverse căi și mijloace, să o facă.

  În acelaşi timp, există o masă mare de tineri, sau oricum de oameni în putere, majoritatea educați sau măcar bine calificați, care muncesc în sectorul privat şi contribuie în mod masiv, decisiv, la PIB-ul şi bugetul ţării. Aceşti oameni sunt cei mai oropsiţi de către politicienii români de stânga sau de dreapta. Sectorul privat, cel care produce plusvaloarea în România, este şi cel mai stors, oamenii care lucrează acolo sunt supraîncărcaţi cu munca, mulţi dintre ei sunt mai prost plătiţi decât bugetarii şi, în acelaşi timp, batjocoriţi de către statul căruia îi plătesc, prin diverse taxe, contribuţii şi impozite, mai mult de trei sferturi din veniturile realizate de ei. A venit deja (neoficial) campania electorală. Politicienii se încaieră la televizor mai ceva decât câinii de luptă în arenă. Toţi promit măriri de pensii, salarii, alocaţii şi ajutoare sociale şi alte măsuri de stânga. Bravo lor! Nu am văzut pe nimeni care să aibă curajul să spună STOP! Întâi să întărim economia, să mai ușurăm povara asupra antreprenorilor şi salariaţilor lor. Să încurajăm într-un mod inteligent investițiile, în aşa fel încât tinerii să rămână să muncească în ţară şi să crească economia României, nu a altor ţări dezvoltate.

  Să facem ceva în aşa fel încât să avem o infrastructură de transport viabilă, ca premiză a creşterii economice sănătoase și de durată? Nu! Toţi se ceartă pe pensii şi pe salariile bugetarilor. Să-i vedem după alegeri pe stimabilii penelişti, care se dau drept partid de dreapta, dar cărora fosta asociere cu PSD în cadrul USL le-a cam luat minţile politice, că se vor plânge că nu au obţinut peste 25% şi că iarăşi PSD-ul şi aliaţii săi au fost votaţi în bloc de către electoratul captiv la stat. Păi, normal, dacă ei nu vor veni cu o ofertă serioasă pentru cei care fac banii în ţara asta, adică pentru electoratul de dreapta, acesta va sta iarăşi acasă în ziua votului, dezamăgit că nu are cu cine vota. Şi este aproape sigur că PNL va face iar greșeala de a nu se adresa propriului electorat, crezând că acesta votează din oficiu cu liberalii. Iar electoratul de stânga nu va fi păcălit nici de data aceasta de măsurile populiste propuse şi votate de penelişti. Ei ştiu, şi votează originalul: PSD! Iar România va merge pe drumul sărăciei şi incertitudinii încă mulţi ani de acum înainte, cum şi merită, deoarece este ţara care, indiferent de cine o va conduce în viitor, va avea de fapt două mâini stângi.

  http://www.cotidianul.ro/codul-ponta-in-tara-cu-doua-maini-stangi-285858/

 3. 3 Petrana Feodor august 8, 2016 la 2:43 pm

  NA MA CA ESTE ALTA GUVERNARE SI CE S A SCHIMBAT /?SI A MAI FOST ALTA GUV SI CE S A SCHIMBAT MAI TOTI VA PRICEPETI LA FOTBAL SI POLITICA DAR NU AVETI NICI O SOLUTIE CONCRETA PALAVRE NUMAI SA DATI CU PIETRE IN P S D

 4. 4 Ghita Bizonu' august 8, 2016 la 2:44 pm

  Mircea Popescu

  sfatul cu psihologul pastreaza-l ptr tine … ca cam delirezi ca cans scrii la dresa mea Noi, romanii neaosi, cei cu sange de Traian si Decebal, nu ca diasporenii care vor sa ne conduca destinul, consideram ca este nevoie de un Razboi de Independenta pentruca Romania sa se elibereze de sub jugul colonial american. Asta este delir in combinatie cu mania persecutiei si megalomanie …
  SI intre noi fie vorba ar fi cazul sa abandonezi pe amic-tu Volodea Tismanetzchi … nu de alta dar ca cum sa iti zic :
  1) in 1938 Carol al IIlea a introdus dictaura regala. Si a desfiinatta partidele si pralamentu.
  2)declaratia cu nici uin petec este carlista .. in adugire cu minciuna despre un brau de ciment si foc care inconjura Ro0mania (mintea despre niste foprtificatii care nu existau in Romania)
  Ma prg de nu stii astea ar fi 2 cauze cumulate: salba cunoastere a istorie si lauatu dupa o anume istorigrafie gen Volodea si Pacepa.

  Cat despre ridica in slavi de Putin .. cear fi sa discuti nitel cu Trump? Donald!!
  Dar mai bin expoca=-mi cum se face ca dupa 9/11 SUA a ajuns sa sprijine al Nusra care este filiala siriana a al Quaeda? Nu v-a dat cu Boingu=n Turnuri al Qaeda?! Asta trece drept indice de sanatate mintala pe la voi ?!

 5. 5 George Ban august 8, 2016 la 4:42 pm

  Buticarul, în furia oarbă impotriva lui Victor Ponta (August 8, 2016, 1:46pm), ataca dur PSD: „[Alegând PSD], România va merge mulți ani de acum înainte pe drumul sărăciei și incertitudinii”.
  Pai ce făcuși nea bre? Parca ziceai ca totdeauna ai votat PSD!!! Iată ca la furie spui adevărul! Meritul este al lui Ponta! ȘI de asta il iubesc!
  (Ultima propoziție este pentru ca furia sa devina paroxistică! Cine știe ce vom mai afla?)

 6. 6 Fragmentarium Politic august 8, 2016 la 4:45 pm

  Motiunea de cenzura anunta furtuna la palate si pe esichier: Va functiona garantia constitutionala de mediere prezidentiala?

  Anuntul presedintelui PSD, Liviu Dragnea, ca se va intalni (probabil marti) cu liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, pentru a discuta “serios varianta unei motiuni de cenzura”, deoarece “Guvernul a mintit, a aratat dispret si a incalcat legea”, a starnit reactii aproape in corpore ale dreptei, in apararea executivului condus de Dacian Ciolos.

  Nu este nevoie sa ne ocupam de inconsistenta acestor reactii. Este limpede ca buna ziua ca Guvernul Ciolos a trait din osanza economica lasata de Guvernul Ponta, ca aceasta osanza s-a terminat sau este pe terminare si ca va urma strangerea curelei (inceputa deja cu veteranii). Ar fi fost si greu pentru un guvern nascut in urma cu 9 luni sa faca minuni. Insa pentru a trece pe trend coborator este (si a fost) nevoie de mult mai putin.

  Mai important ar fi sa reflectam asupra altor doua semnale, care o iau inaintea celorlalte, pe care le putem “citi” in reactiile dreptei. Primul ar fi ca sarirea in ajutorul Guvernului Ciolos prabuseste mitologia independentei acestui guvern, pe care dreapta il ia in brate ca pe propriul copil. Ca in judecata lui Solomon de impartire cu sabia a unui copil intre doua mame, amenintarea motiunii a scos la iveala adevaratii parinti.

  Al doilea semnal este de teama. Dreptei complice si complicitare in ansamblul ei a inceput sa-i fie frica. Complexul care i s-a instalat in subconstient vine din vinovatia neoliberalismului, care a mutat de pe stadioane la televiziune procesele-spectacol ale comunismului, din anii 1950, pe care le-a reluat si transformat in propriile procese-spectacole de justitie politica, in anii 2000.

  Daca motiunea si caderea guvernului Ciolos ii vor incurca dreptei jocul pe alegerile parlamentare, despre care in acest moment nu avem de unde sa stim cat de cinstit sau necinstit va fi in final, si va percepe ca cele doua evenimente vor aduce un risc ca sa nu-i iasa cartea pe care mizeaza electoral, va incerca sa le blocheze orice consecinta in aceasta directie, chiar daca ele vor fi perfect legale si constitutionale. De abia atunci va trebui sa ne ingrijoram cu adevarat. Va fi un indiciu indubitabil ca undeva exista, chiar daca nu poate fi vazut, un putregai care lucreaza impotriva democratiei si statului de drept.

  Motiunea si consecinta vor fi constitutionale, la fel cum este si prerogativa presedintelui de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate. Consecinta nemedierii, voite sau ca incapacitate, nu va fi insa constitutionala. Nefunctionarea garantiei constitutionale de mediere va fi o culpa personala, imputabila in totalitate persoanei care ocupa pozitia de sef al statului, singura abilitata sa activeze si sa operationalizeze garantia sau capabilitatea de prevenire a blocarii puterilor si institutiilor statului.

  Trebuie s-o spun pe-a dreapta, in contextul “guvernului meu” nu motiunea de cenzura este preocupanta, un exercitiu normal de democratie. Indoielile mele sunt legate de post-motiune. De gestionarea la fel de constitutionala si pana la capat a efectelor motiunii, pe care numai echidistanta si buna credinta o poate face. In niciun caz partinirea, nepriceperea sau reaua vointa. Post-motiune care institutional si constitutional il va implica pe seful statului. Ajuns in acest punct, n-am de ales, trebuie sa pun si o intrebare incomoda. Mai ales ca se anunta o incaierare pe motiune, iar un sondaj Avangarde indica o cadere abrupta, de 26 de procente intr-un an, a presedintelui Klaus Iohannis in increderea romanilor. Comparand aceasta cifra cu o nota, unii speculeaza ca seful statului a picat examenul de mediere intre stat si societate. Intrebarea mea este: va pica Iohannis si examenul de medire intre puterile statului?

 7. 7 Adrian B. august 8, 2016 la 4:59 pm

  Superba toata zona aceea … Vacanta placuta !

 8. 8 LULU august 8, 2016 la 5:09 pm

  Frumosi!…concediu placut!

 9. 9 Adrian B. august 8, 2016 la 5:12 pm

  @ mircea popescu

  mai ai timp sa lucrezi , sa-ti platesti si mortgage-ul la casa ?

 10. 10 Adrian B. august 8, 2016 la 5:23 pm

  @ centru

  Zero medalii la Olimpiada ! Asta va fi bilantul Romaniei … Am spus-o de acum 6 luni ! Oricum , toti favoritii nostri au cam pierdut : handbal , judo , scrima , etc.

  Sportul a ajuns si el la acelasi nivel cu politica , cu economia , cu infrastructura , cu sanatatea si educatia , etc.

  Sa le multumim celor care au condus tara in ultimii 12 ani …

 11. 11 ZeV august 8, 2016 la 6:27 pm

  Adrian B.

  Constat ca, in continuare, nu intelegi. Nu este vorba de invectivele pe care d-ta le adresezi domnului Ponta, e treaba dumitale daca iti pace sa te umilesti in fata colegilor, este vorba despre adevar, atat si nimic mai mult.

  Deci, repet (ma autocitez precum alt coleg cam ciudatzel 😉 )

  ,,Nu cred ca exista cineva in aceasta lume care sa nu-si dea seama, la un moment dat, cat de nociva este ura pentru minte, trup si suflet si cat de mult poate distorsiona adevarul despre realitatea in care vrei sa crezi, sau iti propui sa-l transmiti altora.
  Stimabilul coleg (Adrian B. n.r.) , inversunat pana la moarte (fizic vorbind, pentru ca se poate muri, anticipat, si in alte modalitati) impotriva domnului Victor Ponta, isi dezinformeaza colegii si induce in eroare cititorii acestui blog de elita. Si o face cu o nerusinare impardonabila.
  Nu este importanta ura acestui domn, libertatea de exprimare fiind garantata in democratie (prezumandu-se ca autocontrolul asociat educatiei si constiintei de sine functioneaza), ci faptul ca isi delega discernamantul actualului guvern de incompetenti, un guvern de birocrati comunitari ratati si politizati la extrem care minte/mint insolent cu privire la impozitarea veteranilor.
  Domnul Adrian B. nu citeste sursa, el reproduce din comunicatele isterice ale guvernului, carora le acorda credit cu ochii mintii inchisi, desi, in mod evident, guvernul Ciolos a interpretat tendentios si superficial prevederea corespunzatoare din Codul Fiscal. Sunt foarte curios daca domnul nostru coleg a absolvit o facultate, sau toata stiinta de carte a domniei sale se trage din scoala vietii si/sau mecanismele practice ale comertului stradal liber.
  In Codul Fiscal scrie foarte limpede:
  ,,Sunt scutite de impozitare bunurile, terenurile si imobilele aflate in proprietatea, sau in co-proprietatea veteranilor de razboi.”
  Nu exista decat o singura interpretare logica: Nu se impoziteaza nici un fragment din bunul mobil, sau imobil, indiferent daca acesta/acestea se afla in proprietate totala, sau partiala a veteranului de razboi. Nici nu ar fi posibil, fara iesire din indiviziune (ex. divort). Prin urmare, avem de-a face cu un Cod Fiscal extrem de generos cu veteranii de razboi si extrem de limpede.
  Actualul guvern, in dorinta sa de a scoate bani din orice, s-a folosit de chichita reprezentata de cuvantul ,,co-proprietate” pentru a impozita partea bunului care revine unui alt membru al familiei, sau unei alte persoane, ceea ce este o manipulare grosolana a legii, o distorsionare a ei.
  De fapt, guvernul Ciolos a comis o ilegalitate, avand in vedere ca in Codul Fiscal se spune precis ca INTREGUL bun este scutit de impozitare, indiferent de cota ce-i revine veteranului : 100%, sau < 100%.
  Confuzia, voita, sau nu (din incompetentza) provine din reinterpretarea definitiei impozitarii proprietatii. Doamna Dragu a decis sa inlocuiasca, punctual, impozitarea bunului cu impozitarea persoanei, in speranta ca acest ,,amanunt" va trece neobservat, prin adoptarea unor norme de aplicare abuzive.

  Sper ca domnul Dragnea si PSD sa se tina de cuvant si sa promoveze o motiune de cenzura.

  ..Cat despre colegul nostru care a generat prezentul comment, nu pot sa spun decat atat (citand din mine insumi): ,, Doamne, vindeca-l de ura pentru a se putea bucura de viata si de adevar".

 12. 12 Adrian B. august 8, 2016 la 6:31 pm

  @ George ban

  De ce esti Radu Banciu ? Eu n-am spus nimic ; doar am postat un articol despre mizeria aia de cod fiscal .
  Ca de fiecare data , tu ai inteles altceva sau incerci sa minti .

 13. 13 George Ban august 8, 2016 la 7:47 pm

  Poți sa-i fluturi în faţă și un tramvai, el tot la P.onta se găndește!

 14. 14 ZeV august 8, 2016 la 8:03 pm

  George Ban
  august 8, 2016 la 4:42 pm

  😉

 15. 15 George Ban august 8, 2016 la 10:17 pm

  ROMANIA – PERSPECTIVA REGIONALA SI GEOSTRATEGICA
  2015 – UN AN FOARTE BUN / 2016 – UN AN FOARTE RAU / 2017 – PROVOCARI SI PERICOLE MAJORE PENTRU TARA NOASTRA

  Am pornit de la o analiza publicata pe site-ul „Forbes” cu titlul „Nimeni nu mai vorbeste de Marea Neagra!”. Si am decis sa vorbesc eu, despre Romania – care este si va ramane la Marea Neagra!

  Pentru a face o analiza rationala este necesar sa fie consemnate datele si evenimentele cele mai importante si relevante in mod obiectiv. In final insa trebuie sa acceptam o concluzie – dupa cativa ani de stabilitate si predictibilitate Regiunea Marii Negre (si implicit Romania) se afla intr-o situatie de o volatilitate si periculozitate fara precedent in ultimii 25 de ani! Este prima data cand tara noastra nu are practic NICIUN vecin regional „prieten” cu care sa dezvolte o strategie comuna si se bazeaza doar pe Parteneriatul Strategic cu SUA! E pregatita Romania pentru asta?

  Sa vedem intai principalele evenimente geostrategice din 2015/16/17:

  2015 – REGIONAL SI STRATEGIC

  1. Finalizarea lucrarilor la Scutul Antiracheta construit de SUA la Deveselu si operationalizarea primei escadrile romanesti de Avioane Multirol F16. Se fac planurile pentru ca la Summitul de la Varsovia sa fie aprobate baze militare si dislocari masive de trupe NATO in Polonia, Tarile Baltice si Romania;
  2. Vizita oficiala la Bucuresti a Presedintelui Turciei (care in discutiile purtate cu Presedintele si cu Prim-Ministrul Romaniei a reiterat parteneriatul strategic);
  3. Lansarea Initiativei Trilaterale „Romania – Bulgaria – Serbia”, sub numele de „Grupul de la Craiova” (cu principii de functionare similare „Grupului de la Visegrad”). S-au stabilit intalniri bianuale intre sefii de Guvern din cele 3 tari pentru coordonarea actiunilor politice;
  4. Sedinta comuna la Constanta a Guvernelor din Romania si Moldova cu decizii privind sprijinul pentru stabilitate democratica si integrarea europeana a Republicii Moldova;
  5. Romania accepta (desi s-a opus) principiile si numarul propus de Comisia Europeana privind relocarea refugiatilor si sprijina Acordul Turcia – UE;
  6. Romania sustine negocierile privind ramanerea Marii Britanii in cadrul UE (cu statut special privind migratia si protectia sociala – chiar daca acestea ar afecta comunitatea romaneasca din UK);
  7. Romania militeaza si primeste promisiuni privind intrarea in Spatiul Schengen si ridicarea MCV;
  8. Guvernul de la Budapesta saluta alegerea in Romania a unui presedinte de alta etnie decat cea romaneasca (cu masiv sprijin electoral din partea comunitatii maghiare din Romania) si considera ca relatiile „tensionate” avute cu Guvernul social-democrat de la Bucuresti vor fi astfel schimbate;
  9. Ucraina primeste sprijinul Romaniei pentru pastrarea integritatii teritoriale si pentru integrarea europeana.
  10. Austria – principalul investitor in Romania ( in special in sistemul bancar) si un factor de sprijin in UE pentru interesele noastre comune, placa turnanta intre tarile membre din Estul si Vestul Uniunii

  2016 – REGIONAL SI STRATEGIC

  1. Summitul NATO de la Varsovia se incheie fara nicio decizie privind Romania – se aproba doar dislocarea de trupe NATO in Polonia si Tarile Baltice. In Romania este posibil un batalion international (la care insa nu a anuntat deocamdata nicio tara participarea) – constructia unei flote NATO la Marea Neagra se amana pe termen nedefinit. In 2016 nu exista nicio investitie, majora sau minora, in capacitatea de actiune a Armatei din Romania;
  2. Presedintele Turciei urmeaza sa efectueze prima vizita oficiala in Rusia (declarand ca „la discutiile cu prietenul meu Vladimir cred ca se va deschide o noua pagina in relatiile bilaterale”);
  3. Nu mai are loc nicio intalnire a Trilateralei Romania – Bulgaria – Serbia (din motive necunoscute). La vizita la Sofia a Presedintelui Iohannis are loc un incident diplomatic in sensul in care Premierul Borisov anunta public refuzul de a participa la proiectul unei flote NATO in Marea Neagra si dorinta Bulgariei de a avea relatii „constructive” cu Rusia. In Serbia Premierul proeuropean Aleksandar Vucic face o vizita la Moscova si anunta ca relatiile istorice cu Rusia sunt esentiale;
  4. Nu mai are loc nicio intalnire de inalt nivel cu liderii din Republica Moldova (Premierul Ciolos va merge posibil pe 27 August). Nu se aloca imprumutul promis Moldovei in 2015, in sondajele de opinie pentru alegerea presedintelui pe primul loc se afla Igor Dodon (om politic care se manifesta public pro-Rusia si anti-UE) si Partidul Socialistilor (pro-Rusia);
  5. Romania nu mai are nicio pozitie (nici pro, nici contra) fata de Planul de relocare a refugiatilor. Acordul Turcia – UE practic este in pragul esecului (deoarece UE nu isi poate respecta angajamentul de a ridica vizele pentru cetatenii turci);
  6. In Marea Britanie se voteaza prin referendum iesirea din Uniunea Europeana. Premierul Cameron (vehement anti-Rusia) este inlocuit. Nu exista niciun fel de elemente concrete privind dreptul la libera circulatie si la munca al cetatenilor romani in viitor in cadrul Marii Britanii;
  7. Discutia despre intrarea Romaniei in Spatiul Schengen si ridicarea MCV este pur si simplu scoasa total de pe agenda romaneasca si europeana. Nu mai exista niciun termen concret sau conditii in care aceste decizii vor fi luate;
  8. Ministrul de Externe al Ungariei afirma pe 2 August 2016 ca „noi nu avem sentimente negative fata de Rusia, nu cred ca Rusia reprezinta un risc pentru Ungaria”;
  9. Relatiile Romaniei cu Ucraina nu trec dincolo de declaratii diplomatice standard. Nu exista niciun acord sau colaborare institutionalizata in domeniul politic, economic, militar. Subiectul privind anexarea Crimeei de catre Rusia dispare total de pe agenda europeana sau internationala. Olanda respinge prin Referendum Acordul de asociere al Ucrainei la UE. Reincep actiunile militare in Republicile separatiste din Estul Ucrainei si situatia economica este din ce in ce mai grava.
  10. Austria are un candidat la functia de Presedinte si un Partid radical aflati in mare ascensiune si cu un sprijin politic si popular urias!

  2017 – REGIONAL SI STRATEGIC

  1. Evolutia relatiilor Turcia – Rusia este esentiala pentru situatia din Marea Neagra;
  2. Alegeri prezidentiale in Bulgaria si Serbia, la fel in Franta;
  3. Alegeri parlamentare in Germania;
  4. Politica regionala a viitoarei Administratii SUA (Clinton / Trump) urmeaza a fi definita;
  5. Noul Guvern care se va forma la Bucuresti dupa alegerile din Decembrie 2016 urmeaza sa isi stabileasca politicile regionale si de securitate.

  Este pregatita Romania pentru anul 2017? Raspunsul meu este categoric – NU!

  1. Este prima data dupa 1989 cand Romania nu are practic niciun prieten in Regiune (si nici perspective in acest sens), prima data dupa 2008 cand Rusia se afla in ofensiva diplomatica (si chiar militara in Siria si Ucraina) in Regiunea Marii Negre;

  2. Toate energiile nationale sunt concentrate in batalia politica interna pentru alegerile care urmeaza sa stabileasca noul Guvern pentru perioada 2016-2020;

  3. Lipsa totala a resurselor umane care sa poata elabora si aplica o strategie pe termen mediu si lung – „epurarile” facute in 2015-16 in cadrul elitelor politice, economice, de media si sociale sunt comparabile ca numar si impact doar cu anii 1950-60, cand batalia pentru acapararea puterii pe plan intern de catre PCR cu sprjinul URSS a „masacrat” o generatie intreaga de lideri);

  4. Un Presedinte total nepregatit pentru politica geostrategica si care, realizand lipsa de capacitate si viziune, prefera absenta totala de initiative concrete in acest domeniu;

  5. Parlament si Partide politice decredibilizate de atacurile permanente si de invinovatirea generalizata din partea mass-media / societate civila / procuratura. Din acest motiv se prefera pragmatic emiterea de opinii oficiale „sablon” in domeniul politicilor de strategie regionala si se evita total dezbaterea sau aderarea la orice alte idei care ar putea fi imediat acuzate de „deviationism” de la dogma oficiala;

  6. O batalie interna aproape deschisa intre Serviciile de Informatii si institutiile de justitie (law-enforcement). O media complet polarizata si partizana, o societate civila acaparata aproape in totalitate de ONG uri „talibane” construite si finantate pe filiera „Soros” si care acum doresc puterea politica prin infiltrarea de ministri in Cabinetul „tehnocrat” sau de candidati in Partidele Anti-sistem (tipul „Movimento 5 Stelle” sau „Podemos”)!

  Concluzia: cand o tara este distrusa „pas cu pas” din interior si se afla inconjurata doar de vecini „neprieteni”, intr-o regiune si un continent aflate in crize fara precedent, viitorul sau arata sumbru. Poate reusim noi sa ne trezim in acest moment extrem de negativ – si poate reusim sa facem mai mult decat sa spunem resemnati ca avem „ghinion”!

  Victor Ponta, 8 august 2016

 16. 16 santinela august 9, 2016 la 7:22 am

  Vacanta frumoasa domnule Nastase !!

 17. 17 liviu bejan august 9, 2016 la 8:26 am

  Prima fotografie – alb / negru, desigur – pe care o tin minte, din carti postale si afise publice, se chema „Dunarea la Cazane”; rezultatul unei preocupari, neinfluentate de forma de guvernamant, pentru ca poporul sa-si cunoasca, vizual si sa memoreze frumusetile patriei. Poate ca astazi echivalentul afiselor si cartilor postale de ieri ar fi c.d.-uri oferite gratuit (costa 10-100 bani unul) copiilor; echipamente de infotainment care sa afiseze aceste frumuseti in locuri publice; ong-uri care in loc sa injure opozitia sa fie foarte vocale vorbind despre vaci si iarba verde.

 18. 18 liviu bejan august 9, 2016 la 8:28 am

  @Petrana Feodor. Si uite asa, din dragoste de pesede, ati reusit sa refaceti un slogan electoral al lui Vasile Blaga. Solutii, nu discutii! De exemplu, o solutie de borax 5%.

 19. 19 centru august 9, 2016 la 8:54 am

  Sorry , economia creste , PIB de 180 miliarde de dolari , mai mare ca al Cehiei si Ungariei ( 40 miliarde in 1980-2000 ) .
  Si avem autostrada spre Mare si spre Lugoj , ce nu aveam acum 10 ani …

 20. 20 oscar wilde august 9, 2016 la 10:38 am

  Vă amintiți caricaturile de pe stâncile de la Porțile de Fier, înainte de construirea hidrocentalei?
  Românii, îndemnați de sovietici, au pictat pe malul românesc secera și ciocanul însângerate. Tito s-a dovedit destul de deștept și nu a vrut să provoace un conflict diplomatic cu România și a dat ordin ca pe stânca de pe celălalt mal să se picteze o vacă pe care scria mare România pe care o mulgea un rus.
  Bieții români au fost mulși, pe rând, de turci. maghiari, austrieci, ruși, iar acum sunt mulși de-a valma de toți care apucă!

 21. 21 liviu bejan august 9, 2016 la 2:57 pm

  Off-topic. Pe vremea odiosului comunism, rosiile erau mancate cu cutitul si furculita. Astazi, in capitalismul biruitor, trebuie utilizate topoare si fierastraie. Ieri dimineata, am auzit un padurar care , in loc sa zica „ma duc la lemne” i-a zis sotiei „ma duc la rosii”. Rosiile vietii noi, bucuria dentistilor. Nu inteleg de ce ii lasam pe austrieci sa ne taie padurile, in loc sa le dam o parte din recolta noastra de rosii. Un fotoliu din lemn de tomate, iata un mobilier al omului modern si parvenit. Traiasca Republi caCapitalista Romania, care ne da noua politicieni si legumicultori!

 22. 22 Doru Coarna august 9, 2016 la 5:22 pm

  Cel putin guvernul asta nu fura precum cele politice de pana acum, tot e ceva, ceva mare in tara asta! De guvernat bine nu se poate, odata pt ca nu ai bani ca sa guvernezi, odata pt ca legislatia facuta de securisto-comunisti a distrus economia mica si medie si a vandut-o pe cea mare, odata pt ca politicienii corupti au indepartat forta de munca a tarii, odata pt ca suntem penetrati integral de capital strain care isi repatriaza profiturile, odata pt ca politica de partid a promovat strict analfabeti, odata pt ca presedintii Romaniei n-au avut viziune si nici pregatire serioasa, uneori nici premierii, odata pt ca statul este total dezarticulat from scratch si functioneaza pe o constitutie insailata doar cu ce a convenit clasei politice, si tot asa pana umplu nu unu ci zece servere cu toate prostiile din tara si din capatanile astora…

  Acum dragii mei a sosit vremea platii, vom plati pretul suprem fara sa fie vina noastra, ci a catorva ticalosi care au distrus totul si care se vor refugia in „exil” la Monaco si aiurea… si oricum, e prea tarziu pt pus parul pe ei, poate justitia sa-i mai calmeze, mira-m-as, dar pagubele nu se mai pot recupera…

  Dumnezeu sa ne ajute!

 23. 23 ZeV august 9, 2016 la 8:52 pm

  Barometrul actualizat al increderii in politicieni ii plaseaza pe Victor Ponta si pe doamna Firea mai sus de cota lui Yohannis, caruia nu i se deschide nici macar parasuta, daramite gura.
  Trebuie sa constat ca yesmenii virtuali antipontisti nu si-au meritat increderea acordata de papusarii dreptei antiromanesti.
  Dati paraii inapoi, adrienilor ! (Z)
  Diversiunile cu plagiatele si codul fiscal nu-i mai pot pacali pe romani, pare-se, mai inteligenti decat ni s-ar parea daca am citi doar stirile legate de incapacitatea celor din afara de a trimite o banala scisoare prin posta la ambasade si consulate. (Z)
  ps
  Sa fi realizat americanii ca fara PSD nu se poate in Romania si sa o curteze pe doamna Firea ? Daca da, atunci acord sustinerea mea doamnei Clinton.(Z)

 24. 24 mihaelataniastoicam august 9, 2016 la 11:53 pm

  Cine cu cine? Când patru se împarte este greu de decis cine cu cine. În ceea ce îl privește mitul Decebal, rămân în continuare în indecizie referitor la modul în care a decis contractul de inamiciție cu romanii. Dacă un posibil cuceritor își așază tabăra pe granița ta și încheie cu tine un tratat de pace condiționat de libertatea ta de a alege garanția, este diplomatic să-i ceri plus valoarea care-ți permite să-l ataci ulterior? Nu știu dacă intrarea într-un teritoriu nou îi oferă celui dintâi sosit mai multe drepturi asupra teritoriului decât celor care l-au descoperit ulterior. Cred că îi dă doar dreptul de a conștientiza că menținerea relației cu un teritoriu este direct proporțională cu interesul și capabilitatea de ..a nu întoarce spatele. Ei, da, aici au greșit romanii!!! Și-au imaginat că dacă dai daruri fără să ceri nimic în schimb, îți asiguri supunerea celor care primesc darurile. Mai cred în această idee și cei care fac servicii doar în perioade electorale. În realitate, ceea ce se consumă …se uită, iar ceea ce este încă negociabil, se negociază. Status quo: Decebal a descoperit că minciuna are exact numărul de picioare al distanței între ceea ce gândește un om și ceea ce afirmă că gândește.Romanii credeau că știe acest adevăr, înainte să încheie contractul cu el.Percepții umane.Toți credem că toți oamenii gândesc și simt ca noi, până când aflăm etimologia cuvântului a polemiza.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: