Muzeul de artă din Calafat – Palatul Marincu

Unknown-3.jpeg

Muzeul de artă din Calafat – Palatul Marincu – reprezintă, după părerea mea, cel mai interesant obiectiv turistic din Calafat. In călătoria noastră prin Lunca Dunării, am vrut ca si Mihnea să-l viziteze. Eu eram pentru a treia oară acolo, mai ales că Palatul fusese restaurat in perioada in care am condus guvernul.

M-am bucurat să-l reintâlnesc pe Alexandru Pârvan, o mare personalitate culturală a orasului, autor al monografiei „Calafat si oamenii săi”, venit special să ne intâmpine.

Clădirea este un monument de arhitectura, construit după planul lui Paul Gottereau, cel care a proiectat si Palatul Regal din Bucuresti. Proprietarul său, Stefan Marincu, om bogat din zonă si primar al urbei intre 1911-1914, a avut insă un destin nefericit, cele două fiice ale sale murind, la vârste fragede, de tuberculoză.

Acum, in muzeu, sunt pregătite mai multe expozitii ale unor artisti locali.

Calafatul isi păstrează farmecul – străzile largi, organizate perpendicular (precum cele din New York), cu multi copaci, cu parcuri, cu clădiri vechi – ce poartă amprenta cosmopolită a vechilor locuitori, comercianti de grâne.

Noul primar, pe care l-am cunoscut cu acest prilej, are multe de făcut, mai ales legat de locurile de muncă. Podul de la Calafat este superb dar orasul nu are nimic de câstigat de pe urma lui. Taxele, la nivel national, se impart 87% pentru bulgari si doar 13% pentru noi. La nivel local, niciun avantaj. mai ales că AND nu s-a invrednicit să instaleze un cântar pentru supra-greutate la TIR-uri ( un TIR trebuie să incarce 20 de tone de cereale: in realitate el transportă pâna la 40 de tone). Bulgarii folosesc intensiv podul pentru transportul produselor lor spre Occident (zilnic, trec pe acolo in jur de 1500 de TIR-uri).

Ce e de făcut? E clar că ar trebui sanctionată incompetenta si lipsa de responsabilitate. Cum? Fiecare dintre voi poate da răspunsul.

 

 

 

 

68 Răspunsuri to “Muzeul de artă din Calafat – Palatul Marincu”


  1. 1 centru august 9, 2016 la 8:52 am

    Podul a fost construit de bulgari , cu banii lor .
    Din 150 milioane de dolari , cat a costat , noi am facut lucrari de 12 milioane – o rampa parca .
    PS – intrebati-l pe bietul Ciolos cand organizeaza odata licitatia pentru podul de la Gilau peste Somes , ca e gata autostrada dincolo de Somes si nu poate fi folosita !

  2. 4 liviu bejan august 9, 2016 la 10:11 am

    Fiti amabil, va rog, Calafat sau Caracal?

  3. 5 oscar wilde august 9, 2016 la 11:23 am

    Calafatul este unul dintre cele mai frumoase porturi dunărene, care a fost, în mare parte, proiectat de Petrache Poenaru. Avem în România locuri frumoase și unice în lume, pe care nu le știm. pentru că nu sunt promovate, pe siturile turistice. Românii cu bani preferă să meargă în străinătate și mulți dintre ei nu-și cunosc țara. Eu mi-am purtat copiii prin toată țara, ca atunci când vor merge în străinătate, să ‘ nu le miroase sub nas în România ‘. Așa au învățat să-și iubească țara, să fie mândri și să prețuiască ceea ce ne-au lăsat strămoșii noștri, drept moștenire. Numai că actualii urmași nu pun preț pe toate aceste comori, pentru că nu știu să privească și să înțeleagă o cultură originală și inovatoare ca a noastră. Le plac măreția și luxul occidental.
    Dacă am avea așezările urbane și cele rurale curate și îngrijite, drumurile reparate, serviciile care să meargă strună și cu prețuri avantajoase, muzeele mai aerisite și cu o prezentare atractivă, alta ar fi fața României! Turismul ar aduce bani frumoși, dacă am ști cum să-l facem!

    Plimbare plăcută pe Dunăre! Pe Mihnea îl va dezamăgi Zimnicea dar îl va încânta Giurgiu, dacă l-ar privi cu ochii care vor să vadă sau prin ochii lui Nicolae Dărăscu.

  4. 6 ZeV august 9, 2016 la 1:25 pm

    George Ban

    Politica Romaniei la Marea Neagra este de-a dreptul catastrofica. Pur si simplu ne subminam singuri (scuzati pleonasmul) capacitatea de a asigura/impune stabilitate in zona, datorita unor politicieni inconstienti – la limita tradarii nationale – care sutin tehnocrati incompetenti si oenegeuri parazite finantate obscur de structuri oculte de putere.
    Romania trebuie sa dea eject la organizatiile sorosiste si guleniste care promoveaza o asazisa societate deschisa. In realitate, in viziunea tradatorilor romani corupti de George Soros, pentru a-i fi (cica) mai bine, Romania trebuie sa-si dinamiteze, cu buna stiinta, valorile nationale, demnitale nationala, suveranitatea nationala., pentru a se transforma intr-o tarfa de duzina a Occidentului decadent.
    Daca ar fi sa decid eu, as propune un proiect de tara bazat pe COOPERARE la Marea Neagra, prin participarea la un triumvirat (in sens pacifist) Romania-Rusia-Turcia.
    Marea Neagra trebuie sa devina o interfata economica majora intre Europa si Asia, un spatiu de prim rang pentru transferul de resurse minerale intre continente, dar si de bunuri manufacturate, iar Romania ar putea fi, daca si-ar promova lideri autentici, un jucator de anvergura si ar castiga mult mai mult decat culege acum in relatia birocratica cu UE si SUA. Practic, aderarea la UE si NATO nu a adus niciun avantaj pentru Romania, decat morti si raniti in razboaiele altora la mii de km distanta de granitele nationale.
    Devine tot mai evident ca nu suntem doriti in Schengen, orice am face, de aceea supusenia dezgustatoare fata de portile vestului trebuie sa inceteze imediat, incepand cu denuntarea unilaterala a MCV, ca prim gest politic semnificativ.
    Trebuie sa rezistam cu toate fortele la tentatia unora inspre militarism steril si (as putea spune) hilar care nu aduce prosperitate poporului roman si sa respingem obedienta umilitoare fatza de puteri ostile Rusiei si valorilor ortodoxiei. Istoria ne arata ca am pierdut intodeauna atunci cand ne-am ostilizat Rusia.
    Romania nu este un partener al Statelor Unite, ci, un potential avanpost militar, atat si nimic mai mult. Exact asa cum erau secuii la periferia Imperiului austro-ungar.

    ,,DEX: ,,SECÚI, secui, s. m. Persoană care face parte dintr-o populație de limbă turcică asimilată de triburile maghiare pe care le-a însoțit în migrațiunea lor spre Europa și care s-a așezat alături de populația românească în partea de sud-est a Transilvaniei. – Din magh. székely. ”

    Dar nici din perspectiva securitatii nationale sa nu ne facem iluzii. NATO cedeaza teren in Afganistan, militarii americani si britanici ratragandu-se dintr-o provincie importanta, unde talibanii au declansat o puternica ofensiva.
    Daca NATO se dovedeste o caricatura strategica in Orient, cum isi imagineaza cineva ca aceasta organizatie anacronica si birocratica (similara UE) poate garanta securitatea tarilor din estul european ?
    Da, NATO poate face ceva pentru Romania:
    Sa genereze insecuritate, subdezvoltare, saracie si lipsa de sperantza. Pentru romani ramane doar ,,sansa” emigrarii prin dezradacinare.

  5. 7 Fragmentarium Politic august 9, 2016 la 1:58 pm

    Incredibil, o fosta consiliera si purtatoare de cuvant a fostului presedinte Traian Basescu vrea sange pe pereti: “In ultimii 10 ani, PNL a facut non-combat cu PSD”

    O stire halucinanta de ieri seara de la TV, reluata azi si de presa scrisa, te lasa fara replica. Cel putin asa lasa sa se inteleaga tacerea de la varfurile PNL si PSD.

    PNL a avut o atitudine de non-combat în faţa PSD în ultimii 10 ani în campaniile electorale, a declarat luni o fosta consiliera a fostului presedinte Traian Basescu, Adriana Săftoiu, actualmente purtătoare de cuvânt a PNL Bucureşti.

    Incercand sa disculpe pierderea de catre PNL a Bucurestiului la alegerile locale din acest an, Adriana Saftoiu a inventat o scuza, pe care a risipit-o de-a lungul ultimilor 10 ani.

    “Mi-e foarte greu să folosesc cuvântul blat, mi se pare chiar ruşinos, dar să spun că un non-combat a avut loc”, a sustinut Adriana Saftoiu, referindu-se la perioada cand Alianta DA nu a castigat toate primariile de sector si cand ea nici macar nu era membra PNL.

    Daca nici PNL- Crin Antonescu (post-USL) si nici PNL-Alina Gorghiu-Vasile Blaga (post-fuziune) nu au oferit cele mai ascutite forme de lupta politica anti-PSD, nu vad ce alte mijloace democratice de competitie ar mai fi de testat pentru ca sa satisfaca criteriile combat ale Adrianei Saftoiu.

    Cine se afla in spatele acestui razboi rece, impotriva PSD, pe care fosta consiliera a lui Basescu il propune PNL?

    Sa fi uitat sau sa nu fi aflat ilustra intelectuala politiciana ca politica “sangelui pe pereti” se plictiseste repede de zelatorii ei?

    http://www.evz.ro/adriana-saftoiu-intre-pnl-si-psd-a-existat-un-non-combat.html

  6. 8 Sebastian S. august 9, 2016 la 2:52 pm

    Daca tot sunteti prin zona, puteti sa faceti o oprire si la Muzeul de Arta din Craiova, iar in drumul spre casa puteti ocoli prin Alexandria unde se tine un festival de teatru incredibil pentru tineri. Las programul pentru a va putea face o idee : http://ideoideis.ro/editiacurenta

    Daca nu aveti alt traseu, desigur. O zi buna!

  7. 9 Cris august 9, 2016 la 5:02 pm

    Ce frumos e!
    În privința podului, suntem foarte ocupați cu analizarea tezelor de doctorat ale demnitarilor care nu ne plac. Când vreți să ne mai ocupăm și de „podărit”?

    „Dar podariul, dar podariu-mi cere-un zlot”…
    Până și pe la 1800 se scoteau bani din trecerea podului. E normal, că doar el trebuie ÎNTREȚINUT.

  8. 10 vlad august 9, 2016 la 5:18 pm

    maestre, calafat IE una, caracal ii alta treaba
    mama ei de botanica!

  9. 11 Cris august 9, 2016 la 5:24 pm

    Rai Uno:
    Doi pacienți au fost mușcați, în spitale, unul – de un șobolan, celălalt – de un șoarece. (Pacienți italieni, spitale italiene).

    Nici nu vreau să-mi închipui câte demisii, câte demiteri, câte moțiuni, câte afurisenii, câte „corupția naște șobolani în spitale” ar fi fost la noi.
    Probabil tinerii frumoși, cu gipane ar fi oprit circulația în București, iar guvernul, guvernul tehnicos, guvernul tehnicios, guvernul cioloșănost, guvernul Lui, guvernul meu, Guvernul cu g mare ar fi fost nevoit să demisioneze.
    Noroc că la noi sunt doar gândaci!

  10. 12 Doru Coarna august 9, 2016 la 5:34 pm

    Idiotul de Mazare, daca prin 2001-2004 transforma cazinoul in muzeu de arta contemporana, gazda sigur l-ar fi reconditionat… cumpara acolo doua trei piese la care lua si comision de primar, si gata, intra si el in randul ctitorilor muzeali… Distinsu’ era insa prea ocupat cu fetitele, moda nazista si carnavalele…

    Iata nivel, iata dovada, iata si respuns!

  11. 13 teostanc august 9, 2016 la 5:50 pm

    Cum s-a ajuns la imparitatea aceasta enormă între noi și bulgari și mai ales ce se poate face?

  12. 14 nastase august 9, 2016 la 6:01 pm

    vlad,
    am corectat. Voiam să scriu si despre casa lui Titulescu de la Caracal…

  13. 15 nastase august 9, 2016 la 6:07 pm

    Sebastian S.,
    din pacate, m-am intrors deja in Bucuresti. Multumesc pentru invitatie.

  14. 16 nastase august 9, 2016 la 6:09 pm

    liviu bejan,
    Calafat, evident.

  15. 17 ZeV august 9, 2016 la 8:29 pm

    Doru Coarna
    august 9, 2016 la 5:34 pm

    In perioada de 10 ani de basism la vedere (in care, bineinteles, nimeni nu a furat si nimeni nu a facut afaceri cu drepturi litigioase privind proprietati funciare), la un moment dat, MDRT – condus de Udrea – si-a asumat proiectul reabilitarii Cazinoului din Constanta.
    Din pacate, Constitutia Romaniei limiteaza la doua cicluri electorale un mandat prezidential. Daca Romania era similara Rusiei, aveam si noi un Putin la al treilea mandat si probabil un Cazino (cu RK finalizat) in sensul autentic al cuvantului. (Z)
    ps
    De unde sa fure un guvern tehnocrat care nu investeste, deci, nu incheie contracte cu mediul privat ? (Z)
    In fine, in SUA nu s-a furat, in sens romanesc, ci s-au elaborat legi care sa legitimeze furtul. Totusi, s-au creat locuri de munca. De aceea hotia este tolerata in SUA, desigur, in limite rezonabile si in masura in care si statul castiga.
    Dorule, au trecut peste tine decenii de educatie occidentala. Unde ai mai vazut capitalism onest si baba laica – fata mare ? (Z)
    Mediul privat are un singur scop: SA CASTIGE, prin orice mijloace. Profitul firmelor private este un furt, prin definitie, daca ar fi sa ma raportez la viziunea dumitale despre societate. Intelegi, prietene, despre ce vorbesc ?
    Fii mai optimist. Dezvoltare fara furt, in capitalism, nu este posibila.
    Sa dea Dumnezeu sa ne dezvoltam. (Z)

  16. 18 centru august 9, 2016 la 8:44 pm

    Podul este vital pentru exporturile Bulgariei .
    Romania , spre rusinea a noastra , a sabotat – blocat mai multe incercari bulgaresti de a-l construi , cerand trasee lungi in Romania ( ca si cum traversarea a 200 de km in plus in Romania pe la Rosiori de Vede sau Alexandria sau Corabia de catre camioane grele mergand spre Turcia si Bulgaria ne-ar fi adus fericirea si prosperitatea ) .
    Cand , mai mult fortata , Romania a acceptat podul la Calafat , vestea a fost primita ca o infrangere militara – dar cu ce drept sa impunem noi vecinilor iesiri care nu-i intereseaza ?
    Bine ca l-au finantat bulgarii , pentru ca , vazand fenomenala incetineala , birocratie si frica de raspundere care caracterizeaza constructia infrastructurii in Romania dupa plecarea lui Boagiu , nu ar exista astazi …

  17. 19 T-Rex august 9, 2016 la 8:56 pm

    @Mircea Popescu:

    >>”Cum nu cred ca o oaie neagra printre lupi albi are alta sansa decat sa fie mancata, voi incerca sa stau cat mai departe.”

    Domnule Popescu, m-ati facut sa zimbesc. Cine e oaia si cine e lupul (batrin)? 🙂

    Sigur, inteleg ca nu va simtiti poate comfortabil aici, si la un moment dat vrei sa ai comfort. Dar, cum stiti, totul e foarte, foarte complicat sa ai un impact, chiar daca ai intentii bune. Parca cineva zicea ca drumul spre iad e pavat cu bune intentii…sau poate imi joaca si mie virsta o festa.

    Eu nu sunt de acord cu cei care generalizeaza aici despre diaspora, dar stiti cum e: cine trebuie sa tropaie, o sa tropaie.

    Si eu am avut idei la un moment dat. Ma uitam cit de uniti par evreii, si alte nationalitati in „disaporele” lor. Ma gindeam sa avem si noi „un glas” atunci cind patria ne-o cere (sau nu). Nu am avut (mare) succes, dar cite ceva mi-a iesit, si macar romanii din tara unde traiesc o sa aibe la pensie recunoscuta perioada de munca din Romania.

    Ce cred ca ar fi de interes si pentru noi, diasporenii (unii din noi) si pentru Romania un efort de gindire ca sa gasim solutii / forme de repatriere. Daca eu , si dvs, si prietenii nostri sunt atrasi sa revina in tara citeva luni, toata lumea cistiga. Asta la o anumita virsta, spre si dupa pensionare.

    Eu tot cred ca Romania e cea mai buna a doua tara pentru noi: vorbim aceiasi limba, tara e super frumoasa si bogata, cu o clima buna chiar si iarna, si chiar ieftina in comparatie cu tari pe unde traim. Stilul de viata in Romania este unul european, socialul fiind altfel decit in SUA/Canada/Australia. Europa de Est este mult mai safe decit Vestul, daca se rezolva riscurile cu gropile din sosele, si situatia din spitale.

  18. 20 Adrian B. august 10, 2016 la 12:38 am

    Cam astia-s oficialii americani si politica lor minunata . Niste criminali odiosi si dementi desprinsi parca din filmele de groaza .
    De urmarit fisierul video ci interviul si gesturile facute de fostul sef al CIA , mana dreapta a lui Hillary Clinton …

    https://www.rt.com/usa/355291-morrell-kill-russians-clinton/

    nn

  19. 21 Luminita Arhire august 10, 2016 la 12:44 am

    MOTTO : „…Fostul lider sârb Slobodan Miloşevici a fost achitat. Tribunalul ONU pentru Crime de Război de la Haga a concluzionat că acesta nu a fost responsabil pentru crimele de război comise în Bosnia….Judecătorii Tribunalului ONU pentru Crime de Război de la Haga au stabilit că Slobodan Miloșevici nu a făcut parte dintr-o acțiune criminală comună care a provocat victime în rândul musulmanilor bosniaci și al croaților, în timpul războiului ce a avut loc între anii 1992-1995, în Bosnia…Decizia a fost luată în unanimitate de judecătorii Tribunalului Internațional pentru Fosta Iugoslavie….Slobodan Miloșevici a murit, însă, în martie 2006, înainte de încheierea procesului, după cinci ani petrecuți după gratii. Multe persoane au spus că moartea sa a fost provocată în mod deliberat…” (Reporter NTV, 23 iulie 2016)

    E o știre oarecare… și nici măcar nu mai provoacă emoție , pentru că protagonistul ei a murit iar asupra morții lui până și aura de mister, care a plutit o vreme, s-a împrăștiat, la un moment dat, ca un fum și …gata… A fost achitat și Vojislav Seselj, fost vicepremier pe vremea ” tulburății iugoslave”… a petrecut 12 ani în inchisoare …o mică eroare convenabilă a aceluiași tribunal…

    Am aflat acestea din presa online și de pe site-uri mai puțin predispuse la uitare. Nu știu dacă televiziunile au fost interesate de deznodământul, asumat cu o scurtă ridicare din umeri „…ce să-i faci, se mai întâmplă”…al unor întâmplări sângeroase de acum mai bine de 17 ani…

    Am avut fantezia de a căuta știrea despre achitarea lui Slobodan Miloșevici în REVISTA 22, pentru că GDS-ul a fost un propagandist de seamă pentru intervenția NATO, „explozivă” la propriu, în fosta Iugoslavie, marele Liiceanu explicându-ne calm cum că bombardamentele americane nu pot avea o precizie chirurgicală iar „victimele colaterale ” sunt de fapt niște fragmente umane, împrăștiate disciplinat și firesc pe o rază de mulți metri, așa cum se cuvine, în jurul fostului convoi, care, de la înălțime, semăna totuși atât de bine cu un șir indian se soldați sârbi sadici, ucigași de bărbați bosniaci și violatori de femei croate. Am căutat degeaba… ultimul articol care-l pomenește pe Miloșevici este din 24 februarie 2015, îi aparține lui Alexandru Lăzescu și poartă titlul mândru: „Serviciile secrete: de la Securitate la anticorupţie”. În text, evident, „regimul Miloșevici” era un personaj nasol.

    Când Emil Constantinescu a rostit „istoricele” cuvinte „…intervenția NATO în Iugoslavia este necesară și legitimă…”, fiind vorba despre o problemă de politică externă foarte delicată, dar exprimată, totuși, în două cuvinte ATÂT DE BINE ALESE , încât îmi răsună în urechi și după cei 17 ani scurși de-atunci, mă gândesc că Ministrul de Externe de la acea dată , Andrei Pleșu, o fi scris acel text și o fi găsit, ca un intelectual adevărat, EXPRIMAREA PERFECTĂ PENTRU COMPLICITATEA LA CRIMĂ. Andrei Pleșu, adică acela care l-a ridiculizat mai târziu, în mod atât de abject pe același Emil Constantinescu, într-un șirag de bârfe răutăcioase și-ntr-o salbă de taifasuri oferite cu generozitate oricui era dispus să-l asculte.

    Mă gândesc că GDS-ul lui Liiceanu și al lui Pleșu îi datora lui Slobodan Miloșevici măcar publicarea acestei știri despre achitarea lui , ca o reparație târzie…

    Dar nu se va întâmpla… în REVISTA 22 , fostul președinte Miloșevici, va rămâne pentru totdeauna vinovat de genocid și crime împotriva umanității, cu sentința rostită de un tribunal paralel cu cel de la Haga , tribunal abracadabrant format dintr-o gașcă sordidă de intelectuali în robe, cu jabouri murdare de sos de roșii sub bărbiile duble și cu peruci somptuoase, dar ridicole, pe creștet.

  20. 22 liviu bejan august 10, 2016 la 9:00 am

    Ce sa fac, ca sa am si eu unul ca asta? Fara indoiala, sa muncesc din greu.

  21. 23 Pali august 10, 2016 la 9:13 am

    Calafat versus New York,…tareee !Palatul este frumos !Cat despre pod,…fiecare dupa contributie.Cei drept ne-au tras fatzzza bulgarii,inca odata !!!

  22. 24 liviu bejan august 10, 2016 la 9:20 am

    „înainte de moartea sa, Ștefan Marincu a donat palatul comunității calafetene, cu obligația ca inițial în el să funcționeze o școală de fete care să amintească de fiica sa dispărută” . Un gest exemplar.

  23. 25 liviu bejan august 10, 2016 la 9:36 am

    Conform marturiilor, palatul din Calafat ar fi costat un milion de galbeni; adica Marincu ar fi putut infiinta 500 de intreprinderi industriale, tinand cont de informatia ca fabrica de utilaj petrolier din Dambovita, de exemplu, a fost infiintata de consiliul judetean cu 2000 de galbeni ( cu ce justificare morala a fost instrainata acea fabrica, ctitorie a comunitatii districtuale, catre rusi?). Sa il amintim de bine pe acad. Razvan Theodorescu, in al carui ministeriat a fost finalizata restaurarea palatului si care, conform unui text, l-a introdus in patrimoniul cultural national.
    Pentru ospatul de la inaugurare, „s-au adus pescărie și icre negre de la Vidin, șampanie și coniacuri din Franța, vinuri din Italia, fructe exotice și mastică de Hios din Grecia, iar Maria Mirica-Marincu și-a întâmpinat oaspeții, mulți și de vază, în pragul holl-ului alături de soțul său, îmbrăcată într-o minunată rochie de dantelă neagră cu trenă, creație a casei de modă Worth de la Paris”
    „Pentru saloane, mobila stil Louis XIV sau Louis XVI, tapiseria Aubusson, covoarele de Savonnerie, au fost aduse din Franța. Numai în camera românească era așternută pe jos o frumoasă scoarță oltenească. În camera orientală erau covoare de Șiraz și Tabriz, neprețuite, șaluri turcești, arme scumpe, măsuțe joase încrustate cu sidef. Cele două bovindouri rotunde din colțuri adăposteau câte o statuie din marmură de Carrara, aduse din Italia. În mărime naturală, una era o copie după ‘Venus din Millo’, cealaltă a lui ‘David’ de Michelangelo. Lumina răzbită prin cele trei ferestre înalte care le înconjurau pe fiecare vibra asupra lor, dând privitorilor iluzia că ar respira, fiind vii. ” Domnule Nastase, mai era ceva din acest mobilier pe acolo? Cred ca nu mai era.

  24. 26 Fragmentarium Politic august 10, 2016 la 10:05 am

    Facatura Sky News: O lovitura data onoarei si profesionalismului. Nu in ultimul rand, relatiilor bilaterale. Scopurile de denigrare a unui aliat si de posibila diversiune de abatere a atentiei de la traficantii de arme reali sunt deplorabile

    Un post de televiziune sau un ziar care devine o oficina isi pierde credibilitatea. Media e precum o banca, fara capitalul de credibilitate nu o mai baga nimeni in seama.

    De ce vrea Marea Britanie sa rupa axele dintre Londra si Bruxelles, dintre Londra si alte capitale europene, intre care si Bucuresti, si relatiile dintre insula si continent? Ce vrea sa obtina sau sa demonstreze? Ca toti acesti respinsi si umiliti nu se ridica la maretia sa regala, anglo-saxona sau coloniala? Recentul reportaj “Criminal Gang Selling Military Weapons”, realizat de jurnalisti de la postul de televiziune Sky News si difuzat de postul respectiv pe 7 august, in care se prezinta presupusi traficanti de arme romani, este o facatura, un produs al unui scenariu de redactie, politic sau chiar al unui serviciu de informatii. Imprecizia, incompletitudinea si incorectitudinea informatiilor prezentate in reportajul Sky News, cat si concluziile tendentioase care nu sunt sustinute de informatiile din ancheta jurnalistica, amintesc stanjenitor de practicile propagandistice comuniste, cand agentii de influenta sau radicalizare plecau pe teren cu “concluziile” dinainte facute de birourile politice, urmand ca dupa aceea sa se gaseasca si sa se vina cu “argumentele” si “demonstratia”.

    Pe langa vizibilul obiectiv, al acestei operatiuni media, de a proiecta o imagine negativă a României în rândul publicului britanic, un al doilea obiectiv nu poate fi exclus, din moment ce s-a ajuns la primul, cu atata consum de imaginatie si de resurse. Dimpotriva, este foarte probabil sa fie vorba si despre o diversiune prin care sa se sugereze o directie falsa din care chipurile ar veni furnizorii de arme pentru terorism si razboaie, implicit responsabilitatea pentru ororile terorismului si razboaielor. Denuntarea murdariei acestor scopuri si mijloace si obtinerea retractarilor si scuzelor de rigoare din partea responsabililor britanici trebuie sa fie intreprinse cu fermitate si duse pana la capat de catre partea romana. Noi cercetari ale autoritatilor romane au scos la iveala ca intermediarul între presupușii traficanți și jurnaliștii de la Sky News și-a recunoscut la audieri fapta condamnabila. Reportajul „a fost aranjat”. Jurnaliștii i-au platit pe presupusii traficanti si le-au indicat ce să spună la filmare. Operatiunea de intoxicare a Sky News este demna de un James Bond 007. Cui prodest?

  25. 27 George Ban august 10, 2016 la 10:29 am

    Luminita Arhire, august 10, 12:44am
    Va multumesc pentru aceasta stire, cea mai tare din acest an!

    Si va rog sa ma scuzati, desi am citit-o de la Dvs, nu am crezut-o. Sursa „Reporter NTV” mi s-a parut dubioasa. Mai ales ca deocamdata NU AM GASIT o alta agentie de presa care sa dea aceasta stire. Doar in Wikipedia, scrie ca:

    „On March 24, 2016, a little over ten years after his death, the ICTY ruled that Milošević was not part of a joint criminal enterprise to victimize Muslims and Croats during the Bosnian War.”

    Deci tocmai pe 24 martie (acum 4 luni si jumatate!), iar tribunalul este tot Tribunalul pentru Crime Internationale din fosta Iugoslavie (ICTY), nu Tribunalul ONU pentru Crime de razboi de la Haga, cum spune „Reporter NTV”. Pe cine sa cred? Vedeti cat de greu este sa aflam un fapt obiectiv, ascuns precum gunoiul sub pres?

    Am mai gasit si o postare pe Facebook a lui Adrian Severin. Merita adusa la cunostinta colegilor de pe acest blog, singurul loc, iata, unde mai razbat adevarurile neconvenabile Ambasadei.

    „Achitarea lui Slobodan Milosevici: act de dreptate sau act de acuzare?

    Tribunalul International pentru fosta Iugoslavie a decis dupa ani de proces, ca principalul acuzat, fostul lider sarb Slobodan Milosevici, intre timp decedat in detentie din motive nu prea clare, este nevinovat pentru crimele de razboi din Bosnia.
    Pentru mine si cei din cercul meu concluzia tribunalului nu poate fi o surpriza, ci numai faptul ca ea a fost oficilizata prin sentinta acestuia. Cei care trebuiau sa stie ca Milosevici nu a determinat comiterea unor crime in Bosnia ci dimpotriva a contribuit, prin influenta sa asupra sarbilor bosniaci, la curmarea lor, o stiau. Eu unul aveam informatii in acest sens, inclusiv din surse de prima mana.
    In 1997, la Iraklion, in Creta, pe atunci inca Presedinte al Serbiei, Slobodan Milosevici mi-a spus intreaga poveste in detalii foarte compromitatoare pentru predicatorii globali ai drepturilor omului. Cativa ani mai tarziu, acea versiune mi-a fost confirmata in cadrul unei discutii destul de aprinse, purtate in caldura altei insule grecesti, Kos, din arhipelagul Dodecanez, de catre un alt protagonist al evenimentelor, Richard Holbrooke
    Ceea ce mai stiam era ca multe din evenimentele sangeroase consumate in Bosnia fusesera fie inscenari ale unor forte ascunse, fie pure inventii ale presei, ambele menite sa mobilizeze opinia publica internationala in favoarea interventiei militare externe in conflict. Crime odioase se comisesera cu adevarat si suferintele oamenilor de rand erau reale dar vinovati erau adesea altii decat cei aratati cu degetul.
    Nu ca unii vor fi fost ingeri. Intr-un fel sau altul cu totii erau vinovati (nu neaparat penal) dar vinovatiile erau distribuite in realitate cu totul altfel decat se proclama oficial iar apararea drepturilor omului de rand devenise o acoperire pentru promovarea unor interese geopolitice pe cat de nedeclarate pe atat de autentice.
    In ziua in care Slobodan Milosevici a fost livrat Tribunalului de la Haga am scris un articol, apreciat atunci ca fiind curajos, in care puneam o intrebare retorica si formulam un avertisment. Intrebarea era de ce democratiile euro-atlantice nu lasa justitiei sarbe onoarea de a-i judeca ea pe liderii sarbi acuzati pentru crime de razboi dar au incredere sa ii lase aceasta sarcina mult mai putin fiabilei justitii irakiene, in cazul lui Saddam Hussein? Avertismentul spunea ca organizatorii procesului trebuiau sa se roage la Dumnezeu ca acuzatul sa nu moara cumva de inima in celula sa, inainte de terminarea procesului.
    Nu stiu daca nu s-au rugat sau Dumnezeu nu i-a ajutat, dar Slobodan Milosevici a murit inainte de deznodamantul procedurii judiciare. Acum achitarea, facilitata poate chiar de acest deces care parea ca lasa fara miza procesul penal, nu mai are atat efectul de a-i face dreptate lui Milosevici ci de a-l face martir; pe el si natiunea sarba. Un martirat care va exacerba sentimentele antioccidentale ale sarbilor.
    Pe acest fond recunoasterea Kosovo devine si mai problematica iar sanctiunile Occidentului fata de sprijinul Rusiei pentru asa zisele miscari de autodeterminare din Ossetia de Sud, Abhazia sau Crimeea (caci Transnistria a fost de mult uitata), tot mai lipsite de baza morala.
    Ironia sortii face ca vestea achitarii lui Slobodan Milosevici, cu grijă ingropata in mii de pagini de dosar, sa survina intre omorurile de la Nisa si cele de la Munchen, cam in acelasi timp in care militarii americani erau pusi sub cheie si lasati fara aer conditionat pe aeroportul de la Incirlik. Nu este prilej de bucurie. Nu este nici motiv sa facem cuiva chip cioplit. Nici scuza pentru a conduce masina istoriei cu ochii in oglinda retrovizoare. Este un bun moment insa ca sa reflectam la intelepciunea care spune ca cine seamana vant, culege furtuna.”

    PS Alexandru Lazescu era cel mai inversunat propagandist ceausist al Romaniei Libere! Detin cateva dintre articolele lui de atunci. Dezgustator personaj!

  26. 28 ZeV august 10, 2016 la 10:47 am

    Luminita Arhire
    august 10, 2016 la 12:44 am

    Nu, nu este o stire oarecare, cea legata de achitarea lui Slobodan Milosevici.
    Salut gestul dvs de aduce in atentie aceasta stire, deoarece ea pune in evidenta, inca odata, lipsa de viziune a liderilor si politicienilor romani, oricare ar fi/au fost ei, in special, in zona politicii externe.
    Daca liderul sarb a fost achitat, eu, daca as fi presedintele/premierul Serbiei, i-as actiona in judecata pe domnii Emil Constantinescu si Andrei Plesu pentru complicitate la genocid si favorizarea infractorilor (SUA si NATO n.r.), cei care au bombardat cu nemernicie Belgradul si teritorii din fosta Yugoslavie. Imi revin in minte, chiar in aceste momente, imaginile grotesti cu jurnalistii televiziunii nationale sarbesti contorsionati in moarte violenta de bombardamentele americane cu rachete de croaziera.
    Sarbii compun un popor darz si mandru care nu vor uita niciodata ca o tara asazis prietena a contribuit, fie si indirect, la ciopartirea teritoriului lor national si umilirea unei intregi natii.
    Din aceasta perspectiva, paradoxal, Traian Basescu a fost mai bine pozitionat, nerecunoscand independentza provinciei Kosovo. Sa fie acesta motivul pentru care fostul presedinte a fost , cel putin partial, abandonat de americani ? Spun partial, deoarece acest ins controversat inca pare a fi deasupra legii. (Z)
    ps
    Ma intreb ce decizii ar fi luat domnii Ion Iliescu si Adrian Nastase, daca ar fi fost la putere in acea perioada.
    Nu stiu daca domnul Nastase ne va oferi un raspuns, dar as fi curios ce credeti dvs, doamna Luminita Arhire.

  27. 29 nastase august 10, 2016 la 12:14 pm

    Liviu Bejan,
    Nu, mobilierul a dispărut. Marincu a lăsat prin testament palatul primăriei din Calafat, cu conditia ca sotia sa să locuiasca acolo până la moarte. Bunurile mobile le-a lasat sotiei sale, care le-a vândut pe toate. Au rămas două oglinzi imense, „imobile prin destinatie” si care nu au putut fi vândute!

  28. 30 liviu bejan august 10, 2016 la 12:36 pm

    @nastase; va multumesc pentru precizare, mai bine ca le-a cumparat cineva, decat sa le fure diversi invadatori si politruci vanturati pe la noi de istorie; am citit, cele doua oglinzi erau de Murano, una s-a spart, poate a fost inlocuita. Oricum, mi se pare remarcabila aceasta constructie, o dovada ca putem crea mari valori chiar in micile orase. Sa fac precizarea ca Marincu a construit palatul nu cand sau dupa ce a fost primar, asa cum se cam practica astazi.

  29. 31 liviu bejan august 10, 2016 la 12:37 pm

    @nastase. Si per global va multumesc ca ati abordat acest subiect.

  30. 32 ZeV august 10, 2016 la 12:43 pm

    REFERITOR LA DOCUMENTARUL SKY NEWS, URMAT DE REPLICA DIICOT, CITEZ:

    ,,Niciun om sănătos la cap nu merge la vânătoare cu mitraliera pentru simplul motiv că legea nu îi permite şi că domeniul de vânătoare nu este considerat zonă de război. Însă, dacă vă vine să credeţi sau nu, sute de arme care sunt catalogate în acte drept arme de vânătoare sunt, de fapt, arme militare letale şi stau în rastelurile vânătorilor din Argeş. Din păcate, aceste arme semiautomate de diverse calibre sunt folosite împotriva vânatului. Cum se poate una ca asta? Simplu şi aproape legal, în baza legii 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor care a fost republicată în Monitorul oficial în anul 2011.
    LA VANATOARE CU ARMA DE RAZBOI
    Conform respectivei legi, „armele de foc lungi semiautomate ale căror încărcătoare şi camere ale cartuşului nu pot ţine mai mult de trei cartuşe, la care mecanismul încărcătorului este mobil sau pentru care nu există garanţia că nu pot fi transformate cu ajutorul unui utilaj obişnuit într-o altă armă al cărei încărcător şi cameră a cartuşului pot ţine mai mult de trei cartuşe precum şi muniţia corespunzătoare pot fi folosite la vânătoare, colecţie sau tir”. Simplu şi explicit, dacă armele semiautomate nu îndeplinesc condiţiile enumerate mai sus şi au o capacitate de înmagazinare a muniţiei mai mare de trei cartuşe – două în încărcător şi unul pe ţeavă – sunt interzise la vânătoare şi sunt considerate arme militare. Aici intervine dilema legiuitorului, deoarece majoritatea vânătorilor şi a posesorilor de arme deţin puşti sau carabine cu cel puţin trei proiectile în încărcător. Deci cine merge la vânătoare cu arma de război? Conform realităţii actuale, peste 80% dintre vânători. Acestea sunt faptele şi efectele unei legi. Dar nu luaţi încă vânatul în cătare şi staţi să vedeţi care sunt cauzele, unele dintre ele învârtindu-se în jurul unor interese extrem de personale şi financiare.
    Poliţia dă avize pe bandă pentru arme militare

    (NOTA MEA: POLITIA DA AVIZE PE BANDA PENTRU ARME MILITARE)

    După modificarea legii menţionate mai sus, în anul 2011, importatorii români au introdus în ţară un număr uriaş de arme care au fost înregistrate drept arme de vânătoare. De fapt, majoritatea sunt arme semiautomate cu mai mult de trei cartuşe. De exemplu, dacă un cetăţean român care deţine o firmă ce se ocupă cu comercializarea armelor şi a muniţiilor aduce legal în ţară 20 de carabine Browning X-Bolt Composite trebuie să treacă pe la Serviciul de Arme din cadrul IGPR, singura entitate a statului care poate emite autorizare de import pentru persoane juridice. Aici, şef de mulţi ani, aşa de mulţi, încât nu se mai cunoaşte numărul, este subcomisarul Daniel Coşgărea. Conform unor surse din Poliţie, arme de vânătoare semiautomate cu capacitate de înmagazinare mai mare de trei cartuşe primesc aviz pentru vânătoare fără nicio problemă din partea organelor competente, respectiv Serviciul Arme din cadrul IGPR. Cum se poate întâmpla una ca asta? Foarte simplu, deoarece importatorii ar da oricât să introducă în ţară arme care se vând cu 20-30.000 de lei bucata. Oare poliţiştii nu cunosc legea sau nu o aplică aşa cum trebuie şi închid ochii ştiind că fac o ilegalitate uriaşă? Dumneavoastră ce credeţi?”

    COMENTEZ:
    Chiar asa…dvs ce credeti ?
    (Z)
    Ce spuneti ? Ce cred eu ?
    Eu cred ca avem o mare, mare problema…..pe mine nu ma linistesc declaratiile procurorilor si verdictele IGPR.

  31. 33 ZeV august 10, 2016 la 1:01 pm

    ps – update

    Uniunea Europeana a purces deja la verificarea provenientei unor arme utilizate de teroristi, pe diferite teatre de lupta.
    Daca reportajul catalogat de multi (inclusiv de catre colegul FRAGMENTARIUM) ar fi o facatura evidenta, de ce se sesizeaza UE, din care Romania face parte ? Nu autoritatile britanice, ci ale UE. Oare europenii sunt inclinati sa ia mai mult in serios presa britanica, desi Marea Britanie a votat pentru BREXIT, decat declaratiile anemice de la Ambasada londoneza a Romaniei si cele linistitoare de la Bucuresti ?
    Eu spun, domnule Fragmentarium, sa fiti mai circumspect, asa cum ii sta bine unui intelectual cu minte la purtator.
    Nu uitati de faptul ca nimeni in Romania nu recunoaste nici acum cele ce s-au spus despre inchisorile si avioanele CIA. Totusi, europenii nu sunt convinsi ca Romania spune adevarul. De ce oare ?

  32. 34 Adrian B. august 10, 2016 la 2:06 pm

    Calafat sau Califat ? 🙂

  33. 35 Doru Coarna august 10, 2016 la 2:13 pm

    ZeV,

    uite de ce nu-ti mai raspund, pai concluzia logica a tot ceea ce mi-ai scris mai sus este urmatoarea: Sa dea Dumnezeu sa furam! Ca sa ne dezvoltam.

    Mai citeste odata ce-ai scris si mira-te…

    Dar tu trebuie sa intelegi si mai mult, concluzia asta este imposibila deci rationamentul tau este anapoda caci incalca una dintre cele zece porunci, pricepi? Gandesti strict precum neocomunistul-securist de tip nou, ciorditor prin definitie…

    In fine, lasand gluma, acolo nu se fura ci se percepe interes, este altceva deoarece asta este legal si se impoziteaza, il declari singur si-l platesti singur, iar o data pe an IRS iti calculeaza balanta si fie te someaza sa mai dai ceva daca a gasit nereguli, FIE ITI TRIMITE O PARTE DIN BANI INAPOI! Fapt imposibil in societatea noastra unde statul este dusmanul cetateanului si nu stie cum sa-l sugrume mai temeinic…

    Si lasa-i tu pe rusi, sunt baieti mari, se descurca singuri… Daca ai insa interes, in acceptiunea romana a termenului, du-te peste si suie-te pe primul tanc, iar cand veniti Ana Pauker te cheama! In exil, bineinteles.

  34. 36 Adrian B. august 10, 2016 la 2:27 pm

    Alin n-ar trebui sa fie suparat … Sportul s-a aliniat si el la nivelul intregii societati romanesti dimpreuna cu politica , cu economia , sanatatea , educatia , etc.

    Ultimii 12 ani au reprezentat distrugerea totala a acestei tari din toate punctele de vedere si nimicirea tuturor elitelor romanesti .
    De catre tot felul de incompetenti si tradatori de tara …

    Ar trebui sa le ” multumim ” pentru asta lui Traian Basescu , Emil boc , Elena Udrea , Monika Macovei , Cruduta Kovesi , Daniel Morar , MRU , Vasile Blaga , Videanu , Berceanu , Victor Ponta , Valcov , Ciolos , Iohannis , etc.

    http://www.cotidianul.ro/presedintele-cosr-alin-petrache-da-cartile-pe-fata-dupa-dezastrul-de-la-rio-286031/

    Pe de alta parte , cei care au contact cu lumea sportului stiau care este realitatea si ca exista riscul sa nu luam nicio medalie . Eu am spus-o pe acest blog de vreo 6 luni !
    Singurii sportivi romani cu sanse REALE de medalie la JO sunt veteranii Marian Dragulescu si Catalina Ponor . Daca vor avea un pic de noroc …
    Este trist dar adevarat !

  35. 37 Doru Coarna august 10, 2016 la 2:29 pm

    @ ZeV,

    a, si de pe firul precedent, iar o dadusi in balarii, pai oficial noi ne dorim sa iasa madam Clinton iar Putin il vrea pe Trump, deci iar ai o mare dilema, amice!

    Ca sa intelegi diferenta, Trump asta e cu arienii, adicatelea caucazienii si prosperitatea Americii, iar doamna e cu evreii, cu minoritatile colorate, cu artistii si cu frectia politica de pana acum care a dus tara in jos. La ei e invers decat la noi, republicanii o duc in sus si ceilalti in jos, in timp ce noua ne e invers… Acum intelegi.

  36. 38 Marius august 10, 2016 la 2:46 pm

    Domnule Adrian Năstase, nu spuneți nimic de Regina Ana și de Casa Regala? Vrem să auzim de la Dumneavoastră o opinie. Vă cer această opinie deoarece ați mai vorbit de monarhie și ați facut-o bine. Mulțumim frumos.

  37. 39 Adrian B. august 10, 2016 la 5:20 pm

    Dupa 2005 , un militian chocalar facea furori in Romania si ne agresa retina si auzul aproape in fiecare zi . Se numea Christian Ciocan si a disparut subit la fel cum a aparut .

    http://www.dollo.ro/2009/10/un-chocalar-la-politia-capitalei/

    De ceva timp încoace , un alt militian retardat mintal ( stiu , este un pleonasm ! ) apare pe toate posturile , in toate ziarele si pe toate canalele de comunicare sa ne dea lectii de morala , sa ne spuna el cum sta treaba si sa ne certe din când in când .

    Se numeste Marian Godina si este chiar mai imbecil decat predecesorul lui !

    Astazi a venit sa ne spuna ce bine au facut colegii lui bizoni ca au agresat-o pe femeia aceea care a stranutat fara autorizatie sau a trecut pe rosu . Aproape acelasi lucru …

    http://adevarul.ro/locale/brasov/video-marian-godina-isi-apara-colegii-incatusat-ofemeie-strada-vrem-tara-afara-purtam-evul-mediu-1_57ab2fac5ab6550cb8a2e072/index.html

    Din pacate asta-i NIVELUL la care a ajuns Romania … Niste RAHATI au ajuns sa ocupe functii de conducere sau spatiul public si sa ne arate zilnic cat sunt ei de imbecili !!!
    Pentru ca la urma urmei si Basescu , si Blaga , si Boc , si MRU , si Macovei , si Ponta si Gabi Oprea si Iohannis sunt tot un fel de Marian Godina .

    Fiecare aparitie a acestui RAHAT cu grave probleme la mansarda ( Marian Godina ) imi aduce aminte de o vorba veche auzita prin facultate :

    ” In lumea asta prost facuta , rahatii f…t in loc sa puta
    Iar meseriasii consacrati , nu pot sa f…ta de rahati . „

  38. 40 Mircea Popescu august 10, 2016 la 6:43 pm

    @ZeV & T-Rex
    10 August 2010 „Cazinoul Constantei” (https://mipopescu.wordpress.com/2-reflectii/cazinoul-constantei/). Propunere trimisa si guvernului si primariei Constanta. Raspunsul, acelasi dintotdeauna al autoritatilor romane, ignorare totala si nepasare.

    Romania nu este a „doua tara”, este prima tara si singura Patrie cel putin a mea). Altfel de ce mi-as petrece timpul in dicutii ale surdului cu mutul pe unele forumuri romanesti sau incercand sa trimit sugestii autoritatilor romane. De ce mi-as spune parerile si propunerile pe un blog dedicat problemelor romanesti? De ce mi-as petrece cam 1/3 din an in Romania (acum de cand sunt pensionar)?
    Da, diasporele evreilor si altora par unite, dar nu sunt. V-o spun ca unul care a cunoscut diverse cercuri, nu numai evreesti. Dar, cand este vorba de a-si ajuta „primele” tari, atunci o fac fara sa clipeasca. Mai putin vietnamezii si cubanezii refugiati din motive lesne de inteles.

  39. 41 Luminita Arhire august 10, 2016 la 7:12 pm

    @ZeV august 10, 2016 la 10:47 am

    Nu sunt naivă, înțeleg că trăim într-un context internațional în care dansul pe sârmă, pentru România, e un fel de eufemism… numai că dansul pe sârmă poate să aibă grație și să se desfășoare cu spatele perfect drept, sfidând legile fizicii, sau poate fi o contorsionare sinistră , în jurul aproape imaterialului suport, o încolăcire cu capul băgat între umeri și cu fundul atârnând , ca o uriașă pară, ajutat plenar de forța gravitației …iar asta e ceva de-o indecență revoltătoare , de neiertat.

    Nici o clipă nu aș crede că domnul Ion Iliescu sau domnul Adrian Năstase ar fi găsit o astfel de formulare devastatoare, cum este aceasta rămasă ca o rană vie în memoria mea : „INTERVENȚIE NECESARĂ ȘI LEGITIMĂ…” Nici o clipă nu mi-aș imagina că liber-cugetătorul Ion Iliescu ar fi aprobat prin tăcerea complice bombardamentele americane asupra Belgradului din ziua Sfintelor Paști din 1999 și nici că în vremea premierului Adrian Năstase, acesta sau cineva din apropierea domniei-sale, ar fi putut întrerupe brutal pastorala Părintelui Patriarh Teoctist , care condamna cu curaj și demnitate barbaria, până când , peste cuvintele sale splendide niște „unii” de la Radio-România Actualități au aruncat o găleată de muzică rece … ce rușine…

    Nu cred că vi se va părea o noutate, @zev, dacă vă voi spune că trăsătura umană normală, cea care transpare frumos prin bucuria de a trăi , dar nu o dată , și prin umbra tristeții sau prin aburul șovăirii, este ACEL CEVA pe care îl caut, care mă emoționează și mă tulbură. Găsesc aici , pe blogul domnului Adrian Năstase, un spațiu unde continuă să supraviețuiască, tenace, fragmente din ceea ce am considerat a fi normal și omenesc de-a lungul întregii mele vieți. Nu mai sunt multe astfel de locuri… Disprețuiesc cinismul și-l consider cea mai facilă formă de exprimare, pentru că nu pune întrebări suplimentare și nu solicită inteligența celui care îl practică. Pentru că-i permite , cu răceală, oricui, să anuleze sau să pună între paranteze, pentru un timp, OMUL primordial, neliniștit și ghemuit ca înainte de naștere, din interiorul său.

    Cred că atât Ion Iliescu cât și Adrian Năstase, atunci, ar fi spus și ar fi făcut exact ceea ce este omenesc să spui sau să faci .

  40. 42 Fragmentarium Politic august 10, 2016 la 7:18 pm

    Victory – Bond: Victoriile adevarate sunt cele care elibereaza si inalta. Ascultati si convingeti-va!

  41. 43 Fragmentarium Politic august 10, 2016 la 8:13 pm

    Muzica ne incarca intotdeauna cu umanitate. Celor care sunt tristi, suparati sau furiosi le recomand sa asculte muzica. Aceasta bijuterie video-muzicala, La Cumparsita, ne incanta auzul, privirea si sufletul cu iubire, sensibilitate, frumusete, care se impletesc in aceasta unitate inconfundabila si nesubstituibila dintre feminin si masculin, dintre lunar si solar, dintre yin si yang, umplandu-ne de omenesc.

  42. 44 Adrian B. august 11, 2016 la 3:23 am

    http://www.cotidianul.ro/intermediari-actori-platiti-si-cele-doua-fete-ale-realizatorului-de-la-sky-news-286046/

    In lumea ” civilizata ” e o traditie sa regizezi stiri . Astfel poti invada tari pe motive fictive (orientul mijlociu) , poti impune sanctiuni , poti demoniza lideri intarnationali (pe care apoi sa ii schimbi ori lichidezi) , etc

  43. 45 nastase august 11, 2016 la 9:19 am

    Marius,
    am scris un comentariu pe blog, „A murit Regina Ana”, in 2 august.

  44. 46 ZeV august 11, 2016 la 10:10 am

    Doru Coarna
    august 10, 2016 la 2:13 pm

    Fals, am pus problema din perspectiva capitalistului neoliberal care fura controlat cu acte in regula si sub obladuirea statului semi-privatizat, rezultatul fiind ca tot mai putini devin tot mai bogati si tot mai multi sunt ,,onorati” sa faca parte din marea masa a saracilor.
    ps
    Defineste mai clar neocomunismul si, mai ales, legatura sa cu securismul, avand in vedere ca, in Romania, securitatea este reprezentata de SRI si SIE – dupa cum se stie, structuri de forta atasate simbiotic valorilor NATO si UE, curatate cu Dero de orice urma a vechiului securism din epoca totalitarismului ceausist.
    Poate te gandesti la cliseul asocierii romanilor pro-Romania si pro-stanga politica cu serviciile de informatii rusesti si, mai nou, turcesti (care se dovedesc mult mai bune decat au crezut multi dintre romani).
    Asa este ? Spune drept ce ai in minte, nu te fofila. (Z)
    Nu neg ca sunt in acest moment convins ca sansa Romaniei la Marea Neagra este sa intre intr-un parteneriat economic major cu Rusia si Turcia, fara a intoarce, neaparat, spatele vestului. Romania poate fi o zona de echilibru la Marea Neagra doar daca va pune accent pe cooperare si parteneriate utile, nu pe atitudini militariste provocatoare care ne subrezesc, de fapt, securitatea si sansele la un viitor prosper, prin autoizolare.
    Iata ca, in imensa noastra ,,capabilitate” diplomatica, riscam sa racim si relatiile cu o veriga importanta de legatura din axa Bucuresti-Londra-Washington. O fi bine ? O fi rau ? Romanii din Marea Britanie vor trai mai bine ?
    Traim, vedem…

  45. 47 ZeV august 11, 2016 la 10:33 am

    Doru Coarna – ps

    M-am cam lamurit ca nu esti capabil sa percepi metafora si ironia fina si te pierzi in consideratiuni cliseiste si puerile care se potrivesc ca nuca in perete cu ceea ce eu spun, deci, iti dau dreptate, cel putin partial, cand iti propui sa nu mai raspunzi. Cred ca ar fi o decizie inteleapta din partea ta.
    Asta nu inseamna ca eu nu voi mai comenta pe marginea comentariilor dumitale pe diverse teme, atunci cand eu voi aprecia ca este necesar si oportun. ,,Adulmec” dezinformarea chiar si daca ea se produce (si) dincolo de ocean si ma simt obligat sa reactionez, in numele meu si al celor care cred, preponderent, ca si mine, in romanii din Romania.

  46. 48 ZeV august 11, 2016 la 10:36 am

    Adrian B.
    august 10, 2016 la 2:27 pm

    Foarte ciudat, am remarcat o constanta in insiruirile dumitale de nume malefice din politica romaneasca postdecembrista: Lipsesc liberalii.
    Interesant, pentru un votant constant al PSD.
    😉

  47. 49 liviu bejan august 11, 2016 la 10:47 am

    Incerc sa simplific chestiunea Sky, pentru a nu o pierde in detalii tehnice. Sky a dorit sa dea o lovitura Romaniei, sau sa pregateasca una. De fapt nu Sky, ci Marea Britanie. In mod clar rezultatul acestei povesti trebuie sa fie acela ca Romania este o tara nesigura din punct de vedere al securitatii publice. Chiar si dupa primele anunturi oficiale romanesti, Sky a anuntat ca isi mentine articolul, ba chiar s-a lansat in ironii, ceea ce ma face sa cred ca al lor calcul are in vedere terminarea istoriei printr-un proces in tribunal, proces care va tine mult-mult asa incat oricare ar fi sentinta nimeni nu va mai sti, la final, despre ce a fost vorba, iar efectele reportajului vor fi de mult facute. Tot introductiv, remarc o ciudata ostilitate britanica la adresa noastra, prin intermediul media, de un numar de ani incoace. Remarc si faptul ca pe internet, nu am vazut ecouri in alte publicatii britanice, adica reportajul este, aparent fara ecou.
    De ce se poate lega o tentativa de a discredita Romania? De doua lucruri, zic eu: de UE sau de NATO, ori de Schengen sau Turcia. Relativ la Schengen, chiar daca UK este, tehnic vorbind, in situatia de a parasi UE, pare ca are un interes in a prezenta Romania ca un areal nesigur, usor penetrabil in scopuri malefice. De ce? Nu stiu si nu eu trebuie sa stiu. Bucuria este insa aceea ca Schengen ar trebui sa nu ne mai intereseze, ori macar sa declaram asta, nu avem nici un interes sa devenim o loboda prin care sa se plimbe ca voda toata musulmanimea. Cu Turcia e mai complicat si mai subtil. Pana la finalul lunii august, vom cam sti care este situatia triunghiului Turcia – Rusia – SUA. Erdogan si Putin s-au intalnit si pupat Piata Independentei. Nu stiu ce va putea face Kerry , aflat si el la final de mandat; adica tot ceea ce promite va trebui sa faca repede. Indiferent insa cum se va incheia acest set de intalniri, in mod normal SUA si NATO trebuie sa isi revizuiasca politica in zona; una dintre variante este ca Romania sa devina si ea un pilon mai important decat este acum. Daca ne uitam la istoricul public al sprijinului american pentru Turcia, ar insemna un imprumut american de circa 10 miliarde de dolari (la valoare 1970) cu dobanzi favorabile, la o stimulare a relatiilor comerciale astfel incat schimburile economice sa depaseasca 20-25 miliarde de dolari anual si un ajutor militar situat in zona 100 – 250 milioane de dolari anual. Ori, daca UK iese din UE, atunci ea ar putea reveni la sprijinul traditional acordat Turciei. Ipoteza mea pare sustinuta de planificarea intalnirii Putin – May in viitorul apropiat. Daca lucrurile pe care le scriu nu sunt fabulatii, atunci reactia noastra nu trebuie sa fie una de detaliu, la nivel de a demonstra ca Sky a spaguit niste vanatori romani, ca sa declame un scenariu, ci la un nivel mai ridicat. Si, inca o data, reaiau ideea unei inarmari rapide, bazate pe un credit prietenos de 10 miliarde de euro. Pentru ca, daca Trump iese presedinte, atunci totul va deveni o afacere (cum ne avem cu Slovenia?), iar stirile despre concentrari de sute de blindate rusesti in apropierea Ucrainei sunt din ce in ce mai multe, in timp ce, in aplicatia comuna rusi-rusi transnistreni, a fost fortat Nistrul, ca un aviz amatorilor. Daca Perry se duce la Ankara, atunci cred ca, la intoarcere, trebuie invitat sa faca o escala la Bucuresti.

  48. 50 ZeV august 11, 2016 la 10:54 am

    Luminita Arhire

    ,,Cred că atât Ion Iliescu cât și Adrian Năstase, atunci, ar fi spus și ar fi făcut exact ceea ce este omenesc să spui sau să faci ”

    Da, si eu (imi doresc sa) cred ca cei doi susnumiti ar fi procedat cum spuneti dvs.
    Totusi, as fi foarte interesat sa citesc ce crede acum domnul Adrian Nastase despre acele evenimente tragice si despre implicarea Romaniei in conflict.
    Dar, asa cum il stiu pe domnul Nastase, adica subtil (cand trebuie) tacut, sau evaziv (tot cand trebuie) – urmare a educatiei de diplomat de cariera, nu cred ca va sosi un raspuns foarte transant, presupunand ca acesta va fi, eventual, dat. (Z)

    PS
    Nu inteleg de ce Romania trebuie sa mearga pe sarma. Oricat de drept ai merge, pana la urma, tot cazi, intr-o parte, sau intr-alta.

  49. 51 centru august 11, 2016 la 12:04 pm

    Ungaria avea dimineata asta 4 medalii de aur , una de argint si una de bronz .
    Asta in legatura directa cu existenta unei populatii educate , curate , care valorizeaza locul in care traieste si cu o administratie competenta si eficienta .

  50. 52 Cris august 11, 2016 la 1:25 pm

    Și, pentru că cineva a pomenit de Cazinoul din Constanța, iată ce am găsit în Gândul.ro:

    În 2000, după un proces îndelungat al primăriei Constanța cu societatea Litoral SA, urmașa ONT Litoral, cazionoul a trecut în proprietatea Consiliului Local care nu a avut bani pentru restaurare.

    În 2007, primăria a încheiat un contract cu firma Queen Investments SRL pentru concesionarea cazionoului pe 49 de ani, primăria urmând să primească 140.000 de euro pe an. Firma a dat faliment și nu s-a mai apucat de lucrări.

    În 2011, Consiliul Local a votat încetarea contractului de concesiune.

    Mazăre a anunțat că primăria nu are bani pentru restaurare, așa că el propune vânzarea cazionoului.

    Prefectul și 2 asociații civice s-au împotrivit și au încercat să găsească soluții.

    Mazăre a introdus un proiect de vânzare în Consiliul Local, dar apoi l-a retras spunând că se gândește să facă un referendum local pe această temă.

    2011: Min. Dezvoltării Regionale și Turismului a anunțat că va prelua cazinoul și va finanța restaurarea, cu condiția ca apoi cazinoul să revină la Consiliul Local care să hotărască ce va face cu el. Consiliul Local a aprobat, cu condiția ca, dacă într-un an nu încep lucrările, cazinoul să revină la consiliu.

    În 2012, guvernul a aprobat finanțarea lucrărilor de la Buget, dar lucrările nu au început nici după 1 an și jumătate. Cazinoul a revenit la Consiliul Local.

    Mazăre a propus un parteneriat public-privat cu o firmă interesată de folosirea cazinoului pentru jocuri de noroc, dar nu s-a prezentat nicio firmă.

    În 2013, președintele Consiliului Județean a propus restaurarea cu fonduri europene, iar Mazăre a preluat ideea, apoi a renunțat spunând că nu pot fi folosiți bani europeni din exercițiul financiar 2007 – 2014 pentru că lucrările nu ar putea fi terminate la timp și deci banii ar trebui returnați la UE.

    Mazăre s-a dus în Elveția unde a discutat cu reprezentanți ai cazinoului din Lugano care s-au arătat interesați de caz. din CT, dar nu au mers mai departe.

    În 2014, cazinoul a fost transferat din nou la Ministerul Dezvoltării pentru a fi restaurat prin Compania Națională de Investiții. Vicepemierul Dragnea a declarat că guvernul alocă 40 de milioane de lei, urmând ca lucrările să înceapă în primăvara lui 2015.

    Au apărut imediat contestatari, astfel că, din din iun. 2015, când Comp. Naț. de Invest. a scos la licitație lucrarea, au urmat multe procese.

    În apr. 2016, Curtea de Apel București a respins definitiv ultima plângere, astfel că licitația poate fi reluată.

    Costul lucrărilor e estimat la 7 milioane de euro. La licitație sunt acceptate doar firme de construcție cu o cifră medie de afaceri pe ultimii 3 ani, de cel puțin 52,6 milioane de lei, firme care în ultimii 5 ani au făcut lucrări similare în valoare cumulată de 24.6 milioane de lei. Durata lucrării – 84 de luni.

    Primarii nu pot hotărî singuri mai nimic în primării. Ei pot propune Consiliului Local în care primarul are doar un singur vot, apoi nu fac decât să pună în aplicare hotărârile și să urmărească activitățile hotărâte.

  51. 53 Doru Coarna august 11, 2016 la 1:45 pm

    @ FP,

    asta nu-i muzica ci kitsch! Este sintetizata electronic si ele doar mimeaza, orice ins care a scartait serios niste ani cu un arcus pe o vioara iti poate spune asta… Asa arata manelele in lumea tuturor posibilitatilor… Sorry.

    Altminteri papusile sunt ok, fac toti banii! Insa daca mergi la plaja ai parte de mai mult cu mai putin…

  52. 54 Fragmentarium Politic august 11, 2016 la 2:16 pm

    “Corectitudinea politica” a administratiei Obama a dictat Raportul Departamentului de Stat pe 2015: La loc de cinste, politeismul si colonizarea religioasa. Nimic despre crestinism. Cum ar arata un Raport al administratiei Donald Trump, pe 2016?

    Un Raport al Departamentului de Stat al SUA insereaza “corectitudinea politica” a presedintelui Barack Hussein Obama si a candidatei democrate la alegerile prezidentiale Hillary Rodham Clinton. Celor care inca nu stiu cu ce se mananca asa-zisa “corectitudine”, desi sunt din ce in ce mai putini, le sugerez sa inlocuiasaca acest termen inselator cu cel de partizanat, care este in mod deliberat si ingenios ocultat sau substituit.

    Raportul SUA afirma ca incidente cu caracter antisemit, acte de profanare şi reacţii vehemente, inclusiv ale unor politicieni, faţă de proiectul construirii unei moschei s-au înregistrat în România în 2015. Raportul introduce si vehiculeaza conceptul de “grupuri religioase”, multe dintre aceastea neintrunind criteriile legale de inscriere si recunoastere.

    Multitudinea de “Dumnezei” pe care o aduc aceste grupuri religioase in interiorul marilor religii monoteiste, in special in interiorul crestinismului, seamana in mod paradoxal cu politeismul, care, intentionat sau nu, slabeste monoteismul. Pe de alta parte, presiunile SUA in problema proprietăţilor religioase, unele extrem de discutabile, reprezinta un mod sui generis de sustinere si promovare a colonizarii religioase.

    In Raport este pomenit si fostul presedinte Traian Basescu, care pe motiv de “risc pentru siguranta nationala” a criticat decizia luata de Guvern, în mai 2015, de a concesiona un teren de 11.000 de metri pătraţi, în Bucureşti, pentru construirea de catre comunitatea musulmana a unei moschei. In acelasi context si pe aceeasi tema, Raportul a calificat drept “nationalist” protestul Noii Drepte. Niste gretoase piruete de manipulare americana.

    Candidatul republican Donald Trump si-a exprimat in mai multe randuri dispretul fata de fitele si talentele de falsa corectitudine politica ale lui Obama, denuntandu-le ca un ambalaj pentru un pur partizanat politic al administratiei democrate. Ar fi interesant de stiut sau de urmarit, daca Trump va iesi presedinte, cum va arata Raportul Departamentului de Stat pe 2016? Va cuprinde oare adevarul ca “In Romania sunt incidente anticrestine si reactii vehemente fara de construirea catedralei mantuirii neamulu?”

    http://www.mediafax.ro/externe/raport-sua-in-romania-sunt-incidente-antisemite-reactii-vehemente-fata-de-construirea-unei-moschei-15557510

  53. 55 Doru Coarna august 11, 2016 la 2:40 pm

    Armele alea sunt de recuzita, sunt vizibil decalibrate. Importi arma sau o cumperi, te duci la politie si declari ca o folosesti strict la filmari si demostrezi ca esti o trupa de teatru, politia te trimite la un armurier care o decalibreaza, adica baga un spiral mai mare pe teava si gata, ai cu ce sa joci in filme si in piese de teatru. Spun asta pt ca una dintre armele prezentate era o pusca cu alice Remington, model pe care il stiu bine-bine de pe vremuri… Exista si arme destinate strict filmarilor, astea au simulatoare se zgomot si foc la gura tevii, iar altele au si emitatorul cu tinta care se prinde sub camasa si cand ala trage, aia face poc, scoate fum si lumina, iar ala se umple de sange pe sub camasa…

    Legea nu prevede maxim 3 focuri, nici nu exista asa ceva cu exceptia pustilor cu trei tevi, majoritatea celor semiautomate au minim 5.

    Diferenta dintre armele de razboi si cele de vanatoare nu o face arma propriu-zisa ci munitia! Munitia este mult mai bine controlata decat armele, orice vanator stie asta. De aici apar si „incurcaturile”, poti omora si cu o arma cu alice daca tragi la 10-15 m, poti vana si cu un AK, dar daca reusesti este mare „noroc”! La vanatoare este interzis sa tragi foc automat, iar foc-cu-foc cu AK, rad si iepurii de tine! Cu AK poti trage doar in urs, mistret si cerb, dar numai daca acestea te lasa sa te apropii la 50 m, caz insa in care s-ar putea sa te vaneze ele pe tine… Cerbul, capra si capriorul nu, sunt de treaba, nu le mai vezi intregul sezon, insa ursul si mistretul s-ar prea putea sa te ia la ochi… asta pt ca AK nu-ti ofera suficienta precizie pt a le omora temeinic. Apoi, daca ursul, mistretul si cerbul sunt in miscare, cu AK n-ai absolut nici o sansa sa le dobori, iti trebuie carabina cu luneta.

    Mai mult, nici un vanator nu-si da arma pt filmari, deci aia nu erau nici macar vanatori, ci papagali din presa si teatru. Mai exact incurca-lume. Nici nu ai voie s-o scoti din husa in public! Risti sa-ti pierzi permisul si sa fii dat afara din asociatie, niciun vanator serios nu risca asta…

    Niste retarzi au comis o aiureala iar presa are ce macina intre reclame in timp ce oficialii nu fac nimic din incompetenta, asta-i tot. Probabil n-au invatat la facultatile alea cum se procedeaza in astfel de situatii si nu scrie nici in documentele de la Bruxelles… Ha!

  54. 56 liviu bejan august 11, 2016 la 3:31 pm

    Circula pe internet:

    În cazul în care Hillary Clinton câștigă alegerile prezidențiale din
    SUA, va fi prima dată în istorie cand doi președinți ai SUA s-au culcat
    impreuna.

    În cazul în care Donald Trump câștigă alegerile prezidențiale din SUA,
    va fi prima dată în istorie cand un miliardar se mută într-o locuința
    publica eliberata de către o familie de negri…

  55. 57 T-Rex august 11, 2016 la 4:02 pm

    @Mircea Popescu

    V-am citit articolul despre Casinoul din Constanta. E o initiativa foarte buna. Sunt multe alte cladiri (ca si cea mentionata de dl. Nastase) care ar trebui refacute si protejate, inclusiv cu bani UE, sau UNESCO (ONU), si privati.

    Diaspora poate ajuta aici cu bani. Suntem 3, 4 milioane in fara tarii. Daca fiecare ar dona $20 in fiecare an s-ar stringe bani frumosi. Asa cum au factu cu statuia lui Brancusi, Cumintenia Pamintului, Guvernul ar putea sa faca o listade cladiri unde si diaspora ar putea participa. Eu unul mi-as indemna toti prietenii din America de Nord si Europa, si colegii sa o faca, dar e nevoie de un proiect bine facut, solid, si vericat unde si cum merg fondurile (transparenta).

    Ce ziceti, aveti timp, si resurse sa demarati asa ceva, poate chiar cu ajutorul celor de aici? Eu unul lucrez, mai am mult pina la pensie, si deci nu am mult timp liber, dar cit pot, o sa ajut.

    Cine crede ca asta e o idee buna si merita demarata?

    PS: As pune pe lista si Baile Herculane, ignorate de autoritati si lasate in paragina

  56. 58 ZeV august 11, 2016 la 4:09 pm

    Doru (mai) scrie:
    ,, pai oficial noi ne dorim sa iasa madam Clinton iar Putin il vrea pe Trump”

    Draga prietene, stii cum sta treaba ? Permite-mi sa te lamuresc, ca prea esti copil:
    1. Ce ne dorim noi este irelevant;
    2. Ce-si doreste Putin, obtine, indiferent cine (va) conduce SUA;
    Domnul Putin va fi amic cu orice presedinte al SUA, deoarece cele doua ,,sisteme” sunt condamnate sa fie prietene, sau, cel putin, sa se tolereze reciproc;
    Intelegi ce spun ?
    😉

  57. 59 Mihaela Erika Petculescu august 11, 2016 la 4:42 pm

    Occidentul se îngrijorează de recenta întâlnire dintre preşedintele turc şi Putin. Totuşi, opinia predominantă că Turcia – membru important al NATO şi interfaţă strategică între Europa şi lumea arabă – ar fi trădat, optând pentru Rusia, este tendenţioasă căci, dincolo de reabilitarea cooperării bilaterale intrată în impas după doborârea avionului rusesc în noiembrie trecut, dincolo de complementaritatea economică şi geopolitică dintre cele două state, adevărata miză a vizitei lui Erdoğan la Moscova a constituit-o problema kurdă, un pericol ce ameninţă stabilitatea regimului său. Dorinţa de autonomie manifestată – şi în unele locuri chiar exercitată – de comunităţile kurde din Turcia, Syria, Irak şi Iran ( în total peste 20 milioane de oameni) reprezintă adevăratul motiv pentru care Turcia îşi reorientează politica externă şi se apropie din nou nu numai de Rusia, dar şi de Iran, putere musulmană şiită non-arabă căreia ridicarea sancţiunilor internaţionale îi oferă posibilitatea de a-şi relua rolul jucat în Orientul Mijlociu, de Bashar al-Assad care la ora actuală a devenit garantul menţinerii integrităţii teritoriale a Syriei, şi – în final – de Israel, singurul eventual favorabil unui stat kurd, dar care în acelaşi timp are nevoie ca Turcia să exercite presiuni asupra organizaţiei Hamas spre a preveni izbucnirea unui nou conflict în Gaza şi a negocia cu Iranul să nu ofere arme Hamas-ului.

    Totodată, Rusia – actor puternic în conflictul sirian – consideră poziţia sa în Marea Neagră drept una dintre garanţiile propriei securităţi şi contează pe Turcia pentru a-i păstra statutul de « mare închisă » conform Convenţiei de la Montreux din 1936, fără ca ea să fie nevoită să recurgă la arsenalul militar amplasat în zonă.

    Fiecare încearcă astfel să obţină ceea ce doreşte, negociind viitorul kurzilor. În secundar însă, se reliefează incapacitatea NATO – instituţie revolută – de a oferi sprijin efectiv partenerilor alianţei !

  58. 60 Cârcotaşu august 11, 2016 la 5:24 pm

    Se pare că ar fi corectă, inclusiv conform regulile Casei de Hohenzollern, dar şi a tuturor uzanţelor caselor regale, titulatura de Alteţă Regală şi nu aceea de Regină[

  59. 61 Luminita Arhire august 11, 2016 la 5:34 pm

    @Adrian B. august 10, 2016 la 5:20 pm

    Ca de obicei, cu o înflăcărare de „atașat total cauzei” (înflăcărarea e certă, după cum putem constata, în schimb cauza e mai difuză), de la înălțimea unui Everest intelectual clamat atât de insistent încât mă și întreb de ce nu se vede în zare, scrieți , într-un mod vulgar, despre un tip pe care nu îl cunoașteți…

    Nu numai că nu îl cunoașteți personal, asta este explicabil, dar, când îl numiți atât de tandru „milițian retardat mintal” și „RAHAT cu grave probleme la mansardă”, este evident că nu-l cunoașteți nici din ceea ce scrie. Lucrul este clar deoarece, dacă ați fi citit ce scrie, ați fi constatat că textele lui, spumoase și picante, sunt sensibil mai bune decât textele dumneavostră. Mai mult decât atât, deși folosește un limbaj, eufemistic spus, „ colorat”, la el este amuzant… la dumneavoastră, când faceți același lucru, este trivial, greoi și șchiop… Or, dragă colegule înflăcărat, v-am mai spus că, în mare parte, suntem ceea ce scriem. Marian Godină are talent, (o, nu este vreun Jerome K. Jerome, dar nici nu pretinde că ar fi ), pe când dumneavostră… mă rog…În situația dată, în care un „milițian retardat mintal” și un „RAHAT cu grave probleme la mansardă” scrie totuși mai bine și mai inspirat decât dumneavoastră și mai corect din punct de vedere gramatical ( adică, spre exemplu, dânsul știe când se folosește „devreme” si când este corect „de vreme”, șmecherie pe care dumneavoastră n-o știați pe 4 noiembrie, 2015 la 10:22 am; și nu folosește adorabilă expresie „ mă risc” utilizată de dumneavoastră pe 7 ianuarie, 2016 la 6:56 am, etc.) …hm…se pune problema , în fine… e cazul să merg cu raționamentul mai departe sau ați înțeles ce am avut de spus?

    Sigur, premierul Dacian Julien Cioloș, care, ca și dumneavoastră , nu a citit nimic din „literatura” lui Marian Godină, s-a pus într-o situație ridicolă mergând la lansarea unui grupaj de povestiri amuzante și ușurele, scrise cu nerv dar cu un limbaj, fără discuție, frust. Evenimentul distona puternic, așa, cam ca nuca-n perete, cu încălțările de premier vremelnic care-l strângeau pe Dacian Julien, ca întotdeauna.

    În final: catrenul pe care îl transcrieți este o parafrază trivială după o epigramă celebră a lui Păstorel Teodoreanu, dar chiar și parafraza o postați inexact (nu „meseriașii” , dragă colegule de blog, ci f…ii, dacă tot ați folosit puncte-puncte din plin ) . Iar comparația între original și ceea ce postați este o ilustrare bunicică pentru ce vă spuneam mai devreme: la Păstorel Teodoreanu, cu toată exprimarea licențioasă, textul este amuzant și simpatic , în timp ce catrenul postat de dumneavoastră este, mai degrabă, vulgar.

    Aveți o părere naiv de bună despre dumneavoastră. Știți la ce mă refer când spun „naiv”, nu-i așa?

  60. 62 Adrian B. august 11, 2016 la 6:13 pm

    Un poolete basist cu sex si origine incerta ( Vlad Mixich ) de la oficina basista a escrocului international Sima a tinut sa ne spuna noua , printre alte mizerii , ca bunicul sau a fost cel mai bogat din sat in perioada interbelica , ca a avut 3 case dar ca a fost on COCKSUCKER ! Ca atunci când au venit comunistii si dna-ul din vremea aia sa-l intrebe de unde are cele 3 case când toti romanii erau lipiti de saracie , individul a fugit si s-a ascuns in porumb ca un las !!!

  61. 63 Radu Humor august 11, 2016 la 6:59 pm

    În perioada în care Octavian Goga a fost prim ministru nu exista
    televiziune. Aparatele de radio erau puţine. De asemenea şi ziarele
    erau puţine.
    Aşa că oamenii nu-i prea cunoşteau pe politicieni.
    Demnitarii nu aveau maşină cu şofer.
    Pentru deplasări foloseau taxiul, apoi se făceau decontările.
    Primul ministru Octavian Goga urma să vorbească la radio.
    A luat un taxi până la Casa Radio. Ajuns acolo, l-a rugat pe şofer să-l aştepte.
    Şoferul i-a spus că nu poate să-l aştepte pentru că se grăbeşte să ajungă acasă să-l asculte pe primul ministru care urmează vorbească la radio. Atunci Octavian Goga, incantat, i-a dat un bacşiş gras.
    Văzând bacşişul, şoferul i-a spus primului ministru:
    „Îl bag în P…A MĂ-SII pe primul ministru! Eu vă aştept pe dumneavoastră!”

    Întâmplarea a povestit-o chiar Octavian Goga

    P.S.
    Ce vremuri .. ?
    Azi, câţi se mai grăbesc să-i asculte pe conducători ?!
    O fuck însă la înjurat … 😉

  62. 64 ZeV august 12, 2016 la 3:15 pm

    Liviu Bejan

    Ce avantaje ar obtine Romania printr-o (asazisa) inarmare rapida, in conditiile in care economia romaneasca este sublima dar…..nu vreau sa-l plagiez pe marele dramaturg ?
    Si cat de mare ar trebui sa fie inzestrarea armatei ? Cate tancuri ? Cate avioane ? De unde piloti si bani pentru instruirea lor ? (Z)
    Vom primi petrol si gaze pe gratis ( furnizorii apropiati teamandu-se de eventualele represalii romanesti), dupa epuizarea resurselor proprii ? (Z)
    Liviule…arunca naibii la gunoi consola de jocuri first person. Mai bine, prinde pokemoni. (Z)

  63. 65 Mircea Popescu august 12, 2016 la 7:28 pm

    Sunt dublu pensionar, din viata activa si din cea publica;-) La pensie ce pot face decat sa stau la taclale la portita.
    Serios vorbind, organizatiile romanesti nu pot face nimic (decat sa faca valuri) fara un parteneriat serios cu institutii ale statului. Acestea din urma au painea si cutitul, au puterea de decizie, au aparatul de propaganda. au resurse.,
    In mod serios, un individ sau chiar o rganizatie fara o interfata bine stabilita cu „institutiile”, nu are nicio sansa.
    Ce sa faca cu banii stransi, cui sa-i dea ca sa fie gestionati, cum poate fi urmarita cheltuirea lor?
    Cineva chiar trecea in evidenta cum toti factorii de raspundere din Romania au gasit diverse motivatii pentru a se sterge pe maini si a nu face nimic, lasand Cazinoul in paragina. Parca se doreste cu intentie ca aceste monument sa fie lasat sa se distruga pentru a fi demolat si, probabil, vandut locul pe nimic.

    Da, CMR a facut multe, dar in cooperare cu institutii din Romania sau Basarabia (ajutorarea catorva mii de oamanei nevoiasi din Basarabia prin gestionarea de catre Mitropolia Basarabiei – chiar raposatul Sencovici a avut o donatie extrem de generoasa; refacearea Cimitirului eroilor de la Tiganca cu Ministerul Apararii-Comisia pt. comemorarea eroilor sau asa ceva; initierea inca din 2000 a propunerii reprezentarii parlamentare a diasporei si conlucrare directa pt. legea romanilor de pretutindeni si acordarii cetateniei romane cu Titus Corlatean; ajutoare pt. inundatii, etc, etc).
    Majoritatea actiunilor le-am facut prin reprezentanta CMR din Romania, (Fundatia CMR) aprobata printr-o hotarare a guvernului Nastase. Deci, aveam organizare si oameni care sa constituie interfata la nivel institutionalizat.

    Regret sincer, dar din pozitia de neica nimeni, nu mai am posibilitati sa initiez o asemenea campanie, mai ales in contextul lipsei de interes a factorilor responsabili ai statului roman.
    O sugestie, totusi. Indrei Ratiu, fiul lui Ion Ratiu care este cofondator al unei fundatie de recuperare si refacere a operelor de patrimoniu, ar putea sa fie contactat, atat pentru Cazinou cat si pentru Baile Herculane. Ultima data cand am mai corespondat, locuia la Turda.

  64. 66 liviu bejan august 13, 2016 la 3:47 pm

    @ZeV. Pokemoni sa prinzi tu!


  1. 1 Teoria conspiratiei… « Motanul Incaltat Trackback pe august 9, 2016 la 8:32 pm
  2. 2 In chestiunea Sky News… « Motanul Incaltat Trackback pe august 11, 2016 la 5:36 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!