Am ajuns, inapoi, la Cornu

FullSizeRender copy

 

 

 

 

 

 

 

Am ajuns la Cornu. Ma bucur sa fiu, din nou, acasa. Din pacate, ploua si e urat afara. Stiu ca e bine pentru gradini dar m-as fi bucurat sa ma plimb si sa-mi fac un test de anduranta. Ramane pentru alta data.

La spital, am urmarit, la televizor, mai ales noaptea, comentariile referitoare la rezultatul alegerilor departamentale, de duminica. O involutie a stangii si un vot alternativ pentru dreapta, alaturi de votul anti-sistem pentru Frontul National. Dezbaterile pentru turul al doilea, de la sfarsitul acestei saptamani, au fost insa complet acoperite de accidentul de avion din Alpii francezi.

In Romania, din ce am citit pe internet, pare sa continue Marea Exorcizare.

118 Răspunsuri to “Am ajuns, inapoi, la Cornu”


  1. 1 blogideologic martie 27, 2015 la 11:37 am

    Gauche caviar, gulyaskommunizmus, şi comunismul tarama / Domnul Iosif Klein Medesan ne oferă încă unul din textele acelea, laudative până la saturaţie, http://www.romanialibera.ro/a132394/ungaria-de-la-comunismul-gulas-la-luxul-oferit-in-democratie.html , despre vechiul ‘comunism gulaş’ din Ungaria. În ceea ce priveşte uitatul ‘comunism tarama’ din România anilor 1960 am scris doar eu, exclusiv pe blogul meu. În perioada anilor 1960, de o relativă deschidere culturală, partidul comuniştilor români, PMR/PCR, se găsea în relaţii excelente cu PCF, partidul comuniştilor francezi. Liderii PCF constituiau ceea ce se cheamă pe franţuzeşte ‘La Gauche caviar’. Este evident că la cantinele CC al PCR, precum şi la Uniunea Scriitorilor, se servea tot caviar. Ana Blandiana beneficia. Pentru clasa muncitoare, PCR oferea franzelă proaspătă şi salată tarama, de altminteri de o calitate absolut excelentă, nu te făcea să regreţi caviarul. Aşa că se poate vorbi realmente despre ‘comunismul tarama’ servit poporului din România anilor 1960.

  2. 3 George Ban martie 27, 2015 la 12:25 pm

    Luminita Arhire (buna permanent!) zice:

    „Uneori, în zilele mele mai ninse de nostalgie, parcă-parcă mi s-ar face dor să avem și noi, cum am auzit că ar fi prin alte țări, presă…”

    Sper ca zilele respective sunt foarte, foarte rare. Pentru ca altfel, ar insemna ca sperati ca prostii sa devina destepti, lucru absolut imposibil.

    A sti sa traiesti inseamna sa ai priceperea de a interactiona cu prostii doar atunci cand ii poti manevra in folosul tau. In rest, lasa-i dracului in intunericul lor!

  3. 4 Sorina Doicescu martie 27, 2015 la 12:26 pm

    Buna ziua,
    bine ati revenit acasa! Nu e nici o problema ca ploua putin. Ieri a fost foarte cald si frumos cel putin in Bucuresti. Vorbeam cu mama careia I-am luat o casa prin DB Valea Mare si nu era asa cald. Are padure in spatele casei deci e mai rece. Insa cred ca de saptamana viitoare inainte de Sarbatoarea floriilor se va incalzii, Si cu familia acasa, cu toate pasarelele, florile si tot ce ne da natura neconditionat revenirea dvs la viata frumoasa si sanatoasa se va face mai repede. Trebuie sa faceti terapie cu frumos. Priviti copacii care incep sa infloreasca mai mult decat tv-ul unde vedem ciudata mare exorcizare.
    E frumos acolo unde sunteti relaxati-va si nu va mai ganditi la lucrurile urate.
    Viata merita traita frumos. Sanatate multa si dnei Dana!

  4. 5 ZeV martie 27, 2015 la 12:58 pm

    ,,Marea Exorcizare” ?
    Din pacate, multe pacate, demonii doar se muta dintr-o ,,gazda” in alta si nu parasesc Romania nici sa-i pici cu ceara si/sau cu agheasma. (Z)

  5. 6 Thukydides Murzaku martie 27, 2015 la 1:15 pm

    Bine ati venit!

  6. 7 Thukydides Murzaku martie 27, 2015 la 1:16 pm

    Blogideologic, un bun venit dlui Nastase?

  7. 8 Hartanu Rodica martie 27, 2015 la 1:17 pm

    Sarbatori fericite,pentru dumneavoastra si pentru familie,multa sanatate si Dumnezeu fie cu noi cu toti,Amin !

  8. 9 papasha martie 27, 2015 la 1:43 pm

    Bun venit acasa Coane !
    Recuperare grabnica si usoara alaturi de cei dragi !

    Avem un mare cretin printre noi care musca pe toata lumea de cooor , un cretin libidinos si slinos ( un bashist flatulat ), care sub acoperirea dragostei lui nemarginite pt. ponta ( de care pe bune , il doare drept in cooor ) care zice ca „Nastase a dat Tara pe mana capitalistilor” ( !!!! )

    Mars ma d-aici !

    La vremea aia cand Romania era vraiste si era afiliata la NIMIC , iar noi eram fiii ploii , cu 25 de tancuri ( fara motorina ) , cu 25 de sicrie zburatoare si cu niste 10 VG -uri din ultimul razboi , dar cu multe AKM-uri , ce vroiai tu sa faca Nastase , bai sluga la rusi ?

    Nastase ti-a dat posibilitatea sa te duci dracu in lume fara vize , Nastase a bagat Tara in NATO ( macar acum avem si noi o aparare adevarata ) , Nastase a incheiat toate capitolele pt. aderarea europeana .

    Ce mai vroiai bai sluga sa faca Nastase in 3 ani jumate de mandat , ca pt. 5 milioane de otrepe ca tine , n-a fost bun , ca-i tare la carte , la cultura , in diplomatie , si pt. voi niste nenorociti , asta insemna ca omul e arogant si l-ati dat voi jos aia 5 milioane de retardati si de nenorociti , care acum dati din colt in colt ca sobolanii ?

    Vad ca ala la care ai supt la greu , dupa 10 ani , lasa Tara ca dupa parjol , fira-ti ai dracu de anti Crist-i, la puscarie si la balamuc sa va dati duhu’ !!!

  9. 10 Centru martie 27, 2015 la 1:51 pm

    Bine ati revenit .
    Asa cum ati putut vedea , serviciul informativ al TVR , numit in anii 2006-2007 , v-a intampinat , in emisiunea lui principala , Telejurnalul de la ora 20 , cu : 1 ) prima stire – un micut de 3 ani moare in timpul unei banale operatii in orthopedie ( anestezistii nostri , orice s-ar spune , isi cunosc , cum se vede , meseria ) in timpul anesteziei ; 2 ) indignare internationala ( ambasade inclusiv ) pentru ca simbolul raului in Romania , tanarul Sova , este aparat de Parlament ; 3 ) Darius Valcov in catuse ; 4 ) tinere mame sunt subnutrite . Reportaje incapabile sa numeasca ceva , sa propuna ceva , o solutie de corectare , o propunere , stiri legate de sordid …
    Alaturi , jurnalul spaniol al TVE , aceeasi ora : 1 ) banca catalana Sabadell cumpara banca engleza Loyds TSB ; 2 ) regele Felipe intr-o vizita in tara ; 3 ) dezbateri in consiliul provinciei Catalonia asupra bugetului si raporturilor cu Ministerul Finantelor de la Madrid ; 4 ) activitate aeroportuara intensa in Canare , turism international in plin boom .
    Comparati nivelul celor doua jurnale de actualitati .
    Cine reinnoieste contractele redactiei informative a TVR ?

  10. 11 Alexandru Szentgyorgyi martie 27, 2015 la 1:55 pm

    SARBATORI FERICITE !!!

  11. 12 Criticos martie 27, 2015 la 2:01 pm

    Ce bine că v-aţi întors cu bine acasă! Exorcizarea de care vorbiţi îmi pare mie un spectacol sinistru din care n-are cum să iasă nimic bun. Nu vi se pare că şefa exorcizărilor are mare nevoie ea însăşi de zisa operaţiune? Şi la orizont a mai apărut o „domnişoară Cucu” în plină criză de isterie. Bună alegere a făcut placidul stăpân al paltonului, n-am ce zice!

  12. 13 PB martie 27, 2015 la 2:05 pm

    hahahaha , Curat exorcizare. Bine ati revenit din nou, printre noi, domnule NastaseI. Daca se poate spune asa, desigur: ”Bine ati revenit din nou” 🙂 Multa sanatate si voie buna. S-a terminat prohibitia la stiuca. Ce parere aveti de o exorcizare pe incinta la Cormoranul? 🙂

  13. 14 fostă basarabeancă martie 27, 2015 la 2:06 pm

    Ei, așa da!

    Aveți grijă ce faceți de acum. Lăsați Marea Exorcizare nebăgată în seamă, lăsați televizorul, cărțile și orice altă sursă de informare. Faceți focul și instalați-vă cu picioarele spre foc și cu ochii la grădină; în casă trebuie să miroasă neapărat a mere coapte cu nuci și scorțișoară, vă dau voie să puneți muzică (nu orice), o cană din ceaiul preferat în mână, chemați și-un câine să vă încălzească picioarele, și stați cuminte câteva zile. Plec și eu la mine la țară (încă nu plouă acolo) și promit să nu vă mai deranjez… niște zile.

    Astea de la centru le-am înțeles: Le roi est mort, vive le roi! Orice s-ar întâmpla, acesta e spiritul. Coloratura îmi place: cu tablouri de pictori celebri în pereți falși, bani zidiți în cavouri… Sunt detașată, nu-mi mai pasă de nimic. (Așa numesc eu, în mod eufemistic, lehamitea și sictirul.)

    Să vă regăsesc sănătos!

  14. 15 gabriela martie 27, 2015 la 2:10 pm

    Multa sanatate si bine a-ti revenit in tara ! ducem dorul comentariilor d-voastra …la obiect !

  15. 16 blogideologic martie 27, 2015 la 2:26 pm

    @ Tucidide Mursache
    Nu sînt eu stăpân la Cornu ! Ci vraja animăluţelor.

  16. 17 Irina Prioteasa martie 27, 2015 la 2:35 pm

    SANATATE ST NUMAI BINE !

  17. 19 Ovidiu martie 27, 2015 la 2:54 pm

    E nevoie si de Marea Exorcizare. Nu gasiti?

  18. 20 Theodora martie 27, 2015 la 2:57 pm

    Senatorii Romaniei NU au obstructionat actul de justitie. Nimeni nu poate impune unui senator al Romaniei cum sa voteze.

    In atentia ambasadelor SUA, Marii Britanii, Olandei si a presedintelui Romaniei, domnul Klaus Werner Johannis

    Daca excelente lor, domnii ambasadori ai SUA, Marii Britanii si Olandei vor citi Constitutia Romaniei vor putea observa ca, prin votul lor, senatorii romani NU au blocat actul de justitie in cazul senatorului Dan Sova.

    Ii informam pe excelente lor, domnii ambasadori ai SUA, Marii Britanii si Olandei ca, procurorii DNA au DREPTUL si LIBERTATEA TOTALA de a-l cerceta, in stare de libertate si de a-l trimite in judecata pe senatorul Dan Sova.

    Asadar, actul de justitie in cazul senatorului Sova continua, daca desigur si procurorii DNA care ii instrumenteaza dosarul doresc acest lucru, prin continuarea cercetarii sau daca cercetarea este finalizata prin trimiterea in judecata urmata de condamnare sau declararea nevinovatiei.

    Excelentele lor, domnii ambasadori ai SUA, Marii Britanii si Olandei vor putea sa afle, daca citesc Constitutia Romaniei, ca in Articolul 69 alin. 2 scrie ca “Orice mandat imperativ este nul”

    Adica nimeni nu poate impune unui senator al Romaniei cum sa voteze, nici ambasadorii tarilor membre UE, nici ambasadorul SUA, nici presedintele Romaniei, nici judecatorii de la CCR, nici membrii CSM, nici procurorul sef al DNA. Senatorii Romaniei voteaza asa cum le dicteaza contiinta.

    Domnul senator Dan Sova poate fi ceretat, trimis in judecata, condamnat sau declarat nevinovat. Deci nu este cazul ca excelentele lor domnii ambasadori ai SUA, Marii Britanii si Olandei sa fie surprinse si ingrijorate.

    Suntem convinsi ca, excelentele lor, domnii ambasadori ai SUA, Marii Britanii si Olandei stiu ca cererea insistenta a procurorilor DNA de continuarea cercetarii penale in AREST PREVENTIV incalca prevederile Recomandarii nr. 8o al Comitetului ministrilor de justitie al Consiliului Europei privitoare la interpretarea art. 5 CEDO legata de necesitatea si oportunitatea retinerii persoanelor in cadrul cercetarilor penale.

    Banuim ca presedintele Romaniei, domnul Klaus Werner Johannis cunoaste reglementarile art. 72 alin. 2 si ale art. 69 alin. 2 din Constitutia Romaniei si ca postarea dansului, de ieri, de pe contul de facebook este doar o eroare regretabila. In caz contrar am putea intelege ca domnul presedinte al Romaniei ignora prevederile constitutionale si legale ori, in mod premeditat sprijina actiunile abuzive ale procurorilor DNA.

    Consideram ca, publicarea si distributia in mass media si pe retele de socializare, in mod intentionat, a unor informatii eronate din care s-ar putea intelege ca, prin votul lor de ieri, 26 martie 2015, senatorii Romaniei au obstructionat actul de justitie poate fi considerat o instigare la nerespectarea Constitutiei Romaniei.

    Votul Parlamentului privind cererile de arestare ale parlamentarilor este reglemantat de art. 72 alin. 2 din Constitutia Romaniei si respectiv art. 172 alin. 4, 5 si 6 din Regulamentul de functionare al Senatului. Votul se exprima in mod secret, prin bile.

    Procurorii pot trimite in judecata parlamentarii si pot efectua cercetarea penala fara sa fie necesar vot in Parlament potrivit primei teze din prevederile art. 72 alin. 2 din Constitutie si prevedrilor articolului 24 alin. 4 din legea 96-2006 privind statutul deputatilor si senatorilor.

    Dilema acestor zile este de ce procurorii DNA, timp de 10 ani intr-un caz (senatorul Sova) si de 5 ani in alt caz (senatorul Valcov) nu i-au trimis in judecata desi au efectuat cercetarea penala?

    De ce procurorii care au efectuat cercetarea penala i-au lasat pe cei doi senatori sa poata candida de mai multe ori la Parlament sau la primarie si nu i-au trimis in judecata atat de multi ani?

    Faptul ca, dupa 10 ani intr-un caz si dupa 5 ani in celalat caz procurorii DNA cer arestarea unor fosti ministri, pentru fapte comise acum 10 ani in calitatea de avocat si acum 5 ani in calitate de primar demonstreaza una din doua:

    – fie ca, de fapt, procurorii deschid dosare pe care, perioade mari de timp nu le finalizeaza, ca sa le foloseasca pentru scandal politic si mediatic in ocazii de oportunitate politica ,
    – fie ca nu au finalizat dosarele pentru ca nu au avut probe consistente si acum vor sa le fabrice cu suspectii in stare de arest.

    Un grup de bloggeri politici romani

    Constitutia Romaniei Art. 72

    http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=3
    ______________________________________________________________
    Imunitatea parlamentară ARTICOLUL 72
    (1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.(2) Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.(3) În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri.

    https://www.senat.ro/pagini/reg_sen/reg_senat.htm

    CAPITOLUL IV STATUTUL SENATORULUI

    Secţiunea 1 Imunitatea parlamentară

    Art.172.

    (1) Senatorii se bucură de imunitate parlamentară pe toată durata exercitării mandatului.

    (2) Imunitatea parlamentară are ca scop garantarea libertăţii de exprimare a senatorului şi protejarea acestuia împotriva urmăririlor judiciare represive, abuzive sau şicanatoare.

    (3) Senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.

    (4) În temeiul art.72 din Constituţia României, republicată, senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Senatului, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

    (5) În caz de infracţiune flagrantă, senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Senatului asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Senatul constată că nu există temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri.

    (6) Cererea de autorizare a trimiterii în judecată, penală ori contravenţională, precum şi cererea de reţinere, de arestare sau de percheziţie se adresează preşedintelui Senatului de ministrul justiţiei.

    (7) Preşedintele Senatului aduce cererea la cunoştinţă senatorilor în şedinţă publică, după care o trimite de îndată Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări spre examinare, care va stabili dacă a fost sau nu a fost făcută în scopul de a-l abate pe senator de la exerciţiul funcţiei sale. Hotărârea comisiei se adoptă prin votul secret al majorităţii membrilor acesteia.

    (8) Biroul permanent al Senatului supune, spre dezbatere şi aprobare, plenului raportul comisiei, temeinic motivat, în termen de 15 zile de la data depunerii lui.

    (9) Cererile de reţinere, de arestare, de percheziţie se înscriu cu prioritate pe ordinea de zi.

    Art.173.-Senatul hotărăşte asupra cererii cu votul secret al majorităţii membrilor săi.

    https://www.senat.ro/pagini/statutul/Statutul_Sen_Dep.htm

    Articolul 24 din Lege nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, republicata 2008
    Statutul deputatilor si al senatorilor

    Articolul 24 – Procedura in caz de retinere, arestare sau perchezitie
    (1) Cererea de retinere, arestare sau perchezitie a deputatului ori a senatorului se adreseaza presedintelui Camerei din care face parte de catre ministrul justitiei.
    (2) Presedintele Camerei din care face parte deputatul sau senatorul aduce de indata cererea la cunostinta Biroului permanent, dupa care o trimite Comisiei juridice respective, care va intocmi un raport in termen de 3 zile. Hotararea Comisiei juridice se adopta prin votul secret al majoritatii membrilor sai.
    (3) Cererea ministrului justitiei, insotita de raportul Comisiei juridice, se supune spre dezbatere si adoptare plenului Camerei din care face parte deputatul sau senatorul, in termen de 5 zile de la depunerea raportului.
    (4) Camera hotaraste asupra cererii cu votul secret al majoritatii membrilor sai. Hotararea Camerei se comunica de indata ministrului justitiei si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, in termen de 3 zile. Data comunicarii catre ministrul justitiei este data intrarii in vigoare a hotararii.
    (5) In conditiile in care Parlamentul se gaseste in vacanta, presedintele Camerei ia masurile necesare respectarii termenelor prevazute in prezentul articol.

  19. 21 MARIA martie 27, 2015 la 3:05 pm

    ma bucur ca ptr. dumneavoastra ,, acasa ” e la Cornu !!! MULTA SANATATE !!!!

  20. 22 Eleny Escu martie 27, 2015 la 3:13 pm

    Multa sanatate va doresc !

  21. 23 mirelad martie 27, 2015 la 4:25 pm

    Bine ati revenit acasa.Va doresc o recuperare rapida si usoara.Stiu cum este…am trecut si eu prin aceasta stare,aceasta interventie.Recuperarea acum e cea mai importanta si cred ca sunteti puternic si o sa fie bine.Va doresc multa sanatate.

  22. 24 grigore ureche martie 27, 2015 la 4:35 pm

    Sanatate! Si sterilizati pisica!!

  23. 25 blogideologic martie 27, 2015 la 4:35 pm

    Primesc o mulţime de rugăminţi de genul:”Titus, please add me to your LinkedIn network.” Care mă onorează. Problema este aceea că eu nu-s participant pe reţeaua LinkedIn.

  24. 26 mioara martie 27, 2015 la 5:01 pm

    nu cred ca exista ceva mai important decat sanatatea,retul trec, deci multa sanatate

  25. 27 blogideologic martie 27, 2015 la 5:02 pm

    Este vorba realmente despre scriere colaborativă, ori despre hărţuială? / Una dintre caracteristicile unui blog de elită e scrierea colaborativă. M-am integrat destul de bine în jocul acesta, când mi s-a oferit ocazia. Am scris mult despre istorie. Acum văd că s-a introdus un tip care parcă vrea să ia locul hărţuitorului @vsile. Care nu practica scrierea colaborativă, ci era focalizat negativ pe mine într-un mod special. Tipul cel nou apărut afirmă că îşi alege nick-urile folosind Inteligenţa Artificială. Adică un program care generează nume de personaje mai mult sau mai puţin plauzibile din istoria medievală sau antică. Procedura aceasta de a crea prin automate un conţinut informaţional demonstrează flagrant lipsă de imaginaţie. Mai precis, mă refer la nick-ul @ Tucidide Mursache.

  26. 28 liliana martie 27, 2015 la 5:05 pm

    Ma bucur foarte mult ca sunteti acasa si sunteti bine! Sincer….restul nu mai conteaza!

  27. 29 ZeV martie 27, 2015 la 5:28 pm

    Calm, papasho, ai grija si de sanatatea dumitale, multe plimbari in natura, auditii muzicale, cateva miscari de gimnastica in fiecare zi si iti vei recupera, probabil, increderea si discernamantul. (Z)
    PS
    A dat tara pe mana imperialistilor, ceea ce este cu totul altceva.
    De investitori avem mare nevoie, dar sa ne folosim diplomatia mai eficient, altfel o patim ca in cazul Bechtel.
    PPS
    Economia si finantele ,,merg” peste asteptari, statul incaseaza mai mult decat a preconizat si este foarte posibil sa scada TVA chiar din acest an.
    Urmeaza ,,legea salarizarii”, conform anuntului imperturbabilului Victor Ponta, pe care il felicit ca nu se lasa antrenat in jocuri si clenciuri.
    Mergem inainte, mai moshule, cu, sau fara voia ta. Tu esti trecutul care nu se mai intoarce, asta este…(Z)

  28. 30 Doru Coarna martie 27, 2015 la 5:49 pm

    @ Theodora,

    vrei sa le dai in cap unor ambasadori ai unor tari straine si puternice, de care cam depindem, cu constitutia Romaniei?

    Cauta si tu alt motiv, de exemplu „parlamentul nu vrea sa-si asume vreun scenariu impus”, sau: „actul de justitie il face justitia, nu niste nepregatiti alesi din motive neclare pana si lor…”, chestii d-astea…

    Oricum, chestiile astea trec prin parlament ca sa fie preintampinate abuzurile organelor de cercetare penala si sa nu fie politizat actul de urmarire penala, nicidecum pt a asigura protectie hotilor alesi. Dar daca cercetarile continua si Sova ar ajunge pana la urma la mititica, ce va spune apoi parlamentul, ca l-a blocat mirul d-nei aleia? Dupa cum vezi, decredibilizarea este asigurata, ba chiar urmaritorii vor aplica una tare pretejatului, cu titlu de exemplu, n-au decat de castigat!

    De imagine nu mai vorbesc, Sova insusi ar fi trebuit sa se puna la ddispozitia anchetatorilor, nu sa ceara protectie parlamentului… Evident, asta daca ar fi fost el insasi foarte sigur ca n-are nimic pe caciula, dar cum a incercat eschivarea… mai bine dadea anunt la mica publicitate…

    Eu totusi nu cred ca toti astia sunt atat de periculosi incat trebuie cercetati in stare de arest, in definitiv faptele anchetate s-au petrecut altadata, ce sa mai acopere, ce sa mai stearga? Probele au ramas si raman valabile!

    Riscul cel mare este insa ca astia incep sa vorbeasca cand sunt in stare de arest, ori spaima de arest nu face decat sa arate cat de intins este putregaiul si cat de multi se tem…

    Deci toate puse una peste alta, arata ca mai toti fura si ca este doar o chestie de timp pana cand toti ajung unde trebuie, indiferent daca sunt cercetati in libertate sau nu… si probabil cei ce se opun, vor primi sporuri exemplare…

    Deh, daca treaba merge pe ciordeala si pe spaga, nu pe pricepere, nu pe munca, nu pe efort… Politica noastra este complet anapoda croita, si aici e vina celor din anii ’90! Mascarada a inceput cu celebra „Mircea, fa-te ca lucrezi!”… Un singur superficial daca iti scapa si-l promovezi, acoperit, nepot sau fufa, va trage dupa el altii si mai superficiali pana cand vor sufoca intreaga schema, intreaga tara…
    Ceea ce vedem noi acum nu este doar justitie, ci deratizare! Omul este insa lacom prin natura sa, asa ca filmul va continua multa vreme… S-a ciordit atat de mult incat ne-ar trebui cateva DNA-uri ca sa putem macar spera intr-o asanare a societatii… Problema e ca simultan cu asanarea functioneaza si reimprospatarea, partidele lanseaza forte noi, la fel sau mai lacome si mai superficiale decat predecesorii… DNA ar trebui sa faca si ea, pui!

  29. 31 Luminita Arhire martie 27, 2015 la 5:51 pm

    Primele care vor depista că este ceva în plus în mecanismul delicat al inimii dumneavoastră, domnule profesor, vor fi pisicile. Ştiu bine , pentru că am şi o mamă posesoare de stent şi o sumedenie de pisici. Pisica preferată doarme acum covrig pe inima mamei -şi nu făcea asta înainte de intervenţie.

    Oricum, şi pentru o inimă cu stent , şi pentru o inimă fără stent, tot acasă e cel mai plăcut . Bine că este o inimă … sunt mulţi cărora acest articol de inventar le lipseşte şi nu mi se pare că ar resimţi ciudata absenţă ca pe un handicap.

  30. 32 alice martie 27, 2015 la 6:45 pm

    Multa sanatate, dle Prim Ministru!
    Minunat cuibar de pisici…

  31. 33 Centru martie 27, 2015 la 6:56 pm

    Cristoiu – Cartianu – Nahoi , echipa de pomina care a preluat excelentul Adevarul al anilor 1990 -2000 , este in plina forma .
    Dupa titlul mare cu tanarul clujean maghiar si petitia lui Facebook pentru guvern separat pentru Transilvania ( in articol reproduc direct toata argumentatia junelui , fara nici o critica ) avem ieri ” scrisoarea catre Iohannis a unui roman din Italia ” .
    Cand auziti ” roman din Italia ” trebuie sa aveti in fata indivizi care nu au , in mare parte , bacalaureatul luat .
    Ce spune ” romanul din Italia ” ( in ochii lui Nahoi – Cartianu o autoritate morala ) ” dizolvati Parlamentul ca sa avem o viata normala ” .
    Fara comentarii .
    Aceeasi foaie titreaza acum enorm ” revoltati de superimunitatea lui Sova , mii de romani ies in strada ” – nu este legal ce a facut Parlamentul ? Nu comentez marile crime din 2007-2008 din Oltenia ale lui Sova ( vazand momentul in care acuzatiile apar am mari , mari dubii ) dar ce au facut parlamentarii este permis de lege .
    Se incearca rasturnarea prin forta a guvernului PSD ?
    Nu pot astepta , tolerantii auto-numiti , alegerile ?
    Iar Ponta incepe sa culeaga fructele unei munci discrete , nerecunoscute si ingrate – continuarea autostrazii spre Targu Mures si Alba Iulia este deja enorm pentru Romania , eram cu totii resemnati privind ingroparea autostrazii Transilvania …

  32. 34 Luminita Arhire martie 27, 2015 la 7:03 pm

    Vai, vai şi iar vai! Vreau să ma tângui fără autocenzură : am citit că Ion Cristoiu vrea să se lase de jurnalism sau, mă rog, de ce-o fi ăla! Un motiv tare pentru acestă sfâşietoare renunţare este că îl înjură multă lume pe blog şi pe forumuri . Mai precis, Ion Cristoiu spune că s-a săturat să-l înjure „toţi dobitocii” şi eu m-am gândit că dacă lucrul îl jigneşte şi e dornic să-l mai critice şi oameni ca lumea, hai să dau şi eu o mână de ajutor!

    Da, maestre Ion Cristoiu, crede-mă , ţi-a trecut vremea ; în ultimul timp textele dumitale sunt şi plictisitoare şi fără haz şi de lăudat poţi să te mai lauzi doar cu încăpătânarea de a scrie zilnic câte un editorial în EVZ şi-o postare pe blog . Mult, maestre , nu înseamnă obligatoriu şi de calitate, cred că ştii asta. Mult înseamnă doar mult.

    Ultima supărare a maestrului este pentru că nişte nemernici de la Mediafax au lansat zvonul că-şi face televiziune regională. Cristoiu Ion este indignat la maxim: ” Nu e nimic adevărat. Când s-a rupt Evenimentul Zilei, unul dintre cei cu care am lucrat, Vlad Pufu, s-a dus la Buzău și acolo a lansat un ziar. Nu mai țin minte dacă eu i-am dat bani sau dacă am intrat și eu ca acționar. Între timp, eram acționar majoritar, i-am vândut și sunt acționar minoritar, și habar nu am ce se întâmplă acolo. Nu obțin niciun profit, nu am nicio treabă. Dar m-am săturat și o să vând acțiunile alea, pentru că primul vânat de acolo sunt eu. La un moment dat am înțeles că au făcut o licitație. Toată lumea mi-a sărit în cap, mie, nu lui Vlad Pufu (…) În cazul de față, a venit Vlad Pufu și m-a pus să semnez pentru prelungirea licenței anterioare. Și m-am trezit acum că eu fac televiziune regională. Încă o dată, habar nu am. Vă anunț solemn că le scot la vânzare. M-am săturat!”

    Deci, minciună, nu? Să vedem : aşadar, e unu’ la Buzău, care a lansat un ziar. Pentru ziarul respectiv, maestrul nu mai ştie dacă a dat bani şi dacă e acţionar , dar ştie sigur că a devenit acţionar majoritar, apoi minoritar, pentru că a vândut ceea ce nu ştie dacă a avut, şi-o să vândă şi puţinul rămas din ceea ce habar nu are dacă i-a aparţinut , deoarece a fost o licitaţie şi el a semnat cu mâna lui o prelungire a licenţei anterioare, despre care nu ştia că există şi cu care n-are nici cea mai mică legătură, aşa că ne anunţă solemn că le scoate pe toate la vânzare . Vă e clar, da? Intoxicaţie de presă şi zvon , sadea!

    Cu semeţie, de la înălţimea staturii sale titanice şi cu orgoliul intact al celui care a înghiţit hălci întregi din Biblioteca Academiei, Ion Cristoiu ameninţă: „Mă retrag din presă !” . Maestre, maestre, cred că pui problema un pic invers: mi-e teamă că presa s-a retras cam demultişor din dumneata.

  33. 35 Adrian B. martie 27, 2015 la 7:40 pm

    Bine ati venit acasa ! Si sa va ingrijiti de sanatate deoarece romanii au mare nevoie de dumneavoastra ! Pentru ca sunteti cel mai bun politician din Romania . Sunteti cu mult deasupra tuturor … Este parerea majoritatii romanilor si chiar si a dusmanilor dumneavoastra .
    Sa va dea Dumnezeu sanatate !

    Cu respect , Adrian B.

  34. 36 Petrache martie 27, 2015 la 7:50 pm

    Apropo de Marea Exorcizare: Dupa trecerea fara incidente a zilei de douazeci.doisprezece.2012 am inteles ca sfarsitul lumii s-a amanat.(Adevarat s-a amanat!)

  35. 37 ZeV martie 27, 2015 la 9:50 pm

    Doru Coarna
    Theodora se adreseaza in primul rand, romanilor (predilect din Romania), nu ambasadorilor.
    Exista numerosi romani, inclusiv d-ta, Alina Gorghiu si Klaus Yohanis, care nu prea cunosc/cunoasteti Constitutia si fac/faceti confuzii extrem de grave.
    De exemplu, Sova ESTE la dispozitia anchetatorilor, inca de cand a semnat contractele buclucase. Nu exista nici un impediment pentru procurori sa-l ancheteze, ma intreb de ce nu au facut-o pana acum, ,,la pachet” cu alta advocata, recte, Alina Gorghiu, in situatiune similara (cu Electrica n.r.).
    Senatul nu a impiedicat continuarea anchetei si trimiterea lui Sova in fata Instantei, ci, conform unui drept prevazut de Constitutie, a permis inculpatului sa fie anchetat/urmarit penal IN STARE DE LIBERTATE.
    E adevarat ca este ceva neclar in legatura cu Regulamentul, dar Parlamentul este pana la urma suveran, din moment ce, de atata timp, Regulamentul este in vigoare. Nu exista o prevedere constitutional care sa oblige Senatul sa modifice Regulamentul, intr-un anumit orizont de timp.
    Nu acelasi lucru se poate spune despre VOSGANIAN, scapat COMPLETAMENTE de urmarirea penala, nu numai de RETINERE SI ARESTARE.
    VOSGANIAN are acum superimunitatea…presedintelui. 😉
    Liberalilor si marionetei incompetente Yohanis, ar trebui sa le fie rusine, ca nu citesc cu atentie Constitutia. Sa citeasca, mai ales, ca VOTUL IMPERATIV ESTE NUL. Votul valid este votul reprezentativ.
    Poate si d-ta ar trebui sa o rogi pe colega Theodora sa-ti faca un istructaj special, dedicat. (Z)

  36. 38 Thukydides Murzaku martie 27, 2015 la 9:53 pm

    @blogideologic, ce faci, ai devenit hipersensibil? Si eu care doream sa-ti multumesc ca mi-ai adus aminte de pisicile mele si le-am dat de mancare, fiindca azi a plouat rau si le-am tinut la adapost. De ce sa te hartuiesc? Fiindca m-am gandit ca asa ar fi frumos, sa zici un bun venit gazdei blogului pe care scrii, dupa totusi o incercare medicala, mai inainte de a posta un comentariu doct despre istoria comunismului?

  37. 39 Criticos martie 27, 2015 la 10:04 pm

    Bine aţi venit acasă!
    Am mai scris urarea într-o postare care – nu ştiu de ce – n-a apărut.Adăugasem şi câte ceva despre marea exorcizare. Nu mai reiau, în fond important cu adevărat era bun venitul.

  38. 40 ZeV martie 27, 2015 la 10:05 pm

    ..ps Doru Coarna
    Domnul Sova a spus limpede in Parlament: ,,Va rog sa-mi permiteti sa merg in fata judecatorului, in stare de libertate, si sa-mi apar nevinovatia.”
    Starea naturala a fiIntei umane , stimate Coarna, daca nu este un pericol public evident, este starea de libertate.
    Anchetatorii pot foarte bine sa instrumenteze dosarul si sa-l audieze pe inculpat, fara niciun fel de restrictie.
    Deja inteleg ca au la dispozitie hardiskurile, calculatorele, stickurile,etc, ale firmei de avocatura, plus contractile, declaratiile,etc.
    De ce nu trimit dosarul in judecata ? Vor circ mediatic care sa dea bine in afara si in opinia publica ? Vor umilirea si desfiintarea unui politician care ,,deranjeaza” zona dreptei politice (din tara si de aiurea)?
    Suntem, stimabile, pe un drum gresit, care ne indeparteaza perpendicular de democratie.
    Citeste si directivele si recomandarile europene cu privire la arestarea preventiva, echivalenta, in Romania, cu tortura psihologica.
    Nazism curat, stimate coleg….dar ca si la Guantanamo, ce se permite in Romania si Ucraina nu este acceptat in ,,lumea buna” a ambasadorilor cu buze tuguiate de aroganta si superioritate de rasa.
    Nu intamplator se plimbau avioanele CIA prin estul tulbure al Europei si nu in alta parte.

  39. 42 blogideologic martie 27, 2015 la 10:22 pm

    Pe la 1868 (deci imediat după Ausgleich) administraţia cancelarului habsburg von Beust se plângea de existenţa unui grup de “bogomili revoluţionari” în zona Timişoarei. Se făceau demersuri pentru lichidarea lui, dar n-am auzit să se fi reuşit atunci. Probabil că în decembrie 1989 încă mai existau, şi au jucat un rol perturbator fundamental prin sprijinul pentru Tokeş Laszlo. Bizară politică a mai dus şi Nicolae Ceauşescu ! Îmi amintesc numai de reprimarea criticului Valeriu Râpeanu, care era împotriva Esteticii belakunistului George Lukaş, o carte folosită de Ceauşescu în Revoluţia culturală. Acea distorsionare ideologică a distrus România!

  40. 43 Radu Humor martie 27, 2015 la 10:56 pm

    Theodora
    martie 27, 2015 la 2:57 pm
    Excelent !
    Din păcate cei trei nu vor înţelege nimic din ce ar trebui să înţeleagă !
    Vor continua să trimită mai departe şi de acum înainte, un soi de flatulenţe strecurate pe sub uşi capitonate, de către nişte javre autohtone…
    Nu-s nici ei de capul lor !
    Era să zic, că nu-i nimic 😆

  41. 44 Cârcotaşu martie 27, 2015 la 11:08 pm

    Domnule, că vine vorba, bun venit acasă. Cu stentu’, vorba lui Ghiţă, să-l stăpâniţi sănătos. Sper că ştiţi că soluţia cea mai bună, mai ales că n-a fost vorba de o urgenţă, ar fi fost un bypass. Oricum, vă doresc multă sănătate!

  42. 45 Radu Humor martie 27, 2015 la 11:34 pm

    Ei, dacă la Cornu a dat Dumnezeu şi-i bine, să vedem ce se mai întâmplă pe- aiurea.
    Şi nu doar prin tramvai 😉 :

    Se întâmplă ceva ciudat în stabilirea “noii ordini mondiale”. Nu este acea ordine mondială în care bancherii internaţionali şi politicienii din Washington-Wall Street vor să o creeze, ci o alta condusă de China şi Rusia, la care s-ar putea alătura chiar şi alte state occidentale, aşa cum putem citi de pe site-ul goldmoney.com.

    Mai precis, despre ce e vorba? Se pare că Rusia şi China au luat conducerea în stabilirea infrastructurii Băncii Asiatice de Investiții (AIIB), văzută ca o organizație rivală Băncii Mondiale și Băncii Asiatice de Dezvoltare, care sunt dominate de Statele Unite, Europa și Japonia.

    Importanța geopolitică a fost imediat scoasă în evidenţă de reacția negativă a SUA la anuntul făcut de Marea Britanie că şi ea se va alătura AIIB. Și, foarte scurt timp după aceea, Franța, Germania și Italia au sfidat și ele Statele Unite, anunţând că şi ele vor face parte din această nouă structură bancară mondială. În regiunea Pacificului, unul dintre cei mai apropiați aliați ai Americii, Australia, spune că are şi ea în vedere aderarea, împreună cu Noua Zeelandă.

    http://www.goldmoney.com/research/analysis/the-new-order-emerges?gmrefcode=gata

  43. 46 Stoenovici (@stoenovici) martie 28, 2015 la 4:57 am

    Prima data sanatate, trebuie sa va urez si o primavara frumoasa ce va aduce mai multa bucurie si odata cu ea si placerea ce o aduce viata. Ranitii de pe cimpul de lupta trebuie salvati, insanatositi si apoi abia trimisi la lupta.

  44. 47 blogideologic martie 28, 2015 la 7:23 am

    Cel mai important tratat de filosofie continentală europeană („Metafizica” pe scurt, complet deosebită de filosofia analitică din Ideologia primară) pare să devină acum Monadologia lui Gottfried Leibniz. Pe care Leibniz a scris-o pentru uzul generalissimului latin Eugeniu de Savoia. Să nu uităm că Şcoala Ardeleană s-a născut din Cezarismul militar al lui Eugeniu de Savoia care a impus cu fermitate limba latină în tot Imperiul habsburgic. Ideologul naţional-liberal Dan Amedeu Lăzărescu a scris o istorie alternativă în care îşi imagina că Eugeniu de Savoia a mers victorios pe Via Militaris până la Constantinopol după victoria de la Singidunum (Belgrad). Şi că el a impus şcoli latineşti pe tot teritoriul parcurs de Via Militaris. Leibniz a scris Monadologia pentru a demola practic Dualismul cartezian (amintit de Ioan Eliade Rădulescu în „Echilibrul între antiteze”), devenit principiu în Ideologia primară. Englezul Charles Babbage a construit primul computer bazându-se pe Ideologia primară pedagogică în expunerea lui De Gérando, după cum singur mărturiseşte. Ştim că, pe româneşte, primul text care anticipează programarea pentru computer se găseşte într-o Logică scrisă pentru elevii colegiului Carol I din Craiova în Belle Époque. Profesorul a murit în hecatomba „dăscălimii” române din primul război mondial. Oricum, a demonstrat că se poate face programare pentru computer („ordinare” îi zicea el) plecând de la Ideologia primară în varianta pedagogică, dezvoltată intens la noi în epistema de modernitate din secolul XIX (de aici şi succesul pedagogic de la Craiova!). Dar certamente că exista deja în principatele dunărene un vechi nucleu tradiţional de gândire filosofică (tind să-i includ şi pe solomonari acolo) în varianta ioniană. Recent, tînărul filosof francez Baptiste Mélès a demonstrat că fiecare limbaj de programare actual redescoperă de fapt un vechi sistem filosofic http://binaire.blog.lemonde.fr/2015/03/23/dieu-a-t-il-programme-le-monde-en-java/

  45. 48 santinela martie 28, 2015 la 7:59 am

    Bai cind ii aud pe unii de aici cu sfaturi de genul- „trebuia sa se puna singur la dispozitia anchetatorilor” imi vine sa-mi iau cimpii.Astazi cind se vede de la o posta ce fel de dosare „fabrica” DNA-ul,cum procedeaza sfatul trebuie sa fie invers.Nu fratilor folositi toate mijloacele legale pentru a va apara,nu stati ca vitele la taiere.
    Sint foarte curios domnule Coarna ce spui de cele 124 persoane( din raportul DNA-ului) distruse,arestate,retinute,cu imaginea praf si care au fost declarate NEVINOVATE,adica nu au facut nici o fapta ? Deci o persoana la trei zile este „umflata” de cretinii de la DNA,facuta praf desi este nevinovata si tu spui „puneti-va la dispozitia anchetatorilor”.Curat murdar coane !

  46. 49 Ghita Bizonu' martie 28, 2015 la 9:16 am

    Cher Titus

    imi pare cu regret ptr mata da Duclos , Jacques l’etenrnel second , Waldeck Rochet cat si succesoru lui Jorj presque a vie Marchais erau classe ouvriere …
    „Gauche caviar” erau/ sunt „burghezii” care dpv polituc sunt de stanga. In anii 60 caviaristii astua erau un gnl studentasii si profii lor .. cestie ce il facu pe Pier Paolo Passoloni sa zica (in 68) ca in bataua dintre CRS si studentii protestatri el (PPP) tine partea CRSistilor. Toata satnga indifnata intreba „de ce?!” la care PPP zise: fiindca CRSisiti e fii de muncitori!!” (PPP el insusi era de stanga .. da-mi voie sa citez « Ho passato la vita a odiare i vecchi borghesi moralisti, e adesso, precocemente devo odiare anche i loro figli… La borghesia si schiera sulle barricate contro sé stessa, i „figli di papà” si rivoltano contro i „papà”. La meta degli studenti non è più la Rivoluzione ma la guerra civile. Sono dei borghesi rimasti tali e quali come i loro padri, hanno un senso legalitario della vita, sono profondamente conformisti. Per noi nati con l’idea della Rivoluzione sarebbe dignitoso rimanere attaccati a questo ideale. »)

    In alta ordine de idei .. prefer icrele de Manciuria caviarului . Si ambelor taramua .. chiar daca nu o fac sa „inoate” (vremuri … odata am dat gata un ditai castronu de tarama si o sticla de Cseresnaia.. aveam doar 31 de ani, inca hipotensiv si cu analize bune …)

  47. 50 Ghita Bizonu' martie 28, 2015 la 9:20 am

    Luminita Arhire

    o inima cu stent se numeste cord . Cf Popeascai Stela „Dumnealui nu are inima! Are cord!!!”

  48. 51 nastase martie 28, 2015 la 9:29 am

    Criticos,
    Multumesc pentru urare. Nu am văzut postarea anterioară.

  49. 52 Marius Pusta martie 28, 2015 la 9:40 am

    Bine ati revenit. Va doresc multa sanatate. Pana duminica suntem oarecum vecini. Sunt la Campina, in vizita la rudele sotiei.

  50. 53 Ghita Bizonu' martie 28, 2015 la 10:34 am

    Cris, ZeV

    imi „place” cum (nu) „ganditi” – poporu merita o dictatura!!! Va atrag atentia ca si voi veti suporta dictatura…

    In rest ce sa zic? Ca-s prosti da multi face parte din ecuatia democratiei de la ala cu coada cainelui incoa (Temistocla solicitat sa completeze un ostrakon) a se vedea si vorbele unui englezoi „daca ma spanzurau vrewau de 3 ori mai multi”.

    Oricum problema lu’ VVP nu sunt eu si cei din generatia mea ci junii „inteligenti” din a mai scolita degeneratie din istoria astor plaiuri care zbiara „identitate nu imunitate” .. bieti dobitoci scoliti sub soarele democratiei ei de viata!!
    Nu stiu daca sa rad sau sa plang de mila lor (mai bine mamele lor ar fi facut o Intrerupere voluntara de sarcina! ) ei cer una, gandessc alta si vor obtine cu toNtu si cu toNtii altceva .. ei vor o viata mai buna dar daca le iese (le cam va iesi!) vor primi austeritate!!! Cum zic dihotomie intre scop si mijloc ..

    Insa cestia nasoala very nashpa este ca cu circoteca asta se ajunge la o imagine „miscata” dupa cum urmeaza :

    – Sova devine megacoruptu’ vinovat de pierderile Hidrolectrica!!! PeDeLastii deveniti doar neoPeNaLii vechi nici usturoi nu au mancat nici baieti desteoti si preferinte ptr ALRO nu au avut …(ptr slaba intelegere ZeVzeca : nu zic ca este asa. Sobva chiar a „asanat” pierderile … si acu. plateste cf dictonului nici o fapta buna nu ramane nepedepsita!!!)
    – scaderea TVA si alte interventii fiscale precum si noul cod fiscal sunt anulate ca deh Valcov ascundea tablouri in pereti si cimitire si deci e un incapabil si un hot!
    – Ponta e vinovat de toate si se vor mobiliza la viitoarele alegeri. Ma rog e vinovat ca a preluat un varf de plata a datoriei si a platit, ca a obtinut ceva crestere , ca a dat inapoi niste taieri si a majorat ceva la pensii. Cestii ce provoaca apetitul veteroPeDelastilor deveniti neoPeNaLi si ii face sa saloveze „are un leu / cum i-l ieu?” ca acu sunt (din no)ceva la bani la biget numa buni de furat. Cf sloganului noului Prezidel „Romania lucrului bine facut
    A se observa : nu se specifica care „lucru” . Mi se pare ca se propune ca lucrul care trebuie bine facut sa fie furtul!!!

    A pur ZeV .. am asa o impresie ca te emotionezi de vreo 3 pri pe zi ca ce degenratie culta ai fi tu ,…
    Hai sa ne intelegem …. in gnl suntei un FIASCO!!

    Inainte scoala obligatorie era de 7 ani, pe urma 8. SI nu te trecea ptr simpla prezenta .. eu am vazut elev repetent in clasa a 3a .. nu mai zic de clasa a 6 sau a 7a … Unii chiar nu terminau – cunosteam vreo 2 care la 17 ani .. au rams cu scola nefinalizata .. ca deh 4-3 ani de repetentie ..
    la sfarsitul scolii unii. Da numa unii se duceau la liceu. Unde intrau cu examen. Cf principiului „multi chemati putini alesi” . In fine dincei caere absolveau liceul (ma rog bacalaureatul era cam de gluma 3 materii. Un elev normal de la Cantemir, Viteazul, Sava sau Lazar putea nici sa invete .. ca trecea. Invatau toti ca nimini nu dorea sa devina „vedeta” cu vre-un prapadit de 6 … ) Dupa care unii dadeau la facultate. Nu era ca acum sa te duci sa depui cererea si gata! ntz .. Examen de intrare. Concurs . 2, 3 pe un loc pana la 18-21-22 pe un loc! Locuri f putine doirtori multi!!! Pe vremea aia nu se inventase/importase masteratu. Daca abolveaui facultatea erai egaku unui master . Iar doctoratu? Hm… Conditii f grele. In primu rand nu era c aacu oricine poa da doctorat in ce vrea wel . Nu ouiule .. trebuia dintai „activitate stiintifica”.. de multe ori asta inseman ca dupa 8 ore de munca mai lucrai 2-3 asa de amuzament ca sa ai ce sa publici. Publixcatui alta belea. Apoi urma sa se aporbe cine nmaiba da coctioratu. Da se mai intamplau si cestii precum „toar’su jiner interesanta da vezi matale in cincinalu asta intweresul este ptr tribologie si aici aveam vro 10 aprobari .. da cestia lu matele sa mai asteote alt cincinal!” . Doctorat in economie politica? Drept si altele asemenea ? In gnl numa daca murea seful de catedra! Ca conferentiaru’ si sefu’ de catedra trebuiau sa fie doctori!! (Conferentiaru care era doctor devenea sef de catedra si ala care era facut fonf dadea iute doctoratu. Am cunoscut unu’ care a avut o „mica problema” – care din cele 2 carti in pregatire sa o aleaga ptr doctorat?!) Doctorat in stinte militare? hai da de!! Azi sunt cu ghiotura … isna acu 30 de ani …. ntz. Chiar trebuia sa fie unu tare de tot sa i se admita un doctorat in stiinte miliatre .. fiindca deh primele lucrari dateaza de dinainte de Cristos!! Si in gnl s-a cam zis tot ce se putea zice … plsu ca au mai scirs ceva si insi cu „experienta” – de ex Montgomery viconte de el Alamein sau Fritz cel Mare regele sergent ..

    Si aia care nu se duceau la liceu ? Pai unii se duceau la scolille profesionale. Unde de cele mai multe ori se dadea un examen de intrare- ceva matematica, uneori ceav fizica si bine-nteles lb romana!!

    Azi? Sau de ani de zile? Tot prostu si puturosu este bagat in liceu!!! Are nota 4,67 la finalu clasei a 8a? Intra la liceu! in anii 60, 70 ramanea sa repete clasa !!! Cu note din astea nu intra nici in scolile profesionale! A;ea nu primeau chiar toti tampitii, puturorsii si / ori indisciplinatii!!!
    Cadn am facut armata – 1973-74 companii de infanterie- cam juma nu aveau 8 clase … unu chiar uitase sa scrie .. INSA toti stiau tabla inmultirii ei erau in stare sa faca un calcul simplu „cati metrui patrati de .. iti trebuiess ca sa acoperi o suprafata de 98,5 pe 53? Si cat te costa daca pretu este de 13,87 lei pe mp?” si nu erau calculatoare de buzunar .. ajungea un creion si o bucatica de hartie sau colt de scandura …

    Si desteptii astia zbiara ca vor .. ce?!

  51. 54 blogideologic martie 28, 2015 la 10:45 am

    @ Mursache
    Nu mai face atâta „economie de atenţie”. Încearcă un geştalt. Treci pe creaţie generoasă. Mă enervează programul tău. Nici măcar nu l-ai scris tu!

  52. 56 serbanfl martie 28, 2015 la 11:08 am

    Din ce motive nu acceptă Guvernul Marii Britanii?!

    http://www.b1.ro/stiri/externe/in-marea-britanie-a-fost-adoptata-legea-sclaviei-moderne-traficantii-de-persoane-risca-inchisoarea-pe-viata-106781.html?utm_source=parteneriat&utm_medium=widget&utm_campaign=wall-street

    Scurt citat: „Potrivit Ministerului de Interne, aproximativ 13.000 de victime ale sclaviei se aflau în 2013 în Marea Britanie, majoritatea provenind din Albania, Nigeria, Vietnam şi România.”

  53. 57 Elena Buftea martie 28, 2015 la 11:17 am

    bine ati revenit acasa si va urez multa sanatate..stiu ca va place arta si vreau sa va fac o bucurie.priviti la contul meu pe google si daca va place o lucrare v-o daruiesc.anul acesta am intrat in finala la THE INTERNATIONAL ART CONTEST AUSTRALIA 2014 la sectia modern art cu lucrarea concrete man si am ocupat de 3 ori locul 1 in revista de arta PROJEKT30 LA NEW YORK..am prezentat un proiect la selectia nationala pentru bienala Venetia intitulat,,Looking glass in Bomarzo Garden”,l-au tradus;Oprivire de gheata in gradina Bomarzo.mesajul a fost inteles de ambele parti,tinand cont ca prezentasem o piramida rasturnata ,formata din tablouri avand in varful de jos o monetary utopia de la care pleca un string ce lega de gat un manechin care la randul lui tinea legat in sfori de maini si de picioare un alt manechin.eu cred ,desi locul 1 si dreptul de a reprezenta ROMANIA a revenit lui ADRIAN GHENIE,cu proiectul,,Darwin’s room” ,ca ,proiectul meu era mai pe tema bienalei ;,,all the world’s futures”impusa de OKWUI ENWEZOR,un african inteligent care propune chiar un seminar cu artistii despre Capitalul lui MARX .m ar interesa parerea dv despre aceste,,futures” un fel de contracte anticipate pe piata de capital intre cei 3 agenti economici;cumparator ,vanzator si bancher pentru a evita crizele [o utopie ,zic eu] .si in 2013 proiectul meu a fost notat slab de madame Murariu ,sefa juriului din Romania dar pe blogul bienalei au fost alesi cate 2 reprezentanti din fiecare tara si pentru Romania am fost selectata si eu cu lucrarea;neutrino,particula fantasma.tema era ,,ENCYCLOPEDIC PALACE”si locul 1 PE ROMANIA a fost luat de domnul Ioan Grigorescu cu un proiect anticeausescu si bineinteles niciodata n am luat nici o mentiune .plec in CANADA unde am 5 nepotei.familia e singura consolare.
    sanatate si noroc familiei dv!

  54. 58 costinelteo martie 28, 2015 la 12:04 pm

    Zev,
    25.03.2015, 9:31 pm
    Vă mulţumesc.

    26.03.2015, 9:51 am
    Nu, nu fac nici o corecţie:
     Atitudinea d-lui Năstase, demnă, curajoasă, neclintită, este o pată luminoasă.
     Pata întunecată este a justiţiei, a massmediei, a clasei politice şi a naţiunii care au permis o asemenea mascaradă.
    Dar, nimic nu-i nou sub soare. Mulţi vor spune „aşa e la noi”, „aşa sântem noi”. Acestora le amintesc că, în Grecia antică, leagănul civilizaţiei, conducătorul oastei care a învins pe perşi a fost primit în Atena, cu onoruri deosebite, pentru salvarea de robia persană. Au trecut doar câţiva ani şi toate au fost uitate. În focul luptelor politice, eroul naţiunii a fost nevoit să plece din Atena. Şi unde credeţi că şi-a găsit locul? La curtea şahului Persiei. Şahul a ştiut să preţuiască valoarea omului, chiar dacă acesta, ca fost inamic, l-a învins. Aşa se comportă oamenii, în prea „cinstita” epocă a civilizaţiei, în care „omul pentru om e lup” este deviza supremă.

    26.03.2015, 10:02 am
    1) Aveţi dreptate, cuvintele Rusia „imperialistă, sursă a răului”, trebuiau puse între ghilimele, ca acum. Nu fac parte dintre oamenii care preiau orbeşte sloganuri şi atitudini comandate şi nu văd în Rusia un duşman. Cu excepţia ultimatumului din iunie 1940 şi participarea noastră la războiul antisovietic, între ţările noastre au fost, de multe ori, relaţii de colaborare: Regulamentul organic pentru Valahia şi Moldova, sprijinirea Unirii Principatelor, Războiul de Independenţă, Primul Război Mondial, decorarea regelui Mihai după 23 august 1944, cedarea Ardealului de Nord guvernului Petru Groza la 8 martie 1945.
    2) Spuneţi că „PSD nu poate prelua măsuri din programul PCR”. Nu este vorba de programul PCR, ci este vorba de progresul ţării. Discuţia e lungă, dar pe scurt: O ţară în care au fost asigurate drepturile la învăţătură, la sănătate, la muncă, la locuinţă, o ţară cu economia de stat şi fără şomaj şi analfabetism nu poate asigura o societate prosperă prin negarea tuturor acestor foste realităţi, nu efemer pe un an – doi, ci de-a lungul multor decenii. Acesta e un aspect.
    Alt aspect ar fi perspectiva PSD. Asupra acestui aspect, am arătat esenţialul şi în postarea trecută. Diriguitorii de astăzi nu consideră PSD ca un partid apt pentru guvernare, deoarece nu este capabil de mari acţiuni subterane, însoţite de un cinism deşănţat, pe de o parte. Pe de altă parte, orice ar face PSD, orice tactici sau strategii ar folosi, cum îi sânt potrivnice toate structurile de stat, cu excepţia doar a guvernului, deocamdată, şi cum îi este împotrivă şi toată media, orice alegeri la care validarea voturilor se face la BEC îi vor fi potrivnice, indiferent de cât de mulţi l-au votat.
    De aceea, consider eu, că singura soluţie strategică a PSD ar fi ca acesta să înceapă a se identifica cu forţa care tinde spre restabilirea drepturilor pierdute. Pentru că societatea de astăzi este efemeră, nu poate asigura nici stabilitate măcar, nicidecum progres, cu toată apartenenţa la NATO şi la UE.

    Radu Humor,
    26.03.2015, 11:50 pm
    Dacă asta aţi înţeles dv din „Norul de lăcuste”, nu am nimic de adăugat. Vă doresc numai de bine.

  55. 59 Theodora martie 28, 2015 la 12:29 pm

    @ Radu Humor – Multumesc!
    @ZeV – da, nu am facut altceva decat sa citesc de mai multe ori si cu multa atentie Constitutia.
    Nu cred ca stimata domnisoara avocat Alina Gorghiu nu cunoste prevederile Constitutiei. Cred ca le ignora intentionat.
    Klaus Yohanis daca nu stie prevederile Constitutiei are consilieri care ar putea sa il informeze.
    @Doru Coarna – ma bucur sa va regasesc. Am citit tot timpul postarile domnului Adrian Nastase dar nu am mai avut putere sa comentez.
    In legatura cu raspunsul dvs, senatorul Sova poate fi cercetat si poate fi trimis in judecata. Mai cititi inca o data cu atentie articolul meu. Cred ca am reusit sa explic destul de clar. Adica am incercat sa scriu si pe intelesul oamenilor care nu au absolvit facutatea de Drept.
    Foarte importanta mi se pare Recomandarea NR. R 11 (80) a Comitetului de Ministri al Consiliului Europei catre statele membre UE cu privire la detentiunea in asteptarea judecarii.

  56. 60 Cris martie 28, 2015 la 12:49 pm

    Electoratul francez și cel italian sunt la fel de rătutite și mofturoase ca și cel român. Când vor stânga, când nu mai vor stânga, când vor un președinte, când nu le mai place președintele… și totdeauna sunt „antisistem” (eu înțeleg că sunt anti-sistemul democratic, că altfel ce sistem?), totdeauna „les politiques”/„i politici” cheltuiesc prea mult, nu se duc la plen, nu fac nimic, pun taxe prea mari, fac prea puțin pentru ele, zisele electorate, în vreme ce ele fac mult…
    Eu cred că soluția pentru aceste electorate e dictatura. O singură voce, o singură poruncă, ielectoratu să nu sufle-n front și să respecte normele că-l ia mama dracului.
    Pentru Franța – Le Front National, iar pentru Italia – Il Movimento Cinque Stelle. Partide unice.
    Pentru România – PMP.

  57. 61 Cris martie 28, 2015 la 12:51 pm

    În privința testului de anduranță, cred că ați dat la teste de anduranță până acum, cu duiumul și le-ați trecut cu brio.

  58. 62 blogideologic martie 28, 2015 la 4:54 pm

    Holismul eretic al filosofului evreu Baruch Spinoza îl influenţează pe Max Wertheimer (1880 – 1943), un psiholog german. Probabil plecând de la Spinoza, psihologul Wertheimer – un anti-Skinnerist notoriu, se ştie cât de mult au fost chinuiţi copiii români din şcoala românească de pe vremea lui Nicolae Ceauşescu de psihologia Skinneristă!- scrie lucrarea Gândirea productivă. Centrul cultural al lucrării este Geştaltul. Concept minunat, îndemn la creativitate care completează asociaţionismul (prezent, reamintesc, în pedagogia senzualistă a Şcolii de la Sfântu Sava dezvoltată în fluxul European al Ideologiei primare, precum şi în gândirea ştiinţifică a lui Ştefan Odobleja care a condus la Cibernetică).

  59. 63 Adrian B. martie 28, 2015 la 6:21 pm

    Bravo Ponta ! Astia-s baietii care trebuie promovati : securisti , sereisti , habarnisti , rude , soferi , consilieri , etc. Pe aia care se pricep cu adevarat , lasa-i la urma !
    Incet , incet , d-ul Ponta o sa transforme tara asta intr-o sectie de politie .

    http://www.businessmagazin.ro/actualitate/biografie-marius-nica-de-la-ofiter-mapn-si-consilier-la-pe-ministru-al-fondurilor-europene-la-35-de-ani-14069700

    Apropo , sunt dispus sa fac pariu cu toti de pe blog ca d-ul Ponta i-a dat sobolanului de Basescu spre folosinta Palatul de la Scrovistea !!!
    Vom vedea zilele viitoare …
    Asta doar asa , ca sa vedem cat de ” antibasist ” este d-ul Ponta , cum isi apara baietii astia privilegiile , cum se cearta de fatada si la ce farse asistam noi , prostimea !

  60. 64 ZeV martie 28, 2015 la 8:00 pm

    S-ar parea ca judecatorii incep sa priveasca mai atent si mai responsabil asazisele dosare (cunoscute si sub numele de,,facaturi”) ale DNA.
    Iata, pentru a doua oara, un fudecator a respins cererea de arestare preventiva solicitata de DNA penttru Tony Grebla.
    Judecatorul a spus: ,,supozitiile nu tin loc de probe”.
    As traduce: ,,caprele nu genereaza un pericol public”. 😉
    Sunt tot mai convins ca in cazul domnului Sova se intentiona cu orice pret arestarea , pentru a discredita un adversar politic ntoriu al clicii dreptace care crede ca are legitimitatea totala in Romania.
    Din pacate, exista inca tineri usor manipulabili:
    intr-un anume oras, am vazut la televizor, urmare a votului din Senat, un banner urias pe care scria:
    JOS PONTA
    JOS COMUNISMUL
    Ce se mai poate comenta ? Cel mult, ne putem aminti de grupusculele de Hitler-Jugend — (Tineretul Hitlerist) din anii 1930 – tneri extrem de entuziasti aflati la vanatoare de comunisti si de evrei , profund indoctrinati de ideologia ,,noi detinem adevarul absolut”.
    Somnul ratiunii repeta, intotdeauna, istoria.

  61. 65 nastase martie 28, 2015 la 8:11 pm

    Marius Pusta,
    din pacate, vremea nu este grozava…

  62. 66 Doru Coarna martie 28, 2015 la 8:19 pm

    @ ZeV si Santinela,

    aveti dreptate, dar vedeti voi, nu poti sa stii daca nu cumva si Sova, tip de valoare dealtfel, dar care cred eu ca doar s-a pozitionat gresit, nu are si el niste sute de tablouri prin pereti dubli, intelegeti deci situatia in care se afla investigatorii? Nu stii ce ascunde fiecare, sau ce are de gand sa faca… Ei merg pe proceduri, nu sunt eroi din filme care sa deruleze scenarii dupa inspiratii…

    Si eu sustin ca cercetarea ar fi mai bine sa se faca in stare de libertate, dar daca subiectii se apuca sa manevreze probele, martorii? Doar nu credeti ca procurorii se distreaza cu imaginile tv cu catuse, exista ratiuni serioase pt care cer arestarea, altminteri alte institutii abia asteapta sa-i sanctioneze…

    Pe de alta parte, vad un curent tot mai pregnant de capra raioasa cu coada sus care se tot generalizeaza pe blog, si nu inteleg de ce? Mai tovarasi, acum nici 10 ani ne rugam de astia sa ne ia si pe noi in trenuletul lumii civilizate, iar acum ne-am desteptat asa de mult ca i-am vrea urcati in trenuletul nostru, al caprei aleia nehotarate? Fiti seriosi, noi am scazut intre timp iar ei urca in continuare, si daca voi credeti ca privind spre est ne gasim fericirea, va inselati…Am mai privit odata si am ajuns la craci de pui si de porc! Suntem sortiti sa fim calariti oricum, mai bine asa decat altfel…. minimizati si voi riscul si napasta, ce naiba…

    Normal ca Rusia e o forta mondiala si este langa noi, dar e forta lor, nu a noastra, doar nu credeti ca ne-o imprumuta si noua un pic, asa, atunci cand ne vine pe chelie ca nu ne place vestul pt ca nu ne lasa hotii in pace… Vreti iar nitica ocupatie?

    Noi trebuie sa fim cristal in vremurile astea care se anunta tot mai dracesti, iar pt asta trebuie sa scapam de pescarii astia in ape tulburi datorita carora pensiile, salariile si alocatiile sunt asa cum sunt… si de restul spagagiilor datorita carora nu avem autostrazi, CFR, spitale serioase si tot restul care deosebeste lumea a treia de a doua… In fapt nu prea avem economie, deci la ce sa te astepti, de unde sa iasa valoare? Stiti cine a transformat-o in vile si lingouri la purtator?

    Si nu inteleg de ce sariti in grup, cei in cauza sunt uniform distribuiti in toata politica romaneasca, poate UNPR-ul are un minim, si cum liberalii sunt in opozitie si nu sar, voi cei de la putere de ce sariti?

  63. 67 Radu Humor martie 28, 2015 la 9:19 pm

    Aya, La multi ani!
    Published decembrie 23, 2009 General 362 Comments
    Am ajuns in seara asta la Cornu. Nu am deschis televizorul. Ascult muzica de jazz, beau o sticla de vin rosu si ma intreb ce s-a intamplat in ultimii 20 de ani cu mine si cu cei din jur. Daca a meritat sa merg pe drumul pe care am mers. Daca a meritat sa mergem pe drumul pe care am mers. Rasfoiesc volumele 6 si 7 din „Romania dupa Malta”, pe care le-am scos de la tipografie saptamana asta. A fost atunci – cand eram la externe – dar si mai tarziu, un efort extraordinar, in perioade grele. Si nici nu stiu, dupa ce am vazut in ultimile saptamani, daca a avut rost. Mai sunt cateva luni si voi implini 60 de ani. Am petrecut ani de zile luptandu-ma cu cei care ma acuzau ca am patru case stiind ca e o minciuna in timp ce mostenitorii lor dobandeau pachete solide de actiuni la mari hoteluri din Bucuresti. Am suportat, in toti acesti ani, jignirile unor idioti care ma acuzau sau sugerau sau se amuzau, in numele ratingului de la gazete, spunand ca sunt homosexual. A meritat oare sa accept, in aceste conditii, constrangerile vietii publice? Sa accept tradari, impostura, marlanie, smecherie, obraznicie, compromisuri in numele unor idei in care am crezut?

    Nu stiu de ce te incarc cu lucrurile astea. Sau stiu.

    La multi ani, Aya! Dincolo de orice…”

    Am dat acum întâmplător peste această postare, deoarece pe atunci nu intram pe blogul lui Adrian Năstase, din motive pe care le-am explicat şi mă bucur că am fost înţeles.
    Dincolo de eterna bucurie a „întoarcerii la Cornu”, rămasă şi acum în prim plan, amărăciunea de atunci, legată de ce se întâmpla în România este acum cu mult mai mare :
    „Am petrecut ani de zile luptandu-ma cu cei care ma acuzau ca am patru case stiind ca e o minciuna in timp ce mostenitorii lor dobandeau pachete solide de actiuni la mari hoteluri din Bucuresti.”
    Hm !
    Se compară cu furturile colosale cele ieşite (doar) acum la iveală ?!
    P.S.
    Observaţi vă rog şi numărul foarte mare de comentarii (vreo 350, mi se pare !), dar şi actuala lipsă de pe blog a celei căreia, cu o întârziere de vreo şase ani şi ceva, îi doresc şi eu :
    La mulţi ani, Aya !

  64. 68 NICOLETTE ORGHIDAN martie 28, 2015 la 9:36 pm

    Bine ați
    revenit, d-nule Prim-Ministru! O vreme urâtă, ca însăși psihicul românului de câțiva ani încoace, dar, cine știe, poate că timpul și vremea au gânduri mari cu noi! Speranța numai tot uităm unii dintre noi s-o mai luăm de-acasă,în rtest…ne-am, descurca! S-aveți sănătate și putere de muncă, în rest….vin toate. Și trec. Câteodată așa cum vin, alteori, depinde de noi!!

  65. 69 Goiz Delavigne martie 28, 2015 la 10:18 pm

    Domnule Nastase, nu-i nimic ca vremea e urata, doua – trei zile de odihna nu strica. De luni incolo va fi timp pentru plimbarile pe jos pe care am impresia ca va trebui sa le faceti zilnic.
    Incepe perioada de semanat legume. Din ceea ce mi-am propus vis a vis de pomi, am reusit doar sa mut un visin cam bolnav in drum si in locul lui sa pun un par timpuriu si sa mai plantez 5 vite de vie, plus vreo 20 de locuri cu bete de vita de vie (pe langa gard, care s-o prinde). Nu am reusit sa mut un visin, doi nuci si un dud, care au iesit in locuri in care sunt foarte greu de scos, trebuie multa atentie; pe de alta parte, nici nu prea stiu unde sa-i pun, nu mai am loc.
    Ca legume, voi semana doar dovlecei, dovleci, fasole, un pic de ceapa.Voi mai planta inca alte cinci vite de vie, toate R10 (Muscat de Poloske). Voi mai semana, in fata casei, iarba amestecata cu flori. Ma gandesc sa renunt la cei trei agrisi, un agronom mi-a zis ca am gresit plantand agrisi in apropierea pomilor, agrisii sunt o sursa de boli pentru pomi, a spus el.
    Va doresc succes, daca veti semana si dumneavoastra legume. Voi citi cu interes ceea ce veti scrie despre legume, fiindca la dumneavoastra exista conotatie politica/

  66. 70 Centru martie 28, 2015 la 10:28 pm

    Incep sa realizez cat de inapoiat , primitiv si needucat este o mare , mare parte a poporului nostru .
    Ajunge sa dai o tura pe Facebook si sa citesti ororile debitate , cu numele adevarate , de compatriotii nostri pe paginile inutil dupa mine deschise ale sefilor de partid din Romania : oameni incapabili sa aduca un argument , ortografie de copil de clasa intai , repetarea la infinit a unor lamentatii ( in general cei care scriu sunt muritori de foame , au asistat la mari nedreptati si batai de joc pe care nu le detaliaza ) , cer celule si dizolvari .
    Parasesti comentariile cu o senzatie de rau , ca si cum ai fi asistat la o bataie intre doi betivi fara adapost .
    Spiritul religios al poporului ? In imensa parte , se roaga si se asteapta o protectie personala in fata catastrofelor . Nu se cunoaste Evanghelia , mesajul lui Isus , spiritul de caritate si auto-umilirea pentru a te considera cel mai mic , egalul vecinului de banca sau de a incerca sa-l vezi pe Isus in cel mai mic , mai dispretuit si diferit de ceilalti .
    Mostenirea catastrofei comuniste ? Daca nu e asta , atunci ce ?
    Ocupatia otomana si fanariotii nu sunt o explicatie , grecii erau dhimi , supusi de rangul doi , in tara lor pasalac turcesc si sunt cu mult , cu mult mai evoluati spiritual si cultural decat noi . Iar turcii insisi sunt mai civilizati – politistul – pilotul de avion turc da mana , saluta , zambeste , politistul – pilotul de avion roman sunt increzuti , brutali cu cei considerati inferiori si mierosi cu superiorii .

  67. 71 blogideologic martie 28, 2015 la 10:37 pm

    http://www.nytimes.com/2015/03/29/jobs/make-way-for-generation-z.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&module=mini-moth&region=top-stories-below&WT.nav=top-stories-below Generaţia Z din America (născuţi cam 1995-2000, cu structură genetică foarte amestecată) este şcolită în inteligenţa emoţională de la vârstă fragedă, învaţă foarte rapid, preferă interacţiunea personală faţă de interacţiunea în linie. Recent a avut loc o conferinţă a generaţiei Z la Universitatea Americană din statul Washington în atmosferă electrizantă.

  68. 72 Radu Humor martie 28, 2015 la 10:51 pm

    22 martie 2015
    Se limpezesc lucrurile – DNA, Parchet, Nato-Rusia şi… BVB

    (Singura şansă a PSD-ului – nu a lui Ponta ! el e doar un implant pus acolo, să ţină partidul sub control – ar fi exprimarea fără echivoc a unei poziţii anti-război, mergând chiar până la a cere NATO să-şi ia catrafusele de p-aci. Fiindcă-i clar că un meci SUA/NATO vs Rusia s-ar juca şi pe terenul RO, cu daunele majore aici şi cu prioritatea apărării zonelor de la vest de România. N-o va face, desigur: este tot un partid oligarhic, antinaţional, globalist, internaţionalist. Însă factorul extern vrea aici slugi care să nu facă probleme – PSD mimează reticenţa la diktatele externe doar pentru a-şi prosti propriul electorat şi a-şi anexa fraudulos votul naţionalist)

    Cotidianul:

    Ponta a pierdut surprinzator alegerile din noiembrie 2014. Surprinzator? Intoarcerea rezultatului, dupa un avans considerabil in sondaje de partea lui Ponta, aminteste de modul in care a castigat de 3 ori la mustata Basescu alegerile (Primarie, 2 x Presedentie). Ba chiar de 4 ori, daca ma gandesc si la modul in care s-a invalidat Referendumul din 2012. Mie imi plac coincidentele, numai ca atunci cand acestea se repeta nu mai vorbim de coincidente, ci de orchestrarea unor coincidente. Rezultatul alegerilor din 2014 nu a fost decis “pe teren” si am 2 argumente. In primul rand, exit pollurile. De la o diferenta de 1-3 procente si o marja de eroare de aproximativ 1% in cazul respectiv s-a ajuns in final la 10%. Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara. In al doilea rand, social media. Pai diaspora si spectacolele prin media orchestrate cu acest scop, pai Facebook, pai bloguri, etc. Social media s-a comportat ca in revolutiile portocalii si primavara araba si nu mi-e greu sa presupun ca au servit scopurilor acelorasi papusari (vezi si contul lui Johannis de pe Facebook, umflat cu like-uri de aceeasi profesionisti, in ciuda lipsei sale de continut de calitate). De ce a fost ejectat Ponta? Era conformist, era de dreapta desi cu discurs de stanga, parea “sigur”. De acord, parea. Dar fusese prezent si la Olimpiada de la Sochi, vorbea cam des de investitorii chinezi (mai pomeneste cineva de ei la Nuclearelectrica?… ca Enel vad ca a renuntat sa mai vanda distributiile de electricitate din Romania pana unde acum cateva luni tot niste chinezi erau in pole position). Cineva, un licurici sa spunem, s-a gandit probabil asa: prin regiune avem Bulgaria, Ungaria, posibil Grecia dupa alegeri, Serbia care inclina spre Putin. Nu putem pierde Romania, avand in vedere pozitia sa strategica, scutul de la Deveselu, etc. Nu mai bine sa piarda Ponta, cam nesigur, cu o coalitie cam mare in spate? Si asa a pierdut Ponta, dupa ce USL-ul se sparsese inainte iar PSD-ul se tot subtiaza in prezent…

    Si ajungem in acest moment la actualitate. Ce avem dupa noiembrie 2014? Demisia fortata a lui Maior, priponirea Elenei Udrea si a amicei sale Bica, o ceata de PSD-isti in arest sau in vecinatatea sa (Hrebenciuc, Mitrea, Mazare, Ghita, Valcov, ceva baroni mai putini sonori, etc), Horia Georgescu, eroul ANI, priponit si el si o tresarire de orgoliu a Parchetului (Vanghelie, anchetarea lui Basescu). Cum explic eu lucrurile astea? Maior era un apropiat a premierului Ponta, un posibil premier dupa alegerea sa ca presedinte. Delete. Udrea era ceva asemanator (Ponta fusese avocatul famieliei Cocos), desi era prezenta in camarila basista avea destul afinitati cu Ponta-Maior. Delete Udrea, delete amica sa Bica de la DIICOT (DIICOT-ul putea fi acum o contra-pondere la DNA, ceea ce incearca mai nou Parchetul).

    Basescu avea un joc dublu: pe de-o parte Deveselu, parteneri strategici, axa Londra-Washington, pe de alta Rusia (Gazprom prin Ioana Basescu, Alro si preturi mai mici la energie, renuntarea la Tezaur, etc). Deocamdata DNA nu-l atinge, pentru componenta sa atlantista, dar il va atinge poate Parchetul. DNA-ul in tandem cu SRI-ul continua deci munca inceputa in noiembrie 2014 si decapiteaza aripa pro-Ponta din anturajul basescian si pune umarul la slabirea PSD-ului scotandu-i din joc lideri marcanti si bagand groaza in plevusca. Parchetul General, loial Premierului prin seful sau Nitu, pune si el o contra si-l scoate din joc pe Vanghelie, cel care complota la caderea Guvernului Ponta printr-o alianta cu liberalii. Horia Gerogescu este cel care l-a tinut multa vreme in sah pe Johannis cu ANI si avea un pedigree cam dubios dupa relatiile sale de la ANRP (vezi Bica). Delete Georgescu. Valcov, artizanul unui nou cod fiscal ultra-liberal, prin care Ponta incerca sa se mentina in joc, este si el saltat de DNA. Sa nu uitam de Curtea Constitutionala si caprele lui Grebla. Ar mai fi de mentionat Nastase si Voiculescu, asasinati politic inainte de acutizarea povestii din Crimeea/Donbas. Aici poate fi vorba de o antipatie personala a fostului marinar de la Cotroceni rezolvata servil prin servicii si ramurile lor din justitie dar si o contributie “atlantista” la eliminarea reminiscentelor “national-comuniste” (cam greu cu globalizarea cand liderii au acumulat ceva si au vagi pusee nationaliste).

    Sa revenim. De ce toata aceasta isterie dupa 2014, pana acum partidele si camarilele incercand sa alterneze pasnic la putere in Romania (cam ca in SUA)? De ce sa-ti cotonogesti adversarii cand esti constient ca nimeni nu-i vesnic la butoane si talibanismul se poate intoarce candva asupra ta cu bonus? Ei bine, cum spuneam, e vorba de conflictului NATO-Rusia, de pastrarea cu forta a Romaniei in sfera de influenta anti-ruseasca si nu doar de banale contre intre partide ce alterneaza la putere si camarilele lor. Si, din pacate, nu doar de retorica belicoasa e vorba aici. Cred ca la un moment dat chiar am putea asista la violenta armata in preajma noastra multumita apartenentei noastre atlantiste. Incep sa apara deja semnale si nu in piata media ci chiar in lumea banilor. Urmariti ce se intampla cu bursa de la inceputul anului. Cam scade, nu?

    Cam se decupleaza de la marile burse ale lumii (SUA are burse verzi desi se pregateste de schimbarea politica monetare de pilda). Smart money se pregatesc sa paraseasca zonele tulburi, de viitor conflict. Cine va beneficia de razboiul in care va fi implicata Romania? Mareata noastra industrie de aparare care e sublima dar…? Consumul intern (ca deh, insecuritatea creste savoarea vietii…dar nu in zonele de conflict)? Multi nu vor mai sti pe unde s-o tuleasca din tara…Si, atunci, de ce ar mai zabovi smart money pe aici? Cred ca va fi insa o retragere ordonata, metodica, iar asta nu exclude dintii de fierastrau.

    Ce urmeaza?

    Masina de razboi a Vestului se urneste greu pentru ca propaganda are nevoie de timp pentru a da roade. Sigur, daca apare o provocare majora, gen Pearl Harbor, lucrurile se schimba. Astfel incat sanctiunile la adresa Rusiei vor continua. Poate se deschid brese in unitatea de monolit din jurul lui Putin, poate i se forteaza mana sa actioneze necugetat (si iata si provocarea…). Nervozitatea va fi insa maxima la o reambalare a crizei financiare iar declansatorul unor conflicte armate mai de amploare poate veni dupa schimbarea politicii monetare in SUA (asta ar lovi inca o data in indatoratele in dolari companii rusesti) si plonjonul pietelor financiare. Despre Romania? Iohannis va fi in continuare discretia intruchipata pentru a nu-si eroda imaginea si gradul de incredere, mai ales ca in 2016 ar trebui sa castige alegerile pentru PNL (e greu de crezut ca UNPR-ul poate fi rupt din coalitia cu PSD pana atunci, singur n-are nicio sansa sa intre in Parlament iar pe listele PNL-ului nu va fi primit). Propaganda va lucra intre timp la turatie maxima-daca din partea B1, Realitatea, presei quality nu am la ce sa ma astept, pozitia Antenei 3 ma cam surprinde. S-au pozitionat mai degraba pro-Johannis, n-au prea insistat pe adevaratele mize din spatele tintelor DNA /SRI si pe papusarii din spatele acestora si i-am surprins si cu o frumusete de documentar pro-Ucraina. Remarc inca ceva: daca Udrea vorbea despre postacii de partid iar alti politicieni tind sa recunoasca existenta lor si la alte case, aparitia unor postaci anti-Rusia ma cam surprinde (ii gasiti pe Hotnews, Reporter Virtual, Adevarul, etc). Exclus sa fie platiti de partidele actuale asa ca ar trebui sa privim spre servicii mai degraba. Sigur, exista si postacii de sens contrar si o specie aparte, postacii care lovesc in simbolurile pasibile sa coaguleze natiunea (aparent inexplicabil, Simona Halep e vanata de ceva vreme de genul asta de postaci). Dovada ca lupta s-a incins deja in mediul on-line.

    Uite una tare! Pariez ca pe asta n-o stiai. 🙂

    Ba, frate, am ramas perplex. Eu credeam ca Guccifer e un hacker de doi bani, care incearca sa sparga emailbox-uri luind pe rind tot felul de parole, din cele folosite de prosti: password, 123456, 111222 etc., doar ca sa se distreze.

    Incredibil ce tocmai am aflat ascultind un scurt interviu cu Guccifer pe Gândul. Asta dupa ce acum citeva zile (Wednesday, March 18, 2015) citisem articolul:
    Was Hillary Clinton running her own rogue intel operation? By Monica Crowley

    https://tinyurl.com/lgez3gu

    Articolul din The Washington Times trebuie citit cu mare atentie inainte de a asculta interviul lui Guccifer tocmai ca sa iti dai seama ca Guccifer nu e nici pe departe un papagal sau un hacker țăcănit. Atentie mai ales la detaliile din articolul de acum 4 zile din The Washington Times despre omul din umbra al lui Clinton, Sidney Blumenthal, despre care, spre marea mea uimire, Guccifer stia de multi ani si stia exact cine e si cu ce se ocupa.

    Fantastic! Dezvaluirile lui Guccifer au potentialul sa o scoata complet din joc, ba chiar sa o arunce in puscarie, pe capra asta rîioasă. Daca citesti presa americana, stii ca e fierbere mare pe tema asta chiar in zilele astea si presiunea pe sociopata Hillary e in continua crestere. De azi, pentru mine, baiatul asta e alaturi de Snowden, Bradley Manning si Assange. Guccifer e exact opusul a ceea ce credeam. E unul din disidentii curajosi ai vremurilor noastre. S-a intors roata, disidentii nu mai sint rusi sau anticomunisti, sint americani sau anti-oligarhia americana. Urite vremuri traim.

    Desi Monica Crowley scrie despre Guccifer ca „whom some claim is actually Romanian intelligence”, ma indoiesc ca serviciile romanesti sint atit de tari.

    Deci:
    INTERVIU ÎN ÎNCHISOARE cu Guccifer, hackerul român care a dezvăluit secretele unora dintre cei mai importanţi oameni din lume

    https://tinyurl.com/npbr8m2

  69. 73 blogideologic martie 28, 2015 la 10:57 pm

    http://transatlantique.blog.lemonde.fr/2015/03/12/bruxelles-publie-le-mandat-de-negociation-de-tisa-le-cousin-du-traite-transatlantique/ Tratatele comerciale transatlantice TTIP/Tafta şi TiSA. Care-i starea negocierilor ? „Trolii” sunt extrem de satisfăcuţi. „Trolii” sunt cei care cred în avantajele economiei politice neoliberale, şi care profită de ele. De exemplu, se elimină dreptul regalian al statelor de a face educaţie în limba naţională şi oficială a statelor. Domeniul educaţional e transformat asrfel într-o imensă piaţă lucrativă, în care interesele pentru profit americane îşi vor spune cuvântul. Se iluzionează cei care cred că educaţia americană este mai bună decât educaţia noastră. Prin şcolile charter, principiile educaţionale jeffersoniene sunt puse sub restricţie, practic este o contra-revoluţie ce distruge modernitatea pentru a instala post-modernitatea vagă.

  70. 74 T-Rex martie 28, 2015 la 11:35 pm

    Au existat si inca mai exista multa presiune externa, prin diverse grupari politice internationale, de a arata ca Romania este o tara foarte corupta, si ca necesita un tratament aparte de monitorizare in justitie. Este un instrument convenabil atit intern cit si extern. Continuind MCV, Romaniei oricind i se poate gasi o vina, si deci, o scuza pentru neadmiterea in anumite cercuri, cum ar fi cel Schengen, iar in plus, cei care sustin monitorizrea din interior, ca doamna Macovei, au un os politic de ros. Sigur, te poti intreba unde este decenta, dar stim ca in relatii internationale, cele politice evident, decenta e un concept de tip „alien”.

    Exista o vorba buna romaneasca: „cine sapa groapa alutia, cade in ea”, Mai exact ar trebui spus „poate cade in ea”. Adevarul e ca insistenta Vestului de a face justitie „a la SWAT team”, cu comandouri si comanda politica externa (vezi Reding si energicele noastre servicii), scoate in evidenta in final taman potentiala coruptie masiva si lipsa statului de drept in tarile „model”, care ne tot trag de urechi din exterior. Acolo, la ei, marile dosare de coruptie, sunt foarte probabil tinute in dosare „la rece” cit e cald, si multi oameni politici protejati, invocindu-se imunitatea lor, asa cum sunt inca la noi o serie, incepind cu Basescu (desi asta e imun doar la bunul simt), si terminind chiar cu cei care tin intre degete cutitul si furculita aparatului de urmarire si acuzare. Ma refer la cei care timp de zece ani s-au ocupat pe fata doar cu vendeta politica impotriva adversarilor politici ai lui Basescu & Comp.

    Mai pe scurt, azi lumea se intreaba: bine, dar daca in Romania exista atita efort pentru investigarea unor cazuri de mare coruptie (cu putine condamnari si recuperari inca, si cu victime colaterale), de ce la noi presa tace, iar „organili” nu se ating de politicieni sau oligarhi, ca doar e plin Vestul de ei?

    Ma tem ca lucrurile cu adevarat teribile si de anvergura financiara sunt bine acoperite de tesatura corporatist-bancara si a oamenilor politici, si nimeni din „presa libera” occidentala nu va avea interesul sau curajul sa le scoata pe piata. Toti insa stim ca nu exista Alba ca Zapada, iar piticii continua sa dea la visle cu sau fara elan.

    MCV, da, dar pentru toti! Aceleasi reguli pentru toata lumea!

  71. 75 T-Rex martie 28, 2015 la 11:55 pm

    Am citit cu interes interviul Ambasadorului Rusiei acordat Agerpres. Vreau sa spun doar punctual, cu referire la intrebarea despre Transnistria, ca si mie mi se pare normal sa existe un dialiog direct cu cei care se proclama lideri in acea regiune, cu populatie rusofona si care e evident si rusofila. Dar o chestiune mi se pare critica: rusii nu accepta sa traiasca in alte state care au apartinut zonei de influenta a Moscovei, si vor fie autonomie, fie federalizare, fie secesiune si alipirea la Rusia. Ei se simt parte a unui plan de reconstituire a puterii si maretiei Rusiei, pe care chiar Rusia il insufla acestora prin actiunile sale expansioniste, avind si „ajutorul inamicului”. De fapt, Rusia se foloseste foarte inteligent de erorile Vestul, pentru a isi consolida si avansa agenda de putere, fie ea etichetata ca si „alternativa” la imperiul UE si SUA. Problema lor este ca le lipseste, deocamdata, trusa si experienta de „globalizare” moderna, inca aici se bazeaza pe rabdarea chinezeasca. Pentru ca nu a mers cu sovietele, asa ca mai pot astepta un secol. Sau se grabesc?

    Nu intimplator, Ministrul de externe a Moldovei, Gherman, a declarat recent ca Moldova nu va mai aplica la calitatea de membru UE asa cum stabilise initial.

  72. 76 Luminita Arhire martie 29, 2015 la 1:58 am

    @Theodora,@Cris, @Zev, @centru

    Ei ies în stradă cu coli A3 pe care scriu lozinci împotriva imunității parlamentare… împotriva Guvernului(???)… împotriva comunișitilor(???) din PSD…cer capul lui Șova … umplu FB cu mesajul mobilizator ”JOS CU PARLAMENTUL CORUPȚILOR” sau ”DIZOLVAREA PARLAMENTULUI ”…deoarece și-au adus aminte că pe vremea când își luau țara înapoi și-o cărau cu portbagajul prin diaspore , Klaus le-a promis că elimină TOATE IMUNITĂȚILE UNIVERSULUI !

    În acest timp, noi scriem elegant pe blog ce neinstruiți, ce manipulați, ce vulnerabili la ”postăcărie ” sunt ei … cine credeți, prieteni, pe bune , că va câștiga? Iese vreunul dintre noi cu o coală A3 pe care scrie: ”VREM JUSTIȚIE CURATĂ” , ”STOP DOSARELOR POLITICE ”, ”OPRIȚI ABUZUL ASUPRA PARLAMENTULUI ”,” MCV- ROMÂNIA ÎȚI SPUNE : DESTUL! ”, ”VREM SOCIETATE CIVILĂ REALĂ , NU PROPAGANDIȘTI VOPSIȚI”? Nici gând…

    Sigur că , în vremea aceasta, înțelept cum îl știm, Klaus ( credeți-mă, eu încă nu m-am obișnuit cu gîndul că pe președintele României îl cheamă Klaus, bașca Werner, și mi se pare un fel de ”mandatus contra naturii ”, deși, după numele BĂSESCU , puține nume nimerite în fruntea țării ar trebui să mă mai surprindă) a constatat că o imunitate , pe la președinție, cu care cetățenii s-au și obișnuit în 10 ani de dictatură disimulată, e bună totuși …așa că, în afară de el și de blonda lui de suflet și de afinitate politică , toată lumea, dar mai ales cei de pe latura stângă: la pușcărie! Guvern, lideri PSD-iști, parlamentari ai puterii, șefi de Consilii Județene și primari cu trei trandafiri în spate -dacă nu încăpeți toți, mai facem niște stabilimente.

    A citit președintele într-o hârtiuță, la un moment dat,ceva cu MCV-ul , cum că va cere închiderea acestui capitol macovian rușinos…dar probabil că între timp altcineva îi scrie textele și altcineva-ul ăsta are opinii diferite despre MCV, așa că praful s-a ales de inițiativă….

    Ieri am auzit într-un ”talk show” următoarele, de la un ins care se credea analist: ”Realitatea este că PSD-ul a venit în 2012 pe un val de simpatie populară extraordinară , dar iată că au trecut aproape trei ani și n-a făcut nimic-nimic! ”

    Evident, moderatoarea nu s-a sinchisit să-i precizeze CE ALIANȚĂ a venit în 2012 călare pe valul de simpatie și cu cine se pupă-n bot, astăzi, ceilalți surferi , care, între timp s-au șucărit și și-au luat plăcile lustruite îndreptându-se către Balta Puturoasă . Nici la ”nimic-nimic ” n-a reacționat moderatoarea …

    Concluzia este că, la fel ca-n 2004 , pe cetățean îl doare-n cot de buna guvernare, de scăderea TVA-ului, de salarii reîntregite , de datorii plătite, de autostrăzi (asta cu autostrăzile e pentru dumneata, prietene @centru ) , de reduceri de CAS … pentru ca să capete ceva din toate astea nu iese în stradă, el iese excitat la maximum doar pentru ca să-l bage la pușcărie pe Șova , care are următoarea învinuire : ”complicitate morală la abuz în serviciu ”(!!!!) .

    Nu cred că vreunul dintre ăia cu pancarde scrise pe genunchi știe pentru ce anume trebuie arestat deîndată Șova.

    P.S.Ludovic Orban zice că ”…Șova nu va scăpa nici în gaură de Ponta”. Nu-i spune nimeni ăstuia să nu mai încerce scheme cu giumbușlucuri verbale, metafore și comparații, că nu toată lumea se pricepe să le utilizeze, drept pentru care la unii arată ca tema de eseu a lui Gabriel Liiceanu, cea cu ”SCUIPATUL ÎN SUS”?

  73. 77 nastase martie 29, 2015 la 8:14 am

    Radu Humor,
    este adevarat, Aya scrie mai rar pe blog, totusi mi-a trimis un mesaj – care m-a emotionat – chiar in urma cu cateva zile:

    „Adrian Nastase
    Astazi este 25 martie, Bunavestire. Si BUNA VESTIRE, pentru mine.

    Pana intr-o “anumita” seara din iunie 2012, nu cunoscusem sentimentul de frica. Atunci, mi-a fost cumplit de frica. Acum, mi-a fost frica din nou. A trece de doua ori prin asa ceva in mai putin de trei ani e cumplit de mult. Dar (citez) “a trecut”.
    Drum bun si grabnic inapoi, acasa!”

  74. 78 santinela martie 29, 2015 la 8:21 am

    Doru Coarna – Nu vrei tu si pace sau te faci ca nu intelegi.Arestarea preventiva este „modul ” normal de lucru al DNA-ului si sti de ce ? Din comoditate,pentru imagine fiindca in arest,”tras” putin apar denunturile etc.Nu-ti mai explic cum se „lucreaza”. O intrebare domnule. Poti sa-mi spui care sint „ratiunile serioase-asa cum spui tu” de s-a propus arestarea in cazul lui Toni Grebla ?? Si pot sa-ti dau zeci de cazuri in care niste nima-n drum,gen Tulus, asa procedeaza. Atunci te aperi frate cu orice mijloc legal posibil.

  75. 79 George Ban martie 29, 2015 la 8:52 am

    @Radu Humor

    Sunteți unul dintre putinii care înțeleg ce s-a întâmplat cu alegerile din ultimii 10 ani.

  76. 80 Ghita Bizonu' martie 29, 2015 la 9:19 am

    Sa ne radem sau sa plangem?!?!

    Ziua Pamantului – si unii au stins luminile vreo 2 ore. Sir Nae Ciuruitu o facea zilnic .. cate 2 ore!!!!

    Si Diavolul citeaza din Biblie atunci cand ii convine si ieri der BaSSesk zicea ca normalul este ca porcurorii sa demonstreze vinovatia nu ca acuzata Noutzy sa isi demonstreze inocenta …

  77. 81 George Ban martie 29, 2015 la 9:35 am

    @Luminița Arhire, 29 martie, 1:58am (????)

    Stimată Doamnă,

    Îmi pare extrem de rău că, la ore târzii în noapte, vă enervați din cauza unor dobitoci ticaloși. Spuneți că nu iese nimeni în stradă impotriva lor. Dar pe timpul lui Ceaușescu ieșea cineva în stradă? Pentru că suntem în exact aceeași situație: TRĂIM INTR-O DICTATURĂ! Cu mica deosebire că dictatorul e în afară. Să nu mi se pună placa „Da, dar acum putem vorbi liber!” Nu este adevărat! Cine vorbește altfel decât Ambasada are viata grea și riscă închisoarea. Aveți și explicația de ce nu ies oamenii buni în stradă. De frică, la fel ca în perioada ceaușistă. În stradă ies doar cele zece mii de jigodii manevrate de dictatorul extern.

    Aceasta fiind situația, singurele soluții sănătoase pentru noi, cei din interior, sunt:
    1. Să facem mișto de jigodii.
    2. Să sigilăm televizorul, să nu mai citim internetul și să scriem poezii.
    Dvs faceți atât de bine ambele lucruri!

    Evident, soluția ideală este mutarea intr-o tară eliberată din sclavie…

  78. 82 ZeV martie 29, 2015 la 9:51 am

    T-Rex

    Este vorba despre altceva, rusii din teritoriile altor tari nu cred in asazisele ,,valori” occidentale. Nu cred in promisiunile licuriciului, nu cred in FMI, nu cred in bunele intentii ale procurorilor americani care aplica reguli la limita legii cu tente vadit politice, inadmisibile in tara lor, iar Moscova nu crede nici acum in lacrimi (vorba lui Alexei Batalov-marele actor). 😉
    Cetatenii de etnie rusa sunt mai bine informati chiar decat noi, sa nu-i subabreciem.
    Ma degraba cred ca noi, cei cu pretentii, suntem usor manipulabili, din moment ce ne bucuram cand un atasat amarat de la ambasada america isi baga botul puturos in borsul romanesc, in loc sa-l luam de o maneca si sa dam cu el pe scari in jos.
    Priviti si dvs..in afara de filme 3D, ce ne-au dat americanii ?
    Sa nu spuneti telefoane, ca majoritatea tinerilor folosesc Samsung, iar baiatul meu detine un SONY meserias (adica, in care imi prind urechile).
    Iar eu, ma bucur de cadoul baiatului, de ziua mea, respectiv un Minix Neo X8-H cu Android made in China , la care vad o multime de filme bluray. Americane, bineinteles, ca ce altceva si..extrem de educativ mai produc americanii ? Tone de efecte speciale 3-4-5 D, ce mai…
    😉 😉

  79. 83 serbanfl martie 29, 2015 la 10:01 am

    Văd că se încing tare spiritele, pentru sau contra arestarea lui Dan Șova.
    Rog pe amfitrionul nostru să-mi permită să postez opinia pe blogul domniei sale. Apelez la această cale deoarece nu am și nu doresc să am cont pe FB, dar și pentru că sunt convins că acest blog este atent monitorizat.
    Afirm că cei ce consideră că ne acceptarea cercetării și judecării lui Dan Șova în libertate sunt ori de rea credință ori proști. În cazul Președintelui klaus johannis sunt valabile ambele supoziții! În situația în care Președintele va dori să mă cheme în instanță, pentru a-mi susține afirmația, sunt de acord ca, atât titularul blogului, cât și administratorii de la WordPress, să-i furnizeze acestuia datele pentru identificarea mea.

  80. 84 Goiz Delavigne martie 29, 2015 la 10:28 am

    @Blogideologic, mi se pare discutabil ca politicile ar fi neoliberale, atunci cand, in SUA, liberalii sunt in stanga politica, adica sunt un fel de paria, iar in Europa partidele liberale se bat cu ecologistii, in zona lui 7-8%. Cine sunt „trolii”, te rog? De asemeni, modul in care formulezi ultima fraza mi se pare ciudat, o contra-revolutie restaureaza starea anterioara revolutiei, ceea ce duce la rationamentul ca post-modernitatea vaga a fost anterioara modernitatii sau la acela ca ante-modernitatea este post-modernitatea.
    In general, fara referire acum la @blogideologic, remarc o anumita opacitate vizionara atunci cand intelectualii incearca sa arunce priviri in viitor, si atunci arunca in exces cu prefixul „post”. Post-cutare, post-cutare, post-etc. Uneori, aceasta opacitate este voita, deoarece nu e usor de combatut teoria, sustinuta de unele voci, potrivit careia finalul (neo) liberalismului ar fi acelasi cu finalul socialismului. Dealtfel vom recunoaste usor trasaturi comunistoide in lozincile si actiunea propagandista a simpatizantilor a ceea ce se autodenumeste „dreapta” in Romania:
    – lupta impotriva capitalului national, orice acumulare baneasca e considerata aprioric necinstita si duce catre inchisoare, fara o corecta discernere (bazele comunismului).
    – simplul denunt trimite cetateanul la inchisoare, sub forma preventiei, statul urmand a aduna probatoriul dupa ce cetateanul este deja inchis. Gravitatea acuzatiei si comportamentului au incetat sa devina un filtru al arestarilor preventive. Egalitatea la care cetateanul are dreptul in fata justitiei este compromisa. Invers decat normal, cetateanul trebuie sa isi demonstreze nevinovatia si nu acuzatorii vinovatia. In lipsa putintei de a demonstra nevinovatia, simpla acuzare aduce condamnarea. (justitia anilor ’50)
    – reprezentatii cetatenilor sunt presati cu scopul de a fi transformati in aprobatori ai executivului, fara nici un alt drept corespunzator functiei de reprezentare si de legiuire, cu exceptia unor drepturi banesti si dotari (Marea Adunare Nationala).
    – presa infiereaza si intocmeste liste negre continand date de contact ale politicienilor care se opun celor pe care ii serveste, astfel incat orice dezaxat sa poata deveni un atentator, vezi EVZ (presa brucaniana din anii ’50).
    – presedintele devine, din reprezentant, executiv (comunism, republici bananiere).

  81. 85 ZeV martie 29, 2015 la 11:27 am

    Doru Coarna

    Foarte ,,serioase” pobe au procurorii, dar in acest caz, ma intreb de ce este nevoie sa dea pe media, probele neserioase……interesant ca au dat si judecatorilor, in cazul Grebla, tot ,,probele neserioase”, din moment ce judecatorul a spus (de doua ori): ,,presupunerile nu tin loc de probe.”
    Unde naiba ascund procurorii ,,probele serioase” ? Prin celule, cu tot cu denuntatorii stransi cu usa, doar doar or screme vreo margica ?
    😉
    Va place tara numita Romania, asa cum arata ea, in prezent ?
    Daca ati plecat si v-ati stabilit peste mari si tari, va invidiez….aveti privilegiul sa fiti discriminat pozitiv. Dar, ATENTIE: DOAR in campanii si DOAR prin…vorbe (goale n.r.) care nu tin de foame. 😉
    Incep sa cred ca asistam la o lupta intre factiuni ale DNA (asa cum sugeraza Daniel Morar).
    Va reamintesc ca, printr-o scrisoare deschisa, NUMEROSI PROCURORI DNA au cerut lui Basescu sa nu o numeasca pe KOVESI, invocand lipsa de experienta a acesteia. Va amintiti ? EU NU UIT NIMIC.
    De asemeni, multi procurori din trupa lui Morar, au parasit DNA. Va asigur ca sunt bine informat.
    Deci, nu cred ca este vorba de un atac concertat impotriva PSD, asa cum presupune Radu Humor (caruia ii spun ca Udrea nu este pro-Ponta)..si Basescu a fost pe la reuniuni ale PSD, dar asta nu insemna ca este pro-Iliescu si/sau pro-Nastase A si spus ceva Basescu, urat, la adresa lui Ion Iliescu : ,,eu nu am chemat minerii in Bucuresti”.
    Asta nu inseamna ca nu le-a facilitat transportul pe CFR, dar asta e o alta chestiune, care, sper eu, va fi luata de procurori in vizor. Depinde din care aripa provine procurorul de caz.
    😉

  82. 86 ZeV martie 29, 2015 la 11:27 am

    probe…nu pobe
    scuze, ma grabesc
    (Z)

  83. 87 ZeV martie 29, 2015 la 11:34 am

    Ghita Bizonu’
    martie 28, 2015 la 10:34 am

    In ,,Gradina Domnului” este loc si pentru d-ta. (Z)

  84. 88 ZeV martie 29, 2015 la 11:39 am

    George Ban
    martie 29, 2015 la 9:35 am

    Solutia este sa strangem din dinti sa sa votam in continuare, fara sa cerem alesilor nostri minuni ca in filmele americane, DE CARE NOI ORICUM NU SUNTEM IN STARE, asa cum cer PAP-istii lu peste prajit cu nostalgii la purtator. (Z)

  85. 89 Centru martie 29, 2015 la 12:20 pm

    @Luminita Arhire – nu confundati primitivii cu sapte clase , plini de ranchiuna si ura proletara , emigrati in doua tari surori latine unde ne strica reputatia prin lipsa lor de educatie cu romanii ramasi acasa si cu romanii educati .
    Nu sunt romanii sensibili la buna guvernare ?
    La lucrarile din infrastructura ?
    Sunt foarte sensibili , simt ca Tara lor progreseaza si viitorul lor poate fi mai bun .
    Trebuia sa vedeti bucuria teleormanenilor cand Alexandria , resedinta lor de judet , a avut acum doi ani centura ei ocolitoare . Sa vedeti expresiile incantate ale romanilor intorsi in tara si care sunt incantati de cei 30 de kilometri de autostrada intre Timisoara si Arad , vorbesc peste tot in strainatate de ei . Bucuria sucevenilor acum trei zile – patru km din centura Sucevei sunt gata – prima investitie in infrastructura in Moldova in 25 de ani , dupa o zisa centura a Iasiului si o pista de aeroport la Iasi .
    Nu , romanii sunt foarte atenti la ce inseamna modernizare , constructie , progres in tara lor . Imi amintesc cat de suparati erau oamenii cand Basescu a oprit in 2005 autostrada Transilvania , pe care a inlocuit-o cu autostrada din Banat nu in 2006 , ci prin lucrari care au inceput de abia in 2010 , 5 ani mai tarziu !

  86. 90 Ghita Bizonu' martie 29, 2015 la 1:15 pm

    De vazuttabelul de la https://decablogulmuschetarilor.wordpress.com/2015/03/25/dusmanii-poporului/#comment-35284

    si poa de citit asta : https://cristidanilet.wordpress.com/2015/03/02/arestarea-este-regula/
    Data find „Calitatea” aluai este de ras in sensu ca gura pacatosului …

  87. 91 blogideologic martie 29, 2015 la 2:04 pm

    @ Delaviţădevie
    Poteca asociativă (link, URL) pe care am pus-o trimite la un forum franţuzesc unde afli ce-s, ori cine-s „trolii” într-acel context. Eu scriam pe româneşte că : +se elimină dreptul regalian al statelor de a face educaţie în limba naţională şi oficială a statelor. Domeniul educaţional e transformat asrfel într-o imensă piaţă lucrativă, în care interesele pentru profit americane îşi vor spune cuvântul. Se iluzionează cei care cred că educaţia americană este mai bună decât educaţia noastră. Prin şcolile charter, principiile educaţionale jeffersoniene sunt puse sub restricţie, practic este o contra-revoluţie ce distruge modernitatea pentru a instala post-modernitatea vagă.+ Să lămuresc : În acord cu Gilbert Adair, postmodernismul este un interregnum hibrid şi straniu care precede viitorul, o zonă unde principiile şi preocupările superioare ale modernismului au încetat să funcţioneze, înainte de a fi fost înlocuite cu un nou sistem de valori. Gilbert Adair este un autor scoţian născut în anul 1944. El cunoaşte foarte bine setul de valori moderne, după cum a studiat şi caracteristicile tranziţiei la postmodernism. Analizele şi criticile culturale prezente în scrierile lui Gilbert Adair ne demonstrează că spiritul iluminismului scoţian este încă viu. Gilbert Adair a elaborat multe fraze celebre, care sunt citate frecvent. Cel mai mult îmi place, la acest moment, următorul excerpt din opera lui Gilbert Adair : “Postmodernism is, almost by definition, a transitional cusp of social, cultural, economic and ideological history when modernism’s high-minded principles and preoccupations have ceased to function, but before they have been replaced with a totally new system of values. It represents a moment of suspension before the batteries are recharged for the new millennium, an acknowledgment that preceding the future is a strange and hybrid interregnum that might be called the last gasp of the past.” The Postmodernist Always Rings Twice (Postmodernistul sună întotdeauna de două ori), cartea lui Gilbert Adair din anul 1992. Am să încerc să traduc: “Postmodernismul este, aproape prin definiţie, un punct tranziţional unde se intersectează arcele istoriei ideologice, economice, culturale şi sociale, când principiile şi preocupările superioare ale modernismului au încetat să funcţioneze, dar aceasta s – a produs înainte ca ele să fi fost înlocuite de un sistem de valori cu totul nou. El reprezintă un moment de suspendare înainte ca bateriile să fi fost încărcate pentru noul mileniu, şi o menţionare că viitorul este precedat de un interregnum hibrid şi straniu, care poate fi denumit ultima noastră inspiraţie din trecut.”

  88. 92 cristina martie 29, 2015 la 2:33 pm

    Luati pisicutele in casa. Ingrijirea unui animal este benefica pentru sanatate. 🙂

  89. 93 alice martie 29, 2015 la 3:10 pm

    Multa sanatate sa aveti liniste si multa putere sa va recuperati.tara si tinerii ei au multa nevoie de Profesorul si Prim Ministrul Adrian Nastase.

  90. 94 T-Rex martie 29, 2015 la 3:10 pm

    @Zev, americanii „ne-au dat”, adica au dat lumii multe, si lucruri bune, si mai putin bune. Recent, ei au dat lumii Internetul, asa ca, datorita lor putem azi comunica aici. Sigur, e tot in avantajul lor, pentru ca il controleaza si ne controleaza…guritzele si creierashul :). Dar si rusii si chinezii si „ai nostri” ar face si fac la fel.

    De acord cu Ambasadele unor state care sunt un fel de Komisariate. Poate unele sunt bine intentionate, poate altele nu, poate unele pozitii sunt bine intentionate, altele nu. Dar, se vede ca cel putin Ambasada SUA se straduieste in ultima perioada, cred gratie si faptului ca au un diplomat de cariera ca insarcinat cu afaceri ad-interim, sa schimbe putin strategia de comunicare. De cind a plecat Gitenstein, nu am mai auzit sa mai stoarca lacrimi Basescu pe acolo. Si nici nu i-au dat un post la NATO, asa cum se zvonea. Problema lor e ca au prea multe probleme si interne si externe, iar tari ca Romania, atita timp cit sunt stabile si nu trebuie sa le scarpine intre cornitze, atunci nu se prea baga. Fiecare aliat e un pic altfel, si noroc cu Merkel ca au numarul ei de telefon :).

  91. 95 blogideologic martie 29, 2015 la 3:19 pm

    Văd că-s iar prezenţi pe blog – după o pauză de vreo 2, 3 ani- mulţi activişti din echipa Monica Macovei. Unii-s mai vechi, alţii sunt „proaspeţi”.

  92. 96 Doru Coarna martie 29, 2015 la 3:23 pm

    @ ZeV,

    nu avem de unde sa stim ce contin cu adevarat dosarele DNA, ar trebui sa fim judecatori si sa ne pice taman cazul respectiv… Probabil ca acele chestii grele nu sunt oferite presei, nu cred ca opinia publica ar suporta sa vada nivelul real al hotiei din Romania, luxul unora, etc… Daca procurorii mai gasesc vreo cativa d-astia cu muzee prin pereti, sa nu te miri ca romanul mai vrea o revolutie… Si era vorba despre un primar de orasel!

    Dar cred ca ajunge cu, si despre, corupti…are cine se ocupa de ei… Noi ar trebui sa avem alte preocupari, de pilda daca paruiala generala incepe inca de anul asta sau in 2018, cand estimez eu… Ideea e simpla, prima bresa in UE, Grecia, moneda, va fi semnalul ca Rusia poate accelera fatis refacerea imperiului… Atat rusii cat si americanii stiu ca pacea si iubirea nu tin, trebuie echilibru dinamic, balans, negocieri, frictiuni, antiteze, astea reprezinta motorul ambitiei, al dezvoltarii, al tehnologiei, al cresterii! Rasa umana salta doar constransa de imprejurari, daca-i lasau pe hipiotii de odinioara in plata lor azi aveam retard generalizat… Normal ca pana la urma fraierii platesc asta, dar chiar asta-i ratiunea! Din criza globala se iese prin efort, si cine crezi ca va sustine acel efort, miliardarii lumii? Ca de obicei, natiunile si saracii lor care, oricum, sunt obisnuiti sa stranga cureaua… Miliardarii vor incasa doar contravaloarea furniturilor livrate…

    Poate ti se pare cinic, dar altceva nu s-a inventat, asa ca se aplica ceea ce se stie ca functioneaza… Presa va urla, plaiesii se vor incorpora, veteranii se vor eschiva, beizadelele se vor infige, ministrul finantelor nu va mai ridica din umeri ci va spune ca totul pt front, totul pt victorie, apoi pt natiune, apoi pt reconstructie… si tot asa pana cand vom afla ca aceeasi roata a mai facut o tura si fazanii sunt aceeasi, poate doar mai putini…

    Macar de-am reusi sa ne pastram granitele…

    Eu inteleg ca unii nu pot accepta ca se fura tot mai greu, trebuie tulburate nitel apele si asta peste tot, asa ca treaba va merge ca unsa… mai ales la noi… N-ai idee cata fericire vor incerca astia regasind astfel solutia la toate problemele… Cu exaltare ne vor arunca in put asigurandu-ne ca ne scot ei cu ciutura mai tarziu, cand lucrurile s-au calmat…

  93. 97 T-Rex martie 29, 2015 la 3:47 pm

    Nici alte tari nu vor sa dea cetatenilor lor din diaspora dreptul de vot. Iata, guvernul Canadei este sanctionat de judecatori. Argumentul invocat de guvern este ca cetatenii care au parasit Canada (expats) au pierdut contactul cu tara si este nedrept sa beneficieze de acelasi drept ca si cetatenii canadieni rezidenti in Canada.

    „A decision by the Ontario Superior Court last spring said preventing Canadian citizens who’ve been living abroad for more than five years from voting was unconstitutional.
    The government argued at the time that it was important to limit voting to citizens who resided in the country to ensure they had a connection with the country’s affairs.
    Government ‘not persuasive’
    Ontario Supreme Court Justice Michael Penny wrote, „The [government] essentially argues that allowing non-residents to vote is unfair to resident Canadians because resident Canadians live here and are, on a day-to-day basis, subject to Canada’s laws and live with the consequences of Parliament’s decisions.”

    https://ca.news.yahoo.com/expat-voters-rights-battle-costs-090000351.html

  94. 98 Luminita Arhire martie 29, 2015 la 4:23 pm

    @centru

    Şi , după ce au fost ei aşa de supăraţi pe Băsescu Traian că i-a tăiat de la autostradă, vă mai amintiţi cu cine au votat cetăţenii ardeleni, în marea lor majoritate, la preşedinţie, în 2009, speriaţi că vin comuniştii ? Ca să nu mai spun că în 2014 au votat cu „TATA AUTOSTRĂZILOR” , la fel de speriaţi că vin comuniştii, tocmai când Ponta îşi sufleca mai abitir mânecile şi începea să se vadă şi ceva concret în infrastructură.

    A, sau poate, subliminal, dorinţa lor de a-l vedea pe Şova la beci e tot din cauză de „Marile proiecte” !

    Poate că e poporul sensibil la buna guvernare, aşa, în general, dar are momente când nu este deloc pătruns de progres , şi momentele acelea sunt de obicei când votează. Atunci ştampilează amarnic , cu lacrimi în ochi, pentru că e Stolojan pe ducă sau pentru că nepotul de soră al vecinului n-a putut să voteze la Paris , deşi s-a aşezat de 15 ori la coadă şi a trimis şi 20 de filmuleţe în România cu coada luată din unghiuri diferite.

    @George Ban

    Nu cred că este vorba de frică , este vorba de lipsă de organizare. Mai este vorba şi despre o lipsă cronică de discurs. Un tip de discurs care ar fi accesibil, coerent, onest , are mari şanse să fie receptat pozitiv. Or, eu nu am mai auzit un astfel de discurs de la marele miting USL din Bucureşti, când regretatul Emil Hossu a sintetizat în câteva cuvinte, spuse apăsat şi nu isteric, esenţa fenomenului Băsescu :”Vreau sa spun, în acelasi timp, că nu poate fi iubit cineva care nu iubeşte pe nimeni”.

    E adevărat că pe vremea lui Ceauşescu nu ieşea nimeni , dar acum ies numai ăia cu Statul de drept în gură. Deserviciul făcut României este mare, deoarece se crează aparenţa că ACEEA şi NUMAI ACCEA este societatea civilă şi că suntem toţi, într-un fel sau altul, reprezentaţi de acest tip de acţiuni.

    Or, când văd eu că îşi revendică reprezentarea mea Adrian Papahagi şi Monica Macovei, cred că este legitim să mi se întoarcă stomacul pe dos.

  95. 99 blogideologic martie 29, 2015 la 4:26 pm

    Nu înţeleg ce fel de „cercetare ştiinţifică” face universitarul Adrian Cioroianu http://www.romanialibera.ro/special/documentare/razbunare-sau-manipulare–cat-de-persecutati-au-fost-comunistii-372741

  96. 100 Pierit-au Dacii? martie 29, 2015 la 4:39 pm

    Bine ca v-ati intors cu bine, sa va fie stentul cu folos, sa zic asa ! Va doresc o viata activa si cu multa miscare, ca e mai sanatoasa decat 10 stenturi.

    Marea Exorcizare – cu tot respectul, buna metafora dar cred ca mai exact ar fi.. Marea Inlocuire, ai nostri cu ai lor/ sau cu oamenii lor. Mai cu seama se simte o boare din zona „partenerilor externi” – cum ii numeste junele Ponta.

    „Ma tem de tradare!!!”… dupa cum zicea Branzovenescu.

  97. 101 blogideologic martie 29, 2015 la 5:06 pm

    “Captura geştaltului înseamnă dezvoltarea unui instinct pentru problemele importante.”

  98. 102 Sibilla martie 29, 2015 la 5:14 pm

    Sănătate și numai Bine, AN !!

  99. 103 Cris martie 29, 2015 la 6:07 pm

    @ Luminita Arhire:

    Or să-mi lipsească expresiile cristoiești „repet încă o dată” și „să ne lămurim!”

  100. 104 Goiz Delavigne martie 29, 2015 la 6:22 pm

    @blogideologic; este o impolitete sa ma trimiti sa scotocesc prin internet dupa o informatie pe care o ai, la un subiect pe care tu l-ai adus in discutie; de ce ai mai propus subiectul, atunci?ca sa poti scrie „du-te si cauta?” organizezi un concurs cine stie castiga, fara premii? In fine, pot presupune ca, de fapt, nu te-ai lamurit si atunci nici tu nu poti lamuri pe altcineva. Ori ca nu te pretuiesti decat pe tine si timpul tau. Bravo pentru consideratiile despre Adair, doar ca si definitia lui despre un post – ceva arata destul de clar ca este vorba de un pre – altceva. Uite, acest altceva, pe care nimeni nu doreste sa il defineasca, ma intereseaza pe mine. Uite, de exemplu, sa iau o afirmatie a betivului Dughin, asta fiindca mai trec in zbor pe aici concediatii de la vorbeste Moscova: Dughin nu rateaza nici el ocazia, in vizionarismul sau, de a tranti un „post – ceva” afirmand ca Rusia se afla in post-liberalism. Care post-liberalism nu este un neo-liberalism, fiindca nu discutam despre posibilitatea interventiei statului in general ca organizator si in special in economie si nici despre libertati ca functii sociale. Nici despre lupta impotriva monopolului, care vine din liberalismul clasic. Nici despre democratie, fiindca liberalismul poate exista si in afara democratiei. Ca o concluzie, in loc sa tot zicem din ce iesim, nu ma bine sa anticipam in ce intram?

  101. 105 blogideologic martie 29, 2015 la 11:23 pm

    Geştaltul intervine în asociaţionism ca o intuiţie entelehică : Intuiţia actualizărilor.

  102. 106 ZeV martie 30, 2015 la 9:08 am

    Goiz Delavigne
    martie 29, 2015 la 6:22 pm

    Chiar nu v-ati prins ? Domnul blogideologic urmareste doua sopuri:
    1. Scopul principal:
    Sa ne aduca pe blogul domniei sale, unde, probabil, este dispus sa ,,traduca”. 😉
    2. Scopul de rezerva:
    Daca nu vrem sa-i punem intrebari pe blogul dumnealui, vine cu alte postari si mai absconse/criptate/ermetice, din dorinta malefica de a face misto de noi. 😉

  103. 107 blogideologic martie 30, 2015 la 9:28 am

    @ Delaviţă
    Chestia cu “post” în cultura noastră a fost introdusă de Mircea Cărtărescu în cartea cu pretenţii multe chemată POSTMODERNISMUL ROMÂNESC, cu Postfaţă de PAUL CORNEA http://www.scribd.com/doc/13080205/Mircea-Cartarescu-Postmodernismul-Romanesc

  104. 108 blogideologic martie 30, 2015 la 9:52 am

    @ Delaviţă întreabă : „Ca o concluzie, in loc sa tot zicem din ce iesim, nu ma bine sa anticipam in ce intram?”
    Cred că nu m-ai înţeles bine. Eu nu m-am lamentat „din ce ieşim”, m-am plâns doar că alţii, prea-puternicii lumii, ne forţează ieşirea din sfera valorilor create printr-un acquis ori printr-o infuzie de universalism (întâmplată, cum zicea Vasile Pârvan, atunci când în Egipt domnea dinastia 26-a, saitică, dar un remarcabil istoric secui de la noi, Zoltan Sekely, demonstrează arheologic că asta s-ar fi întâmplat mai devreme, în dinastia 18-a, în fine, Mihail Kogălniceanu pleda pentru dinastia 12-a). Privitor la cererea ta „să anticipăm”, eu nu sînt Mafalda. Dar sîntem deja în Apocalips, asta-i o certitudine. Deşi, după Sir Isaac Newton, ne-ar mai fi rămas câţiva ani. Aici Newton mi se pare la fel de candid şi de optimist ca şi oponentul său, Leibniz

  105. 109 blogideologic martie 30, 2015 la 10:16 am

    @ Delaviţă
    Asta-i natura blogului AN : „de elită.”

  106. 110 Theodora martie 30, 2015 la 10:21 am

    @Luminita Arhire
    Aveti dreptate, nu este suficient dar macar eu am reactionat cumva.
    Din fericire articolul meu a fost bine receptionat pe facebook. Are peste 3000 de distribuiri ceea ce pentru un blog simplu ca al meu este un rezultat foarte bun. Articolul a creat un mic val de emotie. Au prelaut mai intai prietenii, pe urma prietenii prietenilor si prietenii prietenilor prietenilor 🙂
    Am scris pentru ca nu am vazut nici o reactie la liderii aliantei PSD+PC+UNPR si asta m-a enervat.
    Am uitat sa va spun, linkul articolului a fost distribuit si pe paginile de facebook ale unor ambasade. Asa mi s-a spus. Nu le-am distribuit eu.
    Este adevarat ca ar trebui sa iesim si noi in strada. Si va asigur ca daca vor iesi cel putin 20 – 30 de oameni voi iesi si eu sa protestez.
    Sunt unul dintre romanii care, in 2012 au protestat in ger si viscol la -20 de grade Celsius, in Piata Universitatii. Sunt unul dintre romanii care s-au plimbat impreuna cu un senator al Romaniei in jurul Palatului Cotroceni atunci cand CCR a hotarat ca referendmul nu este valabil.
    Da, deci promit ca ies cu o pancarta pe care va scrie: „”OPRIȚI ABUZUL ASUPRA PARLAMENTULUI!”

  107. 111 Centru martie 30, 2015 la 12:51 pm

    @Luminita Arhire – in 2009 PSD avea guvern comun cu Boc , partidul era foarte , foarte putin lizibil . Nu uitati ca in 2009 am avut votul masiv pro-Basescu al ” baccalaureat moins 5 ans ” din Italia si Spania ; votul pentru Basescu e votul populatiei needucate . Basescu a fost idolul muncitorului roman ( sofer de camion , mecanic in service auto , frezor , debitor de chestestea etc ) in anii 2005-2010 , ca era vorba de pitestean , de oradean sau ploiestean sau nu . Iar judetele din Ardealul de Nord , cele mai sarace ( Salajul , Maramuresul , Bistrita , chiar Satu Mare ) au votat traditional PSD .

  108. 112 blogideologic martie 31, 2015 la 7:02 am

    @Goiz Delavigne
    Ignoranţa agresivă este semn de FB.

  109. 113 Hugo Koelmel martie 31, 2015 la 6:22 pm

    @blogideologic. Ignoranta agresiva a cui?

  110. 114 Hugo Koelmel martie 31, 2015 la 6:23 pm

    @blogideologic. Comentariul tau de la 10:16. Asa. Si?

  111. 115 Hugo Koelmel martie 31, 2015 la 6:47 pm

    @blogideologic; comentariul tau de la 9:52, cel de la 9:28 si, in general, sirul tau de comentarii in dialog cu mine; te-am lasat sa te desfasori ca sa vad si eu cum esti; rezultatul este doi de zece media 4, cum zicea candva primul meu profesor de sport. Ti-am atras atentia asupra unei lipse de politete si, in loc sa oferi, civilizat scuze, te-ai suparat pe mine, apoi ai abandonat subiectele unde ai simtit ca nu-i chiar OK, ai inceput sa faci ironii pe seama nick-ului, gen „bling-bling ideologic” de odinioara, sa muti dialogul catre alte subiecte, unul lipsit de o traducere exacta in romaneste si care poate fi considerat ca fiind forma, sau structura, cu un inteles si in functie de context si domeniu, ai fost din nou nepoliticos, trimitandu-ma sa scotocesc in internet, dupa care ai luat comentarii ale mele ca fiindu-ti ostile. Si ai gresit. Imi pare rau. Pentru tine. Poate ca nivelul tau cultural este deosebit, poate ca doar tu te califici ca elita pentru nivelul blogului, insa sentimentul pe care mi l-ai creat este acela ca imi pierd vremea in dialog cu tine. Bye bye, Titus Filipas!

  112. 116 mihai aprilie 2, 2015 la 11:00 pm

    daca tot ati venit la Cornu,

    un remediu contra vanatorii: fotografia wild-life .

    este mult mai greu (si uneori mai periculos) sa fotografiezi un animal salbatic decat sa-l impusti.
    plus ca e sezonul deschis non stop 🙂

    numai bine


  1. 1 “Fara limitari”… « Motanul Incaltat Trackback pe martie 28, 2015 la 6:38 pm
  2. 2 @ Delaviţădevie | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe martie 29, 2015 la 2:14 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!