Ceremonie la Bruxelles

Astazi, la ora 19 -ora Bucurestiului – va avea loc, la Bruxelles, ceremonia prin care Fundatia Europeana Titulescu, impreuna cu grupul europarlamentarilor romani, va dona Parlamentului European un bust in bronz reprezentandu-l pe Nicolae Titulescu.

In felul acesta, marele diplomat roman si european isi va afla locul in galeria de personalitati din cladirea Parlamentului European. Sculptura ii apartine artistului Doru Dragusin, ce va fi, de asemenea, prezent aici. La ceremonie va fi prezent si vicepresedintele Parlamentului – Miguel Angel Martinez, un vechi prieten al Romaniei.

In acest fel, continuam actiunile prin care „fixam” in diferite capitale si orase europene prin aceste busturi- am inceput cu Geneva, in urma cu 13 ani – contributia diplomatiei romanesti la dezbaterea marilor teme ale continentului.

Am ajuns, de dimineata, in Bruxelles, unde este o vreme superba. Va voi povesti maine cum a fost.

55 Răspunsuri to “Ceremonie la Bruxelles”


 1. 1 Cris decembrie 3, 2013 la 6:05 pm

  Bravo! Bravo! Bravo!
  Felicitări fundației și dv.!

 2. 2 George Hălărescu decembrie 3, 2013 la 6:12 pm

  În clădirea Parlamentul European din Bruxelles a început la această oră ceremonia de dezvelire a bustului diplomatului român, Nicolae Titulescu.
  Sculptura a fost realizată în bronz de artistul Doru Drăgușin și este donată Legislativului Comunitar de „Fundația Europeana Titulescu”.
  La eveniment participă alături de grupul europarlamentarilor români și vicepreședintele Parlamentului – Miguel Angel Martinez.
  Statuia a fost așezată în galeria personalităților europene, care au marcat istoria bătrânului continent.
  Radio Trinitas, ora 19

 3. 3 blogideologic decembrie 3, 2013 la 6:22 pm

  Foarte interesant să îl găsesc pe Camil Petrescu ancorat prin “noocraţie” într-o temă fundamentală din schisma secolului XI. Acum înţeleg de ce şi-a depus un text fundamental în Biblioteca Vaticanului.

 4. 4 ZeV decembrie 3, 2013 la 7:57 pm

  blogideologic
  Simturile fundamentale sunt doar cai de patrundere a efectelor diversilor stimuli catre zonele de procesare ale creierului. Omul ,,realizeaza” ce simte, deoarece asa decide unitatea centrala.
  Frica, teama, sunt interpolari si transcendentze ale simturilor de baza si tin de mecanismul de autoaparare si conservare.
  Aparent paradoxal, frica, teama, sunt amplificate de rationalizarea redundanta a fenomenelor
  De aceea, uneori, este dincolo de bine sa gandim prea mult inainte de a lua o decizie.
  Iata ce se intampla cu anumite proiecte, care, ar putea aduce comunitatii mult mai multe avantaje decat dezavantaje. Desigur, daca ne-am putea controla mai eficient egoul, imaginatia si spiritul excesiv de anticipatie, cel care se intersecteaza de cele mai multe ori cu fantezia pura.

 5. 5 Olga Bucataru decembrie 3, 2013 la 8:20 pm

  M-am bucurat enorm cand v-am vazut la Bruxelles . Olga Bucataru

 6. 6 Adrian Malaescu decembrie 3, 2013 la 8:21 pm

  Buna seara Domnule Adrian Nastase ! M-am tot gandit cum sa facem sa introducem in programul laptele si cornul si o bucatica de unt, ca aceea care se serveste in restaurantele de lux.

  Am vorbit cu Dl Petrache de la Ecolact si spune ca tehnic este posibil intrucat si in Suedia se procedeaza astfel. Copii primesc unt, corn, fruct si lapte. Daca tot avem posibilitatea sa ajutam copii, cred ca si Sf. Nicolae va va fi alaturi. Faptele nevazute raman reper in istorie ! Cu drag, caligraful Adrian Malaescu

 7. 7 Alex decembrie 3, 2013 la 11:16 pm

  Domnule Nastase,

  de ce nu informati natiunea ca simbata va veti afla la Viena?

  Poate ca ar interesant de stiut, cel putin pentru noi, cei din zona ?

  Cu stima,

 8. 8 Dezideriu Dudas decembrie 3, 2013 la 11:23 pm

  Cum in fata Centrului Cultural Pompidou din Paris „sta” Brancusi, era normal ca si la Parlamentul European sa stea (si) Titulescu ! Felicitari pentru initiativa D-le Nastase !

  Redau in FINAL, din cartea postata si in materialul anterior, „Brancusi Titulescu – Suflete pereche”, un fragment de dialog esentializat intre cei doi „giganti ai spiritului romanesc” ( preluat de mine in 8 octombrie a.c. si transmis si d-lui Dorin Tudoran in 15 octombrie a.c. ). Poate ca „spiritualizarea materiei” infaptuita de Brancusi, va reusi, in timp, sa infranga „materializarea spiritului” care a cuprins evolutia civilizatiei…Daca Titulescu-politicianul l-a inteles atat de fidel pe Brancusi-artistul, poate ca lumea artistica va intoarce reverenta catre lumea politica…O singura precizare aici : un politician serios nu va mai putea lucra „cu bucurie”, cum o facea Brancusi odata ( din contextul final al comentariului ) !

  Redau mai jos trei idei ale lui Brancusi ( din cartea mentionata ) alese de mine, care poate vor incita… Nu le comentez, desi „divinitatea” ceea…, de la sfarsit…, ma cam nelinisteste….Si, de aceea, redau ideea principala pe care am retinut-o eu din filozofia de viata a lui Brancusi : „Nu e greu sa faci un lucru, e greu sa te pui in situatia de a face ! „. In „traducere contextualizata”: Nu cred ca trebuie sa lasam divinitatea chiar in seama dracilor, desi Ion Dezideriu Sarbu ne avertizase ca lumea noastra s-a indracit ! Cum scriam, nu e greu sa o facem, e greu sa ne punem in acea situatie ! Unii s-au specializat chiar in astfel de „forte contrare”…Daca pe vremea lui Brancusi acele forte erau cat de cat naturale, acum, mai rar…

  1.”Ce-i pasă plugului dacă aruncă brazde peste foi uscate, când pe urma lui răsare grâu care are să hrănească oameni? „ (Aşa grăit-a Brâncuşi, IX.d)
  2.”Trebuie să urci foarte sus, ca să vezi foarte departe. (Aşa grăit-a Brâncuşi, XII.70a) Să vezi departe este una, să ajungi acolo este altceva.” (Aşa grăit-a Brâncuşi, XII.73a)
  3.”La capătul drumului ca şi dincolo de el, totul se confundă cu divinitatea.” (Aşa grăit-a Brâncuşi, X.2n)

  FINAL :

  Dă clic pentru a accesa Brancusi-Titulescu.-Suflete-pereche.pdf

  NICOLAE TITULESCU = NT
  CONSTANTIN BRANCUSI = CB

  „CB : Eu cu noul meu, vin din ceva foarte vechi.
  NT : Deci, tinzi spre un fel de spiritualizare a materiei…

  Şi Brâncuşi a făcut o mişcare de apropiere.
  Răspunde apăsat:

  CB : Nu „un fel“. De-a dreptul! Da, vreau să descopăr spiritul materiei, să aflu sufletul
  lucrurilor. Vreau ca materia să trăiască potrivit legilor ei. Ştie ea mai bine ca noi, care e adevărul…

  Titulescu, glas coborât, ca pentru sine:

  NT: E parcă un mesaj transmis prin necuvântător. O tindere spre universal.
  CB : Da. Asta am căutat: drum spre universal. De aceea, necuvântătoarele mele nu se află în nicio carte de zoologie. Şi tot astfel, fiinţele cioplite de mine, chiar dacă unele au nume, eu nu le pot atribui nicio stare civilă… Am căutat tot esenţa, caracterul profund…Ideea personalităţii lor care să fie simbol de puritate, de graţie, de mister, de frământare, de avânt. Şi am credinţa că, dacă am putut smulge materiei adevărul ei, spiritul, şi să-l cuprind în acea ideecheie, exprimată în lemn, în marmoră ori bronz am aflat şi calea spre cugetul şi sensibilitatea aceluia care contemplă sculpturile mele. Şi el va adăuga, din propriul lui spirit, frământat, trezit spre frumos, o mulţime de impresii, de sugerări creatoare. Şi va colabora, se va înfrăţi cu mine în acele clipe. Îmi va îmbogăţi creaţia…

  S-a oprit. Nu ne-a mai privit. Tăcerea s-a lăsat clipe lungi. Apoi, Titulescu s-a ridicat, a venit în faţa lui Brâncuşi, care s-a sculat şi el în picioare. Era un Titulescu puţin obişnuit. Parcă mai mic!…

  NT : Da. Minunat, meştere Manole!

  S-au îmbrăţişat deodată, în sincron. Cald.

  CB : Îmi spui „Manole“. Dar acela şi-a îngropat în piatră iubita. A lucrat cu durerea cea cumplită. Eu lucrez cu bucurie, ministrule! „

 9. 9 Ghita Bizonu' decembrie 4, 2013 la 12:48 am

  Kuku a iesit si a gavarit : bugetu e de porc si nu o sa il semnez. A mai iesit si a speechiut : acordu’ cu FMi nu o sa il semnez ca e nasol si de porc.

  Tata socru’ a uitat cestia cu iertatu’ gresitilor sai si a cotcodacit : “E iresponsabil, se apropie de demenţă şi lucru ăsta nu e bun. Nu avem nevoie de asta. Avem nevoie de linişte, suntem în perioada sărbătorilor, acum ne confruntăm pe buget, că nu vrea Băsescu buget, acordul cu FMI, că nu vrea Băsecu acord cu FMI. Mâine ce nu mai vrea? Nu mai vrea să trăim, şi atunci noi suntem de acord?” da nu parea stie ce poate ce nu si daca poate.

  Intrebat ce se întâmplă cu acordul de coabitare ginerele lu tata socru cunoscut ca si Coabitacu se da lovit la fizionomie (de fapt la ficati si ##### ) “Acordul de coabitare e ca şi acordul cu FMI: e suspendat de preşedinte până când domnia sa e de acord să semneze”. si se mai sucare ca cica cum “E evident că preşedintele nu mai respectă acest lucru, deoarece politica fiscală şi bugetară aparţine Guvernului şi Parlamentului, în niciun caz nu preşedintelui. Nu e o chestie de politică externă. E evident un abuz”.
  Ei nu zau Franzjosephus ? Pai oare cine a acceptata abuzul ca ”principiu”. Io Bizonu’ sau profu’ de nedrept Ponta? Oare cine a semnat ca Dacă sunt puncte de vedere diferite, va avea prioritate decidentul final. fara sa se intrebe cine dna ma-sa e decidentu’ final? Cine a accptat ca cum să continue practica aprobării mandatelor de reprezentare de către Preşedintele României şi prezentarea rapoartelor la sosirea din delegaţii. adica bocceala din timpu cand Nuti canta cucoseste si la Cotroceni si la Victiroa (poa si la Cocos acasa pana se satura ala !!)

  Cine oare ? Si cine se ratoaia lasati-ma-ti sa guvernez ! – adica votacii sai nu il lasau sa guverneze , cine uita ca tocmai a castigat alegerile cu 70% ?!

  Asa cum putea prevedea orice om normal la cap (adica neatins de deficineta mintala cunoscuta ca intelctualism) stia ca urmarea “ACORDULului DE COLABORARE INSTITUŢIONALĂ” nu va putrea fi decat cel de zilili astea. Fiindca doctoru’ si profesoru’ in nedrept a acceptat ca sub propria sa semnatura sa transceada constitutiei si sa intareasca prerogatiovele prezidentiale .. Acum nu stiu de ce se supara .. nici el si nici tata socru cel care s-a purtat de parca alica il lovise in cap!!

  Deci sa facem unm mic inventar al “coabitarii” /
  – a nemultumit votacii
  – a introdus nsite “pririttai” ale guvernului care erau ale presedintelui
  – a fost prilej nesfarsit de fitile si gusteri la adresa USL
  – a adus-o pe Codruta la DNA . Adica geaba se plange el ca audturi si plangeri la procuratura.. Nu tine. E alegerea ta Victore ..
  – a ajuns de unde a plecat.

  Ca i-a fost frica ca Base ii va da la gioale … in momentul in care victoria sa electorala inchisese gura oricui. Azi Base ii da la gioale, ii da coate in ficati si cu genunchiu’ unde a interzis marchizu’ de Queensbury …
  Ins azi parte e electoratului antinsesit este in cel mai bun “dezabuzat”. Ca prea i s-a cantat AMR nu stiu cate spataluni. Ei bine se pare ca pentru Tontelu urmeaza 50 de saptamani foarte grele …

  Si cand te gandesti ca ma fots acuzat c asunt din Partidul Anti Ponta. Ca de ce ii zic Tonta. Ca de ce.. Uite d’aia de ce ii afc e azi Baselu. Iese kuku si se duce dracului bugetu, acord FMI cu urmarile de rigoare. Si cica eu nu il lasam sa guvernenze!

  Pana una alta “coabitarea” s-a vazut ca a fots o cotaiala ancilara petrecuta in graba in magazia de lemne ca domnu era nitel cam matrafoxat …

 10. 10 nastase decembrie 4, 2013 la 8:26 am

  Alex,
  Am asteptat sa ma intorc, mai intai, de la Bruxelles…
  Maine, voi anunta actiunea de la Viena.

 11. 11 nastase decembrie 4, 2013 la 8:28 am

  Olga Bucataru,

  Multumesc foarte mult…

 12. 12 blogideologic decembrie 4, 2013 la 8:42 am

  @ZeV
  Sunt doar „cinci simţuri”, ăsta-i adevărul. S-a schimbat cumva anatomic omul de la Aristotel încoace ? A, da, am auzit că mai recent s-a descoperit un ligament care nu era înregistrat de Vesalius.

 13. 13 blogideologic decembrie 4, 2013 la 8:48 am

  O întrebare sinceră este legată de onestitatea evaluărilor financiare şi tehnologice de pe Wall Street şi din Silicon Valley : Este vorba de prea multă lăcomie şi de o bulă speculativă gata să explodeze ? Într-adevăr, preţurile pe piaţa de acţiuni ating cote maxime, în vreme ce câştigurile stagnează. Majoritatea analiştilor consideră că situaţia este foarte neplăcută. În realitate, doar Fed susţine piaţa. Criza economică şi încercările de a-i găsi rezolvarea au creat totodată o mulţime de termeni în globish. Unul dintre aceştia este mai cunoscut sub acronimul QE. Care provine de la sintagma “Quantitative easing”. “A sili pe un popor să înveţe altă limbă însemnează a-l tâmpi, a-l face intelectual inept, deci şi economic şi politic inept” scria cu un veac şi jumătate în urmă Mihai Eminescu. Pe româneşte, “Quantitative easing” s-ar traduce prin sintagma mai prelungită: “Politică monetară neconvenţională”. Ori prin “flexibilizare cantitativă” destinată să reducă dobânzile bancare pe termen lung şi să faciliteze împrumutul. Politica monetară neconvenţională înseamnă politica dusă de unele bănci centrale de a crea bani „ex nihilo”, adică fără suport în economia reală. Aceşti bani fictivi sunt daţi apoi unor instituţii financiare de rang mai mic, contra unor titluri financiare eliberate de acele instituţii, titluri financiare care intră în posesia statului. Stat care este format din contribuabili. Care vor plăti până la urmă în bani reali. Cuvântul ‘Quantitative’ se referă aici la faptul că a fost creată o cantitate specifică de bani. Cuvântul ‘easing’ se referă la reducerea presiunii asupra băncilor rămase fără lichidităţi, şi care au primit banii creaţi „ex nihilo”. Care este natura banilor creaţi prin politica de Quantitative easing ? Aici nu există unanimitate. Monetarismul îi consideră bani exogeni, în vreme ce unele doctrine economice heterodoxe îi consideră bani endogeni. Motivul pentru această ultimă interpretare ? Quantitative easing ar fi, cum subliniam, un răspuns la cererea de credit. În general o bancă de tip central (Fed sau BCE) poate să influenţeze economia unei regiuni (statul federal USA, ori zona euro din UE) prin două tipuri de politică monetară, foarte distincte. Primul tip de politică monetară se referă la intervenţii în economie prin rata dobânzii bancare directoare şi prin tipărirea de bani. De obicei se începe cu micşorări graduale ale ratei dobânzii bancare directoare. Asta are efect de stimulent al economiei. Dar la un moment dat, inerent, se ajunge la rata dobânzii bancare directoare „zero” (sau foarte aproape de zero). De la acest moment începe tipărirea de bani. Dar amândouă abordările ţin de acelaşi tip de politică monetară. Însă tipărirea de bani are efect asupra economiei numai până la o frontieră chemată „capcana de lichiditate” (liquidity trap). De la acest moment, orice injecţie de bani în economie nu mai are efect, cererea de bani devine elastică. Destul de recent a fost inventat un nou tip de politică monetară care poate să treacă peste „capcana de lichiditate”. Cel de al doilea tip de politică monetară este desemnat prin acronimul QE (de la Quantitative Easing). Aici se începe printr-o operaţiune pe piaţă deschisă (Open Market Operation sau OMO). Pe vremuri, domnul Jean-Claude Trichet, când era preşedintele Băncii Centrale Europene, ordonase o asemenea operaţiune pe piaţă deschisă (care este de fapt doar prima parte din QE). Astfel, BCE a început să cumpere obligaţiuni de stat ale ţărilor fragile din zona euro. Ceea ce a redus presiunea de creştere a dobânzii promise de aceste obligaţiuni de stat la maturitate. BCE a făcut o politică monetară bună, printr-o operaţiune pe piaţă deschisă, dar nu a făcut un QE complet. Pentru QE complet trebuia să înscrie aceste titluri cumpărate în bilanţul de patrimoniu, prin ceea ce se cheamă ”expanding the balance sheet”(extensia bilanţului de patrimoniu). Flexibilizarea cantitativă este un tip special de politică monetară la care se recurge atunci când economia ajunge într-o „capcană a lichidităţilor” (liquidity trap). Termenul din urmă a fost propus de John Maynard Keynes, care analiza relaţia reciprocă de transformare între bani şi obligaţiuni atunci când există prea mulţi bani lichizi pe piaţă. Într-o „capcană a lichidităţilor”, deţinătorii de obligaţiuni le vând pentru a obţine bani lichizi. Deci la acel moment investiţiile de tip obligaţiuni nu mai funcţionează într-o economie. Cu vreo cincisprezece ani înainte de America, ştim că Japonia intrase într-o asemenea „capcană a lichidităţilor”. Aceasta antrenează ţara pe o spirală deflaţionistă, handicap major care se opune creşterii economice. Economiştii Don Patinkin şi Lloyd Metzler au arătat cum se poate ieşi dintr-o „capcană a lichidităţilor”. Prin folosirea unui efect specificat de britanicul Arthur Cecil Pigou. În virtutea „efectului Pigou”, cantitatea de bani care circulă într-o economie, bani cu putere de cumpărare, constituie un element important al cererii agregate. Am mai vorbit despre modelul macroeconomic IS-LM (http://en.wikipedia.org/wiki/IS/LM_model ). Prin „efectul Pigou” se produce o deplasare a curbei IS, şi politica monetară de tip flexibilizare cantitativă va fi din nou capabilă a stimula creşterea economică. Dar s-a ajuns la paradoxul ca operaţiunile pe piaţa bursieră să fie mai curând determinate prin anticiparea unor decizii ale Fed, decât de nişte principii economice solide, fundamentale. Poate culmea perversiunii pe piaţa bursieră este atinsă de faptul că ştirile economice reale şi bune, care în principiu ar trebui să insufle optimismul investitorilor, duc la o aplatizare sau o reducere a nivelului pe piaţa de acţiuni, pentru că ştirea economică bună este asociată într-un mod totalmente dăunător cu intuiţia, poate corectă, că banca de tip central îşi va stopa sprijinul ei către piaţă.

 14. 14 George Hălărescu decembrie 4, 2013 la 8:48 am

  Dragi colegi,
  Credeți că poporul român are vigurozitatea și diplomația să-l trimită în fruntea Comisiei Europene pe dl. A. Năstase?

  „Orice drum lung începe cu primul pas” A. Năstase preluare din cultura chineză.

 15. 15 Radu Humor decembrie 4, 2013 la 8:51 am

  Peste ani, se va spune că bustul din clădirea care a găzduit o vreme Parlamentul European este al unui vestit om politic român, care a reuşit prin mandatele lui succesive (premier-preşedinte) să egaleze performanţele unui alt cuplu celebru ( Putin-Medvedeev), reuşind împreună să ducă la dispariţia noii şi ameninţătoarei Uniuni, ce se profila a fii mai periculoasă decât cea sovietică ! 😉

  Bizoane, felicitări !

 16. 16 dlnimeni decembrie 4, 2013 la 8:55 am

  Bravo, domnule Nastase!

 17. 17 dlnimeni decembrie 4, 2013 la 9:18 am

  Vad ca dl Basescu nu a infiintat fundatia europeana Bacchus.

 18. 18 dlnimeni decembrie 4, 2013 la 9:26 am

  Oare unde o fi citit familia Basescu ca se pot face bani dind in judecata statul si, deci, fructificind aspectul lucrativ al justitiei? Nu mai zic, fiindca oricum dl Basescu nu ar recunoaste.

 19. 19 Centru decembrie 4, 2013 la 10:07 am

  Titulescu era vizionar dar si realist . Nu-si facea iluzii asupra caracterului regimurilor din Italia , Germania , Ungaria si URSS . De aceea a incercat , in limita puterilor lui , la Societatea Natiunilor , sa izoleze si sa slabeasca , pe cat posibil , Italia si Germania . Iar cu agresivul vecin din epoca , Ungaria , a ales , atat cat trufia si rasismul castei nobiliare la putere in Ungaria o permiteau , dialogul – stiind foarte bine ca era in fata unui guvern si regim care cerea totul sau nimic .
  Intorcandu-ma la zilele noastre , la lucruri mult mai prozaice , vorbind de realism ; ni se promit noi proiecte de infrastructura , unul mai atragator decat altul – continuarea autostrazii de la Campia Turzii la Targu Mures , 50 de km , lucru excelent si relativ usor de realizat , terminarea sectorului inceput de la Bors la Suplacu de Barcau – iarasi excelent , cale rapida pentru comert si investitii spre Ungaria si Vestul Europei , ba chiar autostrazi in Moldova la Bacau – cum sa nu ma bucur ?
  Numai ca toate aceste proiecte nu au nici macar inceput de licitatie , stiind ca in regimul Ponta depunerea caietului de sarcini dureaza 8 luni , studiul ofertelor un an , anuntarea castigatorului 8 luni iar apoi avem , cu legislatia actuala , punerea in discutie in tribunale timp de doi ani a intregului program guvernamental strategic prin contestatiile perdantilor – asta inseamna cel putin 4 ani in care nu se face efectiv nimic – cat a tinut Primul Razboi Mondial ! Un record .
  Nu ar fi bine intai , ca persoane rationale ce credem ca suntem , sa ne asiguram ca ce s-a inceput si lasat balta in plin delir voluntarist al lui Sova sa fie terminat ? Ma refer la legatura Arad Nadlac , 40 km , aproape terminati , reziliati de Mister Sova in noiembrie 2012 , respectiv iunie 2013 , ambele fara constructor desemnat – nu ar trebui intai gasite solutii rapide pentru terminarea lor , in cateva luni ? Sectorul Gilau Nadasel , cu constructor desemnat de un an , nu incepe pentru ca nu i se dau fonduri – nu se pot bugeta odata banii sa fie inceput si terminat in 2014 – sunt doar 8 km ? Sunt singurele sectoare pe care actualul guvern poate sa le vada altfel decat pe macheta in anii lui …

 20. 20 blogideologic decembrie 4, 2013 la 10:44 am

  @ ZeV
  A, da, şi nu te mai băga în discuţie dacă nu ştii ce au spus Alţii, înainte. Mai bine citeşte-l acum pe David Hartley.

 21. 21 ZeV decembrie 4, 2013 la 10:53 am

  Vsile
  Ion Adrian are dreptate….cu cat uram mai mult, cu atat se intareste Basescu, demonul perfect care se hraneste cu/din ura.
  Iar noi, cei care contamplam din afara uratenia de suflet a acestei ne-fiinte ratate ca om, tindem sa devenim aidoma basistilor , dar cu semn schimbat.
  Rabdare si incredere in discernamantul oamenilor.
  Spre deosebire de basisti, eu am incredere in poporul roman. De aceea, nu voi incita niciodata la boicot, dimpotriva. Trebuie sa tinem cu dintii de aceasta fundamentala deosebire intre ,,ei” si ,,noi”.
  (Z)

 22. 22 ZeV decembrie 4, 2013 la 10:55 am

  Marcus
  Fii(Fi) calm, colega.
  Ceea ce face Basescu este foarte bine. Sfatuitorii sai par a fi sub acoperire.
  (Z)

 23. 23 ion adrian decembrie 4, 2013 la 2:57 pm

  Actualul sistem din Romania trebuie sa pice caci are dreptate dl Moise Guran cand spune :

  Nici Gabriel nici Chevron n-au priceput că un acord cu autoritățile române nu creează în România opiniei publice o prezumție de legalitate ci una de corupție.

 24. 24 M.Voicu decembrie 4, 2013 la 3:01 pm

  • ”DREAPTA” care venerează PROPRIETATEA, dar NU ȘI DREPTUL, tot STÂNGĂ E ; alt fel de bolșevici

 25. 25 ion adrian decembrie 4, 2013 la 3:37 pm

  Sa mai si radem daca mai putem sa facem asa ceva.

  Asadar Socrul a cerut Comisie medicala international .
  Cristoiu opineaza pe Facebook si sunt in acord deplin cu dlui:
  :”Om delicat, n-am făcut niciodată caz de istoria cu accidentul de vînătoare prin care a fost vaduvit de un testicol……. Cititorii acestei pagini, mai puțin sensibili, au invocat deseori văduvia lui Ilie Sârbu de ceea ce îndeobște trece la bărbați drept semnul bărbăției. Aflu însă că Ilie Sârbu a propus convocarea unei Comisii medicale internaționale pentru a verifica dacă TB are discernămînt. Lăsînd la o parte nesimțirea Famigliei Ponta de a-l scoate la lătrat pe Tata Socru (Daciana, nevasta, cînd o să ne dea cu poșeta-n cap?!) propunerea făcută de dimineață, cînd insul trece de regulă treaz, mi se pare expresia unei demențe. Sunteți siguri că, după vînătoare, Ilie Sârbu a rămas fără un testicul? După propunerea sa greu de imaginat la un om cu mintea cît de cît întreagă, cred că Tata Socru a rămas fără o bucată de creier, nu fără un testicul!”.

  Un hohot de 🙂 🙂 🙂

 26. 26 ZeV decembrie 4, 2013 la 4:01 pm

  In fine, pare ca justitia incepe sa se trezeasca din cosmarul basist. Adrian Nastase a primit, in sfarsit, o decizie corecta a judecatorilor. Dar mai e mult de munca, pana la o reala independenta a justitiei.
  Sa vedem daca se confirma si in dosarul Zambaccian ( o alta facatura a ,,inchizitiei” basesciene de soriginte PPE-ista destinata a intimida VOTUL ca institutie fundamentala a statului de drept).
  Succes, domnule (fost) prim ministru ….SINGURUL apreciat pozitiv de gibonul cotrocenist pentru activitatea in calitate de sef al Executivului (intr-un rar moment de trezie…a mintii). Si eu sunt de vina pentru supliciile dvs, urmare a faptului ca m-am lasat prostit de asazisa Alianta D.A. Cica dreptate…cica adevar. Care adevar ? Cel promovat de fostul securist de la Anvers ?

 27. 27 Radu Humor decembrie 4, 2013 la 5:02 pm

  Blogi :
  O întrebare sinceră este legată de onestitatea evaluărilor financiare şi tehnologice de pe Wall Street şi din Silicon Valley : Este vorba de prea multă lăcomie şi de o bulă speculativă gata să explodeze ?”

  Numai naivii mai pot crede în onestitatea bancherească !
  Este interesant de extrapolat analiza şi în Europa, ba chiar în România !
  Pentru că aici se va sări peste anumite etape care maschează toată şmecheria, din cauza evoluţiilor mult mai rapide !

 28. 28 ZeV decembrie 4, 2013 la 5:26 pm

  blogideologic
  ,,A, da,..” ca din intamplare…
  😉
  ps
  Domnule, daca nu sunt indiscret, d-ta cu cine discuti ?
  😉

 29. 29 ZeV decembrie 4, 2013 la 5:36 pm

  ps-blogideologic
  Sunt absolut convins ca cititorii blogului sunt mai interesati sa va citeasca si sa inteleaga ceea ce dvs aveti minte, nu ce au produs ,,Altii” (de mult, oale si ulcele).
  Pentru cei trecuti in nefiinta, tot respectul si toata consideratia, dar eu va spun un adevar in care cred:
  ,,mortii cu mortii si viii cu viile”
  (Z)
  Pentru ..Altii”, avem cartile si ..gaoagalul. Nu incercati sa concurati cu acesta din urma, ca veti pierde cu siguranta.
  (Z)

 30. 30 ZeV decembrie 4, 2013 la 5:51 pm

  Centru
  Eu v-am mai spus sa nu va grabiti ca mireasa….pe autostrada.
  Victor Ponta (atent la ce face Sova) este primul premier care NU PROMITE.
  Victor Ponta este primul premier care prezinta natiunii un plan realist, FINANTABIL, sub forma unei harti rutiere. Excelent, dupa parerea mea.
  Ceea ce tot spuneti dvs este gresit, relativ la licitatii si contestatii. Daca UE da banii, autoritatile romane trebuie sa respecte cu sfintenie PROCEDURILE. Daca o firma vrea sa conteste, foarte bine, ESTE DREPTUL EI LEGAL.
  Dvs vreti ca Victor Ponta sa NU respecte legea ? Atat asteapta Basescu. De asta e si furios…cum v-am spus la toti, de-am obosit, Victor Ponta este o nuca (prea) tare pentru Basescu.
  Sper ca premierul sa NU candideze la prezidentiale, ca, fereasca Dumnezeu, are toate sansele sa castige. Si nu e bine pentru USL.
  (Z)
  PS
  Daca nu va plac nici procedurile europene, nici nu aveti incredere in chinezi, va propun sa emigrati in Germania.
  Dar ATENTIE: nici acolo nu puteti apasa la bunul plac (adica pana la refuz) acceleratia, pe oriunde, asa cum vorbesc ademenitor legendele.
  (Z)

 31. 31 ZeV decembrie 4, 2013 la 5:58 pm

  George Halarescu
  Da, domnul Nastase are multe de spus si de facut , pe planurile activitatii publice.
  Dupa ce va depasi, sper eu, cat mai rapid, obstacolele ridicate ostentativ de clica basesciana din justitie, daca va fi sanatos, cu siguranta vom auzi (si vom vedea) multe lucruri bune initiate si continuate de domnia sa.

 32. 32 georgeta restea decembrie 4, 2013 la 6:29 pm

  BASESCU VROIA SA FACA O SCOALA GEN STEFAN GHEORGHIU SA PREGATEASCA POLITICIENI DE TAGMA LUI DAR S-A RAZGANDIT
  A LUAT-O PE ARATURA

 33. 33 blogideologic decembrie 4, 2013 la 7:56 pm

  @ZeV
  ,,Alţii” înseamnă Epistema. Iar „Noi” ne definim în raport cu Epistema. Sunt reguli puse în cultura română de Şcoala de la Sfântu Sava. Acesta este avantajul nostru imens în Zonă şi în Lume. Dacă atunci Heliad insista pe Gramatica filosofică a lui Condillac şi pe Gramatica Generală a lui Destutt (după George Băiculescu, mentorul academicianului Alexandru Duţu, un membru fondator al Fundaţiei Europene Titulescu), mutatis mutandis acum eu insist pe Semantică şi pe gramatica programelor de computer. Care produc normativitate algoritmică. Pe la Iaşi a fost un psiholog cognitiv deosebit de important, Vasile Pavelcu. A studiat la Sorbona cu Henri Wallon. Tot Ideolog pe linia lui Condillac şi Destutt. Şi acel acquis, Şcoala de la Sfântu Sava l-a pus în cultura română. Dacă nu ne înţelegem Istoria (exprimată ca Arheologie Culturală), nu avem Viitor.

 34. 34 ZeV decembrie 4, 2013 la 8:11 pm

  Cineva ne vorbeste despre obsesia domnului Moise Guran vis a vis de autoritatile statului (de drepti).
  Ma intreb daca domnul Moise Guran este solidar (sau nu) cu PDL in a sustine reticenta porto-calicilor fata de intentia domnului Ponta de a diminua rolul samsarilor in transferurile de terenuri, dintr-o parte in alta Parte. In care Parte ? Sa spunem, undeva in campul gravitational al Palatului de pe Deal si al Penthouse-ului din zona de Nord (de elita n.r.) a domnului Popoviciu.
  (Z)
  Nu de alta, dar daca ar fi asa, ma indoiesc ca simpaticul comentator mai poate aspira la acelasi grad de credibilitate ca pana acum.

  ,,„Nu am verificat noi nimic la solicitarea domnului Papici sau a altor procurori din această ţară vizavi de anumite terenuri. Noi am verificat sau am fost solicitaţi să ne exprimăm punctul de vedere legal ca autoritate care se ocupă în ţara asta cu acest lucru asupra unor proceduri folosite în transferul unor terenuri ale statului, în speţă ale Institutului Agronomic Fundulea la Comisia Judeţeană Călăraşi şi de acolo la comisiile locale de fond funciar, adică la primării, care ulterior au pus în posesie oameni”, a precizat Băeşu.”

  COMENTEZ:
  Ce mai, stimati colegi…fara pamant, nimic nu se exista. De acolo vin toate: papa..papica, papicile..Papici.
  Iar cand ai experti adevarati pe care ii cheama Paul si, mai ales, justitiabili prietenosi, banii curg puhoi. De la stat spre privat, bineinteles, dar ce credeati ?
  Asa ca, domnul Ghetea poate dormi linistit. Creditul buclucas va fi restituit in devans, chiar inainte de finalizarea concluziilor comisiei de ancheta parlamentara.
  (Z)

 35. 35 ZeV decembrie 4, 2013 la 8:30 pm

  Inca un gand, si ma apuc de cava smotru premergator sarbatorilor.
  (Z)
  Opozitia (care ..opozitie ?) a mai descoperit un cliseu rasuflat :
  Lupta cu .SISTEMUL. O lupta inceputa in decembrie 2004 si …la acelasi inceput in 2013 (sic!)
  (Z)
  Pai dragi opozanti, eu va intreb (si ma intreb): Daca voi nu ati reusit , in aproape 10 ani, sa construiti ceva viabil in Romania, ADICA, PROPRIUL SISTEM, desi ati avut TOATA puterea (o aveti si astazi, prin zonele esentiale ale statului), daca voi ati ramas cantonati tot in faza de demolare perpetua, de ce vreti voturile romanilor ? Chiar si acum, nu va bazati decat pe institutii NUMITE SI BATUTE-N CUIE PRIN CATEVA LEGI STRAMBE.
  Nu le-ati avut pana acum ? (voturile n.r.). Ce ati facut cu ele ?
  Oricum, politica cu activitatea de fermier, nu prea se imbuca. Dar nu-i nimic…va faceti voi birourile de parlamentari, pe tarlale . Acolo, puteti sa navigati in voie. Orice e permis pe aratura. Nu uitati totusi de un studio fashion, o antena de satelit si GPS-ul. Vacile se pot modela la scara 1/1, nu trebuie sa fie musai adevarate. si…mirositoare.
  (Z)

 36. 36 Cris decembrie 4, 2013 la 8:45 pm

  Vă plimbați, carevasăzică, la Bruxelles și la Viena…
  Vă invidiez.
  Eu până la toamnă nu mai ies din „Rumania”.

 37. 37 aceeasi decembrie 4, 2013 la 10:34 pm

  In Catedrala Sfantului Stefan, acolo unde, nu stiu de ce, mereu ruga mi-a fost si ascultata si indeplinita, las din nou Bunutului a doua mea mare ruga…
  Daca ajungeti sambata in preajma Catedralei, si mult mi-as dori s-o faceti, intrati si aprindeti o lumanare!
  Cu aceeasi nemarginita afectiune si pretuire,
  Aceeasi

 38. 38 Centru decembrie 4, 2013 la 11:14 pm

  Lasa-ma . Incompetenta lui Ponta si a protejatului sau , Sova , sunt responsabile de absenta oricarui nou santier de la venirea USL la putere . Comod sa te ascunzi , incompetent fudul la TV , dupa legalitate . Celelalte tari din Europa de Est au asemenea intarzieri ? Ungurii rad de noi si cu … , s-au oprit cu autostrazile lor la 30 de km de la frontiera romaneasca pentru ca nici o persoana rationala de acolo nu poate sti cand vor termina ” corectii ” si ” respectuosii de proceduri europene ” romani sectoarele Arad Nadlac si Barcau – Bors …..Ultracomod sa promiti marea cu sarea ca la urma sa spui ” de vina nu sunt eu , ci sahul Persiei ” . Explica de ce nu sunt capabili , la 7 luni de la rezilierea celor 17 km de la Pecica la Arad , sa organizeze licitatia pentru terminarea celor 15 la suta ramasi . Din pacate , tu confunzi autostrada – echivalentul drumului roman civilizat din Antichitate , cale rutiera care asigura siguranta si prosperitate , cu un circuit Hungaroring .

 39. 39 blogideologic decembrie 5, 2013 la 7:53 am

  Herbert A. Simon (1916 – 2001), cu studii serioase în psihologia cognitivă, dar şi cu un premiu Nobel obţinut în Economia politică, spunea că atenţia este un „bun rar”. Pornind de la studiile sale, ulterior a fost dezvoltat domeniul ştiinţific chemat Economia Atenţiei. Aceasta pentru că atenţia este o resursă finită într-o afacere văzută ca joc cu sumă nulă. Însă, aşa cum arăta antropologul Stefana Broadbent (profesor la University College din Londra), primele aplicaţii foarte eficiente ale psihologiei şi economiei atenţiei sunt atribuibile marelui psiholog rus Lev Semionovici Vîgotski, autorul teoriei cultural-istorice a psihismului. Vîgotski a fost principalul consilier angajat de către Leon Troţki pentru organizarea Armatei Roşii. Rezultatele în eficienţă ale acelei organizări se cunosc : Belaia Gvardiia a fost pur şi simplu spulberată ! Vîgotski personal nu folosea teroarea, ci doar analiza aplicată şi persuasiunea. Cred că Stalin se temea de el, aşa se explică poate dispariţia lui ulterioară, subită. Germenii de psihologie propuşi de Vîgotski s-au dezvoltat în Occident până la identificarea, şi „vindecarea”, unei maladii critice a organizaţiilor, anume ADD (Attention Deficit Disorder) organizaţională.

 40. 41 blogideologic decembrie 5, 2013 la 8:47 am

  Preşedintele Barack Obama intenţionează, în următoarea parte a mandatului, să pună din nou în funcţiune “ascensorul social” pentru oamenii defavorizaţi http://www.nytimes.com/2013/12/05/opinion/the-president-on-inequality.html?hp&rref=opinion&_r=0

 41. 43 dlnimeni decembrie 5, 2013 la 9:11 am

  georgeta restea: tocmai ca dl Basescu nu dorea, cred, sa faca un Stefan Gheorghiu si nici un Traian Basiu! Stefan Gheorghiu, cu toate hulele care i se pot aduce – si pe drept – era totusi o institutie politica si – dincolo de lozincile din viata si opera maretului conducator si savantei de renume mondial – mai invatau unii, totusi, ceva carte. Ce avem acum? Parlamentari fara bacalaureat, poate si analfabeti, inalte scoli de studii strategice facute pe sest, colectori de fier vechi ajunsi in leadershipul institutiilor de invatamint politic sau strategic, iar in plus, dl Basescu da un anumit semnal despre scoala de studii politice, ori il oficializeaza pe acela intuit in societate.

 42. 44 George Hălărescu decembrie 5, 2013 la 10:07 am

  Către „ZeV”,
  Problema cu necazurile a fost, este și va fi – mai mari sau mai mici, mai acute sau mai cronice. Problema fundamentală este că d-lui Năstase trebuie să-i facem noi, cetățenii, o agendă publică. Dl. Năstase este ca un diamant foarte valoros în buzunarul fiecăruia dintre noi, iar noi nu știm să-l valorificăm. Din neștiință, din rușine, din frică de asumare am ignorat și distrus oameni valoroși și continuăm s-o facem. Paradoxal, după ce mor le ridicăm statui, parcă le mai folosește la ceva; încercăm să mai valorificăm ce nu am făcut la momentul potrivit.
  Dl. Năstase este un produs foarte bun al poporului român, care trebuie trimis în mod imperativ să reprezinte poporul român în lume, și să ajute Europa cu experiența sa politică și de viață – care cred că-i unică în acel mediu.

  PS. Cât privește sănătate să știți că nu arată bolnav, ci pare chiar în formă. Am avut curând prilejul să-l cunosc și se prezintă viguros, are imaginea acelor patriarhi milenari – blânzi, puternici și înțelepți.

 43. 45 santinela decembrie 5, 2013 la 11:50 am

  Mai domnule ION ADRIAN ce grijului esti tu cu sanatatea presedintelui.Iti vine sa plingi cind vezi asa ceva. Poate Ilie Sirbu nu are in totalitate dreptate,Basescu nu este chiar lipsit de discernamint dar TIMPIT sigur este.Apoi vine mojic,tupeist,nesimtit etc.

 44. 46 blogideologic decembrie 5, 2013 la 12:15 pm

  Ryan Morgan, un designer timid, dar cu idei geniale http://advicetosinkinslowly.net/poster/to-create-ideas-is-a-gift

 45. 47 Marian Nicolae decembrie 5, 2013 la 2:28 pm

  Super initiativa, sincere felicitari.

 46. 48 ZeV decembrie 5, 2013 la 2:40 pm

  blogideologic
  Din ,,epistema” fac parte si marii duhovnici ai neamului ? Sau credeti ca am atins deja absolutul si nu mai avem nevoie de ei ?

 47. 49 blogideologic decembrie 5, 2013 la 9:40 pm

  @ZeV
  Sunt două lucruri complet diferite : cuvântul duhovnicului, pe de o parte, şi divagaţiile dumitale despre „duhovnici”, pe de altă parte. Care „duhovnic” te-a învăţat să nu respecţi calitatea apei dintr-un aquifer? Apa de calitate e lucru sfânt, cu spiritualitate în sine.

 48. 50 ZeV decembrie 6, 2013 la 9:20 am

  @bloideologic
  …La o analiza mai atenta (cu focalizare pe detalii) ,,apa de calitate” contine imperfectiuni si limitari inerente materiei, dar constatarea asta nu o face mai putin demna de respect.
  Desigur, din dorinta noastra de a personaliza lucrurile cu propriul nostru ego, putem spiritualiza orice in specific omenesc. Desigur, e altceva decat spiritul pur si simplu, care, inclusiv prin intermediul harului duhovnicesc, transfera dumnezeire materiei. Dar asta e cu totul alta calitate care nu are legatura cu proprietatile fizico-chimice ale apei si nici nu poate fi masurata si/sau analizata cu metodele ateist-stiintifice. De aceea ma raportez la duhovnici. In aceasta zona transcendenta, insusi respectul este limitativ si derizoriu, singura stare care poate cuprinde si asigura o minima intelegere, este iubirea.
  Duhovnicul nu te invata, duhovnicul emite/emana. Mai departe, ,,mingea” e in terenul omului.
  (Z)

 49. 51 blogideologic decembrie 6, 2013 la 3:39 pm

  @ZeV
  Aud eu vreun duhovnic vorbind în apărarea apei de calitate din aquiferul românesc ? Dacă nu, înseamnă că nu-i adevărat duhovnic al neamului românesc. Apoi, la ce fel de „transcendenţă” te referi ? În fine, să lăsăm „transcendenţa”, şi să vorbim despre calitatea apei. De ce nu o aperi de la agresiunile RMGC şi Chevron ? Nu s-a mai întâmplat aşa ceva în toată istoria noastră! Prin comparaţie, tătarii erau prunci nevinovaţi. Aici este singurul punct din istorie unde împărtăşim ceva bun cu muscalii. Tătarii ne-au ajutat într-un mod capital şi pe noi, şi pe muscali.


 1. 1 Ceremonie la Bruxelles | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe decembrie 3, 2013 la 6:39 pm
 2. 2 Invataturile lui Traian catre fiul sau Victor « Motanul Incaltat Trackback pe decembrie 4, 2013 la 3:53 am
 3. 3 Buget… « Motanul Incaltat Trackback pe decembrie 5, 2013 la 1:40 am
 4. 4 Istoria exprimată ca Arheologie Culturală | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe decembrie 5, 2013 la 8:33 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: