Editorial Adrian Năstase: Despre coabitarea politică (I)

Acesta este titlul editorialului meu de astazi din Jurnalul National. Editorialul poate fi citit aici.

Zilele acestea, discutând despre numirea şefilor parchetelor, trebuie să examinăm, din nou, inevitabil relaţia dintre executiv şi legislativ dar şi pe cea din interiorul executivului, între preşedinte şi premier. Am publicat, în decembrie, o carte despre reprezentarea României la UE (carte citită, probabil, cu mai multă atenţie, la DNA, pentru a se stabili caracterul său „ştiinţific”), lucrare în care am încercat să analizez şi regimul de coabitare din România – inclusiv în domeniul justiţiei – , după alegerile parlamentare de la şfârşitul anului trecut. Aş vrea să reiau unele idei de acolo, pentru a le adăuga la dezbaterea actuală. 

În condiţiile separaţiei puterilor, atunci când preşedintele şi majoritatea parlamentară au culori diferite (iar premierul este susţinut de această majoritate) se „instituie” o formă de coabitare instituţională. Unii nu-şi dau seama de lucrul ăsta. Alţii nu vor să-l vadă.

Timp de trei decenii, nici în Franţa nu s-a pus problema coabitării. Pur şi simplu, ea nu exista în universul celei de-a V-a Republici. Putea oare un preşedinte dintr-o anumită zonă politică să coexiste cu un Parlament dominat de cealaltă zonă? Mai concret „putea să aibă loc o partajare a puterii între un preşedinte de republică de dreapta şi un parlament cu majoritate de stânga (sau invers) şi, în caz afirmativ, pentru cât timp?”

Prima coabitare în Franţa, a fost extrem de conflictuală – un fel de campanie electorală prelungită între preşedinte şi premier. A doua coabitare, însă, a fost extrem de liniştită. A treia a fost mai îndelungată şi cu efecte diverse – zone de consens dar şi puncte de conflict între preşedinte şi premier. Cele trei coabitări – „coabitarea conflictuală de realegere”, cea „de sfârşit de mandat” şi „coabitarea dizolvării ratate (a parlamentului)” au avut caracteristici diferite.

Și noi trebuie să pornim de la faptul că, în anumite perioade, coabitarea poate fi un dat obiectiv, rezultat din decizia, directă sau indirectă, a alegătorilor. Ceea ce ne învaţă „lecţia” franceză este că, în cazul coabitării, elementul esenţial nu este eventuala simpatie sau antipatie între cei doi şefi ai executivului, ci felul în care este gestionată, instituţional, o anumită situaţie obiectivă, rezultată din alegeri şi poate ce fel de „diviziune a muncii” va exista între preşedinte şi premier.

În Franţa, cel puţin, „coabitarea produce o inversare a ierarhiei executive. Supremaţiei prezidenţiale – din perioadele obişnuite – i se substituie supremaţia primului-ministru.”
Cu toate acestea, această inversare de roluri nu este absolută: preşedintele nu devine colaboratorul subordonat al premierului iar acesta trebuie să marcheze supremaţia sa în conducerea afacerilor ţării printr-un respect formal pentru preeminenţa şefului statului.

Există însă un paradox, pe care trebuie să-l învăţăm „consensul favorizează coabitarea iar coabitarea favorizează consensul” sau aşa ar trebui să fie.

151 Răspunsuri to “Editorial Adrian Năstase: Despre coabitarea politică (I)”


 1. 1 anonim aprilie 10, 2013 la 10:26 am

  Coabitarea a devenit un blat intre putere (USL) si putere(PDL) care o sa se termine in cutremurele produse de exploatarea gazelor de sist si furia platitorilor de impozite.

 2. 2 Johann aprilie 10, 2013 la 10:30 am

  Si viitorul PSD? Mai exista un viitor al PSD ului cand insala votul dat de milioanele de alegatori???

 3. 3 florin aprilie 10, 2013 la 10:30 am

  coabitare..coabitare.!..mai marii zilelor noastre invata sa coabiteze; ma intreb oare cand vor invata sa coabiteze si cu noi.?!.votul meu din vara trecuta, chiar si cel din decembrie/2012 nu arata clar ce trebuie facut.?!.personal, am asteptari de la Victor Ponta, este tanar si arata devotament; ce n-am vazut inca este consecventa, odata ce afirmi ca marinarul trebuie sa pleteasca ptr flota si relele facute;

 4. 4 Geta aprilie 10, 2013 la 10:42 am

  Cred ca putini va inteleg ! Asa este ! Dar din pacate, asa cum ne-o demonstreaza „viata”, la noi nu se prea poate sa existe aceasta „coabitare” pina in 2015. Sau daca se poate, sa existe coabitare cu Sef la Cotroceni. Or, asta nu mai e coabitare !

 5. 5 Johann aprilie 10, 2013 la 11:08 am

  Am fost tradati de catre actualul PSD!
  Bota, un senator PSD de care nu stim ce proiecte a initiat el in domeniul infrastructurii dar stim cum vorbeste la telefon 😉
  Frumos exemplu de educatie

 6. 6 ioana aprilie 10, 2013 la 11:10 am

  Nu ne mai vorbiti si dvs despre coabitare. Suntem satui de acest Ponta, care a facut un blat cu Basescu..
  Nu pentru asta am votat noi.

 7. 7 mariana aprilie 10, 2013 la 11:17 am

  imi doresc tare mult sa fii inteles eu gresit….

 8. 8 Dan aprilie 10, 2013 la 11:36 am

  Nu am votat PSD niciodata pana in iarna anului trecut. Eu cred ca Ponta este un basist(servicii) infiltrat in PSD !

 9. 9 Marian Nicolae aprilie 10, 2013 la 11:43 am

  Legat de o alta coabitare, anume cea dintre americani si Coreea de Nord, va impartasesc parerea specialistului in aceasta problema…:

  Relax, scandalul din Coreea e doar un joc pentru public
  Posted on 2013/04/10

  http://mandrasescu.com/?p=35

  M-am uitat la stirile din Ro, am citit editorialul lui Chirieac care se intreaba ”

  Să fie oare acesta războiul așteptat pentru a se pune capăt celei mai mari crize economice mondiale din istorie?” si simt nevoia sa fac un anunt public:

  Relaxati-va, oameni buni “Criza” din Coreea este doar un joc pentru publicul american.

  Echipa lui Obama si unchiul lui Kim Jong Il impart beneficiile isteriei globale.

  Mai este ceva timp pana la momentul in care razboaiele regionale vor deveni o realitate cotidiana.

 10. 10 Marian Nicolae aprilie 10, 2013 la 12:09 pm

  Membrul PSD care i-a cerut demisia lui Ponta se gândeşte să candideze la şefia partidului

  http://www.cotidianul.ro/membrul-psd-care-i-a-cerut-demisia-lui-ponta-se-gandeste-sa-candideze-la-sefia-partidului-210953/

  Andrei Alexandru, membru PSD, cel care i-a cerut demisia lui Victor Ponta recent printr-o scrisoare, vrea să-şi depună candidatura la şefia partidului.

  Acesta ne-a trimis un comunicat la redacţie, pe care îl redăm integral.

  „Cu o săptămână în urmă, în calitate de membru PSD, am dat publicității o ”Scrisoare deschisă” adresată lui Victor Ponta, în care îi solicitam să renunțe la funcția de prim ministru al Guvernului și să nu mai candideze la un nou mandat de președinte al partidului.

  În spațiul virtual al ziarelor și agențiilor de presă, inițiativa mea s-a bucurat de un mare număr de cititori și de un procentaj neașteptat de mare de comentarii favorabile. În acest răstimp, am sperat să se înscrie în cursă măcar un contracandidat la alegerea viitorului președinte al PSD, un membru PSD care să se bucure de prestigiu și notorietate. Altfel, solicitarea adresată de mine și împărtășită de mulți alții nu s-ar putea realiza nici măcar teoretic.

  Pornind de la premiza că există în PSD destui oameni de valoare, sunt trei explicații pentru lipsa unui contracandidat:

  1. Teama de represalii față de cel care s-ar înscrie în această competiție sau

  2. Încrederea și acordul față de acțiunea politică a actualului președinte al PSD sau

  3. Oportunismul.

  > Mai sunt doar câteva zile până la Congresul PSD și nu s-a prezentat încă vreun contracandidat. În această situație, am decis ca în cursul acestei săptămâni, dacă nu se înscrie nimeni, să-mi depun cererea de candidatură la Secretariatul General al PSD pentru funcția de președinte al partidului.

  În drept, îmi voi întemeia cererea pe Statutul PSD, art. 185, al. 4, teza a 5-a.
  > Motivele acestei decizii
  > 1. Pentru sănătatea democrației într-un partid, e bine să existe măcar doi candidați pentru fiecare funcție.

  > 2. Ca urmare a acțiuniilor sale politice, subsemnatul Andrei Alexandru, membru PSD, nu mai am încredere în actualul președinte, Victor Ponta, și nimeni din PSD nu și-a manifestat intenția de a-l contracandida până la această dată.

  > 3. În ciuda diferențelor doctrinare între PSD și PNL, USL a fost creată în esență pentru neutralizarea politică a președintelui României, Traian Băsescu, în mod legal și constituțional și pentru ”dreptate până la capăt”.

  Victoria în alegeri a USL se datorează într-o proporție covârșitoare acestor promisiuni.

  Prin acțiunea sa politică, Victor Ponta a abandonat aceste obiective, înșelând așteptările cetățenilor. Nici în plan economic nu se pot constata progrese sau perspective încurajatoare. Oamenii se tem din ce în ce mai mult de pierderea locurilor de muncă și de sărăcie.

  Dacă la Congres delegații îi vor acorda un vot majoritar lui Victor Ponta, înseamnă că PSD aprobă acțiunea sa politică. Un asemenea vot s-ar constitui într-o clarificare a relației cu PNL, practic o renunțare la temelia pe care s-a construit USL.

  > În lipsa unui contracandidat la președinția partidului, delegații n-ar avea de ales, fapt care ar prelungi confuzia privind adevărata direcție politică a PSD.

  > 4. Votul de la Congres pentru funcția de președinte, în condițiile existenței unei competiții, este cel mai bun prilej pentru membrii PSD și pentru opinia publică să afle dacă doar Victor Ponta a ales calea colaborării cu Traian Băsescu și abandonarea promisiunilor electorale sau o majoritate a delegaților a validat politica sa.

  În cazul unui vot favorabil lui Victor Ponta, noi, cei din PSD, ne-am afla într-o situație mai mult decât jenantă: majoritatea românilor se dezice de
  Traian Băsescu, propriul său partid, PDL, l-a abandonat și, paradoxal, chiar absurd, adversarul politic, PSD, îl readuce la viață”.

 11. 11 Marian Nicolae aprilie 10, 2013 la 12:28 pm

  Domnule profesor, sa-mi depun si eu candidatura la Presedintia PSD, care va avea loc cu ocazia Congresului PSD, astfel fiind siguri ca scapam de specimene de genul lui Zev???

  http://www.cotidianul.ro/membrul-psd-care-i-a-cerut-demisia-lui-ponta-se-gandeste-sa-candideze-la-sefia-partidului-210953/

  ––––––––
  nota Roninjaune:

  Sa-mi depun candidatura NU neaparat pentru a si castiga aceasta onoare (sunt alti membri PSD mai vechi si mai vrednici decat mine) ci pur si simplu pentru a-i arata kazarului Victor Naum Ponta ca tara asta ARE rumani capabili sa-i infrunte, la vedere, pe fata, la lumina zilei, fara nici un fel de teama…..am trecut dincolo de teama……..

  Ce spuneti?

 12. 12 sadicu aprilie 10, 2013 la 12:45 pm

  Doamna Margaret Thatcher a fost un rau necesar pentru Marea Britanie.De ce sau cum de au acceptat englezii sa fie condusi mai bine de zece ani de un politician de fier? Explicatia este foarte simpla: pentru ca ei insusi sunt un popor de fier,sau mai exact din otel de cea mai buna calitate.
  Prin comparatie,noi romanii suntem un popor de mamaliga si in consecinta,de 23 de ani suntem condusi de politicieni de mamaliga.
  LA ASA POPOR,ASA POLITICIENI.
  Intre situatia economica a Romaniei de acum si situatia economica a Marii Britanii din anul 1979 exista foarte multe similitudini.
  In continuare avem o economie de stat predominanta dar ineficienta si un sector privat sufocat sub povara unui aparat bugetar supradimensionat si la fel de ineficient.
  Este suficient sa ne uitam la un singur indicator si anume raportul dintre contribuabili si pensionari ,(care este de 1,3 la 1 in favoarea pensionarilor),ca sa ne dam seama in ce situatie dezastruoasa ne aflam.
  La sfarsitul anului 1989 raportul dintre contribuabili si pensionari era de 4 la 1 in favoarea celor din urma.
  O parte din vina o au politicienii nostri postdecembristi care s-au complacut tot timpul sa-i mangaie pe crestet pe bugetari,pe pensionari si in general pe cei dependenti de bugetul de stat.
  Sectorul privat,cel care produce plusvaloare…coloana vertebrala a economiei a fost mai tot timpul neglijat si calcat in picioare cu legi,taxe si impozite impovoratoare.
  Pentru politicieni au contat in mai mare masura bugetarii si pensionarii deoarece sunt foarte multi iar aportul lor la alegeri este determinant.
  Spuneam ca o parte din vina o au politicienii dar cea mai mare parte o avem noi,poporul de mamaliga.La nivel declarativ suntem cu totii de acord ca masurile dure de reforma sunt necesare in Romania dar sa nu suferim deloc daca se poate.Nu acceptam operatia pe cord deschis…mai bine sedative sub forma de pastilute…doar,doar o sa treaca boala de la sine.
  Politicienii nu fac altceva decat sa se plieze pe dorintele noastre pentru ca scopul lor este sa acceada la putere ,respectiv sa se mentina cat mai mult.
  Prin anul 1997 a existat un politician dispus sa …ia taurul de coarne si anume Victor Ciorbea dar intr-un timp record i-am dat in cap.
  In 2010 Traian Basescu si-a asumat politic scaderea pensiilor si a salariilor bugetarilor dar…vaiiiiiiiiiiii? Ce sa vezi? Nici sa fi dat foc la toate bisericile din Romania.Atunci cand Tariceanu a marit pensiile si salariile in mod nejustificat din punct de vedere economic,n-a sarit nimeni in sus.
  Sa zicem ca pe vremea aceea economia duduia iar efortul bugetar nu a fost semnificativ.Dar apoi Romania,alaturi de majoritatea tarilor de pe glob),a intrat in criza si in consecinta veniturile bugetare s-au diminuat.
  De ce mediul privat a reactionat corect dupa inceperea crizei? Nu ati vazut prin studiourile televiziunilor oameni proveniti din mediul privat care sa-si dea ochii peste spate.Toata lumea a inteles ca este normal sa scada salariile atata timp cat scad veniturile companiilor.
  Dar salariile bugetarilor sunt mai sfinte si mai de neatins decat sfintele moaste.
  Sa ne mai miram oare de ce Romania este ultima tara din Uniunea Europeana…sa ne mai miram ca suntem rusinea europei?
  Tarile surori din fostul bloc comunist ne-au luat-o bine de tot inainte pentru ca au trecut benevol la un moment dat prin reforme profunde si adevarate.
  In tot acest timp…noi ne-am imbatat cu apa rece dupa principiul…lasa c-o merge si asa.
  Ei bine,uite ca nu mai merge.Suntem la un pas de blocaj total,(fapt recunoscut si de anumiti exponenti ai puterii).
  Nu suntem pregatiti iar intre fier si politicienii care ne conduc nu exista nici cea mai mica compatibilitate…ma gandesc ma degraba la un alt material mult mai moale si maroniu,(nu-i rostesc numele pentru ca risc sa fiu banat).
  Nu-i nimic! Se pare ca la Bruxeles si prin alte parti exista pumni de fier pe care nu-i putem neglija sau evita.
  Pe zi ce trece devine tot mai evident faptul ca nu suntem capabili sa ne auto-guvernam si privind in istorie nu descopar contra argumente.
  In 23 de ani s-au intamplat totusi doua evenimente pozitive pentru Romania: aderarea la NATO si UE.
  Nu este cazul sa fim indignati pentru pierderea suverantitatii statului Roman.Trebuie sa ne uitam la partea plina a paharului.
  Deciziile se iau acum in alta parte iar fraiele puterii sunt pe maini mult mai bune.Politicienii nostri de pe malul Dambovitei au ramas doar simpli figuranti,respectiv executanti.

 13. 13 Fragmentarium Politic aprilie 10, 2013 la 1:44 pm

  Romania sub doua pacte – sfarsitul unei ideologii?

  Pactul pe numirea procurorilor este al doilea, dupa cel de coabitare, incheiat intre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu. Probabil va ramane mult timp o enigma aflarea motivatiilor reale pentru care o victorie zdrobitoare, ca cea a USL, a avut nevoie de astfel de intelegeri controversate cu marele infrant de la Cotroceni, ramas, mai nou, fara nicio sustinere politica.

  Nu este nevoie sa fii anti sau pro fata de niciunul dintre cei doi protagonisti pentru a observa ca ideologia castigatoare a alegerilor, atat de plastic exprimata de ideile patriotismului economic si dreptatii pana la capat, a fost pe nesimtite impinsa in afara scenei politice. Cum de a fost posibila platirea unui asemenea pret, de pe o pozitie atat de invingatoare?

  Invocarea pacii, de catre premier, in cazul ultimului acord, este una dintre cele mai superflue explicatii. Exista un „soi” de politicieni, ca sa nu zic rasa pentru ca sunt transrasiali, de care Basescu apartine cu trup si suflet, care in timp ce se razboiesc cu dusmanii declarati isi lovesc pe la spate prietenii sau pactizantii, adica se afla in razboi nedeclarat cu toata lumea. Altfel spus, increderea lui Ponta in pacea cu Basescu nu este decat o iluzie toxica, problema nu este daca, ci cand si mai ales cine va cadea in subteranele sapaturii efectuate la adapostul celor doua pacte.

  Daca primul pact s-a bucurat de binecuvantarea Comisiei Europene, cel privindu-i pe procurorii sefi pare a fi o gaselnita autohtona sau cel mult de o inspiratie limitata, daca luam in calcul „bucuria” ambasadei SUA fata de nominalizarile cu pricina. Pentru independenta reala a justitiei mi se par extrem de suspecte propunerea lui Kovesi la DNA si ajungerea prin ricoseu a lui Daniel Morar de la Parchetul General in pozitia de consiler al presedintelui CSM, ceea ce, sa ne reamintim, nu este altceva decat „solutia” Gitenstein, usor amendata de catre evenimente. Daca mai adaugam si „incurajarea”, de catre aceeasi ambasada, a „colaborarii” CSM-ului cu premierul si presedintele, suspiciunea de targ politic devine aproape o certitudine.

  Nu depreciez si nu ignor in niciun fel rolul formelor, revizuirile si reorganizarile isi au importanta lor, dar daca vom face un tur complet de agenda vom vedea ca de pe aceasta lipseste exact fondul care ar urma sa se toarne in forme, substanta economica, sub aspectul de probleme si solutii fundamentale, care ar trebui sa preocupe primordial orice executiv, mai ales in vremuri de criza si mai ales in primele ceasuri ale unei noi guvernari, post-electorale, cand se afla pe un varf de sustinere publica. Ceea ce vedem nu sunt decat niste bajbaieli sau, mai rau, niste incercari de salvare a unor aparente, in niciun caz un atac frontal si hotarat al reformei economice, indelung asteptate si promise.

  Sfarsitul ideologiei economice este cel mai mare rau care i se poate intampla unui partid de stanga, care se vede pus in imposibilitatea de a-si atinge tintele sociale. Realitatea ai carei martori neputinciosi se pare ca am inceput sa devenim este ca Basescu a reusit sa reocupe centrul scenei si sa impuna o agenda de prioritati care nu inseamna decat o punere la masa a urgentelor economice, de oprire a hemoragiei financiar-valutare, de reinstapanire a controlului national asupra resurselor si capacitatilor productive ale tarii, de refacere si relansare a economiei nationale, singurele lucruri pe baza carora ar putea fi asanata saracia.

  V-ati fi imaginat, de pilda, inaintea alegerilor din decembrie, ca nu peste mult timp veti auzi voci din Guvernul USL, in dispretul total al ideologiei economice a partidei nationale, cu care am creditat aceasta alianta pentru a o aduce la guvernare, ca ar trebui privit cu mai multa atentie la cei care instiga la demonstratii in problema gazelor de sist, cand peste tot in lume aceasta a devenit una de securitate energetica, ecologica si chiar geofizica?!

  Daca Congresul PSD nu va reusi sa-si revitalizeze ideologia economica si sa-si promoveze vectori inaintati de actiune, care sa-i consolideze identitatea de partid al stangii democrate, daca nu va reusi sa atraga atentia asupra problemelor cu adevarat grave si periculoase din economie, atunci sunt toate sansele ca oamenii sa nu mai poata diferentia o guvernare de stanga de una de dreapta. Dar, cel mai tare mi-e teama ca subterana surupatoare care se sapa de la Cotroceni, sub acoperirea celor doua pacte, va duce direct sub Kiseleff nr. 10.

 14. 14 papasha aprilie 10, 2013 la 1:50 pm

  DRAGUL MEU VECHI PRIETEN ,
  AM LIPSIT UN PIC DE PE BLOG , CACI AM FACUT UN MIC TUR ” PRIN TARA ” , CU CARE PRILEJ , AM AVUT OCAZIA SA VORBESC CU ” SURSELE ” MELE , ADICA , PIETARI , TAXIMETRISTI , ZUGRAVI , ELECTRICIENI , CHELNERI , DAR SI CATIVA PROFESORI SI ARHITECTI . SPER CA AI REMARCAT MIX-UL DE 80% – 20 % !!!

  TEORIA COABITARII SUNA TARE BINE , MAI ALES EXPLICATA DE TINE , SI EXEMPLIFICATA CU UN CAZ CLASIC , FRANTA .
  ASA AR TREBUI SA FIE SI IN ROMANIA , DAR , N U E !

  COABITAREA PRESUPUNE DOUA ENTITATI NORMALE LA CAP , CEEA CE LA NOI NU SE PUNE !

  1. UN SCHIZO-BIPOLAR , CARE INCEARCA CU DISPERARE SA-SI CONSERVE CU DINTII ULTIMELE REDUTE CARE SA-L TINA IN VIATA DUPA CE N-O MAI FI , SI CARE DIN RAZBUNARE , VA INJUNGHIE MISELESTE PE LA SPATE SI VA FACE CA LA BARBUT , LA BUCATA , FIIND SI FOARTE APROAPE DE A-SI VEDEA VISUL DESTRUCTURARII USL -ULUI , O REALITATE , SI ,

  2. CEL MAI TANAR SI MAI PUTIN EXPERIMENTAT PRIM MINISTRU , CARE , IN LOC SA-L ATACE CU DIBACIE , INTELGENTA SI FEROCITATE , ACOLO UNDE-L DOARE PE BIPOLAR , A LUAT , DINTR-O DATA POZITIA GHIOCELULUI !!!
  LA REFERENDUM SI LA ALEGERI , ERA MAI BATAUS , ACUM , PARCA „I” S-A MUIAT SCULA ( SPADA , BINEINTELES ! ) .

  3. CE ZIC ” SURSELE ” MELE ( ENUMERATE MAI SUS ) , ESTE CA TU DRAGA PRIETENE , AR TREBUI SA TE IMPLICI UN PIC MAI MULT IN A-L SFATUI PE TITULESCU ALA MICU’ , SI IN A-L FACE SA INTELEAGA , CA E EXTRAORDINAR DE GREU SA URCI PE HIMALAIA ,SI SA AJUNGI LA 70% IN PARLAMENT , IAR , DINTR-O NEATENTIE , SA CALCI UNDE NU TREBUIE , SI SA TE DUCI LA VALE , S-INTR-O SECUNDA , NU MAI ESTI , CEEACE AR FI MARE PACAT .

  ASA CA DRAGUL MEU PRIETEN , TOATE TEORIILE UNIVERSALE , LA ROMANIACA , NU SE POT APLICA , PT. CA NOI AVEM UN STIL APARTE DE A RESPIRA SI DE A BEA APA ( CE E-N AERUL PE CARE-L RESPIRAM SI IN APA PE CARE O BEM , ESTE CU TOTUL ALTA POVESTE !!! ).

  TE ASTEPTAM CU MARE DRAG SA IESI IN PUBLIC , LA CONGRES !

 15. 15 sadicu aprilie 10, 2013 la 1:52 pm

  Eu cred ca lucrurile se pot rezova mult mai usor. In primul rand,odata si pentru totdeauna,trebuie intrebat poporul pentru ce fel de republica opteaza: prezidentiala sau parlamentara.
  Daca poporul opteaza pentru republica parlamentara,(ceea ce ma indoiesc),atunci lucrurile se simplifica pentru ca Presedintele va fi ales de catre parlament,mai exact de catre majoritatea politica care a castigat alegerile si in consecinta Presedintele va avea aceeasi culoare politica.
  In cazul in care poporul opteaza pentru republica prezidentiala ar fi bine ca alegerile parlamentare sa aiba loc in acelasi timp cu alegerile prezidentiale iar Presedintele sa detina si functia de sef al guvernului.
  De ce sa nu luam exemplul SUA,care este cea mai functionala democratie de pe glob?
  Daca dupa prostul obicei o sa continuam sa ne invartim in jurul cozii…un fel de ” nici pe cal ,nici pe langa”…daca in loc sa alegem intre alb si negru vom alege intre gri si maro…adica intre republica semi-prezidentiala sau republica semi-parlamentara nu rezolvam nimic si o sa ne scaldam in continuare in aceasi cocina postdecembrista.
  De asemenea cred ca ar trebui sa dispara din constitutie chestia aia ipocrita cu echidistanta Presedintelui fata de partidele politice.
  In calitate de Presedinte iti asumi guvernarea impreuna cu partidul sau alianta care a castigat alegerile si a format majoritatea in Parlament.
  Pierderea de catre guvern a sustinerii parlamentare trebuie sa atraga dupa sine dizovarea Parlamentului ,demisia Guvernului si a Presedintelui si organizarea de alegeri anticipate.
  Decalarea s-a dovedit de asemenea a fi o solutie cat se poate de proasta.
  Am ajuns aproape ca odata la 2 ani sa avem alegeri motiv pentru care politicienii sunt intr-o perpetua campanie electorala .
  Sa luam ca exemplu momentul actual.USL a castigat alegerile parlamentare detasat si cu toate astea,nu se apuca serios de treaba deoarece la anul sunt alegeri pentru Parlamentul European si alegeri prezidentiale la sfarsitul anului.Vor avea un respiro in 2015 ,an neelectoral,dar in 2016 sunt alegeri parlamentare si iar nu vor intreprinde nimic serios cu exceptia unor masuri populiste.
  Parerea mea este ca ar fi bine ca odata la 5 ani sa se desfasoare toate alegerile :locale,prezidentiale,parlamentare,europarlamentare.
  De exemplu anul viitor,daca exista vointa politica se poate rezova cazul.
  In acest an se modifica constitutia,iar in 2014 se organizeaza alegeri Prezidentiale si europarlamentare la termen concomitent cu alegeri anticipate locale si parlamentare.
  Oricum pana anul viitor optiunile de vot nu se vor modifica in mod semnificativ pentru ca suntem totusi un popor conservator.
  Va fi o cheltuiala in plus dar cel putin 5 ani vom avea parte de liniste.
  De ce domnule Nastase ne batem capul cu tot felul de solutii sofisticate cand avem la indemana solutii atat de simple?

 16. 16 alergatorul aprilie 10, 2013 la 1:56 pm

  Domnule Nastase,
  Cu riscul de a fi , nu tocmai, in subiectul dezvoltat de Domnia Voastra, nu pot sa ma abtin sa va atrag atentia asupra rezultatului unei analize UNICEF: Romania are cei mai nefericiti copii (luand in calcul 29 tari industrializate). Bine, in afara faptului ca nu stiu ce cautam intr-un top al tarilor industrializate, faptul este DISTRUGATOR ! Rezultatul a 23 de ani de democratie. Repet : CEI MAI NEFERICITI COPII.
  Da, bine, criteriile nu sunt obiective, miscare de discreditare,etc.
  Ne imbatam cu apa rece. Propuneti, prin intermediari, la Congresul PSD, infintarea unui Minister al Copilului. Sa se treaca la reformularea (nu am gresit, m-am saturat de „reformari”) gradinitei, scolii, sistemului sanitar, sa se acorde alta abordare mediului social in care traiesc copii.
  Ne-am asigura viitorul si ne-am crea o megaimagine intre tarile lumii.

 17. 17 calin aprilie 10, 2013 la 3:42 pm

  Buna ziua Domnule Prim Ministru.O sinteza pragmatica si intrutotul aplicabila daca trecem peste majoritatea promisiunilor electorale.,,Dreptate pina la capat” nu cred ca se va face daca ,,coabitam” cu guvernatorul.Se pare ca nu exista alta iesire acum,pt ca urmarile referendumului, nepregatit cum trebuie(ma refer in special la cvorum),aici ne-a adus.Presiunile externe sint mari,si sint, cred, in favoarea guvernatorului.Dar imi permit sa-i dau un sfat actualului Prim Ministru:v-a deveni mic in politica daca mai face compromisuri cu marinarul.Majoritatea celor care am votat USL avem cu totul alte asteptari.Cu deosebit respect,Calin.

 18. 18 Adrian B. aprilie 10, 2013 la 4:15 pm

  Cred ca trebuie sa examinam , mai degraba , relatia dintre executiv si serviciile secrete !!!

  Este INACCEPTABIL si total ANTIDEMOCRATIC ca o tara sa fie condusa( din umbra !) de tot felul de sekuristi de tip nou si de personaje sinistre si alunecoase , care se tot rotesc la putere !

  Cred ca ar trebui schimbata urgent Legea electorala si mai ales sistemul de selectie si de promovare a politicienilor pe listele parlamentare sai in functiile de conducere ! Migratia politica ar trebui sa fie PENALA !

  Este o RUSINE ce fel de oameni avem astazi in fruntea statului , la Parlament , la Guvern si in toate functiile de executie !

 19. 19 Doru Coarna aprilie 10, 2013 la 4:19 pm

  @ Marian Nicolae,

  poate te cauta si pe tine de munitie excedentara pe acasa oamenii lui kovesi… Glumesc, va fi la DNA, dar poate ti-ai mituit administratorul de bloc, ramane de vazut…

  Politica la noi este un sport securisto-maghiaro-evreiesc, fost si sovietic dar asta a trecut demult. Daca nu esti nimic din astea, stai cuminte, cu noi, aici, la gramada romaneasca… Si sa nu crezi ca te tradeaza Ponta, nu pe tine, ci sectiunea doi si trei o tradeaza pe cea dintai, apoi asta isi va lua revansa recuperand prin Base care primeste balonul, degajeaza inspre Miscarea Protocolara care pierde si balonul ajunge iar la sectiunea doi care construieste o faza cu trei inspre poarta nationalei pe aripa dreapta…
  Dar in timpul asta averile cresc, noi saracim si Zev se bucura, asta-i tot.

  Singura noastra problema este ca astia cand mulg vaca ii rup si tzatza, si aici suferim noi romanii… de ce mama naibii n-o mulgem noi, intreaba-i tot pe ei, adica vezi ca noi nu mai avem voie sa facem nimic in tara noastra, au pus monopol total, numai ei stiu, pot si deci trebuie… a ciordi o tara nu-i tocmai simplu, mai ales ca trebuie s-o faci si la modul profitabil, nu?

  Era odata un banc cu razboiul dintre nemti si sovietici dintr-o padure, cica in prima zi nemtii ataca si castiga 1 km, a doua rusii contrataca si castiga 2, nemtii iar si castiga 3, a patra zi vine padurarul si-i da afara din padure… dar nu stiu ce va face padurarul cand beligerantii astia vor avea deja acte pe padure…

 20. 20 Adrian B. aprilie 10, 2013 la 4:25 pm

  Vorbeste lumea prin obor ca , cica , d-ul Ponta se pregateste sa se incuscreasca din nou : le-ar fi propus lui Ioan Rus si Vasile Dancu sa-i fie nas spiritual la ” nunta de cositor ” si I-a propus lui Sebastian Ghita sa-i ” rupa turta ” la unul dintre copii !

  Deci , e de bine ! I se mareste famiglia !

  Bineinteles , intorsul gratarelor va fi asigurat tot de cofetar – patiserul Constantin Nita !

 21. 21 casandra aprilie 10, 2013 la 4:33 pm

  Credeti ca i-ati putea explica lui Ponta ca prostia aceea cu supraimpozitarea cu 10% a salariilor bugetarilor are urmatoarele semnificatii politice:

  1. Toate echilibrarile bugetare le platesc numai si numai – şi repetat! -angajatii institutiilor care furnizează servicii publice (administrative, de ordine publica si aparare, juriodice, culturale, sociale, de sanatate, etc.). In schimb, guvernul roman nu a dat niciun semn ca negociaza cu paradisurile fiscale un schimb de informatii pentru a-i pune la plata pe infractorii fiscali.
  2. Statul nu are de gand sa pastreze/recruteze personal cu expertiza in domenii sensibile precum sanatate, educatia, odata ce declara din start o impozitare discriminatorie in raport cu agentii privati similari. Profesionistii trebuie sa ofere servicii sensibile celor care le pot plati la privat, prostii raman la dispozitia mediocrilor, nu-i aşa?
  3. Dupa ce guvernul Boc a introdus in legislatia aplicabila incepand cu 2009 dispozitii care infrang prevederile si protectiile legislatiei muncii numai pentru angajatii publici, guvernul Ponta introduce legislatie fiscala mai apasatoare pentru aceiasi angajati publici
  4. Exista doua Romanii ale clor care muncesc: una a celor care muncesc in spatiul profitului (ura! ura!) si una a celor care muncesc in sfera interesului public (huo!, huo!)

  Concluzie: orice guvern roman, de stanga, de drepata, degeaba!, face orice este posibil pentru slabirea statului si a serviciilor publice, ca pregatire generala in vederea privatizarii/externalizarii acestora.
  Sa desfiintam statul roman?

  Baiatul Ponta pricepe ce face?! Intelege mesajul masurilor propuse? Orice ar debita diferitii pitifelnici trimisi pe micile ecrane, semnificatia de baza ramane, dupa cum raman si consecintele. Pentru Romania si pentru PSD.

 22. 22 ZeV aprilie 10, 2013 la 4:35 pm

  @sadicu, says:
  1. Suntem la un pas de un blocaj total
  2. Deciziile se iau acum in alta parte iar fraiele puterii sunt pe maini mult mai bune.Politicienii nostri de pe malul Dambovitei au ramas doar simpli figuranti,respectiv executanti.
  COMENTEZ:
  Incerc sa fiu mai logic decat dumneata, pentru a nu acuza in mod direct autoritatile UE de incompetenta si reavointa, utilizand ,,materialul clientului” si spun:
  Stimate amic basescian, tocmai de aceea, nu am mai votat PDL, Boc, Udrea, Basescu….pentru ca politicienii romani sa NU fie simpli executanti ai oricui cu un cap mai inalt si astfel, sa NU fim la un pas de un blocaj total.
  Iata, Victor Ponta a eliminat unul…vor urma si altele, iar la sfarsit, va fi eliminat si ultimul. Nu mai tarziu de decembrie 2014.
  Ma intreb daca domnul Crin va fi in acest tren(d), sau, va urca, din greseala, intr-o garnitura tractata la depou.
  😉

 23. 23 ZeV aprilie 10, 2013 la 4:42 pm

  Felicitari, domnule Ponta…iata, CSM-ul atat de rigid si antipatizat, impenetrabil la ditirambele politicienilor fara solutii si fara viziune, s-a mulat pe voina domniei voastre.
  Cine spunea ca in Romania nu mai exista minereru de fier ? Avem si aur, dar trebuie sa vrem sa-l vedem.
  😉
  Ce ar fi facut Crin Antonescu , lasat singur fata in fata cu reactiunea ?
  …praf si pulbere, terci, lung cat vezi cu ochii si subtire ca apa.
  😉
  Spunea un amic ca liberalul are cateva idei diferite de ale domnului Ponta.
  Imi spune cineva care sunt acelea ? Evident, in afara de ,,Jos Basescu” care nu mai sperie nici macar ciorile de pe craca Udrei.
  😉

 24. 24 ZeV aprilie 10, 2013 la 4:43 pm

  erata
  ..pe voinţa domniei voastre.

 25. 25 Adrian B. aprilie 10, 2013 la 4:44 pm

  Sa radem cu Constantin Nita ! Omul e fabulous ! Cred ca I-a furat cineva IQ-ul …

  http://www.rtv.net/liberalii-vor-demisia-ministrului-pentru-energie-constantin-nita_74926.html

 26. 26 Doru Coarna aprilie 10, 2013 la 4:44 pm

  Despre coabitare

  Mie nu-mi spune nimic coabitarea, pt ca nu are alternativa: daca s-ar respinge ori nu s-ar fi desemnat, ori s-ar fi suspendat, ori s-ar fi impacat la asternut, asternutul politic, bineinteles. Deci oricum o dai, vorbim despre niste prieteni iar aventura de anul trecut a fost doar pt incolonarea tribului si bagarea la loc in colibe, la televizor, din Piata.

  Adevarata coabitare la care se refera dl Nastase este dificila caci presupune imbinarea unor conceptii, a unor doctrine, a unor metode si concepte care lasate de capul ar eroda statul, iar atent lustruite si imbinate, ar aduce beneficii multiple maturand pe un spectru politic si economic larg, atat in interior cat si afara!

  Dar in caz(ar)ul nostru, care principii, doctrine sau metode? Baselu’ a facut praf totul iar VSP ii calca pe urme si se pregateste sa-l intreaca! Regionalizarea si ultimele bogatii pierdute vor fi elemente de veritabil CV! Afara insa, nu aici.

  Este absolut si complet revelator faptul ca oltenii isi striga drama si foamea in strada, iar astia doi se ocupa cu recuperarea catorva slugi…

  Dl Nastase poate plimba exemplul si prin Franta, dar acolo este inteligenta iar aici intelligence, asa ca-i inutil modelul.

  Acum, dupa etnia secuiasca se precipita si cea roma sa aiba structura solida, stiti de ce? Ca sa poata vota unanim la anu’ la europarlamentare, pe cine oare? Si evident, coabitarea include si rudele, doar pe cele mai valoroase insa…

 27. 27 M.Voicu aprilie 10, 2013 la 4:50 pm

  ”dreptate până la capăt”
  De cât de interesaţi de partide sunt cetãţenii putem gãsi rãspuns în prezenţa la vot şi în alte manifestãri; puţân !
  Nu este cazul sã ne întrebãm dacã este interesatã de partide, Constituţia.
  De cât de interesate de ansamblul societãţii sunt partidele resultã din ”concesivul” ocazional de a pune interesele generale de-asupra intereselor de partid; uneori !
  De câte ori s-a discutat formularea rãspunderii penale, persoanele juridice ”partide” au fost ocolite adesea pretinzându-se cã sancţiunea lor o face electoratul – ceeace nu poate face nici mãcar Parlamentul când i se cere punerea la dispoziţia justiţiei a vreunui membru, aşa cum nu poate exonera de judecatã realegerea – cãci electoratul nu face parte din puterea judecãtoreascã şi nu are datele de cercetare de la Ministerul Public (cum nici Parlamentului nu i s-a confirmat acest drept, când are de decis ”ridicarea imunitãţii).
  Atâta timp cât numirile în funcţii publice sunt politice (şi nu din sânul comunitãţii care trebuie condusã), tema nu este doar teoreticã !
  Suntem în sezonul Adunãrilor Generale ale Societãţilor Comerciale. Legea (dece?) lasã loc transformãrii rãspunderii materiale şi eventual a rãspunderii penale a decidenţilor în rãspundere materialã a acţionarilor prin constituirea de provizioane, care se deduc din profit şi şi diminueazã baza de impozitare – deci este afectat şi Bugetul de Stat, întreaga societate. MulTţumesc cui mã poate lãmuri ❗

 28. 28 Cris aprilie 10, 2013 la 5:04 pm

  Nu sunt de acord cu talibanii răsăriți în ultima vreme. Eu una, nu l-am votat pe BS nici măcar la primărie, și îl detest de când era ministru, pentru calitatea proastă a omului, dar nu sunt atât de categorică așa cum sunt unii care l-au votat cel puțin o dată.
  Am aceeași părere execrabilă despre el, însă găsesc că în acest moment trebuie colaborat instituțional, păstrându-i-se prerogativele constituționale, și trebuie acționat în așa fel încât UE să se convingă de faptul că tot ce le-au turnat astă vară BS, Macovei, Cristian Preda ș.a. mincinoși sunt minciuni, că USL nu vrea să scoată România din UE, nu vrea să subjuge Justiția, nu vrea să se alieze cu Rusia împotriva Occidentului ș.a. porcării împrăștiate de susnumiții.
  Pentru asta trebuie tact, trebuie stabilită o listă a priorităților, trebuie calm, trebuie o judecată la rece.
  Cei care l-au votat pe BS, iar acum țipă ca din gură de șarpe „Jos BS!”, să tacă! N-au voie să spună nimic. Eu și alții ca mine avem dreptul să le spunem să tacă, pentru că din cauza lor am ajuns în situația asta.

 29. 29 k aprilie 10, 2013 la 5:17 pm

  „…în cazul coabitării, elementul esenţial nu este eventuala simpatie sau antipatie între cei doi şefi ai executivului, ci felul în care este gestionată, instituţional, o anumită situaţie obiectivă, rezultată din alegeri …”

  Despre ce situatie obiectiva, rezultata din alegeri, vorbiti? Anul trecut au fost doua randuri de alegeri si un referendum care l-au delegitimat pe Basescu. Carcalacul este inca la Cotroceni nu pentru ca nu s-au prezentat destui votanti la referendum, cum minte Ponta, ci pentru ca CCR a ales sa nu respecte legile tarii privitoare la stabilirea cvorumului.

  Mi-e sila de corul inept al politicienilor si al propagandei care explica poporului „idiot” cum sta chestia coabitarii. Ponta vorbeste despre pace si reconstructie. Minunat! Da cu cine reconstruiesti? Cu specialistii-n demolare? Pastrand proportiile, e ca si cum Germania ar fi facut denazificarea pastrand nazisti in cele mai importante posturi de decizie.

  Domnule Nastase, macar dvs opriti-va din incercarea ridicola de a explica ceea ce nu poate fi explicat. De fapt, poate fi explicat, dar nu cu articole sofisticate despre filosofia coabitarii. E simplu. Se petrece transferul de putere. Basescu ii preda sistemul ticalosit lui Ponta, iar acesta il preia si se aseaza in fruntea lui. Cu toate institutiile statului si propaganda de rigoare incolonate in spatele lui.

  PS: Un sfat, daca-mi permiteti:lasati coabitarea franceza si invatati-o pe dinafara p-asta romaneasca. Sunt convins ca, daca nu veti invata sa coabitati bine, veti fi trimis, cu zambetul pe buze, inapoi la Jilava. Zambetul, desigur, nu va fi al dvs.

 30. 30 ZeV aprilie 10, 2013 la 5:54 pm

  Guvernul Romaniei isi va asuma raspunderea le Legea retrocedarilor, o lege prin care, printre altele, se aplica samsarilor un impozit de 85%. Un impozit corect, care restabileste pincipiul dreptatii sociale, principiu care face parte intrinseca a programului de guvernare asumat de USL, pentru care, coalitia a cerut votul romanilor.
  Este o veste buna din zona Executivului, ceea ce-mi confirma ca premierul si ministrii sai lucreaza in interesul de ansamblu al Romaniei, dar e si un moment al adevarului.
  Daca ar fi fost dupa mine, eu as fi mers inca si mai departe, respectiv, as fi interzis retrocedarea de terenuri si proprietati catre samsari si intermediari de tot felul, care speculeaza abject pe nevoia de bani a romanilor, bazandu-se pe o alta meserie liberala, avocatura. 😉
  De fapt, INTERMEDIEREA si AVOCATURA, sunt doua activitati eminamente liberale, care, au adus bani la bugetul statului. Dar, cu ce pret ? Mai concret, cu ce pret la alimente si imobiliare ? Nu mai vorbesc de pretul moral si echilibrele macro in economie si viata sociala. Dar…de unde moralitate la/in capitalism ? Unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. 😉
  Nu mai amintesc, ca am mai vorbit , despre medicina de familie si distributia de medicamente, alte activitati de sorginte liberala, care, din pacate pentru ideologii liberali, nu pot trai fara banii statului. 😉
  In fine, pe legea asumata, sunt curios cum vor reactiona liberalii, care, de aceasta data, nu se vor mai putea ascunde in spatele retoricii sterile de sorginte antonesciana.
  Poate ca, vor transpare mai limpede si ideile specifice ale domnului Antonescu, pe care, eu cel putin, nu le-am sesizat pana acum.
  Oricum, domnul Ponta face ce trebuie, desigur, in masura in care este sprijinit de guvern, in ansamblul sau, precum si de catre intreaga coalitie.
  Bravo, Ponta.
  Asta nu inseamna ca daca ma vei dezamagi, domnule prim ministru, nu te voi altoi, stimate premier. O voi face, in acest ipotetic caz, de sa-ti zboare fulgii de carlan in plin proces de maturizare, in toate directiile.
  Dar inca nu este cazul.
  😉

 31. 31 Karakas aprilie 10, 2013 la 5:57 pm

  Am citit un material despre stinga actuala a domnului Cristian Preda. Incepe destul de logic, argumentat. Din pacate, rateaza ocazia sa observe si sa mentioneze ca stinga actuala nu are si o grupare „pro-angajati, pro-sindicala”, caracteristica social-democratiei europene.

  Dar, la sfirsitul „analizei”, Don Preda da cu bita-n balta:

  „..Iliescu caută azi să integreze referinţele social-democraţiei dinainte de comunism în propria sa biografie politică. Deşi întemniţată de către comunişti, social-democraţia devine astfel o parte a identităţii neo-comuniste…”

  Ce face Iliescu? Integreaza „referinte” ale social-democratiei „dinainte de comunism”? Si cum face asta, nu ne da si niste exemple? Care „referinte social-democrate”? Iar concluzia ca „social democratia devine astfel o parte a identitatii neo-comuniste” e de un….amuzament total, ca sa ma exprim eufemistic. Insa sunt multi care se lasa spalati pe creier cu asemenea „analize” aparent sofisticate, care foloseste cuvinte bombastice gen „neo-comunism”, dar care sta subreda pe picioare de lut din lipsa de logica minima.

  http://adevarul.ro/news/politica/stanga-cinci-variante-1_516513d400f5182b85a1dea8/index.html

 32. 32 ZeV aprilie 10, 2013 la 6:00 pm

  Adrian B, ne spune:
  Migratia politica ar trebui sa fie PENALA !
  Se aude doamnă Kovesi ? Liberalii vă dau liber la dosare vis a vis de Frunzăverde si Stânişoară.
  Cum ? Ce spuneti domnule Antonescu ? Ei sunt exceptii de constitutionalitate ? Poate, dar trebuie sa finalizati, totusi, Constitutia.
  😀 😀

 33. 33 tudor aprilie 10, 2013 la 6:32 pm

  @sadicu

  spui:
  1. deoarece diriguitorii romaniei si au dovedit incapacitatea este foarte bine ca
  2. deciziile ce ne privesc se iau in alta parte iar destinele noastre se afla „in maini mult mai bune”

  Constat:
  1. esti DEFECT DE PATRIOTISM; nimeni nu va apara mai bine interesele romanilor decit tot niste romani (esti, se pare, adeptul internationalismului de tip nou, promovat de cutre gen macovei, patapievici, pora, basescu ) ; cei cu „mainile mult mai bune” reprezinta si apara interesele alegatorilor si concetatenilor proprii, iar daca tu astepti de la ei ceva bun, demonstreaza ca esti, cum am spus, DEFECT. De data asta, DEFECT DE LOGICA.
  2. situatia precara in care se afla Europa se datoreaza, in buna masura, incapacitatii „mainilor mult mai bune” pe care le saruti, plecat; Uniunea Europeana, condusa de mainile alea pe care le pupi ca o sluga, se scalda de sase ani intr o criza profunda si complexa.
  3. ca premisa de la care pornesti este, in buna masura , adevarata, nu inseamna ca problema ar trebui sa ne o rezolve altii. Este problema noastra si trebuie sa o rezolvam noi, la noi acasa!

  O sa incerc si eu un rationament in genul tau:
  – cunosc basisti prosti
  – esti basist
  – esti basist, deci esti prost

 34. 34 ZeV aprilie 10, 2013 la 6:33 pm

  Adrian Nastase
  ,,Există însă un paradox, pe care trebuie să-l învăţăm “consensul favorizează coabitarea iar coabitarea favorizează consensul”
  Nu cred ca este un paradox, deoarece consensul in democratia pluripartinica nu este echivalent unanimitatii, ci, pur si simplu o uniune de soti care au de crescut un copil. Soti responsabili, desigur, nu ca Prigoana cu Maimuteanca.
  😉

 35. 35 Luminita Arhire aprilie 10, 2013 la 6:57 pm

  Sarma subtire si fierbinte pe care danseaza Victor Ponta in momentul asta sa nu uitam ca nu si-a pus-o singur sub calcaie; in vara , daca ne amintim bine , conflictul s-a declansat pe viata si pe moarte atunci cand Victor Ponta si-a „permis ” sa plece la Bruxelles in locul aluia pentru care Curtea Constitutionala – bine asezonata cu toate ingredientele slugarniciei de-a lungul timpului – s-a mai dat o data in stamba . Prin Europa cea lustruita si antiseptica deja conationali de-ai nostri produsesera de cativa ani ceva deranj . Europa nu stia cum sa ne spuna mai delicat ca sunt niste probleme si se intreba de unde sa ne apuce . Din fericire presedintele nostru patriot si devotat a gasit rezolvarea : si-a trimis savantul – consilier Funeriu ( ca veni vorba de Funeriu – ati mai vazut in alta parte a lumii un asa- numit savant !!!! mancand din blidul unei sinecuri atat de rusinoase ?) cu delatiunea pe tema sensibila a plagiatului , murdarindu-l pe tanarul nostru prim-ministru de sus si pana jos si de la stanga la dreapta . Si murdarind Romania la pachet cu el … Si nu s-a oprit aici …a orchestrat toata mizeria cu lovitura de stat , a mintit , a defaimat , a santajat – Romania a ajuns teatrul unui razboi total care insa , paradoxal , se purta mai mult prin strainatate ( sau poate doar parea asa , pentru ca pe teritoriul national razboiul era un lucru deja banal ) . Presa occidentala a explodat cu fitile pur romanesti . Europarlamentarii nostri portocalii au desavarsit lucrarea . Si a fost trimis Ph. Gordon . S-a inflamat ambasadorul SUA . Barroso n-a iesit la declaratii . Schultz s-a aratat preocupat . Si Antiseptica Europa a fost servita …. scandalul a venit manusa . Acum raul este facut si efectiv aproape ca nu mai conteaza daca se stie sau nu adevarul, in Europa si dincolo de ocean , despre lovitura de stat , despre cele 2 000 000 de voturi fraudate , despre plagiat , despre arestarea membrilor CCR . Sunt adevaruri „de Romania ” , nu produc impresie la export .
  Apropo , din cate imi aduc aminte , doamna Pivniceru a impachetat-o pe Kovesi si a trimis-o peste granita sa ne reprezinte ; alt val de pasiuni starnit , la data aceea , de aceasta decizie . A vrut doamna Pivniceru sa o indeparteze sau a considerat ca poate fi de folos pentru Romania acolo ? poate cineva sa o banuiasca pe doamna Pivniceru de „blat” cu Basescu ? Eu, niciodata … Doamna – total neimplicata politic – nu a explicat care a fost motivatia acestui gest . Analistii , care mai de care , au tras concluzii . Pentru unii a fost vinovata Pivniceru . Pentru altii , Corlatean . Pentru altii , Ponta . Pentru altii , Serviciile …. in vacarmul general cine si ce sa inteleaga ?
  Nu ne vom opri niciodata …. votam cu ura , comentam cu ura , argumentam cu ura , suntem intoleranti si iritati si suspiciosi si aproape ca am uitat ca se poate trai si fara scandal . Indiferent pe ce canal romanesc deschizi televizorul , cineva se cearta , se scuipa , umple difuzorul de „bip”-uri …
  Totul a inceput acum opt ani si ceva cand un impostor a avut ca platforma electorala sintagma ” la tepe , in Piata Victoriei! ” .

 36. 36 Adrian B. aprilie 10, 2013 la 7:01 pm

  Victor Ponta ori NU ARE cele mai elementare cunostinte de economie ori este un TICALOS ! Dar dupa tonul folosit , cred ca este un ticalos… Omul acesta chiar crede ca DE PLACERE au intrat firmele in insolventa ? Pe ce lume traieste acest individ ? Vrea sa desavarseasca opera predecesorului Boc , care a reusit sa inchida aproximativ 200.000. imm-uri ?

  http://www.cotidianul.ro/ponta-astept-cat-mai-curand-modificarea-legii-insolventei-210993/

  Afirmatiile lui Ponta sunt la fel de revoltatoare ca si cele ale lui Lucian Duta ( fost sef CNAS) care spunea ca vrea sa introduca coplata in spitale , pentru ca romanii SA SE GANDEASCA DE 2 ORI INAINTE DE A SE INTERNA INTR-UN SPITAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De parca , s-ar fi internat de placere !

  Se pare ca a plecat dracu’ si a venit ma-sa ! Adica d-ul Ponta !

 37. 37 Marian Nicolae aprilie 10, 2013 la 7:06 pm

  @ Doru Coarna aprilie 10, 2013 la 4:19 pm

  Mi-ati pus un zambet pe chip….

  Sunt doar un mic ruman caruia ii pasa inca de Romania noastra a rumanilor….vechi pe aste meleaguri din Gradina Maicii Domnului…

  P.S. N-am ce face si ma limitez la sezatoarea aiasta rumaneasca….de-i ziceti gramada rumaneasca….

  Bucurosi de oaspeti???
  Ruman is si eu din tata-n fiu…….

  Din pacate astia cand mulg vaca ii rup si gatul in the process…..
  Ma intreb totusi retoric de ce nu vine inca padurarul……….

 38. 38 Fragmentarium Politic aprilie 10, 2013 la 8:03 pm

  Privind alegerile interne de saptamana viitoare, nu sunt motive sau alte indicii ca Victor Ponta nu s-ar bucura de o reconfirmare in functia de presedinte al PSD. Cred ca dupa castigarea unor alegeri orice lider de partid ar merita o asemenea recunoastere. Probabil ca decumularea functiilor de sef de guvern si de sef de partid, evocata in unele discutii pe niste stari actuale, prin care partidul si-ar pastra controlul politic si ideologic, pierdut dupa unii, asupra premierului, ar putea suferi o experimentare viitoare, dupa o analiza temeinica. Pana atunci, regula ca strategia castigatoare nu se abandoneaza pare sa ramana in picioare. Nu mi se pare insa a fi un castig pentru partid participarea pentru functia de varf a unor candidature nesemnificative, doar de dragul salvarii principiului competitiei. In afara catorva nume de lideri social-democrati consacrati, ca Ion Iliescu, Adrian Nastase, Mircea Geoana si Victor Ponta, orice alta incercare de a veni cu alte nume, nu numai prestigioase dar si de perspectiva, se cam poticneste. De aceea cred ca la alegerea presedintelui PSD se rateaza un bun prilej de a se testa sau roda cateva candidaturi semnificative pentru o asemenea pozitie, care au beneficiat de altitudinea unor responsabilitati nationale, mai ales ca daca ma uit spre zona vicepresedintilor propozabili vad cateva personalitati cu adevarat promitatoare. S-ar putea ca retinerile unor astfel de candidaturi sa fie determinate de inhibitia pe care ar provoca-o esecul, mai mult sau mai putin previzibil, dar o asemenea abordare ar fi cu totul gresita, stiti cum se spune, important este nu sa castigi, ci sa participi, mai ales ca in politica asemenea expuneri aduc vizibilitate si statura, asa ca indemnul lui Ion Heliade Radulescu ar putea fi foarte bine adresat, intr-o forma adaptata, si tinerilor lideri pesedisti: Candidati, baieti, la orice, numai candidati! Pe scurt, castigurile mi se par evidente si pentru candidati si pentru rezerva de cadre.

 39. 39 Cârcotaşu aprilie 10, 2013 la 8:05 pm

  Domnule Năstase,
  Semnul (1) semnifică – va urma -. Deocamdată, artificiile stilistice şi exemplificările cu situaţiile din Franţa i-au făcut pe unii să admire, iar pe alţii să nu ştie ce părere s-ar cuveni să aibă. Eu am înţeles că trebuie să aştept episodul (2), eventual şi (3) ca să aflu (poate) care e părerea dv. despre controversata poziţie a d-lui Ponta. În primul episod, cu talent şi graţie, aţi scris un editorial dar n-aţi spus nimic, doar aţi invocat noţiunea de „coabitare” fără măcar a o defini. Părerea generală este, însă, că „numirea procurorilor” n-are nimic de-aface cu o „coabitare” fie ea şi „obiectivă”, decurgând din situaţia „ingrată” în care l-a pus electoratul. Îmi vine greu să cred că puteţi fi de altă părere, pentru dumneavoastră „continuitatea” echipei Kovesi, fie ea şi-n postul de la DNA riscă să aibă urmări identice cu acelea din procesul „trofeul calităţii”. Mi-e la fel de greu să cred că dl. Ponta nu e conştient de urmări. Eu unul nu-i pot acorda dreptul de-a declara ulterior că a greşit, că n-a prevăzut etc.
  Deocamdată definiţia coabitării am găsit-o în dicţionar. Cea mai potrivită mi se pare cea din Dicţionarul de neologisme:

  COABITÁvt. intr.…2. (despre specii diferite) a popula același habitat. (< fr. cohabiter, lat. cohabitare)

  Aştept episodul (2).

 40. 40 tudor aprilie 10, 2013 la 8:09 pm

  @sadicu (defectu)

  „In primul rand,odata si pentru totdeauna,trebuie intrebat poporul pentru ce fel de republica opteaza: prezidentiala sau parlamentara.”
  – trebuie intrebat poporul = esti democrat
  – odata si pentru totdeauna = esti antidemocrat ( daca poporul isi schimba, in timp poporul, de ce sa nu aiba dreptul de a hotari forma de guvernamint???)

  Proiectul sistemului de putere este sarcina exclusiv a elitelor unei societati (politice, culturale, stiintifice etc).Constitutia americana nu a fost scrisa de boborul american, ci de niste baieti destepti :))))

  Republica prezidentiala, presedintele sa fie si sef al guvernului, ca in sistemul american.
  Sistemul politic american este mult mai complex, am auzit si alti basisti preluind doar ce le convine (cu rea credinta sau din prostie) din acesta; presedintele nu are drept de initiativa legislativa, iar congresul SUA este extrem de puternic ( constituie comisii de ancheta cu putere juridica, il pot ancheta inclusiv pe presedinte etc). In plus, pentru prevenirea posibilelor abuzuri ale guvernamintului ( a puterii centrale), infaptuitorii justitiei in plan local sunt alesi de oamenii locului, iar nu numiti de presedinte; mai mult, deciziile in cazurile importante le iau curtile cu juri, alcatuite din oameni din comunitatea respectiva.
  Asadar, sistemul politic american ( cu lipsurile sale) este o simfonie prin care hipopotami basisti vor sa faca pe dirijorii.

  „ipocrizia cu echidistanta presedintelui fata de partidele politice” – este ipocrizie, in masura in care presedintele isi asuma rolul de sef al statului, care este altceva decit poporul.
  Daca insa presedintelui i se cere sa fie reprezentant al poporului suveran, este obligat sa fie absolut neutru, indiferent de cine a fost promovat, fiindca poporul inseamna si cei care nu l au votat pe presedinte.
  Din acest punct de vedere, doar monarhul ar putea avea amplitudinea necesara.
  In plus, echidistanta care i se cere presedintelui este perfect justificata de practica politica: in momente de criza schimbarea guvernului poate detensiona situatia, timp in care presedintele asigura continuitatea statului.

  Intradevar, decalarea alegerilor s a dovedit un esec, in ciuda intentiilor bune ale initiatorilor.

  Termenul de 5 ani este prea mare, alegerile constituind si o supapa sociala; exista state de veche traditie democratica in care alegerile partiale la doi ani sunt practica curenta.
  Prea multe alegeri strica este o alta teza basisto democratica.

  Arhitectura sistemului politic este complexa, delicata si necesita nenumarate acorduri fine.

  Constitutia actuala s a dovedit a avea doua defecte grave:
  1. a fost scrisa pentru oameni de buna credinta si cu serioase convingeri democratice, fara sa ia in calcul DEFECTI LA DEMOCRATIE. precum basescu
  * orice lege poate fi interpretata cu rea credinta.
  astfel, conform legii circulatiei, pe trecerea pentru pietoni acestia au prioritate. si daca se gaseste unul defect si traverseaza acea trecere permanent 24 ore? blocheaza circulatia? da. ii da amenda? nu, fiindca legea a fost scrisa pentru cetatenii normali si nu pentru DEFECTI.

  2. problema de fond a constitutiei s a dovedit a fi curtea constitutionala, adica tocmai institutia in sarcina careia statea apararea literei si spiritului acesteia.
  deriva a inceput in 2007, cind ccr, in alta componenta decit astazi, a stipulat dreptul lui basescu de a fi „presedinte jucator”, absolut in afara spiritului constitutiei.

  Din nefericire, actualul proiect constitutional nu rezolva problema.

  Solutia ar fi desfiintarea ccr si prelua atributiilor acesteia de ICCJ.
  Desigur, si ICCJ ar trebui reformata: in primul rind, procurorii sa nu poata deveni peste noapte judecatori.

 41. 41 Gabriela Nicolescu aprilie 10, 2013 la 8:21 pm

  Domnule Presedinte,

  O perioada scurta m-a cuprins bucuria ca Basescu nu mai are nicio sustinere, ca Miscarea Populara este o gluma si asa va ramane iar acest PDL se simte liber si independent de tutela basista. . Monica Macovei aparent nesustinuta de basescu nu va mai sopti rautati la urechi fine la Bruxelles, Morar nu-l va mai aresta pe dusmanul nr.1 al lui basescu, serviciile secrete, iata, se improspateaza, primavara!. Gandul cel rau a venit insa mic si insidios, crescand de la ora la alta: nu-l mai suspendam pe presedinte,”jos basescu” este doar un slogan de campanie,vom avea un proiect pentru Romania (odata, nu stiu cand!), terminam cu contractele baietilor destepti dar mentinem pretul energiei la consumator, descoperim ca Boc si MRU au fost pragmatici si au avut o abordare strategica a gazelor de sist si a zacamintelor de la Rosia Montana, ramanem pe cota unica sa nu speriem investitorii (care nu se inghesuie), nu mai vorbim de statul social si nu avem in vedere nicio masura pentru creerea de locuri de munca, permitem presei sa faca pronosticuri plasandu-l la conducerea Justitiei pe M. ANI, Horia Georgescu, etc, etc. Deci, fata de boc, noi ce-am facut? Am dat salarii inapoi si am zambit juvenil si atragator. Ia stai, ca-mi vine o idee.. Nu cumva Basescu are totusi sprijinul unui partid? Ce daca-i de stanga? Sau nu-i de stanga? Nu conteaza,, cunoastem si Internationala Socialista!,

 42. 42 dlnimeni aprilie 10, 2013 la 9:52 pm

  M-am intrebat, domnule Nastase, pentru ce ati scris acest articol. Cred ca l-ati scris pentru ultima lui fraza si, probabil, pentru paragrafele sale inca nescrise. Si, deci, inca necitite.
  Altfel, o intrebare amuzanta a coabitarii (in sensul explicatiei de dictionar „a locui impreuna”) ar fi daca dl Ponta se muta acasa la dl Basescu sau dl Basescu se muta acasa la dl Ponta.

 43. 43 M.Voicu aprilie 11, 2013 la 12:24 am

  @sadicu aprilie 10, 2013 la 1:52pm
  Vã preocupã schimbarea formei de republicã, fãrã a observa cã nu din actuala formã a Constituţiei – ci din nerespectarea ei au ieşit ponoasele
  Aveţi dreptate când scrieţi despre alegerile parlamentare: ”Decalarea s-a dovedit…a fi o soluţie cât se poate de proastã.”. Cum eliminãm de la decizie pe aceea care au tot avansat… ideile proaste ? Cum contracarãm democratic voinţa politicã de la care ne-am ales cu legea electoralã – şi-ar fi în stare s-o-ncurce şi mai rãu !
  Generalizãrile pe care le încercaţi sunt îndrãzneţe: ”suntem totusi un popor conservator”, iar la @sadicu aprilie 10, 2013 la 12:45pm, cu ”noi romanii suntem un popor de mamaliga”, cum de includeţi pensionarii la cei ”dependenţi de bugetul de stat”.
  ”poporul de mamaliga” – cum schimonosit vã eSprimaţi, trebuia sã desfiinţeze Institutul Naţional de Statistica când la atâta timp dupã recensãmânt nu ştiau nici mãcar câte persoane recenzaserã. Şi-apãi, lãudaţi-vã îndeplin: propunerea de scadere a pensiilor si a salariilor bugetarilor a venit cu creşterea unor anumebugete cu 50%. E un post TV care face discuţii despre misterul banilor ”lu’ Ceauşescu” de-acu 23 de ani – şi noi nu ştim nici mãcar unde s-au dus miliardele împrumutate chiar acuşi câţive ani :mrgreen:
  Mã aşteptam ca la muncã retribuitã ca nenormatã, puzderia de consilieri sã nu mai aibã timp şi pentru politicã partizanã. Dacã pumnul de fier autohton n-a fost de suportat, cum de vã plac pumnii de la alţii ? Nu-mi rãspundeţi, vã rog !

  Ştirea serii: un nuş’care vrea sã vândã din activele OLTCHIM
  Dece Oltchim sã vândã active – fãcute de aceia care au muncit acolo şi în toatã ţara, cei mai mulţi astãzi pensionari – care le constituiserã ca locuri de muncã şi pentru tineretul d’acu’; dece nu s-ar aplica debarasarea nu de active, ci de… pasive

 44. 44 Marian Nicolae aprilie 11, 2013 la 7:46 am

  @ ZeV aprilie 10, 2013 la 6:33 pm

  De ce veniti aici sa ne inoportunati cu povesti ticluite pentru distragerea atentiei rumanilor, gen Bahmuteanca & Co ???

  Avem pretentii de la dumneavoastra, invatati-ne si pe noi cum sta treaba cu > Buna dimineata Romania, ca tare ne-a placut, sincer.

  Spuneti-ne mai multe despre:

  ,,Există însă un paradox, pe care trebuie să-l învăţăm “consensul favorizează coabitarea iar coabitarea favorizează consensul”

  Coabitare insemnand existenta in acelasi timp si spatiu a doua specii diferite, adica rumanii si kazarii, sau sa fie vorba si despre reptilieni????

  Iluminati-ne va rog……

 45. 45 ZeV aprilie 11, 2013 la 8:08 am

  Fragmentarium Politic
  Stau si ma intreb, cine risca sa-l aduca pe Basescu mai aproape din victorie, comentarii (prea) atent elaborate, ca cel postat de dvs, sau decizia premierului de a depasi un blocaj institutional, decizie pe care multi o contesta, dar nimeni, dar absolut nimeni, nu ne ofera si alternative credibile la solutia primului ministru ?
  Mai mult, spuneti urmatoarele:
  ,,de reinstapanire a controlului national asupra resurselor si capacitatilor productive ale tarii, de refacere si relansare a economiei nationale”. (sic!)
  Stimate domn, priviti-ne in ochi..dvs chiar credeti ca avem fete de prosti ?
  😉
  In loc sa cercetati, cu realism, masurile economice si financiare posibile si fezabile, pe termen scurt si mediu, ce pot fi luate si aplicate de executiv, dvs ne faceti sa ne pierdem timpul cu compilatii de socialism stiintific in plina glorie a capitalismului demolator.
  Treziti-va oameni buni la realitate, premierul a vorbit despre ce a facut si face executivul, dar dvs sunteti pur si simplu autisti. Doar Kobesi aveti in tărtăcuţe.
  De aici trag concluzia, ca unii dintre dvs nici nu sunt interesati de soarta Romaniei, ci, si-au propus doar sa promoveze interese de putere din PSD si PNL, ostile actualului lider al celui mai mare partid din Romania. Este, intr-adevar mare, dar fara un premier puternic, responsabil si abil, asa cum este Victor Ponta, va fâsâi foarte repede.
  Nu va mai ascundeti dupa tot felul de insiruiri pompoase care nu vor iesi niciodata din zona teoriei pure si sterile. Romania este in UE, in NATO, dar asta nefiind parca de-ajuns, mai este si incorsetata de o centura de castitate cu cheia in mana FMI.
  Important este sa ne raportam la ceea ce se poate face efectiv si sa analizam ce a facut in mod real guvernul.
  De exemplu, eu l-as intreba pe domnul Vosganian: are, sau nu, solutii pentru oamenii de la OLTCHIM? Daca nu, sa ne lase, sau, sa-l lase pe Victor Ponta sa preia interimatul. Vad ca doar asa, se pot rezova si elimina probleme si blocaje in Romania anului 2013 , liberalii, ca de obicei, fiind depasiti de situatie. 😉
  Premierul a spus transant natiunii, ca UE nu este de acord cu ajutorul de stat. Scurt pe doi…ce mai e de comentat aici, in afara blablaurilor sforaitoare de tip Breaking News ?
  Extrase de manual nu pot suplini blocajul principial la care, in fond si implicit, ne-am angajat inca din 2004.
  Prin urmare: ce trebuia sa faca Ponta in primele trei luni si nu a facut ?
  CONCRET: 1,2,3,…n
  Prin atitudinea dvs si altora ca dvs, practic, condamnati guvernul coalitiei la neputinta. Nu va ajunge blocajul pe legea bugetului ? Sau pe legea statutului parlamentarilor ? Sau pe cea a generalilor ?
  Treziti-va mai baieti la realitate si nu mai bateti campii.
  Premierul a sesizat esenta lucrurilor si chiar asta face: INCEARCA SA GUVERNEZE !
  Din pacate, cei care isi doresc, cel mai mult, ca Victor Ponta sa esueze, sunt tocmai oamenii din interiorul coalitiei.
  Aveti, tot din pacate, dar din fericire pentru Romania, ghinionul de a va confrunta cu o nuca prea tare pentru voi.
  😉

 46. 46 blogideologic aprilie 11, 2013 la 8:22 am

  Un articol foarte interesant de Economie Politică publicat pe blogul SOCOT http://socot.wordpress.com/2013/04/10/our-weekly-grind/ Face trimitere şi la nişte “citate din Kurt Lewin” publicate de mine pe blogul acesta.

 47. 47 santinela aprilie 11, 2013 la 8:30 am

  ZEV- spui la un moment dat,si-l si feliciti pe Ponta pentru asta,ca CSM s-a mulat pe vointa premierului executindu-se. Va credeam om serios dar asa
  gogomanie sa sustineti,zau !
  CSM s-a ridicati drepti si executa dupa si cum a primit telefon de la Basescu.Ce ne prefacem ca nu stim ?

 48. 48 ZeV aprilie 11, 2013 la 9:04 am

  Sadicule
  Absolut de acord cu clarificarea, prin Constitutie, a tipului de republica pe care ne-o dorim.
  Intr-adevar, daca ne dorim un presedinte ales de popor, ar trebui sa adoptam sistemul american. Nu stiu daca, in acest fel, depasim, sa nu, limitele revizuirii, pentru ca despre asta este vorba in Romania in acest moment. Darm ca idee de principiu, ar fi bine sa se transeze in acest fel raportul Parlament-Presedinte.
  Dar, ca de obicei, desi te straduiesti (si apreciez asta), faci de faci si intri in blocaje logice. 😉
  Spui urmatoarele:
  ,,In calitate de Presedinte iti asumi guvernarea impreuna cu partidul sau alianta care a castigat alegerile si a format majoritatea in Parlament”
  COMENTEZ:
  In actuala Constitutie nu se spune nimic despre asazisa legatura a Presedintelui cu Executivul, ci:
  ,,2) Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate. ”
  Deci, Presedintele, nu numai ca nu este parte a Executivului, el este de fapt IN AFARA celor trei puteri ale statului, avnd doar rolul de MEDIATOR intre institutii.
  Scrie negru pe alb, stimate coleg. 😉
  In fine, trecand peste asta, sa admitem ca ai avea dreptate, DAR :
  Ce se intampla atunci cand Presedintele este sustinut de un partid cu un anume program de guvernare, dar ulterior, un alt partid, cu alt program de guvernare primeste o incredere de peste 60% din parte cetatenilor care voteaza ?
  Daca ar fi asa cum sugerezi, ar trebui sa dam cu banul: cap, sau pajura ?
  😉
  Nu cred ca cei care au elaborat Constitutia s-au gandit la un presedinte -jucator, de aceea, lucrurile trebuie bine delimitate si clarificate si in acest sens, ideea dumitale mi se pare aparent infailibila.
  Actualmente, totusi, problema de fond consta, de fapt, nu in labilitatea ad literam a Constitutiei, ci, in reaua credinta a actualului Presedinte, sustinut de o Curte Constitutionala, n-as spune obedienta, ci, de-a dreptul incompetentă si de rea credinta.
  In acest climat, singurul mod de a depasi blocajele, pana la viitoarele alegeri prezidentiale, este cel promovat de premier.
  Sunt convins ca Traian Basescu nu este foarte fericit, incorsetat fiind, el insusi, in acordul de coabitare elaborat in afara Romaniei. Se pare ca si occidentalii din PPE s-au dumirit ca marinarul trebuie bagat in cusca, unde, desigur, are inca suficient confort si marja de libertate de a accesa anumite parti din servicii. Din pacate pentru el, partea mai dotata nu mai este la indemana domniei sale.
  😉

 49. 49 ZeV aprilie 11, 2013 la 9:08 am

  santinela
  Oamenii neseriosi sunt cei care submineaza din interior unitatea USL, facnd jocul lui Basescu.
  Victor Ponta, repet, a dat o replica presedintelui si macovismului, in general, in raport cu care Traian Basescu nu este foarte fericit, va asigur.
  Desigur, timpul va confirma (sau nu) , dar, cel putin eu, am incredere ca liderul unui mare partid ia cele mai bune deciziii in momente de cumpana. Cele mai bune pentru Romania si, implicit, pentru partid si pentru Coalitie.

 50. 50 serbanfl aprilie 11, 2013 la 9:32 am

  Nu credeam că și printre cei postează frecvent pe acest blog sunt atât de mulți ușor de manipulat. Sincer, nu mă așteptam!
  Eu judec războiul din USL pe baza următoarelor jaloane:
  – Inițial alianța PNL+PC a vrut Ministerul Justiției și au mers pe mâna unei neangajate politic.
  – Pivniceru nu a reușit nimic, nici la Comisia Europeană, nici la CSM (Morar a votat, în prezența ei, deși Nu avea dreptul!)
  – PNL+PC l-ar muta și nu prea pe Fenechiu la Justiție, dar nici altă variantă nu avansează – deci Ponta să asigure interimatul.
  – Ponta, conștient că nu-i cazul să se joace ping-pong cu băsescu, mai ales că, după 2 – 3 propuneri respinse, risca să nu mai accepte nimeni să fie propus – trece la compromis. Ponta are de condus o țară, sub toate aspectele!
  – PNL anunță că renunță definitiv la portofoliul de la Justișie și că NU cere nimic la schimb.
  – Ziariștii ce acuză trădarea idealurilor inițiale ale USL, nu-s naivi și nici inconștienți. Naivi sunt cei ce-i bănuie că au numai intenții curate, chiar dacă acceptă, unii, schimburi surprinzătoare de bunuri!
  – După ce Ponta a spus că nu a negociat propunerile de procurori în legătură cu Voiculescu, Fenechiu și Dragnea, a apărut declarația lui Crin Antonescu, cu referire numai la Fenechiu și Voiculescu: Când s-a ajuns in Instanță Procurorii NU mai au nici o treabă cu acel caz!!!
  – Ieri s-a anunțat că unui mare amator de ping-pong i s-a oprit joaca între diferite Instanțe și, bineînțeles, Procuraturi! Și când te gândești că s-a jucat degeaba cu intratul și ieșitul din Parlament, cum degeaba a săpat groapa altuia trădând după alegerile din 2004!!!
  O zi bună Tuturor!

 51. 51 ZeV aprilie 11, 2013 la 9:33 am

  Marian Nicolae
  Fac, cu toata deferenta, apel si la dvs, sa vorbiti pre limba dvs fara a va gandi ce a mai spus hotnews, jurmalul, etc, etc.
  Cine sunt kazarii care conduc Romania din interior si exterior ?
  Dati-ne 5 nume, ca sa putem comenta pe concret.
  Imaginatia mea de inginer pleaca intotdeauna de la realitatea situata in afara corpului meu. Daca dvs considerati ca este realitate si ceea ce este in mintea dvs, avem o mare problema de comnicare. Haideti sa o depasim.
  Daca acest blog ar fi doar un cenaclu literaro-SF, da, atunci s-ar schimba calimera.
  Eu, cel putin, nu mai sunt interesat de OZN-uri, daca nu vad vreunul deasupsa casei mele.
  😉

 52. 52 Carmen aprilie 11, 2013 la 9:48 am

  Incredibil, Domnule Nastase. Mai aveti sa spuneti ce presedinte minunat e Basescu si ce bine ca v-a bagat la puscarie.

 53. 53 Marcus aprilie 11, 2013 la 10:12 am

  De La Nanoboc La Megatonta

  Pe o scara a nonvalorilor si aia negativa diferentele dintre cei doi slugoi basisti constau numai in dimensiunile pe verticala dintre cei doi, cu un plus (sac!) pentru nanoboc. Acesta a fost creatia lui chiombila menita sa execute fara nici cea mai mica impotrivire poftele dictatorului de operetea. Micul Tontulescu ak megatonta este creatia lu’ socru-su cu influente majore venite dinspre grupul de la Cluj in frunte cu Rus. Ma hotarasem sa-mi bag picioarele in ele de comentarii dupa ce am vazut de ce-i in stare noul premier marioneta in ceea ce priveste numirile de la parchete, resemnandu-ma oarecum, impacat cu ideea ca nu este chiombu nici destept, nici animal politic, ci cei cu care intra in relatii si pe care-i joaca cum vrea el sunt niste imbecili sadea. Ori ca sa-ti pui mintea cu niste imbecili devine si obositor si plictisitor deoarece nu ai cum s-o scoti la capat. Numai ca zicerea micului Tontulescu catre poporul pesedist prin care, dand dovada de o nesimtire crasa, isi indeamna parte de pesedisti care nu sunt de acord cu modul in care a tradat cu nerusinare electoratul sa se lepede de “sloganul de campanie :Jos Basescu!” si sa purceada impreuna cu el la pupat cur prezidential pe motiv chipurile de realizat proiecte nationale majore, cum ar fi regionalizarea tarii, m-a scos pur si simplu din sarite si chit ca nu realizez nimic cu aceste demersuri, macar imi vars naduful prin scris.
  Am mai scris despre asta, insa acum m-am convins suta la suta ca megatonta traieste cu impresia ca romanii l-au votat pentru ca este frumos, destept si devreme acasa, permitandu-si de pe aceasta pozitie de autosuficienta gaunoasa si imbecila sa-i transmita partenerului de alianta, Crin Antonescu, mesaje de tipul “Colega ,vezi ca fara mine si PSD, canci presedentie”. Un mesaj sulfuros, dovedind fatul ca habar n-are pe ce lume traieste, ca cel putin acum Antonescu este singura optiune viabila a romanilor pentru pozitia de presedinte si ca in timp ce el si-a batut joc cu nonsalanta de valul de speranta care l-a propulsat in capul guvernului, liderul PNL, prin amendarea publica a prostiilor facute de micul Tontulescu, ii determina pe cei mai multi sustinatori fideli ai PSD-ului ca la prezidentiale sa-l voteze pe liberal indiferent de o eventuala contrapropunere a PSD-ului (de pedeleu nici nu poate fi vorba).
  Acum dupa cinismul cu care ne-a anuntat ca “Jos Basescu!” din campanie n-a fost altceva decat o alta megaminciuna tontica marca politica de iarmaroc de Dambovita, practic omul s-a decis sa joace cu cartile pe fata, inlocuind mana dreapta folosita de basescu in cazul nanoboc pentru a-si dirija instrumentul anatomic pe azimutul oferit de boborenii in vederea inundarii cu urina a capetelor celor prosti da’ multi, cu o mana asa-zisa de stanga, recte micul Tontulescu.
  Pacat, mare pacat, iar ne-au tras-o de nu ne-am vazut! Partea comica vine insa dinspre alt pesedist de frunte, mr. Dragnea, care nici mai mult nici mai putin i-a comandat lui Dancu sondaje prin care sa ne abureasca cu tsunami de adeziuni ale romanilor la planul de regionalizare a Romaniei. Si asta in conditiile in care desi la putere de aproape un an de zile, nici in plan legislativ, nici la nivel de decizii guvernamentale nu s-a intamplat nimicuta care sa justifice incredera investita de romani in USL. Cele mai mari si notabile reusite ale megatontului de pana acum sunt pactul de coabitare si numirea lui Kovesi la DNA. Mai ramanea sa-i aduca si pe unguri la guvernare si tabloul era complet.
  Sa ne traiesti Tonta !

 54. 54 Marcus aprilie 11, 2013 la 10:19 am

  @Domnule Nastase: cu tot respectul cuvenit, consider ca porniti in argumentarea dvs. de la o premiza gresita si anume confundati coabitarea, uneori fara de care nu se poate, intre dreapta si stanga (adica las noi USL) cu un plan de inhaitare cu dracu , respectiv Basescu, plan eufemistic denumit „coabitare”. In timp ce prima ar putea fi benefica pentru tara, „coabitarea” cu Uciga-l Toaca nu poate aduce nimic bun ci doar salvarea delincventului de rigorile Justitiei si folosirea in continuare a Parchetului ca intrument politic de reducere la tacere a adversarilor Necuratului.
  sa fiti iubit
  marcus

 55. 55 Hortensiu Aldea – Iasi aprilie 11, 2013 la 10:30 am

  Profesor Adrian Nastase -colectionar
  ,,Ura politică este păcatul care poate anula orice judecată”
  Elena Văcărescu

  In viata politica romaneasca actuala, disputele politice au dobandit caracterul primitiv ,,al luptei de clasă pe viata si pe moarte” inlocuind disputa firească de conceptii, principii si idei-fairplay-ul.
  Adrian Nastase este unul dintre exponentii de prim rang ai politicii romanesti contemporane prin functii si prin realizari: prim-ministru, ministru de externe recunoscut pe plan European( 1990 -1992), preşedinte al Camerei Deputaţilor ( 1992 – 1996 ), prim-ministru ( 2001 – 2004 ),profesionist al stiintei dreptului, un adevarat intellectual, un mare iubitor si cunoscator de arta;mentor si creator al unor importante institutii de cultura si arta. Este un ironic, un caustic cu mediocritatea cu puteri administrative, cu un simt al umorului cu totul special, chiar in situatii dramatice.
  O personalitate mare are calitati si defecte pe masura .Personalitatile nu suporta unitati de masura obisnuite, nu poat fii judecate dupa un numitor comun.
  Imi reamintesc cu placere cum l-am cunoscut pe Adrian Nastase inainte de anii “89”.
  Iubitor de arta, am avut sansa sa cunosc familia unui distins si important avocat din Bucuresti cu ascendenta in lumea criticilor de arta interbelici si a carei sotie fusese colega de generatie cu Constantin Piliuta si Traian Bradean, in clasa profesorului Alexandru Ciucurencu.
  Locuiau intr-o eleganta vila florentina din Cotroceni unde am fost incantat de o frumoasa colectie de arta cu lucrari de Petrascu, Tonitza, Sirato, S.Mutzner, Lucian Grigorescu, Ciucurencu, Piliuta si altii. Erau cunoscatori, stiau valoarea lucrarilor si se bucurau de ele cu adevarat. Un iubitor de arta adevarat iti vorbeste despre farmecul lucrarii, de imprejurarile in care a achizitionat-o, de fostul proprietar, dar mai niciodata nu discuta de valoarea materiala a lor. La sfarsitul vizitei, entuziasmat de frumusetea lucrarilor, scuzandu-ma ca nu este prea elegant am insinuat fara nici o speranta : Doamnă … daca vreodata doriti sa instrainati vreuna dintre lucrari, va rog sa va ganditi si la mine si voi fi aici imediat !
  Au trecut ani… si primesc un nesperat mesaj: Locuinta noastra a fost atribuită unui personaj politic si trebuie sa ne mutam si trebuie sa achizitionam un alt apartament… va asteptam in vizită.
  Am inteles fondul mesajului si am ajuns la Bucuresti cat am putut de repede. Familia traia un moment de tracasare, oboseala si incertitudine. Persoane trecute de 60 de ani trebuiau sa renunte la vechi habitudini de o anumita calitate, formate timp de decenii.
  Ramasesem cu gandul in mod special la doua lucrari ale lui Ciucurencu din perioada in care se afla in plina consacrare: o natura statică şi un nud in interior,lucrarii ralizate la cativa ani dupa experianta pariziana. Intr-un cadru deosebit de civilizat au inceput cunoscutele negocieri. Pretul era destul de piperat. La un moment dat am vrut sa renunt la una din lucrari care era mai tehnica si pentru care nu eram pregatit in acel moment sa ii receptez valoarea.
  Suflet de colectionar adevarat, in afară de orice interes material, doamna se confeseaza : Aş dori ca aceste două lucrări să rămână împreună, aşa le-am achizitionat si noi în urmă cu ani; aşa sunt reproduse în toate albumele Ciucurencu. Dacă nu aveti posibilitatea acum să le achizitionati, alegeţi-vă o altă lucrare pentrucă de aceste două lucrari se interesează şi un tânăr jurist, domnul Adrian Năstase.
  In cele din urmă, imprumutandu-mă şi la insistenţele pictorului Brădean, am reuşit să achizitionez ambele lucrari.
  In timp, tot înainte de `89, la aceeaşi familie am avut ocazia să mă concurez cu eleganţă cu domnul Adrian Năstase şi la alte lucrări. La asemenea nivel s-a creat o anumită simpatie si de fiecare dată, la fiecare vizită devenise un obicei si intrebam : puteti sa imi spuneti ce lucrare a mai achizitionat domnul Adrian Nastase … ?! Când lua o lucrare, să zicem preferată şi de mine, ii transmiteam felicitări pentru achiziţia făcută şi, îmi place să cred, că această empatie era reciprocă.
  După evenimentele din `89 pe care, personal, le consider o lovitură de stat, domnul Adrian Nastase a ajuns, în timp, o personalitate marcantă a PDSR-ului.
  Eu, fiu de fost deţinut politic nevinovat al regimului comunist eram un simpatizant cunoscut al nefericitei Convenţii Democratice.
  Domnul Adrian Nastase soseste in Iasi in campania electorala in fruntea unei importante delegatii a PDSR-ului. Desigur, fruntaşii locali ai partidului, dupa sedinta cu tot activul ii propusese un program in care să-i transmită anumite doleanţe personale sau, aşa zise ,,de partid”. În ciuda programului administrativ stabilit de oficialităţi, domnul Adrian Nastase a hotărât, deşi a fost insistent sfătuit să renunţe, din considerente politice, să viziteze colecţia unui “adversar politic”.
  Aşa am avut plăcerea dupa ani sa ne cunoaştem personal şi să constat înca o dată pasiunea domniei sale de iubitor de arta. A venit insotit de domnul senator I.Solcanu.Cu placere si nostalgie a recunoscut cateva lucrari pe care ne-am concurat in tineretea noastra de colectionari (Ciucurencu, Lucian Grigorescu, etc). Cu ocazia acestei vizite, am realizat calitatile sale de colectionar prin faptul ca atentia sa nu s-a oprit numai la lucrarile consacrate ale unor mari artisti (Pallady, Petrascu, Corneliu Baba) ci şi asupra unor lucrări de profesionisti mai putin cunoscuti: Nutzi Acontz, Lucia Dem Balacescu, Gh.Vânătoru, M.Cămăruţ si chiar ale unor tineri. Stând impreună in fata diverselor lucrări am avut posibilitatea să cunosc o personalitate politica autentică, de o modestie exemplară şi de un mare rafinament în aprecierea unei opere de artă. De asemenea, am avut ocazia să mă coving ca personalitatea sa are anumite principii de comportament social şi ştie să îmbine obligaţiile profesionale cu viaţa sa personală.
  Ori de cate ori un semidoct ajuns parlamentar prin nu se stie ce joc de culise aduce in discutie aroganta domnului Adrian Năstase, imi reamintesc zâmbind cu câtă naturaleţe a dat buna ziua unei femei simple din casă, încinsă cu un şort şi legată la cap cu un batic tradiţional şi cât de elegant i-a mulţumit pentru un banal pahar cu apă. Trebuie să inţelegem că o personalitate ,prin obligaţiile pe care le are nu poate să fie apropiat cu orice agent electoral care aduce voturi.
  Ironia, simtul umorului, este un mod de a trăi a domnului Adrian Nastase, aşa cum am avut ocazia să il vedem in situaţii dificile din punct de vedere juridic si administrativ.
  Refuză percheziţia parchetului ca principiu, apelând la un artificiu juridic, dar invită reprezentanţii mass-mediei să îi viziteze apartamentul pe care sa il prezinte publicului, demonstrând că nu are nimic de ascuns.
  “Presa liberă” mercenară a avut grijă să dezinformeze publicul naiv cu tot felul de inepţii pentru a crea atmosfera propice urmatoarelor represiuni. “Colectia lui Adrian Nastase are nenumarate falsuri” (o fii investitor? este un nepriceput?! este un colectionar rapace?!) atât cât s-a putut vedea la televizor este posibil ca o serie de lucrări să reprezinte copii de epocă ale unor lucrări cunoscute.
  Cine a avut ocazia sa viziteze galeria de arta a palatului Sans Soucci de la Dresda a putut să vada ca printul elector avea în colecţia sa, pe langa lucrarile originale ale unor artisti consacrati si copii comandate unor artisti ai epocii dupa lucrari celebre, apropiate sufletului sau.
  Nu toata lumea poate avea un Titzian! dar o copie facuta de un profesionist te poate consola !
  “Are o biblioteca cu carti de mare valoare”; pentru un intelectual autentic o biblioteca buna ar trebui sa fie o infractiune curentă. Maestrul Cristoiu, în loc să identifice niste carti cu adevarat valoroase a pus mana pe un aproape obisnuit Regulament Organic. Daca in tineretea sa trecea de la sediul central al U.T.C.-ului de pe Calea victoriei la libraria anticariat Kreţulescu, putea să achizitioneze o asemenea lucrare cu pretul unei sticle de wisiky prost H.Bannister.In acea perioada eu am achizionaţionat un Regulament Organic venind de la Iaşi.
  Cu ocazia aceleiaşi emisiuni televizate din apartamentul domnului Nastase, am avut ocazia sa apreciem calitatea reprezentanţilor diverselor televiziuni care au fost asa “de rafinati” încat nu stiau ce văd si nici ce ar fi trebuit să vadă. Din punct de vedere juridic, situatia domnului Adrian Nastase era dificilă, de neinvidiat, aşa cum se va vedea mai târziu şi, cu toate acestea, colecţionarul adevărat şi-a prezentat colecţia în toată amploarea ei, cu pasiune.
  In interiorul apartamentului au fost prezentate si o serie de piese decorative, de origine extrem-orientală, probabil din China. Nu pareau de mare valoare si cred ca prezenţa lor in colecţia familiei reprezenta mai mult o expresie a slăbiciunii doamnei Dana Nastase, în amintirea tatălui domniei sale care a fost oficialitate a României socialiste in China.
  Vă destăinui din experienţa familei mele: afecţiunea paternă a sotiei mele mi-a inclus in colectie o serie de lucrări banale capatate de la socrul meu. La urma urmei ,o colectie poate fi si un bazar sentimental (I.Minulescu), nu un muzeu de familie.
  Am asistat cu totii la execuţia juridică şi mediatică a domnului Adrian Nastase. După boală şi moarte – privarea de libertate este o situaţie îngrozitoare pentru orice om cu constiinţă sau cu un anumit nivel intelectual.
  Tentativa de suicid în sine reprezintă un gest de demnitate prin care se sfidează o hotărâre juridică pe care personal am considerat-o nedreaptă si pe care istoria o va judeca “in dreptatea ei”. Se pare ca nu am avut calitatea umană de a aprecia un gest la înălţimea lui.
  Pentru educatia studentilor de la Facultatrea de drept aş propune stagiu obligatoriu care sa fie reprezentat de executarea a câtorva zile de detentie in diferite conditii administrative (puşcarie sau arestul poliţiei) pentru a patrunde actul psihologic al privării de libertate, tot aşa cum toti viitorii medici sunt obligaţi să treacă prin sălile de disecţie de la anatomie sau în saloanele de reanimare în care ei vor fi magistraţii care pledeaza pentru viaţă încercând să condamne moartea.
  Am fost dezgustat de masacrul mediatic al unui act de justiţie in care au fost prezentate cu sadism diversele momente din calvarul domnului Adrian Nastase. Mass- media partizană a fost de o primitivitate, lipsită de orice demnitate pentru o societate civilizată cu adevarat.
  Această observaţie ar trebui sa fie un semnal de alarmă ca profesional si moral acest lucru să nu se mai repete.
  Providenţa a făcut ca viaţa să invingă si Adrian Năstase s-a dovedit invingător intr-o situaţie limită.
  Ironia si umorul sau trebuie sa-i sfideze pe cei ce din adversari politici au devenit canibali.(parafraza dupa Iuliu Maniu- 1947).
  Dupa ce a fost plimbat timp de opt ani prin una din sălile Tribunalului Bucuresti, Adrian Năstase isi probeaza mult clamata “aroganţă” dar şi ironia constitutională, revendicând ca una din aceste săli să-i poarte numele!
  In faţa acestei personalităţi daţi-mi voie sa mă simt vinovat.
  prof.dr.Hortensiu Aldea
  01 Martie 2013

 56. 56 analist aprilie 11, 2013 la 10:50 am

  @marian nicolae
  Ar fi de preferat o pozitie de vicepresendinte…Nu te mai gandi ca sunt altii mai capabili sau mai merituosi decat tine, nu sunt.
  @doru coarna
  In general tot ce am scris aici s-a adeverit in timp.(cine a fost atent la ce am scris, evident). Tot ce se intampla aici, peste ani, dupa ce TB va fi in istorie, va fi considerat doar o repozitionare a PSD si PNL. Dupa coabitarea, fructoasa economic, inceputa chiar din anii 90, PNL in sfarsit pare capabil de o lupta corp la corp cu PSD. Victor Ponta doar ia electoraul lui TB in acest moment, chiar daca pierde ceva din electoratul traditional.
  @nastase
  http://www.pesurse.ro/2013/04/11/margaret-thatcher-a-avut-o-relatie-speciala-cu-un-/

 57. 57 Marian Nicolae aprilie 11, 2013 la 11:19 am

  Scrisoare deschisă poporului român, transmisă de arhimandritul Iustin Pârvu

  http://www.cotidianul.ro/scrisoare-deschisa-poporului-roman-transmisa-de-arhimandritul-iustin-parvu-210969/

  POPOR ROMÂN

  Îţi scriu pentru că sper ca măcar acum, să îţi aminteşti cine ai fost, cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi! Eşti singurul popor european care trăieşte încă acolo unde s-a născut.

  Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi puţin, nu ştiu – dar ştiu că eşti unic în Europa, această Europă care te loveşte, te jigneşte şi te umileşte.

  De ce o laşi să facă asta, când tu eşti singurul popor născut, crescut şi educat în graniţele sale? Eşti primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tăbliţele de la Tărtăria şi o recunosc toţi cei care le-au studiat.

  Acum 7000 de ani, când alţii nici nu existau ca popor, pe aceste meleaguri locuitorii scriau, pentru a ne lăsa nouă mândria de a fi prima civilizaţie care se semnează pe acest pământ.

  Scrierea sumeriană a apărut 1.000 de ani mai târziu şi totuşi mulţi se fac că nu văd şi nu recunosc adevărul. Cât timp o să te laşi neglijat?

  Ai fost singurul popor pe care nici o putere din lume nu l-a cucerit chiar dacă ai fost împărţit, despărţit şi asuprit de mai multe imperii. Nici unul nu a putut să te cucerească cât ai fost unit, nici romanii care au stăpânit doar o parte din vechea Dacie, cealaltă

  fiind stăpânită de Dacii liberi, nici turcii care nu au reuşit niciodată să îţi transforme teritoriul în paşalâc. Toate marile înfrângeri s-au bazat pe trădare. NIMENI NU A REUŞIT SĂ TE SUPUNĂ CÂT AI FOST UNIT. De ce te laşi dezbinat? Ai fost scut creştinătăţii, când întreaga Europă tremura de teama islamului.

  Sângele tău a salvat Europa iar românul Iancu de Hunedoara a salvat Viena şi întreaga Europa de furia semilunii. Acum, tu popor de salvatori ai creştinismului, eşti tratat ca un paria. Când îţi vei revendica drepturile? Din tine au apărut: Eminescu, Enescu, Brâncuşi, Gogu Constantinescu, Vuia, Vlaicu, Coandă, Petrache Poenaru, Nicolae Teclu, Spiru Haret, Herman Oberth, Conrad Haas. Dar ce păcat, cei mai mulţi şi-au pus minţile sclipitoare în slujba altor ţări pentru că acasă nu i-a ascultat nimeni. De ce ai lăsat să se întâmple asta? Astăzi, popor român pentru tine se rescrie istoria. Cum vrei să se facă asta? Cum vrei să te vadă cei ce îţi vor urma?

  Astăzi, ca şi pe vremea fanarioţilor, domnitorul şi divăniţii nu au nici o legătură cu tine. Sunt străini de interesele şi dorinţele tale, tot ce doresc este să stea cât mai mult în funcţie şi să câştige cât mai mult. Tu taci !!!

  Astăzi, ca şi pe vremea cuceririi romane, bogăţiile tării, aceleaşi mine de aur, argint sare, mierea acestui pământ, sunt exploatate de alţii cu braţele tale şi se duc pentru a umple vistieriile străinilor de neam. Tu taci !!!

  Astăzi, ca şi pe vremea asupririi austro – ungare, drepturile românilor sunt călcate în picioare, iar cei puţini fac legea pentru cei mulţi. Tu taci !!!

  Astăzi, ca şi în vremuri de restrişte, românii pleacă din ţară, să muncească, sau să îşi vândă inteligenţa, pentru că ţara lor nu are nevoie de ei. Câţi dintre ei sunt viitorii Brâncuşi, Coandă, Conrad Haas, te-ai gândit la asta ? Conducătorii acestei ţări au nevoie de slujbaşi proşti, lipsiţi de educaţie, lipsiţi de caracter, lipsiţi de voinţă, lipsiţi de coloană vertebrală, ca să îi poată îndoi şi face figurine de plastilină din ei. Tu taci !!!

  Astăzi, ca şi pe vremea bolşevismului, la mare preţ sunt trădătorii, linguşitorii, vânzătorii de neam şi conştiinţă, traseiştii politici, gata să calce pe cadavre pentru a parveni şi a îşi păstra privilegiile. Tu taci !!!

  Astăzi, parlamentul şi guvernul ţării, divăniţii de azi, arendează pământurile şi întreprinderile „nerentabile” la indicaţiile unor străini de neam cărora le cântă osanale, unor arendaşi străini, spunând că asta se numeşte privatizare. Pentru aceste arende, ei primesc peşcheşul, iar ţara rămâne pe butuci. Tu taci !!!

  Astăzi, urmele civilizaţiei străbunilor voştri sunt şterse, pentru ca fiii tăi să nu mai ştie niciodată cum au apărut ei pe acest pământ, cine le sunt strămoşii şi care le sunt meritele:

  1. Vechile situri arheologice sunt distruse, se construiesc şosele experimentale peste ele, Sarmisegetuza, Grădiştea, Munţii Buzăului,

  sunt vândute sub pretextul impulsionării turismului, unor privaţi care, habar nu au că în pământul pe care îl calcă zace istoria ta încă nedescoperită. Tu taci !!!

  2. Elemente din tezaurul ţării, sunt trimise „la expoziţie” în afara ţării şi uită să se mai întoarcă, iar cei ce le-au scos, nu dau nici un răspuns, se fac că au uitat de ele. Tu taci !!!

  3. Arhivele tării sunt cedate printr-o lege a arhivelor, străină de interesele naţionale, celor ce vor să scoată din mintea românilor ideea şi dovezile de unitate naţională. Tu taci !!!

  Slujbaşii ţării, căftăniţii, vând la preţ de piatră seacă şi fier vechi, bunurile realizate de tine, sub oblăduirea şefilor lor, împart banii, apoi sunt „judecaţi” de ochii lumii şi primesc pedepse cu suspendare, adică „mulţumesc, la revedere, te mai chemăm noi când avem nevoie de serviciile tale”. Tu taci !!!

  Oştirea ţării este batjocorită, decimată, dezarmată, pusă în slujba altora, copiii tăi mor pe pământuri străine, iar Hatmanul Suprem vine în faţa ta şi spune că suntem într-o mare încurcătură, vom fi nevoiţi să împrumutăm avioane străine pentru a ne asigura siguranţa aeriană, de parcă asta s-a întâmplat peste noapte şi nu este urmarea politici sale dezastruoase, de parcă nimic din ceea ce se întâmpla românului azi nu i se datorează lui. Tu taci !!!

  Dispar din instituţii ale statului arhive cu invenţii şi inovaţii de interes strategic privind cercetarea nucleară. Cei puşi să le păzească nu păţesc nimic, iar cei ce trebuie să investigheze, spun că nu e nimic deosebit. Tu taci !!!

  Şi se fură voturile, iar comisia care trebuia să investigheze pe cei care au fost prinşi cu vot dublu, nu dă nici un răspuns, deşi există dovezi că ai fost furat şi voinţa ta răsturnată. Tu taci !!!

  În divan, se fură la 2-3 mâini, unii chiulesc, alţii se fac că lucrează, iar alţii mânuiesc legile după bunul plac, în văzul tuturor şi nu li se întâmplă nimic. Tu taci !!!

  Sistemul educaţional se reduce la bani, bani la înscriere, bani la examene, bani la absenţe, bani la promovare, bani la angajare, bani la reexaminare. Copiii tăi nu mai ştiu nici cum îi cheamă dacă nu se uită pe internet sau nu primesc un SMS. Tu taci !!!

  Dacă te îmbolnăveşti, nu ai unde să te duci, s-au închis spitalele, s-au scumpit medicamentele, trebuie să mergi dacă eşti operat cu faşele şi anestezicul de acasă, altfel mori neoperat sau deschis şi neînchis. Intri în spital pentru o unghie lovită şi ieşi cu 10 boli pe care nu le aveai la intrare. Tu taci !!!

  Un copil de 15 ani, român sportiv, este bătut de colegii de echipă maghiari, pentru că e român, chiar de Ziua Naţională a României. Nu se întâmplă nimic. Ceva mai târziu, Hocheiştii Naţionalei României (de naţionalitate maghiară) la un meci cu selecţionata Ungariei, tac când se intonează Imnul României, dar cântă cu foc imnul Ungariei şi pe cel al Ţinutului Secuiesc, imn care nu avea ce căuta la o manifestare oficială. Toţi tac !!! Tu taci !!!

  Guvernanţii nu fac altceva decât să te jupoaie, îţi bagă mâna în buzunar şi îţi iau banii, pentru că eşti prea bogat în viziunea lor, sau nu meriţi ce ai câştigat, iar ţara nu are bani. Se împrumută lăsându-te dator pe sute de ani, fără să le pese ce vor face şi de unde vor plăti datoriile cei ce le vor urma. Tu taci !!!

  Duşmanii tăi, cei ce vor să te vadă dispărut pentru a îţi lua locul, îţi impun ce să mănânci, ce să bei, ce medicamente să iei, fac experimente cu tine, te folosesc drept cobai cu avizul şi ajutorul trădătorilor din fruntea ţării, care le aplică legile într-un Codex Alimentarius care te duce la pieire. Tu taci !!!

  Parlamentarii îşi votează legi speciale, se protejează împotriva judecăţii pentru hoţiile şi prostiile pe care le fac, se acoperă cu legi făcute numai pentru ei, şi fură acoperindu-se unul pe altul. Tu taci !!!

  Preşedintele ţării îşi exprimă oficial acordul de modificare a Constituţiei ţării, la cererea unor străini, care îşi urmăresc propriile interese, fără a consulta măcar parlamentul, dar să te mai consulte pe tine… Tu taci !!!

  Un român plecat de acasă, descoperă peste hotare că ţara lui are de recuperat o sumă mare de bani de la alt stat. Ce fac parlamentarii români? Refuză să investigheze cazul, pentru că nu vor să îi supere pe cei ce îi ţin pe jilţuri, fără să le pese de interesul naţiunii, trădând jurământul făcut la investire. Tu taci !!!

  ASTA SE ÎNTÂMPLĂ ASTĂZI, POPOR ROMÂN, ŞI TU TACI !!!

  Dacă ar fi ca tot ceea ce se întâmplă să se răsfrângă numai asupra ta, românul de azi, nu ţi-aş scrie un cuvânt. Te-aş lăsa să lâncezeşti, să dormi până se aşterne praful peste tine şi mătura istoriei te va scoate afară din mintea celor ce vor urma, ca pe o întâmplare neplăcută. Dar tu popor român de azi, eşti legat de cel de ieri şi de cel de mâine şi odată cu tine piere nu numai trecutul, dar şi viitorul acestui neam.

  Cât o să mai taci ?

  Trezeşte-te, popor român, trezeşte-te român adormit şi nu lăsa să se şteargă dintr-o trăsătură de condei, tot ce ti-au lăsat părinţii, nu îţi lăsa copiii pe drumuri, sclavi ai celor ce nici nu existau pe când tu ştiai să scrii.

 58. 58 tudor aprilie 11, 2013 la 12:22 pm

  @nastase

  nu stiu de ce va mai adresati curtii constitutionale, in conditiile in care deciziile deciziile acesteia pot fi anticipate cu usurinta, nu functie de problema supusa judecatii ci functie de persoana care introduce actiunea.
  deciziile ccr pot figura in orice top mondial al aberatiilor juridice.

 59. 59 Adrian B. aprilie 11, 2013 la 12:38 pm

  Vad ca d-ul Ponta incearca in fiecare zi sa-si PROVOACE partenerii de coalitie . Sau cum altfel pot fi numite aceste propuneri pt. Min. Justitiei : Catalin Predoiu , Horia Georgescu si finul-var Robert Cazanciuc ?

  Oricum , prin miscarile sale securistice din ultimele luni , eu il percep pe d-ul Ponta ca cel mai periculos dusman al USL-ului , al d-lor Antonescu si Nastase si al democratiei !

  Basescu e o gluma proasta fata de acest securest de tip nou , oportunist si carierist ieftin !

  A plecat dracu si a venit ma-sa , d-ul Ponta ! Va fi vai de poporul acesta…

 60. 60 Marian Nicolae aprilie 11, 2013 la 12:42 pm

  @ analist aprilie 11, 2013 la 10:50 am

  Sincer va multumesc pentru incredere.

  Pentru a castiga pozitia de vicepresedinte trebuie sprijin din cadrul partidului.
  Pentru a castiga acest sprijin NU promit NIMIC rumanilor, dar VOI FACE din prima zi….

  Ceea ce a facut domnul Ponta cu domnul profesor Adrian Nastase, soit disant mentorul sau, este o mare magarie, o spun deschis……

  Sunt ruman si intentionez sa dau rumanilor inapoi ceea ce li s-a furat.

  TOT !!!!

  Daca am vreun dubiu?
  Nu, nici unul.

  Eu unul m-am saturat de atata fatarnicie si mizerie morala cata exista in tara noastra Romania.

  Am fost invatat de mic sa fiu mai cinstit de 10 ori cu cel care ma cinsteste odata si sa fiu de 10 mai hot cu hotul…..

  Nu vreau bani, nu vreau masini……vreau DREPTATE !!!!!

  POHTESC DREPTATEA PE CARE NICI EU PERSONAL N-AM PRIMIT-O FARA SA MA BAT PENTRU ACEASTA !!!!

  Daca ma voi bate pentru rumani?

  Da, imi voi folosi toata munitia din dotare, dupa care trec la baioneta, rup baioneta, trec la katana, rup prima katana, trec la cea de-a doua katana….
  Imi rup si cea de-a doua katana, trec la lovituri de pumni si picioare, am obosit si nu ma mai pot bate….musc si zgarii……

  Dar nu ma dau batut……

  Pntru moment cred ca pot incepe cu cele de mai sus, neuitandu-l niciodata pe mentorul meu……..

  Este bine in viata sa stii cine esti, de unde ai plecat, cum ai ajuns in pozitia pe care o ocupi si mai ales cum sa nu inseli asteptarile celorlalti in ceea ce te priveste………

  Ca in rest despre promisiuni nu va mai zic nimic si eu am podul plin……

 61. 61 Marian Nicolae aprilie 11, 2013 la 1:11 pm

  V. I. Lenin a spus un sigur lucru:

  Invatati, invatati si iar invatati………

  Mare dreptate a avut si are inca…………

 62. 62 papasha aprilie 11, 2013 la 1:31 pm

  ” I TIP MY HAT TO YOU ” , FELICITARI , ASA NUMIRE LA JUSTITIE DA SINCOPE FIBRILANTE GUVERNATORULUI BASHIST & SLUGILE LUI AFERENTE !

  MI SE PARE MIE , S-AU DE LA ELIBERARE INCOACE , SE CONSTATA O AMELIORARE SUBSTANTIALA A DECIZIILOR MICUTILOR USL-isti ?

  DOAMNE AJUTA , SI , BAFTA IN CONTINUARE !

 63. 63 sadicu aprilie 11, 2013 la 1:38 pm

  Nu stiu exact ce are in minte Victor Ponta…poate ca in ultimul timp s-a facut frate cu dracu pentru a trece puntea,urmand ca ulterior,dupa ce se va vedea cu sacii in caruta,sa redevina anti-basist feroce pentru a putea fi din nou pe placul publicului indobitocit al antenei 3.
  Dar pana una alta primeste nota 10 din partea unui anti-pesedist la fel de feroce,pentru comportamentul sau pragmatic si corect din ultimul timp.
  In calitate de premier responsabil,(sau in curs de a devenii responsabil),a trebuit sa ia o decizie foarte importanta si serioasa iar pentru asta nu s-a consultat cu Radu Tudor,Dana Grecu sau Mihai Gadea ci cu partenerii europeni ai Romaniei cu CSM si Presedinte.
  Asta numesc eu normalitate si de asemenea raport normal intre institutii.
  Poti sa nu fi de aceasi parte a baricadei cu Traian Basescu,poti chiar sa-l urasti din rarunchi dar din punct de vedere institutional si constitutional nu ai cum sa-l eviti sau marginalizezi.
  In cazul numirii procurorilor sefi ,Constitutia Romaniei are prevederi clare: Ministrul Justitiei propune,CSM da aviz consultativ iar Presedintele numeste,
  Dupa lovitura de stat din vara anului trecut,in proces s-a interpus si o alta institutie si anume Comisia Europeana al carui aviz este doar aparent consultativ si se pare ca Victor Ponta a inteles bine acest lucru.
  Din pacate fiecare interpreteaza Constitutia in functie de simpatii si antipatii.
  Anti-basistii considera ca Presedintele este un fel de notar obligat sa numeasca oamenii propusi de Premier in fruntea parchetelor iar ceilalti considera ca numirea este atributul excusiv al Presedintelui.
  Daca si unii si ceilati dezbracam pentru o clipa haina subiectivismului si interpretam cu buna credinta atat litera cat si spiritul constitutiei,realizam ca in procesul de numire este OBLIGATORIU sa intervina negocierea intre institutiile implicate.
  Eu unul nu cred in existenta unui pact de colaborare personala intre Ponta si Basescu,…dimpotriva,sunt convins ca cei doi nu se suporta de nici o culoare.
  Este un fel de casatorie nedorita de miri si patronata de parintii de la Bruxeles…deci raportul este strict institutional.
  Doresc sa-i previn pe anti-basistii imbolnaviti de ura si care se straduiesc zilnic sa-i taie craca de sub picioare lui Victor Ponta,ca isi taie singuri craca de sub propriile picioare.
  Dupa principiul…dai in mine,dai in tine,dai in fabrici si uzine…indirect lovesc in USL respectiv Crin Antonescu.
  Publicul larg nu percepe nuantele…publicul larg accepta gargara in campania electorala iar apoi vrea fapte concrete.
  Daca pana la sfarsitul anului 2014 situaitia economica a romaniei se va deteriora considerabil,(precum se prognozeaza), iar cei doi copresedinti ai USL vor continua pana atunci sa-si dea unul in capul celuilalt la televizor,nu cred ca sloganul ///,Basescu e de vina/// va mai prinde la prostimea infometata.

 64. 64 ZeV aprilie 11, 2013 la 1:43 pm

  marian nicolae
  Cum ? Ce spuneti ?
  ,,PNL in sfarsit pare capabil de o lupta corp la corp cu PSD.”
  Excelent , ma bag si eu..dar cu o conditie..sa participe doar doamnele si domnisoarele din PNL.
  😉

 65. 66 Maximmouse aprilie 11, 2013 la 2:46 pm

  @analist!

  PNL este capabil de lupta corp la corp cu PSD?! Ce spui stimabile? de la tine asa se vede? Hai sa punem un pariu :

  Eu spun ca Antonescu nu va „duce treaba la bun sfarsit” (NB Doru Coarna! ) , aia treaba cu Constitutia! Asa dupa cum nu a vrut sa duca la bun sfarsit nici numirile de procurori cata vreme a avut justitia> Ce zici? te bagi?:)

  Uiti un lucru esential : pnl si pdl au alcatuit sinistra alianta da….Da?DA! Asa ca, ce sa zic, prima dragoste nu se uita niciodata…:) 🙂 Zi asa, PNL, in oportunismul sau nemarginit, se va bate corp la corp cu cei care , in sfarsit i-au adus la guvernare dupa 4 ani de pauza de la bucatele bugetului national, unde la fel ca si ramura de dreapata pdlista, ei se pricep cel mai bine.

  Vad ca si voiculescu e oparit la maxim de chestiile astea din justitie, daca te uiti atent la antena 3 care nu mai pridideste sa traga cu tot armamentul din dotare in Ponta.

  Deci, zi-mi de pariu te rog, sunt nerabdator sa vad ce zici.

 66. 67 Doru Coarna aprilie 11, 2013 la 4:50 pm

  Bun si ex-colegul Cazzanciuc… ZeV! Aminteste-i premierului ca a uitat-o totusi pe Monica Macovei! Daca nu indrazneste sa si-o aminteasca, incurajaza-l tu! Spune-i ca vei motiva personal recuperarea acesteia, asa cum a prezis, dinainte de Piata Universitatii, unu, Doru Coarna… care a spus, vezi arhiva blogului acesta, ca PSD va recupera toti ratatii sistemului.
  Te rog, fara asta imi pierd increderea…

  Oricum, faptul ca premierul-sluga comite prostii, ne arata noua ca este sigur pe el si pe guvernare, adica-i sigur pe protectia lui Baselu’, ceea ce nu-i lucru putin… inca putin, insa! Urmeaza si reevaluarea, sa vezi atunci afet de tun, politic… Intai sa se stearga bine la fund jupanu’, si apoi va arunca hartia…

  Mie cum sa-ti spun, imi pare rau vazandu-l pe Ponta cum se compromite pe promisiuni basiste si nu cred ca nu exista si alte solutii, doar ca l-au luat prizonier! O greseala, o fisura, si gata! Urmeaza apoi doar largirea bresei!

  Intelegi, daca data viitoare alegeti ca presh si apoi puneti premier un elev de clasele v-viii in spatele caruia sa se ascunda aceeasi baroni-guvernatori, cautati un autist, acela nu ar putea fi deturnat…

  Bine insa ca se revine cu pensiile militarilor desi nu exista banii necesari, acum chiar ca nimeni nu mai intelege nimic… Cica bugetarii cu salarii mari vor fi impozitati ca sa acopere pensiile alea, dar cred ca nu se prea stie despre ce cifre e vorba! Daca iei 10% si iti trebuie 100000000euro, inseamna ca bugetarii cu salarii mari au cam 1 mld euro pe an, la un loc! Cine-i dement, nebun sau idiot? Cati au salariu de 100,000 euro pe luna, sunt 1000 in aceasta situatie?, ca daca nu, nu aveti de unde! Ah, ii luati de fapt de la bobor pe neve, fara rectificare bugetara? Pai spuneti-i… Cand o afla, veti avea ocazia sa puneti aceeasi jandarmi pe aceeasi protestatari, in aceeasi Piata…

  ZeV, aici se ajunge cand faci compromisuri cu un maestru precum Baselu’! Peste un an stii ce va spune? Ca Ponta era un premier flexibil si a incurcat borcanele, ca el i-a acordat toata increderea si i-a oferit toate sansele si ajutorul, nu mai vorbim de suspendare ca l-a iertat, dar PSD-ul a arata ca nu stie sa guverneze, bla, bla, bla… Daca n-o iesi asa, sa ma anunti!

  Nu numai ca Baselu’ il va face praf si nu va mai ramane nimic din tanarul de mare viitor fost primministru Ponta, viitor MRU, dar va face praf si USL-ul si PSD-ul, daca tot s-a apucat de asta… Va scapa doar PNL-ul care, nefacand compromisuri, nu poate fi dezmembrat simultan, ci trebuie adus intai si el in situatia de a le face, deci compromitandu-l si indepartandu-l pe Crin care insa stie sa-si managerieze mai bine riscul politic comparativ cu Ponta.

 67. 68 Baronul Munchhausen aprilie 11, 2013 la 5:01 pm

  @All,
  Constat cu stupoare ca nici un participant de pe acest blog nu se oboseste sa inteleaga ca victoria unui partid(coalitie) la alegerile parlamentare nu are cum sa insemne ca ar avea imputernicirea de a-l scoate din functie pe presedintele tarii, ales tot prin vot universal, doar fiindca asa vor unii dintre alegatori. Ca acest proces de coabitare nu inseamna tradare ci un act prin care se incearca sa se mentina in functiune institutiile statului in conformitate cu prevederile constitutiei.
  Apropo, a citit si comparat cineva textul acordului de coabitare cu constitutia Romaniei din 2003? Unde a tradat Ponta? Sau n-a tradat, dar nu le-a facut hatarul celor ce vroiau sa curga sange???
  Constat, de asemenea, cu stupefactie ca unii dintre participantii pe blog nu au auzit de principiul separatiei puterilor in stat sau, daca au auzit, cred ca asta inseamna doar ca acest principiu ar viza adresa acestor institutii (parlament, guvern, juridisdictionala) adica fiecarte dintre acestea trebuie sa aiba sedii pe strazi diferite 😀
  @florin,
  Apropo, guvernul Ponta nu a fost investit nici prin constitutie, nici prin vreo cutuma pesedista si nu poate sa se bazeze nici pe votul a 90% din electorat si sa incalce constitutia, incercand sa-l trimita pe presedintele Basescu la inchisoare, doar fiindca asa vor niste postaci, atata vreme cat cuplul Stanoiu-Amarie n-a reusit sa faca asta prin 2003-2004 desi avea toate pargiile de putere in mainile lor.

  Am chiar o nedumerire: de ce gazda blogului nu are nici o interventie cand vede ce aberatii pot sa debiteze unii? Asta, cu atat mai mult, cu cat este un subiect pe care domnia sa il stapaneste mai bine decat orice participant pe blog. Nu e suficient sa spui ca „am scris asta in lucrarea din decembrie 2012”, fiindca nu toti au acces spontan la carte si raman neinfomati ce inseamna cu adevarat coabitarea. Si chiar daca o citesc procurorii DNA(!), acestia nu vor intra pe blog ca sa-i lamureasca pe alde florin sau sadicu sau mai stiu eu cine(melinescu?) care au sperat ca victoria usl la alegeri ar fi trebuit sa urmeze scenariul din anii ’50. Adica, noua putere intelege sa-si multumeasca electoratul fanatizat prin vizite nocturne cu dubite negre la domiciliile „dusmanilor de clasa” si „cazarea” lor in pensiunile de lux de la Aiud, Gherla, Ramnicu-Sarat , Sighetu-Marmatiei, etc

  P.S. Sunt in asteptarea partii a doua a acestui articol. Cand va apare? Maine sau saptamana viitoare tot ca editorial? Multumesc anticipat pentru raspuns.

 68. 70 Flavia aprilie 11, 2013 la 5:35 pm

  Din ’90 incoace am votat numai PSD-ul, cu simpatii liberale pentru antibasiti, dar vad ca sunt pe cale sa ma asez la perdeluta. Prima nemultumire am avut-o cand i-am vazut cu cata usurinta s-au dezis de Domnia Voastra la nici doua saptamani de cand puteati sa-i faceti oameni, daca nu isi „aranja” Basescu prezidentialele din 2004. A doua, cand au lasat alegerile din 2009 furate pe fata de Basescu. A treia, cand l-au inlaturat pe Geoana, pentru ca le castigase pe cinstite. A patra, cand l-au dat afara din partid, pentru ca era presedinte la Senat si ar fi avut o relatie buna cu administratia Obama. A cincea, cand ne explicau in iunie trecut ca ei nu discuta sentinta judecatoreasca prin care erati condamnat fara probe directe, si ca ar fi cazul s-o acceptam si noi, si s-o acceptati (supus) si dumneavoastra.
  Dar acum chiar nu imi pot reveni. Cum poate cineva sa se razbune pe electoratul sau masiv PENTRU CA L-A VOTAT? Domnul Ponta, domnul Iliescu si toti ceilalti, chiar vor sa „imparta” Romania „in doua cete: in smintiti si in misei” (prima categorie venind s-o echilibreze pe cea de-a doua)?
  Daca mi-ar putea da cineva un raspuns, poate n-as mai ajunge nici eu, nici altii ca mine, la balamuc.

 69. 71 blogideologic aprilie 11, 2013 la 5:47 pm

  Premierul Victor Ponta este blocat în confuzia maximă a discursului său, confuzie atinsă la momentul actual. Cât mai durează situaţia aceasta, pe care o credeam imposibilă ? Fără o gândire logică şi rapidă, premierul Victor Ponta nu mai are altă alegere decât demisia.

 70. 72 George Ban aprilie 11, 2013 la 6:06 pm

  @Marcus
  Cum se face ca pana si Dvs sunteti macinat de virusul „lichideaza-l pe Ponta”? M-ati intristat.

 71. 73 George Ban aprilie 11, 2013 la 6:14 pm

  @ZeV
  Nu cred ca sustinerea lui Victor Ponta (cu care sunt perfect de acord) trebuie sa implice demonizarea lui Crin Antonescu. Este nevoie de amandoi.

 72. 74 blogideologic aprilie 11, 2013 la 6:33 pm

  Ionuţ Ţene : +Originile intelectuale ale anarhiștilor clujeni / Ocuparea sălii “Nicolae Iorga” din sediul central al UBB Cluj-Napoca de către radicalii de stânga clujeni, percepuți de mediile de informare ca anarhiști, nu e nouă, ci doar o pastișă nereușită după acțiunile studenților francezi din 1968, care au ocupat Sorbonna sau a studenților germani și suedezi ce au baricadat universitățile germane și suedeze. Stânga anarhistă clujeană e lipsită de imaginație și creativitate, devenind o parodie a noii stângi occidentale propovăduite de Sartre, Marcuse sau Școala de la Frankfurt. Știm că aceste acțiuni ale stângii radicale au dus la terorism, la incendierea de magazine și aruncarea în aer a băncilor prin anii 70 şi 80 de către Gruparea Baader-Meinhof sau americanii de la Weather Underground Organization (WUO). Toate aceste grupări anarhiste erau finanțate de URSS și guvernele est-europene. E o naivitate să credem că ideile comuniste au murit în decembrie 1989, ele au reînviat sub forma ecologismului extrem, a dictaturii minorităților în general, împotriva majorității sau normalității. Rețeta este simplă. Câțiva tineri materialiști, fără scrupule, sunt finanțați de fundații transnaționale ca Soroș și folosindu-se de naivitatea unor ideliști și marginali alcoolici din crâșmele urbei pun la cale o serie de proteste pentru a se semăna anarhia. Stânga radicală înseamnă anarhie, adică distrugerea bazelor statului, în interesul unor interese de cele mai multe ori oculte şi transnaționale. Tinerii naivi, bine manipulați și drogați de agenți manipulatori plătiți de fundații transnaționale, sunt îmbibați de filosofia protestului occidental de stânga, de revoluția continuă a lui Troțki, Che Guevara și succesul mișcării populare armate a lui Fidel Castro sau de muzica psihedelică. Ei au sarcina de a destabiliza statu-quo-ul social, pentru a renaște de fapt o nouă ordine mondială. Naivii de stânga seduși de proteste anti-Vietnam, ecologism deșănțat și anti-capitalism sunt înlăturați apoi, pentru că anarhismul e folosit numai ca berbece social pentru distrugerea unei ordini stabile în interesul unor grupări transnaționale, care se folosesc de ei pentru a-și impune interesele strict materialiste. Anarhismul este o utopie. Nu poate exista societate fără stat. Anarhiștii sunt folosiți de către manipulatorii plătiți de fundațiile transnaționale în mișcări de extremă stângă până la un moment dat, ca apoi să se restaureze noua ordine socială și economică conform intereselor sponsorilor. La Cluj-Napoca anarhiștii sunt finanțați de către Soros şi asociaţii incerte. Oare acestea au interese similare cu cele ale românilor? Mă îndoiesc. Mişcarea anarhistă de stânga şi stânga radicală a prins foarte bine la Cluj-Napoca, deoarece din păcate UBB nu s-a despărţit de comunism după revoluţia din decembrie 1989. Profesorii comunişti, deşi ei s-au redenumit capitalişti, liberali sau naţionalişti, au continuat să predea în manieră materialist-dialectică. Chiar tolerarea de către rectorat a ocupării unei săli de curs, cu perturbarea procesului de învăţământ este o dovadă că universitatea clujenă a rămas o pepinieră a stângii de sorginte comunistă. Închipuiţi-vă dacă o grupare de studenţi de dreapta ND, TPT sau Asociaţia “Inima Ardealului” ar fi ocupat o sală în sediul central al clădirii UBB. Imediat presa ar fi reacţionat violent, rectoratul ar fi reclamat cu înverşunare cazul la poliţie, iar jandarmeria ar fi evacuat într-o oră sala “Nicolae Iorga”, în aplauzele presei mainstream, că UBB a fost eliberată de sămânţa naţionalismului. În schimb, anarhiştii din stânga radicală nu sunt deranjaţi de nimeni, nu au nicio revendicare credibilă şi ocupă ilegal o sală de curs perturbând procesul de învăţământ la UBB, fără ca autorităţile să ia măsuri legale pentru intrarea în normalitate a vieţii universitare. S-a ajuns aici pentru că ani de zile la facultatea de filosofie şi în facultăţile de ştiinţe umane ale UBB au predat profesori marxişti sau pseudo-marxişti veniţi din Occident, precum Claude Karnoouh sau Michael Saphir şi nu numai, care au semănat sămânţa ideilor noii stângi radicale, sub tot felul de interpretări duse la extrem: ecologism, drepturi civile sau ale minorităţilor. Pe de altă parte, studenţii învăţau de la un celebru profesor român de filosofie arta sexului pe post de marotă şi ţel ultim al societăţii. Acest cockteil ideologic marxist a fost încurajat şi tolerat de conducerea rectoratelor UBB după 1990, pentru că profesorii proveneau din comunism, unii cu funcţii plătite în aparatul de partid comunist. Unul dintre rectori a fost chiar pe statele de plată ale securităţii, conform documentelor CNSAS. UBB a ajuns azi într-un impas şi ocupată la propriu de stânga radicală şi anarhistă. S-a ajuns aici fiindca marxiştii n-au acces la majoritatea populaţiei române, anarhiştii nu pot cuceri puterea în mod democratic. Motiv pentru care se deghizează. Devin ecologişti, devin avocaţi rebeli ai drepturilor femeilor, homosexualilor, musulmanilor, negrilor şamd. Peste tot ei iau forme multiple, bagă marxismul sub forma deghizată, a luptei pentru drepturile minorităţilor. Este marxism adevărat şi proletariatul este înlocuit cu minoritarul. Ecologistul ajuns la extremă este noul revoluţionar proletar. Scopul lor este unul singur: Dictatura Proletariatului (adica Dictatura unei Minorităţi agresive). Când citesc blogul lui Claude Karnoouch mă gândesc cum a putut un marxist înrăit să predea la UBB filosofie marxistă pură şi anarhism politic în timp ce valorile sunt ţinute pe margine datorită nepotismelor care macină această universitate ajunsă pe locul 724 în top Shanghai. Anarhiştii de astăzi citesc cu pasiune pe fostul lor profesor marxist şi îi pun în aplicare ideile de demantelare a UBB: „Aceasta este sarcina pe care ar trebui să şi-o impună tinerii intelectuali marxişti: să identifice noul subiect al unei istorii revoluţionare ce-va-să-vină şi să de-vină. Dar pentru aşa ceva, ar trebui să renunţe la a mai frecventa liturghiile marxismului academic sau mitingurile văicăreţe unde se jelesc pe rupte înfrângerea Spaniei republicane şi a anarhiştilor în faţa forţelor fascisto-catolice sau staliniste, crimele Gulagului şi ale lui Pol-Pot, bref: să nu se mai cufunde în lamentaţii pe marginea genocidelor şi a nenumăratelor asasinate în masă din trecutul recent, căci acestea nu pot fi funcţiona ca lecţii etice, din simplul motiv că politica – fiind praxis – reprezintă întotdeauna un raport unic (idion, hapax) între o analiză logică a prezentului şi o acţiune orientată spre un viitor dorit, fie el infernul unui „viitor luminos”. Trebuie de asemenea abandonate şi manifestările unui antifascism de duzină (jucăreaua naivilor orbiţi de ignoranţă şi manipulaţi, care nu răzbat dincolo de spectacular, acolo unde se ascunde adevăratul lor adversar). A se renunţa, în aceeaşi ordine de idei, şi la agitaţia mediatică nechibzuită desfăşurată în jurul clovnilor prezentaţi drept candidaţi ai „stângii” la alegerile prezidenţiale (cei de „dreapta” – tot nişte clovni şi ei). A se slăbi şi cu pseudo-luptele feministe şi „ţiganiste” sau cu ecologismul de operetă – care sună atât de plăcut urechilor Capitalului dacă mă uit la sumele consistente vărsate de Bruxelles şi de alte fundaţii ale imperiului pentru aşa-zisele cercetări socio-etnologice! Să încetăm o dată pentru totdeauna a ne mai purta luptele pe teritoriul pregătit de Capital şi prevăzut cu atâtea portiţe de scăpare, cu atâtea supape de securitate pentru a ostoi temporar harțagul maselor. Trebuie să privim în ochi istoria prezentului nostru, de la origini până la destinul său ultim. De acord, nu e o treabă uşoară, cere multă răbdare, răbdare a conceptului, în sens hegelian, şi răbdarea unei praxis inovatoare, căci oamenii din generaţia mea n-au lăsat o moştenire prea strălucită tinerilor noştri prieteni şi camarazi. Mea culpa, mea maxima culpa – congenerii mei şi eu însumi n-am fost, ştiu, la înălţimea provocării pe care ne-a lansat-o istoria…” Anarhiştii clujeni sunt pasionaţi de un alt ideolog al noii stângi radicale care reclamă „bucuria de a fi comunist”. Un singur profesor clujean a avut curajul să se opună anarhiştilor clujeni, care isterizaţi pe holurile UBB ţipau anesteziaţi de aburii alcoolului că studenţii clujeni au nevoie de o „cultură a protestului”, acesta le-a răspuns demn că „de cultura sacrificiului, nu au auzit!”, ca în vremurile interbelice. Aceste manifestări ideologice comuniste nu au loc la Phenian sau Havana, ci la Cluj-Napoca, sub ochii rectoratului şi a autorităţilor depăşite de situaţie.+

 73. 75 Stanciu Victor aprilie 11, 2013 la 7:05 pm

  Domnule Adrian Nastase Suntem un grup de oameni dintr-o comuna din Judetul Dambovita care va cere ajutor.Suntem trecuti de varsta a doua nu ne mai angajeaza nimeni pentru ca suntem batrani asa ne considera patronii si nu avem cu ce convetuii.O parte dintre noi suntem in somaj mai avem cateva luni si se termina si acesta,iar pe urma oare ce o sa facem?Nu avem bani sa ne dam copii la scoala,nici la facultate nu avem cu ce sa ii imbracam.Va rugam frumos pe dumneavoastra care sunteti un om cu suflet mare daca se poate face ceva in legatura cu iesitul la pensie la 50 de ani?Cu multa stima un grup de neajutorati!

 74. 76 Taranul aprilie 11, 2013 la 7:51 pm

  D-le Marian Nicolae,mi se pare magistrala scrisoarea arhimandritului Iustin Sirbu.Va multumes pentru ca ati postat-o pe blog.Ma bucur ca mai avem minti luminate,care gindesc asa cum gindim noi,talpa tarii.Cind credeam ca totul este pierdut,a aparut aceasta scrisoare!

 75. 77 Buda Viorica aprilie 11, 2013 la 10:45 pm

  Felicitari ,lui Andrei,ii doresc succes in PSD.

 76. 78 Draghi Puterity aprilie 11, 2013 la 11:55 pm

  @Marcus

  Simplificand un pic… un pamflet 😉

  Vazand diverse reactii devine tot mai clar care sunt jocurile: Morar e omul UE (in spetza Germania), Kovesi al SUA. La fel si la nivelul superior – Basescu UE (v-am spus?) si Ponta SUA.

  Initial si eu am crezut ca si Basescu a fost o creatie a americanilor. Sau poate chiar a fost, dar a calcat in strachini cu ceva. Iar pana la un punct si UE joaca destul de mult dupa cum canta americanii. Sa mai bine zis jucau pana le-au in freza tras-o cu criza. In ziua de azi nu mai e atat de clar cine cu cine si de ce. Interesele centrelor de putere diverg – finantistii, industriasii, politicienii, fiecare au agende diferite si in continua schimbare.

  Basescu dupa cum bine stii e omul care e dispus sa vanda orice oricui ii poate oferi protectia. Evident ca a incercat la americani, dar din motive pe care nu le stiu (inca) se pare ca i-a reusit doar partial. A reusit sa ii scoale … la ambasadorul american promitandu-i ca-l lasa la bani (adica il face shef peste Fondul Proprietatea), dar in rest nu prea a fost primit pe la „inaltul scaun” cand s-a cerut. Abia dupa fenta cu Deveselu i-a mai inmuiat cu ceva. Probabil aia sunt mai reticienti cand vine vorba de fosti securisti care mint si cand dau buna ziua. (Oricum e gresit sa vorbim despre SUA la modul general. E vorba cu siguranta de mai multe „zone” din SUA cu interese diferite. Intre Pentagon, CIA & Co, Wall-Street, Casa Alba, Departamentul de Stat, s.a.m.d. cine crezi ca il sustine pe chiomb?)

  Ponta pe de alta parte a fost dus in SUA si a primit de acolo niste OK-uri (cum era vorba aia domnule Nastase – „nici eu nu am stiut in ce m-am bagat” ?). Ce a promis acolo pentru functie nu stiu, dar se cam vede acum: fracturi, avioane vechi, justitie licuriceasca, s.a.m.d. Chestia cu dezmembrarea teritoriala a tarii regionalizarea pare mai mult o idee nemtzeasca, dar hei, incearca si baiatu’ sa joace la mai multe nunti.

  Stiu ca in scandalul plagiatul lui Ponta si la a doua suspendare (da’ Doamne inca una), nu SUA au fost cele care l-au tinut cel mai tare in brate pe Basescu. Probail SUA a dat inapoi cand a vazut ca Germania (AKA UE) tine cu dintii de Basescu. De ce tine? Cine stie… Poate pentru ca Basescu i-a dat spaga Angelei pentru functie asa cum a facut-o si cu Elena Ceausescu? Sau s-or fi intalnit in tinerete pe o plaja de nudisti si a fost dragoste la prima vedere? Sau poate e vorba doar de bani? (a Romaniei ca doar nu a familiei Basescu)

  La faza asta Ponta s-a cam simtit lasat cu ochii in soare, si baiat curajos cum il stim, s-a pus urgent pe koabitat. Daca sponzorul asa vrea, asa facem. Daca stapanii au decis ca se inteleg din nou, si isi impart frateste prada, doar nu o se opuna el (micul Che – made for TV). A vazut doar ce patesc cei care incearca sa faca ceva bine pentru tara, adica „coruptii” (a nu se confunda cu coruptii fara ghilimele, aia cu are nu aveau treaba nici Morar si Kövesi).

  Desigur, orice asemanare cu faptele si personajele reale e pur intamplatoare. 😉

  Sa fii iubit!

 77. 79 Doru Coarna aprilie 12, 2013 la 6:44 am

  Sunt cativa securisti pe aici care vor sa manipuleze viitorul congres: il victimizeaza pe Ponta, cica sunt unii rai ce-i vor capul, asa ca trebuie aparat cu orice pret, un fel de „cu capul inainte pana la capat, tovarasi!”…

  Nu-i vrea nimeni capatzana, nu ar avea nimeni ce face cu ea! Se doreste doar ca distinsul sa revina in fruntea celor ce l-au ales si sa nu mearga ghiocel inspre cei care l-au facut sa ia deciziile proaste din ultimele zile. Atat!

  In urma ultimelor sale decizii, el personal si PSD-ul nu au avut decat de pierdut dpdv electoral. A primitl schimb niste promisiuni de viitor. Pai, merita schimbul asta tare incert? El nu stie ce mincinosi notorii i-au facut acele promisiuni? Il vor trada cu ocazia primei alternative viabile, fara ezitari! Stiu ca asa-i in jungla puterii, dar ce cauta el acolo? De ce nu sta in poiana, la lumina, cu alegatorii si sustinatorii sai? De cand gandeste el noaptea si ia decizii aiuritoare dimineata? Unul singur gandeste noaptea si se rasuceste apoi, Baselu’! Deci coabitarea inseamna slugareala, cu orice pret si cu orice consecinte, la presedinte? Pai daca pune slugareala la prioritati, o poate exercita plenar angajandu-se consilier la Cotroceni, fara sa mai minta, sa dezamageasca si sa distruga unitatea si forta stangii!

  Cred ca in zilele urmatoare Ponta trebuie sa arate ca este asa cum s-a prezentat electoratului sau, nu un boc de duzina. Are timp si ar trebui sa aiba si interesul sa-si revina. Premierul Ponta trebuie sa stie ca sustinatorii nu si-au nenorocit niciun lider, insa cei al caror joc il face pe promisiuni, o fac mereu si exista o mie de exemple! Sa nu spuna ca nu a fost avertizat!

  Stiu, el gandeste ca daca acele forte l-au salvat pe Basel, o vor face si pt el si asta-i da siguranta… Au facut-o fiind dezinformati, in lipsa de alternativa serioasa si intr-un moment in care sandramaua le cade in cap! Dar asta nu se intampla mereu… Cand PPE va piede controlul, cand UE va flamba gravitational, cand moneda va scade sau Germania va spune pas, nimeni, nici Baselu si nici Ponta nu vor mai fi salvati, tot asa cum nu au salvat nici pdl-ul! Pe astia merita sa-i slugaresti?

  Baselu declara ca Antonescu nu are simt estetic pt imaginea Romaniei in exterior, in timp ce el si Ponta au… Nici Ponta nu are, iar Baselu’ este ca un filfizon care-si ia hainele bune cand iese pe strasse, un fel de gentleman de Grivita… Amandoi, Baselu si Ponta, au terminat imaginea Romaniei, Ponta prin slugarealaabjecta la UE si Baselu’ prin inducerea tuturor in eroare, teleghidandu-si agentii din fata garajului, la tv… si tot el a pervertit si statul de drept dandu-i ordine in direct, tot asa si tot de acolo…
  Insa Baselu’ are o scuza, isi salveaza viata, familia, interesele, insa Ponta nu are nimic de salvat cu exceptia unei desemnari care nu valoreaza nimic, el inca nu a adunat nimic, doar ceva capital electoral pe care l-a pierdut copilareste, recent.

  Intrebati gazda, premierii cad si se ranesc mai rau decat presedintii…

  In fine, ce-mi bat eu capul cu toti ciolanarii astia?

  PS. ZeV, George si restul, distrugeti-l fratilor ca nu se trezeste, al vostru e!

 78. 80 ZeV aprilie 12, 2013 la 7:18 am

  ,,In perioada 2001-2004, Robert Cazanciuc a fost director general si apoi subsecretar de stat in cadrul Corpului de Control al primului ministru. Ca subsecretar de stat a coordonat echipa de elaborare a Acordului de cooperare administrativa cu OLAF.”
  Mai e un pas si insusi domnul Adrian Nastase ar putea fi acuzat de compromis cu Traian Băsescu, de catre domnii Adrian B. si Doru Coarna.
  😉
  Oricum, pare-se ca acest blog este tot mai virulent agresat de postaci ai PNL, un partid de tip cal troian ce si-a propus sa submineze, din interior, PSD.
  Daca PNL este un partid mare, nu inteleg de ce nu concentreaza comentariile sustinatorilor, pe bloguri apartinand liderilor lor ?
  Habar n-am daca Antonescu Crin detine blog, dar daca ar avea, mi s-ar parea firesc ca aici se predomine sustinatorii PSD.
  Se pare ca strategia PNL devine tot mai evidenta…desi detin ministri pe domeniile economico-financiare in guvern, ei incearca sa paseze intreaga raspundere doar pe umerii premierului. Au stat pitiţi cand a fost vorba de numirile procurorilor, nu si-au asumat nici o raspundere lasand-o in offside pe doamna Mona Pivniceru afirmand , cu ipocrizie, ca nu e problema partidelor cine conduce parchetele, dar, au sarit imediat la gatul domnului Ponta atunci cand acesta a gasit si aplicat o solutie pragmatica care a eliminat un blocaj. Nimeni nu-si pune problema ce s-ar fi intamplat daca raspunderea ar fi ramas la un ministru PNL.
  Care ministru ? Dupa prima deplasare a domnului Ponta la CSM, toti au dat inapoi..si Weber, si Nicolai, si Chiuariu , etc. Liberalii au insistat pe numire politică la Ministerul Justitiei, dar pusi in fata iminenţei faptului, au dat-o cotită în stilul lor inimitabil bagandu-si capetele in nisip cu iresponsabilitate
  Cand unii colegi atrageau atentia ca primirea in PNL a dezertorilor lui Vasile Blaga este un pas programatic in sensul apropierii PNL de PDL, le-am luat apararea liberalilor, desi, tot acestia, de-a lungul timpului, se exprimau, (evident acum) demagogic si sforaitor impotriva traseismului.
  Periodic, atunci cand ceva nu le convine , sau la obstructionează ambitiile de putere, liberalii reincalzesc ciorba cu securismul de trista amintire, culmea, chiar cu fost securisti pe post de varf de lance, cum ar, actualmente, Sorin Rosca Stanescu. Din pacate pentru credibilitatea lui, a pierdut procesul privind interceptarile telefonice ilegale. 😉
  Spuneam ca domnul Antonescu, un politician lipsit complet de spirit practic si apetenţă pentru dialog, ar trebui să-i multumeasca domnului Victor Ponta că l-a scutit de responsabilitatea numirilor, lasand-le penelistilor libertatea absoluta de a monopoliza discursul antibasist, libertate pe care ar trebui sa o gestioneze inteligent, in interesul de ansamblu al Coaliţiei, in numele celor care au votat pentru un proiect politic pe termen lung.
  Se vede tot mai limpede ca , in realitate, adversarul adevarat al PNL , nu este Traian Basescu, ci, fara voia premierului, chiar Victor Ponta.
  A nu se uita ca Alianta D.A., NU A FOST NICIODATA ANULATA/DENUNTATA LA TRIBUNAL.
  Ceea ce gandeam cu voce tare, se advereste treptat, desi, nu m-as fi asteptat chiar atat de repede, spre satisfactia basistilor. Trebuia sa-mi dau seama ca PNL, un partid de piţifenici care acced intotdeauna simbiotic la putere, odata ajunsi acolo, incep sa-si devoreze partenerul. Au mai facut-o cu Tariceanu ca premier, iar cand au guvernat, s-a ales praful de visteria ţării. PNL nu este un partid de dreapta, decat in mod declamativ, este , de fapt, un partid eminamente populist, ca si PDL-ul.
  Datorita lor, Romania a ramas cu un sistem bugetar atat de stufos care a generat dezechilibre majore in sfera indicatorilor bugetari, nici acum, resorbite in totalitate.
  Sper ca pesedistii sa se trezeasca la relitate, iar domnul Ponta sa inceapa a lua decizii de premier al Romaniei, pana la capat.
  Domnul Antonescu este presedinte de Senat, unde, si-a luat responsabilitatea Constitutiei, in timp de, Victor Ponta, pe cea a guvernarii. Sper ca Victor s-a convins ca nu are a se mai consulta cu cineva, din moment ce masura privind taxa de solidaritate este convenita inca de anul trecut cu PNL-ul, iar recent, liberalii o denunţă unilateral, fără a oferi alternative, in stilul lor caracteristic.
  Inca odata îi transmit domnului prim ministru: toti ministrii, inclusiv cei liberali, sunt subordonati premierului, nu altcuiva !
  Pe cine lasi sa traiasca, domnule Ponta, te mananca de c…. fara nici o retinere.
  In fine, inchei prin a spune ca o inteleg acum pe AYA de ce posteaza asa de rar.
  E mai bine ca pana la Congresul PSD, sa-i urmez exemplul.
  Buna dimineata, Romania.

 79. 81 Marian Nicolae aprilie 12, 2013 la 7:41 am

  @ Draghi Puterity aprilie 11, 2013 la 11:55 pm

  Dumneavoastra spuneti:

  „Intre Pentagon, CIA & Co, Wall-Street, Casa Alba, Departamentul de Stat, s.a.m.d. cine crezi ca il sustine pe chiomb?”

  Imi permit o intrebare inocenta:

  Israelul cumva???

 80. 82 Marian Nicolae aprilie 12, 2013 la 7:45 am

  @ Taranul aprilie 11, 2013 la 7:51 pm

  Cu placere.

  Nu, nimic nu este pierdut inca, insa se doreste ca noi rumanii sa credem acest lucru……

 81. 83 Marian Nicolae aprilie 12, 2013 la 7:50 am

  @ George Ban aprilie 11, 2013 la 6:06 pm

  O sa fiti surprins dar si eu sunt cuprins de frenezia „lichidarii lui Ponta”…

  Sper ca acest lucru sa se intample in cadrul Congresului PSD, prin refuzul prelungirii mandatului de Presedinte al PSD, pe numele lui Victor Naum Ponta…..

  Doamne ajuta !!!

 82. 84 Marian Nicolae aprilie 12, 2013 la 8:11 am

  @ ZeV aprilie 11, 2013 la 1:43 pm

  Ma bucur ca va bagati la bataie, in lupta corp la corp cu….doamnele.

  Totusi va intreb oare de cate ori ati fost nevoit sa va luptati corp la corp cu cineva, nu neaparat…cu o doamna…….

  Daca nu ati avut aceasta placere, dati-mi voie sa va ofer mai multe detalii:

  Intr-o lupta corp la corp, daca oponentul tau este slab, fata de posibilitatile tale, stiti ce se intampla?

  Nu simtiti nici o placere deparece lipseste acel challenge, nu intalniti o alta vointa capabila sa va combata si atunci iti pierzi interesul….

  Dimpotriva, atunci cand intalnesti pe tatami un luptator titrat si chiar mai greu decat tine, sa zicem iti este net superior, atunci intervine acel challenge, deoarece totul este impotriva ta, practic nu ai nici o sansa, decat daca-ti folosesti inteligenta si gasesti brese sau, cum spuneti dumneavoastra „fisuri” in apararea adversarului, de care sa profiti si prin care sa-l invingi, against all odds….

  Nu, mai sus chiar nu este vorba despre o lupta dintre mine si o doamna, sau domnisoara……..este vorba despre altceva, mai studiati va rog.

 83. 85 Marian Nicolae aprilie 12, 2013 la 8:21 am

  @ Marcus aprilie 11, 2013 la 10:12 am

  Bine zis Marcus, sa fii iubit.

 84. 86 Marcus aprilie 12, 2013 la 8:52 am

  @Draghi spui : „Desigur, orice asemanare cu faptele si personajele reale e pur intamplatoare.

  Sa fii iubit!”
  Eu intreb doar, nu dau cu parul: Oare asa o fi ?????
  sa fii iubit
  marcus

 85. 87 grigore aprilie 12, 2013 la 8:55 am

  as vrea sa cred ca este o coabitare,dar tare pute a blat cu baselu’. sa nu dezamagiti „clasa muncitoare” ca nu o sa va mai creada nimeni, in rest numai de bine

 86. 88 Marian Nicolae aprilie 12, 2013 la 9:41 am

  Atentie mare mai jos va rog:

  UE legiferează tăierea depozitelor de peste 100.000 de euro pentru salvarea băncilor

  de Vlad Popescu Publicat la: 11.04.2013 14:33

  http://www.gandul.info/financiar/ue-legifereaza-taierea-depozitelor-de-peste-100-000-de-euro-pentru-salvarea-bancilor-10735194?utm_source=Gandul&utm_medium=Click%2BBula&utm_campaign=Bula%2BGandul

  Statul va trebui să utilizeze toate pasivele pentru recapitalizarea unei bănci în procedura de bail-in, excepţie făcând depozitele garantate (sub 100.000 euro), economiile şi activele clienţilor protejaţi de legea falimentului sau de dreptul civil, dar şi datoriile către angajaţi, furnizori şi stat, informează Mediafax.

 87. 89 dlnimeni aprilie 12, 2013 la 9:44 am

  Adrian B: merita, cred , sa detaliem nitel consideratiile privind comentariul dvs. din 10 aprilie, ora 7:01. Dl Ponta ne zice ca au crescut incasarile din impozitul pe venit si din accize. Cred ca incasarile din impozitul pe venit, daca ne referim la activitati de tip firma, vin din impozitarea cifrei de afaceri si din impozitarea persoanelo fizice autorizate, in principal. Altfel, ne referim la salariati si alte resurse. Marirea resurselor din impozitarea venitului nu este, obligatoriu, o consecinta a unui avint economic ori a cresterii corectitudinii persoanelor respective, ci poate fi, foarte bine, o consecinta a cresterii preturilor, a inflatiei. De exemplu, un vinzator de covrigi poate vinde 1000 de covrigi anul trecut, la 0,20 lei bucata si doar 950 din acelasi tip de covrigi in 2013, dar la 0,25 lei bucata ca efect al cresterii preturilor; impozitul pe venit in cazul acestui om creste, banesc, insa cresterea mascheaza, in fapt, o scadere a volumului afacerii, inclusiv a productiei de covrigi. Cresterea veniturilor din accize poate fi, iarasi, un afect al cresterii preturilor. In ultimul an, preturile la combustibil si tutun au crescut, iar accizele sunt procentuale. Volumul impozitului pe profit este, cred, un indicator mai putin inselator, iar scaderea acestuia este ingrijoratoare si arata mai bine situatia economica. Scaderea explica si alergarea dlui Ponta dupa noi taxe care sa aduca la buget bani pe care se conta si care nu au intrat. Posibil ca dl Ponta sa creada ca suntem cu totii niste Sebastian Ghita, adica avem relatiile necesare ca sa obtinem comenzi, dupa cum arata media, de cite un milion de euro din care profitul este de 600000 de euro. Adica, 600000 profit la 400000 cheltuiti, adica profit de 150% (si banii depusi in Cipru, asa pare ca a si aflat media). Pare ca nici dl Ponta ( ca si dl Boc, in trecut) nu poate gasi solutii corecte: legea insolventei, care pune la adapost, temporar, firme in dificultate, contra unui program de relansare, nu poate fi numita o solutie de crestere a profitabilitatii firmelor, decit poate o solutie de conservare a banilor prietenilor de tipul exemplificat mai sus. A scotoci, procuratoristic, patronii de bani ascunsi, iarasi nu este o solutie( desi sunt firme care practica deliberat lucrul fara profit). Pentru ca poate chiar nu au avut profit. Trebuie sa va spun ca in acest an si micuta mea firma a iesit pe pierdere, cam cu vreo 1500 de lei, nu mare lucru, dar am iesit pe pierdere, ceea ce nu mi s-a mai intimplat din 1996, acel dezastruos an de guvernare a conventiei autointitulate democratice. De ce, desi am reusit sa cresc, in ciuda dificultatilor, volumul afacerii? Pentru ca au crescut costurile. Modificari in firma care au trebuit platite la registrul comertului cu costuri de vreo 3000 de lei, un proces care, cu toate ca doi avocati mi-au oferit consultatii gratuite, a costat si el ceva, a aparut cam 1000 de lei pe luna un leasing la o masina, fiindca aceea veche devenise prea veche, alte 3-4 cauze (una fiind, de exemplu, evolutia cursului leului, alta, cresterea unor preturi,…) puse, cu toatele in evidenta, in clar, in raportul de activitate inaintat odata cu bilantul si care au insemnat trecerea de la un mic profit la o mica pierdere. Ceea ce ma ingrijoreaza este viziunea dihotomica a dlui Ponta: sunt firme – zice el – care nu mai au finantare (si trebuie ajutate) si firme care fraudeaza statul. Adica firme care, nevind finantare, trebuie sa parcheze in insolventa (si din ce traiesc ele pina se termina insolventa?) iar pe celelalte trebuie pus biciul ca sa plateasca birul. Ori nu suntem in Scrisoarea a III-a, ca sa impartim contemporanii (economici) in smintiti si in misei si sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni, ca solutie. Si ma ingrijoreaza, foarte tare, faptul ca degeaba am avut aici, in unul dintre locurile cu cea mai larga audienta mediatica din tara, tot felul de discutii, precum si expunerea a tot soiul de programe, legate de bunul mers economic si degeaba au fost expuse si disecate, in cursul anilor, tot felul de anormalitati economice. Pare ca, in ceea ce priveste guvernarile, inca nu poate fi depasit stadiul de gindire limitata la prosperitatea personala a guvernantilor si nici viziunea obsedanta a investitiei straine, adica a statutului romanilor de lefegii la straini. Ne complacem sa traim, economic, in minciuna, propagind imagini denaturate despre succesul economic. Ceea ce il pot asigura pe dl Ponta, daca mai citeste cite ceva de pe aici, este ca, dupa venirea sa ca premier, nu am constatat impulsul economic la care ma asteptam. Ceea ce trebuie sa constituie un motiv de meditatie pentru el, in masura in care are, desigur timp sa mediteze in galagia facuta de prietenii ocupati cu preluarea clubului Dinamo si cu alte chestiuni menite sa le satisfaca bunastarea si orgoliile personale.

 88. 90 Marian Nicolae aprilie 12, 2013 la 9:54 am

  Domnule profesor, am rasfoit informatia pe unde am gasit-o, totusi nu stiu nici unde se va tine Congresul PSD si nici la ce ora….

  Tot ce am gasit a fost data de 19 aprilie si 20 aprilie si…poze cu domnul Ponta……..

  Puteti sa ne spuneti va rog?

  Va multumesc.

 89. 91 Velisar Iancu aprilie 12, 2013 la 9:59 am

  D-le Adrian Nastase, va rog sa ingaduiti sa mentionez ca astazi unul dintre cometatorii de pe blogul dv., tanarul @Marcus, implineste o varsta. Eu ii urez sa fie sanatos si sa aiba parte de bucurii. La multi ani, Marcus! Sa fii iubit!

 90. 92 Doru Coarna aprilie 12, 2013 la 10:34 am

  @ dl nimeni si Adrian B.,

  cel mai sigur indicator ca economia este bowl si nu flat, este consumul de energie! Sigur, nu arata eficienta acctului economic, ci doar amploarea lui, daca este sau nu si cat este comparativ cu alt moment. Or, in prezent economia inca se contracta! Cu alte cuvinte nu s-au gasit parghiile repornirii, diplomatia noastra nu inlesneste intrarea firmelor noastre pe piete, sau s-au facut angajari, daca e sa luam de buna declaratiile guvernului cu scaderea somajului, insa in domenii neproductive, alta boala a noastra! Nu au fost aruncati peste bord nepotii pedeleilor, dar au fost desantati paste si alaturi de ei in birouri, nepotii USL-ului!

  Din toate astea se intrevede o mare lipsa de viziune asortata cu lipsa unor solutii care nu presupun geniu economic, ci se cunosc, sunt folosite si verificate de peste o suta de ani, sunt perfect viabile! Faptul ca acestea nu sunt activate denota fie orizont de cunoastere, de cultura economica, redus, fie rea-vointa la ordinul unor forte ostile tarii. Mergand pe prima idee caci de-a doua are, har Domnului! cine sa se ocupe, problemele se rezolva simplu insa sa nu se astepte nimeni ca le va gasi in vreo carte, din acelasi motiv pt care lutierul nu-ti arata secretele constructiei de viori. asa ceva costa mult, se rasplateste gras, si daca statul nu are de gand sa umble la punga, va pierde si ultimele active care inca il mai fac sa reprezinte ceva pe aici… Aici nu e vorba de manageri privati, astia iti aduc un CV de cazi lat, se cumpara, este o simpla investitie a roti un ins prin cateva functii despre care nu stii daca erau pe bune sau dublau pe unul cu adevarat en chef, care astfel il legitimeaza pt ca apoi sa intoarca serviciul, odata angajat de novi din Romania de exemplu, celui ce l-a pregatit si blindat cu hartii, inmiit! Copii astia care azi au Romania pe mana habar n-au cat de ticaloasa este lumea bisnisului. Sigur ca se poate invata, dar numai dupa ce ai pleznit-o!

  Problema e ca minte vine si guvernantilor mereu dupa, asa ca degeaba se vor precipita cand va fi lumea in strada! Pt demaraj trebuie 6 luni, pt stoparea caerii inca 6, pt punerea pe crestere, inca 3-6! Nu stiu daca populatia va rezista atat, ganditi-va bine.

  Ah, si inca ceva! Nu-mi sariti cu intrebarea „ce solutii?”, ca v-am explicat mai sus, nu le stiti, nu le gasiti, nu se predau nicaieri, adica sa va intreb eu ceva ca sa intelegeti: voi ati pomenit de vreo institutie de invatamant care face self-made men? Nu exista sa ceva, apare cate un absolvent de succes din intamplare si daca o companie sau un guvern gasesc unul si reusesc sa-l inhame la caruta, succesul e garantat dincolo de invidii si dezamagiri personale.

 91. 93 analist aprilie 12, 2013 la 10:36 am

  @marian nicolae
  Eu unul ma bucur ca exista un PNL puternic, va fi nevoie si de opozitie. Lipsa unei opozitii puternice va duce inevitabil la derapaje de genul celor din anii 90-92. Scopul politicienilor este de a servi interesele cetatenilor si nu invers.Faptul ca VP isi alege persoane din anturajul personal este un lucru normal de unde sa ia oameni de incredere din recomandarile analistilor de platou, din randurile oamenilor pusi de baroni ? Trecand peste luptele de gherila ceea ce este important este ca cresterea economica sa aiba loc, sa existe investitii colaborata cu scaderea fiscalitatii, iar grija cheltuirii banului public sa fie prioritara. VP in anii 2003 era un accident placut in marea de activisti cu ceafa groasa, sper sa nu dezamageasca. Daca se gandeste sa mearga la Cotroceni probabil va fi presedinte, sper sa realizeze ceea ce primii 3 presedinti nu au reusit.

 92. 94 sadicu aprilie 12, 2013 la 10:45 am

  Domnule Nastase!
  PENTRU CEI CARE-L SAPA ZI DE ZI PE VICTOR PONTA,VA ROG SA-MI PERMITETI SA POSTEZ DIN NOU MESAJUL DE IERI…CINE STIE?
  POATE CEL PUTIN O PARTE DINTRE EI VOR REVENII CU PICIOARELE PE PANAT.
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  Nu stiu exact ce are in minte Victor Ponta…poate ca in ultimul timp s-a facut frate cu dracu pentru a trece puntea,urmand ca ulterior,dupa ce se va vedea cu sacii in caruta,sa redevina anti-basist feroce pentru a putea fi din nou pe placul publicului indobitocit al antenei 3.
  Dar pana una alta primeste nota 10 din partea unui anti-pesedist la fel de feroce,pentru comportamentul sau pragmatic si corect din ultimul timp.
  In calitate de premier responsabil,(sau in curs de a devenii responsabil),a trebuit sa ia o decizie foarte importanta si serioasa iar pentru asta nu s-a consultat cu Radu Tudor,Dana Grecu sau Mihai Gadea ci cu partenerii europeni ai Romaniei cu CSM si Presedinte.
  Asta numesc eu normalitate si de asemenea raport normal intre institutii.
  Poti sa nu fi de aceasi parte a baricadei cu Traian Basescu,poti chiar sa-l urasti din rarunchi dar din punct de vedere institutional si constitutional nu ai cum sa-l eviti sau marginalizezi.
  In cazul numirii procurorilor sefi ,Constitutia Romaniei are prevederi clare: Ministrul Justitiei propune,CSM da aviz consultativ iar Presedintele numeste,
  Dupa lovitura de stat din vara anului trecut,in proces s-a interpus si o alta institutie si anume Comisia Europeana al carui aviz este doar aparent consultativ si se pare ca Victor Ponta a inteles bine acest lucru.
  Din pacate fiecare interpreteaza Constitutia in functie de simpatii si antipatii.
  Anti-basistii considera ca Presedintele este un fel de notar obligat sa numeasca oamenii propusi de Premier in fruntea parchetelor iar ceilalti considera ca numirea este atributul excusiv al Presedintelui.
  Daca si unii si ceilati dezbracam pentru o clipa haina subiectivismului si interpretam cu buna credinta atat litera cat si spiritul constitutiei,realizam ca in procesul de numire este OBLIGATORIU sa intervina negocierea intre institutiile implicate.
  Eu unul nu cred in existenta unui pact de colaborare personala intre Ponta si Basescu,…dimpotriva,sunt convins ca cei doi nu se suporta de nici o culoare.
  Este un fel de casatorie nedorita de miri si patronata de parintii de la Bruxeles…deci raportul este strict institutional.
  Doresc sa-i previn pe anti-basistii imbolnaviti de ura si care se straduiesc zilnic sa-i taie craca de sub picioare lui Victor Ponta,ca isi taie singuri craca de sub propriile picioare.
  Dupa principiul…dai in mine,dai in tine,dai in fabrici si uzine…indirect lovesc in USL respectiv Crin Antonescu.
  Publicul larg nu percepe nuantele…publicul larg accepta gargara in campania electorala iar apoi vrea fapte concrete.
  Daca pana la sfarsitul anului 2014 situaitia economica a romaniei se va deteriora considerabil,(precum se prognozeaza), iar cei doi copresedinti ai USL vor continua pana atunci sa-si dea unul in capul celuilalt la televizor,nu cred ca sloganul ///,Basescu e de vina/// va mai prinde la prostimea infometata.

 93. 96 Demosthenes aprilie 12, 2013 la 12:16 pm

  Off Topic (despre Cercetare). D-le Nastase sunteti la curent ca exista niste probleme majore in finantarea cercetarii in Romania de cand a venit guvernul Ponta. Bugetele pentru finantarea proiectelor de cercetare (in 2013) aflate un derulare au fost reduse cu 50-55% de catre ministerul educatiei. Eu sunt cercetator si am primit aceste informatii de la CNCS (Consiliul National al Cercetarii Stiintifice) care intentioneaza sa isi prezinte demisia in bloc ca urmare a acestei situatii dezastruase. Incercati sa rezolvati aceasta problema in mod satisfacator daca nu din responsabilitate cel putin pentru a nu va mai afla in situatia de a fi combatut vehement (ma refer la PSD in ansamblu nu la dumneavoastra personal) de intelectualii din Romania. Va scriu dumneavoastra pentru ca intelegeti mai bine cercetarea stiintifica si stiu ca cititi multe din mesajele primite pe blog.

 94. 97 Doru Coarna aprilie 12, 2013 la 2:41 pm

  @ ZeV,

  te faci de c… si ti-l pui si singur pe fata, draga coleg de blog! Nu am nicio treaba cu PNL si nici cu Antonescu, doar ca apreciez ca gresesc mai putin ca PSD iar Crin, decat Ponta. In rest, ambele partide imi sunt perfect indiferente, nu am primit, nu le-am dat si nici nu se va intampla ceva de genul asta in viitor pt ca eu nu am treaba cu politica ci cu alte chestii mai aproape de domeniul meu de competenta. Ceea ce emit pe aici sunt simple pareri si nicidecum militantisme, asa cum ar crede un taliban oarecare. Doar ca recunosc, nu scriu decat aici si doar dintr-o imensa consideratie pe care o am fata de dl Nastase. Daca Crin ar avea blog, tot n-as scrie acolo, asa ca nu sunt ceea ce tu numesti postac.

  Pe mine nu ma deranjeaza sustinerea ta oarba fata de Ponta, doar ca, atunci cand apar din astia ca tine, liderul vizat este pierdut! Nu vreau sa primesti confirmarea sau sa dezvolt tema, insa este o regula, n-are treaba cu persoanele ci cu ego-ul lor.

  Mai mult, mie imi plac in mod egal si evreii si maghiarii seriosi, muncitori si bine intentionati, alaturi de care se poate construi, nu extremele cupide care se vantura prin politica, afaceri si media, si carora, multora dintre ei, le datoram din plin situatia aiurea in care ne aflam. Dar vinovati suntem noi!

  Eu gandesc ca dreapta si stanga trebuie sa coexiste cata vreme nu a descoperit niciuna ceva absolut, insa publicul trebuie sa stea la mijloc si sa le tina in echilibru, cei ca tine perturba insa, vor victorii inutile si dezechilibre. Ca sa-ti dau un exemplu si sa intelegi, anii de boom economic ai Italiei au fost intr-o perioada cand, odata instalat un guvern, toti fugeau si se inscriau, la prima dezamagire, in opozitie. Guvernul cadea cam in 6 luni, alegeri, altul, si tot asa vreo 15 ani. In acea perioada insa toti ne doream un Ferrari, un Lamborghini, un articol vestimentar italienesc, un meniu specific, etc., sau macar un FIAT si o caseta cu muzica, cazul meu, bineinteles… Economia Italiei era pe mare crestere, pe boom, pt ca politicienii nu aveau timp sa legifereze limitand initiativa latina specifica ci isi disputau permanent, boala lor, sferele de influenta ce se dovedeau inutile dupa cadere…

  Pe aici ne cunoastem de mult timp, suntem autonomi, crede-ma ca nu-i cazul sa ne binecuventezi cu a(p)titudinile tale, pastreaza-ti-le… Daca ai idei OK, dar daca doar pupi in c–, ofera-ti o pauza sau mai vezi unde merge…
  Succes!

 95. 98 Marian Nicolae aprilie 12, 2013 la 2:52 pm

  @ analist aprilie 12, 2013 la 10:36 am

  PONTA PRESEDINTELE ROMANIEI, SPER CA GLUMITI……

  Domnul Ponta duce partidul PSD la pieire, partid pe care ar trebui sa-l pastoreasca cu intelepciune.

  Prin inselarea electoratului si pactul semnat cu Diavolul, romanii s-au saturat repede de Ponta, iar prin definitie SI DE PSD….!!!

  Ponta TREBUIE sa plece din PSD pentru simplul motiv ca duce acest partid spre un faliment rasunator…..la fel cum (con) duce acum Romania spre ultima zvacnire a unui corp care se afla in coma de 24 de ani…..

  Totii kazarii care au avut acces la conducerea Romaniei au urmat aceeasi agenda, agenda inceputa in Elvetia cu mai bine de o suta de ani in urma…..

  Poporul roman trebuia invatat despre acest rau, trebuia sa i se spuna de mic copil cine va fi dusmanul, tot asa cum si porumbelul isi invata puii despre uliu….

  Sunt lucruri care trebuiesc spuse in viata….pentru a nu regreta in moarte….

 96. 99 Ghita Bizonu' aprilie 12, 2013 la 3:48 pm

  Mi-e asa o greata ca nu mi-ar trece nici cu 50 grame de gin amestecate cu 70 de zeama de lamaie!!!
  Asta de cand coabitacu a dat de inteles ca el este noul partener privilegiat al Presedintelui.
  Nu-mi ramene decat sa ma uit cu mirare cu un Tonta arunca o piatra in balta si tot partidu se ineaca incercand sa scoata piatra..
  Sa va explic : in timpul campaniei electorale ni s-a zis – mqai ales de Ponta ca – USL e la guvernare nu la putere. Insa ca odata ce va ajunge la putere va opri “sifonarile” de la buget! Ca vezi doamne ca ar fi sesizari de la Curtea de Conturi care zac neluate in seama (asta in timp ce DNA dadea iama pe ultele cu Biblia intr-o mana si codul penal in cealalta : ba tu ai votat? Esi sigur ca ia votat?!”. Ca daca s-ar opri sifonarile ar fi bani.

  Ori ce vedem ? Accize marite. Hidrolectrica in insolventa, Cresc preturile la electricitate. Cresc preturile in piete. Avea dreptate blindea lu Boc … Si Ponta isi asuma desemnarea unor basisti notorii implicati in ce denuntat el asta vara.
  Si ca el o desenmeaza pe Codruta – procuroru general in timpu caruia erau alegati votacii dee la referendum. Pardon de la lovitura de stat!!
  Si in schimb baseste ca Eu cred că că «Jos Băsescu!» e un slogan de campanie, e o idee, dar nu poate fi un proiect de de ţară desi «Jos Băsescu!» era piatra de temelie a programului . Il citez pe citez pe Lucian Anvramescu (Jurnalul national) Nu i-a cerut nimeni să asasineze băsişti sau să le taie salariile. I-a cerut doar să facă dreptate până la capăt şi el, împreună cu USL, se angajaseră la un asemenea travaliu. Adică să scape ţara de marii bandiţi ai regimului Băsescu, să-i scuture, ca pe prune viermănoase, din pomul bunăstării, să trimită la munca de jos vârfurile, dovedit imorale şi subordonate politic, ale procuraturii
  Adica jos regimul Basescu, jos curbele de sacrificu si sa stopam risipa si sifonarea. Ori asta nu se poate face cu procuratura lui Basescu – fiindca imediat unele dosare primesc NUP, sau raman in nelucrare, sau se deschid dosare numa ca sa se forteze schimbarea unor ministri samd . A da ia sa vedem ce mai zic judecatirii – nimic dupa ce foarte iportun 2 mai galagiosi au fost calcati de DNA!!

  Ce face acum Ponta va asigura un regim basescu fara Basescu (asa cum a fost salazarism si dupa inmormatarea lu Salazar) si in anu 20017!

  Si culmea nesimtirii si iresponsabilitatii Dragnea zice ca totu e normal. Ca numirea procurorilor nu o sa imi asigure nici o crestere a niveluluii de trai. Da intreb eu numirea ei imi va aduce ceva ?!
  Oricum sper Dragnea o sa considere ca e normal sa intre nitel in puscarie … pentru ce facu asta vara!!! Kovesi dixit nu mandel

  Insa de data asta am inteles : am fost un imbecil ca am votat PSD !!!

 97. 101 Marian Nicolae aprilie 12, 2013 la 4:06 pm

  La multi ani Marcus !!!!!

 98. 102 Karakas aprilie 12, 2013 la 4:20 pm

  Dl. Iliescu a tras bine semnalul de alarma: anume ca viata de partid nu trebuie subordonata administratiei statului. PSD risca sa isi piarda din identitate daca devine un partid paralizat in ce priveste activismul si afirmarea ideologica. Actiunile guvernului Ponta ramin, in mare, pete de culoare intr-o mare ‘sarata de PNL’. Taxa de solidaritate este un concept frumos pe hirtie, si ar fi fost si mai frumos daca se infaptuia, dar ca utilitate e discutabila. Este si un esec de imagine. Nu vii cu o actiune in public, pina nu confirmi ca ai sprijin de la aliati.

  Ca si alte partide de stinga europene, PSD este in impas ideologic si din cauze externe, anume criza continua si modul in care „centrul” de putere UA/SUA intelege sa o rezolve. Olli Rehn, un cunoscut activist de dreapta, a consfiintit inca odata directia de austeritate ce este imprimata tarilor membre UE, inclusiv Spania, Franta, Italia. Aceste tari au probleme definite in termeni „de dreapta”, anume datorii relativ mari, competitivitate externa mica (salarii prea mari, conditii prea relaxate de munca). Dar intrebari „de stinga” nu isi mai pune nimeni la „centru”. Intrebari despre coeziune sociala, despre solidaritate, despre dreptul la munca, despre dreptul la un salariu decent, despre conditii de munca bune pentru toti cetatenii UE, despre reducerea decalajelor intre tari/zone de dezvoltare din UE etc.

  Ginditorii „de dreapta” insista ca nu poti sa ai conditii sociale bune fara o economie performanta. Insa uita ca si reversul este perfect logic.

 99. 103 analist aprilie 12, 2013 la 5:11 pm

  @Marian Nicolae
  Nu stiu daca il duce la disparitie…o sa vedem daca va exista cineva la congres care sa spuna ceva impotriva ori ceva voturi impotriva…Istoriceste vorbind, au fost 2 sanse de relansare a Romaniei; una in anii 90 prin Corneliu Coposu, din pacate Organizatia de Tineret a PNTcd a terminat jobul inceput in `47, alta dupa 2005 cand PSD trebuia reformat. De ce crezi ca m.am implicat aici dupa 2005? Sa apara a 3-a sansa acum cu ipotetica plecare a lui Ponta ? Cine crezi ca il va inlocui? Un om drept, loial si cinstit? Clasa politica pare iremediabil indepartata de poporul roman.
  @doru coarna
  De acord cu ultima ta postare. la 2.41 pm.

 100. 104 dlnimeni aprilie 12, 2013 la 5:12 pm

  Doru Coarna: am citit comentariul dumneavoastra, multumesc.

 101. 105 George Serban aprilie 12, 2013 la 6:35 pm

  Fac un lucru neobisnuit, pentru mine. Nu-mi place sa-mi postez textele de pe blogul meu, pe blogul altora. Fac o exceptie pentru ca este o tema grava. Pentru ca Adrian Nastase este unul dintre initiatorii proiectului politic USL, cand ceilalti il considerau imposibil. Pentru ca am admirat, intotdeauna, curajul si demnitatea lui Adrian Nastase si i-am inteles tacerile, atunci cand, intelept, a incercat sa nu-si ingreuneze situatia. Prin urmare …

  http://www.georgeserban.eu/?p=12794

 102. 106 Marian Nicolae aprilie 12, 2013 la 6:44 pm

  Iată încă o dovadă a alfabetului străvechi de la Tărtăria:
  A fost găsit «pietroiul literar» pe care au scris strămoşii românilor acum 7.500 de ani

  http://ziarero.antena3.ro/article/view/id/42463

  În luna august, arheologii au anunţat că au descoperit, în urma săpăturilor efectuate pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu-Nădlac, un oraş neolitic mai vechi decât piramidele. Ceea ce nu s-a dat publicităţii din acea locaţie este o piatră rotundă, inscripţionată cu semne ale alfabetului de la Tărtăria, prima scriere din lume.

  Aşezarea din Epoca Pietrei descoperită pe traseul autostrăzii aparţine culturii neolitice “Turdaş”, din sudul Transilvaniei, şi a fost ridicată cu cel puţin 2.500 de ani înainte de celebrele piramide egiptene (2630 – 2611 î.Hr.).

  Situl se întinde pe 100 de hectare, are fortificaţii şi cartiere, iar printre ruine au fost găsite multe vase şi statuete valoroase.

  În apropierea oraşului străvechi a fost scoasă la lumină şi o piatră, pe care sunt scrijelite mai multe semne ciudate. Cel care ne-a furnizat fotografiile şi ne-a povestit despre piatră este generalul în rezervă Mircea Chelaru, fostul şef al Marelui Stat Major al Armatei, care a vizitat şantierul arheologic. “Vă trimit ceea ce am văzut la Turdaş, pe traseul excavaţiilor autostrăzii. Am fost acolo cu profesorul Victor Crăciun, senatorul Avram Crăciun şi fotograful Virgil Jireghie de la Arad. Priviţi înscrisurile şi comparaţi- le cu cele de la Tărtăria şi Oteleştii de Iaşi! Este numitorul comun al existenţei noastre inteligente de mii de ani”, ne-a declarat generalul în rezervă dr. Mircea Chelaru.

  Într-adevăr, chiar şi la o verificare sumară, se pot identifica uşor pe această piatră patru elemente care corespund alfabetului de la Tărtăria, aşa cum a fost el descoperit pe trei tăbliţe de lut, vechi de 7.500 de ani.

  Menţionăm că elemente ale acestei scrieri, încă nedescifrată, au mai fost descoperite în alte 100 de situri arheologice, aflate în România şi în jurul ei şi cercetate încă din anul 1874. Perioada în care a fost folosit acest alfabet se întinde între anii 5500 şi aproximativ 3000 î.Hr.
  E cel mai vechi alfabet european

  În anul 1961, cercetătorul Nicolae Vlassa a descoperit într-un sit arheologic de la Tărtăria (judeţul Alba), între Alba Iulia şi Orăştie, trei tăbliţe de lut foarte ciudate, de formă discoidală, care cuprind, printre altele, patru grupuri de semne, despărţite prin linii, ale unui alfabet.

  Integral pe libertatea.ro

 103. 107 mihaela aprilie 12, 2013 la 6:54 pm

  nu mai vorbiti prostii! Ponta nu e si nu va fi niciodata basist! e premier si e obligat sa coabiteze cu presedintele, indiferent cine e!!!!! nesansa noastra e ca presedinte e Basescu! imi place fff mult Ponta! succes dle prim-ministru!

 104. 108 Maximmouse aprilie 12, 2013 la 9:15 pm

  @Marcus!

  La Multi Ani , marcusica! Sa fii iubit! 🙂 🙂 🙂

 105. 109 Maximmouse aprilie 12, 2013 la 9:15 pm

  Erata : Marcusica! 🙂 🙂 🙂

 106. 110 blogideologic aprilie 12, 2013 la 9:58 pm

  @ Marcus
  La mulţi ani !

 107. 111 blogideologic aprilie 12, 2013 la 10:28 pm

  @ Marian Nicolae
  Pe la 1850, au fost descoperite în Transilvania, prin zona Târgu Mureş, pietre cu însemne, care au declarate imediat „scriere secuiască”, ceea ce eu nu contest. Au intrat într-o colecţie particulară nobiliară maghiară. Ştirea a fost re-publicată pe un forum RL a cărui urmă am pierdut-o complet – hard disk ars, dar ea probabil că se păstrează în Arhivele ziarului. Prin Ausgleich, acel adevăr despre „scrierea secuiască” devenea un adevăr anti-maghiar. Oricum, eu nu am mai regăsit informaţia aceasta pe Internet. Bănuiesc că istoriografi maghiari meticuloşi păstrează pietrele, dar nu le scot la lumină, informaţia este mult prea corozivă pentru istoria maghiarilor. Mulţi dintre istoriografii maghiari contemporani încearcă să acrediteze acum ideea că ultimele documente cu scrierea secuiască sunt vechi de 900 de ani, şi începând de la acel moment „magic” din istoria lor, secuii au vorbit şi scris numai în limba maghiară ! Istoria este absurdă, dar extremiştii maghiari cred cu frenezie numai în aceste momente absurde. Apoi mai este şi teoria profesorului italian Mario Alinei, care spunea că limba maghiară veche este limba etruscilor, ce ar fi locuit în Transilvania înaintea Dacilor. Sursele lui Mario Alinei sunt exclusiv ungureşti şi ruseşti. Despre ultimii, Mario Alinei spune că erau roxelani şi ar fi locuit în Câmpia Română înaintea Dacilor. În esenţă, profesorul Alinei afirmă că Dacii ar fi doar nişte intruşi în istoria ungurească şi în cea rusească foarte veche.

 108. 112 tudor aprilie 12, 2013 la 10:53 pm

  @serbanfl

  Fata de cei de buna credinta, si nu fata de javrele basiste, ma simt obligat sa iau apararea Doamnei Judecator Pivniceru.

  In mod eronat se percepe ca MP (mona pvn) nu a facut mare lucru la bruxelles:
  – Comisia a solicitat procedura „transparenta” de numire a procurorilor in mod evident in urma influentelor basiste (basescu fiind disperat de posibilitatea accederii la virfurile parchetelor a unor persoane necontrolate, inalta curte fiind deja rezolvata)
  – evident, procedura „transparenta” a fost acceptata de MP cu acordul sau la presiunea lui ponta
  – nici ponta, dar nici basescu nu au avut nimic a obiecta asupra noii proceduri, pentru ca le convenea, atit timp cit MP era ministru al justitiei
  – evenimentele din urma demonstreaza ca si mutarea coKO la bruxelles s a facut tot la solicitarea celor care o apreciaza …

  Domna Mona Pivniceru a fost cea mai buna nominalizare pentru ministerul justitiei din precara noastra democratie:
  – foarte buna cunoscatoare a sistemului de justitie, cu plusurile si minusurile sale
  – (extrem de important!!!) se bucura de un imens prestigiu in rindul judecatorilor, o conditie primordiala a succesului oricarei reforme; justitia romaneasca are nevoie de reforme adevarate
  – este primul MJ care spune: fratilor! avem mai mult de 12 000 de legi, ii este greu unui judecator sa se descurce in acest hatis, dar justitiabilului de rind? si i a pus pe aia din MJ sa sistematizeze balamucul asta legislativ pentru o viitoare codificare rezonabila
  – si a exprimat public dezacordul fata de obligatia asumata de romania de a posta pe un site toate hotaririle judecatoresti, si a exemplificat: esti avocat sau judecator, intri pe site si introduci cuvinte de cautare, sa spunem ” fond funciar”; iti da 20 000 de hotariri. te apuci sa le citesti?
  ce spune MP? sa fie postate doar cele relevante, pentru a iajuta instituirea practicii unitare la nivelul tuturor instantelor
  – a instituit in MJ un ritm de lucru nemaintilnit, ea insasi lucrind 14 – 16 ore/zi
  – putini stiu, dar „si a bagat nasul” si n chestiuni „delicate”, adica a constatat ca s au facut plati pentru lucrari de constructii care nu fusesera receptionate si a dispus in consecinta

  vrei sa ti mai spun???

  „sistemul” ( nu cel juridic, ci „organizatia” a exclus o.
  Ce sa caute un civil pe aici?
  Niste prosti, civilii astia!

 109. 113 tudor aprilie 12, 2013 la 10:54 pm

  @nastase

  imi place andrei, l ati crescut frumos.

  feriti l de „sistem!”

 110. 114 papasha aprilie 13, 2013 la 12:49 am

  CINE MA POATE AJUTA ?

  AS VREA SA-L FELICIT PE CRIN ANTONESCU , PENTRU PRESTATIA IMPECABILA , LA POSTUL BASHIT SI BALOS , AL GUVERNATORULUI , UNDE I-A FACUT FLEGME DE MUCI PE FRUSTRATII AIA DOI DE MUTANTI FRUSTRATI , SI NU STIU UNDE SA-I TRANSMIT FELICITARILE !

  DACA TOTI USL-ISTII I-AR PLEZNI PESTE BOT PE RAMELE MUTANTE ALE GUVERNATORULUI , REALITATEA AR FI CU TOTUL ALTA .

  BRAVO CRIN ANTONESCU ! FELICITARI !

  PS EU NU SUNT LIBERAL , PE CUVANT DE ONOARE !

 111. 115 blogideologic aprilie 13, 2013 la 7:31 am

  Mădălina Panaete: +România mai are doar trei fabrici mari de ciocolată şi dulciuri / România tinde să devină doar o piaţă de desfacere pentru producătorii mari de ciocolată în contextul în care au mai rămas doar trei fabrici mari de ciocolată şi dulciuri, iar consumul intern este acoperit în cea mai mare parte de importuri. „Businessul în ciocolată este dificil la ora actuală pentru că preţurile la materiile prime au crescut în ultimii doi ani şi au crescut şi costurile de producţie, din cauza scumpirii electricităţii, a combustibililor, deci şi profitabilitatea a scăzut“, a declarat pentru ZF Mihuţ Crăciun, cel care a condus timp de doi ani producătorul de ciocolată Kandia. Consumul de ciocolată din România este acoperit în proporţie de 80% din importuri, potrivit estimărilor ZF. Producţia internă acoperea în urmă cu opt ani peste 80% din vânzările de ciocolată. În prezent, mai sunt în România doar două unităţi mari de producţie a ciocolatei, Kandia şi Heidi Chocolat, ambele deţinute de familia austriacă Meinl, şi o fabrică de napolitane la Timişoara, deţinută de Nestlé. Astfel, România se află pe ultimele locuri în ceea ce priveşte consumul de ciocolată, cu doar două kilograme per capita anual, de cinci ori mai puţin decât germanii sau de două ori mai puţin decât italienii, potrivit ultimelor date disponibile.+

 112. 116 blogideologic aprilie 13, 2013 la 7:44 am

  Briton Ryle, Gains from the Shale Revolution : Nuclear Fracking http://www.wealthdaily.com/articles/arckaringa-basin-bakken-bazhenov/4164

 113. 117 Marian Nicolae aprilie 13, 2013 la 8:49 am

  @ analist aprilie 12, 2013 la 5:11 pm

  Continui sa cred ca in aceasta tara au mai ramas oameni cinstiti, loiali si drepti in ciuda profilarii impuse de catre stim noi cine……..

 114. 118 Marcus aprilie 13, 2013 la 9:26 am

  @Tututror celor care m-au felicitat, si nu numai lor, le doresc la randul meu sanatate si prosperitate.
  sa fiti iubiti
  marcus

 115. 119 Marcus aprilie 13, 2013 la 10:13 am

  Pactul Ponttatrop-Basescov, Un Pact Pentru Linistea Romanilor (Sac!)

  Nu stiu daca am auzit undeva sau mi-a venit mie asa deodata 🙂 dar comparatia “pactului de coabitare Ponttatrop-Basescov” cu o reclama care circula pe televizoarele din mult iubitul spatiu mioritic mi-a redat perfect esenta hilaro-imbecila a acestei mascarade politice. Daca nu va vine in minte reclama respectiva ma ofer la voluntariat intru improspatarea memoriei:
  In respectivul clip publicitar vedem un locatar al unui bloc muncitoresc construit in perioada comunista (ca acum oricum nu se mai construiesc) care bate la usa vecinului si, dupa ce acesta ii deschide usa, ii inmaneaza sub forma de cadou o sticla cu vinul pentru care se face reclama spunandu-i:
  (Redau aproximativ din memorie)
  – Vecine, uite asta este drept multumire pentru ca ai rezolvat problema si acum curge apa calda si la mine in apartament.
  Vecinul ia sticla il conduce pe coabitant (mor dupa cuvantul asta!) la usa si dupa ce acesta pleaca pune mana pe telefon si-l suna pe administrator:
  – Auzi bai, Gigele, il stii pe coabitantu’ ala de la III cu apa? Ia taie-i ,ba, si lumina pentru vreo doua zile!
  Ei bine cam ca pe coabitantu’ de la III il vad eu pe Ponta in relatia cu coabitantu’ cotrocenist sau in pozitia lui Stalin care, bazat pe Pactul de Neagresiune (tot un fel de coabitare) Ribbentrop-Molotov, la momentul in care Hitler s-a sters cu hartia respectiva la c..r si a declansat planul Barbarossa, timp de cateva zile, nevenindu-i sa creada, n-a mai iesit din lada cu votca lasand pe mama Rusie la cheremul Panzerelor si Stukas-urilor hitleriste de mai aveau putin si-l scoteau cu suturi in fund, beat mort de la Kremlin.
  Asa ca Victoras , dupa ce termina rezerva de cocteil de compromisuri cu care intretine o relatie pidosnica de amor ghebos, ar trebui musai sa-si faca rost de o rezerva de votca pentru consumul personal. Si asta pentru ca Basescu mai devreme sau mai tarziu nu-i va taia lumina, dar ii va trage clanta de o sa-l usture (vezi unde la mine pe blog 🙂 )

 116. 120 Marian Nicolae aprilie 13, 2013 la 10:14 am

  Geniul avertizează lumea
  Stephen Hawking:”Dacă nu facem asta, omenirea nu va mai rezista”

  http://www.cotidianul.ro/stephen-hawkingdaca-nu-facem-asta-omenirea-nu-va-mai-rezista-211173/

  Oamenii de ştiinţă trebuie să continue explorarea spaţiului, pentru că în ritmul în care evoluează lumea, omenirea nu va mai rezista încă 1000 de ani pe Terra, este de părere fizicianul Stephen Hawking, relatează Antena3.ro.

  „Oamenii de pe Pământ nu vor mai rezista încă 1000 de ani pe Terra”, a declarat acesta.

  Hawking a afirmat acest lucru în timpul unui discurs pe care l-a ţinut la Spitalul Cedras-Sinai din LA. Această poziţie radicală a fizicianului vine ca o replică la decizia NASA de a tăia fondurile pentru explorarea spaţiului.

  Fizicianul a vizitat în Spitalul Cedras-Sinai un nou laborator de celule stem, loc în care se caută metode de tratare a bolii Lou Gehrig – afecţiune care îl ţine pe Hawking imobilizat în scaunul cu rotile.

 117. 121 M.Voicu aprilie 13, 2013 la 10:26 am

  ”dreptate până la capăt” II; partea I la aprilie 10, la 4:50pm
  @ZeV aprilie 10, 2013 la 5:54pm scrie despre ştirea cã ”Guvernul României îşi va asuma rãspunderea la Legea retrocedãrilor”
  @tudor aprilie 10, 2013 la 8:09pm scrie: ”orice lege poate fi interpretatã cu rea credinţã.”
  Ordonanţa de Urgenţã a Guvernului nr.62/30 iunie 2010 ”a suspendat, pe o perioadă de 2 ani, emiterea titlurilor de plată”, c’aşa a-nţeles ”dreapta” :mrgreen:
  Am acţionat în Justiţie ANRP pentru efectuarea plãţii şi am susţinut şi în Instanţã cã acea OUG nu îmi era aplicabilã,– cãci este ulterioarã stabilirii dreptului meu – pentru plata scadentã deja de la 29.04.2008 conform art.294 alin.2 C.pr.civ., şi… nimic! Scrisesem şi aici la despre-noua-lege-privind-restituirea…, aprilie 20, 2012 la 1:45pm: în loc sã-i caute pe decidenţii suBspecţi care/ce-au-primit, sã vedem cine a semnat ordine de platã – şi pentru cine, când procedura era suspendatã prin OUG, adicã dupã 30 iunie 2010.
  Premierul s-a referit cã ştie cã s-au urgentat plãţi prin ”certificate medicale” (care nu sunt menţionate în Lege), şi de ”drepturile litigioase” – care au fãcut obiectul unor tranzacţii pe care Fiscul trebuia sã le impoziteze şi – şi aici sunt responsabili încã în viaţã
  Eu sunt în dreptul meu propriu, am 74 de ani, am susţinut procesele singur şi… n-am vãzut ce-au fãcut cu infractorii :mrgreen:

 118. 122 Buda Viorica aprilie 13, 2013 la 2:32 pm

  D-l Adrian Nastase a spus :eu nu voi candida niciodata impotriva lui Ion Iliescu. Victor Ponta a spus:eu nu voi candita niciodata impotriva lui A.Nastase si nu ma voi dezice de el.EU pe acesti trei ,ii consider TREI OAMENI DE STAT,demni si intelepti , care nu o sa tradeze niciodata.
  Restul e cancan romanesc pentru neavizati.

 119. 123 blogideologic aprilie 13, 2013 la 3:01 pm

  @ Analist
  Sîntem noi, românii, neolatini, dar certamente nu sîntem bolivarieni. Aluzia constantă bolivarian-chevaristă la care face uz domnul Victor Ponta în prezentarea ideologiei sale de stânga arată limpede că domnul Victor Ponta nu pricepe chiar nimic din ideologia naţionalismului românesc. Care nu este o ideologie de stânga. În fine, lipsa lui de reacţie, foarte rapidă şi foarte explicită, la recentele laude pe care i le aducea Andrei Pleşu în cadrul ideologiei comunist-securiste lucrată la Păltiniş înainte de anul 1989, o ideologie străină şi născocită împotriva ideologiei naţionalismului românesc, îl arată pe Victor Ponta doar ca pe un politician de duzină, însă nicicum drept om politic român veritabil. Şi în general m-am săturat de tot stafful ideologic al USL-ului (să o amintesc doar pe doamna Lucia Hossu- Longin) care citează atât de frecvent din „pozitivul” Andrei Pleşu. Iar un tînăr profesor de liceu de istorie, afirmat PSD-ist !, face pe faţă propagandă televizată pe Antena 3 tocmai acestei ideologii comunist-securiste.

 120. 124 Adrian B. aprilie 13, 2013 la 3:20 pm

  @ George Serban

  Frumos articol ! De acord 100 % cu cele spuse de dumneavoastra ! Si eu simt la fel , doar ca m-am exprimat mai dur … Nu se poate ca usl-ul sa fie infiltrat si infectat de Basescu si sa conduca asemeni pdl-ului . Nu exista nicio deosebire intre practicile pdl & Basescu , pe de o parte , si usl pe de alta parte .
  Si vina principala o poarta d-ul Ponta !

  Din pacate , o tara condusa de un nebun ( Basescu ) si de un procuror ingust la minte ( Ponta ), nu are cum sa mearga bine !
  Este destul sa-i asculti cca. 10 secunde pe acesti doi indivizi ca sa-ti dai seama ca NU POT FI SUSPECTATI DE INTELIGENTA …

 121. 125 Adrian B. aprilie 13, 2013 la 3:27 pm

  Poate d-ul Ponta o sa mai caute prin rezerva de cadre a familiei si o sa mai gaseasca vreo cativa securisti sau procurori , sa-i numeasca directori pe la Ansamblul Ciocarlia , pe la Muzeul Satului , pe la Directia de Culte sau Min. Sportului !
  Macar sa stim o treaba ! Ca suntem un stat politienesc , o tara condusa de militieni si procurori …

 122. 126 casandra aprilie 13, 2013 la 3:56 pm

  Domnule Hortensiu Aldea, va rog sa primiti respectuoasele salutari ale unei anonime.
  Foarte rar mi-a fost dat sa vad, in aceste timpuri si in aceasta tara, o atitudine atat de eleganta si de civilizata din partea unui „adversar”politic. Textul dumneavoastra si personalitatea subinteleasa a autorului acestuia mi-au inseninat ziua si mi-au dat speranta. Va multumesc!

 123. 127 dlnimeni aprilie 13, 2013 la 3:56 pm

  Marcus, a fost ziua dumneavoastra si nu am aflat? La Multi Ani! Pe care blog oferiti vinul virtual?

 124. 128 analist aprilie 13, 2013 la 4:11 pm

  @marian nicolae
  In tara sunt. Si in afara tarii, desigur. Dar din randul clasei politice?

 125. 129 Radu Humor aprilie 13, 2013 la 4:36 pm

  Părintele Iustin Pârvu – Trăim într-un veac al minciunii şi al înşelării!
  Părinte, spuneaţi că trăim într-un lagăr electronic, chiar dacă noi nu sesizăm şi încă avem impresia că suntem liberi, într-o societate democratică. Credeţi că este vreo diferenţă între acest lagăr şi cel comunist?
  Dragii mei, nu este nicio diferenţă. Că este comunism sau neocomunism, că este sub Ceauşescu, sau sub Iliescu, sau sub oricare alt x-ulescu, prizonierul tot prizonier rămâne. De aici putem vedea noi arta şi dibăcia la care au ajuns aceşti stăpâni ai lumii, după cum au reuşit sa transpună în minţile noastre comunismul drept democraţie, cenzura drept libertate, încât au ajuns să desăvârşească această artă demonică, arta minciunii; trăim într-un veac al minciunii şi al înşelării, încât nimic nu mai e autentic, nici noi, ca persoane, nici plantele sau hrana pe care le consumăm, toate sunt modificate şi nefireşti.
  Se lucrează cu informarea şi dezinformarea în aşa grad, încât nici tu nu mai ştii care este partea reală a lucrurilor. Ca să distingi azi adevărul de minciună e greu şi pentru oamenii duhovniceşti şi cât de cât aşezaţi; este nevoie de o mare atenţie şi trezvie, să ne cunoaştem inamicul ce ne stă înainte.
  Este însuşi tatăl minciunii şi îşi adună în laboratorul minciunii toate uneltele acestea prin care lucrează şi pe care le compromite neîncetat. Ei folosesc astfel de tehnici pentru un scop foarte important – să inducă confuzia –, aceasta este o armă importantă a sionismului internaţional. Prin îndoială şi confuzie anulezi tot, chiar orice fundament care a stat la baza unei civilizaţii. Adică este o descompunere şi morală, şi spirituală a omului, încât el nu mai există ca fiinţă umană; este o depersonalizare a fiinţei umane. Acesta a fost de altfel şi scopul lor, de a aduce omenirea într-un stadiu de neîncredere. Diavolul, vrăjmaşul de moarte al omului, a reuşit să îl dezmoştenească pe om de toate calităţile cu care a fost înzestrat în rai.
  Dar cum poate reuşi fără voia noastră?
  Păi, desigur că prin voia noastră; prin neascultarea noastră de poruncile lui Dumnezeu, am lăsat portiţe deschise pentru tatăl minciunii. Cine mai ţine azi seama pentru ce înălţime duhovnicească am fost creaţi şi de ce bogăţie ne facem lipsiţi prin neascultarea noastră? Cine mai ascultă de sfaturile Părinţilor Bisericii? Dacă nu suntem într-un rost duhovnicesc, nu ne aflăm pe o axă bună. Degeaba avem noi raţiuni drepte şi logice, dacă nu îşi au rostul duhovnicesc, sunt fără valoare; nu eşti acoperit de har.Discernământul este sarea Harului dumnezeiesc. Ei amestecă lucrurile şi prezintă unele informaţii reale, unele false, astfel încât să ne slăbească puterea de a discerne. Acesta este, de altfel, scopul lor demonic.
  Dacă ajungi să fii prizonierul unei reeducări a minţii, cum reuşeşti să mai evadezi?
  Cea mai comună metodă de reeducare, folosită atât de comunişti, cât şi de stăpânitorii de azi, de altfel aceiaşi securişti doar cu altă pălărie, este metoda şedinţelor. Înainte erau şedinţele de partid, acum sunt şedinţe culturale sau simpozioane. În momentul în care a intrat în presa aceasta a şedinţelor şi a strângerilor de mâini, omul începe deja să aibă îndoieli şi să renunţe la crezul său de o viaţă şi astfel să îmbrăţişeze doctrina partidului. Nu deodată. Azi, mâine, poimâine, încet-încet, începe să îşi facă loc în suflet schimbarea concepţiilor pe care le aveai şi aşa toată ciocăneala asta a lor are până la urmă un rezultat pozitiv pentru ei, chiar dacă la început pare o tactică banală.
  Ei conduc lumea din umbră, cu un nucleu de oameni, o elită a întunericului şi a răutăţii. Şi noi, dacă am crea o elită duhovnicească am mai putea realiza ceva şi să le stăm împotrivă.
  Mai e posibil aşa ceva, când frâiele naţiunii noastre sunt în mâinile altora?
  România la ora actuală nu mai este condusă de români, ci de străini, în special evrei şi unguri, care au găsit în ţara noastră o gazdă plăcută din toate punctele de vedere; din punct de vedere economic, dar şi din punct de vedere al laşităţii românului. Îţi dă şi papucul din picioare, numai să îl laşi în pace acolo să trăiască liniştit în noroiul şi în greutatea lui. Şi în special aici în Moldova, mai aproape de Răsărit, este o invazie de evrei, ca astfel să poată avea ei un atu în privinţa succesului lor iudaic, să poată avea trecere din zona Occidentului spre Răsărit. Pentru că toate mişcările politice şi teritoriale nu sunt altceva decât un interes viu pentru viitorul lor, nu un viitor de 10-15 ani, ci un viitor cu o perspectivă şi de peste 50 de ani, viitor pe care să-l aibă la îndemână şi să îl pună la dispoziţia neamului lor, spre realizarea unui guvern unic mondial.
  Citeam într-o carte câteva metode de manipulare evreieşti. Primul secret sionist este să deruteze cu zvonul opinia publică. Al doilea secret: a înmulţi aşa de tare defectele poporului, obişnuinţele, pasiunile, relaţiile vieţii în comun încât să nu se mai înţeleagă unii cu alţii. Iată rostul minciunii evreieşti.
  Şi care credeţi că ar fi rolul ungurilor la noi în ţară de ocupă funcţii atât de importante în fiecare guvernare?
  La noi în ţară au condus şi vor conduce minorităţile. Dar nu numai la noi în ţară, toate conducerile mari ale lumii sunt dirijate tot de minorităţi. Ruşii, de pildă, sunt conduşi în cea mai mare parte de evrei. Americanii, tot de evrei. Pentru că aceste două imperii mari pe care se bazează sunt forţa lor militară. Mafia masonică ţine Rusia şi America aşa, faţă în faţă – când prieteni, când duşmani, când binevoitori, când răuvoitori, când în cântece frăţeşti, când în cântece duşmăneşti. Dacă ai să găseşti nişte români puşi în guvern, aceia sunt la ministerele cele mai neînsemnate, la ape, în agricultură, pe la aviaţie. Ungurii niciodată nu ne-au putut avea în sufletul lor şi nici nu ne vor avea, pentru că e ura acestei rase mongole împotriva rasei latine. Dacă am avea nişte oameni de jertfă, poate am avea şi altă soartă, dar bineînţeles că aceşti oameni sunt repede lichidaţi sau intimidaţi. Şi cei care ar mai putea face ceva sunt de altfel oameni foarte obosiţi, fiind suprasolicitaţi. Asta face parte tot din planul lor, să obosească naţia în aşa fel încât să nu mai poată gândi limpede şi să doarmă în momentele cele mai importante. În parlament, de pildă, vorbeşte unul, ceilalţi sforăie. Şi apoi se întreabă oare când o fi trecut legea cutare? Şi ajung să banalizeze lucrurile de vârf.
  Asistăm acum la o demascare a masonilor şi a societăţilor masonice şi ei înşişi încep să îşi facă lucrările cunoscute. Cum se explică aceasta?
  Păi, la ce să mai stea ascunşi, dacă şi-au atins ţelul? Acum conduc lumea şi mai trebuie şi să ni le închinăm. Acum nu mai au niciun secret.
  Spuneaţi mai devreme de şedinţele de partid care au rostul de a ne reeduca. Acelaşi lucru este valabil şi pentru întrunirile ecumeniste? Adică se poate întâmpla ca să participi iniţial la aceste întruniri cu intenţii bune, şi să ajungi să te trezeşti ecumenist?
  Păi ei asta şi urmăresc, aici e şi înşelătoria. Îţi prezintă lucrurile cu înşelăciune, ca şi cum ei ar fi doritori de pace şi plini de iubire, dar în spate se ascunde dorinţa demonică, supusă sistemului politic, de a denatura adevărul, de a-ţi perverti credinţa. Nimic nu se începe fără reuşită. Dacă din planul sionist au făcut parte aceste întruniri ecumeniste, asta înseamnă că ele au şi un scop precis, pe care, de altfel, îl vor şi atinge. Ei întâi fac pacea şi după aceea războiul. Totul este foarte calculat cu câteva decenii înainte. La ora actuală este o lucrare mare de înşelăciune. Aşa cum pescarul, de pildă, la pescuit are o scânteie mică acolo, deasupra apei, care pluteşte; peştele o vede şi vine repede din adânc să prindă momeala, şi este prins. Dacă într-adevăr ar avea nişte scopuri sincere şi nobile aceste adunări ecumeniste, nu s-ar întruni în hotelurile cele mai luxoase sau în locurile cele mai pline de erezii şi păgânisme. Noi cunoaştem cele şapte soboare ecumenice, aceste sinoade erau în puterea harului lui Dumnezeu.Făceau privegheri îndelungi, cu post şi nevoinţă, liturghie, şi abia apoi se făcea conferinţa comună, unde dezbăteau toate problemele. Pentru întâlnirile acestea erau alese locurile dintre cele mai simple, cele mai modeste, cu încărcătură duhovnicească. Pentru că se adunau acolo să vorbească în cinstea suferinţelor, în cinstea chinurilor şi a necazurilor prin care au trecut generaţiile acestea. Păi noi, dacă ne pregătim cu maşini de lux, la viteză maximă, în hotelurile cele mai alese, cu ce respect ne apropiem de jertfa aceasta? Evreii însă ştiu cum. Nu aţi văzut cum se bat evreii cu capul de Zidul Plângerii!? Păi ei ştiu să îşi cinstească înaintaşii mai degrabă decât ne cinstim noi sfinţii. Bat acolo ca berbecii în zidul acela, desigur un act primitiv, dar aşa primitiv cum este, acela stă la baza adevărului iudaic şi întreţine respectul şi evlavia. Noi îndată punem mâinile în buzunar şi trecem cu uşurinţă peste tradiţie, peste bogăţia istorică şi culturală a Bisericii şi a neamului, că nu ne pasă nouă – noi trăim acum alte vremuri,altă conjunctură, noi suntem oameni „deştepţi”, „evoluăm” altfel şi, de fapt, ne deformăm.
  Toată această falsitate care a apărut în lumea noastră nu are alt scop decât să stânjenească şi să submineze toată tradiţia şi convingerile unui neam.
  Şi noi, când facem o comemorare a martirilor noştri, să o facem în aşa fel încât să insufli un respect faţă de eroi, martiri, mărturisitori; nu trebuie compromisă jertfa şi lucrarea lor, amestecând-o cu tot felul de teorii mizere ale străinilor, atâta timp cât toată viaţa lor ei (evreii) au urât tot ce a fost valoros în ţara noastră. Dar se fac studii de martirologie tot în hoteluri, tot cu străini, al căror neam a torturat pe martirii noştri. Străinul îşi expune teoria lui bagatelizantă, românul nostru râde şi în felul acesta ne batem joc de suferinţa unui neam întreg. Dacă nu trăieşti martirologia este ca şi cum te-ai duce la apă şi te întorci cu găleata goală.Martirologia nu se face în laborator şi în eprubetă, ci prin trăire. Păi cum să se pogoare harul lui Dumnezeu cu mâinile în sân şi cu ţigara în gură? Pentru ei, acest martiriu este un parfum ortodox. Aceasta este o blasfemie la adresa suferinţei. În timp ce ei şi-au jertfit viaţa lor, au stat îngheţaţi în celular, înfometaţi, maltrataţi şi câte şi mai câte metode de tortură, din care Harul lui Dumnezeu pe mulţi i-a scos nevătămaţi.
  La astfel de înşelare şi minciună cum trebuie să reacţionăm?
  Trebuie să reacţionăm, măi, cât mai „latin”, pentru că latinul nu contemplă apa care se duce la vale, şi în urma lui e prăpădul.Latinul acţionează. Cu toţii avem mare vină, pentru că nu ne facem datoria la timp. Fiecare poate şi e dator să contribuie cu ceva ca să scoată din noroiul acesta al străinilor şi ereticilor adevărul la suprafaţă. Măcar un paraclis să ne silim să facem şi noi, o metanie bătută din neputinţa noastră. Noi nu trebuie să căutăm soluţii lumeşti, dar fiecare să mărturisească şi să lucreze după putere la locul în care este, şi Domnul va da soluţia; Domnul este cel care aduce roadele şi El le rânduieşte pe toate, noi numai să ne aflăm lucrând ţarina şi ogorul. Izbânda e a lui Dumnezeu, nu a oamenilor.
  Este nevoie de un număr mare de rugători, astfel încât să se simtă puterea rugăciunii şi să ardă planurile antihriştilor.
  Dar în acelaşi timp este un pericol şi de-a dreapta, de a cădea în zelotismul imatur care să ne conducă la schisme sau alte rătăciri, după cum ştim că a procedat Părintele Nichita de la mănăstirea Brâncoveni, despre care se tot discută… De acest pericol cum să ne păzim?
  Este o încercare de a da o lovitură unităţii Bisericii noastre. Pentru că toate aceste atitudini extreme, care nu au altă finalitate decât fărâmiţarea în alte şi alte schisme, sunt lucrarea tot a securităţii, care şi-a infiltrat oamenii spre a realiza această dezbinare. Iar bieţii creştini naivi, sau creduli, cad în plasa lor. Dar ca să faci un astfel de act, este nevoie şi de puţină mândrie, să te crezi tu puţin mai special, vrednic de harul şi mântuirea lui Dumnezeu. Toate aceste biserici schismatice şi rătăcite pot reveni la Trupul Bisericii din care s-au desprins, doar atunci când capii lor îşi vor înmuia cerbicele şi se vor smeri să recunoască adevărul. Dar cum să îşi piardă ei scaunele şi autoritatea? Doar aşa am mai putea nădăjdui la o revenire a lor. Părintele Nichita era un duhovnic deosebit, care aduna oameni în jurul lui şi îi învăţa o conduită bună, dar uneori se poate ca şi din cauza mândriei să aluneci. Mai greu este că după tine se duc valuri şi valuri de ucenici, şi te faci pricină şi începătură a căderii şi altor suflete. Încrederea în propriile forţe şi propriile cunoştinţe mereu a dat greş. Părintele Nichita este victimă a propriei sale înşelări. Ce înseamnă a minţi? A te ascunde în spatele unui adevăr. Şi atunci când stai cu spatele la adevăr, ce să mai vezi?
  Cum să prindem puterea de a ne ruga atunci când suntem prigoniţi sau în cazul în care suntem victime ale unui control al minţii sau psihotronic?
  Dacă noi am avea o stare de rugăciune cum se cuvine unui creştin, am avea puterea să întoarcem răul spre bine. Să facem din ţara asta un Canaan de rugăciune. Iar dacă vom avea smerenie, Dumnezeu ne va învrednici şi de darul rugăciunii care să ridice solzii de pe ochii minţii. Dar o smerenie îmbrăcată în haina demnităţii, o smerenie nesupusă potrivnicilor lui Hristos, aceasta ne va acoperi şi vom trece prin cuptorul cel de foc al ispitelor nevătămaţi.”
  Articol din revista: ”Atitudini”, nr.13

 126. 130 Radu Humor aprilie 13, 2013 la 4:44 pm

  Este de-a dreptul înduioşător cum unii se revoltă că este uneori atacat Victor Ponta, dar lovesc perfid în PNL, dar mai ales în Crin Antonescu, singurul politician român ce demonstrează o verticalitate exemplară, dar mai ales un patriotism /( de ce ne-om feri ca proştii de acest cuvânt, când alţii fac şi crime pentru impunerea lui 😉 ) autentic, de care ar trebui cu toţii să fim mândri !
  Cei care pleacă înaintea sabiei capul, nu numai că nu vor fi scutiţi de tăişul ei, dar cu siguranţă vor pieri de el !
  Merită ca pentru un post de guvernator să-ţi trădezi propriul popor :mrgreen:
  Mulţi ani, cu sănătate, Marcele !

 127. 131 serbanfl aprilie 13, 2013 la 5:15 pm

  @tudor
  Am citit adnotarea dumitale.
  Să fi fericit!

 128. 132 Marian Nicolae aprilie 13, 2013 la 5:25 pm

  @ analist aprilie 13, 2013 la 4:11 pm

  Intrebare dificila la care eu nu va pot raspunde.

  Congresul PSD de saptamana viitoare TREBUIE sa dea romanilor raspunsul acesta……

 129. 133 Marian Nicolae aprilie 13, 2013 la 5:29 pm

  @ blogideologic aprilie 12, 2013 la 10:28 pm

  Sunt satul de minciunile secuilor, oaspeti pe pamantul Daciei, pana peste urechi……….et au dela…

 130. 134 Karanda Ş. aprilie 13, 2013 la 6:37 pm

  http://www.realitatea.net/traian-basescu-implicat-intr-un-accident_1158304.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

  Preşedintele Traian Băsescu a fost implicat într-un accident auto, în zona podului Otopeni, autoturismul pe care îl conducea tamponând o altă maşină. Şeful statului a admis că incidentul a avut loc din vina sa.

  Din fotografia făcută la faţa locului (?!) mai că-ţi vine a crede că era în vădită coabitare cu alcoolul, deşi gurile rele spun că asta ar fi starea lui normală.

 131. 135 Marian Nicolae aprilie 13, 2013 la 7:50 pm

  Acuzaţii grave
  Senator PNL: Gazele de şist, o mega escrocherie

  http://www.cotidianul.ro/senator-pnl-gazele-de-sist-o-mega-escrocherie-211214/

  Senatorul PNL de Brasov Sebastian Grapa aduce acuzatii grave companiilor care intentioneaza sa exploateze gazele de sist din Romania.

  Grapa acuză companiile straine interesate de gazele naturale că vor, pe deasupra, sa deverseze in subsolul Dobrogei substante radioactive.

  Senatorul PNL a arătat, intr-o declaratie acordata Ziare.com, ca, de mai bine de o luna, o nava incarcata cu substante radioactive se „plimba” intre Portul Constanta si Portul Sulina. Cum deja avea banuieli asupra adevaratelor intentii ale companiei americane Chevron, care a concesionat exploatarea gazelor de sist in zona Dobrogei, a intrat la idei, dupa care a ajuns la cateva concluzii frapante.

  „Tehnologia asta se bazeaza pe forarea unui put cu diametru foarte mare, pana undeva sub sisturile bituminoase, de aceea ii si spune gaz de sist. Cu totul intamplator stiu ca se plimba o nava, Flaminia, prin portul Constanta, prin portul Sulina, care are la bord nu stiu cate mii de tone de deseuri radioactive, care a plecat din Germania cu destinatia Franta, singurii din lume care neutralizeaza substante periculoase.

  Si aia au refuzat sa o primeasca.
  De ce nu au primit-o?
  De ce se plimba nava aia tocmai aproape de zona unde se fac prospectiuni?

  De ce n-au inceput sa faca prospectiuni aproape de zona Felix sau de zona Oradea?

  De ce s-au apucat tocmai acolo in Dobrogea, in imensitatea campiei dobrogene? „, a spus Grapa.

 132. 136 Mihaela Varga aprilie 13, 2013 la 11:14 pm

  @ Hortensiu Aldea,
  Nu am avut prilejul de a va cunoaste personal, dar ceea ce stiu despre Dvs. de la regretatul Petre Oprea, ca si cartile Dvs. va recomanda drept un om cu adevarat ales. Randurile Dvs. de mai sus confirma inca o data, daca mai era necesar, aceasta convingere a mea, completand din perspectiva unui mare colectionar, cum sunteti recunoscut de atata vreme, portretul omului Adrian Nastase.

 133. 137 Maximmouse aprilie 13, 2013 la 11:17 pm

  @Radu Humor,

  Stimate forumist, iti atrag atentia ca in actuala conjuctura , Crin are tocmai aceasta menire, de asumare a atitudinii generale a USL fata de satana. Cum vezi tu pe PM sa se ia de par zilnic cu satana, si apoi sa mearga cu caciula in mana la Cotroceni pentru semnaturi, si la Bx pentru suturi? nu se poate! Ponta este politistul bun, Crin este politistul rau…asta-i piesa. USL va mai functiona asa pana ce satana se duce pe pustii locuri, pana atunci, fiecare pe trebusoarele lui. Crin cu „atitudinea”, pontiacu’ cu guvernarea. Trag nadejde ca Antonescu se va achita bine de sarcina principala pe care o are de indeplinit, modificarea Constitutiei.

  Iar daca dau in PNL, nu o fac in mod perfid, ci cu subiect si predicat…..frunzaverde, stanisoara, saftoiu, etc. Aducerea pdlacilor si a satanei la guv. Parerea proasta despre guvernarea liberala, si regretul ca psd l-a sprijinit pe tariceanu din Parlament. In fine, probabil ca daca il lasau din brate, bunastarea fiind cumva de fatada, bizonul votant i-ar mai fi bagat o tura si pe ei si pe pdl…in fine, discutia este lunga.

  Ai sa-mi spui ca si geoana a facut prietesug cu satana, si l-a tinut la guvernare…si ai avea perfecta dreptate. Chiar si acum geoana face un joc tulbure, dar stiu ca a fost sanctionat, tariceanul, chiliman, orban, nu sunt sanctionati. ma rog , fiecare cu bucataria lui.

  Nu impartasesc speranta unora ca la congres il vor hali psdeii pe Ponta.Nu au de ce, cred ca totul merge uns din punctul lor de vedere…:) 🙂

  Cei care sunt ingrijorati ca se descompune USL, nu au de ce. Cred ca totul e sub control! 🙂 🙂

 134. 138 blogideologic aprilie 14, 2013 la 12:23 am

  Avem o ţară zdrobită şi stigmatizată, o ţară „low cost.”

 135. 139 Doru Coarna aprilie 14, 2013 la 4:29 am

  @ Macus,

  La multi Ani! Sa fii sanatos si inspirat, ne bucuri mereu cu scrierile tale!

 136. 140 Doru Coarna aprilie 14, 2013 la 5:07 am

  @ Marian Nicolae,

  1000 de ani ar fi minunat… dar nu apuca nici 100! Odata cu saracirea rezervelor fosile, explozia preturilor la combustibili, pierderea joburilor ca salariul nu va acoperi plinul masinii, caderea economiei, criza alimentara, molime si retard datorate malnutritiei, conflicte zonale, razboi generalizat, si apoi… nimic!

  Un ins bucolic gandea ca vor supravietui numai comunitatile rurale care isi bazeaza existenta pe agricultura de subzistenta, dar i-am taiat macaroana si speranta: uitase ca in caz de foamete gradinile alora trebuie pazite de o armata care si ea mananca caci totul va fi pustiit de cohorte de talhari, si doi, sa nu-si faca iluzii ca politicienii nu vor impozita la greu culturile alea casnice, adica ce daca se prabuseste civilizatia umana, trebuie sa iasa ceva pt ei si de aici…

  Este firesc insa: cata vreme criteriile de dezvoltare a omenirii nu au nicio legatura cu fundamentele civilizatiei ci cu rapacitatea si lacomia fara margini , se iau decizii eronate si se ajunge la stagnare sau chiar regres, insa cand asta se suprapune si cu finalitatea fizica, reala, a rezervelor de energie care reprezinta ultimul motor natural al omenirii, la care se adauga si nemultumiri legate de nivelul de trai tot mai scazut, viitorul speciei devine clar! Nu mai trebuie decat 1-2 vulcani care sa termine clima si productia agricola vreo doi ani si asta-i tot!

  Varianta optimista ar fi ca isi fac toti talharii hara-kiri, bancile isi deschid pungile si impart banii populatiei, vacile se mulg singure la fiecare colt de strada si tu trebuie doar sa fii acolo cu paharul curat, iar hidrogenul se fabrica acasa cu frigiderul casnic alimentat de panouri solare, precum cuburile de gheata…

  Ce ziceti, care-i varianta mai probabila? Hauking avertezeaza inutil, e prea tarziu pt noi toti… Vor supravietui probabil inuitii, bosimanii care traiesc cu nimic si valoreaza mai putin decat glontul sau bomba, si probabil alte cateva comunitati care trebuie: 1/ sa fie atat de inapoiate incat organizarea lor sa nu prefigureze statalitatea astfel ca sa nu li se impuna taxe si impozite, si 2/sa fie atat de inapoiate incat sa poata supravietui numai din flora si fauna spontana… Se intelege ca lumea civilizata va dispare autodistrugandu-se si probabil ca peste 10,000 de ani unii se vor mira la descoperirea ramasitelor cladirii aleia de 1000 de metri considerand ca au descoperit turnul Babel si ca legenda este deci adevarata…

  Stiu, pesimism + planeta maimutelor, teme binecunoscute, numai ca ceea ce nu realizeaza optimistii este ca toate astea AU INCEPUT DEJA, si degeaba ele se cunosc daca sminteala omenirii nu inceteaza… nu mai e film SF, e realitate curenta!

 137. 141 Doru Coarna aprilie 14, 2013 la 5:09 am

  erata, deoarece, scuzati cacagrafia…

 138. 142 Doru Coarna aprilie 14, 2013 la 5:22 am

  @ Buda Viorica,

  depinde ce intelegeti prin tradare, poti face infinit mai mult rau daca doar minti, daca doar dezamagesti din prostie sau premeditat, cu rea-intentie, daca esti inactiv sau neinspirat, sau daca uiti… never say never…

 139. 143 santinela aprilie 14, 2013 la 7:33 am

  ADRIAN B-
  Mai baiatule Ponta a avut mai multa vacanta decit tine scoala.Asta se vede de la o posta.Uite cine s-a gasit sa identifice inteligenta. O tot dai cu „militienii”.Tu poti sa faci un calcul matematic ? Cred ca nu fiindca daca puteai nu te „durea” ceava asa de tare.

 140. 144 Ghita Bizonu' aprilie 14, 2013 la 8:43 am

  Cand se suie Ponta in copac
  Desi mi-e cam greata .. (de asta am intarziat) .. prea s-a suit Ponta in copac Auzi la el cica „pe cine nu lasi sa moara” cu referire la Cristiana Anghel …pentru ca deeomana senator a indraznit sa zica despre micul mongoloid Nu stiu, nu stiu daca de fapt si de drept n-a fost lup imbracat in haine de oaie. O sa spun lucrurilor pe nume – aduceti-va aminte cand a fost ales un membru la Curtea Constitutionala, batalia aia pana la 2 dimineata. Domnul Ponta a fost la OTV, a venit, a fost discutia ca ar fi negociat nu-stiu-ce si, in loc sa fie ales omul PNL-ului, cum era normal si legal, ne-am trezit cu omul domnului Basescu. De atunci s-a ales praful!
  Pai cine se crede “asta” ? O prapadita de invatatoare! Pai se leaga una ca asta de ginerele lu’ raspopa fara d-un #oi?! Pai cine se crede sarantoaca asta? Ce se compara cu Sebastian Ghiţă (ala de basea la iRealitatea)? Cu Negoita RIN Grand Hotel. Cu sotul verisoarei nevestei sale? Cu Remus Cernea ?! (chiar asa asta ce merite are ca a ajuns deputat?!)

  Si imediat echisditantu dom Turcescu ba si – zice-se cololeneleasa – Pora au dedicat o emisiune de demascare a “aleiae” O infractoare periculoasa care se straduie sa faca economie la bugetu camerei deputailor!! In loc sa stea la hotel –daca nu Mariot macar la Rin!! – ea s-a cazat la un camin sau asa ceva!! Si a refuzat masina de serviciu (ma rog poa din cauza ca nu are permis). Pai se permite asa ceva ? Unde o sa ajungem daca o sa le cerem si celolati marlamentari sa ii urmeze exemplul?
  Asa ca si RTV – alti slujbasi ai “pesedistului” Sebastian Ghita!!!

  Asa ca dupa ce s-a urcat ca aia in copac inVictor se straduie sa ne aduca aminte de cine fu spanzurat primu cand un anume fiu s-a ajuns imparat!! In cazu de fata cei care au sustinut PSD ul…crezand din eroare ca PSD inseamna Partidul Social Democrat si nu Ponta-Sarbu-Dancu!

  O eroare care va fi corectata. De congresul partidului sau de electorat… findca noi electoratu avem puterea sa lasam un partid pe dinafara.

 141. 145 Ghita Bizonu' aprilie 14, 2013 la 8:53 am

  Santinea

  nu stiu cata scoala are Adrian B.
  Insa incep sa am dubi ca ziseu inVictor ar avea ceva numit „caracter” .

 142. 146 Adrian B. aprilie 14, 2013 la 1:27 pm

  @ santinela

  Usor cu gramatica pe scari ! Cred ca esti ultimul comentator de pe blog care ar trebui sa vorbeasca despre scoala…

 143. 147 Marian Nicolae aprilie 14, 2013 la 7:07 pm

  @ Doru Coarna aprilie 14, 2013 la 5:07 am

  Nu, nu exagerati deloc.

  Prin pesimismul dumneavoastra vedeti realitatea sumbra de azi….

 144. 148 Draghi Puterity aprilie 14, 2013 la 8:10 pm

  @Ghitza Bizonu’

  Mikul koabitant a pierdut o okazie monumentala sa-si tina gura!

  Cum naiba el cel care si-a asumat conditia de presh uman in fatza celor care spoliaza tara (sunt deosebit de delicat in exprimare), indrazneste sa spuna asa ceva despre o femeie care si-a riscat VIATZA pentru ca semenii ei sa poata trai un pic mai bine? Ei dracia dracului!

  Desi am avut mereu rezerve fata de Victor Ponta, nu mi-am putut imagina ca e chiar asa. Incep sa cred ca toata povestea cu suspendarea a fost de fapt o diversiune facuta cu concursul lui Victor Ponta, pentru a asigura alternantza la putere a vatafilor.

  Incredibil…

 145. 149 Marian Nicolae aprilie 16, 2013 la 11:32 am

  @ Draghi Puterity aprilie 14, 2013 la 8:10 pm

  Lucrurile, din pacate, sunt cu mult mai grave decat va imaginati dumneavoastra.


 1. 1 Editorial Adrian Năstase: Despre coabitarea politică (I) | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe aprilie 10, 2013 la 10:18 am
 2. 2 Amalgam « Motanul Incaltat Trackback pe aprilie 11, 2013 la 10:41 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: