Raspunsuri

Vreau sa va multumesc pentru incurajarile, ideile si cuvintele frumoase pe care mi le-ati adresat in ultimele saptamani. Acestea au fost parte din motivele pentru anuntarea candidaturii mele la presedintia PSD. Nu trebuie sa fie o surpriza pentru nimeni, sprijinul si amicitia voastra au reprezentat un mare ajutor pentru mine in ultimii ani. Impreuna am discutat despre problemele  tarii, impreuna am discutat despre cele mai bune solutii pentru aceste probleme . In ceea ce priveste Congresul extraordinar al PSD, avem sansa de a demonstra ca suntem cel mai democratic partid din Romania, daca reusim sa depasim amenintarea alegerii presedintelui in urma jocurilor de culise. Avem sansa de a demonstra ca suntem cel mai  capabil partid din Romania, daca reusim sa facem o opozitie responsabila. Si avem sansa de a demonstra ca suntem viitorul Romaniei, daca vom reusi sa scoatem PSD din siajul de imagine al post-comunismului si sa-l aducem in directia stangii moderne, atragand simpatizanti ce nu se regasesc in partidul nostru acum.

Daniel Pavel, multumesc pentru mesajele de sustinere si pentru atentionarea in privinta problemei selectarii delegatilor. Dupa cum am spus si in alte ocazii, sansa PSD din acest moment este de a lua cea mai buna decizie posibila, prin intermediul voturilor celor mai reprezentativi membri, nu demonstrarea versatilitatii unor jocuri de culise. Acestea ar putea sa aleaga un anumit lider, usor de manevrat dar ar fi, probabil, incapabile sa aleaga cel mai bun lider pentru viitorul partidului. Sunt si eu ingrijorat cu privire la manevrele pe care ar putea sa le faca cei ce doresc amanarea schimbarii din partid. Mi-as dori ca, la Congres, sa dam o lectie de democratie interna si de transparenta si sa nu avem acuzatii despre cum se fura la urne, despre cum se fraudeaza alegerile de catre cei care se tem de schimbare.

Pacala, sunt de acord cu tine, in ultimii ani, comunicarea politica a devenit politica in sine. Suntem ceea ce reusim sa comunicam si avem putere politica in concordanta cu gradul in care ceea ce comunicam este primit cu incredere si simpatie. Ultimii ani nu au fost foarte buni pentru noi din acest punct de vedere. Constant, mesajele noastre au generat mai putina incredere si mai putina simpatie decat mesajele adversarilor nostri politici, iar acesta este unul dintre capitolele la care trebuie sa facem ajustari serioase. Ca partid, avem nevoie atat de oameni capabili sa comunice mai bine cat si de lideri capabili sa produca entuziasm si forta in interiorul propriilor organizatii. Iar Congresul de luna aceasta este momentul cel mai bun pentru a descoperi daca PSD doreste sa faca acesti pasi sau daca jocurile de culise vor fi mai importante decat binele partidului.

Diogenecainele, pentru a fi sigur ca implicarea ta chiar are sanse sa produca efecte, ea trebuie in primul rand sa existe. Poti participa direct, ca membru de partid, sau mediat, ca simpatizant al unui partid. Si nu ma refer la un partid anume, vreau ca acest lucru sa fie clar. Te-am simtit intotdeauna apropiat de PSD si de ideea de stanga, de aceea cred ca ar trebui sa urmezi cea mai naturala cale. Sper ca nu exista dubii ca sfaturile tale si ale altor cativa colegi de blog mi-au influentat deciziile, mai ales in ultima perioada. Din acest motiv, si pentru ca sper ca judecata mea sa prezinte incredere pentru tine, chiar imi doresc sa vad aceasta implicare din partea ta. Dupa cum ti-am mai spus, daca vrei ca PSD sa fie partidul care te reprezinta, ai mai multe sanse sa te asiguri de acest fapt din interior, prin actiune sustinuta, decat din exterior, prin sfaturi si recomandari adresate mie sau altor membri.

Instalatorul, la fel cum am spus si mai sus, sfaturile si ideile voastre mi-au influentat deciziile din ultima perioada. Am gasit aici destule voci calme si ratiuni  care, implicate coerent in procesul politic, ar putea aduce mai multa substanta societatii noastre. Interesul si intuitia voastra legata de politica si de politici publice nu ar trebui sa produca efecte exclusiv pe acest blog sau oricare altul. Este nevoie de implicarea voastra. In partide politice, in societatea civila, in presa  este nevoie de oameni care stiu ce trebuie facut ca maine sa fim putin mai aproape de Occident decat astazi. Am nevoie de ajutorul tau si al vostru nu numai pentru proiectul meu din interiorul PSD, ci pentru intregul proiect al Romaniei de a-si merita locul in  Uniunea Europeana, care este unul pe termen lung.

ELMMAR, este evident faptul ca sugestia lui Mircea Toader despre parteneriatul intre Parlament si Guvern este o incalcare a separatiei puterilor in stat. Guvernul va reprezenta intotdeauna numai puterea executiva, pe cand Parlamentul va reprezenta intotdeauna numai puterea legislativa. Parlamentul este ales de catre cetateni, pe cand guvernul, mai ales cel condus de Emil Boc, este ales numai de Traian Basescu, in ciuda vointei cetatenilor. Mi-e greu sa spun ce fel de parteneriat ar putea exista intre institutii atat de diferentiat reprezentative. Ce pot spune sigur este ca, cel putin pana acum, “independentii” s-au demonstrat la fel de constiinciosi pe cat au fost drepti si verticali din punct de vedere moral. De aceea, guvernul Boc, desi ar trebui sa fie sustinut de o majoritate parlamentara, risca sa bata orice record al ordonantelor de urgenta.

Draghi Puterity, ostilitatea unei anumite parti a presei nu mi se pare surprinzatoare. Din punctul meu de vedere, cel mai important obiectiv al acestui moment este ca Romania, si in primul rand PSD, sa poata oferi o alternativa cat mai buna la Traian Basescu si la sistemul politic construit in jurul sau. Obiectul atentiei noastre trebuie sa inceteze sa mai fie in afara partidului. Ultimii ani ne-au demonstrat ca, de cele mai multe ori, PSD a pierdut alegerile din propria vina, nu datorita unor reusite politice sau guvernamentale extraordinare ale adversarilor nostri. Din acest motiv, trebuie sa ne rezolvam propriile probleme inainte de a incepe sa adresam problemele celorlalte partide. Dupa ce aceasta etapa va fi depasita, orice fel de discutie din interiorul PSD va trebui sa fie moderata de interesul national. Atunci, nici chiar acea “parte a presei” nu va mai avea motive de ostilitate.

Contele, nu ti-as putea raspunde la intrebarea despre ce a cautat Bercea Mondialul la sediul PSD in timpul campaniei electorale (banuiesc ca unii colegi ti-ar putea raspunde ). Pot, cel mult, sa fac o presupunere despre flacara violet emisa din Modrogan care l-a ghidat catre noi, la cateva zile dupa ce Traian Basescu a fost primit cu dansuri si salbe de aur la o intalnire cu Bercea Mondialul.

Din Timis, democratia interna este una dintre cele mai importante valorile ale politicii de partid din Romania, mai ales intr-un moment in care practicile a la Basescu au devenit atat de raspandite. Dreptul la propria opinie si la propria simpatie este garantat oricarui cetatean, iar partidele politice democratice nu au resorturi prin care ar putea ingradi aceste drepturi. Principiul democratiei este ca fiecare dintre noi trebuie sa ne luptam ca oricine sa aiba dreptul sa nu fie de acord cu noi.

Gabriela Savitsky, in acest moment, avem nevoie de tot ajutorul oamenilor bine intentionati si capabili care vor sa ni-l ofere. Nu neaparat proiectul meu pentru viitorul PSD, ci insusi partidul social-democrat are nevoie de acest ajutor. In definitiv, viitoarea conducere a partidului, indiferent de componenta sa, va avea acelasi obiectiv final: convingerea cetatenilor Romaniei ca social-democratia este singura solutie pentru iesirea noastra din criza. Altfel, sper sa am chiar eu ocazia de a te face sa uiti sentimentul despre care vorbeai. Multa sanatate.

Exasperat, nu pot decat sa-ti spun ca si eu m-am simtit asemanator in unele momente. Din pacate, experienta ultimilor ani a invatat prea multi dintre politicienii considerati de viitor ca discursul si realitatea nu sunt facute din acelasi aluat. Mult prea des, dublul discurs reuseste sa provoace confuzie, ceea ce determina aparitia de erori. Remediul pentru aceasta situatie este increderea in propria judecata. In acest moment, Romania are nevoie de un lider care sa ridice dictatura opiniei personale si sa instituie democratia increderii in sine. Altfel, riscam sa continuam sa facem aceleasi greseli ca si in ultimii ani, tot asteptandu-ne la altfel de rezultate.

155 Răspunsuri to “Raspunsuri”


 1. 1 Pali februarie 8, 2010 la 8:45 am

  Domnule Nastase ,…foarte buna observatia lui Daniel Pavel ! Grija mare si la delegatia din MS !!! ( sa mearga pe cine stiim noi ! )Si sper sa dati nu numai o lectie de democratie interna ci si de alta natura celor care merita din plin !

  P.S. Cu tot respectul …nu mai repetati numele lui Ponta ! NU suna bine …IN TARA !!!

 2. 2 rachetistul februarie 8, 2010 la 8:46 am

  Scutul antiracheta este tehnologic neviabil.

  Statele Unite vor, in realitate, sa instaleze pe teritoriul Romaniei rachete de atac la sol capabile sa dea o lovitura devastatoare, nenucleara, Rusiei, Iranului si altor tari din zona.

  Desi lucreaza de citeva zeci de ani la un sistem de rachete capabile sa doboare rachete nucleare cu raza lunga de actiune, Statele Unite nu au demonstrat pina azi ca au reusit intr-adevar sa construiasca un scut viabil. Ultimul test esuat, efectuat acum citeva zile, care se adauga unui lung sir de ratari demonstreaza ca sistemul antiracheta nu functioneaza iar americanii sunt constienti de acest fapt.
  Cum sa instalezi in Romania ceva care este tehnic neviabil?! Ar fi un nonsens.

  Altceva doresc Statele Unite, mai precis instalarea pe teritoriul tarii noastre a unor rachete de atac la sol cu bataie de maxim 2000 – 2500 km (mult mai mici si mai ieftine decit rachetele intercontinentale) care ar putea fi folosite in mod economic pentru atacarea Rusiei sau a Iranului chiar folosindu-se capete explozive conventionale (nenucleare).

  Astfel, America va avea posibilitatea de a bombarda Rusia (si pe altii) de la distanta, cu riscuri minime, folosind o tehnica asemanatoare cu a nemtilor in al doilea razboi mondial cind Londra era lovita zilnic de proiectile reactive V2, fara a se putea apara cumva de acestea.

  Data fiind precizia mult sporita a rachetelor contemporane, americanii pot anihila, in decurs de citeva zile, mii de obiective militare si economice rusesti sau iraniene doar folosind rachete cu explozibili conventionali, lansate din Romania.

  Neavind o baza militara in apropierea Americii, Rusiei ii va fi aproape imposibil sa riposteze eficient fara a utiliza rachete intercontinentale cu incarcaturi nucleare, lucru care ar impinge conflictul intr-o alta faza, mult mai grava.

 3. 3 stroe stefan februarie 8, 2010 la 9:27 am

  domnule prim ministru
  ce rol veti da,daca veti castiga presedentia partidului,pes activists,daca veti da vreun rol sau nu
  va multumesc anticipat

 4. 4 Mihnea Georgescu februarie 8, 2010 la 9:35 am

  Nu cred că are şanse AN-ul. Ţara îl susţine pe Mircea Geoană: Oltenia strămoşească, Moldova lui Hrebenciuc, Ardealul dizident faţă de AN, Grupul de la Cluj.
  Mircea Geoană va fi în continuare preşedintele PSD, doar a câştigat alegerile „în Ţară.” Pe AN îl vor sprijini, poate, câteva organizaţii din Muntenia şi din Ardeal. Din păcate pentru domnia sa, AN-ul are încă eticheta de om corupt. Ce l-o fi mânat în această luptă inutilă? Dorinţa de răzbunare faţă de MG, invidia, simpla dorinţă de putere? Cert este că un eşec previzibil al său va fi foarte dureros, mai dureros decât debarcarea din 2005.

  Văd cu stupoare că PSD nu poate produce lideri noi, tineri, rămânem cu cei care au fost şi acum 20 de ani, promovaţi de Ion Iliescu.
  Ce loc avem în politică, noi, Tânăra Gardă?

 5. 5 contele februarie 8, 2010 la 9:46 am

  Sâmbătă am fost la o nuntă . Contesa a purtat rochie violet iar eu cravată violet . Aşa ,pentru orice eventualitate .

 6. 7 Mihnea Georgescu februarie 8, 2010 la 9:52 am

  Stimate Domnule Preşedinte Năstase,

  „Si avem sansa de a demonstra ca suntem viitorul Romaniei, daca vom reusi sa scoatem PSD din siajul de imagine al post-comunismului si sa-l aducem in directia stangii moderne, atragand simpatizanti ce nu se regasesc in partidul nostru acum.”

  Aici greşiţi! De aceea nu vă iubeşte Poporul, pentru că veniţi cu mofturi europene la Foamea care domneşte în Ţară acum. Ion Iliescu a ştiut să marşeze mai bine pe filonul socialismului muncitoresc. Dumneavoastră, fiind format în mediul aseptic al diplomaţiei de Primăverii, aţi pierdut contactul cu „Talpa Ţării”.

  Învăţaţi de la Traian Băsescu să manipulaţi sentimentele de ură ale populaţiei faţă de capitalism şi faţă de îmbogăţiţii tranziţiei şi atunci veţi câştiga. Sfatul meu pro bono este să mergeţi pe cartea populismului, dar fără cruci, mătănii şi citate penibile din Ioan Gură-de-Aur, ca MG. Oricum, astea nu vă stau în Caracter.

 7. 8 felix-cat(daniela) februarie 8, 2010 la 10:07 am

  Inainte de a-mi incepe activitatile personale , scriu intai aici pe blogul dvs . M-am trezit cu gandul la Adrian Nastase . Va vad mai des , mult mai des la TV si ascult cu atentie si cu placere tot ce spuneti . Discursul , comunicarea , inteloigenta , maturitatea politica , echilibrul , dharisma -sunteti pregatit . Se simte . Emanati putere si bunatate in acelasi timp . Ca simpatizant , ca viitor votant , ca femeie matura , v-as ruga sa zambiti mai des si sa renuntati din cand in cand la cravata . Aveti un zambet frumos si cald , iar nasturelul camasii descheiat la primul nasture va da un farmec deosebit . Folositi-va toate calitatile , d-le Nastase , sunteti un barbat frumos si cu charisma . Zambiti , sa mai incalziti sufletul oamenilor , caci multa iarna e in sufletul lor . Deci , fara rigiditate , zambiti pentru noi , cei multi care va pretuim si va iubim .

 8. 9 diogenecainele februarie 8, 2010 la 10:12 am

  OK, imi doresc sa ma implic, si chiar o fac din calitatea de simpatizant, observator etc formuland comentarii de cate ori simt ca e important sa o fac etc. E o forma de participare extrem de incerta si fragmentara, ca teoria relativitatii exprimata printr-un SMS, dar faute de mieux…Cat despre aderare, sa fim seriosi, la cati bani si influenta am, voi fi batut pe umar si trimis acasa cu carnetul in buzunar, sau eventual chemat sa fac figuratie pe la cate o actiune (si aia frectie la picior de lemn politica, facuta numai pentru ca unul sau altul sa spuna ca are activitate).

 9. 10 Mihnea Georgescu februarie 8, 2010 la 10:14 am

  Şi încă un motiv pentru care va ieşi tot MG. Baronii locali au nevoie de un lider slab la Centru, ca să-l poată manipula. Iar Adrian Năstase este mai greu de manipulat decât MG, pentru că este mult mai inteligent, deci mai periculos. De aceea, va fi reales MG.

 10. 11 Marcus februarie 8, 2010 la 10:26 am

  Pax Traiana

  Tara-ntreaga afla stirea, comentata cu ardoare,
  Cum ca-n dealu’ lui Feleacu fu sabat cu vrajitoare.
  Pirande, sase la numar, temute in tiganie,
  Adunatu-s-au in graba si-o dadura pe magie.

  Blestem crunt ca sa desfaca, ce cazu pe Parlament,
  Rod al vrajii din alegeri, la ceas de antrenament.
  Aliodor, magul de Curte, fiind un pic cam cherchelit,
  Folosind alta formula, flacara a cam fleostit.

  Si in loc ca numai Mircea la devla sa fie-atins,
  Alesii din toata tara azi se zbat pe jar incins.
  Liberalii si-ai lu’ Geoana fiind lucrati cu flama mov
  Tulbura cu harmalaie tihna din basesc alcov.

  Drept urmare, bulibasii, sub comanda lu’ Mondialu’,
  Adunara vrajitoare si-ocupara-n graba dealu’.
  Vraja fu magie alba de pace si de noroc
  Sa-i fereasca de necazuri si pe Nasu’ si pe Boc.

  Demnitari si Sfatul Tarii, subiecti pentru descantec,
  Dantui-vor la comanda, Nasu’ va da ton la cantec.
  Strans uniti in hora mare si cu dragoste in suflet,
  Vor slavi in veci Traianul, de-acum doar cu el in cuget.

  De nici asta vraja, insa, n-o iesi precum s-a vrut
  Un sobor mare de preoti va fi luat cu imprumut.
  O molifta sa slujeasca, dracii din alesi sa scoata
  La Palat, lui voda-al nostru, Pax Traiana-i va fi data.

 11. 12 ion adrian februarie 8, 2010 la 10:38 am

  Dle AN nu mai puteti s-o scaldati ideologic si eu aduceti-va aminte v-am intrebat la inceputul activitatii mele pe acest blog care este pozitia dv fata de marxism, ca fata de leninism nu miera teama ca n-o sa-l deazavuati.
  Intrebarea era pusa in contextul pacatului original al revolutiei noastre anticomuniste si anume prima declaratie ideologica a lui Ion Iliescu in care il acuza pe Ceausescu ca nu a fost un comunist adevarat ca a intinat idealurile nobile….
  Ati scaldat-o atunci cu raspunsul in doi peri.
  acum nu va mai las dupa cele spuse de iliescu la CN si dupa ce-l citesc si pe Tismaneanu care la rugaminitile unora a inteles ca trebuie sa se delimenteze de tot ce a fost comunism incepand cu sursele acestuia adica marxismul si asa zisul socialism -stiintific.
  El s-a delimitat dvs nu!
  Asa ca transcriu mai jos reactia dlui Tismaneanu la aceste sustineri de la CN:

  Mă întreb cine este mai înstrăinat de realitate – Mircea Geoană sau Ion Iliescu?

  Primul, cu ale sale viziuni despre forţele paranormale, al doilea, patronul său din umbră, recidivând pe linia “nobilelor idealuri” pe care le-ar fi trădat un Stalin ori un Ceauşescu? Ambii par să fie ostaticii unor năluciri, dispuşi să ignore evidenţele empirice în numele unor pulsiuni de-a dreptul iraţionale. Înfeudaţi fixaţiilor şi frustrărilor auto-devorante, cei doi lideri pesedişti şi-au pierdut instinctele pragmatice. Pentru că numai astfel ne putem explica interpretarea elucubrantă a revoluţiilor din 1989 de către Ion Iliescu.

  Una este să crezi anumite lucruri absurde, alta să le proclami public, cu o teribilă, jenantă autosuficienţă. Teza lui Iliescu, similară aserţiunilor unui Mark Tkaciuk, ideologul Partidului Comu niştilor din Republica Moldova, este că sta linismul ar fi o „degenerare”, o „deformare”, o „denaturare” a unui comunism originar impregnat de idealuri umaniste. În acest sens, stalinismul poate fi condamnat pentru că „a întinat” comunismul. Criminalitatea sa a fost de fapt una accidentală, nicidecum legată de natura intrinsec despotică a ideologiei radicale de stânga.

  Sunt de fapt tezele grupurilor de opoziţie din partidul bolşevic în anii ’20, ideile lui Troţki pentru care impulsul iniţial al revoluţiei din octombrie 1917 a fost unul emancipator. Or, mai aproape de timpurile noastre, este vorba de iluzia hruşciovistă. Ceea ce uită Ion Iliescu este că bolşevismul conţine sămânţa barbariei totalitare în chiar proiectul său fondator. Lenin, Buharin, Stalin şi Troţki au fost militanţi şi ideologi marxişti, ca şi Mao, Castro sau Che Guevara.

  Într-un interviu acordat recent unui cotidian central, preşedintele de onoare al PSD afirmă că „… stalinismul nu poate fi considerat orientare de stânga. Socialismul de tip sovietic a fost de fapt, în esenţa lui, un capitalism de stat cu ambalaj socialist. Revoluţia din 1989 a fost nu o revoluţie antisocialistă, nu de dreapta, dreapta n-a fost prezentă. Cine a fost factorul motor în Revoluţie? Păi, comuniştii. Membrii de partid au fost majoritatea celor prezenţi în acest proces. Factorul social de bază – muncitorimea”.

  Iliescu uită convenabil să menţioneze mişcarea disidentă din Europa Centrală şi de Est. El omite în întregime rolul societăţii civile în prăbuşirea comunismului. Pentru Ion Iliescu, schimbarea istorică din 1989 rămâne opera proletariatul, agentul istoric mesianic al dogmei pe care fostul şef al propagandei comuniste a interiorizat-o până la saturaţie: marxism-leninismul.

  De fapt, Iliescu este chiar mai virulent anticapitalist decât atâţia nostalgici ai unui “marxism luminat” ori ai “comunismului cu chip uman”. Dacă neo-leniniştii zizekieni prezintă stalinismul drept o degenerare a comunismului, Iliescu sugerează că este vorba de o formă degenerată de capitalism. Aşadar, în ultimă analiză, tot capitalismul este vinovat.

  La două decenii după ce l-a tratat pe Corneliu Coposu drept un neavenit, refuzând în perseverentă tradiţie leninistă să accepte pluralismul politic, Ion Iliescu continuă să întreţină mitologiile extenuate ale unei stângi falimentare. Pozând în superdemocrat, omul responsabil pentru confiscarea revoluţiei de către nomenklatură şi pentru mineriade îl atacă pe Traian Băsescu, recurgând la aceleaşi poncifuri găunoase precum Adrian Severin : „Tendinţele şi tentaţiile totalitariste ale şefului statului apar ca un pericol, ca şi încercarea de a slăbi celelalte verigi ale statului, în primul rând a parlamentului”.

  Este într-adevăr culmea tupeului ca Ion Iliescu să reproşeze altcuiva “tendinţe totalitariste”. Mai lipseşte să-l auzim pe Vadim Tudor acuzându-l pe Traian Băsescu de “şovinism” şi “xenofobie”. Avem de-a face cu un truism: Iliescu nu a iubit şi nu va iubi vreodată stânga democratică.

  Singurul marxism aplicat în realitate a fost cel de tip bolşevic.

  Socialismul anti-autoritar, al unor Léon Blum, Titel Petrescu, Guy Mollet ori François Mitterrand, a respins categoric cultul marxist al violenţei sociale, experimentul totalitar leninist, mistica revoluţiei apocaliptice şi a denunţat dogmele luptei de clasă şi ale dictaturii proletariatului.

  Socialismul din Europa de Est nu avea nimic de-a face cu principiile social-democraţiei moderate formulate ca reacţie la puciul leninist din 1917. În egală masură, revoluţiile din 1989 au fost antisocialiste în sensul respingerii colectivismului oligarhic-etatist şi a minciunii instituţionalizate. Revoluţiile din 1989 au repudiat monolitismul ideologic, pretenţiile hegemonice ale birocraţiei de partid, modelul dezastruos al economiei de comandă, himerele propagandistice întemeiate pe pretinsul “rol conducător al clasei muncitoare”.

  Lovitura de graţie aplicată socialismului marxist a fost dată de muncitorii polonezi care au preferat comandamentele religiei creştine şi valorile liberale mirajului ideologic al unui comunism poliţienesc. A susţine, precum Ion Iliescu, că membrii PCR, în calitate de comunişti, au condus Revoluţia din decembrie 1989, ţine de-acum de zona paranormalului, a unei desfigurări aiuritoare a realităţii istorice.

  Nota mea:
  Va scriu acestea azi cand am auzit la RFI ca in Franta(unde altundeva sunt atatia idioti dispusi sa inghita idealisme de doi bani si criminale?) este o mare recrudescenta a marxismului ca face din nou succes Manifestul Partidului Comunist si eronata teorie marxista a plusvalorii si a repartitiei sociale corecte.
  Cred ca de aceea este necesar sa spuna clar PSD ce fel de social democratie doreste ce face el cu Manifestul si cu Stafia comunismului deasupra lumii

  Si sa fie clar, ca intemeietor al Ordinullui cavaleresc al Caii a treia, afirm ca nu dinspre marxism pleaca acesta, ci dinspre oranduirea cea mai aproape in mot concret de ce propune lumii aceasta cale, si care asa cum au spus-o multi este cea mai buna cunoscuta pana acum de omenire , capitalismul evoluat, democratic, din tarile desvoltate ale lumii.

 12. 13 nic februarie 8, 2010 la 10:59 am

  Domnule Nastase v-am vazut la Antena 3, intrebat de Mihai Gadea daca nu regretati presiunile asupra presei din perioada dvs. de guvernare, ca ati raspuns ca nu regretati prea tare. Ca tentativa de a forta presa sa faca anumite relatari, intr-un anumit registru, a fost un lucru bun. Marturisesc, am fost socat. Poate nu am inteles eu bine, sau poate nu ati explicat dvs. foarte clar, dar credeti-ma ca suna, ca sa dau un citat celebru „ca dracu'”. Nu v-ati gandit niciodata ca imaginea dvs. in presa continua sa fie destul de rea tocmai pentru resentimentele pe care multi jurnalisti le au inca?
  Daca am reusit bine eu sa citesc printre randuri probabil ca ati vrut sa spuneti ca presa, prin relatarile catastrofice, contribuie la o stare de spirit defetista, si ca ar fi cazul sa apara si stiri „pozitive” si poate ca aveti dreptate, dar daca asta vine ca un lucru impus dinspre guvern rezultatul va fi contrar asteptarilor. Da stirile pozitive ar putea fi benefice pentru moralul oamenilor (desi daca m-ati intreba pe mine spiritul romanesc ar face ca oamenii sa se demobilizeze, sa se culce pe o ureche, la primul semnal pozitiv) dar daca ele nu apar firesc pentru ca jurnalistii insisi simt ca se intampla ceva pozitiv atunci nu au decat valoare de propaganda ieftina.

 13. 14 Rangă februarie 8, 2010 la 11:26 am

  Mai clar nu-i chip

  Prezent acuşi la sediu, Vanghele cel trufaş
  pledează contra-pro, că gestul fuse laş
  de-l suspendă un an pe domnul Pandelaş
  din PSD ; pe el, dintre primari cel mai fruntaş!

 14. 15 JR. februarie 8, 2010 la 11:28 am

  Zarurile au fost aruncate. Adrian Năstase candidează la preşedinţia PSD. Conferinţele judeţene dau în clocot. Candidaţii îşi dozează efortul de participare şi mai ales calitatea discursului electoral. Este foarte important cum se joacă acest joc.
  Nu ştiu în ce măsură se pot desfăşura aceste conferinţe din filiale cu lucrările deschise? Am avea şi noi şansa
  să ascultăm discursul candidatului la Conferinţă.
  D-le Adrian Năstase suntem alături de dvs. eu şi organizaţia mea. Vă dorim mult, mult succes.

 15. 16 Mari februarie 8, 2010 la 11:42 am

  Rechetistule,

  Probabil ai descoperit dumneata vre-o racheta invizibila scutului!
  Aveti grija ca probabil Ayatiolahul rus, deja va scaneaza!
  Eu nu stiu daca scutul e tot ala care i-a acoperit de israeliti si inca ii mai acopera ,icind au fost atacati cu rachete dovedind ca scutul, atunci in pionerat este contrar spuselor dumneavoastra chiar „ft” viabil.
  Acum tehnicile s-au mai schimbat ,imbunatatit si la expeditori dar in mod sigur si la primitori.
  O chestiune de logica simpla, daca nu ar fi fost viabil, rusii nu s-ar mai fi suparat ca magarul pe sat!

 16. 17 Mari februarie 8, 2010 la 11:43 am

  Contele,

  Darul , darul la plic l-ati declaral la Ani?

 17. 18 analist februarie 8, 2010 la 11:43 am

  @diogenecainele
  Sa vezi cand reusesti sa intri ceva mai sus, cu ce colegi ai de.a face, cu ce masini vin si in ce case stau. O sa ai si tu dorinta de a avea.

 18. 19 Iosif februarie 8, 2010 la 11:45 am

  Domnule Nastase !
  Eu personal nu stiu multa politica……sunt un fan de a lui Basescu ! de ce sunt fan ? nu ma intrebati va rog !
  Si va mai rog ceva domnule Nastase ! Uniti-va cu toti si faceti ceva pentru tara noastra ! Eu si familia mea ne dorim din suflet sa fie si Romania o tara cotata in exterior , sa avem un nivel de trai bun sau foarte bun ! Sa nu mai trebuiasca sa fim plecati din tara noastra si sa ne lasam copii si familia in tara !
  Cu respect Iosif si familia !
  Salutari tuturor !

 19. 20 analist februarie 8, 2010 la 11:48 am

  @contele
  te credeam mai intuitiv:)
  Chestia cu flacara violet e pentru marele public.

 20. 21 analist februarie 8, 2010 la 11:53 am

  @Mihnea Georgescu
  Corect. Care tanara Garda? . Tineri parlamentari PSD sunt doar niste clone a celor in varste. Reforma interna inseamna si schimbarea clonelor nu avansarea lor.

 21. 23 Ioan februarie 8, 2010 la 12:22 pm

  @ A Nastase,

  spuneti intr-unul dintre raspunsuri: ” … Mi-as dori ca, la Congres, sa dam o lectie de democratie interna si de transparenta …” Iata un mod concret si imediat de a inlatura una dintre cauzele care au condus la situarea partidului la nivelul palierului de azi: democratia interna de partid, transparenta, si de ce nu, indraznesc eu sa adaug, calitatea intriseca a unor leaderi de la nivel central si judetean. In ultimele luni eu am postat frecvent note critice la adresa acestora, a dv chiar; fara sa ma gandesc ca astfel pot deveni carcotasul de serviciu. Dintre acestea cele mai frecvente au fost la adresa lui I Sarbu; vinovat principal alaturi de M Geoana, V Hrebenciuc, I Rus si V Dancu si altii pentru toate esecurile in serie consemnate in cronici. Daca clujenii au realizat dimensiunea esecului, concretizat in principal prin pierderea bazinului electoral din Ardeal, si s-au retras facandu-si mea-culpa, acest domn I Sarbu a continuat prin tupeu si fripturism desantat sa se mentina printre leaderi partidului. Ba, mai mult, ei se regasesc si printre artizanii intrarii la guvernare alaturi de pedele; cu urmarile dezastroase pe care le-a avut acesta miscare pentru partit si tara. Iata, de ce nu, un criteriu principal de apreciere a loaialitatii activulului fata de partid; un capitol distinct al raportului ce urmeaza a fi prezentat la viitoarea intrunire a activului pesede. O tema de prima insemnatatate si criteriu principal pe care un delegat le va lua in calcul la introducerea buletinului de vot in urna. Succes.

 22. 24 Mari februarie 8, 2010 la 12:25 pm

  De loc off-topic,

  Vorbind de oameni mari, mai mult sau mai putin providentiali , sincer, mea culpa nu am cunoscut ca fostul presedinte , RR , a fost , pe linga toate cele si un subtil filozof moralist.
  Chiar , nu intelegeam de ce americanii il iubeau pe batranul actor ajuns presedinte!.Sincer si eu probabil as avea din tarisoa mea mica , o mandrie similara cu americanul din tara cea mare, daca presedintele nostru, sau a lui Mitica Hopa, in loc de perle precum, „scutul nu este indreptat inspre Rusia” ,sau vre-un englezism tip ,sulaina canal, sau de ce nu moguli rai si moguli buni , ar iesi si pe sau prin gura moralistului presedinte al tuturor romanilor ceva de tipul celor care sunt atribuite presedintelui Reagan:
  „Socialismul ar funcționa numai în două locuri: în rai, unde nu este nevoie de el, și în iad, unde există deja.”
  Ronald Reagan

  „Iată cele mai înfricoșătoare cuvinte din limba engleză: ”
  Ronald Reagan

  „Din cele patru războaie din timpul vieții mele, niciunul nu a început din cauză că S.U.A. erau prea puternice.”

  Ronald Reagan

  „M-am întrebat întotdeauna cum ar mai fi arătat Cele 10 Porunci dacă Moise le-ar fi trecut prin Congresul S.U.A….”
  Ronald Reagan

  „Guvernul este ca un copil: Un tub digestiv cu un mare apetit la un capăt și nici un simț al responsabilității la celălalt capăt.”
  Ronald Reagan

  „Noțiunea care se apropie cel mai mult de viața eternă pe acest pământ, este aceea de .”
  Ronald Reagan

  „S-a spus că politica este a doua cea mai veche meserie din lume. Eu am observat o izbitoare asemănare cu prima.”
  Ronald Reagan

  „Politica economică a Guvernului poate fi rezumată în câteva propziții scurte: <Dacă ceva funcționează, taxează-l ! Dacă el continuă să funcționeze, reglementează-l ! Și dacă nu mai funcționează, subvenționează-l !”
  Ronald Reagan

  „Atunci când vom uita că noi suntem o națiune supusă lui DUMNEZEU, vom deveni o națiune supusă”
  Ronald Reagan
  !

 23. 25 Mihnea Georgescu februarie 8, 2010 la 12:28 pm

  Stimat analist,

  Corect! Eram ironic, fireşte.

 24. 26 Mihnea Georgescu februarie 8, 2010 la 12:35 pm

  Mă gândeam la Aleksandr Fadeev!

 25. 27 Neagu George februarie 8, 2010 la 12:55 pm

  Am auzit, pe mai multi, ca e nevoie sa vina la conducerea PSD tinerii, ca cei in varsta sunt molipsiti de I. Iliescu. E o vorba veche: „cine nu are batrani sa-i cumpere”. Ce vrea M. Georgescu? Stie el ce este politica, cu ce se mananca? Are el o pregatire si experienta in domeniu? Si, apoi, stie el cum arata tara noastra dupa razboi si ce datorie inrobitoare, de razboi, a trebuit sa platim? In perioada de dupa 1989, s-au construit vile si cladiri de birouri, iar pana in 1989 s-au construit cai feroviare, tunele, hidrocentrale, fabrici si uzine, irigatii pe 3,5 milioane ha., canalul Dunare- M. Neagra, metroul, s-au amenajat zeci de rauri, inclusiv Dambovita, s-au reconstruit aproape toate orasele tarii, sosele si drumur, nave si avioane, tractoare si multe altele. De cine, oare? De noi cei care acum suntem dati laoparte, ni se micsoreaza pensiile si ne contrapune celor ce sunt salariati ! Sunteti tineri, domnule Georgescu, spunetine prin ce va laudati ca ati facut in ultimii 20 ani? Da, ati indatorat tara cu peste 80 miliarde de euro, clamand mereu reforma, de fapt distrugerea tarii.

 26. 28 Marcus februarie 8, 2010 la 12:58 pm

  Pax Traiana

  Tara-ntreaga afla stirea, comentata cu ardoare,
  Cum ca-n dealu’ lui Feleacu fu sabat cu vrajitoare.
  Pirande, sase la numar, temute in tiganie,
  Adunatu-s-au in graba si-o dadura pe magie.

  Blestem crunt ca sa desfaca, ce cazu pe Parlament,
  Rod al vrajii din alegeri, la ceas de antrenament.
  Aliodor, magul de Curte, fiind un pic cam cherchelit,
  Folosind alta formula, flacara a cam fleostit.

  Si in loc ca numai Mircea la devla sa fie-atins,
  Alesii din toata tara azi se zbat pe jar incins.
  Liberalii si-ai lu’ Geoana fiind lucrati cu flama mov
  Tulbura cu harmalaie tihna din basesc alcov.

  Drept urmare, bulibasii, sub comanda lu’ Mondialu’,
  Adunara vrajitoare si-ocupara-n graba dealu’.
  Vraja fu magie alba de pace si de noroc
  Sa-i fereasca de necazuri si pe Nasu’ si pe Boc.

  Demnitari si Sfatul Tarii, subiecti pentru descantec,
  Dantui-vor la comanda, Nasu’ va da ton la cantec.
  Strans uniti in hora mare si cu dragoste in suflet,
  Vor slavi in veci Traianul, de-acum doar cu el in cuget.

  De nici asta vraja, insa, n-o iesi precum s-a vrut
  Un sobor mare de preoti va fi luat cu imprumut.
  O molifta sa slujeasca, dracii din alesi sa scoata
  La Palat, lui voda-al nostru, Pax Traiana-i va fi data.

 27. 29 contele februarie 8, 2010 la 1:04 pm

  Mari

  Ani ?! La anu’ şi la mulţi ani…

 28. 30 Evita PePeron februarie 8, 2010 la 1:12 pm

  congres aranjat?! pai asa zicea si mitrea de acu’ doua saptamani! pana la urma v-ati dat mana, sau inca va tineti mandrii, fiecare pe drumul lui? si daca ar fi asa (pare extrem de plauzibil, cunoscandu-i pe cei din spatele lui geoana, respectiv vanghelie-hrebe-toma, etc), ce strategie anti aveti? mai bine azis, aveti antidot, sau puteti doar sa va plangeti public in speranta ca asta ii va face mai „discreti”?

 29. 31 Mihnea Georgescu februarie 8, 2010 la 1:21 pm

  Stimate Neagu George,

  Eu, dimpotrivă, spun să vină tinerii molipsiţi de Ion Iliescu la Cârma PSD! 🙂 Şi eu sunt un admirator al realizărilor socialismului. Aţi uitat Casa Poporului, acest Templu al Democraţiei.

 30. 33 contele februarie 8, 2010 la 1:23 pm

  Neagu George

  M-au întristat vorbele d-stră .

 31. 34 ion adrian februarie 8, 2010 la 1:24 pm

  Ma bucur ca mi-ati dat dovada de care si eu si multi altii aveau nevoie. 🙂

 32. 35 ion adrian februarie 8, 2010 la 1:24 pm

  L-am pus pe dan Puric pentru un exercitiu de paralelism; paralelele nu se intalnesc niciodata.

 33. 36 Marcus februarie 8, 2010 la 1:28 pm

  Om Trai si Om Vedea !

  Se pare ca in ultima vreme, ca urmare a multiplelor responsabilitati ce-i revin Nutzycii ca demnitareasa peste un minister cat doua, responsabilitati concretizate in datu’ cu sania la diverse inaugurari turistice de sezon (deh, e iarna, onorabila nu se mai poate da in barci sau cu calu’), d-l presedinte si-a schimbat purtatorul de vorbe si directive cotroceniste si ori de cate ori are de transmis sugestii sau alte celea recurge la consilierul sau personal, d-l Lazaroiu, care se iteste salutar si doct ba pe la televiziunile de casa ale chiombului, ba prin anumite ziare cu cate un interviu lamuritor.
  Este si cazul din presa de astazi, cand stimatul purtator de vorbe cotroceniste, vine intr-un interviu in “Gandul” si o scalda de mai mult o naclaieste cu flacara violet si cu prezenta lui Aliodor la dreapta de basesc in campanie. Explicatia lui (de fapt a Traianului) in legatura cu prezenta magului in imediata vecinatate a presedintelui, tot timpul campaniei si cu precadere in seara decisiva a infruntarii cu Geoana, este de-a dreptul ridicola si se inscrie perfect in scenariile cucubatice basiste. Aflam astfel ca vestitul deja Aliodor isi satisfacea un hobby pe langa Traian, motiv pentru care a facut parte din staff-ul “largit” de campanie, nicidecum din cel “nelargit”, care practic coordona miscarile strategice ale candidatului Basescu. Domnul Lazaroiu ne ia de prosti si incearca ideea unui nou trucaj pe model scenariu “pumn dat copil” in sensul ca ceea ce am vazut cu totii in seara confruntarii nu a existat in realitate, adica iubitul domn presedinte nu a venit insotit indeaproape de vrajitor, nu l-a acceptat, dispus intr-o pozitie “mascata” in timpul acesteia, pentru ca apoi sa nu plece de manuta cu el si cu prima doamna catre domiciliul prezidential. Las-o dom’ Lazaroiu jos, ca nu tine bre, si oricum subiectul este atat de penibil, atat Geoana cat si seful matale facandu-se de tot rahatul international posibil, incat orice redeschidere a lui nu face altceva decat sa ingreuneze munca vidanjorilor prezidentiali printre care te distingi de departe.
  Mai intersanta insa, in interviul mentionat, mi se pare dorinta marturisita a chiombului si adusa la cunostinta natiei de dl Lazaroiu, ca la conducerea PSD sa vina “Manivela”, adica artizanul fostului guvern Geoana-Basescu, guvern de trista amintire atat pentru simpatizantii PSD, cat mai ales pentru buzunarele si burticile romanilor. De ce si-l doreste asimetricu’ pe “Manivela” sef la PSD, poate intelege si un copil, ce este mai greu de inteles, cel putin pentru mine, consta in faptul ca El Lider Maximo promoveaza public aceasta dorinta, fara sa-i pese de o eventuala compromitere a sindicalistului.
  Singura explicatie rationala ar consta in faptul ca in actuala etapa Basescu considera ca nimic nu-i mai poate sta in cale si trimite un semnal clar pupinbasistilor pesedisti de sustinere a gloabei sale troiene din acest partid.
  Avand insa in vedere faptul ca in PSD mai sunt totusi si adevarati politicieni , acest demers prezidential nu poate avea decat efectul batutului apei in piua si intaririi convingerii unora ca vestitul animal politic, atat de cantat si omagiat de catre epigonii regimului comunist, nu este altceva decat un diletant in materie de cunoastere a adversarului politic.
  Nu m-ar mira ca intr-una din aceste zile sa vina d-l Lazaroiu si sa ne explice cat de nimerit ar fi Catarama la conducerea PNL si ce sansa imensa rateaza acest partid in cazul nealegerii sale in functia de presedinte.
  Asa ca noua, ca muritori cu drept de vot, nu ne ramane altceva decat resemnarea continuta in “om trai si om vedea”!

 34. 37 Draghi Puterity februarie 8, 2010 la 1:33 pm

  Sunt si eu ingrijorat cu privire la manevrele pe care ar putea sa le faca cei ce doresc amanarea schimbarii din partid.

  Fiecare delegat la Congres trebuie sa isi puna urmatoarea intrebare: ce avantaj voi avea eu personal si organizatia pe care o reprezint daca PSD-ul se va descompune in continuare? Iar apoi, indiferent de manevrele de culise care l-au emanat, sa voteze asa cum crede el ca e mai bine.

  E evident pentru oricine ca doar un PSD puternic si unit va putea garanta, PE TERMEN LUNG, interesele membrilor si simpatizantilor sai. Iar prin acestia, in ultima instantza, pe cele ale tuturor romanilor care cred intr-o social-democratie moderna. Pe termen lung nu foloseste nimanui o pozitie un pic mai inalta pe un vas care se scufunda rapid. Nu e nici o placere sa fi „shef” in mizerie. Oportunismul e intotdeauna o solutie pe termen scurt. Foarte scurt daca e sa ma iau dupa experientza ultimilor cinci ani.

  As mai avea un cuvant pentru cei care din prostie sau din naivitate mai pun botu’ la gargara lipsita de continut a Prostanacului cu texte de genul „reforma”, „noua generatie”, sa ne despartim de trecut” s.a.m.d. Au tot atata valoare ca si trimiterea unui roman pe luna si cei 20000€ facuti cadou fiecarui roman care se intoarce in tzara. Fratilor, nu va mai imbatati cu apa rece, pentru ca la sfarsitul zilei o sa ramaneti si … si cu banii luati. Vorba lui Divertis: CETATENI, GANDITZI!

 35. 38 fragmentariumpolitic februarie 8, 2010 la 1:45 pm

  Scutmageddonul lui Basescu

  Jucand neasteptata carte a “Romaniei-Scut“, Traian Basescu incearca, mizand pe acoperirea spatelui de catre aliatii americani, o ipotetica repozitionare a fortei de negociere si impunere in raport cu anumiti actori din vecinatatea geopolitica.

  Multe analize situationale califica insa actul lui Traian Basescu ca avand mai degraba o miza personala de imagine externa, decat una de interes national real, care s-ar putea solda cu un pret nemeritat, judecand dupa furtuna de reactii pe care a declansat-o.

  Acceptand sa-i devina scut antiracheta pentru Europa de Sud-Est, Romania a facut un pas imprudent, fiind prinsa in jocurile de putere globala ale Marelui Licurici, care o vor expune unor contra-reactii si riscuri de securitate majore.

  Prevederile noii Doctrine militare a Rusiei (cum ar fi definirea instalarii de scuturi antiracheta si a extinderii NATO catre granitele sale drept riscuri externe de securitate, cat si legitimarea atacurilor nucleare preventive impotriva potentialilor agresori) sunt de natura a schita o imagine profund nelinistitoare referitoare la ce se poate astepta Romania in urma demersului scutierului Basescu.

  Incalcandu-si neutralitatea nucleara (motiv de proteste internationale) si in absenta unor garantii ferme si eficace de securitate din partea SUA, Romania va risca, pe plan extern, sa fie prinsa intr-o ingrata si perdanta pozitie de mijloc.

  Nici intern lucrurile nu vor sta mai bine. Si in acest caz, argumentele de imagine prezidentiala vor fi rapid surclasate de cele legate de realitatea economica si sociala dezastruoasa. Supraincarcarea notei de plata a contribuabilului roman (si asa impovarata de imprumuturile de la FMI), va inteti si mai mult valvataia de sub oala presiunii sociale. Din cauza saraciei crescande, romanii vor ajunge sa se bata pentru o coaja de paine, dar vor fi sub scut !

  In conditiile in care scutul american antiracheta din Romania va deschide o adevarata cutie a Pandorei pentru mediul de securitate, o intrebare este de neocolit: acest act de politica externa al lui Traian Basescu este in mod autentic patriotic sau este unul de mania grandorii ?

 36. 40 Draghi Puterity februarie 8, 2010 la 1:51 pm

  @Mari

  Imi aduci aminte de argumentele lui Dr. Strangelove.

  Mai ramane doar sa spui doar ca dupa ce rusii vor riposta, vom merge fericiti in adaposturi antiatomice, in raportul de un barbat la zece femei (alese pe spranceana datorita calitatilor lor sexuale), unde vom sta 100 de ani, si ca vom foarte avea mult timp pentru distractie. Deja incepe sa imi devina foarte simpatic „scutul” asta. Mai ales daca prin asta nefericitzii care nu vor ajunge in adaposturi se vor sacrifica pentru o cazua nobila, adica pentru bunastarea celei mai mari democratii din lume si a catorva banci si agentzii de rating.

  Chiar asa, daca te gandesti mai bine, o explozie atomica e o chestie marfa. Nu stiu de ce unii delatori, cu sigurantza totzi niste islamofascisti in solda FSB si GRU, fac sa sune atat de urat chestia asta.

 37. 41 Teodor februarie 8, 2010 la 1:51 pm

  vreau sa spun ca Dumneavoastra Dl Prim-Ministru va este locul Acolo unde este singele unui adevarat Pesedist ca Dumneavoastra,
  poate cuvintarile mele nu vor ajunge al Dumneavoastra dar VREAU SA VA SPUN CA DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE CU MULT HAR SI PACE

 38. 44 Mari februarie 8, 2010 la 3:13 pm

  Draghi Puterity,

  Pina la urma dupa retorica de care chiar dumneata o amintesti ,pe ploaie a mai bine fara umbrela ,pentru ca tot ne uda virful panofilor!
  Sincer nu inteleg de ce ma certati?
  Eu am spus ca acest scut este probabil mai sofisticat decit cel care i-a aparat cu rachetele patriots,parte din acest scut pe israeliti.
  Acum ce doriti ca sa va imput ca dupa dr. Strangelove,dupa ce se lanseaza o eventuala racheta ar trebui sa stam cu benoclu la ochi sa vedem unde cade?
  Eu am adus un singur argument, pe care nici chiar dumneata nu il poti combate, daca scutul nu era bun , rusii nu s-ar fi oparit chiar asa!Daca ma lamuriti si pe mine cum e cu iritarea asta ,care acum a fost plasata de rusi ca un eveniment in pragul razboiului rece!

 39. 45 alice februarie 8, 2010 la 3:37 pm

  D=le Prim Ministru mult suuces in alegrea dv ca presedinte PSD.

 40. 46 ion adrian februarie 8, 2010 la 3:52 pm

  Cum spui Mihnea: acel Templu al democratiei/
  Esti magnific 🙂 🙂 🙂

 41. 47 ion adrian februarie 8, 2010 la 3:55 pm

  OH!… Tanara Garda ?
  Mi-a incantat pioneratul. Faceam drepti la numele lui Stalin, cum povesteste Herta Muller ca facau copii ei la gradinita la numele Masetului Carmaci.
  Hai Mihnea, ca ma molipsesc si eu. 🙂

 42. 48 ion adrian februarie 8, 2010 la 3:55 pm

  PS. Da, dar pastisa nu e nimic fata de Original.

 43. 49 ion adrian februarie 8, 2010 la 3:57 pm

  Erata, ca se zvarcoleste in zidirea betonata: Maretului Carmaci

 44. 50 Geo1 februarie 8, 2010 la 4:10 pm

  Jocurile Olimpice de iarna de la Vancouver nu prea sunt importante pentru noi, romanii, poate si datorita conceptiei tatucului (unora dintre noi), conform careia „iarna nu-i ca vara!”. Ce? In Vancouver iarna e ca vara? Nu. Dar acolo s-a alocat bani pentru constuctia de autostrazi, pentru a unor drunuri de buna calitate, pentru functionarea utilajelor de dezapezire. Nemaiavand ce face, cei din Vancouver, s-au gandit sa puna de o olimpiada de iarna. Indemul „Hai Romania!”, sper ca nu l-ati imprumutat de la detinatorul marcii in politica! As propune un alt indemn: „Hai Nastase!”. Numai asa ne vom putea gandi eventual la olimpiada urmatoare. Altfel, ne vom gandi numai la nenorociri! Uneori la cizmuluitele de iarna ale tovarasei Lenus, cea din capul statului, daca asta ne consoleaza. Pe unii cu siguranta DA! Va urez multa bafta la Congresul PSD!

 45. 51 Pali februarie 8, 2010 la 4:15 pm

  @ neagu george

  ,…chiar noi tinerii am indatorat tara DOMNULE(TOVARAS’) mare constructor ? revizuiti afirmatiile dvs.

  Sau bate crivatul pe linga dvs. ???

 46. 52 Doru Coarna februarie 8, 2010 la 4:19 pm

  @ rachetistul, Mari, sa:

  Scutul e un lucru bun cata vreme centrul de comanda nu este pe teritoriul nostru; alerta avansata se realizeaza prin sistemele de sateliti militari ai SUA, insa interceptia se realizeaza pe treiectoria balistica a vectorului incident, adica undeva peste Ucraina, R. Modova, sau poate peste Rusia. De aici apare ingrijorarea Rusiei cu privire la acest scut, si au dreptate sa solicite garantii.

  Ca ar fi vorba defapt de instalarea unor lovituri balistice clasice, rachetistule, gresesti deoarece acestea nu necesita detectie avansata; mai pot fi rachete de croaziera, dar iarasi ar trebui sa existe harta geodezica a spatiului ex-sovietic de la est de noi, ori ceva mai secret decat atat nu exista pe lumea asta -decat poate cum se fabrica dolarul- iar noi nu avem, si nici rusii n-ar da aceste harti.

  Sistemul antiracheta exista si functioneaza perfect; ceea ce nu a reusit s-a petrecut in cadrul programului ‘Razboiul Stelelor’ din anii ’80, adica distrugerea tintelor cu laseri de mare putere chiar in punctul lor de azimut, undeva in orbita joasa a planetei, si asta pt. ca atmosfera dispersa prea mult raza laser, insa restul sistemelor functioneaza si uite ca sunt gata de instalat in tari ca a noastra.

  Per ansamblu este un lucru bun si descurajant pentru strategii unor tari fundamentaliste, iar Europa, dupa ce ca le inghitim toate chimicalele sub forma de alimente, ar avea iarasi de ce sa ne multumeasca pt ca le asiguram si linistea.

  Singura probleme e ce ne costa pe noi, caci daca trebuie sa le cumparam, eu cred ca mai bine ne platim datoria facuta de dl. Boc, sau poate ofera careva comisioane?

 47. 54 alex.dumitrascu februarie 8, 2010 la 4:37 pm

  A inebunit guvernu’ detot!!!!
  Monument de stupiditate!!!!

  “4) Organizaţiile nonprofit au obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit anual, până la data de 25 februarie inclusiv a anului următor celui pentru care se calculează impozitul.”

  http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Cod_Fiscal_norme.2010.htm#_Toc244063430

  E oficial, astia-s nebuni cu acte in regula!!!!!

 48. 57 Harabula februarie 8, 2010 la 5:22 pm

  Acum domnul Nastase are nevoie de sprijin. In ce masura ii pot fi de ajutor comentatorii blogului? In nci un fel.
  Iata ca in momente importante blogul se dovedeste inutil. Toti palavragii de pe aici nu aduc un singur vot.
  Desigur mai ramane, ca o valoare reziduala, blogul ca tribuna de exprimare a domnului Nastase.

 49. 58 Larisa februarie 8, 2010 la 5:29 pm

  @Mircea Opris

  Nici un barbat nu mai este un domn…Sunt doar barbati.

 50. 59 Draghi Puterity februarie 8, 2010 la 5:29 pm

  @Mari

  Pe langa retorica de tip Dr. Strangelove pe care vad ca o practici dar nu vrei sa ti-o asumi, sunt mai multe aspecte aici:

  In ce-i priveste pe rusi, e simplu, e vorba de un dezechilbru strategic care pentru ei e inacceptabil, respectiv daca vor fi sau nu obligatzi sa isi cheltuie petro-rublele intr-o noua cursa a inarmarilor. Bucuria ca rusii sunt „oparitzi” la faza asta e cam tot atat de utila in plan strategic cat e si rugaciunea nostra „da Doamne sa-mi moara cpra, da’ sa moara si a vecinului” in viatza de zi cu zi.

  In ce-i priveste pe americani, daca urmaresti putin partea tehnica a lucrurilor, chiar si atat cat s-a scurs „pe surse”, o sa vezi ca acest „scut” e mai degraba o plasa cu gauri mari decat o umbrela, ca sa ma refer la analogia ta cu ploaia. Sa nu ne amagim: scopul americanilor nu e de loc acela de a-i apara pe romani de rusi, ci de a se folosi de romani pe post de pioni de sacrificiu intr-un joc global. Iranul e doar un pretext, atat de straveziu in acest context incat nici nu prea se mai foloseste ca element propagandistic (decat cel mult in presa tabloida de cea mai joasa spetza).

  Cel mai oribil aspect in toata poveste asta e insa contextul romanesc in care se ia o astfel de decizie cu importantza strategica pentru insasi existentza noastra.

  In primul rand ea a fost luata fara o consultare a poporului roman sau macar a Parlamentului. Bine ca ii aducem pe oameni la referendumuri ca sa numere ouale paralamentarilor, si sa hotareasca daca vor gunoieri sau staruri si starlete uninominale in Parlament, insa cand e vorba de a face din tzara noastra o tinta primara pentru artileria nucleara a unui stat vecin si nu foarte prieten, decide Basescu pe shestache.

  In al doilea rand, am foarte mari dubii atat in ce priveste buna-credintza cat si capacitatea de gandire strategica (ma umfla rasu’ cand scriu asta) a iubitului conducator de la Cotroceni, si a trupei care il consiliaza. O trupa selectata pe criterii de obedientza, si nu de performantza. O trupa care nu vede dincolo de interesul personal, si chiar si acesta, doar pe termen scurt.

  Foarte probabil Basescu s-a speriat vazand cum fratzii intru portocalime instaurati in functii deodata cu el au inceput sa cada ca mustele si sa-si manace cravatele. Si s-a gandit sa ii faca „marelui licurici” o oferta pe care acesta sa nu o poata refuza. Ce mai conteaza riscul strategic sau miliardele pe care le vor platii generatii intregi de romani de acum incolo? Daca el si camarila lui mai rezista cativa ani, inainte de a-l rapune pe el ciroza, restul poate sa o ia pe urmele flotei.

  Apropo, in aceeasi logica a lucrurilor, de spaga data lui Sarkozy, ai auzit? Ce coincidentza, exact Parisul, acolo unde s-au furat alegerile cu viteze supraluminice. Dar stai putin, nu era vorba ca nu mai avem bani? Sau cum a ramas pana la urma?

  Sa fie clar, eu inteleg foarte bine ca un conducator al Romaniei are doar anumite grade de libertate in astfel de decizii. Sunt insa convins ca daca, de exemplu, Adrian Nastase, ar fi fost OBLIGAT, in virtutea clauzelor stiute sau nestiute de apartenentza la unele structuri, sa ia o astfel de decizie (am convingerea ca o astfel de obligatie nu exista acum) ar fi negociat suficiente amendamente in asa fel incat avantajele unui astfel de aranjament extrem de riscant pentru noi ca tzara sa compenseze sau chiar sa depaseasca riscurile. Nastase ar fi gandit totul prin prisma interesului national si nu prin cea a unei taxe de protectie pentru propria persoana, cum a facut-o Basescu. Taxa care va fi platita prin spolierea propriului popor, sa nu ne amagim ca ar putea fi altfel. Basescu a luat in calcul asta, si va lucra si mai intens la edificarea unui sistem totalitar care sa permita acesta spoliere.

  Si acum, daca tragem linia, te intreb sincer: care e avantajul poporului roman din toata povestea asta? Ca vom fi teoretic protejatzi de o amenintzare care nu ar fi existat in absentza acestei decizii? Cu ce pretz?

  @nastase

  Scuze daca prin aceasta postare m-am abatut prea mult de la prioritatile zilei sau daca am sarit peste etape. Consider insa ca si acest subiect ar trebui sa fie o prioritate, chiar daca sunt constient de potentialele dezavantaje tactice ale acestui demers, in acest moment.

 51. 60 Mari februarie 8, 2010 la 5:32 pm

  Domnule Coarna,

  Nu cred ca oparirea ayatolahului rus , este nascuta numai din temerii enuntati de dumneavoastra.
  Fara sa fiu un specialist in materie va pot preciza ca sunt un om practic si in aceleasi timp logic.
  Scutul , vede tot, prin satelitii de care aminteati ,sau satelitii care urmeaza, desconspirind secrete,pina acum acoperite de marea Rusie sau de uriasul Kazahstan.
  Rusii nu vor mai avea secrete …scutul insa aduce in plus in Marea Neagra si o flotila americana , care va monitoriza printre altele si miscarile flotei militare ruse comasate la Sevastopol.Pastrind proportille ,prezenta unei flotile militare in „lacul rusesc” este ceva similar cu spargerea blocajului japonez acum doua secole, tot de o flotila americana!

 52. 61 Sibilla februarie 8, 2010 la 5:40 pm

  Rubrica * relaţionare prosocială *… PSD Timiş – Presa: * model *, duduia Fâşie Florica:
  http://mirceaopris.wordpress.com/2010/02/08/pu%C8%9Bine-femei-mai-e-ni%C8%99te-doamne/#comments
  Mi-am amintit că prin vară, duduia-n cauză sufla la lobul urechii răspopitului * Albanezul * cum că Sibilla nu există ci e fie un mercenar, fie un ajent, fie… tz, tz, tz… Mare * bogăţie *, halal * bijuterie * în ograda PSD Timiş…
  Sibilla
  P.S. am observat că a postat şi d-l Opriş, dar…

 53. 62 Mari februarie 8, 2010 la 5:56 pm

  Domnule Draghi ,

  Asta cu cine practica ce practica deocamdata , am sa o trec cu vedere doar din condescenenta , poate asa o sa invatati sa va enuntati mai politicos parerile contra , atunci cind socotiti ca eu sau altcineva are un mesaj care nu corespunde parerilor dumneavoastra.
  Eu am spus de scut cu totul altceva , iar dumneata elaborezi si jignesti , afisind o superioritate deplasata care va asigur ca nu va sta tocmai bine.
  In mod sigur elucubrati amarnic atunci cind atribuiti plasarea scutului NATO , ca un succes al domnului Basescu.
  Faptul ca eu cunosc iar alte persoane inca nu cunosc , rolul si strategia
  tarilor mici precare economic atit in economia globalizata dar si in cadrul aliantele militare , sunt lacune doar din viata unui adolescent,iar dumneavoastra inteleg ca va dati matur!
  Ce observ insa din mesajul dumneavoastra este un anti-americanism de tip rosu, extremist !
  Daca va ridicati in picioare si vorbeati politicos poate ati fi aflat mai multe, dar ce ii poti spune unui om care chiar se crede si frumos si destept, mai ales atunci cind stie ca acest loc este ocupat de Conte!

 54. 63 dan februarie 8, 2010 la 6:12 pm

  d-ule prim ministru , atentie f mare la organizarea congresului! Luati masuri impreuna cu d-ul Mitrea si dul Diaconescu privin desfasurarea congresului , ca cei ca Gioana , Vanghelie si altii ca ei sa nu mai fie reprezentativi pt PSD. Reorganizati PSD pe baze moderne , precum socialistii europeni. Aveti f multi sustinatori in baza patidului. Desi va scriu din Dolj, fief zica-se Gioana – dar sa nu se bazeze pe asta – eu va voi vota , si in Dolj ca mine sunt si altii!

 55. 64 Marcus februarie 8, 2010 la 6:16 pm

  @Harabula: iar dai cu mucii’n fasole. Nici n-ai idee cat conteaza sa stii ca ai pe cineva aproape in prag de o mare confruntare. Numai un nesimtit poate trage concluzia ca cei care scriem si il sustinem pe blog, pierdem timpul fara a-i oferi „voturi” d-lui Nastase. Ii oferim altceva, ceea ce toata materia portocalie adunata intr-o posetea Louis Vuitton si pusa sa priceapa, nu va intelege intr-o mie de ani de aici inainte.
  sa fii iubit
  marcus

 56. 65 ghitabizonu februarie 8, 2010 la 6:25 pm

  8 % someri ! Ura dragutaza mea reforma merge inainte !! Traisca si infloreasca meleonu!!!
  ma rog pe mine nu ma distreaza. Asa gaiau si CDRsitii 11 ani in urma ricanand rage bizonu’ ! 9 uice de aia is io Bizonu’ ! ).
  Insa daca v-atio saturat de teme impuse , daca doriti varietate , sa va faceti voi programu, sa basniti despre scutuiri AR, sicoritate ( a cu timpanu si a nationela ). economie , politica samd si doriti ceva „sange pe pereti ” va poftesc in Arena :http://arena.aforumfree.com. Am asa o impresie ca nu o sa fiti moderati ….( sa zic asa vorbesc in numele adminului )
  Sanatate dom’ Nastase si lasa publicitatea de mai sus . Scapi de mine si de unele postari mai „endependente”.

 57. 66 rele februarie 8, 2010 la 6:55 pm

  nu pot decat sa va urez mult succes la presedintia psd. aveti totusi mare grija cu cei care sunt de meserie saritori din barca-n barca!

 58. 67 George Ban februarie 8, 2010 la 7:06 pm

  Domnule Adrian Nastase,

  Poate comentati candva despre ce ar fi devenit Romania daca in 1989, in locul marelui om politic Ion Iliescu, ar fi ajuns la putere securistul bisnitar de la Anvers… Multumesc lui Dumnezeu ca piratul a ajuns presedinte doar atunci cand n-a mai putut distruge total o tara deja aranjata. Dar mari stricaciuni a facut! Sper sa-l mai tinem in latz cel mult 5 ani!

 59. 68 rachetistul februarie 8, 2010 la 7:29 pm

  catre Doru Coarna,

  Ai ceva cunostiinte de rachetistica militara insa pe ansamblu habar nu ai de domeniu. Nu stii nici cum functioneaza scutul, nici cum se ghideaza rachetele balistice sau de croaziera si nici ce este acela un centru de comanda.

 60. 69 ghitabizonu februarie 8, 2010 la 8:15 pm

  ion adrian

  „Lovitura de graţie aplicată socialismului marxist a fost dată de muncitorii polonezi care au preferat comandamentele religiei creştine şi valorile liberale mirajului ideologic al unui comunism poliţienesc.”
  Daca lovitura de gratie a fost aplicata de muncitori cum stam atunci cu „rolul societăţii civile în prăbuşirea comunismului. Pentru Ion Iliescu, schimbarea istorică din 1989 rămâne opera proletariatul, agentul istoric mesianic al dogmei” ? Ori matale scrii sub dicteu avtamat ?
  Si tot aici , Coposu era de parere ca prsu trebuie sa aiva cat mai putine puoti. Basescu dimpotriva .. Frumos mai stai sa ajungi sa pupinbasescti cu Coposu in gura !!

 61. 70 ion adrian februarie 8, 2010 la 8:15 pm

  Harabula,
  Blogul acum nu mai ajuta, dar fara el AN era disparut din politica.

 62. 71 ion adrian februarie 8, 2010 la 8:16 pm

  Manuela,
  Sunt mai bun ca AN nu-i asa? 🙂

 63. 72 theodora0303 februarie 8, 2010 la 8:19 pm

  Domnule Nastase,
  Eu vreau sa stiu daca pot sa fac ceva pentru promovarea proiectul Adrian Nastase.
  Timpul ramas este prea scurt asa ca ar trebui sa trecem la fapte.
  Promit sa nu va dezamagesc.

 64. 73 movimpact februarie 8, 2010 la 8:27 pm

  O singură întrebare, încă…
  V-ați propus să le răspundeți chiar tuturor care s-au încumetat să vă ad/g/reseze o întrebare, or numai celor care vă mai ridică o minge…?
  Try boon!

 65. 74 instalatorul februarie 8, 2010 la 8:31 pm

  Domnule Nastase, va multumesc pentru raspuns.

 66. 75 instalatorul februarie 8, 2010 la 8:31 pm

  Harabula, pacat.

 67. 76 instalatorul februarie 8, 2010 la 8:34 pm

  Chestiunea scutului antiracheta: dl Traian Basescu trebuia sa organizeze referendum pe aceasta tema. Toti cetatenii romani au dreptul sa se pronunte ei insisi asupra acestui subiect cu o greutate foarte mare. Consider evitarea referendumului ca pe o crima politica.

 68. 77 Ioana Stefan februarie 8, 2010 la 9:06 pm

  Domnule prim-ministru,

  Reiau o postare mai veche…
  Pana acum nu am facut comentarii legate de framantarile din PSD, dar cred ca ar trebui sa va atrag atentia asupra unor aspecte.
  PSD AR TREBUI SA RECASTIGE BUCURESTIUL SI INTELECTUALII!!!!!
  Pentru ca aceste lucruri sa se intample trebuie sa renuntati la a scoate in linia I pe d-nul Vanghelie si d-nul Mitrea. Cred ca ei sunt cei care aduc cele mai mari deservicii partidului!!

  D-nul Vanghelie poate fi un bun organizator dar TREBUIE SA FIE ABSOLUT INVIZIBIL!!!!! Si nu mai trebuie lasat sa vorbeasca in numele partidului cu greutatea pe care si-a asumat-o!

  D-nul Mitrea are o amprenta de sindicalist cumparat de putere care nu-i va disparea niciodata! – Poate fi cumparat in continuare de cel care se afla la putere!!!
  Si, nici imaginea sa politica nu este prea alba (a ramas la un nivel care nu prea face cinste locului in care se afla!)
  Va spun ca dupa parerea mea si a multor prieteni cu care discut astfel de probleme, cele doua personaje ar trebui sa dispara din imaginea PSD!

  Cu stima,
  Ioana Stefan

 69. 78 theodora0303 februarie 8, 2010 la 9:09 pm

  @instalatorul
  Ai dreptate. Basescu ar trebui sa raspunda la multe intrebari.
  De ce nu este consultat poprul roman atunci cand se iau luate decizii importante pentru tara?
  De ce si cu ce este mai importanta decizia reducerii numarului de parlamentari decat hotararea amplasarii scutului antiracheta sau decat proiectul Rosia Montana?
  De ce trupele noastre in Afganistan sunt amplasate in cele mai periculoase zone?
  Cine va raspunde daca Romania va fi atrasa intr-un razbloi care nu este al ei?

 70. 79 plano10 februarie 8, 2010 la 9:29 pm

  Se intreaba unu din Botosani ce poa- sa mai faca blogu` pentru dl Nastase?
  Blogu` si-a facut datoria!
  Stiu multi politicieni care citesc acest blog.
  Blogul a fost o stare de spirit care a pregatit gazda sa se lanseze in candidatura din 20 februarie.
  Credeti ca votantii de la Congres nu au fost si ei atinsi de aceeasi stare de spirit? 🙄

 71. 80 Viorica Buda februarie 8, 2010 la 9:59 pm

  Harabula , -asta crezi tu .

 72. 81 Ioan februarie 8, 2010 la 11:31 pm

  Ia vedeti cu ce se ocupa unii dintre adversarii dvs declarati din Timis. Acest Vanghelie de Banat.

  http://www.jurnalul.ro/stire-observator/vicepresedintele-cj-timis-ia-de-la-stat-si-da-la-privat-535209.html

 73. 82 Revizorul tehnic februarie 8, 2010 la 11:54 pm

  Bârfe

  Şi plecă azi rapidul lui Berceanu , vai mama lui, din Bucureşti Nord, vai, vai, vai, şi merse el 125 km până la Ruşeţu, vai mumele lor ( 100 bucăţi călători) care stătură în nămeţi 6(şase) ore până când veni o locomotivă de ajutor, vai făcătoarea ei, care leşină la 500 m de halta cu pricina, după care mai merse 104 km şi ajuse la destinaţie, vai de mama sa (Galaţi). O sută de mii de felicitări (înjurături) primi mama ministrului pentru eroarea maternă comisă pe 05.03.1953.
  De mamă ! E şi aerian pe post, prăpăditul(absolvent la Aerospaţială) !

 74. 83 Augustin februarie 9, 2010 la 12:31 am

  @ ion adrian
  ioane, ioane/ toata lumea doarme/ numai tu nu poti sa dormi… Probabil ca iar nu ti-ai luat pastilutele…
  Sigur, unul dintre neajunsurile democratiei, pe care trebuie sa le acceptam, este ca trebuie lasati sa vorbeasca si unii ca tine ! Iar noi, ceilalti trebuie sa va ascultam cu rabdare, sa va intelegem si, daca se poate, sa va ajutam. Asta cu ajutatul, in privinta ta, vine cam (prea) tirziu, dar, asta e !
  Macar daca n-ai mai chinui atit biata limba romana, parca te-as mai putea suporta. De ce nu cauti tu pe cineva cu bacalaureat sa-ti scrie postarile, ca sa nu ne mai asasinezi cu chestii gen miera (« nu miera teama »), « delimenteze », litera mica dupa punct sau « pacatul original ». Nu mai vorbesc de faptul ca, pentru tine, virgula nici nu s-a inventat, asta e, deja, o subtilitate !
  Sa nu intelegi de-aici ca ai sta ceva mai bine cu logica ! Dimpotriva !
  Iata un singur exemplu de « rationament » gaunos, marca i.a. : « … am auzit ca in Franta este o mare recrudescenta a marxismului … Cred ca DE ACEEA este necesar sa spuna clar PSD ce fel de social democratie doreste » In paranteza fie spus, A.N. tocmai asta pregateste (dar, vai, nu la indemnul tau, si nu din cauza recrudescentei, te-ai trezit cam tirziu!), dar din cu totul alte motive.
  Cit despre Tismaneanu, cred ca s-ar zvircoli pe jos daca ar sti cine a ajuns sa-l laude. Mai ales pentru unul dintre cele mai proaste texte pe care le-a produs vreodata (vezi ineptia conform careia Iliescu ar fi « patronul din umbra » al lui Geoana)
  Iata inca vreo citeva mostre de penibilitate « comise » de cel pe care-l adulezi :
  « Cei doi lideri pesedişti şi-au pierdut instinctele pragmatice. Pentru că numai astfel ne putem explica interpretarea elucubrantă a revoluţiilor din 1989 de către Ion Iliescu. »
  Adica daca Geoana nu si-ar fi pierdut instinctele pragmatice, I.I. n-ar mai fi avut acea interpretare „elucubranta” ?
  Tismaneanu dovedeste ca a mostenit multe din perioada aceea pe care tare ar vrea s-o uite. De exemplu, zice el, I.I. nu ar avea dreptul sa-l atace pe Traian Basescu cu privire la “tendinţele şi tentaţiile totalitariste ale şefului statului “, de vreme ce el insusi este responsabil pentru … si pentru…. . Adica, in cea mai pura maniera comunista, Tismaneanu recita din clasici : « Da’ ce, voi nu i-ati exploatat pe negri ? »
  Cit despre refuzul lui Ion Iliescu « în perseverentă tradiţie leninistă să accepte pluralismul politic » poate ca Tismaneanu se refera la vreun gind ascuns al lui Iliescu, la vreo intentie nemarturisita, fiindca faptele spun cu totul altceva ! Numai ca moda proceselor de intentie vine, in obiceiurile lui V.T., TOT din acea „iepoca” revoluta !
  « Iliescu uită convenabil să menţioneze mişcarea disidentă din Europa Centrală şi de Est. El omite în întregime rolul societăţii civile în prăbuşirea comunismului. Pentru Ion Iliescu, schimbarea istorică din 1989 rămâne opera proletariatul… »- mai zice Tismaneanu.
  E limpede ca I.I. se refera la 1989 IN ROMANIA, altfel V.T., admirator (pe buna dreptate !) al muncitorimii din Gdansk, ar trebui sa admita rolul decisiv al proletariatului. Or, Tismaneanu ii reproseaza lui Iliescu exagerarea rolului clasei muncitoare si minimalizarea rolului miscarii dizidente si al societatii civile, ceea ce e total deplasat !
  Toata stima pentru cei citiva dizidenti ADEVARATI din Romania, dar, din pacate, nu ei sau societatea civila romaneasca au schimbat cursul istoriei, in 1989, in Romania. Doar daca nu cumva, Tismaneanu se refera la Laslo Tokes. Atunci, YGEN !!!
  Spui tu ca Tismaneanu s-a delimitat ! Bravos ! Toata admiratia. Dar, ia spune, a primit cumva si citiva gologani cu ocazia asta ?
  In fine, m-ai cucerit cu aceasta « a treia cale » : “capitalismul evoluat, democratic”!
  E zis adinc! Mai aveti locuri, in ordinul asta? As vrea si eu unul, pentru cineva. Un loc la geam, daca s-ar putea ! Banuiesc ca tu, ca cavaler ( !!) fondator (pardon, intemeietor, era s-o zbircesc !), ai putea sa pui o pila, ceva ! Sigur, nu degeaba, sint baiat de oras !

 75. 84 Aya februarie 9, 2010 la 1:00 am

  @

  Rachetistul

  ANTIAMERICANISMUL ESTE PROGRESISMUL IMBECILILOR
  (Bernard- Henri Levy- „Colosul rasturnat. Stanga la rascruce”)

  Afirmi (citez):”Statele Unite vor, in realitate, sa instaleze pe teritoriul Romaniei rachete de atac la sol capabile sa dea o lovitura devastatoare, nenucleara, Rusiei, Iranului si altor tari din zona.”
  „Astfel, America va avea posibilitatea de a bombarda Rusia (si pe altii) de la distanta, cu riscuri minime.”

  Minti de ingheata apele, minti cu buna stiinta, minti in detrimentul intereselor strategice ale Romaniei!
  Minti referitor la intentiile SUA si minti periculos pentru Romania sugerand ca noi am fi partasi la acel scenariu aberant.
  Minti pe linie!
  Cauza este antiamericanismul tau evident care, cum bine spunea Bernard- Henri Levy, este progresismul imbecililor.
  Nu exclud ca la antiamericanismul tau sa se adauge si faptul ca sustii interese contrare celor ale Romaniei.

  Fie te-ai ratacit si ai ajuns in acest loc- situatie in care nu voi incerca sa te impiedic sa-ti gasesti drumul- fie ai treaba si esti retinut aici.

 76. 85 Aya februarie 9, 2010 la 2:05 am

  @

  Draghi

  Ideea „protectiei de rusi” nu intra in discutie, legat de scut si nu inteleg de ce abordezi acest fals subiect, in contextul dat.

  Resping -ca nefiind fondata (dimpotriva!)- ideea formulata de tine, anume ca intentia americanilor este (citez) „de a se folosi de romani pe post de pioni de sacrificiu intr-un joc global”.
  Ideea este contrazisa pana si de spatiul geostrategic in care se afla Romania. Pe cale de consecinta, admitand, PRIN ABSURD, ca americanilor nu le-ar placea romanii (desi nu am avut vreodata argumente pentru a-i putea suspecta de sentimente anti-romanesti) nu i-ar „sacrifica intr-un joc global”, cum spui tu, din ratiuni pragmatice.

  Draghi, stii foarte bine ca referirea la Iran are o semnificatie mult mai larga, care excede o pozitionare strict geografica, fiind vorba, in fapt, despre pericolele, amenintarile asimetrice (care exista, oricat ar dori cineva sa le ignore sau sa le nege doar pentru a-i contrazice pe americani, cu orice pret).
  Daca pot fi de acord ca asa-zisele masuri de protectie (excesive) de pe aeroporturi (pornite de la americani) fac sa cada totul direct in ridicol, NU sunt de acord cu ideea ca scutul anti-racheta este un exces sau ca nu ar fi destinat SI protectiei Romaniei (ca parte a spatiului NATO).
  Dimpotriva, cred cu tarie ca amplasarea unor componente pe teritoriul Romaniei este benefica si salut faptul ca se vor afla aici, nu in alta parte.

  Mai este ceva, esential pentru mine: constat ca Romania a mai avut inca o data noroc, scapand a doua oara de scenariul falimentului general, care i se pregatea (prin declansarea unei crize economice reale, in care se tot chinuie sa o afunde criminalul guvern Boc).
  Anul trecut, pentru Romania norocul neasteptat a venit de la nemti (programul „rabla”), exact cand se pregatea inchiderea uzinelor Dacia (cu catastrofale efecte in lant, economice si sociale).
  Anul acesta, pentru Romania norocul neasteptat vine de la americani, care vor investi, aici, imens (inainte de a ma contrazice, ia in calcul faptul ca afirmatia mea nu este o simpla parere!) cu tot ceea ce inseamna efecte in lant pozitive pentru intreaga economie romaneasca.
  Te-ai gandit la ce contracte va avea industria militara (nu imi replica, grabit, ca nu-stiu-ce componente nu se vor fabrica aici- realizezi ca am in vedere situatia de ansamblu si sper ca esti de acord cu mine in acest sens)?
  Te-ai gandit la contractele de intretinere?
  Te-ai gandit la implicarea americanilor in infrastructura (care ramane aici si se va face cu mana de lucru romaneasca- posibil, si cu utilaje produse la noi)?
  Te-ai gandit la largirea bazei de consum?
  Intrebarile de gen pot continua (insemnand, de fapt, o lista a beneficiilor pentru economia romaneasca).

  Intr-o alta ordine de idei, referitor la rusi: nu ti se pare ca „replica” ruseasca la aceasta decizie a fost cam „moale”, ca si cum ar fi fost data doar pentru ca nu se cuvenea ca Rusia sa taca (pentru a nu mai discuta de faptul ca potentatii Kremlinului sunt oameni politici si au alegatori, care, ca si in alte tari, astepta de la liderii lor ANUMITE atitudini)?

  Tu chiar crezi ca nu a existat un dialog intre rusi si americani, inainte de a se face aceasta propunere Romaniei si ca rusii nu vor fi fost de acord sau chiar ca americanii ar fi luat o astfel de decizie sfidand Rusia (sau consideri ca eu sunt atat de naiva incat sa iti pun pe seama respectivele opinii?)? Sa fim seriosi!
  Cei doi colosi se pun de acord in astfel de situatii- asa cum s-au pus de acord in 1989, pentru caderea Zidului Berlinului.

 77. 86 Aya februarie 9, 2010 la 2:27 am

  @

  Movimpact

  Degeaba incerci sa te ascuzi dupa masti mov.
  Te-am recunoscut: esti Prostanacul!

  Prostanacule, in loc sa intrebi prostanacii, mai bine povesteste-ne, cu vorbele tale, cum te-au invatat vrajitoarele Cornelia & B sa umbli cu mana in buzunar ca sa dai impresia ca te tii de ceea ce nu ai- si, in plus, ca te tii si de o capatana de usturoi (dar, in cazul tau, vorba lui Augustin „helas! pas de capatana! mais pas du tout!”).

  Auzi, Prostanacule, ne spui si noua cum te-au alergat unii cu flacara violet si cu „parapsihologicu'” si de asta ai pierdut, rusinos, alegerile?
  Hai, scuza-te si spune-ne ca din cauza asta ai ajuns (intamplator, desigur) in miez de noapte, la mafiotul Sorin Ovidiu Vantu- fiindca te alergau unii cu flacara mov si cu maciucile parapsihologice si te-ai refugiat in prima casa pe care ai gasit-o deschisa, dupa ce ai sarit gardul.

  Prostanacule, nu-i asa ca tot din motiv de flacara mov si de maciuci parapsihologice te-ai legat intru frateasca prietenie cu mafiotul Sorin Ovidiu Vantu de niste ani?

 78. 87 Aya februarie 9, 2010 la 2:35 am

  @

  Dan

  Salut mesajul tau din februarie 8, 2010 la 6:12 pm!
  Todeauna mi-a fost drag Doljul si am incredere in oltenii mei!

 79. 88 Aya februarie 9, 2010 la 2:46 am

  @

  Mari

  Draghi nu este antiamerican si maniera in care ii replici este jignitoare.
  Pur si simplu a exprimat niste temeri si niste dubii- e drept, intr-o maniera cat se poate de ferma.
  Ar dori multi sa aiba cunostintele acumulate de el SI ca traitor de doua decenii intr-o puternica tara occidentala (in plus, lucrand intr-un domeniu de varf al tehnicii).

  Nu am, insa, elemente pentru a te contrazice in sensul ca, poate, nu ar fi fost la fel de ferm daca decizia ar fi fost luata in conditiile in care la Cotroceni s-ar fi aflat altcineva.

 80. 89 Aya februarie 9, 2010 la 3:43 am

  @

  Neagu George

  Esti tendentios!

  Nu am considerat vreodata ca varsta (oricare ar fi) este o virtute.
  Nu sunt de acord cu promovarile pe criteriul varstei (oricare ar fi)- sunt adepta meritocratiei dar consider ca, obligatoriu, este necesara si o doza de experienta.
  Daca este adevarat ca in Romania nu se aplica (sau se aplica prea putin) criteriul meritocratiei, este la fel de adevarat ca, in ultimii 20 de ani, s-au facut si lucruri foarte bune.
  Libertatea cuvantului, respectarea drepturile omului, posibilitatea de negociere intr-un anumit cadru social, libertatea de miscare, accesul nelimitat la cultura (lipsa cunostintelor fiind imputabila strict celor neinteresati sa le dobandeasca), apartenenta la NATO si la UE si multe altele sunt colosale realizari din perioada postdecembrista.

  Este inacceptabila ca fiind flagrant neadevarata afirmatia ta ca nu exista realizari in ultimii 20 de ani si, in plus, ca tinerii ar fi indatorat tara cu suma aceea imensa pe care ai mentionat-o!

  Din pricina unor astfel de discursuri si afirmatii iresponsabile ajung in pragul dusmaniei reciproce diverse categorii ale populatiei.
  Ca structura, semeni perfect cu criminalul Boc, care incearca sa instige segmente ale populatiei unele impotriva celorlalte, doar pentru a distrage atentia de la substratul devastator, pentru Romania, al „initiativelor” sale.
  Observ ca voi, instigatorii la ura (pe diverse criterii) sunteti „transpartinici”.
  De ce nu va strangeti voi toti, de prin toate partidele pe unde sunteti imprastiati- aduceti-i si pe cei care nu s-au inregimentat, inca, postdecembrist- sub un stindard (de preferat, un drapel cu fundal negru avand in mijloc secera si ciocanul- iar in cele pateru colturi, portrele lui: Stalin, Hitler, Marx si al mai „modernului” Carl Schmitt)?
  V-ati simti foarte bine intre voi si, profitand de noile conditii oferite de democratia pe care evident o urati, ati putea solicita acceptul primariei de a marsalui, in anumite zile, in anumite perimetre, strigand lozinci specifice voua. Dupa aceea, ati putea merge la o carciuma unde sa depanati frumoase amintiri ale epocii totalitare, gandindu-va si ce sa strigati pe strazi data viitoare.

  Revenind la subiect: afirmatiile tale legate de tineri si de indatorarea Romaniei de catre acestia sunt mincinoase, tendentioase si te invit sa iti ceri imediat scuze pentru ele!

 81. 90 Aya februarie 9, 2010 la 3:55 am

  @

  Alex Dumitrascu

  SIMPTOMUL INTENTIEI CRIMINALULUI GUVERN BOC DE A DESFIINTA SOCIETATEA CIVILA

  Am retinut si eu acel cretinism emis de criminalul guvern Boc, anume ca organizatiile nonprofit sa plateasca impozit pe profit.
  Preiau citatul imbecilei propuneri guvernamentale:
  „Organizaţiile nonprofit au obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit anual, până la data de 25 februarie inclusiv a anului următor celui pentru care se calculează impozitul.”

  Ceea ce pare doar o mostra de imbecilitate guvernamentala este, de fapt, un simptom foarte grav: al tentativei criminalului guvern Boc de a desfiinta societatea civila, printr-un atac fara precedent la libertatea ei de actiune.

 82. 91 Aya februarie 9, 2010 la 4:02 am

  @

  Evita PePeron

  In mod sigur, tu vorbesti ca sa nu adormi.

 83. 92 Aya februarie 9, 2010 la 4:26 am

  @

  Nic

  A fost o replica neinspirata.
  In fapt, asa cum ai sesizat foarte bine (printre randuri) era un argument neinspirat pentru sustinerea unei concluzii corecte.
  Din pacate, se retine doar partea lipsita de inspiratie (imi pare rau sa o spun, si pe mine m-a socat) iar perceptia este, trebuie sa recunosc cu regret, aproape anulatorie pentru mesajul de profunzime.

 84. 93 Aya februarie 9, 2010 la 5:41 am

  @

  Mihnea Georgescu

  PRESEDINTE AL PSD TREBUIE SA FIE SI VA FI ADRIAN NASTASE!

  Una din doua:
  – fie altcineva, folosind datele tale de identificare, a scris toate acea insiruire lunga de aberatii greu egalabile, referitoare la Adrian Nastase si la ce „vrea tara”;
  – fie petrecusesi si te stapanea Bachus.

  Ar mai fi o posibilitate, pe care refuz sa o iau in calcul: ai momente de ratacire (ca un fel de paranteze in timp si gandire) dupa care iti revii.
  Sau, poate vei fi vrut sa lansezi mesaje demobilizante (situatie in care as pune concluzia ca esti foarte superficial daca nu realizezi ca Adrian Nastase nu poate fi demolat psihologic).

  Mihnea, este o enormitate (am folosit un eufemism) sa afirmi ca „tara” (trec peste izul vadimian al denumirilor) il vrea pe Prostanacul!

  Cum poti sa crezi ca „poporul pesedist” (pentru ca acesta va fi reprezentat la Congres) vrea la conducerea PSD un individ ca Prostanacul, care:
  – este combinat cu mafia prin prietenia sa indelungata (si tinuta ascunsa) cu Sorin Ovidiu Vantu, al carui nume se leaga direct de escrocheria FNI (in urma careia sute de mii de oameni si-au pierdut economiile), de prabusirea unor banci, de criminalitatea transfrontaliera;
  – a antrenat PSD in sinistra aventura a guvernarii alaturi de PD-L, acceptandu-l ca prim ministru pe criminalul Boc (lucru care a costat partidul inca un mandat in opozitie);
  – a pierdut rusinos alegerile prezidentiale din 2009, desi a fost sustinut de o colosala dubla coalitie politica si mediatica (fara precedent!), prin faptul ca a scarbit electoratul si a murdarit stanga din Romania alergand sa ii faca o vizita nocturna unui mafiot (SOV), la chemarea acestuia- si vanzand, astfel, increderea si sperantele tuturor celor care il sprijinisera (si pe care, astfel, i-a batjocorit);
  – a condus PSD atat de „inteligent” incat, dupa ce a devenit presedinte al partidului, acesta a pierdut alegerile, pe linie, timp de cinci ani;
  – a adus, prin „inteleapta” lui conducere, PSD la nivelul unui partid de rang secund (cu mari „sanse” de a trece, in curand, la categoria „si alte formatiuni politice” daca la conducerea sa ramane Prostanacul);
  – in urma nemultumirilor din PSD, generate de actiunile Prostanacului, se inregistreaza o adevarata hemoragie de parlamentari- ceea ce restrange dramatic forta PSD de a-si sustine si negocia initiativele;
  – a incurajat ascensiunea politia a unor semianalfabeti oportunisti (in general, a oportunisitlor cu actiune devoratoare asupra partidului) inlaturand (direct sau indirect) indivizi valorosi;
  – a rupt total contactul intre varful si baza partidului, deciziile luandu-se dupa bunul sau plac si al celor din jurul sau, nicidecum in functie de realitatile efective din teritoriu si ale electoratului PSD;
  – a umplut de un imens ridicol PSD (in general, social democratia romana) in urma sustinerii ideii ca a pierdut prezidentialele intrucat ar fi fost victima unui atac parapsiho (subiectul fiind prezentat, pe largi spatii, cu ucigatoare ironie SI de mass media din strainatate)!

  Cum poti spune ca „poporul PSD” nu il va vota, ca presedinte, pe Adrian Nastase care:
  – a largit baza electorala a PSD;
  – a fost cel mai bun prim ministru pe care l-a avut Romania in perioada postdecembrista (lucru recunoscut chiar si de Basescu- evident calcandu-si pe inima, dar neputand contrazice o realitate socant de vizibila);
  – a crescut procentajul PSD, in cei patru ani de guvernare (desi, in mod obisnuit, guvernarea erodeaza);
  – a adus Romania in NATO si a finalizat negocierile pentru admiterea Romaniei in UE;
  – a lasat, dupa mandatul sau de premier, o economie in crestere (dupa patru ani de crestere succesiva) si un nivel de viata bun al populatiei;
  – a sustinut, prin politica sa, dezvoltarea investitiillor si cresterea numarului locurilor de munca;
  – a promovat tineri si oameni de valoare;
  – a promovat principiile social- democratiei moderne si a adus PSD in Internationala Socialista;
  (enumerarea poate continua).

  Orice om de bun simt si cu o minimala gandire iti va spune ca Adrian Nastase va fi presedintele PSD.

  A PROPOS DE „CORUPT” SI DE „IMAGINEA DE CORUPT”, TE INTREB:
  PROSTANACUL POATE FI CONSIDERAT CORUPT (SAU NU?) DATA FIIND DEMONSTRATA, RECUNOSCUTA SI INDELUNGATA SA RELATIE CU MAFIA- IN SPETA, CU UN CAP MAFIOT, SORIN OVIDIU VANTU?

  In acceptiunea ta, pasibil de coruptie este:
  – cineva care este acuzat ca are usi si ferestre la casa (aceasta fiind, pe fond, absurda acuza „de coruptie” care i se aduce lui Adrian Nastase, de cinci ani si care nu poate fi demonstrata pentru ca, evident, nu exista)
  sau
  – cineva care, precum Prostanacul (zis si Mircea Geoana) are relatii demonstrate si recunoscute cu mafia- in speta cu un cap mafiot, Sorin Ovidiu Vantu
  ?

 85. 94 Doru Coarna februarie 9, 2010 la 7:37 am

  @ rachetistul

  Draga rachetistule, incearca sa citesti cartea ‘SISTEME DE PROPULSIE PENTRU VEHICULE AEROSPATIALE’, Ed. Militara. 1991, autori D. Coarna, gen.lt.dr.ing. Stefan Ispas, col.ing. Trita Florea, in care vei vedea ce stiu eu despre rachete, ca simplu absolvent si sef de promotie la fac. AEROSPATIALE, sectia SISTEME DE PROPULSIE 2. RACHETE.

  Iti mai recomand ultima mea carte publicata in Canada si SUA, pe care am scris-o direct in engleza, intitulata „EXTENDED PHYSICS.SUBPHYSICS”, care e si pe internet in varianta e-book, ca sa intelegi cam totul despre Univers si fundamentarea in sensul formalismului matematic a fizicii ca stiinta.

  Iti mai pot recomanda cateva zeci de articole publice si cam tot atatea de uz intern, deci intelegi? Ma pricep foarte bine la rachete desi n-am fost militar niciodata, insa am lucrat in domeniu atat cat a meritat si s-a putut.

  Te rog sa admiti un sfat: nu spune nciodata nimanui ‘hagar n-ai’ caci nu poti sti peste cine dai…

  O zi usoara!

 86. 95 Doru Coarna februarie 9, 2010 la 7:44 am

  @ rachetistutl:

  Revin caci mi-am adus aminte: in prima carte rubricata mai sus vezi ca am scris un capitol despre chiar sistemele antiracheta; se intituleaza „URCAREA BRACHISTOCRONA’, adica interceptarea in timp minim, si am tratat si rezolvat problema elaborarii comenzilor prin mijloacele calculului variational, iar apoi am folosit extreme cu legaturi pentru limitarea consumului de combustibil. Deci prin ’89 noi ne ocupam cu interceptarea in timp minim dar si cu economie de carburant, evident urmarind maximizarea plafonului la care interceptia ar fi posibila.

 87. 96 Ana februarie 9, 2010 la 8:28 am

  Domnule Nastase va rugam sa trimiteti pe 11 februarie oameni de incredere si seriosi de la centrus a supravegheze Conferinta Judeteana a PSD Timis. Aici lucrurile scapa de sub control si organizatia se va desfiinta in curand daca nu se intervine de la Centru. Va rugam sa cititi pe mana cui a ajuns filiala. In Timis aveti sustinere totala din partea membrilor si liderilor seriosi. Scapati-ne de Sarbu si de Craciunescu. Astia doi nu au legatura cu partidul nostru. IL vand pe bucati daca nu interveniti

  http://mafiadintimisoara.wordpress.com

 88. 97 Criticos februarie 9, 2010 la 8:40 am

  Dle A.N., nu ştiu în ce măsură aveţi posibilitatea de a participa la conferinţele judeţene. Judecând numai după ce se întâmplă în oraşul meu, pot să vă spun că situaţia nu se prezintă prea bine. Conducerea PSD de aici a pierdut de mult orice urmă de relaţie cu simpatizanţii de stânga şi cu membrii de rând ai PSD. E doar un club de veleitari care se născocoară când i se dă prilejul. Ce fel de delegaţi vor fi trimişi la congres, e o întrebare neliniştitoare şi ascultându-l pe „strategul” Dâncu nici nu ştii ce să faci: să râzi în hohote de prostia fudulă, sau să plângi. Numai acum o săptămână a declarat la un post local TV al cărui moderator i-a atras atenţia că „grupul de la Cluj” a susţinut fiascoul numit M.G. că „precum Sisif” (e un citat) grupul va continua să propună şi să susţină nume noi, iar acum 2 zile şi-a anunţat susţinerea pentru Cr.Diaconescu : „e un prieten al nostru”, a spus el. Cine sunt şi pe cine reprezintă acei „noi” al căror prieten e Cr.D. nu e tocmai un subiect de reflecţie pentru „strategul” care a dus PSD-ul la cel mai mic procent în alegerile locale (o fărâmă peste pragul de 5).Nickul „exasperat” are deja proprietar aici pe blog, aşa că nu-l mai pot lua, deşi în acest moment mă copleşeşte exasperarea.

 89. 98 Mari februarie 9, 2010 la 8:43 am

  Aya,

  Ingerinta domnului Draghi cu un raspuns persiflant pe un post in care imi exprimam logic o parere , insistenta dansului de a reveni pe aceiasi idee doar din considerente anti-americane , a fost de fapt „trigarul” care mi-a obligat replica pe care dumneata o consideri nepotrivita.
  Ca arbitru dumneata nu trebuia insa sa fi partinitor ci eventual moderator!
  Eu reusesc , fara expricatii vizibil anti-americane,sa „ghicesc” intentiile si interesele militare americane din zona , la o masa la care noi nu prea suntem invitati decit in calitate de chelneri, dar asa cum am sugerat ,nu putem fi chiar atatea elvetii intr-o lume totusi atat de mica coplesita de citeva supra puteri.

 90. 99 Mihnea Georgescu februarie 9, 2010 la 8:44 am

  Stimată Aya,

  Nu, eu am scris. Mai degrabă am momente de luciditate.

  Faptul că invoci argumentul băsescian cu SOV mă pune pe gânduri. Nu cumva este Adrian Năstase omul lui Băsescu, dacă avocaţii lui invocă aceleaşi argumente anti-Geoană, ca Băsescu? Nu este MG victima unei imense conspiraţii regizată din umbră de Traian Băsescu, ai cărei pioni sunt doar aparent anti-băsescienii AN şi SOV?

  SOV a virat-o din nou înspre Traian Băsescu după ce l-a făcut Preşedinte. Pentru că el l-a făcut preşedinte, ca şi în 2004, el cu critica sa exagerată la Realitatea, a determinat efectul psihologic invers în populaţie – victimizarea lui Băsescu şi simpatia pentru victimă.

  În ceea ce îl priveşte pe AN, motivele sale pentru care ar face jocul lui Traian Băsescu sunt evidente – este şantajat cu dosarele de la DNA. Recent a fost ameninţat cu punerea sechestrului pe locuinţa din Zambaccian. De voie, de nevoie, şi mai ales mânat de dorinţa de a-i plăti lui MG umilinţa din 2005, este gata să facă pactul cu diavolul.

 91. 100 Mari februarie 9, 2010 la 8:47 am

  Aya,

  Ingerinta domnului Draghi cu un raspuns persiflant pe un post in care imi exprimam logic o parere , insistenta dansului de a reveni pe aceiasi idee doar din considerente anti-americane , a fost de fapt „trigarul” care mi-a obligat replica pe care dumneata o consideri nepotrivita.
  Ca arbitru dumneata nu trebuia insa sa fi partinitor ci eventual moderator!
  Eu reusesc , fara explicatii vizibil anti-americane,sa „ghicesc” intentiile si interesele militare americane din zona , la o masa la care noi nu prea suntem invitati decit in calitate de chelneri, dar asa cum am sugerat ,nu putem fi chiar atatea elvetii intr-o lume totusi atat de mica coplesita de citeva supra puteri.

 92. 101 Ioan februarie 9, 2010 la 8:52 am

  @ Manuela,

  mai sus l-am revazut pe tizul meu Ioan de la Timisoara. Daca regulile acestui joc (joc f serios) permit existenta pe blog a doua persoane cu acelasi nik-name, va rog sa-mi spuneti. Ca nu este de gluma; asa cum am abordat eu problema la intamplarea asemanatoare de saptamana trecuta. Sarut mana.

 93. 102 Pali februarie 9, 2010 la 9:07 am

  @ aya

  FELICITARILE MELE !

  @ mihnea georgescu

  camarade,…te rog frumos NU FII RAU ! „Poporul” PSD il va vota pe Dl. Ardrian Nastase pentru toate cele prezentate de AYA si nu numai. Sper sa mai fie oameni lucizi in PSD care sa vada dezastrul in care a ajuns PSD cu Prostanacu’ si semianalfabetul de pantofar Vanghele ( sa-l citez pe Primul Betiv’ National – Base ) in frunte. Vrei sa vezi cum arata o organizatie la pamint cu niste oameni de nimic montati de Prostanacu” la cirma unei organizatii judetene / municipale ??? Te invit la Mures !

  Sper din tot sufletul sa se termine aceasta sarada asta mizera odata cu ejectarea lu’Prostanacu” Plastilina de la sefia PSD -lui !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  P.S. Stii cu ce se ocupa zilele aste Prostanacu’ ? A pornit campania de promisiuni pe la organizatiile din tara ! Crezi ca,il mai crede cineva ?

 94. 103 blogideologic februarie 9, 2010 la 9:18 am

  @ Mari
  Eşti sigură că „flotila americană” în Marea Neagră vine aici pentru securizarea intereselor României, ale Gruziei, ale Ucrainei, ori măcar ale SUA? Nu, Mari … Flotila americană în Marea Neagră vine pentru securizarea „coridorului levantin”. Este un proiect geopolitic uriaş, gingaş intitulat Marele Orient Mijlociu. Nu cred în Nostradamus, dar ca indiciu spun, „predicţia” este în Nostradamus. Alt indiciu, mai realist, este acela că proiectul geopolitic al „coridorului levantin” a fost iniţiat în cea de a doua jumătate a secolului XX de un general din Orientul Mijlociu.

 95. 104 contele februarie 9, 2010 la 9:21 am

  ” Preşedintele de onoare al PSD i-a reproşat lui Geoană că vrea să scindeze partidul prin impunerea votului pe echipe la Congres ”

  Rămâne cum am zis eu . Domnul Geoană nu are curajul de a candida singur , drept urmare foloseşte traficul de influenţă . Prin acest mod simplu , oamenii de calitate din partid care nu au ales tabăra câştigătoare vor deveni activişti de ” second hand ” .

 96. 105 santinela februarie 9, 2010 la 9:22 am

  Aya este corect ce spui dar tare imi este teama ca oamenii din umbra”tace si face”. In mod normal Nastase nu poate avea probleme cu unul ca Geoana.

 97. 106 calin1 februarie 9, 2010 la 9:24 am

  Daca iese Geoana din nou sef al PSD, nu stiu cati mai voteaza PSD-ul. Eu unul nu. Am votat Geoana la alegeri nu pentru ca mi-a placut ci pentru ca am crezut in echipa PSD. Acuma nu mai cred in echipa unui asemenea lider. Geoana e ,vorba lui Basescu. A ajuns Vanghelie mai ca el. Dati-l jos pe Geoana!

 98. 107 Neagu George februarie 9, 2010 la 9:48 am

  @ AYA: Mi-ai rastalmacit textul postat. Nu eu promovez ura dintre diversele categorii socio-profesionale sau de varsta. Mai degraba dv. prin cele scrise. Sa stiti ca istoria acestei tari si acestui popor nu a inceput in 1989, iar poporul care nu isi asuma trecutul, cu bune si cu rele, preluand ce a fost bun, acela nu are nici viitor. Din 1990 incoace, ni se tot spune ca noi cei ce am trait si muncit in perioada comunista, trebuie sa fim exclusi din viata activa, eventual sa fim trimisi, jos, ca in vremea lui Mao sau, dupa cum spunea public Coposu si R. Campeanu, sa fim judecati si condamnati. Foarte multi lideri politici din partide de dreapta sidemnitari, fosti comunisti si securisti de frunte, sunt azi in functii inalte si se lauda cat au suferit ei. Ei sunt acum mari anticomunisti. Dupa revolutie s-a dezlantuit o adevarata campanie de denigrare si de negare a celor mai in varsta. Noua nu ne-a ramas decat sa mergem cu capul plecat si sa ne multumim cu pensii cat mai mici. Eu, sincer, am sperat ca in dec 89′ a fost o revolutie, deci ca vom merge inainte, iar nu inapoi. Acum e democratie in Romania? Acum tara e mai bogata si noi o ducem mai bine? Eu incerc sa intarat pe salariati contra pensionarilor si a tuturor impotriva tuturor? Nu vedeti cata mocirla e in viata politica, cata minciuna, cat furt, cata tradare, cati se imbogatesc fara merite in timp ce majoritatea au ajuns SUB limita de supravietuire, cata incultura si cum creste analfabetismul ? Toate sperantele mi le-am pus in PSD, in I.Iliescu si in A. Nastase. Ma tem insa ca tradarea a devenit predominanta. In incheiere, eu am vrut sa propun incetarea luptei dintre romani, sa ne asumam trecutul, nu sa consideram ca intre 1947 si 1989 in tara se faceau doar inchisori si spanzuratori. Daca Ceausescu a fost impuscat pentru distrugerea economiei si uciderea a 65000 oameni, acum cand nu mai avem economie si mor oameni de ger de lipsa de medicamente si hrana etc, cine trebuie impuscat? Hai sa ne unim SA REFACEM TARA SI UNITATEA POPORULUI ROMAN ! Si eu speram ca va fi ales dl. AN in fruntea PSD, dar , dupa cate vad ca se intampla, ce de manevre NESTATUTARE fac M. geoana, Nita, Nica si multi alti, imi dau seama ca vor fi alesi TOCMAI TRADATORII !

 99. 108 Neagu George februarie 9, 2010 la 10:04 am

  @ AYA: Cred ca iti permiti cam mult anatemizand pe mai toti de pe acest blog. Folosesti expresii jignitoare inacceptabile. M-ai facut si pe mine, indirect, criminal, precum Boc. Ai dat riposte, chiar jignitoare multora de aici. Te sfatuiesc sa fii mai calma, mai retinuta si saacceti si parerile altora, mai ales daca sunt civilizat expuse. Iti doresc succes.

 100. 109 Ghita Bizonu' februarie 9, 2010 la 10:13 am

  Scutul ala .. se pare ca noi suntem singurii care nu au cerut nimic ( de ex niste avioane de lupta . Sau macar ridicarea vizelor). Scutul ala ne face insa tinta proritara ….si sa lasam la o parte bancurile cu rachetele iraniene. Desi mai reale decat bomba nucleara a lu Sadam se inscriu in aceiasi categorie. Iranul are alte prioritati decat Romania ! Ma tog poate acum ne va baga in seama .. in sens negativ !!
  Si americanii au in primul rand interese. Daca si le pot satisface pe gratis cu atat mai bine ptr ei !!

 101. 110 Revizorul tehnic februarie 9, 2010 la 10:14 am

  Frontul Plugarilor

  Plugul de zăpadă în discuţie este o structură din lemn de formă triunghiulară acţionat prin împingere, la care două laturi acţionează ca veritabile brăzdare asupra omătului depus , simultan pe ambele părţi sau numai pe o parte, în funcţie de soluţia favorabilă.
  Pentru ninsorile abundente şi îndelugate, regula de aur a acestui sistem de deszăpezire o constituie patrularea plugului de zăpadă cu o frecvenţă adaptată, astfel ca stratul depus să nu depăşească înălţimea de 10 cm.
  Soluţia este indicată pe străzile laterale, unde pe bază de grafic, echipe de pensionari cu aderenţă la sol vor împinge funiile legate la plug, după modelul Băsescu-Boc, de acum generalizat în toate activităţile sociale. Pentru realizarea apăsării optime a plugului se pot folosi, pe bază de consimţămât impus, fete care au păcătuit în perioada portocalie, aşezate în ţepele (vârfurle) triunghiului de bază.

  Notă : După topirea zăpezii, structura se poate folosi şi ca targă trasă pe uscat la dispoziţia milionului de şomeri, dar numai pe baza ordonanţei de urgenţă a domnului Boc.

 102. 111 prometeu2009 februarie 9, 2010 la 10:19 am

  DIN COPILARIA LUI TRAIAN BASESCU

 103. 112 abbilbal februarie 9, 2010 la 10:26 am

  Domnule Năstase, Bună ziua !
  Bună ziua pentru Dumneavoastră, bună ziua pentru PSD. Încet dar sigur se apropie ziua sorocului. De acum încep marile frământări şi nu vă va fi uşor. De acum se vede cine este pentru PSD şi cine pentru interese proprii. De acum se cunosc adevăraţii lideri, care se bat pentru o cauză comună.

  Sunt fel şi fel de speculaţii privin norma de reprezentare la Congres. Mulţi lideri sunt preocupaţi de a profita cât mai bine de pe urma reprezentării. Eu consider că unicul criteriu care stă la baza normei de reprezentare este numărul membrilor din organizaţiile judeţene, indiferent de rezultatele obţinute la diverse alegeri, unde mitivele sunt multe şi nu este cazul să fie analizate acum. Prin acest fel se va acorda încredere egală tuturor raganizaţiilor PSD şi oamenii vor aprecia acest lucur şi cei care pun umărul la redresarea PSD sunt oamenii nu liderii.

 104. 113 abbilbal februarie 9, 2010 la 10:36 am

  PS.

  Pentru stabilirea normei de reprezentare să fie respectat strict criteriul matemamtic: raportul dintre numărul membrilor PSD din ţaraă şi numărul celor care participă la Congres, raport care să fie aplicat fiecărei organizaţii judeţene. Liderii care nu se regăsesc în acest raport să participe ca invitaţi.

 105. 114 prometeu2009 februarie 9, 2010 la 10:38 am

  ARTA AFACERILOR LA ROMANI
  DIN COPILARIA LUI TRAIAN BASESCU

 106. 115 Argusdre februarie 9, 2010 la 10:53 am

  D-le Nastase,
  Va atrag atentia sa deschideti bine ochii si sa nu aveti incredere in nimeni.Nu-l luati pe Geoana ca om de buna credinta pentru ca nu este.Cineva trimis ca ambasador in USA de Iliescu, care-l felicita apoi pe Constantinescu ca a scapat de comunisti (asta dupa infrangerea lui Iliescu in alegerile prezidentiale), cineva ajuns in fruntea PSD prin uneltirile „grupului de la Cluj” (deci in mod necinstit), cineva care a refuzat alianta corecta cu PNL-ul in favoarea aliantei contra firii, paguboasa la guvernare cu PDL-ul (la care cica a lucrat de doi ani de zile), cineva care face gafe peste gafe, inclusiv vizita inexplicabila la S.O.Vantu, nu poate si nu va fi corect, cinstit si loial niciodata…Intotdeauna va unelti si va lucra „pe sub tejghea”..Deci OCS ! (ochii cat sarmaua).

 107. 117 Luca februarie 9, 2010 la 11:54 am

  Domnule Nastase am incredere in dumneavoastra si sunt sigur ca acest congres va fi o dovada de democratie din care cel mai bun sa castige.Sunt sigur ca veti reusi sa treceti cu bine de congres si imi doresc ca imediat dupa acesta sa veniti si cu solutii pentru tara.Imi doresc sa veniti cu o alternativa la acest guvern Boc -Poc, alternativa in care sa se regaseasca fiecare cetatean al acestei tari.
  Cu Geoana am ajuns ca sa tacem, sau doar sa sosotim despre problemele publice care sunt la ora actuala.Acest lucru a fost insuficient pentru a ne pozitiona ca principalul partid de opozitie dupa pierderea alegerilor.
  Am ajuns sa uitam de problemele publice cu care ne confruntam, si avem:
  *Someri, am ajuns la uimitorul record de 1.000 de oameni trimisi in somaj zilnic, multi dintre cei disponibilizati fiind si cei care intretineau familia.Oare sa ne mai miram daca va creste rata infractionalitatii?NU.
  *Saraci, sunt 20% dintre cetatenii Romaniei.Cei care sunt angajati se bucura de salariul minim pe economie(iar la noi daca salariul e minim inceamna ca sigur e minim).
  *Batrani, nu se mai pune in discutie nevoiile lor in rapot cu pensia pe care o au.Posibilitatiile lor sunt foarte reduse, iar prezenta lor in spatiul public a incetat sa o mai simtim.
  *Neincrederea in institutii; inclusiv acele mesaje violente cu care a iesit presedintele in campania electorala cu privire la reducerea numarului de parlamentari a fost perceputa de populatie ca o solutie salvatoare.Schimbam in continu sefi de deconcentrate, schimbam oameni competenti pe un principiu foarte prostesc, acela ca schimbam in continu oameni poate reusim sa nimerim salvatorii…ar fi culmea.
  *Problema prostitutiei nu se mai discuta, problema traficului de fiinte umane iarasi nu o mai discutam, lucruri care de multe ori ne-au pus eticheta de tara nedezvoltata.De asemenea ar trebui sa punem problema violentei in familie, ultimele statistici sunt ingrijoratoare.Ar trebui sa se studieze mai mult acest fenomen si sa venim cu solutii pentru al combate.La fel si cu alcoolismul,
  *Copii, vedem statistici cu copii care ajung sa treaca prin anumite stari, incepand de la depresie si continuand cu fuga de acasa.De ce acesti tineri nu au alternative la ceea ce fac, de ce nu au o alternativa la calculator?Chiar nu-i putem auntrena in activitati publice?Ar trebui sa reconturam nevoiile lor…
  *Serviciile medicale, mai ales cele din mediul rural sunt o problema pentru noi.Nu am reusit nici pana acum sa creea in fiecare comuna cate un dispensar la care sa fie in permanenta acces.Este evidennt ca acestea lipsesc cu desavarsire chiar daca mereu platim asigurari sociale, asigurari de sanatate si multe alte asigurari.
  Domnule Nastase avem incredere in dumneavoastra ca veti reusi sa veniti cu o alternativa buna la aceasta guvernare, si sa pozitionati partidul ca principalul partid de opozitie, ca mai tarziu sa si demonstram ca putem conduce tara asa cum ar trebui sa fie condusa!
  V

 108. 118 ion adrian februarie 9, 2010 la 12:07 pm

  Da dlor, Iliescu nu e patronul nimanui ca el nu a oferit stafeta nimanui modest fiind dar altii s-au inghesiut s-o ia .
  Restul nu merita comentat, ptr ca vorbeste ura viscerala a impotentului intelectual si a ratatului politic

 109. 119 ion adrian februarie 9, 2010 la 12:29 pm

  Nota:
  Nu mai replic rautatilor , prostiei sau ticalosiei dar cand mi se deformeza cu buna stiinta spuse teoretice importante trebue sa fac precizarile ce se cuvin.

  Asada sunt citat si interpretat denaturat:

  Eu nu am spus ca a treia cale » este sinonima cu “capitalismul evoluat, democratic”! cum se sugereaza ci cu totul altceva adica:

  Si sa fie clar, ca intemeietor al Ordinullui cavaleresc al Caii a treia, afirm ca nu dinspre marxism pleaca acesta, ci dinspre oranduirea cea mai aproape in mot concret de ce propune lumii aceasta cale, si care asa cum au spus-o multi este cea mai buna cunoscuta pana acum de omenire , capitalismul evoluat, democratic, din tarile desvoltate ale lumii.

  ASADAR spun dinspre ce se pleaca cea de a treia cale si nu ce este ea.

  PS. Va rog,prefer sa nu comentati daca nu intelegeti si oricum nu deformati spusele mele.

 110. 120 blogideologic februarie 9, 2010 la 12:30 pm

  Adrian Marino despre Andrei Pleşu : „Acest moralist cu lipsă la cântar […].”

 111. 121 ion adrian februarie 9, 2010 la 12:35 pm

  @A Nastase si PSD,

  Absolut de acord cu dl Miron Mitrea .

  Este o porcarie, o magarie patenta sa legi numarul de delegati la un Congres al PSD, de nr de sustinatori liberali care au sprijinit PSD la alegerile prezidentiale in turul 2.
  Nu e suficient ce face dl Mitra si sper sa faca o actiune mult mai ampla si dvs sa-l sprijiniti chiar daca sunteti cocurenti , trebuie facutao actiune de mediatizare cat mai sustinuta si publica.
  Eu oricum scriu opinia mea si la Mitrea blog la Pascu blog, la Cristi Diaconescu blog.

  Poate ca sunteti mirat de ce ma ocup nefiind social -democrat, de soarta acestui partid.
  Mai repet ce an mai spus:
  Este simplu, un stramos direct pe linie materna a fost unul din cei care a infiintat in sec 19 acest partid(ca orientare si revendicarea dvs de azi) alaturi de Nadejde, Gherea etc

 112. 122 Av. Uzuna februarie 9, 2010 la 12:45 pm

  Felicitari, domnului Adrian Severin!

  Pentru alegerea dansului ca raportor al Parlamentului European cu privire la Rusia (tinand cont de faptul ca „Acordul de Parteneriat şi Cooperare UE-Rusia” este un dosar de politică externă deosebit de important al PE).

 113. 123 blogideologic februarie 9, 2010 la 1:24 pm

  Reacţia lui Mircea Dinescu la volumul de memorii al lui Adrian Marino: „Există la CNSAS documente care dovedesc faptul că Adrian Marino a fost informator în Direcţia a III-a.”

 114. 124 CIRSTEA FLORIN februarie 9, 2010 la 1:27 pm

  TIMISOARA TE VREA IN CAPU` PSD.

 115. 125 contele februarie 9, 2010 la 1:48 pm

  blogideologic

  Dacă n-ar fi existat volumul de memorii al lui Adrian Marino ar fi trebuit inventat . Se potriveşte de minune cu frustările tale .
  P.S. Şefu’ mi-a zis să continui supravegherea , asta e , îmi pare rău …

 116. 126 Ioan februarie 9, 2010 la 3:49 pm

  Din presa de la Bucuresti aflam ca dl M Isarescu, guvernatorul BNR, nu tine neaparat sa imbranceasca bancile comerciale pentru a relua procesul de creditare ”pe alte baze decat cele sanatoase si prudente”; atitudine de buna purtare, de eleganta proprie guvernatorului viticultor. Mai aflam din aceiasi sursa ca raportul bancii centrale referitor la nivelul inflatiei pe anul 2010 asaza acest indicator sub semnul incertitudinii. Aprecierea ce a iscat controverse, a generat intrebari; unele de genul „dar ce nu stie dsa” sau, „din 2010 nivelul inflatiei va genera si alocatii bugetare”. Cea din urma nefiind totusi intrebare, creaza fiori reci pe sira spinarii unor oameni cu munci de raspundere din MF. Altii, cu aceiasi greutate si din aceiasi locatie, dar mai optimisti, sunt gata sa bage mana in foc ca pensia din sistemul public, nu va fi decuplata de salariul mediu pe economie. Nimic nu spune insa dl M Isarescu publicului despre datoria publica: valoare totala, destinatie, valoare rata scadenta, plasament ultima rata de plata etc. Ce mai, subiect tabu. Dar, intre toate aceste necunoscute, exista insa si o mare certitudine: Nu avem partide de opozitie. Nu exista opozitie parlamentara. „Bun prilej de vorbe si de ipoteze”

  PS

  Manuela, abia acum mi-a cazut fisa. Daca este posibil, pana la congres dati va rog tuturor Ioanilor din Timis cale libera; numai cu vesti bune sa vina. Cu bine.

 117. 127 George Ban februarie 9, 2010 la 3:49 pm

  Felicitari Augustin! Mosul Nastase (adrian) Iliescu (ion) nu s-a mai putut abtine (prostata, deh!) si a raspuns. Omul (?) este indignat ca i „se deformeza cu buna stiinta spuse teoretice importante” (!!!!) Acest semi-analfabet se crede vreun Marx-Engels-Lenin-Stalin… Acestia i-au fost idolii de tinerete, la portretele lor se inchina… Din operele lor facea conspecte pentru invatamantul politic… Evident, nu trebuie sa-i condamnam pe cei care au facut asta. Numai ca unii dintre ei sunt atat de nesimtiti incat cred ca daca acum molfaie „anti-comunism”, devin dintr-odata capitalisti pur-sange. Mosulica, viata nu e chiar atat de simpla!

 118. 128 Ioan februarie 9, 2010 la 4:00 pm

  Il preferam pe A Severin comisar european pe probleme de politica generala; mai util tarii noastre si decat alti trei comisari europeni pentru agricultura. Agricultura noastra nu sta in deciziile CE, ci in cele din Piata Victoriei; cu alti locatari insa.

 119. 129 Cârcotaşu februarie 9, 2010 la 4:07 pm

  @ Contele
  Continuează. N-ai de ce să-ţi pară rău.

 120. 130 ion adrian februarie 9, 2010 la 4:40 pm

  Manuela,

  🙂 🙂 🙂

  ion adrian spune:

  februarie 8, 2010 la 8:16 pm
  Manuela,
  Sunt mai bun ca AN nu-i asa?

  Mi-ai facut-o! 🙂 🙂 🙂

 121. 131 Mari februarie 9, 2010 la 4:58 pm

  Dl. Carcotas,

  Citind mesajul contelui, inteleg ca seful sunteti dumneavoastra, adica acest lucru se poate „de duce”!

 122. 132 Augustin februarie 9, 2010 la 5:18 pm

  @ George Ban
  Domnule, fara nicio exagerare sau intentie de a peria, este o observatie SCLIPITOARE! Asta nu mi-ar fi dat prin cap 1000 de ani: ca sarmanul Ion Adrian se viseaza o sinteza a celor doua personalitati exceptionale ale politicii romanesti ION ILIESCU SI ADRIAN NASTASE. Si, evident, frustrarile si efluviile de fiere venind dinspre decrepitul „intemeietor” provin din perceptia, ce-l loveste uneori, ca nu va ajunge nicicind demn de a le face MACAR pantofii. Din pacate, cum spuneam, n-avem incotro! Asa-i „la democratie”: trebuie sa-i suportam si pe-astia. Deci, rabdare, domnul meu. Si, daca se poate, fara (prea mult) tutun!

 123. 133 Cârcotaşu februarie 9, 2010 la 5:42 pm

  @ Mari,
  Umorul e un dar. Ţi-a fost dat sau ai lipsit de-acasă. E clar că aţi fost plecat.

 124. 134 Argusdre februarie 9, 2010 la 5:59 pm

  Ion Adrian,
  Dupa ce ca esti pajul credincios al renumitei ministrese blonde a „Turismului prin gropi, garle si monahal”, protejata fara conditii a chelului fara suvita, dupa ce ca esti campionul oportunistilor deoarece ai fost comunist, ai fost PNL-ist iar acum esti PDL-ist, mai ai inca obrazul destul de ingrosat incat apari mereu pe aici crezandu-te buricul pamantului, motul de pe movilita, Arhimede ori Napoleon.pune mana repede pe dictionar si vezi ce-i aia decenta !
  PS
  Deoarece te cunosc ca un serv supus al blondei care giuca „zarzarica zarzarea” parandu-i-se ca sta inseamna turism, mergi mai bine si sfatuieste-o cum sa se echipeze la o viitoare inaugurare de derdelusuri…

 125. 135 Agatha februarie 9, 2010 la 7:57 pm

  Domnule Adrian Nastase, va rooog eu mult sa nu castigati sefia PSD, ca atunci s-ar putea ca PSD sa vina la guvernae. Si eu nu vreau, si multi ca mine nu vor, pentru ca noi d-le Nastase nu putem respira fara Traian Basescu si fara Elena Udrea, televiziunile si ziarele ar da faliment fara ei, la coada la plata impozitelor, pensionarii ar trebui sa taca si s-ar duce de rapa socializarea etc. etc. etc. Nu va dati seama ca Romania fara ei nu are nici o sansa? Ei doi sunt ca Adam si Eva, au creat Romania. Asa ca va rog frumos, domnule Adrina Nastase, nu castigati sefia PSD!

 126. 136 nic februarie 9, 2010 la 8:13 pm

  @Aya
  Poate ca ar trebui sa incerce sa explice, si chiar mai mult sa actioneze spre deschidere catre presa, altfel o sa mai aiba de tras….

 127. 137 Ioan februarie 9, 2010 la 8:16 pm

  Golan, – om fara ocupatie, care bate toata ziua drumurile fara sa faca nimic util, etc. Util, – folositor, necesar, trebuincios, trebuitor, trebnic, bine venit, etc. Asa defineste Dex-ul sensul cele doua cuvinte in care, prin incercarea mea repetata de a le suprapune peste cartea de vizita a unei persoane publice, l-am recunoscut usor pe E Boc, premierul de azi al Republicii Romania; aflata de catva timp intr-un avansat proces de desmembrare, ilustrat de modul lamentabil in care esuiaza unul cate unul toate proiectele, toate programele pe care incearca sa le pune in opera acest ins, incepand de la cele preconizate sa contribuie la diminuarea efectelor catastrofale ale crizei economice, continuand cu cele ce vizeaza cheltuielile salariale ale personaulului din sectorul public, veniturile din pensii ale unor categorii socio-profesionale privilegiate, calculate pe baza unor legi neconstitutionale, ce ignora principiul contributivitatii, singurul in masura sa defineasca nivelul echitabil al venitului din pensie, esuarea lamentabila a tuturor masurilor de echilibrare a necesarului de personal existent in anumite compartimente guvernamentale si agentii ale statului cu necesarul rezultat din standardele de cost, (daca nu cumva si din sistemul lui CM Dragan au luat numai numele) evitarea cu premeditare a corelarii salariilor din diferite institutii publice cu nivelele maxime ale salariilor conducatorilor principalelor institutii ale statului cu ignorarea grosolana a corelatiei de nivel national dintre necesar si posibil, promovarea unor solutii neviabile, perdante in fata unor instante judecatoresti, care au generat cheltuieli salariale sporite pentru plata a doua sau chiar trei persoane pentru un post, (situatie unica in analele acelor institutii) si desigur promovarea unui mod lamentabil de comunicare cu cetatenii romani de orice nationalitate (nu numai cu romanii) prin statii tv marginale, si nu in ultimul rand prin promovarea acelorasi solutii aberante ce pot fi rapuse usor de orice instanta de judecata; iata prezentate aici numai cateva cazuri dintr-o cazuistica mult mai numeroasa ce obliga la reflectie, de ce nu si la o apreciere de ordin general a starii de sanatate ce trimite neindoielnic la un diagnostic, agravat si de circumstanta oferita de implicatiile multiple ale pozitiei sale de sef al executivului, sub rezerva frecvent invocata in mass-media ca prezenta insului la acest nivel nu este altceva decat un accident de parcurs care trebuie scos urgent in afara „carosabilului” ciuruit in cca cinci ani de trei mari neaveniti: dintre care el ales de patru ori, cel de al doilea de doua ori si cel ramas, slava Domnului, numai o singura data, desi pentru meritul sau de coautor al haosului generalizat de azi merita o bonificatie, ca doar la noi minciuna, hotia si escrocheria se rasplateste gras; ati vazut, chiar cu un mandat de cinci ani.

  PS

  Caci, spun in gura mare unii, „cel de al doilea mandat al Realesu’-lui de la scut se trage”, si realizarea lui la pas de la niscaiva zeci de F14, adaug eu; ca referendumul este pentru prosti, pentru unicameral (vezi putin mai sus scriere instalator)

  PPS

  Promovarea legii pensiilor, in actuala configuratie, este o mare nelegiuire, ce se va destrama la o prima miscare a robei. Este o golaneala promovata de golani ajunsi politicieni. Aseara, pentru prima oara mi-a fost mila de Cezar Preda.

 128. 138 instalatorul februarie 9, 2010 la 8:41 pm

  theodora0303 : va multumesc.

 129. 139 ion adrian februarie 9, 2010 la 8:58 pm

  Da, aseara Cezar Preda nefiind un specialist in legea pensiilor, putea sa te faca sa-l compatimesti. Dar tot aseara Mariana Campean, stiind adevarul, mintind cu nerusinare profitand de amatorismul celorlalti inclusiv al lui Ponta care nici el nu avea habar, dar ii tinea isonul in minciuna, aseara deci dna Mariana C. a n-a oara, mi-a inspirat sila.

 130. 140 theodora0303 februarie 9, 2010 la 10:54 pm

  @instalatorul
  Oricand, cu placere! 🙂

 131. 141 Sibilla februarie 9, 2010 la 11:49 pm

  @Augustin,
  Doar nu-l luaţi în seamă pe neicuşorul * ion adrian *care , cică , ba * consiliază * pe M Mitrea, ba cică pe AN, ba… ce să vezi… are şi-o iegzbligaţie… moamăăăă :

  * Poate ca suntei mirat de ce ma ocup nefiind social -democrat, de soarta acestui partid.
  Simplu un stramos direct pe linie materna a fost unul din cei care a infiintat in sec 19 acest partid… *

  Nea Augustine apăi io strămoş derect, tăt pe linie maternă, al cuiva anume, specialist la NASA, pe f bune, zic şi zău că-i seriosno : tiri Volo-Volodea, tiri * ion adrian *, tot o scamă şi-o făcătură… nefericită, ce să teleportezi de pe * aripele * ăstora, dincolo de stele, că-s sărmani guşteri, n-au ştiinţă decât a luneca şi-a se-mpăuna cu aista, nefericiţii…
  Adicătelea se trezesc ti miri ce canalii să denigreze pe D-l Preşedinte Ion Iliescu… Volo, ion adrian… lăutarii Cotroceniului, ntz, ntz, ntz… şi nisîmţâţi , ţărani, derbedei, etc etc… adicătelea, ăştilalţi ce ne znam ce znaieş ei… ciuti, znaş Nea Augustine ?
  De tot râsul disperarea lor : ceva nu le mere, AN nu se lasă… * consiliat * :)))
  D-aia-mi place AN, că nu e previzibil unora ca ei, printre altele multe pt care-l susţin şi stimez, nah !
  respecte,
  Sibilla

 132. 142 Aya februarie 10, 2010 la 12:20 am

  @

  Neagu George

  CERE SCUZE TINERILOR PENTRU JIGNIRILE ADUSE!

  Te-am invitat sa iti ceri scuze tinerilor pentru incalificabilele jigniri pe care le-ai adus. Nu le observ.

  Am convingerea ca nu am gresit dandu-ti ideea cu reunirii voastre, a tuturor nostalgicilor totalitari, sub acel stindard pe fond negru, cu secera si ciocanul in mijloc, avand in culturi portretele lui Stalin, Hitler, Marx si Carl Schmitt (pentru a arata ca sunteti receptivi si la „ganditorii” moderni de sorginte totalitara). In loc sa ma premiezi pentru sugestie, te rastesti la mine. Unde te crezi?

  In rest, iti dedic o parafraza dupa textul tau:
  Cred ca iti permiti cam mult anatemizand tinerii de pe acest blog.
  Folosesti expresii jignitoare inacceptabile.
  I-ai facut pe toti, indirect, hoti si iresponsabili. Ai adresat cuvinte jignitoare multora de aici.
  Te invit sa prezinti imediat scuze tinerilor!

 133. 143 Aya februarie 10, 2010 la 12:22 am

  @

  Av. Uzuna

  Adaug felicitarile mele pentru Adrian Severin!

 134. 144 Aya februarie 10, 2010 la 2:59 am

  @

  Mihnea Georgescu

  BASTONADA PARAPSIHOLOGICA SI PARLIREA CU FLACARA MOV- SPECIFUL „FORTELOR CONSPIRATIONISTE DIN UMBRA” ANTI-PROSTANACUL

  Mihnea, crezi ca a fost un moment de luciditate cel in care ai scris ca Prostanacul (zis si Geoana) este (citez din postarea ta) „victima unei imense conspiraţii regizată din umbră” ci ca AN „este omul lui Basescu”?
  Orice om de bun simt iti va spune ca astfel de afirmatii nu sunt asociabile clipelor de luciditate.

  Despre a doua afirmatie a ta (anume ca ANul ar fi omul lui Basescu) nu are sens sa discut, intrucat este atat de aberanta incat ar face sa rada si curcile.

  Legat de prima afirmatie- anume ca Prostanacul ar fi „victima unei imense conspiratii regizate din umbra” pot spune ca merita sa fie preluata si dezvoltata ca subiect de comedie. Iti garantez ca ar avea mare succes.

  Deci, Prostanacul este victima unei imense conspiratii regizate din umbra, de aceea a pierdut pe mana lui (mana ghidata regizoral, din umbra- cum altfel!?) alegerile prezidentiale si de aceea va pierde si presedintia PSD.

  Sa vedem in ce ar putea consta acea imensa conspiratie din umbra anti- Prostanacul.

  1. In 2001 fortele conspirationiste din umbra banuiau- iar in 2002 deja stiau- ca in februarie 2010 Prostanacul urmeaza sa se confrunte cu Adrian Nastase pentru presedintia PSD. Pentru a-l face pe Prostanacul sa piarda presedintia PSD in 2010, conspiratorii l-au „descantat” pe Prostanacul sa fie inca de pe atunci in relatii cu mafia lui Sorin Ovidiu Vantu.

  Conform Adresei 63354/23.09.2002 a Ministerului de Interne, autoritatile romane stiau ca Nicolae Popa (locotenentul lui SOV, care fugise din Romania inca din 2000- fiind judecat in lipsa si condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare de Tribunalul Bucuresti; acesta a fost urmarit intai intern apoi international) se afla la Jakarta si ca acestui i-a fost prelungita valabilitatea pasaportului pana la 16.07.2004, de catre ambasada Romaniei din Indonezia (valabilitatea pasaportului fusese prelungita la misiunea romana din Jakarta in 2001, casnd Prostanacul era ministru de Externe, iar Popa era urmarit inca din 2000; orice prelungire a valabilitatii unui pasaport se face in urma transmiterii datelor solicitantului in Romaniei si verificarii sale; Popa se afla si in evidentele MAE ca fiind urmarit; date ulterioare aveau sa scoata la iveala relatia lui Geoana cu Vantu inca din acea perioada, ceea ce explica pe deplin „generozitatea” sefului MAE din epoca fata de un individ urmarit de politie, faptul ca i-a fost prelungita valabilitatea pasaportului astfel incat acesta sa se poata ascunde la Jakarta si faptul ca, ulterior, MAE nu a transmis ca stie unde se afla urmaritul Popa, desi ar fi fost obligat sa procedeze astfel).

  Prostanacul (zis si Mircea Geoana) este direct responsabil de acoperirea lui Popa la Jakarta intrucat , incepand cu 01.07.2002, prin Hotararea de Guvern nr. 648 din 20/06/2002 publicata în Monitorul Oficial, Partea I nr. 468 din 01/07/2002 ministrul de Externe raspunde personal în justiţie pentru activitatea MAE.”
  Potrivit art. 4. Aliniatul (1) din această Hotarare, „ministrul afacerilor Externe conduce intreaga activitate a M.A.E. si il reprezinta in raporturile cu celelalte autoritati publice, cu persoanele juridice si fizice din tara si din strainatate, precum si in justitie”.

  2. Fortele conspirationiste l-au atras pe Prostanacul in continuare, vrajindu-l sa aiba relatii cu mafiotul Sorin Ovidiu Vantu chiar si dupa acesta avea o condamnare definitiva, contribuise la prabusirea unor banci si a FNI- in urma caderii Fondului fiind pagubiti sute de mii de romani (pentru a nu mai discuta de implicarea sa in criminalitatea transfrontaliera).
  Prostanacul mergea cu mare placere sa se „relaxeze” pe proprietatea din Delta a lui SOV (pentru a da numai un exemplu stiut de toata lumea).
  Relatiile stranse aveau sa fie confirmate public atat de Prostanacul cat si de mafiotul Sorin Ovidiu Vantu.

  3. Fortele conspirationiste, vazand ca se apropie anul 2010 (cu al lui februarie, cand trebuia sa aiba loc confruntarea Prostanacului cu Adrian Nastase pentru presedintia PSD, precinizata inca din 2001, dupa cum am aratat) au facut astfel incat Prostanacul, ajuns presedinte al Senatului (al doilea om din stat) sa stranga relatiile cu capul mafia Sorin Ovidiu Vantu. Aceleasi forte, folosindu-se, bineinteles, de vraji, l-au determinat pe Prostanacul sa considere ca este firesc ca un demnitar de un astfel de rang sa aiba relatii stranse cu mafia- fortele conspirationsite determinandu-l pe Prostanacul sa creada ca, dintotdeauna, mafiotii au avut numai si numai relatii dezinteresate cu demnitarii, respectivele relatii fiind cu atat mai dezinteresate cu cat rangul demnitarului si functia detinute in stat sunt mai inalte.

  3. Pe de alta parte, intrucat Prostanacul devenise in 2005 presedinte al PSD, fortele conspirationiste l-au determinat si invatat sa conduca partidul astfel incat sa piarda, pe linie, alegerile, timp de cinci ani.
  Fortele conspirationsite l-au vrajit pe Prostanacul ca acesta sa puna pe linie moarta indivizii valorosi din partid si sa promoveze reziduuri umane precum „care-este-almanahe-asfalte” (zis si Marian Vanghelie) care, la randul lor, sa promoveze semianalfabeti si oportunisti, ca ei.
  Aceleasi forte conspirationiste din umbra, transformate in „voci parapsiho” au intrat direct in gandurile Prostanacului iar acesta, crezand ca sunt gandurile sale, a procedat astfel incat, in urma genialei sale conceptii politice, PSD sa piarda pozitia de partid de prima linie si sa ajunga un partid de mana a doua, pe cale de a se transforma intr-un partid „din gramada de partide romanesti”.

  4. In decembrie 2008, inarmate cu maciuci parapsihologice, fortele conspirationiste din umbra l-au lovit pe Prostanacul drept in intelepciunea politica lipsa si asa s-a facut ca acesta s-a incardasit cu criminalul Boc, tarand PSD in sinistra aventura de a guverna impreuna cu PD-L.
  Pe perioada guvernarii, Prostanacul si Boc se duceau zilnic la Cotroceni si se luau la intrecere care pupa primul bombeul lui Basescu si nu plecau de acolo pana nu luau cate un sut marinaresc in posterior. Bineinteles, tot fortele conspirationsite din umbra l-au „parapsihologizat” pe Prostanacul ca sa se faca presh in fata lui Basescu si sa se gudure slugarnic cand primea neaoshisme marinaresti direct in obrazul si in urechile prostanacesti.

  5. In decembrie 2009, Prostanacul, ars pe creier cu flacara mov si „maciucit parapsihologic” de fortele conspirationiste din umbra, a batjocorit imensa coalitie politica si mediatica, fara precedent, care il sustinea pentru a deveni presedinte al Romaniei si a vandut increderea tuturor ducandu-se, noaptea, sa il viziteze pe mafiotul Vantu, dupa ce acesta ii daduse un telefon, chemandu-l (prieteneste si dezinteresant, desigur) la ordine.
  Prostanacul a alergat intr-un suflet la chemarea mafiotului Vantu dupa ce locotenetul acestuia, Popa, fusese arestat la Jakarta (Popa fiind cel caruia, desi condamnat si urmarit, ii fusese prelungit pasaportul pe cand Prostanacul era ministru de Externe si despre a carui sedere la Jakarta nu fusesera instiintate autoritatile, desi la MAE se stia unde este; desigur, e vorba de o „coincidenta”!).

  6. Prostnacul isi da seama ca fusese alergat si lovit in creierii (oricum zob) cu maciucile parapsihologica si parlit cu flacara mov de fortele conspirationiste din umbra si se hotaraste sa spuna adevarul.
  Si asa s-a facut ca a aflat intreaga lume ca Prostanacul a pierdut alegerile intrucat a fost „atacat energetic” si aiurit cu „flacara violet”.
  Cu aceste geniale declaratii, Prostanacul a reusit sa aduca PSD in centrul atentiei opiniei publice mondiale, presa straina acordand spatii largi unor comentarii superironice legate de „maciucile parapsihologice” si de „flacarile mov” care fusesera napustite asupra Prostanacului (zis si Mircea Geoana)- presedintele Partidului Social Democrat din Romania- facandu-l pe acesta sa piarda cursa pentru functia suprema in stat.

  7. Am ajuns in februarie 2010- moment avut in vedere de fortele conspirationiste din umbra inca din 2001 (cand, dupa cum am aratat pe larg, incepusera sa il „lucreze parapsihologic” pe Prostanacul cu maciuci de gen si flacari mov).
  Acum, tot cu atacuri parapsihologice, bineinteles, fortele conspirationiste se pregatesc sa il faca pe Prostanacul sa piarda cursa pentru presedintia PSD, care urmeaza sa fie castigata de catre Adrian Nastase.

  Morala: in loc ca toti din PSD sa ii fie recunoscatori Prostanacului pentru momentul de glorie mondiala din decembrie 2009, cand destainuirile lui, legate de „bastonada parapsihologica” pe care a primit-o (motiv pentru care cica ar fi pierdut prezidentialele) au adus, in sfarsit, partidul, in topul interesului general, vor ca la Congresul din februaire 2010 sa il voteze pe Adrian Nastase ca presedinte al Partidului Social Democrat.

 135. 145 Aya februarie 10, 2010 la 3:04 am

  @

  Nic

  In general, este un exceptional comunicator.
  Atunci, a fost intr-un moment neinspirat.
  In mod sigur se va preocupa de remedierea lucrurilor.

 136. 146 Mihnea Georgescu februarie 10, 2010 la 8:43 am

  Stimată Aya,

  Magistrală Pledoarie! 🙂

 137. 147 Mari februarie 10, 2010 la 9:23 am

  Carcotasule,

  Dumneata ai dar doar cind e darul dumitale ,cind e darul altuia ori nu intelegi ca nu ai darul ori te faci ca nu intelegi conform aceluiasi dar.
  Dumneata chiar te-ai simtit vre-o clipa seful „nedescoperit”al contelui de ma ataci iresponsabil pe mine ?
  Eu am citat in gluma in continuarea mesajulu contelui , care amintea de un sef, trapontina pe care o oferea raspunsul dumitale.
  Eu inteleg ca o puneti de o miuta ,intr-un anume fief, dar nu va mai dati asa de daruiti precum credeti !

 138. 148 nic februarie 10, 2010 la 11:29 am

  🙂 Exceptional comunicator :). Aya cateodata devotamentul tau este chiar induiosator. Ce-i drept comunica excelent in scris. Dar vorbele….

 139. 149 Cârcotaşu februarie 10, 2010 la 4:16 pm

  Dom’le, umblă p-acilea un meticălos, iute săritor la beregăţi, aşa, ca să-l bage lumea-n seamă.
  Nici nu mai contează cum îl cheamă, e un nimiric. Ca cameleon (!), ia culori ce vor să imite nickuri respectabile.
  Poate la fraieri prinde.

 140. 150 Maximmouse februarie 11, 2010 la 2:07 am

  @Doru Coarna!

  Stimate domn, nu pot sa ma opresc sa va felicit!

  Ce i s-a intamplat rachetistului? O simpla intalnire de gradul 3? He,he, a retinut , in fine, ca lumea este atat de mica…:)

  Cu stima,

 141. 151 Maximmouse februarie 11, 2010 la 2:13 am

  @AAAAYAAA!

  Este cam dimineata, dar acuma am reusit sa citesc cate ceva pe blog.

  Postarile TALE sunt foarte importante pentru mine:

  – la chestia cu scutul ma tem ca totusi , inca, gandesti in sabloane…

  – si eu iubesc tinerii, mi-s dragi cum sunt ei ocosi si firoscosi, ma induioseaza, dar asta nu ma face sa ma arunc orbeste in apararea lor cand nu este cazul…lasa-i sa raspunda, au destula clantza…si vei fi mai bine lamurita…:)…Daca merita sau nu sa-i aperi…:)

  cu atentie, cam tardiv , cititorul tau , Maxi!:)

 142. 152 Maximmouse februarie 11, 2010 la 2:17 am

  @Mari,

  Te rog sa-mi explici, de unde vine automatismul asta verbal foarte la moda intre, nu zic, ca nu am nimic in mod special cu tine, …asa…: Sincer?…si incepi sa zici…etc.Adica ce-i aia sincer?Adica ce vorbiram pana acu era nesincer, SAU : as putea sa te mint , dar acuma sunt sincer…etc?!

  Am vazut intr-o postare a dumitale si chiar as vrea , daca se poate sa-mi explici, si poate, sa te lecuiesti de el…?Ce zici?

 143. 153 Maximmouse februarie 11, 2010 la 2:18 am

  @Draghy!

  ca de obicei, nu-ti gasesc defect…:)

 144. 154 Maximmouse februarie 11, 2010 la 2:21 am

  @Harabula!

  Te-ai dezapezit? chiar ma gandeam, este un moment propice pentru oarece sageti catre AN, si nici nu a trecut mult si te-am vazut…:)

 145. 155 Maximmouse februarie 11, 2010 la 2:27 am

  @Vasile!

  BAAAASILEEEE unde esti crestine, tu chiar ai vorbit serios?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: