Răspuns la o replică

Nu îmi propun să intru într-o dispută publică cu Klaus Iohannis. Nu am menționat, timp de zece ani, dezamăgirea mea în legătură cu conduita sa de la alegerile din 2004, dar mi se pare ciudat cum, întâmplător probabil, mulți dintre cei care, prin votul lor pentru Băsescu, în 2004, ajutându-l să obțină puterea, astăzi ne dau lecții de corectitudine politică.

Cazul Iohannis este și mai șocant pentru mine. Poate că unii dintre cei care fuseseră în opoziție în perioada 2001-2004 aveau motive să voteze pentru o schimbare. Vă rog însă să judecați singuri nivelul de cooperare dintre PSD și FDGR în anii 2000, obiectivele fixate în protocolul bilateral. Protocolul poate fi citi aici. Oricum, mi se pare nedemă afirmația sa, în sensul că „a fost forțat de social-democrați să semneze acel protocol”.

În ceea ce privește alegerile locale și parlamentare, era evident că FDGR va vota pentru proprii săi candidați. Colaborarea guvernamentală viza, în esență, avantejele urmărite de FDGR iar colaborarea parlamentară viza, până la urmă, legislația de interes pentru FDGR.

Și atunci care trebuia să fie interesul în contrapondere pentru PSD rezultând din protocol? Era fair play ca FDGR să-și realizeze interesele cu PSD în perioada ciclului electoral iar, la finalul său, să voteze cu candidatul Alianței? Nu intru în amănunte în legătură cu sprijinul acordat de guvern pentru ca Sibiul să fie declarat capitală culturală europenă. Ar trebui să vorbesc despre convorbirile cu premierul Luxemburgului – Jean-Claude Junker, despre rolul ambasadorului nostru în Luxemburg – Tudorel Postolache, despre hotărârile de guvern cu fondurile alocate pentru îmbunătățirea infrastructurii Sibiului. Cred însă că actualul președinte al Consiliului județean, Ion Cindrea, ar putea da mai multe detalii.

Oricum în memoria mea, Iohannis rămâne pe același plan cu Vadim. Amândoi și-au invitat alegătorii, în mod surprinzător pentru mine, să-l voteze pe Băsescu.

P.S.: În final, vreau să-i precizez primarului Iohannis că, în politică, chiar și printre gratii, nu se confruntă doar adevărul cu minciuna ci și caracterul cu lipsa de caracter.

 

77 Răspunsuri to “Răspuns la o replică”


  1. 1 Cornu martie 9, 2014 la 3:54 pm

    „… mi se pare ciudat cum, întâmplător probabil, mulți dintre cei care, prin votul lor pentru Băsescu, în 2004, ajutându-l să obțină puterea, astăzi ne dau lecții de corectitudine politică” aveti perfecta dreptate, toti cei care l-au ajutat pe Basescu sa ajunga presedinte sunt la fel de vinovati ca Basescu, ei au garantat pentru el si cand vine vorba de raspundere se fac ca nu-si mai amintesc, toti sustinatorii politici ai lui Basescu sunt niste oameni fara caracter de teapa lui Vadim. Astia mint cu o asa mare nerusinare si sunt atat de vicleni ca te miri cum de au atata tupeu si cum de-i rabda pamantul de nu-i inghite, sunt niste mizerii umane care polueaza spatiul public!

  2. 2 constantin martie 9, 2014 la 4:09 pm

    totusi va spun domnule, dar inainte sa criticati pe oricine, criticati-va pe domnia voastra , nu sunt un copilandru sa adorm la povestile spuse de orice membru al psd din 90 -2014′ dvs ati fost printre ce-i care au deumanizat aceasta tara , un popor cu foarte multe resurse naturale si nu numai, asa ca ar trebui sa va caracterizati trairile tumultoase si asterneti-le pe hartie , ve-ti vinde multe volume, sunteti o eminenta-dr. honorius cauza, iohanis ar fi fost un ministru de interne capabil, dar un pericol pt psd, totusi sanatate si rabdare,

  3. 3 plano martie 9, 2014 la 4:33 pm

    Johannis, un neamt balcanizat

  4. 4 Doru Coarna martie 9, 2014 la 4:50 pm

    Vadim fusese invins in 2000 de Iliescu, in 2004 s-a razbunat pe social-democrati…

    Iohannis, ca vicepresedinte PNL, trebuie si el sa combata acum ceva sau pe cineva din PSD, de aici ideea…

    In ambele cazuri este vorba despre frustrari, pierderea presidentiei respectiv iesirea de la guvernare…

    Persoanele se pot comporta la fel in situatii similare, dar oamenii difera mult! Si nu cred ca-i bine sa punem adversarii pe acelasi taler, ar sari toti odata pe el si apoi sa vezi minune…

    Trebuie insa sa recunosc sincer ca ma marcheaza enorm amintirea gratiilor, in textul Dvs…. Niciodata nu voi inteleg logica detentiei, accept cazurile de periculozitate, accept greseli si erori de recuperat sub orice forma, dar inteligenta, competenta, clarviziunea, capacitatea de analiza si sinteza, sa fie scoase astfel, mecanic, in afara societatii? Pai paguba adusa tarii prin eliminarea acestora, este infinit mai mare decat asa-zisa paguba…

    Civilizatia asta care ni se impune, este defecta rau de tot daca nu poate discerne…

    Oricum, lucrarile Dvs raman pe rafturile bibliotecilor ca invatatura pt viitor, ale lor vor fi secretizate… de rusine…

  5. 5 vsile, martie 9, 2014 la 4:51 pm

    Dumneavoastra in 2004 ati dezamagit foarte multi romani. Unii dintre ei se afla acum victime ai marei farse Basescu zev,cornu, sadicul , &
    many others.!
    Eu v-am votat desi pe internet eram unul dintre criticii dumneavoastra.V-am votat insa pentru ca eu constientizam marele pericol , armaghedonul care va urma alegerii lui Traian Basescu.
    Si Johannis unul dintre romanii mandrie a acestei tari probabil a fost unul dintre dezamagitii care nu l-au cunoscut pe pe CCL Traian au cazut victime imposturii care a atras multi oamni alesi , unii ramasi simbirasi ai lui Traian.
    Nu stiu daca si-a pus cenusa – n cap , dar care politician si mai ales neamtz a facut ever asa ceva!
    Stanjenitor insa pentru Adrian Nastase sa incerce sa-l discrediteze pe Johannis comparand un om distins cu un Vadim Tudor!
    Dumneavoastra ati uitat asa cum fac toti politicienii ca ati fost intrun guvern trup si suflet cu Vadim!

  6. 6 Vis-a-vis martie 9, 2014 la 4:54 pm

    Mare om!, mare caracter!……..curat murdar! coane Fanica

  7. 7 George Hălărescu martie 9, 2014 la 4:55 pm

    Cum distrugeți dvs. miturile! Când se bucurau și liberalii că s-au reeșapat cu o „personalitate de calibru” l-ați prezentat pe Iohannis așa cum este, mic și fără caracter.

  8. 8 serbanfl martie 9, 2014 la 5:43 pm

    Felicitări pentru faptul că v-ați desprins de meteahna luării în considerație, exagerat de mult, a conceptului „politically correct” ! Mulți și de multe ori au profitat, cu bună știință și rea intenție, de acest „defect” al dumneavoastră.
    A venit timpul să se teamă nemernicii!
    Afirmația „…în politică, chiar și printre gratii, nu se confruntă doar adevărul cu minciuna ci și caracterul cu lipsa de caracter” este perfect adevărată și fără localizarea „printre gratii”.

  9. 9 Marian Nicolae martie 9, 2014 la 6:08 pm

    Caracterul omului este o…marfa care nu se poate cumpara, pentru simplul motiv ca acesta nu este de vanzare.

    In schimb lipsa caracterului chiar este de…vanzare…….

  10. 10 ZeV martie 9, 2014 la 6:13 pm

    Fragmentarium, cred ca v-ati grabit,scriind prea mult cu relativ putine argumente.
    UE nu doreste integrare statala a tarilor membre, ci, una supra-statala, cadru care sa permita disolutia statelor nationale si pierderea controlului intern asupra resurselor, capacitatilor de productie industriala si terenurilor agricole si/sau industriale.
    Se doreste ca limitele de granita sa devina pur ornamentale si, de aceea, au inventat asazisul ,,spatiu Schengen”, profitand de sperantele in cai verzi pe pereti ale oamenilor ca in strainezia este mai bine decat acasa. Avem si noi un sef de stat care ne spune asta. (Z)
    Cred ca, dimpotriva, romanii ar trebui sa initieze, cum au facut si altii (vezi Visegrad) structuri regionale in care se pot promova mai bine interesele nationale ale tuturor partilor, iar o trilaterala Romania-Bulgaria-Serbia este binevenita in acest sens.
    Normal ca UE si mai ales PPE, manifesta ingrijorarea fata de euroscepticism, dar cineva trebuie sa le spuna popolarilor europeni ca domniile lor, au generat contrareactii de aparare in statele nationale.
    PPE este de fapt un supra partid international-socialist, urmas al partidului national socialist german. Nu intamplator, germanii au introdus conceptul de economie SOCIALA de piata….ei asa vad viitorul, un fel de comunism capitalist, puternic reglementat de stat, dar nu de oricare, ci, de statul german (national, unitar si indivizibil) re-denumit PPE, in care, stiti prea bine, incap toate idelogiile si implicit toate partidele, daca acestea doresc, sau, se lasa ademenite/constranse, etc,
    Este exact idea de ,,palarie” exhaustiva pe care si-a dorit-o Ion Iliescu in 1990 atunci cand a creat FSN.
    (Z)
    De aceea cred fara rezerve ca romanii trebuie sa se opuna acestui monstru totalitar numit PPE si sa se mobilizeze exemplar la alegerile europarlamentare.
    Proiectul UE nu poate fi viabil in perspectiva fara a se tine cont de vointa cetatenilor si fara ca statele mai mici sa-si creasca rolul decizional, inclusiv prin crearea de structurI regionale puternice. ESte un fel de descentralizare la nivel european, fireasca, dupa una implementata in statele nationale sub directiva europeana.
    (Z)

  11. 11 aXaSport martie 9, 2014 la 6:16 pm

    Pai, daca stau sa ma gandesc mai bine, Iohannis nu a coabitat cu Basescu ci a guvernat alaturi de el…E adevarat cuvantul e putin cam fortat, dar primarul de Sibiu bu a avut o opozitie fata de T.B, nici atunci, nici dupa…si acum si-a descoperit aplecarea sa politica spre liberalism….
    Personal, mi se pare a fi un profitor si nimic mai mult..

  12. 12 Sincu Mioara Felicia martie 9, 2014 la 6:53 pm

    Sunt dezamagita de comportamentul Domnului Iohannis din ultima vreme. A fost un timp cand I-am acordat ceva credit, dar acum ma abtin de a comenta in vreun fel atitudinea Dumnealui. In general un om este cu adevarat un om cand se daruieste celorlalti si nu cand caute sa profite de pe urma lor. Oricat cineva ar dori sa-si ascunda adevarata fata, pana la urma Bunul Dumnezeu te pune in ipostaze in care fiecare isi arata valoarea adevarata.

    Cu stima,

    Mioara Felicia Sincu .

  13. 13 Manciu Tinca martie 9, 2014 la 6:55 pm

    Va place pagina cu Ponta,mama fiica ,sotia?Nebunie,nu?

  14. 14 Cornelia martie 9, 2014 la 7:00 pm

    …de fapt, nici nu stim de ce este acest ‘iohanis’ atat de apreciat! poate, doar, pentru faptul ca, sprijinit fiind de PSD-PNL pentru postul de prim ministru, a fost refuzat de basescu? a, poate este un bun primar de orasel de provincie dar, mai mult decat atat? oricum, din raspunsul dumneavoastra mie imi este clar de ce il iubeste atat de mult crin antonescu: sunt amandoi la fel, profita de avantaje dar nu vor sa-si ‘plateasca’ datoriile…

  15. 15 gabriela filip martie 9, 2014 la 7:05 pm

    Imi pare tare rau dle Nastase ca desi a trecut un deceniu si ati avut timp sa meditati tot nu ati inteles de ce ati pierdut alegerile in 2004.Eu nu eram in tara si nu am votat, dar sotul meu imi spunea ca va vota cu Basescu si eu care pe vremea aceea va dispretuiam profund ttot nu intelegeam cum sa il votezi pe Basescu?Eu desi sotul meu a fost dat de psd din director direct afara desi nu avea decat rezultate bune si chiar medaliat de Constantinescu, v-as fi votat pe dvs.Nu intelegeam cum intelectuali de marca din tara si de afara sustin un pesonaj sfertodoct.dar m-am intors dupa aceea in tara si pana acum vreo doi ani l-am sustinut pe Basescu pana am realizat,indiferent de sustinatori ca un om care face din partidul sau ce a facut basescu e josnic.(vezi arestarea vamesilo).Eu abia acum realizez ca dvs ati fost unul din politicienii care ati respctat si pus in practica teoria cu interesul national in mai mare masura decat toti ceilalati la un loc.Dar…..dar imi pare rau ca nu realizati ca ati pierdut puterea pentru ca ati creat Romania tacuta, iar asta nu se putea accepta dupa tratamentul Ceausecu..daca ati fi acceptat critica ati fi fost si azi la putere.

  16. 16 clujean martie 9, 2014 la 7:07 pm

    D-le Nastase, cine zicea ca in politica nu exista prieteni, ci doar interese?

  17. 17 Ghita Bizonu' martie 9, 2014 la 7:29 pm

    Parca totusi pe votacii prmisti i-ati trata cu spatele.
    Si nu8 intege ce vaeti cu „buetul” Laisdu. Ca asa e minoritaru i9n Romn ania : doreste sa primeasca fara sa dea!!!

  18. 18 vasilev martie 9, 2014 la 7:38 pm

    in confruntarea la tv dintre Dv si base,monica ghiurco si ctp(am scris intentionat cu litera mica )un rol hotaritor la avut coprezentatorii mai sus mentionati….au atacat si insinuat incontinuu,nu am putut sa vad mai multa lipsa de profesionalism si asa mare pupincurism ca la ctp,adevarat guru al ROMANIEI,aceasta elita …de kkt l-a adus pe base tot de kkt la putere…as fi putut paria pe orce …zicind …,mai ROMANII au vazut ca sa salvat tara din guv.de …a pnt et comp si nu cred ca o sa-l voteze pe omul care a distrus tot ce a atins…dar…surpriza ….elitele (nu am nimic cu elitele adevarate ci cu pupincuristii care-si zic elite),au fost mai vocale si sa pierdut un OM de mare valoare si sansa ca ROMANIA sa intre in rindul tarilor cu democratia bunului simt in primul rind…nu al partizanatului cu orce pret ca romanii nu sunt neaparat liberali iar de ….t,ci cetateni care gidesc si vor sa o duca mai bine …indiferent de orientarea guvernului.Acum sa ajuns la o atomizare a oamenilor ,o indirjire nefireasca din cauza nefericitului de base care a invrajbit o tara intreaga.CRED CA POLITICA BUNULUI SIMT SI EXPLICAREA ELECTORATULUI CA SE FACE NU NUMAI PENTRU PSD,pnl,p d l-isti,CI PENTRU TOTI OAMENII ACESTEI TARI,SA SE EXPLICE MAI INTENS CA DUPA DEZASTRUL LASAT DE pdl et comp.NU SE POATE PESTE NOAPTE SA NE TREZIM MILIONARI,CRED CA TREBUE EXPLICAT CU TENACITATE SI RABDARE TOT CE VREA GUVERNUL SA FACA SI VOR VENII SI REZULTATELE,OAMENII AU OBOSIT DE BREAKING NEWS -URI SI CU BASE DE 3 ORI PE ZI LA TV SA NE SPUNA CE A VISAT IERI SEARA.VREM SA VEDEM …DISERTATII SI SCHIMBURI DE IDEI FARA PATIMA ,FARA ,URA,ARGUMENTATE,OAMENII NU SUNT PROSTI SINTETIZEAZA SI MAI INTELEG SI EI CEVA NU SUNTEM O MASA DE MANEVRA BUNA NUMAI LA 4 ANI SAU MAI DEVREME LA APORTUL UNUI VOT.UF ….MII DE SCUZE ,M-AM LASAT DUS DE VAL,VA UREZ SANATATE SI PUTERE DE A TRECE DE ACEST HOP SI MAI SPUNETI DIN EXPERIENTA D-VOASTRA” CIRLANULUI „CARE-I VAD UN VIITOR MARE CU ADEVARAT.

  19. 19 Luminita Arhire martie 9, 2014 la 7:41 pm

    @nastase ,

    Cred ca aveti dreptate afirmand ca „mulți dintre cei care, prin votul lor pentru Băsescu, în 2004, l-au ajutat să obțină puterea, astăzi ne dau lecții de corectitudine politică”. Am citit PROTOCOLUL pe care ni l-ati pus la dispozitie ; este evident ca marele ( daca nu chiar singurul ) beneficiar era FDGR si nu PSD .

    @ cornu

    Pe de alta parte , nu-mi dau seama ,domnule Cornu , daca si pe mine ma incadrati , in ipoteza dumneavostra , printre cei pe care ii numiti , „mizerii umane care polueaza spatiul public ! ”- cert este ca in 2004 am votat Alianta DA si cred ca nu are rost sa mai amanuntesc pentru ce ratiune am procedat asa . Si nici nu mai are importanta faptul ca mi-a parut rau chiar in seara anuntarii rezultatelor si ca am resimtit un inconfort puternic , privindu-l pe proaspatul presedinte scuturand sticla de sampanie peste grupul de sustinatori in extaz si desenand diverse AXE in uralele multimii .
    Borges scrie , intr-o frumoasa interpretare a episodului biblic despre Cain si Abel , ca „VINOVATIA DUREAZA ATATA VREME CAT DUREAZA SI REMUSCAREA ”; pe mine parerea de rau nu m-a parasit pentru acest episod ciudat al biografiei mele , pe care , dupa niste ani , mi l-am explicat printr-o neglijenta condamnabila , si chiar printr-o amorteala inexplicabila a instinctului care m-a calauzit de atratea ori , atunci cand nu am facut efortul de a ma informa mai temeinic .
    Oricum , exista acesta vinovatie colectiva – fiara politica Basescu Traian nu a ajuns de unul singur la putere ; exista insa , intr-o oarecare masura, si ispasirea colectiva – ZECE ANI DE SCLAVIE , spune un clip binecunoscut … Eu as spune , mai curand , zece ani irositi , dizolvati in conflicte fara rost , iar ultimii dintre acestia marcati de un tip de abuzuri juridice distrugatoare de existente , pe care nu le-as fi crezut posibile inainte de 2004 . Iar asta m-a tulburat cu mult mai mult decat neplacerile materiale …

    P.S.Un coleg de blog , cu o voiosie grozava ( indecenta , din punctul meu de vedere , fiind expusa chiar pe blogul lui Adrian Nastase , in timp ce acesta este in inchisoare , ca beneficiar direct al „politicii ” comune a DNA si ICCJ ) , spune ca este foarte bine ce face justitia cea zburdalnica si eliberata , pentru ca nu-i trimite in cantonament decat pe oamenii politicii , pe coruptii din lumea fotbalului , etc. , adica 1% din populatie , in timp ce restul de 99% pot dormi linistiti . I-as aminti celebrele cuvinte ale pastorului Martin Niemöller :
    “Mai întâi i-au luat pe comunişti, dar pentru că nu eram comunist, nu am protestat. Apoi i-au luat pe evrei, dar fiindcă nu eram evreu, nu am protestat. După aceea i-au luat pe catolici, dar pentru că nu sunt catolic, nu am protestat. Şi când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să protesteze.”

  20. 20 Stoica Mihaela martie 9, 2014 la 7:50 pm

    „La un semn, deschisă-i poarta şi se apropie de cort…”

    Acum doar se împart cărţile şi fiecare ştie sau nu ştie ce vrea să joace.

    Unii joacă la cacialma, alţii au deschis tabla de şah.

    Şah la rege, domnule Năstase.

    Inteligentă mişcare.

    Gratiile fizice sunt o iluzie. Periculoase, reale şi teribil de constrângătoare sunt gratiile trecutului. Cine şi-a construit închisori în conştiinţă, răzbate greu printre zăbrele.

    Ce facem cu regina? Este o matcă afurisită care în timp ce se crede că munceşte pentru stup, pregăteşte un viespar.

    Povestea ar putea fi cam aşa. Tot plimbându-se prin lume, regina, a prins gust de reprezentare la înalt nivel. Şi, undeva, în adâncul sufletului ei, a încolţit visul de a sta mereu la masa mai marilor lumii. Nici când doarme nu dă voie gândului să înfiripe visul, dar visul încolţeşte şi creşte şi creşte.

    Uneori, privind-o, mă las amăgită de gândul că fiecare a avut un început pe care s-a construit experienţa şi gândesc că dreptul la şansă ar trebui să ne lase să fim indulgenţi. Îmi amintesc, însă, de fiecare dată, trecutul. Atât de multe jocuri de culise şi atât de puţine construcţii reale. Atât de multă imagine şi atât de puţin fond. Atât de multă şi inutilă mişcare şi atât de puţine urme.

    Cine a deschis tabla de şah, trebuie să joace.

    Miza este destinul unui popor.

    Lecţia încrederii în angajamente care lasă libertate de mişcare inamicului este una învăţată. Parteneriatele se încheie mereu astfel încât miza să fie egală. Niciunul dintre parteneri nu se poate mişca în harta proiectului fără celălalt. Cred că pe segmentul acesta este ceva vid juridic la nivelul alianţelor.

    Ceea ce nu poate fi sub nicio formă trecut cu vederea, în iureşul acesta, este solidaritatea românilor faţă de o idee. Alianţa PSD-PNL are în ea ceva mai mult decât un parteneriat pentru îndepărtarea regimului Băsescu. Are nevoia României de a-şi găsi un drum ideologic prin care să-şi configureze echilbrul economic şi social. Împletitura aceasta între un liberalism de coloratură socială şi un socialism de coloratură liberală este marea noastră nevoie. Nu se poate urni căruţa din drum nici cu politicile excesiv liberale pe metoda Tăriceanu, nici cu cele excesiv sociale pe care le întrezăreşte ca necesare aripa PSD rămasă la putere. Pentru cine are ochi să vadă, în România vie, este evidentă nevoia de impuls economic în nişte direcţii pe care UE le lasă deschise, nebănuind că este posibil ca din firişoarele acestea să se facă lacul de acumulare al unei hidrocentrale economice în România. Sau, eu ştiu…poate UE având nevoie de aşa ceva, aşteaptă să apară de undeva o idee.

    Soluţia este ochiul unui vizionar, ochiul capabil să vadă făgaşul care poate afluenta toate aceste firişoare înspre lacul de acumulare.

    Aşadar, regele nu trebuie sacrificat. Se pare că dincolo de tot şi de toate, face politică de stat. Sau, nu?

    Nu ştiu. Eu mă uit, încerc să întrezăresc altceva şi…nu mă las păcălită de figuri care cred că pot şi vor, dar nu au demonstrat mai nimic până acum. Timpul experimentelor pentru România s-a încheiat. De aici încolo mergem ori înapoi, ori înainte.

  21. 21 Amironesei Gabriel martie 9, 2014 la 8:18 pm

    Consideratiile dumneavoastra, domnule Prim Ministru, referitoare la Klaus Iohannis ”pun punctul pe i”, ridicand astfel ”valul msiterios” ce invaluieste personalitatea imaculata a primarului Sibiului.
    Fara insa a cunoaste aceste detalii din activitatea politica a actulalului PrimVicepresedinte al PNL, atunci cand a fost refuzata numirea sa ca Prim Ministru de catre Basescu(cand era sustinut de domnul Antonescu si domnul Ponta), nici acum cand domnul Antonescu la desemnat drept ”cal trioan” destramand USL, nu mi-au lasat a intelege ca acestuia i s-ar fi facut ”o mare nedreptate”, ba dimpotriva mi-a creat senzatia de personaj ”alunecos” fara autoritate si verticalitate.
    Faptul ca Klaus Iohannis este primarul Sibiului a carui carte de vizita este fosta ”capitala culturala europeana” nu cred ca-l recomanda nici macar in fruntea unui minister(nu cred ca este un criteriu pentru o asemnea responsabilitate).
    Numai cei ”naivi” pot crede ca un oras ca Sibiul a putut sa fie declarat ”capitala culturala europeana” numai prin efortul plin de geniu al unui primar(oricare ar fi acesta), fara sustinerea efectiva a Guvernului, Presedintelui si partidului ori aliantei ce se afla la guvernare.
    In acest sens nu pot sa nu evoc eforturile concertate de neimaginat ale tuturor factorilor politici, administrativi locali pentru a gasi sustinerea centrala ca Iasul sa devina”capitala culturala europeana”(cred ca are mai multe de oferit decat Sibiul).

  22. 22 Luminita Arhire martie 9, 2014 la 8:31 pm

    Bogdan Teodorescu – de exceptie , din punctul meu de vedere , astazi la Antena 3 ; despre pacificare , calm , ratiune , incetarea razboiului romano-roman … despre bucuria de a trai … despre inchiderea transeelor . Viata normala … lucrul dupa care tanjesc ( oare numai eu ? ) de atatia ani …

  23. 23 Dan Lascu martie 9, 2014 la 8:45 pm

    Eu am votat împotriva dumneavoastră în 2004 și nu pentru traian băsescu. Și am făcut-o pentru că v-ați permis să angajați România în NATO, și apoi în Uniunea Europeană fără a avea decența de a consulta poporul suveran, printr-un referendum. Nu vă obosiți să invocați prevederile Constituției din 2003, faptul că parlamentul putea să-și asume această decizie în numele poporului, pentru că această modificare tot sub guvernarea dumneavoastră a fost făcută. Nu căutați false trădări pentru a explica de ce, pe parcursul celor 4 ani de guvernare, v-ați perdut o mare parte dintre susținători. Este exclusiv meritul dumneavoastră.
    PS. Am fost, și sunt în continuare foarte mulțumit de faptul că ați fost sancționat electoral în 2004. Pentru mine (nu-mi permit să vorbesc în numele altora) nu a existat o alegere. Indiferent dacă ați fi fost dumneavoastră, sau traian băsescu, transformarea României într-o colonie a Bruxelles-ului s-ar fi petrecut oricum.

  24. 24 George Ban martie 9, 2014 la 8:52 pm

    Atât Johannis, cât și Băsescu, sunt cu mult supraevaluați. Văd că până și ZeV spune că Băsescu este inteligent, chiar dacă inteligența sa este una malefică. Priviți la discursul celor doi: nu sunt în stare să urmărească o idee mai mult de două fraze. Băsescu este catastrofa logicii. Comparați aceste discursuri cu discursul Năstase sau cu discursul Ponta. Orice medic vă poate spune că primii doi (J și B) au un creier mult mai puțin dezvoltat. Dar, fatalitate! Nu a murit nimeni din asta…

  25. 25 conumishu martie 9, 2014 la 8:56 pm

    Nu știu motivațiile interioare ale lui Vadim, pot să-mi explic ușor, totuși, de ce nu ar fi trebuit să vă sprijine în 2004. Pentru cele întîmplate în 2000. PSD + PRM, chiar fără trădarea imediată a grupului de lefegii ai blocului sindical al lui Dumitru Costin dețineau o majoritate confortabilă sau, măcar, rezonabilă, arhisuficientă în așa-zisele democrații consolidate, la care ne închinăm. Indiferent de gura mare a lui Vadim, furat și demonizat la alegerile din 2000, chiar dacă, probabil, nu ar fi obținut majoritatea voturilor necesare și fără dezlănțuirea de ură a societății civile ongiste, între PRM și UDMR nu poți alege pe ultimul. Asta se întîmpla înainte de scîrboșeniile emise în 2004.

    Eu v-aș fi votat, în ciuda constituției din 2003 care ne-a anulat suveranitatea și a referendumului organizat clar cu încălcarea legii, în ciuda legii 10, în ciuda CNCD, în ciuda Băncii Comerciale (vînzare finalizată sub următorii, adevărat), în ciuda comprimării și punerii sub tutelă a programului nuclear, în ciuda monumentului criminalilor executați la Arad, etc. De ce ? Din două motive. Nu se compară Băsescu cu dumneavoastră, în multe planuri, mă rezum la cel politic aici, și, cu toate că nimeni nu cred că putea ghici amploarea răului de care s-a dovedit capabil, pentru mine a fost suficient circul cu „muribundul” Teo și mizerabila ipocrizie liberalo-pedistă din campanie (continuare perfectă a ipocriziei și șmecheriei de 2 lei prin care se făceau că nu sînt de acord cu modificarea constituției, dar îndemnau lumea să meargă și să voteze NU, știind perfect că astfel umflă procentul de participare și referendumul va valida modificarea). Al doilea motiv ține de conștientizarea tristului adevăr conform căruia, indiferent că multă lume nu înțelegea sau nu își bătea capul cu consecințele dramatice ce aveau să decurgă din cotradicția imposibil de rezolvat prin contrapunerea suveranității naționale cu „suveranitea” imperiului UE, mult prea mulți români doreau România în UE. Atunci. Poate că nu ar fi trecut constituția dacă se juca cinstit, dar nu pot să mă mint că, fără ea, intrarea dorită, sinucigaș, de majoritatea românilor s-ar fi realizat. Asta doreau, asta avem.

    Pînă la urmă nu am votat, dar între cele două tururi m-am exprimat clar, în cercul meu strîmt, în favoarea lui Băsescu. De ce ? Pentru că ați fost cinstit, ați declarat că îi veți ralia pe udemeriști. Foarte bine, atunci trebuie să înțelegeți că toate au un cost. Indiferent ce ar fi susținut Vadim, tot nu v-aș mai fi votat, ca naționalist. Pentru ce, ca să fiu scuipat în ochi a n-a oară ? Nu l-am crezut pe Băsescu (evident că l-am suspectat de gînduri ascunse, plus antecedentele – dar nici în favoarea dumneavoastră nu prea jucau) și, personal, mai mult din lehamite, nici nu am votat, dar oricui m-ar fi întrebat i-aș fi spus cele ce vi le-am scris aici. Trebuie înțelese și luate declarațiile politice și după „face value”, nu se poate merge tot timpul pe, lasă că respectivul declară una și, în realitate știm că va face altfel, de multe ori invers. E o speranță falsă să aștepți o acțiune în sensul bun după o declarație în sensul rău. M-am legănat destul în iluzia respectivă.

    A fost mai rău ? Aproape sigur. Dar ați fi fost președinte ? Nu cred, după cum s-a schițat imediat „revoluția” portocalie în piață și, probabil, nici cu dvs președinte nu am fi avut parte de un alt guvern decît cel decis aiurea. Dar asta e altă poveste.

    Ce ne vom face de acum încolo, cu țara aproape spulberată ? Ne-am încheiat rostul ca națiune ? Ar fi sinistru să dispărem înainte de apariția reacției, devastatoare, împotriva globalismului și inumanității modelului actual. Care vine. Ați fi putut juca un rol, probabil important, cineva vă consideră periculos (nu, nu numai Băsescu) și vă persecută clar, folosindu-se de mijloacele statului. Totuși, dacă nu vreți să vă autoamăgiți, Vadim probabil a fost folosit, în mod cert K din Sibiu vrea să fie folosit. Diferență mare.

  26. 26 Fragmentarium Politic martie 9, 2014 la 9:01 pm

    Ideologia coabitarii: O alta cale de mijloc?

    La intalnirea de 8 Martie cu Femeile Social-Democrate, premierul Victor Ponta a adus din nou in atentie problema candidatilor la alegerile prezidentiale.

    Dincolo de evocarea unor nume, care este departe de a depasi faza de ipoteze, si a convingerii ca lucrurile ar fi clare, in pofida unei fluiditati care poate curge in orice directie, o idee mi s-a parut extrem de interesanta, cea a reflectarii in actul puterii a cat mai mulor optiuni si gandiri.

    „Daca vom ajunge la concluzia ca va fi candidat la prezidentiale din partea de centru-stanga (…), atunci inevitabil un prim-ministru va trebui sa reflecte o gandire de centru-dreapta”, a declarat Victor Ponta.

    Ce inseamna aceasta concesie neasteptata din partea lui Ponta, cand multi lideri centrali si locali social-democrati s-au angajat, frustrati probabil de opozitia indelungata, sa „castige tot” in alegerile care vor urma, iar una dintre acuzatiile prin care Crin Antonescu a motivat retragerea liberalilor de la guvernare a fost ceea ce a numit „lacomia” de putere a premierului?

    Anul 2014 va pune capat unei coabitari, devenite celebre, dintre un presedinte popular, ca doctrina si ideologie, adaug, pentru a nu crea confuzie, si un premier social-democrat. Ar putea fi inlocuita aceasta relatie cu una de acelasi tip?

    Ne-am obisnuit sa discutam in termeni ideologici exclusivi, cand vine vorba despre putere, uitand ca ideologiile exprima interese si ca pluralismul ideologic al unei puteri este mai apt sa exprime diversitatea de interese din societate.

    Asa dupa cum observam si la noi si la altii, inclusiv peste ocean, pluralismul politic poate fi foarte deficitar, sub aspectele de reprezentativitate si proportionalitate a intereselor dintr-o societate data, cand diferentele de ideologie dintre partide sunt foarte mici, uneori nesemnificative (a se vedea, in cadrele mentionate, diferentele ideologice minime dintre pesedisti si uneperisti sau dintre democrati si republicani).

    La prima intrebare, raspunsul ar putea tine de o mai buna intelegere a coabitarii ca o solutie de echilibru a puterilor executive, dar si de echilibrare a presiunilor si intereselor contrare, care vin din zone politice si sociale diferite. Intr-o societate care continua, inca, sa fie confruntata cu mari decalaje, coabitarea ar putea fi acel cadru de ponderare a partizanatelor si exceselor, de cantarire contradictorie a situatiilor, din care sa rezulte decizii de sinteza.

    La cea de-a doua intrebare, un raspuns afirmativ este foarte probabil. Exercitiul guvernarii intotdeauna uzeaza, pe cand cel al opozitiei apropie guvernarea, timpii lor sunt invers proportionali. Apoi, Victor Ponta ar trebui sa-si doreasca presedintia, dar semnalele i-au fost mereu negative.

    Dupa scandalul pe tema, care a dus la spargerea USL, presedintia ar fi ultimul lucru pe care Ponta sa si-l doreasca, i-ar confirma toate acuzatiile lui Crin Antonescu. Este prea tanar pentru a-si stirbi atat de devreme reputatia, prin imaginea de politician care nu se tine de cuvant.

    Nu de coabitare ar trebui sa ne temem, ci de coabitant, de caracteristicile psiho-politice ale viitorului presedinte. O noua relatie de coabitare ar trebui sa reabiliteze semantic acest cuvant, care inseamna convietuire, sa-l elibereze de conflictualitatea care poate veni din structura de personalitate. Este limpede ca romanii vor vota un alt profil de presedinte, opus celui actual.

    Deocamdata, din ce vad pe scena politica, cei care ar putea, nu vor, cei care vor, nu pot. Iar la PSD, sa-mi fie cu iertare, o posibila candidatura de prezidentiabil este in coada de peste. Cred ca daca dreapta va veni la guvernare, iar presedintele va fi tot de dreapta, adica daca ne vom intoarce la un regim monocolor ideologic, vom cam duce dorul coabitarii.

  27. 27 Radu Humor martie 9, 2014 la 9:19 pm

    A te face că nu înţelegi de ce a fost votat băsescu în 2004, denotă că nu ai învăţat nimic. Nici din lecţia aceea, nici din cele care au urmat !
    A-i mai reproşa acum lui Johanis că l-a susţinut atunci pe Băsescu, este o încercare fără sorţi de izbândă.
    În primul rând, pentru că modul de guvernare de până atunci cerea imperios schimbarea, iar în al doilea, pentru că nimeni nu putea să prevadă că scăpam de dracul şi dam de ta-su !
    În plus, mai nimeni nu putea să conceapă că un stat atât de aşteptat şi respectat ca America, putea să dea dovadă de atâta mârşăvie şi ” amestec de „cizmă rusească” în treburile interne ale unui stat pe atunci independent!
    Iar eu unul sunt convins că dacă în prealabil n-ar fi înţesat cu alogeni toate structurile de decizie ale României, n-ar fi reuşit atât de uşor să cumpere la bucată, nişte politicieni români, cu dragoste ( şi responsabilitate ! ) de neam şi ţară !. Cărora să nu le pese absolut deloc de averea României, dar să fure în neştire pentru cea a lor :mrgreen:
    Şi deoarece, până acum hoţii cei mari au reuşit să-şi protejeze găinarii prin intermediul cărora, în schimbul unui palat sau cont în străinătate se pierdea câte o bucată de ţară , aceştia mai cred încă să scape de dreapta judecată 🙄
    Uitând, sau nevrând să-şi amintească de acel disperat ” Christoşo să fiţi, nu veţi scăpa nici în mormânt ! „.
    P.S.
    Cineva spunea că adevărata forţă a Rusiei nu este gazul, ci Ortodoxia !

  28. 28 ellena martie 9, 2014 la 9:46 pm

    De ce nu are nimeni curajul sa ia taurul de coarne si sa scoata dosarele neamtului de la naftalina si sa spuna pe ce motive au fost inchise,sunt si cineva o sa i le puna pe masa o data.

  29. 29 ANONIM ROMAN martie 9, 2014 la 9:47 pm

    Comentariile sunt tardive. Problema e ca CU sau FARA Iohanis ROMANICA SE DUCE IN JOS. Dupa mine, toti primministrii (Roman, Ciorbea, Radu Vasile, Adrian Nastase, BOC. Mihai Razvan Ungureanu, scuze pentru eventuale omisii- Isarescu-) si anturajul lor DIN ULTIMII 24 DE ANI ar trebui sa dea seama poporului. Acum 24 de ani am plecat cu datorii ZERO, si acum suntem inglodati. Intreprinderile romanesti s-au vandut pe 1 dolar, CINE E DE VINA? VOI POLITICIENI CORUPTI!

  30. 30 Cârcotaşu martie 9, 2014 la 9:49 pm

    @ Ghiţă,

    Si nu8 intege ce vaeti cu “buetul” Laisdu.
    Poţi să-mi desluşeşti cine-i „buetul” Laisdu?

  31. 31 augustinradescu martie 9, 2014 la 10:02 pm

    Stimate domn, fara sa va incadrez in aceeasi categorie, mi-as permite sa va intreb, cu toata consideratia, respectul si compasiunea: nu cumva, printre cei care l-au ajutat pe Basescu, in 2004, sa ajunga presedinte, va numarati si dumneavoastra? Stiti bine la ce ma refer.
    Sigur, alternativa ar fi avut un cost (direct si indirect). Comparati cu costul „domniei” de 10 ani a marinelului. Iesim cu plus?

  32. 32 Radu Humor martie 9, 2014 la 10:09 pm

    „Moya prekrasnaya ledy” ( preafrumoasa mea doamna) , cu Stas Pieha, acest Vladimir Putin al muzicii pop actuale din Rusia.
    Cineva spunea că adevărata forţă a Rusiei nu este gazul, ci Ortodoxia !
    Eu aş mai adăuga literatura şi arta, muzica în special , care ne dezvăluie sufletul rus în toată adâncimea şi măreţia lui !

  33. 33 Maximmouse martie 9, 2014 la 10:24 pm

    @Vsile,

    Colega, iti reamintesc ca cel care a reintrodus UDMR la guvernare este antonescu , prin TRADAREA fata de aliatii din USL!

    Din punct de vedere politic, intrarea udmr la guv., ii ofera acestui broscoi ( din cauza ca se tot umfla incercand sa ajunga cat un bou! 🙂 🙂 ), ii ofera un calutz de bataie, ca si asa are putini, foarte putini! 🙂 🙂

    Vad ca esti cunoscator in politica, da-mi un exemplu, in guvernarile psd, , acolo unde a existat udmr, in sprijin sau direct in guv.,de mari avantaje oferite etniei maghiare in detrimentul romanilor? Eu imi amintesc ca s-a tinut un echilibru constant, stricat , insa in perioade electorale de nationalistii sovini , vadim, de exemplu, care nu au in saracia lor, alt discurs decat cel antimaghiar , iar in timpul guvernarilor de dreapta, distrus cu totul , nu din necesitate neaparat, ci din dorinta de a dinamita tara , nu numai politic, economic, ci si interetnic….pentru ca nu-i asa, nu stii de unde sare iepurele….poate , poate, in caz de nevoie, dupa cum vin ordinele….asa-i Vsile?

    Parerea mea despre udmr, o stii.Daca nu , o repet: are marele defect de a-si tine electoratul prizonier intr-un sa-i zic autism social, cu nici un scop altul decat prezervarea unor avantaje materiale ale liderilor si neamurilor acestora, prin presiune politica.

    Asa ca, placa asta liberala cu tradarea natiunii, etc., prin cooptarea la guv. udmr, nu este un hit…si nu duce la succes! Ca de altfel si acelea cu : coabitarea, numirea procurorilor, lacheul de Ponta, etc.

    PSD, are un singur slagar, care insa nu se demodeaza : antonescu a rupt USL! 🙂 🙂 🙂

  34. 34 Maximmouse martie 9, 2014 la 10:55 pm

    Stimate Domnule Prim Ministru,

    Ce subiect interesant, in sine, nu pentru ca este vorba de iohanis…chiar el! 🙂 🙂

    Ceea ce am citit, ma duce cu gandul la o vorba din batrani (romani, de asta data!) : lupul schimba parul, dar naravul, ba!

    In ceea ce-l priveste direct pe iohanis, are , inafara de spoirea , reconstruirea, „marcarea” Sibiului, si intocmirea unei averi de cam 8 milioane de euro pentru Ilie Gigacalorie, sper ca i-am spus bine renumele, ca e om important si , cu nic un chip, nu as vrea sa gresesc!

    Asta , despre mari realizari.

    Cum ii spuneam unui coleg, daunazi, cred ca pana si unui poet, …cartarascu , de exemplu, daca i se dadeau pe mana atatia bani cati a invartit iohanis la Sibiu, apoi, realiza cel putin tot atat…mai putin Ilie gigacalorie, poate…el ar fi gasit un filosof , pe plan local sa-l faca milionar….:) 🙂

    Acum, nu mai conteaza! Tot raul spre bine!

    Un om care rade si apoi, brusc, capata o figura funebra, are ceva….mai lucrati iohanis, mai lucrati , ca ne dati fiori! Cu vorbitul, vad ca s-a mai aranjat, greu, iohanis, greu, dar aveti oarece rezultate…

    Oamenii buni, ai acestei natiuni, au avut timp in 24 de ani sa intalneasca in spectrul politic tot felul de situatii si oameni rai. Aceste experiente trebuie adunate ca un tezaur, nu trebuie , niciodata , uitate.istorie recenta de mare folos viitorului.

    Uite, PSD, ar trebui sa faca un mic indrumar de istorie a relatiilor politice in democratie, in care aceste lucruri sa fie trecute , negresit.Asta repede, , cat timp cei care au participat nemijlocit pot depune marturie. Dati-le tinerilor tsd sa faca o asemenea carte prin intervievarea participantilor. directi…ar fi interesant , atat pentru membrii psd, cat si pentru natiune…..:) 🙂 ar fi un punct de vedere interesant, si ar aduce la suprafata lucruri care, uitate, vor duce la repetarea greselilor, spre ghinionul nostru. Sigur, ar fi putin de speriat , pentru ca ar evidentia si greseli personale, dar partea aceea ar fi de uz intern! 🙂 🙂 🙂

    Cu stima.

  35. 35 Adrian B. martie 9, 2014 la 10:55 pm

    La urma urmei , individul este un TRASEIST politic ( FDGR to PNL ) , un fost comerciant de copii si un samsar de case ; parca prin anii ’90 se ocupa cu adoptii . Deci , despre ce caracter vorbim aici …

    http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009112437262/Actualitate/Cum-a-mijlocit-Klaus-Iohannis-disparitia-definitiva-a-trei-copii-orfani.html

    http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/prin-acte-false-familia-edilului-klaus-johannis-a-intrat-in-posesia-mai-multor-cladiri-evaluate-la-peste-1-milion-de-euro-2780-print.html

    Cred ca tziptzerul asta le mai lipsea romanilor …

  36. 36 Radu Humor martie 9, 2014 la 10:55 pm

    Ţara arde şi vreo câţiva se piaptănă ( unul chioar cu prosopul 😉 )

    http://stareanatiunii.com/ofiterii-romani-sub-acoperire-rup-tacerea-in-privinta-udmr-si-a-tinutului-secuiesc.html

    Motivele pentru care, din anii ’90, partidele politice au ignorat toate avertizările serviciilor de informaţii pe această chestiune, sunt pe cât de clare, pe atât de josnice: păstrarea puterii politice, dată fiind alianţa cu UDMR. Alianţa cu o organizaţie culturală al cărei statut de partid politic este în cel mai bun caz incert. Dacă privim problema din punct de vedere strict legal, UDMR nu este (încă?) un partid politic aşa cum o cer legile româneşti. Şi asta în timp ce altor partide româneşti li se resping cererile de înfiinţare… Oricând, oricine poate invoca această situaţie în faţa legii. Nu o face nimeni! Există instituţii care chiar au această obligaţie. Aceeaşi indolenţă vinovată!

    Şantajul politic constant şi scenetele regizate de UDMR (recunosc, cu multă abilitate politică) la adresa tuturor guvernelor la care a fost parte, se pare că sunt destul de eficiente. Politicienii români cedează uşor, pentru a-şi păstra locul la putere.
    Pai da!…
    Jegurile din Procuratura au timp sa umble dupa delicte minore, “imaginare” ca cele de la votarea la referendumul de anul trecut, desi in Harghita, Covasna, Mures sunt organizate tabere para-militare, cu instructie reala, cu arme letale de razboi, cu atmosfera anti-romaneasca FATIS DECLARATA,…!
    Se fac IN CONTINUARE depozite de arme si munitii in asa zisele zone de “vinatoare” ale unor “gasti iredentiste locale”-in asa zisele “birloaguri de urs” (NU MAI GASESTI IN ACELE GRUPE VINATOR ROMAN NICI DE-L CAUTI CU LUMINAREA DAR NICI URSI!!!), sub “obladuirea” autoritatilor locale si…CENTRALE: obladuirea unui presedinte ILEGAL, Basescu, care din motive electorale le-a tolerat secuilor si maghiarilor de la JOBBIK actiunile iredentiste, antiromanesti, un P.Ministru-FATALAU, care nu s-a implicat in ERADICAREA VIERMOSENIEI IREDENTISTE DIN HARGHITA SI COVASNA DE TEAMA, mentinind in functii Prefecti de 2 lei in judetele cu populatie maghiara de NATIONALITATE ROMANA majoritara,…,…
    DE CE SA NE MIRAM CA SE INTIMPLA MAGARII DE GENUL CELOR DE MAI SUS IN POLITIE, IN SERVICII ABIA ACUM, CIND CETATENI CA MINE, MULTI ALTII CA MINE AU AVERTIZAT DE 2 ANI INCOACE ACESTE LUCRURI, SI CIND PRACTIC TOATE ORGANELE STATALE, fara exceptie, FAC JOCUL NEMERNICILOR CARE VIND ACEASTA TARA PTR CA JAFUL LOR SA POATA CONTINUA?
    FUCK OFF DOMNULE PONTA , esti la fel cu BASESCU, FARA NICI O DIFERENTA!!!
    2 JAVRE ORDINARE, TRADATORI DE TARA SI DE NEAM!!!

    Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 107 Thumb down 11

  37. 37 Maximmouse martie 9, 2014 la 11:05 pm

    @ Cine zice ca la Cotroceni ar fi potrivita o femeie,

    Da, dar nu Corina Cretu, e prea tanara…..

    Doamna Andronescu, mi se pare potrivita,dupa un mandat de europarlamentar, este tocmai coapta pentru functie. Nu puteti nega faptul ca atunci cand va ganditi la dna Andronescu, nu va vine , in nici un caz in minte „conflictu’ ” ! 🙂 🙂 Ei, asa ceva trebuie la Cotroceni!

  38. 38 Motanul Incaltat martie 9, 2014 la 11:06 pm

    Domnule Nastase,
    Si mie mi se pare ca afirmatia asta – „a fost forțat de social-democrați să semneze acel protocol” – nu e fair play… Este ineleganta afirmatia. Dar altceva e de mirare… Sa ma explic.

    Acest Protocol de colaborare intre PSD si FDGR este pe o perioada limitata: 2002-2004. El are niste obiective foarte interesante din care s-ar putea inspira, ar putea tine cont chiar Guvernul Ponta intrucat are elementele, structura unui program de guvernare. Interesant este ca nici USL nu a avut un program de guvernare atat de clar si de bun precum este de fapt acest Protocol. Dimpotriva!
    Cu toate acestea Protocolul nu este unul de sustinere electorala! Adica nu e vorba de Protocolul vreunei aliante electorale, care sa oblige partenerul la sprijin politic in alegeri. Si este pe undeva vina PSD-ului! Pentru ca a preferat si prefera, spre exemplu, aliante cu PC, dar care parca a ignorat o alianta cu FDGR. Au existat in acest sens – protocoale de sustinere electorala – la nivel judetean? Si atunci e vina doar a FDGR sau si a PSD?

    „Era fair play ca FDGR să-și realizeze interesele cu PSD în perioada ciclului electoral iar, la finalul său, să voteze cu candidatul Alianței?”

    Nu e fair play! Dar Protocolul nu este unul electoral asa ca FDGR ar putea fi mai degraba judecat dupa cum si-a indeplinit obligatiile survenite in urma semnarii acestuia, spre exemplu daca a sustinut cum trebuie guvernul condus de Dvs. Protocolul nu obliga FDGR la sustinere electorala. Cat de multumit a fost FDGR de colaborarea cu PSD? Asta e o alta chestiune importanta care poate a contribuit la orientarea acestei formatiuni politice spre Alianta DA, spre sustinerea in alegeri a lui Traian Basescu…

  39. 39 Gavrila martie 9, 2014 la 11:15 pm

    Atitudinea lui Iohannis este, la scala mult mai mica, similara cu cea a Germaniei fata de Romania in ultimile cinci decenii, cel putin.
    In ambele cazuri se poate observa lipsa de gratitudine din partea primilor vis-a-vis partenerii lor romani. Daca mai adaugi aici se bine-cunoscuta aroganta teutona/deh, nu degeaba asta a condus la doua razboaie mondiale/ comportamentul lor devine lesne de inteles. Suntem tratati ca second-class people aproape pe fata, mai ales de cand Germania si-a cam luat nasul la purtare. Se pare ca istoria se va razbuna din nou, din pacate pentru toti cei implicati. Felul cum Iohannis a administrat efortul german de redobandire a proprietatilor pierdute la masa verde dupa ’45 dovedeste o coordonare de care Germania nu este straina – comparati aceste demersuri extrem de insistente cu lipsa de solicitudine din partea aceleiasi la cererea Dl Golban de revizitare a datoriilor contractate de Germania in timpul razboiului.

  40. 40 eugen martie 10, 2014 la 5:57 am

    Eu am fost alaturi de dvs toti ani acestia grei…E adevarat cu sufletul si cu vorba unui om simplu(sub pseudonimul Eugenius)va spun totusi ca ceea ce face, dincolo de promisiunile mincinoase facute inainte de alegeri, dl.Ponta,acum, va aduce mari prejudicii PSD in viitor. Eu vad in toate manevrele facute doar lipsa de caracter…Consider ca nu poti incerca sa distrugi un partid cu care ai luptat impreuna ca sa ajungi Premier. Este politica identica pe care Basescu a aplicat-o PSD.Faptul ca e înconjurat de persoane care v-au „lucrat” de-lungul anilor, precum, socru,Oprea,Maior, Nita ,etc este grăitor…
    Ma opresc pt ca nu doresc sa va nrcajesc…

  41. 41 CRISTI martie 10, 2014 la 7:18 am

    Un neamt NE-NEAMT!

  42. 42 Vsile martie 10, 2014 la 8:05 am

    Geroge Halarescu,

    Nu inveti nimic domnule nici dumneata nici A/Nastase, si nici aplaudacii preteni de pe blog.

    A. Nastase a fost facut zob , pasta de mici , cu aceleasi murdarii pe care le aveti acum dumneavoastra in dotare! Popor mic , un fel de albanezi, la aya incepe cu alba si se termina cu nezi , la noi incepe cu rom (tigan) si se termina semificativ cu ani!
    Citi ani ne mai trebuie ?

  43. 43 Vsile martie 10, 2014 la 8:45 am

    Nor for Marcus Eyes onlt,

    Constanta a fost gazda galei celor mai insemnati 10 oameni din Judet sau oras !
    Gala sponsorizata de clinica / spitalull Isis al unui Zaher , cu multi bani acumulati din serviciile medicale ieftine adresate populatiei amarastene a fost o gazda serioasa.

    Cel mai cel mai om politic al judetului a fost desemnat fratele primarului, dl. Alexandru Mazare acela care cel putin in alocutiunea pe care a avuto a dovedit ca are ceva bun simt acumulat de la raposatul dansului profesor in etica, morala Coneliu Ioan Dida
    Restul :
    Secțiunea <> – Constantin Dina Sef directie Sanatate publica deci fost medic actualmente politician sef!

    Secțiunea <> – Alina Lungu – Profesor de liceu a intrecut totusi prin optiunea voturilor obtinute de la copii mediul academic real!

    Secțiunea <> – Ramona Daniela Dospinescu, ce sa spun in administratia lui Mazare o mica mare milionara datoare multor constanteni!

    Secțiunea <> – Complexul Comercial Maritimo, normal s-au demolat industrii si au aparut cimitire moderne strajuite de mari complexe comerciale.

    Secțiunea <> – Corala Ortodoxă ”Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului. Oameni lui Spagoveanu peste tot.

    Secțiunea <> – Simona Halep, Trebuia si un premiu , premiat real adevarat!

    Secțiunea <> – Ionuț Galani, cantaret de muzica „autohtona ” greaca !

  44. 44 Doru Coarna martie 10, 2014 la 8:55 am

    @ Cornelia,

    Johannis este apreciat pt ca nu este dispus la orice de dragul puterii, nu papa din palma, nu poate fi fraierit nici prin propaganda si nici prin conjuncturi, si este adeptul constructiei, nu al demolarii!

    Sigur, se exprima lent, echilibrat, obiectiv, nu face spume la guritza ca pe Dambovitza si are o gandire analitica, nu securistica… Nu va deveni niciodata premier sau altceva mai important decat primar de Sibiu, in tara asta… aici ar trebui sa fie si el nitel mai intuitiv…

    Iar eu nu pricep de ce nu sta bine-mersi la Sibiu unde treburile merg bine, pe cand la Bucuresti il duc dementii astia la balamuc in cateva saptamani! Doar priveste la ei si asculta-le spusele, ce om normal s-ar inhaita cu ei?

  45. 45 Centru martie 10, 2014 la 9:47 am

    Criticile aduse partidului care era in alianta cu PSD pana acum cateva zile mi se par pripite si prea patimase .
    Iar Iohannis … Sa-l lasam in pace , e un rau foarte , foarte mic , ma intreb daca acest om nu este mai mult un bun element .
    Cand aceste rabufniri vin de la persoana competenta , echilibrata si eficace care este domnul Adrian Nastase …
    Nu Forumul Democrat al Germanilor ( cati erau in Romania anului 2004 , 50000 ? ) este responsabil pentru furtul alegerilor in noiembrie 2004 , ci marile servicii .
    Nu Iohannis , nici Antonescu , nici Quintus nu se jucau de-a axele Londra Washington si nici nu blocau iresponsabil santierele de autostrada timp de 3 ani …

  46. 46 lucica53 martie 10, 2014 la 10:55 am

    Cred ca in cazul dlui.Johanis se aplica zicala „afara-i vopsit gardu’, inauntru-i leopardu'”! Daca am putea da la o parte „poleiala” de laude, vorbe mari si admiratie fada cu care este inconjurat, s-ar putea sa avem surprize…surprize si sa gasim un interior gol! Motivatia ca „e neamt” pe mine nu ma convinge, mai ales ca si dna.Merkel este „neamta”, ca sa zic asa! Neamtul, in general vorbind, isi urmareste propriile interese, cu meticulozitate, e drept, dar nu da pe afara de umanitate si preocupari pentru grija aproapelui. Iar lozinca „incoruptibilitatii” pe motiv de „nemteala” este usoara…usoara, ca sa nu zic mai mult.

  47. 47 blogideologic martie 10, 2014 la 12:04 pm

    @ Centru
    Aseară, din emisiunea doamnei Carmen Avram aflarăm vestea foarte, foarte urâtă că în zonele unde se construiesc autostrăzi, străinii cumpără masiv terenuri agricole. De-asta faci tu atâta propagandă deşănţată pe-aici pentru construcţia de autostrăzi ?

  48. 48 Cris martie 10, 2014 la 12:13 pm

    De guvernarea 2000-2004 care a fost foarte bună din punct de vedere economic, macro și în buzunare, electoratul a fost nemulțumit.
    De guvernarea 2005-2008 care a fost la fel de bună cu precedenta, macro și buzunare, electoratul a fost nemulțumit.
    În 2009 a vrut altceva. A avut altceva în 2009-2012. Asta a fost o catastrofă pe toate planurile, mai puțin planul la băgări la închisoare.
    În 2012 electoratul și-a arătat din nou nemulțumirea.
    Deci, când iese bine economic, nu e bine; când iese rău (aici e logic), nu e bine.
    Ce vrea acest ielectorat?
    Îi cresc conturile în bancă atunci când sunt arestați demnitari?
    De-aia zic: să voteze cât mai puțini! toți nemulțumiții de profesie să stea acasă!

  49. 49 Cris martie 10, 2014 la 12:26 pm

    În privința lui Iohannis, sunt de părerea d-lui Năstase. În 2004 nu a fost corect ce a făcut.
    Dar îmi amintesc că toată suflarea, toată media erau împotriva d-lui Năstase și PSD.
    Curgeau minciunile și informațiile false despre averi uriașe, grămezi de case și vagoane cu bani, toate pentru compromiterea d-lui Năstase, iar multă lume credea.
    Vântu a dezvăluit mai târziu că se întâlnise cu Băsescu într-o mașină, într-o parcare din Tâncăbești pentru a pune la cale susținerea lui Băsescu de către Realitatea TV. Și într-adevăr, Realitatea, care până atunci încercase să se țină cumva la mijloc, a pus și ea umărul la demolarea d-lui Năstase.
    Poate a căzut și Forumul Germanilor în plasa asta.
    Atunci era de bon ton să fii anti-Năstase.

  50. 50 blogideologic martie 10, 2014 la 12:34 pm

    Despre noul incubator Technoport pentru germenii de întreprinderi tehnologice (start-ups) din Luxembourg : Technoport ajută progresul germenilor de întreprinderi tehnologice în cadrul unei făbricuţe-laborator de tip Fab Lab afiliată Centrului Bits&Atoms de la MIT. Germenii de întreprinderi tehnologice au acces la un tăietor laser pentru materiale http://en.wikipedia.org/wiki/Laser_cutting precum şi la imprimante 3-D care transformă proiectele obiectelor virtuale codificate numeric în obiecte materiale.

  51. 51 Ghita Bizonu' martie 10, 2014 la 12:49 pm

    Nu credea ca-s atat de prosti … nici eu!!
    Uneori discutitii “intelectuale” se arata mai putin teorectice decat se par. Incerc sa arat cum o “discutie” teoretica” a avut efecte politice neasteptate. Adica a transformat Presedintele Romaniei in principalul agent al “puterii executibe” care are in acelasi timp si pozibilitatea de a cenzura Parlamentul si electoratul

    Traian Maximus, Reloaded v.3.3 zis-a :Nu credeam ca-s atat de prosti incat sa se sparga cu referire la spargerea USL.
    Spargere intr-un fel de neinteles.

    Insa umbland nitel la memorie si arhive peste ce dau?!

    Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, confirmă ipoteza tot mai des vehiculată în USL conform căreia proiectul de revizuire a Constituției va fi abandonat.

    USL nu mai poate organiza referendum cu 30% de prezență odată cu alegerile prezidențiale, iar acest detaliu pare să ducă la un abandon al proiectului de revizuire a Constituției.

    ”Constituția e un subiect aproape încheiat, s-a cam terminat. Ne-am cam resemnat”, a declarat Ilie Sârbu.

    Anunțul lui Ilie Sârbu lasă de înțeles că USL va abandona Constiuția, dar mai ales confirmă scenariul conform căruia PSD ia tot mai serios în calcul candidatul propriu la prezidențiale, având în vedere că viitorul președinte va funcționa tot pe actuala Constituție.
    Sursa : http://www.adsa.ro/ilie_sarbu_arunca_bomba__s-a_cam_terminat_cu_constitutia__implicatiile_acestui_anunt.html

    Nu e chiar prima data ca cand se zice ca e fapt PSD isi doreste presedentia pe motiv ca nu poa schimba constitutia si ca in actuala constitutie Prrsedimntele are prea mare putere.

    Insa daca ne aducem aminte constitutia actuala a fost facut in asa fel incat institutia Presedintelui sa aiba functii mai mult onorifice si ca singura atributie pe care Presedintele (ca institutie) o poate exercita dupa capul si cheful sau este gratierea (retul fiind supuse ori confrimarii prin votul parlamanentului ori ca urmare a unei propunerii din partea guvernului, a ministrului de resort m samd) adfica semnatura sa este ad solemnitatem (adica ca arata mai mumos un act semnat de Presdinte decat unu semnat de ministru) si nu ad validitatem (adica fara semnatura lui actu nu este valabil )Exceptia fiind cazul in care cere reexamninarea unei legi cf art 77 Promulgarea legii caz in care actiunea presedintelui poate da Parlamentului ocazia sa revina asupra unei decizii contestabile (cum a fost legea pensiilor parlamentarilor… ) farsa ca acesta (parlamentu) sa se faca (prea) mult de ras ..
    Deci in gnl Presedintele semneaza “ca primarul”.

    Insa societatea noastra are hibele ei mintale – mai ales paretea “civica” si presupus “intelctuala”. Caci astia mai cetirori de Paltoane si admiratori de umbre pe peretele pesterii (uite dom’le Tyranosaurul comunist! Tipa ei cand vad umbra unei foarfeci de taiat copaci din aia agatata de o prajina – cu un pic de imaginatie umbra asteia poate fi numita dinozaur .. mai ales cand esti platit sa faci astfel de confuzii!!)
    Asa ca cu ocazia alegerilor generale din 2004 s-a purces la santaj si abuzarea Contitutiei astfel incat ADA sa aiba premierul ei prin santaj si abuz.
    In urma acestui precedent s-a elaborat o intreaga teorie care sa justifice o preemineta a Presedintelui ca institutie asupra Parlamentului. Ca asa cum zicea sintetic unu Hoara constitutia a instituit Presedintele ca sa apere poporu’ de abuzile Parlamentului (hm.. remininscente ale istoriei invatate in scoala? Puterea tribuniciara din Roma Antica?!) si totu prin efort de “analiza” filozofica pe text cica “stiintifica” (mai degraba gen teologic sau talmudist)

    O sa redau niste texte care desi “nesemnificative” sau “nereprezentative” redau un effort intelectual de “formalizare” ajuridica care justifica o deformare a textului constitutiei, abuzul la lege samd . (cine are rabdare, interes si sa zicem un minim de inteligenta – minim dupa standardele mele nu ale facutatilor de gazetarie! – poa sa citeasca aici : http://vremea.forumgratuit.ro/t563-nu-credea-ca-s-atat-de-prosti-nici-eu)

    Ma rog complet imbecil dpv al dreptului insa cu staif si public “intelectual”
    Si uite asa considerente ajuridice devin “demonstratii” de drept! Si sa fim cinstiti – prind la marele public! Cu exceptia lui Vlaston (prof de mateoftica, membru presedintele EDU CER si mai ales membru PNL din 1998 ajuns cunoscit ca urmare a atitudinii probashite in articolele scrise in Ziare.com) sunt “opere” a unor necunoscuti .. toti fara facultate de drept . Insa “analiza” lor arata ca de fapt a fost dezvoilatata o “scoala” de gandire din care acestia 3 se infrupta copios.
    .
    Iar aceasta teorie a “legitimitatii prezidentiale” .. are pana la urma corolarul cica ca cum

    Garantia si simbolul democratiei nu este parlamentul asa cum nu sunt nici presedintia, guvernul, justitia sau presa ci principiul separarii acestor puteri in stat!

    care s-ar realiza prin modelul amerloc al lui checks and balances

    Deci democratia nu ar mai fi decat separaţia puterilor în stat.
    In numele acestei “separatii” s-ar cere ca Parlamentul sa fie pus sub controlul altora
    Parlamentul este si el controlat, conform „checks and balances”, de catre puterea judecatoreasca, de catre CCR, de catre opozitie prin motiuni de cenzura, prin alegeri anticipate, de catre presedinte prin intoarcerea unor legi, sau trimiterea lor la CCR,
    Hm .. a se vedea ceata din capu autoruluyi – opozitia face parte din Parlament!. motiunea de cenzura se face contra guvernului nu a Parlamentului, iar CCR ar trebui sa controleze doar contitutionalitatea actelor juridice!!
    Cu adaugirea ca CCR s-a cum “autonomizatdepasind astfel competentele sale si incalcand totodatda constitutia!

    Si astfel am avut prilejul halucinantelor interpretari provocate de remanierea guvernului Ponta. Ca cum nu ar mai fi “constitutional” si “legitim” si ca ar trebui ca premierul sa isi depuna mandatul dand ocazie (i)legitimului Presedinte sa … sa dea peste cap optiunea majoritatii electoratului!!!
    Ca despre asta este vorba – controlul optiunii majoritare prin “Separarea puterilor in Stat” si checks and balances cu bataie pentru alegerile ptezidentiale din 2014

    Este vorba despre multa prostie si si mai multa ticalosie drapata in “demers stiintific” si preferinta pentru decizii luate in organisme nedemocatice in care se intra prin numire (“cine v-a facut chestor?”) si in care avansarea ierhica este in buna masura si “cooptare”.
    Ca daca “alegi cum trebuie” Zegrenii si Morarii samd vor controla mercanismele si mult dupa iesirea ta ”din schema”. Si poti obtine un mecanism care sa controleze Parlamentul Adica sa faca ineficiente alegerile libere in numele “democratiei” .

    Si ar mai fi de zis ceva despre “separatia putorilor in statu” degeaba romanesc. Cica CCR ar fi zis ca Amendamentul care obligă practic orice persoană să se prezinte în faţa unei comisii parlamentare atunci când e chemată s-a menţinut, dar s-a precizat că magistraţii sunt exceptaţi de la această obligativitate, pentru a se elimina suspiciunea că puterea judecătorească ar putea fi obligată să dea explicaţii puterii legislative hm .. dar atunci cand se ancheteaza un parlamentar cum stam?!
    Si uneori “puterea judecatoareasca” ar fi bine sa fie intrebata. De exemplu ptr ce zice ca judeaca dupa legea generala in dispretul legii speciale . Ca se pare ca putoarea judecatoreasca este independenta mai ales fata de lege!! Si ar mai fi …
    Chiar asa putoarea asta nu poate fi controlata de nimeni? Adica ea se “autoregleza” prin cooptare?! Am vazut cum …
    Insa putoarea asta poate controla tot ? Parlamentari, guvern , buget, electorat?Ce diferenta ar fi atunci intre “putoarea judecatoreasca” si PCR?!

    Nu uitati “CINE TACE CONSIMTE!!!”

  52. 52 of martie 10, 2014 la 12:58 pm

    Sper că acest tip de mesaj nu vă caracterizează. Nu vă găsesc nicio scuză deși am căutat-o. Un text incorect și incomplet. Păcat.

  53. 54 Sarcasticul martie 10, 2014 la 3:19 pm

    Prima persoana direct responsabila de alegerea lui Basescu, se numeste Adrian Nastase. Partidul direct responsabil pentru alegerea lui Basescu se numeste PSD. Eu v-as sfatui sa va mai uitati un pic in oglinda si poate, macar acum, sa intelegeti si sa acceptati ce stie toata lumea in loc sa cautati vinovati. Inteleg ideea de ordin pe partid/unitate, dar parca va stiam in esalonul/nivelul la care puteti avea si idei proprii fara sa trebuiasca sa urmati ordinele si desfasuratorul de partid. Chiar asa v-a coborat in ierarhie micul titulescu?

  54. 55 Doru Coarna martie 10, 2014 la 3:55 pm

    @ ZeV,

    cica primarul din Tg. Secuiesc a inchiriat caminul cultural unui partid cam iredentist din Ungaria, care desfasoara nu stiu ce spectacol de-al lor cu ocazia lui 10 martie… ce spun colegii tai de guvernare, UDMR, caci primarul asta este membru UDMR…?

    Ati adus la guvernare o formatiune etnica, constitutional ilegala in Romania, care iata, incurajeaza, sprijina, manifestari anti romanesti, chiar in inima Romaniei!

    Sa fie asta o proba ca in Romania trebuie sa fie stabilitate, avand in vedere evenimentele din Ucraina? Atunci ati reusit sa aduceti stabilitatea! Bravo!

    Daca il mai pui la socoteala si pe Gigistein ala care tot spune ca ce-i in Ucraina se poate extinde si in Romania… eu nu mai stiu, o fi bine?

    Adica, ati fost romani sau nu?

  55. 56 Marian Nicolae martie 10, 2014 la 4:49 pm

    România, sub asediu.
    Străinii au devenit stăpâni pe o treime din pământurile noastre

    de M.Z. • 09 Mar 2014 • 21:18,
    http://www.antena3.ro/romania/romania-sub-asediu-strainii-au-devenit-stapani-pe-o-treime-din-pamanturile-noastre-246478.html

    În timp ce unele ţări sunt fărâmaţate pe timp de război, altele se pot pierde pe timp de pace. Este şi cazul nostru.

    În doar un deceniu şi jumătate, 4,5 milioane de hectare au ajuns pe mâna străinilor, iar suprafaţa se va mări în considerabil, odată cu legea care ne obligă să vindem pământ străinilor.

    Nu numai că teritoriul ne va fi cumpărat de alţii, dar şi ce produc ei aici va pleca spre Occident.

    Cel mai scump pământ este la Nădlac. Acolo, un hectar costă 5.000 de euro.

    În decembrie 2012 la Nădlac, sute de fermieri au ieşit să protesteze în stradă faţă de proiectul care leagă România de Ungaria, aşa cum au gândit-o specialiştii guvernului Boc.

    Fără pasaje şi treceri pentru utilajele agricole, noua autostradă va izola aproape opt mii de hectare de teren aflate la graniţa cu Ungaria, mai precis, cel mai fertil pământ din vestul României.

    Proprietarii arădeni se tem că vor fi nevoiţi să vândă pământurile vecinilor de peste graniţă, pentru simplul fapt că nu vor mai avea acces la ele.

    La doi ani după protest, cele mai negre gânduri ale lor sunt pe cale să devină realitate: proiectul autostrăzii nu a fost schimbat, dar a mai şi intervenit ceva – în curând, cetăţenii străini persoane fizice vor primi, conform prevederilor Uniunii Europene, dreptul de a cumpăra pământul românesc, fără ca cineva să îi limiteze şi să îi oprească în vreun fel, iar presiunile din exterior, spun oamenii, au început deja.

    Niciun Guvern din ultimii 24 de ani nu a anticipat că retrocedările greşite şi ignorarea micilor agricultori va duce într-o zi la înstrăinarea pământului.

    Până şi străinii sunt surprinşi că în ţara noastră, o ţară cu un potenţial agricol uriaş, terenurile se vând pe preţuri de nimic, în timp ce oamenii care locuiesc în mediul rural abia trăiesc de pe o zi pe alta.

    În sate au rămas bătrânii, copiii au plecat să îşi facă un viitor în oraşe pentru că viaţa de acolo nu le mai oferă nimic. Aşa au ajuns străinii să stăpânire pe tot Banatul. Şi, din câte se vede, ei chiar ştiu să facă treabă.

    Trei milioane de hectare, adică o treime din pământurile noastre, au fost preluate străni.

    Majoritatea sunt findalenzi, italieni, egipteni şi au ocupat o suprafaţă echivalentă cu cea a cinci judeţe din România.

    În acest fel, străinii ar putea deveni stăpâni peste jumătate din ţara noastră.

    Suntem primii în topul ţărilor care îşi permit să vândă pământ străinilor, celelalte state au găsit tertipuri pentru a nu le da teren.

    Liderul Partidului Verde din Parlamentul austriac înţelege perfect ce se întâmplă şi ne priveşte compătimitor: “Este vorba de bani, este vorba de corupţie. Dacă aş fi o companie internaţională şi ar trebui să aleg între a cumpăra pământ sau pădure în Austria sau în România, cu siguranţă aş cumpăra o pădure în România.Din cauza preţului şi a Guvernului. Voi aveţi pădure ieftină şi guvern la fel de ieftin”.

    Niciun occidental nu ar fi îndrăznit să vină în România să cumpere ce vrea şi să taie cât doreşte dacă nu ar fi ştiut cât de neatenţi suntem cu teritoriul nostru şi cât de slabă şi de uşor manipulabilă este legislaţia de la noi.

    În Austria nimeni nu ar îndrăzni să defrişeze după bunul plac pădurile aşa cum se procedează în România. Legislaţia privind exploatările forestiere este foarte aspră, iar taxele impuse companiilor sunt enorme. “În Austria nimeni nu ar accepta, cadezastrul din pădurile voastre să se producă şi pădurile noastre”

    Informaţiile au fost prezentate duminică, la emisiunea În premieră, de la Antena 3.

  56. 57 sadicu martie 10, 2014 la 5:01 pm

    Cred ca Traian Basescu se amuza copios cand ii vede pe micutii astia cum se agita cu,cine are mai multe sanse la prezidentiale,cu Tariceanu,presedintele liberalilor de pe facebook,etc.
    L-am vazut ieri,pe fostul ambasador SUA la Bucuresti,Mark Gitenstein,care de asemenea se amuza de toata aceasta agitatie de pe scena politica damboviteana.:)

  57. 58 Ghita Bizonu' martie 10, 2014 la 5:38 pm

    Pai e bine asa tovarasi ?!

    Premierul Victor Ponta a arătat, luni, că scoaterea la vânzare pe bursă a 5% din acțiunile Portului Constanța este prea puțin și că ar trebui vândute pe bursă minim o treime din acțiuni pentru a atrage interesul investitorilor privați.
    Premierul a comentat declarațiile liderului PNL, Crin Antonescu, potrivit căruia liberalii s-ar fi opus trecerii Portului Constanța sub coordonarea administrației locale.
    „Eu îmi aduc aminte, cu domnul Antonescu am fost în campanie la Constanța și domnul a spus mai tare ca mine că susține ca portul Constanța să… Acum, memoria începe să se șteargă într-o săptămână. Implicare în privat, în primul rând capital privat, Ministerul Transporturilor și autoritate locală este soluția pe care au adoptat-o toate porturile mari din Europa: Rotterdam, Hamburg. Vrem să dezvoltăm sau vrem să facem demagogie de-asta mică?”, a spus Ponta, care a participat la o conferință de presă la Ministerul Dezvoltării Regionale.
    Premierul Ponta nu spune insa ca in Olanda primarii nu sunt alesi, ci numiti de rege, in fapt de guvern.
    „Cine cumpără 5% din acțiunile portului, ce să faci cu 5%? De ce să vii investitor străin să bagi 5% în ceva…? Suntem neserioși. Adică ori facem măcar o treime, ca să existe un interes pentru investitorii privați, ori dacă nu, nu. Eu nu privesc în cheie politică, de altfel cu miniștrii liberali am colaborat foarte bine și au înțeles, doar că prea nu li se dădea voie de la partid”, a susținut primul ministru.
    La audierile din Parlament, noul ministru al Transporturilor, Dan Şova a fost întrebat de către reprezentanţii opoziţiei, respectiv de deputatul PDL Mircea Toader, ce va face în privinţa Portului Constanţa, ministrul propus arătând că în acest moment acţiunile sunt deţinute de minister – 60%, de primărie – 20% şi de Fondul Proprietatea – 20%.
    „Porturile mari din Europa sunt la primării. Nu ar fi chiar aşa o treabă nemaiauzită să fie la primărie, dar nu intenţionăm să fie integral la primărie”, a spus Şova.
    Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu s-a opus si a sustinut ca portul trebuie sa ramana in administrarea ministerului.
    http://www.cotidianul.ro/batalia-pentru-portul-constanta-ponta-ori-privatizam-macar-o-treime-ori-nu-233668/

    Acu cum sa spui .. adica sa nu spui unde ma doare pe mine de Olanda. Nu de alta dar portu Constanta le are destul de putin cu municpalitatea. Daca Roterdamul a facut portul sau daca Bremenu a facut portul .. portul Constana a facut din Kustunge – Constanta! Prin efortul – bani, munca samd – Statului la finele sec XIX se facu portul de azi (ala vechi de la Miristile Negre era “terminat” de la rezbelu Crimeii !) adica rada, silozurile, cisternele de petrol samd (sub conducerea ing Anghek Saligny) si pe urma se dezvolta Constanta. Ca pe urma in anii 70 iar Statu a bagat bani sa mareasca portul .. Adica acolo sunt si impozitele mele (orice ar zice imberbii Ponta si Sova!) asa ca parca as avea ceva drept sa intreb pai da ce ce musiu ma asta?!

    Puteti sa ma faceti de nuanta verde legionar da eu nu agreez cestia asta, asa cum nu agreez nici caputloatiile catre Chevron si Gold Coporation (poa sa fie si Gazporm ca la fel zic!) , puteti sa imi ziceti peremost,l fascist comunist si Tontelu’ poa sa raguseasca tot zicand „Nu vreau să cădem în panta: să îi dăm pe străini afară din România. Nu vreau să ne întoarcem la anii 90, cu gonitul străinilor” (mai si minte golanu’!) ca nu ma covinge! Iar cu “Eu am fost impotriva proiectului, inainte sa cunosc aproape nimic despre proiect, pentru ca era sustinut de Basescu, si am spus ca daca il sustine Basescu e ceva de rau. Cand am vazut toate proiectele, am zis haideti sa citim tot, sa ascultam pe toata lumea. Eu m-am gandit ca o sa vina cei care manifesta impotriva la Parlament, cei care manifesta pentru, si luam decizia. Noi suntem din 2009 o tara blocata, nimeni nu vrea sa il asculte pe celalalt. Suntem blocati economic din 2009, nu s-au mai facut investitii “. ma convinde de un singur lucru – sa asteptati voi sa va voteasca aia de se mandresc ca au golanit prin Zona Marian Munteanu si cetitorii de EvZea ca pe votu’ lu’ mandel nu mai contati!!

  58. 60 Radu martie 10, 2014 la 8:04 pm

    Care era scopul aliantei dintre PSD si FDGR ? PSD urmarea sa-si spele imaginea de partid al plantatorilor de panselute, mai ales in Germania. Un primar neamt ca Iohannis servea perfect cauzei. E posibil in toata gandirea asta sa fi intrat si faptul ca o relatie mai buna cu Germania servea Romanie si intrarii in UE, nu doar imaginii PSD. In anul 2002 intrarea Romaniei in UE era inca la stadiu de vis in primul rand datorita minerilor ciomagari incurajati atat de bine de Iliescu.
    Din punctul de vedere al FDGR alianta cu PSD-ul trimitea bani de la guvern catre un oras care vroia sa devina o capitala europeana a culturii.

    Asta sta scris si se poate citi printre randurile documentului furnizat de Nastase. Conform aceluiasi Nastase insa, mai era ceva, ceva nescris dar de la sine inteles: in mod cert „cel mai bun guvern al Romaniei ultimilor 20 ani” nu putea fi interesat ca Sibiul sa arate ca o capitala culturala europeana. Nu putea fi DOAR asta ! Nu, Klaus, si bineinteles sibienii, ar fi trebuit sa inteleaga ca „la sfarsitul ciclului electoral” urmau sa-si plateasca tributul. Tinandu-se de nas si votand cu AN ! Ungurii am impresia ca asa au facut. Ceea ce l-a obligat practic pe Vadim Tudor sa se tina de nas si sa-l sustina pe Basescu ! Oricum, tot degeaba, pentru ca Basescu a castigat constant in maghiarime !

  59. 61 Luminita Arhire martie 10, 2014 la 8:08 pm

    Cronica unei arestari anuntate .. sau se indoia cineva ca doamna Ghita Georgeta Gabriela , fost procuror de frunte , avocat al Irinei Jianu in dosarul Trofeul Calitatii si autoarea unei devoalari devastatoare a manoperelor din respectivul dosar , va lua drumul inchisorii ?
    Eu nu m-am indoit nici o clipa ; am citit si ceea ce acuza doamna in propriul sau dosar , referitor la fraudarea unor examene la INM . Din nou ,un caz subtire si o posibila rafuiala politica ( din pacate pentru domnia -sa , doamna a avut cam multe “pozitii neconforme” in Dosarul Flota , in dosarul Trofeul Calitatii , a vorbit si despre dosarul Matusa Tamara , a acuzat si presiunile din DNA , ba chiar a semnalat si “posibile accidente ” cam inexplicabile , cum ar fi , de exemplu, intamplarea bizara ca doamna Pivniceru a ramas fara frane pe un drum sinuos ,desi abia scosese masina din service ) .
    Si m-am gandit …unde oare , unde oare si in legatura cu cine am mai auzit eu ceva despre examene fraudate? Azpasia Cojocaru va spune ceva ? Suntem cel putin 7 400 000 de cetateni cu amintiri inca vii despre doamna care-si soarbe astazi linistita cafeaua de pensionara de lux . Ce-a facut Azpasia ? Azi s-ar numi “grup infractional ” aceasta vesela familie ( doamna , sotul doamnei , unchi , matusi … ) care masluiau examene de admitere , intr-o vreme cand 99% din populatia Romaniei credea ca asa ceva nu este posibil! Lucrari rescrise si inlocuite la admiterea intr-o facultate cu 20- 30 de candidati pe loc …
    Numai ca Azpasia face parte – nu-i asa ? – din ramura “buna ”si santajabila , dispusa sa semneze in crucea noptii orice inventie numita ERATA , la legea referendumului …
    Georgeta Gabriela Ghita , despre care nu s-a dovedit ca ar fi livrat subiecte de examen , din moment ce prezumtivul protejat al doamnei este incadrat la instigare si nu la obtinere de informatii confidentiale , nu are norocul Azpasiei …

  60. 62 Marian Nicolae martie 10, 2014 la 8:59 pm

    România, sub asediu. –
    Străinii au devenit stăpâni pe o treime din pământurile noastre –

    de M.Z. • 09 Mar 2014 • 21:18,
    http://www.antena3.ro/romania/romania-sub-asediu-strainii-au-devenit-stapani-pe-o-treime-din-pamanturile-noastre-246478.html

    În timp ce unele ţări sunt fărâmaţate pe timp de război, altele se pot pierde pe timp de pace. Este şi cazul nostru.
    În doar un deceniu şi jumătate, 4,5 milioane de hectare au ajuns pe mâna străinilor, iar suprafaţa se va mări în considerabil, odată cu legea care ne obligă să vindem pământ străinilor.
    Nu numai că teritoriul ne va fi cumpărat de alţii, dar şi ce produc ei aici va pleca spre Occident.

    Cel mai scump pământ este la Nădlac. Acolo, un hectar costă 5.000 de euro.

    În decembrie 2012 la Nădlac, sute de fermieri au ieşit să protesteze în stradă faţă de proiectul care leagă România de Ungaria, aşa cum au gândit-o specialiştii guvernului Boc.
    Fără pasaje şi treceri pentru utilajele agricole, noua autostradă va izola aproape opt mii de hectare de teren aflate la graniţa cu Ungaria, mai precis, cel mai fertil pământ din vestul României.
    Proprietarii arădeni se tem că vor fi nevoiţi să vândă pământurile vecinilor de peste graniţă, pentru simplul fapt că nu vor mai avea acces la ele.
    La doi ani după protest, cele mai negre gânduri ale lor sunt pe cale să devină realitate: proiectul autostrăzii nu a fost schimbat, dar a mai şi intervenit ceva – în curând, cetăţenii străini persoane fizice vor primi, conform prevederilor Uniunii Europene, dreptul de a cumpăra pământul românesc, fără ca cineva să îi limiteze şi să îi oprească în vreun fel, iar presiunile din exterior, spun oamenii, au început deja.
    Niciun Guvern din ultimii 24 de ani nu a anticipat că retrocedările greşite şi ignorarea micilor agricultori va duce într-o zi la înstrăinarea pământului.
    Până şi străinii sunt surprinşi că în ţara noastră, o ţară cu un potenţial agricol uriaş, terenurile se vând pe preţuri de nimic, în timp ce oamenii care locuiesc în mediul rural abia trăiesc de pe o zi pe alta.
    În sate au rămas bătrânii, copiii au plecat să îşi facă un viitor în oraşe pentru că viaţa de acolo nu le mai oferă nimic. Aşa au ajuns străinii să stăpânire pe tot Banatul. Şi, din câte se vede, ei chiar ştiu să facă treabă.
    Trei milioane de hectare, adică o treime din pământurile noastre, au fost preluate străni.
    Majoritatea sunt findalenzi, italieni, egipteni şi au ocupat o suprafaţă echivalentă cu cea a cinci judeţe din România.
    În acest fel, străinii ar putea deveni stăpâni peste jumătate din ţara noastră.
    Suntem primii în topul ţărilor care îşi permit să vândă pământ străinilor, celelalte state au găsit tertipuri pentru a nu le da teren.
    Liderul Partidului Verde din Parlamentul austriac înţelege perfect ce se întâmplă şi ne priveşte compătimitor: “Este vorba de bani, este vorba de corupţie. Dacă aş fi o companie internaţională şi ar trebui să aleg între a cumpăra pământ sau pădure în Austria sau în România, cu siguranţă aş cumpăra o pădure în România.Din cauza preţului şi a Guvernului. Voi aveţi pădure ieftină şi guvern la fel de ieftin”.
    Niciun occidental nu ar fi îndrăznit să vină în România să cumpere ce vrea şi să taie cât doreşte dacă nu ar fi ştiut cât de neatenţi suntem cu teritoriul nostru şi cât de slabă şi de uşor manipulabilă este legislaţia de la noi.
    În Austria nimeni nu ar îndrăzni să defrişeze după bunul plac pădurile aşa cum se procedează în România. Legislaţia privind exploatările forestiere este foarte aspră, iar taxele impuse companiilor sunt enorme. “În Austria nimeni nu ar accepta, cadezastrul din pădurile voastre să se producă şi pădurile noastre”
    Informaţiile au fost prezentate duminică, la emisiunea În premieră, de la Antena 3.
    Romania sub asediu: –

    Partea I a – http://videonews.ro/video/sanatate/in-premiera-romania-sub-asediu-partea-i-qDsPdYmtzrT.htm
     Partea a II a – http://videonews.ro/video/sanatate/in-premiera-romania-sub-asediu-partea-ii-5nIRNWjthxc.html
     Partea a III a – http://videonews.ro/video/sanatate/in-premiera-romania-sub-asediu-partea-iii-SWu191k2Shw.html
     – Se simte nevoia ca multe capete atat straine cat si romanesti sa se rostogoleasaca in rtarana nevrednice pentru a trai pe acest pamant sfant……

  61. 63 Ghita Bizonu' martie 10, 2014 la 10:36 pm

    Luminita Arhire

    cert este ca in 2004 am votat Alianta DA si cred ca nu are rost sa mai amanuntesc pentru ce ratiune am procedat asa Poa din lipsa de ratiune…

    Radu Humor

    Poa ptr ca totusi iubirea de Americhia va intrecea pe cea de Romania. Si erati iobisiti de atta independenta ..

    Cârcotaşu

    Scuze Johanis.

    Cris

    De-aia zic: să voteze cât mai puțini! toți nemulțumiții de profesie să stea acasă! ia zi cine te oibliga sa prestezi pe aici?!

  62. 64 adanic martie 11, 2014 la 2:29 am

    Ii precizati primarului Iohannis ca “ în politică, chiar și printre gratii, nu se confruntă doar adevărul cu minciuna ci și caracterul cu lipsa de caracter.”
    Chiar exista adevar si caracter in lumea politica ? In lumea politica exista doar o lupta crancena pentru putere si avere.
    Mai spuneti “Era fair play ca FDGR să-și realizeze interesele cu PSD în perioada ciclului electoral iar, la finalul său, să voteze cu candidatul Alianței? “
    Dar e fair play ca PSD să-și realizeze interesele cu PNL în perioada ciclului electoral iar, la in timpul mandatului USL, să schimbe macazul si mearga cu UDMR”.
    Dar e fair play ca PSD să prefer un vice primministru UDMR + un viceprim ministru PC in locul unui vice primministru PNL în persoana lui Johannis ?.
    Politica e data dracului. In politica nu incap cuvintele “adevar”, “dreptate”, “caracter”.
    In alegeri, promit marea cu sarea, apoi, cand si-au vazut saci-n caruta, isi vad doar de interesele lor. Asta-i regula. Normal, “a promite e ceva nobil. A te tine de cuvant e ceva burghez”. Stiu ei de ce. E mai bine sa fii nobil decat burghez. Nobil suna mai bine decat burghez. Mai tineti minte ?, “Ciocu mic. Acum noi suntem la putere”, zise una dintre cocoane. Parca de la PDL, fie-le tarina grea.
    Vad o avalanse teribila de acuzatii la adresa lui Johannis. Cum ca ar urmarii satisfacerea unor interese ale germanilor, etc. Pe timpul comunistilor auzeam numai de rau despre regii Romaniei de origine germana. Ca Regele Mihai ar fi fugit cu vagoane de aur si tablouri. Ca sa aflu dupa revolutie ca regale Mihai a trebuit sa repare masini si sa piloteze avioane ca sa-si intretina familia. Politica, asa cum se face la noi, te umple de greata. Pur si simplu strica lumea. Te-nnebunesc de cap. Ajungi sa nu mai sti daca binele e rau sau raul e bine. Politicienii, daca e bine zic ca-i rau iar daca-i rau, zic ca-i bine. Curat murdar.
    Personal, l-am votat pe Basescu pt tepele pe care le-a promis in Piata revolutiei. Nu am ghicit atunci la ce tepe se referea. Am ramas noi cu tepele.
    Nu l-am votat pe Nastase pentru ca era prea arogant, zeflemitor si impusca din placere impreuna cu o gasca din occident (chipurile potentiali binefacatori ai romanilor), animale salbatice lipsite de aparare. Ne scapau de fiare salbatice (caprioare, mistreti, iepuri, ce se nimerera) care-I teroriza pe romani.
    Am judecat simplu. Fara sa pun in balanta si binefacerii intrarii in NATO, in Europa, etc. la care a contribuit in buna masura si Dl. Nastase.
    Pentru mine este mai important ce facem noi aici in tara noastra pentru romani si mai putin ce ar putea face altii pentru noi. Inchei prin a spune ca nu avem noi romanii, norocul sa alegem pe cine trebuie. Au unii grije sa nu se-ntample asta. Ne-am nascut in Balcani, ce naiba. Ce ne-am face fara galceava de dimineata pana seara, fara contradictii si rafuieli, ce s-ar face toti betivii care-n loc sa mearga acasa la copii si la nevasta, stau la carciuma si-si dau cu halba-n cap pentru ca unul zice ca-I mai bun Basescu iar altul ca Nastase ?

  63. 65 Vsile martie 11, 2014 la 7:57 am

    Un domn mai sus pulbicao abjectie a unui ziar trompeta a lui Traian.Mascat sub chipul unui ziarist incoruptibil CTP, acesta si ziarul sau la ales in 2004 pew Basescu Pres si a continuat politica Romaniei Mari de defaimare si mizerii.
    Sunt curios ce atitudine are Mircea Badea , persiflantul sef al CTPeului? Cred ca acum sufla in bucile gandului mai tare decit suflatorii care umfla izmenele lui Traian , ca sa-i tina corabia in vant!

    Ghita,
    Ponta minte ca de obicei!
    Ministrii pina la Soava au stavilit accensiunea clanului Mazare ,care-si doreste printre altele o parte din port ca o felie de cascaval pe care ei o pot imparti dupa bunul lor plac .De fapt Mazare a mai tropait identic la un alt obiectiv turistic care se afla in cadrul ministerului ,se de 10 ani este in proprietatea primariei, Cazinoul, la adus la ruina si acum se lauda ca-l va valorifica. cine iti cumpara o ruina , arheologia ca obiect de studiu?Si in cadrul portului primaria nu-si doreste partea de investitii, asta se doreste sa ramana la stat ,motorul care tine functional portul el doreste doar o noua reimpartire a profitului dar nu si a pierderilor!

    Cit se sus tinteste mizeria,

    citez:Felul cum Iohannis a administrat efortul german de redobandire a proprietatilor pierdute la masa verde dupa ’45 dovedeste o coordonare de care Germania nu este straina – comparati aceste demersuri extrem de insistente cu lipsa de solicitudine din partea aceleiasi la cererea Dl Golban de revizitare a datoriilor contractate de Germania in timpul razboiului.

    Ei acum este clar Johannis este vinovat ca Prim Ministru,Presedinte, Vice-Prim ministru de lipsa de solicitidine privitor revizuirea / revizitarea datoriilor contractate de Germania in timpul razboiului.Penibilul de servici Gavrila!

    Eu ma asteptam si repet de la dl. Nastase, Gavrila, Zev, citeva note ,explicatii privind federalizarea tarii dupa principiile aliatului principal al USD, UDMR, autonomia inainte de regionalizare , limba maghiara pentru turistii romani care calatoresc in zona, o noua institutie Translatorul de limba Maghiaro-Romana, necesitati domnilor nu latraturi si mizerii !

  64. 66 Ghita Bizonu' martie 11, 2014 la 8:21 am

    Basile

    Mzare, dasole sau late pastaioase io zic ca portul Contsanta nu ae ce cauta la primaria Constanta. Asa cum n u mere nici prvatizat

  65. 67 Cris martie 11, 2014 la 1:15 pm

    @ Ghită Bizonu”, 10 mart. 10:36 pm:

    Și eu care vă încurajam zilele trecute când v-a fost rău…
    Nu-i nimic. Important e să nu fac aceeași greșeală de două ori.

  66. 68 George Hălărescu martie 11, 2014 la 2:41 pm

    Către „Vsile”,
    D-le mai întâi vreau să vă salut, că de mult nu am mai schimbat o vorbă și, totodată, să vă mulțumesc că mă asociați cu dl. A. Năstase, deoarece mă onorează. Cât privește învățatul, până mor am timp să învăț.

    Nu ar trebui să fiți așa acid, deoarece eu nu am generalizat așa cum o faceți dvs. M-am exprimat punctual la primarul Iohannis, care în virtutea înălțimii, chiar mi se apare un om mic. Faptul că vorbește puțin nu este o virtute, mie îmi este teamă că el nu vorbește deoarece nu are, sau nu știe ce să zică. Este adevărat că cu cât vorbești mai puțin nu riști să spui prostii. Tandemul Iohannis- Crin este similar cu Lolek și Bolek. http://www.youtube.com/watch?v=xZ1jiNYW0xI

  67. 69 Vsile martie 11, 2014 la 3:32 pm

    Ghita ,
    Cu citiva ani buni in urma cind noi eram aproape sanatosi dar in devenire ce suntem azi , te-am injurat de nenumarate ori ,pe un blog unde mai mergeau si injuraturile pentru obsesia ta de al vota pe Base.Iti spuneam atunci Ghita ,sa nu ajungi sa-ti spun: „ti-am spus eu”> Pina la urma e bine ca am ajuns ,asa cum am ajuns, eu cu satisfactia meschina „ti-am spus” eu tu cu necazurile , ranile tale pe care mai pun si eu sare!
    Acum ca am pierdut nu neaparat eu ca individ dar milioane de oameni peste 10 ani din viata doar ascultindu-l pe Basescu nu ar fi o problema , ce m-as fi facut eu daca Basescu ar fi avut dreptate si in tepele amintite de Adanic s-ar si infipt el alaturi de Iliescu, Nastase, Mitrea , Popescu si altii!
    Ma intreb procurorul care i-ar fi acuzat ar fi fost Ponta ca Kiovesi ar fi ramas ca maseoza la echipa masculina de baschet!

    Adanic ,
    Ai mai scris bine si in trecut desi as avea o remarca ,chiar credeti in fraza pe care o citez”Am judecat simplu. Fara sa pun in balanta si binefacerii intrarii in NATO, in Europa, etc. la care a contribuit in buna masura si Dl. Nastase.”
    Si ma refer la „binefaceri” ! Puteti fi explicit ce binefaceri am avut, am recucerit impreuna cu fortele NATO Basarabia sau Transnistria, ni s-au inapoiat teritorii pierdute prin pactul abuziv nazist-comunist Ribentrop-Molotov, ne-a schimbat NATO arsenalul , avioanele de lupta, chiar cu cele de mana doua pe care ei le inlocuiau ,dar acum ni se baga pe gat doar pentru ca nu avem loc de intors? Noi suntem doar masa de carne oanemi de sacrificiu si mici contributori la cutiuta milei asigurata a NATO!
    Eu din contra cred ca ati judecat simplu atunci cind l-ati votat pe Basescu si tot ce reprezinta el, aveati sansa in contrapartida sa-l votati pe Nastase si sa va autosesizati ca atacurile impotriva lui Nastase depasisera granita normalului si ca ceva nu este in regula cu Traian Basescu!.
    Eu mi-am calcat atunci pe inima si am votat PSDeul si Nastase pentru considerentele , care mi-au dat dreptate in timp.
    Cu Nastase nu cred ca am fi devenit o Elvetie dar in nici un caz romanii si Romania ar fi fost alt stat..Practic nici dl.Nastase nu a invatat nimic din lectia primita de viata si dansul foloseste aceleasi arme pe care le foloseau adversarii sai politici, cuplul Basescu-Vadim si coforta artistilor cititi sau mai putin cititi de romani!Culmea este ca Nastase il compara pe Johannis un om care a facut ceva palpabil ignorat de ignoranti romani cu fostul aliat al dansului si al PSDReului Vadim Tudor un saltibanc decazut in clown politic!

  68. 70 Centru martie 11, 2014 la 7:20 pm

    @blogideologic – incredibil . Ce interes am eu sa cumpere italienii din Veneto pamant la Siria ?

  69. 71 Gavrila martie 12, 2014 la 12:58 am

    Domnule Nastase,

    cum nu intentionez sa-l mai intretin pe Vsile in conversatie, v-as ruga sa deliberati daca emisiile acestuia sunt pertinente vis-a-vis de caracterul urban al blog-ului dv. ‘Stilul’ imund, sintaxa ce siluieste limba romana si utilizarea unor adjective de-a dreptul jignitoare la adresa bunului-simt in spatiul public ma fac sa va adresez acest demers, caci excedarea devine insuportabila.
    Ati observat ca si alti contributori au remarcat lipsa acestuia de o minima curtoazie – e pacat sa permiteti o asemenea atitudine insultatoare in spatiul unui blog de tinuta intelectuala si morala.

  70. 72 Vsile martie 12, 2014 la 7:53 am

    De la Axa sport la Axa Ponta toti il ataca dupa sistemul politic patentat de Vadim , pe Johannis.
    Axa cica Johannis a guvernat alaturi de …..Basescu , pai dl. PSDist de cultura Johannis a guvernal alaturi de Nastase si nu numai.
    un primar inteligent, altruist , bun gospodar nu se pune de’an boulea cu politicul de la putere si nu profita precum Boc sau Stefan cind ai lui sunt pe cai mari, un primar inteligent si altruist ramane servitorul urbei si intereselor urbei pe care o conduce.
    Eu care am un primar diferit sufar atunci cind vizitez Sibiul, ma lamentez cu gandul ca siienii sunt totusi mai alesi de Dumnezeu decit ai mei concitadini plecati pe la cozile milei lui mazare!

  71. 73 Vsile martie 12, 2014 la 10:33 am

    Domnule Gavrila,

    Stilul imund , sintaxa este stilul alegatorului simplu si sincer si nu al celui patentat fariseist!
    Pe dumneata te supara stilul sau adevarul.Ar trebui sa intelegi si dumneata si nu numai ca dl. Nastase a inceput sa aleaga si pietrele pretioase amestecate printre obiectele stralucitoare!
    Eu nu v-am cerut parerea eu doar am comentat minciuna si ticalosia!

  72. 74 Centru martie 12, 2014 la 3:49 pm

    Mi se pare ca la constructia obiectivelor strategice Statul expropriaza .Plateste putin si afara cu proprietarul .Unde e afacerea ? Satenii de la Dobra si Gilau , care vor fi expropriati , sunt revoltati de pretul oferit de Stat pentru expropriere .
    Unde e afacerea ?
    Altfel , ce nevoie au strainii ( italienii ) de constructia autostrazii de la Nadlac la Deva ( pe care Romania pare incapabila sa o atace , cu bani UE , de 4 ani ) pentru a cumpara terenuri ?

  73. 75 ana galas martie 14, 2014 la 2:03 am

    ce ma ingrijoreaza pe mine e ca cei care au avut de ales intre un profesor universitar si un marinar l-au ales pe marinar sunt gata sa dea votul pentru cele mai inalte functii in stat unui domn pe care nici nu l-au auzit vorbind … doar pentru ca e neamt???

  74. 76 Marian Nicolae martie 17, 2014 la 7:03 pm

    @ ana galas martie 14, 2014 la 2:03 am

    Tocmai de aceea, cineva, undeva, candva spunea:

    Invatati, invatati si iar invatati………..


  1. 1 Incubatorul luxembourghez Technoport | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe martie 10, 2014 la 4:19 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!