Presedintele Republicii – seful opozitiei?

Acesta este titlul editorialului meu din Jurnalul National.

Coabitarea, in cadrul regimului Basescu, nu putea fi decat o fictiune. Pentru cineva care nu are cultura dialogului, un “pact” de coabitare poate fi, cel mult, o capcana pentru adormirea vigilentei adversarilor. Scriam inca din decembrie, anul trecut, ca un acord ar fi trebuit semnat, eventual, cu toti liderii noii majoritati parlamentare, nu doar cu candidatul de prim ministru. Asistam acum la un joc politic periculos in care presedintele Romaniei, dupa ce a canibalizat partidele de opozitie, afirma, in esenta: “Opozitia sunt eu”. Strategia sa este, desigur, aceea de a incerca sa  acumuleze puncte pe care sa le transfere, poate, unor candidati la europarlamentare sau unui partid nascut din spuma flotei.

Va dau un singur exemplu de incalcare a Acordului de colaborare institutionala. In conferinta de presa de luni, Basescu a atacat politica economica si sociala a guvernului. Conform Acordului, “spatiile de responsabilitate preeminenta” pentru premier sunt “politica economica si sociala, guvernarea tarii, probleme de ordin curent ce nu au incidenta cu securitatea nationala…” Evident, declaratiile sale, inclusiv cele referitoare la “incompetenta” guvernului, contravin Acordului. Poate ca va asteptati ca Basescu sa respecte o intelegere… Eu nu.

Raymond Aron spunea, in urma cu mai multi ani:” Presedintele Republicii este autoritatea suprema atata timp cat are majoritatea in Adunarea Nationala; dar el trebuie sa abandoneze realitatea puterii daca vreodata un alt partid decat al sau dobandeste majoritatea in Adunare”. Este ceea ceea ce ar fi trebuit sa se intample si in Romania. Din pacate, folosind institutii ne-parlamentare, Basescu nu accepta rezultatul  de la ultimile alegeri parlamentare (si nici rezultatul votului de la referendumul de demitere). Intr-un fel, acest lucru ii este permis si dintr-un motiv evident – majoritatea de 70% din parlament este relativ amorfa si nu stie ce sa faca cu propria sa putere, batalia purtandu-se la nivel de executiv Guvern-Presedintie si nu la nivel Parlament-Executiv. In plus, aceasta majoritate este relativ paralizata de teama fata de pozitiile exprimate de leadershipul de la Bruxelles si de la Washington.

75 Responses to “Presedintele Republicii – seful opozitiei?”


 1. 1 Bendis august 27, 2013 la 8:28 am

  Nu ma asteptam ca basescu sa respecte ceva … vreodata!
  Asa cum nu ma asteptam ca Victor Ponta sa semneze un astfel de pact-simulacru.

 2. 2 Marian Nicolae august 27, 2013 la 8:35 am

  Domnule profesor, ma scuzati, dar eu pricep mai greu……

  Despre care presedinte vorbim, al carei republici ?????

  Si pentru ca tot m-am intaratat…al carei tari ?????

 3. 3 George Hălărescu august 27, 2013 la 9:07 am

  Cu oameni mici nu poți face lucruri mari.

  „acest lucru ii este permis si dintr-un motiv evident – majoritatea de 70% din parlament este relativ amorfa si nu stie ce sa faca cu propria sa putere, batalia purtandu-se la nivel de executiv Guvern-Presedintie si nu la nivel Parlament-Executiv. In plus, aceasta majoritate este relativ paralizata de teama fata de pozitiile exprimate de leadershipul de la Bruxelles si de la Washington.”

  Este jenant că o astfel de putere nu se poate manifesta în deplina liberate conferită de legile țării, iar Opoziția este făcută de un ins ciudat și nu de partidele parlamentare care sunt minoritare în Legislativ. Sincer, mulții din parlamentarii nu au stofă și sunt anemici politic.

 4. 4 SLAVU IOAN august 27, 2013 la 9:46 am

  Nu d-le A. Năstase, nu puteţi sugestiona cititorul, acum după 1 an de zile că, citez…”un acord ar fi trebuit semnat, eventual, cu toti liderii noii majoritati parlamentare, nu doar cu candidatul de prim ministru”!
  Liderul PNL, Crin Antonescu s-a opus de la început unui eventual act de coabitare, înainte de luna decembrie 2012 cînd dumneavoastră aţi sesizat pe bună dreptate efectele nocive ale acestui act.Că ne place sau nu, cel care a agreat o astfel de soluţie şi „colac peste pupăză „pe cont propiu, este premierul.
  Nu se poate impune un compromis politic prin simpla expresie „ar fi trebuit…” liderilor unei alianţe politice majoritare de genul USL.Procentul zdrobitor de suspendare dat de parlamentul României (în primăvara lui 2012)acestui individ Traian Băsescu, iar apoi cei 8,4 milioane de electori din care 7,4 milioane au ales votul „DA”(în vara lui 2012)pentru demitere, precum şi alegerile parlamentare din toamna anului 2012 rămân totuşi argumente serioase pentru a nu se lua în seamă acest act nătâng de compromis politic”Coabitarea”!

 5. 5 dlnimeni august 27, 2013 la 9:52 am

  Da – si am aratat acest lucru pe blog inca din mandatul trecut. Presedintele, daca este cazul, isi face opozitie si lui insusi! Insa daca presedintele, chiar daca nu a progresat mai deloc in acesti ani, a ramas la fel de eficient, noi nu progresam deloc?
  Criticam coabitarea – si va vad ca si dvs, domnule Nastase ati inceput sa cam miriiti, cred ca nu mai este mult si niste tovarasi politruci va vor lua la rost chiar pe blogul dvs. O sa va arate ei ce inseamna sa scrieti in mod deviationist de la politica guvernului. Dar ce punem in locul coabitarii? Hopa! Ajungem la o chestiune esentiala: cum a pregatit useleul ruperea armistitiului? Pentru ca acordul de coabitare a insemnat un acord de armistitiu, nu o pace. Adica o incetare a luptelor cu fortele pastrinudu-si pozitiile de dinaintea acordului. Cum se vede activitatea presedintelui din pozitiile euro-americane? Pai, cred ca se vede asa: presedintele, care este dintre popularii europeni, combate fortele politice care sunt dintre socialistii europeni si dintre liberalii europeni. Cum vede dl Barroso toate acestea? Ca fiind OK? Dar dna Merkel? La fel de OK. Dar alti leaderi proveniti dintre populari? Tot OK. Ba chiar as indrazni sa spun ca dl Basescu ar putea fi un mic erou pentru toti acestia – si un exemplu: singur institutional, cu un grupuscul politic, personal, contracareaza 70% din parlament, toate institutiile pendinte de guvern si majoritatea electorala! Dl Basescu da o lectie politica leaderilor populari europeni? Dar cum vede dl Hollande toate acestea? Ei, dl Hollande nu le vede deloc, el e cu Siria, e ocupat sa fie ecoul americanilor. Cum zice Obama: holario!, hop si Hollande: holario! am senzatia ca, uneori se si da cu crema de ghete pe fata. Ori, una dintre cheile problemei, dat fiind ca presedintele a ridicat lupta politica la nivel european, este, din partea socialistilor, ducerea luptei la acelasi nivel. Ceea ce nu vad, dar poate ca sunt eu chior.
  Ca tot ati discutat dvs. de rolul benefic al actiunii de aur, care permite veto-ul impotriva oricarei majoritati, in managementul intreprinderii, exact asta are, in sens politic, dl Basescu: o actiune de aur. Avind-o, faci ce vrei si, atunci cind vor adversarii sa te curete, hopa, i-auzi briul! Deci, daca nu este coabitate, atunci este repetitivitate: suspendare, urmata de aratarea actiunii de aur. Iar faptul ca presedintele a inceput sa joace in ham arata ca isi considera situatia ca fiind mai buna, mai promitatoare ca a adversarilor politici.
  Cum isi tin la disciplina si ascultare parlamentarii dnii Antonescu si Ponta (in ordine alfanumerica) nu este treaba mea: eu pot doar sa constat ca useleul ne-a pricopsit din nou cu niste parlamentari de calitate indoielnica, cred ca nici ciinii nu-i maninca.
  Deci, daca armistitiul politic zis si coabitare va fi rupt, atunci ce va face useleul? Cine si-a pregatit mai bine lupta in acesta perioada de zisa acalmie? Poate ca raspunsul este cel clasic: „voi face ce-a facut tata!”

 6. 6 dlnimeni august 27, 2013 la 10:21 am

  Si imaginile de la Antena 3, cu Liana Stanciu luind pur si simplu microfonul unui solist care cinta impotriva presedintelui, sunt semnificative. Dar i-a luat oarecine microfonul celui care cinta „hai basescu la putere?”

 7. 7 Elena Dragomir august 27, 2013 la 10:30 am

  Domnule Nastase, Pe mine nu trebuie sa ma convingeti de abuzurile pe care le fac Basescu&Co. Si cred ca multi altii ca mine nu trebuie convinsi. Vreo 7 milioane de oameni suntem pe deplin lamuriti. De aceea am votat anul trecut in mod repetat anti-Basescu si pro-USL. Ni s-a promis apasat si repetat ca dupa alegeri vom scapa de toate abuzurile lui Basescu, dar iata ca ne-am inselat (sau am fost inselati?). Acum vad cum USL-ul, la varf sau la baza, se lamenteaza ca Basescu face si drege. In aceste conditii eu,alegator, ce concluzie sa trag? Ca USL-ul m-a mintit cand mi-a promis ca daca-l votez voi scapa de abuzurile lui Basescu? Sau ca a fost sincer bine intentionat, dar ca nu a banuit ca va fi incapabil sa-si tina promisiunea. Problema este ca niciuna dintre aceste doua variante nu ma satisface. Nu trebuie sa ne convingetie nici cat de rea (sau de proasta) a fost ideea pactului de coabitare. Suntem lamuriti si in aceasta privinta. Dar, iar trebuie sa spun, pe mine, alegator, nu m-a intrebat nimeni, nici inainte de alegeri, nici dupa, daca sunt de acord cu asa ceva.

 8. 8 Marcus august 27, 2013 la 10:48 am

  Amere Saizeci Si Sapte Cat O Zi De Post!

  De cand si-a inceput noua campanie electorala, pentru promovarea formatiuni politice basite de mintea sa imbibata cu alcool si anume Miscarea Populara, cat si in vederea obtinerii unui nou mandat de europarlamentar de catre tuta lu’ tatuca, Syda Elena, din pozitia de reprezentanta a autoproclamatei bicefale curti regale a tiganimii supusa lu’ alde Cioaba, chiombila isi arata din nou caracterul infect de maidanez numai ca de data asta are de-a face cu efectul de bumerang al actiunilor sale imbecile.
  Astfel, chestia de-si zice presedintele romanilor, ca ultimul maidanezo-tomberonez pe care in calitate de primar al capitalei l-a condamnat la moarte, cum are ocazia si adversarul sta cu spatele sare sa-l muste de dos pentru ca apoi cu viteza de bolid de formula 1 si cu coada intre picioare fuge sa se ascunda la adapostul pactului de coabitare.
  Numai ca figura nu-i mai iese cum ii iesea, deoarece in graba lui de a-si musca adversarii de posterior, imbecilul, netinand cont ca nu se adreseaza doar tiganimii regale ci unui popor intreg, isi da cu stangu’ in dreptu’ si reuseste sa se muste singur de tesutul moale dintre picioare.
  Atacand, de exemplu, guvernul din punct de vedere al politicilor economice prostovanu’ uita ca de fapt economic Romania este condusa de catre FMI si institutiile financiare europene, fapt care i se datoreaza in exclusivitate lui din momentul in care, neconsultand cum era obligatoriu Parlamentul, s-a apucat cu de la sine putere sa indatoreze tara pe cel putin o generatie de la FMI, Banca Europreana s.a.
  De bine de rau guvernul Ponta a reusit cateva initiative personale prin care sa mai dreaga busuiocul stricat rau de tot in timpul guvernarii basescu-boc.
  Dar asta nu-l impiedica pe circar sa tina in carca actualilor guvernanti toate gafele fostei guvernari basiste. Agenda prezidentiala, daca este s-o analizam un pic, este de-a dreptul hilara si s-ar putea constitui intr-un subiect perpetuu pentru schite umoristice a la Nenea Iancu. Omu’ o tine in agape cu fostii colegi pe banii statului, deturnari de la misiune ale unor nave ale Ministerului de Interne, tuicareli si hore prin clocauri unde stirile dateaza de pe vremea lui Ceausescu, motiv pentru care o taranca intervievata, uda toata de emotie si transpiratia horitului isi exprima fericirea de a fi putut dantui si face o poza cu “tovarasul presedinte” (sunt convins ca daca reporterul ar fi intrebat-o cum se numeste “tovarasul presedinte”, aceasta ar fi raspuns ca Ceausescu) si mai nou cu participari la funeralii regale tiganesti unde a reusit sa bage dracii in comunitatea respectiva. La loc de cinste in aceeasi agenda troneaza injurarea zilnica a USL-ului si incercarea de spargere a acestei aliante.
  Asta face basel al nostru cat ii ziulica de lunga noaptea folosind-o sa calculeze cam cati romani mai pun botu’ la circariile sale.
  In ciuda grotescului tuturor acestor actiuni insa nu se poate contesta faptul ca animalul acesta inca poate face rau acestui popor si nu numai ca poate dar il si comite.
  Ne consolam cu faptul ca “amere saizeci si sapte” insa nu vedem prea clar cam cat de nociv este acest “amere” care la prima vedere pare scurt, insa la o analiza mai atenta este mai lung decat o zi de post.

 9. 9 Luminita Arhire august 27, 2013 la 10:55 am

  Ingrijorat , tare ingrijorat fostul nostru presedinte ….soarta trista a Romaniei tocmai i-a sapat pe frunte o cuta cam cat Marele Canion pana la chelia generoasa ; nu de viitorul politic al agramatei sale fiice se ingrijoreaza el , si nici de iesirea jenanta pe piata a partiduletului cu nume vioi ( atat cat poate fi de vioaie o miscare nascuta gata moarta ) . PATRIA … TARA … ROMANIA …. pentru chestiile astea nu doarme el noaptea . Il doare somajul , atragerea de fonduri externe , investitiile straine … Fiecare dintre acestea inseamna pe trupul sau mult incercat cate-o buba coapta si usturatoare pe care ne-o arata din cand in cand .
  Desigur ca , din simplul motiv ca nu a mancat niciodata usturoi , rasuflarea sa nu are cum sa imprastie vreun iz puturos ! El stie ce este de facut la Transporturi ( din cauza ca nu a fost NICIODATA ministrul Transporturilor e de inteles ca nu si-a putut pune in practica ideile inteligente si indraznete ) . De exemplu , astia nu inteleg ce importante sunt AUTOSTRAZILE – numai ex-presedintele vede fenomenul in gravitatea lui , doar stim cu totii ce partizan infocat al constructiei de autostrazi a fost el mereu ! Banul public este pentru fostul nostru presedinte o icoana la care se inchina cu sfiala –dramuirea lui i-a fost ( nu-i asa?) religie si principiu etern !
  Insa dincolo de bla-bla-urile nerusinate care l-ar face sa plezneasca de invidie pana si pe Nae Catavencu , „conferinta de presa ” are insa si un scop pe care ex-prezidentul il palmeaza duios : sa ne anunte ca TB este in crestere in sondaje . Cu toate ca, bietul de el , nu poate profita de aceasta crestere , deoarece el nu mai are nici o miza politica ( sanchi ! –n-am gasit alta rima…. ) .D-aia strabate tara-n lung si-n lat calare pe elicopter , d-aia merge pe la priveghiuri super-mediatizate , d-aia o danseaza pe tacuta doamna Basescu pe la Ciresica , d-aia se trage in poza cu cetateni nevinovati de numai cativa anisori , d-aia se pune pe FB la bustul gol ! Clar , se vede de la o posta ca nu are miza politica!
  Pentru ca am fost in vacanta la Sulina,nu pot sa nu atrag atentia asupra unei „ctitorii” marca Elena Udrea , semnalizata in clar cu un panou urias pe partea stanga a drumului catre plaja ; bani – nenumarati ! La o oarecare distanta de drum , spre nord , un orasel fantoma , compus din cateva casute din lemn , de pe care vopseaua alba , intinsa neglijent , s-a cojit deja , iar in mijlocul micului ansamblu , trist si inutil , un loc de joaca , asa cum puteti vedea in cele mai amarate cartiere ale Romaniei , sau oriunde s-au putut pradui niste fonduri pentru care nimeni raspunde . Vegetatia , robusta , si oricum mai puternica decat fiara politica Udrea , a invadat toata incinta . Aleea de acces este intrerupta exact la debuseul in drumul principal , inconvenient nesemnificativ de altfel , din moment ce nici un cetatean nu este interesat sa o coteasca spre oraselul-fantoma .
  Nimeni nu a stiut sa-mi spuna la ce foloseste sau a folosit vreodata ansamblul ; despre minunata lui inutilitate vorbeste hartia decolorata de soare , lipita pe geamuri .

 10. 10 dlnimeni august 27, 2013 la 12:26 pm

  Dl Antonescu, detinut politic?
  Posted on 27 august 2013

  Numirea dnei Manescu in calitate de ministru, o doamna care nu era fara ocupatie – si care acum are de facut doua treburi, treaba mare la Bucuresti si treaba mica la Bruxelles – imi sugereaza faptul ca dl Antonescu este un politician captiv al unui grup restrins de sustinatori influenti in penele. Ministerul transporturilor a ajuns de poveste: un ministru condamnat, unul cu dosal la procuratura si, iata ministra prezenta care a fost avertizata la investire sa isi schimbe atitudinea fata de DNA. Mi se pare rusinos, intr-un fel, dar si semnificativ, faptul ca intre zecile de mii de membri ai partidului sau, dl Antonescu nu a gasit, pentru a fi uns ministru al transporturilor, nici un membru care sa fie de incredere, sa nu aiba probleme justitiare si sa nu fie ocupat in alta parte. Oare cind vor demisiona din europarlament ministrii care sunt si parlamentari europeni? Raspusul cel mai probabil este niciodata. De aceea, ii doresc dnei ministru ziua de 96 de ore si avioane supersonice pe ruta Bucuresti – Bruxelles. Si ceva imi sopteste ca dna ministru – eurodeputat mai duce o functie, daca se mai iveste una.

 11. 11 Theodora august 27, 2013 la 12:27 pm

  http://theodora0303.wordpress.com/2013/08/27/primul-ministru-victor-ponta-sa-nu-mai-iasa-la-televizor-ca-nu-se-guverneaza-de-la-televizor-doar-basescu-trebuie-sa-iasa-in-conferinte-de-presa-ca-sa-ne-arate-realitatile-din-tara/

  Din ciclul “Tupeul hotilor pe care ii prinzi cu mana in buzunarul tau, cu portofelul tau in mana” va prezentam urmatorul articol:

  Primul ministru Victor Ponta sa nu mai iasa la televizor, ca nu se guverneaza de la televizor. Doar Basescu are voie, este obligat chiar, sa umble prin tara, pe banii publici si sa faca cat mai multe declaratii de presa, sa dea lectii Guvernului Ponta, sa traga semnale de alarma, sa avertizeze, sa ne arate care este realitatea, ca noi suntem fraieri si nu ne dam seama daca nu ne spune el ce trebuie sa intelegem din ce vedem cu ochii nostri. Este clar, da?

  “Voi avea tot mai des intervenţii care să arate realităţile. Voi umbla în ţară şi voi vorbi despre realităţile din ţară. Cel mai important lucru pe care îl are de făcut Guvernul este să lase luptele politice şi să guverneze. Este timpul ca domnul Victor Viorel Ponta să guverneze”

  Si inca o obraznicie fara margini, Basescu este ingrijorat ca a crescut somajul. Ce parere aveti despre asta? El care a iesit ranjind in conferinta de presa si a anuntat reducerea locurilor de munca, reducerea salariilor, ajutoarelor de somaj, alocatiilor pentru mame si pentru persoanele cu handicap, impozitarea pensiilor, etc este ingrijorat ca a crescut somajul in Romania.

 12. 12 mihaelataniastoica august 27, 2013 la 12:40 pm

  Hmmm…Scufiţa roşie? Întotdeauna un şir de erori are o cauză. Una singură. Care este cauza şirului de erori din Scufiţa roşie?

  Probabil acesta este motivul pentru care bunicuţa şi Scufiţa roşie vor ajunge în burta domnului care ocupă major interesul public şi mediatic în România.

 13. 13 Ghita Bizonu' august 27, 2013 la 1:00 pm

  Cam tarzie concluzia ,,,, ca deja , scuzati lipsa de modestie, v-am averizat din martie Sieg heil Traian cel Mare adio coabitare !!! https://nastase.wordpress.com/2013/06/11/noul-pod-peste-dunare/#comment-185420 (v-a zis si papasha la acelasi articol) sio de la poa cu tatatucu tinad pisica pe genunchi era clar mesajul …Adio coabiatre
  De fapt era previzibil inca de la inceput ….. ca coabitarea e ca si Acordu de la Munchen din 38…

  Acum v-a mai ramas decat AMR ul .. 67 de saptamani !! timp berecvhet ca sa 2 sa se cunoasca, sa se casatoreasca, sa faca un copil sa il boteze si sa mai si divorteze!!! Sau sa iti vina sa te dai cu capul de pereti !!!!!
  SI scuze majoritatea este legata de maini si de picere de Acordul de colaborare institutionala ..

  Asd mai avera de zis .. multe. Da sa zicem ca mi-ma luta portia ca cica as fi PAP si de acu nu imi mai permit sa am pareri proprii … ca m-au costat destul ani de zile. Azi nu mai imi pot permite acest lux si nici luxul de a mai pierde 1-2 cunoscuti …
  Coabitare placuta in cele 67 de saptamani care urmeza!!!

 14. 14 sadicu august 27, 2013 la 1:02 pm

  In perioada liceului,am avut in clasa un coleg care ne caftea pe toti ceilalti.Nu era un tip dezvoltat fizic,nu practica boxul sau artele martiale.
  Foarte inteligent dar mai ales nebun de curajos.Ca sa-si marcheze terenul se expunea la tot felul de situatii periculoase prin care incerca sa demonstreze ca nu-I pasa de propria viata.Astfel reusea sa anihileze o buna parte dintre ”majoritarii” clasei care conncluzionau ca nu e bine sa-ti faci de val cu nebunul.De asemenea se pricepea de minune sa ne dezbine usurandu-si astfel mult …”misiunea”.Cei tematori si mai slabi de ingeri ii deveneau aliati si astfel beneficiau de ”clementa”.
  Pe cei ”nesupusi” ii batea pe rand si intotdeauna inafara scolii ca sa nu existe dovezi.Inteligent fiind,avea note bune la toate materiile iar majoritatea profesorilor il indrageau.
  Si totusi au existat si rabufniri.Anumiti colegi s-au hotarat sa rupa tacerea si sa se planga dirigentului clasei.In loc de compasiune sau eventuale masuri coercitive impotriva batausului,cu totii am fost luati peste picior.
  Dirigintele a intrebat: ”cati baieti sunteti in clasa”?
  ”27” am raspuns noi.
  ”Si vreti sa va cred ca asta micu va vine de hac tuturor? Daca e adevarat inseamna ca sunteti toti niste natafleti” a concluzionat dirigintele razand.
  Cred ca la fel gandeste si…”dirigintele popor” cand se uita la televizor si-i vede pe plangaciosii astia de la USL.
  Au guvernarea,(adica toti banii sunt la dispozitia lor),dispun de o majoritate de 70% in parlament si cam acelasi procent in teritoriu ceea ce inseamna ca mai bine de 90% dintre parghii sunt in mainile lor dar toata ziua se smiorcaie ca ”ala micu” de la Cotroceni ii cafteste tot timpul.

 15. 15 dlnimeni august 27, 2013 la 1:11 pm

  Sa nu uit: dlui Basescu ii convine sa rupa useleul coabitarea.

 16. 16 Radu Humor august 27, 2013 la 1:41 pm

  Domnule Năstase, nu mă faceţi să-mi schimb părerea despre dvs !
  De ceva timp, vă rog să clarificaţi dacă pentru Victor Viorel (na, ca să-l imit de Băsescu) Ponta, spusele, ideile, dar mai ales soluţiile dvs politice reprezintă mai mult, decât cele ale fam. Sărbu, Maior sau Dâncu ?!
  Să nu mă întrebaţi de ce eu consider că ar trebui să fie 😉
  Şi atunci, nu încercaţi să daţi toată vina numai pe Băsescu, mai ales în ce priveşte actul de coabitare !
  Pentru că ceilalţi doi , pe care dvs i-aţi fi vrut să semneze acea mizeriepolitică, nu numai că nu au făcut-o dar se şi comportă ca atare !
  În timp ce VVP, care nu va putea ieşi uşor de sub tutela, măcar teoretică a lui AN, după ce l-a semnat ( invocând un motiv pueril: că altfel Băsescu ar fi refuzat numirea lui , hai să fim serioşi ! ), nici nu-l respectă ( ceea ce nu-i frumos, nu-i aşa, din moment ce celălalt îl respectă de nu mai poate 😆 ), dar nici nu-l anulează, aşa cum ar fi normal, trăind într-un imoral concubinaj, plin de certuri şi bătăi (sper să se ajungă şi la ele !).!
  Ba mai mult, nici nu-l suspendă ( măcar pe Băsescu!). 😉
  Dacă acea creştere a lui Băsescu în sondaje, mi se pare puţin coafată, procentele ameţitoare ale premierului sunt de-a dreptul scandaloase, bune de adormit nu numai copiii, dar şi premierii ( sper că nu şi foştii 😉 ).
  Până la urmă să înţelegem că şi portocaliilor le convine un asemenea novice, care le face jocul, involuntar sau nu ?!
  Dacă vreţi să mai reprezentaţi o voce în politica românească, luaţi-vă inima în dinţi şi spuneţi răspicat unde, dar mai ales cine greşeşte :mrgreen:
  Lăsaţi-l pe Băsescu în seama noastră, că oricum, aşa unul nu ne mai poate păcăli !
  Dar culmea ar fi să ne păcălească ( din nou !) chiar unul considerat de-al nostru 🙄

 17. 17 Cârcotaşu august 27, 2013 la 1:51 pm

  Dacă nu opreaţi dosarul cu flota, azi n-aţi fi avut ocazia să publicaţi articolu’ ăsta. Şi nu mă refer la suferinţa dumneavoastră ci la cea a noastră! Nu aveţi dreptul de-a vă victimiza!

 18. 18 SAMI august 27, 2013 la 2:04 pm

  Eu am o altă problemă , care mă macină . Notarii publici nu mai au dreptul să încheie decât un singur exemplar original pentru o vânzare – cumpărare de imobil.

  Ce se întâmplă cu noi în caz că notarului îi arde arhiva , sau dacă i-o sparg hoții , sau dacă , pur și simplu documentul este furat chiar de către notar . Notarii de la noi seamănă mai degrabă cu chioșcarii care fac acte auto pe lângă târgurile de mașini.

  Mâine cumpăr o mică garsonieră . Notarul a fost ales de către vânzător ( o firmă dezvoltatoare ). Notărița mi-a dat spre citire documentele pe care urmează să le semnăm în fața dumneaei mâine . Toate bune și frumoase , dar în finalul actelor apare un pasaj ( pentru care eu trebuie să semnez că am luat la cunoștință ) – anume – „ Noi, părţile contractante, declarăm că ni s-a adus la cunoştinţă că notarul public nu răspunde de autenticitatea actelor de proprietate prezentate de părţi la încheierea contractului ”.

  Adică dumneaei autentifică pe bani grei un document la baza căruia habar nu are dacă este bazat pe acte autentice sau nu . Cu alte cuvinte , prin acest text lovește de nulitate contractul de vânzare- cumpărare , contrazicându-l.

  Probabil că am fi mai siguri să încheiem singuri pe riscurile noastre contracte comerciale , în câte exemplare originale vrem , pe gratis , însoțite de proces verbal de punere în posesie ( cum vindea ICRAL-ul pe vremuri ), de câțiva martori și eventual de o simplă legalizare notarială ( care este foarte ieftină ) și bineînțeles dovada bancară a viramentului sumei convenite de către părți .

  Ce încredere putem avea noi în astfel de notari ? Ce ne facem noi în caz că ne dispar sau se distrug originalele din arhivele notarilor ?

  La ora actuală într-o arhivă se poate pătrunde foarte ușor , cu un mic ciubuc , întrucât personalul supraveghetor are salarii derizorii . Chiar și cu salarii mari arhivele noastre sunt vulnerabile și o știm cu toții căci trăim în România țara tuturor posibilităților.

  Aveam de gând să fac mai multe rocade de proprietăți pentru a-mi reconfigura interesele personale. Nu știu dacă voi avea curajul să merg mai departe , pentru că mă expun pericolului de a rămâne fără nimic.

  Notarii noștri crede cineva că se ridică la nivelul celor din Germania ? Acolo sunt cu totul alte reguli , unele foarte stricte și nu vezi notariate la toate colțurile . La noi sunt ca niște SRL -uri .

 19. 19 papasha august 27, 2013 la 2:43 pm

  @ AN

  Da stimate si drag domn , asa este , basul canibalizeaza tot in jurul lui ( INCLUSIV TARA ) , si incalca cu rigurozitate Acordul de colaborare institutionala ( adica , in traducere libera , il scuipa-n cap pe Ponta , saptamanal ) , care Acord , adaug eu , nici nu era PREA necesar de semnat , pt. simplul fapt ca nu are nici un fel de valoare juridica , si in plus de toate este redondant , prin existenta unei ” brosuri de culegeri de capitole , de articole si de texte ” numita CONSTITUTIA !!!

  Superb zis : ” Poate ca va asteptati ca Basescu sa respecte o intelegere… Eu nu „.

  Remarc cu mare placere si satisfactie , ca ideile NOASTRE , pe temele „Acordului” si a activitatii inexistente a majoritatii de 70% din Parlament , sunt identice , numai ca sunt exprimate de matale , delicat , diplomatic si cu manusi albe de salon , in comparatie cu exprimarea mea , mai din topor din arondismentul al 6 lea ( intre Gorjului si Lujerului ) , dar pe intelesul tuturor , prostilor si mai putin prostilor ( „amorf ” = fara structura cristalina , adica BOLOVANI , sau , mai departe , ” nu stie ce sa faca cu propria sa putere „= adica MULTI PROSTI SI FATALAI , sau , ” aceasta majoritate este relativ paralizata ” = adica niste PAPAGALI HIPNOTIZATI SI TERORIZATI DE FRICA , CA DACA MISCA-N FRONT CONTRA BASULUI , VOR FI LUATI UNU’ CATE UNU’ LA INTREBARI DE CATRE NISTE INSTITUTII NE- PARLAMENTARE , SI CU DESTINATII NECLARE !!!

  Dragul si vechiul meu prieten , noi toti visam ( ca prostii ) , ca sa-i vina gandul curat si bun in capul lui Ponta , ca sa se apropie de „master” pt. consiliere , sfatuire de taina , la ” guidance counselor ” , la ala care i-a bagat in cap ca poate sa ajunga mare , si care l-a si botezat Micul Titulescu !

  67 de saptamani , sunt multe saptamani , si in ritmul asta , ……………!

 20. 20 Vsile august 27, 2013 la 2:52 pm

  Vorbe domnule Nastase , simple vorbe,

  Cu o majoritate zdrobitoare in parlament, dar probabil cu parlamentari indoielnici , cu oameni fara cojones , coabitarea a devenit o mizerabila alianta a fortelor democratice care au condus la un vot zdrobitor atat la alegeri cit si la referendum, o mizerabila alianta intre doua partide diametral opuse in ideologie,care s-au unit sa-l doboare pe Basescu dar au terminat ajungind ele insele badjocora acestui individ care legal nu mai reprezinta tara de peste un an!

 21. 21 Fragmentarium Politic august 27, 2013 la 3:43 pm

  Ideologia incendiara: Razboaiele preventive si pretextive

  Ideologia rece, probabil inspirata terminologic din razboiul rece, exprima o conexiune terifianta pe care doar dupa revolutiile din 1989 si 1991 am perceput-o la scara de masa, intre anti-uman si anti-national. Acestea erau tinte si efecte urmarite a deveni globale, dar nici notele specifice, anti-crestina si anti-europeana, nu erau de neglijat. Faptul ca aparatele de stat totalitar-comuniste, proiectate de minti etno si rasial-criminale, nu s-au angrenat intr-o masinarie infernala internationalista unica, in scopul subjugarii tuturor neamurilor pamantului, a tinut, cred, de intamplare sau, daca nimic nu-i intamplator, de trezirea popoarelor de catre acel duh al luciditatii oamenilor cu adevarat luminati, patrioti si vizionari, din politica sau cultura. Nu intamplator, elitele nationale au fost decimate de catre regimurile comuniste, care au fost niste regimuri straine, impuse din afara tarilor lor, nu intamplator eforturile de nationalizare a acestora au fost atat de contradictorii si de indelungate, nu intamplator comunismul national a fost adesea discreditat ca fiind „stalinist”, a treia fata, dupa cele marxista si leninista, a internationalismului proletar dictatorial.

  Neindoielnic, liderii isi pun amprenta asupra regimurilor lor, la fel de bine ca despre stalinism se poate vorbi si despre bushism, obamism sau putinism, importante, in ultima instanta, sunt actiunile politice si militare pe care acestia le proiecteaza asupra lumii. Utilizarea sau nu a fortei sau amenintarii cu forta sunt primele si cele mai consistente indicii despre natura reala, ascunsa de obicei in ambalaj propagandistic, a unui sistem politic sau organizari statale. Este un fapt ca efigiile nationale ale comunismului din fiecare tara est-europeana, care deveneau din ce in ce mai reliefante si mai stanjenitoare pentru masinatiunile internationaliste de marionetizare si inrolare belicoasa, au fost cele care s-au opus razboiului. Din pacate, capitalismul de astazi, instapanit la fel de totalitar ca si comunismul de ieri, nu mai dispune decat intr-o mica masura de mecanisme cu adevarat nationale, care sa opreasca razboiul. Nationalismul egoist al celor 1% care se razboiesc cu cei 99% a capatat o turnura desantata. Ideea de secol XXI pe care lumea ar trebui sa o retina este ca razboiul este cel care face diferenta intre national si nationalism, a te opune razboiului este o datorie nationala, a-l propaga, o ambitie nationalista (sau, dupa caz, rasista).

  Fraza lui Marx potrivit careia „Emanciparea clasei muncitoare nu poate fi decat opera proletarilor insisi” nu este in niciun caz anti-substitutionista, impotriva substituirii de catre partidul de avangarda a clasei muncitoare. Autorul teoriei revolutionare si al unirii acesteia cu clasa revolutionara, prin intermediul partidului revolutionar, nu ne lasa nicio sansa de a interpreta Manifestul Partidului Comunist intr-o alta cheie decat cea de document politic programatic, pentru uz partidistic. Partidele comuniste erau chemate sa activeze potentialul revolutionar al maselor, fara de care acestea ar fi ramas inerte. Sa fim seriosi, „dimensiunea spontaneitatii participative” a unei revolutii este, teoretic, o inventie propagandistica, iar practic, o cauza inexorabila de insucces. Chiar si cea mai palida revolta are niste idei germinative si niste lideri initializatori. Tentativa de disculpare discreta a lui Marx , parintele comunismului, prin punerea in seama exclusiva a urmasului sau spiritual, Lenin, a ideii de dictatura, este una de evaziune istorica. Fara radicalismul din Manifestul marxist, de expropriere a expropriatorilor si de desfiintare a proprietatii private, cu certitudine Lenin nu s-ar fi distins de oricare social-democrat din epoca. Se uita sau eludeaza un detaliu (ce-i drept diavolul se ascunde in detalii), ca libertatea este indisolubil legata de proprietate. Cand Marx cerea sa li se fure oamenilor averile personale urmarea de fapt sa le fure libertatea, organic legata de proprietate. Acest scop non-valoare face din autorul „Capitalului” un gangster ideologic, fara egal intre predecesori, al furtului generalizat si cu metoda a proprietatii private, nicidecum un luptator impotriva instrainarii, deposedarea, dupa cum prea bine se stie, sociologic, nu naste armonie, ci anomie.

  Complexul psihologic a stat la baza multor tiranii, probabil ca biologia sau conjunctura a facut ca Marx, care era un complexat notoriu, dupa cum au dezvaluit cei care l-au cunoscut, sa fie doar un teoretician, inspirat de Rau, si nu si un practician al inrobirii popoarelor. Simptomatica pentru un asemenea profil psihologic era Incercarea de a-si ascunde slabiciunile prin repetarea, uneori amenintatoare, a cuvintelor lui Lucretius, „Nimic din ceea ce este omenesc nu-mi este strain”, asa cum si astazi le mai auzim sub forma cinicei asumari a „deschiderii catre toate optiunile”. Preferinta pentru Prometeu, care intruchipa mitul furtului focului de la zei pentru oameni, era semnificativa, cu deosebirea ca Marx a teoretizat calea furtului proprietatii in beneficiul maimutelor (cei care au vazut filmul „Planeta maimutelor” stiu la ce ordine ma refer). Faptul ca maestrul (Marx) a fost depasit de catre discipol (Lenin) nu ar trebui sa ne mire, e in firea progresului (cu sau fara ghilimele), dar preeminenta primului in raport cu cel de-al doilea nu trebuie distorsionata, ideea originara conteaza, copiile, oricat ar fi de reusite sau de elaborate, tot kitsch-uri se numesc.

  Privind scopurile, acestea nu sunt raportabile numai la mijloace, ci si la valori. Razboiul capitalist, preventiv sau pretextiv, ca teroare externa, aidoma celei interne comuniste, este o barbarie, care intr-o lume civilizata nu se poate regasi pe nicio lista de valori, cu atat mai putin cand se deghizeaza in numele unor valori sau chiar ca „valori”. Poate sustine cineva ca scopurile razboaielor din obsedantul deceniu al violentei organizate de stat sau ale celor pe picior de a incepe reprezinta altceva decat o recapitulatiune de non-valori? Al doilea sfat pe care magister vitae a ultimilor ani l-ar da clase politici a noului secol ar fi sa reflecteze la raporturile dintre scopuri si valori, pentru a nu mai deveni complice la stratageme expirate!

  Nu am nicio indoiala, orice contractualist ideologic cunoaste impactul devastator al ceea ce, prin contrast la ideologia rece, as numi ideologia incendiara. Ideologiile incendiare ale razboaielor preventive si pretextive au aprins Orientul Mijlociu si Africa de Nord, provocand victime si distrugeri uriase. Cum tinte ale devastarilor militare si teroriste (iarasi cu sau fara ghilimele!) sunt arabii si islamul, nu poti sa nu te intrebi daca nu cumva capitalismul a adaugat la notele specifice de care aminteam la inceput pe cele de anti-islam si anti-arab, virand spre rasism?! Multe ne pot surprinde, dar in fata urgentelor lincendiilor ideologice ale prezentului cele ale trecutului mi se par daca nu desuete cel putin inoportune. Si atunci…? Umanitatea nu ar trebui sa-si ierte vreodata ca a cazut cu atata naivitate prada ideilor comunismului, ca si-a dat cu atata usurinta soarta pe mainile unor falsi profeti si invatati. Cum trecutul nu mai poate fi schimbat, singurul lucru care i-ar ramane de facut ar fi ca acest fenomen de contagiune mentala si de imbolnavire a natiunilor sa nu se mai intample. Comunismul nu a fost rezultatul unor idei de masa, ci ale unei maini de indivizi, care s-au jucat cu mintile multimilor. O asemenea posibilitate nu trebuie sa mai fie probabila.

 22. 22 serbanfl august 27, 2013 la 4:23 pm

  A se observa:
  – Agresivitatea lui Băsescu a depășit ipocrizia DUPĂ ce în presa germană a apărut articolul critic referitor la declarația sa privind privatizarea CFR Marfă.
  – Băsescu VREA reacții pripite ACUM, adică pe timpul vacanței și la PE, exact ca în 2012.

 23. 23 Oscar Wilde august 27, 2013 la 5:03 pm

  Vazandu-l si auzindu-l, am crezut pe moment ca Tovarasul Vechi i-a pacalit pe copitati, a fugit din tenebre si s-a reincarnat in Tovarasul Nou, incalcand orice reguli ale reincarnarii. Dar la cei doi tovarasi, nimic nu este imposibil. Natiunea romana isi merita Tovarasul Nou, pentru ca nu a inteles ca „cine nu are memoria istoriei, riscă s-o repete” (George Santayana), iar dansul nu stie ca ” istoria este derularea unor calcule eronate” (Barbara Tuchman), care oricand pot fi corijate.
  Earnest

 24. 24 Cris august 27, 2013 la 5:07 pm

  Ăsta nu e președinte. Ăsta e un ins primitiv, instinctual, visceral, fără educație de-acasă, fără bun simț, fără pic de carte, fără educație democratică, un tartor de țară arabă căruia inși la fel de înapoiați ca el (cu diplome sau fără) i-au dat să poarte o pălărie prea mare.
  Eu nu-l mai ascult demult. Aflu indirect, din comentariile de la talk show-uri, câte ceva din tâmpeniile pe care le scoate pe gură.
  Faptul că a fost votat, și încă de două ori, îmi arată cât de jos a ajuns societatea românească din cauza lipsei de carte și de educație.
  Nu știu ce să cred despre viitor: se va duce mai jos? se va opri și o va lua în sus, măcar dintr-un acces de snobism?
  Nu-mi rămâne decât să fiu spectator neputicios și trist.

 25. 25 nastase august 27, 2013 la 5:30 pm

  SLAVU IOAN,
  punctul meu de vedere in ceea ce priveste semnarea unui eventual pact de coabitare de catre toti liderii noii majoritati parlamentare a fost exprimat intr-un text publicat in luna decembrie, anul trecut.

 26. 26 ion august 27, 2013 la 5:52 pm

  Domnu’ Năstase! Dom’ne, mai cheamă-i dom’ne pe la școală pe oamenii ăștia din USL. Mai învață-i dom’ne de una, de alta! N-au nici un pic de strategie în cap. Îi face băse de se miră și ei de unde le scoate! Și mereu are inițiativă! Asta cu 67 de săptămâni e poveste. Cine crede în ea e fraier. Dacă nu i-o trag din orice poziție, permanent, o primesc, din orice poziție, permanent. Trebuie să înțeleagă cum gândește tipul ca să poată anticipa. Și dacă nu au oameni înăuntru, degeaba! Ce naiba, strategie, tactica și ce-o mai fi! Tot arsenalul! Altfel, la anu’, pe vremea asta, e pustiu! Scuze de limbaj, dar cred că e singurul potrivit!

 27. 27 SAMI august 27, 2013 la 5:53 pm

  Dacă se referă la propriul partid TB are dreptate , el este opoziția, căci ceilalți au fost și au rămas slugile lui . De asta și suferă acum de paranoia , pentru că s-a înconjurat de slugi obediente și cu intelect redus . Toți cei care se înconjoară doar de astfel de personaje sfârșesc prin a se crede maxim , fac paranoia , pe principiul „ că -ca -tine nu găsim ” .

  I-ar prinde bine un consult de specialiate măcar pentru un diagnostic , căci de făcut bine nu se mai face . Suferă de autosuficiență maximă mai rău ca Ceaușescu . A luat-o pe câmpiuțe . E dus cu pluta . Și ca să-și dovedească sie însuși cât de tare e mai bagă pe câte unul la pârnaie , mai trimite DNA -ul pe la câte- un adversar politic etc.

  Eeeee … o să treacă și „ buba ” asta și o să scăpăm . Și Ceaușescu era etern….

 28. 28 Doru Coarna august 27, 2013 la 6:10 pm

  Cu 70% nu poti pierde decat daca esti batut in cap sau cel mai mare si parsiv ticalos din cati a inventat politica in intreaga istorie a omenirii…

  Raspunsul este unul singur, coabitantii au un blat pe urmatorii 10 ani, adica rocada! Si asta se va petrece cu orice pret, indiferent ce inseamna asta pt popor sau pt tara! Pt popor inseamna ca sunteti datori-vanduti fara ca macar sa va fi intrebat cineva sau s-o stiti, iar pt tara e ca s-ar putea pierde complet sau pe bucati, pe componente, industrie, minerale, etc…

  In rest, sigur ca puteti astepta din nou AMR-ul asa cum asteptati din ’89 mereu cate ceva, victoria revolutiei, modernizarea economiei, luminita de la capatul tunelului, investiile occidentale masive, ridicarea vizelor transatlantice, Schengen-ul, iesirea din criza, autostrazile, petrolul din Marea Neagra, si multi alti asemenea morcovi suspendati la botul magarului… Voi trebuie sa asteptati infrigurati, ei trebuie sa taie si sa spanzure confortabil si convenabil… Iar daca inca nu v-ati prins, atunci piesa asta se va mai juca mult timp, spre bucuria lor si pauperizarea voastra.

  Privind noua numire la Transporturi, vad ca toti se intreaba cate functii poate duce doamna… ei bine poate duce oricate deoarece, dintre alti posibili candidati membri PNL si cu activitate in domeniul transporturilor, dansa, care nu intruneste aceste conditii, intruneste o alta: a absolvit colegiul national de aparare, adica este omul care trebuie la locul potrivit si pe care Basescu si Ponta sunt obligati sa-l accepte, asta fiind in fapt mersul treburilor, atat de prost in Romania europeana si democratica si care explica totul…

  Deci voi contorizati acolo AMR-ul, ca securistii isi consolideaza transpartinic pozitiile iar voi va amagiti cu Ponta, Antonescu si alea 70%!

  Ar trebui sa inchei printr-un hohot, ha-ha!, dar va las pe voi sa hohotiti, de plans…

  Scumpilor, daca voi n-ati fi naivi, ei nici n-ar exista…

 29. 29 mihaelataniastoica august 27, 2013 la 6:24 pm

  Am citit conștiincios toate intervenţiile zilei şi mă întreb: Cine guvernează România? De ce ?

 30. 30 Cris august 27, 2013 la 6:32 pm

  Pe 31 august, boierul Neagu Djuvara va împlini 97 de ani. Am ascultat un interviu la Garantat 100%: e NEMAIPOMENIT.
  Chiar dacă nu suntem de viță nobilă, trebuie să îl luăm drept model.
  Doi oameni aflați la antipozi: nobilul Neagu Djuvara – neamul prost Băsescu.

 31. 31 Cris august 27, 2013 la 6:37 pm

  Un comentator îl dojenește pe d. Năstase că „a oprit dosarul Flota”.
  D. Năstase n-a pornit și n-a oprit nici dosarul Flota, nici alt dosar.
  Așa-zisul ordin despre care vorbesc unii e un mit.

 32. 32 Cris august 27, 2013 la 6:44 pm

  Domnul/Doamna care zice „ne caftea” în loc de „ne bătea” se consideră un om cu educație?
  Poate nu se consideră, și atunci e în regulă.
  Ca să nu mai vorbim despre faptul că e încântat/încântată de faptul că insul îl/o „caftea”…Îl consideră și azi „mare”.
  Domnule/Doamnă, ce să zic? Zic că societatea e structurată pe patru categorii sociale: categoria întâi e cea mai de sus, IV e cea mai de jos.

 33. 33 blogideologic august 27, 2013 la 7:15 pm

  A murit profesoara universitară Red Burns, supranumită “Naşa din Aleea de Siliciu”. Reamintesc că “Aleea de Siliciu” este echivalent newyorkez al “Văii de Siliciu” californiene. Doamna Red Burns s-a remarcat prin opera sa extraordinar de practică şi de pozitivă ca fondatoare a programului de telecomunicaţii interactive de la New York University. Circa 3000 de absolvenţi ai acestui program au devenit cadre la Google, Apple, Microsoft, Disney, precum şi creatori ai propriilor germeni de întreprindere. Doamna profesoară Red Burns s-a remarcat şi prin faptul că vedea tehnologia informatică drept forţă necesară pentru a produce schimbarea socială. http://www.nytimes.com/2013/08/27/nyregion/red-burns-godmother-of-silicon-alley-dies-at-88.html?hpw

 34. 34 ZeV august 27, 2013 la 7:56 pm

  Citesc cu un mix de amuzament si tristete comentariile diverse, multe pertinente, ale colegilor si constat ceea ce se poate remarca si la televizor: obsesia tuturor pentru Basescu, ale carui exalari incoerente si contondente exita minti si agita spirite in valuri mai mult sau mai putin irationale.
  Mi se pare foarte curios, ca nici jurnalistii, nici colegii, nu sunt interesati de ce a facut Victor Ponta la Chisinau. Acolo s-a petrecut un eveniment cu efect practice im portant, nu doar declamativ-steril, implicat in procesul de apropiere REALA a Romaniei de Moldova…citez:
  ,,Până în anul 2018 România va produce suficient gaz pentru a asigura consumul intern şi pe cel al Republicii Moldova, a declarat premierul român Victor Ponta la inaugurarea lucrărilor de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni, care a avut loc în comuna Zagarancea, raionul Ungheni, informează agerpres.ro.”
  Iaya motivul iritarii extreme a lui Traian Basescu, stimati prieteni. Cand Traian Basescu spune despre liderii USL ca sunt nervosi, se vede cu claritate de pahar rubiniu cu patru cuburi de gheata cine este deplasatul, in/din realitate. 😉
  Oricum, replica domnului Ponta a fost pe masura, dar, insuficient amplificata de media. Presa era preocupata sa disece ce a vrut sa spuna guvernatorul, adica, doar de scandal ieftin…bulibasesc. 😉
  E trist prieteni , dar va spun: nu acordul de coabitare este sursa ,,puterii” basescului, ci, atentia noastra obsesiva, desigur, in proportii diferite, de la om la om. Va sfatuiesc ca atunci cand va atintiti privirea spre gura lui Basescu, pregatiti si o ,,torpila” de saliva, dupa care, schimbati canalui si/sau mai cititi si ce scrie Marius Tuca in Jurnalul.

 35. 35 Marian Nicolae august 27, 2013 la 8:30 pm

  Şoc în avocatură:
  Doru Boştină, liderul pieţei, exclus din profesie

  astăzi, 18:54 Autor: Andrei Cîrchelan
  http://www.zf.ro/zf-24/doru-bostina-liderul-pietei-exclus-din-profesie-11275997

  Avocatul Doru Cătălin Boştină, care până la sfârşitul lunii iunie a condus Boştină & Asociaţii, cea mai mare firmă din piaţa locală a avocaturii de business, a fost exclus din profesie. Decizia vine ca un şoc, la mai mult de un an după ce Boştină a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri şi uz de fals.

  Radierea lui Boştină din Tabloul Avocaţilor a fost decisă în şedinţa de ieri (27 august) a Consiliului Baroului Bu­cureşti, ca urmare a unei decizii de excludere luată de Uniu­nea Naţională a Barourilor (UNBR) pe 29 iunie.

  „Consiliul Baroului Bucureşti (…) a dispus radierea dom­nului Boştină Doru Cătălin din tabloul avocaţilor“, au menţionat reprezentanţii Baroului, care au „constatat încetarea calităţii de avocat“ a lui Doru Boştină. Reprezentanţii Boştină & Asociaţii nu au comentat decizia până la închiderea ediţiei.

 36. 36 ZeV august 27, 2013 la 8:40 pm

  Asa este Cris si eu ma intreb daca a controla justitia de catre,,ai nostri” este un lucru legitim, dar acelasi lucru este rau daca o fac ceilalti. ,,Roata” se invarte intotdeauna, dar institutiile trebuie sa functioneze permanent si cat se poate de egal, daca se bazeaza pe principii, proceduri, impartialitate si competenta. Doar asa, democratia se poate consolida in Romania.
  Lupta politica nu trebuie sa se transforme in plesneli cu dosare peste ochii adversarului , cu argumentul de scoala elementara numit ,, ba pe-a ma-tii”.
  Eu spun ca justitia trebuie sa devina realmente independenta, cu conditia sa nu fie deasupra propriei responsabilitati atunci cand comite erori judiciare si , de asemeni, sa nu fie indiferenta la mecanismele si evolutiile economico-bugetare. Nu poti, de exemplu, sa imparti ,,dreptate” in mod autist pe banii contribuabilului si in rest, sa nu te intereseza nimic altceva. Ma refer aici si la legea privind majorarea salariilor profesorilor, sau, la privilegiile salariale si pensile (ale) celor din sistemul de justitie.
  De asemeni, mi se pare important ca definitia cuvantului MAGISTRAT sa contina doar termenii ,,judecator” si ,,justitie”. Procurorul si avocatul reprezinta parti ale aceluiasi proces PRELIMINAR de administrare si culegere de probe si punere a acestora laolalta in dosare , dar acesti din urma domni si/sau aceste doamne, nu efectueaza, propriuzis, un act de justitie. Doar judecatorul decide cine este vinovat sau nu, deci, doar judecatorul face dreptate, adica, justitie.
  Din pacate, actualmente, Inchizitia numita DNA crede altceva: oricine este/poate fi infractor potential, daca asa vor muschii ei.

 37. 37 ion adrian august 27, 2013 la 9:03 pm

  Ce ne spune comportarea de badaran iresponsabil si nesimtit a lui C.A.de ieri de la Cotroceni?
  Pai, ca daca nu este el presedinte functia ca atare nu inseamna nimic. 🙂

 38. 38 Cârcotaşu august 27, 2013 la 9:17 pm

  @ Cris,

  Un comentator îl dojenește pe d. Năstase că „a oprit dosarul Flota”…..
  Așa-zisul ordin despre care vorbesc unii e un mit.

  Matale confunzi realitatea cu ceea ce-ţi place şi vrei să crezi. Dacă te-ai fi documentat ai fi înţeles că e momentul să taci.

 39. 39 blogideologic august 27, 2013 la 10:59 pm

  „boierul” Neagu Djuvara a fost, şi este, unul dintre marii susţinători necondiţionaţi ai preşedintelui Traian Băsescu. Şi o bizarerie istorică doar aparentă : îl vedem pe tînărul Neagu Djuvara cu un rol important şi în stingerea tratativelor de la Stockholm iniţiate de Ion Antonescu. Vorbind „pe temă” atinge incoerenţa totală încercând „să explice.” Înţeleg că era omul camarilei regale de la 23 august 1944.

 40. 40 blogideologic august 27, 2013 la 11:03 pm

  O denumire interesantă de minister în Franţa : „al IMM-urilor, inovaţiei şi economiei numerice“.

 41. 41 blogideologic august 27, 2013 la 11:13 pm

  Ce „a făcut Victor Ponta la Chişinău” a fost doar folosirea Basarabiei ca un alibi pentru politica iresponsabilă de poluare foarte gravă, şi ireversibilă, a resurselor freatice din România la indicaţiile generalului Wesley Clark şi ambasadorului Mark Gitenstein care „gestionează” şi Fondul Proprietatea.

 42. 42 blogideologic august 27, 2013 la 11:17 pm

  Lipsa de imaginaţie, şi de informare, a premierului Victor Ponta în construirea strategiilor economice pentru România este distrugătoare pentru ţară.

 43. 43 blogideologic august 27, 2013 la 11:50 pm

  Nu îmi propun să cred că premierul Victor Ponta mai citeşte blogul acesta. Totuşi, nu pot să tac atunci când este vorba despre ignorarea totală a temelor prioritare pentru scoaterea României din groapă : 1/ Folosirea ajutorului dat de Bruxelles în privinţa „fermei de date” pentru facilitarea cu o pârghie numerică a germenilor de întreprinderi (am mai vorbit aici despre serviciul de consiergerie numerică între propunerile de valoare din modelul economic al germenului de întreprindere şi arhetipurile culturale ce îi caracterizează pe clienţii potenţiali ai „produsului minimal viabil” oferit de germenul de întreprindere). 2/O politică pentru salvarea aquiferelor din România de la poluarea ireversibilă prin fracking. 3/ Clarificarea juridică a situaţiei finanţării participative – „jurisprudenţa” lui Daniel Morar a transformat România în Coreea lui Kim Ir Sen! 4/ O racordare între abordările conceptuale ascendente şi descendente (bottom-up şi top-down) în creşterea culturală a României. 5/Iniţierea credibilă a şcolilor pregătitoare pentru antreprenori (măcar una să fie!). 6/ Şi în general o politică şcolară inteligentă care să creeze realmente „resurse umane” pentru ţară şi Europa.

 44. 44 Karakas august 28, 2013 la 12:04 am

  In fine, Plesu critica suav capitalismul in antiteza cu rivalul sau, comunismul, intr-un editorial ce face critica filmului lui Stere Gulea. Spune domnul:

  Nu «pleci» din comunism capră şi ajungi în capitalism, gazelă. Sau viceversa.

  Adevarat, dar nu am numarat prea multe „gazele” crescute in capitalism. Si totusi, multe capre comuniste au ajuns gazele prin US of A si alte colonii.

  „Un lucru trebuie spus, totuşi: cu toate relele sale, capitalismul n-a produs niciun Gulag.”

  Adevarat, Guantanamo Bay este un „resort”, o statiune balneo-climatrica, unde oameni suspectati de terorim, cetateni ai altor state, sunt rapiti, si dusi acolo, pentru tratament. Oamenii nu mai sunt strinsi ca in abatoare, ci li se da suficienta poluare – produs al exceselor capitalistilor – ca sa se otraveasca singuri. Da, suntem liberi sa pierim…

  Ce ocoleste Plesu cu perversitate sa spuna este ca toate societatile sunt structurate ca sa permita unui grup relativ mic de „conducatori” sa calareasca marea majoritate. Democratic sau autocratic.

  Multumirea mea e ca Plesu nu a stat prea mult pe la Externe. Daca este chiar un intelectual, isi vinde prea usor intelectul. Pacat!

  http://adevarul.ro/entertainment/film/nostalgia-cu-chip-uman-1_521af264c7b855ff5613676f/index.html

 45. 45 Vsile august 28, 2013 la 7:20 am

  Carco,

  Chestia asta este mai complicata , sunt momente cind poti apasa pedala pina la blana si momente de contemplare cind crezi ca esti infailibil!

 46. 46 Marian Nicolae august 28, 2013 la 8:11 am

  @ blogideologic august 27, 2013 la 11:17 pm

  Eu nu as numi lipsa de imaginatie ceea ce face acum „al nostru” premier. Domnia sa are o agenda de urmat si face exact acest lucru fara a se abate de la traseu……

  Romania trebuie sa dispara iara romanii odata cu ea…..
  Ce nu ati inteles?

 47. 47 blogideologic august 28, 2013 la 8:40 am

  Raymond Aron se temea de orice formă de cezarism. La noi, Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu au îmbrăţişat chiar din primul moment şi cu mult entuziasm cezarismul lui Traian Băsescu !

 48. 48 Marian Nicolae august 28, 2013 la 9:12 am

  USL şi-a înşelat electoratul
  Guvernul Ponta a aprobat exploatarea minieră la Roşia Montană

  http://www.cotidianul.ro/guvernul-ponta-a-aprobat-exploatarea-miniera-la-rosia-montana-221164/

  Proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană a fost aprobat în şedinţa de marţi a Guvernului şi va fi transmis Parlamentului spre adoptare.

  Aprobarea proiectului de lege a fost confirmată de Guvern, printr-un comunicat.

  „Guvernul a aprobat acest proiect de lege care, potrivit procedurii, va trebui adoptat de Parlament. Principalele măsuri propuse în proiectul de lege sunt: Aprobarea Acordului privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montana; potrivit acestui acord, acţionarul majoritar al RMGC va transfera în etape cu titlu gratuit către acţionarul minoritar controlat de statul român o cotă de 5,69% din capitalul social al RMGC; participaţia indirectă a statului român urmează să ajungă astfel la 25%. Redevenţa minieră aplicabilă proiectului minier va fi de 6% (faţă de 4 % în cazul celorlalte miniere) cu opţiunea statului român de a solicita plata acesteia în natură. De asemenea, investitorul se angajează să întreprindă conservarea, amenajarea şi revitalizarea patrimoniului cultural, să asigure protecţia mediului şi eliminarea poluării istorice, să contribuie la dezvoltarea economică şi culturală durabilă a comunităţii din Roşia Montană”, se arată în comunicat.

  Exploatarea de la Roşia Montană ar urma să înceapă în noiembrie 2016, informa recent agenţia Mediafax.

 49. 49 Cris august 28, 2013 la 9:48 am

  Băsescu e în opoziție pentru că știe că boboru e veșnic nemulțumit de orice guvernare, el, boboru, stând la televizor și calculator de dimineața până seara și așteptând să sune guvernul la ușă și să-i dea: slujbă, pensie mare (indiferent de cât a lucrat și cotizat), saci cu bani, gratuități, compensații, ajutoare, pensii medicale…
  Cei mai mulți locuitori ai acestui teritoriu au încă mentalitatea comunistă că guvernul trebuie să facă totul, iar ei – să fie doar beneficiari.
  Băsescu știe foarte bine cum gândește boboru, așa că îi atinge coarda sensibilă. Când era la guvernare, îi spunea boborului că statul nu are nicio obligație față de cetățean, acum spune exact pe dos.
  Scopul lui e să atragă cât mai multă simpatie de partea lui pentru ca apoi să transfere această simpatie Mușcării Populare a Mărului, EBEI și Udrei.
  Să vedem dacă va reuși!
  Previziunea mea: în foarte mică măsură.
  De câte ori zice sau face ceva, imaginați-vă că în locul lui ar fi Obama, Hollande, Napolitano…! și apoi imaginați-vă care ar fi reacția politicienilor și a societății civile, a mediei din țările respective!

 50. 50 Cris august 28, 2013 la 9:52 am

  Guvernanții francezi au crescut perioada minimă de cotizare la Fondul de Pensii de la 41 la 43 de ani.
  La noi e de 30 de ani pentru doamne și 35 pentru domni.
  În condițiile astea, foarte mulți, după 10-15 ani de serviciu, se plictisesc și stau acasă pe cuptor cerând pensie…

 51. 51 Marcus august 28, 2013 la 10:37 am

  Chiombu’ Cu Un Pacat, Pupincuristii Cu O Mie

  Liana Stanciu a urcat pe scenă şi i-a smuls din mână microfonul lui What’s Up, care cânta împotriva preşedintelui
  Televiziunea Română este acuzată de cenzură, după ce prezentatoarea Liana Stanciu a urcat duminică, 25 august, pe scena Festivalului Callatis şi i-a smuls din mână microfonul rapperului Marius Ivancea, cunoscut drept What’s Up, care cânta o piesă antibăsescu, în care îi cerea acestuia demisia. Momentul s-a consumat în transmisiune directă. Ada Vertan, producătorul Festivalului Callatis, susţine că nu mesajul anti Băsescu a dus la tăierea microfonului artistului, ci faptul că acesta a folosit un cuvânt nepotrivit, care nu există în DEX, dar şi pentru că a depăşit timpul alocat prestaţiei sale. Cuvântul la care aceasta face referire există, însă, în Dicţionarul Explicativ al Limbii Române.
  Sursa:Jurnalul National

  Faptul ca basescu a incalecat si tine in lesa peste 90% din presa scrisa si televiziuni, fie prin santaj, fie prin finantari paguboase pentru romani facute pe cai oculte si ilicite, nu mai reprezinta un mister pentru nimeni.
  Ingrijorator nu este faptul ca foarte multi asa-zisi jurnalisti raspund la comanda dementului, chipurile respectand politica redactiei sau a postului respectiv, deoarece unde-i “ordin cu placere”.
  Ingrijorator este propria initiativa a unor astfel de “linge talpi” si “pupa cur”, carora nu le-a cerut nimeni sa faca nimic, dar care datorita oportunismului, a dorintei de parvenire, a incapacitatii intelectuale de a se face altfel remarcati, ajung la astfel de gesturi descalificante pentru profesiunea de jurnalist in principal si pentru calitatea de om in si mai principal.
  Datorita unor astfel de lepre a fost posibil cultul personalitatii cu care ne-a otravit zilele ceausescu atata amar de vreme, iar mai nou pupincurismu’ exacerbat si osanalizant avandu-l ca tinta pe imbecilul de basescu.
  Si spun asta deoarece am avut si eu de-a face cu astfel de slugoi fara coloana vertebrala, care doar auzind ca legat de numele basescu ar putea sa apara vreo conotatie negativa si-au bagat picioarele in ele de profesionalism si deontologie si s-au aplecat intru pupare de cur fara sa le-o fi cerut nimerica.
  Pe modelul microfonului smuls eu am avut de infruntat o situatie asemanatoare in momentul in care, de buna credinta, am vrut sa-mi lansez cartea “May Day.. Sabordarea Flotei Romane” in librariile constantene. La momentul respectiv o patroana de lant de librarii, ca raspuns la solicitarea mea telefonica, auzind titlul cartii, fara sa-i cunoasca continutul, a sarit literalmente de fund in sus replicandu-mi, total rupt de contextul convorbirii, ca “in dosarul flota d-l presedinte nu este vinovat cu nimic deoarece in urma expertizei facute s-a constatat deficit zero 🙂 “, motiv pentru care nu-mi poate onora cererea de vanzare a cartii in librarii.
  Episodul acestei intamplari mi-a aratat insa cat de mica si meschina poate fi o persoana in sensul ca, povestind cele intamplate fostilor mei profesori din liceu, cu ocazia lansarii ei la liceul pe care l-am absolvit, acestia auzind numele persoanei in cauza mi-au spus ca respectiva imi fusese colega de scoala, cu doi ani mai mica si ca vor vorbi ei cu ea pentru a o aduce la linia de plutire. Lucru care s-a si intamplat dupa circa trei zile cand individa m-a sunat acasa cerandu-si scuze pe motiv ca nu ea este pupinbasista , ci seful ei (inexistent de altfel), invitandu-ma sa-i duc cateva exemplare.
  Jalnic si penibil totodata!
  Asa ca este clar ca fara astfel de indivizi, fenomene tragice gen ceausescu, basescu etc. nu s-ar intampla neam ele nefiind altceva decat rodul propriilor noastre neputinte intelectuale si carente comportamentale pe fondul a sute de ani de coloana vertebrala indoita si atitudine mioritica de resemnare dobitoaca in fata totusi evitabilului.

 52. 52 blogideologic august 28, 2013 la 11:25 am

  TAG : etichetă servind ca o baliză pentru navigarea pe hipertext, o navigare definită iniţial în cadrul asociaţionismului filosofic al Ideologiei primare – „Toate-s vechi, şi nouă toate!”, nu-i aşa? spunea Mihai Eminescu în GLOSSA (sigur că şi domnia sa doar îl interpreta pe Sfântul Ieronim, un „călugăr scit”).

 53. 53 Theodora august 28, 2013 la 11:37 am

  Premierul Victor Ponta sa nu mai spuna adevarul ca Basescu Traian i-a facut dosar doctorului Bradisteanu, ca afecteaza imaginea Romaniei.
  Dar Basescu si sluga lui, procuroarea comunista Monica Macovei pot declara ca in Romania este lovitura de stat?
  Declaratiile lor aberante nu afecteaza imaginea Romaniei?
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/08/28/premierul-victor-ponta-sa-nu-mai-spuna-adevarul-ca-basescu-traian-i-a-facut-dosar-doctorului-bradisteanu-ca-afecteaza-imaginea-romaniei-dar-basescu-si-sluga-lui-procuroarea-comunista-monica-macovei/

 54. 54 sadicu august 28, 2013 la 11:39 am

  TRAIAN BASESCU ESTE DIN NOU PE VAL.
  Anul trecut,in perioada suspendarii domnia sa a inregistrat cel mai scazut grad de popularitate si anume,6%.Acum se apropie vertiginos de 30%.
  Ipocritii de la antenna 3 prezentau in fiecare luna sondaje de opinie,atunci cand Traian Basescu era la pamant.Acum se fac ca ploua si tac precum balega de cal in iarba.
  Daca cei din USL si-ar fi respectat macar a zecea parte din promisiunile facute in campania electorala si ar fi guvernat cat de cat efficient,Traian Basescu devenea istorie.
  Dar din pacate asistam la cea mai catastrofala guvernare a ultimilor 22 de ani.Redutabilul economist Mircea Cosea atragea atentia ca gradul de colectare la bugetul statului pentru trimestrul 2 si prima jumatate a trimestrului 3 a scazut de 6 ori raportat la aceasi perioada a anului trecut.
  Administratiile financiare sunt supuse unui adevarat macel,(celor care urmaresc exclusiv antenna 3 chiar si atunci cand canalul este interrupt pentru revizie,le dau sfatul sa se mai uite si pe Realitatea TV).
  Toti functionarii din administratia financiara au primit preavize.Unii au facut diabet din cauza stresului,altii au luat-o razna si au fost internati la psihiatrie iar 2 persoane s-au sinucis.Sunt concediate personae insarcinate sau bolnave de cancer.
  Dar asta e doar inceputul.Jihadul va fi declansat la nivelul tuturor institutiilor descentralizate.Pretextul este restructurarea.In realitate,actuala putere ii inlatura pe profesionistii de acolo in favoarea sinecurilor care au muncit in ultimele campanii electorale si nu si-au primit rasplata.
  Nu mi-am propus sa inventariez intregul dezastru marca USL,am dat un singur exemplu.
  Cert este ca de acum inainte,actula putere,in integralitatea ei,va produce doar evenimente negative.
  ”Animalul politic” Traian Basescu a stat pe margine si a tacut intelligent atat cat a fost nevoie.Acum simte miros de sange si o sa dea cu astia de toti peretii pana o sa-i termine.Cat timp a fost impopular,risca sa fie suspendat si demis.Acum,cand este pe val nu mai exista nici un risc pentru domnia sa.
  Interesanta mi se pare atitudinea a celor doi comici ai micului ecran,Crin+Victor Viorel.
  Unul se viseaza premier pana in 2020 iar celalalt Presedinte.
  Daca n-ar fi da ras ar fi de plans.
  Imaginati-va un bolnav de cancer in faza terminal care-si face planuri sa se insoare,sa-si cumpere o vila cu piscina,sa faca multi copii pe care sa-i trimita la studii in strainatate.
  Anumiti analisti politici considera ca anul viitor vom avea alegeri anticipate.
  Eu nu cred in aceasta varianta.Cainii nu se lasa niciodata dusi din fata macelariilor.Cand ”vaporul” USL va da semen clare ca se scufunda,sobolanii se vor salva.Deci,previziunea mea este ca in viitorul nu foarte indepartat vom avea o alta majoritate.Cred ca deja se lucreaza la asta.

 55. 55 M.Voicu august 28, 2013 la 12:30 pm

  @George Hălărescu august 27, 2013 la 9:07am scrie: ”Cu oameni mici nu poți face lucruri mari.”
  1) Ce drepturi au aleșii care au ieșit la vot pe locul întâi și nu au fost validați ca parlamentari ?
  2) Coabitarea cu Constituția a eșuat; leadershipul de la Bruxelles si de la Washington ce vede ?
  @ blogideologic august 27, 2013 la 11:17pm scrie: ”Lipsa de imaginaţie, şi de informare, a premierului Victor Ponta în construirea strategiilor economice pentru România este distrugătoare pentru ţară.”.
  Redevența legiferată ca varibilă independentă de situația economică a fiecărei ”concesiuni” este o încălcare a Constituției 💡
  Dacă Statul nu controlează costurile operării, nu controlează valorificarea resurselor naturale; e ca și cum Constituția a fost deja abrogată: (1)=unde PROPRIETATEA PUBLICĂ e proclamată INALIENABILĂ (Art.136 alin.3), și (2)=la EFICIENȚĂ – impusă prin Art.135, alin.2, pct.b) ”Statul trebuie să asigure: protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, financiară şi valutară”. Votul parlamentarilor nu este imperativ – dar nu este peste Constituție – singura garanție împotriva abuzurilor puterilor delegate – care au depus un jurămînt să respecte Constituția ❗

 56. 56 Vsile august 28, 2013 la 12:51 pm

  Karakas,

  Esti negru nu numai dupa nume!

  Cu riscul ca voi fi interpretat din nou aiurea trebuie sa va spun cu toata sinceritatea ca gasesc comparatia dumitaler intre gulagurile lumii comuniste cu baza/inchisoarea de la Guantanamo , ca sa fiu delicat , o mare…copilarie!
  Probabil osanza noastra comunista nu ne da voie sa gandim mai mult…din pacate si din pacate uite unde am ajuns bineinteles nu gazele asa cum prefigureaza frumos dar imbecil dl. Plesu ci capre sacrificate , o chestie pe care intelectualul aplaudac , ori o uita ori o ignora ,deoarece el si-a vazut sacii in in caruta!

  Nicolae,

  Nici nu-mi inchipuiam ca Rosia…. va fi abandonata, dar se te calce in picioare sa distruga si toata tara, ade la o granita la alta sa distruga sursa de apa potabila din pinza freatica este un act criminal!

 57. 57 Vsile august 28, 2013 la 1:04 pm

  Serbanfil cică:A se observa:
  – Agresivitatea lui Băsescu a depășit ipocrizia DUPĂ ce în presa germană a apărut articolul critic referitor la declarația sa privind privatizarea CFR Marfă

  inconsistenta fraza si nepotrivita daca nu este citita cu urmatoarea corectura ,”Agresivitatea lui Basescu nu a depasit ipocrizia nici chiar dupa ce in presa germana a aparut un articol critic referitor la…………………..”

 58. 58 Marian Nicolae august 28, 2013 la 3:15 pm

  @ Vsile august 28, 2013 la 12:51 pm

  Cine nu este intelept sa-si vada de saracia, nevoile si neamul lui isi pierde tara…este cat se poate simplu……..

  Aroganta, prostia si lacomia baronilor locali ne-a adus aici.
  Acesti baroni au castigat cateva sute sau mii de hectare de pamant, dar si-au pierdut tara………

  Fiind prea preocupati sa-si numere banii din cufarul propriu, n-au vazut ca vistierria tarii este goala….tara fara conducator RUMAN….

 59. 59 SLAVU IOAN august 28, 2013 la 7:04 pm

  nastase
  august 27, 2013 la 5:30 pm,

  Am lecturat cu plăcere editorialul dumneavoastră „Pactul de la Cotroceni (“Pactul/Micii Constituții”) a expirat vineri”, publicat în 23 decembrie 2012 şi împărtăşesc opiniile dumneavoastră vizavi de actul „coabitării”.
  La concluzia dumneavoastră din finalul editorialului, citez „Dincolo, însă de oportunitatea politică a acestui document, în plan intern și în plan extern – pe care o înțeleg – dincolo de faptul că pentru Băsescu documentul a fost o încercare de a salva aparențele inclusiv în plan extern, în privința desemnării ca premier a candidatului stabilit de USL, dincolo de nevoia de calmare a vieții politice interne, sunt convins că pentru Băsescu semnarea Acordului nu a fost decât o operațiune de câștigat timp și începutul unui joc “de-a șoarecele și pisica”. Rămâne de văzut, la final, cine a fost șoarecele și cine pisica.”;se pune întrebarea
  Oare cine este şoarecele ,dar pisica, astăzi la aproape 1 an de zile? 😉

 60. 60 Karakas august 29, 2013 la 12:36 am

  @Vsile, buna chestia cu „osinza comunista”, dar eu eram tras prin inel in comunism. Dar inteleg unde bati.

  Eu zic sa nu vedem lucrurile in…negru. Plesu are si scrieri bune. Din alea mai vechi si mai cu substanta. Dar sa-l lasam pe Plesu. Eu m-am lamurit unde sta, asa ca nu-l mai citesc.

  Revenind la substanta, cind cistigi, pierzi si cind pierzi, cistigi. Asa zic eu s-a intimplat si cu capitalismul si cu Plesu, si cu fiecare din noi. L-am cistigat prea repede ca sa ne dam seama ce am pierdut. Critica comunismului nu mai produce nici macar avantaje electorale. Iar gulagul de care vorbesti, da, am fortat comparatia cu Guantanamo. Doar ca sa arat ca lucrurile sunt relative, si ca prefer sa nu stam tzepeni in amintiri din Gulag. E mult mai util sa studiem prezentul si sa ne imaginam viitorul.

 61. 61 Nina august 29, 2013 la 12:56 am

  Va multumim ca l-ati adus pe d-nul Ponta in politica, dar va rugam sa ne sfatuiti cum sa scapam de el !

 62. 62 Vsile august 29, 2013 la 7:20 am

  Kara….,

  Totusi ce scrie Plesu nu e ceace scrie Vasile, eseistul ramane un mare talent , dar din pacate barba si perciuni ii ascund obrazul gros!

  Eu vorbeam de anumite diferente colosale intre un gulag si o inchisoare in care intradevar pot fi 1oo de nevinovati, o adevarata contraversa a sistemului american dar si citiva dementi odiosi criminali, pe cind gulagul fie el din Baragan , Siberia,Tibet sau mai stiu eu unde ..!

 63. 63 Marcus august 29, 2013 la 10:24 am

  @Nina: delicios 🙂 🙂 🙂 🙂 . Sper ca nu te superi daca o voi prelua !
  sa fii iubita
  marcus

 64. 64 Marcus august 29, 2013 la 10:25 am

  Airbus Euro-Rrom

  Band si banii de benzina, combustibil la avion
  Chiombu’ a ramas in tara jinduind la Whashington
  Si afland din surse certe ca Obama nu-l primeste
  El o arde-n tiganime unde e tratat regeste.

  Ba mai mult, printii lu’ Cioba, acum regi de carnaval
  Incearca sa-l conosleze si-i promit transport regal.
  Ii vor da patru stancute concurenta la TAROM
  Care-l vor purta pe aripi cu motor Euro-Rrom.

  Care Mig-uri, ce F16, Airbus sau chiar Concorde
  Escadrile doar cu aripi vor prima pe mapamond.
  Se va innegri azurul cand avioanele lu’ Cioaba
  Vor zbura la cote-nalte pentru voda si-a sa slava.

 65. 65 serbanfl august 29, 2013 la 12:25 pm

  @Vsile august 28, 2013 la 1:04 pm
  Nu poți sau nu vrei să pricepi?! Oricum obrăznicii să nu-ți mai permiți cu mine, mai ales după ce „s-a închis sesiunea”!
  Deci: băsescu nu se mai preface, se manifestă lejer de când a constatat că nu mai poate funcționa sperietoarea cu presa germană, joacă la intimidare și chiar speră că va exista o ripostă prematură, necontrolată.
  P.S.
  Se pare că nu s-a găsit altă sursă de susținere în presa străină, după înlocuirea lui patapievici. S-a dus vremea când funeriu publica acuzația de plagiat , a lui Ponta, întăi în presa occidentală.

 66. 66 Vsile august 29, 2013 la 4:27 pm

  Serbanfl,
  a) aveti probleme de logica reverificati-va fraza!
  Daca „depasesti ipocrizia” se intelege ca nu mai esti ipocrit, daca nu o depasesti ramai asa cum esti, ai inteles?
  b)ce sa-mi permit sau ce sa nu-mi permit cu dumneavoastra , vreti sa ma bateti cumva?
  c)reverificati-va iesirie de mic sau mare securist sa inteleg ca textele dumneavoastra nu sufera critica , pai atunci scrietile pe peretii propriului dormitor!

 67. 67 serbanfl august 29, 2013 la 7:03 pm

  @Vsile august 29, 2013 la 4:27 pm
  Înțeleg două chestiuni:
  1. Cred că ai dreptate – este o problemă de logică. Adică fraza: „Agresivitatea lui Băsescu a depășit ipocrizia DUPĂ ce în presa germană a apărut articolul critic referitor la declarația sa privind privatizarea CFR Marfă.” lămurită apoi:„ băsescu nu se mai preface, se manifestă lejer …” mi-o explici tu: „Daca “depasesti ipocrizia” se intelege ca nu mai esti ipocrit …”. Mi se pare normal să te consideri agresat, eventual chiar fizic – săracu’ de tine!
  2. Portocalii-inverzito-albăstriți, dar băsiști de nădejde, merg pe schema lansată în anii ”90 – Social democrație da, dar nu cu Iliescu, apoi în 2000: nu cu Năstase și, logic(!), azi: nu cu Ponta!
  Cu ceva timp în urmă am scris, pe acest blog, că bunicul meu, fost primar PNȚ, dacă nu-l salva Nae Ionescu, văr după mamă, ar fi fost lichidat de legionari; mai menționez că mama și doi frați ai tatălui meu au făcut pușcărie – așa că nu-i cazul să mă confunzi cu tovarășii dumitale!

 68. 68 Vsile august 30, 2013 la 7:58 am

  Un domn recunoaste mai sus ca are probleme cu logica si …polemizeaza in continuare spune el citez 2. Portocalii-inverzito-albăstriți, dar băsiști de nădejde, merg pe schema lansată în anii ”90 – Social democrație da, dar nu cu Iliescu, apoi în 2000: nu cu Năstase și, logic(!), azi: nu cu Ponta!
  inchei citatul
  Adica Traian Basescu adus de dl. Iliescu ca berbec pentru darmarea cetatilor , inainte de a aduce minerii ar fi avut de prin fost portocalii-verzi-albastriti si ca acestia nu si-ar fi dorit una sau alta.
  Nu cumva cei enumrati de dansul sunt chiar samburele societatii care a guvernat invre-un fel sau altul aceasta tara tiimp de peste 20 de ani brucanici prin iliescu de doua ori, constantinescu, si pasescu din nou de doua ori.
  Urmasii bunicului stimabilului domn rosu , spulberati de un Iliescu,Basescu
  au pierit si ei , unii prin puscarii altii in vremuri mai bune decimati de lupta securista pentru putere.
  Ce ar face inaintasii unui eminent de altfel poet pierdut prematur , sau ce ar face inaintasii domnului in cauza daca s-ar trezi brusc din somnul lor si si-ar vedea nepotii slugi de tip nou?
  Referitor logica constructiei unei fraze in care apare o comparatie care se doreste „din rau in mai rau”, inseamna folosirea cuvintelor cele mai potrivite care suporta un grad de comparatie daca spui ca domnul respectiv ca „agresivitatea a depasit ipocrizia”, atunci nu ai termeni de comparatie pentru substantivul ipocrizie decit daca folosesti o alta forma de exprimare ex.mai ipocrit decit ….etc.
  In mod contrar orice exprimare care arata ca s-a depasit o stare are ca rezultanta o alta stare , o stare noua, care este starea noua a domnului ipocrit Traian Basescu, .. Serbanfl?

 69. 69 Vsile august 30, 2013 la 7:59 am

  Desi i-am lasat „intr-un” fel gloante domnului respectiv cred ca a inteles si el cum si ce cum!

 70. 70 serbanfl august 30, 2013 la 1:20 pm

  @Vsile august 30, 2013 la 7:58 am +Vsile august 30, 2013 la 7:59 am
  Sigur c-am înțeles!
  Mai ales fraza: „Adica Traian Basescu adus de dl. Iliescu ca berbec pentru darmarea cetatilor , inainte de a aduce minerii ar fi avut de prin fost portocalii-verzi-albastriti si ca acestia nu si-ar fi dorit una sau alta.”
  Felicitări!!!

 71. 71 Vsile august 30, 2013 la 4:33 pm

  Contrafelicitari, domnului care a inteles!


 1. 1 Presedintele Republicii – seful opozitiei? | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe august 27, 2013 la 12:56 pm
 2. 2 Presedintele Republicii – seful opozitiei? | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI! Trackback pe august 27, 2013 la 11:19 pm
 3. 3 Senzatie la US Open!! « Motanul Incaltat Trackback pe august 28, 2013 la 3:29 am
 4. 4 Raymond Aron şi cezarismul | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe august 29, 2013 la 7:20 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: