Mistrețul din München

20141120-081019.jpg

Am ales aceasta imagine din München pentru ca mi s-a părut simbolica. „Mistrețul cu Colți de Argint” a rănit profund si a adâncit fractura politica din tara. Ce fel de efecte vor apare? Vom vedea împreuna in lunile viitoare.

138 Răspunsuri to “Mistrețul din München”


 1. 1 vsile, noiembrie 20, 2014 la 10:25 am

  Multi mistrei ati rapus … dar nu ati fost in stare sa rapuneti un porc!

  PS.

  Mesajul succint mi se pare mai de graba provocator decit unul apartinind diplomatului Adrian Nastase…va contrazice apriori ,cu multi ani inainte de a prelua comparati mistretului muchenez ,regretatul SA Doinas..

  Un print din Levant îndrãgind vânãtoarea
  prin inimã neagrã de codru trecea.
  Croindu-si cu greu prin hatisuri cãrarea,
  cântã dintr-un flaut de os si zicea:

  – Veniti sã vânãm în pãduri nepãtrunse
  mistretul cu colti de argint, fioros,
  ce zilnic îsi schimbã în scorburi ascunse
  copita si blana si ochiul sticlos…

  ……..
  Nu coltul de argint la omorat pe print ci incapatanarea si prostia!
  Dar aveti dreptate Romaniei in general nu ii va fi mai usor in conjunctura actuala , dar totusi exista o speranta fa facem cel putin un pas inainte, daca vor fi mai multi pasi inapoi …cine stie poate va iesi un ceardas sau alta hora, deoarece pentru romani landlerul va fi foarte greu de invatat daca nu imposibil!

 2. 2 Mihaela Erika Petculescu noiembrie 20, 2014 la 10:44 am

  Stimate ZeV,

  Este normal ca electoratul lăsat moştenire de Ion Iliescu să se fi „diminuat drastic pe cale biologică”, că doar nimeni nu este nemuritor, însă electoratul de stânga (din România şi de peste tot) nu a murit şi nu va muri niciodată atât timp cât va exista DEMOCRAŢIE, căci aceasta este fundamental legată de ceea ce se numesc „doctrine de stânga”.

  „Stigmatul lui Ion Iliescu” înseamnă de fapt DEMONIZAREA stângii, practicată la noi cu mult sârg de 25 de ani încoace, exemplu tipic al fanatismului propagandei de dreapta, ce îşi ascunde lipsa de argumente în spatele spectrului (neo)comunismului. Oare această manifestare de infantilism politic nu se numeşte „blocaj mental” ? Cât despre nostalgiile „neo-comuniste” ale lui Ion Iliescu, ele erau de fapt nostalgii socialiste, iar actualele doctrine de stânga nu implică „lupta de clasă” împotriva capitalismului, ori izgonirea investitorilor, ci pornesc de la premiza ca toţi membrii societăţii să beneficieze cât mai echitabil cu putinţă (nu în mod egal !) de avuţia naţională.

  Sorin Oprescu a fost doar un nume, folosit pentru a sugera avantajele ce ar fi decurs pentru PSD dacă susţinea candidatura unui independent care n-ar mai fi purtat cu el „stigmatul” că este înregimentat politic.

  Nu am cunoştinţă ca profesorii universitari să fi primit un spor salarial de 700 RON ; ştiu însă că Legea Învăţământului prevede ca toţi profesorii (indiferent de ciclu) să primească pe an echivalentul a 150 euro pentru achiziţionarea de materiale pedagogice/profesionale şi că anul acesta, după câţiva ani de întrerupere, această prevedere a fost din nou respectată.

  Vorbiţi de reformarea PSD ? Sunt întru-totul de acord. Noroc că masacrul făcut de DNA în rândul primei linii a partidului a lăsat loc liber pentru o nouă generaţie!

  Să lăsăm şi noi gluma la o parte. PSD trebuie să-şi regândească strategia; de la mijlocul anilor 90 încoace a alunecat constant spre dreapta, nerealizînd că nu va putea avea niciodată un mesaj prin care să „fure” din electoratul de dreapta. Chiar şi V.Ponta, un foarte bun politician, în goana sa (relativ ineficientă) după alianţe aducătoare de voturi, a uitat să se adreseze – nu numai verbal – electoratului ţintă a oricărui partid social-democrat: marea masă a oamenilor care trăiesc din salarii şi pensii (inclusiv cei care nu-şi găsesc de lucru). Tinerii care au participat la demonstraţiile de stradă din ultimele săptămâni au fost fără îndoială manipulaţi de propaganda deşănţată a unei drepte interesată doar să pună mâna pe putere pentru a ajunge la „ciolan”, însă aceşti copii şi-au strigat şi nemulţumirile. De auzit, PSD a auzit. A şi înţeles pericolul ? Încă nu ştiu. Pentru că atunci când nevoile unui segment de populaţie (sau a unor segmente) nu primesc un răspuns politic adecvat, apar – ca ciupercile după ploaie – manifestările anarhice, sub forma mişcărilor/partidelor extremiste, (ultra)naţionaliste, anti-sistem, legionaroide la noi, neo-naziste pe alte meleaguri… Iar anarhia nu este de dreapta sau de stânga, ea este eterogenă, scopul său fiind distrugerea „establishment”-ului, a societăţii în sine. Şi în Occident a apărut deja în rândul tinerilor o nouă formă de anarhie : fundamentalismul islamic. Acestea sunt adevăratele riscuri, stimate ZeV!

 3. 3 Fragmentarium Politic noiembrie 20, 2014 la 11:51 am

  Presupun ca si in cultura germana semnificatiile „Mistretului cu colti de argint” sunt aceleasi, ca si in cultura romana, existenta superioara tragica a omului nobil, aflat in cautarea absolutului, idealului, neinteles de omul obisnuit. Candva, in anii liceului, eu insumi am fost prins in capcana cautatorilor care vad idei, Lucian Blaga, Camil Petrescu mi-au fost foarte dragi, apot, mai tarziu, DD Rosca, cu a sa „Existenta tragica”, si o pleiada de filosofi si literati francezi si rusi. Nu spun ca acum am abandonat cautarea idealului, dar o fac cu un mult mai pronuntat simt al realitatii, de pliere, cel putin conjuncturala, pe realitatea data. Atunci, cautarea era adolescentin-emotionala, cum am experimentat-o cei mai multi, acum este cea a maturitatii reflexive, rationale si calculate, chiar pana la duritate. Balada cu acelasi nume a lui Stefan Augustin Doinas este extrem de tulburatoare, ceea ce pentru altii pare o fantasma se dovedeste, intr-un final, chiar daca tragic, a fi o realitate tangibila. Poate si pentru ca aflarea adevarului cere sacrificii si ca acesta se releva doar celui sau celor alesi. Dar cornul de vanatoare, care anunta izbanda, chiar cu un sacrificiu ca al printului din Levant, ii da dreptate, ii confirma in fata eternitatii pe vizionarul, cautatorul si insetatul de absolut. Cred ca, intrucatva, parabola din „Mistretul cu colti de argint” se potriveste si politicianului. Nu aceluia de duzina, evident. Exista multe definitii ale politicii, ca arta a compromisului, a posibilului sau imposibilului, cred ca fiecare este sau poate fi adevarata, in anumite conditii. Despre ultima definitie, de pilda se vorbeste putin si, cel mai adesea, in termeni de respingere, dar o astfel de arta este proprie geniilor, politicienilor de exceptie, rasati, care simt si presimt cu fiecare celula, capodopere ale acestora exista, trebuie numai vazute, lucru imposibil pentru politicianul mediocru. Cred ca acel politician de exceptie este el insusi un „mistret cu colti de argint”. In sfarsit, vad, acolo, langa „Mistretul cu Colti de Argint”, din Munchen, un om trist, cu un mesaj enigmatic. De abia recitind si reflectand mi-am dat seama (cred) despre ce este vorba. Da, “Mistrețul cu Colți de Argint” a rănit neasteptat si profund, a adâncit fractura politica din tara. Cu ce consecinte? Nu stiu, in globul meu de cristal se vad doar umbre, este adevarat, una mai mare decat celelalte… Nu exista predeterminari sau sarsituri identice ori inexorabile, uniti putem rescrie orice poveste, chiar si sfarsitul baladei lui SAD. O legatura exista intre MCA-ul lui SAD si cel din Munchen, Sibiul. Sa o folosim.

 4. 4 blogideologic noiembrie 20, 2014 la 12:21 pm

  @ Adrian Năstase
  Acesta-i celebrul “Mistreț cu Colți de Argint” ?

 5. 5 Fragmentarium Politic noiembrie 20, 2014 la 12:29 pm

  PS: Cand am scris ca nu exista o fatalitate a predeterminarilor si sfarsiturilor si ca orice poveste poate fi rescrisa, prin folosirea fortei infinitudinii care vine din solidaritatea finitudinii, am avut in vedere inclusiv semnificatia cuvantului Levant, din balada „Mistretul cu colti de argint”. Cuvantul Levant, care provine din italianul levante, inseamna “care se ridica” sau “(soare-) rasare”, cu alte cuvinte care circula in zonele din Orient, Rasarit sau Est.

 6. 7 vsile, noiembrie 20, 2014 la 1:49 pm

  MEP,

  Observ ca in teoria demonizarii partinice va descurcati sforaitor de bine si orice acolit precum Zev va poate aplauda, eu as putea sa va pun ,in ciuda injuratorilor mei , citeva intrebari la care as fi fericit sa citesc explicatii plauzibile desi guvernul in totul lui nu a reusit sa le ofere , romanilor, strainilor ,europenilor in general!:
  a) Cine a incercat sa manipuleze electoratul prin cea mai defaimatoare si murdara , de altfel excelent condusa campanie electorala a PSDeului prin gura candidatului V. Ponta?
  b)A fost o manipularea „a grupurilor desantate” de dreapta asa cum afirmati sau manipulare prin implozie interioara prin incercarea de lipsire a dreptului de vot a celor care aduc pina la urma in Romania anual miliarde de euro?
  c) Cine a impiedicat PSDeul dupa primul tur sa dea o ordonanta de urgenta si sa mareasca numarul sectiilor de vot sau mai simplu cine l-a impiedicat de V.Ponta sa alimenteze ambasadele cite sunt , cu un numar suplimentar de 10 stampile , 10 cabine de vot ,10 birouri zece persoane din ambasade si sa oblige tot personalul ambasadelor si consulatelor sa lucreze in foc continuu, in ziua alegerilor?

  Ca un comentariu , privitor la OS, se pare ca denaturati mizerabil miza acestui vot , a fost alta, acum nu a fost vorba de alegeri parlamentare in care grupurile de interes, partidele si partiduletele isi impart sau se bat pentru un ciolan aici era vorba de alegerea unui Presedinte de tara cu toate implicatiile interne si externe care decurg din acest fapt.,sa va reamintesc ca OSul nu a fost lasat din gura de dl. Ponta & Co., sau pina la urma este ca mine si miza , de aceasta data este alta si nu osul, sau nu pricepeti absolut nimic ?

  Mesajul se doreste mai inteligent decit al amicului Zev ….din pacate Zev este mai sincer el chiar crede ce spune si in ciuda contrelor mele apreciez mai mult mesaje directe decit altele , pe care cu alta ocazie, l-ati nimerit mai corect si chiar le-am apreciat!

  Si inca un aspect fara decizia curtii supreme noi nu avem un presedinte , sa fie asta jocul lui Traian , adica jocul condamnatului la moarte care spera pina in ultima clipa sa fie salvat de un scurt-circuit?

 7. 8 blogideologic noiembrie 20, 2014 la 1:53 pm

  Alegerea lui Klaus Iohannis imediat după cei zece ani ai prezidenţiatului Traian Băsescu a încetinit până aproape de blocajul total motorul conceptual pentru progresul naţiunii române.

 8. 9 Draghi Puterity noiembrie 20, 2014 la 2:36 pm

  Pentru toti cei care sunt pe Facebook:

  Reflectati la asta, inainte de urmatorul vot.

 9. 10 sadicu noiembrie 20, 2014 la 2:56 pm

  @ZeV,vacarul suparat pe sat 🙂
  Sunt multe lucruri pe care nu le-ai inteles in viata si tocmai de aceea,esti tot timpul frustrat si dezamagit(asa se intampla cu toti visatorii…cand filmul se termina,incepe viata).
  Printre altele,inca nu te-ai prins ca acest blog nu apartine nici PSD-ului nici altui partid.Nu este nici al vostru nici al nostru nici al lor.
  Este blogul unui om liber si anume Adrian Nastase.Astfel,aici poate scrie oricine,fara ingradire cu conditia sa respecte anumite rigori impuse de gazda.
  Ca atare,”evaporarea” mea de pe acest blog,(temporara sau definitiva) se poate produce,in mod natural,in urmatoarele conditi:
  1-nu mai scriu aici,(nu mai vreua,nu mai pot,nu mai am timp,etc)
  2-nu respect rigorile imuse de gazda.
  Ce simpla e viata uneori si cum se chinuie uni sa o complice. 🙂
  P.S.
  Ce-ar fi daca ai reusi sa ma ignori? Promit sa-ti raspund cu aceasi moneda.
  Daca am facut-o aproape 2 ani se cheama ca am exercitiu. 🙂

 10. 11 Fragmentarium Politic noiembrie 20, 2014 la 3:06 pm

  Ca o addenda la „Mistretul cu colti de argint”, din Munchen, care inevitabil ne trimite la teme politice si levantine, as spune, pentru opimismul necesar continuarii luptei (nu o sa ne complacem, acum, in doliul adus de infrangerea in alegerile prezidentiale), dar si pentru a mai improspata definitiile, ca politica este arta de a-ti slabi sau infrange adversarul cu parti din el insusi. Concret, Sibiul ne-a dat un Om al Anului, vom sti sa-l folosim in schimbarea pe care ne-o dorim?

 11. 12 Cornelia noiembrie 20, 2014 la 3:27 pm

  superb! sa-l numim pe Doinas – Nostradamus al alegerilor din 2014?! 🙂
  oricum, eu chiar asa am crezut (si inca mai cred) ca s-au derulat evenimentele dupa ruperea USL 😦

 12. 13 Pierit-au Dacii? noiembrie 20, 2014 la 3:41 pm

  mda „si-au luat tara inapoi”
  nu mai e nici „securitatea” noastra CI A fost o data… ~:))

 13. 14 Adrian B. noiembrie 20, 2014 la 4:25 pm

  @ vsile

  nu trebuie sa te cunosc ca sa-mi dau seama ca esti un gunoi uman lipsit de caracter . Toate minciunile si provocarile pe care le diseminezi pe acest blog te califica pentru aceste atribute …

  Iar aia cu amenintarea cu bataia e chiar simpatica ! Daca doresti eu chiar pot sa vin sa ne întâlnim ca sa-ti pui in aplicare amenintarile ! Mi-ar face placere sa-ti îndeplinesc aceasta dorinta … Numai ca n-o sa mai scrii niciodata pe nici un blog pentru ca n-o sa mai ai cu ce ! O sa-ti bag mainile in fund ! Chiar as vrea sa vad cat esti tu de barbat ” face to face ” …

  Scrie-mi daca vrei sa ne vedem si cum ne putem vedea si am sa-ti îndeplinesc dorinta !

 14. 15 blogideologic noiembrie 20, 2014 la 4:38 pm

  Adrian Severin: +Duminică (16 noiembrie 2014, n.n.) a fost o lovitură de stat […] Tineri violenţi au strigat pe stradă «Jos comunismul», fără să ştie prea bine ce este acela şi de ce strigă. […] Nu numai în campanie (care, inevitabil, polarizează cetăţenii) dar şi după anunţarea rezultatelor forţele concurente se comportă ca şi când nu ar fi fost vorba de un concurs între soluţii alternative ci de o luptă între “bine” şi “rău”, între “revoluţie” şi “contra-revoluţie”, între “democraţie” şi “dictatură” ca două sisteme incompatibile care se exclud reciproc. Cel care câştigă alegerile se simte îndemnat şi legitimat să îl excludă pe celălalt, să îl desfiinţeze, să îl anihileze.+ SURSA https://ro.stiri.yahoo.com/alegeri-preziden%C5%A3iale-2014-adrian-severin-duminic%C4%83-fost-o-134618180.html

 15. 16 blogideologic noiembrie 20, 2014 la 5:11 pm

  Noua reclamă de Fainoşag : Trei dreptunghiuri într-o aşezare bizară. Cele trei dreptunghiuri sunt colorate la fel ca în drapelul naţional românesc, dar laturile nu sunt paralele, iar dreptunghiurile se suprapun parţial. Pateul Fainoşag este produs în judeţul Covasna şi vândut în toată ţara. Văd că n-a fost folosit steagul secuiesc, acea faimoasă faţă de pernă heraldică. Deci tendinţa în Covasna este înspre tricolorul românesc. Este un semn bun.

 16. 17 Doru Coarna noiembrie 20, 2014 la 5:26 pm

  @ MEP,

  faceti o eroare, este nevoie de PSD in aceeasi masura ca de PNL! Nu trebuie nimeni sa condamne armata, ci doar liderii perdanti care nu s-au ridicat la inaltimea sarcinilor!

  Cand reichul a pierdut razboiul, nimeni nu a condamnt trupetele de rand, ci doar pe niste dementi care i-au condus pe un drum criminal. Dovada e ca apoi, planul Marshall a fost extrem de generos cu Germania, mai generos decat cu orice alta tara beligeranta.

  Problema PSD razbate insa, din pacate, si din postarea dvs., VP nu este un foarte bun politician si nici nu e tanar, este un barbat imatur infestat pana la refuz cu toate tarele clasei politice neocomuniste, satrapiste, iar asta nu se mai doreste… iar ceilalti din jurul sau s-au aratat prea opaci la mesajul populatiei… Linsul in fund al activistului de rand insa, a ramas… Aici pe blog sunt exemple clare.

  Acum sigur, putin ii pasa poporului ce faceti voi prin partid si cum va satisfaceti unii pe altii, insa daca le ceri votul, nu-l primesti! Sau primesti doar din partea celor care au procedat la fel intreaga lor viata…

  Voi acum aveti o singura sansa, sa guvernati extrem de bine! Daca veti avea o singura ezitare, veti pierde guvernarea. Adica exact ceea ce trebuie sa faca orice guvern normal. Un leutz public daca dispare, zburati! O minciuna daca mai vindeti, la fel!

  Intelegeti? Alegerile a adus cea mai buna formula! Serviti-va patria!

  Oricum, alta varianta nu este, dreapta nu este pregatita de guvernare.

 17. 19 TREIDE 95 noiembrie 20, 2014 la 6:24 pm

  Ehei, de-ar fi intuit Șt.Augustin Doinaș câtă simbolistică va avea și peste ani minunata sa poezie! Mai ales acum, mai ales în acest timp istoric! Câți colți de argint să fi avut mistrețul pentru a ucide pe prinț? Și unul ar fi fost de-ajuns, și un singur gând și un simplu gest ar ucide un semen…Bună parabolă, incitantă similitudinea cu multe, chiar f. multe situații din viața noastră efemeră!

 18. 20 Cris noiembrie 20, 2014 la 8:18 pm

  Unii zic că e bine că Ioh nu e politician, că de-aia a fost votat și preferat, fiindcă nu e politician…
  N-am văzut și nu văd în nicio țară democratică demnitari, factori de decizie ne-politicieni. Există școli superioare unde se studiază științele politice, există studii asupra psihologiei maselor și reacției lor la anumiți stimuli, asupra efectelor diverselor politici, asupra dozelor în care ele trebuie aplicate, asupra armonizării politicilor obligatorii cu posibilitatea de înțelegere și suportabilitatea din partea electoratului.
  Franța, Italia, Spania, Germania, Marea Britanie…conduse de ne-politicieni…
  SUA condusă de ne-politicieni… La ce-or mai exista familii întregi de politicieni: Bush, Clinton, Kenedy?

 19. 21 ion noiembrie 20, 2014 la 10:44 pm

  V-am citit scurtul comentariu al articolului și ceea ce m-a frapat au fost cele două imagini, întâmplător succesive, ale dvs. Din păcate, remarc lipsa de actualitate a uneia. Sper că veți reveni!

 20. 22 iubitaluimm noiembrie 20, 2014 la 11:00 pm

  mie nu mi-a mirosit a bine nici poza cu artur iar acum imi miroase si mai rau. ce se intampla? nu vreau sa aflam dupa ce s-a intamplat. spuneti-ne daca tot ne aratati ca stiti. este rau ca stim ca stiti si nu ne spuneti. ce se petrece ?

 21. 23 sadicu noiembrie 20, 2014 la 11:34 pm

  Hmmm!
  La ultima sedinta a pedelaco-penelacilor,greii partidului au tinut sa-i aminteasca lui Klaus Iohanis ca ei l-au facut Presedinte si ca tot ei hotarasc cand intra la guvernare.
  De maine,pedelaco-penelistilor,o sa va sara gandul de a ajunge la ciolan.
  Pa,pa si Elena Udrea. L-ai umilit pe Cristian Diaconescu si ai batut cu pumnul in masa ca vrei sa candidezi?
  Pregateste-ti paltonul pentru o iarna lunga.
  Votul a fost in favoarea lui Klaus Iohanis si a DNA.
  Dar cum spuneam,incepe operatiunea ”sange pe pereti in clasa politica”.

 22. 24 iubitaluimm noiembrie 21, 2014 la 12:03 am

  eu cred ca efectul alegerilor va fi invers decat ma asteptam. daca romanii votau ponta, romania era atacata iar BOR la fel. acum ca romania aparantent a respins nationalismul si religia se poate intampla sa fim lasati in pace. una este ambalajul si alta continutul. una este imaginea si alta continutul ei.
  ROMANIA DE ACEASTA DATA AR PUTEA FI EDITA DIN BIBLIE.
  poporul evreu infometat de ……am uitat cum i se spunea, care le taiase si sursa de apa suferea cumplit si era e cale sa se prapadeasca. atunci edita, vaduva lui manase si-a dat jos hainele de vaduva s-a aranjat, s-a dichisit si a purces in seductia inamicului pe care l-a si sedus dupa care i-a taiat capul.
  PSD ARE NEVOIE DE O EDITA. alianta psd-pnl trebuie sedusa si apoi taiatu-le capu.

 23. 25 Radu Humor noiembrie 21, 2014 la 12:20 am

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18621477-adrian-severin-despre-alegerile-prezidentiale-adevarata-lovitura-stat-executata-grupari-forte-fascistoide-legionaroide.htm
  Fostul europarlamentar Adrian Severin afirma, intr-o postare pe blogul sau, ca tot ce s-a intamplat „din ziua primului tur de scrutin si pana in duminica celui de al doilea tur” al alegerilor prezidentiale a fost „o adevarata lovitura de stat”. Potrivit lui Severin, „alegerile din Romania au caracter geopolitic, ele aducand in lupta puteri straine care doresc sa controleze tara”, si ca „executarea loviturii de stat nu s-a putut face decat recurgandu-se la grupari si forte fascistoide si legionaroide”.

 24. 26 T-Rex noiembrie 21, 2014 la 1:49 am

  Eu cred ca idea aia cu „unitatea”, pe care a promovat-o PSDul, e chiar desueta. Oamenii simpli nu inteleg de ce trebuie sa fie uniti, cind in capitalism fiecare trebuie sa ii pese doar de el banii lui.

  Au fost voci care au spus ca romanii au votat ceva „nou”, pentru ca Ponta era ceva „vechi”. Conform acestei teorii, daca ar candida Rihanna, ar fi aleasa Presedinte al Romaniei in turul doi, cind ar invinge-o pe Ina cea veche. Si prin dansul ei exotic ar indeparta duhurile saraciei si pericolul rusesc, atragind insa investitii masive. Hai ca va dau idei gratis 🙂

  Parerea mea e ca romanii in parte au votat Iohannis din cauza pericolului rusesc, crezind ca Ponta are slabiciuni fata de est. Desigur, e o prostie, dar nu pe desteptaciunea alegatorului s-a bazat echipa lui Blaga. Au tot dat-o cu „dreptul la vot”, cu diaspora, si toti au cazut in transa. Da, ba, ne discrimineaza mama lor de comunisti. Da’ cine i-a trimis cu milioanele la munca, ca nu putea Basescu sa le ofere nimic in tara, asta nu i-a mai durut. Cind capitalistii ii dau afara, sau cind le dau mai imic pe munca, e minunat. Suntem liber…sa ne fie foame, dar mindri anti-comunisti! Multa ignoranta pe centimetru patrat.

  Stai, hai sa vedem cite locuri bine platite de munca va crea Iohannis, si eu sunt primul care sa ma inscriu in secta lui. Sa vedem cum creste turta pentru omul muncitor dar sarac. Pentru ca altfel, ne ramine sa cautam un Magician sa-l punem sef de stat. Cel putin, un Magician ne-ar hipnotiza pe toti si ne-ar convinge sub hipnoza ca traim minunat.

 25. 27 blogideologic noiembrie 21, 2014 la 2:47 am

  Ca ecosistem de conţinut informaţional, mediul de socializare Facebook -creaţia domnului Mark Zuckerberg- reprezintă deşertul unei dezolări cumplite. Facebook s-a dovedit că funcţionează bine doar ca fitil de virale (observaţia domnului Mircea Badea).

 26. 28 blogideologic noiembrie 21, 2014 la 8:06 am

  Câteva aspecte culturale etnografice în scrisoarea DOMNULUI Ghiuri Pascu adresată bardului oltean Tudor Gheorghe : “Mă numesc Ioan Gyuri Pascu şi sunt cetăţean român creştin-ortodox, născut din sânge de român spurcat cu sânge de ungur, de slovac şi de polonez, în 1961, în Agnita, fix în mijlocul României Mari. […] Iniţial voiam să–mi pun un deget pe obraz, da’ mi-am amintit că bunica (pardon – jumate slovacă, jumate poloneză), m-a învăţat să cer iertare chiar dacă nu socot că am greşit!” Vreau să-i spun că în Slovacia există un mic muzeu provincial dedicat temei foarte ingrate denumită “Lex Antiqua Valachorum in terra incognita”. L-a vizitat ? Dacă da, putea să-şi formeze eventual opinia că bunica slovacă a domniei sale avea toate şansele să provină din neamul valahilor (cunoscuţi în istorie şi sub alte denumiri). Apoi, în „Descriptio civitatum et regionum ad septentrionalem plagam Danubii” supranumită Cronica Geografului Bavarez, manuscris întocmit pe la 830 de către un monah benedictin din Reichenau, deşi descrierea se ocupă şi de ţinuturile Poloniei nu prea sunt menţionate deloc triburi poloneze ci doar un continuum de bolohoveni. Cât despre componenta “ungară” a sângelui nobil care ar curge în vinele domniei sale, păi după maghiarizarea sistematică şi obligatorie post-Ausgleich a circa trei milioane de români, asertarea categorică privind originea “ungară” devine foarte incertă.

 27. 29 blogideologic noiembrie 21, 2014 la 10:29 am

  Văd că deja unii au început să-i construiască statuă înaltă sasului Klaus Iohannis chiar aici, pe blogul domnului Adrian Năstase !

 28. 30 blogideologic noiembrie 21, 2014 la 10:41 am

  Legionarii precum cartofii / În ultimii ani ai sângeroasei dictaturi carliste, o englezoaică rezidentă (Olivia Manning) în România scria : „Legionarii sunt precum cartofii ; cea mai bună parte a lor se află sub pământ.”

 29. 31 Ghita Bizonu' noiembrie 21, 2014 la 10:49 am

  Zev(?! !!)

  ca tot de plangeai de Iliescu samd .. meri ma la Capitalism pe paine si citeste acolo Iliescu e mai destept ca ei toti! . Ma rog Giurgea e un .. exaltata sumbru (ca sa fiu gigea de tot) da pana si el recunoaste meritele unui mare om politic …

  Tu insa scancesti ca un catelus neintarcat si crezi ca alatii sunt de vina ptr esecul tau!!

 30. 32 opinist noiembrie 21, 2014 la 11:04 am

  Doua chestiuni pe scurt, ca am si eu un pic de treaba.
  1. Ma inclin in fata vizionarismului dlui Nastase in chestiunea votului obligatoriu. L-am contrazis atunci, pe subiectul libertatii de abtinere si mi-am dat seama ulterior ca abtinerea se putea marca (si remarca) aplicand stampila de vot intr-o rubrica „Abtinere” existenta pe buletinul de vot. Daca votul ar fi fost obligatoriu, probabil ca Ponta tot ar fi pierdut (el a pierdut, in primul rand, alegerile in tara), insa scandalul voturilor in strainatate nu s-ar fi iscat.
  Oricum ar fi analizat, politic, administrativ, judiciar, acest scandal, se va ajunge obligatoriu la chestiunea, specificata in lege ca fiind criteriul de evaluare a numarului de sectii de vot din strainatate, aceea a numarului de romani inregistrati la ambasadele din strainatate. Iar concluzia trista va fi aceea ca foarte putini dintre cei care au facut un scandal disproportionat cu situatia s-au inregistrat la ambasade asa incat ei erau asteptati la vot in tara. De aici o estimare eronata a numarului de votanti, implicit al numarului de sectii, iar de aici constitutia si legile nu au mai permis nici o corectura structurala intre cele doua tururi de scrutin. Sigur, avem de facut observatia ca o serie de persoane impartasind vederile dlui Basescu nu cunosc constitutia si legile, de exemplu cerand o OUG intre tururi, ceea ce constitutia nu permite. Sa zicem ca, atunci cand efuziunea victoriei lui Johannis se va atenua, aceste persoane vor apare in ochii mei ca niste persoane ajunse pe nedrept in pozitiile publice din care au spus prostii.
  Cred cu toata sinceritatea ca am avut de-a face, la votul din strainatate, cu roamani tipici, adica am avut de -a face cu o ceata mare de indivizi care nu au avut nici un fel de grija de a anunta ambasadele despre prezenta lor si intentia de vot , dar care au descoperit imediat, ca intr-o reclama, ca ei sunt europeni si ca au dreptul sa voteze unde vor ei. Nepasarea fata de obligatii(morala in acest caz), insotita de revendicarea drepturilor si de gregaritate este o caracteristica specific romaneasca.
  Obligativitatea prezentei la vot, contra amenda, ar fi indemnat cetatenii romani din strainatate sa fie mai grijului in a-si anunta prezenta si intentia de vot, ar fi permis ambasadelor sa estimeze mult mai corect numarul sectiilor de vot si ar fi inlaturat speculatii de tipul celor care s-au facut. Ma asociez, deci, dlui Nastase in ceea ce priveste initiativa de obligativitate a votului, cu precizarea de mai sus ( optiunea de abtinere sa fie prezenta pe buletinul de vot).
  2. Total de acord cu dl Vosganian in ceea ce a comentat el (acum!) despre justitie. Insa cu cateva precizari, si anume: Dl Vosganian isi plateste propria suficienta politica, si-a facut-o si cu mana lui si de aceea o condamnare a sa nu ma va supara. Ca sa explic, sa incep prin a ma lauda un pic, insa tot tiganul isi lauda ciocanul, cred ca sunt singura persoana din tara care a avut curajul sa scrie ca: justitia din deceniul Basescu a afectat libertati cetatenesti si, in consecinta, statul de drept; deasemeni, ca este incorect faptul ca justitia se sustrage (prin incriminarea in codul penal) criticii cetatenesti, stiut fiind ca, exprimarea opiniilor, judecatilor si critica cetatenilor in ceea ce priveste institutiile politice si cele ale statului este una dintre caile importante in functionarea lor corecta; ca justitia, in perioada Basescu, a incercat, sau macar a pretins, schimbarea ordinii institutionale (si firesti!) in stat, prin subordonarea legislativului. Cu riscul de a fi considerat un neinformat politic, nu stiu o alta persoana (dar un partid!) care sa fi scris/afirmat, in aceasta expresie, aceste lucruri. Ceea ce a facut ca ele sa nu fie mai mult decat niste opinii personale. Dar nu asta este important cat faptul ca toate cele de mai sus sunt chestiuni tinand de liberalism, de cuceririle politice liberale. In momentul in care oricare dintre cele trei lucruri s-a produs, penelistii trebuia sa remarce imediat si sa protesteze decis, ceea ce nu s-a intamplat. Ba, mai mult, penelistii s-au raliat, prin sustinerea lui Johannis, care a acceptat si cele 10 porunci macoviste, celor care au incalcat libertati cetatenesti, au afectat statul de drept si au incercat modificarea ordinii institutionale firesti. Dupa parerea mea, nu putem afecta drepturile si, mai ales, libertatile cetatenesti in numele unei justitii corecte. In ochii mei, ei, penelistii, au decazut astfel din conditia de liberali, devenind ceea ce s-au reclamat pe plan international, niste populari ordinari (adica obisnuti). Dl Vosganian a comis eroarea (pardonabila totusi unui contabil, dar nu unui ministru liberal) de a face reductia liberalismului la o singura forma de libertate, libertatea economica, singura pe care a promovat-o in emisiunile TV pe care le-am vazut. Ori, astazi, sub presiunea evenimentelor, descopera ( daca descopera!), una cate una, si celelalte forme de libertate, la care ar fi trebuit sa fi fost sensibil inca de acum un deceniu.

 31. 33 blogideologic noiembrie 21, 2014 la 11:19 am

  Din nou spun: Principalul centru de putere în România este omul politic Adrian Năstase. Ca om politic în România, Adrian Năstase este o Singularitate! La fel ca Solon în Atena.

 32. 34 Gruia lui Novac noiembrie 21, 2014 la 12:12 pm

  @MEP,

  Scriai mai sus ca:

  „Tinerii care au participat la demonstraţiile de stradă din ultimele săptămâni au fost fără îndoială manipulaţi de propaganda deşănţată a unei drepte interesată doar să pună mâna pe putere pentru a ajunge la „ciolan”, însă aceşti copii şi-au strigat şi nemulţumirile…….”

  Din aceasta fraza se deduce clar ca stai foarte prost cu cultura politica. Conform teoriei marketingului politic, fiecare formatiune politica are drept obiectiv accesul la guvernare. Dar aici mai intervin niste factori ce conditioneaza atingerea obiectivului, dintre care nu trebuie sa lipseasca cel privind adecvarea la cererea si nevoile unor grupuri tinta mari si cat mai numeroase. Ca este asa, este clar. Altfel, de ce s-ar zbate, de ce ar mai cheltui bani si timp pentru campania electorala? Ca sa spui ca politica dreptei a fost desantata, trebuie sa fii tare cinica. Sau n-ai citit, vazut, auzit ce „idei” promova echipa lui ponta si el insusi ori nu ai nici cea mai mica mustrare de constinta, considerand strategia psd ca fiind fara cusur.
  Tot teoria marketingului politic releva procedurile prin care partidele isi pot castiga aderenti noi, fie dintre cei neinregimentati politic, fie din atragerea simpatizantilor partidelor rivale.
  Apoi, staff-ul insarcinat cu stabilirea strategiei, are la indemana o serie de mijloace practice prin care isi potenteaza gradul de cunoastere privind „ceea ce se cere” si, in consecinta, isi elaboreaza planul de activitati prin care sa raspunda cererilor pietei.
  Acum, dupa aflarea rezultatelor alegerilor din turul II, este contraproductiv sa afirmi ca dreapta a dus o „politica desantata”, cand tu, stanga, care te proclami drept formatiune social-democrata, umbli cu cioara vopsita(a se vedea tactica pomenilor electorale, electorata, ura viscerala fata de diaspora, etc).
  Psd-ul nu are de ce sa se planga: fiind la guvernare, are mai multe mijloace la indemana pentru atragerea electoratului: promovarea unor politici eficiente in sensul cresterii economice(dar nu numai pe hartie, ci si palpabila in buzunarul sau contul cetateanului), crearea de noi locuri de munca prin amorsarea investitiilor, in special a celor finantate din fonduri europene, inclusiv insertia pe piata muncii a categoriilor defavorizate, etc
  Deci, mingea este in terenul psd si daca nu vor inscrie, vina e doar a lor.

 33. 35 vsile, noiembrie 21, 2014 la 12:55 pm

  Un tanar din lantul trofic psdist atins de neotenie ma umple de respect partinic ,si ma obliga sa dau tot felul de replici ,ca de la tata la fiu dar intradevar ce poti face cu un copil neajutorat……..!

  La asemenea mesaje , probabil si tanarul nostru educat de Mircea Badea ,pitit in spatele internetului , sau spatele discretiei moderatorului care observ il il promoveaza probabi pentru faptul ca tot ce este PSD este bun si neaparat trebuieste si publicat, ar trebui sa-i raspunda Vasile ,,,dar sentimentul de sila ma face doar sa incerc sa-i temperez entuziasmul exprimarilor demne de un tanar din noul val al tinerilor PSD-sti.
  Dar ce educatie poate primii acest baiat atata timp cit parintii lui de partid, dupa blog un zev, de exemplu , nu mai reamintesc amicii , se bucura cu spume la gura de corectia pe care mi-o atribuie specimenul?

  Eu sunt totusi o persoana cunoscuta in urbea mea, sunt cunoscut pentru faptul ca am crescut pe linga mine tineri care s-au afirmat in societatea,unii chiar fac politica prin PSD, Romania Mare, sau PNL , am mai ajutat si citiva colegi , culmea unul chiar PSDist sa se afirme in ale literaturii , fara nici o pretentie , iar el in maretia lui observ ca ma toarna gazdei, sau moderatorului pe blog pentru niste mesaje pe care eu nu i le-am povestit asa cum afirma ci niste mesaje pe care le-am scris aici sau pe ping-pong despre ce mi s-a intamplat mie personal vs dl. Adrian Nastase ….aaa nu i-am povestit ca am fost si la celebrarea unei casatorii impreuna dar „despartiti” chiar cu dl. Nastase atunci cind acesta era PM, ei asta nu am scriso „marcule” si nu o sti!
  Acum sa fi auzit acest aurolac , vorbeam de tanar , sa refuze un sfat de la un batran cred ca este normal ,probabil conflictul insusi cu proprii dansului parinti , sforaitor declarat ,conflict intre generatii il calauzeste intro abordare in care prin mine isi revede proprile frustrari pe care le are in familie..

  Poate insa doreste la fel ca si indrumatorul lui ,pe care il aminteam mai sus sa-mi aplice si o corectie fizica, ce zici tinere , chiar doresti sa ne intalnim?

 34. 36 blogideologic noiembrie 21, 2014 la 1:03 pm

  Eşecurile din trecut reprezintă o capitalizare de experienţă.

 35. 37 vsile, noiembrie 21, 2014 la 1:06 pm

  Sadicule,

  Eu insa am urmarit un interviu al Simonei in care dec lara ca ar trebui sa iesim la vot si sa votam cei romanesc ce-i ortodox…..!

  Pe mine m-a surprins mesajul ei politic dar cred ,presupun ca intre timp a primit o corectie serioasa de la sponsorul dansei , acela caruia Simona ii datoreaza cariera de azi , sponsor care este de fapt prieten vechi si pusculita a lui Traian B.

 36. 38 Luminita Arhire noiembrie 21, 2014 la 2:01 pm

  Dacă aceia care i-au scris „programul ” lui Iohannis ar fi avut intenţia de a se axa pe ideea de reconciliere a cetăţenilor şi nu pe ură , segregare şi intoleranţă extremă , l-ar fi învăţat să silabisească : pa-ce so-ci-a-lă , con-cor-di-e , re-con-ci-li-e-re . I-ar fi luat poate ceva timp să înveţe cuvintele, însă mă gândesc că până la urmă ar fi reuşit.
  Dar , nu. Au trecut câteva zile de la alegeri şi măcelul continuă în presă , în mediul virtual şi, desigur, pe stradă. Faptul că au votat un afiş ca preşedinte al României este pentru o mulţime de concetăţeni nu numai un motiv de crâncenă mândrie , dar chiar şi o scuză pentru radicalismul indecent spre obscen.
  O cunoaşteţi pe Ana Diaconu ? N-aţi ştiut nimic despre ea , prieteni , până când nu s-a implicat în campania electorală a tatălui său, Mircea Diaconu . Discretă , educată , cu un bun simţ funciar , Ana Diaconu şi-a permis să lanseze în mediul virtual un semnal de alarmă , demn de luat în seamă , cred eu , mai ales pentru că venea de la un om raţional , necontaminat şi cu principii declarat liberale . Efectul ? N-aş îndrăzni să reproduc în comentariul meu epitetele răsturnate în capul acestui sincer simpatizant liberal. Lapidarea a venit grămadă chiar de la cei cu care Ana Diaconu a crezut că împărtăşeşte valori universale şi criterii de evaluare comune .

  Mă gândesc că până la această oră Klaus ar fi trebuit să oprească războiul rece civil care este încă în plină efervescenţă pe străzi , în instituţii , în multinaţionale , în presă , în tramvai . în familii ; dacă nu ar fi doar o hologramă cu zâmbet căznit , şi-ar înţelege responsabilitatea şi poate că ar trage concluzii.

  P.S. Aflu că Andrei Pleşu ( ne aşteptam , nu?) este vehiculat ca viitor consilier al lui Iohannis. Ne amintim că după ce a pus capăt „consilieratului ” la Emil Constantinescu , Andrei Pleşu şi-a scris memoriile , pigmentate de ironii ieftine la adresa preşedintelui CDR .
  Abia aştept memoriile uriaşului filozof( uriaş la propriu , nu ştiu dacă şi la figurat) despre slujba de argat la Iohannis .

 37. 39 Ghita Bizonu' noiembrie 21, 2014 la 2:21 pm

  (si) d’aia n-are ursu coada!!

  Eu personal il apreciez pe dl Nastase. Om fin, cultivat , inteligent, excelent premier . Asta nu inseamna ca nu ii reprosez unele cestii incepand cu niste cravate … sau altele de acest gen .
  Zic ca ar fi fost excelent pre Romania si minim 80% dintre cetatenii romani sa fi iesit dansul in 2004 (cel mai sigur ca aveam minim autostrada Bechtel , posibil si coridoru IV, vreo 20 sau 30 mld euro trasi din fonduri UE , o criza in minus samd)

  Insa din pacate dl Nastase .. este la timpul trecut. Trecutul perfect ” a fost” .

  Tamaierile, omagiile „necrologului” sunt neavenite. Sau ii fac rau dlui Nastase.
  Fiindca dansul este condamnat … ii sunt interzise drepturile electorale (ma rog de acord ca probatiunea este cam … cum sa zic n ici cat sa chiorasti un soarece!)
  Insa dsa inca este tinta urii multora . Deci ….

  Si despre coada ursului. Tamaierile in gnl sunt periculoase. Cel tamaiat risca ca pana la urma sa creaza omagiile exgerate (d;aia in momentul triumfului, cel mai umil dintre sclavi era „anexat” carului si ala trebuia sa strige sarbatoritului „aminteste-ti ca esti muritor!!”. Fiindca .. cel care triumfa risca sa se creweaza insasi Jovis!)
  Si cand crezi omagiile exagerate … o patesti!!! Vei cadea usor in capcane si mabuscade – fiindca deh tu eesti prea inteligenat sau chiar de natura divina (v memento mori!)
  Pesemne ca asa fu imbalsamamt si bietu (in)Victor .. adus la concluzia ca AMR 70 de spatamani samd. Desi cum ziceam 70 de saptamani sunt cam mult timp (poti sa iti intalnesti marea iubire, sa te casatoresti, sa faci un copil, sa il botezi si sa divortezi in timpu asta!!)

  Asa ca mai incet cu tamaia.

  Si amanati omagiile „necrologului” ptr tristu eveniment!!

  (Despre omagii … Alea din timpu vietii risca sa fie cam interesate. Sau supuse capricilor emotivitatii. D’aia destule staui ridicate in timpu voetii modedelui risca sa nu reziste timpului. Insa cele postume modelului … de obicei rezista!)

 38. 40 papasha noiembrie 21, 2014 la 2:25 pm

  Eu stiu o legenda , in care un porc care pute „a ucis” un print adevarat !
  Legenda mai zice ca pocului care pute , o sa-i vina si lui randu’ , ca Ignatu-i acusica , iar printul o sa ne invite la pomana porcului !

 39. 41 blogideologic noiembrie 21, 2014 la 2:37 pm

  Se face mare caz de faptul că domnul Klaus Iohannis ar fi cântat împreună cu Simona Halep imnul „Deşteaptă-te române!” Dar succesul politic major mi s-ar părea să-l determine pe Tokes Laszlo să vină la o sărbătoare de 1 Decembrie la Alba Iulia şi să-l determine pe acesta să intoneze frumos viersurile : “Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,/În care te-adânciră barbarii de tirani!” Nu mi s-ar părea chiar o performanţă frivolă.

 40. 42 Cris noiembrie 21, 2014 la 2:50 pm

  Recitesc Jurnalul lui Carol II, deși nu sunt printre electorii tineri și „educați” ai lui Ioh (al căror vocabular e format din 30 de cuvinte dintre care 20 – despre sex), și găsesc un pasaj, o! cât de actual! :
  X vine din Occident (scrie Carol) și-mi zice că se cere de la noi stabilitate în guvernare. Aceste eterne schimbări dau impresia de lipsă de seriozitate.

  Asta aș vrea și eu: cicluri de guvernare complete, de cel puțin patru ani, pentru ca partidul de guvernământ (PNL/PSD/PP-tv…) să aibă timp să-și aplice măcar câteva politici pentru care a fost ales. Sau la noi partidul de guvernământ nu e ales pentru politicile preconizate?…
  Dacă nu e ales pentru asta, atunci pentru ce e ales?

 41. 43 Cris noiembrie 21, 2014 la 2:56 pm

  Obama e acuzat de comportament dictatorial pentru că a îndrăznit să-i sugereze Parlamentului să adopte Legea imigranților ilegali…
  Vi-l trimitem noi pe Băsescu (iar,având în vedere „uvertura” fredonată zilele astea de Ioh, s-ar părea că am putea să-l trimitem și pe el) să le spună parlamentarilor cum să voteze, magistraților – pe cine să înhațe, ca să satisfacă electoratul american.

 42. 44 Cris noiembrie 21, 2014 la 3:07 pm

  Livia Stanciu dă o hotărâre judecătorească în ușa tribunalului…
  N-ai mai văzut, stimabilo, hotărâri contradictorii într-una și aceeași cauză?
  O instanță zice „vinovat”, a doua – „nevinovat”.
  O instanță zice „n-a încălcat legea”, a doua – „a încălcat-o”.
  Există articole de lege interpretabile. Un judecător le interpretează într-un fel, altul – în alt fel. Cei doi miniștri nu puteau risca.

  Ăsta e înalt magistrat la Înalta Curte…Îmi închipui cum sunt cei de la curțile mici.

 43. 45 papasha noiembrie 21, 2014 la 3:10 pm

  Cin-sa fie , cin-sa fie , ……????????
  E TAAAREEE !
  Ce-avem noi aicea ?
  http://www.ziuanews.ro/stiri/strategul-lui-ponta-bogdan-teodorescu-a-luat-5-milioane-de-euro-ca-sa-tranteasca-doi-presedinti-135282

  Ma dor galcile de cat si de cand tot zic ca EU NUMAI CU 10% DIN CE-AU SUPT JAVRELE DE CONSILIERI DE LA PROSTI

 44. 46 papasha noiembrie 21, 2014 la 3:14 pm

  continuare … TOT NU REUSEAM SA-I FACA PE ASTIA SA PIARDA ASA DE RAU !
  PACAT DE NOI , PACAT DE BANI , SI PACAT SI DE EI !

 45. 47 Doru Coarna noiembrie 21, 2014 la 3:20 pm

  @ T-Rex,

  vad ca faci poporul tampit, nu pe perdantul care avea absolut toti asii in mana si inca un rand, in maneca… nu si pe tine, tu ai votat VP si deci nu esti ca natiunea, tu esti tare-tare destept…

  Mai bine lasa un pic A3 si RTV, aia fac bani din minciunile pe care vi le servesc printre reclame…

  Poporul a iesit din negura neocomunismului, stie ca are drepturi si vrea sa-i fie respectate. Nu stiu daca ii va fi mai bine, dar cel putin a devenit mai lucid, a progresat politic! PSD-nu…

 46. 48 Adrian B. noiembrie 21, 2014 la 3:41 pm

  Dimensiunea propagandei Basiste poate fi comensurata dupa citirea acestui articol … Ar trebui sa-l citeasca si staff-ul de campanie al lui Ponta !!! Si sa invete ceva din el . Dealtfel , si pe acest blog functioneaza o gramada de propagandisti basishti , ca : vsile , sadicu , gruia novac , etc.

  http://andreeavasile.ro/2014/11/19/vlad-tausance-omul-datorita-caruia-klaus-johannis-a-devenit-primul-politician-european-care-a-atins-1-milion-de-like-uri-pe-facebook/

 47. 49 blogideologic noiembrie 21, 2014 la 3:48 pm

  Moare web-ul ? Da! Şi cred că el merită realmente să moară ! Am văzut cum web-ul a determinat, de o manieră totalmente inexplicabilă şi complet nedemocratică, modificarea rezultatului alegerilor prezidenţiale în România pe data de 16 noiembrie 2014. Să facem o evaluare foarte sinceră şi să recunoaştem că web-ul a produs pe 16 noiembrie 2014 echivalentul unei lovituri de stat tehnologice în România! http://lesclesdedemain.lemonde.fr/revue-de-web/le-web-est-il-en-train-de-mourir-_a-56-4561.html

 48. 50 Adrian B. noiembrie 21, 2014 la 3:54 pm

  @ draghi puterily

  Incredibil !!!

 49. 51 blogideologic noiembrie 21, 2014 la 4:22 pm

  Nebunii continuă simulacrul sinistru de “revoluţie română anti-comunistă” ! La fel cum a fost sabotat elicopterul generalului Neagoe cu echipajul său de luptători de elită în decembrie 1989, la fel a fost sabotat acum la Sibiu motorul elicopterului în care au murit opt militari români de elită ! Simulacrul de “revoluţie anti-comunistă” trebuie să înceteze !

 50. 52 Gruia lui Novac noiembrie 21, 2014 la 5:03 pm

  @ all

  No bine, a pierdut Ponta alegerile si? Ce ar trebui sa faca, sa spuna sau sa nu faca?
  Exista, cred eu, doua optiuni principale:
  a) Sa analizeze unde a gresit si sa treaca mai departe.
  Adica sa considere ca electoratul nu l-a vrut presedinte, el fiind deja premier si, ca atare, poporul i-a dat un semnal clar: sa-si indeplineasca promisiunile luate in decembrie 2012. Cum, adica, la jumatatea mandatului de premier, te urci in alt tren si lasi jobul avut in seama altuia? Daca iti vei indeplini anagajamentele sau, cel putin, cele mai importante pentru cetateni, vei avea data viitoare alta motivatie, alta anvergura…….
  Deci, functia de premier nu ar trebui sa fie in pericol, dar cea de partid, da, fiindca partidul si-a pus nadejdea in tine si trebuie sa analizeze daca alt candidat ar fi avut mai multe sanse de castig. Daca partidul nu-ti cere sa te retragi din pozitia de lider, atunci impreuna cu cei mai apropiati colaboratori tragi concluziile ce se impun si, eventual, iti pui sperantele in urmatoarea campanie.

  b) Sa demisioneze in primul rand din functia de presedinte al partidului si, eventual, din cea de premier.
  De ce asta? Fiindca dupa cum se stie candidatura sa a fost luata din postura de lider maximo al psd. Daca altcineva ar fi fost presedinte al psd, acela ar fi candidat(asa a fost in 2000 -iliescu-, in 2004 -Nastase -in 2009 – Geoana), Toti cei de mai sus au pierdut functia de partid dupa alegeri, cu mentiunea ca Iliescu a ajuns la Cotroceni in 2000 si trebuia oricum sa renunte. Dupa cate stim cam toti liderii de partide care se respecta, isi depun mandatul dupa o asemenea infrangere.
  Asta ar face un om de onoare: ar fi demisionat dupa pierderea alegerilor prezidentiale dar, oare, pe malurile dambovitei onoarea asta nu are aceeasi valoare?
  Demisia din functia de premier este conditionata de pastrarea coalitiei de guvernare si a increderii colegilor de partid si de alianta ca vei putea trece peste infrangere si ca exista sanse certe ca programul de guvernare sa fie indeplinit cat mai bine. Semnalul dat de popor prin voturile pentru prezidentiale nu poate fi ignorat dar nici nu inseamna automat o demisie a guvernului. Doar o eventuala motiune de cenzura a opozitiei cu ocazia prezentarii bugetului pe 2015 ar putea sili guvernul sa demisioneze, in contextul in care asigurarile date de ponta ca nu vor creste taxele existente si ca nici nu va introduce taxe noi, vor fi incalcate…..

 51. 53 Luminita Arhire noiembrie 21, 2014 la 5:15 pm

  @blogideologic noiembrie 21, 2014 la 10:29 am
  „Văd că deja unii au început să-i construiască statuă înaltă sasului Klaus Iohannis chiar aici, pe blogul domnului Adrian Năstase ! ”

  El ” statuă „înaltă are deja, e vizibil, este şi o expresie consacrată cu o explicaţie pentru ce raţiune e lungă „statua ” lui Hans… . Durerea este că „restul e tăcere”….

 52. 54 Mihaela Erika Petculescu noiembrie 21, 2014 la 5:32 pm

  Vsile,

  a) Nu pot răspunde la prima întrebare pentru că nu ştiu în ce a constat pt. Dvs. manipularea defăimătoare şi murdară a electoratului prin gura lui V. Ponta. Însă poate puteţi Dvs. să-mi răspundeţi pe ce se bazează insultele abjecte pe care continuaţi să le proferaţi şi acum.

  b) Referitor la „implozie”, m-am explicat cât am putut de bine când am vorbit despre mişcările anarhice, de tip legionaroid, provocate şi manipulate cu inconştienţă de propaganda neo-băsistă. Dacă nu înţelegeţi, vorba populară : Dumnezeu dă, dar nu vâră şi-n traistă. Sau poate nu vreţi să înţelegeţi…
  Cât priveşte miliardele de euro aduse în România de expatriaţi, pe care îi respect, ca de altfel pe toţi concetăţenii mei, ţin să vă amintesc că nu este vorba de o acţiune civică, ci de sprijinire a rudelor şi apropiaţilor. Şi să nu uităm, totuşi, că emigranţii economici şi-au căutat binele în afara ţării, în timp ce eu – ca şi marea majoritate a românilor – îmi caut binele în această ţară. Pentru acest motiv, am fost – şi sunt – sensibilă la realizările guvernelor României (atunci când ele există) şi nu la legende.

  c) Răspunsul la a treia întrebare este simplu: LEGEA a împiedicat.

  Îmi pare rău, comentariul Dvs. referitor la Sorin Oprescu este atât de agresiv şi de confuz încât nu are sens. Nimeni nu s-a îndoit că este vorba de alegeri prezidenţiale şi nici de faptul că rolul CONSTITUTIONAL al Preşedintelui României este în bună măsură unul reprezentativ.

  Doru Coarnă,

  Manifestările şi vorbele jenante – precum linsul în fund – se aplică în cel mai mare grad partizanilor lui Iohannis şi nu dovedesc altceva decât intoleranţă agresivă.
  Pentru liniştea Dvs. sufletească, nu am fost membră a partidului unic (PCR) înainte de 89 şi a nici unui partid politic după 89, şi aceasta pentru a-mi păstra independenţa de gândire. Aşa că, spre deosebire de Dvs., care – în lipsa argumentelor – folosiţi insulte, eu încerc să găsesc explicaţii şi motive.
  Suntem totuşi de acord dintr-un punct de vedere: doar în alianţă cu alte partide de centru, va putea PSD – după ce a repus România pe linia de plutire în urma guvernării frauduloase Băsescu-Boc, să ne aducă şi prosperitatea la care visăm cu toţii, precum şi pacea socială de care avem nevoie.

 53. 55 vsile, noiembrie 21, 2014 la 5:39 pm

  Ma amuza prostia tinerilor scatofagi , orbi de furie care confunda loukumul cu fosa din care is trag traiul.

  Citeam acum citeva zile pe tanarul nostru chefal atacind originile reale oltene ale profului Filipas.

  Confundind originea olteana a banlilor de Craiova sau a celor de Bailesti , cu semitia lui Arpad dar si a iobagului Boc , tanarul nostru dependent , il atribuia bunicului lui o corectie meritata doar dintr-un punct de vedere!.

  Profesore o meriti , deoarece asta este educatia reala a tineretului PSDist!

 54. 56 Adrian B. noiembrie 21, 2014 la 6:34 pm

  Aceasta este o rafuiala intre doua grupari mafiote ! Eu cred ca gruparea Makovei – Blaga – Kovesi incearca sa-i traga presul de sub picioare taberei Basescu – Udrea – Bica . Este mai mult decat evident . Asta nu este justitie ; este mafie !

  http://www.dcnews.ro/efa-diicot-alina-bica-adusa-la-inalta-curte-cu-propunere-de-arestare_460199.html

 55. 57 Cris noiembrie 21, 2014 la 7:10 pm

  Mă gândesc că, dacă dl. Năstase a fost pus la zid pentru cele „patru case” de la Radio Erevan (fiindcă în realitate nu erau decât un apartament și o casă de vacanță pe care le justificase de-a lungul vremii în declarațiile de avere), Ioh ar putea fi executat fără judecată pentru cele șase pe care nu le poate justifica, conform lui Băsescu, cel care a râs de s-a prăpădit când a auzit despre economiile din meditații (după darea taxelor la Buget).
  Dar, stai! Am uitat că imunitatea absolută s-a transferat asupra lui Ioh…

  De asemenea, s-ar putea deschide o anchetă asupra mijlocirii de către Ioh a adopției de copii, deoarece preotul parohiei canadiene în care locuia familia adoptivă a afirmat că familia a dat mii de dolari (bănuiesc că atât părinților naturali, cât și mijlocitorilor).
  Ei, fir-ar să fie! Nici asta nu se poate face, căci buclucașa imunitate absolută acționează mai ceva ca SPP-ul…
  …iar peste cinci ani, toate se vor prescrie.

  Parchetul nu poate zice „să ne apucăm de treabă!” Lucrul a fost bine făcut…

 56. 58 centru noiembrie 21, 2014 la 8:28 pm

  Daca PSD ar privi adevarul in fata ?
  Cei propulsati in primele pozitii – Geoana , Ponta , chiar Sova ( pastrand dimensiunile ) au dezamagit profund in 2008 – 2009 si 2012 – 2014 .
  Ion Iliescu trage semnalul – ce cauta Ponta in acea pozitie ? Un personaj ezitant , nesigur , putin iesit din adolescenta – pagina lui Facebook , cu un citat din Michael Jordan , marele ganditor , in ziua infrangerii , m-a lasat cu gura cascata . Cum poate PSD , cu atata lejeritate , sa-l impinga in fata pe acest tanar ? Cum de nimeni nu l-a oprit din derivele lui mitomane si iresponsabile , cu promisiuni nerealiste de investitii , cu planuri pentru ” China ” pe ” zece ani ” ( de fapt chinezii vroiau si vor aici o poarta de intrare in Europa pentru marfurile lor , zero beneficii pentru Romania ) ? Chiar viata lui privata , divortat de prima sotie atat de tanar , nu este un model pentru un ” ortodox ” …

 57. 59 iubitaluimm noiembrie 21, 2014 la 9:22 pm

  cine sunt mistretii????

 58. 61 sadicu noiembrie 21, 2014 la 10:59 pm

  @Gruia lui Novac:mesajul dumneavoastra aferent articolului precedent.
  …………………………………………………………………………………………………………..
  @ sadicu

  Nu vreau sa afirm sus si tare ca Johannis va fi cel mai …. presedinte. Lumea a judecat dupa ceea ce stia, adica este un bun gospodar, este un om care nu face exces de vorbarie, ba dimpotriva, este laconic, dar rezultatele lui se vad cu ochiul liber. Daca sibienii l-au reales de 3 ori pana acum inseamna ca e ceva de capul acestui om. Gandeste-te ca in 2000, cand a castigat prima oara, a fost un adevarat pariu pentru sibieni. Cine era FDGR si ce reprezenta el atunci, comparativ cu celelalte formatiuni politice?
  Eu cred ca Ponta a pierdut intai si intai din cauza minciunilor de care nu se poate dezbara, probabil, nici in somn. Si nu e vorba despre lucruri pe care lumea informata sa nu stie care e situatia reala. Cand cineva te minte in fata desi e foarte probabil ca adevarul sa fie cunoscut deja sau sa fie aflat in clipa urmatoare, cum sa-i mai dai credit acestui om?
  Ponta a pierdut si din cauza arogantei si impertinentei afisate. Cum e posibil sa-l jignesti in direct la tv, acuzandu-l pe Johannis ca s-ar comporta ca un mosier, cand omul te-a rugat sa nu-l mai intrerupi cand vorbeste pe timpiul alocat lui si, mai mult, el te-a lasat sa vorbesti?
  Ponta a pierdut mai ales fiindca a fost perceput drept o marioneta in mainile baronilor locali. Cat este sau nu de adevarata aceasta perceptie nu avem cum sa stim cu exactitate, dar toata peroratia lui Ponta impotriva DNA si ANI ori a ICCJ a lasat o proasta impresie fiindca a-i apara pe un Nicolescu, Duicu, Mazare, etc, pe motiv ca ar fi victimele lui Traian Basescu, cand existau probe clare impotriva lor, nu este de natura sa te convinga ca este omul de care are nevoie tara.
  In fine, in contextul in care ambasadele din Occident au cerut sporirea numarului de sectii in statele UE fiindca din 2009 incoace a crescut simtitor numarul romanilor in tari precum Germania, Marea Britanie, Franta, etc, iar tu guvern si MAE te faci ca ploua si refuzi, a devenit clar ca ti-e frica de votul diasporei. Atata vreme cat acesti oameni, aflati la munca sau studii in strainatate, nu si-au pierdut cetatenia romana, ei au drept de vot conform legii. Nici in 2009, desigur, nu au fost suficiente sectii de votare, dar nici participarea nu a fost atat de mare ca acum.
  La Paris, in 2009, cica ar fi votat 3800 de oameni, iar Baconski pentru a fluidiza procesul a dat voie ca votantii sa vina cu formularele direct completate, astfel ca au putut vota toti cei 3800. Scandalul pornit din tabara lui Geoana a fost complet aiurea fiindca avansul lui Basescu a fost de vreo 70000 de voturi, nicidecum de 3800 cati au votat la Paris.
  Si, acum, culmea culmilor, guvernul Ponta si MAE au gasit drept solutie salvatoare pentru fluidizarea procesului de vot, in turul II, exact masura lui Baconski, pentru care a fost atat de blamat, jignit, acuzat de psd.
  Sangele, apa nu se face, spune un proverb, asa ca este explicabil de ce rudele din tara ale persoanelor plecate peste hotare, au iesit la vot in turul II, chiar daca au stat acasa in primul tur, cand au vazut umilinta la care au fost supusi cei din Torino, Paris, Londra, Munchen, etc
  Eu sunt un optimist moderat de felul meu, deci nu am chiuit de bucurie cand Ponta si-a recunoscut infrangerea, nici cand Johannis ne-a anuntat ca va urma o schimbare de politica. El este doar un om, iar pentru schimbare este nevoie de mull mai multi ca sa urneasca Romania din loc.
  …………………………………………………………………………………………………………..
  Comentez.
  Foarte buna analiza dumneavoastra dar ar mai fi multe lucruri de adaugat.
  Relevante sunt analizele lui Marius Pieleanu,(lucrez cu materialul clientului)prezentate sub forma de grafice,dupa votul de duminica.
  Observ ca pe aici,toti cei care sunt suparati pe rezultatul alegerilor de dumnica,ignora realitatea acestor analize obiective.
  In favoarea lui Iohanis au votat 6,2 milioane alegatori,iar daca in tara,s-ar fi prelungit programul la urne pana la ora 24,(sunt foarte multi tineri care nu au mai apucat sa voteze) si in diaspora s-ar fi deschis sute de secti de votare in zonele unde sunt comasate mari comunitati de romani,cifra s-ar fi dus spre 7 milioane.
  Conform analizelor lui Pieleanu,in favoarea lui Iohanis au votat persoanele foarte tinere,tinere si de varsta medie iar in favoarea lui Ponta au votat persoanele batrane si foarte batrane.
  De asemenea,in favoarea lui Klaus Iohanis au votat persoanele cu studi superioare si medi in timp ce in favoarea lui Ponta au votat persoanele cu putina scoala sau deloc.
  Situatie materiala medie ,buna si foarte buna,versus situatie materiala proasta si foarte proasta.
  Electorat din mediul urban versus electorat din mediul rural.
  Electorat din zonele dezvoltate,(unde adaug si diaspora) versus electorat din zonele subdezvoltate.

  EU NICI NU CRITIC SI NICI NU DISPRETUIESC ELECTORATUL LUI PONTA.
  Prezint doar realitatea obiectiva dupa votul de duminica.
  Ori sa acuzi acest electorat masiv de 7 milioane, de tot ce poate fi mai rau in lume,sa-l improsti cu noroi,sa spui ca este usor manipulabil,SE CHEAMA CA ESTI DE REA CREDINTA.
  Unde sa mai punem ca Romania lui Klaus Iohanis,(aceea din care se aduna cei mai multi bani la buget),poate trai,bine mersi fara Romania lui Ponta,dar Romania lui Ponta,(cea dependenta de stat),nu poate supravietui fara Romania lui Ihanis.
  Nu exista conflict in societate si nici intre cele doua Romanii.Doar in capul celor de la antena 3.
  Intre cele doua Romanii,exista aspiratii diferite iar totul se poate rezova printr-un process modern si European si anume DESCENTRALIZAREA.
  Descentralizarea administrative duce,printre altele si la responsabilizarea factorilor de decizie.
  Poate PSD sa se reformeze si cosmetizeze cu tineri inca 100 de ani inainte,dar daca nu face ceea ce trebuie pentru propriul electorat comasat in cele mai sarace zone ale tarii,nu rezolva nimic si tot ”ciuca batailor” va ramane.
  Un proverb chinezesc spune:”celui flamand,nu-i darui un peste ci o undita ca sa-si prinda singur pestele”.
  Asta trebuie sa faca PSD-ul pentru alegatorii sai,sa se dea peste cap si sa duca investitori cat mai multi in ”teritoriile” dominate de ei.la fel cum a facut Iohanis la Sibiu.
  Am convingerea ca sunt multi oameni harnici in Teleorman ,Mehedinti,Vrancea si alte judete falimentare dominate de pesedisti.

 59. 62 epolitikon noiembrie 21, 2014 la 11:39 pm

  Banuiesc ca va gandeati la o pozitie buna de tragere. Mai ales ca nu misca 🙂

 60. 63 ZeV noiembrie 22, 2014 la 9:09 am

  Ghuta Bizonu’
  Puneti-l, domnule, pe Ion Iliescu presedinte pe viata al PSD. Presedinte sub care industria, sistemele de irigatii, agricultura si cultura s-au ridicat la cer. Atat de sus, incat nu le-a mai vazut nimeni printre norii capitalismului.
  Dar ce spun eu ?…pentru eternitate, moncher. Candva, peste 50 de ani (cand va trece in nefiinta), impaiati-l si asezati-l pe un soclu imbracat in cristal ermetic.
  Cand pesedistii vor fi in deruta (ca de obicei, in ultimii 10 ani) , sa mearga la Musoleu si sa mediteze adanc, asteptand suflul divin al ,,celui sarac si cinstit” spre a-i lumina. Dar nu in perioadele de Black Friday cand tot om are nevoie de niscaiva tigai inteligente programabile prin facebook. E buna si mancarea virtuala, in lipsa de altceva.

 61. 64 ZeV noiembrie 22, 2014 la 9:34 am

  Tot felul de analisti, mai ales de dreapta, ne spun ca dreapta are legitimitate, dar nu este (inca) pregatita pentru a prelua puterea executiva (sic!)
  Pai de ce ar face-o, stimabililor, din moment ce ai mai multa putere in opozitie , ca asa este in capitalismul dambovitean ?
  In opozitie nu ai de ce sa-ti pierzi timpul cu masuri economice insipide pline de cifraraie, cu salarii, investitii, plati de datorii, etc, etc. In opozitie, sunt chestiuni mult mai arzatoare demne de preocuparile elitelor dreptace: scenarite pe feisbuc, punere de etichete de neocomunism pe fruntile celor de alta parere, critica oricarei masuri chiar inainte ca aceasta sa fie formulata oficial si aplicata, etc. (Z)
  Dar si dreapta are nevoie de buget, pentru ca trebuie sa manance. Doar n-or fi ei fraierii care sa-l promoveze. Ar trebui, fie sa taie (caz in care si-ar ostiliza pe unii), sau sa dea (caz in care ar putea fi acuzati ca deviaza spre stanga).
  Mai bine, il folosim pe fraierelul de serviciu ( Victor Viorel), pana cand vine momentul favorabil (adica, pana cand noi, cei din ,,noul” PNL, vom fi transat cine conduce bartidul : eadesistul Blaga, sau menestrelul cu ,,generalul Yohannis” ). (Z)
  Din pacate, Victore, ai pierdut momentul prielnic sa pleci. Oricum, te critica si ai tai si ceilalti. Cel mai bine era sa le spui: ,,pa si pusi, ma baieti, ca doar sunteti doldora de competentze”. Si, mai ales, vin americanii cu noul plan Marshall pentru Europa de Est: vom culege de pe camp, pusti si pistoale in loc de stiuleti pentru pop corn ( importat, oricum) si ne vom uita zi si noapte la efectele speciale cu ochelarii 3D. Dar nu va sfatuiesc sa va scoateti ochelarii. (Z)

 62. 65 ZeV noiembrie 22, 2014 la 9:45 am

  ,,Tavalugul” care va matura clasa politica era anuntat cu surle si trambitze.
  Unde esti, mai tavalugule ? La PNL ? Pe moment le lipseste soferul iar justitia le subtiaza si lor randurile. La PMP ? Femeia amazoana sta ascunsa intr-o cabina de proba din Lafayette. La ,,justitie” (pun ghilimele deoarece procurorii NU sunt justitie) ? Deocamdala se canibalizeaza intre ei, devenind prea multi, iar bugetul inca nu este promovat.
  Hai, Victore, de unde vrei sa-si traga seva justitiabilii ? Doar naivii cred ca gitensteinii si ambasadele aduc plus valoare in Romania si pe la fondul Proprietatea. Mai corect ar fi sa spunem ..minus-valoare”. Vrei sa fi acuzat ca subminezi ,,statul de drept” ? (Z)

 63. 66 vsile, noiembrie 22, 2014 la 9:58 am

  Tanarul prost al casei din nou pe aratura , sau prostul adevar trunchiat graieste „Aceasta este o rafuiala intre doua grupari mafiote ! Eu cred ca gruparea Makovei – Blaga – Kovesi incearca sa-i traga presul de sub picioare taberei Basescu – Udrea – Bica .”

  De fapt este clar ca grupurile denumite mafiote sunt doua , grupul procurorilor lui Traian Basescu si celalalt al lui Traian Ponta….si este clar ca prin Bica tinta este metresa de la inCotroceni!

  Cit despre Macovei pentru aceasta scorpie Basescu este sfant …nu bag mana-n foc pentru vamesul Blaga…desi ..!

  Cum se intrepatrund ideile nobile citate sau publicate pe blog , Carcotasul o preia pe Luminita in casa si uite asa se facu lumina si pe blogul sau in capul lui….!

  Zev , un vizionar il baga deja pe tatucul natiei Ion Iliescu in mausoleu desi Iliescu al putea sa-l bage nu numai pe el ci si pe noi multi altii in mormant!
  Ca sa vezi ce inseamna si cu adultii astia PSDisti ,au ajuns ca Ponta sau ca tanarul Adrian, adica juvenili!

  Sadicule, si tu pe aratura si cu ale tale dar si cu cele ale duplicitarului Pieleanu!
  In judetul Constanta s-a votat masiv pentru Ponta-Mazare de catre segmentul asistatilor sociali , batrani ,pensionari fara studii superioare, oameni cu pensii de badjocura, oameni care profitau de puiul,zaharul,faina oferita prin „mazare de catre UE.
  Restul populatiei pensionari si adulti cu studii superioare , oameni alt tip decit mumu l-au votat indirect pe Johannis votand impotriva primarului Mazare a lui Nicusor si clicii care ii inconjoara!
  In fiecare judet sunt structuri sociale asemanatoare , oamenii fara partid , oamenii seriosi frustrati de coruptia partidelor au votat Johannis intro conjunctura favorabila acestuia si nu cred ca l-au votat pe acolitul dumitale sau pe Blaga , sau Orban.
  Multi oameni seriosi au regretat insa absenta lui Crin Antonescu , desi cred ca la mare lupta Crin ar fi pierdut alegerile in favoare lui Ponta!

 64. 67 marsighi noiembrie 22, 2014 la 10:40 am

  ,,simbolul ,,este minunat!!si va rămane mereu…la fel ca si ,,printul din levant,,! dar aplicarea la persoana din acest moment este o supraevaluare. e departe de multe sensuri continute in comparatie!!!!! greseste dl A.N.???sau,ce ?!

 65. 68 ZeV noiembrie 22, 2014 la 10:44 am

  blogideologic
  Toata lumea ca intre Romania si SUA exista un decalaj de 50-60 de ani.
  Asa este, tocmai am ajuns, deocamdata, la nivelul anilor de glorie ai enatorului american Joseph McCarthy. Ceea ce tinde sa se intample in Romania, sub paravanul asazisului ,,stat de drept”, este doar o simpla reeditare istorica datorata ,,parteneriatului strategic”.
  CITEZ:
  ,,Mccarthy-ismul este un termen care descrie o perioadă de suspiciune intensă anticomunistă în Statele Unite ale Americii, care a durat, cu aproximație, de la sfârșitul deceniului al patrulea până pe la mijlocul celui de-al șaselea. Termenul derivă din numele senatorului american Joseph McCarthy, un reprezentant republican al statului Wisconsin. Perioada mccarthy-ismului mai este cunoscută și ca a doua panică roșie și a fost caracterizată prin creșterea a temerilor față de încercările de penetrare a instituțiilor americane de către spionii sovietici, ascuțirea tensiunilor americano-sovietice datorită hegemoniei URSS-ului în Europa Răsăriteană, succesul revoluției comuniste chineze (1949) și a izbucnirea războiului din Coreea (1950-1953).

  În aceste timpuri, persoane din diferite sfere de activitate, la început funcționari guvernamentali, apoi cei din industria divertismentului, continuând cu cei din sistemul învățământului public, au fost acuzați că sunt membri ai partidului comunist sau simpatizanți ai comuniștilor și au devenit subiectele unor investigații agresive și a unor audieri publice în fața diverselor comisii sau agenții. S-a dat de mult prea multe ori crezare bănuielilor nesusținute de dovezi, sau susținute de dovezi incomplete sau discutabile, iar atitudinile unei persoane de orientare politică dovedită sau bănuită a fi de de stânga, făcând parte sau despre care se bănuia că face parte din organizații de stânga, erau taxate în mod disproporționat. Multe astfel de persoane și-au pierdut locurile de muncă, și-au văzut ruinate carierele, sau au ajuns să ispășească pedepse cu închisoarea. Multe astfel de pedepse au fost date la sfârșitul unor procese ale căror verdicte aveau să fie mai târziu anulate, iar legile care au permis aceste abuzuri aveau să fie declarate mai târziu neconstituționale, (așa cum a fost cazul Legii jurământului de credință, declarată neconstituțională în 1967), concedierile celor cu orientări politice de stânga aveau să fie, de asemenea, declarate ilegale, iar procedurile extrajudiciare aveau să fie, mai târziu, blamate.”
  COMENTEZ:
  No comment.

 66. 69 ZeV noiembrie 22, 2014 la 10:45 am

  completare
  Toata lumea spune ca

 67. 70 ZeV noiembrie 22, 2014 la 11:20 am

  Mai constat ceva…..dreapta lui Yohannis aduce, cica, taxe si profit la stat.
  Poate ca este adevarat, inclusiv din taxele platite de bugetarul Yohannis din meditatii. Sau poate ca platesc studentii de la facultatile private, dintre care, multi voteaza, apoi o taie prin vest dupa caini si colaci in coada. Adica acolo unde chiriile sunt de ordinul miilor de lire sterline , desigur, daca vrei sa traiesti decent intr-un apartament de 40-50 de mp).
  Pana la urma, cei care sunt fraieri si raman in Romania trebuie sa munceasca efectiv, pe salariul de nimic platit de patronul de dreapta, inclusiv, in judetele ,,falimentate” de PSD.
  Se spune ca dreapta poate trai fara stanga. Da, dar va trebui sa puna mana pe sapa, ca feisbucul nu produce de-ale gurii. (Z)
  Si mai ales, va trebui sa gaseasca bani petru suficiente puscarii in care sa incapa vreo 5 milioane de ,,comunisti”. Dar poate ca este mai bine sa reducI preturile in stil perfect stangist cca sa stimulezi consumul. Altfel, ce s-ar face stimabila dreapta, fara imensa ferma a animalelor de stil nou, euroatlantic ? (Z)

 68. 71 ZeV noiembrie 22, 2014 la 11:24 am

  Vsile scrie nonsalant:
  ,,Eu cred ca gruparea Makovei – Blaga – Kovesi incearca sa-i traga presul de sub picioare taberei Basescu – Udrea – Bica .”

  Poate vrei sa spui, stimabile, Makovei-Ponta-Kovesi…ca nu Blaga a propus-o pe Kovesi ca sa-si faca singur rau cu eadeseul. (Z)

 69. 72 vsile, noiembrie 22, 2014 la 11:37 am

  MEP,

  Probabil dumneata ai urmarit doar postul de televiziune personal al lui Johannis, acolo unde nu se enumerau casele lui Johannis dupa acelasi tipar al celor „patru case ale lui nastase”, despre retrocedarile ilegale ale primarului Johannnis , parca reiterate in direst de VP, despre tabloul furat de la Brukental de neamtz si expus in propriul birou al primariei, despre traficul de copii si de organe ale copiilor traficati de Johannis, despre neortodoxia unui strain in comparatie cu prea ortodoxul nostru Victor,despre „sterilitatea” neamtului sau a sotiei acestuia……..mai doriti si alte laude primite din partea aparatului de propaganda PSD?
  Mizerabil , oamenii decenti au raspuns acestui fel de propaganda la vot,cei indecenti nu!
  Referitor la explicatiile dumitale PSDist puerile iti pot spune ca miscarile anti-basiste de acum doi ani au fost calificate la fel de liderii PDL, de Basescu si acolitii acestuia…ce repede uiti stimata doamna istoria noastra cea mai recenta si cum califici reactia disperata a mobului ,strigatul spontat al acestuia pentru dreptate!
  c) Legea nu te obliga sa maresti numarul de stampile ,birouri ,scaune persoane din circumscriptie!
  Totate absolut toate ambasadele in concordanta cu situatia reala ceruse guvernului marirea numarului de cirsumscriptii.
  Legea se putea modifica dupa primul tur prin OUG.
  Adica va rog doar nu ma credeti un tampit precum Adrian B, sau Ion Adrian la poluri opuse dar identici!
  Asa cum a transpirat din interior ,cu acceptul lui Ponta, legea a fost Dl.Dragnea!
  Si inca cdeva nu-mi amintesc sa-l fi atacat pe dl. SO. un politician abil, si de aici poate si un primar cu rezultate peste cele ale lui Basescu sau altul.Mereu PSDist nici o data independent , cu sprijinul lui Ion Iliescu , SO si-a facut loc cu succes ridicind ,aparent fara de partid, prestatia PSDistilor la modul general.

  UN WE placut,

  scuze am plecat!

  PS.

  aaaa uitasem …observati ca ati devenit MEP , e bine …

 70. 73 Centru noiembrie 22, 2014 la 12:38 pm

  Imi pare rau , daca facem aluzii atat de fine intre domnul Klaus Iohannis ( un modest profesor de fizica si un bun primar al Sibiului ) si un mistret , aluzie la o alegere surpriza ( 54 % din voturi ) care chipurile ” ar adanci fracturile ” , de ce nu vedem ca dl Ponta si-a inceput neinspirata campanie ( mitinguri nord-coreene pe National Arena , inaugurari si vizite de mari investitii unde trecea pentru 5 minute – santierul A3 de la vest de Cluj , inaugurarea A1 Sibiu Deva in 14 noiembrie fara ca MS sa binevoiasca sa se opreasca etc ) prin ” eu nu contest ca cineva , protestant si german , sa candideze . Dar vreau sa am dreptul , ROMAN SI ORTODOX , sa candidez in TARA MEA ” .
  Ce inseamna aceste elucubratii debitate la inceput de campanie ?
  Inseamna ” votati-ma pentru ca eu sunt ortodox ” ?
  Are loc competenta intr-o asemenea chemare la vot ?
  Ortodoxul care-si abandoneaza prima sotie cu un copil mic si se plimba la Dubai cu alta ( cumnatul meu l-a vazut in Dubai , in 2004 , cu o blonda , inainte de divort ) ?
  Ce inteleg romanii sau romano-catolici din zona Iasiului si a Bacaului ,sau greco-catolicii din Ardealul de Nord ( uite , déjà ortodoxul se pune bine cu doua milioane de romani ) ? Dar neo-protestantii – baptistii si penticostalii ( cel putin un million ) , in plus numerosi in SUA ?
  Sa nu mai vorbim de maghiari …

 71. 74 blogideologic noiembrie 22, 2014 la 12:59 pm

  http://www.ziare.com/klaus-johannis/presedinte/alina-mungiu-pippidi-consilier-prezidential-ce-spune-klaus-iohannis-1334723 „Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat că Alina Mungiu-Pippidi, o posibilă variantă pentru funcţia de consilier prezidenţial, este foarte calificată pentru foarte multe lucruri şi le face foarte bine.” Alina Mungiu-Pippidi nu “este un politolog român”, cum scrie extrem de encomiastic la adresa URL http://ro.wikipedia.org/wiki/Alina_Mungiu-Pippidi . Wikipedia românească minte acolo prin omisiune. Alina Mungiu-Pippidi este un medic psihiatru care şi-a abandonat pacienţii de la spitalul Socola în momentele cele mai critice pentru aceştia. Pentru a fonda ‘societatea civilă eroică’. Ne putem întreba care-i moralitatea medicului Alina Mungiu care depusese jurământul lui Hipocrate? Numai continuitatea în activitatea cea mai grea confirmă valoarea omului, se zicea în veacuri trecute. Albert Camus statua în CIUMA că medicii au o responsabilitate specială pe lumea asta. Însă Alina Mungiu-Pippidi ştie foarte bine cum să inducă nebunie într-o comunitate. Aşa s-a întâmplat la votul pentru prezidenţialele din 2004, aşa s-a întâmplat şi pentru votul din 16 noiembrie 2014.

 72. 75 Radu Humor noiembrie 22, 2014 la 1:03 pm

  „Rusia trece la starea de război

  Pasul ireversibil care va arunca Europa în vârtejul războiului s-a făcut: Rusia trece la starea de război, declară mobilizarea parțială a bărbaților apți pentru front și se decuplează de Europa. În curând Rusia (premierul rus a anunțat deja acest lucru) va închide spațiul său aerian pentru aeronavele de pasageri ale UE, SUA, Canada.
  Pe data de 15 august președintele Vladimir Putin a dat ordin guvernului ca să ia contramăsuri împotriva sancțiunilor impuse de UE și SUA și azi aceste măsuri s-au pus în aplicare. În paralel, Armata Rusă face exerciții de mobilizare.
  Occidentul este văzut de Moscova ca o amenințare directă la securitatea și suveranitatea Federației Ruse.
  Ca urmare, Rusia a suspendat importurile alimentare din Uniunea Europeană, SUA, Canada și Australia. Intră sub incidența acestui embargo următoarele: carnea de consum de toate felurile (vită, porc, pasăre, pește etc), produsele lactate, fructele, cerealele, tuberculii (inclusiv cartofii) și legumele.
  Pierderile UE în urma unor astfel de contramăsuri vor fi imense și vor cutremura tot sistemul economic european. Federația Rusă este al treilea mare partener economic al UE. Probabil că noi, europenii, vom intra în curând într-o criză economico-financiară profundă.
  A fost lămurit și misterul pentru care președintele rus a răspuns prin aceste măsuri atât de târziu la sancțiunile europene.
  Această întârziere nu a venit dintr-o slăbiciune sau șovăială, așa cum și eu am fost tentat să cred la un moment dat ci a venit din pricină că Imperiul Rus este unul cu adevărat gigantic. Rusia este de cinci ori mai mare decât Europa și un astfel de stat nu se manevrează ușor. Președintele Putin a trebuit să se convingă mai întâi că producătorii interni din Rusia sunt gata să acopere necesitățile alimentare ale Federației.
  Producătorii ruși, din Asia până la Cercul Polar au răspuns cu entuziasm și au declarat că sunt în măsură ca să asigure aprovizionarea cu alimente și materiale prime a tuturor orașelor și localităților de pe întinderea Rusiei.
  Pentru mulți dintre fermierii și producătorii agricoli ruși, vestea că mărfurile europene au fost scoase de pe piață a stârnit un val de entuziasm. Unii au declarat că prin această măsură Rusia practic a înviat, fiindcă deja cizma concurenței europene care o călca pe beregată aproape o sufocase.
  Măsurile pe care Rusia le-a luat sunt măsuri premergătoare războiului. Din acest moment asupra președintelui Vladimir Putin apasă o răspundere uriașă.
  Cu excepția lui Stalin în anii 1941-1945, nici un conducător rus nu a mai avut față de comunitatea mondială și față de poporul său o asemenea responsabilitate. Vladimir Putin ține în aceste zile într-o mână valiza atomică și în cealaltă mână ramura de măslin. Un singur gest al conducătorului rus poate arunca Europa în războiul atomic sau poate aduce pacea.
  Dacă Uniunea Europeană va merge în continuare pe drumul sancțiunilor, atunci noi, europenii vom vedea un război care pentru Europa nu va mai fi nici război zonal, nici regional și nici măcar mondial ci va fi ultimul război al Europei.
  Nouă ne place să-i judecăm pe ruși după standardele noastre. Noi, europenii stăm pe un munte de bani, glorificăm lăcomia și îmbuibarea, suntem aliați cu cel mai puternic stat al lumii, cu USA și credem că putem conduce lumea cum vrem noi cu ajutorul burselor, al cardurilor și al băncilor.
  Noi, europenii, vedem că există în Rusia o elită de bogătani, de miliardari ruși puturoși, deznaționalizați, dedați plăcerilor, trădători ai țării lor care preferă, ca și noi, să fugă decât să lupte. Și atunci tragem concluzia că tot așa este întregul popor rus.
  Ce greșală gravă facem dacă gândim în acest fel! Cât nu cunoaștem Rusia dacă ne imaginăm că rușii pot fi fricoși! Poporul rus nu este deloc așa cum credem noi, iar președintele Putin și Rusia au în mână toate atuurile. Acolo există o altă lume. Este un alt univers. Rusia este a treia Romă a lumii. Acolo statul nu are nevoie de ordine de încorporare. Este suficient ca preoții ortodocși din biserici să rostească o singură frază și pe tot întinsul Rusiei începe mobilizarea generală. Peste 70 de milioane de ruși vor fi sub arme, aprovizionarea cu gaze și petrol a Europei se vor opri, granițele se vor închide și cinci mii de avioane de luptă vor umple cerul. Nici o picătură de petrol sau gaz nu vor mai trece granița rusă.
  În acel moment toate economiile noastre nu vor mai valora nimic, Europa va intra în haos, fondurile de pensii se vor topi ca gheața pusă pe flacără, casele de asigurări se vor prăbuși, transporturile vor îngheța, bursele vor face implozie. Atunci vom fi, în sfârșit, cu toții miliardari, fiindcă vântul va mișca pe străzi mormane de hârtii de 500 de euro și nimeni nu se va apleca să le ridice. Imaginația regizorilor de filme SF ni s-ar pare atunci săracă în comparație cu ceea ce vom trăi noi.
  Vrea oare birocrația noastră de la Bruxelles ca noi, europenii să ajungem aici?
  Probabil mulți birocrați de la Bruxelles îi cred pe ruși fricoși văzându-i cum tac atunci când le este insultat președintele, cum nu zic nimic atunci când se dă foc ambasadelor ruse în străinătate.
  Poate mulți dintre jurnaliștii și politicienii noștri îi cred pe ruși lași dacă ei pun capul în pământ când trupele ucrainiene bombardează teritoriul rus și ucid ruși în Rusia. Poate birocrații din Bruxelles îi cred pe ruși slabi dacă rușii tac atunci când ucrainienii masacrează populația rusă din Donbass.
  Eu știu suficient de mult despre poporul rus, iar dacă pe birocrații noștri de la Bruxelles tăcerea și imobilismul rușilor îi face să râdă, eu sunt îngrozit de calmul și tăcerea rușilor fiindcă tăcerea aceasta și calmul acesta al lor sunt liniștea de dinaintea furtunii.
  Nouă, europenilor, ne-a plăcut întotdeauna să ne jucăm cu focul. Dar de această dată va fi ultimul nostru joc, pentru că în Biblie scrie că nu poți lua foc în sân fără să ți se aprindă hainele.
  Despre ce se întâmplă atunci când te joci cu focul din rachetele nucleare și cu scuturile antirachetă, în Biblie nu scrie nimic. Noi știm doar, din filmele americane, că dacă o rachetă nucleară scapă de sub control apare în ultima clipă Superman și salvează lumea de la dezastru. Și pe noi odată cu ea.
  Din nefericire, bătrânii veterani ruși ori americani care au cunoscut ororile vechilor războaie spun că Superman nu există.”

  P.S.
  Fiecare înţelege ce vrea, dar important este să înţeleagă odată 😉

 73. 76 Adrian B. noiembrie 22, 2014 la 1:35 pm

  erata : iarasi in loc de iara-si . Scuze , oboseala

 74. 77 Adrian B. noiembrie 22, 2014 la 1:39 pm

  @ vsile

  Asa iti dai cu parerea , explici si traiesti evenimentele de parca ai participat si tu la ele !

  Asta inseamna doua lucruri : ca ori esti vreun miez basist care chiar a participat la ceea ce povesteste ( Blaga , Udrea ,Basescu , Kovesi , etc ) 🙂 ori esti vreun bolnav cu caputzul !!!

  Eu merg pe a 2-a varianta …

 75. 79 T-Rex noiembrie 22, 2014 la 3:26 pm

  @Doru Coarna, ma bucur ca te-ai enervat. Da, popoarele sunt manipulate la vot cu slogane. De la Iohannis atit am vazut, nici un continut. Sigur ca, daca ne bazam pe teoria ca e neamt si ardelean, atunci vorbeste putin si face multe. Sa vedem, poate se demonstreaza. Nu pot sa neg ce nu am experimentat. Ii dau o sansa.

  Ponta in schimb vorbeste mult, bine, si din cind in cind mai face cite o gafa. Chestie ce tine de latinitate. A avut un prim ministeriat foarte bun, cu surplus, chestie recunoscuta international.

  Esti insa agitat: de unde stii tu cu cine am votat eu, si daca am votat?

 76. 80 Gruia lui Novac noiembrie 22, 2014 la 4:14 pm

  @sadicu

  Multumesc pentru aprecieri. Se pare ca sunteti singurul pe acest blog care e de acord cu spusele mele. Ceilalti inca n-au inteles si sunt multi pe aici care sufera de alergie ori de cate ori imi exprim o opinie prin care vreau sa le arat marile erori pe care le-a facut echipa lui Ponta. Eu sunt convins ca azi e nevoie in Romania de doua partide mari si puternice, exponente ale stangii si respectiv dreptei, dar ambele folosind strategii si tactici de sorginte vest europeana. Adevarul e trist insa: nu avem inca asemenea partide. Simpatizantii psd uita, de exemplu, ca nu te poti exprima dupa o batalie electorala in termeni specifici luptei de clasa. Imi aduc aminte cum dupa victoria din 2000, actualul presedinte de onoare al psd isi trambita victoria in mod ditirambic: „i-am zdrobit” sau cum a reactionat, la fel de impropriu, Basescu, in 2009: „i-am ciuruit”. Sper ca macar de acum incolo, se vor utiliza alte expresii, mai aproape de ceea ce se cuvine…..
  De multe ori imi pun intrebarea ce varsta, ce pregatire profesionala au marea majoritate a celor care posteaza pe aici si care nu fac altceva decat sa se apuce de blestemat soarta si adversarul ori sa planga de ciuda ca iar le-a luat-o inainte rivalul. Stii, in fotbal, este o expresie: „am luptat ca niciodata si am pierdut ca intotdeauna”. Cam asa ceva se poate spune despre campaniile din 2004, 2009 si 2014 ale psd. Iar in aceasta campanie, se poate spune ca „buciumul” lui Ponta a trezit pana si mortii din Teleorman, nu doar vesnicii asistati, ori pensionarii fara un nivel de educatie mai ridicat decat liceul, ori preotii struniti de superiorii lor….
  Ati inceput comentariul cu ” Foarte buna analiza dumneavoastra dar ar mai fi multe lucruri de adaugat.Relevante sunt analizele lui Marius Pieleanu,(lucrez cu materialul clientului)prezentate sub forma de grafice,dupa votul de duminica…..:”
  Nu am avut pretentia sa fiu exhaustiv din mai multe puncte de vedere: in primul rand, fiindca ar fi trebuit sa abuzez de rabdarea cititorilor, deoarece nimeni nu agreaza sa citeasca „cearceafuri” de comentarii
  in al doilea rand, ori cat te-ai stradui sa cuprinzi totul, se intampla sa-ti scape anumite aspecte, dat fiind ca nu suntem identici si fiecare are propria sa viziune.
  in fine, ar fi trebuit sa prezint, comparativ, cum s-a prezentat rivalul pe acele teme precum si modul in care a reactionat Johannis la atacurile unei Vranceanu, sau a unor „lideri” din mass media, gen Sebastian Ghita, gadea, dumitrescu, ori a colegilor si prietenilor apropiati(Sova, Corlateanu, etc.
  Binevenita zicala chinezeasca cu pestele si undita, dar multi dintre votantii lui Ponta au fost din categoria celor care intrebau daca „sunt inmuiati posmagii”.
  In final, as vrea doar sa amintesc anecdota cu pasarea care si-a frant aripa si n-a mai putut zbura cu suratele ei in tarile calde, incat a fost nevoita sa rabde de frig pana ce a fost acoperita de balega unei vaci…. (mai departe cred ca se stie povestea, precum si morala)
  O zi buna tururor

 77. 81 blogideologic noiembrie 22, 2014 la 4:23 pm

  Limbaj de geek (pe româneşte, “pasionat”) : Cultura populară este un experiment la scară mare în disonanţa cognitivă.

 78. 82 Cris noiembrie 22, 2014 la 5:46 pm

  Ștefan-Augustin Doinaș și Irinel Liciu – Romeo și Julieta de România.
  Viața bate teatrul…

 79. 83 Cris noiembrie 22, 2014 la 5:53 pm

  Pentru prima dată, de la alegerea lui Ioh, pot să spun că mi-a plăcut ce-a zis la Curtea Constituțională: îl voi reconecta pe președinte la Constituție.
  Ar fi fost mai potrivită comparația Constituția e o citadelă, iar președintele – „prizonierul” ei, dar, mai înghesuit, merge și așa (președintele – o siguranță la tabloul electric…).

  Ce-a vrut însă să spună Băsescu cu „sper ca peste cinci ani scaunele din stânga să nu fie în dreapta, iar cele din dreapta să nu fie în stânga”?
  Combate adânc, cum ar zice Titircă Inimă Rea, adică unul dintre votanții săi.

 80. 84 ZeV noiembrie 22, 2014 la 6:13 pm

  Gruia lui Novac
  Nimeni n-are nimic cu opiniile dvs, de altfel, sincer exprimate.
  Dar ceea ce spuneti: ,,eu sunt convins ca azi e nevoie in Romania de doua partide mari si puternice, exponente ale stangii si respectiv dreptei, dar ambele folosind strategii si tactici de sorginte vest europeana” – suna a mesaj iliescian din anii 90:
  …adica, acceptam diversitate de opinii, dar in cadrul perstroykist al FSN (din care s-au nascut -ca din spuma marii – atat PSD cat si PD). (Z)
  In fine, ca si in URSS, lucrurile au evoluat mai radical decat si-au dorit pionierii revolutiei din 1989.
  Din cate observ, ideologia lui Ion Iliescu a fost preluata de PPE: vrem partide mari si puternice , inclusiv liberale, sau, foste socialiste (precum PD-ul lui Petre Roman si Traian Basescu -pana prin 2005), dar toate sub ,,palaria” generoasa a PPE. (Z)
  Revenind la o noua ceva mai grava, as spune ca mesajul dumitale spune cam asa: avem PNL si PMP care folosesc ,,tactici” si ,,strategii” vest europene si PSD, care rezoneaza cu/la filozofia lui Vladimir Putin.
  Rezulta limpede de aici, ca doamna Corina Cretu, investita intr-o functie extrem de importanta de comisar european, chiar de catre liderul pepeist al Comisiei Europene (in pofida opozitiei lui Basescu, Blaga, Predoiu, Udrea, Macovei, etc), este…..agenta KGB.
  Mai serviciilor…dormiti ?
  😉

 81. 85 blogideologic noiembrie 22, 2014 la 6:13 pm

  @ZeV
  interesant

 82. 86 Fragmentarium Politic noiembrie 22, 2014 la 6:31 pm

  Dupa 25 de ani: De ce rezultatele economice sunt mult in urma celor politice? Este nevoie de o schimbare de abordare? In perioada 20-21 noiembrie 2014 a avut loc, la Bucureşti, Conferinţa internaţională „25 de ani de la căderea comunismului în Europa Centrală şi de Est: privind în urmă, privind înainte”. Evenimentul a relansat reflectia critica si prospectiva, in zonele profunde ale politicii, expertizei si societatii civile. Deng a adus capitalismul economic in China, i-a convins pe utopici ca nu culoarea rosie sau neagra a pisicii este importanta, ci sa prinda soareci. Dincolo de stralucita confirmare istorica, orice alte cuvinte palesc. Iliescu a adus ceva mai mult decat Deng, pluralismul politic, dar pe valul est-european si cu sprijinul occidentalilor. Paradoxal, insa, adaugarea dimensiunii politice (si, ulterior, a tuturor dimensiunilor proprii capitalismului total, de tip occidental) a fost urmata de rezultate economice submediocre. Chiar daca in urma lui Ion Iliescu va ramane “o democratie vie si sanatoasa”, cum declara, zilele trecute, Rose Gottemoeller, unul dintre cei doi emisari SUA la Bucuresti, o intrebare va ramane sa-si afle raspunsul. De ce, dupa 25 de ani de la abandonarea comunismului si in urma integrarii Romaniei in NATO si in UE, rezultatele economice sunt mult in urma celor politice, de ce in locul avansului asteptat a fost un regres neasteptat, de ce Romania economica este departe de performantele Chinei economice? Nu am auzit o explicatie sau o punere a problemei la Conferinta internationala, macar in termeni necomparativi, care nu deranjeaza politic. Conferinta a privit, se pare, printr-o prisma ideologica de bloc, mai corect spus de varf, nu cuprinzator, cum ar fi fost normal, din moment ce nu a adus la suprafata cea mai vizibila problema, ramanerea economiei in urma politicii. Categoric, ar fi o greseala a se crede ca de vina ar fi capitalismul politic, adus in casa capitalismului economic de catre multipartidism, or geopolitica, intervenita dupa integrarea euroatlantica. Din ce analizam si comparam, in neregula sunt unele caracteristici ale politicii si geopoliticii occidentale. Inchiderea globalizarii catre terti este un scop si un rezultat al sferelor de influenta, care sunt spatii geopolitice inchise. Pretentia unui centru de a-si tine sub control aliatii si partenerii, de a le interzice legaturi omnilaterale, sub sloganul de a merge numai intr-o directie, spre Vest, este o negare a globalizarii. Decuparea de context a unui spatiu geopolitic, in afara caruia se descurajeaza relatii economice sau de securitate, defineste un spatiu geopolitic inchis, similar societatilor inchise. Inchiderea geopolitica duce la pierderi de resurse, parteneri, piete, oportunitati si sanse de catre tarile din aceste spatii, cu impact major asupra cresterii economice. Ca si in cazul societatilor inchise, schimbarea de abordare se impune. Un spatiu geopolitic inchis este o rupere a partilor de la pluralismul globalizarii, o conectare la singularismul de interese, la univocitatea de avantaje, la unilateralismul de vointa. Toti ca unul in afara de unul sau unul impotriva tuturor este doctrina dominanta. Exceptionalismul, ca suprastima de sine, are ca expresie ideologica liberalismul, o monoideologie a desuveranizarii si expansiunii. Scopul politic este unipolarismul, o ordine globala cu un singur pol de putere. Unipolarismul este un fel de unipartidism la scara mondiala, un salt, mediat de globalizare, de la regimurile politice unipartidiste catre o ordine mondiala unipolara. Lumea inca are dificultati in a pricepe ca satul global al lui Marshall McLuhan se poate transforma intr-un stat global, cu o ordine unipolara, care poate copia oricare tip de regim politic cunoscut, istoric, de catre statalitate. Posibilitatea identificarii unui regim totalitar cu o ordine totalitara inflacareaza mintile subjugate de realpolitik. Spatiile geopolitice inchise sunt exercitii pregatitoare, de unipolarism si de expansiune (o proba este ceea ce se intampla in vecinatatea nord-estica). Cand toate negativitatile economice se deconteaza geopolitic unum contra omnes, o schimbare de abordare este necesara.

 83. 87 ZeV noiembrie 22, 2014 la 7:09 pm

  Radu Humor
  Nu-mi dau seama daca comentariul de mai sus va apartine, sau este preluat, dar trebuie sa admit ca este unul extrem de realist, responsabil si pertinent.
  Tendinta hegemonic-agresiva a vestului se va intoarce impotriva propriilor cetateni. De fapt, UE este un fel de remorca a SUA in chestiunea ruseasca. Pai nu degeaba au venit americanii cu al lor plan MarshalL. Poate ca ar fi venit si la noi, daca am fi negociat mai intens si mai coerent, peste nivelul unei ,,prostituate” de pe ,,centura” (la propriu si la figurat). (Z)
  Noi, romanii, am ales. Eu spun: Daca Romania era o natiune puternica, unita si suverana, nu ar fi fost in situatia de a alege. Exact ca si Elvetia, tara a carei suveranitate nu a contestat-o nimeni, nici acum, nici in perioada marilor conflagratii ale secolului XX.
  Este adevarat ca Romania are o pozitie al naibii de strategica…mai bine nu o avea. (Z)

 84. 88 ZeV noiembrie 22, 2014 la 7:28 pm

  Centru
  Pana cu putin timp inainte de alegeri, insistai sa ne spui ca Ponta nu stie sa valorifice in avantajul sau ultimele realizari in materie de infrastructura. Deci, admiteai, implicit, ca acestea exista.
  Pe de alta parte, subscriu la ideea ca termenul de ,,orthodox” poate ca nu ar fi trebuit mentionat de domnul Ponta in campanie. Victor s-a grabit si s-a iluzionat. Se vede acum ca Romania nici nu (mai) are, de fapt, o biserica nationala, daca ar fi sa ne raportam la mesajul premonitial al patriarhului Daniel.
  Pana la acel mesaj, cand inca nu se anuntase oficial (de catre B.E.C. n.r.) cine este castigatorul, eram tentat sa depun si eu o suma de bani in contul deschis pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului. Realizez acum ca este un simplu reflex de grandomanie al unei institutii care traieste in stransa si inseparabila simbioza cu statul, in orice epoca istorica si indiferent cine este El Maximo. In consecinta, voi ajuta cu acea suma un azil de batrani.
  ps
  Sa vedeti ce de amendamente vor curge iarasi pe Legea Bugetului, dinspre toate azimuturile politichiei mioritice. (Z)

 85. 89 raduta noiembrie 22, 2014 la 8:44 pm

  @ Radu Humor

  Eu cred ca Rusia este somata sa treaca la starea de razboi, de dupa ocuparea Crimeei, ocupata inaintea altora. Ati auzit mesajul doamnei Albrigth, Vladimir Putin trebuia sa dezbine UE, nu sa o uneasca ca sa se harjoneasca dupa aia, daca cumva ii mai venea si ideea sa se integreze in UE. Soros in ruptul capului nu vrea sa accepte ca pleaca fara sa i se indeplineasca dorinta. Presedintele Putin nu are decat doua alternative, sa-si dea demisia ca sa isi salveze poporul sau sa demonstreze ca este si un bun strateg, sa ocupe o noua reduta cu cativa oameni, altfel va fi pus la dispozitia poporului, motiv pentru declansarea adevaratului razboi, economic. Si draga Radu Humor, cati teroristi ai descoperit dta in evenimentele din decembrie ’89 la noi. Poate ca asta ar cam trebui sa va dea de gandit prin raportare directa cu evenimentele din Ucraina, sa fim rationali totusi. Pe de alta parte va impartasesc opinia in ceea ce priveste lupta pentru existenta, nici eu nu cred ca se glumeste de data asta, razboi sau pace, cine ofera mai mult. Mai exista cumva o ordine in gandire la nivelul liderilor actuali ai lumii noastre? Radu Humor ati auzit cati cetateni germani s-au alaturat jihadistilor, ati auzit cumva ultima declaratie a premierului Netaniahu, v-a lamurit cumva ultima declaratie a suveranului Pontif prin care ne confirma, ca nimeni nu vrea sa faca un pas inapoi, si de fapt, nici inainte, ca nici unul dintre ei nu stiu pana la urma ce isi doresc ?

  Succes domnului Adrian Nastase maine la lansarea de carte.

 86. 90 raduta noiembrie 22, 2014 la 9:13 pm

  @ era o modalitate prin care va recomandam sa recititi discursul unuia dintre marii apostoli ai Pacii, tinut la Bratislava in 19 iunie 1937, „Ordinea in gandire”. Ati mai vazut printre liderii lumii de azi unul de talia marelui nostru diplomat.

 87. 91 Cârcotaşu noiembrie 22, 2014 la 9:18 pm

  @ Gruia lui Novac,

  nu doar vesnicii asistati, ori pensionarii fara un nivel de educatie mai ridicat decat liceul, ori preotii struniti de superiorii lor…

  Meştere, Yohannis a câştigat cu un procentaj mare, majoritate zdrobitoare, care numai „intelectualitate” nu se poate numi. Sunteţi în situaţia în care spuneţi că sunteţi cei mai mulţi. Bine, bine, da’ cei mai mulţi sunt şi p…. . N-oi avea pretenţia că-n România de azi „dăştepţii”, cei cu carte multă, harnicii producători de valori sunt majoritari? Te râd curcile dom-le! Foame maaaare!

 88. 92 Luminita Arhire noiembrie 22, 2014 la 10:52 pm

  Dragi pesedişti – lideri, activişti sau simpli membri PSD

  Nefiind membru al niciunui partid, aşa cum nu am fost vreodată membru al vreunuia, ci numai un observator de pe margine, mult mai atent la foşnetul pădurii politice în ultimii ani decât la începutul anilor 2000, dar fiind în schimb votant USL la locale şi parlamentare, votant PSD la europarlamentare şi categoric votant Victor Ponta la prezidenţiale, poate că ar trebui să ţineţi seama, până a vă încăiera pe tema „cine a greşit mai tare ”, şi de opiniile unui alegător obişnuit . Aşadar :

  1.Indiferent de ceea ce credeţi, nu puteaţi contracara o campanie iraţională şi isterică, tocmai pentru că a fost IRAŢIONALĂ şi ISTERICĂ. Nu este vorba despre o mai bună organizare, nu este vorba despre utilizarea eficientă a internetului, ci este vorba despre o manipulare uriaşă, IMPOSIBIL DE PREVĂZUT, deoarece nici cei care au pus-o la cale şi au utilizat-o nu au crezut că va reuşi; dacă ar fi crezut asta, n-ar fi scos oamenii în stradă, la „rivoluţie” (ştim cu toţii că au pregătit-o, sunt propagandişti mărunţi chiar şi pe blogul lui Adrian Năstase care au băgat băţul prin gard cu câteva zile înainte de alegeri, anunţând mişcări de stradă ).

  2.Eforturile dumneavoastră, în următoarea perioadă, ar fi trist şi dezamăgitor pentru mine şi pentru alţii asemenea mie, să fie orientate către răzbunări interne şi decapitări de lideri, deoarece tocmai tratamentul decent al foştilor lideri, în ultimii doi ani, iar nu sfâşierea acestora în piaţa publică, aşa cum s-a petrecut la alte partide, spre deliciul maselor , mi s-a părut semnul unei inteligenţe politice, care a ajutat la înclinarea balanţei simpatiei mele către PSD .

  3.Pe toate canalele active pe care le aveţi la dispoziţie explicaţi populaţiei cum s-a produs manipularea; spuneţi-i că a fost înşelată de un aparat uriaş şi bine plătit, care s-a bazat, ca întotdeauna, de altfel, pe ignoranţă. Subtil , explicaţi-le că „EI” nu s-au adresat inteligenţei alegătorului, ci lipsei de informare, oboselii, neatenţiei şi spaimelor acestuia. Explicaţi de ce, constituţional, nimeni nu a încălcat dreptul de vot al diasporei. Arătaţi că nu este posibil pentru nici o ţară să asigure secţii de vot pentru dispora, la colţul fiecărei străzi. Dacă aveţi dovezi că pentru încărcarea secţiilor de vot din exterior au fost aduşi oameni cu autocare sau că votanţii au fost sfătuiţi să meargă la o anumită secţie în timp ce în altele, nu foarte departe, bătea vântul şi nu era picior de alegător, publicaţi-le.

  4.Ca simplu observator, am atras atenţia, nu demult, asupra absenţei aparente a intelectualilor de stânga, zona aşa-zis „de dreapta ” fiind acaparată total de câţiva indivizi, care fac o propagandă pur şi simplu scârboasă; uimitor, însă, deşi nimeni nu simte nevoia să le cunoască opera, cărţile acestora se cumpără pentru că „dau bine ” în bibliotecă. În jurul lor cresc „ciupercuţe ”, aspiranţi mediocri, doritori să fie acceptaţi „în preajmă”, care de asemenea se activează ca propagandişti de duzină de câte ori cauza o cere. Un exemplu este Lucian Mândruţă, care, pentru o bucăţică de spaţiu editorial într-o revistă de fiţe intelectualiste, unde publică texte plicticoase şi naive, poate deveni un activist fanatic, atunci când trebuie .

  5.Utilizaţi intelectualii tineri ai partidului; aduceţi-i în prim plan pe Ionuţ Vulpescu sau pe Mihai Sturzu – sunt primele nume care mi-au venit în minte, nu mă îndoiesc că mai sunt mulţi alţii. Sunt voci raţionale şi cu posibilitate de penetrare pentru o generaţie tânără şi superficial instruită, aflată într-o stare de mare confuzie şi radicalizată la limita suportabilului. Mai mult Ionuţ Vulpescu şi mai puţin Ion Iliescu, intervievaţi la „eveniment ”, în faţa sediului PSD, cred că ar colora puţin peisajul .

  6.Nu-l vulnerabilizaţi pe Victor Ponta, mai mult decât au făcut-o alţii. Victor Ponta a fost Prim-ministrul dumneavoastră care a stat permanent cu picioarele în acid sulfuric: a fost atacat de toţi şi nici măcar dumneavoastră nu ştiu sigur dacă îl agreaţi . A fost demonizat de preşedinte, organisme internaţionale, europarlamentari români cu influenţă în Occident, presă străină, toată presa română (cu două-trei excepţii), toate televiziunile (cu două excepţii), de tot internetul, de opoziţie şi de foştii aliaţi, de „sincerul” prieten Crin Antonescu ( din punctul meu de vedere, cea mai sinistră figură a ultimilor ani, după Băsescu Traian) .
  V-aş invita pe oricare dintre dumneavoastră, în ACESTE CONDIŢII, să conduceţi o ţară. Care să nu aibă rezultate rele când trageţi linia, la final .
  Din prostie, sau din nepricepere, până şi Antena 3 i-a adus deservicii, în numele unei aşa-zise „echidistanţe ” în care, oricum, nimeni-nimeni nu a crezut. Efectul pervers a fost următorul „Păi , dacă şi Dana Grecu de la Antena 3 zice aşa de Ponta, o fi ceva la mijloc … ”

  7.Cred că trebuie contracarată constant ideea că aşa-zisa „guvernare de dreapta” din perioada Boc-MRU, a lovit doar în bugetari, persoane cu dizabilităţi, pensionari şi mame aflate în concediu de maternitate, în timp ce „întreprinzătorii ” şi harnicele lor firme au înflorit . Nu, guvernarea Boc-MRU, autointitulată de dreapta, a reprezentat un dezastru şi o apocalipsă inclusiv pentru mediul privat, din care, onor, fac şi eu parte . Singurii care au câştigat, în proporţii ameţitoare, au fost mafia şi „clienţii”de partid. Iar acum pericolul ca lucrurile să se repete este aproape iminent.

  8.În fine,combateţi campania anti-baroni locali; explicaţi că ultra-demonizaţii baroni locali sunt expresia deplinei democraţii, ca şi parlamentarii, de altfel . Dacă indignata populaţie nu-i mai vrea, să nu-i mai voteze, nu să se-ntrebe cu prefăcută inocenţă cum au ajuns în funcţii. Ultimele alegeri, din 2012 până astăzi nu mai au nici măcar scuza fraudei sau a mitei electorale.

  Aud de reformarea PSD de când există PSD. Nu ştiu exact ce ar trebui reformat – de la mine se vede un partid european, care poate pierde alegerile pe care le organizează fără să scoată lumea la măcel în stradă, care a luat mai multe măsuri de dreapta decât au luat guvernările de dreapta, care a fost dispus, în ultimii ani, să împartă puterea, chiar dacă acest lucru i-a fost defavorabil, care nu şi-a vândut niciodată partenerii şi care a putut face înţelegeri, pe baza unei simple strângeri de mână, fără să le încalce .

  Cam cât doriţi să vă mai reformaţi?

 89. 93 iubitaluimm noiembrie 22, 2014 la 10:57 pm

  iarna porcii mistreti se vaneaza prin seductie. li se pune mancare si bang ! un glonte direct in creieri. ceea ce :)) spuneam eu cu edita. dar cine sunt mistretii? sau mistretul?
  printul nu a murit pentru incapatanare cum spunea cineva de aici ci din cauza tacticii gresite de vanatoare. daca printul cauta seductia mistretului cu colti de argint poate nu murea. pentru mine printul era ambitios nu incapatanat. si foarte bun. el nu vana caprioare. printul cauta sa vaneze doar un porc oribil. daca printul asculta supusii ar fi vanat caprioare si iepuri dragalasi. era ceva abominabil.
  sau poate trebuia vanat urmarind copoii. si cand vedeau copoii gonind mistretul, zbang! un glonte in cap!.
  tactica a fost gresita si nu incapatanarea printului asa cum spunea cineva aici. tactica.
  cine dumnezeu este mistretul?

 90. 94 papasha noiembrie 23, 2014 la 12:02 am

  Revin , ca-mi place subiectul tare , tare mult …….. pontaa , fiti-ar consilierii ai dracu , aia umlfatii si alea pletoase , de autohtoni , dar si „maestrii” lulii de mercenari straini , care ti-au luat banii si te-au lasat sa te-ngropi singur , pe mana lu’ dragnea si guitza , si asta-i numai inceputu’ baiete ….. !

 91. 95 iubitaluimm noiembrie 23, 2014 la 12:09 am

  cine este copoiul, printul si mistretul? dumneavoastra sunteti copoiul?

 92. 96 Radu Humor noiembrie 23, 2014 la 12:30 am

  Mi se pare interesantă, mai ales ultima parte ( min.44)

 93. 97 blogideologic noiembrie 23, 2014 la 12:36 am

  Guvernul Victor Ponta are de îndeplinit către ţară o sarcină realmente eroică : Aceea de a plăti datoriile contractate de România la “indicaţiile financiare” ale preşedintelui Traian Băsescu.

 94. 98 Taranul noiembrie 23, 2014 la 12:41 am

  Vsile,tu ai rapus mai multi mistreti,decit porci ai mincat?Hai sa lasam sarcasmul si sa capacitam acesta eminenta romina sa se mai uite in spatiul pudliic,Am pierdut toti politicienii de valoare,au ramas doar calpii si spoitii!Nu sint telectual,am citit citeva camioane de carti,dar muncesc la brazda!,si sa nu dea Dumnezeu cel sfint,sa vrem noi singe,nu pamint(PAMINTUL L-AN UDAT CU SINGE)………..Chiar toti aurolacii din vest si din tara hotarasc unde merge tara mea!?

 95. 100 Fragmentarium Politic noiembrie 23, 2014 la 1:23 am

  Mesaje si nuante: Iohannis a pasit cu dreptul spre Vest si cu stangul spre Est. Micile detalii din spatele unor mari gesturi au un limbaj propriu. In diplomatie, aceasta interpretare a devenit o cutuma. Ca si cele pentru evenimente personale, felicitarile pentru un presedinte ales exprima diverse grade de interes. Din partea mai marilor Europei, de pilda, felicitarile pentru Klaus Iohannis au fost sub semnatura personala, atat dinspre dreapta cat si dinspre stanga: Jean-Claude Juncker, Joachim Gauck, Angele Merkel, Francois Hollande etc. Insa felicitarile din partea americanilor si rusilor nu au purtat semnaturile presedintilor, parca au fost vorbiti. O fi pentru ca Iohannis le este necunoscut? Cele americane au venit chiar in ziua validarii, vineri, sub semnatura insarcinatului cu afaceri de la ambasada din Bucuresti, cele ruse, cu o zi inainte, joi, sub semnatura purtatorului de cuvant al ministerului de externe rus, de la Moscova. Diferente de distanta? Americanii au pus accent pe parteneriatul strategic si continuitate, rusii, pe vecinatate si schimbare majora in relatiile bilaterale, adica fara critici fata de pozitia rusa in criza ucraineana sau in alte probleme internationale. Reactia presedintelui ales al Romaniei a fost de multumire si asigurari pentru Washington, dar de tacere fata de Moscova. Chestie de Basescu si de directie, mi-am zis…

 96. 101 sadicu noiembrie 23, 2014 la 2:41 am

  La revedere domnule Presedinte!
  Multumim domnule Presedinte!
  Povestea merge mai departe alaturi de Klaus Iohanis. 🙂

 97. 102 blogideologic noiembrie 23, 2014 la 5:38 am

  Am mai prezentat pe aici harta votanţilor pro-Klaus Iohannis la primul tur. Abia acum remarc că harta aceea coincide oarecum şi cu distribuţia fabricanţilor fericiţi de monedă Bitcoin în România. Care-i o mare escrocherie financiară, ce nu ţine câtuşi de puţin cont de economia reală! Însă votanţii adiţionali pro-Klaus Iohannis de la turul al doilea au fost produşi printr-o mare schemă de escrocherie emoţională supervizată de psihiatrul Alina Mungiu-Pippidi, care prin educaţia din familie este un produs bolşevic, augmentat în putere dar totodată şi acoperit după 1989 cu “certificatul de anti-comunist” furnizat de speculatorul George Soros. În fine, la cel de al doilea tur a fost adăugat şi un kit iscusit de algoritmică electronică luat “de pe raft”.

 98. 103 blogideologic noiembrie 23, 2014 la 7:26 am

  Văd că prin declaraţiile de până acum, preşedintele ales Klaus Iohannis arată o înaltă apreciere faţă de produsele ideologice George Soros. La fel ca preşedintele Traian Băsescu, la vremea lui. Înseamnă că ne aşteaptă încă zece ani de dictatură ideologică anti- românească marca George Soros. Pe onghistul Cristian Pârvulescu, situaţia aceasta îl încântă. Pe mine, nu.

 99. 104 blogideologic noiembrie 23, 2014 la 7:32 am

  Postez încă o dată contribuţia Devchirmé sau “robia pruncilor” : +Adopţiile copiilor intermediate de către domnul Klaus Iohannis se încadrează perfect în politica otomană de tip Devchirmé. Dar Klaus Iohannis este neamţ, nu e turc (nici măcar turcit)! Nu găsim măcar un singur caz similar printre toţi candidaţii prezidenţiali din România de după 1989 şi până acum.+ (Reamintesc faptul că domnul Adrian Severin ne-a sfătuit mai demult să fim foarte atenţi la asemenea aspecte)

 100. 105 blogideologic noiembrie 23, 2014 la 8:31 am

  O ilustraţie artistică din ziarul NYT (desenator, Jason Logan) pentru sintagma „intricaţie* cuantică” (quantum entanglement) http://www.nytimes.com/imagepages/2009/03/29/books/Galison-t_CA0ready.html * Am mai zis pe aici, intricaţie înseamnă, generalist vorbind, “amestec aleatoriu”. Noţiunea în Q-fizică a fost introdusă de către Albert Eistein. Iar computerul cuantic -încă neinventat, sau, mă rog, încă nu prezentat publicului larg ca o inovaţie produsă la un cost realist- se bazează în principiu pe „intricaţia cuantică”.

 101. 106 blogideologic noiembrie 23, 2014 la 9:16 am

  Şosetele fizicianului Reinhold Bertlmann (alt exemplu de “amestec aleatoriu”) http://www.nytimes.com/2009/03/29/books/chapters/chapter-age-of-entanglement.html?pagewanted=all&module=Search&mabReward=relbias%3Ar%2C{%222%22%3A%22RI%3A15%22}

 102. 107 blogideologic noiembrie 23, 2014 la 9:39 am

  @ Draghi
  Abia acum am avut timp să citesc articolul domnului Gregory S. McNeal din revista Forbes („Facebook Manipulated User News Feeds To Create Emotional Responses”). Foarte interesant, mulţumesc pentru semnalare ! http://www.forbes.com/sites/gregorymcneal/2014/06/28/facebook-manipulated-user-news-feeds-to-create-emotional-contagion/

 103. 108 vsile, noiembrie 23, 2014 la 10:25 am

  Zev,

  Noi ne cunoastem de ceva vreme nu asa de bine cum ma cunosc cu alti colegi !
  Pe vremea amicului Bibliotecar te straduiai si chiar se parea ca esti un om cel putin la singular cu „scaun la cap”.
  Imi pare bine ca observi ca titularul textului respectiv este tampit , pentru ca eu doar il citez pe ilogic si incerc sa-l corectez. citez
  „Tanarul prost al casei din nou pe aratura , sau prostul adevar trunchiat graieste “Aceasta este o rafuiala intre doua grupari mafiote ! Eu cred ca gruparea Makovei – Blaga – Kovesi incearca sa-i traga presul de sub picioare taberei Basescu – Udrea – Bica .”inchei citatul.
  Tanarul nostru bataus ipohondru ii propun o intalnire asa cum m-am intilnit cu multi dintre colegii de pe blog , el tanar bataus din gasca PSD ,se exprima in scris atat de agresiv incit sunt sigur ca la o adica ar fi incercat si alte metode de educare sorginte partidului din care face parte, partidul mineriadelor printre altele, el inca o data confunda o intalnire intre tata si fiu sau intre doua mentalitati ca un meci de box probabil tot asa cum si profesorul lui de morala Mircea Badea o face din spatele antenei 3 …. si o incaseaza ,observ practic!
  In rest iti urez multa sanatate!

  PS
  Daca pe de o parte PSD va intelege cum de cealalta parte daca si Johannis nu va continua politica lui Basescu, si cele doua institutii vor conlucra echilibrat ,cine stie poate in sfirsit votul plebeilor va fi in sfirsit unul cu reverberatii pozitive.
  Cit privesc partidele indiferent ca acestea sunt cele de la putere sau din opozitie se pare ca nu pot fi re-formatate decit cu ajutorul justitiei!

 104. 109 ZeV noiembrie 23, 2014 la 12:35 pm

  Voi, cei care ati votat in numele dreptei evropene (una iluziorie, evident, nefiind vreo diferenta pe fond intre ,,viziunile” ideologice ale politicienilor de/cu cetatenie romana), ati asigurat Romaniei, continuitate. Asazisul ,,altfel de politica” , este in realitate aceeasi politica basesciana, probabil, ,,mai bine facuta.” (Z)
  Insul-holograma de la Sibiu spune exact ca Traian Basescu:
  ,,Vreau un alt guvern, sper sa se schimbe majoritatea guvernamentala”. Ce-i aia Constitutie ? Ceva ce se poate interpreta, sau suprascrie, cum vor muschii puterii. Credeati ca ne vom regasi linistea in mandatul unui presedinte -mediator, care respecta celelalte institutii ?
  Cu alte cuvinte, dreptacii continua retetarul ,,solutiilor imorale”, iar partide din actuala coalitie, blamate si in real si virtual de postacii basisto-fascisti (care ne vad pe noi toti, cei de alta parere bolshevici potential infractori destinati lagarelor si inchisorilor), se doresc a fi resapate, precum pedelistii ,,mai curati si mai uscati” care au umilit profesorii Romaniei. Iata ca un ,,profesor” (de fizica, nu de morala n.r.) , ne spune cu seninatate ca,,scopul scuza mijloacele”. Un motto cu adevarat pragmatic si..nemtesc.
  Asta ati ales, ati veti avea, stimati profesori si invatatori: un mentor asisderea lui Traian Basescu. Sa-i puneti poza format A0 in clase (in locul icoanelor ortodoxe-sau de alte confesiuni) si sa va rugati ca Black Friday sa se repete mai des. Sper ca asta sa se intample, nu sa se repete vreun cutremur de tip ,,frate mai mare”. (Z)
  Sincer, intampla-se orice, ca oricum, facem umbra pamantului tarii de pomana. Sa dea Domnul ca criza sa ocoleasca UE, astfel incat toti tinerii patriei sa-si gaseasca de lucru in paradisul euroatlantic.
  ps
  Repet, Victor Ponta: DEMISIONEAZA DIN TOATE FUNCTIILE !
  Lasa dreptacii sa faca bugetul, sa negocieze cu FMI. Daca nu, accepta TOATE amendamentele opozitiei, dupa care, retrage-te.
  Stai de o parte si lasa PSD sa se canibalizeze sub obladuirea inteleapta a ,,Unicului”, poate ca , in fine, renaste ceva din pasarea Phoenix. Macar un PNTCD social-democrat, pentru mimarea democratiei in colonie.

 105. 110 sadicu noiembrie 23, 2014 la 1:04 pm

  Asa ceva nu trebuie sa se mai intample niciodata in Romania.
  Sper ca in perioada urmatoare,autoritatile sa dea ”iama” in randul barbosilor cu sutana platiti din bani publici.
  Am inteles ca sunt ”mult prea fericiti” iar autoritatile trebuie sa verifice motivul.

 106. 111 blogideologic noiembrie 23, 2014 la 2:35 pm

  Ce vrea de fapt Klaus Iohannis în ceea ce priveşte politica guvernamentală ? Ca România să plătească datoria externă (cum s-a angajat premierul Victor Ponta), ori ca România să “rostogolească” datoria externă (aşa cum sfătuieşte Traian Băsescu) ? Prin declaraţiile de astăzi, domnul Klaus Iohannis şi-a dovedit incompetenţa în materie de politică economică optimă pentru România.

 107. 112 ZeV noiembrie 23, 2014 la 3:41 pm

  Vreti remaniere guvernamentala, domnule Adrian Nastase ?
  Cine, ma rog, credeti ca ar trebui remaniat ? La ce ajuta ?
  Mai vreti coabitare, cu un neica nimeni de la Sibiu care vrea puterea absoluta mai ceva decat Basescu ?
  De aceasta data, sper ca domnul Victor Ponta sa-si asculte propria constiinta, nu colegii din PSD, partidul care a pierdut, de fapt, alegerile.
  Unii vor spune ca Ponta le-a pierdut. Serios ? Cand a mai luat partidul 40-46% ?
  Victor Ponta trebuie sa redevina demn si sa va spuna la toti, ,,pa” ! Macar pentru o vreme.
  Duduie dreapta de competentze….haideti sa le vedem materializate, cat mai repede, ca de aceea a votat Diaspora: sa se intoarca buluc in patria-mama.
  O patrie ,,curatata” de comunisti.

 108. 113 papasha noiembrie 23, 2014 la 4:41 pm

  Felicitarile noastre dle. adevarat Prim Ministru , pt sfatul plin de intelepciune si de mult bun simt , dat mai tanarului si necoptului actual Prim Ministru .

  „Ar fi bine ca Victor Ponta, în momentul în care va reîncepe sesiunea, în februarie, când ar fi posibilă şi o remaniere guvernamentală, să ceară un vot de încredere pentru echipa sa guvernamentală, care, în opinia sa, ar confirma soliditatea acestei majorităţi ,
  pt.forţa guvernului nu poate să fie dată decât de siguranţa votului din Parlament.
  Aceasata abordare ar fi foarte importantă din punctul de vedere al comunicării publice după această înfrângere cu diferenţe semnificative”, a declarat Năstase, citat de Agerpres.

  Daca nu-intelege nici acum ,in ceasul al 12 lea, sa se duca dracu’ , invartind-u-se si sa ne lase-n durerea noastra , ca n-o muri Tara asta fara el si mucii lui de consilieri si de finantatori cu picioare de lut !!!

 109. 114 Cris noiembrie 23, 2014 la 5:29 pm

  De bine ce l-am apreciat mai deunăzi pe Ioh pentru o propoziție bine-simțită, aud că iar a luat-o prin șanț.
  După ce îi spune PNL-ului că aici se termină dragostea lor, iar de-acum să uite PNL-ul că el, Ioh, a fost liberal, afirmă că va face „totul” pentru schimbarea majorității parlamentare și că, dacă nu va reuși și nu va reuși, va aștepta 2016 când sigur partidul lui („partidul meu”) va câștiga alegerile.
  Mă bazam pe echilibrul lui nemțesc, crezând că o să fie circumspect în discursuri și că n-o să anticipeze, dar văd că nu mai e neamț decât cu numele. Românii l-au asimilat.
  Părerea mea e că electoratul român (chiar mulți dintre cei care l-au votat pe Ioh) e preponderent de stânga, nu vrea capitalism, ci asistență totală din partea statului, urăște oamenii de afaceri, și că PNL nu va câștiga singur curând.

  Se zice că regele Carol I afirma despre prințul Carol adolescent (viitorul Carol II): Cărluță e român get-beget. Înjură și face datorii…
  Mă tem că și Ioh a devenit român get-beget.

 110. 115 blogideologic noiembrie 23, 2014 la 5:43 pm

  Colonişti din landul Württemberg s-au aşezat pe teritoriul românilor / Citesc aici http://www.istoria.md/articol/6/ : “Germanii au primit (De la Rusia ţaristă, puterea ocupantă n.n.) înlesniri speciale pentru a se aşeza în sudul Basarabiei. Ei erau scutiţi de impozite şi prestaţii pe timp de zece ani; primeau un împrumut de la stat pe cîte zece ani; primeau un ajutor bănesc zilnic pentru hrană din momentul aşezării în Basarabia pînă la obţinerea primei recolte; erau scutiţi de orice prestaţie militară; le era asigurată deplina libertate a cultului. În aceste condiţii, nu e de mirare că, pe lîngă coloniştii nemţi veniţi din Principatul Varşoviei, au preferat să vină în Basarabia şi locuitori din Germania, în special din Bavaria, Württemberg etc.” Iar doamna Uwe Andree din Mediaş scrie aici http://www.mediasch.net/rothro.htm : “In anul 1837, Stephan Ludwig Roth îşi ia liber pentru patru luni, timp în care promovează imigrarea ţăranilor din landul german Württemberg. Acţiunea lui este încununată de succes, astfel vin în martie 307 familii, cu 1460 de persoane în Transilvania. În martie 1846, Stephan Ludwig Roth va trebui sa dea socoteală regimului austriac pentru aceasta.” Ceea ce arată că, totuşi, împăratul de la Viena lua partea populaţiei majoritare în Transilvania, adică românii. Abia după înfrângerile zdrobitoare de la Solferino şi Sadowa, cancelarul imperial von Beust îşi imaginează că va reînvia Sfântul Imperiu Roman dacă va încheia Compromisul/Ausgleich cu nobilii maghiari, altminteri renumiţi prin ostilitatea faţă de împărat, prin laşitatea lor în luptă, şi prin cruzime.

 111. 116 vsile, noiembrie 23, 2014 la 5:54 pm

  Profesore, ai ajuns la 70 de ani s te consumi intelectual, se pare, in ritm galopant.Eu iti recomand sa iti faci un abonament lunar sau sa joci sah ca invitat pe „siteul” Instant Chess, te va ajuta mai mult decit golirea foselor de dejectii, ca incepator poti sa-ti reactivezi celule incerind si pe Assis chess, sau pe biloba!
  Interesant, doar amicii mei de mate se duc la fel de rapid ca dumneata , restul raman cu ceva in cap.
  Te-ai intrebat cit la suta din colegii dumitale pensionari sau nepensionari,olteni su neolteni l-au votat pe Ponta si citi plini de speranta la echitate si cinste l-au votat pe neamt?

  Te-ai intrebat ce au ajuns copii aia, eu vad tot felul de fosti copii handicapati ,exportati de cite un Johannis acum membrii solizi ai societatii in care s-au integrat , chiar asa de jos poti sa cobori sau ramane precum explicam mai sus o epuizare mentala halucinanta?

  Eu am urmarit intr-o zi doi canadieni care venisera in Romania in mod special sa dezminta minciunile PSDiste pe care si dumneata le propagi murdarinu-ti propria imagine…dumneata i-ai urmarit , ai invatat ceva din ce povesteau acei doi oameni simpli, doi refuzati de Antena 3?
  Dumitale ,zevilor si altor idioti tineri nu va este rusine cu fuga lui Ponta de la Mecca la Medina …injositor , sfidator sa te duci in Dubai atunci cind prezenta ta ca PM ca sef de partid , administrator al tarii este mai necesara ca oricind.
  Chiar nu va este rusine , nici cel putin un pic ?

  PS.
  Eu intreb la modul general citi dintre furiosii PSDisti tineri sau batrani te intreb pe dumneata cite vizite pe an ati facut intr-un azil de batrani sau cite ati facut cel putin de sarbatorile traditionale intr-un orfelinat de copii?
  Iti dau si raspunsul , zevi, marcusii,carcotasii , luminitele, banii,mepii si mepele, nu au vazut asa ceva ever, nu au plans si nu au mangaiat nu au oferit ever vreo bucurie unui astfel de copii , in schimb la mankat si imprastiat mizerii sunteti fruntasi!
  Ar fi o interjectie care ar trebui sa o exprim altcuiva, unui pseudo amic , care tace dar stie sa imprastie mizerii si sa fie complice impreuna cu cei de aceiasi teapa!

 112. 117 vsile, noiembrie 23, 2014 la 5:57 pm

  MEP,

  Precum vedeti raspunsul la negatia si inexistenta atacurilor murdare asupra neamtzului , se revad chiar daca evenimentul , alegerile s-au consumat.
  Urmareste-l pe autorul pacii de la Kuciuk Kainargi , si mai reflectati!

 113. 118 Gruia lui Novac noiembrie 23, 2014 la 6:27 pm

  @Zev…

  Am constatat ca desi ai citit mesajul meu tot nu ai inteles. Am fost destul de clar. N-am nici un punct comun cu Iliescu in mesajul citat:

  „Dar ceea ce spuneti: ,,eu sunt convins ca azi e nevoie in Romania de doua partide mari si puternice, exponente ale stangii si respectiv dreptei, dar ambele folosind strategii si tactici de sorginte vest europeana” – suna a mesaj iliescian din anii 90”

  Iliescu nu vroia decat un singur partid – FSN – asta le-a si reprosat lui Corneliu Coposu, Campeanu si Cunescu in februarie 90, fiindca acestia, in opinia lui iliescu, s-ar fi grabit, cica, sa resusciteze partidele istorice. In consecinta, Iliescu se arata dispus sa tolereze, in cadrul acestui mastodont si urmas al pcr-ului , un amalgam de idei, adica sa coexiste factiuni pur teoretice de coloratura liberala, social-democrata, crestin-democrata sau ecologista.
  Ceea ce am sugerat eu nu inseamna altceva decat o conditie sine qua non a unei stabilitati guvernamentale si politice. Faramitarea politica, adica existenta unei pleiade de partide de orientari diferite, conduse de persoane cu veleitati si orgolii diferite nu face decat sa slabeasca forta guvernelor. Sa luam cazul UDMR si UNPR care se asociaza cu partidele de orientari diferite, fara nici o retinere, doar sa participe si ele la guvernare. Cand se supara liderii acestora pe partidul ce conduce coalitia de guvernare, gata sar in barca celuilalt si voteaza cu opozitia, rasturnand guvernul din care facura parte anterior.
  Partidele astea de tip balama, amatoare mai mult de de privilegiile aferente guvernarii, fac mai mult rau decat bine. Sau vrei cumva o guvernare de tip consociotionalist?

  @Carcotasu

  Uite, cum sta treaba: In turul I ponta a fost votat de cca 1.854.000 (conform datelor publicate ulterior) de persoane cu studii de cel mult 8 clase, dintr-um total de 3.800.000 persoane. In acelasi timp, doar vreo 600.000 de persoane cu studii superioare au votat ponta. Rezulta ca aproximativ 1400.000 de voturi au provenit de la persoane cu liceu sau studii asimilate acestui nivel. Sa vedem ce s-a intamplat in tabara adversarului. Johannis a fost votat de vreo 560.000 de persoane cu studii de cel mult 8 clase si respectiv de cca 1.000.000 de persoane cu studii superioare. Restul pana la 2.860.000 au fost persoane cu studii medii.
  Analiza acestor date confirma ceea ce am sustinut in acel mesaj
  Am folosit datele din turul I fiindca atunci s-au exprimat cel mai corect optiunile electoratului.
  De altfel, este explicabila aceasta structura: Ponta s-a adresat in special celor cu pensii mici, celor cu salarii la nivelul minim, celor ce beneficiaza de asistenta sociala, a incercat sa corupa profesorii si corpul medical, cu pomenile amintite, a incercat sa -si apropie biserica si enoriasii ei, a incercat sa-i corupa pe oamenii de afaceri cu acea masura de reducere a CAS la angajator(fara sa-si puna problema cum acopera deficitul), a incercat sa amageasca anumiti debitori la banci cu acea masura, denumita electorata, a incercat sa atraga si o anumita categorie de contravenienti, pentrui care a promis amnistia fiscala si penala.
  Un carcotas autentic nu se leaga de orice chestiune: intai face niste rationamente, calcule si de abia apoi se repede in targ sa-si faca auzita opinia. Pentru mine, care nu fac parte din categoriile amintite mai sus, ceea ce a facut Ponta in acest ultim an, reprezinta expresia fricii de a pierde. Insa, „De ceea ce ti-e frica nu scapi”, spune un vechi proverb. Talcul acestui proverb mai are nevoie de interpretari???

 114. 119 opinist noiembrie 23, 2014 la 6:36 pm

  @ZeV, in timp ce Traian Basescu ne-a chinuit un deceniu deoarece a luptat cu ghearele si cu dintii din toate pozitiile, tu il sfatuiesti pe Ponta sa renunte fara lupta la pozitii castigate nu foarte usor, ci cu campanie electorala, eforturi si cheltuieli. Nici opozantii de astazi nu se asteptau la procentajul USL de la trecutele alegeri, altfel Basescu s-ar fi straduit sa sparga USL inaintea lor. Candidatul Ponta, sustinut de PSD, a pierdut alegerile prezidentiale, nu PSD a pierdut alegerile parlamentare. Ca urmare PSD nu are de ce abandona guvernarea. Tu vezi o schema foarte simpla: PSD se retrage in opozitie, ACL-ul de azi este incapabil sa guverneze si, in consecinta, PSD si Ponta vor reveni triumfatori dupa alegerile din 2016. In realitate nu va fi deloc asa, situatia este mult mai complicata. Predarea guvernarii va indemna ACL sa organizeze anticipate si este stiut ca, in general, trendul electoratului este sa se lipeasca de castigatorul ultimelor alegeri. In urmare, ACL are sansa de a castiga anticipatele si de a-si asigura o guvernare pana in 2019! In acelasi timp, aliatii PSD din al doilea tur de scrutin, lasati de izbeliste, isi vor vedea de propria viata politica. UNPR va cauta sa se lipeasca de urmatoarea guvernare, ei sunt un fel de PD de pe vremuri, despre care presa zicea ca isi evalua in bani minutul de guvernare. PLR, care a „intrat in parlament” adica a atins 5% inca subred dupa trei luni de existenta si care a furnizat 75% din electorii sai catre Victor Ponta, a fost alaturi de PSD fiindca nu poate fi alaturi de PNL-ul popular al lui Johannis, insa va trebui sa isi revada politica intr-o astfel de situatie. Sa zicem ca PRM si PPDD au fost cam fifty-fifty in turul al 2-lea. Adica, in 2016 sau 2019, PSD va trebui sa cam razbeasca singur, fara nici o garantie ca aliatii de astazi ii vor ramane alaturi. Comiti o eroare si in aprecierea procentelor, nu PSD a depasit 40%, ci candidatul Victor Ponta, sustinut de aliatii externi. Altfel, singur, PSD nu trece de 34-37%.Cu alte cuvinte, revenirea la putere in 2016 si 2019 este improbabila. Sa nu mai adaugam si faptul ca electoratul partidului se poate considera tradat si abandonat de acesta. PSD trebuie sa ramana la guvernare.Sa isi prezinte bugetul, desi este sub presiune, iar in buget, care va fi criticat oricum de Johannis, sa planteze cativa tarusi de sprijin. Unul dintre ei este atlanticul 2% pentru aparare. Sa mareasca pensiile de la 1 ianuarie, daca nu a mintit atunci cand a zis ca are de unde, sau sa amane aceasta daca s-a pripit. Atitudinea politica a lui Ponta trebuie sa se evolueze catre o politica de toleranta zero fata de coruptie, in locul unor declaratii pe care opozantii i le interpreteaza, in primul rand in propriul partid. Trebuie sa preseze pentru ca justitia sa instrumenteze si dosarele de coruptie ale celorlalti. Trebuie sa ceara justitiei sa lamureasca aspectele judiciare din trecutul presedintelui ales.Trebuie sa ia exemplu de la Traian Basescu in ceea ce priveste puterea de lupta sau sa renunte la politica la nivel inalt.

 115. 120 Doru Coarna noiembrie 23, 2014 la 6:43 pm

  Huliti de cele sfinte in casa domnului… Nastase!

  Unii il injura pe castigator, altii pe perdant, altii partidul perdantului si pt simetrie, restul, partidul castigatorului…

  Ce mare rahat credeti voi, dragi colegi, ca iese din balamucul asta? E normal sa aveti pareri diferite pt ca prezidentialele nu s-au sfarsit cu scor de 100%… iar voi doar confirmati sufragiul!

  Cat despre sfaturi, puteti voi da un singur exemplu de sfat acceptat si urmat de catre un politician roman? Baietii astia nu percuteaza decat la ordine primite dupa o anumita scara de prioritati, de afara, de la servicii, de la partid, de la afaceristi.

  Voi postati aici pareri sincere si generoase, solutii, exact ceea ce ii ingretoseaza pe politicieni cel mai mult… mentalitatea lor este aceea de a obtine, a voastra este de a oferi, cum sa va asculte? De aceea, orice s-ar putea intampla, tot ei vor fi sus si tot voi, noi, (pe) jos…

  Eu inteleg, postacii posteaza ca sa se vada ca sunt si unii mai destepti decat actorii publici care gresesc, nu-i asa, cand pierd si au doar noroc, cand castiga. Numai ca pe ei statul ii plateste ca sa tot invarta roteaua, iar pe voi va impoziteaza, taxeaza, amendeaza, etc, cu acelasi scop, roteaua.

  Vreau sa spun ca ei sunt ei si voi ramaneti voi, nu s-a detectat inca specimenul care a evoluat de la postac la demnitar… Darwin a glumit!

  Si atunci? Va citesc prietenii, rudele, vecinii, colegii? Eu va dau un sfat, nu-i lasati sa va citeasca gandurile, veti pierde fiind dezarmati in fata lor, odata…

  Luati exemplul gazdei, caini, fantani, mistreti, chestii d-astea… Si lasati ambitiile pt cauze mai bune, pt voi personal, nu pt unii care, oricum, va sfideaza la nivel genetic…

  Bafta!

 116. 121 Centru noiembrie 23, 2014 la 7:12 pm

  Seriosul om de stat Ponta se distreaza din nou la Dubai .
  Curse de Formula Unu .
  Fara comentarii .
  Iar celor de mai sus care vad in accidentul de la Sibiu un complot sionisto-maghiar , in Corina Cretu ( care a obtinut bani de la UE pentru plata , trei ani dupa inaugurare , a Arad Timisoara , cand initial segmentul a fost finantat de Statul Roman ) un agent KGB , in modestul Iohannis – 55 % din voturi , nene , fara pomeni de dat doi ani si jumatate si fara sa fi guvernat tara prin talk-show-uri ( sens bun al cuvantului ) un agent Soros si in Hitler Putin o victima a rautatii occidentale , alegeti intre geriatru ( pentru cei ce-l confunda pe Neagoe cu generalul de militie Nuta ) si psihiatru ( pentru avocatii Nova Rossia si Iohannis mostenitorul lui Horthy – Trotski – Lenin si agent Soros …

 117. 122 ZeV noiembrie 23, 2014 la 7:19 pm

  Sa fie sondajuL IRES expresia faptului ca, totusi, romanii pun mai presus asumarea responsabilitatii la guvernare, in raport cu lasitatea abandonului in opozitie, de unde se poate spune orice, constientizand, dupa valul emotional, ca sloganele feisbuciste si sustinerile sterilo-demagogice din afara nu tin de foame ?
  Mira-m-as. Sondajele s-au inselat, destul de recent.
  Traim, vedem…

 118. 123 Adrian B. noiembrie 23, 2014 la 7:26 pm

  @ vsile

  Vsile dixit :

  ” Eu sunt totusi o persoana cunoscuta in urbea mea, sunt cunoscut pentru faptul ca am crescut pe linga mine tineri care s-au afirmat in societatea,unii chiar fac politica prin PSD, Romania Mare, sau PNL , am mai ajutat si citiva colegi , culmea unul chiar PSDist sa se afirme in ale literaturii , fara nici o pretentie , iar el in maretia lui observ ca ma toarna gazdei, sau moderatorului pe blog pentru niste mesaje pe care eu nu i le-am povestit asa cum afirma ci niste mesaje pe care le-am scris aici … ”

  Penibilule , ti-au murit laudatorii ! Iti faci singur ” laudatio ” ? Nu esti nici intelectual , nici nimic ! Esti doar un basist spalat pe creier care provoaca si face diversiuni ordinare … Ia lucrurile ca atare si accepta realitatea !

 119. 124 Adrian B. noiembrie 23, 2014 la 7:28 pm

  @ vsile

  Eu nu te-am amenintat cu nimic ! Ti-am spus doar ca daca vrei iti dau ocazia sa ma injuri fata in fata ! Sa vedem cat esti de barbat …

 120. 125 ZeV noiembrie 23, 2014 la 7:50 pm

  Luminita Arhire, citindu-va, mi-a mai revenit ceva din incredere si speranta…
  Dar nu sunt de acord ca PSD nu mai are ce reforma.
  Am mai scris, STIU cam cine participa la sedintele organizatiilor de baza ale PSD, STIU ce calitate au acei oameni, STIU ce metode perimate de campanie folosesc.
  Cunosc o doctorita de renume care nu s-a implicat in strangerea nici macar a unei semnaturi de sustinere pentru Victor Ponta, dar se cere tot timpul in prezidii, pe la conferintele municipale , judetene, samd, ale PSD. evident, in prima linie , picior peste picior. (Z)
  Stiti ce a spus la inscrierea in PSD ? ,,Vreau sa urc in ierarhia spitalului la care lucrez.”
  Iata ca moralitatea nu este un concept asimilabil doar cu cei care au invataT buchea cartii…mai trebuie un ingredient. Ceva nativ, care exista in fibra poporului roman. De aceea il felicit si pe colegul autointitulat ,,Taranul”.
  PS
  In primul rand, imi doresc sa lipseasca ,,sfaturile” eternului domn Ion Iliescu.
  Masa de votanti din anii 90 nu se mai intoarce de la…groapa.

 121. 126 ZeV noiembrie 23, 2014 la 7:54 pm

  Cris
  noiembrie 22, 2014 la 5:53 pm

  Domnul ,,Yoh” a spus si altele…nu le reroduc aici, informatiile fiind usor accesibile. Asta, apropo de ,,respectful” fata de Constitutie.

 122. 127 Ghita Bizonu' noiembrie 23, 2014 la 10:14 pm

  Zev(zec?@!)

  Daca Ponta nu ar fi reprezentat PSD ul u ar fi avit votul meu
  A da.. o s aimi zici ca am fots PAP… te asigir ca as fi sot ceva mai scrabos decat s aii zic Tonta inVictor!!
  Sa zica pa?

  Sa zica!!
  Ailati de abia atepata sa il spanzure!!!

 123. 128 Dezideriu Dudas noiembrie 23, 2014 la 11:20 pm

  Stimate Domnule Adrian Nastase,

  Nu pot sa reiau in comunicarea cu dvs. tot ceea ce am intreprins ca “Romania” sa incerce cat de cat sa-si spele rusinea atitudinii fata de dvs. Poate ca si doar la nivelul Fundatiei Nicolae Titulescu ar fi destule marturii. A spala aceasta rusine m-a motivat extrem. La un moment dat mi-am luat si angajamente, chiar daca doar la “mantinela istoriei”.., norocul meu ca cea viitoare, ca la cea recenta nici-o sansa…Totusi, si de acolo, am adus un martor de extrema importanta pentru Romania si sunt sigur ca intuiti la cine ma refer. Dealtfel pozitia lui tinde tot spre o istorie viitoare pentru ca cea de pana acum a fost suficienta…Am fost destul “fraieri” ar spune el.

  Din pacate mecanismul istoriei Romaniei, mult mai putin sensibil la nuante, nu s-a oprit si nici schimbat major atunci cand trebuia sa o faca. Cred eu, asta de fapt este o veste buna deoarece orice schimbare majora nu poate fi decat opera “specialistilor” in tari ca Romania ( si nu numai ), si se pare ca acestia si-au pierdut inspiratia ( cel putin in Romania ). Inclusiv pe acest blog… La acest subiect pot afirma ca daca IRIR – Institutul Roman de Istorie Recenta a fost opera unui european, olandez, in mod cert istoria viitoare a Romaniei va fi mai mult influentata de felul in care NATO intelege evolutia statelor sale membre. Nu-mi pun problema onestitatii NATO fata de ele. D.p.d.v. democratic ar fi un non-sens… Ca fost presedinte Pro Democratia Constanta ( infiintasem Asociatia Consultantilor de Investitii si un consultant al Pro Democratia central spunea public ca nu se implica in economie dar promova fonduri de pensii …) cred ca am dreptul, mai ales in plin “stat de drept”, sa cred asta…

  Dan Voiculescu, care a crezut ca militand pentru repararea nedreptatii dvs. va putea sa se apropie mai mult de Romania, a gresit evaluarea. Romania era in alta parte. In mod cu totul si cu totul fascinant pentru mine, d-nul prof. Titus Filipas a intuit asta si a incercat sa-i ofere un colac de salvare d-lui Voiculescu cu cca. 2 luni inainte de condamnarea definitiva a acestuia, oferindu-i o legatura trainica cu Romania reala, dar d-nul Voiculescu nu a observat-o. Nu cred ca e inca timpul pierdut, desi va mai trebui lucrat la aceasta legatura. Inclusiv prin Antena 3.

  In aceste coordonate eliptice, tinand cont si de acele angajamente mentionate la inceput, va propun sa participati la o Conferinta publica in Constanta, sambata 29 noiembrie 2014. Cu d-nul prof. Titus Filipas am discutat despre o posibila deplasare la Bucuresti ( in contextul de mai sus relevat cu d-nul Dan Voiculescu ) si nu cred ca va fi o problema o extensie pana la Constanta. Sunt convins ca si alti bloggeri de pe-aici vor fi prezenti la Constanta. Vsle am inteles ca e chiar constantean iar, ca sa glumesc ( tinand sa vedeti ca sunt in continuare foarte silitor in a vedea tot ce apare pe-aici ), sigur va fi prezent si Adrian B. Poate reusim sa-l aducem si pe Marcus, constantean si el, daca nu, ii vom face noi o vizita.

  Conferinta din luna mai a.c. a fost dedicata nationalismului economic. Atunci am prezentat public dorinta mea ca, de 2 ori pe an, in ultima sambata din luna mai si ultima sambata din luna noiembrie a fiecarui an, sa organizam in Constanta intalniri publice deschise. In urma unor confruntari profesionale am convenit ca intalnirea din 29 noiembrie a.c. sa fie dedicata dezvoltarii ( Forumul dezvoltarii ). Fiind implicat strategic in multe proiecte, mai toate influentate major de recentele alegeri prezidentiale, am decis ca editia a II-a din acest an a intalnirilor mele publice sa fie facuta doar pe internet. Sambata insa l-am vazut la Conferintele TEDx la Constanta pe Andrei Paunescu, fiul prietenului dvs. Adrian Paunescu, si mi-am dat seama ca mai am multe, multe de inteles despre Romania…Acelasi lucru i-am transmis si altui prieten al lui Adrian Paunescu, Dorin Tudoran.

  Dvs. si cu Andrei Paunescu ati fi principalii invitati ai intalnirii de sambata. Inca nu am vorbit cu el, dar nu vad sa nu fie de acord. Singura problema ar fi agenda lui, ca si a dvs. dealtfel, dar putem reprograma intalnirea publica.

  Marti voi fi la fundatia Titulescu la intalnirea despre “Vocatia libertatii…”…”Poza lui Paul Goma” ma cheama acolo ( si cu d-nul Radu Ciuceanu am o legatura de suflet, indirecta – i-a editat cartea autobiografica a unui prieten al parintilor mei, un om cu o viata impresionanta )…Voi fi pregatit la sfarsitul intalnirii sa discutam despre posibilul eveniment de sambata de la Constanta. Nu va fi inca un eveniment deschis ( cu publicitate suficienta, ca toata lumea sa stie ca aceste intalniri au loc periodic, de doua ori pe an, la date si locatie cunoscute dar vor veni la Adrian Nastase si fiul lui Paunescu ), dupa cum v-am scris, datorita timpului dedicat prezidentialelor, dar cred ca a avea curajul de a aduce in fata publicului si a opiniei publice pe cel care a ilustrat cea mai urata figura de inchidere a sistemului politic romanesc din istoria recenta, adica pe dvs., imi va rezolva d.p.d.v. al semanticii istoriei viitoare logica continuarii intalnirilor publice sustinute de mine.

  Ing. Odet Dezideriu Dudas
  Presedinte ASDR RD Asociatia Strategia Dezvoltarii Romaniei – Regiunea Dobrogea

 124. 129 blogideologic noiembrie 24, 2014 la 6:11 am

  http://www.lemonde.fr/culture/portfolio/2014/11/23/exposition-sesostris-iii-un-souverain-visionnaire_4510208_3246.html?xtmc=sesostris&xtcr=1 Sunt impresionante reprezentările în piatră dură (gneiss, diorit porfiric) ale faraonului Sesostris al III-lea (dinastia 12-a), un suveran egiptean extrem de vizionar şi iubitor de cultură care a fost înmormântat pe Esplanada Marelui Zeu Osiris de la Abydos http://fr.wikipedia.org/wiki/Abydos_%28%C3%89gypte%29

 125. 130 Gavrila noiembrie 24, 2014 la 6:41 am

  Dreapta nu stie ce-i aia rusine/chiar de i-ar lovi in cap. Dupa ce luni de zile argumentau ca nu e bine ca PSD sa acumuleze cele doua paliere de putere in stat, acum isi reclama dreptul sa ia totul pentru ei. Niste golani demni de tot dispretul. Furaciunea dela alegeri sper ca nu mai surprinde pe nimeni – daca si in Republica Moldova a ‘obtinut’ 70%, dupa ce repudiase nevoia de a face campanie acolo, in afara hotarelor/sic!, poate doar victoria lui Tokes in jud. Constanta vine aproape prin enormitate. Asa ca D-lor Nastase, Geoana sau Ponta, nu-i nevoie de ‘mea culpa’, hotia e la ei.

 126. 131 vsile, noiembrie 24, 2014 la 7:59 am

  Zev , mai calm domnule,
  Inca niţel si il depaseai pe tampitul blogului acuzindu-l pe Nastase Adrian ca-i basist!

  Si inca o chestie si pe vremea dl. Nastase pe linga palat se gudurau multi ,si dl. Nastase Adrian avea prieteni „din tinerete” precum acest ghita o capusa care s-a atasat nedureros dar cu sechele de tanarul politician Ponta. Si pe vremea dl. Nastase pe linga Bitner la palat se perindau ilustrii membrii ai opozitiei un vizitator saptamanal la palatul Victoria era raposatul liberal miliardar Patriciu ….dar presa , mas media vremii ,potrivnice lui Nastase nu la putut surprinde cu vreunul din acestia nici macar la Cornu macar, darmite la Paris,Dubai , sau mai stiu eu alte cumparaturi……
  Aruncati bai dracului batista pe tambal si nu mai folositi trambite sud-africane ca ajungeti de tot mehlemul cu paparuda voastra!Mare rusine pentru un om de stanga, PM sa se dea in spectacol in Emirate impreuna cu omul de casa , sau s-o fi dus acolo sa-i ortodoxeasca pe arabi si sa devina sfant in viata in Romania?

  Zev, si inca o chestie deranjanta pentru inteligenta pe care eu o pretind de la citiva PSDisti care scriu pe acest blog, ce ii tot daţi bice , cu dreapta europeana , care roman a votat aceasta dreapta , poate doar Basescu ,care avea obligatiile legate de statul sau de guvernator al Dreptei Europene in Romania!
  Care om . care tanar care matur,batran roman a votat dreapta europeana , s-a votat frustrarea , sa votat pentru cinste , s-a votat impotriva minciunii , dezmatului partidului de la putere care a acumulat ,numarul cel mai mare de penali, s-a votat impotriva partidelor pe o conjunctura favorabila opozitiei conjunctura nascuta si de mizeriile pe care le-a vehiculat de Pota&Co. si de agitatorii sforaitori sau trambitasi de vuvuzele ai acestui partid!
  Dorinta votantilor ar putea fi efemere , iluzorii, cum tot asa sau dovedit si optiunile dumitale in Basescu atunci cind l-ai ales in 2004i nu ar fi prima data cind romanii sunt pacaliti!

  PS.
  As dori sa reamintesc , nu insa si tampilor , ca eu am fost singurul de pe acest blog care fara sa trambitzez ascensiunea lui Johannis , l-am avizat pe dl. Nastase ,atunci cind acesta,dupa primul tur „toasta” anticipa victoria lui Ponta ca voturile sunt „acolo”, si ca PSDeul poate fi salvat de citeva autobuze in plus pe la Teleorman, se vede insa ca pentru al0 salva ar fi fost nevoie de o mineriada dar….nu mai sunt nici mineri si nici tatucul nu era de ascultat!

 127. 132 blogideologic noiembrie 24, 2014 la 10:12 am

  “Inginerul secolului XXI lucrează folosind şi emisfera dreaptă a creierului” http://www.paristechreview.com/2013/10/28/monde-manquer-ingenieurs/

 128. 133 ~Eu_> noiembrie 24, 2014 la 11:18 am

  ~_>>_~..Ratiunile_Diminetii_!>~.._in_RO>~…Tableta de Intelepciune ?? „……Inotinid in aval sau amonte ! Sau incercind sa ajungem de pe un mal la altul ! Printre diverse obstacole de diferite marimi ! Cu totii vrem sa ajungem la destinatia finala !..dar E_greu_tare caci aici in Ro’ suntem precum intr-o mlastina-( ~Baltoaca~ )-Africana ! Inconjurati de o multime flaminda si lacoma..Ce se numesc CROCODILI_!.._de toate felurile si marimile_!!!_”……

 129. 134 Petrache noiembrie 24, 2014 la 9:28 pm

  Din comentariile de mai sus inteleg ca mistret la mistret …trage. Fiecare cu armele lui.


 1. 1 Mistrețul din München | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe noiembrie 20, 2014 la 10:02 am
 2. 2 Politica, Levantul si Mistretul cu Colti de Argint | Fragmentarium Politic Trackback pe noiembrie 20, 2014 la 1:21 pm
 3. 3 Stat de drept. Anticoruptie. MCV. Pozitia Frantei « Motanul Incaltat Trackback pe noiembrie 22, 2014 la 2:59 am
 4. 4 online relaxation Trackback pe noiembrie 22, 2014 la 4:16 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: