Raspuns pentru un sinecurist cu un venit de 20000 euro pe luna

Zilele acestea, am aflat ca un personaj care sta urcat intr-un pom la Bruxelles si da sfaturi celor care se bat politic pe arealul tarii de obarsie,  a afirmat intr-un interviu pentru un post de radio german ca ar trebui ca eu sa-mi asum „esecul” ne-primirii Romaniei in UE in 2004 si, pe cale de consecinta, banuiesc, ca si pentru destinul similar al Bulgariei.  Pentru ca, daca vrem sa deschidem discutii inutile, poate ar trebui sa o facem pornind de la adevarul netrunchiat. Evident, cred ca ati inteles faptul ca, dupa sapte ani de dominatie portocalie, un „cruciat” al regimului basescian si-a amintit ca Adrian Nastase trebuie acuzat ca Romania nu a aderat in anul 2004 la Uniunea Europeana. Deci, ar trebui sa imi asum si situatia Bulgariei, ca sa nu lucram cu jumatati de masura. Evident, DNA-ul ar putea sa se auto-sesizeze in aceasta chestiune…

Individul respectiv, fost consilier prezidential al lui Traian Basescu, trimis, ca sinecurist, la Bruxelles,  fost  consilier si la curtea lui Emil Constantinescu, in perioada 1999-2000 stie foarte bine, spre exemplu, ca bulgarilor li s-au ridicat vizele pentru a circula in Europa, la 1 ianuarie 2001, in timp ce romanilor li s-a refuzat acest drept. De ce? Poate ne explica sinecuristul Cristian Preda care lucra in perioada respectiva la Cotroceni. Eu as putea sa-mi asum eventual „raspunderea” ca am lucrat un an de zile sa restabilesc, impreuna cu membrii guvernului pe care l-am condus, relatiile cu statele Uniunii Europene, pentru a obtine eliminarea vizelor si pentru romani, dar de la 1 ianuarie 2002.

La Summitul din 12-13 decembrie 1997, de la Luxembourg, Consiliul European a decis inceperea negocierilor pentru aderarea cu sase tari, Romania fiind nominalizata alaturi de Bulgaria,Slovacia, Letonia si Lituania in sensul „grabirii pregatirilor” pentru inceperea negocierilor. Sa-mi asum raspunderea pentru decizia asta? Ulterior, Romania si Bulgaria vor fi devansate de celelalte „coechipiere” care se vor alatura primelor sase, la care se va adauga Malta, acestea fiind tarile care vor forma valul largirii UE din mai 2004. Astfel, la numai un an de la preluarea puterii, noua guvernare reusise „performanta” (in 1997) de a „scoate Romania din carti”.

Inceperea negocierilor de aderare a Romaniei la UE a fost decisa la Consiliul European din decembrie 1999, la Helsinki. In 2000, strategia negocierii a vizat, in principal, capitolele care nu solicitau eforturi de raportare la acquis-ul comunitar, fiind evidenta ramanerea in urma a tarii in materie de indeplinire a criteriilor de aderare la UE. Teme importante pentru indeplinirea criteriilor de economie de piata functionala si pregatirea unui mediu competitional, cu alte cuvinte, capitolele economice si de piata inca nu aveau delimitata, nici pentru mediul intern si nici pentru mediul extern, o pozitionare clara a  Romaniei.  In acea perioada au fost inchise provizoriu cinci dosare de negocieri pentru preluarea acqui-ului comunitar dintr-un total de 31 de dosare!

Astfel, guvernul pe care l-am condus a fost obligat sa se concentreze, in 2001, asupra elaborarii si transmiterii pana la sfarsitul anului a documentelor de pozitie la TOATE capitolele de negociere. Pentru detalii, poate fi consultat volumul publicat de Vasile Puscas, „Negociind cu Uniunea Europeana”, vol.1, Bucuresti,  2003.

In aceste conditii, la Consiliul European de la Copenhaga, din decembrie 2002, au fost finalizate negocierile cu cele 10 state, stabilindu-se data aderarii lor pentru 1 mai 2004 dar si data aderarii pentru Bulgaria si Romania in 2007! A fost o lupta dura la nivel diplomatic pentru a se accepta ca cele 10+2 tari fac parte din acelasi val de extindere, chiar daca, pentru ratiuni complexe, exista un anumit decalaj temporal. Astfel, la Summitul de la Salonic data propusa a fost acceptata si apoi confirmata la Bruxelles, pe 18 iunie 2004. In acest fel, Tratatul de aderare a fost semnat la 25 aprilie 2005, dupa cinci luni de la consemnarea incheierii negocierilor  de aderare, in plina campanie prezidentiala (!), la 17 decembrie 2004, la Bruxelles. Sigur ca un membru al sectei Basescu (cel care in decembrie 2004 cerea renegocierea tuturor capitolelor de negociere) – ma refer la Cristian Preda – nu are cum sa inteleaga ca fara eforturile de atunci – ale mele si ale guvernului PSD – Romania ar fi asteptat inca cel putin cinci ani, alaturi de Croatia, un alt moment favorabil aderarii…

Dincolo de faptul ca este o manipulare mizerabila sa vorbesti tot despre trecut cand puterea pe care o sprijini a facut praf prezentul si sunt sanse mari, daca nu este stopata, sa faca la fel si cu viitorul, i-as cere ilustrului, lovit brusc de dragostea pentru istoria, mai mult sau mai putin recenta, sa nu vorbeasca despre funie in casa spanzuratului. La finalul lui 2004, puterea impusa de Basescu a beneficiat de faptul ca Guvernul pe care l-am condus inchisese capitolele de negociere la UE, iar dincolo de spectacolele de sunet si lumini ale Monicai Macovei, adevarul este ca aderarea in 2007 a fost o formalitate. Si asta, tocmai datorita eforturilor facute in perioada 2000-2004.

Daca tot vrem sa facem false eforturi intelectuale, poate ar trebui sa ne gandim serios la ce s-a intamplat de la momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Si nu cred ca efortul este unul prea mare, in conditiile in care nu sunt prea multe de amintit, in cei cinci ani parcursi sub regimul celui care l-a imbarcat pe Preda  pentru Bruxelles, pentru ca de acolo, sub denumirea simpatica pe care i-au stabilit-o colegii sai, de „Trompetica”, in cadrul grupului celor trei intelectuali ai partidului, sa comenteze meciurile politice din interiorul si din afara PDL  

Nu PSD a pierdut miliarde de euro, pentru ca a preferat sa deturneze banii publici catre clientela in loc sa se concentreze pe atragerea de fonduri europene, foarte utile dezvoltarii, dar mai greu de furat. Avem in jur de 4% fonduri europene atrase. Suntem rusinea Europei si nu din cauza PSD. Nu PSD a reusit sa determine partenerii externi ai Romaniei sa impuna reguli noi privind aderarea la Schengen, dupa ce acest proces ar fi trebuit sa fie, si el, o formalitate. Nu PSD isi ia angajamente pe care guvernul nici macar nu stie daca le poate respecta, in fata mai marilor Europei, pentru a se juca in tara de-a modificarea Constitutiei, riscand sa creeze si mai multe complicatii in plan european, complicatii pe care nimeni din afara nu si le doreste. Nu PSD-ului i-au cerut lideri marcanti europeni, la singurele vizite facute in ultimii ani la noi in tara, sa isi plateasca datoriile si sa isi struneasca oamenii sa nu mai „aranjeze” licitatii si sa nu mai ceara comisioane.

Mi se pare josnic pentru un asa zis  intelectual sa ii trateze pe romani ca pe niste prosti. Dupa ce ai fost consilier prezidential, intai pe dreapta, apoi pe stanga, din nou pe dreapta, presupunandu-se ca stii si ce s-a intamplat cu acordul la nivelul ministerelor de interne inainte de 2001, in relatiile cu Germania si in ce conditii l-a „numit” Emil Constantinescu premier pe Mugur Isarescu si alte lucruri pe care nu le mai amintesc, sa incerci sa minti in legatura cu un efort  deosebit din guvernarea PSD si care a beneficiat in final, mai curand,  guvernarii DA, reprezinta o dovada jalnica de slugarnicie politica. 

PS pentru sustinatorii USL:  va rog sa nu va faceti  iluzii si sa va asteptati tot anul acesta la astfel de manipulari, pentru ca actuala putere si-ar da o mana (stanga, evident) ca sa nu se mai vorbeasca despre problemele guvernarii, ci despre alte subiecte. Nu cadeti in capcana aceasta. Astfel de atacuri sunt doar manifestari generate de isteria celor care stiu sigur ca vor pierde alegerile.

PS pentru toti: Daca vreti sa intelegeti  mai bine metamorfozele „intelectualilor” apropiati de regimul Basescu, va sugerez o lectura interersanta, cartea lui Lucian Boia,” Capcanele istoriei. Elita intelectuala romaneasca intre 1930 si 1950″, Humanitas, 2011.

83 Răspunsuri to “Raspuns pentru un sinecurist cu un venit de 20000 euro pe luna”


  1. 1 silvestru ianuarie 4, 2012 la 10:14 pm

    cred totusi ca nu e bine in aceste clipe sa citim ce a fost prin anii 30 ..ar trebui sa aflam ce este acum si la ce sa ne asteptam in urmatorii ani ..sant lucruri care ..cred ca sant mai importante
    http://www.cellnetgalaxy.homepagepays.com

  2. 2 Theodora ianuarie 4, 2012 la 10:48 pm

    Este clar ca sunt disperati.

  3. 3 Aurora Soare ianuarie 4, 2012 la 11:41 pm

    Nu vreau sa dau sfaturi de pe margine, dar decat sa raspundeti acuzatiilor unor nulitati cu ifose, mai bine ati canaliza energiile pentru a evidentia toate ineptiile pe care le fac acesti netoti, in toate domeniile. O critica pertinenta, obiectiva si care nu iarta nicio gresala, cu alte cuvinte o opozitie incisiva, nu ar putea decat sa fie benefica pentru niste evolutii pozitive anul asta. Nu va irositi timpul cu toti diletantii, pentru ca si asa nu ii mai baga nimeni in seama.

  4. 4 MIHAELA ianuarie 5, 2012 la 12:14 am

    Nu are rost sa ne mai miram, pentru PDL intotdeauna a fost de vina greaua mostenire, sau altii, ei niciodata.
    Probabil ca, in conceptia lor, vina pentru mersul prost de acum al Romaniei incepe de la Scorillo, sau Decebal!

  5. 5 isabel_allende ianuarie 5, 2012 la 12:18 am

    O mare parte din raspunsurile de la cele doua posturi precedent au subliniat practic acelasi mesaj : INSUFICIENTA CAPACITATE a opozitiei de a face/ tine agenda publica (« agenda-maker »).

    Acest lucru se traduce prin : insuficienta combativitate, proiecte ne-sustinute si ne-promovate public consecvent si/sau lipsa lor , lipsa vectorilor de imagine, lipsa (aproape) a unei strategii de comunicare, etc.
    Sincer, aveti in fata un adversar nu numai puternic din punct de vedere al resurselor a) institutionale (dna, servicii, ministerul de interne, ministerul de externe cu ambasadele si voturile prin corespondenta, etc) si b) materiale (bugetul impartit absolut discretionar), dar mai ales un adversar care e cu un pas inainte in privinta mutarilor de pe tabla (de sah) politica -nu discut acum calitatea acestor mutari si beneficiile pe care le au ele asupra societatii.

    Mutarile in cauza (de la initiativele de regionalizare, alegere a primarilor dintr-un singur tur, comasare alegerilor, pana la declaratiile (petardele verbale) « fascinantului » domn Lazaroiu) confera un avantaj strategic puterii : ii permit sa fie ea cea care are INITIATIVA, iar acest lucru, in orice batalie reprezinta un avantaj strategic foarte important. Practic, daca este sa luam ultimul an si jumatate, cred ca degetele de la o mana ne ajung pentru a numara de cate ori USL a avut INITIATIVA si a stiut sa o impuna pe agenda publica.

    Asa ca, pe langa provocarile politice pe care le-ati enumerat atat dvs., cat si ceilalti pe acest blog, as mai aduga una : EXASPERAREA celor care asteapta o schimbare in fata incapacitatii de mai sus.

    Avansez o singura ipoteza : v-ati gandit ca, din aprilie-mai incolo, s-ar putea ca anumiti primari ai opozitiei sa inceapa sa fie ARESTATI ?-dupa principiul « am arestat (si condamnat) de la putere, acum vine si randul opozitiei, fara discriminare ». Ce veti face, in ante-campanie, si mai apoi in campanie, din toate punctele de vedere ? La alegerile partiale de la Baia Mare s-a castigat, dar foarte greu, chinuit as spune : ce veti face in conditiile in care cativa primati de mari orase ar fi arestati, sau macar cercetati in « stilul » lui Apostu ?-mediul rural este aproape « rezolvat », li se vor da 7 randuri de pungi si nu e greu de ghicit cum vor vota in aceste conditii.

    Cateva remarci aleatorii :

    1 . De evitat, pe cat de mult posibil, acest gen de stiri (chiar daca ele sunt « tendentioase ») : http://www.ziare.com/victor-ponta/bucuresti/copilotul-ponta-sparge-zeci-de-mii-de-euro-la-raliul-monte-carlo-2699451

    Indeed, o astfel de stire da prost. Foarte prost. Primul gand vare mi-a trecut prin cap, atunci cand am citit-o, a fost « tara arde si…. « . E vacanta in parlament, ok, pana la inceputul lui februarie, insa acest interval de timp nu ar fi fost bine sa fie folosit ca sa mai faca actiuni prin tara, sa se gandeasca niste evenimente cu valoare de simbol , niste proiecte care sa aiba rezonanta in societate ? Mi-ar placea sa cred ca aceste lucruri se pregatesc, si nu sa cred ca , de fapt, se face politica à la « tata-socru » (nomine odiosa) : « nu ne agitam prea tare (in sensul de implicare, munca), nici nu credem prea tare in ceea ce facem, jucam la doua capete cand si unde e cazul si apoi mai vedem, ne-om DESCURCA : mai mergem pe la Cotroceni sa mai facem un guvern, ne re-imprietenim cu adversarii , etc., dar ne-om DESCURCA pana la urma ».

    2 . Un personaj intrat déjà in mitologia politica (T.E.Lawrence) spunea ca, atunci cand ai in fata un adversar foarte puternic sau/de forta egala este o mare greseala sa te pregatesti si sa joci totul intr-o singura batalie, cea finala si decisiva-nu explic acum de ce. Acest principiu , de strategie militara initial, se poate translata oricarui domeniu, la fel cum se pot aplica si « sfaturile » aceluiasi personaj referitor la « ce este de facut ». Primul si cel mai important : « Win Minds and Hearts » : cum ?: in nici un caz exclusiv prin aparitii la tv : ele nu fac decat sa accentueze impresia de zgomot general, in care se vorbeste mult si nici un mesaj important/memorabil nu reuseste sa ramana.

    3 . Tarile din UE in general si institutiile comunitare in special nu au reactionat la derapajele democratice din Romania in primul rand pentru ca NU A EXISTAT NICI O CAMPANIE consecventa de « public affairs » , targetata si facuta profesionist care sa semnaleze aceste derapaje. Cu cateva declaratii in Parlamentul European si imbracat de tricouri efectul a fost ZERO si era de asteptat sa fie asa. In PE, declaratiile lui Nigel Farage au fost poate considerate poate mai interesante (poate si pentru ca sunt umoristice prin natura lor) decat cele(cateva) referitoare la derapajele democratice din Romania.

    Vreti sa va povestesc aici CUM si-a facut /isi face campanie Iulia Tymoshenko la Bruxelles de cand a plecat de la putere si cat de eficienta este aceasta campanie la nivelul PE si Comisie ?-insa, evident, nu am sa fac acest lucru, din multe ratiuni (de timp, de principiu, de ne-chef ca sa citeasca si altii, etc).

    Din pacate, se vede cu ochiul liber ca baietii (si fetele) care « fac comunicare » pe la USL (apropos, este de neacceptat lipsa unei strategii comune de comunicare si de reactie) sunt inca la nivelul anilor ’90 : ei fac « imagine » : adica aranjeaza freza candidatului in afise (si asta, in general, « dupa ureche », adica prost ) , dau telefoane pe la ziaristii pe care ii cunosc sa scrie « bine », mai dau un comunicat de presa, mai retuseaza un site si…. cam atat.

    De « public affairs » -care include strategic communication, public relations, advocacy, etc., au auzit ? De « positioning » , « storytelling », « profile rising » si de instrumentele de a pune in practica aceste concepte au auzit ? Ma indoiesc iara. Pourtant, toate aceste lucruri nu necesita resurse finaciare deosebite, ba, uneori, din contra, as spune -insa necesita, intr-adevar, resurse umane de o anumita factura.

    Dar de comunicarea non-verbala a auzit cineva ? Iarasi ma indoiesc, altfel cred ca VP ar invata sa se « imprieteneasca » cu partea de sus a corpului sau si sa isi atenueze miscarile greoaie, de elev pe care il strange uniforma (care tradeaza, printre altele, si o un nivel insuficient de « self-esteem »). Iar CA ar invata ca trebuie sa se stapaneasca de la a isi mai « trage » mainile prin par sau la isi umfla obrajii atunci cand e plictisit(oribil)

    De curiozitate, studiati un pic « la démarche », linia corpului, dar si expresiile vizuale ale lui Obama, Romney,Cameron. Chiar evolutia (spectaculoasa) a lui Sarkozy, care, macar din acest punct de vedere (caci, in ceea ce priveste bilantul de mandat, nu are prea multe de aratat) , arata a lider de varf.

    Cred ca, in ritmul/stilul acesta, o sa anungem sa realizam manuale de campanie aici, pe blog. Eu nu imi doresc acest lucru.

    PS 1: Domnule AN, v-am trimis o carte (pdf) pe adresa « contact@…. , care este mentionata pe site. Sper sa va parvina.

    PS 2 : Mi-am adus minte, vroiam de mult sa o spun : nu vizita lui Geoana la spa a fost the « ultimate factor » care a dus la pierderea alegerilor. Nu. In desfasurarea acelei batalii, « nea Viorel » , care era coordonator (quelle blague de personnage), « catindatul » insusi, dar si toti cei de prin jurul lor nu au inteles /nu au stiut ca « the silver bullet » se trage doar la sfarsit, ca sa ii spui adversarului, ca Arnold in Terminator : « hasta la vista baby ». Ori, ei au tras « the silver bullet (s) » -ca au avut mai multe si potentiale si reale, nu le mentionez aici- cu o saptamana inainte si apoi s-au s-au ocupat sa comande sampania de celebrare, nu sa lupte pana la sfarsit. Ce nu au inteles toti « analistii », « comentatorii », dar si « politicienii » -sau cei care se pretind a fi- este ca vizita la spa a lui Geoana a fost un « silver bullet ». Dar a fost « silver bulletul » lui Basescu -pe care el si l-a creat, indeed.

  6. 6 isabel_allende ianuarie 5, 2012 la 12:33 am

    Cat despre C Preda-ei, trebuie sa „comabata” si el-poate isi doreste un nou mandat, cine stie, si atunci trebuie sa aibe activitate „politica” (?) :))

  7. 7 Iceflame ianuarie 5, 2012 la 2:21 am

    „Nu PSD a pierdut miliarde de euro, pentru ca a preferat sa deturneze

    banii publici catre clientela in loc sa se concentreze pe atragerea de

    fonduri europene, foarte utile dezvoltarii, dar mai greu de furat. Avem in

    jur de 4% fonduri europene atrase”

    In putine cuvinte, ati cuprins cauza principala a crizei din Romania.

    Da, indraznesc sa afirm ca, daca politica statului roman ar fi fost

    indreptata in mod prioritar inspre atragerea uriaselor fonduri europene

    la care tara noastra ARE DREPTUL, nu mai discutam astazi de

    imprumuturi, taieri de salarii si pensii, reduceri de personal, inchideri de

    scoli si spitale si, in ultima instanta, din ce in ce mai multe „iesiri din

    sistem pe cale naturala”.

    Este stiut ca marile proiecte de infrastructura, finantate cu bani

    europeni, pe langa faptul ca sunt generatoare de locuri de munca si o

    multitudine de activitati conexe, reprezinta in acelasi timp un adevarat

    magnet pentru investitorii adevarati, seriosi.

    De aceea Polonia nu a cunoscut criza, pentru ca a stiut sa foloseasca la

    maximum oportunitatea fondurilor europene.

    Vorbim de MILIARDE SI MILIARDE DE EURO, bani alocati pentru

    Romania. Nimeni si nimic nu ar fi trebuit sa ne impiedice sa ii aducem

    aici, si, odata cu ei, o intreaga pleiada de investitori si valul de

    prosperitate aferent.

    Domnule Nastase, eu unul spun de multa vreme lucrurile astea, nu mai

    departe de aseara am avut o disputa „sangeroasa” pe aceasta tema pe

    unul din forumurile presei romanesti cu ciurda de „trompetzele” platite

    portocalii.

    Pot sa va spun ca aceasta tema ii inspaimanta si pune in asemenea

    dificultate pe raspandaci incat, nici macar ei, niste harsiti

    intr-ale diversiunii si manipularii nu sunt in stare sa vina cu motivatii

    sau argumente cat de cat plauzibile.

    Intr-un cuvant, fug de rup pamantul, adica ocolesc subiectul si incearca

    sa devieze discutia cat mai mult si cat mai departe de acest punct cheie

    al furaciunii nationale.

    De aceea, imi permit sa va recomand sa reveniti mereu pe aceasta

    tema in interventiile dumneavoastra de orice fel.

    Trebuie domnule Nastase sa aduceti la cunostinta opiniei publice din

    Romania cat mai multe amanunte despre modul in care acesti indivizi

    fara scrupule au sabotat Romania si poporul sau, exact din locurile de

    unde oamenii asteptau decizii intelepte si folositoare noua tuturor;

    de la palatele Victoria si Cotroceni.

    Eu va multumesc pentru permisiunea de a posta din nou aici si va

    doresc dumneavoastra, familiei, prietenilor si celorlalti colegi de pe

    acest blog, un fericit si prosper an 2012.

  8. 8 blogideologic ianuarie 5, 2012 la 5:14 am

    Îl înnobilaţi pe Cristian Preda prin comparaţia cu intelectualii români din perioada interbelică.

  9. 9 Vasile, ianuarie 5, 2012 la 8:13 am

    Pentru cine se explica A.Nastase ,

    Eu cred ca doar frustrarea il face e pe A.Nastase sa explice o serie de fenomene , sau o multitudine de actiuni politice sau diplomatice in efortul ,pina la urma general, de aderare la UE!

    Eu nu cred ca de cealalta parte Cristian Preda nu cunoaste o realitate pe care si el ca om politic a trait-o. Ce nu spune nici Cristian Preda si nici
    A.Nastase nu reaminteste, probabil ca au uitat , este faptul ca atunci opozitia din care facea parte atunci Cristian Preda acuza PSDeul de falsii pasi pe care ii facem inspre aderare si prin grupul intelectualilor manjiti, Liiceanu, Alex Darie,Preda,Plesu , Pippidi,Ungureanu, ……faceau anti-lobby , denuntind real sau ireal maruntisuri de can can care ingreunau absortia noastra inspre UE, o chestie pina la urma inevitabila!
    Gratie acestui popor , inteligentei si clarviziunii noastre,cu lectiile facute la zi de Nastase …..Basescu & Co. au reusit!
    Nu imi mai reiau acum vechea teorie si acuza ca PSDeul si Nastase l-au tratat superficial pe Basescu si nu i-au aratat gratiile pe dinauntru la timpul potrivit , pentru ca si martirizarea asta de care le era frica ar fi fost pina la urma dupa cum vedeti ,benefica acestui popor de prosti!

    Problema fundamentala ramane , acum cu eforturile facute personal de Nastase si guvernul PSD , cu scenarita condusa exemplar de Basescu&Co.romanilor le este mai bine in UE sau le-ar fi mai bine pe din afara unui sistem care doar absoarbe dar cind ar fi cazul sa si ofere ceva acuza romanii de inabilitate in absortia fondurilor respective.

    Pentru colegii orientati chipurile economic pe care nu-i mai reamintesc ca sa le satisfac propriul lor EU , le spun ceace ei inca nu pricep , ca ce a mai ramas din economia acestei tari este deja acaparat de sistemul.europeano-globalitar, deci oricum nu conteaza Jean boxeaza!

  10. 10 Ilie ianuarie 5, 2012 la 8:37 am

    @Năstase

    Cristian Preda este un intrigant şi un oportunist. Nu se compară cu un om de valoarea lui Vasile Puşcaş. Cristian Preda nu trebuie băgat în seamă.

    Vasile Puşcaş, iată un om de mare valoare, care ar trebui promovat pentru funcţii importante în partid şi stat. De ce l-aţi îndepărat pe Vasile Puşcaş? PSD are nevoie de oameni de valoarea lui.

  11. 11 Aya ianuarie 5, 2012 la 9:00 am

    @

    Adrian Nastase

    FELICITARI!

    Felicitari pentru proiectul de lege privind acordarea tichetelor (bonurilor valorice) destinate achizitionarii cartilor si pentru insistenta promovarii lui.

  12. 12 Doru Coarna ianuarie 5, 2012 la 9:01 am

    Problema e ca trompetele astea canta prin Europa in timp ce raspunsurile corectoare apar doar aici pe blog.

    Ai nostri deschid macar si ei gurita pe acolo, pe la posturile de radio? Nu uitati, voteaza si diaspora!

    Mai interesant insa mi se pare urmatorul aspect: natia asta isi da in cap singura, adica Preda il critica in Europa pe Nastase cand putea sa-si spuna parerea despre situatia jalnica a datoriilor, Nastase ii raspunde public argumentand cu o comparatie referitoare la dezastrul actual, apoi mingea trece la Macovei care iarasi centreaza, si iar cineva ii cere sa spuna ceva pertinent despre Orban si drumul sau nedemocratic, etc, etc.
    Numai despre autorul real al tuturor relelor nu se vorbeste! Imbecilul respectiv trebuie protejat, indiferent de costuri si mijloace! De ce? Pentru ca el aduce banii clientelei, cat e el premier banii „publici” curg garla! Si curg unde trebuie!

    Daca USL ar vorbi numai despre extravagantele puterii in antiteza cu saracia mortala indusa poporului roman, ar fi ceva… insa nu stiu daca au voie…

  13. 13 Aya ianuarie 5, 2012 la 9:38 am

    UN VALOROS PROIECT „MARCA ADRIAN NASTASE” DESTINAT SUSTINERII CULTURII

    Unele posturi TV au difuzat in aceasta dimineata o stire extraordinara (in sens etimologic!): insistenta promovarii unui proiect de lege privind acordarea unor tichete (bonuri valorice) destinate achizitionarii cartilor.
    Tichetele urmeaza sa fie suportate de angajatori.

    Bonurile, cu valoare cuprinsa intre 10 si 50 de lei, pot fi folosite in librarii, puncte de difuzare, magazine care vand carti sau direct la edituri pentru achizitionarea de carti si manuale scolare.
    Conform proiectului, sumele corespunzatoare tichetelor pentru carte acordate de catre angajator sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, respectiv la calculul impozituluii pe venit pentru fiecare angajat. Pentru salariat, sunt scutite de plata impozitului pe venituri si impozitelor sociale aferente. Sumele nu se iau in calcul, nici pentru angajator nici pentru angajat, la stabilirea drepturilor si obligatiilor care se determina in raport cu venitul salarial. Contravaloarea tichetelor pentru carte nu este luata in calcul la stabilirea venitului salarial.

    Ideea proiectului ii apartine lui Adrian Nastase (semnatarii- in sens de initiatori- fiind Adian Nastase si Victor Socaciu).

    Insistenta initiatorilor acestui valoros proiect pentru promovarea lui este de subliniat.

    Intr-o prima faza, spre rusinea generala, Camera Deputatilor a respins aceasta initiativa.
    Adrian Nastase si Victor Socaciu nu au renuntat, insa.
    Acum, proiectul este depus la Senat.

  14. 14 Aya ianuarie 5, 2012 la 9:55 am

    @

    Adrian Nastase

    Cred ca replica pentru Cristian Preda ar fi putut sa fie mult mai scurta si clara: pentru ca o tara sa fie admisa in UE este obligatoriu ca, anterior, sa fie finalizate negocierile. Mai exact, sa fie inchise toate capitolele de negociere.
    Guvernul Nastase a desfasurat- sI incheiat- negocierile (admiterea efectiva devenind, astfel, o formalitate).

    Tinand cont de aceasta informatie elementara, declaratia lui Cristian Preda este ridicola punandu-l in postura de analfabet in materie de legislatie.

    O observatie pesonala:
    Ridicolul se demonstreaza a fi contaminant. La fel, analfabetismul in materie de legislatie.
    Boc este campion la cele doua „capitole” mentionate, ridicolulul si analfabetismul juridic.
    Pe de alta parte, ridicolul si analfabetismul juridic par a a avea forta de virus- PD-L fiind un adevarat „laborator”, „spatiul de incubatie”.
    M-as fi asteptat de la Cristian Preda sa aiba un „sistem imunitar” mai puternic.

  15. 15 Aya ianuarie 5, 2012 la 10:00 am

    @

    Silvestru

    In ianuarie 4, 2012 la 10:14 pm afirmi ca, dupa parerea ta, nu este important sa invatam lectiile istoriei.

    Ideea ta este periculoasa si aberanta.

    Nu ai aflat ca aceia care nu cunosc istoria si nu ii invata lectiile risca sa ii repete greselile?

  16. 16 M.Voicu ianuarie 5, 2012 la 10:00 am

    AN titreazã: ”Raspuns pentru un sinecurist cu un venit de 20000 euro pe luna”… ”ca un personaj care sta urcat intr-un pom la Bruxelles… (cel care in decembrie 2004 cerea renegocierea tuturor capitolelor de negociere) – ma refer la Cristian Preda”

    AFP/28.12.2011 scria: Spain’s scandal-hit royals revealed their detailed income for the first time Wednesday, showing King Juan Carlos received a salary plus expenses of 292,752 euros ($382,600) in 2011 [le roi a donc perçu un salaire brut de 292 752 euros annuels, a indiqué la Maison royale sur son site http://www.casareal.es]
    Ïeuroparlamentarii cãlãresc fondurile publice cu salarii comparabile şi venituri incomparabile 😉 Ce-am avut, şi ce-avem… de platã

  17. 17 Aya ianuarie 5, 2012 la 10:07 am

    @

    Ilie

    In ianuarie 5, 2012 la 8:37 am afirmi (citez): „Cristian Preda nu trebuie bagat in seama”.

    GRESESTI!

    Place sau nu place, Cristian Preda este o voce „care se aude”. Este bagat in seama- ca sa te citez- de suficient de multi oameni, pentru care declaratiile lui sunt credibile. Este acel tip de personaj care are capacitatea de a influenta (fie si prin contaminare) o parte a opiniei generale.
    Fie si numai pentru aceste motive afirmatia ui Cristian Preda trebuie tratata cu atentia necesara. Altfel, sigur devine nociva.

  18. 18 eficientaenerg ianuarie 5, 2012 la 10:32 am

    Afurisitu`..cate Prostii spune…!Cat Activitate Economica-a fost in 2001-2004
    si cate Petitii cetatenesti,spre rapida rezolvare si financiara-si la mini Autoritati,am trimis ca DePutin…mi-a zis Doru ca s-a suparat cineva??-care m-a ajutat masiv in dec.2000.Mandatul este sa aplici Votul primit si sa pui functionarul la treaba!Deci-Adriane…mai da-mi si mie un raspuns…Merit si Meriti!Opera din Viena/lauda placuta…si mergem la Raliu/sa ne injure romanul peste 33 de ani…..

  19. 19 Aya ianuarie 5, 2012 la 10:43 am

    @

    isabel_allende

    Am o mare, mare curiozitate legata de postarea ta din ianuarie 5, 2012 la 12:18 am- care contine, in anumite parti ale sale, o suma de aberatii.

    Cine ti-a scris (sau in ce stare erai cand ai scris) „inteligentul” text subsumat intertitlului „Cateva remarci aleatorii”?

    Intreb intrucat rar se intalnesc atatea afirmatii- dupa caz- neadevarate (sa ca nu spun direct: mincinoase) aiuritoare, absurde, pretioase (enumerarea de gen poate continua) ca in acel fragment.

    Intr-o ordine conexa de idei: de unde ai scos amalgamul acela de-a dreptul jenant legat de cum „se face imaginea”?
    Sau vei fi crezut ca daca „trantesti” niste americanisme nu va fi existand cineva care sa realizeze ca „intregul” propus de tine este o balbaiala pretioasa?
    (Daca nu stiai, afla acum: campania de tip american, in Romania, este totdeauna perdanta! Cat despre „laudele” la adresa imaginii lui Sarkozy- care, in opinia ta, „arata a lider de varf”- am de spus doar: afirmatia ta este la fel de caraghioasa ca si personajul aflat, din pacate, la Elysee).

    Observatie punctuala (1):
    Procurorului Victor Ponta i se potriveste perfect actitudinea pe care o adopta.
    Foarte important: Victor Ponta se poarta, se misca, vorbeste FIRESC- ceea ce este prioritar pentru imaginea oricarui personaj public. Asa trebuie sa ramana!

    Observatie punctuala (2):
    Daca vrei sa ii faci campanie Prostanacului (cunoscut- e drept, mai putin- si sub numele de Mircea Geoana, dupa numele din actele de identitate) te anunt ca urmeaza sa-si inscrie o facatura de „partid”. Te sfatuiesc sa incerci acolo- nu aici, pe blog.

    Dincolo de asta: Prostanacul este cel care a pierdut alegerile prezidentiale din 2009, batjocorind eforturile colosale facute, 24/24 de ore de militantii social- democrati si liberali, de colosala coalitie politica si mediatica pusa in miscare pentru sustinerea lui.

    Prostanacul a pierdut alegerile prezidentiale in 2009, intr-o situatie in care oricine altcineva le-ar fi castigat.
    Cum le-a pierdut?
    Prostanacul a alergat, cu sufletul la gura, cand a fost „fluierat” de stapanul sau, Sorin Ovidiu Vantu,- un personaj asociat (si) in mentalul colectiv cu criminalitatea transfrontaliera- sa-i tina de urat acestuia cand facea baie, in miez de noapte, chiar inaintea celui de al doilea tur de scrutin al prezidentialelor din 2009.

  20. 20 ZOE, fii barbata ! ianuarie 5, 2012 la 10:52 am

    @nastase
    Domnule Nastase… Domnule Nastase !!! Nu sunt nici Pythia si nici Casandra dar v-am spus, negru pe alb, nu mai departe de ieri ca Hydra va ataca din unghiuri nebanuite ! Acest sarpe cu ochelari, nu trebuie sa ramâna neplatit ! Chiar azi pe blogul lui îl bârfeste pe Ponta si pe Iliescu. Asteptati-va la ce e mai rau din partea acestor jivine ! Am simtit durerea dar si dezamagirea care transpare din rândurile acestui comentariu al dumneavoastra si ma revolta cinismul acestui personaj grobian. Totusi trebuie sa stiti ca oamenii de buna credinta – si eu cred ca acestia conteaza – recunosc, ca fara efortul dumneavoastra, am fi intrat în UE la Pastele Cailor, asa cum vom intra în Schengen daca nu scapam de Pirat !
    Oricât s-ar zbate Hydra si oricât si-ar da capetele de toti peretii, pe fruntile ei scrie mare LOSER !
    Va doresc o zi minunata, în aceasta primavara de Ianuarie si sa fiti iubit !

  21. 21 Fragmentarium Politic ianuarie 5, 2012 la 11:18 am

    1. Situatiile si instrumentele prin care o persoana isi trage o asemenea cota-parte din emisiunile monetare, sub titlul de venituri personale, tin de politicile de distribuire si redistribuire, boala devenita cronica in ultimii 20 de ani. Corectiile prin impozitare sunt inevitabile, din perspectiva pacii sociale.
    2. Strategiile reactive sunt prin definitie surclasate de cele proactive. Felul cum PDL si-a inceput ofensiva electorala in 2012 este ilustrativ. Salva trasa prin propunerea/decizia ca functionarii publici sa nu demisioneze la depunerea candidaturii pentru alegeri si-a atins tinta, starnind furori in randurile primarilor PSD. Boc a tras linie sub 2011 si a decretat ca a fost OK, Udrea zice ca 2012 va confirma intelepciunea portocalie, Mircea Geoana isi face aspirator de voturi, Gabriel Oprea isi taie si el o felie groasa din tortul uniunii sociale, cu crema progresista, iar Basescu cucereste, prin mama Omida-Lazaroiu, mintile alegatorilor… Semne bune anu’ are ?!…

  22. 22 Ghita Bizonu' ianuarie 5, 2012 la 11:38 am

    Dom tov Nastase

    Iar uitati sfanta vorba a lu Goebels : o minciuna repetata suficient devine adevar!

    Sinecuristul de sinegurist nu face decat sa se tina de pretioasa indicatie goeblesiana si mizeaza pe bunacredinta si neatnetia, daca nu prostia umana dupa cum arata si prostarile aseta 2

    Romanii din afara tarii – doar o lista electorala suplimentara?

    Anul opt. Pregătirea schimbării

    Sunteti prea cu manera – unora ca ei le trebe sa le raspunzi dur (ce naiba doar ati copilarit in Tei, nu?). Ei manevreaza cateva “evidente” asa cum au facut-o si in anul 2001. Daca ati uitat in 2001 propaganda se dezlantuise voioasa ca Romania nu avea decat 5 dosare finalizate si prezenta asta ca o dovada ca guvernul Nastase, PDS si Ilici vroiau cu Moscova nu cu Europa!! Si multi da multi au crezut .. ca vina este a dvoastra personal. Idem ptr vanzarile de copii – un alt politician (scriet-I dvoastra numele!) a intermediat adoptiile castigand bani buni insa blamul moral l-ati primit dvoastra cica ca cum Europa era indignata de traficul pe care il facea guvernul dvoastra… Scandalul se declansase ptr perioada CDR ista , da cui ii pasa de fleacu asta?
    Si asa ati ajuns la ratarea din 2004 …
    Ar fi cazul sa preluati modelul Stan Laptop si sa va faceti rost si dvoastra de unul (unu care sa umble dupa dvoastra cu laptopu si sa sa va furnizeze la minut contrargumente de genu : domnule ia explicati-mi de ce la data ati zis al;tfel decta acum?). Car ar fi cazul ca la pratiod sa aveti vreo 2 care sa se ocupe numa de arhivari de genu asta …
    Altfel geaba toata galceava, Si ptr cazul in care totusi USL isi va impune ANUL ASTA! Premierul exista riscul ca peste un an sa aveti de-a face cu mitinguri in care nu se va dansa pinguinul ci vi se va cere demisa fiindca nu “v-ati onorat promisiunile” (cate 20.000 euro de caciula, lefuri mai mari , baca pesnie de la stat asa cum ne-a invatat conu Leonida), ca ati indatorat tara de nu pueti plati dobanzile , ca sunteti iresponsabili samd . Mitinguri conduse de d’alde Preda. Atanase Sanschiloti, Udrea , Boc.
    Intelegi odata ca nu este vorba decat despre o conventie : ca PSD e comunisti, rai si incapabili si restu sunt destepti, coprecti si europeni . Ori o acceptati – si cu asta acceptati ca nu ati fost inchis nu din cazua ca nu ati fi corupt ci doar ca Morar ineficient , de unde iar se va promite teapa din piata- ori sunteti o scarba ca si mandel.

  23. 23 Ghita Bizonu' ianuarie 5, 2012 la 11:43 am

    ZOE, fii barbata !

    cu regret te anunt ca pamenii de buna credinta sufera de un mare defect : buna credinta! Asa ca pot fi pacaliti . In plus ca tot omu o duc prost cu memoria si mai prost cu ganditu. Asa ca s-a pitut excalam in 2004 : prima data cand PSD nu este la putere !!(uitandu-se de CDR)

  24. 24 George Ban ianuarie 5, 2012 la 11:54 am

    Domnule Adrian Nastase,

    Pe langa PDL, cu cea mai mare seriozitate trebuie tratat DD! EL ar putea fi cauza unui procent sub 50 % al USL. Si eu il gasesc dezgustator, dar trebuie totusi avut in vedere. Invingandu-mi sila, am vazut aseara cam o ora de OTV. DD a citit continuu, (aflu azi ca multe ore!), fara pauze de publicitate, lista uzinelor/intreprinderilor care au disparut dupa 1990. Inteleg ca lipsa publicitatii va fi generala in acest an, DD acceptand „mari pierderi financiare” in favoarea campaniei pe care o duce in folosul „poporului”. DD joaca tare, spune ca nu cere votul la nimeni, daca oamenii vor dori in continuare PDL sau USL, foarte bine, el este „deja bogat”, nu are ce pierde. Va putea avea grija de familia sa, va pleca in calatorii lungi (chiar „in jurul lumii”) cu iahtul personal, etc. Cei care vor pierde vor fi cei care nu l-au votat.

    Lista intreprinderilor pomenite (in numar de ordinul a 1500), se spune ca a fost intocmita de o echipa de „procurori americani”, angajata de DD. Dupa eventuala castigare a alegerilor, tot o echipa de procurori americani va conduce si indruma activitatea procurorilor romani, iar judecata va fi facuta de echipe de jurati, la fel ca in perioada interbelica. DD se intreaba: „De ce PDL sau USL nu vor sa aduca procurori straini?”

    Lucrurile de mai sus sunt ridicole, dar atrag totusi un numar mare de alegatori, mai mult sau mai putin educati. Eu cred ca DD nu trebuie bagatelizat, USL trebuie sa aiba o strategie si contra lui!

  25. 25 MIHAELA ianuarie 5, 2012 la 12:05 pm

    @ eficientaenerg
    Ne traduci, bre, si noua ce ai vrut sa zici in comentariul tau din 5 ianuarie ora 10:32 am, ca si in esperanto daca era scris tot s-ar fi inteles ceva!

  26. 26 teostanc ianuarie 5, 2012 la 12:20 pm

    1. Cristian Preda pare mai bun decat Elena Udrea dar este, asa cum spune dl Nastase, un sinecurist.

    Din pacate tipul asta de politician se regaseste si in USL, dar nu au toti gura atat de mare si nu sunt atat de atipatici. Tipul acesta parca vorbeste numai in sentinte.

    2. Am gasit un filmulet tulburator din viata animalelor:

  27. 27 Radu Humor ianuarie 5, 2012 la 12:38 pm

    Stati linistit domnule Nastase
    In curand s-ar putea sa fiti felicitat pentru ca n-am intrat in UE in 2004 !
    Ne-ati scutit de inca trei ani de umilinte si bani dati ca un fel de noua zeciuiala ( unii sustin ca dam chiar 3 miliarde pe an !) . Asa ca fiti linistit din punctul asta de vedere.
    Eu unul as prefera sa spuneti cu curaj tot ce stiti din culisele politice si ale RO si ale UE , eventual si altele.
    Atunci ati castiga intradevar increderea noastra.
    Cu focuri de artificii nu te poti incalzi, ci doar sa te parlesti/nenorocesti !

  28. 28 Radu Humor ianuarie 5, 2012 la 12:58 pm

    Dan Diaconescu nu numai ca joaca tare, dar are si o partitura muzicala bine gandita, care-i permite sa demonstreze cand negru pe alb,, cand rosu pe alb, toate talhariile care s-au facut in Romania !
    Daca o tine tot asa, s-ar putea ca sa va plangeti unul pe umarul celuilalt (USL si PDL).
    Si eu cred ca macar 1/2 din ce promite DD poate fi realizat !

  29. 29 ZOE, fii barbata ! ianuarie 5, 2012 la 1:04 pm

    @Ghita Bizonu
    Bizonas, fii dragut si „tradu-mi ” ultima fraza, ca nu-nteleg nimic neicusorule !

  30. 30 ZOE, fii barbata ! ianuarie 5, 2012 la 1:09 pm

    @eficientaenerg
    Hahaha ! Hai ca tu l-ai întrecut pe Bizonas în incoerenta !
    Auzi, nu cumva ai amestecat etnobotanice cu alcool ?!

  31. 31 ZOE, fii barbata ! ianuarie 5, 2012 la 1:24 pm

    @isabel_allende
    Draga Isa… ,
    Când eu ti-am spus ca esti dependenta de Copy – Paste te-ai suparat pe mine ! Uite ca minciunica are picioare scurte si Aya te-a „detectat” imediat !
    Tu din pacate, nu poti sa produci nimic de la tine de sub scufie, iei totul la pachet si apoi ni-l vinzi noua !
    Esti un pic, cam varza !

  32. 32 Theodora ianuarie 5, 2012 la 1:33 pm

    @George Ban
    Sunt de acord cu tine, DD trebuie tratat cu seriozitate.
    10 – 11% din intentiile de vot inseamna mult.
    Nu are nevoie nimeni din USL de voturile astea?
    Am scris pe blog de mai multe ori, de cand DD a fost arestat si a anuntat ca isi face partid, dar am impresia ca strig in pustiu.
    Voturile celor care inca o mai cauta pe Elodia se vor duce langa cele ale PDL-ului si UNPR-ului.
    Chiar daca acum UNPR-ul pare ca nu va reusi sa adune prea multe voturi sa nu uitam ca generalul izmana racoleaza de zor primari si ca primarii sunt foarte importanti in campania electorala.
    Oare daca ma inscriu in UNPR am sanse sa ajung si eu general? 🙂

  33. 33 Aya ianuarie 5, 2012 la 1:47 pm

    @

    MIHAELA

    A propos de indemnul tau din ianuarie 5, 2012 la 12:05 pm: Doamne fereste sa SI traduca! Asta ne lipseste!

  34. 34 Aya ianuarie 5, 2012 la 1:49 pm

    @

    Doru Coarna

    Textele, comentariile aparute pe acest blog sunt citite in toata Europa si peste Ocean, stai linistit.l
    Se fac si „conspecte” (in cateva limbi)!

  35. 35 MIHAELA ianuarie 5, 2012 la 1:52 pm

    @ Aya
    Buna replica ta data lui @Cartouche, la obiect si bine documentata.
    Dupa ce am postat si eu niste replici pentru el, m-am gandit ca poate nu era bine sa polemizez cu un astfel de specimen, dar m-am razgandit imediat, trebuie sa-i dam peste nas, sa nu ne creada chiar niste prosti.
    Ai vazut ce aberatii sustine el ca sunt masuri bune ale guvernului Boc?
    Si chiar daca (presupunand prin absurd) ca unele legi sunt bune, ce folos, daca ele nu sunt respectate de chiar cei care le-au initiat?
    M-a facut sa rad cand, in insiruirea facuta de el ,am gasit si legea 329/2009
    care cuprinde si rationalizarea cheltuielilor publice.
    Curat rationalizare au facut astia de la putere in 2009,2010 si 2011!
    Asa de bine le-au rationalizat ca sunt tot mai mari de la an la an!

  36. 36 radu ianuarie 5, 2012 la 2:06 pm

    @George Ban: total de acord! Asta incerca sa spun si eu, de la o vreme incoace, peste tot!
    Nu-i vorba de 10-11. DD poate sa tasneasca lejer spre 15-20. Asta e riscul blegirii USL si al crizei de leadership.

  37. 37 Aya ianuarie 5, 2012 la 2:08 pm

    @

    George Ban

    Subscriu la opinia ta (citez):
    „Pe langa PDL, cu cea mai mare seriozitate trebuie tratat DD! EL ar putea fi cauza unui procent sub 50 % al USL.”

  38. 38 Aya ianuarie 5, 2012 la 2:17 pm

    @

    Ghita Bizonu’

    PSD este conceput si construit de Adrian Nastase. Conceptul este de partid social- democrat flexibil, modern, nemarxist.
    PSD s-a aflat la putere, pentru prima oara, in perioada 2001- 2004, in timpul guvernarii Nastase.
    Ca atare, afrmatiile unor indivizi, dupa alegerile din 2004, anume ca „este pentru prima oara cand PSD nu e la putere” erau cam ciudate ca logica- dar, paradoxal, nu aberante. E drept, PSD fusese la putere o singura data- si tot prima data nu (mai) era la putere.

    Intrucat, asa cum spui, uitau de perioada Conventiei, faceau confuzia intre PSD si PDSR. Sunt partide diferite- chiar daca intre ele pot fi stabilite relatii de rudenie.

  39. 39 Aya ianuarie 5, 2012 la 2:19 pm

    @

    MIHAELA

    Cartoche este un pion infectat.
    Nu este singurul pe acest blog. Evident, astfel de specimene nu trebuie lasate fara replica.

    Multumesc pentru apreciere.

  40. 40 Aya ianuarie 5, 2012 la 2:25 pm

    @

    ZOE, fii barbata !

    Este neesential ca Ghita Bizonu face greseli de tastare- cum singur spune, nu are veleitati de dactilograf.
    In materie de logica, informatie si cunoastere, insa, este bine „mobilat”.
    Poti sa ai incedere in afirmatia mea- mai ales ca, nu de putine ori, m-am aflat in dezacord cu el.

    P.S.
    O precizare: nu-i spune ca este intelectual (desi este!) pentru ca se enerveaza.

  41. 41 Ionescu Octavian Ioan ianuarie 5, 2012 la 2:31 pm

    Scrieți,scrieți,scrieți,de multe ori bine,ca postrea de astăzi, dar degeaba.Dacă nu înțelegeți să faceți ceva important veți mai sta cel puțin o tură în opoziție.Vă lăudați cu 600000 de membri,cu organizații în toată țara.Puneți-vă oamenii la muncă să discute cu populația din casă în casă.Selectați cu alenție sporită candidații pentru că nu se mai poate să votezi PSDiști ,care să sară imediat în brațele lui Băsescu,ca parlamentari aleși.Eu și familia mea din 90 până în prezent am votat numai candidații PSD,sub diferitele denumiri, dar vă asigur că la următoarele alegeri nu ne vom mai prezenta la vot. Faceți deci ceva și să nu mai aud membrii PSD care să ceară lume în stradă.Personal aș veni cu încredere,dar să văd ieșind măcar 100000 de membri PSD și de ce nu 50000 membri PNL, ca aliați ai PSD. Faceți deci ceva,acționați că rezultatele sondajelor nu sunt suficiente și nici PDL nu va pleca de la putere,invitându-vă să le luați locul.

  42. 42 Aya ianuarie 5, 2012 la 2:43 pm

    @

    Aurora Soare

    In ianuarie 4, 2012 la 11:41 pm sugerezi- legat de Cristian Preda- ca AN nu ar trebui „sa-si bata capul cu toti diletantii, pentru ca si asa nu ii mai baga nimeni in seama.”

    Adrian Nastase face foarte bine ca „isi bate capul” (te-am parafrazat) cu afirmatiile lui Cristian Preda- care nu este defel „un diletant”.

    Reiau ce am afirmat si subliniez:

    Adevarul- fie ca acesta place, fie ca nu place- trebuie privit in ochi.
    Cristian Preda este o voce “auzita” de suficient de multi indivizi pentru care declaratiile lui sunt credibile.
    Este acel tip de personaj care are capacitatea de a influenta (fie si prin contaminare) o parte a opiniei generale.
    Fie si numai pentru aceste motive afirmatia lui Cristian Preda trebuie tratata cu atentia necesara si contracarata. Altfel, sigur devine nociva.

  43. 43 dlnimeni ianuarie 5, 2012 la 2:53 pm

    De citeva saptamini, am observat ca dl Cristian Preda a abandonat ceea ce as putea numi linia sa de discurs care devenise traditionala si a inceput sa se ocupe de chestiuni care mie mi se par noi pentru el. Cum este o persoana cu studii politice, nu ma indoiesc ca realizeaza faptul ca intra, cu afirmatiile sale recente, in zona penibilului, iar ceea ce imi da de gindit este de ce accepta, ba chiar atrage, dl Preda acest penibil care tinde sa il acopere. Si mi se pare intristator sa vad cum, una dupa alta, persoane care ar trebui sa isi pastreze buna conditie arata ca ar face orice pentru malai.
    Poate ca, decit sa transformam realizarile nationale in esecuri, ar trebui sa aruncam o privire istorica asupra unor evenimente pentru care nici astazi nu au fost identificati vinovatii. De exemplu, nu stim nici astazi cine ar trebui sa isi asume raspunderea pentru infringerea geto-dacilor (stramosii nostri) in razboiul din 101-102. Poate chiar dl Preda ar trebui sa isi asume aceasta raspundere. Tot asa cum trebuie sa identificam persoana care sa isi asume raspunderea pentru faptul ca noi, romanii, din punct de vedere religios, am adoptat ideile Sf. Vasile cel Mare ( Cappadocia, Turcia) si nu pe cele ale lui Arius (Alexandria, Egipt), referitoare la Sf. Treime. Deoarece omi fi fost noi si atunci cu turcii, doar ca opiniile lui Arius au fost insusite de goti, lombarzi si vandali, ai caror urmasi de astazi stim cine sunt. Ori sa aflam cine trebuie sa isi asume raspunderea pentru faptul ca, in secolul al IV-lea, noi nu am avut un teolog care sa rezolve controversa ariana afirmind cu tarie ca, de-a pururi, Tatal este dl Basescu, Fiul este dl Boc si Sf. Duh este dna Udrea. Probabil ca acela care incearca a aduce o unda de opereta in politica noastra din ce ce in ce mai incrincenata, astfel ca dupa Studentul cersetor cintata pe scena sa avem si Somerul profet care cinta pe la televiziuni, pentru maruntis.

  44. 44 Doru Coarna ianuarie 5, 2012 la 3:14 pm

    @ IOI,

    am raspuns anticipat cererii tale, mai sus: „ar face, daca ar avea voie…”.

  45. 45 dlnimeni ianuarie 5, 2012 la 3:23 pm

    George Ban: intentia de vot are si semnificatia maximului, in procente, de voturi pe care le poate obtine un competitor electoral. Nu e usor sa iei din electoratul dlui Diaconescu, deoarece prima tendinta a celor care se simt apropiati de mesajele oteviste, in situatia in care se indeparteaza de otevisti, va fi aceea de a nu merge la vot – si nu imediat aceea de a vota un alt partid. Sigur ca situatia trebuie observata, insa nu cred ca este foarte usor: avem de-a face cu un electorat cu totul aparte, care nu observa ca un ciocoi striga impotriva ciocoilor, tot asa cum in trecut nu au observat ca un hot striga prindeti hotii. Oricum nu cred ca un dezechilibru procentual intre partidele prezidentiale l-ar avantaja pe presedinte: in primul rind, daca unul dintre partidele sale (adica pedele, oteve, uneperistii, taranistii, poate brunetele) primeste prea multe procente, atunci presedintele nu ii poate tine sub control pe toti; in al doilea rind, este vorba de fotoliile ministeriale. De aceea cred ca la un moment dat vor fi transferuri de oameni si intre partidele prezidentiale. Personal, cred ca useleul, mai inainte de a se stradui sa rupa electorat de la alte partide, trebuie sa fie sigur ca isi moblilizeaza la vot cea mai mare parte a electoratului care l-ar urma. Sigur ca dl Ponta poate incepe sa combata superciocoii, in fond si la urma urmei a fost si procuror si cred ca nici nu este asa de bogat ca seful otevistilor, insa mi se pare mai util lucrul elcetoral in zona stingii si a dreptei cu sensibilitate liberala.

  46. 46 blogideologic ianuarie 5, 2012 la 5:36 pm

    Cât timp mai poate continua rostogolirea datoriilor suverane ale ţărilor europene („Can Kicking down the street”) ? Blogul acesta http://www.zerohedge.com/news/can-kicking-ending-key-upcoming-dates-europes-patient-zero exprimă nişte opinii foarte sceptice : „The Can Kicking Is Ending.”

  47. 47 center@yahoo.com ianuarie 5, 2012 la 5:52 pm

    Preda este tare . PSD este de vina pentru neintrarea in 2004 ? PSD reusise intr-un an – 2001 – sa ne scape de rusinea vizelor , fara sa fie nevoit , ca lamentabila CDR , sa cerseasca atentie de la politicieni vest-europeni de mana a doua intrerupand programul TV ca sa-i dea in direct pe numitii politicieni vest-europeni . Tot PSD a reglat ( de fapt Adrian Nastase ) in cateva luni ingrozitoarea escrocherie cu datoria suedeza a cinstitului Ciumara ( care vorbea in 1997 de cedarea Portilor de Fier Suediei pentru cele 15 milioane de dolari din 1930 imprumutati de Romania – sunt sigur ca suedezii si-au scos in 10 ani , pana la razboi , banii din monopolul pe chibrituri in Romania de 295000 km2 de atunci ) , concernul ABB era acuzat ca ar fi mituit ceva politicieni taranisti . Intrarea noastra in NATO si UE sunt rezultatul competentei guvernului decembrie 2000- noiembrie 2004 si sacrificiului de sine a lui Adrian Nastase , care a acceptat victoria din Gara de Nord a unui personaj in epoca mai iresponsabil decat azi , care tipa in gura mare ” alegerile au fost trucate ” cand noi trebuia sa fim primiti la o saptamana dupa in UE … Uff , astia sunt ingrozitori – consilierii lui Constantinescu ( saracul ) – Doru Marian ( parca un ginerica de taranist ) , Ciuvica ( zeroul absolut care trimitea anonime la ambasadele occidentale , cerandu-le blocarea intrarii noastre in NATO , ce marsav ! ) acum al treilea muschetar , Preda . Ma miram eu ca la TVR sunt reluate elucubratiile NKVD din 1945 cu cei 25000 -300000 civili morti la Odessa , ca reporterii TVR aplauda distrugatorul Moskva la chermeze rusesti in larg , ca la 1 decembrie dau la Telejurnal caini vagabonzi defiland cu armata … oamenii sunt profund anti-nationali !

  48. 48 tinnyturner ianuarie 5, 2012 la 5:59 pm

    Pacat pentru mesajul Lui Preda catre Europa! Ce bine este(si cred in posibilitate)sa fie auzita si replica Domnului Nastase, reala, consistenta si la subiect. Oricum, vreau sa cred ca la noi in tara nu exista cititori ai anonimului C.P., cu atat mai putini cei ce-l aproba.

  49. 49 teostanc ianuarie 5, 2012 la 6:40 pm

    @nastase, @Aya

    Legea cu tichetele pentru carti este buna,buna.

    Nu o cunosc, dar ma incumet sa spun ca la pensionari putea sa fie optionala cu tichetele CFR.

    Am inteles ca angajatorii trebuie sa plateasca, dar astia ca s-o faca, o sa mareasca preturile marfurilor sau serviciilor, ca n-o sa dea din banii lor.

    Oricum ar fi, este o forma de promovare a culturii iar initiativa se conexeaza personalitatii dlui Nastase.

    PS
    Eu as dori, in loc de tichete CFR, tichete de carti, spectacole, in gl stipendii pentru activitati culturale, care deveni din ce in ce mai scumpe. Nu spun ca nu merita banii dar de ex. Festivalul Enescu de anul trecut mi-a produs o mare satisfactie dar si o gaura pe masura in buget, cam greu de suportat.

  50. 50 Marcus ianuarie 5, 2012 la 6:43 pm

    @All: La Multi Ani!
    Privesc Inapoi Cu Manie Si-nainte Cu “Vai, Mie!”
    Filed under: D’ale politichiei mioritice — Marcus @ 13:36 Modifică

    Justificarea maniei care ma cuprinde atunci cand incerc sa fac o retrospectiva a ceea ce a insemnat regimul Basescu in toti acesti ani de crunte umilinte si mai nou de exterminare in masa aplicata romanilor de un guvern imbecil si pus de chiombila sa experimenteze pe populatia infometata si infrigurata a tarii “solutia finala”, folosita de mentorul lui Basescu in ale politichiei, sentiment dublat de reactia la discursurile triumfaliste ale lui Boc care pe zi ce trece seamana pana la identificare cu cele ale lui Ceausescu din ultima perioada a dictaturii, in care ne vorbea despre productia record de otel pe cap de locuitor a Romaniei si cea la fel de record la recoltarea graului, de ajunsesem sa depasim granitele tarii cu batozele, in conditiile in care noi ne luam painea noastra cea de toate zilele pe baza de cartela “a la guerre” este prezenta la tot pasul in Romania sub chiombu voivod.
    Pentru prima parte cuprinsa in aceasta afirmatie cine nu ma crede poate sa rasfoaiasca arhiva acestui blog in care am surprins, zic eu, derapajele zilnice ale unei Puteri hotarata sa termine cu statul de drept si sa instaureze in Romania europeana dictatura personala a unui golan pus la greu pe capatuiala, iar partea a doua o simtim cu totii la buzunar ori de cate ori, incurajati de zicerile lui Boc cel mic si far-de minte, ne-am aventura la cumparaturi intr-un supermarket.
    Trebuie sa marturisesc faptul ca datorita unor imprejurari obiective in ultima perioada nu am mai postat si de aceea unora li se vor parea cele ce urmeaza drept un comentariu tardiv, insa eu consider ca trebuie consemnat intru iluminarea noastra in ceea ce priveste ce este aceasta gasca parsiva de la Putere si ce vrea ea.
    Asa ca in aceasta perioada de incheiere a socotelilor cu anul 2011, s-au petrecut trei evenimente a caror analiza sumara ne poate confirma similitudinile dintre modul de comportament al oamenilor puterii basite, in frunte cu Nasu’ ei si cel al clanurilor gangsteresti-mafiote de peste ocean in perioada Prohibitiei.
    Din capul locului fac precizarea ca nu am nimic cu tatal lui Boc (de mortibus nihil sine bene), ba chiar mosul mi-a fost simpatic cand cocotat pe varfurile picioarelor (era mai marunt decat Boc-daca asa ceva este posibil-) l-a altoit pe troglodit in frunte cu un ou, cu ocazia Sarbatorilor Pascale, asa ca prezenta lui in contextul de fata este pur intamplatoare eu, ca bun crestin, nefacand altceva decat sa apelez la mila dumnezeiasca pentru a-i ierta pacatele si in a-l odihni in pace.
    Demonstratia insa de forta facuta de Famgiliile mafiote reprezentate la funeraliile acestuia de Nasii Basescu, Anastase, Undrea, Blaga etc. reunite intr-un cortegiu funerar care sa demonstreze romanilor unitatea de nezdruncinat care domneste la nivelul acestui conglomerat penal, pompos denumit pedeleu, mi-a adus aminte de imaginile care reprezentau inmormantarile unor capi mafioti cazuti pe “altarul” luptei pentru suprematia in controlul producerii si comercializarii ilegale a alcoolului american al anilor treizeci sub gloantele mitralierelor concurentei, care dupa aceea venea la funeralii adusa de limuzini supreluxoase ingropate in maldare de coroane de flori pentru a-si arata respectul fata de decedat.
    La noi, mafiotii ce-i drept au mai evoluat putin, ei bucurandu-se si de prezenta plina de har dumnezeiesc la astfel de manifestarii a sefilor popimii ortodoxe din Romania, in cazul de fata Inalt Prea Sfintia Sa, Mitropolitul Ardealului.
    Un alt eveniment tras parca la indigo dupa primul s-a petrecut in noaptea de Anul Nou cand cele mai reprezentative Famiglii ale mafiei damboviteano-carpato-mioritice respectiv Basescu, Blaga, Udrea-Cocos au petrecut impreuna trecerea peste an cu poze postate apoi pe bloguri personale menite sa trasmita de asemeni boborenilor mesajul de unitate de nezdruncinat a pedeleului strans grupata in jurul conducatorului iubit. Si Ceausescu tot cu activul de partid si de stat petrecea la astfel de ocazii.
    Ultimul eveniment, intermediar insa intre cele doua, a avut loc la momentul in care postasul mi-a adus factura la incalzire pentru luna noiembrie, calculata in conformitate cu binefacerile guvernului Basescu, factura in valoare de cinci milioane trei sute mii lei pentru un apartament cu doua camere.
    Scorul aceste facturi ma scutete de alte comentarii!
    Insa pe cat de dezastruos ar fi trecutul pe atat de luminos ni se arata viitorul (ha, ha, ha ce-mi plac glumele mele) cu un basescu bagat in seama dupa ce o foarte luuunga perioada de timp a fost tratat cu „pidosu'” de catre duetul Sarkozy-Merkel ca urmare a disponoibiliatii dictatoriale a acestuia de a angaja cu de la sine utere fondul de rezereva al Bancdii Nationale in aventura riscanta a unei eventuale sustineri a Euro. Si asta in timp ce acest fond ni s-a prezentat ca intangibil intr-o eventuala folosire a sa in rezolvarea problemelor salariatilor si pensionarilor din Romania, in acest sens chiombu indatorand umilitor si devastator tara noastra pe mai multe generatii viitoare de acum si pana hat, departe.
    De halal sa ne fie!

  51. 51 Ilie ianuarie 5, 2012 la 8:01 pm

    @Aya
    Citez:
    „Place sau nu place, Cristian Preda este o voce “care se aude”. Este bagat in seama- ca sa te citez- de suficient de multi oameni, pentru care declaratiile lui sunt credibile. Este acel tip de personaj care are capacitatea de a influenta (fie si prin contaminare) o parte a opiniei generale.
    Fie si numai pentru aceste motive afirmatia ui Cristian Preda trebuie tratata cu atentia necesara. Altfel, sigur devine nociva”.

    Admit că „trebuie băgat în seamă”, adică, mai exact, că afirmaţiile lui C.P. trebuie combătute, demontate cum se obişnuieşte să se spună. Dar, întreb, aici?
    Ceea ce scrie A.N. aici este de-abia puţin mai mult decît un jurnal personal, puţin mai mult decît nişte însemnări într-un caiet din sertarul biroului propriu. Aici nu intră să citească niciunul dintre cei care au auzit aberaţiile lui Cristian Preda. Iar în afară de noi, cei ce scriem pe aici, prea puţini alţii.

    Se ştie că, atunci cînd cineva se adresează publicului prin mass-media, aducînd vini unei alte persoane, persoana învinuită are dreptul la replică, în aceleaşi condiţii, la acel ziar, post tv sau post de radio. E normal să fie aşa, deoarece replica ar trebui citită (auzită) de aceiaşi cititori (ascultători, privitori).
    În cazul nostru, Cristian Preda a dat un interviu la un post de radio german. Dacă domnul Năstase doreşte să-l combată eficient, trebuie să identifice acel post de radio şi să ceară dreptul la replică.
    Dacă este dificil să se întreprindă demersul de mai sus, atunci, măcar să fie combătut la Radio România sau într-unul din ziarele de la noi. Astfel, argumentele lui A.N. ar ajunge la un public larg.
    Aici le citim doar noi. Iar noi cunoaştem adevărul despre intrarea României în UE, ştim contribuţia guvernului A.N. şi a lui Vasile Puşcaş. Cu alte cuvinte, ne oţărîm degeaba, că nu ne aude mai nimeni.

  52. 52 Karakas ianuarie 5, 2012 la 8:03 pm

    Baconschi: „..m-a bucurat convertirea sa la o viziune creştină asupra politicii. Dacă nu a reuşit să transforme vechiul PCR într-un partid social-democrat modern, domnul Geoană pare acum decis să îşi răscumpere vina înfiinţând un partid social-creştin. E oricum un pas înainte şi totodată un pas înspre dreapta.”

    De unde ar trebui sa tragem concluzia ca dreapta are monopol asupra crestinismului, iar Dumnezeu nu e prieten cu stinga. Hilar, acest Baconschi mai are putin si va fi ridicat la rang de Inger Pazitor al Dreptei!

    http://www.mediafax.ro/politic/baconschi-ma-bucura-convertirea-lui-geoana-la-o-viziune-crestina-e-un-pas-spre-dreapta-9128922/

  53. 53 SAMI ianuarie 5, 2012 la 8:32 pm

    Nu ati inteles ca PSD si in special Dumneavoastra nu trebuie sa apareti in fata natiunii cu nici un merit ? Asta e si ideea . Pe asta s-a mers. Mereu altii sunt de vina , sau nu au nici un merit . Singurele merite sunt ale lui Guru Basescu si cativa imbecili care ii duc trena , probabil indobitociti de aburelile violet .

    Ce ma intreb eu acum, dupa toti anii de basism , cum de ne mai suporta UE . Probabil sunt prea ocupati cu furtisagurile bancherilor camatari , de nu mai au timp de noi .

    Si care sunt de fapt meritele perioadei TB – Udrea(Cocos) -Videanu-Berceanu – Boc- Anastase etc ??? Cu siguranta au merite deosebite in ceea ce-i priveste direct , respectiv conturile personale care stau sa geama de atata banet . In rest , uite ala , uite ala , uite allalt …, toti au numai vine , iar noi suntem cei mai tari si le stim pe toate …- cam asta e cu PDL -istii . Ca la scoala cand elevii care copiaza ii atrag atentia profesorului catre alti colegi care copiaza pe celalalt rand de banci . Arata toti ca niste golani , derbedei si pungasi ( ma refer la mafia pdl-ilta , evident).

    Pe de alta parte , am inceput sa ma gandesc daca aderarea noastra la UE a fost cea mai buna alegere ? Pana acuma doar am pierdut in fata UE . Singurul avantaj al cetatenilor de rand a fost ca au putut sa lucreze prin UE . Avantaje au mai avut si unii exportatori , mai ales ca si-au putut lasa si banii prin bancile de afara ( bila neagra pentru noi ) . In rest , modest , foarte modest . Daca ne-ar alinia UE si economic , si cu salariile , si (asta e) fiscal , sa fie o politica economica si sociala unitara , sa avem o justitie unitara si corecta – nu cu ocale diferite in functie de culoarea „ochilor” ,da, am fi avut si noi avantaje . Dar asa , cand noi suntem pusi sa dam tot ce avem pe nimic , ca mai apoi sa cersim mila sau sa fim servitorii si dezputitorii UE , nu prea vad ce avanaje asa minunate ne aduce aceasta alianta , cu parere de rau . Iata , trec anii , iar noi mergem din rau in mai rau . Stiti cum se zice : mai bine imparat la sat …. Cand te indrepti catre unii mult mai dezvoltati si bogati decat tine , nu poti sa le devii decat sluga . Cam asa aratam noi .

  54. 54 justias ianuarie 5, 2012 la 8:58 pm

    @isabel_allende
    @aya

    si eu cred ca ceva mai mult trebuie facut iar unele din observatiile lui @isabel_allende sunt perfect valabile. in primul rand cred ca trebuie sa incurajam pe oricine care vine cu o lista de propuneri concrete 1,2,3….
    dincolo de zgomotul de fond eu cred ca propunerile nu pot fi decat constructive, dezbatute si analizate serios. dn. nastase si alti factori de decizie raman sa-si fac atunci o parere globala si sa ia cea mai buna decizie. cred ca pentru USL nu lauda ii foloseste ci propunerile concrete si aplicarea lor in practica. mai bine acum o critica constructiva si sa facem tot ceea ce este posibil ca si cand ar arde decat amagirea de sine cu sondaje optimiste.
    este si parerea mea ca trebuie facut mai mult…pe plan extern problemele din Ungaria sunt larg dezbatute in presa occidentala in timp ce Romania este absenta. abuzurile regimului basescu nu sunt cunoscute! ii dau dreptate aici lui @isabel_allende.
    il sustin si pe @Ionescu Octavian Ioan …
    mai bine sa sustinem acum impulsionarea celor care duc aceasta lupta in transee decat sa ne plangem mai tarziu.

  55. 55 dlnimeni ianuarie 5, 2012 la 9:13 pm

    Karakas: intentia, anuntata mai demult de dl Geoana, este aceea de a infiinta un partid de centru. Probabil un partid de cadre, din moment ce vorbeste de profesionisti. Pina la urma pare aceeasi Marie cu alta palarie, va ataca PSD. Dar si, ca rezerva – si de pe pozitii centriste, PNL, atunci cind va fi cazul. Echipa de porcareala (denumire din vechiul joc 9 pietre) pentru stinga pare a fi formata in scopul de a porcai pesedeul, mai este ceva de lucru la echipa de porcareala destinata porcairii penelistilor.

  56. 56 Aya ianuarie 5, 2012 la 11:42 pm

    @

    Ilie

    TOT- absolut tot!- ce apare pe acest blog (incepand cu textele lui Adrian Nastase si continuand cu comentariile) este mult mai citit, analizat si raspandit (prin diverse mijloace)- atat in Europa cat si peste Ocean- decat orice alte texte sau declaratii difuzate prin mass media.
    Repet ce i-am transmis lui Doru: se fac si “conspecte” (in cateva limbi)!
    Nu exagerez.

    Pe cale de consecinta, daca Adrian Nastase vrea, de exemplu, sa ii fie cunoscuta opinia in legatura cu o declaratie (si sa contra-atace)- cazul prezent- este suficient sa posteze textul respectiv pe blog si informatia va fi receptata de multi- nu in ultimul rand, de „cine trebuie sa afle”.

  57. 57 Aya ianuarie 5, 2012 la 11:46 pm

    @

    Teostanc

    Important este sa fie primul pas: legea privind tichetele pentru carti sa fie adoptata.
    Ea poate fi, ulterior, amendata.

    Ideea ta, legata de posibilitatea pensionarilor de a opta tichete de calatorie CFR- tichete pentru carte imi pare interesanta.
    Cred ca Adrian Nastase ne-ar putea raspunde in ce masura este aplicabila.

  58. 58 blogideologic ianuarie 6, 2012 la 6:27 am

    @ SAMI
    „Mai bine în satul tău fruntaş,/ decât codaş la oraş.”

  59. 59 blogideologic ianuarie 6, 2012 la 6:38 am

    „Cristian Preda a dat un interviu la un post de radio german.”
    Probabil postul de radio Deutsche Welle. Dar secţia românească de acolo este foarte portocalie în atitudini. Mereu l-a criticat, chiar atacat fără dovezi, pe domnul Adrian Năstase. De altminteri secţia românească este doar o sub-redacţie a ziarului România liberă.

  60. 60 Vasile, ianuarie 6, 2012 la 7:54 am

    Un coleg(doi colegi) mai sus lauda legea tichetelor , o chestie pseudo-sociala, care a mers o perioada si pe la altii ,, in care cu ajutorul legii si celor din spate si din fata puterii un X contribuabil indecent la cotizatia catre putere devine Alfa si Omega facind practic o afacere si cu statul si cu privatul!!

    Pai nu era mai bine o lege care stabilea un venit mediu obligatoriu care sa acopere si cuantumul ofertei de tichete de masa , si conform declaratiilor de venit si statelor de plata pentru angajatorii care aplica corect legea sa li se faca o reducere a vizibila la impozitul pe venit?Aaaa disparea paraindaratul ..asta-i intradevar grav!

  61. 61 ZOE, fii barbata ! ianuarie 6, 2012 la 8:28 am

    @Aya
    Nu contest ca este „bine mobilat” dar trebuie sa fie si inteligibil !

  62. 62 ZOE, fii barbata ! ianuarie 6, 2012 la 8:31 am

    @Marcus
    LA MULTI ANI si bine ai revenit !
    Chiar îmi faceam griji pentru tine, sa fii sanatos, voios, voinic si în 2012 !

  63. 63 ZOE, fii barbata ! ianuarie 6, 2012 la 8:41 am

    @Marcus
    Exceptional comentariu ! Ca întotdeauna, esti THE BEST !

  64. 64 Victor V. ianuarie 6, 2012 la 8:46 am

    @ Aya (și teostanc)

    Îmi cer scuze, eu nu am reușit să găsesc această initiativă legislativă, care să fii ajuns în dezbatere la Senat.

    Am gasit doar:
    a) 704/2010 L558/2010 Propunere legislativă privind acordarea tichetelor pentru cultură şi sport
    b) 705/2010 L560/2010 Propunere legislativă privind acordarea tichetelor pentru carte

    Ambele figurează ca fiind respinse definitiv. Îmi poți indica propunerea de lege de care vorbești tu?

  65. 65 marcus ianuarie 6, 2012 la 10:44 am

    @Zoe, fii barbata: La Multi Ani si tie, multam de grije si de aprecieri!
    sa fii iubita
    marcus

  66. 66 Andrei Cosmin ianuarie 6, 2012 la 7:52 pm

    Domnule Nastase, e un principiu al dezbaterilor politice care spune ca un politician are voie sa se dueleze numai cu oameni de calibrul sau.

    Eu citesc ziare, ma uit la tv dar pe cuvantul meu ca habar n-aveam ca a spus Preda ceva despre dvs. inainte sa intru pe blog. Fara sa vreti tocmai l-ati facut mare pentru cateva zile pe un neica-nimeni.

    Puneti un purtator de cuvant de la partid sa dea un comunicat de presa pe dreptul dvs. la replica si nu mai bagati in seama indivizi din astia care se trezesc vorbind fiindca va consuma timpul degeaba.

    Pai daca maine incep si femeile de serviciu de la PD sa vorbeasca de Nastase, noi ce facem trebuie sa le bagam in seama?!

  67. 67 nastase ianuarie 6, 2012 la 8:16 pm

    Andrei Cosmin,
    „Legendele” trebuie tratate ca in bancul cu samovarul si cu trenul. Omorate de mici. Asta am invatat eu din experiente personale. Nu am reactionat la timp si ai vazut…Aici nu Preda conta ci tema. Nu cred ca o va mai relua cineva.

  68. 68 nastase ianuarie 6, 2012 la 8:30 pm

    Sondaj DC,
    Explicatia e simpla. Nu e vorba de o virgula in plus ci de una in minus. Dupa „personaj”. Nimeni nu e perfect. Cu exceptia lui…

  69. 69 teostanc ianuarie 6, 2012 la 9:47 pm

    Victor V,

    Am declarat ca nu cunosc legea. Ce am dorit să spun este că produsele culturale devin din ce în ce mai scumpe și devin chiar inaccesibile.

  70. 70 Victor V. ianuarie 6, 2012 la 10:35 pm

    @ teostanc

    E Ok. Am crezut că ai găsit-o, dar nu ai citit-o. Sunt de acord cu tine că accesul la cultură ar trebui stimulat. Însă cred că „tichetele valorice” ar trebui eliminate. Folosirea lor crează un circuit monetar parazit, greu de controlat și generator de fraude.

    Mai degrabă aș bonifica editurile pentru cărțile furnizate către pensionari (chiar și în format electronic).

    Apropo de formatul electronic, nu înțeleg de ce manualele școlare nu se distribuie electronic. Sau poate că nu știu eu.

  71. 71 Julius Constantinescu ianuarie 7, 2012 la 3:19 am

    Domnule Năstase, avem acolo o propoziție subordonată atributivă – „care sta urcat într-un pom…”. Ea stă fie între virgule, fie deloc. Carevasăzică, avem o virgulă fie în minus, fie în plus.
    Mi-ar plăcea ca pe viitor să nu-i pot reproșa politicianului Adrian Năstase altceva decât o virgulă în plus sau în minus: „Domnule, ești nebun, cum o să votez cu Adrian Năstase? N-ai idee dumneata ce neglijent e cu virgulele în ultima vreme!”

  72. 72 nastase ianuarie 7, 2012 la 11:00 am

    Julius Constantinescu,

    este corecta observatia. Imi asum virgula in plus (sau pe cea in minus).

  73. 73 Ghita Bizonu' ianuarie 7, 2012 la 11:30 am

    W

    formatul electronic este mai greu de manuit … ori stai la calculator, ori ai un dispozitiv care este mai sensibil. Eu unul prefer formatul hartie (il pot transporta cu mine peste tot … pot sa il tin la capul patului , pa sa cada pe jos , samd). Recunosc ca pe calculator citesc greu si putin (choar si literatura SF …) asta desi de decenii imi plac cartile mai groase…

  74. 74 Ghita Bizonu' ianuarie 7, 2012 la 12:01 pm

    Ref tichetelor (bonurilor valorice) destinate achizitionarii cartilor

    In principiu de acord. Insa as zice ca ar fi mai bine ca sa se faca o subventie directa ptr unele carti (domenii, autori) decat un bon bun ptr orice titlu.
    Adica inteleg ca Iliada sa fie gros subventionata. Ca Shakespeare sau Rimbaud merita o subventie grasa. Kant. Sau ceva care sa explice mai limpede ceva despre formarea universului, stelelor samd.
    Insa un bon ptr oprice titlu ? Nu vaz nici un motiv ptr a sponsoriza achiztia de Hary Potter sau Alchimistul Neutronic sau al cartilor lu Stephen King – aste le includ la categoria vicii si satisfacerea viciilor este problema viciosului (na recunosc ca trebe sa citesc la 2 luni un titlu nou din SF. Am zis :viciu! Si aviz „amatorilor” – am Iliada [cumparata de tata] , am Eneida , Coranul [cumparate de mine] am Biblia [de la bunica paterna]) SI as zice ca ar trebui o reditare de clasici (de la Aristofan la Zola) ptr uzul bibliotecilor publice si scolaresti (cele mai multe erau cartile editate in anii 50-60. Azi disparute ca ajunsesera ferfenita- ca din biblioteci am citit Balzac , Flaubert , Aristofan , Goethe , Schiller , Eschil). Nu trebuie o editie de lux , insa ar fi bine ca sa fie cartonate si hartie lucioasa , ca sa reziste vreo 30 de ani!

  75. 75 Ghita Bizonu' ianuarie 7, 2012 la 12:18 pm

    ZOE, fii barbata !
    Rescriu :Asa ca s-a putut exclama in 2004 : prima data cand PSD nu este la putere !!(uitandu-se de CDR)
    Nu trebe traducere ci rememorare : in 2004 odata cu accederea la 3 Coceni a lu Zevs.ro atque Moise Atotfacatorul de pustiu , cunoscut ca si Nutzu Portuaru sau Bassolinescu si impunera unui guvern prezidential dupa cum doreau muschii lu Nutzu, o gloata de „ganitori” care dactilografiau mai bine ca mine a exclamat „pentru prima data in 16 ani cand PSDeii nu mai sunt la putere”. De aici si acreala subita a dnei Zoe Petre , fiindca daca nu stii afla acum in 1997-2000 ;a 3 Coceni era unu emil Constantinescu CDR, la guvern au dost 2 premieri taranisti si PSD (pe vremea aia FDSN si apoi PDS) era in opozitie
    Asa ca draga Zoe ori o cura de lecitina, Pyramem samd ptr imbunatatriea memoriei ori cauta o colectie de presa din anii 1997-2000 si 2004-2006

  76. 76 Ghita Bizonu' ianuarie 7, 2012 la 12:29 pm

    Aya

    PSD este de fapt PDS. Ma rog s-a rebranduit dupa ce a fuzionat (absorbit) PSD Cunescu . Personal din zestrea dfisponibila as fi ales Partidul Republican (brand achiztionat in 1993)
    Insa PDS era de fapt FDSN. Se demonstreaza prin continuitatea sediilor, membrilor marcanti , siglei cu 3 trandafiri si a docomentelor (inclus cele bancare legate de fonduri!!).
    Ar fi o discutie in ce masura FDSN era continuatorul FSN . In logica juridica FSN prim original samd este PD devenit PDL (crestin si demagog).Insa azi PDL art vrea sa faca uitat acest mic „amanunt” – ma intreb cand se vor hotara sa abandoneze trandafiru ….sau ma rog Cristi Preda sau Toader Pleasca o vor da pe le Roman de la Rose facand trimeteri catre Nutze..si promovarea femeii de catre Nutzu Portuaru (cf celebrei expresii prezidentiale : mai pasarica!)

  77. 77 Aya ianuarie 8, 2012 la 1:53 am

    @

    Ghita Bizonu

    PSD, asa cum a fost conceput de Adrian Nastase, inseamna cu totul „altceva” decat ceea ce aduci tu in discutie. Am detaliat- nu reiau acum.
    „Continutatea sediilor”, ca sa te citez- si alte „continuitati”- nu au relevanta in sensul esential subliniat de mine.

    P.S.
    Exista pana si un sediu nou!

  78. 78 Aya ianuarie 8, 2012 la 2:01 am

    @

    Julius Constantinescu

    Mesajul lui Adrian Nastase este cat se poate de clar si cu- si fara acea virgula (ca sa-ll parafrazez ‘in plus sau in minus”).

    Inteleg ca ai probleme de intelegere legate de virgula.
    Iti recomand un celebru mesaj al Pythiei.

  79. 79 Aya ianuarie 8, 2012 la 2:15 am

    @

    Adrian Nastase

    Pentru cei care se prefac ca nu vad mesajul- si se impiedica zgomotos de virgule (precum colegul Julius Constantinescu):

    IBIS REDIBIS NUNQUAM IN BELLO PERIBIS
    (te vei duce te vei întoarce niciodată nu vei pieri în război)


  1. 1 Raspuns pentru un sinecurist cu un venit de 20000 euro pe luna | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe ianuarie 4, 2012 la 9:34 pm
  2. 2 Sondaj DC: Să-i numărăm virgulele lui Adrian Năstase » Daily Cotcodac Trackback pe ianuarie 6, 2012 la 2:15 pm
  3. 3 Despre “Omul Frumos” al lui Dan Puric și despre inșii însemnați de la natură ai Gabrielei Savitsky « Interacțiunea dintre cauză și efect Trackback pe ianuarie 7, 2012 la 11:04 pm
  4. 4 games appropriately Trackback pe noiembrie 22, 2014 la 6:28 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!