Bali Spa, la Cornu

Am omis sa va spun ca, in zilele in care am stat la Cornu, am mers din nou la Bali Spa – o realizare deosebita a medicilor Dana si Stefan  Jianu. La sfarsitul saptamanii trecute, toate camerele erau ocupate si am intalnit acolo mai multe cunostinte, venite din diferite localitati ale tarii. Ambianta este deosebita, elganta, iar locul este exceptional ales – in mijlocul unei livezi de meri.

Un rol deosebit in mentinerea, la standarde deosebite, a acestui centru de sanatate il are Adriana Ciubotaru – directorul Centrului, o persoana admirabila. Evident, in calitate de cetatean de onoare al comunei Cornu, nu pot decat sa va reinoiesc invitatia de a vizita aceasta zona minunata.

DSC00052

DSC00054

17 Responses to “Bali Spa, la Cornu”


 1. 1 Janos Kantor-Herbert august 19, 2013 la 9:53 pm

  Foarte bine ati facut dupa munca fizica si rasplata pentru trup ati trudit destul si va apreciezi pentru aceasta ….sa aveti parte numai de bine .Cu respect si stima pentru dumneavoastra va doresc sanatate multa !!!!!

 2. 2 dan august 19, 2013 la 10:01 pm

  Pensiunea Lucretia din Bucovina,a carei proprietari sunt parintii d-nei doctor Dana Jianu …este de asemeni un loc minunat….

 3. 3 Poligraf august 19, 2013 la 11:11 pm

  Intotdeauna cautam relaxare si odihna, dar nu avem timp niciodata pentru noi.

 4. 4 papasha august 20, 2013 la 2:38 am

  Are si piscina ?

  Misto camase !

 5. 5 nastase august 20, 2013 la 7:16 am

  papasha,

  are si piscina…

 6. 6 Aurora august 20, 2013 la 8:59 am

  ne bucuram pentru dumneavoastra, urari de bine doamnei Nastase si copiilor ….

 7. 7 Vsile august 20, 2013 la 9:46 am

  Dl. Nastase,

  Am incercat si eu , auzind de la dumneavoastra sa fac o rexzervare in vecinatatea „faimoasei” ferme de la Cornu.

  V-am scris si atunci, daca ce a dat Dumnezeu si au mentinut si localnicii aer curat ,multa verdeata ar aduce un plus fpeste ANA SPA din Eforie , de la preturile aberante o zi de cazare peste o zi la pachet saptamanal din Eforie , totul devine super-aberant sa platesti ca si la Mamaia lui Mazare 50 de lei sauna sau sala de fitnes, facilitati oferite gratis oriunde in lume.

  Faceam un calcul atunci ca pot merge mai ieftin la Bali intrun hotel de cinci stele daca nu era disconfortul drumului aerian de peste 10 ore.
  In mod sigur mai ieftin si mai frumos , poate mai mult mai cald ar fi in orice
  „SPA” thailandez cu toate procedurile incluse in pret.

  Este frumos din partea lui AN sa faca publicitate locului drag, dar ….hai sa comparam realist ce ofera BALI Cornu si la ce preturi!
  Daca ai lua la pachet o ANA spa pretul cazarii ar ajunge la o suma de 170 pe noapte, cu facilitati la masa si discounturi la proceduri, daca mergi la Cornu, pretul ar fi ceva peste dublu la sevicii, care nu se pot compara cu cele oferite de „ANA ” chiar si fara „rapid” pe teren!

  Recent am mai citit si niste opinii despre Bali Cornu, cu exceptia naturii servicii de nota 4 la preturi inimaginabile pentru o locatie de o asemenea dimensiune in Romania.

  Ma surprinde insa ca dupa recenta vacanta in Spania, unde serviciile nu sunt turcesti sau thailandeze, vietnameze sau indoneziene daca vreti, dar pe departe mai bune si mai ieftine decit cele romanesti, domnul Nastase ,din patriotism local promoveaza o locatie care mentine preturi frantuzesi la servicii romanesti!

 8. 8 George Ban august 20, 2013 la 10:22 am

  Revin aici, cu problema extrem de interesanta a panourilor fotovoltaice. Am intrebat la articolul anterior, care este investitia si in cat timp se amortizeaza. Iata ce rezulta din cercetarile mele:
  Un sistem cu panouri fotovoltaice care asigura o energie de 7 kWh/zi (210 kWh/luna), costa 11.000 EURO. Intra aici absolut tot: panouri, baterii, invertoare, etc. Cu 11000 EURO (48400 lei) poti cumpara 96800 kWh de energie conventionala (am considerat cam 50 de bani pretul unui kWh). Aceasta inseamna ca investitia initiala de 11000 EURO se amortizeaza in 96800kWh/210kWh/luna = 460 luni. Considerand cam 9 luni cu soare pe an, asta inseamna 51 de ani. Iar daca zicem ca la Cornu se sta cam 4 luni pe an, rezulta o durata a amortizarii de 115 ani. De ce am face o astfel de investitie? As dori foarte mult ca estimarile mele sa fie gresite.

 9. 9 Ghita Bizonu' august 20, 2013 la 11:58 am

  Opinie Cristian Hostiuc, director editorial al ZF
  Ar trebui împuşcaţi cei care au făcut datoria asta externă de 100 de miliarde de euro! Înainte să trageţi, gândiţi-vă dacă nu cumva sunteţi şi voi părtaşi!M/b>

  Am un amic care mă bombardează încontinuu cu sms-uri, ca să-mi semnaleze cum fură politicienii această ţară, cum s-a ales praful de industria lui Ceauşescu, cum indienii de la Sidex au îngropat combinatul, cum ruşii au devalizat combinatele siderurgice şi au luat tehnologia de la Târgovişte şi au dus-o în altă parte, cum austriecii de la Petrom cară profitul din România, cum importăm mâncare când România ar putea să hrănească toată Europa, cum trădătorii de guvernanţi au vândut ţara pe nimic şi tot aşa…

  Printre constatările lui s-a aflat şi datoria externă.
  La un moment dat a citit undeva că datoria externă a ajuns la 100 de miliarde de euro şi nu-i venea să creadă. Ceauşescu a lăsat ţara fără datorii şi cu o rezervă de 2 miliarde de dolari, iar ăştia au făcut 100 de miliarde. Ar trebui împuşcaţi, era concluzia lui. Dar cine sunt ăştia?

  Amicul meu are un business de import, de câteva milioane de euro pe an, cu o marjă de 10-20%. Acum îi merge mai prost, din cauza pieţei pe care activează şi din cauza economiei, unde recuperarea banilor este o corvoadă, iar ţepele sunt la ordinea zilei. Înainte de criză îi mergea mai bine, dar nici acum nu se plânge.

  La un moment dat l-am întrebat: dacă totul merge aşa prost, dacă toţi au furat ţara, de unde are el bani, valută, să facă importuri. Şi nu de azi de ieri, ci de aproape 20 de ani. Cum de unde are valută? De la bancă. Are lei în cont, dă ordine băncii să-i facă schimbul valutar şi să-i plătească factura.
  De import.
  Şi banca de unde are valută?
  Păi nu ştiu. Niciodată nu-şi pusese această problemă.

  El ştia doar că are lei, şi că banca îi dă valuta. Restul nu-i treaba lui şi nu l-a interesat niciodată. Dar banca pentru a avea valută pentru ca el să facă importul trebuia să se împrumute de undeva de euro sau să găsească un exportator care să-i dea valuta sau să fie un investitor străin care a venit cu valută şi a schimbat-o în lei sau să se ducă la BNR şi să ia euro. Cu excepţia exportatorului, undeva pe acest lanţ se creează o datorie. Externă. Fie că o creează banca (băncile au datorii externe de 20 de miliarde de euro), fie că BNR dă din rezerva valutară care s-a constituit, fie prin împrumuturi, cum ar fi de la FMI, fie din rezervele minime ale băncilor pe care trebuie să le depună la BNR, fie din ceea ce împrumută Ministerul Finanţelor în valută, fie din excedentele fluxurilor financiare (cum ar fi remiterile – banii aduşi în ţară de românii care muncesc în străinătate). În esenţă, prin importul pe care îl face amicul meu a creat o datorie undeva. Din cele 98 de miliarde de euro, datoria externă la jumătatea anului, din care 64% este privată, iar restul aparţine statului. Din datoria privată de 63 miliarde de euro, el a creat prin importurile făcute de-a lungul anilor cel puţin 25 milioane de euro.

  Sau pentru el un român a spălat WC-urile în Spania, trimiţând apoi euro acasă, sau o companie românească – cum ar fi producătorul de mobilă Aramis Invest sau cele străine cum ar fi Arcelor Sidex Galaţi sau OMV Petrom sau Dacia sau Continental Timişoara – face un export şi aduce apoi valuta în ţară, sau se face o privatizare pe valută, sau un investitor străin a cumpărat ceva în România, sau a început o afacere sau ne dă FMI-ul bani ca să susţină rezervele valutare, ca să salveze sectorul privat şi să nu explodeze cursul, pentru că i-ar aduce la sapă de lemn pe toţi cei care s-au împrumutat în valută, fie persoane fizice fie companii. Când România a luat 20 de miliarde de euro de la FMI, Isărescu şi Băsescu trebuia împuşcaţi.

  Când creşte cursul cu 5%, iar marja de profit a amicului meu scade, că nu se complică cu hedging valutar, Isărescu este înjurat non stop că nu ţine cursul. Dar din ce să ţină cursul dacă el este importator şi în loc să cumpere marfă de aici, de la Slatina, preferă să ia de la chinezi sau de la nemţi. Când l-am întrebat prima dată dacă România produce mai mult decât pe vremea lui Ceauşescu, răspunsul lui a fost categoric: nu! Produceam mai mult atunci.
  Aveam industrie, aveam exporturi, nu importuri ca acum când suntem o piaţă de desfacere pentru alţii, aveam agricultură. Şi atunci, l-am întrebat, cum îşi explică că are valută, fără probleme la orice oră, ca să facă importuri? Dacă România nu mai are industrie, atunci nu are nici exporturi.

  Dar exporturile au crescut de cinci ori faţă de 1989, de la 10 miliarde de dolari la 45 de miliarde de euro (50 de miliarde de dolari).
  Iar în criză exporturile au dus greul susţinând creşterea economică.
  http://www.zf.ro/zf-24/ar-trebui-impuscati-cei-care-au-facut-datoria-asta-externa-de-100-de-miliarde-de-euro-inainte-sa-trageti-ganditi-va-daca-nu-cumva-sunteti-si-voi-partasi-11258346

  Citesc ca au explodata si importurile la cartofi!!

 10. 11 Cristina Paraschiv august 20, 2013 la 1:40 pm

  Este, intr-adevar un colt de rai, ca si pensiunea Casa Lucretia din Vama, Bucovina, care apartine mamei doamnei doctor Jianu. Am petrecut in ambele locatii clipe nespus de frumoase. Atentie, insa, in Bucovina, sunt niste preparate culinare atat de proaspete si de gustoase, incat se lasa cu cateva kilograme in plus…… Cu deosebita consideratie, Cristina Paraschiv (Gheorghe)……daca va mai amintiti

 11. 12 Adrian B. august 20, 2013 la 2:06 pm

  Gura pacatosului , adevar graieste !

  http://www.dcnews.ro/2013/08/lia-olguta-vasilescu-catre-liberali-va-ia-unul-cate-unul/

  Probabil ca , ultimul luat va fi chiar d-ul Antonescu , inainte de prezidentiale ! Luat de procurorii NUMITI de Victor Ponta si agreati de basescu !!!

  Iar sinistrul domn Ponta , va putea candida la prezidentiale … Urmat de suita lui : gabi oprea , george maior , ioan rus , Sebastian ghitza si alti mutant de felul acesta …

 12. 13 blogideologic august 20, 2013 la 4:55 pm

  O noţiune de ecologie politică : “Earth Overshoot Day”. Anul acesta a căzut pe 20 august. Am intrat în deficitul bugetului ecologic al Pământului http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/aug/20/earth-overshoot-day-environmental-deficit , http://www.lemonde.fr/planete/article/2013/08/20/mardi-20-aout-l-humanite-entre-en-periode-de-dette-ecologique_3463559_3244.html

 13. 14 Vsile august 21, 2013 la 6:57 am

  George,

  Problemele parcurilor voltaice sau ale eolienelor ramane una fundamentala pe care nici AN nu o intelege si nici multi,multi altii.

  Daca le plasezi ca sa faca umbra pamantului roditor ai facut un plasament gresit dar daca i se pune pata soarelui sau vantului si parcul respectiv se auto decupleaza din sistem , si se recupleaza automat la centralele clasice, care poate le gaseste falimentate , fara combustibili,,salariati………nu crezi ca se creaza un tablou apocaliptic?

  Ma ingrijoreaza usurinta cu care oameni normali preiau acest dream!

 14. 15 SAMI august 21, 2013 la 7:42 pm

  Comuna Cornu este o localitate frumoasă , cu aer curat și face parte din zona Câmpina , cunoscută ca fiind localitatea cu cele mai multe zile însorite din an .

  Mie îmi pare rău că nu este stațiune turistică . Spre exemplu Breaza ( vis a vis peste DN 1 ) este foarte apreciată pentru aerul ei . De ce Cornu nu poate fi la fel de apreciat ? Nu știu , dar mi-ar plăcea. Turismul aduce bani și bunăstare oriunde dacă este bine exploatat .

 15. 16 georgeta restea august 25, 2013 la 7:11 am

  MA BUCUR SINCER CA VA RELAXATI.TINUTUL ESTE SUPERB
  INCARCATI BATERIILE SI INCEPETI ACTIVITATEA.VA DUCEM LIPSA. CU STIMA

 16. 17 karin@ februarie 8, 2014 la 12:51 pm

  Sa stiti ca eu personal la ANA Spa Eforie pentru 1 masaj cu pietre vulcanice de 30 minute am platit 32 Euro(aproximativ 140Ron) .Asa ca domnilor rautaciosi nu mai veniti cu texte din acestea cum ca la Cornu preturile sunt exorbitante.Am platit la Bali Spa 100Ron pentru acelasi tip de masaj dar de 45 minute iar maseurul era balinez,Tempos parca..Si sincer,distanta Bucuresti-Cornu este mai mica decat Bucuresti-Eforie.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: