Recensamantul, CNP-ul si furtul identitatii

Recensamantul populatiei este una dintre cele mai importante actiuni de calibrare a politicilor de dezvoltare ale unei natiuni. Din pacate, puterea pedelista nu rateaza nimic, reusind si de aceasta data sa deturneze semnificatia celei mai importante masuratori statistice a populatiei intr-un instrument de furt al identitatii si frauda electorala prin impunerea declararii Codul Numeric Personal.

Dupa alocarea banilor publici pe criterii politice, dupa adoptarea legii privind alegerea primarilor intr-un singur tur, dupa anuntul privind comasarea alegerilor locale si parlamentare sau dupa bazaconia votului prin corespondenta, regimul Basescu arunca o noua bomba cu ceas electoral fixat sa explodeze taman la alegerile din 2012. Obligativitatea declararii CNP-ului este o masura scandaloasa care anuleaza practic securitatea datelor personale si ofera PDL un grup masiv de alegatori virtuali numai buni de inviat la alegeri. Dupa celebra suveica, PDL reuseste performanta de a inventa o noua metoda de fraudare a votului si anume metoda CNP, sau, as spune eu, metoda PDL. Astfel ca, un eventual esec al schemei piramidale 1 milion de voturi din scrisorelele pierdute ale domnului Baconschi, va putea fi compensat de PDL cu ingineria 2 milioane de CNP-uri pentru linistea lui Zeus.

Lasand gluma la o parte, ideea declararii obligatorii a CNP-ului in cadrul recensamantului nu are nicio justificare. Regulamentul (CE) Nr. 763/2008 al Parlamentului European şi Consiliului European, din 9 iulie 2008 nu impune formu la rea ches tionarelor, deci cu atat mai putin obligativitatea declararii CNP-ului, ci trasează ca dre generale. Argumentul indicatorilor unici pentru evitarea numararii duble nu sta nici el in picioare, cu atat mai mult cu cat se incearca prevenirea unei probleme minore – numararea dubla – printr-o masura foarte riscanta care pune in pericol securitatea datelor personale. Prin urmare, nu UE ne cere sa facem recensamant cu CNP, ci frica PDL ca pierde puterea si inclinatia naturala de a gasi noi metode de a fura identitatile oamenilor si de a insela democratia.

In aceste conditii, fac un apel catre toti concetatenii de a se proteja singuri in fata acestui abuz prin refuzul de a-si declara Codul Numeric Personal. Sunt curios cum va amenda Boc 20 de milioane de romani care refuza sa-si dezvaluie CNP-ul in fata unor recenzori cu salariile ciuntite de austeritatea basesciana.

101 Răspunsuri to “Recensamantul, CNP-ul si furtul identitatii”


  1. 1 marlen octombrie 20, 2011 la 11:36 am

    Nu deschid usa si gata…poate sa ne numere si fara cnp… Cei de la Institutul National de Statistica stiu in foecare an cati suntem, cati mor, cati se nasc si fara sa mai bata din usa in usa si fara sa mai ceara de la cineva vreun cnp…acum brusc nu mai pot sa ne numere fara cnp???

    Pentru nedeschiderea usii nu se primeste amenda, dar daca totusi primesc amenda, o voi contesta…

    De obligat stiu sa ne oblige repede sa ne dam cnp-ul dar de ce nu ii specifica in lege pe operarorii economici specializati cu distrugerea documentelor sau nu trebuie sa stim pe mana cui ajunge cnp-ul????… Art. 16, alin 2 din HG 1502/2009, modificata prin HG 922/2011: „dupa terminarea prelucrarii si validarii datelor, toate chestionarele care contin date cu caracter personal sun predate operatorilor economici specializati, in conditii care sa asigure confidentialitatea datelor, pentru distrugere”…

    O numaratoare a populatiei in scop statistic se poate face si fara cnp…Eu nu le dau drumu, sa vad ce-mi face….

  2. 2 Adrian Grom octombrie 20, 2011 la 11:44 am

    Face parte din metodele de sorginte dictatoriala. Imunitatea cetăţeanului în faţa abuzurilor statutului puternic este de necontestat în societăţile civilizate şi acolo se discută foarte serios dacă metoda de a pune camere de supraveghere antiinfracţiune nu constituie de fapt o metodă de a supraveghea cetăţeanul (folosesc termenul de cetăţean in sensul de locuitor al cetăţii 🙂 ).
    Faptul că un recensamânt (care e pur statistic) e deturnat pe criterii de doi lei nu ar trebui să ne mire. Ceea ce mi se pare hilar e că deştepţii putea obţine datele de la evidenţa populaţiei muuult mai uşor.

  3. 3 adrian octombrie 20, 2011 la 11:51 am

    Necazul , domnule Nastase, este ca oamenii vor raspunde in covarsitoare majoritate la toate intrebarile fara sa-si puna ei insisi niste intrebari. Eu cred ca numai obligativitatea votului poate rezolva situatia si adtfel sa scapam de acest grup de indivizi,semidocti, care au pus mana pe Romania precum fanariotii.Fiul meu de 13 ani ma intreba cum de se poate intampla ca oamenii dintr-un guvern sa nu isi ajute populatia si sa le ia banii si sa nu-i ajute. Raspunsul meu a fost ca asa cum au fost posibile nenorocirile aduse de oameni precum Hitler si Stalin asa si la noi, problema nu este ca apare vre-un scelerat ca acestia doi, problema este ca apar imediat oameni sa-i sustina numai pentru interesul lor personal sau al tribului lui. In consecinta acesta nu este un recensamant ci o innumarare a oilor pt a sti ce se mai sacrifica , pt ca ei ciobanii pdl-isti sa-si faca marea lor branza. Pacat de romani….

  4. 4 Mihai ANDREI octombrie 20, 2011 la 1:02 pm

    @ Adrian NĂSTASE
    E, cred, pentru prima oară când nu sunt de acord cu o propunere concretă de-a dvs. pentru că e nerealistă şi inaplicabilă, deoarece:
    1. Românii au o apetenţă extrem de scăzută pentru proteste civice atât de abstracte ca motivaţie / finalitate, şi
    2. Fenomenul cu pricina se petrece în strictă intimitate, nu în piaţa publică. De unde să ştie bietul „protestatar” dacă şi celelalte 20 de milioane de înalte spirite civice vor manifesta aceeaşi atitudine de frondă ? Tocmai pentru că nu poate funcţiona Teoria Mulţimilor, nimeni nu va risca să fie „prostul satului”.
    Pentru că sunt convins că în plan teoretic aveţi perfectă dreptate şi trebuie să ne aşteptăm la tot ce-i mai rău de la actuala putere, eu am hotărât ca, pur şi simplu, să nu le deschid poarta.

  5. 5 Bogdan octombrie 20, 2011 la 1:38 pm

    … nu vad de ce n-ar lua CNP-urile direct de la Politie, sau de la Starea Civila… sau mai stiu eu de pe unde… de ce ar trebui sa le ia de la recensamant?… mi se pare putin infantila abordarea asta… Pe de alta parte toate datele care se declara la recensamant sunt cu caracter personal, la cel ca si CNP-ul… deci…

  6. 6 Vasile, octombrie 20, 2011 la 1:39 pm

    Aici este vorba de o alta mare cacialma. Pregatirea fraudarii alegerilor prin invierea mortilor care vor raspunde,prezent la chestionare ca sa nu fie amendati!

  7. 7 adi octombrie 20, 2011 la 1:43 pm

    Conform legii 677/2001 orice PJ, institutie sau PF care prelucreaza date cu caracter personal are obligatia sa fie inregistrata la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ca OPERATOR DE DATE PERSONALE (OPD). Am cautat INS-ul pe http://www.dataprotection.ro/notificare/cautari.do si nu l-am gasit.
    Nu stiu daca INS-ul trebuie sau nu sa se supuna acestei legi, dar stiu ca alte institutii ale statului sunt inregistrate ca ODP.

  8. 8 MPH octombrie 20, 2011 la 1:48 pm

    Ca sa traduc mesajul pentru cei cu capacitate intelectuala mai redusa: „Romani, nu furnizati CNP-ul ca nu avem incredere in recenzori. Insa puteti sa furnizati restul, cu restul avem incredere”

    Daca pedeleu’ vroia o baza de date cu toate persoanele si cu toate cenepeurile, nu trebuiau decat sa se duca la colegu’ de la interne si sa ia baza cu evidenta populatiei. Nu cred ca folosea recensamantul pe post de culegere de date. Ca asta sugerati.

    Consider acest mesaj care il transmiteti ca fiind ipocrit, pentru ca nu doriti altceva decat un bat in roata recensamantului ca nu e facut de pesedu.

    Inteleg frustrarile opozitie. Insa nu inteleg impotrivirea asta a tot si toate. De ce nu ati propus modificarea formularelor cand au fost in Parlament la adoptare. Sau chiuleati, ca de obicei?

    Recomand o poezie, Epigonii:http://ro.wikisource.org/wiki/Epigonii

  9. 9 dora florescu octombrie 20, 2011 la 2:03 pm

    cred ca singura solutie in cazul asta e sa se prezinte toata lumea la vot, ca sa nu mai poata fura nimica , nimeni… daca lumea sta acasa le gireaza lor furaciunea … si dealtfel e o atitudine la fel de batjocoritoare fata de propria viata precum o are pdl fata de restul … lumii, ca sa stai acasa in ziua votului :/

  10. 10 Mihai ANDREI octombrie 20, 2011 la 2:07 pm

    @ Bogdan, MPH
    E vorba de faptul că trebuie furnizat CNP-ul şi alte informaţii şi pentru membrii familiei (colocatarii) ce sunt plecaţi din ţară, chiar dacă figurează în continuare la MAI cu domiciliu respectiv.

  11. 11 Milu octombrie 20, 2011 la 2:30 pm

    Autoritatile statului deja detin liste cu numele cetatenilor si CNP. La fel si operatorii de telefonie, regiile de electricitate, sau orice alt emitent de facturi. E greu de crezut ca un partid nu poate obtine o copie, daca le-ar trebui in asemenea scopuri meschine.

  12. 12 florin m. octombrie 20, 2011 la 2:31 pm

    Personal, am tot analizat chestiunea si nu inteleg care ar fi problema si cum s-ar putea astfel frauda alegerile. Poate va faceti totusi mila de cei carora o astfel de afirmatie nu le dezvaluie imediat intelesul ei deplin, intre care ma numar si eu, si explicati mai in amanunt mecanismul pe care il incriminati, bazat pe comunicarea CNP.
    Mi se cere CNP pentru cele mai diverse motive, si niciodata nu m-am gandit ca asta ar constitui o problema. Apoi, cred ca exista o baza de date care contine toate aceste CNP, la care s-ar putea avea usor acces.
    Sincer sa fiu, nu vad exact pericolul si mecanismul de manipulare/falsificare a voturilor consecvent acestui recensamant. Inca o data, poate explicati mai in detaliu.

  13. 13 Satmareanul octombrie 20, 2011 la 2:32 pm

    Domnule Nastase, ne dam CNP la banca, la medic, la casa de pariuri si in inca 10.000 de locuri. In plus, baza cu CNP-urile populatiei exista deja si o gestioneaza MAI. M aindoiesc ca in urma cu 10 ani, cand Dvs. erati prim-ministru recenzorii nu au cerut CNP-ul !

  14. 14 Bobocica octombrie 20, 2011 la 2:40 pm

    Eu si ai mei vom raspunde la intrebari, chiar daca unele sunt de-a dreptul idioate (am vazut on-line formularele), dar in nici un caz nu ne vom da CNP-urile!

  15. 15 Cristian Niculae octombrie 20, 2011 la 3:13 pm

    CNP-ul….dar mai sunt alte date … cati bani avem …. etc…..ASTEA CE LEGATURA AU CU RENCENSAMANTUL ???

  16. 16 Radu octombrie 20, 2011 la 3:28 pm

    Indemn neargumentat la nesupunere civica . Au fost si alte recensamante in Romania (probabil cand PSD guverna). Cum s-au facut, cu sau fara CNP ? A modificat PDL legea desi PSD s-a opus din rasputeri si cere acum CNP ca sa se afle in treaba ? Asta e opozitie tip Gica-contra, ca si la legea anti-camatarie. In loc sa veniti cu propuneri de oameni maturi din care sa reiasa ca ati putea guverna mai bine ca PDL, veniti cu abordari infantile. La guvernare PSD-ul parea puternic, in opozitie insa pare sa nu mai aiba nici o vlaga.

  17. 17 Helga octombrie 20, 2011 la 4:09 pm

    CNP-ul ca si alte date cerute in aceste formulare au un caracter personal si confidential; daca nicio informatie nu se va transmite autoritatilor locale sau centrale, nu vad rostul recensamantului in ansamblu. Sigur este ceva necurat aici – recte votul prin corespondenta, intram in campania electorala – la anul – si asa cum ni s-a mai spus: VOTATI VOI PE CINE VRETI CA IESE CINE TREBUIE.

  18. 18 Ela octombrie 20, 2011 la 4:11 pm

    Observ totusi ca si prin alte tari se cere numarul personal la recensamant ( vezi de exemplu http://www.stat.gov.lt/en/pages/view/?id=3462&PHPSESSID=eff7bb0ed993e745ef8822a940b162af). Apoi avand in vedere ca lucrez cu baze de date stiu ca o cheie unica necesara pentru agregarea datelor. Nu in ultimul rand eu m-am dus la vot de cand am dreptul sa votez , si n-am ratat nici un tur de alegeri, asa ca nu-mi fac griji ca ar putea sa-mi foloseasca altcineva CNP-ul in acest sens, tocmai de aceea cred ca ar trebui realizate campaniile de responsabilizare in acest sens.

  19. 19 nastase octombrie 20, 2011 la 4:17 pm

    Radu, nu prea te-am citit pe aici.
    Sunt convins ca STII ca in 2002, la recensamantul anterior, NU S-A CERUT CNP-ul. Desi CNP-ul exista de dinainte de 1980. Si nimeni nu a contestat datele stranse atunci. Putina diversiune?

  20. 20 nastase octombrie 20, 2011 la 4:21 pm

    Satmareanul,
    Nu te indoi, ca ramai asa. Cand eram eu prim-ministru, la recensamantul din 2002, nu s-a cerut CNP-ul.

  21. 21 dlnimeni octombrie 20, 2011 la 4:29 pm

    florin m: sa presupunem ca in zilele alegerilor ati fi plecat din tara si, la intoarcere, dupa citeva zile, ati constata ca ati votat. Daca nu ati fi un simpatizant al puterii, atunci ati putea face scandal. Cu ceva posibilitati personale, ati putea face un scandal mediatizat. Ar fi un fir care ar derula un intreg ghem,
    De aici o prima idee, aceea a aflarii unor CNP-uri care nu voteaza. Sa ne amintim si de niste acuzatii (foarte interesante!) lansate de dl CVT (unul dintre sfatuitorii de azi ai partidului brunetelor, partid are ca model, politic vreau sa zic, pe dna Udrea si al carui intemeietoare sunt suficient de invatate ca sa utilizeze „decit” in propozitii afirmative si de istete ca sa afirme ca au unele si mai ales anumite persoane in spatele lor) cum ca, la Cluj, pedelistii ar fi determinat tiparirea unor carti de identitate multiple pentru aceleasi persoane, persoane care ar fi votat multiplu; au fost publicate in revistele domnului cu pricina fotografiile a doua astfel de carti de identitate; nu a urmat nici un proces, nici o negare, nici o acuzatie de calomnie. Deci, daca ati fi un credincios (dar credincios-credincios) al puterii, ati putea fi inzestrat, in ziua de alegeri, cu mai multe carti de identitate, fiecare cu cnp real si diferit, insa toate cu poza dumneavoastra: ati putea vota linistit toata ziua; ca sa fie si mai incilcite lucrurile, nu ati vota in zona de domiciliu a persoanelor respective. O posibilitate ipotetica si teoretica, desigur, la care guvernantii nostri democratici si corecti nici nu se gindesc, doar minti bolnave ca a mea ori ca a opizitiei se pot gindi la asa ceva.
    Dar nu este totul: o gazeta de ieri (Gandul, parca) a semnalat ca, dintre intrebarile cu raspuns obligatoriu ( fiindca sunt si patru intrebari la care puteti sa nu raspundeti, dar nu aceea cu cnp si altele) s-ar afla si una care ar urmari sa determine daca persoanele recenzate au in strainatate rude care trimit bani. Ati prins spilul? Persoanele care trimit bani, logic, nu vin acasa saptaminal, adica vin in Romania la perioade mai lungi de timp. Ideal pentru a fi utilizate pentru votul prin corespondenta sau pentru utilizare locala pe baza de cnp.
    Si nu cred ca este totul: socilogii, atunci cind formuleaza cchestionare, au abilitatea de a pune intrebari astfel incit o serie de informatii sa fie aflate nu prin raspunsuri directe, ci prin corelarea unor raspunsuri.
    Articolul de azi al dlui Nastase ma face sa cred ca useleul a gresit in ceea ce priveste recensamintul: a pornit tirziu, nu a reusit sa procure modelul de chestionar pe care sa il analizeze cu ajutorul sociologilor apropiati astfel incit sa poata determina mai precis posibilele curse informationale aflate in sistemul de intrebari. Ar fi trebui sa discute cu persoane instruite ca recenzori si sa afle ce au fost instruite acestea. Media de astazi de de stire ca mai bine de 1000 de recenzori au abandonat recensamintul. Ar fi de aflat adevaratul motiv si cel invocat, linistitor. 1000 de oameni care abandoneaza in bloc inseamna, macar pentru mine, ca ar putea fi ceva de aflat de la ei.
    Ar putea ca aici sa stea rezultatul oficial al viitoarelor alegeri, iar, dupa cum vedeti, opozitia lasa evenimentul la o semnalare de ultim moment a dlui Nastase, la citeva articole de ziar si la precautia unor blogeri.

  22. 22 dlnimeni octombrie 20, 2011 la 4:30 pm

    Domnule Nastase, cred ca guvernantii sunt in stare sa amendeze 20 de milioane de oameni cu 4000 de lei fiecare.

  23. 23 adi octombrie 20, 2011 la 5:05 pm

    si acum sa imi explice si mie ce vor face cu cei plecati din tara?? cum vor aflka de la vecini cnp-ul? mai mult. cum ii vor amenda?
    hmmmm. mie asta imi miroase a proces la inatele curti de justitie europeana!

  24. 24 Petre Saracie octombrie 20, 2011 la 5:05 pm

    Marea frauda electorala se pregateste cu pasi mici,asa o sa ajungem sa traiam iar ca in „iepoca de aur” cu trei cojoace pe noi si tacamuri si adidasi in farfurii daca le-om mai gasii si pe alea! JOS pdl si mafia pedelista!!!

  25. 25 zsozso59 octombrie 20, 2011 la 5:18 pm

    Ma indoiesc ca datele cerute nu se pot afla si pe alte cai-la ora actula
    nu cred ca exista date protejate in lume!Atunci care este problema?Al alegerile prezidentiale Psd a stat cuminte furat pe fata-steie actuala putere pana scote tara din r…..in care l-a bagat!

  26. 26 D.C.H octombrie 20, 2011 la 5:24 pm

    In tari civilizate ( nu gen Italia sau Spania) orice persoana care prelucreaza orice gen de informatii personale ( tip: CNP, venituri) are de trecut un examen privind legea referitoare la prelucrarea datelor si trebuie sa aiba un cazier curat ca lacrima. Pe langa asta chiar daca se face un recensamanat( pentru cei care dau cu bata in balta => recensamant = statistica sau o definitie mai avansata :”constituie una din principalele forme de observare in statistica demografica”). CNP-ul nu se incadreaza la statistica demografica si nici veniturile.
    Eu chair as dori sa imi dea amenda ca nu i-am incredintat datele mele financiare si personale unui terchea-berchea care habar nu are ce inseamna securitatea informatiei.
    Nu de alta dar am cativa prieteni avocati care au spus ca vor sa ia cheltuieli de judecata de la statul roman pe chestia asta (bineinteles ca iau si eu comision de acolo).

  27. 27 D.C.H octombrie 20, 2011 la 5:28 pm

    PS.
    Au baza de date a MAI dar trebuie sa afle cati mai locuiesc in tara si cati nu.
    Asa se pluseaza voturile cu cei plecati la nevoie la fel cum sa facut cu autobuzele venite din Bucuresti in Constanta in piata Ovidiu.
    Cei care au prieteni in PDL stiu mai multe detalii.

  28. 28 florina octombrie 20, 2011 la 5:34 pm

    Eu am sa primesc recenzorul dar nu-i dau CNP-ul,ma amendeaza oare?

  29. 29 Satmareanul octombrie 20, 2011 la 5:41 pm

    Daca asha spuneti, inseamna ca asha a fost cu CNP-ul. Dar repet, nu e nevoie sa le colecteze recenzorii, ca le are Igas. La fel, e stupid sa refuzi sa spui daca ai acces la internet, pentru ca e un criteri privind nivelul de trai. Altele sunt problemele legate de acest referendum, verificati in cate judete prefectula convocat Comitetul judetean, din care fac parte si altii decat angajati ai Prefecturii, ori ca foarte multi recenzori sunt membrii PDL !

  30. 30 Robert Popa octombrie 20, 2011 la 5:49 pm

    Nu stiu daca CNP-ul, religia, etnia ar putea fi folosite undeva sau de cineva, altceva mi se pare interesant, si anume:
    – OG 36/2007 – Art. 12 In vederea asigurarii exhaustivitatii inregistrarii persoanelor si a calitatii datelor, la recensamant sunt inregistrate si utilizate codul numeric personal, precum si etnia, religia si limba materna, PRIN LIBERA DECLARATIE A PERSOANELOR INTERVIEVATE, in conditiile respectarii prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.

    OK pana aici, perfect de acord, trebuie sa-mi dau consimtamantul, dar…

    – OUG 34/2011 Articolul 12 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
    „Art. 12 In vederea asigurarii exhaustivitatii inregistrarii persoanelor si a calitatii datelor, la recensamant sunt prelucrate codul numeric personal, precum si etnia, religia si limba materna, cu respectarea prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.”

    nu mai apare libera declaratie.

    Si culmea, totul este perfect legal: Legea 677/2001
    Art. 8.
    (1) Prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal avand o functie de identificare de aplicabilitate generala poate fi efectuata numai daca:
    a) persoana vizata si-a dat in mod expres consimtamantul; sau
    b) PRELUCRAREA ESTE PREVAZUTA IN MOD EXPRES DE O DISPOZITIE LEGALA.

    Totusi aceeasi OUG 34/2011 introduce Art. 12^1
    Institutiile implicate in efectuarea recensamantului colaboreaza in vederea punerii la dispozitie, in conditiile legii, a tuturor datelor si informatiilor necesare pentru realizarea scopurilor prevazute la art. 11 si 12, cu exceptia celor referitoare la etnie, religie si limba materna, care se prelucreaza cu consimtamantul expres al persoanelor intervievate sau al reprezentantilor legali ai acestora.

    Deci pentru etnie, religie si limba materna trebuie consimtamantul expres pentru prelucrarea acestora de catre INS, dar nu si pentru CNP. De ce ?

  31. 31 florin m. octombrie 20, 2011 la 5:50 pm

    Dl Nimeni

    Dl Nimeni

    Eu nu am interese politice. In schimb, dl Nastase are. Este prin urmare firesc, ca atunci cand o anume afirmatie sa nu aiba relevanta decat introducand-o in context politic, sa o suspectez de tendentiozitate. Iar afirmatia cu comunicarea CNP care ar genera fraude nu mi se pare nicicum de la sine inteleasa. De aceea am si cerut mai multe detalii.
    Scenarii de genul celor pe care le-ati expus sunt posibile si daca CNP se comunica cu ocazia recensamantului, si daca nu, si mai ales indiferent de cine este la putere. Eu nu am uitat ce a spus Victor Ponta, intr-un moment de sinceritate pe care probabil l-a regretat ulterior: “au furat mai bine ca noi”. II cred capabil pe PDL sa foloseasca toate mijloacele pentru a castiga voturi fraudulos, incercand sa nu fie prins. La fel ii cred si pe PSD sau USL, trecutul ne-a aratat tot felul de metode de a inmulti voturile, folosite de catre toate partidele, pe unde au putut. Nu stiu daca a rezultatul a fost influentat decisiv sau nu, dar nu contest nici asta. Pur si simplu nu am destul date pentru a ma pronunta.
    Am sa va descriu un scenariu simplu: prin faptul ca oamenii traiesc in general in libertate si interactioneaza unii cu altii, este posibil ca unii dintre ei sa fure, iar altii sa ucida. Si chiar se intampla! Va trece prin cap ca o masura corecta ar fi sa-I inchidem pe toti, preventiv?
    Dl Nastase si USL au lansat un indemn la ilegalitate, neezitand sa tarasca in conflictul dintre PSD si USL si sa desfiinteze cu aceasta ocazie principii ale statului de drept. Cred ca exista si alte metode prin care un act realmente ilegal/anticonstitutional sau abuziv, sa poata fi atacat, respectand regulile statului de drept, altfel atat de des invocate.
    Personal consider ca taxele si impozitele sunt un abuz asupra individului si proprietatii sale. Daca as indemna la neplata lor, cum as fi tratat? Indemnul de a nu respecta legea este el insusi ilegal, dupa cate stiu.
    Daca dl Nastase este convins ca prezenta CNP in statistici este ilegala si generatoare in mod NECESAR de abuzuri, va trebui sa apeleze la mijloace legale pentru a contracara o astfel de actiune, castingandu-si astfel respectul a milioane de romani, altii decat partizanii neconditionati.

    Altfel, totul va fi doar un alt scandal de presa, cu impactul cunoscut: fiecare va ramane cu parerea lui, iar cei mai multi vor fi doar scarbiti. Aia 70% care nu se prezinta la vot. Daca ii mai pasa cuiva de ei, din moment ce alegerile se castiga si cu 30% prezenta.

  32. 32 dlnimeni octombrie 20, 2011 la 6:17 pm

    Adaug cateva recomandari personale:
    – nu primiti recenzorii in casa sub nici un motiv, chiar daca recenzorii afirma ca le este rau si ca doresc un pahar cu apa: evitati astfel ca acestia, posibili activisti pedelisti, sa initieze convorbiri de tip amical, in care ar putea afla informatii dincolo de chestionarul de recensamint. Stati de vorba cu ei in holul blocului, in fata blocului, in drum, in afara curtii daca stati la curte.
    – cereti chestionarele de recensamint pentru a le completa in liniste si singuratate si chemati recenzorul sa vina, ulterior, sa le ia. Tot pentru evitarea discutiilor.
    – in nici un caz nu acceptati o discutie daca recenzorul este insotit de alte persoane, oricare ar fi ele. In acest caz, pretindeti incheierea unui proces verbal. Verificati cenzorul.
    – cereti recenzorului o copie xerox a chestionarului de recensamint.

  33. 33 Milu octombrie 20, 2011 la 6:23 pm

    Din cate imi amintesc, la circumscriptiile electorale erau niste liste care INCLUDEAU DEJA numele, adresele si CNP-ul alegatorilor.
    Ceea ce ar putea avea in plus ar putea fi CNP-urile celor care inca nu au drept de vot, dar acest lucru nu le-ar fi de mare ajutor celor care ar dori sa foloseasca in scopul fraudarii alegerilor CNP-urile.
    D-le Nastase, puteti prezenta doua lucruri:
    – 1 – ce impiedica PDL sa obtina de la M.I. toate CNP-urile populatiei, astfel incat e nevoie de un recensamant pentru a le colecta
    – 2 – un posibil scenariu plauzibil in care le-ar fi de CNP-urile celor de la PDL, in urma caruia ar putea rezulta ‘deterioarea democratiei’ si ‘furtul identitatii’.

  34. 34 dlnimeni octombrie 20, 2011 la 6:38 pm

    „e)utilizarea de către personalul de recensământ a datelor obţinute în alte scopuri decât cele statistice.”
    „contravenţiile prevăzute la alin. (1) lit. c), d) şi e) se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei.”
    Savuros, nu? Adica, utilizarea datelor obtinute in scopuri electorale este sanctionata cu amenda de pina la 50 milioane vechi. Daca este cumva vorba de personalul de recensamint. Daca nu e personal de recensamint adica este, de exemplu, activul unui partid politic, ia ghiciti domnule Nastase, in buna traditie romaneasca post revolutionara, care este sanctiunea? Ati ghicit: nici una! Pentru amuzamentul integral, http://legeaz.net/text-integral/hg-1502-din-2009-legea-recensamantului-populatiei
    Domnule Nastase, cu riscul de a ma face nesuferit, dar acest subiect, recensamintul, trebuia sa stea in atentia unui departament al pesede. Ma insel?

  35. 35 dlnimeni octombrie 20, 2011 la 6:40 pm

    florin m: va ofer scuze pentru faptul ca v-am adresat precedentul comentariu. Il retrag. Va rog sa il ignorati si sa considerati ca nu l-am scris.

  36. 36 cine sa raspunda ? octombrie 20, 2011 la 6:46 pm

    Nu vad cum sa se faca un recensamant al populatiei fara CNP .
    Eu mi-as lua mai degraba precautii mult mai prozaice pentru viitoarele alegeri – intai si intai , candidati din partidul meu altii decat din specia Voicu , Mazare sau Bivolaru si nu-i mai apar , nu-i mai ajut pe cei din specia de mai sus ( PDL il abandoneaza si-l lasa , vedeti , pe nenorocitul membru fondator PD de la ANAF , nu incearca sa faca bloc cu el , ca prin 1997 unii cu Bivolaru ) – doi , ma asigur ca generalii de 40 de ani de Securitate numiti de presedinte nu se vor amesteca intr-un sens sau altul in alegeri si-mi iau masuri de protectie in fata Securitatii ; – trei , ma asigur la Castellon , Alcala de Henares sau Torino ca masele noastre de zilieri necalificati de acolo ( care , e adevarat , il voteaza in bloc pe Basescu , uitati-va doar la forumurile ziarelor noastre animate de workerii nostri fara bacalaureat de la Valencia si Bari , comentarii absolut cretine , murdare si fara umanitate in orice problema discutata de articole ) , ma asigur , deci , ca acesti oameni nu sunt multiplicati de 10 ori numarul lor de organele din Ambasadele din Europa de Vest …)

  37. 37 dlnimeni octombrie 20, 2011 la 6:52 pm

    Domnule Nastase, cred ca ati gresit afirmind – ca opinie a dumneavoastra, pe blogul personal – ca romanii sa nu-si dea cnp-ul la recensamint. Ei nu vor putea face asta, o amenda de 45 de milioane este insuportabila. Sunt sigur ca, mai devreme sau mai tirziu, dl Basescu va va ironiza, afirmind ca doriti a fi un lider, dar nu va urmeaza nimeni. Si ar putea si sa afirme ca opozitia indeamna populatia la incalcarea legii. Va sugerez sa va pregatiti sufleteste.

  38. 38 Un om octombrie 20, 2011 la 7:07 pm

    Ca observator absolut dezinteresat, recensamantul 2011 mi se pare problematic. Da, se doreste identificarea cat mai exacta a structurii sociale in Romania -ajustarea politicii economice/de impozitare etc- dar apar elemente suspecte.

    Temporizarea, solicitarea cnp-ului (apropos, nici o alta persoana in afara mea nu are dreptul sa il ofere unei terte persoane fara consentul meu), solicitarea denumirii institutiilor absolvite. Unele dintre intrebari sunt inutile, multe problematice in absenta unui cadru care sa respecte dreptul la privacy in mod convingator.

    Sincer Romania mi se pare in prezent un spatiu haotic dpdv legislativ – ma opresc in a comenta asupra altor dimensiuni. Stiu ca este o tara mult prea mica pentru a isi permite luxul unor conducatori/elite independente insa sper ca omul de rand sa dezvolte acea selectivitate rpin care sa invete, macar pasiv agresiv, sa se opuna acelui grup de interese profund nociv, imoral (chiar si ptr politica) si in final stupid reprezentat de actuala guvernare. Asta nu inseamna ca PSD-ul are un blanc card pentru a fi doar un inlocuitor spatial al PDL-ului sau basescu.

  39. 39 Ramona Todea octombrie 20, 2011 la 7:13 pm

    sincer nici eu nu am de gand sa imi dau CNP-ul pentru ca sunt convinsa,ca aceasta santajare duce la fraudarea voturilor in favoarea PDL ….de ce zic SANTAJARE….? pt ca daca nu ne vom da CNP-ul vom fi amendati cu niste sume mai mult decat usturatoare…..cam 2 salarii mimim….(in cel mai bun caz)deci ce sa facem, cine ne apara defapt si cine ne sta alaturi in aceasta situatie??? (astept un raspuns de la domnul Nastase) va multumesc anticipat.

  40. 40 Ramona Todea octombrie 20, 2011 la 7:21 pm

    sincer nici eu nu am de gand sa imi dau CNP-ul pentru ca sunt convinsa,ca aceasta santajare duce la fraudarea voturilor in favoarea PDL ….de ce zic SANTAJARE….? pt ca daca nu ne vom da CNP-ul vom fi amendati cu niste sume mai mult decat usturatoare…..cam 2 salarii mimim….(in cel mai bun caz)deci ce sa facem, cine ne apara defapt si cine ne sta alaturi in aceasta situatie??? (astept un raspuns de la domnul Nastase) va multumesc anticipat.

  41. 41 de-a dura lex octombrie 20, 2011 la 7:34 pm

    și asta nu e tot.
    se va întreba care este capul familiei, pentru ca Boc să știe ce mită electorală să ofere – fie făină și ulei, fie găleată și unelte.
    fiecare familie va fi întrebată despre numărul de copii, pentru ca Băsescu să știe precis câți copii va trebui să lovească în campanie.
    cetățeni!
    să nu vă dați vârsta, pentru că puterea portocalie urmărește să identifice pensionarii, să-i omoare.
    să nu vă divulgați nici ultima școală absolvită, fiindcă PDL urmărește s-o desființeze.

    cetățeni!
    urmați acest îndemn de a încălca legea, pe care vi-l dă domnul parlamentar Adrian Năstase!

  42. 42 Sorin Ciuca octombrie 20, 2011 la 8:01 pm

    Cel mai bun comentariu (citez): „Daca dl Nastase este convins ca prezenta CNP in statistici este ilegala si generatoare in mod NECESAR de abuzuri, va trebui sa apeleze la mijloace legale pentru a contracara o astfel de actiune, castingandu-si astfel respectul a milioane de romani, altii decat partizanii neconditionati.
    Altfel, totul va fi doar un alt scandal de presa, cu impactul cunoscut: fiecare va ramane cu parerea lui, iar cei mai multi vor fi doar scarbiti. Aia 70% care nu se prezinta la vot. Daca ii mai pasa cuiva de ei, din moment ce alegerile se castiga si cu 30% prezenta.”

    Proşti politicieni mai avem – toţi o apă şi-un pământ

  43. 43 Radu Epuran octombrie 20, 2011 la 8:07 pm

    Cred ca solutia ar fi promovarea votarii, daca iese lumea la vot 50-60 % adio pdl 😉 kiar daca nu votez de obicei, acesta cu cnp ul poate fi un motiv intemeiat sa merg! PS. sper ca in guvernarea viitoare sa mi gasesc job, acuma nu au facut nik pt asta!

  44. 44 web13 octombrie 20, 2011 la 8:11 pm

    Este evident ca a divulga de bunavoie CNP-ul ( obligati de spectrul unor amenzi uriase) este o optiune personala.

    De ce tocmai acum vor sa ne stie CNP-ul la toti in stransa legatura cu datele noastre cele mai personale.

    E un scenariu orwellian. Ca si cum cineva ne vrea stocati intr-o retea de tip FaceBook made in Romania. Dar cu forta si nu benevol.

  45. 45 Victor Noghea -Vidoc octombrie 20, 2011 la 8:27 pm

    Scuzati-mi excesul de subiectivitate al comentariului ce urmeaza sa-l fac ! Recensamantul care a inceput este special inventat pentru ca statistica rezultatelor obtinute sa reflecte clar CE RESURSE PECUNIARE ASCUNSE GUVERNULUI DETINE POPULATIA ROMANIEI ! Ce sume neimpozitate se strecoara in buzunarul romanului prin inchirieri ne anuntate fiscului ,sau terenuri neimpozitate ,inca scapate de sub control vigilent al PDL ului. Inaintea alegerilor GUVERNUL ARE NEVOIE DE BANI . Bani multi !.. Bineinteles ca nu are curajul sa-i impoziteze pe detinatorii de TAJMAHALURI care au rasarit ca ciupercile dupa ploaie pe tot teritoriul tarii,sau macar sa-i intrebe daca au macar o CARTE DE MUNCA,pe unii dintre ei .Dem Radulescu,intr-o sceneta umoristica spunea ca in doua – trei milioane de ani ,cu salariile actuale ,ne vine randul la fiecare sa ne facem o vila ! Amenzile recensamantului sunt mari fiind reversul Nesinceritatii cetateanului fata de guvern BOC. Permiteti-mi un citat din Vidoc Old Rock,din poezia ” Impozit ca Respiri in Romania ! : „- Mocneste-n aer umilinta neagra ca voi plati mai mult ca de-obicei /. Impozit greu ce-n suflet o sa mearga ,de mii de ori ,fiindca am fost ATEI /. Si n-am crezut ca in guvern sunt monstrii /care lovesc direct in fii lor .Desi nu i-am ales si nu-s ai nostrii /ne demonstreaza clar ,ca fac ce vor .Sarman popor ,de te nasteai aiurea /fara Carpatii Mandrii si Campia .Nu mai plateai periclitandu-ti starea/ IMPOZIT CA RESPIRI IN ROMANIA ! ” Va multumesc pentru rabdare ! V. Noghea .

  46. 46 mareleurs octombrie 20, 2011 la 8:32 pm

    Am aflat ca datele solicitate sunt aceleasi si in celelalte tari UE. Asa ca, nu e loc de intors. Daca intentiile sunt oculte, nu putem noi, romanii, sa schimbam ceva. Suntem mici. Si rromi!…

  47. 47 Victor V. octombrie 20, 2011 la 8:48 pm

    @ Radu Epuran

    Cum este posibil ca un educat și capabil ca tine să nu-și găsească de lucru? Am văzut că ai terminat o „universitate” prestigioasă („Univ. din Cr., Centrul Univ. Dr.Tr.Severin, FB”).

    E păcat să aștepți după guvernanții ăștia de „kko”. Am înțeles că se angajează directori executivi la multinaționale. Vrei o recomandare? Am o cunoștință la e-jobs.

  48. 48 Herscovici Ozi octombrie 20, 2011 la 9:00 pm

    Problema este ca o gasca de nemernici, ajunsi si mentinuti la putere prin frauda si minciuna, inhaitati cu alte gasti de aclesi tip (UNPR, UDMR, minoritati), fara sustinere in electorat, inventeza metode de a se perpetua la putere si folosesc toate institutiile statului pentru a-si atiinge acest deziderat. Sa luam numai noua impartire administrativa. mie imi aduce aminte de impartirea zonelor de influenta dintre gastile mafiote; asta e zona mea, asta e zona pe care o sa o controlezi tu …
    In fond sunt niste nemernici carora le este frica de alegeri, le este frica ca nu vor mai fi la putere, le este frica ca vor ajunge la puscarie.
    Eu am o singura intrebare :
    Oare vor ajunge la puscarie?

  49. 49 Victor V. octombrie 20, 2011 la 9:23 pm

    @ florin m.

    Nici eu nu văd vreo problemă în „divulgarea” CNP-ului. Îl furnizăm gratis de atâtea ori, încât nu cred că aici este problema. Pe de altă parte, celelalte date ce vor fi colectate (tipul de locuință, condițiile de locuit, etc) pot fi folosite pentru calibrarea strategiei electorale.

    Mă întreb, oare puterea sau opoziția realizează că „în piață” sunt date infinit mai valoroase și incomparabil mai ușor (și legal) accesibile?

    PS: site-ul http://www.recensamantromania.ro funcționează de parcă ar fi site-ul firmei lui Ghiță Bizonu’. Apropo de Ghiță, parcă a dispărut cu totul. Aș zice că s-a angajat recenzor.

  50. 50 Sanda octombrie 20, 2011 la 9:24 pm

    orice act faci la Reg Comertului (cumperi o firma, infiintezi un srl, etc) si se publica in Monitorul Oficial, contine si CNP-ul …cumperi Monitorul Oficial si ai CNP-uri pe tava, sa fim seriosi, CNP-ul il gasesti in multe locuri daca vrei asa ceva

  51. 51 Cârcotaşu octombrie 20, 2011 la 9:27 pm

    @ Dlnimeni,
    Domnule Nastase, cu riscul de a ma face nesuferit, dar acest subiect, recensamintul, trebuia sa stea in atentia unui departament al pesede. Ma insel?
    Aşa ar fi fost normal. În loc de asta avem în al 12-lea ceas sfatul dlui Năstase, cum că n-ar fi recomandabil să ne dăm CNP-ul. Domniasa aruncă răspunderea acelui departament al pesedeului în cârca noastră, a cetăţenilor! Că altfel timpul e cam trecut, unii dintre noi au primit deja recenzorii în casă. Da’ ce contează? Şi de fapt:
    Domnule Nastase, cred ca ati gresit afirmind – ca opinie a dumneavoastra, pe blogul personal – ca romanii sa nu-si dea cnp-ul la recensamint. Ei nu vor putea face asta, o amenda de 45 de milioane este insuportabila.
    Păi românu’ ăla care-ar risca amenda, la cine s-ar aştepta să-i sară-n ajutor?
    Evident, dl Năstase va manifesta toată bunăvoinţa, pe blogul personal, cu condiţia ca cetăţeanu-n cauză să nu contravină pârdalnicului de disclaimer, caz în care, cu toată părerea de rău a domnului Năstase, va fi ignorat!

  52. 52 marlen octombrie 20, 2011 la 9:46 pm

    Pentru cei care nu vad o problema in a ne da cnp-ul la recensamant…mai tarziu vor afla pe pielea lor de ce este o problema, desi nu le doresc…

    Sa vedem de ce e o problema…Conform legii 677/2001, cei care prelucreaza date cu careacter personal, chiar si in scop statistic, trebuie sa semneze un contract de confidentialitate…Recenzorii au semnat asa cev???? Nu…pai e o problema, iar eu nu imi dau cnp-ul unuia care nu a semnat un asemenea contract…Si apoi cine il opreste pe recenzor ca inainte de a preda chestionarele sa nu isi faca niste copii de pe ele si sa le foloseasca ulterior????? La cate inselaciuni s-au facut cu ajutorul cnp-ului, ma pot astepta la orice…si am voie sa fiu suspicioasa in ceea ce priveste recenzorul, ca doar nu este corectitudinea intruchipata…

    Cei de INSSE stiu cati suntem in fiecare an si fara sa ne mai ceara cnp-ul…acum brusc nu se mai poate??? De ce oare??? Datele culese in scop statistic trebuie sa fie anonime incepand chiar de la colectare, la recensamant care este realizat in scop statistic datele numai anonime nu sunt…sunt anonimizate ulterior…daca tot le anonimizeaza ulterior atunci de ce ni se cere cnp-ul?? Ca sa il distruga cine stie ce operator economic…art 16, alin 2, HG 922/2011…Operatorii astia cine sunt??? Ca nimeni nu vorbeste de ei….Oricum ai da-o, n-are nici o logica si nici o explicatie solicitarea sau utilitatea cnp-ului daca tot vor sa distruga ulterior chestionarele…

    Sa-mi dea amenda…o contest…nici un judecator nu imi va contesta dreptul la viata privata, iar cnp-ul face parte din aceasta…Cnp-ul face parte din indentitatea mea si nu il dau oricui, cu atat mai putin unui recenzor cu care nu am semnat nici un contract…si care nu a semnat un contract de confidentialitatena datelor cu caracter personal…

    Eu una nu vrea sa ma trezesc cu credite sau sa ma trezesc ca am votat cine stie pe unde si cine stie de cate ori…Si…la recensamantul din 2002 am raspuns la intrebari, care au avut un caracter general si nu mi-a cerut nimeni nici un cnp…

  53. 53 Lu octombrie 20, 2011 la 10:03 pm

    @MPH

    recenzorii nu au nicio vina, ei completeaza formularele conform unui instructaj si pot fi si ei sanctionati la randul lor. ai dat o explicatie de mai bine nu dadeai!

  54. 54 Sami octombrie 20, 2011 la 10:28 pm

    Sa stiti ca CNP -ul ni se cere aproape peste tot. Daca solicitam o adeverinta de la primarie ( de exemplu) exista si rubrica cu CNP-ul. La fel la foarte multe institutii. Peste tot ni se cere buletinul si cineva completeaza si CNP-ul pe cate un formular . Daca nu iti oferi CNP-ul nu obtii ceea ce doresti, respectiv adeverinta, abonamentul , ingrijirea din spital etc. Ce se poate face ? Cum sa te protejezi ? Chiar si la o firma imobiliara daca te adresezi , ei iti cer CNP-ul ca sa-ti prezinte proprietatea . Este o moda sa ti se solicite CNP-ul in Romania. Si de fapt nimeni nu mai priveste CNP-ul ca pe ceva strict confidential. Eu mult timp nici nu am stiut ca ma expun unui pericol daca imi dau CNP-ul. De fapt am aflat de curand . Nu stiam ca exista persoane care il pot folosi nu stiu cum si sa-ti aduca prejudicii… .
    Am si pierdut o carte de identitate , normal cu CNP cu tot , dar nu mi-am facut probleme, m-am dus imediat si mi-am scos alta.

    De curand am cautat ceva pe Google si am gasit date complet confidentiale (inclusiv CNP) ale unor patroni de firme care si-au anuntat diferite schimbari in firmele lor prin intermediul Monitorului Oficial. Pur si simplu, datele lor au aparut ca pe tava. Nu ma interesau evident acele date, insa am ramas surprinsa cand am dat peste ele . M-a pus pe ganduri. Si chiar patronii sunt dintre primele persoane care ar trebui sa aiba grija de datele lor, avand atat afaceri cat si conturi bancare .

  55. 55 exasperat octombrie 20, 2011 la 11:50 pm

    Adrian Năstase,

    De ce atât de târziu acest apel? De ce nu a fost pregătit temeinic înainte, articulat un mesaj comun, solid, bine vocalizat pe mai mulţi lideri, 2-3 emisiuni TV?

    Sunt de acord cu ce spuneţi, la fel cum sunt de acord cu Mihai ANDREI pe teoria cu „prostul satului”.

    Revin, nu era util un mesaj limpede transmis de mai mulţi lideri ai USL în cor?

    Petruţ

  56. 56 Andrei octombrie 20, 2011 la 11:57 pm

    Cand au ei nevoie de ceva reusesc imediat sa schimbe legi, cand e sa se dea modifice ceva pentru a fi mai bine pentru marea majoritate „pai stai…ca sa vedem…ca am discutat…ca vom discuta…..peste 2 luni….ba peste un an….nu sunt la curent…. ( asta vizavii de articolele de lege furnizate de cetatenii de mai sus) Cand de fapt e atat de simplu : „Frate scoate si tu cuvatu ala din lege trai-ti-ar familia si-i obligam pe sukeri, de restu ma ocup eu, le fac o oferata de amnda gigea , ia zi cat zici sa punem 100,200 ? …Esti nebun ? mergi ba la sigur ca idiotii astia oricum cate le am facut n au zis nimic, baga 2000 -5000 asea s afie sigur..ce dreq?” Asta e parerea mea despre astia, este doar imaginatie nu am dovezi ca este exact textu asta, ca eu nu am in subordine servicii de informatii, Basescu are si le foloseste doar cand are el chef sa mai dea nush ce stenograma sa arate cat de tare e. Deci ce am scris este din imaginatia, imaginatie ce are legatura cu lumea mea in care traiesc eu, asadar nu are cum sa ma contreze nici un basist de pe aici decat poate pentru ca am facut greseli de gramatica sau ceva de genu, in niciun caz nu are cum sa mi conteste imaginatia. si chiar daca mi o contesta nu ma intereseaza 🙂 E A MEA si o dau cui vreau eu.

  57. 57 marina octombrie 21, 2011 la 3:45 am

    Oameni buni nu va mai cramponati de CNP, acesta exista in baza de date a Directiei de evidenta a populatiei, care este in mana Branconierului, exista la primarii la serviciile de taxe si impozite,exista pe listele electorale, exista peste tot.Nu asta e problema problema este ca listele electorale nu au mai fost reactualizate ,in mod voi de f.multi ani.Va dau un exmplu minor eu de cand m-am mutat din 2007, la adresa me apar si vechii proprietari, acestia s-au mutata la targoviste deci apar si pe listele de acolo si de fapt lucreaza in busteni unde au grija deo casa de vacanta si sigur voteaza de fapt aclo.In celelalte locuri voteaza altcineva in locul lor,Desi am sesizat situatia la ultima votare ei au ramas tot acolo.Asa vor fura voturi, cu mortii cu mutatii etc.Eu stiu ca de fiecare data inainte de alegeri aceste liste de vot se reactualizau(am lucrat in domeniu) de cand avem pe cap ciuma poertocalie acest lucru nu se mai intampla.Sfatuiesc pe toata lumea sa fie atenta cum raspunde la celelalte intrebari, pe cine intereseaza daca am rude in strainatate si daca imi trimit bani????Eu la astfe; de intrebari o sa le raspund la „MISTO”, Si ca sa va raspund la intrebare DA d-le Nastase , boc e capabil sa amendeze 20 milioane de cetateni care nu vor sa raspunde la intrebari , la tupeul si nesimtirea lor, vi se pare ca s-ar jena cumva?????SOLUTIA> ca sa nu fim furati, este sa iesim toti la vot,si ae mai fi una sa iesim ca grecii in strada, pentru ca de asta le e cel mai frica.Dar dl.Nastase, opozitia de ce nu organizeaza mitinguri, imi aduc aminte de taranisti cum tropaiau pe strazi in anii 90, acum nimic liniste mormantala.Ce asteptam sa ne extermine astia pe toti?

  58. 58 Vasile, octombrie 21, 2011 la 6:47 am

    Carcotasul este di vina!

    Din cauza dansul;ui acum trebuie sa-mi dau CNPeul , in mod contrar as fi ascultat sfatul domnului Nastase si l-as fi dat nu.
    Din punctule meu insa de vedere refuzul de ati da CNPeul este o gaselnita
    PDLista pentru ati marca poarta,usa cu o cruce dupa modelul insemnarii caselor hughenotilor pentru ca hai sa nu fim copii, cu adresa si numele
    seria BI cum poti sa-ti ascuzi CNPeul de organ , dl. Nastase ori copilareste ori doreste cu tot dinadinsul sa devenim hughenoti!

  59. 59 Cârcotaşu octombrie 21, 2011 la 7:31 am

    Domnule Năstase,
    Înţeleg că acest blog este proprietatea domniei voastre. Înţeleg că dacă ceea ce spun vă este neconvenabil, aveţi tot dreptul să nu-mi publicaţi intervenţiile. Nu am contravenit şi nu contravin condiţiilor pe care le impuneţi în disclaimer.
    Este însă de neînţeles ca asupra comentariilor mele să se intervină prin editare de către moderator, denaturându-se astfel, chiar dacă numai ca formă, mesajul pe care îl adresez.
    Astfel, anulându-mi anumite coduri HTML care separă citatele de restul textului, sau sublinierile asupra unor idei din text (bold), textul devine otova, neinteligibil.
    Este cazul comentariilor https://nastase.wordpress.com/2011/10/19/deputatul-de-la-geam/#comment-142972 şi https://nastase.wordpress.com/2011/10/20/recensamantul-cnp-ul-si-furtul-identitatii/#comment-142968 care arătau cu totul altfel (corect) atâta timp cât au fost în aşteptare, înainte de a fi editate de moderator.
    Această metodă, a editării neautorizate, prin care se denaturează conţinutul comentariului, este absolut inacceptabilă şi coboară cu mult nivelul pretenţiilor intelectuale ale acestui blog.
    Dacă aşa ceva este posibil, orice devine posibil.

  60. 60 cornel octombrie 21, 2011 la 7:34 am

    Fratele meu este plecat in strainatate de 12 ani impreuna cu familia,nu a mai revenit deloc in tara(nici nu avea dc..!)Si in fiecare an eu vad familia lui pe listele de alegatori (in total 3).Nici mavcar nu mai are cetatenie romana !!!!

    9

  61. 61 serbanfl octombrie 21, 2011 la 8:23 am

    Am citit, mai sus,pareri multe, partizane sau nu, dar eu am o mare nedumerire: DE CE PANA IN ZIUA DECLANSARII ACTIUNII RECENSAMANTULUI NU AM AUZIT NICI O EXPRIMARE PRIVIND CNP-UL?!
    Formularele au fost secretizate pana in ziua inceperii recensamantului? Adica, la instruire, recenzorii au semnat si un act prin care se obligau sa nu divulge continutul formularelor, pana in data de 20 oct.?
    Domnule Nastase, aveti cateva probleme la Departamentele PSD! Mai precis:
    – CNP-ul este oricum cunoscut.
    – Formularele trebuiau cunoscute si analizate, iar concluziile prezentate public cu cel putin o luna inainte de data declansarii actiunii.
    – Cineva a dorit sa va compromita pe dvs. si a reusit.
    Daca citeam/auzeam luari de pozitie, ale dvs. sau ale altor leaderi PSD, privind CNP-ul, macar in ultima saptamana, erati indreptatit sa cereti populatiei sa nu se respecte o reglementare abuziva, pe care PSD si/sau USL, minoritari peste tot, nu au reusit sa o anihileze.
    Sincer, situatia este jenanta!

  62. 62 Mihai ANDREI octombrie 21, 2011 la 8:29 am

    Dacă până şi abjectul băsist Mircea Marian (EVZ) e împotriva acestui tip de recensământ şi îndeamnă la boicot, mi-e clar că va fi un eşec răsunător. Sunt curios cum îşi vor asuma masivele cheltuieli asociate acestui eşec anunţat – parcă şi programat, cumva, de reavoinţă sau imbecilitate crasă.
    Glumesc, nu sunt curios deloc. Ştiu dinainte pe cine vor da vina – USL, familia regală, Alianţa Civică & Emil Constantinescu, etc.

  63. 63 George Serban octombrie 21, 2011 la 9:15 am

    Intr-adevar, cam tarziu apelul dumneavoastra. Puteti recupera intarzierea, folosind prezenta coordonatorilor de organizatii la Consiliul National si solicitandu-le sa transmita apelul prin organizatiile teritoriale. Guvernul nu va ezita sa acuze indemnul la nesupunere dar ce mai conteaza „opiniile” unui guvern care, prin aproape tot ce face, se situeaza in afara Constitutiei.
    In plus, pentru ca indemnul sa aiba ecou in starea de spirit a oamenilor, ar trebui sa li se promita o minima asitenta juridica gratuita daca guvernul va incerca sa ia masuri impotriva „recalcitrantilor”.

  64. 64 Sergiu octombrie 21, 2011 la 9:51 am

    Din start doresc sa specific: Nu fac parte din nici un partid si nu ma intereseaza in mod deosebit politica, dar aceasta situatie face parte din planul social mai degraba decat politic.

    Nu reussec sa inteleg cum dintr-odata CNP-ul a ajuns cea mai de pret comoara a Romanului. Sa tzinem de el mai tare decat tzine o fata mare la virginitate. Sa fim seriosi oameni buni! CNP-ul este un identificator. Nimic mai mult. Daca ai deja buletin (cnp) esit inregistrat in bazele de date ale statului. Recensamantul se face pentru a aduce la curent baza de date cu realitatea, si pentru a o completa cu date strategice cum ar fi calificarea fortei de munca etc etc.

    De ce sa nu fi luati in evidentza toti cei care nu au CNP, toti acei care sunt practic inexistenti in ochii legii, toti acei care la un moment dat nu vor plati taxe pentru ca statul nu stie de existenta lor.

    Sunt intr-adevar si intrebari irelevante in formular. (ex. din ce materiale este facuta casa in care stai) dar parerea mea este ca TOATA LUMEA ar trebui sa participe la recensamant si sa ofere MACAR Numele Prenumele Varsta si CNP-ul.

    Mi se pare o problema similara cu mersul la Vot. Cum puteti sa indemnati oamenii sa NU se supuna unei legi?!? Ce fel de exemplu oferiti D-le Nastase?

    Prin manipulari si informari/dezinformari ca acestea si din partea opozitiei si din partea puterii au ajuns romanii sa nu mai stie pe ce lume traiesc si ce se intampla in jurul lor.

    Sincer dle Nastase, in loc sa indemnati romanii la incalcarea legilor, mai bine va faceti datoria de opozitie si supravegheati si raportati problemele reale ale Romaniei!

  65. 65 Sergiu octombrie 21, 2011 la 9:54 am

    @marina: BRAVO! un MARE BRAVO!

  66. 66 DanM octombrie 21, 2011 la 10:07 am

    Sunt puierile aceste afirmatii. Daca ar vrea Boc, nu ar putea dispune de CNP meu, a lui Ponta sau Nastase? Sa fim seriosi, Ministerul de Interne, Evidenta Populatiei e la dispozitia lor 24 din 24 de ore. Masura mi se pare de bun simt, altfel cum ar putea sa-i controleze pe acesti recenzori? Ei pot completa din „burta” informatiile fara a le culege de la fata locului. Problema este alta, de unde stiu eu ca informatiile despre mine nu ajung la altcineva si nu la statistica.
    In alta ordine de ideii, avem nevoie sa stim cati mai suntem in tara in acest moment. Am mai spus, ca un recesamant corect va demonstra ca mai suntem in tara doar 14-15 milioane de cetateni. S-a vazut aceasta si la ultimele alegeri.Apoi toate acele raportari si referinte la 22 milioane de cetateni vor disparea. Una este sa spui ca ai 1 milion de angajati la stat pentru 22 milioane de cetateni si alta este sa te raportezi la 15 milioane de cetateni. Si desigur, toti parlamentarii vor fi afectati in momentul in care se va demonstra ca un senator sau deputat are mult mai putini cetateni in colegiu fata de cat se declara acum. E vorba de banii de la buget pana la urma, si asta a fost un mecanism prin care se „mancau” bani de la buget fara nici o bataie de cap. Luati in calcul alt aspect. Medicii de familie primesc o alocatie lunara, anuala de la Casa de Sanatate in functie de cati cetateni au arondati, ei declara ca au scriptic 3000 de cetateni si de fapt nu au nici jumatate in realitate. Sunt foarte multe situatii.
    De ce nu iese Dl Nastase pe posturile TV si sa spuna, voi micii intreprinzatori, faceti o greva fiscala, nu mai platiti taxe si impozite urmatoarele 3 luni. Probabil acest lucru nu face parte din politica populist-bugetara a USL. Toate guvernele, ca ati fost de stanga, ca ati fost de dreapta, tot de noi ati tras pentru a va construi bugetul. Prea putine masuri au fost luate in ultimii 20 ani pentru a despovara micul intreprinzator. Nici nu vreau sa-mi mai amintesc cand plateam impozite de 40%.

  67. 67 Socrate octombrie 21, 2011 la 10:42 am

    Un lucru este evident – puterea portocalie va folosi datele recensamantului pentru fraudarea alegerilor. Nu mi se pare insa ca CNP-ul este esential, putand fi obtinut cu usurinta de la evidenta populatiei. Dupa parerea mea, esentiale pentru putere si pentru fraudarea alegerilor sunt datele privind migratia interna si mai ales internationala. Pentru migratia interna si inernationala se completeaza niste formulare speciale – formularul PPI – persoane plecate pentru o perioada indelungata si formularul M – persoane de 15 ani si peste, plecate in strainatate. Localizand persoanele, se pot imagina ( si cred ca puterea are deja creionate variantele ) diferite scheme de fraudare.
    Cred ca PSD ar trebui sa infiinteze de urgenta un departament anti-frauda electorala
    PS Sa ne amintim si de propunerea ca sa se voteze de la 16 ani, a propos de formularul M.

  68. 68 dlnimeni octombrie 21, 2011 la 11:30 am

    Carcotasu: multumesc pentru citare; la prostiile pe care le scriu, faptul ca as putea deveni un clasic in viata imi provoaca teama. Noroc ca exista persoane care au grija ca acest lucru sa nu se intimple. Ca sa fiu in divergenta cu dumneavoastra, nu este obligatoriu ca partidele noastre de opozitie sa simta responsabilitate pentru cetateni ori pentru ceea ce se intimpla, ori sa ia neaparat puterea. Intr-o democratie care se respecta, trebuie sa existe si opozitie, mai bine una naturala deoarece altfel trebuie sa cultive una guvernul. Presimt insa ca aceasta bilba a opozitiei cu recensamintul va fi compensata de citeva magistrale cuvintari la intrunirea din urmatoarele zile, care vor provoca noi cresteri in sondaje.
    Fie vorba intre noi, subiectul trebuia sa bata la ochi: e vorba de un OG din 2009, amendat prin alte OG-uri de vreo doua-trei ori, in 2010, cu publicare in monitor si tot tacimul. Nu ma indoiesc ca tot de atitea ori a trecut si prin parlament. Un subiect guvernamental care tot apare pe agenda parlamentara ar fi trebuit sa atraga atentia opozitiei. Am facut doar o lectura superficiala, nu am vreme de una mai profunda, dar citeva lucruri bat la ochi. Cu riscul de a gresi, din motivul de mai sus, nu am vazut interzicerea si pedepsirea divulgarii datelor catre alte organizatii, am vazut ca declaratiile recenzatilor sunt date pe proprie raspundere, dar ca recenzorii pot cere acte practic pentru orice, ceea ce nu mai e proprie raspundere, ca si alte „mici scapari” ori „detalii fara importanta”. Destul de ciudat ca nu am reusit sa gasesc, la o cautare primara, ce-i drept, un formular de chestionar de recensamint. In mod normal, ar trebui sa fie publicate pe unul ori mai multe situri.

  69. 69 Milu octombrie 21, 2011 la 12:50 pm

    @Socrate: Spuneati „Un lucru este evident – puterea portocalie va folosi datele recensamantului pentru fraudarea alegerilor.”.
    Cum ati ajuns la concluzia asta? De ce doar ‘puterea portocalie’ se va folosi de datele recensamantului si altii nu ?

  70. 70 teostanc octombrie 21, 2011 la 12:55 pm

    Domnule Nastase,

    Aveti dreptate, poate fi folosit cu rea intentie de diversi factori .

    Mie mi-ti spus prea tarziu, l-am dat. Sunt ingrijorat ca pe unde ma duc mi se cere CNP-ul: si la magazine comerciale si la ajutoare de caldura si la banca etc.

    Era bine sa fi fost o reactie mai rapida a opozitei. Formulare sunt mai demult gata.

    PS

    Cei de la ajutoarele de caldura cer, in copie, si contractul de cumparare al casei. Va dati seama ce de „bucurii „se pot intampla !

  71. 71 Iulia Deaconu octombrie 21, 2011 la 1:28 pm

    Nu sunt de acord sa imi dau datele unui necunoscut , sa fie foarte clar , cf legislatiei eu nu sunt persoana publica si nu dau prin recensamand declaratia de avere , este ilegal sa imi ceara sitiuatia materiala si incalca drepturile omului, daca ei imi dau amenda eu ii dau in judecata la Drepturile omului:)))))))))))))))))))))

  72. 72 Kint Verbal octombrie 21, 2011 la 2:59 pm

    @mihai andrei: pentru mine e prima oara cand SUNT de acord cu o propunere a lui Nastase

  73. 73 Leo Tina octombrie 21, 2011 la 3:08 pm

    De ce vor CNP-ul ? Vor sa ne plateasca imprumuturile la banci ?

  74. 74 Socrate octombrie 21, 2011 la 3:30 pm

    @Milu * Pentru mine personal este evident ca puterea portocalie va folosi datele recensamantului pentru a frauda si mai abitir decat pana acum alegerile. Am pus cap la cap unele informatii publice, dintre care mentionez : antecedentele ( alegerea domnului Tokes ca europarlamentar independent, alegerile prezidentiale precedente, voturile de la ambasada din Paris, numeroasele contestatii ale opozitiei, fraudele si mita scoase in evidenta de media, etc. etc. ) si actiunile actuale – initiativa cu votul prin corespondenta a dlui Baconschi si promisiunea domniei sale de a aduce pe aceasta cale 1.000.000 de voturi PDL-ului, modificarea legilor electorale, votul pentru locale uninominal intr-un singur tur, incercarea de a comasa alegerile, proiectul de lege cu votul de la 16 ani, proiectul cu alegeri parlamentare uninominal, procesele prin care s-au mai condamnat totusi unele cazuri flagrante de fraudare, intentia de regionalizare ( indiferent cat ne-ar costa ), etc., etc. Avand in vedere ca datele recensamantului sunt accesibile puterii si nu opozitiei, e greu de crezut, ca opozitia va folosi datele pe care nu le are pentru a frauda alegerile.
    PS La un sondaj GSS din iunie 2010, la intrebarea “ Cu cine ati votat in turul 2 al alegerilor prezidentiale din 2009“, 56% au raspuns ca au votat cu Mircea Geoana si numai 44% au raspuns ca au votat Traian Basescu.

  75. 75 Adriana octombrie 21, 2011 la 6:21 pm

    Este un subiect foarte bun, insa recunosc ca nu am avut rabdarea sa citesc toate comentariile. Poate deja este unul asemanator cu ce voi scrie:
    romanii (nu ma exclud) sunt lasi. fricosi si foarte saraci. Ei sunt amenintati cu amenzi de pana la 4000 lei daca nu vor raspunde recenzorilor, insa dvs. ne „amenintati” cu …antipatie, daca o vom face. Deci, pe cine credeti ca vom „dezamagi”? (din pacate)

  76. 76 Victor V. octombrie 21, 2011 la 7:35 pm

    @ Adrian Năstase

    Felicitări! Acest editorial a atras foarte mulți scriitori, firește mai inteligenți decât cititorii altora. Am râs cu lacrimi citind câteva din „opiniile” exprimate aici de către proaspeții comentatori. Compensează oarecum lipsa lui blogi sau Ghiță (scuze amândurora pentru comparație).

  77. 77 Sami octombrie 21, 2011 la 8:13 pm

    La recensamant te intreaba ce suprafata are casa in care esti gasit , insa nu te intreaba daca mai ai si alte case . Ce recensamant al locuintelor o mai fi si asta ?

    Revin la chestiunea cu CNP-ul. Totusi, daca CNP-ul este atat de secret si personal de ce este trecut pe C.I. imediat sub serie si numar ? Oare politia s-a gandit sa puna pe cineva in pericol ?
    In plus, CNP-ul poate fi reconstituit pana la ultimele trei cifre , care sunt de fapt cifrele unice atribuite fiecaruia dintre noi. Cred ca totusi nu este nici o problema cu CNP-ul, caci in loc sa te prezinti cu toate numele pe care le porti, adresa etc. spui CNP-ul si gata , poti fi gasit mai usor de catre motoarele de cautare din diferite locuri,institutii etc. unde ti-ai trimis datele.
    Pericolul la care ne expunem cred ca este ceva aproape similar cu : nu ma prezint S.Ionescu ci M.Popescu ca sa nu- mi dau datele personale si nu spun ca m-am nascut in 26.aug.’63 ci spun ca m-am nascut pe alta data si alt an etc. Probabil pentru persoanele foarte importante sau cu foarte multi bani ( cum am mai spus) conteaza. Pentru noi cei de rand, o sa ne ia boii de la bicicleta. Ce sa ne faca cineva, poate doar sa-si piarda timpul cu noi.
    Mai multa grija cred ca trebuie sa avem de cardurile noastre , caci acolo suntem chiar vulnerabili ( bineinteles, daca si avem ceva in conturi…).

    Si m-am gandit ca nimeni nu ar vrea sa fie „eu” , ca sa ravneasca atat de mult sa-mi fure mie identitatea,.., sau poate vrea sa schimbam si , cine stie, nimeresc mai bine. Ma schimb cu cineva mai tanar… .

  78. 78 razvanrinder octombrie 21, 2011 la 9:31 pm

    Ce mi s-ar putea intampla daca nu as vrea sa fiu numarat de recenzori? Adica eu nu vreau sa se stie ca exist. Ma paste amenda?

  79. 79 abbilbal octombrie 21, 2011 la 10:28 pm

    Legat de furtul voturilor este totuşi o problemă. Cum reuşesc unii sau alţii să fure voturile când la numărarea lor sunt reprezentate toate partidele aflate în competiţie. Oare cei delegaţi să asiste la numărare sunt gură-cască?
    Dacă voturile primite de la diaspora sunt dubioase pentru ce nu se anulează? Chiar nu sunt soluţii de evitare a fraudei electorale masive?

  80. 80 Milu octombrie 22, 2011 la 9:15 am

    @socrate :
    – Media scoate in evidenta ceea ce vrea editorul.
    – Daca dl. Tokes a fost ales prin frauda, cine trebuie sa faca plangere si unde, pentru a i se revoca mandatul ? Printre altele, opozitia cred ca este mandatata in acest sens, sa ia masuri concrete in vederea revocarii mandatelor obtinute prin frauda. Daca asa ceva nu se poate acum, macar se poate lucra la modificarea legii electorale, in vederea imbunatatirii acesteia, astfel incat sa nu se repete aceste scenarii despre care spuneti ca sunt frauduente.
    – Alegerile prezidentiale precedente au semanat unele cu altele, din punctul meu de vedere. Deci pot spune ca toti presedintii anteriori au fost alesi in mod ‘similar de fraudulos’, daca e vorba de vreo frauda. Repet: Cine are informatii clare, sa se duca sa depuna plangere, ori sa faca ceva pentru a preveni frauda. Tot ce poate: modificare legi, aplicare pedepse, s.a.m.d., doar cu vaiete in media si pe bloguri nu se ajunge nicaieri.
    – Mita electorala a fost de cand hau, in toate taberele care au participat la alegeri. Aplicarea unei legi care sa delimiteze clar de unde si pana unde incepe mita electorala ar fi de ajutor. Dar asta iar n-are legatura cu CNP-ul.
    – Care-i povestea cu regionalizarea? Are vreo legatura cu CNP-ul ? Prezinta vreun pericol electoral?
    – Datele recensamantului vor fi accesibile INS. Si am dubii ca unele date de la MAI sunt accesibile doar puterii. La ultimele alegeri, pe listele electorale erau trecute numele, adresa si CNP-ul alegatorilor. Asadar, care e factorul de noutate ?
    – Ce treaba are sondajul de acu’ 100 de ani cu CNP-ul?

  81. 81 CRAI NOU octombrie 22, 2011 la 9:19 am

    SLĂBICIUNEA MEA

    Iubesc ţara proştilor mai mult decât pe proştii ţării.

  82. 82 Dan octombrie 22, 2011 la 1:39 pm

    Fraude au fost si vor fi facute, masiv indiferent daca tu dai sau nu CNP-ul. recenzorilor. La mine a fost mai simplu. Recenzorul m-a intrebat direct: ” Nu vreti sa imi spuneti CNP-urile, nu-i asa?” „Ba asa-i!”

  83. 83 andreeahh octombrie 22, 2011 la 6:16 pm

    Recensământul…poate fi cel mai bun motiv de a „demisiona” din „funcţia” de locuitor al ROmâniei. DIn păcate este prea târziu pentru o astfel de mişcare…ideea mi-a venit recent… Zilele astea puteau fi zilele în care niciun român „nu există” pe nicio listă,şi neoficial,ziua în care practic ne dăm demisia din tot,prin neparticiparea la recensământ..mai pe româneşte „NU suntem acasă! ” …

  84. 84 Adrian octombrie 22, 2011 la 11:52 pm

    Domnule Adrian Năstase, dacă-i iubiţi aşa de mult pe români, puteţi să le explicaţi pe înţelesul lor, detaliat, şi cum se pot frauda alegerile cu CNP-urile?
    Nu cred că mai aveţi şi alte calităţi decât acelea de manipulator şef, instigator şef, prostitor şef de popor, inducător şef în eroare a maselor, etc…. Asta ai-ţi făcut de când ai-ţi apărut pe scena politică şi asta ve-ţi face până ve-ţi muri.

  85. 85 Constanteanul octombrie 23, 2011 la 12:19 am

    Domnilor,chiar credeti ca dictatura care conduce acum Romania si care este mai odioasa decat „epoca de aur” nu poate sa acceseze CNP-ul fiecarui cetatean fara sa il ceara? Daca dvs. credeti asa ceva,sunteti cu totii naivi;cand dicteaza tot ce vor ei sa se intample la nivel national,credeti ca se impiedica de un nenorocit de CNP? Dati-mi voie sa nu cred asa ceva,mai bine domnule Nastase ati incerca sa le demonstrati colegilor de coalitie ca ceea ce s-a facut si se face pt. castigarea alegerilor nu este suficient,pt. a capta atentia populatiei si implicit sanse pt. a fi votati,trebuie sa atacati incontinuu,fara pauze,iar prin cele spuse,ceva de genul:” vom face si vom drege” fara a arata cum si cu ce BANUTI veti face si veti drege,vin si va intreb,dvs. chiar vreti sa castigati alegerile,sau va bazati pe lehamitea „FRAIERILOR” fata de cei de la „sarmale si fripturi”? Va inselati amarnic toti,daca continuati cu acelasi discurs si cam cu aceeasi oameni in fata,veti pierde alegerile cu brio,imi pare rau ca spun asa ceva,dar cred ca asa se va intampla. Referitor la atacuri, cand atacati pe cineva sau ceva,atacati de asa natura incat sa nu va mai poata da replica,rupeti-l daca se poate,fiti nemilosi,terminati-i politic, fiti nemilosi,nu ii iertati,aveti gandite pt. fiecare chestiune cate doua trei atacuri ucigatoare si cel putin la fel si niste raspunsuri,desi ar trebui sa nu mai fie replici la atacurile dvs. In final,daca vreti sa castigati alegerile,va trebuie un manager de campanie f.bun,uns cu toate alifiile,probabil unul din S.U.A.,cred ca acolo sunt cei mai buni,unul care sa va spuna ce gandeste si ce asteapta sa auda alegatorul de rand,nu discursuri politice fara noima pt. omul simplu,nu sacose si promisiuni,ci lucruri concrete care se pot face si,sa se faca dupa castigarea alegerilor,nu sa se faca uitate in detrimentul sacilor personali,asa cum s-a facut si inca se face. O seara placuta.

  86. 86 nastase octombrie 23, 2011 la 4:27 pm

    Adrian,
    Iti sugerez ca, in timpul liber, sa pui mana pe carte.

  87. 87 Bianca F octombrie 23, 2011 la 7:41 pm

    Am participat si la vot ca si membru al unui partid, mai mult din lipsa banilor decat din dragoste de partid (nu am avut nici o treaba cu partidul- doar acela de a face ceva banuti), acum sunt recenzor nu din placere, va da-ti seama, ci pentru ca am terminat o facultate si am terminat-o fara nici un rost ca NU GASESC LOC DE MUNCA – si ce gasesc este pe un salar de mizerie de sub 500 de lei- in conditiile in care am un copil si locuim in chirie. As vrea sa pun oricare personalitate din guvern sa triasca cu familia (tata mama si un copilas) dintr-un venit lunar de 500 care trebuie impartit la 3 din care sa scadem 400 lei chirie , facturi utilitati, intretinere, si mancare. sa nu mai calculam haine si incaltaminte!!!!

    iar de cnp-uri…daca este sa fraudeze alegerile o vor face cu sau fara ele.

  88. 88 Adrian Grom octombrie 24, 2011 la 6:16 am

    Pentru cei care cred ca e o problema minora… si taxele impuse de parlamentul britanic pe ceaiul din coloniile americane era o problema.. minora. Minora pentru britanici si regele lor. Nu a mai fost minora in momentul in care vreo citiva minoritari din Boston au decis ca vor sa faca o partida de ceai….
    Si uite vreo zece motive pentru care ar trebui sa va temeti de acest gen de stat totalitarist si atoatestiutor…

    http://www.riscograma.ro/4988/10-minciuni-despre-cnp-si-de-ce-nu-stau-ele-in-picioare/

  89. 89 Maria octombrie 26, 2011 la 12:15 am

    Intre timp, CNP-ul a redevenit obligatoriu (vezi comunicatele din 24 si 25 oct) ale INS…
    http://www.recensamantromania.ro/presa/comunicate-de-presa/

    http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-10523535-ins-romanii-sunt-obligati-prezinte-recenzorilor-cnp-recensamant-caz-contrar-riscand-amenda-intre-1500-lei-4500-lei.htm

    Si mai spun ei in comunicat ca a fost o interpretare distorsionata a mass-mediei, neobligativitatea CNP, cand mai toti stim, ca Alexandrescu, purtatorul de cuvant al INS, cu gura lui a spus ca nu e obligatoriu. Mai mare bataie de joc la adresa oamenilor nici ca exista.

    Opozitia? Asteptam ceva, o replica, something. Ar fi cazul.

  90. 90 Newspapertimes octombrie 26, 2011 la 10:15 am

    Domnule Adrian Năstase nu inteleg de ce nu zice cineva din parlament ceva de recensamant, sau lucreaza toti in cardasie, nu inteleg de ce confuzia asta Nu da CNP da CNP, cum sa-i dau unui recenzor CNP-ul, nu am incredere, chestia ca tara e furata pe capete si toti se gandesc numai la iei, base in loc sa tina cu poporul, a vandut tara pe capete, un motiv in plus sa-mi rusine ca sunt roman

  91. 91 Milu octombrie 26, 2011 la 12:10 pm

    Chestiunea e rezolvata. Pana la urma, legal e sa declari si CNP-ul, pentru a se putea face precis identificarea persoanelor, in special in cazurile unde numele ‘frecvente’ pot duce la situatii de ‘duplicare’.
    Iar despre purtatorul de cuvant de la INS care a zis ca e optionala identificarea pe baza de CNP, a fost dat afara.

  92. 92 victoria octombrie 26, 2011 la 4:22 pm

    da intr-adevar pe multi nu ii lasa inteligenta sa vada cum se pot fura voturi prin darea cnp la recensamant….daca toti sustin ca oricum se dau cnp la medic, etc…pai foarte simplu…mecanismul functioneaza doar corelat la restul intrebarilor… asta e chestia care nu o prindeti!!! domnilor!!! dati cnp…desigur dar apoi urmeaza intrebarea e plecat din tara???pe termen lung???definitv, etc…deci din strat poate nu merge la vot deci sigur va vota acel cnp in locul persoanei …2) are pb de deplasare??? alaturi cnp …deci cu statistica de rigoare poate ne va merge la vot..se verifica acel cnp in ziua votului ,nu s-a prezentat, las ca putem sa il trecem noaptea ca da, deci uite inca un vot furat…deci dragii mei nu ajunge doar sa nu dam cnp pt ca pentru prima data intrebarile sunt facute de asa natura sa reuseasca sa deslusesca multeeee…si sunt majoritatea in plus si stupide !!! daca deschideti nu raspundeti cat timp nu sunt membrii in tara. nici daca puteti vedea, merge, daca aveti pb cu capul etc si mai ales nu dati CNP-ul corelat la aceste intrebari. pt restul care nu aveti nici cel mai mic gand sa nu mergeti la vot, si stiti sigur ca va prezentati, daca vreti si tineti neaparat dati cnp-ul domnii mei!!

  93. 93 Milu octombrie 27, 2011 la 12:21 pm

    @victoria: Presupunand ca ‘vine careva noaptea si aduce pe furis acte de identitate, semnaturi si toate celelalte trebuincioase’:
    Vrei sa insinuezi ca se vor introduce buletine in urne de catre alte persoane? Ca se vor falsifica acte de identitate si semnaturi? Sau ca observatorii de la alegeri nu observa cine voteaza cu mai mult de un buletin de vot?
    Din cate stiu, sectiile de votare (si nu numai) sunt asistate de oameni de la putere, opozitie si independenti. Cred ca nu vrei sa insinuezi ca toti acesti observatori sunt orbi (inclusiv cei ai opozitiei).
    Daca asta e grija voastra, o rezolvati foarte simplu, similar metodei pe care a folosit-o ministrul invatamantului. Puneti camere, sa se inregistreze tot, apoi aratati-i pe cei care isi permit sa fraudeze. In felul asta problema dispare.

  94. 94 missredladybug octombrie 31, 2011 la 2:07 pm

    Si acum ca a trecut recensamantul, cum ramane cu intrebarile „ce etnie, nationalitate te declari?”, ” cine e capul de familie?” . Ce statistica a populatiei e asta in care te intreaba: numele, ultima unitate de invatamant absolvita si CNP-ul? De exemplu, cum afla ei de minoritatile de la noi din tara? E peste puterile mele de intelegere…

  95. 95 Gogho august 3, 2012 la 12:32 pm

    pai ce facem domnule? uitam cauza si analizam numai efectul? cine e responsabil de initierea suspendarii si pe ce baze? a luat cineva constitutia si a deschis-o si ne-a aratat articolul pe care presedintele l-a incalcat? atunci, ce facem noi aici defapt? nu ne era mai bine noua sub dictatura faradelegii? caci cu democratia (dictatura legii) se pare ca nu prea mai suntem compatibili, ca natie…


  1. 1 Reverse24.info - Recensamant 2011: PSD ii indeamna pe romani sa nu isi divulge CNP-ul. / Adrian Nastase, pe blog: Puterea pedelista deturneaza recensamantul intr-un instrument de furt al identitatii si de frauda electorala Trackback pe octombrie 20, 2011 la 1:40 pm
  2. 2 eZilnic - Recensamant 2011: PSD ii indeamna pe romani sa nu isi divulge CNP-ul. / Adrian Nastase, pe blog: Puterea pedelista deturneaza recensamantul intr-un instrument de furt al identitatii si de frauda electorala Trackback pe octombrie 20, 2011 la 1:51 pm
  3. 3 Recensamant 2011: PSD ii indeamna pe romani sa nu isi divulge CNP-ul. / Adrian Nastase, pe blog: Puterea pedelista deturneaza recensamantul intr-un instrument de furt al identitatii si de frauda electorala | Ziare net - Stiri din presa Trackback pe octombrie 20, 2011 la 2:24 pm
  4. 4 Un recensământ contestat « Cu drezina Trackback pe octombrie 20, 2011 la 3:41 pm
  5. 5 Ziua recensamantului pe CEL MAI MINUNAT BLOG … (5) « Once a student, always a student! – CEL MAI MINUNAT BLOG! Trackback pe octombrie 20, 2011 la 5:02 pm
  6. 6 Recensământul și furtul identităţii | Tube News Trackback pe decembrie 2, 2011 la 2:43 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!