La multi ani de 8 Martie!

Nu cred ca ar trebui sa existe doar o zi anume in care noi, barbatii, sa ne manifestam dragostea, pretuirea si prietenia fata de femei. De 8 Martie, toata lumea celebreaza femeia, uneori mimetic si rutinat, alteori cu pasiune si sinceritate.

Le doresc tuturor femeilor LA MULTI ANI si, cel putin in aceasta zi din an, daca nu in toate cele 365, sper sa fie vesele, fericite si sanatoase.

Pe langa aceste cuvinte , va rog sa primiti un gand la fel de sincer: Doamnelor, emanciparea femeii nu se poate realiza daca nu veti participa mai mult  la viata politica.

In acest an, de 8 Martie vreau sa ma raliez demersului Fundatiei FILIA, care, prin campania Vrem reprezentare, nu doar flori si martisoare, atrage atentia asupra lipsei de reprezentare a preocuparilor femeii pe agenda publica din Romania. Adeseori, politici destinate femeilor in general si mamelor in special sunt gandite si implementate exclusiv de barbati.

De aceea, alaturi de cele mai bune ganduri, doamnelor, va rog sa primiti apelul meu pentru o societate in care egalitatea de gen trece in mod real dincolo de documentele oficiale, pentru a ajunge in strada, in familie sau la locul de munca.

38 Răspunsuri to “La multi ani de 8 Martie!”


  1. 1 Medusa martie 7, 2011 la 11:37 pm

    Mulţumim pentru suport, domnule Năstase!
    VREM REPREZENTARE, NU DOAR FLORI ŞI MĂRŢIŞOARE:

    http://blogul-medusei.blogspot.com/2011/03/vrem-reprezentare-nu-doar-flori-si.html

  2. 2 Velisar Iancu martie 8, 2011 la 12:22 am

    Tuturor doamnelor: sa fiti sanatoase si sa aveti parte de toate bucuriile normale!

  3. 3 MARIANA martie 8, 2011 la 12:52 am

    Si noi femeile suntem fiinte umane,plasmuite in acelasi mod cu barbatii…nu am inteles niciodata de ce in istoria omenirii femeia a avut un rol de anexa a barbatului,ceva necesar de care ai nevoie cand si cand ,dar in principiu trebuie s-o ai pe aproape ,pentru orice eventualitate.
    Suntem la fel de capabile de iubire ca si barbatul,dar mult mai dispuse la sacrificii pentru a o pastra ,la fel de puternice spiritual, atunci cand situatia ne-o cere,mai rezistente la suferinte atunci cand acestea vin peste ele si peste cei dragi lor,sunt sigura ca daca ar fi fost trimise in prima linie a fronturilor de lupta am fi avut mult mai multe fapte de vitejie de povestit nepotilor,etc.
    Si mai presus de toate ,in rolul nostru ,pe care natura ni l-a harazit de a procreea si deci de a perpetua specia umana ne-am achitat si ne achitam in continuare de sarcina ,fara miorlaieli si fandoseli. Ma intreb ce-ar fi daca un barbat ar naste o singura data in viata?… vai doamne s-ar cutremura pamantul!
    Rolul nostru in societatea umana este sfant si nu cred ca trebuie sa strigam dupa drepturile noastre.
    Eu una cred ca ar trebui sa va dati mai la o parte,si sa ne lasati partea noastra de VIATA sub toate formele ei intacta. Suprematia barbatilor s-a dovedit a fi neproductiva…e timpul schimbarii.Ce parere aveti ?

  4. 4 Mariana martie 8, 2011 la 2:41 am

    Va multumesc frumos,pentru urarile dvs si pentru gandurile bune vis-avis de femei.Dupa parerea mea reprezentati un model de comportament in raport cu familia si cu sotia dvs,careia ii urez un calduros LA MULTI ANI!

  5. 5 olivia martie 8, 2011 la 4:10 am

    Pai in afara de un apel, ce altceva mai faceti sau mai puteti face? Puteti face promovari in PSD pe criterii de sex? Puteti schimba in vre un fel faptul ca femeile sunt mai prost platite decat barbatii ptr aceeasi munca nu numai la noi ci si in restul Europei? Puteti sa schimbati faptul ca de copii predominant tot femeile se ocupa? Puteti schimba faptul ca si de gospodarie in mare se ocupa tot ele? Am sincer grave indoieli… Si sincer, in Romania care e o societate destul de traditionalista in care femeile muncesc si acasa si la servici sa sparga norma, fara a primi cu asta drepturi suplimentare, ar cam fi nevoie de ceva schimbari…Dar apropo de femeile implicate in politica, cu functii de conducere, nu stiti ce mandra ma simt cand vad exemple ca Sulfina Barbu care in comisie a aprobat eutanasierea cainilor, ca Elena Udrea care are un tupeu macar comparabil cu al lui Boc, ca Raluca Turcan care ar lua aprarea lui Basescu si daca ar desoperi cineva 100 de cadavre ingropate sub camera lui…Si lista poate continua cu nume ale unor femei, atat din tara cat si din afara, care ar semna cu tot atata relaxare ca si colegii lor barbati o lege care omoara un milion de oameni dar le aduce lor niste avantaje. Si sincer, avand in vedere ca ca astea sunt criteriile pe care se fac promovari peste tot, mie chiar nu-mi pasa daca aia care imi mananca zilele sunt femei sau barbati. As prefera sa ma conduca pur si simplu niste oameni mai buni. Cat despre mecanismul prin care se iau decizii politice, ar fi suficient sa va consultati cu societatea civila, care e formata atat din ecologisti, aparatori ai democratiei, grupuri umanitare, grupuri de tot felul, cat si din femei, tot pe baza unor preocupari comune. Adica atunci cand guvernul a redus indemnizatiile pentru mame, nu s-a consultat cu asociatiile mamelor, nu? Ca daca se consulta si se tinea si cont de parerea lor, nu se mai reduceau…Dar asta nu tine de lipsa de stiinta, de informare, de faptul ca puterea decizionala nu era in mana unei femei, ci pur si simplu ca de obicei interesele celor putini au fost mai importante decat interesele celor multi…

  6. 6 Marcus martie 8, 2011 la 9:05 am

    La Multi Ani Stimate Doamne
    Sunteti Iubite
    marcus

  7. 7 cititorul martie 8, 2011 la 9:13 am

    @ of topic

    am vazut la TVR un documentar cu imagini de la vizitele lui Ceausescu in Libia.
    Tovarasa Culcer a omis insa sa ne prezinte imagini de la istorica vizita a lui Basescu din 2006.

    „Preşedintele României, Traian Băsescu, va efectua miercuri, 15 noiembrie a.c., o vizită oficială în Marea Jamahirie Arabă Libiană Populară Socialistă, la invitaţia sefului statului libian, Colonelul Moammer Al Qaddafi.

    Scopul vizitei, prima a unui şef de stat român la Tripoli după 1989, îl constituie restabilirea dialogului politic la nivel înalt, oferind, în acest sens, un semnal politic din partea României în sensul disponibilităţii de a relansa relaţiile sale cu Libia, pe o bază modernă şi pragmatică, cu accent pe componenta economică.

    Pe lângă dialogul cu şeful statului libian, preşedintele Băsescu va mai avea întâlniri cu primul ministru Al-Baghdadi Ali al-Mahmudi şi cu secretarul general al Congresului Popular General, domnul Al-Zanati Mohammed
    Al-Zanati.”

    http://presidency.ro/pop.php?_RID=img&img=11268.jpg

  8. 8 Ghita Bizonu' martie 8, 2011 la 9:28 am

    Doamnelor

    cu cele mai bnune urari

  9. 9 Gabriela Savitsky martie 8, 2011 la 9:42 am

    Vă mulţumim.
    „Înarmat cu îndrăzneala ce ai când mergi să ceri pentru altul” (…) – ar fi şi ciudat ca femeile să se bată singure cu pumnul în piept (horribile dictu) pentru drepturile lor.

  10. 10 taranul martie 8, 2011 la 9:46 am

    Frumoaselor doamne si domnisoare,va doresc multa sanatate,fericire si sa fiti in continuare sarea vietii.LA MULTi ANI!

  11. 11 Doru Coarna martie 8, 2011 la 9:49 am

    LA MULTI ANI DOAMNELOR!

    Aveti dreptate cu inegalitatea, dar nu va ramane decat sa sperati, ca noi toti, in vremuri mai bune.

    @ MARIANA,

    „Suprematia barbatilor s-a dovedit a fi neproductiva…”. Nu-s de acord, altminteri cum va explicati ca suntem totusi atat de multi pe planeta asta, relativ sanatosi, relativ satui? Eu cred ca toata lumea si-a indeplinit corespunzator menirea. Este drept, femeile au parte de mai multa suferinta in viata, dar parca si de mai multe satisfactii, si de mai mult respect, consideratie, protectie, chiar si de o speranta de viata mai mare.
    Va rog, n-as dori sa-mi raspundeti, in chestiuni din acestea nimeni n-are niciodata dreptate.

  12. 12 Larisa martie 8, 2011 la 10:01 am

    Dl AN cum pot femeile sa participe mai mult la viata politica cand oameni de valoare care pe mine m-au sprijinit au fost inlaturati cu brutalitate …

  13. 13 eficientaenerg martie 8, 2011 la 10:09 am

    Damele,Frumoasele…va vrem Sefele!Ca noi,Barbatii, s-a vazut…cum este Romania….

  14. 14 Şam Săn Jur martie 8, 2011 la 10:13 am

    Motto :
    Veşnic Mugur : “Există speranţă ca potopul să fie resorbit în timp, da numai…speranţă.”
    Boureanu şi nu mai ştiu cum :”Suntem toţi plini de rahat…”

    Aceşti domni spun acelaş lucru în principiu, şi la fel de îcurajator pentru românii din ţară, atât cât mai este.
    Îi felicit pe sceştia cu ocazia zilei de 8 Martie, fiecare o „damă” în felul său.

  15. 16 Draghi Puterity martie 8, 2011 la 10:48 am

    La multi ani, doamnelor care participa la acest blog. 🙂

  16. 17 Marcus martie 8, 2011 la 10:49 am

    @cititoru”: vezi, asta e cusuru’ tau, citesti! 🙂
    sa fii iubit si sa-ti traiasca doamnele
    marcus

  17. 18 marieanna martie 8, 2011 la 10:50 am

    Izvor isi are roua in ochii de femeie
    Si razele de luna din ochii lor scanteie!
    Garoafele, din inimi de femeie cresc
    Si macii de pe buze le-floresc!
    Mainile lor sunt ramuri cu fructe-mbietoare,
    Iar cand devin si mame, in piept le creste soare!
    M. Cornoiu

  18. 19 alice martie 8, 2011 la 10:51 am

    Multumim pt urari.Sotiei dv.multa sanatate si fericire.LA MULTI ANI!Tuturor doamnelor.

  19. 20 Pali martie 8, 2011 la 10:53 am

    La multi ani Doamnelor !

  20. 21 Jr. martie 8, 2011 la 11:23 am

    8 MARTIE, ZIUA INTERNAŢIONALĂ A FEMEILOR DE PRETUTINDENI. LA MULŢI ANI DRAGELE MELE, ORIUNDE VĂ AFLAŢI; UN GÂND BUN PENTRU VOI, ÎN ORICE CONDIŢII!

  21. 22 Marcus martie 8, 2011 la 11:45 am

    Sa Ne Traiti Zeitelor!

    Doamnelor din asta tara, prea frumoase si iubite,
    Domnul sa le dea de toate si sa fie fericite,
    Caci in vremuri chinuite de un chiomb si-un dobiboc
    Doar in Domn ne e speranta la dorinta de noroc.

    La Multi Ani Cu Sanatate, Impliniri Si Multa Dragoste De La Si Catre Cei Dragi!
    Sunteti Iubite

  22. 23 dlnimeni martie 8, 2011 la 11:46 am

    Un moment de omagiu doamnelor si domnisoarelor de pe blog.
    Off topic: sondaj (studiu Harris interactiv) in Franta, intentie de vot la prezidentiale, in preajma alegerilor locale (cantonale): 1. Marine LePen 24%; 2. Dominique Strauss-Kahn 23%; 3. Nicolas Sarkozy 23%. Inlocuirea lui Dominique Strauss-Kahn cu un alt candidat socialist pastreaza ierarhia si procentele, ori chiar le diminueaza: Martine Aubry ar duce intentia dupa cum urmeaza: 1. Marine LePen 23%, 2-3. Martine Aubry si Nicholas Sarkozy 21%. Francois Hollande are cobori pe locul 3, cu 20%, dupa Marine LePen (24%) si Nicholas Sarkozy (21%). La astfel de procentaje, lupta politica va fi incordata.

  23. 24 dlnimeni martie 8, 2011 la 11:47 am

    Am uitat sa scriu: sondajul este pentru Le Parisien.

  24. 25 dlnimeni martie 8, 2011 la 11:49 am

    Si o corectie, in prima grupare de candidati Nicholas Sarkozy are 21%, nu 23%. Sarkozy obtine 21% in intentia de vot cu oricine ar contracandida.

  25. 26 marieanna martie 8, 2011 la 11:53 am

    Ne cad petalele, ca fructe se rotunjesc si dau in parg!
    Voi adunati-le in gand si-mpodabiti in orice zi
    Tulpinile impovarate in care verbul scurt a fi
    Se zbate-n ramuri, se tot zbate
    Si intr-o zi va fi cazand asemeni frunzelor uscate!
    M. Cornoiu

  26. 27 Observator martie 8, 2011 la 12:35 pm

    Doar cateva date statistice:
    – In tarile europene, inclusiv in Romania, la munca si rezultate egale, femeile sunt platite mai putin
    – Practic, violenta in familie cu victime femei si copii este in crestere, iar legislatia romaneasca practic nu protejeaza aceste victime

    Nu stiu daca termenul de „emancipare” este cel mai potrivit. Cred ca, mai curand ne dorim egalitate de sanse intre femei si barbati.

    Gradul de reprezentare este strans legat de modele de feminitate generate in ultimii 20 de ani: femeia frivola, femeia obiect sexual, femeia interesata doar de aspectul fizic in antiteza cu cu femeia necultivata, mama iresponsabila. In cel mai bun caz, o femeie care reuseste e o femeie androgenizata. Balerina frumoasa, talentata care pozeaza nu ar avea ce cauta intr-un partid social-democrat.

  27. 28 contele martie 8, 2011 la 12:41 pm

    @ MARIANA
    Am cumpărat flori şi bomboane pentru doamnele din viaţa mea. Citindu-ţi postarea mi-a venit să vând florile şi să mă-ndop cu bomboane. Acesta a fost primul meu impuls, un răspuns fiziologic ca urmare a unui şoc existenţial. Evident, educaţia de mare clasă pe care o posed îmi interzice asta dar ce vrei, nu te simţi bine când brusc afli că faci umbră pământului degeaba. Mă simt vinovat că exist…Ţi-am luat fraudulos felia de la Marele Tort numit Viaţă! M-am aruncat ca un hominid fioros asupra porţiei tale de fericire… Lumea construită de mine este după chipul şi asemănarea mea: sălbatică, violentă, grobiană. Te-am forţat să trăieşti în ea. Sunt dezolat.
    Am încercat să arătăm altfel, să ne purtăm altfel dar nu, ai dreptate, pe cine înşelăm? Când voi creşteţi copiii, noi ori ne batem ca chiorii ori suntem în maiou, pe bancă , în faţa blocului , bând bere şi jucând table. Ori suntem bărbaţi , ori nu mai suntem…

    Mă duc să mă arunc… nu, nu în faţa trenului, Doamne fereşte… o fi vreo femeie în el care se grăbeşte, nu merită să-i stric ziua, să-i modific programul, eu o creatură din negura istoriei, neevoluată, necivilizată. Nu, mă duc să mă arunc la picioarele unui medic obstetrician, să-mi dea şansa să nasc şi eu, poate îmi mai ispăşesc din păcate…
    Vai, şi cum am păcălit-o pe nevastă-mea atâţia ani! Ea, săraca, nici nu ştie cu ce monstru stă în casă.
    Uite, eu mă dau mai la o parte, vă las partea voastră de viaţă INTACTĂ . Chemaţi-mă doar când trebuie dus gunoiul, de bătut covoarele şi cărat mobila.
    P.S. Sunt distrus… Mă duc să beau un şpriţ cu băieţii…Sper să ajungă banii şi de seminţe. Ia să văd: dac-aş vinde florile şi bomboanele aş lua pe ele…

  28. 29 contele martie 8, 2011 la 12:49 pm

    Sănătate şi fericire, doamnelor şi domnişoarelor!

  29. 30 Iluminatu martie 8, 2011 la 2:22 pm

    OBLIGAT A TE NAŞTE
    ……………………………………………………………………….
    – Mama, tu chema-şi barza ce-n graba m-a adus
    La patru dimineaţa, fără să-ntrebi ce am de spus ?
    – Nu fiule. De-aş fi ştiut ce vremi de groază-o s-apuci
    M-aş fi târât cu gând de lepădat pe garduri şi uluci…
    Mă iartă ! dar şi bietul tactu fuse la fel de vinovat
    Cercând fără de voie, s-arunce cu seminţe de băiat.
    – Pricep, ca şi acum, de viaţa-mi nişte unii au dispus
    Fără să mă consulte de-aveam şi eu ceva de spus…
    …………………………………………………………………………..
    PS Este un poiem de mare întindere

  30. 31 marius martie 8, 2011 la 2:49 pm

    Frumoaselor doamne,domnisoare,sotii,mame,iubite,prietene ,si nu in ultimul rand vizitatoarelor acestui blog , doresc sa va transmit azi de ziua voastra,8 Martie ,un gand bun,sa aveti parte de tot ceea ce este mai bun in viata,fericire,sanatate si sa fiti convinse ca voi sunteti cel mai frumos lucru din viata noastra!
    La multi ani,tuturor femeilor!

  31. 32 LePrince martie 8, 2011 la 3:10 pm

    La multi ani tuturor doamnelor, domnisoarelor scriitoare pe acest blog, si cititoarelor blogului!

  32. 33 Karakas martie 8, 2011 la 4:51 pm

    La multi ani colegelor de blog! Eu unul astept sa se inventeze si Ziua Internationala a Barbatului (stiu, in Romania e in fiecare zi 🙂 )

  33. 34 Doru Coarna martie 8, 2011 la 6:41 pm

    @ conte,

    nu vinde florile si nu manca bomboanele, nu le vinde pe amandoua ca sa bei un sprit cu baietii, nu le manca pe amandoua…

    Vezi ca nu poti face nimic? Atunci de ce le-ai luat? Acum mai bine le trimiti, daca ele se ridica la standingul neoplescoian, lui Nutzi care stii bine, le va oferi in final copiilor saraci pe geamul unui 4X4…la prima inundatie, peste cateva saptamani.

    Ce zici, sufletul „bate” bomboanele si florile?

  34. 35 Sibilla martie 8, 2011 la 8:49 pm

    Barbatul si femeia – de Victor Hugo

    Barbatul este cea mai elevata dintre creaturi. Femeia este cel mai sublim ideal.
    Dumnezeu a facut pentru barbat un tron, pentru femeie un altar.
    Tronul exalta, altarul sfinteste.
    Barbatul este creierul, femeia este inima.
    Creierul primeste lumina, inima primeste iubire. Lumina fecundeaza, iubirea reinvie.
    Barbatul este puternic prin ratiune, femeia este invincibila prin lacrimi.
    Ratiunea convinge, lacrimile induioseaza sufletul.
    Barbatul este capabil de eroism, femeia – de orice sacrificiu.
    Eroismul innobileaza, sacrificiul aduce sublimul.
    Barbatul are suprematia, femeia are intuitia.
    Suprematia semnifica forta, intuitia reprezinta dreptatea.
    Barbatul este un geniu, femeia este un inger.
    Geniul este incomensurabil, ingerul este inefabil.
    Aspiratia barbatului este catre gloria suprema, aspiratia femei este indreptata catre virtutea desavarsita.
    Gloria face totul maret, virtutea face totul divin.
    Barbatul este un cod, femeia este evanghelia.
    Codul corijeaza, evanghelia ne face perfecti.
    Barbatul gandeste, femeia intuieste.
    A gandi inseamna a avea creier superior.
    A intui, simtind inseamna a avea in frunte o aureola.
    Barbatul este un ocean, femeia este un lac.
    Oceanul are o perla care il impodobeste, lacul, poezia care-l lumineaza.
    Barbatul este un vultur care zboara, femeia – o privighetoare ce canta.
    A zbura inseamna a domina spatiul, a canta inseamna a cuceri sufletul.
    Barbatul este un templu, femeia este sanctuarul.
    In fata templului ne descoperim, in fata sanctuarului ingenunchem.
    Barbatul este plasat acolo unde se sfarseste pamantul, femeia acolo unde incepe cerul.

    La Multi Ani, nouă, tuturor !

  35. 36 Iluminatu martie 9, 2011 la 8:29 am

    CRIZA PANARAMEI

    ELI(copter) îl poartă pe Băsescu cel smintit ;
    Românii toţi aşteaptă jos, să-l vadă prăbuşit,
    Lătrat şi de buldogul, cel presupus „regina”
    Pe care JON l-a dat în dos, să-l macine rugina…

  36. 37 Mariana martie 9, 2011 la 11:08 am

    @ Sibilla,nota 10 pentri idee,Chiar daca aceste randuri minunate nu sunt scrise de tine,faptul ca le-ai postat aici la momentul oportun,este ca si cand ar fi izvorat de la tine .Iti multumesc deoarece ma regasesc in postarea ta scrisa de V Hugo

  37. 38 Alex martie 9, 2011 la 1:42 pm

    La Multi Ani tuturor doamnelor, cu precizarea ca 8 Martie este, prin excelenta, ziua mamelor!

    Pana una alta, barbatilor viteji din istoria moderna si contemporata a romanilor – eroi, luptatori, martiri, oameni de stat, artisti, scriitori, revolutionari – li s-a ridicat statuie, mamelor romance care au ramas in Romania in ultimii douazeci de ani, nu.


Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!