La Congresul PSD

Pentru ieri pregatisem un alt discurs, mai amplu si bazat pe ideile cuprinse in Programul politic. In conditiile date, tinand seama de faptul ca mai vorbisem si dimineata, la Consiliul National, am preferat sa am un discurs mai scurt, mai sintetic:

„Dragi prieteni, dragi colegi,

Încep prin a va spune că textul proiectului de guvernare al PSD, intitulat „România corectă – România socială” are 310 pagini şi îl puteţi găsi pe site-ul Departamentelor PSD, unde il si puteti comenta.

Eu am să vă spun doar cîteva cuvinte. Victor Ponta a vorbit foarte bine, a prezentat  ideile de baza ale analizei pe care am realizat-o, ideile de bază ale platformei noastre de soluţii.

Suntem într-o perioadă foarte complicată, de aceea este esenţial pentru noi, în momentul acesta, să pornim în primul rând de la o radiografie corectă, cât mai exactă, asupra realităţii pe care vom încerca să o modificăm.

Doocumentul nostru are trei părţi estenţiale. Una dintre ele este, cum vă spuneam, radiografia, diagnoza situaţiei de acum. Nu intru în detalii. Vedeţi foarte bine că lucrurile evoluează foarte rapid, starea de tensiune socială este tot mai puternică: revolta celor din finanţe, revolta dascălilor, etc.

Se pare, de altfel, că aseară Emil Boc s-ar fi întâlnit cu un profesor rămas fără slujbă, după ce Funeriu i-a închis şcoala unde lucra. Profesorul era trist, iar premierul a încercat să-l consoleze: “Lasă, ai o meserie extraordinară. Dacă n-aş fi prim-ministru, eu aş trăi din învăţământ”. Profesorul, se pare,  i-ar fi răspuns: “Dacă n-ai fi tu prim-ministru, şi eu aş trăi din învăţământ!”.

Sigur, acesta este pe scurt primul capitol al acestui program. Pentru detalii va rog sa consultati „bibliografia”.

Partea a doua a acestui document este de fapt viziunea asupra guvernarii, este de fapt o încercare, cred, destul de reuşită, de a prezenta, pe de o parte, principiile pe care le susţinem si , pe de altă parte, obiectivele pe care ni le propunem. Este, într-un fel, punctul de plecare pentru o nouă evaluare a platformei ideologice pe care noi o punem ca fundament pentru un program de guvernare propriu-zis. Nu voi intra în amănunte nici aici.

Există o anumită istorie a abordărilor noastre în acest domeniu, dar, eu cred că, la acest moment, nu putem să discutam doar despre un program de guvernare. E important să discutăm, în primul rând, despre viziunea noastră despre guvernare.

Să discutăm, spre exemplu, despre stat, despre rolul statului. Să încercăm să găsim o formulă nouă, nici formula statului asistenţial, nici formula statului minimal – cea pe care o propun liberalii. Este o formulă pe care putem să o găsim împreună. Este statul optimal, statul care orientează resursele în comunitate. Acesta e rolul pe care noi trebuie să îl gândim pentru viitor în ceea ce priveşte funcţionarea ca atare a mecanismului instituţional. Fără această abordare va fi foarte greu să trecem la soluţii pe termen scurt sau la soluţii pe termen lung. Nu intru în detalii. Aceasta e a doua parte a ceea ce aş numi, mai curând, un program politic, o platformă program, pentru că, în definitiv, doar a treia parte a acestui proiect reprezintă esenţa a ceea ce ar putea fi un program de guvernare, şi anume un ansamblu de soluţii cu geometrie variabilă pe care le punem într-o formulă deschisă.

Pe site-ul Departamentelor, unde găsiţi acest document şi pe forumul unde puteti – şi vă rog –  sa aduceţi contribuţii la ceea ce ar putea fi ansamblul soluţiilor necesare pentru depăşirea dificultăţilor de astăzi. Nu vreau să insist foarte mult asupra acestor soluţii, ele au rezultat, într-un fel, din ceea ce a prezentat Victor Ponta mai devreme. Am extras din acest program cele o sută de soluţii, care reprezintă numai o parte din ceea ce noi considerăm că ar fi util să punem într-o dezbatere publică,  pentru o abordare de guvernare viitoare. Nu cred că, din acest moment, mai poate cineva afirma cu seriozitate că partidul nostru nu e pregătit pentru guvernare.

Eu cred ca acest document arată că partidul nostru este depozitarul competenţei, depozitarul expertizei de guvernare, a expertizei politice, şi acest lucru consider că este extrem de important, în primul, rând pentru noi, pentru a ne da forţa de a trece la faza următoare, care este faza acţiunii politice. Aş vrea să vă mai spun câteva elemente pe care, într-un fel, le putem discuta în perioada care urmează pentru că acest document este un document pe care acum îl vom adopta. Noi nu intrăm la guvernare săptămâna viitoare. Din păcate. Şi, de aceea, acest document e un document asupra căruia vom lucra în continuare şi vreau să vă spun că vă mulţumesc tutror celor care aţi participat la elaborarea acestui document. Acest document a fost realizat de colegii din Departamentele partidului, le mulţumesc fiecaruia în parte, le mulţumesc celor care au contribuit la realizarea acestui program, le mulţumesc celor de la sindicate, dar şi academicienilor, profesorilor, experţilor cu care ne-am consultat şi care ne-au ajutat să ajungem la unele dintre variantele şi soluţiile acestea.

Este deci un program viu, un program dinamic, o bază de date şi soluţii pentru ceea ce trebuie să reprezinte înţelepciunea noastră colectivă în ceea priveşte guvernarea noastră viitoare. Înţelegând din greşeli, învăţând din greşeli, uitându-ne la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, dar, în acelaşi timp, arătând câ ceea ce se întâmplă cu guvernarea de acum este incalificabil si nu putem lasa ca lucrurile să meargă mai departe în felul acesta.

Einstein spunea că există o diferenţă  între prostie şi geniu, şi anume aceea că geniul are totuşi  limite. Guvernul Boc nu are nicio limită.

Problema noastră este aceea de a arăta că, dincolo de unele dintre dezbaterile publice, care ne-au atras poate, uneori, într-o anumită capcană, deşi din punct de vedere idoelogic  a fost foarte important să arătăm că noi avem o opţiune clară pentru impozitarea diferenţiată,  ceea ce este de fapt important este să arătăm că, din punctul de vedere al programului de guvernare, obiectivul principal îl reprezintă, pentru noi, crearea de noi locuri de muncă. Acest obiectiv este esential.

Vă rog să observţi dinamica din ultimii ani. În anul 2000, existau 1 milion de şomeri, la sfârşitul guvernării noastre, în 2004, existau 500 de mii, acum ne apropiem din nou de 1 milion de şomeri. Unele dintre problemele legate de pensii, unele dintre problemele pe care astăzi le discutăm sunt legate, în primul rând, de faptul că economia se prăbuseste. Trebuie să facem în aşa fel încât economia să repornească. E important să avem mai multe locuri de muncă, şi, în felul acesta, cu o economie performantă, vom avea mai mulţi bani şi pentru proiectele sociale. Nu vreau să mai insist asupra acestor aspecte. Le cunoaşteti  foarte bine, mulţi dintre dumneavoastră au participat la aceste dezbateri.

Unele dintre Departamente au contribuit la realizarea unor texte absolut deosebite. Departamentul de Agricultura a realizat reuniuni regionale, discuţii cu aproape 5.000 de oameni, deci cam câţi sunteţi în această sală, şi, în felul acesta, foarte multe dintre ideile care au fost acolo exprimate s-au regăsit în documentul pe care noi l-am realizat.  Vreau sa le mulţumesc colegilor nostri.

Dragi prieteni, urmează pasul al doilea, bătălia parlamentară pentru trecerea moţiunii de cenzură. Dacă nu vrem să păstrăm acest text doar ca pe un eseu, o carte pe care să o punem în biblioteca de la partid, atunci este nevoie de acţiune politică şi multe dintre aspectele care au fost astăzi discutate aici, inclusiv mesajele pe care le-am primit de la invitaţii nostri, ar trebui să ne dea speranţă că aceasta moţiune ar putea să treacă.

Intrăm într-o noua etapă, a luptei pentru ceea ce aş numi eliberearea de guvernarea portocalie, dar este important să înţelegem că rezultatul acestei lupte depinde de fiecare dintre noi. Prin forţa ideilor noastre, a soluţiilor noastre putem invinge strategia găleţilor portocalii.

Şi aici este de fapt marea miza. Dincolo de ceea ce înseamnă acţiunea din stradă, oamenii trebuie să aibă încredere că noi avem soluţii pe care să le punem în aplicare, astfel încât să capete sens leadership-ul nostru politic . Ei vor să simtă că există suficientă resursă intelectuală, politică, competentă în ceea ce facem şi că vom ştii să îi ducem din nou spre ceea ce înseamnă o bună guvernare. Vreau să vă reamintesc – pentru ca a fost Gerhard Schroeder ieri în România -,  o anecdotă rusească destul de cinică,  referitoare la întrebarea  “Ce este comunismul?”. Răspunsul e cunoscut: “Comunismul este cea mai lungă cale de la capitalism la capitalism”. Dacă pe noi ne-ar întreba cineva: “Ce este dreapta în România?”, răspunsul nostru ar fi simplu: “Este cea mai lungă şi mai dureroasă cale de la o guvernare PSD de succes la o altă guvernare PSD de succes”.

Ştiu şi ştim că va fi foarte greu. Va trebui, fără îndoială, să arătăm că pornim de la o anumită realitate, cea pe care nu o putem schimba imediat. Resursele pe care le vom mai avea la dispoziţie vor fi limitate. Poate că va trebui sa promitem ceea ce promitea Churchill în război: sânge, sudoare şi lacrimi. Să facem în aşa fel încât, după venirea noastră la guvernare să reuşim să ajungem înapoi într-o stare de normalitate, printr-un efort inteligent, creativ, bazat pe competitie, dar şi pe solidaritate.

Dragi prieteni, avem un program de guvernare bun, dar, în acelaşi timp, perfectibil. Un proiect deschis spre o eventuală guvernare, condiţionată de succesul viitoarei moţiuni de cenzură.

Nu am să insist asupra acestor elemente, dar aş vrea totuşi să vă spun că eu cred că, dincolo de ceea ce înseamnă critica noastră permanentă asupra guvernării, asupra realităţilor politice de astăzi, asupra a ceea ce filmul  pe care ni l-a prezentat Liviu Dragnea mai devreme şi realităţile lui atât de dure, până la urmă, în ceea ce priveşte viaţa politică din România şi viaţa socială, avem nevoie să privim dincolo de orizont, să ţintim mai departe, să propunem nu doar soluţii de moment, ci un nou model de societate.

Am încercat într-o anumită perioada, prin proiectul „România Europeană”, pe care l-am lansat in 2004 si l-am dezvoltat in 2007, să pornim o astfel de dezabtere. Ea va trebui continuată, pentru că numai pe un astfel de fundament vom găsi soluţiile eficiente. Să propunem deci o nouă Românie, să propunem o Românie bazată pe o ideologie a stângii, cu reguli noi, cu obiectve mai ambiţioase şi care ar trebui să aibă o ţintă foarte clară: românii să fie din nou mândri, să fie prosperi şi să aibă o viaţă decentă, aici, acasă.

A doua condiţie vine din viaţa noastră de partid şi din ceea ce am văzut împreună astăzi. Eu cred că a doua condiţie ar fi ca Victor Ponta să fie viitorul prim-minsitru. El vă reprezintă pe mulţi dintre cei care sunteţi aici. El reprezintă generaţia care poate construi această nouă Românie. Noi ne-am facut datoria, mai bine sau mai rău, într-o altă perioadă, şi ne-o vom face mai departe în cadrul echipelor noastre, dar noi n-am putut să rezolvam decât o parte dintre probleme.

Este vremea ca o nouă echipă, viguroasă, dinamincă cu voi toţi, dar susţinută de toate generaţiile partidului, să treacă la treaba şi să  înceapă un efort sustinut, care să însemne credibilitate, care să însemne, de fapt, un efort pentru revenirea la normalitate, pentru bunăstare, pentru demnitate, pentru ceea ce trebuie să însemne, de fapt, România nu doar pentru propriii săi cetăţeni, dar şi pentru cei care ne-au primit în cadrul Uniunii Europene şi acum ne consideră un fel de paria.

Eu vreau sa vă rog să fiti de acord să continuăm împreună să lucrăm la acest proiect, care este de fapt  un proiect de echipa, este proiectul pe care îl vom pune la dispoziţie viitoarei echipe ce va constitui executivul si care va pune în aplicare aceste lucruri. Trebuie să facem o diviziune a muncii în partid, fiecare dintre noi trebuie să aducă ceva. Fiecare cu experienţa lui, cu viziunea lui poate să reprezinte un “asset”,  poate sa insemne o contribuţie.

Eu vă mulţumesc încă odată  pentru sprijin.

Suntem puternici pentru că am ştiut să construim. Nu vrem să se mai dărâme nimic în ţara asta. Vrem ca ceea ce înseamnă de fapt efortul nostru, să fie un efort al tuturor generaţiilor, al românilor, al prietenilor,  un efort de solidaritate.

Vreau să fim împreună, în continuare, cea mai puternică echipă politică din România!”

Inregistrarea interventiei mele la Congres o puteti asculta aici.

Va astept sa cititi si sa comentati  Programul Romania Corecta – Romania Sociala pe site-ul http://proiect-guvernare.psd.ro.

100 Răspunsuri to “La Congresul PSD”


  1. 1 paul lombrea octombrie 17, 2010 la 4:50 pm

    Ieri a fost dat startul unui nou inceput. Trebuie sa ii facem pe romani sa aiba incredere din nou in poporul acesta, in tara noastra si in capacitatile noastre. E pacat ca asa un popor destept, frumos si capabil, cu asa o tara bogata si frumoasa sa fie dus de rapa de o minoritate frustrata, plina de neadecvati sicial si de neadaptati . Multumim pentru aerul proaspat pe care l-a adus congresul de ieri si cred ca acum chiar este inceputul unui noi inceput. Se sinte in aer.

  2. 2 Pali octombrie 17, 2010 la 4:54 pm

    Felicitari inca odata !

  3. 3 pivniceru nicolae octombrie 17, 2010 la 5:02 pm

    Am o singura sugestie ,lasati portocalii sa se afunde ,prin incercarea de a combate programul .Dv . doar trebuie sa discuta-ti acest program cu cit mai multi oameni ,membrii sau nu ai PSD,incercind sa explicati pe intelesul a cit mai multi acest program .
    Si as mai vrea ,daca binevoiti ,sa imi explicati cum veti reface avutia nationala .Aceasta cuprinde :
    1Resursele naturale
    2Resursele de munca
    3Bunurile materiale
    4Bunurile spirituale .
    Toate aceste componente ale avutiei nationale au fost grav afectate de politica acestui guvern .Ce veti face pentru refacerea ei si a potentialului economic al Romaniei ?

  4. 5 nastase octombrie 17, 2010 la 6:04 pm

    exasperat,

    excelenta prima analiza…

  5. 6 Dl.Goe octombrie 17, 2010 la 6:16 pm

    N-am fost ca altii manson in loja bloggerilor dar vad ca unii s-au prins de taine: Ia uite la uratul asta ce zice…. E tare!

  6. 7 Faninho octombrie 17, 2010 la 6:21 pm

    Pare rau ca n-am putut ajunge. Eram curios sa observ din interior cum se desfasoara astfel de intalniri. Poate cu alta ocazie.

  7. 8 CIHODARU octombrie 17, 2010 la 6:32 pm

    Trebuie sa va multumesc( si cred ca sunt in asentimentul tuturor bloggerilor si postacilor prezenti la Congres).Ne-ati onorat invitindu-ne.Va multumesc -astfel de gesturi conteaza.
    Imi pare rau ca avind si calitatea de delegat nu am reusit sa va intilnesc macar pentru o poza.
    O! ce analiza-,,exasperat” -sugestie:analiza privind drumul (traiectoria) domnului Geoana de la intrarea in sala pina la prezidiu si inapoi.L-am urmarit de sus din loja-atentie mare!

  8. 9 andrei octombrie 17, 2010 la 6:50 pm

    Oare sa cred ca PSD -ul are puterea ca programul prezentat la Congres sa devina realitate? Probabil ,ca la viitoarele alegeri veti fi castigatori si veti alcatui noul guvern al Romaniei .Dar ,avand in vedere istoria partidului ,ma indoiesc de foarte multe .Pentru ca la ultimile doua alegeri nu am fost la vot [ si nu regret] ,eu ,vreau sa va spun ca raman in continuare in randul celor indecisi .Am sperat ca odata cu alegerea lui Ponta ,ceva se va schimba .Vor apare oameni noi ,neatinsi de nici un act de imoralitate politica ,de nici un act de coruptie si noi cei indecisi vom sti ca ceva se intampla in politica romaneasca .Sunteti un partid de stanga si ati vrut sa convingeti de acest lucru ,nu atat cu programul prezentat ,cat mai ales cu acel prea mult rosu din sala .Prima impresie conteaza !Era atata rosu ,incat parea ca o mare rosie se revarsa peste tot .Mai mult rosu decat la congresele comuniste .V-ati gandit la milioanele de oameni ajunsi la limita saraciei ,care uitandu-se la televizor vor crede ca,iata,in sfarsit au si ei un partid al lor .Un partid care se pune in slujba saracilor si celor care nu mai cred in nimic .A fost interesant mai ales ca MICUL TITULESCU a devenit MICUL GUEVARA. Dar a fost o prima impresie ,spulberata imediat de fetele vazute printre fruntasii partidului .Pentru ca politicienii nu asculta niciodata vocea poporului ,permite-ti sa va dau un sfat .Am sa fac referire la un caz pe care il cunosc bine .Atata timp cat PSD-ul va avea candidat la Primaria Iasi pe vesnicul Nechita ,niciodata PSD-ul nu va mai avea castig de cauza in acest judet .Dl.Ponta si-a exprimat atasamentul fata de Nechita si sustinerea partidului pentru aces personaj .Nu credeti ca este prea mult ,sa-l mai alegeti inca odata pe Nechita drept candidatul de la centru? locuiesc in Iasi si va spun parerea mea si a multor ieseni .Orasul Iasi a fost transformat sub conducerea lui Nechita intr-un oras din care iti doresti sa pleci .Nimic nu mai aminteste de dulcele targ .Nu a facut nimic pentru conservarea trecutului de legenda al acestui oras .A distrus mult ,calcand in picioare istoria si sustinand proiecte urbane mult discutate si condamnate pe plan local.Cititi ziarele locale ,urmariti posturile TV.locale si veti vedea de cata stima si pretuire se bucura mult apreciatul de la centru -micul Nechita. Daca acesti oameni sunt sustinuti de partid ,nu cred in proiectele partidului . Este un act politic si atat .Iar mult iubitul Nechita este Videanul de la PSD .A asfaltat orasul atat de bine ,incat dupa cateva luni vedem ca din nou Videanu de PSD trebuie sa repare strazile . Este o nulitate ,domnule Nastase si va spun eu,ca Nechita nu a castigat alegerile pentru ca lumea il aprecia ,ci pentru ca era candidatul PSD -ului .Dar data urmatoare nu mai mereg….

  9. 10 LePrince octombrie 17, 2010 la 7:10 pm

    @Adrian Nastase

    Spuneti:
    „Eu cred că a doua condiţie ar fi ca Victor Ponta să fie viitorul prim-minsitru.”

    Anterior ati spus, in acelasi discurs:
    „Eu cred ca acest document arată că partidul nostru este depozitarul competenţei, depozitarul expertizei de guvernare, a expertizei politice”

    Sunt sigur ca si d-voastra, ca si mine, credeti ca cele doua afirmatii sunt intr-o relatie de stricta dependenta si conditionalitate. Eu citesc astfel: „Victor Ponta poate fi prim-ministru doar cu partidul in spate, si cu conditia ca Adrian Nastase sa-i asigure partidul ca sprijin si ajutor”. As merge mai departe , si as spune ca functia de prim-ministru poate apartine PSD, legitimat prin alegeri sa preia guvernarea, iar in calitatea sa de presedinte de partid, Victor Ponta poate ocupa, impreuna si sprijinit de PSD, functia de prim-ministru.
    Altfel de interpretare, ar face ca cele doua afirmatii sa fie contradictorii.

    S-auzim de bine. Succes la emisiuni.

  10. 11 LePrince octombrie 17, 2010 la 7:12 pm

    @Aya

    Spui:

    „Am atras atentia asupra miscarii pregatite de Blaga si asupra faptului ca atentia se va concentra pe rafinatul intelectual Baconschi”

    Piesele „puzzle-ului” incep sa se adune si sa potriveasca. Traian Basescu a anuntat deja explicit ca il „vede” pe Baconschi drept potential candidat. Exista multe voci, inclusiv aici, care mizeaza\spera\viseaza pe repetitia scenariului PNTCD. Dupa o guvernare dezastru, se considera ca si PDL va avea aceeasi soarta. Probabil nu cunosc\nu sunt la curent cu evolutiile sociale si structurale din societatea romaneasca. Nu e cazul sa ne imbatam cu apa rece si sa credem ca Baconschi este Ciorbea , iar Traian Basescu este Emil Constantinescu. Blaga are rolul sau, iar exprimarea plenara a ceea ce pune la punct va fi probabil in martie-aprilie 2011.
    Este buna miscarea PSD de a schimba modul de alegere al candidatului la presedentie in cadrul congresului de ieri, buna in actualul context. PSD devine astfel un partid mai apropiat de mase, teoretic transparent, care va impune astfel o diferentiere din start de orice alt candidat la presedentie. Exista totusi doua pericole: „ingrasarea” partidului, care poate deveni obez, ca in 1996, un soi de „fat cat” greu de urnit si de utilizat ca mecanism, si „greutatea” pe care o capata , in context, „seniorii” locali.
    Miscarea\mutarea „fundatiei crestin-democrate” este inteligenta, si daca va fi bine folosita si explicitata, va putea oferi surprize. Mai ales ca, in orice guvern, ministrul de externe are o imagine buna comparativ cu alti ministeriabili, fie si numai prin alaturarea fireasca in mentalul colectiv, cu o activitate ce nu are a face cu situatia interna.
    E drept ca „replica” PSD a fost pe masura, si vom asista la o „partida” interesanta.
    In privinta „bruiajului” , se vor gasi intotdeauna doi sau trei care sa produca zgomot, considerand simpla participare la un spectacol ca asigurandu-le si merite de „distributie”. E de inteles, „dorinta de apartenenta” este un fenomen psihologic colectiv.
    S-auzim de bine.

  11. 12 LePrince octombrie 17, 2010 la 7:13 pm

    @Contele

    Am vazut ca vrei sa-ti faci blog. Si eu iau in serios aceasta posibilitate. Dar on a second thought, nu stiu cum ne-ar sta sa ne transformam din actori-vedeta in regizori. Noi jucam in piesele altora deocamdata, suntem staruri in teatrul pus in scena de regizori consacrati. Daca vom considera blogul o scena de teatru, aici este unul din teatrele consacrate, in care talentul nostru este pus in evidenta. Dar uneori actorii buni se pot transforma in regizori performanti. Poate merita incercat. Daca asta ti-e dorinta, ai toata sustinerea. Unul dintre cei care va face trafic, voi fi si eu. Te-ai intors? Cum a fost?
    S-auzim de bine.

  12. 13 LePrince octombrie 17, 2010 la 7:47 pm

    @Doru Coarna

    Ii spui Larisei:
    „Eu cred ca viitorii presedinti ar trebui macar trecuti preventiv, inainte de depunerea candidaturii, pe sub ochii unei comisii medicale impartiale, nu RMN, probabil un certificat impartial de prin strainatate.”
    Am constatat ca de multe ori vorbesti ca sa te afli-n treaba.Ce legatura are RMN-ul cu o comisie medicala, sau scanarea cu sanatatea mentala? Si unde ai mai vazut politician trecut pe la psihiatru inainte? Eu iti recomandasem Xanax, dar tu faci abuz, si uite asa iti ies comentariile de genul asta.
    Iar modul in care reduci aparitia fundatiei CD si prestatia lui Baconschi la derizoriu, este la nivel de gandire „copil clasa a-IV-A”. Inca o dovada ca vorbesti ca sa nu te plictisesti.

    In privinta „curiozitatii” tale: Doru, curiosity killed the cat. Esti nelinistit? Ia un Dormicum si culca-te. Pana maine iti trece.

  13. 14 LePrince octombrie 17, 2010 la 7:48 pm

    @Hipopotamul gratios

    Multumesc pentru aprecieri, sper ca iei notitele corect.
    S-auzim de bine.

  14. 15 LePrince octombrie 17, 2010 la 7:48 pm

    @ELMMAR

    Pana la urma cum ramane, ai scris sau n-ai scris? De ce ne spui ca „Nu mai spun nimic”?
    Oricum, daca te-a imitat cineva, a facut-o destul de bine.Poate ar trebui sa lamuresti.
    S-auzim de bine.

  15. 16 ELMMAR octombrie 17, 2010 la 8:39 pm

    @ LePrince,

    Salut si bine ai revenit domn doctor!
    Asa cum am zis in perioada aceea nu am scris eu.

  16. 17 un om de bine octombrie 17, 2010 la 8:54 pm

    Sunt sigur ca a fost un adevarat eveniment deschis tuturor, sau cum spunea profesorul meu de latina din generala, un „congressum homini et feminae”.A fost negresit un eveniment minunat, eopcal, incantator, placut, care a lasat sufletele tuturor o dulce emotie si speranta nemarginita. Numai PSD-ul iubeste poporul! Cred ca am asistat in acea sala la nasterea viitorului Romanie!

  17. 18 LePrince octombrie 17, 2010 la 9:02 pm

    @ELMMAR

    OK. Bine te-am regasit!

  18. 19 ELMMAR octombrie 17, 2010 la 9:04 pm

    @ LePrince,

    Zici: De ce ne spui ca „Nu mai spun nimic”?

    Unde am spus asa ceva?

    Problema este lamurita si nu vreau sa o fac publica.
    Gata s a terminat…

  19. 20 LePrince octombrie 17, 2010 la 9:08 pm

    @Adrian Nastase

    Dragnea spune:

    „Am incercat sa aducem la congres toate fortele politice, primarul independent,…. sindicate…”.

    Dragnea confunda sindicatele cu fortele politice? Ca secretar general al partidului n-ar trebui sa faca astfel de gafe. Inca o data: sindicatele ar trebui sa ramana parteneri de dialog, nu „adaosuri” la partid. In Romania, din nefericire, sindicatele s-au transformat in mecasnisme de presiune politica, nu in structuri de aparare a intereselor unor categorii profesionale. Nici nu stiu pe cine reprezinta multe din aceste sindicate astazi. Pe cei care ar trebui sa-i reprezinte, in nici un caz.
    S-auzim de bine.

  20. 21 LePrince octombrie 17, 2010 la 9:12 pm

    @ELMMAR

    Scuze, vazusem melodia postata de tine, „Nu ma-ntreba nimic” si nu stiu de ce am ramas cu impresia ca titlul e „nu mai spun nimic”. OK.

  21. 22 Alexandra octombrie 17, 2010 la 9:26 pm

    EU POT!

  22. 23 florin m. octombrie 17, 2010 la 9:33 pm

    Off topic

    Victor V.

    Imi cer scuze, am mutat raspunsul aici, intrucat multe subiecte introduse au impins topicul jos si nu stiam daca vei mai lectura asa in spate.

    Nici eu nu pot stabili gradul de certitudine al acelei afirmatii.

    Exista insa multe alte elemente care poti fi observate.

    Fundamental este pentru mine faptul ca sistemul etatist-bancar bazat pe moneda decret, rezerva fractionara si banca centrala, (de altfel acestea nu pot functiona decat impreuna), este singurul mod cu adevarat eficient prin care se poate controla piata libera. Iar cine controleaza pietele, controleaza lumea. Nimeni nu cred ca le controleaza la ora actuala, dar exista eforturi concertate in acest sens, le putem vedea in desfasurare.
    Moneda aur nu permite exercitarea cu adevarat a acestui rol, chiar si atunci cand poarta efigia statului. Motivul este intrinsec modului in care se creaza si circula. De aceea, atat vreme cat a existat standardul metal pretios, orice incercare de dominatie extinsa a presupus violenta armata.

    Este adevarat ca bancile operau cu rezerve fractionare si inainte de moneda hartie, insa o faceau fraudulos. Riscul bancherului de a fi acuzat de inselatorie era mare. Beneficiile erau si ele pe masura, dar cu toate astea, mai exista ceva ce il determina pe bancher sa isi asume riscul. Cel care teoretic trebuia sa vegheze la implinirea legii, statul, (chiar daca vorbim de rege in aceasta pozitie), se gasea el insusi in cele mai multe cazuri printre debitori, sau dornic de a trage foloase de pe urma acestui sistem de creditare. Desi oficial condamnat, era extrem de atragator pentru bancheri si stat. Aceasta simbioza a devenit in cele din urma oficiala. Odata cu consfintirea monedei de hartie si apoi cu crearea bancilor centrale, modalitatea de control de catre bancheri si stat a pietelor si resurselor s-a nascut oficial. Un timp, necesitatea echivalentului in aur a tinut cel putin aspectul inflationist in frau, apoi s-a pierdut si aceasta ultima legatura.

    Ei bine, oricat de multe bune intentii anunta un bancher de talia lui Rockfeller sau oricat de tare s-ar enunta caracterul de „grup de discutii” al unei organizatii precum Trilaterala, cand te uiti la constelatia acestei Trilaterale si observi politica pe care o promoveaza, nu poti sa nu remarci ca ea reprezinta expresia perfecta a dorintei controlului mondial asupra pietelor, prin controlul asupra emisiunii de moneda, a sistemului financiar, a celui politic, si pe aceasta cale, a controlului generalizat.
    Nu prea ma intereseaza bunele intentii in virtutea carora imi sunt limitate drepturile, fara a mi se cere consimtamantul. Nu cred in aceste intentii si mai ales nu cred in dreptul elitelor de a conduce dupa o agenda proprie, indiferent cat de rationala pare sa fie, daca aceasta rationalitate tinde inainte de orice sa justifice necesitatea controlului absolut.
    Sa ne gandim ca banii au aparut ca mijloc de plata intrucat au eliminat necesitatea dublei coincidente pe care o presupunea trocul : eu sa am nevoie de ce ai tu, iar tu de ce am eu. Iata insa ca odata cu aparitia monedei de hartie, acest rol a fost din nou restrans, intrucat diferitele « valute » nu puteau fi schimbate decat restrictiv. Din nou, este o chestiune de a intalni cealalta nevoie, adica renaste necesitatea dublei coincidente. Din acest motiv este de asteptat ca diversele valute sa dispara pentru a face loc unui numar foarte restrans, sau chiar uneia singure. Dar in conditiile monedei-decret, aceasta nu poate fi realizata decat prin intermediul controlului centralizat, este evident. Ceea ce ne conduce automat la ideea Guvernului Mondial. Nu poti gandi Moneda unica, fara Autoritate unica. ( Uniunea Europeana si BCE sunt un exemplu in acest sens).
    Cu o exceptie stralucitoare : moneda-aur. Calitatea ei de universalitate FARA A TREBUI IMPUSA, o face expresia pura a mijlocului de schimb si plata in piata libera. Acesta este motivul, si nu faptul ca nu ar exista in cantitati suficiente pentru a satisface nevoile schimburilor prezente, pentru care moneda aur este respinsa astazi de state si bancheri, (ma refer la cei care conteaza in stabilrea politicilor monetare). Un standard aur ar face manipularea pietelor, controlul acestora si implicit concentrarea puterii de decizie infinit mai dificile. Nu mai traim in vremurile colonialiste.
    Desi poate sa para desueta, discutia despre standardul aur a fost abolita recent si mai ales DISCRETIONAR din schimburile si chiar discutiile economice oficiale, printr-o simpla decizie a SUA, consacrand dolarul ca referinta si dand astfel puteri mult mai mari FED si SUA. Asta nu putea decat dauna in relatia cu o Germanie si o Japonie déjà puternice economic, lucru pe care Trilaterala a incercat sa-l repare, pentru a preveni un razboi economic. Ideea nu este sa intri in conflict cu ceilalti puternici si care iti impartasesc in mare parte conceptiile, ci sa creezi o structura care sa-i implice si sa-i coiintereseze. Ma rog, simplific mult aici, din motive de spatiu si timp.
    Oricum, nu pot sa afirm ca inteleg sau stiu in ce masura Trilaterala ca organism conduce lumea. Cel mai probabil este corecta afirmatia ca nu o conduce, in ciuda faptului ca include membri dintre cei mai influenti din structurile financiare si poltice, intrucat interesele mondiale sunt prea multe si contradictorii apoi, asa cum spui, raportul de forte este altul fata de 1973. Dar este evidenta vocatia acesteia de a crea un climat international in care controlul centralizat sa fie posibil. Poate in numele pacii si al echilibrului, dar nu dezideratele nobile sunt cele care pot consfinti ori imacula metodele indoielnice sau samavolnice, dupa cum nu pot legitima ambitia dominatiei absolute.
    In fine, mie personal mi se pare ca e dificil sa impaci principiile libertariene cu cele ale Trilateralei. Insa nu imi trece prin cap sa savarsesc pacatul judecarii in vreun fel a propriilor tale convingeri. Este doar o intrebare pe care mi-o pun mie, chiar daca imi permit aici sa o formulez cu glas tare.

  23. 24 LePrince octombrie 17, 2010 la 9:34 pm

    @Adrian Nastase

    Spuneti-i lui Gadea, care pune uneori intrebari demne de un gusogen, ca nici un doctor nu i-ar „prescrie antibiotice”. Poate „doftoroaia satului”. PSD, ca orice medic , fie el cat de slab, stie sa scrie o reteta. O reteta cuprinde si posologia , asa cum cuprinde si DCI-ul si cadenta administrarii.

  24. 25 exasperat octombrie 17, 2010 la 10:13 pm

    A.N., multumesc ca ati dat cu retina pe blogul meu. De+acuma o sa am pretentia sa lasati comentariul acolo, nu doar aici. 🙂

    Petruţ

  25. 26 florin m. octombrie 17, 2010 la 11:28 pm

    S-ar putea sa-mi musc limba peste ceva timp, dar am sa o spun:

    din punctul meu de vedere, este irelevant ce partid conduce tara in acest moment, din punct de vedere al profilului ideologic declarat. Fiecare se poate dovedi la fel de periculos, clientelar, sau dimpotriva, mai inclinat catre principialitate, depinzand de numarul de canalii care ajung sau nu in zona de influenta politica.
    Ce mi se pare insa important este ca UN partid sa detina controlul parghiilor administrative pentru o perioada relevanta de timp, fara intreruperi, pentru a putea pune in practica ce isi propune si a demonstra in acest fel capacitatea de administrare si soliditatea principiilor si actiunilor programatice. Din punct de vedere strict pragmatic, singurul partid capabil de o astfel de concentrare de sufragii pare sa fie PSD. Nu am incredere nici cat negru sub unghie in cele mai multe dintre „stelele” politice afisate de PSD, cred profund ca majoritatea lor isi baga picioarele in tot programul PSD, retinand doar cateva chestii pentru discutia cu electoratul avid de promisiuni, avand in rest atentia concentrata asupra agendei secrete, ca de obicei. Sunt convins ca daca as pune eu, sau si altcineva care isi cunoaste bine domeniul de interes, cateva intrebari tintite cu privire la una sau alta dintre prevederile programului, acelor domni cu fete victorios anticipative care constituie conducerea PSD azi, majoritatea nu ar fi in stare sa raspunda altfel decat cu o injuratura printre dinti.

    Cu toate acestea, efortul de structurare si elaborare este evident unul real, iar coerenta ansamblului este ridicata, in ciuda unor semne de intrebare pe care le ridica in special prin neprecizarea metodelor specifice.
    Scepticismul meu este pronuntat mai ales cu privire la indeplinirea unor prevederi simultane dar contradictorii, cum ar fi mentinerea preturilor la energia industriala, scaderea celor la energia casnica, in acelasi timp cu promovarea energiilor neconventionale, toate astea in conditiile mentinerii sistemului certificatelor verzi, ceea ce prezuma plata integrala a pretului energiei de catre consumatorul final si absorbtia inevitabila in acest fel a cresterilor de pret. Am luat un exemplu de mai la inceput, intrucat nu am apucat sa parcurg, cu atentie, tot, dar as fi curios sa aud un raspuns.

    Sper cu adevarat ca PSD sa poata sa faca demonstratia vointei de a implementa programul sau. Nu mi se pare foarte bun, nu mi se pare rau, (in fapt se indeparteaza de multe din convingerile mele, insa asta nu ma deranjeaza), dar reprezinta un efort remarcabil de a structura actiunea.
    Cum spuneam, nu stiu cati dintre PSD istii de frunte vor urmari punerea lui in aplicare, insa va asigur ca, in cazul in care conditiile vor fi create in urma alegerilor, eu o voi face.

  26. 27 Mihai B. octombrie 17, 2010 la 11:52 pm

    D-le Nastase,
    Motiunea de cenzura impotriva guvernului Boc depusa de PSD + PC + PNL nu va avea sorti de izbanda din mai multe motive, printre care:
    – este inexplicabil cum, in preziua depunerii motiunii pe ecranele televizoarelor la posturile mogulilor (realitatea si antena) au aparut mai mult reprezentantii PD-L, Videanu si Basescu, si mai putin cei din opozitie cum era firesc; mai mult, atat moderatorii cat si prezentatorii de stiri, parca au fost de partea puterii, punand intrebari idioate reprezentantilor opozitiei, iar dl. Antonescu a inceput din nou sa critice PSD si conducerea acestui partid.
    – atat colegii d-voastra cat si a celorlalti din opozitie folosesc cuvinte academice, care nu au efect in randul masei largi de ascultatori sau privitori, atitudinea putin ferma fata de adversarii politici denota slabiciune si neincredere (ex: folosirea cuvantului „neadevarat” in loc de „minciuna” sau „cheltuieli nejustificate” in loc de „furturi”, etc.).
    – niciodata nu a-ti mentionat ferm ca veti gasi resurse pentru masurile propuse de imbunatatire a climatului economic si social, prin stabilirea exacta a cheltuirii imprumuturilor si tragerea la raspundere a vinovatilor.
    Cu un discurs mai putin ferm si fara tinta exacta, reusita motiunii de cenzura, dupa parerea mea va fi un esec, iar discutiile de 2 bani de la televiziunile mogulilor, nu-si au rostul.

  27. 28 Victor V. octombrie 18, 2010 la 1:00 am

    @ florin m.

    E foarte bine că ai mutat răspunsul aici, e mai ușor de găsit. Înainte de toate e bine să precizez că nu sunt o „autoritate” în materie. Ceea ce prezint mai jos sunt propriile mele opinii, formate prin lectura unor cărți scrise de personalități care au fost implicate direct sau indirect în înființarea și apoi funcționarea comisiei Trilaterale (David Rockefeller, Henry Kissinger, Zbigniew Brzezinski, Alan Greenspan)

    Nu înțeleg de ce ți se pare că Trilaterala este: „expresia perfecta a dorintei controlului mondial”. Cei care participă la discuții sunt acolo tocmai pentru că sunt influenți și nu invers. Adică nu devin mai întâi membri ai Trilateralei și apoi sunt „ajutați” să devină influenți. Ei sunt influenți și ca atare sunt invitați să participe (firește mai trebuie să fie și adepți ai pieței libere – ar fi amuzant să invite etatiști). Sunt acolo pentru a-și exprima punctul de vedere (interesele zonei pe care o reprezintă), iar concluziile sunt recomandări (nu ordine) pe care fiecare are libertatea să le urmeze sau nu, după cum crede de cuviință.

    „Nu prea ma intereseaza bunele intentii in virtutea carora imi sunt limitate drepturile, fara a mi se cere consimtamantul.” – în ce sens sunt limitate drepturile? Este exact pe dos. Trilaterala își propune să limiteze amestecul politicului în piața liberă. Exact din acest motiv, în momentul când unul din membri devine reprezentant al statului este obligat să se retragă din Trilaterală, tocmai pentru a evita interferențele (băncile centrale nu sunt considerate „stat”).

    E interesantă și discuția de spre etalonul aur. Trilaterala a apărut ca răspuns la perturbațiile introduse the Richard Nixon care a introdus „wage and price control” și a abolit convertibilitatea dolarului. Implicarea politicului în economie depășise orice limită imaginabilă.

    Este totuși discutabil amestecul comisiei în schimbarea lui Nixon. Probabil nu vom ști niciodată cu siguranță. Însă schimbarea unui vicepreședinte SUA (Spiro Agnew) și apoi a președintelui (Richard Nixon) la mai puțin de un an distanță este o coincidență extrem de rară. În plus relațiile dintre Gerald Ford (vicepreședintele NUMIT, devenit apoi președinte) și familia Rockefeller au fost foarte apropiate, Nelson, fratele lui David, devenind Vicepreședinte.

    Gerald Ford și apoi Jimmy Carter, au corectat, absurditățile (demne de un bizon) ale lui Nixon. Cele două administrații au avut în componența lor un număr semnificativ de membrii ai Comisiei. Dacă îmi amintesc corect, Alan Greenspan spunea că mulți Trilateraliști au lucrat în administrația Ford, iar administrația Carter a fost Trilaterala însăși.

    Nu înțeleg de ce spui „mie personal mi se pare ca e dificil sa impaci principiile libertariene cu cele ale Trilateralei”. Atunci cănd regulile jocului sunt modificate radical de catre politicienii populiști și/sau avizi de putere, este necesar ca reprezentanții jucătorilor să intervină și să refacă „fair-play”-ul jocului. Vei spune: bine, dar eu nu i-am ales – cine-i alege? Răspunsul este că se aleg între ei, astfel încât să rămână reprezentativi. Cea mai „plastică” comparație (dar și cea mai ușor de înțeles) ar fi cea cu Consiliul Jedi. Însă linia de demarcație între bine și rău este foarte, foarte subțire.

  28. 29 Carmen octombrie 18, 2010 la 1:08 am

    Domnule Nastase, pe vremea cand erati prim-ministru ati concesionat izvoarele din statiunea Olanesti.
    Acum pentru o sticluta cu apa de izvor trebuie sa platesti 7 roni. Mai mult decat un litru de benzina.
    Concesionarii n-au niciun merit pentru existenta acestor izvoare, nu le-au captat ei, nu au construit spatiile care adapostesc izvoarele.
    Dar au pus taxa pe ele. Este una din nedreptatile facute in timpul guvernarii dumneavoastra. Cred ca ar trebui sa o reparati si sa gasiti o solutie legislativa pentru ca aceste izvoare de sanatate sa nu mai poata fi taxate.
    Ceva de genul, doar apele imbuteliate pot fi contra cost, izvoarele cu proprietati curative trebuie sa fie libere de taxe. Trebuie sa existe o solutie iar oamenii vor aprecia asta. Programe de guvernare, motiuni, promisiuni de mai bine, dar poate ca la fel de important ar fi sa ne eliberati izvoarele.

  29. 30 Gh Smeo octombrie 18, 2010 la 4:50 am

    În cuvântarea sa la deschiderea Congresului PSD, preşedintele partidului, Victor Ponta, a lansat mesaje de o duritate fără precedent în istoria democraţiei din România. În cuvintele sale s-au putut observa îndemnuri legionare la răzbunare şi moarte. Astfel, Ponta a subliniat că duşmanul are chip şi nume şi se numeşte Băsescu şi PDL. Aşadar, viaţa politică nu se bazează pe lupta de idei şi pe alternarea democratică la guvernare, ci pe duşmănie, în viziunea liderului social-democrat.

    Ponta a adăugat că PDL nu trebuie trecut în opoziţie, ci urmărit dincolo de marginile istoriei,sugerând, prin aceasta că „portocalii” trebuie exterminaţi pur şi simplu. Pentru a justifica asasinarea preşedintelui ţării şi a adepţilor săi,nu neapărat doar în plan politic, şi nu neapărat doar simbolic, Victor Ponta a arătat că Băsescu „e nebun”.

    Congresul PSD propune un program alternativ de guvernare, în 100 de puncte. Parcurgerea acestui program, alcătuit la nivelul Consiliul Naţional condus de Adrian Năstase, arată că opoziţia de stânga nu duce lipsă de idei concrete, unele dintre ele veritabile alternative la măsurile de austeritate rigide propuse de Guvernul Boc. Ar rămâne de văzut în ce măsură aplicarea acestui program ar fi coerentă şi ar putea duce la efectle scontate sau, pur şi simplu, respectivele idei sunt rodul unei demagogii de conjunctură.

    Ideile economice vor trece însă în plan secundar. Pe primul plan se vor afla, în urma acestui congres, tezele politice ale lui Victor Ponta, care readuc în actualitate violenţa şi răzbunarea specifice perioadei verzi şi luptei de clasă. În Europa contemporană nu au mai fost auzite asemenea accente de la perioadele de afirmare ale defunctului Jorg Haider, în Austria, sau Jean Marie le Pen, în Franţa. Rămâne de văzut dacă cele spuse de Ponta vor rămâne simple vorbe aruncate de la tribună, ori se vor transforma într-un program al abolirii democraţiei al dictaturii partidului unic.

  30. 31 Doru Coarna octombrie 18, 2010 la 6:37 am

    @ florin m.,

    interesant ce-i spui lui Victor, insa eu n-o inteleg pe aia cu moneda de aur: aurul are cautare, dar mai mult are cuprul, de ce nu o moneda etalon de cupru? Nu e vorba de pret, bineinteles. Cred ca aurul are mai mult valoare istorica, primele schimburi aveau acest etalon, dar azi? Eu cred ca economia merge perfect si bani de hartie neacoperiti in aur, cata vreme pastram conventia sa sunt buni.

    Apoi, ca autor, am ocazia sa cunosc si cateva detalii mai comerciale, si uite ce iti semnalez: pt a vinde ceva, autorii sunt gata de orice, incepand cu subiecte despre OZN, societati oculte, Puterea mondiala, etc, probabil cunosti subiectele predilecte. Intrebarea este cat din acestea reprezinta realitati si cat efort de marketing publicistic (?).

    Nu stiu cat de importanta este intrunirea Trilateralei la Bucuresti, dar stiu ca este ca aghiasma, n-a facut nimanui rau. In fapt, cei care militeaza pt globalizare n-au niciun interes sa sa intalneasca public, este ceva secret inca. Eu cred ca Trilaterala analizeaza si incearca sa elaboreze trenduri, pt cine intereseaza asta, dar vezi tu, toate astea nu fac 2 bani cata vreme nu stii sa iesi dintr-o criza…

  31. 32 blogideologic octombrie 18, 2010 la 7:16 am

    @ Gh Smeo
    Aceasta-i interpretarea ultimului congres PSD făcută de către o publicaţie pro-Traian Băsescu şi pro-PDL, mai precis sub pana ziaristului CRISTIAN CAMPEANU în articolul „Ponta, indecis între Ceauşescu şi legionari” http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/ponta-indecis-intre-ceausescu-si-legionari-202883.html . Dar sunt posibile şi alte interpretări, mai realiste, ale congresului PSD.
    Numai bine,

  32. 33 Vasile, octombrie 18, 2010 la 7:18 am

    Un Congres cu adevarat „extraordinar”, de imagine cu „timeing” ales destul de precis .Pentru iubitori, adica pentru cei care nu vad din prea multa iubire dl.Ponta , poate fi orice cap, in realitate nici sustinut sau cu premergator Dl. Ponta nu ar putea fi mai mult decit ce este acum!
    Observ totusi un entuziasm general mai ponderat , altceva decit efuziunea dementa a portocaliilor !Din zona mea cred ca-i un lucru bun, un inceput de maturitate!
    Si o intrebare personala Carcot…. ai fost la congres in loja….ai stat pe scaunul exasperatului, pentru varsta ta m-a surprins placut faptul ca „mai intorci capul”,
    ……dupa Olguta?

  33. 34 Alex octombrie 18, 2010 la 7:49 am

    Domnule Nastase, vreau sa va spun ca incepeti sa dati in ridicul cu zecile de motiuni de cenzurz aruncate in vant. Daca Basescu, Boc & co, Baconsky si altii au compromis dreapta in Romania, dvs. si psd-ul post-2004 ati facut de ras stanga. Romania nu numai ca nu are partid de guvernamant, dar este lipsita de opozitie. Nu mai aveti nici un fel de credibilitate! A anunta la Congresul celui mai important partid de opozitie iminenta cadere a Guvernului stiind ca nu se va clatina inseamna nici mai mult nici mai putin decat sinuciderea politica a stangii. Si a sistemului democratic romanesc.
    Cel mai grav lucru: nu mai avem speranta in tara noastra.

  34. 35 Doru Coarna octombrie 18, 2010 la 7:53 am

    @ LePrince

    Tinere, ai observat bine, eu ii scriam Larisei nu tie…

    Auzi, tu stii bancuri? Daca DA, fa bine si posteaza cate unul din cand in cand, in loc de orice altceva te-ar trage inima sa scrii.
    Crede-ma, sigur vei avea doar de castigat iar noi ceva acolo, de ras.

  35. 37 Bah octombrie 18, 2010 la 8:00 am

    @ Gh.Smeo

    1. ORI AM FOST EU LA ALT FILM LA SALA PALATULUI ORI AI TU NISTE PROBLEME…DE PERCEPTIE…RECEPTIE?…

    2.Nici unul din cuvintele enuntate de tine n-a fost rostit la Congres si pt. aceasta dezinformare da-mi voie sa te dispretuiesc.

    3.M a „distreaza” la culme cum un om lanseaza niste idei si apoi apar 15 destepti cu 20 de variante de interpretare a ceea ce ar fi spus….imi amintesti de „comentariile literare” la M.Eminescu din scoala generala… tot asa era…10,000 de opinii pewntru un vers.

    4.Exterminati politic=soarta PNT-cd…afara din parlament FOREVER

    5.Ca si VIDEANU „CONFUZEANU” esti incapabil sa citesti Programul de Guvernare: ROMANIA CORECTA-ROMANIA SOCIALA:
    http://proiect-guvernare.psd.ro/

    DESTEPTII LUI PESTE ATI CITIT DOAR BROSURA… E DREPT CA 310 PAGINI DE MASURI DEPASESC CU MULT CAPACITATEA DVS. INTELECTUALA…NU E PROGRAM IN 100 DE PUNCTE.

    6.IUBITUL TAU CARMACI ARE TOATE DISCURSURILE COPIATE DIN MEIN KAMPF SI INDRAZNESTI SA FACI ASEMENEA AFIRMATII? N-ATI INTELES CA „HOTUL CARE STRIGA PRINDETI HOTUL” NU MAI ESTE „LA MODA” IN ROMANIA? CA NU VA MAI CREDE NIMENI DUPA CE A VAZUT CA DOAR VOI TRAITI BINE IN ROMANIA SI CEI CE V-AU VOTAT TRAIESC MULT MAI PROST DECAT INAINTE DE 1989?

    MARS LA LADA DE GUNOI A ISTORIEI CIUME PORTOCALII!!!

    P.S. scuzele mele dragi coblogeri, dar pana si Vasile imi este din ce in ce mai simpatic cand vad trompetele astea lobotomizate…

  36. 38 florin m. octombrie 18, 2010 la 8:04 am

    Doru Coarna

    Poate sa fie si de strontiu, important este sa fie aleasa in mod spontan. Ori alegerea spontana a fost aurul si argintul, la un moment dat, iar abolirea lor s-a facut arbitrar.

  37. 39 florin m. octombrie 18, 2010 la 8:17 am

    Doru Coarna

    Mai exista un motiv important care face desoebirea intre aur si cupru, dar din pacate acum nu am timp sa dezvolt, revin mai tarziu azi, sau maine.
    Cele bune.

  38. 40 Odin octombrie 18, 2010 la 8:59 am

    A fost un week-end memorabil. Am vrut sa ma duc sa-mi cumpar seminte, da` n-am putut sa ma urnesc din fata televizorului. Dupa ce a lacrimat Oprescu, am decis sa ies totusi sa cumpar semintele alea. Inaintez cu greu spre punga cu seminte, nauc, sfasiat de spectacolul durerii si al dezradacinarii. Ajung acasa, parg cateva si scuip a admiratie cojile pe covor in plina hipnoza. Se sfarsise, vraja se ridicase: PSD! PSD!

    Care va sa zica, daca statu` este proprietar asupra capitalului, societatea este una capitalista…..de stat :))
    In plus de asta, social democratia doreste sa „salte societatea romaneasca” :). Pai si comunismul a saltat o parte importanta din societatea romaneasca. Poate ar fi fost bine sa se sublinieze diferentele. Nu ca nu s-ar intelege, da` uneori ostentatia comunica decisiv.

  39. 41 eficientaenerg octombrie 18, 2010 la 9:04 am

    Ce-i asta? Presa-„Cabinetul Boc aduce din nou veşti proaste pentru români!. Preţurile la apă şi energie electrică vor fi majorate-proiect lege Minister Mediu”.Si-„Decât învăţător, profesor, asistent medical sau stomatolog mai bine paznic, şofer de demnitar sau şef de cabinet la un birou de parlamentar. Cam asta e învăţătura pe care o tragi după ce te uiţi pe legea de salarizare pe care o pregătesc guvernanţii.”

  40. 42 blogideologic octombrie 18, 2010 la 9:05 am

    @ florin m. spune: „Poate sa fie si de strontiu, important este sa fie aleasa in mod spontan. Ori alegerea spontana a fost aurul si argintul, la un moment dat, iar abolirea lor s-a facut arbitrar.”
    Greşit. Aurul şi argintul ies din circulaţie ca monedă de schimb abia în momentul apariţiei banului fiduciar, adică „banul –promisiune” că poate fi răscumpărat pe o anumită cantitate de aur şi argint, ori pe oricare alt tip de ban fungibil. În treacăt fie spus, aurul şi argintul sunt cele mai cunoscute exemple de bani fungibili.

  41. 43 blogideologic octombrie 18, 2010 la 9:19 am

    Ziariştii de la România liberă par să fie în consens cu @Victor V. şi @florin m. atunci când publică articolul „Antreprenoriatul, soluţie la criză pentru curajoşi” http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/piata-muncii/antreprenoriatul-solutie-la-criza-pentru-curajosi-202850.html . De fapt articolul nu este original, ci preluat de pe un blog în globish, apoi tradus pe româneşte dar fără vreun act de reflecţie asupra conţinutului. Tipul de la hellboundbloggers.com uită conceptul deadpoint sau punctul mort, până la care există doar pierderi pentru antreprenor după lansarea întreprinderii.

  42. 45 Ghita Bizonu' octombrie 18, 2010 la 9:40 am

    Victor V
    Ref la perturbațiile introduse the Richard Nixon care a introdus “wage and price control” și a abolit convertibilitatea dolarului. Implicarea politicului în economie depășise orice limită imaginabilă.

    Hm .. Dick pe post de Secretar General ?!
    Perturbatiile alea au fost rezultatul razboiului din Vietnam. Initiat si dus la paroxism de .. de democrati (cestiune oculatat azi). RN a promis ca va inceta razboiul – cestie care au facut-o republicanii nu democratiii! Pana la urma democratii – iubiti de Trilateralisti – sunt cei responsabili de abolirea cobertibiliatatii da ca niste magari ce sunt dau vina pe elefanti ptr magariile lor !

  43. 46 Ghita Bizonu' octombrie 18, 2010 la 9:41 am

    Florin m
    Cateva precizari .
    Aurul nu a fost chiar asa de universal. Pana pe la 1880 exista o dualitate aur-argint (curs intre 15:1 la 16:1) . Etalonul aur a fost impus de guverne .. As mai observa preferinta ciudata a Chinei (si subsidiar a Siamului) ptr argint. Aceasta preferinta a drenat argintul din Europa catre China ( engelzii cumparu mari cantitati de argint, chiar sub forma de monezi din Franta platind cu aur .. creand astfel premizele ca Franta sa teaca la etalonul aur). Si trecerea asta a provocat destule dificultati economice .. in SUA un congresen favorabil bimeteliamsului cerea ca “lumea sa nu fie rastiganita pe o cruce de aur”.
    In anii 70 au fost voci care incercau sa reinstituie plata in aur ptr marile tranzactii (alea de stat). Franta cocheta cu ideea (francezii is mari matori de aur si la nivle particular), insa RSA si URSS sustineau viguros ideea (le convenea de minune!). A rams cum s-a stabilit.
    Mai scrii discutia despre standardul aur a fost abolita recent si mai ales DISCRETIONAR din schimburile si chiar discutiile economice oficiale, printr-o simpla decizie a SUA, consacrand dolarul ca referinta. Gresit partial ca informatie si total ca intentionalitate. Dicutia nu a fost abolita .. (v mai sus).Dolarul a devenit referinta si moneda de rezerva internationala in urma lu Bretton Woods … cans SUA erau 50% din productia industriala a lumii (si era marele producator agicol si primul producator de petrol) si toata lumea le datora bani… si SUA garantau covertibiltatea in aur (35 $ ptr o uncie) ptr bancile centrale… Apoi in urma cheltuielilor militare (inclus Vietnam) SUA au modicicat cursul la 42 $ ptr o uncie si mai apoi au abolit covetibilitatea . Dlarul era deja impus .. mai ales ca necesitate (aveai dolari cu vagoanele in depozit … ).
    Rezerva fractionara. Cam intotdeauna s-a lucrat asa .. se presupune ca banii is plasati ptr o perioada mai indelungata si deci pit fi folositi .
    In ce priveste partidul care conduce uiti aspectul cel mai important. Capacitatea de a adminsitra in mod profitabil afacerile (adica bugetul). PDL a demosntrat ca nu este capabil sa administreze . Tot pe pe aici ine si confuzia multora care sustin ca guvernul AN ar fi fost al mai de dreapta sau asa ceva . Ntz,. A fost un guvern pragamatic care a adminstrat bine afacerile . Fiindca este de-a dreptul idiot ca sa iei masuri proaste doar de dragul ideologiei …Insa nu uita programele sunt in buna parte declaratii de intentie si uneori electorale . Deci trebuiesc ponderate. Apoi programele trebuiesc adaptate schimbarilor si uneori partenerilor de guvernare . Ce conteaza in primul rand este capacitatea adtistiva – sunt insi de o moralitate impecabila dar prosti adtratori la fel cum exista insi complet imorali dar buni adtratori…
    Insa subscriu la parerea ta cu privilre la elitele care incearca sa conduca .. In definitiv fiecare are in vedere propriul sau interes ….

  44. 47 Cârcotaşu octombrie 18, 2010 la 9:49 am

    @ Vasile spune: ..Si o intrebare personala Carcot…. ai fost la congres in loja….ai stat pe scaunul exasperatului, pentru varsta ta m-a surprins placut faptul ca “mai intorci capul”,…
    Tataie, vezi că te cheamă nepoţii şi tu mă visezi pe mine, n-ai linişte. Stai rotund, n-am fost la congres, deci n-am stat pe niciun scaun din cele visate de tine. Te cam obsedează… Olguţa, ‘ai?
    Ia cu viagra şi… vezi tu…

  45. 48 AlexN octombrie 18, 2010 la 10:26 am

    Candva uram PSD-ul cu toata fiinta mea. Era intruchiparea hotiei si a jafului. Nu stiam atunci, ca se poate si mult mai rau. Da, am realizat intre timp ca nu poate exista padure fara uscaturi si ca este preferabil un procent oarecare de „uscati” in schimbul a ce avem acum…sau ce nu avem…
    Domnule Adrian Nastase, faceti cumva si deveniti presedintele nostru. Da, miscarea logica este Ponta prim-ministru si Adrian Nastase presedinte. Am incredere in dvs. prin simplul fapt ca sunteti un om citit. Un om inteligent si citit va gasi intotdeauna calea de echilibru intre interesele de partid si nevoile semenilor lui. Ne intereseaza mai putin termopanele si casele dvs. Ne intereseaza sa avem un presedinte inteligent, prezentabil, diplomat, capabil sa reprezinte cu demnitate Romania. Ajutati-ne sa iesim din mizeria asta si va promit ca voi fi mereu fanul dvs. Va provoc ! 🙂

  46. 49 florin m. octombrie 18, 2010 la 11:30 am

    Blog Ideologic

    Arbitrar inseamna ca nu a fost o decizie libera a pietii.
    Si cu siguranta nu a fost una nici in cazul obligatiei acceptarii bancnotelor ca moneda de plata si schimb, (chiar teoretic convertibile in aur), si nici in cazul abolirii obligatiei de conversie in aur a acestora.

    Cat despre banii fungibili si nefungibili, repun aici comentariul meu de acum ceva timp. Nu inainte de a-ti cere totusi sa ne arati si care bani nu sunt fungibili.

    „In mod fundamental, banii sunt o marfa fungibila. Atat cei care sunt bani pe suport de metal pretios, care au devenit bani datorita acceptabilitatii universale si nu prin decret, raritatea lor fiind in legatura cu raritatea resursei naturale de metal pretios, cu atat mai mult banii de hartie, deci cei decretati ca atare strict prin forta legii statale, ori echivalentul lor virtual, unitatile de cont.

    Contractul de depozit in cazul banilor este considerat sine die un contract de depozit neregulat, tocmai datorita caracterului fungibil al banilor. Obligatia de restituire este “tantundem eiusdem generis, qualitatis et bonetatis” – respectiv obligatia resituirii in bunuri de acelasi fel, calitate si cantitate.

    Desigur ca nu ma refer aici la monezi cu valoare numismatica sau alte emisiuni unicat, ci la banii cu caracteristici omogene aflati in suficienta cantitate in circulatie incat sa poata fi denumiti astfel.

    Spuneam ca banii sunt o marfa mai speciala intrucat indeplinesc si roluri pe care alte marfuri nu le joaca decat in mod exceptional, cum ar fi si cel de mijloc de plata. Dar pot sa faca asta doar atat vreme CAT SUNT ASIMILATI DE CATRE UTILIZATORI CU O MARFA, respectiv un bun mobil cu o anume valoare ce poate fi tranzactionata pe o piata. Din momentul in care acest lucru nu se mai intampla, ei isi incheie cariera de mijloc de plata. Cel mai recent, acest lucru s-a intamplat in Germania de dupa razboi, (’45-’48), cand marca celui de-al treilea Reich, desi in circulatie, nu functiona ca mijloc de plata, (nimeni nu o vroia), acest rol fiind preluat de tigari!

    Deci nu pot fi mijloc de plata fara a fi marfa si nu pot fi altfel decat fungibili. Exceptia unui contract de depozit privat care prevede, de exemplu, restituirea ACELORASI bancnote, cu serie etc, de catre depozitar beneficiarului, nu schimba nimic in caracteristica generala a banilor de a fi un bun fungibil.”

  47. 50 florin m. octombrie 18, 2010 la 12:07 pm

    Ghita Bizonu

    Desigur ca ai dreptate in ceea ce priveste bimetalismul. Mai circulau chiar si cele de cupru. Eu am simplificat un pic discutia.

  48. 51 Ioan octombrie 18, 2010 la 12:08 pm

    Odă

    Slavă neamului acesta

    Vremurilor noastre slavă!

    Slavă erei ce se naşte

    Duşmănită şi grozavă;

    Slavă robului de veacuri

    Care n-o să fie rob;

    Slavă ţării ce înalţă

    O şesime de pe glob;

    Slavă!

    Slavă fericirii

    Vremii viitoare slavă;

    Slavă lumii ce se naşte

    În aceasta oră gravă;

    Slavă anului acesta

    Ce-a ucis în colb milenii;

    Şi de flăcări, ca drapelul,

    Slavă veşnica lui Lenin!

    (Ana Blandiana> Almanahul „Luceafărul”, 1983)

  49. 52 blogideologic octombrie 18, 2010 la 12:12 pm

    @ florin m. spune : „Nu inainte de a-ti cere totusi sa ne arati si care bani nu sunt fungibili.”
    Banii fiat, adică banii fără valoare economică intrinsecă. Banii fungibili pot servi ca materii prime.

  50. 53 blogideologic octombrie 18, 2010 la 12:17 pm

    @ Ghita Bizonu’ spune: „As mai observa preferinta ciudata a Chinei (si subsidiar a Siamului) ptr argint.”
    Este ceva istoriceşte tipic pentru ţările din Asia.

  51. 54 Paul octombrie 18, 2010 la 12:29 pm

    Domnule Nastase,

    Congresul a validat inca o data afirmatia ca „increderea ajuta mult mai mult dialogului decat spiritul”.

  52. 55 Paul octombrie 18, 2010 la 12:39 pm

    Victor V.,

    recunosti ca: „problema cerealelor modificate genetic este suficient de importantă ca să justifice așa ceva” (adica un referendum in Elvetia – n.b.).
    Pai, draga Victor, tot asa va fi si cu problema zaharului in alimentatie, a alcoolului etc., dar numai dupa ce informatia corecta si constientizarea acesteia la nivel social vor fi realizate (unii ii spun „civilizatie”, intregului proces 🙂 ).
    Asadar, nu ma deranjeaza glumitele tale (de fapt nici nu am remarcat ca glumesti cand te oripilezi de „reintroducerea” alimentatiei rationale, a prohibitiei, a gimnasticii de dimineata…), ceea ce m-ar deranja, daca ai fi in postura unui personaj care ar avea puterea de a interzice prin propria lui vointa – fara consultare – toate acestea (deci – atentie! -, numai in cazul acesta, m-ar deranja temerile tale, nu si in situatia in care esti un simplu interlocutor de blog), ei bine, ar fi modul abrupt in care rastalmacesti lucrurile. Pentru ca eu vorbesc de informare sociala si apoi de referendum iar tu o dai inainte cu „reintroducerea”, „obligativitatea”, „interzicerea” si alti termeni furati din dictionarele totalitarismului :).
    Daca-i „referendum” nu-i „obligatie”, ci adoptare a unei anumite conduite (in cel mai rau caz!). Cand veti invata oare, voi libertarienii, ca ceea ce isi doreste majoritatea nu e „obligatoriu”, ci doar „cel mai bine” (pentru momentul respectiv, desigur)? :).

    In plus, intr-un comentariu catre Ghita Bizonu’, pari convins ca o revolutie isi „legitimeaza” protagonistii „pentru totdeauna”.
    Uuu!, din nou ce decisiv pui concluzii care nu isi gasesc suport in teorie sau practica! :).
    Nu crezi ca ar trebui sa-ti alegi mai cu atentie „figurile poetice”?, pentru ca, altfel, desi tii cu tot dinadinsul sa te delimitezi de anarhisti, imi demostrezi tot mai mult ca intre anarhisti si libertarieni nu mai e decat un pas. Nu se stie inca daca e un pas inainte sau unul inapoi :).

    In rest, imi place ca discutia noastra il stimuleaza pozitiv pe Florin M. (chiar daca ulterior isi va musca limba pentru ceea ce a scris.
    De ce oare sa nu-si muste tastatura, pentru ca prin intermediul ei si-a popularizat „fanteziile” de stanga? 🙂 ).

  53. 56 Karakas octombrie 18, 2010 la 12:44 pm

    Este interesanta discutia despre Trilaterala. Eu am captat, in afara numelor influente, reactiile din presa, acest eveniment fiind prezentat ca o actiune oficiala a statului roman, prin dineul oferit de Basescu. Mai mult, mi s-a parut relevanta declaratia lui Basescu fata de alegerile din Republica Moldova:

    „Continuarea avansului Republicii Moldova către Uniunea Europeana depinde în mod crucial de menţinerea la putere a Alianţei pro-europene, după alegerile din luna noiembrie a acestui an”, a subliniat preşedintele

    Cine sa mentina la putere Alianta pro-europeana in Moldova, Trilaterala?

    Daca inainte priveam cu scepticism teoriile conspiratiei, iata ca cel putin una se adevereste: exista organizatii care sprijina din umbra (si acum in reflectoare) schimbarile politice in alte state, cu intermedierea directa a sefilor de stat din statele interesate. Nu stiu insa daca e inteligent – din perspectiva interesului national – sa te pui ca sef de stat in ipostaza de a lamuri lumea intreaga pe cine sprijina Romania cu ajutorul Trilateralei in alegerile presupus democratice dintr-un alt stat. Pentru ca este posibil ca viitorul sa descrie in dezavatajul natiuniii tale modul in care ai ales sa intervii deschis in procesul democratic dintr-un alt stat, favorizind cu bani si influenta straina acele forte politice pe care tu le-ai perceput ca vor sprijini cauze care nu le imbratiseaza decit o parte din populatia statului respectiv. Nu ma refer la integrarea Moldovei in UE.

    http://www.mediafax.ro/politic/basescu-la-dineul-oferit-participantilor-la-reuniunea-comisiei-trilaterale-includerea-r-moldova-in-balcanii-de-vest-o-necesitate-7488196/

  54. 57 florin m. octombrie 18, 2010 la 12:55 pm

    Blog ideologic

    Cred ca este o confuzie. Banii fiat sunt si ei cat se poate de fungibili, poate cei mai fungibili, nu prin asta pacatuiesc.

  55. 58 Sami octombrie 18, 2010 la 12:58 pm

    Pentru ca am observat o oarecare ostilitate si agresivitate a prezentatorilor de televiziuni unde ati incercat sa prezentati cateva idei despre ceea ce doreste sa devina PSD, eu va propun sa faceti niste spoturi publicitare cu site-urile PSD -pe care sa le transmiteti tot prin intermediul televiziunilor si in care sa faceti cunoscut faptul ca PSD doreste colaborarea/ participarea tuturor cetatenilor care au idei vis a vis de programul dinamic pe care PSD si-l propune .

    In alta ordine de idei , astazi am primit un mail din care am aflat de DIRECTIVA 2010/41/ U.E . – care abordeaza problema PFA -rilor . Mi s-a parut foarte interesanta si poate va va inspira . Cred ca se pot dezvolta proiecte bune pornind de la aceasta directiva a U.E.. Directiva se poate citi usor de pe Google .

    Salut initiativa PSD de a chema la participare toti cetatenii care pot, vor sau stiu cate ceva despre diferitele domenii de activitate . Consider ca numai o participare ampla a cetatenilor poate sa duca la o reusita economica si la un succes al PSD. Este bine ca acuma mai mult ca oricand s-a inteles ideea colaborarii si infratirii de idei si principii, mai ales ca acesta este si trebuie sa ramana fundamentul si esenta unui partid social democrat. Eu am fost intotdeauna de principiul ca de la fiecare fiinta ( chiar si de la o pasare ) pot invata ceva ce eu nu am stiut s-au ma pot corecta invatand de la toti ceilalti . Din pacate , la noi in tara , in ultimii ani se comunica cu agresivitate verbala, toti se cred geniile implinirii supreme si sar ca arsi sa-i puna la zid pe toti ceilalti in momentul cand acestia incearca sa deschida gura sa-si spuna si ei o cat de mica parere sau idee . Asta ne-a dus la ceea ce am ajuns acuma , un popor cu cateva idei fixe care apartin unui grup restrans de personaje jenante si indoielnice si care sunt tot mai departe de realitate . Acest lucru trebuie sa se incheie aici si oamenii sa reinvete sa se respecte intre ei si sa revina cu picioarele pe pamant si sa inteleaga ca fiecare gandeste in functie de parametrii dati si nimeni nu este geniul absolut, detinatorul adevarului unic si absolut si nimeni nu are dreptul sa gandeasca singur despre rezolvarea problemelor si nevoilor reale ale tuturor celorlalti . Trebuie sa fugim ca dracul de tamaie de astfel de comportamente totalitariste care duc inevitabil la dezvoltarea sindromului paranoid al dictatotului suprem . De asemenea oamenii trebuie sa reinvete sa-si dea mana , sa-si imbogateasca si sa-si respecte creatiile reciproc si sa nu mai stea pasivi si cu mintea odihnita si sa astepte vreo minune de la vreun erijat in postul de detinator al adevarului absolut si univesal care sa faca din ei niste sclavi umili .
    Si trebuie indepartati si corectati toti cei care au temperament de caine si care au aparut dea lungul istoriei si vor aparea in continuare sa se gudure si sa sprijine idei si comportamente daunatoare pentru tot poporul (sau toata omenirea )doar pentru ca aceste idei sunt fantasmele unor capi importanti din conducerea de stat. Asa a fost posibila si punerea in practica a nebuniei lui Hitler si a lui Stalin si chiar a lui Ceausescu. Cred ca acest fel de comportament slugarnic si dupa cum spuneam al unora cu sentimente de caine ( nu de om ) trebuie sa fie corectat si invatat inca din primii ani de viata incepand de la gradinita ca macar generatiile viitoare sa ajunga sa se comporte firesc si cu fruntea sus.

  56. 59 Karakas octombrie 18, 2010 la 12:58 pm

    Domnule Nastase, am citit programul. Un document care da speranta. O singura observatie: regret ca nu vad nici o linie in capitolul „politici sociale” masuri care sa duca la eficientizarea procesului de adoptie, si sa elimine discrimnarea la care sunt supusi romanii din diaspora in procesul de adoptie.

  57. 60 florin m. octombrie 18, 2010 la 12:59 pm

    Blog Ideologic

    Nu vreau sa fiu carcotas, dar nu am intalnit conceptul de deadpoint in dinamica unei intreprinderi.

    Probabil ca se refera la break even?

  58. 61 florin m. octombrie 18, 2010 la 1:17 pm

    Paul

    ai inteles desigur ceva gresit.
    Eu nu am exprimat in comentariul meu vreo simpatie politica, daramite fantezii. Ceea ce apreciez la PSD nu este ideologia, ci capacitatea de a fi structurat un program. Punerea lui in aplicare este alta discutie. De aceea am si spus ca poate imi voi musca buzele mai tarziu.

  59. 62 Vasile, octombrie 18, 2010 la 1:33 pm

    Carcotasul,

    Eu de fapt vorbeam Carcot.. adica cu exasperatu nu cu tine, cit despre viagra , ma cunosti ,sunt un tataie care-si pemite orice viagra iti lasa dumitale gura apa de pe la televiziuni, adica niste chestii potente cu adevarat de o alta chimie decit aceea sintetica!

  60. 63 daniel octombrie 18, 2010 la 1:40 pm

    Am fi dorit sa citim prezentul material la Congres, dar, pentru ca acesta a avut o organizare fara discursuri, am ramas cu el necitit. Prin urmare, deoarece, acest blog este foarte popular, cred ca postarea materialului aici este binevenita.
    Aceste randuri apar ca urmare a faptului ca noi, cei care am participat la schimbarea din Decembrie 1989 si suntem membrii PSD, nu putem sa fim de acord cu modul in care este condusa tara.

    ROMANIA SUB ASEDIUL PROSTIEI
    Cand te conduc vandalii, nu mai traiesti intr-un stat de drept….. te descurci singur!

    Preocupat sa-si buzunareasca proprii cetateni, statul roman este condus de vandali, dusmani ai neamului, ce nu se pot apropia nici macar iluzoriu de ideea sau conceptul de “conducatori responsabili”.
    Daca mai ieri, pres-e-dintele pocnea un cetatean, care-i ceruse pe buna dreptate socoteala de starea jalnica a Romaniei, de curand, fratele acestuia, in aceeasi maniera lasa, si-a permis sa loveasca o femeie, in urma unui incident in trafic.
    Ai spune ca, pentru realitatea dramatica in care traieste Romania, cetateanul de rand este mult prea sufocat de griji si probleme ca sa se mai preocupe si de asa ceva. Si, totusi, ar trebui ….
    Amenintat, terorizat, desconsiderat, cetateanul obisnuit este constant umilit in momentul in care are o raportare directa cu statul si functionarimea lui (exemplu recent pentru declararea veniturilor si plata darilor la stat prin noua aberatie legislativa privind impozitarea persoanelor fizice autorizate si a persoanelor care desfasoara activitati independente), in timp ce rumoarea portocalie, prin conducatorul ei suprem, aburita de atata fericire, iesea de la Ciresica, restaurantul preferat al pres-e-dintelui si, ne declara ca ar trebui sa “trecem prin criza cu fruntea sus” si ca ar cam trebui sa ne descurcam singuri si sa nu asteptam, se intelege “pomana”, de la statul roman.
    Sa te fereasca Dumnezeu sa ne descurcam si sa ne facem singuri dreptate, dl. pres-e-dinte! Si sa transformi un popor, bland si bun, intr-o bestie asemeni tie!
    Sa te fereasca Dumnezeu sa faci un pas in plus in rautati, caci va fi apriga si de nestapanit mania justificata a mii de oameni adusi in strada, iar impertinenta ta se va opri acolo unde s-a oprit si a altui “conducator suprem”… si nu din ura, ci din instinct de conservare!
    Nu, nu este o amenintare, ci avertisment, caci suportabilitatea raului, a nesimtirii si incompetentei si-a cam atins cota maxima, iar cei ce azi lovesc cu bestialitate poporul si la propriu (palme date cetatenilor, cand ar trebui sa sarute mainile si fetele celor ce ii tin in puf!) si la figurat (prin taxe si impozite cel putin halucinante…pentru orice norma sau regula fiscala) ar trebui sa-si aduca aminte ca noi, cetatenii, batuti si umiliti de acest…pres-e-dinte…., suntem ce-i care–i platim factura uriasa de la Ciresica si tot noi, cetatenii ii achitam avionul, masinile, vilele si, in principal, tot ce a acumulat si detine acest individ in calitate de pres-e-dinte. In mod normal, acest individ ar trebui sa puna capul in pamant cand vorbeste cu orice locuitor al tarii, locuitor pe care l-a adus in starea cronica de saracie! Mai mult, nu ii ajunge lichelei sa ne umileasca pe noi, pe cei inca tineri, ci, isi permite sa ne umileasca si parintii si bunicii, caci ii declara o povara, asemeni unor animale si nu ca cei care ne-au crescut si ne-au dat viata.
    Rusine! Rusine! Rusine!
    ….Tupeu si nesimtire fara limite! Te-ai astepta, poate, sa-si dea demisia pentru toate umilintele verbale si fizice aduse acestui popor, te-ai astepta sa fie anchetat penal si sa faca puscarie, insa, atunci cand justitia este debilizata fortat, prin imixtiuni politice, vanduta si cumparata de actuala putere dupa bunul plac, iar politia intra in spital, la propriu, caci nu se poate apara ea pe sine, basca cetatenii, este clar ca nu mai ai stat de drept si ca ar cam trebui sa asculti sfatul pres-e-dintelui si sa incepi sa te “descurci” singur!
    Si uite ca sunt romani care o fac si o vor face, caci educatia, cercetarea si sportul continua sa faca performanta, in ciuda unui asemenea exemplar aflat la conducerea tarii, care incearca sa lichideze tot ce este bun si valoros. Astfel, echipajul de canoe dublu alcatuit din Alexandru Dumitrescu si Victor Mihalachi, a castigat la sfarsitul lunii august a.c. la Campionatul Mondial de la Poznan, medalia de aur, pe distanta de 500 metri si titlul mondial pe distanta de 1000 de metri…. Si nu au fost singurii romani premiati la aceasta competitie, insa, au fost cu siguranta singurii sportivi fara embleme de stat (si fara emblema clubului sau a unor sponsori) pe tricouri…”descurcandu-se” singuri.
    Rusine tie conducere a tarii, ca ne umilesti elitele, din orice domeniu provin acestea!
    Rusine tie! Singura povara esti tu si nu acest popor. Tu trebuie sa dispari definitiv din viata romanilor!
    Si, mai bine, dispari tu, decat elitele acestei tari…tu trebuie sa emigrezi bine….intai la puscarie si, dupa aceea, pentru indatorarea in care ne-ai bagat si pe noi si generatiile viitoare, ar trebui sa ti se popreasca toata averea! Dar, cum corb la corb nu-si scoate ochii, vulturul plesuv de la Cotroceni se gandeste sa ucida populatia si sa-i sfartece trupul si nu sa impulsioneze justitia sa urmareasca penal si sa recupereze pagubele facute la buget de marii escroci ai tarii.
    Astfel, s-ar putea plati lejer salariile oamenilor, fara a genera drame familiale.
    In acest sens, este interesant de urmarit daca ANAF va urmari datornici importanti, nume marcante ale PDL si ale vietii mondene: Adriean Videanu, Radu Berceanu, Elena Gabriela Udrea, Vasile Turcu, Radu Moraru, Sebastian Vladescu, Zoltan Arpad Paszkani si altii, ma indoiesc insa ca va fi asa, desi, daca ar face-o, nici salariile nu ar mai fi avut de suferit si nici un alt imprumut nu ar mai fi necesar pentru salvarea tarii. Ca tot am ajuns sa vorbim de imprumuturi, dupa ce a curatat guvernul de 6 Ministri, pentru a-i aduce pe altii si mai si (sa se vada “realizarile” acestora, unii fiind membrii ai Clubului Rotary, iar altii, au un trecut “controversat” ce au facut pe ici pe colo fraude financiare de proportii), conducerea portocalie ne pregateste o noua indatorare pentru a ne adanci in actualul dezastru, desi, este evident ca nici cel (cele) de pana acum nu pot si nu vor putea fi returnate in termenele stabilite.
    Si, daca nu v-ati lamurit inca ce ni se pregateste…si anume, pierderea suveranitatii teritoriale… poate ar trebui sa luam in calcul recentele declaratii ale Cancelarului Germaniei Angela Merkel. Astfel, Domnia Sa propune pentru statele insolvente …atentie… pierderea suveranitatii, fiind obligate sa accepte o guvernare externa care le va decide politica economica… Propunerea vizeaza, in principal, tarile din zona Euro, insa, cu siguranta, daca va fi agreata de decidentii europeni, va afecta cu certitudine toate tarile Uniunii Europene.
    Viitorul sumbru bate la usa si, in timp ce unii trec criza cu “fruntea sus”, pe banii altora, educatia se zbate in mizerie. Nu este de mirare ca pregatirea elevilor este extrem de slaba, caci peste 70% din candidatii examenului de bacalaureat nu au putut promova, iar personalul didactic este demotivat, decredibilizat, debilizat financiar si moral, iar legile educatiei dezastruoase. Amatorismul isi spune cuvantul si in domeniul transporturilor, caci romanii au construit intre anii 106-108 peste 450 km de drum, din piatra, iar in timpul lui Carol I, in 15 ani s-au construit 6800 km de drum, gasca portocalie a reusit “performanta” sa lucreze doar 5,6 km de drum, drum care s-a surpat dupa 5 zile!
    Totodata, sanatatea este un cadavru in devenire, turismul si sportul doar niste glume macabre, finantele in aer, economia sub pamant, iar cultura… adusa la nivelul celei agricole!
    Cu toate acestea, pres-e-dintele a salutat plecarea celor mai incompetenti membrii din guvern, cu multumiri (probabil pentru nivelul neimaginat de dezastru in care ne-au adus!), in aceste conditii te intrebi, pe buna dreptate, de a cata mana este acest individ si, mai ales…. Cum isi permite sa mai iasa din casa, cand oricine altcineva ar fi murit, instantaneu, de rusine!
    Iar greutatile nu se vor opri aici, abia incep! Desi, se amuza zgomotos in vara si arata cu degetul productivitatea muncii, salariile nesimtite si nemunca romanilor, cand a venit vorba de taieri salariale domnul Guvernator Mugur Isarescu s-a simtit “ranit” de ciuntirile salariale de la BNR si a intervenit “diplomatic” pe la Banca Centrala Europeana, iar situatia s-a remediat subit… Pai, cum ramane, oare, cu solidaritatea? De ce oare lucratorii BNR nu “respecta” sfaturile pres-e-dintelui sa treaca criza cu “fruntea sus” de la nivelul taierilor salariale de 25% … Cum? Nu mai este amuzant?.. Nu se mai necajeste, oare, nimeni din BNR de derapajele politicii fiscale (care la noi nu este altceva decat un nivel barbar, prostesc si amatorist de a aduce cu forta bani la buget; modul acesta de a “creste veniturile”, nerespectand nici un principiu fiscal, nu face decat rau si, pe termen scurt –prin evaziune- si, pe termen lung –prin blocarea pe ani buni a relansarii economice, a cresterii nivelului de trai al populatiei si, practic, a paralizarii intregii economii), care le dau toata strategia monetara peste cap? Atunci cand existau serioase atentionari ca lucrurile o vor lua razna, inflatia, chipurile obiectivul fundamental al politicii monetare, nu era oare in pericol? Dar, cursul de schimb?
    Ma tem ca efectul in viitorul apropiat al acestora va fi conjugat, caci, déjà, se vad semnele unui curs de schimb crescut, care pune in pericol rambursarea creditelor in Euro, fluctuatii ale dobanzilor bancare, in crestere si o inflatie cu greu suportabila in conditiile somajului extrem de ridicat si al taierilor salariale, atat din mediul public cat si privat.
    In acest context, in asteptarea iernii, marfurile se vor scumpi, iar facturile la energie vor deveni din ce in ce mai piperate, tinand cont ca este posibil ca si subventiile aferente sa nu mai fie acordate, iar solutiile practice nu pot veni decat de la PSD….caci de la acesti “ticalosi” care conduc tara acum slabe sanse de redresare a situatiei. Poate ca disperarea oamenilor nu ar fi atat de mare daca, guvernul ar face, macar acum, in ceasul al 12-lea, ceea ce ar trebui sa faca. Printre ceea ce trebuie sa faca si nu face si nici nu lasa pe altii sa faca se pot enumera:
     Incurajarea economiei prin reducerea fiscalitatii pana la nivelul concret si real de incasare
     Legislatie clara si echitabila, pentru toti contribuabilii, din punct de vedere fiscal
     Programare bugetara multianuala, realista
     Implementare a unor procedure clare si transparente de acordare a ajutorului de stat
     Plata datoriilor statului catre firme
     Simplificarea modului de accesare a fondurilor europene
     Reducerea contributiilor sociale
     Cresterea accesului IMM-urilor la procedurile de achizitii publice
     Reducerea TVA la alimentele de baza
     Majorarea TVA la produsele si serviciile de lux
     Impozitare mai consistenta pentru jocurile de noroc, inclusiv de tip online
     Reducerea cotei unice sau implementarea unei impozitari differentiate si progresive
     Facilitati fiscale pentru fiecare nou loc de munca creat
     Facilitati fiscale pentru angajarea tinerilor absolventi si pentru angajarea varstnicilor apti si doritori de munca
     Initierea unui program similar “prima casa” pentru firmele nou create, mai ales, in conditiile in care acestea s-ar putea grupa in centre si parcuri industriale
     Promovarea unei legi a locuintei care sa permita dezvoltarea de proiecte pentru constructia de locuinte sociale in parteneriat public-privat
     Oferirea unor stimulente fiscale si de orice alta natura pentru incurajarea industriei autohtone si reducerea importurilor
    In acest sens, un pas important ar fi facilitarea accesului la comercializare in marile magazine si centre comerciale a produselor romanesti (alimentare si nonalimentare, inclusiv a celor traditionale).

    Doamne Ajuta!
    Va multumesc!

  61. 64 Karakas octombrie 18, 2010 la 1:40 pm

    Referitor la stenogramele „strecurate” presei: desi Vintu pare candidatul perfect pentru detectorul de criminali (cel putin din limbajul pe care il intrebuinteaza il face eligibil), faptul ca aceste stenograme au aparut inainte de procesul sau din noiembrie, pare a indica o interferenta politica in actul de justitie. Pentru ca evident toate aceste stegulete apar ca semne de orientare despre ce va inseamna batalia intre Presedinte si Mogul, ambii inarmati cu suficienta ambitie prosteasca sa isi doboare adversarul. Se folosesc grenade care ridica gradul de indignare al publicului bovin, si care miros a politie politica si balegar.

    http://www.mediafax.ro/social/stenograme-din-dosarul-sov-discutiile-cu-sefii-realitatea-si-cu-nistorescu-chirieac-si-dragotescu-7490580

  62. 65 Vasile, octombrie 18, 2010 la 1:51 pm

    Dl. ADrain Nastase,

    Ce promite PSDeul nu poate fi decit ceva mai mult, mai bine , si poate mai fezabil decit ce ne sau ne-a oferit Basescu si sleatha care-l urmeaza.
    Ce promite PSDeul in domeniul social nu inseamna insa si o certitudine in practica.
    Intr-un anume oras din Romania Pitoreasca ,hai sa spunem in buricul targului acestui oras care eclipseaza in preturi chiar si Bucurestiul un anume primar face la nivelul lui cam tot ce face si Basescu la nivelul tarii,primarul care din intamplare ar fi putut fi PDL,PNL,RM,PC.PP dar nu este , a evacuat o gradinita din localul in care isi desfasura activitatea de peste 40 de ani, local apartinind primariei,fara sa-i ofere la schimb altceva asemanator, si a vandut locatia, un mic palat pe care si Becali l-ar fi putut cumpara ca palat regional, unui aMIC, si el un machedon cu multa stare si multe locatii pe toate meridianele orasului!
    Asa ca dl. Nastase inca o data baronii locali si practica va omoara initiativele din fasa!
    Primarul este PSDist si este arhicunioscvut pentru clanul pe care-l dirijeaza , de ce nu cu pricepere.
    P

  63. 66 Victor V. octombrie 18, 2010 la 2:01 pm

    @ Ghiță Bizonu’

    Amesteci lucrurile. Nu poți pune semnul egal între Democrați și Trilaterală. În plus, deficitele bugetare din perioada lui Nixon se datorează mai ales „ajutoarelor de stat”. Așa a avut tupeul să ceară Congresului, inițial pentru o perioadă limitată, aprobarea de a introduce „wage and price controls”.

    Iar abolirea convertibilității dolarului în aur îi aparține în exclusivitate.

    În răspunsul către florin m. amintești de „lumea sa nu fie rastiganita pe o cruce de aur”, aparținând unui celebru populist (nu Populist) senator Democrat, William Jennings Bryan. Dacă ți-a plăcut Bryan, e clar de ce îți place și Nixon. Nu m-ar mira să-ți placă și Hugo Chávez.

    „Insa subscriu la parerea ta cu privire la elitele care incearca sa conduca” – presupun că tu crezi ar trebui să conducă Bizonii.

  64. 67 Vasile, octombrie 18, 2010 la 2:14 pm

    Corcotasule,

    Apropo de „by the way” , ce inseamna de la tine catre mine citez”deci n-am stat pe niciun scaun din cele visate de tine”.
    Daca tu mai esti sau mai „stai” din cind in cind in lumea viselor , eu fara sa fiu somnambul , nu prea dorm si deci nu prea visez. In lumea aialalta eu nu mi-am visat nici inainte nici dupa vre-un scaun.Sau crezi imi era greu sa fiu un Basescu de exemplu,mai greu ar fi fost sa fiu o Udrea? Pur si simplu te-am confundat cu exasperatul ,daca nu esti tu este altul acelasi drac!

  65. 68 Victor V. octombrie 18, 2010 la 2:22 pm

    @ Paul

    Parcă am juca șah prin corespondență. Până îmi răspunzi tu, am uitat despre ce discutam. Dar îmi plac maimuțele zâmbitoare, întâlnite la tot pasul în răspunsul tău.

    Nu participi și tu la discuțiile recente? Trilaterală, dominația mondială, Congres, program de guvernare. Sau le ai în plan pentru Crăciun, când noi vom fi uitat deja de ele și o să poți să ne combați liniștit?

  66. 69 Aya octombrie 18, 2010 la 2:23 pm

    @

    Le Prince

    Ti-am citit relatarea despre (parca ar fi fost de la!) Congres.
    O analiza pe care mi-as fi dorit sa o fi facut eu.

    Multumesc pentru raspunsul legat de Blaga.

    Le vom comenta.

    Ma intorc (si pe blog, desigur) duminica seara.

    Pentru tine- momentul plecarii Larei.

    Dincolo de fumusetea melodiei, mistuitorul mesaj al gestului lui Iuri pentru a mai vedea ultima oara, in zare, urma saniei cu cai care-o purta departe.

  67. 70 Ghita Bizonu' octombrie 18, 2010 la 3:18 pm

    Victor V.

    ref la elite cearta-te cu florin m. Insa vezi tu ptr aia de la Trilaterala .. tu esti confundabil cu mine … mici, mici prea mici ..nici macar nu observa cand ne calca ..
    Stii bancu cu Tropaim tropaim ?

  68. 71 blogideologic octombrie 18, 2010 la 3:40 pm

    @ florin m.
    Da, este „break even point” în engleză, „point mort” în franceză http://www.12manage.com/methods_break-even_point_fr.html , „punctul mort” pe româneşte. Abia după ce ai trecut de „punctul mort” poţi vorbi realist despre „pragul de rentabilitate”.

  69. 72 blogideologic octombrie 18, 2010 la 3:46 pm

    @ florin m.
    Hai să fim serioşi. Dolarul american tipărit în neştire are vreo valoare economică intrinsecă ?

  70. 73 Ghita Bizonu' octombrie 18, 2010 la 3:54 pm

    florin m.

    de ce iti agravezi cazul ? A persevera in eroare asta inseamna . Intamplator am avut o mica lectura amuzanta despre aur ca moneda(autor Mugurel in anii RSR).
    Minda de arama a existat fara a fi prin asta un standard. Ca maruntis si fiindca si azi maruntisul este metalic .. mergand pe panta asta vei ajunge la concluzia ca avem un standarc bazat pe crom sau nichel ori aluminiu ..
    Satndardu monetar inseamna capacitatea liberatorie (de plata) . De x in Romania (sub Carol I ) cand se introduce standardu aur capacittea liberatoie este srtabilita la 50 de lei,. PRIN LEGE . Adica sa zicem erai carciumar sau vindei gaini pe piata si primeai arginti . Daca doreai sa platesti ceva care facea 51 de lei, nashpa , trebuia sa mergi la banca sa preschimbi in aur ….sau sa platesti cu bacnote . Si bacnota .. ei da bacnota se impune si prin greutatea sa … si te asigur ca in cazul obligatiei acceptarii bancnotelor ca moneda de plata si schimb a fost o libera decizie a pietii…. O bacnota este mai usor de manuit si oamenii se duceau la banca sa schimbe moneda in hartie (am cunoscut vreo 2 batrani care au apucat sa mai vaza monezi de aur) .. Daca nu crezi incearca sa ia la tine monezi de 50 de bani , asa cam vreo 100 .
    Ma rog a venit apoi Primul Razboi mondial cu cheltuielile sale si dintre participantii la rezbel doar SUA si-a mai pastrat destul aur . Dupa 10-15 ani au reusirt o covertibiliatate ptr cei bogati (bancnote contra aur in lingouri ) si a venit Al Doilea …. Oricum in SUA in timpu crizei s-au bagat legi aspre intericand posesia de aur monetar (doar dentistii si bijutierii mai aveau drept la 24 k) si asta ca sa nu se prabuseasca de tot economia …o da si FDR a zis 35 per uncie …

  71. 74 Vasile, octombrie 18, 2010 la 5:02 pm

    Blogi,

    Daca nu ar avea valoarea intriseca de care vorbesti , ar disparea granite,popoare,in mod sigur am apuca sa vedem apocalipsa.
    Adica exagerati…!

  72. 75 blogideologic octombrie 18, 2010 la 5:38 pm

    @ Vasile
    Apocalipsa ? Şi nu o vedem ? Earth Overshoot Day a fost anul acesta pe 21 august.

  73. 76 florin m. octombrie 18, 2010 la 5:56 pm

    Blog Ideologic

    Am priceput unde bati si cred ca suntem amandoi lamuriti.
    🙂

    Vor mai fi si alte ocazii sa discutam despre subiect. (USD)

  74. 77 florin m. octombrie 18, 2010 la 6:04 pm

    Ghita Bizonu

    Bancnota, (sau moneda de fier pt maruntis) ca UNICA metoda de plata nu a fost in nici un caz o decizie libera. De altfel, mai intai a fost legiferata obligatia de a ACCEPTA bancnota ca plata, (Banca Angliei). Pas cu pas, aceasta obligatie s-a extins, pana la a face bancnota unica moneda legal in circulatie.

    Asta nu schimba cu nimic utilitatea bancnotei. Sau a transferului electronic. Dar conteaza ceea ce este in spatele lor si posibilitatea de a plati, sau nu, in acea referinta. Astazi, in spatele lor nu e nimic, doar ceea ce ni se spune ca e.

  75. 78 florin m. octombrie 18, 2010 la 6:06 pm

    Blog Ideologic

    Si inca ceva: nu le spune chinezilor asta, s-ar putea sa nu le placa…
    🙂

  76. 79 Victor V. octombrie 18, 2010 la 6:52 pm

    @ Ghiță Bizonu’

    Important e să tropăim pe spinarea elefantului. Dar am senzația că unii s-au plictisit să se plimbe cu elefantul și s-au hotărât să ia urssul în direcția opusă (presupun că știi bancul – e drept că era un câine, nu un urs).

  77. 80 eugenius octombrie 18, 2010 la 7:13 pm

    Pentru mine, discursurile de la Congresul PSD, in special cele trei : Ponta Nastase si Iliescu, au fost o revenire la logica si bun simt ! Sunt cele mai coerente si mai pline de speranta , pe care le-am auzit in ultimii ani…
    In orice caz, dusmanii, inclusiv cei ascunsi sub haina prieteniei, si-au dat in petec…imediat. Nu si-au putut reprima egoismul .Se vede asta din starea de nervozitate pe care nu si-au putut-o retine ! E semn bun ! Impactul a fost deosebit ,mai ales, la electorat si, sper, ca si la acei politicieni care mai au macar…ceva patriotism !

  78. 81 Paul octombrie 18, 2010 la 8:27 pm

    florin m.,

    am inteles, desigur, ca nu doctrina social-democrata te va face sa-ti musti diferite parti anatomice din regiunea bucala (parca la inceput era limba, apoi buzele 🙂 ), dar am profitat de momentul tau de apreciere a capacitatii de gestiune strategica a PSD (concretizata prin structurarea unui program de guvernare), pentru a supralicita.
    Sunt convins, totusi, ca in urma unei analize OBIECTIVE a doctrinei PSD, nu vei putea sa nu apreciezi si valabilitatea ideilor pe care se fundamenteaza programul politic in chestiune, cum ai remarcat structurarea acestuia pentru ea insasi.

  79. 82 Paul octombrie 18, 2010 la 9:11 pm

    Victor V.,

    iti dau voie sa ma ierti ca raspund cu intarziere :). Si imi pare rau ca pana iti raspund uiti despre ce era vorba in propozitie. Totusi, ar trebui sa stii ca impotriva uitarii pe Internet s-au inventat serverele. Pe acestea se inregistreaza ceea ce ai produs din tastatura, pentru a ramane in memoria publica atat timp cat va exista reteaua mondiala de computere.

    In sfarsit, din ceea ce spui se intelege ca tu „discuti” niste subiecte de dragul discutiei, nu pentru a face stiinta (si constiintele, eventual) sa evolueze.
    Zici: „le ai în plan (temele recente – n.b.) pentru Crăciun, când noi vom fi uitat deja de ele și o să poți să ne combați liniștit”? Ca si cum, daca as astepta suficient, pana ce documentarea ta pentru temele recente ti s-ar sterge din memorie, as avea sansa sa-ti combat argumentele saracite din cauza uitarii? :). Pai, in acest caz ai avea cel putin doua alternative la indemana: 1) sa ma trimiti sa caut in arhive argumentele deja oferite tematicii respective. 2) sa cauti din nou argumente pentru discutie (mai proaspete, mai „reloadate” 🙂 ).
    Iti imaginezi ce s-ar intampla daca aceeasi uitare i-ar lovi pe cercetatori de la o conferinta la alta? „Nu stiu dom’le ce am spus la ultima sesiune stiintifica, dar uite care este parerea mea cea mai recenta” 🙂

    Cat despre subiectele recente de pe blog, am discutat deja (Congres, program de guvernare). Iar despre „Trilaterala” si „dominatia mondiala”, ce sa spun?, ca sunt subiecte pentru paranoici? :). Adica, unde vezi tu „dominatie mondiala” in mondializarea galopanta de care sufera Terra in momentul de fata?
    Daca cineva ar fi putut sa domine lumea, ar fi facut-o deja pe fata, nu din umbra, unde sa nu-l stie nimeni. Chestia asta, luata „a contrario”, seamana cu cea legata de OZN-uri (adica, daca extraterestrii ar fi dispus de tehnologia necesara ajungerii pe Pamant, chiar crede cineva ca nu s-ar fi putut ascunde in asemenea masura incat sa nu le vedem vesela, pardon: farfuriile? Zburatoare, desigur :).

    Nu mai bine ne intoarcem la discutia despre Organismele modificate genetic din alimentatie, care azi-maine ne vor manca ficatii? :).

    A! Pe „maimutelele zambitoare” le cheama „happy faces”. Ma bucur ca ati facut cunostinta si v-ati placut reciproc 🙂

  80. 83 Paul octombrie 18, 2010 la 9:23 pm

    Victor V.,

    tot referitor la uitarea anumitor informatii odata cu trecerea timpului, in cazul amneziei politicienilor este cel mai… convenabil, as zice.
    Pai, un membru UNPR, de exemplu, (cel mai proaspat partid politic roman), suferind de o amnezie ca si cea pe care o amintesti tu (sic! 🙂 ) (aici ai inteles „sic!-ul” si „happy face-ul”? M-am amuzat de jocul de cuvinte aparut spontan: „uitare amintita” 🙂 ), ei bine, un membru UNPR ar putea afirma urmatoarele:
    „Nu mai tin minte in ce partid eram cand PSD-ul era la guvernare. Tot ce conteaza este ca acum sunt in UNPR”! :).

  81. 84 Ghita Bizonu' octombrie 18, 2010 la 9:33 pm

    Victor V

    cestia cu tropaitu ..

    un soricel si un elefant treceau pe ceva ca o podisca metalica. Bum ! Bum !
    si soricelu plin de entuziasm : tropaim , tropaim !
    Daca tu te crezi in rand cu bashtanii Trilateralei e treaba ta …

  82. 85 Victor V. octombrie 18, 2010 la 10:26 pm

    @ Ghiță Bizonu’

    Eu îl știam cu purici (în locul șoricelului). Nu îți mai explic ce-am vrut să zic cu bancul celălalt. Presupun că-l înțelegi și singur.

  83. 86 Riana octombrie 18, 2010 la 10:39 pm

    Apropos de Congresul PSd.Domnilor organizatori, alte fete pentru cei care stau in prezidiu nu ati gasit?Dom’le,voi PSd -ul in loc sa evoluati in imagine si comunicare, va prostiti din ce in ce mai mult.S-a uitat vreun specialist dintre dumneavoastra la scena aia? Exista o echipa care stioe cu adevarat sa faca imagine si comunicare acolo la PSd sau exista multi si nu fac nimic?Dom’le m-am uitat atent la tv, lume mai colorata, mai ciudata si mai dezinteresata de ceea ce se spune acolo, nu am vazut in viata mea.Unii cu telefoane scumpe care-si dadeau mesaje in timp ce propovaduiau altii ca PSd e cel mai bun, altii cu costume Armani si cravate total nepotrivite, altele cu bluze pantera pana-n gat care nu aveau nicio treaba cu evenimentul in sine. Altele ziceai ca au venit la sapa ( dar erau pe scena), altii dormeau sau se uitau plictisiti pe sus, unii se semeseau cu sala sau cu presa! Paleta cromatica a toaletelor …a facut deliciul tuturor imaginilor din toate televiziunile. Dupa ce criterii promovati dom’le tineri/tinerele alea? Dar seniorii? Ca nici aia nu pareau a fi vreun exemplu pentru tinerii care-i urmeaza.Luati-va dom’le un specialist in imagine daca nu aveti, desi am inteles ca tot aveti o multime de purtatori de cuvcant, de comunicatori, de Banicioi sau Negoiti.
    Sau daca aveti oameni specialisti, i-a ascultat cineva vreoadata sau aceste demersuri – de organizare si comunicare- le fac tot neavenitii?Domnule presedinte Adrian Nastase va rog luati masuri, invatati=i sa se imbrace si puneti fete care sunt interesante si care spun ceva oamenilor. Erau niste fete de tarani si fete „nevinovate” acolo in fata de-ti venea rau.Sincer, reveniti-va! aveti multi oameni buni si comerciali in Psd-ul ala.Mai schimbati-i pe aia de stau de 15 ani in fotoliile lor cumparate pe viata.au imbatranit si noi, publicul, ne-am plictisit de aceleasi fete incruntate si nemaidorite.

  84. 87 Victor V. octombrie 18, 2010 la 10:46 pm

    @ Paul

    Tu faci știință aici? Zi-mi că-i studiezi pe Ghiță și pe blog. Cu „dominația mondială” exact asta încercam și eu să explic, dar nu mă crede nimeni. Până și florin m. e un pic sceptic.

    Acum mi-am dat seama. Dacă tot îmi faci teoria chibritului cu serverele care stochează informația – tu n-ai citit ce-am scris? M-am chinuit tot week-end-ul să fac „propagandă” Trilateralei. Cum sunt ei globaliști de treabă și au venit aici să ne ajute, nu să ne fure. Oricum nu a mai ramas nimic după 20 de ani de „guvernări” de toate culorile.

    PS: Știu că sunt „happy faces” – îmi trimit și mie copiii, atunci când urmează să-mi spună ce-au mai făcut la școală. Așa că sunt un pic reticent când le văd. Ai și tu vreo „surpriză” ?

  85. 88 blogideologic octombrie 18, 2010 la 11:14 pm

    Să credem că hârtia verde ce iese din tiparniţa americană de bani are valoarea economică intrinsecă dezvăluită de inscripţia sa facială?

  86. 89 Vasile, octombrie 19, 2010 la 8:05 am

    Ioan,

    Si petre Tutea la anii Blandienei a fost comunist.Cu o diferenta P. Tutea a facuto din avant tineresc , Blandiana din obligatie tinereasca!

  87. 90 Paul octombrie 19, 2010 la 9:14 am

    Victor V.,

    nu selecta din discurs numai ce-ti pica bine la contra-argumentatie, ca obtii o trunchiere care nu are nimic de-a face cu analiza obiectiva (pe care sper ca vrei s-o oferi, daca tot iti obosesti falangele pe taste).

    Asadar, chiar daca interventiile noastre pe blog nu au un impact „nimicitor” 🙂 asupra STIINTELOR, poate ca aceste interventii lasa macar o mica urma (sau cicatrice? 🙂 ) in CONSTIINTELE celor care ne citesc. Deci, nu numai de stiinta era vorba in comentariul meu de mai la deal.
    Pentru confirmare, iata, remarc inca o data relaxarea de care da dovada Florin M., imediat dupa ce a descoperit capacitatea PSD de a structura, inchega, un program de guvernare. A anexat pana si un „happy face” unuia dintre mesajele sale! :).

    Cat despre „surprizele” care te ingrijoreaza, nu doar copiii tai le pot oferi. Viata insasi e surprinzatoare. De-aia iti recomand si tie, zâmbeste, maine va fi mai rau! 🙂

  88. 91 Octavian Radu octombrie 19, 2010 la 10:23 am

    M-a onorat faptul ca am participat la Congresul Extraordinar al PSD. Iar daca as mai avea ocazia si altadata, as mai participa din nou cu mare drag.
    Congresul a fost unul care nu a facut mare forfota. Lucru care va prinde bine partidului, partid care de prin 2005 se manifesta destul de putin ca un partid unit. De aceea ma bucura ca mesajul principal al Congresului(trimis indirect si probabil chiar involuntar) a fost acela de unitate. Faptul ca mai multe personae reprezentand mai multe generatii au vorbit in mare in aceiasi directie, faptul ca n-au mai fost contradictii mari in discursurile mai marilor PSD va face bine partidului pe viitor.
    Ma bucura f.mult ca la prezidiu n-au mai aparut oameni precum Marian Vanghelie de exemplu…care(cel putin ca imagine) face rau PSD-ului.
    Am mai remarcat(si iarasi acesta este un lucru imbucurator) optimismul din sala. Fie optimismul celor de la prezidiu, fie cel al simplilor delegate. Iar acest lucru cred eu ca va da forta PSD-ului.
    Partea negative ca sa o zic asa mi s-a parut faptul ca toti cei de la microfon erau aplaudati orice ar fi spus. De multe ori chiar in contradictoriu. De exemplu la criticile lui Codrin Stefanescu de predare istoriei in limba maghiara toata sala a aplaudat. Culmea, urmatorul discurs a fost al lui Verestroy – care a atins pe scurt acelasi subiect, dar ideile au fost total opuse. Si culmea, din nou aplauze. Dar aceste lucruri se scuza., intrucat tin de formalitati, de politete si oricum se intampla la toate partidele si oriunde.

    PS : In privinta celor 2 persoane care s-au ocupat de loja bloggerilor – acestia s-au purtat minunat. Persoane primitoare, comunicative, cu bun simt, interesate ca noi san e simtim bine.

    http://www.octaraduro.wordpress.com

  89. 92 Aya octombrie 19, 2010 la 12:24 pm

    @

    Paul

    In octombrie 18, 2010 la 9:23 pm ai amintit o expresie a unui UNPRist, care merita sa intre intr-o culegere de „cugetari alese” ale politicienilor.

    Cred ca „panseul” citat de tine:
    “Nu mai tin minte in ce partid eram cand PSD-ul era la guvernare. Tot ce conteaza este ca acum sunt in UNPR”
    este (aproape) de „talia” deja celebrei formulari
    „Soarta mea a fost hotarata de destin”.

  90. 93 florin m. octombrie 19, 2010 la 1:27 pm

    Aya

    Perfect de acord cu retinerea acestei expresii intre cele care fac cinste clasei noastre politice.

  91. 94 serby octombrie 20, 2010 la 5:49 pm

    Din pacate, programul de guvernare prezentat nu mentioneaza clar si sursele de finantare!
    Bun, se revine la salariile de dinainte de taiere, dar pe cei de la FMI i-a intrebat cineva? Asa, pe hartie, arata extrem de atragator insa de pus in practica e f. greu, in conditiile actuale!

  92. 95 fgfgfg octombrie 22, 2010 la 12:08 pm

    Cu deosebit respect pentru presedintele AN,nu este normal ca Mircea Geoana nu a fost lasat sa ia cuvantul la congres.
    P.S. INTR-O ZI SE POATE INTAMPLA ALCUIVA


  1. 1 La Congresul PSD « ministru >> prim-ministru >> blogger | MOTOR DE CAUTARE ANUNTURI ROMANIA Trackback pe octombrie 17, 2010 la 5:10 pm
  2. 2 Rapid, câteva chestii de la Congresul PSD « Exasperat's Weblog Trackback pe octombrie 17, 2010 la 5:31 pm
  3. 3 La Congresul PSD « ministru >> prim-ministru >> blogger | ANUNT GRATIS ROMANIA Trackback pe octombrie 17, 2010 la 7:06 pm
  4. 4 Congresul Partidului Socialist Democrat #congresPSD | McGogoo’s Hell - Suburban philosophy Trackback pe octombrie 18, 2010 la 11:48 am
  5. 5 Forţă, înţelepciune şi Echilibru! | Pensiuneaedenjibou's Blog Trackback pe octombrie 18, 2010 la 6:55 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!