22 in plus

Stiu ca august e luna in care toata lumea face strategii pentru toamna. Inainte de a face insa scenarii, inainte de a analiza ce va face opozitia la toamna, trebuie sa plecam de la o cifra – 22. Atatia parlamentari separa puterea de opozitie. Nu sunt multi la scara Parlamentului, dar nici putini. La inceputul verii, la motiunea anterioara, am reusit sa atragem de partea noastra 14 parlamentari. Nu a fost suficient, fiindca am mai fi avut nevoie de 8. Acum, desi ne-ar placea sa credem ca mai avem de convins doar 8 oameni, discutia se reia,  din pacate, de la capat. Asa ca avem din nou nevoie de 22 de oameni, care sa vina fie de la PDL, fie de la UNPR, fie de la UDMR. Au existat tot felul de speculatii legate de parlamentari care ar urma sa vina fie la noi, fie la PNL si, astfel, sa rastoarne raportul dintre putere si opozitie. Doar ca atatea alte scenarii, ele nu s-au confirmat. In aceste zile, in aceste saptamani, raportul putere-opozitie a ramas acelasi.

Luna august a fost prima in care bugetarii si-au luat fluturasii cu salariile micsorate (si eu am fost printre ei, dar nu ma plang si nu ma manii, fiindca nu eu sunt problema). Problema e la sutele de mii de oameni care castigau oricum foarte putin si care acum sunt la limita subzistentei. Pentru ei, de luna asta, discursurile din lunile trecute se transforma in realitate. Pentru ei, incepe o etapa noua, foarte urata si foarte plina de presiuni. Ei ar fi trebuit sa fie preocuparea principala a guvernantilor, in locul frunzelor si al calculelor de putere. Poate ca, de luna asta, presiunea publica va creste. Poate ca oamenii vor incepe sa le ceara parlamentarilor PDL sa tina cont de asta atunci cand vor vota. Sigur ca sunt speculatii ca, pentru daramarea lui Boc, se vor gasi 22 de pedelisti, care apoi se vor intoarce sa voteze ce le propune Basescu. Sigur ca astfel de jocuri se pot face oricand (nu ma astept la nimic bun din partea lui Basescu). Dar noi nu putem sta pe margine doar pentru a nu fi noi instrumentul cu care Basescu il schimba pe Boc, eventual cu Vladescu. Orice zi fara guvernul Boc ar fi o zi castigata pentru romani.

Pentru noi, caderea actualului guvern si oprirea acestui stil de guvernare este o prioritate. Ce va urma dupa? Nu putem spera decat ca eventuala demitere a guvernului Boc va duce la o schimbare de fond. Avand o presiune publica in spate, chiar si Basescu poate ceda la un moment dat. Si poate accepta alegeri anticipate pentru a nu fi suspendat. Iar alegerile ar fi primul pas spre numirea unui nou guvern, legitim, credibil si cu un plan nou. Asa ca, pentru a ajunge la asa ceva, avem nevoie de  22 de voturi in plus. Pentru ca, parafrazandu-i pe chinezi, si strategia cea mai sofisticata de schimbare incepe cu primii 22 de pasi.

105 Răspunsuri to “22 in plus”


  1. 1 Vasile, august 10, 2010 la 12:30 pm

    Si cind te gandesti ca numai cu un an si ceva in urma, dupa ce a murdarit cam tot ce a calcat in picioare , numeralul 322 , parca, devenise la indemnul capului di tutti picolo capi, o cifra satanica.
    Nu domnule Nastase nu aveti dreptate atunci cind sugerati o picatura de speranta aceloa care-l merita pe Basescu inca patru ani…..si aici nu ma refer numai la carnea de tun, si si la dumneavoastra!

  2. 2 eficientaenerg august 10, 2010 la 1:01 pm

    Hai la actiuni! Oricum,cine e la Guvernare…pierde alegerile,inclusiv prin aliante noi!

  3. 3 Marcus august 10, 2010 la 1:01 pm

    AMR 10, 9, 8, 7…

    In picaj e nea Basescu si-a sa sleahta de banditi
    Spre pamant coboara-n vrie si scrasnesc amar din dinti.
    Pana chiar si manelistul ce si-a dat votul p’o geaca
    Realizeaza tantalaul ca Basescu e pe craca.

    Craca ce sta sa se rupa sub povara nesimtirii
    Sa dea de pamant cu chiombu’, vrut erou al nemuririi.
    Sobolanii de prin preajma-i simtind la cur igrasie
    Parasesc de zor vamporu’, Base-i sus pe nasalie.

    Din jumatea de masura cu care’a-nselat la vot
    I-a ramas doar opt la suta, drojdie, numai borhot.
    Geaba muschii’si incordeaza si din tara ne goneste
    Romanu’, trezit din transa, azi cu greata il priveste.

    Ticaie ornicu’n turnu’i, vremea platii o anunta
    Hai, Traiane, ia-ti amanta, la Putere tu renunta!
    Ca ne-am saturat de tine ca de mere padurete
    Ia-ti bocceaua,’ntinde pasul si carmeste-o englezeste.

    In cinci ani ti-au dat romanii rogojina de sub ei
    Tu la schimb le-ai dat minciuna si o gasca de misei,
    I-ai furat ca-n codru, frate, tipand ‘hotii” catre altii,
    Ai facut doar nefacute, in exil iti vrei fartatii.

    In Letopiset tu scris-ai zile negre, de’umilinta
    Pentru un popor de fraieri ce ti-a aratat credinta.
    Du-te, nene, si ne lasa repara-vom ce-ai stricat
    In cinci ani de nebunie, “opera” de sociopat.

  4. 4 Marcus august 10, 2010 la 1:03 pm

    Scăpaţi-ne de anticrist!

    Motto: Traim in tara lor si asta ne omoara cu zile!

    Sincer sa fiu, cand vad cum fel si fel de politicieni acompaniaţi de jurnalisti sau de asa-zisi analisti politici se dau de ceasul mortii pe la varii tocsoaie s-o puna ei de preziceri in ceea ce priveste viitorul politic al Romaniei condusa de chiombila, pur si simplu ma apuca rasul.
    Daca mai pun la socoteala si nemaipomenita “strategie” a Opozitiei social democrate si liberale, expusa clar de cei doi lideri, altfel carismatici dar cu nabadai de adolescenti in calduri, alde domnii Crin si Victor, pe care vor s-o aplice pentru a debarca actualul guvern, rasul mi se amplifica la cote alarmante pentru tensiunea mea arteriala si asa grav avariata.
    Au trecut mai bine de cinci ani cu Basescu la Putere si acesti doi domni inca nu au inteles ca nu guvernul trebuie dat jos, ci Basescu trebuie izgonit cu suturi in cur spre locul unde si-a intarcat mutu’ iapa.
    De aceea toate stradaniile lor sunt indreptate spre Motiunea de Cenzura (nu ca ar fi rau acest lucru), in schimb nu fac nimicuta pentru realizarea unei majoritati parlamentare, necesara si suficienta pentru suspendarea chiombului, suspendare dorita, daca este sa dam crezare sondajelor, de peste 90% dintre romanii chestionati. Atat d-l Crin cat si d-l Victor, ne anunta senini ca, da, se va pune si problema suspendarii daca Basescu va incalca grav Constitutia Romaniei.
    Kakaia Constitutia, bre, tavarisci?
    Adica dvs. chiar credeti ca noi mai avem asa ceva in tarisoara din care suntem alungati intru pribegie, de marele si iubitul nostru conducator?
    Sunteti naivi domnilor, Basescu incalca Constitutia cu cadenta de mitraliera germana MG-43, chiar si atunci cand respira, iar voi asteptati “dovada”?
    Ce-ati zice de-o cedare a Ardealului in favoarea iredentistilor lui Tokes, parafata si semnata de Traienel, v-ar multumi o asa chestie, v-ati baga la o suspendare?
    Stimati tavarisci, puteti domniile voastre sa dati jos enspe mii de guverne basiste, atata timp cat ‘mnealui conduce atelajul, tot cu d’alde boci noi ne vom manca amarul, iar ei visteria tarii.
    Lasati dracului galceava, mituiti si voi, amenintati, promiteti, santajati sau pur si simplu convingeti parlamentarii, care mai au inca ceva urme de constinta, si formati din nou corul celor 322, capabil sa-i cante prohodul politic acestui mascarici.
    Sunt convins ca la modul in care sunt tratati de catre populatie parlamentarii Puterii, se vor gasi destui care sa nu fie dispusi sa-si imparta locurile la cimitirul Ghencea militar, cu fostii taranisti si sa doreasca sa moara politic de dragul chiombalaului.
    Asa ca dragi tavarisci, puneti osu’ la munca si faceti dovada (daca mai e nevoie) ca politica este o mare curva si ca pentru pretul corect poti obtine tot ce vrei din bazarul politichiei dambovitene.
    Platiti-i chiombului cu aceeasi moneda cu care si-a format el asa-zisa majoritate parlamentara actuala si treziti-i din actuala stare cataleptica atat pe maghiari, cat si pe alti parlamentari, fie ei si portocaliii, care au inteles ca ceea ce face Basescu in Romania este pur si simplu nebunie si ca orice nebunie este taxata asa cum se cuvine de oamenii cu mintea intreaga din aceasta tara.

  5. 5 Ghita Bizonu' august 10, 2010 la 1:13 pm

    da sa ne ap-lceam asupra stirilor mai recente
    tara tara vrem ostasi. Acumularea socialista sau ma rog post s-a cam terminat. Se pare ca se cauta soldati profesionisti… Am dubii ca o sa gaseasca . Junii portocalii care au paludt cestiile cu penziile meletare ar trebui sa se sacrice volunatari si amerloco-patriotic si sa incalte bocancii lu Statu si sa mearga sa vaneze talibani .

    Aia .. Uniunea defectorilor Opragii are asa o idee cretin demagoga de drpepti ba! sescu !! si sa impoziteze de „dolidaritate” averile mai grasute. Eu zic ca mammutza cand fu vorba ca vine Ilicitu’ n-am nici o greata au cantat acu sa joace ca mertzanu pestinential si bmweurile de escorta au nevoie de benzina si cauciucuri (plus aia dinauntru de PM7 ca le cam pierd …).
    Insa mie imi plac lucrurile cu cap .
    Da masura asta mi se pare ca nu prea are cap.
    Sa va iecsplic – sunt ptr impozitarea averii afisate ! Ca domnia (fudula) si prostia cu cheltuiala se tin! (de ex daca io mi-as permite un Bentley Mulsane … zau ca nu as avea nimic de obiectat ptr o taxa asa ca ptr insi bine situati cu gusturi snoabe! va rog fara sugestii de prost gust precum Maybach !!) .Insa simpkla impozitare aduce ceva bani …. da banii se duc. Prefer modelu vestic in care se bata impozituli este acompaniata de morcovu scutirii, adica face ca averile sa produca beneficiu societatii (daca investeti se scade din impozit .. ins ainvestitai risca sa insemne angajati … care isneamna impozite si mai mult consum .. se decalnseaza o spirala virtuoasa).
    Apropos onor gazda ati putea sa iecsplicati lu Pontei aia de Corlateni Jenanti sa-i tina usor clanta ? Ca aiai este o cestie nasaoala –
    1)sunteti de acord – apai sunteti comunisti care doresc sa beleasca si lupta de clasa cu referiri la nii 50.
    2)nu sunteti de acord – inseamna ca sunteti niste corupti care va aparati averile !!
    faceti-va-ti ca ploua. Ca sunteti paparude … sau gasiti altceva si lasati pe basei … e ideea lor …si apoi aplicati-le schema de mai sus !!

  6. 7 Karakas august 10, 2010 la 2:18 pm

    Trasul mitzii de coada e o specialitate romaneasca. Scopul este de a lipi dosurile pedeliste de scaun suficient de mult timp, pentru ca sa anunte mindri ca masurile de austeritate au adus rezultate foarte bune. Deci, trebuie sa ramina in scaun, ei sau clonele lor, sau, daca suna vuvuzeaua, sa se dea directiva sa fie realesi. Eventual cu voturile simpatizantilor anti-comunisti de prin muntii altora.

  7. 8 Karakas august 10, 2010 la 2:43 pm

    Iata ca Basescu a dezlegat si misterul renuntarii la sloganul „Sa Traiti Bine!”. Realizind ca romanii nu traiesc bine, Presedintele a venit rapid si cu solutia:

    „..Când toţi o să fim îndrăgostiţi de ţara noastră, o să fie bine…”

    http://www.mediafax.ro/politic/basescu-parlamentarii-s-au-bronzat-sunt-suparati-ca-am-luat-25-din-salariu-6832469/

    Propun crearea unui nou oficiu guvernamental, care sa se ocupe cu implementarea de politici de indragosteala. Si numirea doamnei Udrea la conducere.

  8. 9 blizzard august 10, 2010 la 2:52 pm

    @Adrian Nastase

    Nu aveti nevoie de 22 de parlamentari.

    Aveti nevoie de o echipa guvernamentala competenta si eficienta, de una in teritoriu, de moralitate si credibilitate, de un plan bine pus la punct si credibil, prezentat de profesionisti (multi) in diferite domenii si cine stie de cate altele. Dar astia din urma nu se inghesuie sa va sprijine pentru ca nu au de ce sa o faca.

    Si apoi, decat sa inlocuiesti guvernul boc cu altii asemenea, mai bine sa-si duca naibii crucea pana la capat, poate vor avea soarta PNTCD-ului ca oricum in momentul de fata PSD si PNL nu pot face minuni si nici nu vor sa faca anumite lucruri care sa atraga minuni, vand doar povesti unor oameni (multi) dispusi sa le asculte si sa spere.

    Oricum, e ceva putred la mijloc. Abia au luat oamenii 1-2 salarii diminuate (nu stiu cate exact, ca nu-s bugetar) si facem o tragedie din asta? Stati usor, stati asa sa fierbem pana ne vin mintile-n cap, ca asta meritam daca am inchis ochii sau am participat la neregulile din tara asta.

    Ieri, citeam ca S.O.V. lansa un apel catre izolarea lui basescu. Si chiar cred ca e o idee buna. Sa ramana el sa conduca tara, cu partidul lui, cu eba, cu preda, cu aia care imparteau pungi portocalii in campanie, etc.

    „Oamenii, ca si natiunile, vor actiona rational numai dupa ce toate celelalte posibilitati au fost epuizate” – autor necunoscut.

  9. 10 analist august 10, 2010 la 2:56 pm

    @nastase
    Schimbarea de fond pe care o sperati nu va veni. Asta, pentru ca, reforma mult dorita in PSD nu s.a realizat. Pacat de cei ce v.au sprijinit cu speranta ca se poate schimba ceva.

  10. 11 blogideologic august 10, 2010 la 3:04 pm

    @ blizzard spune: +@Adrian Nastase Nu aveti nevoie de 22 de parlamentari. Aveti nevoie de o echipa guvernamentala competenta si eficienta, de una in teritoriu, de moralitate si credibilitate, de un plan bine pus la punct si credibil, prezentat de profesionisti (multi) in diferite domenii si cine stie de cate altele.+
    Foarte corect.

  11. 12 Jr. august 10, 2010 la 3:11 pm

    STIMAŢI PARLAMENTARI DE NEAMŢ,
    Dacă măcar unul din voi a citit articolul lui Adrian Năstase, am rugămintea să informaţi pe toţi PARLAMENTARII nemţeni, de pe toată plaja politică – de la Ion Munteanu la Mihaela Stoica – şi să le spuneţi că electoratul nemţean cere în genunchi să participaţi la înlăturarea guvernului Boc. Fiţi voi cei care „hotărăsc” viitorul României şi vă aşteptăm cu drag în alegerile anticipate să vă reînvestim prin votul nostru cu reprezentarea electoratului dumneavoastră în PARLAMENTUL României. Avem această dorinţă să se spună într-un regim politic viitor, că parlamentarii de Neamţ au făcut posibil schimbarea regimului aberant Băsescu-Boc. Fiţi receptivi la dorinţa noastră şi faceţi declaraţii începând din această clipă că veţi susţine moţiunea de cenzură a PSD. În caz contrar ne ve-ţi găsi foarte dezamăgiţi, supăraţi chiar pe cei care şi-au bătut joc de voturile noastre şi refractari de a mai participa la vot acolo unde candidaţi dumneavoastră.
    Vă asigur că nici-un parlamentar nemţean nu-şi va pierde locul din Parlamentul României.

  12. 13 Karakas august 10, 2010 la 3:17 pm

    “..Când toţi o să fim îndrăgostiţi de ţara noastră, o să fie bine. Deocamdată, sunt mulţi care vorbesc urât şi ne înjură”

    Concluzia logica? Cei care ii injura si ii vorbesc urit (pe „ei”, suspans, sa fie vorba de pedelisti?) nu sunt indragostiti de tara lor. Cei care ii perie si ii vorbesc frumos sunt indragostiti de tara lor. Fascinanta logica prezidentiala…deci asta inseamna sa fii „indragostit” de tara ta.

    La fel de amuzanta este alegerea cuvintului cheie. In loc sa spuna „cind toti o sa ne iubim tara”, domnul Prezident foloseste un cuvint ce denota instabilitate emotionala. Ceea ce ma face sa ma gindesc ca el poate la fel de repede sa iasa din starea de indragosteala cu tara, ceea ce ne-ar prinde bine la toti.

  13. 14 Criticos august 10, 2010 la 3:46 pm

    @Dlui A.Năstase off topic
    Cu ruşinoasă întârziere – li se întâmplă rătăciţilor în timp – vă urez ani mulţi şi senini de căsnicie. Ca-n toate cele, şi-n căsnicie aveţi acces la taina trăiniciei şi asta într-o lume şi-ntro vreme a provizoratului şi improvizării. Ceas bun şi binecuvântat să fi fost!

    Cât despre cei 22 de trebuinţă, nu cred să existe vreo strategie pentru atragere şi nici vreun calcul raţional cu privire la şansele împlinirii numărului cerut. Rămâne voia întâmplării.

  14. 15 Ghita Bizonu' august 10, 2010 la 3:55 pm

    zis-a Moise atque Zeus.ro .
    Oare Marele Carmaci dotat cu o Providentiala Victorie , Tyran Bassa Ce Congo Warza Banga SS Kuku stie pe baza caror frumoase cuvinte s-a lansat culturnicul sau preaiubit Horia Roman Patapievici ? Ca idealul intelectualilor sai jurati este greata fata de tara ?!
    Sau cumva Excelenta sa se gandea doar la personana Sa zeiasca si profeteasca cand zicea ce vorbe urate ?! unde naiba e Liiceanu cand ai nevoie de el sa iecslpice astuia ca ne-am castigat libertatea sa huiduim in afara stadioanelor ( de fapt unica libertate pe care ei ne-au concedat=o pana amu)
    Insa nu inteleg ce legatura are performata negativa a gubernului Boc cu dragostea de tara ? Ca Boc bine pupinbaesste !!
    Sau cumva este o recunoastere a meritelor prezidentiale in criza de acu ? Adica ca nu din dragoste de tara a impus El, Zevs.ro atque Moise regimu Boc ci din contra ….

  15. 16 blogideologic august 10, 2010 la 4:10 pm

    RL citează de pe blogul AN:„Subscriu la spusele lui Doru Coarna (un cititor al blogului – n.r.) conform cărora nu ţara, ci preşedintele ei este de mâna a doua. Problema este că nu a fost util nici la prima utilizare, nici la a doua”http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/nastase-presedintele-e-de-mana-a-doua-nu-a-fost-util-nici-la-prima-utilizare-nici-la-a-doua-196126.html

  16. 17 Vasile, august 10, 2010 la 4:17 pm

    Blogi,

    incorrect…inainte de a avea o echipa buna, cea ce nu poate fi decit o promisiune, un „might be” , au nevoie de cei 22 pentru a scapa intr-un fel sau altul de acest cosmar, si in acelasi timp pentru a arata acestei Europe ca democratia „e pur si muove” si in Romania!

  17. 18 blogideologic august 10, 2010 la 4:36 pm

    @ Vasile
    Criza este profund conceptuală, în toate partidele, la fel ca în PCR. Vorbesc despre o echipă reală, capabilă să gestioneze concepte la fel de complexe pe cât este de complexă lumea reală (nu vorbesc despre entităţile psihice). Dar ai dreptate, nu cred că echipa domnului AN numără mai mult de cinci oameni capabili să jongleze cu noţiunile ce descriu lumea de azi şi să le implementeze în România.

  18. 19 Doru Coarna august 10, 2010 la 5:05 pm

    @ Marcus,

    Culmea e ca daca opozitia nu se hotaraste mai repede, asteptand ca populatia sa rezolve de nevoie problema, DD incepe sa conteze!

    Trebuie gandit ca trenarea initiativei este contra-cronometru dar si contra naturii.

    Tinerete, tinerete…

  19. 20 Ghita Bizonu' august 10, 2010 la 5:06 pm

    Basestilor au inceput sa le cedeze nervii..
    S-au legat de Ciutacu intr-un mod cam amenintator … reprosandu-i ca de ce vorbeste de rau Presedintele Lor Preaiubit …
    Scumpilor io crez ca cam incpe sa le tatatie dosul pantalonilor daca is pe cale sa treaca de intrebarea ” ba si daca vine altu ce-i? Ca daca vine altu ei bine, ei cam risca sa piarza (bani) indiferent ce-o zice Harabula ca unii de pe blogu asta asteapta fonctii …

  20. 21 LePrince august 10, 2010 la 5:12 pm

    @Florin m
    @Karakas

    Discutia voastra este interesanta. Ma „introduc” putin. Karakas, spui:
    „Academia Romana spune ca azi sunt mai multi saraci decit in 1989, dar asta nu are de a face cu sistemul capitalist”

    Asa o fi, conform unor statistici nu stiu cum realizate. Apoi, vorbiti de libertatea pietelor si libertate in general. Discutia in sine si afirmatia cu Academia mi-a amintit de o caricatura din 1990, una din cele care ar trebui premiate pentru exceptionala redare a unei realitati printr-un desen simplu. Din nefericire, pentru Romania cel putin, caricatura ramane,deocamdata,partial valabila(mai putin ca in’90, dar inca valabila).
    Desenul infatisa in patru casete tarile din Europa de Est, ca pe niste personaje , imbracate in culorile nationale. In prima caseta tarile (personajele) alergau fericite si dand din maini, strigand unei multimi aflate pe margine (infatisate ca alte tari europene si sua) :”I’m free!!!!! I’m free!!!”. In cea de-a doua caseta, aceleasi personaje, de in alte pozitii si cu gesturi ceva mai domoale, continuau sa strige si sa alerge „I’m free! I’m free!”. In cea de-a treia caseta personajele, cu semne de intrebare, de exclamare, mergeau la pas, si strigau, cu tonalitate joasa: „I’m free!? I’m free?!”. In ultima caseta, personajele se oprisera si cautand spre cei de pe margine , care-i priveau zambind si aplaudand, strigau : „Help! Help!”.

    Afirmatia statistica citata dupa Academie este o capcana. Nu putem raporta 2010 la 1989, dar mai ales nu mai putem discuta de acelasi nivel de saracie si trai prost, asa cum nu mai putem vorbi de acelasi nivel de bogatie si trai bun. Nu stiu, in 1989 cine era sarac si mai ales cum arata saracia. Presupunerea si convingerea mea este ca in 1989 nimeni nu era bogat, asa cum nu se poate spune ca cineva traia confortabil. Chiar daca aveai mijloacele, in 1989 era imposibil sa ai un nivel de trai decent.Oficial, statistic, nimeni nu era sarac.

    Imi amintesc de istorisirea unei prietene , care inainte de 1989 a primit vizita unor rude indepartate din Franta . O vara care se nascuse acolo si pe care o vedea prima data in viata ei. Respectiva vorbea romaneste destul de bine. Prietena mea , cadru universitar si sotul ei, inginer ,erau o familie foarte normala, si locuiau intr-un apartament cu 4 camere( deci lux) destul de central in capitala. Nu erau avuti, dar „se descurcau”, cum se spunea pe atunci. La aproape 40 de ani atunci, cu un copil, aveau masina si apartament complet utilat, adica se incadrau in upper-middle-class-ul epocii. Stiind ca-i vine ruda din strainatate, gazda a incercat sa faca fata cat mai bine vizitei. Astfel ca s-au dat peste cap si „au facut rost” de tot ceea ce era posibil pe vremea aceea, pentru a nu le lipsi nimic (nimic, dupa viziunea lor si a epocii traite) . Vara din Franta a venit, au stat cateva zile la ei acasa (bineinteles cu frica si „fereala” de rigoare sa nu afle securistul blocului si pensionarul „de serviciu” la intrare). I-au plimbat, s-au cunoscut, le-au aratat tot ceea ce se putea arata, iar frantuzoaica romanca si sotul ei , francez,au petrecut si cateva zile la Brasov, apoi au plecat, in total o spatamana. Cat au stat la ei, prietena mea ii punea la masa in fiecare zi, iar mesele si efortul financiar de a asigura zilnic vin, bere, spirtoase ceva mai calitative, mancare normala si indestulatoare, nu erau cotidiene, ci exceptionale. In ultima seara, dupa cateva zile de Brasov, francezul i-a invitat la masa in oras, iesind cu totii la Restaurantul hotelului Bucuresti. Seara a fost reusita, a cantat si orchestra, francezul a platit el (500 de lei), in sfarsit, o seara la restaurant tipica epocii, cu chelner aferat , arogant si plin de importanta, cu „n-avem”-ul de rigoare in dreptul unor feluri mentionate in meniu si cu umflarea notei de plata obisnuita perioadei. Sotul prietenei mele, incercand sa „verifice” nota de plata, a fost oprit de francez, oricat de umflata nota, a considerat cei 500 de lei o suma derizorie. Inainte de a pleca, francezul, un normand cam laudaros, le-a spus amicilor mei, textual: „ Sunteti extrem de simpatici, v-am indragit, as dori sa ne mai vedem, mi-a facut placere, si alte amabilitati. Sunt insa surprins de cat de prost puteti sa traiti.” Cei doi erau sa cada jos la auzul celor spuse. Pe moment, au crezut ca e o referire la modul cum se pregatisera pentru vizita si la primirea facuta. Vara prietenei mele, mai stiind cate ceva despre Romania de la parintii ei, si vazandu-i stanjeniti, le-a explicat ca sotul ei se refera la nivelul general de trai, la modul cum e construit apartamentul in care stateau , la calitatea automobilului (Dacie), la nivelul serviciilor intr-un restaurant presupus de calitate, samd. Amicii mei s-au simtit usor jigniti, dar au trecut peste moment si i-au condus la aeroport. Dupa cativa ani, a venit revolutia si in 1990 au plecat in Franta chiar dupa mineriada de vara si nu s-au mai intors in tara. I-am revazut prin 2000, destul de multumiti, cand mi-au povestit si istoria de fata. Mi-au spus ca le-au trebuit cativa ani ca sa inteleaga ce a vrut sa spuna francezul cand a plecat de la ei, in’87. Sa inteleaga ca ruda lor, nu a vrut sa-i jigneasca sau sa-i trateze de sus, facuse doar o constatare a nivelului lor de trai raportat la ce erau, ce slujba aveau si a nivelului lor intelectual.

    Inainte de’89 chiar si cei care aveau mijloace , nu puteau trai normal, valorile erau atat de rasturnate incat chiar si cu zeci, chiar sute de mii la CEC , nu puteai avea un nivel de viata acceptabil. Cafeaua, Kentul , sapunul Fa sau Vegeta erau mai pretioase ca banii, iar blugii americani sau whiskey-ul produse de lux, utilizate ca moneda de schimb pentru mari favoruri.

    Astazi vad saracie, vad si bogatie desantata, exprimata urat si zgomotos, vad si oameni decenti, oameni avuti dar eleganti, persoane mai discrete cu nivelul lor de trai, oameni care traiesc de azi pe maine, unii care se descurca, adica vad o societate mai apropiata de normalitate. Nu e nicaieri altfel. Nu s-a inventat societtatea perfecta.
    Astfel ca ,ce spune Academia Romana mi se pare extrem de lipsit de relevanta.

    Iar libertatea, pentru unii, poate fi o mare povara. E relativ usor sa fii liber, problema este ce faci cu libertatea ta. Unora, li se pare de nesuportat. Din nou, nicaieri nu e altfel. Decat procentul de populatie care a inteles ceea ce spun eu!
    S-auzim de bine.

  21. 22 LePrince august 10, 2010 la 5:16 pm

    @Theodora

    Recunoaste ca niciodata nu te-ai simtit mai bine ca acum. A venit si ziua cand reflectoarele s-au atintit asupra-ti, cand “sala” s-a intors catre tine si te priveste prin binoclul de spectacol plina de curiozitate. Ai urcat, catarandu-te pe tema Tismaneanu si pe umerii catorva de aici , ajungand ca din locul obscur, pe care il ocupai la balcon,ce nu oferea vizibilitate si nici acustica buna, sa ai un fotoliu de loja relativ centrala. Roba de tragediana pe care ti-ai pus-o in ultimele zile, imitand-o pe Andromaca (“un om in lupta” ar fi traducerea libera din greaca) nu-ti vine, dar atrage atentia.
    “Va rog sa ma ignorati” este cea mai falsa rugaminte pe care puteai sa o adresezi. Atentia de care te bucuri in ultimele zile, este mai excitanta decat orice aphrodisiac.
    Nu e o problema sa ajungi intr-un loc la loja. Problema este ca trebuie sa il mentii.

    Imi dai sfaturi. Ca sa nu raman dator, iti dau si eu un sfat: ia niste lectii de canto classic, deoarece vocea de “Theodora” nu se potriveste atunci cand vrei sa o interpretezi pe Violeta.

    Oricum, m-ai impresionat. “Dosarul de cadre” pe care-l fluturi cu mandrie , mentionand originile rural-proletare, este beton. Dar ma intreb pe cine intereseaza astazi.

    Theodora, nimeni nu-ti doreste raul si nu cred ca cineva are ceva cu tine. Dar cand te introduci in teme pe care nu le stapanesti, indemnata de altii, nu te poti astepta ca aceasta sa fie trecut cu vederea. Iar “plangerile” pornite de la textul lui Harabula pe care nu l-ai inteles cum trebuie, denota doar o disperata nevoie de a iesi din cotidian si a atrage atentia.

  22. 23 blizzard august 10, 2010 la 5:41 pm

    @Vasile
    Tu crezi in promisiuni? Politice pe deasupra? Un „might be” care sa ma puna iarasi pe mine cetatean roman sa platesc de-a lungul vietii zeci de mii de euro (direct si indirect prin costul de oportunitate) pentru incompetenta si hotia politicienilor?!? Eu nu cred.
    Daca vreun partid ar fi avut cu adevarat o echipa competenta, numeroasa, harnica, educata, cinstita si credibila, aia 22 de parlamentari ar fi constituit probabil intreaga OPOZITIE :).
    Altfel schimbam un chilot rupt in fund (PDL) cu altul rupt la slit (PNL) si fara elastic (PSD).
    Singura problema in afirmatia dvs. este acel „MIGHT”. Eu nu mai vreau „MIGHT”, vreau „MUST”.

  23. 24 Karakas august 10, 2010 la 5:47 pm

    @LePrince, multumec de mesaj, si de eleganta cu care te-ai introdus in discutia mea cu florin m.

    Fara indoiala ca totul este relativ. Nu cunosc amanunte despre studiul Academiei Romane pe care l-am citat (indicatorii pe care i-au folosit, sau datele statistice). Dar totusi, e un document al unei Academii, deci este credibil. Ca doar nu comanda PSD rapoarte stiintifice de acolo, ca sa dea bine la platforma lor ideologica.

    Am trait in comunism binisor de multisor, asa ca imi amintesc cultura de atunci. Exista un network pe baza de schimb in natura care compensa nudul magazinelor comuniste.

    Problema saraciei e complexa si greu de epuizat intr-un schimb de mesaje netriviale. Intuitia si informatiile de presa ma fac sa cred ca avem cam aceiasi proportie de saracie minimala in prezent ca si pre-89, adica acces la canalizare, la apa potabila, la drumuri de access rurale, la protectie contra dezastrelor (diguri, cladiri neconsolidate), la servicii medicale, de educatie.

  24. 26 Doru Coarna august 10, 2010 la 5:55 pm

    @ blogideologic,

    Vad ca am ajuns iar in Romania Libera, gratie Dlui Nastase de data asta, insa sunt obisnuit: in RL am aparut prima oara prin 1991 (!) reclamat de niste vecini invidiosi. Ma apucasem sa-mi reconstruiesc o vila P+2 in Dionisie Lupu si vecinii m-au reclamat la primarie. M-am ales cu sistarea constructiei si trei procese, unul cu PS1 si doua cu Primaria Capitalei, toate pe motiv ca nu aveam in 1990 cand m-am apucat, autorizatie de construire. Culmea e ca aveam una de pe vremea lui Ceausescu emisa printr-o dispozitie de la CC in urma unei simple cereri, din 1989, pe care am prelungit-o datorita revolutiei in martie 1990. Dar in 1991 prin grija vecinilor, PS1 nu a mai recunoscut-o! Au mers pana acolo incat mi-au luat avocatul promovandu-l sef la DGP, asa ca la ultima infatisare a trebuit sa-mi pledez singur, si am castigat. Problema a aparut cand PS1 refuza, chiar cu hotarare judecatoreasca definitiva si executorie, sa elibereze noua autizatie, deja eram prin 1994, am pierdut 4 ani pt niste idioti (erau liberalii la primarie, ca si acum) si a trebuit sa intervin la dl.Hrebenciuc ca sa-i invite sa intre in legalitate. S-a rezolvat in 3 ore, apoi am vandut-o unei firme patronate de actorul Gerard Depardieu, care a revandut-o atletei Gabi Szabo. Vila prezenta interes deoarece era singura proprietate personala (o cumparasem inaintea revolutiei) in zona, restul erau nationalizate inca, la acea ora.

    Deci mi-ai trezit amintiri, ce mai romane s-ar putea scrie de aproape fiecare dintre noi, chit ca n-ar interesa pe nimeni…

  25. 27 Observator august 10, 2010 la 5:56 pm

    Sa presupunem ca se gasesc cei 22. Ba, chiar cred ca se vor gasi repede cei 22 deoarece demisia lui Boc e ceruta din ce in ce mai mult si din interiorul PDL. Vom avea in sfarsit un consens, si inca un guvern Boc picat in urma unei motiuni de cenzura si apoi un nou guvern de tip Croitoru sau Negoita, in functie de preferintele Cotroceniului.

    Sa speram insa ca, indiferent cine va urma, va fi mai orientat catre definirea unei strategii coerente pentru cresterea economica. Dupa aceea vin si celelalte de la sine.

    Cu bine,

  26. 28 Parmalat august 10, 2010 la 5:57 pm

    DACA COMUNISTA AIA NU INCHIDE GURA O SA DESCHID UN BLOG SI O SA FAC PROPAGANDA ANTI-PSD MAI RAU CA SITE-URILE ISLAMISTE!!

    TOTUL ARE O LIMITA, CINE VREA SA CENZUREZE INTERNETUL SE AUTODISTRUGE!!

  27. 29 Doru Coarna august 10, 2010 la 6:18 pm

    Dragi colegi,

    Este incredibil cata pasiune dublata de vehementa obsesiva a putut starni parerea Theodorei. Si cata concertare…

    A trebuit sa intervina Manuela, dar degeaba, parca miza-i uriasa!

    Parca?

    Multumim Theodora pt tragerea cu subcalibru, efectul a fost maxim!

    Felicitari!

  28. 30 LePrince august 10, 2010 la 6:27 pm

    @Adrian Nastase

    Reveniti la ideea ca alesul ar trebui sa asculte periodic vocea electoratului si sa-si schimbe optiunile in functie de nemultumirea sau fericirea de moment a acestuia. Daca mergem pe aceasta logica, in perioada 2000-2008, perioada de crestere si relativa prosperitate a majoritatii, alesii trebuiau sa se inscribe toti la PSD in 2000-2004, ca apoi, intre 2004-2008 sa treaca toti la PNL(sauPD pana in 2006).
    Acum, pe fondul de nemultumire generala, multi (dar macar 22) de la PDL ar trebui sa paraseasca barca pentru ca alegatorul este nefericit.
    Motiunea din toamna, o stiti si dumneavoastra(mai bine ca mine) este doar un exercitiu. Democratia de la noi, nu a functionat niciodata pe logica de mai sus. Nu cred , nici de aceasta data , ca va functiona astfel.
    Dar sa zicem ca motiunea va trece. Mai cu Teo, mai cu un deputat UNPR care a ramas PSDist in sufletul sau, mai cu un UDMRist care nu-l place pe Basescu, sanse exista.
    Intreb insa, ce faceti dupa? Raspunsul, dupa parerea mea, este complicat.
    Cu Traian Basescu la Cotroceni, cu un PSD ce mai are nevoie de “asezare”, cu PNL-ul decorat cu un crin cu tepi si fara un program concret aprobat la nivel de eventuala alianta (politica “vazand si facand” nu poate fi o actualitate) , motiunea devine doar un exercitiu de democratie.
    S-auzim de bine.

  29. 31 cia august 10, 2010 la 7:02 pm

    Ceea ce se intampla acum in tara condusa de Basescu este luat dupa modelul 2000-2004.Actuala putere nu are o strategie proprie si nu este in stare sa conduca decat preluand modelul anterior:promisiuni fara acoperire in campanie electorala,apoi odata ajunsa la putere satisfacerea camarilei politice care a cotizat in campanie mai mult decat cea din ‘nainte, inlocuirea tuturor factorilor de conducere vechi cu „ai nostri” care sa corespunda zicalei”omul nepotrivit la locul pe care il cere”.Romanilor care sunteti politicieni, desteptati-va precum este indemnul in imn si nu mai gresiti. Oare nu sunteti in stare sa puneti oamenii potriviti pe functiile care sa urneasca „Romanica” din loc si sa-si ia viteza. Singurul premier cu „sange”dupa revolutie a fost Adrian Nastase care a condus autoritar si zic eu ,stiintific. A condus totusi sub tutela lui Iliescu si nu a avut libertate. Ce ar fi sa-i acordam a 2 a sansa.

  30. 32 Harabula august 10, 2010 la 7:11 pm

    @Adrian Nastase
    Lupta pentru rasturnarea guvernului Boc este de fatada.
    Vreti sa spuneti, ca veti da celor din administratie salariile la nivelul anterior? Veti reintroduce sporul de xerox si de refacere dupa concediu?
    Urmariti sa mentineti acelasi numar de salariati in administratie?
    Ce idei nobile va mana in lupta?

    Cand domnul Ponta afirma ca va depune o motiune de cenzura, „al carei continut urmeaza sa fie discutat”, nu este constient de ridicolul acestei afirmati. Eu cred ca exista intai subiectul si apoi motiunea.

    Asa cum am mai spus, reducerea personalului din administratie este o chestiune de ecarisaj mai mult decat o problema financiara.
    Desigur ca exista primejdia ca epurarile sa aiba un caracter politic. Avand in vedere ca salariile din administratie incep sa nu mai fie tentante, dispare si acest pericol.

  31. 33 Aya august 10, 2010 la 7:35 pm

    22 – NEMILOASA STRATEGIE A FOTBALULUI POLITIC

    Imi amintesc de ultimele doua legi ale genocidului, pentru care „Boc si-a asumat raspunderea”, ca sa citez expresia lui de urechist in drept.
    Imi amintesc ce disperata speranta s-a nascut, atunci, afland ca Opozitia va depune o motiune de cenzura, al carei succes ar fi avut un dublu efect: caderea criminalului guvern Boc si respingerea celor doua legi genocidare.

    Imi amintesc ce am sesizat urmare a uriasei incarcaturi negative a celor doua legi ale genocidului: nu putini parlamentari PDL deveneau constienti de faptul ca, daca actalul guvern ramane pe pozitii, partidul pe care il reprezinta nu va mai intra in Parlament. Era cat se poate de logic ca respectivii parlamentari, care constientizau amenintarea politica reprezentata, chiar pentru ei, prin actualul guvern, isi dadeau seama ca, daca acele legi ale genocidului vor fi adoptate iar guvernul va ramane la Palatul Victoria, populatia ii va asocia cu previzibila coplesitoare nenorocire care se va abate asupra ei.

    Aritmetica parlamentara este diferita de cea invatata la scoala.
    Tocmai de aceea si aplicand corectia politica necesara, logic era ca motiunea de cenzura sa treaca, guvernul Boc sa cada, iar legile genocidului sa nu devina realitate.

    Imi amintesc ce am gandit, atunci, luand in calcul toate datele: daca motiunea de cenzura nu trece, inseamna ca nici macar initiatorii (sau, mai exact, unii dintre ei) nu au dorit, cu adevarat, acest lucru.
    Succesul motiunii de cenzura a fost ratat la opt voturi. Aparent, un ghinion.
    Cei care vor fi tocit, cu pasii, dalele Parlamentului, stiu bine ca, mai ales intr-o situatie complexa si cu determinari sensibil de periculoase precum cea la care m-am referit, nu este credibila invocarea faptului ca nu au mai putut fi „atrase” inca opt voturi!
    Atata vreme cat este de presupus ca toata opozitia va fi votat in favoarea motiunii de cenzura si, pe de alta parte, numai cine nu a dorit sa auda nu a retinut miscarea negativa a multor parlamentari PDL IMPOTRIVA actualului guvern, este nefiresc (deci, mai mult decat ilogic) rezultatul votului in Parlament.
    Intrucat realitatea nu poate fi contestata- in speta, respingerea motiunii- inseamna, cu grad mare de probabilitate, ca explicatia situatiei nu este „la vedere”.

    O noua raza de speranta a aparut cand legile genocidului au ajuns la Curtea Constitutionala.
    Curtea a respins in totalitate una dintre ele, mai exact cea care prevedea reducerea pensiilor cu 15%.
    In cazul celeilalte- vizand reducerea salariilor bugetarilor (deci, parte a populatiei active!) cu 25%- Curtea a decis respingerea sa partiala.
    Imi amintesc ce am gandit atunci, eu si altii ca mine: legea va fi trimisa la Parlament (neputand fi adoptata in forma pentru care „si-a asumat raspunderea” criminalul Boc), va fi pusa in discutia Legislativului care, absolut logic, fie o va modifica impiedicand genocidul programat (si reactia in lant, distrugatoare, asupra bugetului si intregii economii) fie o va respinge, pur si simplu. Parea o aberatie logica sa creada cineva ca, macar in aceasta situatie, nu ar fi existand sufficient de multi parlamentari ai puterii care sa se puna de acord cu opozitia pentru respingerea legii.

    Am mizat pe logica.
    Am gresit.
    Aveam sa aflam ca Parlamentul (unde se afla atat reprezentantii puterii cat si cei ai Opozitiei) a „pus de acord” legea cu forma rezultata in urma deciziei Curtii Constitutionale.
    Simt nevoia sa transpun in limbaj obisnuit aceasta foarte diplomatica prezentare a situatiei.
    Pe intelesul tuturor:
    Parlamentul avea posibilitatea sa dezbata legea, sa modifice partea ei genocidara- astfel, pe de o parte sa vina in sprijinul a milioane de cetateni (fiecare bugetar nu se „reprezinta” doar pe sine, dar „corespunde”, in coplesitoarea majoritate a cazurilor, unei familii cu tot ce presupune traiul acesteia) si, pe de alta parte, sa previna imensele si previzibile probleme care urmau sa greveze asupra economiei.
    Desi avea nu doar posibilitatea de a proceda astfel, dar si obligatia fata de alegatori, Parlamentul a aplicat tehnica foarfecii, „taind” strict partea respinsa de Curtea Constitutionala si adoptand restul textului genocidar. Astfel, incepand cu 1 iulie 2010, s-a aplicat sinistra idee a criminalului Boc, salariile bugetarilor reducandu-se cu 25%.

    Afland decizia Parlamentului am avut jenantul sentiment ca, desi traiesc in lumea politicului de doua decenii, inca mai am momente de naivitate.
    Increderea mea, legata de faptul ca acea lege genocidara va fi oprita de Parlament, insemnase naivitate de dimensiuni cosmice.
    Cum de voi fi avut neclintita incredere in dreapta judecata a Parlamentului desi cunosteam, in principiu, ca, asa dupa cum artimetica parlamentara este „speciala” si logica politica ( reflex, cea parlamentara) are propriile legi?

    De cateva zile incerc sa „asomez” un gand amar, care se incapataneaza sa revina cu insistenta. Nu numai ca este amar, dar pare a si respecta „noima” logicii politice (si, prin reflex, parlamentare).

    Nu cumva, pentru crearea unei puternice presiuni sociale, parlamentarii opozitiei si unii dintre cei ai puterii (in speta, cei care doresc inlaturarea fara drept de apel a guvernului Boc) se vor fi “pus de acord” lansand sa treaca, usor, legea genocidara, cu riscul abaterii dezastrului asupra populatiei la care se vor adauga efecte negative asupra economiei?
    Nu cumva, in virtutea logicii politice, este avuta in vedere destituirea guvernului Boc, in urma unei motiuni de cenzura, ABIA in luna decembrie, dupa ce legea genocidara isi va fi facut efectul SI in doua “luni reci” (noiembrie si decembrie)- mizandu-se pe cresterea presiunii sociale, ca urmare a alterarii vietii populatiei?

    Acelasi gand imi “spune” ca noima logicii politice- imbinata cu cea obisnuita- arata ca, probabil, Boc va fi lasat sa-si continue criminala politica pana in decembrie 2010, inlatuarea sa, abia atunci, echivaland cu o dubla lovitura:
    1.crearea unei presiuni sociale teribile, printr-o populatie care va fi resimtit efectele legii genocidare atat in primele luni de toamna- cand cheltuielile cresc odata cu inceperea anului scolar si universitar- cat si in primele doua luni reci (noiembrie si decembrie), cand salariile scazute cu 25% nu vor mai putea acoperi nici (in cel mai bun caz, vor putea acoperi doar) plata utilitatilor;
    2.adjudecarea beneficiilor intregului sentiment de “usurare” (si cel dat de “imbunatatirea calitatii vietii”) resimtit de populatie in urma revenirii salariilor la nivelul anterior diminuarii lor cu 25%- situatie asociabila, in mentalul colectiv, cu destituirea guvernului Boc in urma unei motiuni de cenzura, “coincident” cu termenul-limita de aplicare a legii genocidare, respectiv 31 decembrie 2010 (faptul ca Boc, criminal cum este, a anuntat ca doreste sa prelungeasca efectele legii, e altceva).

    Trebuie sa fie cineva naiv (chiar mai naiv decat am fost eu cand m-am increzut in “dreptatea” Parlamentului, referitor la modul in care avea sa se raporteze la genocidara lege a reducerii salariilor cu 25%) pentru a considera ca nu exista resurse pentru a “compensa”, imediat dupa destituirea guvernului Boc, “minusul” de 25% inca operant, atunci, conform legii.
    (De exemplu, acordarea celui de al 13-lea salariu cu anticipatie, la sfarsitul lunii decembrie, de sarbatori, ar putea fi una dintre solutii. La fel, se pot gasi, de la institutie la institutie, solutii “compensatorii” pentru ianuarie 2011, cand se platesc salariile pentru decembrie 2010- luna care cade sub incidenta legii genocidare).

    Gandul meu amar imi spune ca toate acestea sunt beneficii politice anticipate, prin calcule reci specifice logicii politice.

    Acelasi gand amar imi spune ca populatia (altfel “electoralizata” decat in mod obisnuit, pana acum) este destinata, din nefericire, a fi teatrul razboiului politic, dirijat de “strategi” pentru care nenorocirea programata a se abate asupra ei, prin “legile lui Boc”, este o arma politica.

    Ce se va intampla pana in decembrie 2010?
    Sa luam un exemplu din fotbal.
    Pe teren vor aparea doua “echipe”. Acestea vor disputa niste meciuri, sub ochii populatiei care, neavand bani sa puna pariuri, le va pune pe datorie.
    In realitate, ceea ce populatia va fi considerand a fi doua echipe advers,e inseamna, de fapt, un lot (in speta, de 22 de jucatori).
    Organizatorii, de comun acord cu conducerea “clubului”, vor fi impartit lotul in doua, formand, aparent, doua echipe distincte care, pe teren, se comporta respectand regulile jocului- dintre care prima este ca joaca fiecare “echipa” contra celeilalte.

    Cu un minimal exercitiu de imaginatie, scena poate fi transpusa in Parlament.
    Aparent, pana in decembrie 2010, nu vor exista, laolalta, sub “culorile aceleeasi idei”, cele 22 de personaje (suplimentar) necesare pentru a se pune problema succesului unei motiuni de cenzura. Mai mult, “cei 22” se vor comporta ca facand parte din echipe adverse.
    Logic, se va spune ca, pentru motiunea de cenzura, se asteapta pana in momentul in care negocierile politice vor reusi.
    “Intamplator” acel moment va fi in decembrie 2010!
    La un semn, cei 22 vor aparea ca lot al aceleeasi echipe desi, pana atunci, spectacolul daduse impresia ca ar fi vorba de doua echipe adverse.

  32. 34 dlnimeni august 10, 2010 la 7:37 pm

    Situatia mi se pare destul de complicata, oricum am indemnat la prabusirea acestui guvern pe cale parlamentara in ideea ca aceasta ar fi mai avantajos pentru opozitie. Nu am avut timp sa fac o socoteala politica, dar asa, la prima vedere, ar fi vorba de trei variabile: daca in aceasta perioada presedintele mai are intr-adevar macar un plan politic, daca nu si unul economic, rolul si rostul dlui Boc in continuare in fruntea pedele si, conditionat de prima variabila, daca guvernul Boc si-a terminat misiunea, in sensul ca a luat toate masurile proaste care se puteau lua. Pe fundal, lucrurile nu mi se par inca foarte clare fiindca presedintele nu a ajuns inca la jumatatea mandatului, cred eu, adica in acel punct din care inconjuratorii sai incep sa isi faca griji mai mari pentru propriul viitor. In opinia mea, presedintele ar iesi mai bine imagistic daca ar cere el demisia guvernului, decit daca ar colabora prin interpusi la prabusirea guvernului in parlament; dar o cooperare in sensul prabusirii cabinetului ar putea veni si dinspre alta tabara pedelista care ar putea fi interesata ca, de aceasta, data, presedintele sa nu iasa cit mai bine posibil. Si cred ca situatia cea mai complicata care s-ar putea crea ar fi aceea in care actualul guvern Boc ar rezista motiunii de cenzura dupa care presedintele i-ar cere dlui Boc demisia. Partea proasta pentru presedinte si pedelisti ar fi aceea ca un guvern succesor celui actual ar trebui sa infrunte cel putin doua puncte rele si cam de neevitat: un al doilea imprumut la femei – cu caracter electoral – si, din moment ce acest guvern a mers pe asa numite masuri anticriza nu doar impopulare ci si foarte discutabile din punct de vedere al adecvabilitatii, eficientei si competentei, continuarea – chiar cumva fortata – a mersului pe acelasi drum, mai ales ca, in ipoteza unui alt guvern pedelist, presedintele va dori si va face totul ca sa dispuna tot de un guvern subordonat lui. Situatie in care urmatorul premier pedelist si urmatoarea garnitura guvernamentala si-ar compromite cerierele politice si imaginile, iar pentru presedinte si pedele ar fi sfirsitul electoral. Ceea ce cred ca favorizeaza o atitudine prezidentiala in favoarea guvernului Boc este faptul ca pare ca acesta este vazut de mai toti actorii importanti ai pedele ca un element pivot. Sunt mai multe tabere pedeliste, dar toate par, pina la proba congresului, ca l-ar vedea pe dl Boc presedinte in continuare, al pedele. La un moment dat si pentru un moment, dl Boc a parut a avea un joc propriu: lucru delicat pentru el, care isi mentine pozitia datorita maleabilitatii si nu personalitatii puternice. A fi pus de presedinte in situatia de a-i cere demisia ar insemna a nu mai fi reales presedinte al pedelistilor oricare ar fi tabara invingatoare acolo. Ca un fel de concluzie, daca tot ar fi vorba ca guvernul Boc sa plece, atunci ar fi preferabil ca el sa plece mai devreme decit ar dori presedintele, in aceasta diferenta de timp stind, dupa parerea mea, cheia urmatoarelor situatii si evenimente politice. Cam asta ar fi, domnule Nastase, la prima impresie, succes discutiilor pentru obtinerea a 22 de voturi si motiunii de cenzura.

  33. 35 Dan august 10, 2010 la 7:40 pm

    Eu nu mi-as mai face atatea probleme. In conditiile in care PDL-ul e macinat din interior, cu credibilitatea tizand catre un mare zero, cu actiunile si declaratiile din ce in ce mai iresponsabile ale marinarului, pe fondul nemultumirii generale…cred ca numarul 22 este foarte mic in comparatie cu ce va rezulta la motiunea de cenzura pe care o antamati. De data asta scorul va fi mult mai clar in favoarea opozitiei. Totul este ca dupa ce motiunea va trece sa-l puneti pe betivul de la Cotroceni intr-o postura din care sa nu mai poata nici dicta nici negocia. Eu va doresc mult succes in toamna. Hai sa eliminam cel mai mare rau din istoria ultimilor 20 de ani – aceasta gasca de lacuste – dupa care sunt convins ca se vor gasi solutii si pentru o redesare economica.

  34. 36 ELMMAR august 10, 2010 la 7:50 pm

    @ LePrince

    In clasa noastra a venit cineva, intr o recreatie si s a dus direct la o banca din spate.
    Acolo statea paracioasa si scria o jalba cu niste minciuni despre colegi.
    Ala care a intrat i a zis ca daca vrea sa fie importanta, nu trebuie sa ramana la nivelul jalbelor. I a explicat ca drumul spre inalta societate se deschide cu dosare in care trebuie sa puna calomnii despre colegi. A mai invatat o si altceva. I a zis ca in iepoca moderna e mai usor sa pui pe seama altora ce nu au zis, prin schimbarea continutului unor mesaje pe mail.
    Zis si facut.
    Paracioasa a schimbat tactica si s a dat pretenara cu unii colegi.
    Le a aflat adresele de mail si a facut ce a invatat o domnu ala.
    Dau un exemplu.
    I a trimis un mail unei colege. Apoi, paracioasa a retransmis altcuiva mailul respectiv, folosind forward si i-a schimbat continutul. In mesajul schimbat stateau scrise lucruri urate despre cel caruia ii fusese forwardat mesajul. Prin aceasta metoda, paracioasa a reusit sa invrajbeasca unii colegi. Noroc ca s au prins dupa un timp de shmecherie.

    A mai facut si altele.
    A folosit mesajele primite cu buna credinta de la unii colegi schimbandu le continutul in detrimentul lor. S-a folosit tot de forward, cu complicitatea ciobanului sef de calculatoare. I-a trimis mesajele colegilor, modificate, in care ea scrisese cica niste „marturisiri” ale acelora, despre ei. Nu stiu cum se face, da’ pe colegii care i au scris parea sa i fi lovit boala sa i spuna paracioasei ca au facut in viata numai lucruri rele si urate, descrise cu amanunte. In realitate, paracioasa le modificase mesajele si pusese in gura lor ceea ce nu afirmasera.

    Acum cica isi croieste drum spre inalta societate asa cum a invatat o domnu ala despre care am aflat ca i unu si acelasi cu ciobanu sef de calculatoare.
    Anunta ca are „dosare” ale colegilor si ameninta ca le „da pe piata”. In dosarele alea a pus mesajele modificate ale colegilor, care par ale lor. Adica, a pus niste minciuni.

    Pentru ca au cam aflat colegii cu ce se ocupa paracioasa si nu mai corespondeaza cu ea pe mail, acum a racolat o pe vuvuzica.
    O pune pe ea sa se dea pe langa noii veniti in clasa, ca sa i trimita mesaje pe mail pentru ca, apoi, sa i le transmita paracioasei care, folosind vechile metode, sa le modifice continutul si sa faca alte „dosare” mincinoase.

    P.S. Citez una dintre amenintarile paracioasei: „Depinde la care din cei trei mârlani te referi, că pt doi sunt la zi cu dosarele, ţi-oi spune la sicret, d-a naibii”

  35. 37 LePrince august 10, 2010 la 8:10 pm

    @ Sibilla

    Am citit cu atentie textul pe care mi-l adresati. Incerc, intr-o oarecare masura, sa va iau in serios.
    Daca la Theodora m-a surprins strategia de care nu o credeam capabila, la d-voastra nu ma surprinde. Am constat-o mai demult. Incercarile de a convinge participantii la discutii , dar si proprietarul blogului de faptul ca sunteti persecutata, “fugarita”, cenzurata, admonestata pe nedrept sau urmarita, nu au decat un singur scop. Telul este acela de a da mai multa importanta si greutate spuselor si relatarilor d-voastra. Relatari care nu sunt decat franturi de informatii de cele mai multe ori in interpretare si viziune proprie, fara nici o obiectivitate, dar prezentate ca adevaruri indubitabile. Nu mai vorbesc de forma prezentarii. Uneori, acestea pot contine si adevaruri sau informatii importante, dar modul de prezentare este atat de diform incat devin nedigerabile. Am admirat insa neindoielnica insufletire si patosul cu care scrieti, cat si o declarata candoare , ce uneori pare un sediment adolescentin. Tind sa cred ca sunt veritabile.
    D-voastra imi amintiti de o istorisire a bunicii mele, marchiza, care imi povestea de o prietena a sa, ducesa vaduva, care insista sa-si invite prietenele la masa. Constransa de o manipulare deficitara a fondurilor sa reduca din personal, traia doar cu o jupaneasa batrana, semisurda, ceacara si cu vederea slaba, care se presupunea ca trebuie sa pregateasca masa. Desi mai avea vechi si pretioase colectii de vesela , decorate elegant cu armele familiei, si o mica ferma care producea toate ingredientele necesare pentru a elabora feluri de mancare gustoase si apetisante, jupaneasa, care nu mai vedea bine si auzea doar pe jumatate, prezenta bucatele , altfel calitative, intr-un mod defectuos si in vesela spalata doar pe jumatate, reducand astfel la sfert placerea unei mese care putea fi o reusita. Ducesa fiind distrata, considerand masa doar un pretext de socializare, lasa astfel invitatele mai mult flamande.

    Eu nu stiu de ce aveti impresia ca anumite personaje au fost “maturate”, participarea sau neparticiparea la discutii este , cred eu, optiunea personala a acelora.
    Faptul ca am plasat-o pe Aya in prima banca va supara, deoarece la scoala, in prima banca erau plasati eminentii. Sunteti invidioasa? Nu am spus nicaieri ca d-voastra nu ati putea avea loc tot intr-o prima banca. Va comportati ca o eleva care nu este ingrijorata ca nu stie raspunsul la o intrebare sau alta, dar este suparata ca o colega cunoaste multe raspunsuri. Ma bucur ca nu mai credeti in “apocalipsa azi” si ca doriti sa renuntati la pixul contelui, care merita sa-l primeasca inapoi.
    Spuneti:
    „Nah că zuitai, te cătă d-na dirigintă, a lăsat vorbă că a trimis circulară d-n Director AN şi zice-n circulară că : e loc ŞI pentru noi sub soare şi că dumnealui NU premiază decât discuţiile, dialogurile constructive şi nu scade nota la purtare la propunerile vreunuia din noi, dimpotrivă, d-l Director AN a subliniat în circulară Cuvintele – EGALITATE DE ŞANSE şi sincer, ai cuvântul meu de ONOARE, ştii ce-i aceea, sper – zisă că NU primează şi nu intră-n calcul prieteniile/amiciţiile nimănui cu nima-n lume, ci, numai Forţa, Echilibrul ŞI Înţelepciunea.”

    Nu mi l-am inchipuit pe dl Nastase in postura de director de scoala, cu atat mai putin cred ca ar putea premia pe cineva. Nici nu stiam ca a instituit vreun premiu. Oricum, nu cred ca premiaza scrisul pe blog. Se pare ca d-voastra asteptati un premiu. Care o fi acela? Credeti ca dl Nastase ar putea sa va premieze, si de aceea scrieti pe blogul domniei sale? Nu m-am indoit nici o clipa ca suntem egali, ca si participanti la discutiile pe acest blog, iar in ceea ce priveste „un loc sub soare”, am considerat intotdeauna ca orice fiinta lasata de Dumnezeu pe Pamant merita asa ceva. In nici un caz nu v-am facut umbra. Sau va referiti la filmul cu acelasi nume? Era dupa un roman, al unui autor american cunoscut.
    In privinta lui Vladimir Tismaneanu, ca si in cazul Theodorei sau a lui blogideologic, cruciada d-voastra este acelasi lucru ca a sta de vorba cu Marea Egee. Este o discutie intima. Am cunoscut persoane care stau de vorba cu marea, sunt persoane romantice, dar nu am auzit pe cineva sa faca mult caz de aceasta conversatie, ar putea parea ciudat. Personal, nu am nici legaturi directe, nici o simpatie deosebita sau o antipatie fata de intelectualul Tismaneanu, cel mult admiratia fata de cineva care a reusit sa exceleze in ceea ce face. Razboiul d-voastra cu Tismaneanu este ca si cum eu m-as apuca de o polemica unilaterala cu regina Elisabeta aII-a , reprosandu-i lucruri pe care ea nu le va auzi niciodata. Daca totusi simtiti nevoia, promovati-va scrierile catre o publicatie care va accepta, si combateti cu arme intelectuale , argumentat,nu prin calomnii, zvonuri rautacioase sau informatii neverificate.
    Sunteti unica, dupa parerea mea care apeleaza la atacuri personale pe acest blog. Cunoscand identitatea unor persoane, si probabil cateva amanunte din viata acestora, le utilizati pentru a lovi in chestiuni care nu ar trebui sa va priveasca. Acest lucru nu-mi place.
    V-am raspuns, in buna masura serios, dar nu doresc sa intram intr-un dialog nesfarsit sau in polemica.
    Daca nu m-ati fi abordat atat de abrupt si violent (sunt fire sensibila) cu ceva timp in urma, „confundandu-ma”, probabil nu am fi discutat niciodata.
    Nu astept raspuns.

  36. 38 blizzard august 10, 2010 la 8:33 pm

    @Parmalat
    Stai domnule relaxat ca nu sunt PSD-isti atat de prosti sa-si inchipuie ca se pot pune cu Internetul. Deocamdata nu l-au dat jos pe boc, daramite pe basescu si dumneata ai luat foc, crezand ca s-ar putea pune madam Olguta aia cu Internetul?!?
    O avea si femeiea frustrarile ei sau isi cauta notorietate cu lumanarea. Apoi, eu in necunostinta mea, aud pentru prima oara numele ei, asa ca mi-e greu sa cred ca o injura pe ea careva fara motiv!!! Pe un anonim nu-l injuri fara motiv.
    Daca ar fi asa, atunci dl. Nastase ar trebui sa ceara inchiderea internetului in Romania, nu? Dar uite ca nu o face, ba chiar trateaza on-line-ul ca o platforma de comunicare foarte importanta in zilele noastre.
    Relax, gandeste-te numai cati il injura pe Isarescu pe net dar daca-i pui fata-n fata cu el, s-ar putea sa descoperi ca aia care-l injura sunt oameni care cred ca Libor-ul e … capitala Libiei :).

  37. 39 ELMMAR august 10, 2010 la 8:36 pm

    @ LePrince

    Ai spus totul mai bine decat as fi facut o eu.
    Multumesc.

  38. 40 Theodora august 10, 2010 la 8:50 pm

    @Doru Coarna
    RESPECT!
    @LePrince
    Eu v-am rugat frumos sa ma ignorati. Chiar nu puteti?
    Este chiar asa de grava situatia?
    In ceea ce prieveste“dosarul de cadre” pot sa va spun ce i-am spus si domnului ELMMAR care vad ca nu mai imi raspunde. 🙂
    Dosarul meu de cadre este cu mult mai bun decat va imagjinati dumneavoastra 🙂
    In mod normal cand vorbiti cu mine ar trebui sa spuneti:
    Permiteti sa raportez! si Sa traiti, am inteles!
    Nu este chiar asa de greu. Nu-i asa?
    Nu stiu de ce dar am impresia ca am fost colegi undeva, candva
    Si daca nici eu nu pot sa imi recunosc fostii colegi 😀
    Stiu sigur ca eu am avut o functie mai mare 🙂
    Nu cumva ati lucrat la 😀 Rosal (parca asa se numeste, sau parca nu… nu imi mai aduc aminte) 😀
    O sa aflu maine de la „resure umane”toata componenta si „functiile”
    Acum adevarul este ca imi pare rau daca v-am deconspirat.
    M-ati provocat inistent. Cat sa rezist si eu?
    Acum va las.
    Am o intalnire cu ZAMOLXIS.
    Marele Zeu a spus ca imi face o vizita in seara asta si trebuie sa il primesc asa cum se cuvine.
    O seara buna domnule LePrince!
    A mea o sa fie cu siguranta buna.
    Nu astept raspuns 😀

  39. 41 Ghita Bizonu' august 10, 2010 la 8:50 pm

    DraCe si draCi ne/prietene(i)
    Fiindca impotriva nickului sunt din zodia Leului si a Dragonului si ma dau ca am supt si eu de la lupoaica (capitolina) imi voi permite o mica “gustare” oferita in mod dezinteresat de icioglanu fanariot . Individu cu obraznicia specific basheasca din dotarea suburdonatilor udrelor oranjate se considera indreptatit a bate campii pe marginea saraciei . Si sutine ca Oficial, statistic, nimeni nu era sarac. ca orice bun activist comunsit . Adevarul este ca nu se faceau statistici in acest sens (nu dadea bine la propaganda). Ma rog la el consteste numa ce crede el – a avut oraznicia sa ma faca mincinos sustinad ca afirmatii de ale mele ar fi doar rol jucat . ma voi stradui sa arat ca el joaca rolul de Prost oficial (pe gratis sau?)
    Deci dupa afirmatia lui pot trage concluzia ca inainte de 89 niimeni nu era sarac in Romania (erauda tovaraseii nu doreau sa se stie). Deci saracia apare pe urma , dupa 89. De unde tragem concluziile :
    1)libertatea castigata in 22 dec 89 se numeste saracie ptr o buna parte a populatiei
    2)clasa aia de mijloc a carei propasire o clameaza toti aia de vizitarra zona Marina Munteanu (fost UASCRist !) a cam fost ditrusa de “reformele” cerute si apaludate de inteligentii nostri …
    3)conditia existentei bunastarii clasei de mijloc (si a lui si a amicilor lui din grupu oranjat de pe aici ) de acum este saracirea unor straturi predeterminate a populatiei (am mai zis :societatea naostra a devenit o societate a excluderii).
    Ma rog el ca orice bun teleptual iubitor de Bolodea nu este comunist. Oare ?! Cat de inteligent poate fi unu care azi mai invoca stupiditati gen Oficial, statistic, nimeni nu era sarac. ca sa nege o realitate de azi ?!
    Apoi ca orice bun “intelectual” insu asta uita ca saracia si traitu decent este o cestiune relativa. Chiar daca ai nu stiu cate aparate electronice de inalta calitate si pret asisderea , plus masina nu poti sa zici ca un senator roman din timpu lu Traianus nu , nu puteu trai normal. Dimpotriva cred ca senatorul naufragiat in Parisu de azi ar deplange pe bogatsii locali ca nu au un nivel de viata acceptabil….si ar avea dreptate .
    Obisnuit sa se autocompatimeasca el ii da cu exemple tembele. A, da stiu f bine cer nasol era in 89. Insa ar fi unele mici diferente fata de azi – azi plajele pe litoral sunt pline duminica .. atunci erau pline toata vara …Tinerii isi puteau cumpara o casa … Sa nu mai continui …
    Lui un studiu de sub patronajul Academiei I se pare lipsit de relevanta .. fiindca nu gasea prea usor blugi si Kent “inainte” . Mie mi se pare gandire a ala EBA in reuniune cu ala care zicea sa vina oamenii sa taie stejarul . Obraznicie de fanariot .
    Libertatea lui/lor se hraneste din negarea dreptului altora la o viata decenta, Si se sprijina pe negarea realitatii si manipulare. Plus prea marea amabilitate a altora.
    Ma rog io nu-s amabil .

  40. 42 Adi august 10, 2010 la 8:51 pm

    Ultimul paragraf (cel cu raspunsul la intrebarea esentiala „ce va urma dupa”) l-ati expediat rapid si echivoc . Apelati la intelepciunea populara chineza a primului pas (sau a primilor 22) si va puneti o speranta destul de neclara intr-un eventual scrutin anticipat .
    Eu nu inteleg care e strategia PSD , cu exceptia celei in care va ganditi ca veti lua 51% din mandate (eventual impreuna cu UDMR si minoritatile) . Ce va fi daca nu se va intampla asa , totusi ? Aveti un scenariu de rezerva ? Pentru ca daca PSD castiga alegerile anticipate sau la termen , dar nu poate forma o majoritate pentru ca respinge apriori orice colaborare care ar presupune un cat de mic compromis doctrinar , cea mai fericita varianta ar fi guvern minoritar PSD cu sustinere PNL (o varianta in oglinda a guvernarii 2007-2008) . Dar daca PNL isi va indeparta liderii categoric anti-PDL vazand ca nu exista nicio varianta de guvernare decat o noua alianta DA ? Credeti acest scenariu improbabil ? Eu nu .
    Imi pare foarte rau , am tot respectul pentru felul in care intelege domnul Ponta sa apere principiile doctrinare ale stangii , dar aceasta intransigenta si-o poate permite doar o persoana dinafara politicii . Un om politic care nu stie arta compromisului se descalifica . Pentru ca politica e in primul rand arta posibilului .

  41. 43 Michele Circumviator august 10, 2010 la 8:55 pm

    Domnului Adrian Năstase si tuturor celorlalti de aici
    As fi curios sa stiu daca aveti o opinie despre Legea Cojocaru. A nu se confunda cu actiunea de recuperare organizata de Dan Diaconescu si de OTV. Pentru suspiciosi : numele meu nu este un pseudonim. Familia mea este de origine malteză.

  42. 44 Dr. Mihnea GEORGESCU-DOBROGEA august 10, 2010 la 8:58 pm

    @ AN

    22 ăsta este un fel de GDS-ist „Apel către lichele”… dacă-mi permiteţi şarja…

  43. 45 Dr. Mihnea GEORGESCU-DOBROGEA august 10, 2010 la 9:03 pm

    @ All

    Aţi văzut că lui Feldman i-a venit mintea la cap? Asta este Răzbunarea pentru asasinarea politică a lui Neulander din 2000. S-a împlinit termenul istoric de 10 ani. 😉

  44. 46 Dr. Mihnea GEORGESCU-DOBROGEA august 10, 2010 la 9:05 pm

    http://www.realitatea.net/apel-catre-lichele–intelectualii-romani-protesteaza-impotriva-taxarii-suplimentare-a-drepturilor-de-autor_722712.html

    @ AN

    „Baroane”, a schimbat şi „CărtărĂscu” makazul ideologic?

    E groasă, tovarăşi… 🙂

  45. 47 florin m. august 10, 2010 la 9:08 pm

    D-le Nastase

    Din punct de vedere politic, subiectul este o mina de aur. Este de inteles ca nu vreti sa-l ratati.

    Din punct de vedere economico-financiar, aceste masuri sunt in regula. Desigur ca vom constata o gramada de incongruente, abuzuri, stupiditati si rezultate revoltatoare, datorate metodei relativ primitive prin care s-a facut aceasta reducere. Dar ea era absolut necesara. Ajustarea va scurta perioada de insanatosire, indiferent ce se va spune acum despre asta. Nu va rezolva toate problemele, dar dumneavoastra si PSD ar trebui sa fiti incantati, dpdv politic este posibil sa va netezeasca drumul.

  46. 48 LePrince august 10, 2010 la 9:16 pm

    @Aya

    M-ai “atins” cu Nathalie. Nu stiu de ce, piesa lui Becaud imi adduce aminte de Visotky si Marina Vlady. O impletire de rafinament frantuzesc cu profunzimile sufletului rus.
    Moscova e plina de senzatii, dar e o Nathalie, dupa care poti regreta, insa e greu sa o iei cu tine.
    O poti revedea insa, de fiecare data alta, de fiecare data aceeasi. Moscova e unul din orasele ce nu poate fi comparat, alaturi de Paris, Roma sau Vienna. Genul de apelative Venetia Nordului sau Micul Paris, nu m-au convins niciodata pe deplin.
    “O strig in patru zari- nu te schimb cu nimic altceva- esti unica in inima mea” spune Giannis Ploutarhos intr-un ultim hit, se potriveste bine cu Moscova. Ca de obicei, te rog da tu link-ul .
    Giannis Ploutarhos- “To fonazo”.
    Sa o consideram dedicatie pentru toate “obraznicaturile”.

    S-auzim de bine.

  47. 49 Ghita Bizonu' august 10, 2010 la 9:21 pm

    Aya

    legea a trecut si din cauza ca nu erau destui care sa se opuna . Si sub presiunea mediatica (am impresia ca se citeste cu prea multa atentie presa… si ineptiile ei ).
    Insa mai dunts ni niste cestiuni practice. Nu cred ca se stie precis care este situatia finatelor (nici la sinsteru de resort). Asa incat se prea poate ca msurile luate acum sa ramana in vigoare inca ceva timp (destul de lung) de aici inainte , indiferent de guvernul care ar veni. Ca de unde nu este nici Dumezeu nu are de unde lua …
    Apoi cinic vorbind era cam nesigur sa rastorni atunci guvernu bocciu. Ca daca erai silit sa strangp cureaua cu PDL in opozitie si cu un Basescu viruent era moarte curata (oricand se putea declansa procedura Satansiu de suspendare ) daca nu erai sigur pe majoritatea parlamentara (si nu puteai ). Nu-mi place ce zic (pielea mea este la saramura!!) insa ca sa afaci asta trebuie un curent teribil de antipatie populara care sa zdruncine complet esafodaju contructiei prezidentiale (pus la punct cu ajutorul unor intelctuali, te rog ) si sa-l neutralizeze complet pe Reales (chiar si asa am dubii in hotararea si neindurarea necesara a actualei opozitii.Neindurare fata de PDL si al sau sef). De altfel sunt unele semne ca Baselu recupereaza teren …
    partea proasta este ca domnii politicieni pun prea mult botu la palavrele unor analisti moralisti si cica intelectuali (gen Harabula , Icioglanu, comeseanu ruturier ) si sunt de acord sa sacrifice doar bizonii (bobor , populatie samd ) si sa ierte „elitele” (inclus a politice).

  48. 50 Bibliotecaru august 10, 2010 la 9:23 pm

    @ Adrian Năstase

    Domnule Năstase,
    Se aude că doamna Lia Olguţa Vasilescu ar fi spus, în calitatea sa de senator al României, că doreşte iniţierea unei legi care stipulează că patronii de forumuri, site-uri şi agenţii de ştiri (oare ce o însemna acest tip de patronat?) trebuie sa asigure un filtru care să baneze orice comentariu indecent sau să interzică accesul utilizatorilor care înjură sau folosesc cuvinte obscene. Cum poate exista această autoritate a statului asupra spaţiului INTERNET? Ce legătură are CNA cu un spaţiu internaţional? Mai ales, de ce este nevoie de această lege într-o societate democratică?

    Nu sunt adeptul exprimării licenţioase, dar o lege pentru exprimarea pe internet? Ajungem cu cenzura internet ca în Rusia şi China, renunţăm la libertăţi, drepturile omului şi democraţie? Se vor şterge comentarii sau postări care critică guvernul? De ce doreşte doamna Vasilescu să deschidă această portiţă a cenzurii şi de ce PSD nu spune nimic?

    Acest război declarativ între partidele româneşti a ajuns pe culmile absurdului.

    Domnule Năstase,
    Aştept un răspuns. Chiar vreau să ştiu dacă acest proiect este susţinut de PSD. Personal eu voi fi întotdeauna împotriva unui astfel de proiect şi îndemn pe toţi cei care folosesc spaţiu INTERNET să facă acelaşi lucru. O astfel de limitare a conţinutului INTERNET este începutul unei serii de limitări a dreptului de exprimare care nu va avea un sfârşit până ce statul nu va prelua controlul total. Există legi internaţionale ale INTERNET-ului care interzic pedofilia şi alte manifestări invocate ca suport pentru lege prin conţinutul INTERNET-ului se auto reglează, nu este nevoie de o lege specială românească care să permită unui organism guvernamental să interpreteze ce trebuie şi ce nu trebuie să apară pe internet.

  49. 51 Dr. Mihnea GEORGESCU-DOBROGEA august 10, 2010 la 9:37 pm

    În plus, Dedicaţie la Ceas de Seară pentru Doamna AYA, această Doamnă a blogurilor româneşti:

  50. 52 LePrince august 10, 2010 la 9:43 pm

    @Aya

    Nu ma mai trimite sa caut textele preotesei lui Zamolxis, imi ajung cele de pe acest blog. Dupa cum observi, cele doua, “nasa”, dar si noua prozelita,” initiata” recent, nu-si doresc decat “un loc sub soare”. Plus premii, eventual coronite , decoratii si felicitari.
    Oare or fi vizionat filmul sau doresc sa faca din toata polemica “o tragedie Americana”? Sau poate au citit romanul.
    De fapt polemica e doar o punere la punct, de la care s-a ajuns la un conflict gen tabloid prin care cele doua vor sa-si faca reclama.
    Sa le lasam “un loc sub soare” si lor.

    Cat despre:
    ”Vuvuzica isi imagineaza ca de indata ce un barbat intalneste o femeie se repede la ea sa o posede intr-un fel de agresiune zoologica”.
    Eu spun sa nu o sperii prea tare. „Ucenica” nu are „cheile” pentru a patrunde miezul spuselor tale , cortina cuvintelor este o piedica pentru a intrezari hazul unei asemenea afirmatii. Luate mot a mot o vor face pe prozelita sa tipe ca din gura de sarpe din nou ca a fost jignita.
    In ceea ce-l priveste pe nea’titi, te inseli. Va pune totul pe seama Tratatului de la Kucuk Kainarji si va da vina pe Voltaire si pe Frederic cel Mare. Ne va trimite copia scrisorii acestuia catre Voltaire si va spune ca totul e o conspiratie.
    S-auzim de bine.

  51. 53 APS august 10, 2010 la 10:33 pm

    Incercati sa vorbti din om in om cu ce care nu sunt inca total aserviti intereselor portocalii. Sper ca prin UNPR si printre minoritati se mai gasesc oameni cu discernamant care sa isi dea seama ca cineva trebuie sa opreasca adunatura asta de incompetenti sa ne duca la sapa de lemn! desi deja suntem acolo…
    In ceea ce priveste alegerile anticipate, cred ca PSD-ul ar trebui sa inceapa sa fie mai vizibil si sa ia atitudine mult mai vocal, sa apara mult mai des la TV, sa-si re-lanseze liderii, trebuie sa devina un partid mai incisiv, pt ca nu te poti lupta cu manusi cand ai in fata fiare! Sa nu uitam de ce au pierdut alegerile PSD-ul si Geoana. Pt ca nu au stiut sa se apere de toata gama de atacuri pedeliste, atacuri fara reguli, fara scrupule si fara baza reala, de cele mai multe ori.
    Sunteti pregatiti de o batalie reala pentru a salva ce se mai poate? Chiar si dificultatea de a gasi 22 de aliati mi se pare o dovada de slabiciune…Nu stiu cat ar trebui sa ne rugam la Dumnezeu sa lumineze mintea a 22 de oameni si cat ar trebui sa incercati sa convingeti chiar mai mult de 22 sa se alature unei cauze nobile.

  52. 54 dl.Goe august 10, 2010 la 11:30 pm

    @Aya – Daca se intampla cumva ca dl. Nastase sa fie fortat sa faca reduceri de personal pe blogul såu (nimeni nu poate scapa de criza asa ca bugetarii din administratii, care stateau toata ziua pe blog-AN de la serviciu (sau de la servicii) si pe care guvernul Boc ii epureaza/concediaza, vor fi obligati sa-si dea demisia si de pe blog) si te va da afara si pe tine (Doamne fereste), pentru ca scrii prea lung, te informez pe aceasta cale ca as avea nevoie de un troll serios pe Arca lui Goe. Ofer conditii avantajoase. Daca ai vreun interes pentru pozitia respectiva te astept sa-ti depui CV la sediul santierului Arcei. Poti sa-l iei si pe Blogideologic cu tine.

  53. 55 Dl.Goe august 10, 2010 la 11:38 pm

    Mihnea Georgescu – Asa o visezi tu pe Aya, ca-n videoclipul dedicat, sau asa-ti imaginezi tu ca se viseaza ea insasi si vrei sa-i faci o bucurie? Oricum ar fi, se vede de la o posta ca esti un domn. Ce… se vede mai de-aproape habar nu am. Nimeni n-are. Probabil ca nu se vede nimic. Deosebit.

  54. 56 Aya august 11, 2010 la 12:00 am

    @

    Ghita Bizonu’

    Reiau a mia oara o idee: in pofida a tot ceea ce ni se „vinde” via mass media de catre criminalii lui Boc, Romania INCA are resurse penru redresare.
    Onor guvernul se chinuie de o gramada de vreme sa aduca Romania in stare de criza reala, de unde sa o poata pravali spre faliment. De fiecare data, ne-a salavat cate o minune.
    Mi-e teama, insa, ca, de data asta, prin griparea motorului consumului (cu efectele in lant: scaderea productiei, reducerea locurilor de munca, incasari mai mici la buget- ciclul se reia) in decembrie- cand, asa cum mi-a spus acel „gand” amar al meu, va fi destituit Boc printr-o motiune de cenzura- s-ar putea sa reuseasca sa ne afunde total sau, in cel mai fericit caz, sa aduca Romania intr-o situatie din care isi va reveni extrem, extrem de greu si cu costuri (nu numai sociale) imense.

    Logica politica de tipul celei pe care am expus-o si calculele facute in baza ei sunt echivalentul aplicarii solutiilor contabile la nivel de economie.
    In amandoua situatiile, urmarile sunt dezastruoase.

    Din pacate, logica politica si calculele facute in baza ei incep si se opresc, in „viziunea” politicienilor, acolo unde ar vrea ei.
    Numai ca „pe teren’, lucrurile sunt sau ar putea fi, cu grad mare de probabilitate, total diferite.
    Politicienii care si-au propus sa actioneze in baza logicii la care m-am referit considera ca presiunea sociala s-ar opri, ca prin farmec, odata cu debarcarea lui Boc et Cie.
    Cand au gandit astfel, nici nu si-au pus problema sa ia in calcul- desi este obligatoriu- elemente specifice psihologiei maselor. Mai ales ale unor mase infometate, disperate, care, in cel mai fericit caz, INCA s-ar afla sub amenintarea opririi electricitatii si a caldurii in urma neplatii facturilor, INCA s-ar afla doar sub amenintarea executarii silite de catre banci, in urma neachitarii ratelor (a trai sub amenintari de gen dezvolta o tensiune uriasa, mai ales in cazul celor care au de intretinut o familie, copii, batrani). Asta, daca nu cumva vor fi fiind deja inghetate de frig, traitoare (la propriu) in intuneric sau, mai grav, isi vor fi pierdut deja locuintele, in timp de iarna.

    Este foarte probabil ca, date fiind previzibilele sale dimensiuni uriase, tensiunea sociala sa nu regreseze in urma destituirii lui Boc et Cie si sa apara explozia ulterior, chiar daca salariile vor fi revenit la vechiul lor nivel.
    Important era ca Parlamentul- pe scurt, politicienii, caci acolo se afla reprezentantii partidelor care, cel putin in momentul alegerilor, au fost trimise de populatie in Legislativ sa le reprezinte- sa nu recurga la calcule politicianiste (m-am ferit pana acum de termen, dar am renuntat la precautii, caci exprima cel mai bine adevarul), sa fi oprit legea si sa gaseasa o modalitate de a obliga guvernanti sa faca investitii in zone productive, sau cel putin utile pentru Romania si care absorb forta de munca.

    Imi pare absolut inacceptabil ca politicienii trimisi in Parlament (uninominal!!!!!) de alegatori sa nu vada mai departe de politicianism.

    Voi face un rationament care ar putea parea cinic- nu este. Este doar o demonstratie.
    Admitand ca, in calculul lor (sa nu ne ascundem dupa vorbe: de preluare sau, dupa caz, de reproducere a puterii; nu ma refer neaparat la functii in guvern, dar la puterea reala, care ii poate face pe unii sa ii „oblige” pe cei de la putere sa tina cont de ceea ce vor) politicienii ar fi gandit ca populatia trebuie sa fie teatru de razboi pentru reusita demersului lor, este inadmisibil sa sacrifice, pentru calcule politicianiste, tot ce a mai ramas din economia Romaniei (care se poate bloca oricand- iar pericolul creste, in urmatoarele luni, fie si DOAR ca efect al acelei legi, nu trebuie mai mult).

    Afirmi ca erau „prea putini” (banuiesc ca te referi la opozitie) pentru a putea bloca „trecerea” acelei legi!
    Sa fim seriosi!
    Daca ar fi avut macar ideea de a se opune, cu adevarat, adoptarii legii in forma ei genocidara, ar fi vuit televiziunile si ziarele de declaratiile opozitiei!
    Despre faptul ca s-ar fi opus vreo „forta politica” acelei legi, cand a ajuns in Parlament, ai auzit UN CUVANT macar la vestitele talk-show-uri unde se bate apa in piua pe subiecte sterile, unde, in cele mai multe cazuri, policieni din opozitie si de la putere au „dispute” pe lucruri marunte, bazate pe animozitati diverse, abordeaza subiecte meschine?

    Unde e logica in faptul ca, pe de o parte este depusa o motiune de cenzura, cand criminalul Boc „si-a asumat raspunderea” (ce analfabet juridic!) pentru legile genocidului (de unde se poate deduce ca s-ar fi dorit atat caderea guvernului cat si neadoptarea legilor; ce e dincolo de ceea ce se vede, e o alta discutie) dar, cand una dintre ele ajunge „la mana” Parlamentului, este adoptata, cu partea ei genocidara, fara probleme si fara a se auzi proteste in acest sens?
    Legea a trecut „pe nesimtite” (e un eufemism).

    Am mari indoieli legate de faptul ca politicienii care au procedat in baza acelei „logici politice” mai au vreo legatura cu realitatea, atat cea sociala cat si cea legata de economie.
    Legea trebuia oprita. Orice explicatie de tipul „trebuie un soc” etc, etc, din partea politicienilor este dovada de cinism si de incapacitate de a fi parte a realitatii.

  55. 57 LePrince august 11, 2010 la 12:31 am

    @Ghitz bichon

    Iar te bagi in seama. Este ciudat ca tu nu sesizezi nuantele, chiar vrei sa-ti bag degetele in ochi?(asta ca sa te copii la exprimari). Am spus ca official, statistic, nu exista saracie. Asta nu inseamna ca nu exista in realitate. Exista, in 1989 , 95% din populatie era extrem de saraca, dupa standard African, nu European. Ca aveau doua camere 45mp si o rabla, plus 12 zile la mare la cort, nu faceau acel standard nici macar decent. Ceea ce spui tu, sunt, desigur , enormitati.
    Tinerii puteau sa-si cumpere locuinta?! Cu ce, si de unde?
    Era plin litoralul toata vara? Toti romanii aveau 12 zile de concediu la mare, era normal, nu putea pleca nimeni din tara si era politica de stat sa te duci la mare, devenise un tabu. Dar acel concediu tu il consideri de calitate? Era ceva calitativ in cele 12 zile , sau era ca sa fie, ca atatea alte lucruri pe vremea aceea?
    Sigur ca bogatia si saracia sunt relative. Depinde la ce te raportezi. De aceea am si dat acel exemplu, este foarte bun pentru a vedea cum o situatie pe care doi oameni nu dintre cei mai simpli o considerau infloritoare si o facusera sa para chiar mai mult de atat(dupa standardele lor), altora, li se parea saracacioasa , modesta, lipsita de confort.
    Din nefericire nici astazi situatia nu e foarte schimbata, daca e sa ne referim la aspectul economic, desi diferente sunt. Nivelul de trai se masoara nu numai dupa cati bani ai in buzunar si cat de mare e casa in care traiesti ci de intregul perivalon.
    Dar fata de 1989, majoritatea romanilor se simt bogati. Fie si pentru ca pot vota,ca pot citi un ziar , ca pot sa se exprime, ca pot cumpara Financial Times de la chiosc, ca pot urmari 100 de canaleTV, sau ca pot sa-l contrazica pe dl Nastase. Fie si daca din cand in cand isi permit doar un week-end la mare. Fie si pentru ca traiesc cu senzatia ca daca ar dori o nebunie, pot sa mearga sa-si cumpere 50g de icre rosii.
    Tu, insa, in cabotinismul tau cunoscut, nu vei recunoaste niciodata. Nostalgia ta este evidenta. Pentru tine, Ghitz, libertatea este o mare povara. Nu stii, probabil nu ai stiut niciodata, ce sa faci cu ea. Tu doresti sa fii asistat.

  56. 58 Aya august 11, 2010 la 12:31 am

    @

    Bibliotecaru

    CENZURAREA INTERNETULUI E INACCEPTABILA!

    Problema semnalata de tine este cumplita, atat in sine cat prin efectele sale dintre care primul si cel mai important este atacul la valorile democratiei.

    Nu am cunoscut acea iresponsabila propunere a Olgutei Vasilescu, de a se intriduce cenzura (de un fel sau altul) pe „segmente” ale spatiului virtual. A ajuns sa confunde televiziunile cu Internetul, considerand ca si spatiul virtual trebuie controlat de un fel de CNA?

    Sper ca Olgura Vasilescu sa fi avut doar o manifestare a remanentei PRM-iste, partid de la care provine.
    Am spus, sper, nicidecum, cred.
    Este extrem de greu de presupus ca Olguta Vasilescu este singulara in astfel de idei. Daca pot admite ca fie a vorbit mai repede decat „trebuia” (ceea ce este bine, caci am aflat adevarul inainte de a fi pusa in miscare masinaria adoptarii legii si a crearii obisnuitului „curent favorabil”, prin manipulare sau doar minciuna, prezentata ca adevar) fie este „varful de lance” al unui grup cu astfel de intentii, sub nici o forma nu pot crede ca ideea aceea i-a apartinut strict ei si ca nimeni nu o mai impartaseste, in mod explicit, in grupurile (politice sau de alt fel) pe care le frecventeaza.

    Semnalul de alarma pe care l-ai tras este deosebit de valoros nu doar pentru ca scoate la lumina o tendinta periculoasa, dar si pentru ca, pornind de la el, ne putem mobiliza, intrand in ofensiva, inainte de a fi pusi in fata faptului implinit (declansarea mecanismului, ceea ce ar preasupune, din partea noastra, defensiva, totdeauna mai istovitoare).

    Cenzura pe Internet este inadmisibila intr-un stat democratic.
    Ar fi primul pas catre restrangerea libertatii de exprimare, a libertatii de idei (daca nu pot fi exprimate, impartasite, de cele mai multe ori se pierd), a comunicarii. Si, asa cum foarte bine ai spus, odata intrat totul pe acest fagas, statul (prin reprezentanti, desigur) nu va renunta pana cand nu va institui controlul total asupra spatiului virtual.

    Te asigur ca Adrian Nastase nu sustine idei precum cele formulate de Olguta Vasilescu, legate de cenzurarea spatiului virtual (in general, legate de cenzura).
    Te asigur ca va fi de partea noastra- nu numai pentru ca primul „cenzurat” ar fi el, ca blogger, deopotriva cu familia lui virtuala.
    Te asigur ca Adrian Nastase nu uita o clipa macar ca, in spectaculoasa (si meritata) sa redresare, blogul acesta i-a fost statornic sprijin si de un greu cuantificabil ajutor, politic si personal, ca si noi toti, de altfel.
    In cazul cenzurii, acestea nu ar fi fost posibile- blogul ANului ar fi fost „spatiu mort”, nicidecum, asa cum a fost si a ramas, o adevarata tribuna a ideilor, de unde sunt preluate de presa.

    Desigur, si eu sustin, ca si tine, ca Adrian Nastase trebuie sa-si formuleze clar, fara echivoc si cat mai repede, opinia asupra ideii de a se cenzura spatiul virtual, lansata de senatoarea PSD Olguta Vasilescu.

    P.S.
    Olguta Vasilescu este casatorita cu un jurnalist.
    Este posibil ca acea propunere inacceptabila pe care a formulat-o sa fie, de fapt, un reflex al dorintei de a-si „cenzura” sotul, probabil prea vorbaret, ca toti jurnalistii. La cat e ea de hipervorbareata, e normal.

  57. 59 LePrince august 11, 2010 la 12:35 am

    @Theodora

    Este evident cat de “ignorata” doresti sa fii din moment ce ne rogi pe toti sa o facem, dar apoi te plangi ca ELMMAR nu-ti raspunde.
    Sunt sigur ca nu am fost colegi de serviciu nici macar pentru o secunda , sunt surprins ca tu vezi in atat de multi parteneri de blog , fosti colegi.
    Cum toata povestea devine din ce in ce mai mult un schimb de replici demn de “grupa mijlocie”, iti voi satisface hatarul si te voi ignora, considerand schimbul de replici inchis.
    Nu inainte insa de a te intreba daca nu vrei sa ti-l prezint pe Hefaistos. S-ar putea sa-l gasesti mult mai fascinant si mai fermecator decat pe Zamolxis. Nu stiu, parca spuneai ca te urmareste un faun, acum Zamolxis? Nu e prea mult?

  58. 60 LePrince august 11, 2010 la 12:36 am

    @Aya, Observator,Contele, Mimosa pudica, ELMMAR, Harabula,

    Colegele noastre doresc un “loc sub soare”, eu zic sa le lasam cu “ochii-n soare”.
    Nea’titi, gremlinul ideologic, se da “baiat cuminte” in ultimul timp, iar ghitz s-a tuns si si-a taiat unghiile.
    Saseeeee!! Vine Manuela, d-na diriginte, incepe ora, asa ca hai sa trecem la locuri. Mai vorbim in pauza.

  59. 61 LePrince august 11, 2010 la 12:45 am

    @Karakas

    Spui:

    „Intuitia si informatiile de presa ma fac sa cred ca avem cam aceiasi proportie de saracie minimala in prezent ca si pre-89, adica acces la canalizare, la apa potabila, la drumuri de access rurale, la protectie contra dezastrelor (diguri, cladiri neconsolidate), la servicii medicale, de educatie.”

    Ai surprins perfect un aspect major al saraciei. Desigur, asta nu inseamna cati bani ai in buzunar, sau ce masina conduci, decat la nivel de individ. Si daca traiesti cu cele enumerate mai sus de tine in jurul tau, chiar daca ai Porsche si un portofel plin, tot nu se cheama ca ai un nivel de trai ridicat. Poate-l lamuresti si pe ghitz.
    Dar chiar si astfel, nu cred ca „saracia” e aceeasi. Unele progrese s-au facut, Romania nu mai e cea din’89.

    S-auzim de bine.

  60. 62 Aya august 11, 2010 la 12:52 am

    @

    Le Prince

    “O strig in patru zari- nu te schimb cu nimic altceva- esti unica in inima mea” spune Giannis Ploutarhos intr-un ultim hit, se potriveste bine cu Moscova.”
    Da, Moscova este de necomparat- ca Parisul, Roma si Viena, spui tu, si ca Londra, adaug eu.

    Giannis Ploutarhos- “To fonazo”.

  61. 63 Aya august 11, 2010 la 1:24 am

    @

    Adi

    Afirmi: „politica e in primul rand arta posibilului.”

    Traim un moment al politicianismului cvasi generalizat, care e expresia inacceptabilului posibil si in care arta posibilului nu-si afla locul.

    Din nefericire, aceasta formulare o inspira actiunile „politice” de tipul celei in care atat puterea cat si opozitia au condamnat la mizerie o buna parte a populatiei si nu au luat in calcul previzibile efecte cumplite asupra economiei prin aceea ca au lasat sa „treaca”, fara zvarcoliri, in Parlament, genocidara lege prin care se reduc salariile bugetarilor cu 25%, desi ar fi avut nu doar posibilitatea, dar, in primul rand, obligatia de a o dezbate si de a o schimba- sau de a o respinge, pur si simplu.
    Daca asta a fost perceptia lor asupra „jocului”, ma intreb ce ar fi facut opozitia- ractia puterii este neinteresanta, in speta- daca, din intamplare, motiunea de cenzura ar fi trecut, iar legile genocidului ar fi fost respinse, automat (caderea guvernului fiind cealalta umare).

    P.S.
    Imi place si am incredere in Victor Ponta.
    Este un om politic atipic, nicidecum inflexibil.
    Uneori (defel rareori!) structura si „reflexele” de procuror sunt la fel de importante si indispensabile ca si abilitatea si talentul de negociator.
    Avem cel mai abil si mai talentat negociator- stim cu totii cine este.
    Lipsea procurorul.

  62. 64 Aya august 11, 2010 la 1:36 am

    @

    Harabula

    „Discutat”, in contextul „al carei continut (al motiunii de cenzura; n.A.) urmeaza sa fie discutat” se traduce prin „negociat”. Este evident, de ce.

    Daca Victor Ponta ar fi folosit cuvantul „negociat”, ar fi comis o gafa politica.
    Asa, a pacatuit doar printr-o referire care, e drept, ar fi fost preferabil sa lipseasca din discurs.

  63. 65 Sibilla august 11, 2010 la 3:02 am

    @DORU COARNA,

    Cu tot respectul, aţi concluzionat CORECT !
    stimă,
    Sibilla

    @lePrinsule,
    Pe scurt, îţi zisăi că-s tare ocupată.. va să zică, mă amuză la voi/tine: * analizele pe text *, insistenţa cu care subliniaţi la nesfârşit cine ar fi elitele ( eminenţii ) ca să vă citez, şi, recunosc, cel mai mult mă distrează când vorbeşte câte vreunul de unul singur, el cu… el. Sunteţi * unici *,
    În rest, prost obiceiul de-a eticheta oamenii luându-vă drept model, pentru că, ceea ce primează/este important ţie/vouă, NU se şi impune altora. Ex concret, ca să n-o lungim , NU are nicio relevanţă cine anume e-n * prima bancă *, NU nominal, NU e nici obiectivitate nici onestitate să-i arunci unei persoane cum că s-ar simţi cumva pe lauri, băgată-n seamă cât timp informaţiile despre acea persoană sunt mai mult decât insuficiente ( aşa aţi procedat cu colega Theodora în care nush ce pericol zăreşti, e un OM care are o opinie, o argumentează şi e determinată într-u implicare spre cinstea ei ). Faptul că fiul meu mă consideră cea mai frumoasă, cea mai deşteaptă, cea mai MAMĂ, face cât toate câte sunt pe-acilea, măi dragă lePrinsule. În comparaţie cu ce zisăi acum, orice altceva din cele enunţate/miorlăit subliniate, şchiopătat de către tălică, pălesc. Concluzionând : NU PENTRU TOATĂ SUFLAREA E MUSAI ŞI IMPORTANT SĂ FIM BĂGAŢI ÎN SEAMĂ DE UNUL CA TRISTUL VOLODEA T – un papagal ca mulţi alţii, dar unul periculos atunci când admite să fie folosiat ca armă, contra cost. Că pentru tine/voi modele sunt vreun Volo, ori alt guguştiuc, e NUMAI problema voastră atât timp cât şedeţi în băncuţele voastre şi nu-l vîrîţi cu sila pe gât altora,simplu. Deciziile, alegerile, aparţin fiecăruia din noi!
    Ce e un tip * guguştiuc *, asta ca să NU traduci după cum ţi se căşună : guguştiucul e axat pe propria-i persoană, îşi cântă ostentativ numele, orgoliu-i e prost înţeles, e frustrat şi mai e şi duplicitar. Biată pasăre, c-am ajuns s-o compar cu lache Volodea…
    Dacă ceilalţi participanţi la dialog se limitează să-şi exprime opiniile vis a vis de vreun subiect propus discuţiei, să polemizeze eventual, CONSTRUCTIV, tu/voi, aruncaţi VOIT vorbe.. absenţa argumentelor o supliniţi cu * dansul * haitei, batjocoriţi pe oricine nu vă dă importanţă şi dreptate, vă amuzaţi pe seama Oamenilor şi-asta spune TOT despre * evoluţia spirituală *a tovărăşiilor voastre. A ŞTII CARTE NU E TOTUNA CU A FI ÎNŢELEPT!
    Colegul DORU COARNĂ a concluzionat LIMPEDE, corect .
    Aşadar, şi rog colegii dar mai ales gazda noastră, d-l AN, să-mi scuze expresia pe care-o spun acum : mi se fix rupe cine e nominal în * prima bancă * atât timp cât NU convinge, în ciuda strădaniilor.
    M-aş fi simţit onorată să şed la un * pahar de vorbă-nţeleaptă * cu… O Paler, de ex. şi m-aş simţi murdărită să pierd timpul cu unul ca Volodea la… un pahar ştiindu-se că guguştiucul e abil în a folosi, n-are dram de respect pt ceea ce definim Sacrul OM. De s-ar fi limitat la scrieri şi NU s-ar prostitua tilictual, de n-ar semăna vânt, etc, poate că n-ar fi fost subiect, era * predicat *, ar fi fost citit şi cu interes şi cu drag, dar… Unul ca Volodea Tismăneanu în opinia mea şi-a multor altora NU are ce căuta în preajma d-lui AN, că cine-i Volo… ca el mulţi, un Paler, rara avis, am exemplificat ca să n-o dăm cotită , detest cotitul pe după cireşi.
    Acestea fiind lămurite, subiectul devine plictisitor, renunţă. Decizia vă aparţine, desigur, dar : viaţa merge înainte, timpul se curge, avem atâtea frumuseţi de care să ne bucurăm sufletele şi-atât de multe de încă făcut, construit, că devine PENIBIL să ne-mpiedicăm de pietricele, ocolitul bolovanilor ar cam fi nu doar de dorit ci mai ales productiv , în cele din urmă.
    Apropo de atacurile la persoană, ceea ce faceţi voi VOIT şi cu un anume scop tot timpul dar cu neruşinare, chiar impertinenţă subliniaţi a fi săvârşit de ceilalţi ( ca să vezi cam înce modşi cu ce modalităţi de toată jena vă impuneţi, cică .. ), denotă cine e demn de MILĂ :
    * Sa o consideram dedicatie pentru toate “obraznicaturile”. *
    În încheiere: la o anumită vârstă, Nevoia de recunoaştere, acută, insistentă, denotă şi se transpune în ceea ce definim ca fiind FRUSTRARE, necum vreun… merit deosebit, asta e ca temă de casă pentru orice minte deschisă, pentru cele închistate … Nu confundăm Stima de Sine cu narcisismul, nici cu orgoliul, n-aşe ? Să raportezi tot ce mişcă-n univers la propria-ţi persoană şi-apoi să concluzionezi aplicând etichete celorlalţi ( * gloaba ideologică , * slută *, * ţărani *, * proşti *, * preoteasa *, etc etc etc * ) dezvăluie caractere josnice, nedemne de urmat cu-atât mai puţin de * modele *, va să zică avântul înluptă al cuiva e pe măsura * nivelului său de * intelgenţă * cu care, culmea, mai şi defilează. Sory, dar asemenea manifestări comportamentale stârnesc cel mult un zâmbet de… aşa… înţelegere, a MILĂ, atât. Nu vă prinde postura de lupi moralişti, dimpotrivă, vă trădează. Intenţiile, scopul, impostura, * nivelul *.
    Sibilla
    P.S. Bălăcărelile de doi creiţari la adresa-mi, sunt apă de ploaie, efect ZERO. E EVIDENŢĂ că, o măscăreală, o corectură, un sfat prietenesc din partea unui Augustin, sau Doru Coarnă, ori Draghi, etc, sunt şi binevenite şi temă de casă mie/nouă, celorlalţi * prostimii * cum ne percepeţi, tu/voi, tilictualii * elitele * – nah că mă-nveselii – pe când jocurile la douăjde capete, zecile de măşti şi mascarada ta/voastră IEFTINĂ, nu ating pe nimeni ( că ŞI de-acilea starea de iritare ce vă macină ) NU impresionează că dacă nema cu ce…
    Negarea realităţii, aroganţa, tehnicile depăşite de manipulare, amuzamentul pe seama Oamenilor, etc NU sunt motive de mândrie, cu-atât mai puţin NU vă dă vreun drept în plus, NU impuneţi nimănui, nimic.
    Zbogom !

  64. 66 Aya august 11, 2010 la 3:14 am

    @

    Michele Circumviator

    NU SUNT TOTI NAIVI (SI MAI USOR CU CAPTATIO BENEVOLENTIAE!)!

    Interventia ta pe acest blog seamana, pe fond, ca doua picaturi de apa cu inceputul „Scrisorii deschise către domnul Constantin Cojocaru” publicata- culmea „coincidentei”!- tot in 10 august 2010, in foarte indoielnica (am folosit un eufemism) revista „Asymetria”, de Ioan Rosca (pe care nu ma sfiesc sa-l numesc derbedeu politic).

    Diferenta consta in aceea ca „Michele Circumviator” i se adreseaza lui Adrian Nastase (si noua, in general, pentru diversiune), iar Ioan Rosca (nume real) i se adreseza lui Cojocaru.

    In rest, aceleasi „idei”, exprimate aproape identic.
    Sunt convinsa ca, fara efort- chiar firesc, as spune- poti demonstra ca iti e proprie retorica lui Ioan Rosca. Unii dintre noi stiu ca Michele Circumviator si Ioan Rosca sunt unul si acelasi.

    O alta interesanta „coincidenta” este ora publicarii.
    Ai postat, pe acest blog, „nevinovata intrebare continuta” la 20, 55 p.m. (10 august 2010).
    Textul semnat Ioan Rosca aparea, in Asymetria, la 21,02 (10 august 2010).

    Sunt curioasa sa aflu:
    La ce ora s-a dat ordinul de „imprastiere” a textului (dupa caz, integral sau pe fragmente)?
    Ordinul de a incerca sa intoxici blogul lui Adrian Nastase l-ai primit de la „veriga” Dan Culcer sau direct „din centrala”?

    Am inca o intrebare:
    Mai sunteti multi „asimetrici culceristi” care incercati sa va insinuati aici, sub diverse pretexte?
    Cu o zi inaintea ta bantuise pe blogul acesta Dan Culcer, cautandu-ma.
    Vreau sa cred, pentru el, ca s-a lecuit.

    P.S.
    Ca dovada ca mesajul tau seamana, pe fond, ca doua picaturi de apa cu inceputul scrisorii deschise catre Cojocaru, publicata de derbedeul politic Ioan Rosca in Asymetria culcerista, le reproduc, alaturandu-le:

    1. Michele Circumviator spune:
    august 10, 2010 la 8:55 pm

    Domnului Adrian Năstase si tuturor celorlalti de aici
    As fi curios sa stiu daca aveti o opinie despre Legea Cojocaru. A nu se confunda cu actiunea de recuperare organizata de Dan Diaconescu si de OTV.

    2. Ioan Rosca. Scrisoare deschisã cãtre domnul Constantin Cojocaru
    Scris la Tuesday, August 10 @ 21:02:25 CEST de catre asymetria
    O poziție privind Legea Cojocaru, proiectul Partidului Poporului si manipularea organizat de OTV pentru deturnarea Legii de la scopul ei.
    Asymetria

    Scrisoare deschisă către domnul Constantin Cojocaru

    Domnule Cojocaru,

    Cred că e urgentă nevoie de o clarificare a poziţiei dvs. privind modul în care Partidul Poporului ar transforma România cu ajutorul Legii Cojocaru. (…) Manevra făcută de OTV (acapararea milionului de semnături şi lansarea unui partid care să-l paraziteze pe al dvs.) arată că uzurpatorii nu vor da înapoi de la nimic.

    P.S.2
    Ia-o mai usor cu „captatio benevolentiae” ca n-ai nici talent, nici imaginatie.
    Ai venit aici sa spui, „cu nevinovatie” ca familia ta e de origine malteza (serios? de cand e maltez numele „Rosca”- pentru ca esti Ioan Rosca!).

    Oare de ce vei fi poposit tu tocmai aici ca sa dai „intamplator” acesta informatie falsa?

    In incercarea perversa de a lega (via captatio…) un dialog cu gazda noastra, este de asteptat sa vii cu completarea mincinoasa ca familia ta a trebuit sa paraseasca, in graba, Malta, in 1798, cand Napoleon a alungat de acolo Ordinul cavaleresc maltez.
    Nu m-ar mira sa-ti completezi inabila tentativa de „aruncare a ancorei” cu o alta jenanta mistificare, anume ca ai avea rude in Roma, Via Condotti 68 („Staretia de Malta”).

  65. 67 Sibilla august 11, 2010 la 4:07 am

    D-le AN,
    Cred în importanţa PAŞILOR, nu cred în existenţa celor 22 * utili *, cred însă în … alternative şi ceva-mi spune că aveţi * ceva *.
    Cert e că SE IMPUNE debarcarea guvernului Băsescu-Udrea-Boc, limpede e că prezenţa FMI nu oferă nici stabilitate, nici garanţii, încredere posibililor investitori ci, relevă problemele grave cu care România se confruntă. Cea mai gravă problemă a ţărişoarei se defineşte clar : Băsescu! Există soluţii, nu există nu se poate, există alternative, nu există n-avem de ales… întotdeauna avem de ales! Răbdarea politicienilor cu cioflingarul de la Cotroceni, atâţia ani, timp în care acesta şi-a tot văzut de planurile diabolice şi le-a şi pus în aplicare în văzul tuturor şi fără de vreo brumă de jenă, reţinere, ar cam trebui să dea de gândit. Undeva, pe drum,s-au tot făcut ceva greşeli, Mari. E timpul inclusiv să recuperăm timp. Altfel rămânem la stadiul vorbitului de vorbe şi cam atât. Repet : NU EXISTĂ – NU SE POATE ! De scuze, acuze, explicaţii interminabile, România nu prea are timp, nevoie… a da, analizele seriose, productive, eficiente NUMAI DACĂ SUNT PUSE_N PRACTICĂ, e sete mare , asta DA ! Şi-am încredere în Politicieni, ăia puţini câţi sunt, NU am deloc în * politicieni *, vedea-i-aş unde vor * muşchii * lor ( croaziere, afaceri personale, birturi, etc ) dar să ne lase. Pe de altă parte, pe traseiştii politici nu m-aş baza … în fine, io-s o furnică, voi ACOLO şi ne bazăm pe voi pentru că SUNTEŢI ÎN STARE!!
    Pe redute şi rămâne cum am stabilit ! Jos matelotul securistul de la Anvers, Jos cu gaşca-i Udrea, Boc, Bercovici, Videanu, etc…. musai şi musai ŞI fără de doruri, cred că şi FMI se va despărţii de ei lejer şi făr de vreun oftat.
    Primii paşi sunt CEI MAI IMPORTANŢI şi e de dorit să NU se facă nici în doru lelii, nici de conjunctură şi nici pe considerentul că-s * utili *, de CUM SE FAC şi DE CĂTRE CINE, depinde… mersul înainte şi să ne apere Tatăl să fie napoi, ar fi păcat pentru că SE POATE ŞI ALTFEL !
    Şi-mi doresc să NU mai aud de foste dansatoare la bară, de stripperi, de nepoţi, verişori, de incompetenţă, nepotism, de sponsori de partid trântiţi pe scaune/funcţii pe motiv c-ar fi… * utili *, de una ca * stimabila * de la DGASPC C-S, traseistă politic şi pe care N-O clinteşte nima-n lume chiar dacă tot mor copilaşi şi pe care nădăjduiesc să n-o văz din nou la PSD unde-a mai fost chiar dacă acu defilează la braţ cu Frunzesky la care decartează, etc etc… că dacă vom tot defila/întâlni d-ăştia, cu toată sinceritatea, dar am s-o spun direct, ca de obicei, c-o dau drak de * clasă politică * impotentă. Eu, cum am spus, ca mulţi alţii, ştim, nădăjduim,sperăm şi-avem încredere că primii paşi vor fi fiind cei corecţi şi ne-om porni să păşim ÎMPREUNĂ ( când spun împreună insist şi pe implicarea boborului care să nu se mai limiteze să doar ceară ci să şi oferim c-avem ce, har Domnului ).
    D-le AN,
    Lunile ce urmează, paşii ce urmează făcuţi, ne vor fi mncând jumate din viaţă, dar MERITĂ, pentru România care niciodată-n Istorie n-a fost aşa înlăcrimată şi tristă, pentru noi, pentru copiii noştri !
    FMI altfel de abordare ar adopta în relaţiile cu noi cu domnia dumneavostră Prim Ministru şi ştiţi bine că adevăr grăiesc! După cum ştim şi noi că sunteţi o ŞANSĂ pe care dac-o ratăm suntem idioţi!
    Concluzionând, ia să mai * sudui * până ce nu ne * sugrumă * cenzura… acilea, sincer NU sunt deacord cu Olguţa, există moderare, există dreptul la libera exprimare a opiniei, sau, ar trebui să existe şi gândesc c-o exista şi cineva Înţelept s-o tempereze pe Olguţa, să-mi fie iertat, dar, e trist să ajungem să-i transmitem ŞI ei la fel ca tovarăşului cioflingar de la Cotroceni aceea că : NU există Democraţie fără de Libertatea cuvântului !!!… va să zică, * suduială * – JOS SECURISTUL DE LA ANVERS cu GAŞCA-i DE MAFIOŢI CU TOT !
    Dacă PSD ar susţine un proiect de genul celui descris mult mai bine ca mine de colegi, anterior mie, se cheamă că… iar o spun direct : pesedeaua îşi aşterne petale de panseluţe ÎNAINTE de-a fi la guvernare unde nădăjduiesc SĂ FIE şi NU E CORECT, aşternutul nainte, becouse, invită la somn… Ori * somnul raţiunii naşte monştrii * şi m-am săturat, vorba înţeleptului Paler, să * mă simt trist în ţara mea * şi ca mine pare că nu ştie Olguţa şi poate alţii ca ea, cam cât de mulţi… Jos cenzura ! Reguli de conduită sigur că e de dorit să existe inclusiv în spaţiul internaut, dar ele NU sunt eficiente IMPUSE, ci atunci când vin de la sine, şi implică atât de mulţi factori… să lăsăm dară Binele să izvorască, nu să-l coafăm, căci cui ar fi de folos înjuratul şi înjunghiatul prin dos… Să NU se omită nici că românul e inventiv, mereu găseşte altceva. Va să zică cenzura ar avea efect negativ mai degrabă ŞI pentru că stârneşte .
    AN, Prim Ministru, fie-mi gura aurită!
    stimă,
    Sibilla

  66. 68 blogideologic august 11, 2010 la 5:04 am

    Paşii tactici educaţionali americani sunt inseraţi natural în strategia de politică macroeconomică pe termen lung: “Obama signs emergency bill to halt teacher layoffs”. Este vorba despre o lege iniţiată în Congresul American de către Partidul Democrat, lege votată şi acum semnată de preşedintele Barack Obama. Obama declarase mai înainte, într-o ceremonie la White House Rose Garden unde participaseră şi dascăli americani din preuniversitar : „We can’t stand by and do nothing while pink slips are given to the men and women who educate our children.”

  67. 69 Aya august 11, 2010 la 5:07 am

    „POLENUL DE PE ARIPA ALBINEI VA NASTE SAU VA PIERDE O GRADINA”

    @
    Le Prince

    @
    ELMMAR

    @
    Mimosa pudica
    (voi opri aici enumerarea, dar mesajul se adreseaza si altor colegi de blog)

    Pe acest blog- tribuna importanta pentru analize si dezbateri, de unde sunt preluate idei si transmise via mass media- au aparut semnele unei miscari perverse si periculoase, avand un dublu scop:
    1. bruierea unor voci credibile;
    2. crearea unor tensiuni care sa pregateasca terenul pentru aparitia unei „propuneri binevoitoare”, lansate catre gazda noastra („propunerile binevoitoare” urmand sa vina exact din partea celor care bruiaza, tensioneaza atmosfera si lanseaza provocari cu scopul alimentarii acestora, mizand pe „rostogolirea bulgarelui”) in sensul de a introduce o forma de cenzura constand in interzicerea oricaror comentarii „off topic”.

    MEMENTO
    Tentativa a mai aparut cu un timp in urma, motiv pentru care am recunoscut semnele cu usurinta.
    Un reper: atunci, s-a incercat crearea bruiajului, tensiunilor si atmosferei irespirabile prin aparitia unui personaj „nou”- Pitapata.
    Acel personaj avea o prestatie foarte asemanatoare cu a cuiva care, acum, si foarte de curand, a inceput, ciudat si brusc, sa faca „valuri bolduite”, sa provoace iritant pentru a i se replica la ridicole acuze, sa disemineze unul si acelasi mesaj, de cele mai multe ori absurd, adresandu-l, fara nici o logica, unor anumiti postatori „tintiti”- cu evidenta intentie de a declansa omenesti reactii, de a-i enerva si de a-i determina sa replice, astfel incat tensiunea sa creasca.
    In „perioada Pitapata”, in momentul in care s-a ajuns, exact pe schema care se repeta acum, la o un varf de tensiune, a aparut, brusc, adresata ANului, din „zona Pitapata” propunerea de cenzurare a blogului.
    A aparut imediat si o cotra-reactie puternic argumentata, din partea altora. Imi amintesc ca, atunci, ANul a avut un „moment de slabiciune” la propunere, dar a renuntat inainte de a-i da curs, realizand capcana.
    Pitapata era, evident, o „constructie” a celor care voiau sa distruga forta blogului (care consta, deloc in mica masura, SI in forma sa atipica) si sa acopere vocile credibile.
    Acum, s-a „construit” pornind de la o persoana deja existenta pe blog- deci, fata de care sistemele de „atentionare” nu sunt foarte active- care a fost „introdusa intr-o noua forma”, si ale carei manifestari sunt identice, pe fond, cu mai vechiul intentional „personaj declansator” Pitapata. Nu cred in coincidente!

    ACEST AL DOILEA SCOP ESTE CEL MAI PERICULOS, MIZA LUI FIIND DISTRUGEREA ACESTUI BLOG „VIU”, TRANSFORMAREA LUI INTR-UN SPATIU TERN, NEINTERESANT, NEATRACTIV- SITUATIE IN CARE VA IESI DIN CENTRUL GENERAL DE INTERES IAR IDEILE DE AICI SE VOR PIERDE, NEMAIFIIND PRELUATE, AVID, DE PRESA SI, ASTFEL, DISEMINATE. LESNE DE ANTICIPAT ESTE CA SI INTERESUL PARTICIPANTILOR LA DISCUTII VA SCADEA, BLOGUL URMAND SA AIBA DIN CE IN CE MAI PUTINI CITITORI SI COMENTATORI, SA SE „STINGA” SAU, IN CEL MAI FERICIT CAZ, SA FIE TINUT ARTIFICIAL IN VIATA.

    Stiu ca mi s-ar putea replica: „Adrian Nastase nu poate cadea intr-o asemenea capcana”.
    Este adevarat ca Adrian Nastase are un sistem personal de „selectie in receptarea mesajelor” deosebit de bun- orcine i-a urmarit actiile si reactiile, de-a lungul timpului, a realizat acest lucru- si ca este extrem de greu de „captat”, dar, totusi, este om.
    Daca atmosfera se deterioreaza (in urma actiunilor concertate ale celor al care m-am referit sugestiv) si acea (deja previzibila) „propunere binevoitoare” vine pe un fond de oboseala si de iritare, desi probabilitatea este mica, ar putea, totusi, sa-i dea curs.

    Schimarea „formatului blogului” (atrag atentia asupra ghilimelelor) fie si pentru o foarte scurta perioada (fiind logic ca AN ar realiza repede greseala facuta- in putin probabila situatie ca ar comite-o- si ar incerca sa o repare) ar crea un disconfort marcant postatorilor cu imaginatie, talent si care, nu rareori, transforma schimbul de mesaje in „foc de artificii”- ceea ce da frumusete acestui spatiu si il face sa fie „un alt fel de loc virtual”, neobisnuit, fascinant, unic.
    Astfel de postatori, totdeauna indragostiti de frumos, creaza frumosul, il intretin revenind mereu in locul acela frumos si al frumosului. Toti acestia sunt, invariabil, inteligenti, cultivati si, de cele mai multe ori, buni analisti, capabili sa extraga esenta lucrurilor, sa o prelucreze si sa formuleze concluzii- avand si capacitate prospectiva.
    Aceleasi personaje au, insa, o mare vulnerabilitate: sensibilitatea.
    Eventuala schimbare a „formatului blogului” (fie si pentru foarte scurta vreme) ar fi resimtita, inevitabil, de acestia, ca o forma de alungare.
    Ar resimti „anuntul” ANului in acel sens (chiar daca ar reveni imediat asupra lui) ca pe o nedreptate, ca pe o lovitura nemeritata si, in plus, data cand ei isi vor fi lasat „armurile la garderoba” (toti acestia nu isi iau „precautii” aici, bucurandu-se sa se manifeste liber).
    Ca atare, desi cu dureros regret, ar parasi definitiv acest loc.
    Odata plecati, acest blog nu va mai deveni nicicand ce a fost, chiar daca formatul ar reveni la cel initial.
    Cand ai fost ranit, printr-o nedreptate (sau prin orice va fi fiind resimtit ca atare) de cineva fata de care nu ti-ai luat precautii, eviti nu doar persoana, dar si „locul intamplarii”, caci si acela doare.

    As putea scrie multe pe acest subiect, dar sunt sigura ca am reusit sa ma fac inteleasa si ca mesajul meu va fi ajuns la voi.

    Rugamintea mea este sa incercam ca, pastrand in continuare frumusetea schimbului de replici, „focul de artificii” al interventiilor spontane, sa detensionam atmosfera, sa limpezim orizontul cu gand bun si cuvinte oglinda a spiritului.
    Doar asa acest loc al libertatii si fortei cuvantului isi va pastra substanta si, totodata, atragatoarea forma si fascinantele corespondente sugestie- expresie, muzica- poveste, poem- alegorie, aparenta- esenta…

    Departe de mine de a pleda cauza „neimplicarii”, aceasta putand echivala, deseori, cu o crima de noncombat.

    Sunt sigura ca vom reusi sa pastram justa masura a implicarii- dupa caz, activa sau sugestiva- si a neimplicarii intelepte, stiut fiind ca, deopotriva, implicarea si neimplicarea „pot naste sau pierde o gradina”, precum polenul de pe aripa albinei.

  68. 70 Aya august 11, 2010 la 5:20 am

    @

    Mihnea Georgescu

    Delicat si elegant mesaj!
    Multumesc!

    Pentru tine, o scena muzicala draga mie:

  69. 71 Doru Coarna august 11, 2010 la 5:43 am

    @ Dle Presedinte,

    Eu cred ca problema ar trebui pusa insistent invers: nu Opozitia are nevoie de 22, ci oricare 22 din arcul puterii au nevoie de Opozitie, si asta pt ca masurile devastatoare luate de de Basescu si Boc vor conduce la cateva scoruri sub prag la proximele alegeri, asa ca la motiunea asta cei 22 isi joaca viitorul lor si al partidelor din care fac (inca) parte.

    In fond, si PDL, si UNPR, si UDMR, toti inregistreaza caderi ale imaginii si sondajelor, si din cauza cui? Nu din cauza lor, ei apar insa in mentalul colectiv ca „asociati” la crima, jupanii, autorii adevarati ai crimei sunt Basescu si Boc. Lepadarea de ambii este obligatorie cata vreme rezultatele lor sunt devastatoare pt toti si in toate domeniile.

    Deci, 22 pot salva tot tabloul politic actual, sau il pot schimba definitv aducand PRM, PP sau poate chiar partidul ala al lui Tokes, in peisaj. Adica alti improvizanti fara livret. Poate mai cinstiti, dar extrem de periculosi!

  70. 72 blogideologic august 11, 2010 la 6:26 am

    “Imigranţii români din Oxford critică poliţia britanică pentru descrierea romilor ca români” http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/imigrantii-romani-din-oxford-critica-politia-britanica-pentru-descrierea-romilor-ca-romani-196106.html . Vedem aici succesul unei ideologii cominterniste în Occidentul actual. Această ideologie cominternistă a fost iniţiată de bolşevicul rus Nikolai Buharin la terminarea primului război mondial, când România nu fusese complet epuizată de forţe pentru că intrase târziu în război, aceasta prin atitudinea cunctator-evaluatoare (wait and see) a politicienilor români care aşteptaseră înţelept să vadă care parte va fi învingătoare, abia apoi decideau să lege destinul României de Antanta. Devenea posibilă Unirea cea Mare, în limbajul sincer al copiilor de atunci ea fiind numită „România dodoloaţă”. Deşi era doar un fragment din Romania Neoacquistica iniţiată de Mihai Viteazu (reamintesc că statul unit de Mihai Viteazu avea frontiera răsăriteană pe rîul Nipru, nu pe Bug ori Nistru!), duşmanii noştri externi văd Unirea cea Mare de la 1918 ca pe un imperiu numit România Mare ! Ideologul Cominternului, Nikolai Buharin, are primul viziunea acestei ameninţări pentru Rusia Meridională, o construcţie geopolitică artificială ce apărea ca o consecinţă nelegitimă a Tratatului pro-Rusia din 1774 de la Kuciuk Kainargi care nega în mod absolut drepturile noastre! Tot Nikolai Buharin creează şi soluţia, dovedită relativ eficientă, pentru a contracara România. Cominternul inventează limba artificială romani/romanes după modelul altui limbaj artificial, sanskrita, tot Cominternul inventează denumirea rroma pentru etnia pe care Puşkin o denumea istoriceşte foarte corect “ţîganî”, de asemenea în Uniunea Sovietică se tipăreşte ca simulacru literatură în limba artificială romani/romanes, în vreme ce literatura în limba română era strict interzisă ! La fel cum poemul lui Puşkin impunea în lumea occidentală convingerea că Basarabia era populată de ţîganî iar nu de români, tot la fel ideologia buharinist-cominternistă impune Occidentului convingerea de durată că România este populată de romi. Din păcate, după 1989, culturnicii de elită GDS finanţaţi de speculatorul internaţional George Soros au sprijinit la modul cel mai deschis (vezi proiectul Societatea Deschisă) vechea ideologie buharinist-cominternistă. La indicaţiile în vigoare încă ale Cominternului (Petre Roman şi Volodea Tismineţki/Tismăneanu aparţin unor familii alogeneno-cominterniste aflate la putere în România după 6 martie 1945), bugetul românesc pentru educaţie este pur şi simplu anemiat prin irosirea stupidă de fonduri pentru implementarea limbii romani/romanes în România.

  71. 73 blogideologic august 11, 2010 la 7:23 am

    @ LePrince spune, în august 11, 2010 la 12:31 am : +@Ghitz bichon Iar te bagi in seama.+
    Este comunicare virală, @LePrince. Învaţă mai întâi regulile de bună purtare pe blogosferă! Unde în mod natural nu se admite comunicarea descendentă.

  72. 74 Vasile, august 11, 2010 la 7:43 am

    Bibliotecaru,

    M-ai surprins neplacut , „dincolo” aveati abordari interesante , subiectul adus in discutie , „tatoiu al PSD, fosta gura sparta la PRM, indiferent de inaltimea piscului este de domeniiul „tara arde si Olguta se piaptana”.

    Blizzard,
    Intotdeauna intr-un politic democratic va fi un „might be”, „a must” inseamna dictatura! Este insa adevarat ca in fiecare individ exista un „must” numit dorinta!

    Imi place consensul dintre Aya si S-a Prins pe chestiunea Moscovei cum tot asa de impresionante sunt lacrimile Nathaliei un remember al lacrimilor varsate de cei doi pe treptele mausoleului din Red Square.!

    Refacuta pe ici pe colo pe l;a partile interesante imi place si ultima strigare poetica a lui Marcus , este mai pregnanta decit mile bacci profunde ale oricarui prins.

    Dl. Adrian Nastase,

    Aveti dreptate , privatizarea PETRMIDIA a fost facuta , inceputa , aprobata sub guvernul Isarescu de si catre clientela politica din CDR bineinteles cu complicitatea si a lui Traian , dar ce uitati dumneavoastra este faptul ca PSDeul i-a netezit calea acestui rechin politician si om de afaceri Dinu Patriciu! Sau ati uitat vremurile in care „barbone” era primit la ministerul industriei de catre DIP,si deci indirect si de dumneavoastra pe „covorul rosu”?
    Si dumneavoastra ati uitat ceva! Cea mai interesanta abordare, solutie economica ,a fost aceea a lui Crin Antonescu expusa acum doua zile , destul de citet, acestui lant al pupincursitilor basescieni din randul carora lipsea dl. Boda..Ar fi fost normal ca sa comentati acest mare adevar care vorba lui Blizzard ar trebui sa fie un „must”.
    Exte adevarat ca avem nevoie in primul rand fara Basescu sa avem un guvern competent , dar tot asa de adevarat este ce a spus Antonescu si dumneavoastra, nu spuneti,cu ce masa clientelara va veti prezenta din nou la putere?

    Mi-a placut solutia „economica” lansata de dl. Antonescu, ar fi fost interesant sa o comentati sau cu alte cuvinte

    Dl. Harabula,
    In viata de toate zilele s-ar putea sa fiti un om normal. De ce abordind subiectul Nastase-Basescu ,pe post de avocat al „diavolului” doriti neaparat sa treceti in sfera ridicolului.

    Unde este contele, la Petersburg ?

  73. 75 Bibliotecaru august 11, 2010 la 7:51 am

    @ Aya
    Stimată doamnă,
    Tentaţia politicienilor de a introduce posibilitatea cenzurării spaţiului INTERNET este foarte mare. Spaţiul INTERNET ne este numai un spaţiu public, dar este şi un spaţiu de exprimare cu acces internaţional, un fel de a acţiona analog cu Vocea Americii sau Europa Liberă pe perioada comunismului. După cum ne arată Rusia şi China, există posibilitatea tehnică de a controla tot ceea ce iese din stat spre exterior dar şi tot ceea ce intră. O astfel de lege nu înseamnă numai moderaţia celor care scriu, dar înseamnă posibilitatea CNA de a interveni peste tot. El se poate adresa oficial, de exemplu, în mod oficial celor de la blogspot pentru a cere ştergerea blogurilor mele pe motiv că spun ceva neplăcut de instituţiile statului român.

    Nu cred deci că aici este o problemă legată de doamna Vasilescu şi originea sa „peremistă”, cred că vedem expresia unei stări de nelinişte din partea păturii înalte a politicii. De exemplu, zilele trecute a circulat într-un mod viral pe internet o fotografia cu fata cea mică a preşedintelui parcând ilegal. Domnia sa este, nu numai fata preşedintelui, dar şi parlamentar european. Bănuiesc că ar fi putut cere CNA să ceară la rândul său banarea celui care a pus fotografie pe baza acestei legi. De asemenea s-ar putea cere Trilulilu interzicerea melodiilor de hip-hop.

    Este o uşă deschisă controlului asupra postării pe internet. Oricât de mult aş fi şi eu împotriva exprimării necivilizate pe internet, nu cred însă că internetul este un spaţiu public ce trebuieşte îngrădit. Există o altă cale, normal, deşi mult mai de durată şi mai complicată, civilizaţia obţinută prin educaţie.

  74. 76 blizzard august 11, 2010 la 8:15 am

    @A.N.
    Saptamana asta aveti de gand sa o exportati pe dna. Olguta Vasilescu in China, cu o funda rosu-galben la spate si pe piept cu un imprimeu „From the Romanian people”?
    Nu de alta, dar aici mi se pare ca e utila ca igrasia si ar fi pacat sa faca umbra pamantului degeaba, asa ca poate putem sa-i ajutam si noi pe chinezi cu ceva.

    Serios vorbind acum, cand un senator arunca o propunere pe piata, nu e normal ca acea propunere sa fie mai intai avizata de partid?
    Zic si eu, pentru ca madam Olguta Vasilescu asta, vrand-nevrand e un reprezentant PSD si tampeniile ei vor fi asociate PSD-ului si mai putin ei care oricum e o necunoscuta (cel putin pentru mine dar inclin sa cred ca nu-s singur in tara asta).

    Doi la mana, PSD-ul nu-si distribuie parlamentarii pe posturi? Vreau sa spun ca, in loc sa-si dea cu parerea aiurea despre internet mai bine sa se ocupe de niste proiecte serioase in domenii mai soft, gen protectia animalelor, a copiilor abandonati, etc, dar sa aiba rezultate chiar daca nu e vizibila. Mai bine asa decat sa iasa-n fata si sa spuna prostii.

    Trei la mana, prostiile Olgutei mi se par destul de periculoase pe segmentul tinerilor (cu drept de vot) pentru ca multi dintre ei nu sunt interesati de politica, nu citesc ziare, nu privesc stiri sau talk-show-urile, au cu totul alte preocupari dar vor retine mesajul ca „PSD vrea sa cenzurere internetul!” daca se va da amploare subiectului, si asta suna grav pentru ei.
    Avem deja un caz aici pe blog, de individ care atat a inteles el din prostiile Olgutei Vasilescu.

  75. 77 blizzard august 11, 2010 la 8:29 am

    @Vasile
    Domnule, problema mea cu „might be” este ca noua nu ne-a adus decat incompetenta, hotie, nepotisme si ce mai doriti dvs.
    Revoltator este faptul ca pana si obiectivele propuse de politicienii romani, poporului, sunt exprimate in cuvinte din familia lui „might be”!

    Desigur ca d.p.d.v. semantic lucrurile sunt nuantate si pot fi interpretate in fel si chip numai ca la noi „might be” ala e foarte aproape de zona rosie adica sub linie, pe minus, pe cand in tarile cu apa calda din Europa sau Asia, „might be” e foarte aproape de zona verde, adica deasupra liniei, pe plus, aproate de „must be”.

    Vreau si eu sa vad ca ceea ce promit politicienii si felul in care-si propun sa le realizeze, sunt lucruri cu sanse mari sa ajunga in zona lui „must be”.
    Pana atunci, raman la parerea ca excelam la promisiuni si ne impiedicam la realizari. Si nici macar asta nu m-ar durea prea tare, daca nu s-ar ajunge ca in final sa platesc tot eu si altii asemenea mie.

  76. 78 nic august 11, 2010 la 8:50 am

    @LePrince
    Felul in care vedeti saracia din Romania acum si atunci este interesant, dar aplicabil doar in mediul citadin. Din pacate in Romania o mare parte din populatie traieste la tara, si acolo saracia a fost si este la ea acasa pe scara larga.

  77. 79 Ghita Bizonu' august 11, 2010 la 8:54 am

    Icioglane

    daca este vorba de asistenta tu esti mai asistat decat mine …
    Si mai bati si campii fara gratie Toti romanii aveau 12 zile de concediu la mare, era normal, nu putea pleca nimeni din tara si era politica de stat sa te duci la mare, devenise un tabu. Politica de stat ? Toti romanii ? Adica vrei sa zici ca atunci cand m-am dus la Felix ori Herculane ori am fost la Moscova am “fentat” politica de stat? Adica io = Ogoran ?! Dom’le nu ai proprietatea termenilor.
    Si ia zi pentru cati dintre liberii de azi care se simt bogati apartementu ala de 45 de mp construit in anii 70 nu este un vis de neatins ? Si mai pui o intrebare stupida Tinerii puteau sa-si cumpere locuinta?! Cu ce, si de unde? . Unde ? In localitatea unde traiau (ma rog le mai trebuia si “mutarea”). Erau apartamente de vanzare prin ICVL . Si credite. Mult mai usor de platit decat azi .. . Cum se face ca nu stii asta ?! Ai venit din fundul Siberiei ? (pardon .. chiar si in URSS se putea cumpara o casa.. Mai greu da se putea). Cred ca ai venit din Coreea de Nord !!
    Si ar mai fi ceva legat de pretiozitatea ta ridicola .Tu scrii era politica de stat sa te duci la mare, devenise un tabu.. In toata cultura europeana tabu are alt sens decat daca-i musai cu placere . Cma asta este nivelul tau – al Udrei si al Ebei.
    Si libertate ? Tu prin libertate intelegi libertatea prostitutiei (v mai sus tabu)

  78. 80 Ghita Bizonu' august 11, 2010 la 9:01 am

    A da.. la naiba cu amabilitatea
    Sustinerea „princiara” cica ca cum politica de stat sa te duci la mare, devenise un tabu. , data fiind pretentia de intelctualism si far calauzitor al zisului icioglan , merita sa stea alaturi de „prese4dintele Norvegiei” si „scaunul electric” fiindca o dovada a inaltei calitati intelctuale a udelor lu BasinaRex…

  79. 81 M.Voicu august 11, 2010 la 9:29 am

    @ Michele Circumviator august 10, 2010 la 8:55pm solicitã o opinie despre Legea Cojocaru
    * * * John Nellis a fost unul dintre artizanii politicilor adoptate de Banca Mondialã în procesul de privatizare şi reforma sectorului public şi privat în ţãrile foste comuniste. În 1999 argumenta cã „entuziasmul nostru iniţial nu era justificat şi în unele privinţe ne-am mişcat prea mult şi prea repede… Guvernul a vrut o privatizare nedureroasa, iar finanţatorii şi experţii strãini, o forma foarte rapida de privatizare. Din acest motiv au apãrut în România tot felul de scheme dubioase de îmbogãţire… pentru cã nu existau la bazã nişte instituţii solide… ale statului de drept”.

    Problema privatizãrii viza restituirea capitalurilor de stat create în perioada comunistã. Cu: ”trebuie sã participe toţi cetãţenii ţãrii, toate generaţiile”, Dr.Ec.Constantin Cojocaru introduce acelaşi defect capital ca şi «legea privatizãrii de masã»: ESTE DEMOLATOARE DE MOTIVAŢIE – CHIAR PE TERMEN FOARTE LUNG. Am arãtat asta când se discuta Legea Privatizãrii propusã de Guvern – dar s-a dat otova, indiferent de contribuţie. Arãtasem atunci (între altele, în ziarul «Adevãrul» din 3 iulie 1991 la rubrica: «Privatizarea, când, cum, cu ce folos. Cine este pentru?», dar şi La World Trade Forum/Geneva 1991: DIN PROPRIETATEA COMUNÃ au drept numai cei care au contribuit, PROPORŢIONAL CU ACTIVITATEA FIECÃRUIA în perioada când s-a constituit proprietatea comunã. (Dl.Cojocaru mi-a rãspuns: „prin 1990 am şi luat în considerare acest criteru; ulterior, am realizat cã punerea în practicã a unei astfel de prevedere legalã ar crea nemulţumiri şi ar constitui un nou focar de corupţie”, adicã pentru un sistem pe care nu-l facem funcţional, luãm IAR de la cei care au muncit, sã fie date „TUTULOR”, adicã acelora cu drept de vot !
    Pânã în 1990 munca socialã era obligatorie, DAR unii n-au prea fãcut-o (cum şi acum constatãm cã mulţi au pensie şi asistenţã medicalã fãrã sã fi contribuit – şi d’aia nu ajung pentru cei în drept).
    Propusesem în 1991 ca partea celor care au contribuit şi au murit aşteptand privatizarea „ce va sã vinã” sã fie preluatã de descendenţii lor în condiţiile Codului Civil. Moştenirea nu ţine de egalitatea de şanse, dar CHIAR NICI guvernele comuniste nu şi-au permis sã anuleze dreptul de moştenire. Dispreţuirea muncii trecute a compromis munca prezentã şi a creat fractura economicã şi moralã între generaţii – CUM, ACUM SE VEDE DE CÃTRE TOŢI !

  80. 82 Pali august 11, 2010 la 10:01 am

    Vhhhhaaauuuu,…m-am speriat ! Am crezut ca, faceti referire la revista 22 !Stimate Domnule Adrian Nastase in cazul in care dupa alegerile anticipate cade PD-L- ul cum o sa-l fortati pe Betivu’National sa numeasca Premierul dorit ( agreat ) de noua putere ?

  81. 83 Ghita Bizonu' august 11, 2010 la 10:18 am

    Aya
    Eu nu contest ca Romania mai are resurse de redresare . Doar faptul ca redresarea ar putea fi rapida , de azi pe maine (este mai rapid sa distrugi decat sa construiesti).
    As observa ca daca politicienii considera ca presiunea sociala s-ar opri, ca prin farmec, odata cu debarcarea lui Boc, atunci sunt absolutatmente cretini. Fiindca situatia economica risca sa se degradeze si dupa debarcarea lu Boc , chiar daca este inlocuit cu un guvern ultracompetent (ptr eventualii cretini proveniti din Zona Marian Munteanu le aduc aminte o cestie de la sfarsitul filmului Formidabilul – submarinul este considerat scufundat dar torpilele lansate ating tinta .Ma rog ptr astai este unsor cam greu de inteles ca exact aceiasi situatie a fsot si in dec 89 –ordinele date de Ceasca au supravietuit un tip caderii lu sir Nae ).
    Si in final … in general politicienii nostri sunt complet rupti de realitate. Fiindca sa zic asa realitatea sunt bizonii de rand , insa politicienii prefera sa asculte diversi “intelectuali” care fantazeaza si traiesc intr-o irealitate a cotrafacerii (vezi-l pe amicu tau cu fumuri princiare care puen intrebari cretine de tip inerii puteau sa-si cumpere locuinta?! Cu ce, si de unde? de parca ICVL ul era secret de stat ….

  82. 84 Ghita Bizonu' august 11, 2010 la 10:24 am

    Salve Titus !
    matale scrii Rusia Meridională . Mai interesant ca zona espectiva este numita de rusi ca Novo Russia (Rusia Noua) recunoscand in gura mare ca teritoriul a fost obtinut cu sabia ….Ma rog nu au de ce se rusina …. (odar de esecurile care au fost destule) .

  83. 85 Vasile, august 11, 2010 la 10:35 am

    Blitz,

    Nu doresc sa va contrazic , este parearea dumneavoastra!Ideea este ca nu s-a descoperit inca un politic, indiferent de forma acestuia,sau un guvern cu vioa dumneavoastra care sa concida adevarului aritmetic , adica „must”!

  84. 86 Augustin august 11, 2010 la 11:03 am

    @ Aya
    Iata-te, din nou, la datorie ! ACEEASI datorie, fata de dealul Cotrocenilor. Uriasa datorie, pare-se, de vreme ce, de cind tot platesti la ea, inca n-ai terminat. Te depling ! Trist (doar pentru tine) este ca ai ramas la vechile sabloane, tehnici de-acum rizibile : innegrirea celor din jurul lui Basescu, prezentarea lor in lumini cit mai defavorabile, astfel incit sa uitam, cu totii, cine este creierul. Care, saracu’, vezi Doamne, ar vrea el sa fie bine, sa mearga treaba, sa alea-alea, da’ nu poate de « nenorocitii » astia din jurul sau. Evident, in primul rind de eminenta cenusie numita BOC! Care eminenta, conform tehnicii enuntate mai sus, se « bucura » din partea ta de cele mai « laudative » aprecieri ( caderea criminalului guvern Boc, si-a asumat raspunderea criminalul Boc, criminalului Boc, Boc va fi lasat sa-si continue criminala politica, faptul ca Boc criminal cum este, de catre criminalii lui Boc, cand criminalul Boc si-a asumat raspunderea)
    Sa fim bine intelesi, si o spun raspicat : Boc este cel mai prost prim-ministru roman despre care eu am auzit vreodata, este cea mai mare greseala istorica a Romaniei (in materie de premieri) ; pe scurt, sint absolut de aceeasi parere cu tine !
    Mica ta « greseala » este ca « uiti » cine l-a inventat, cine l-a numit DE PATRU ORI in fruntea guvernului roman si, mai ales, cine i-a dictat, pas cu pas, ce trebuie sa faca, de la inceput si pina acum !
    Pentru cei care ar putea crede ca lucrurile nu stau, poate, chiar asa, ca sint tendentios sau rauvoitor, prezint un fapt simplu, dar extrem de graitor :
    Am scos, separat, postarile tale de-aici si am dat o cautare dupa « boc » ; l-am gasit de 17 ori. M-am mirat, si nu prea. Dar, ca sa vad si RAPORTUL , am dat cautare si dupa Basescu. Ghici ce ! Rezultatul a fost ZERO! OOOPS ! Pai ce raport sa fac, caci 17 :0 e un numar …. foarte mare, ca sa zic asa. 
    Chiar tu ziceai ca nu crezi in coincidente, si bine faci …
    Dar nici eu ! E cineva, pe-aici?

  85. 87 Vasile, august 11, 2010 la 11:22 am

    Ghita ai toata simpatia mea seculara dar,

    De multe ori o iei pe aratura indiferent de sezon.Observ ca lucida sinceritate a anilor 2000-2004 ,pe care o apreciam la dumneata iti lipseste cu desavarsire,
    Este adevarat si eu socotesc ca neprincipiar atacul repetat al aceluia care s-ar trage din stirpea unei Madame Jeanne-Antoinette Poisson ,ajunsa nefiresc marchiza si pe cale de consecinta si rudele scapatatului nostru prins.
    Hai sa-ti recitesc fraza, nu singura, care m-a oripilat ! Am sa o repet in mai multe ipostze ca nu cumva sa te superi pe mine precum aia.

    „Si ia zi pentru cati dintre liberii de azi care se simt bogati apartementu ala de 45 de mp construit in anii 70 nu este un vis de neatins ? Si mai pui o intrebare stupida Tinerii puteau sa-si cumpere locuinta?! Cu ce, si de unde? . Unde ? In localitatea unde traiau (ma rog le mai trebuia si “mutarea”). ”

    „Si ia zi pentru cati dintre PSDisti de azi care se simt bogati apartementu ala de 45 de mp construit in anii 70 nu este un vis de neatins ? Si mai pui o intrebare stupida Tinerii puteau sa-si cumpere locuinta?! Cu ce, si de unde? . Unde ? In localitatea unde traiau (ma rog le mai trebuia si “mutarea”).

    „Si ia zi pentru cati dintre politicienii de azi care se simt bogati apartementu ala de 45 de mp construit in anii 70 nu este un vis de neatins ? Si mai pui o intrebare stupida Tinerii puteau sa-si cumpere locuinta?! Cu ce, si de unde? . Unde ? In localitatea unde traiau (ma rog le mai trebuia si “mutarea”).

    Asta ca sa rescriu in sfera politica textul pe care dumneata il mistifici, aratind cu degetul inspre un anume partid politic o tema care parca e contrazisa de realitatea acelor ani.

    Tot asa de nesincer esti atunci cind amintesti de „binefacerile” anilor tineretii noastre.Noi ne-am consumat tineretea cu siguranta zilei de miine dar si cu speranta unor vremuri mai bune , nici nu indrazneam sa ne gandim la marchizele printului speranta noastra era sa fim cel putin yugoslavi .

    As dori sa-i strig , na fonazo che ego, stirpei princiare ca „noi” i-am vazut pe „bogatii” francezi ,in apartamente deosebite dar si in mezerabile locatii , in mansarde de doi bani,sau apartament parca copiate dupa vestitele confort IV romanesc , iar faptul ca nu mancau mamaliga cu telemea si manca polenta cu branza mucegaita incurcind capitelele europei precum abordarile sexuale nu-l facea mai bogat decit romanul normal al acelor ani!

  86. 88 blogideologic august 11, 2010 la 11:24 am

    Legea Cojocaru /Scrisoarea deschisă a lui Ioan Roşca (excerpte) : +Domnule Cojocaru, […]Manevra facuta de OTV (acapararea milionului de semnaturi si lansarea unui partid care sa-l paraziteze pe al dvs.) arata ca uzurpatorii nu vor da înapoi de la nimic. […] De partea „poporului” poti fi în foarte multe feluri. Redistribuirea avutiei nationale o poti face pe multe cai. […] V-am mai semnalat faptul ca Legea Cojocaru trebuie completata cu un program pentru o alta Românie […]Dan Diaconescu a abuzat, spurcînd spiritul justitiar pe care doreati sa axati Partidului Poporului, cu un populism jegos – de care va fi greu sa va descotorositi. […] Sondajele OTV arata ca sustinatorii doresc ca membrii PP sa primeasca cei 20 000 euro preferential – si asta spune multe! […] În numele democratiei, majoritatea hamesita decide sa însface o portie din halca acaparata de o minoritate hulpava? Cam atîta au înteles unii simpatizanti OTV din Legea Cojocaru. […]Cine ne garanteaza ca noul val de „redistribuire”, gestionat de degeneratii tranzitiei, nu va degenera într-o farsa, nu va ocaziona o uriasa escrocherie? […] Raspunsul dvs. la întrebarea ” Cine va hotarî cui si cînd îi sînt aprobate proiectele de 20000 euro” – este nesatisfacator: „Exista deja institutii specializate în evaluarea de proiecte”. […]Dvs. nu stiti ce înseamna la noi a aproba un proiect? Din clipa în care Legea Cojocaru ar opera, cei care ar avea sarcina sa aprobe dosarele individuale (sau ar avea puterea sa influenteze decidentii) ar face profituri fabuloase pe spatele „poporului re-împroprietarit”. […] Altfel nu va puteti demarca de spiritul de capatuiala captat de OTV- care promite fatis adeptilor noului partid ca îsi vor face parte, dupa ce vor constitui noua nomenclatura. + Sursa http://asymetria-anticariat.blogspot.com/2010/08/ioan-rosca-scrisoare-deschisa-catre_10.html

  87. 89 Bibliotecaru august 11, 2010 la 12:54 pm

    @ Vasile,
    Dacă citeaţi totul cu atenţie, observaţi că iniţiativa doamnei Olguţa Vasilescu este susţinută de mulţi alţi parlamentari. Nu vorbim, în consecinţă, de o manifestare de imagine. Există pericolul intervenţiei statului asupra conţinutul site-urilor internet şi iau acest lucru foarte în serios.

  88. 90 blogideologic august 11, 2010 la 1:50 pm

    Constantin Cojocaru. Răspuns la scrisoarea lui Ioan Roșca : + Domnule Rosca, 1. Trebuie sa spunem […]ca ne-am cunoscut personal, ca ne-am intalnit de mai multe ori, ca ne-am prezentat unul altuia, cu multe detalii, ideile si opiniile. 2. Eu cred ca am prezentat cu multa claritate modul in care PROIECTUL PENTRU ROMANIA, la baza caruia este asezata LEGEA COJOCARU, va schimba, din temelii, economia si societatea romanesaca. Desigur, ca orice lucru creat de om, si PROIECTUL PENTRU ROMANIA, poate fi completat, modificat, imbunatatit.Am cerut si cer, in continuare, idei si propuneri in acest sens. 3. Nu vad de ce trebuie sa ma descotorosesc eu, sau sa ne descotorisim noi, adeptii PROIECTULUI PENTRU ROMANIA, de populismul jegos promovat de OTV si Dan Diaconescu. Este treaba lor. Sa se descotoroseasca ei. De ce trebuie sa scap eu, sau sa scapam noi de “aceasta intoxicare”? Sa scape cei care se intoxica, sau se lasa intoxicati. 4. Inca o data. Obiectivul fundamental al PROIECTULUI PENTRU ROMANIA il reprezinta RESTABILIREA DREPTURILOR DE PROPRIETATE ALE ROMANILOR asupra capitalurilor si veniturilor create prin munca lor. Acesta este SCOPUL. Nu “redistribuirea”, “compensarea”, “impozitarea” etc, ci PROPRIETATEA. Fara ea nu se poate face nimic, nu se poate construi nimic TRAINIC. Nici justitie, nici nimic altceva. Atata timp cat marea majoritate a capitalului nu se va afla in proprietatea marii majoritati a romanilor – clasa mijlocie – nu vom avea nici democratie, nici justitie, nici pedepsirea celor vinovati de crimele savarsite impotriva poporului roman in ultimii 60 de ani. De ce este asa de greu de inteles acest adevar fundamental? 5. Ce “garantii” si “mecanisme de asigurare a corectitudinii” au avut improprietaririle taranilor romani din deceniile 3 si 5 ale secolului trecut? A existat, pur si simplu, vointa politica de a face. Exact asta ne trebuie si acum. Ceea ce si avem. Eu si cei care sunt si vor fi alaturi de mine. 6. LEGEA COJOCARU nu are nevoie de noi prevederi “care sa faca imposibila coruptia pe baza ei”. Astfel de prevederi sunt continute in proiectul pentru revizuirea Constitutiei (Varianta Cojocaru), ca si in celelalte proiecte de legi cuprinse in PROIECTUL PENTRU ROMANIA.+ Sursa http://asymetria-anticariat.blogspot.com/2010/08/constantin-cojocaru-raspuns-la.html
    În opinia mea, “Legea Cojocaru” este doar bla, bla, bla populist.
    Titus Filipas

  89. 91 Ghita Bizonu' august 11, 2010 la 1:52 pm

    Vasile

    lasa-i pe polis p’tits chiens …. adevarul este ca in ultimii 20 de ani tanara degeneratie , desi f vesela (2 farfurioare si o cana) ca si-a luat masina de ocazie (de ex Oltcit ) nu prea puna apartamente . Ma rog sa zicem ca io is cam tembel si zic ca dintai trebuiesc acoperite necesitatile …
    Sub acest aspect toate partidele sunt la fel de vinovate .. si indiferent de simpatiile politice majoritatea tinerilor sunt in situatia asta.
    Si sa ne intelegem – acu 30 de ani eram operator calculator . Nu char cel mai bine retribuit grup social . Insa juma si-au lauat apartemente cu 3 camere , care pe langa Circ , care prin Colentina . Mp-am intalnit cu unu care injura maruntel ca fi-sa cea mare s-ar cam marita .. da casa … si fi-sa este „mai mult”dpv al calificarii („proasta” s-a dorit medic). Si mai are un baiat …

  90. 92 M.Voicu august 11, 2010 la 2:19 pm

    Corectare la august 11, 2010 la 9:29am : la World Economic Forum/Geneva

  91. 93 Vasile, august 11, 2010 la 2:48 pm

    Ghta,

    Aveai cca 3000-4000 lei pe luna , apartament,masina Dacia pe care o aveau si prinsi din Franta doar sub alt nume,si daca gaseai 6 pui pe luna si 2 kg. de pork ,si un kg se salam faceai cu corabioarele si cu castravetii bulgaresti de pe atunci o luna, mare zaiafet.
    Aveai sansa sa economisesti sume care te-ar fi ghidat spre faimosul avion IL-18 nu tu lumina, nu tu televizor,nu tu dreptul unui soarece polonez ,…de a chitzai.nu tu fructe sau alte produse care te-ar fi promovat in aria secretarilor de partid , sau al burgheziei socialiste !
    Eu ce am dorit sa-ti remintesc este faptul ca toti puteam avea dreptate indiferent de stirpea din care ne tragem, chiar daca marchesa a fost o putana!

  92. 94 fragmentariumpolitic august 11, 2010 la 6:26 pm

    22 in plus la Ei, 22 in minus la Noi… Ca in jocul de suma nula…

  93. 95 Paula august 11, 2010 la 7:09 pm

    Basescu,presedintele jucator-reactionar are probleme psihice mari! Asteptam cu nerabdare sa dispara de pe scena sociala ,care ne „apasa” la extrem ,din punct de vedere material. Parlamentul e o institutie importanta in stat ,care POATE realiza acest lucru.N-am crezut ca eu,ca profesor,iau un venit mult mai mare decat domnia sa,platit la ora.Oare consilierii sai sunt tembeli sau domnia sa se ghideaza in declaratii dupa propria minte?
    Iată ce spune legea despre timpul de muncă al unui cadru didactic:
    Timpul de muncă reprezintă timpul pe care salariatul îl foloseşte pentru îndeplinirea sarcinilor de muncă.
    Durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă. Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.

    În învăţământul preuniversitar, atât în cazul personalului nedidactic, cât şi în cazul personalului didactic sau didactic auxiliar, durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.

    Pentru personalul didactic, durata timpului de muncă rezultă din însumarea activităţilor prevăzute de art. 42-47 din Legea nr. 128/19987 coroborat cu prevederile Ordonanţei nr. 103/1998 privind structura normei didactice, aşa cum a fost modificată şi completată prin Legea nr. 109/1999 şi art. 12 din C.C.M.U.N.R.Î.

    Astfel, norma didactică a personalului de predare din învăţământul preuniversitar cuprinde :
    a) activităţi didactice de predare-învăţare, de educaţie, de instruire practică şi de evaluare, conform planurilor de învăţământ (exemplu : 18 ore pe săptămână pentru profesorii din învăţământul preuniversitar secundar, cu excepţia situaţiilor prevăzute de Legea nr. 128/1997, 24 de ore pentru maiştrii instructori) ;
    b) activităţi de pregătire metodico-ştiinţifică şi activităţi de educaţie, complementare procesului de învaţământ (săptamânal, 9 ore de pregătire si 3-4 ore de activităţi ştiinţifico-metodice, 2 ore de comunicare cu familiile elevilor, 4-5 ore de evaluare a elevilor, inclusiv prin participarea la consiliile profesorale ale şcolii şi ale claselor, 1 oră de dirigenţie, 1-2 ore de serviciu pe şcoală).

  94. 96 Sibilla august 11, 2010 la 7:11 pm

    @Augustin,
    @Pali,

    Păi după mintea duduii * aya *, Revista 22 ar fi musai să troneze la loc de cinste pe acest blog şi, evident numele guguştiucului Volodea Tismăneanu scris cu bolduri şi eventual nişte sclipici…
    În rest, ca de obicei.. Bate câmpii cu-aceiaşi * graţie *…

  95. 97 G.P. august 11, 2010 la 9:55 pm

    @ cia :
    Si eu m-am gandit…dar oscilez intre a fi pentru ca Dl.prof.Dan Voiculescu sa fie Premier al tarii noastre sau Presedinte al acesteia…?!?!?
    La cum arata „spectrul’ politic din tara noastra, nu gasesc alte variante care sa-mi multumeasca exigentele, decat tandem intre Dl.Adrian Nastase si Dl.Dan Voiculescu -pe Dl.V.Ponta l-as vedea conducand…nu un Ferrari ci Ministerul Justitiei sau al Finantelor.
    Insa,cu riscul de a necaji, chiar a ofensa, pe Dna.av.,ministru al MDRT, Elena Udrea, tot as pastra-o in aceasta functie.
    E o femeie adevarata si pana la urma va „urni” turismul romanesc !

  96. 98 Dr. Mihnea GEORGESCU-DOBROGEA august 11, 2010 la 10:00 pm

    @ Aya

    Merci, Madame!

  97. 99 Ghita Bizonu' august 12, 2010 la 8:43 am

    Vasile

    saracia este ceva relativ …. in Romaia Mare un saracramanea cu bocceua. In SUA mai avea o camioneta (v si Fructele maniei).
    Si tim minte f bine restrictiile din ani 80 (chit ca din motive onbcure zona mea avea curent electric 24 h pe zi). Din alte nu aveam Dacia .

  98. 100 health august 12, 2010 la 10:26 am

    se vede clar ca acest guvern numai este dorit nici de PDL…
    greu de tot sa ai oameni capabili care sa conduca…si greu de tot sa fie un conducator de guvern care sa fie seful acelor oameni capabili:)

  99. 101 Vasile, august 12, 2010 la 2:19 pm

    Ghita,

    Daca aveai curent , nu mai aveai sansa devi inventator, si implicit aveai si caldura! Poaate aveai insa benzina, pentru ca eu aveam una dar nu aveam per cealalta.
    Spui ca saracia este ceva relativ, aso o fi atata timp cit nu trece si prin stomac!

  100. 102 carlo august 17, 2010 la 12:57 am

    Domnule Presedinte ,
    Caderea Guvernului Boc este o necesitate obiectiva acceptata tacit cred si de catre presedintele Basescu! Aceasta constatare trebuie sa ne conduca la o analiza mult mai profunda a miscarilor pe care Basescu, politician cu un dezvoltat simt al „supravietuirii politice” – simt care care noua ca partid ne-a produs infrangeri dureroase – miscari specifice daca vreti al unui gen de politica l-as denumi „la doua capete”,in care Basescu exceleaza si pe care noi din pacate n-am reusit pana azi sa-l contracaram .
    Sa exemplific :
    Lanseaza Basescu tema : „atentie ce votati la o eventuala motiune ca s-ar putea sa va iasa si sa va chem la Guvernare „si urmeaza „parsivenia basescianista „: „daca opozitia are UN PROGRAM MAI CREDIBIL decat Guvernul Boc , n-am sa ezit nici o secunda SA II CHEM LA GUVERNARE!”
    Pai hai sa analizam un pic jocul la doua capete :
    Basescu vede in media opozitia unde :
    1/Crin Antonescu spune „ne asumam guvernarea si primul ministru !”
    2/Victor Ponta spune :”Asteptam alegeri anticipate si apoi guvernam”
    Este foarte clar ca Basescu este constient ca ACUM opozitia NU POATE GUVERNA !
    De ce ?
    Pentru ca ARITMETIC PSD+PC NU POATE GUVERNA FARA PNL SI UDMR!
    Mai mult vin domnii Ponta si Antonescu si recunosc public , ca dupa esuarea proiectului JOHANNIS, cele dou partide nu mai au nici un fel de de intelegere sau aranjament anvizajand o eventuala posibila guvernare dupa o eventuala cadere a guvernului Boc .
    Asta coroborat si cu faptu ca hai sa fim seriosi NU EXISTA UN POTENTIAL PROGRAM DE GUVERNARE MINIMAL MEDIATIZAT PENTRU A PUTEA PRETINDE O EVENTUALA PRELUARE A GUVERNARII!!!!!
    Din acesta cauza creeati posibilitatea ca Basescu sa apara pe un cal alb si sa spuna :”Vedeti voi poporul meu ca le am oferit guvernarea dar in afara de gargara opozitia nu are nimic ?”
    Dle Presedinte ,pentru mine nu este incurajator ca DVS va intrebati retoric oare ?”Ce va fi dupa caderea Guvernului Boc?”
    Este clar pentru mine Dle Presedinte ca nu sperantele DVS ca „s-ar putea ca la o eventuala presiune Basescu sa cedeze in fata spectrului unei eventuale noi suspendari „(stiti ca Basescu nu va ceda si va merge pana in panzele albe si e o pierdere de timp o astfel de speranta!) ci actiunea coerenta a partidului nostru cu propunerea unui Guvern din umbra si a mediatizarii unor masuri social democrate simple pe intelesul tuturor membrilor si electorilor nostrii!!!!
    In locul acestor mesaje ce vedem ?
    Dl Presedinte Ponta are inca ceva de impartit cu Geoana (un cadavru politic) care are inca functia de Presedinte al Senatului care ar trbui sa ne aduca prestigiu si importanta partidului nostru mai ales intr-o eventuala viitoare Guvernare ( se pregateste oare aceeasi gresala politica ,ca atunci cand am pierdut Presedentia Camerei Deputatilor?)
    Mesajul opozitiei pentru o eventuala guvernare NU EXISTA!
    Mesajul partidului nostru pe media este sa vindem brandul de tara „turismul sexual”al lui Mazare Probabil avand imagistic un „peste” imbracat intr-o uniforma cu zvastica plimbat intr-o masina unde „un sofer” doarme beat la un smafor ….asta seara sunt trist Dle Presedinte…..foarte trist !!!!
    Cu respect …

  101. 103 Sibilla august 20, 2010 la 8:00 pm

    Sibilla spune: Comentariul tău e în așteptare.
    august 11, 2010 la 12:14 pm

    D-le AN,
    NU sunt, nu am fost NICIODATĂ altcineva decât Sibilla!
    Ioana Ilie MINTE ! Nu e prima dată!
    Şi-l rog pe Ge. Şerban să confirme că acea * pitapata * există, inclusiv în blogrollul domniei sale, nu am cu acea * pitapata * şi nu are nicio legătură cu mine.
    Este de-a dreptul PENIBIL fiecare gest al I Iliei.De ce o face,de ce continuă cu tot acest TEATRU IEFTIN, cu siguranţă veţi afla la un moment dat .Sunt convinsă.
    D-na Manuela poate confirma identitatea fiecăruia din noi şi poate face rost ORICÂND de la oricine de un anume program ce ajută la depistarea inclusiv a locaţiei unui comentator al unui blog.
    Doamna respectivă * Pitapata * NU a mai comentat pe blogul domniei dvs pentru că a păţit ca şi noi să se * bucure * de * atenţia * acestei Aya…
    Josnic caracter ca al Ionicăi Ilie NU mi-a fost dat să mai întâlnesc!
    stimă, d-le AN
    Sibilla

    22 in plus


  1. 1 Adrian Nastase cauta 22 de parlamentari ai Puterii pentru a trece motiunea | www.sroscas.ro Trackback pe august 10, 2010 la 4:03 pm
  2. 2 Legea Cojocaru « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe august 13, 2010 la 5:48 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!