Lansare Codul Zambaccian 2 – Termo-panem et circenses

Astazi am lansat in cadrul Targului de Carte Gaudeamus volumul doi din Codul Zambaccian – Termo-panem et circenses.

Cei care nu ati putut participa puteti asculta aici  si aici prezentarea facuta de domnii academicieni Augustin Buzura si Razvan Theodorescu, domnul ambasador Neagu Udroiu, domnii profesori Constantin Niculescu si Bogdan Teodorescu si Radu Cazan, precum si interventia mea aici.

dsc_6425

dsc_6446

dsc_6434

poz_3321

poz_3459

38 Răspunsuri to “Lansare Codul Zambaccian 2 – Termo-panem et circenses”


  1. 1 andrada noiembrie 19, 2008 la 11:20 pm

    Astazi am cumparat aceasta carte de la targ. Recunosc ca m-am apucat sa citesc primul articol, apoi al doilea, apoi al treilea ,…….acum cateva minute m-am uitat la ceas si am vazut ca este deja ora 22,00. Este foarte interesanta, fiecare articol iti aminteste cate un episod mai mult sau mai putin penibil din guvernarea care se apropie de sfarsit, sau de ,,conducatorul iubit,, al carui mandat nu se mai termina.
    Mi-au placut ultimele doua paragrafe din articolul intitulat ,,56,,…..acolo ati dat frau liber emotiei, regretelor, dorintei de a va bucura si de a iubi.
    Mi-as dori foarte mult chiar sa fi simtit ceea ce ati scris, sa nu fie doar un exercitiu de ipocrizie…….am intalnit in ultima perioada in majoritatea textelor scrise de Dumneavoastra o unda de emotie, de melancolie, v-am simtit mai uman…..oare era nevoie de tot ce vi s-a intamplat ca sa ajungeti aici?

  2. 2 Iliutza noiembrie 19, 2008 la 11:32 pm

    ALTA LANSARE DE CARTE

    „In decembrie 89, Securitatea a tradat regimul comunist
    Virgil Magureanu: Ceausescu a fost inlaturat de KGB
    ROMANIA LIBERA, Miercuri, 19 Noiembrie 2008

    Fostul sef al SRI, Virgil Magureanu, si-a lansat, miercuri, volumul “De la regimul comunist la regimul Iliescu”, in care scrie despre implicarea Rusiei in Revolutia din 1989 si despre faptul ca Ion Iliescu “nu a avut suficient curaj”.

    Magureanu sustine ca Ceausescu a fost informat de catre Gorbaciov, in ziua de 5 decembrie 1989, ca “Romania va fi teatrul unor schimbari”.

    “Atunci a inteles Ceausescu si atunci a folosit pentru prima oara cuvantul tradare, ” scrie Magureanu.

    Fostul sef al SRI spune ca schimbarea lui Ceausescu a fost o operatiune minutios si indelung pregatita de Gorbaciov, Kremlin si KGB, dar si de americani, israelieni si francezi. Magureanu afirma ca creierul schimbarii a fost Silviu Burcan, care primea instructiuni de la KGB si, personal, de la Gorbaciov. Fostul sef al SRI catalogand-o drept “lovitura de stat militara, reusita partial”.

    El afirma ca Securitatea, condusa de Iulian Vlad, l-a dus de nas pe Ceausescu in acea perioada, dovada faptul ca rapoartele serviciului nu vorbeau decat despre banalitati, “note generale, ceva de genul ca imperialismul se misca, serviciile israeliene care fac… nu transparea din niciuna dintre note ca regimul este condamnat”.

    Autorul spulbera legenda conform careia unii lideri post-decembristi s-ar fi cunoscut la Revolutie. Magureanu recunoaste ca pe fostul presedinte al Romaniei, actual presedinte de onoare al PSD, Ion Iliescu l-a cunoscut inca din 1973. Despre Iliescu, Magureanu afirma in carte ca era foarte bun prieten cu Valter Roman si, implicit, cu fiul acestuia, lucru care nu l-a impiedicat pe Petre Roman “sa inceapa sa il sape imediat dupa ce a fost desemnat premier”.

    Ion Iliescu a fost ales de Moscova pentru a conduce Romania, “se stia ca el va fi succesorul lui Ceausescu inca din 1987, cand Gorbaciov a vizitat Romania”, iar Revolutia din 1989 a fost “o lovitura militara de stat reusita partial”, afirma Virgil Magureanu.

    Autorul scrie ca “sovieticii nu voiau neaparat sa faca tot circul pe care l-au facut in decembrie, violentele si implicarile vizibile. Ar fi preferat sa produca transferul puterii spre Iliescu prin mijloace politice, simple, daca se putea. Ceausescu, rezistand, s-a ajuns la crimele din decembrie”.

    Pe Iliescu, Magureanu il descrie astfel: “nu era o persoana dotata cu prea mult curaj, nu avea vocatia unui personaj eroic, nu l-am fi putut vedea vreodata indemnand tinerii la lupta, pe baricade, si nici conducand mitinguri impresionante impotriva regimului, cum a facut Lech Walesa… Dar in momentele din decembrie 1989 si in urmatoarele luni nu s-a ridicat un altul care sa fie mai convingator”. “Niciodata nu a avut suficient curaj”, concluzioneaza Magureanu.

    Magureanu e categoric cand afirma ca rolul lui Iliescu a fost relativ minor in derularea schimbarii: “Iliescu si grupul sau nu aveau la indemana niciun instrument al fortei care sa le permita sa opereze decisiv pentru adjudecarea puterii. Nici nu au avut nevoie de asa ceva. Din aceasta cauza, pentru a ocoli faptul ca puterea a glisat, pur si simplu, catre acest grup, a fost folosit cu insistenta de catre ei termenul echivoc si neclar de “revolutie” “, spune fostul sef al SRI.

    “In decembrie 1989 nu s-a intamplat nimic eroic”, adauga el. “Puterea a fost oferita, ca o ofranda, catre grupul care nu prea a avut niciun merit in smulgerea ei din mainile autoritatilor comuniste”.’

  3. 3 ancaf noiembrie 20, 2008 la 1:05 am

    mergand pe ideea psd bucuresti va intreb si eu:
    vanghelie a garantat si cartea Domniei Viastre? sau numai pe recenzorii acesteia?

  4. 4 instalatorul noiembrie 20, 2008 la 1:30 am

    Domnule Nastase, felicitari. Nu am ajuns la lansare, dar vad in poze ca e lume multa si atmosfera frumoasa, iar cuvintarile au fost si ele deosebite.
    Mi-am creat insa o problema: eu cum sa fac sa-mi scot in volum comentariile la articolele dumneavoastra (si la cele ale dlui Ion Cristoiu), fiindca nu stiu daca JN mai pastreaza in arhiva comentariile de pe forum.
    Ati vazut ca a fost folositoare si insistenta cu care v-am sugerat sa vorbiti public( si ati si vorbit si ati si scris) despre necesitatea unui plan anticriza, pina ce v-am rugat sa pomeniti de asta macar o data in urmatoarea – la acea data – aparitie televizata: dl Tariceanu si-a clamat astazi o prioritate in domeniu pe care macar in fata dumneavoastra nu o are. Dar o are in fata dlui Geoana, liderul scriptic al PSD, care se plimba cu otocarul, in fine, are trebi mai importante. Si iata-l si provocat la dezbateri publice de premierul care lasa OG-uri pina si pentru stranepoti. Uau! Permiteti-mi sa va sugerez sa va clamati intiietatea personala pe subiect, fiindca o aveti, si stiu ca nu mai este nevoie sa adaug ca va trebui sa o faceti cu atentie: replica penelista ar putea fi aceea ca nu conteaza cine zice, ci cine face. Voi mai avea de zis despre planul dlui Tariceanu, dar vreau intii sa vad ordonantele de urgenta. Inca odata, cu scuze pentru gluma cu editarea comentariilor, felicitari pentru lansare. Este un eveniment, chiar daca unii vor incerca sa il ignore, fiindca nu le convine.

  5. 5 Augustin noiembrie 20, 2008 la 4:29 am

    Off topic

    Criza mondiala se apropie de granitele noastre cu mare viteza.
    Daca vine pe autostrada, mai avem o sansa!

  6. 6 ELMMAR noiembrie 20, 2008 la 6:00 am

    E dupa miez de noapte.
    Iata versurile in dar:

    Nu mai vreau, nu mai vrei,
    mere de aur
    pe creanga de tei.
    adevarul ascuns sub polei,
    inima stransa-n scantei.
    te-as lua cand imi spui sa te iau,
    de sub stresinile tale de vis,
    fruct inchis,
    gand zburat,
    catre cerul furat.
    te oferi peste nopti,
    peste porti ferecate.
    peste toate
    cade spuza de stele,
    lacrimi sparte,
    de iubirea departe.
    lumea mea peste tine,
    parca ar fi vin si paine,
    sfanta euharistie,
    viata, moarte si mandrie.

    (Anna Ahmatova)

  7. 7 sfinx667 noiembrie 20, 2008 la 6:14 am

    Măi, dar câtă ” vocaţie ” are acest Măgureanu … şi ce ” curaj ” a prins el, aşa ” deodată ” …
    Sibilla

  8. 8 instalatorul noiembrie 20, 2008 la 9:37 am

    Creatia guvernamentala se numeste plan de masuri privind cresterea economica si locurile de munca, deci va rog sa ignorati comentariul meu anterior. Rog doamna moderatoare sa scoata comentariul meu anterior de la acest topic.

  9. 9 arkana noiembrie 20, 2008 la 9:42 am

    @AD

    Cata vitalitate aveti in dumneavoastra. se simte in toate imaginile de mai sus! toate bune!

  10. 10 instalatorul noiembrie 20, 2008 la 10:14 am

    Stimate domnule Nastase, cred ca blogul dumneavoastra are cititori pro-activi ( vad ca e la moda cuvintul) de la guvern: in prezentarea de ieri a premierului pare sa se fi tinut seama de niste critici de pe acest blog facute cu 2 zile inainte.

  11. 11 YOD@ BLOG noiembrie 20, 2008 la 11:27 am

    Vedeti domne ca si DNA-ul asta a fost bun de ceva: creator de cultura, emanator de carti 😉

  12. 12 nicu rotaru noiembrie 20, 2008 la 11:33 am

    Domnule presedinte , felicitari pentru lucrare , a fost un moment deosebit aceasta lansare iar participantii incantati de cuvintele rostite. Mult succes.

  13. 13 leo noiembrie 20, 2008 la 12:41 pm

    Întrebare-ntrebătoare:
    Pentru că toate semnele arată că suntem iar într-una din acele situaţii în care Istoria îşi bate joc de efemeridele numite oameni, întreb şi eu: se mai îndoieşte cineva că ursul a fost iar păcălit de vulpe şi, după ce pesedeii au ţinut la putere ani de zile guvernul minoritar al Alianţei DA de spaima drobului de sare oranj, în decembrie vor afla că nu mai e nevoie nici de fraiereala lor, nici de trădarea cui i-a mai trădat, noul guvern aparţinând… Alianţei DA? noroc că pesedeii vădesc din plin că nu-i interesează accederea la guvernare în plină criză mondială, lentoarea şi moleşeala ce au caracterizat această campanie electorală a pesedeilor, cu cele câteva extrem de rare excepţii, „vorbind” de la sine…
    Pregătiţi-vi-ţi de Republica prezidenţială România…

  14. 14 Augustin noiembrie 20, 2008 la 1:49 pm

    @ Leo
    „Puschea pe limba ta!”
    Zic si eu a naduf, cu toate ca vad cam ce vezi si tu, ca PSD-ul a pornit o campanie mai mult a lehamite, cu motoarele in viteza I. Si cind or ajunge si ei la turatia maxima, o sa-i bata cineva pe umar: „vedeti ca alegerile au fost acum o luna”. Si mai bag seama ca multi n-au inteles ca nu-i suficient sa cistigi alegerile ca sa conduci tara!
    Si inca mai observ ca alianta d.a. mai figureaza prin scripte ca fiind valida si infloritoare. Si ca daca o sa intram in dispute juridice (cum ca, vezi doamne, „ingredientele” n-ar mai fi aceleasi etc.) o sa ni se explice ca Valeriu Stoica era si-atunci, si e si-acum, draga Stolo la fel etc. Si ca, de fapt, nici nu conteaza cine are dreptate, ci doar cine tipa mai tare si are mai mult tupeu. Cum s-a intimplat si cu nominalizarea prim-ministrului de catre presedinte. Ni s-a tot repetat ca picatura chinezeasca teza ca marinelul are voie sa numeasca si pe Zavaidoc prim-ministru incit, incet-incet, am inceput sa credem si noi. Sau, a lehamite, ne-am lipsit … Si, uite-asa, obraznicul maninca praznicul. Si, ca-l maninca, n-ar fi nimic, dar dupa aia te mai pune si la colt, pe coji de nuci. Si iar te-ntreaba de termopane …
    De-aia nici eu nu ma las, ca sa vedeti ca nu stiu multe, dar sint FIXE:
    Dupa parerea mea, presedintele NU are dreptul de a numi prim-ministru pe cine vrea el. Si iata de ce:
    ARTICOLUL 103
    (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, IN URMA consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
    Atrag atentia asupra sintagmei “in urma”. Ea nu este echivalenta cu “dupa”, deci nu stabileste o conditionare temporala, ci CAUZALA. Cu alte cuvinte, numele candidatului pentru functia de prim-ministru este URMARE A CONSULTARII, deci CONSECINTA acestei consultari. Daca presedintele numeste pe altcineva, asta NU ESTE URMARE A CONSULTARII!!! Deci o asemenea numire nu respecta Constitutia.
    Domnule Nastase, sinteti jurist! Nici un comentariu?

  15. 15 SorinPLATON noiembrie 20, 2008 la 1:57 pm

    Un mesaj cu „tzipurituri” codificate la adresa unor „telectuali”…

    Scepticismul genereaza paradox

    1=

  16. 16 instalatorul noiembrie 20, 2008 la 2:36 pm

    Leo: comentariul dumneavoastra este, dupa parerea mea, un bun avertisment. Lucrurile par a se fi complicat nitel dupa raidurile televizate de ieri ale dlui Tariceanu ( care este si candidat in alegeri, adica regimul sau de aparitii televizate este unul nu foarte clar). Haideti sa incercam sa ne aplecam un pic asupra subiectului, desi am niste dubii ca ordonantele de urgenta vor apare azi, cred ca penelistii mai au nevoie de un pic de galagie.

  17. 17 instalatorul noiembrie 20, 2008 la 4:52 pm

    Dar sa incerc sa fiu si nitel creativ, chiar si pina apar textele ordonantelor de urgenta, mai ales fiindca dl Tariceanu a lansat o provocare celorlalti candidati la functia de premier ( ca sa il copiez pe un cunoscut teleast, alo, dom’Geoana, scoateti banii!):
    1. Bonusul de 5 procente introdus de dl Tariceanu pentru bunii platnici face doua lucruri, din care unul dl Tariceanu are interes sa il tina ascuns: cel calitativ ( de ascuns bine, fiindca dl Tariceanu s-a laudat cu cota unica) este acela ce nu mai avem cota unica, adica avem o cota de impozitare si taxare pentru platitorii on time si alta cota pentru ceilalti, ca sa nu mai vorbim de faptul ca bonusul nu este pentru toate impozitele si taxele. Cantitativ, bonusul de 5% este echivalent, acolo unde se aplica, cu o cota de 15,2%. Atunci, in replica, se poate vorbi pur si simplu de reducerea cotei unice la 15%, treaba mai simpla si mai clara decit un 15,2% care ici se aplica si colo nu, daca tot este sa urmam filosofia dlui Vosganian a banilor mai putini dar care circula mai repede ori a dlui premier care vorbea de scoaterea la lumina a inca unor firme care lucreaza la negru.
    2. Mia de euro, stimularea angajarilor: o socoteala simpla arata ca pentru un somer care sta trei luni in somaj statul va plati, dupa dl Tariceanu, cam 2000 de euro: cam 1000 ajutor si alti 1000 angajatorului. Cum interesul tuturor este de fapt scurtarea perioadei de somaj (perioada in care si somerul se deprofesionalizeaza) , atunci se pot oferi pur si simplu 1500 de euro pentru angajarea in prima luna de somaj. Un lucru neclar pina la aparitia ordonantei de urgenta este perioada de angajare: dl Vosganian zice de 3 ani, lucru cu ceva probleme, fiindca un angajator s-ar putea sa angajeze pe cineva nepotrivit si atunci va fi nevoit sa il tina 3 ani pentru niste bani de la guvern; in schimb dl Tariceanu a zis ca a uitat daca o astfel de perioada este prevazuta in ordonanta, lucru care poate stirni banuieli privind specularea baneasca a acestei ordonante prin angajari si concedieri succesive. Tot asa, inca nu stim cum si cind se platesc cei 1000 de euro promisi.
    3. Taxa de poluare ( fosta taxa de prima inmatriculare): modul in care dl Tariceanu imbina utilul cu placutul este foarte vizibil aici: ideea lui ar fi de a incuraja vinzarile Daciei, doar ca Dacia nu are motoare de 1.0 si nici de 2.0, ci situate intre 1.4 si 1.6, in schimb Citroen are, ca si alte masini vindute de membrii apia care l-au sustinut pe actualul premier ( deasemeni, daca te uiti ce discounturi se ofera pe site-ul Citroen Romania, desi fie vorba intre noi discountul de pina in 25% de acolo este de 17,8%, dar si asta este o aritmetica, atunci te cam lamuresti repde ca dl premier nu sta pe roze cu vinzarile); aici contrapropunerile pot fi in functie de pozitia pesede in domeniu, pe care am uitat-o, si de interactiunea cu UE: limitarea masurii la cilindreele Daciei (eventual si ale Ford Craiova); anularea temporara a taxei pentru masinile produse in UE – ca sa fie cointeresati si ei, eventual tot pe cilindree intre 1.4 si 1.6 ori, tot eventual, cu exceptia Citroen – ca dl premier sa fie si scos de sub orice banuiala de interes si sa i se ofere totusi taxa pe care si-a dorit-o asa de mult- ori reducerea globala a taxei de poluare la nivelele acceptabile practicate in UE, ori alinierea la recomandarile UE cu care mi se pare ca dl Tariceanu, prin aceasta masura, a intrat din nou in conflict. Mai fabulez dupa ce apar textele ordonantelor.

  18. 18 instalatorul noiembrie 20, 2008 la 5:34 pm

    Am dat din intimplare si de raspunsul PDL, la care dl Videanu pare doar crainic-reporter, fiindca formularea prociclic- aciclic imi aduce aminte de altcineva, doar ca si ei par a fi citit comentariile de pe blogul dumneavoastra din 17 noiembrie. Stimate domnule Nastase, se pare ca blogul dumneavoastra este o adevarata sursa de inspiratie pentru celelalte partide mari. Am insa o nelamurire: dl Videanu vorbeste si de un plan anticriza al PSD: a dat PSD publicitatii PSD un plan propriu si s-a intimplat sa nu aflu? Rog spuneti-mi, daca stiti.

  19. 19 Draghi Puterity noiembrie 20, 2008 la 7:49 pm

    @Sibilla

    Cum spuneam. Baietzii sunt inpanicatzi si strang randurile.

  20. 20 JR. noiembrie 20, 2008 la 8:08 pm

    D-le Profesor,
    Lansarea cărţii „Codul Zambaccian – 2” şi-a ales un moment cum nu se poate mai bun. Chiar dacă s-a nimerit a fi în campanie electorală, nu dvs aţi programat Târgul de carte Gaudiamus – cum bine spuneţi. Cititorii norocoşi vor găsi cartea şi vor citi cu interes fapte şi întâmplări din România reală; Eu însumi mă emoţionez când citesc producţiile dvs. în mass-media sau pe blog. Apreciez că „naşterea” acestui document a venit cum nu se poate mai bine pentru alegătorul care mai are dubii.
    Felicitări şi mult succes mai departe!

    PS. Mă îngrijorează o posibilă refacere sub orice formă a Alianţei DA.

  21. 21 Paul noiembrie 20, 2008 la 8:21 pm

    Augustin,
    este buna remarca ta in care analizezi „litera” Constitutiei Romaniei: ” numele candidatului pentru functia de prim-ministru este URMARE A CONSULTARII, deci CONSECINTA acestei consultari (dintre Presedinte si partidul care are majoritatea absolută în Parlament- n.b.)”. Dar „spiritul”, el, nu te lasa sa-ti imaginezi si ipoteza in care insasi consultarea il determina pe Presedinte sa NU urmeze propunerea partidului care a castigat alegerile? Pentru ca, in Constitutie nu scrie nicaieri ca Presedintele ia o hotarare in SENSUL sugerat de partidul care a castigat alegerile, ci doar in URMA impresiei pe care si-o formeaza in cadrul consultarii. Cred ca nu ai inteles importanta data conceptului de negociere din consultarea respectiva… Daca ti se pare mai simplu un exemplu din dreptul civil, ia cazul proceselor de divort, unde: mai intai se incearca o discutie intre parti, abia apoi demarandu-se procedura de separare (de la bunuri pana la opinii!), care este cat se poate de legala :).

  22. 22 George Ban noiembrie 20, 2008 la 8:26 pm

    Domnule Adrian Nastase,

    Va urez mult succes la alegeri! Si cred ca Dvs il veti avea. Nu acelasi lucru se poate spune despre PSD. Chiar daca va avea cel mai mare procent, castigatorul alegerilor va fi declarat alianta… … … da, D.A.! Romania va mai suferi 4 ani.
    Singura solutie ar fi ca PSD sa aiba peste 50%, dar…
    Mai vorbim dupa alegeri, daca vom mai avea voie…

  23. 23 Caramella noiembrie 20, 2008 la 9:50 pm

    Frumoasa lansare de carte … ce pacat ca nu am putut participa !

    PS – Daca as fi ajuns si as fi aparut in fotografiile de pe blog sau la TV in timpul programului, as fi fost felicitata ? Ma indoiesc …

  24. 24 sfinx667 noiembrie 20, 2008 la 11:23 pm

    @Draghi Puterity,
    mie-mi spui cât de agitaţi sunt, mie … ?
    Mă grăbesc să scriu pe blog, te anunţ că sunt onorată, Sfinx667 e primul blog sancţionat din România ! Articolele scrise de mine pe blog şi preluate unele din presă, au deranjat mai marii judeţului Caraş-Severin, drept pt care am fost sancţionată pe o perioadă de trei luni … adică, să se priceapă, Sibilla a scris de Talpeş, Sibilla semnalează neregulile din protecţia copilului Caraş-Severin, Sibilla a deranjat pedelacheii judeţului, să spun şi că mi-e ameninţat copilul sau aţi dedus deja ?
    Veţi citi să vă cruciţi cum strâng ei rândurile şi la ce se dedau, în sentinţa dată de directoarea protecţiei copilului Caraş-Severin zice aşa :
    ” d-na S N ( Sibilla ) a început să scrie pe blogul personal fel de fel de expresii şi acuze la adresa conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului respectiv conducerii instituţiei … s-a depus la dosarul cauzei d-nei SN extrase de pe blogul personal în vederea analizării acestora de către Comisia de cercetare prealabilă şi respectiv contractulde confidenţialitate încheiat de către SN şi instituţie şi încălcat de către aceasta prin divulgarea secretului profesional cu ocazia discuţiilor purtate de către SN pe blogul personal şi cu ocazia inspecţiei care a fost prezentă în instituţie în perioada 20-21 octombrie 2006 ”
    Adică angajaţii nu au voie să comunice cu corpurile de control venite în judeţ, recunosc, eu am avut nesimţirea să le dau nişte materiale, aşa, adică directoarea se erijează unui tribunal, că deh Banatul tre să fie ” fruncea ” la nemernicii, mai mult, zmintita de Sibilla s-a pus cu nepotul Secretarului Consiliului Judeţean şi i-au adus pedelacheii ca martori în proces pe verişorul directoarei, ca să fie circul circ ce naiba … şi mai am şi nesimţirea să am blog, prea de tot, într-un judeţ portocali s-a trezit Sibilla să trăncănească …
    Va să zică sunt inamicul public nr 1, aşa ?
    Contractul de confidenţialitate stipulează să nu se divulge date cu caracter personal ale minorilor, nicidecum nereguli, de legea 52 nu a auzit directoarea ce se laudă cu relaţii în capitală, baroana locală. Soţul ei e procuror, să punctez şi că are oarece dosare la dospit şi deci chiar şi permite să conducă judeţul Caraş-Severin după bunul ei plac, aşa cum subliniază presa ?
    http://carasseverin.ghimpele.ro/index.php?cat=afisare&judet=carasseverin&rubrica=roba_main&id=10180
    Da Draghi mi s-a ” transmis ”, ori şterg blogul ori părăsesc judeţul, sau … cine ştie de ce alte orori mai sunt în stare … doar sunt oamenii lui băselu, ce dracu nu pricep eu, nu ?
    Da voi continua să scriu, Talpeş, Măgureanu, Băsescu, Tăriceanu, etc, etc şi slugile lor, sunt cameleonii ce-au trădat neamul şi au ados ţara la sapă de lemn !
    Auzi la ei …. blog sancţionat ! mare-i grădina Ta Doamne, maaareee …
    Sibilla

  25. 25 Augustin noiembrie 20, 2008 la 11:56 pm

    @ Paul
    Iau in discutie „litera” Constitutiei, pentru ca ea e cea mai defavorabila PSD-ului. In spiritul legii, este clar ca presedintele TREBUIE sa numeasca premierul propus de partidul care a cistigat alegerile, indiferent de procent. Macar ca un minim respect fata de optiunea electoratului. Nu crezi?
    P.S. Ma simt dator sa cer scuze ca ma „arunc” intr-o discutie destul de tehnica in care un politehnist, teoretic, nu prea ar avea ce sa caute. Tot astept parerea – avizata – a specialistilor.

  26. 26 Ilie noiembrie 20, 2008 la 11:58 pm

    Ma bucura faptul ca aveti lume buna pe langa dumneavoastra la aceasta lansare de carte.Dar totusi v-am mai spus: puteti pune pe blog afise electorale cu dumneavoastra din zona Mizil?

  27. 27 boni noiembrie 21, 2008 la 12:52 am

    Felicitari pentru carte,felicitari pentru o lansare reusita…
    Regret ca nu am putut ajunge la lansare, si sper ca in cateva zile sa pot procura cartea sunt nerebdator sa o citesc.
    Sunteti in continuare asteptat in fruntea PSD.
    Speram sa scapam cat mai repede de Vangheliada asta…..

  28. 28 sfinx667 noiembrie 21, 2008 la 6:51 am

    @Iliutza,
    tot despre personajul Măgureanu, ceva mai recent :
    http://sfinx667.wordpress.com/2008/11/21/no-coment/
    Sibilla

  29. 29 instalatorul noiembrie 21, 2008 la 11:43 am

    Stimate domnule Nastase, va rog cereti organizatiei PSD locale sa iasa la lupta si sa o apere pe Sibilla. E intolerabil ca ei sa asiste pasiv la mirsaviile unei mafii locale. Stimati colegi de blog, indiferent de simpatiile dumneavoastra politice, va rog sa scrieti fiecare pe blogul dumneavoastra cite o postare in sprijinul Sibillei, sa trimiteti cite un mesaj in apararea Sibillei pe fiecare blog pe care il cunoasteti si sa rugati fiecare prieten blogger pe care il aveti sa faca la fel, fiindca de fapt aici este vorba nu de coloratura politica ci de libertatea cuvintului si de dreptul la opinie, care sunt nu doar drepturi constitutionale, ci temelie si liant ale bloggerilor de pretutindeni. Sibilla are de fapt de-a face cu una dintre acele gasti locale care se pun bine cu toate partidele si care pina la urma fac rau tuturor partidelor prin faptele si abuzurile pe care le comit.

  30. 30 Paul noiembrie 21, 2008 la 12:09 pm

    Augustin,
    parerea avizata a specialistilor ti-a fost oferita in insusi textul Constitutiei. Acesta trebuie doar interpretat cu detasare (cred ca banuiesti ca o lege nu valoreaza nimic daca nu e interpretata).
    Cei care au scris Constitutia Romaniei au ezitat intre a-i conferi o putere deplina Presedintelui si a-l obliga la o consultare cu partidul preferat de alegatori. La articolul 85 din Constitutie, formularea primului paragraf este seaca si fara echivoc (” Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru si numeste Guvernul pe baza votului de incredere acordat de Parlament”). Ei bine, va trebui sa ne deplasam pana la articolul 103 (pe care-l stii pe dinafara, cred :), ca sa vedem ca parintii Constitutiei indulcesc putin ceea ce prea incepea sa semene a regim prezidential, cerand, cu jumatate de gura, consultarea Presedintelui cu partidul care are majoritatea absoluta in Parlament, in vederea desemnarii primului-ministru. Aici intervine ambiguitatea.
    In Constitutia Frantei, din care s-a inspirat foarte mult a noastra, la articolul 8: ” Le President de la Republique nomme le Premier Ministre.” Punct! Si s-a terminat cu acest subiect! Adica, daca vor avea loc consultari sau nu, este treaba culiselor, Parlamentul trebuie sa lucreze cu ceea ce propune executivul ALES al tarii, adica presedintele Frantei.
    Noi o lalaim putin din cauza ambivalentei copy-paste-urilor Constitutiei noastre. Dar, in mod logic, Parlamentul Romaniei ar putea lucra linistit cu ORICE prim-ministru propus de Presedinte (am mai discutat in urma cu cateva bloguri despre aceasta posibilitate tehnica).
    In fine, traiasca republica noastra semi-prezidentiala si, evident, semi-parlamentara :)). Adica, traiasca jumatatile de masura, cu alte cuvinte. Las-o ma ca merge-asa, ca ne-am obisnuit cu ea! :))

  31. 31 blogideologic noiembrie 21, 2008 la 1:03 pm

    @ Adrian Năstase
    Doamne, dificilă viaţă aveţi!

  32. 32 incomodul noiembrie 22, 2008 la 4:35 pm

    Fiecare dintre noi avem un astfel de cod,domnule Nastase.Cum ii deranjam mai mult pe cei care conduc ne pregatesc surprize.Doresc sa lecturez cartea dumneavoastra.Si mai doresc sa reveniti in fruntea PSD.Este nevoie de forta in acest partid unde social-democratia a devenit doar o lozinca.

  33. 33 Tudor Iliescu noiembrie 22, 2008 la 11:25 pm

    Am cumpărat ieri cartea dvs. Deocamdată am răsfoit-o un pic. Abia aştept să o citesc. Sper să fie la fel de savuroasă (şi totuşi profundă) ca şi prima.

  34. 34 Augustin noiembrie 23, 2008 la 1:57 am

    Am citit vineri in ziarul Gindul un articol care m-a oripilat, pur si simplu. N-as fi crezut niciodata ca un ziarist de la Gindul poate cobori stacheta chiar atit de jos. Sigur, fiecare scrie ce vrea, nu exista cenzura, poate articolul nu reprezinta pozitia ziarului etc etc. Dar, din nefericire constat ca nu mai exista nici bun simt. Nici un pic.
    Fac abstractie de neindeminarea caraghioasa cu care autoarea (cum le zice maestrul Cristoiu?) isi argumenteaza atacul la Adrian Nastase.
    As pune pariu ca imensa majoritate a bloggerilor de-aici scriu incomparabil mai bine decit ea. Atita poate, atita face. Dar ce facem cu exprimarea suburbana? Asta e jurnalismul, mai nou?
    (Atacul e prilejuit, zice autoarea, de lansarea cartii „Codul Zambaccian 2”. Dar poate nu!)

  35. 35 lungu noiembrie 24, 2008 la 12:10 am

    mi as dori fff mult sa pot comunica in mod direct cu dumneavoastra.cat a fost psd la putere ,lumea a zis ca vrea schimbare,acum s au invatat minte ne au jumulit de vii fara mila,cel putin tariceanu care s a imbogatit numai el.cat a fost psd a mai avut inima de mama ,ne amai esalonat datoriile dar astia au ras tot nu lea mai ajuns lor. au falimentatmii de firme n n au avut nici o retinere,acum vrem tot poporul schimbare,,nu se mai poate,,sunt zilnic oameni care se sinucid din cauza nivelului de trai,si ei ne mint ca a crescut nive lul de trai dar nu spun ca ptr ei

  36. 36 Impuls martie 1, 2009 la 6:35 pm

    Cartile dumneavoastra se gasesc undeva si in format electronic?
    Multumesc!


  1. 1 O lansare cu cântec! « Mihnea Georgescu Trackback pe noiembrie 19, 2008 la 11:18 pm
  2. 2 Dedicaţie pentru lectorii mei - Donde Estas Yolanda « Mihnea Georgescu Trackback pe noiembrie 20, 2008 la 12:45 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!