Constantin Silinescu – un patriot român

images

 

 

 

Intr-o dezbatere la Adevarul live, Ioan Talpes a afirmat despre Constantin Silinescu ca ar fi fost „spion rus”. Generalul Silinescu nu mai este in lumea asta să se poată apăra. El a murit in 2007 iar la inmormantarea lui au fost prezenti multi din fostii lui colegi de la SIE.

Pentru ca am lucrat cu el o vreme, la guvern, vreau sa-i apăr memoria.

  • Generalul Silinescu a fost un patriot si a lucrat pentru interesele romanesti, in tară sau in străinătate, inainte sau după Revolutie.
  • Nu l-am cunoscut până prin anul 2000, dar in perioada cât a lucrat cu mine, la guvern, a avut o contributie deosebita la adoptarea masurilor pentru intrarea României in NATO. Mi-e greu să cred ca a primit o astfel de misiune de la rusi. De altfel, avea contacte foarte bune cu antena CIA de la Bucuresti si cu reprezentantii altor servicii de informatii.
  • Silinescu a lucrat o perioadă mai lungă de timp cu Talpes, decăt cu mine. El a fost adjunctul sau  la SIE, in perioada 1992-1997. Copiii lor s-au căsătorit in perioada aceea, apoi s-au despărtit, iar intre ei, din păcate,  s-a instalat o relatie de ură, care a influentat, ulterior, si relatia dintre cele două „palate”. Se pare că au mai fost si alte motive personale.
  • Temele aparente de dispută au vizat acuze legate de eventuala predare a listei „fantomelor” din SUA către agentii americani, la inceputul anilor ’90, sau lista ofiterilor acoperiti, de la sfârsitul anilor ’90. Exista si o competitie intre Cotroceni si Victoria in legătură cu o eventuală structură centralizată pe zona informatiilor la Cotroceni sau in legătură cu conducerea serviciilor, inclusiv a celor departamentale. Pentru a elimina această sursă de tensiune, am acceptat transferul lui Silinescu la Garda de Mediu iar, ulterior, in 2004, venirea lui Talpes in guvern. Din păcate, constat si acum,ura lui Talpes impotriva lui Silinescu nu s-a stins nici după opt ani de la moartea lui.
  • M-a deranjat afirmatia că in „guvernul Nastase” ar fi fost spioni rusi. In primul rând, Silinescu nu era membru al guvernului, ci era consilierul meu. Nu pot accepta o astfel de afirmatie. Oare Silinescu a devenit „spion rus” după ce a lucrat cinci ani, in tandem, cu Talpes, in perioada 1992-1997? Pentru că altfel banuiesc ca el ar fi fost „demascat” la locul de muncă, la SIE. O astfel de acuzatie nu face onoare nici institutiei in care, amandoi au lucrat. Afirmatii de acest gen au facut ziaristii, inclusiv despre consilieri de la Cotroceni dar atunci cand un fost director SIE face astfel de acuzatii, cred că actuala conducere a SIE ar trbui să efectueze o anchetă, pentru a „clarifica” astfel de acuzatii.

In ceea ce mă priveste, pot să depun oricând mărturie că generalul Silinescu a fost un om integru, care si-a iubit tara si i-a detestat pe trădători.

 

 

 

 

69 Răspunsuri to “Constantin Silinescu – un patriot român”


  1. 1 Criticos noiembrie 23, 2015 la 11:20 am

    Din câte am auzit eu, asupra dlui Talpeș au plutit mereu suspiciuni în legătură cu integritatea lui, iar conduita lui în numeroase ocazii a întărit acele suspiciuni. Ura lui împotriva unui om integru e astfel explicabilă. Ce interese va fi având oare?

  2. 3 ZeV noiembrie 23, 2015 la 12:25 pm

    ghita bizonu scrie:
    ,,Se cere ca Sefu sa fie Mascul Alfa. Adica sa fie in stare sa mearga in fata.
    Daca Seful merge in fata … restu „turma” il va urma si rusinata il va depasi ca sa il apere cu trupurile ei . Fiindca vor avea incredere in conducere ..”

    Privesc cu atentie la domnul Liviu Dragnea si incerc sa identific caracteristici specifice masculului Alfa……nu le vad, dar poate ca acuitatea mea perceptiva este insuficient adaptata….nca mai am rabdare. (Z)

  3. 4 ZeV noiembrie 23, 2015 la 1:05 pm

    sadicu

    Dictatura nazista a beneficiat, la inceputuri, de larga acceptabilitate a poporului german. Dar, ca orice dictatura bazata pe argumente extrase din zona tehnocratiei (adica spatiul misecuvenist exterior partidelor politice democratice), a avut nevoie, pentru a supravietui (cel putin un timp), sa treaca axiomatic dincolo, adica din zona acceptabilitatii in zona impunerii.
    Este intotdeauna o chestiune de timp pentru ca oamenii sa realizeze ca un rau nu este niciodata unul absolut, putand fi inlocuit cu usurinta cu un rau si mai mare. Asta se intampla, de regula, pe fondul somnului ratiunii, sau, a ratiunii inecate in exaltare, ura oarba si revansa – tare deversate autist pe strazile patriei la comanda diriguitorilor feisbucului. Democratia strazii este echivalenta cu moartea democratiei, iar obiectivele strazii sunt si vor fi intotdeauna populiste, anarhiste si utopice. Niciodata un demonstrant impotriva ,,sistemului” nu va accepta ca el insusi poarta vreo responsabilitate si trebuie si el sa schimbe ceva, in propriul comportament, in atitudine, educatie, implicare, etc.
    In tarile cu state puternice, grupuri de oameni gen ,,Anonymous”, sau ,,Ocuppy Wall Street” (ca sa nu mai vorbesc de galeriile de forbal) au fost maturate de pe strada cat ai clipi din ochi si nimeni nu acuza guvernele acelor tari ca incalca drepturile omului. Nu sunt incriminate nici macar atunci cand in scolile lor sunt ucisi anual, prin impuscare, sute de elevi si/sau studenti.
    In schimb, aceleasi guverne sustin si incurajeaza asttfel de manifestari in estul Europei, inclusiv pe ,,maidanul” de la Kiev, pentru a inlatura orice urma de suspiciune ca Rusia ar mai avea vreun cat de mic control asupra politicienilor locali, sau, sa-l previna prin concentrarea puterii in mana cailor troieni ai Axei.
    Sa nu uitam ce s-a intamplat incepand cu 1945, cand pana si invatatorii de la tara au fost asimilati burgheziei corupte si inlocuiti cu ,,oameni de nadejde” (fie ei si semianalfabeti) in urma vointei populare ce deborda victorios pe strazile si ulitele patriei, animate de chipul dominator al lui Ilici Visarionovici Stalin.
    Draga prietene, o istorie noua nu se mai scrie de mult, ci, istoria se repeta perpetuu in facelifturi noi, si atat. Specia umana a evoluat doar formal, pastrand ca reper universal si atemporal interesul de grup si cel personal ca jalon absolut. Poate de aceea este atacata si Biserica ortodoxa, o institutie care sta misecuvenistilor fara patrie, mama si tata, ca o barna in ochi.
    In tot acest context, adresez un omagiu Poloniei si poporului sau greu incercat si mereu unit de-a lungul istoriei.
    ps
    Da, ar fi bun un referendum popular, cu urmatoarea intrebare:
    Doriti un sistem constitutional in care Presedintele sa fie si seful Guvernului ? Da, sau Nu ?
    Poate, astfel, se vor mai limpezi niste ape…
    pps
    Nu-mi spuneti despre mirifica diaspora…..daca romanii de dincolo ar fi fost votanti PSD, cu siguranta ca propaganda basista si neo-basista ar fi afirmat despre ei ca sunt ,,tigani” si ,,capsunari”, asa cum se spunea, de altfel, pana prin octombrie-noiembrie 2014. (Z)
    Sun, totodata, foarte curios cati romani cu domiciliu stabil in vest vor vota prin corespondenta, comparativ cu numarul votantilor din turul doi de anul trecut….(Z)

  4. 5 T-Rex noiembrie 23, 2015 la 2:09 pm

    Cer scuze, e putin off-topic. Dl Ciolos afirma ca:

    „…Cel mai mult ce putem noi face cu bugetul este să împingem deficitul până la 3 la sută, să nu depăşească 3 la sută. Şi aşa riscăm pe termen lung să avem probleme de credibilitate care riscă să afecteze investiţiile în economia românească, dar în momentul de faţă cred că am avea argumentele să putem justifica un deficit de pănă la 3 la sută”, a arătat Cioloş.”

    Dl. Ciolos a ramas un bun birocrat al Comisiei UE si cred ca este indoctrinat si a ramas in acest spirit. Nu poti sa aplici Romaniei ceea ce state ca Franta nu vrea sa aplice. Hollande spune:

    ” …France’s [deficit] commitments will be inevitably overshot. Europe must understand….”

    Am prevazut ca Ciolos va aplica Romaniei ceea ce a invatat la Bruxelles: toate statele sa fie cuminti, inclusiv si mai ales astea mici, ca Romania, care nu au voie sa se dezvolte.

    Dl. Ciolos ne arata clar viziunea lui de dreapta, anume ca guvernele nu trebuie sa aibe deficit (mare), si ca atunci, in loc sa creasca deficitul si sa se dezvolte, e de preferat sa ai masuri de austeritate si sa iei de la saraci, eventual protejindu-i pe cei putini si bogati din „elite”. Gindire tipic de dreapta.

    Dl. Ciolos a ramas in logica lui „sub 3%” si asta va dauna enorm Romaniei si romanilor. Ca tot vorbim de spioni, si interese, ale cui interese le promoveaza dl Ciolos atunci cind din fruntea Guvernului aplica rigid niste regului pe care alte state europene nu le considera bune pentru tarile lor? Sigur, dl. Ciolos nu este oficial „spion”, si nici nu e nevoie de o asemenea eticheta. Dar, din pacate, el ar face un mare deserviciu Romaniei daca dupa vorbe, ar aplica si acele politici restrictive. Romania are ca si Franta nevoie sa aibe un deficit mai mare pentru aparare, pentru sanatate, pentru educatie, si dezvoltare.

    http://www.ft.com/cms/s/0/8fdfef2a-8d2f-11e5-a549-b89a1dfede9b.html#axzz3sJafTBi4

  5. 6 Cornelia Balas noiembrie 23, 2015 la 2:23 pm

    L-am cunoscut pe generalul Silinescu in perioada cand conducea Garda de Mediu. Pot spune ca a lasat in urma lui o institutie bine organizata si eficienta dar si oameni multumiti de a fi avut un asemenea conducator, om de cuvant si de onoare. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

    Talpes?… eu personal n-am auzit niciodata nimic de bine despre el. Cu siguranta are si el parti bune; bine ar fi sa si le caute si sa inceapa sa le arate lumii. Altfel, cine stie…. poate dupa moartea lui va veni un alt „talpes” sa-l acuze de tradare.

    Inca nu am iesit din sintagma „Hotul care striga „hotii” „?

  6. 7 T-Rex noiembrie 23, 2015 la 3:16 pm

    Un articol interesant despre cum in teorie Comisia UE ar trebui sa monitorizeze si sa aplice sanctiuni cind statele membre iau masuri care contravin „statului de drept” si „democratiei”.

    European Commission refuses to uphold rule of law

    https://euobserver.com/opinion/131100

  7. 8 Oscar Wilde noiembrie 23, 2015 la 3:57 pm

    Nu cred că Domnul Talpeș este persoana cea mai indicată, care să emită „judecăți de valoare” referitoare la persoane.

  8. 9 Donkeypapuas noiembrie 23, 2015 la 4:39 pm

    A murit Helmut Schmidt, fostul cancelar al Germaniei Federale.

  9. 10 fostă basarabeancă noiembrie 23, 2015 la 4:39 pm

    T-Rex
    noiembrie 23, 2015 la 2:09 pm

    Suspectez (și mă iau după „strălucirea personalității” domnului Cioloș) că nici domnia sa nu știe destinatarul final al acestor servicii. Numai pe mandatarul său, care poate fi, la rândul lui, un mandatar intermediar.

  10. 11 Centru noiembrie 23, 2015 la 5:01 pm

    De ce a demisionat pana la urma guvernul Ponta , reprezentand 64 % din voturile la alegerile legislative ?
    Un guvern cu incasari record la buget si crestere economica …
    Ce legatura aveau Ponta , Aurescu sau Teodorovici si Dusa cu imbecilitatea de la Colectiv ?
    Cineva intelege astazi , la doua saptamani de la isterie , ratiunile si utilitatea demisiei guvernului Ponta ?

  11. 12 Adrian B. noiembrie 23, 2015 la 5:25 pm

    Din ciclul ” Ticalosii care ne conduc ” …
    Foarte interesanta ultima fraza din interviul sefului ANEVAR . Ne arata raporturile reale dintre cetateni si anumiti ticalosi care ajung in functii de conducere ale statului roman .

    http://www.cotidianul.ro/ce-prevede-noul-cod-fiscal-cu-privire-la-impozitul-pe-cladiri-271846/

    ” Contribuabilii se pot consola cu ideea că nu acum este impozitul prea mare. Până acum a fost prea mic ” , conchide şeful ANEVAR , Stefan Vascu .

  12. 13 Cris noiembrie 23, 2015 la 5:39 pm

    Astăzi acuzațiile sunt la modă. E de-ajuns să spui despre Cutare că e, că a fost, că are, că a făcut, și aproape toată lumea crede.
    Nu e nevoie de dovezi solide. Cine-l antipatizează pe Cutare, crede tot, ba mai adaugă de la el.
    De aceea DNA e cel mai iubit. El acuză. El acuză „clasa”.

  13. 14 Ghita Bizonu' noiembrie 23, 2015 la 5:44 pm

    ZeV

    Beta . Este beta daca nu chiar gamma…

    Unicu personaj cu sclipiri de alfa este Olguta Vasilescu . Da numa sclipiri..

  14. 15 Ghita Bizonu' noiembrie 23, 2015 la 5:52 pm

    De ce a demisuinat?
    L-au7 lasat nervii ..

  15. 16 Adrian B. noiembrie 23, 2015 la 5:56 pm

    Foarte frumos gestul dumneavoastra de a apara memoria si cariera d-lui Silinescu .
    Dealtfel , d-ul Talpes a mai atacat o persoana care nu se poate apara , d-ul Voiculescu .

    http://adevarul.ro/news/politica/video-ioan-talpes-ciolos-mi-a-spus-tariceanu-l-a-pus-dea-terenuri-voiculescu-1_564fe7cf7d919ed50e6c4fd0/index.html

  16. 17 Adrian B. noiembrie 23, 2015 la 6:27 pm

    @ oscar wilde

    Cresterea aberanta a tarifelor RCA si a impozitelor pe proprietate sunt bombele cu ceas lasate de ” tehnocratul ” Ponta . Chiar daca acesta nu mai este PM , lui ar trebui sa-i ” multumim ” pentru aceste mizerii . Se stia de cca. 1 an de zile ca se pregatesc aceste lucruri .

    http://www.informatiiauto.ro/de-la-1-ianuarie-2016-rca-ul-pentru-un-logan-ar-putea-depasi-1000-euro-sid15136.html

    http://www.realitatea.net/proprietarii-de-locuinte-care-vor-plati-un-impozit-de-13-ori-mai-mare-din-2016_1798963.html

    In final , acestea sunt lucrurile care conteaza cu adevarat , ne nemultumesc si ne afecteaza DIRECT pe toti . Restul este politica si vorbarie .
    Eu nu pot sa accept ca un prim ministru sa-si ascunda incompetenta , impostura si impotenta in spatele unor mariri succesive de impozite si taxe si inventare a altora noi . Sa faca viata cetatenilor un calvar .

    Pentru ca daca analizam cu luciditate guvernarea Ponta vom vedea ca toata aceasta asa zisa ” crestere economica ” provine din majorari de impozite si taxe si din dat cu biciul pe oameni ca sa-i stoarca si de ultimii bani . Concomitent cu disparitia capitalului romanesc .

    Si eu am votat Ponta si PSD si voi vota tot PSD-ul , dar acest baiat TREBUIA sa plece din aceasta functie din motive de INCOMPETENTA . Asta ca sa fiu finut si sa nu mai enumar si celelalte motive . Omul a reusit performanta sa fie mai ridicol decat BOC si MRU .

    Cat priveste ” lupta ” d-lui Ponta impotriva colonizarii Romaniei , banuiesc ca glumiti … Oare cine trimitea jandarmii sa-i bata pe taranii de la Pungesti si facea lobby pentru Chevron , RMGC , etc.

    Din pacate , prostiile d-lui Ponta ne urmaresc si dupa plecarea sa .

  17. 18 Radu Humor noiembrie 23, 2015 la 6:53 pm

    „Mitropolia de Pireu a Bisericii Ortodoxe a Greciei a lansat un apel special, ca urmare a intensificării neo-păgânismului.
    In document ,se vorbeste despre “radicalizarea fără precedent a unor organizații neo-păgâne”, dintre care multe “au depășit nu doar decența, ci si legea.”
    Prin intermediul unor pagini web, neo-paganii ii hulesc pe sfintii ortodocsi și pe Hristos si lanseaza amenințări la adresa preoților și credincioșilor ortodocși:
    “Ei declară deschisa crearea de grupuri armate, din așa-numitii ‘războinici ai zeilor’, invitand la o revoltă armată de ‘eliberare a grecilor din sclavia creștina’”.
    “Ei vorbesc despre râuri de sânge și de munți de cadavre… exprimandu-si intenția de a începe un ‘război sfânt de eliberare’, împotriva creștinilor ortodocși, care sunt numiti invadatori ocupanti ai teritoriului Greciei”.
    Confirmarea faptului că neo-paganii nu au de gând să se limiteze la amenințări, este recenta arestare a membrilor radicali neo-păgâni din “Comando-ul E-urilor”, din orașul Kalamata. Neopaganii au pus explozibili la Monumentul ultimului împărat bizantin, Constantin Paleologul, în Sparta, și au vrut sa lanseze o serie de atacuri asupra birourilor guvernamentale, centrelor si organizatiilor culturale.
    Arhiepiscopia de Pireu reamintește că neo-păgânii au atacat bisericile ortodoxe și au cerut poliției să asigure protecția credincioșilor ortodocși.
    Neopăgânismul reinvie învățături păgâne antice și practici spirituale, sub forma unei noi manifestari religioase.”

    Probabil că tot de frică nu şi-au făcut cruce câţiva miniştri, în frunte cu Dacian Soroş, la investirea noului guvern ! Că altfel nu se explică :

    „Premierul a precizat că este creştin-ortodox, adăugând că pentru sine credinţa adevărată este cea dusă în suflet, care dă speranţă şi ţine omul vertical.

    „Ştiţi treaba asta cu credinţa… Eu sunt creştin-ortodox. Dincolo de faptul că m-am botezat şi m-am căsătorit în biserica din satul unde am crescut în judeţul Sălaj, bunica m-a învăţat să mă rog şi rugăciunile astea m-au ajutat foarte mult în decursul vieţii. Dar sunt lucruri de care nu vreau să fac tapaj. Pentru mine o credinţă adevărată este credinţa pe care o duci în suflet şi în inimă şi e cea care îţi dă speranţă şi te ţine vertical, nu cea pe care o afişezi atunci când ai un interes să te vadă lumea”, a spus Cioloş duminică, la Radio România Actualităţi.

    El a completat că despre credinţa sa pot vorbi preotul din satul natal, părintele stareţ de la Mânăstirea Putna şi părintele arhimandrit de la Mânăstirea Dumbrava de lângă Ocna Mureş.

    „Aici fiecare poate să creadă ce vrea. Eu aş zice aşa: e suficient să întrebaţi preotul din Pericei din judeţul Sălaj cât de credincios sunt, să-l întrebaţi pe părintele stareţ de la mânăstirea din Putna cât de credincios sunt sau pe părintele arhimandrit de la Mânăstirea Dumbrava de lângă Ocna Mureş cât de credincios sunt, şamd. În rest, eu ştiu ce port în suflet şi asta mi-e suficient, indiferent de ce spune unul sau altul”, a adăugat Cioloş.”
    P.S.
    Sau, o fi vorba de altfel de teamă, aceea de a nu-i supăra pe unii, în frunte cu cel care şi-a adăugat deja numele în titulatura guvernului de tehnocraţi de la Bucureşti ?! 😉

  18. 19 ceir noiembrie 23, 2015 la 7:08 pm

    Talpes se crede un iluminat dar este tot un prost de al nostru , ce sa-i facem. ataca sa se bage in seama apare ca u8n rezidiu .

  19. 20 Radu Humor noiembrie 23, 2015 la 7:21 pm

    „De ce a demisionat pana la urma guvernul Ponta , reprezentand 64 % din voturile la alegerile legislative ?
    Un guvern cu incasari record la buget si crestere economica …
    Ce legatura aveau Ponta , Aurescu sau Teodorovici si Dusa cu imbecilitatea de la Colectiv ?
    Cineva intelege astazi , la doua saptamani de la isterie , ratiunile si utilitatea demisiei guvernului Ponta ?”
    Aş mai aminti şi de faptul că guvernul francez, un fel de Big Brother al francofonilor ce suntem ( dovadă şi ultimul guvern ) e bien-merci, după două evenimente cu mult peste cele din colectivul nostru ?!
    P.S. L-aş adăuga celor mai sus enumeraţi şi pe Dan Şova, a cărui condamnare se urmăreşte cu orice preţ !
    Vina lui principală fiind acea că a negat Holocaustul, celelalte sunt poveşti de adormit copiii mari ai României, care ies în stradă, doar pentru şotron politic, nu şi pentru a-şi apăra fiinţa şi neamul, cum o fac alţii, chiar cu preţul
    unor mari sacrificii !
    Jos pălăria în faţa panilor polonezi şi clopul în faţa ungurilor lui Orban . Şi el un Victor, dar mai cu sânge-n instalaţie ca al nostru, care şi-a pus pmediat coada între picioare şi a luat-o la fugă de teama unor maidanezi. E drept că tehnocraţi, „nevoie mare”, cum zic bătrânii 😉

  20. 21 Liviu Bejan noiembrie 23, 2015 la 7:59 pm

    O sforarie?

  21. 22 sadicu noiembrie 23, 2015 la 8:00 pm

    @ ZeV

    Ca sa-ti raspund,(si eventual sa continuam dialogul),trebuie sa-mi spui,unde dau de tine?….virtual,binenteles si nu fizic. 🙂
    In ciuda aparentelor,eu n-am revenit pe blogul domnului Nastase,(ca ”scriitor”). Poate peste 3 luni,6 luni sau un an,o sa-i cer voie gazdei sa postez o opinie,sau poate nu.Raman astfel consecvent deciziei pe care am luat-o in urma cu un an si sper,cu acesta ocazie, s-o linistesc pe doamna Arhire:nu vom redeveni colegi. 🙂
    Si daca tot am pomenit numele Luminitei Arhire,mi-as permite,pentru prima data,(si firesc,ultima),sa ofer un raspun la o postare de la finele anului trecut,care m-a vizat.
    Compara ,dansa,acest blog cu un autobuz iar pe mine cu un fel de sconcs caruia toata lumea-i batea apropouri sa coboare la prima statie ,pe motiv ca pute. 🙂
    In cele din urma,”sconcsul” a coborat dar mirosul urat a ramas..ba mai mult,s-a intensificat,(deci nu eu am fost sursa..).
    Nici vorba de mult asteptata armonie dupa plecarea mea iar limbajul pe care l-am utilizat eu,cat timp am posta pe aici,pare sa fi fost””academimic” in raport cu limbajul pe care-l utilizeaza anumiti fosti colegi,(apelurile la decenta ale gazdei ,sunt ,in general, ignorate).
    Am observat ,ca odata cu iesirea definitiva a lui Traian Basescu din scena,(spun definitiva pentru ca atitudinea sa ciudata din ultimul timp,i-a determinat si pe cei ”mai basisti dintre basisti”,sa-l abandoneze),s-a evaporat si lianatul care asigura unitatea in cuget si simtiri,pe acest blog.
    Mai mult,dupa disparitia vechiului inamic,(cel nou fiind greu de identificat),”combatantii” au inceput sa-si ia la tinta,proprii ”comandanti”. 🙂
    In calitate de cititor al articolelor domnului Nastase dar si a comentariilor aferente,am observat ca pe aici s-au constituit cel putin 3 tabere:
    1-cei care-l critica pe Ponta si pe cei din anturajul sau;
    2-cei care-l critica pe Dragnea si noua orientare a PSD;
    3-Cei care-i critica si pe uni si pe ceilati;
    Chiar ma gandeam…daca n-as fi plecat,eu despre ce-as mai fi scris?
    Probabil ca as fi avut o atitudine de rabin..si tu ai dreptate dar si tu. 🙂
    Cu toata dragostea,(ca sa-l parafrazez pe Chiriac) si fara strop de rautate,i-as sugera doamnei Arhire sa nu se mai concetreze,exclusiv,pe paiele din ochii altora si sa-si analizeze putin si proprii ochi…poate nu descopera barne dar cu siguranta ceva paie…
    Nu poti sa-i acuzi pe altii de intoleranta atata timp cat dumneata esti intoleranta cu cei care gandesc altfel si mai mult,nu va satisface sa-i criticati sau ignorati…musai trebuie sa fie exclusi. 🙂
    Ca orice om,(sau aproape),detin un cont de facebook. La inceput am dat curs tentatiei de a-mi ”decora” lista de prieteni doar cu persoane ”de aceasi grupa de sange” cu mine.
    O perioada a fost ok(un fel de luna de miere)…ne dadeam uni,altora dreptate,in general prin cea mai comoda modalitate,”like”.
    Apoi,la fel ca in orice casnicie,in care sotii gandesc exact la fel,s-a instalat monotonia.Pagina era moarta si-am reusit sa o readuc la viata dupa ce m-am hotarat sa deschid larg ”portile”..pentru toata lumea,(add/accept).
    Inevitabil,un timp,pagina mea a fost veritabil camp de lupta..toata lumea tragea in toata lumea,ca la balamuc.Pe urma dezbaterile au devenit mult mai civilizate si mai putin contontente si-am invatat sa ne ascultam uni pe ceilalti.
    Va urez tuturor sarbatori fericite!

  22. 23 T-Rex noiembrie 23, 2015 la 8:06 pm

    @fosta basarabeanca, multumesc pentru raspuns. Cred ca ati pus punctul pe „i”. Dl. Ciolos stie foarte bine ca anumite state europene „vechi” au facut complice cu ochiul Comisiei UE, spunindu-le „ciocu’ mic” cu referire la Pactul de Stabilitate si reglementarile ulterioare.

    Stim ca Romania nu are puterea de influenta a Frantei, care nu a fost niciodata luata la purecat de Comisie pe tema depasirii pragului de 3%. De la dl Ciolos ma astetam sa nu fie mai catolic decit Papa, si sa vina in fata natiunii romane cu argumentul invechit, criticat si nerealist despre acel 3% crucificat. Da’ 3.01% poate fi?

    Dupa 10 ani in care Basescu a pus poporul pe cura de slabire, in timp ce ingrasa porcul (stim noi cui), te-ai astepta ca astia la dreapta sa aibe un pic mai multa decenta atunci cind isi „repartizeaza”. Pentru ca daca poporenii pot sa plateasca datoriile statului, sa se incadreze in limite „europene”, pe cei bogati nu vad ca ii misca dl Ciolos sa-si dea jos osinza.

  23. 24 Bibicu noiembrie 23, 2015 la 8:16 pm

    Talpeş – balmeş, versiune necomestibilă.

  24. 25 blogideologic noiembrie 23, 2015 la 9:12 pm

    Un interviu mai vechi cu domnul Helmut Schmidt : „Europa suferă de lipsa conducătorilor.” / Entretien avec Helmut Schmidt, ancien chancelier allemand (1974-1982) / Helmut Schmidt : +”L’Europe manque de dirigeants” LEMONDE.FR | 07.12.10 Le Monde.fr et Le Monde (daté mercredi 8 décembre 2010) publient conjointement, en exclusivité française, un entretien avec Helmut Schmidt, ancien chancelier allemand (SPD, 1974-1982), réalisé par l’Omfif (Official Monetary and Financial Institutions Forum). L’ancien chancelier allemand Helmut Schmidt lors de l’ouverture d’un congrès du SPD à Hambourg, le 26 octobre 2007.AFP/MICHAEL URBAN / Depuis de nombreuses années, l’Allemagne mène deux politiques parallèles : attachement à la stabilité monétaire et financière d’une part, engagement à l’égard de l’intégration européenne de l’autre. Avec la crise en cours dans l’union économique et monétaire, estimez-vous que ces deux politiques ne sont plus compatibles ?
    – Permettez-moi d’abord de dire un mot du contexte politique d’ensemble. Je ne parlerai pas du gouvernement britannique – il vient d’entrer en fonction et je n’en connais pas les dirigeants. Aussi ma réponse ne concernera pas la Grande-Bretagne. Mais je dirais que, d’une manière générale, l’Europe manque de dirigeants. Il lui manque des personnalités, à la tête des Etats nationaux ou dans les institutions européennes, qui aient une maîtrise suffisante des questions nationales et internationales et qui fassent preuve d’une capacité de jugement adéquate. Il existe bien sûr quelques exceptions, comme le Luxembourgeois Jean-Claude Juncker, mais le Luxembourg pèse d’un poids trop faible pour jouer un rôle substantiel. Pour en revenir plus précisément à votre question, je ne pense pas que les Allemands en général ni la classe politique allemande aient renoncé à la stabilité. Les conditions qui ont prévalu en 2008, 2009 et 2010 les ont contraints – comme quasiment tout le monde – à trahir leurs idéaux de stabilité, mais cela n’était pas le résultat de leur libre volonté mais du ralentissement économique. J’ajouterai que l’actuel gouvernement allemand est composé de gens qui apprennent leur métier sur le tas. Ils n’ont eu jusqu’ici aucune expérience des affaires politiques ou économiques mondiales. Le ministre allemand des finances, Wolfgang Schäuble, est un homme auquel je souhaite de réussir et pour lequel j’éprouve un profond respect. Il a une bonne compréhension des problèmes budgétaires et fiscaux. Mais en ce qui concerne les marchés monétaires internationaux, les marchés des capitaux, le système bancaire, la surveillance des banques ou les banques fantômes, tout cela est nouveau pour lui. Il en va de même pour Angela Merkel. Loin de moi l’idée de critiquer M. Schäuble ou Mme Merkel, mais nous avons besoin d’avoir aux postes de responsabilités des gens qui comprennent le monde économique d’aujourd’hui. Certains pensent que le problème est plus profond que cela. D’après eux, ce fut une erreur fondamentale dès le départ de s’engager dans une union monétaire sans procéder à une union politique, sans même avoir une perspective d’union politique. C’est ce que la Bundesbank répète depuis trente ans. Au fond d’eux-mêmes, ces gens sont des réactionnaires. Ils sont hostiles à l’intégration européenne.
    A qui pensez-vous exactement ? Qui avez-vous en tête, puisque des hommes comme
    Hans Tietmeyer [président de la Bundesbank de 1993 à 1998] ne jouent plus un rôle important… Mais ses successeurs, à une exception près peut-être, ont des positions réactionnaires vis-à-vis de l’intégration européenne. On ne peut pas vraiment dire qu’ils ont une pensée libérale. Ils ont une tendance excessive à agir et réagir en fonction des seuls intérêts nationaux et n’ont pas compris la nécessité stratégique de l’intégration européenne.
    On connaît l’expression: „Beim Geld hört die Freundschaft auf” [l’amitié s’arrête avec l’argent]. On a le sentiment que l’on demande aujourd’hui aux Allemands, en tant que collectivité, de venir en aide aux Etats moins fortunés. Et les Allemands ont beaucoup de mal à l’accepter. L’erreur a été commise à l’époque de Maastricht, en 1991-1992. L’Europe comprenait alors douze Etats membres. Et ceux-ci ne se sont pas contentés d’inviter les autres pays à entrer dans l’Union européenne, ils ont également inventé l’euro et invité chacun à devenir membre de la zone euro. Or cela a été fait sans préalablement modifier ni clarifier les règles. C’est là que de grandes erreurs ont été commises. Et nous pâtissons aujourd’hui directement des conséquences de cette omission à fixer des règles. // Les Etats de l’Union européenne auraient-ils dû limiter l’euro à un petit groupe de pays ? – C’est mon avis – et ils auraient également dû définir plus précisément les règles de conduite économique des participants. Ce que l’on appelle le pacte de stabilité et de croissance n’est pas un texte ayant force de loi. C’est juste un accord entre gouvernements. Et il est très regrettable qu’au début de ce siècle, la France et l’Allemagne aient enfreint les règles de ce pacte. Mme Merkel voudrait corriger ces erreurs, mais ses chances d’y parvenir sont faibles, notamment parce qu’elle manque de sens diplomatique. // En son for intérieur, Hans Tietmeyer ne voulait pas que les Italiens entrent dans l’union monétaire. Dans les années 1990, vous l’aviez critiqué en le qualifiant de nationaliste allemand parce qu’il affirmait que l’Europe avait besoin d’un noyau dur. N’est-ce pas précisément ce que vous recommandez à présent ? / – Beaucoup de choses se sont passées entre-temps – la mondialisation de la spéculation, la mondialisation de l’argent et des marchés des capitaux, la mondialisation des instruments financiers. Nous avons assisté au rejet du projet de Constitution européenne, nous avons conclu ce complexe traité de Lisbonne. Beaucoup de choses se sont passées et, dans le même temps, les personnalités capables de jouer un rôle dirigeant se sont faites de plus en plus rares. Jacques Delors était quelqu’un de très important. Il a été remplacé par des gens dont personne ne connaît vraiment le nom.+

  25. 26 papasha noiembrie 23, 2015 la 9:33 pm

    @ centru

    nimeni nu intelege ce-a fost in capul papagalilor astora , de au lasat totu’ balta , s-au ushchit de nebuni , si s-au ascuns ca sobolanii …….si ne-au lasat , pe noi astia 65% care i-am votat , ca prostii , cu ochii-n soare !!!

    pai chiar asa sa fie democratia lu’ peste prajit ?
    au iesit in strada ( spontan !!! ) 30 000 de tineri frumosi , si curati ( nemani pulati de nimeni , de nici un ONG platit din afara cu milioane de dolari si de euro , de vreo 25 de ani incoace ) , iar un govern destul de performant se duce-n bot , direct in haznaua de kkaat !!!
    mirositoare democratie !!!

    sa fie oare un mic santaj cu puscaria , sa fie oare stapanii externi ai coloniei care-i santajeaza cu altele decat puscaria ……( bani , curve , prafuri de tras pe nas …etc )

    cu siguranta ca nimeni n-a plecat de buna voie , numai ca sa se premeneasca clasa politica si ca sa lase
    locul „nepatatilor” , „nesantajabililor” , sau vandutilor sponsorizati de catre interesele externe …. !!!

    2. talpes , cine-i talpes ?
    parca , scria prin ziare , ca asta e japitza aia care , dupa ce a plecat de la conducerea parohiei ( unde i-a slujit si a fost platit de altii ) , s-a dus cu toata arhiva la flatulatu’ de javra ordinara .

    pe zeama asta de clopot , il fooote grija de spionii lu’ raposatu’ , noroc ca nu mai are pe cine sa dea in gat , ca pe aia , saracii …. i-a iertat Dumnezeu deja .

    asa caracter mai zic si eu …. !

    3. ghiolbanis , da cu casa cum a ramas ?
    da presa ( niste jigodii de santajisti santajabili ) libera , curata , independenta si frumoasa de ce tace ?

  26. 28 fostă basarabeancă noiembrie 23, 2015 la 11:47 pm

    Bibilicile, societatea și dedicațiile

    Cred că vă spuneți în gând că sunt pusă pe șotii și aproape că aveți dreptate. În mare parte.

    N-aș vrea par genul de persoană, care există în anturajul tuturor, sunt convinsă, ce se plânge mereu: of-of-of, tare-i greu! Vai de mine, nu ne-ajung niciodată banii! Of-of-of, ce rea e lumea! Toți îmi poartă grija, toți îmi vor răul, toată lumea mă invidiază, toți vecinii mă pândesc, nimeni nu mă crede, nimeni nu mă înțelege, etc.! Cred cu tărie că aveți cu toții, iubiți prieteni, în jurul vostru asemenea persoane. Nu că nu i-aș crede, deși îi suspectez că le place să se victimizeze ca să ne câștige simpatia și compasiunea, dar uneori găsesc multă exagerare în plânsoarea lor.

    Pe de altă parte, în mintea noastră, avem asemenea suspiciuni despre „lumea rea”, chiar se întâmplă să avem colegi de muncă, vecini, „prieteni” și rude care intră în cercul „suspecților”. Dacă nu avem mulți, există măcar unul sau doi care ne sâcâie și ne sapă, ne toarnă la șef dacă mergem des la toaletă, ne pun erbicid la pomii care ne rodesc cel mai bine, ne bârfesc ținutele și ne judecă atunci când bem alcool la petreceri sau în general, și de fapt, ne calcă pe unghii atunci când ne ținem de marginea prăpastiei cu mâinile goale. Aceste lucruri nu ne dăunează semnificativ , nu ne schimbă nicicum mersul vieții (decât rar), dar ne distrug liniștea sufletească, ne macină clipele de odihnă, când ar trebui să ne bucurăm că trăim și suntem sănătoși, împreună cu cei care contează pentru noi.

    De unde și până unde am ajuns la bibilici? Vă spun sincer că ele m-au vindecat de tristețea pe care mi-o provocau asemenea rude, „prieteni” și colegi.

    Am căpătat anul trecut cinci ouă de bibilică de la o mătușă, le-am pus la o cloșcă și am uitat de ele. Au ieșit cinci bibilici, toate au trăit și au trecut iarna cu bine. Sunt foarte rezistente la boli, nepretențioase la mâncare (singurele păsări despre care știu că mănâncă și gândacul de Colorado), dar fac o gălăgie îngrozitoare! Asta am aflat în această primăvară, când le-a apucat ritualul împerecherii. Dragi prieteni, vă rog să mă credeți, cei care nu aveți bibilici, că te scot din ogradă și din sat!

    Cam cu o oră-două înainte de culcarea găinilor, îi apucă pe masculi cântările. Să nu credeți că aduce sunetul scos de ei în vreun fel cu o cântare, zic și eu așa, de amorul artei. Bibiloii țipă asurzitor și continuu, se agită îngrozitor, zboară precum păsările cerului ba în copac, ba pe poiată, ba pe bolta de vie care are vreo patru metri înălțime, ba au ajuns și pe un stâlp de curent electric, încercând să atragă și ei o femeie, adică o bibilică! Iar ele, nimic! Se duc împreună cu găinile la culcare, se instalează pe stinghii, fiecare la locul ei și ignoră cu desăvârșire chemarea iubirii. Bibilicile dădeau cu „ignore”, eu mă atacam de moarte din cauza panaramei asurzitoare. Deja îmi făceam probleme cu vecinii, să nu propună să mă dea afară din sat cu tot cu bibilici. Din fericire, au zis bătrânii că alungă hultanii și șoarecii; așadar, la ceva tot sunt buni.

    La sfârșitul săptămânii apare și soțul meu la țară cu școlarul, el neștiind că îi pălise pe ăștia (trei) pofta împerecherii, a rămas tablou pe moment, după care s-a enervat, a căutat o prăștină mai lungă și s-a apucat să-i alunge la poiată. N-ați văzut demers mai comic și mai zadarnic! De pe gard, zburau pe poiată, de pe poiată pe stâlp, de pe stâlp în copac, din copac pe bolta de vie și de la capăt! Toate astea țipând neîntrerupt și disperați.

    Eu mă uitam ca la accident de tren, bărbatul meu, transpirat și ambiționat, dimpreună cu asistenta de fiică-mea, amândoi încă în haine de oraș, alergau prin ogradă fâlfâind cu prăștinile de alun și răsturnând tot în cale, bibiloii zburau de la un obiectiv la altul, iar bibilicile stăteau liniștite pe stinghiuță printre găini, de-ai fi zis că au dopuri în urechi, și de fapt, parcă erau în alt film. Într-un final, au renunțat ai mei să dea bibiloii la loc și i-au lăsat să-și facă damblaua. Inevitabil, spectacolul se termina în fiecare seară cu întoarcerea spășită a masculilor la poiată, unde-i așteaptă mereu, neocupat, LOCUL LOR.

    Eeee, dar ulciorul nu merge mult la apă! Într-o dimineață, înhățăm doi bibiloi direct din poiată și… la cuțit cu ei! Am lăsat unul de sămânță pentru două bibilici (s-a mai și potolit, dacă tot a scăzut concurența) iar celor doi le-am pregătit… tigaia.

    Cine știe ce rețetă n-am pus la cale, i-am fript întregi la un foc rapid pe toate părțile, sărați și piperați, frecați cu oareșce usturoi, dar nu i-am lăsat să se pătrundă, numai să prindă crustă. Imediat, parcă se cereau stinși cu niște vin roșu (au carnea roșie), după care i-am dat la cuptor cu tot cu tigaie, cam patruzeci de minute. Pe la ora de culcare a găinilor, pe când bibiloiul rămas și-a reluat spectacolul de seară, era gata și salata noastră. Noi, ignorându-l total, ne-am instalat la masă la foișorul de stuf, am scos niște vin rece din beci și i-am halit pe craii gălăgioși haiducește. Pe parcursul desertului, bibiloiul rămas în viață încă mai țipa, iar noi, mulțumiți de masa boierească, ne uitam la el și zâmbeam cu subînțeles, în loc să-l combatem. Țipă tu, băiatule, țipă să-ți plesnească bojocii!

    De atunci nu-l mai auzim, exact ca femeile lui. Știm că va renunța pe la opt, iar la sfârșitul sezonului, la momentul potrivit, când i-a fi lumea mai dragă, îl vom înfuleca, așa cum am făcut și cu alții înaintea lui.

    Am învățat de la bibilicile noastre, că nu trebuie să te consumi, pentru că toate se vor termina așa cum trebuie să se termine, taman cum e mersul lumii.

  27. 29 blogideologic noiembrie 24, 2015 la 8:46 am

    Ţesătura ţaratului bulgar este ruptă de puternica lovitură mongolă din secolul XIII. Rămân trei state-zdrenţe, numite de către istoriografii bulgari formaţi în vena lui Oteţ Paisie tot “ţarate”. Unul dintre acestea, cu dinastie cumano- bulgară, va servi ca model pseudo-fiducial venerabilului nostru profesor Neagu Djuvara, pentru teoria cumană a Basarabilor. Însă domnul Djuvara n-a recunoscut aceasta într-un mod public explicit vreodată. Teoria lui Neagu Djuvara stârni grămadă de controverse la noi. Mult zgomot pentru nimic. Mai de interes îmi pare faptul că din ganga bulgară spartă de către mongoli, răsări în plină lumină un principat neolatin. Este Carvuna, fondată de valahii negri care îşi întindeau prezenţa până în Bosnia. Numită pe atunci principatul Romanija. În preajma atacului din 1453 la Constantinopol, o drujină de bulgari execută un act de piraterie. Fură flota Carvunei. Va servi pentru atacul pe mare la Constantinopol. Otomanii îl investesc pe şeful drujinei cu titlul de amiralul Baltoglu.

  28. 30 ZeV noiembrie 24, 2015 la 9:25 am

    Centru (si bizonu’)

    Victor Ponta a demisionat deoarece ,,poporul pesedist” s-a volatilizat in neantul lasitatii, iar liderii actuali ai partidului, asta si-au dorit, in speranta ca unele dosare vor fi , cumva, tergiversate….

  29. 31 nastase noiembrie 24, 2015 la 9:26 am

    fostă basarabeancă,
    stiu cum e. Am avut si noi bibilici. In final, am procedat in acelasi fel.

  30. 32 ZeV noiembrie 24, 2015 la 9:32 am

    Adrian B.
    noiembrie 23, 2015 la 6:27 pm

    Stimate coleg, nu mai colporta miniciuni gogonate preluate din presa anti-pontista de doi parai gauriti. Oricum, preturile in asigurari nu sunt stabilitate in Romania. Exceptiile apar cand vin Steinii la noi sa ne faca ordine in sistemul de asigurari si la fondul Proprietatea. (Z)
    Daca ai uitat, iti reamintesc cei doi piloni principali ai capitalismului global: BANCA si ASIGURARILE.
    Imi amintesti de soldatii japonezi uitati prin pesterile din insulele Pacificului…dupa vreo patruzeci de ani, unii au fost gasiti tot cu degetatul pe tragaci, nestiind ca razboiul s-a terminat de mult, cu victoria deplina a SUA. (Z)

  31. 33 ZeV noiembrie 24, 2015 la 9:41 am

    Sadicu

    Pana la ,,sarbatorile fericite” avem de trecut ,,hopul” de la 1 decembrie 2015, care reprezinta, in teorie, un simbol al unitatii neamului. Ne vom ridica, oare, la inaltimea exigentelor acestui eveniment ?

  32. 34 fostă basarabeancă noiembrie 24, 2015 la 9:49 am

    nastase
    noiembrie 24, 2015 la 9:26 am

    Nu știu cum să vă spun, dar noi acum avem 19 urmași, tineri, frumoși și… liberi (ce-a fost în capul nostru???). Aștept cu interes PRIMĂVARA.

  33. 35 ZeV noiembrie 24, 2015 la 9:50 am

    ..De limita de ,,3% din PIB” vorbea si Victor Ponta, aduceti-va aminte. Deci, pana acum, Ciolos nu a adus nimic nou.
    FMI (ca si Mugur Isarescu) insista sa se pastreze ecartul de 1,8% asumat, candva, de basisti.
    Este si normal: FMI doreste salarii relativ mici in Romania si sume cat mai mari alocate pentru investitii publice, stiind ca firmele si multinationalele occidentale, aflate in polpozition, urmaresc un profit substantial mai mare decat in tarile de origine. Nu conteza ca lucreaza, uneori, mai prost decat romanii. Sau, isi aleg subantreprenori dupa criteriul pretului, nu al capabilitatilor profesionale.

  34. 36 Ghita Bizonu' noiembrie 24, 2015 la 10:04 am

    Hm …. sadicu , asa cum a „martirisit” este Gheorghe Feneser cica om de afacero si care a activat in politica locala.
    Ia sa vedem cine este acest cetatean ca tovaras nu ii pot spune (si deci nici domn!) :
    Cunoscut ca unul dintre apropiatii premierului Victor Ponta, prefectul de Alba, Gheorghe Feneser este vizat pentru functia de ambasador al Romaniei in Regatul Norvegiei. El a avut de ales intre Africa de Sud si Regatul Norvegiei. A acceptat cea mai bogata tara din UE….
    ……………….
    De mentionat ca, inginerul Gheorghe Feneser este prefect din 12 ianuarie 2013, fiind unul dintre cei mai longevivi ai actualului Guvern. Sursa :

    http://monitorulab.ro/prefectul-de-alba-pleaca-ambasador-in-norvegia/

    Hm … „unul dintre apropiatii premierului Victor Ponta” ala cu clipul dedicatie „deschide usa”? Pai ci asa „apropiat” e ca in zicala aia „fereste-ma Doamne de proeteni ca de dusmani ma feresc singur!!”

    Gheorghe Feneser, ecologistul prim sustinator al RMGC
    De cînd a început scandalul privind exploatarea minieră de la Roșia Montană e tot pe la televizor. Vorbește, explică, vizitează și susține cu aplomb. Vrea minerit și locuri de muncă. E angajat al statului, în postul de Prefect, cu toate că se comportă ca un agent electoral al companiei canadiene. El e Gheorghe Feneșer, Prefectul de Alba.

    ……………….
    ocupă, pe rînd, posturile de director general al Daco Trade Grup SRL Sebeș, începînd cu 1996 (perioada ’92-’96 lipsește din CV-ul marelui om politic), pentru ca mai apoi să ajungă director general la Hotel Dacia SA din Sebeș – începînd cu 2002, Membru în CA la Compania Națională a Sării în perioada 2004 – 2005, șef al Consiliului de Administrație al Comat SA Alba Iulia între 2000 și 2012, director general al West Industry Invest SRL între 2010 – 2012 și consilier asistent în Comuna Șpring, între 2012 și 2013, pînă să fie numit prefect. Că deh, postul de prefect e pentru funcționari publici iar el fusese doar șerif stelar pe unde a fost, iar un post în administrația locală picase ca o mănușă.

    Sursa : http://www.abnews.ro/investigatii/dosare-si-piper/item/696-gheorghe-feneser-ecologistul-prim-sustinator-al-rmgc#sthash.hq15NzcC.dpuf

    Onteresanta sursa asta . Recomand lectura ei ..

    A da.. si un citat din sadicu :

    -Cred de asemenea ca toata scena politica se va reseta din temeli.
    DORESC SA PARTICIP LA ACEST PROCES IN CARE CRED
    .
    Dreapta politica este in acest moment mai puternica ca niciodata,avand un lider pe masura.Totusi,importanta este consolidarea acestei poziti iar asta presupune foarte multa munca si professionalism.
    De asemenea,”Romania lucrului bine facut”,nu se poate naste peste noapte.

    2004 – Starea economică a tării de la care a plecat „regimul Băsescu”

    Curat murdar!!!

  35. 37 tepelus noiembrie 24, 2015 la 10:57 am

    Talpes este cel mai sinistru personaj care o trecut vreodata,din pacate,pe la SIE,lasand in urma o situatie catastrofala pentru un serviciu de elita,construit cu truda si mari sacrificii de profesionistii si patriotii mai multor generatii.
    A furar fara pic de jena din fondurile speciale,mai ales cele destinate unor activitati specifice in sprijinul fratilor moldoveni, pentru a-si rasfata progenitura,a comis cea mai oribila crima de inalta tradare,periclitand grav interesul national si soarta unor oameni care au dovedit spirit de sacrificiu si eroism in slijba tarii.
    Caracterul infect,de javra ordinara,sau mai bine zis lipsa totala de character si jegozenia morbida care-i emana prin toti porii de hipopotam slinos le-a demonstrate odata in plus cand l-a tradat si pe cel care,din ordin sau din proasta inspiratie,l-a scos din latrina istoriei si l-a uns sef la SIE.
    Ce poate fi mai oribil decat fapta unui asemenea individ sinistru ,in stare sa intineze memoria unui patriot authentic,disparut de opt ani-probalil si cu aportul sau,care nu poate sa se apere si va fi aparat decat de justitia divina?
    AVRAM IANCU si VLAD TEPES

  36. 38 Cris noiembrie 24, 2015 la 11:08 am

    @ fostă basarabeancă:

    Formidabilă „fabula”!

  37. 39 Liviu Bejan noiembrie 24, 2015 la 11:11 am

    Vreau sa il barfesc un pic pe Liviu Dragnea.
    L-am vazut aseara la TV, asudat si temator. Din fraza pe care a rostit-o in apararea sa, am realizat ca ori e deja inteles cu acuzatorii, ori a cazut si el in capcana obisnuita in care cad cei acuzati si anume de a aduce in apararea lor argumente straine de acuzatie. Am inteles ca vinovati sunt martienii, care s-au jucat, in lipsa sa la telefoanele mobile cu care s-au distrat trimitand mesaje. O aparare categoria „i-a lu’ ala din fata”, ori „prinde orbul, scoate ochii”. O justitie impartiala nu poate incuviinta sa fie trimisa sa caute cai verzi pe pereti. Realitatea este aceea ca Liviu Dragnea este victima a propriilor slabiciuni ca responsabil electoral al particului sau. Trimiterea de mesaje (nesolicitate!) tine de o indelungata traditie a PDL. Partid care, mai mult, a recurs, la nevoie, in cursul timpului, si la transportarea cu masinile personale ale unor activisti a unor electori inca indecisi sau care nu puteau merge la vot din diferite motive. Livri Dragnea a stat si s-a uitat, desi putea sa arate unele mesaje procurorilor de serviciu. Iata ca a fost acuzat exact de ceea ce putea el acuza. Liviu Dragnea trebuia sa isi construiasca apararea strict pe cazul sau si anume pe faptul ca indemnarea electorilor de a-si exercita un drept si o libertate constitutionale (dreptul la vot si libertatea de a alege) nu pot constitui, fundamental, infractiuni si nici macar contraventii. Si sa isi faca publica apararea. Daca tribunalul ar fi decis stramb, cetatenii ar fi inteles, macar, ca Dragnea va fi fost trimis la inchisoare fiindca s-a luptat pentru drepturi si libertati cetatenesti. Pe cand acum, daca Dragnea nu este trimis la inchisoare, cetatenii vor avea senzatia unei intelegeri, de exemplu (fantrezist!) colaborarea in a da tara pe mana ungurilor. Dragnea nu este lipsit de dreptate in afirmatia sa ca in centrul electoral al unui partid este, in ziua de vot, un grad de dezordine, in care, mai ales un provocator, poate comite o fapta care sa compromita, sau sa incrimineze, un lider. Insa afirmatia lui Dragnea isca o intrebare grava: a ajuns PSD sa se bazeze, in centrul electoral, pe voluntari, situatie specifica micilor formatiuni? Din sutele de mii de membri, PSD, pentru a gasi 60 de persoane, la nivel central, a ajuns sa recurga la voluntariat. Din sutele de mii de persoane puse in paine de pesedisti nu s-a gasit o persoana dispusa a rasplati binele primit? Primul partid al tarii nu a avut 60 de membri pentru centrul electoral? Dintr-o singura fraza distingem faptul ca mult laudata conducere electorala a lui Liviu Dragnea a fost un dezastru si ca el este acum victima propriilor gafe si slabiciuni in actul de conducere. Ca el a fost sustinut de alti fruntasi in ideea ca ar putea obtine iertarea de pacate a tuturor, este un detaliu. Comportamentul sau insa poate conduce la compromiterea partidului. De abia acum este necesar un congres extraordinar al PSD.

  38. 40 Liviu Bejan noiembrie 24, 2015 la 11:21 am

    @Radu Humor, poate pentru ca oricum si-ar fi facut crucea, de la stanga la dreapta sau de la dreapta la stanga, la televizor tot pentagrama s-ar fi vazut.
    Foarte interesant ce scrii despre neo-paganism. Apare ca un fel de acoperire pentru fapte sociale, insa s-ar putea baza pe faptul ca biserica greaca nu mai poate alimenta Grecia cu bani la fel ca in secolele trecute.

  39. 41 Ghita Bizonu' noiembrie 24, 2015 la 11:37 am

    ZeVzecea

    daca este vroba de neantul lasitatii este zona aia in care se afla acum Tontzishor…
    Ca nu reizsta la tavaleala .. se cam stie…
    Duoa referanduk .. cand o desmina pe Lulutza.. cand duopa alegeri fugii in Strainezia .. .. cand fara consultario interne isi prezenta demisiiile

    Da ma rog cu apropiati ca tine si ca George Feneser (sadicu) nu e de mirare…

  40. 42 Liviu Bejan noiembrie 24, 2015 la 12:39 pm

    Anunt Daily Express, confirmat acum o ora: un avion de lupta rusesc (se pare SU-24) a fost doborat de fortele aeriene turcesti.
    http://www.express.co.uk/news/world/621613/Turkey-shoots-jet-airspace

  41. 43 George Ban noiembrie 24, 2015 la 12:47 pm

    fosta basarabeanca

    Fabula Dvs este incantatoare! Asa este, toti bibiloii care acum urla disperati, vor fi haliti de stapanii lor…

  42. 44 Adrian B. noiembrie 24, 2015 la 12:54 pm

    @ fosta basarabeanca

    bibilicile mananca si albine . Stau pe langa stupi si se servesc … 🙂

  43. 45 blogideologic noiembrie 24, 2015 la 2:27 pm

    Unii ar dori să vadă cât mai mult scăzută calitatea discuţiilor pe blogul AN. Însă nu coboară chiar ei în arenă, ci trimit emisari. Unii ar necesita medicaţie (zic aceasta pe baza unor reguli simple de bun simţ). Eu sînt doctor, dar nu sînt medic, aşa că nu pot face recomandări medicale. Dar pot trimite la o bibliografie http://www.theguardian.com/society/2015/nov/21/children-who-grow-up-on-prescription-drugs-us

  44. 46 blogideologic noiembrie 24, 2015 la 2:48 pm

    Căderea liberă şi imaculată a paşaportului teroristului Mohammed Atta pe 11 septembrie 2001, la impactul avionului său cu unul dintre turnurile WTC din New York, este unul dintre miracolele ce l-ar fi împiedicat pe Galileo Galilei să exclame: « E pur si muove! ».

  45. 48 Adrian B. noiembrie 24, 2015 la 3:18 pm

    http://www.dcnews.ro/reac-ia-lui-putin-dupa-doborarea-avionului-de-lupta-rusesc-la-grani-a-cu-turcia_490635.html

    Acest eveniment arata clar intentiile Turciei si NATO care alimenteaza cu bani si arme pe teroristi si doboara avioanele celor care lupta cu teroristii .

    Mi se pare de departe cea mai grava informatie a ultimilor ani din cauza consecintelor care deriva din aceasta .

    Nu cred ca va trece mult timp si vor intra trupe de uscat rusesti in Siria , va reincepe conflictul din Ucraina , va urma Nagorno Karabah si probabil ca vor incepe problemele si pentru unii dintre finantatorii terorismului mondial : Qatar , Arabia Saudita , Turcia , etc.

    Începând de astazi cred ca se intra in alta faza …

  46. 49 Centru noiembrie 24, 2015 la 3:27 pm

    Ma miram eu ca , in documentare difuzate in intreaga lume , fostul resedinte francez Valery Giscard d’Estaing pretinde ca , in timpul vizitei oficiale a cuplului Ceausescu in Franta ( 1980 ? sau 1978 ? – cred ca 1980 ) delegatia oficiala romana ar fi furat obiectele de patrimoniu din Vila de la Rambouillet unde era gazduita ” primesc un telefon de la seful protocolului , innebunit : domnule presedinte , au golit vila ! Au furat portelanuri , gobelinuri … ”
    Giscard spune – ” stiu ca trebuiau sa plece pe urma in Anglia – am prevenit englezii – nu am avut ecouri daca au furat si acolo ” .
    Chiar daca ar fi fost adevarat – ca securistii lui Nicolcioiu care se foiau pe langa Ceausescu cu mapele la primirea ambasadorilor ar fi furat – Giscard nu trebuia sa se comporte asa , treizeci de ani mai tarziu , cand cealalta parte nu se poate apara …
    Ieri , Giscard , numit ” mare prieten al Romaniei ” , recidiveaza in Le Figaro , intr-un mare interviu – intrebare ” erati sceptic privind Europa in 28 , in tribuna dv din Le Figaro , in 2000 ” .
    Raspuns – ” l-am vazut pe Kohl , in 1990 . Mi-a spus – vom primi ungurii , cehii si polonezii . Atat ! Restul sunt grotesti . ”
    Clasa germana – vechiul prieten Kohl , care se enerva deschis pe Iliescu pentru ca Iliescu vorbea in franceza – nu si-o permitea , enervarea , cu Mitterand ( Kohl plangea la comanda la discursurile lui Mitterand ) …
    Simpatica , tentativa noastra de aderare dupa Schroder – Chirac – Bush , cu trioul Obama – Sarkozy – Merkel , dupa 2005 , si cu Traian Golden Blitz sef de stat …

  47. 50 papasha noiembrie 24, 2015 la 3:43 pm

    Ce-avem noi aiceaaaa…. ?

    HUO arabete slinos , salvatorul natiei , zi-ne si noua cine minte iara , a milioana oara ?

    Bai frumosule , curatule si cinstitule , emanatul strazii , pana la urma , tot in puscarie te vad , daca nu te-o gasi vreo dragoste subita de plecat in tara ta , acolo de unde nu se fac extradari !

    MINTE OARE SALVAMONTISTUL ?
    EU NU CRED .
    ASTA-I PE MUNTE , LA SALVAT OAMENI , DIN 1970 SI NU CRED CA L-A GASIT TOCMAI ACUM DORUL DE MARIRE SAU DE ATENTIE !

    http://www.nasul.tv/dezvaluiri-socante-in-scandalul-planorului-salvatorii-montani-i-au-cerut-lui-raed-arafat-de-la-bun-inceput-cercetarea-zonei-unde-a-fost-gasit/

    2. Valeu mama , ce urmeaza sa cada pe capul turcafletilor !!!!
    Centrofarm ala de baiazid , sau cum dracu-l cheama , chiar se crede ca-i duru-curu lumii !
    Pai daca rusnacii incep sa-i inarmeze , cu arme de meseriasi , nu cu prastii , pe kurzi , si-i mai si coordoneaza un pic cu informatii si cu proceduri , sa vezi migratie de turcafleti spre iubita lor , anghelika utecista .

    http://www.stiripesurse.ro/vladimir-putin-amenin-a-turcia-am-fost-injunghia-i-pe-la-spate-de-complicii-terori-tilor_974354.html

  48. 53 Adrian B. noiembrie 24, 2015 la 5:32 pm

    Un premier care cunoaste interesele tarii sale …
    ……………………………………………………………………………………..

    Viktor Orban, despre strategia sa în raport cu Moscova

    ”Să nu ne supraevaluăm capacitatea de a înțelege politica rusă”

    Actualitate • Extern

    ”Politica e plină de lucruri ciudate, așa că nu este neapărat dificil, este în fișa postului”, a răspunde pentru Politico.eu premierul ungar Viktor Orban, întrebat dacă, în calitate de politician care a pus umărul la căderea comunismului, nu are o problemă acum cu relația apropiată cu Vladimir Putin, omul care dorește să recreeze puterea sovietică.

    ”Politica nu este o chestiune personală, iar eu nu prezint opiniile mele, ci reprezint națiunea ungară. Și un lucru este limpede – fără ruși nu poți gestiona bine viitorul ungurilor. De aceea trebuie să avem o relație bine echilibrată cu rușii.”

    ”Putin este un om cu care se poate coopera. Nu este ușor, dar asta face parte din meserie. El nu are sentimente pentru tine. El reprezintă puterea, interesele Rusiei, și prin urmare este un negociator puternic. Dar, la fel cum toată lumea din Europa știe, orice s-ar fi întâmplat rău în trecut pentru unguri – înabușirea revoluției din 1956 și asa mai departe, dacă vrei un viitor mai bun atunci trebuie să cooperezi. Iar eu asta fac.

    Am o viziune și mai largă, pentru că eu cred că avem nevoie de o zonă de liber schimb de la Lisabona la Vladivostok, care ar însemna ca UE să aibă o strategie în care Rusiei să-i fie oferit un loc corespunzător”.

    Vă place de Putin personal?

    ”Oare a vazut cineva personalitatea lui Putin? Nu este un om cu o personalitate vizibilă, deci nu vi-l imaginați ca pe liderii occidentali. În cultura politică vestică, relația personală este parte a rutinei. Este un lucru imposibil în politica rusă. Deci să nu ne supraevaluăm capacitatea de a întelege politica rusă. Să nu facem asta. Știți, la summit-uri ne spunem pe nume: Viktor, Angela și asa mai departe. Este imposibil așa ceva într-o negociere cu rușii, așa ceva nu se întâmplă. De aceea, relația personală nu joacă un rol, nici în ce mă privește, nici în ce-l privește pe Putin.

    Ce obține Ungaria de pe urma cooperării cu Rusia?

    Primul lucru este securitatea. E bine să avem o relație bună între Rusia și NATO, pentru că trăim într-o zonă de frontieră. Avem, fără îndoiala, nevoie de NATO – 90% din populația Ungariei a votat pentru aderare – dar avem nevoie și de o relație gestionabilă între Rusia și NATO.

    Al doilea lucru este enegia. Suntem într-o situație mult mai bună decât înainte. În 2010, când am revenit la putere, unul dintre obiectivele mele era independența energetică a Ungariei. Am construit o conductă împreună cu slovacii, din Slovacia până la rețeaua nordică de conducte. Acum avem ocazia să primim gaze excluisv din Rusia. Gazul rusesc este mult mai ieftin, dar nu mai există o dependență totală.

    Însă cel mai important lucru este suveranitatea – a fost o negociere foarte lungă cu Putin pentru a-i opri pe ruși să cumpere un pachet mare de acțiuni la compania ungară MOL. Am oprit acest proces. A fost foarte important pentru suveranitatea energetică.

    Așadar, relația ruso-ungară nu este în alb și negru. Este complicată atât istoric, cât și economic. Însă nu sunt o persoană care să-i vadă pe ruși prin prisma ideologiei. Încerc să promovez o politică a bunului simț, bazată pe realitate. Singura cale de a avea o relație bună cu rușii este politica de putere bazată pe realitate. Principiile și lista europeana a principiilor prioritare sunt total diferite de principiile din Rusia. Este imposibil să le armonizezi. Așadar, trebuie să lași deoparte principiile și ideologiile și trebuie să te uiți la interese, să ajungi la bunul simț al acordurilor bazate pe realism politic. Aceasta este abordarea Ungariei.

    Nu este o împărtășită de multă lume. Unele țări se opun pe față, cum o face Polonia, care rămân cei mai buni prieteni ai noștri din Europa. Și sunt țări cărora le place să ofere imaginea că se opun unei asemenea politici cu Rusia, dar care de fapt promovează această politică chiar mai mult decât noi. Aceasta este politica Germaniei. Uitați-vă la acordul dintre Berlin și Moscova pentru Nord Stream II. Așadar, sunt mai multe abordări.

    Cum este să discuți cu Angela Merkel și cum este să o faci cu Putin?

    Este mai ușor cu Merkel, pentru că avem o politică bazată pe principii. Dacă ești de acord cu un anume principiu, atunci este ușor să gestionezi realitatea. Cu Putin este invers. Putem aborda realitatea, dar niciodată nu suntem de acord cu principiile. Este o altă mâncare de pește.

    Relația cu Rusia va oferă o pârghie în relația cu Germania?

    Desigur, strategia mea de politică externă este foarte simplă. Încerc să creez o situație în care toată lumea să aibă interesul ca Ungaria să câștige. Ungaria nu este suficient de mare pentru a-și mentine suveranitatea și spațiul de manevra dacă relația sa cu marile puteri nu este bine echilibrată. Avem nevoie de relația cu Germania, cu Rusia, cu Turcia și cu China. Dacă una dintre acestea pierde, suveranitatea noastră va fi într-o situație delicată. Astef, cooperăm cu germanii, dar nu ne place să depindem de germani. Cooperăm cu Rusia, dar nu ne place să depindem de ruși.

    Veți vota împotriva prelungirii sancțiunilor impuse Rusiei?

    Pot să fac asta, putem să facem asta. Dar vetoul nu este un drept – vetoul este un strigăt. Dacă o țară NATO cu 10 milioane de oameni spune veto, atunci trebuie să fie ceva mult mai important decât sancțiunile împotriva Rusiei. Un veto este o bombă nucleară; este bine să ai acest drept, dar să nu-l folosești.

    http://www.cotidianul.ro/sa-nu-ne-supraevaluam-capacitatea-de-a-intelege-politica-rusa-271934/

  49. 54 Radu Humor noiembrie 24, 2015 la 5:33 pm

    fostă basarabeancă
    (actuală proprietară de bibilici)
    😆 😛

  50. 55 Centru noiembrie 24, 2015 la 6:31 pm

    Pe langa Viktor Orban cei care cred ca sunt responsabili de destinele Romaniei sunt niste curci imbatate cu graunte de porumb inmuiate in tuica .
    Ce Viktor Orban , Kaczinski , Vaclav Klaus printre Iohannis , Neaga , Dragnea , Zgonea , Rus , Predoiu , Ciolos , Gorghiu , Ponta … nulitatea este atat de mare incat ma vad in 1998 , enumerand alte sinistre zerouri , Diaconescu , Ciorbea , Radu Sarbu , Sorin Dimitriu , Constantinescu , Pantis …
    Autoritatile asa -zis ” romane ” nu sunt doar incapabile sa construiasca , cu fonduri nerambursabile straine , infrastructura tarii lor .
    Autoritatile ” romane ” nu sunt in stare sa REPARE 200 de metri de autostrada intre Orastie si Sibiu , de doua luni , afectate de infiltrari de apa si care obliga la inchiderea a 20 de kilometri de autostrada si deturnari pe DN-uri cu morti si intarzieri !
    Autoritatile ” romane ” cred ca rezolva problema facand rapoarte , studii geologice si jucand ping-pong cu constructorul – nimeni in Romania nu a auzit de : ” drenarea scurgerilor de apa costa 15 milioane de lei , consolidarea versantilor 17 milioane de lei , refacerea asfaltului 5 milioane de lei , totul se repara in cel mult doua saptamani , o reparam cu ordin guvernamental cu intreprinderi disponibile iar dupa aceea vedem cu constructorul pentru rambursare , problema e de securitate si interes national ” .

  51. 56 Centru noiembrie 24, 2015 la 6:37 pm

    Sadicu nu poate fi fostul prefect de Alba !
    Chiar daca au acelasi nume , Sadicu este mult mai tanar , se vede din ce povesteste – descopera , cu ochi enormi de admiratie , RFG in anii 1990 , parca fiind student – si din postarile lui – descoperim un tip impulsiv , destul de simplu in cultura si maniere , lipsit de respect fata de gazda ( ” un coleg mi-a aratat asta pe Internet ” sau asa ceva – un fost prefect nu se manifesta asa ) si fara o experienta relationala impresionanta .

  52. 57 blogideologic noiembrie 24, 2015 la 6:46 pm

    @tepelus
    Aveam şi eu sentimentul ăsta intuitiv despre Talpeş. Se vede cum minte.

  53. 58 Liviu Bejan noiembrie 24, 2015 la 7:05 pm

    @Adrian B., nu doresc sa ma pun in calea simpatiei tale pentru rusi, cred ca fiecare om este liber sa simpatizeze cu cine doreste, insa m-am uitat pe materialele care au aparut si situatia, crede-ma, este urmatoarea: chestiunea survolului avioanelor rusesti peste Turcia apare de la un intrand, nu foarte larg, 2-3 Km poate, pe care frontiera turca il face la granita cu Siria. Putin, de cand si-a trimis soldatii in Siria il putea suna pe Erdogan si-i putea cere un culoar de zbor peste intrandul respectiv, cred ca Erdogan ar fi aprobat. Asa, rusii au considerat ca, la vitezele de zbor mari de acum, intrandul respectiv poate fi survolat mai devreme ca un avion de interceptare sa apara si au tot survolat intrandul scurtand drumul. Iti amintesti cu siguranta ca turcii au protestat si in trecut, fara succes. Asa ca Erdogan, probabil satul sa tot fie umilit ca sef de stat de violarea continua a spatiului aerian turc, a ordonat, fiindca o astfel de actiune este ordonata de la cel mai inalt nivel, ca avionul rusesc sa fie doborat. Exista doua detalii importante pe care trebuie sa le afli si care rezulta din traiectoriile de zbor ale celor doua avioane, F16 si SU24: avionul rusesc a fost doborat la a doua trecere peste intrandul de la frontiera, adica perseverare diabolica si, doi, interceptorul turc l-a pandit. Avionul turc s-a ridicat de undeva din interiorul tarii, a facut o bucla prin preajma aeroportului de baza, cu siguranta in timp ce avionul rusesc era urmarit pe radare si, cand calculul a aratat ca traiectoria avionului rusesc venea din nou in spatiul aerian turc, a pornit la interceptie. Interceptorul turc s-a pozitionat pe frontiera turco-siriana, pentru ca avionul rus sa nu scape, iar traiectoria avionului rus arata doua schimbari de traiectorie in spatiu mic, probabil o incercare de a evita tirul sau racheta aer-aer a turcilor. Cred ca nu s-ar fi ajuns aici daca rusii discutau dinainte cu turcii despre necesitatea de a le survola teritoriul, pe o distanta foarte mica si nu ii puneau pe turci, in numele luptei anti-teroriste, intr-o situatie umilitoare care ridica chestiuni de orgoliu. Turcii si-au aparat teritoriul, spatiul aerian, iar Putin si Lavrov nu au nici o justificare sa faca declaratiile pe care le fac acum.

  54. 59 Liviu Bejan noiembrie 24, 2015 la 7:06 pm

    Scuze, perseverare diabolicum!

  55. 60 Cris noiembrie 24, 2015 la 7:07 pm

    Se întâmplă și la case mai mari:

    Doisprezece consilieri locali din orașul italian Messina-Sicilia au fost filmați timp de câteva săptămâni venind la primărie, semnând condica și plecând, asta în timp ce locuitorii Messinei nu aveau apă deloc din cauza unor avarii majore, și în timp ce acei consilieri luau 2100 de euro pe lună/pers.

  56. 61 Luminita Arhire noiembrie 24, 2015 la 7:32 pm

    Aflăm că este destul de posibil ca Ziua Naţională a României să fie fără tradiţionala Recepţie oficială; explicaţia se întinde, imprecisă, undeva între tragedia de la COLECTIV şi atacul terorist de la Paris.

    Întrebarea este: da’ de ce mă rog, aşa , fără recepţie?

    Dacă este vorba de tragedia din clubul COLECTIV , mă întreb ce-ar fi făcut România dacă ziua sa se petrecea imediat după cele trei zile, legitime, de doliu naţional? Ar fi renunţat cu totul la marcarea momentului? Cine ştie…
    Dacă însă este vorba de cea de-a doua explicaţie, atunci lucrurile se cam complică. Oare nu asta este exact ceea ce aşteaptă orice terorist deştept de la un stat şovăielnic ? Adică, dacă e recepţie, dacă ştim din timp unde se organizează, nu putem asigura cu cele n-şpe mii de servicii oculte SECURITATEA ( na, că aşa a ieşit!) deplină a unei încăperi , plus nişte anexe pentru garderobă şi toaletă? Păi, serviciile astea , despre care aflăm că nici paşnicele interceptări telefonice, atât de necesare unui stat de drept care se respectă, nu le mai livrează la calitatea şi cantitatea reclamată de instituţia cu-adevărat serioasă numită DNA, atunci la ce mai sunt necesare? Să nu uităm, Societatea civilă, prin cei mai GDS-işti reprezentanţi ai ei solicită în scrisori exasperate şi deschise ca şi Codruţa să ne poată asculta prin propriul său serviciu de tehnocraţi , tocmai pentru că “OCULŢII” nu prea mai sunt de încredere.

    Şi nici bine nu s-a anunţat pe surse că “nein” recepţie, că s-au grăbit şi primăriile, una după alta, să anunţe că “nein ” fasole cu ciolan şi vin fiert …că “nein ” artificii. Un fel de “NUNTĂ MUTĂ”, cum ar spune Horaţiu Mălăele…

    Vasile Dîncu, vicepremier cu idei , ne anunţă:

    „Prima hotărâre a mea va fi o hotărâre de Guvern despre reînființarea Institutului Național de Administrație. Nu exact cum a fost, avem CU TOTUL ALT CONCEPT, premierul a antamat deja specialiști care vor veni din UE prin transfer sau prin alte forme de sprijin, foarte mulți români care lucrează acolo și vor să vină acasă pentru câteva luni pentru a lucra la refundamentarea unui institut de formare în administrație publică”…adică, nu un concept nasol , ca al lui Adrian Năstase, ci unul extraordinar , pigmentat cu persoane care îşi iau, potrivit modelului Ministrului Justiţiei, Raluca Prună, concediu fără plată, ca să pună umărul…

    Sau, ce? Nu ştiaţi că doamna Raluca Prună a spus că îşi ia concediu fără plată pe perioada MANDATULUI MINISTERIAL? Vă imaginaţi aşadar răspunderea ce apasă pe umerii unui ministru, în ţara bananieră numită România, din moment ce doamna practică ministeriatul, ca un fel de JOGGING, într-un mic răgaz de la treburile sale, atât de importante, din capitata UE?

    Aşa va fi cu membrii acestui super-guvern: când se vor întoarce la Bruxelles-urile lor de suflet, îi vor întreba prietenii, în felurite limbi europene…”Ei, cum v-aţi petrecut vacanţa în România, la guvernul de tehnocraţi? ” iar răspunsul va fi “ …distracţie maximă , nene, dar s-a dus şi iată-ne înapoi… că omul mai trebuie să mai şi muncească…”

  57. 62 Luminita Arhire noiembrie 24, 2015 la 7:41 pm

    @fostă basarabeancă

    Uneori, “intru” şi pe comentariile de pe alte bloguri, unele celebre, şi le citesc. Nu cred că am găsit nicăieri ceva asemănător cu ceea ce scrieţi dumneavoastră , dar cred că asta ştiţi şi fără să va spun eu…

    “Blogul nostru”, cum atât de frumos l-a numit domnul Adrian Năstase are, iată , ceva ce nu au ceilalţi…e foarte plăcut, să ştiţi….

  58. 63 blogideologic noiembrie 24, 2015 la 11:10 pm

    @ ghita bizonu’, blogideologic, Feetelelor, asa cum ar zice papasha, haidem sa ne tinem de mana si sa cantam un imn pentru ziua a saptea. nov, 24, 2:27 pm; macar din pct-ul asta de vedere, al exprimarii grosolane, poate ajungeti sa-l intelegeti si pe bietul Ponta(dottore, pisicut, s.am.d.), caruia cel mai probabil, i-ati dat rau la gioale, cu toate pacatele sale infantile;

    @papasha, da’ ce ti-a picat frate pe bietul om, de-l articulezi ca in curand o sa ajungi pana la a-i indrepta si accentul, spre Iordania, probabil ca ai ambitie sa-l vezi patriot. Acuma nu te supara, zau asa, sper ca nu esti si mata precum intelectualii nostri de dreapta, democratie, democratie, da numa daca esti de acord cu noi;

    @ domnul si doamna, sincer nu ma gandeam ca aveti asa placeri si fantezii culinare, as putea totusi sa va mai adaug cateva pe langa cele preferate: momite de mistret, labe de urs, si trufandale de bizon, zau asa, ceva mai consistent decat bibiloii ;

    dupa modul in care va primiti musafirii aici pe blog, si mai ales dupa ultimele comentarii postate de fidelii blogului, iti cam vine sa zici ca cam miroase a secta.

    sper ca nu sunteti ranchiunosi, ca asta ar pune capac la toate, ati auzit ce a zis blogi, vita e brevis, s-apoi daca va selectati prietenii dupa numarul de osanale si incantari post-cedentale, atunci nu-i nicio mirare ca v-au lasat de fiecare data la greu, uitandu-i pe cei care au crezut sincer in dvs.

    tin sa va spun, ca pentru aceasta suita de tropare de la vulgi, nu trebuie sa le multumiti prietenilor mei deja, blogideologic si ghita al nostru, pe care ii asigur de toata simpatia mea cu iz de ciocan, ci prietenului vostru, ciutacu, caruia ii transmit cu consideratie din partea unui reprezentant de seama al turmelor de oi, necunoscatori in ale limbilor, sau utilizatori de faceboo kuri asa cum este si altii ca el, ca furnicatura de la varful destelor nu vine de la ultrasunete, astea mai degraba te ajuta sa auzi si cele mai ascunse ganduri ale detractorilor poporului roman, ci mai degraba din frustrarea aparuta uneori pe o durata destul de scurta, ca nu am gasit taria, sa-i trimitem, pe unii ca ei, unde le este locul, la mamele lor.

    Nu toti scriu la comanda, mai baroane, ca voi, ca tine si ca prapastel ala teodorescu, si altii. S-apoi, i-a veniti frate, ca tot o tineti cu chestia asta, de nu stiu cata vreme, in fata poporului astuia de care ziceti ca va doare burta, si spuneti-le ma, ca voteaza ca prostii, sau impinsi de la spate cu ultrasunetele, daca stiti ceva, si nu mai minimalizati de fiecare data buna lor credinta. Nu Coldea a votat, ma pentru Iohannis, ci oamenii tarii asteia cu toate lipsurile lor, a fost ales acasa, si nu in afara tarii de cetatenii care l-au votat si pe Ion Iliescu, ca alta alternativa nu au avut, stiti cine a facut chemarea in piata, si acum vreti sa puneti asta in spatele altora.
    Ti-as mai adauga eu prietene cateva mioritice, dar deranjez aristocratia blogului astuia, prea mult pentru seara asta, da nu te gandi, ca renunt la a te mai alinta.
    Nu pot sa-ti spun, i-a de la Florinel, ca n-am nicio treaba cu el, am tras linie, si am scos numitorul comun, mai matematiciene, imaginea-ti ca si copii de ciobani stiu a numara, prinde si deferentia stelele de bucatile de moloz impietrite de intunecime, beee.

    scuze. blogi, promit sa nu va mai plagiez, nickul, nu va grabiti, prosti si intriganti sunt doar aceia, care seamana samanta razboiului cu buna stiinta, nu si cei care isi pun priceperea in slujba pacii, si neamului lor, asta chiar daca uneori inseamna sa mai bagi si batul in gard. sunt convinsa ca ati muncit pentru doctoratul dvs, cu bine, totu-i bine, pana cand niste pui de pripasi i-au la bascalie originea si indeletnicirea poporului meu. Nu va faceti iluzii ca ma afecteaza cumva insinuarile voastre legate de capacitatea mea de a manui si aseza corect cuvintele.

  59. 64 blogideologic noiembrie 25, 2015 la 8:18 pm

    @fostă basarabeancă
    Nu puneţi la inimă. Eu sînt cel vizat. Am identificat persoana. Şi, bineînţeles, caută o cale de apropiere de AN. Dar ce tupeu să vină aici ca „profesoară de patriotism” !

  60. 65 blogideologic noiembrie 26, 2015 la 7:59 am

    „pripaşii” sunt în primul rând refugiaţii basarabeni. După câte cunosc eu persoana, intoxicarea blogului AN se face cu girul SRI.

  61. 66 fostă basarabeancă noiembrie 26, 2015 la 10:36 am

    blogideologic
    noiembrie 25, 2015 la 8:18 pm

    Halal strategie de marketing, dacă urmărește apropierea…


  1. 1 Constantin Silinescu – un patriot român - Pe Bloguri Trackback pe noiembrie 23, 2015 la 12:08 pm
  2. 2 Ce spune Adrian Năstase despre Constantin Silinescu, spionul KGB deconspirat la Adevărul Live de Ioan Talpeş - Stiri si anunturi Trackback pe noiembrie 23, 2015 la 4:20 pm
  3. 3 Avertisment, avertisment, dar ce anume doreste sa faca…? « Motanul Incaltat Trackback pe noiembrie 24, 2015 la 12:35 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!