Anul acesta, am implinit 60 de ani. Mai multi prieteni au hotarat sa-mi ofere un montaj cu imagini din cei douazeci de ani petrecuti in politica, in principal pe zona de politica externa. Dar nu numai…
53 Răspunsuri to “La 60 de ani. Remember”
- 1 Trackback pe decembrie 28, 2010 la 1:02 am
- 2 Trackback pe decembrie 28, 2010 la 1:51 am
- 3 Trackback pe decembrie 28, 2010 la 7:45 am
Emotionant ! Ce pot sa spui cand vezi asa ceva decat FELICITARI !!! Muzica din fundal „va prinde”,…Radetzky Mars gratulieren Her Nastase !
La multi ani pe 2011 si sa reveniti in fruntea Executivului Romaniei !
Sorin Voinea si Romania Press
Daca este adevarat ca intelepciunea vine o data cu varsta iar filosofia, ca practica, incepe de la 60 de ani, cred ca acelasi lucru s-ar putea spune si despre politica. Va asteptam, domnule Adrian Nastase, sa probati acest adevar (cea mai mare greseala pe care ar putea-o face un politician de succes ar fi sa se considere „batran” la 60 de ani). La multi ani !
Se vede ca whiski-ul de Craciun are asupra d-lui Nastase efectul madlenei lui Proust.
Vorba lui Francois Villon:
Dictes moy où, n’en quel pays,
Est Flora, la belle Romaine;
Archipiada, ne Thaïs,
Qui fut sa cousine germaine;
Echo, parlant quand bruyt on maine
Dessus rivière ou sus estan,
Qui beaulté ot trop plus qu’humaine?
Mais où sont les neiges d’antan!
Où est la très sage Helloïs,
Pour qui fut chastré et puis moyne
Pierre Esbaillart à Saint-Denis?
Pour son amour ot cest essoyne.
Semblablement, où est la royne
Qui commanda que Buridan
Fust gecté en ung sac en Saine?
Mais où sont les neiges d’antan!
La royne Blanche comme lis,
Qui chantoit à voix de seraine;
Berte au grant pié, Bietris, Allis;
Haremburgis qui tint le Maine,
Et Jehanne, la bonne Lorraine,
Qu’Englois brulerent à Rouan;
Où sont elles, Vierge souvraine?
Mais où sont les neiges d’antan!
Prince, n’enquerez de sepmaine
Où elles sont, ne de cest an,
Qu’à ce reffrain ne vous remaine:
Mais où sont les neiges d’antan!
LA MULTI ANI! Multe impliniri si realizari! Revenire grabnica in fruntea tarii!
La Multi Ani!
Economistul american Frank Knight propunea pentru a urmări dinamica economică, modelul celor două inele concentrice care se rotesc contrar : 1/inelul fluxurilor materiale, energetice, şi antreprenoriale din economia reală : 2/inelul fluxurilor financiare. Diverse mecanisme imaginate de lumea financiară în sensul maximizării profiturilor fără muncă au intensificat până la valori paroxistice viteza fluxului financiar. Laureatul premiului Nobel pentru economie, James Tobin, a propus un mecanism fiscal pentru încetinirea mişcării roţii financiare : Taxa Tobin. Constă în aplicarea unei mici impozitări, undeva situată între 0,05 % şi 0,1 %, pe fiecare tranzacţie financiară. Taxa Tobin ar juca rolul unor fire de nisip puse în angrenajul prea bine uns al finanţei internaţionale, pentru a împiedica mişcările rapide generatoare de bonus fără muncă.
Domnule presedinte, trebuie sa fiti presedintele acestei tari!
Superb arc in timp! Felicitari pentru activitatea exceptionala in slujba tarii si, pe viitor, la o constructie cel putin la fel de mareata 🙂 Un cadou tare special v-au pregatit prietenii Dvs!
La multi ani !
Primii 20 de ani au fost cum au fost, dar sa vedeti ce interesanti o sa fie urmatorii 20 de ani. Va stam alaturi.
Nu stiu ce vor spune si altii privind imaginile. Pe mine stiu bine ca acum ma indeamna la comparatii. Unele dintre acelea facute in zorii zilei, fara imboldul niciuneia dintre binefacerile ce ne inconjoara. Dar, inainte de orice comparatie, trebuie sa existe un termen, sau mai multi. Ori, abia in acest stadiu al intentiei mele, observ ca imi lipseste esentialul. Si atunci, socot ca ceea ce este bun si frumos, pe alocuri inaltaor merita un bis. Iata, deci, explicatia curiozitatii mele de a relua iara si iara aceste imagini aniversare; de ce nu de bilant. Dar, despre bilant altadata cand asteptarile noastre, mai mari si mai multe multe ca oricand, se vor fi implinit. La multi ani Adrian Nastase
Am sentimentul ca filmul cu cele mai frumoase secvente de abia din 2011 va incepe! Acum este nevoie de dvs. mai mult ca niciodata! Cat despre varsta, de abia la 80 de ani aveti voie sa deveniti melancolic:)
FELICITĂRI pentru cei 60 de ani trecuţi plini de succese şi cultură ca sacul lui Moş Crăciun. Mulţumim pentru că aţi trimis în casele noastre chipurile unor oameni valoroşi uitaţi pe nedrept în braţele istoriei.
Destinul lui Adrian Năstase este foarte aproape de apogeu. Palatul Cotroceni aşteaptă să-i deschidă porţile, poporul aşteaptă să-i ofere fotoliul de PREŞEDINTE al tuturor românilor, chiar şi a lui Băsescu.
LA MULŢI ANI !
La mulţi ani!
Yes!Te-ai priceput ,ai invatat si pe altii….in Administratie si Politica!Nea Adrian …Cotrocelu….
„La ani multi sa ne traiti/foarte multi ,dar fericiti!,/Romania,s-o iubiti/Pe romani [ca-n 2001-2004],sa-i mai faceti fericiti/sa nu fie[ca azi….] „NECAJITI”.Acelasi copil.
Cred ca un sample video mai bun este acesta. De acum 20 de ani.
La multi ani
Reflectind asupra imaginilor din clipul video – care expun pe scurt o activitate complexa a unui lider important al Romaniei – remarc o cursa contra timp intre oamenii politici, lideri ai acestei lumi, de a gestiona o explozie de probleme la nivel international, care par de necontrolat. De la exploatarea „liberala” a resurselor, pina la efectele asupra climei, specia umana se afla intr-un moment de rascruce a destinului sau si a planetei pe care a supus-o vointei sale. Mai mult ca oricind cetatenii unei tari sunt dependenti nu doar de deciziile de politica interna a propriilor lideri, dar mai ales de deciziile care se iau in alte state, de grupuri de interese financiare, economce, care de multe ori depasesc puterea de decizie a unor lideri nationali.
Nu intentionez sa fac aici o disertatie despre globalizare. Nu e potrivit momentului aniversar aparte din viata domnului Nastase. Dar vreau sa subliniez ca Romania are nevoie mai mult ca nicicind de clarviziune si de viziune in politica externa si cea interna. Pentru ca lucrurile se schimba cu o viteza ametitoare pe plan extern, in plan politic si economic. Iar ca sa poti sa receptionezi, sa prelucrezi aceste semnale pentru a ajusta directia in care va merge tara, e nevoie nu de un stat pitic, ci de unul care are puterea de a trece prin acesti pasi in mod util pentru propria tara. Pietele singure nu pot decit sa ofere semnale despre posibile evolutii viitoare. Iar aceste semnale ne spun ca intram intr-o epoca a preturilor inalte la alimente, textile, energie si mai toate cele.
@ Harabula,
p’aia parca o chema Albertine…
Domnule Năstase ,țin sa îl contrazic pe Fragmentarium Politic . Aţi dat dovada de ințelepciune cu mult timp in urma. Filozofia o practicați cu mult înainte de împlinirea celor sase decenii de trecătoare prezență pe acest pământ ! Umorul dvstra fin l-am remarcat de mult ,mult înainte de a trimite ziariaştii la Corbu sa va fac o numărătoare! Sper sa beneficiem cât mai mult de îndemnurile dvstra ponderate, de calmul și stăpânirea de sine de care dați dovada, în calitate de șef de Stat, adică președinte al României. Discipolii încă n-au ajuns la nivelul maestrului!
Si va propun o lectura : http://popateapa.wordpress.com/2010/12/27/doar-america-este-de-vinaonly-america-is-guilty/
Asa PRESEDINTE am dorit eu pentru Romania, dar inca mai sper, cel putin pentru 10 ani! La multi ani domnule presedinte, multa sanatate si putere de munca.
buna seara
ma numesc sorin popa am 30 de ani student anul 2 la psihologie tata a unui baietel de 2 ani si 4 luni
v-am scris dumneavoastra in speranta ca inca se poate redresa tara noastra din perspectiva mea asa sar putea redresa:
-prin relansarea agriculturii si sustinerea ei de catre guvern dar nu acesta carea ne a folosit de cobai
-si prin continuarea de catre dumneavoastra a programului salilor de sport faza a doua adica pri aducerea de antrenori in ele pentru ca in jurul lor copii cresc sanatosi dar salile sunt goale fara instructori sau antrenori
sper ca ideile mele sa va calauzeasca spre un mandat de presedinte
[…] Sa presupunem ca ati fi un neoliberal, adica un dereglementator, un ins anarhic (adorator al extrajudiciarului permisiv si disculpant), caruia nu-i plac regulile […]
http://fragmentariumpolitic.wordpress.com/2010/12/26/o-reteta-de-manipulare/
@
Adrian Nastase
Cu drag, mesajul meu
(intr-un fel, la limita metaforei, versurile lui Brassens sunt povestea mea, in care esti „l’Auvergnat”):
„Elle est a toi cette chanson/ Toi l’auvergnat qui, sans facon/ M’as donne quatre bouts de bois/ Quand dans ma vie il faisait froid/ Toi qui m’as donne du feu quand/ Les croquantes et les croquants/ Tous les gens bien intentionnes/ M’avaient ferme la porte au nez…”
La mulţi ani 2011! Adaug şi o imagine 🙂

multi inainte!
@
Harabula
La multi ani Stefani si Stefanitze!
AAHHH !!!, de cite ori va citesc postarile d-voastra
, simt o neputinta , o amaraciune in mine ,pentru faptul ca nu pot sa spun ,ca nu-mi suficient timpul, ca nu-i pot cuprinde pe toti compatriotii mei ,sa-i fac sa inteleaga ca ,noi romanii ,cu Adrian Nastase,putem trai si scrie ISTORIA FRUMOASA A ROMANIEI ,de care sa ne bucuram cu totii.
@Doru Coarna
Imi pare mie, sau confunzi prajitura cu Prizoniera (Captiva)?
@
Doru Coarna
Daca in mesajul din decembrie 27, 2010 la 7:12 pm pe care i l-ai adresat lui Harabula te referi la „Ballade des dames du temps jadis”, iti replic eu ca Villon nu mentioneaza numele Albertina.
D-le AN,
De ACEASTA ne e dor : ROMÂNIA ÎN LUME CU FRUNTEA SUS !!
Şi tot de-aceea NU îl iertăm şi va trebui să plătească mârlanul care s-a ales zăus la Cotroceni, pentru că a pus România-n genunchi în ochii Europei şi poporului i-a impus să şadă în genunchi în propria-i ţară, c-aşa vrea el, Satanic Abuser, trăznească-l !
2010 – anul în care mitocanul băsescu Traian s-a răzbunat pe români !
2011 – anul în care fufa blondă care se intitulează urmaşa mitocanului, se pregăteşte de campanie, pe banii grei, tăiaţi de la * prostime *, pompaţi în curul şi decolteul fufei, pardon, * soarele * pedelacheilor.
Tăcem din gură
Din tot, ne-a mai ramas aieve,
acest zid grav, aceste dreve.
Crunt ferecati în piatra dura
cu pumnii strânsi, tacem din gura.
Tacem, parc-am tacea de veacuri
ca niste funduri vechi de lacuri.
Si ferecat în bezna sura,
de mii de ani, tacem din gura.
Ei: ziduri, lanturi, temnicerii,
noi, numai cremenea tacerii.
Ei, biciuri cu batai si ura,
noi, urias înghet pe gura.
Deasupra vremii si genunii,
tacem ca spinii si taciunii.
Tacem ca lama de custura,
tacem mereu, tacem din gura.
Ne linge frigul pe ciolane,
ei, foame, cuie si ciocane
si orice zi e-o muscatura.
Scrâsnind din dinti, tacem din gura.
Tacem ca lacatul pe use,
tacem ca focul sub cenuse,
tacem… dar noaptea sub celule,
vuiesc torente nesatule.
Un zgomot bubuie departe,
se darma parca ziduri sparte
si parca lanturi cad în zgura.
Noi asteptam, tacem din gura.
( Radu Gyr – Închisoarea Aiud )
Se tot acumulează… ură ? Vuiesc… vuiesc prea surd ? vuiet de … ură ?… continuăm, tăcem din gură… Până-ntr-o zi… sătui de toate, toţi, minciună…
Continuăm… tăcem din gură… deasupra ţărişoarei, nori… De ură.
Ei semănat-au vânt de ură şi tot ei, culege-v-or … furtună…
http://sfinx777.wordpress.com/2010/12/27/noi-asteptam-tacand-din-gura/
Radetzky March. din fondul muzical, il percep ca un mesaj subliminal, poate aluziv, cum ca … n-a venit, inca, vremea sa priviti in urma, chiar daca sunt multe de vazut acolo. Inainte sunt multe lucruri de facut si, incet, apele par sa se limpezeasca chiar daca unii arunca intentionat pietre pentru a le tulbura.
@
Adrian Nastase
To me, fair friend, you never can be old,
For as you were when first your eye I eyed,
Such seems your beauty still. Three winters cold
Have from the forests shook three summers’ pride,
Three beauteous springs to yellow autumn turn’d
In process of the seasons have I seen,
Three April perfumes in three hot Junes burn’d,
Since first I saw you fresh, which yet are green.
Ah, yet doth beauty, like a dial-hand,
Steal from his figure and no pace perceived;
So your sweet hue, which methinks still doth stand,
Hath motion and mine eye may be deceived:
For fear of which, hear this, thou age unbred;
Ere you were born was beauty’s summer dead.
(Will- S. 104)
Crizele bulbilor vegetali. Este bine ştiută criza tulpanelor din 1637 petrecută în Ţările de Jos. Mai recent, asistăm la criza indiană a bulbilor de ceapă. Criză care este speculată împotriva puterii de către partidul Bharatiya Janata, aflat în opoziţie. Ce s-a întâmplat de fapt ? Ploi neobişnuit de intense au distrus şansele producţiei de ceapă în statele indiene Gujarat şi Maharashtra. Or, bulbul de ceapă este ingredient esenţial în prepararea cărnii de găină după reţeta Chicken tikka masala. Ministrul indian al agriculturii din partidul aflat la putere a ordonat imediat anularea taxelor de import pentru ceapă şi totodată a interzis exportul de ceapă din India.
Propunerea impozitării Tobin a fost speculată imediat de mişcarea altermondialistă care este o mişcare anti-globalizare. Totuşi James Tobin, el însuşi :-), s-a delimitat de mişcare : „Nu am absolut nimic în comun cu aceşti rebeli anti-globalizare. Bineînţeles, îmi face plăcere să-i aud lăudând numele meu ; dar trebuie să adaug că aplauzele pentru mine vin dintr-o direcţie greşită. Eu sînt un economist, şi la fel ca majoritatea economiştilor cred în comerţul fără oprelişti. Eu sînt totalmente în favoarea FMI, a Băncii Mondiale, a Organizaţiei Mondiale pentru Comerţ.” În esenţă, altermondialiştii cer ca impozitarea Tobin să fie aplicată prin mijlocirea unei instituţii mondiale, de exemplu ONU, iar banii colectaţi astfel să fie folosiţi pentru dezvoltarea lumii a treia. Şi unii oameni politici, de exemplu Bernard Kouchner, se raliază acestei interpretări altermondialiste a taxei Tobin.
@ Aya, Harabula,
bineinteles ca nu l-am citit pe Proust in original, nu cunosc lb franceza, am mai marturisit aici ca nu mi-a placut si nu m-a atras, dar daca e vorba de prajituri, tin minte acea descriere pe vreo 14 pagini cum nimeni n-ar putea-o face. (Cu exceptiile de rigoare, desigur.)
De fapt a fost o Creatie insa nimic real, ceva precum filmele de mucava, o fictiune scrisa dintr-o suflare pe pat, intr-o camera captusita cu pluta, parca in ultimele zile de viata. Regretul meu e ca nu mai am nervii necesari pt a-l reciti…
Speram sa fiti urmatorul Presedinte al Romaniei.LA MULTI ANI!
Aya,
Hai sa facem un remember , sau mai bine sa nu-l mai facem, ca precum se pare cultul personalitatii nu l-au creat personalitatile respective precum joaca cu dodilul,ci persoanele de primprejurul personalitatilor respective!
Cind ma gandesc la cel pe care-l citati , daca ar fi fost roman, mareata opera ar fi ramas doar una, de cantare a reginei virgine!
LA MULTI SI FERICITI ANI !
CARMEN
Ma uit ce putine personalitati au ramas pe scena politica fata de acum 10 -15 ani,caut sa identific in partide niste nume,niste competente si ma gandesc cine va prelua stafeta.Generatia tanara din politica -dezamagitoare,superficiala , lipsita de ‘cocones’. Oamenii politici in adevaratul sens al cuvantului (cultura,prestanta,diplomatie,inteligenta,competent,rigurozitate,meticulozitate,disciplina,etc) au devenit niste raritati. Odata la 4 ani clasa politica ‘se imbogateste ‘cu oameni din ce in ce mai slaba calitate ,produsul din ce in ce mai slab al partidelor politice .Ca un vin ce devine pe an ce trece tot mai prost ,de care a mai ramas doar eticheta.
Daca partidele politice scot din ce in ce mai putine produse de calitate pe piata politica ,poate ar necesita o reevaluare ,intocmai ca la o firma ale carei produse oamenii nu le mai cumpara,nu mai au incredere in ele si trebuie facut ceva.Poate ar trebui redefinit (in mod practic)si scopul lor final,adica dobandirea puterii politice nu pentru scopuri mercantile personale sau de grup ,ci pentru infaptuirea polticilor asumate si a dezideratelor proclamate.Nu ceea ce este acum ,cand accentul de multe ori se pune pe oameni versatili, lipsa de caracter si competente ,cu scopuri personale ,de grup,iar problematica cetateanului nu exista deloc in mintea lor.
Nu ne plac regulile ,disciplina. ,ne place stilul nostru romanesc,dezlanat.Nu ne plac oamenii cu adevarat valorosi ,intelectuali seriosi, competenti ,rigurosi ,disciplinati ,ne plac mascaricii.
Dar fara respectarea regulilor ,disciplinei ,fara competenta,fara ordine in orice domeniu se creeaza haosul.Iar haosul destabilizeaza toate segmentele vietii sociale ,economice si politice.
Nu cred ca PSD –ul va mai fi vreodata acel partid serios ,organizat,disciplinat ,riguros ,viguros ,plin de intelectuali ,care detesta compromisurile facile ,gata oricand de lupta politica adevarata si opozitie pe baricade ,asa cand era el condus de Adrian Nastase.
Ceea ce este acum PSD-ul nu este decat o umbra palida a ceea ce a fost atunci.
Va doresc si eu “La multi ani!” ,D-le presedinte Adrian Nastase!
@ AN
A venit timpul sa deveniti PRESEDINTELE ROMANIEI !
Experienta Dvs. in POLITICA, ECONOMIE, DIPLOMATIE va recomanda, mai mult ca oricand, pentru cea mai inalta demnitate in stat.
Mai zilele trecute am fost surprinsa sa-l aud pe Dl. Iliescu recomandandu-l („dupa 20 de ani”) ca viitor presedinte al tarii pe Crin Antonescu.
Sa nu fi inteles eu bine ?
Sau in aceasta chestiune eu am o cu totul alta parere ?
VARIANTA lansata de catre idolul meu politic NU ARE NICI CARISMA, NICI APLECAREA CATRE NEVOILE POPORULUI, NICI DIPLOMATIA NECESARA.
Nemaipunand in discutie NECUNOASTEREA UNEI LIMBI STRAINE, element ELIMINATORIU pentru orice potential candidat …
Eu nu stiu daca voi putea vota vreodata un astfel de candidat, chiar daca primeste recomandari excelente.
Daca ar trebui sa votez obligatoriu un liberal, mai repede l-as vota pe Dinu Patriciu, daca ar candida.
VARIANTA UNICA la care ma gandesc eu, in special intr-o perioada in care criza se adanceste, este ADRIAN NASTASE, cel mai bun Prim-ministru pe care l-a avut Romania post-decembrista.
PREGATIREA, EXPERIENTA SI REZULTATELE DVS. VA RECOMANDA PENTRU A DEVENI URMATORUL PRESEDINTE AL ROMANIEI !
Carmelitto,
Nu zic ca nu-i ca dumneata , daaar , varianta unica cum spui domnia ta era si Traian Basescu dupa unii, poate chiar si dupa dumneata cu 9 ani in urma!
Variantele unice sunt de fap un paradox adica unice dar multiple!
Daca primii 20 de ani au fost dificili, sa vedeti ce urmeaza acum…
La multi ani domnule Nastase , sa ne traiti cu sanatate si cat mai multe realizari!!!
Sa inteleg ca trebuie sa ne ancoram de scaune (dar nu cu centura lu’ basescu), pt. ca …la maxim 62 ne veti fi presedinte si vom continua ceea ce s-a pierdut …din 2004???
Eu sunt ceva mai tanar , am 31 ani deci cu putin noroc , va prind 2 mandate …
…asta in cazul in care nu plec de aici pt. totdeauna.
@ Vasile
Sunt un om de stanga, iar cine se declara altfel, nu-mi este de interes pentru a-l sustine prin votul meu.
In concluzie, varianta unica care era dupa unii acum 9 ani sau mai recent, nu a fost niciodata si optiunea mea.
Nu neg ca TB m-a impresionat ca Primar General al capitalei atunci cand a adunat cainii fara stapan care ne inconjurau deseori in haite si devenisera un real pericol pentru viata, sanatatea noastra … Dar cam atat !
Sunt in final de acord cu Dvs. ca „variantele unice sunt … unice dar multiple” !
PS
Totusi nu am sa inteleg deloc atitudinea din ultima vreme a PSD de a-l exclude CA VARIANTA la presedintie pe AN … decat in eventualitatea unei aliante conditionate de pierderea primei pozitii. Dar PSD este cel mai mare partid politic si nu trebuie sa accepte din partea niciunui partid o astfel de conditionare. Oare este mai important ca PSD sa nominalizeze Primul-ministrul ? Poate ca da …
Nu acela trebuia sa fie fondul muzical… Abia acum a venit vremea lui! Ramane doar sa va hotarati (odata!)…. :)))
La multi ani!