Facatura din Curentul

Dupa aparitia filmuletului cu Basescu lovind un copil, in campania prezidentiala din 2004, Curentul – un ziar care, se pare, are un rol important in campania negativa a candidatului Basescu, publica un articol, semnat de cunoscutul ziarist de investigatii, D.P., intitulat”Pretul marii tradari nationale”, in care, invocandu-se o nota a SRI, este mentionat si numele meu in legatura cu diverse tampenii. 

Voi solicita SRI sa confirme sau sa infirme nota invocata si, pe baza raspunsului, voi actiona in instanta pe autorul articolului si ziarul, in conformitate cu legea.

 

57 Răspunsuri to “Facatura din Curentul”


  1. 1 horya noiembrie 27, 2009 la 12:22 am

    Gardianul – un ziar care, se pare, are un rol important in campania negativa a candidatului Basescu

  2. 2 Alexandru Marin noiembrie 27, 2009 la 12:55 am

    Eu zic ca mai bine va confirma sau infirma domnul presedinte inca in functie. Pentru nu mult timp, sa speram …

  3. 3 badeablog noiembrie 27, 2009 la 1:37 am

    Note SRI pe mail? SRI-ul nu isi face si blog? 🙂 Probabil ne putem astepta ca pe viitor angajatii serviciului sa isi faca conturi pe twiter :).
    Domnule Nastase va compatimesc cred ca sunteti satul de golanul asta de Basescu.
    Cat despre note informative si dosare inventate … AMR 10 (sa mai avem putina rabdare).

    Va recomand : http://badeablog.wordpress.com/

  4. 4 blueeye noiembrie 27, 2009 la 2:21 am

    Sunt ferm convins ca SRI va va da un raspuns negativ la intrebarea dv. Dar tot atat de convins, sunt si de faptul ca serviciile speciale din Romania fac cu totul altceva in aceasta tara decat scopul pentru care sunt infiintate si platite din banii nostrii ai tuturor.
    Am ajuns sa fim mai urmariti decat pe vremea lui Ceausescu. Oare pentru „libertatea ” asta s-au sacrificat cei care au fost ucisi in 1989?
    Nu mai avem voie sa socializam, nu mai putem sa ne intalnim prietenii sau cunoscutii, trebuie sa avem grija permanent ce si cu cine vorbim la telefon, eventual la mijloacele tehnice pe care le au trebuie sa avem grija cum si ce vorbim cand ne culcam cu nevasta sau cum ne stergem la toileta.
    Nu sufar de mania persecutiei dar prea des apar inregistrari care n-ar fi trebuit sa existe, stenograme de la convorbiri intre prieteni, etc., lucruri care ar trebui sa ne ingrijoreze de-a dreptul.
    Se impune D-le Nastase ca dupa ce vom scapa tara de acest individ care in ticalosia lui a furat LIBERTATEA si DEMNITATEA cetatenilor acestei tari, sa fie reglementate mai clar rolul si atributiile acestor institutii, ca sa simtim ca ne apara DREPTURILE si LIBERTATILE …nu ca acum cand ni le ingradesc abuziv.
    Si ca o paranteza: de mai multe ori cand am scris pe acest blog mi s-a intrerupt legatura pe internet exact cand trebuia sa trimit comentariul.
    Aveam telefon fix cu ID , cand soseam acasa vedeam de la ce nr am fost apelat si la ce ora.
    De cateva ori, gasind numere pe care nu le cunosteam, sunam inapoi, la nr respectiv si din centrala eram anuntat ca nr. nu exista … ca nu este alocat. Am intrebat la posta si nu au putut sa-mi dea un raspuns coerent si concret despre situatiile respective. Asa ca am untat la telefonia fixa de la Romtelecom deoarece situatia mi s-a parut destul de stranie.

  5. 5 blueeye noiembrie 27, 2009 la 4:03 am

    Cretinul de Dan DIaconescu, impreuna cu cativa acoliti si pupincuristi de-ai lui Basescu l-au hartuit de-a dreptul pe copilul acela din videoclip cateva ore la telefon. La un moment dat dupa indelungi jigniri, dupa tracasari repetate, Dan Diaconescu a incercat cu nesimtirea care-l caracterizeaza si probabil cu tembelismul de care da dovada in multe din emisiunile lui sa plaseze pe umerii acestui copil MINOR responsabilitatea alegerilor prezidentiale :- ” Esti constient ca afirmatiile tale pot determina soarta alegerilor din Romania? Esti constient ca poti face sa piarda Basescu alegerile si sa castige Geoana ? ”
    Cred ca ar trebui ca CNA-ul sa fie sesizat de aceasta hartuire morala a acestui copil , eventual si organismele de protectie a copilului.
    E inadmisibil pana unde poate sa duca dorinta unora de senzational si dorinta altora de a pupa cat mai adanc si apasat basescul cu care ne-a tratat pe toti romanii actualul presedinte .
    Cum bine spunea la un moment dat Crin Antonescu … tinem AMR-ul ca la armata pana om scapa de belea!

  6. 6 Carmen noiembrie 27, 2009 la 4:44 am

    M-am uitat si eu sa vad ce mari dezvaluiri au cei de la Curentul. In comparatie cu pumnul lui Base, NIMIC. De fapt era un articol plicticos incat nu mi-am pirdut vremea citindu-l. Daca aveau ceva „tare”, acum era momentul pentru a neutraliza efectele pumnului basescian. Deci n-au nimic compromitator. PSD-ul mai are surprize? Cu Udrea ceva?

  7. 7 Doru noiembrie 27, 2009 la 8:10 am

    In Romania acestui Karate Kid e mult mai usor sa accezi la o functie si mult mai greu sa scapi de ea, se pare. La fel va fi si pentru el, desigur. Dar din moment ce ataca (NU contraataca pentru ca filmuletul molestarii nu va apartine) e clar ca omul si masina lui se simt fara scapare si trag orbeste in toate directiile la nimereala, nu conteaza rezultatul, important e sa apara un titlu intr-un ziar, chiar daca se dovedeste minciuna nu conteaza caci nu mai e timp de replica si asta ne arata ca ei constientizeaza perfect punctul terminus obligatoriu din 6 dec. Va trebui sa o trageti si pe asta si sa-i asiguram conditiile ca si el sa si le traga pe ale lui si pe ale echipajului sau de pirati bugetari, cu prisosinta.

  8. 8 flora noiembrie 27, 2009 la 8:40 am

    scurt si concis domnule Nastase!!nu prea e loc de comentariu??!!!sunteti omul perfect,corect si..fara de pata!!va asteptam astazi intr o declaratie publica cu numarul de inregistrare a plingerii depuse impotriva celor de la Curentul!rapid si barbateste!!dupa alegeri nu ne mai intereseaza…

  9. 10 instalatorul noiembrie 27, 2009 la 9:59 am

    Miroase a facatura, insa vad niste masuri de precautie ale ziarului pentru cazul ca ar fi actionat in justitie.

  10. 11 unu noiembrie 27, 2009 la 10:09 am

    ne`a avertizat Antonecu c`o sa avem o campanie pt turu.2 plina de mizerii..parca am fi intr-„o scrisoare pierduta”. haha. oricum, raspunsul dvs, dle Nastase e cam subred: o sa solicit celor de la SRI sa zica daca e adevarat sau nu, si apoi o sa-i dau in judecata. dar nu va amintiti nimic? nu stiti cu siguranta dc e adevarat or nu? in fine, SRI’ul e de toata jena in Romania..

  11. 12 Pali noiembrie 27, 2009 la 10:21 am

    Domnule Nastase am putea obtine de la Nutzi’ desfasuratorul convorbirilor telefonice a lui Geoana cu Moscova ? am glumit ….

  12. 13 Denis Draghici noiembrie 27, 2009 la 10:34 am

    Au trecut 5 ani de zile” tigancilor imputite” si „gaozarilor”, de cand intr-o “revolutie” a constiintei multi dintre noi am decis sa votam pentru un presedinte diferit ca trasaturi politice fata de cei care se prezentasera timp de 15 ani. Din pacate am votat doar un presedinte nu si un OM. Romanii sunt un popor de cetateni din pacate putini dintre acestia sunt si oameni… http://denisdraghici.wordpress.com/alegeri-2009

  13. 14 Sibilla noiembrie 27, 2009 la 10:44 am

    „Errare humanum est, sed perseverare diabolicum…”


    D-le AN,
    * Înjosesc pe alţii aceia care nu pot să se ridice pe sine. * ( Iorga )
    Ăsta e Băsescu, un neputincios care nu-şi recunoaşte neputinţele, era de aşteptat să procedeze astfel, la ce să ne aşteptăm de la un asemenea caracter josnic, decât la josnicii… E totuşi conştient de-un lucru : că numai prin minciună, fraudă mai poate încerca marea cu dejtul, nefericitul.
    Norocul lui că mereu găseşte ticăloşi care să scrie/facă orice pentru parale, c-altfel… vai steua lui apusă şi sufletele tâmpiţilor ce intră contra cost în astfel de mascarade de doi bani. Mda, veşnicele arhicunoscutele făcături de * succesuri * şi mereu puţoii la-ndemână, dibaci în a-i executa ei neicuşorii din condei pe cei vizaţi, de Cotroceni. Devine plictisitor, nu-şi dau seama ? Se pare că nu, ca dacă disperarea e mare şi-i arde… pe Băse la dosare grele, pe * scribi * la pozonare, limpede că-s plătiţi regeşte.

  14. 15 Draghi Puterity noiembrie 27, 2009 la 10:53 am

    Curentul e ziarul finantat de Elena Udrea, nu-i asa? Adica mai exact din banii contribuabilului roman, deturnati de Elena Udrea.

  15. 17 theodora0303 noiembrie 27, 2009 la 11:21 am

    Domnule Nastase,
    Ma tot intrebam de ce injura simpatizantii PDL-isti peste tot, pe bloguri, pe forumuri, pe strada, pe site-urile ziarelor online. Ma tot intrebam de ce sunt asa de violenti. In momentul acela ma gandeam doar la violenta verbala. Ieri seara am vazut ca este si violenta fizica.
    Acesti oameni au drept de vot, isi pot alege senatori, deputati, primari, PRESEDINTI, dupa felul si asemanarea lor.

    Acum inteleg de ce injura simpatizantii PDL-isti


    Cu deosebit respect

  16. 18 pitapata noiembrie 27, 2009 la 11:51 am

    E bine ca aveti puterea d-le Nastase sa cereti socoteala .
    Am fost facuta pe blogul d-voastra cu ou si otet (acru rau) si din nefericire nu am avut cui sa cer socoteala.. In afara de faptul ca unul din posturile mele cred ca inca mai asteapta ‘aprobare’ care dureaza dupa cum se vede.. Dar de’ sunteti protejat :mrgreen:
    Succes, daca dreptatea este de partea d-voastra.

    In legatura cu pumnul in gura, nu cred ca este legal ce media face , ca mediatizeaza numele copilului. Dar bine ca filmul a fost mediatizat.
    Ca incident care s-a petrecut in loc public si comis de o persoana publica/adult impotriva unui minor, e bine de stiut.
    O sa urmaresc cu interes actiunea comisiei de ancheta impotriva lui Basescu, chiar daca copilul nu vrea sa depuna reclamatie.
    Ma gandesc ca nu exista nici o indoiala ca Basescu o sa fie anchetat pentru acest incident degradant. sper..

  17. 19 Draghi Puterity noiembrie 27, 2009 la 11:59 am

    @theodora0303

    De ce? Ai uitat cu cata admiratie sincera ne spunea Elena Udrea in direct la televiziunea unui „mogul”, ca sheful lor e „o persoana care i-a dat unui comerciant un cap in gura”?

    Asta e adunatura malefica, violenta si inculta, care se inchina tartoreluli de la Cotroceni.

  18. 20 Liviu noiembrie 27, 2009 la 12:37 pm

    Oare cum de TAROM are o pagina de reclama in Curentul, un ziar care in fapt nu exista!
    E in companie selecta alaturi de Dragonul Rosu!
    Alo, domnu Berceanu!!!

  19. 21 nastyboy noiembrie 27, 2009 la 12:38 pm

    SRI s-a pronuntat. Este un fals grosolan.

  20. 22 Florea Dumitrescu noiembrie 27, 2009 la 12:38 pm

    VOT PROFUND NEGATV
    ÎMPOTRIVA REGIMULUI DICTATORIAL BĂSESCU

    Caracteristicile alegerilor prezidenţiale – TURUL I – din ziua de 22 noiembrie 2009 au fost următoarele:

    I. NEPARTICIPAREA LA VOT. ABSENTEISMUL MASIV.
    Faptul că 46% din cetăţenii României cu drept de vot nu au participat la alegeri exprimă în principal nemulţumirile profunde ale cetăţenilor faţă de politicile dezastruoase aplicate timp de 5 ani de regimul Băsescu, faţă de tendinţele sale autoritariste şi dictatoriale, dar şi faţă de clasă politică în ansamblul ei.

    II. VOT COVÂRŞITOR ANTI-BĂSESCU.
    Faptul că 67% din cetăţenii României care au participat efectiv la alegeri – şi-au dat votul altor candidaţi decât lui Traian Băsescu – are o semnificaţie esenţială. În ciuda fraudelor electorale evidente, majoritatea covârşitoare a cetăţenilor care au participat la alegeri au votat în mod ferm pentru SCHIMBARE.
    Românii vor un ALT PREŞEDINTE, care să asigure revenirea la o stare de normalitate, respectarea Constituţiei, a democraţiei constituţionale şi să înlăture tendinţele autoritariste şi dictatoriale din perioada 2005-2009.

    III. REZULTATELE OFICIALE, după numărarea voturilor, au fost următoarele:
    1. Traian Băsescu – 32,44%; 2. Mircea Geoană – 31,15%; 3. Crin Antonescu – 20,02%; 4. Corneliu Vadim Tudor – 5,56%; 5. Hunor Kelemen – 3,83%; 6. Sorin-Mircea Oprescu – 3,18%; 7. George Becali – 1,91%; 8. Remus-Florinel Cernea – 0,62%; 9. Constantin Rotaru – 0,44%; 10. Gheorghe-Eduard Manole – 0,35%; 11. Ovidiu-Cristian Iane – 0,33%; 12. Constantin-Ninel Potîrcă – 0,21%.
    PROTESTUL celor 9 candidaţi (cu excepţia primilor 3 candidaţi) din numărul total de candidaţi de 12 a fost perfect justificat faţă de discriminarea la care au fost supuşi de regimul dictatorial Băsescu, care nu a permis nici măcar o singură dezbatere televizată cu participarea tuturor celor 12 candidaţi, care conform Constituţiei aveau drepturi egale.

    IV. FRAUDAREA ALEGERILOR. Este o problemă majoră reclamată de organismele societăţii civile din toată ţara şi de partidele politice. Noi nu examinăm aici formele şi mecanismele de realizare a acestor fraude. Acestea au fost multiple. Ele au fost posibile datorită actelor normative greşite date de guvernul demis Emil Boc, proastei organizari a secţiilor de votare şi iniţierii – prin încălcarea Constituţiei – a unui referendum de către Traian Băsescu concomitent cu alegerile prezidenţiale. Vom analiza ulterior, pe larg, aceste fraude.
    Acum cerem în mod energic instituţiilor de stat să facă cercetarea de tip penal cu privire la:
    a). sutele de mii de voturi date în secţiile speciale pe liste suplimentare, să fie cercetate caz cu caz, pentru a depista voturile multiple datorită turismul electoral şi să le trimită în justiţie;
    b). sutele de mii de voturi anulate, să fie cercetate caz cu caz, pentru a stabili care candidaţi au fost defavorizaţi prin anulările voturilor ştampilate multiplu;
    c). toate incidentele care au fost semnalate şi constatate.

    V. VOTURILE DATE CANDIDATULUI TRAIAN BĂSESCU – reprezentând 32,44% din totalul voturilor sunt cele mai suspecte, datorită faptului că guvernul demis Emil Boc, prefecţii din toate judeţelor – aparţinând PDL – au organizat alegerile şi au respins toate măsurile propuse de organismele societăţii civile pentru controlul în vederea prevenirii fraudelor.
    Milioane de români au fost martorii turismului electoral organizat cu mii autobuze şi microbuze şi ai altor forme de fraudare, care au denaturat rezultatul alegerilor prezidenţiale.

    VI. TURUL AL II-LEA de la 6 decembrie 2009 va fi decisiv.
    Atunci se va hotărî SCHIMBAREA SAU NU a preşedintelui.
    Atunci se va putea decide înlăturarea crizei politice provocate de preşedintele Traian Băsescu, revenirea la normalitate, la stabilitate politică.
    Atunci se v-a putea decide alegerea unui preşedinte care să asigure respectarea Constituţiei şi a democraţiei constituţionale, a principiului separării puterilor în stat, a principiilor statului de drept.
    Toate partidele politice democratice şi organismele societăţii civile au datoria să combată orice formă de fraudare a alegerilor, iar instituţiile de stat abilitate să-şi facă datoria pentru a asigura alegeri corecte.

    VII. CHEMARE NOASTRĂ: cetăţenii români să participe la alegeri, să-şi exercite dreptul consituţional şi să voteze pentru SCHIMBARE.

    27 noiembrie 2009
    Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”
    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

  21. 23 Sibilla noiembrie 27, 2009 la 12:58 pm

    @pitapata,
    Dacă la acest moment, ( eu una nu cunosc, poate ne lămuresc ceilalţi ) copilul nu este instituţionalizat şi există un acord al aparţinătorilor, nu e nimic ilegal în faptul că media îşi face treaba, aceea de-a informa opinia publică. Dacă este, a fost instituţionalizat, şi mai grav, nu avea ce căuta acolo, şi rog colegii de blog mai informaţi să limpezească acest aspect.
    Sugeraţi că vă autosesizaţi… N-ar trebui să aveţi mai întâi toate informaţiile,. instrumentele necesare unui astfel de demers, între noi fie vorba, unde-au fost reprezentanţii legali ( DGASPC ) în acele momente, repet eu personal nu deţin toate datele ca să am o opinie mai clară, dar observ că vă avântaţi pe un teren, unde, devine şi mai serioasă, mai gravă întreaga cauză în speţă Lucraţi în domeniu – protecţia copilului ? Întreb deloc întâmplător, desigur.
    Sibilla
    P.S. Adevărul este că în România, la acest moment, * interesul superior al copilului * e teorie şi atât. DGASPC-urile sunt ermetice, privirilor din afară, cum nimic nu răsuflă dincolo de ziduri, e justificată fiece mediatizare a vreunui caz, pentru că, prioritatea DGASPC e în general şi din nefericire, protejarea instituţiei şi-a imaginii conducerii, nicidecum respectarea drepturilor copilului. De asta vă întreb şi spun că nu cred să aveţi toate datele altfel nu v-aţi fi hazardat în afirmaţii… Repet, dacă se dovedeşte că acel copil era instituţionalizat la acea dată e şi mai grav şi se deschid şi alte răni şi zău nu-l văd bine pe tov Băsescu.

  22. 24 Draghi Puterity noiembrie 27, 2009 la 1:00 pm

    @nastase

    Vad ca de data asta SRI-ul a reactionat rapid. Poate e un semn bun…

    Specialiştii din cadrul SRI au analizat cele două file publicate, vineri, in presa centrală şi atribuite serviciului, rezultand că acestea sunt „falsuri grosolane” şi că notele nu seamănă cu cele utilizate de SRI, a declarat, pentru NewsIn, şeful Biroului de presă al SRI, Sorin Sava.

    „In legătură cu cele două file care au fost transmise redacţiilor pot spune că notele nu seamănă cu cele utilizate de SRI, iar in urma analizei atente a specialiştilor noştri a rezultat foarte clar că acestea sunt falsuri grosolane de genul documentelor care au mai apărut de-a lungul timpului in presă”, a spus oficialul SRI.

    Potrivit reprezentantului SRI, notele publicate de ziarul „Curentul” reprezintă o „contrafacere şi o manipulare evidentă”.

  23. 26 alex noiembrie 27, 2009 la 1:06 pm

    „Jurnaliştii de la „Curentul” susţin că au găsit pe stradă, in apropierea redacţiei, nişte „bileţele”, care le-au atras atenţia deoarece „conţineau elemente de identificare specifice SRI”. „Ultimele evenimente au demonstrat că informaţiile explozive cuprinse in interceptările ambientale sunt mai mult decat autentice, astfel că oferim şi publicului fotocopiile notelor găsite la colţul străzii, fără a ne mai face iluzii că vreodată cineva ar recunoaşte cine şi de ce le-a scăpat pe jos”, comentează jurnaliştii de la publicaţia citată.”
    Cat de penibili pot sa fie 😀 . Numai ca in limitarea lor ( asta ca sa folosesc un eufemism ) cunosc un principiu de baza al „jurnalismului”
    Calomiaza, dezimformeaza , ceva tot o sa ramana.Trebuie sa fie obligati sa publice o dezmintire.

  24. 27 badeablog noiembrie 27, 2009 la 1:06 pm

    A fost infirmat de catre SRI!
    Nu mai il servesc baietii pe Traian? 🙂

  25. 28 blueeye noiembrie 27, 2009 la 1:24 pm

    Excelenta reactia staffului de campanie al al d-lui Geoana, prin declaratia de la ora 13. Tocmai ma pregateam sa propun limitarea sau chiar stoparea comentariilor referitoare la evenimentul de la Ploiesti din 2004. Ce era de demonstrat s-a demonstrat deja. Acum trebuie decat validat filmul de catre experti si atat. Orice extindere a comentariilor si insistarea pe acest subiect nu pot decat sa-l demonetizeze si sa-l duca in derizoriu. Niciodata aplaudacii lui Basescu sau grupul de persoane dubioase si lipsite de caracter din care face parte si el , desi stiu bine care este adevarul nu vor recunoaste evidenta clara a faptelor petrecute. Sunt insa convins ca cetatenii de buna credinta, fara patima , s-au convins de veridicitatea faptelor, asa cum s-au petrecut si cum le-a relatat chiar protagonistul acelui eveniment.
    Nu-l transformati iar intr-o presupusa victima caci poate incepe iar sa planga, poate se jura pe mama, poate-si da cuvantul de „onoare” si ar deveni patetic. N-are rost sa-i prelungim agonia. Mai bine mobilizati-va cu grija, explicati din ce in ce mai mult ce planuri aveti pentru aceasta tara si acest popor, scoateti cat mai multi oameni la vot , dandu-le motivatii clare ca sa voteze Geoana, ca sa-i curmam suferinta psihica a acestui biet marinar care deja este depasit de stres si nu-si mai poate controla reactiile .
    Ajutati-l sa ia si el o „pensie nesimtita ” si sa se duca pe mare. Tangajul valurilor poate ii calmeaza starile de surescitare nervoasa, poate il vor ajuta sa scape de starile confuze pe care le are din ce in ce mai des si… poate-i revine si discernamantul. Desi… SLABE SPERANTE ! Asta nu se mai face bine ! Va urez succes in continuare si de la nivelul nostru, marunt, din discutiile de la om la om, facem si noi ce putem in acest sens.

  26. 29 Marcus noiembrie 27, 2009 la 1:38 pm

    Nunta si Artificii la Cotroceni

    Nu stiu de ce, dar dupa ce am reusit sa inlatur ambalajul de spume si spasmofilie de pe declaratiile si prestatiile isterice si aberante ale pupinbasistilor, “comise’” in mass-media, declaratii generate de epidemia de amoc portocaliu dambovitean si din care se desprinde o imagine apocaliptica a unei Romanii vaduvite de prezenta tatucului chiomb, dar imbogatita de prezenta malefica in umbra a mogulilor rai (ca aia buni pleaca cu chiombu’ odata), in minte am ramas cu imaginea desfasurarii unui ceremonial matriomonial.

    Imagine oarecum hilara, deoarece conform scenariului securistic al portocaliilor, vom avea parte de o nunta ale carei personaje sunt imaginate a fi Crin Antonescu, pe post de popa decis sa uneasca destinele, la bine si la rau, ale mirelui Mircea Geoana cu mireasa Klaus Iohannis, cuplu avand la dreapta si la stanga lor, cuscrii Ion Iliescu si Dinu Patriciu, in timp ce domnisoarele de onoare, Dan Voiculescu si Sorin Ovidiu Vantu, sunt desemnate sa care trena miresei in drum spre altar. Buchetul miresei, pe care il asteapta cu nerabdare domnisoarele de onoare, este reprezentat de privatizarile care urmeaza a fi facute intru imbogatirea celor doua domnisorele, in timp ce darul bogat constand in bugetul Romaniei, urmeaza a fi impartit de cuscrii si rudele lor.

    Tot conform acestui scenariu, pe langa invitatii obisnuiti reprezentati de poporul roman platitor de dar, la aceasta nunta avem si martori, maghiari la originea lor, care nu dau dar, ci asteapta de la cuscru Iliescu o halca babana din trupul tarii, mai precis Ardealul, drept multumire pentru rolul lor de petitori si martori ai acestui eveniment fericit.

    Dar, ca la orice astfel de mariaj, avem si nuntasi “defavorizati” care nu au putut sa se opuna finalizarii evenimentului, indivizi uitati undeva in afara bisericii, pitulati pe dupa stalpi, nefericiti ca au pierdut asa mandrete de fata in favoarea rivalului de-o viata (sau mai putin, depinde de cat ii duce memoria la momentul actual) si care-si musca pumnii de suparare ca pretendentul lor a fost refuzat si lasat sa suga degetul, in speranta ca ar putea totusi rapi mireasa, inainte de iesirea din biserica.

    Portocaliii deci, caci ei sunt nefericitiii citati mai sus, il plang la greu pe pretendentul refuzat, e adevarat si pe motive de chiombie, si jura razbunare crunta, asmutind in acest sens alde presa pupinbasista, rasplatita la greu de ginerica cu ghinion, catre cuplul de tineri insuratei. Si presa, prin reprezentatul sau de seama, Patapieviciul patibularitatii noastre milenare, se apuca si striga precum camiloiul lovit in testicule, ca mireasa, cu adanci radacini nemtesti, si cam rea de musca de felul ei, se va apuca sa ne calareasca pana la deselare si lipsire de coloana vertebrala, coloana de care ne bucuram, ca intregire anatomica, tot ca un dar teutonic facut de Carol I cu ocazia descalecatului sau in spatiul carpato-danubian. Si asta deoarece pana la acel moment noi nu am fost (conform cercetarilor istorice ale papionatului intelectual al neamului) decat o adunatura de nevertebrate, taraturi numai bune sa fim cacate si pisate in cap de vecinii nostri mai vanosi si mai cu staif imparatesc.

    Cam acesta ar fi tabloul actualei dispute electorale, tablou imaginat de mintea bolnava de la Cotroceni asistata de sleahta de slugi dipserate ca dupa 6 decembrie ii cam va lua dracu’.

    Lasand la o parte hilarul situatiei nu poti totusi sa nu constati jalnicul si lamentabilul modului rusinos in care chiombul sa pregateste sa paraseasca scena politica a tarii.

  27. 30 Daniel noiembrie 27, 2009 la 1:40 pm

    Mai bine dati-i un pumn in gura!

  28. 31 Le Pain et le Cirque noiembrie 27, 2009 la 1:44 pm

    Pai SRI deja a dezmintit. Mai ramane sa ne prezinte Iacob cu cat le-a marit salariul la Roncea brothers pe perioada campaniei, ca sa stim cate stenograme mai apar.

  29. 32 Felix-Gabriel Lefter noiembrie 27, 2009 la 1:51 pm

    SRI are mai multe blog-uri, camuflate dupa nick-uri. STS-ul, la fel. Imi e scarba de negarea unui presedinte care e el insusi un trucaj de presedinte. Intr-o tara normala, demisia urma la 5 minute.

  30. 33 demaGOGU noiembrie 27, 2009 la 2:47 pm

    o carte jucata discret, inteligent si profesionist: Dacian Ciolos ptr portofoliul Agriculturii!

  31. 34 Velisar Iancu noiembrie 27, 2009 la 3:22 pm

    Demisia?! Tot in 5 minute?!

  32. 35 mohui noiembrie 27, 2009 la 3:58 pm

    era de asteptat ca base sa nu stea cu mainile in san. daca ar fi avut onoare, s-ar fi retras aseara pe usa din dos… dar de unde atata onoare?!

  33. 37 neutrino noiembrie 27, 2009 la 5:20 pm

    M-ar fi mirat ca dl. Nastase sa joace rolul de agent electoral al lui Mircea Nimeni Geoana doar din ura fata de Basescu sau din speranta ca odata ales Mircea il va numi prim ministru sau macar ca va da tonul la ingroparea definitiva a dosarelor sale penale. Lucrurile sunt intotdeauna mai profunde decat apar ochilor nostri nevinovati, orbi de buna voie fie ca ne „cheama” Instalatorul, Draghi, Criticos ori altfel… Specia umana ofera pe acest blog un carnaval extrem de interesant. Apogeul este aproape…

    Totusi… a fi sau a nu fi… mason?

  34. 38 violet noiembrie 27, 2009 la 5:36 pm

    Nu-l aud pe distinsul domn Dragos, care la un alt topic a fost neplacut impresionat atunci cand am pomenit de niste(ups!) pumni in gura. Si nici macar n-aveam de gand sa-i dau eu acelui personaj portocaliu. 🙂
    Vad ca la aceasta materie Basescu Traian se pricepe foarte bine.

  35. 39 SORINA TIMOFTE noiembrie 27, 2009 la 9:46 pm

    Romania se afla acum la o rascruce de drumuri. Turul 2 al alegerilor prezedentiale din 6 decembrie 2009 reprezinta rascrucea de drumuri a tarii noastre intre o DICTATURA AUTENTICA si o DEMOCRATIE ADEVARATA. Modul in care vrem sa traim in Romania ne apartine fiecaruia dintre noi. Prin exercitarea dreptului la vot in turul 2 avem posibilitatea de a schimba cursul Romaniei intr-o directie buna, in vederea reinstaurarii democratiei si a respectarii drepturilor cetatenesti.
    Consider ca 5 ani de mandat prezidential este suficient pentru ca un om sa arate ce poate sa faca pentru poporul pe care il conduce. Iar dnul Basescu ne-a aratat ce poate sa faca si mai ales ce nu poate sa faca pentru Romania…Nu poate sa vegheze asupra nevoilor romanilor si sa raspunda acestora, nu poate sa asigure un dialog intre partidele politice pentru a guverna tara, nu poate si nici nu ii place sa lucreze in echipa, nu poate sa nu vorbeasca urat cu oamenii cand il critica sau il apotrofeaza pentru iesirile lui publice, nu ii place linistea, normalitatea… Toate coalitiile politice care s-au format sub mandatul lui prezidential, pentru a guverna Romania, au sfarsit prin a se dezbina din cauza interferentei dnului Basescu in deciziile Guvernului in calitate de presedinte jucator, motiv pentru care Guvernul Boc nu a reusit sa ia nicio masura pentru ca Romania sa iasa din criza politica si economica. Aceeasi interferenta o are si in deciziile si activitatea institutiilor publice care au in responsabilitate Securitatea Nationala. Basescu se foloseste de toate parghiile pe care le are in calitate de presedinte jucator si fabrica dosare adversarilor sai politici, precum si acelora care au puterea de a influenta opinia publica. Oamenii de rand care indraznesc sa-l taxeze pe dnul Basescu pentru comportamentul sau jignitor sau demagogic, sau sa isi recunoasca simpatia pentru adversarii sai politici risca sa fie batuti sau jigniti, asa cum a fost cazul baiatului de la mitingul din 2004 sau al jurnalistei careia i-a furat telefonul mobil si a jignit-o spunandu-i ’’ tiganca imputita’’. Cred ca sunt parca prea multe lucruri pe care i le-as putea reprosa dnului Basescu pentru modul in care a condus Romania in cei 5 ani de manadat. Daca as avea vreodata ocazia sa vorbim ca 2 oameni obisnuiti, cu siguranta ca i-as spune ca imi e rusine cu el ca presedinte al tarii, ca nu e demn sa imi reprezinte interesele si nevoile pe care le am ca cetetean roman!
    Oferindu-i votul nostru de incredere dnului Geoana de a fi presedintele tarii, ne dam singuri sansa de a avea un trai mai bun in Romania, mai sigur, fara sa ne mai temem ca ne vom pierde locul de munca, ne dam sansa sa fim respectati atat in tara cat si atunci cand calatorim in strainatate in calitate de cetateni ai UE. Dnul Geoana e singurul candidat la presedintia Romaniei care isi doreste cu adevarat ca noi romanii sa fim uniti, sa avem un trai mai bun, sa ne fie respectate drepturile prevazute in Constitutia Romaniei. Si poate toate aceste lucruri eu cred ca merita sa-l alegem presedintele tarii pe 6 decembrie 2009.

  36. 40 blogideologic noiembrie 28, 2009 la 1:16 am

    @ neutrino
    “Totusi… a fi sau a nu fi… mason” înseamnă (uneori) o continuitate a iluminismului scoţian aflat „în diaspora”, vorbesc despre spiritul lui universalist. Iluminismul industrial scoţian a construit lumea modernă.

  37. 41 nastase noiembrie 28, 2009 la 8:20 am

    flora,
    am asteptat raspunsul SRI. A aparut. Am pregatit deja plangerea penala. Luni o voi depune si voi comunica numarul de inregistrare.

  38. 42 Aya noiembrie 28, 2009 la 11:05 am

    @

    Sibilla

    Conform informatiilor de pana acum, la acea data nu era institutionalizat.
    Dar, asa cum bine spui, trebuie luate informatii la modul cel mai serios.

    Cand se face o investigatie trebuie sa stii, inainte de toate, de unde sa pleci (altfel, se pierde mult timp).
    Tu ai putea indica atat punctul de pornire, cat si calea de urmat. Ma refer la principiu.

  39. 43 Aya noiembrie 28, 2009 la 11:07 am

    @

    Neutrino

    A fi sau a nu fi Cavaler de Malta.

  40. 44 Draghi Puterity noiembrie 28, 2009 la 11:10 am

    @neutrino

    Ramane cum am stabilit. Adica fara pene… 😆

    P.S. Ai rabdare pana se ecranizeaza noul roman a lui Dan Brown

    P.P.S. Culmea acuitatzii vizuale e sa iti cunosti copilul de la un kilometru, nu de la o poshta. Aia cu poshta ramane culmea maternitatzii. Era firesc sa te prefaci ca nu intelegi. 😉

  41. 45 Aya noiembrie 28, 2009 la 3:14 pm

    @

    Pitapata

    Puicusoaro, te-a facut Adrian Nastase cu „ou si cu otet (acru rau)”- am citat din abisala ta postare?
    Nu.
    Pai, atunci, puicusoaro, de ce ii „ceri socoteala” cum zici tu?

    Ai si acum postari neafisate?
    Puicusoaro, insemna ca ai scris porcarioare si nu-i mumos!

    Puicusoaro, spune cu vorbele tale unde ai invatat sa scrii? Poate, unii dintre noi vor sa mearga sa urmeze scolile ale inalte unde vad ca se invata de toate, inclusiv ca repetitio mater studiorum est.
    Doar ca tu ai lipsit la lectia care spunea ca asta nu inseamna sa repeti cuvintele de mai multe ori, ca papagalii.

    Ce spui de mandretzea asta de formulare pentru care noi, ceilalti, care nu am umblat pe la scolile unde ai invatat tu, am fi ramas repetenti in clasa a patra?
    Citez din prostioarele scrise de tine:
    „In legatura cu pumnul in gura, nu cred ca este legal ce media face , ca mediatizeaza numele copilului. Dar bine ca filmul a fost mediatizat.”

    Puicosoaro, mai stii ce ti-a spus un coleg de blog? Ca tu esti aici in cautare de ceva anume?
    Iti amintesc ca ti-a dat si solutia: pentru asta exista site-uri specializate.
    Iti garantez ca, acolo, baietii nu te vor intreba cate clase ai, intrucat, pentru acea prestatie, nu iti trebuie stiinta de carte.

  42. 46 contele noiembrie 28, 2009 la 3:55 pm

    A.N.

    Aici nu există nici un dubiu:e o făcătură.

  43. 47 Sibilla noiembrie 28, 2009 la 4:54 pm

    De pe bloguri adunate, pentru că… la ochi, vezi BATE !

    Neutrino :

    Razbunarea istoriei


    * Nu resusec deloc-deloc sa-mi imaginez cu ce o sa va ocupati dupa ce Romania se va intoarce la “normalitatea” geoana, psd, paticiu, vantu, voiculescu, nastase, vanghelie, hrebenciuc si sibilla. Anticipeaza cineva ceva? *
    * Vestea proasta este ca Voiculescu, Vantu si Patriciu au coborat in arena la modul fizic. *
    *…complexele d-voastra fata de ceea ce numiti “elite” va imping de aceeasi parte a baricadei cu Voiculescu, Vantu si Patriciu (exponenti ai valorii umane si ai valorii asa in general). *

    Vladimir Tismăneanu :
    * O presedintie Geoana inseamna de fapt o presedintie Iliescu-Hrebenciuc-Voiculescu controlata de interesele si ambitiile lui Dinu Patriciu. Surasul lui Mecena ascunde arivismul cinic al oligarhiei transpartinice. *

    Dinu Patriciu si avantul demascarilor manipulative

    * Traian Basescu este un politician deschis spre valorile liberalismului anticomunist, un european si un atlantist autentic, un om pentru care reforma sistemului politic este o proritate absoluta. *

    Les jeux ne sont pas faits: Sansele turului doi

    În fine, * cireşica * de pe tort … :

    * O mizerie care s-a revarsat din laboratoarele lui Patriciu, Vantu, Voiculescu, Hrebenciuc direct pe televizoarele lor. Si va continua sa se reverse in zilele urmatoare, sub toate formele pe care le poate lua. Filme trucate, martori mincinosi, inregistrari audio scoase din context, laturi reincalzite, etc. *

    http://www.elenaudrea.ro/blog/cu-ochii-larg-inchisi/

    NO COMENT !!!

    Sibilla

  44. 48 pitapata noiembrie 28, 2009 la 5:37 pm

    Aya.
    Care este problema ta?
    Comentariile mele sunt postului acestui blog.
    Nu toata lumea este impotriva ta. Asa ca , behave!

  45. 49 pitapata noiembrie 28, 2009 la 6:19 pm

    @Sibilla
    In postul meu zic ca este foarte bine ca noi oamenii am vazut acel film.

    Ceea ce nu stiu, daca e legal ca NUMELE COPILULUI, sa fie facut public. Pentru ca e minor. Numele si adresa lui au fost facute public. Nu cunosc care este legea. Imi puneam o intrebare..

    Asta e tot ce zic in postul meu.

  46. 50 Aya noiembrie 28, 2009 la 9:49 pm

    @

    Pitapata

    Puicusoara explica tu mumos, cu vorbele tale, ce ai vrut sa spui prin (citez): „Comentariile mele sunt postului acestui blog.”

    Reactionez rareori la prostia bovina si doar ca amuzament.
    Dar, apare o problema pentru toti cei din jur cand, ca in cazul tau, prostia este agresiva. Transformandu-se in delict (un fel de „misbehaviour”- ca tot iti place sa te complici pe englezeste) trebuie sanctionata.

  47. 51 Aya noiembrie 28, 2009 la 10:06 pm

    @

    Carmen

    Mai nou, Udrea se cazneste sa demonstreze ca ea e ca „romanul impartial”, vorba lui nenea Iancu.
    Problema ei este ca demonstratia i-a fost respinsa, cu stramoseasca recomandare „du-te si canta la alta masa”.
    Degeaba s-a smiorcait ca nu mai are unde, pentru ca a fost expediata, tot fara echivoc, si de la masa cu un crin in vaza.
    Comisia a fost de neinduplecat.
    Nu doresc nimanui sa fie in pielea lui Nutzi cand va afla Basescu.

  48. 52 Aya noiembrie 28, 2009 la 10:10 pm

    @

    Contele

    Nu doar ca este o facatura, dar, inca, una plicticoasa.
    Baietii sunt lipsiti de imaginatie.

  49. 53 Roxana Iordache noiembrie 29, 2009 la 1:06 am

    @nastase. Cred că ar fi de impact ca plângerea penală să o facă Mircea Geoană, ca preşedinte al PSD. Un bătăuş de copiii, un mardeiaş gata să facă orice pentru un nou mandat, nu poate fi bătut cu atitudini de domnişoară. Dacă se bate Crin în locul lui Geoană, asta nu dă bine.

  50. 54 Sibilla noiembrie 29, 2009 la 2:25 am

    @pitapata,
    Minorul a fost dus la acel miting de un adult, care-a consimtit sa-l expuna public…
    Nu media, televiziunile l-au expus, n-aşe ? Ne-n vârtim pe după ciresi ? Nu mi-ati raspuns, desigur, numai daca doriti : lucrati in protectia copilului, caci daca da si nu cunoasteti niste aspecte legale, inclusiv lacunele legislative, e grav. Oricum o dau DGASPC-urile, sunt situatii in care, ele ar trebui sa se autosesizeze, nu o fac decat după intervenţia media, de cele mai multe ori, apoi, informaţiile de interes public, mai cu seamă când e vorba de un abuz comis împotriva unui minor , iată că media le face publice ŞI din cauza dezinteresului, neimplicării, unor instituţii abilitate. Dar, se trâmbiţează * interesul superior al copilului *, d-aia Raportul de ţară cu privire la protecţia copilului pe perioada 2004-2008 e cum e…
    A fost elaborat chiar şi-un Raport Alternativ privind respectarea Drepturilor Copilului in Romania , care, e supus dezbaterii publice pe internet in 3 limbi, română, franceză şi engleză, sunt incluse şi studii de caz. Datele copilului, tot de către un adult din familia de provenienţă au fost făcute publice, nu media a … iniţiat demersul cum se induce, media a informat, a atras atenţia, regretabil că instituţiile abilitate a se autosesiza cu privire la abuz, chiar şi numai verbal să fi fost, căci automat implică şi abuzul emoţional, nu au mişcat un deget, nici atunci, nici acum. Să recunoaştem că, foarte multe din cazurile care se dovedesc a fi adevărate drame, media le pune-n atenţia autorităţilor … media trage un semnal de alarmă, media încearcă să sensibilizeze acele autorităţi bazându-se da, şi pe reacţia opiniei publice. Că sunt şifonate orgolii, imaginea unor * onor stimabili *, altă poveste.
    Rele tratamente aplicate unui minor presupun NU doar bătaie, palma în speţă, ci, aşa cum toarăşu Băsescu a recunoscut deja în faţa camerelor, public, sunt considerate a fi inclusiv agresivitatea verbalăcare atrage după sine abuzul emoţional. Băsescu a greşit şi-acum o dă pe după vişini, ce s-o mai lungim.
    Nu importă dacă a dat palma, nici de unde provine caseta, Băsescu a recunoscut public… ceva, s-a fâstâcit , nesigur pe eventuali martori, chiar şi numai gestul lovirii să fi existat, şi tot abuz se cheamă că este. Dar… * statul ocroteste mama si copilul*… îhîm…
    Tare aş mai lua la-ntrebări familia, aparţinătorii, ce-a căutat acel minor nesupravegheat, ce treabă avea el cu scandările, una, alta, căci dacă ar fi fost supravegheat nu se întâmpla niciun abuz…. scuturaţi legal fiind, ar lăsa pe * nu-iadevărat *, * nu s-a întâmplat * , jos din braţe, cu toţi gologanii cui îi amăgeşte acum să zică aia, să nu zică cealaltă, etc. Repet, instituţiile abilitate să-şi facă datoria şie deajuns. Presupunerile noastre …
    Ceea ce vă subliniez eu e că insistaţi pe cel mai neinsemnat aspect, altele sunt bubele, da pe mandatul preşedintelui Băsescu, cu atât mai grav că mnealui e subiect de, iată, discuţii! Numele ? De ce nu a * reformat * toarăşu Băsescu şi domeniul cu tot ce presupune, al protecţiei copilului, că tot trâmbiţează nush ce reforme, că nu văzurăm nimic concret, aaaaa…. da, promisiunielectorale…. * o să facem *, * o să dregem *, 8 se vor lua măsuri *, asta auzim de nişte ani, da ne lovim în… nume…
    Băsescu a mai amintit de nişte pumni, la adresa unui dascăl, adevărat, era un * nume *… EBA. Va să zică niscaiva tendinţe există .
    Sibilla

  51. 55 Alex noiembrie 29, 2009 la 2:37 am

    Daca nu ma insel SRI a zis ca notele sunt o facatura grosolana. Dar asta nu mai pare in Curentul? De ce oare? 😉

  52. 56 gaboanta noiembrie 29, 2009 la 9:26 am

    Facatura sau nu, se pare ca asii scosi din diverse maneci sunt foarte diversificati.
    Se poate concluziona deci, ca piata merge…
    http://gaboanta.wordpress.com

  53. 57 Roxana Iordache noiembrie 29, 2009 la 12:54 pm

    @Draghi. Te referi la Monica Macovei? 😳


Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!