La Multi Ani, tuturor Româniilor!

 

poză

Am revenit aseară in Bucuresti. Vremea se schimbase, precum timpurile. Astăzi este 1 Decembrie, Ziua Natională. Este ziua in care sarbătorim Marea Unire. Din pacate, am găsit, la intoarcere, din nou, Românii separate – una care sărbătoreste Unirea la Bucuresti, alta care săarbatoreste Unirea la Alba Iulia. Si in Republica Moldova sunt, in continuare, două tari – una care vrea spre vest, alta care vrea spre est. Se vor schimba oare lucrurile pană in 2018, cand ar trebui să sărbătorim centenarul Marii Uniri?

Dana si cu mine am ales sa sarbătorim, in felul nostru, Ziua Natională si am iesit la o plimbare in zăpada proaspăt asternută pe Bulevardul Aviatorilor.

66 Răspunsuri to “La Multi Ani, tuturor Româniilor!”


  1. 1 Motisan decembrie 1, 2014 la 8:05 pm

    LA MULTI ANI!

  2. 3 Craiu decembrie 1, 2014 la 8:23 pm

    Va respect si de aceea va rog sa nu cedati.

  3. 4 busubianca decembrie 1, 2014 la 8:35 pm

    La mulţi ani D-le Prim-Ministru Adrian Năstase, de ziua României.

  4. 5 petre ganea decembrie 1, 2014 la 8:39 pm

    La multi ani,Romania,La multi ani,Romani,oriunde v-ati afla!!!…din pacate sintagma „doua Romanii”,s-a vazut astazi mai mult ca oricand,ca si cum,ar exista o Romanie in Transilvania,si alta in Muntenia,Moldova,Oltenia,si Banat….acest semnal negativ dat din zona politicului,ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru toti romanii…ca fost ministru de externe,presedinte al CamereiDeputatilor,dar ca si Prim Ministru al Romaniei,va rog sa aprofundati aceasta tema,pentru ca o consider periculoasa pentru integritatea teritoriala,dar si un atac la statul de drept din Romania…va consider al doilea om politic altarii,care stie ce inseamna politica de stat,si doctrina social-democrata,ceea ce lipsste cudesavarsire,actualei clase politice…

  5. 6 Mariana Stancu decembrie 1, 2014 la 8:54 pm

    LA MULTI ANI! si mult respect.

  6. 7 ILIE MARIAN decembrie 1, 2014 la 8:58 pm

    LA MULTI ANI !

  7. 8 George Ban decembrie 1, 2014 la 8:58 pm

    Eu aș zice „La puțini ani Româniilor, La mulți ani unei Românii unite!” Unei Românii fără mentalitate sclavagistă, care să înteleagă că ploconirea la Ambasadă nu îi face niciun bine, ba dimpotrivă…

    Sunt curios, „românii” din străinătate, care la „vot” își sfâșiau hainele de pe ei de jale pentru „țărișoară”, cât au cheltuit pentru petrecerea de 1 decembrie? Dacă au știut ce zi e asta!

  8. 9 Marian Nicolae decembrie 1, 2014 la 9:00 pm

    La multi ani.

    Interesanta caciula…imi aduce aminte de vremurile cand noi romanii eram stapani la noi in tara…..

  9. 11 ZeV decembrie 1, 2014 la 9:13 pm

    Si estul si vestul se afla pe aceeasi planeta. Nu putem sectiona Pamantul in doua emisfere. Si intr-o parte si intra-alta, traiesc multe milioane de oameni.
    Nu se va schimba nimic pana la centenar, dimpotriva, datorita orgoliilor desarte omenesti, diferendele se vor agrava.
    Din fericire pentru viata, nu toate speciile vor disparea. Vor supravietui adevaratii scorpioni. (Z)
    ps
    Doar pentru o zi, urarea ipocrita de ,,La multi ani, Romania”, nu se justitifica. Maine, toata lumea va reveni la normal. (Z)

  10. 12 dechemvirul decembrie 1, 2014 la 9:19 pm

    Bine ati revenit!
    Inteleg ca ati defilat, in familie, in Piata Aviatorilor.
    Doar doua Romanii ziceti? Cred ca sunt cel putin patru! Vedeti si filmuletul de mai jos. Atentie la ceea ce zic oamenii dincolo de frazele de ras.
    La multi ani de 1 Decembrie, Germania!

  11. 13 Adrian B. decembrie 1, 2014 la 9:19 pm

    La multi ani romanilor !

    Din pacate d-le Nastase , patriotismul nu mai e la moda ! La moda sunt tradatorii / vanzatorii de tara , strainii , iredentistii , jigodiile , ticalosii , prostii si oamenii de nimic … Asta e Romania de astazi !

  12. 14 tearbk decembrie 1, 2014 la 9:20 pm

    Scrieti mereu, va rog, oriunde si oricând. E greu sa trăim vremurile astea fara repere. Oxigen reprezinta scrierea dumneavoastră. La Mulți Ani!

  13. 15 astrointestinalul decembrie 1, 2014 la 9:24 pm

    @Aya, ai ajuns un soi de corp astral pe aici, asa ca te salut cat mai apuc, fiindca dispari repede. Buna ideea cu acel concerto grosso!

  14. 16 cristina decembrie 1, 2014 la 9:25 pm

    Exista o singura Romanie! Asta sarbatorim. Iar poporul este cel care traieste intre granitele ei, nu in afara lor.

  15. 17 ZeV decembrie 1, 2014 la 9:31 pm

    Luminita Arhire
    Va inteleg, acest ,,picatur chinezesc” apatrid pre numele sau ,,Doru Coarna”, va poate irita la un moment dat.
    Dar, dupa parerea mea, insul chiar nu merita , ca tocmai dvs, sa-i acordati atentie.
    Daca acest individ continua sa scrie pe un blog mai rasarit deca cele de la apus, ca guvernul Ponta si ambasadele lui Basescu au impiedicat, IN MOD INTENTIONAT, pe romanii veniti ca turisti la Paris si Torino, sa voteze, inseamna ca, ori este retardat, ori este obligat de sefii lui sa propage aceasta idee penibila, fara vointa lui, pana cand PNL isi rezolva problemele ierarhiilor de conducere interna.
    Am mai spus-o, ca acesta este scenariul (pana la momentul oportun al incercarii preluarii puterii executive) ,dar nici chiar eu nu-mi imaginam ca Doru Coarna este intr-atat de redus incat sa ne creada creduli. Chiar sub nivelul unuia ce-si spune sadic. (Z)
    Ii cer scuze domnului Doru Coarna ca l-am supraapreciat. Ne vom intersecta, in viitor, doar la infinit. (Z)
    ps
    Mai bine intrebati-l de pariu, pe bietul biped.
    (Z)

  16. 18 Fragmentarium Politic decembrie 1, 2014 la 9:55 pm

    La multi ani Romaniei unite!

  17. 20 Camelia Onciu decembrie 1, 2014 la 10:21 pm

    N-ar trebui sa accentuati separarea Romaniilor, mai ales astazi, cand incercam sa fim uniti. Mai ales dupa ce media ne-a inoculat expresia cu ocazia alegerilor. Cel mai mare pericol e dezmembrarea. Ca diplomat, stiti prea bine aceste lucruri. De ce ati ales de ziua noastra sa ne vorbiti de doua tari?

  18. 21 Alina decembrie 1, 2014 la 10:21 pm

    La multi ani.. dumneavoastra , doamnei Dana Nastase si desigur copiilor dumneavoastra.
    Sunteti un diplomat de cariera, un geniu si un OM … care merita TOTUL
    Cu respect si stima…
    va iubiiiiimmm

  19. 22 dorina cristea decembrie 1, 2014 la 10:32 pm

    La multi ani de ziua Romaniei!

  20. 23 Centru decembrie 1, 2014 la 10:36 pm

    Eu cred ca exista o singura Romanie .
    Nu cateva mii de domni Goe sau Dorei , nemultumiti ca nu Ferrari imediat si ca nu sute de mii in cont , vor murdari tara noastra prin denigrari .
    Sa nu venim si noi cu ” Romaniile ” , sa fim solidari .
    Basarabia ? In 1940 erau 60 % analfabeti – deportari , glonte in ceafa , supravietuitorii spalt de creier – sa ne miram ?

  21. 24 sadicu decembrie 1, 2014 la 10:37 pm

    Normal ca anumite lucruri se vor schimna pana in 2018.
    Revolutia romana din 16 noiembrie,2014,(manifestata la vot dar si in strada),a reiterate,printre altele si faptul ca Romania este cel mai pro-american si pro-european stat din Europa.
    Partenerii nostrii,(in special cel strategic),aveau nevoie de aceasta reconfirmare categorical si fara drept de apel.
    In ultimii 2 ani,influenta ”amestecul in treburile interne”,(cum ar spune Nicolae Ceausesc),a cunoscut o anumita temperare deoarece nu se cunostea foarte bine ce vrea cu adevarat poporul.
    In ”martea neagra” a existat o anumita reactie doar din partea a 3 sau 4 ambasade si destul de timida.
    S-A TERMINAT CU TIMIDITATEA!
    Uniunea Europeana dar mai ales Departamentul de Stat America,vor o Romanie curatata de coruptie,crima organizata,evaziune,mafie s.a.m.d.
    ”Republica procurorilor” este cea care va face ”legea” in Romania,in urmatorii ani.
    Institutiile performante ale statului de drept,(DNA,ANI,DICOT,ICCJ,CSM,etc) se vor consolida in perioda urmatoare.
    Am,asa o presimtire,ca alaturi de institutiile mentionate mai sus,va mai aparea una,la fel de performanta si anume fiscul.
    Fiscul acela de tip american,care te urmareste,pentru un impozit neplatit pana si pe lumea cealalta.
    Vom trai si vom vedea dar sa nu uitam ca previziunile mele din ultimii 2 ani s-au adeverit. 🙂
    Deci domnule Nastase,cu siguranta in 2018,fata Romaniei va fi alta.

  22. 25 Criticos decembrie 1, 2014 la 10:49 pm

    Bine aţi revenit acasă, dle A.N.! Nu ne aşteaptă vremuri prea bune. Oare numai mie mi s-a părut bizar că doar două ţări au transmid mesaje de feelicitare de ! Decembrie; SUA orin ataşatul militar care a transmis un mesaj diin partea preşedintelui Obama şi al său personal adresat poporului român şi Rusia, al cărui premier i-a trasmis premierului felicitări, urări de prosperitate poporului şi dorinţa de cooperare în domeniul economic, energetic şi comercial? Sincer vorbind, în afara denumirii Evenimentului celebrat „Marea Unire”, mesajul american mi-a displăcut, mi s-a părut minimalizant prin rangul mesagerului şi ocolirea oficialilor. Nu şi cel rusesc.

  23. 26 Adrian B. decembrie 1, 2014 la 11:07 pm

    România lucrului bine făcut

    de Marian Radulescu

    Din tot vârtejul creat de alegerile prezidenţiale în spaţiul carpato-danubiano-pontic, au rămas la suprafaţă aceste vorbe: „România lucrului bine făcut”.

    Le putem întâlni şi acum, pe afişele înfăţişând figura de „homo teutonicus” a preşedintelui proaspăt ales. Pe stâlpi, pe panouri, pe bannere şi pe geamurile de la sediile unor partide politice, această lozincă se insinuează obsesiv în ochii trecătorilor.

    Între noi fie vorba, această lozincă reprezintă dorinţa secretă a românilor, sătui de debandada existentă în structurile statului, în societate, în viaţa de zi cu zi. Pentru că o viaţă dusă în absenţa unor reguli stricte, sub influenţa hazardului şi a legii junglei a ajuns de nesuportat. Delăsarea şi ignoranţa din spatele principiului „Las’ că merge şi aşa” stau la baza funcţionării unui stat corupt şi indolent cu cetăţenii săi. Stat în care doar jaful sistematic şi închinarea la porţi străine reprezintă un lucru bine făcut.

    Poate că această dorinţă secretă a românilor i-a făcut pe mulţi dintre ei să creadă în lozinca lui Johannis şi să-l voteze masiv pe 16 noiembrie, încât acesta să devină noul preşedinte al României. Un preşedinte neamţ care să aducă ordinea şi disciplina necesare pentru ca România să devină ţara lucrului bine făcut. Fireşte, acel lucru bine făcut în administraţie şi în societate, pentru ca viaţa cetăţenilor să fie în sfârşit una mai bună. Însă cum de la dorinţă la realitate este cale lungă, să vedem ce au obţinut românii de fapt.

    Primul lucru vizibil: în spatele lui herr Johannis rânjesc satisfăcuţi Blaga, Videanu, Flutur şi marele tartor-Băsescu. Gaşca portocalie care zbiară din toţi rărunchii că „şi-a luat ţara înapoi”. Pentru a o jefui mai departe. Lucru bine făcut? Ja, mein herr !

    O Românie la remorca Germaniei. Unde pădurile ţării, „aurul verde” sunt defrişate în mod barbar pentru a asigura la preţ de nimic masa lemnoasă brută necesară industriei germane de mobilă pentru a-şi realiza exportul în valoare de 9,1 mld euro anual. Unde o fabrică de rulmenţi(cea din Braşov) ce exporta rulmenţi marca URB a fost distrusă pentru a face loc companiei Schefler. Unde capacităţi industriale din Sibiu, Sebeş, Cugir, Orăştie care exportau produse româneşti au fost înlocuite cu ceva fabrici nemţeşti, care nu pentru România lucrează! O Românie care nu are voie să promoveze relaţii economice cu Federaţia Rusă sau China pentru a se dezvolta. Aceste relaţii economice sunt rezervate exclusiv Germaniei, naturlich! Românii trebuie doar să furnizeze pentru Germania sclavii care să facă menaj, să spele WC-uri, să facă salahorie şi igiena la bătrâni! Lucru bine făcut? Ja, mein herr !

    Fireşte, se menţine în acelaşi timp statutul de colonie americană al României. Se consolidează „instituţiile statului de drept”, releul prin care voinţa Washingtonului dictează direct şi necondiţionat pe plaiurile mioritice. Poate de aceea nici nu mai este nevoie de un ambasador, ci de un simplu însărcinat cu afaceri, pe post de curier între Washington şi numitele instituţii. Simplu şi eficient. Lucru bine făcut? Yes, sir!

    De asemenea, conform faimosului pergament de robie numit „parteneriat strategic”, România îşi va trimite militarii pe post de carne de tun la dracu-n praznic, în faimoasele „teatre de operaţii”.A permis deja instalarea bazelor americane, instalarea scutului antirachetă. Va face tot posibilul pentru creşterea contribuţiei la bugetul NATO. Lucru bine făcut? Yes, sir!

    Autorităţile române au concesionat deja terenuri de exploatare către Chevron, care a început deja explorările pentru descoperirea ipoteticelor gaze de şist. Nu contează că tehnologiile americanilor de la Chevron sunt poluante pentru sol şi pentru pânza freatică. Iar când localnicii se opun, jandarmeria îi ciomăgeşte de zor şi instituie o atmosferă de teroare în satele lor. Cu toate că rolul jandarmeriei este acela de a-i apăra pe oameni. Lucru bine făcut? Yes, sir !

    Corporaţiile americane care operează în România decid ce se vinde, cât şi cum se vinde şi cine are acces pe piaţa autohtonă. Şi cine are acces la „job”-urile lor. Iar prin „politica de resurse umane” decid cine are drept la muncă şi cine, odată trecut de o anume vârstă, este destinat marginalizării şi morţii lente ! Lucru bine făcut? Yes, sir!

    Mass-media din România, total aservită trusturilor de presă de peste ocean, plină de „jurnalişti profesionişti” şcoliţi în State, duce, prin efortul susţinut al acestor profesionişti ai manipulării, o campanie de îndobitocire a populaţiei, de spălare a creierelor prin „tehnici de presă” din cele mai parşive. „Marii” jurnalişti şi analişti, linguşitori ai Washingtonului exasperează publicul, seară de seară, cu elogii, ode şi imnuri de slavă dedicate unchiului Sam, într-un spectacol cât se poate de greţos. Lucru bine făcut? Yes, sir !

    Iată că avem o sumedenie de lucruri bine făcute în România! Însă toate aceste lucruri nu sunt spre folosul ţării, ci spre folosul altora. Care vor exploata această ţară până la ultima picătură de vlagă ! Şi apoi se vor descotorosi de ea ca de o cârpă uzată!

    Cum s-a ajuns în această stare imposibilă? Prin viclenia şi rapacitatea „aleşilor”, uniţi între ei prin dorinţa de înavuţire şi cu gena trădării în sânge! Ce a făcut poporul român pentru a-i sancţiona pe aceştia ? La democraticul exerciţiu al votului, a votat mai mereu aiurea ! Iar când voinţa sa, exprimată prin vot, a fost aruncată la gunoi prin decizia cancelariilor occidentale, ce a făcut acest popor român? Din cei 7,4 milioane de oameni care au spus DA la referendumul din 2012, doar câteva sute din aceştia au fost hotărâţi să-şi apere votul în stradă. Toată această lucrare a poporului prin puterea palmelor sale poate fi definită în două cuvinte: lucru manual. Un lucru bine făcut, din păcate!

  24. 27 lucy decembrie 1, 2014 la 11:53 pm

    SUNTETI DE ACORD CU CE SE INTAMPLA IN PSD CU TOTI PROSTANACII ASTIA CARE APAR PE LA TOATE TELEVIZIUNILE,CREDETI CA O SA MAI VOTEZE CINEVA PSD-UL DUPA ATATA PORCAIALA?EU UNA CARE AM VOTAT PSD DE 25 DE ANI PARCA M-A DECEPTIONAT TOT CE S-A INTAMPLAT ZILELE ASTEA.

  25. 28 Radu Humor decembrie 2, 2014 la 12:08 am

    La mulţi ani, români !
    Dar mai ales, La mulţi ani, ROMÂNIA !

  26. 30 mardare decembrie 2, 2014 la 5:16 am

    LA MULTI ANI ROMANIA….LA MULTI ANI Romanilor

  27. 31 Calin decembrie 2, 2014 la 6:19 am

    La multi ani România!

  28. 32 Mihnea Georgescu decembrie 2, 2014 la 7:02 am

    Mein lieber Freund, mein lieber Freund,
    die alten Zeiten sind vorbei,
    ob man da lacht, ob man da weint,
    die Welt geht weiter, eins, zwei, drei.

  29. 33 sadicu decembrie 2, 2014 la 7:19 am

    TelDragnea, trimis în judecată în dosarul referendumului și cu Fișcuci la DNA, vrea să se convertească la băsism. Too late. TelDragnea, dreptate până la capăt!
    …………………………………………………………………………………………………………..

  30. 35 vsile, decembrie 2, 2014 la 7:58 am

    Sa ne traiasca!

    Din pacate sau cine stie poate din fericire timpurile nu se schimba precum vremea , decit daca admitem aparentele!

  31. 36 serban decembrie 2, 2014 la 8:07 am

    La multi ani! Un mare intelectual lovit de un bolovan! a ramas un bolovan in istorie? intelectualii , da! rabdare , timpul le aseaza pe toate in matca lor , inclusiv bolovanii!

  32. 37 blogideologic decembrie 2, 2014 la 8:34 am

    Coridorul Margus-Vardar ce străbate masa muntoasă, cu perimetru aproximativ triunghiular, din Peninsula Balcanică permitea drumul de la Singidunum (astăzi chemat oficial Belgrad, însă oraşul a fost fondat de celţi şi de traci, amândouă contribuţiile sunt marcate în numele Singidun), la Salonic. Invazia galilor în Grecia antică s-a făcut pe acel drum. Unii gali au trecut Bosforul tracic şi au fondat Galatia în Asia Minor. Scrisorile de mai târziu ale Sfântului Pavel către Galateni au fost trimise primilor creştini din Galatia.

  33. 39 dusmanul comun decembrie 2, 2014 la 9:24 am

    @Carcotasu (erou al Luminitei Arhire), Vsile (fost Vasile si sa nu-l punem pe Blogi sa repete de ce). Carcotasule, am vazut rufele intinse pe franghie, in public si suflu si eu in ele, poate s-or usca. Si, mai ales, pentru a ma oferi drept dusmanul comun care sa va faca sa va uniti din nou. Incalc, deci, invataturile din copilarie ale vecinei madame Vasiliev: ei se cearta, ei se impaca, nu va bagati ca o luati de la amandoi. Adevarat ca pe Vasile l-a cam luat apa, aratandu-se el excesiv de bucuros ca nu Viorel Ponta a castigat presedintia, insa trebuie sa acceptam ideea ca nu este obligatoriu ca simpatia noastra, comuna, pentru dl Nastase (sau doar pentru popularitatea blogului sau, in cazul unora) sa aiba extensii. Chiar din textul tau, Carcotasule, reiese ca voi doi sunteti un pic rigizi, tu ca fost militar iar Vasile ca si taranist; de aceea nu priviti cu suficienta lejeritate faptul ca oamenii pot avea si alte pareri, fara sa fie, totusi, in eroare, idioti sau plini de rautate, iar asta poate din cauza ca adevarurile sunt prea complexe pentru ca o singura opinie sa-l cuprinda intru totul.
    Pentru ca ati devenit cariatide ale blogului, pe de o parte un erou al muncii blogheristice si pe de alta un adevarat saman (asa va vede lumea!), va propun sa va luati seama ca ati ajuns in pozitia maestrilor bucatari care trebuie sa aiba grija sa nu li se taie maioneza in fata ucenicilor, ca le cade prestigiul. Inteleg ca aveti datele de contact, asa incat va puteti injura la telefon pana va racoriti. Insa, pe blog, va rog sa pastrati linistea intre voi intre orele 22-6 si 14-17. Desi mai bine, zic eu, fiindca se apropie Craciunul, ar fi sa va ganditi la mici cadouri, nu sticle, fiindca le sparg curierii pe drum.

  34. 40 serbanfl decembrie 2, 2014 la 9:33 am

    La mulți ani tuturor!

    @Mihnea Georgescu
    decembrie 2, 2014 la 7:02 am
    Parțial adevărat: „chiar dacă râzi, chiar dacă plângi, viața merge (mărșăluiește) mai departe”!
    Problema-i să nu apară situații ca cea povestită de Arșinel, aseară în emisiunea lui Gâdea, că atunci nu toți merg mai departe:

    Crocodilul Croco îl întreabă pe dinozaurul Dino:
    -Pe tine te-a sunat unul Noe?
    -Nu.
    -Nasol! (Ghinion!)

  35. 41 mihaelataniastoica decembrie 2, 2014 la 9:42 am

    Român şi România sunt două cuvinte care fie exprimă solidaritatea în numele unei credinţe, fie nu exprimă nimic. Nouă ne plac solidarităţile care încep cu ” Dana şi cu mine”. Întemeierile au această unică fundamentare:

    „18 Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.”
    Gen 3.12; 1Cor 11.9; 1Tim 2.13;
    19 Domnul Dumnezeu a făcut din pământ toate fiarele câmpului şi toate păsările cerului; şi le-a adus la om, ca să vadă cum are să le numească; şi orice nume pe care-l dădea omul fiecărei vieţuitoare, acela-i era numele.
    Gen 1.20-24; Ps 8.6; Gen 6.20;
    20 Şi omul a pus nume tuturor vitelor, păsărilor cerului şi tuturor fiarelor câmpului; dar pentru om nu s-a găsit niciun ajutor care să i se potrivească.
    21 Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om, şi omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui şi a închis carnea la locul ei.
    Gen 15.12; 1Sam 26.12;
    22 Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om.
    Prov 18.22; Evr 13.4;
    23 Şi omul a zis: „Iată în sfârşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! Ea se va numi „femeie”, pentru că a fost luată din om.”
    Gen 29.14; Jud 9.2; 2Sam 5.1; 2Sam 19.13; Efes 5.30; 1Cor 11.8;
    24 De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup.

    Apoi a început povestea din care se nasc celelalte poveşti pentru cei care sunt în căutarea unui răspuns despre început în limba română, cel puţin.

  36. 42 toroid decembrie 2, 2014 la 9:57 am

    @Blogideologic, remarcabil antagonismul dintre dorinta oamenilor de a fi remarcati in viata reala si de a nu fi remarcati in viata virtuala (iata ca exista nu doar viata succesoare vietii ci si viata paralela vietii). Atat, fiindca, dincolo de aceasta, toate retelele sunt controlate de servicii secrete. Si cu cat senzatia de libertate virtuala este mai mare (anonimizare, de exemplu), cu atat supravegherea si controlul sunt mai accentuate, insa invizibile utilizatorilor. De exemplu, reteaua Tor (https://www.torproject.org/), retea astazi „de anonimizare” a fost scrisa de laboratoarele de cercetare ( citeste serviciul secret) ale marinei americane. Pentru ca lucrul ar fi iesit candva la iveala, nici macar nu l-au mai ascuns, ci i-au atasat o eticheta ca intr-o operatiune de marketing, „Anonimity online” (Romania lucrului bine facut) si au zis ca marina americana a abandonat proiectul, care ar fi devenit free software si retea deschisa. Asa incat te rog nu le mai face publicitate, au securistii destule mijloace (pe banii nostri) de a le populariza.

  37. 43 Cati Preda decembrie 2, 2014 la 10:33 am

    La multi ani Romania,la multi ani romani ,la multi ani D-le Adrian Nastase!

  38. 44 repetir decembrie 2, 2014 la 10:53 am

    Ce tie nu-ti place…(din ziarul timpul.md)

    „Câteva partide pro-ruse deja au început să colecteze semnături, pentru anularea alegerilor din 30 noiembrie şi cer ca să fie desfăşurate alegeri anticipate. Asta deși rezultatele finale oficiale încă nu au apărut.
    Este vorba despre partidele care au constituit blocul electoral Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală. Membrii acestora sunt indignaţi că nu toţi moldovenii aflaţi în Federaţia Rusă au putut vota şi au acuzat repetat guvernarea de faptul că au descis prea puţine secţii de votare în Rusia.
    „În legătură cu încălcarea drepturilor constituţionale ale cetăţenilor aflaţi pe teritoriul Federaţiei Ruse, alegerile trebuie să fie considerate invalide şi să fie repetate”, a declarat Victor Şelin, liderul PSD, care a intrat în componenţa acelui bloc electoral.”

    Apropo de citatul de mai sus, este cumva PSD Moldova o filiala a PSD Romania?

  39. 45 carmen oltenschi decembrie 2, 2014 la 11:06 am

    S-a lucrat mult in ultimii ani la crearea celor doua romanii, la dezbinare si implementarea unor strategii mirsave de distrugere a acestei natii ,totul pentru satisfacerea vanitatii ,egoismului si fariseismului unor persoane sus puse care nu au cordonul ombilical legat de aceasta glie.Pacat, ca avem radacini de civilizatie foarte adinci .

  40. 46 intrebator decembrie 2, 2014 la 11:17 am

    Domnule Nastase, cum interpretati intalnirea plina de afectiune dintre Basescu si Dragnea? Nu a aparut, cumva, o alta cheie a pierderii alegerilor prezidentiale? Avem de a face cu o intelegere privind asigurarea imunitatii lui Basescu in fata justitiei? Este moral ca, pe de o parte, sute de mii de simpatizanti sa fie indemnati la a-i uri pe cei ai adversarilor politici, pentru ca dl Dragnea sa rosteasca umil ” sa traiti, dom’presedinte”?

  41. 47 Alexandru Szentgyorgyi decembrie 2, 2014 la 11:23 am

    LA MULTI ANI!

  42. 48 blogideologic decembrie 2, 2014 la 11:59 am

    Problema PSD-ului ca organizaţie nu este comunismul ca atare. În fond, Miticii dâmboviţeni sunt asociaţi încă din secolul XIX, prin Jules Michelet şi Edgar Quinet, comunismului babouvist. Ştim că „trădarea generoşilor” (primii noştri socialişti autentici) către naţional-liberali s-a produs tocmai pe fondul existenţei acestui comunism babouvist dâmboviţean. Problema PSD-ului de acum este aceea că sunt asociaţi, prin personalitatea profesorului universitar Oliviu Gherman, comunismului de cea mai josnică speţă, anume belakunismul.

  43. 49 blogideologic decembrie 2, 2014 la 12:13 pm

    http://www.theguardian.com/politics/blog/live/2014/dec/02/chris-grayling-questioned-by-mps-about-probation-service-politics-live-blog „Vice-premierul britanic Nick Clegg a anunţat începerea un program pe cinci ani, în valoare de 150 miliarde lire sterline, pentru tratarea copiilor şi adolescenţilor de ceea ce se cheamă „eating disorders.” Adică un tratament pentru adecvarea comportamentului la alimentaţie. Invers, nu ? Problema mi se pare că ar ţine mai mult de Ideologia fiziologică. Deci, înapoi la Ideologia primară !

  44. 50 Centru decembrie 2, 2014 la 12:19 pm

    Delir MediaPro ( mama lui ProTv ) prin seriosul si documentatul Ziar Financiar , la reuniunea festiva cu 1500 de invitati de la Cotroceni : ” in zece ani de regim Basescu PIB-ul a trecut de la 288 miliarde in 2005 la 589 de miliarde de lei , salariul medicilor de la 271 de lei in 2005 la 1600 de lei , reteaua rutiera numara 430 de kilometri in plus ” .
    Ce uita MediaPro este ca dinamica pozitiva a economiei si acest miracol economic romanesc ( de care romanii obisnuiti sa se vaiete nici nu isi dau seama ) a fost inceputa in 2001 – cresterea economica neintrerupta din 2001 a permis in 2006 un PIB care l-a depasit pentru prima oara in Istorie pe cel maghiar ( Romania Mare a lui Carol al II-lea avea un PIB inferior celui al Ungariei lui Horthy ) si cursele charter pline ochi de la Cluj , Iasi si Bucuresti spre Tunisia si Grecia si prezenta austriecilor care vaneaza clienti romani pentru hotelurile austriece .
    Autostrazile ? Au tupeu . In 2000 , dupa parjolul CDR , nimeni nu visa macar . Nastase , intr-o liniste mediatica de mormant , a construit 98 de kilometri intre Bucuresti si Baragan , in mai putin de doi ani .
    Presedintele Basescu s-a inversunat impotriva autostrazii Transilvania , pe care a blocat-o doi ani , lasand lucrarile sa continue doar la presiunile SUA si in conditii de abuz maxim al lui Bechtel ( 1,5 miliarde de dolari pentru 52 de kilometri la Cluj Turda , un viaduct si terasamente in Bihor ) , abuz pe care l-a incurajat pentru a discredita si mai mult proiectul .
    Solutia lui alternativa ( adevarat , mai rentabila economic ) , traseul prin Banat spre Deva si Sibiu , a luat viata la 5 ani de la alegerea lui , in 2010 …
    Intre timp l-am avut pe Sova .

  45. 52 ZeV decembrie 2, 2014 la 1:31 pm

    Adrian B.
    decembrie 1, 2014 la 11:07 pm

    Impresionanta, terifianta, dar extrem de realista radiografie a Romaniei, in prag de centenar. Din pacate, multi ,,romani”, se simt foarte bine in postura de slugi in propria lor tara, sau, in afara ei. Ei se bucura ca beneficiaza de o firmitura in plus fata de altii, si ca suzeranul isi exercita atributiile circumscrise legii lucrului mecanic in mai multe reprize pe zi cu adversarii politici, decat cu ei insisi. Nu cred ca esti mai roman daca cineva te pentreaza mai rar si iti ofera priviliegiul unei creme mai emoliente, de care adversarii politici nu beneficiaza. (Z)
    Se pare ca indelungata stare de iobagie si-a lasat pe veci amprenta in codul ADN al romanului neaos.
    ps
    Am exagerat cu expresia ,,propria lor tara”. Tara apartine in realitatea proprietarilor straini de paduri si terenuri ( o mare parte din Banat fiind deja instrainata) concernelor petroliere occidentale si marilor retele de mall-uri internationale.
    Din fericire pentru el si familia sa, Basescu a fost mai destept decat noi toti la un loc si si-a tras in proprietate o aschie de teren in vechiul Regat.
    E bine ca dupa 10 ani de mandat(e) sa avem macar un roman nascut in Romania proprietar semnificativ de teren romanesc. (Z)
    In acest context, Yohannis a ridicat extreme de sus stacheta asteptarilor. Cei un million si ceva de ,,revolutionari” feisbucisti, ostili intregii clase politice, nu au rabdare si nu vor sta mult pe ganduri inainte de a scrie. N-au facut-o nici in noiembrie 2014, nu o vor face nici in viitor. (Z)

  46. 53 Marius decembrie 2, 2014 la 1:45 pm

    Asa este, sunt doua Romanii, una care vrea spre Vest din care fac si eu parte, si una care vrea spre Est si careia d-voastra ii sunteti oarecum mentor. Ce n-am inteles e ce vreti sa sugerati: sa se organizeze de acum inainte sarbatori nationale doar la Bucuresti iar restul tarii sa se uite la televizor? Care e problema ca sunt evenimente la Alba Iulia, Cluj, Iasi, Timisoara sau Brotacii de Substanca? Nu e o sarbatoare a tuturor romanilor? Doar locuitorii unui oras se pot bucura?

  47. 54 blogideologic decembrie 2, 2014 la 1:48 pm

    Dan Culcer : + La Editura LIMES din Cluj-Napoca a apărut, în vara lui 2013, volumul de poeme Strigi de Gavril Ședran. Coleg de redacție la Vatra, prieten vechi și drag, Gavril Ședran este un poet excepțional. Încadrarea sa în neo-expresionism este doar o etichetă aplicată în loc de o definire adecvată. Care ar fi aceasta ? Poezie de tonalitate vetero-testamentară, apocaliptică, apărută într-un context istoric de temeri și proiecte milenariste, de adaptări slujnicare, de oportunisme provocate de ocuparea și colonizarea României, ea se înalță deasupra contextelor prin epurarea expresiei, prin delocalizare, ceea ce îi acordă forța literaturii medievale, între revoltă, blestem și înfrângerea insuportabilă a unui Iov necredincios. Toate acestea cu ajutorul unui limbaj de forță, cu transparența fumurie a unei lame de obsidian. Prezentarea grafică a textului este lucrarea mea, plăcută dar obositoare uneori, datorită lentorii reacțiilor autorului pe care a trebuit să-l «biciuiesc» cu mesaje și telefoane vreme de câțiva ani. Așa că tipărirea și difuzarea cărții este până la urmă o victorie a tenacității și prieteniei, dar, mai ales, a convingerii mele, nezdruncinată de trecerea anilor, că am privilegiul să lucrez pentru o carte care va rămâne în literatura română. Tăcerea stupidă, reacțiile convenționale ale unor critici altfel onorabili, nu sunt decât argumente că vremea cărții acesteia nu a sosit și nu există încă cititorii care ar merita-o. Vor fi fiind poate unii deja, dar cartea nu le-a ajuns în mâini. Ea există în biblioteci, ceea ce este o condiție necesară dar nu suficientă pentru a fi citită, apreciată și integrată literaturii române, alături de numele celor care au apreciat scrisul lui Gavril Ședran la timp, Mircea Ciobanu, editorul dintâi, Ioan Mușlea, prieten de-o viață, de pildă.Tirajul este de 250 de exemplare, așa că iubitorii de carte rară, de poezie tipărită frumos pe hârtie, au interesul să se mobilizeze, în așteptarea ediției ebook pe care o voi realiza în 2015.+ SURSA http://jurnalulunuivulcanolog.blogspot.ro/2014/12/despre-volumul-de-poeme-strigi-de.html

  48. 55 blogideologic decembrie 2, 2014 la 2:37 pm

    Martin Heidegger vorbea despre locuirea poetică printr-o legătură cognitivă. Aş putea să vorbesc despre locuirea ideologică printr-o legătură cognitivă : “Când mintea noastră ruptă pe dinafară cată, / prin simţuri să-şi întindă spre lume cap de pod”. Excerpt din poemul ontologic “Psihaion” (cuvânt complex, format din două părţi, “aion” înseamnă “eon”) scris de filosoful existenţialist Constantin Oprişan, fost student la şcoala lui Martin Heidegger, şi ucis în puşcăria comunistă de la Piteşti. Mai ştim că iniţiativa acestei puşcării îi aparţine tovarăşei Ana Pauker. Spiritul rău şi influenţa ei n-au murit ! Există în prezent opoziţie puternică la canonizarea lui Constantin Oprişan.

  49. 57 nastase decembrie 2, 2014 la 4:36 pm

    Marius,
    ideea mea – poate gresită – era ca presedintele actual. presedintele ales si premierul să se afle in acelasi loc, pentru a sublinia ideea de unire si la nivel politic. Mai ales acum.

  50. 58 vsile, decembrie 2, 2014 la 5:08 pm

    Dl. Nastase,

    Idea mea – poate gresita – era ca dl. Basescu sa se acopere!

  51. 59 iubitaluimm decembrie 2, 2014 la 5:50 pm

    eu am sarbatorit gandindu-ma unde as putea fugi in vacanta de iarna din vagauna asta numita romania :)). pana azi eram nehotarata dar am ales deja unde voi pleca si ce voi vedea. stiu ce voi vedea deoarece m-am documentat dar voi incerca sa fac abstractie de gunoaie si sa-mi imaginez acele locuri in alte timpuri cand evreii populau acele locuri si se intelegeau bine cu tiganii. este foarte greu pentru mine acum sa-mi imaginez cum era posibila aceasta convietuire insa poate ca ajunsa acolo voi gasi raspunsul. si sper sa ajung ca sa aflu acest raspuns si poate multe altele, dar, sa ma si intorc cu bine acasa.
    nu stiu daca am inteles eu bine insa am auzit ca va trebui sa ajungem la 20 si ceva % absolventi de studii superioare in loc de 30 si ceva cat este ? in prezent. foarte urata stire chiar a doua zi dupa ziua nationala a romaniei. mizerabil. as vrea ca universitarii sa inscrie la negru studenti numai ca sa nu ne supunem unui astfel de abuz. si mai au unii halucinatii ca exista democratie.

  52. 60 iubitaluimm decembrie 2, 2014 la 6:02 pm

    pentru mine ziua nationala nu inseamna absolut nimic decat o mare minciuna si fatarnicie. sa accepti sa-ti fie abuzati tinerii in toate felurile posibile si imposibile apoi sa te duci sa sarbatoresti ziua nationala cu surle si trambite asta mi se pare foarte scarbos si nu pot lua parte la asa ceva. sunt absolut scarbita. este ca atunci cand pe 7 martie umfli ochii nevestei si ai copiilor ca pe 8 martie sa sarbatoresti ziua femeii. VAIIIIIIIIII!!!!!!!!!! IMI VINE SA BORASC. sau pe 8 martie cumperi femii cadou iar pe 9 ii tai gatu si capu. imi este greata de aceasta zi numita ziua nationala. eu sincer, nu o voi sarbatori in vecii vecilor pururi si amin. niciodataaaaaaa nu voi face acest lucru.

  53. 61 iubitaluimm decembrie 2, 2014 la 6:05 pm

    asa cum eu ca femeie imi doresc ca 365 de zile sa fiu respectata si protejata si niciodta sarbatorita la fel eu niciodata nu voi sarbatori o dobitocie. si nu voi lua parte la niste mizerii. caci exact asta este pentru mine sarbatoarea de 1 decembrie. o mare mare mizerie asa cum este cea de 8 martie.

  54. 62 ion menciu decembrie 2, 2014 la 6:39 pm

    La multuti ani , pt Dvs si pt Andrei , multa sanatate si realzarea tuturor dorintelor, lumea v-a asteptat la Biserica !

  55. 63 Cris decembrie 6, 2014 la 4:08 pm

    Dragnea nu s-a dus la Cotroceni din proprie inițiativă, ci pentru că Ponta l-a desemnat ca reprezentant al guvernului.
    Nu Dragnea a cerut să fie fotografiat lângă Băsescu, ci BĂSESCU a cerut să fie fotografiat lângă Dragnea.
    Nu Dragnea a făcut o „glumă” (ce glume bune spun eu!) cu ocazia fotografierii, ci BĂSESCU (ce glume bune spun eu! toată lumea râde, eu primul).
    „Știrea” senzațională că Dragnea a șușotit cu Băsescu în bibliotecă (de ce nu în ludotecă?) e o scorneală a „jurnaliștilor” deontologi (nu-i ascult nici să mă rogi)… „Jurnaliștii” lu Pește, când n-au nicio știre, inventează. Marin Preda povestea că, lucrător la ziar fiind, atunci când n-avea bani să mituiască vreun polițist care să-i dea o știre pentru Cronica Neagră, scornea, iar ziarul se vindea mai abitir…


  1. 1 Adrian Năstase, de 1 decembrie 2014 (Bonus: Ponta, Beautiful Disaster) - bunescu.ro Trackback pe decembrie 1, 2014 la 11:45 pm
  2. 2 CrisPres FOTOGRAFIA ZILEI Adrian Nastase, de Ziua Nationala - CrisPres Trackback pe decembrie 2, 2014 la 3:34 pm
  3. 3 Minecraft Survival Games - Romanul Milostiv! [Ep.200] Trackback pe februarie 5, 2015 la 8:40 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!