Legea gratierii si a amnistiei

Discutiile pe tema acestui proiect de lege arată cum se poate construi o temă falsa in dezbaterea publică. Nu din incompetentă, ci din rea-credintă. Iohannis i-a propus aseară lui Ponta să discute acest subiect „ca intre băarbati”. Eu cred că un alt organ ar fi mai util pentru a discuta  această temă. Am explicat cu un alt prilej că prerogativa adoptării unei astfel de măsuri, in formă colectivă, apartine exclusiv Parlamentului. De altfel, e suficientă lecturarea textului constitutional. Sigur, partidele, guvernul, presedintele au un anumit rol in modelarea unei astfel de reglementări.

Vă aduc aminte că o astfel de lege a fost adoptată in 1997, in timp ce Traian Basescu si Crin Antonescu făceau parte din guvernul CDR. O altă lege de acest gen a fost adoptată in 2002. Legi asemănătoare sunt adoptate in toate tările, cu o anumită frecventă. Am mai scris pe acest subiect si nu reiau detaliile.

In legătură cu textul actualului proiect din Parlament. Este clar că el a plecat la drum intr-un mod neinspirat, a fost modificat neinspirat si a fost NE-dezbătut tot ne-inspirat. Care este problema ca ACEST proiect să fie supus votului si respins? Un vot negativ pe ACEST proiect nu ar insemna respingerea pentru eternitate a unei legi a gratierii si amnistiei. Parlamentul are dreptul de a relua acest subiect, cu un nou proiect de lege (initiativă legislativă) intr-o altă sesiune in urma unei dezbateri publice – care să clarifice categoriile de persoane si de infractiuni vizate, limitele pedepselor etc – proiect elaborat de o comisie speciala din parlament, pe baza discutiilor cu MJ, ANP si avizat de guvern.

Concluzie: dacă problema e atat de serioasă pentru „bărbati” inainte de duminica votului, nu văd de ce nu ar fi de acord Ponta cu propunerea lui Iohannis – făcută, probabil, in băscălie –  ca Parlamentul să se reunească vineri pentru a da un vot negativ ACESTUI proiect de lege. Evident, stim cu totii că, tehnic, convocarea Camerei Deputatilor de pe o zi pe alta este imposibilă dar ar trebui aruncat cartoful fierbinte inapoi la Iohannis. Da, Victor, spune că esti de acord cu propunerea de convocare a Parlamentului. Dacă ăsta este principalul motiv pentru care Iohannis vrea să fie presedintele României…

54 Răspunsuri to “Legea gratierii si a amnistiei”


  1. 1 George Hălărescu noiembrie 13, 2014 la 9:49 am

    Se pare că Victor Ponta nu citește ce ați scris dvs. pe blog. Și ce mă intrigă este că în loc să-l pună la punct cu argumente, că Iohannis nu are nicio treabă cu politică și cu lumea în care trăim, el îi dă replici de clacă care-l descalifică.

    Legea grațierii este un imperativ, iar Parlamentul trebui să se aplece serios acestei probleme, deoarece este delicată. V. Ponta a avut un moment de sinceritate, să nu-l numesc altfel, și a zis că legea are să cadă în Parlament că așa ne este cerut de afară.
    Așa DA președinte! Dacă ne mai este cerut de afară ceva, ce vom face?

    Mă opresc aici!

  2. 2 Centru noiembrie 13, 2014 la 10:02 am

    Culmea abjectiei , pe pagina Facebbok a lui Anca Boagiu : se propune discutarea ” unui film ” despre ” procurorul Panait , redus la tacere in era Nastase ” . Se sugereaza ca Panait Corrado Cattani ar fi fost ” ucis ” de ” sistemul ticalosit ” in ” era ” Nastase .
    Daca securistii si procurorii basisti ( basisti inca o saptamana , dupa aceea intorc vesta cum au obiceiul ) aveau un astfel de ” subiect ” , de ce nu l-au utilizat , in loc sa se chinuie cu Paun Shanghai 200000 de dolari in dulap la Shanghai etc ? De ce Boagiu cauta doar in 12 noiembrie 2014 ce s-a intamplat in ” neagra era Nastase cu Panait ” ?
    Dezgustator .
    La fel de dezgustatot Telejurnalul Televiziunii mele de stat , deschis copiilor si pensionarilor , care arata un individ , destul de agresiv , zbatandu-se si urland sub catusele politistilor in centrul vechi bucurestean , filmat cu telefonul de un ziarist … Astea sunt imagini de difuzat de Telejurnalul oficial al Televiziunii publice ? Cum sa ne miram de violenta din Romania in ultimii 10 ani , cand jurnalele de stiri nu vorbesc despre grupul chinez care vrea sa cumpere Club Med , nici despre renovarea unei gari sau a unei linii de cale ferata , ci doar de intamplari sordide de fapt divers ?
    Out off topic – triumf in Le Figaro , dirijat impotriva Romaniei , pe ditamai 3 pagini – Curtea Constitutionala aproba neacordarea de ajutoare sociale cetatenilor UE fara serviciu in tari UE straine ( ceea ce e normal ) . In tara cu 7 milioane de musulmani care continua sa aflueze Romania este aratata cu degetul ca o sursa a parazitismului – chipurile in Germania ar fi 253000 de romani si bulgari ? Adevarat ? Eu nu cred , de abia sunt 30000 de romani in Franta , tara mult mai apropiata cultural … De milionul de polonezi din Marea Britanie nimeni nu sufla un cuvant negativ .

  3. 3 Moasa Stefania noiembrie 13, 2014 la 10:11 am

    O „bascalie” este insasi prezenta lui Johannis,slab pregatit si cu un limbaj apropiat celui care, timp de 10 ani si-a batut joc de noi, poporul si de aceasta tara minunata.

  4. 4 nastyb0y noiembrie 13, 2014 la 10:17 am

    Domnule Năstase, îmi pare rău că nu am mai trecut, de ceva vreme, pe la blogul dumneavoastră. Excelentă şi postarea despre Tezaurul României. Am acasă cursul litografiat de Istoria Economică, pe care l-am absolvit la Universitatea „Al.I.Cuza” din Iaşi. Există acolo un inventar, de fapt, un document excepţional, rece, dar plin de mesaje pentru cei care au menirea de a încerca să nu lase lucrurile aşa cum au fost la acea dată. Cu referire la această postare, eu aş dori, precum dumneavoastră, să isi exprime opiniile, asupra oportunităţii şi necesităţii acestei legi, cei care cunosc sau au tangenţe cu sistemul penitenciar. Personal, am câteva afinităţi cu acest sistem, membri ai familiei angajaţi ai ANP, şi ştiu că o astfel de lege trebuia promovată ieri, dacă s-ar putea (!). Multă sănătate în paradisul verde de la Cornu, sper într-o revedere, fie şi la balconul Sălii Palatului, printre cei ca noi, bloggerii necunoscuţi, discreţi şi simţitori. Numai bine, vă doresc! Hai liberare! 🙂

  5. 5 Coco Chanel noiembrie 13, 2014 la 10:27 am

    I-aş propune dl Iohannis să convoace parlamentul duminică,oricum nu-l interesează procesul de vot din fruntariile ţării,lasă că preşedintele nu are nimic a face cu convocarea parlamentului,cu dezbaterea,el făcâd parte din puterea executivă..

  6. 6 violeta noiembrie 13, 2014 la 11:06 am

    e un dezastru in penitenciarele din Romania ,nu vad de ce politicienii nostri
    nu se civilizeaza pt a vedea si partea buna a unei astfel de legi ,care in tarile civilizate se dau mai tot mereu,sunt multi care stau acolo pt.fapte minore si statul roman cheltuie bani,dar nu intereseaza pe nimeni

  7. 7 Fragmentarium Politic noiembrie 13, 2014 la 11:27 am

    Legi ale gratierii si ale amnistiei sunt adoptate periodic in toate statele de drept, ca masuri educationale, de recuperare si de reintegrare sociala, aplicabile unor categorii de condamnati care pot face obiectul unei a doua sanse, fara riscuri de recidiva pentru individ sau de periculozitate pentru societate. Oricat de bine l-au impachetat consilierii de campanie pe Iohannis pentru a doua dezbatere, s-a vazut ca acesta nu stapaneste fondul problemei, ca a invocat-o ca pe un stereotip propagandistic, fara legatura cu realitatea, prin imposibilitatea convocarii, vineri, a Parlamentului, dar si impiedicarii rediscutarii acestui proiect legislativ, in viitor. Daca Iohannis si-a propus sa ajunga presedinte doar pentru a impiedica gratieri si amnistieri, vom avea un presedinte cu un obiectiv foarte limitat, nici nu stiu daca ar putea fi numit obiectiv prezidential, dar imi este teama ca acesta va intra in contradictie cu Constitutia, chiar a si intrat inainte de a ajunge presedinte, pentru ca la art. 94, Alte atributiuni, este stipulata atributiunea presedintelui de a acorda gratieri individuale. Sau Iohannis va scoate din Constitutia Romaniei o atributiune prezidentiala, prevazuta in toate constitutiile din lume? Ma indoiesc, Iohannis si-a probat singur, aseara, ipocrizia, daca este anti-gratiere si anti-amnistie, ar fi trebuit sa inceapa cu sustinerea abrogarii articolului 94, lit. d din Constitutie… Dar cum Iohannis nu poate fi anti-Iohannis, nu cred ca ar mai fi ceva de adaugat. La fel de ipocrite au fost si reactiile occidentale din asa-zisa „marte neagra”, din 10 decembrie 2013, cand in Occident legile respective sunt niste practici cutumiare. Exista vreo miza politica ascunsa in toata aceasta tema falsa? Probabil ca da, daca ne reamintim interventii pe tema ale unor ambasadori, sustinatori virulenti ai Cotroceniului. Am mai spus si repet, faptele pe justitie ale ultimilor zece ani ne dau o lectie juridica, respinsa numai de cei interesati ca adevarul sa ramana in umbra: in mainile politicii, justitia poate fi folosita ca o forta de represiune, in cele ale strainatatii, ca o forta de ocupatie.

  8. 8 ion menciu noiembrie 13, 2014 la 11:44 am

    Dle Nastase, ca si marti seara Johannis a demonstrat incapacitatea de a gandi , daca refuzul lui Antonescu vis a vis legea amnistiei si gratieri era legat de Dvs, ca ii era fica ca nu cumva sa candidati la presedintie, acum totul este un bluf. Johannis s-a ascuns in cele dictate de Monica Macovei pe tableta sau in casca, a fost penibil numai mentorul lui basescu mai convoca cand voi parlamentul asta „barbatie”.

  9. 9 blogideologic noiembrie 13, 2014 la 12:07 pm

    @ Adrian Năstase
    Acum, prea vă lăsaţi şi dumneavoastră influenţat în scriere de către William Golding! : „Micul Phil le lăsase să se uite la chestia lui şi i le arătaseră şi ele pe ale lor, iar Sophy propusese să se căsătorească toţi trei.“ SURSA http://www.romanialibera.ro/cultura/carte/copiii–ingeri-sau-demoni–357189 În contextul prozei lui Golding, sînt mai tentat să revin la Johann Caspar Lavater şi William Blake (apoi, de ce nu?, chiar la Petriceicu Haşdeu ! ): +Blake first invented the image which became known as the ‘Good and Evil Angels Struggling for Possession of a Child’ as an illustration on Plate 4 of The Marriage of Heaven and Hell. The text presents two sets of contraries. […] Comment from the Tate Museum’s Display Caption: „In his annotations to a text by Lavater, Blake claimed that ‘Active Evil is better than Passive Good’, rendering the figures in this picture somewhat ambiguous. Perhaps the chain attached to the ‘evil’ angel’s ankle suggests the curtailing of energy by misguided rational thought? In constructing his figures, Blake evokes conventional eighteenth century stereotypes. The heavy build and darker skin of the ‘evil’ angel suggest a non-European character, described by Lavater as ‘strong, muscular, agile; but dirty, indolent and trifling’, while the fair hair and light skin of the ‘good’ angel are consonant with ideas of physical – and intellectual – perfection.”+ Sursa http://ramhornd.blogspot.ro/2011/05/dispute-over-child.html

  10. 10 blogideologic noiembrie 13, 2014 la 12:23 pm

    În căutarea căii educaţionale „regale” (aici cu sens împrumutat din paideia clasică a geometrului Euclid), cred că fiecare postulant ar trebui să îşi scrie ori să traseze linia propriei sale foi de parcurs pe harta ecosistemului educaţional. Dar Ministerul Educaţiei Naţionale ne înfăţişează harta ecosistemului educaţional în România ? Pe vremea ministrului protocronist Mircea Maliţa, acest ecosistem educaţional din România era foarte bine alcătuit. Dar a venit nenorocitul “decembrie 1989”. După aceea, miniştri ai Educaţiei precum Andrei Marga şi Ecaterina Andronescu au rupt hălci mari din ecosistem.

  11. 11 Fragmentarium Politic noiembrie 13, 2014 la 12:57 pm

    Dupa runda a doua, de la B1 TV, cand a facut un auto-knockout pe tema justitiei si legilor gratierii si amnistierii (domeniul legislatorilor e intotdeauna minat pentru amatori), Iohannis i-a luat frica lui Ponta. Nu mai vrea nicio confruntare directa. Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, dupa runda de miercuri seara, că „nu crede” că va mai fi o dezbatere electorală directă cu contracandidatul sau, Victor Ponta. Iata declaratia lui Iohannis, din aceasta dimineata: „Cred că faptul că am fost deja la două dezbateri, când una ar fi fost de fapt OK (cred ca a vrut sa spuna KO, n.a.)…nu scrie niciunde că trebuie să fie 100 sau 110 dezbateri. Oamenii trebuie să ne vadă împreună. Am fost nu o dată, am fost de două ori. Cine a vrut să vadă a văzut, cine a avut urechi să audă a auzit”.

  12. 12 ZeV noiembrie 13, 2014 la 1:23 pm

    Doru Coarna
    Victor Ponta si-a dorit sa ramana Premier, pentru ca d-nul Crin Antonescu sa devina Presedinte. Pana la urma s-a dovedit ca Yohannis a fost cal troian, nu numai pentru USL, dar si pentru PNL. Rezultatul ? Crinul s-a scuturat si este de negasit. Poate va reaparea, in alta parte…sa vedem. (Z)
    Romanii au votat, in 2012, inclusiv pentru o asemenea repartizare a celor doua inalte demnitati publice, nu pentru un partid stat, oricare ar fi acesta.
    Daca Antonescu a tradat, ce ai fi vrut ? Ca si Ponta sa tradeze electoratul USL, adica, inclusiv pe mine ?
    Pana la urma, s-a dovedit ca adevaratul colos eterogen a fost USL-ul in varianta initiala.
    Pas cu pas, sper sa se re-construiasca o majoritate realmente solida pe termen lung, sub sigla USL, cu adevaratii liberali, care sunt mai multi decat un singur om. Si vor fi si mai multi, dupa alegeri. Iar liberalii adevarati tin la principia, inexistente in conglomeratul eterogen numit PPE. Daca ar fi avut principia, PPE-ul nu se amesteca in politica interna romaneasca, desfacand si facand aliante si partiduletze pentru a crea confuzie in electorat.
    Dupa ce se vor dezmetici, ardelenii, muntenii si moldoveni, isi vor reaminti ce sarbatorim in 2018.
    Va ramane doar un grupuscul agresiv neintegrabil, dar care va fi insignifiant dar..necesar ratingurilor televiziunilor de scandal. (Z)

  13. 13 rodica noiembrie 13, 2014 la 1:50 pm

    Dle Presedinte , cred ca diseara , pentru ca nu vine Iohannis , Ponta ar terbui sa vina cu Daciana , copiii si mama ca sa imprime in mintea oamenilor un climat de calm , de lipsa de ura si incrancenare.Preocuparile Presedintelui pentru unitate sunt mai importante decat isteriile din ultimii 10 ani .

  14. 14 ZeV noiembrie 13, 2014 la 1:53 pm

    Victor Ponta face bine neintrand in jocul murdar al lui Yohannis care vizeaza influenta ilegitima in prerogativele altor institutii, cum ar fi Justitia si Parlamentul. A cere Parlamentului sa se pronunte, vineri, pompieristic, la finalul unei perioade urate de campanie prezidentiala si la indicatia unui prezidentiabil, este echivalent cu un act de capitulare a ideii de parlamentarism, in general. Ar insemna ca am votat degeaba.

  15. 15 Adrian B. noiembrie 13, 2014 la 2:05 pm

    @ Baronul Münchhausen

    Ati spus ca sunt fanatic si nedrept pentru ca sunt antibasist si pentru ca as fi spus ca Iohannis este prost cu spume !!!

    Nu stiu de ce sunt fanatic pentru ca imi exprim sincer parerea ! D.p.m.d.v. d-ul Iohannis este un individ mai mult decat mediocru ! Mi se pare un activist de partid ingust la minte , natang , cu un IQ foarte redus , lipsit de caracter si cu o moralitate indoielnica . Si disperat dupa putere …
    Muuuuult sub Vanghelie ca si inteligenta !
    De fapt , un penibil !!!

    Eu cred ca cel putin 90 % dintre romani l-ar fi ” facut ” pe Iohannis la acele intalniri …

    In cercul meu de prieteni si cunoscuti , majoritatea sunt mai inteligenti si mai de caracter decat aceasta marioneta basista !
    Omul parca e copilul din flori al lui Basescu si al Monicai Macovei si ale carui bone au fost Vasile Blaga si Adriean Vicleanu .
    Aceeasi rautate , aceeasi prostie , perfidie , mizerie umana …

    Iar in alta ordine de idei , ce fel de om e care s-a ocupat cu adoptii de copii ? Ce suflet trebuie sa ai ( sau sa nu ai ! ) ca sa faci astfel de lucruri ?

    Nu ma intereseaza treaba cu casele dar asta cu adoptiile mi se pare de-a dreptul sinistra … Ne arata cam ce fel de om este cu adevarat acesta !

  16. 16 Popateapa noiembrie 13, 2014 la 2:11 pm

    Domnule Năstase, în ceea ce privește corupția trebuie sa recunoașteți ca ați fost o victima nereinovată a lui Ponta. Se simțea în pericol atâta timp cat avea în partid un om ca dvstra. Sunt sigur de faptul ca în cazul dvstra au fost fabricate dovezi incriminatorii. În ultima instanta va consider ca deținut politic al regimului Băsescu, cu larga colaborare (trădare) a discipolului dvstră.
    De la aceste considerente am început să îmi pun întrebarea dacă Victor Ponta este un candidat demn de a fi luat în seamă de români pentru a fi președintele României!
    Ar trebui, așa cum spuneți în articol, să se vadă realitatea, iar momentele alese pentru a fi puse în discuției să fie discutate punctual. Pentru ca PSD să nu se mai bazeze doar pe un electorat de subcultură, electorat care se teme de un X sau Y şi trebuie sa pună stampila de vot pe PSD. Știu ca nu ați vrut sa faceți nici un compromis atunci când a fost vorba de ilegalități, dar faptul că Ponta vrea să își apere familia, recte socrul, prin aura președenției, lipsa sa de dialog concret cu cei care se opun candidaturii sale, mă duce cu gândul la alte practici totalitare.
    Revenind la oile noastre vreau sa va spun ca lipsa de eficientă a justiției (nu au fost recuperate marile prejudicii aduse economiei românești de diferite persoane) nu poate fi atribuită decât unui sistem clientelar al mai marilor în justiție. Dacă vine Ponta la putere îi terminăm pe cei de la PDL. Asta are şi reciprocitate. Mențin susținerea mea a ideilor social-democrate, dar din păcate am impresia că actualul PSD, lipsit de influența unor personalități de seamă (Adrian Năstase, Nicolae Iorga) etc. tind să ducă partidul celor multi şi defavorizați în desuetitudine.
    Băsescu v-a trimis în spatele gratiilor, dar ponta vrea să vă trimită în conul de umbră al istoriei. Vae victis

  17. 17 CicerOne noiembrie 13, 2014 la 2:16 pm

    Eu cred că un bărbat ar fi trebuit să îşi privească interlocutorul în ochi şi nu să facă propuneri de genul celei făcute cu legea amnistiei.Propuneri de acestea bărbăteşti a mai făcut şi Mircea Badea. Aţi văzut ce a păţit.

  18. 18 Adrian B. noiembrie 13, 2014 la 2:23 pm

    @ baronul munchausen

    Solidaritate de partid sau solidaritate de natie cu d-ul Iohannis ? Nu cumva sunteti ruda si cu Dr. Oetker ?

  19. 19 papasha noiembrie 13, 2014 la 2:42 pm

    In ce companie extraordinara esti coane , pe pagina de intampinare a antenei 3 , astazi la ora asta , pe net
    Vreau si eu !!!!!!!

    VDTonline
    Provocatoare! Kim Kardashian, din nou goală. Uite ce posterior are!13 Noi 2014 • 14:00

    România
    Ce spune Adrian Năstase, despre legea amnistiei: Propunerea lui Iohannis a fost făcută, probabil, în băşcălie13 Noi 2014 • 13:55

    A1.ro
    Kim Kardashian e mic copil pe lângă frumuseţile astea! Topul celor mai sexy posterioare ale cântăreţelor din România13 Noi, 11:13

  20. 20 Adrian B. noiembrie 13, 2014 la 2:43 pm

    Cam asta e starea de spirit in lume … Efectul politicii externe a SUA ! Imi amintesc ca la Olimpiada de la Atena , turistii americani au primit o brosura in care erau sfatuiti cum sa se poarte , ce sa faca si sa nu faca , sa vorbeasca incet , sa nu poarte tricouri cu insemne americane , etc.

    Oare americanii astia nu-si dau seama ca ceva nu este in regula cu politica lor externa ?
    Eu personal cred ca nu , de vreme ce am vazut comportamentul total partinitor al angajatilor de la Ambasada SUA din Bucuresti …

    http://www.romaniatv.net/incident-scandalos-la-istanbul–12-turci-arestati–dupa-ce-au-atacat-trei-marinari-americani-video_183584.html

  21. 21 gugu noiembrie 13, 2014 la 3:37 pm

    In mod normal daca ponta este sustinut de psd pentru presedinte, ar trebui sa fie unul dintre cei mai valorosi oameni din partid. oare ce imagine va faceti daca ati promovat un individ care minte fara nici un fel de perdea. nemaivorbind de aroganta si perversitatea pe care le afiseaza tot timpul. de aici rezulta ce cei din spatele lui sunt cel putin la fel ca si el. daca gresec corectati-ma.

  22. 22 krudus noiembrie 13, 2014 la 4:02 pm

    Spaima, frica, teama si groaza.

    Intr-o Romanie cu o datorie externa de peste 100 mil euro in care printul revendicaci Paul, are „o jena” financiara si isi permite sacrificarea catorva zeci de ha de padure, folosind politruci interlopi de talia lui Hrebeciuc&fiul, este normal si firesc sa te opui unei astfel de legi la prima vedere.

    Din fericire pentru romani, cei mai multi dintre noi nu am trecut prin puscarii.
    Cine isi vede de treaba lui nu priveste cu bucurie sau intelegere spre astfel de legi.

    Poate ca puscariile sunt prea pline.Romania stiu ca primeste sanctiuni aspre, dar nu din vina mea care muncesc cinstit si tot sarac sunt.

    Ok, mai facem facem si alte penitenciare sa avem locuri.
    Cazarmi si intreprinderi dezafectate inca mai sunt.

    Dar la constructia lor vreau sa muncesca tot puscariasii.

    Azi, in puscarie constati ca se scriu tratate, editoriale si carti care devin materiale de studiu.Cu alte cuvinte, cine scrie la puscarie este mai relaxat si are si mintea mai limpede.Inseamna ca e bine acolo, zic, nu stiu…

    Dl Ponta, nu a dorit sa-i spuna DA lui Johanis,Da- convocam parlamentul, din simplul motiv ca habar nu avea de procedura despre care dvs vorbiti.

    Daca spunea DA, desi stia ca nu se poate, il votam duminica !..inseamna ca era mai inteligent si spontan.

    Dl. Ponta, a fost artificial catapultat in functii prea mari pt pregatirea reala a domniei sale.Este doar un smeker ca toti cei din cartierul meu.Bea o bere si apoi se bate cu toata lumea, precum voinicul Mircea Badea cu Emi..

    D-le Nastase, aveti dreptate, ne trebuie o astfel de lege a gratierii dar romanii sunt prea speriati de hoti ca sa mai gandeasca normal.

    Sunt cazuri unde oamenii nici nu ar fi trebuit sa ajunga in puscarie dar din cauza unor avocati corupti, au pierdut procesele si sunt acolo….

    Daca se va incepe si confiscarea averilor de la marii talhari ai neamului sper sa avem bani si pentru puscarii.

    p.s- Gabriel Bivolaru a furat milioane de dolari si a stat 2 ani la puscarie dar a ramas si cu banii.O fi corect?!?!Fac pariu ca multi nici nu mai stiu cine era Bivolaru.

  23. 23 Centru noiembrie 13, 2014 la 4:07 pm

    Organele de presa ieri taranisto-monarhiste , apoi cederiste si pedeliste , si-au pierdut bruma de cumpat pe care oricum nu o aveau .
    Titlu astazi in abjectul Adevarul ( e tot al lui Cristoiu sau e cumparat de Media Pro ) : ” reporteri fara frontiere critica Antena 3 si atrage atentia asupra incalcarii presei in Romania ” – ” reporterii ” nemti sau francezi care dau cu subsemnatul realizeaza ce tampenii debiteaza ? Acuza un post privat de stiri ( nu de foarte mare calitate ) – nu public – deci vor sa-i inchida gura , tot tipand asupra ” incalcarii libertatii presei ” !
    Tot Adevarul ” Adrian Nastase , cel mai baron dintre baronii PSD ” – cum isi permit acesti beotieni ai tenebrosului Sarbu sa scrie asa ceva ? Un excelent ministru de externe intr-o perioada in care sportul preferat in Europa era intoarcerea spatelui Romaniei ( jalnica prestatia Cehiei si a Poloniei in anii 1990 ;, amandoua cu datorii morale fata de Romania – 1938 , 1939 , 1968 – de a o refuza si exclude din grupul de la Visegrad ) , un prim ministru foarte bun in alta perioada grea , post-parjolul CDR , un martirizat in mod abject de regimul Basescu … Cum isi permit ? Si ce legatura intre Adrian Nastase si alegerile de poimaine ?

  24. 24 Doru Coarna noiembrie 13, 2014 la 4:21 pm

    @ ZeV,

    pai daca Victorel chiar doreste sincer sa fie doar premier, se poate retrage oricand din cursa electorala… nu? Nu cred ca-l tin captivi in cursa baronii, penalii, serviciile, tata-socru sau sotia… Pana in 2016 ar reface intr-adevar USL cu liberali nedemisionati din PNL, ar spulbera alegerile si apoi in 2019 si prezidentialele, ar avea o varsta, o experienta dovedita de-a lungul unui intreg mandat, nu ar mai avea nevoie ssa tot formuleze promisiuni si sa ofere pomeni, etc, etc. Iar pana atunci ar mai putea si coafa nitel PSD-ul, ca sa nu mai para atat de penal… E mare pacat ca pt cativa nesatui, intreaga imagine sufera…

    Eu inca nu pricep de ce ti se pare atat de ciudata existenta unui blat urmat de rocada… toate semnele asta arata, inca de la referendumul ala de demitere!

    PS. Acuma sa nu-mi spui ca Basescu il obliga sa candideze si sa castige…

  25. 25 Doru Coarna noiembrie 13, 2014 la 4:30 pm

    Ah ZeV, si inca ceva,

    iar a recidivat in minciuni publice asta, cica INS-ul nu va da romanilor nicio veste buna vineri, habar n-au despre ce vorbea omu’ la tv! Si cica chiar si Germania accepta infiintarea altor sectii de votare… Si cica la Paris sunt doar vreo 30000 de romani si cum nu voteaza toti de ce nu s-a putut vota?

    Bine , nu trebuie sa raspunzi tu…

  26. 26 Andi noiembrie 13, 2014 la 4:56 pm

    Da, domnule prim-ministru, aveți dreptate, dar, totuși, să ne aducem aminte că, aseară, la B1, Victor Ponta a spus la un moment dat, printre zbieretele moderatoarei și tânguielile patetice ale lui Iohannis (deci nu știu dacă ați auzit) „da, domnule Iohannis, sunt total de acord să-l convocăm”. Privinți înregistrarea, pe site-ul B1, la minutul 54:29.
    Cu respect

  27. 27 Florin Negoita noiembrie 13, 2014 la 4:58 pm

    CRED ca Autoritatea Nationala a Penitenciarelor ar trebui sa pregateasca un Raport la sfarsit de an si sa faca unele precizari absolut necesare:
    1. numarul detinutilor si suprafata camerelor cu condamnati ce revin pe fiecare detinut;
    2. conditiile de igienă din penitenciare;
    3. conditiile din tarile UE;
    4.categorii de infractiuni pt care au fost condamnati
    5.Amnistia si gratierea in tarile UE si SUA
    La Avocatul Poporului s-a instituit un department pt. mecanismul controlului şi de verificare a regimului penitenciar, care din lipsa de fonduri si demnitari n-a intrat in functiune!!!!!???dar pe care Comisia Europeana l+a cerut cu insistenta de ani de zile
    Lipsa de informare si dezbateri fac ca multi nestiutori sa+si dea cu presupusul, in timp ce unii condamnati , de ex. Jean Padureanu e in scaunul cu rotile, iar Gica Popescu si multi altii, in loc sa se recupereze prejudiciile financiare ca in occident, stau in penitenciare, cu costuri ce depasesc de 100 de ori alocatia unui copil(42 de lei pt. un copil contra a 4400 lei pt un detinut?!). Muncile comunitare pot fi o cale mult mai ieftina si mai educative decat 4 yiduri pt toate categoriile de infractiuni.Desigur, recidivistii, violatorii de copii, violentele urmate de deces, asupra femeilor, copiilor, batranilor, faptele cu rea credinta si repetate de coruptie privind fondurile europene, contractile cu statul,delapidarile, etc pot fi discutate privind cuantumul, gradul de periocol social, etc.
    Fara dezbateri , fara informatii, fara cunoasterea aspectelor concrete si fenomenului infractional, nu putem vorbi in van de amnistie si gratiere.
    Parchetul general, DICOOT, ICCJ,ANO,AVP,etc pot aduce imnformatii si completarile de rigoare!

  28. 28 ionut noiembrie 13, 2014 la 5:51 pm

    De ce gratiere si amnistie?
    Doar pentru cei de peste 75 ani atat, nici pe departe pentru cei inchisi pentru -coruptie, inselaciune, mita, abuz. etc.
    Nu suntem de acord domule Nastase cu dvs.

  29. 29 Cris noiembrie 13, 2014 la 6:04 pm

    Părerea mea e că legea amnistierii e necesară pentru că în penitenciare e o mare aglomerație, iar condițiile de viață minime nu sunt respectate din lipsă de spațiu și fonduri.
    Dealtfel UE ne-a atenționat asupra încălcării normelor.
    Cei care se opun legii „îngrijorați” de faptul că ar putea fi eliberați „corupții” sunt ipocriți (indiferent de partid) fiindcă proiectul îi exclude pe cei condamnați pentru fapte de corupție.

  30. 30 Luminita Arhire noiembrie 13, 2014 la 6:48 pm

    Deci, mucles , popor ! Comanda la mine ! Ţi-a ajuns să-l admiri în… mă rog ,… „acţiune ” să-i zicem , de DOUĂ ORI pe Iohannis ( care insistă să fie preşedintele tău indiferent cât îl crezi tu de nătâng) la televiziunile acelea imparţiale cu moderatori absolut independenţi, scuzându-se după încheierea show-ului, că ar fi sărit chiar ei să-l bată pe Ponta în locul viteazului neamţ , dacă s-ar fi mutat camera un pic mai încolo .

    Aşa că , popor , fiinţa semi-grăitoare aspirând la cea mai înaltă funcţie în stat şi la titlul de comandant suprem al armatei care-o trebui să te apere vreodată , crede că era suficientă chiar şi o singură ieşire pe sticlă , deoarece nu scrie nicăieri că trebuie să ştii şi tu ce alegi .

    E suficient ce ţi-a a spus Mihăiţă Calimente şi ce ţi-a recitat cu glas tunător Ludovic Orban ; tu pe ei să-i crezi şi să-ţi laşi mintea acasă când te duci la vot şi să nu te întrebi de ce dracului ai trimite la Cotroceni pe unul de 100 de ori mai prost decât tine , ca să te conducă în pas sportiv spre noi culmi de civilizaţie şi prosperitate !

  31. 31 Foxcrawl noiembrie 13, 2014 la 7:20 pm

    Parlamentul Romaniei este o mare bascalie. 580 de insi la o populatie de vreo 20 milioane? intr-adevar parlamentul european si guvernul american se simt amenintati. ia mai vedeti si-n alte tari unde exista o pondere similara de locuitori pe cap de parlamentar. Prin votul asupra legii amnistiei trebuia sa se arate reactia unui parlament care este corupt pana la maduva oaselor si care se intr-uneste numai cand are chef, in rest invoca tot felul de chestii tehnice. Mah, dar parlamentarii nu au si ei program de macar 8 ore pe zi ca restul lumii? Nu ar trebui sa le fie trimis cate un sms sa vina sa voteze o lege,,,ci ar trebui sa fie deja in sala dela 8 dimineata deoarece e jobul ce l-au obtinut in urma votului.
    p/s: sunt curios daca comentariul asta va fi publicat 🙂

  32. 32 nico noiembrie 13, 2014 la 7:41 pm

    domnule adrian nastase dvs stiti cel mai bine ce este in penetenciare ce se mananca ,si cum se doarme ,etc trebuie sa se dea gratierea .nu sa asculte d-nul ponta de ci de afara !!1 ca nu ei traiesc in pentenciarele de la noi din tara !!! de ce nu vine comisii de afara dar sa le arata realitatea nu numai ce vor sa se vada !!!!

  33. 33 mihaelataniastoica noiembrie 13, 2014 la 8:06 pm

    Convergenţa necesară:

    NU singurul motiv, ci MOTIVUL.

    Explicaţie lingvistică:

    mot ( sens: „cuvânt” pe o line de evoluţie; „moţ”, pe alta) plus iv( ivi, ivor- evoluţie în direcţia „deschidere, mijire, lacăt”, în variante pozitive şi negative)

    Explicaţie semnatică: motivul este din perspectiva relaţiei cauză-efect, drumul care dezvăluie şirul cauzalităţilor care l-au aşezat pe un individ într-o anumită ipostază. Motivul se manifestă pe orice nivel, de la cel particular al evoluţiei unei entităţi, la cel universal.

    În cazul lui Iohannis, motivul se citeşte puţin mai greu, dacă se face o analiză de impact, deoarece imaginea lui este pe trei paliere charismatică pentru mentalitatea spaţiului în care se manifestă. Omul Iohannis este încărcat de mitul străinului, de mitul zburătorului( Hmmmm: „ca între bărbaţi”) şi mitul eroului sau salvatorului. Acoperă în interacţiune o sferă largă de receptori care se raportează la el în rolul în care a fost propulsat.

    Acestor elemente li se adaugă rolurile cotidiene şi acestea cu feedback pozitiv pe nişte grupuri ţintă nehotărăte care au fost atrase în tabăra lui: profesor, intelectual, bun familist, om serios, occidental etc.

    Motivul ne ajută să ieşim din această reţea cu infraroşii:. Eminescu a pus întrebarea:

    „Ce-i mâna pe ei în luptă, ce-au voit acel Apus?”

    şi tot el a răspuns:

    „Laurii voiau să-i smulgă de pe funtea ta de fier,
    A credinţei biruinţă căta orice cavaler.?”

    Cuvântul cheie este aici „credinţa”. În ce a crezut Iohannis în mod constant în viaţa lui? La ce a renunţat şi la ce nu a renunţat pentru a dobândi ceea ce îl atrăgea în mod constant?

    Ce l-a atras în mod constant? Sunt doar două posibilităţi: visul lui sau visul omului prin care s-a întregit.

    Carmen Iohannis mărturiseşte că şi-a ales întotdeauna modelele din ” mijlocul familiei regale”.

    Este aici un mit arhetipal privind rolul femeii în viaţa bărbatului Rădăcina lui se află într-o realitate anatomică: bărbaţii şi femeile au moduri diferite de raportare la realitate generate de timpii pe care creierul îi foloseşte în procesarea informaţiei receptate din mediul extern şi mediul intern. Informaţia receptată de femei este prelucrată întâi în emisfera dreaptă în care sunt centrii responsabili de ceea ce numeşte emotivitate sau imaginaţie, iar în cazul bărbaţilor recepţia se prelucrează iniţial în emisfera stângă, cea responsabilă de raţionalitate.

    Perechile stabile, legate spiritual se completează foarte bine, creându-se un câmp de emisie -recepţie complet. Această realitate creează un potenţial de manifestare extraordinar, în măsura în care se păstrează condiţiile de raportare la mediu: ideal comun, procesare duală a informaţiei în emisie-recepţie.

    Evoluţia generată de condiţiile de educaţie egale pentru femei şi pentru bărbaţi a schimbat acestă ipoteză, în sensul că femeile şi bărbaţii evoluaţi cerebral dual, nu pot fi conduşi de emoţiile, respectiv raţionalitatea perechii lor. Alternativa educaţională la care lucrez împreună cu soţul meu are la bază această realitate. Scopul educaţiei în şcoala noastră este preluarea controlului bicerebral, astfel încât omul să poată lua decizii în sistemul propriu, în mod echilibrat, atât pentru el, cât şi pentru cei cu care se află într-o relaţie asumată.

    În acest context este evident de ce Iohannis se comportă haotic, sau de ce Băsescu s-a comportat haotic. Decalibrările cerebrale în care au intrat demonstrează clar că aceşti oameni nu au fost pregătiţi prin evoluţie proprie să se manifeste în contextele în care au ajuns. Ei au fost şi sunt, pur şi simplu, aruncaţi în arenă de …celălalt cap.( accept calamburul, deşi cu reticenţă).

    Problema cu consilieri este aşa: consilierul este specialist într-un domeniu, DAR CAPUL celui consiliat JUDECĂ şi decide dacă SFATUL TRECE DE VERIFICĂRILE RAŢIONAMENTELOR PE CARE EL LE CONTROLEAZĂ.

    Când consilierul este o femeie care judecă intuitiv, iar cel consiliat se lasă condus ca Adam de natura lui…vine Dumnezeu şi ne aruncă din rai.

    Pe noi, pe nenorociţii care stăm în fotoliu şi urmărim confruntările între cei care vor prelua destinul nostru ca să se joace de-a ce vor femeile din viaţa lor să trăiască.

    Eu nu ştiu din mijlocul cărei familii regale îşi ia modelele doamna Iohannis, însă vâzând-o atât de veselă în fotografiile cu Maria Băsescu, cred că au visat amândouă acelaşi vis: unul cu haine frumoase, parfumuri, magazine şi spectacole la care să aplaude fericite.

    Dacă se fac bine legăturile o să trăim fericiţi ca în povestea Croitorasului cel viteaz care s-a priceput să prindă şapte dintr-o lovitură.

  34. 34 ZeV noiembrie 13, 2014 la 8:47 pm

    Popateapa
    noiembrie 13, 2014 la 2:11 pm

    Lasati diversiunea precum ca ati fi social democrat si ca-l simpatizati (chipurile) pe domnul Nastase. In cel mai bun caz, banuiesc ca sunteti de fapt Valer Marian. (Z)

  35. 35 ZeV noiembrie 13, 2014 la 8:57 pm

    Doru Coarna
    Da, Ponta ar fi putut continua ca premier, daca s-ar fi intalnit, in turul doi, cu Tariceanu. (Z)
    Asa insa, singurul inamic adevarat al lui Traian Basescu este obligat sa mearga pana la capat, in numele nostru, pentru ca altfel, regimul Basescu se va perpetua prin marioneta dezarticulata Klaus Werner Yohhnis.
    PPE nu investeste atatia bani si atata energie, doar pentru a-l inlocui pe Basescu cu Ponta si….viceversa. Desigur, in Romania, se poate spune orice. Oricand se va gasi cineva sa si creada. Dar nu pe un blog de elita. (Z)
    ps
    Bravo, Italia.
    Scuze, am uitat…poporul roman este de origine germana.
    (Z)

  36. 36 ZeV noiembrie 13, 2014 la 9:02 pm

    Centru
    Adrian Nastase este incomod oriunde ar fi, iar cand vocea domniei sale este amplificata de sustinatori si colaboratori virtuali, chiar are un impact devastator in media basista. Toti citesc acest blog si prieteni si ne-prieteni. (Z)

  37. 37 papasha noiembrie 13, 2014 la 9:40 pm

    Dragul meu prieten , toate javrele astea de bashiti ( politicieni + presa )sunt chiar prosti sau numai lepre ?
    Astia nu inteleg ce-i aia sa faci misto de o treaba atat de cretina , incat sa te tavalesti pe jos de ras ?
    Cum dracu sa convoci Parlamentul ( nu ca mi-ar fi chiar drag de fo’ 80% de japitzele necuvantatoare de rau mirositori de-acolo ) de joi pt. vineri ?
    Mama , cati dementzi si schizofreni mancatori de kkkat sunt liberi sa latre la televiziuni !
    Traiasca VOTUL UNINOMINAL in Tara cu cei mai multi analfabeti din Europa !

    Badaranii astia si multi altii ca ei , trebuiesc internati la „Balaceanca” si tinuti in camasi de forta , d-alea albe si cu maneci lungi.

  38. 38 alice noiembrie 13, 2014 la 10:46 pm

    Domnnule Presedinte,
    Cum a putut aparea in spatiul public un asemenea Agamita Dandanache? Societatea romaneasca demonstreaza in 2014 ca nu are anticorpii necesari sa extirpe asemenea specimene. Dimpotriva, daca ma uit in jur, in locul in care trebuia sa rodeasca politica moderna, derizoriul si grotescul au zamislit monstri.

  39. 39 Ciprian noiembrie 13, 2014 la 11:06 pm

    ACL-ul asta nu are de ce se lega decat de legea amnistiei si gratierii , un scandal marca Basescu .

  40. 40 papasha noiembrie 13, 2014 la 11:43 pm

    DE N E C R E Z U T ! ! !

    ZGONEA L-A FACUT MUCI PE PREDOIU SI A PATINAT ARTISTIC CU RARES BOGDAN ! TRACTORISTU’ BATE JURISTU’ !
    BRAVO LU’ MIHAI VITEAZU CA A FOST COLEG CU ZGONEA SI L-A INVATAT DE BINE !
    VIATA BATE TELEVIZIUNEA !

  41. 42 Adrian B. noiembrie 14, 2014 la 12:48 am

    Hypocaust – The ancient roman underfloor heating system

    http://en.wikipedia.org/wiki/Hypocaust

  42. 43 Luminita Arhire noiembrie 14, 2014 la 1:31 am

    E nemaipomenit când un popor are valori autentice care se ambiționează să ne îndrume pașii prin hățișul opțiunilor electorale ; ar fi și mai nemaipomenit dacă, înainte să ne sfătuiască să votăm cu Iohannis , valorile autentice -și sunt unele nume grele pe listă- și-ar fi rupt câteva ore din complicata lor viață și s-ar fi uitat la televizor ca să vadă și ei pe cine recomandă , nu să ia de la Pleșu, Liiceanu , Patapievici & Co, pur și simplu de-a gata .
    Îndemnul celor de pe lista de mai jos , în finalul unui text scris de monștrii sacri ai intelectualității române ,de care a auzit tot cititorul de revistă 22, dar semnat lejer și cu o bravă inconștiență și de alții , mult mai puțin nocivi , este :

    ” Nu vă amăgiți că stând acasă nu veți vota.Stând acasă, veți vota un impostor periculos…”- adică pe Victor Ponta , ați înțeles exact cine este impostorul în accepția listei de mai jos . Îndemnul de a-l vota pe Iohannis este de-o mieroșenie absolut grețoasă – am băut multă apă plată după ce l-am citit- căci domnul filozof Pleșu- Liiceanu -Patapievici vrea să ne ia cu binișorul când ne manipulează trivial .

    Dacă totuși niște cetățeni de pe lista aceea si-au aruncat ochii pe ecranul televizorului la cele două ”dezbateri”, și au văzut pentru cine și-au dat ei prețioasa semnătură, cred că umblă deja cu radiera prin cotloanele internetului ca să se scoată de pe listă.

    1.Mihai Șora, filosof
    2.Andrei Pleșu, scriitor
    3.Gabriel Liiceanu, profesor
    4.Radu Filipescu, fost deținut politic
    5.Horia-Roman Patapievici, filosof
    6.Monica Macovei, europarlamentar
    7.Andrei Oișteanu, cercetător Institutul de Istorie a Religiilor, Academia Română
    8.Armand Goșu, Universitatea București, Facultatea de Științe Politice
    9.Magda Cârneci, președintele PEN Club Romania, redactor-șef revista ARTA
    10.Vladimir Tismaneanu, profesor, Universitatea Maryland, SUA
    11.Andrei Cornea, profesor Universitatea București
    12.Vlad Alexandrescu, istoric al ideilor, Universitatea din București
    13.Sorin Alexandrescu, profesor, Universitatea București
    14.Alexandru Lăzescu, publicist, redactor-șef Revista 22
    15.Ioan Stanomir, profesor, Universitatea Bucureşti
    16.Rodica Palade, jurnalist
    17.Livius Ciocârlie, scriitor
    18.Dan Perjovschi, artist vizual
    19.Rodica Culcer, expert media
    20.Cristian Preda, europarlamentar
    21.Radu Bercea, orientalist, membru GDS
    22.Alexandru Gussi, membru GDS
    23.Sever Voinescu, avocat şi publicist
    24.Eugen Ciurtin, Institutul de Istorie a Religiilor, Academia Română
    25.Andreea Pora, redactor sef adjunct, Revista 22
    26.Anca Oroveanu, profesor, Universitatea Naţională de Arte; dir. Ştiinţific, NEC
    27.Adrian Cioflâncă, cercetător istoric
    28.Horea Murgu, profesor la UNATC
    29.Aurelian Crăiuțu, profesor, Indiana University, Bloomington, SUA
    30.Victor Bârsan, cercetător, Fundația Horia Hulubei.
    31.Raluca Alexandrescu, Facultatea de Științe Politice, Universitatea București
    32.Czink Tiberiu, director administrativ GDS
    33.Tereza-Brînduşa Palade, scriitor, conferenţiar, SNSPA, București
    34.Lidia Bodea, editor
    35.Gáspár M. Tamás, filozof, Budapesta
    36.Adriana Babeţi, scriitor, profesor, Universitatea de Vest, Timişoara
    37.Călin-Andrei Mihăilescu, scriitor, profesor, Western University, Canada
    38.Grete Tartler Tăbăraşi, scriitor, profesor, Universitatea București
    39.Pavel Şuşară, critic şi istoric de artă, Bucureşti
    40.Petre M. Iancu, jurnalist, Deutsche Welle
    41.Andrei Ujică, scriitor, regizor de film, Karlsruhe-Bucureşti
    42.Smaranda Vultur, scriitor, profesor, Universitatea de Vest, Tinişoara
    43.Radu Gabrea, regizor de film, București
    44.Victorie Cociaș, actriță, București
    45.Deliana Vasiliu, conf. Dr. ASE, București
    46.Eugen Vasiliu, jurist, Comitetul Național UNESCO
    47.Suzana Dobre, director Efor
    48.Otilia Nutu, expert Efor
    49.Tania Radu, critic literar
    50.Dan C. Mihailescu, scriitor

  43. 44 la carciuma cu capace noiembrie 14, 2014 la 9:14 am

    Necesitatea unei legi privind o amnistie si/sau gratiere apare datorita unor probleme survenite in sistemul penitenciar sau / si in cel justitiar, ori poate chiar in acela financiar. Ceea ce este de remarcat este faptul ca problemele nu dispar daca respectiva lege nu este adoptata, ci exista riscul ca ele sa devina si mai mari. Parlamentarii, ca reprezentanti ai poporului si, conform constitutiei, in serviciul acestuia, au datoria de a explica alegatorilor lor cauzele care fac necesara initierea si dezbaterea unei astfel de legi, astfel incat reactia alegatorilor, culeasca de parlamentari, pozitiva sau negativa, sa fie in cunostinta de cauza. O reactie parlamentara la influentele unor puteri straine poate si trebuie sa duca la acuzarea respectivilor parlamentari de tradare, deoarece constitutia nu spune ca parlamentarii romani sunt in serviciul unor puteri straine.

  44. 45 nastase noiembrie 14, 2014 la 10:30 am

    Foxcrawl,
    Da, de ce nu? Chiar dacă eu am altă opinie…

  45. 46 arakelian noiembrie 14, 2014 la 1:01 pm

    Domnule Nastase, consider ca e bine sa gratiem oamenii care au furat o piine, de foame. Au facut-o ca nu aveau de ales.
    Dumneavoastra de asta ati furat?

  46. 47 Cris noiembrie 14, 2014 la 2:22 pm

    Recent a fost eliberat un italian care a stat 22 de ani în închisoare pentru un omor pe care nu-l comisese.
    Tipul afirmă că anchetatorii au prezentat în instanță probe false și martori m incinoși.
    Adevăratul făptaș și-a mărturisit fapta, iar ancheta redeschisă a confirmat că spune adevărul.
    Iată că erori judiciare de petrec și la case mai mari.
    Unde am mai auzit noi de martori mincinoși și probe fabricate?…

  47. 48 nastase noiembrie 14, 2014 la 4:42 pm

    arakelian,
    aveti in vedere pixurile si afisele electorale din 2004? S-ar putea ca unele să fie la dvs… Va prefaceti sau chiar asa sunteti?

  48. 49 arakelian noiembrie 14, 2014 la 8:42 pm

    Domnule Nastase, pixurile mele sunt acasa, le-am numarat.
    E foarte usor sa aratam defectele la altii, asa ca o sa ma leg in continuare de faptul ca si in alte tari (aici unde traiesc) gratierea se ofera celor care au furat din disperare/ saracie, si valori mici, cu explicatia ca sunt circumstante atenuante, dar si din incultura.
    Dumneavoastra (dupa dimensiunile ponderale) nu sunteti nici flamand, si cunoasteti foarte bine legile.

    Este interesant ca legea asta e propusa de oameni cu cazier sau anchetati, si nu de oameni simpli si onesti.

  49. 50 nastase noiembrie 15, 2014 la 11:54 am

    arakelian,
    1. discutii despre cine să beneficieze de lege au existat si in 1997 si in 2002. Au existat si există criterii. In baza legii din 2002 au fost gratiati doar aproximativ 3000 de persoane, cu pedepse pană la 2 ani.
    2. daca se doreste eliminarea pentru TOTDEAUNA a posibilitatii adoptării unei legi de gratiere, trebuie eliminată prevederea respectivă din Constitutie.
    3. initiativa legislativă actuală a fost propusă de doi deputati care, din căte stiu, nu au nici cazier si nici nu sunt anchetati.
    4. inteleg, astfel, că singurul motiv de critică in ceea ce priveste abordarea mea in legătură cu legea sunt dimensiunile mele ponderale. Voi tine seama de această observatie si-mi voi schimba regimul alimentar.

  50. 51 daniela noiembrie 15, 2014 la 11:58 pm

    sper din tot sufletul sa se dea mai repede aceasta lege, sa fie sustinuta ,iar pentru cei ce vorbesc in necunostiinta de cauza ,,este foarte usor sa condamni ,decat sa te gandesti ce traume produce. acolo nu este o solutie mai repede poti sa inebunesti decat sa te reabilitezi,,.sau pentru cei care sunt pentru prima oara sa se experimenteze…


  1. 1 ADRIAN NĂSTASE, reacție ȘOCANTĂ după dezbaterea PONTA-IOHANNIS | Stiri24h Trackback pe noiembrie 13, 2014 la 12:06 pm
  2. 2 ADRIAN NĂSTASE, reacție ȘOCANTĂ după dezbaterea PONTA-IOHANNIS Trackback pe noiembrie 13, 2014 la 12:08 pm
  3. 3 Legea gratierii si a amnistiei | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe noiembrie 13, 2014 la 1:04 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!