Faptă cu Autor Necunoscut?

Bugetul Uniunii Europene se construieşte de către Comisia Europeană pentru o perioadă de 7 ani („perspectiva financiară”) şi se alocă pentru finanţarea unor politici comunitare. În prezent, se „cheltuieşte” bugetul pentru 2007-2012. Este bugetul pentru perioada de la intrarea României în Uniunea Europeană (1 ianuarie 2007).

Proiectul de modernizare a României, gândit să se realizeze prin integrarea în Uniunea Europeană, a presupus numeroase sacrificii – la nivelul populaţiei şi cel al economiei – în ideea că cei 30 de miliarde de euro care ne „aşteptau” la intrarea în UE puteau să ne ajute să ne refacem industria, agricultura, infrastuctura etc.

Din păcate, în anii regimului Băsescu, nivelul de absorbţie a fondurilor europene nu a depăşit 7% (în ultimile luni, doar, s-a ajuns la 10%).

Cine este de vină pentru acest lucru? Este vorba de o faptă cu Autor Necunoscut? Nu, din păcate. Cel responsabil este, şi aici, Traian Băsescu.

P.S. – Este bine, Traian Băsescu, că România nu a fost capabilă să ia de la Barroso banii care i se cuveneau?

– Nu, nu este bine, Traian Băsescu.

52 Răspunsuri to “Faptă cu Autor Necunoscut?”


  1. 1 Cornelia M. Balas octombrie 27, 2012 la 9:44 am

    Buna dimineata domnule prim-ministru,

    …si cand ma gandesc cate sperante ne-am facut cu totii…
    Am participat si eu la efortul de integrare in UE, la implementarea legislatiei. Pe urma, au venit pdl-istii la putere, si m-am gandit ca cel mai bine ar fi sa ma retrag si sa fac ce stiu bine: sa scriu proiecte, cereri de finanatare,… Deci sunt dintre cei direct implicati si stiu de ce nu s-au absorbit banii. Si de pe aceasta pozitie pot spune ca intr-adevar basescu e vinovat!!!!
    Ar fi multe de spus dar sunt amanunte; de fapt, toate firele duc la basescu.
    Si nu pot sa uit expresia lui atunci cand a ajuns presedinte:
    „Copii, aveti ciolane!” E clar la cine se referea si ce insemnau „ciolanele”, nu? A spus-o in public, fara rusine, am vazut la televizor si nimeni nu s-a sesizat.
    Asta-i presedintele meu?
    Ar trebui sa ma reprezinte dar eu nu beau, nu mint si nu fur.

  2. 2 Ghita Bizonu' octombrie 27, 2012 la 10:48 am

    De fapt nu numai TB.
    Acesatsa “performanta” se explica si prin faptul ca nu s-a vrut accesarea acestor fonduri si modernizarea Romaniei ci s-a preferat “reforma”. Nu este vorba doar de interese “crapuloase” ci de o atmosfera intelectuala, o ideologie, care a permis aceasta. O alta societate ar fi impus batand cu pumnu in masa (il vezi? il vrei in nas?!!) acesarea fondurilor si constructia de infrastructura , investii (altele decat terenuri de fotbal in panta!) .. samd. Insa la noi o societate dominata de ideea refuzului dictaturii majoritatii, de punerea in competitie a salariului romanesc cu cel chinezesc, a austeritatii , instrainarii resurselor samd samd a accepat cu bucurie ca noi sa nu ne dezvoltam (ce despre asta este vorba).
    O societate ptr care mai important este titlul de doctor a lu Tonta decat faptul ca fiscul .. ei da fiscu nu urmarea marii evazionisti! O societate care considera normala- daca nu dezirabila – “capusarea” Oltchim etc ( ca e de stat si statu trebuie sa se lase jefuit ca statu e cel mai inept adtrator!).
    O societate de compradori cu maniere de gachupines care in numele antiprotocronismului si corectitudinii politice se face exponentu intereselor externe nu poate ajunge decat o colonie!!!
    A da Observati ca Polonia s-a descurcat mai bine in acesti ani de criza. Fiidmnca a atrs fondurile europene.
    Noi ? Noi am imprumutata 20 mld nu se stoe ptr ce!! vreo 10 ptr bancile austriece …

  3. 3 Viban octombrie 27, 2012 la 10:50 am

    Perceptia publica este ca nicicand nu s-a dorit un proiect viabil pentru modernizarea Romaniei atata timp cat intentia nedeclarata (dar sustinuta de fapte) a celor care guverneaza in Europa a fost distrugerea Romaniei ca entitate nationala, echilibrata, puternica din punct de vedere economic-social pentru a furniza tarilor europene puternic industralizate forta de munca ieftina, piata de desfacere pentru debuseuri. Iata dece imediat dupa pseudorevolutie au intrat in tara cantitati imense de deseuri sub forma de ajutoare spre deliciul celor care filmau ingramadeala saracilor la „pomana bogatilor”.
    Din pacate, in acest joc perfid au fost antrenati multi politicieni, de toate „culorile” din spirit de promovare facila, slugarnicie, interese meschine.
    Presedintele Romaniei a subscris acestei orientari fapt ce-l face agreat de conducatorii europeni si disgratiat de poporul roman. Noi, romanii suntem consternati la ideia ca integrarea europeana a fost un prilej de distrugere a economiei romanesti (in loc sa fie modernizata din mers) tocmai pentru a ususra penetrarea economiilor occidentale in Europa rasariteana.
    Oricat am dezavua ultimul deceniu marcat de influenta presedintelui jucator Traian Basescu, nu trebuie sa uitam ca transferul de la un sistem social la altul neagreat de romani a fost realizat cu sprijinul FSN, PDSR, PSD, formatiuni cu orientare de stanga dar care a folosit un dublu limbaj, facilitand crearea uni capitalism salbatic, feroce, care ignora Omul real si a creat fantasmele de mai tarziu care distrug Romania.
    Cu tot respectul ce vi-l port si compasiunea pentru suferinte, va consider la fel de vinovat ca intreaga clasa politica ce s-a indepartat de principiile dezvoltarii echilibrate a Romaniei.
    Un sentiment de lehamite si dezgust caracterizeaza masa populationala a Romaniei care si-a pierdut increderea in politicieni, in lideri.
    Personal, dupa ce am sugerat la timpul potrivit crearea Partidului Social Liberal ( si nu USL, dar tot e bine si asa) m-am intors tacut la brazda si-mi cultiv bucata de pamant de dragul stramosilor desi ma costa enorm si produc foarte putin pentru ca niciun guvern nu a catadicsit sa refaca marile exploatatii agricole prin vointa taranilor neputinciosi, spre binele si bunastarea lor. Regret sincer, dar un sentiment de dezolare este nota generala ce caracterizeaza actuala stare din societatea romaneasca, in care – constat – ca nici eu si dumneavoastra nu mai avem loc. Sa auzim si de bine.

  4. 4 Marian Nicolae octombrie 27, 2012 la 11:27 am

    Cum adica fapta cu autor necunoscut???
    TOTI il cunoastem, Basescu Traian pre numele sau….

    TOTI ii vom prezenta nota de plata, s-o plateasca ca un gentilom ce nu este….

    Cum nu este bine ca Romania nu a luat bani de la Uniunea Europeana???
    FMI ce facea cu banii sai si dobanzile imposibil de paltit de catre orice stat?

    Tot ce a facut Basescu a fost sa respecte planul de distrugere a Romaniei.

    Simplu si la obiect.

    Aproape ca a reusit, drept pentru care stapanii sai pufaie si sfaraie pentru ca s-au inecat ca tiganul la mal.
    Sau au fost inecati, depinde din ce tabara privim lucrurile….

  5. 5 augustinradescu octombrie 27, 2012 la 11:45 am

    @ A.N.
    Stimate domn,
    Basescu Traian si camarila sa au imbratisat urmatorul principiu:
    Decit o fapta cu autor necunoscut, mai bine un autor (Adrian Nastase !!!) cu fapta necunoscuta!

  6. 6 Marian Nicolae octombrie 27, 2012 la 11:48 am

    Visa Waiver is dead…..
    Adica a lui Waiver viza si-a dat obstescu’ sfarsit….

    http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_sua_2012-13491018-don-lothrop-investitor-american-paria-victoria-lui-obama-vazut-mai-mult-american-normal-mediu-mai-integrat-clasa-mijloc.htm

    Ce scria la intrare in Infernul lui Dante Aligheri?
    „Lasciate fuori ogni speranza!”

    ”Lasati orice speranta, voi cei care intrati!”

  7. 7 Marian Nicolae octombrie 27, 2012 la 11:50 am

    ”…………..voi che qui entrate”

  8. 8 ionut coman octombrie 27, 2012 la 12:06 pm

    Buna ziua,
    Deci sa-nteleg ptr mintea mea la 32 ani ca cartile sunt facute si ptr 2013, ma refer la perspectiva economica, iar anticiparile sau posibile scenarii, se pot face doar ptr 2014 – 2020?
    Ce site-uri de afara ar trebui sa urmaresc ptr a-mi forma o imagine de ansamblu ptr economia anilor 2014 -2020, in masura capacitatilor mele intelectuale?
    Eu de formatie sunt economist – inginer si m-ar ajuta pe mine si familia mea daca mi-ati da un raspuns, am un credit ipotecar care ma streseaza si am fost educat de compania unde lucrez sa anticipez si sa iau masuri de prevenire, in masura in care pot, desigur. (imi place sa joc la bursa, dar cu „bun simt” – termen mediu si nu vreau sa ma imbogatesc ci doar sa-mi asigur o liniste financiara ptr perioadele tulburi din viata fiecaruia)
    Imi inchipui ca nu e usor situatia in care sunteti si va doresc putere ptr a trece peste aceasta cumpana a vietii si s-aveti nervii tari, ptr unii dintre noi, tinerii, sunteti un model si asteptam sa auzim vesti bune despre persoana dvs.
    Cu respect, Ionut.

  9. 9 blogideologic octombrie 27, 2012 la 1:01 pm

    Schimbări în percepţia personalităţii lui Mitt Romney înainte de alegeri http://www.huffingtonpost.fr/2012/10/23/elections-americaines-dernier-debat_n_2007539.html

  10. 10 MihailCiprianMuresan octombrie 27, 2012 la 2:06 pm

    Bine vazut domnule Adrian, dar nedumerirea este ca in timp ce noi ca si tara nu accesam fondurile europene ce ni se cuvin, fiindca avem nevoie de bani , ,ergem si ne imprumutam la alti , ca de pilda la FMI. Care este scopul imprumutari noastre la fond, si de ce se evita accesarea de fonduri Eu?.Care sunt interesele ascunse de care se teme Romania si evita accesarea de fonduri, sau care sunt beneficiile de care Romania se bucura luand imprumuturi de la fond. Pentru ca stim ca daca Eu ne da bani, tot Eu ne pune in vedere si anumite conditi pentru ca sa putem lua acesti bani, cum ar fi scopul banilor ma gandesc eu, si folosirea lor. Dar si fmi la fel procedeaza, numai ca parca cu alta mana, fmi ne si obliga sa taiem, sa taiem, dar care este scopul taierilor, care este destinatia finala a taierilor de bani de peste tot. Cum va mai functiona societatea daca bugetari au parte doar de taieri, dar nu am auzit vreodata de la fond sa zica ca o anumita suma trebuie neaparat sa intre in industrie si sa se faciliteze obtinerea locurilor de munca pentru someri industriali, nu am auzit de la fond ca sa ne zica sa investim in materie cenusie si apoi sa castigam de pe urma lor.. Pacat ca nu ii mai pasa nimanui de tarisoara noastra pentru care si-au dat viata stramosi nostri ca sa ne-o lase mostenire.

  11. 11 blogideologic octombrie 27, 2012 la 2:12 pm

    @Ghita Bizonu’ spune : +nu s-a vrut accesarea acestor fonduri şi modernizarea României, ci s-a preferat “reforma”. Nu este vorba doar de interese “crapuloase” ci de o atmosferă intelectuală, o ideologie.+
    Fină observaţie.

  12. 12 Ghita Bizonu' octombrie 27, 2012 la 2:21 pm

    Marian Nicolae

    localizarea in romaneste este lasati orice speranta voi ce traiti aicea!!

    (multumesc Carcotsaului ptr asta)

  13. 13 blogideologic octombrie 27, 2012 la 2:58 pm

    „Neagu Djuvara va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Bucureşti” http://www.romanialibera.ro/cultura/oameni/neagu-djuvara-va-primi-titlul-de-doctor-honoris-causa-al-universitatii-bucuresti-282121.html Pe bune ? Păi Neagu Djuvara spunea : „I-am acceptat pe cumani in funcţii de conducere” (http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/documentar/gingis-han-erou-sau-orchestrator-de-genocid-200800.html ). Cred că domnia sa, Neagu Djuvara, nu a citit/audiat Prelegerile din 1926 de la Universitatea din Bucureşti, prelegeri ţinute de filosoful Nae Ionescu privind descrierea corectă a realităţii prin construcţia firului de cauzalitate. Cronicarii noştri cei mai de seamă vorbeau despre două „descălecări” separate printr-o distanţă în timp de care „se sparie gândul”. Eu tind să-l cred mai mult pe Miron Costin decât pe Neagu Djuvara. Dacă îl interpretăm corect pe Miron Costin, atunci primul „descălecat” are loc în vremurile de Pax Romana, iar cel de al doilea „descălecat” are loc în vremurile de Pax Mongolica. Şi un ipotetic ‚prinţ cuman întemeietor’ ar fi ridicat o capitală de iurte în Câmpia Română, bineînţeles, nu o „şatră”, –nu-i nimic peiorativ ori politiceşte „incorect” în sugestia noastră–, ci ne gândim mai mult la un ‚Xanadu în Bărăgan’. Cumanii, în esenţa lor ecologică popor de călăreţi în stepă, au multe asemănări şi înrudiri cu ungurii, alt popor de călăreţi ce au simţit mereu ‘atracţia pustei’. Laslău Cumanul, unicul rege ungur provenind dintr-o legătură cumană dovedită, era foarte departe de virtuţile cerute unui ctitor de ţară. Dacă tratăm istoria noastră precum Neagu Djuvara, atunci România are drepturi legitim identificate doar într-un patrulater fiziografic delimitat de Olt şi Jiu, de Carpaţii Meridionali între defileul Jiului şi defileului Oltului, de un fragment dunărean curprins între gura Jiului şi gura Oltului. La răsărit de Olt având drepturi legitime, –apud Neagu Djuvara–, roxolanii ruşi, iar la apus de Jiu posedând drepturi legitime iazygii unguri. În fine, vorbind aşa laudativ despre cumani, domnul Neagu Djuvara nu ne spune faptul că istoriografii unguri îi identifică parţial cu iazygii! „Istoricul” Neagu Djuvara nu ne vorbeşte despre clamarea drepturilor ungureşti din drepturile istorice ale iazygilor. Prin teoria cumană a Basarabilor, Neagu Djuvara vrea să spună că România este o parte legitimă a Ungariei. Oricum, dacă un Ladislau Cumanul cu sânge regal din casa dinastică Arpad nu reuşeşte să menţină închegat un stat pe care îl primise moştenire, circumstanţa forţează ca prin Cumania de pe documentele medievale să înţelegem mai curând teritoriul, –foarte vast, într-adevăr–, unde limba cumană era Lingua Franca. Cumania nu a fost imperiu politic real. Închegarea unui imperiu, menţinerea şi guvernarea lui, necesită o anumită doză de înţelepciune şi de cumpătare. Prinţii cumani nu le-au dovedit. În LA SCIENZA NUOVA, Giambattista Vico vorbeşte despre „corsi e ricorsi storici”. Denumirea Cumania poate fi văzută ca recurenţa schimbată a denumirii Sciţia. Într-adevăr, după ce dispare termenul fiziografic Scythia, el este înlocuit cu termenul Cumania.

  14. 14 dlnimeni octombrie 27, 2012 la 3:10 pm

    Imaginati-va urmatorul scenariu: presedintele P al unei tari membre UE MUE primeste o spaga consistenta pentru ca tara MUE sa nu absoarba fondurile europene. In acest fel, fondurile europene vor lua alte destinatii, ale altor tari interesate, cu presedinti care ofera spaga pe care, de altfel, ar putea sa o imparta cu presedintele P. Daca spaga este de 10% din fondurile neabsorbite, iar tara MUE nu absoarbe vreo 25 de miliarde de euro, atunci discutam de o spaga de 2,5 miliarde euro. Iar crezuta idiotenie prezidentiala devine complot (conspiratie, cum ar zice americanii) si tradare. Desigur, elucubratiile mele de mai sus se refera la o tara imaginara, fara nici o legatura cu tara noastra.

  15. 15 Buda Viorica octombrie 27, 2012 la 3:19 pm

    Din acel buget , eu am reusit sa atrag o suma mica dupa puterile mele de coofinantare .Pentru asta va sint recunoscatoare ca ati facut posibila intrarea Romaniei in UE. http://www.pensiunea-eden .ro
    jibou Salaj

  16. 16 epolitikon octombrie 27, 2012 la 3:21 pm

    Oare a existat vreun calcul de genul:
    Scenariu realist = alocam x mld. euro ca sa atragem 20 mld. euro in y ani?

    Cum poate V. Ponta sa miste ceva daca persoana pusa la ANOFM, de ex. este o incompetenta adunata de pe drumuri si degeaba m-am dus cu parteneri straini sa faca proiecte daca aia din interior se uita ca rata la dude, ba se si reclama la DNA pt. proiectele in derulare?!?

  17. 17 George Ban octombrie 27, 2012 la 3:49 pm

    @Marian Nicolae

    „Viza Waiver” e zdranganeaua de tinichea pe care americanii ne-o prezinta drept clopotel de aur.

    Vorba lui Mircea Badea, uite de-aia n-am eu pulovar pe gat, ca a murit „Viza Waiver”…

    Totusi, avertizeaza-ne cand vorbesti de „interviurile” lui Tapalaga!

  18. 18 Karakas octombrie 27, 2012 la 3:53 pm

    Nu cred ca pe Basescu il afecteaza vreo poveste moralizatoare. Nu e genul. Un om care are constiinta neputintei demisiona demult. El e omul conjuncturii a shmenului politic. Am mai avut in istorie asemenea domnitori, care se agatau de scaun, cu ajutorul marilor puteri, si care lucrau pentru ele, in detrimentul propriului popor.

  19. 19 Doru Coarna octombrie 27, 2012 la 5:12 pm

    Fonduri europene? Pai adevarul trist este ca acestea nu exista, decat in masura cand accepti sa fii satelitul cuiva. Polonia si Cehia apartin Germaniei, noi am fi dorit sa apartinem Italiei, normal, dar ne-a preferat Austria, iar astia sunt niste ticalosi cu acte in regula. Iar odata cu criza si cu datoriile, banii aia nu mai exista. Si apoi, este mai eficient sa ni-i pape Austria decat sa ni-i dea noua ca sa se imbogateasca niste primari, niste rude, si niste intocmitori de documentatie, nu?

    In plus, au fost accesati gresit! Daca s-ar fi propus proiecte care sa vizeze crearea de plusvaloare era OK, ne venea ceva, dar pt povesti de infrastructura, POSDRU, si alte semenea, la ce sa te astepti? Ce intereseaza tarile UE daca este sau nu canalizare in comuna X, si cum sa astepti bani pt resurse umane cand tu anunti reduceri bugetare la bugetari si reduceri de personal? Reconversia fortei de munca? Pai asta inseamna niste povesti cusute cu ata alba, din care se iau niste bani pt nimic, pt ca refugiul este in constructii si agricultura, iar acolo numai de pregatire de specialitate nu este nevoie, si apoi ce-i pasa UE ca creezi sau nu locuri de munca somerilor de la stat? Nu fac ei reconversie nici in tarile lor, desi bani se aloca la buget si dispar, in toate tarile, ca si la noi!

    Mai mult, PPE-ul este profund recunoscator lui Baselu ca nu absorbim fonduri, iar Baselu este profund recunoscator Uniunii ca aceasta-i e recunoscatoare… Cand scriam pe aici despre ticalosie, unii strambau din nas, dar iata ca nici USL-ul nu absoarbe!

    Deocamdata, ca s-o luam la paritate, pt noi afacerea UE este falimentara!!! Singurul „avantaj” este ca ne asigura oarece liniste, stim dinainte ce ni se va intampla si suntem linistit caci stim ca nu mai depinde nimic de noi! Nici macar regimul nu ni-l putem sanctiona, schimba, sau imbunatati! Totul este blocat sau dirijat politic de la PPE, de la Bruxelles. Iar ca lada de gunoi, avioanele lui Barosso sunt cel mai bun exemplu, alaturi de celelate porcarii. Daca Uniunea este responsabila, nu ar trebui sa-si intareasca capacitatea de aparare donandu-ne noua Portugalia avioanele alea vechi? UE le-ar putea reloca, fara sa le mai si platim! Nu asa ar proceda o Uniune serioasa si bine intentionata? Doar nu credeti ca in SUA cand se muta avioanele dintr-un stat intr-altul, gazda le plateste? Nu contribuim la apararea UE cu bani? Atunci? La papica din UE nu contribuim, si p-asta trebuie s-o platim importand, dar pt aparare contribuim!

    Exista insa si ceva amuzament in toata chestia asta: in loc s-o tragem altora sau sa ne-o tragem singuri, ne-o trag altii, colegii europeni! Merita banii, nu? Sau e pura perversiune? Care costa, bineinteles.

  20. 20 George Ban octombrie 27, 2012 la 5:49 pm

    Ghita Bizonu’
    octombrie 27, 2012 la 2:21 pm

    Inefabilul suflet romanesc!

  21. 21 nicu octombrie 27, 2012 la 8:10 pm

    pe 09.12.2012 vom vedea daca acest popor mai are anticorpi necesari de a-si apara demnitatea si onoarea pe care pretinde ca o are. pe 09.12.2012 vom vedea cat de …cancerizata si alienata mintala este aceasta societate , acest popor, cancerul il reprezinta acest pd-l sau ard cum se mai numeste… ARD-EI AR FOCUL… si pulberea nici urma de cenusa sa nu mai raman din ei, IAR ALIENATI MINTALI SUNT REPREZENTATI DE CATRE ..SOARCELE OPARIT DIN CARACAL .. DANUT DIACONESCU, omul lui basescu si al pd-leului pentru a produce diversiune si minciuna in randul celor saraci cu duhul iar usl sa scada in sondaje , ultima diversiune gasita de catre basescu si gasca lui portocalie.deci vom vedea in procente cat de bolnav este acest popor la data mentionata mai sus.. sau vom putea sa ne dam seama cam cata de mare este mafia in romania , construita cu migala si staruinta de catre basescu traian fostul informator al securitati. daca romani vor uita asa de repede umilinta , batjocura , infometarea, aroganta acestor mafioti portocalii atunci cu siguranta ca ne vom merita soarta cu varf si indesat, iar autorii vor ramne pentru mult timp neidentificati pentru jaful pe care l-au savarsit domnule nastase, o spun cu durere in suflet dar asta se va intampla.. da doamne sa ma insel eu ..

  22. 22 Karakas octombrie 28, 2012 la 12:36 am

    @Ghita si blogi, nu ar trebui sa ne fie teama sa le spunem americanilor si canadienilor ca nu le dam aurul si cuprul si petrolul si gazele decit in conditii avantajoase pentru romani. Ori asta ar trebui sa faca orice lider politic: sa se consulte cu poporul si sa vada care este acest cost, si daca merita. Merita sa ne dam resursele care le mai avem strainilor?

    Premierul Harper al Canadei a spus „NU” achizitiilor din partea firmelor chinezesti a unor firme mari canadiene (energetice si de resurse), invocind interesul national. Stiu ca o sa calc pe bombeurile prezidentiale, care danseaza step cu Fraid Astaire si marile concerne americane. Pe el si acolitii lui din PDL facaturile ungureanului nu il intereseaza decit cum sa le dea mai repede si mai ieftin.

  23. 23 santinela octombrie 28, 2012 la 9:22 am

    Domnule Nastase aluzia este prea fina si facuta degeaba.Nu ati vazut pe „astia PDL-isti”,operati de creier si tupeu? Sulfina Barbu,cel mai jalnic reprezentant al PDL-ului,afirmind ca fondurile europene au fost taiate din cauza ultimelor 5 luni desi raportul alora vorbeste negru pe alb de anii 2010-2011 ?

  24. 24 NELU FIERARU octombrie 28, 2012 la 11:25 am

    SI „OARBA” DACA AR FI,JUSTITIA DE PAIE A ROMANIEI AR PUTEA IDENTIFICA „MARELE” INFRACTOR,PE CARE IL VEDE TOT POPORUL CARE ESTE TREAZ. ACESTA ESTE TRAIAN BASESCU,”GUVERNATOR”,TEMPORAR!

  25. 25 Ghita Bizonu' octombrie 28, 2012 la 11:57 am

    Chiar este nevoie de o noua Constitutie?!

    Ma rog asta a ajuns sa fie incalcata intr-o veselie.
    Insa ce garantie avem ca o noua Constitutie nu va fi incalcata?!
    Ma uit la cel Taricean .. care azi iar se da destept cica vrea ori monarhie ori republica parlamentara. Insa zisu Tradicean are antecedente – a mai vrut republica parlamentara si presedinte cu atributiuni restranse. Asta pe cand era Iliescu presedinte. Insa ce a facut atunci cand Constantinescu a fortat demiterea lui Radu Vasile? NIMIC!!! Desi nici un paragraf din Constitutie nu permitea Presedintelui sa demita Premierul (zic despre institutii d’aia folosesc P)
    Nitel mai tarziu cand fost-a desemnat ca premier nici in cot nu l-a durut ca a fost suntat Parlamentu. Ca in Parlament de conturase o majoritate in jurul PSD – dovada fiind presedintii de camere ..Apoi cam in dispretul Constitutiei a particpat la incercarile de schimbare a presedintilor de camere ..

    Acu incepe din nou ” eu as dori o republica parlamentara”…
    INSA ce garantii prezinta Tradiceanu ca nu va incerca sa profite de incalcrile noii contitutii? Fiindca s ava zic ceva : careva , numit tehnic cap al statului (ala care semeneaa in numele…), trebuie sa desemneze premierul. Toata discutia este daca poa desemna dupa pofta muschilor sai sau respectand vointa unei majoritati parlamentare fie ea si de circumstanta si cam aleatorie (a se vedea exemplele Italiei si Belgiei)

    Si in general ce garanttii mi se prezinta mie cetatean ca odata votata noua constitutie politicienii -atata aia pe fata cat si cartitele civice si (de)fornatorii de opinie profesionisti – nu vor incerca din nou sa umble cu alba neagra?!

    Si auxliar voi a stii daca se va face ceva cu aia 9 care si-au permis sa adauge la textul constitutional..

    Fiindca si noua constitutie va deveni iute ineficienta daca multa lume va fi hotarata sa o manareasca si pe asta!!

    Caci sa va zic ceva : aplicare si apararea legii ne priveste si pe noi!! Ca geaba salta caraliu pe hot sau violator, geaba procuratura face dosar daca victima refuza sa .. ei da coopereze!! Ca am vazut cazuri : uite nenorocita de politie nu face nimic!! Le-am zis ca ala mo-a furat xxxxxx si sa il ia sa il bata si sa il inchida da nenorcitu m-a pus sa depun plangere DAR io nu dau declaratie ca is persoana cinstita si nu merg la tribobel!!!

  26. 26 Karakas octombrie 28, 2012 la 1:43 pm

    O stire foarte amuzanta, dar si interesanta despre arestarea unui prezumtiv „spion rus”, care ar fi obtinut niste harti geologice ale zacamintului „Suvorov” de la Moldova Noua. Pai daca pe zacamint il chema „Basescu” probabil ca nu mai baga mina la seif. O fi zis ca e al Rusiei, daca-l zice „Suvorov”. Asta e partea amuzanta.

    Partea interesanta este ca DIICOT zice ca informatiile clasificate au fost obtinute de la angajati romani ai companiei romanesti, chestie pe care conducerea companiei o infirma. Acum, cine are acces la aceste informatii, si unde sunt ele securizate, e alta chestie. Dar, ca de obicei, partea vatamata pare sa fi jucat un rol activ pentru vatamare. Nu e clar inca daca s-au platit si ceva comisioane, spagi, bacsis s-au s-a platit in votka.

    Nu pot sa nu ma intreb, daca, spre deosebire de rusi, americanii au acces la toate aceste informatii. Sau poate Romania sa nu aiba acces la toate informatiile americanilor despre propriile resurse (alea pe care le exploateaza Chevron si altele in Marea Neagra). Oare DIICOT si SRI si Brigada Antitero ii verifica si pe americani la poshetutza cind parasesc tara?

    SRI vine cu un comunicat care zice ca l-au prins pe rus „în urma unui control de rutină”. Si ca suna a amenintare la sigurantei Romaniei. Sigur, ma asteptam sa se faca acest scandal cind e vorba de rusi. Il gidila placut pe Basescu la urechiushe, si dau americanilor avint sa-si mai planteze citeva rachete la Moldova Noua.

    O sa fiu mult mai impresionat insa cind o sa prinda SRI un spion american, sau englez, sau canadian (pretin adica) care vineaza resurse si pune in pericol securitatea Romaniei.

    http://www.mediafax.ro/economic/sri-informatiile-clasificate-obtinute-de-expertul-rus-importante-pentru-securitatea-economica-10260641

  27. 27 Catalin octombrie 28, 2012 la 3:23 pm

    D-le Ministru,
    Mi-as permite sa ridic problema datoriei externe a Romaniei in anul curent – aproximativ 118 miliarde EUROS, comparativ cu datoria externa inregistrata la momentul in care PSD-ul a iesit de la guvernare – aproximativ 27 miliarde EUROS.
    Practic, in 8 ani de guvernare, PDL-PNL, PNL si 8 luni PSD impreuna cu PDL-in 2009, s-a acumulat o datorie externa de aproximativ 90 miliarde euros, iar din 1990 si pana in decembrie 2004, doar cifra invocata mai sus.Sper ca nu gresesc cifrele.
    In anul 1989, Ceausescu lasase Romania la zero datorie externa, cateva tari, arabe in special, aveau de datorii catre Romania cateva miliarde de USD, sume nereturnate tari noastre.
    Sa inteleg ca romanii au supravietuit doar din imprumuturi externe de la momentul parasirii guvernarii de catre PSD la finele anului 2005?
    V-as ruga; in masura in care este posibil, sa avem o explicatgie logica a acestui dezastru financiar, cu atat mai mult cu cat cei aproape 90 miliarde de EUROS vor fi returnati de romani si nu de catre cei care au acumulat aceste datorii.
    Acest subiect l-am deschis mai multor cunostinte, si ce este mai curios, nici presa romaneasca nu abordeaza subiectul diferentelor enorme, desi personal mi se pare de mare actualitate.
    Pe ce s-au cheltuit banii?Subminarea economiei nationale mai exista ca notiune in tara in care traim?
    Cu acelasi respect dintotdeauna,

    CC

  28. 28 dlnimeni octombrie 28, 2012 la 3:32 pm

    Din Aristotel: „…dreptatea este o virtute socială, căci dreptul nu este decât ordinea comunităţii politice (ori dreptul este hotărârea a ceea ce este just)”.

  29. 29 Karakas octombrie 28, 2012 la 3:32 pm

    Addendum: fara indoiala ca este important ca agentiile noastre de securitate nationale sa ramina vigilente. Rusii nu sunt ingerasi si au oameni activi in spionaj. Racoleaza de pe unde pot, inclusiv din Romania. Amintiti-va de cazul recent al ofiterului canadian care vindea secrete rusilor. E de film cum l-au racolat, cu multa presiune psihologica.

    Doar sugerez ca inainte sa behaie, oitzele noastre sa linga putin drobul cu sare. Pe vremuri, „baietii rai” din filmele comuniste erau americanii, azi sunt cu precadere rusii, mai putin chinezii. Si pe vremuri se spionau tarile comuniste intre ele, dar cazurile erau discutate cu usile inchise si dosarele intre „tarile pretine” erau rezolvate fara scandal. Acum rusii sunt inamicii, pentru ca ei sunt implicati in razboiul rece al resurselor. Ideologia a murit, razboaiele se poarta la fel.

    Dar povestea asta este o perdea de fum, care ascunde marile problemele ale „tarilor pretine”. Criza economica globala produsa de Wall Street, si accentuata de bule proprii ale „capitalismului de casino” in tari europene, nu se rezolva cu filme de spionaj. Nici pacea sociala. Vedeti cum continua miscarile de protest in Italia, Spania, Grecia, unde se simte pregnant cum cresc disparitatile intre clase: cei bogati, putini, si cei saraci, din ce in ce mai multi. Si unde guvernele se chinuie sa nu ia de la bogati si sa redistribuie echitabil bogatia tarilor respective. E o criza a sistemului capitalist, a ideologiei liberalismului si a variantei „neo” care fac dogma din dictonul liberal „laisser faire laisser passe”. Putini politicieni spun asta cu fermitate. Liberalismul are limite, cu cit resursele sunt mai putine. Nu poti sa te mai imbogatesti fara limite si sa nu afectezi bunastarea celor mai multi din jur. Societatile capitaliste ar trebui sa constientizeze raul produs de lacomie si sa evolueze. Austeritate impusa pe timpul crizei agraveaza saracia. Austeritatea impusa celor multi dar menajind clasa bogata e un barbarism.

  30. 30 dlnimeni octombrie 28, 2012 la 3:34 pm

    Tot din Aristotel: „Viaţa este folosinţă, nu producţie,…”

  31. 31 Doru Coarna octombrie 28, 2012 la 6:15 pm

    @ Ghita,

    stai linistit, clasa politica de azi nu mai este capabila sa modifice constitutia, iar daca o va face totusi la ordin, vor apare infinite incompatibilitati. Sa ne gandim doar ca Jiji isi va aduce si el aportu’…

  32. 32 Karakas octombrie 28, 2012 la 6:26 pm

    Va recomand sa cititi un articol incitant despre culisele, motivele si jocul de putere din perioada crizei rachetelor din Cuba. Iata ce spune Chomsky:

    „… An Indecent Disrespect for the Opinions of Humankind

    The deliberations that followed are revealing, but I will put them aside here. They did reach a conclusion. The U.S. pledged to withdraw the obsolete missiles from Turkey, but would not do so publicly or put the offer in writing: it was important that Khrushchev be seen to capitulate. An interesting reason was offered, and is accepted as reasonable by scholarship and commentary. As Dobbs puts it, „If it appeared that the United States was dismantling the missile bases unilaterally, under pressure from the Soviet Union, the [NATO] alliance might crack” – or to rephrase a little more accurately, if the U.S. replaced useless missiles with a far more lethal threat, as already planned, in a trade with Russia that any „rational man” would regard as very fair, then the NATO alliance might crack.

    To be sure, when Russia withdrew Cuba’s only deterrent against an ongoing U.S. attack – with a severe threat to proceed to direct invasion still in the air – and quietly departed from the scene, the Cubans would be infuriated (as, in fact, they understandably were). But that is an unfair comparison for the standard reasons: we are human beings who matter, while they are merely „unpeople,” to adapt George Orwell’s useful phrase.

    Kennedy also made an informal pledge not to invade Cuba, but with conditions: not just the withdrawal of the missiles, but also termination, or at least „a great lessening,” of any Russian military presence. (Unlike Turkey, on Russia’s borders, where nothing of the kind could be contemplated.) When Cuba is no longer an „armed camp,” then „we probably wouldn’t invade,” in the president’s words. He added that, if it hoped to be free from the threat of U.S. invasion, Cuba must end its „political subversion” (Stern’s phrase) in Latin America. „Political subversion” had been a constant theme for years, invoked for example when Eisenhower overthrew the parliamentary government of Guatemala and plunged that tortured country into an abyss from which it has yet to emerge. And these themes remained alive and well right through Ronald Reagan’s vicious terror wars in Central America in the 1980s. Cuba’s „political subversion” consisted of support for those resisting the murderous assaults of the U.S. and its client regimes, and sometimes even perhaps – horror of horrors – providing arms to the victims.

    The usage is standard. Thus, in 1955, the Joint Chiefs of Staff had outlined „three basic forms of aggression.” The first was armed attack across a border, that is, aggression as defined in international law. The second was „overt armed attack from within the area of each of the sovereign states,” as when guerrilla forces undertake armed resistance against a regime backed or imposed by Washington, though not of course when „freedom fighters” resist an official enemy. The third: „Aggression other than armed, i.e., political warfare, or subversion.” The primary example at the time was South Vietnam, where the United States was defending a free people from „internal aggression,” as Kennedy’s U.N. Ambassador Adlai Stevenson explained – from „an assault from within” in the president’s words.

    Though these assumptions are so deeply embedded in prevailing doctrine as to be virtually invisible, they are occasionally articulated in the internal record. In the case of Cuba, the State Department Policy Planning Council explained that „the primary danger we face in Castro is… in the impact the very existence of his regime has upon the leftist movement in many Latin American countries… The simple fact is that Castro represents a successful defiance of the US, a negation of our whole hemispheric policy of almost a century and a half,” since the Monroe Doctrine announced Washington’s intention, then unrealizable, to dominate the Western hemisphere.

    Not the Russians of that moment then, but rather the right to dominate, a leading principle of foreign policy found almost everywhere, though typically concealed in defensive terms: during the Cold War years, routinely by invoking the „Russian threat,” even when Russians were nowhere in sight. An example of great contemporary import is revealed in Iran scholar Ervand Abrahamian’s important upcoming book of the U.S.-U.K. coup that overthrew the parliamentary regime of Iran in 1953. With scrupulous examination of internal records, he shows convincingly that standard accounts cannot be sustained. The primary causes were not Cold War concerns, nor Iranian irrationality that undermined Washington’s „benign intentions,” nor even access to oil or profits, but rather the way the U.S. demand for „overall controls” – with its broader implications for global dominance – was threatened by independent nationalism.

    That is what we discover over and over by investigating particular cases, including Cuba (not surprisingly) though the fanaticism in that particular case might merit examination. U.S. policy towards Cuba is harshly condemned throughout Latin America and indeed most of the world, but „a decent respect for the opinions of mankind” is understood to be meaningless rhetoric intoned mindlessly on July 4th. Ever since polls have been taken on the matter, a considerable majority of the U.S. population has favored normalization of relations with Cuba, but that too is insignificant.

    Dismissal of public opinion is of course quite normal. What is interesting in this case is dismissal of powerful sectors of U.S. economic power, which also favor normalization, and are usually highly influential in setting policy: energy, agribusiness, pharmaceuticals, and others. That suggests that, in addition to the cultural factors revealed in the hysteria of the Camelot intellectuals, there is a powerful state interest involved in punishing Cubans….

    http://chomsky.info/articles/20121015.htm

  33. 33 Marian Nicolae octombrie 28, 2012 la 6:32 pm

    USL-ul este OBLIGAT sa repare macar la nivel legislativ TOT ce-au stricat groparii Romaniei, reprezentati de catre PDL, pana inainte de alegeri deoarece electoratul este extrem de nemultumit!!!!!!

    USL-ul risca sa-si piarda electoratul din cauza nemiscarii impuse de catre Barosso, Merkel, PPE & Co.

    USL-ul are majoritate in Parlament, teoretic SE POT REPARA TOATE STRICACIUNILE LA NIVEL DE LEGI., Codul Muncii si cate mai sunt stricate.

    Reparati ce s-a stricat, repede, altfel PDL CASTIGA !!!

    Nu mai conteaza amenintarile la adresa noastra, indiferent daca se vor materializa sau nu, ideea principala este ca daca nu facem nimic suntem morti ca popor, practic mai bine mori in lupta decat sa mori in …nemiscare…

    Nu pricep ce mai asteptam, Blitzkrieg-ul declansat nu a fost dus pana la capat.

    Oameni buni, SUNTEM DATORI COPIILOR NOSTRI !!!
    Aceasta este tara noastra.

    Dreptate si fratie !!!!
    Asa sa ne ajute Dumnezeu !!!

  34. 34 M.Voicu octombrie 28, 2012 la 6:38 pm

    @ Karakas octombrie 28, 2012 la 12:36 am scrie sã ”le dãm aurul şi cuprul şi petrolul şi gazele decât în condiţii avantajoase pentru români.
    @ Ghita Bizonu’ octombrie 28, 2012 la 11:57 am scrie: ”Chiar este nevoie de o nouã Constituţie?! …ce garanţie avem cã o nouã Constituţie nu va fi încãlcatã?!”
    ►Pierdere de bun-public în fizic, sau din valoarea cuvenită bugetului de stat (redevenţã), încalcã imperativele Art.136 alin.2 şi alin.4 teza întâia din Constituţie – care consacră bunurilor proprietate publică caracterul inalienabil şi dispune să fie garantate şi ocrotite prin lege; să fie garantate şi ocrotite prin lege ! Locurile de muncã pentru valorificarea lor în ţarã decurg din Art.135 alin.2: «Statul trebuie să asigure: b) protejarea intereselor naţionale în activitatea economică…; d) exploatarea resurselor naturale, în concordanţă cu interesul naţional.
    ►Cine trebuia sã apere acele locuri de muncã şi mijloace tehnice pentru care lucraserã câteva generaţii ? Câte locuri de muncã promise… când s-au angajat împrumuturi şi câte locuri de muncã s-or fi realizat – ca sã ştim sã calculãm ”eficienţa investiţiei”
    În dreptul anglo-saxon vinovãţia o stabilesc juraţii (
    ţivili) şi sistemul de drept doar administreazã justiţia, conform legii…

  35. 35 NICOLETTE ORGHIDAN octombrie 28, 2012 la 9:48 pm

    În cât timp poți repara o greșală (parcă numai una!) economică, politică, socială, morală? Faptă cu autor necunoscut? Necunoscut de cine? De-un popor întreg? Criza economică, artificial menținută-n România, cu bună știință doar pentru a fi pe placul unei Uniuni, pe care, iată…unii o văd deja dezintegrându-se. Asta după ce a tocat cât s-a putut fonduri,așa-zis…europene pe care le-ar fi dat țărilor pe care le doreau integrate; integrate pentru bogățiile lor (iată că încă ni se mai dă târcoale, serioase târcoale pentru bogățiile subsolului!),creând dezastru după dezastru, financiar, economic, politic. Și-atunci cum necunoscut? Fonduri europene neabsorbite din pricina lipsei unor proiecte reale, viabile, pentru că, de ce să n-o recunoaștem, guvernul Boc a bătut bine pasul pe loc în acest sens, poate că ….voit, alte fonduri ,,trase” serios în afaceri de familie, toate cred au un numitor comun, o faptă cu un autor ultra cunoscut: Președinte incompetent ,,ales „(?) pe 8 (opt, Doamne, unde-o fi fost capul alegătorilor?) ani, un prim-ministru (vezi perioada Boc), cu reale deficiențe de percepere a problemelor reale ale țării, ale românilor. Cunoaștem autorii, nu înțelegem lipsa de verticalitate în fața UE, (sau a ce a mai rămas din ea!), și mai ales lipsa unor factori de decizie fermi. Am încredere însă că după 9 decembrie se poate vorbi în sfârșit de legimitate, corectitudine, moralitate.

  36. 36 stroe si vasilache octombrie 28, 2012 la 10:09 pm

    Asa e, frate Nicolae!

  37. 37 Marian Nicolae octombrie 29, 2012 la 8:50 am

    @ George Ban,

    Visa Waiver sa si-o implementeze acolo unde nu patrunde lumina soarelui..
    Despre Tapalaga, am uitat sa-i mentionez numele.

  38. 38 Marian Nicolae octombrie 29, 2012 la 8:56 am

    @Ghita Bizonu’

    Prefer sa reformulez in:

    Lasati orice speranta voi care mai intrati aici…..cu directa referire la strainezii care vorbesc romaneste, scriu romaneste, au cetatenie romana…DAR NU SUNT ROMANI SI NICI CRESTINI !!!!!

    Se stiu ei cei despre care amintesc aici….

  39. 39 Marian Nicolae octombrie 29, 2012 la 9:04 am

    @ MihailCiprianMuresan

    In mare parte raspunsul vi l-ati dat singur, fara sa realizati.

    Scopul FMI chiar este distrugerea Romaniei si stramutarea fortata a locuitorilor sai. Nimanui nu-i pasa de stramosii nostri care si-au dat viata pentru ca noi sa avem o talpa de pamant sub picioare de pe care nimeni sa nu cuteze vreodata sa ne expulzeze…asta pana acum….

    In acest moment al istoriei noastre depinde de noi daca suntem de acord sa le spunem ”celor care ne vor binele” …ah, ne scuzati ca ocupam locul, plecam imediat, sau daca punem mana pe arme si le bagam pamantul romanesc cu forta pe gat pana se satura de el……dupa care le mai dam inca pamant…..6 feet under…..glia romaneasca……

  40. 40 Marian Nicolae octombrie 29, 2012 la 9:43 am

    @ MihailCiprianMuresan,

    Pentru a intelege despre ce este vorba cu adevarat, la nivel macro, cititi mai jos un articol explicativ a tot ceea ce ni s-a intamplat noua din 1989 incoace, cu planificarea gandita inca din 1974…

    România, ţinta celei mai mari operaţiuni de spionaj economic din ultimii 40 de ani
    de Valentin Vasilescu

    Vă prezentăm un comentariu despre spionajul economic al domnului Valentin Vasilescu, pilot de aviaţie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni, licenţiat în ştiinţă militară la Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti-promoţia 1992 şi după cum se prezintă dumnealui „actualmente deţinut politic al regimului capitalist post-decembrist şi şomer”.
    http://romanian.ruvr.ru/2012_10_28/92709097/
    „Recent, Securitatea românească, transformată după intrarea României în NATO într-o uniune a scenariştilor de la Hollywood, a turnat presei o poveste incredibilă de spionaj economic cu un cetăţean rus prins pe aeroportul Otopeni cu hărţi clasificate despre zăcămintele de cupru din România. În deceniul 2 al mileniului 3 a spune că un spion rus a încercat să treacă prin filtrul cu raze X de la aeroport un teanc de hărţi clasificate e o insultă la adresa inteligenţei românilor. Pentru că şi un elev de clasa a 5-a care are un telefon mobil mai performant le poate trimite instantaneu, în format electronic, pe internet, la celălalt capăt al lumii. Așadar, să vă propun să ne aplecăm asupra unui caz de spionaj adevărat de care Securitatea, sau cum s-o numi ea acum, n-a avut, n-are şi nici nu va avea vreun interes să se ocupe.
    Într-un timp relativ scurt, socialismul reuşise să se impună pe plan mondial ca sistem economic şi politic, pe 26% din suprafața globului pământesc, unde trăia 30% din populaţia globului, care producea peste 40% din producţia industrială mondială. Imediat după şifonarea prestigiului SUA, prin înfrângerea suferită în războiul din Vietnam, a apărut criza din anii `70 generată de scumpirea petrolului, care a semănat disperare în administraţia SUA şi a ţărilor capitaliste dezvoltate.
    Cum economiştii occidentali nu aveau nici o soluţie viabilă pe termen lung, în anul 1973 ieşirea din criză a fost deplasată de către liderii politici din interiorul economiei SUA şi a ţărilor capitaliste dezvoltate în afara frontierelor lor. Ei au hotărât că singura cale pentru scoaterea capitalismului din marea sa criză era distrugerea cu orice preţ a socialismului la nivel global prin utilizarea unei strategii oculte, prin care întregul cost al crizei economice să fie pus pe umerii acestuia. Modalitatea de punere în practică a acestui deziderat era un război secret, minuţios planificat, purtat prin operaţiuni sub acoperire (Covert Operation), executate simultan de către Pentagon, CIA, celelalte servicii şi agenţii ale SUA şi omoloagele lor din ţările membre NATO. Sursa de inspiraţie era Directiva NSC-68/ din 1947, emisă de preşedintele american Harry Truman, prin care CIA era autorizată să organizeze operaţiuni de război psihologic în Europa de Est și URSS cu scopul subminării şi ulterior schimbării regimului politic, distrugerea puterii militare a statelor vizate şi distrugerea sistemului politic şi social al acestora.
    Şefii de stat şi guverne din Occident au stabilit totodată şi un PLAN DE ACŢIUNE, în cadrul căruia SUA, în calitate de coordonator al operaţiunii să se concentreze cu precădere pe situaţia din URSS
    R.F. Germania și Anglia urmau să se ocupe (alături de SUA) de R.D. Germană, Polonia și Cehoslovacia, iar Franţa, Olanda şi Italia (sub conducerea SUA) de Ungaria, Bulgaria şi România.
    Planul de acţiune stabilea că războiul secret dus împotriva economiei sistemului socialist trebuia să urmeze 4 direcţii de acţiune.
    1. Recâştigarea lumii a treia şi restaurarea dominaţiei capitaliste prin noi forme neo-coloniale.
    2. Reconstrucţia fostelor pieţe de desfacere prin expulzarea societăţilor aparţinând statelor socialiste.
    3. Transformarea zonei ţărilor care au cunoscut regimuri socialiste în simple pieţe de desfacere pentru produsele industriale ale ţărilor capitaliste dezvoltate.
    4. Preluarea controlului asupra principalelor surse de energie: petrol, gaze naturale, energie atomică.
    Planul de acţiune etapiza războiul secret dus împotriva economiei sistemului socialist după cum urmează:
    I. Etapa pregătitoare, cu o durată estimată la 10-15 ani în care erau utilizate, în secret, toate căile de subminare a economiei ţărilor socialiste.
    II. Etapa acţiunilor de schimbare fundamentală a Europei socialiste, după principiul dominoului, prin fabricarea izbucnirii simultane a unor aparente Revoluţii cu o durată de maximum 1 an.
    III. Etapa acţiunilor de Tranziţie a ţărilor socialiste din Europa cu o durată de 5-8 ani. Obiectivul imediat fiind desfiinţarea CAER-ului, desfiinţarea Tratatului de la Varşovia, dezmembrarea URSS, dezmembrarea Cehoslovaciei și a R.S.F Iugoslavia.
    IV. Etapa consolidării ocupaţiei occidentale în ţările ”de facto” cucerite, neutralizarea RUSIEI şi stoparea dezvoltării R.P. Chineze cu o durată de 10 ani. Urmând ca R.D. Coreeană şi R.D. Vietnam să fie puse sub un control americano – japonezo – sud-coreean. Alte ţinte colaterale erau Iran, Irak, Libia şi Siria, acuzate de comunism islamic.
    Acest plan de distrugere a adversarului ideologic printr-un război secret global marchează o premieră mondială în istoria războaielor şi a umanităţii, fiind considerat drept cea mai îndrăzneaţă concepţie aparţinând unui sistem de informaţii secret. Pentru că scenariul Revoluţiilor, nimic altceva decât o operaţiune sub acoperire de mare anvergură, a evidenţiat rafinamentul diversionist al doctrinei militare a SUA care a reuşit să-şi distrugă inamicul la el acasă, fără desfăşurări de trupe. Acest război secret a reuşit până în prezent să distrugă nu numai socialismul ci şi oamenii din Europa de Est și URSS.
    Manualul de istorie ne învață că ideea de război, mai ales de război secret, provoacă indignare, repulsie, în timp ce ideea de revoluţie se bucură de apreciere şi publicitate datorită ajutorului adus progresului umanităţii, de aceea accesul la detaliile revoluţiilor nu este cenzurat. Bizar e faptul că în România, la informaţiile despre Războiul Secret au avut acces doar liderii politici de stat şi de guverne, militarii de rang superior, întărind bănuiala că acesta a fost produsul serviciilor occidentale. Numai aşa se explică ordinul NATO din 2004 transmis fostelor state socialiste din Europa imediat după ce au fost admise în această organizaţie de a clasifica toate documentele privitoare la revoluţiile din Europa din 1989-1991.
    Agenția Centrală de Informații a SUA (CIA) era campioana mondială pe timpul „războiului rece” la capitolul HUMINT (Human Inteligence), adică spionajul efectuat cu agenţi infiltraţi în ţările socialiste. Misiunea agenturilor CIA din fiecare stat socialist consta în racolarea de personalităţi politice, oameni din diferite domenii de activitate a vieţii ştiinţifice, academice, culturale, sportive şi militare, cu funcţii de decizie la diferite nivele. Aşa se explică faptul că CIA a reuşit încă pe timpul derulării primei etape a Planului să recruteze şefi de state şi de guverne, miniştri, generali cu poziţii importante în armată, poliţie, forţele de securitate şi serviciile secrete ale statelor socialiste. Cu scopul încurajării şi sprijinirii mişcării de dizidenţa în ţările socialiste, organizării activităţilor informative în rândul emigranţilor originari din aceste ţări şi iniţierea unor acţiuni îndreptate împotriva statelor socialiste prin intermediul acestora, CIA a înfiinţat o organizaţie denumită TRUST cu filiale în R.F.G. şi Austria.
    Reuşita recrutării cadrelor din ţările ţintă de către CIA a generat agenţi în aceste state care s-au pus în slujba CIA, a intereselor SUA, pentru ducerea Războiului Secret împotriva ţării lor, fiind recompensaţi ulterior de CIA cu cele mai înalte funcţii politice şi administrative din ţările de origine. De altfel, odată cu trădarea generalului Mihai Pacepa din 1978, SUA au lansat un nou principiu în istoria naţiunilor stabilind juridic că cel ce acţionează împotriva securităţii naţionale a propriei sale ţări, nu este trădător, atâta timp cât el se pune la dispoziţia CIA pentru obţinerea victoriei în războiul secret. Odată înghiţită această găluşcă, popoarele s-au obişnuit să ia aparenţele proceselor economice, sociale, politice şi militare drept adevărate, crezând că aşa-zisa Revoluţie a fost revoluţie şi că aşa-zisa Tranziţie a fost tranziţie. Numai că, după transformările politice din ţările socialiste europene în 1989-1991, Europa socialistă fusese transformată peste noapte într-o Europă emanată. Şi după ce au acaparat puterea politică, emanaţii din România, mai mult decât ceilalţi din alte ţări foste socialiste, rezultaţi din aparentele revoluţii, n-au făcut nimic altceva decât exces de zel în accelerarea procesului de disoluţie a statului.
    Agenţia de Informaţii americane a Apărării (DIA) coordonează activitatea ataşaţilor militari americani, având şi ea ca scop obţinerea de informaţii HUMINT, prin recrutarea de agenţi în ţările de interes. După anul 1990, rolul CIA în Europa de Est a fost preluat de DIA, numărul mare al agenţilor recrutaţi în aceste ţări fiind condiţie a procesului de extindere a NATO. Directiva secretă a Departamentului de Stat al Apărării codificată 3600.1 (Operaţiuni Informaţionale) autorizează armata SUA să organizeze şi în prezent operaţiuni clandestine de influenţare prin propagandă şi prin alte mijloace a opiniei publice şi a liderilor din ţările aliate ale SUA.
    Termenul de spionaj tehnologic (TECHINT-Technical Intelligence) a fost inventat de Pentagon pentru a defini, iniţial, rezultatul culegerii, evaluării, analizării şi interpretării informaţiilor ştiinţifico-tehnice referitoare la echipamentele de luptă a celorlalte state. Se aveau în vedere cercetările ştiinţifice şi aplicative (caracteristicile, capabilităţile şi limitările tuturor sistemelor şi materialelor astfel obținute), precum şi metodologia utilizată în procesul lor de producţie. Ulterior, militarii americani nu s-au mai limitat doar la echipamentul de luptă în sine, ci urmăreau schema întregului proces de dezvoltare-producţie, viteza de producţie şi modul în care aplicaţii civile ale subansamblelor echipamentului vizat ar fi influenţat dezvoltarea economică a statului respectiv.
    Experienţa şi instrumentele spionajului tehnologic ale Pentagonului au fost extinse de la industria de apărare la întreaga economie a statelor socialiste, devenind spionaj economic. Priorităţile TECHINT s-au axat pe: cunoaşterea proiectelor macro-economice socialiste cu scopul blocării finanţării lor și intervenţia cu rea credinţă în organizarea licitaţiilor pentru atribuirea contractelor (oare de unde or fi învăţat să trucheze licitaţiile administraţiile centrale şi locale române în zilele noastre ?) la care participau firme din state socialiste, obţinând astfel eliminarea lor de pe pieţele internaţionale. Nu mai e nici un secret faptul că în 1984 administraţia SUA a convins FMI şi Banca Mondială să modifice unilateral acordul de împrumut cu România, obligând-o să returneze în avans datoria de 8 miliarde USD. Acest fapt a condus la înrăutăţirea nivelului de trai al românilor, fiind unul din argumentele demonizării preşedintelui Nicolae Ceauşescu de către propaganda americană.
    Oficiul Naţional de Cercetare (NRO) este subordonat Pentagonului şi coordonează proiectarea, construirea, dezvoltarea şi operarea tuturor sateliţilor de spionaj ai SUA. În strânsă legătură cu NRO lucrează în subordinea Pentagonului şi Agenţia Naţională de spionaj geospaţial ( NGA) înfiinţată în 1972, iniţial cu misiunea de a colecta, analiza şi distribui informaţiile obţinute din fotografierea din satelit a Pământului (imagery intelligence – IMINT), ulterior devenind gestionarul GEOINT (GEOspatial INTelligence). GEOINT defineşte monitorizarea din satelit a unor activităţi civile sau militare desfăşurate pe suprafaţa Pământului realizată într-o gamă largă a spectrului electromagnetic (de la ultraviolet până la microunde), prin senzori electrono-optici.
    Între anii 1976 – 1990, Pentagonul a lansat 9 sateliţi gigant din seria KH-11 destinaţi spionajului economic al statelor socialiste şi dotaţi cu un telescop multispectral, având diametrul oglinzii de 2,4 m. Cântărind 19,6 t, sateliţii au fost plasaţi pe orbită la 253-528 km altitudine, imaginea obiectelor de pe sol având rezoluţia de 15 cm. Pe acest satelit a fost înlocuită pentru prima dată pelicula de film cu senzorul microcip înregistrator al imaginii digitale de azi (CCD), fapt ce a permis stocarea pe casetă video a unui număr nelimitat de cadre.
    Seria de 5 sateliţi Lacrosse/Onyx, destinaţi cercetării radar a activităţilor de pe suprafaţa terestră survolată, a fost inaugurată pe 2 decembrie 1988 prin plasarea pe orbită (437 x 447 km) a primului obiect de acest tip de la bordul navetei spaţiale Atlantis (STS-27). Satelitul era dotat cu echipament SAR (Synthetic Aperture Radar) care-i permitea să penetreze atât stratul de nori cât şi solul terestru sau pereţii clădirilor, având o rezoluţie de 20 cm.
    Cea mai activă în operaţiunea de spionaj economic a statelor socialiste a fost Agenţia de Securitate Naţională (NSA) apărută la 4 noiembrie 1952 în subordinea ministerului Apărării. Iniţial, NSA a avut misiunea de a proteja reţelele de comunicaţii ale armatei şi pe cele guvernamentale americane, similar STS-ului din România. În anii `60, NSA a primit suplimentar sarcina de a monitoriza telemetria rachetelor după lansare, a sateliţilor şi a radarelor apărării A.A. şi antibalistice sovietice.
    Un alt termen convertit de Pentagon de la problemele militare la cele legate de spionajul economic este SIGINT (Signals intelligence) şi se referă la interceptarea tuturor reţelelor de comunicaţii (COMINT) şi a emisiei electronice a radarelor şi a sistemelor de radionavigaţie care echipează sistemele de rachete sol-aer, avioanele şi navele militare şi civile (ELINT).
    Extinzând sfera preocupărilor dincolo de interceptarea canalelor militare şi diplomatice ale ţărilor socialiste din 1974 NSA şi-a creat pe întreg globul o reţea SIGINT comună cu Marea Britanie, Canada, Australia şi Noua Zeelandă, formată din staţii de recepţie de mare putere dispuse la sol, echipate cu zeci de antene parabolice cu diametrul de 33 m. Această reţea numită ECHELON era destinată interceptării, înregistrării şi analizării de la mare distanță a traficului telefonic, fax, radio și de date din statele socialiste cu ajutorul sateliţilor americani de spionaj.
    Elementul vulnerabil al acestor rețele îl constituia emisia în gamă centimetrică, milimetrică care realiza transferul traficului între numeroasele relee de retranslaţie, montate atât pe clădirile centralelor telefonice urbane, cât şi între localităţi sau în zone împădurite, obstacolate şi greu accesibile. Un satelit american SIGINT intercepta de pe o orbită geostaţionară (adică permanent fix deasupra României), 24 din 24 de ore, circa 80% din traficul comunicaţiilor terestre militare şi civile, semnalele fiind retransmise integral la una din cele 20 de staţii de la sol ale sistemului Echelon (în cazul nostru la cea din R.F.Germană).
    Între anii 1978-1981, în beneficiul reţelei Echelon a fost lansată o constelaţie de sateliți de tip Chalet cântărind 1,2 t prevăzuţi cu antene parabolice cu diametrul de 45 m. Orbitele acestora erau cvasi-geostaţionare (deasupra statelor socialiste) la altitudinea de 35.400 km (care asigurau o perioadă de funcţionare de 11-12 ani). O altă reţea de sateliţi utilizaţi de Echelon a fost Rhyolite, lansată pe orbită geosincronă în perioada 1975-1979. Naveta Discovery în misiunile STS-51-C din 1985 și STS-33 din 1989, precum şi Atlantis în noiembrie 1990, a plasat pe orbită geosincronă o nouă generaţie de 3 sateliţi Magnum din reţeaua Echelon. Aceştia cântăreau 2,7 t şi aveau o antenă de recepţie cu diametrul de 100 m. Jurnaliştii britanici Duncan Campbell şi Nicky Hager au dezvăluit în 1995, în ziarul Baltimore Sun, dovada implicării reţelei Echelon în spionajul industrial, ţintele fiind firma germană Enercon şi cea belgiană Lernout & Hauspie.
    În afara Europei de Est, nordului și estului Asiei, monitorizate complet, rămâneau zone nesupravegheate din Asia, Africa şi America Latină care puteau accede la lumea socialistă. Pentru a preveni răspândirea în oricare parte a lumii a unor regimuri politice socialiste, SUA au conceput alt tip de operaţiuni sub acoperire utilizând trupele pentru operaţiuni speciale din subordinea Pentagonului.
    În perioada 1960-1975 majoritatea ţărilor africane reuşiseră să se elibereze de jugul colonial occidental devenind state libere. Sierra Leone, Angola, R.D. Congo, Sudan, Nigeria şi altele erau ţări cu imense bogăţii naturale precum petrol, metale rare, diamante (utilizate la fabricarea laserelor de dirijare a armamentului modern), cupru, etc. O parte din statele africane chiar aleseseră calea socialismului, restul optând pentru schimburi comerciale reciproc avantajoase cu ţări din Europa de Est, între care şi România. Brusc, începând din 1975, în majoritatea ţărilor din Africa au izbucnit războaie civile, rebelii fiind înarmaţi şi instruiţi de SUA, Israel şi ţările capitaliste europene. Peste tot rebelii au avut ca obiectiv primordial luarea în stăpânire a zonelor de extracţie a materiilor prime şi împiedicarea guvernelor legitime de a face comerţ cu statele socialiste.
    Rapoartele Comisiei ONU asupra atrocităţilor din San Salvador, Chile, Panama, Grenada şi alte ţări confirmă și ele faptul că în perioada 1975-1990 America Latina a fost devastată de rebeli, unii dintre aceştia specializaţi în acte de terorism la centrul de instrucţie al forţelor pentru operaţiuni speciale americane de la Fort Benning (statul Georgia). Conceptul de trupe pentru operaţiuni speciale a fost inventat din nevoia de a executa misiuni considerate neconvenţionale de către armată. După experienţa din Vietnam, armata SUA şi-a creat pe lângă cele 4 categorii de forţe armate şi un comandament pentru operaţiuni speciale (US Special Operations Command).
    Cunoscuţi ca “beretele verzi”, militarii acestui comandament sunt repartizaţi pe 5 Grupuri pentru operaţiuni speciale (SF), fiecare grup fiind repartizat unui comandament continental (USEUCOM-Europa, USCENTCOM-Asia, USAFRICOM-Africa, USPACOM-Pacific, USSOUTHCOM-America de sud) care operează într-o zona geografică bine delimitată de pe glob. Fiecare grup este alcătuit din 3 batalioane numite ODC (Operational Detachments-C) sau echipe C x 4 companii numite ODB (Operational Detachments-B) sau echipe B. Fiecare din cele 12 companii ale grupului sunt destinate să acţioneze în câte o ţară anume de pe continent (de exemplu, în perioada 1975-1995, ODB 14/65 a avut ca zonă de responsabilitate România). Membrii subunităţilor fiecărui grup cunosc limbile vorbite şi sunt antrenaţi în cunoaşterea obiceiurilor popoarelor în aria geografică de responsabilitate. Fiecare companie SF este compusa din 6 plutoane SF numite ODA (OperationalDetachments-A) sau echipe A x 12 militari, putând acționa şi independent pe 2 grupuri x 6 militari.
    În războiul din Vietnam, Irak şi Afganistan, beretele Verzi au fost infiltrate adânc în teritoriul inamic, lichidând sau capturând membrii de vârf ai conducerii militare sau civile. Ei s-au mai ocupat cu distrugerea unor obiective strategice militare sau civile din teritoriul inamic, precum şi cu recrutarea şi antrenarea în ascuns a membrilor populaţiei locale în vederea ducerii acţiunilor de guerilă (mai recent şi în Libia şi Siria). În afara celor 7 grupuri SF, există şi regimentul 75 Rangers care a fost utilizat în 1989 în agresiunea militară asupra statului Panama, dar modul de infiltrare al acestuia este predominant prin paraşutare.
    Cea mai celebră componentă a US SOCOM este Detaşamentul 1 SF, cunoscut şi ca Delta Force. Detaşamentul 1 este alcătuit din 4 companii x 2 plutoane, fiecare pluton având 4 grupe a câte 5 militari care acţionează independent. Din punct de vedere al respectului acordat de autorităţile SUA, veteranii Delta se află pe locul 3 după laureaţii premiului Nobel şi astronauţi.
    Componenta aeriană a US SOCOM este formată din elicoptere MH-47G Chinook, MH-6M, MH-60K/L și avioane MC-130E/H/W/P, utilizate pentru transportul comandourilor şi alimentarea în aer şi AC-130H/U (înarmate cu 2 tunuri cal. 30 mm, 1 tun cal. 40 mm, 1 tun cal. 105mm, rachete antitanc dirijate pe fascicol laser AGM-114 Hellfire şi bombe de 20 kg dirijate pe fascicol laser) pentru sprijinul cu foc.
    Ghidul „Luptei nonviolente în 50 de puncte” elaborat de col. Robert Helveya, veteran al beretelor Verzi, a stat la baza tuturor revoluţiilor din spaţiul ex-sovietic, el detaliind metodele utilizate de profesioniştii acţiunilor de protest cu scopul de a învinge frica şi de a subordona afectiv mulţimile. Prin intermediul fundaţiei Freedom House a lui George Soros şi a institutului Internaţional Republican finanţat de Departamentul de Stat american şi de USAID, trupele pentru operaţiuni speciale ale SUA au format „reformatori politici şi sociali”, specializaţi în războiul de guerilă urbană cu precădere în statele socialiste din Europa. Unul din exemple ar fi mişcarea Otpor de nesupunere civilă şi rezistenţă paşnică, fondat în 1998 la Belgrad, pentru răsturnarea de la putere a preşedintelui iugoslav Slobodan Miloşevici. Ulterior, „Revoluţia trandafirilor” din Georgia din 2003, cea „Portocalie” din Ucraina din 2004, cea a „Lalelelor” din Kârgâzstan din 2005 și cea din R. Moldova din 2009, toate au beneficiat de serviciile specialiştilor în operaţiuni speciale ai SUA.
    Mă voi referi doar la modul în care demonstraţia paşnică din 7 aprilie 2009, de la Chişinău a fost transformată „spontan” într-una de devastare şi incendiere a clădirii Parlamentului moldovean, întrucât a fost transmisă în direct de posturile româneşti TVR, Realitatea TV şi Antena 3. S-a observat cu ochiul liber că echipele pentru operaţiuni speciale au urmat trasee de afluire pe grupuri mici şi la intervale regulate de timp pentru infiltrarea fără suspiciuni în masa de manifestanţi paşnici. Punctele de concentrare şi aliniamentele de plecare la ofensivă, ale tuturor grupurilor cu destinaţie tactică, fuseseră stabilite cu precizie dinainte. Fiecare grup cu destinaţie tactică îşi avea o componenţă bine determinată, misiuni distincte, semne şi semnalele de recunoaştere şi grupuri proprii de sprijin din rândul organizatorilor manifestaţiei.
    Primul grup – Alfa era antrenat în utilizarea de procedee de generare a contagierii afective în rândul masei de manifestanţi. În prima fază, rolul său a fost acela de a lansa timp de 2 ore diverse sloganuri, în fapt simboluri consacrate ale războiului psihologic, menite să influenţeze, motivând participanţii la acţiunea de protest. Din punct de vedere psihologic, grupul Alfa a jucat rolul de transformare a indivizilor într-o turmă dispusă să urmeze orbeşte orice îndemnuri, fără a le mai trece prin filtrul raţiunii.
    Odată realizat obiectivul propus, grupul Alfa a iniţiat a 2-a fază, adică un atac frontal, de tip demonstrativ, cu scopul de a obliga pe comandantul dispozitivul poliţienesc să dispună comprimarea şi concentrarea lui în faţă, eşalonat, pe mai multe rânduri, ocupând poziţii înaintate. Cea mai importantă secvenţă a operaţiunii şi cea mai bine executată, a fost realizată simultan de către alte 2 grupuri (Bravo și Charlie), formate din veterani în lupta de stradă. Acestea au iniţiat o acţiune extrem de rapidă şi bine coordonată de învăluire pe ambele flancuri ale noului dispozitiv, format de către scutieri.
    Simultan cu aceasta, alte 2 grupuri distincte – Delta şi Echo (de presiune), infiltrate adânc în masa de manifestanţi (amplasate la distanţa de 50-70 m de scutieri), au împins cu forţă tinerii din centru, canalizându-le deplasarea pe direcţia celor două sectoare de rupere ale grupurilor Bravo şi Charlie. Rezultatul acestei acţiuni fulger: fragmentarea dispozitivului de scutieri, separarea lui pe grupuri mici, uşor de atacat din toate direcţiile şi împiedicarea contra-atacurilor forţelor de ordine cu scopul introducerii rezervelor.
    Odată cu trecerea anilor, se vede clar că soluţia distrugerii sistemului socialist a fost doar un paliativ pentru SUA şi Occident, lumea a devenit mai săracă şi mai instabilă, iar capitalismul tocmai a fost băgat de SUA în 2008 în cea de a treia criză care se generalizează cu rapiditate pe plan mondial, în timp ce măsurile pentru ieşirea din criză care se iau la nivel naţional şi la nivel de UE pentru Europa, dar şi cele luate de către SUA, au rolul de a salva doar Marele Capital. Prin urmare, bogaţii devin tot mai bogaţi, iar săracii tot mai săraci”.
    http://www.revistaclipa.com/6183/2011/12/repere-academice/%E2%80%9Eprivatizarea%E2%80%9C-si-falimentarea-industriei-bucurestene-1990-2010-ce-aveam-in-decembrie-1989

  41. 41 virgil octombrie 29, 2012 la 11:55 am

    oare traian basescu este Singurul Autor? sau Autorul? daca e asa este rezonabil sa presupunem ca in lipsa lui (fizica, politica, etc) lucrurile ar sta semnificativ mai bine? as vrea sa cred ca raspunsul e da, pt ca atunci cand Dictatorul va fugi, laptele (cu corn si miere) se va pogora. cred ca abordarea e un piculet simplista si nu corespunde 100% adevarului.

  42. 42 Marian Nicolae octombrie 29, 2012 la 1:07 pm

    Atentie, s-a scufundat Titanicul !!!
    Cei care doresc sa-si cumpere bilete pentru cursa urmatoare a Titanicului, sunt rugati sa si le cumpere pana la sfarsitul anului…

    Ha, Ha, Ha, sa te strici de ras…care Lehman Brothers se mai scufunda pana atunci??? Sau poate chiar tara in care se gaseste noul Lehman Brothers…cu totul cu continentul respectiv….

    http://www.cotidianul.ro/oficial-bnr-romania-rateaza-aderarea-la-euro-in-2015-198335/

  43. 43 blogideologic octombrie 29, 2012 la 2:02 pm

    @virgil
    Citeşte Semnele ! Cine-i Singurul protejat de Mark Gitenstein şi Manuel Baroso ? Eu nu-l văd decât pe Traian Băsescu.

  44. 46 Marian Nicolae octombrie 29, 2012 la 4:06 pm

    Aici un fel de frectie cu Diana la picior de lemn….cu tot respectul pentru domnul primar Oprescu:

    Primaria Capitalei vrea sa puna incalzitoare electrice pe strada pentru oamenii fara adapost

    de Catiusa Ivanov

    http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-13509236-primaria-capitalei-vrea-puna-incalzitoare-electrice-strada-pentru-oamenii-fara-adapost.htm

    Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, in cadrul primului comandament de dezapezire din acest an, ca va municipalitatea va instala incalzitoare electrice in zonele in care pe timpul verii au fost perdelele de apa, astfel incat persoanele fara adapost care nu vor fi preluate de unitatile de asistenta sociala sa se poata incalzi. Potrivit Mediafax, cablurile necesare instalarii incalzitoarelor au fost deja trase.

    In plus, Oprescu a cerut Directiei Generale de Asistenta Sociala din cadrul Primariei sa abia pregatite adaposturile sociale, stocurile de paturi, haine si incaltaminte pentru oamenii strazii, urmand ca echipe mobile sa inceapa distributia de ceai si supa calda. In prezent, in adaposturile sociale sunt disponibile 800 de locuri pentru oamenii strazii, cu posibilitatea de suplimentare a numarului de paturi cu pana la 30%. Acestia vor fi ridicati de pe strada cu ajutorul unor unitati mobile.

    Acelasi sistem NU functioneaza in Franta inca din anii 1950, drept pentru care Abbe Pierre a ocupat locuintele goale din zona pariziana, pentru folosul SDF, adica al celor fara locuinta.
    Acesti oameni au nevoie de mai mult.

    Acel mai mult exista cu prisosinta, produs din lacomia unora dintre romanii nostri, care nici macar nu folosesc apartamentele sau casele goale….

  45. 48 Radu Humor octombrie 29, 2012 la 10:58 pm

    Eu zic că nu din păcate, ci din fericire, autoru-i cunoscut !
    Necunoscut rămâne doar numărul anilor pe care-i va primi, în, și la schimb 😉

  46. 49 teostanc octombrie 30, 2012 la 10:39 am

    Merg și eu la ” Nu este bine domnule Basescu; Nu este bine!”

  47. 50 Marian Nicolae octombrie 30, 2012 la 2:10 pm

    Cred ca trebuie sa organizam un nou referendum, ca sa-l demitem pe Cel Al Carui Nume Nu-i Bine Sa-l Pronunti….pentru ca risti sa fii amenintat mai nou ca s-ar putea sa-ti gasesti sotia moarta….

    http://jurnalul.ro/stiri/politica/dan-voiculescu-suspendare-traian-basescu-627414.html

  48. 51 Marian Nicolae octombrie 30, 2012 la 5:12 pm

    La réquisition des logements vacants à l’étude

    http://www.humanite.fr/societe/cecile-duflot-vante-la-constitution-belge-qui-permet-la-requisition-de-logements-507411

    A cinq jours de la trêve hivernale, la ministre du Logement Cécile Duflot n’a pas exclu de mettre en œuvre la réquisition des 100.000 logements vacants réclamés par les associations. Ce dispositif a pour but d’accueillir les sans-abris et mal-logés. L’urgence se fait d’autant plus ressentir à cause des rigueurs de la météo, signe dramatique : le premier SDF mort de froid a été retrouvé à Paris ce dimanche.


  1. 1 Spionaj… « Motanul Incaltat Trackback pe octombrie 27, 2012 la 9:23 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!