Se pregăteşte USL să piardă alegerile parlamentare?

 

Sper ca această întrebare să nu-i supere prea tare pe colegii mei. Cred însă că anumite greşeli din trecut nu trebuie repetate…

După alegerile parlamentare din 2008, Mircea Geoană, deşi „bătuse palma”, cu o seară înainte, cu Călin Popescu Tăriceanu a luat decizia de a forma guvernul cu PDL, sub comanda lui Băsescu şi a lui Boc, obţinând, e adevărat, pentru el, preşedinţia Senatului. Înainte de alegerile prezidenţiale din 2009, Geoană a decis – la fel de ne-inspirat dar pentru a-şi mări şansele de candidat – ieşirea de la guvernare. „Ocazia” a oferit-o disputa pe postul de la interne în condiţiile în care miza pentru Băsescu a constituit-o acest post, deţinut de Dan Nica, în locul căruia a fost pus, în final, Vasile Blaga.

În perspectiva alegerilor din decembrie, miza s-a deplasat spre zona parchetelor. Chiar dacă Daniel Morar a avut până acum 4 mandate (din care două constituţionale), el a fost mutat, să conducă „interimar”, (adică până la alegeri), Parchetul General, iar adjuncţii săi au fost lăsaţi să conducă, în acelaşi interval, DNA-ul, în timp ce CSM-ul va trage de timp cu avizele pentru propunerile ce vor fi făcute de ministrul justiţiei.

În felul acesta, se va împlini „proorocirea” făcută de cei doi miniştri „independenţi” ai justiţiei – Cătălin Predoiu şi Monica Macovei, în sensul că desemnarea noilor procurori şefi se va face în ianuarie 2013, probabil după ce Băsescu îşi va fi făcut, din nou, numărul cu desemnarea primului ministru.

Nu am nimic cu dna Kovesi (poate doar reproşuri legate de unele declaraţii „neinspirate” – spre exemplu poate că nu a aflat până acum că nu am fost condamnat în calitate de fost prim-ministru, sau fost preşedinte AGVPS, ci, în calitate de preşedinte de partid) dar mi se pare ciudat ca „sancţiunea” pentru actul de sfidare făcut la adresa guvernului prin desemnarea lui Morar la conducerea Parchetului Genereal, desemnare realizată în paralel cu procedura angajată de ministrul justiţiei, să fie trimiterea sa la Bruxelles pentru a se ocupa, din partea română, de MCV, în timp ce, neoficial, se va ocupa Monica Macovei.

În felul acesta, unele mici câştiguri tactice obţinute prin această detaşare, vor putea fi anihilate de pierderile pe termen mai lung.

Şi câteva întrebări naive: în ţara asta chiar nu mai există alţi doi procurori care să fie desemnaţi, într-un mod serios şi responsabil la conducerea parchetelor – poate chiar dintre cei peste 1500 de procurori numiţi, prin decret, de către Băsescu în ultimii 8 ani?

De asemenea, cei de la Bruxelles nu pot să-şi mai facă şi alţi prieteni – procurori în Româina, ca să evităm tot circul asta cu „rotirile” celor doi?

În fine, în condiţiile acestor maşinaţiuni, asemănătoare operaţiunii de introducere a cvorumului la referendum, USL-ul nu are nici o reacţie?

Vreau să le reamintesc – în principal – colegilor mei- un lucru important – nici americanii şi nici occidentalii nu discută cu cei care pierd ci cu cei care câştigă. Pot să dau multe exemple…

80 Răspunsuri to “Se pregăteşte USL să piardă alegerile parlamentare?”


  1. 1 constantin dan (@Constantin98Dan) octombrie 4, 2012 la 12:36 pm

    Eu nu am inteles deloc tacerea de mormant a USL dupa destituirea lui Basescu . De ce nu au explicat ca nimic nu era ilegal , de ce taceau ca pestele in fata isteriei din cancelariile occidentale ? Au acceptat pragul de 9,1 milioane cu resemnare , ca si cum ar fi fost un prag impus de Moise , nu de baciul Zegrean !
    De ce accepta fara sa clipeasca mutarea lui Kovesi la Externe , la Bruxelles ? Eu stiu ca Basescu isi pune fiicele fara rusine unde vrea , dar Externele nu tin de Corlateanu ?
    Fara Adrian Nastase USL nu stie unde merge , ce vrea , ce face . Ponta imi aminteste , prin fenomenala lui logoree neurmata de acte , liderii CDR din anii 1997 -2000 . Antonescu este cel care intra in lupta la ora 3 fara sa se gandeasca prea mult la ce va fi la ora 4 , atat . Sova se arunca cu previziuni optimiste ( ca la referendum ) rasturnate de realitate in 30 de minute . Dragnea este paralizat si terorizat de masina stalinista pusa in miscare contra lui . Singurii care par si de actiune , si strategi , sunt Dusa si Nicolaescu , amandoi insa fara sustinere din spate . Nu mai vorbesc de triviala , inculta , vulgara mass media romaneasca a anului 2012 ( cele 50-60 de televiziuni pubela cu funduri de fete , ragaieli , batai , inmormantari live si taximetrist ” violat dar apreciat ” ( titlu de stire la 20 seara ! ) ,plus tomberoanele lui Sarbu si Cristoiu )complet la cheremul ” presedintelui ” Basescu …

  2. 2 Marian Nicolae octombrie 4, 2012 la 12:36 pm

    Se pregatesc romanii sa-si piarda tara????

  3. 4 Theodora octombrie 4, 2012 la 12:55 pm

    Voi vota OMUL si nu partidul si ca mine vor face multi romani.
    Ai dreptul sa ceri loialitate membrilor partidului tau, angajatilor tai, prietenilor tai, partenerului tau de viata, atata timp cat tu le ramai loial.
    Cum sa sustin neconditionat pe cineva care si-a batut joc de asteptarile mele?
    Sunt un roman liber si asa o sa raman.
    Apartenenta mea la unul din partidele care formeaza USL-ul nu are cum sa ma transforme intr-un papagal lingusitor.

    Loial in gand, in fapta si in cuvant

  4. 5 Carmen Daniela Diaconu octombrie 4, 2012 la 12:56 pm

    Vai de capul nostru! Eu am propriile mele păreri despre contribuția lui Crin Antonescu la toată tărășenia asta. Nu am o cultura politica dar am ureche muzicala și-mi suna tare fals tot ce ¨ cântă ¨. Cică el și Parlamentul vor sa respecte legea și ei nu au nici o treabă cu numirea Procurorului României. Tânărul Ponta parca e cu fiecare zi mai tânăr, dacă va sta la guvernare suficient va da în mintea copiilor!

  5. 6 andrada octombrie 4, 2012 la 1:04 pm

    Cata dreptate aveti ,mi se pare ca logica lui ponta e pe dos si nu intelege ca aceste cedari il scot din inima romanilor!! nu mai vrem comedia cu macovei si basescu ,vor USL sa conduca sa-si asume riscul de a avea explicatii publice cu UE ,si chiar daca va primi sanctiuni, revolta romanilor si sprijinul lor va schimba verdictul!!sfatuiti-l sa riste e de o inabilitate politica de condamnat !!

  6. 7 dorian65 octombrie 4, 2012 la 1:10 pm

    Da, asa este! Ei discuta cu cei ce castiga dar depinde si cum castiga.

  7. 8 Carmen Daniela Diaconu octombrie 4, 2012 la 1:10 pm

    Revin cu o explicație: am trăit și-n comunism și după, am avut tot felul de reproșuri la adresa oamenilor politici dar, niciodată pana acum nu am avut senzația ca suntem trădați din interior, ca oamenii puși sa reprezinte Romania în exterior sunt trădători de țară!

  8. 9 Delia Antibăsescu octombrie 4, 2012 la 1:18 pm

    Mie personal îmi displace profund preconizata „lansare” de pe Arena Naţională!!!!!! Pe aşa o criză şi cu procentele în picaj, nu ştiu dacă e momentul pentru atâta festivism!!! Eu cred că au consilieri americani şi la ei aşa se poartă, dar ar trebui să-şi amintească că nu au scos pe nimeni în stradă ca să protesteze împotriva lui băsescu!! Ca să nu mai spun că repetă ce am criticat când PDL a îmbrăcat ţara în portocaliu!!! Ar trebui să folosească banii de steguleţe şi materiale promoţionale ca să mai circule în teritoriu!!!! Nu cred că trebuie să se îmbete cu sondaje!!!

  9. 10 George Ban octombrie 4, 2012 la 1:20 pm

    Raspunsul la intrebarea din titlu este:

    „Nu, USL nu se pregateste sa piarda alegerile. Dimpotriva, „face totul” pentru a le castiga. Dar daca doar atata poate…”

  10. 11 dan octombrie 4, 2012 la 1:22 pm

    aveti se pare dreptate,dl.nastase//

  11. 12 Ghita Bizonu' octombrie 4, 2012 la 1:41 pm

    Pai si cand va intrebam ce cata Tonta in politica … de ce eram cenzurat?!
    Ca iar zic proverbu ala persana : decat o armata de lei condusa de un magar mai bine o armata de magari condusa de un leu!!! Cu adaugirea ca in ultimile luni parcursul lu inVictor seamana mai mult a traseu de capra (din gard in gard) ca asinu merge drept (adoca basheste continuu precum Grupu de ls Sluj!)
    Va o zoc pe sleau – uneori imi vine sa zic ca nu va merita sa imi deplasez fizicu la sectia de vot …

  12. 13 Johann Nunweiller octombrie 4, 2012 la 1:56 pm

    Se pare ca asta si doresc… Se distanteaza tot mai mult de electoratul sau

  13. 14 Roxana Iordache octombrie 4, 2012 la 2:03 pm

    Nici nu trebuie să facă pregătiri, le iese spontan. :mrgreen:

    P.S. Kovesi tot candidează la DNA, chiar dacă au făcut micul bizantinism impotent conform căruia să scape de cineva prin avansare peste hotare. :mrgreen:

    Cât priveşte Ministerul de Interne, se rezolvă cu STS. Vorba-ceea: 2-3 milioane de voturi. :mrgreen:

  14. 15 NELU FIERARU octombrie 4, 2012 la 2:17 pm

    AVETI FOARTE MULTA DREPTATE! USL-UL A VENIT LA GUVERNARE MAI ALES DATORITA PRESIUNILOR PIETEI UNIVERSITATII ,CU NUMEROASE PROMISIUNI SI ASTEPTARI! DACA :GREAUA MOSTENIRE” NU A PERMIS SA FACA REALIZARI VIZIBILE,CEL PUTIN SA FI PUS PE TAVA CATIVA PDL-ISTI CARE AU DECIMAT ECONOMIA TARII. ESTE O BALTIRE GENERALA IN INTREAGA POLITICA ROMANEASCA,IAR ALEGERILE CARE BAT LA USA AR PUTEA SA CONSTITUIE UN AVERTISMENT DRASTIC PRINTR-UN ABSENTEISM URIAS! DECEPTIA ESTE CRONICA,IAR TIMPUL PREA SCURT PENTRU A RECUPERA PE ULTIMA SUTA!DUPA HOTIA „GUVERNATORULUI”BASESCU,OAMENII NU MAI AU INCREDERE NICI IN CLASA POLITICA,DAR NICI IN EXERCITAREA DREPTULUI LA VOT! ESTE O DILEMA GREU DE REZOLVAT PRETURILE CRESC,LOCURILE DE MUNCA DISPAR SI NU PREA MAI APAR ALTE;E NOI,FRANCEZII SI ALTII NE RETURNEAZA TIGANII,NICI ROMANII CINSTITI NU O DUC PREA BINE PRIN „PARADISUL UNIUNII EUROPENE SI SE GANDESC SA REVINA,IAR ASPECTELE SUMBRE POT CONTINUA! DE CEVA IN BINE,NICI VORBA !!!

  15. 16 Valeriu Balan octombrie 4, 2012 la 2:27 pm

    Da – rapsunsul ferm la intrebarea din titlu este; DA !

    Din pacate, acest „deziderat” va fi singurul pe care USL si-l va indeplini „magna cum-laude”.
    Nimic din ce a intreprins USL-ul pana acum n-a mers asa, ceas.
    Poate doar suspendarea lui basescu – pe care din pacate n-au finalizat-o prin demitere.
    De data asta insa, USL a invatat din greseli si se descurca excelent sa provoace multa frustrare populara, ce in scurt timp va degenera in ura.
    Cei 7.500.000 de sustinatori sunt tradati in fiecare zi. Interese obscure, pe sub mana sunt „aranjate” in fiecare zi cu dusmanul.

    Desi Basescu a disparut fizic din peisaj se pare ca se descurca mai bine ca oricand cu „aranjamentele”. Nici macar nu mai are nevoie de dosare sa-i discreditese pe USL-isi – o fac ei singuri cu o frenezie greu de inteles.

    Ceea ce se intampla este stigator la cer. Nici fanariotii nu i-au tradat pe romani in halul asta – pe față

    Ponta este complet pe dinafara, in guvern situatia este complet scapada de sub control. „Lunetistii” lui Basescu mitraliaza guvernul din toate directiile iar Ponta nu mai are maini sa tina gaurile astupate, sa nu li se scurga guvernarea printre degete. Degeaba.

    In afara de cativa „dizidenti” din PSD si PNL (Athanasiu / Ghise / Diaconu) restul sunt intr-o „armonie” perfecta in intelegerea cu „dusmanii poporului”

    Daca USL inca mai spera ca pana la alegeri sa nu piarda majoritatea se inseala. In jurul meu vad zi de zi indignare. Formatorii de opinie, personalitati pubice, Antena 3 si alti sustinatori neconditionati ai USL
    sunt consternati – indignati de prestatia jalnica a USL.

    Calculul USL este eronat. E limpede ca ne-am saturat pana in gat de ura impotriva lui Basescu si a PD-L (noroc ca mai scoate capul Videanu si ne mai trezeste cu cate o palma peste ochi), ca nu suntem asa de tampiti s-ai sarim in masa in brate lui D Diaconescu, dar din pacate logica USL ca ii vom vota pe ei neavand incotro – este gresita.

    Ori va fi un absenteism major la vot, ori din spirit de fronda – drept pedeapsa pentru USL si pentru cei ce nu se sinchisesc sa voteze, cei ce merg la vot sa-i aduca inapoi pe PDL-isti cu un scor mai mult decat confortabil (adica – vor fi invitati sa-si faca de cap)

    O astfel de situatie nu are cum sa nu conduca la masive revolte populare … si eu personal consider ca este singura varianta ramasa poporului sa faca curatenie in tot spectrul politic. Asta va crea cu siguranta haos dar cu siguranta lucrurile se vor reaseza pe un fagas normal.

    Exista si mari riscuri … dar daca marii lideri de azi nu realizeaza menirea lor … vor trebuii sa si le asume si sa suporte consecintele, dramatice pentru unii dintre ei.

    Sunt dezamagit – Ponta este jalnic in toate actiunile sale – iar Antonescu, coplesit de-o lehamite si indolenta crasa.

    Rugaminte:
    sunt sigur ca aveti posibilitatea de a va va face cunoscuta opinia, macar colegilor de partid, daca nu intregului USL. Va rog … TREZITI-I, pana nu va fi prea tarziu.

    Romania este controlata de doua tabere mafiote, ce se rezboiesc intre ele; romanii sper sa nu mai accepte iarsi statul de „victime colaterale”

    Ce se intampla acum anunta inceputul unui razboi… fereasca dumnezeu sa vina altii sa faca ordine in tara, c-an Iugoslavia, ca-n Irak, c-an Egipt …etc. UITATI-VA atent – „EI” abia asteapta … deja si-au pus diversionistii la treaba; Reding, Barosso, Macovei

  16. 17 Ed octombrie 4, 2012 la 2:35 pm

    Ce sa mai zicem ca saptamana asta USL-ul prin intermediul lui Liviu Voinea si al lui Madalin Voicu au mai taiat cateva procente din propriul electorat iesind public cu propunere de marire a taxelor cu 16% in plina criza si cu propunere de lege de gratiere a „micilor” infractori. Propunerile as fi OK cu ele, dar sa fim rezonabili, asa se castiga alegerile? Ii mananca limba si nu se mai pot abtine o luna?
    Daca vreodata as ajunge in politica (exclud asta destul de vehement) cred ca as sterge pe jos cu cei ce fac astfel de greseli in perioade in care se joaca viitorul tau ca si partid implicit al tau ca politician…

  17. 18 Draghi Puterity octombrie 4, 2012 la 2:36 pm

    Dupa ce Emanuel, Angela si Filip au numarat ouale lui Victor-Viorel si lui George Crin Laurentiu, s-a ajuns la concluzia ca pierderea alegerilor parlamentare de catre USL e mai mult decat plauzibila. Nu ca ar conta ceva, dar cred ca si populatia Romaniei a ajuns la aceeasi concluzie. Din aceleasi motive…

  18. 19 Doru Coarna octombrie 4, 2012 la 4:11 pm

    Ha! De cand l-ati ales presedinte de partid pe Ponta, v-am avertizat ca-i un simplu sinecuris matrimonial avid de functie! De functie, nu de putere! Si un colaborationist dedicat 100% lui Basescu! Si un membru de viitor, vesnic tanara-speranta, a serviciilor! Si completez acum, ca sa intelegeti: subaltern al lui Oprea si Macovei, via fosta (zic unii care-s si ei membri) SIPA. Notati ca un serviciu secret nu se poate desfiinta.

    Doua misiuni: indepartarea PNL de zona puterii reale si discreditarea ultimului partid istoric, si consolidarea puterii basiste. Si cum asta nu mai merge pe cai naturale, se va realiza via Bruxelles, pe baza de tainuri directe… Acolo sunt banii dvs!…

    Acceptarea numirii lui Kovesi la Bruxelles: Basescu isi consolideaza garnizoana bruxelleza, asta-i tot! De ce? Pai daca totusi Ponta este rejectat de PSD sau USL, noul sa nu poata interveni acolo, dar nici cei de acolo sa nu poata sari calul in privinta lui Basescu, caci nu se stie, poate Barroso sau Merkel sa simta politic nevoia de a se delimita de marinar, vin alegeri si pt ei, deci…

    Sa fie el si membru al PPE? Nu m-ar mira, cata vreme isi primeste temele in scris, pe puncte.

    Dealtfel, liderii PSD au vocatia tradarii din nastere, ei au vandut si vand activele si resursele tarii, ei creeaza cele mai ciudate constructii politice, ei au distrus o tara si un popor, dar toate astea ori direct, ori sustinand puterea, ori tradand. Acum tradeaza PSE-ul la greu, si asteptarile electoratului roman, si tara privatizand pe nimic obiective pe care niciodata Romania nu le va putea reface!!! Pt sfanta spaga, desigur, insa vom afla despre asta mai incolo, cand solutia USL va fi abandonata de catre servicii.

    Mie imi pare insa rau ca voi, colegii mei de aici, a trebuit sa asteptati pana cand dl Nastase v-a sugerat aceleasi lucruri, ca sa va treziti… Ma rog…

    Intrebarea reala este cea a cetateanului turmentat… Va dau un sfat: nu iesiti la vot pt ca toti talharii astia nu merita uzura pantofilor dvs. Oricum, sistemul are 3-4 milioane de voturi in maneca, alea de care au uitat toti acum pasa-mi-te, si le vor pune via STS acolo unde trebuie ca sa le iasa lor bine, iar cei care totusi castiga mandate ca outsideri, sa dispara prin redistribuire.
    Daca insa va mananca palma sa votati, votati cu cei cu care voteaza col. Dogaru, cum nu aveti altceva mai bun de facut, votati cu voi.

    Si inca un sfat: schimbati canalul cand apar tolk-show-uri politice, cheltuiti bani pe kw degeaba, aia pe care-i vedeti acolo nu va reprezinta, nu le pasa de voi si nici nu stiu ca existati.

    Succes! Voua, eu nu voi vota. Sper insa ca Ponta sa ma infirme, si daca o face, votez USL si-mi cer scuze.

  19. 20 Draghi Puterity octombrie 4, 2012 la 4:13 pm

    „Statul de drept” american pregateste terenul penrtu jefuirea Iranului:

    http://www.rawstory.com/rs/2012/10/03/us-court-orders-iran-to-pay-6-billion-for-911-attacks/

    De ce tocmai Iranul cand majoritatea atentatorilor de la 9.11 erau sauditi, probabil nu se cade sa ne intrebam.

    De jefuirea romanilor se ocupa in continuare Basescu, Macovei, Morar si Kovesi, etc.

  20. 21 Karakas octombrie 4, 2012 la 4:39 pm

    ok, nu mai spus nimic de Geoana, a facut multe timpenii si a distrus din truda altora pentru a vedea stinga la putere. La urma urmei, el e principala cauza a revenirii lui Basescu in al doile termen, si implicit a colonizarii fara precedent a tarii. E insa de retinut ca omul are si el patalama de la Washington, si e o voce „aprobata” sa-si dea cu parerea …aia care trebuie publicata sa se vada ca „democratia” lucreaza in Romania.

    Adevarata „opozitie” democrata in Romania e una emergenta, si are un pilon national pregnant (nu neaparat nationalist in faza asta), bazat pe antagosnismul ‘national-global’: PNL, daca nu cumva lupta lor interna pentru putere aduce la virf o grupare mai mult liberala decit nationala – si atunci corect ar fi sa se numeasca PLN -, un grup difuz in PSD, si un alt grup trans-partinic.

  21. 22 Virgil Ciobanu octombrie 4, 2012 la 4:42 pm

    E..Domnule Presedinte daca a-ti vedea cei prin organizatii a-ti fugi din inchisoare

  22. 23 Ghita Bizonu' octombrie 4, 2012 la 5:13 pm

    Cand zeii vor sa piaraza un om ii iau mintuel – proverb din Grecia antica (inainte ca Zeus sa le ia mintile!)
    Can vor sa piarza un partid ii dau d’alde Ponta, Corlateni si altii de aceiasi teapa….

  23. 24 Radu octombrie 4, 2012 la 5:38 pm

    Din pacate nu vad cum ar putea USL sa piarda alegerile, si zic asta pentru ca sunt un anti-USL-ist convins ! Dar nici nu pot sa inteleg cum de USL sta atat de prost la capitolul diplomatie europeana. D-voastra ati fost ministru de externe si pe urma PM, nu v-ati facut prieteni in Europa ? Se vede ca nu prea ! Franta spre exemplu e guvernata de socialisti. Un mic sprijin din partea lui Hollande nu se poate ? Pana si Mitterand l-a vizitat pe Iliescu, n-ar putea veni la noi Hollande sau PM-ul Frantei, sau invers ? Lumea pe aici se plangea ca Base si-a facut dusmani in Europa, desi eu as spune ca prietenii la nevoie s-au cunoscut. In schimb guvernul USL pare sa fie de-a dreptul ignorat de cei dinafara.

    La fel si cu seful DNA si cu procurorul general. De ce nu propune PSD pe cineva apreciat in Franta ? Cineva care s-a specializat acolo, sau cu studii (stiu ca doare cand o spun, dar sa fie REALE, nu gen dottore) acolo ! Nu cred ca ar mai indrazni Barosso sa zica ca nu-i bine !

    Si o ultima intrebare: de ce nu o folositi pe Ana Birchall intr-o functie vizibila ? Are un CV impresionant, e experta in drept si cred ca ar fi cel putin la fel de bine perceputa in afara ca Predoiu.Poate macar in guvernul Ponta 2013 !

  24. 25 Micha octombrie 4, 2012 la 6:13 pm

    obiectiv, logic, argumentat; pentru cine are ochi sa vada, urechi sa auda, minte sa priceapa si putere sa actioneze in consecinta, sa o faca! paza buna trece primejdia rea! Deschideti-va mintea dragi USL-isti!

  25. 26 anasimoncj octombrie 4, 2012 la 6:29 pm

    Nu cred ca se pregatesc sa piarda alegerile… Cred in schimb ca Basescu si acolitii lui au facut toate demersurile pentrua-i incurca,subodonandu-si institutiile cheie si blocand orce act de normalitate.
    Am doi copii ,i-am pregatit pentru a pleca intr-o tara civilizata. Sper sa reuseasca…. Chiar daca si acolo guvernantii mai ocolesc legea si normalitatea,cetatenii sunt mai responsabili, le pasa de viata lor si contribuie la luarea deciziilor.
    Da cred ca Romania este tradata de conducatorii ei…..

  26. 27 George Serban octombrie 4, 2012 la 6:36 pm

    Cine si-a imaginat ca, bagandu-l in puscarie pe Adrian Nastase, il priveaza de libertate si il va face inofensiv, se inseala. Adrian Nastase, acolo, in puscarie, a devenit mai liber decat era inainte, mai liber decat multi dintre noi, cei … aflati in libertate. Si va iesi de acolo mult mai puternic decat a intrat.

  27. 28 Taranul octombrie 4, 2012 la 6:43 pm

    Domnule prim ministru,astia sint nebuni!Daca revin portocalii la guvernare,ne vind la bucata.Deja peste 1 mil ha este cumparat de straini,a mai ramas un fleac de 8,5 mil,iar din 2014 este liber la vinzare.Unde ne mutam?

  28. 29 Ghita Bizonu' octombrie 4, 2012 la 6:43 pm

    a da…

    Pesemne ca si Tonta plus Corlatean procedeaza „altfel” (asa cum mi-ati raspuns la primul meu mesaj …)
    Adica vor sa arate ca ei e buni de suflet si ca merita sa le dai suturi … Ei si ce daca isi tradeaza electoratu? Ca se stie ca electoratu PSD nu e compus din oameni de „calitate” insa cel PDL da (amatori de protocoale scumpe, parfumuri pe bani de la buget samd). Si fiindc baieti asa e fini si de buni ei se straduie ca sa isi bata cuie in talpa .. Ca Codruta la Bruselles oare ce politica ar face ?
    Da nu-i nimic – ei se ce daca se indispune Bizonu, Theodora … sau statenii aia alergati pe ulita …
    Eh saracu .. isi doreste „coabitare” … da sa speram ca pana cand isi va primi rasplata basheasca dvoastra sa „iesiti” .

  29. 30 Luminita Arhire octombrie 4, 2012 la 6:46 pm

    Suntem cu totii sensibili pe aceasta tema , mai cu seama pentru ca sentimentul de exasperare se acutizeaza cu fiecare zi ; mi se pare destul de greu sa acuz pe cineva despre situatia cu neantizarea celor 7 400 000 de voturi – nu spun asta intamplator , o spun pentru ca eu cred ca , si daca s-ar fi intrunit un cvorum iluzoriu ( peste 9 200 000 de voturi ) , asa cum a putut fi inventata o „erata ” ( ceea ce mie mi s-a parut un abuz de neconceput nu numai intr-o tara civilizata , ci intr-o tara – daca este tara ) se poate inventa orice care sa nu valideze votul . Numai cei care nu vad sistemul monolit si monolitizat intr-una timp de opt ani de regim Basescu, cu toate institutiile de forta tinute in pumn de o singura mana , unde ORICE abuz se poate legitima , numai aceia pot sa acuze . Cred ca foarte multi dintre noi nu cunosteau proportiile dezastrului , daca nu-l vedeau cu ochii lor . Una este sa vezi punctual cate o institutie calcand acceleratia cam pe sest si cam pe langa legalitate si altceva este sa le vezi PE TOATE . Murdaria este acum peste tot : servicii secrete patrunse de patriotism? hai sa radem ! .. . Justitie dreapta ? o vorba goala ….CCR ? culmile penibilului … CSM ? o institutie cu buricul gol… Iar ei toti lucreaza in armonie deplina IMPOTRIVA NOASTRA . Un singur lucru pozitiv: acum STIM , si orice om avizat face cat doi .

  30. 31 Bebina octombrie 4, 2012 la 6:53 pm

    Realitatea e ca A. Nastase nu vrea sa accepte faptul ca foarte multi PSD-isti si PNL-isti sunt bucurosi (ca sa nu spun – fericiti) ca el se afla dupa gratii.

  31. 32 anti UE, anti guvernatorul ilegal, anti ijustitie octombrie 4, 2012 la 6:58 pm

    Domnule Nastase sa va dea dumnezeu sanatate, sunteti printre putinii oameni din politica in fata caruia merita sa iti scoti palaria! Astia din USL pe care i-ati lasat cu cateva mici exceptii sunt niste papagali; sa le fie rusine !!!!!!

  32. 33 gabriella octombrie 4, 2012 la 7:05 pm

    Sunt atat de siguri pe ei incat nici nu mai gandesc !Cred ca vor pierde cu brio…nu concep ca ptr votul meu si al celorlate milioane de cetateni ca acesti USL-isti sa nu se bata.Si totusi asa a fost. Cum sa mai am incredere inca o data in acesti oameni care cand merg la stapanire nu stiu sa stea drepti in fata partenerilor europeni? Am avut incredere in ei…acum ii vad ca pe niste slugi…ori eu nu vreau sa fiu sluga in tara mea.Asa cum Statul are pretentie de la mine sa-mi platesc taxele si impozitele,asa si eu vreau acelasi respect si raspundere din partea lor. Am un gust amar si sunt hotarata sa nu mai merg la vot niciodata.

  33. 34 betalfaLina octombrie 4, 2012 la 7:16 pm

    FASCI$$zzzzZMU COPITA-li$$to–-SCLAVAGI$$T !… e un raspuns ? Romania, nu imi e clar cam ce (speculatii mai multe la Corut), e ochita de masoneria mondiala. LASCIVITATEA de acum seamana LEIT cu cea din vremea razboiului si neinspirata decizie de a-l lasa arestat pe Antonescu, care ne-a bagat 50 de ani in comunism. Dupa 1965 a fost comunism national, ceea ce a adus Romania in randul tarilor in curs de industrializare – ceea ce totusi a fost bine. Acum, la 20 de ani dupa (LOVI !)-lutie … nu se vede nici o miscare in folosul natiei. (Ci in cel al lui Unguenteanu, al fuhrer-ului Be$hito-MAIMUZZOY-lini si a slehtei lor !… CITITI INTERVIUL LUI SEVERIN: el explica acolo LASCIVITATEA de a cuprins intreg spectrul „socialist” european – semnalizare la stanga si cotire LA DREAPTA !).

  34. 35 Ghita Bizonu' octombrie 4, 2012 la 7:55 pm

    Psoibi;a explicatie la vanzoleala CE :
    http://www.europarl.europa.eu/news/ro/headlines/content/20120928STO52499/html/Rui-Tavares-Nu-exist%C4%83-standarde-duble-%C3%AEmpotriva-Ungariei
    vedeti si anexele…. deci in Ungaria exista si niste cestii privitoare la indepoendenta justitiei.. Asa ca e mai bine ptr Partidul perversilor ERRORpeni sa tipe Romania !!!

  35. 36 Roxana Iordache octombrie 4, 2012 la 8:47 pm

    @Valeriu Bălan. Lehamite da, indolenţă – nu! În nici un caz nu i se potriveşte calificativul cu pricina lui Crin. Tu ce-ai face dacă ai constata că n-ai cu cine? Şi nici încotro?

    @Carmen Daniela Diaconu. E lăudabil că aveţi păreri. Păcat că nu spuneţi şi ce părere aveţi despre contribuţia lui Rus. Să vă spun ceva, dacă era după Tonta şi suporterii docili ai PSD, MRU era şi acum premier, iar la locale s-ar fi luat sub 50%. Sigur, Crin Antonescu e de vină că USL a ajuns la guvernare. Şi că a fost Ponta de-a buşilea la Bruxelles şi înapoi. E de vină Antonescu pentru simplul fapt că există, le încurcă planurile celor care vor sluj la FMI, Bruxelles, Marele Licurici, etc.

  36. 37 Ionel octombrie 4, 2012 la 9:21 pm

    N-am vazut in viata mea mai multi barbati, lipsiti de cele mai importante parti ale aparatului reproducator masculin, (care se presupun ca simbolizeaza barbatia, curajul, etc), stransi laolalta, ca in guvernul Romaniei. Sper ca asta o fi cauza non-performantei lor si nu prostia. Daca eventual USL-ul mai castiga alederile din decembrie, ma pregatesc ca timp de cel putin 4 ani sa ascult slagarul cu „nu putem face nimic, ministerele/institutiile sant pline de oamenii lui Base sau ai PDL-ului, nu ne lasa UE sa facem nimic, etc”. Crunta dezamagire! Ehhhhhh, …..poate in 2016 o sa avem cu cine vota!!!?

  37. 38 Bibliotecaru octombrie 4, 2012 la 10:52 pm

    Eu aş nuanţa un pic, se pregătesc să nu le „câştige”. Proba de lucru pe care USL a dat-o înainte de Guvernarea adevărată din 2013 încolo… nu prea este mulţumitoare. Vorbe multe, efecte puţine.

  38. 39 Sibilla octombrie 5, 2012 la 1:03 am

    Adrian Nastase – NEVINOVAT !!! Victimă a miliţiei politice coordonate de mârlanul alcoolic DEMIS, bă-SECU, trădătorul de neam şi ţară !! Javra ordinară împreună cu metresa Nutzi, mai cunoscută ca Fata lui Tanti Petrutza, ajutaţi de slugile din aşa zisa Justiţie, cu largul concurs al unor aşa zişi ortaci din PSD ( blestemaţi fie ! ), au condamnat un OM nevinovat, l-au scos pe tuşă pe Politicianul în stare să-l doboare pe Băsescu !!!!
    Probe pentru revizuirea procesului „Trofeul Calităţii”
    Martori ai acuzării lui Adrian Năstase în „Trofeul Calităţii” – serviţi de Udrea Elena cu bani europeni şi contracte multe cu instituţiile statului
    „Trofeul Calităţii” a fost un dosar politic. Jurnalul Naţional a susţinut de-a lungul acestui lung şi întortocheat proces, finalizat cu sentinţe profund nedrepte şi viciate, că mascarada judiciară a avut drept ţintă „pedepsirea” candidatului Adrian Năstase la alegerile prezidenţiale din 2004 confruntat cu Traian Băsescu. Timp de aproape 8 ani procurorii lui Daniel Morar şi judecători au lucrat cu energie indusă de factorii politici pentru a însăila o poveste care să asigure condamnarea cu orice preţ a inculpaţilor din „Trofeul Calităţii”.

    „Lotul Năstase” este în puşcărie, condamnat pe baza unor mărturii smulse cu forcepsul sau a unor supoziţii, aşa cum stipulează şi motivaţia Curţii. Investigaţiile Jurnalului Naţional şi ale altor publicaţii au scos la iveală multe contradicţii din declaraţiile martorilor, întrebând de ce au fost perindaţi la DNA şi pe la diferitele instanţe aproape 800 de oameni. Numărul impresionant de martori a pus chiar instanţele de judecată în situaţii fără precedent, obligând la şedinţe care depăşeau limitele fizice ale „actorilor”, la audierea „cu cârdul”, pe bandă rulantă a acestora. „Tehnica” a fost deliberat aleasă de procurori pentru că ei vânau din oceanul de mărturii mici „fragmente” – fraze, impresii, păreri – menite să încropească un rechizitoriu.

    Odată procesul încheiat în faţa ultimei instanţe, „Trofeul Calităţii” nu rezistă la proba timpului. Am descoperit noi elemente care atestă legăturile economice strânse dintre martori ai acuzării şi adversarii politici declaraţi ai „inculpatului” Năstase. Acestea dezvăluie faţeta cea mai josnică a acestui proces, accentuând elementele de farsă judiciară montată şi întreţinută, culmea, cu fonduri europene! Martorii pot fi mincinoşi, pot induce în eroare instanţele! Nu e o noutate în România, mai ales. Dar cazurile pe care le supunem atenţiei arată că între câţiva martori ai acuzării, care l-au „înfundat” pe Năstase şi pe ceilalţi inculpaţi, şi autorităţi publice s-au încheiat în timpul procesului şi după declaraţiile din faţa procurorilor DNA contracte economice substanţiale.

    Universul papetăriei din Budeasa
    Budeasa este o localitate din apropierea Piteştiului. Aici se află sediul câtorva firme de papetărie care au făcut din Adrian Iancu un „baron” local al afacerilor cu hârtie şi rechizite. Firmele Silver Trading, Smart Trading, Smart Trading Prest îşi au sediul în comuna Budeasa, satul Rogojini, la nr. 115. Imobilul aparţine lui Adrian Iancu, iar acţionar la celelalte firme din lanţul amintit este şi Ion Sebastian. Deşi nu prea vor să recunoască legăturile dintre ei şi dintre firmele lor, ele există de ani buni. Sebastian e finul lui Iancu, iar lanţul de firme a devenit furnizorul preferat al companiilor de stat pentru papetărie.

    Clienţii câştigaţi sunt Guvernul, Instituţia Prezidenţială, Poşta Română, multe ministere. Prosperitatea care i-a lovit pe furnizorii de hârtie şi rechizite contrazice criza, austeritatea şi, un mic amănunt, denotă că instituţiile statului consumă tot mai multă hârtie deşi informatizarea şi poşta electronică ar impune o scădere a utilizării produselor de papetărie. „Clanul hârtiei” din Argeş şi-a dublat însă cifra de afaceri de când s-au declanşat anchetele DNA împotriva lui Adrian Năstase, iar „Trofeul Calităţii” i-a implicat direct pe cei doi oameni de afaceri. Ei sunt martori ai acuzării în acest proces, rechizitoriul îi evidenţiază. Prin Adrian Iancu şi Ion Sebastian procurorii au ajuns la concluzia că brichetele din campania prezidenţială, împărţite alegătorilor, aveau chipul lui Năstase pe ele. Sebastian şi Iancu, care au dat declaraţii în faţa procurorilor DNA şi le-au întărit în faţa instanţelor, au relevat legătura dintre Vasile Mihail Cristian, patronul tipografiei Eurografica, şi filiera pe care s-au inscripţionat materialele promoţionale în perioada campaniei electorale din 2004 – luna noiembrie. Ion Sebastian a spus că „un alt martor, ar fi încercat să îl determine să ascundă adevărata natură a prestaţiilor Silver Trading SRL către Eurografica, în cazul unei eventuale audieri la DNA, în sensul de a susţine că produsele sus-menţionate au fost inscripţionate cu numele Eurografica, şi nu cu numele Adrian Năstase”. (vol. 68, pg. 303-304). Adrian Iancu a descris şi el pe larg la DNA circuitul brichetelor, rolul firmei Silver Trading SRL (vol. 68, pg. 299-301) în personalizarea brichetelor. Aceste brichete sunt între probele cele mai tari ale acuzatorilor care susţin în rechizitoriu că Adrian Năstase s-ar fi ocupat de detaliile campaniei sale electorale finanţate ilegal.

    După faptă, şi răsplată
    Ziarul anchete.ro a descoperit, mergând pe firul martorilor din „Trofeul Calităţii”, că Smart Trading Prest şi-a înscris în portofoliul de clienţi mai toate instituţiile statului: Palatul Cotroceni, Cancelaria Primului Ministru, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul de Finanţe, Ministerul Economiei, Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, Oficiul pentru Prevenirea Spălării Banilor, Senatul, Camera Deputaţilor, ONRC, SIE. Amuzant este că declaraţiile şi toată hârţogăria de la DNA şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt scrise pe hârtie şi cu pixuri livrate de firma lui Ion Sebastian. Clienţii cei mai fericiţi de declaraţiile pe care le-au făcut cavalerii papetăriei în „Trofeul Calităţii” erau tocmai procurorii de la DNA. Cifrele de afaceri sunt în creştere spectaculoasă – Smart Trading Prest a depăşit în 2011 nivelul de 7 milioane de lei (circa 2 milioane euro), cu un profit de peste 10 procente.

    Elena Udrea dă contracte martorilor
    Elena Udrea a făcut declaraţii vehemente împotriva lui Adrian Năstase. PDL a avut de-a lungul anilor un punct fix de la care începeau şi terminau discursurile anticorupţie cu procesele lui Adrian Năstase. Iată că martorii care susţineau prin declaraţii la DNA şi în instanţe discursul politic al Elenei Udrea apar ca parteneri de afaceri direcţi ai ministerului condus de ea. În august 2011, parteneriatul – martor al acuzării – ministrul Udrea – se cimentează printr-un contract de servicii. Elena Udrea semnează ca achizitor şi Ion Sebastian, ca prestator contractul nr. 288 dintre Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi SC Smart Trading Prest SRL, cu sediul în comuna Budeasa, judeţul Argeş. Preţul contractului a fost de 469.086,54 cu TVA inclus şi avea durata până la 31.12.2011. „Obiectul principal al contractului îl constituie prestarea de către prestator a serviciilor de realizare a materialelor promoţionale şi tipărituri pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013”. Un contract voluminos, conform normelor UE, deoarece banii provin din fondurile UE.Aşadar, peste 100.000 de euro merg la firma lui Ion Sebastian, martor-cheie în „Trofeul Calităţii”, de la doamna Udrea atât de vocală în „Trofeul Calităţii”.

    Bani şi din POSDRU
    În 17 februarie 2012, Smart Trading câştigă şi licitaţia organizată de Fundaţia Romanian Angel Appeal pentru livrarea de produse de papetărie. Contractul se încheie tot după proceduri europene, în cadrul POSDRU, fundaţia derulând programul Femei pentru femei pentru calificarea, acreditarea de baby-sitter. Smart Trading ia „doar” 41.940,60 lei din acest contract.

    Tipografia pentru Smart Trading
    Relaţia cu ministerul doamnei Udrea este cimentată şi de un contract pe bani europeni pentru procurarea unui utilaj. Suma este substanţială, aşa cum o prezintă chiar broşura programului Regio.

    Concluzia este limpede. Între martorii acuzării din „Trofeul Calităţii” şi instituţii ale statului român sunt stabilite legături economice strânse în timpul anchetei DNA şi al procesului la finalul căruia inculpaţii au primit ani grei de puşcărie. Aceste relaţii au fost cunoscute de anchetatori şi judecători? Există acum dovada unor interese directe ale martorilor şi ale politicienilor din PDL ca Adrian Năstase şi „lotul” din „Trofeul Calităţii” să fie condamnaţi.

    Dovezile pe care investigaţia noastră jurnalistică le-a prezentat sunt obţinute din documente publice. Ele puteau fi lesne de găsit şi de procurorii DNA, şi de instanţele care au judecat „Trofeul Calităţii”.

    Ele sunt argumente pentru ca instituţiile Justiţiei să treacă la o revizuire a sentinţei, pentru a repara abuzurile săvârşite în acest dosar.
    http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/probe-pentru-revizuirea-procesului-trofeul-calitatii-625341.html

  39. 40 blogideologic octombrie 5, 2012 la 6:47 am

    @betalfaLina spune : „LASCIVITATEA de acum seamana LEIT cu cea din vremea razboiului si neinspirata decizie de a-l lasa arestat pe Antonescu, care ne-a bagat 50 de ani in comunism.”
    Pentru “50 de ani in comunism” trebuie să mulţumim britanicilor, pe care patriotul naiv care a fost Iuliu Maniu i-a crezut orbeşte. În vreme ce pe 24 august 1944, toţi românii îl aşteptau pe naţional-ţărănistul Iuliu Maniu să vină în Bucureşti şi să preia funcţia de Preşedinte al Consiliului de Miniştri, iată că la sfatul Londrei (“perfidul Albion”), domnul Iuliu Maniu s-a retras în vila din Snagov a unui inginer petrolist britanic care era şi agent al Intelligence Service. Prin acesta, Londra i-a cerut expres lui Maniu să nu preia conducerea României! Iuliu Maniu se bucura de un prestigiu imens în Occident, care nu ar mai fi putut astfel abandona ruşilor poporul român. Lent, omul politic Maniu s-a lămurit. Însă era prea târziu. A urmat episodul Tămădău. Abia după arestarea lui Iuliu Maniu, a venit şi ambasadorul britanic la Moscova în vizită la Bucureşti însoţindu-l pe comisarul Vîşinski, întărind astfel pentru o jumătate de veac poziţia comuniştilor în România cu girul britanicilor.

  40. 41 felix octombrie 5, 2012 la 7:06 am

    Domnule Prim ministru, buna dimineata!

    Cred ca intrebarea trebuia formulata altfel, si anume: cum / cu cine vrea (spera) USL sa castige alegerile?
    De cativa ani buni latru pe blogul asta cum ca PSD-ul si-a pierdut, uneori anihilat liderii! (de PNL nu prea imi pasa…) Dupa rusinea de la congresul din 2005, de la noaptea cutitelor in spate de la Otopeni, de la debarcarea dvs de la Camera, trecand prin etapa candidaturii lui geoana, iar apoi alegerea lui ponta ca presh de partid, degringolada si decaderea PSD-ului sunt vizibile si dureroase….
    N-am niciun chef sa fiu delicat cu nemernicii astia, Domnule Prim ministru si fost presedinte al acestui partid, asa incat o sa repet faptul (trist) ca faceti, iertati-ma, puscarie (pentru nimic) in vremea lui ponta, nu a lui boc, nu a lui ungureanu, ci in vremea lui ponta!!!!!!
    Pentru el si pentru antonescu a fost climaxul, deja: unul se joaca de-a premierul, altul a fost „presedinte de vara”, cam ca geoana cu „mihaela dragostea lui”! Pentru astia doi, treaba e clara: au vrut asta, li s-a dat asta si cu asta, basta:)))
    D-voastra cunoaste muuuult mai bine psihologia acestuia atat de incercat popor, decat astia doi et eiusdem farina! Stiti foarte bine ca pe ‘nea Poporul Roman il cam doare-n cur de prim-ministri si sefi de senate! El (‘nea Poporul, adica) vrea un presedinte cu boashe, iar aici ascensiunea lui basescu nu are nimic spectaculos. Exact aceeasi chestie i s-a intamplat si Presedintelui Iliescu: a fost iubit pentru ca stia „sa le zica” si degaja autoritate.
    Poporul asta are nevoie de un tatuc! Are nevoie sa stie ca fraiele sunt in niste maini, daca nu pricepute, macar mai asprite!
    Ori, cand tu, principalul partid din Romania nu esti in stare sa dai prezidentiabilul, iar ailalti dau un maimutoi, la ce te astepti? Cine sa te ia in serios?
    Sa incep cu PNL-ul: daca astia chiar vor sa faca ceva pentru tara, sa-l nominalizeze pe Tariceanu!
    Daca PSD-ul vrea ceva, atunci sa forteze candidaturile unui Oprescu sau unui Mazare! „Derbedeul” ala simpatic de la Constanta ar strange mai multe voturi ca ponta si antonescu la un loc!
    Din pacate, „orgoliada” din ambele partide va face cu neputinta un astfel de scenariu, iar atunci ponta va pupa inca o data „papucul sultanului”,. care ar putea fi basescu din nou sau ungureanu sau altul….asta daca nu cumva ungureanu si basescu nu vor decide asupra unei rocade strategice!
    Va mai amintiti declaratiile lui basescu de dupa suspendare, cum ca ungureanu „l va snopi” pe antonescu in vreo eventuala lupta prezidentiala? Ei, vi se mai pare asa de greu?

    Cu stima si cu multa afectiune,
    Felix

  41. 43 Alex octombrie 5, 2012 la 8:42 am

    Intrebarea este cam retorica, dar ingrijorarile au fost transmise de sustinatorii USL inca din campania campania pentru demiterea lui basescu. Domnule Adrian Nastase, trebuie sa acceptati ca Ponta este foarte slab in calitate de lider al USL si al PSD. Trebuie ca toti sa accepte ca USL pierde pe mana lui Ponta. Am avut cu totii incredere in el, dar ne-a dezamagit.
    Sper ca totusi cineva sa intoarca foaia in USL pentru ca ar fi pacat ca USL sa fideze in continuare dorinta majoritatii. Stiti ca istoria nu iarta!

  42. 44 Vocea Rusiei octombrie 5, 2012 la 9:23 am

    USL pierde cu gratie. Si nu ii pot banui de atata prostie asa incat cred ca e vorba de blat.

  43. 45 blogideologic octombrie 5, 2012 la 9:56 am

    Ce păţeşte industriaşul care ajunge să domine mult prea facil piaţa globală ? http://www.nytimes.com/2012/10/05/business/global/glut-of-solar-panels-is-a-new-test-for-china.html?pagewanted=1&_r=0&hpw De exemplu agresivul industriaş chinez pe piaţa tehnologiilor pentru energiile alternative. La un moment dat el constată că şi-a dezvoltat prea mult capacităţile de producţie. Deci închide fabrici.

  44. 46 observator octombrie 5, 2012 la 10:01 am

    sa-si puna oamenii la butoane in deconcentrate.. ce mai asteapta?

  45. 47 blogideologic octombrie 5, 2012 la 10:24 am

    @Sibilla
    Mulţam. Auzisem de zvon, dar nu citisem.

  46. 48 Valeriu Balan octombrie 5, 2012 la 10:38 am

    @Roxana Iordache

    Nu se pune problema ce-as face eu. Eu nu-s presedintele PNL si nici candidatul USL la presedentie. Tot ce pot eu sa fac este sa ma revolt. Deoacamdata in acest mod.

    Daca-ti e lehamite, pleci acasa. Nu stai cu mainile incrucisate si nici macar nu spui „ce te deranjeaza”. Cand il intrebi, iti rspunde ca alianta USL e cea mai minunata minunatie si ca nu exista divergente sau disensiuni un USL. Ba mai mult, cu totii incearca sa ne lamureasca cate benefiici putem avea cu Kovesi la Bruxelles. Scuze, dar nu „tradezi” din lehamite.

    Exista o parere unanima; Romanii vor un presedinte cu oua, incisiv si intolerant cand e vorba de drepturile cetateanului. Ei TOTI se reprezinta doar pe ei si interesele lor. De la noi vor doar votul. Ma mir ca nu dau o lege ca demitarii sa fie „numiti” dupa averea din top 300, asa macar al legifera jaful si nici nu i-ar mai durea capul cu democratia.

    Pe bune, astia chiar ar merita un tratament ca al nomenclaturistilor comunisti in ’90 iar pentru asta poate ar merita diaconescu un vot masiv, sa-i trezeasca.
    Atunci sa-i vedem cum isi regurgiteaza panglicile care le scot acum pe gura incercand sa ne prosteasca.

  47. 49 Maia Blaj octombrie 5, 2012 la 10:48 am

    Domnule Nastase, cred ca celor de la Bruxelles le place la nebunie modelul Putin-Medvedev si o exerseaza pe justitia romaneasca. sa nu ne miram daca o vor impune si in varianta Basescu-MRU.
    Din pacate Romania sufera intens de absenat unor OAMENI POLITICI. Avem politicieni, dar sunt maruntei si fara nerv sau curaj.
    Basescu a stiut ce face scapand de dumneavoastra. Era singura persoana cu sange in instalatie care ar fi putut sa i se opuna.
    Politicienii ramasi pe afara sunt mai prizioneri ca dumneavoastra – par niste catei legati cu lantul (scurt) de un par (Bruxellul lui Base si serviciile secrete) in jurul caruia se invart fara a vea macar curajul sa maraie (de latrat rastit nici nu poate fi vorba). Atat se vor invartii, pana ce lantul va fi tot mai scurt si ii va sugruma – vor pirerde alegerile in mod sigur, adica mai mult de 41% nu vor lua si vor ramane in opozitie!
    Acum, trebuie sa recunosc ca aveti o parte de vina – nu ati crescut in PSD oameni politici puternici, care sa stie sa spuna „Apoi, maria ta aiasta nu se poate” (asta trebuia spus lui domn’ Barroso)! Ma uit in PSD sa vad cine v-ar putea inlocui cu succes si nu vaz nici o personalitate care sa se poata impune cu curaj si demnitate.

    Ma bucur ca sunteti activ.
    Astept sa iesiti si sa deveniti o voce si mai puternica!

  48. 50 dlnimeni octombrie 5, 2012 la 11:10 am

    „Nedumerire.
    Posted on 4 octombrie 2012

    Fara sa fiu un expert, credeam ca aum ajuns sa inteleg destul de bine politica din Romania. Atit cit se poate, desigur, in conditii de informatie trunchiata si, dinspre partea prezidentiala, distorsionata de-a binelea.

    Marturisesc insa ca nu inteleg trimiterea – de catre usele – a dnei Kovesi ca inalt oficial roman la Bruxelles. Poate ca vreun uselist de frunte, daca va poposi pe acest blog, imi va explica. Si poate ca imi va explica si efectul electoral.”

    Mai sus a fost articolul de pe blogul meu. Un articol soft si incomplet, intentionat. Ce pot adauga, sumar? Stimate domnule Nastase, daca ziceti ca nu aveti nimic cu dna Kovesi, atunci poate va uitati nitel in arhivele propriului blog, acolo unde, in timp, ati descris pe larg comportamentul necinstit, necivilizat si chiar ilegal al dnei Kovesi fata de dosarele dumneavoastra, cu tentative de a revitaliza probe nule, etc.
    Si mai pot adauga faptul ca sunt mereu surprins de continua ascesiune a unor persoane din Cluj, mediocre dupa parerea mea, care, indiferent de guvernare si de orientarea ei politica, sunt in continuu promovate chiar dincolo de granite si aduse si readuse tot timpul in primul plan. De catre cine si in ce scop?
    Mie mi se pare ca maniera in care useleul gestioneaza subiectele justitiei este fosrte paguboasa in ceea ce va priveste. Presedintele i-a atirnat dnei Kovesi tinicheaua de piept, in loc de tinicheaua de coada, care cred ca i s-ar fi cuvenit, in principal pentru faptul ca a cotribuit la condamnarea dumneavoastra, chestia cu aportul la reformarea si independenta justitiei reprezinta palavrele pe care dl Basescu le toarna cu polonicul. Useleul pune acum pe dna Kovesi stampila CTC, adica si pe faptele ei, inclusiv in ceea ce ve priveste, ceea ce o imunizeaza pe dna Kovesi in raport cu dumneavoastra, niciodata nu veti putea zice nimic rau despre ea si despre cum v-a manipulat dosarele penale. Fiindca va putea ciripi: iata, chiar useleul m-a promovat pentru activitatea mea. Iar de la Bruxelles va putea face zile fripte absolut oricui si pe orice tema, in folosul dlui Basescu. Iar daca dumneavoastra veti fi eliberat prin acel act de gratiere colectiva, despre care am citit in media ca este in pregatire in parlament, atunci chiar ca useleul v-a pus cruce si va trebui sa aveti mare grija cum veti invia politic, ca sa nu va transforme astia in zombie. Eliberarea dumneavoastra la gramada cu hotii de buna dimineata si ceilalti mici delicventi comuni va insemna scoaterea dumneavoastra din politica chiar de catre usele, asimilarea dumneavoastra in rindul delicventilor comuni fiind astfel incheiata. Iar blogul dumneavoastra va deveni atunci o pura vitrina de panseuri, din care politicieni fara idei se vor putea servi dupa pofta.
    Dl Daniel Morar este persoana sub tutela careia dl Basescu a fost absolvit de prejudiciu in dosarul Flota si desigur ca numai dumneavoastra puteti fi condamnat atunci cind prejudiciul este zero, dl Basescu nu. Trecerea sa, fie si provizorie, in locul dnei Kovesi – de unde va putea multiplica amestecul procurorilor in procesul electoral ( nu doar prin comportamente gen cel post-referendum, ci si prin inmultirea – prin spori – a procurorilor in birourile electorale) in folosul dlui Basescu si prietenilor sai, fara nici un suspin macar din partea useleului da si ea de gindit. Nu in ultimul rind, ceea ce face useleul mi se pare ca aproape ca il trimite – tot abuziv – si pe dl Dragnea la puscarie. Pentru ca, domnule Nastase si dragi colegi comentatori, mie mi se pare ca necazurile dlui Dragnea nu se trag de la acele 55000 de voturi multiple ( care poate ca au fost voturi multiple pentru dl Basescu si nu impotriva lui), ci de la faptul ca s-a exprimat public in favoarea dlui Nastase. Pozitionarea dlui Dragnea a facut sa existe o poarta prin care dl Nastase sa isi poata relua activitatea politica, dupa eliberare.

  49. 51 dlnimeni octombrie 5, 2012 la 11:15 am

    Draga Roxana, va fac rugamintea sa o luati mai usor cu politia pe blogul dlui Nastase. Fiti un factor de legatura si nu de dezbinare in aceasta unire intre PSD si PNL. Partea penelista a comis si ea erori, care vor avea efect electoral, in ultima perioada. Va marturisesc ingrijorarea mea: useleul mi se pare ca o planta frumoasa si promitatoare, insa pe care niste viermi au inceput sa o rontaie de la radacina, unii dintre acesti viermi provenind chiar din ghiveciul uselist. Cine sunt ei banuiesc, banuim. Putem face ceva pentru strivirea lor?

  50. 52 George Ban octombrie 5, 2012 la 12:06 pm

    Vad ca toata lumea se vaita ca USL „e de porc”. Am spus si eu ca nu sunt niste experti in ale politicii, ca ar putea sa faca mai multe. Dar a-i beshteli in masa, acum, inainte de alegeri, inseamna sa perpetuam clica lui Basescu la putere. Asta vreti, dragi colegi? Sunt sigur ca NU, si atunci mai usor cu pretentiile ca cei din USL sa fie niste sfinti! Poate puteti sa accentuati partile lor bune, iar criticile, nu sa le anulati, dar sa le puneti la pastrare pentru anul viitor.
    Ce repede am uitat permanenta logoree semidocta a lui Basescu din timpul lui Boc!

  51. 54 BogdanGabriel octombrie 5, 2012 la 3:59 pm

    Ma scuzati, dar din acest articol rezulta ca in razboiul dintre Victor Ponta si Traian Basescu, domnul Nastase ii tine partea lui Basescu.
    Ma scuzati, dar asa pare de la mine.
    Chestiunea cu „Occidentul vorbeste numai cu invingatorii” mi se pare destul de demoralizatoare pentru USL. E o presiune in plus. Si e o afirmatie falsa, in opinia mea. Monica Macovei cum vorbeste cu Occidentul , fara sa fie un „invingator” ?
    Dimpotriva, daca nu poti sa vorbesti cu Occidentul nefiind invingator, atunci nu ai sa poti vorbi nici ca invingator.
    Trebuie sa-ti aduni puterile si sa faci ceea ce trebuie inca de cand esti un neica-nimeni. Cand o sa ajungi un „invingator” s-ar putea sa nu mai ai timp.

  52. 55 Jr octombrie 5, 2012 la 4:09 pm

    D-le Adrian Nastase, se spune că balaurul are şapte capete, dracul are o mie de feţe; unde întorci capul vezi că se întâmplă ceva periculos; Şi ca un dat peste tot vezi imaginea lui Trăian Băsescu guvernatorul României. Devine de ne înţeles pentru mine faptul că românii chiar văd abisul spre care se îndreaptă şi în loc să-l ocolească, sau să schimbe direcţia, se grăbesc spre dezastru ca atraşi de un magnet sau o forţă mai puternică decât cea gravitaţională şi nedescoperită încă. Până şi dvs. aţi călcat rău distrugând cariera politică. Doamne, ce rău îmi pare!

  53. 56 Ghita Bizonu' octombrie 5, 2012 la 4:14 pm

    George Ban

    Da sa le cerem sa nu fie PROSTI putem?!
    Nu ar fi mare lucru – decat sa faca un punctaj cu ce am dori noi (cestiile fezabile nu ca dorim cu totii sa fim milioanri pe Coasta de Azur!) si sa vaza ce fac..De exemplu ca sa intrebe bruxeloazele „da stau de drept inseamna ca nu mai respectam legea?” .
    Ca aici este problemu : sunt atat de ocupati sa placa altora incat incep sa nu imi mai placa MIE!! Revolva problememele altora dar nu pe ale mele!! Si atunci peste 2 luni daca e sa aleg intr-o guvernare baseasca cu PDL MRU si alta traiana cu PSD Tontesc apai mersoa stau acasa …

    Si as mai zice ceva cu inVictor, Corlatean , Sova samd. Cica sunt dion partidu social democrat . Nu se vede. Ideea lor este sa se comporte precum niste caricaturi desenate de adversari. Nu am nevoie de premier cu masina hibrida (da ce nu putea umbla in aia veche a lu Boc-MRU ? Ca e criza !!!) sau sa umbel cu poza lu Che. Mi-ar fi de ajuns ca sa se ocupe de o buna guvernare a tariii. Eentual sa se ocupe de aia care au cam sifonat buigetu lu tara. Apropos un director care duce o intrepindere in faliment e cam bun de cercetat pe motiv de neglijenta in serviciu, art. 249 cp. Ca sa fiu iertat da nimeni nu poa fi atat de prost – da prost de bubuie – ca sa faca contracte proaste unu dupa altu… Deci …

    Sau Corlatean – aste e subordonatu Codrutei sau ministru USL membru al PSD?! Asa intre noi ptr ce l-asi vota pe asta ?!?

    Sa mai coontinui? Cum am zis este imposibil sa fii chiar atat de prost…

  54. 57 dsfsdfdsfs octombrie 5, 2012 la 4:37 pm

    Imi poate explica si mie cineva cum de reuseste Dl. Nastease sa scrie pe blog din spatele gratiilor?

  55. 58 Doru Coarna octombrie 5, 2012 la 4:42 pm

    OK! Va spun eu cum o sa iasa, ca sa evitati insomniile…

    USL va lua ca la referendum, vreo 48%. Ceilalti mult mai putin, dar sistemul arunca in joc cele 3-4 milioane de voturi si le va fi sunata goarna tuturor astfel ca PPDD, alaturi de toti ceilalti, se vor grupa sub closca portocalie, sau ce culoare va avea aia atunci. Premier MRU, cine altul? La DNA, un pui de Morar. La PG, insusi Morar. La CSM, alte fete, identice insa. Si evident, la sefia CCR, Monica noastra cea de toate zilele. Asta-i tot. Ba nu, Kovesi la ministerul Justitiei.

    Abia la anu’ cand Merkel va cade si Barroso va avea probleme grave cu sanatatea economica a UE, abia atunci sistemul va schimba balanta in Parlament prin supararea irevocabila a lui DD fata de MRU si apropierea de USL. Deci o veste buna: USL nu trebuie sa dispara dupa alegerile pierdute. Iar apoi totul se reia, acelasi dans, aceeasi muzica, doar in varianta usor mai tehno. Atat. La acel moment insa, MRU va fi vandut tot ceea ce este deja promis, dupa care va fi iar rejectat prin motiune.

    Apoi prin 2014, presiunea USL+PPDD va atrage demisionarea lui Baselu, care evident ca in decembrie va putea candida din nou, pt un mandat intreg si pt a bate definitiv recordul lui nea Nelu de cariera prezidentiala. Iar prin 2019, daca-l mai tin mitocondriile, americanii, serviciile si PPE-ul si UE rezista, iarasi, presedinte viager de data asta, pt a bate si recordul ceausist! Altfel nu se poate, un ultim moft, ce naiba. Dar la acel moment, noi nu vom mai exista din motive obiective…

    Pana atunci insa Romania va mai parcurge numeroase reforme, va mai saraci, va mai pierde cetateni in timp ce numarul de electori va mai creste, va mai iesi pt intervale scurte din criza, si va descoperi ca viata poate merge inainte, numai intens si multiplu conditionat insa.

    Ah, era sa uit, prin 2014 trebuie sa apara un partid agricol, pt coloratura si pt stapanirea scrutinului prezidential, desigur.

    Asa stand lucrurile, de n-om ajunge noi sa asteptam topirea cat mai rapida a calotelor glaciare, sa-mi spuneti voi mie, cuuuutzuuuuuuu.

  56. 59 blogideologic octombrie 5, 2012 la 5:42 pm

    „Cum a primit Ştefan cel Mare titlul de împărat” http://www.romanialibera.ro/cultura/aldine/cum-a-primit-stefan-cel-mare-titlul-de-imparat-279664.html Dar Ştefan cel Mare lupta pentru a–şi apăra drepturile moştenite de la Alexandru cel Bun. Prima provincie romană în spaţiul nord-pontic nu a fost Dacia Felix, ci Romania Orientală nord-pontică. Ea crescuse din vechiul imperiu milezian. Mai precis, ştim că imperiul milezian nord-pontic se alipea de jure Imperiului Roman la anul 133 înainte de Hristos, odată cu metropola sa, Miletul. Şi Romania Orientală nord-pontică devenea efectiv provincie romană la anul 62 după Hristos, pe vremea împăratului Nero. Istoricul german Theodor Mommsen arată munca lui tenace pentru această construcţie. Abordarea lui Theodor Mommsen este cu atât mai credibilă, cu cât ea mergea încontra ideologiei intereselor expansioniste germane din secolul XIX şi de acum (vezi dovezile aduse recent de Radu Golban). Astfel, s-a spus mereu că “valurile lui Traian” din spaţiul nord-pontic ar fi fost construite de goţi. Situaţia aceasta ar fi fost valabilă şi pentru Zidul lui Athanaric (regele care l-a ucis pe Sfântul Sava Gotul şi căruia i se atribuie posesia originară a Tezaurului de la Pietroasele) http://en.wikipedia.org/wiki/Athanaric’s_Wall . Totuşi istoricul german Mommsen atribuie tocmai împăratului Nero iniţierea numitului Zid al lui Athanaric. Aceasta s-ar fi întâmplat pe la Anul Domnului 57. Să nu uităm că împăratul Nero vedea Imperiul Roman în primul rând ca pe operă de artă ! La 62 AD, tînărul imperator Nero instituia foarte oficial provincia Romania Orientală din spaţiul nord-pontic. Cucerirea lui Traian inserează astfel Dacia Felix într-un continuum teritorial nord-pontic, dintre Carpaţi şi Caucaz. În delocalizarea funcţiilor imperiale practicată de către Paleologi, împăratul Manuel al II-lea transmitea drepturile (reprezentate simbolic, apud Alexandru Hâjdeu, printr-o “diademă împărătească”) cele mai legitime asupra spaţiului nord-pontic către domnitorul Alexandru cel Bun al Moldovei. Istoricii ruşi cunosc foarte bine aceasta, şi deţin documente la care nu mai avem acces. Istoricii români au ales să tacă acum, deşi chestiunea era discutată chiar şi la noi mai înainte (tema era prezentă în manualele de liceu din perioada interbelică). Istoricul Zosimus, un advocatus fisci care a scris Historia Nova şi care nu aminteşte acolo absolut nimic despre “retragerea aureliană”, spune că împăratul Aurelian considera încă provincia Romania Orientală nord-pontică în existenţă reală, ca pe un datum. De acolo Aurelian intenţiona să lanseze o expediţie de cucerire a Persiei trecând prin Porţile lui Alexandru cel Mare din Caucaz. Însă Aurelian a fost ucis de un complot aleatoriu. Prin politica delocalizării funcţiilor imperiale de către Paleologi, suzeranitatea în spaţiul nord-pontic fusese dată lui Alexandru cel Bun. Am citit aceasta din trei surse, însa documentele cele mai convingătoare sunt la ruşi, Alexandru Hâjdau ştia despre ele, „din auzite” de la profesorii lui ruşi, el nu avea însă acces la ele şi scrie numai despre o „diademă împărătească” simbolică pentru transmiterea funcţiei imperiale în spaţiul nord-pontic.

  57. 60 Theodora octombrie 5, 2012 la 6:51 pm

    Vrem ca fiecare ministru sa puna la dispozitia presei si in primul rand organelor abi­l­i­tate ale statului dovezi concrete privind fraudarea bunului public in perioada guvernarii PDL.

    Vrem dovezi clare nu balbaieli. Nu vrem scuze ca nu sunt bani si nu sunt oameni suficienti pentru realizarea acestor audituri.

    Acest articol NU ESTE UN ATAC LA PRIMUL MINISTRU VICTOR PONTA, LA GUVERN SAU LA USL!!!!!!
    Fraudele trebuie demonstrate.

    Ce se mai aude cu auditurile de la ministere?

  58. 61 Luminita Arhire octombrie 5, 2012 la 7:19 pm

    Sa zicem ca as fi Laura Codruta Kovesi ….. inalta ( greu sa-mi gasesc un prieten-iubit pe masura ) , lipsita de cochetarie , mai curand stearsa . Tata mi-a spus sa ma fac procuror – m-am facut . Sa-mi mai fac si-un doctorat – am facut si asta . N-am iesit in evidenta cu nimic , cu exceptia faptului ca am un tatic , care are niste prieteni politici , care au niste interese clare . Si deodata … vine Zeita Dreptatii ( madam Macovei ) si-mi spune ca sunt perfecta , unica , ideala , ca patria ma asteapta cu sufletul la gura sa impart justitia cu ochii inchisi , sa-i ard pe corupti , sa-i pun prisnite parfumate Presedintelui , sa umblu cu Biblia-n brate fugarind populatia rurala pe ulitele prafuite . Nu mi s-ar schimba mie , intr-o clipa , intreaga viata ? nu m-as transforma eu din ratusca cea urata in lebadoiul fara egal? Cati ani mi-ar trebui ca sa incep si eu sa cred ca sunt de neinlocuit ? Nu mai mult de vreo doi … Dar daca am stat pe functie opt ani? n-as crede eu ca sunt un fel de Dumnezeu al justitiei si ca fara mine totul s-ar prabusi?
    Sau sa spunem ca as fi Daniel Morar … Fata imobila ca o masca , zambet ca un rictus , nu frumos , nu destept , nu cultivat ; dorind cu ardoare sa ma afirm il anchetez si il trimit la galere pe unu’ Liviu Ciupe . Viata e insa nedreapta , omul face plangere la CEDO , castiga si statul roman trebuie sa-i plateasca niste euroi ( multi) ; tocmai cand simt in ceafa rasuflarea rece numita Parchetul din Patarlagele , ma trezesc in prag cu Zeita Dreptatii ( aceeasi Madam Macovei ) care-mi recita aceleasi bla-bla-bla de mai sus , pe care le-a inghitit si Kovesi .Nu mi-as pune eu instantaneu costumul cel bun , de duminica , si mi-as lua in primire biroul de sef la DNA , trezindu-ma in fiecare dimineata cu gandul ca sunt frumos , destept si capabil ? Cati ani mi-ar trebui sa-mi inchipui ca fara mine tarisoara ar face implozie si cetatenii s-ar tavali in chinuri , intr-un climat irespirabil?
    E, asta-i problema . E plina tara de oameni in functii inalte care n-au indoieli , care , lingusiti cum trebuie si stimulati si mai si , incep sa creada ca este adevarat , ca puterea li se cuvine , ca ei detin adevarul , si – cel mai grav – CA ESTE POSIBIL CA ASA SA FIE MEREU . Abia cand au ajuns si au stat suficient acolo in varf , constata cu neplacere ca noi ceilalti , niste milioane , ii cam incomodam .

  59. 62 Centru octombrie 5, 2012 la 8:58 pm

    Alte reprosuri , contractele in asteptare de 3 luni ( 9 km la Gilau , lotul 1 Lugoj ) pentru autostrazi . Ce vor , ce asteapta ? Lotul 2 Lugoj e gata , de ce nu- l deschid , de ce Ponta nu face o miscare in Banat pentru panglica ?

  60. 63 casandra octombrie 5, 2012 la 9:13 pm

    @dsfsdfdsfs

    Se respecta legea interna si legea europeana in materie. Citeste!

    http://legeaz.net/legea-275-2006-executarea-pedepselor/
    http://www.anp-just.ro/recomandari/reg_euro.htm

    Doar trupul este tinut acolo. Spiritul este liber, intelectul infloritor.
    Cine credea ca lui A. N. i se putea pune calusul in gura aruncandu-l dupa gratii…s-a inselat.
    De ce exista jurnale, televiziuni care preiau cele scrise de un A.N. incarcerat? Pentru ca suntem liberi si pentru ca suntem multi cei care dorim sa-i cunoastem opiniile si gandurile. Iar cele scrise nu incalca legea, doar deranjeaza mintile inguste si caracterele strambe.

    De ce citim cele scrise de el pe hartie si postate aici de familia lui? Pentru ca suntem multi cei interesati de persoana lui Nastase si de ideile lui. Adrian Nastase are multi prieteni.

  61. 64 Buda Viorica octombrie 6, 2012 la 12:01 am

    Dfsddfsdfsddfsd
    Fiindca intrebarea d-voastra e mai usoara ,decit a d-lui Nastase, va raspund eu:prin fiul sau Andrei. M-am ostenit ,ca nu cumva mintile creeatoare .sa mai scrie o legenda.
    sursa: -acest blog

  62. 65 Draghi Puterity octombrie 6, 2012 la 2:31 am

    @dsfsdfdsfs

    Eu as putea sa iti explic, insa sunt convins ca tu nu ai intelege. :mrgreen:

    P.S. Vezi in dreapta sus motto-ul acestui blog 😉

  63. 66 Draghi Puterity octombrie 6, 2012 la 2:40 am

    Comisia Europeana doreste ca europa sa o lase mai molae cu sectorul serviciilor si sa se reindustrializeze. Se vorbeste chiar de o „a treia revolutie industriala”.

    http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/eu-kommission-will-dritte-industrielle-revolution-a-859794.html

    Care e raspunsul USL la aceasta provocare?

  64. 67 radu c octombrie 6, 2012 la 7:15 am

    Daca Geoana pentru un post a daramat un guvern,iar mai apoi pentru un post de ministru a iesit de la guvernare,de ce nu am crede ca se pot intampla si acum astfel de miscari ? Era Geoana atat de puternic ? Era singur pe lume? Unde a fost PSD atunci cand Geoana prin miscarile lui a adus atata rau in casele romanilor. Unde erau liderii PSD. Unde erati d-le Nastase ? De ce l-ati lasat pe prostavan sa dea tara pe mana lui Basescu?
    Daca atunci s-a putut , de ce nu s-ar putea si azi?

  65. 68 Marian Nicolae octombrie 6, 2012 la 7:32 am

    @dsfsdfdsfs

    ”Imi poate explica si mie cineva cum de reuseste Dl. Nastase sa scrie pe blog din spatele gratiilor?”

    Da, va explic eu:

    Prin puterea gandului…..prin puterea gandului…..

  66. 69 M.Voicu octombrie 6, 2012 la 8:24 am

    @Nelu Fieraru, octombrie 4, 2012 la 2:17pm scrie despre: ”GREAUA MOŞTENIRE”… ”CARE AU DECIMAT ECONOMIA ŢÃRII”
    @ Ghita Bizonu’, octombrie 5, 2012 la 4:14pm acrie: ”sunt atât de ocupaţi sã placã altora încât încep sã nu îmi mai placã MIE!!”
    @Theodora, octombrie 5, 2012 la 6:5pm scrie despre mult promisele audituri… privind fraudarea bunului public:
    ► …şi necesitatea reparãrii prejudiciului – şi cine nu ia mãsuri n’are ce cãuta în funcţie de demnitate publicã. Criteriile de performanţã constituie însuşi obiectul mandatului, nu durata acestuia – care e mãrime derivatã.
    CREATORII DE LEGI SÃ LE FACÃ SÃ FUNCŢIONEZE ÎN RAPORT CU PRINCIPIILE CONSTITUŢIONALE.

  67. 70 George Ban octombrie 6, 2012 la 9:27 am

    Ghita B,

    Tot respectul!

    In primul rand, logica elementara ne spune ca nu-i putem cere unui prost sa nu mai fie prost. Asa e el si gata! Dar nu e cazul Guvernului Ponta. Sunt si ei nevoiti sa mearga pe sarma, din cauza ticalosilor care ne parasc (si au succes!) la Bruxelles.

    Neparticiparea la vot ar fi cea mai proasta solutie. Ori alegem din ce avem, ori parasim tara daca nu ne place nimeni. A sta cu capul in nisip pentru ca nu mai vreau sa-i vad inseamna sinucidere prin sufocare.

    Totusi constat ca nu stai cu capul in nisip si combati (zic eu, destul de bine) pe acest blog. Lucru care este in totala contradictie cu scarba de toti si de toate, cu amenintarea absentei de la vot!

    DECI: Noi cu cine votam? Ca TREBUIE sa votam!

    Acum putin timp, cand Boc il stergea la fund pe Basescu, ziceam ca si o maimuta de la circ ar fi mai bun prim-ministru. Este Ponta mai prost decat o maimuta?

  68. 71 George Ban octombrie 6, 2012 la 9:36 am

    @ds etc (alege si tu un pseudonim mai civilizat!)

    Daca esti ofticat de un asa-zis tratament „privilegiat”, pot sa iti spun ca si Basescu va avea aceleasi drepturi in celula sa. Numai ca nu se va folosi de ele, pentru ca inca nu a terminat de citit Cartarescu…

  69. 72 Marian Nicolae octombrie 6, 2012 la 2:10 pm

    Se baga si MRU in zeama:

    Mihai Razvan Ungureanu: Confirm ca Romania poate fi oricand o posibila tinta a unor actiuni teroriste. Trebuie sa fim pregatiti
    de R.M. HotNews.ro
    Sâmbătă, 6 octombrie 2012,

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13361134-mihai-razvan-ungureanu-confirm-romania-poate-oricand-posibila-tinta-unor-actiuni-teroriste-trebuie-fim-pregatiti.htm

    „Confirm ca tara noastra poate fi oricand o posibila tinta a unor actiuni teroriste. Nimeni nu este astazi ferit in lume de acest pericol. Ceea ce spun este ca trebuie sa fim pregatiti pentru a conctracara eventualele atentate teroriste. Gradul de pericol scade sau creste in functie de contextul international, iar asta poate fi vazut pe site-urile serviciilor de informatii”, a declarat Ungureanu, vineri seara, la Brasov, unde a participat la lansarea filialei judetene a partidului Forta Civica.

    Nota Marian Nicolae:

    MRU draga, Romania avand o conducere aramaica, mi se pare normal sa fie tinta arabilor, nu ti se pare?

    PS. Asta este tara noastra, a romanilor, TU NU ESTI ROMAN, nici in spirit nici in simtire !!!!

  70. 73 Marian Nicolae octombrie 6, 2012 la 2:38 pm

    Fiti atenti cat de bine functioneaza arma geoclimatica H.A.A.R.P. in nordul lumii, implicit asupra Romaniei, din moment ce avem aceste temperaturi la inceput de octombrie:

    Suprafaţa gheţii din Antarctica a atins un nivel record
    Taguri: Antarctida, ghetari, recorduri, Arctica, Fapte diverse, Social, Ştiri
    3.10.2012, 12:38, ora Moscovei

    http://romanian.ruvr.ru/2012_10_03/90026653/

    Suprafaţa gheţii din Antarctica a ajuns la un maxim anual, care reprezintă un record în istoria observaţiilor – 19,44 de milioane de kilometri pătraţi. Aceasta este cu peste un milion mai mult decât nivelul mediu în perioada 1979-2000.
    În Arctica anul acesta s-a înregistrat un record invers. Gheaţa din Oceanul Îngheţat de Nord a atins pe 16 septembrie un minim anual de 3,41 de milioane de kilometri pătraţi, ceea ce este cel mai scăzut nivel din istoria prin satelit.

    Mda, curat murdar….

  71. 74 EUGEN octombrie 17, 2012 la 9:02 pm

    USL s-a inconjurat de mizerii precum gaby_GHENERALU’ cu sleahta din unpr, asta le va aduce un declin consistent (prietenii „stie” de ce)…sunt oa tara de manelisti, escroci electorali si mancatori de rahat.
    Nu mai am mult pana sa incep a crede ca USL-ii sunt fani basexu’ , alias chioru’…pacat , chiar se contura a fi o treaba buna, care , din pacate , a inceput sa miroasa urat!


  1. 1 Se pregăteşte USL să piardă alegerile parlamentare? | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe octombrie 4, 2012 la 12:17 pm
  2. 2 Năstase: Se pregăteşte USL să piardă alegerile parlamentare? | PRO POLITICA - POLITICĂ LOCALĂ LA NIVEL NAŢIONAL Trackback pe octombrie 4, 2012 la 4:28 pm
  3. 3 Adrian Năstase îi critică pe liderii USL pe blog Trackback pe octombrie 4, 2012 la 5:45 pm
  4. 4 Blogul Ancutei Trackback pe octombrie 4, 2012 la 10:16 pm
  5. 5 Un amalgam plin de… amenintari… « Motanul Incaltat Trackback pe octombrie 5, 2012 la 3:23 am
  6. 6 Ce se mai aude cu auditurile de la ministere? « Hai ca se poate! Trackback pe octombrie 5, 2012 la 5:37 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!