PDL – „Singuri acasa”

Traian Basescu spunea, in primul sau discurs extins de la debutul protestelor, ca politicienii trebuie sa decida daca vor sa lase urmasilor „datorii sau o casa construita”. Cei de la PDL se pare ca au receptat un pic gresit mesajul, amestecandu-l cu cel transmis de Elena Udrea in campania pentru alegerile prezidentiale din 2009: „suntem urmasii lui Traian…ai lui Traian Basescu”. Ce a iesit din asta: baietii si fetele din PDL confunda guvernarea cu propria casa. O casa in care au ramas singuri si pe care trebuie sa o apere de „banditii” crizei mondiale.

Ma uit la modul in care acesti oameni gandesc Guvernul si guvernarea.

Sunt precum copiii care gasesc cele mai nastrusnice solutii pentru a se apara de cineva doar de ei stiut. Sunt precum personajul din filmul „Singur Acasa”, cu nuanta ca nu sunt nici simpatici si nici personaje pozitive. Dar, in rest, isi construiesc lumi ale lor, adversari mai mult sau mai putin inchipuiti, mize mai mult sau mai putin reale. Problema este ca astfel de ghidusii duc de multe ori la dezastre. Cum ar fi, sa dea foc la casa. Chiar daca ei cred ca este casa lor, nu este! Mai sunt cateva milioane de oameni (cei care au mai ramas in tara) cu care o impart.

Indiferent ce sfaturi li se dau acestor oameni, ei merg inainte, tratand Romania ca pe un parc de distractii. Sa ma explic. In parcurile de distractii, nu toti copiii se pot da in acelasi timp in roata mare sau in „montagne russe”. Unii stau pe marginea si asteapta. Cei mai mari sunt mai versati si au intaietate. Se dau si de mai multe ori. In final, cei mari ii lasa pe cei mai mici „sa se dea si ei o data”. Si stau, se inghiontesc unii pe altii si rad fericiti. Cam asa este si cu aceasta guvernare. Isi paseaza jucariile de la unii la altii, iar parintele – care ii tine doar pentru ca traieste din alocatia de pe urma lor – nu ii trage de urechi.

Jucaria lor este, din pacate, chiar tara in care traim.

162 Răspunsuri to “PDL – „Singuri acasa””


  1. 1 cineva februarie 9, 2012 la 3:50 pm

    Nu mai cred ca sunt chiar atat de singuri! De azi incolo il mai au si pe Ponta! Si asta ar trebui sa o lamureasca chiar PSD-istii! Cat se poate de repede. Daca nu o vor lamuri cat de repede, anunt PSD-ul in calitate de votant al sau ca nu ma deranjez la vot decat la prezidentiale, cand am sa-l votez pe Antonescu! Sa ne explice si noua Ponta la cine a fost la spa! Ca de Geoana am aflat in direct……..

  2. 2 MIHAELA februarie 9, 2012 la 4:29 pm

    O mai mare bataie de joc la adresa romanilor ca acest guvern. nu cred ca mai exista!

  3. 3 dlnimeni februarie 9, 2012 la 4:30 pm

    A trebuit sa lipsesc nitel din birou si, in lipsa mea, dl Ponta a vorbit. Inca nu am citit ce, insa am inteles, dintr-o relatare ca i-ar fi facut premierului „cu ochiul” ori, mai bine zis, „cu oglinda”. Subiect care a si fost discutat pe blog acum vreo zi-doua, onorabilul Le Prince fiind partizanul oglinzii iar eu scriind ceva de genul ca, fiind candidat de premier desemnat al opozitiei, dl Ponta nu-si poate permite dantelarii cu premierul desemnat al guvernantilor. Gata, s-a consumat. Oricum pare ca fiecare a avut partea sa de dreptate: momentul „oglinzii” a iesit in relief si a fost remarcat, insa persoana care mi-a facut relatarea nu parea entuziasmata deloc de actiunea dlui Ponta, era mai degraba contrariata. In fine, voi vedea in detaliu, poate ca nu este asa. Oricum, ar fi interesant sa apara un guvernamental cu nervii tari care sa ii propuna dlui Ponta sa sustina candidatii guvernamentali, in loc sa mai propuna candidati proprii.

  4. 4 cenacluldinbar februarie 9, 2012 la 4:31 pm

    se poate cere anularea votului de azi intrucat nu a fost vot secret cu bile, doar vot cu bile. trebuie amenajata o cabina de vot si asigurat secretul votului. olteanu a fost spionu de serviciu al votarii. asta nu e democratie.

  5. 5 MIHAELA februarie 9, 2012 la 4:35 pm

    @ Cineva
    Doar asta ai inteles din discursul lui Ponta?
    Inseamna ca doar l-ai auzit, nu l-ai si ascultat!

  6. 6 Ghita Bizonu' februarie 9, 2012 la 4:49 pm

    Insa ce a inteles Tonta prin Jos Boc? Jos Basescu?!

    Apropos nu credeti ca ar mai trebui sa va ganditi si la electorat ? Ntz dvoastra eleganti .. da? Ma rotg nu e o lectura teleptuala ci doar agreabila – Trufasa citatdela, a Barbarei Truchman capitolul Transferul puterii ACOLo scandal in Camera ! Westminster pe la 1900 .. si daca nici asta http://en.wikipedia.org/wiki/Hugh_Cecil,_1st_Baron_Quickswood nu se ridica la inaltimea pretentiilor de eleganta pesedist-reformate ..

  7. 7 Doru Coarna februarie 9, 2012 la 5:03 pm

    Mare politician Ponta asta, liderul social-democrat…

    I-a conditionat lui Ungureanu, premierul desemnat, verde in ochi, ca de la utecist la utecist in sedinta pe clasa, o prietenie in 15 puncte si cateva idei. Acesta i-a raspuns in acelasi registru, intelegand altceva convenabil lui.

    Nimeni nu le-a spus ca acest premier este doar un ins gasit cu greu de Basescu, dispus sa spele pe jos dupa Boc pana la toamna. In contrapartida i se lasa niste privatizari, dar la comanda, nu la alegere. Atat!

    Sigur ca de acum muti se vor intreba cat de departe sau de aproape este Victoras de acest sistem, este vis-a-vis sau cu regimul?

    Copii toti, are dreptate dl Nastase daca se refera la intreaga sala. Unul nu stie de unde sa apuce misiunea primita de la Basescu dar are cu ce sa lupte in sertarul biroului, altul nu stie sa lupte dar vrea misiunea aia…

    Ce-l oprea pe liderul asta social-democrat sa deruleze mesajul Pietei, de pe coordonate politice de data asta? Poate ii era frica de cat ar fi castigat PSD-ul in ochii tarii!

    Dle Nastase, opozitia se OPUNE, nu se SUPUNE! Dezvoltati Dvs ideea asta in amfiteatru! Ca la catedra, stiti cum e, poate unul-doi pricep…

    Nu cred ca in politica trebuie sa lasi permanent usi deschise asa cum face asta, liderul. Nu de alta dar se face curent, unele se trantesc de la sine, se aude si se vede tot de peste tot… doar daca nu vrei sa regasesti usor pe unde sa te retragi… Defetism! Daca as fi membru PSD l-as acuza pe lider de DEFETISM! Asa sunt doar dezamagit, dar si asta pt mine este mult.

    In fine, se va intelege mai bine la toamna cand usile deschise vor fi prin cladirea PP…

  8. 8 George Ban februarie 9, 2012 la 5:04 pm

    Vad ca sunt multi care sunt deranjati de discursul lui Ponta. E deja alta diversiune pe care o mesteca acum toate televiziunile, uitand sa atace subiectul principal: investirea unui guvern de marionete.

    Ponta a folosit in mod inteligent timpul acordat pentru a prezenta programul politic al USL. Pentru ca cei mai multi sunt atat de comozi, incat nu catadicsesc sa citeasca programele pe domenii ale USL, aduse la cunostinta de multa vreme. Si pun exasperant aceeasi placa: „Da’ voi ce solutii aveti?” sau chiar „Voi nu aveti solutii”. Din acest motiv, Ponta a folosit 45 de minute de maxima audienta pentru a promova programul USL si pentru a spune ca daca guvernul MRU il va aplica (evident, este o reducere la absurd), atunci USL il va sprijini. Ce e in neregula aici? Tot prin reducere la absurd, putem spune ca daca Basescu va aplica politicile USL va fi si el sprijinit…

    Nostim este ca PDL-istii, obsedati de spargerea USL, au cazut in capcana lui Ponta si l-au laudat. Mai trist este ca si unii colegi de blog n-au priceput tactica Ponta. Eu il admir insa pentru ca, la fel ca si Dl Iliescu („critica” grevei parlamentare), a invatat in sfarsit cum e cu pokerul politic.

    Si pentru ca lucrurile sa fie repuse in ordine, chiar adineauri Dl Antonescu a repetat cu cea mai mare convingere ca unitatea USL e de nezdruncinat.

    Numai hienele se reped imediat spre animalul care, cred ele, da semne de slabiciune. Asa se reped si cei care spera, in disperarea lor, ca pot sfasia USL. Asa sa-i ajute Dumnezeu!

  9. 9 Ungureanu Adriana februarie 9, 2012 la 5:07 pm

    Discursul lui Ponta mi s-a parut rezonabil si de bun-simt. Singura problema ar fi ca, in cazul unei aliante, comunicarea intre parteneri este importanta atat pentru echilibrul aliantei cat si pentru imaginea perceputa de alegatori. Cand decizia comuna este „nu participam”, iar unul dintre parteneri participa, inseamna ca decizia comuna a fost incalcata. Este ca si in cazul primului ministru care a incalcat legea SIE timp de doua zile si jumatate. Daca legea Sie interzice angajatilor sa faca politica sau sa fie folositi in politica, iar un angajat (seful SIE) face politica la cel mai inalt nivel incercand sa formeze un guvern dialogand cu mai multe partide, inseamna ca legea a fost incalcata. Faptul ca legea a fost incalcata o ora, doua zile sau oricat, incalcarea de lege este una singura si atrage raspunderea celui care a comis fapta. Sa fie, in ambele situatii, o problema a varstei apropiate si mult prea tinere pentru o politica de mare anvergura?

  10. 10 Marian Nicolae februarie 9, 2012 la 5:09 pm

    Acest guvern este intr-adevar o mare bataie de joc la adresa romanilor..

    Este ca si cum ai fi rupt de sete si ti se ofera paine in loc de apa, chiar si atunci cand tu strigi din toti plamanii…la propriu, ca ti-e sete…

    Acesti oameni sunt atat de porniti sa distruga aceasta tara si acest popor, incat nu merita nici un pic de mila, atunci cand va veni nota de plata.

    Totusi, aceasta nota de plata se lasa asteptata…probabil ca seful se sala e beat manga…si cazut undeva in spatele barului…….

  11. 11 mihaela sasu februarie 9, 2012 la 5:19 pm

    Mie mi-a placut discursul lui Ponta dar cred ca uitati cu cine si ce va luptati.
    Sef SIE?,ministrii propusi angajatii fostilor ministrii ?Ce se intampla?????Incotro va indreptati?Acel discurs era bun probabil in alt parlament,unul cu adevarat european.

  12. 12 santinela februarie 9, 2012 la 5:22 pm

    Am stat si m-am crucit. Daca au stabilit ca nu merg la investitura, ce au cautat Ponta si scorul sau acolo? Singurul care l-a batut pe basescu in confruntarea directa a fost Crin.Noi l-am propus pe geoana.A trecut si am considerat ca acum este momentul. Am fost cu PSD-ul din 1990( cu toate titlurile pe care le-a avut) dar acum pot influenta aproximativ 200 de voturi in orasul meu si al dracului daca va mai votez. Ce faceti toate „geniile” din partid?Asa gafa nu am crezut ca este posibila.
    Aya astept sa comentezi si sa-mi dai un cit de mic motiv sa mai cred in PSD Credeam ca Ponta merge acolo si spune simplu-” jos Basescu,alegeri anticipate. A facut un d r a c! Probabil comentariul meu nu va aparea dar m-am descarcat !

  13. 13 santinela februarie 9, 2012 la 5:25 pm

    George Ban- tu nu ai priceput nimic.A fost o gafa cit casa de mare si PSD-ul va trage mult sa o repare.

  14. 14 santinela februarie 9, 2012 la 5:27 pm

    DORU COARNA- nu-mi place de tine dar trebuie sa recunosc ca ai dreptate.Mesajul pietei trebuia sa-l prezinte,daca tot s-a dus acolo,si nimic mai mult.

  15. 15 gala februarie 9, 2012 la 5:37 pm

    Discursul lui Ponta l-am inteles…Dar nu stiu cum sa interpretez respunsul lui Ungureanu…Oare sa nu fi inteles, ca in realitate, Ponta s-a oferit sa sprijine guvernul, sa puna „latul de gat” regimului basescu?!? Sau a inteles si a acceptat si multumit pt „ajutor”?!?

  16. 16 Alexandru februarie 9, 2012 la 5:38 pm

    …….si cu tov. Ponta,din nefericire pentru PSD.PS:-IN PIETELE ORASELOR SE SCANDEAZA „JOS BASESCU! JOS DICTATURA! JOS MAFIA PIORTOCALIE!…etc.,etc,etc.E JALNIC CE SE-NTAMPLA CU ROMANIA REALA .

  17. 17 ZOE, fii barbata ! februarie 9, 2012 la 6:03 pm

    Din nou, îsi face de cap GLANDA, Zeus a plâns la intonarea Imnului !
    În ce tara traim !

  18. 18 Doru Coarna februarie 9, 2012 la 6:11 pm

    @ George Ban,

    las-o mai moale cu hienele, alea se sfasie ca sa se manance, aici este vorba despre pretentii si asteptari de la un om, un lider, care ar trebui sa incerce sa situeze cat mai bine partidul in raport cu populatia, cu votantii, si nu in raport cu puterea asta aflata oricum, in descompunere si salvare de aparente.

    Trebuia sa vorbeasca despre democratia autentica, functionala, sa reitereze tema anticipatelor, sa trimita noul guvern la zapada ramasa in urma lui Boc si a lopetii sale, sa intrebe pe ce elemente se va pedala pt Schengen, dar pt cresterea economica, sa ceara cifrele finale ale guvernarii Emil Boc/Basescu, bilantul aftermath si cum se vor recupera sumele irosite din buzunarele clientelei, sa intrebe cum se remonteaza imaginea externa a puterii si a Romaniei, cum se detensioneaza Pietele si sa ceaara pozitia in raport cu protestele, cu ce bani se vor rostogoli creditele Boc/Basescu si cat inseamna asta in plus, peste cei 4570euro/capita, cat ne costa mentinerea cursului BNR, si altele de acest fel.

    Nu-i vrea nimeni capul, stai linistit, fiecare il are pe al lui, dar avem pretentii!

  19. 19 Radu februarie 9, 2012 la 6:14 pm

    Iata o parte din mesajul meu din 7.02. la 16h30:
    „Si nici acum nu e prea tarziu. In loc sa se comporte ca niste copii suparati ca nu e pe-a lor, USL-ul ar trebui sa se intalneasca cu MRU, si sa-i spuna, public, ca-l sustine daca in programul lui de guvernare se gasesc cateva puncte: precum impozitarea progresiva, sau marirea salariilor bugetarilor la nivelul anului 2009, ceva rezonabil !”

    N-am fost prea departe, iata ca domnul Ponta a cerut lucruri similare, de la tribuna Parlamentului in contul sustinerii (nu insa si impozitul progresiv). Eh, dar fiind de la Secu’ ca si d-l Ponta si MRU, am pus la cale toata treaba asta impreuna. Nu-i asa blogideologic ? Sa-ti amintesc raspunsul tau:

    „@ Radu, despre comentariul din februarie 7, 2012 la 4:30 pm
    Ai logica şchioapă a omului din servicii.”

  20. 20 ZOE, fii barbata ! februarie 9, 2012 la 6:17 pm

    @nastase,

    Regret dar „Micul Titulescu” l-a facut pe Marele Titulescu, sa se rascoleasca în mormânt !

    Nu era nici momentul dar nici locul , de discursuri cu „nuante” si asa zise
    diplomatii. Ce-o fi cautat el acolo nu stiu ! Îi dau dreptate lui Ciuvica, care la „100 de minute” a spus ca USL prin Ponta, va câstiga pe câtiva nehotarâti dar va pierde pe cei multi, care erau hotarâti sa-l voteze .
    Pacat, mare pacat ! Mai aud pe vreunul scheunând ca Ponta e condus din umbra de Nastase si Iliescu ?! Hai, luati de la Basescu !

  21. 21 Cârcotaşu februarie 9, 2012 la 6:20 pm

    @ dlnimeni,

    Oricum, ar fi interesant sa apara un guvernamental cu nervii tari care sa ii propuna dlui Ponta sa sustina candidatii guvernamentali, in loc sa mai propuna candidati proprii.

    Păi MRU i-a mulţumit, pare-se, pentru sprijinul pe care „a declarat” că i-l acordă pe termen lung.
    Să fim liniştiţi, dl Ponta i-a făcut cunoscută doar preţuirea pe care i-o poartă, se pare, tot PSD-ul, în consonanţă cu dl Năstase.

  22. 22 ZOE, fii barbata ! februarie 9, 2012 la 6:21 pm

    @Ungureanu Adriana

    Sau, sa fie o coada de drac împielitat la mijloc si care are în vârf o cashcheta ?!

  23. 23 aglaiarosu februarie 9, 2012 la 6:23 pm

    de mai multa vreme urmaresc cum PSD = PD-L = FSN = Licuriciul. Liderii sindicali, care au fost instalati de PSD, si care AR PUTEA declansa GREVE GENERALE (!!!!) cu care sa lichideze SCURT SI DEFINITIV nesimPORCIA PORTOCALIE, stau si fac pe niznaiu, Ponta se da cu Puterea, etc. …. RUSINE ILIESCU SI NASTASE ! RUSINE !!!!

  24. 24 Ioan Turcu februarie 9, 2012 la 6:37 pm

    foarte bine punctat

  25. 25 claus februarie 9, 2012 la 6:40 pm

    Ponta isi doreste foarte mult sa devina premier si nu-l intereseaza prea mult daca presedintele va fi Crin Antonescu sau Mihai Razvan Ungureanu.

  26. 26 ZOE, fii barbata ! februarie 9, 2012 la 6:48 pm

    Vorbeste Zeus, aducând elogii lui Boc cel Fara de Noroc, multumind iar si
    iar, face acum apologia legilor si da ca sarcina Legea Sanatatii – de fapt a bolii – pe care cu regret zice ca nu a reusit s-o implementeze. Din nou elogii pentru Cabinetul Boc – „un cabinet care ne-a trebuit” !
    Acum laude pentru noul guvern si muuulte multumiri pentru cei care pleaca.
    Tatuca da sfaturi pretioase tinerilor ministeriali si promite ajutorul lui „neprecupetit ” si exprima asteptarile lui din partea acestora, în primul rând, mai multa rigoare. Nu trebuie sa mai împrumute bani pentru salarii dar pentru pensii trebuie sa se împrumute ! Din nou Legea Sanatatii e ceruta „impetuos” à la Igas ! Spune el, ca avem o lege a sanatatii comunista. Politicienii cer totul în numele poporului, zice Tatuca.
    S-a montat si le trage la toti perdaful, în stilul caracteristic.Anunta ca numele prim-ministrului a fost de mult cunoscut de el si Boc !
    Discusul se încheie cu mentiunea ca se simte parte a acestui guvern – desi noi toti stim ca guvernul e chiar el ! – si „se ofera” pe tava noului guvern !
    Pupaturi la scena deschisa între fostii si actualii !
    Felicitarile masa si dansul, la casele Mirelui !

  27. 27 cineva februarie 9, 2012 la 6:48 pm

    @MIHAELA
    Nu trebuie sa-mi traduci nici tu si nici altcineva ce a spus azi Ponta si nici lungul sir de ineptii ce le-a mai scos pe gura in ultimile saptamani! Tot ce pot sa-ti spun este ca discursul a fost o reala jignire fata de toti oamenii din tara asta care au protestat si care nu aveau nevoie de o impacare cu securitatea ci strigau la obiect: jos basescu! Jos guvernul! Alegeri anticipate! Dar poate avea nevoie Ponta de o impacare….. Mai usor cu pianu’ pe scari ca nimeni nu e prost!

  28. 28 alexph februarie 9, 2012 la 7:03 pm

    dl. nastase ce e cu ponta? l-ati scapat, ma refer la conducerea psd-ului, din mina? ce a cautat in parlament cu discursul ala penibil cind usl-ul nu a fost prezent? e cumva santajabil? dupa ce psd-ul a renuntat la multe in favoarea pnl-ului pentru a face usl, acum, cu citeva luni inainte de alegeri s-a plictisit si vrea la ciolan? luati masuri cit mai repede pina cind populatia nu o sa considere ca ultimele interventii ale lui ponta in favoarea lui ungureanu din ultimele zile reprezinta un blat al psd-ului cu puterea si o sa va sanctioneze prin vot.

  29. 29 alexph februarie 9, 2012 la 7:17 pm

    problema discursului lui ponta o reprezinta simplul fapt ca a fost rostit la votarea unui guvern pe care teoretic cel putin, il respingea mergind pina la neprezentarea in sala a intregului usl. cele 15 puncte din programul usl-ului le stia toata lumea si nu era efectiv momentul de a fi prezentate atunci. prezenta lui ponta chiar si numai pentru acel discurs, a dat nastere la un moment care a fost si va fi speculat in continuare de portocalii si presa aservita puterii. a fost o mare greseala dpdv politic, chiar daca pe fond ar putea exista scuze. mai are mult de invatat ponta si parca nu mai vrea sa ceara sfatul celor care se pricep mai bine ca el la politica.

  30. 30 Fragmentarium Politic februarie 9, 2012 la 7:26 pm

    In spectrul culorilor, portocaliul se afla intre rosu si galben. Pana la sedinta Parlamentului de investire a noului Guvern, am crezut ca aceeasi dispunere o au si cele din spectrul politic, cu oranjul PDL flancat de culorile USL, caruia forfecele protestelor sociale si parlamentare pareau sa-i fi taiat orice spatiu de manevra. Marturisesc insa ca dupa discursul lui Victor Ponta, care s-a grabit sa-i intinda covorul rosu noului premier, nu prea mai stiu cine este la mijloc, strategic vorbind, nu ideologic.

    Nu vreau sa tin o lectie despre esoterismul cromatic, ci doar sa aduc in atentie cateva lucruri vizibile, care tin de avatarurile imaturitatii, leadereship si aliante politice, in stransa legatura cu iesirea neasteptata a lui Ponta din ceea ce percepeam a fi o strategie beton a Uniunii impotriva regimului Basescu.

    Discursul ponderat, neutral al presedintelui PSD pe marginea investirii Guvernului MRU a surprins pe toata lumea. Lipsa inflexibilitatii taioase si criticilor anti-sistem, cu care ne obisnuisem, ca intr-un concert pe doua voci si avansarea celor 15 conditii economice si sociale pentru sustinerea noului Executiv, din care au lipsit cererile de demisie a Presedintelui si pentru alegeri anticipate au reprezentat, de departe, evenimentul de prim-plan, ca turnura, care l-au eclipsat pe cel al functionarii masinii de vot, fata de care nimeni nu si-a facut in mod real sperante sau griji ca s-ar putea bloca.

    Replica noului premier la avansul liderului social-democrat nu s-a lasat asteptata, a fost una de intampinare, cu mesaje care au facut apel la identitatea comuna de generatie, la “umplerea jumatatii goale” a Parlamentului, la “cooperare transpartinica” si la sprijinul PSD pentru “un guvern de lunga durata”. Urmarind dialogul celor doi “congenerationali”, dar si iritarea liberalilor, am avut impresia ca acesta s-a purtat pe deasupra USL si ca a semanat cu un troc, intinsul covorului rosu contra unui loc la masa verde.

    Daca raspunsul la intrebarea cine a picat la mijloc din USL in toata aceasta poveste il stim deja, mai ramane sa vedem si cine va fi pe acelasi loc din PSD… Tiradele lui Ponta la adresa celor care au mers “prea departe” cu atacurile la adresa noilor ministri (clone, consilieri, second hand etc.) ne dau un indiciu, dar mai bine sa nu anticipam si sa fim cu ochii’n patru la cum va folosi MRU cei doi “piloni”, ANI si DNA, in “lupta anti-coruptie”. Sincer sa fiu, imi este teama ca dupa aceasta saptamana a smereniei, cum o numea Sever Voinescu, sa nu urmeze o lunga perioada a pacatului, cu tradari si vanatori de vrajitoare, cu cozi de topor si de matura digitale…

  31. 31 Karakas februarie 9, 2012 la 7:29 pm

    Se pare ca FMI isi ajusteaza programele pe care le impune statelor dupa gradul lor de bogatie. State sarace precum Romania sunt obligate sa implementeze masuri dictate de FMI, mult mai aspre decit cele cerute de FMI altora state mai bogate. Dintr-un editorial Reuters:

    „Irlandei i s-a cerut să reducă salariile angajaţilor publici cu 10% şi numărul angaţilor cu 8.000 de persoane, în timp ce Portugalia scăpat cu tăieri ale salariilor de 5% şi restrângerea personalului prin plecări naturale.”

    Intrebarea este: de ce au acceptat guvernantii nostri ca poporul roman sa sufere atit de mult, cind nu era necesar? De ce nu au negocviat cu FMI masuri mai blinde? Basescu tot spune ca a fost necesar, insa realitatea este ca nu era nevoie de o asemenea severitate: 25% reducere a salariilor si dat afara peste 100000 oameni din sectorul de stat.

    http://www.mediafax.ro/economic/analisti-reuters-abordarea-dura-a-fmi-poate-fi-dezastruoasa-in-romania-9221604/

  32. 32 contele februarie 9, 2012 la 7:59 pm

    MRU si Victor Ponta sunt generatia „decreteilor”. Poate de aceea se inteleg. Poate asta-i generatia ce ar trebui sa urmeze la conducere. Personal, dupa ce am vazut azi in Parlament, cred ca m-ar interesa un cuplu: Victor Ponta -premier, MRU -Presedinte.
    Mai vorbim, e totusi prea curand sa ma hotarasc daca sprijin ideea.

  33. 33 ORĂŞAN IOAN februarie 9, 2012 la 8:04 pm

    Cred că prin discursul său Victor Ponta a legitimat în oarecare măsură guvernul marionetă instalat de Băsescu,dar indiferent de ce face Victor Ponta ,noi cei împotriva dictaturii portocalii vom continua să ne opunem prin proteste,cu toate că începem să simțim gustul amar că există posibilitatea ca după alegeri cei care au făcut atât de mult rău românilor, vor rămâne nepedepsiți și mai mult îi vom vedea primiți în USL cu acces maxim la ciolan.Îi cer domnului Victor Ponta dacă nu se simte în stare să facă ce vrea o majoritate zdrobitoare a României,să se dea la o parte din fruntea partidului și să lase pe altul care vrea și poate să lupte contra regimului actual,pe noi nu ne încântă aceeași Mărie portocalie cu altă pălărie si cu alte promisiuni electorale mincinoase.Nu pot crede că traseistul Berca și de fapt întregul guvern vor organiza alegeri corecte,chiar dacă vor mări salariile și pensiile,la anul le vor tăia din nou,democrația va fi doar pentru fațada europeană,hoțiile vor continua,aroganța lor va fi în continuare de nesuportat,legile pentru ei vor fi în continuare ceva fără importanță,iar romănii nu trebuie să ducă o veșnică luptă pentru supraviețuire,ca ei domnii portocalii să acumuleze necinstit averi tot mai mari și să-și plimbe pipițele pe plajele exotice și extraordinar de scumpe.

  34. 34 olimpiu februarie 9, 2012 la 8:10 pm

    Ma vad pus intr-o situatie oarecum ingrata.Scriu pe blogul domnului Nastase,dar trebuie sa ma adresez domnului Ponta din cauza discursului acestuia.Asadar…
    Domnule Ponta,
    Daca nu va tin balamalile unei lupte politice,plecati domnule din fruntea PSD-ului!Discursul dumneavoastra e de azi din Parlament este absolut indecent fata de cetatenii acestei tari.Ati urmarit doar interesul dumneavoastra ingust si personal manat de tot felul de legaturi mai mult sau mai putin transparente cu oameni din serviciile secrete.Pai asta vrea strada,pentru asta demonstreaza cetatenii acestei tari?Sa-l periati intr-un mod slugarnic pe marioneta asta de prim ministru a lui basescu?Ceea ce ati facut,discursul rostit este ,in opinia mea, unul dintre cele mai proaste si mai neinspirate discursuri ale dumneavoastra ca sa nu mai spunem ca este si total lipsit de fair play fata de partenerii de coalitie,respectiv liberali si conservatori.Ati declarat ca va scrieti singur discursurile.Mai luati-va domnule un consilier care sa va sfatuiasca ce sa ziceti si ce sa nu ziceti caci din cate vad azi dat rau de tot cu bata in balta.Sa fiti chiar atat de inconstienti sa nu vedeti ca scopul lui basescu e spargerea USL-ului si ca nu se va da in laturi de la nimic sa va distruga?Daca USL-ul da dovada de atata stangacie atunci optiunea mea de vot se schimba radical.Si nu se va duce nici pe departe spre pdl.Sunt dezamagit total de prestatia domnului Ponta si inca vreo doua trei discursuri din astea si-l voi cataloga pe domnul Ponta precum l-a catalogat domnul Iliescu pe Geoana.
    Domnule Nastase,apropo de titlul editorialului dumneavoastra,nu-l mai lasati domnule singur acasa pe domnul Ponta.Vad ca are tendinta de a-si da foc la casa.

  35. 35 Reni februarie 9, 2012 la 8:11 pm

    Discursul Presedintelui Ponta a fost un discurs responsabil, echilibrat care urmareste binele poporului roman.
    Doar oamenii afectati de aceste masuri au nevoie de o salvare urgenta, de masuri economice concrete, cat mai rapid.
    Acum vom vedea cum vor raspunde acesti ministri si mai ales acest PM.
    Eu ma indoiesc ca vor face ceva bun pentru Romania, programul FMI va fi pus in opera dar nu cu semnaturile „greilor” din umbra. Discursul lasa usa deschisa pentru grupurile minoritatilor si chiar unei factiuni UDMR, usa deschisa anticipatelor. Opinia mea este ca a fost un discurs strategic.

  36. 36 Aurora Soare februarie 9, 2012 la 8:25 pm

    Se pare ca nu sunt atat de singuri, ba chiar le tine companie micul monstru tradator pe care l-ati crescut la piept, cu prea multa incredere in capacitatile lui, pacat ca doar intelectuale, nu si morale…

  37. 37 Paul februarie 9, 2012 la 8:34 pm

    Domnule Nastase,

    Nu e prea clara metafora cu parcul de distractii. Adica, se intelege ca guvernantii vechi ii mai lasa si pe cei noi sa se dea cu „roata mare” (ca de-aia e roata ca sa-i mai „roteasca”, nu? 🙂 ), sub privirile ingaduitoare ale „parintelui”. In schimb, nu ati precizat cine sunt cei care asigura existenta si functionarea dispozitivelor (distractive) din parcul de distractii. Si a parcului insusi. Or fi, acesti proprietari, insisi cetatenii cu drept de vot? 🙂
    Iar daca e asa, vor interzice oare votantii accesul noilor guvernanti la „jucarii” incepand cu toamna acestui an?
    Ori vor prefera, – atentie! sensibilizati fiind de discursul lui Traian Basescu! -, sa le mai ingaduiasca putin ministrilor-juniori sa se joace de-a guvernarea, ca sunt si ei tineri si ar mai trebui inlocuiti cei din generatia basesciana?

    Grea intrebare.

    Oricum, Traian Basescu actioneaza exact dupa litera manualelor de stiinte politice. Presedintele pare a spune electoratului:
    „Pentru ca eu va fac placere oferindu-va iluzia primenirii clasei politice, faceti-mi si voi placerea votand pentru cei pe care vi-i propun „.

    Este un discurs greu de contracarat fara sa pari un bosorog nostalgic, agatat cu disperare de o functie de conducere! In plus ca, aceasta generatie a lui Basescu, despre care Presedintele zice ca ar trebui sa se retraga lasand locul tinerilor, nu contine la un loc decat cateva mii de demnitari si functionari publici, in timp ce mesajul seducator va fi receptionat de cele cateva milioane de alegatori. Care ar putea fi de acord in sinea lor cu aceasta iluzorie reforma (cu atat mai mult cu cat nu sunt afectati in mod direct de posibilele ei efecte perverse; in orice caz, nu cu mult mai afectati decat sunt la aceasta ora de „reforma” actuala, in care activistii uzati au avut rolul principal).

    O fi scorul 1-1, dar meciul dintre dumneavoastra si Traian Basescu „must go on”!
    Poate tocmai pentru ca e inca egalitate…

  38. 38 Theodora februarie 9, 2012 la 8:37 pm

    @aya
    Eu am incercat sa iti raspund mai frumos decat meriti in speranta ca o sa intelegi si tu ceva. Vad ca nu ai inteles nimic.
    Daca nu ar fi trebuit sa imi raspunzi de ce imi raspunzi?
    Ignora-ma. Eu daca as fi in locul tau asa as face.
    Observ ca tu ai o tehnica identica cu cea a postacilor platiti de Basescu si PDL. Unde ai invatat-o?
    Insinuezi inca o data ca in spatele meu ar fi cineva sau un grup care ataca intelectualii pe acest blog – MINCIUNA – Iti mai spun o data si o sa iti spun ori de cate ori o sa fie nevoie. Tismaneanu nu este reprezentativ pentru intelectualitatea romaneasca. De atacat am atacat intelectualii lui Basescu, aia care din dorinta de a trai SI mai bine MINT si ATACA liderii PSD.
    Eu sunt un om LIBER duduie. Pe mine nu ma poate manipula nimeni. Eu am curajul sa spun ADEVARUL. Eu nu ma las cumparata pe bani si nu are nimeni cu ce sa ma stranga cu usa.
    Nu am inceput sa dau inapoi? De unde ai tras concluzia asta?
    Da, am spus ca acest Craciun a avut un discurs interesant si ca are dreptul sa ajunga un politician cunoscut (sper ca nu in PSD) sau de ce nu moderator sau realizator de emisiuni TV.
    Asta NU INSEAMNA CA AM DAT INAPOI.
    „ai atacat de atatea ori elitele intelectuale, intelectualii pe acest blog” – MINCIUNA I-am atacat DOAR PE INTELECTUALII LUI BASESCU, LINGAII LUI BASESCU.
    „Avea o portavoce pe care i-a luat-o fortat cineva din mana” – Ha Ha ha MINCIUNA GROSOLANA Nu avea cum sa se intample asa ceva pentru simplul motiv ca era inconjurat de un grup mare de prieteni, studenti de la facultatea la care preda si tineri din Partidul verzilor care l-au urmat dupa ce si-a dat demisia. El asa spune ca si-a dat demisia. Eram la 4 – 5 metri de el, nu peste drum la Teatru National si NICI CA TINE, ACASA IN FOTOLIU.
    Tu nu stii sa citesti sau nu intelegi ce citesti?
    Craciun nu a strigat doar „pdl-usl aceeasi mizerie” ci si altele la fel de „dragute” cum ar fi „Jos clasa politica” “Jos Capitalismul!”, “Jos inflatia!” si pdl si „usl fura prin rotatie”
    Cine a declarat ca, in Piata, intreaga clasa poltica este contestata? Liderii PD-L Elena Udrea, Emil Boc, Sever Voinescu COTOI. Coincidenta??? NIci vorba, asta a strigat si Craciun impreuna cu tinerii care erau in jurul lui. Deci ar fi potrivit printre politicienii PD-L. Vezi aici:

    Nu sunt coincidente – Cei care, in Piata Universitatii, afiseaza pancarte impotriva USL si contesta intreaga clasa poltica sunt oamenii PDL-ului – Mircea Toma isi rasplateste sponsorii


    Am fost sau nu am fost in Piata?
    Te rog sa nu fi generoasa cu mine 😀
    Pastreaza-ti generozitatea pentru cei care o merita.
    Eu am martori. Domnul Augustin este unul dintre ei si a si scris aici.
    Vrei sa spui ca si domnul Augustin minte.
    Si mai sunt inca aproximativ 30 de perosane care m-au vazut.
    Tu ai vreun martor?
    Minti de ingheata apele. Esti sigura ca nu esti sursa inghetului care s-a napustit peste Romania? 😀
    Te rog sa ma scutesti de expresiile „cineva foarte drag mie”. Nu ma intereseaza absolut deloc cine iti este drag si ce expresii au cei care iti sunt dragi.
    NU astept raspuns.

  39. 39 dlnimeni februarie 9, 2012 la 8:38 pm

    Carcotasu: la acel moment, nu stiam ce a spus dl Ponta

  40. 40 Argusdre februarie 9, 2012 la 8:39 pm

    Bre nea Nastase,
    Ce faceti bre ? L-ati pus pe Ponta sa distruga USL definitiv ? A capiat, sau e intr-adevar o coada de …barda , dupa cum se discuta odata? Tin minte ca unul Vulpe pe la Antena 3, povestea acum vreo zece ani, ca asistase din intamplare si in secret la Glden Blitz, la o discutie intre Base si acoliti de-si sai, planuind un nou guvern. Printre altele Base il nominalizase pe acest Ponta printre viitorii lui slujitori…Pai ce faceti, chiar vreti sa ramaneti fara sustinatori deloc si sa ajungeti la 40% in sondaje, dupa cum vrea Base ?
    N-aveti decat, noi o sa sprijinim de acum doar pe protestatarii din piata, care dupa cum vedeti, au dreptate ca…toti sunteti la fel.O apa si un pamant.

  41. 41 Aya februarie 9, 2012 la 8:39 pm

    PROSTANACUL ESTE INTRUCHIPAREA LASITATII:
    DUPA CE A SUSTINUT PRIN VOT INVESTIREA GUVERNULUI, INCEARCA SA DEA IMPRESIA CA A VOTAT IMPOTRIVA

    Prostanacul (mai putin cunoscut sub numele sau din actele de identitate- Mircea Geoana) a votat, astazi, investitura guvernului: bila alba in urma alba- bila neagra in urna neagra (deci, „pro”).

    Mai mult decat atat, prin prezenta sa la vot (pe care a avut grija sa o anunte, cu surle si trambite) Prostanacul a asigurat existenta cvorumului- obligatoriu pentru desfasurarea votului de investitura.
    Explic pentru cei care nu cunosc regulamentul.
    Coaliţia are în prezent la Senat 67 de parlamentari ( se stia ca Verestoy Attila nu va fi prezent- este în concediu medical). Nu era sigura nici participarea la vot a lui Iulian Urban. Pentru asigurarea cvorumului, este necesara prezenta a 68 de senatori.

    Astfel, prin participarea Prostanacului, era asigurata prezenta la vot a 68 senatori, exact numărul minim necesar pentru asigurarea cvorumului la Senat.

    Dupa ce s-a facut presh inca o data in fata puterii, Prostanacul, las si lipsit de caracter cum il stie toata lumea, apare pe postul Realitatea TV si, insinuand ca ar fi votat impotriva guvernului (ceea ce este o minciuna sfruntata) a atacat, cu manie proletara, discursul FOARTE BUN SI VALOROS al lui Victor Ponta.

    A fost nevoie de interventia ferma si repetata a lui Emil Hurezeanu pentru a-l face pe Prostanacul sa puna capat penibilei sale retorici.

    Afirm si sustin: excluderea Prostanacului din PSD si debarcarea lui de la sefia Senatului au fost doua decizii politice importante, mature, ale anului trecut.

  42. 42 Pali februarie 9, 2012 la 8:45 pm

    Frumos discurs a rostit acest Ponta ! Ma bucur ca, iarasi am avut dreptate,ati crescut un sarpe ,….. Dl. Presedinte Nastase;PONTA E UN OM DE NIMIC !!! A sfidat intelegerea si a aparut acolo ca o sluga ca un linge-blide ! De data asta el a fost carpa de sters si asa o sa si ramana ,…

  43. 43 Maximmouse februarie 9, 2012 la 8:52 pm

    @ Stimata Gazda,

    ….asaaa…si cand il schimbati, psd-ul, pe ponta? CAND?! 🙂 🙂 🙂

    Iata cum o eroare monumentala a psd , aceea de a prelua „sugestia” otravita a satanelor , aceea de a reforma partidul, de a pune „oameni tineri” , isi arata roadele monstruase!

    Ce cauta pana urma un pusti oportunist in functia de conducator al celui mai mare partid de stanga din Romania ? Pe dracu’ cauta!

    In alta ordine de idei, ma intreb , de ce in orice comunitate normala, exista sfatul batranilor? De ce nu sfatul carlanilor, tinerilor…oricum, sfat nu merge cu pustime obraznica….

    In incheiere, culegeti ce ati semanat! Sa va fie de bine! Nu mai am nici o incredere.

  44. 44 Aya februarie 9, 2012 la 8:55 pm

    @

    Adrian Nastase

    Citez:
    „Cam asa este si cu aceasta guvernare. Isi paseaza jucariile de la unii la altii, iar parintele – care ii tine doar pentru ca traieste din alocatia de pe urma lor – nu ii trage de urechi.”

    Cred ca mult mai ilustrativ pentru realitate ar fi (inlocuind un verb):
    „Cam asa este si cu aceasta guvernare. Isi paseaza jucariile de la unii la altii, iar parintele – care ii tine doar pentru ca bea alocatia de pe urma lor – nu ii trage de urechi.”

    P.S.
    Honeste bibere, vorba lui nenea Iancu!

  45. 45 Marian Nicolae februarie 9, 2012 la 9:00 pm

    Revin la ceea ce am scris mai sus, cu mentiunea ca s-ar putea ca toti sa ne inselam…

    Am sa ma hazardez in lansarea unei ipoteze interesante:

    Sa presupunem ca ne aflam in anul 1454.
    Avem doua cetati: una mare si una mica.

    Domnitorul cetatii mari vrea cu tot inadinsul sa ocupe cetatea mica fara nici o lupta. Cum sa faca el? Ar insemna ca intr-un fel sau altul trebuie sa tinteasca catre domnitorul cetatii mici. Domnitorul cetatii mari trimite iscoade care sa vada daca poate ajunge la o intelegere cu domnitorul cetatii mici.

    Spre surpriza sa afla ca domnitorul cetatii mici numai atata astepta, satul de o domnie lunga de aproape 8 ani. Ajung la o intelegere amaindoi: Nimeni nu trebuie sa afle despre intelegerea de taina a celor doi domnitori…

    Din pacate, cineva din cetatea mica pricepe tot aranjamentul si-l da in vileag pe domnitorul tradator, in fata dregatorilor cetatii mici care nu-l inghiteau pe logofat..

    Dregatorii cetatii stau si se gandesc cum sa faca astfel incat nimeni sa nu stie despre ce este vorba, viitorul cetatii mici si a locuitorilor sai fiind in joc.

    Iata ce-au gandit:

    Avand in vedere ca poporul era deja nemultumit in cetatea mica, acestia cerusera capul domnitorului si capul logofatului.

    Capul domnitorului, pentru a cadea, ar fi trebuit ca acest lucru sa fie facut cu multa osteneala si varsare de sange nevinovat. Atunci capul logofatului cazu, iara dregatorii care se inchinau acestui logofat fura aruncati in inchisoare.

    Pentru a evita varsarea de sange, se intelese-ra cu totii ca spatarul sa preia scaunul logofatului de curand rapus. Spatarul devenit logofat, om de o deosebita valoare care tinea la cetatea sa facu astfel incat nimeni sa nu priceapa despre ce este vorba. Domnitorul cetatii mici a fost obligat sa cedeze toata puterea proaspatului logofat, doar mimand in fata poporului si a lumii intregi puterea pe care o avusese si o pierduse de putin timp.

    Astfel domnitorul cetatii mari nu mai intelegea nimic, domnitorul cetatii mici nu-i mai raspundea la nici o epistola.

    Dupa cateva luni domnitorul cetatii mici muri de moarte buna in propriul pat fara a afecta cu nimic treburile cetatii mici.

    Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa…
    Am nimerit-o domnule profesor?

  46. 46 dlnimeni februarie 9, 2012 la 9:01 pm

    As dori sa pot scrie ca dl Ponta a facut o gafa. Nu, nu a fost numai o gafa, a fost ceva premeditat. Subproblemele sunt: prezenta in sine a dlui Ponta, discursul ca atare, efectul electoral. Prezenta: dl Ponta a raspuns chemarii, probabil prietenesti, a dlui Ungureanu. Dl Ponta este deci un transpartinic de duzina; amicitia cu dl Ungureanu este pentru dumnealui mai importanta decit sutele de mii de membri si militanti ai usl; in plus, s-a dus acolo mot cu tata-socru, ca sa fie vazuti, probabil, de dl presedinte. Pe blogul sau, dl Pascu scria ca greva parlamentara, absenta opozitiei in procesul de investire, lipseste guvernul de legitimitate. Ei bine, gratie dlui Ponta, guvernul dnilor Basescu-Ungureanu are legitimitate. Va multumesc, dle Ponta! Cind ar fi putut merge, justificat, dl Ponta acolo? In foarte putine situatii: de exemplu, atunci cind exista pericolul ca guvernul chiar sa isi realizeze promisiunile, punind opozitia in offside, cu impact electoral major.
    Discursul in sine: zic unii ca o fi fost un gest european, ca ar fi fost ceva modern. Da, iata cum guvernul si partidele guvernarii au inceput sa ceara colaborarea pesede. Ceea ce pune intrebarea: este pesede, in aceasta formula, un partid colaborationist? A facut conducerea partidului o analiza a ceea ce urma sa prezinte acolo dl Ponta? Sau dl Ponta s-a dus in parlament de capul lui, facind propuneri de colaborare catre noul guvern, dat fiind ca par a fi fruntasi pesedisti carora nici prin cap nu le trecea ca seful partidului lor va ajunge in Parlament? A ajuns pesedeul partidul familiei Sirbu-Ponta? Efectul electoral: cred ca pronuntat negativ, sondajele din urmatoarele zile ne vor lamuri. Dar cred ca asa cum contracandidarea dlui Basescu cu un candidat, Geoana, care nu era antibasescu a fost un esec, tot un esec va fi contracandidarea dlui Ungureanu cu un personaj care pune amicitia cu dl Ungureanu mai presus de soarta milioanelor de romani si de sutele de mii de membri si simpatizanti, militanti ai usl. Sa mearga atunci dl Ponta, cu tata socru cu tot, la una mica impreuna cu dl Ungureanu si sa ne lase in pace, iar noi vom vedea ce este de facut.

  47. 47 dlnimeni februarie 9, 2012 la 9:06 pm

    Domnule Nastase, pare ca ramineti dumneavoastra singur acasa, cu ceea ce se intimpla.

  48. 48 madalina stanciu februarie 9, 2012 la 9:24 pm

    Excelent ce s-a intamplat azi! Ponta e atat de previzibil… doar ca nu stiam cu exactitate cand va fi momentul tradarii. E bine pentru ca de fapt Ponta nu e si nici nu pare de incredere. PSD-ul se va rupe in doua in curand asa cum era de prevazut de fapt. Mi se pare ca Geoana cu toate defectele si stangacia lui e de mult mai buna credinta decat Ponta, Mitrea sau Hrebenciuc… se citeste smecheria pe chipul lor si asta nu place maselor Domnule Nastase!

  49. 49 nic februarie 9, 2012 la 9:27 pm

    @Nastase
    Stiati ce discurs va tine Ponta?
    Sunteti de acord cu el?

  50. 50 Buda Viorica februarie 9, 2012 la 9:31 pm

    Pe unii i-a incomodat discursul d-lui Ponta ,eu ,am apreciat normalitatea in care s-a exprimat acesta,.

    Cred ca un dialog civilizat ,face mult mai mult ,decit vorbe suburbane ,pt..PSD si pt. Romania.

  51. 51 Roxana Iordache februarie 9, 2012 la 9:35 pm

    Ce-a făcut Ponta? 👿 Sau poate vă e dor de alianţa căcănie?

    Una din cauzele majore ale răului perpetuat în România e prăpastia care separă politicienii de oameni. Sic! Pentru că politicienii par a fi încetat să fie oameni. De unde şi diferenţa de esenţă care există între politician şi om politic.

    PSD ce face, ajută oamenii să scape de regimul Băsescu, alături de PNL, pe drumul pentru care s-a constituit USL sau se întoarce în mocirla FSN, a complacerii la trena PD-L? 😐

  52. 52 Aya februarie 9, 2012 la 9:52 pm

    VICTOR PONTA A FACUT AGENDA PUBLICA – AVANTAJ USL!

    Discursul rostit de Victor Ponta in Parlament, la investitura guvernului, este- in afara calitatii sale de mesaj valoros si echilibrat, lucru extrem de rar in aceasta perioada- un eveniment.

    Am asistat la o prestatie publica a tanarului Victor Ponta care se ridica la nivelul celei a unui om de stat (in mod evident, Victor Ponta este cel mai bun discipol al magisterului Adrian Nastase; felicitari pentru amandoi).

    Prin discursul lui Victor Ponta, USL castiga un avantaj pe care trebuie sa il conserve: pentru prima oara, dupa multa vreme, resuseste sa „faca agenda” publica, eclipsand atat ceea ce ar fi trebuit sa fie evenimentul central (investirea guvernului) cat si mesajele lui Basescu, la Cotroceni.

    USL trebuie sa foloseasca din plin acest avantaj extraordinar si sa-l cultive.

    S-a discutat indelung, insistent, si pe acest blog, faptul ca este obligatoriu ca USL „sa faca agenda publica”- nepermitandu-le, astfel, lui Traian Basescu si PDL sa preia initiativa si sa dirijeze atentia in directia dorita de acestia- sau sa distraga atentia de la ceva.
    Foarte pragmatic: sa-i impiedice pe Traian Basescu si PDL sa „formeze” preocuparile publice, sa dirijeze dezbaterile publice.
    Pentru a ajunge in acea situatie, USL trebuia sa creeze evenimente care sa capteze atentia prioritar fata de actiunile basesciano-pedeliste.

    Este cunoscuta importanta imaginii de forta- cel care face agenda publica are o astfel de imagine.
    In pofida politicii anti-romanesti, criminale, a contestarii publice, prin simplul fapt ca impunea discutiile publice- mai clar, facea agenda publica- Basescu si PDL au avut, constant, o imagine de forta.

    Captarea atentiei publice in spatiul romanesc (in care exista o psihologie colectiva aparte, tradusa SI prin nevoia de personificare a oricarei actiuini) se poate face doar prin prestatii individuale. In cazul USL, acest lucru se poate obtine prin actiuni suprinzatoare ale liderilor Uniunii.

    Discursul lui Victor Ponta este o astfel de actiune surpinzatoare, prin care USL face agenda publica si, astfel, dobandeste o imagine de forta.
    Repet: este un avantaj extraordinar care trebuie conservat si cultivat.

    P.S.
    Observ, cu neplacuta surprindere ca, parca neintelegand imensul avantaj dobandit astazi, de USL, prin discursul lui Victor Ponta (anume ca a facut agenda publica) unor personaje publice din Uniune „le-a luat-o temperamentul inaintea ratiunii”. Ca sa nu existe discutii: astfel de personaje s-au manifestat nervos atat in PNL cat si in PSD (si pe blog).

    Este adevarat ca, dupa cateva ore, reactiile s-au domolit. Probabil, vor fi- si se va fi- inteles ca un astfel de eveniment, creat de Victor Ponta, este in favoarea USL.

    Este la fel de adevarat ca au existat si personaje care au inteles imediat valoarea discursului lui Victor Ponta si valoarea evenimentului astfel creat.

    Doresc USL sa conserve avantajul creat prin discursul lui Victor Ponta..

  53. 53 blogideologic februarie 9, 2012 la 9:55 pm

    Un articol din 2009 al ziaristului Emil Man: „Mihai Razvan Ungureanu, asul din mâneca lui Băsescu? Neanunţarea candidaturii lui Traian Băsescu dă naştere la tot felul de speculaţii şi scenarii, cel mai recent scenariu aruncat pe masa de poker a politicii româneşti îl prezintă pe Mihai Răzvan Ungureanu, şeful SIE (Serviciul de Informaţii Externe) drept înlocuitorul preşedintelui pentru candidatura la funcţia supremă în stat, în schimbul unor garanţii ferme că acesta, odată ajuns în fruntea României, îl va desemna pe Băsescu să formeze guvernul. Mihai Răzvan Ungureanu, bine văzut de Statele Unite şi Israel, este sprijinit şi de serviciile secrete. Dacă acest scenariu se confirmă, Traian Băsescu are toate şansele să ajungă prim-ministru, iar Traian Răzvan Ungureanu să fie primul preşedinte de origine dovedită evreiască […] Pe acesta îl ştiu ca fost coleg de liceu cu soţia mea. E doctor în studii ebraice în Anglia. A fost şef de promoţie la liceul Costache Negruzzi din Iaşi promoţia’87. A fost secretar UTC pe liceu motiv pentru care a terminat ca şef de promoţie furându-i locul ca şef de promotie colegei sale Laura Briota. E clar că odată cu demiterea lui din postul de ministru afacerilor externe fiind membru al PNL era terminat politic. Surpriza a venit în momentul când tocmai cel ce-l destituise, adică Traian Băsescu, îl numeşte şef la SIE. Iese pe uşa din dos a politicii, uşă care de fapt se deschide spre o fructuoasă relaţie cu şeful statului, duşman declarat al PNL-ului din care făcea parte M.R.Ungureanu. Totul a fost o lucrătură teribilă. Acum mai nou lansarea sa drept candidat la preşedinţie va aduce un mare număr de simpatizanţi PNL-işti prieteni fideli şefului SIE din perioada tineretului liberal. Ceea ce pot să spun despre acest personaj-Capabil-Atroce- Feroce, din tinereţe a tins la mărire, a fost împins de la spate de doi părinţi cu state grele în PCR şi influenţă la vârful partidului comunist. Se dovedeşte încă o dată faptul că foşti demnitari comunişti şi fii acestora conduc România, indiferent de partidul la care sunt înscrişi. După informaţiile apărute in presa centrală, Mihai Răzvan Ungureanu se trage dintr-o familie de evrei intelectuali din Iaşi. Tatal său, Ştefan Ungureanu, a fost profesor de chimie-fizică la Universitatea din Iaşi, viceprimar şi mai apoi director la Agenţia Locală de Conservare a Energiei. Fiul, fost membru supleant al CC al UTC, este doctor în istorie. Revolutia l-a prins la conducerea Uniunii Studenţilor Comunişti din România, zdrobindu-i cariera de partid. În anii 90 tînărul Ungureanu a fost lansat în conştiinţa publică, drept o stea a intelectualităţii româneşti, de regretatul Iosif Sava. Seria seratelor muzicale includea dialoguri purtate cu oameni politici, oameni de artă, filozofi, muzicieni, instrumentişti, care în anii 1990 erau la începutul carierei. CV-ul istoricului M.R. Ungureanu este impresionant. Presa a relatat că studiile şi cariera viitorului secretar de stat, apoi şef al diplomaţiei româneşti, sunt strâns legate de organizaţiile Soros şi de cele iudaice ale magnatului Mark Rich. Apartenenţa sa (ca lider) la organizaţiile Soros din România, ca şi la organizaţiile iudaice, a făcut ca, fără să fi avut în nici un fel o viaţă politică activă (dupa cum singur mărturiseşte), să fie chemat a fi ministru de externe al României în 2004, notează Cornel Dan Niculae în cartea sa intitulată Politica Filo-Sionistă a României în faţa Europei şi a lumii. Dealtfel, volumul trei al cărţii este ilustrat pe coperta cu poza ministrului Ungureanu cu mâinile pe Zidul Plângerii şi cu chipa pe cap. Ofiţer de-al nostru, sau de-al lor? Cât a fost la conducerea Ministerului Afacerilor Externe, Ungureanu a respectat întru-totul omerta securităţii. Nu s-a făcut nici un fel de reformă în MAE, ba chiar mai mult, sub ministeriatul lui s-au petrecut evenimente îngrijorătoare. Răpirea din Irak şi scandalul declanşat de scrisoarea semnată de ambasadorul Cristian Colţeanu sunt doar două din evenimentele care au dovedit fidelitatea Ungureanului faţă de preşedinte. Totul a culminat cu arestarea celor doi muncitori români acuzaţi de spionaj într-o bază americană din Irak, despre care premierul Tăriceanu a aflat din… presă. M.R. Ungureanu, prins în lupta dintre palate, demisionatul Ungureanu părea o victimă sigură, un soi de Petre Roman al peneleului surghiunit la Institutul de Studii Liberale. Ulterior, el s-a autosuspendat din calitatea de membru al PNL pentru a pleca la Viena ca reprezentant special la Iniţiativa de Cooperare în Sud-Estul Europei. Nimic altceva decât o şcoală de securişti europeană şi, în acelaşi timp, prilejul unui nou scandal financiar de această dată. Surse din cadrul Serviciului de Informaţii Externe ne-au relatat că Mihai Răzvan Ungureanu hoinărea în voie încă de când era secretar de stat prin birourile Centralei SIE şi prin unele case conspirative din jurul Ministerului Afacerilor Externe. Întrebat dacă vreun secretar de stat sau ministru are dreptul să se plimbe hai-hui prin clădirile SIE, fostul şef al spionilor externi, Cătălin Harnagea s-a arătat extrem de surprins. Nici măcar angajaţii instituţiei nu au voie să se plimbe de capul lor prin birouri, iar, în ceea ce priveşte casele conspirate, aceste sunt frecventate numai de agenţii sub acoperire sau ofiţerii care îi coordonează. Prim-ministrul dacă vine, îşi anunţă din timp vizita. Aşadar, stăpânul serviciilor Traian Băsescu nu şi-a lăsat sluga din braţe, din motive lesne de înţeles. L-a propus pe Ungureanu la şefia spionajului extern. Directorul SIE cunoaşte problemele grave cu care se confruntă diplomaţia şi spionajul extern româneşti, încă de pe vremea când era secretar de stat MAE. În această calitate, Ungureanu a avut parte în anul 1999 de o primă vizită oficială în Japonia, unde a dat piept cu gerontocraţia japoneză şi cu mafia securistă din cadrul Ambasadei României la Tokio. O reprezentanţă condusă la vremea aceea de generalul Marin Vâlcea, un greu al Securităţii comuniste. Deşi avea datoria să aranjeze toate detaliile vizitei, Vâlcea nu a mişcat un deget. Presa centrală a comentat pe larg eşecul vizitei. Japonezii sunt conservatori. Vârsta înseamnă o garanţie a experienţei şi profesionalismului. Poziţiile de top din diplomaţia niponă sunt ocupate de persoane cu vârste înaintate. Vârsta şi fizionomia lui Răzvan Ungureanu nu le inspiră competenţă. Fără o pregătire prealabilă, codul diplomatic japonez nu a fost respectat. Japonezii nu au dat doi bani pe tînărul secretar de stat, care a stat umil prin ambasadă. Securistul, doar s-a făcut ca îi aranjează întâlnirile tînărului diplomat. Ion Iliescu, venit în vizită oficială în acelaşi timp, a fost tratat împărăteşte, consulul onorific Kobaiashi funcţionând pe post de sponsor. Reţeaua generalilor din ambasadă avea relaţii excelente cu fostul preşedinte Iliescu, dar şi cu Traian Băsescu. Vâlcea şi niponul i-au aranjat fostului preşedinte, conferinţe de presă la universităţi din Tokio şi Yokohama. Ungureanu a zăcut în ambasadă.” http://asymetria-anticariat.blogspot.com/2012/02/mihai-razvan-ungureanu-asul-din-maneca.html

  54. 54 Sipiridus februarie 9, 2012 la 10:21 pm

    Interventia PSD in Parlament, impotriva USL, a facut parte din ciclul „Victoras, ai grija de copii!”
    Cand USL nu va lua 50% din voturi, sa nu va intrebati de ce. Raspunsul e simplu / vizita la Vantu, sprijinul aproape direct pentru ca nu cumva guvernul MRU sa fie respins chiar de pedelei etc.
    Inteleg ca nu sunteti constienti ca AZI ATI PIERDUT PUNCTE PE CARE NU LE VETI PUTEA RECUPERA NICIODATA. Macar sa nu fie acestea determinante, dar…

  55. 55 alexph februarie 9, 2012 la 10:22 pm

    revin. asist pe antena 3 la un adevarat linsaj mediatic asupra lui ponta. tot felul de asa zisi analisti, unul mai istet decat altul, trag din toate pozitiile( poate ar fi cazul ca aceste celebritati, ciuatacu, radu, badea etc care dau tot timpui sfaturi si au ajuns sa creada ca adevarata opozitie sint ei, sa participe la alegeri si sa vada cam ce sustinere au , la fel cum au facut manolescu, dinescu & co) v-am atras atentia ca de cca 1 an a3 a devenit principala tribuna pnl-ista. la orice emisiune te uiti cel putin 1 invitat e pnl – ist. mai apare cite 1 pc-ist iar mai nou, chiar si invitatii unpr-isti apar mai des ca cei de la psd. orientarea pnl-ista a celor de la a3 e aproape egalata de cea monarhica, orientare care razbate din ce in ce mai tare si e practica recunoscuta de citiva realizatori. atunci cind un partid de peste 30% ( psd) se aliaza cu un partid de maxim 15% ( pnl) dar este de acord ca aiba acelasi numar de candidati la alegeri cu acesta conform protocoalelor incheiate, pai nu mai faceti gafe de proportii tocmai atunci cand dupa vizita la parlamentul european a celor 3 copresedinti tu ponta ai lasat cea mai buna impresie.pacat de tot acest efort. e interesant de vazut cine la sfatuit sa mearga in parlament si sa sustina acel discurs. acum o sa aiba mult de tras pentru a redeveni credibil. oricum o sa aiba o mare bila neagra de la populatie.

  56. 56 Fragmentarium Politic februarie 9, 2012 la 10:34 pm

    Pentru cine ar fi vrut sa le citeasca, semne ale surprizei de azi din Parlament au existat, miza acesteia parand a fi, intr-adevar, spargerea USL, prin contrapunerea celor doi co-presedinti. Prea s-a defocalizat, in ultimul timp, tirul Puterii de pe “imaturul” Ponta, care ar fi devenit brusc “calm” si decheguevarizat, intetindu-se asupra profesorului Crin Antonescu, prea batatoare la ochi a fost tentativa de consultari prezidentiale separate cu partidele din USL si cumintenia aceluiasi Ponta dupa discutiile de la Cotroceni, dupa cum in valva propagandistica in jurul desemnarii unui “consecvent” de dreapta si liberal “convins” se poate ghici dorinta provocarii uni anumit efect de domino in PNL…

    Nu vreau sa insinuez ca recitalul lui Ponta din Parlament ar reprezenta o defectiune in USL, sper ca piaza rea sa fi plecat odata cu Geoana din PSD, ar putea foarte bine ca in acest caz sa fie vorba de o tactica de lupta, care ar urma sa fie lamurita cu aliatii. Nu pot trece insa peste posibilitatea ca unii tineri sa dovedeasca o naivitate la fel de mare cat capitalul de energie, care, coroborata si cu dorinta de a arde etapele, ii poate face usor manipulabili, cu atat mai mult cu cat, spre deosebire de seniori, care cunosc si binele si raul, juniorii din politica nu cunosc decat o parte a adevarului…

    A-i face pe altii sa-ti faca treaba este un principiu binecunoscut de management, care in leadershipul politic se traduce prin tactica de a lovi adversarul cu parti din el insusi. Am vazut prea multe spete de acest fel la alegerile din 2004 incoace, incat tactica respectiva sa nu fie incercata si la alegerile din 2012. In gestionarea acestui tip de risc, doua intrebari sunt inevitabile. Face Ponta parte din acelasi plan cu Geoana? A vazut Ponta cocosul rosu al lui Basescu?

  57. 57 Maximmouse februarie 9, 2012 la 11:03 pm

    @ Domnule Prim Ministru,

    Am in sfarsit ocazia sa vad cum un comentariu nu-mi trece de moderare. Am facut o greseala! Am comentat la cald….

    Exista o singura solutie, congres extraordinar, si alt presedinte de partid. Se va vedea scaderea in sondaje! In aceasta situatie , Antonescu este legitim sa ceara , daca pds doreste in continuare USL, atunci aceasta va fi posibil numai cu un nou presedinte de psd…Probabil ca asta nu va trece , dar poate o cititi dvs si mai chibzuiti impreuna cu forul conducator al psd….scurt, ar fi fost prea frumos….:( 😦 😦

  58. 58 Ghita Bizonu' februarie 9, 2012 la 11:16 pm

    Ce sa fie ? Ce sa fie ? Minune Branconeru’ stia ce zice!!

    Premize Acu cateva zile Igas Branconeru’ limbii romane a aparut pe stecla si in limabju lui .. mai special zis-a ca va fi dezastru , ca va fi o ninsoare ca in 54!

    Stire dezmintita chiar de catre aia de la metrologie. S-a ras de Igas – ce sa vrei ba de la asta?. Antena 3 a dibuit un vechi docomentar din 54. Un amic mai Carcotas a zis : “ma ! Ai vazut ? Aia din 54 or fi fost ei cum au fost da stiau sa organizeze! La lopata, cu rucsacu, cu sania improvizata s-au descurcat” . Amandoi am convenit ca in comparatoe cu Igas celebrul Zaroni era un MARE OM de STAT!!

    Un fapt (Facts daca pica frun anglofon) Insa ce sa vezi si sa nu crezi? Igas nu a “branconat”! Igas stia ce zice! Ala de la metrologie habar nu avea!?

    Ca ieri se auzi de un tren al groazei – 50 de ore in frig intre localitati . Culmea incompetentei!
    Insa azi ce sa vezi ? Azi se arata ca prin Buzau .. e zapada! Ca in 54. Poa mai rau. Oamnei inchis in case ingropate in zapada ! De zile intregi! Si autoritatile de lemn Tanase. Si tac ca porcu-n papusoi. Stirile ies cu greu .. (retele de electrictate cazute, telefonie idem si mobilele unde sa le incarci? Mai rau decat in anu 54 acum in sate sunt multi, prea multi batrani. Si babe singure. Ca in 54 cam in fiecare casa era un barbat in putere – si muierea sa si ea robace si rezistenta .

    Intrebare : Cum se face ca desi Igas a dat alarma .. nimeni nu era pregatit? Ca autoritatile stai de lemn Tanase si tac ca porcu in papusoi?

    Numa nesimtire? Dispret? Demisia Bocului? Da’ directorii, sefii si sefutii care raman chiar daca se schimba sinistrii – nic unu, nici unu? Nu cred.

    Eu am incredere in ticalosie. Si am niste lecturi mai neintelcetuale. Imi aduc aminte de Dune si baronu Harkonen..

    Ipoteza proprie (bizonica adica )
    Stiau. Insa cineva, nu zic cine da’ e Stapanul Inelelor , pardon al Serviciilor , pregatea schimarea la fata a guvernului Sau . Asa ca comanda a fost “Freeze” si “cine misca nu mai pisca!” si “Mucles” .
    Azi s-a schimbat guvernu. Adica Boc cel Rau fu inlocuit de un tanar intelectual rafinat si mai plin de calitati decat maidanezu de pureci . Care june prima a promis ca poa’ va mai da ceva la penzii si lefuri .. daca are de unde . Un progres fata de Boc cel Rau care se lauda ca el nu stie decat sa taie!
    Si maine junele prima va lua masurile ce se impun. Va baba sistemele in priza. Vor aparea utilaje . Se vor lua masuri. Se va dezapezi in sfarsit !
    Asa ca sa priceapa tot omu’ ca MRU este noua fata a PDL a care ne priveste cu omenie cu ochiul ei de sticla. Ca Boc a fost rau da MRU e bun . Si daca MRU e bun PDL e bun. Base e bun ca ne-a dat premier bun!!

    In definitiv si baronu Harkonen l-a trimis pe Arakis pe Raban Bestia ca sa pregateasca terenul “binefactorului” Feyd-Rautha…

    E buna? Buna rau? ! Cam sadica ?! Da de ce credeti ca mi-a venit in cap Harkonen?!

    http://vremea.forumgratuit.ro/t359-ce-sa-fie-ce-sa-fie-minune-branconeru-stia-ce-zice#776

  59. 59 isabel_allende februarie 9, 2012 la 11:23 pm

    @Stimata doamna, chintesenta a inteligentei (va recunoasteti in descriere)

    As putea sa spun : „vous etes complètement à coté de la plaque” (nu este o expresie deloc vulgara, in caz ca urechile doamnei Z s-ar simti lezate). Sau nu cunoasteti sensul sintagmei „rigoare intelectuala”, ceea ce este la fel de grav avand in vedere pretentiile si demersurile dvs. „scriitoricesti” dvs (in paranteza, ii faceti rau gazdei acestui blog, dar asta e alta discutie).

    Cvorumul, in cadrul sedintelor comune ale CD si Senatului, NU se contabilizeaza separat: un numar de senatori dat -n si un numar de deputati -n+1/n-1.
    Pot sa fie prezenti in sala si 50 de senatori-in cadrul sedintelor comune, subliniez inca o data comune -daca numarul de deputati satisface realizarea cvorumului.

    Scrie, negru pe alb, aici: http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=748

    Art. 39. – În toate cazurile în care Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţe comune, adoptă legi, hotărâri sau moţiuni, trebuie să fie prezenţi cel putin jumătate plus unu din membrii care compun cele două Camere ale Parlamentului.

    Dacă în sală nu sunt prezenţi cel puţin jumătate plus unu din numărul deputaţilor şi senatorilor, preşedintele care conduce şedinţa comună a celor două Camere amână votarea până la întrunirea cvorumului legal.

    Art. 40. – În caz de paritate de voturi, votul preşedintelui care conduce lucrările şedinţei comune este decisiv.

    Preşedinţii celor două Camere îşi exercită votul după exprimarea voinţei tuturor deputaţilor şi senatorilor.

  60. 60 Cârcotaşu februarie 9, 2012 la 11:35 pm

    @ dlnimeni,

    As dori sa pot scrie ca dl Ponta a facut o gafa. Nu, nu a fost numai o gafa, a fost ceva premeditat.

    Cum nu mai vreau ca exclamaţiile dv să fie interpretate greşit, renunţ la rezervă şi-mi voi exprima părerea de fiecare dată.
    Fără nicio rezervă, de acord cu acest punct de vedere şi cu tot ce aţi exprimat în poziţia de faţă.

  61. 61 lupi februarie 9, 2012 la 11:51 pm

    ,, Politicieni care cer tot ce le trece prin cap , in numele poporului ……”. Cat tupeu poate avea bestia asta ??!!!!

  62. 62 Karakas februarie 9, 2012 la 11:52 pm

    Ce mai caldura, ce mai clocot. A facut Ponta o declaratie si e deja capat de drum. Sar toti pe el, apar televiziunile sa-l toace marunt. In timpul asta Basescu si gasca isi freaca mainile de bucurie. Reflectoarele pleaca de pe ei, si se muta in tabara adversa.

    Oameni buni, e o sincopa, nimeni nu e infailibil. Nu pricep insa ce mai vrem de la Ponta, care a revenit cu o declaratie si a spus limpede ce trebuia sa spuna.

    PS: cei care spun ca Ponta se da pe linga „Mutzunache”, poate, e o chestie de dialog normala pina la urma, mai ales ca Ungureanu are alt aluat (nu marinaresc:). Dar sa-l citeasca mai des pe dl Nastase, care a spus ceva despre banca de rezerve si cine o sa se aseze pe ea daca opozitia va cistiga alegerile.

  63. 63 MIHAELA februarie 9, 2012 la 11:53 pm

    @ gala
    Eu cred ca MRU a facut pe prostul intelegand discursul lui Ponta ca fiind un mesaj de sprijin pentru el si nu a scapat prilejul sa bage zazanie in USL; spunand ca se asteapta la ajutor din partea PSD (nu a opozitiei) a reusit sa-i dezorienteze si pe sustinatorii USL.
    MRU mi se pare chiar un sarpe mai periculos decat Basescu.

  64. 64 lupi februarie 9, 2012 la 11:58 pm

    @ Blogi…. Ce daca vine primavara , atata iarna e in noi !!!. Sau poate , cine stie , vom avea si noi o primavara …… Multzumesc pentru art. despre MRU – NU M-AM MIRAT DELOC CUM A ,, EVOLUAT ”. DOAMNE , OCROTESTE-I PE ROMANI !!

  65. 65 MIHAELA februarie 10, 2012 la 12:27 am

    @ Aya
    Se pare totusi ca suntem un popor de manelisti!
    Daca nu vii in parlament sa te isterizezi, ci dimpotriva, ai un discurs echilibrat, nu esti bun, ai tradat, te-ai vandut puterii.
    Daca nu intorci cu nesimtire spatele unor adversari politici (cum a facut Basescu cu cei doi fosti presedinti ai tarii), ci dimpotriva, ii saluti si stai de vorba cu ei, esti vanzator de neam si tara.
    Iata ce a reusit Basescu, prin comportamenul lui mitocanesc: sa-i faca pe oameni sa le ceara celorlalti oameni politici sa raspunda la mitocanie cu alta mitocanie,

  66. 66 ioin februarie 10, 2012 la 12:29 am

    Ponta a reusit sa fisureze USL si motto-ul blogului cu „uniti”.Discursul de azi a fost confirmarea suspiciunilor,de cand a auzit de MRU revolutionismul lui anti portocaliu s-a metamorfozat.In doua zile au fost patru semnale,discursul de la intalirea cu TB,trei cuvinte si parasirea emisiunii in care erau toti trei liderii ai aliantei,apel telefonic facut public cu „Domnul PM desemnat(citat din discursul lui de azi)”,discursul de azi,singurul lider din alianta prezent.
    Nu stiu daca realizati starea natiunii,liderul PSD sigur nu.Cand se vor topi zapezile….,rosul se poate amesteca cu portocaliu in fata valului.
    Cred ca multi vor reevalua optiunile in fata unui cameleonism ipocrit acum.

  67. 67 SAMI februarie 10, 2012 la 12:59 am

    Eu cand spuneam ca e ceva in neregula cu Victor Ponta si ca eu nu vreau sa votez asa ceva … . Domnule Adrian Nastase ati crescut un mare sarpe sub „plapuma”, pe Victor Ponta . Zau , mai ganditi-va . Omul asta s-a vandut cuiva . Si nu cred ca s-a vandut cuiva din tara . Fiecare are un pret , depinde cat de tentanta e oferta . Eu m-am cam lamurit cu „fetele mari” din politica . Schimbarea la Ponta eu am observat-o undeva putin inainte sa-l atace pe Mircea Geoana .

    Si declaratiile facute in ultima perioada de Victor Ponta sunt halucinante . A fost o schimbare brusca la 180 de grade . De unde ne spunea tuturora ca „nu suntem toti la fel ” etc . , desi ce este drept nu ne-a spus si ca nu facem toti la fel – caci asta era mai important , pentru ca nu suntem toti la fel asta stiam deja , natura ne-a facut diferiti – a trecut brusc la declaratii ca : o sa stam de vorba cu FMI , Banca Mondiala , o sa ne respectam obligatiile fata de acestea ( pai parca erau credite ilegale , acuma sunt pe bune (?) ) , apoi ii vom pastra pe toti baietii buni din servicii , baietii buni de la DNA , de nu mai stiu unde s.a. .
    Din toate aceste declaratii ale dumnealui , reiese ca el s-a vandut , sau e santajat . Nu se poate sa te sucesti asa dintr-o data . Sau poate i se trage de la accidentul ala , s-o fi lovit la cap , si de unde a plecat inainte de accident cu convingerile USL-iste , dupa accident s-a trezit cu convingerile PDL-iste si ale FMI -ului . Poti sa stii ?!

    Domnule Adrian Nastase , nu cumva nedreptatea de la procesul in care ati fost condamnat vi se trage indirect tot de la procurorul Victor Ponta ? Aveti mare grija !!!

    Si ca sa inchei , parerea mea este sa scapati cat mai repede de Victor Ponta din preajma Dumneavoastra si din PSD . Altfel , alegerile sunt compromise complet . Dupa declaratiile lui din ultima vreme , cand practic s-a „spart”, aratandu-si adevaratele lui fete , eu una nu ca nu-mi place ( caci niciodata nu m-am omorat dupa el ) dar nu as mai avea curaj sa votez asa ceva , pentru ca nu-mi doresc in nici un caz o cura de Ponta dupa cura de basism . Nu vreau sa ajung sa-mi pierd cumva mintile si sa ma sinucid cum au facut altii , de disperare . Doamne fereste !!!

  68. 68 Aya februarie 10, 2012 la 1:41 am

    @

    DlNImeni

    AGENDA PUBLICA

    Discursul lui Victor Ponta este valoros si ca efecte.
    De ce?
    Ai fost permanet adeptul unei idei importante: USL trebuie sa faca agenda publiica.
    Prin discursul lui Victor Ponta, USL castiga un avantaj pe care trebuie sa il conserve: pentru prima oara, dupa multa vreme, resuseste sa “faca agenda” publica, eclipsand atat ceea ce ar fi trebuit sa fie evenimentul central (investirea guvernului) cat si mesajele lui Basescu, la Cotroceni.

    P.S.
    Ai urmarit, de-a lungrul zilei, reactiile generale din USL?
    Daca da, sigur ai observat cum, incet- incet, spiritele s-au domolit.
    Incearca sa privesti lucrurile din perspectiva propusa- vei vedea ca am dreptate.

  69. 69 Aya februarie 10, 2012 la 1:57 am

    @

    Sipiridus

    Incercarea ta din februarie 9, 2012 la 10:21 pm de lansa un mesaj incitator, provocator prin (citez): „Interventia PSD in Parlament, impotriva USL” este fara succes.
    Atat liderii USL cat si importanti analisti politici au afirmat, cat se poate de clar, ca nici nu a fost vorba despre un atac al PSD importriva PNL (in afara de tine chiar nimeni nu a mers cu imaginatia rauvoitoare atat de departe incat sa creada ca ar fi un atac la USL) si nici nu se pune problema unui pericol de fisurare/rupere a Uniunii.

    Si, cireasa de pe tort: Crin Antonescu, dupa prima „iesire critica” a afirmat clar ca decizia ca Victor Ponta sa transmita un mesaj al USL in Parlament a fost luata in comun.

    Te asigur ca efectul discursului tinut de Victor Ponta va fi pozitiv.
    In Piata Universitatii au fost intervievati cativa protestatari (care ascultasera discursul- fac precizarea ca erau intelectuali) care s-au pronuntat in favoarea lui Victor Ponta si pentru acest tip de mesaj civilizat.

    Intre analisti, l-am remarcat pe Emil Hurezeanu (despre care nu se poate spune ca nu ar avea, in general, o atitudine critica fata de politic) care a afirmat ca discursul lui Victor Ponta a fost al unui barbat de stat (este si opinia mea- am formulat-o explicit in februarie 9, 2012 la 9:52 pm).

  70. 70 Aya februarie 10, 2012 la 2:05 am

    @

    Fragmentariul politic

    Este evident ca a fost vorba despre o strategie USL intrucat Crin Antonescu a firmat cat decizia ca Victor Ponta sa rosteasca un discurs in Parlament (ca mesager) a fost luata in comun.
    Mai mult: a fost confirmata stirea ca, anterior, Crin Antonescu, Victor Ponta si Daniel Constantin s-au intalnit la Grivco.

    Discursul lui Victor Ponta are o mare calitate: prin socul produs, a reusit sa faca agenda publica- avantaj USL.
    Discursul lui Victor Ponta a reusit sa eclipseze atat ceea ce ar fi trebuit sa fie evenimentul central (investirea guvernului) cat si mesajele lui Traian Basescu, la Cotroceni.
    Este un avantaj pe care USL trebuie sa il conserve si sa il cultive.

    Victor Ponta trebuie felicitat.

  71. 71 Aya februarie 10, 2012 la 2:13 am

    @

    Alexph

    Bogdan Teodorescu si Dan Sova au reusit sa-i reduca la tacere pe cei care atacau in haita (Ciutacu et Comp) pe Antena 3, la emisiunea lui Gadea.

    Radu Tudor a relatat ceva de retinut.
    Dupa discursul lui Victor Ponta, postase un mesaj dur impotriva acestuia si prestatiei sale in Parlament. A primit zeci de replici, mesajele fiind de apreciere pentru Victor Ponta si pentru atitudinea acestuia.
    Urmarea: Radu Tudor si-a reconsiderat opinia.

    Pe Realitatea TV, Emil Hurezeanu (punandu-l la punct, ferm, pe Prostanacul) a catalogat discursul lui Victor Ponta ca fiind al unui barbat de stat (opinie care am formulat-o si eu).

    In Piata Universitatii, unii dintre protestatarii intervievati (erau intelectuali) pe tema discursului rostit de Victor Ponta s-au pronuntat explicit in favoarea lui si acestui tip de prestatie publica.

  72. 72 Aya februarie 10, 2012 la 2:21 am

    @

    Roxana Iordache

    Tu stii mai bine ca multi altii ca strigatele de „Jos!” nu tin loc de prestatie politica.
    De asemenea, stii mai bine ca multi altii ca este important ca o forta politica sa faca agenda publica. Este ceea ce a facu astazi Ponta, reusind sa eclipsese investitura din Parlament si incercarile lui Basescu de a capta atentia (si de a face, ca totdeauna, agenda publica- are acest talent) prin „soparlele” din discursul sau post-juramantul ministrilor.

    Faptul ca Victor Ponta, prin discursul sau, a facut agenda publica inseamna avantaj USL.

  73. 73 Adrian B. februarie 10, 2012 la 2:23 am

    Eu chiar nu inteleg ce a cautat astazi Victor Ponta , in Parlament ? Sa se umple de ridicol ? Eu cred ca baiatul acesta nu prea intelege in ce piesa joaca , cine sunt dusmanii si pe cine risca sa dezamageasca prin purtarea lui infantila…OK , daca mergea in Parlament si le spunea alora ca la porci , ca sunt niste oportunisti , traseisti politici , valeti , sa plece acasa ca nu mai reprezinta pe nimeni , as fi inteles ! Dar sa mergi sa le faci curte , sa-i lauzi si sa le spui care sunt asteptarile tale de la ei mi se pare prea mult ! Si asa lumea este debusolata , ce sa mai creada si oamenii de rand cand il aud pe Ponta ? Lumea va crede ca toti sunt la fel , fara demnitate , fara caracter , avizi dupa functii !

  74. 74 Aya februarie 10, 2012 la 2:31 am

    @

    DlNImeni

    Crin Antonescu a precizat fara echivoc (dupa prima „scena post-discurs”- si aceea mai mult „narata dupa ghicit” de catre jurnalisti decat vazuta ca atare) ca prezenta lui Victor Ponta in Parlament si faptul de a rosti un discurs au fost decizii comune. Completarea legata de „diferenta stilistica” trebuia facuta din ratiuni pe care, tie, sigur nu este nevoie sa ti le detaliez.
    Dimineata, Crin Antonescu, Victor Ponta si Daniel Constantin se intalnisera la Grivco.

    Bref: realitatea este complet diferita de ceea ce au incercat sa prezinte, creand false valuri tzunami, cei care s-au grabit sa „dea pe surse” tot felul de stiri care mai de care mai alarmiste legate de „ruperea USL”.

  75. 75 Aya februarie 10, 2012 la 2:35 am

    @

    Buda Viorica

    Subscriu la mesajul tau din februarie 9, 2012 la 9:31 pm .

    Si eu am apreciat (citez) „normalitatea in care s-a exprimat”.Victor Ponta.
    La randul meu, sunt convinsa de faptul ca (citez) „un dialog civilizat” are un efect mult mai puternic decat exprimarile (citez) „suburbane” si este benefic pentru Romania.

  76. 76 Aya februarie 10, 2012 la 2:38 am

    @

    Nic

    A propos de intrebarile tale puse pe un ton cam cazon in februarie 9, 2012 la 9:27 pm: tu ce parere ai?

    Inainte de a incerca sa afli parerea cuiva, firesc este sa ti-o exprimi pe a ta.

  77. 77 Karakas februarie 10, 2012 la 2:43 am

    Ca sa intelegem si de unde vine lumina. Dl Harris, Ambasadorul UK, il lauda pe dl Ungureanu, ca este primul absolvent Oxford care ajunge premier. Ca doar n-o sa ajunga premier un absolvent roman al Universitatii Lomonosov, de la Moscova. Sigur, motiv de bucurie si satisfactie pentru ambele parti. Imperiul isi pregateste cadrele pentru a supune cu mainile altora noile colonii pe termen lung. Elegant, cu manusi, prin bastinasi. Sa nu se murdareasca la o adica. Cind coruperea altor natiuni e atit de profitabila…

    Ad quattuor cardines mundi, dar sa vina din UK. Finutz, finutz, Excelenta! Hai ca in curind intram si in Commonwealth, si sa vezi bunastare pe romani…

    http://www.mediafax.ro/politic/ambasadorul-britanic-ungureanu-primul-premier-al-romaniei-absolvent-de-oxford-9221505/

  78. 78 Aya februarie 10, 2012 la 6:43 am

    @

    ZOE, FII BARBATA!

    Am descoperit ceva care m-a amuzat grozav- mi-a facut chiar bine dupa momentele de incordare din ultima vreme.

    Ti-a (si mi-a) replicat Isabel_allende la sectiunea „Un premier sustinut politic”. I-am raspuns.

    Te rog, citeste ce mesaje transmite- sunt unicate.
    Daca ar afla ce personaj avem aici prin duduia in cauza nenea Iancu ar pali de invidie.

  79. 79 Aya februarie 10, 2012 la 6:50 am

    @

    Isabel_allende

    DA’ HALATU’?

    Mi-ar parea rau sa nu discutam despre un mesaj al tau fara egal.

    Demult nu am mai ras cu atat pofta ca acum, cand am citit postarea ta din februarie 9, 2012 la 6:21 pm (la sectiunea „Un premier sustinut politic”)!

    Afirmi ca “Je m’en fiche!’ ar fi (citez) “o expresie colocviala”.
    Mai spui ca vorbesti acasa (citez):
    “numai in franceza (ca asa a facut viata sa fie)”.
    Mai aflam de la tine ca ai (citez):
    “VREO DOUA (s.A.; ?!? n.A.) diplome post-universitare obtinute tot IN (s.A.;?!? n.A,) franceza”.
    Si, cireasa de pe frisca tortului (citez) :
    “cu profesorul meu de doctorat (?!?; n.A.) vorbesc tot in franceza (desi scriu in engleza)”.

    Toate acestea sunt, dupa parerea ta, argumente pentru a ne convinge ca ai (citez)
    “anumite competente (?!?; n.A.) legate de cunoasterea lb franceze”.

    Daca acasa la tine (unde, zice-se, ai vorbi numai franceza) “je m’en fiche” este “nivelul colocvialului”, inseamna ca gradul de cultura din acel loc este jalnic. Dar, mai exista astfel de cazuri: “aramiii” care ajung sa locuiasca la Paris, de exemplu, vorbesc franceza de tip “je m’en fiche”- colocvial, desigur.

    Ai putea sa lamuresti care este “unitatea de masura” pentru diplome, la care te-ai referit prin “vreo doua”? (sa fie “circa”? “aproximativ”; “unu si-un pic”? “doi s’un sfert”?).

    Ce inseamna ca ai obtinut diplome IN franceza (sau in ce limba vrei tu) – in afara faptului ca ai “vreo” (doua, mai muit sau mai putin)?

    E fara egal de caraghioasa chestia cu “profesorul tau de doctorat” (se numeste indrumator stiintific- retine pentru cand vei mai voi sa te lauzi in fata “aramiilor” cu multi puradei, cu care faci, colocvial, schimburi de “je m’en fiche”) cu care vorbesti in franceza dar scrii in engleza!

    Cand esti cu “profesorul de doctorat” si vorbesti franceza (dar scrii in engleza), dupa ce ii spui “je m’en fiche” (ca sa-i arati ce “anumite competente” ai), nu-i asa ca il intrebi: “da halatu’? halatu’ cat e?”?

    P.S.
    A propos de faptul ca ai spus (citez) “asa a facut viata sa fie”.
    C’est la chienne de vie- cum spun francezii.

  80. 80 blogideologic februarie 10, 2012 la 6:55 am

    În general, citindu-i în engleză, m-am convins în timp că analiştii economici de la Reuters sunt competenţi şi foarte convingători în expunerile lor finalmente intuitive. Acum şi aici, n-am plecat de la textul original, nu l-am citit, dar semnalez expunerea adevărului lor pe româneşte despre FMI şi România : +Rigoarea excesivă promovată de Fondul Monetar Internațional ar putea provoca daune pe termen lung în cazul României, potrivit unui articol publicat de doi analişti ai Reuters pe blogul agenţiei. „Forţele anti-reformă au prins curaj”, astfel încât răul provocat de rigoarea excesivă a Fondului ar putea fi de lungă durată, avertizează autorii articolului, Martin Hutchinson şi Christopher Swann. FMI a încercat să îşi atenueze imaginea fioroasă, directorul general Christine Lagarde a argumentat că Fondul ar trebui să fie mai puţin dur, admiţând că „o consolidare prea rapidă a bugetelor poate afecta redresarea şi înrăutăţi perspectivele pieţei muncii”. În tratamentul aplicat României, FMI a revenit la comportamentul de „vampir” faţă de populaţia săracă. Astfel de măsuri dure ar putea să aibă însă un efect contrar. Prin întărirea forţelor politice anti-reformă, FMI ar putea îndepărta România de strategiile pe care le încurajează, avertizează autorii. În mod evident, România nu are nevoie de măsuri extreme. Deficitul de cont curent a atins 14,5% din PIB în 2007, dar problema a fost corectată cu o depreciere de 30% a leului, în perioada 2007-2009, în timp ce cheltuielile publice, de 36% din PIB, nu sunt excesive, notează cei doi analişti. Austeritatea fiscală nu reuşeşte, pe de altă parte, să rezolve problema corupţiei endemice şi alte probleme structurale, care contribuie la menţinerea PIB-ului pe cap de locuitor pe penultimul loc în UE. FMI ar putea să ajute ţara să scape de moştenirea regimului Ceuşescu [prin privatizarea companiilor de stat care dau profituri, companii de stat care au fost construite, la modul propriu, prin munca şi sacrificiile întregului popor, companii de stat profitabile pe care acum vor să pună mâna străinii, n.n.]. Severitatea exagerată riscă să submineze democraţia fragilă din România, iar protestele de stradă au contribuit la căderea guvernului [bizar totuşi, actualele „proteste de stradă” sunt privite de bloggerii de la Reuters drept „subminarea democraţiei” !]. Asprimea FMI faţă de România demonstrează că Fondul operează cu standarde duble.+ http://ro.news.yahoo.com/reuters-m%C4%83surile-dure-ale-fmi-ar-putea-fi-163008611.html

  81. 81 Aya februarie 10, 2012 la 6:58 am

    @

    MIHAELA

    Mesajul tau din februarie 10, 2012 la 12:27 am este cea mai exacta descriere a „societatii cu pretentii politice” romanesti.
    Citez:
    „Daca nu vii in parlament sa te isterizezi, ci dimpotriva, ai un discurs echilibrat, nu esti bun, ai tradat, te-ai vandut puterii.
    Daca nu intorci cu nesimtire spatele unor adversari politici (cum a facut Basescu cu cei doi fosti presedinti ai tarii), ci dimpotriva, ii saluti si stai de vorba cu ei, esti vanzator de neam si tara.”

  82. 82 Aya februarie 10, 2012 la 7:04 am

    @

    Maximmouse

    Crin Antonescu a declarat ca atat prezenta lui Victor Ponta in Parlament cat si discursul au fost urmarea unei decizii comune (a conducerii USL, desigur).
    Deci, nu exista riscul sa de a aparea situatia la care te referi.

    P.S.
    De ce nu soliciti aceeasi sanctiune pentru toti cei din „triumviratul” USL?
    Toti au fost de acord cu solutia respectiva.

  83. 83 mgabim2009 februarie 10, 2012 la 7:06 am

    Domnule Prim Ministru, doresc si eu sa imi exprim umila opinie legata de evenimentele fierbinti ale zilei de 9 februarie. O fac insa din perspectiva celui departe de tara. Sper (desi nu sint convinsa!?) ca nu voi deschide al doile front al dezbaterilor. Deci sa incepem cu dimineata unei persoane aflata opt ore distanta de evenimente:

    Eu nu am „asculatat” discursul lui Ponta din motive de diferenta de fus orar. Cind insa am deschis calculatorul, citind toate comentariile si ascultind toate acuzatiile am crezut ca Ponta a mutat PSD-ul la UNPR! In fine m-am lamurit despre ce este vorba si am decis sa-i citeasc discursul. Si l-am citit. Curios dar mi-a amintit de discursurile lui Obama din 2008 cind vorbea de politici transpartinice, de a lasa huiduitul deoparte si a decide la vot. Asa a atras tineri foarte multi, moderati, independenti. Din punctul meu de vedere discursul lui Ponta a fost bun (poate prea politicos). El a „oferit” sprijin guvernului Ungureanu pe 15 puncte. Pucte strategice din programul de guvernare USL (adica ce tipa opozantii: NU OFERA O ALTERNATIVA!); Ponta a pus mingea in curtea lui Ungureanu. Sa nu uitam ca cel putin 10 din cele 15 puncte unde USL v-a sprijini guvernul nou sint un mod politicos, dar ferm de a spune jos regimul Basescu (nu Basescu ca prsoana, regimul creat); din nefericire Ponta a uitat ca este in Romania, adica tara transformata de Basescu, unde daca nu-i dai un cap in barba opozantului esti tradator si faci blatul.
    Ce au facut astazi cei de la Antena3, v-a crea mai multe animozitati si disensiuni in USL decit 5 discursuri similare ale lui Ponta!

    Inca o data sper ca nu am ofesant.

  84. 84 Aya februarie 10, 2012 la 7:08 am

    @

    Adrian B.

    Citez din postarea ta:
    „Eu chiar nu inteleg ce a cautat astazi Victor Ponta , in Parlament ?”

    Cu rabdare, te informez si pe tine (ca, de altfel, pe toti cei de aici care nu sunt atenti la stiri- sau nu sunt interesati de ele, dar isi exprima opiniile in necunostinta de cauza si cu manie proletara):

    Crin Antonescu a declarat ca atat prezenta lui Victor Ponta in Parlament cat si discursul au fost urmarea unei decizii comune (a conducerii USL, desigur).

    Esti lamurit?

  85. 85 Aya februarie 10, 2012 la 7:18 am

    @

    Santinela

    In februarie 9, 2012 la 5:25 pm ii spui colegului George Ban ca (citez) „nu a priceput nimic” legat de prezenta lui Ponta in Parlament si de discurs.

    Ca sa il parafrazez pe Caragiale, ba tu nu ai priceput nimic- sau te prefaci ca nu pricepi nimic, ceea ce e mult mai grav.

    Iti spun si tie- si le voi spune tuturor celor care se prefac ca nu pricep (sau habar nu au pe ce lume traiesc, pentru ca nu ii preocupa sa afle stirile, sa cunoasca realitatea, fiind interesati doar de manifestarile afectului lor veninos):

    Crin Antonescu a declarat ca atat prezenta lui Victor Ponta in Parlament cat si discursul au fost urmarea unei decizii comune (a conducerii USL, desigur).

    Iti este clar?
    Victor Ponta a fost purtatorul de mesaj al USL.

  86. 86 Aya februarie 10, 2012 la 7:25 am

    @

    Madalina Stanciu

    Mesajul tau din februarie 9, 2012 la 9:24 pm este tendentios, ca sa ma exprim elegant.

    Nu este vorba despre nici un fel de tradare iar Victor Ponta este un om de incredere.
    Prezenta sa in Parlament si faptul de a rosti un discurs a fost o decizie luata in comun de liderii USL (Crin Antonescu a confirmat acest lucru).

    Discursul lui Victor Ponta- echilibrat si caracterizat prin civilitate, asa cum se cuvine sa fie abodarea unui lider politic matur- a avut si marele merit de a capta atentia generala si de a pune total im umbra orice alt eveniment.
    A fost o mare lovitura de imagine, pe care sper ca USL sa o fructifice.

    In rest, observ ca esti o mare admiratoare a Prostanacului.
    Banuiesc ca te-a trimis aici, ca sa-i ridici osanale.

    Prostanacul a aparut la Realitatea TV, spunand prostanacii (cum altfel?) si incercand, cu lasitatea sa caracteistica, sa arate cu degetul catre Ponta pentru a distrage atentia de la ceea ce comisese el in Parlament.
    Ca sa fie clar si pentru tine iti povestesc (asa vei avea de ce sa-i bati obrazul Prostanacului ca te-a trimis aici ca sa te faci de ras aparandu-l).

    Prostanacul a asigurat existenta cvorumului- obligatoriu pentru desfasurarea votului de investitura.
    Explic regulamentul- poate nu il cunosti.
    Coaliţia are în prezent la Senat 67 de parlamentari ( se stia ca Verestoy Attila nu va fi prezent- este în concediu medical). Nu era sigura nici participarea la vot a lui Iulian Urban. Pentru asigurarea cvorumului, este necesara prezenta a 68 de senatori.

    Astfel, prin participarea Prostanacului, era asigurata prezenta la vot a 68 senatori, exact numărul minim necesar pentru asigurarea cvorumului la Senat.

    Dupa ce s-a facut presh inca o data in fata lui Basescu (la ordinul sefului sau Magureanu- daca nu stiai, Prostanacul e securist), Prostanacul, las si lipsit de caracter cum il stie toata lumea, apare pe postul Realitatea TV si, insinuand ca ar fi votat impotriva guvernului (ceea ce este o minciuna sfruntata) a atacat, cu manie proletara, discursul FOARTE BUN SI VALOROS al lui Victor Ponta.

    A fost nevoie de interventia ferma si repetata a lui Emil Hurezeanu pentru a-l face pe Prostanacul sa puna capat penibilei sale retorici.

    Afirm si sustin: excluderea Prostanacului din PSD si debarcarea lui de la sefia Senatului au fost doua decizii politice importante, mature, ale anului trecut.

    Dupa toate aceste informatii, ii mai compui Prostanacului „ode in proza”?

  87. 87 Popateapa februarie 10, 2012 la 7:29 am

    Domnule Victor Ponta, m-aţi dezamăgit profund!
    “Ecs. sale ministru Justiției

    București

    Costăchel Gudurău liberat az dimineață lipsă probe intenție asasinat. Împăcat cu directoru. Pupat toți piața endependenți. Mâne sară logodna Raul madam Atenaisa Perjoiu. Dânsa renunțat orce pretenție revandicare paraferna de la Albert Gudurău, dând înscris primit toată suma.“

    Adineaori ora două post meridiane avocatul statului Pamfil mort subit cafine central. Medic primar constatat caz apoclepsie celebrală.

    În considerația vechimi mele di magistrat procuror de aproape douazăci și trii di ani, fiind înaintat în vârstă și o familie numeroasă devenind misiunea de minister public pre gră pentru mini, vă rog respectos a mi se acorda mie postul de avocatu statului, pe care o voiu îndeplini cu zel și activitate. Binevoiți etc.

    Vechiu procuror trib. X…”

    Telegrame
    de Ion Luca Caragiale

    Mi-aduc aminte cum, domnul Victor Ponta, a făcut referire, în multe ocazii, la cozile de topor pe care le-ar putea avea PDL, în cadrul USL. Solicita vigilenţă! Acum, domnule Victor Ponta, vă întreb eu, cine este coada de topor? Nu sunt un nihilist şi nici un opozant orb, cu ochelari de cal. Îmi place să cred că PSD nu are numai susţinători cu ochelari de cal, aşa cum sunt cei de la PDL. Domnule Victor Ponta, m-aţi făcut să mă simt părăsit , înşelat, acum, când prin discursul dumneavoastră aţi făcut pactul cu diavolul. Chiar, susţinerea condiţionată, a unui slugoi, al lui Traian Băsescu, m-a speriat. Probabil coloana vertebrală, a dumneavoastră, a suferit unele deplasări patologice, ca urmare a accidentelor avute, la concursurile auto la care ați participat.

    Mi-aduc aminte de mitingul din 19 ianuarie 2012. Chiar dacă sunt PSD-ist, prin convingere, am participat şi am fost înconjurat de prieteni liberali. Când vi s-a dat cuvântul, în jurul meu, printre urale se amestecau tot mai tare huiduielile “uuuuoooooooooo”. Când a trecut pe lângă noi, Mazăre cu ai săi, mulţi dintre cei care eram în coloană, la locul nostru, am aplaudat. Îmi vine acum în minte episodul cu Oana Niculescu Mizil, când l-a susţinut pe domnul Mircea Geoană. Toată lumea a sărit asupra ei, ca asupra unei rebele. A avut tăria de a-şi susţine puntul de vedere.

    Acum dumneavoastră aţi încălcat grav disciplina de partid. Aţi vorbit în nume propriu, dar scuzaţi-mă, sunteţi liderul ales al PSD, copreşedinte al USL. Cum Traian Băsescu nu are voie să vorbească în nume propriu, cât este Preşedintele României, nici dumneavoastră nu sunteţi supus altui regim, la o scară mai mică. L-aţi acuzat pe Mircea Geoană că s-a erijat în reprezentantul opoziţiei. Vedeţi similaritatea situaţiilor?

    Azi văd de ce domnul Adrian Năstase a ajuns să fie condamnat de oastea diavolului. Şi-a menținut verticalitatea, nu a cedat şantajelor şi altor porniri de moment.

    Păcat domnule Victor Ponta, aţi frânt multe idealuri şi speranţe ale oamenilor cinstiţi.

  88. 88 Aya februarie 10, 2012 la 7:37 am

    @

    Karakas

    Nu cred ca a fost ceva „subversiv” in declaratia ambasadorului Marii Britanii la Bucuresti si nu cred ca este vorba doar de Romania.

    Va trebui sa ma mai documentez dar, din ceea ce stiu, pana la Mihai Razvan Ungureanu, Oxfordul nu a „dat” premieri.

    Banuiesc ca nu iti este necunsocut spiritul englez si mandria tipic engleza.

    Pe de alta parte, insa, ambasadorul Martin Harris este absolvent de Cambridge.

    Tinand cont de rivalitatea seculara intre Cambridge si Oxford, Mr Harris a gasit prilejul de a „indica subtil” ca „in sfarsit” a fost si Oxfodul capabil sa „dea” un prim ministru (ceea ce inseamna, citit „in oglinda” o ironie inter-universitara, nimic mai mult).

  89. 89 Aya februarie 10, 2012 la 7:48 am

    @

    Ioin

    DISCURSUL LUI VICTOR PONTA- UN EVENIMENT BENEFIC PENTRU USL:
    UNIUNEA SOCIAL- LIBERALA A FACUT AGENDA PUBLICA

    Prin discursul rostit in Parlament Victor Ponta a realizat un lucru extraordinar pentru USL (fiind complet neadevarate sfirmatiile tale din februarie 10, 2012 la 12:29 am).

    In afara in afara calitatii sale de mesaj valoros si echilibrat, lucru extrem de rar in aceasta perioada- Victor Ponta a creat prin acel mesaj un eveniment.

    USL castiga un avantaj pe care trebuie sa il conserve: pentru prima oara, dupa multa vreme, resuseste sa “faca agenda” publica, eclipsand atat ceea ce ar fi trebuit sa fie evenimentul central (investirea guvernului) cat si mesajele lui Basescu, la Cotroceni.

    USL trebuie sa foloseasca din plin acest avantaj extraordinar si sa-l cultive.

    S-a discutat indelung, insistent, si pe acest blog, faptul ca este obligatoriu ca USL “sa faca agenda publica”- nepermitandu-le, astfel, lui Traian Basescu si PDL sa preia initiativa si sa dirijeze atentia in directia dorita de acestia- sau sa distraga atentia de la ceva.
    Foarte pragmatic: sa-i impiedice pe Traian Basescu si PDL sa “formeze” preocuparile publice, sa dirijeze dezbaterile publice.
    Pentru a ajunge in acea situatie, USL trebuia sa creeze evenimente care sa capteze atentia prioritar fata de actiunile basesciano-pedeliste.

    Captarea atentiei publice in spatiul romanesc (in care exista o psihologie colectiva aparte, tradusa SI prin nevoia de personificare a oricarei actiuini) se poate face doar prin prestatii individuale. In cazul USL, acest lucru se poate obtine prin actiuni suprinzatoare ale liderilor Uniunii.

    Discursul lui Victor Ponta este o astfel de actiune surpinzatoare, prin care USL face agenda publica si, astfel, dobandeste o imagine de forta.
    Repet: este un avantaj extraordinar care trebuie conservat si cultivat.

    P.S.
    Observ, cu neplacuta surprindere ca, parca neintelegand imensul avantaj dobandit astazi, de USL, prin discursul lui Victor Ponta (anume ca a facut agenda publica) unor personaje “le-o ia temperamentul inaintea ratiunii” si se manifesta nervos.

    Pentru calmarea deplina a spiritelor, precizez si aici:
    Crin Antonescu a declarat ca atat prezenta lui Victor Ponta in Parlament cat si discursul sau au fost urmarea unei decizii comune (a conducerii USL, desigur).

  90. 90 Doru Coarna februarie 10, 2012 la 8:12 am

    @ Aya,

    tu ai obiceiul de a-i sustine pe cei care vremelnic sunt pe cai mari. Dintre toti ai observat insa ca nimeni nu confirma. Atunci?

    Iti imaginezi cum ar fi aratat istoria noastra daca domnitorii nostri ar fi incercat apropieri de dusmanii lor? Daca Napoleon ar fi negociat cuceririle imperiale? Daca UK ar fi negociat Malvinele? Sau Aliatii cu Hitler? Sau USA cu Saddam?

    Draga mea, cainii turbati se starpesc fara mila, nu se conving sa nu mai muste sau sa muste intr-un fel decent! Ieri s-a propus sa se muste impreuna, DIN MESAJUL POPULATIEI! Intelegi gravitatea? Ponta a trecut la mermelirea strigatelor Pietii alaturi de puterea asta tradatoare! A pus interesul sau de viitor mai presus de lupta poporului pt eliberarea de acest regim securist de cosmar care a nenorocit tara si romanii!
    Nimic care sa le legitimeze existenta sau faptele nu se justifica!

    Rezultatul? Neincredere in USL! Atunci despre ce sa mai vorbim? Poate despre mesajul care se arata a fi perfect just al Pietii: „USL-PDL aceeasi mizerie!” Populatia a inteles deci perfect situatia, puterea si echipa sa dramaturgica ce mimeaza democratia nu au reusit sa pacaleasca tara!

    Si hai sa vezi consecinte: ce te faci daca Nutzi preia SIE? Devine si dansa intelectuala fina, rasata? Viitoare PM sau presedinte? Si onorabilul Basescu ce devine, comisionarul-sef al Romaniei, facatorul de guverne si de destine?

    Aya, chestia asta pe care o urmarim se numeste lupta politica, nu circ sau teatru! Dar cei pe care ii sustii se pare ca au specializare doar pt astea… Si exact de neseriozitatea asta s-a saturat lumea!

  91. 91 blogideologic februarie 10, 2012 la 8:14 am

    @ lupi
    Salut ! „Toate-s vechi, şi nouă toate”, cum ne învăţa domnul Mihai Eminescu. Adevărul este că peste 50 % din populaţia României trăieşte acum la fel de rău, dacă recurgem la o agenţie de notaţie a Răului, ca şi ţărănimea română la anul 1907. Atunci, Răul ne fusese impus de Congresul de la Berlin din 1907 prin cerinţele lui Benjamin Disraeli de acordare a drepturilor preferenţiale carpetbagger-ilor care urmau să prospere în România. Prin sărăcirea autohtonilor.

  92. 92 blogideologic februarie 10, 2012 la 8:15 am

    Congresul de la Berlin din 1878

  93. 93 exile februarie 10, 2012 la 9:07 am

    D-le Nastase, ati avut mana rea cu Ponta. Acesta s-a desconspirat ieri ca prieten al celui numit pe toate pancardele din tara Jos Basescu. Oricat de complicata ar fi dinamica interna a partidului, trebuie, pentru noi cei care va respectam, sa luati taurul de coarne si sa ii cereti demisia imediata. Micul Tradarescu trebuie sa plece.Nu ne dezamagiti.

  94. 94 santinela februarie 10, 2012 la 9:08 am

    AYA- nu te da dupa cires ! Chiar nu vrei sa pricepi ca pentru a lupta cu PDL-ul(cu sanse reale) este nevoie de actiune si nu de „politete” ?
    Ce ai fi vrut sa spuna Crin Antonescu sa dreaga cit de cit busuiocul? Uita-te pe toate comentariile de pe bloguri si vei constata ca o majoritate covirsitoare(din cei care sustin USL-ul) critica dur iesirea lui Ponta,calificind-o cel putin „inoportuna”. Si daca vrei democratie atunci accepta ca TU TE INSELI in a aprecia „nefacuta” ..

  95. 95 LePrince februarie 10, 2012 la 9:10 am

    @Adrian Nastase

    In lipsa de timp, sintetizez astfel:

    Nu credeam ca voi fi pus in situatia de a spune „bravo Victor Ponta”, dar cu placuta surpriza, o voi spune:

    Bravo, Victor Ponta!(ma bucur ca a ascultat „sfatul”).

  96. 96 Vasile, februarie 10, 2012 la 9:14 am

    Avocatul care si-a renegat ieri pe un post public propria profesie, raspunzandu-i nepregatitului Ciutacu ” eu nu sunt avocat sunt senator”
    de parca ar fi ales pe vioata , sau cine stie , Soava , a lansat ideea copiata de Aya , o idee si un text dezagrabil , imoral.Urmarindu-i pe Ungureanu , Ponta ,Sarbu , dupa discurs , am , pupaturile si limb-an …gura in vazul unei natiuni , ma facut sa fiu circumspect si sa-mi revizui pqarerea despre exhibitionistii bolnavi mental niste nevinovati in comparatie cu nevinovatii exhibitionisti din politica!
    Nu domnule Nastase PDLeu nu este ” singui acasa” ai au mereu bona PSD linga ei , vorba englezului „just in case”
    Cit rau a facut Ponta USLeului ve-ti vedea la urmatorul poll. Ponta a legimizat discursul sforaitor al intoxicatului de la zero TV, a confirmat pentru simplul om dupa strada ca PSD=PDL.
    Ii spuneam unui coleg , ne-pretuit de Aya ca Contele sa ca Printul sau ca Harabula , (umariti cum se creaza o relatie intre o cacofonie un cap si un câh)gandurile pe care le-am reiterat si aici in mai multe ocazii:

    ……o ,
    Intre timp m-am lamurit am urmarit in reluare si discursul dl. Ponta nu a vorbit in numele USLeului ci in numele aceluilasi partid care se alia cu Basescu in 2008.

    Imi pare rau ca am avut dreptate. Artizanul de atunci socrul Sarbu ,era si ieri alaturi de ginere in parlament pentru a-si sustine propriile interese de politician amoral care se doreste eminenta cenusie!

    Imaginea de ieri , dupa discurs, amabilitatile pupaturile pe gura , intre Sarbu ,Ginere si ilegalistul
    premier mi-au readus in memorie , o zi nationala emotionanta din 2007 sau 2008 atunci cind Basescu ignora in public personalitati politice, dar se desfata cu limba-n gura a aceluilasi Sarbu….a urmat trista
    mizerabila alianta din care au plecat cu un sut in cur de la Traian!

    Repet imi pare rau ca am dreptate m-a dazamagit si prea echidistantul neadecvat din explicatiile domnului Theodorescu, mizerabila pledorie a avocatului Soava , dar si trista abordare a lui Ciutacu.

    De data asta s-a trezit pe o abordare subiect perpetul efeb , Badea!
    Ponta a fost cel din spatele artizanului decaderii prostavanului,si daca domnul Bogdan Theodorescu argumenta de ce Ponta ar comite o sinucidere , eu ii pot raspunde ca din obligatii dicatate de staborul Sarbu!

  97. 97 ZOE, fii barbata ! februarie 10, 2012 la 9:14 am

    @Aya,

    În privinta doamnei cu HALATU’ si tu gresesti, pai daca ai gândit replica finala pi frantuzastie ( vreau s-o citez pe Chirita dar nu prea m-ajuta tastatura) de ce nu ai scris-o în engleza ?! Aceasta” midinéta” care încearca sa ne întepe cu acul ei otravit dar nu are spor, este nici mai mult,
    nici mai putin decât „donsoara” ALEXA care l-a cobzarit mult timp pe Ponta
    pe blogul lui, fara rezultat fireste, apoi a disparut subit precum Elodia. Acum, a aparut în varianta isabel_allende dar „stilul” ei a ramas acelasi .
    E varza saraca !

  98. 98 Marian Nicolae februarie 10, 2012 la 9:23 am

    Buna dimineata,

    Domnule profesor, domnule Ponta, domnule Ungureanu, sincere felicitari !
    Ati jucat cartea viitorului nostru de o maniera stralucita.

    Cred ca nici domnul Titulescu nu ar fi putut s-o dreaga mai bine, avand in vedere condimentele la indemana. Despre supa vorbesc.

    Jos palaria !

    Restul este istorie.

    Copiii nostri vor citi in manualul de istorie… poate, peste cateva decenii.

    Dumnezeu sa ne ajute sa ne reconstruim tara.

  99. 99 Fragmentarium Politic februarie 10, 2012 la 9:28 am

    Aya, ipotezei tale privind stabilirea agendei politice si publice de catre discursul lui Ponta in Parlament, care merita atentie, ingaduie-mi sa-i adaug, ca si contra-ipoteza, un fapt ce pare premonitoriu: in timp ce lupii tineri din PDL s-au regrupat pentru a ataca in haita, cei din USL au inceput sa se maraie si par gata sa se sfasie intre ei… Cu siguranta, evenimentele viitoare vor aduce confirmari sau infirmari…

  100. 101 popalumi februarie 10, 2012 la 10:00 am

    Dar ,doamna Aya ,unde sunt ANTICIPATELE?Pina in iunie ,ciuma portocalie cuprinde tot.

  101. 102 maria februarie 10, 2012 la 10:05 am

    @aya

    Mi-am inceput dimineata urmarindu-ti postarile la acest subiect. Si eu sunt de accord ca Ponta a avut un discurs excelent. Si m-am simtit reprezentata de el. Dar ce incerci tu aici e o fortare. Nu mai repeta obsesiv ca a fost o intelegere cu Antonescu pentru ca nu prezinti decat jumatate de adevar. Tot Antonescu a spus ca nu au discutat nici de 15 nici de 1 conditii. Ca trebuia sa spuna doar „NU” conform intelegerii lor. E clar ca nu au fost in intelegere. Eu iti admir daruirea cu care incerci sa convingi pe toata lumea de o perspectiva convenabila, din pacate o faci spunand doar adevarurile care iti sustin teoria ta si uiti celelalte adevaruri spuse de asemenea pe toate posturile. Nu cred ca asa ajuti, fortand lucrurile. Nu stim ce a fost acolo, o fi bine n-o fi bine ce a facut Ponta ramane de vazut cati alegatori a castigat si cati a pierdut. Azi nimeni nu stie asta. Vom vedea. pe mine m-a castigat dar am vazut ca si foarte multi s-au dezis. Voturile conteaza!

  102. 103 Pali februarie 10, 2012 la 10:14 am

    @ Aya

    Sincer,…chiar crezi ce spui ?

  103. 104 Mihai25 februarie 10, 2012 la 10:15 am

    Ce a discutat Ponta cu MrU la telefon ? Au vorbit de dosare , Nastase , Hayssam , o vizita in SUA etc. Apoi Ponta se consulta in ordine cu SarbuNastaseHrebenciuc ce sa spuna in parlament.
    PS: La SIE cred ca vom avea un general ( dupa modelul CIA )…

  104. 105 Socrate februarie 10, 2012 la 10:19 am

    Am citit integral, cu mare atentie, discursul lui Victor Ponta, downloadat de pe site-ul pe surse.ro ( multumiri lui Iosif Bubble ). In fond nu este un discurs care sa indice o apropiere de PDL, ci din contra. Lipsa de inspiratie a domnului VP, in esenta, a fost folosirea repetata a sintagmei “veţi avea sprijinul opoziţiei”, dar numai in ceea ce priveste unul din cele 15 puncte ( cele 15 puncte erau majoritatea distrugatoare pentru portocalii si ca atare imposibile ). Acesta afirmatie, scoasa din context, a permis portocaliilor sa preia mingea din zbor si a permis domnului MRU sa afirme : ““Deduc ca voi avea sprijinul PSD pentru un guvern de lunga durata, le multumesc” . Aceeasi afirmatie, repetata ca un laitmotiv, a sunat ca dracu si pentru telespectatori si a determinat reactii violente. In fond, nu este un discurs rau, dar mult prea lung, dezlanat si care a dat impresia ca accepta ca pe o fatalitate validarea guvernului MRU. Greseala de fond a domnului VP a fost ca dupa ce a spus, corect, chiar la inceputul discursului, “..noi am considerat că alegerile anticipate care să dea legitimitate unui nou guvern şi demisia preşedintelui Traian Băsescu sunt soluţiile pentru criza actuală politică, suprapusă peste o criză economică şi socială care, sigur, nu priveşte doar România, ci întreaga Europă.”, s-a adresat domnului MRU ca unui premier in functie, anticipand obtinerea votului de incredere, si nu parlamentarilor, pe care ar fi trebuit sa se lupte sa-i convinga sa nu valideze guvernul MRU, ca un prim pas catre alegeri anticipate.

  105. 106 dlnimeni februarie 10, 2012 la 10:27 am

    Aya: vom vedea sondajele dupa aceasta zi. Draga prietena, am citit cu atentie nu doar ceea ce ai scris tu, ci si ceea ce au scris Mihaela, Radu,…Nu l-am contrazis pe Le Prince in ceea ce priveste facutul cu oglinda. Dar, draga prietena, daca vrei sa faci o politica de tip nou, atunci te duci singur si nu cu socrul, despre care este public ca este un artizan colaborarii cu presedintele; nu zici ca te afli acolo fiindca te-a rugat premierul desemnat. Nu de alta, dar avem chiar aici exemplul unei amicitii cu finalitate in tribunale. Ci declari ca te te afli acolo tocmai din modernism si europenism. In fond si la urma urmei, Aya, poate ca fiecare parlamentar psd are cite un amic care sa il fi rugat sa se duca la parlament. Cine stie, poate ca si dintre comentatorii de pe blog sunt colegi rugati de cite un prieten sa scrie citeva rinduri favorabile presedintelui, ca n-o fi foc, pe blogul dlui Nastase ori dlui Ponta. Facem din soarta Romaniei – si a noastra – efectul unui lant al slabiciunilor? Accept ideea – si am si scris – ca, in anumite situatii, un gest ca acela facut de dl Ponta este nu doar permis, ci si recomandabil: am dat si un exemplu, acela cind, banuind ca noul guvern va fi unul pus pe treaba nu doresti, ca opozitie, sa ramii pe peronul garii. Putem gasi si alte situatii, oricum in numar limitat. Insa analiza momentului, pentru a vedea daca te afli intr-o astfel de situatie ori nu, trebuie facuta in detaliu – si prin consultari la virful partidului. Poate cu doua ore inainte, ca sa nu se afle, daca doresti o surpriza ( surpriza pentru ai tai, fiindca dl Ungureanu, adica si dl Basescu, adica si pedelistii, stiau de citeva zile, nu? Adica nu stie barbatul ce stie satul. Si atunci blogul dlui Nastase devine o tabela de marcaj.) M-am uitat la TV la dl Athanasiu: n-a mai putut zice decit ca nu comenteaza; dl Sova, mai cu tupeu, a zis cite ceva, dar a intrat repede intr-o chestie de ba tu, ba tu cu dl Ciutacu. Mai apropiat de pnl si usl decit de psd, dl Teodorescu a zis, mai in spiritul dlui Antonescu, cum ca discursul a fost inadecvat. Ori, nu doar continutul discursului este o chestiune. Zici de subiectul de agenda publica; da, este un astfel de subiect deoarece polarizeaza electoratul in vederea unui vot. Chestiunea este cum il polarizeaza, unde se formeaza majoritatea si unde se afla minoritatea. Mai este, in chestiunea polarizarii, crearea mai multor posibilitati de viitor, care, in loc de majoritate absoluta, sa creeze o majoritate relativa si mai multe minoritati la fel de relative. Pina acum useleul, ca subiect de agenda publica, determinase o majoritate mai mare de 50%. Ceea ce eu am putut culege ca reactii „din popor” – si acestea putine, din nefericire, a fost „Ponta s-a dus si a sustinut guvernul”. Reactii ale unor oameni normali, nu lipsiti de inteligenta si nici de pregatire scolara, care asa au sintetizat, pentru ei, povestea de ieri. Oameni, in esenta, derutati si pe drept cuvint. Istoria de pina acum a useleului creeaza asteptarea unui anumit comportament. Abaterea de la comportamentul considerat „normal” deruteaza, debusoleaza. Contradictiile sunt usor sesizabile: nu poti sa fii candidat de premier si sa te duci sa sustii (decit cu citeva exceptii) guvernul celui care iti este adversar politic. Nu poti sa mergi si sa intaresti guvernantii aflati totusi, in ciuda aplicarii unor planuri ticluite anterior, in momente de deruta. Ori, daca totusi tii sa faci asta, din geniu politic, macar ai grija sa nu iti lasi oamenii cu gurile cascate pe la televiziuni. Poate ca ar trebui sa rememoram fericirea si firitiselile pedelistilor. Fericirea deputatilor pedelisti pe care am vazut-o la TV, efuziunea cu care il firitiseau pe dl Ponta, erau graitoare. Faptul ca, din cite am auzit la TV dupa miezul noptii, dl Ponta s-a intors total si a contestat guvernul la curtea constitutionala nu mai poate schimba, in opinia mea, ceea ce a fost inainte. Pentru cei care si-au propus sa voteze useleul, un astfel de comportament poate fi derutant. Pentru cei pe care dl Ponta i-a cistigat ( asa zic vreo doi, polimorfi cred, de pe blog), gestul i-a pierdut la loc. In schimb nu stiu daca i-a recuperat pe toti cei pe care i-a pierdut ca urmare a prezentei sale in parlament. Un discurs la ora buna pentru TV si urmat de ore de comentarii, compensat de o stire de 1 minut in buletinul de la 0:30? Niciodata.
    Aya, poate ca, daca dlui Ponta ii convine guvernul dlui Ungureanu, atunci ar fi mai bine pentru usl sa isi desemneze un alt candidat la functia de premier. Altfel, de ce sa asistam la inca un conflict intre dragoste si datorie? Mai sunt doua lucruri pe care le banuiesc, dar acelea sunt de nescris aici. Oricum, mult succes dlui Ponta in exploatarea agendei publice. Si, desigur, pot accepta ideea ca sunt depasit de politica moderna si reformata facuta in statul modernizat si reformat de dl Basescu.

  106. 107 Vasile, februarie 10, 2012 la 10:29 am

    Aya ai motive de atac , nu numai tu! Eu am o scuza lucrez la doua monitoare ,pe acesta precum vezi am voie sa fiu incorect …..gramatical!

  107. 108 Draghi Puterity februarie 10, 2012 la 10:30 am

    @Aya

    Tu ce incerci sa spui de fapt? Ca totul va fi bine acum pentru ca Basescu a luat tara de la SRI si a dat-o SIE-ului? Sau ca asta crede Ponta? Daca da, de unde ii vin ideile astea?

  108. 109 Vasile, februarie 10, 2012 la 10:39 am

    Printule,

    Nici nu ma asteptam de la dumneata la alt comentariu si eu pot adauga , Bravo Le Prince , esti la post si vigilent!

    Lipsesc aprecierile lui Dragos, revenirea Baronului , sau viziunile Contelui,sincer cred ca pina si Harabula ar fi ramas consternat de mizeria traita ieri de milioane de romani . Un aprent suferind de sindromul Stocholk, asistat de artizanul marii uniri de la 2008, isi incearca din nou norocul si nu se dezlipeste de ginere ,ca nu cumva acesta ca gafeze bine!
    Rusine unei asemenea mesaj , rusine acelui grup din PSD, care asteapta mereu la cotitura o reintoarcere imediata in arcul puterii!

    PS.

    Cred ca mogulul Diaconescu va explica romanilor cita dreptate a avut el cind a dezavuat PDLeul si la pus prin proprii activisti si in Piata Universitatii PSD=PNL!

  109. 110 ZOE, fii barbata ! februarie 10, 2012 la 10:40 am

    @Aya

    Ponta a zbârcit-o rau de tot.
    Nuante si „dantelarie” în fata unui partid de bolovani ? Niet haraso tavariski! A facut-o lata, nu ma asteptam de la el, la asa ceva. Daca ar fi sa-l cred pe Vasile ( care poate ca stie el ceva) de la socra-su i-se trage. Prea mult nu-mi place socrelul, nu stiu de ce îmi da o senzatie de glisare unsuroasa .
    Deci, mare eroare sa-l sustii pe Victor, A GRESIT ! Lasa-l sa se descurce singur, ca e baiat mare. Cred ca si Dl Nastase care stie muuult mai bine decât noi cu ce se manânca diplomatia, a ramas interzis de prestatia lui Ponta. Daca Nastase,
    n-ar fi fost diplomat, pâna acum îl mâncau cu fulgi cu tot, în câte necazuri l-au bagat !
    Si mai e ceva, daca trei însi îti spun ca esti beat, du-te si te culca ! Adica n-or fi prosti toti aia care au spus ca Ponta a zbârcit-o.
    Oricum, nu mor caii când vor câinii, tot cu USL vom vota !

  110. 111 blogideologic februarie 10, 2012 la 11:05 am

    Citesc o comparaţie între fotbalistul Adrian Mutu şi primul ministru Mihai Răzvan Ungureanu. Dacă Adrian Mutu e supranumit „briliantul”, Mihai Răzvan Ungureanu este supranumit „briliantul intelectual” ! Pe ce, dragă Doamne ?

  111. 112 Theodora februarie 10, 2012 la 11:09 am

    Ipoteza lui Ciutacu:
    “Băsescu a predat ieri puterea cuplului Ungureanu & Ponta. Unul va fi preşedinte, altul premier, la fel ca în urmă cu 13 ani la Moscova când Elţîn lăsa puterea cuplului Putin&Medvedev“.
    Despre scena in care Ciutacu a sarit la gatul senatorului PSD Dan Sova nu vreau sa scriu prea mult deoarece banuiesc si si dvs ati vazut emisiunea.
    Domnul profesor Bogdan Teodoresecu era cat pe aici sa ajunga vicrima colaterala. Noroc ca a intervenit Gadea.

  112. 113 Cris februarie 10, 2012 la 11:43 am

    Sunt alături de dv. Vă susțin, mă rog pentru dv., pentru a vi se face dreptate. Calm, seninătate, încredere, bună pregătire a dosarelor. Vă iubesc.

  113. 114 Cârcotaşu februarie 10, 2012 la 11:45 am

    @ Vasile,
    Îmi pare rău că ai sărit la gâtul lui Şova. El, săracu’, a fost pus ieri în cea mai ingrată poziţie în care putea să se afle. Se vedea cum îi stă pe limbă să-l belească pe Ponta, dar poziţia lui îl obliga să-l scoată dacă nu erou, măcar fără păcate. Până la urmă Bogdan Teodorescu a reuşit să-l tempereze pe Ciutacu, altfel ăla sărea la bătaie. Aşa a scăpat şi Şova din.

  114. 115 Theodora februarie 10, 2012 la 11:53 am

    Reactia domnului senator PSD Dan Sova la acuzatiile lui Ciutacu a fost excelenta.
    Si-a pastrat calmul si l-a intrebat daca are dovezi.
    Cineva trebuie sa il linisteasca pe Ciutacu.
    Cu Mircea Badea din pacate nu se mai poate face nimic.
    A inceput din nou sa faca propaganda anti PSD.
    Nu am uitat ca, in 2009, declara la emisiunea pe care a face la Antena 3 ca el nu se duce la vot.
    Au fost multi care nu au votat in decembrie 2009.
    Pacat! Cateodata poate sa fie chiar simpatic Badea.

  115. 116 blogideologic februarie 10, 2012 la 11:57 am

    Ministrul Petrescu: „La primăvară vor fi create 50.000 locuri de muncă pentru reabilitarea termică a blocurilor” http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/angajari/petrescu-la-primavara-vor-fi-create-50-000-locuri-de-munca-pentru-reabilitarea-termica-a-blocurilor-253261.html Cu o productivitate europeană a muncii, aceste joburi nu vor dura decât două, maxim trei luni.

  116. 117 andra februarie 10, 2012 la 11:59 am

    Excelenta prestatia lui Victor Ponta, cu adevarat un discurs de barbat de stat. Dar si a lui Crin Antonescu care nu a facut jocul unei parti a presei care dorea spargerea unitatii opozitiei.
    Discursul lui Victor Ponta a fost receptat de catre electorat drept matur si responsabil; nu stiu daca ati fost atenti la ceea ce se striga in Piata Universitatii, ce vreau sa va spun este ca romanii s-au saturat de discursul politicianist, tabloidizat al liderilor politici romani. Un discurs agresiv, cu manie proletara ar fi condul la antenizarea totala a clasei politice, receptata ca atare (cum pe buna dreptate remarca si Traian Basescu) de catre populatie.
    Felicitari inca odata opozitiei care nu a facut jocul televiziunilor. Stiu ca mogulii si-ar fi dorit orice in afara de un guvern competent, mai ales ca, pentru anumite grupuri de interese cu precadere din Germania,ar fi fost mult mai comoda perpetuarea politicilor de tip FMI, alaturi de un sistem latino-american de decizie.

  117. 118 blogideologic februarie 10, 2012 la 12:04 pm

    Ministrul Boghicevici de la Arad : „Un ardelean duce lucrurile la capăt şi dacă nu le face bine” http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/boghicevici-un-ardelean-duce-lucrurile-la-capat-si-daca-nu-le-face-bine-sigur-nu-le-face-rau-253267.html În ce zonă moronică de IQ se află mintea acestei lacome Claudia Boghicevici !

  118. 119 teostanc februarie 10, 2012 la 12:15 pm

    Dl Ponta nu putea sa aiba atitudinea protestatarilor din PU.
    Cuvintele dansului au fost corecte dar modul cum le-a spus a fost plat, fara vibratie.

    Probabil ca vrea sa-l imite pe dl Nastase, sa fie calm si academic, dar acesta insera niste” subtirele” in discursuri de li se usca gura oponentilor.

    Pozitia exprimata de PSD, prin dl Ponta, de a incerca sa colaboreze, in plan parlamentar, cu un guvern nou mie mi se pare rationala, deci corecta. Si ,evedint, nu mai ridica mingii la fileu PDL si lui TB.

    Inchipuiti-va ce-ar fi fost la gura lor: „Ca actiunea USL dovedeste ca nu tara vor ei s-o salveze ci numai sa ajunga la putere etc.”

  119. 120 koubadera februarie 10, 2012 la 12:24 pm

    In povestea asta, eu vad doua teorii diferite:
    1. Ponta care vine si spune ca o sa reuseasca sa rupa cordonul ombilical al premierului de presedinte si va reusi sa transforme premierul dintr-o anexa a presedentiei, int-un premier independent
    2. Antonescu care pastreaza principiul Nu negociem cu Basescu, indiferent care e propunerea
    Timpul ne va spune cine a avut dreptate….
    Deoarece Basescu este foarte abil si inca mai are ceva carti de joc in mana, as merge mai curand pe tactica lui Crin Antonescu decat pe dualitatea lui Ponta. In plus niciodata in Romania nu au existat principii si viziune in politica, ci doar avantaje de moment si asa zise „oportunitati”
    Din nefericire, ca sa citez din clasici, „Jucaria lor este, din pacate, chiar tara in care traim”………

  120. 121 maria b februarie 10, 2012 la 12:39 pm

    Nu stiu si nu judec daca Ponta e basist mascat ! DAAAAR , domnule Nastase , acum , asta e perceptia.! Asta afecteaza profund PSD-ul. ! DACA , DACA , Ponta se gindeste mai mult la viitorul partidului si la cei din piata trebuie sa-si dea demisia de la presedentia partidului . Domnule Nastase , majoritatea voturilor ptr. PSD nu sunt pro , ci voturi anti basescu. Domnule Nastase aveti oameni destul de calificati ptr. functia de presedinte partid. Eu, personal , il stimez pe domnul ATHANASIU Alexandru.

  121. 122 florin m. februarie 10, 2012 la 12:47 pm

    Pana la urma iata ca etichetele politice nu sunt relevante, ci ceea ce oamenii politici fac.

    „Liberalul” Antonescu isi asuma doar rolul si pozitia anti-Basescu, cu un discurs sarac in idei dar agresiv, coroziv chiar, pe placul Antenelor si altor televiziuni trompeta, insa fara alta relevanta decat cea a sarcasmului si a orgoliului personal, in vreme ce Ponta se dovedeste mult mai bun matur decat dadea de banuit, cu o viziune mult mai nuantata si constientza temelor de fond.

    Adevarul nu este partizan si nici nu poate fi confiscat de catre cineva, de aceea orice lider politic poate contribui la asezarea societatii pe o directie corecta, aproape indiferent de orientarea sa politica, daca nu ignora pe toata lumea cu exceptia propriei persoane si a propriilor inchipuiri.

  122. 123 florin m. februarie 10, 2012 la 12:48 pm

    Erata:

    „mult mai matur”, desigur.

  123. 124 dlnimeni februarie 10, 2012 la 12:55 pm

    Blogideologic: de ce? Trage si el pe nas?

  124. 125 marcus februarie 10, 2012 la 12:57 pm

    Ce N-a Stiut D-l Ponta Cand A Vorbit In Parlament (Jos Basescu!)
    Filed under: D’ale politichiei mioritice — Marcus @ 11:54 Modifică

    Tinand ieri in Parlament controversatul sau discurs, de pe pozitiile unui lider al triumviratului format de Opozitia romana, triumvirat al carui prim si cel mai arzator obiectiv este sa scape tara de ciuma portocalie in frunte cu cauza aparitiei si proliferari ei in Romania, respectiv chiombu de-i place sa se creada presedintele ei, eu cred ca d-l Ponta in naivitatea sa adolescentina l-a confundat pe utecistul de frunte Razvan Ungureanu cu un Prim Ministru de-adevaratelea al acestei tari si nu cu sluga prea-umila si plecata a anticristului care s-a erijat printre multe altele si in functia de premier al plaiurilor mioritice. Tinand cont de deferenta prin care-i promitea basescului tot sprijinul PSD in sustinerea necesara guvernarii, eu mai cred ca d-l Ponta, furat de asemanarea facuta de cineva intre domnia sa si ilustrul diplomat roman N. Titulescu, aflandu-se probabil sub influenta a ceva prafuri sau etnobotanice, la momentul discursului, se visa la tribuna Ligii Natiunilor, de unde pleda pentru cauza Eritreei. Altfel nu-mi explic cum este posibil ca, stiind ca mai mult de 90% dintre romani sunt cu degetele pe tragaci si cu tinta, Basescu plus clanul sau de mafioti, in vizorul lunetei asteptand doar sa se potoleasca putin vantul pentru a declansa tirul, sa se apuce printr-un discurs impaciuitor si de inalta tinuta oratorica, total nemeritata de destinatar, sa dezamorseze aceasta stare exploziva trimitand din inconstienta in derizoriu si inutil tenacitatea eroica de-a dreptul cu care o mana de romani rezista pe baricade impotriva vicisitudinilor unei ierni extrem de vitrege, cerand zilnic demisia basescului si nicidecum inlocuirea palariei Mariei.
    Desigur, in conditii de normalitate si cu o Putere rationala si responsabila, capabila de dialog si de acceptarea unor idei, care puse in practica sa duca la prosperitatea neamului, atat discursul d-lui Ponta cat si maniera in care acesta l-a tinut ar fi fost de nota zece cu felicitari. Dar, adresat golanului de Basescu (sa fie clar, nu Ungureanu a primit asigurarile de sprijin PSD, ci Basescu) acest discurs nu numai ca a fost golit de continutul sau valoros dar pur si simplu a dat apa la moara nesimtitilor din pedeleu, care dupa suturile luate in ultima vreme cam de pe la toata suflarea romaneasca, l-au primit exact ca pe o gura de apa vie.
    Daca la aceasta adaugam si greva parlamentara declarata de Opozitie tocmai in sustinerea ideii de “Jos Basescu” putem sa ne dam seama de dimensiunile catastrofei produsa de aceasta interventie nefericita a liderului PSD in Parlamentul tarii.
    Atat au asteptat golanii portocaliii si puinbasistii din media pentru a declansa o adevarata ofensiva pe tema scindariii USL, dupa toate eforturile cu care ea a fost realizata pentru satisfacerea sperantelor a milioane de romani.
    PSD-ul a mai facut gafe majore in relatia cu Nosferatu incepand cu acceptarea guvernariii in sensul refacerii FSN-ului si terminand cu vizita lui Geoana la Vantu in ajunul votului pentru prezidentiale. Sa fie aceasta noua manifestare o dovada a existentei unui blestem, a unui masochism care la un moment dat nu mai poate fi tinut sub control, a unor intelegeri preacurvesti intre conducerea PSD si chiombu’, a manevrelor oculte facute de Aliodor, vrajitorii care reusesc sa ia mintile liderilor PSD exact la momentul oportun sau pur si simplu o lipsa totala de viziune si intuitie politica dovedite de acesti lideri ai celui mai puternic partid din Romania?
    Eu pot fi e deplin de acord cu acele voci care, satule de mizeria adusa de chiombu la nivel de politica de stat si manifestata prin mahalagisme, golanisme si satrisme perorate atat de chiombila cat si de slugile sale din La Famiglia, vor musai o schimbare a discursului politic si chiar cred ca este necesara o astfel de schimbare, dar nu in conditiile actuale, cand portocaliii si-au ales pana la un punct ca model de actiune si comportament pe cel al camasilor brune naziste care stabileau dreptatea cu otanjeli cu bata si cu injuratura de mama. Nu poti sa dai dovada de domnie cu asemenea progenituri carpato-danubiene ale unor jivine fasciste aruncate in cosul de gunoi al istoriei.
    Din fire sunt optimist, motiv pentru care sunt inclinat sa trec la capitolul eroare de intelegere a momentului, gafa facuta de d-l Ponta si in calitatea mea de alegator, deci intr-o oarecare masura decident asupra locurilor ce vor fi ocuate in viitoare legislatura de alesii neamului, sa-i acord d-lui Ponta circumstante atenuante in sensul ca domnia sa a crezut ca ne aflam intr-o tara civilizata, in care discursul sau s-ar fi potrivit ca o manusa. Cu speranta ca d-l Ponta nu va recidiva, inchei aici, asigurandu-l pe d-l Ponta ca nici vorba de civilizatie intr-o tara aflata la cheremul unui derbedeu si a clanului sau mafiot asa ca regulile care se aplica in vederea facerii KO a unor astfel de adversari rupti parca din strazile interbelice ale Germaniei lui Hitler, sunt ca nu exista nicio regula, orice mijloc si/sau metoda fiind acceptate ca bune si morale.
    Sa speram ca reactia alegatorilor si prezenta la carma trimviratului a mult mai experimentatului domn Crin Antonescu il vor aduce pe d-l Ponta la momentul realitatii romanesti.

  125. 126 marcus februarie 10, 2012 la 12:59 pm

    @Theodora:Ciutacu e ingamfat si uneori da dovada de prostie, prostie. Are insa o calitate, o sustine cu tarie,
    sa fii iubita
    marcus

  126. 127 Socrate februarie 10, 2012 la 1:11 pm

    @Theodora * Ipoteza domnului Ciutacu arata clar ca nici cei mai acerbi adversari ai portocaliilor nu sunt imuni la propaganda si diversiunile portocalii. Discursul lui Ponta nu a fost decat o stangacie. Si-a pus deja cenusa pe cap.
    Disperati, diversionistii portocalii folosesc toate caile pentru a semana zazanie in USL, cu speranta spargerii USL ( USL fiind cosmarul vietii lor )
    De peste o saptamana media aservita si portocaliii il lauda pe Ponta pentru moderatie si il critica pe Crin pentru duritate. Folosind neinspiratul discurs al lui VP, Mircea Geoana declara . „Exista doua varinate: o grava greseala de judecata politica si a doua varianta, pe care o impartasesc, aceea a unui blat. A dat senzatia unui meci trantit (…) Daca ar fi fost primul semnal de acest fel, as fi fost mult mai rezervat in acest sens”, a declarat Mircea Geoana, joi, la Realitatea Tv.(NB Ia te uita cine vorbeste de blat)
    In acelasi context, fostul lider al Senatului si lider al PSD a tinut sa aprecieze prestatia publica a lui Crin Antonescu de dupa discursul lui Victor Ponta. “
    Ia uite ce spune Cristian Preda pe blogul lui „În cazul lui, nu e vorba despre o frazeologie goală. Prin MRU, dreapta liberală e în fine la putere. Aici e dificultatea PNL. Crin Antonescu se află acum în faţa unei alegeri importante. Dacă îl contestă pe MRU, PNL se va topi definitiv în stânga, riscând să fie o anexă a PSD. Dacă nu îl contestă, utilitatea USL devine problematică. Numindu-l pe MRU, Traian Băsescu a dat şah USL şi, în primul rând, peneliştilor. Ce vor alege Crin and co.?”, mai scrie Cristian Preda. (pesurse.ro).
    Bomboana pe coliva o pune tot Mircea Geoana, intr-un interviu in EVZ :
    “ Din câte ştim noi, vor merge în Statele Unite şi Victor Ponta şi Crin Antonescu. Ştiţi ceva despre vizita lor?
    Ştiu ceva despre o vizită a domnului Ponta. Informaţiile mele spun că acest cuplu, care a mai încercat să meargă la Washington, va merge separat. Am auzit despre o intenţie a domnlui Ponta de a vizita Washington-ul în luna februarie. Acest lucru am auzit şi am fost informat. “.
    Referitor la ultima soparla, tare mi-ar place ca liderii USL sa apara umar la umar si sa declare ca isi amana vizita in SUA pana dupa alegerile parlamentare.

  127. 128 ZOE, fii barbata ! februarie 10, 2012 la 1:12 pm

    @nastase

    D-le Nastase, stau si ma gândesc vazând dezastrul din tara chiar în aceste clipe, sa fi fost cumva Igas „vas de lucru” în privinta zapezii a la ‘ 54 ?!
    Va rog sa-mi raspundeti, stiti ce vreau sa spun ?!

  128. 129 Vasile, februarie 10, 2012 la 1:19 pm

    Nu Socrate ,viciul fundamental a fost prezenta lui acolo asistat de socru-su si nu de Antonescu, si repetarea cu patos a cuvintelor „iiiubite conducator!

  129. 130 Paul februarie 10, 2012 la 1:26 pm

    Aya,

    dar ce emotii mi-ai provocat la prima vedere a comentariului tau de la 8:39 pm, februarie 9, intitulat
    „PROSTANACUL ESTE INTRUCHIPAREA LASITATII”!
    In viteza cu care treceam in revista reactiile comentatorilor mi s-a parut ca ai scris „PONTANACUL (este intruchiparea lasitatii)” :).
    La o lectura mai atenta am observat eroarea „paronimica” pe care era sa o imput instabilitatii feminine :).

    Apoi am ajuns si la comentariul in care extragi avantajele discursului in cauza si am fost (re)edificat asupra loialitatii tale fata de Victor Ponta.

    Eu am fost mai moderat in pozitionarea fata de discursul cel controversat (pentru ca nu se poate nega faptul ca a provocat controverse). Eu il consider in continuare pur si simplu un discurs inutil.
    Adica, nu cred, cum o faci tu insati, ca a folosit imaginii USL aceasta interventie super-mediatizata a domnului Ponta (mediatizarea respectiva este mai mult ceva in genul publicitatii facute unui produs indoielnic; de multe ori e mai bine ca publicul tinta sa ramana constituit doar din fidelii produsului. Numai acestia apreciindu-i in realitate calitatile… si numai atat timp cat nu intra in contact cu cei care sunt de alta parere, si care incep sa se manifeste in urma actiunilor publicitare! 🙂 ).
    De asemenea, nu cred ca discursul in chestiune i-ar fi folosit lui Victor Ponta insusi (chiar daca imaginatia-mi debordanta poate gasi usor niste explicatii „metafizice” 🙂 referitoare la posibile interese personale, cu ascendent in influenta Basesciana, ale „oratorului” PSD); decat, poate, strict demonstrarea independentei de a-si scrie singur discursurile (expres afirmata de catre domnul Ponta), din pacate :).
    In sfarsit, nu cred ca discursul de care vorbim a fost de vreun folos protestatarilor, care isi doreau explicit alegerile anticipate (stiind ca cel mai elegant mod de a le obtine, era invalidarea guvernului propus, iar aceasta posibila invalidare a fost descurajata de aparenta disponibilitate a domnului Ponta de a sustine cabinetul Ungureanu – e drept in anumite conditii aproape imposibil de realizat; dar cine crezi ca a mai ajuns cu analiza pana in acel punct, cand parlamentarii PDL care inca mai ezitau daca sa puna bile in urne sau sa-l fenteze pe Ioan Oltean punand doar guma de mestecat, au descoperit un element cu care sa-si adoarma mustrarile de constiinta, zicandu-si: „chiar unul din liderii Opozitiei pare de acord cu noul cabinet…”.

    Asadar, nu spun ca tine ca a fost un discurs benefic. Nu spun nici ca altii, ca a fost un discurs contraproductiv. Spun doar ca a fost un discurs inutil. Poate evenimentele ulterioare ma vor contrazice intr-un sens sau in altul.

    P.S. Nu stiu de ce imi vine sa ma bag in discutia dintre tine si Isabel_allende referitoare la nomenclatura frantuzeasca a profesorului care se ocupa de teza unui doctorand, (poate dintr-un imbold civic, … pentru a face stiinta sa avanseze 🙂 ), ei bine, niciuna dintre voi nu are dreptate cand isi da cu parerea despre cum ar fi corect: „profesor de doctorat” sau „indrumator stiintific”? (nefiind, evident, niciuna dintre voi in contact direct cu contextul unei lucrari de doctorat in Franta).
    In realitate, doctoranzii francezi sunt dirijati de un „directeur de thèse”. Croyez-moi! 🙂

  130. 131 ZOE, fii barbata ! februarie 10, 2012 la 1:40 pm

    În timp ce lumea moare pe capete din cauza înzapezirii, onor Mata Hari în itari nu catadixeste sa raspunda presei în legatura cu situatia dezastroasa la aceasta ora , ba mai mult întoarce capul iritat si raspunde sec, ca nu este conferinta de presa !
    A început „foarte bine” cu stângul – ca tot e de stânga( doar comunistii nu erau de dreapta).
    Cred ca bilantul mortilor 54 de persoane, datorate înzapezirii si a faptului ca nu se ia absolut nicio masura de salvare a oamenilor de mai bine de 10 zile, îl va inveseli pe Tristul neamului, care se emotioneaza la auzul Imnului dar nu-i pasa ca mor omaneni nevinovati în tara asta din cauza crasei lor incompetente si ticalosii ! Zeus e multumit, lumea moare, iesind pe cale naturala din sistem asa cum de mult doreste el iar domnia sa va trai vesnic, ca doar e „zeu”, nu ?!
    Cum spuneam, urmasul lui boc si mai nesimtit ca acesta, habar nu are ca lumea e înzapezita , izolata pe zeci de comune, el îsi vede linistit de protocoale, unde veselia e maxima !
    Îti doresc cel mai scurt mandat tovarasu MRU !

  131. 132 k februarie 10, 2012 la 2:08 pm

    Discursul lui Ponta a fost ca nuca-n perete. La fel si zambetele si strangerile calde de maini cu inteligenta galaxiei, „domnul prim-ministru desemnat”, MRU. Si daca liderul opozitiei ne serveste un discurs inadecvat, sa cautam, in alta parte, nu la tribuna parlamentului, unul adecvat. Unul care-l va face pe domnul Nastase sa spuna: „sa nu exageram, totusi…” 🙂 Poate exageram, dar sa bagam la cap vorba inteleapta din finalul articolului : RUN!

    Ultima fratie a securitatii

    Astazi, in Romanica noastra scumpa, s-a inchis cercul. Pe la prinzisor, cind o stea in urcare a Opozitiei vorbea in Parlament, si cind, in patul de acasa, probabil, tovarasului sau, Luceafar al aceleiasi Opozitii, ii ieseau ochii din cap de indignare la auzul atator “va vom sprijini, domnule prim-ministru”. Un baiat tuns care ii prezenta omagii unui alt baiat tuns. Linga o masa ministeriala la care stateau alti baieti tunsi plus o blonda ministresa la Munca, nevasta tot a unui baiat tuns.

    Tunsoarea este importanta. Este ca uniforma, ca stelele de pe umar care nu se vad, dar se recunosc prin numarul de milimetri de par cerut la frizer. Ce-i drept, un anumit socru nu era tuns-tuns, dar de la un grad incolo, greutatea de pe umeri se recunoaste altfel, dupa criterii mai profunde, legate de numarul de aliante la guvernare negociate 2-3 ani la drum de seara in varf de deal la Cotroceni.

    De ce s-a inchis cercul?

    Pentru ca Securitatea n-a murit. Securitatea a nascut pui vii. I-a tuns, le-a cumparat costume armani si ochelari cu rame Prada, i-a trimis la Oxford, Harvard si alte fabrici de diplome sclifosite, i-a bagat in Parlament, in ministere, in servicii, in institutele de sondare a opiniei, in biserici, in ong-uri, in “intelighentie”, in Piata Universitatii, in companiile de stat, in companiile private, in firmele care au contracte cu companiile de stat, si, in principiu, cam peste tot. Probabil ca exista mari sanse sa ii gasim si la chioscul din coltul blocului. Securitatea “reformata”, spilcuita, inteligenta, poliglota, culta in cap, iubitoare de raliuri si sejururi luxoase, sau securitatea grobiana, cu burta greu strinsa in sacou cromat, cu ceafa transpirata si iubitoare de manele, securitatea rasata, cu papion si abonament la biblioteca, securitatea tinara si plina de promisiuni de mai bine pentru tarisoara. Securitatea este ca aerul pe care il respiram. Este o mentalitate, un mod de viata, un mod de a conduce o tara, de a face averi si de a intinde tentaculele puterii peste tot.

    Este minciuna care ni se serveste in fiecare zi sub denumirea de “realitate” si pe care o inghitim cu pofta, si speranta ca, anul asta, la alegerile astea, de data asta, vom trage lozul cu noroc si vom primi mai multa faina si biscuiti mai fragezi la coada pentru “ajutoare”.

    Follow the money, zice o vorba desteapta care te invata cum sa afli, intotdeauna, resortul oricarei actiuni si intimplari din viata care, se vede treaba, bate filmul.

    Recomandabila ar fi o vorba si mai inteleapta: RUN!

    Din Romanica scapa cine poate.

    Adriana Dutulescu

  132. 133 Karakas februarie 10, 2012 la 3:24 pm

    @Aya, multumesc pentru comentariu re. Ambasador UK. Nicidecum nu am avut intentia sa speculez ca ambasadorul ar fi avut un mesaj „subvesiv”, desi ambasadorii unor puteri externe au dat lectii permanent Romaniei in domenii in care nu au mandat.

    Comentariul meu, probabil nereusit, vroia sa arate dezechilibrul intre relatiile externe ale Romaniei cu vestul si cu estul. E normal sa iti construiesti relatii apropiate cu aliatii, dar ar trebui sa stii sa beneficiezi de ele in folosul poporului. Ori mie mi se pare ca altii beneficiaza mult mai mult de Romania, pentru ca asta este sistemul in care am intrat, impreuna cu alte state mici din estul Europei.

    Pe de alta parte, modul in care trebuie sa ne pozitionam extern (in afara NATO si UE) pentru ca avem acesti aliati, este iarasi de multe ori exagerat, si in detrimentul romanilor, probabil pentru ca vrem sa parem ca excelam in a ne asculta stapinii.

    Inteleg foarte bine ca intram intr-o perioada in care politicienii se pozitioneaza astfel incit sa fie perceputi ca fiind eligibili in raport cu cei care decid daca Romania „se modernizeaza” sau nu. Dar eu ca observator extern, nu pot sa nu remarc ipocrizia din mesajul unor „analisti”, care imediat cum sunt in pericol cei pe care ii sustin in colonii, se pun pe fabricat stiri, mintind audienta ca, vai, „reformele” din colonii sunt in pericol, si ca vine opozitia „hard-core” si nu le mai implementeaza. Agentiile de stiri mari din vest (Reuters si altele), de la care preiau mecanic si cele din colonii, fac agenda. Iar agentiile astea mari stim bine cu cine si cu ce se maninca.

  133. 134 Vasile, februarie 10, 2012 la 3:38 pm

    Cind citesti anumite texte ,realizezi ca de fapt toate sunt scrise dupa un tipar sau sablon identicat cu aparatul de dezinformare dezvaluit azi in JN.

    Cine ne sunt interpretii, cititi JKNeul!.

    Unul dintre acestia incepe azi un atac ala Ungureanu care disociaza anticipat ajutorul real si sprijinul PSDeului nu si al USLeului,atacand prestatia lui Antonescu cu o frumoasa parabola de pupincurizare a stralucitului presedinte al PSDeului , aruncind discursul sincer a lui Antonescu in mizeria proprii sale metalitati!

    Hai sa-l citez ca sa rezolv orice alta interpretare a acestui presupus domn :“Liberalul” Antonescu isi asuma doar rolul si pozitia anti-Basescu, cu un discurs sarac in idei dar agresiv, coroziv chiar, pe placul Antenelor si altor televiziuni trompeta, insa fara alta relevanta decat cea a sarcasmului si a orgoliului personal, in vreme ce Ponta se dovedeste mult mai bun matur decat dadea de banuit, cu o viziune mult mai nuantata si constientza temelor de fond” Sa-l repet, reinerez pe Conu Ianku?

    Deci „Neliberalul” Antonescu care are limbajul sincer direct cu aceiasi exprimare ca a multimii care sa saturat de acest regim „este coroziv”, intro exprimare meschina a unui moraru si nu penetrant asa cum glasuieste acum o natie trezita la realitate.

    Televiziunile care au jucat un rol important in dezmeticirea acestei natii sunt „trompetele”, eu intreb acest individ „ale cui trompete sunt?”nu ale dumneavoastra bineintele nu ale duplicitarilor bineinteles , sunt tropmete , deocamdata acestui neam al acelora care mor de foame de frig de lipsa de medicamente , mor pur si simplu de oftica!

    Mizerabile aprecieri care-l indentifica pe autor cu mesajul acelora care resping exprimarea poporului ,persifleaza limbajul celor suferinzi , isi bate jos de proprii parinti, rude cunoscuti!

  134. 135 alexph februarie 10, 2012 la 5:22 pm

    intradevar bogdan teodorescu si dan sova au incercat si in mare masura au si reusit sa-i opreasca din istericale pe cei doi corifei ai analizei politice ciutacu si ciuvica, amindoi avind o trasatura comuna, ura fata de psd. de fapt acest ciutacu e de o obraznicie crasa, depasita doar de nesimtirea cu care isi abordeaza invitatii. nu e frumos ce zic dar asta e realitatea. pe de alta parte anul acesta a oferit deosebirea stilui de abordare al celor doi lideri usl: un antonescu cu discurs politic presidential adesea dus la cote inalte si un discurs moderat si mai tehnic caracteristic unui premier. cred ca asta este esenta interventiilor si din tara si de afara ale celor doi. marea surpriza a fost discursul lui ponta la parlamentul european, un discurs si o atitudine mult peste cea a lui antonescu ( de fapt acesta ca si basescu nu pot face impresie decit in tara noastra, afara se cam pierd).

  135. 136 M.Voicu februarie 10, 2012 la 6:07 pm

    @blogideologic februarie 10, 2012 la 11:57am redã din Ministrul Petrescu: “La primăvară vor fi create 50.000 locuri de muncă pentru reabilitarea termică a blocurilor”

    ➡ va fi plãtitã de beneficiari ?, sau tot de la Buget, adicã de la gura şi a acelora care nu stau la bloc – dar vor contribui pentru o modernitate pe care ei înşişi nu şi-o pot permite – cãci banii lor merg la impozite nereduse ❓

    ➡ fabricile româneşti de polistiren expandat (cu care se face izolarea termicã a clãdirilor) au fost privatizate şi închise iar personalul acelor instalaţii au fost ”scos” din locurile lor de muncã, desfiinţate de „reforma sanchi”; acu’ statul nu mai plãteşte eventualã subvenţie pentru pierderi incrementale, CI PLÃTEŞTE TOATÃ VALOAREA produsului… în altã parte :mrgreen:
    Neprevãzute previzibile; a cui e rãspunderea ?

  136. 137 Karakas februarie 10, 2012 la 8:58 pm

    @k, ei zic sa nu fugiti din Romania ca sa scapati de Dracu’ doar ca sa ajungeti in „America” si sa dati de Tat’-sau.

    „Securitatea” a fost „mic copil” comparat cu serviciile celor mari si tari. Dar, ce spui tu e valid peste tot in lume. Cei care trebuie sa urmeze, urmeaza si sunt pusi acolo unde trebuie…Democratia are si ea nevoie de securitate, si invers, nu?! Lucrurile se invirt „rotund”…

  137. 138 Aya februarie 10, 2012 la 9:00 pm

    @

    Paul

    Imi transmiti:
    „In realitate, doctoranzii francezi sunt dirijati de un “directeur de thèse.
    Croyez-moi!”

    Stiam
    Crois-moi!

    P.S.
    Referindu-ma la „indrumator stiintific” aveam in vedere Romania. Am avut un -cred eu- firesc imbold de a corecta, raportandu-ma la spatiul in care traiesc, o formulare care denota nu doar o laudarosenie penibila, dar si o deviere ciudata a gandirii.
    Am considerat inutil sa me refer si la Franta intrucat insasi situatia, asa cum era prezentata, friza nu doar necunoasterea crasa a oricarei denumiri de gen, dar si o situatia imposibila pentru Franta: un indrumator (directeur de these) cu care vorbesti in fanceza dar scrii in engleza!
    In mod sigur nu m-ai asteptat pe mine pentru a te lamuri ce „simt” tancezii fata de englezi si cum ar fi primita, in Franta, ideea de a scrie in engleza o teza de doctorat pe care o sustii cu un „directeur de these” francez.

  138. 139 Aya februarie 10, 2012 la 10:10 pm

    @

    Vasile

    PENTRU O DECLARATIE PROVOCATOARE, O REPLICA ECHILIBRATA

    Crin Antonescu a lamurit situatia (cu putin timp in urma) la Antena 3 (emisiunea lui Razvan Dumitrescu). Orice incercare a a lansa ideea „fisurarii” sau „ruperii” USL este, fara indoiala, o intoxicare.

    M-a impresionat placut modul foarte echilibrat, calm si elegant in care Crin Antonescu a comentat (aparand, pe fond, USL) cel putin ciudata declaratie a lui Ion Iliescu pe care, daca ar trebui sa ma exprim diplomatic, as numi-o „incitanta”- si, „mai frust”, de-a dreptul provocatoare, tinand cont de experienta celui care a rostit-o (si de cum am resimtit-o).
    Iata declaratia lui Ion Iliescu:
    „Eu am apreciat evoluţia lui Ponta. Ştiţi că i-am reproşat că e nărăvaş ca un cârlan. Văd că acum, ăla mai bătrân e mai cârlan (Crin Antonescu). Altfel, ar fi o obrăznicie din partea lui Antonescu dacă încearcă să sugereze că în spatele lui Ponta aş fi eu sau Năstase. Eu nu m-am băgat în treburile lor. N-am fost la nicio întâlnire dintre ei”.

    Nu trebuie sa ai nici experienta politica a lui Ion Iliescu – nici cunostintele sale de retorica (indelung exersate- de unde si capacitatea sa de a transmite usor mesaje subliminale sau/si la distanta) pentru a realiza ca acea declaratie este provocatoare, in sensul (as spune chiar, indemnului) stabilirii unei linii „de fusyra” (chiar de fractura) in USL- de o parte fiind el, de cealalta parte, Crin Antonescu.
    Nu se opreste aici cu mesajul.
    Cu abilitate (ma abtin sa afirm mai mult) translateaza „cauza sa” asupra lui Victor Ponta si Adrian Nastase- „gravul” (ca sa nu spun altfel) mesaj subliminal fiind al disocierii acestora de Crin Antonescu (si, prin pozitiile ocupate- dar si prin ceea ce reprezinta- a PSD de PNL, practic incarcand sa traseze linia de fractura in USL).
    Mesajul este completat- deloc neintentionat (se observa usor, din cum apare cu ceea ce tine loc de concluzie) cu faptul ca el se disociaza de USL. Coroborand aceasta concluzie cu celelalte mesaje, intentia provocatoare (in sensul liniei de fisura/fractura) apare de la sine.

    Poate crede cineva ca un om politic cu experienta si „stiinta mesajului” de talia lui Ion Iliescu rosteste astfel de cuvinte „intamplator”?

    Intrebat de Razvan Dumitrescu ce parere are, Crin Antonescu s-a limitat la a spune, in mare, ca obisnuieste sa se poate cuviincios, mai ales, cu oamenii mai in varsta, motiv pentru care nu va comenta declaraia lui Ion Iliescu si nici o anumita inclinatie catre metafore animaliere (din punctul meu de vedere, Crin Antonescu nu a dar curs provocarii- ceea ce este bine).

    Sustin USL, este o constructie la care am visat cu ochii deschisi, pe care am dorit-o, despre care STIU ca va pune capat – prin puterea sa de a contamina (am folosit verbul in sens pozitiv) alte sisteme politice- bulversarii, lipsei de directie constructiva cu care se confruna Europa, acum prada a inchistarii in doctrine si ideologii care limiteaza.
    Stiam bine (era previzibil) ca oamenii „cantonatI” intr-o stanga traditionalista (si inchistata)- ca si „omologii” lor de dreapta (intre care se remarca „popularii”, mai necosmetizat spus crestin-democratii)- nu vor ramane inerti la aparitia USL si vor re-actiona.
    Tinand cont de modul in care ma raportez la USL, nici eu nu voi ramane fara reactie cand va fi atacata („cu stiinta”) acesta minunata constructie politica numita Uniounea Social- Liberala, indiferent cine ar fi autorul atacului.

    P.S.
    Consider ca insistenta lui Razvan Dumitrescu asupra acelei declaratii (provocatoare cu stiinta!) a lui Ion Iliescu si incercarea lui de a „stimula”(fara succes!) un comentariu acid din partea lui Crin Antonescu tin tot de zona provocarilor.

    USL este tinta unui atac concertat (atacul din partea a ceea ce inseamna, explicit, puterea politica fiind doar cel mai vizibil).
    Vom trece si peste asta!

  139. 140 Aya februarie 10, 2012 la 10:25 pm

    @

    Karakas

    Citez:
    „Agentiile de stiri mari din vest (Reuters si altele), de la care preiau mecanic si cele din colonii, fac agenda. Iar agentiile astea mari stim bine cu cine si cu ce se maninca.”

    Ai subliniat un aspect de o importanta colosala: A FACE AGENDA.

    Si in agentiille de presa romanesti (am luat doar un exemplu) exista analisti care stiu „bine cu cine si cu ce se mananca”, dupa cum spui.
    Problema nu tine de competenta profesionala (sau de capacitatea de analiza/sinteza, ori de talentul de a pune cap la cap stiri si evenimente aparent disparate reusind astfel sa afle adevarul, reconstruind imaginea realitatii) dar, pe de o parte, de CUM sunt conduse aceste agentii (si de cine) si, pe de alta parte, de faptul ca fie este „impusa prin traditie” (una paguboasa, spun eu) fie in mod explicit, in acele structuri media, politica „preluarii directiillor” date de marile agentii straine (internationale).
    Or, este de necrezut ca nu se va fi realizand cand, cum si prin ce se produce manipularea. Sau, altfel spus- si mult mai corect- cum, cand si prin ce „se face agenda publica”, manipulativ.

    Mutatis mutandis, este motivul pentru care am insistat, ieri- si voi continua sa insist- asupra faptului ca, prin discursul lui Victor Ponta, USL a castigat ceva esential: a facut agenda publica, punand in umbra atat investitura guevrnului (care ar fi trebuie sa fie evenimentul centra- si fusese programat minutios ca atare) si „nadele” din discursul lui Basescu, dupa juramantul ministrilor la Cotroceni (care, in alte conditii, ar fi facut cariera- fie ea si scurta, de doua-trei zile).

  140. 141 Aya februarie 10, 2012 la 10:53 pm

    @

    Socrate

    Citez din postarea ta (februarie 10, 2012 la 3:38 pm):
    „Disperati, diversionistii portocalii (nu doar cei portocalii!; n.A.) folosesc toate caile pentru a semana zazanie in USL, cu speranta spargerii USL (USL fiind cosmarul vietii lor)”.

    Da, asa este (cu amendamentul din paranteza- precizarea e importanta).

    Legat de Prostanacul (mai putin cunoscut dupa numele lui din actele de identitate- Mircea Geoana):
    Acest specimen are doua caracteristici principale (iin afara celei esentiale, anume ca e Prostanacul, intruchiparea prostanaciei- nu doar prostanac):
    – este securist (atentie la adevar! legatura lui NU este cu spionajul romanesc- SIE- DAR cu SRI, pe filiera Magureanu, ceea ce spune totul);
    – a fost „coada” securisto- portocalie, strecurata chiar la varful PSD.

    Ordinul securistic pe care incearca sa il execute, acum, Prostanacul (de indeplinirea lui depinzand obtinerea unei fie si minimale pozitii politice sau asociabile politicului) este de intoxicare, ca parte a atacului concertat la USL.
    In cazul Prostanacului, stapanii sai mizeaza pe credibilitatea declaratiilor sale- tot atatea tentative de intoxicare- dat fiind „stagiul” sau la varful PSD, in mod nemeritat.
    Daca acele structuri (securiste si securisto- portocalii dar si de alte culori) au ajuns sa se foloseasca de Prostanacul, fiind clar ca nu are urma de credibilitate- si ca este definitiv compromis- inseamna ca sunt in profunda „criza de personal”.

    Referitor la deplasarea lui Ponta impreuna cu Antonescu in SUA: e o intoxicare lansata via Prostanacul.
    Crin Antonescu a lamurit problema in aceasta seara: nu este nimic adevarat.

  141. 142 Aya februarie 10, 2012 la 11:00 pm

    @

    K

    Articolul pe care il reproduci in februarie 10, 2012 la 2:08 pm este o intoxicare (bine construita, recunosc- cladind minciuna pe adevar).

    Chiar nu stii ale cui interese le serveste (deloc dezinteresat, desigur) semnatara textului (Adriana Dutulescu)?

    P.S.
    Nu am nimic cu Adriana Dutulescu- luata „in civil”, in afara intereselor pe care le serveste, scriind.
    Stiu ca, de fapt, nu face altceva decat sa castige o paine- dar asta nu scuza atacurile ei (cu atat mai mult cu cat este inteligenta si stie CUM sa le construiasca) si nici nu ma va indupleca sa tac.

  142. 143 Aya februarie 10, 2012 la 11:10 pm

    @

    Maria B

    A TE PROSTANACI – PROSTANACIRE

    Postarea ta din februarie 10, 2012 la 12:39 pm este, pur si simplu, o reluare (cu alte cuvinte si pe scurt) a sirului de minciuni delirante revarsat de Prostanacul (mai putin cunoscut sub numele din actele sale de identitate- Mircea Geoana) prin ecranele televizoarelor.

    Victor Ponta NU e (citez din aberanta ta postare) „basist mascat”.

    In schimb, tu esti prostanacista pe fatza!

    P.S.
    Ar trebuie sa iti fie rusine sa asociezi, prin „declaratia de admiratie”, numele rafinatului intelectual Alexandru Athanasiu cu ideile Prostanacului!

  143. 144 Aya februarie 10, 2012 la 11:18 pm

    @

    Koubadera

    Citez din posarea ta (februarie 10, 2012 la 12:24 pm):
    „Basescu este foarte abil si inca mai are ceva carti de joc in mana,”

    Este adevarat, nu poate fi negat faptul ca Traian Basescu este un personaj abil- dar tot adevarat este ca NU mai are „carti de joc in mana” (cum spui)- desi mult mai corecta ar fi fost expresia „as in maneca” (intre „abilitatile” sale numarandu-se si cea de trisor).

    P.S.
    Nici una dintre cele doua teorii expuse de tine- de fapt, pe care incerci sa le induci!- nu are suport in realitate.

  144. 145 Aya februarie 10, 2012 la 11:22 pm

    @

    Andra

    FELICITARI!

    Felicitari pentru corectul, fermul si coerentul tau mesaj din februarie 10, 2012 la 11:59 am care merita reluat, pentru a nu fi trecut cu vederea:

    „Excelenta prestatia lui Victor Ponta, cu adevarat un discurs de barbat de stat. Dar si a lui Crin Antonescu care nu a facut jocul unei parti a presei care dorea spargerea unitatii opozitiei.

    Discursul lui Victor Ponta a fost receptat de catre electorat drept matur si responsabil; nu stiu daca ati fost atenti la ceea ce se striga in Piata Universitatii, ce vreau sa va spun este ca romanii s-au saturat de discursul politicianist, tabloidizat al liderilor politici romani. Un discurs agresiv, cu manie proletara ar fi condul la antenizarea totala a clasei politice, receptata ca atare (cum pe buna dreptate remarca si Traian Basescu) de catre populatie.

    Felicitari inca odata opozitiei care nu a facut jocul televiziunilor.
    Stiu ca mogulii si-ar fi dorit orice in afara de un guvern competent, mai ales ca, pentru anumite grupuri de interese cu precadere din Germania,ar fi fost mult mai comoda perpetuarea politicilor de tip FMI, alaturi de un sistem latino-american de decizie.”

  145. 146 Aya februarie 10, 2012 la 11:24 pm

    @

    DlNimeni

    Ca sa citez din clasici in viata: „aoleu”.

  146. 147 Aya februarie 11, 2012 la 5:40 am

    @

    Teodora

    M-ai facut sa rad.

    Imi spui (citez):
    „Te rog sa ma scutesti de expresiile “cineva foarte drag mie”. Nu ma intereseaza absolut deloc cine iti este drag si ce expresii au cei care iti sunt dragi.”.

    Serios?
    Inseamna ca mimezi bine interesul!

    P.S.
    A propos de martori: am destui, dar nu este nevoie sa ma justific in fata ta.

  147. 148 Aya februarie 11, 2012 la 5:48 am

    @

    Draghi Puterity

    Legat de mesajul tau din februarie 10, 2012 la 10:30 am:

    Basescu nu mai poate lua nimic- si nici nu mai poate da nimic, nimanui.
    Pur si simplu, este paralizat politic.

  148. 149 Vasile, februarie 11, 2012 la 9:19 am

    Alexph,

    Dumneata minti cu nerusinare , in emisiunea cu pricina nu a fost Ciuvica ,iar apreciatul Theodorescu este slujbas al PSDeului , un trimis special pentru a astupa gaurile ,gafele facute de acestia.
    Eu il respect pe dl. Theodorescu si gasesc ca nedecvata , explicatia care se vrea logica prin folosirea nepotriva a adejectivului neadecvat ca o altfel de interpretare , pentru a acoperii sinceritatea lui Ponta!
    NOI TE IUBIT MARET CONDUCATOR
    Ciutacu a gresit fundamental s-a enervat si nu i-a dat domnului care in direct pe post a gafat mai rau ca Marean renegadusi profesia „eu nu sunt avocat sunt senator” ,rapunsul ,atunci cind repeta isterizat , „chiar vrei sa-ti spun, chiar vrei sa-ti spun, cel mai simlu raspuns ,adevarul presupusei legaturi ar fi fost „Nasul presedintelui PSD este George Maior , iar invitatul special de la eveniment a fost Ungureanu”.
    Deci o familie dl.Alex asa ca nu mai incercati sa mintiti cu asa de mare nerusinare , vorba Presedintelui dumneavoastra si al meu „ciocu mic”

  149. 150 Vasile, februarie 11, 2012 la 9:26 am

    Aya,

    Discursul lui Ponta a mai adus in tabara mogulului repretentant al poporului inca foartge multi romani , iar pe mine ma determinal sa nu votez PSDeul decit dupa ce familia Sarbu la trece la UNPR!
    Asa ca va rog nu mai spuneti aberatii, discursul a fost perceput asa cum spui dumneata de oamenii lui Traian si de pupincuristii lui Ponta si ei tot oameni ai lui Traian!

  150. 151 Vasile, februarie 11, 2012 la 9:31 am

    Va scuzati dar din cauza ayei m-am enervat ca Ciutacu nici o cacofonie a trebui sa ma descarc!Chiar ca ma balbii atata minciuna sa spui ca discursul lui ponta a fost preluat de electorat ca matur!
    Sau poate aya separa electoratul in matur si imatur dupa principiul aveam acum un guvern matur si nu unul imatur
    Rusine!

  151. 152 koubadera februarie 11, 2012 la 9:46 am

    @ Aya

    Atat timp cat mai este presedinte Basescu mai are parghii pe care sa apese de la faptul ca numeste premierul, pana la controlul DNA, de la interceptarile facute de servicii pana la bani si pozitii in stat ca premiu pentru loialisti. Basescu nu va mai avea carti in mana cand ii va expira mandatul sau cand va fi silit sa demisioneze. Intrebarea este simpla, cum ajungem mai repede la aceasta situatie?
    Referitor la discursul lui Ponta, exista deja doua tipuri de pareri: ce bun a fost sau ce rau a fost 🙂
    Pentru mine este clar, ca o consecinta directa a acestui discurs este adancirea faliei dintre Ponta si Antonescu. Daca alianta se rupe inainte de alegeri s-ar putea incerca un nou guvern PDL-PSD, si nu cred ca experimentul din 2008 a fost o reusita.
    In opinia mea strategia simpla si clara a lui Crin Antonescu de a nu negocia cu Basescu mi se pare simpla, clara si corecta.
    Orice alta strategie, care include tot felul de mixuri de colaborare/opozitie, negocieri/manipulari intra pe un teritoriu in care Basescu s-ar putea dovedi mai abil decat Ponta. Mai abil decat Mircea Geoana s-a dovedit clar, dar asta nu a fost ceva greu de realizat……

  152. 153 dlnimeni februarie 11, 2012 la 11:08 am

    Aya. Ai dreptate: aoleu.

  153. 154 Theodora februarie 11, 2012 la 12:05 pm

    @Aya raspuns la – februarie 11, 2012 la 5:40 am
    Te-am rugat sa ma ignori. Vad ca nu poti
    Daca nu poti fara sacandal inseamna ca esti la fel ca Basescu.
    Si el este dependent de sacandal.
    Daca nu este nici un scandal, il provoaca el.
    Asa faci si tu. Esti foarte agresiva fara sa ai motive.
    Te-ai luat de mine ca RAIA de omul sanatos.
    Te crezi buricul pamantului. Ei bine nu esti.
    Vezit-ti duduie de comentariile tale!
    Fii utila acestui blog si social democratiei!
    Nu mai provoca scandal.
    Halul in care te exprimi atunci cand ataci alti comentatori nu iti face cinste

  154. 155 Draghi Puterity februarie 11, 2012 la 12:08 pm

    @Marcus

    Subscriu la comentariile tale de mai sus (la ambele). Ce ma astupa pe mine e ca apar mereu situatii din astea in care toata lumea asteapta ca poate in sfarsit sare matza in apa, si zbang, ea se razgandeste si fuge. Indiferent ca e vorba de Geoana sau de Ponta, ce naiba i-a determinat pe astia sa refuze sa aplice lovitura decisiva. Nu poate fi vorba doar de Chiombila, e altceva… Candva vom stii.

    @Aya

    Daca inlocuiesc „Basescu” cu „zonele care l-au produs pe Basescu” e mai clar ce am vrut sa intreb? Dupa cum vezi si in faux-pas-ul mega-oportun a lio Ponta, acele forte nu par de loc paralizate…

  155. 156 George Serban februarie 11, 2012 la 3:45 pm

    Multe comentarii! Daca n-ar fi prea multe, m-ar interesa un singur lucru. Cate au fost scrise inainte si cate dupa „analiza profesionista” de la Antena 3?!

  156. 157 Vasile, februarie 12, 2012 la 9:58 am

    Domnule Geroge Serban,

    Am vazul cliseul scurtului dumneavoastra comentariu , din nefecire pentru dumneavoastra , tot la A3.

    Domnul Ilinca , un om care stie tot, recita un text ca al dumneavoastra ,certificindu-si mesajul prin fraza „poate sa confirme bunul meu amic…….” un PSDist mi se parea mie si inteligent si onorabil ,asa cum mi se parea si persoana dumneavoastra pina azi!

    Dar ce este onorabilitatea , un Ponta, Ungureanu, pentru ca acela era subiectul care trebuia adeverit in ideea oferita ,fara nici un interes, de Ilica dupa acelasi cliseu ca al dumitale , idee confirmata in cele din urma ,dupa ce Ilinca a mai repetat „poate confirma si bunul meu prieten…..”, prietenul la nevoie se cunoaste ,desconspirindu-se cu un , „da dl. Ilinca este un personaj mai presus de orice dubiu si sinceritatea dansului nu poate fi pusa la indoiala”, distrugindu-si propriile idei lansate in emisiunea respectiva!

    Asa si dumneavoastra un presupus vector anti Basescu, aruncati batista pe tambal , prieteneste ,ca Ponta,si insist caCristoiu …si Iliescu aruncind o acuza falsa si mizerabila pe aceia care nu puteau scrie texte „scrise inainte” pentru simplu fapt ca nu cunosteau asa cum ati cunoscut dumneavoastra anticipat de mesajul pe care dl.Ponta il va transmite in parlament!

    Nu exista nici un dumnezeu , deoarece daca ar exista Unul , PSDeul s-ar duce dracului la nivelul PDLeul ,sau poporul trezit ar striga nu jos PSDeul ci jos trioul Basescu-Ungureanu-Ponta!

    Nu sunteti asa de inteligent precum credeti ,i dumneavoastra , contele sau aya, nu observati nici cel mai simplu indiciu, dl. Nastase nu-l inghite pe
    Antonescu , dar se abtine , il inghite ca nu are ce face pe Ponta dar se abtine ….evita dregerea busuicului!

    Si apoi la cine sa se uite pina la urma dl. Serban pulimea la Ponta , la dumneata, la Moraru, la EVZ, la Basescu la Diaconescu, la Romania Libera,
    asaaa am uitat dumneavoastra urmariti stirile de le esca!

    Rusinos si indecent mesaj si mai spuneti ca sunteti constantean!

  157. 158 George Serban februarie 13, 2012 la 1:48 am

    @ Vasile
    Domnu’ Vasile, nu sunt din Constanta si n-am afirmat asta niciodata. Cred ca e vorba despre alt film. Dar daca scenariul cere sa fiu din Constanta, ar fi interesant.
    Dar, in afara de chestia asta cu Constanta, in rest, n-am inteles nimic. Explicati-mi cine este dl. Ilinca sa nu-l supere ignoranta mea …

  158. 159 Vasile, februarie 13, 2012 la 9:41 am

    George Serban ,

    a fost doar un joc de cuvinte , eu va selectasem intrun virtual grup al oamenilor constanţi , cu locatia Constanţa , o localitate in care avem consistenta si constanţa in ciuda celor doua valori „locale” care ne bulverseaza de ani de zile Mazare si Basescu!

    Daca nu ati inteles ce am spus eu cititi raspunsul lui Nastase pentru Marcus sau poate aveti dumneavoastra dreptate si Nastase face analize profesioniste inspirat de antene.

    As dori sa va mai expun pe scurt o teorie, daca de ani de zile cineva preia „in inferioritate numerica” si transmite un mesaj care se pliaza ,in timp pe interesul general , in cazul nostru interes national atunci in mod logic toate mesajele concurente mesajului initial devin mesaje false ,antinationasle.

    Deci nu dumneavoastra ci privitorii de buna credinta de la A3 sunt purtatorii mesajului national sau interesului national si repet si nu delatorii acestuia!

  159. 160 nic februarie 13, 2012 la 9:39 pm

    AYA
    Bine ai revenit. Sincer imi era dor de tine. Imi lipseau pasiunea si inflacararea ta.
    Chiar m-am emotionat cand am vazut ca ma-ai bagat in seama si mi te-ai adresat direct. Dar mi-a trecut cand am vazut ce ai scris 😦 . Oare de ce trebuie sa-mi spun eu parerea inainte atunci cand intreb ceva? La ce as mai avea intrebari daca am deja raspunsuri?
    Eram pur si simplu curios sa aflu punctul de vedere al domnului Nastase. Vad ca si dumnealui mi-a raspuns, dar de fapt a fost malitios. Imi pare rau, cred ca fie am atins un punct sensibil fara sa-mi dau seama, fie tu Aya ai avut vreo influenta pe acolo.
    Si inca ceva, intrebarile mele erau scurte si directe nu pentru ca sunt cazone ci pentru ca eu sunt inginer si imi plac lucrurile limpezi si exprimate simplu (stii pe vremea cand eram eu student era un banc rautacios ca inginerii sunt ca si cainii, au priviri inteligente dar nu se pot exprima).
    Imi pare rau ca am intrebat simplu si am primit ca raspuns rautati de la tine si ironii de la domnul Nastase.
    Eu totusi o sa mai intreb si in viitor.
    P.S.
    Ma mai amuz cu o prietena de-a mea incercand sa ghicim cam ce varsta ai tu. Eu zic ca incepe cu 2 si ea zice ca incepe cu 4. Probabil ca adevarul este la mijloc dar n-ai vrea totusi sa ne arbitrezi? Da-ne doar cifra de inceput.


  1. 1 PDL – “Singuri acasa” | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe februarie 9, 2012 la 4:01 pm
  2. 2 A 28-a zi pentru România | Teologie pentru azi Trackback pe februarie 9, 2012 la 6:57 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!