S-ar putea crea un minister onorific?

Am privit cu stupoare zilele acestea cum in cadrul procesului de „remaniere” din cadrul ministerului Sanatatii a fost numit sa se ocupe de o parte importanta a Legii sanatatii un consilier „onorific”. Acelasi consilier onorific si-a construit propria echipa, pe care i-a aprobat-o presedintele, fiind apoi, impusa ministrului. 
Consilierul onorific ar fi avut  rolul de a suplini plecarea unui subsecretar de stat. Consilierul onorific nu era se pare atat de „onorific”,  in conditiile in care era desemnat sa se ocupe de o lege si isi numea o echipa dincolo de autoritatea ministrului Sanatatii. Oricum, parea, mai curand, ca un reprezentant al UNPR prelua sub tutela un minister al UDMR.

Era vorba in realitate de un „executiv”. Adica, exact tipul de bataie de joc care ii place atat de mult lui Traian Basescu. Pana la urma, descoperim ca avem  un prim-ministru cu statut onorific. Numirea unui consilier din aceeasi categorie nu era deci nimic iesit din comun. Nu functiile si atributiile functiilor, definite prin lege, sunt relevante pentru Basescu, ci numirile formale sau informale pe care le face acesta si atributiile pe care le confera el – cam in genul in care erau numiti nobilii si cavalerii in perioada medievala. De fapt, nu suntem deloc departe, ca filozofie de exercitare a puterii, de acel model.

Ma gandesc, asadar, ca ar trebui sa fie infiintat si un minister onorific, care sa fie condus, prin rotatie, de toti cei care au trecut pe la Palatul Cotroceni sau se pregatesc sa treaca. Astfel, toti viitorii consilieri prezidentiali sau fostii consilieri prezidentiali, mai mici sau mai mari, ar avea un fel de anticamera platita din bani publici. Astazi poate fi nevoie de un pic de reforma la Sanatate, maine la Justitie sau la ordine publica si tot asa. In functie de nevoi, ministrul onorific ar fi inlocuit cu figura cea mai convenabila pentru Basescu la acel moment. Pana la urma, cam asta s-a intamplat si pana acum, doar ca, in lipsa unui minister onorific bun la toate, s-a creat agitatie pentru inlocuit ministrii indezirabili.

Nu ar fi mai simpla o solutie precum cea propusa aici? La o adica, ministrul onorific poate fi  si premier onorific peste actualul premier onorific, atunci cand lucrurile s-ar misca mai incet sau in alta directie decat ar dori premierul deloc onorific Basescu.

PS Consilierul onorific Tudor Ciuhodaru nu a rezistat decat doua zile. In meciul UDMR/UNPR, scor 1-0.

246 Răspunsuri to “S-ar putea crea un minister onorific?”


  1. 1 Bibliotecaru ianuarie 12, 2012 la 6:38 pm

    😆

    Poate un minister al sinecurilor…

    Vedem noi când o ajunge USL la putere cum va fi cu sinecurile. Ştiu eu că e destul de greu să refuzi pe cineva… aşa că vom vede pe câţi îi vor refuza viitorii lideri.

  2. 2 Adrian B. ianuarie 12, 2012 la 6:45 pm

    Pentru a intelege mai bine ceea ce ni se intampla , cred ca ar fi bine ca lumea sa citeasca un studiu antropologic despre romani scris prin anii ’40 de catre Ruth Benedict la comanda Guvernului SUA . De mentionat ca d-na Ruth Benedict n-a vizitat niciodata tara noastra , studiul fiind facut „la distanta” :

    După doi ani de la începerea celui de-al Doilea Război Mondial, la 12 decembrie 1941, România este presată de Germania să declare război Statelor Unite ale Americii. Deşi americanii au răspuns abia în iunie 1942, în aceste 6 luni ei s-au interesat de comportamentul şi obiceiurile românilor. Aşa se face că agenţia guvernamentală însărcinată cu propaganda (Office of War Information) o angajează pe antropologul Ruth Benedict să scrie un studiu despre cultura şi comportamentul românilor.

    Fără a veni să viziteze România, Ruth Benedict, unul din cei mai mari antropologi ai tuturor timpurilor, elevă a lui Franz Boas (supranumit şi „părintele antropologiei”), scrie un studiu ştiinţific pe baza unor interviuri cu personalităţi româneşti, studiu pe care îl va finaliza în noiembrie 1943.

    În cele 65 de pagini în care a scris despre români, Benedict a trebuit să prezinte comportamentul şi atitudinea pe care aceştia o au în privinţa războiului. De asemenea, guvernul american dorea să ştie modul în care ar putea face propagandă contra trupelor inamice, dar şi felul în care ar putea îmbunătăţi legătura dintre trupele americane şi populaţia civilă aliată sau inamică.

    Lucrarea începe cu o scurtă trecere în revistă a istoriei românilor. Autoarea spune că, deşi din cele mai vechi timpuri populaţiile de pe teritoriul actualei Românii au fost exploatate pe rând, mai întâi de Imperiul Roman, apoi de cel Otoman, forţaţi la muncă agricolă de grecii care au primit pământ de la stat şi cuceriţi de Imperiul Habsburgic, românii au reuşit să îşi creeze o identitate istorică naţională.

    Trecând apoi în contemporaneitate, studiul susţine că românii sunt, în primul rând, preocupaţi de crearea imaginii de sine şi analizează modul în care aceştia concep formarea unei identităţi în contextul social.

    Pentru că timpul era scurt, autoarea s-a bazat pe analizarea unor proverbe din cultura română, care să reliefeze modul în care românii concep dezvoltarea personală.

    Conform concluziilor cercetătoarei, românii se bucurau din plin de viaţă, iar oportunismul şi agresivitatea erau considerate „arme” pe care orice individ le putea utiliza împotriva celor care îi îngrădeau fericirea.

    Românii erau prezentaţi ca având o dorinţă arzătoare de a se îmbogăţi cu orice chip şi prin mijloace cât mai simple. Pasiunea lor pentru jocurilor de noroc, o potenţială sursă de îmbogăţire, este consemnată şi ea de către antropolog.

    Omul din România era văzut drept un individ impulsiv şi violent, dar care se simţea vinovat atunci când experimenta plăceri şi se pedepsea pentru acest lucru.

    Practicile bisericeşti şi mai ales spovedania sunt mult mai puţin apreciate decât vechile credinţe populare, practicate în zonele rurale. Autoarea consemnează că religia practicată în România nu respectă canoanele creştine, căci preoţii sfătuiesc mamele să îşi trimită băieţii la bordel pentru a-şi potoli ispitele.

    În aceeaşi direcţie, Benedict a urmărit şi educaţia sexuală la români şi a semnalat faptul că „băieţii, atât la sate cât şi la oraşe, fac întreceri care e mai tare între cei de
    aceeaşi vârstă”.

    Cea de-a doua preocupare a românilor, după dezvoltarea personală şi implicit îmbogăţirea, era reprezentat de îndeplinirea obligaţiilor familiale. Solidaritatea socială avea un nivel scăzut şi, prin urmare, nu putea fi vazută ca o povară, dar nici ca un ajutor real.

    Bazându-se pe interpretarea unor proverbe precum „Capul plecat sabia nu-l taie” sau „Sărută mâna pe care nu o poţi muşca”, antropologul afirmă că românii trăiesc într-o societate în care a săruta mâina superiorului este o practică comună, ei fiind umili şi supuşi.

    Nici onoarea nu are o valoare prea mare, concluzionează autoarea în urma analizării unor zicale precum „Onoarea nu ţine de foame”.

    Benedict nu trece cu vederea nici evenimentele care sărbătoresc riturile de trecere, precum nunţile şi înmormântările. Ea observă că oamenii de aici văd aceste evenimente ca motive de mândrie, iar studiul remarcă cum mii de păsări sunt făcute să cânte la nunţile şi înmormântările românilor. Mai mult, oamenii din România înţeleg nunţile ca pe nişte evenimente unde mirii sunt trataţi ca împăraţi şi împărătese.

    Mândria, înţeleasă în acest fel, era considerată o valoare naţională. Chiar şi nunta era un prilej prin care părinţii mirilor îşi arătau statutul. Ceea ce i se pare bizar lui Benedict este faptul că zestrea fetei era anunţată public şi în detaliu.

    Astfel, Benedict face o comparaţie între obiceiurile de nuntă ale americanilor şi cele româneşti. Ea spune că românii dau ca zestre mult prea multe bunuri, comparativ cu americanii. Atunci când tinerele cupluri americane formau o familie, primeau în dar, de la părinţi, doar o casă, urmând ca restul să obţină ei prin propriile forţe.

    La români, afirmă autoarea, bărbatul îşi alegea întodeauna o femeie frumoasă la trup, dar nu şi la faţă. În acest fel, femeia nu ar fi fost dorită de un alt bărbat şi ispitită de acesta.

    Pe de altă parte, antropologul remarcă în lucrarea sa că, în cultura românească, bătaia reprezintă un preludiu sexual. Ea este considerată un atribut divin, lucru pe care românii l-au consemnat în proverbul „Bătaia e ruptă din rai”.

    De bătaie nu scăpau nici copiii obraznici, dar Benedict notează că, spre deosebire de polonezi, românii sunt mult mai blânzi cu odraslele, fiind şi mult mai permisivi. Situaţia se schimbă totuşi atunci când în familie apare cel de-al doilea copil. În majoritatea cazurilor, românii îl neglijează pe primul şi devin chiar violenţi în prezenţa acestuia.

    Unul din cele mai criticate aspecte ale societăţii româneşti, în studiul lui Benedict, este lipsa unei unităţi politice, dar şi iredentismul politic. Antropologul susţinea că instituţiile naţionale ale României sunt slab dezvoltate, neavând stabilitate. Politica din România se baza pe simboluri culturale, iar masele de oameni se lăsau conduse precum oile.

    Trebuie remarcat faptul că multe dintre observaţiile pe care autoarea le-a făcut acum aproape 70 de ani sunt de o tulburătoare actualitate.

    În Cultura şi comportamentul la români, Ruth Benedict surprinde modul de organizare a traficanţilor de influenţă şi al speculatorilor. „În afară de avocaţi, există mulţi indivizi disponibili să ofere asistenţă în administrarea afacerilor particulare. Aceştia sunt deopotrivă bărbaţi şi femei şi se numesc „afacerişti”. Ei acţionează ca intermediari în dispute, oferă bacşiş reprezentanţilor guvernamentali şi participă la tranzacţii. […] Unii s-au specializat în obţinerea de posturi de muncă, pentru care, ca onorariu, primesc salariul pe trei luni de la postulanţi….”

    Drept concluzii, antropologul a scris că „Idealul de viaţă românesc este practic hedonismul. Oamenii ar trebui să îşi satisfacă dorinţele”.
    „Această aprobare a plăcerii e substratul atitudinilor româneşti în relaţiile interpersonale. Un individ îşi bazează legătura cu un alt individ pe plăcerea pe care i-o furnizează această legătură”.
    „O relaţie omenească bună care să nu dăruiască plăcere este pentru români o contradicţie în termeni”
    „Oportunismul românesc este o expresie a hedonismului românesc”.

    Deşi lucrarea Romanian Culture and Behavior a fost terminată în 1943, ea a fost tipărită mult mai târziu, în România fiind tradusă abia în anii 2000.

    De la predecesoarea lui Ruth Benedict, Margaret Mead, un alt mare nume al antropologiei, aflăm unele detalii legate de modul în care s-a produs cercetarea. Ea a evidenţiat în lucrarea The Study of Culture at a Distance faptul că pentru efectuarea studiului despre români, Benedict a avut două surse principale: literatura de specialitate, românească şi americană, şi unele declaraţii ale românilor din America.

    Detaliile legate de sursele orale lipsesc tocmai din pricina principiului confidenţialităţii impus în antropologie şi aplicat strict.

    În prefaţa lucrării, Mead susţinea că „au fost aproximativ douăzeci şi cinci de români [care] au depus timp şi efort pentru a înlesni acest studiu. […] Prin aceşti români, scheletul de fraze abstracte a putut primi carnea şi sângele experienţelor personale, astfel [încât] copilul român şi familia română apar descrişi într-o manieră fără precedent”.

    Nu se cunoaşte dacă lucrarea lui Benedict a fost cu adevărat de ajutor pentru guvernul american în implementarea strategiilor de propagandă, însă Romanian Culture and Behavior a rămas în istorie ca fiind unul dintre studiile ce au deschis calea metodei denumite „antropologie de la distanţă”.

  3. 3 Karakas ianuarie 12, 2012 la 7:06 pm

    Cred ca se pot trage paralele intre acest tip de putere si cea „sora” din Ungaria, criticata vehement in SUA-UE, si amenintata cu procese de Comisia Europeana, pe seama derapajelor de la democratie. Cu toate ca si in Romania sunt derapaje comparabile (poate nu in intensitate, ci in anvergura) totusi, SUA-UE inca nu par (inca) ingrijorate. De ce?

  4. 4 Argusdre ianuarie 12, 2012 la 7:48 pm

    Desigur ca jongleria cu titlul inventat ad-hoc de „consilier onorific” este caracteritica smecheriei de port cu care ne-a obisnuit palavragiul turmentat de sub Marele Pavoaz, dar eu vreau sa spun ca de data asta am o mare satisfactie….Cineva le-a potrivit de minune astfel ca viermele asta de T.Ciuhodaru, nomadul asta politic care se lauda cu interventiile sale de medic de urgenta, dar e mereu cu ochii dupa fonctii, amicul tradatorului Simirad cu care a distrus in Iasi medicina de urgenta, a primit de la „bese pe la fese” exact ceea ce trebuia. Pentru ca pe golani, trebuie sa-l tratezi cu..golanie…(Abia astept acelasi tratament si pentru involuatul alalalt, care in dispretul numelui lui tac-su a preferat numele de circareala Piedone, inscriindu-l si-n „bolentin de bucuresti”…-ca mare-i gradina Domnului).

  5. 5 Reni ianuarie 12, 2012 la 7:52 pm

    UNPR va resimti aceasta infringere, mai ales anul acesta, iar PDL care iubeste tradarea, va constata ca tradatorii sunt constienti de faptul ca sunt …desconsiderati. Doar marele strateg, acest stie-tot ce crede ca este infailibil…nu cunoaste poporul roman, cu tot cu vechiul sau cinism. Cei care au tradat odata, vor trada de cate ori este nevoie, fie si pentru o protectie imaginara daca nu pentru profit.

  6. 6 Doru Coarna ianuarie 12, 2012 la 8:07 pm

    N-ar vrea dom’ Basescu sa incerce si formula unui presedinte onorific?

    Poate mai tarziu, ca idee!

  7. 7 Reni ianuarie 12, 2012 la 8:22 pm

    @ Aya

    Intr-adevar, am scapat un „bietul” referitor la Ariton. Gandeam asa…nu este un creier, un precursor, este un executant interesat, cu oarecare teama de viitor, poate indusa de cercul sau, zona de influenta Blaga, o zona cu ceva mai mult discernamant si o idee mai putin predispusa la colonialismul impus de tabara ” savantelor” basiste…cel putin aceasta a fost perceptia mea pina acum, bazata pe unele actiuni, vezi situatia de la OPSPI.
    Reflectand la trecut, Ariton a fost in vremea guvernarii PSD cu Dl. Nastase premier, director la o companie de stat, Petrom, repet in timpul guvernarii PSD desi era clar la PDL. Apropo de democratie, in timpul acela exista un respect pentru pluripartitism, doar imaginati acum aceasta situatie, credeti ca este posibil asa ceva ..acum cu Basescu. In fine, greseli ale trecutului in PSD, tolerarea acestor supape financiare pentru pedelaci in acei ani, se razbuna acum nu numai asupra PSD ci asupra Romaniei.

  8. 8 Aya ianuarie 12, 2012 la 8:38 pm

    S-A DAT SEMNALUL PE FACEBOOK: ROMANII IES IN STRADA PENTRU RAED ARAFAT, MEDICUL DEVENIT SIMBOL;
    IN TARGU MURES, MANIFESTANTII AU TRECUT PRIN „ZONA SENSIBILA” A CAMINELOR STUDENTESTI!!!

    Mass media informeaza ca, incepand cu ora 18,00, in centrul municipiului Targu Mures s-au strans, initial, cateva sute de cetateni (conform scurselor de presa, in jur de 400) care isi manifestau solidaritatea cu si sustinerea pentru medicul Raed Arafat. Acestia au pornit pe strazile orasului, indreptandu-se catre sediul SMURD.
    Actiunea a fost initiata pe Facebook.

    Pe parcursul marsului, manifestantilor li s-au alaturat alte sute de persoane, astfel ca, in jurul orei 20,00, numarul participantilor ajunsese la aproximativ 1.500.

    Manifestantii scandeaza
    „Vrem sa traim, nu vrem să murim”,
    „Haideti cu noi”,
    „Arafat nu uita, noi suntem de partea ta”,
    „Romania, trezeste-te”.

    O perioada, protestul a dus la blocarea circulaţiei in centrul orasului.
    Ulterior, traficul fost reluat, manifestantii deplasandu-se pe o stradă mai putin circulata, în zona căminelor studenţeşti, îndreptându-se spre sediul SMURD Targu Mures.

    Oamenii au aprins lumanari.
    Poarta pancarte pe care scrie
    „Solidari cu SMURD”,
    „Respect pentru SMURD”,
    „Fatal error 404: Democracy not found”,
    „Noi pentru SMURD, SMURD pentru noi”,
    „Raed Arafat suntem alaturi de tine”
    „Nu ne luaţi dreptul la viata”,
    „Raed Arafat un model de urmat, Băsescu un model de…. Unul construieşte de 20 de ani, celalalt darama de circa opt ani”.

    Participanţii la protest striga, acum
    „Jos Băsescu”,
    „Murim, luptăm, SMURD-ul il aparam”,
    „Arafat, nu uita, Mureşul e de partea ta”.

    Au mai scandat:
    „Anticipate”.

    O acţiune similara a avut loc, ieri seara, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la manifestaţie participand sute de persoane.

    Raed Arafat a demisionat, marti 10 ianuarie 2012, din funcţia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor privind noile prevederi ale proiectului Legii sanatatii, care pun in pericol medicina de urgenta.

  9. 9 Ilie ianuarie 12, 2012 la 8:58 pm

    Consilerul onorific îşi merita pe deplin rolul, doar este un om de onoare, de aceea a plecat dintr-un partid de opoziţie, îmbarcîndu-se pe flota marinarului! Numai că lui Rittli, după ce că i s-a pus o lege în braţe, i s-a mai pus în braţe şi un onorific. Era prea mult!

  10. 10 Aya ianuarie 12, 2012 la 9:28 pm

    @

    Adrian Nastase

    Sigur se poate infiinta chiar si un guvern onorific.
    Se poate inventa si o Constitutie onorifica, adoptata in urma unui referendum onorific.

    Reiau un text mai vechi al meu- care, schimband ce e de schimbat, imi pare potrivit momentului.

    CONSTITUTIA PARADIGMATICA

    In cadrul unui experiment, niste oameni de stiinta au pus intr-o cusca cinci maimute, in mijlocul custii o scara, iar deasupra scarii o legatura de banane.
    Cand o maimuta se urca pe scara sa ia banane, oamenii de stiinta aruncau o galeata cu apa rece pe celelalte care ramaneau jos.
    Dupa ceva vreme, cand o maimuta incerca sa se catere pe scara, celelalte nu o lasau.
    Dupa mai mult timp nici o maimuta nu se mai suia pe scara, in pofida tentatiei bananelor.

    Atunci, oamenii de stiinta au inlocuit o maimuta.
    Primul lucru pe care l-a facut noua locatara a custii a fost sa se suie pe scara, dar a fost trasa inapoi de celelalte si batuta. Dupa cateva batai, nu s-a mai catarat incercand sa ajunga la banane.
    A fost inlocuita o a doua maimuta si s-a intamplat acelasi lucru. Prima maimuta inlocuita a participat cu entuziasm la snopirea in batai a noii venite.
    A fost inlocuita a treia si situatia s-a repetat. A patra si, in fine, a cincea au fost schimbate, manifestarile repetandu-se.

    In final, oamenii de stiinta au ramas cu cinci mainute care, desi nu primisera niciodata o baie cu apa rece, continuau sa le bata pe cele care incercau sa ajunga la banane.

    Daca ar fi fost posibil ca maimutele sa raspunda la intrebarea:
    „De ce le bateti pe cele care incearca sa se catere pe scara?”
    replica ar fi fost:
    „Nu stim. Intotdeauna lucrurile au fost asa, aici.”

    Auzind (prin abisalul sau purtator de cuvant- care auzise de la sotia al carei sot este si care, la randul ei, aflase de la draga Stolo) de aceasta exceptionala reusita a oamenilor de stiinta, marinarul din Deal s-a gandit sa o aplice cu succes pentru a modifica definitiv Constitutia care il enerva zilnic.
    Degeaba isi spunea in fiecare dimineata, dregandu-se si incercand sa gadeasca pozitiv: „Pe mine nu ma intereseaza Constitutia si n-o citesc. Ce nu vad, nu exista!” pentru ca i-o tot invoca Parlamentul cand dadea sa faca numai si numai ce voia el.
    Degeaba le ordona parlamentarilor, batand cu papucul in podea, sa voteze ce si cum zicea el – el zicea, el auzea.
    Ba mai si veneau in Deal cand ii chema la mustruluiala si, in loc sa-l asculte smeriti, unii dintre ei, mai guralivi – unul cu nume de floare si altul mai copilandru, fost procuror- se ratoiau la el.
    („Uf, bine macar ca nu vine si Nastase, ca ala dupa ce ca ma ia peste picior spune si niste vorbe pe care nu le pricep nici daca ma uit in DEX, singurul dictionar pe care-l stiu- ca le uit pana apuc sa-l deschid!” isi zicea marinarul).

    Intr-o zi si-a facut curaj spunandu-si:
    „Ce (mii de pipe, fulgere, tunete si trasnete) dictatura e asta? Asta e democratie, adica bataie de joc de dictatorul suprem, care sunt eu!”

    Asa ca i-a chemat pe Boc si pe Oprea sa rezolve problema.
    Oprea s-a protapit in pozitie regulamentara ca la armata si, in timp ce Boc se repezea sa-i pupe marinarului papucul (crezand ca e chemat la exercitiul zilnic de pupat si primit suturi in dos) a bolmojit:
    „S’traiti toasu’, gradu'”
    dupa care si-a dat seama ca parca nu se mai spune asa.
    Noroc ca marinarul nu l-a auzit fiind ocupat cu Boc la care zbiera ca nu pentru pupat papucul l-a chemat, indemnandu-l cu un sut in dos sa ia pozitie regulamentara in front.
    Boc a luat pozitie de drepti oferind spectacolul supuseniei securitatii in fata comandantului suprem.

    Marinarul a chemat un consilier care avea cuvintele la el totdeauna sa le povesteasca celor sositi la ordin cum e treaba cu maimutele.
    Consilierul le-a povestit celor doi experimentul, incheind:” Asa se naste o paradigma”. Marinarul s-a ratoit: „Nu o paradigma, prostule, o Constitutie si un Parlament supus”. Cand consilierul a dat sa explice ce a vrut sa spuna- incercand sa o dreaga, pentru a intra in gratiile stapanului:”o constitutie paradigmatica”, lupul de mare l-a gonit cu doua dupa ceafa zbierandu-i:” Parca esti Nastase ca nu inteleg ce zici!”.

    Asa ca a reluat el tema explicandu-le celor doi ce au de facut:
    „Mai acestia, scoateti din grupurile parlamentare cat mai multi si daca vedeti ca tovarasii lor dau din clantza, ii amenintati cu alegerile anticipate. Daca nici asa nu merge, gasiti voi ceva ce au gresit si ii amenintati ca se da in vileag. Daca nu gasiti nimic, ii amenintati oricum, ca daca nu stiti voi, poate stiu ei de ce trebuie sa le fie frica. Parlamentarilor pe care ii momiti sa plece de la partidele lor le promiteti functii in viitorul guvern si in viitorul partid. Boc, nu te mai smiorcai ca iar iti dau una in dos! Pana la noua Constitutie, aia, cum i-a zis? paradigmatica? o sa fii tot tu premier cu numele, ca dupa aceea o sa fiu eu de toate. Asa, unde am ramas? Le promiteti functii in viitorul guvern si daca se obraznicesc si zic ca sa fie remaniere mai repede, faceti ca maimutele alea, ii cautati pe la dosare si pe la slabiciuni, ca pe Diaconescu.
    Cand punem in Parlament de o majoritate de 2/3 cum zice in pardalnica asta de Constitutie, o anulam si gata. Adica nu, ca nu se poate asa.
    Facem altfel.
    Parlamentul voteaza ca presedinele pe viata, adica eu, sunt si prim ministru. Dupa asta voteaza ca primul ministru are voie sa schimbe Constitutia prin Decizii- nu Hotarari de Guvern ca se mai opune cineva pe acolo pana ii dau afara pe Blaga si pe alti cativa.
    Dupa asta eu decid ca se anuleaza Constitutia asta, adica se revizuieste total si definitiv si Parlamentul voteaza, ca e democratie.
    Dupa asta eu decid ca Parlamentul are o Camera cu tot atatia membri cat insamna alea doua treimi, eu sunt seful acolo, eu sunt seful in Deal si la Palatul Victoria, eu numesc cine o sa fie parlamentar- nu se mai fac alegeri ca sa nu cheltuim bani de la buget- eu numesc ministrii si eu ma numesc si pe mine- si Parlamentul iar voteaza, ca sa se vada ca-s democrat.
    Ati inteles?
    Pana atunci, treceti la operatiunea cu nume de cod „apa rece pe maimutoi, pe ei, pe mama lor!”.

  11. 11 Alina Urs ianuarie 12, 2012 la 9:46 pm

    Daca romanii au pentru cine sa iasa in strada, ies!
    Surprinzator pentru unii, romanii ies pentru a sustine oameni pe care ii respecta. Politicienii ar putea invata ceva: poate pentru a avea sustinere in strada, ar trebui sa fie respectati. Poate asta le pune macar un semn de intrebare…
    Eu nu doar ca ma bucur ca exista cineva cine merita sa iesim in strada, dar sper sa inteleaga mult mai multa lume ca trebuie sa iesim cu totii pentru profesionistii adevarati!
    Eu vad in acest moment, o sansa imensa pentru opozitie in a castiga RESPECTUL populatiei, singura componenta importanta (cea mai greu de obtinut de altfel) ce lipseste politicienilor din opozitie. Aveti ocazia, ca pana la alegeri sa ganditi o lege a sanatatii si sa o prezentati in paralel cu aceasta catastrofa, cetatatenilor. Stiu ca timpul este scurt, dar dupa parerea mea, oricum ar trebui structurate trasaturile esentiale ale unei asemenea legi, care sa fie propuse spre dezbaterere pentru minim 6 luni.

    Dupa parerea mea, legi fundamentale , ce privesc populatia in intregime, cum sunt cea a educatiei, a sanatatii si codul muncii, nu ar trebui sa poata fi asumate de un guvern, si nici adoptate fara dezbateri de min 6 luni, poate un an chiar, si eventual fara semnaturile unui procentaj stabilit ( eventual 2-3 milioane de semnaturi).
    Nu ar trebui sa lasam in continuare la mana unui numar de politicieni cu interese, ce poate fi cumparat sau santajat, ca in momentul de fata, legi care hotarasc destinul intregului popor.
    Aceste legi trebuie sa fie in totalitate favorabile populatiei! Ele nu au dreptul sa apara peste noapte dintr-un creier mic si sustinute de niste lingai, sa se puna in aplicare in doua luni! Trebuie macar sa invatam din dezastrul pe care il traim!
    Propuneti opozitiei sa sustina schimbarea constitutiei la momentul potrivit, in acest sens, sa ingradeasca astfel abuzurile pe care un guvern sau chiar parlamentarii le pot face asupra populatiei, si opozitia va castiga respect. Aratati poporului ca exista politicieni dispusi sa se supuna deciziilor populatiei in orice moment, nu doar in anii de campanie electorala, printr-o relatie corecta, si oamenii vor capata incredere! Aratati-le ca exista politicieni care nu-si vor mai permite genociduri, ca cel la care asitam acum. Aratati-le ca va supuneti nevoilor majore generale oricand, si oamenii vor spera macar din nou in schimbare. Eu asa vad un inceput de schimbare. Consultand poporul nu doar la alegeri, ci de fiecare data cand i se hotaraste soarta!

  12. 12 Aya ianuarie 12, 2012 la 9:57 pm

    Ce ciudata este viata!

    La prezidentialele din 2004, Hrebenciuc a fost unul dintre cei „deloc straini” (ca sa ma exprim prin invaluire) de vanzarea victoriei lui Adrian Nastase.

    In acelasi moment (decembrie 2004- alegeri prezidentiale) Prostanacul a fost printre „varfurile de lance” ale fortarii anuntului public MINCINOS legat de rezultatul alegerilor.

    In martie 2006, via Prostanacul, cei care vandusera victoria lui Adrian Nastase la prezidentialele din 2004 incercau sa-i de acestuia lovitura politica de gratie.
    Hrebenciuc s-a aflat printre cei care au mobilizat- si, discret, organizat- intalnirea de tip mafiot in urma careia a fost debarcat politic (din fericire, situatia avea sa se rastoarne, dupa un timp), fara nici un fel de baza reala, Adrian Nastase.
    Lucratura- intalnire de tip mafiot s-a desfasurat la Hotel Confort, care ii apartine lui Robert Negoita cel ce, astfel, a acceptat sa fie gazda acelei murdarii fara egal si a devenit direct implicat.

    Astazi, a aparut stirea ca Hrebenciuc si Negoita urmeaza sa fie cercetati penal pentru spalare de bani- relatia facandu-se cu campania electorala a Prostanacului, din 2009 (si acesta din urma avand a da socoteala- si cred ca, tinand cont de stransele sale relatii cu SOV, individ asociat cu marea criminalitate transfrontaliera, chiar exista motive temeinice pentru „socoteala”!).

    Ce ciudata este viata si ce interesant functioneaza „imanentza dreptatii”!

  13. 13 mutu ianuarie 12, 2012 la 11:27 pm

    heiii, vine ia marea alegare intr-o zi ! daca astia tineri or fi prosti sa rabde a se usca de pe picioare, atunci nu mai e de sperat nimic. adio popor roman! mi-e rusine ca sunt contemporan cu asemenea canalii, de toate culorile, din toate partidele.

  14. 14 abstractionistul ianuarie 12, 2012 la 11:36 pm

    E POSIBIL! INTR-O TZARA CU ASEMENEA FIGURI POLITICE, E POSIBIL ORICE! ATI URMARIT EMISIUNEA LA TVR, LA MADAME CULCER?! NOI STIM DE MULT CA PRIMARASUL DVS SUSTINE DE MULT O ASTFEL DE „REFORMA” SANITARA. PRIETENUL LUI, ANDREI GEORGESCU, TOCMAI.. INTAMPLATOR A AJUNS MINISTRU, CUM INTAMPLATOR ERA DIRECTOR! PE CAND OPRESCU DEVENISE SEF LA PSD BUCURESTI, A APARUT SI PRIETENUL GEORGESCU PE-ACOLO. PRIETENUL SE CREDEA CHIAR ADJUNCTUL LUI SORIN, PANA CAND I-A ZIS UNA, IN B.E. PSD BUCURESTI:”DACA ALA SI CU AIA BLONDA, PE CARE I-ATI ADUS PE-AICI, MAI IMI DAU MIE ORDINE CUM SA MUNCESC IN ORGANIZATIA DE BUCURESTI, LE DAU DOI PUMNI DE NU SE VOR VEDEA”. SI DUSI AU FOST! DE CE CHINUIE OPRESCU CONSILIERII PSD PRIN PROCESE?! DE CE N-A SESIZAT INSTITUTIILE STATULUI SI PUBLICUL BUCURESTEAN CU AFACERILE DIN DOSARUL CONSTANDA?! DE CE SI DIN ORDINUL CUI TREBUIE SA IASA CONSILIERII PSD DIN SALA DE SEDINTE IN TIMPUL SEDINTELOR CONSILIULUI GENERAL?!! VANGHELIE , DIN ALE CUI INTERESE?!! CE FEL DE PARTID SUNTETI, CA PDL?!!
    PSD, VA GANDITI SA FACETI CEVA PENTRU NEAMUL ASTA PE CARE L-ATI VANDUT DEJA, FIE TACAND, FIE PARTICIPAND CU AILALTI?! SAU VENITI LA GUVERNARE CU GARGARAGII DE LA TELEVIZOR, CARE FIE CA SE PRICEP FIE CA NU , EI SUNT ACOLO, LA POVESTI! AVETI IN PARTID ATATIA PROFESIONISTI, OAMENI CU EXPERIENTA, TACUTI, MODESTI, II ADUCETI LA TREABA SA IESIM NAIBII DIN NENOROCIREA IN CARE SUNTEM , SAU ………….BANUL SI GASCA REPREZINTA TOTUL?!
    DOMNULE NASTASE VA INTREBAM PE DVS CA AVEM PRETENTII. PE ION ILIESCU, DE CAND CU PARANGHELIA DE SF. IOAN, ALATURI DE OPREA, NU-L VOM MAI INTREBA NIMIC. NEAM! NICIODATA! STALE-AR IN GAT CHIOLHANUL!!! NICI PE VICTORAS NU-L VOM INTREBA, DE CAND PUPAT PIATA INDEPENDENTI CU VANGHELIE , NE-AM LAMURIT!!
    SI SCUZATI-NE DAR TARE MAI SUNTEM SUPARATI. IN CE HAL AM AJUNS!!!! CAT MAI RABDAM?!

  15. 15 Aya ianuarie 13, 2012 la 1:07 am

    @

    Draghi Puterity

    Referitor la mesajul pe care i l-ai transmis Printului in ianuarie 12, 2012 la 12:16 am la sectiunea „Avem informatii. Nu avem probe…”: ai o replica, de la mine.
    Ziarul „Telegraf”, la care faci trimitere (link) contine o extrem de ciudata greseala (cu atat mai ciudata cu cat sugestia clara este ca datele sunt preluate dintr-un document oficial) legata de Traian Basescu. Scurtul meu comentariu este, sper, lamuritor.

  16. 16 Aya ianuarie 13, 2012 la 1:10 am

    @

    Draghi Puterity

    Legat de „extensia GRU” pe nume Talpes:
    ti-am lasat un raspuns (continand detalii) la sectiunea „La finalul unui dosar politic”.

  17. 17 Aya ianuarie 13, 2012 la 2:09 am

    RIDICOLA DIVERSIUNE NUMITA ELIBERAREA LUI HAYSSAM DIN INCHISOARE SI ADUCEREA LUI IN ROMANIA (EL FIIND CHIAR AICI!)

    Stirea eliberarii lui Hayssam din inchisoare si a posibilei sale aduceri in Romania este cea mai ridicola diversiune din cate pot fi inventate.
    Intrebarea mea este: admitand ca serviciile care il sustin pe Boc si care, pentru a-si satisface stapanii externi, au interesul de a aduce Romania in faliment (inclusiv pentru a-si vedea visul cu ochii- vanzarea celui mai mare zacamant european de aur, de la Rosia Montana si distrugerea zonei, pentru ca Romania sa nu-si mai poata reveni vreodata) decid sa serveasca multimii spectacolul diversionist “aducerea lui Hayssam”, cum vor proceda?

    Pentru a-l aduce pe Hayssam in Romania, ar trebui, inainte de toate, sa-l scoata peste granita- pentru ca sirianul nu a parasit Romania, fiind bine ascuns exact in locul unde nu il cauta nimeni: pe plaiurile mioritice.

    In acest caz, unde l-ar duce ca sa simuleze aducerea?
    E mai greu sa foloseasca ruta tigarilor de contrabanda (ca in cazul Tigareta II) venind cu avionul de la Sofia (intervin niste mici probleme de regie si de “facilitati” caci Talpes nu mai e ambasador acolo).

    La Moscova nu se poate face “shmenul” pentru ca rusii nu se leaga la cap cu astfel de lucruri (au destule probleme cu teroristii lor).

    Inspre Vest, nu se poate actiona pentru ca acolo e UE (pentru a nu mai vorbi de bazele NATO, unde teroristul ar fi luat, transportat „unde trebuie” si judecat aspru).

    Inspre Nord, nu se poate, caci ucrainenii nu vor sa se certe cu Moscova, purtandu-se altfel decat mai-puternicii rusi.

    Sa incerce simularea unui zbor venit din exterior. decoland de la Kogalniceanu?
    Oricum, diversiunea e penibila.
    Sa vedem ce spectacol ne va fi oferit- caci, de data asta, semnele spun ca nu vom ramane doar cu promisiunea.
    Daca nu vor reusi “instelatii lui Boc” sa realizeze diversiunea, este posibil- chair foarte probabil- sa vina “ceilalti” (adversarii instelati) cu Hayssam, spunand unde l-au gasit: adica, in Romania.

  18. 18 blogideologic ianuarie 13, 2012 la 4:29 am

    Ion Heliade Rădulescu şi Ezra Pound erau convinşi că vernacularele neolatine formează un continuum de romanitate. Iată o probă. Românul Iancu de Hunedoara era adoptat ca erou în literatura neolatină din Peninsula Iberică! Tipărit la Valencia în 1490, romanul catalan „Tirant lo Blanc” este păstrat ca incunabil. Autorul romanului, cavalerul Joanot Martorell, contemporan cu Iancu de Hunedoara şi Vlad Dracul, nu a luptat la Varna, nu l-a întâlnit pe cavalerul lo Blanc cel real (Iancu de Hunedoara). Romanul Tirant lo Blanc era foarte apreciat de caracterul pur livresc care a fost Don Quijote. Volumul « Tirant lo Blanc » nu este găsit de Cervantes la prima trecere în revistă a cărţilor despre cavalerii rătăcitori aflate pe rafturile bibliotecii lui Don Quijote de la Mancha. Abia în capitolul VI al primei părţi, Miguel de Cervantes dezvăluie existenţa acestui roman cavaleresc, pe care îl laudă peste măsură : « Află deci că se numea ‘Istoria vestitului cavaler Tirante cel Alb’. /- Domnul fie lăudat ! dete glas preotul, strigând. Dădurăm peste Tirante cel Alb ! Adu-l încoace repede, cumetre, pe răspunderea mea, căci am găsit în el o comoară de desfătări şi o mină de aur pentru clipele de răgaz. […] Nu-ţi îndrug poveşti, cumetre, dar prin stilul ei, aceasta este cea mai bună carte de pe lume.» (Am împrumutat excerptul din varianta românească îngrijită de Ion Frunzetti şi Edgar Papu). „Regele Ferdinand la 1550” mai citim în articolul http://www.romanialibera.ro/cultura/aldine/matei-corvinul-in-apararea-romanilor-250114.html Este vorba despre Ferdinand I (1503 – 1564), împărat al Sfântului Imperiu Roman de la anul 1558 şi „rege al Ungariei” începând cu anul 1526. Numai că Ungaria fusese lichidată de sultanul otoman Soliman Magnificul prin victoria zdrobitoare de la Mohaci, în anul 1526. Ce se înţelege atunci, de facto, prin sintagma îndrăzneaţă şi exagerată „Ungaria după 1526” ? Un foarte mic fragment teritorial uitat de Soliman, fragment având localizată capitala pe Limes, lângă vechiul castru roman Gerulata devenit Istropolis/Pressburg/Bratislava. Iar drepturile pentru români pe care „Regele Ferdinand le confirma la anul 1550” demonstrează numai faptul că în acea zonă teritorială centrată pe vechea Gerulata mai exista încă la anul 1550 o proporţie însemnată de români ! Apoi, acest Ferdinand I (1503 – 1564), împărat al Sfântului Imperiu Roman, care se născuse la Alcalá de Henares, ştia foarte bine limba spaniolă dar nu ştia boabă ungureşte! În fine, acţiunea de unificare a lui Mihai Viteazu se făcea în cadrul doctrinei Romania Neoacquistica iniţiată, şi plătită, de mişcarea de Contra Reformă. Doctrina Romania Neoacquistica este exprimată vizual în pictura lui El Greco. Mihai Viteazu a primit bani de la catolici pentru a cuceri Stambulul. Dar, în loc, şi-a făcut „Pohta”, adică a iniţiat voluntarist un proiect de unificare a palatinatelor neolatine din Romania Orientală. Mai târziu, Şcoala Ardeleană va fundamenta intelectualist acest proiect al Viteazului.

  19. 19 Iluminatu ianuarie 13, 2012 la 7:10 am

    Reţinută de la Olimpiada Politică.

    DILEMA EUNUCULUI TRAIAN BĂSESCU
    ÎN PAT CU ROMÂNIA

    Să-i scot sau să nu-i scot chiloţii…

  20. 20 Vasile, ianuarie 13, 2012 la 7:33 am

    DA, chiar mai multe, daca UNPR+POPORULUI+PDL vor cistiga alegerile!

  21. 21 Argusdre ianuarie 13, 2012 la 8:08 am

    Credeam ca-i doar un tip obraznic
    Obisnuit sa devoreze cate-un praznic.
    Dar cum el se credea mereu un innocent,
    M-am lamurit definitiv ca omul e de fapt dement.
    ****************************
    ****************************
    Cine azi un nou Ceausescu se crede
    Si-l imita-ntocmai luandu-l ca model
    E potrivit sa afle ca de fapt purcede
    Spre-un final asemeni, sau poate chiar ….la fel.

  22. 22 blogideologic ianuarie 13, 2012 la 9:02 am

    @ Adrian B. citează : +Franz Boas supranumit şi “părintele antropologiei”+
    Cu stimă, dar americanii ăştia cred că lumea începe cu ei ! În realitate, părintele antropologiei este Sfântul Grigore de Nyssa, fratele Sfântului Părinte Ierarh Vasile cel Mare. Fragmente din moaştele Sfântului Părinte cappadocian Grigore de Nyssa se află depuse în biserica Domniţa Bălaşa din Bucureşti, printr-o donaţie a familiei Emanoil Hagi Moscu pe vremea regimului Ceauşescu. Numai bine,

  23. 23 centru ianuarie 13, 2012 la 9:33 am

    Domnul Basescu are in maini atata putere cat Ceausescu in 1989 ( pastrand proportiile si fara sa vreau sa umanizez acea trista figura a Istoriei care a fost Ceausescu ) – control asupra Parlamentului , Televiziunii Publice , Guvernului , serviciilor de represiune si informare .Dar cat de bizare sunt aliantele lui de astazi … Patapievici , Plesu , Romania Libera … Nu intelegeam plimbarea ucrainianului de 88 de ani din Odessa la ” Reportaj special ” duminica seara – represiunea de la Odessa nu putea sa se soldeze cu mai mult de cateva sute de victime , restul sunt fanteziile NKVD condus de Beria – apoi am inteles – omul era invitat de Romania Libera ,
    vechea gazda a actualului tartor TVR Tia Serbanescu – de
    aceea omul a avut drept la invitatie pe platou !
    Este iresponsabil ce vrea sa faca cu Sanatatea – oriunde in lume sistemul privat de sanatate se intereseaza doar de solventa clientilor si de rentabilitate – ce-i intereseaza este operatia de amigdale sau de cataracta de o noapte spitalizarea , bine platita de interesat , eventual o coronarografie bine renumerata – dar persoanele cu multiple patologii , incapabile sa ramana acasa , nu sunt rentabile pentru sistemul privat ! Cine se va ocupa de ei ? Vor fi incurajati sa plece la Siena sau Valladolid , sa moara in garile de acolo , asa cum au fost incurajati in mod iresponsabil din 2002 si pana astazi sutele de mii de simpli muncitori vasluieni sau teleormaneni sa plece acolo , fara nici un contract , nici o pregatire , nici o cunostinta de limba si sa ajunga bataia de joc a strainilor ?
    Ati vazut ca Basescu , ca si Ceausescu , are fixurile lui – revine cu ” reorganizarea ” , ” 8-12 regiuni ” ( pana si sovieticii facusera parca mai multe in 1950 ) ” prioritate ” pentru 2012 … Ceausescu avea in 1988 ca prioritate reducerea numarului de sate de la 13000 la 5000 …

  24. 24 Vasile, ianuarie 13, 2012 la 9:41 am

    Blogi,

    Hai sa nu exageram sau vrei sa transformam antropologia intro latura ecumenica care sa stu6dieze omul de la Cristos incoace!
    Antropologia este o stiinta nu o credinta , antropologia studiaza toata umanitatea nu doar selectiv una in care crede unul sau altul.

  25. 25 blogideologic ianuarie 13, 2012 la 9:48 am

    Absolut stupefiant ! Evangheliarul sfânt păstrat în catedrala de la Reims, pe care au jurat unii dintre regii Franţei la încoronare, este scris în limba slavonă cu litere cirilice şi glagolitice !

  26. 26 blogideologic ianuarie 13, 2012 la 9:53 am

    @ centru
    Tia Şerbănescu redacta cu mult entuziasm ziarul comunist de pe şantierul Bumbeşti-Livezeni. Aşa că nu trebuie să ne mirăm că acum ea macină la aceeaşi moară a intereselor istorice ale Rusiei: Anume, distrugerea României !

  27. 27 Marcus ianuarie 13, 2012 la 10:04 am

    Marele Masturbator Si-o Va Face Cu Mana Lui

    Nici n-au trecut 24 de ore si exact cum anticipam in ultima mea postare lumea, la Targu Mures, a iesit spontan in strada, satula de mizeriile chiombului si hotarata sa apere dreptatea pe care acest golan o foloseste pe post de hartie igienica.
    In conditiile in care romanilor le-a ajuns cutitul la os si neasteptand alte impulsuri ies in strada pentru a incerca sa repare o nedreptate vizibila din spatiul cosmic, ar fi un deja vu daca aceste manifestari de solidaritate cu cauza d-lui doctor Arafat nu s-ar amplifica si, exact ca la Timisoara in decembrie ’89, nu s-ar transforma in altceva mult mai sanatos care sa ne scape de un regim tiranic cu tendinte vadit dictatoriale.
    In conditiile acestea am putea veni si noi la vorba lui Cristian Tudor Popescu din editorialul din ziarul Gandul, http://www.gandul.info/puterea-gandului/marele-masturbator-9143879, si am putea spune fara sa gresim ca Basescu “si-a facut-o cu mana lui”

    Fiind indragostit de sine si iubindu-se cu spor
    Chiombu a uitat de lege si-urineaza pe popor
    El neaga ca legea-i una si se-aplica tuturor
    Se viseaza in oglinda embrion de dictator.

    Tot ce-i bun in tara asta el distruge ca taifunu’
    Impunandu-si a lui vrere, actioneaza ca nebunu’.
    Hotareste el destine fiind atins de filoxera
    Este specialist in toate, Dumnezeu in stratosfera.

    Numai ca de la o vreme inteles-a boboreanu
    Cum ca voda are buba se comporta ca golanu’.
    Asteptam cu nerabdare o echipa de la SMURD,
    C-o camasa mai speciala sa ne scape de zalud.

  28. 28 SAMI ianuarie 13, 2012 la 10:09 am

    Mai e putin si o sa-l vedem pe Boc dichisit in halat alb si cu stetoscopul in jurul gatului si pe tanti Udrea pe post de asistenta medicala , umbland din casa in casa , ca sa ne vaccineze , sa ramanem imuni la masurile aberante ale lui T.B.

  29. 29 SAMI ianuarie 13, 2012 la 10:26 am

    @abstactionistul

    Ma insel eu , sau esti dintre cei care a votat cu Basescu si a doua oara ?
    Dupa cum scrii , se pare ca ti-ai luat teapa cu Basescu . Problema este ,ca o mare teapa am primit si noi toti ceilalti , care am avut mintea la noi cand am votat . Auzi , cum sa votezi asa ceva ??? Unde erati fratilor , cand l-ati votat pe mitocanul asta , care se dovedeste ca este si tra la la la ?! Tare naivi mai sunt romanii .

  30. 30 Vasile, ianuarie 13, 2012 la 10:45 am

    Iluminatu,

    Pai daca ar fi eunuc de ce sa-i scoata chilotii doar sa o pupe?

  31. 31 Vasile, ianuarie 13, 2012 la 10:54 am

    Aya nu crede nimic!

    Se poate ca Baselul sa primesca informatii despre iminenta invadare Siriei a Siriei de catre fortele democratice si de aici …si restul..desi cred ca deja Haissam este mort pentru noi , sau mai bine spus si-a cumparat cun certificat de mort!

  32. 32 Draghi Puterity ianuarie 13, 2012 la 11:02 am

    @Aya

    Am citit raspunsul tau legat de Talpes, multumesc. Nu stiu ce as mai putea adauga… Poate nu detin eu destule informatii. Din cele pe care le detin situatia pare altfel.

    Poate sunt eu prea tributar gandirii mele ingineresti. In acest spatiu, cand ai doua modele care descriu aparent coerent aceeasi realitate, cel mai simplu si mai direct e de regula cel corect, nu cel „baroc”.

    Uite de exemplu ce spune alt prieten de al tau, Magureanu, despre Talpes:

    http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Virgil-Magureanu-Ioan-Talpes-CIA_0_25199439.html

    Talpes a replicat ceva de genul ca americanii ne-o tot trageau prin anii ’90 si ca a facut ce a facut ca sa demonstreze ca am inteles cine e noul stapan (interpretarea mea data celor spuse de el). Asta pe undeva seamana cu ce face Basescu: pentru ca nu e in stare sa performeze intr-un sistem, incearca sa schimbe sistemul intr-unul mai convenabil lui, in loc sa lase locul altcuiva, care ar putea performa si intr-un sistem mai convenabil majoritatii romanilor si nu doar propriei persoane.

    Imi mai aduc aminte si de o emisiune TV de acum cativa ani in care lui Talpes mai ca ii dadeau lacrimile cand povestea despre cum a primit el o felicitare de ziua lui de la nu stiu ce adjunct CIA. Tot spun eu ca am fi cu 10 ani mai departe in Romania daca inainte de numirea intr-o functie de raspundere s-ar face un control psihologic la sange…

    Am si alte elemente (am urmarit cu o oarecare atentie zona asta), asa ca nu cred ca ma insel prea mult, dar cred ca intelegi deja cum vad eu lucrurile.

    As putea accepta cel mult ca individul lucreaza pentru cine plateste mai bine, dar are uneori puseuri de constiinta, care in combinatie cu psihicul labil il fac sa para uneori si interesat de soarta Romaniei. Insa nu cred ca GRU plateste mai bine decat CIA 🙂

  33. 33 Draghi Puterity ianuarie 13, 2012 la 11:26 am

    Poate solutia finala va fi un „popor onorific”… 😦

  34. 34 Ilie ianuarie 13, 2012 la 11:28 am

    @centru
    Da, dar Ceauşescu a reînfiinţat judeţele. Nici judeţele n-au fost reînfiinţate în totalitate, dar măcar s-a revenit la o organizare tradiţională. Băsescu vrea să reînfiinţeze regiunile şi nici acelea în totalitate, dar revine la o oragnizare de sorginte sovietică. Măcar regiunile vechi aveau subdiviziuni, raioanele, regiunile lui Băsescu nu vor avea nici o subdiviziune! Şi mai vorbeşte de descentralizare?

  35. 35 Draghi Puterity ianuarie 13, 2012 la 11:30 am

    @Aya

    Legat de ziarul Telegraf ti-am raspuns pe firul respectiv.

  36. 36 Draghi Puterity ianuarie 13, 2012 la 11:56 am

    @Aya

    Mult mai periculoasa decat diversiunea Hayssam mi se pare cea cu incoltirea lui prostanacului.

    Tot mai multi dintre creditorii lui (nu doar politici) sunt stransi cu usa? Ce zici, ce se doreste? Sa se rupa inca o bucata din PSD care sa fie apoi incorporata in catch-all-ul numit UNPR? Avand in vedere ca Geoana nu a fost in stare sa rupa o bucata din PSD pentru a face un nou partiduletz de stanga, mi se pare mutarea fireasca, sau planul B.

  37. 37 Ghita Bizonu' ianuarie 13, 2012 la 12:29 pm

    pardon da ptr ce?
    Ca avem un parlament onorific.
    O popozitie onorifica (minus Dana Grecu si Mirciulica)
    O societate onorifica. Numa taxele ce le platim nu sunt onorifice.

    Si acu demonstratia celor de mai sus: Camera de Comerţ Româno-Americană (CCRA) se intalneste cu putoarea actuala ca sa discute despre Legea Sanatatii. ca sa zica ce ar vrea ea (CCRA) ca sa se bage in afacerea asta . Adica ca cam asa : guvernu si basescu sunt reprezentatantii CCRA si face ce zice ea . Pe banii nostri ….
    Cu codu munci fu la fel …

  38. 38 Draghi Puterity ianuarie 13, 2012 la 12:32 pm

    @Aya

    Inca un mesaj si ma astampar ca am scris deja prea multe azi…

    Legat de Hayssam, sa nu cumva sa i se faca oferta – spui ceva nasol despre Raed Arafat (ca e mafiot, agent sirian, terorist, ceva de genul asta), o sa fi credibil pentru prostime ca doar sunteti concetateni, si te facem scapat, sau iti reducem din pedeapsa.

    E o metoda des folosita de neo-securistii lui Basescu (vezi Genica Boierica, Serban Mihailescu, UNPR, etc.) Desi in cazul asta poate se bazeaza si pe sustinerea marelui licurici si a suitei sale, ca aia cand aud de arabi orcum li se pune pata.

  39. 39 lupi ianuarie 13, 2012 la 1:14 pm

    @ Centru – Excelent comentariu !!! Dar inceputul ????? , cu ,, domnul basescu”!!!basanau e orice altceva dar nu ,,domn”– cum poate fi domn o haimana ,o scursura a canalelor portuare ???.

  40. 40 contele ianuarie 13, 2012 la 1:43 pm

    Şi uite aşa apare isteria naţională…
    Câteva observaţii:
    1. La apariţia SMURD, o iniţiativă privată la acea vreme, serviciul de ambulanţă public, deci al statului român, s-a opus cu înverşunare. Dacă această iniţiativă era politizată şi dacă ar fi primit o mână de “ajutor” de la televiziuni “prietene” , d-ul Arafat ar fi ajuns duşmanul nr.1 al ţării, acuzat (cum s-a întâmplat probabil la Cluj) că vrea să distrugă Serviciul de Urgenţă. Încăpăţânat, dul Arafat a mers înainte şi, contrar opiniei specialiştilor de la Urgenţe, a rezultat un lucru bine făcut ce completează serviciile medicale actuale. Acum, dul Arafat îmi pare că adoptă aceeaşi poziţie rigidă de care s-a lovit d-lui la începutul carierei.
    2.Înţeleg să serviciul de urgenţă NU se privatizează, doar că operatorii privaţi pot intra în sistem în anumite segmente foarte bine stabilite de Ministerul Sănătăţii şi în condiţii ce se vor stabili printr-o legislaţie secundară. Înţeleg că textul legii nici măcar nu pomeneşte de privatizare. Înţeleg că tot ce există în acest moment finanţat de stat rămâne cu finanţare de la stat: ambulanţe, SMURD-ul, elicopetere, UPU, CPU . Asta se păstrează. Atunci de unde atâtea istericale că SMURDul dispare?! Pare că ne comportăm ca-n povestea drobului de sare.
    3.Luările de poziţie, opiniile pro şi contra la adresa SMURD sunt luate mai mult pe baze subiective decât obiective, fiecare raportându-se la experienţa personală în relaţia cu acest serviciu. Nu mai departe, am citit într-un singur ziar două articole de fond ce susţin două poziţii absolut divergente, ambele plecând de la preluarea unui părinte bolnav de către SMURD: una plăcută, cealaltă nu. Primul ridică în slăvi serviciul, cel de-al doilea e foarte reticent în ce priveşte performanţa lui.
    4. Cum era de aşteptat, televiziunile de “ştiri” au făcut un întreg circ mediatic mergând mai mult pe latura sentimentală a problemei şi mai puţin pe cea raţională. Asta pentru rating. Şi, bineînţeles, au politizat problema. Nu neg implicarea afectivă a multora dintre cei care au ieşit în stradă să-l susţină pe Arafat dar sunt aproape convins că mulţi nici măcar n-au citit legea ci doar au fost “informaţi” de televiziuni că serviciul lor iubit este masacrat de Băsescu. Deci, moarte criminalului! Jos cu Legea Sănătăţii!
    Mai există poate o raţiune pentru înverşunarea cu care aceste televiziuni apără (de cine?!) SMURDul. Înţeleg că dintre membrii Consiliului Director al Fundaţiei SMURD fac parte Mihaela Rădulescu şi Radu Tudor, de la Antenele lui Voiculescu plus Emil Hurezeanu, de la Realitatea TV.
    5. Şi nu în ultimul rând, filmul românesc de mare succes, “ Moartea domnului Lăzărescu “, a surprins “performanţa” sistemului de sănătate din anii de dinainte de 2005. Primul an al guvernării PNL şi finalul guvernării PSD. În toată acea perioadă au fost şefi puşi politic de către aceste partide. De ce sistemul de sănătate nu plesnea de “sănătate” în acea perioadă? Două posibilităţi: unu, cei mai mulţi manageri de atunci , ca şi cei de acum erau incapabili sau şpăgari,doi, principiile după care funcţionează sistemul de sănătate permit risipirea unor enorme sume de bani şi favorizează ineficienţa. Eu cred că amândouă sunt valabile. Cum calitatea oamenilor într-un sistem care aproape că încurajează corupţia mi se pare aproape imposibil de schimbat, indiferent ce partid ar fi la putere, mai degrabă cred că legea după care funcţionează sistemul ar trebui schimbată pentru a limita cât mai mult risipa, ineficienţa şi mita.

  41. 41 Marcus ianuarie 13, 2012 la 2:18 pm

    @All : vaz ca iar nu-mi trec comentariile, va invit sa cititi aici, ma injurati daca veti regreta 🙂

    Marele Masturbator Si-o Va Face Cu Mana Lui


    sa fiti iubiti
    marcus

  42. 42 Aya ianuarie 13, 2012 la 3:00 pm

    @

    Draghi Puterity

    Ai un mesaj din partea mea la sectiunea „Avem informatii, nu avem probe..”
    „Discutia” cu tine a deschis niste cai- s-ar putea sa ajungem la concluzii foarte interesante.
    Deocamdata, au aparut de la sine niste intrebari care, sintetizate, inseamna:
    Cine si de ce a avut interesul (in amandoua cazurile luate in discutie) sa lanseze, in acelasi timp, atat informatia cat si elementul necesar negarii ei?

    Voi urmari (si astept) raspunsul tau la aceeasi sectiune.
    Deja, lucrurile par a merge catre concluzii cu valoare de principiu al actiunii (doua greseli „similar coincidente” inseamna plural).

  43. 43 Karakas ianuarie 13, 2012 la 3:41 pm

    Analiza Reuters care lauda Romania in comparatie cu Ungaria arata in primul rind rolul acestor „companii de stiri” in a dresa tarile-colonii. Nu sunt fan Orban sau Fidesz, dar vad cum „organizatiili” lui Uncle Sam musca atunci cind o colonie isi permite sa schimbe macazul. Apare de fapt cum Romania, adica romanii, platesc un pret al politicilor de austeritate implementate de Guvernul Boc – Basescu, pentru ca Romania sa beneficieze de un rating mai bun de la agentiile de rating (tot ale Licuriciului). Nu ca ar ploua cu investitori americani. Ci pentru ca sa se imprumute tara la dobinzi mai mici. OK, si care ar fi imprumuturile viitoare pe care tara le vrea, si in ce scop? Cred ca proiectele astea ar fi trebuit sa justifice stringerea curelei inainte de a impune masuri de austeritate de o duritate de neimaginat in Occident.

    Cum ungurii nu au mai vrut sa se incline la Imparat, cum a inceput jocul cu cine e mai „curat” in zona, adica Romania de data asta. Va mai aduceti aminte cum era tabla de sah in anii 90, cu Ungaria ce aparea ca lider la implementat capitalism internationalist?

    http://www.mediafax.ro/economic/analiza-reuters-spre-supararea-ungurilor-care-se-considera-superiori-vecinilor-romania-poate-da-lectii-9145629

  44. 44 Aya ianuarie 13, 2012 la 4:04 pm

    @

    Draghi Puterity

    PRECONIZATUL ATAC IMPOTRIVA DOCTORULUI RAED ARAFAT CONTINEA MIZERIA UNOR DECLARATII MINCINOASE DATE DE HAYSSAM

    @

    Draghi Puterity

    Hayssam primise „misiunea” de a declansa, prin false declaratii, cercetarea lui Raed Arafat pentru spionaj.

    Imediat dupa demisia lui Raed Arafat aflasem ca i se pregateste un fals dosar de spionaj. Nu stiam cum era planuit a fi „pus pe cale”. Cand am aflat stirea „eliberarii” lui Hayssam din Siria (si „posibila” aducere a lui in Romania- de unde nu a plecat vreodata, intre altele) a fost evIdent CINE ar fi urmat sa fie scos la inaintare pentru a declansa toata acea mizerie periculoasa impotiva doctorului Raed Arafat.

    Ceea ce pot sa-ti mai spun este ca – intamplator sau nu- au fost abandonate atat intentiile de a-i fabrica doctorului Raed Arafat un fals dosar de spionaj cat si minciuna ca Hayssam ar fi fost eliberat din inchisoare, in Suria si ca ar urma sa fie adus in Romania (unde s-a aflat mereu, de fapt) imediat dupa ce respectivele informatii dure au aparut pe acest blog.

    In ianuarie 10, 2012 la 8:55 pm, la sectiunea „La finalul unui dosar politic” aparea mesajul meu de atentionare (il reproduc aici):

    „Daca nu vor aparea, public, rapid si sustinut, informatii despre ADEVARUL din culisele atacului impotriva medicului Raed Arafat si impotriva SMURD, pe “piata” urmeaza sa apara un grav (si fals!) dosar penal (inclusiv cu acuze legate activitati de spionaj; scenariul este “opera” unor “mesteri” din serviciile armatei).
    Cine este “programat” sa fie personajul central?
    Doctorul Raed Arafat!

    P.S.
    Voi face tot ce-mi sta in putinta sa transmit, public, informatii legate de acest mizerabil nou scenariu.
    Voi face tot ce-mi sta in putinta pentru a informa cat se poate de exact si in amanunt, in legatura cu increngatura sinistra de interese negre ale unor “parti” din serviciile armatei (insist asupra “extensiilor” GRU!) si “drumul” catre atacul impotriva lui Raed Arafat si tentativa de a distruge SMURD.

    Din nou: a bon entedeur, salut!”

    Draghi, iti mai semnalez un „amanunt” asupra caruia s-a insistat mult prea mult, in discursurile publice (inclusiv in informatiile transmise prin TV- totul parand „intamplator”) pentru a nu atrage atentia unei „urechi fine” (cu atat mai mult cu cat este o mincina construita pe un adevar): despre doctorul Raed Arafat s-a spus mereu, imediat dupa demisie, ca ar fi sirian („coincident”, ca Hayssam- teroristul!).
    Este o minciuna cu bataie lunga (lansata deloc intamplator). .
    Raed Arafat este palestinian- acum, roman de origine palestiniana.
    Faptul ca este nascut la Damasc (in Siria, deci) este irelevant (un exemplu personal: matusa mea, care m-a crescut si educat, era nascuta, a facut Conservatorul si a trait mult timp la Paris- ceea ce inseamna ca era frantuzoaica).

    Locul nasterii doctorului Raed Arafat (Damasc) a fost folosit pentru a „construi” o falsa informatie care, apoi, sa fie „rostogolita” prin asociere si translatie cu Hayssam (si cu preconizatele informatii mincinoase pe care acesta ar fi trebuit sa le dea).

  45. 45 exasperat ianuarie 13, 2012 la 4:19 pm

    Prim-ministru onorific avem deja.

  46. 46 marcus ianuarie 13, 2012 la 4:53 pm

    @Mai Conte si tu si Basescu faceti pe prostii, incercand la randul vostru sa-i prostiti din nou pe romani cu ideea ca Arafat ar fi zis ca prin legea respectiva se desfinteaza SMURD-uil. nimic mai fals. D-l doctor Arafat in toate luarile de pozitie a sustinut ca actuala lege a sanatatii, in viziunea basita, abroga tacit fosta lege a sanatatii care regla functionarea sistemului de urgenta integrat (nicidecum numai SMURD), lasand-o fara o baza legala (in noua lege nu se face referire la activitatea respectiva) ceea ce poate da nastere la neprevazut, Numai ca tu ai primit ordin sa sustii aberatiile nefericitului copitat, care dupa ce si-a dat seama ce tamenie a facut umilind public o personalitate la a carui statura ublica el nu va ajunge niciodata, nici pana la nivelul gleznei, cat ar fi el de prezidel al Romaniei, a incercat sa lanseze o fumigena securistica gen desfintarea SMURD.
    Stati, mai, mai rasfirati ca imputiti locul pe unde treceti.
    sa fii iubit
    marcus

  47. 47 Adrian B. ianuarie 13, 2012 la 5:10 pm

    Cred ca reptilianul mongoloid va face o vizita la zidul de la Targoviste…Ar trebui sa pregatiti unitatea militara din Targoviste pentru ca lucrurile se precipita de la o zi la alta!

  48. 48 Doru Coarna ianuarie 13, 2012 la 5:54 pm

    @ Aya,

    cred ca elaborezi mult prea complex, nu face greseala de a gasi conexiuni intre evenimente disjuncte, mai ales intre unele generate de insi instabili psihic. Eu as putea conexa, in limitele stabilitatii, spusele recente ale lui Obama la un bal, cu viitorul rezultat al alegerilor din Franta… e gresit, dar tentatia e mare, stiu.

    Lucrurile sunt prozaice, cineva le-a aratat astora cum se fac bani multi din sanatate, le-a schitat un draft de lege pe care astia sa-l rumege public, isi va face vreo 6-8 firme specializate in asigurari medicale si va plati pt asta, evident, un comision jupanului. Asta-i tot. Restul e implementare. In consiliile de administratie ale acelor firme vor figura cateva paie care isi vor dirija stipendiile acolo unde trebuie pe viata, deci simplu si curat.

    La fel e si cu aurul, insa acolo interesele sunt uriase dar pe termen scurt, 20 de ani.

    Repet, nu cred in extensiile GRU, nici n-au fost caci ar fi actionat si la Moscova in ’92, si nici nu sunt caci Basescu n-ar mai fi trecut si el, Prutul. Prezenta unor astfel de forte ar fi complet letala Romaniei, daca ar fi s-ar simti extrem de pregnant. Ah, ca sunt servicii de informatii asta da, dar ca actioneaza, adica desfasoara operatiuni, asta nu.

    Problema Romaniei este lipsa de scoala a paturii imbogatite in fals, la ordin, in vremea lui Iliescu. Astia sunt complet anchilozati de mancare si bautura si total opaci, le ajunge asa si atat, si nu pot dezvolta economia din lipsa de viziune, lipsesc locuri de munca, banii lor zac in depozite si prospera bancherii nu muncitorii, consumul scade, etc, etc…
    In general, sefii PSD nu s-au priceput si nici acum nu se pricep la oameni.

  49. 49 Draghi Puterity ianuarie 13, 2012 la 6:09 pm

    @contele

    Tu chiar nu intelegi, sau doar… hau, hau?

    Populatia a sarit instinctiv pentru a-l apara pe Raed Arafat, perceput ca un profesionist onest si apolitic, de megalomania si neamprostia lui Traian Basescu. Un gest laudabil si, sper, un precedent valoros.

  50. 50 Aya ianuarie 13, 2012 la 6:10 pm

    @

    ALL

    BASESCU ANUNTA CA SOLICITA RETRAGEREA LEGII SANATATII- RETRAGEREA E DECIZIA LUI BOC. O VA RETRAGE? MAI CONTEAZA?

    ANUNTUL E FACUT CAND MARSUL BUCURSTENILOR URMEAZA SA PLECE DE LA UNIVERSITATE CATRE COTROCENI.
    RAED ARAFAT- UN REPER!
    DECEMBRIE ’89 REDIVIVUS?

    Este inutil sa detaliez faptul ca Traian Basescu NU are vreun element psihologic structural care sa-l determine sa-si „retraga parerea” (sau sustinerea pentru o lege) doar pentru ca „toata lumea este nemultumita de prevederile ei”- asa cum a declarat cu putin timp in urma, cand a anuntat ca ii va solicita lui Boc sa retraga proiectul legii sanatatii de pe site-ul minsiterului.

    Atitudinea lui Traian Basescu este nefireasca, tinand cont de tipul de personaj pe care il reprezinta. Or, nefirescul identificat este si in acest caz, cea mai importanta informatie.

    REALITATEA este cu totul alta: Traian Basescu a fost anuntat ferm, de catre servicii, ca atacul impotriva medicului Arafat- si demisia demna a acestuia- au COALIZAT ROMANII.
    Acum, Romania este un butoi cu pulbere gata sa explodeze- flacara se afla foarte, foarte aproape de explozibil.

    Specific psihologiei romanilor (poate mai mult decat in cazul altor popoare) este ca au nevoie ca revolta lor (impotriva unui sistem, impotriva genocidului programat al actualei guvernari) SA AIBA UN CHIP!
    Acel chip a aparut: este cel al doctorului Raed Arafat.

    Intr-un sistem bolnav, doctorul Raed Arafat a vindecat.

    Intr-un sistem corupt, doctorul Raed Arafat a facut acte de caritate fara a astepta recompense.

    Intr-un sistem care practica o politica de genocid, doctorul Raed Arafat si echipele pe care le coordoneaza si-au riscat viata (unii, si-au pierdut-o) pentru a sluji o idee a carei noblete pare desprinsa din povesti: nici un efort nu este prea mic- nici un sacrificiu inutil- cand trebuie salvate vieti omenesti. In cazul doctorului Arafat si al celor pe care i-a format dupa structura sa, acea noblete inegalabila este realitatea, crezul lor.

    Intr-un sistem in care jaful generalizat sunt politica de stat, doctorul Raed Arafat a adus banii mosteniti de la tatal sau pentru a pune pe cale cel mai bun si mai coerent sistem de urgenta, de salvare a vietilor omenesti.

    Intr-un sistem care ia totul, care dispretuieste oamenii, care ii sorteste politicii „scapa cine poate de la genocidul programat”, doctorul Raed Arafat a dat tot ce are- de la talentul si daruirea profesionala la averea personala.

    Cand, din cauza NEINDOIELNIICELOR intentii genocidare ale guvernarii, de data asta, lesne sesizabile printr-un proiect criminal de lege in domeniul sanatatii, doctorul Raed Arafat, care s-a opus demersului, a fost obligat, practic, sa demisioneze, romanii ies in strada sa apere un simbol, un reper. Astfel, se apara pe sine.

    P.S.

    Cu cateva ore in urma scriam despre IMPORTANTA COLOSALA A REPERELOR, a elitelor.
    Cu cateva ore in urma scriam despre incercarile disperate ale celor care pun in opera, de multi ani, planul distrugerii elitelor, de a INLATURA reperele (pentru ca vidul ramas sa poata „atrage” orice nonvalaore „propusa”).

    Din fericire, in pofida acelui plan, doctorul Raed Arafat a reusit sa devina un reper.
    Extinzand, Raed Arafat este personificarea elitelor- reper.

  51. 51 centru ianuarie 13, 2012 la 6:12 pm

    Despre Ungaria – din 1990 pana mai ieri eram bombardati cu stiri despre ” avansul ” , ” eficienta ” , ” inteligenta ” , ” pragmatismul ” lor , care facea tara ” atractiva ” pentru ” investitorii straini ” – Ungaria era un Singapore sau un Hong Kong dupa ce transmiteau canalele mass media . Ce sa mai spun de aroganta conducatorilor maghiari insisi – ministrul lor al economiei in Le Figaro acum doi ani – ” coreenii de la Hankook – un constructor de anvelope – pleaca in Slovacia pentru ca noi nu acceptam orice investitie ” sau Orban in mandatul lui din 2002 in acelasi ziar ” autostrazile din Croatia sunt mult mai bune decat cele din Romania ” ( adevarat , dar trebuia sa foloseasca prilejul pentru a lovi Romania , nu ? ) .
    In acelasi timp , aceleasi mijloace de informare in masa erau foarte discrete cand aceleasi investitii se faceau in Romania . Daca nu sunt pur si simplu ignorate sunt numite ” delocalizari ” si se pune accentul pe ” salariile mici ” din Romania , pentru a degrada imaginea tarii … Ca tot vorbesc de investitii , inca nu am digerat formidabila prostie a CJ CLuj din martie 2005 , care a reusit sa alunge o investitie de 120 milioane de dolari a lui Montupet , prevazuta din 2004 , cu o cacealma – ridicau pretul metrului patrat de pe o zi pe alta sau cereau francezilor sa accepte constructori desemnati de ei – Montupet a plecat la Ruse ! Nimeni dintre imbecilii CJ Cluj nu a raspuns pentru acest act criminal si de sabotaj , consilierii PSD , PNL si PD dand , curajos , vina unul pe altul …

  52. 52 Paul ianuarie 13, 2012 la 6:21 pm

    Domnule Nastase,

    Dincolo de ironie ramane realitatea concreta care oricum ar trebui reformata.
    Adica, executivul romanesc este bicefal, nu? Daca se dorea un executiv monocefal, ar fi trebuit sa se organizeze statul român de asa natura inainte de 2003, la momentul revizuirii Constitutiei. Unde mai puneti ca, in cazul respectiv, am fi devenit si extrem de atragatori pentru UE (prin niste modificari constitutionale facute „mai cu talent” in zona reprezentarii in relatiile externe), in asa fel incat ne-am fi integrat in UE din 2004!
    Preferand, insa, sa incredintam si presedintilor post-Decembrie’89 jucaria „ceauşie” lasata mostenire (otravita) de „marele cârmaci” – adica, mitul conducatorului omni…totcevreti – am ajuns in stadiul… de la care am plecat cu vociferari revolutionare in ’89 :). In stadiul DE A FI CONDUSI DE UN PRESEDINTE, care, desi are foarte putine puteri constitutionale, isi bazeaza influenta pe perceptia publica ramasa din comunism si alimentata din plin de imaginarul colectiv inca nedezmeticit suficient.
    De la parlamentari care recunosc si viseaza la autoritatea Presedintelui pana la tot felul de atârnache dispusi sa plateasca bani grei pentru a obtine titulatura de „presedinte” (indiferent ca e vorba de presedinte de partid politic – chiar fara reprezentare in Parlament! – sau presedinte de scara de bloc!), tot românul parca e obsedat de mirajul acestui cuvant.

    Asadar, din cele doua capete ale executivului nostru, unul a ajuns sa-l devoreze pe celalalt. Din pacate este vorba de cel care nu are legitimitatea constitutionala necesara. Ca daca „Angela Merkel” se producea si in România, nu mai aveam discutia aceasta :).

  53. 53 Marcus ianuarie 13, 2012 la 6:22 pm

    Ha, Ha, Ha Cu Morcovu’ Cat Paru’ Chiombu’ Isi Retrage Legea Ca Magaru’ Barbatia!

    In sfarsit a inteles dobitocu’ ce era pe cale sa faca, adicatelea ceea ce nu a reusit nici Opozitia si nici Sindicatele: sa-si dea singur foc la valiza, exact ca Ceausescu in decembrie ’89, cand a convocat un miting in care mai dadea boborenilor lipsiti de toate celea una suta lei la salariu. “Animalul politic” cand a vazut ce dandana a facut in imbecilitatea si preasuficienta lui dictatoriala si-a retras proiectul de lege (care numai constitutional nu era din punct de vedere al initiativei legislative), in speranta sa-i trimita acasa pe bucurestenii care se afla deja in mars spre Piata Universitatii.
    Uite cine ne conduce, stimati compatrioti, uite pe cine au votat manelistii, uite cine a furat ultimile alegeri prezidentiale si cine se pregateste sa le fure si mai abitir pe cele locale si pe cele parlamentare de anul acesta.
    Omu’, care cu un morcov in dos ce i-a indreptat coloana vertebrala mai ceva decat operatia de la Viena, vine si dupa tot halimaiul in care a incercat fara succes sa discrediteze o personalitate veritabila a vietii publice romanesti si sa impuna totodata o lege stramba de care sa beneficieze gasca sa de golani penali, de frica maselor iesite pentru dreptate in strada isi retrage proiectul.
    Omu’ care acum doua zile ne anunta cu emfaza ca el este cel chemat sa reformeze statul roman, cu sau fara voia cetatenilor sai, la prima adunare a mai mult de o mie de romani da inapoi si capituleaza mai ceva decat von Paulus la Stalingrad, dupa ce pentru o saptamana, in stilu-i caracteristic, a bulversat pana la saturatie societatea romaneasca cu samavolniciile si ifosele lui de mare dictator.
    Asta-i Basescu, frati romani, si daca pana acum s-ar fi gasit cine sa-i raspunda cu aceeasi moneda, astazi nu am fi fost in situatia dezastruoasa in care ne aflam.
    Dar niciodata nu-i tarziu!
    In orice caz pe langa concluzia ca este suficient sa faci bau cu mai mult de o mie de romani in fata la Cotroceni pentru ca lasul s-o ia la sanatoasa, se mai impune o concluzie.
    Si anume ca in spatele proiectului sau de lege stateau interese materiale extraordinare ale gastii sale de mafioti, care vazand ca nu le iese pasienta au dat-o dracului de lege si de reforma si nu au mai lasat-o in dezbatere publica cum ar fi fost normal pentru ca legea sa iasa cum trebuie.
    Daca Opozitia ar invata din aceasta experienta si ar mobiliza masele, de frica acestora, sunt convins ca s-ar duce dracului si proiectul cu comasarea alegerilor si ne-am duce la vot in conditii democratice.
    Bateti, fratilor, fierul cat este cald, avem de-a face c-o gaina lasa nu cu un om de stat responsabil si cu colana vertebrala.
    Pe el, ca se poate!

  54. 54 blogideologic ianuarie 13, 2012 la 6:43 pm

    O serie de naţiuni din zona euro vor fi degradate de Standard & Poor’s în ceea ce priveşte riscul de ţară ; Germania nu se află pe listă http://www.nytimes.com/2012/01/14/business/daily-stock-market-activity.html?_r=1&hpw

  55. 55 Crisanta Ilie ianuarie 13, 2012 la 6:52 pm

    Boc și guvernul în întregime sunt onorifici. Cel care face și desface e Bs. „Mulțumim” celor care l-au votat după ce candidatul Bs a spus că va pune țepe în Piața Victoriei. Dacă, după ce a spus așa ceva, îl votezi, înseamnă că vrei un dictator. Asta au. Din păcate asta avem și noi ceilalți…

  56. 56 Aya ianuarie 13, 2012 la 6:57 pm

    RETRAGEREA LEGII SANATATII DIN DEZBATERE PUBLICA NU INSEAMNA RENUNTAREA LA EA!

    NU S-A SPUS NIMIC DESPRE FAPTUL CA RAED ARAFAT AR FI RECHEMAT SA LUCREZE, IN CONTINUARE!

  57. 57 Aya ianuarie 13, 2012 la 6:58 pm

    Pe posturile TV se transmit imagini din Piata Universitatii (Bucuresti) si de la Brasov.

    Decembrie ’89 redivivus?

  58. 58 Aya ianuarie 13, 2012 la 7:03 pm

    Pe postul Realitatea TV, Mircea Cosea comenteaza foare corect- si anticipeaza bine:
    Ar fi trebuit sa se gandeasca la toate legile incorecte de pana acum. Prevad ca maine va aparea cineva de la Minsiterul Finantelor care va spune ca avem mari probleme in negocierile cu FMI si atunci…”.

    Comentariul meu:
    Guvernantii sa plece imediat iar legile sa fie abrogate.
    Cat despre „negocierile cu FMI”: sa fim seriosi! Vor sa fure si urmatoarea transa- asa dupa cum au furat UN BUGET INTREG in 2009 (subiectul a fost dezvoltat, pe blog, in acea perioada, de DlNimeni si de mine)!

  59. 59 sergiu ianuarie 13, 2012 la 7:05 pm

    buna seara

    basescu este un mare Conducator, deoarece stie sa joace Ultima Carte si nu numai, el va fi cel care v-a cadea in Picioare.

    voi, dragi mei romani, nu vedeti decat ura si umilinta acceptata ( daca merge cat de cat, de ce sa ne mai stresam sau dac muncesc parintii, noi de ce sa ne mai chinuim sau lasa sa iasa altii si sa tipe pentru noi )

    voi, toti cei care comentati aici, ati fost – sunteti – si veti fi niste instigatori, oameni falsi, fara caracter.

    daca ati fi fost adevarati romani si care s-ar fi simtit in viata lor, viata din ce in cea mai grea, ati fi luat masuri, intentii pentru ceva mai bine, dar majoritatea dintre voi, sunt unii CU BANI.

    nu tot romanul isi permite sa aibe internet, sa nu mai vorbim de apan, canalizare, etc.

    daca ati fi dorit MAREA SCHIMBARE, se facea acum 2-3 ani de Alegerile PRezindetiale, ca voi cei 5 MILIOANE sunteti prostii, nu noi, tineretul care este acuzat ( ca avem fluturasi la cap ) si acum, ati ajuns la mana noastra.

    dragii mei, aveti curaj ( iesiti in fata ) si INDREPTATI GRESEALA PE ACRE VOI intelectualii ati facut-o si oferitine o Viata mai Buna deoarece ati CREAT O LUME VOUA, NU NOUA

  60. 60 Aya ianuarie 13, 2012 la 7:08 pm

    @

    Doru Coarna

    Referitor la mesajul tau din ianuarie 13, 2012 la 5:54 pm:

    1. La cateva ore dupa ce mi-ai adresat mesajul, opinia ta a fost infirmata de realitate (vezi reactia lui Traian Basescu- total nefireasca);

    2. Daca tu nu crezi in „extensiile GRU” din Romania nu inseamna ca ele nu exista.
    Te asigur ca exista- iar Talpes (alaturi de generalii pe care i-am mentionat, care fac parte din sistemul medical militar) sunt doar unele dintre acestea.
    Da, sunt letale pentru Romania- de aceea trebuie contracarate.

  61. 61 blogideologic ianuarie 13, 2012 la 7:23 pm

    @ Vasile
    Unul dintre gânditorii creştini esenţiali ai Occidentului modern, Joseph de Maistre (1753 – 1821), considera că este imposibil să operezi o distincţie între Teologie şi Politică. Dar vorbeam parcă despre legătura dintre creştinism şi antropologie, nu-i aşa ? O explicaţie pilduitoare este dată în studiul lui Bernard Valade : „L’anthropologie générale de Joseph de Maistre”.

  62. 62 Aya ianuarie 13, 2012 la 7:36 pm

    @

    Contele

    Afirmi (citez):
    „Înţeleg să serviciul de urgenţă NU se privatizează, doar că operatorii privaţi pot intra în sistem în anumite segmente foarte bine stabilite de Ministerul Sănătăţii şi în condiţii ce se vor stabili printr-o legislaţie secundară. Înţeleg că textul legii nici măcar nu pomeneşte de privatizare. Înţeleg că tot ce există în acest moment finanţat de stat rămâne cu finanţare de la stat: ambulanţe, SMURD-ul, elicopetere, UPU, CPU . Asta se păstrează. Atunci de unde atâtea istericale că SMURDul dispare?!”

    Stii ce nu inteleg eu?
    Nu inteleg ce anume nu intelegi din ceea ce este clar- si cum e posibil sa fi inteles altceva decat a spus pana si Traian Basescu foarte clar.

    Enfin, voi incerca sa te lamuresc.
    Banii asiguratilor vor fi colectati de stat (deci, tot pe cheltuiala contribuabililor) dar vor fi „distribuiti” unor „asiguratori” privati.
    Pe aceeasi suma totala de bani vor „intra” si operatorii medicali privati.
    Acest lucru este valabil si pentru sistemul de urgenta- bref, afecteaza, puternic, si SMURD.

    „Asiguratorii” privati (al caror efort- financiar si intelectual, in privinta colectarii, este zero, ei doar primind ceea ce colecteaza statul de la noi, activitatea desfasurandu-se tot pe banii nostri) vor decide, cum vor ei, cate zile de spitalizare sunt decontate fiecarui spital in parte, petnru pacienti- si pentru ce afectiuni (sau daca se deconteaza ceva petnru o afectiune).
    Altfel spus, pe banii contribuabililor, cei care primesc, fara sa depuna vreun efort sau sa contribuie cu ceva, banii asiguratilor,decid cine si cat merita sa fie tratat (sau cine, cand si cat „merita” sa fie tratat in urgenta).

    In plus, legea permite aparitia unor „firme private” care, fara sa faca investitii proprii, pot prelua spitalele de stat existente.
    Bref: unii primesc, fara vreun efort, banii asiguratilor (si decid ce fac cu ei!- asiguratorii privati) iar altii preiau spitalele- tot fara efort personal.

    Nu stiu daca esti informat, dar legislatia actuala permite, fara probleme, firmelor private, sa-si infiinteze institutii medicale (spitale, clinici etc).
    Stii, desigur, ca exista unitati medicale private.
    De ce nu procedeaza la fel toate firmele pivate? De ce asteapta sa preia ceea ce exista deja, al statului, construit cu banii contribuabililor?
    Raspunsul este clar (coroborand mai multe informatii): scopul este distrugerea sistemului romanesc de sanatate- parte a genocidului programat, practicat coerent de guvernanti.

    S-a afirmat, laudativ- halucinant, ca aceasta lege ar avea elemente din prevderile olandeze de gen.
    Stii ce s-a intamplat in Olanda dupa greseala (banuiesc, bine „dirijata” si acolo) de „reformare a sistemului sanitar” (ce formula ipocrita”)?
    Dupa infiintarea caselor private de sanatate, acestea au falimentat in mai putin de un an.
    Urmarea: respectivele case private au solicitat statului olandez sa le suplimenteze cota cu 25% pentru ca, altfel, ar fi falimentat intreg sistemul public de sanatate.
    De unde se iau banii suplimentari?
    Evident, de la contribuabil.

    Datele legate de Olanda se regasesc intr-un Raport al Clubului de la Roma pe probleme de inechitate sociala.

    Ceea ce se propune in acel proiect criminal de lege (parte a politicii coerente de genocid practicata de guvernarea din Romania) seamana foarte bine cu „reforma sistemului de sanatate” din Chile, in 1981.
    Banuiesc ca nu este nevoie sa detaliez ce s-a petrecut in Chile!

  63. 63 blogideologic ianuarie 13, 2012 la 7:50 pm

    “Oportunismul românesc este o expresie a hedonismului românesc”.
    Ca şi cum nu ar valabilă şi propoziţia :“Oportunismul american este o expresie a hedonismului american”!

  64. 64 contele ianuarie 13, 2012 la 7:53 pm

    Preşedintele mă calcă pe nervi: uite legea, nu e legea. M-a enervat şi la „uite legea” când s-a luat de piept cu Arafat prosteşte, dând astfel o puternică tentă politică dezbaterii pe tema legii ( şi s-a văzut apoi că centrul de greutate al comentariilor s-a transferat de la Legea în sine la disputa Băsescu – Arafat ),Mă enervează şi acum pentru că nu lasă legea în dezbatere publică pentru că eu consider în continuare că avem nevoie de o lege nouă. Uite cum mi-am răcit eu gura de pomană în favoarea modificării RAŢIONALE a Legii Sănătăţii!
    Constat şi că flerul lui politic se duce pe apa Sâmbetei.
    Mai constat, fără supărare pentru politicienii din Opoziţie, că un singur profesionist neimplicat politic face cât tot USLul la un loc. Ar trebui să dea de gândit.

  65. 65 Draghi Puterity ianuarie 13, 2012 la 8:01 pm

    @Marcus

    Apropo de gasca de mafioti din spatele lui Basescu, ai remarcat ce spunea azi?

    Sigur, nici eu nu sunt linistit stiind unele apucaturi, dar nu atat ale marilor companii private, ci apucaturi romanesti, neaose.

    Deci se pare ca „presedintele tuturor romanilor” e de fapt reprezentantul multinationalelor care vor banii din sistemul de sanatate romanesc. Problema lui Basescu sunt romanii care nu vor sa se lase vanduti stapanilor arendasului Basescu.

    E clar cu cine avem de a face?

  66. 66 Aya ianuarie 13, 2012 la 8:01 pm

    CE AR TREBUI SA FACA TRAIAN BASESCU PENTRU A NU RAMANE DATOR?

    Traian Basescu a lansat atacul dur impotiva doctorului Raed Arafat la „sfaturile insistente” ale unor „extensii GRU” din serviciile armatei- niste indivizi pe care, desigur, nu ii poate refuza! De ce- e alta discutie.

    Respectivii indivizi – „extensii GRU” in serviciile armatei- au mai incercat sa distruga sistemul de sanatate- si, mai ales, de desfiinteze SMURD cu niste ani in urma (SMURD a fost salvat de la desfiintare de Adrian Nastase, dupa ce a realizat ca un ordin semnat de Daniela Bartis viza, subtil, tocmai acest lucru; desigur, Daniela Bartos a „zburat” din guvern- si, odata cu ea, de la Ministerul Sanatatii, Andrei Georgescu si Vasile Cepoi- acum, recuperati, cu voie buna, de pacaliciul rdicol Ciuhodaru ).

    Acel atac dur al lui Traian Basescu (nefericit inspirat de „extensile GRU”) si demisia demna a medicului Raed Arafat sunt scanteia care a aprins Romania.

    Nu stie nimeni, deocamdata, care vor fi urmarile miscarilor de strada din acest moment, in Romania.
    Un lucru este sigur: niste mii de bucuresteni se indreapta catre Palatul Cotroceni- nicidecum pentru a-l felicita pe Basescu si pentru a-i strange mana.

    Ce ar trebui sa faca Basescu pentru a nu ramane dator, indiferent de ceea ce urmeaza?
    Ar trebui sa-i aduca acum, fara intarziere, la Cotroceni pe cei care i-au „dat inspiratia” nefericita de a proceda dupa cum se stie deja, cu Raed Arafat.
    Apoi, se se inchida cu respectivii (extensii GRU) intr-o camera si sa le traga un toc marinaresc de bataie, eventual cu o bata.
    Macar atat, ca sa nu ramana dator!

  67. 67 Aya ianuarie 13, 2012 la 8:05 pm

    @

    Exasperat

    In ianuarie 13, 2012 la 4:19 pm afirmi (citez):
    „Prim-ministru onorific avem deja.”

    La Palatul Victoria se afla un criminal, nu un prim ministru.
    Acel criminal- pe numele sau Boc- nu este onorific, dar cat se poate de real.

  68. 68 dlnimeni ianuarie 13, 2012 la 8:13 pm

    Cred ca in acest moment, regimul Basescu este, in mare masura, terminat politic. De acum incolo, mai ales cu o opozitie inteligenta, pentru el este sfirsitul. Nu datorita numarurlui mic de manifestanti, ci fiindca poporul ii aplica o corectie presedintului care simula apropierea de popor. Cetatenii, prin acest proiect de lege, au fost pusi, fie si ipotetic, in fata mortii, in fata bolii. Ei au ajutat opozitia, cu foarte putina putere in parlament. In acest moment, se contureaza ipoteza ca PDL sa iasa din viitorul parlament. Le multumesc cetatenilor romani.

  69. 69 Aya ianuarie 13, 2012 la 8:13 pm

    @

    ALL

    ESTE FOARTE SESIZABILA IRITAREA LUI ADRIAN URSU!

    La emisiunea Danei Grecu se afla si Adrian Ursu.
    In timp ce erau prezentate imagini ale marsului bucurestenilor catre Palatul Cotroceni, Adrian Ursu a izbucnit isteric (citez din memorie):
    „Eu zic ca oamenii astia vor numai sa nu fie adoptata legea sanatatii si sa revina Arafat, nu sa schimbe pe cineva”
    In platou s-au auzit murmure, iar Ursu a continua si mai isterizat:
    „Doar nu vrem sa vedem spulberat Palatul Cotroceni iar Basescu si altii de pe langa el si de la guvern sa se ascunda in gauri cum s-a intamplat cu dictatorii din Irak si din al;te parti”.

    Dana Grecu a anuntat „Victor Ponta face declaratii”- semnaland ca se intrerup discutiile din platou.
    Inainte de a se face legatura, Ursu a strigat, cu imensa iritare:
    „Sa faca declaratii Ponta” (am avut impresia ca aud „n-are decat”- oricum, sensul afirmatiei, dupa ton, era de disperare).

  70. 70 dlnimeni ianuarie 13, 2012 la 8:14 pm

    Referitor la articolul dlui Nastase, cred ca este posibil ca presedintele Basescu sa fi devenit unul onorific.

  71. 71 Aya ianuarie 13, 2012 la 8:14 pm

    @

    ALL

    Declaratia lui Victor Ponta a fost foarte buna!

  72. 72 Aya ianuarie 13, 2012 la 8:16 pm

    @

    ALL

    Doctorul Bacalbasa a subliniat un lucru intelept:
    „Daca viata parlamentara este impiedicata sa se desfasoare normal, oamenii ies in strada”.

    A adaugat:
    „Urmeaza sa vedem daca lumanarile aprinse de cei de la Targu Mures erau pentru lumina sau pentru Prohod”.

  73. 73 dlnimeni ianuarie 13, 2012 la 8:20 pm

    Cer alegeri anticipate!

  74. 74 Aya ianuarie 13, 2012 la 8:21 pm

    @

    ALL

    SEMNAL?

    Bucurestenii inainteaza in mars catre Cotroceni purtand o mare cruce si STEAGURI DECUPATE IN MIJLOC!

    Pentru cei care nu cunosc aceasta imagine: asa au aratat steagurile Romaniei in decembrie 1989!

  75. 75 Aya ianuarie 13, 2012 la 8:25 pm

    Posturile TV transmit ca, la aceasta ira (20,25) exista miscari de protest la: Bucuresti, Brasov, Sibiu, Timisoara.

  76. 76 Aya ianuarie 13, 2012 la 8:52 pm

    Ma duc sa fac o „plimbare” prin Bucuresti- spre Opera, de exemplu. Sau, chiar mai departe.

    Pe maine- sau, cine stie!

  77. 77 teostanc ianuarie 13, 2012 la 9:52 pm

    Hai ca se poate! Romanii ies in strada. Cinste lor!
    Paradoxal, un alogen a determinat aceasta coagulare.

    Opozitia, prin dl Ponta, spune ca nu a organizat nicio manifestare. Frica mea este ca nici n-o sa poata organiza vreuna.

    Victor V ne invita sa dezbatem legea. Care lege? Ce a aparut a fost un fel de declaratie de intentie.

    Victor V,
    Oamenii mor de de boli dar si de frica ca ce se propune va imbogati pe unii, asa cum s-a intamplat adeseori la privatizari.

    Nu inteleg si nu voi intelege niciodata de ce un privatizat nu va fura dar un bugetar da.

    Banii pe care eu, si altii, ii dam pentru sanatate vor fi deturnati catre societati de asigurari, care s-au si repezit la hoitul Asigurarilor de sanatate ale statului.

    De ce o societate de asigurari privata va putea sa controleze sistemul si statul nu. A fost o intrebare retorica pentru ca eu stiu raspunsul:: Pentru ca avem in fruntea noastra niste idioti si hoti si care nu s-au saturat cu cat au furat si vor mai mult.

  78. 78 Cantemir ianuarie 13, 2012 la 9:56 pm

    Cu sau fara legea sanatatii retrasa, tot o sa se moara pe capete in Romania anului 2012. Cam 1 roman la 2 minute:

    Pumnul de bune si sacul de rele. Viata la romani in 2012

  79. 79 epolitikon ianuarie 13, 2012 la 10:01 pm

    @Adrian Nastase
    Cinstit vorbind acum, cu ce a gresit basescu cand i-a urat sanatate dupa 1-2 zile lui Tudor Ciuhodaru? Orice matelot isi da seama ca nenea ala e o mare trompeta…

  80. 80 dlnimeni ianuarie 13, 2012 la 10:23 pm

    centru: sa stiti ca ungurii chiar au stiut sa isi utilizeze foarte bine atu-urile pe care le-au avut, in timp ce noi – in timp – le-am cam risipit pe ale noastre. Au folosit oportunitatile mult mai bine ca noi. Datorita politicii guvernantilor lor de acum si – probabil – si unor imprejurari neclare pentru mine, au intrat in dificultate. Pentru noi este un moment de oportunitate, in sensul ca putem incerca sa transferam la noi anumite „chestii” in afaceri care au intrat in posesia lor. Ne sunt insa necesare, in afara de simtul de oportunitate, inca doua lucruri: o alta guvernare la noi, fiindca asta de acum nu este pe masura provocarii si mizei, precum si o activitate economica si de afaceri decisa, pe fondul bilbelor ungare.
    Investitia straina: probabil ca aveti dreptate, totusi cred ca trebuie sa schimbam optica in ceea ce priveste investitiile straine: cred ca nu trebuie sa ne facem pres in fata oricarei intentii de investitie straina si sa evaluam bine ceea ce ne aduce fiecare perspectiva, adica sa nu picam lesinati in fata perspectivei de a fi platite niste salarii pentru munca slab calificata si de a raporta false exporturi si sa acceptam cu predilectie acele investitii care sa permita lucratorilor romani sa invete cum se fac anumite lucruri si sa deprinda noi tehnologii. Care apoi sa fie indigenizate si dezvoltate. Cam asa au facut asiaticii, noi de ce nu?

  81. 81 Bibicu ianuarie 13, 2012 la 10:49 pm

    Stimaţi bucureşteni,

    Sunt Elena femeia de serviciu şi purtător de cuvânt de la Palatul Cotroceni.
    Domnul Preşedinte Traian Băsescu vă roagă să nu mai faceţi gălăgie în faţa palatului deoarece gândeşte la o soluţie energetică de ieşire din criză a ţării sale.
    Este vorba de miniturbine eoliene, de buzunar, care vor fi repartizate fiecărui român în viaţă, cu racordare la sistemul energetic naţional.
    Invenţia, de talie mondială, se bazată pe faptul că în buzunarele românilor bate vîntul tot timpul.
    Cei care purtaţi copii în braţe, lăsaţi-i jos, nemaifiind riscul de a fi pălmuiţi.
    Dacă doriţi fotografii individuale şi de grup de la acest miting, ele vă pot fi oferite de către organe, contra mici amenzi protocolare.
    Deoarece palatul nu are capacitate de cazare pentru dvs, sunteţi rugaţi să mergeţi acasă cu dubele puse la dispoziţie de poliţie ( unul este „ajutat” în acest sens de 3 poliţişti, deci se poate).

    13.01.2012 la 22:49

  82. 82 SAMI ianuarie 13, 2012 la 11:12 pm

    Va recomand un film , pe care abia l-am vizionat , un film din care se poate vedea pana unde poate sa mearga nebunia ( la propriu) in sfera unor puteri mondiale .

    Filmul :
    HUMAN RESOURCED/RESURSE UMANE (RO) – youtube

    Este fenomenal cat le poate bese mintea unora si la ce atrocitati au fost si sunt in stare sa se gandeasca , pentru a conduce lumea, destinele si a avea puterea – putere cu care astfel de indivizi isi imagineaza probabil ca pleaca pe lumea cealalta .

  83. 83 abstractionistul ianuarie 13, 2012 la 11:34 pm

    Nu, n-am votat cu Basescu! Am votat pe rand cu Ilescu, Nastase, Geoana. Si nu l-as vota niciodata pe Basescu. Nu are cultura unui sef de stat asa cum nici Iliescu, nici Nastase nu au/avut verticalitatea unui sef de stat. De Geoana nu vorbim. A fost o gluma, chiar daca am votat cu el, dar n-aveam cu cine. Atata ni se oferise. Geoana sau Basescu, unul mai nociv ca altul!
    Geoana e de nivelul unui primar de sector, cel mult!!!!!!! Nu mai e loc de oameni cumsecade, competenti, profesionisti in politica administrativa a Romaniei. Sunt locurile ocupate imediat dupa anii 90i de guresii care si-au creat loc cu revolutiilii. Si ne-au revolutionat si pe noi la …………..pielea goala! Uitati-va prin ministere si agentii , sunt pline de „studiosi” care in loc de 5 ani de facultate au aprofundat in 7-8, in timp ce adevaratilor profesionisti le-au fost distruse institutiile. Imbuibatii astia cu totii doar au vandut tzara. Atat! Cu totii, pe rand!!! Vorbesc de astia care au fost la butoane mana in mana cu afaceristii! Si ne mai miram daca in Romania e posibil orice????!!!! Uitati-va ce se intampla in orele acestea. Nu trebuie prea mult sa inceapa alte rivolutii. Binenteles, ca tot niste golani asteapta sa ia caimacul naivilor. Apare „istoricul” Antonescu, salvator ! Te umfla rasul, desi plange sufletul in mine cand ma gandesc ce popor minunat avem dar manipulat de niste hoti! Naucit total, putin ii mai trebuie si-si pierde tzara efectiv!!

  84. 84 MIHAELA ianuarie 13, 2012 la 11:50 pm

    @ Bibicu

    Ca bine le zici mata, Bibicule!
    E bine ca romanii nu-si pierd simtul umorului nici in momente de mare tensiune.

  85. 85 Sibilla ianuarie 13, 2012 la 11:52 pm

    Cică nu ies românii în stradă şi cică de ce nu ies….
    Iaca : la Reşiţa – feuda baronului Frunză”verde ”, am ieşit 10 OAMENI, au sosit 30 de jandarmi, ne-au promis AMENDĂ căci, am strigat ” Jos băsescu ! ”, ” Jos guvernul ! ”…
    Sibilla – singurul pesedist, doi liberali, poeti si scriitori,….. restul, la căldurică…. Opoziţia….. aşişderea, la căldurică !!!!! Toţi cei care am ieşit în stradă avem venituri ” astronomice ” de 500-600 Ron , deci nema resurse ! Ne arestează că n-avem din ce plăti amenzi ??? Ia atitudine cineva, ne apără cineva, ai cui suntem ??? Să ieşim repetat, ieşim !!!! Opoziţia, mă refer la aşa zis liederii care şed bine mersi la căldurică aşteptând ca DUPĂ ce câştigăm Alegerile şi ne sacrificăm noi, boborul, ei vin PE URMĂ să se aşeze pe scăunele !!!! Frumos !!!!
    Vă miraţi de ce nu ies românii…. păi ŞI de asta !!!!
    Cine mai iese în stradă de mâine, căci, bani de amenzi ciuciu, nu-i aşa ….
    Uite … ŞI de asta nu ies românii în stradă !!! Pentru că nu au pe NIMENI să-i apere !!!!!
    trist, trist, trist….. şi adevărat !!! 😦

  86. 86 abstractionistul ianuarie 14, 2012 la 12:05 am

    @ teostanc
    AI SESIZAT BINE! CREZI CA MA INTERESEAZA CA AVERILE LUI NASTASE, PONTA, SARBU, GEOANA, HREBENCIUC, DRAGNEA, NICA, VANGHEEEEEELIE SI GARANTATA LUI, ANDRONESCU , ETC AU AVERI MAI MICI DECAT ALE LUI BASESCU, VIDEANU, BERCEANU, BLAGA, POTERAS, UDREA, OPREA, TARICEANU, SI ATATIA ALTII IMPREUNA CU AFACERISTII LOR CARE TRAG TOTI BANII PUBLICI ?!! SUNT BANII NOSTRI IN BUZUNARELE LOR! LE TREBUIE 200 DE ANI DE AICI INAINTE CU NEAMURILE, PRIETENII SI OBEDIENTII LOR SA CHELTUIE BANETUL DOSIT !! STAI POPOR SI UITATE CUM II INGRASI DIN MANDAT IN MANDAT!!! MULTUMESTETE CU TALK SHOW, UN OU, UN MECI TRUCAT SI O BERE!

  87. 87 Adrian B. ianuarie 14, 2012 la 12:34 am

    Mi l-as dori pe Basescu un fel de Presedinte Onorific pe la Spitalul 9 !!! Oricum , omul este bolnav de ura (adica cu capul !) si ar avea nevoie de asistenta medicala de specialitate . Am un feeling si anume ca acest personaj va sfarsi urat , adica asa cum si-a trait toata viata lui mizerabila : invrajbind lumea , distrugand tot ce atinge si facand rau din placere … Acest individ este un „accident al istoriei ” numai bun de studiat in manualele de Psihiatrie sau de Istoria politicii . Nu vreau sa va fac un repros , dar aveti si dumneavoastra partea d-voastra de vina pentru ca nu ati oprit ascensiunea politica a acestui dement ! Un dement care odata ce a ajuns la putere v-a facut si ne-a facut tuturor viata un calvar !

  88. 88 Adrian B. ianuarie 14, 2012 la 12:38 am

    Si va urma episodul Rosia Montana – Aur contra Cianuri ! Am inteles ca este pregatit pentru ianuarie cu complicitatea ” fratilor ” de la UDMR ! Cum apar ungurii astia in toate rahaturile…

  89. 89 Sibilla ianuarie 14, 2012 la 12:48 am

    Asteptam liderii opozitiei, dar si pe cei care au ramas neatinsi de hipnoza sistemului actual, si care pot influenta pozitiv masele, sa iasa in strada alaturi de oameni!! Politica se face, nu la birou sau TV, ci in mijlocul multimii care te voteaza!! Acelasi lucru il asteptam si de la presa, de la prezentatorii emisiunilor asa-zise impotriva regimului!! Astazi vorbele nu mai tin nici de frig si nici de foame!!! Cuvantul potrivit ptr momentul de acum este: ACTIUNE ! …cu intelepciune:-)
    Cea mai mare dorinţă a mea e…. SĂ NU MAI AM DREPTATE !!! ŞI CU ASTA AM ÎNCHEIAT CĂ-S SÂRB ŞI N-AM STAT LA BĂUTE DE ANUL NOU, AM IEŞIT IN STRADĂ PT BĂIETELUL MEU, AM IESIT CUM IES DE FIECARE DATĂ ŞI CA DE FIECARE DATĂ M-AM SIMTIT TARE SINGURĂ !
    ALOOOOO… OPOZIŢIA, SE AUDEEEEEE…. IEŞIŢI DIN COTLOANE CĂCI ACUM E ROSTUL SĂ FIŢI ÎNTRE OAMENI !!!!

  90. 90 Dragos ianuarie 14, 2012 la 1:55 am

    @Aya (Decembrie ’89 redivivus?)

    nţ, nici vorba, sunt filme total diferite. filmul din decembrie ’89 era cult, de cinemateca, cu actori tineri, frumosi si inteligenti, in timp ce filmul din zilele noastre este un plagiat ordinar dupa thriller-ul ianuarie ’90 (ala cu IMGB face ordine) sau dupa horror-ul iunie ’90 (ala cu mineri). spun „sau” ptr. ca mutrele actorilor din ianuarie ’12 prea seamana izbitor cu cele ale actorilor celor 2 filme din ’90. la fel de plecate de acasa, ca sa zic asa…

  91. 91 Alexandru ianuarie 14, 2012 la 4:43 am

    S-a umflat mamaliga???……..e un semn bun,inca suntem vii.PS:

    „Martirii nu au fost martiri pentru suferintele pe care le-au indurat, ci pentru rabdarea de care au dat dovada.”

    Citat despre rabdare | Citat de Fray Antonio de Guevara |

  92. 92 Victor V. ianuarie 14, 2012 la 5:03 am

    @ Adrian Năsatse

    Ați văzut emisiunea „România Te Iubesc” de la ProTv? Comparația între autostrada albanezilor, construită de Bechtel în 2 ani și drumurile noastre este incredibilă.

    8 ani de „reformă” și „luptă” cu corupția…

  93. 93 blogideologic ianuarie 14, 2012 la 6:28 am

    „De şaptezeci de ani o filosofie colectivistă ce-i străină de spiritul nostru, o filosofie colectivistă din Europa, a poposit pe ţărmurile Americii aducând cu ea schimbări radicale în economie, politică şi educaţie.” Despre educaţia publică şi privată în America de acum, nişte opinii anti-„colectiviste şi socialiste” http://www.zerohedge.com/contributed/hidden-dark-agenda-public-education „Această educaţie europeană va provoca sfârşitul Americii”. Sunt nişte opinii pe linia de gândire a lui John Taylor Gatto http://en.wikipedia.org/wiki/John_Taylor_Gatto

  94. 94 blogideologic ianuarie 14, 2012 la 7:13 am

    „Nu există o limită a durerii, pentru cei care permit durerea./ […] Colonelul Edward Mandel House, unul dintre acele mari personaje din istoria Americii rămase în umbră, a jucat o funcţie capitală în scrierea scenariului care a condus la intrarea USA în primul război mondial. A fost acela un proiect deliberat pentru a sustrage pieţele pe care le crease Germania în ascensiunea sa industrială de până atunci. Edward Mandel House a fost de asemenea principalul coordonator din umbră al acţiunii care a contribuit la distrugerea Ligii Naţiunilor, organizaţie creată după Pacea de la Paris din 1919.” Excerpt din http://www.johntaylorgatto.com/chapters/1c.htm

  95. 95 ORĂŞAN IOAN ianuarie 14, 2012 la 7:36 am

    În seara de revelion pe stil vechi,Traian Băsescu nu ia primit cu plugușorul pe urătorii de la poarta Cotroceniului,de data asta a refuzat să facă o baie de mulțime dar pe viitor nu se știe.

  96. 96 blogideologic ianuarie 14, 2012 la 7:46 am

    Dicţionarul DEX mai corect decât dicţionarul Merriam-Webster ? O literă în plus la un cuvânt explicat în DEX ? Am pus litera superfluă, dar superfluă numai după norma anglo-saxonă! între paranteze : Ex(s)uda. Totuşi dicţionarul Merriam-Webster explică originea lui „EXUDE” : Vine din latinescul exsudare.

  97. 97 blogideologic ianuarie 14, 2012 la 8:01 am

    DEX defineşte incomplet termenul „rotacism” : „Fenomen fonetic constând în transformarea lui n intervocalic în r.” Dar şi „l” intervocalic s-a putut uneori transforma în „r”. Astfel latinescul „basilica” ne-a dat „biserica”. Totuşi la intrarea „biserica”, dicţionarul DEX se auto-corectează : provine din latinescul „basilica”.

  98. 98 Vasile, ianuarie 14, 2012 la 8:05 am

    Teostanc,

    Se pare ca gresesti , cei care au iesit in tara, sunt aceeia care dupa personajul care se da print , traiesc in alta tara!

  99. 99 Vasile, ianuarie 14, 2012 la 8:10 am

    Contele ca si Printul umbla cu ursu!

    PS.
    De fapt in Romania avem ft. multi regi, printii si conti care la origini sunt hind duşi!

  100. 100 Vasile, ianuarie 14, 2012 la 8:14 am

    Marcus imi pare rau dar nici dumneata nu ai inteles esenta,
    Si contele si Traian fac pe desteptii si nu invers adica vor sa demonstreze ca sunt altfel de cum au fost plamaditi de mamicile lor!

  101. 101 contele ianuarie 14, 2012 la 8:23 am

    Aya
    Subiectul nu mă mai interesează, a avut grijă domn Preşedinte să-l ducă în derizoriu. Părerea mea este că ACUM avem o extraordinară hemoragie de bani şi că sistemul trebuie schimbat. Imi menţin punctul de vedere, nu înseamnă că este cel adevărat, doresc doar o dezbatere oneste, făcută în primul rând de specialişti, cu date concrete, tocmai pentru a limita apariţia „băieţilor deştepţi”. Ca o paranteză, sunt convins că în acest moment colcăie „băieţii deştepţi” prin sistemul de sănătate…Din păcate dezbaterea onestă si profesionista a murit, a triumfat din nou prostia politică pe de o parte şi apetenţa pentru senzaţional de cealaltă parte.

    P.S. Al şaptelea sau alt optulea simţ ( mă rog, unul dintre ele,că-s tare simţitor!) al meu sesizează o oarecare iritare, o vagă îndoială, o anume exasperare din partea ta în ce mă priveşte. Dacă vreodată vei avea impresia că-s deviaţionist, pion otrăvit sau că pur şi simplu pricep greu subtilităţile politice spune-mi, pe tine nu mă pot supăra.

  102. 102 LePrince ianuarie 14, 2012 la 8:43 am

    @Adrian Nastase
    @All

    Sa-l banuiesc pe Basescu de prea multa subtilitate?

    M-a surprins brusca promovare a unei noi legi a sanatatii intr-un an electoral. Stiam de discutiile pe marginea unei noi legi, de “laboratoarele” ce elaborau proiecte experimentale si de incercarile de a schimba actuala infatisare a sistemului sanitar. Dar promovarea legii sanatatii intr-un an electoral inseamna (sau poate insemna) distrugerea ei, rezistenta la schimbare, pe cale de consecinta, intentia inversa decat cea exprimata public. Actualul presedinte a spus ieri doua lucruri: unul real, anume acela ca in sanatate exista multi “baieti destepti” care rumega “tesatura” (fondurile) si unul mincinos, anume ca societatea, profesionistii, fortele politice, in principiu toata lumea ,s-ar opune schimbarii. Daca ar fi sa-l banuiesc pe Basescu de foarte multa subtilitate, as putea crede ca printr-o “lovitura de billiard” doreste sa “ingroape” orice discutie despre schimbarea sistemului de sanatate, salvand astfel actualii baieti destepti de la marginea sanatatii romanesti, care traiesc din destramarea acestuia.
    Realitatea este ca sistemul sanitar romanesc are mare nevoie de o schimbare profunda. Dar un astfel de proiect, de importanta nationala, care intereseaza global societatea, este deasupra partizanatului politic. Fara o acceptare minimala (fara a avea pretentia ca toata lumea sa fie multumita) a unui nou proiect (societate, profesionisti, forte politice, actori economici, institutii implicate) , nu exista sanse ca schimbarea sa fie una de succes. Pentru success, este necesar sa acceptam ca sistemul sanitar nu va fi nicicand perfect (similar cu democratia, nici un system de sanatate publica nu va multumi pe toti) , ca va fi cronic subfinantat, ca participantii privati sunt necesari si bineveniti, si ca indifferent de cat de multa bunavointa ar exista, nimeni nu poate face minuni. Nu exclud importanta politicului, dar nuantele politice in sanatate pot fi unele de finete, de nuanta, nu de profunzime. Schimbarile frecvente si majore pot fi extreme de periculoase.

    Este bine pe de alta parte ca acel proiect a fost retras, presedintele (indifferent de ratiunile pentru care a facut-o) a procedat (poate fara sa vrea) correct. Anul electoral nu este un moment bun pentru dezbaterea si adoptarea unei legi atat de importante, si mai ales, cu sensibilitate sociala majora. Indiferent de coloratura politica, sper ca guvernul anului 2013 sa poata avea intelepciunea si luciditatea, dar si curajul, sa initieze dezbaterea si sa gaseasca minimalul consens pentru adoptarea necesarelor schimbari.
    S-auzim de bine.

  103. 103 LePrince ianuarie 14, 2012 la 8:47 am

    La comentariul anterior a se citi: interventiile politice in sanatate pot fi unele de finete, de nuanta…. si nu ” nuantele politice….”.

  104. 104 blogideologic ianuarie 14, 2012 la 9:07 am

    Altă „lege nouă” controversată : +Legea „Big Brother” trebuie să intre în vigoare cât mai rapid+ http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/razvan-horatiu-radu-legea-big-brother-trebuie-sa-intre-in-vigoare-cat-mai-rapid-250209.html

  105. 105 santinela ianuarie 14, 2012 la 9:11 am

    In sfirsit opozitia a primit o lectie pe viu.Actuala putere se teme si reactioneaza numai la forta strazii.Organizati mitinguri peste mitinguri domnilor.Este mai eficient decit orice.

  106. 106 Vasile, ianuarie 14, 2012 la 9:15 am

    Acum ca mi-am adus aminte,

    Dl. Boc nu cumva este un PM onorific!

    Domnia sa isi onoreaza postul printr-o atitudine curioasa de tacere absoluta, nu a mai aparut pe nici un post de peste o sptamana de parca ar fi gripat!

    Acum umbland la scenarite , sa fie pina la urma aceasta tacere un ordin sau domnul Boc protesteaza prin silentio stampa?

  107. 107 MIHAELA ianuarie 14, 2012 la 9:42 am

    @ Contele
    Oare miile de oameni care au iesit in strada sunt toti prosti si au inteles gresit legea, au inteles gresit ca SMURD-ul se privatizeaza?
    Oare toti cei care au criticat legea in diverse emisiuni la televizor sunt prosti si au inteles gresit ca SMURD-ul se privatizeaza?
    Daca ai fi fost atent la astfel de emisiuni ai fi vazut ca toti au spus ca , in 3-4 ani, SMURD-ul va disparea ca serviciu de urgenta integrat prin intrarea pe piata a sectorului privat (pe bani publici), nu ca se privatizeaza automat prin aplicarea legii.
    Da, avem nevoie de o noua lege a sanatatii, dar nu cu astfel de prevederi.
    In comentariul tau de 7:53 spui: „Presedintele ma calca pe nervi: uite legea, nu e legea.”Asa de tarziu ti-ai dat seama ca presedintele una zice si alta face, ca se razgandeste la cinci minute dupa ce a sustinut un lucru?
    Asta nu este presedinte, este tata de pe sant!

  108. 108 LePrince ianuarie 14, 2012 la 10:15 am

    @Aya

    Ai dreptate in legatura cu SMURD. Acest sistem de urgenta, conceput (cu inspiratie din alte sisteme) de doctorul Arafat si creat de statul roman (guvernarea Adrian Nastase are un merit deosebit prin faptul ca l-a inteles, si-a dat concursul pentru implementarea sa, si a gasit modalitati de finantare optime) este parte din reteaua medicala de urgenta a Romaniei. Dar hai sa intelegem lucrurile in profunzime.
    1.SMURD nu inlocuieste si nici nu concureaza ambulanta, asa zisa “salvare”. Desi surori, cele doua trebuie sa coexiste si sa colaboreze. Accidentele\evenimentele la care este necesara interventia SMURD-ului, sunt cam 10% din totalul acestora. La restul, este sufficient trimiterea unui echipaj de ambulanta. Serviciul 112 are rolul (si pe baza de intrebari specifice, directioneaza apelul catre unul sau altul) de a face diferenta si a trimite pe cei care sunt necesari la fata locului. Ar fi inefficient si uneori caraghios sa mobilizam SMURD pentru cazurile “obisnuite” unde este suficienta ambulanta, asa cum ar fi periculos si probabil fatal sa mobilizam ambulanta acolo unde este necesar SMURD-ul.
    2.Atunci cand a fost creat, medicii specializati in urgenta au fost cuprinsi de frica inutilitatii viitoare. Au avut impresia ca SMURD va fi un concurrent si un inlocuitor al clasicei ambulante. A existat si impresia ca vor concura pe aceleasi fonduri. De aici si rezistenta\reticenta unor “urgentisti” la aparitia SMURD. Cand a fost clar ca SMURD si-a gasit surse de finantare separate, spiritele s-au calmat, dar a ramas un sentiment al unora(printre altii, si a celor de care vorbesti, dr. Georgescu&comp) ca SMURD este inutil, si ca banii folositi pentru intretinerea SMURD ar fi mai bine utilizati intr-un system de urgenta classic tip ambulanta. Cel mai puternic argument al lor este rata de success (vieti salvate, situatii rezolvate) a SMURD-ului si raportul fonduri consumate\rezultat. Este si unicul argument de luat in seama. Intr-adevar, proiectul de lege propus dezbaterii, avea unele prevederi care faceau posibila, pe termen lung, lichidarea serviciului SMURD, si inlocuirea sa cu un system largit de ambulante, pe cale de consecinta contopirea fondurilor SMURD cu cele ale ambulantei. De aici si reactia doctorului Arafat. Intra-adevar, in 2003 a mai fost o incercare de a lichida SMURD, iar doctorul Bucur (care in sedintele de la Minister I se adresa Danielei Bartos cu “draga Daniela…” ) a fost varf de lance atunci. El este sic el care a facut din Spitalul de Urgenta o masinarie de sifonat bani , o citadela de necucerit pentru cei care nu cotizau dupa un plan bine stabilit si impus prin intermediari. O divagatie amuzanta: farmacista de acolo avea o slabiciune pentru restaurantele de lux ale capitalei. Daca nu era dusa macar de cateva ori la masa (alegea restaurantele dupa preturi, si odata ajunsa acolo comanda dupa criteriul “ce-I mai scump e si mai bun”, comportamentul fiind undeva intre marlanie, arivism si “totul mi se cuvine”) de catre companiile multinationale, bloca pur si simplu comenzile, sau crea situatii de multe ori penibile .
    3.Este foarte putin probabil ca SMURD sa poata avea un concurrent privat. Ambulanta “de stat” are si acum concurenta, de multe ori mai eficienta, si la costuri mai mici. SMURD insa, prin complexitate si necesarul de fonduri , face aproape imposibila concurenta. Nu ar plati nimeni privat un SMURD, deoarece costul ar fi urias(iar probabilitatea ca cineva sa fie implicat intr-un eveniment care sa necesite interventia unui echipaj SMURD macar o data in viata este foarte mica). Investitia intr-un sistem privat de tip SMURD este uriasa, probabil ar falimenta imediat. De asemenea , nimeni nu a pus problema privatizarii SMURD, mai mult ca sigur nu s-ar gasi cumparator.
    4.Este periculoasa deturnarea discutiei despre sistemul sanitar, si a dezbaterii asupra unei noi legi a sanatatii prin accentuarea “isteriei” in legatura cu SMURD. Acest serviciu de urgent majore(si insist asupra cuvantului majore) este necesar, el trebuie sa continue, dar este doar o mica parte din intreg. Exista lucruri si subiecte mult mai importante, care intereseaza activitatea medicala larga, de zi cu zi, mult mai importanta pentru sanatate in general.
    5.Raed Arafat este un specialist respectat, care a reusit ceea ce putini din lumea medicala au reusit: sa mobilzeze si sa inspire. Din cate stiu este un om onest. Dar nu trebuie sa-l sanctificam. Insa ar fi bine sa participe la discutiile si la elaborarea schimbarilor din doemniul sanitar.

    Basescu face greseala (ne-am obisnuit déjà) sa gaseasca consilieri dubiosi , sau vorba ta “sa recupereze” diverse personaje indoielnice. Incercarea , sau mai bine zis balbaiala cu , te citez, “pacaliciul Ciohodaru” (mi-a placut) este definitorie. Cred ca si oprirea proiectului de lege este buna. Dar discutiile trebuie sa continue si o dezbatere este extreme de necesara.
    S-auzim de bine.

    PS @All
    Pentru o mai buna intelegere, observ ca multa lume vorbeste despre SMURD fara sa cunoasca macar semnificatia abrevierii, SMURD= Serviciul Mobil de Urgenta,Reanimare si Descarcerare.

  109. 109 Vasile, ianuarie 14, 2012 la 10:44 am

    Cind nu judeci fin,si incerci sa fitilizezi reactia oamenilor de bun simt!

    Personajul discutabil a luat bani anticipat , a fost sponsorizat,ca si Geoana,sau ca toate partidele politice si aici trebuie sa includem la modul general si USLeul’ de anumite societati , in cazul nostru si de la niste societati de paza, Dl. Iamnku avea una tare de tare, altele decit acelea ale statului roman, si acum a incercat sau incearca sa -si achite intr-un fel nota de plata , prin cuplarea acestora acestora pe banii contribuabililor intro asa-zisa comedie care se numeste reforma in sanatate!

    Acum daca nu va este destul de clar bodyguarzii au deja cunostinte in domeniul medical deci pot oferii servicii de paramedici dau bine la cap la corp si la picioare!

    Multi incearca si de fapt vehiculeaza ideea ca Presedintele doreste inainte de plecarea de la Cotroceni sa schimbe totul, eronat Presedintele are nevoie de bani din toate partile pentru ca stie ca pleaca definitiv de la Cotroceni!

  110. 110 dlnimeni ianuarie 14, 2012 la 10:49 am

    Le Prince: interesanta intrebarea. Va promit o discutie pentru dupa amiaza. Raspunsul meu este „nu”, presedintele chiar a dorit o noua lege a sanatatii, insa nu doresc sa pornesc discutia avind raspunsul prestabilit.

  111. 111 Vasile, ianuarie 14, 2012 la 10:50 am

    Adeptul vitaminelor B1 a descoperit autostrazile din Albania la PRO TV intro emisiune duplicitara desi autostrazile respective au fost „circulate si recirculate” de antena3 de peste un an.
    Daca reconsideram ce a spus printul despre PRO TV care ar da bine uite cum practic daca urmaresti PRO TV ,te desteptatesi abia dupa dupa un an!

  112. 112 contele ianuarie 14, 2012 la 10:50 am

    @ Mihaela,dragostea mea…
    Ăăă..scuze, din reflex…

    O lege în dezbatere publică tocmai pentru asta este în dezbatere publică: ca să fie criticată, îmbunătăţită, disecată, ajustată, înţeleasă. Şi mai ales să fie citită. Sunt convins că mulţi dintre cei care au ieşit în stradă precum şi dintre cei ce-o comentau pe la TV n-o citiseră sau n-o făcuseră cu atenţie. Evident, nu toţi.
    N-am zis că cei care au ieşit în stradă sunt proşti. Văd că-ţi cam place oratoria, cam faci pe profesoara cu mine…Zic şi eu EXACT ce-a zis şi Arafat, omul pentru care au ieşit din casă: să se liniştească, să nu dea curs la manipulări, legea sănătăţii nu se face în stradă, sub presiune. Ciudate vorbe de la acest individ, nu ţi se pare? O fi şi el vreun băsist nenorocit.
    Eu sper ca dul Arafat împreună cu ceilalţi specialişti pe care-i avem să continue discuţiile tehnice, departe de …lumea dezlănţuită, şi să facă o lege armonioasă, corectă şi puţin mai bună decât cea actuală.
    Şi gata, m-am săturat de subiectul ăsta.

  113. 113 Vasile, ianuarie 14, 2012 la 10:55 am

    Pai si tu draga Sibila,

    Daca iesea primarul sau frunzaalbastra cu un sac de faina si niste cartofi , ati fi adunat su voi citeva miii , ca d’aia nu ies ca nu le da nimeni posmagi imuiati sau inmuiati!

  114. 114 LePrince ianuarie 14, 2012 la 11:35 am

    @dlnimeni

    Nu exclud punctul d-voastra de vedere. Este posibil ca unii sa se fi gandit si la posibilitatea unui tun financiar. Totusi, nu prea este credibil. Pentru a duce la capat un astfel de tun, ar trebui sa controleze a la long guvernul si toate mecanismele angrenate intr-un astfel de plan. Avand in vedere anul electoral, posibilitatea(poate probabilitatea) schimbarii, dar si dificultatea tehnica punerii in practica nu cred ca un astfel de scenariu este probabil. Sistemul olandez a pornit de la alte premise, iar cresterea de 25% ceruta era pentru pachetul de baza(social) , pachet imposibil de realizat doar din contributii private (fara contributii de la buget). Dar sistemul olandez are si puncte bune, cuprinse , unele, si in proiectul propus. De ex, nasterile la domiciliu(80% din nasteri in Olanda sunt la domiciliu) , bine puse in practica, nu ar scadea doar costurile, dar ar avea un impact benefic asupra medicinei materno-fetale romanesti. Nu intru in detaliu, dar un plan bine pus la punct ar putea inlocui actualul system, devorator de fonduri si plin de lacune.

    Banii stransi din contributia la sanatate sunt, intr-adevar, mult mai multi. Dar ei nu se regasesc in totalitate in system, in cresterea calitativa a serviciilor si a ingrijirii ( si ) datorita scurgerilor din system, nu datorita faptului ca nu ar fi suficienti. Totusi, nu putem nega ca in ultimii 10-12 ani nivelul este mult superior prin comparatie. Baza tehnica, investitiile, nivelul de pregatire al personalului, mentalitatile, accesul la noutati, oportunitatile (de diagnosticare, de investigatie, de alegere a tratamentului) sunt superioare a ceea ce se putea face in trecut. Asta s-a intamplat si datorita fondurilor mult mai generoase existente in sistem. Dar se putea mult mai bine daca aceste fonduri erau utilizate mai efficient si mai ales in totalitate (adica 95% si nu 60%) pentru sistem. Observati cred ca pornesc de la ideea ca trebuie sa luam in calcul (exista oriunde) un 5% “marja de eroare”(euphemistic vorbind), dar la noi, “marja de eroare” se apropie de 40%. Adica daca nu s-ar fura atat de mult, lucrurile ar fi mult mai bune. Sistemul permite. De aceea este nevoie de schimbare.
    S-auzim de bine.

  115. 115 LePrince ianuarie 14, 2012 la 11:37 am

    @Victor V

    Multumesc mult pentru invitatia la coniac pe care mi-ai adresat-o mai demult. La multi ani si tie! Ma bucur sa te regasesc in acest spatiu. Va veni si momentul intalnirii, suntem mai aproape decat iti poti inchipui.
    S-auzim de bine.

  116. 116 LePrince ianuarie 14, 2012 la 11:38 am

    @Vasilica

    Doar o explicatie pentru tine. Te banuiam de oarecare inteligenta. ProTv este o televiziune generalista, comerciala. Si televiziunile sunt de mai multe feluri, Vasilica, uite, ca branza de exemplu. Nu toate branzeturile sunt la fel. Am spus ca pentru tipologia ei de televiziune, ProTv arata normal, nu am spus ca o prefer, si am mai spus ca ma uit putin la TV. Mai spuneam, ca pentru o televiziune de stiri prefer CNN si EuroNews , noi nu avem televiziuni de stiri. A3 este o extensie de partid, iar Realitatea este slaba. Ambele revendica un loc nemeritat, prin lipsa de competitie si inertia publicului. BiTv nu e departe.
    Restul comentariilor tale sunt infecte.

  117. 117 LePrince ianuarie 14, 2012 la 11:38 am

    @ lupishor

    Nota 4 la limba engleza. Stai jos!

  118. 118 Doru Coarna ianuarie 14, 2012 la 11:54 am

    Adevarul e ca animalul politic #1 s-a prins ca de la biroul din Cotroceni se poate pleca si altfel decat in S600, de ex cu elicopterul, precum predecesorul sau intr-ale dictaturii!

    Diferenta ar fi ca acela a putut ateriza la Targoviste iar acesta nu stie ca niciun elicopter de pe planeta asta nu poate traversa oceanul, deci…

    Cel mai interesant va fi insa viitorul episod cu coruptia din sanatate, acum procurorii lui Basescu trebuie sa confirme de urgenta declaratia sefului lor cum ca sanatatea e putreda de medici corupti. Deci, noi descinderi, de data asta nu pe la resedintele adversarilor politici ci pe la casele medicilor!

    Oricum, animalul politic va sta cuminte in weekend ca sa vada amploarea manifestatiilor si apoi, de luni, va lasa sanatatea fara bani pe tot anul 2012 ca sa demonstreze ca legea lui trebuia inghitita, totusi.

    Astfel, romanii vor ramane oricum fara servicii de sanatate si vor sta asa atat timp cat Basescu isi achita „chiria” la Cotroceni.

    Bai romani, daca mai aveti prin vreun cotlon al tarii inca un specimen gen Basescu, cautati-l repede si puneti-l sa-si faca incalzirea, n-ati fi voi daca n-ati face-o! Nu pt ca il veti da jos totusi, ci pt ca va pleca el singur asa, in pribegie… S-ar putea sa se fi saturat si el de atata opozitie, nu credeti?

  119. 119 LePrince ianuarie 14, 2012 la 12:01 pm

    @Doru Coarna

    Relativ la comentariul tau din ian.13, 6:25pm.
    Iti doresc sa ajungi sa traiesti tu din “conexele” de la stat, si sa ajungi doar pe mana unor doctori “lacomi”.
    In privinta viziunii tale relativ la profilaxia medicala, sper sa ajungi sa-ti faci consultul la unul care considera ca tuseul rectal este culmea profilaxiei.
    Doru, dai de multe ori cu bata in balta(asta ca sa ma exprim elegant), dar cu acel comentariu ai facut-o lata.

  120. 120 LePrince ianuarie 14, 2012 la 12:07 pm

    @Aya

    Este bine ca ai reactionat la comentariul lui „Andreescu Marian” relativ la blogul AN-ului. A incercat si el, stangaci, sa o dreaga.
    S-auzim de bine.

  121. 121 Ghita Bizonu' ianuarie 14, 2012 la 12:12 pm

    Insa cel mai dragutz este ca cestia cu privatizaerea SMURD a fost lansata de .. Basescu!! Atunci cand s-a bagat peste Arafat. Apoi a doua zi cand in magistrala Sa Interventie de o Inestimabila Valoare Teoretica si Practica a zis ca SMURD nu a fost facut de Arafat. Si uice asa a ineles tot omu ca e vorba de privatizara SMURD (ca tot Base l-a dresat pe tot omu sa zica : da de ce dezminte Nastase daca nu e adevarat ?! Metoda este aceiasi ..cine dezminte ala e!)

  122. 122 taranul ianuarie 14, 2012 la 12:17 pm

    Eu l-as numi sef la acest minister pe Cristian DIACONESCU!Ce credeti,ar fi bun?

  123. 123 centru ianuarie 14, 2012 la 12:25 pm

    analiza unui american asupra unui popor pe care nu-l cunoaste ( ruth sau cum in 1942 ) valoreaza cat valoreaza . va imaginati ca informatorii lui erau sau niste patapievici versiune 1940 sau prieteni moscoviti sau budapestani …
    in alta ordine de idei , sergiu , cate clase ai ?

  124. 124 blogideologic ianuarie 14, 2012 la 12:37 pm

    Al Massoudi despre Valahi / Istoriograful arab Al-Masudi (896 – 956), un apropiat al grupului de cărturari mutaziliţi ce transcriau în arabă, şi pe hârtie, vechi texte greceşti scrise pe fineţea pergamentului, spunea despre Valahi că sunt un „neam vechi şi nobil”.

  125. 125 LePrince ianuarie 14, 2012 la 12:41 pm

    @exhibit….. pardon, abstractionistul

    Comentariile tale sunt la nivel de clasa a II-a. Iar scrisul cu majuscule are ceva isteric.
    Pe de alta parte, doctorul Oprescu este un profesionist, SUUB este unul dintre cele mai performante spitale din tara (si) datorita lui. Parerile sale sunt pertinente si vin de la un om care a vorbit permanent de necesitatea schimbarii. Nu mai vorbesc ca ceea ce spune se bazeaza pe o experienta practica indelungata. Parerile tale sunt amatoristice si abstractioniste. Iar pescuitul cu “navodul” , mentionand de-a valma politicieni si averi este o incercare copilareasca de a lansa fumigene.
    Poate esti ceva mai ocupat in urmatoarele zile, si ne scutesti.

  126. 126 LePrince ianuarie 14, 2012 la 12:44 pm

    @Mihaela
    @Draghi Puterity
    Sa nu confundam. Romanii au iesit in strada din motive extreme de variate, legate de atmosfera si conditiile actuale si de nemultumirile fiecaruia. Nu SMURD este motivul. Ar fi caraghios. Discutiile si balbaiala autoritatilor pe tema legii sanatatii au fost doar scanteia. Daca va fi “pe faza” opozitia actuala ar trebui sa foloseasca momentul. Se pot cere si alegeri anticipate.

    @Draghi Puterity
    Daca ai dorit sa fii subtil, nu ti-a iesit de data aceasta.
    @Mihaela
    SMURD nu se poate privatiza. Si nimeni nu a vorbit de privatizare. Cat despre ideea ca SMURD ar putea sa dispara din cauza unor viitori potentiali concurenti este ca si cum ai gandi ca daca pe strada Calderon s-ar construi o sala de concerte, s-ar darama Ateneul.

  127. 127 Dragos ianuarie 14, 2012 la 12:45 pm

    „Oare miile de oameni care au iesit in strada sunt toti prosti si au inteles gresit legea, au inteles gresit ca SMURD-ul se privatizeaza?” -Mihaela

    da, da si da.

  128. 128 Sibilla ianuarie 14, 2012 la 1:32 pm

    Legalitatea unui protest nedeclarat in prealabil!

    In articolul 3 din legea adunarilor publice nr. 60/1991 republicata in 2004 http://www.jandarmeria-caras-severin.ro/documente/lg_60_1991.pdf scrie simplu si clar ca sa inteleaga toata lumea: Art.3: „Nu trebuie declarate in prealabil adunarile publice al caror scop il constituie manifestarile culturalartistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum si cele care se desfasoara in exteriorul sau in incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. […]”
    In Constitutia Romaniei se stipuleaza ca orice cetățean al României are drepturi fundamentale:
    1. Dreptul la apărare (garantat prin Constituție – art. 24)
    2. Dreptul la liberă circulație (garantat prin Constituție – art. 25)
    3. Dreptul la liberă exprimare (garantat prin Constituție – art. 30)
    4. Dreptul la informație (garantat prin Constituție – art. 31)
    5. Dreptul la participarea la întruniri publice (garantat prin
    constituție – art. 39)
    In cazul in care veti primi amenzi, va puteti preleva de articolul nr. 3 din legea 60/1991 republicata in 2004 precum si de articolele nr. 24, 25, 30, 31, 39 din Constitutia Romaniei, in motivarea din contestatii, argumentand ca manifestatia din orasul dumneavoastra a fost: 1. Fie manifestare culturala – in desfasurarea careia bannerele / portavocile si alte instrumente constituiau decorul unui act cultural contemporan, fie 2. Se comemorau 3/4/5… zile de la demiterea domnului Raed Arafat sau de la anuntul public de distrugere a sistemului de urgenta in sanatate din Romania sau 3. Daca manifestarea are loc in fata Ministerului Sanatatii, atunci manifestarea se desfasoara in fata unei institutii publice, adica a unei persoane juridice de interes public. In acest fel manifestarea din orasul dumneavoastra poate fi considerata ca intrand sub incidenta art. 3 (Legea 60/1991), coroborat cu articolele mai sus mentionate din Constitutie, drept pentru care, aceasta manifestare nu trebuia declarata in prealabil la primaria orasului dumneavoastra. De asemenea, pentru cei care vor avea/au probleme cu amenzile din partea Jandarmeriei sau Politiei, ca urmare a participarii la acest eveniment minunat: Model de contestare a amenzii: http://www.infomg.ro/storage/Photos/contestatie_standard.doc. Contestatia standard trebuie modificata cu datele dumneavoastra si datele orasului dumneavoastra. Contestatiile trebuie depuse la Judecatoria orasului dumneavoastra. In cazul Bucurestiului trebuie depusa la Judecatoria din sectorul in care are loc manifestatia.

    De asemenea, daca cunoasteti numele si functia organului de ordine care a redactat procesul verbal / amenda, este recomandat sa ii faceti o plangere penala pentru abuz in functie. Model Plangere Penala: http://www.infomg.ro/storage/Photos/plangere%20penala.pdf. Este mentionat in model unde se depune plangerea penala. Jandarmii sau politistii care va abordeaza trebuie legitimati (cere-i numele si prenumele, precum si functia). In acest fel, veti obliga organul sa mearga si sa dea cu subsemnatul la Procuratura, creand astfel precedente pozitive in respectarea drepturilor cetatenesti la exprimare libera.

    Legitimarea! Daca un politist sau un Jandarm doreste sa va legitimeze, aratati actul de identitate, fara a-i urma la sectie sau fara a le inmana actul dumneavoastra de identitate. Fiti pregatiti cu actele de identitate la voi, si nu refuzati legitimarea dumneavoastra, pentru ca organele de ordine mentionate (doar acestea) au dreptul sa va legitimeze.

    Pentru a va pregati cat mai bine, va rog sa consultati Kitt-ul de Nesupunere Civica redactat de activistii campaniei Salvati Rosia Montana, care au peste 11 ani de experienta in actiuni directe: http://www.infomg.ro/storage/Photos/kit%20de%20nesupunere%20civica.pdf

    Pentru cei care se intreaba de ce nu e mai elegant sa se faca o cerere de autorizare a manifestarii publice: Manifestarile publice nu se autorizeaza, pentru ele nu se solicita cereri de autorizare. Legea adunarilor publice nr. 60/1991 nu prevede in textul sau asa ceva. Va rog sa cautati cu ‘search’ termenul ‘autoriza’ in textul legii si nu il veti gasi. Daca, in continuare, va intrebati totusi, de ce sa nu declaram in prealabil o manifestare publica, raspunsul este: In primul rand ca nu primesti niciodata locatia pe care o soliciti, pe varii motive de securitate, apoi ca vor fi schimbate toate conditiile in care va avea loc manifestarea, ti se solicita j-de mii de informatii inutile si se intarzie data evenimentului, sau mai rau, acesta nu se ‘autorizeaza’. Intrebati va rog pe oricine are experienta in solicitarea de autorizatii pentru manifestari publice, mai ales cand acestea se intampla de azi pe maine. Deci de aia nu are rost sa recurgi la solutii elegante.

    Oamenii din Bucuresti au o responsabilitate cu mult mai mare, decat cei din orasele de ‘provincie’. In orasele de provincie (vezi Cluj – unde de ani de zile se organizeaza proteste ‘fara autorizatie’ si unde Jandarmeria / Politia nu indrazneste sa amendeze cetatenii liberi sau vezi Tg. Mures care in 12 ianuarie 2012 au organizat o manifestatie de 4500 de oameni – conform cifrelor Jandarmeriei Tg. Mures – fara ‘autorizatie’ si fara amenzi). Asta deoarece in Bucuresti sunt toate institutiile centrale si acolo trebuie sa existe cea mai spectaculoasa masa critica. Se pare ca doar in Bucuresti exista acest mit al ‘autorizarii’ si controlului cetatenilor. Acest mit trebuie demontat cat mai repede cu putinta, pentru ca la anul pe vremea asta sa nu ne mai confruntam cu aceleasi abuzuri. E o chestiune de principiu. Nu soliciti sa ti se autorizeze un drept, atunci cand acesta exista si ti-l poti exercita, obligand autoritatile sa ti-l respecte la randul lor. Cum vrem sa ne fie respectate drepturile? Credeti ca va veni la noi Jandarmeria sa ne intinda un covor rosu pentru a putea demonstra mai bine? Ce le veti spune copiilor vostri atunci cand va vor intreba: ‘Tu ce ai facut pentru a schimba sistemul in bine?’.

    Mult curaj!

    Constitutia Romaniei:
    „Articolul 39 Libertatea intrunirilor
    Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere si se pot organiza si desfasura numai in mod pasnic, fara nici un fel de arme.”
    Orice amenda sau represiune a unor proteste, inclusiv a grevelor, este NECONSTITUTIONALA! Pur si simplu, asa cum NECONSTITUTIONALA este si pretentia asa-ziselor „autoritati” basiste de a impune vreo autorizare a unui protest… Mai mult decit atit, Jandarmeria ar trebui sa se… autoamendeze, pentru ca „reprezentantii statului” erau inarmati pina-n dinti! 😉
    ‎”Articolul 20 Tratatele internationale privind drepturile omului
    (1) Dispozitiile constitutionale privind drepturile si libertatile cetatenilor vor fi interpretate si aplicate in concordanta cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului, cu pactele si cu celelalte tratate la care Romania este parte.
    (2) Daca exista neconcordante intre pactele si tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care Romania este parte, si legile interne, au prioritate reglementarile internationale, cu exceptia cazului in care Constitutia sau legile interne contin dispozitii mai favorabile.”
    Desigur, „dispozitii mai favorabile” PENTRU CETATENI, nu pentru guvernanti… 😉

    jandarmeria şi cotroceniul – mâna pe carte, tovarăşi !!!

  129. 129 MIHAELA ianuarie 14, 2012 la 1:40 pm

    @ Dragos
    Crezi ca Doru Stanculescu, participant la demonstratie si retinut de jandarmi , este si el „plecat de acasa, ca sa zic asa”?
    Eu,una, am recunoscut in multime doi fizicieni de la Institutul de Fizica Atomica si sunt sigura ca si altii au recunosut multi inelectuali in multime. Oare si astia or fi „plecati de acasa, ca sa zic asa”?

  130. 130 Mihai25 ianuarie 14, 2012 la 1:50 pm

    @ Adrian B: Rosia Montana apare in viitorul acord stand-by dintre FMI si Ungaria …

  131. 131 Dan Doboseriu ianuarie 14, 2012 la 1:53 pm

    FEEDBACK

    Doctorul se vrea primar, deşi e deputat ,
    Chiar onor consilier , două zile a reuşit ;
    Pe traseistul Ciuhodaru-n fine l-a băgat
    Ministrul Sănătăţii iar … pe unde a ieşit .

  132. 132 Aya ianuarie 14, 2012 la 2:06 pm

    @

    Le Prince

    PROIECTUL LEGII SANATATII NU A FOST RETRAS- NU POATE FI RETRAS UN PROIECT CARE NU A FOST DEPUS LA PARLAMENT!
    USL TREBUIE SA INFORMEZE POPULATIA URGENT! ACUM!

    Imi pare surprinzator faptul ca nici posturile TV, nici analistii- bref, nimeni nici unul dintre cei care au dezbatut „evenimentele” din 13 ianuarie 2012 nu a sesizat esenta situatiei: Traian Basescu a solicitat RETRAGEREA proiectului legii sanatatii DIN DEZBATERE PUBLICA!

    Nu am vreo indoiala ca sfatuitorii lui Traian Basescu – sau el, daca va fi fost ideea sa- au mizat (corect!) pe o perceptie omisiva a anuntului: in fapt, stirea urma (si a fost!) receptionata cu sensul sau fals, indus, respectiv ca s-ar fi solicitat retragerea proiectului de lege, in forma sa actuala, din Parlament, fiind elementar ca doar in acest caz ar fi urmat sa produca efecte, odata cu adoptarea (si, ulterior, promulgarea).
    Or, acest proiect criminal nu este depus la Parlament si nici nu ar fi fost depus in urmatoarele doua saptamani- amintesc ca este vacanta parlamentara pana in data de 1 februarie.

    Retragerea din dezbatere publica a criminalului proiect privind sanatatea are ca scop strict detensionarea starii generale de spirit- iar in 13 ianuarie, prin inducerea unei false realitati, pentru a lasa protestatarii „fara obiect”.
    In 13 ianuarie nu a fost atins obiectivul „punctual” iar manifestatia de protest s-a desfasurat ca izbucnire a profundei nemultumiri acumulate in urma politicii de genocid programat desfasurata de guvernare.

    Miza cea mai importanta a acelei declaratii, este MENTINEREA FALSEI PERCEPTII GENERALE CA PROIECTUL LEGII SANATATII AR FI FOST RETRAS DE PE „CALEA” ADOPTARII SALE.
    Pe un plan mai profund, miza importanta este crearea unei supape pentru detensionarea starii generale de spirit.

    Este elementar previzibil ca daca populatia Romaniei va cadea in aceasta capcana psihologica (abila, trebuie recunoscut!) pe de o parte rateaza sansa NEAPLICARII (abrogarii!) UNOR LEGI SI ORDONANTE GENOCIDARE ale caror efecte urmeaza sa fie resimtite, preponderent, in februarie si, pe de alta parte, asuma, fara sa realizeze (si fara sa vrea) riscul major al angajarii raspunderii guvernului pentru proiectul criminal de lege a sanatatii care a fost retras din dezbatere publica.

    Ar putea aparea reactii fervente la avertismentul meu legat de previzibila angajare a raspunderii guvernului pe criminalul proiect de lege a sanatatii, in sensul ca „asa ceva nu este posibil”, „nu vor indrazni”, „se depune motiune de cenzura”, etc.
    Raspunsul meu ar fi ferm : nu doar ca asa ceva este posibil, dar asa se va intampla!
    Doar prin angajarea raspunderii guvernului criminala lege a sanatatii ar putea fi adoptata cu prevederile esential- genocidare si de jaf al banului public pe care le contine acum. Daca ar intra in dezbatere parlamentara, pe de o parte ar putea fi inlaturat tocmai ceea ce doreste guvernarea sa fie conservat si, pe de alta parte, este foarte posibil, chiar probabil, sa nu se ajunga la votul final pana la alegeri (situatie in care nu s-ar mai adppta).
    Motiune de cenzura?
    Surad amar: daca, in alte cazuri, am considerat ca motiunea de cenzura este posibil sa treaca, de data asta afirm fara rezerve ca NU va trece!
    De ce?
    Dincolo de faptul ca aceasta lege criminala serveste interesele unor grupari criminale de interese apropiate de guvernare, exista un alt „amanunt” ESENTIAL: daca este adevarat ca poate fi atinsa majoritatea necesara pentru suspendarea lui Basescu (evident, cu contributia PDL) este la fel de adevarat ca NU va exista numarul necesar de voturi (cu contributia PDL!) pentru a inlatura criminalul guvern Boc.
    Mai clar: aceeasi indivizi, din PD-L, care ar vota pentru suspendarea lui Traian Basescu NU ar vota pentru inlaturarea criminalului guvern Boc.

    Pentru o buna parte a cercurilor de interese din (sau apropiate, sau „din spatele”) PDL, Basescu nu doar ca nu mai prezinta importanta- dar este chiar indezirabil. In schimb, pentru aceleasi cercuri (preponderente!) inlaturarea criminalului Boc de la guvern ar insemna chiar demolarea constructiei intereselor lor.
    Explicatia este elementara: cel care pune in practica, impune masurile genocidare pentru Romania (dar profitabile pentru acele cercuri de interese- si vizate, in plus, de alte „cercuri” total anti- romanesti si anti- Romania) este criminalul guvern Boc. Din acest motiv, in fata acestuia va fi facut „zid politic”.
    In plus exista si un calcul politic (si constitutional) foarte pragmatic al mentionatelor cercuri in sensul ca, pentru a „calma spiritele” ar fi gata sa-l sacrifice pe Basescu (nu si pe Boc!): indiferent cine ar ajunge la Cotroceni dupa suspendarea lui Basescu (si, ulterior, in urma eventualului rezultat al referendumului care sa confirme) nu il poate schimba pe Boc de la Palatul Victoria. Doar Parlamentul poate face acest lucru, cu un vot majoritar- or, pana acum s-a probat din plin ca acest lucru nu s-ar intampla.
    Presiunea populara, insa, poate determina debarcarea actualei guvernari- am in vedere si criminalul guvern Boc.

    Alegeri anticipate? O alta capcana (cu suport constitutional!).
    Propun un exercitiu teoretic.
    Sa admitem ca Traian Basescu ar fi inlaturat de la Cotroceni (suspendat de Parlament- evident, cu sustinerea PDL- apoi destituit in urma referendumului). Pe de alta parte, guvernul Boc nu a putut fi inlaturat prin motiune de cenzura (am explicat de ce- si sustin!).
    Sa admitem ca, urmand caile legale, se ajunge la alegeri anticipate.
    In primul rand, conform Constitutiei, in cazul alegerilor anticipate presedintele Romaniei dizolva Parlamentul. Prin efectul legii, anumite prerogative constitutionale sunt preluate de guvern.
    Care Guvern?
    Raspuns: criminalul guvern Boc care ar „inlocui” de drept (nu doar de fapt, prin „asumari de raspundere”) Parlamentul- ceea ce inseamna mult mai mult decat faptul ca ar organiza alegerile generale (ceea ce intra oricum in atributiile guvernului).
    Este de-a dreptul previzibil ca, in perioada in care ar „inlocui” Parlamentul, criminalul guvern Boc ar adopta cele mai cumplite OUG cu putinta, care ar desavarsi (fara presiune parlamentara!) genocidul national.
    Cand criminalul Boc va fi considerat ca a „reglementat” total genocidul (inclusiv prin consolidarea statului politienesc, in mod explicit, prin norma!) va „organiza” alegerile. Este necesar sa detaliez de ce, indiferent de opiniile cunoscute ale populatiei, urmatoarea majoritate parlamentara ar fi coplesitoare, cel putin 80% (ca sa nu fie probleme in modificarea Constitutiei, oricand se va considera necesar!) si ca aceasta va fi formata din varfuri de lance ale cercurile negre de interese la care m-am referit?

    Scopul acestei criminale guvernari este si uciderea democratiei- primul pas a fost facut, in sensul ca a impiedicat activitatea parlamentara fireasca.
    A considera ca impotriva acestei criminale guvernari se poate lupta politic cu instrumente democratice este nu doar o utopie, dar o trista naivitate.

    Unica solutie a ramas, din pacate, presiunea populata.

    Revenind la subiectul legii sanatatii: OAMENII POLITICI AR TREBUI SA EXPLICE, PUBLIC, FAPTUL CA PROIECTUL LEGII SANATATII NU A FOST RETRAS- DAR A FOST RETRAS DIN DEZBATERE PUBLICA, „ASCUNS” PENTRU A „LINISTI SPIRITELE”.

    Ar trebui sa explice faptul ca acel proiect urmeaza sa fie depus la Parlament si adoptat prin angajarea raspunderii criminalului guvern Boc.

    Ar trebui sa explice faptul ca, in 13 ianuarie, declaratiile- indemn ale lui Traian Basescu privind „retragerea proiectului” au fost o farsa pentru a atrage populatia intr-o capcana psihologica.

    Ar trebui sa explice care este SI rolul major al criminalului gucvern Boc.

    Ar trebui sa explice ca, in urma faptului ca lui Boc i-a fost creata o imagine de „individ umil”, apare riscul ca acesta sa nu fie „bagat in seama” de populatie si sa ramana la Palatul Victoria- cu efectele dezastruoase cunoscute.

    Nu spun ca trebuie sa indemne la presiune populara. Nicidecum!

    Populatia Romaniei, insa, trebuie informata corect- si revine oamenilor politici din USL SA FACA ACEST LUCRU IMEDIAT! ACUM!

  133. 133 Aya ianuarie 14, 2012 la 2:20 pm

    @

    Contele

    Citez din mesajul tau (ianuarie 14, 2012 la 8:23 am):

    „sesizez o oarecare iritare, o vagă îndoială, o anume exasperare din partea ta în ce mă priveşte. Dacă vreodată vei avea impresia că-s deviaţionist, pion otrăvit sau că pur şi simplu pricep greu subtilităţile politice spune-mi, pe tine nu mă pot supăra.”

    Nu am avut- si nu am (cred ca nici nu voi avea) impresia ca esti (citez) „deviationist, pion otravit”.

    Nu am impresia ca ai „pricepe greu subtilitatile politice”.
    Reactia mea a fost similara celei mai vechi, din 2009, cand, replicand unei analize pe care o facusem (in care demonstram -pe atunci doar- intentiile criminalului guvern Boc de a aplica o politica politica genocidara coerenta si, pe de alta parte, prevedeam efectele- din pacate, s-a demonstrat ca am avut dreptate matematic!) mi-ai adresat intrebarea (citez din memorie):” Nu inteleg ce ce ar vrea Boc sa ma omoare pe mine?”.
    Atunci ti-am raspuns cu aceeasi stare de spirit ca in ianuarie 13, 2012 la 7:36 pm.

    Tocmai pentru ca nu cred ca ai intelege greu subtilitatile nu detaliez.

    P.S.
    Toate acestea nu inseamna ca perceptia mea pozitiva in ceea ce te priveste se va fi modificat vreodata!

  134. 134 Aya ianuarie 14, 2012 la 2:23 pm

    MESAJ CATRE OAMENII POLITICI DIN USL (1)

    OAMENII POLITICI AR TREBUI SA EXPLICE, PUBLIC, FAPTUL CA PROIECTUL LEGII SANATATII NU A FOST RETRAS- DAR A FOST RETRAS DIN DEZBATERE PUBLICA, “ASCUNS” PENTRU A “LINISTI SPIRITELE”.

    Ar trebui sa explice faptul ca acel proiect urmeaza sa fie depus la Parlament si adoptat prin angajarea raspunderii criminalului guvern Boc.

    Ar trebui sa explice faptul ca, in 13 ianuarie, declaratiile- indemn ale lui Traian Basescu privind “retragerea proiectului” au fost o farsa pentru a atrage populatia intr-o capcana psihologica.

    Ar trebui sa explice care este SI rolul major al criminalului guvern Boc.

    Ar trebui sa explice ca, in urma faptului ca lui Boc i-a fost creata o imagine de “individ umil”, apare riscul ca acesta sa nu fie “bagat in seama” de populatie si sa ramana la Palatul Victoria- cu efectele dezastruoase cunoscute.

    Nu spun ca trebuie sa indemne la presiune populara. Nicidecum!

    Populatia Romaniei, insa, trebuie informata corect- si revine oamenilor politici din USL SA FACA ACEST LUCRU IMEDIAT! ACUM!

  135. 135 Aya ianuarie 14, 2012 la 2:29 pm

    MESAJ CATRE OAMENII POLITICI DIN USL (2)

    DE CE VA FI ADOPTATA LEGEA SANATATII, IN ACTUALA VARIANTA, PRIN ANGAJAREA RASPUNDERII GUVERNULUI
    DE CE TREBUIE URGENT INFORMATA POPULATIA ASUPRA REALITATII

    Doar prin angajarea raspunderii guvernului criminala lege a sanatatii ar putea fi adoptata cu prevederile esential- genocidare si de jaf al banului public pe care le contine acum. Daca ar intra in dezbatere parlamentara, pe de o parte ar putea fi inlaturat tocmai ceea ce doreste guvernarea sa fie conservat si, pe de alta parte, este foarte posibil, chiar probabil, sa nu se ajunga la votul final pana la alegeri (situatie in care nu s-ar mai adopta).
    Motiune de cenzura?
    Surad amar: daca, in alte cazuri, am considerat ca motiunea de cenzura este posibil sa treaca, de data asta afirm fara rezerve ca NU va trece!
    De ce?
    Dincolo de faptul ca aceasta lege criminala serveste interesele unor grupari criminale de interese apropiate de guvernare, exista un alt “amanunt” ESENTIAL: daca este adevarat ca poate fi atinsa majoritatea necesara pentru suspendarea lui Basescu (evident, cu contributia PDL) este la fel de adevarat ca NU va exista numarul necesar de voturi (cu contributia PDL!) pentru a inlatura criminalul guvern Boc.
    Mai clar: aceeasi indivizi, din PD-L, care ar vota pentru suspendarea lui Traian Basescu NU ar vota pentru inlaturarea criminalului guvern Boc.

    Pentru o buna parte a cercurilor de interese din (sau apropiate, sau “din spatele”) PDL, Basescu nu doar ca nu mai prezinta importanta- dar este chiar indezirabil. In schimb, pentru aceleasi cercuri (preponderente!) inlaturarea criminalului Boc de la guvern ar insemna chiar demolarea constructiei intereselor lor.
    Explicatia este elementara: cel care pune in practica, impune masurile genocidare pentru Romania (dar profitabile pentru acele cercuri de interese- si vizate, in plus, de alte “cercuri” total anti- romanesti si anti- Romania) este criminalul guvern Boc. Din acest motiv, in fata acestuia va fi facut “zid politic”.
    In plus exista si un calcul politic (si constitutional) foarte pragmatic al mentionatelor cercuri in sensul ca, pentru a “calma spiritele” ar fi gata sa-l sacrifice pe Basescu (nu si pe Boc!): indiferent cine ar ajunge la Cotroceni dupa suspendarea lui Basescu (si, ulterior, in urma eventualului rezultat al referendumului care sa confirme) nu il poate schimba pe Boc de la Palatul Victoria. Doar Parlamentul poate face acest lucru, cu un vot majoritar- or, pana acum s-a probat din plin ca acest lucru nu s-ar intampla.

    Presiunea populara, insa, poate determina debarcarea actualei guvernari- am in vedere SI criminalul guvern Boc.

    POPULATIA TREBUIE INFORMATA CORECT!

  136. 136 Aya ianuarie 14, 2012 la 2:40 pm

    @

    ALL

    JANDARMERIA INCEARCA SA DEMORALIZEZE POPULATIA PRIN MINCIUNI

    Pe posturile TV a aparut un personaj de la Jandarmerie care a spus o mincuna imensa: anume ca ar fi identificat prin nu-stiu-ce inregistrari organizatorii protestelor din 13 ianuarie si ca acestia urmeaza sa primeasca acasa amenzi.

    Jurnalistii (si invitatii din platou) au reactionat ferm: este o minciuna, intrucat inregistrarile video nu constituie probe.

    Prins cu minciuna, respectivul reprezentant al Jandarmeriei a spus, cu jumatate de gura „da, stim…”

    Daca stie ca acele amenzi nu sunt, practic, valabile- mai clar, sunt mincinoase- de ce ar ameninta Jandarmeria cu ele daca nu pentru demoralizarea populatiei?

    Bref:
    JANDARMERIA MINTE PENTRU A DEMORALIZA POPULATIA ROMANIEI.
    Chiar reprezentatul Jandarmeriei a recunoscut, fara sa vrea, acest lucru.

  137. 137 dlnimeni ianuarie 14, 2012 la 2:49 pm

    Off topic: fara sa am pretentia de a ma masura cu marii specialisti in comunicatie si comunicare, sa fac observatia ca, mai inainte ca, datorita unor institutii, functia de telecomunicare sa devina o functie multiforma, in sensul ca unei guri care vorbeste ii corespund mai multe urechi care asculta, functia de comunicare era o clasica bijectiva, adica „transporta informatie” nu doar de la N la G ci si de la G la N. Cu alte cuvinte, o convorbire intre dl Niculae si dl Geoana poate fi la fel de bine luata si ca o convorbire intre dl Geoana si Niculae. Ceea ce inseamna ca, inregistrind convorbirile dnilor Niculae, Negoita, si altor citorva, macar o institutie a statului – dintre cele birjarite de presedinte – a inregistrat convorbirile contracandidatului la presedintie Geoana. Care inregistrari or fi ajuns, unde credeti? Lasind la o parte responsabilitatea personala pentru continutul convorbirilor dintre N si G, ma straduiesc sa imi aduc aminte pentru ce o fi fost silit sa isi dea demisia Richard Nixon.

  138. 138 dlnimeni ianuarie 14, 2012 la 2:54 pm

    Off-topic: daca este sa ma iau dupa B1TV, atunci pesedistii tirgovisteni fie ca au amplasata pe undeva prin fata sediului lor cel putin o camera de luat vederi, fie ca sunt supravegheati non stop de catre pedelisti deghizati in indivizi de pe strada. Fie – si asta e foarte posibil – B1TV minte.

  139. 139 Aya ianuarie 14, 2012 la 2:56 pm

    Plec sa fac o „plimbare” prin Bucuresti.
    Acum, cred ca voi merge catre centru.

    Am auzit ca Doru Stanculescu (folkistul meu favorit) ar fi pe undeva pe langa (sau in) Piata Universitatii.
    Nu l-am mai vazut- cred- de doi ani (in Vama Veche, la festival

  140. 140 CRAI NOU ianuarie 14, 2012 la 4:00 pm

    TREBUIE ANULATE LEGILE-ASUMATE
    DOAR AŞA VA FI DREPTATE !

    Aşa se scandează în Piaţa Universităţii la această oră.
    Maşinile tvr au fost primite cu ostilitate.
    Toţi românii vor : JOS BĂSESCU !
    PENRTRU DREPTATE ŞI ONOARE NU NE TREBUIE-APROBARE !

  141. 141 Argusdre ianuarie 14, 2012 la 4:19 pm

    D-le Nastase,
    e si-a propus PSD/USL in continuare, pentru a nu lasa sa se stinga elanul revolutionar al cetatenilor ? E limpede ca masele fara conducator nu o pot tine prea mult asa si se vor stinge…Ce ar fi ca luni, USL sa anunte un mare miting in Piata Univ. despre O noua lege a sanatatii romanilor ?
    E mai bine s-o lasam pe „crapatura de Buzau” sa faca ea o lege noua ? Ce sa scrie in ea, cum se foloseste tampaxul ca sa nu ramai gravida ?

  142. 142 ion adrian ianuarie 14, 2012 la 4:49 pm

    Bibicule,
    Sa stii ca si masturbarea cu buzunarul spart o poti folosi cu succes.Nu eoliana si nici hidraulica dar si frecarea poate aprinde chiar si focul. 🙂

  143. 143 gazetarul ianuarie 14, 2012 la 6:04 pm

    Domnule Adrian Nastase,poate ca n-ar trebui creat un minister onorific,cat mai degraba,un guvern onorific,din oameni neplatiti,fiindca oricum sunt niste tantalai,deci n-au nevoie sa fie remunerati. 🙂 In alta ordine de idei,dat fiind faptul ca populatia s-a ridicat atat ieri cat si azi in diferite orase ale tarii impotriva lui Traian Basescu si hidrei sale portocalii datorita demiterii lui Raed Arafat si a legii sanatatii,iar acum tipii astia sunt in,,corzi”,cum se spune,poate ca n-ar fi rau sa preluati initiativa complet si anume ca U.S.L. -ul sa faca legi in domeniile sanatatii,invatamantului,ba chiar sa elaboreze si un nou proiect de Constitutie,ca o contrapondere la Constitutia pe care vor vrea portocalii sa ne-o bage pe gat in acest an.Suntem toti cu U.S.L. -ul,domnule Adrian Nastase,iar in iarna lui 2012 nu trebuie sa faceti decat doua lucruri: 1.) U.S.L.-ul sa-si puna senilele pentru alegeri anul asta si 2.) sa-i zdrobiti pe acesti sobolani portocalii,avortoni rosii si dansatori de ceardas.

  144. 144 dlnimeni ianuarie 14, 2012 la 6:15 pm

    Le Prince: sa incerc o discutie, cum v-am promis. Ipoteza dumneavoastra, inteleg este urmatoarea: presedintele a pus proiectul de lege a sanatatii in discutie cu gindul de a-l ingropa, spre a nu fi discutat in anul electoral si nu spre a fi adoptat. Cum cred ca sunteti de acord cu mine ca nici un politician nu doreste sa piarda electoral din actiunile sale pot accepta ideea in doua variante: o varianta in care presedintele accepta sa iasa festelit din aceasta istorie pentru a veni ulterior cu un alt proiect care sa rastoarne situatia sau, o a doua varianta, in care presedintele, aflat sub insistentele unor apropiati, lasa sa cada un proiect in care apropiatii sai ar fi fost interesati, prefacindu-se ca a sustinut proiectul si ca poporul l-a respins. Datorita pierderii politice inregistrate si in acest caz presedintele ar trebui sa aiba pregatit un proiect succesor, de recuperare politica. Ipoteza dumneavoastra are o problema si anume aceea ca ia in considerare pe presedinte ca singur in cimpul politic si care s-ar putea comporta precum pisica: o data ce ingroapa ceva, nu se mai osteneste nimeni sa vada ce e acolo. Ori, in realitate, presedintele are o opozitie suficient de inteligenta, care poate propune ea insasi subiecte in dezbaterea societatii si care poate cu atit mai mult sa iniste pe subiectul sanatatii cu cit observa ca presedintele doreste sa il inchida. Cu atit mai avantajoasa ar fi pentru opozitie mentinerea ori redeschiderea subiectului in conditiile in care proiectul prezidential a fost un esec.
    Continuarea intr-un comentariu succesor.

  145. 145 blogideologic ianuarie 14, 2012 la 6:18 pm

    „Trebuie introdusă ordinea în finanţele publice ale Franţei!” Aceasta este principala direcţie de politică macroeconomică pe care o anunţă candidatul prezidenţial François Bayrou http://www.lemonde.fr/election-presidentielle-2012/article/2012/01/14/bayrou-detaille-sa-remise-en-ordre-des-finances-publiques_1629800_1471069.html

  146. 146 dlnimeni ianuarie 14, 2012 la 6:37 pm

    Le Prince: cred ca nu aveti nimic impotriva afirmatiilor mele repetate din trecut ca in actiunea sa politica, presedintele a folosit manipularea agendei si a considerat romanii ca indivizi rationali. Cel putin nu am citit, atunci, nimic impotriva. Aceasta a presupus considerarea, in fiecare actiune, a unui status quo, corespunzator situatiei existente si a unei solutii chipurile mai avantajoase propuse de presedinte. Manipularea agendei a constat in crearea in mod artificial de majoritati care, in mod normal, nu s-ar fi creat, in sprijinul solutiilor prezidentiale. Confectionarea majoritatilor a fost facuta creind oamenilor iluzia ca solutiile prezidentiale i-ar avantaja, ori, atunci cind aceasta nu a fost posibil, creind oamenilor iluzia ca status quo-ul i-ar dezavantaja ( de aici si asmutirea categoriilor sociale, unele impotriva alteia, iluzionarea oamenilor ca pierd bani datorita existentei prea multor parlamentari,…). Pot considera ca si in cazul proiectului de lege al sanatatii presedintele a procedat la fel. In acest caz, status quo-ul a fost situatia prezenta, prin actiunea prezentei legi, iar acestui status quo presedintele a incercat sa ii contrapuna proiectul sau de lege. Considerind cetatenii ca rationali, aceastia ar fi trebuit sa vada in proiectul prezidential avantaje – reale sau iluzorii . ori, in prezenta lege comparata cu proiectul, dezavantaje reale sau iluzorii. Pentru ei, pentru cetateni.
    In opinia mea, presedintele a incercat ceea ce as denumi „schema celor 300 de parlamentari”; cu siguranta va amintiti ca, inclusiv pe blogul dlui Nastase, schema de propaganda era aceea ca romanii nu au suficienti bani ( pierd bani) datorita cheltuielilor cu numarul de parlamentari considerati in exces, fiind ocultata calitatea reprezentarii cetatenilor. Aici schema de propaganda a suferit urmatoarea mutatie: sanatatea este subfinantata (pierde bani) datorita „baietilor destepti”, pe fondul incapacitatii manageriale a statului. Cetatenii ar fi urmat, deci, sa se imbratiseze in majoritatea lor proiectului prezidential, chiar daca avantajele acestui proiect nu erau vizibile din perspectiva rationala, fiindca presedintele ar fi facut vizibile dezavantajele status quo-ului. Presedintele nu a gresit in presupunerea sa, romanii s-au comportat ca indivizi rationali, dar nu in rationalitatea pe care ar fi dorit-o presedintele.
    Continuarea intr-un comentariu succesor.

  147. 147 Victor V. ianuarie 14, 2012 la 6:55 pm

    @ Mihaela

    Din păcate foarte mulți oameni reacționează la „informațiile” apărute în presă și refuză să gândească singuri. Realitatea este că sistemul de sănătate este „bolnav” și trebuie schimbat. Deocamdată, noi contribuabilii plătim asigurările de sănătate DE POMANĂ.

    Până acum am discutat doar zvonuri și nu am avut răbdare să citim propunerea de lege ce ar fi trebuit dezbătută PUBLIC.

    Din acest punct de vedere TB și PDL culeg roadele penibilelor „asumări de răspundere”, prin care Guvernul s-a substituit Parlamentului, așa cum Președintele s-a substituit Guvernului și nu numai. Poate că măcar în ceasul al XII-lea va înțelege răul pe care l-a produs, conducând țara ca pe un vapor.

  148. 148 Doru Coarna ianuarie 14, 2012 la 7:17 pm

    @ Printe,

    parerile tale nu ma intereseaza, neam! Esti prea slab si te crezi prea tare, esti o simpla disonanta a gandirii, nimic altceva. Nu stiu ce naiba gasesc unii la tine, eu am tot cautat pana m-am plictisit, esti doar o eroare.

    Iti atrag insa atentia ca daca mai perorezi de la tastatura prostii gen cobe, te trimit cu maxima viteza acolo unde n-a mai indraznit nimeni sa trimita pe cineva pe acest blog. Recunosc insa ca o voi face cu deferenta cuvenita nick-ului tau spoit cu rahat.

  149. 149 gazetarul ianuarie 14, 2012 la 7:30 pm

    De luni,vreau ca U.S.L.-ul sa ia definitiv initiativa in razboiul cu actuala Putere.Trebuie sa se termine odata pentru totdeauna cu gunoaiele astea, ne-am saturat toti de ei!Ar trebui ca U.S.L-ul sa-si scoata toti militantii in strada,ar fi mult mai multi,astfel s-ar testa si cum raspund oamenii din cele doua partide intr-o asemenea situatie,situatie care s-ar putea repeta si la alegeri,cand portocalii ordinari,avortonii rosii si dansatorii de ceardas vor fura pe rupte.Iar la alegeri va conta foarte mult cati oameni vor reusi cei din U.S.L.(P.S.D.+P.N.L.)sa scoata la vot,ori ce,,repetitie”mai buna ar fi cea din zilele astea,nu-i asa,domnule Adrian Nastase?

  150. 150 Adrian B. ianuarie 14, 2012 la 7:35 pm

    Pregatiti UM de la Targoviste si zidul cu pricina …Si chemati-i si pe specialistii aia care l-au imbalsamat pe Kim Jong IL . Cred ca nu-l mai prinde pardesiul pe basel … Am auzit baselu si udrea s-au refugiat la Ambasada Marelui Licurici , unde plang in hohote si cer interventia trupelor licuriciului . Emil boc s-a ascuns intr-un rucsac cu fermoar care a fost depus la Gara de Nord …

  151. 151 Bibicu ianuarie 14, 2012 la 7:42 pm

    1. Băsescu a dat ultimul ordin înainte de a fugi la munte :
    „ Fiecare pe cont propriu”

    2. Este aşteptat la TVR 13 Mircea Dinescu să declare pe post :
    „ Am învins !!! Dictatorul a fugit…”

  152. 152 Dan Doboseriu ianuarie 14, 2012 la 8:26 pm

    ULTIMA DORINŢĂ

    Atât de multe crime având pe conştiinţă ,
    Băsescu a băgat întâia oară în marşarier
    Şi plângând, a mai avut o ultimă dorinţă :
    De la SMURD,să-i dea Raed, un elicopter .

  153. 153 dlnimeni ianuarie 14, 2012 la 8:51 pm

    Le Prince: care sunt avantajele pe care cetatenii, ca indivizi rationali, le vad in actualul sistem de sanatate? Probabil ca: 1. costul decent, in orice caz suportabil, in orice caz unul cu care oamenii s-au obisnuit. 2. relativa eficienta a subsistemului de urgenta. Departajarea Smurd si clasicei ambulantei dupa criteriul timpilor de posibila interventie, cuplarea Smurd cu alte grupe pentru situatii de urgenta a condus nu doar la o eficienta buna, dar si la mediatizarea acestei eficiente; mai peste tot in media, in stirile privind accidente apar cuvintele Smurd, pompieri, descarcerare, cu efect benefic asupra imaginii lor. 3. Apartenenta, fie si partiala, la stat. Poate sa para paradoxal, dar cetatenii vad un avantaj in apartenenta la stat a unei parti a sistemului de sanatate – si cred ca orice nou proiect in domeniu trebuie sa respecte aceasta dorinta, adica sa aiba un bun echilibru stat/privat in ceea ce priveste serviciile de sanatate. Probabil fiindca, in calitate de contribuabili, simt ca au si ei un cuvint de spus; ca si contribuabili, ei sunt sustinatori ai sistemului si nu numai clienti. Poate ca ar mai fi. Dezavantaj, sa il credem pe presedinte, activitatea daunatoare, paguboasa a „baietilor destepti”. Ca o paranteza, foarte interesanta expresia de „baieti destepti” gasita de presedinte. Ea pare a fi echivalentul lui „bug” din software: o expresie care depersonalizeaza, care evita nominalizarile si recunoasterile, responsabilitatile. Daca in software ar fi utilizat corectul cuvint „eroare” in loc de „bug”, vorbitorul ( ori scriitorul) ar trebui sa admita existenta unei erori, sa identifice si sa penalizeze autorul, si sa isi asume responsabilitate pentru eroare si pentru efectele ei. Asa, ar fi vorba de o insecta care umbla de capul ei prin software ori prin memoria ori procesorul sistemului. La fel si cu „baietii destepti”. In ciuda acestei expresii, dupa ani de guvernare a presedintelui – jucator, cetatenii par a fi identificat corect „baietii destepti”: acestia nu pot fi decit dintre guvernanti ori dintre apropiatii lor. Cetatenii par a fi inteles, deci, ca devalizarea bugetului de 4,5 miliarde de euro pentru sanatate este facuta de guvernamentali si de apropiati ai lor – si ca eradicarea furturilor din bugetl de sanatate este o problema a executivului si a presedintelui, daca presedintele face pe executivul. Fara aceste furturi, suma de 4,5 milarde de euro este impresionanta, agala cu valoarea sumei alocate dnei Udrea, asa incit este probabil ca romanii sa considere valoarea de 4,5 miliarde de euro ca fiind consistenta pentru sanatate. Sa ma opresc aici cu sistemul actual si sa pun in balanta care ar fi avantajele proiectului prezidential, la nivelul naiv, adica al cetateanului care nu are vreme sa buchiseasca situl presedintiei: 1. costul sanatatii, pentru individ, in noul proiect, este neclar, dupa cum am aratat si in alte comentarii ale mele; pachetul minim nu este definit, iar estimarea posibila indica multiplicarea, poate chiar in avalansa, a costului, de citeva zeci de ori. 2. Privatizarea excesiva pune cetateanul in postura de client, ceea ce il face sa se simta la cheremul furnizorului. Nu este intimplator faptul ca perceptia devine acuta in cazul urgentelor medicale. Ca si mine in comentarii anterioare, cetateanul percepe ca procesul de privatizare in urgente ar fi facut pe socoteala Smurd. Daca mie, din datele facute publice regimul asigurarilor nu mi s-a parut clar, atunci cu siguranta ca nici cetatenilor obisnuiti. 3. Proiectul prezidential nu elimina actiunea „baietilor destepti” ci o poate legaliza, iar cetatenii simt asta. De aceea, atunci cind compara cele doua elemente, situatia prezenta si pe cea „reformista” din proiectul prezidential, cetateanul rational se considera avantajat de situatia existenta.
    Mai am ceva de comentat.

  154. 154 dlnimeni ianuarie 14, 2012 la 9:01 pm

    Le Prince: daca presedintele nu ar fi dorit neaparat acest proiect, atunci nu s-ar fi comportat asa cum s-a comportat ci ar fi procedat cam in felul urmator: ar fi ascuns pe cit posibil faptul ca proiectul a fost formulat la Cotroceni; nu s-ar fi implicat pe fata in lansarea lui ci ar fi utilizat guvernul pentru lansarea proiectului; ar fi observat unde se formeaza majoritatea si s-ar fi raliat ei. Un astfel de comportament ar fi exclus si purtarea avuta public fata de dl Arafat si laudele tot publice ale dlui Ciuhandru privind primirile sale la Cotroceni, cu tot cu consecintele care au fost vazute.
    Insa poate ca aceasta istorie cu proiectul pentru sanatate ar putea fi si expresia unui interes prezidential personal. Ce ziceti?
    Interesant ca oamenii nu mai tin minte ca unul dintre adversarii majori ai Smurd a fost dl Oprescu, care se vede astfel ferit de probleme similare cu cele ale presedintelui. Altfel, cu o mai buna memorie colectiva, dl Oprescu ar fi putut spune pa si pusi noii sale candidaturi la primarie.

  155. 155 dlnimeni ianuarie 14, 2012 la 9:11 pm

    Ofer mii de scuze, am scris Ciuhandru in loc de Ciuhodaru, eram pe cale sa fac un hibrid intre un deputat si un primar, dind astfel un nou inteles alegerilor comasate.

  156. 156 MIHAELA ianuarie 14, 2012 la 9:40 pm

    @ Contele
    Ai vrut sa fii spiritual, dar nu ai reusit decat sa fii magar si impertinent!

  157. 158 gazetarul ianuarie 14, 2012 la 10:12 pm

    Se pare ca nu stie nimeni unde se afla actualmente sobolanul portocaliu numit Basescu.

  158. 159 dlnimeni ianuarie 14, 2012 la 10:26 pm

    Imi permit sa redau un comentariu al onorabilului Omulsicetatea, de pe blogul personal. Cu multumiri pentru Omulsicetatea pentru aprobarea de a disemina comentariul sau.

    omulsicetatea says:
    14 ianuarie 2012 la 5:12 pm (Editare)

    Cred ca mesajul protestatarilor este mai mult decat sustinerea Dlui. Arafat, care, desigur, o merita! Protestatarii vor sa transmita- si transmit! – ca e nevoie de profesionalism in administratia tarii, nu de inventii “politice” ca Udrea, unul Olteanu, mai prost decat pantofii pe care-i poarta, sau, de ce nu multi altii din randurile opozitiei, pentru ca si acolo numarul incapabililor, corupti si obraznici, este la fel de mare! Ar putea fi o noua Revolutie, o intoarcere la competenta si, de ce nu, inceperea judecarii, nu numai politice, a celor care au furat la umbra “iresponsabilitatii” in politica. Pentru medici exista malpraxis, pentru poloticieni- care au un spectru mult mai larg in care-si misca impostura, decat un medic ce greseste fata de un individ- insa nu exista. In plus, tot scandalul a fost declansat de mitocania lui Basescu- pe care nici macar, ca porecla, nu-l poti numi presedinte-, care a fost atat de neinspirat- el, marele om politic!- sa se ia mitocaneste, ca in port, de un om decent si la locul lui, care a afacut ceva in tara, spre deosebire de el. Dealtminteri, aceasta “mitocanie” e forma de abordare a oricaui om capabil, de catre cei din clasa politica. Daca le raspunzi pe masura, spun ca nu esti politicos. Tot ce fac de 22 de ani in tara e, dupa ei, numai grija, politete si resposabilitate fata de oameni. Niste cazatiri umane care, ca pe maidan, au acaparat conducerea tarii! Alo, cei ce-i manipulati, nu aveti alte exemplare decat cele pe care ni le-ati tot dat din decembrie `89! Voi cei din servicii si, sa zicem, supra-servicii!

  159. 160 Bibicu ianuarie 14, 2012 la 11:03 pm

    @ Ion Adrian din 14. 2o12 la 4:49

    Dacă ţi se F.M.I.C (codul tău de pe blogul Elenei Udrea ce-l frecventezi 24 din 24) ai viitorul asigurat.

  160. 161 Buda Viorica ianuarie 14, 2012 la 11:06 pm

    D-le Nastase, aici pe blog ,nu avem voie sa ne anuntam ca miine la ora 14 iesim cu toti-n pietele noastre locale ?.ca noi asa ne-am inteles .

  161. 162 abstractionistul ianuarie 14, 2012 la 11:13 pm

    @ printe, esti bun ma, de consilier al hotilor! cine a pus la punct sistemul national de urgenta 112 !? Ia ghici?!! Uite , eu sunt elegant, nu te scutesc de raspuns.

  162. 163 abstractionistul ianuarie 14, 2012 la 11:19 pm

    @ printe, mai „os domnesc” din ce neam te tragi?! ai curaj sa te duci acum in piata si sa le explici oamenilor teoriile tale?!

  163. 164 contele ianuarie 14, 2012 la 11:21 pm

    Mihaela, acritura mea…

    Se pare ca nu sunt chiar genul tau!
    Hai, nu te mai urzica atata! Daca te-am jignit, te invit la dans:

    P.S. Doamne-ajuta, sper sa mearga!

  164. 165 Mihnea Georgescu ianuarie 14, 2012 la 11:24 pm

    Gog şi Magog! Long live Mitt Romney and the Mormon Tabernacle!

    Ca un Meşter-Zidar priceput, Năstase Vodă a pus Temelia, iar noi zidim pe deasupra… 😉

  165. 166 Cârcotaşu ianuarie 14, 2012 la 11:31 pm

    @ Le Prince,
    Iau drept lipsă de informare ceea ce susţii, nu te acuz deci de reavoinţă. Dar ţine cont şi, dacă nu mă crezi, informează-te. Vei fi ferit în a bate câmpii în continuare:

    1.SMURD nu inlocuieste si nici nu concureaza ambulanta, asa zisa “salvare”. Desi surori, cele doua trebuie sa coexiste si sa colaboreze. Accidentele\evenimentele la care este necesara interventia SMURD-ului, sunt cam 10% din totalul acestora. La restul, este sufficient trimiterea unui echipaj de ambulanta. Serviciul 112 are rolul…

    Fals! SMURD-ul nu intervine numai la accidente ci numai la urgenţele GRAVE, ce impun MONITORIZARE, Terapie Intensivă etc. Echipajele SMURD sunt cele îndrumate de serviciul 112 la toate urgenţele cardio-vasculare, spre exemplu. Efectuează examenele esenţiale (EKG online, transmis unui medic cardiolog la dispecerat), cu posibilitatea îndrumarării spre unitatea medicală care poate oferi sprijinul optim. Îmi pare rău pentru tine, dacă nu ştii ce-nseamnă monitorizare, ca să înţelegi, nu pot decât să-ţi doresc să faci cunoştinţă cu necesitatea aceasta. Altfel nu putem discuta decât despre imaginea accesibilă oricărui neavizat care are pretenţia de a emite judecăţi de valoare, pe baza perceperii sirenei şi semnalelor luminoase emise de o ambulanţă şi eventual, dar nu neapărat, culoarea maşinii.
    Ca şi Aya, apreciindu-ţi calităţile intelectuale, nu insist în a detalia, superfluu, ceea ce-ţi transmit! 😆

  166. 167 dlnimeni ianuarie 14, 2012 la 11:39 pm

    La Prince: nu sistemele sunt risipitoare, oamenii sunt risipitori! nu sistemel sunt incoruptibile, oamenii sunt incoruptibili! nu putem exclude furtul dintr-un sistem antifurt dar ingrijit de hoti! nu putem pune pe socoteala sistemului viciile oamenilor din sistem!

  167. 168 Paul ianuarie 14, 2012 la 11:44 pm

    Cred ca Traian Basescu ar trebui sa-si concedieze consilierii. Daca i-ar avea, desigur 🙂
    Deocamdata, Presedintele pare a evolua „din greseala in greseala … spre victoria finala”. Der ghici cine va castiga suficient din aceasta „Revolutie de week-end”? 🙂

  168. 169 blogideologic ianuarie 15, 2012 la 12:36 am

    Chestiuni de cimentare a puţurilor în extragerea gazului natural prin hydrofracking. Cimentarea multiplă a puţurilor este necesară pentru protecţia apei din aquifere de la fenomenul de poluare cu substanţele chimice folosite (se începe cu pomparea unor mari cantităţi de acid clorhidric, apoi se continuă cu alte substanţe periculoase) pentru extragerea gazelor din rocile geofizice poroase. Ceva imagini tehnice se pot vedea aici http://fracfocus.org/water-protection/casing-process

  169. 170 Aya ianuarie 15, 2012 la 2:01 am

    @

    Draghi Puterity

    Ai un mesaj de la mine la sectiunea „Avem informatii, nu avem, probe..”.

  170. 171 Victor V. ianuarie 15, 2012 la 2:05 am

    @ contele

    Măgar și impertinent… Uite așa încep cele mai frumoase prietenii. Sunt invidios. Comentariul meu sobru și politicos a fost ignorat total.

    PS: Măcar acum știi cum stă cu simțul umorului.

  171. 172 Aya ianuarie 15, 2012 la 2:20 am

    @

    Le Prince

    Sunt de acord cu tine ca SMURD si tratamentul nedrept si umilitor la care a fost supus, public, doctorul Raed Arafat aju reprezentat scanteia care a aprins spiritele, motivul fiind mult mai complex.
    Pe de alta parte, insa, psihologic structural, romanii au nevoie ca motivul protestului lor sa „aiba chip”: intruchiparea a fost Raed Arafat.

    Suntem de acord si in privinta faptului ca Opozitia trebuie sa-si manifeste explicit sprijinul pentru proteste. Ar fi considerata- si ar fi! – ridicola daca, in cazul victoriei protestatarilor, ar aparea imediat sa se aseze „in frutnea bucatelor”.
    Este foarte adevarat ca aceste miscari de strada nu trebuie politizate. Dar lipsa implicarii este periculoasa, in egala masura.
    Opozitia trebuie sa ramana neimplicata- dar fara sa depaseasca momentul in care neimplicarea sa ar ajunge, temporal, pe marginea „vidului politic”.
    Cel putin ciudata (mai corect spus, suspecta) lipsa a reprezentatilor guvernarii anunta (sau poate anunta) vidul de putere.
    Justa masura a demersurilor Opozitiei este, in acest caz, ceea ce trebuie.

    Legat de alegerile anticipate: le consider o grava capcana.
    Reiau argumentatia.

    Propun un exercitiu teoretic.
    Sa admitem ca Traian Basescu ar fi inlaturat de la Cotroceni (suspendat de Parlament- evident, cu sustinerea PDL- apoi destituit in urma referendumului). Pe de alta parte, guvernul Boc nu a putut fi inlaturat prin motiune de cenzura (am explicat de ce- si sustin!).
    Sa admitem ca, urmand caile legale, se ajunge la alegeri anticipate.
    In primul rand, conform Constitutiei, in cazul alegerilor anticipate presedintele Romaniei dizolva Parlamentul. Prin efectul legii, anumite prerogative constitutionale sunt preluate de guvern.
    Care Guvern?
    Raspuns: criminalul guvern Boc care ar “inlocui” de drept (nu doar de fapt, prin “asumari de raspundere”) Parlamentul- ceea ce inseamna mult mai mult decat faptul ca ar organiza alegerile generale (ceea ce intra oricum in atributiile guvernului).
    Este de-a dreptul previzibil ca, in perioada in care ar “inlocui” Parlamentul, criminalul guvern Boc ar adopta cele mai cumplite OUG cu putinta, care ar desavarsi (fara presiune parlamentara!) genocidul national.
    Cand criminalul Boc va fi considerat ca a “reglementat” total genocidul (inclusiv prin consolidarea statului politienesc, in mod explicit, prin norma!) va “organiza” alegerile. Este necesar sa detaliez de ce, indiferent de opiniile cunoscute ale populatiei, urmatoarea majoritate parlamentara ar fi coplesitoare, cel putin 80% (ca sa nu fie probleme in modificarea Constitutiei, oricand se va considera necesar!) si ca aceasta va fi formata din varfuri de lance ale cercurile negre de interese la care m-am referit?

    Scopul acestei criminale guvernari este si uciderea democratiei- primul pas a fost facut, in sensul ca a impiedicat activitatea parlamentara fireasca.
    A considera ca impotriva acestei criminale guvernari se poate lupta politic cu instrumente democratice este nu doar o utopie, dar o trista naivitate.

    Unica solutie a ramas, din pacate, presiunea populata.

  172. 173 Aya ianuarie 15, 2012 la 2:24 am

    @

    Doru Coarna

    Printul imi este un drag prieten.
    Te rog sa iti moderezi tonul la adresa lui si sa pastrezi „aprecierile” scatologice pentru alte personaje, in cazul carora sunt cu adevarat potrivite.

  173. 174 Aya ianuarie 15, 2012 la 2:30 am

    @

    DlNimeni

    Privitor la partea volitional- basesciana din ianuarie 14, 2012 la 9:01 pm: parerea mea ferma este ca, in acest caz, nu a contat defel ceea ce va fi dorit- sau nu va fi dorit- Traian Basescu.
    Nu il scuz- nici nu il deplang.
    Stii cum se spune: din ceva tot trebuie „sa i se traga” unui ‘jucator”.

  174. 175 Aya ianuarie 15, 2012 la 2:39 am

    @

    ALL

    Anumite surse (unele, de presa- altele, nu) informeaza ca Traian Basescu (citez din memorie) „a fost scos din Bucuresti” si „dus spre Predeal”.
    Unii spun ca ar fi „adapostit” intr-un stabiliment cu aparenta medicala.
    Mai spun ca ar fi fost „scos cu forta”- „baietii” urmand sa il „predea maselor” (in cazul reusitei protestelor) sau, din contra, sa para a-l fi protejat (in cazul esencului revoltei).

    Mult mai „interesanta” este totala disparitie a criminalului Boc, de niste zile.
    Boc s-a eclipsat din spatiul public inainte de neinspirata intervenie publica a lui Basescu impotiva doctorului Arafat si nu se mai stie nimic de el.

  175. 176 Aya ianuarie 15, 2012 la 2:48 am

    @

    Gazetarul

    Subscriu la ideea ta ca USL ar trebui sa propuna- cat mai rapid cu putinta (citez) „legi in domeniile sanatatii,invatamantului”.

    Sunt, insa, total impotriva ideii ca ar trebui sa propuna revizuirea Constitutiei.
    Orice incercare de revizuire a Constitutiei este un demers extrem de riscant in acest moment. Odata declasat procesul, nimeni nu garanteaza ca, prin miscari imprevizibile, „altii” nu ar reusi sa impuna reglementari dezastruoase pentru Romania.

  176. 177 Aya ianuarie 15, 2012 la 3:30 am

    @

    DlNimeni

    Pe Ciuhodaru il poti numi, simplu, „Pacalici”- pentru a te parafraza, un hibrid intre onorific si ridicol, dand astfel un nou sens migratiilor politice comasate.

  177. 178 Aya ianuarie 15, 2012 la 3:38 am

    @

    Adrian B

    Ai informatii incomplete: au incercat sa se refugieze acolo, dar nu i-au lasat sa treaca de poarta ambasadei pentru ca Licuriciul cel Mare „en titre”, fiind tanar, poate, si a declinat oferta cunoscutelor prestatii specifice.

    Legat de Emil Boc, s-ar putea sa ai dreptate. Am auzit ca voia sa se ascunda intr-o valiza, dar s-a temut sa nu atraga atentia chinezilor.

  178. 179 Aya ianuarie 15, 2012 la 3:42 am

    @

    Argusdre

    Citez din mesajul tau (ianuarie 14, 2012 la 4:19 pm):

    „E limpede ca masele fara conducator nu o pot tine prea mult asa si (elanul se va; n.A.) stinge…Ce ar fi ca luni, USL sa anunte un mare miting in Piata Univ. despre O noua lege a sanatatii romanilor?”

    Subscriu la ideea de miting! Si la tema!

  179. 180 Aya ianuarie 15, 2012 la 4:00 am

    @

    Bibicu

    In ianuarie 14, 2012 la 7:42 pm afirmi (citez):

    „Băsescu a dat ultimul ordin înainte de a fugi la munte :
    „ Fiecare pe cont propriu””

    Nu cumva „Fiecare cu contul propriu”?

    P.S.
    Foarte serios:
    Informatiile vehiculate suna astfel: „a fost scos din Bucuresti”- si dus la munte.

  180. 181 blogideologic ianuarie 15, 2012 la 6:42 am

    Să privim cronologic ce se întâmpla în America şi în Romania Orientală în cel de al optulea deceniu din Epoca Luminilor. Anul 1773 : the Tea Party din Boston. Anul 1774 : legislaţia englezească pentru stabilizarea situaţiei din coloniile sale nord-americane. În Romania Orientală avem la anul 1774 pacea de la Kuciuk Kainargi, determinată major de Britania care sprijinea Rusia. Însă atenţia acordată de Britania acestei probleme est-europene permitea rebelilor din coloniile americane să acumuleze arme şi muniţie. Repet circumstanţele favorizante, ei fiind scăpaţi în anul 1774 de ochiul britanic iscoditor pe teren ! Anul 1775 : începerea Revoluţiei Americane înarmate. Victoria ei va fi asigurată numai cu o cantitate uriaşă de bani din Trezoreria şi din îndatorarea Franţei. Acest sprijin francez pentru Revoluţia Americană va provoca amplificarea exponenţială a datoriei suverane a Franţei ! De aici va decurge falimentul suveran al Franţei. Acest faliment suveran a fost factorul declanşator pentru Revoluţia Franceză din anul 1789. Acum şi datoria suverană a României este uriaşă. Vom avea, tocmai acum, o Revoluţie Română autentică?

  181. 182 Argusdre ianuarie 15, 2012 la 8:38 am

    „Aya ianuarie 15, 2012 la 3:42 am

    @Argusdre
    ………………………………..Subscriu la ideea de miting! Si la tema!”

    Ba bucur ca esti de acord cu propunerea , dar cel mai important e sa vedem reactia …PSD/USL…
    Consider ca momentu-i prea favorabil pentru a fi pierdut de catre Opozitia asta cam lenesa si cam indolenta…

  182. 183 santinela ianuarie 15, 2012 la 8:43 am

    Mai OPOZITIE chiar nu aveti nimic de spus ? Cum puteti sta ascunsi ca aia-n papusoi? Si la alegeri cereti voturi .

  183. 184 Vasile, ianuarie 15, 2012 la 9:11 am

    Aya,

    Basescu nu a fost scos din Bucuresti,el a plecat as usuall la munte, dumneata chiar crezi in asemenea exprimari sau crezi ca SRI,SPP,Politia,Jandarmeria sunt chiar asa de prosti evaluatori. crezi ca ei nu stiu ca o miscare spontana fara nici un leader nu este nici o data un pericol real ci doar un semnal???

  184. 185 Mihnea Georgescu ianuarie 15, 2012 la 9:12 am

    @ Aya

    Corecta replica din ianuarie 15, 2012 la 2:20 am, către Alteţa Sa!

  185. 186 Mihnea Georgescu ianuarie 15, 2012 la 9:23 am

    Mămăliga nu explodează, domnule Titus. Toată „nădejdea” este în serviciile secrete străine.

  186. 187 Mihnea Georgescu ianuarie 15, 2012 la 9:26 am

    Bucureştii sunt înţesaţi cu tunele subterane, Băsescu poate fi evacuat oricând din orice locaţie. S-ar putea însă să nu se vrea, să se însceneze o plecare demonstrativă, cu efect simbolic la nivelul psihologiei mulţimilor, ca în cazul celebrei „scene a elicopterului de pe CC” din 22 decembrie…

    Oricum, nu mai apucă PESAH-ul. Şi sunt generos!

  187. 188 Mihnea Georgescu ianuarie 15, 2012 la 9:33 am

    Soluţia ar fi alegerile anticipate şi un Guvern de Tranziţie de Uniune Naţională, în urma demisiei Guvernului Kriminal von Bock! Executivul trebuie să plece cu totul! Presiunea populară, cum spune Doamna Aya, este singura soluţie!
    Logica democratică şi constituţională nu mai funcţionează în perioade de Revoluţie.

  188. 189 Mihnea Georgescu ianuarie 15, 2012 la 9:35 am

    Prin „executiv” înţeleg, desigur, şi Preşedintele, chit că unii spun că este doar Arbiter Elegantiarum… Arbiter Elegantiarum era – dacă era AN… cu ăsta e Arbiter Şpăgarum!

  189. 190 Mihnea Georgescu ianuarie 15, 2012 la 9:37 am

    Domnule Filipaş,

    La fel, izgonirea evreilor din Spania (1492) şi descoperirea Americii…

    Sau Căderea Constantinopolului (1453) şi necesitatea găsirii unui nou drum spre Indii (prin Vest).

  190. 191 Vasile, ianuarie 15, 2012 la 9:47 am

    Dialog cu un orb sau cu un prost,

    Un domn mare amic,prieten drag, al ayei incearca sa ma convinga a albul ar fi PRO TVeul o televiziune a manelelor de prost gust o televiziune care la rubrica stiri este confundata cu Andreea Esca afirmand ca acolo totul pare ok spre deosebire de televiziunile negre , care deformeaza adevarul si prezinta o alta Roanie decit aceea in care traim.

    Pentru ca inca polemizeaza , si insista sa-mi explice ca de fapt negrul este alb si viceversa , pentru ca si pe alte subiecte individul se crede infailibil , observ ca lui si Contelui , care spre deosebile de superiorul lui print , doar se face ca nu pricepe,si cu inca o exceptie a doamnei credeam eu avangardista Aya, dialogul sau schimbul de informatii cu acesti domni este ca dialogul cu un orb sau cu un prost,persoane care ar trebui de fapt ignorate complet lucru pe care am sa-l fac incepind cu aceasta zi.

    Ca fapt divers as dori doar sa-i reamintesc domnului care umbla cu alba neagra ca in timp ce posturile Realitatea TV si Antena3 dadeau in direct niste incidente din Elvetia in care avea loc o manifestare spontana de protest a oamenilor pe niste nemultumiri care le-au ajuns precum cutitul la os , la televiziunile in care domnia sa spunea ca informatia circula in regula se transmiteau emisiuni despre Romania si despre romanii fericiti in plin divertisment cu manelele la mare apreciere filme de larga educatie precum Codul lui Da Vinci,, sau ode si indemnuri la gloria conducatorului iubit.

    Aya daca tot iti este prieten drag, inteleg pet, tineti printul de lesa,dumneata chiar nu observi ca este „voinescu Tot!”!

    PS.
    Revin si insist o televiziune care primeste girul CNN este o televiziune profesionista de stiri , specific acest lucru pentru cei care au bun simt sa priceapa cite ceva!Faptul ca nu ne place anumiti moderatori, sau spiritul acesteia de a dezzvalui afacerile si meschinaria puterii cu precadere denota neprofesionalismul si starea perversa sau ipostaza reala a criticilor!

  191. 192 Vasile, ianuarie 15, 2012 la 10:01 am

    Dupa un model deja cosacrat „all”,dear all” am sa va adrezes un apel general, daca intelegeti cite ceva s-ar putea sa dea rau daca nu e bine , bucurati-va ca printul sau ca ,cu sau fara virgula, contele folosesc si ei aceas apel!

    Dear All,

    Cu toata simpatia noastra neaosa ar trebui sa ne amintim ca ajutati sau nu ,romanii s-au manifestat spontant in 89 animati de un ungur Tokes , acum avansat , pe bune spun eu neoficial la gradul de dusman national.

    A trebuit sa treaca doua decenii ca sa apara un arab , ca sa-i scoata din nou pe romani in strada.

    Acum fara sa jignesc ,vîna noastra neaosa, fara sa mi-l pun in cap de Blogi, oare Tudor Vladimirescu o fi fost roman ca daca-l chema Ursu si a devenit un ……escu, parca ceva e putred in Vladimiri

  192. 193 MARIA ianuarie 15, 2012 la 10:06 am

    OPOZITIA SCULAAAAAREA ! Consultati oamenii ( prin retelele de socializare ) daca accepta mitinguri impreuna cu opozitia, mitingurile sa fie periodice ( de ce nu zilnice ) ,poate pe categorii si sa alterneze locatia ( o zi la Universitate , o zi la Cotroceni ) MERITA INCERCAREA !

  193. 194 blogideologic ianuarie 15, 2012 la 10:08 am

    Un mesaj bizar pe RL : “4. RAZBOI CIVIL 23:05 | 14 IanuarieLUMINATULMaine seara va fi CONTRAMANIFESTATIE organizata de PDL [SI SERVICII SECRETE ] si va fi RAZBOI CIVIL” http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/piata-universitatii-a-fost-evacuata-jandarmii-au-ridicat-29-de-protestatari-care-au-aruncat-cu-obiecte-contondente-serviciul-de-urgenta-a-fost-solicitat-in-24-cazuri-250277.html

  194. 195 dlnimeni ianuarie 15, 2012 la 10:35 am

    Le Prince: am vazut ca ati ramas la ideea guvernamentalilor cum ca este necesara o alta lege, din cauza furturilor. Ce mai sunt, in acest caz, organizatiile statale de politie – inclusiv cu politie economica – de servicii secrete cu preocupari in domeniul economic, doua parchete (si poate punem si de un linoleum),…? Organizatii recreationale platite de contribuabili? Oricum, vedeti ca genul acesta de argumente nu adera la cetateni, care au o logica simpla si sanatoasa: ai hoti? atunci prinde-i si pedepseste-i. Altfel, putem intra in istorii de tipul: sa presupunem ca avem organizatia de stat OS condusa de managerul MS; pe linga aceasta organizatie, activeaza hotul H; acesta beneficiaza de licitatiile trucate de managerul MS, iar organizatia OS isi face achizitiile mult mai scump, irosind 40% din buget. Coplesit, statul modifica legea si, ca efect, organizatia OS devine organizatia privata OP condusa acum de managerul privat (ori chiar proprietarul) MP, care, de fapt este fostul MS ori similar. Pe linga noua organizatie privata continua a se invirti hotul H, care este in legatura cu managementul inca de pe vremea in care OP era OS. Fiind vorba de activitate privata, licitatiile si trucarea lor nu mai sunt necesare, astfel incit MP da acum comenzi directe lui H. Preturile sunt tot umflate, contribuabilul la OS devenit client la OP plateste tot mult, dar nu se mai poate vorbi acum de furt, gunoiul a fost bagat sub pres. Pentru evitarea problemelor, organizatia OP ia legatura cu organizatiile similare, cu care se coordoneaza (vedeti exemplul recent al coordonarii companiilor petroliere de la noi in privinta repertoriului de produse). Sigur, este doar o varianta de scenariu, dar una posibila si chiar probabila. Cind cred eu ca putem ajunge la schimbarea legii? Atunci cind furturile continua in ciuda unei activitati politienesti si represive intense si/sau – din alte motive – cind trebuie schimbate regulile, norma care determina activitatea sistemului. Noua lege trebuie sa aiba un obiectiv. Cu aceasta ocazie, vedem ca legea prezidentiala nu are un obiectiv declarat, pe care cetatenii sa il inteleaga. De exemplu, imi propun ca, printr-o alta organizare, prin alte norme, sa cresc gadul de sanatate al populatiei cu 5% in urmatorii 5 ani. Aceasta ar putea cere cresterea alocatiei pentru sanatate la 275 de euro anual de la 225 de euro anual, cu o scadere drastica a pierderilor din sistem. De aici un set de reguli, o norma, masuri extensive (cresterea suportabila si acceptabila a taxelor, investitii,…) si intensive ( mai buna preocupare pentru domenii mai putin abordate in vechea lege,…). Vedem si in ce postura jenanta a fost presedintele anuntind si sustinind o lege fara obiectiv declarat: a vorbit de baietii destepti, a caror combatere care tine de fisa postului executivului si de activitatea zilnica a unor organizatii de stat.
    Oricum, acest dialog pare a fi unul pur speculativ, din moment ce dl Cotoi anunta, ieri seara, ceea ce putem lua drept continuarea intentiei prezidentiale de a nu lasa aceasta lege din mina sa. Aceasta este semnificatia, in opinia, mea, a intentiei pedeliste de a re-face legea fara consultari sau acorduri politice dincolo de partidul lor. Altfel, cred ca pedelistilor, ca partid in scadere, le-ar fi fost util sa se fi agatat de partidele in ascensiune, spre a-si opri scaderea. Refuzul dialogului indica mina presedintelui, in opinia mea. Ceea ce ma intereste in ideea ca este vorba cel mai probabil de interese personale, adica de prevederi care cu siguranta nu ar intruni suportul altor partide. Si este probabil ca presedintele a gindit un nou comportament, poate mai apropiat de un model expus intr-un comentariu anterior.

  195. 197 dlnimeni ianuarie 15, 2012 la 10:40 am

    Aya – si pe cei care l-au facut pe Pacalici deputat cum sa-i numim?

  196. 198 dlnimeni ianuarie 15, 2012 la 10:41 am

    Aya, cum a fost plimabarea?

  197. 199 MIHAELA ianuarie 15, 2012 la 10:54 am

    @ Victor V.
    De, Victore, fiecare cu lipsurile lui: la mine, simtul umorului, la tine, inteligenta, asa ca mai bine vezi-ti de treburile tale.

  198. 200 Draghi Puterity ianuarie 15, 2012 la 10:57 am

    @santinela

    Reality check…

    Atat Ponta cat si Antonescu au luat atitudine fata de situatia actuala. Doar doua exemple la intamplare din multele care au existat si care tie ti-au scapat in mod inexplicapil:

    Ponta: Salutam protestele democratice, dar respingem ferm provocarile si orice forma de violenta! Ii respect si ii felicit pe toti romanii care au iesit in strada pentru a-si apara drepturile in fata abuzurilor unui regim politic nedemocratic! Este nevoie ca vocea lor sa fie auzita, pentru ca ei sunt cei care au transmis acest mesaj extraordinar de solidaritate, de revolta dar si de speranta. Am insa indemnul ca toti cei care ies in strada sa fie atenti la provocarile oamenilor regimului Basescu si sa respinga total orice gest de violenta. Mesajul pe care il transmit romanii trebuie sa nu fie alterat de gesturi extreme care i-ar putea da sansa presedintelui Basescu sa ignore si sa sfideze in continuare vocea poporului, prevederile Constitutiei si fundamentele statului de drept! In strada in mod pasnic, asa romanii isi vor lua tara inapoi!

    Antonescu: PNL va iniţia – voi cere acest lucru Biroului Politic de luni, sper că va fi acceptat, voi cere acest lucru şi aliaţilor din USL – strângerea de semnături şi dezbaterea publică privind proiectul nostru de suspendare a preşedintelui României

    In alta ordine de idei, daca USL-ul ar fi exagerat, i s-ar fi reprosat chestii gen „confiscarea revolutiei” si cu siguranta ar fi fost atras in violente de catre diversionistii inca fideli chiorului.

    Un alt motiv pentru retinerea de care dau dovada liderii USL ar putea fi si faptul ca fiind o miscare spontana si neprevazuta, insa relativ mica, „licuricii” inca nu s-au pozitionat intr-un fel sau altul.

    In conluzie, USL-ul da dovada de intelepciune in gestionarea acestei situatii.

  199. 201 Paul ianuarie 15, 2012 la 11:03 am

    @ALL revolutionarii resapati

    Cu tot respectul, dar ce viscerali sunteti (ca sa nu zic primitivi) voi cei care nu vedeti decat „presiunea populara este unica solutie”, „izgonirea lui Boc”, „Basescu evacuat prin tunele subterane” „Decembrie ’89 redivivus”, „organizarea de mitinguri peste mitinguri este mai eficient decit orice” ! 🙂 :), drept singure mijloace pentru schimbarea politico-guvernamentala care se impune.
    Da, pentru intoarcerea la secolele anterioare, este suficient sa iesi in strada si sa dai foc. Atat. (Desi, facand asta, demonstrezi de fapt ca nu ai parasit niciodata epoca respectiva…).
    Pentru a lustrui, insa, putin, bruma de civilizatie si modernitate la care am ajuns este necesara folosirea unor mijloace CIVILIZATE si MODERNE de indreptare a lucrurilor.

    Da’ de VOT a auzit vreunul dintre cei care creeaza „peisajul mioritic” pe acest blog?
    Pe bune, intr-un an electoral sa te mai grabesti sa faci revolutie, cand votul democratic ti-ar fi suficient sa schimbi in urmatoarele cateva luni de zile, elegant (democratic!), o situatie pe care nu mai vrei s-o suporti? Ca sa mai semi-legitimezi inca o data niste viitori guvernanti suspecti al caror singur merit este ca si-au invins teama de gloantele armatei, pentru a se putea inghesui in fata camerelor de filmat?!

    Dreptul de a protesta este unul dintre cele pe care se bazeaza democratia. Iar cel mai civilizat mod de a protesta democratic este prin votul care sanctioneaza prestatiile celor care te-au dezamagit.
    In schimb, protestele de strada sunt bune atunci cand ai ajuns abia la jumatatea mandatului celor care bat campii la guvernare si nu mai ai putere sa suporti amatorismul sau reaua lor credinta pana la capat, pana la urmatorul vot, deci ceri schimbarea anticipat (apropo, pentru a se evita aceasta, electoratul din SUA voteaza mai des).
    Ei bine, in Romania anului ELECTORAL! 2012 nu suntem in situatia de a nu putea folosi aceasta arma democratica, VOTUL. Adica, nu suntem obligati sa ne comportam ca si in ’89.
    Daca o facem, inseamna ca intretimp nu am facut altceva decat sa imbatranim cu 22 de ani. Mi s-ar parea trist si inutil ca aceasta invechire sa fie singurul „castig” obtinut la „Revolutia” din ’89.

    Asadar, ca anumite persoane sensibilizate de problemele celui care a creat SMURD-ul ies in strada, dintr-un impuls sentimental, este normal. Insa, ca niste agitatori (agitati ei insisi prin structura) vor sa foloseasca acest protest de sine statator pentru a obtine niste violente inutile si deloc predictibile in plan politic, ei bine, este nu doar anacronic, rustic, …primitiv, ci de-a dreptul contraproductiv. (Contraproductiva ar fi mai ales epuizarea chefului de proteste pana in toamna, si abandonarea acestui tip de campanie electorala extrem de vizibila, in favoarea eternelor cadouri electorale, care, am vazut in 2009 ce efecte au dat la urne).

    Parerea mea :).

    PS. Cu scuze pentru cei care se simt vizati…

  200. 202 Draghi Puterity ianuarie 15, 2012 la 11:34 am

    @LePrince

    Sa nu confundam. Romanii au iesit in strada din motive extreme de variate, legate de atmosfera si conditiile actuale si de nemultumirile fiecaruia.

    Ei, nu chiar atat de variate. S-a strigat JOS BASESCU!

    Nu SMURD este motivul.

    A fost unul dintre motive, care a avut IN PLUS calitatea de a fi scanteia care a aprins demonstratiile impotriva regimului Basescu.

    Ar fi caraghios.

    De ce? Pentru ca te enerveaza pe tine? 😀

    Discutiile si balbaiala autoritatilor pe tema legii sanatatii au fost doar scanteia.

    Opinia publica a fost miscata insa in principal de atitudinea lui Basescu fata de Arafat (= SMURD in perceptia colectiva). Notorietatea lui Arafat, imaginea lui de profesionist si workaholic care salveaza vieti, si modul incalificabil in care hahaitul l-a eliminat din sistem i-a facut pe romani sa intuiasca ca „li se pregateste ceva” cu legea sanatatii. Incompetenta autoritatilor portocalii nu a facut decat sa intareasca aceste convingeri.

    Daca va fi “pe faza” opozitia actuala ar trebui sa foloseasca momentul. Se pot cere si alegeri anticipate.

    In momentul de fata, in opinia mea, opozitia procedeaza cu multa maturitate si intelepciune. Am detaliat in raspunsul dat santinelei cateva aspecte.

  201. 203 Draghi Puterity ianuarie 15, 2012 la 11:49 am

    @Aya

    Multumesc pentru precizari. Care e concluzia ta? Cine sunt cei care le-au spus atat lui Basescu cat si lui Vadim – noi te facem, noi te omoram?

  202. 204 Ghita Bizonu' ianuarie 15, 2012 la 12:01 pm

    Nu stiu de ce sunt singurul care observa ca Realesu v2 zis-a in Magistralul Sau Discurs de o Inestimabila Valoare Teoretica si Practica ca sanatatea sufera de :

    1) politizare excesiva a structurilor Adica niste insi numiti politic incurca treaba
    2) cheltuieli aiuritoare. Tot mai multi bani ptr tot mai putin
    3) coruptie

    si asta fiindca Statu este ineficent si nu este in stare sa gestioneze situatia si sa combata coruptia.

    Insa cine este Realesu v2 ?
    Sefu popozitiei? Vr-un blogher oarescare preum marcus ori Sibila? Stirist ca Dana Grecu? Datator de pareri ca Mirciulica ori Stan Laptop? Un postac precum mandel?

    Ntz. El este Prezidelu’ care a pus premieru’. El este Prezidelu’ care avizeaza Personal numirile de ministri si ii mai da si afara tot Personal. El este cel care s-a substituit guvernului . El este Stapanul Serviciilor si cel care da sfaturi si indicacatiuni pretioase DNA samd . Insa DNA alearga dupa Jiji ca da “mita” la fotbalisti ca sa dea goluri si dupa arbitrii de fotbal – lasand in pace spaguielile, sifonarile de fonduri publice de la Sanatate (milarde zice Realesu v2). El este Statul …care a politizat excesiv functiile (nu numai in sanatate .. daca nu zicem ca si femeia de serviciu de la scoala tine tot de sanatate!)
    Deci cele 3 motive de mai sus sunt o autoincriminare ..

    As mai zice ca el a fost Ales si Reales ptr ca sa aiba grija de adminsitrarea acesti tari , promitand administrare corecta (la tepe in piata Victoriei) nu “reforma” a orice numa sa nu isi faca treaba!

    Asa ca vazand autodenuntu si faptu ca El , Realesu v2 este Statul care nu isi face Datoria ar fi cazul sa se ceara Reforma lu’ Statu’ prin Restructurare folosind metoda alegerilor anticipate.
    Deci ar trebui sa I se zica de acord cu dvoastra dle Presedinte! Daca Statul nu isi face datoria atunci cei care il reprezinta, il conduc trebuie sa isi dea
    Demisia domnule presedinte!
    In cinci minute.

    PS. Asta imi aduce aminte incheirea dezbaterilor ptr prezidentiale. Dupa ce Nutzu a jurat ca nu a lovit copilu cu pumnu nici in plex , nici in bot nu s-a gasit nimeni sa intrebe : da o laba nu i-ai dat ?! Inteleg ca nu i-ai dat cu pumnu, cu sutu in spate , nuy l-ai elecrocutat , inecat da o laba nu i-ai dat?!

  203. 205 Cornu ianuarie 15, 2012 la 12:14 pm

    Oamenii tremura de frig in case si tin caloriferele inchise deoarece nu mai au bani sa plateasca intretinerea, sunt infometati si sunt la capatul puterilor, asta e adevaratul motiv pentru care ies in strada. Cei care protesteaza sunt dezamagiti in general de “javra ordinara” si de clanul mafiot care sprijina actuala putere, dar si in “particular” de intreaga clasa politica.

    Politica adevarata se face pe strada si nu la televizor, este momentul ca opozitia sa se mobilizeze si sa sprijine actiunile legitime ale manifestantilor, ca doar pe ei sustin ca-i reprezinta in parlament, nu ?

  204. 206 dlnimeni ianuarie 15, 2012 la 12:18 pm

    Off-topic, imi permit sa reiau un articol de pe blogul personal:

    Merita dl Basescu demonstranti de calitate?
    Posted on 15 ianuarie 2012 by dlnimeni

    Ceea ce m-a impresionat la demonstrantii anti-Basescu din strada, pe care i-am vazut intervievati, a fost calitatea lor. Oameni foarte saraci, disperati, care nu au aflat decat solutia iesirii in strada, dar oameni cu studii – nu in deficit scolar si educational ca unii ministri – cu bun simt, cu logica si buna exprimare. Unii, veniti sa demonstreze cu copiii in spinare sau in brate. Cu profesiuni si ocupatii onorabile. Departe de oamenii cavernelor pe care si i-ar fi dorit, poate, guvernantii. Sigur, ca – la nervi – si astfel de oameni pot injura ori da cu caramizi, dar gasesc ca vina principala este a acelora care i-au adus intr-o asemenea situatie. Care ne-au adus intr-o asemenea situatie. Din acest punct de vedere, gasesc penibile si dezinformatoare eforturile B1TV de a pune cat mai mult pe socoteala unor galerii de fotbal. Poate ca or fi fost printre demonstranti si suporteri: ce, ei nu traiesc in saracie? Ei nu se simt umiliti, ca oameni, ca romani, de aceasta guvernare? Penibile si glumele proaste ale dlui Cristoiu cu coloanele de muncitori asteptate de el la 3 dimineata. Nu stiu cum a trait dl Cristoiu, dar mi se pare ca imbatrineste urit.

  205. 207 LePrince ianuarie 15, 2012 la 1:20 pm

    @Aya

    De accord, proiectul de lege a sanatatii a fost retras din dezbaterea publica, incercandu-se a se ingropa pentru moment discutiile pe marginea unei teme sensibile. Pot sa cred, cum spuneam intr-o postare anterioara, ca proiectul a fost propus intr-un an electoral tocmai pentru a bloca orice discutie pe tema (si a salva astfel o groaza de “baieti destepti”) printr-o “lovitura de billiard”. Ideea mi-a venit cand am realizat precaritatea proiectului si modul grosier in care este conceput. Pare cautat neglijent. Desigur ca nu putea fi retras de la Parlament un proiect ce nu fusese depus. Posibil ca laboratoarele prezidentiale sa incerce “a lucra” in continuare pe marginea acestui proiect. Dar ma indoiesc foarte tare ca un astfel de proiect poate trece prin asumarea raspunderii, “pe nesimtite”, fara ca nimeni sa nu sesizeze si sa nu dea semnalul de alarma. Un astfel de proiect ar afecta mult prea multe segmente sociale, actori economici, viata cetatenilor in final, pentru ca sa fie posibila “tacerea” pe marginea unei astfel de incercari. Nu mai vorbesc de opozitie care ar informa populatia imediat. Asta nu inseamna ca o dezbatere pe marginea schimbarilor din sistemul sanitar romanesc nu este necesara.

    Relativ la postarea din ian 15, 2:20 am.
    Da, aceasta a fost scanteia. Spuneam insa ca Arafat nu trebuie sanctificat. Informatiile mele (neverificate inca) sunt ca exista si unele ambitii politice. Nu vad nimic rau in asta. La o adica le-as sustine, doctorul Arafat este un specialist care mai are inca multe de spus in formarea sistemului de sanatate.
    In alegerile anticipate nu vad o capcana atat de mare ca si tine. Ceea ce spui este posibil, dar mie nu mi se pare probabil. In privinta manifestatiilor, sustinerea opozitiei pentru manifestanti este nu doar necesara, este obligatorie. Observ ca aceasta sustinere incepe sa ia contur, ar fi bine sa fie mai ferma si mai hotarata. Solutia trebuie sa fie politica. Nu putem face o paralela cu’89, atunci solutia politica era cvasiimposibila. Spuneam ca Solutia trebuie sa fie politica. Gloata fara proiect si fara leader este periculoasa. Nu ma refer la distrugerile materiale si la nelinistea publica, ma refer la ceea ce poate ascunde gloata, sau la cum poate fi utilizata acest tip de manifestare. Adica la “agenda ascunsa” a celor care pot folosi gloata si manifestarile acesteia si la masurile pe care le poate justifica ulterior gloata . Cred ca opozitia trebuie sa solidarizeze cu manifestantii, presiunea populara il poate obliga pe Traian Basescu la o solutie politica, la negociere si la compromis. Unul dintre punctele agendei de negociere trebuie sa fie anularea comasarii alegerilor.
    S-auzim de bine.

  206. 208 LePrince ianuarie 15, 2012 la 1:23 pm

    @Mihaela drrrrragostea mea( outch, mi-a scapat)

    Ai dorit sa fii sarcastica, dar ai reusit sa fii nepoliticoasa. Totusi, elegant, contele ti-a intins mana pentru un menuet. Eu zic sa accepti invitatia.

  207. 209 LePrince ianuarie 15, 2012 la 1:24 pm

    @Doru Coarna

    Repet:
    Iti doresc sa ajungi sa traiesti din “conexele” pe care le atribui doctorilor, si din umilinta expedientului.
    Iti doresc sa ajungi pe mana cuiva lacom, care crede ca profilaxia consta in tuseul rectal.

  208. 210 PetruS ianuarie 15, 2012 la 1:33 pm

    Motto:” Omul potivit la locul potrivit”

    Dupa parerea mea romanii demonstreaza zilelele acestea ca doresc sa fie reprezentati de specialisti certi in toate institutiile de decizie. Romanii nu au fost scosi in strada de nevoia de sustinere a motiunilor de cenzura ale opozitiei, care daca ar fi trecut, nu li s-au fi micsorat salariile, nu si-au fi pierdut locul de munca, nu ar fi platit impozit pe pensii etc. (adica foloase directe). Iata ca se revolta cand un specialist/tehnocrat (R.Arafat) este bruscat de un om politic(Basescu). Dupa mine asta arata ca opozitia, daca vrea sa gaseasca sprijinul poporului, trebuie sa vina cu tehnocrati grei care au solutii concrete si pareri argumentate de nevoile reale ale oamenilor.
    Aveti grija ca sefii de departamente ale PSD sa fie specialisti pe domeniul respectiv, sau, chiar daca nu sunt, sa fie inconjurati numai de tehnocrati seriosi care ar trebui sa fie vectorii de imagine. Poate tehnocratii nu au charisma, dar pot fi folositi pt a crea suportul deciziilor politice, iar in aceasta perioada, cred ca orice tehnocrat care a reusit in domeniul sau se bucura totusi de o charisma. Nu mai veniti cu popi la agricultura.
    Opozitia trebuie sa vina cu propriile propuneri de lege, pe care sa le puna in dezbaterea publica, fara demagogie. Trebuie sa arate ca e mai buna decat puterea si are solutii mai bune pentru popor. E un prilej de cotitura inspre calea buna care trebuie urmata. E nevoie de curaj pt asta, dar rasplata va veni in mod cert.
    PSD a ajuns la a IV-a generatie de lider (I Iliescu, II Nastase, III Geoana, IV Ponta) si am crezut ca aceasta reforma de a aduce un lider proaspat, tanar in fata, va asigura succesul necesar pt a castiga alegerile, dar nu pare a fi de ajuns. Nu e de ajuns ca generatia a IV-a de la PSD e mai buna decat prefigurata generatie a IV-a de la PD-L (I Roman, II Basescu, III Boc, IV Udrea), sau ca PD-L inca are retineri sa treaca pe fata la generatia a IV-a, care doar se simte, nu se vede inca direct.
    Plusul necesar pt a castiga sprijinul populatiei cred ca fi necesar sa fie adus de specialistii/tehnocratii care au solutii potrivite. Dau exemplu: daca vine Ponta singur si vorbeste de sanatate, poate fi vazut la fel cum e vazut si Basescu cand vorbeste doar el si pupitrul pe care scrie „Administratia Prezidentiala”, care nu-i mai ofera suportul necesar, deoarece parerile lui personale sunt mai tari decat parerile specialistilor (daca mai sunt) din aparatul Administratie prezidentiale. Dar daca langa Ponta, atunci cand vorbeste de sanatate, este un doctor (sau mai multi) cunoscut de public ca un om de succes si care emite propuneri valoroase pentru legea sanatatatii, cred ca va creste si valoarea lui Ponta. Publicul va percepe ca opozitia chiar are solutii.
    Romanii nu mai sunt chibiti cum era Moromete pe vremuri, doresc solutii practice. Cred ca aceasta criza mondiala ne responsabilizeaza mai mult si automat dorim sa fim reprezentati de politicienii care ofera clar solutii practice. Nu mai tin cu PSD neconditionat asa cum tin cu Poli Timisoara, tin cu PSD pt ca imi ofera in mod cert o solutie mai buna decat PDL. Demonstrati acest lucru si va veti bate doar cu PNL pt putere, iar PD-L va avea soarta PNT-CD.
    Este doar o parere personala, sustinuta numai de nevoia de a demonstra ca daca cineva (clasa conducatoare) ne va putea organiza cum trebuie, in patru ani recuperam diferenta fata de occident, pentru ca nu suntem ca nivel de inteligenta mai jos decat occidentalii, doar mai prost organizati (condusi).

  209. 211 LePrince ianuarie 15, 2012 la 1:36 pm

    @Carcotasu

    Eu inteleg ca pentru a-ti sustine nick-ul, trebuie sa carcotesti. Dar ar fi bine sa te limitezi la a-mi atrage atentia asupra unor elemente de tipul coniac vs.cognac sau altele de gen. Nu te baga in ce nu te pricepi. Bucata de comentariu pe care o citezi nu spune nimic fals (inclusive statistica, cu aproximarile de rigoare este reala) , si te asigur ca sunt departe de a fi “neavizat”. Pana la urma, ceea ce spui tu intareste ceea ce spuneam eu, eu discutam de evenimente (care includ evenimentele de tip cardiovascular ) . Retine oricum: SMURD nu este la concurenta cu ambulanta, cele doua colaboreaza, uneori actioneaza impreuna, dar de obicei este suficienta interventia serviciului de ambulanta.
    Ar fi caraghios sa se deplaseze SMURD pentru o lipotimie cauzata de o lipsa de calciu de exemplu, sau pentru bufeurile unui carcotas.

  210. 212 LePrince ianuarie 15, 2012 la 1:51 pm

    @abstractionistul

    Poti vorbi despre mine cu “ Son Altesse Serenissime le Prince des Bavards”. Si ca sa te las sa fii destept: cine a pus la punct sistemul national de urgenta 112?

  211. 213 LePrince ianuarie 15, 2012 la 2:14 pm

    @Marele gremlin ideologic, dresorul de soparle, nea’titi

    Daca ma gandesc bine, incep sa cred ca ai dreptate. Mergand pe firul logic trasat de tine, realizez acum ca Pacea de la Kuchuk-Kainarji a fost pregatita de scribii mutaziliti din sec.X, pregatita atent prin cruciada a II-a, si prezisa in scrierile lui Nostradamus. Tot momentul Kuchuk-Kainarji, daca frangem logica la 1800, o lipim la 1809, si o indoim in 1817 trecand prin domnia lui Voda Karadzas si evenimentele epocale din Urlatii Mari de la 1819, explica razboiul cisplatin, iar daca ne gandim la intalnirea dintre Napoleon al III-lea si Regina Victoria din 1857 chiar si razboiul anglo-bur. Tot Kuchuk-Kainarji poate explica ascensiunea lui Mussolini, dar si abdicarea regelui Zog al Albaniei de la 1939. Acest tratat de pace este mentionat si in filmul Gremlins II, unde doi gremlin erau numiti , unul Cucioc (venea de la Kucuk)iar celalalt Caine-Gri (o anagrama secreta a denumirii Kainarji).
    Cred ca pe aceasta baza, te poti apuca de un tratat. Sa vii sa ti-l corectez.

  212. 214 gazetarul ianuarie 15, 2012 la 2:54 pm

    Aya ianuarie 15, 2012 la 2:48 am

    @Gazetarul

    Subscriu la ideea ta ca USL ar trebui sa propuna- cat mai rapid cu putinta (citez) “legi in domeniile sanatatii,invatamantului”.

    Sunt, insa, total impotriva ideii ca ar trebui sa propuna revizuirea Constitutiei.
    Orice incercare de revizuire a Constitutiei este un demers extrem de riscant in acest moment. Odata declasat procesul, nimeni nu garanteaza ca, prin miscari imprevizibile, “altii” nu ar reusi sa impuna reglementari dezastruoase pentru Romania.
    ===========================================================
    @Aya:Hai sa-ti explic de ce este nevoie de realizarea unei Constituii noi de catre Opozitie,demers pe care-l crezi foarte riscant.N-ai observat ca betivul marinel nu cedeaza in realizarea unei noi Constitutii anul acesta? 🙂 Ti-ai pus intrebarea de ce?Eu mi-am pus-o si am gasit urmatorul motiv:Geoana isi va face partid in martie si va vrea sa traga parlamentari de la P.S.D.,ca astfel Opozitia sa aiba si mai putini parlamentari,iar raportul sa fie de 2/3 Puterea si 1/3 Opozitia,acum te-ai prins?Aceste manifestatii neprevazute insa,le-au dat calculele peste cap broscoiului Kermit(Basescu),purcelusii Peggy(Lenuta Udrea)si lui Gonzo(Boc). 🙂 🙂 Acum ei sunt in stand-by,iar cand vor scapa din situatia asta dificila,vor incerca sa-si faca din nou de cap.Daca Opozitia va prelua fraiele in aceste zile,in noiembrie U.S.L.-ul va castiga clar alegerile,avand 65%-70%.Si oricum,in U.S.L.sunt oameni mai cu cap decat in P.D.-L.,U.N.P.R.si U.D.M.R.,cred ca vor face o Constitutie mult mai buna ca cea existenta.

  213. 215 LePrince ianuarie 15, 2012 la 2:55 pm

    @Vasilica

    Da, mai Vasilica, mie „nu-mi place” anumiti moderatori…

    Pentru conformitate,
    „voinescuTot”

  214. 216 LePrince ianuarie 15, 2012 la 2:58 pm

    @dlnimeni

    Voi reveni mai tarziu cu o replica.Discutia pe care ati initiat-o este , desi foarte vasta, interesanta.

  215. 217 MIHAELA ianuarie 15, 2012 la 3:23 pm

    @ LePrince
    Printule, ce-ar fi sa-ti vei de treaba ta si sa nu te bagi in schimbul de replici dintre mine si Contele?
    Te-a invitat cineva la aceasta discutie, sau iti place sa te bagi singur in seama?!

  216. 218 Aya ianuarie 15, 2012 la 3:29 pm

    @

    DlNimeni

    O plimbare precum cea de ieri este cat se poate de obositoare fizic (nu doar pentru timpul acordat ei)- insa datatoare de speranta. Altfel spus, multumitoare psihologic- desigur, si, sau mai ales, „eliberatoare temperamental”.
    Din pacate, desi i se „simtea” prezenta, nu l-am intalnit pe Doru Stanculescu- ar fi fost greu, de altfel. Prin locurile plimbarii nu se potrivea defel sensul titlului melodiei „Nimeni pe drum”.

  217. 219 ZOE, fii barbata ! ianuarie 15, 2012 la 3:34 pm

    I-auzi premierul , s-a dus la spital sa linga ranile unui jandarm ranit !!!!!!!!!!!!!
    Dar pe cei batuti de jandarmi, batrâni, femei gravide, chiar si copii îi intreaba cineva ceva ?!

  218. 220 ZOE, fii barbata ! ianuarie 15, 2012 la 3:43 pm

    De ce oare nu ma mira ca nici în al 12-lea ceas nu renuntati la fitele voastre filozofice si în loc sa iesiti ” la aer” stati si va contraziceti pe blogul lui AN ?!

  219. 221 Aya ianuarie 15, 2012 la 4:27 pm

    @

    Le Prince

    DOAR PRESIUNEA POPULARA POATE OPRI ANGAJAREA RASPUNDERII CRIMINALULUI GUVERN BOC PE LEGEA SANATATII

    Citez din mesajul tau (ianuarie 15, 2012 la 1:20 pm(:

    „ma indoiesc foarte tare ca un astfel de proiect (al legii sanatatii; n.A.) poate trece prin asumarea raspunderii, “pe nesimtite”, fara ca nimeni sa nu sesizeze si sa nu dea semnalul de alarma. Un astfel de proiect ar afecta mult prea multe segmente sociale, actori economici, viata cetatenilor in final, pentru ca sa fie posibila “tacerea” pe marginea unei astfel de incercari. Nu mai vorbesc de opozitie care ar informa populatia imediat. Asta nu inseamna ca o dezbatere pe marginea schimbarilor din sistemul sanitar romanesc nu este necesara”.

    Mon Prince, ai avut aceleasi „dubii intelectuale” cu „cineva” cu care ai fost „confundat” pe blog (ca si mine, de altfel)- „dubii intelectuale” cu care nu sunt de acord daca sunt exprimate in momente cand, evident, adversarii actioneaza conform versului unei binecunoscute fabule „la raison du plus fort est toujours la meilleure”.

    Pentru a realiza CUM actioneaza sau poate actiona cineva, trebuie sa „intri” in tipul de psihologie al respectivului- nicidecum sa-i atribui propriile „dubii”.
    In speta, este vorba de cum actioneaza actuala guvernare: in forta, netinand cont de actiunile democratice de opozitie, FARA A PIERDE TIMP (respectivii stiu ca timpul preseaza!).
    Va sosi si momentul in care se va demonstra, public, faptul ca acesti guvernanti vor fi avut de pus in opera un complex si coerent plan genocidar pentru Romania- iar legea sanatatii este chiar „la obiect” destinata „incununarii” actiunilor. Dar, sa ramanem la timpul prezent.

    Guvernantii stiu foarte, foarte bine ca toate legile promovate in forta, pana acum- fiecare, parte a planului genocidar coerent- sunt criminale si sunt corect eprcepute, ca atare, de romani (si de opozitie, desigur).
    Modul in care au actionat permanent- prin angajarea raspunderii in forta (chiar si in cazul sinistru cand actiunea a fost „desavarsita” dupa ce fusese acoperit cu o patura sangele lui Sobaru!- acest „amanunt” oribil ar trebui sa fie absolut convingator in legatura cu intentiile lor) demonstreaza, fara putinta de tagada, nu doar ca au un termen precis pentru punerea in opera a planului genocidului national, dar ca nu au voie sa piarda timp, pentru ca ar putea „cadea” oricand (si au in vedere ca acest lucru sa nu se intample inainte de a-si fi „indeplinit misiunea”).

    Odata stabilit care este structura psihologica a respectivilor, este lesne de realizat cum vor actiona in continuare: IN FORTA SI FARA A PIERDE TIMP (si, in plus, mizand pe dubii intelectuale de genul „nu cred ca se poate „, „este nedemocratic”- care, din pacate, ar veni in intampinarea lor, caci i-ar ajuta sa castige timp prin faptul ca autorii dubiilor „nu pot crede” in posibilitatea actiunii guvenantilor, in timp ce ei exact asta ar face).

    In acest moment, guvernantii- care au evident „azimut” adoptarea genocidarelor prevederi ale legii sanatatii, asa cum a fost „conceputa de specialisti” (specialistii mortii- dar asta e alta discutie)- sunt „incurcati” de presiunea populara, care, fara indoiala, nu a fost luata in calcul.

    (O paranteza esentiala:
    Faptul ca nu au luat in calcul izbucnirea populara de acum demonstreaza, clar, ca planul genocidar este construit in „laboratoare straine”- unde se lucreaza pe „scheme” bazate pe un anumit tip de previzibilitate inclusiv statistica.
    In cazul de fata, respectivilor „autori de plan” li s-a parut previzibil ca romanii sa nu reactioneze dur atata vreme cat s-au multumit cu „jelanii” de fiecare data cand a fost adoptata, in forta, fiecare dintre celelalte legi ale genocidului.
    Or, specifica pentru psihologia romanilor este tocmai imprevizibilitatea- ceea ce in „laboratoarele” respective nu este luat in calcul.
    Sigur ca exista un „previzibil al imprevizibilitatii”- dar trebuie sa fii profund roman pentru a sti cand apare acel moment si ce declanseaza imprevizibilul. Noroc ca acele planuri sunt construite in „laboratoare” straine!)

    Este logic- tinand cont de cele deja stabilite- ca vor depune in forta proiectul de lege (sau unul asemanator) in Parlament si isi vor angaja raspunderea (repet, scopul lor „conform ordinelor” este sa fie adoptata acesta lege- sau una cu fond similar- nu sa o modifice conform nevoilor reale ale populatiei).
    Exista proceduri parlamentare prin care poate fi urgentata angajarea raspunderii.
    Ma rezum la a mentiona faptul ca motiunea de cenzura (care va fi dezbatuta, la randu-i, foarte repede) nu va avea succes. Astfel, legea va fi adoptata in timp record (iar respectivii isi vor fi indeplinit misiunea, la nivel de guvern).

    Privind atent modul in care au actionat pana acum, devine limpede ca acesti guvernanti criminali NU SUNT EZITANTI si nici nu „privesc in laterala” la nemultumirile publice, la alte opinii, la opozitie- ceea ce inseamna inca un argument in favoarea ideii ca actioneaza fara a piede timp, pentru punerea in opera a unui plan bine stabilit, coerent (genocidar).
    Pe cale de consecinta, nu ar ezita nici daca Opozitia ar actiona democratic, nici daca populatia ar fi informata de opozitie in legatura cu ceea ce incearca guvernantii sa faca (legat de legea sanatatii- odata decisa angajarea raspunderii)- nici nu ar fi impresionati de „jelaniile” cetatenilor (culmea ciniscmului este ca stiu foarte bine adevarul- insa intentiile lor sunt genocidare).

    Singurul lucru care ii poate opri este presiunea populara dura, ferma.

  220. 222 Aya ianuarie 15, 2012 la 4:48 pm

    @

    Le Prince

    SUNTEM DE ACORD: OPOZITIA TREBUIE SA SUSTINA FERM POPULATIA

    Citez din mesajul tau (ianuarie 15, 2012 la 1:20 pm):

    „In privinta manifestatiilor, sustinerea opozitiei pentru manifestanti este nu doar necesara, este obligatorie. Observ ca aceasta sustinere incepe sa ia contur, ar fi bine sa fie mai ferma si mai hotarata. Solutia trebuie sa fie politica. (…) Gloata fara proiect si fara leader este periculoasa. Nu ma refer la distrugerile materiale si la nelinistea publica, ma refer la ceea ce poate ascunde gloata, sau la cum poate fi utilizata acest tip de manifestare. Adica la “agenda ascunsa” a celor care pot folosi gloata si manifestarile acesteia si la masurile pe care le poate justifica ulterior gloata . Cred ca opozitia trebuie sa solidarizeze cu manifestantii”

    Subscriu.
    Totdeauna, in cazul manifestarilor publice ferme, apar „structuri specializate” care folosesc o multime fara lider (altfel spus, fara elite!).
    Scopurile?
    Unul dintre scopuri este preluarea puterii (mai exact, a puterii reale- care inseamna „pupitrele de control”) si impunerea „extensiilor” lor la „pupitrele de comanda” (mai exact, in posturile publice vizibile).
    In cazul Romaniei, situatia este in mod exceptional periculoasa.
    Romania este VIZATA sa fie spatiul desfasurarii unui programat genocid social, cultural, national. Miza este mult mai mare decat in cazul unei rasturnari „obisnuite” de guvernare, in urma nemultumirilor publice.

    Pe cale de consecinta, daca Opozitia nu se va implica rapid si foarte puternic, explicit, COERENT in sustinerea manifestantilor- si nu vor actiona „creierele de elita” care se regasesc in randul Opozitiei (slava Domnului, astfel de creiere de elita exista acolo!) – manifestarile populare vor fi deturnate. Ca sa parafrazez o expresie care a facut cariera „vor fi furate”.
    Urmarea: in Romania va fi cea mai sangeroasa reprimare cu putinta, prin genocid programat.

    P.S.
    Sper sa nu „aud” si acum: „asa ceva nu cred ca se poate”, „ar fi prea mult”,
    Nu vreau sa fiu crezuta- insist doar sa se accepte ceea ce afirm ca ipoteza de lucru! Oricat ar parea de rocambolesti afirmatiile mele, sunt reale!

  221. 223 Bibicu ianuarie 15, 2012 la 4:48 pm

    ANUNŢ

    Caut spaţiu comercial modest, stradal, în Piaţa Universităţii pentru desfacere de unelte agricole necesare unei vieţi mai bune : furci, seceri, cazmale, sape, greble târnăcoape, topoare.
    Se vor distribui – exclusiv – la mitinguri spontane, numai prin închiriere sau abonament. Amprentele utilizatorilor în regim de confidenţialitate. Cozile, în general, şi de topor, în special, sunt înseriate. Stoc limitat la 300.000 bc per total.

  222. 224 Dan Doboseriu ianuarie 15, 2012 la 4:48 pm

    PLÂNSET BICOLOR

    Venindu-i greu să creadă că a fost nătâng ,
    Legea de-a retras-o, s-arate că-i deşteaptă ,
    Curg javrei lacrimi verzi din ochiul stâng
    Şi numai muci portocalii din nara dreaptă .

  223. 225 Aya ianuarie 15, 2012 la 4:51 pm

    @

    Draghi Puterity

    A propos de intrebarea ta din ianuarie 15, 2012 la 11:49 am:
    Ghici de unde vine „tatucul”!?

  224. 226 Aya ianuarie 15, 2012 la 4:55 pm

    @

    Le Prince

    Ma grabesc, caci nu vreau sa ratez partea de „faptul serii” din plimbarea pe care am facut-o in ultimele zile (e deja a treia!). Secventa nocturna a plimbarii mele in centru e ceva mai lunga- asta e, suntem in plina iarna.

  225. 227 Aya ianuarie 15, 2012 la 4:58 pm

    @

    DlNimeni

    Plec din nou la plimbare, catre centru. Sper ca rezultatul ei sa fie benefic.

  226. 228 Observator ianuarie 15, 2012 la 5:13 pm

    Urmăresc si eu la televizor ce se întâmpla in piața. Mă întreb câți dintre acești combatanti si câți dintre cei ce combat acum in fata televizoarelor vor veni si alegeri si câți or fi fost la cele anterioare.

  227. 229 Aya ianuarie 15, 2012 la 5:16 pm

    @

    ALL

    Exact cand voiam sa inchis calculatorul si sa pl;ec la „plimbare” catre centru, am descoperit (la „Comentarii recente”) existenta unui text al lui Maximmouse.
    L-am citit.
    Intrucat este postat la o sectiune ceva mai veche (Sinecurismul, ca politica de stat) si, din acest motiv, risca sa nu aiba prea multi cititori, imi iau libertatea (sper sa accepte Maxonul!) de a-l copia aici.

    Acum, chiar plec la „plimbare”- ma asteapta centrul Bucurestilor!

    (Autor) Maximmouse
    ianuarie 15, 2012 la 1:47 pm

    @
    Fratilooor!

    Se pare ca a inceput sa se miste ceva!

    Aflam cu aceasta ocazie ca : membrii galeriilor , revolutionarii. membrii partidelor politice ,in mod clar nu sunt cetateni ai Romaniei.

    Dragii mei, singurii oameni care au aceasta caliate sunt satanail si acolitii sai.

    Am urmarit o leaca si pe la televiziuni si am remarcat modul jegos in care oanadobre,protejata lui ciutacu, sorinamatei tot fosta antena 3 au excelat in mizerie…

    In fine , ca fost participant activ la miscarea Piata Universitatii, am ajuns la urmatoarea concluzie: Miscarea anteroara nu s-a bucurat de popularitae datorita faptului ca omul obisnuit, cel care nu isi pune probleme, avea si servici, si salariu, si sanatate si educatie si invatamant. Eeeei, acuma, alta este calimera. Demonstrantii actuali au iesit exclusiv, sau mai bine, in principal pentru faptul ca nu mai au slujbe, sanatate , invatamant etc. Sa spun ca idealismul nu isi mai gaseste loc in aceste manifestatii. Boborul nu lupta pentru idei, ei lupta pentru lucruri foarte concrete, materiale …

    Ma gandesc ca de aceea este posibil si foarte probabil ca aceasta miscare sa aiba succes. In plus, dorintele maselor de a trimite la plimbare haita “conducatoare” care i-a saracit complet, se suprapun peste nazuintele idealistilor.. cati mai exista si ei. Probabil ca atunci , in Piata a existat o ampla actiune a serviciilor secrete , dar si o miscare minora de interese foarte materiale ale gastii care se perinda pe la microfoane si care apoi, venind la putere au declansat tavalugul distrugerii Romaniei…:) tavalugul a fost oprit un timp, culmea, prin guvernarea PSD 2000-2004, dar a fost relansat cu si mai eficienta furie dupa 2004.

    Traim vremuri interesante, eh?

  228. 230 ion adrian ianuarie 15, 2012 la 5:24 pm

    Vad ca sunteti prea glumeti asa ca hop si eu sa ma bag in seama in aeemenea selecta si nobiliar lumpenproletara descendenta:

    Este adevarat ca galeria lui Dinamo a realizat cea mai mare pactizare istorica unindu-si fortele ieri la Universitate cu cea de la Steaua si cum de nu a aparut si Rapidul ca asa doar ei lipseau? 🙂
    Si daca este adevarat, stii oare si cu cat au fost platiti ptr acest anus contra naturii? 🙂
    Na ca imi adusei aminte de Iliescu caruia ii doresc un tribunal dar nu asa ceva.

    Sau preluata si prelucrata o tzara:

    Reporteră: De ce sunteţi aici?
    Protestatar: Să îl susţin pe dl. Calafat.
    Reporteră:Pe cineee?!Cine e dl. Calafat?
    Protestatar: Nu ştiu! Dar sigur este un PNList de-al nostru si era sa fie si fotbalist la Steaua daca nu-l impideca Basescu. Jos Basescu! 🙂

  229. 231 ion adrian ianuarie 15, 2012 la 5:25 pm

    Erata: asemenea in loc de aeemenea 🙂

  230. 232 Doru Coarna ianuarie 15, 2012 la 5:50 pm

    @ Printe,

    OK, vad ai reusit sa iesi dintre crinolinele Ayei si cum tot insisti, te las pe tine sa-mi faci ceea ce-mi tot doresti atat de insistent. Poate cine stie, iti revii.

    Ref. conexe, du-te tu la doctor in Romania fara spaga, inclusiv la cel de familie, si vezi ce se intampla. Apoi, incearca la o banca (ah, tu nu poti…) sa vezi cam ce depozite au doctorii fata de juristi, profesori sau ingineri, sa spunem.

    In ceea ce priveste asigurarile, tu nu stii unde se ajunge din primele secunde cand astfel de firme pot contracta: nu vor plati nimic preventiv adica nu vor accepta preventie, vor impune stachete inalte pt a nu irosi profitul, vor conditiona valabilitatea anuala a asigurarii de parcurgerea unor controale periodice, pe cat posibil neplacute, ca omul sa le evite si sa-si piarda dreptul de asigurat desi a platit prealabil, desi pe tine poate te-ar ferici, adica inclusiv rectale, colonoscopii, endoscopii, etc. Eu am trecut prin astfel de probe pe vremea cand lucram peste balta, esti nebun daca ti se pare ca ar fi ceva logic, cinstit, sigur sau placut. Dealtfel, singurul fapt ca aberatia asta a fost propusa de Basescu ar trebui sa-ti dea de gandit. De ce nu a venit cu modelul francez?
    Apoi, medicii aia te scot si din moarte clinica, atat sunt de performanti, tu crezi ca astia ai nostri stiu si altceva decat sa-si dea importanta si sa ceara, sau sa astepte sa le oferi?

    Printe, intra la orice medic si contrazice-l, apoi vezi cum si ce face, si in final discutam. Habar n-au, iti spun eu. Tot ceea ce stiu se rezuma la a incerca pe sanatatea si banii pacientului diverse noi medicamente din curiozitatea de a invata cum se reactioneaza la, si cum lucreaza acestea. Dar si din dorinta de a lua solda firmei care le comercializeaza la noi.

    Ti-am scris prea mult, nu meriti…

  231. 233 dlnimeni ianuarie 15, 2012 la 6:31 pm

    Le Prince: sigur, cind va fi timp.

  232. 234 dlnimeni ianuarie 15, 2012 la 6:35 pm

    Aya: plimbare placuta si, mai ales utila, in aer proaspat.
    Un om pe care il apreciez si care se pare ca il cunoaste pe Doru Stanculescu mi-a relatat la telefon ca, la politie, Doru Stanculescu ar fi fost intrebat de ce a manifestat fara autorizatie. Pai, nici in ’89 nu am avut autorizatie, ar fi raspuns Doru Stanculescu.

  233. 235 Draghi Puterity ianuarie 15, 2012 la 7:50 pm

    @Aya

    Chiar ma uitam cum reflecta presa internationala revoltele din Romania, si am dat peste urmatoarea fraza:

    The former ship captain, who is staunchly pro-American, has always relished a political fight.

    http://www.ajc.com/news/nation-world/protests-continue-in-romania-1303573.html

    intr-o stire preluata de la Associated Press. Asa ca pare fi vorba mai degraba de un unchi (unchiul Sam?) decat de de un tatuc. Asta desigur doar daca extensiile GRU din Atlanta nu si-au bagut si acolo coditza, la fel ca si la Deveselu. 🙂

    Intr-un registru serios de data aceasta, vreau sa te felicit si sa imi exprim sincera admiratie pentru modul in care iti indeplinesti datoria de cetatean, participand la miscarile de strada. Valabil pentru toti cei ce procedeaza la fel. Va multumesc pentru ceea ce faceti. Daca suntem uniti, indiferent cum se va termina aceasta batalie, razboiul va fi castigat! Aya, ai totusi grija de tine…

  234. 236 Cârcotaşu ianuarie 16, 2012 la 12:08 am

    @ Le prince,
    Ce să mai spun, Aya atrage atenţia cui vrea să audă că îi eşti un „prieten drag” şi să fim atenţi cum ne adresăm ţie, să n-o supărăm!
    Dom’le, ieşti cel mai tare!

  235. 237 Cârcotaşu ianuarie 16, 2012 la 12:11 am

    PS – E normal tupeu’! 😆

  236. 238 Cârcotaşu ianuarie 16, 2012 la 12:17 am

    @ Le prince,
    Uite că-ţi acord mai multă atenţie decât m-aşteptam, da’ acu’ lucrez cu materialu’ clientului… .
    Deci, am mai subliniat excepţionala inteligenţă a unui coleg de blog care mi-a reproşat că sunt cârcotaş. Îmi pare rău şi pentru el da’ şi pentru tine. Nu-i nicio mirare că eu sunt Cârcotaş, din moment ce aşa mă declar. De mirare-i că tu te declari Le Prince, da’ eşti mitocan!

  237. 239 Vasile, ianuarie 16, 2012 la 9:45 am

    Sunt trist ca contele,

    replicile mele catre un nimeni care se da imparat au disparut !

  238. 240 Aya ianuarie 16, 2012 la 2:11 pm

    @

    Draghi Puterity

    Intr-un mesaj catre tine (cred, la sectiunea unde am purtat cea mai mare parte a „discutiei”) am detaliat relatia foarte stransa intre „extensiile GRU” de pe plaiurile europene si cele de peste Ocean (iti improspatez memoria: ma refer la modul in care, via „extensia GRU” Talpes, a fost influentata Casa Alba sa respinga, la Madrid, in 1997, invitarea Romaniei de a intra in NATO).
    Altfel spus, intre raul (curs de apa!)l Moscova si Potomak exista un „pod deloc indepartat” pentru a parafraza un titlu celebru.

    Iti multumesc pentru apreciere.
    Azi noapte, acolo, a fost infernal.
    Voi continua sa fiu alaturi de cei care protesteaza fara violenta pana cand, in urma presiunii, actuala guvernare- formata din criminali- va cadea.
    (Sa am grija de mine? Doar Dumnezeu poate decide ce se va intampla cu mine; cum se spune curent, sper sa am, in continuare, noroc).

    Sper ca USL sa se miste mai repede si sa organizeze urgent manifestatia de sustinere.
    Daca USL nu se va grabi, „anumite servicii” vor prelua controlul si toata aceasta superba revolta va fi deturnata- apoi, in functie de „care serviciu” va iesi invingator, fie va fi confiscata (urmand un dezastru mascat in Romania) fie va fi reprimata in sensul continuarii explicite a politicii de genocid. Dupa cum vezi, rezultatul ar fi acelasi- doar caile ar fi diferite.

  239. 241 Aya ianuarie 16, 2012 la 2:19 pm

    @

    DlNimeni

    Da, asa a raspuns Doru Stanculescu: nu am avut autorizatie nici indecembrie 1989, cand am protestat.

    Nici eu nu am avut- si nu intentionez sa cer nici acum.
    Nici altii nu au avut- si nu intentineaza sa ceara nici acum.

    In scurt timp voi pleca din nou „la plimbare” catre Universitate.
    Vremea este foarte potrivita – aerul, „promitator”.

    P.S.
    Sper ca USL sa organizeze foarte repede- „ieri” dac a s-ar putea!- manifestarea de sustinere a protestelor (pasnice!).
    Altfel, toata aceasta demna, nobila revolta va fi confiscata de servicii.
    Cine a fost „acolo” si a avut ochi sa vada, urechi sa auda si minte deschisa pentru a pune cap la cap amanunte deja vizibile, sigur imi va da dreptate.

  240. 242 Victor V. ianuarie 16, 2012 la 7:19 pm

    @ Aya

    Este extraordinar ceea ce faceți. Mă gândesc că în curând vom reuși să schimbăm criminalul guvern Boc, care voia să privatizeze Smurd-ul și vom avea în sfârșit un guvern de tehnocrați.

    PS: eram ironic – dacă era galeria Rapidului acolo, m-aș mai fi gândit. Așa, cu Steaua și Dinamo…

  241. 243 Vasile, ianuarie 17, 2012 la 9:04 am

    W,

    Nu spun ca atotcunoscatoarea aya nu merita cite o atentie , dar nici asa sa plagiezi armele folosite de a. nastase in raspunsul catre amicul dumitale conte impotriva unei doamne!

  242. 244 Victor V. ianuarie 17, 2012 la 12:15 pm

    @ Vasile

    Aya imi este simpatică, deci nu prea înțeleg de ce vorbim de „arme”. Ironia (amară) se referea la metodele lui TB, nu la prezența demonstranților de bună credință.

  243. 245 Vasile, ianuarie 17, 2012 la 1:57 pm

    Armele prin care doresti sa captezi atentia unei doamne sunt pina la urma ori o seama de cuvinte potrivite ori banale virilitati, idea este ca un sarut ,precum multele schimbate intre damele din acest forum , pot fi la o adica arme tot asa cum si ironia sau malitiozitatea pot deveni focoase cu aprindere intirziata!


  1. 1 Uite legea, nu e legea… « Motanul Incaltat Trackback pe ianuarie 14, 2012 la 12:37 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!