Vlaaad Dumitraaas – propunerea mea pentru Premiul Pulitzer

Nu stiu cine este Vlad Dumitras. O fi ziarist, o fi – el insusi – sursa. O fi ruda cu Turcan sau poate cu Programul economic al USL. Nu stiu. Am aflat insa ca scrie in Cotidianul.ro.
Scrie deontologic si cu angajament. Va propun sa va amuzati cu Vlaad Dumitraas si cu idiotii care isi bat joc de el:

„Programul economic al USL a plecat din ţară!
Adrian Năstase pune beţe în roate USL

Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba este un proverb care se potriveşte perfect mai ales politicienilor români (stiati, probabil, in alte tari – mai ales acolo unde nu cresc – lupii nu procedeaza in acest fel – n.b.).  Fireşte, Traian Băsescu este cel mai semnificativ exemplu în acest sens, dar nici fostul premier Adrian Năstase, un om extrem de orgolios, nu se lasă mai prejos (v-ati prins de introducere, toata clasa politica e jalnica, totusi… – n.b.)

În urmă cu o săptămână, după şedinţa săptămânală a USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta anunţaseră că vineri vor prezenta programul economic al opoziţiei unite ( interes mare in presa si la populatie, bataie pe locurile de la conferinta de presa…n.b).

Numai că, vineri, tăcere totală, nimeni din Uniunea Social-Liberală nu dădea vreun semn că urmează a fi prezentat programul economic. Contactaţi de presă, Ponta şi Antonescu au spus că lansarea programului economic al USL se amână întrucât Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, coordonatorul echipei care a elaborat acest program (aflu din presa ca eram coordonatorul acestei echipe -n.b.)  e plecat în Franţa, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (Vladut, cum o cheama pe „presa” care i-a contactat? Nu e frumos sa incepi sa minti de la varsta asta…n.b.) Explicaţia celor doi copreşedinţi ai USL a părut destul de neconvingătoare (ati inteles, cei doi copresedinti vorbeau in cor iar „presa” asculta, ingrozita, pe speaker – n.b.) având în vedere că Năstase nu este nici pe departe una dinter figurile importante ale noii alianţe (din contra n.b.)  domnia sa nefiind plasat – din evidente raţiuni de strategie de imagine – în primele rânduri ale liderilor opoziţiei (aici nu am ce sa comentez, pentru ca e vorba de o observatie personala, la care autorul a ajuns dupa numeroase eforturi de analiza – n.b.)  Aşadar, prezentarea programului economic al opoziţiei putea fi făcută fără probleme chiar dacă fostul premier Năstase nu era în ţară (chiar asa. Dar nu va grabiti… -n.b.)

Surse din conducerile PSD şi PNL au declarat pentru cotidianul.ro că, în realitate, lucrurile au stat altfel. (schimbare dramatica de situatie…n.b.). Într-adevăr, platforma economică a USL trebuia prezentată vineri, dar Adrian Năstase plecase la Strasbourg la APCE, cu toată documentaţia acestui program, fără a lăsa la Bucureşti nici măcar o copie (n-am inteles, liderii voiau sa prezinte documentatia sau programul? n.b.) Liderii PNL şi PSD, precum şi specialiştii în economie şi finanţe din cele două partide care munciseră la acest program au fost teribili de deranjaţi de manevra lui Năstase ( vedeti, cercul se largeste. E vorba de lideri dar si de specialistii care muncisera din greu…Si inteleg ca i-am dezamagit. Rolul meu era sa pastrez documentatia pentru  program si, in loc sa stau si sa o pazesc la partid, eu,  depozitarul acestor secrete, am fugit cu ele in strainatate…Urat …n.b.). Pesediştii şi peneliştii (cercul nemultumitilor se largeste si mai mult: de la surse am ajuns la cei doi copresedinti apoi la lideri si specialisti si, apoteotic, acum „vorbim” de pesedistii si penelistii” nemultumiti. Frumos crescendo. Premiabil – n.b.) au catalogat acest gest ca fiind expresia unei frustrări a fostului premier social-democrat, generată tocmai de decizia lui Ponta şi Antonescu de a plasa în rândurile din spate ale USL personajele cu probleme de imagine, aşa cum sunt Adrian Năstase, Marian Vanghelie sau Dan Voiculescu (v-ati prins acum, sper,  care e mesajul principal si ca el nu are nici o legatura cu programul economic? n.b.)”

Vlad Dumitras

PS1   In aceste conditii, va rog sa fiti de acord cu mine sa-l propun pe autorul acestei bijuterii deontologice pentru premiul Pulitzer in domeniul jurnalistic si sa-l rog pe directorul general al  ziarului, Cornel Nistorescu, sa-i acorde acestui tanar de perspectiva o consistenta prima de Paste.

PS2    De fapt, l-am cautat pe Vlad Dumitras in lista de autori a ziarului. Nu l-am gasit. Credeti ca s-ar putea sa scrie sub acoperire?  Dar daca va castiga premiul? Cui sa-l transmitem? Aveti vreo idee?

70 Răspunsuri to “Vlaaad Dumitraaas – propunerea mea pentru Premiul Pulitzer”


  1. 1 Mofturosul roman aprilie 18, 2011 la 9:39 pm

    Mai bine îi puneţi o pilǎ la Caţavencu, sǎ-i dea premiul Pulitsǎ…

  2. 2 abc aprilie 18, 2011 la 9:40 pm

    …celui care bate apa cu batul sa vada unde e fisura…daca exista…ca daca nu exista? surpriza!!!

  3. 3 Radu Herjeu aprilie 18, 2011 la 10:10 pm

    Adrian, daca ai manifesta in aparitille televizate, indiferent de moderator, macar jumatate din simtul umorului aratat aici… multe lucruri s-ar schimba in perceptia publica.

  4. 4 EU CU CINE VOTEZ ? aprilie 18, 2011 la 10:14 pm

    S-A PRINS ASTA MICU` DE TOATE MANEVRELE POLITICE ! BAI DOBITOCULE, AI AUZIT IN VIATA DE COMPUTER ? DAR DE IMPRIMANTA ? DAR DE MEMORY STICK ? DAR DE E-MAIL ? CREZI CA A PLECAT NASTASE CU TOATE ASTEA ? VLAD DUMITRAS, ESTI ATAT DE IDIOT INCAT NICI NU CRED CE SPUNE ADRIAN NASTASE, CA AI SCRIS ARTICOLUL LA COMANDA ! N-AI FI IN STARE ! SINCER ! MAINE O SA NE SPUI CA TU AI FACUT POZE CU TELEFONUL FIX ! ESTI DE O PROSTIE CRUNTA ! PDL ARE NEVOIE DE OAMENI CA TINE ! EBA, TU ESTI ?

  5. 5 Vio Bota aprilie 18, 2011 la 10:23 pm

    Cati dumitrasi din astia sunt…e plina tara de ei. Si nu scriu doar in presa centrala, ii gasim peste tot…

  6. 6 lupi aprilie 18, 2011 la 10:37 pm

    Eu sunt sigur ca e Contele !!. Sau poate Printzul [ de Kakasberg] ??? O fi Dragos sau celalalt sange albastru, Baronul ???? Da , e plina tzara de astfel de homunculi , pastelee si …………..!!!!!.

  7. 7 Karakas aprilie 18, 2011 la 11:23 pm

    Eu nu i-as acorda tot premiul Pulitzer dintr-o data ci doar prima parte la inceput (primele doua silabe), pentru incurajare, pentru ca are deja mult „zer” in scris.

  8. 8 Cornu aprilie 18, 2011 la 11:26 pm

    Udrea e la orizontala, sta in cumpana, s-a cam saturat de Boc, a pus ochii pe un caporal cu bastonul in traista. Base e trist, parasit de popor, si nici macar nu a inceput reforma statului degeaba. Este o zi normala de primavara, … un imbecil a mai scris ceva despre Nastase. Afara ploua.

  9. 9 BOIENICA FARA FRICA aprilie 19, 2011 la 1:12 am

    CIRCULA PE INTERNET, CIRCULA in redactiile cotidienelor europene, GENOCIDUL PDL-ist este prezent in mintea si sufletul fiecarui roman:

  10. 10 **the_linux_guru** aprilie 19, 2011 la 2:00 am

    mi-am schimbat nickul I’m inginerul

    intai tin sa il salut pe pretenu meu lupi din anglia pe care nu l-am mai vazut de mult pe aici.

    articolu din Cotidianul: am vazut poza si am citit prima propozitie din articol si ma pufnit rasul. Mai departe nu am citit ca sunt busy. Suna ca in clasa a 7 a.

    Ma gandeam zilele astea la niste chestii si fiind si ocupat cu un limbaj de programare nu prea am putut sa il dezvolt iar cum tema de astazi sa dovedit a fi obscura am zis hai sa arunc niste idei in ring.

    Basescu este o defectiune , o eroare sau o „variabila variabila” ?

    Oamenii normali la cap de-a lungul istoriei si tin sa continui cu traditia europeana s-au ocupat intotdeauna de chestii creative, si-au facut orase, cetati si obiecte de arta. In schimb pe de alta parte alti oameni au creat culturi unde eroarea si defectiunea reprezenta materia prima.

    Se pare ca Basescu lucreaza mai bine ca noi cu erorile , el probabil fiind una.
    Exista domenii ale stiintei care se ocupa cu managementul erorilor si nu am avut timp sa citesc pe net diferitele lucrari, dar le pun aici:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Error_management_theory

    Dă clic pentru a accesa Pub225.pdf

    Gasisem si ceva in romaneste legat de psihologie si managementul erorilor dar nu am mai gasit linkul. ba da uite-l:
    http://www.google.ro/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBYQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.ipsihologie.ro%2Fimages%2Fstories%2Famm_docs%2FCapitol_4_Analiza_Erorilor_2005.pdf&rct=j&q=managementul%20erorilor&ei=oMusTYS-JoKYhQex7qSfDA&usg=AFQjCNEKhtPGXx4WIFCfSF6Fz9OHo6mx8Q&cad=rja

    Ideea este ca introducand controlat erori in sistem sau intr-un mediu sau aruncand eventual si Talmaceni pe piata obtii in final ce ti-ai dorit, desi toti cred ca te-ai fentat singur.

    Calculul cu erori este folosit si in matematica si nu vreau sa comentez prea mult sa sara Bizonu in sus , dar avem numerele complexe foarte folosite si in electrotehnica.
    din wiki: ==>
    Italian mathematician Gerolamo Cardano is the first known to have conceived complex numbers; he called them „fictitious”
    si apoi tare de tot:
    ==> „was an Italian Renaissance mathematician, physician, „astrologer” and gambler”
    adica un alt Aleodor.

    Probabil trebe sa invatam sa lucram cu erorile mai bine decat o face Basescu intentionat invatat sau nativ. Prin diverse activitati considerate deviante se poate defecta un sistem, trebe vazut cum ca rezultatul sa fie cel dorit de noi.
    Intr-un limbaj de programare un singur punct poate schimba efectul care nu este neaparat o eroare ci un alt rezultat.
    A erona eroarea poate fi o solutie.

    O alta analiza merita facut si pe sursa raului , acolo unde a fost definita variabila sau variabila variabila sub forma de string „Basescu Presedinte”. Variabila sa devina alta variabila: $666= „Basescu judecat”
    Pe mine simturile ma duc cu gandul la Sibiu. Nu stiu de ce dar eu vad ca originea basescianismului Sibiul. Poate conditia esentiala in a dobora basismul este de a aduce Sibiul la stadiul de acum 10 ani. Daca Sibiul va merge prost Romania va merge bine.

    Oare de ce ?
    http://www.citynews.ro/cluj/politica-13/sibiu-elena-basescu-si-a-deschis-singurul-cabinet-din-ardeal-60567/

    Am descoperit „intamplator” un „tanar” „artist” sibian , autor al unor lucrari de arta contemporana fantastic de „frumoase”. Acest tip de arta ma duce cu gandul ca eroarea umana este suprema si totodata el artistul reuseste sa descrie foarte bine basescianismul in lucrarile sale.
    Iata minunatele sale lucrari de arta contemporana postate pe myspace:

    http://www.myspace.com/art_by_levi/photos/albums/paintings/1436914#mssrc=SitesPhotos_SP_AlbumCover_ViewAlbum

    Aloo Patapievici fa-l vedeta ma baaaa. Art for Base.

    De multe ori Traian Basescu are comportamentul unui fumator de hash. Probabil il prelucreaza Aleodor radiestezic la Covasna. Dar expresia „caprarie” mi-a placut foarte mult. Capriarie+Talmacean(suna a nume de cioban de la Sibiu dus cu oile in Tara Romaneasca) oare vasazica unde om ajunge …

  11. 11 **the_linux_guru** aprilie 19, 2011 la 2:08 am

    mi-am schimbat nickul I’m inginerul

    intai tin sa il salut pe pretenu meu lupi din anglia pe care nu l-am mai vazut de mult pe aici.

    articolu din Cotidianul: am vazut poza si am citit prima propozitie din articol si ma pufnit rasul. Mai departe nu am citit ca sunt busy. Suna ca in clasa a 7 a.

    Ma gandeam zilele astea la niste chestii si fiind si ocupat cu un limbaj de programare nu prea am putut sa le dezvolt iar cum tema de astazi sa dovedit a fi obscura am zis hai sa arunc niste idei in ring.

    Basescu este o defectiune , o eroare sau o „variabila variabila” ?

    Oamenii normali la cap de-a lungul istoriei si tin sa continui cu traditia europeana s-au ocupat intotdeauna de chestii creative, si-au facut orase, cetati si obiecte de arta. In schimb pe de alta parte alti oameni au creat culturi unde eroarea si defectiunea reprezenta materia prima.

    Se pare ca Basescu lucreaza mai bine ca noi cu erorile , el probabil fiind una.
    Exista domenii ale stiintei care se ocupa cu managementul erorilor si nu am avut timp sa citesc pe net diferitele lucrari, dar le pun aici:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Error_management_theory

    Dă clic pentru a accesa Pub225.pdf

    Gasisem si ceva in romaneste legat de psihologie si managementul erorilor dar nu am mai gasit linkul. ba da uite-l:
    http://www.google.ro/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBYQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.ipsihologie.ro%2Fimages%2Fstories%2Famm_docs%2FCapitol_4_Analiza_Erorilor_2005.pdf&rct=j&q=managementul%20erorilor&ei=oMusTYS-JoKYhQex7qSfDA&usg=AFQjCNEKhtPGXx4WIFCfSF6Fz9OHo6mx8Q&cad=rja

    Ideea este ca introducand controlat erori in sistem sau intr-un mediu sau aruncand eventual si Talmaceni pe piata obtii in final ce ti-ai dorit, desi toti cred ca te-ai fentat singur.

    Calculul cu erori este folosit si in matematica si nu vreau sa comentez prea mult sa sara Bizonu in sus , dar avem numerele complexe foarte folosite si in electrotehnica.
    din wiki: ==>
    Italian mathematician Gerolamo Cardano is the first known to have conceived complex numbers; he called them „fictitious”
    si apoi tare de tot:
    ==> „was an Italian Renaissance mathematician, physician, „astrologer” and gambler”
    adica un alt Aleodor.

    Probabil trebe sa invatam sa lucram cu erorile mai bine decat o face Basescu intentionat invatat sau nativ „fleristic”. Prin diverse activitati considerate deviante se poate defecta un sistem sau deturna rezutatul, trebe vazut cum facem ca rezultatul final sa fie cel dorit de noi.
    Intr-un limbaj de programare un singur punct poate schimba rezultatul final care nu este neaparat o eroare ci un alt rezultat.
    A erona eroarea poate fi o solutie dar nu singura.

    O alta analiza merita facuta si pe sursa raului , acolo unde a fost definita – redefinita variabila sau „variabila variabila” sub forma de string „Basescu Presedinte”. Variabila trebuie sa devina alta variabila: $666= „Basescu judecat”
    Pe mine simturile ma duc cu gandul la Sibiu. Nu stiu de ce dar acolo vad eu originea basescianismului Sibiul. Poate conditia esentiala in a dobora basismul este de a aduce Sibiul la stadiul de acum 10 ani. Daca Sibiul va merge prost Romania va merge bine.

    Oare de ce ?
    http://www.citynews.ro/cluj/politica-13/sibiu-elena-basescu-si-a-deschis-singurul-cabinet-din-ardeal-60567/

    Am descoperit „intamplator” un „tanar” „artist” sibian , autor al unor lucrari de arta contemporana fantastic de „frumoase”. Acest tip de arta ma duce cu gandul ca eroarea umana este suprema si totodata el artistul reuseste sa descrie foarte bine basescianismul in lucrarile sale.
    Iata minunatele sale lucrari de arta contemporana postate pe myspace:

    http://www.myspace.com/art_by_levi/photos/albums/paintings/1436914#mssrc=SitesPhotos_SP_AlbumCover_ViewAlbum

    Aloo Patapievici fa-l vedeta ma baaaa. Art for Base.

    De multe ori Traian Basescu are comportamentul unui fumator de hash. Probabil il prelucreaza Aleodor radiestezic la Covasna. Dar expresia „caprarie” mi-a placut foarte mult. Capriarie+Talmacean(suna a nume de cioban de la Sibiu dus cu oile in Tara Romaneasca) oare vasazica unde om ajunge …

  12. 12 Mariana aprilie 19, 2011 la 4:02 am

    Premii
    Zmeura de aur pentru cel mai dobitoc jurnalist:Vlaaaaaad Dumiiiiitrassss!
    Zmeura de aur pentru cel mai prost matematician distribuit intr-un film:Rooooobertaaaa Anastaseeee!
    Zmeura de aur pentru cel mai nebun parlamentar distribuit intr-un film:Edmooooond Talmaceaaaaan!
    Zmeura pentru cea mai mare cacealma :Filmul PD-Leii
    Aplauzeeeeee!,Bravoooo!

  13. 13 Mariana aprilie 19, 2011 la 4:42 am

    Filmul PD-leii masochisti
    Genul: HORROR
    Regia: Traian Basescu
    Scenariu:Emil Boc
    Au mai jucat:Anca Boagiu -nominalizata pentru melcul soselelor,Elena Udrea nominalizata pentru cea mai death-poseta,Ialomitianu Gheorghe nominalizat pentru cel mai bun hot al banului public,Attila Cseke-cel mai bun actor in rolul dr.Menghele si altii
    Filmul a fost pus in scena de Casa de filme Cocos, cu participarea extraordinara a EBA

  14. 14 Fault aprilie 19, 2011 la 5:09 am

    Pentru premiul Puli(tzer) e bun şi JON* că doar pentru el a scris amărâtul ăla…

    REPLICĂ MIORITICĂ

    Domnul din Cotroceni-numitul JON*,
    Hulit de gloată, ca cel mai prost bufon,
    Cu un IQ subunitar, barem la un ratat,
    Autosurghiunitul din Covasna, limitat,
    Inspiră milă, silă , poporul îl înjură ;
    Fac coadă muritorii să-i bage ceva-n gură.
    Grăbiţi se-nscriu pe lista primului bărbat,
    Prea scurtă pentru plebe, cu număr limitat.
    ……………………………………………
    Ca să vă răcoriţi, am să dezvălui taina :
    Leguma JON* se va retrage în… Ucraina.

  15. 15 MARIAN ANTONESCU aprilie 19, 2011 la 5:15 am

    Ca Domnul Adrian Nastase este orgolios si ironic stim cu totii.Ca ar fi GICA CONTRA,nu prea cred. Daca era asa avand functia pe care o are in PSD,cred ca ar fi putut sa impiedice crearea aliantei USL.Dar in presa portocalie suntem sufocati de produsele zoioase ale unor:pore,turturoi,tapalagi,lupoaice,dumitrasi,etc.oricand gata pentru cateva firimituri de la festinul stapanilor portocalii sa-si arunce dejectiile mentale asupra celor din opozitie,maculand tone de hartie provenita din defrisarea a mii de hectare de padure.Baaa…astia posedati de SATANA URMASI AI LUI traian…BA(SS)ESCU CU CREERUL DE BIBILOI,DACA URLA ASA DE TARE DEONTOLOGIA-N VOI,SPUNETI-NE SI NOUA CE S-A INTAMPLAT CU PRODUSELE CONFISCATE DE GIALATII LUI BASSECU SI BOC? De unde aveau portocalii tonele de peste,medicamente ciocolata si altele aruncate unei populatii saracite si infometate?Cat de mare este ciolanul pe care vi-l arunca voua?Credeti ca REIKHUL PORTOKALIU FASACISTO-IREDENTIST AL LUI BA(SS)E’PE CARE-L SLUJITI CU ATATA ZEL,VA DURA…1000 DE ANI? BUL(A)VERSATUL.

  16. 16 Alex aprilie 19, 2011 la 5:29 am

    AN, toate franturile de informatii provin din interiorul PSD.

    In 2004 v-au tradat prietenii, Geoana a pierdut alegerile pe mana PSD, iar dosarele v-au fost fabricate tot in interiorul partidului.

  17. 17 Aya aprilie 19, 2011 la 5:58 am

    @

    Adrian Nastase

    DATELE DE IDENTIFICARE ALE PERSOANEI CARE A SCRIS TEXTUL- SI SENSUL REAL AL ACESTUIA

    Lectura textului (stupid!) semnat Vlad Dumitras releva date esentiale despre persoana care l-a scris (nu a fost nevoie sa purced in profunzimea a ceea ce indeobste poarta numele de „analiza pe text”).

    1. Dupa stil (ma rog, altfel nu am cum sa-i spun) nu pare barbat.

    2. Pare sa aiba pretentii jurnalistice- dar lipsa constantei (ca sa nu spun, dezordinea) in folosirea unor formulari de referinta arata cel putin ca nu a mai practicat demult (este inutil sa iau in discutie talentul- acesta fiind inexistent).

    3. Contextual, formularea (citez)
    „Contactaţi de presă, Ponta şi Antonescu au spus că au spus că lansarea programului economic al USL se amână întrucât Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, coordonatorul echipei care a elaborat acest program e plecat în Franţa, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei”
    indica faptul ca, in realitate, discutiile pe tema respectiva s-au purtat intre persoana care a scris textul si niste jurnalisti (fie ca intrebarea i-a fost pusa persoanei de catre ziaristi- fie ca persoana in cauza a „sesizat” unor oameni de presa ceea ce s-ar fi dorit a fi o „exclusivitate colectiva”; cred ca a doua varianta este valabila).

    4. Formulele mult prea strident si punctual depreciative (aspect care atrage atentia) precum (citez)
    „Năstase nu este nici pe departe una dintre figurile importante ale noii alianţe domnia sa nefiind plasat – din evidente raţiuni de strategie de imagine – în primele rânduri ale liderilor opoziţiei”
    sau (citez)
    „expresia unei frustrări a fostului premier social-democrat, generată tocmai de decizia lui Ponta şi Antonescu de a plasa în rândurile din spate ale USL personajele cu probleme de imagine, aşa cum sunt Adrian Năstase, Marian Vanghelie sau Dan Voiculescu”
    indica (la fel cu incercarea initiala, de asociere cu Traian Basescu) faptul ca persoana care a scris textul are „un dinte” contra ta- materialul fiind, in primul rand, o jalnica incercare de a da, din ratiuni precumpanitor personale, „o lovitura puternica” (am folosit un eufemism de mari dimensiuni!).

    5. Formularea (citez):
    „fostul premier Adrian Năstase, un om extrem de orgolios”
    intareste ideea precedenta si poate aduce o lamurire de natura a furniza indicatii in plus.
    Citatele de la punctul 4 si de la punctul 5 formeaza un tot unitar, indicand persoana care a scris textul ca „nefiind plasata (…) in primele randuri” situatie care genereaza „expresia unei frustrari”- totul fiind perceput, fals si veninos, drept urmarea unei atitudini (sau actii) discretionare a lui „Adrian Nastase, un om extrem de orgolios”.
    Altfel spus, acele formulari depreciative oglindesc fidel gravele frustrari personale ale persoanei care a scris textul.
    Materialul este expresia tipica a unei furii neputincioase, generata de faptul ca persoana nu detine, intr-un cerc de influenta din jurul tau, o pozitie perceptibila ca fiind prevalenta.

    Pe de alta parte, aparent ciudata imprecizie a formularii (citez)
    „Adrian Nastase (…) coordonatorul echipei care a elaborat acest program” indica exact furia de a nu se afla intr-o pozitie prevalenta in raport cu „echipa”.

    6. Exista, DOAR la nivel intentional, niste mesaje subliminale in text- din pacate pentru persoana care l-a scris, acestea sunt inabile, chiar penibile.
    Ma rezum la a mentiona doua foarte usor sesizabile:
    -incercarea de a crea tensiune in „triunghiul” (voi folosi ordinea alfabetica) „Antonescu- Nastase- Ponta”;
    – incercarea de a lansa, public, ideea existentei unor astfel de tensiuni.

    Pot merge cu analiza pe text in profunzime- dar nu cred ca persoana care a „comis” si „productul” merita mai multa atentie.

    P.S.
    Foarte probabil, voi afla repede numele real al persoanei care a scris textul- datele de identificare (fie si numai cele deja relevate) fiind suficiente pentru investigatie.

  18. 18 Alex aprilie 19, 2011 la 6:12 am

    Crin Antonescu: ”Mă urmăresc şi securiştii lui Patriciu, nu doar ai lui Băsescu”
    http://www.cotidianul.ro/142718-Crin-Antonescu-_Ma-urmaresc-si-securistii-lui-Patriciu-nu-doar-ai-lui-Basescu_

    Amin!

  19. 19 Argusdre aprilie 19, 2011 la 7:25 am

    D-le Nastase,
    Dvs. ati auzit ca se poate face mamaliga din cur ?La noi la tara, asta se spunea despre femeile lenese : ca-si trageau un scaun sub poponeata in fata plitei si nu se ridicau de pe el pana cand mamaliga nu era gata.De pe scaun turnau apa, sarea si faina si, tot de acolo manuiau melesteul…fiindu-le absolut incomod sa se miste in jurul tuciului, asa cum ar fi facut o femeie vrednica.
    Intr-o tara al carui prezidel a cazut in cap cand era copil si se juca intr-o livada din satul Miroslava-Iasi, cu un guvern al carui sef a cazut de asemenea in cap (pe la Antene si probabil de asta le blameaza) pare foarte logic sa existe ziaristi care sa faca articole „bine scrise”…din cur.
    Si nu va mai mirati ca articolul cu pricina este gazduit de catre Nistorescu.Iacata ce scrie Roxana Iordache pe blogul ‚mneaei despre ziristul cu pricina:
    CORNEL NISTORESCU IA BANII DE LA “NUTZI, SPAIMA PUŢII”
    sâmbătă 16 aprilie 2011 prin Roxana Iordache

    Nici n-a votat bine coaliţia PD-L-PRM-PNG hotărârea de Consiliu General privind “referendumul” pentru “Legea banilor capitalei în mâinile Udrei”, că s-a şi pus în mişcare campania promoţională a PD-L.
    Un promo pe tiparul referendumului lui Băsescu, ticălos de bine făcut. Doar că promotorilor li se va întoarce-n faţă.
    Deocamdată, semnalez că am găsit propaganda portocalie pentru hoţie, fix pe site-ul cotidianul.ro, al patronului Cornel Nistorescu, autor al articolului “Nutzy, spaima puţii”. Dar de la care acum nu refuză banii de publicitate. Publicitate insinuată chiar în ceea ce se consideră a fi, teoretic, o “redută” antiportocalie.
    Chiar aşa, orice pentru bani?

  20. 20 Oana aprilie 19, 2011 la 8:15 am

    Nu o sa ma mir acum de faptul ca presa, ca si societatea romaneasca, este polarizata. Si supusa unor conditionari materiale sau ideologice.
    Ce insa ridica semne de intrebare este lipsa programului economic al USL. Vreau sa-l citesc, sa aflu ce va face USL o data ajuns la putere. Si ca mine sunt mai multi.
    Articolul ridica de fapt o problema grava: cea a lipsei unui program economic viabil prezentat public. Exista un orizont de asteptare pentru acest program. Daca exista ar fi bine sa fie facut public cat mai repede.

  21. 21 Mihnea Georgescu aprilie 19, 2011 la 8:36 am

    Curat Pulitzer, Coane AN!

  22. 22 Bibliotecaru aprilie 19, 2011 la 8:44 am

    @ Adrian Năstase

    Cum nu cumpăr ziare, nu pot verifica… dar cred că una-i ziarul tipărit Cotidianul şi alta cotidianul.ro. Mă gândesc că de aceea nu regăsiţi pe acest domn în ediţia tipărită dar îl regăsiţi foarte des în ediţia online.

    Ediţia online a ziarelor este foarte plăcută de, hai să le spunem aşa, ziariştii de investigaţie pentru că, pe baza datelor prezentate în ziarul „on-line” nu poţi fi dat în judecată (şi asta este un lucru bun). Cu alte cuvinte, „on-line” mai poţi arunca şi nişte wikileaks-uri aberante pe lângă cele reale, mai poţi contorsiona adevărul până se ajunge la o forma mai spectaculoasă sau la o formă care manipulează adevărul… şi, mult mai important, când auzi un zvon nu ai nevoie de 3 surse pentru a-l prezenta. O asemenea libertate este însă o sabie cu două tăişuri. Pe de o parte se pot prezenta articole care altfel nu ar vedea lumina tiparului, pe de altă parte consumatorul de ştiri este avizat să nu pună foarte multă bază pe astfel de ştiri.

    „Internauţii” care au experienţă de ani de zile, cam ştiu unde şi cum să trateze informaţia prezentată pe internet astfel încât să existe o selecţie onorabilă a falsităţii. Acest articol, pe care l-aţi comentat (punând repretat „n.b.” în paranteze, ceea ce, în limbaj de messenger, înseamnă „noapte bună” şi nu „nota bene”… asta ca să mai destind un pic încordarea), l-aţi luat în serios pentru că este vorba despre domnia voastră. Dacă era vorba despre altcineva, probabil că nu l-aţi fi analizat atât de exigent.

    Eu am extras de aici o informaţie foarte importantă, care este, fără doar şi poate, adevărată. USL a amânat expunerea programului de politică economică. Am adăugat la această informaţie şi demisia dl. Senator Sergiu Nicolaescu (care a afirmat că nu este pe aceiaşi lungime de undă cu anumiţi lideri ai PSD) şi, în sfârşit, am încheiat cu faptul că soluţia USL a început să devină părăsirea sălii Parlamentului României, ceea ce mi se pare foarte grav pentru democraţie, chiar mai grav decât soluţiile de tip totalitar ale domnilor Băsescu/Boc. Când ajungi în Parlamentul României, nu te poţi spăla pe mâini, asemeni lui Pilat din Pont, că tot suntem în săptămâna mare, lăsând responsabilitatea să cadă asupra altora.

    Domnule Năstase,
    Ştiţi ce concluzie trag eu de aici?
    Am ajuns la concluzia că USL nu este nici atât de unit şi nici atât de puternic pe cât lasă să se vadă. Mi se deschide o portiţă mică cât gaura cheii spre conflictele intestine ale uniunii şi mai ales spre unele jocuri de interese. I-am reproşat domnului Ponta (pe blogul domniei sale), în nenumărate rânduri, că USL nu pare să aibă scopul de organism unit în vederea scoaterii României din criză, prea se concentrează pe mesajul negativ la adresa PDL, Boc, Băsescu, Udrea, Anastase… Îmi pare că USL vrea mai mult răsturnarea actualilor lideri de palate pentru a deveni, la rândul lor, lideri în locul lor. Vă spun absolut sincer, după prestaţia domnului Antonescu din ultimul timp, îmi este mai frică de domnia sa ca preşedinte decât îmi este astăzi de Băsescu. Capacitatea de aroganţă involuntară pe care am auzit-o în intervenţia de vineri (cred că vineri era, pentru că era ultima emisiune din săptămână) la emisiunea domnului Turcescu de la B1 TV… m-a cutremurat. Vă recomand să revedeţi acea intervenţie (eventual să o prezentaţi şi la o şcoală de vară a partidului) şi „dialogul” (a se citi monologul, la care aş mai adăuga şi „impertinent politic”) cu domnii Turcescu, Cartianu şi Cristoiu. Este un „document şcoală” la capitolul „a nu se face niciodată aşa”. Mie nu mi-este din cale afară de simpatic domnul Cartianu, dar reacţia domnului Antonescu m-a lăsat perplex. Nu are nici o scuză.

    Dar să lăsăm sfera „criticii” pentru a trece în cea a „constructivului”.

    Eu vă propun o primă acţiune comună adevărată a USL (mă gândesc că poate nu sunteţi coordonatorul echipei, dar sunt convins că, dacă vorbiţi în cadrul echipei, cineva vă ascultă cu interes). Vă propun o iniţiativă legislativă despre care vorbesc de foarte mulţi ani şi nimeni nu mă bagă în seamă, oricât de suveran aş fi eu ca parte de popor.

    Domnule Năstase,
    După cum sunt convins că bine-ştiţi, dacă un cetăţean român ajunge în faţa instanţei, depune jurământul că va spune adevărul şi… minte, atunci suportă rigorile legii. După cum sunt convins că bine-ştiţi, un militar care-şi încalcă jurământul militar suportă rigorile legii. Şi totuşi un jurământ cu mult mai important decât precedentele două, jurământul depus la preluarea unei funcţii în statul român, începând cu preşedintele până la simpli funcţionari, este unul păzit numai de o consecinţă politică, fără nici un fel de „pedeapsă” a încălcării lui. Acest fapt ne-a condus, ca naţiune, spre o libertate a aberaţiei, spre încălcări flagrante ale Constituţiei şi principiilor de drept care nu pot fi sancţionate, în nici un fel, pentru că nu există o sancţiune de tip penal pentru acest tip de infracţiune.

    Care este propunerea mea de iniţiativă legislativă…

    Mai precis mă refer la o adăugare în Codul Penal (sau o lege specială a jurământului care poate să detalieze tipurile de sperjur) care să spună că încălcarea jurământului depus conduce la o pedeapsă privativă de libertate între trei ani (ca să nu existe posibilitatea suspendării pedepsei) şi „pe viaţă” (pentru cazurile grave, precum cea de genocid). Această pedeapsă să fie suplimentară (cumulativă) eventualelor alte pedepse.

    Mie nu mi se pare normal ca un judecător care ia mită să ia aceiaşi pedeapsă ca şi un mituit „simplu cetăţean”, de exemplu un doctor sau un profesor. Calitatea publică ar trebui să aducă o responsabilitate mai mare într-o funcţie mai mare. În România aşa numita „răspundere politică” nu există efectiv. Avem un preşedinte care a avut nenumărate greşeli politice în primul mandat şi a fost reales, avem un premier care, şi el, a fost demis prin moţiune de cenzură (instrument de sancţiune politică) şi a revenit precum bumerangul (din spusele domnului Băsescu va reveni şi după alegerile parlamentare). Sancţiunea Politică nu funcţionează, în consecinţă nici Răspunderea Politică. De aceea eu cred într-un principiu dublu (în acţiune de cleşte) în ceea ce reprezintă cei ce sunt în organigrama statului român.

    1. Protecţia împotriva abuzului (adică împotriva dosarelor politice, prin investigarea acestor abuzuri şi sancţionarea celor care au provocat abuzul).
    2. Sancţionarea suplimentară atunci când cei vinovaţi chiar sunt vinovaţi.

    Această iniţiativă ar conduce la cel de al doilea element al cleştelui.

    Pentru a nu rămâne dezechilibrată acţiunea şi reacţiunea, părerea mea este că prima problemă ar fi rezolvată de un CSM puternic şi corect (un CSM puternic ar trebui să fie unul în care reprezentanţii societăţii civile să fie aleşi prin scrutin naţional şi să fie în număr cel puţin egal cu magistraţii… numai aşa poporul suveran poate exercita un control asupra unei puteri care, altfel, ar fi , sau chiar este, stat în stat).

    Aştept, cu nerăbdare, răspunsul domniei voastre la această problemă, zic eu, importantă. Vă asigur eu că, odată depusă iniţiativa legislativă, presiunea poporului român va fi atât de mare încât nici unul dintre parlamentarii coaliţiei de guvernare nu se poate împotrivi ei. Vă spun asta pentru că scuza cu „noi suntem în opoziţie şi nu avem nici o şansă” chiar nu poate fi acceptată la infinit.

  23. 23 Jr. aprilie 19, 2011 la 8:44 am

    Dar dacă adevăratul autor a semnat numele Vlaad Dumitraş ca să-i facă un pustiu de bine ca dl. Nistorscu să renunţe la serviciile lui Dumitraş spre bucuria adevăratului autor?!

  24. 24 eficientaenerg aprilie 19, 2011 la 9:03 am

    Yes…A dat…unul Dispozitie POLITICA!
    Adevărul se găseşte întotdeauna în simplitate, şi nu în multiplicitatea şi confuzia lucrurilor.
    Isaac Newton

  25. 25 Pali aprilie 19, 2011 la 9:11 am

    Pulitzer ? Nu e putin pentru o somitate ca acest individ ?

  26. 26 Mariana aprilie 19, 2011 la 9:46 am

    @Aya,parca vad in aceste formulari,expresii caracteristicelui Geoana ,pentruca nu este in carti sau pe val

  27. 27 Vasile, aprilie 19, 2011 la 10:13 am

    Biblio,

    Dumneata recidivezi….Orice reactie spontana sau premeditata la mizeriile pe care le poate scoate un mizerabil din el nu sunt de loc condamnabile. Atitudinea fatise si intrasigenta fata de culturalnici amorali de tipul lui Cristoi sunt salutare.
    Toti la zid si impuscati in cap, inca o data daca nu aveti calau ma ofer sa o fac pe gratis!
    Printre altele si presupusul moral moderator are aceiasi caliate cu proprietarul postului,cu moraru si cu traian!

    PS.
    Observ ca de frica sa nu intrati in tagma superganditorilor , ati semnalat la stanga,apoi la dreapta si ati mers inainte!

  28. 28 Viorel Dobre aprilie 19, 2011 la 10:24 am

    @ Adrian Nastase.

    1. Totusi de ce nu s-a prezentat programul economic al opoziţiei unite ?

    2. Dupa Bibliotecarul, vin si eu cu o propunere legislativa: In zonele unde s-au desfiintat spitale, sa fie interzisa decontarea de catre Casa de Asigurari de Sanatate a serviciilor medicale prestate de clinici private cu aceleasi specialitati ca ale spitalelor desfiintate.

  29. 29 Pali aprilie 19, 2011 la 10:26 am

    Domnule Presedinte Adrian Nastase,…cui sa-i transmiteti ? Simplu,…lui Mircea Marian,…via Corduta Kovesi !

  30. 30 Draghi Puterity aprilie 19, 2011 la 10:35 am

    @Argusdre

    Aha… ref la Nistorescu, oare asa se explica de ce s-a fasait treaba cu wikileaks-urile?

  31. 31 Draghi Puterity aprilie 19, 2011 la 10:40 am

    @Aya

    Intr-adevar articolul are un subton de barfa muiereasca si un stil a cuiva cu pretentii de profesoara. Te gandesti cumva si tu la o blonda care apare foarte des pe la televiziuni in ultima perioada? 😉

  32. 32 teostanc aprilie 19, 2011 la 10:45 am

    @Nastase,
    Nu este niciprimul, nici ultimul ziarist care sa va zgzndere. De ce sa-i acordari lui premiul?

    Eu inteleg ca cei din USL nu au vrut sa prezinte programul fara dvs. ca recunoastere a contributiei si prestigiului dvs.

  33. 33 Draghi Puterity aprilie 19, 2011 la 10:45 am

    @nastase

    Intr-un registru foarte serios, stiu ca se incearca intoxicarea lupilor tineri din PSD cu ideea ca e nevoie de „fetze noi”, cu scopul evident de a arunca PSD-ul in haosul luptelor pentru putere. Acest articol se inscrie in mod evident in aceasta strategie.

  34. 34 Cristian aprilie 19, 2011 la 11:19 am

    Eu ma gandesc cu groaza la prestatia Cotidianul, Nistorescu, Buble, Dutulescu & comp incepand cu a doua zi dupa eventuala castigare de catre Antonescu a fotoliului prezidential.

    Se vede inca de pe acum ca daca indraznesti sa scrii randurile de mai sus pe blogurile lor esti catalogat drept portocaliu.

    Falanga mediatica online este mai mult galbena decat rosie-galbena, iar din pacate vremurile in care doamna Stirea ii ridica osanale unuia de genul Stavarache( initial PUR, apoi DA-ist, dupa care a ajuns PNL-ist) sau Chereches(alt traseist al politicii) sunt foarte aproape.

  35. 35 Baronul Munchhausen aprilie 19, 2011 la 2:05 pm

    Am cautat in Cotidianul articolul respectiv si nu am reusit sa-l gasesc. Dar am ramas, totusi, putin nedumerit ca un ziar precum cotidianul, condus cu mana de fier de Nistorescu, si-a permis sa il critice pe Nastase , asa in general, iar pe USL, in mod special. Replica lui Nastase este cu atat mai meritorie cu cat a avut loc inainte ca Ponta sau Antonescu sa schiteze macar vreun gest. De Antonescu, chiar nu ma mir ca nu a reactionat: probabil ca la ora aparitiei articolului dormea dus, dupa o zi plina….iar dupa ce a scris Nastase pe blog, nu a mai considerat ca merita sa-si ocupe timpul cu asa ceva.
    Iar Ponta, nu stiu daca nu ma insel, probabil, n-a vrut sa comita vreun pacat in Saptamana Mare si de aceea nu a reactionat asa cum il stim….
    Inclin sa cred ca reprosul lui Nastase se adreseaza discret si celor doi copresedinti ai USL pentru ca au dezvaluit informatii, unui jurnalist neverificat indeajuns, despre fapte si date ce tin de bucataria interna a USL. Am o obiectie referitoare la „posibilitatea” ca vreun jurnalist roman ar putea primi premiul Pulitzer, chiar daca propunerea ar veni din partea lui Nastase, fiindca, iata ce declara Sig Gissler administratorul premiilor:
    „acest premiu recunoaşte „viteza şi acurateţea” reportajului, acestea trebuie îndeplinească o condiţie a proximităţii evenimentului, nu să descrie evenimente dintr-o altă emisferă a planetei”.
    Deci, nici o sansa, deocamdata. 😀 😀 😀

  36. 36 Harabula aprilie 19, 2011 la 2:28 pm

    Domnul Nastase mai are mirari!
    Isi mai face cineva iluzii cu privire la moralitatea ziaristilor nostri?

    Daunazi Basescu declara ca „performantele poporului sunt limitate”.
    Un post de televiziune raspandea stirea: „Basescu a zis ca poporul nu este performant” .Alt post: „Basescu a declarat ca poporul este limitat”.
    Pesedistii râdeau in barba.
    Acum, cu articolul reprodus de catre dl. Nastase, este randul pedelistilor sa râda.

    Si tot asa râd unii de altii si noi te toti.

  37. 37 Baronul Munchhausen aprilie 19, 2011 la 3:15 pm

    @lupi,

    Apreciez in mod deosebit flerul tau in chestiunea identificarii adevaratei persoane care a scris , sub acoperire, articolul incriminat de gazda. Ma bucur ca te-ai limitat doar la cei patru participanti pe blog care isi prezinta fara balbaieli propriile opinii despre subiectele propuse spre dezbatere de catre gazda. Daca ar fi fost mai multi cei care au curajul sa-si spuna opiniile, cred ca ti-ar fi fost mult mai greu sa-i „identifici”: ai fi fost de rasul curcilor daca ai fi inceput mesajul cu : „cred in mod sigur ca persoana care s-a semnat cu numele de vlad dumitras este una dintre cele 173 de persoane care au postat mereu articole critice la adresa gazdei” 😀 😀 😀 😀 😀
    De aceea, avansez sugestia catre International Association for Private Investigators and Security Service Organizations sa ti se acorde medalia „Lingura de lemn” si Diploma „detectivul anului” pentru perspicacitate si promptitudine.

  38. 38 Bibliotecaru aprilie 19, 2011 la 3:27 pm

    @ Vasile,
    🙂
    M-aţi amuzat…
    Stimate domn,
    Eu nu am de ce să semnalizez, nu am de ce să urmez sau să mă lipesc de o doctrină. Eu nu am nici un fel de legătură cu nici un fel de partid, în concluzie nu pot fi nici de dreapta şi nici de stânga.
    Chestiunea se pune invers. În momentul în care observ ceva greşit la un „om de stânga”, mi se spune că sunt de dreapta, atunci când văd ceva greşit la un „om de dreapta”, mi se spune că sunt de stânga. Am fost făcut şi comunist şi pesedist, şi securist şi „omul lui Voiculescu”, şi pedelist (mai rar, de cinci sau şase ori) şi penelist… peneţist nu m-a făcut nimeni până acum, dar mai e timp. Unii au zis cum că sunt „Cristoiu în undercover”, alţii că aş fi Virgil Măgureanu, ba unii au fost confundaţi cu mine pentru că foloseau un limbaj normal de exprimare. 😀

    Eu nu am alt interes decât ca societatea în care trăim să meargă corect, principial şi normal (aşa cum este definită de sistemul instituţional românesc). Nu vreau să funcţioneze „ca mine”, nu vreau să-mi facă MIE pe plac, vreau să funcţioneze cum este definită şi proiectată se funcţioneze. Eu nu vreau să cadă preşedintele, nu vreau să cadă premierul, nu vreau să cadă nu ştiu ce partid… Interesul meu este ca instituţiile să funcţioneze normal şi, cei care provoacă anormalitate, să fie judecaţi şi să răspundă… penal, civil sau politic. Persoana care este preşedinte, premier, ministru, parlamentar, şi aşa mai departe, nu reprezintă persoana pe care o aleg eu, ci persoana pe care o alege, direct sau indirect, poporul. În concluzie, nu eu sunt chemat să aleg ca aceşti oameni să plece, nu ar fi constituţional şi nici democratic.

    România este astăzi precum o maşină sport cumpărată pe internet. O vezi în poză, citeşti detaliile tehnice şi, când ajungi să te şi foloseşti pe ea, constaţi că un mecanic i-a pus motor de tractor, că aşa ştie el că e mai bine, altul că i-a pus cauciucuri de camion, că alt mecanic a furat volanul şi a inversat pedalele, că altul a pus schimbătorul de viteze în stânga… Poporul dă o comandă clasei politice de o societate normală şi primeşte o societate absurdă şi disfuncţională.

    Revenind la problema iniţială…

    Stimate domn,
    Ca în orice meserie, există profesionişti mass-media de toate tipurile. Unii au calităţi morale, alţii nu. Unii au un limbaj elevat şi folosesc cuvinte „elitist-intelectuale”, precum… ştiu şi eu… inconturnabil, funambulesc, mefient, turpitudine…, pe alţii îi deosebeşti cu greu de omul din cartier. Unii sunt ziarişti de investigaţie care stabilesc totul riguros, alţii de can-can, alţii de monden, alţii de sport…

    Aceşti ziarişti ar trebui să se selecteze prin exigenţa consumatorului de presă. Dacă un ziar nu este consumat de nimeni, atunci el nu poate supravieţui la infinit. La fel şi o televiziune. Dacă dumneavoastră sunteţi deranjaţi de „culturalnici amorali” ai presei, de fapt sunteţi deranjaţi de cei care consumă presa făcută de aceşti „culturalnici amorali”.

    Inteligenţa politicianului ar trebui să conducă omul politic, nu la o ceartă cu ziariştii, ci la modalităţi din care să extragă beneficii din aceste scrieri, fie ele şi calomnioase. Ziaristul profită şi construieşte în jurul unei breşe de imagine. Politicianul înţelept îşi dă silinţa să-şi clădească imaginea fără breşe. Cu cât aceste breşe sunt reparate din timp, ele nu vor mai putea fi folosite în viitor.

    Este absolut evident că relaţia domnului Năstase cu presa a condus la câştigarea alegerilor din 2004 de către domnul Traian Băsescu. Atunci lumea se bucura ca domnul Băsescu vine şi scapă România de „arogantul Năstase”. Până s-a dumirit lumea că „arogantul Năstase” nu era atât de arogant şi că, de fapt, ceea ce se sesiza în media erau câţiva oameni care rupeau pe domnul Năstase de restul lumii… deja era târziu. Tot pe mâna presei a pierdut şi domnul Geoană… „Trădarea” domnului Vântu care a intrat în direct şi a avut acea „inspirată” intervenţie… i-a ucis domnului Geoană câteva procente. De ce? Pentru că domnul Geoană a gestionat prost vulnerabilitatea încercând să arate că domnia sa şi domnul Vântu sunt entităţi disjuncte. Dacă în loc de asta admitea că există o legătură umană care nu este însă şi una de natură politică, domnul Geoană nu avea nimic de pierdut.

    Reacţia domnul Năstase a fost una în limitele normalului şi a dimensiunii benefice, cu o ironie de bun-simţ. Dacă observaţi, nu am criticat, nici un moment, ceva din ceea ce a scris domnul Năstase. Poate şi mai bine ar fi fost să-şi înregistreze activitatea şi să dea pe acest blog înregistrările. De acolo ar fi reieşit şi adevărul… Nici aşa nu este foarte rău.

    M-am folosit însă de articol şi de ceea ce a spus domnul Năstase pentru a construi o argumentaţie în altă zonă a activităţii politice. După cum am spus, chiar aştept răspunsul domnului Năstase relativ la acea iniţiativă legislativă. Ar fi frumos să intre în vigoare înainte de alegerile locale pentru ca noii consilieri şi primari să-şi preia mandatul sub construcţia răspunderii.

  39. 39 Socrate aprilie 19, 2011 la 3:37 pm

    Din surse apropiate Palatului Modrogan am obtinut copia unei decizii confidentiale recente ( reprodusa mai jos ) :
    “Domnul Vlad Dumitras, postac-publicist portocaliu clasa a 2-a, gradatia 3, se sanctioneaza cu cu retrogradarea cu 2 gradatii si cu o reducere a remuneratiei cu 50% pe timp nelimitat, pentru abatere grava de la linia propagandistica portocalie a partidului. In articolul “Programul economic al USL a plecat din ţară! “ domnul VD a mentionat ca programul economic al USL este coordonat de AN. Un sondaj de opinie printre cititorii acestui articol a evidentiat ca 98% din cititori au declarat ca in acest caz vor vota cu USL, avand in vedere rezultatele excelente ale guvernarii Nastase 2000-2004. Dl. VD si-a recunoscut greseala tactica, de neierat pentru un postac portocaliu cu experienta, si, avand in vedere ca greseala marturisita este pe jumatate iertata, i s-a redus remuneratia cu numai 50 %. Semneaza, Prima Secretara a Comitetului Municipal de Partid PD, ss ( stiti dumneavoastra cine ). “.

  40. 40 Vasile, aprilie 19, 2011 la 3:53 pm

    Hai sa o vad si p’asta Adrian Nastase cenzurat pe propriul domniei sale blog!

    „Scrie deontologic si cu angajament. Va propun sa va amuzati cu Vlaad Dumitraas si cu idiotii care isi bat joc de el”

  41. 41 Draghi Puterity aprilie 19, 2011 la 3:58 pm

    @Harabula

    Mai exista o categorie Harabula, cei care rad de tine. Mai exact de eforturile tale disperate de a pune la un loc ciocolata cu rahatul si de a o servi altora pe post de prajitura intelectuala. De data asta se pare ca o vei manca singur.

  42. 42 maria aprilie 19, 2011 la 4:02 pm

    Domnule Năstase, OK, s-a înțeles ideea, dvs sunteți the one and the only, dar puteți să clarificați chestiunea cu programul economic? Aveți vreo contribuție la elaborarea acestui program, au ba? Și până la urmă, cum a fost, l-ați luat cu dvs sau nu?

    Cât despre faptul că intenționați să-l contactați pe Cornel Nistorescu, să fim serioși, domnule președinte! Cu respect îndrăznesc să vă reamintesc faptul că relația dvs cu fostul director al EVZ nu a fost niciodată una cordială. Tout au contraire! Așadar, e cam greu de crezut că veți face acest gest. Și apoi, nici nu ar fi recomandat. Nu de alta, dar nu sunt atât de îndepărtate vremurile în care premierul Adrian Năstase – nu (întotdeauna) în mod direct firește, solicita directorilor și/sau patronilor de publicații ”lapidarea” fără drept de apel a câte unui nefericit de jurnalist care se trezea să vă critice pe dvs sau pe subordonații dvs.

  43. 43 Argusdre aprilie 19, 2011 la 5:36 pm

    „Draghi Puterity spune:
    aprilie 19, 2011 la 10:35 am

    @Argusdre

    Aha… ref la Nistorescu, oare asa se explica de ce s-a fasait treaba cu wikileaks-urile?”
    Este posibil.Insa e probabil ca atunci cand e vorba de bani nu mai conteaza nici macar opiniile personale.Publicitatea e…publicitate si aduce bistari, indiferent ce promoveaza ea.

  44. 44 dlnimeni aprilie 19, 2011 la 6:07 pm

    Opinia mea este ca fitilisti exista dintotdeauna si vor exista intotdeauna, astfel incit numele jurnalistului poate fi trecut, deocamdata, cu vederea: poate fi un pseudonim ori numele unui debutant,…Faptul in sine nu poate fi trecut cu vederea si trebuie gindite replici, deoarece, in diferite formule, poate va fi repetat.

  45. 45 Argusdre aprilie 19, 2011 la 6:40 pm

    Vad ca Puterea a terminat cu banii nostri si a trecut la furat banii europeni.
    Cat mai aveti de gand d-le Nastase sa suportati toate mojiciile, tupeurile, nesimtirile si minciunile golasnilor astora ?
    Botis nu-si da demisia pana nu-i zic trantorii aia de la ANI, iar Boc nu vede unde ar fi conflictul de interese..Pai asta-i clar caz de DNA !

    Noi n-avem ce face, dar dvs. cum de suportati in continuare sa-si bata joc de Opozitie niste dobitoace ? De ce nu-i reclamati imediat la UE pentru furtul de bani europeni ? Poate macar aia sa ne mai faca nitica ordine-n tara..

  46. 46 Ghita Bizonu' aprilie 19, 2011 la 6:56 pm

    maria

    isna in timpuri basesti au fost ziaristi demisi ptr opinile lor antipestinentiale

  47. 47 teostanc aprilie 19, 2011 la 7:40 pm

    @All,
    Imi cer scuze pentru postarea mea anterioara, plina de greseli

  48. 48 Alex aprilie 19, 2011 la 8:05 pm

    Zise Gott:

    14. Atunci unul din cei doisprezece, numit Iuda Iscarioteanul, ducându-se la arhierei,
    15. A zis: Ce voiţi să-mi daţi şi eu Îl voi da în mâinile voastre? Iar ei i-au dat treizeci de arginţi.
    16. Şi de atunci căuta un prilej potrivit ca să-L dea în mâinile lor.
    […] (ex. te razbuni)

    Si: 13. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că închideţi împărăţia cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi.
    14. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că mâncaţi casele văduvelor şi cu făţărnicie vă rugaţi îndelung; pentru aceasta mai multă osândă veţi lua.
    15. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că înconjuraţi marea şi uscatul ca să faceţi un ucenic, şi dacă l-aţi făcut, îl faceţi fiu al gheenei şi îndoit decât voi.
    16. Vai vouă, călăuze oarbe, care ziceţi: Cel ce se va jura pe templu nu este cu nimic legat, dar cel ce se va jura pe aurul templului este legat.
    17. Nebuni şi orbi! Ce este mai mare, aurul sau templul care sfinţeşte aurul?
    18. Ziceţi iar: Cel ce se va jura pe altar cu nimic nu este legat, dar cel ce se va jura pe darul ce este deasupra altarului este legat.
    19. Nebuni şi orbi! Ce este mai mare, darul sau altarul care sfinţeşte darul?

  49. 49 Alex aprilie 19, 2011 la 8:21 pm

    PS2
    Mai era faza:
    „duhul grairii in desert…”

  50. 50 Alex aprilie 19, 2011 la 8:48 pm

    A, si cea mai tare: „din cuvintele tale…”

  51. 51 Aya aprilie 20, 2011 la 12:10 am

    @

    Maria

    Inclusiv prin intermediul acestui blog au fost stranse idei valoroase pentru programul economic in cauza.
    Daca ai fi urmarit postarile, ai fi realizat cat de multe eforturi s-au depus, cate materiale substantiale au existat pe acea tema si cat interes a suscitat subiectul.
    Pe de alta parte, informatiile au fost preluate, prelucrate- si substantial adaugite altele valoroase- de specialistii care au lucrat programul.

    Aparitia ta meteorica pe acest blog, cu afirmatii care nu au legatura cu realitatea (inclusiv cu realitatea specifica acestui spatiu) denota ca joci doar rolul penibil al mascariciului, crezand ca poti deveni centrul atentiei cu scalambaieli care sa se substituie adevarului.

  52. 52 Aya aprilie 20, 2011 la 12:12 am

    @

    Harabula

    Adrian Nastase are „mirari” (te-am citat) subtextuale.
    Persoana care a scris textul nu este, cu adevarat, jurnalist (si nu poarta numele cu care a semnat).

  53. 53 Aya aprilie 20, 2011 la 12:19 am

    @

    Baronul Munchausen

    Citez din abisala ta postare (aprilie 19, 2011 la 2:05 pm):

    „reprosul lui Nastase se adreseaza discret si celor doi copresedinti ai USL pentru ca au dezvaluit informatii, unui jurnalist neverificat indeajuns, despre fapte si date ce tin de bucataria interna a USL.”

    Este a nu-stiu-cate oara cand te surprind afirmand prostii (este singura catalogare corecta!).
    Ai inceput, deja, sa devii plictisitor.

    Nu a existat vreo discutie intre Ponta, Antonescu si jurnalisti pe tema respectiva.
    Nici nu ar fi putut exista- so doar un redus mintal poate crede ca AN a plecat cu „documentatia” (cum se scrie, aberant, in articol)- sau cu programul- la Paris,

    Textul din Cotidianul. ro este o facatura (am demontat-o partial, chiar la aceasta sectiune).

  54. 54 Aya aprilie 20, 2011 la 12:23 am

    @

    Draghi

    Analiza (de prim nivel- nu e nevoie de mai mult) textului duce clar la concluzia ca persoana care a scris materialul este „familiara” cercurilor PSD. Am dat si alte detalii, in aprilie 19, 2011 la 5:58 am.

  55. 55 Aya aprilie 20, 2011 la 12:27 am

    @

    Mariana

    Persoana care a scris textul nu este Prostanacul (le slyle c’est l’homme- pe de alta parte, pana si el l-ar fi scris mai bine). Este o femeie. Ii regasesti „portretul robot” (si motivational) in analiza mea din aprilie 19, 2011 la 5:58 am.

  56. 56 lupi aprilie 20, 2011 la 12:37 am

    @ Inginerul Am onoarea sa va salut !!!. Doar respect !!!.

  57. 57 Aya aprilie 20, 2011 la 12:37 am

    @

    Pali

    Ai dreptate, Premiul Pulitzer ar fi o mult prea palida recunoastere a „valorii” acelui abisal text. Ce sa mai discutam de „valoarea” persoanei care l-a scris (si care nu a avut curajul sa se semneze cu propriul nume- mai mult, incearca sa para barbat, crezand ca nu va fi descoperita, ceea ce este o dovada in plus de „mare caracter”)!

    In mod sigur, mult mai potrivit este premiul pe care l-a acordat, de-a lungrul timpului,”Academia Catavencu”, pentru astfel de texte „geniale”- si care, ca sonoritate, s-ar apropia de Pulitzer, doar ca se termina in „ţă”

  58. 58 Aya aprilie 20, 2011 la 12:48 am

    @

    Lupi

    A propos de inspiratele tale concluzii din aprilie 18, 2011 la 10:37 pm legate de autorul articolului: gresesti pe linie.
    Textul nu a fost scris- si nici nu ar fi putut sa fie scris- nici de Conte, nici de Dragos (nici macar de Baronul Munchausen). Cu atat mai putin ar fi putut fi scris de Print!
    De ce?
    Pentru ca toti acesti distinsi domni scriu mult mai bine decat autorul jenantului text publicat de Cotidianul.ro (pana cu Baronul Munchausen scrie mai bine, chiar cand face afirmatii aberante).

    Mi-ai dat, insa, o idee: de ce n-ai fi tu autorul materialului aparut in Cotidianul.ro?

  59. 59 Aya aprilie 20, 2011 la 12:53 am

    @

    Jr

    Se vede clar ca esti complet strain de domeniul presei.
    Cel putin la nivelul conducerii unei publicatii/ redactii este cunoscuta identitatea tuturor celor care scriu materiale, indiferent de faptul ca semneaza cu alt nume decat cel real.

  60. 60 Aya aprilie 20, 2011 la 1:02 am

    @

    Draghi

    Constat ca, de cateva zile, manifesti un ciudat interes fata de meniurile scabroase.
    Dupa ce i-ai recomandat lui Dragos (daca nu ma insel) un anumit tip de peste, acum observ ca a venit randul lui Harabula sa fie „beneficiarul” inspiratiilor tale culinare „debordante” (am avut in vedere un anumit sens, asociat revoltei viscerale).
    Sunt convinsa ca poti sa-ti exprimi opiniile prin metafore mai putin respingatoare.

  61. 61 Aya aprilie 20, 2011 la 1:10 am

    @

    Alex

    Nu este vorba nici macar despre franturi de informatii (care sa fi dus, prin „broderii savantre” la textul din Cotidianul) dar despre colportare de marsavii.

    Persoana care a scris textul nu este „straina” de anumite cercuri PSD, fara indoiala- doar ca, foarte, foarte probabil, nu a „preluat” datele din partid, dar le raspandeste pe cele inventate cu propriu-i creier (cuvantul este impropriu, dar nu are inlocuitor) din motive pe care, in parte, le-am detaliat in aprilie 19, 2011 la 5:58 am.

  62. 62 Aya aprilie 20, 2011 la 1:23 am

    @

    Mariana

    Talmacean nu este parlamentar.
    Din cate stiu, este consilier la Primaria sectorului 2.

    A candidat, in 2008, pentru un post de deputat in Colegiul 5 (sector 2) din Bucursti, dar a pierdut in fata lui Georgian Pop (PSd).

  63. 63 Draghi Puterity aprilie 20, 2011 la 9:35 am

    @Aya

    Intr-adevar, pot sa ma exprim si in metafore mult mai suave, dupa cum bine stii. Insa cei doi le merita cu prisosintza pe cele scarboase. Chiar si cu riscul de ajunge sa fiu si eu asociat lor. Dupa cum afirmai si tu in dese randuri, in anumite conditii limita, nu iti mai poti permite sa fii un pension de domnisoare. Citeste postarea de azi a gazdei ref. la situatia din Baia Mare daca nu intelegi gravitatea situatiei.

    Te rog nu apela la prietenie pentru a-mi inchide gura. Ti-am mai spus, prietenia nu e tranzitiva (log., mat.).

    P.S. Daca mai nou esti prea sensibila la expresii mai dure, iti recomand ca atunci cand vei vedea un mesaj scris de mine avand ca destinatar unul dintre propagandistii portocalii sau personaje malefice care incearca cu consecventa sa distruga ceea ce altii incearca sa creeze, sa sari pur si simplu peste el. Exista o probabilitate destul de mare sa gasesti ceva ce ti-ar putea crea reactii viscerale.

  64. 64 Socrate aprilie 20, 2011 la 11:19 am

    @Aya * Doamna Aya, sunt de alta parere.
    Citatul din abisala postare (aprilie 19, 2011 la 2:05 pm) a Baronului Munchausen ( de admirat sinceritatea numitului si spiritul autocritic in alegerea nick-ului ) :
    “reprosul lui Nastase se adreseaza discret si celor doi copresedinti ai USL pentru ca au dezvaluit informatii, unui jurnalist neverificat indeajuns, despre fapte si date ce tin de bucataria interna a USL.”
    nu este o prostie, este o soparla ( tehnica de manipulare “fitil bagam” ), menita sa induca celor redusi mintal ( cum bine spuneti ) senzatia veridiciatii “dezvaluirilor “ numitului VD.

  65. 65 NUTI aprilie 20, 2011 la 8:41 pm

    Autorul nu exista, adica exista, dar poarta un alt nume, in realitate. Nistorescu nu conduce cu mana de fier nimic, cu atat mai putin chestia aia cu 5-6 copii care scriu toata ziua DE PE NET, si care primesc 1000-1200 de lei pe luna, si aia cu intarziere, fara contracte de munca etc.

  66. 66 Aya aprilie 21, 2011 la 1:59 am

    @

    Draghi

    Nu ma pot abtine sa-ti citesc mesajele.
    Asa ca, fie tii tu cont de acest lucru- fie asum eu riscul reactiilor respective, in cazul „dedicatiilor” pentru anumiti adrisanti.

    P.S.
    Ma bucur ca suntem de acord in privinta principiului: prietenia nu e tranzitiva.
    Doar cei care inteleg acest lucru nu sunt bantuiti de preconceptia (cu puternice tuse de ipocrizie) conform careia, de exemplu, odata pozitionat ca sustinator al unui anumit segment politic, nu poti avea prieteni buni printre cei care gandesc altfel.

  67. 67 Aya aprilie 21, 2011 la 2:05 am

    @

    Socrate

    O „soparla” inabila” este, in esenta, o prostie.
    Deci, fara a te contrazice, imi mentin opinia conform careia citatul din abisala postare (aprilie 19, 2011 la 2:05 pm) a Baronului Munchausen :
    “reprosul lui Nastase se adreseaza discret si celor doi copresedinti ai USL pentru ca au dezvaluit informatii, unui jurnalist neverificat indeajuns, despre fapte si date ce tin de bucataria interna a USL.”
    este o prostie.

    P.S.
    Si eu am facut, cu un timp in urma, o apreciere asemanatoare legata de nickname-ul ales de respectivul coleg de blog, remarcandu-i „sinceritatea si spiritul autocritic”, ca sa te citez.

  68. 68 Aya aprilie 21, 2011 la 2:08 am

    @

    NUTI

    Persoana care a scris textul nu face parte din redactia Cotidianul.

    Iti dau dreptate: Nistorescu nu conduce nimic „cu mana de fier”.


  1. 1 Patimile românilor | Pensiuneaedenjibou's Blog Trackback pe aprilie 19, 2011 la 12:30 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!