Basescu, Stolojan si Petrom-ul

Am ramas dator cu Memorandumul, semnat de Traian Basescu, in 2000, referitor la intelegerile cu Banca Mondiala. 

Puteti vedea aici, si poate vedea si Emil Boc,  cine este autorul angajamentului „iresponsabil” de privatizare a Petrom si a intregii industrii romanesti.

In ceea ce priveste conditiile privatizarii, inclusiv pretul, acestea au fost examinate, dupa 2004, de o comisie  a Senatului, care nu a gasit nici o neregula. Oricum, poate ca proiectul de privatizare a PETROM, cu 150 de milioane $, initiat prin 1999, de Theodor Stolojan, impreuna cu cativa prieteni, era mai valabil…

 Boc ar trebui sa infiinteze si o comisie care sa analizeze  cresterea accizelor la carburanti, in ultimul an. Daca nu stie…

Memorandumul poate fi citit integral aici. Va doresc o lectura interesanta!

Angajamentele relativ la Petrom se gasesc la pagina 10 din anexa. Pana acolo despre sare, apa minerala, CFR marfa, eliminarea bancilor de stat din sistemul bancar romanesc, Romtelecom, BRD, Petromidia, Romaero, Tarom, Sidex, Alro, Alprom, Conel si Romgaz.

Dovada ca Memorandumul ministrului transporturilor de atunci, Traian Basescu, a produs efecte este si includerea acestor conditii in Memorandum de conditii economice si memorandum tehnic cu FMI, din 16 mai 2000, care poate fi accesat pe site-ul FMI si unde se precizeaza printre altele ca:
„Al treilea, cu privire la companiile nationale (fostele regii autonome), dupa cum s-a convenit cu Banca Mondiala, am oferit pentru privatizare la sfarsitul lui 1999 o cota minoritara de capital al PETROM (35%). Totusi, aceasta strategie a esuat in atragerea vreunui interes serios. Vom analiza motivele care au condus la esuarea acestei strategii, impreuna cu Banca Mondiala si vom deschide o licitatie pentru privatizarea PACHETULUI DE CONTROL al PETROM anul acesta.

64 Răspunsuri to “Basescu, Stolojan si Petrom-ul”


  1. 1 Dinu ianuarie 11, 2011 la 10:58 am

    Memorandum, in cazul acesta, este un document diplomatic în care se expune punctul de vedere al guvernului asupra unei probleme, ce va constitui obiectul viitoarelor NE..GO..CI..ERI.
    Asa, de pamplezir, cine a negociat CONTRACTUL de Vanzare-Cumparare a Petrom-ului, cu concesionarea rezervelor de petrol si gaze, si cine l-a semnat ?

    Parerea mea este ca va jigniti suporterii.

  2. 2 Pali ianuarie 11, 2011 la 11:02 am

    Ati fost pe val aseara Domnule Presedinte ! Insa nu trebuia sa intrati in disputa cu Trubadurul’ pentru simplul fapt ca, ea nu ducea nicaieri;dupa o anumita ora greu te mai intelegi marele liberal ,…parerea mea.

    Cat despre sconcs…cel putin sconcsul de aseara era evident Borbely !!! Nu stiam de ce pute asa de urit in zona unde se afla sediul central al UDMR din Tg.Mures ! Acum m-am lamurit …pai de la atitia sconcsi pe m2 …si sa nu uitam nici faptul ca,dupa ce te culci cu toata lumea incepi sa puti tare urit si la propriu si la figurat !

  3. 3 Dinu ianuarie 11, 2011 la 11:05 am

    PS
    Adrian, nu-l muta pe Edgar Quinet ! 🙂

  4. 4 constantin ianuarie 11, 2011 la 11:37 am

    Adevarul este ca problema trebuie mai frecvent supusa atentiei opiniei publice, pentru a diminuaa din entuziasmul cu care si basescu si emil boc ataca PSD si pe dv. personal.
    In ce priveste dezbaterea de aseara, si eu sunt de parare ca dv. nu aveti niciun interes de a va „cobori” la nivelul de discutie al preopinentului artagos. Stilul Adrian Nastase este un brand care nu ar trebui infectat cu atitudini specifice laissez-faire-ului televiziunilor noastre.
    Si inca o parare: ce bine ca, in sfarsit, PSD a scapat de PC (PUR). ca unul care cunosc multe din interior, aceasta „lamurire” ideologica ar putea aduce 1-2 procente PSD.

  5. 5 Socrate ianuarie 11, 2011 la 11:54 am

    Stimate domnule PM, felicitari pentru facsimile si link-uri. Avand in vedere periodicitatea ( care incepe sa se accelereze ) cu care subiectul Petrom apare in media si in declaratiile politice portocalii, poate ca ar fi util sa plasati pe site un link permanent catre aceste documente ( sau catre actualul post ).

  6. 6 Covăsneanul ianuarie 11, 2011 la 11:55 am

    Prezentarea acestor documente au puţină relevanţă! Nici 5% nu află de ele!
    Sugestie: Aşteptaţi o ocazie în care ştrumful cosaş şi reformator, cu frunte de gibon,Boc, fireşte, vine în parlament; luaţi cuvăntul pt. o chestiune oarecare, amintiţi chestiunea cu Memorandul, mergeţi la tribuna MiniBocului şi-i daţi cu Memorandul peste ochi!

  7. 7 Draghi Puterity ianuarie 11, 2011 la 12:03 pm

    @Dinu

    Bag sama ca habar nu ai de NE-GO-CI-ERI. Ce marja de manevra mai ai intr-o negociere atunci cand ai partenerul stie ca esti cu spatele la zid (multumita guvernarii CDR, asunsesem in pragul falimentului de stat) si deja ai pus pe masa bijuteriile familiei?

    Parerea mea e ca te jignesti singur.

  8. 8 cititorul ianuarie 11, 2011 la 12:27 pm

    Din presa vremii:)
    „In 1999, la prima privatizare a PETROM-ului, interese de achizitionare a avut si Tofan. In incercarea de a cumpara Petrom-ul, Tofan s-a asociat cu Dan Voiculescu si Sorin Ovidiu Vantu. Reprezentarea intereselor acestui consortiu a fost asigurata de catre Theodor Stolojan. Stolojan a lucrat ca expert financiar la Tofan, dar a fost si coactionar la Unipan SA, o alta firma apartinand botosaneanului. Despre intentia de a prelua Petrom, in asocierea mentionata, ministrul industriilor de atunci, Radu Berceanu, spusese ca „era o afacere ciudata” . Din acelasi consortiu mai facea parte si Asociatia Salariatilor din Petrom, condusa de catre Liviu Luca, si el o persoana destul de controversata. La vremea respectiva, Gelu Tofan declarase presei centrale ca a semnat un protocol de colaborare cu Voiculescu si S.O. Vantu pentru ca „fiecare era prea mic pentru a participa singur la privatizare” . Despre Tofan inca se mai crede ca, prin fosti angajati, a incercat sa preia si RAFO Onesti. Preluarea manageriatului Rafo Onesti si a combinatului de cauciuc Carom Onesti s-a incercat prin fostul deputat Marin Anton. Acesta a fost vicepresedinte la Tofan Grup si a fost propulsat in Parlament de catre Stolojan. Mai amintim ca Gelu Tofan este vicepresedinte UGIR 1903. In cadrul Aliantei pentru Dezvoltare Economica a Romaniei, Tofan a tinut fraiele decizionale impreuna cu Victor Babiuc, botosanean si el, presedinte al CCIR Bucuresti.”

  9. 9 cititorul ianuarie 11, 2011 la 12:31 pm

    Tot din presa:)…
    Stolojan, inginerii financiare pentru Petrom si Tirex-Petrol
    Prin 1999, cand se afla in solda lui Gelu Tofan (ca „expert financiar”), a pus la cale o inginerie, la care urma sa mai atraga doi oameni de afaceri. „Consortiul” nasit de Theodor Stolojan a indraznit mai intai pentru Petrom, fiind persoana care la intalnirea de la MEC si Comisia de privatizare PETROM a prezentat „mecanismul financiar”.

    Stolojan a facut o adevarata disertatie despre capitalul subscris si capitalul varsat. Mai pe limba noastra, a profanilor, consortiul imaginat de Stolojan era interesat de PETROM, dar nu era dispus sa plateasca nimic sau, in cel mai bun caz, urma sa o faca peste trei ani. Adica sa cumpere pe datorie.

    Tot cu o asemenea „documentatie”, Stolojan a incercat si ingineria „Chisinau”. Republica Moldova avea o datorie importanta de returnat Romaniei, din perioada cand a primit curent electric de la Guvernul Radu Vasile. Propunerea: transformarea datoriei in „capital”, de care sa se foloseasca „consortiul” pastorit de Stolojan intru preluarea Petromului moldovenesc – „Tirex Petrol”.

    Consortiul, la fel, nu dadea banii nici moldovenilor, nici Guvernului Romaniei. Dinspre Republica Moldova, Stolojan avea sprijinul unui prim-ministru corupt: Ion Sturza.”

  10. 10 cititorul ianuarie 11, 2011 la 12:35 pm

    Si declaratiile lui Berceanu, ministru al industriilor in acea perioada:)..

    „La prima incercare de privatizare a Petrom, derulata in 1999 de guvernul cederist, actualul consilier prezidential Theodor Stolojan a reprezentat interesele a trei oameni de afaceri controversati: Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vantu si Gelu Tofan. Dezvaluirea a fost facuta pentru „Evenimentul zilei” de fostul ministru al industriilor de la acea vreme, Radu Berceanu. De mentionat ca, acum, Stolojan evalueaza, din pozitia de consilier prezidential pe probleme economice, tocmai dosarul privatizarii Petrom cu OMV, asupra caruia presedintele Traian Basescu a aruncat dubii serioase.

    „La momentul respectiv, in 1999, n-au venit niste oferte consistente. Ca numar au fost multi care au tatonat, inclusiv OMV, dar nicio oferta nu se putea incadra in caietul de sarcini. Spre sfarsit a venit si o asa-zisa oferta de la un consortiu romanesc, care era format din firme romanesti importante sau, mai bine-zis, din firme care aveau in spatele lor oameni de afaceri la vremea aceea importanti: domnul Dan Voiculescu, domnul Sorin Ovidiu Vantu si domnul Gelu Tofan. Domnul Stolojan lucra la trustul Tofan, ca expert financiar. La un moment dat, printre cei care au compus o delegatie tehnica a consortiului si care au venit sa discute cu reprezentantii ministerului a fost si domnul Stolojan. Eu eram pe o parte a mesei, cu mai multi de la minister si de la Petrom. Domnul Stolojan a incercat sa-mi explice in detaliu care ar fi mecanismul financiar pe care ar urma sa-l puna dumnealor la punct si cum ar functiona el pentru ca sa se puna in practica oferta pe care o facusera”, ne-a declarat Berceanu.

    Berceanu: „Era o oferta ciudata”

    Fostul ministru al industriilor a caracterizat drept „ciudata” oferta de privatizare facuta de trioul Voiculescu-Vantu-Tofan. „Era o oferta financiara destul de ciudata si de complicata. Suna cam asa: era o oferta care se baza pe o anumita prevedere din Legea societatilor comerciale, care spune ca la o cumparare de actiuni se poate merge pe ideea de capital varsat si capital subscris. Ei mergeau pe ideea de capital varsat mic, adica banii asa-zisi concreti pe care urma sa-i plateasca efectiv si un capital subscris mare, dar care urma sa fie subscris in perioada maxima pe care o prevedea legea, cred ca trei ani”. Berceanu a explicat ca, in esenta, oferta consortiului romanesc era ca si cum ai cumpara un obiect cu un avans mic, iar apoi intr-o perioada platesti si restul de bani.

    „Raportul era destul de mic, adica legea era exploatata la sange. Daca legea prevedea ca minimul de avans, adica de capital varsat, era de 30%, tot 30% ofereau si ei. Daca maximul de timp in care urma sa vii cu bani era de trei ani, pe trei ani mergeau si ei. Eu am refuzat oferta pentru ca nu se incadra in caietul de sarcini”, a povestit Berceanu.”

  11. 11 Vasile, ianuarie 11, 2011 la 12:39 pm

    Dl. Nastase,

    Din pacate aceste documente nu se regasesc , in emisiunile TV ale TVRaului,comentata chiar si de vreun Chacaneu, sau pe Realitatea,protejate subtil de vreun Boda sau domn Hurezeanu.Nu am vazut aceste documente nici in mana dl. Geoana in confruntaruile pe sticla cu semnatarii acestora.
    Daca totusi aceste privatizari au fost indispensabile si Europa nu ne putea primi decit in genunchi aceasta este o problema pe care unii dintre noi au acceptato , ce reclama romanul si dumneavoastra ar trebui sa-l convingeti ca este altfel, este felul in care s-au facut aceste privatizari, ridicola redeventa pe care tara ar trebui sa o primeasca din zacamintele de titei.
    Probabil ca atunci cind aceste zacaminte au fost cedate, s-a mers pe premiza de zacaminte secatuite, iar noi aflam ca OMVeul a cesionat la randul sau nu numai sonde ci si potentiale locatii cu aceste zacaminte.
    Parca dl. Vostinaru a cistigat citeva locatii , si metodele geofizice ,studiile seismice confirma existenta unor noi surse de energie,se pare la peste 3500!

  12. 12 artistu' ianuarie 11, 2011 la 12:44 pm

    Daca „priceputul” Stolojan ar fi reusit privatizarea Petrom, in 1999 (ca mandatar si negociator din partea lui Vantu si Voiculescu) nu ar mai fi avut BaSecu’ consiglier 🙂 Coane Bercene, ia povesteste-ne si noua cum fu’ negocierea cu „draga Stolo”…:-)
    Daca nu-ti aduci aminte, uite un „memoplus” aici: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Business/19527/Privatizarea-petrom-In-1999-Stolojan-negocia-pentru-Voiculescu-Vantu-si-Tofan.html

  13. 13 Vasile, ianuarie 11, 2011 la 12:47 pm

    Cititorul,

    Toti comentam ce auzim,sau ce ne spune harabula cunosti de exemplu faptul ca Gelu Tofan este prieten intim al dl. Stolojean?
    Ca pe orice om de afaceri probabil si pe Voiculescu la procupat sa cumpere SNPeul , chiar si la un pret mai bun decit cel platit de austrieci,vezi ceva in neregula in interesul capitalului autohton, problema este insa ca nu tot ce zboara se mananca. dl. Voiculescu a mai fost interesat si in cumpararea lui Sidex ….dar si acolo i s-a dat peste degete, stiti de cine?

  14. 14 contele ianuarie 11, 2011 la 12:53 pm

    Se pare că Patriotul , Apărătorul de Neam şi Ţară , Tribunul etc. a fost grav rănit la mână . Nu se ştie exact când s-a întâmplat grozăvia : când a aruncat curajos cu un pahar de apă împotriva unei femei sau când s-a ” sprijinit ” ( după cum a explicat Războinicul ) de caşcheta unui poliţist .

    Un măscărici . Un măscărici laş şi mincinos .

  15. 15 demaGOGU ianuarie 11, 2011 la 1:01 pm

    problema este politica: romanii, in ipocrizia lor, nu ar accepta ca ne-am cumparat locul in EU/OTAN prin aceste privatizari pe nimic!

  16. 16 exasperat ianuarie 11, 2011 la 1:03 pm

    Pe când datul peste ochi cu foile Memorandumului lui Boc şi pedeliştilor copy-paste?

  17. 17 exasperat ianuarie 11, 2011 la 1:04 pm

    L-am urmărit aseară pe Ludovic Orban cum pleda el inimos împotriva oricărei alianţe a PNL cu cineva. Pe motiv că om vedea noi, că poate atragem pe unii de la PD-L, că trebuie să le vorbim alegătorilor despre cât de rău e Băsescu etc.

    Atâta imaturitate politică la unul trecut prin multe ca deputat, ministru şi ce-o mai fi fost te surprinde niţel. Inutile explicaţiile şi argumentele ultimelor alegeri. Ludovic nu şi nu. El e şmecher şi-l dărâmă pe Băsescu doar cu săgeata aia din siglă. Baftă!

    http://exasperat.wordpress.com/

  18. 18 analist ianuarie 11, 2011 la 1:12 pm

    Ce a discutat primul ministru cu vicepresedintele Bancii Mondiale: infiintarea unui “cap limpede” al Guvernului. Pun si primul comentariu :Profil: 38-43 ani, 1-2 facultati, limba engleza obligatoriu, fara functii importante in vreun partid, cu experienta de lucru internationala, patrioti. Ati gasit 10 oameni ca astia si ati scos tara din impas dl. Basescu. Cautati.i si poate ii veti gasi.
    sursa:http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8199397-discutat-primul-ministru-vicepresedintele-bancii-mondiale-infiintarea-unui-cap-limpede-guvernului.htm

  19. 19 Socrate ianuarie 11, 2011 la 1:14 pm

    Stimate domnule PM AN, asistam la un atac concentrat al puterii portocalii asupra unui partid momentan neparlamentar – PRM – , partid cu un electorat constant de peste 500.000 de alegatori. Dupa ce a fost evacuat din sediu, PRM-ul nu a primit un alt sediu de la guvern, asa cum ar fi fost normal si legal. Azi Vadim a primit somație de evacuare a birourilor redacționale din Casa Presei. Incepand din acest week-end, site-urile publicațiilor PRM-ului – Tricolorul si Romania Mare -au fost blocate prin atacuri informatice provenind din Romania.. Mie mi se pare ca desfiintarea si destructurarea prin forta a unui partid este un precedent periculos si o dovada ca deja traim intr-o dictatura portocalie. Pana acum, nimeni nu a luat nici un fel de atitudine, nici media, nici clasa politica, nici asa zisa societate civila. Este posibil insa si ca victimizarea PRM-ului sa aiba efecte perverse, adica sa-i aduca PRM-ului o crestere nu numai in sondaje, ci si la urne.

  20. 20 Marcus ianuarie 11, 2011 la 1:14 pm

    Izbaveste-i Doamne Pe Pupinbasisti, Ca A Intrat Dracu-n Ei !

    Am ajuns ca dupa douazeci de ani sa nu mai dau doi bani pe promisiunile si spusele vorbite (sic!) de politicienii nostri de iarmaroc balcanic. Aseara insa, in incheierea emisiunii Sinteza Zilei, cele afirmate de d-l Crin Antonescu si sustinute de d-l Victor Ponta, referitoare la faptul ca imediat dupa preluarea Puterii de catre noua alianta PSD, PNL, PC, una dintre primele masuri luata de aceasta va consta in darea pe mana Justitiei a actualilor talhari de la Putere, in frunte cu Basescu si Udrea (Boc e prea prost ca sa fure-in opinia mea-), m-a uns purs si simplu pe suflet si mi-a redat speranta pentru ce va sa vina.
    Si asta deoarece cu cateva zile inainte (nu-mi place sa ma autocitez, dar asta e!) scriam urmatorul comentariu pe blogul d-lui Victor Ponta:
    “Marcus
    January 8, 2011 at 10:18 am
    @Domnule Ponta. Nu sunt o fire vindicativa, dar nu credeti ca imediat dupa preluarea Puterii, primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti, ar fi cercetarea penala si trimiterea in judecata a tuturor portocaliiilor vinovati, in frunte cu Basescu, Boc, Udrea etc. pentru tot acest jaf pe fata practicat in aceasta perioada, fara pic de rusine sau frica de sanctiune? Eu zic ca inscrierea unui astfel de punct in programul dvs. ar aduce multa alinare in sufletele umilite ale romanilor, alinare insotita de speranta eradicarii coruptiei in Romania. Ca daca schimbam niste hoti cu alti hoti, mai bine stam acasa si ne plangem soarta.
    sa fiti iubit
    marcus”.
    Cu alte cuvinte, in opinia mea, daca talharii astia nu vor da socoteala in fata Justitiei, macar pentru jaful pe fata pe care-l comit fara rusine in aceste zile negre de dictatura basista si daca stafeta furtului se va preda ca pana acum de la o Putere la alta, geaba ne mai dam de ceasul mortii sa-i dam pe astia jos ca nu vom rezolva nimicuta. In opinia mea macar 20% daca se va putea recupera din cat au furat mafiotii astia si noul guvern nu va mai avea grija pensiilolr si a salariilor pentru intreg viitorul lor mandat. Macar cu atat sa ne alegem pentru perioada asta de suferinta si umilinta crunta la care ne-a supus chiombu si clica lui de retardati, daca pentru tot raul si chinul pe care ni l-au pricinuit cu un cinism si sadism rar intalnit intr-o adevarata democratie, daune morale nu avem cum sa cerem.
    Pornind de la aceasta idee este foarte usor de inteles amocul care i-a pocnit brusc pe portocaliii vazand ca Opozitia, in sfarsit, se prezinta cu o actiune concreta de colaborare pe termen lung, nu doar in dorinta de a-l detrona pe chiomb , ci in ideea reconstructiei Romaniei si repunerii sale in drepturi in context european, dupa ce Basescu a reusit sa ne transforme in hartia igienica a partenerilor din Uniune.
    Dracu’ i-a luat pe basisti, se comporta ca pacientii unui spital de alienati mintal, fac spume la gura, ataca si musca in dreapta si in stanga de pe pozitii total cretinoide (vezi acuzatia cu d-l Antonescu turnator la Securitate si nu numai) se tavalesc prin tarana platourilor televiziunilor, smulgandu-si parul din cap de grija memoriei Bratienilor sau a altor liberali de frunte trecuti spre cele vesnice, se dau singurii pastratori ai valorilor de dreapta (asta dupa ce au ajuns in pozitia “de dreapta”, dupa o noapte de betie crunta a chiombului, terminata intr-o mahmureala cumplita, datorita careia a uitat ca a inceput noaptea de betie din pozitia de mare politician de stanga cu partid inscris in Internationala Socialista) etc.
    Totusi, in toata aceasta nebunie si harababura tipic portocalie, cea mai simpatica acuzatie este cea cu trimitere fie la “colaborationismul” d-lui Crin Antonescu, fie la cel dovedit al d-lui Voiculescu. Si asta deoarece acuzatiile pornesc de la nimeni altul decat de la fel de doveditul in Justitie, in urma procesului cu Mugur Ciuvica, fost colaborator al Securitatii, cu acte in regula, Basescu Traian.
    Oare cat tupeu si nesimtire pot incapea intr-un om pentru ca acesta sa poata sa iasa public cu asemenea manifestari de tot rahatul si ce doza de imbecilitate este necesara pentru ca sustinatorii unui astfel de om sa preia tema si fara pic de rusine sa tipe-n gura mare “eu, curva, stai sa-ti zic ce face nevasta-ta!”.
    Ca sa fiu sincer, la avalansa de comentarii pe tema acestei aliante existenta acum in media si pe bloguri, as fi preferat sa abordez alt subiect, insa promisiunea celor doi lideri de a-i face sa plateasca pe talharii de la Putere, chit ca ma repet, m-a uns efectiv pe suflet si m-a determinat sa-mi vars astfel amarul.
    Nu am absolut niciun dubiu in privinta castigatorului viitoarelor alegeri, indiferent de cate manarii si furaciuni vor face nemernicii astia pentru a se mentine la Putere (asta in cazul in care isi vor duce pana la capat mandatul) si am totodata exercitiul rabdarii dat de vreo 35 de ani de dictatura comunista si de vreo sase de caricatura de dictatura basista, asa ca doi ani nici nu-mi voi da seama cand vor trece, dar si dupa…..

  21. 21 Catalin ianuarie 11, 2011 la 1:21 pm

    Bravo domnule Nastase !

    Sunt angajat in domeniul public din 2002, deci v-am prins o vreme Premier. Nimic nu se compara cu aceasta perioada neagra !
    Faceti publice toate documentele necesare pentru a le da cu ele in cap nenorocitilor portocalii si tartotului lor, si mai ales a convinge oranjgutanii cu privire la ce au votat !

    Mult Succes in continuare !

    P.S. Scuze pentru limbaj, dar acesti nemernici nu merita asta abordare !

  22. 22 artistu' ianuarie 11, 2011 la 1:27 pm

    Completare 🙂 „”Theodor Stolojan si Mugur Isarescu sunt doi lachei care vor face tot ce se poate sa-i fie prim-ministru lui Ion Iliescu”, spunea Traian Basescu la 16 noiembrie 2000″ Sursa: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/45801/Basescu-il-facea-lacheu-pe-Stolojan.html

  23. 23 blizzard ianuarie 11, 2011 la 1:41 pm

    Contractul de privatizare Petrom este aici:
    http://www.minind.ro/opspi/rom/div/contract/petrom.htm

    Link-ul cu legea nr. 555 …nu merge dar restul au mers.

    In perioada 2000-2004, dl. Adrian Nastase ce pozitie a ocupat?

    In alta ordine de idei, nu inteleg de ce din partea statului roman a semnat un adjunct si din partea OMV au semnat primii 2 sefi ai companiei?

  24. 24 blizzard ianuarie 11, 2011 la 1:47 pm

    @exasperat
    ludovic orban e doar un manelist politic care inca n-a dat in patima alcoolului (ca moaca il arata ca fiind predispus la asa ceva).

    Totusi, manelistu’ asta parca a fost implicat intr-un accident auto pe cand era ministru si atunci parca a fost lovita si o persoana; cum s-a incheiat afacerea aia?!?

  25. 25 Bibliotecaru ianuarie 11, 2011 la 1:53 pm

    @ Adrian Năstase

    Domnule Năstase,
    Personal am început să „mi se ia vălul de pe ochi”, în ceea ce-l priveşte pe domnul Mugur Isărescu, o dată ce am aflat că este membru al Comisiei Trilaterale. Brusc tot ceea ce se întâmplă la Banca Naţională, inclusiv faptul că domnia sa pare practic numit pe viaţă în această funcţie şi nimeni nu-l contestă, a căpătat o explicaţie foarte, foarte plauzibilă. Aşa se înţelege mai uşor şi care este rolul Băncii Mondiale în România, a Fondului Monetar Internaţional în României, al sistemului bancar în general şi al înfloririi sectorului bancar în România, facilităţile de care sectorul bancar se bucură…

    Pe de altă parte, tot în Comisia Trilaterală se află şi domnul Mihai Tănăsescu, cel pe care, dacă nu mă înşel, l-aţi avut ca ministru de finanţe în perioada în care aţi fost premier.

    Domnule Năstase,
    Dincolo de toate, aţi putea să comentaţi rolul pe care îl structurile mondiale (precum Comisia Trilaterală sau Clubul Bilderberg sau altele mai mult sau mai puţin cunoscute) în evoluţia societăţii româneşti? Personal îmi este foarte clar că ceea ce se întâmplă în România, inclusiv aceste mişcări în sectoarele financiare, respectiv privatizările „cu cântec”, reprezintă, măcar în parte, un răspuns al conspiraţiilor absconse, oculte, cu întindere internaţională (care uneori ne privesc în mod direct, alteori mai puţin, dar care, chiar şi colateral, ne afectează).

    Aştept, cu maxim interes, răspunsul domniei voastre.

  26. 26 contele ianuarie 11, 2011 la 1:54 pm

    Demult nu l-am mai prins pe şeful meu pe linie operativă într-o asemenea bună dispoziţie . Când am fost ieri să-mi iau „ ordonanţele „ , radia . Mi-a zis că ne-a trecut glonţul pe la ureche dar acum totul e bine . Cică Şeful cel Mare a zis ceva de cărţi . Prima oară n-am înţeles ce-a vrut să spună , ştiam că Şeful cel Mare citeşte o singură carte de ani întregi . M-am lămurit ulterior : era vorba c-am intrat iar în cărţi .
    Adevărul e că în ultima perioadă totul mergea prost : sondaje , economie , mesaje către electorat . Şeful cel Mare era negru la faţă , din găozari nu ne scotea . A încercat pe la televiziuni tertipurile clasice dar n-a mers , erau , evident , prea fumate . Sfârşitul problemelor a venit cănd şi de unde se aştepta lumea ( adică serviciul şi …Şeful ) mai puţin .
    Deştept a fost colegul meu , acela de-a trecut prin toate mandatele : ” Dacă n-ai adversari politici , să-i cumperi ! ” Când toată lumea fierbea el era singurul ce nu-şi pierduse calmul . ” Avea încredere ” … în opoziţie . Zicea : ” …de fapt , opoziţia nu are nicio soluţie pentru criza asta , dau doar din gură . Nu vor acum la guvernare . Tot ce trebuie să facă este să se ducă la televizor să plângă pe umerii săracilor şi-apoi s-o şteargă rapid la birt unde să împartă ciolanul ce va să vină ” . Nu înţeleg , îi ziceam eu nedumerit . ” Ascultă până la capăt …ştii vorba aia populară : „ că dacă e să te mănânce-n fund ? „ Ei , aşa-i şi cu ăştia , cârlanii ăştia tineri nu învaţă nimic niciodată …vor să demonstreze ceva ce nu trebuie demonstrat …vor să arate că pot să construiască ceva atunci când nu este nimic de construit , vor să câştige o bătălie care este deja câştigată . Ce se întâmplă când lustruieşti prea mult gheaţa patinoarului ? O strici . Dar când cânţi prea mult ? Răguşeşti . Ăştia strâng o mie de elefanţi ca să omoare nişte lupi bătrâni şi flămânzi . Or să se calce în picioare unii pe alţii şi-or să sfârşească iar în burta lupilor .”
    După care a zâmbit şi-a zis :” Tare norocos e Şeful cel Mare ! Cum ar spune duşmanii lui , are un noroc chior ! „

    A avut dreptate . Aveam semnale că optimismul revine când se vorbea despre o alianţă PNL cu PSD . Când a citit blogul lui Ponta am auzit c-a tras o duşcă cu fix 4 cuburi de gheaţă . Acum , după ce PNL s-a aliat cu PC , am primit ordin să asigurăm perimetrul la Cireşica . Şeful cel Mare vrea să danseze acolo .

  27. 27 popateapa ianuarie 11, 2011 la 2:15 pm

    De ce arătați documentele,dle Nastase. Nu credeți ca n-ar trebui arate opiniei publice? In curând sunt sigur ca asa se va întâmpla ,după intrarea în vigoare a legii siguranței naționale! Băsescu chiar vrea sa ne îndobitocească mai mult decât Ceaușescu.

  28. 28 inginerul ianuarie 11, 2011 la 2:23 pm

    mai baieti nu va mai rupeti gura ca se scumpeste benzina, ca politia handicapata salarial asculta in continuare, ca mancam numai lesuri si plasticuri, ca uniunea europeana nu reactioneaza la abuzurile tataresti , chestia asta se numeste
    ‘NOUA ORDINE MONDIALA”

  29. 29 Jr. ianuarie 11, 2011 la 2:34 pm

    D-le Adrian Nastase, dar chiar v-a enervat insinuările lui Ludovic Orban? Ce, El nu ştia că Memorandumul a fost semnat de Trăian Băsescu? Păstraţi-vă calmul, doar sunteţi obişnuit cu degetul arătător îndreptat spre „fosta guvernare!” Asta face Băsescu, copiază Boc şi latră javrele orice le-ai spune.
    Nu înţeleg de ce PNL a trimis pe Ludovic Orban la emisiune dacă el nu a fost deacord cu ACD la care este de aşteptat PSD.
    Pentru cei care ne-am uitat la televizor, am rămas cu gust amar de comportarea penelistului Orban. PNL trebue să ia măsuri severe imediate împotriva lui Orban care a stricat într-un sfert de oră tot ce a clădit constructiv cele două partide într-o zi întreagă. Până îşi reconsideră atitudinea, Ludovic Orban nu mai are ce căuta pe la televiziuni dacă nu are stăpânire de sine.

  30. 30 blizzard ianuarie 11, 2011 la 2:36 pm

    @Bibliotecaru
    Doriti sa va raspunda public dl. Nastase ca are cunostinte cum ca unii sau altii finanteaza si cultiva „coruptia fara frontiere” in scopul inrobirii statelor / societatilor slabe?

  31. 31 Vasile, ianuarie 11, 2011 la 2:49 pm

    Contele il critica pe mnascarici in loc sa-l compatimeasca pe saracul penticostal care si-a scrintin ristul cind a incercat un poanie cu un pahat cu apa chioara!
    Oricum tribunul a ratat faima Elenei care a primit de la Cioaba „colonul de aur” pentru apararea tziganilor in forul european!

  32. 32 gabi ianuarie 11, 2011 la 4:03 pm

    VRETI SA SCADA PRETUL BENZINEI? TREBUIE SA RUPEM O VERIGA DIN CARTELUL BENZINARILOR:
    NICI UN ROMAN SA NU MAI CUMPERE BENZINA DE LA OMV/PETROM, OMV, PETROM sau PetromV, TIMP DE O LUNA!
    De ce OMV? Pentru ca ei au avut nesimtirea sa spuna in 2004: „Trebuie sa ne vindeti Petrom si bogatiile subsolului pe mai-nimic ptr. ca altfel nu veti intra in Uniunea Europeana!” si ptr ca ei extrag pe mai-nimic petrolul romanesc si-l vand romanilor cu preturi de Brasil!
    NIMENI NU MAI CUMPARA DE LA OMV/PETROM timp de o luna! Hai sa fim UNITI MACAR O DATA si veti vedea rezultatele!
    CITESTE SI TRANSMITE MAI DEPARTE!

  33. 33 Bibliotecaru ianuarie 11, 2011 la 4:20 pm

    @ blizzard

    Dacă are cunoştinţe despre astfel de fapte, cu siguranţă. Păi nu acesta este rostul unui parlamentar, acela de a dezvălui acţiunile care fac rău românilor, şi sunt, mai ales cele ascunse publicului, astfel încât CSAT şi serviciile de informaţii funcţionează împotriva intereselor cetăţenilor români? Sigur că da. M-am săturat ca preşedintele să facă tot felul de aluzii cu subînţeles pe la televiziuni, nici nu tace, nici nu spune… pentru ca apoi să se dovedească că este informat despre viaţa particulară a altor politicieni şi cetăţenilor români cu multe luni înainte ca informaţia să ajungă în presă.

    De ce ar trebui să găsesc normal ca informaţiile „sensibile” să fie folosite de politicieni în interes propriu?

    Eu mă aştept de la liderii care operează statul român să fie sinceri şi transparenţi, să mă informeze când există pericolul ca românii să devină sclavi ai marilor puteri economice… Ba mai mult, aştept să mă ocrotească, în calitatea mea de cetăţean, şi să nu mă silească să ajung într-o situaţie defavorabilă.

    Domnul Năstase face parte dintre cei care au avut şi, cred eu, încă au acces la astfel de informaţii şi, în consecinţă, aş vrea să mă apare de agresiunea statelor străine şi intereselor private (interne sau externe). Sunt prea exagerat în aşteptarea mea?

    Dacă nu, nici răspunsul public al domnului Năstase nu este ceva lipsit de normalitate.

  34. 34 Bibliotecaru ianuarie 11, 2011 la 4:20 pm

    @ blizzard
    PS.
    Dumneavoastră aţi vrea să ştiţi?

  35. 35 Karakas ianuarie 11, 2011 la 4:56 pm

    @Biblio, cer scuze de imixtiune in discutia cu Blizzard. Spui tu foarte corect: „Eu mă aştept de la liderii care operează statul român să fie sinceri şi transparenţi”

    Depinde in ce. Transparenta nu a fost niciodata un „forte” al acestei puteri. Si ma refer la chestiuni simple, contracte publice, date statistice etc. Explicatia mea este ca puterea vrea sa aibe controlul asupra perceptiei publice, si atunci alege sa nu publice ce le este detrimental. Sau sunt atit de fraieri incit nici nu isi pun problema.

    Dar, legat de transparenta, si sinceritatea liderilor care „opereaza statul roman” (mi-a placut): cred ca opereaza pacientul fara anestezist.

    Suntem o colonie, dar nu singura. Am intrat intr-un mecanism numit „ordine trans-atlantica” cu reguli complexe, care rasplatesc cu greu eforturile membrilor noi. Nici de la UE nici de la NATO nu am avut inca beneficii suficiente pentru dezvoltare si reducerea saraciei in sensul apropierii fata de nivelul de trai al tarilor dezvoltate. Realitatea rece este ca statele mari inca domina pe cele mici, si ca dezvoltarea si mentinerea nivelului lor de trai reduce sansele ca tarile mici sa prospere in sensul indicat de mine mai sus. Sa ne uitam la Grecia, Portugalia, Irlanda, toate care au devenit membre UE mai tirziu, dar inaintea valului din Est. Nici acolo nu se observa din exterior un grad de dezvoltare suficient. Zonele sarace in UE au ramas sarace. Cele bogate cred ca au devenit si mai bogate.

    Si atunci, cum ar putea aceste state sa rescrie regulile? Pai in primul rind ar trebui sa renunte la anumite orgolii ce tin de istorie, si sa se alieze. Avem grupul statelor de la Visegrad, care se uita rece la Romania si Bulgaria. Ori, statele din Centrul si Estul Europei membre UE, au acum sansa sa analizeze ce le uneste fata de cele din Vest si sa caute forme mai solide de antamare a intereselor comune.

  36. 36 Blizzard ianuarie 11, 2011 la 5:34 pm

    @Bibliotecaru
    Nu as vrea sa stiu.
    Unele lucruri nu trebuiesc stiute de popor si sunt constient de asta.

    Sper insa, sa se duca dracu’ de rapa multe chestii pe plan mondial pentru ca lucrurile sa se schimbe de la sine. Cand nu mai poti sa repari sistemul, il lasi sa se autodistruga ca sa-l reconstruiesti dupa aia.
    Sunt 101% convins in schimb ca US si UE sunt putred de corupte. Traim in secolul lacomiei.

    Candva, vom ajunge precum in povestea aia funny cu angajatul de la IT care atunci cand si-a dat demisia a bagat un rahat in cuptorul cu microunde al firmei si l-a dat la maxim. Cam aici cred ca se va ajunge.

    In schimb e de plans ca s-au jefuit active de miliarde de dolari pentru ca o mana de indivizi s-au vandut probabil pe cateva sute de mii de dolari.
    Si nenorocirea e ca daca ne luau unii cu active si pasive, tot mai era ceva doar ca la noi smecherii au luat activele si fraierii au ramas cu pasivele…

  37. 37 M.Voicu ianuarie 11, 2011 la 5:47 pm

    @demaGOGU ianuarie 11, 2011 la 1:01pm spune: „problema este politicã: românii, in ipocrizia lor, nu ar accepta ca ne-am cumparat locul in EU/OTAN prin aceste privatizari pe nimic!”
    * * * Faceţi de-calificãri din ce ştiţi dumneavoastrã ! Românii nu sunt „ipocriţi”, ci FURAŢI ! Constituţia nu au încãlcat-o românii, ci prepuşi rapace, aduşi şi ţinuţi la gubernãri !
    „Niminea”, da’ chiar nimenea nu a avut aporobare sã încalce Constitiuţia, Art.136 alin.3: «Bogăţiile de interes public ale subsolului… FAC OBIECTUL EXCLUSIV AL PROPRIETĂŢII PUBLICE.» (aici intră şi ţiţeiul şi gazele naturale), şi Art.136 alin.4: «Bunurile proprietate publică sunt inalienabile.». Nimic nu este dubitativ aici;
    INALIENABIL TREBUIE SÃ FIE INALIENABIL! Votul parlamentar nu poate schimba regimul juridic al proprietãţii publice exclusive. Proprietatea publicã este INALIENABILÃ PRIN CONSTITUŢIE “dar-însã” ALIENATÃ PRIN LEGE ! (http://matachevoicu.blogspot.com/)

  38. 38 Doru Coarna ianuarie 11, 2011 la 6:01 pm

    @ Marcus,

    atentie, toti jnapanii au promis ca inalta tzepe si apoi s-au luat cu altele si au uitat… inclusiv asta de-i zice chioru’.

    Nu-i vedea prin puscarii decat pe cei care fura singuri, cei ce o fac organizat, ntzzz! Ori, astia sunt perfect organizati, asta nu mai e un stat mafiot, ci o mafie cu pretentii de stat! Pe oricare l-ai lua la bani marunti, ii gasesti coada innodata subtil cu cea a puterii, este cert.

    Chiar si ceea ce facem noi aici este tot un fel de bataitza de joc, ceva destul de cinic, nimic nu foloseste, nimic nu-i necesar, se afla insa lesne cam cum gandim unii, cam ce-ar fi la moda, cam ce-ar trebui evitat…

    Problema reala este ca dl Nastase trebuie sa compenseze inabilitatile lui Ponta, asta-i realitatea exacta, incompetentul este in carti, competentul dovedit NU! Evident, chioru’ doarme/bea linistit, i-a mai pus o greutate in carca lui Nastase.

  39. 39 Marcus ianuarie 11, 2011 la 6:32 pm

    @Doru Coarna: In primul rand La Multi Ani! Sunt pe deplin de acord cu tine, numai ca totusi am speranta ca se va termina cu aceasta mafie transpartinica, nu de alta, dar s-ar putea s-o luam urat de la Europa, da’ urat de tot, daca baietiii n-o lasa mai moale. Sincer sa fiu eu nu voi intelege niciodata motivatia d-lui Nastase care i-a permis azi chiombului ca in loc sa stea la mititica pentru afacerea Flota sa-si bata joc de un intreg popor. Cum adica, daca intri in politica, te implatoseaza si te imunizeaza Bunul Dumnezeu astfel incat sa-ti permiti sa-ti bati joc cum vrei de legile tarii? Oare cu ce se cred ‘mnealor mai frumosi, mai destepti sau mai deosebiti decat noi pentru a-si arogaa dreptul de a fura fara sa fie trasi la raspundere? Eu, caro amico, mi-am exprimat o dorinta si o speranta si cred ca totusi romanii dupa douazeci de ani de furt pe fata, cu acest apogeu imund si vespasianic din epoca lui chiombila, sa se fi saturat la fel ca si mine si daca nu vor inceta sa le aplicam sfanta lapidare pe unde-i prindem fara garzi de corp si bastoane de protectie.
    Altfel
    sa fii iubit
    marcus

  40. 40 Bibliotecaru ianuarie 11, 2011 la 6:33 pm

    @ Karakas şi Blizzard
    Nu vă înţeleg blazarea. Constituţia încă mai prevede că poporul este suveran în această ţară. Personal îmi iau rolul în serios şi vreau să fiu un cetăţean care îşi clamează suveranitatea.

    Eu mă refeream la faptul că politicienii sunt operatorii instituţiilor statului, adică cei care sunt desemnaţi să acţioneze… dar accept şi metafora cu operaţia medicală, deşi totul pare mai mult tortură decât un act medical. Ba aş spune că în România operaţiile se fac mai mult la Viena, la Istanbul, nu ştiu unde în Franţa… chiar şi în China. Orice operaţie care este mai complicată decât una de mătreaţă, pare interzisă României. De aceea se şi desfiinţează clinicile şi spitalele specializate.

  41. 41 dlnimeni ianuarie 11, 2011 la 7:22 pm

    Socrate: confirm ca site-urile http://www.romare.ro si http://www.ziarultricolorul.ro nu raspund, nu pot fi contactate, cel putin acum.

  42. 42 Blizzard ianuarie 11, 2011 la 7:34 pm

    @Bibliotecaru
    Mi-as dori sa spuna constitutia ca am dreptul sa port arma iar in caz ca o folosesc, sa ma judece poporul :).

    Treaba cu operatiile nu am inteles-o pentru ca in practica se fac operatii pe banda rulanta doar ca medicii care le fac nu prea-si declara veniturile la ANAF. De acord ca sunt platiti prost de catre angajator dar daca le faci o socoteala cinstita la spagi, s-ar putea sa ajungem la concluzia ca indivizii ar trebui sa aduca ei bani de acasa pentru a opera.

    Ati vazut ce bine a fost reparat Adrian Sobaru, in Romania, in doar cateva zile?

    Tragedia e ca sute de chirurgi tineri abandoneaza meseria pentru ca n-au acces la sala de operatie din cauza seniorilor care se tem ca Dumnezeu ramane fara bani. Multi pleaca apoi la munca in tari arabe sau in vest sau mai rau, ajung agenti de vanzari in industria farma.

  43. 43 dlnimeni ianuarie 11, 2011 la 8:01 pm

    Socrate, fiindca suntem intr-un loc politic serios, este sigur ca dl CVT nu se da lovit?

  44. 44 Dinu ianuarie 11, 2011 la 8:25 pm

    @Draghi Puterity

    Malitiozitatea raspunsului tau mi-a smuls un zambet si ma face sa banuiesc ca mesajul meu te-a …touchee. …de ce pe tine ?! :X

    Sa fim seriosi, nimeni si nimic, in acel context, nu justifica credibil atitudinea guvernului de-a fi negociat cu „spatele la zid”, cum afirmi tu.
    Ma intreb: daca situatia economico-financiara a Romaniei, in contextul politico-economic european din 2000, era de natura sa negocieze „cu spatele la zid”, atunci capacitatea de negociere a guvernului Romaniei in iunie `40 cum poate fi calificata ?

    Toate statele din ex lagarul socialist si-au negociat privatizarea bijuteriilor …coroanei, este drept sub presiunea deloc onorabila, de neiertat si uitat, a vestului, insa noi suntem singurii care am facut-o cu spatele…. oare ?
    Tocmai acesta maniera de a justifica rezultatul dezastruos al negocierii memorandumului cu pricina ridica justificate semne de intrebare.
    Nu-mi amintesc ca in acea perioada sa fi iesit guvernul sa „tipe” ca vestul, in cardasie cu odiosul matelot, vor sa ne ia moca bijuteriile …coroanei, santajandu-ne cu aderarea la UE si NATO.

    PS
    A propos, cu ce au fost mai performante guvernarile `90-`96 fata de cel al CDR ?!!! -intrebarea este retorica- …si, a nu se intelege ca CDR ar fi facut mare lucru.

  45. 45 M.Voicu ianuarie 11, 2011 la 8:34 pm

    @gabi ianuarie 11, 2011 la 4:03pm spune: „vreţi sa scada preţul benzinei? … nici un român sã nu mai cumpere benzina de la OMV/PETROM, OMV, PETROM sau PetromV… Hai sa fim UNITI MÃCAR O DATÃ şi veţi vedea rezultatele!”
    * * * Consecinţa :
    1)-fãrã piaţã internã, OMV Petrom va exporta combustibilii în alte ţari, inclusiv alte ţari UE;
    2)-OMV Petrom produce combustibilii din ţiţeiul românesc – CONCESIONAT CU ÎNCÃLCARE CONSTITUŢIEI (http://matachevoicu.blogspot.com/), adicã plãtind redevenţã de DOAR cca.6 US$/baril şi având cheltuieli de extracţie de maxim 12 US$/baril (adicã având cheltuieli sub 20 $/baril). NICI-UN FURNIZOR, DIN LUME, NU ARE ŢIŢEIUL LA SUB 20 $/BARIL ( ! ! ! ; nici ROMPETROL, care funcţioneazã cu ţiţei de import – şi tot are profit ! ! ! ), ce nu vãd decidenţii
    3)-Ca sã vândã în UE, OMV Petrom va fi în situaţia sã facã DUMPING !
    4)-Parlamentul nu a salvgardat Constituţia (vide 2-supra), Avocatul Poporului s-a derobat (vide 2-supra), Agenţia Naţionalã de resurse minerale (A.N.R.M.) nu s-a implicat, „Consiliul Concurenţei” n-a terminat analiza în vreo şase ani – deşi toţi au salariu lunar !
    5) Sã vedem cum va reacţiona UE când firmele tradiţionale din W-Europa şi SUA se vor vedea concurate din MAL-versaţiunile privãrii prin „privatizare” – indusã acilea !

  46. 47 M.Voicu ianuarie 11, 2011 la 10:22 pm

    @dlnimeni, la „realitatea-tv-ora-21-00″/ianuarie 11, 2011 la 7:14pm îmi spune, ABRUPT FOARTE: „vad ca insistati pe un subiect legat de un comentariul al meu: aveti nevoie de un alt comentariu din partea mea?”
    * * * Aţi spus de atâtea ori, atâtea lucruri adevãrate, cã nu cred cã vã deochiaţi cã v-am citat !
    (Şi) pentru cã nu sunt tiz cu Musorgski, eu nu am nevoie de Curte Constituţionalã sã-mi spunã ce-seamnã inalienabil (ceea ce decidenţi şi profesionişti ai dreptului au 0-miss) – dar e nevoie de Curtea Constituţionalã spre a determina Parlamentul sã împlineascã însărcinarea legislativă din Constituţie, Art.136 alin.2: «proprietatea publică este garantată şi ocrotită prin lege», care are şi caracter de urgenţă pentru bunurile care prin exploatarea fondului sunt epuizabile (ale resurselor de minerale, petroliere, gaze naturale), care trebuiau tocmai ele să aibă cele dintâi protecţia legii, SĂ NU DISPARĂ FĂRĂ ECHIVALENT pentru domeniul public – Patrie de iubit şi apărat (proclamaţia lui Cuza-Vodă, 1865).

  47. 48 Viorica Buda ianuarie 11, 2011 la 11:06 pm

    INSFIRSIT ! ,cred ca s-a lamurit povestea cu privatizarile. Bravo , domnule Adrian Nastase.

  48. 49 Draghi Puterity ianuarie 12, 2011 la 12:17 am

    @Dinu

    La o receptie o distinsa doamna il intreaba pe profesorul Einstein: Domnule profesor, puteti sa-mi explicati diferentza dintre timp si eternitate. Einstein ii raspunde: stimata doamna, eu as avea timp sa va explic, insa dumneavoastra v-ar trebui o eternitate ca sa intelegeti.

    Acuma adevarul e ca eu nu sunt Einstein, iar tu nu esti o distinsa doamna, asa ca hai mai bine sa convenim ca nu am eu timp.

  49. 50 ORASAN IOAN ianuarie 12, 2011 la 7:56 am

    Si totusi hai sa ne unim si sa nu mai cumparam cu totii combustibil de la OMV Petrom,prin asta il lovim si pe Boc la veniturile bugetului,TVA si accizele atat de mari poate vor fi reduse in urma unei astfel de actiuni concertate,oricum eu nu mai cumpar combustibil de la ei pana nu vor reduce preturile.

  50. 51 Vasile, ianuarie 12, 2011 la 8:32 am

    Viorica Buda,

    Nu va bucurati prematur in aceasta intriga are dreptate si Dl. Nastase si dl. Basescu!

  51. 52 Al ianuarie 12, 2011 la 8:50 am

    FELICITARI,domnule Nastase.In acest mod cred si sper c-ati lamurit orice om de buna credinta,care stie carte,[sa citeasca],altfel,omul care citeste si ramane nalamurit ,consider ca-i „dobitoc” si trebuie tratat intr-o clinica…..[eventual la……..VIENA!!!???….ori in studiourile de televiziune …… ale fostului B1 tv,azi 10 tv!!!!!!!!!!!!???]Cu stima!Acelasi Al.

  52. 53 Bibliotecaru ianuarie 12, 2011 la 9:33 am

    @ Blizzard
    Dacă toţi românii ar avea dreptul să deţină şi să poarte o armă letală, probabil că valul de sinucideri ar număr zeci de mii de români pe zi cu un glonte în cap.

  53. 54 Ghita Bizonu' ianuarie 12, 2011 la 12:32 pm

    Blizzard

    faci o eroare comuna ,,,, (insa care nu este sursa de drept !).
    Unica constitutie din lume care indreptateste cetetanu aiba o arma , este corectata de niste legi – federalem statale , locale . Asa ca la LA este f greu sa ai in mod legal un pistol , la NY doar greu si pe nici unde nu ai voie sa ia arma automata (desi in 1925 puteai cunpara un Thompson ori BAR) si risti sa intri in puscaire daca retezi patul si teava unei pusti de vanatoare …
    E in afara subectului insa cestiunea are portabilitate si in alte domenii ….. intotdeauna se va da o lege de restrangere daca se considera necesar (in Romania pana la rebeliune armele erau cam libere .. stiu ce zic!). Asa este si cu voteza legala , cu fumatu interzis si in camera ta de hotel samd

  54. 55 Dinu ianuarie 12, 2011 la 3:04 pm

    @Draghi Puterity,

    anecdota, celebra in lume, nu schimba cu absolut nimic fondul chestiunii, cel mult te scoate, pentru „o clipa”, dintr-o situatie inconfortabila.

  55. 56 dlnimeni ianuarie 12, 2011 la 3:06 pm

    M.Voicu: Nu ma deochi, dar nu intelesesem ce doreati, deoarece in ambele comentarii ati cerut si lamurirea respectiva si ati mentionat si nick-ul meu.

  56. 57 Trevor ianuarie 12, 2011 la 11:19 pm

    Mare trebuie sa fi fost comisionul la asa pret de nimic si cu atatea angarale vandute. Luati de curiozitate si cititi contractul de privatizare Petrom si cruciti-va cand dati de lista activelor.

  57. 58 Johnny ianuarie 13, 2011 la 8:58 pm

    Domnule Nastase,

    In legatura cu privatizarea RomTelecom, gurile rele din interiorul RomTelecom spun ca ministrul Pantis, care a semnat vinzarea, a bagat in buzunar, sub forma de „atentie”, vreo 60 de milioane de dolari. Inclin sa dau crezare acestui zvon. Puteti confirma cumva?

  58. 59 videotuturialotel ianuarie 14, 2011 la 5:24 pm

    Trezindu-ma de dimineata am considerat necesar ca medieseni sa auda si sa vada pe blogul TV.NOVA si alt mod, vocea strazii,si in naivitatea mea am considerat ca cel putin o parte din medieseni vor putea sa citeasca postarea mea,regret; m-am inselat, fiindca dupa ce a fost citit de unii membri din conducerea postului tv. articolul a disparut, sa vedem daca si acum dispare,nu stiu ma intreb si eu, si iata cum suna acel articol sper ca la aproape 58 de ani sa-mi amintesc aproape de cele scrise de mine la ora postarii adica 11.30 ,(recurg la aceasta metoda deoarece blogul meu e postat pe o platforma WordPress.com platforma la care a optat si Nova tv) Numai ca nu mai pot interveni asupra textului scris si sint obligati sa-l posteze indiferent daca le convine sau nu. SPER CA LA APROAPE DE 58 DE ANI SA-MI AMINTESC SA REDAU SAU CEL PUTIN SA MA APROPII CIT DE CIT CU CE AM POSTATsi iata cum suna acel articol.
    „Fiind oprit indiferite ocazii pe strada sau in alte locuri pentru a-mi exprima o opinie la emisiunea vocea strazii intruna din zilele acestei saptamini m-am prezentat la sediul postului NOVA tv din orasul Medias unde am fost intimpinat de un domn cu barba care mi-a spus ca dinsul este seful postului.Acest domn mi-a spus ca cu ani in urma a fost viceprimar al orasului Medias si dupa cite i-mi amintesc e vorba de cam cu 6-8 ani in urma si asa a fost A FOST VICEPRIMAR DIN PARTEA PSD.Dupa ce m-a ascultat mi-a spus ca nu pot sa-mi exprim punctul de vedere deoarece e necesar sa aduc probe alfel as compromite credibilitatea postului(de parca toti ce au un punct de vedere in emisiunea „vocea strazii”probeaza)Eu i-am relatat domnului respectiv ce se intimpla in cartierul”dupa zid” mai precis in programul de reabilitare aprobat de guvernul ROMANIEI.Mai precis cu bl. in care locuiesc si eu adica bl 6.Toate blocurile aprobate si cuprinse in acest program pe anul 2010 sint izolate termic cu polistiren care are o grosime de 10 cm.numai bl.6 e izolat cu polistiren de 8cm .grosime ,mai mult bl. 6 are din constructie(proiect)in misloc un luminator cu o dimensiune de 5m-x-10m.in jurul caruia sint dispuse 44 de apartamente.Acest luminator nu se izoleaza termic adica aproximativ 880 de m.patrati ce se desfasoara de la parter pana la et.10.Firma care a obtinut licitatia afirma ca asa e prevazut in caietul de sarcini pentru care au licitat.Acest domn cunostea cu lux de amanunte aceasta anomalie deoarece dupa spusele domniei sale ar fi arhitect sau ing. constructor si ar fi participat la adjudecare-a proiiectului de termoizolare termica a cartierului,pe care nu a obtinut-o.Si se pare ca acest proiect a fost obtinut de o persoana incapabila de a elabora si a intelege ce inseamna acest progam Din punctul meu de vedere aceasta lucrare daca se va finaliza asa ceace nu-mi doresc (si voi lupta pana la epuizare) va fi in proportie de 75% Locatari pozitionati in jurul acestui luminator iarna vor consuma pentru incalzire mai mult GAZ METAN avind o pierdere dubla fata de locatari aceleias scari beneficiind de o izolare de 100%,si o pierdere de aproximativ 60%FATA DE BLOCURILE INVECINATE care sint izolate termic cu un polistiren de 10 cm.asa cum prevede legea adica minim 10
    Locatari bl. respectiv sint dezavantajati de insusi legea ce a intrat in vigoare de la 1-01-2011 care prevede ca toate locuintele vor fi vindute numai dupa eliberarea certificatilui de urbanism in care e prevazut o rubrica cu gradul de pierdere o calduri din locuinta.DIN start bl nostru e pus intr-o lumina rea si pozitionat pe o scara valorica care-l dezavantajeaza in mod categoric fata de restul ap. din jur.Iata cum cineva hotaraste destinul unor urmasi din punct de vedere financiar, de parca parintii lor ar fi fost locuitori ai acestei tari de o categorie inferioara,MOSI SI STRAMOSI ACESTOR COPII NU SI-AR FI FACUT DATORIA FATA DE TARA parinti lor nu ar plati taxe si impozite si nu ar fi necesar sa fie protejati de aceasta institutie a statului ROMAN si din contra lor trbuie sa li se puna piciorul pe grumaz.Aceste ap.au inceput sa se construiasca incepind cu ani 1975 si sau pus in folasinta cu ani 1977 -78-79 stie cineva ce reprezinta aceste ap. pentru o parte destul de importanta a locuitorilor, s-a intrebat cineva ?NU?VA spun eu ACESTE AP. SINT LEAGANUL SUFERINTEI noastre,MODUL DE RENUNTARE SI AFIRMARE A MULTOR NAZUINTE fiindca oameni buni in anii aceia nu era usor sa stai in chirie sa platesti 350-500 lei si sa ai rate 450 lei sotia 480 lei sotul trebuind sa renunti la multe tu ca familie (sot,sotie, copii.)nimeni nu stie cite lacrimi amare au brazdat obraji acestora, iar astazi cind acestea se afla la o virsa respectabila (90%)pensionari cu pensiile care sint in tara noastra ei trebuie sa duca greul ei TREBUIE SA CONSUME GAZ-METAN MAI MULT pentru trupurile lor firave macinate de batinete si boli FIINDCA AU BANI SI FIIND BATRTINI SI NEAJUTORATI TREBUIE SA LE LUAM PANA LA ULTIMUL LEU DOAR DOAR DE-M SCAPA DE EI ,OR MURI SI TARA VA SCAPA DE PENSIILE LOR NESIMTITE (500-1500)Rusine sa va fie mai ………..e prea sarac vocabularul limbi romane pentru a va atibui aprecierea pe care o meritati.Acest domn care face parte din comitetul director al P.S.D.filiala MEDIAS in loc sa aduca la cunostinta opiniei publice prin misloacele specifice functiei imi ingradeste dreptul meu de libera exprimare cerindu-mi justificari probatorii de parca eu as avea acces la caietul de sarcini si la proiectul emis de primaria Medias prin dep. specific si nu domnia sa datorita functie pe care o ocupa in PSD.I-MI cere justificari probatorii de parca bl 6 din cartierul”dupa zid „s-ar afla pe luna grosimea polistirenului de 8 cm. ar fi o utopie iar luminatorul neizolat s-ar afla doar in imagintia locatarilor de „dupa zi”Dar tot acest domn a fost de o inteligenta rar intilnita..!!!!!!m-a batut pe umar si mi-a recomandat sa stau linistit ca deja s-au gasit modalitati de eludarea legi „(si sa fac bine sa le caut pentru a le folosi atunci cind voi avea nevoie).Incredibil oameni buni un om marcant al unui partid politic aflat pe esicherul politic al tari profita de o anomalie de aplicarea unui program dat de guvernul tari lui si transforma totul intr-o razbunare personala sau de partid SI MAI MULT MA SFATUIESTE SA INCALC LEGILE TARI IN CARE TRAIESC nu se poate incredibil :unu zice PLECATI DIN TARA……… ALTUL I-MI ATRAGE ATENTIA CA POT INCALCA LEGEA.
    Tot domnul respectiv m-a invatat ca pentru a rezolva aceasta problema sa apelez la INSPECTORATUL TERITORIAL IN CONSTRUCTII SIBIU fapt pe care l-am si facut urmind ca domni inspectori sa se deplaseze sa constate.In incheiere un apel catre d-ul V.Ponta :pe toate posturile de tv.ne criticati ca noi alegatorii sintem de vina ca nu am votat ce trebuie.PAI MULT STIMATE SI IUBITE domn daca si in viitor veti alege asemenea candidati(care nu sint in sprijinul cetateanului care ne sfatuiesc cum sa incalcam legea)nu cred ca aveti sanse sa cistigati…………


  1. 1 La ce ne aşteptăm « Popateapa's Blog Trackback pe ianuarie 11, 2011 la 1:38 pm
  2. 2 Basescu, Stolojan si Petrom-ul (via ministru >> prim-ministru >> blogger) « TSD-RM.SARAT Trackback pe ianuarie 11, 2011 la 7:23 pm
  3. 3 Arătaţi-le curu! Punct. « Sfinxul Trackback pe ianuarie 12, 2011 la 3:33 am
  4. 4 Raspunsuri « ministru >> prim-ministru >> blogger Trackback pe septembrie 26, 2011 la 9:32 am
  5. 5 Raspunsuri « ministru >> prim-ministru >> blogger Trackback pe ianuarie 15, 2012 la 6:23 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!